#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2010 12:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευτυχώς η Ντόρα έκανε κόμμαΝομίζω ότι ουδείς εξεπλάγην από την απόφαση της κυρίας Μπακογιάννη να κάνει κόμμα και να γίνει επιτέλους αρχηγός.

Ήταν μια φυσική εξέλιξη της αδυναμίας της ίδιας και του συστήματος εξουσίας που τρέφεται από την αυλή της να κατανοήσει την πραγματικότητα και να αποδεχθεί την ήττα των περσινών εσωκομματικών εκλογών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα βαριά πολιτικά ονόματα  που δημιούργησε το σύστημα Μητσοτάκη δεν την ακολουθούν και αποφεύγουν να πάρουν μέρος στον ιδιότυπο προσωπικό πόλεμο που κάνει στον Σαμαρά.

Σε καθαρά πολιτικό επίπεδο η επιτυχία του εγχειρήματος Δημοκρατική Συμμαχία στηρίζεται σε δύο παραδοχές.

Πρώτη παραδοχή ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα βγάλουν ισχυρή κυβέρνηση και δεύτερη ότι το Πασόκ θα αναγκαστεί να συνεργαστεί μαζί της στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχηματισμού.

Όπως έχει αποδείξει η κοντινή πολιτική ιστορία και οι δύο μεταβλητές είναι ιδιαίτερα σαθρές.

Οι Έλληνες μετά από κάθε εκλογική διαδικασία καταριούνται και θάβουν τον δικομματισμό και πριν από τις επόμενες εκλογές τον ανασταίνουν και βγάζουν πανίσχυρες κοινοβουλευτικά κυβερνήσεις.

Αναρωτιέμαι τι είναι ποιο φυσιολογικό να επαναληφθεί η πολιτική πραγματικότητα του παρελθόντος ή να αλλάξουν σε τέτοια έκταση οι πολιτικές συνήθειες του εκλογικού σώματος που να δώσουν κυβερνήσεις συνεργασίας.

Με βάση την δεύτερη μεταβλητή η κυρία Μπακογιάννη πιστεύει ότι το Πασόκ θα την ζητήσει σε γάμο.

Να θυμίσω  πάλι,  ότι όποτε το Πασόκ έχει εκλογικές αφραγκίες τάζει αρραβώνα στην αριστερά  και όταν δυναμώνει εκλογικά μην τον είδατε τον Παναή.

Όποιος έχει καμιά ιδέα ποια είναι τα ισχυρά θέλγητρα της κυρίας Μπακογιάννη που θα κάνουν το Πασόκ να ενδώσει ας το γράψει στα σχόλια να διαφωτιστούμε και εμείς.

Πάλι για την ιστορία να θυμίσω ότι ακόμα και από εποχής Μπούτου πολιτικά στελέχη είτε από δεξιά είτε από αριστερά που συνεργάστηκαν με το Πασόκ αφού ξεζουμίστηκαν  οδηγήθηκαν στην πολιτική χωματερή.

Ας ρωτήσει κάποιος Κοντογιαννόπουλο, Μπίστη ή ακόμα και τον Ανδρουλάκη που σβήνει τον πόνο του σε ραδιοφωνικές εκπομπές πόσο σκληρό και κλειστό είναι το σύστημα Πασόκ.

Σε τακτικό επίπεδο οι κινήσεις της κυρίας Μπακογιάννη μάλλον είναι εξόφθαλμα λανθασμένες και ίσως αποδειχθούν καταστροφικές.

Από την καθυστέρηση αναγγελίας του νέου κόμματος που έδωσε την ευκαιρία στον Σαμαρά να προσεταιρισθεί στελέχη που την στήριξαν, έως τις θορυβώδεις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών που την φέρνουν σε αντιπαράθεση με την εκλογική βάση της ΝΔ την οποία παραδόξως στοχεύει και εκλογικά

Για την ΝΔ η αποχώρηση του κόμματος μέσα στο κόμμα μετά από τριάντα χρόνια αταίριαστης και εμφυλιοπολεμικής συνύπαρξης μόνο θετικά μπορεί να έχει.

Εάν συμφωνήσουμε ότι η κατάκτηση της κυβέρνησης δεν είναι αυτοσκοπός και ότι ουδείς θέλει να ξαναζήσει μέρες κυβερνήσεων Καραμανλή η απομάκρυνση της παρέας Μητσοτάκη δίνει την ευκαιρία της συγκρότησης ενός κόμματος με στοιχειώδη ιδεολογική συγκρότηση, συνοχή και πολιτικό προσανατολισμό.

Οι αποχωρήσεις στελεχών δίνουν την ευκαιρία ανανέωσης του κομματικού προσωπικού και η λήξη των χαζομικροπολιτικών τρικλοποδιών της μιας ομάδας στην άλλη δίνει την ευκαιρία της ενασχόλησης με την πραγματική πολιτική που ιδιαίτερα σήμερα έχει ανάγκη η χώρα.

Aris. A

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/11/2010 12:50:49

  Πράγματι Άρη, έτσι ακριβώς είναι. Η ποσοτική βλάβη στη ΝΔ είναι μικρή και εύκολα επανορθώσιμη, και με τα κρίσιμα λάθη της Ντόρας που ορθώς επισημαίνεις, γίνεται ακόμη μικρότερη. Ωστόσο, η ποιοτική ωφέλεια που έχει η ΝΔ από την αποχώρηση της μητσοτακικής σκαρταδούρας είναι τεράστια.

  Τεράστια ωφέλεια υπάρχει επίσης και από το γεγονός ότι επιτέλους τίθεται ανοικτά το δίλημμα στους αναποφάσιστους μεταξύ ΝΔ και Ντόρας φιλελεύθερους, εκτός του σκληρού Μητσοτακικού πυρήνα: Με τη ΝΔ ή με τη Ντόρα; Πιστεύω ότι πολλοί (αν όχι οι περισσότεροι), θα απαντήσουν ΝΔ. Διότι ο Σαμαράς είναι ΚΑΙ φιλελεύθερος. Ποτέ δεν διακήρυξε άλλη πολιτική (παρόλο που ίσως πολλοί εδώ στο antinews πολύ θα θέλαμε να διακηρύξει άλλη πολιτική, λίγο αλλά κρίσιμα διαφορετική, μιλάω τουλάχιστον για τον εαυτό μου).

  Συμφωνώ κι εγώ λοιπόν απολύτως: Ευτυχώς που έκανε κόμμα!

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Επώνυμος 26/11/2010 15:03:29

   Επώνυμε

   Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές είναι καθαρό χωρίς τους ψήφους της Ντόρας και αποδεινύει και μαθηματικά ότι η πραγματική επιρροή της στην παράταξη ήταν ιδιαίτερα μικρή.

   Απλά μου έκανε εντύπωση παλιοί συμμαχητές τυφλωμένοι από την προπαγάνδα του Μητσοτακέικου εναντίον του Σαμαρά με το πάθος με το οποίο υπερψήφισαν τους συνδυασμούς του Πασόκ για να βλάψουν την ΝΔ.

   Σε όλη την Ελλάδα Ντορικής προέλευσης στελέχη έδιναν γραμμή να υπερψηφιστούν οι συνδυασμοί του Πασόκ.

   Ας είναι πλέον ξεκαθαρίζει το παιχνίδι και όσοι μείνουν απερίσπαστοι ας δουλέψουν για την πολιτική και όχι την χαζοπολιτική.

 2. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 26/11/2010 12:59:41

  Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει μακροπρόθεσμα ο Χατζηδάκης που για μένα είναι το πιο αξιόλογο ντοράκι. Το αν έγινε πρώην ντοράκι, θα δείξει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Kώστας Θ. 26/11/2010 17:01:18

   Όχι μόνον περιέργος, αλλά και κρίσιμη η στάση του. Ο Χατζηδάκης έχει αρκετές συμπάθειες, ακόμη και μεταξύ μη μητσοτακικών, και η στάση του θα επηρεάσει αρκετό κόσμο.

   Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι "το αίμα νερό δεν γίνεται", ο Χατζηδάκης θα παραμείνει για πάντα παιδί του Μητσοτάκη, αλλά επειδή έχει την ευφυία και τις ικανότητες για να παίξει πειστικά τον Δούρειο Ίππο, θα μείνει όσο μπορεί στη ΝΔ για να κρατάει, αφενός, τις συμπάθειες (μια που όποιος φεύγει "καίγεται" για τον κόσμο της παράταξης) και, αφετέρου, να υπονομεύει όσο μπορεί το Σαμαρά.

   Η γνώμη μου είναι ότι ο Σαμαράς δεν έχει άλλη επιλογή παρά να τον απαξιώσει και να δημιουργήσει στρατηγική απαλλαγής από την παρουσία του. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όσο αξιόλογος και να είναι ο Χατζηδάκης, τόσο πιο επικίνδυνος είναι. Και επειδή η προστασία του Σαμαρά είναι αυτή τη στιγμή στρατηγικής σημασίας, πολύ φοβάμαι ότι ως ΝΔ θα πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της προστασίας του αρχηγού ακόμη και ο πλέον αξιόλογος μητσοτακικός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ΝΔ.

 3. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 26/11/2010 13:01:25

  Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο παυεί υφιστάμενη η πολιτική ανωμαλία που ξεκίνησε το 1965.
  Αυτό όμως δεν αρκεί , η παράταξη πρέπει να βρεί
  α. βηματισμό.
  β. πολιτική ταυτότητα.
  γ. καινούργιο πολιτικό προσωπικό.
  ¨Διαβάζοντας βέβαια τις γνώμες ορισμένων προβληματίζομαι απο την σχεδόν αριστερή ρητορική που εκφέρεται.
  ΟΛΑ τα λάθη της "Δεξιάς" και η απώλεια της ιδεολογικής ηγεμονίας που χάθηκαν απο το 1977 και πέρα ωφείλονται κυριως σε αυτή την ρητορική και πρακτική.
  Πρόεδρε δυνατά λοιπόν και κυρίως ΚΑΘΑΡΑ.
  Σε προτάσεις και προσωπικό.

 4. loretta avatar
  loretta 26/11/2010 13:05:58

  Αris A

  Μηπως ο τιτλος του αρθρου ναταν...ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ Η ΝΤΟΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ???

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ loretta 26/11/2010 13:56:51

   Αμαν βρε loretta το έχεις γλωσσοφάει το κορίτσι.

   Δείξε λίγο ανωτερότητα.

   • loretta avatar
    loretta @ Aris. A 26/11/2010 18:54:34

    κοριτσι η μανδαμ?? ΚΟΡΙΤΣΙ ειμαι εγω....οχι αυτο το ....πολιτικο απολιθωμα!! χαχαχα

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/11/2010 13:08:46

  Να θυμίσουμε εδώ και κάτι, μια και αναφέρθηκε ο Μπούτος.

  Ο Δρακουμέλ, σε συνέντευξη Τύπου, είχε τη φαεινή ιδέα να πει απαξιωτικά "πόσοι νομίζετε είναι οι ψηφοφόροι του κυρίου Μπούτου;", όταν ο τελευταίος είχε αποχωρήσει μία ημέρα νωρίτερα από τη ΝΔ (1985). Μόνο που είχε κάνει το λάθος (ο Δρακουμέλ) να μην κοιτάξει το ημερολόγιο, καθώς ημέρα της συνέντευξης Τύπου ήταν η... 15η Ιουλίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.