#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρώπη: Αντί να ασχοληθούν με την βόμβα της λαθρομετανάστευσης, ασχολούνται με τη φοροδιαφυγήΗ Σουηδία είναι για όλο τον κόσμο μια χώρα – πρότυπο. Πλούσιο κράτος, ευκατάστατοι γενικά οι πολίτες της, με βαθιά δημοκρατική κουλτούρα, με τον Ούλοφ Πάλμε να βρίσκεται στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μια χώρα όπου η κοινωνική πρόνοια είναι απίστευτη, η ανεργία ήταν πάντοτε χαμηλή, το πολυπολιτισμικό κράτος είχε λειτουργήσει καλά.

Μέχρι τώρα αφού φαίνεται ότι το ισοπεδωτικό κύμα της παράνομης μετανάστευσης σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, πλήττει καίρια και τη Σουηδία.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται οι χειρότερες ταραχές των τελευταίων δεκαετιών, κυρίως στα προάστια της Στοκχόλμης. Εκατοντάδες νεαροί, κυρίως από οικογένειες φτωχών μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς, αλλά και νέοι στη χώρα, καίνε αυτοκίνητα, κάνουν απίστευτες καταστροφές και συγκρούονται με τους αστυνομικούς ενώ έχουν δεχθεί επίθεση ένα αστυνομικό τμήμα και δύο σχολεία.

Αφορμή ήταν ο θάνατος από αστυνομικά πυρά ενός 69χρονου ο οποίος είχε κλειδωθεί σε ένα διαμέρισμα κρατώντας μαχαίρι, όμως αρκετοί πιστεύουν ότι υπήρξε βίαιη αντίδραση από τις αστυνομικές αρχές που οδήγησε στο θάνατό του.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αναταραχή έρχεται να εγείρει σημαντικά ερωτήματα για το κράτος – πρότυπο της Σουηδίας με την αυξανόμενη ανεργία και τα προβλήματα τις πολυπολιτισμικότητας να δημιουργούν συνεχώς εντάσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι το εθνικιστικό κόμμα της χώρας ανεβαίνει συνεχώς στις δημοσκοπήσεις και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Για σκεφτείτε το: Και η Σουηδία μπαίνει στο κλαμπ των χωρών που έχουν μπροστά τους το εκρηκτικό μίγμα παράνομης μετανάστευσης και φτώχειας, κυρίως μεταξύ των γνωστών «κολασμένων», δηλαδή των φτωχών ξένων που ζουν στα προάστια. Μια σπίθα αρκεί για να ανάψει τη φλόγα, το έχουμε ζήσει άλλωστε και στη Γαλλία, πάλι στα προάστια του Παρισιού όπου οι «κολασμένοι» όλης της γης που έχουν βρει καταφύγιο εκεί, προκάλεσαν απίστευτα επεισόδια.

Και σε άλλες χώρες υπάρχουν εντάσεις κατά καιρούς, ενώ και στην Ελλάδα τα θέματα αυτά είναι γνωστά. Μόνο που στην Αθήνα τη γκετοποίηση την έχουμε τόσο σε ορισμένα προάστια (βλέπε Ζεφύρι, Μέγαρα κ.λπ.) όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν και στην Σουηδία δημιουργείται τέτοιο πρόβλημα, φανταστείτε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο συνδυασμός της ανέχειας, της πείνας, της ανεργίας, της έλλειψης στοιχειωδών αγαθών μαζί με το εκρηκτικό φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, προκαλούν μια «βόμβα» που είναι έτοιμη να εκραγεί.

Ήδη τα πρώτα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας στα όριά της τα βλέπουμε. Η ακροδεξιά ανεβαίνει συνεχώς, τα Τάγματα Εφόδου κάνουν βραδινές επιχειρήσεις, οι λαθρομετανάστες στοιβάζονται σε όλη την πρωτεύουσα χωρίς τα στοιχειώδη και είναι θέμα χρόνου να εκραγούν. Ολόκληρες περιοχές της πρωτεύουσας, αλλά και στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα, τη Θεσσαλονίκη κ.λπ. έχουν μετατραπεί σε γκέτο που το βράδυ κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει. Σκεφτείτε, λοιπόν: Μια σπίθα μπορεί να προκαλέσει τέτοια φωτιά που δε θα έχει περάσει ποτέ η χώρα.

Κι όμως. Ενώ το νούμερο ένα πρόβλημα της Ευρώπης, ακόμη και από την οικονομία, είναι η εκρηκτική αύξηση της μετανάστευσης, οι ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν για τη φοροδιαφυγή. Ενώ βλέπουν ότι μια κοινωνική έκρηξη μπορεί να διαλύσει την Ευρώπη ολόκληρη κι ενώ η ακροδεξιά κάνει πάρτι παντού, στις Βρυξέλλες οι γραφειοκράτες περί άλλα τυρβάζουν.

Έχουν αφήσει την πύλη για λαθρομετανάστες, την Ελλάδα, να παλεύει μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά αυτό έρχεται σιγά – σιγά στην πόρτα τους. Κι αντί είτε να λάβουν μέτρα για να ανακοπεί το κύμα είτε να προχωρήσουν σε γενναίες πολιτικές ενσωμάτωσης, κάνουν ότι δε βλέπουν το πρόβλημα.

Θα πει κανείς: Πόσους να αντέξει η Ελλάδα, πόσους να δεχθεί η Ευρώπη; Αυτό ακριβώς πρέπει να κάτσουν σοβαρά οι Ευρωπαίοι και να συζητήσουν. Αλλιώς είναι θέμα χρόνου οι εκρήξεις σε όλη την Ευρώπη. Άλλωστε, γεγονότα όπως αυτό στο Λονδίνο όπου αποκεφάλισαν τον στρατιώτη φωνάζοντας ο Αλλάχ είναι μεγάλος, θα βλέπουμε συχνότερα.

Κάντε κάτι λοιπόν για το κύμα της μετανάστευσης. Κάντε κάτι για τη φτώχεια, προτού η Ευρώπη αφανιστεί

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 23/05/2013 07:39:07

  Το οποίο για ακόμα μία φορά δείχνει πως όσο κι αν οι Ευρωπαίοι, γενικά, βρίσκονται στον 21ο αιώνα, οι μουσουλμάνοι -κυρίως- βρίσκονται με το ζόρι στο 600 μΧ. Οι διαφορές μας με αυτούς είναι απλά αβυσσαλέες. Δεν χωρούν στην Ευρώπη τόσοι και τόσοι μετανάστες.
  Χρέος της Ευρώπης είναι να σταματήσει αυτά τα κύματα προσφύγων, ακόμα κι αν είναι σκληρή. Γιατί στο τέλος θα ζούμε σε καθεστώς ομηρίας στην ίδια μας τη χώρα (για ρωτήστε τους Κυψελιώτες, μπορούν να πάνε βόλτα στο πάρκο);

  • Jiannis avatar
   Jiannis @ tpe 24/05/2013 01:51:37

   600 μΧ? Εγώ λέω το λιγότερο 2000 πΧ!
   Εδώ να dis Πόλη: 650 πΧ
   Σελινοῦς:
   h**p://en.wikipedia.org/wiki/Selinunte

 2. Θόδωρος 17.06.2012 avatar
  Θόδωρος 17.06.2012 23/05/2013 07:49:18

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113048218

  Το πράμα αρχίζει και ξεφεύγει..

  Εκεί δεν τους έφερε το κατεστημένο για να δουλέψουν τζάμπα στα χωράφια (αν κι αυτό ελέγχεται για την ορθότητα του, δλδ. οι φραουλοπαραγωγοί είναι συμμορία με Τούρκους ή Σύρους δουλέμπορους? Πάλι συνομωσιολογία κι εδώ).
  Εκεί είναι νόμιμα και τους ξέρουν.
  Δυστυχώς οι πολιτικές της μετριοπάθειας στο λαθρομεταναστευτικό δεν αποδίδουν πια.

  • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
   Θόδωρος 17.06.2012 @ Θόδωρος 17.06.2012 23/05/2013 17:33:46

   "...Κι όμως. Ενώ το νούμερο ένα πρόβλημα της Ευρώπης, ακόμη και από την οικονομία, είναι η εκρηκτική αύξηση της μετανάστευσης, οι ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν για τη φοροδιαφυγή. Ενώ βλέπουν ότι μια κοινωνική έκρηξη μπορεί να διαλύσει την Ευρώπη ολόκληρη κι ενώ η ακροδεξιά κάνει πάρτι παντού, στις Βρυξέλλες οι γραφειοκράτες περί άλλα τυρβάζουν..."

   Διαφωνώ και συμπληρώνω ακόμα για το παραπάνω απόσπασμα ότι άλλος υπουργός ασχολείται με το μεταναστευτικό κι άλλος με την φοροδιαφυγή.

   Μην τα μπερδεύουμε αυτά, ε!..

   • pythagorean avatar
    pythagorean @ Θόδωρος 17.06.2012 24/05/2013 08:21:08

    @ Θόδωρος
    Οι ηγέτες λαμβάνουν τις κριτικές αποφάσεις, όχι ο υπουργός, ε!..

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 23/05/2013 08:47:16

  Μην γράφετε τέτοια, διότι οι βαθιά ποτισμένοι με τον φορολογικό λαϊκισμός και το φορολογικό μίσος αναγνώστες αυτής της ιστοσελίδας θα θιγούν. Απόλυτο νούμερο ένα πρόβλημα για τον συμπλεγματικό Έλληνα είναι να μην τυχον και πλήρωσε κανένα ευρώ λιγότερο φόρο ο γείτονας. Και ας του πάρουν και την πατρίδα, είναι δευτερεύουσας σημασίας.

  Όσο για τους Ευρωπαίους "ηγέτες", εννοείται ότι θα ασχοληθούν με την "φοροδιαφυγή", όπως διατείνονται ότι κάνουν, όταν αποφασίζουν την επιβολή άμεσου ηλεκτρονικού ελέγχου στο σύνολο των συναλλλαγών εντός της Ε.Ε. Κάτι περισσότερο από έναν ηλεκτρονικό "Μεγάλο Αδελφό", διότι αυτό το σύστημα δεν θα παρακολουθεί μόνον τις συναλλαγές, αλλά θα μπορεί το κράτος, με την εξουσία που έχει, να τις αρπάζει κιόλας. Είτε με τη μορφή φόρων, είτε με τη μορφή "bail-in" κλπ. Έχουν αρκετή εφευρετικότητα αυτοί οι άνθρωποι στο να δικαιολογήσουν την αρπαγή του ιδιωτικού πλούτου.

  Το σύστημα αυτό θα έχει ένα σοβαρό bug, που θα είναι οι ("μαύρες") συναλλαγές σε μετρητά. Για τον λόγο αυτό, σύντομα θα έχουμε και κατάργηση των μετρητών, αφού πρώτα διασφαλίσουν τον απόλυτο έλεγχο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

  Πρόκειται για τον απόλυτο οικονομικό, και όχι μόνον, ολοκληρωτισμό. Είναι φανερό ότι το τελικό σχέδιο είναι η επιβολή παγκόσμιας οικονομικής δικτατορίας, με πρόσχημα την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής", με την οποία τόσο εύκολα αρπάζεται ο κάθε τηλεθεατής του Γιώργου Αυτιά.

  Ας ξυπνήσουμε, πριν να είναι εντελώς αργά.

  • Ελπιδοφορος avatar
   Ελπιδοφορος @ Διογένης 23/05/2013 10:12:11

   Με προλάβατε, δεν είχα δει το σχόλιο σας όταν έστειλα το δικό μου.
   Συμφωνώ απόλυτα .

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ Διογένης 23/05/2013 14:21:19

   Ας πληρώνατε τους φόρους σας όπως όλος ο κόσμος και ας μη θεωρούσατε κορόιδο το γείτονα που πλήρωνε τόσα χρόνια να μην ερχόταν η οικονομική δικτατορία. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την οικονομική δικτατορία που θα έρθει με την κατάργηση μετρητών θα είναι τα λαμόγια οι φοροφυγάδες ανά τον κόσμο.

   • Ελπιδοφορος avatar
    Ελπιδοφορος @ Περικλής 23/05/2013 15:08:38

    Ίσως σας διαφεύγει ότι “όλος ο κόσμος” είναι υπερχρεωμένος.
    Οι ΗΠΑ έχουν τον καλλίτερο φορολογικό μηχανισμό παρόλα αυτά είναι υπερχρεωμένη.
    Τώρα ανακάλυψαν ότι τους έκλεβαν οι μεγαλοεπιχειρήσεις τους (Apple).
    Τυχαίο;

    Εγώ, ο Έλληνας φοροκλέπτης θα φταίω που δεν πληρώνω τους φόρους μου.

    Ποιος μας ρώτησε ως πολίτες εάν θέλουμε να υπερχρεωθούμε;
    Κανείς!
    Μοίραζαν χρήματα και όποιος τολμούσε να αντισταθεί χαρακτηριζόταν φασίστας όπως χαρακτηρίζουν και τώρα όποιον αντιτίθεται στην λαθρομετανάστευση.
    Πάλι εμείς θα φταίμε που δεν αντισταθήκαμε.

    • Περικλής avatar
     Περικλής @ Ελπιδοφορος 23/05/2013 16:28:06

     Όταν ζεις σε μια χώρα τηρείς τους νόμους ακόμη και αν δε σου αρέσουν. Αν δε σου αρέσουν ψηφίζεις άλλη κυβέρνηση της αρεσκείας σου. Κι εμένα μπορεί να μη μου αρέσει ο νόμος που απαγορεύει την κλοπή αλλά τον τηρώ και δεν κλέβω την SLK του γείτονα.

     Έτσι και αν δε σου αρέσει ο νόμος που λέει ότι πρέπει να πληρώνουμε φόρο πρέπει να τον τηρείς και αν δε σου αρέσει ψήφισε μια κυβέρνηση που να καταργεί τους φόρους.

     Οι πολίτες ρωτήθηκαν και είπαν ότι θέλουν να υπερχρεωθούν. Γι' αυτό έδιναν στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ αθροιστικά 80+% τόσα χρόνια ενώ το χρέος ανέβαινε. Αν δε θέλαν να χρεωθούν θα λέγαν: "Κοίτα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, δε μου αρέσει η πολιτική σου. Θα ψηφίσω άλλο κόμμα μέχρι να κάνεις κάτι για το χρέος."

     Τότε τα μεγάλα κόμματα αφού θα έβλεπαν ότι οι σπατάλες έδιωχναν ψηφοφόρους θα περικόπταν δαπάνες για να κερδίσουν τους πολλούς συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους.

     • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
      Θόδωρος 17.06.2012 @ Περικλής 23/05/2013 17:04:00

      Εσύ ήξερες μέχρι το 2010 ποιο είναι το Χρεος/ΑΕΠ?
      Ποιος ασχολούνταν μέχρι τότε? Μόνο κανά 2 "γραφικοί" οικονομολόγοι να προειδοποιούσαν και αν..

      Ρωτάω σαν βάση για συζήτηση..

     • Περικλής avatar
      Περικλής @ Θόδωρος 17.06.2012 23/05/2013 21:00:58

      Ήξερα ότι υπήρχε δημοσιονομικό πρόβλημα αλλά δεν είχα ασχοληθεί πολύ. Προφανώς και αναλαμβάνω κι εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί και δεν ρίχνω το φταίξιμο σε κάποια αόρατα κέντρα εξουσίας ή στους Γερμανούς ή στους Εβραίους.

     • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
      Θόδωρος 17.06.2012 @ Περικλής 23/05/2013 21:37:15

      Ακριβώς. Τελικά δεν έχουμε να συζητήσουμε και πολλά..

      Και κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να αναλαμβάνεις καμιά ευθύνη, φίλε μου.
      Εκτός κι αν είσαι υιός κανενός κρατικοδίαιτου επιχειρηματία-λαμογιού. Αλλά πάλι αν ήσουν δε θα αναλάμβανες καμιά ευθύνη..
      Να΄σαι καλά.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Θόδωρος 17.06.2012 24/05/2013 00:55:45

      "Ποιος ασχολούνταν μέχρι τότε"?
      Έ βέβαια, ποιός (δεξιός ή αριστερός) άκουγε τότε τον Μητσοτάκη που έλεγε ότι θα καταστραφούμε;
      Αυτός ήταν ...γκαντέμης βλέπετε...
      Ήταν και ανορθογραφία σε εποχή "εθνικής ανάτασης" (Βαλκανικά, Ολυμπιακοί κτλ).
      Και 'υστερα κρύφτηκαν πίσω από τα σπληνάντερα. Που ν' ακούσουν το τρίξιμο των υφάλων πάνω στο παγόβουνο...

     • Ελπιδοφορος avatar
      Ελπιδοφορος @ Περικλής 23/05/2013 18:49:34

      Στην Ελληνική βουλή υπήρχαν από το 74 και τα κόμματα της αριστεράς.
      Είδατε ποτέ καμία πορεία εναντίον της υπερχρέωσης;
      Για να μην λέμε μόνο για τα κόμματα του 80%.

      Θα σας το ξαναγράψω.
      Νδ και πασοκ είχε και έχει “όλος ο κόσμος”;

      Σίγουρα θα έχετε ακούσει και διαβάσει για την ψυχολογία των μαζών και την προπαγάνδα.
      Οι μάζες είναι χειραγωγίσημες εύπλαστες και αγγίζοντας τις επιθυμίες και τους φόβους τους ανετότατα τις χρησιμοποιείς προς όφελος σου.

      Ίσως για αυτό θέλουν τώρα τους λαθρομετανάστες στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη διότι οι Ευρωπαίοι έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν και τόσο αθώα η υπερχρέωση μας και θα πρέπει να βρουν αντικαταστάτες ψηφοφόρους εύκολα χειραγωγίσιμους!

     • Περικλής avatar
      Περικλής @ Ελπιδοφορος 23/05/2013 21:00:04

      Το θέμα είναι ότι αν στις ΗΠΑ π.χ. κάποιο από τα 2 κόμματα ανεβάσει το χρέος αδικαιολόγητα θα χάσει ψήφους. Έτσι φοβούμενο την απώλεια ψήφων (ναι, ίσως προς το άλλο μεγάλο κόμμα) προσέχει όσο γίνεται τα δημοσιονομικά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αυτό. Είτε η ΝΔ/ΠΑΣΟΚ βελτίωνε τα δημοσιονομικά είτε όχι ίδιες ψήφους θα έπαιρνε. Οπότε ξόδευε για να διορίζει και να έχει ευχαριστημένους ψηφοφόρους.

     • Περικλής avatar
      Περικλής @ Ελπιδοφορος 23/05/2013 21:02:46

      Επίσης, προφανώς και τα κόμματα εκτός ΝΔ/ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες. Όσες τους αναλογούν. Το 80% αθροιστικά της ευθύνης το έχουν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Το 15% το έχουν τα κόμματα της υπόλοιπης αντιπολίτευσης που δεν κάναν πορεία κατά της υπερχρέωσης.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Διογένης 23/05/2013 15:24:02

   "Φορολογικό μίσος"...
   Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες προσελκύονται και απασχολούνται τόσο πολλοί κακοπληρωμένοι, ανασφάλιστοι και χωρίς άδεια εργασίας παράνομοι μετανάστες ;
   Δεν είναι bug οι μισθοί σε "μαύρα". Χωρίς αυτούς, μάλλον θα είχε καταρρεύσει το "λειτουργικό σύστημα" του καπιταλισμού προ πολλού.
   Πάει η παλιά ρωμαλέα εποχή της ανόδου και της ¨προτεσταντικής ηθικής". Έχετε χάσει πολλές συνέχειες.

   • MCA avatar
    MCA @ Uncle Stgm 24/05/2013 00:03:13

    Δηλαδή ο σύγχρονος καπιταλισμός χρειάζεται δούλους για να λειτουργήσει;Αλλιώς θα καταρεύσει;

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ MCA 24/05/2013 00:49:41

     Οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι ανασφάλιστοι, οι παράνομα και άτυπα εργαζόμενοι, δεν είναι δούλοι.
     "Εφεδρικό στρατό εργαζομένων" τους αποκαλούσε ο Κ. Μαρξ στο «Κεφάλαιο»:
     «Οσο μεγαλύτερος είναι ο κοινωνικός πλούτος, το κεφάλαιο που λειτουργεί, η έκταση και η ένταση της αύξησής του..τόσο μεγαλύτερος είναι ο βιομηχανικός εφεδρικός στρατός»
     «Αυτός ο βιομηχανικός εφεδρικός στρατός και η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση αυτού του ιδιότυπου «υπερπληθυσμού», αποτελούν απόλυτο και γενικό νόμο της κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης».

     • Jiannis avatar
      Jiannis @ Uncle Stgm 24/05/2013 02:47:58

      Τραπεζίτες είχε για φίλους, δεν είπε ΛΈΞΗ για τον Ρολο τον Τραπεζών, με τους Βιομηχάνους τα έβαλε. Βρήκε τα πιστα Πρόβατα που τις Ιδέες του...

      Αυτός ο Φιλάνθρωπος oταν ήταν ακόμα φτωχότερος είχε για τους
      ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ μεγάλη Έχθρα.

  • MCA avatar
   MCA @ Διογένης 24/05/2013 00:32:08

   Γιατί τώρα είστε ελεύθερος;Μπορείτε να ζήσετε χωρίς ταυτότητα ή Α.Φ.Μ;
   Όσο αναπτύσεται η τεχνολογία θα εκσυχρονίζονται και τα μέσα ελέγχου.Δεν είναι λογικό ότι με την εξέλιξη το χρήμα θα γίνει στο μέλλον ηλεκτρονικό και δεν θα κυκλοφορεί χαρτί;Το θέμα είναι ποιός θα έχει τον έλεγχο της κυκλοφορίας του ηλεκτρονικού χρήματος καθώς και άλλων εξουσιών και κατά πόσο αυτές θα είναι αποκεντρωμένες,ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ΄΄δικτατορίας''.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/05/2013 09:42:22

  Η αστυνομία της Σουηδίας αρνείται να δημοσιεύσει την εθνικότητα του 69χρονου...
  Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Κοινωνία που αρνείται να αυτοπροστατευθεί έστω στοιχειωδώς έναντι του εισβολέα θα πεθάνει....
  Δεν γράφετε όμως και για τον δημόσιο αποκεφαλισμό του νεαρού στρατιώτη στο Λονδίνο από δύο αφρικανούς μουσουλμάνους....
  Θα το γράψω ωμά: Το Ισλάμ πρέπει να τεθεί υπό περιορισμό στη Δύση. Δεν είναι θρησκεία.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ ΒΙΣ 23/05/2013 11:19:41

   Ενα πεπλο εχει πεσει στα ματια τους και τους κρυβει την πραγματικοτητα. Και αποκαλουν με μισος "ρατσιστες" οσους την βλεπουν. Δεν βλεπουν την μαχη που εγινε ΧΘΕΣ στα αλβανικα συνορα μεταξυ συμμοριων αφγανων και αλβανων (συμμοριες που λυμαινονται την ελληνικη υπαιθρο). Δεν βλεπουν οτι στα Σκοπια ΧΘΕΣ εγινε σκοτωμος μεταξυ Σλαβων και Αλβανων Σκοπιανων. Δεν βλπουν τι εγινε στην Αγγλια ΧΘΕΣ, ουτε βλεπουν τι γινεται στην Σουηδια τεσσερεις μερες τωρα. Ποτε δεν βλεπουν τι γινεται στην Γαλλια, στο Βελγιο κλπ κλπ. Μονο οσοι βλεπουν στην Ελλαδα την πραγματικοτητα ειναι "ρατσιστες". Αυτα ειναι τα χαλια μας.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Zugzwang 23/05/2013 18:00:28

    Τον Αφγανό που τραυματίστηκε από τη συμπλοκή με αλβανούς μαφιόζους ΜΕΣΑ στην Αλβανία, τον περιθάλπουμε εμείς στα Ιωάννινα....Με δικά μας έξοδα...

    • Μικρασιάτης avatar
     Μικρασιάτης @ ΒΙΣ 23/05/2013 18:07:01

     Σωστος.....

  • Jiannis avatar
   Jiannis @ ΒΙΣ 24/05/2013 02:15:02

   "Δεν γράφετε όμως και για τον δημόσιο αποκεφαλισμό του νεαρού στρατιώτη στο Λονδίνο από δύο αφρικανούς μουσουλμάνους…."

   Δεν τον αποκεφάλισαν μονο. Τον τεμάχισαν μπροστά στα ματια του Κόσμου. Ζήταγαν από τους Πεζούς να βγάλουν φωτογραφίες. Έπειτα ζήτησαν "συγγνώμη" από τις Γυναίκες που στεκόταν διπλα που έπρεπε να δουν αυτή την Πράξη. Αλλα ήταν Ανάγκη όπως λέγαν γιατί η δικες τους Γυναίκες δήθεν πρέπει να τα αντέχουν αυτά. Στο τέλος Αλλάχ Αλλάχ κλπ. Ότι κάνουν σε όλο τον Κόσμο το κάνουν και εδώ τώρα.

 5. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 23/05/2013 10:04:54

  Να προετοιμαστούμε πως θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ και ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ (δημοκρατικότατα) , ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής θα λυθεί με την κατάργηση του χρήματος όπως το ξέρουμε και πως θα πρέπει να γίνονται όλες οι συναλλαγές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ηλεκτρονικά;
  Για το καλό μας βεβαίως για να μπορούν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις!

  Συνδυάστε το με το εκρηκτικό πρόβλημα στο οποίο αναφέρεσθε και το κρύβουν τα Ελληνικά ΜΜΕ , μαζί με την αστυνομία σκέψης και έκφρασης τους αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που πάνε να μας επιβάλουν.

  Θα ήθελα να προβάλλει η ΕΡΤ το έργο,
  George Orwell "1984 " Ο μεγάλος αδελφός.
  ίσως μας ξυπνήσει από τον λήθαργο.

 6. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 23/05/2013 10:04:56

  Αν άνοιγαν τα σύνορά μας και αμολιόταν δύο εκατομμύρια μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, ίσως έπαιρναν και οι Σουηδοί μία γεύση του τι περνάμε.

  Τότε θα βλέπαμε ποια "κυρία" θα ερχόταν να μάς κάνει παρατήρηση ότι δεν έχουμε κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή (sic), λες και τους καλέσαμε, ή να μιλά για "ρατσισμό" και "ξενοφοβία".

  Η άνοδος της "ακροδεξιάς" στην Σουηδία είναι νομίζω υπεραρκετή να γίνει κατανοητή η άνοδος της ΧΑ στην Ελλάδα.

 7. Antonis avatar
  Antonis 23/05/2013 11:00:38

  Η Σουηδία είναι το Κράτος, μαζί με την Αγγλία, που πρωτοστάτησε στο dogma της πολυπολιτισμικότητας. Εκεί ούτε πρόκειται για απογόνους θυμάτων των αποικιών όπως στην Γαλλία (που μας λένε οι θολο κουλτουριάρηδες ότι έχουν εκδικητικά συμπλέγματα), ούτε τους εκμεταλλεύονται οι πασόκοι παραγωγοί όπως στην Μανωλάδα ούτε υπάρχει ρατσισμός ούτε τίποτα. Και όμως γίνονται όσα γίνονται. Τροφή για σκέψη. Ο πολυπολιτισμός είναι η νέα ολοκληρωτική ιδεολογία του 21ου αιώνα για την αριστερά. Αφού απώλεσε μια για πάντα το όραμα του υπαρκτού σοσιαλισμού το 1990, στρέφεται πλέον στον πολυπολιτισμό. Από την αταξική κομμουνιστική κοινωνία, στην κοινωνία χωρίς θρησκευτικές, εθνοτικές, πολιτιστικές διαφορετικότητες. Πάντα με τελικό στόχο την κατάργηση καθετί εθνικού (η διαχρονική σταθερά της αριστεράς). Η Ευρώπη πάει ολοταχώς προς στην καταστροφή αφού και το Ευρωπαϊκό ιερατετιο (κομισιόν, ευρωπαϊκό δικαστήριο κλπ.) στηρίζουν αυτή την πληθυσμιακή αντικατάσταση που συντελείται. Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο, με συγκρούσεις όλο και πιο αιματηρές. Όσοι δεν ελπίζουν σε εξασθένιση φαινομενων τύπου ΧΑ ας αλλάξουνε καλύτερα πλευρό. Το αντίθετο θα συμβεί. Η Ελλάδα είναι και προπομπός σε αυτό το τομέα γιατί ο λαός της δεν διακατέχεται από τα ενοχικά σύνδρομα που η πολιτική ορθότητα εντρύφησε στους υπολοιπους Ευρωπαίους και δεν φοβάται μην τον πούνε ρατσιστή. Η δράση φέρνει αντίδραση, και στην βίαιη κατοχή των λαθρομεταναστών θα απαντήσουν οι Ευρωπαίοι πρώτα με την ψήφο σε ριζοσπαστικά κόμματα. Το επόμενο στάδιο θα είναι οι ένοπλες συγκρούσεις.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Antonis 23/05/2013 16:48:52

   Δεν πρόκειται για πληθυσμιακή αντικατάσταση, όπως γράφετε, αλλά για πληθυσμιακή αναπλήρωση: ο γηγενής πληθυσμός της γηραιάς Ηπείρου μειούται και γερνά. Δεν αντικαθίσταται σε ικανοποιητικό (με τα κριτήρια άλλων εποχών) βαθμό, έχει κριθεί λοιπόν (χωρίς φυσικά να ερωτηθούν οι λαοί, τόση δημοκρατία διαθέτουμε...) ότι πρέπει να αναπληρούται εξωτερικώς. Οι ωμοί αριθμοί λένε την ωμή αλήθεια.

   Εφ' όσον η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβάλλει την υποχρεωτική πολυτεκνία, θα συνεχίσει να πειραματίζεται με άλλες λύσεις, ανεξαρτήτως του τι πιστεύουμε και πράττουμε σ' αυτή τη μικρή φλούδα γης.

   Όσοι σήμερα ζητούν την εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών, αύριο μπορεί να αναθεωρήσουν και να ζητούν την μερική επιστροφή των για τη φύλαξη (ως μισθοφόροι) των συνόρων μας, αφού οι κανακάρηδες και οι πριγκιπέσσες μας δεν θα επαρκούν (αλλά και δεν θα θέλουν να χαλάσουν το μανικιούρ των). Δεν θα είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία μας που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι; Παρεμπιπτόντως, μήπως η κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει μια συζήτηση για τη στράτευση και των θηλέων τέκνων;

   • Antonis avatar
    Antonis @ Αντίθεσις 23/05/2013 16:59:09

    Φοβερή λογική. Επειδή γερνάει ο πληθυσμός, να τον αλλοιώσουμε και σε βάθος χρόνου να τον αντικαταστήσουμε με αλλογενείς. Η Ελλάδα δεν ήταν πάντα 10 εκατομμύρια και παρόλα αυτά δεν πέθανε ποτε. Προτιμώ να είμαστε 5 εκατομμύρια και μονοι μας στην γη μας, παρα 5 και 7 αφρό-μουσουλμάνοι χάρτινοι "Έλληνες".

    Όσο για την φύλαξη των συνόρων, μακριά από εμάς τέτοιο τερατούργημα. Ρωτήστε και τους Γάλλους, όπου οι στρατιώτες Αλγερινής καταγωγής δεν καταδέχονται να πάνε στο Αφγανιστάν να πολεμήσουν τους ομοθρήσκους τους. Ας δώσουμε τα κλειδιά στους Τούρκους κατευθείαν.

    • Antonis avatar
     Antonis @ Antonis 23/05/2013 17:01:18

     Τρόποι να ενισχυθεί η γονιμότητα των Ελλήνων υπάρχουν, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση και κυρίως να δώσουμε την ιδεολογική μάχη εναντια στο ατομικιστικό προοδευτικό μοντέλο που καταργεί την αξια της οικογενειας και της μητρότητας.

     • Αντίθεσις avatar
      Αντίθεσις @ Antonis 23/05/2013 17:20:09

      Αν έχετε ενήλικα τέκνα, προσπαθήστε να πείσετε την άνεργη κόρη σας ή τον σκεπτόμενο να μεταναστεύσει υιό σας να νυμφευθεί και να τεκνοποιήσει πλειστάκις στην σημερινή Ελλάδα. Ετοιμασθείτε για ερωτήσεις του τύπου "θα με πιάνουν τα νέα τεκμήρια γονιμότητας του υπ. οικονομικών;" ή "σε ποιον παιδικό σταθμό (δεν) θα μπορώ να τα αφήσω;", ή τέλος "η κόρη Πολύδωρα δικαιούται (και) επιδόματος πολυτεκνίας (πέραν της αυθημερόν εύρεσης εργασίας);". Μετά μπορείτε να επανέλθετε με το ευχολόγιό σας στη συζήτηση. Το αν μας αρέσει ή όχι κάτι, δεν μεταβάλλει την πραγματικότητα. Μόνο οι πράξεις μας μπορούν να το επιτύχουν, αλλά βλέπετε κάτι τέτοιο στον ορίζοντα; Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έφερνε απλούστευση και διαφάνεια στο σύστημα, έχει προφανώς τρακ: δεν ενεφανίσθη στη σκηνή τον Φεβρουάριο, με υπόσχεση ότι θα έλθει τον Ιούνιο και τώρα αναβάλλεται για πολλοστή φορά για τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε όμως κάθε ημέρα περί τους 1000 συμπολίτες μας, σαν τον υιό ή την κόρη σας, θα οδηγούνται στην ανεργία και το όνειρο για τεκνοποίηση θα παραμένει όνειρο. Ενώ το μήκος των συνόρων μας όπου απαιτείται φύλαξη θα παραμένει σταθερό.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Αντίθεσις 23/05/2013 17:56:09

      Tα εχω γραψει πολλες φορες αλλα δεν....
      Η υπογεννητικοτητα δεν αντιμετωπιζεται.Καθαρο ελληνικο εθνος ειναι ουτοπια ή σημαινει δημογραφικη συρρικνωση.
      Η μονη λυση ειναι η εισοδος αφομοιωσιμων μεταναστων.Εδω να παρατηρησουμε οτι μονο το 1/5 του παγκοσμιου πληθυσμου ειναι μουσουλμανοι.
      Η Ελλαδα εχει πολλες πηγες ορθοδοξου πληθυσμου στη τεως ΕΣΣΔ για να αντλησει καποιο πληθυσμο για αναπλήρωση της γεννητικοτητας.Στην Αιγυπτο υπαρχουν 12 εκατομμυρια Κοπτες χριστιανοι φανατικοι αντι-μουσουλμανοι.
      Εκεινο που δεν εχει η Ελλαδα ειναι καθαρο μυαλο και καποιον να βαλει κριτηρια νομιμης μεταναστευσης αναλογα με την εθνικη φυσιογνωμια.

     • βαγόνι avatar
      βαγόνι @ ψυχραιμια 23/05/2013 22:32:27

      Nά,μιά πραγματιστική προσέγγιση....όχι εύκολη
      όμως!

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Antonis 23/05/2013 17:52:32

      Τον συγκεκριμένο δεν τον ενδιάφερει να ενισχυθεί η γεννητικότητα των Ελλήνων. Αποδέχεται ως ένα μη αναστρέψιμο δεδομένο τη συνεχή γήρανση του ελληνικού πληθυσμού για να ζητήσει την αντικατάτασή του από αφροασιατικές μάζες. Την αντικατάσταση την ονομάζει "αναπλήρωση" (οργουελικός ευφημισμός). Γνωστή κομμουνιστική πρακτική...

 8. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/05/2013 11:38:42

  Η Νεα Ταξη προχωρει και το Ισλαμ ειναι το μαστιγιο που μεταχειριζεται ο Θεος για να μας συνεφερει....

 9. ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ avatar
  ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 23/05/2013 12:47:47

  Σε προσφατη δημοσκοπηση παρατηρησα κατι που μου εκανε εντυπωση. Το αυξημενο ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ στις ηλικιες μεχρι 30 ετων. Και για τον ΣΥΡΙΖΑ το πραγμα μπορει να εξηγηθει. Πως ομως το αγευστο και αοσμο αριστεροδεξιο κομμα των ανθελληνων του Κουβελη μπορει να εμπνευσει τους νεους Ελληνες? Τοτε συνειδητοποιησα οτι τα ξενα παιδακια που πηγαιναν σχολειο με τα δικα μου πριν απο 10-20 χρονια ειναι σημερα Ελληνες πολιτες και ψηφιζουν. Μετα απο μερικα χρονια δεν θα ειναι πια στο χερι μας να θελουμε η να μην θελουμε οτιδηποτε για την χωρα μας. Πρεπει επειγοντως να σταματησουμε να δινουμε την εξουσια σε οσους μας υποσχονται οτι θα δωσουν την χωρα μας σε μουσουλμανους και μας λενε καταμουτρα οτι σκοπος τους ειναι να εξαφανισουν απο προσωπου γης την φυλη μας.

 10. jgreek avatar
  jgreek 23/05/2013 12:50:26

  Πριν αφανισθεί η Ευρώπη, θα έχει αφανισθεί η Ελλάδα και οι άλλες χώρες-ανθρώπινες χαβούζες.
  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θέτουν ως προτεραιότητα (προς το παρόν) τη λαθρομετανάστευση.
  Όσο μπορούν να πληρώνουν χώρες (όπως η Ελλάδα ) για να στοιβάζονται οι λαθραίοι και να μείνουν εκτός των δικών τους χωρών, τόσο δεν θα ασχολούνται με το θέμα.
  Γιατί να το κάνουν άλλωστε;
  Εδώ δεν ασχολούμεθα εμείς, που έχουμε καταντήσει χωματερή.
  Αλήθεια,εμείς γιατί δεν ασχολούμαστε;

 11. blue nile avatar
  blue nile 23/05/2013 12:57:38

  Δυστυχώς η κατάσταση είναι μη αντιστρέψιμη.
  Αν κοιτάξει κανείς τους δείκτες γονιμότητας στην Ευρώπη θα καταλάβει πολύ εύκολα ότι σε μικρό χρονικό διάστημα οι μουσουλμάνοι θα είναι η πλειοψηφία.
  Λόγω της λαθρομετανάστευσης το διάστημα αυτό θα μικρύνει και άλλο.
  Οι πολιτικοί δεν κάνουν απολύτως τίποτα και σφυρίζουν αδιάφορα για ένα πρόβλημα ζωής ή θανάτου όλης της Ευρώπης.

  Ίσως τελικά η μόνη ελπίδα για την Ευρώπη να κουρνιάζει πάνω στα ξυρισμένα κεφάλια των ακροδεξιών τραμπούκων μιας που μόνο αυτοί δείχνουν πρόθυμοι να αντισταθούν στην μουσουλμανική επιβολή.
  Γιατί παρότι απεχθάνομαι ιδιαιτέρως τον ναζισμό, είναι χίλιες φορές καλύτερο το να περάσουμε μια μακρά και σκοτεινή περίοδο νεοχιτλερικής επιβολής, που κάποτε μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν, παρά να κυριαρχήσει το Ισλάμ.

  • Jiannis avatar
   Jiannis @ blue nile 24/05/2013 01:41:21

   "παρά να κυριαρχήσει το Ισλάμ."

   Έτσι είναι, από εκεί και πέρα τελειώνουν όλα. Η Κατάσταση είναι απόλυτος Αναστρέψιμη: Χρειάζεται μονο Θέληση να γίνει.

   • Jiannis avatar
    Jiannis @ Jiannis 24/05/2013 01:43:43

    Και άλλο κάτι: Ένα είναι σίγουρο από τώρα: Διαγωνισμό Γεννητικότητας δεν μπορούμε να κάνουμε. Για αυτό είναι ήδη αργά.Αρα μας έμεινε μονο μια Επιλογή:
    ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΈΛΑΣΗ

 12. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 23/05/2013 13:03:19

  Η Σουηδία είναι καταδικασμένη να αποτύχει με το μεταναστευτικό μοντέλο που έχει. Η Σουηδία είναι μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη/πληθωρισμένη χώρα. Και όπως σε κάθε αναπτυγμένη χώρα, η ελίτ θέλει ανοικτά σύνορα για να εισρέουν μετανάστες ειδικευμένοι και μη, να παει η ανεργία εκεί που έχει παει και να αρχίσουν οι μειώσεις μισθών. Η Σουηδία δεν έχει νομοθετημένο κατώτατο μισθό, αλλά τίθενται κατώτατοι μισθοί ανά κλάδο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων που δεσμεύουν την εργοδοσία ακόμη κι όταν προσλαμβάνουν άτομα που δεν ανήκουν στα συνδικαλιστικά κινήματα. Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε νέους να δουλεύουν με λιγότερα από όσα ορίζει η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στον κλάδο που δουλεύουν (κάτι σαν τον μειωμένο κατώτατο για μέχρι 25ετών που εφαρμόστηκε στο Ελλάντα, μας αντιγράφουν οι σιχαμένοι)!

  Έχω γνωστό που πήγε Σουηδία, βρήκε δουλειά με τριπλάσιες αποδοχές από ο,τι εδώ και πήρε την θέση ενός Σουηδού που κόστιζε σχεδόν διπλάσια από αυτόν τον γνωστό μου. Οι Σουηδοί αρχίζουν να γίνονται ξένοι και μη ανταγωνιστικοί μέσα στην ίδια τους την χώρα. Οι εποχές που οι ημεδαποί επιχειρηματίες είχαν συμβιβαστεί με το Σουηδικό οικονομικό μοντέλο πέρασε μόλις ξεκίνησε η κρίση. Οι μάσκες έπεσαν. Διψούν για μειώσεις μισθών και φόρων. Και τα δυο θα επιτευχθούν μέσω των πολιτικών. Η δεξιά κυβέρνηση της Σουηδίας δεν πρόκειται να μεταρρυθμίσει το μεταναστευτικό μοντέλο (κι αν δεν περιμένεις από την δεξιά να αυστηροποιήσει το μεταναστευτικό από ποιόν να περιμένεις;) ενώ ετοιμάζεται να κάνει μειώσεις στην Παιδεία (μια πολύ ευαίσθητη περιοχή για τον μέσο Σουηδό) ώστε το δημοσιονομικό πλεόνασμα της χώρας να ξεπεράσει το +1% από -0,5% που είναι σήμερα ώστε να το χαρίσει σε μείωση εταιρικών φορολογικών συντελεστών οι οποίοι ασφαλώς και δεν πρόκειται να μειώσουν τις τιμές/αυξήσουν ανταγωνιστικότητα των σουηδικών προϊόντων αλλά απλά θα αυξήσουν τα μετά φόρων κέρδη.

  Συμπερασματικά, η Σουηδία χρειάζεται ένα μεταναστευτικό μοντέλο τουλάχιστον όσο αυστηρό όσο της Δανίας, διατήρηση του εθνικού της νομίσματος όπως πολύ σωστά έχει πράξει ως τώρα και να ζητήσει από την ΕΕ να μπορεί να θέτει περιορισμούς στους μετανάστες από ΕΕ, γιατί με κάτι Ελλάδες, Βουλγαρίες και λοιπές παρόμοιες χώρες, δεν μπορεί με τίποτα να επιβιώσει.

 13. Κώστας Π. avatar
  Κώστας Π. 23/05/2013 13:46:23

  Κάντε κάτι για τη φτώχεια, προτού η Ευρώπη αφανιστεί αλλά μην ασχολείστε με ασήμαντα και άσχετα ζητήματα όπως η φοροδιαφυγή...

 14. helios avatar
  helios 23/05/2013 13:48:06

  Εμείς κοιμόμαστε αλλά … Mόνο το 20% των παιδιών που γεννιούνται είναι από Έλληνες. Το υπόλοιπο προέρχεται από μουσουλμάνους!
  http://www.unitedreporters.gr/clientfiles/2013/March1/March7/baby_photo.jpg
  Του Γιώργου Θεοχάρη
  Τα τελευταία δυο χρόνια οι γεννήσεις στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” μειώθηκαν στο ήμισυ, μου είπε προχθές γιατρός του νοσοκομειακού ιδρύματος, τονίζοντας ότι από τους τοκετούς σήμερα μόνο το 20% είναι από Έλληνες, το υπόλοιπο προέρχεται κυρίως από μουσουλμάνους που συνηθίζουν ακόμα και μέσα στη κρίση να κάνουν πάνω δυο παιδιά. Την ίδια ώρα οι στατιστικές λένε ότι το 2100 οι Έλληνες που θα ζουν στην Ελλάδα θα είναι μόλις 2,3 εκατομμύρια!
  Τα σχέδια των ισχυρών λόμπυ του κόσμου φαίνεται ότι επιτυγχάνουν τους …μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους τους….Εδώ που φτάσανε την Ελλάδα πως θα αποφασίσουν οι νεοέλληνες να αποκτήσουν παιδί ;Από την στιγμή που αδυνατούν να καλύψουν τα δικά τους μηνιαία έξοδα.
  Μάλιστα όταν ο άλλος είναι άνεργος ίσως να μην το σκέπτεται και καθόλου.
  Η υπογεννητικότητα έχει χτυπήσει εδώ και χρόνια την χώρα μας αλλά πλέον το κακό έχει παραγίνει και απειλεί την εξαφάνιση του γένους μας…
  Η πολιτεία τι κάνει;
  Καταργεί την φοροαπαλλαγή των πολύτεκνων που έπρεπε να τους επιχορηγεί σημαντικά.
  Ελλάδα το μεγαλείο σου!
  briefingnews

 15. zuper avatar
  zuper 23/05/2013 13:52:14

  Τα γεγονοτα στη Σουηδια ειναι προαγγελος για αυτο που θα γινει στην Ευρωπη εαν συνεχιστουν αυτου του ειδους οι "μεταρυθμισεις"

 16. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 23/05/2013 13:57:25

  Εχεις δικιο καλη μου Ρηνα μονο που μετα απο εμας ερχεται και η σειρα του Ισλαμ. Δεν υπαρχει θρησκεια για τη Νεα Ταξη.

 17. Nik avatar
  Nik 23/05/2013 13:59:13

  Η παράνοια είναι η πολιτικά ορθή επιλογή, εδώ και δεκαετίες. Δεν λέμε τίποτε με το όνομα του. Μας αρέσει η θεωρία και η "διαλεκτική". Καλά να πάθουμε όλοι οι Ευρωπαίοι γενικά. Κοροϊδεύουμε τους Αμερικάνους που σε βάζουν να ορκιστείς στη σημαία και να ξέρεις το σύνταγμα απ'έξω για να πάρεις υπηκόοτητα. Εμείς είμαστε μάγκες, τρομάρα μας.

  Μια απλή δήλωση-αναγνώριση για όποιον ξένο θέλει να παραμείνει αρκεί. Μια δήλωση με την οποία αποδέχεται ότι οι νόμοι της χώρας διαμονής υπερέχουν της όποιας δικής του θρησκείας και εθίμων. Ετσι απλά. Για να μην έχουμε τις γελοιότητες περί σαρίας κλπ.

  • Albert avatar
   Albert @ Nik 23/05/2013 14:59:23

   Στο σχόλιο σας είναι καίριο.

 18. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/05/2013 14:04:29

  Ευτυχώς που δεν ισχύει (ακόμα) ο αντιρατσιστικός νόμος, γιατί ο αρθρογράφος θα κινδύνευε με πρόστιμο, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και φυλάκιση!

 19. Περικλής avatar
  Περικλής 23/05/2013 14:23:54

  +1

 20. Albert avatar
  Albert 23/05/2013 14:50:45

  Μια σκέψη, επιγραμματικά: Kακώς μεταφράζουμε το multicultural ως πολυπολιτισμικός. Multicultural θα πει ότι συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, άρα και κουλτούρα-culture, οι οποίοι όμως υπηρετούν "έναν πολιτισμό", ή έναν τρόπο ζωής αν προτιμάτε, τον δυτικό τρόπο ζωής.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Albert 23/05/2013 17:50:09

   Αυτό είναι δικό σου, αυθαίρετο συμπέρασμα. Όλα τα άρθρα και κείμενα που έχω διαβάσει, είτε στην αγγλική, είτε στην γαλλική, δίνουν στον όρο multicultural το ίδιο νόημα που έχει και στην ελληνική ο όρος "πολυπολιτισμικός". Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Προσωπικά,. θεωρώ το ιδεολόγημα αυτό τη νεοκομμουνιστική ουτοπία του 21ου αιώνα, την οποία ασπάζονται επίσης και οι ακραίοι φιλελεύθεροι.

   • Albert avatar
    Albert @ ΒΙΣ 23/05/2013 19:34:35

    Δικό μου το συμπέρασμα αλλά δε νομίζω ότι είναι αυθαίρετο. Στο εξωτερικό, και ιδίως εκεί όπου η multiculture κοινωνία είναι μια πραγματικότητα, εξελίσσεται ταυτόχρονα και μια άτυπη (με την έννοια ότι δεν επιβάλλεται επίσημα απο το κράτος) διαδικασία αφομοίωσης (assimilation). Νομίζω δηλαδή ότι καλοπροαίρετα περιμένουν απο τον μετανάστη να γίνει σαν εκείνους, έστω σε βάθος β' και γ' γεννιάς. Αυτό μέχρι πρότινος γινόταν σε ικανοποιητικό βαθμό στις δυτικές χώρες και κυρίως στις ΗΠΑ. Σε πολλές περιπτώσεις, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, ή λόγω ανεπαρκούς κρατικής πολιτικής η αφομοίωση σταμάτησε και προέκυψε γκετοποίηση και μετά ριζοσπαστικοποίηση.

    Προσωπικά δε μπορώ να μη θεωρήσω τη λαθρομετανάστευση σαν μια ακόμα εκδήλωση της κρατικής ανεπάρκειας. Επίσης δε μπορω να καταλάβω τη λογική του κλείνω τα μάτια κα κάνω οτι το πρόβλημα δεν υπάρχει. Όλα αυτά είναι πολιτικά ζητήματα, που ως συνήθως στην Ελλάδα έχουν κακοφορμίσει.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Albert 23/05/2013 21:30:41

     Ειλικρινά, δεν κατανοώ τη συλλογιστική σας. Ξεκινάτε από μία παραδοχή που όμως δεν επιβεβαιώνεται από τα πράγματα. Πώς γινόταν ικανοποιητικά προ καιρού η αφομοίωση (intégration το λένε οι Γάλλοι) στις δυτικές χώρες; Εκτός και αν "αφομοίωση" σημαίνει ότι αδειάζουν γειτονιές του Παρισιού από γηγενείς Γάλλους και γεμίζουν από μουσουλμάνους Αφροασιάτες. Ή ότι τα παιδιά των (μουσουλμάνων) μεταναστών αναπτύσσουν παραβατικότητα μεγαλύτερη από ό,τι οι γονείς τους. Αυτό λέγεται αφομοίωση; Εχω ζήσει στη Γαλλία κάποια χρόνια και μάλιστα όταν το πρόβλημα δεν είχε φτάσει στις σημερινές του διαστάσεις. Αλλά η κατάσταση ήταν αυτή...
     Το Ισλάμ δεν είναι αφομοιώσιμο. Η μέχρι τώρα εμπειρία δεκαετιών από τον δυτικό κόσμο το έχει καταδείξει. Αν νομίζει κανείς ότι μπορεί να κάνει υποθέσεις εργασίας προσδοκώντας την επιβεβαίωσή τους μετά από 200 χρόνια, όταν φυσικά κανείς δεν θα ζει για να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει, ε τότε δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση.
     Μπορεί κανείς να μου απαντήσει ότι πώς γίνεται, με τόσους Γάλλους ινδοκινεζικής καταγωγής (Βιετνάμ, Καμπότζη, κλπ), δεν δημιουργείται πρόβλημα, αλλά δημιουργείται ΜΟΝΟ με τους μουσουλμάνους; Γιατί οι χριστιανοί Αφρικανοί στη Γαλλία είναι λιγότερο παραβατικοί από τους μουσουλμάνους Αφρικανούς; Πώς εξηγούνται όλα αυτά;

    • Jiannis avatar
     Jiannis @ Albert 24/05/2013 01:36:59

     Πλακα μας κανεις? Γερμανία έζησες ? Ποσο αφομοιωμένη είναι η Τούρκοι ιδαιίτερα στην Κολωνία/Βερολίνο? Η ήρεμες Μέρες τις Γερμανίας είναι μετρημένες όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σε λίγο θα ξυπνήσετε για τα καλά.

     Και άλλο κάτι: Η Γέρι Τούρκοι είναι ακόμα η καλύτερη γιατί έχουν τουλάχιστον κάποιον Σεβασμό προς αλλους εν σύγκριση με τα Παιδιά και τα Εγγόνια τους...

    • Albert avatar
     Albert @ Albert 24/05/2013 12:54:43

     Φίλοι ΒΙΣ και Jiannis, η εμπειρία σας έχει την αξία σας. Αυτό που εγώ λέω, δεν είναι ούτε αφηρημένο, ούτε επαληθεύσιμο μόνο ύστερα απο 200 χρόνια. Λέω: με δεδομένη μια καλή ρύθμιση της εισόδου μεταναστών (με βάση τις δεξιότητες? τη χώρα προέλευσης? τις ανάγκες της χώρας υποδοχής?), μας ενοχλεί να ζουν στην Ευρώπη και την Ελλάδα μετανάστες υπο αφομοίωση? Πιστεύω, πως οι περισσότεροι -αφού το σκεφτούν λίγο- θα απαντήσουν πως όχι δεν τους ενοχλεί (αρκεί όντως να προσαρμόζονται, και αριθμητικά να είναι σε ρεαλιστικά επίπεδα). Παρατηρώ ότι εκεί που τελικά συμφωνούν όλο και πιο πολλοί (ότι δεν τους θέλουν) είναι στους μουσουλμάνους, με το σκεπτικό ότι είναι μη αφομοιώσιμοι. Αυτό πρέπει να το δούμε λίγο, και όχι επειδή μας το επιβάλλει κάποια Νέα Τάξη, αλλά η ζωή η ίδια (η μετανάστευση είναι ιστορικό φαινόμενο που δε σταμάτησε ποτέ). Δηλαδή, ένας μουσουλμάνος, κοσμικός (secular), που έχει τη δουλειά του, πληρώνει τους φόρους του τηρεί τους νόμους του κράτους, πάει στρατό, μιλά ελληνικά, αποκτά ελληνικές συνήθειες είναι απορριπτέος? Θα ρωτήστε "και πού τον είδες εσύ τέτοιον μουσουλμάνο". Θα απαντήσω ότι υπάρχουν πολλοί, και οτι γενικά το ισλάμ μπορεί να γίνει συμβατό με το δυτικό τρόπο ζωής, απλά αυτοί που φαίνονται και ακούγονται είναι όσοι είτε λόγω φτώχιας είτε απο επιλογή περιχαρακώνονται και με τον καιρό φανατίζονται. Εκεί είναι που η πολιτεία πρέπει να ελέγχει διαρκώς και να επεμβαίνει όταν χρειάζεται, όχι να αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Albert 24/05/2013 20:11:24

      Συνεχιστε να αγγελοποιειτε τα κακως κειμενα και συντομα θα βρεθειτε ενωπιον δυσαρεστων εκπληξεων. Τα ιδια με εσας ελεγαν ακριβως kai οι υπευθυνοι για τις καταστασεις τυπου Λονδινου, Στοκχολμης κλπ. Τα φαινουμενα που βλεπουμε σημερα δεν ειναι μεταναστευση. Ειναι, οπως ειπε και ο Πρωθυπουργος, εισβολη. Και μαλιστα, σ'εμας ειναι εισβολη με την συνδρομη των Τουρκων. Σας συνιστω να διαβαζετε πιο προσεκτικα τα κειμενα του Κρανιδιωτη.

     • Jiannis avatar
      Jiannis @ Albert 24/05/2013 21:33:00

      ->"η μετανάστευση είναι ιστορικό φαινόμενο που δε σταμάτησε ποτέ"

      Αυτό είναι σωστό, και τα τελευταία 2000 Χρονια ήταν η πηγή του Πολεμου. Albert, δεν έχεις μάλλον καταλάβει την ψυχολογία του Islam. Δεν θέλουν να υπάρχει συναίνεση, θέλουν κυριαρχία τις μια και μονης "αληθινής Θρησκείας". Για αυτό όλα τα Κράτη και όλα τα Καθεστώτα είχαν Πρόβλημα σε όλους τους καιρούς. Προ καμια χιλιετία η Αραβία είχε παρα πολλούς Χριστιανούς (για την Μικρά Asia δεν μιλάω καθόλου), που πήγαν όλη αυτή? Υπήρχε Διάλογος?
      Ο "Secular Μουσουλμάνος" είναι μονο Χρόνο καιρού ώσπου να μπει πάλι πίσω στο Μανδρί του Ιμάμη (παράδειγμα Τουρκια). Καταλαβαίνω πως το Όραμα για Συνεννόηση και Αγάπη στον Κόσμο είναι ελκυστικό και φέρνει και ωραία Αισθήματα, αλλα πρώτα πρέπει να παρακολουθήσουμε την Πραγματικότητα και μετά το Συναίσθημα μας.
      Γενικά ισχύ για όλους τους Μετανάστες πως δεν κάνει να υπερβούν κάποια ποσοστά για να μην αλλοιωθεί ο γηγενείς Πληθυσμός. Δεν κερδίζουμε τίποτα αν γίνουμε όλη κιμάς.

     • Jiannis avatar
      Jiannis @ Jiannis 24/05/2013 22:04:25

      "στους μουσουλμάνους, με το σκεπτικό ότι είναι μη αφομοιώσιμοι"

      Κατά Βάθος κανένας δεν είναι Αφομοιώσιμος, και δεν πρέπει να είναι, φτάνει τουλάχιστον να προσαρμόζεται στον γηγενή Πληθυσμό. Η Έλληνες έχουμε την δίκια μας Κοινότητα, η Κινέζοι την δίκια τους, η Τούρκοι την Δίκια τους.
      Αυτό που μας κάνει να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΎΜΕ εύκολα είναι η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΣΥΓΓΈΝΕΙΑ με τους Ευρωπαίους.
      Για αυτό η ΈΝΤΑΞΗ μας στην p.x. γερμανική Κοινωνία είναι σχετικά εύκολη. Όσο πιο μακριά είσαι
      πολιτιστικά ως Μετανάστης από τους γηγενείς τόσο πιο δύσκολα (όσο πιο μακριά τόσο δυσκολότερα, με φανατικές θρησκείες ανάμεσα: αδύνατο). Η Κινέζοι p.x. κάνουν σχεδόν μονο παρέα με Κινέζους.Αλλα δεν θέλουν να επιβάλουν την Κοσμοθεωρία/Θρησκεία τους σε
      άλλους για αυτό είναι σχεδόν παντού καλωσορισμένη.
      Με τον Μουσουλμάνο αρχίζουν σοβαρά Προβλήματα σε όλα τα Επίπεδα τις δυτικής Ζωής.
      Είναι ασυμβίβαστος και ο Σπόρος του Φανατισμού έχει καθαρά
      καταγραφτεί στα δήθεν θρησκευτικά "Βιβλία" τους.

      Όσο έχουμε καλους Καιρούς δεν έρχονται η δυσκολίες στην Επιφάνεια, αν χειροτερέψουν τα Πράγματα, τότε βγαίνουν τα Aσχημα.
      Για ποιον Λόγο η Δυτικός Κόσμος να ανεχτεί μια ωρολογιακή Βόμβα στο Έδαφος του?
      Πια "μεταφυσική Οντότητα" τους έδωσε το Δικαίωμα, με τόσα που κάναν, να ζούνε ανάμεσα μας?

     • Albert avatar
      Albert @ Jiannis 25/05/2013 18:56:08

      Κατανοώ αυτό που λέτε. Υπάρχει αυτό που λέτε, δε λέω ότι τα βγάζετε απο το κεφάλι σας. Αυτό δεν κατανοείτε εσείς, όμως, είναι ότι δεν οι φανατικοί και οι πορωμένοι είναι λίγοι. Μετριοπαθείς μουσουλμάνοι ή οτιδήποτε υπάρχουν. Τώρα, αν το θέμα είναι η γνησιότητα και η καθαρότητα του αίματος, έδικα συζητάμε.

  • anideos avatar
   anideos @ Albert 23/05/2013 19:04:49

   Λαθος σκεψη. Και λαθος μεταφραση.
   Μουλτι κουλτι, σημαινει πολυπολιτισμος με ολα τα παρελκομενα.
   Αυτοπροσδιορησμο, ψευτοανεκτισμο, ψευτοειρηνισμο κτλ.

 21. Αλέξ avatar
  Αλέξ 23/05/2013 15:12:04

  Προσωπικά μου φτάνει η σύνδεση της παράνομης μετανάστευσης προς την χώρα μας με την ανεργία για να θέλω να ληφθούν άμεσα μέτρα. Σίγουρα έχω στο νου μου το δημογραφικό και ότι η γενιά μου παραλαμβάνει μια Ελλάδα στα μαύρα της τα χάλια και θα πρέπει να αγωνιστεί για να παραδώσει… Ελλάδα και στις επόμενες γενιές! Συμφωνώ με όσα γράφετε, ακόμα όμως και μια "κεντρώα" ατζέντα θα έπρεπε να φτάνει για να τεκμηριώσει το αυτονόητο και να συγκεντρώσει την πολιτική στήριξη των πολιτών. Οι άνθρωποι είναι οικονομικοί μετανάστες και προορισμός τους θα έπρεπε να είναι μια χώρα με χαμηλά ποσοστά ανεργίας.
  Δεν πείθομαι ότι οι Έλληνες δεν θα έκαναν στην κατάσταση που έχουν φτάσει τα πράγματα δουλειές που κάνουν οι μετανάστες. Πολλές φορές είναι καλό να ξεκινάς από τα χαμηλά, καλό και για το ήθος που καλλιεργείς στην κοινωνία. Το πρόβλημα είναι να δίνεται και μια σταθερότητα και μια προοπτική μέσα από την εργασία. Εδώ απαιτείται η παρέμβαση του κράτους που οφείλει να διευκολύνει την κοινωνική κινητικότητα και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους της εργασίας. 2-3 προτάσεις για παράδειγμα για τις αγροτικές εργασίες, ίσως να ισχύουν ήδη κάποια, εγώ θέλω να περιγράψω απλά ότι νομίζω πώς θα έπρεπε να ισχύει:
  (α) ένα μητρώο για τους απασχολούμενους σε εποχικές αγροτικές εργασίες. Ο εργοδότης θα μπορεί να επιλέγει ανάμεσα στους εγγεγραμμένους αυτούς που θέλει, κάποιους με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν ή κάποιους που είναι στις πρώτες δέκα προτάσεις που κάνει η υπηρεσία που συντονίζει. Αν δεν θέλουμε ένα τόσο δεσμευτικό πλαίσιο, μπορεί να δίνονται κίνητρα στους εργοδότες να επιλέγουν μέσα από αυτήν την δεξαμενή εργαζομένων. Αν δεν μείνει ευχαριστημένος, πχ πέσει σε τεμπέλη, θα μπορεί άμεσα να αλλάζει εργαζόμενο –και ο εργαζόμενος να έχει την ευκαιρία να επιλεγεί από άλλο εργοδότη και την 1η-2η φορά που συμβαίνει αυτό να παίρνει μια έξτρα μικρή αποζημίωση. Όσοι είναι σωστοί στη δουλειά τους και αποδεικνύουν υπευθυνότητα, συνέπεια, επαγγελματισμό, θα τίθενται και την επόμενη χρονιά ψηλά στη λίστα των προτάσεων της υπηρεσίας προς τους εργοδότες. Έτσι, θα μπορούν να έχουν την προσδοκία ενός σταθερού εισοδήματος και της επανάληψης της εποχικής εργασίας τους.
  (β) Μέσα στον χρόνο της απασχόλησης ή στο νεκρό διάστημα αφού μιλάμε για εποχική εργασία, θα πρέπει να τους παρέχεται κάποια επιμόρφωση για βασικά γεωπονικά στοιχεία και για την αγροτική επιχειρηματικότητα. Ένα απλό, φτηνό πρόγραμμα αρκεί, το ζητούμενο είναι να διευρύνονται οι ορίζοντές τους και να τονίζεται η προοπτική. Επίσης μπορεί να δίνεται και μια πιστοποίηση για το επαγγελματικό δικαίωμα, κάτι που συχνά χρησιμοποιείται για τον αποκλεισμό ξένων εργαζομένων.
  (γ) οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν πενταετία θα μπορούν να αποκτούν ικανότητα συμμετοχής σε προγράμματα επιδότησης νέων αγροτών, ώστε πλέον να μπορούν να κάνουν κάτι δικό τους. Το κράτος θα πρέπει να χορηγεί δικαίωμα χρήσης γης στους ακτήμονες. Είναι καλό να υπάρχει κάποια συνεταιριστική βάση στην χρήση των μηχανημάτων κλπ. Με την παρέλευση δεκαετίας και εφόσον έχει καταφέρει να αναπτύξει την αγροτική επιχείρησή του ο νέος αγρότης θα πρέπει να αποκτά δικαιώματα ιδιοκτησίας στην γη.
  Α, και μιας και μιλάμε για επαρχία, εκεί τουλάχιστον που υπάρχει και χώρος, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί ένα πιο φτηνό μοντέλο στέγης και μια χαλάρωση υπερβολικών γραφειοκρατικών, πολεοδομικών, χωροταξικών περιορισμών. Να μπορεί ο νέος άνθρωπος με άλλα λόγια να έχει προοπτική για την στέγη του, την γη του, την επιχείρησή του… μακριά και από την μεγαλούπολη… να κάνει και μια πολυπληθή οικογένεια κάτι για το οποίο προσφέρεται η ύπαιθρος… να βοηθήσουμε και με το δημογραφικό και το με εν γένει ήθος που χρειάζεται η κοινωνία μας.
  Αντίστοιχα με τους αγρότες, αυτά μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλους τομείς, όπως βιομηχανική εργασία, τουρισμός ναυτιλία κλπ. Να δίνονται κίνητρα και προοπτικές!
  Για να ολοκληρώσω δε το σενάριο και σε σχέση με τους μετανάστες, προτείνω μη ανανέωση αδείας σε οικονομικούς μετανάστες χωρίς περιζήτητη εξειδίκευση όσο το ποσοστό ανεργίας είναι άνω του 10%, συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε όπως η Ισπανία στέλνει Ισπανούς ανέργους εμείς να τους στέλνουμε αλλοδαπούς οικονομικούς μετανάστες, συνεργασία στον πολιτισμό και την τέχνη με χώρες όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, για να δείξουμε ότι δεν έχουμε κάποιο φυλετικό ή θρησκευτικό πρόβλημα αλλά οικονομικό, φόρος 1 ευρώ ανά μήνα στα 10 εκ. των Ελλήνων ώστε να συγκεντρώνονται κάθε μήνα 10 εκ. ευρώ που μπορούν να χρηματοδοτήσουν 40.000 εισιτήρια one-way μηνιαίως για να επιστρέψουν οι οικονομικοί μετανάστες στην πατρίδα τους, ήτοι 480.000 κατ έτος –ενδεικτική τιμή εισιτηρίου 250 ευρώ.
  Νομίζω ότι μπορούν να γίνουν όλα αυτά, ή αν όχι, τότε το παραδέχομαι ότι είμαι τελείως βλάκας και παρακαλώ κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν γίνονται, να μάθω και κάτι παραπάνω και να γίνω και καλύτερος άνθρωπος.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αλέξ 23/05/2013 17:57:23

   Πλέον, το ότι πολλές δουλειές που κάνουν οι μετανάστες δεν κάνουν οι Έλληνες είναι μύθος. Στην Ευριπίδου, από τρία καταστήματα με μπαχαρικά που θυμάμαι, στα δύο οι μισοί υπάλληλοι (κανονικοί υπάλληλοι, με t-shirt του καταστήματος) είναι Πάκιδες. Στο ένα είναι όλοι Έλληνες και από εκεί μόνο ψωνίζω.
   Γνωστός μου, με μεγάλη τυπογραφική επιχείρηση, απασχολεί και Πακιστανούς, γιατί του έρχονται πιο φτηνοί. Δεν κάνουν κάτι άλλο από ό,τι κάνουν έλληνες υπάλληλοί του. Θυμάμαι "του την είχα πει" για αυτό, διότι, συν τοις άλλοις, το παίζει και δεξιός. Αλλά είπαμε, η τσέπη είναι υπεράνω κομμάτων...

   • helios avatar
    helios @ ΒΙΣ 23/05/2013 20:19:36

    Για αυτό φωνάζω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να επιβληθούν ισχυρά και σοβαρά αντικίνητρα και εμπόδια(εμφανή και μη) προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην προσλαμβάνουν αλλοδαπούς π.χ. υψηλότερη φορολογία / υψηλότερες εισφορές/ υψηλότερα δημοτικά τέλη/περισσότερα ένσημα κλπ….
    Επίσης οι υποχρεώσεις των αλλοδαπών απέναντι στην πολιτεία να είναι τόσες υψηλές ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά όρθιοι όπως επίσης θα πρέπει να κοπούν άμεσα και όλων των ειδών τα επιδόματα (π.χ. οικογενειακά επιδόματα ,επίδομα θέρμανσης, επίδομα ανεργίας,δωρεάν υγεία-παιδεία κλπ …)
    ώστε ο συνδυασμός όλων των παραπάνω να οδηγήσουν και να καταλήξουν σε μαζικές απονομιμοποιήσεις.
    Άλλη λύση δεν υπάρχει.

  • Αλέξ avatar
   Αλέξ @ Αλέξ 23/05/2013 21:28:50

   Και εγώ τείνω να πιστεύω ότι είναι μύθος! Πλέον και η δουλειά μπορεί να γίνει απ'τον Έλληνα και στα ίδια λεφτά. Ίσως χρειάζεται ακόμα δουλειά στα ζητήματα της ψυχολογίας και της επικοινωνίας -να συναντηθούν εργοδότες και εργαζόμενοι στο τι θέλουν ο ένας απ'τον άλλο, με μεγαλύτερο σεβασμό ο ένας προς τον άλλο και περισσότερο επαγγελματισμό -να μην μπλέκουν τα πράγματα περισσότερο απ'ότι πρέπει... Όπως έλεγε κι ένας φίλος σε άλλο σχόλιο, χρειάζεται περισσότερη ευγένεια στην επικοινωνία, και θα προσέθετα περισσότερη καλώς εννούμενη "απόσταση"... και όχι μπακαλογατίαση!! Είμαστε υπέρμετρα εγωϊστές πολλές φορές και στις δουλειές και στις σχέσεις μας! :-)

   • helios avatar
    helios @ Αλέξ 23/05/2013 22:21:15

    Επίσης πρέπει να εισάγουμε την τεχνολογία σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (όπως γίνεται και στο εξωτερικό) από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο, η οποία θα αντικαταστήσει πολλά εργατικά χέρια αλλοδαπών και θα κάνει την εργασία πολύ πιο ελκυστική για τους Έλληνες. Έχουμε μείνει σε αυτόν τον τομέα αρκετά χρόνια πίσω με αποτέλεσμα εκτός του εποικισμού της Ελλάδας να παραμένουμε μη ανταγωνιστικοί / παραγωγικοί.

 22. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/05/2013 15:13:08

  Νομίζετε ότι η εργοδοτική φορο-εισφοροδιαφυγή μέσω της μαζικής απασχόλησης ανασφάλιστων, αδήλωτων και με εξευτελιστικές αμοιβές εργαζομένων, δεν έχει σχέση με την παράνομη μετανάστευση ; Σε όλη την Ευρώπη;
  Που ζείτε αγαπητοί; Σε άλλο σύμπαν;
  Νομίζετε ότι στην Σουηδία ή στην Βρετανία, οι εργοδότες, μεγάλοι και μικροί, δεν εξασφαλίζουν αφορολόγητα υπερκέρδη χρησιμοποιώντας μαζικά κακοπληρωμένους, ανασφάλιστους και χωρις άδεια εργασίας παράνομους μετανάστες ;
  Έχω χάσει κάθε ιδέα...

  • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
   Θόδωρος 17.06.2012 @ Uncle Stgm 23/05/2013 17:01:02

   Καλά αφού λέμε ότι στην Βρετανία και στην Σουηδία υπάρχει κράτος και ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει απ' τη χώρα.
   Τώρα τ' αλλάζουμε? Δεν είναι έτσι?
   Ρωτάω...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Uncle Stgm 23/05/2013 17:59:19

   Ο συγκεκριμένος "αποκεφαλιστής" ήταν γεννημένος στην Αγγλία και παλιότερα ήταν και φοιτητής, δεν ξέρω αν έχει πάρει το πτυχίο του. Εντούτοις, αποφάσισε να φερθεί όπως η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία...

  • Jiannis avatar
   Jiannis @ Uncle Stgm 24/05/2013 02:36:41

   ->"Νομίζετε ότι η εργοδοτική φορο-εισφοροδιαφυγή μέσω της μαζικής απασχόλησης ανασφάλιστων, αδήλωτων και με εξευτελιστικές αμοιβές εργαζομένων, δεν έχει σχέση με την παράνομη μετανάστευση ; Σε όλη την Ευρώπη;"

   Έχει σχέση αλλα το Κράτος βάζει τους Ορους. Στην Γερμανία,και ας έχουν "πολύ δουλειά", τους Λαθραίους τους Κυνηγάνε σαν Εγκληματίες. Eχουν κάποιους αλλα είναι Μετρημένη ξέρουν και που κατοικούν και περιφέρονται.

   • Jiannis avatar
    Jiannis @ Jiannis 24/05/2013 02:40:02

    Και αυτούς που απασχολούνε Λαθραίους

 23. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/05/2013 15:27:46

  Η φτώχεια των πολλών είναι ο συσσωρευμένος πλούτος των λίγων.
  Η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή (παράνομη ή "νόμιμη", αλλά πάντα ανήθικη) είναι το πιό αποτελεσματικό μέσο αναδιανομής απο κάτω προς τα πάνω, όταν ο κεφαλαιούχος δεν θέλει να επενδύσει και να αναλάβει ρίσκο.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Uncle Stgm 23/05/2013 18:04:43

   Χαίρομαι που ξαναγυρίζεις στις πηγές!....εδώ, δεν έχει γίνει
   αντιληπτό ότι η απίστευτη φοροδιαφυκή της μεγάλης
   εργοδοσίας συνεπικουρείται απο τα φτηνά μεροκάματα
   μεγαλης και μεσαίας εργοδοσίας...αποτέλεσμα της μετά το '90
   αποχαλίνωσης,σε κεντρικές και περιφερειακές χώρες της "δύσης",
   όταν θεώρησαν ότι κέρδισαν αναίμακτα ένα παγκόσμιο πόλεμο
   με την κατάρευση των μετασταλινικών καθεστώτων και
   "απελευθέρωσαν" ότι βρήκαν μπρός τους....η λαθρομετανάστευση
   ήταν το αναγκαίο επακόλουθο!
   Για κάποιους εδώ φταίει ο...ισλαμισμός! Τί να πεί κανείς!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ βαγόνι 23/05/2013 20:21:36

    Η δική σου μαρξιστογενής οπτική είναι μονόπλευρη και ελλιπής. Εχεις ένα δογματικό -οιονεί θρησκευτικό - θεωρητικό σχήμα στο μυαλό και με βάση αυτό προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα πάντα.
    Εχω γράψει πολλές φορές ότι η μεγάλη και μικρή εργοδοσία επωφελήθηκε από τη λαθρομετανάστευση. Νομίζει ο έμπορας μπαχαρικών στην Ευριπίδου θέλει να μείνει χωρίς Πάκιδες; Εχω γράψει επίσης ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε ζητήσει από τον Σημίτη να κάνει τα στραβά μάτια στην αθρόα εισαγωγή Αφροασιατών για να προχωρήσουν τα έργα γρήγορα και φτηνά. Πώς εξηγείται ότι μετά το 2004 διογκώθηκε η λαθρομετανάστευση; Ήταν οι συγγενείς και συγχωριανοί των πρώτων αφιχθέντων, πολύ απλά, που είδαν ότι η Ελλάδα έχει χρήμα και μαύρη εργασία. Μπορείς και να ρωτήσεις τους ίδιους και θα στο επιβεβαιώσουν. Εδώ έχουμε την οικονομική διάσταση του θέματος. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό θα ίσχυε ακόμα και σε μία μαζική μετανάστευση εργατικού δυναμικού χριστιανικής θρησκευτικής παραδοχής και ευρωπαϊκής κουλτούρας. Εδώ όμως τα πράγματα διαφέρουν.
    Διότι εδώ έρχεται ο "αστάθμητος" παράγοντας Ισλάμ. Ο μουσουλμάνος εργάτης σταδιακά παύει να είναι λαθραίος. Γίνεται μόνιμος κάτοικος, αναπαράγεται βιολογικά και ορίστε μία τεράστια μουσουλμανική αναφομοίωτη και μη αφομοιώσιμη γενικώς κοινότητα-μόσχευμα μέσα στον ελλαδικό "χώρο" (μία λέξη που σε εκφράζει, πιθανολογώ, περισσότερο από την λέξη "πατρίδα"). Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να έρχονται ομοεθνείς του...
    Αφήνω στους αναγνώστες να κρίνουν ποια ανάλυση είναι πληρέστερη: Η δική μου, που βλέπει πολλαπλούς παράγοντες διαμόρφωσης ενός προβλήματος, ή η δική σου που παραμένει μαρξιστική και βλέπει μόνο την οικονομική διάσταση;

    • βαγόνι avatar
     βαγόνι @ ΒΙΣ 23/05/2013 21:54:03

     Μάθε,επιτέλους,στις παρεμβάσεις σου να μήν
     ενοχοποιείς,κατατάσσοντας πρόχειρα σε κάποια
     θέση, ότι δεν συμφωνείς ή δεν σου αρέσει....είναι
     η ΑΒ μιάς ομαλής επικοινωνίας....!
     Τώρα: δεν είμαι μαρξιστής,ούτε και αντί....,η
     λέξη πατρίδα με εκφράζει,δεν είμαι όμως εθνικιστής,
     δικαίωμα μου...το ισλάμ δεν με συγκινεί διόλου...
     τί άλλα πιστοποιητικά θέλεις;
     απλώς,πιστεύω,ότι η πολιτισμική αποχαλίνωση
     στο δυτικό κόσμο,έτσι όπως την περιέγραψε
     προφητεύοντας ο ρομαντικός συντηρητικός
     Όσβαλντ Σπένγκλερ,εκατό χρόνια πρίν,έχει
     ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου...τόσο απλά...
     Γράφω λίγα κομμάτια στη βδομάδα...γράφεις
     πολλά κάθε μέρα....γίνε λίγο διαλλακτικότερος....
     ξέρω,η εποχή ζόρικη, αλλά βρέ αδερφέ....
     "είμεθα 'Ελληνες,τί άλλο είμεθα...
     αλλά με συγκινήσεις και αγάπες..
     που κάποτε ξενίζουν τον Ελληνισμό.."
     κ.π.καβάφης

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ βαγόνι 24/05/2013 02:28:29

      Συγγνώμη ειλικρινά για την οξεία απάντησή μου, μπορεί πράγματι να σε αδίκησα. Θεώρησα την υποβάθμιση του παράγοντα Ισλάμ και τη λοιδωρία (;) όσων των επικαλούνται ως εσκεμμένα αφελή. Η "παρακμή της Δύσης" όπως την είχε διειδεί ο Σπένγκλερ - αλλά από τη δική του πλευρά την είδε πολύ κκαλύτερα θα έλεγα και ο Νικόλαος Βελιμίροβιτς, αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και έγκλειστος στο Άουσβιτς - είναι η βασική αιτία που συμβαίνει αυτό όλο το ανακάτεμα τώρα. Με την έννοια της αλληλουχίας "αποχριστιανοποιημένη Ευρώπη-Ευρώπη με λίγα παιδιά-ανάγκη εργατικού δυναμικού-απασχόληση μεταναστών-ισλαμοποίηση"....
      Μήπως όμως είναι η "πολιστιμική αποχαλίνωση" (όπως λες) και η αιτία της παραίτησης από κάθε προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία προς μία ¨αιγυπτιοποίησή" μας; Δηλαδή, η αποχριστιανοποιημένη Δύση σπρώχνει την ισλαμική μετανάστευση ΚΑΙ για λόγους ιδεολογικούς. Υποβαθμίζοντας εσκεμμένα τις ιδιαιτερότητες του Ισλάμ και τις συνέπειες που αυτό θα έχει στην ευρωπαϊκή κοινωνία.
      Διαφορετικά, πώς εξηγείται το ότι οι "πολιτισμικά αποχαλινωμένοι" είναι πιο εφεκτικοί στο να αποδεχθούν την ισλαμική μετανάστευση στην Ευρώπη από ό,τι οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι;
      Εγὠ επιμένω να μην είμαι μοιρολάτρης και να πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν κάποια βήματα για το ζήτημα, έστω σε εθνικό επίπεδο. Όχι όμως με νοοτροπίες ΔημΑρ.

     • βαγόνι avatar
      βαγόνι @ ΒΙΣ 24/05/2013 11:08:01

      Η "πολιτισμική κρίση"περιλαμβάνει
      και τη "συντηρητική εργοδοσία"-
      παλαιά αστική τάξη και νεόπλουτους- που δημιούργησε
      συνθήκες κοινωνικού εμφυλίου,
      συντρίβοντας το κοινωνικό κράτος,
      την μισθωτή εργασία,τα μικρομεσαία στρώματα....οι ευθύνες
      είναι διάχυτες....καλό σαββατοκύριακο!

 24. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23/05/2013 17:39:32

  Ανακατάληψη των πόλεων από τους ισλαμοφασίστες !

  Καμιά ανοχή στην πολιτικοθρησκευτική ιδεολογία του Ισλάμ που επιδιώκει την ανατροπή των κοσμικών καθεστώτων και την εγκαθίδρυση ισλαμικής εξουσίας (ριζοσπαστικό ισλάμ). Όσοι δεν πείθονται από επιχειρήματα γι' αυτή την αναγκαιότητα, ένα ταξιδάκι στην ισλαμική Σαουδική Αραβία θα τους πείσει .
  Όσοι τυχεροί επισκέπτες βρεθούν στην πλατεία Ντίρα του Ριάντ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μια δημόσια εκτέλεση.
  ...Η πιο γνωστή μέθοδος εκτέλεσης είναι ο αποκεφαλισμός με σπαθί και μετά σταύρωση, δηλαδή το κρέμασμα του σώματος του δράστη σε ξύλινες σανίδες και τη δημόσια έκθεσή του, μετά τον αποκεφαλισμό.

 25. MCA avatar
  MCA 24/05/2013 00:15:21

  Νομίζω πως κακώς μπαίνουν στη ζυγαριά το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της φοροδιαφυγής.Και τα δύο είναι πολύ σοβαρά θέματα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να επιλύσουν.Δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας είναι δύο διαφορετικά θέματα που μπορούν να τρέξουν παράλληλα.

  • Jiannis avatar
   Jiannis @ MCA 24/05/2013 01:26:36

   " κακώς μπαίνουν στη ζυγαριά το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της φοροδιαφυγής"
   Και εγώ έτσι το βλέπω: Δεν έχει να κάνει το ένα σχεδόν τίποτα με το άλλο. Η Ευρώπη απασχολιέται πολλά Χρονια μονο με Ανοησίες και αγνοεί την Πραγματικότητα:
   Συνιστώ αλλαγή τις Επικεφαλίδας:

   Αντί να ασχοληθούν με την βόμβα της λαθρομετανάστευσης, ασχολούνται με "Gay Parades"

   • Jiannis avatar
    Jiannis @ Jiannis 24/05/2013 01:27:43

    και "Aντιρατιστικα"

 26. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 24/05/2013 09:34:01

  Επέλαση του ισλάμ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με ότι συνεπάγεται αυτή η κατάσταση...
  Ας υποθέσουμε /θεωρήσουμε ότι η ντπ θέλει ένα ο/χ (=μάζες)για να φτάσει στον προορισμό της (υλοποίηση σχεδίων/στόχων)... οδηγούς θα ήθελε να έχει τους θολοκουλτουριάρηδες σωτήρες (εννοείται με την αριστερή ιδεολογία αλλά τις καπιταλιστικές τσέπες ,αυτές που πάντα υποτίθεται ότι πολεμούν και άλλο τόσο λυσσαλέα ήθελαν να αποκτήσουν και μετά να διατηρήσουν....) Βοηθοί /υποστηρικτές τους (δηλ. των οδηγών)ποιοί είναι ; Μα φυσικά οι μορφωτικά ανεπαρκείς και ψυχικά αδύναμοι...
  Όσον αφορά στην Ελλάδα μας ...το μόνο που χρειάζεται επί της ουσίας ,αυτές τις στιγμές είναι Έλληνες στο Πνεύμα =Παιδεία και Ελληνική Ψυχή. Αυτά δημιούργησαν Πολιτισμό σε όλον τον Πλανήτη και αυτά έγραψαν και γράφουν Ιστορία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.