#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2011 07:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζητάνε από τον Σαμαρά να κυβερνήσει με τον Παπανδρέου να ..."προεδρεύει"Του Κώστα Ροδινού

Είναι πλέον τόσο προκλητική (και απελπισμένη) η προσπάθεια που καταβάλλουν  εγχώρια και …εξωχώρια  κέντρα, για να πείσουν τον κ. Σαμαρά να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμό, που σκέφτομαι μήπως τελικά πρέπει να το πεί το ναι; !!!

Γιατί πρέπει να πεί το ναι;

Πρώτον,  επειδή όπως λένε η πολιτική του μνημονίου αποτελεί τη μοναδική λύση εξόδου της χώρας από την κρίση. Άρα,  το πολιτικό σύστημα της χώρας, σύσσωμο,  πρέπει να τη στηρίξει.  Σε λίγο θα μας πούν ότι το μνημόνιο αποτελεί και εθνικό στόχο!

Δεύτερον, αν ο Σαμαράς ψηφίσει το μνημόνιο, στέλνουμε ένα μήνυμα προς το εξωτερικό, ότι ενωμένοι αντιμετωπίζουμε το  πρόβλημα και ότι σε περίπτωση πολιτικής αλλαγής δεν θα διαταραχθεί η απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό το δεύτερο είναι που ενδιαφέρει περισσότερο.

Τρίτον, κάποια νεοδημοκρατικά και όχι μόνο κέντρα, διατυπώνουν την άποψη ότι η Ν.Δ. σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή πρέπει να αφήσει κατά μέρος την αντιπολίτευση και να στηρίξει την κυβέρνηση. Θα δείξει υπευθυνότητα, λένε και αυτό θα αποδώσει μακροπρόθεσμα! Βέβαια μακροπρόθεσμα “we are all dead!”, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα

Έχει καμιά βάση η επιχειρηματολογία;

Ας υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς, αγνοεί, τους πάντες και ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο! Προκύπτουν ορισμένα δυσεπίλυτα προβλήματα.

Ποιοί θα το υλοποιήσουν;  Αυτοί που απέτυχαν στην εφαρμογή του μνημονίου Ι;  Και αφού απέτυχαν στο πρώτο, που ήταν και ηπιότερο,  ποιος μας εγγυάται ότι θα τα καταφέρουν στα απείρως δυσκολότερα;

Για να ξεπεράσει αυτό το σκόπελο,  ο πρωθυπουργός προτείνει  «ομάδες εργασίας» και πρόσωπα κοινής αποδοχής! Συγνώμη, αλλά για τη μέχρι σήμερα αποτυχία έφταιγαν οι …ομάδες εργασίας; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!  Την ευθύνη για τη γενική κατάσταση της χώρας την έχει ο πρωθυπουργός. Αυτός επιλέγει τους υπουργούς, αυτός χαράσσει και επιβλέπει την πολιτική. Επομένως, την κεντρική ευθύνη για την μέχρι τώρα αποτυχία την έχει ο κ. Παπανδρέου. Και ο κ. Παπανδρέου θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός, απλώς αναζητά κάποιους να σηκώσουν μέρος της ευθύνης!

Ας υποθέσουμε ότι ξεπερνιέται και αυτό το πρόβλημα και ο κ. Σαμαράς αποδέχεται τις ομάδες …εργασίας. Ο κ. Παπανδρέου έμαθε τι είπανε την περασμένη εβδομάδα στην ΚΤΕ οικονομίας για το μνημόνιο; Αυτούς τους βουλευτές ποιος θα τους πείσει; Ο …κ. Σαμαράς; Ο κ. Παπανδρέου, με τι θα ασχολείται; «Απλώς θα προεδρεύει;»

Αποτελεί λύση το μνημόνιο;

Ας δεχθούμε και ότι  το  μνημόνιο αποτελεί  τη μοναδική  λύση.  Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου:
Το 2015, αν επαληθευθεί το ...καλό σενάριο, το δημόσιο χρέος θα φτάσει στα 351.356 δις ή 139.5% του ΑΕΠ!
Αν μας έρθει το ...κακό σενάριο, τότε το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στα 501 δις ή 198% του ΑΕΠ!
Ξέρετε πόσο ήταν το Δημόσιο χρέος το 2009; Το 127.1% του ΑΕΠ!!!  Δηλαδή, όλα αυτά φοροεισπρακτικά μέτρα, θα  μας φέρουν σε χειρότερη θέση απ' ότι ήμασταν το 2009; Και αφού επιδεινώνουν τη θέση μας, γιατί επιμένουμε; Να μην το παραλείψω η ανεργία, που έφτασε στο 13,6%, το 2009 ήταν στο 9%!!!

Τέλος, αν το πρόγραμμα του μνημονίου θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδος, τότε για ποιο λόγο η κα Μέρκελ ζητάει τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης; Για ποιο λόγο, μόλις χθες ο κ. Γιούνκερ άφησε  ανοικτή την προοπτική μιας «ήπιας αναδιάρθρωσης»; Γιατί τα σενάρια πτώχευσης συνεχίζουν να διακινούνται στις αγορές και όχι μόνο; Αν το πρόγραμμα του μνημονίου  «έβγαινε» , τότε γιατί τα spreads παραμένουν στις 1400 μονάδες; Η απάντηση είναι απλή: κανένας δεν πιστεύει ότι το μνημόνιο αποτελεί λύση. Δυστυχώς το μνημόνιο είναι τραγωδία.

Να έρθουμε στο επόμενο  επιχείρημα: η συναίνεση του κ. Σαμαρά θα ενισχύσει το εσωτερικό μέτωπο, αλλά και την εικόνα μας προς το εξωτερικό. Κατ’ αρχήν, αφού είναι τόση σημαντική η συναίνεση του κ. Σαμαρά, γιατί δεν τη ζήτησαν πέρυσι;  Ο κ. Παπανδρέου μέχρι πρόσφατα δεν κατασυκοφαντούσε τη Ν.Δ.; Το σύστημα του, δεν απαξίωνε τον κ. Σαμαρά; Δεν τον χαρακτήριζαν «Χάρυ Πότερ;» Τότε δεν είχε σημασία το …εσωτερικό μέτωπο; Και τέλος-τέλος, ένα χρόνο τώρα, ποιος εμποδίζει τον κ. Παπανδρέου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του;  Μήπως η αναβλητικότητα και η  αδυναμία του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του; Η αλήθεια είναι ότι, πέρυσι που ο κ. Παπανδρέου θεωρούσε το  μνημόνιο λύση, ήθελε τον κ. Σαμαρά …απέναντι, αντίπαλο. Τώρα που το μνημόνιο απέτυχε, τον θέλει …συνυπεύθυνο.

Όσον αφορά στις πιέσεις των …ξένων. Αν δεν υποκρύπτουν μια πρωτοφανή έλλειψη εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τότε οι παρεμβάσεις  συνιστούν προκλητική επέμβαση στη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Και αυτό έπρεπε πρώτα-πρώτα να το αποδοκιμάσει η κυβέρνηση γιατί οι παρεμβάσεις πρωτίστως υπονομεύουν την αξιοπιστία της.

Συμπέρασμα:

Από τον κ. Σαμαρά ζητάνε:

- να ψηφίσει ένα πρόγραμμα το οποίο ουδείς πιστεύει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

-να στηρίξει μια κυβέρνηση την οποίαν δεν την εμπιστεύονται ούτε οι βουλευτές της

-να εμπιστευτεί έναν πρωθυπουργό, ο οποίος έχει  φανεί συνεπής μόνο με την  …ασυνέπειά του.

Και  αν τα κάνει όλα αυτά ο Σαμαράς, θα είναι υπεύθυνος;

Είναι προφανές ότι δεν ζητάνε από τον κ. Σαμαρά να δείξει υπευθυνότητα. Του ζητάνε να υπογράψει το πολιτικό του τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kostasthess avatar
  kostasthess 13/06/2011 08:39:54

  τα στοιχεια σας για την ανεργια και για το δημοσιο χρεος ειναι δεν ειναι ακριβη.. Ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα και ακομη πιο δυσοιωνες οι προοπτικες.. Δυστυχως..

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kostasthess 13/06/2011 20:14:07

   εκ παραδρομής αναγράφεται το ποσοστό της ανεργίας 13,6% αντί 16,3%.
   Πάντως έχεις δίκιο ο,τι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι πολύ χειρότερη απ' οτι λένε οι επίσημοι αριθμοί.

 2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/06/2011 08:57:15

  Τα πράγματα είναι απλά.
  Ας βγουν ένα πρωί στη αγορά και να ρωτήσουν τυχαία πολίτες σχετικά με τα μέτρα που αφορούν το μεσοπρόθεσμο.
  Όσο άσχετος κι αν είναι κάποιος από οικονομικά ή όσο ανεύθυνος κοινωνικά θα τους πει ότι αυτό που πάνε να κάνουν είναι εθνικό έγκλημα.
  Μ'αυτή τη λογική ο Σαμαράς δεν έχει κανένα απολύτως λόγω να συνεναίσει στο έγκλημα.
  Άλλωστε υπάρχει και η άλλη πλευρά ,των οπαδών της ΝΔ που εξέλεξαν τον Σαμαρά και έχουν ξεκάθαρη αντίθετη γνώμη στο εθνικό ξεπούλημα που πρεσβεύει η ντόρα.Μάλιστα αυτό για μένα είναι σημαντικότερο καθώς ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη βάση ώστε αύριο σαν πρωθυπουργός να μπορέσει να κυβερνήσει.Ο Παπανδρέου ουσιαστικά πέφτει από το ίδιο το κόμμα του γιατί η βάση διαφωνεί μαζί του.
  Η φωνή της ελληνικής κοινωνίας φωνάζει ΟΧΙ και αυτό αποτελεί την πιο ξεκάθαρη εντολή,έμμεσα και κυβερνητική.

 3. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 13/06/2011 09:13:29

  κ.Ροδινέ καλημέρα.
  Στο κείμενό σας μιλάτε για αποτυχία του Μνημονίου 1 & του ΓΑΠ καθώς και του Μνημονίου 2. Είστε/είμαστε σίγουροι ότι απέτυχε;
  Μήπως στόχος του είναι να μας οδηγήσει στην Παγκόσμια διακυβέρνηση, αφού όπως έχει πει και ο ίδιος, οι εθνικές ηγεσίες είναι αδύναμες και διεφθαρμένες, δεν προσφέρουν λύσεις και δεν οδηγούν πουθενά;
  Πέρυσι αποκαλύφθηκε οτι ο Γ.Γ.του ΟΗΕ σε κρυφή συνάντηση στην Αυστρία ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για παγκόσμια διακυβέρνηση,καταστρέφοντας την μεσαία τάξη.
  (http://www.prisonplanet.com/54680.html)
  Άλλωστε η λέξη παγκόσμια κυβέρνηση, που κάποιοι θα νοιάζονται για τους λαούς, χωρίς μίζες και διαφθορά, ακούγεται ωραία.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ αλλήθωρος 13/06/2011 17:33:28

   ΜΠΑ ,ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ . ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
   ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΑΠ-ΠΑΠΑ.......

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αλλήθωρος 13/06/2011 20:14:57

   τα μνημόνια απέτυχαν για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

 4. antanistimi avatar
  antanistimi 13/06/2011 09:15:10

  Αν ακολουθηθει το μνημονιο 2 παμε χαμενοι.
  Πρεμουρα παντως απο καποιους ε? καθε λιγο και λιγακι να ο τρομος κι η φοβερα......


  Οικονομία | Κυρ, 12/06/2011 - 17:09 απο το :αθηνα 984.............
  «Πιθανή η ελληνική πτώχευση»
  Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γιενς Βάιντμαν δεν αποκλείει και την πτώχευση της Ελλάδας σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχους του κοινού προγράμματος με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
  Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag (Βελτ αμ Ζόνταγκ 12.6.11) ο κ. Βάιντμαν εκτιμά πάντως ότι και αδυναμία πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας δεν θα συνιστούσε νομισματική απειλή για το ευρώ. "Το ευρώ και στην περίπτωση αυτή θα παραμείνει σταθερό", λέει.
  Η αποτροπή της στάσης πληρωμών "εξαρτάται κυρίως από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού" επισημαίνει ο κ. Βάιντμαν και τονίζει: "Θα υπάρξει εκτενής βοήθεια αλλά υπό αυστηρούς όρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ευρείες και ταχείες ιδιωτικοποιήσεις. Εάν δεν υλοποιηθούν οι αναληφθείσες δεσμεύσεις θα εκλείπει η βάση για περαιτέρω μέσα από το πρόγραμμα βοήθειας".
  "Την απόφαση αυτή θα έχει λάβει η Ελλάδα και θα υποστεί σίγουρα τις δραματικές οικονομικές συνέπειες μιας στάσης πληρωμών. Δεν θεωρώ μια τέτοια απόφαση ιδιαίτερα συνετή και θα ήταν σίγουρα μια δύσκολη κατάσταση για τους εταίρους. Αλλά το ευρώ και στην περίπτωση αυτή θα παραμείνει σταθερό", υποστηρίζει ο πρόεδρος της Bundesbank.
  Tαυτόχρονα, υπογραμμίζει την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει το πρόγραμμα αγορά ομολόγων επισφαλών χωρών της Ευρωζώνης. "Πραγματικότητα είναι ότι εδώ και δέκα εβδομάδες δεν αγοράζουμε ομόλογα χωρών που είναι σε κρίση και την απόφαση αυτή τη θεωρώ σωστή", λέει ο κ. Βάιντμαν που συμμετέχει και στο συμβούλιο της ΕΚΤ. Απορρίπτει κάθε σκέψη για υποχρέωση των ιδιωτών πιστωτών να συμμετάσχουν στο κόστος του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα. "Θα χαιρέτιζα μια εθελοντική λύση, διότι και οι πιστωτές έχουν ένα ενδιαφέρον για τη σταθερότητα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να έχουμε υψηλές προσδοκίες, καθώς ήδη τώρα δεν υπάρχουν πολλά ελληνικά ομόλογα σε ιδιώτες επενδυτές εκτός Ελλάδας".
  Ο πρόεδρος της Bundesbank εκτιμά ότι "εάν η Ελλάδα εφαρμόσει το φιλόδοξο πρόγραμμα εξυγίανσης έτσι όπως έχει συμφωνηθεί με τη διεθνή κοινότητα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους".
  Επικαλείται δε το παράδειγμα των βαλτικών χωρών, οι οποίες "παρά τις διαφορές στις λεπτομέρειες - μέσω ενός σκληρού προγράμματος εξυγίανσης επανήλθαν σε επιτυχή πορεία ανάπτυξης". Για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα κατά του προγράμματος προσαρμογής δηλώνει ότι έχει "κατανόηση ότι ο κόσμος σε δύσκολες εποχές δυσφορεί και το δείχνει. Αλλά ένα είναι σίγουρο: το τωρινό πρόγραμμα προσαρμογής είναι αναπότρεπτο, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστικότερη και να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της".

 5. Enzo avatar
  Enzo 13/06/2011 09:40:34

  εδω ειναι το ζουμι της υποθεσης, αυτο εκανε ο γαπ και φυσικα τα καταφερε.
  το πυρηνικο μας οπλο μας το γυρισε μπουμερανγκ.

  “Θα χαιρέτιζα μια εθελοντική λύση, διότι και οι πιστωτές έχουν ένα ενδιαφέρον για τη σταθερότητα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να έχουμε υψηλές προσδοκίες, καθώς ήδη τώρα δεν υπάρχουν πολλά ελληνικά ομόλογα σε ιδιώτες επενδυτές εκτός Ελλάδας”.

 6. θανος avatar
  θανος 13/06/2011 09:45:08

  εαν υπογράψει ο κ. Σαμαράς τοτε ναι θα υπογράψει και το πολιτικό του τέλος.

 7. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 13/06/2011 10:45:46

  ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝΕ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ.ΓΙΑ ......ΜΑΚΑΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ.

 8. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/06/2011 11:10:35

  Εν μέσω βαθύτατης κρίσης, η οποία είναιαποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που πρότεινε το μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση στην βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ένας τριετής προϋπολογισμός ο οποίος έρχεται να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της Ελλάδας καθώς το άρθρο 79 του Συντάγματος προβλέπει ότι η Βουλή κατά την τακτική ετήσια σύνοδό της ψηφίζει τον προϋπολογισμό των εσόδων και εξόδων του Κράτους μόνο για το επόμενο έτος.
  Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση υποσκάπτει τα θεμέλια στα οποία στηρίζεται η χώρα και αποδυναμώνει την δημοκρατία χωρίς να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες.
  Η παραβίαση του συντάγματος από μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησησυνιστά μέγιστη πολιτική απρέπεια σε βάρος της δημοκρατίας κάτι που συνιστά μείζον πρόβλημα Δημοκρατίας όχι μόνο διότι διαστρεβλώνει την έννοια της δημοκρατίας στον τόπο, αλλά και επειδή τα ενισχυμένα μέτρα λιτότητας που προβλέπει θαοδηγήσουν στην εξαθλίωση μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού.
  Για να μην κριθεί αντισυνταγματική η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την βουλή χρειάζεται σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
  Έτσι εξηγείται και η προσπάθεια που καταβάλλουν εγχώρια και εξωχώρια κέντρα, για να πείσουν την αντιπολίτευση να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμo

 9. player avatar
  player 13/06/2011 11:14:21

  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΩΣΤΕ
  ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
  ΑΝ ΦΑΛΙΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ.
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ.
  Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ.

 10. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/06/2011 11:18:55

  Απ΄ότι διαπιστώνουν οι πάντες,ο Σαμαράς κάνει προσεκτικότατα και σταθερά βήματα.Καταρρέουν από μόνοι τους.Ελπίζω ΠΟΛΥ σύντομα ν΄απαλλαγούμε από τους καταστροφείς της χώρας μας.Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.Εκείνο,βέβαια,που απαιτείται είναι ο λαός να παραμείνει ενωμένος στις σειρήνες των ψυχολογικών εκβιασμών και της παραπληροφόρησης των κυβερνώντων.Και επίσης μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει η στιγμή που θα εξαπολύσει ο Σαμαράς την ολομέτωπη επίθεση...και απ΄ότι διαισθάνομαι,δεν θ΄αργήσει...

 11. peter13 avatar
  peter13 13/06/2011 11:37:20

  Μικρή διόρθωση......η ανεργία είναι στο 16.3% όχι 13.6%

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ peter13 13/06/2011 17:35:08

   ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΗΤΕΡ .ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ peter13 13/06/2011 20:16:06

   peter,
   σωστό! Ο δαίμων του ...πληκτρολογίου!

 12. kiki avatar
  kiki 13/06/2011 11:51:15

  Διατι να υπογραψει το μεσοπροθεμο ο Σαμαρας?
  Πασχει απο αυτοκτονικο ιδεασμο ?

 13. tpe avatar
  tpe 13/06/2011 12:06:59

  Τετάρτη...
  Έφτασε. Εκεί θα κριθούμε όλοι μας.

 14. Γ Νεοφωτιστος avatar
  Γ Νεοφωτιστος 13/06/2011 12:20:38

  αν το νεο μνημονιο ειναι οπως λενε απαραιτητο...
  ας βγουν οι κυβερνωντες στον λαό, μαζί με άλλους οικονομολογους Ελληνες.. από κάθε χώρο και ας αναπτπυξουν τα επιχειρηματα ,
  ενωπιος ενωπιω.., οχι να κανουν μονολογο με τους δημοσιογραφους.. σε σικε συζητησεις..
  Αν για το ποιος θα μας κυβερνησει χρειαζονται αναλογα Debate , πόσο απαραίτητα είναι σήμερα οταν παίζεται το μελλον του λαου μας.

  • man8os avatar
   man8os @ Γ Νεοφωτιστος 13/06/2011 12:55:56

   Να μια ενδιαφερουσα πΡοταση! Συζητηση μπροστα σε καμερες διαφορων οικονομολογων! Θα ηταν μια καλη ιδεα και για τη ΝΔ να προτεινει κατι τετοιο.

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/06/2011 12:23:25

  Αρχηγε μη μασας.
  Βγες και πες την αληθεια. Η Αληθεια λυτρωνει και εξαγνιζει. Καθαριζει και την κοπρο ( εντος - εκτος ).

  Αν δεν πεις εσυ την αληθεια ποιος θα την πει???

  ΠΠ

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/06/2011 13:06:07

   "...Η Αληθεια λυτρωνει και εξαγνιζει..."
   Wahrheit Macht Frei!!!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Σταύρος 13/06/2011 14:30:19

    "καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς"
    Ιωάννης 8:32

 16. Foxy T. avatar
  Foxy T. 13/06/2011 12:26:54

  1) O Πρόεδρος ούτε ρούπι από τη γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης να μην κάνει.
  2) Πολύ σύντομα (και πριν τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου) οφείλει να ζητήσει εκλογές, δίνοντας έτσι διέξοδο στην σκλαβιά δεκαετιών που θα μας επιβληθεί με τη δανειακή σύμβαση του Μνημόνιου ΙΙ.
  3) Με άλλα 110-120 δις της Νέας δανειακής σύμβασης ούτως ή άλλως δε θα χει σημασία αν ο Α. Σαμαράς αναλάβει σε 3 ή 6 μήνες. Γιατί τότε θα παραλάβει επισήμως ένα Προτεκτοράτο και οι μετέπειτα του ΓΑΠ πρωθυπουργοί θα είναι μαριονέτες θέλουν δεν θέλουν. Όμως έχει σημασία να ακυρώσει τώρα τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και την ενυπόθηκη νέα δανειακή σύμβαση.
  4) Και φυσικά κάνοντας τα παραπάνω διατηρεί ακέραια την ελπίδα του Έλληνα και της Ελληνίδας για αξιοπρέπεια. Δηλαδή με την ανάλυψη της Πρωθυπουργίας άμεσα ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για την αναγκαστική υπαγωγή της Ελλάδας στη κηδεμονία του Μνημονίου και της ΤΡΟΙΚΑΣ (και των δανειστών), δηλαδή όχι μόνο για τα οικονομικα θέματα αλλά για το γεγονός πως η Τρόικα και τα διεθνή συμφέροντα καθορίζουν τις πολιτικές όλων των Υπουργείων... Αμύνης, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης κτλ.

 17. drider avatar
  drider 13/06/2011 12:34:48

  Καλημέρα κ. Ροδινέ.
  Θέσατε το ερώτημα γιατί δεν ρωτήθηκε για τις προτάσεις του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από πέρυσι. Δυστυχώς το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί με τη λογική των εφεδρειών. Με άλλα λόγια, στη λογική αυτών που θέλουν να καθορίζουν τις εξελίξεις, δεν έχει σημασία ποίο κόμμα είναι στη εξουσία (από τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας) αρκεί να πραγματώνονται οι κατευθύνσεις που θέλουν να επιβάλλουν. Πλέον ο πολιτικός χρόνος του ΠΑΣΟΚ εξαντλείται με γοργούς ρυθμούς και πρέπει τα "πράγματα" να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω - αφού παρασχεθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις "συνέχειας" στους ίδιους ρυθμούς.

  Ένας χρόνος μνημονίου με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι την πληρώνουν για άλλη μια φορά οι συνήθεις ύποπτοι (οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα). Αυτό που διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με προηγούμενες περιόδους (π.χ. ως προς την περίοδο "ήπιας" προσαρμογής που επαγγελλόταν η προηγούμενη κυβέρνηση) είναι ο συμπυκνωμένος χρόνος που λαμβάνουν όλα αυτά χώρα (αλλαγές που κατά τη γνώμη μου θα επιχειρούνταν ούτως ή άλλως, αλλά σε βάθος πενταετίας).

  Σήμερα, η ΝΔ επαγγέλλεται πάλι ότι θα ακολουθήσει πιο ήπιους ρυθμούς προσαρμογής στην υφιστάμενη δημοσιονομική πραγματικότητα. Θα μπορούσα μάλιστα να συμπληρώσω ότι η προτεινόμενη εξομοίωση των φορολογικών συντελεστών εξυπηρετεί κυρίως τις (μεγάλες) επιχειρήσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων (αφού τα συνολικά έσοδα-στόχοι του μνημονίου παραμένουν αμετάβλητοι). Στην ουσία όμως δεν αλλάζουν οι βασικές κατευθύνσεις που προανέφερα (δηλαδή υπέρ των κεφαλαιοκρατών και κατά των παραγωγικών-εργατικών τάξεων).

  Το μνημόνιο παραμένει ένα χρήσιμο "εργαλείο" και για τα δύο κόμματα εξουσίας, παρόλο που παρατηρούνται διαφοροποιήσεις ως προς το τρόπο χρήσης του. Για αυτό και η ΝΔ δεν το αποκηρύσσει, αλλά μιλάει για αναδιαπραγμάτευση των όρων του.

 18. Melathros avatar
  Melathros 13/06/2011 12:35:24

  As mas poune pou pige to DNT kai euimerisane. Na pame kai emeis ekei na doume mia aspri mera.

 19. RSS avatar
  RSS 13/06/2011 12:36:21

  Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι η υπογραφή ενός τέτοιου συμβολαίου υποταγής θα ήταν έγκλημα. Γνωρίζει ακόμη ότι αν δεν φύγει μία για πάντα η Τρόϊκα, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον για την Ελλάδα, παρά το ότι δεν το λέει για πολιτικούς πιθανόν λόγους. Θα περιμένει λοιπόν να ανοίξει ο καιρός, για να μπορέσει να κάνει αυτό που του υπαγορεύει η συνείδηση του.

 20. ~αννίτα avatar
  ~αννίτα 13/06/2011 12:45:41

  k. Ροδινέ, πολύ σωστά καταλάβατε και θέσατε το θέμα συναίνεσης του κ. Σαμαρά, θέλουν το πολιτικό του τέλος. ΄Οπως είπα σε χθεσινή μου ανάρτηση, την Ελλαδίτσα πάντα την ζήλευαν,στην πλάτη την δική μας έχτισαν πολιτισμούς δικούς τους. Ακόμα και το Διεθνές δίκαιο έχει τις βάσεις του στον Ιουστινιάνειο Κώδικα. Είμαστε το πιο κομβικό σημείο της Μεσογείου για όλους τους τομείς Ανάπτυξης. Εχουμε πλούτο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε εμείς, οχι να εκμεταλλεύονται ξένοι κ εμείς να είμαστε υπήκοοι στην ίδια μας
  την πατρίδα. Η Ελλάδα πιστεύω ακράδαντα πως τα τελευταία χρόνια είχε μπεί σε ρυθμούς Ανάπτυξης δεν μπορούσε η ΕΕ να το αφήσει έτσι, έπρεπε κάτι να κάνει να μας κόψει τα φτερά.
  Δεν πιστεύω οτι η Ελλάδα υπήρξε ποτέ χρεωμένη. Ηταν κατασκεύασμα δικό τους για να μας φέρουν σε αυτή την κατάσταση.
  Το κανάλι της Πάτρας super B χθες είχε μια εκπομπή με πολιτικές αναλύσεις.
  Εγινε αναφορά στο θέμα της siemens!Μας έπεισαν ότι φταίμε εμείς κ γι αυτό,! όμως κάποιος βουλευτής είπε ότι η Γερμανία εκτός από τα δις που μας χρωστά από τον πόλεμο μας χρωστά άλλα 5οο δίς κ από την υπόθεση αυτή. Κ πολύ εύλογα αναρωτήθηκε ο άνθρωπος γιατί ποτέ δεν βγήκε κανείς να το πεί στον κόσμο!! Ετσι λοιπόν θεωρώ πως εκτός από αυτά τα λίγα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι αδύνατο η Ελλάδα να χρωστά. Δεν δέχομαι οτι έχουμε ανίκανους πολιτικούς που δεν μπορούν οχι απλά να διαπραγματευτούν αλλά και να τους πετάξουν έξω από την χώρα μας κ να προσανατολιστούμε σε άλλες
  συμμαχίες πιο συμφέρουσες. Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Οπως ούτε κ το γεγονός οτι θα καταστραφούμε. Εχουμε αν ψάξουμε καλλίτερα στοιχεία στα χέρια μας τρανταχτά που μπορούμε ακόμα και να ακυρώσουμε το μνημόνιο.
  Πως είναι δυνατόν να τα αγνοούμε. Οσο κρατά σταθερότητα ο Σαμαράς στο καράβι που κυβερνά, όσο εμμένει στην άρνησή του τόσο θα τον φοβούνται οτι θα τους ανατρέψει τα δεδομένα τους. Διαβάζοντας όλο το άρθρο σας κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα.!
  Η ίδια η Μέρκελ χθες βράδυ στο δελτίο των 8 την ακούσαμε να παραδέχεται για πρώτη φορά με σκυμμένο κεφάλι ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει κ η Γερμανία. Πάλι για άλλη μια φορά εξυπηρετούμε ποικιλοτρόπως τα συμφέροντά τους.!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες έχουν καταλάβει πια ότι το μνημόνιο είναι άκυρο αντισυνταγματικό κ εγκληματικό!!Εχουν καταλάβει οτι υπάρχει τρόπος να φύγουμε από τις συμπληγάδες. Είναι πια υποψιασμένοι και ενημερώνωνται σωστά!! Αυτό που θέλουν είναι ε4ναν αρχηγόν ικανό πατριώτη να υποστηρίξει τα συμφέροντα της Ελλάδας να της
  δώσει κ πάλι ρυθμούς Ανάπτυξης, μα πάνω από όλα να της δώσει πίσω την χαμένη της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
  Το βέβαιο είναι οτι θα βρεθούν αντιδράσεις από το σύστημα της ολιγαρχίας των τραπεζών.! Και εδώ θα πρέπει να βρεθεί τρόπος κάποιος να τους μαζέψει!! Η διαφθορά υπάρχει, εξαπλώνεται κ μέσα από αυτούς! Πάνω από όλα προέχει το συμφέρον της Ελλάδας. Ο Σαμαράς το έχει καταλάβει, όσες όμως αντιδράσεις κ αν συναντά ας έχει κατά νου το παράδειγμα της Αργεντινής.
  Εκτός όμως από το υποτιθέμενο χρέος της Ελλάδας στους Ευρωπαίους, ας δώσουμε σημασία και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ. Είναι πολύ σημαντικό να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας, για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε την περιουσία μας χωρίς εκβιασμούς.!! Είναι εξ ίσου σημαντικό το γεγονός οτι απασχολούμενοι με τα οικονομικά μας χάλια, η γειτονική μας χώρα ασχολείται επισταμένα με εμάς κάνοντας συνεχείς παραβιάσεις στον εναέριο κ θαλάσσιο χώρο μας.!! Ενας άλλος τρόπος ασχολίας τους μαζί μας είναι η εξαγορά των φιλέτων της Ελλάδας!!
  Πιστεύω λοιπόν οτι μέχρι σήμερα, εν έτει 2011 όλοι οι άλλοι [ξένοι] έχουν εκτιμήσει την ελληνική γη και τον ελληνικό πολιτισμό καλλίτερα από εμάς!!
  Ηταν το μεγαλύτερο λάθος των ελλήνων να μην εκτιμήσουν τα αγαθά της χώρας μας, της πατρίδας τους. Αγαθά που στήριξαν στο παρελθόν πρόγονοί μας και γι αυτό ευημερούσαν.!! Η ευημερία είναι ΔΥΝΑΜΗ για έναν τόπο!! Ας το εμπεδώσουν αυτό όλοι!! Ο κ. Σαμαράς έχει την δύναμη να δώσει πνοή ευημερίας.! Αρκεί να μην παρεκλίνει από την πορεία που χάραξε!! Και φυσικά
  να προσανατολιστεί σε άλλες συμμαχίες.
  Οτι το μνημόνιο αποκλείει κ'ατι τέτοιο δεν το δέχομαι, Μπορεί να καταριφθεί
  ο όρος αυτός. Γενικά θα μπορούσαμε να φύγουμε εντελώς από αυτό.!! Πολύ σύντομα στο θέμα αυτό θα την δώσει ο λαός, αρχής γενομένης από την Κρήτη!!
  Οι Ελληνες δεν έσκυψαν ποτέ το ,κεφάλι!!!  .  !

  !  .

 21. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/06/2011 12:46:38

  με 5.5% κατω το ΑΕΠ μεχρι σημερα, ΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ και ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ αναπτυξη το 2012 ??
  Με ανεργια !=ταμεια χωρις εσοδα, κατω οι πωλησεις χοντρικης 11.5% !
  Χρεοκοπια της Ελλαδας = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !
  το λεμε, το φωναζουμε 1 χρονο σημερα !
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ δικαιοσυνη και βιωσιμο μοιρασμα των $$.

  ΓΑΠ: "Χωρις τα νεα μετρα οι συνεπειες θα ειναι ολεθριες για τη χωρα"
  ρε ΓΑΠ πες μας ΠΟΣΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ "Τhis is PORTA"!!??
  ΟΛΕΘΡΙΟ για τους λιμοκοντορους-χαρτογιακαδες Τοκογλυφους Δανειστες....

  Θελω να βγεις και να μας πεις.... " θα διαλυθει η Ευρωπη σε μια μερα" Να πεις την αληθεια στο Λαο... δεν μπορεις? δεν θελεις? ΓΙΑΤΙ??
  Δεν θελεις να εισαι το "κακο" παιδι?/ Θα χασεις και τις φωτογραφησεις για το αλμπουμ.. σε καταλαβαινω μικρε ΓΑΠ.

  Βγες ρε και πες, " αν χρεοκοπησουμε, δλδ αν δεν παρουμε την δοση, η Ευρωπη θα διαλυθει εν μια νυκτι" !!! Μη μου λες τι θα παθω εγω !!! Γνωριζω!! μη με φοβιζεις.. μη μου φορτωνεις ενοχες και ανασφαλειες..!!

  Καταρρεετε μεσα στα αμαρτηματα σας. Μεσα στα ωεμματα σας και την "αληθεια σας", τη μιση, αυτη του εκφοβισμου του λαου! Ο Λαος ομως γνωριζει την αλλη μιση !... και οοιος του την πει .... θα κερδισει !

  ΠΠ

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/06/2011 17:38:27

   ++++++++=

 22. δημης avatar
  δημης 13/06/2011 12:52:29

  "Γιατί πρέπει να πεί το ναι;"
  ΑΠΛΟ...
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...

 23. ΘΕΣΣΑΛΟΣ avatar
  ΘΕΣΣΑΛΟΣ 13/06/2011 13:05:29

  Την παίδευε πολύ καιρό ο κ. Πρ. της Βουλής τη "φαεινή" ιδέα του για το "επίδομα αλληλεγγύης"; Και επειδή τυχαίνει κι άλλοι να έχουν τέτοιες "φαεινές ιδέες" προτείνω: 1) Να κλείση πάραυτα το κανάλι της βουλής. Θα μας απαλλάξη από μερικές εκατοντάδες ευρώ το χρόνο. Και 2) Να υποχρεωθούν οι 300 να δίνουν μηνιαίως από το μισθό τους υπέρ των φτωχών και αδικημένων ένα σεβαστό ποσό ως Ε.Ε.Κ. (Επίδομα Επιστροφής Κλοπιμαίων)! Θα είναι μια καλή αρχή!

 24. mixalios avatar
  mixalios 13/06/2011 13:25:21

  Κε Ροδινέ, και εγώ στο ιδιο συμπέρασμα φτάνω καθε φορά που σκέφτομαι την πιθανότητα η Ν.Δ να ψηφίσει το νέο μνημόνιο.Και μαζί με τον πρόεδρο θα οδηγηθούμε και οι πολίτες στην αυτοκτονία.

 25. Xristoforos Μίχος avatar
  Xristoforos Μίχος 13/06/2011 13:40:27

  Komis Montechristo, μια χαρά το βάζεις, τα υπόλοιπα περιττεύουν, αρκελι να ειμαστε όλοι "παρόντες κ ενωμένοι"!

 26. Xristoforos Μίχος avatar
  Xristoforos Μίχος 13/06/2011 13:41:43

  διόρθωση αρκελι =αρκεί :)

 27. Orestios avatar
  Orestios 13/06/2011 13:47:10

  O Παπανδρέου πρέπει επιτέλους να παραδεχθεί τον πολιτικό του θάνατο και να αποχωρήσει.

 28. Γιωργος avatar
  Γιωργος 13/06/2011 13:59:28

  Ο Κος Σαμαρας δεν προκεται να υποκειψει. -

 29. Γιωργος avatar
  Γιωργος 13/06/2011 14:00:17

  +1000000000000

 30. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 13/06/2011 14:07:50

  Ας μου επιτραπει μια μη οικονομολογικη προσεγγιση των προβληματων που αντιμετωπιζει η χωρα.1.ειμαστε 10.000.000, εκ των οποιων 10% αλλοδαποι, με μεσο ορο ηλικιας πλυθυσμου 43 ετη που σημαινει 4.500.000 ανω των 43 ετων και 4.500.000 κατω .22% ανω των 65 δλδ 2.000.000 15% κατω των 15 ετων δλδ 1.500.000.Με δεικτη γονιμοτητος 1.28 δλδ απο τους χαμηροτερους παγκοσμιως Αυτο σημαινει οτι ειμαστε εκτος των αλλων μια χωρα γηρασμενη γεματη δικαιω η αδικω μικρο -μεσαιο -μεγαλο αλλα εχοντων πλειστας αναγκας και απαιτησεις συνταξιουχουν. Η παραγωγικη βαση ειναι μικρη και αδυνατει να αποδεχθει να εργασθη εις θεσεις μη διευθυντικας και μαλιστα χωρις τα απαιτουμενα προσοντα .Ως εκ τουτου λοιπον με μνημονιο η χωρις αυτο εαν δεν υπαρξει αλλαγη αντιληψεων, τροπου ζωης, νοοτροπιας ουδεν μελλει γενεσθαι εκ των δεοντων. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΥΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΕΞΑΤΕ.

  • A.M. avatar
   A.M. @ αν.βορινος 13/06/2011 14:26:02

   Με βρίσκεις σύμφωνο 100%!
   Για ποιά Ελλάδα και για ποιούς Έλληνες να μιλάμε όταν Έλληνες ΔΕΝ γεννιούνται πλέον;
   Και όχι! δεν φταίει η οικονομική κρίση που δεν γεννιούνται Έλληνες!
   Όταν γεννήθηκα εγώ πριν κοντά πέντε δεκαετίες η φτώχεια και η ανέχεια ήταν χίλιες φορές μεγαλύτερη από σήμερα αλλά Έλληνες γεννιούνταν και μάλιστα αβέρτα!

   Το έχω ξαναγράψει:
   Σε 20 χρόνια εάν οι Έλληνες δεν σταματήσουν τις εκτρώσεις και την αντισύλληψη και εάν δεν επανέλθουν στους ρυθμούς τεκνοποίησης του 1960 η Ελλάδα θα γίνει μια μουσουλμανική χώρα και οι χριστιανοί θα είναι μια μικρή μειοψηφία.
   Και όχι! δεν θα μας φταίνει «οι άλλοι» ως συνήθως.
   Θα μας φταίει η διά της καλοπέρασης ή πρόθεσης καλοπέρασης αυτοκτονία μας.

 31. Γιωργος avatar
  Γιωργος 13/06/2011 14:08:12

  διορθωση: προκεται = προκειται

 32. BlueSky avatar
  BlueSky 13/06/2011 14:17:54

  Αγαπητέ Κώστα: Αυτά τα ''εσωχώρια'' ΝΔκρατικά κέντρα δεν τα καταλαβαίνω. Όποιοι έχουν κατάλοιπα μητσοτακισμού μέσα τους να εξαφανιστούν από τη ΝΔ. Ο Πρόεδρος ΈΧΕΙ την απόλυτο εμπιστοσύνη μας και θεωρώ ότι δεν θα μας διαψεύσει. Είμαστε στο σημείο μηδέν και πρέπει με κάθε τρόπο να εξαφανιστεί η πασοκική λαίλαπα και το ξεπούλημα που προτίθεται με τόση εμμονή να διαπράξει το παπανδρέου. ΌΧΙ , ΌΧΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!

 33. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/06/2011 14:34:38

  Εξαιρετικός, Κώστα! Η ανάρτησή σου αποκαλύπτει πλήρως πόσο μεγάλη βλακεία είναι το αίτημα για "συναίνεση".

  Και πάμε τώρα και στο "δια ταύτα". Αν είναι βλακεία, τότε γιατί τη θέλουν;

  Η δική μου απάντηση είναι, για να ολοκληρωθεί το "πλιάτσικο" των λεγόμενων "ιδιωτικοποιήσεων"...

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Επώνυμος 13/06/2011 15:10:02

   Αγαπητέ Επώνυμε, το αίτημα για συναίνεση δεν είναι καθόλου βλακεία γι αυτούς που το κάνουν. Είναι καθαρή υπονομευτική στρατηγική γιατί το απευθύνουν μόνον στον Αντώνη, ενώ οι πρόθυμοι έχουν παραταχθεί και περιμένουν σαν ξερολούκουμο τη συμμετοχή τους σε κυβέρνηση "εθνικής συνενοχής".
   Ξεκάθαρος στόχος είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόνον αυτός. Βλέπεις, πως αλλιώς είχαν σχεδιάσει την υποδούλωση της χώρας με εκτελεστή τον ΓΑΠ και συναινούσα την ατυχήσασα της 29ης/11 και αλλιώς τους έκατσε. Αυτό φυσάνε και δεν κρυώνει! Τον Αντώνη θέλουν να τελειώσουν και μάλιστα ως αυτόχειρα.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Επώνυμος 13/06/2011 15:14:09

   Αγαπητέ Επώνυμε, το αίτημα για συναίνεση δεν είναι καθόλου βλακεία γι αυτούς που το κάνουν. Είναι καθαρή υπονομευτική στρατηγική γιατί το απευθύνουν μόνον στον Αντώνη, ενώ οι πρόθυμοι έχουν παραταχθεί και περιμένουν σαν ξερολούκουμο τη συμμετοχή τους σε κυβέρνηση "εθνικής συνενοχής".
   Ξεκάθαρος στόχος είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόνον αυτός. Βλέπεις, πως αλλιώς είχαν σχεδιάσει την υποδούλωση της χώρας με εκτελεστή τον ΓΑΠ και συναινούσα την ατυχήσασα της 29ης/11 και αλλιώς τους έκατσε. Αυτό φυσάνε και δεν κρυώνει!
   Τον Αντώνη θέλουν να τελειώσουν και μάλιστα ως αυτόχειρα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 13/06/2011 20:19:31

   Επώνυμε,
   από την αρχή στόχος ήταν η περιουσία του δημοσίου.

 34. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/06/2011 14:41:31

  Και κάτι ακόμη που δεν πρέπει να διαφεύγει.Η οικογένεια Παπανδρέου δεν φημιζόταν ποτέ να αποχωρεί από την εξουσία αποδεχόμενη την ήττα της...πάντα φρόντιζε να προκαλεί τεχνητούς εκβιασμούς και απίθανες απειλές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενότητα των Ελλήνων.Κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης,αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές.Αυτό να το προσέξουν πάρα πάρα πάρα πολύ τόσο οι χιλιάδες των Ελλήνων που γεμίζουν δρόμους και πλατείες όσο και ο Σαμαράς...Το διαπιστώνουμε εξάλλου.Άλλα δηλώνει ο Σαμαράς,άλλα συμπεράσματα εξάγουν οι ''δήθεν'' ειδήμονες και μας τα παρουσιάζουν στη συνέχεια με ''αθωότητα''.Οι παγίδες,οι ψυχολογικές πιέσεις και οι απειλές δεν θα σταματήσουν....μπροστά μας θα τα δούμε μέσα στις προσεχείς μέρες....οι Ηρόστρατοι δεν θα τα παρατήσουν εύκολα...Γι αυτό και επιμένω πως ο κόσμος οφείλει να αξιολογεί σωστά τι ακούει και να παραμείνει ενωμένος.Όλοι βλέπουμε πως υπάρχει ένα τρομερό δίκτυο αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της αλήθειας....

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Komis Montechristo 13/06/2011 17:42:05

   ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ.

 35. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 13/06/2011 15:17:18

  Θέλουν να βουλιάξουν τη χώρα και να εξαφανίσουν το Σαμαρά αλλά δεν θα τους περάσει!

 36. axis avatar
  axis 13/06/2011 15:31:21

  Όλα τα κόλπα και οι εκβιασμοί του Παπανδρέου τους τελευταίους δυο μήνες έχουν γυρίσει μπούμερανγκ στο ΠΑΣΟΚ. Η επικοινωνιακή πολιτική του Σαμαρά και των στενών συνεργατών του έχει αποδώσει όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα πάμε σε εκλογές και θα γίνει ο Αντώνης πρωθυπουργός. Αυτό που δεν ξέρω αν είναι έτοιμη η ΝΔ να αναλάβει την κυβέρνηση. Αν ο βασικός μηχανισμός είναι αυτός που αποδοκιμάστηκε έντονα - και όχι άδικα - στις εκλογές του 2009 τότε πολύ φοβάμαι ότι καλά κάνει ο Σαμαράς και δεν ζητάει εκλογές...

 37. Aris. A avatar
  Aris. A 13/06/2011 15:48:02

  Κώστα λ

  Χθες συμπτωματικά βρέθηκα σε μια παρέα με αποφοίτους του κολλεγίου Αθηνών όπου έβριζαν τον Σαμαρά γιατί δεν συναινεί με τα μέτρα.

  Ολοι βέβαια υψηλής εισοδηματικής κατάστασης με καταθέσεις στο εξωτερικό ακίνητη περιουσία καλυμένη για να μην πληρώνουν εφορία και τα λοιπά.

  Το βράδυ επιστρέφοντας σπίτι και προβληματισμένος για την αντιπάθεια τους προς το πρόσωπο του Σαμαρά και την συμπαθειά τους προς τον Παπανδρέου συνειδητοποίησα ότι με την επιμονή του στο "οχι" ο Σαμαράς είναι ο πρώτος πολιτικός της μεταπολίτευσης που έρχεται σε πραγματική σύγκρουση με την άρχουσα τάξη της χώρας και θα έλεγα και με την κοινωνική τάξη στην οποία και ο ίδιος ανήκει.

  Προχώρησα την σκέψη μου σχετικά με το ήθος του Σαμαρά και αν δεν κάνω λάθος είναι από τους μόνους πρωτοκλασσάτους βουλευτές που δεν εγκατέλειψαν την εκλογική περιφέρεια που εκλέγονταν για να έρθει στην Αθήνα.

  Αυτό δείχνει συναισθηματισμό και δέσιμο με ανθρώπους και αξίες που πλέον μας λείπουν.

  Πολύ γνωστός Ελληνας σεισμολόγος που είχε γνωρίσει τον Σαμαρά την εποχή των σεισμών της Καλαμάτας προεξοφλούσε ένα μήνα πριν ότι ο Σαμαράς είναι παληκάρι και θα επιμείνει μέχρι τέλος στις θέσεις του με οποιοδήποτε κόστος.

  Συμπτωματικά έπεσε στα χέρια μου έκδοση του περιοδικού "Ερμής" του κολλεγίου Αθηνών όπου είχε δώσει συνέντευξη ο Σαμαράς λίγο πριν μπούμε στην ΟΝΕ (τότε που όλοι πανηγύριζαν) και έλεγε ότι θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μεγάλο οικονομικό πρόβλημα εξ αιτίας της χαμηλής ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας.

  Καλό είναι η συντακτική ομάδα του antinews να βρει την συνέντευξη και να την ανεβάσει γιατί εγώ διάβασα περιληψή της.

  Εχει μεγάλη αξία εξ αιτίας της πολιτικής διορατικότητας που φαίνεται ότι έχει ο Σαμαράς.

 38. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 13/06/2011 18:00:54

  ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ . ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
  ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ,ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ .
  ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι .
  ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

 39. giannis avatar
  giannis 13/06/2011 18:49:58

  Γι' αυτό η Ντορίτα έχει φαγωθεί γιά συναίνεση Πασοκ-ΝΔ , διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό θα είναι ο πολιτικός θάνατος του κ. Σαμαρά.

 40. drider avatar
  drider 13/06/2011 19:40:48

  Καινούργια υποβάθμιση. Αυτή τη φορά από τη S&P. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η εξής παράγραφος στην αιτιολογική έκθεση:

  "In our view, the continuing recession in Greece (with unemployment rising to 16.2% in March 2011, up from 11.6% in March 2010) partly explains the weaker-than-planned budgetary performance so far this year, which has yet to be addressed by the Greek government. We believe that this slippage is also to some extent due to the absence of broad political consensus supporting additional budgetary adjustments. As a result, we think that the execution risks of Greece's EU/IMF borrowing program have increased. We still expect that the Greek government will work to achieve this year's budgetary targets and start implementing the revised medium-term program agreed to with official creditors. However, we also believe that the recession could well persist into 2012 and thus may further erode internal political support for the revised EU/IMF program. "

  Πηγή: h**p://www.zerohedge.com/article/greece-gets-triple-hooled-sp-downgrades-country-ccc-outlook-negative

 41. Ευμένης avatar
  Ευμένης 13/06/2011 19:57:53

  Καλές οι αναλύσεις επί των Μνημονίων 1,2 και 3 και 4 που θα έρθουν, αλλά μήπως στον πανικό και στην οικονομοτρομολαγνεία που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, ξεχάστηκαν κάποια ουσιώδη:
  α. Πως φτάσαμε έως εδώ? Πόλεμοι, καταστροφές κτλ δεν υπήρξαν, άρα το "λάθος" ήταν ανθρώπινο.
  β. Ποιοί ήταν οι υπεύθυνοι του "λάθους"? Όλοι μας, όπως διατείνεται ό ευμεγέθης Αντιπρόεδρος (δηλ. η κυρά Κατίνα που παίρνει σύνταξη 500€ και θα έπρεπε να παίρνει 400€, λέμε) ή κάποιοι που έβγαλαν ΧΟΝΤΡΑ λεφτά?
  γ. Ήταν "λάθος" από δόλο ή αμέλεια? Μήπως θα έπρεπε αυτό να διευκρινιστεί και να μην "ξεχαστεί" (ίδε Χρηματιστήριο)? Δεν λέω να τιμωρηθεί η περίπτωση δόλου, γιατί θα γκρεμιστεί κανένας φούρνος και θα έχω το κρίμα στο λαιμό μου..
  δ. Τα μέτρα για να "βγούμε" από την κρίση είναι για το καλό της Ελλάδος ή των πιστωτών εγχώριων και αλλοδαπών?
  ε. Τι μέτρα λαμβάνονται/θα ληφθούν για να μην ξανασυμβεί αυτή η κρίση?
  Δυστυχώς κανένα από τα (α)-(ε) δεν έχει απαντηθεί έως τώρα και αμφιβάλλω ότι θα απαντηθεί. Είμαστε λαός συναισθηματικός και παρασυρόμαστε ξεχνώντας την ψυχρή λογική. Θα βγούνε και πάλι οι πολιτικοί στα μπαλκόνια, θα ρίξουν τα τσιτάτα ότι οι Έλληνες είμαστε ικανοί και θα τα καταφέρουμε και θα αποχαυνωθούμε για άλλη μια φορά ..
  Αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..

 42. Απορία avatar
  Απορία 13/06/2011 20:54:44

  Ερώτηση:
  Πες ότι ο Παπανδρέου ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο και πες ότι μετά γίνονται εκλογές και βγαίνει η ΝΔ. Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το μεσοπρόθεσμο του ΠΑΣΟΚ, ναι ή όχι;

  Η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο. Προκαλέστε εκλογές, κάντε σοβαρή κυβέρνηση συνεργασίας και πάρτε άμεσα τα διαρθρωτικά μέτρα που χρειάζεται ο τόπος.

  Περιμένω απάντηση.

 43. Σ.τ.γ.θ avatar
  Σ.τ.γ.θ 13/06/2011 21:45:02

  Άκουσα προχτές στην τηλεόραση έναν καθηγητή να λέει ότι :
  Παράνοια είναι το να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα Δεν είμαι σίγουρος αν το μεταφέρω σωστά αλλά εύκολα το καταλαβαίνει κανείς αν σκεφτεί ότι :
  Το ''σωτήριο '' μνημόνιο 1 το πήρε ο διάβολος-μαζί κι αυτούς κι εμάς , τώρα θέλουν με την ίδια συνταγή να μας ξανασώσουν - μνημόνιο 2 - και να πάρει ο διάλος μαζί και τον Αντώνη

 44. βασίλης avatar
  βασίλης 13/06/2011 22:35:43

  Αξότιμε Πρόεδρε Της Νέας Δημοκρατίας
  Επειδή σου εχουν πρίξει τα ούμπαλα περί συναίνεσης βγές με διάγγελμα στον
  Ελληνικό λαό και πές τα πράγματα οπως ακριβώς είναι, πες για τους εργατοπατέρες (ΓΕΣΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΕΗ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-κλπ) οι οποίοι επί ΠΑΣΟΚ
  έγιναν με σιδερένια ποδάρια και ακόμη τώρα λυμένονται το κράτος και ξέρεις
  τι κακό έχουν κάνει στην ελλάδα και γενικώς στην οικονομία και στην λειτουργία του κράτους.
  Βγές και πες πιοί είναι αυτοί οι οποίοι στους οποίους οΓ.Α.Π έχει υπογράψει
  συμβόλαια να παραδώσει την ελλάδα ετσι ωστε να γίνει τριτοκοσμική χώρα
  και για για όλες τις υπόλοιπες γενειές να μην υπάρχει μέλλον.
  Βγές και πες ξεκάθαρα ολους οσους πιέζουν την Ν.Δ ετσι ωστε να σβήσει
  κάθε φωνή αξιοπρέπειας.
  Βγές και πέστα οπως εσύ ξέρεις και οσοι μέσα απο την Ν.Δ είναι πουλημένα
  τομάρια κόψτους το κεφάλι τώρα διότι αργότερα θα γίνουν οχιές με πολλά κεφάλια και θα σε πετάξουν στο πυρ το εξώτερο και οχι μόνον δεν θα μπορείς
  να μιλήσεις οπως ο καραμανλής αλλά εσένα θα σε χώσουν οσο πιο βαθιά
  μπορούν στη γη.
  ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ

 45. Ταλάντη avatar
  Ταλάντη 13/06/2011 22:36:55

  Μεταξύ τους γίνεται συζήτηση να είστε σίγουρη , αυτό που συζητάνε είναι τι θα γίνει μετά τις εκλογές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία?

 46. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 14/06/2011 00:20:33

  ΠΑΣΟΚ, πρόθυμοι, διάφοροι αξιωματούχοι της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ και πολλοί άλλοι έχουν κοινό στόχο.
  "Το καλό μας".
  Το καλό του Σαμαρά, της Ν.Δ, του ελληνικού λαού.
  Όσο η αγάπη τους για μας (τους Έλληνες) μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και θέλουν να μας σώσουν, τόσο σιγουρεύομαι και ξεχωρίζω τους εχθρούς μας.
  Τόσο πείθομαι για την ανάγκη του όχι.
  Είμαι πια βέβαιος πως βρίσκομαι στη σωστή πλευρά και καθημερινά μου ενισχύουν αυτή τη βεβαιότητα όλοι οι παραπάνω που θέλουν "το καλό μας".
  Όταν ακούω δε το Ραγκούση να λέει τι πρέπει να κάνει ο Σαμαράς για να είναι σοβαρός, υπεύθυνος και χρήσιμος πολιτικός τότε και ο Σαμαράς δεν θα έχει τύψεις μήπως και δεν κάνει το σωστό.

 47. Αριστοτέλης avatar
  Αριστοτέλης 14/06/2011 15:07:00

  Κε Ροδινε συμφωνώ απόλυτα με το αρθρο σας περι πολιτικού θανάτου του Σαμαρά αλλά αναρωτιέμαι πως το ΠΑΣΟΚ ορίζει την έννοια της συναινεσης. Αυτό που συμβαίνει σε τούτο τον ρημάδι τον τόπο είναι πρωτοφανές. Το κυβερνών κόμμα έχει κάνει όλες τις αποτυχημένες επιλογές μόνο του και τώρα που φτάσαμε στο και πέντε ζητά γενικά κι αόριστα συναίνεση χωρίς να διευκρινίζει τους όρους αυτής της διαδικασίας. Κοντολογίς, κούφιες λέξεις. Όπως κούφιες λέξεις ήταν τα περι αλλαγής το 81, τα περι κοινωνικού συμβολαίου το 85, τα περι εκσυχρονισμού, επανίδρυσης του κράτους και διάφορα άλλα ευφυολογήματα που εφευρίσκει το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να αποπροσανατολίσει τον λαό από το θεματικό κέντρο των προβλημάτων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.