#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/11/2010 07:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζούμε την τελική επίθεση κατά της χώρας


Διαβάστε το παρακάτω καταπληκτικό απόσπασμα από άρθρο χθεσινής (2-11-2010) εφημερίδας:

«Μαθαίνουμε, πρώτα, ότι οι ‘άλλοι’ θέλουν να επιμηκύνουν την αποπληρωμή των 110 δις ευρώ που πήραμε ως ‘επιβράβευση των προσπαθειών μας’. Μόνο που η επιμήκυνση της αποπληρωμής γίνεται όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, όχι όταν είσαι καλό παιδί.Πληροφορούμαστε, ύστερα, ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι τελικώς μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Πόσο μεγαλύτερο; Θα μας το ανακοινώσουν στις 15 Νοεμβρίου, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάντως, πάνω από 15%.Παρεμπιπτόντως, μαθαίνουμε πως και το φετινό έλλειμμα δεν θριαμβεύει: πέφτουμε έξω στα έσοδα αλλά και στις δαπάνες. Βγαίνει μετά ο Πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα πλήττουν τους μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά αν οι ψηφοφόροι μαυρίσουν την κυβέρνηση στις περιφερειακές εκλογές ‘θα πάνε χαμένες οι θυσίες μας’ και θα αναγκαστεί να κάνει εκλογές για να αποφύγει το αδιέξοδο.[…] Έπειτα από αυτήν την παρέμβαση, τα spreads απώλεσαν όσα οφέλη είχαν αποκομίσει το περασμένο τρίμηνο και ξανανέβηκαν στα επίπεδα του περασμένου Μαΐου – γιατί αυτή η αιφνίδια ανατροπή;Τέσσερις μέρες μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαθιδρύει μια νέα διαδικασία, με την οποία ακόμη και μια χώρα-μέλος της ευρωζώνης θα μπορεί να κηρυχθεί σε ‘ελεγχόμενη πτώχευση’ και να υποχρεωθεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της.Και τη μεθεπομένη, με δύο συνεντεύξεις του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται στο ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του χρέους, για την οποία λέει ότι τελικώς μπορεί να μας συμφέρει κι ως εκ τούτου ζητάει να μην τη δαιμονοποιούμε.Αρχίζω να μη βγάζω νόημα. Και την ίδια στιγμή να υποψιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει. […]»

Μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι διαβάζετε αρθρογράφο του... antinews. Όχι, αγαπητοί φίλοι. Είναι ο... Πρετεντέρης, που μέχρι σήμερα ξόρκιζε με κάθε ευκαιρία τη συνωμοσιολογία!

Ο οποίος αρθρογράφος, δεν πρόλαβε καν να λάβει υπόψη του στο σκεπτικό του τις γελοίες, καθαρά προβοκατόρικες, «τρομοκρατικές» επιθέσεις κατά ξένων πρεσβειών, που ζήσαμε χθες, 2 Νοεμβρίου. Επιθέσεις, που καθαρό στόχο είχαν να καταστρέψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Να διαλύσουν κάθε αχτίδα ελπίδας για ανάκτηση της πιστοληπτικής μας ικανότητας, εν τη γενέσει της!

Κι ενώ όλοι θυμηθήκαμε χθες παρόμοιες καταστάσεις που ζήσαμε προεκλογικά το 1989, πρέπει να επισημανθεί ότι, το 1989, τα σκηνικά εκείνα έγιναν ενόψει εθνικών εκλογών και κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής. Αντιθέτως, το σημερινό σκηνικό αποσταθεροποίησης στήνεται ενόψει... δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Εκλογών που δεν έχουν καμία σχέση με αλλαγή εξουσίας!

Το σκηνικό αυτό έχει ως προφανή σκοπό του την τελική οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας και την υπαγωγή της σε καθεστώς πλήρους ελέγχου μέσω διαδικασίας «ελεγχόμενης πτώχευσης», δηλαδή, ελεγχόμενης αναδιανομής (διάβαζε: αρπαγής) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της, του τραπεζικού και ασφαλιστικού της συστήματος, κλπ. Μέρος των σκοπών του σχεδίου είναι, προφανώς, και η παράλληλη «επίλυση» όλων των εκκρεμών εθνικών μας θεμάτων – όχι πάντως με τον ευνοϊκότερο για την Ελλάδα τρόπο...

Το έχουν ξανακάνει!

Το φοβερότερο όλων είναι, ότι έχουμε ξαναζήσει το σκηνικό τεχνητής οικονομικής αποσταθεροποίησης που ζούμε σήμερα, την επαύριο της ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Με εκτελεστή του σχεδίου εντός της χώρας, ακριβώς το ίδιο πρόσωπο: Τον ΓΑΠ!. Πρωθυπουργό της «οικονομίας στην εντατική» των «ταμείων στα πρόθυρα της χρεωκοπίας», των μηδέποτε ανακαλυφθέντων «Greek statistics», του «Τιτανικού», του σκανδάλου T+10, της ανεξήγητης καθυστέρησης στη λήψη μέτρων, και όλων των λοιπών ενεργειών εγκληματικής διαχείρισης της οικονομίας, που οδήγησαν τελικά στο Μνημόνιο.

Συνέβη κάτι και «χρειάστηκαν» ενδιαμέσως μια «δεύτερη δόση» οικονομικής αποσταθεροποίησης;

Συνέβη! Η εξαιρετική επιτυχία της Εθνικής Τράπεζας στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που άνοιξε το δρόμο για την ισχυροποίηση όλων των έως χθες κλονιζόμενων ελληνικών τραπεζών και που «κινδύνευσε» να ανοίξει τις αγορές μέχρι και για το ελληνικό Δημόσιο!

Αν η Ελλάδα είχε τολμήσει να δανειστεί από τις αγορές, ακόμη και τη στιγμή που ετοιμαζόταν να υπαχθεί στο Μνημόνιο, το πιθανότερο είναι ότι θα τα κατάφερνε. Αυτό απέδειξε και η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, την ώρα ακριβώς που κανένας δεν πίστευε ότι μια ελληνική τράπεζα θα μπορούσε να απευθυνθεί στις διεθνείς αγορές για άντληση χρήματος: Μόλις ζητήσαμε λεφτά από τις αγορές, λεφτά βρέθηκαν!

Και μην πει κανείς ότι, άλλο η Εθνική, άλλο το κράτος, διότι η Εθνική σε μεγάλο βαθμό είναι το ελληνικό κράτος!

Ο «κίνδυνος» να μπορέσει να αποδράσει η Ελλάδα από το Μνημόνιο ήταν τόσο μεγάλος, που «ανάγκασε» τους εχθρούς της χώρας να περάσουν και σε δεύτερο γύρο οικονομικής αποσταθεροποίησης.

Μόνο που, την πρώτη φορά, μπόρεσαν να δουλέψουν τους περισσότερους ιθαγενείς. Ενώ τώρα που επανέλαβαν το ίδιο κόλπο, άρχισαν να τους παίρνουν χαμπάρι μέχρι και οι δικοί τους άνθρωποι!

Είναι ο εχθρός ανίκητος;

Οι περισσότεροι ενδεχομένως να σταθούμε με φόβο απέναντι σε αυτό το δεύτερο – και ίσως τελικό – γύρο επίθεσης κατά της χώρας, με σκοπό την εσαεί υποδούλωσή της στους δανειστές της. Τι να κάνουμε όταν ο εχθρός είναι τόσο αδίστακτος και χρησιμοποιεί τόσο ύπουλα μέσα κατά της χώρας;

Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά!

Το χειρότερο, θα ήταν να πιστέψουμε ότι ο εχθρός είναι ανίκητος και να υποταχθούμε, έτσι, μοιρολατρικά, χωρίς μάχη!

Πρέπει να καταλάβουμε, πρώτα-πρώτα, ότι ο εχθρός δρα μόνο εν κρυπτώ. Αν αποκαλυφθεί, καταρρέει. Αν λοιπόν καταλάβουμε όλοι αυτά που συμβαίνουν, το σχέδιό τους θα αποτύχει την άλλη στιγμή!

Είναι βασικότατο να μην τους φοβηθούμε. Κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος, ούτε πανίσχυρος. Ειδικά ένας εχθρός που έχει ανάγκη να κρύβεται. Αν ήταν τόσο πανίσχυροι όσο θέλουν να φαίνονται, δεν θα κρύβονταν. Θα μας είχαν κιόλας νικήσει!

Έχοντας να κάνουμε με μία όλο και πιο φανερή συνωμοσία, δεν πρέπει να ξεχνούμε τους δύο βασικούς κανόνες κάθε «καλής» συνωμοσίας, όπως τους διατύπωσε ο Ουμπέρτο Έκο στο «Εκκρεμές του Φουκώ»: Για να πετύχει η συνωμοσία, πρέπει να πείσει, είτε ότι δεν υπάρχει, είτε ότι είναι ανίκητη. Τη στιγμή που η αλήθεια είναι, συνήθως, κάπου στη μέση: Και υπάρχει η συνωμοσία, και δεν είναι ανίκητη.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι ο λαός αυτός δεν έχει ακόμη πιστέψει στον εαυτό του. Παραμένει διαρκώς σε φάση συλλογικής υπανάπτυξης, περιμένοντας πάντοτε από κάποιους «άλλους» να τον «σώσουν». Τα περιμένουμε όλα αορίστως από «το κράτος», που το βλέπουμε σαν κάτι διαφορετικό από εμάς. Ακόμη περισσότερα περιμένουμε από τους ξένους. Τις «προστάτιδες δυνάμεις», στην Επανάσταση, τους Αμερικανούς ή την ΕΣΣΔ, στον εμφύλιο, την ΕΟΚ/ΕΕ, στη μεταπολίτευση, το ΔΝΤ στην Ελλάδα του Μνημονίου.

Θέλουμε δηλαδή όλοι να προσπαθήσουν για να σωθούμε, εκτός από εμάς τους ίδιους! Εμείς μόνο να επωφεληθούμε από τη «σωτηρία», για την οποία άλλοι θα εργαστούν!

Ας ξυπνήσουμε λοιπόν από το συλλογικό μας λήθαργο και ας δούμε ότι λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν. Οι «διαγραφές χρεών», συναινετικές ή μονομερείς δεν θα δώσουν λύση, ούτε κανένας Σαμαράς από μόνος του μπορεί να φέρει την ανατροπή.

Τη λύση θα τη δώσουμε δηλαδή όλοι εμείς, όταν καταλάβουμε πλήρως το σχέδιο των εχθρών μας, όταν καταλάβουμε ότι οι εχθροί μας δεν είναι πανίσχυροι και όταν καταλάβουμε ότι μας περιμένει μια διαδρομή με σκληρή δουλειά, θυσίες και ανιδιοτελή ηρωισμό από όλους, προκειμένου να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα κράτος όπως το θέλουμε.

Πρώτο βήμα, να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να πάμε να ψηφίσουμε τις δύο Κυριακές που ακολουθούν. Να ψηφίσουμε αυτό που μας λέει η λογική μας ότι θα μας φέρει πιο κοντά στην εθνική μας αναγέννηση.

Δεύτερο και σημαντικότερο: Να στείλουμε σε όλους, εχθρούς και φίλους, το μήνυμα ότι έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει και ότι είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε.

Και θα το αποτρέψουμε! Να είναι σίγουροι όλοι. Εχθροί και φίλοι!

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 03/11/2010 07:20:03

  Tα θλιβερά παλληκάρια των πανύψηλων σωμάτων και των χαμηλών συνειδήσεων, ο μελετηρός δασοπροστάτης του ΙΑΠ και τα γνωστά-άγνωστα καλόπαιδα/έποικοι, έχουν τη ψευδαίσθηση ότι μπορούν εσαεί να «δουλεύουν» τουs Eλληνες, full-time+overtime.

  Μία φορά κι ένα καιρό, ίσως και να μπορούσαν. Τώρα όμως, οι αναμενόμενες και προβλέψιμες παλαιάς και νέας κοπής πασοκιές, με τη χαρακτηριστική «βούλα», την ιδιότυπα γνώριμη δυσοσμία, αχρωμία και βιαστικό ερασιτεχνισμό, αφήνουν παγερά αδιάφορους πλέον, τους βαθύτατα υποψιασμένους Πολίτες.

  Μόνον ανείπωτη οργή, γιά την επί 13 μήνες υποτίμηση της νοημοσύνης μας, την Διεθνή απαξία και διασυρμό της Ελλάδας, που ΑΥΤΟΙ, προς ίδιον και ψηφοθηρικό όφελος, Προ-σχεδιασμένα, συνεχίζουν να προκαλούν. Και η οποία ανείπωτη οργή, πρόκειται έκδηλα να εκτονωθεί στις κάλπες, την Κυριακή, 07 Νοεμβρίου, 2010.

  Lighting-it-up fellas! The party is over.

 2. neotera avatar
  neotera 03/11/2010 07:53:10

  Ας βγεί να τα πει αυτά που λες ω Επώνυμε ο Σαμαράς, ακόμη και τώρα τόσο πια καθυστερημένα και τότε θα τρέξουμε όλοι να ψηφίσουμε τους υποψήφιους που στηρίζει κι ας ξέρουμε ότι οι περισσότεροι είναι του ιδίου φυράματος με τους πασόκους. Αν ειχε ειπεί για το γιωργάκη και τους εντολείς του τι ετοιμάζουν για την Ελλάδα, θα είχαν όλα ανακοπεί εν τη γεννέση τους και ο ίδιος θα ήταν τώρα πρωθυπουργός με όλο τον κόσμο συσπειρωμένο γύρω του να τον λατρεύει...

 3. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 03/11/2010 08:09:19

  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ , ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΛΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ?

 4. karamanlikos avatar
  karamanlikos 03/11/2010 08:21:01

  Αγαπητέ Επώνυμε,

  θυμάμαι ότι και το Μάϊο, εν όψη, "Αποδοχής Μνημονίου", πάλι η τρομοκρατία έμπαινε σε πρώτο πλάνο. Τι στο καλό έχουν αυτοί ο Πασόκοι και όποτε χρειάζεται πιάνουν κάποιους "τελευταίους και άσχετους¨; Γιατί μου φαίνεται ότι υπάρχει κάποιας μορφής οργανωμένη συνεργασία αρχών και "τρομοκρατών"; Γιατί νομίζω ότι τις δοκιμές γαι τις βόμβες- αλληλογραφίας τις έκαναν δίπλα από το γραφείο του Χρυσο-ΠΡΟΠΟ; Γιατί νομίζω ότι η διακαναλική έδωσε το σήμα;
  Γιατί η τρομοκρατία προ-Γιώργου σκότωνε και ήθελε αίμα όπως έλεγε και ο Χρυσο-Καμπούλ ενώ τώρα στέλνει κάτι ακίνδυνους φακέλους μπαρούτης;
  Γιατί δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βρεθούν οι δολοφόνοι της Marfin ή του Γκιόλια; Την υπόθεση Κούνεβα γιατί την έβαλαν στο αρχείο και δεν ασχολείται κανείς;
  Πολλά τα ερωτήματα και καμιά απάντηση!

 5. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 03/11/2010 08:34:06

  Για τη Dimi: What a great truth. Your essay is powerful. Θερμά συγχαρητήρια, Νίκος.
  Υ.Γ. Το επικίνδυνο ΠΑΣΟΚικό σύστημα θα χρησιμοποιήσει όλα τα βρωμερά μέσα για να επιτύχει το σκοπό του. Πρέπει να αντιδράσομε όλοι μας βίαια.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Νίκος Θ. 03/11/2010 15:15:47

   Νίκο, απ'τη στιγμή που ο RoboCop μάς λέει τι θα κάνει όταν χάσει, είναι a priori, yesterday’s news!

   Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει ούτε ένας επικοινωνιολόγος να τον συμβουλεύσει ότι το πολύ φάτσα-κάρτα (ιδιαίτερα του νάρκισσου άνδρα) απωθεί; too much of showing-off is just too much.

   Show me the guy who’s afraid to look bad, and I'll show you the guy you can beat every time. ~Lou Brock

   Sunday, Nov-07-2010, is the hottest date in decades, when the Greek Voters will sing their song!

   All the best.
   Dimi

 6. man8os avatar
  man8os 03/11/2010 08:40:33

  Τι συμβαινει με το καναλι Κοντρα?
  Απαγορευτηκε το δελτιο ειδησεων?
  Φακτορα μπορεις να το ψαξεις?

  • popolaros avatar
   popolaros @ man8os 03/11/2010 09:51:45

   To ΕΣΡ του απαγόρευσε ενημερωτικές εκπομπές,δηλαδή φίμωση.
   Χθες ο Κουρής κατέβασε όλα τα καντήλια αλλά είπε ότι δεν κλείνει το κανάλι.

   • Enzo avatar
    Enzo @ popolaros 03/11/2010 10:25:06

    εγινε show χτες στο Κοντρα.
    επεσε το κραξιμο της αρκουδας.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/11/2010 09:04:33

  Και έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει, και είμαστε εδώ, και θα το αποτρέψουμε.

 8. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 03/11/2010 09:30:43

  Μου αρέσει που κατηγορούσαν το Ραφηνάτο ένα χρόνο πριν φουσκώνοντας το έλλειμμα ότι δεν ήξερε ποιο είναι και ένα χρόνο αργότερα δεν ξέρουμε ακόμα ποιο είναι το έλλειμμα το 2009!!!

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ Σοσιαληστής 03/11/2010 09:40:39

   Τώρα σε ότι αγορά τα sprends η εκλογολογία του ΓΑΠ που τα ανέβασε 200+ μονάδες είναι η απόδειξη ότι με τις κινήσεις και τα λεγόμενα για τιτανικούς, βουλιάζουμε, χρεοκοπούμε εκτόξευσαν sprends την περίοδο Οκτωμβρίου-Μαΐου και μια κρίση ελλείμματος έγινε κρίση δανεισμού, δεύτερη απόδειξη είναι το τεράστιο έλλειμμα της Ιρλανδίας +30% δεν έφτασαν τελικά στο ΔΝΤ.

   Ρεαλιστικά όμως οι υπογραφές έχουν πέσει μας έχουν δώσει χειροπόδαρα τα sprends είναι πάλι 850 μονάδες. Πρέπει να γίνει μια επαναδιαπραγμάτευση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υποχρεώσεων μας, επίσης ένα μέτωπο ώστε να αλλάξουμε καταναλωτικές συνήθειες και να επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα, και στόχος η ταχύτερη έξοδο από το μνημόνιο αφού αρχίσουμε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.

 9. lianos avatar
  lianos 03/11/2010 09:31:07

  κι όμως..... , η απογοήτευση που υπάρχει σε μερίδα συμπολιτών μας είναι ακόμα τέτοια, που δεν θα τους αφήσει να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές - αν και απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης. Κατά την απόψη μου η αιτία είναι η μη κινητοποίηση όλων μας. (Ακόμα και ο Θράκας σιωπά!)

 10. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 03/11/2010 09:58:44

  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΟΥ.... ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
  ΠΡΩΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ! ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ "ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ...
  ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ "ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ (ΤΟΥΣ) ΚΑΝΟΥΜΕ!!!

  • Θεωρείο avatar
   Θεωρείο @ ΜΑΝΙΑ 03/11/2010 13:10:12

   Αν ήξερες πόσες φορές έχω σκεφτεί και πώς τρώγομαι να ξεκινήσω, έστω και μόνος μου το , πιστεύοντας πως έστω και ένας αποφασισμένος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!
   Ο μόνος λόγος που κρατιέμαι είναι οι αναστολές μου όταν ακούω τις σκέψεις μου, που μοιάζουν με ουτοπία. Έλα όμως που δεν μου βγαίνει απ' το κεφάλι!

  • Θεωρείο avatar
   Θεωρείο @ ΜΑΝΙΑ 03/11/2010 13:12:46

   ==""Ορθή Επανάληψη""==
   Αν ήξερες πόσες φορές έχω σκεφτεί και πώς τρώγομαι να ξεκινήσω, έστω και μόνος μου το
   Κίνημα του Καναπέ
   http://kinimakanape.wordpress.com/
   πιστεύοντας πως έστω και ένας αποφασισμένος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!
   Ο μόνος λόγος που κρατιέμαι είναι οι αναστολές μου όταν ακούω τις σκέψεις μου, που μοιάζουν με ουτοπία. Έλα όμως που δεν μου βγαίνει απ' το κεφάλι!

 11. Γιώργος Μαθιουδάκης avatar
  Γιώργος Μαθιουδάκης 03/11/2010 10:03:19

  «Οι άνθρωποι που αποδεδειγμένα περνάνε όλη τους την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, γράφοντας σχόλια για την κοινωνία -από την οποία ίσως απουσιάζουν- είτε είναι διαταραγμένοι ψυχολογικά είτε εκτελούν κάποιο έμμισθο καθήκον.»

  Μετά από αυτό, ομολογώ ότι, πρώτον, η ταχύτητα και η συχνότητα σχολιασμού κάποιων θαμώνων του site με προβληματίζει και, δεύτερον, οι προτάσεις που διαβάζω -από τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία με υποδεδειγμένο ψηφοδέλτιο ή ακόμα και λευκό/άκυρο, έως την αποχή- είναι τόσο αντιφατικές που μόνο σύγχυση μου προκαλούν, και εν τέλει αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο καθένας απλά υποστηρίζει το μετερίζι του. Πάντως, αυτό που περιμένω εγώ να δω, δηλαδή κίνημα πολιτών με προοπτική, δεν το βλέπω, ώστε να συμπορευτώ. Συνεπώ ό,τι κι αν ψηφίσω, για άλλη μια φορά μετά το πέρας των εκλογών θα κοιτάζω το αποτέλεσμα και θα σκέφτομαι ότι η ψήφος μου ήταν ασήμαντη. Λυπάμαι, αλλά αν και μερικές φορές η αλήθεια πονάει, νομίζω ότι είναι καλύτερο να λέγεται.

  • Tsaxpinogargaliarhs avatar
   Tsaxpinogargaliarhs @ Γιώργος Μαθιουδάκης 03/11/2010 10:59:25

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απ'ότι φαίνεται, ακόμη και στο διαδίκτυο που ο κόσμος μπορεί ακούει μερικές απόψεις παραπανώ, ακόμη και τώρα στην κατάσταση που είναι η χώρα, πολλοί ακόμη (ευτιχώς όχι ΤΟΣΟΙ πολλοί) κάθονται και ασχολούνται με την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΚΚΕ και του Χ, Ψ, Ζ προσώπου μετά την μεταπολίτευση, ή πριν. Λες και θα γίνει βγει η Ελλάδα απ'τη δυσχέρεια που βρισκέται.
   Ή παίζει ρόλο αν τις ψευτοβόμβες τις έστειλαν πράκτορες, προβοκάτορας του Χ κόμματος ή τα παιδιά που συνέλλαβαν είχαν ψυχολογικά προβλήματα που τους οδήγησαν να κάνουν ότι έκαναν. Λες και θα αλλάξουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους αν η επικρατήσει η άποψη του ενός ή του άλλου.

   Αν δεν έκανα προσπάθειες να μην είμαι κυνικός, θα καθόμουν πίσω και θα γέλαγα όταν τελικά χρεωκοπήσουν την Ελλάδα (ωραίο το άρθρο σου Επώνυμε, αλλά χωρίς cojones δεν γίνεται δουλειά) και θα δείξουν σε όλους πόσο εύκολα ιδιωτικοποιήται μία χώρα.

   Εκτός αν ξαφνικά μονιάσουν και τα 10 εκατομμύρια Έλληνες και συνηδητοποιούσουν ότι είναι είδος υπό εξαφάνιση.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Γιώργος Μαθιουδάκης 03/11/2010 11:06:05

   Ολοι έχουν λίγο ή πολύ ψυχολογικά προβλήματα.
   Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν, στην κοινωνία και στο κράτος που ζούμε.
   Αυτό ισχύει και για σένα κ.Μαθιουδάκη και μια απόδειξη περί αυτού είναι ότι πας να κάνεις αυθαίρετα μαζική διάγνωση σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις εξαιρώντας πιθανόν τον εαυτό σου από τις παραπάνω κατηγορίες που προσδιορίζεις.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κάποιος 03/11/2010 11:14:20

    Μετά από τις ψυχολογικές επιχειρήσεις,
    έρχονται οι εκρηκτικές επιχειρήσεις
    και ακολουθούν οι ψυχιατρικές επιχειρήσεις
    κατά αντιφρονούντων.

    Εκτός εάν ο Μαθιουδάκης εζήλωσε την δόξαν
    του Δρ. Ρέγγα του Αντινιους.

    Ουστ.

  • Tsaxpinogargaliarhs avatar
   Tsaxpinogargaliarhs @ Γιώργος Μαθιουδάκης 03/11/2010 11:20:13

   Χμμ, δεν έδωσα αρκετή σημασία στην πρώτη παράγραφο του σχολίου του κ. Μαθιουδάκη. Παραμένω σε αυτά που είπα πριν, αλλά όντως, κάποιος που περνάει πολύ χρόνο μπροστα σε έναν υπολογιστή δεν έχει οπωσδήποτε ψυχολογικά προβλήματα. Υπάρχουν κι αυτοί αλλά είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Άλλωστε από πότε τα ψυχολογικά προβλήματα σημαίνουν απαραίτητα και ελλατωματική κρίση?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Tsaxpinogargaliarhs 03/11/2010 11:29:47

    Eπειδη η φραση αυτη ειπωθηκε για μενα και ο λογος ηταν τα πολλα σχολια μου χθες το βραδυ για το θεμα της τρομοκρατιας θα πω (αν με πιστευετε) οτι λογω κρυολογηματος χθες δε βγηκα εξω και ειχα πολλη ωρα για σχολια.
    Αν παρατηρησει κανεις τα σχολια μου θα δει οτι υπαρχουν μερες και ωρες που ειναι αρκετα αλλα και μερες που δεν υπαρχει κανενα γιατι δεν ανοιγω τον υπολογιστη καθως εχω αλλες δουλειες.
    Δεν επιθυμω να εγκαταλειψω την ανωνυμια γιατι γνωριζω οτι οι αποψεις μου δεν αρεσουν σε πολλους και εγω δεν πιστευω οτι οι σεχτες και οι βομβιστες ειναι εξωγηινοι ή πρακτορες αλλα ανθρωποι της γειτονιας συγκεκριμενων πολιτικων ιδεων και δεν εχω καμμια διαθεση να μαθουν το ονομα μου.
    Οσοι δεν με πιστευουν μπορουν να νομιζουν οτι ειμαι εμμισθος καποιας πρεσβειας.Δεν μπορω να κανω τιποτα για να τους μεταπεισω.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ ψυχραιμια 03/11/2010 11:36:26

     Καλά είσαι σοβαρός Ψυχραιμία,
     ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ
     ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ
     αντί να του ζητήσεις να φέρει αυτός τη δική του ψυχοδιάγνωση;

     Είμαστε με τα καλά μας εδώ πέρα;

 12. blue nile avatar
  blue nile 03/11/2010 10:09:58

  Εύγε.

 13. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 03/11/2010 10:12:57

  Η συστηματική προσπάθεια των "ΜΜΕ" των τελευταίων 2 εβδομάδων αποβλέπει στο να εξομοιώσει τον Σαμαρά με τον Γιωργάκη, αποβλέπει στο να εξισωθεί το "λεφτά υπάρχουν" με το "μηδενισμός του ελλείμματος σε 18 μήνες". Δεν αξιολογούσαν τότε το πρώτο, το αποδεχόντουσαν, δεν αξιολογούν τώρα το δεύτερο, το απορρίπτουν, παρέα με το ΠΑ"Σ"ΟΚ, και το "Λ"ΑΟΣ. Άμεσα λοιπόν η ΝΔ, ποια ΝΔ δηλαδή, ο Αντώνης, πρέπει να οργανώσει κάτι σαν ημερίδα και να εκθέσει το οικονομικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και να δεχτεί ερωτήσεις, ακόμη και κακόβουλες, πάνω σ' αυτό, μια χαρά θα τα βγάλει πέρα και θα κλείσει στόματα, και να μην κλείσει θα είναι ο πρώτος που θα εκθέσει ανοιχτά και ξάστερα το πρόγραμμά του στη βάσανο της κριτικής, δείγμα θάρρους και καθαρότητας. (Το σχετικό οικονομικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στον ιστότοπο της ΝΔ. Αν το κατεβάσετε θα δείτε ότι τα πιο καίρια σημεία αναφέρονται στους ένθετους πίνακες οι οποίοι όμως δεν διαβάζονται - θολά γράμματα).

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/11/2010 10:20:14

  Ενώ τώρα που επανέλαβαν το ίδιο κόλπο, άρχισαν να τους παίρνουν χαμπάρι μέχρι και οι δικοί τους άνθρωποι!

  Σημειωνω το αρθρο του Παπαχελα "τι θελει επιτελους ο Παπανδρεου" που απορριπτει ολες τις γελοιες αιτιασεις οτι για την ανοδο των spread ευθυνεται ο Σαμαρας και αποδιδει ολη την ευθυνη στον Παπανδρεου.
  Το παιχνιδι του δηθεν κοσμοπολιτη που ειχε διεθνεις διασυνδεσεις και θα εσωζε τη χωρα και ειχε γοητευσει πολλα μελη του κατεστημενου αρχιζει να φαινεται απατη και σε αυτους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 03/11/2010 11:54:20

   Πλησιάζει προς το ολοκληρωτικό στύψιμο η λεμονόκουπα. Σε λίγο θα την πετάξουν κι αυτή.

 15. nick avatar
  nick 03/11/2010 10:37:14

  Ένα πολύ ωραίο και εύστοχο αντιμνηνμονιακό spotάκι για τις περιφερειακές εκλογές από το site www.noiazomai.net.

  http://www.youtube.com/watch?v=LGGgXbb9d60

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/11/2010 10:38:50

  Νομίζω ότι το είχα ξαναγράψει εδώ ότι ο αδελφός κάποιου "μνημονιακού" μεγαλο-εκδότη και καναλάρχη και επιχειρηματία (που έχει σχέση με τη θάλασσα και με τις Κυκλάδες, αν δεν καταλάβατε...) είπε σε ιδιωτική συζήτηση τον Οκτώβριο επι λέξει "του χρόνου; δεν έχεις ιδέα τι έχει να γίνει εδώ (εννοούσε στην Ελλάδα) του χρόνου...".
  Αυτό το είπε σε πρόσωπο του απόλυτα στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.
  Απλά, εντελώς τυχαία, το άκουσε αθέλητά του παριστάμενος και μου το ανέφερε.
  Το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά...

 17. A.M. avatar
  A.M. 03/11/2010 10:57:56

  «Οι άνθρωποι που αποδεδειγμένα περνάνε όλη τους την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, γράφοντας σχόλια για την κοινωνία -από την οποία ίσως απουσιάζουν- είτε είναι διαταραγμένοι ψυχολογικά είτε εκτελούν κάποιο έμμισθο καθήκον.»

  @Γιώργος Μαθιουδάκης.
  Χωρίς να αμφισβητώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν χρήματα απ το διαδίκτυο και αυτό άσχετα αν εκτελούν κάποιο «καθήκον» ή όχι όπως και ότι υπάρχουν και άτομα διαταραγμά ψυχολογικά στο διαδίκτυο αυτή σας η τοποθέτηση είναι ο απόλυτος ορισμός της γενίκευσης.

  Για σας δηλαδή όποιος κάθεται «όλη μέρα στον υπολογιστή» - κανείς βέβαια δεν κάθεται ΌΛΗ μέρα, και να ήθελε δεν γίνεται - είναι είτε διαταραγμένος ψυχολογικά είτε εκτελεί έμμισθο καθήκον.
  Άλλη περίπτωση για σάς δεν υπάρχει απ ότι καταλαβαίνω.
  Και το πιθανότερο όλοι οι προαναφερθέντες ΔΕΝ συμμετέχουν στην κοινωνία.

  Λυπάμαι αλλά βλέπετε πολύ περιοριστικά τα πράγματα, βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα, απαξιωτικά για τους συνανθρώπους σας και έχετε - προφανώς - μία περιορισμένη αντίληψη της έννοιας «κοινωνία»

  Σας δίνω μερικές ακόμα εναλλακτικές επιλογές για το ποιοί μπορεί να είναι αυτοί που κάθονται «όλη μέρα στο διαδίκτυο».
  Άνεργοί
  Συνταξιούχοι
  Άτομα με ειδικές ανάγκες
  Εργαζόμενοι με πρόσβαση στο διαδίκτυο και απ το σπίτι και απ τον χώρο εργασίας τους
  Μισθωτοί των 700 ευρώ που με τον μισθό που παίρνουν δεν έχουν άλλες επιλογές διασκέδασης επειδή μόλις πληρώσουν ενοίκιο και λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και τα τρόφιμα του μήνα τους μένει μία μόνο επιλογή: το διαδίκτυο.
  Φοιτητές χωρίς φράγκο στην τσέπη που ζούν σε φοιτητικές εστίες και έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και φαντάζεστε πόσα πολλά μπορούν να κάνουν χωρίς δεκάρα τσακιστή σε μια φοιτητική εστία ή ακόμα και στην φοιτητική γκαρσονιέρα.

  Πιστέψτε με κύριε, όλες οι παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων ΔΕΝ έχουν ψυχολογικά προβλήματα, όπως βέβαια και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων, μην πλατιάζω άνευ νοήματος.

  Και επίσης κύριε όλοι οι παραπάνω είναι μέλη της κοινωνίας, συμμετέχουν σε αυτήν με όποιον τρόπο μπορούν, με τις δυνατότητες που ο καθένας τους έχει, και απ την θέση στην οποία βρίσκεται.
  Ξέρετε κύριε, ως κοινωνία δεν ορίζουμε ΜΟΝΟΝ αυτόν που έχει μία δική του εργασία ή έναν που εργάζεται κάπου αλλά ως κοινωνία ορίζουμε το ΣΥΝΟΛΟ των ανθρώπων που συνυπάρχουν σε έναν γεωγραφικά προσδιορισμένο χώρο και έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους ενώνουν μεταξύ τους όπως η ίδια γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, η θρησκεία κ.ο.κ.

  Το διαδίκτυο επίσης κύριε είναι και αυτό μια κοινωνία που είναι κομμάτι της όλης κοινωνίας των ανθρώπων.
  Και οι συμμετέχοντες στο διαδίκτυο συμμετέχουν στην κοινωνία του διαδικτύου και άρα συμμετέχουν ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ μέσω αυτής τους της συμμετοχής και την κοινωνία συνολικά.

  Έτσι λοιπόν κύρε τα διλήμματα του στύλ.. «κάθεσαι πολλές ώρες στο διαδίκτυο άρα είσαι ή πληρωμένος ή ψυχικά διαταραγμένος» υπάρχουν αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ στην δική σας αντιληπτική ικανότητα της πραγματικότητας που φαίνεται είναι διπολική.
  Να το προσέξετε αυτό.

  Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι συνάνθρωποί σας που αντιλαμβάνονται εντελώς διαφορετικά την κοινωνία και καλό θα ήταν πριν τους κατατάξετε στους ψυχολογικά διαταραγμένους να σκέφτεστε λίγο περισσότερο και να αναρωτιέστε μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κάθεται κάποιος «όλη μέρα» στο διαδίκτυο.

  Δεν είναι όλα «άσπρο ή μαύρο».
  Οι γενικεύσεις και οι απολυτότητες του δικού σας ύφους είναι ΠΑΝΤΑ αποτέλεσμα περιορισμένης αντίληψης ενός θέματος , μιάς κατάστασης ή μιας κοινωνικής ομάδας ανθρώπων.

  Καλή σας μέρα!

  Υγ.
  Η αντιπαράθεσή μου δεν έχει κάτι προσωπικό.
  Δεν με αφορά προσωπικά επειδή αν και συμμετέχω ενεργά στις διαδικτυακές κοινότητες πιστεύω πως ούτε όλη μέρα ποστάρω στα μπλόγκς και στα φόρουμς ούτε και πως απέχω της κοινωνίας γενικά.
  Η αντιπαράθεσή μου γίνεται επί της αρχής.
  Η πάγια θέση μου είναι πως οι γενικεύσεις είναι ανόητες.

 18. Παναγιώτης Α. avatar
  Παναγιώτης Α. 03/11/2010 11:15:31

  Εξαιρετικό το άρθρο και τα συμπεράσματα του. Πρέπει όχι μόνο να αμυνθούμε, αλλά και να επιτεθούμε (http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2218.aspx ). Ο μοναδικός τρόπος είναι να αρχίσουμε εμείς να αποφασίζουμε για το μέλλον της χώρας, κάνοντας αυτά που είναι απαραίτητο να γίνουν (αναδιάρθρωση κα), πριν προάβουν οι εχθροί μας να μας οδηγήσουν σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεωκοπίας.

 19. john avatar
  john 03/11/2010 11:36:12

  ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ...

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=196051&cid=122

 20. Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννη Μπη Γκουντ 03/11/2010 12:24:26

  Εγώ έχω μία απορία. Μέσα Νοεμβρίου 2010 θα ανακοινωθεί το έλλειμα του 2009; Πάμε καλά; Μόνο και μόνο για δοθεί η κατάσταση χειρότερη από όσο την παρέλαβαν; Τι κάνουν 13 μήνες τώρα;

  Μου φαίνεται θα φτάσουμε στο 2014 και ακόμα θα αναθεωρούμε το έλλειμα του 2009...

  Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

 21. Enzo avatar
  Enzo 03/11/2010 12:26:57

  βρε παιδια εκεινος ο Ιερωνυμος που βρισκεται? Ζει? ειναι αρχιεπισκοπος τωρα αυτος? αμα ειναι να παω να γινω και εγω τοτε. συμφερει!

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Enzo 03/11/2010 12:48:25

   Δεν είναι όλοι οι ιεράρχες ταλιμπάν ή μουτζαχεντίν σαν τον Ανθιμο για να εκφράζουν γνώμη επί παντός επιστητού, οικονομικού,πολιτικού κτλ,
   μεσίτες και χρηματιστές σαν τον Εφραίμ για να μπαινοβγαίνουν στου Μαξίμου κάνοντας real estate ή αρχαιολόγοι και παραδικαστικοί σαν τον Γιοσάκη.

   • Enzo avatar
    Enzo @ Κάποιος 03/11/2010 12:51:17

    αυτος δεν βγηκε ουτε μια στιγμη να εμψυχωσει τον λαο και την κοινωνια , τι ασχετα ειναι αυτα που λες?

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Enzo 03/11/2010 12:56:40

     Από λόγια έχουμε χορτάσει...

   • Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
    Τζώννη Μπη Γκουντ @ Κάποιος 03/11/2010 13:05:09

    1. Ταλιμπάν και Μουτζαχεντίν δεν είναι ο Άνθιμος, αλλά ο Μπουτάρης. Με το σκεπτικό του οποιοσδήποτε "είναι τέκνο της Θεσσαλονίκης" δικαιούται επιβράβευσης. (Ελευθεροτυπία 21 Ιουνίου 2006 περί Κεμάλ http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=40328052)

    2. Γνώμη επί παντός του επιστητού όχι απλώς έχει δικαίωμα, αλλά έχει και υποχρέωση να εκφράζει οιοσδήποτε Έλληνας πολίτης. Ποιος είναι ο λόγος που όταν εκφράζεται δημοσίως η άποψη ενός ιεράρχη, αυτό συνιστά "ταλιμπανισμό"; Εγώ θα έλεγα ότι είναι απόπειρα επιβολής φασισμού. Μόνο ό,τι συμφέρει στο σύστημα θα πρέπει να ακούμε δημοσίως;

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Τζώννη Μπη Γκουντ 03/11/2010 13:13:32

     Ο Ανθιμος. ο Εφραίμ,ο Γιοσάκης και σια δεν είναι απλοί Ελληνες πολίτες.
     Εχουν συγκεκριμένο ρόλο, τον θρησκευτικό και δεν πρέπει να ξεφεύγουν από αυτόν.
     Αν έχουν την εντύπωση πως ακόμα βρισκόμαστε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και είναι επικεφαλείς του μιλλέτ των ορθοδόξων με διοικητικές,θρησκευτικές,φορολογικές και δικαστικές δικαιοδοσίες, είναι λαθεμένοι.

     • Misha avatar
      Misha @ Κάποιος 03/11/2010 13:17:15

      Λάθος. Η θρησκευτικότητα-όποια κι αν είναι αυτή- έχει αναπόφευκτες πολιτικές διαστάσεις .Δες τι γίνεται στις ΗΠΑ με τους ρεπουμπλικάνους ...
      Δεν είμαστε ετά λαϊκ , και ούτε θα γίνουμε

     • Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
      Τζώννη Μπη Γκουντ @ Κάποιος 03/11/2010 13:19:44

      Δηλαδή τί μας λες, ότι ενώ έχουν όλοι το δικαίωμα να εκφράζονται δημοσίως, ο Άνθιμος δεν το έχει επειδή "δεν είναι απλός πολίτης"; και τί πολίτης είναι; "σούπερ αμόλυβδος";

      Θα μας τρελλάνετε τελείως εσείς οι αντικληρικαλιστές!

      (Ο Εφραίμ και ο Γιοσάκης δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το θέμα. Ο Εφραίμ δεν έχει βγει ποτέ δημοσίως να μιλήσει, κι ας εχουν ασχοληθεί μαζί του χιλιάδες εκπομπές. Ο δε Γιοσάκης είναι μάλλον συμπτωματική η ιδιότητά του με την εμπλοκή του στο παραδικαστικό.)

     • Θεωρείο avatar
      Θεωρείο @ Κάποιος 03/11/2010 13:21:09

      Καλά, για το Γιοσάκη... μην ορκίζεσαι!

   • Θεωρείο avatar
    Θεωρείο @ Κάποιος 03/11/2010 13:18:45

    @Κάποιε,
    μου φαίνεται δεν έχεις καταλάβει ότι η κατάστασή μας μοιάζει πάρα πολύ με την Τουρκοκρατία, την Γερμανικά Κατοχή και την Δικτατορία.
    Ίσως μάλιστα και χειρότερα, γιατί είναι συγκαλυμμένη!

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Θεωρείο 03/11/2010 13:30:52

     Το έχω καταλάβει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δικαιολογώ ή θα ασπάζομαι αντίστοιχες συμπεριφορές ως αναγκαίο κακό.

    • Θεωρείο avatar
     Θεωρείο @ Θεωρείο 03/11/2010 13:43:10

     Κοίτα, αν τρέφεις σεβασμό στον ιερωμένο για το λειτούργημά του, ίσως θα 'πρεπε να σεβαστείς και το ότι νοιάζεται και για τον επιούσιο του ποιμνίου του, το σαρκίο του, δηλαδή.
     Ο ποινασμένος και ο ανελεύθερος δεν μπορεί ελεύθερα να θρησκεύεται, ως δικαίωμά του (μην το παρεξηγήσεις για την οικονομική εξάρτηση, γιατί είναι σαν να μην τον θεωρείς, κατ' αρχήν ειλικρινή, άνευ δίκης)

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Θεωρείο 03/11/2010 13:48:23

      Οι ιεράρχες κατά κανόνα νοιάζονται και για τον επιούσιον.
      Τον δικό τους βασικά, όπως καταμαρτυρούν οι καλοζωισμένες σιλουέτες τους, τα πολυτελή αυτοκίνητα τους, τα χρυσοποίκιλτα σκεύη και άμφια τους και οι οικίες που διαμένουν.

     • Θεωρείο avatar
      Θεωρείο @ Θεωρείο 03/11/2010 13:52:57

      Και στο είπα, μην το παρεξηγήσεις!
      Προφανώς έχεις άποψη και δικαίωμά σου.
      Χωρίς δίκη, όμως.
      Πήγαινέ τον σε δίκη να σου εξηγήσει το γιατί, ψάξε και λίγο πιο βαθιά τη διδασκαλία.
      Απ' έξω και επιφανειακά, ούτε ελάχιστα δεν καταλαβαίνεις και αυτό σε αδικεί.
      Ψάξε, δεν σε εμποδίζει κανένας!

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Θεωρείο 03/11/2010 14:00:09

      Υπάρχει μια ιστορική πορεία του κλήρου από τα χρόνια του Χριστού έως τις μέρες μας.
      Τα έργα και οι ημέρες του είναι καταγεγραμμένα από την ιστορία και δεν χρειάζεται κανένα "δικαστήριο" για να αποδειχθεί κάτι.
      Η διδασκαλία είναι το ιδεολογικό άλλοθι και το ηθικό προκάλυμμα.
      Και ο Παπανδρέου σοσιαλιστής και αντιεξουσιαστής δηλώνει.
      Μήπως πρέπει να εμβαθύνουμε περισσότερο στον σοσιαλισμό για να καταλάβουμε την πολιτική του ;
      Μήπως τον παρεξηγήσαμε ;

  • Minnie avatar
   Minnie @ Enzo 03/11/2010 12:54:54

   Γιατι δεν πας για Προεδρος Δημοκρατιας?
   Συμφερει περισσοτερο και δεν θα κανεις απολυτως τιποτα... απλως θα υπαρχεις.

   =]

   • Enzo avatar
    Enzo @ Minnie 03/11/2010 13:20:32

    μπα..καλυτερα αρχιεπισκοπος αλα ιερωνυμος. εκει ουτε καν θα υπαρχεις, αορατος θα εισαι.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Enzo 03/11/2010 17:27:06

   Εnzo, συμβαίνει το πρωτοφανές. Οταν ο μισέλληνας λαθρο-λάτρης Ιερώνυμος έρχεται, ο εκκλησίασμα φεύγει και χάνεται.

   Τον Φεβρουάριο 2010, δόθηκε εντολή από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, να σφραγισθούν οι πόρτες της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα, στον οποίο προσέτρεξαν αλλά βρήκαν τις πόρτες κλειδωμένες, οι Ελληνες «μετανάστες» της περιοχής, γιά ν΄αποφύγουν (τελικά, δεν γλύτωσαν) ούτε τη σύλληψη ούτε τους προπηλακισμούς (άνδρες νέοι, γέροντες και ηλικιωμένες γυναίκες) http://bit.ly/91G6cf
   από την πολυπολιτισμική και (υποχρεωτικής εκμάθησης του κορανίου) αστυνομίας, που καθιέρωσε ο Χουντοχοϊδης και που συνεχίζει ακάθεκτος, ο πολύς Mr Samina2000 (το κολλητάρι της Μιμής), που θεωρεί αναρχοδεξιούς τους Ελληνες που τολμούν να υπερασπιστούν τα σπίτια και τα δίκαιά τους στις περιοχές των Πατησίων.

   Την ίδια ώρα που αιχμαλωτίζονται Ελληνες, η ίδια πολυπολιτισμική αστυνομία, επιδεικνύει «μεγάλη κατανόηση» στη λαθρο-παραβατικότητα και αναρχο-λαθρο-εποικισμό. 8 στις 10 υποθέσεις που απασχολούν την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφορούν εγκλήματα και παραβατικότητες των Λάθρο. Γι’αυτό τα Ελληνικά Δικαστήρια, λόγω πικρής εμπειρίας, εγώ αποκαλώ ΛΑΘΡΟ-ΑΛΛΟΔΑΠΟ-ΔΙΚΕΙΑ. Που να βρεθεί χρόνος γι’απόδοση Δικαιοσύνης στους Ελληνες που σύρονται νομικά επί 10ετίες, όταν οι ΛΑΘΡΟ κακλύζουν τα δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων; ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένας μα απολύτως Κανένας τριτοκοσμικός ή σαλαμαλέκουμ νόμιμος μετανάστης στην Ελλάδα. Επειδή, όλοι, μα όλοι τους, εισήλθαν παράνομα, Χωρίς πρόσκληση στην Ελλάδα, Χωρίς νόμιμο μέσο, Χωρίς εισητήρια, Χωρίς Visa, Xωρίς χρήματα, Χωρίς τις απαραίτητες ΠΡΙΝ την είσοδό τους στην Ελλάδα, ιατρικές εξετάσεις. Το ότι τα παιδιά των Λάθρο γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ΔΕΝ σημαίνει απολύτως τίποτα. Εξακολουθούν και αυτά, να είναι γεννημένα παράνομα στην Ελλάδα του Ξένιου Δία, όπου όλοι οι καλοί Λάθρο-Ξένοι χωράνε.

   Αυτό είναι ένα από τα πολλά ολέθρια γιά τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας «επιτεύγματα» του αχυρανθρώπου Mineiko-Chant-Bilderberg και γιά τα οποία θα πληρώσει το ύψιστο τίμημα σε 5 περίπου ημέρες από σήμερα.

   Το ότι η κοινωνική βόμβα στα σπλάχνα της Αθήνας δεν έχει ακόμα εκραγεί και οι άλλοτε ελιτίστικες και τώρα «κατάμαυρες» περιοχές των Πατησίων δεν έχουν ακόμα γίνει Αρκάδι, αυτό, οφείλεται κυρίως στους ψύχραιμους ηλικιωμένους, που συμβουλεύουν και κατευνάζουν γυιούς κι εγγονούς, να κάνουν υπομονή μέχρι τις εκλογές. Μετά, Κύριος Οίδε!

   Αυτά, τα νομοτελειακά, την Κυριακή 07-11-2010, να τα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του, ο εικονιζόμενος νάρκισσος του πέραν RoboCop και η συν αυτώ, νεοταξική φατρία του.

   Επισκέπτομαι την περιοχή μία φορά τον μήνα και κάθε φορά, μαυρίζει η ψυχή μου μ’αυτά π’ακούω και βλέπω. Είναι πολύ χοντρή η μπίζνα αφελληνισμού κι αλλαγής του Δημογραφικού Χάρτη της Αθήνας προς το «μαυριδερότερο», Εnzo. Γιά τα περί αφροδισίων, Εmbola, χαύνας, ληστειών, απαγωγών παιδιών, εμπορίας οργάνων, κλειδαμπαρωμάτων των Ελλήνων από τις τρεις το μεσημέρι στα σπίτια τους, εμπόριο μαύρης σαρκός στους δρόμους και σφαίρες που σφυρίζουν σαν τα τραίνα μόλις σκοτεινιάσει, μετονομασίες των πρώην πλατειών Αττικής και Αμερικής σε Νιγηρίας και Αφρικής, αντίστοιχα, έχω επανειλημμένα γράψει, δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι.

   Ομως, την ίδια «μαύρη» ώρα/όνειδος που λέγεται Ιερώνυμος, υπάρχει ένας άλλος, σεβάσμιος ιεράρχης πρότυπο, που λέει:

   Παιδιά Ξεσηκωθείτε!

   Η κατάσταση στον τόπο μας είναι σε αδιέξοδο. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Και η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από το Σχολείο. Ας ξεσηκωθούμε όλοι. Δάσκαλοι, γονείς και παιδιά αρνηθείτε το ψέμμα και πολεμήστε το σαν τον μεγαλύτερο εχθρό.

   Ξαναφέρτε την ιστορία και παράδοσή μας, τη γλώσσα και τα ήθη μας στη ζωή σας. Αγωνιστείτε για κοινωνία με ειλικρίνεια, ηρωϊσμό, καθαρότητα και εξυπνάδα.

   Απαιτήστε πολιτικοὺς που να αγαπούν τον τόπο περισσότερο από τα στενά μυαλά και συμφέροντά τους, που να σέβονται την ιστορία περισσότερο από όσο προσδοκούν την ψήφο, που να πονούν για το κατάντημά μας περισσότερο απ’ όσο υποτάσσονται στις ξένες σκοπιμότητες.

   Αξιώστε Εκκλησία όχι με αδικαιολόγητους συντηρητισμούς, νεκρούς συμβολισμούς και πομπώδεις τελετουργίες, Οχι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με δικαιώματα, περιουσίες και διεκδικήσεις, αλλά, Εκκλησία με πονεμένο προφητικό λόγο, με αυθεντική πίστη, με θυσιαστική μαρτυρία και άγια ζωή∙ Εκκλησία που να εμπνέει και να έχει πρόταση ζωής.

   Τότε θα βρείτε τον Θεό Ολοζώντανο μέσα σας. Τότε ο Αγιασμός δεν θα επιβάλλεται με εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας, αλλά θα αποτελεί δικό σας αίτημα. Τότε το σχολείο θα ξαναγίνει η ελπίδα της εθνικής και πνευματικής επιβίωσής μας. Τότε η νέα χρονιά θα είναι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
   Σάς το εύχομαι με όλη μου την καρδιά. Ο Θεός μαζί σας, αγαπητά μας παιδιά.

   Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος
   «Θέμα: Εναρξη Σχολικού Ετους 2010-2011»

   ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 49η (απόσπασμα)
   Διεκπ. 537 / 9-9-2010
   Αρ. Πρωτ. 985 - 13 Σεπτεμβρίου 2010

   Enzo τελικά, δεν φαίνεται να υπάρχει Ανάσταση χωρίς Μεγάλη Παρασκευή, γιά όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

   Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,
   η Dimi

   • 11888 avatar
    11888 @ η Dimi 03/11/2010 17:39:57

    Θα ξερασω.Ενα κατεβατο γεματο προκαταληψεις ,ανακριβειες,θρησκοληψια,σκοταδισμο.

    • Greg avatar
     Greg @ 11888 03/11/2010 17:51:05

     Ανακρίβειες: Ο εικονιζόμενος νάρκισσος μοιάζει στον Terminator, όχι στoν Robocop...
     Terminator, όνομα και πράμα.

     • kiki avatar
      kiki @ Greg 03/11/2010 17:55:38

      Ακριβως ναρκισος.Το πιασατε επιτελους.
      Εχω σκασει να το περιγραφω.
      ψυχολογια τι εκφραζουν οι ναρκισοι.

 22. PELIAS avatar
  PELIAS 03/11/2010 12:39:47

  "Είναι βασικότατο να μην τους φοβηθούμε. Κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος, ούτε πανίσχυρος. Ειδικά ένας εχθρός που έχει ανάγκη να κρύβεται. Αν ήταν τόσο πανίσχυροι όσο θέλουν να φαίνονται, δεν θα κρύβονταν. Θα μας είχαν κιόλας νικήσει!"

  NΙάου νιάου στα κερμμίδια. Τζιδιός ο εχθρός και θεός του ο Γιαχβέ. Γιατί του είδους αυτού η συμπεριφορά δέν άρμόζει σε καμία άλλη ράτσα.

  ΠΕΛΙΑΣ

 23. Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννη Μπη Γκουντ 03/11/2010 12:41:29

  Ο Αρχιεπίσκοπος πέθανε στις 30 Ιανουαρίου 2008.

  Αυτός που λες ποιος είναι;

 24. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 03/11/2010 13:44:05

  Οπως και το έχω ξαναπεί ο Πρετεντέρης, είναι βέβαια πολιτικός αντίπαλος, αλλά δεν είναι τυφλός όπως οι Αφοί Καψήδες, ή οι Τρέμη, ή ο Τσίμας.

  Εχει δείξει ότι βλέπει μπροστά του και το λέει. Οπως ένα φίλαθλος ομάδας έχει το θάρρος να βλέπει τα λάθη της ομάδας του και να τα ρίχνει στην Διαιτησία.

  Για παράδειγμα, όταν παρέδωσε ο Σημίτης στο Γιωργάκη, δεν μιλούσε για ντέρμπυ όπως οι άλλοι (κι έφαγε το ΠΑΣΟΚ 7 μονάδες το 2004 στο κεφάλι).

  Στις εσωκομματικές υποστήριζε ανοιχτά τον Βενιζέλο, ήταν και γραμμή της εφημερίδας, αλλά όλοι ξέρουμε οτι αν δεν τον ελεγαν Παπανδρέου ο Βενιζέλος με το IQ του θα τον είχε φάει λάχανο.

  Τώρα τους χτυπάει το καμπανάκι εκεί στο MEGA ότι πάνε για βατερλώ, αλλά οι Καψηδοτρεμηδες δεν βλέπουν την τύφλα τους.

  • netakias.wordpress.com avatar
   netakias.wordpress.com @ netakias.wordpress.com 03/11/2010 13:46:04

   Δαίμων του ... πληκτρολογίου
   εκεί που γράφω : "και να τα ρίχνει στην Διαιτησία."
   το ορθόν είναι : "και ΔΕΝ τα ρίχνει στην Διαιτησία."

  • Θεωρείο avatar
   Θεωρείο @ netakias.wordpress.com 03/11/2010 13:48:41

   Πώς δικαιολογείς όμως την συντονισμένη στάση του στην προπαγάνδα του Μνημονίου, με ειρωνίες, διακοπές, καπακώματα, απαξίωση των αντίθετων;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Θεωρείο 03/11/2010 13:51:26

    Το έχω προσέξει όμως και εγώ σε κείμενά του, ο Πρετεντέρης έχει σφάξει επανειλημμένα τον ΓΑΠ με το γάντι. Είναι βέβαιο πως δεν τον συμπαθεί.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ΒΙΣ 03/11/2010 13:51:49

     Με το βαμβάκι ήθελα να πω. Αν και με το γάντι σφάζεις...

   • Θεωρείο avatar
    Θεωρείο @ Θεωρείο 03/11/2010 13:56:33

    Άλλος σφάζει με το γάντι και άλλος με τον μπαλτά.
    Αν δεν είναι το κεφάλι σου, οι άλλοι ας πάνε να κουρευτούν;
    Τι υπεύθυνος και έγκριτος δημοσιογράφος είναι;
    Αυτό είναι το επάγγελμά του, άλλωστε, να αποκαλύπτει τα κεκαλυμένα στη δημόσια θέα.
    Είναι δουλειά του να τον εκθέσει ξεκάθαρα στους αναγνώστες/θεατές, αν έτσι είναι η άποψή του!

 25. Enzo avatar
  Enzo 03/11/2010 14:05:05

  εμπρος στον δρομο που χαραξε η Ιρλανδια.αρχισαν τα οργανα εκει .

 26. Θεωρείο avatar
  Θεωρείο 03/11/2010 14:14:00

  Το πρότυπο το έχει κατοχυρώσει, ήδη, η τιτανοτεράστια ΟΥΓΓΑΡΙΑ!!!!

 27. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/11/2010 14:22:50

  Οι Rothschild Συμβουλοι αποκρατικοποιησης... της ΔΕΠΑ !!! χαχαχααα
  Εφτασαν τα ορνια πανω απ το πτωμα.. και θα εχει συνεχεια!
  Δηλαδη, αυτοι που μας εκαναν να χρωσταμε και του χρωστανε 40Τρις Δολλ ολοι οι υπολοιποι, εφτασαν να μας αποκρατικοποιησουν.
  Αν με φανε νυχτα να ξερετε οτι ο ΦΞ εχει τη διαθηκη μου !! χαχαα
  ΓΑΠ εισαι τεραστιος προδοτης αγορακι μου με τα κολλαν. Ρομπεν των Λαμογιων.

  ΠΠ

 28. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/11/2010 14:28:14

  Το "Παπανικολης" επαψε να γερνει και το παραλαβαμε...
  Καθησε ο ΓΑΠ απ τη μια μερια με τον βαρυ εγγεφαλο του και το εφερε στα ισια του.
  Ειδατε που ολα ΝΥΧΤΑ γινονται?? τα 83Εκ Ευρα μιζες που ειναι οεο?? στο ερμα??
  Ξεφτυλες.

  ΠΠ

 29. η Dimi avatar
  η Dimi 03/11/2010 19:13:49

  Greg, Σ'ευχαριστώ πολύ γιά τη διευκρίνηση. Τerminator, indeed!

 30. Mike avatar
  Mike 03/11/2010 19:26:42

  Αγαπητέ Επώνυμε μπορείς να βγάλεις νόημα. Μία πολύ καλή ανάλυση για τα αίτια της Παγκόσμιας και Ελληνικής οικονομικής κρίσης και πρόβλεψη για πιθανές λύσεις μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο του καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Κου Γιάννη Βαρουφάκη με τίτλο: "Το Χρονικό μιας προαναγγελθείσας αναδιάρθρωσης".
  http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=4372&reftab=37&t
  Το πρόβλημα είναι τεράστιο και πολύπλοκο και κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να το λύσει.

 31. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 04/11/2010 15:41:48

  ...ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ...

  Ευγε αλλενάκι. Δεν στερείσαι πνεύματος, εκτός του ότι βρίσκεσαι και κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσω...

 32. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/11/2010 15:44:45

  antidote du jour... merci

 33. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 04/11/2010 16:04:09

  Merci a toi ma chere. A bientot.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.