#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2010 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επτά ψέμματα, επτά αλήθειες και μια διέξοδος απο το MνημόνιοΣφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα απο το Βελλίδειο Ίδρυμα στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διαψεύδοντας ότι το Μνημόνιο αποτελεί διέξοδο από την κρίση και παρουσιάζοντας την εναλλακτική λύση διεξόδου της ΝΔ, μια λύση, όπως είπε πολλαπλά καλύτερη, πολύ πιο αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη.

Θέτοντας εξάλλου  το πολιτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφοβισμού τους απο το ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσουν τις Ελπίδες τους κι όχι τους Φόβους τους!

Τα επτά ψέμματα του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία αποδομώντας τα «εφτά ψέματα» που σηματοδοτούν την εποχή της παρακμής που πρέπει να ξεπεράσει η χώρα.

* Το πρώτο ψέμα που χρεοκόπησε, κατά τον κ. Σαμαρά, είναι η  «κοινωνική πολιτική» που ασκήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με αναδιανομή δανεικών σε βάρος των επομένων γενεών.

* Το δεύτερο είναι η απάντηση στο ερώτημα: πότε η χώρα υπερχρεώθηκε; Έδειξε ότι η υπερχρέωση της Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του ’80, επί ΠΑΣΟΚ, όταν το χρέος εκτινάχθηκε από 32% σε 110% του ΑΕΠ. Κι από τότε όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις προσπάθησαν, αλλά καμία δεν κατάφερε να ελέγξει το χρέος. Διότι το χρέος τροφοδοτεί νέα ελλείμματα τα επόμενα χρόνια.

* Το τρίτο ψέμα είναι ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δημιούργησε το σημερινό πρόβλημα υπερχρέωσης. Ο κ. Σαμαράς έδειξε αναλυτικά ότι από τα 80 δισεκατομμύρια νέου χρέους κατά την πενταετία 2004-2009, τα 70 πήγαν για υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

* Το τέταρτο ψέμα είναι ο ισχυρισμός ότι για όσα έγιναν μετά τον Οκτώβριο του 2009 φταίει,  τάχα, η κατάσταση που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι τα spreads των επιτοκίων, που αποτελούν τον καθρέφτη εμπιστοσύνης των αγορών στην εκάστοτε κυβέρνηση, ήταν μόλις στις 130 μονάδες τον περασμένο Οκτώβριο και ανέβηκαν πολύ αργότερα, όταν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτε για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα, ενώ διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό. Τα spreads άρχισαν να σκαρφαλώνουν μετά τον Ιανουάριο του 2010, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας της πολιτικής του.

* Το πέμπτο ψέμα είναι ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό ήταν, δήθεν, «αναπόφευκτη». Ο κ. Σαμαράς έδειξε, αντίθετα, ότι οι αγορές δάνειζαν άνετα την Ελλάδα ως και τον Ιανουάριο, όσα ζητούσε για να βγάλει τη χρονιά και με λογικά επιτόκια ακόμα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δανειστεί τότε, άρχισε τον διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό και βρέθηκε εκτός αγορών τον Μάιο.

* Το έκτο ψέμα είναι ότι η υπογραφή αυτού του Μνημονίου ήταν «μονόδρομος» στις αρχές Μαΐου. Ο κ. Σαμαράς έδειξε, αντίθετα, ότι υπήρχαν τότε περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε το παραμικρό και υπέγραψε τους χειρότερους δυνατούς όρους.

* Το έβδομο ψέμα είναι ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ, ότι το Μνημόνιο αποτελεί παρ’ όλα αυτά διέξοδο από την κρίση, κι ότι ήταν τάχα πράξη «ανευθυνότητας» της Νέας Δημοκρατίας να μη το ψηφίσει. Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι η Πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε χειρότερη κρίση απ’ αυτήν που υπάρχει σήμερα, ότι βουλιάζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ότι το συνολικό χρέος στο τέλος της τετραετίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο, ότι μετά από τόσες θυσίες και πάλι θα είναι δύσκολο να βγει η Ελλάδα στις αγορές και να δανειστεί. Κι ότι πραγματική ανευθυνότητα ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ κραύγαζε λεφτά υπάρχουν πριν τις εκλογές του 2009, όταν γνώριζε πολύ καλά το πρόβλημα ελλείμματος που υπήρχε τότε στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

To διαφορετικό μίγμα πολιτικής που προτείνει η  Ν.Δ για έξοδο απο το Μνημόνιο

-- Το Σχέδιο ΝΔ χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση με στοχευμένα μέτρα τόνωσης της αγοράς μηδενικού ή μηδαμινού κόστους. Κι έτσι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα σε ενάμιση με δύο χρόνια, όταν με το Μνημόνιο το έλλειμμα θα παραμένει 2,6% μετά από 4 χρόνια σκληρών θυσιών.

-- Το Σχέδιο της ΝΔ χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και το χρέος μέσα από την αξιοποίηση της αδρανούς ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Κι έτσι μετά από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα έχει χρέος χαμηλότερο απ’ ότι σήμερα. Ενώ με το Μνημόνιο θα έχει χρέος πολύ υψηλότερο απ’ ό,τι σήμερα.

-- Το Σχέδιο της ΝΔ πρόβλέπει αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που έγιναν ήδη, όπως οι περικοπές στις χαμηλές συντάξεις. Η ΝΔ δεσμεύεται να απακαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις το ταχύτερο, προτείνοντας ισοδύναμες περικοπές από δαπάνες. Κι έδωσε τους σχετικούς κωδικούς του προϋπολογισμού. Επίσης το Σχέδιο της ΝΔ δεν προβλέπει άλλα μέτρα περικοπών και νέων φόρων, ενώ το Μνημόνιο προβλέπει αλλεπάλληλα νέα μέτρα, πολλά των οποίων, μάλιστα «αδιευκρίνιστα».

-- Τέλος το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προτείνει αναπτυξιακά μέτρα, πολλά των οποίων είναι εφαρμόσιμα από σήμερα, κι άλλα αφότου η χώρα απαλλαγεί από τους περιορισμούς του Μνημονίου, το οποίο αντίθετα κινείται σε εντελώς αντι-αναπτυξιακή κατεύθυνση και για πολλά χρόνια.

Επτά αλήθειες για την Ανάπτυξη μετά το Μνημόνιο

Στο επόμενο μέρος περιέγραφε το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών που συνιστούν το άλλο μοντέλο ανάπτυξης, ώστε να μπει σε υγιή αναπτυξιακή τροχιά μετά το Μνημόνιο. Και ονόμασε το σύνολο αυτών των προτάσεων τις «επτά αλήθειες», που πρέπει να υιοθετήσουμε από τώρα για να αλλάξουμε το κλίμα και να τις εφαρμόσουμε μόλις μπορέσουμε:

Πρώτον δραστική μείωση της φορολογίας, όταν βγούμε από το Μνημόνιο, κι όχι νέες φορολογικές αυξήσεις μέχρι τότε. Με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, το κράτος μπορεί να αντλήσει περισσότερα έξοδα.

Δεύτερον, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων.

Σταδιακά και προσεκτικά. Επιδοτώντας  την εργασία από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ώστε να μην χαθούν πόροι που χρειάζονται άμεσα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τρίτον, πάταξη της γραφειοκρατίας όχι στα λόγια, αλλά με προτεραιότητα σε πέντε μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Άμεσα εφαρμόσιμες και μηδενικού κόστους.

Τέταρτον, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις.

Πέμπτον, προτεραιότητα στην Εξωστρέφεια,

Έκτο απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας

Έβδομο, κλαδικές στρατηγικές σε όλους τους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Με τα συγκεκριμένα μέτρα που πρότεινε σε κάθε μια από τις παραπάνω κατευθύνσεις και με τα παραδείγματα που έφερε, ο κ. Σαμαράς έδειξε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε όλα: Αυξάνει τα φορολογικά βάρη, επιδεινώνει τη γραφειοκρατία, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα, συνεχίζει την απαξίωση της επιχειρηματικότητας και ακυρώνει κάθε κλαδική πολιτική για οποιοδήποτε αναπτυξιακό τομέα, από τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, ως την Ενέργεια.

Καταλήγοντας, η συνολική πρόταση Σαμαρά συνοψίζεται σε δύο μείζονες προτάσεις:

-- Νέο μίγμα πολιτικής άμεσα και για τα επόμενα χρόνια, ώστε να βγούμε το ταχύτερο από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

-- Και άλλο Μοντέλο Ανάπτυξης, με εφτά συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ώστε να μπούμε σε υγιή ανάπτυξη μετά το Μνημόνιο.

Επίσης από την εισήγησή του προκύπτει ότι τα εφτά βήματα αλλαγής του Αναπτυξιακού μοντέλου πρέπει να γίνουν συνδυασμένα, για να έχουν αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=62365

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/09/2010 19:38:18

  Το τέλος μιας εποχής παρακμής... Ναι! Αμήν! Μπράβο Αντώνη!

  • Αυγερινός Κ.Χ. avatar
   Αυγερινός Κ.Χ. @ Επώνυμος 19/09/2010 01:45:39

   Μπράβο του Αντώνη. Αλλά...

   Αυτός έκανε το καθήκον του...τώρα μενει να δούμε αν θα κάνουν κι αυτοι που τον χειροκροτουσαν από κάτω, το δικό τους καθήκον να υποστηρίξουν τον αγώνα...

  • Αθ.Βαρουτσος avatar
   Αθ.Βαρουτσος @ Επώνυμος 20/09/2010 17:52:28

   Κάνουν στο http://www.tanea.gr γκαλοπ για τον Σαμαρά.

   Μπείτε πριν τον "θάψουν"

 2. nick avatar
  nick 18/09/2010 19:45:00

  Καταπληκτικός.-

 3. Μήτσος avatar
  Μήτσος 18/09/2010 19:47:43

  πολύ καλή ομιλία

 4. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2010 19:49:13

  Παιδια συγκρινετε ο Σαμαρας τωρα με τον τζεφρυ?
  γιατι θεε μου να ειμαστε τοσο γκαντεμηδες και να εχουμε τον τζεφρυ πρωθυπουργο και οχι Τον Σαμαρα ?

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Enzo 19/09/2010 02:20:48

   Δεν είναι θέμα γκαντεμιάς αλλά άμα έχεις τον μισό ενεργό πλυθησμό να εξαρτάται απο το δημόσιο, άμεσα ή έμεσα και τα 35 τελευταία χρόνια κουμάντο κατά 80% έκανε ένα κόμμα, είναι λογικό να μη ξεκολάει η κατάσταση.

 5. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 18/09/2010 19:49:20

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 6. Manos-UK avatar
  Manos-UK 18/09/2010 19:52:41

  Katapliktikos! Opws kai sto synedrio... Komviki omilia pou allazei ta dedomena. Xekatharos logos apo ena pragmatiko leader.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Manos-UK 18/09/2010 19:56:29

   Έχεις δίκιο. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις μπήκε στο 'ψητό' τα 'ελεύθερα' ιδιωτικα κανάλια τον έκλεισαν...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Επώνυμος 18/09/2010 19:57:42

    Αυτό έλειπε, να ακούγονται όλα όσα είπε ο Σαμαράς από τα νταβατζοκάναλα... Το φαντάζεσαι?

   • anonymos avatar
    anonymos @ Επώνυμος 18/09/2010 21:34:11

    Μήπως η τέταρτη αλήθεια είναι να κλείσουν τα νταβατζοκάναλα κυρίως ο Σκαι

 7. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2010 19:54:22

  απο δευτερα τα πραγματα αλλαζουν.
  τωρα μενει και το αυριανο ξεβρακωμα που θα ριξει στους δημοσιοκαφρους.
  δεν υπαρχει θεμα συγκρισης με τον τζεφρυ.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Enzo 18/09/2010 19:59:58

   Η Κοραή ετοιμάζεται. Γυαλίζει το μάτι της (το ένα).
   Κάποιος να της πετούσε καμια αρβύλα!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 18/09/2010 20:01:25

    Χαχαχαχα!

   • anonymos avatar
    anonymos @ Strange Attractor 18/09/2010 21:35:32

    Α η Κοραή δεν θα κοιμηθώ απόψε

 8. Ttt avatar
  Ttt 18/09/2010 19:55:31

  Μπράβο Αντώνη!!! Βέβαια είναι σίγουρο ότι το καθεστώς θα προσπαθήσει να αποδομησει ότι είπες αλλά θελω να πιστεύω ότι αυτοί που έπρεπε να σ ακούσουν σε άκουσαν!

 9. xristos avatar
  xristos 18/09/2010 19:56:07

  Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ

 10. καινός avatar
  καινός 18/09/2010 19:59:56

  Είμαι ευχαριστημένος που εμφανίστηκε ενωτικός, που με έκανε και αισθάνθηκα μια ψυχική ανάταση.

  Τώρα δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε προσπάθεια εξόντωσής του... Το σύστημα δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαρί, και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

 11. χρηστος avatar
  χρηστος 18/09/2010 20:02:50

  Μα ρε παιδια δεν χρειαζεται να εχεις βγαλει το χαρβαρντ για να καταλαβεις οτι ο τζεφρευ ειναι μακραν ο μεγαλυτερος μπαρουφολογος που πατησε ποτε το ποδι του εδω ενω ο σαμαρας τουλαχιστον φαινεται να εχει σχεδιο και μαλιστα και το know how . Βεβαια εμεις τον μεσσια θελουμε να μας ξελασπωσει τωρα αλλα ελειψει αυτου ας παιξουμε με αυτον.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ χρηστος 18/09/2010 20:48:00

   Δεν είναι όμως ενδιαφέρον το ότι τον πρωθυπουργό εδώ και δεκαετίες , τον ΓΑΠ, πολλοί Έλληνες τον θεωρούν ως το κατάλληλο άτομο ακόμα και τώρα να πρωθυπουργεύει;
   Εδώ οι αιτίες είναι τρεις:
   1. Η προσκόλληση πολλών οπαδών του ΠΑΣΟΚ στο επίθετο Παπανδρέου.
   2. Η εμφάνισή του ως του ξένου μεσσία που έχει απίστευτα υψηλό κύρος στο εξωτερικό και εμφανίζει ένα ευρωπαϊκό προφίλ για τη χώρα μας.
   3. Η έλλειψη αξιόλογης και άφθαρτης ηγετικής ομάδας στη ΝΔ. Ο Σαμαράς είναι πράγματι αξιόλογος πολιτικός, με ήθος και γνώσεις, αλλά μόνος του δεν αρκεί. Δεν μπορεί να είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές.
   Έχουμε σκεφτεί άραγε μήπως η καλύτερη λύση θα ήταν η διάλυση της ΝΔ και η επανασύστασή της με νέο καταστατικό και νέο τίτλο; Και νέα πρόσωπα, φυσικά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΒΙΣ 18/09/2010 20:57:25

    Βαλε και μια αλλη αιτια : οτι οι Ελληνες αρεσκονται στα παραμυθια ειδικα οταν φαινονται αριστερα.Και ο πατερας του ηταν μπαρουφολογος αν και πολυ καλυτερος ρητορας.
    Ωστοσο το "ακομη καλυτερες μερες" του 1985 δε διαφερει και πολυ απο το "λεφτα υπαρχουν" για να μη πουμε για τις συμφωνιες απομακρυνσης και οχι παραμονης των βασεων ή τις βυθισεις του Χορα.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 18/09/2010 21:13:04

     Βέβαια, αν είχαμε βυθίσει το Χόρα τώρα δεν θα είχαμε προβλήματα στο Αιγαίο, χώρια που θα είχαμε πλουτίσει και από το πετρέλαιο.

     Το λέω εγώ ότι όπου και να το πας, στο τέλος γυρνάς πάντα στα αγαπημένα σου θέματα και την αντεθνική προπαγάνδα περί 'σωφροσύνης'.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 18/09/2010 21:16:32

      To Xόρα ο Αντρέας θα το βουλιαζε και το ξέρουν καλά οι καπεταναίοι των πολεμικών που ήταν σε κόκκινο συναγερμό εκείνες τις μέρες.
      Είχε πολλά καντάρια άντερα ο Παπαντρέας και στοφα μεγάλου ηγέτη, παρά τα πολλά λάθη του (ποιος δεν κάνει εξάλλου;)

     • anhsyxos thrakas avatar
      anhsyxos thrakas @ Επώνυμος 18/09/2010 21:26:06

      ...ή αν βομβαρδίζαμε την δυτική Ίμια με τα τούρκικα τα κομμάντα επάνω, θα είχαμε παραβιάσεις κάθε είδους από την γείτονα.Επίσης και καμιά κατάρριψη που θα βαπτίζονταν "ατύχημα κατά την αναχαίτιση" θα είχε τα ίδια αποτελέσματα για τους θρασείς εξ ανατολών γείτονες.Αλλά με διαφορετικό ΚΥΣΕΑ και άλλους Πρωθυπουργούς.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΒΙΣ 18/09/2010 21:28:25

    Δεν θα το βούλιαζε δυστυχώς. Όπως όχι μόνο δεν βούλιαξε τίποτα το 1987, αλλά υποχώρησε ακόμη περισσότερο σε σχέση με την ολέθρια Βέρνη.

    Ένας λαϊκιστής ήταν δυστυχώς στα εθνικα θέματα και τίποτε άλλο.

   • 309 avatar
    309 @ ΒΙΣ 19/09/2010 02:46:46

    Ο Γιωργακης εχει οντως υψηλο κυρος στο εξωτερικο και θα εχει ακομα υψηλοτερο οταν ολοκληρωσει το ξεπουλημα της χωρας μας...! Μια πολυ απλη σκεψη που για τους οπαδους του Πασοκ ειναι εξισωση...τριτου βαθμου!!!!

  • theo avatar
   theo @ χρηστος 18/09/2010 22:14:36

   ΣΤΟ ΜΙΤ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΓΑΠ??

   • Juanito avatar
    Juanito @ theo 19/09/2010 15:17:29

    oxi...
    εκανε ένα πιστοποιητικό στο Harvard εκεί που πάνε μόνο παιδιά πολιτικών. (στο ΜΙΤ και μονο για να μπεις πρέπει να έχεις IQ στο 1% του πληθυσμού της γης...)
    (δηλαδή φούμαρα το cv του γιωργακη)

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ χρηστος 20/09/2010 05:37:14

   Ποιό χαρβαντ ρε παιδιά έχει τελείωσει; Πλάκα κάνετε. Ψυχολογία στο Tufts τελείωσε. Είναι ότι χειρότερο στην Αμερική. Αυτή τη σχολή τελείωνουν οι πλουσιογκόμενες για να δείξουν ότι πηγαν Πανεπιστήμιο.


   Κώστας Σταματάκης

 12. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 20:05:26

  η ομιλία πολύ καλή....αλλά καλός και στις ομιλίες ήταν και ο κύριος Καραμανλής......το περιεχόμενο της ομιλίας,μια καλή έκθεση ιδεών...γι αυτό ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για ένα επίκαιρο θέμα, όχι γενικόλογα......όταν ανέφερε ο κύριος Σαμαράς στην ομιλία του, ότι η ΝΔ στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές(αυτό το ακούω από τα κόμματα εξουσίας εδώ και 20 χρόνια), σημαίνει ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, όπως των μεταφορέων, των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ και βυτιοφόρων καυσίμων,των συμβολαιογράφων κτλ?
  Περιμένω κάποια συγκεκριμένη απάντηση, γιατί οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν καταντήσει στην χώρα μας ανέκδοτο!!!!!!!!

  • Γλίτσας avatar
   Γλίτσας @ δαιμονάκι 18/09/2010 20:08:54

   Ναι. Και επίσης θα καταργήσει τον αντικαπνιστικό νόμο. Καλύφτηκες τώρα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 18/09/2010 20:09:23

   Fatfat, πάλι άλλαξες ψευδώνυμο; Άστο ρε φίλε, δεν έχει νόημα... Να πας να παίξεις, εεε να δουλέψεις αλλού

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 18/09/2010 20:11:17

    είναι ο Demonique Strauss Kahn

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 18/09/2010 20:12:51

    Χαχαχαχα

  • Enzo avatar
   Enzo @ δαιμονάκι 18/09/2010 20:12:29

   περιμενε αυριο που θα τον ρωτησουν ολες οι πληρωμενες δημοσιογραφοι για ολα αυτα να δεις ξεβρακωμα.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ δαιμονάκι 19/09/2010 00:05:19

   @δαιμονάκι

   "το περιεχόμενο της ομιλίας,μια καλή έκθεση ιδεών…γι αυτό ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για ένα επίκαιρο θέμα, όχι γενικόλογα"

   Εκθεση ιδεών; Εχεις επιχείρημα για αυτόν τον χαρακτηρισμό, ή έτσι στον αέρα το λες;

   Ποιο συγκεκριμένο και πιο επίκαιρο θέμα από το Μνημόνιο; Ξέρεις πολλούς που θα συμφωνήσουν μαζί σου πάνω σ' αυτό;

   Γενικόλογα; Εγώ είδα μια λογική τρίπλα για να φέρεις την αντιπαράθεση από το ΜΕΓΑΛΟ στο μικρό. Συγκεκριμένα να την φέρεις σε εκείνο που νομίζεις ότι έχεις πλεονέκτημα.

   Επί της διαδικασίας είναι τα παραπάνω όλα. Επί της ατζέντας.

   Θραξ Αναρμόδιος

   Θραξ Αναρμόδιος

  • lampros avatar
   lampros @ δαιμονάκι 19/09/2010 16:59:22

   """είναι αποφασισμένη να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, όπως των μεταφορέων, των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ και βυτιοφόρων καυσίμων,των συμβολαιογράφων κτλ?"""

   Ποιά κλειστά επαγγέλματα; Και εσύ το κουτόχορτο των καναλαρχών τρως;

 13. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/09/2010 20:06:47

  Οικτρές ανακοινώσεις από Πεταλωτή και... Ποιον άλλον; Τον Καρατζαφέρ!

  • anonymos avatar
   anonymos @ Επώνυμος 18/09/2010 21:37:01

   Ο φύρερ του παλαιού Φαλήρου στα τελευταία του

 14. Χρήστος avatar
  Χρήστος 18/09/2010 20:06:49

  τι έγινε ρε παιδιά; οι μισοί εδω μέσα έχουμε το ίδιο όνομα;

  δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. το ζήτημα είναι αυτό να γίνει γρήγορα για να σώσουμε ό,τι μπορούμε.

 15. Ηλίας avatar
  Ηλίας 18/09/2010 20:07:13

  πραγματικα μου αρεσε ο τροπος τα επιχειρηματα και γενικοτερα η ομιλια του Σαμαρα.

 16. guess avatar
  guess 18/09/2010 20:07:14

  @δαιμονιονακι

  Καραμανλής last year

 17. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 18/09/2010 20:07:29

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΙΛΙΑ
  ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/09/2010 20:07:41

  Εξαιρετικός.
  Ανθρώπινος και ενωτικός,
  σε αντίθεση με τον ξύλινο, διχαστικό και πολωτικό Παπανδρέου.

  Η ομιλία άρτια και μεστή, παρά τη διάρκειά της δεν κούρασε.
  Ο πλούτος του λόγου και της έκφρασης, Σαμαρικός, θα έλεγα.

  Πολύ ενδιαφέρουσα βρήκα την αποστροφή για την αξιοποίηση του απίστευτου πλούτου των 6000 αρωματικών φυτών της Ελληνικής Γης, από τα οποία αξιοποιούμε μόνο τον κρόκο και τη μαστίχα σε καθετοποιημένη παραγωγή.
  Ο φίλος μας, ο xrhxa65 είναι βέβαιο ότι θα χάρηκε πολύ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αλλενάκι 20/09/2010 09:01:27

   αλλενάκι, πάλι ταυτίζονται τα ενδιαφέροντά μας - κι εγώ, με καταγωγή από το Πήλιο, το χάρηκα όσο κι ο xrhxa65, όσο κι εσύ!

   (για το θέμα της διδασκαλίας της τουρκικής έγραψα κάτι σαν απάντηση στον σχολιαστή που το έθεσε, δεν συμπέσαμε μαζί χρονικά το Σ/Κ : πήρα το ΦΕΚ, δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα από αυτό, είναι μια απλή απόφαση σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας-τον βασικό νόμο πρέπει να δούμε: Ν.2525/1997)

 19. athamas avatar
  athamas 18/09/2010 20:12:52

  Πές τα αγόρι μου!!!
  Επιτέλους να δούμε και μια άσπρη μέρα έστω στην ψυχή μας ρε αδερφέ!

  Άντε με τους ψυχοβγάλτες που προσπαθούν να μας καταδικάσουν στην κόλαση πριν πεθάνουμε!
  Άντε να ξεμπλέκουμε με τους μανιοκαταθλιπτικούς που μας μαυρίζουν την ψυχή κάθε μέρα!

  Όχι στο φόβο, ΝΑΙ στην ελπίδα!

  Ένας άνθρωπος με προοπτική, με ελπίδα, με όραμα!
  Ένας άνθρωπος με εθνική αξιοπρέπεια! επιτέλους!

  Να τελειώνουμε με την μιζέρια και την κακομοιριά και το κλαψούρισμα και την απαισιοδοξία

  Αν η ψυχολογία δεν πάρει τ' απάνω της τίποτε δεν παίρνει τ' απάνω του και τίποτε δεν πάει μπροστά.

  Ο Αντώνης σήμερα αν μή τι άλλο ανέβασε την ψυχολογία.
  Και απ την θέση που βρίσκεται σήμερα και υπό τις παρούσες συνθήκες έκανε αυτό ακριβώς που ήταν εθνικά επιβαλλομενο: αναπτέρωσε το ηθικό μας!

  Και μια μια νίκη τον άλλο μήνα ,,,πάμε γερά!!

  • Manos-UK avatar
   Manos-UK @ athamas 18/09/2010 20:25:37

   Symfwnw apolyta. Terma ta fovika syndroma. To telos tis omilias synopsizei kai to megethos tou andros! Fws pragmatiko kai OXI fws apo to traino pou erxetai apo to vathos tou tounel...

   AN kai xiliades milia makria apo tin Ellada, i omilia tou ekane aisthisi. Pistepste me!

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ athamas 18/09/2010 20:28:02

   Ο πρόεδρος τάπε καλά ,κάλλιστα!! ας πράξουμε και εμείς τα δέοντα,φαντάζεστε να πάρουμε 10 απο 13 περιφέρειες...
   Να φύγει νύχτα ο Τζέφρυ
   Αλλά πώς να ξυπνήσει ο κοσμάκης!

   • anonymos avatar
    anonymos @ sofia or8h 18/09/2010 21:38:24

    Γιατι 10 13 αντε 12

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ athamas 18/09/2010 20:29:23

   Εντωμεταξύ, η απάντηση Πεταλωτή ήταν ακριβώς σε αυτό το φοβικό πνεύμα.

   • athamas avatar
    athamas @ Επώνυμος 19/09/2010 09:36:08

    Αν υπάρχει κάποιος που δεν αντέχεται με τίποτε και δεν καταπίνεται ούτε με 5 λίτρα σόδα είναι ο προαναφερθείς εκπρόσωπος.

    Απ την εμφάνιση και μόνο - παραλείποντας τα όσα φοβικά εκστομίζει συχνάκις - προκαλεί μελαγχολία, απαισιοδοξία, κατάθλιψη και ότι άλλο αρνητικό συναίσθημα μπορεί να φανταστεί κάποιος.
    Λές και τον έβαλαν εκεί για να εμπνέει ακριβώς αυτά τα συναισθήματα.
    Λές;
    Όπως το είπε ο Αντώνης: ποντάρουν στον φόβο.
    Και ως προς αυτό εξυπηρετεί η παρουσία του εκροσώπου, να προκαλεί φόβο, ανησυχία.

    Και όπως το είπε ο Αντώνης και πάλι:

    ΌΧΙ στον φόβο, ΝΑΙ στην ελπίδα!

 20. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2010 20:13:08

  περιμενουμε τις ανακοινωσεις της πλακας που θα κανουν ολα τα παπαγαλακια

  • anonymos avatar
   anonymos @ Enzo 18/09/2010 21:38:54

   Περιμένω τον Χατηλαλάκη και τον θεό Μπάμπη

 21. prasini anaptixi avatar
  prasini anaptixi 18/09/2010 20:19:28

  Για τους Τσάμηδες όμως ποιες είναι οι θέσεις του;

  • Enzo avatar
   Enzo @ prasini anaptixi 18/09/2010 20:21:31

   περιμενε αυριο με τους δημοσιοκαφρους που θα τον ρωτησουν για ολα.
   σημερα ηταν μονο το προγευμα.
   αυριο ειναι το πραγματικο τους ξεβρακωμα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ prasini anaptixi 18/09/2010 20:21:40

   Για το μπιγκ μπάνγκ; Για το νόημα της ζωής;

   • καινός avatar
    καινός @ Strange Attractor 18/09/2010 21:35:33

    42

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Strange Attractor 18/09/2010 21:41:29

    Σωστά, το είπε η Βαθιά Σκέψη αυτό...

  • anonymos avatar
   anonymos @ prasini anaptixi 18/09/2010 21:40:07

   Σωστα για την απόσχιση της Καταλωνίας ή την ανεξαρτησία του Θιβετ?

  • athamas avatar
   athamas @ prasini anaptixi 19/09/2010 09:42:55

   ΑΝ έχει υπάρξει ΕΝΑΣ πολιτικός σε αυτόν τον τόπο με εντελώς ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ θέσεις στα εθνικά θέματα αυτός ΉΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και πιστεύω πως ΘΑ ΕΙΝΑΙ και μόλις γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

   Ας θυμηθούν κάποιοι (ή ας διαβάσουν αν δεν ήταν σε ηλικία για να θυμούνται) τα τότε γεγονότα το γιατί έδιωξαν τον Σαμαρά από Υπ. Εξωτερικών και ΠΟΙΟΙ τον έδιωξαν.

   Σε τί αποβλέπει το σχόλιό σου ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

  • lampros avatar
   lampros @ prasini anaptixi 19/09/2010 17:00:50

   ΛΟΛ

 22. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 18/09/2010 20:21:45

  ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΩΧΕΣ

 23. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 20:22:18

  @ Επώνυμος...επειδή έχω μπουχτίσει από ομιλίες,γενικότητες και γενικολογίες, για αυτό ανέφερα ένα επίκαιρο συγκεκριμένο ζήτημα, που από Δευτέρα θα βρούμε όλοι μπροστά μας, εφόσον θα κλιμακώσουν οι φορτηγατζήδες τις κινητοποιήσεις τους από την Δευτέρα. Το ζήτημα αυτό αφορά άμεσα τις διαρθρωτικές αλλαγές, για αυτό και ρώτησα ποια είναι η επίσημη θέση της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα? Σήμερα μάλιστα που ο κύριος Σαμαράς είπε "η ΝΔ στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές".
  Με μια απλή,ξεκάθαρη και καθάρια απάντηση θα ήμουν ικανοποιημένος (όχι απαραίτητα από εσένα - για να μην νομίζεις ότι η ερώτησή μου απευθύνεται αποκλειστικά σε εσένα).

  @ guess....μπορεί όπως λες "Καραμανλής last year", αλλά είδα πολλούς πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του στις πρώτες σειρές.....και αυτοί δεν είναι άμοιροι των (πολιτικών) ευθυνών τους.........με αυτούς τους ανθρώπους θα εφαρμόσει ο κύριος Σαμαράς το πρόγραμμα που σήμερα εξήγγειλε?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 18/09/2010 20:26:17

   Άσε μας ρε fatfat. Είσαι καλό παιδί, κοίτα να κανείς καμιά άλλη δουλειά.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 18/09/2010 20:32:05

   Το γεγονός ότι δεν μπαίνεις στον κόπο να διαμαρτυρηθείς το εκλαμβάνω ως αποδοχή του ότι είσαι ο/η fatfat...
   Τι εξυπηρετεί η αλλαγή επωνύμου?
   Απόρριψη όσων διατύπωνες με το παλιό?

 24. Ιωαννης Ενατος avatar
  Ιωαννης Ενατος 18/09/2010 20:23:47

  Επιτελους! Ελληνας Πολιτικος Ηγετης!! Αληθινος Πατριωτικος και απλος πολιτικος λογος! Σ ευχαριστουμε Αντωνη!!

 25. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 20:25:02

  @ Γλίτσας....δεν χρειάζεται να εκνευρίζεσαι......

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ δαιμονάκι 18/09/2010 20:33:27

   Γιατί δεν σε κούρασαν οι επαναλαμβανόμενοι υπουργοί του Σημίτη σε αυτήν την κυβέρνηση?Ξέρω θα μου πείς οτι σημασία έχει ο Προεδρεύων, ανύπαρκτος πρωθυπουργός
   Σύγκρινε τότε τους προεδρεύοντες και βγάλε τα συμπεράσματα σου

 26. λέων avatar
  λέων 18/09/2010 20:27:44

  Πιστεύω ότι ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές του Σαμαρά απόψε, αντικειμενικά.Τέλεια η ομιλία του με σαφείς θεσεις και απόψεις.Δυνατό σημείο τα ψέματα και οι αλήθειες.Προς το τέλος λίγο κούρασε αλλά δεν του δημιούργησε πρόβλημα σε όλη την παρουσίαση.Εύγε Πρόεδρε!

 27. Ορθολογιστής avatar
  Ορθολογιστής 18/09/2010 20:28:32

  Πολύ καλή ή ομιλία τού αρχηγού τής ΝΔ, θά μπορούσε κάλλιστα νά είναι καί προεκλογική.
  Κάποιες ακόμα διαπιστώσεις. Σέ αντίθεση μέ τόν προηγούμενο αρχηγό πού είχε υποσχεθεί τό περίφημο "Δύο υπογραφές καί τέρμα", τώρα μέ τήν ηλεκτρονική διακυβέρνηση πάμε στό μία υπογραφή καί τέρμα. Διερωτώμαι τί θά απογίνουν οί εργαζόμενοι χωρίς τήν σφραγίδα ανά χείρας. Επίσης δέ θά μπορούσε νά διαφύγει στόν παρατηρητή, ή παρουσία στόν χώρο τού συνεδρίου, τών σημαντικότερων στελεχών τής διακυβερνήσεως ΚΚ καί μάλιστα πρώτο τραπέζι πίστα.

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/09/2010 20:29:24

  Ηταν καλη ομιλια για το νεοδημοκρατικο κοινο.Μη περιμενετε οτι θα πεισει τους αλλους.Ομως προς το παρον αυτο προεχει γιατι τους τελευταιους μηνες υπηρχε απαραδεκτη υποχωρητικοτητα και ηττοπαθεια που αυξανε τις διαρροες.
  Για πρωτη φορα εγινε μια ομιλια που ηταν ανυποχωρητη εναντι του ΠΑΣΟΚ.Μεχρι τωρα το ΠΑΣΟΚ εβριζε και η ΝΔ δεν απαντουσε ή απαντουσε υποτονικα.
  Αυτο επρεπε να τελειωσει.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ψυχραιμια 18/09/2010 20:32:56

   Εγώ κάθε άλλο παρά νεοδημοκρατικό κοινό είμαι αλλά με έπεισε, και ειδικά εκεί που μίλησε για το δήθεν αναπόφευκτο του ΔΝΤ, που μας πλάσαρε ο ΓΑΠ.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 18/09/2010 23:53:39

    @Strange Attractor

    Συμφωνάω εντελώς. Και εδώ ο Επώνυμος μας έδωσε δύο πολύτιμα κείμενα για να θυμόμαστε (όσοι ξεχνούν) και τι έγινε αλλά και για μαθαίνουμε τι θα μπορούσε να κάνει το ελληνικό δημόσιο αν ήθελε να δανειστεί από τις αγορές, αντί να διατυμπανίζει τα περί "Τιτανικών" και τις "μειωμένες κυριαρχίες".

    Και ο πρόεδρος της ΝΔ, στο ζήτημα αυτό, είπε αυτά που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ από δημόσια και υπεύθυνα χείλη, εδώ και καιρό.

    Ακου "αναπόφευκτο" και "μονόδρομος"!

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 18/09/2010 20:46:51

   Όταν αποδομείται η «αναγκαιότητα» του κατοχικού Μνημονίου (που επιβλήθηκε από Μέρκελ και ΕΕ) από έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς, με όρους συστημικούς, τότε η συνεισφορά ειναι μείζων.
   Ο ΓΑΠ και ο σύμμαχος του Κωλοτούμπας , όπως και τα ευρωλιγούρια του μπαρμπα Σκότη Τσύρκου, τρωνε κλωτσιά κατακούτελα... και θα φανεί άμεσα.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Misha 18/09/2010 23:54:51

    Πολύ σωστό.

    Θραξ Αναρμόδιος

 29. anonyme avatar
  anonyme 18/09/2010 20:40:39

  Μαντέψτε πόσο χρόνο αφιέρωσε η ΝΕΤ στην ομιλία του Σαμαρά στο κεντρικό της
  δελτίο που μεταδόθηκε στις 10 .Ούτε 5 λεπτά αφιέρωσαν για να σχολιάσουν
  τα όσα είπε!!
  Τώρα να κάνουμε την σύγκριση με την ομιλία του Γιωργάκη με τις ειδικές εκπομπές πριν και μετά την ομιλία του και με το μισάωρο και πλέον στις ειδήσεις τους για την ανάλυση της ομιλίας του και τα περισπούδαστα που είπε και την αισιοδοξία που έφερε κτλ..
  Τα λόγια περιττεύουν ...
  Είναι φασισμός και φίμωση!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ anonyme 18/09/2010 20:51:11

   Να είσαι σίγουρος ότι όταν τα συμφέροντα διαισθανθούν ότι ο ΓΑΠ είναι φθαρμένος και τελειωμένος, τα ΜΜΕ θα τον τελειώσουν μέσα σε μερικούς μήνες. Δεν χρειάζεται και πολύ, μόνο λίγες επαναλήψεις από τις απιστευτες ασυνταξίες του και αερολογίες του φτάνουν. Θυμάστε την "Καρδίτσα-Καρδίτσα" που έφαγε τον Έβερτ;

  • anonymos avatar
   anonymos @ anonyme 18/09/2010 21:42:48

   Κοίταξε απαιτείται χρόνος για να γίνουν κατανοητα αυτα που λέει ο ΓΑΠ διότι τα ελληνικα τα διαβαζει και δεν τα καταλαβαίνει

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ anonymos 18/09/2010 21:51:35

    Σωστά, ο ΓΑΠ μιλάει έχοντας μπροστά του βάθος χρόνου.
    Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι σε 3-4 χρόνια το πολύ θα αναρωτιόμαστε στην Ελλάδα πώς αυτό το πράγμα (με το συμπάθειο) ήταν πρωθυπουργός μας και μάλιστα έχαιρε και εκτίμησης!

 30. antonios avatar
  antonios 18/09/2010 20:45:10

  Πολύ καλή ομιλία.
  Το GIORGO , το ιπΤΆΜΕΝΟ ΝΤΕ, δε μπορεί να αρθρώσει μια κουβέντα.Έχει τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και ακόμη να μάθει τα Ελληνικά.

 31. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 18/09/2010 20:45:13

  Και ο ΛΑΟΣ στο γνωστο του τραγουδι...εγω ειμι το φως!!!

 32. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 18/09/2010 20:50:37

  Χάιρεται, αν με πείσει και αύριο ο Σαμαράς θα επιστρέψω μετά από χρόνια πίσω στη ΝΔ. Ο ΓΑΠ δεν ξέρει ούτε καν σωστά ελληνικά.. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Με εντυπωσίασε η συμβολική αναφορά στα φυλάκια της παραμεθορίου, μακάρι να είναι ειλικρινής και όχι σαν άλλους εφιάλτες..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αλέξανδρος 18/09/2010 21:02:54

   Δεν ξέρει σωστά ελληνικά ο ΓΑΠ; Απορώ από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, ειλικρινά!
   http://www.youtube.com/watch?v=PPvQFlXHqE4&feature=related
   http://www.youtube.com/watch?v=3taQWegzxRw&feature=related
   http://www.youtube.com/watch?v=hQj_7sa-USg&feature=related
   http://www.youtube.com/watch?v=3V6Wwpm97vc&feature=related
   http://www.youtube.com/watch?v=AtyR-WOGeWY&feature=related

 33. prasini anaptixi avatar
  prasini anaptixi 18/09/2010 20:56:09

  Έχει πέσει παγωμάρα και αμηχανία.

 34. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 21:04:13

  @ (A)θανάσης @ Επώνυμος....τα ίδια λέγαμε και για τις ομιλίες του κυρίου Καραμανλή..."τι υπέροχη ομιλία", "τους αποστόμωσε", "μεγάλος ηγέτης"!!!!!!.....δεν έχετε βαρεθεί να τα ακούτε? Τι σας νοιάζει περισσότερο? Μια-δυό καλοστημένες ομιλίες ή το πρακτικό μέρος του προγράμματος που μόλις εξαγγέλθηκε? Τι σας νοιάζει περισσότερο? Να βαυκαλιζόμαστε για τις χαρισματικές ομιλίες του εκάστοτε αρχηγού, ή να μιλήσουμε λίγο σοβαρά για το πρόγραμμα?
  Ρώτησα κάτι συγκεκριμένο επί του προγράμματος.....Αφού η ΝΔ στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές, ποια η θέση της για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων π.χ των φορτηγατζήδων?....να σας θυμίσω ότι όταν η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου εξάγγειλε τα βιβλία εσόδων-εξόδων (Β' κατηγορίας ΚΒΣ) για τους ταξιτζήδες και αυτοί διαμαρτυρήθηκαν, η ΝΔ στάθηκε στο πλευρό των ταξιτζήδων με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της!!!!!!!!! Δηλαδή και τότε, ενώ η ΝΔ έλεγε ότι στήριζε τις διαρθρωτικές αλλαγές, δυστυχώς άλλα έπραττε για ψηφοθηρικούς λόγους.

  Υ.Γ : Σημασία δεν έχει ποιος είμαι,αλλά αν γράφω αλήθεια ή ψέμματα!!!!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 18/09/2010 21:06:47

   Σόρρυ που θα σε απογοητεύσω, αλλά ούτε καν σε διαβάζω fatfat.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 18/09/2010 21:43:42

   "Έτερον εκάτερον,
   κολοκύθια εις το πάτερον."

   Θανάσης Βέγγος

  • καινός avatar
   καινός @ δαιμονάκι 18/09/2010 21:56:54

   θα σου απαντήσω εγώ που δεν σε ήξερα σαν fatfat... Έτσι κι αλλιώς, λοιπόν, τα κλειστά επαγγέλματα θα τα ανοίξει όλα το ΓΚΑΠ.


   Όσο για το ΥΓ σου...
   Φυσικά και έχει σημασία ποιος είσαι, γιατί ο καθένας καθορίζεται από το παρελθόν του. Οπότε - και αν είσαι όντως το fatfat - ή έχεις διαφοροποιηθεί από το παρελθόν σου, ή άλλαξες ψευδώνυμο εκ του πονηρού.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ καινός 19/09/2010 01:02:09

    δυστυχώς για σένα υπάρχει μια τεράστια διαφορά: ο Καραμανλής ήταν καλός ρήτορας κι έτσι ο κόσμος τον επέλεξε να τον δει και στα έργα.
    Ο Αντώνης έχει ΗΔΗ αποδείξει στην πράξη το ήθος και την αποτελεσματικότητά του...

   • καινός avatar
    καινός @ καινός 19/09/2010 10:30:45

    @vardarskian, σε εμένα αναφέρεσαι;

    Αν ναι, δεν κατάλαβα το "δυστυχώς για σένα" αφού δεν ξέρεις καν ποιος και τι είμαι, άρα δεν μπορείς να ξέρεις το καλό μου ή το κακό μου.

    Επίσης, δεν κατάλαβα και το "τεράστια διαφορά" γιατί δεν υπάρχει στο κείμενο μου καμία σύγκριση ή παραλληλισμός που να δικαιολογεί την ύπαρξη διαφοράς ή ομοιότητας...

    Μάλλον δεν απευθύνεσαι σε μένα, ε;

  • michal avatar
   michal @ δαιμονάκι 19/09/2010 02:56:46

   Mpa programmatika ta eipe ola o kurios 8eodwros Vardas. 8a pshfizan to mnhmonio.

   • Μήτσος avatar
    Μήτσος @ michal 19/09/2010 09:24:09

    αυτα του Αδωνη τις διέψευσε ο ίδιος ο Βάρδας σε συνεντευξη του. Χερι-Χερι το πάτε, θα τυφλωθείτε στο τέλος

  • lampros avatar
   lampros @ δαιμονάκι 19/09/2010 18:42:31

   """Υ.Γ : Σημασία δεν έχει ποιος είμαι,αλλά αν γράφω αλήθεια ή ψέμματα!!!!!!"""

   Ούτε αλήθεια, ούτε ψέμματα: σκέτες αηδίες...

 35. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 18/09/2010 21:32:09

  Φακτορα λογω της ενδεχομενης προβοκατσιας που εγραψες προ ημερων σημερα μαζι με εναν φιλο στεκομασταν εκατερωθεν του διαδρομου που περασε ο σαμαρας για να μπει στο βελλιδειο και κοβαμε κινηση μην κανει κανενας καποια μαλ... και πεταξει τιποτα.Αν ηθελε παντως καποιος να το κανει ηταν αρκετα ευκολο.

 36. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 18/09/2010 21:37:53

  Κι εγώ εντυπωσιάστηκα -αν και το περίμενα ότι θα ήταν τεκμηριωμένη- από τον πλούτο λεξιλογίου,επιχειρημάτων και προτάσεων.Μακάρι να τα εννοεί όλ'αυτά και να μπορέσει να τα κάνει όταν κυβερνήσει.
  Βρήκα βέβαια παράξενο που δεν αναφέρθηκε ούτε ακροθιγώς σε 3 πολύ σημαντικά για τη γνώμη μου ζητήματα:
  1)της λαθρομετανάστευσης και αντιμετώπισής της
  2)στα εθνικά μας ζητήματα και
  3)στα επιτεύγματα (ελάχιστα είπε) αλλά και στα λάθη του ΚΚ.
  Παρ'όλ'αυτά ήταν μια εμπνευσμένη ομιλία (και για να κολακεύσω και το antinews) με επιχειρήματα αναλόγου βάθους,ενδελεχούς σκέψης και πειστικότητας όπως πολλά του antinews!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Δον Κιχώτης 18/09/2010 21:48:42

   υπάρχει και η συνέντευξη άυριο - η σημερινη ήταν ομιλία "στις παραγωγικές τάξεις"!

 37. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 21:40:24

  @ sofia or8h...ασφαλώς και διαφωνώ με την υπουργοποίηση ανθρώπων που διατέλεσαν υπουργοί και πριν 10-15 χρόνια, και μάλιστα σε μια κυβέρνηση που έχει ευθύνες για το σημερινό μας χάλι......δεν είναι δυνατόν τα 2 κόμματα εξουσίας να μην μπορούν να βγάλουν και να προωθήσουν άφθαρτα και νέα (όχι απαραίτητα ηλικιακά) στελέχη, τα οποία θα έχουν αρκετή ως μεγάλη επαγγελματική εμπειρία (όχι όπως σήμερα που οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό προσόν τους την ενασχόλησή τους με το κόμμα τους) και κυρίως ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ και ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  @ Επώνυμος...σεβαστή η γνώμη σου,δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σου, αλλά ο σοφός λαός μας λέει "ό,τι δεν πιάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"!!!!

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 18/09/2010 21:46:18

   Τέτοιο στέλεχος φαντάζομαι θεωρείς την Ντόρα (κυρία Μπακογιάννη στην διάλεκτό σου), ε fatfat?

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ δαιμονάκι 18/09/2010 22:26:52

   Κικίλιας
   Νέος, άφθαρτος, με όρεξη για δουλειά
   αλλά και πάλι τα φερέφωνα βρήκαν κατι να πουν
   Παιδιά ώρες ώρες απελπίζομαι τελείως .Τι φταίει σε αυτόν τον ρημαδένιο τόπο ,πάντως όχι το κλίμα άρα εμείς οι κάτοικοι του

   • ΝΙΚΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΣ @ sofia or8h 19/09/2010 09:11:49

    Σύμφωνοι για τους χαρακτηρισμούς και τις ιδιότητες! Αλλά δε θα μείνει στο απυρόβλητο, όταν επιλέγει για προσωπικό επικοινωνιολόγο του το Βαλλιανάτο! Τότε, δυστυχώς δικαιώνει τους φόβους για μια απολιτίκ λάιφστάιλ επιλογή που στο κάτω-κάτω δεν έχει καμία σχέση με το σωστό ιδεολογικό και πολιτικό λόγο του Σαμαρά και πολύ περισσότερο με την ανάγκη συγκρότησης Αντιμνημονιακού μετώπου! Απλά και λογικά πράγματα...

 38. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2010 21:40:35

  "Λένε ότι το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει…

  Η αλήθεια είναι ότι πολύ πυκνό σκοτάδι σκέπασε τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες…

  Αλλά εμείς βρισκόμαστε εδώ για να σας πούμε, ότι σύντομα θα φανεί το φώς…"

 39. spartaner avatar
  spartaner 18/09/2010 21:42:29

  pros daimonaki..adika rwtas...
  Ελληνες πολιτικοί δεν λένε ΠΟΤΕ τι συγκεκριμένο θα κάνουν ΠΟΤΕ..λένε μόνο αερολογιες...δυστυχώς και ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ..γι αυτό δεν είναι και έχουν χασει την εμπιστοσύνη των πολιτών εντος και εκτος Ελλάδος...

  • Enzo avatar
   Enzo @ spartaner 18/09/2010 22:11:32

   συγκρινετε τον σαμαρα με τον τζεφρυ? για κουνηστε το κεφαλι σας ρε παιδια λιγο. εχει τιποτα μεσα?

   • lampros avatar
    lampros @ Enzo 19/09/2010 18:46:13

    Πως δεν έχει; Αφίσες και τρυκάκια της κλαδικής που περίσσευσαν...

 40. tutu avatar
  tutu 18/09/2010 22:04:07

  δαιμονάκι οσον αφορα τα φορτηγα η ΝΔ εχει πει οτι δεν ειναι αντιθετη στην απελευθερωση της αγορας αρκει να τυχουν καποιας μορφης αποζημιωσης οι ιδιοκτητες οπως πχ να βγουν πιστωτικοι στο ΦΠΑ σε βεθος 10ετιας για τις αξιες των αδειων και βεβαια και οι φορτηγατζηδες το αποδεχονται , μαζι βεβαια να φτιαχτει και το ασφαλιστικο τους. Παραλογο ειναι αυτο ? Και αν μου πεις οτι ευνοουνται πες το καλυτερα σε αυτους που τακτοποιησαν με εθελουσιες τους εργαζομενους σε Ολυμπιακη , ΟΤΕ κλπ. Τωρα για τα ταξι που ρωτας ναι πραγματι η ΝΔ σταθηκε στο πλευρο τους οπως και η μπατζελη τωρα με τα φορτηγα. Το ΦΠΑ στα ταξι ειναι πολυ κακο για το τιποτα. Τωρα τον οκτωβρη θα αποδειχτει οτι το κρατος δεν θα παρει τελικα εκεινες τις μπουρδες που υποστηριζε ο Κωνστας και ο καψης περι εισπαξης 100 χιλιαδων ευρω το χρονο .Μια η αλλη θα ειναι και θα φανει με την πρωτη καταβολη του ΦΠΑ. Οποτε πρως τι ο κοπος ? Αυτο ελεγε και η ΝΔ.Αυτα

  • michal avatar
   michal @ tutu 19/09/2010 02:50:15

   Mpa kai giati h Nea Dgmokratia na mhn egguh8ei kai tis times twn akinhtwn pro krishs kai na egguatai mono ths aksia twn adeiwn twn forthgatzhdwn. Pali na plhrwnei o forologoumenos!

   • lampros avatar
    lampros @ michal 19/09/2010 18:48:01

    Ο φορταγατζής δεν είναι φορολογούμενος; Δεν είναι πολίτης ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ στο οποίο κάτι ίσχυε και είναι να αλλάξει;

    Εσύ άμα σου απαλλοτριώσουν το σπίτι για δρόμο, δεν θα θες αποζημίωση;

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 18:58:38

    Se ena kratos dikaiou opoios 8elei na mpei se ena epaggelma to opoio den apaitei ekseidikeumenes gnwseis (px iatros, dikhgoros, orkwtos logisths), mpainei dwrean. Se kratos dikaiou to diplwma odhghshs 8a arkouse gia na ginei kapoios odhgos forthgou. Kai epishs se kratos dikaiou, to kratos den ka8orizei elaxistes amoibes, times adeiwn. Auto legetai elegxomenh oikonomia tupou Soviet Union.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ michal 19/09/2010 18:59:11

    @lampros

    Το ίδιο είναι το σπίτι και η άδεια του φορτηγατζή που επί σειρά δεκαετιών απολάμβανε ενός ιδιώτυπου προστατευτισμού; Ύστερα είναι κοινοτική οδηγία το άνοιγμα και έπρεπε να έχει γίνει από το 2001.

   • Enzo avatar
    Enzo @ michal 19/09/2010 19:01:32

    εχω γνωστο μου που αγορασε 2 αδειες πριν 2 μηνες.
    ποιος κρατος δικαιου και χαζομαρες λες εσυ?
    εσυ σε αυτον τον ανθρωπο τι θα του πεις?

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 19:03:24

    An tis agorase prin 2 mhnes 8a tou elega, as prosexe. Dioti mono trelos agorazei adeia twra me to ka8estws twn adeiwn upo amfisvhtish. An perimene sthn xeiroterh 8a tis agoraze stis times pou isxuan.

   • fufutos avatar
    fufutos @ michal 19/09/2010 19:04:34

    Α, ρε shqiptar, είπαμε! Shqiptar, άραβες, βουλγαρίζοντες και τουρκοσπόρια, όλοι τους χορεύουν στον χωρό του ΠΑΣΟΚ!

   • Enzo avatar
    Enzo @ michal 19/09/2010 19:05:59

    και γιατι το κρατος δεν σταματησε τις αγοραπωλησιες αφου ειχε σκοπο να φερει τον νομο για την απελευθερωση?
    γιατι δεν υπαρχει κρατος που να σεβεται τους πολιτες του πολυ απλα.

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 19:08:07

    Na sumfwnhsw pws to kratos einai ena xali kai miso. Apo thn allh an agorase o gnwstos sou thn adeia apo idiwth pws 8a to apetrepe to kratos?

   • Enzo avatar
    Enzo @ michal 19/09/2010 19:12:34

    γινονται χαρτια. μεταβιβασεις.εφοριες, χαρτοσημα κτλ γιατι δεν το απετρεψε? μπλοκαρησετα κρατος.

    αυτο λεει και ο σαμαρας.
    γιαυτους που αγορασαν αδειες προσφατα να εχουν αλλη μεταχειρηση πιο δικαιη.
    για τους αλλους που εχουν αδειες απο την δεκαετια του 50 να ισχυει αμεσα η απελευθερωση.
    αυτοι εδω τους εβαλαν στο ιδιο τσουβαλι και τους πεταξαν στο ποταμι.

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 19:22:03

    Koita to kratos den einai kai paidonomos. Dhladh giati na mhn mou egguih8ei me authn thn logikh ka8e allh apotuxhmenh sunallagh. Genika to kratos opou parembainei ta kanei mantara, eite auto legetai xrhsh ghs, eite poleodomia, eite adeies.
    Meta les prosfata, to 8ema einai poso prosfata. 1 mhna, 2 xronia, 10 xronia?

   • Enzo avatar
    Enzo @ michal 19/09/2010 19:26:18

    βαλε απο 2-4 χρονια. ειναι περιουσιακο στοιχειο οπως και να το κανεις. καπως πρεπει να βρεθει η χρυση τομη

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 19:29:03

    As yparxei xrush tomh, arkei na mhn thn plhrwsw egw ws forologoumenos.

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 19:31:01

    Ta periousiaka stoixeia se mia eleu8erh oikonomia upokeintai se diakumanseis twn timwn, kapoioi xanoun kai kapoioi kerdizoun. Kai mena ena oikopedaki entos sxediou exase aksia logw twn purkagiwn alla den zhthsa na mou egguh8ei to kratos thn aksia tou. An 8eloume to kratos na 8etei tis times ok, alla auto legetai kommounismos.

   • Enzo avatar
    Enzo @ michal 19/09/2010 19:33:47

    εγω την πληρωνω καθε μερα στην δουλεια μου και δεν ξερω τι θα κανουμε απο αυριο.εχουν σταματησει οι εξαγωγες μας και δεν εχουμε αλλη διεξοδο απο το να περιμενουμε να τελειωσει η απεργια , αποχη οπως θες πες το.
    παντως ξερω πολλους μεταφορεις που θελουν να πανε για δουλεια και δεν μπορουν.

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 19:36:11

    Sumfwnw me auto pou les, se mia eleu8erh agora omws an apergousan oi kurioi, 8a empaine paneukola enas opoiosdhpote kai 8a pareixe uphresies. 8a mporousate sthn etaireia sas na noikiazate ena forthgo kai na kanate monoi sas thn metafora. Auto fovountai oi ntabatzhdes twn e8nikwn, na mhn mporoun pleon na ekviazoun thn koinwnia.

   • Enzo avatar
    Enzo @ michal 19/09/2010 19:40:47

    αυτα ειναι πολυ προχωρημενα για την ελλαδα.
    πρεπει να αλλαξουν νοοτροπιες πρωτα, που θα αλλαξουν βεβαια στα χρονια που ερχονται.

    εχει δυνατοτητες τεραστιες η ελλαδα, απλα εμεις ειμαστε οι χαζοι που δεν το βλεπουμε.

    ουτε μνημονια θελουμε ουτε τιποτα.
    με μια καλη ηγεσια ο τοπος θα ηταν ετη φωτος μπροστα, αρκει να το πιστεψουν οι ελληνες.

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 19:45:39

    Ka8olou proxwrhmano, apeleu8erwsh xwris eisagwgika apaiteitai. Oloi autoi oi kanonismoi den prostateuoun ton kosmo, alla tis suntexnies.

   • Enzo avatar
    Enzo @ michal 19/09/2010 19:50:56

    οι συντεχνιες εγιναν παντοδυναμες επι δεκαετιας 80 με δοτες ηγεσιες και ολοι ειμαστε υπερ της απελευθερωσης.
    να δουλεψουμε θελουμε.

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 19:53:03

    Bebaia thn dekaetia tou 80 htan to parakratos tou PASOK oi suntexnies, DEH, forthgatzhdes, sundikalistes. Opws ta les apeleu9erwsh kai douleia.

   • Enzo avatar
    Enzo @ michal 19/09/2010 19:59:58

    ε αυτα τα καταλοιπα πολεμας σημερα.
    ειδες τι σου ειναι η ζωη?
    ο πατερας τα εκανε ετσι και ο υιος ηρθε να βγαλει ακρη!

    εσπειρε ανεμους θα θερισει θυελλες.
    756.000 δημοσιους υπαλληλους χωρις να βαλεις μεσα αυτους που ειναι στις ΔΕΚΟ!!!!!
    και οπως ρωτησε και ο Αντωνης, ωραια και καλη η απογραφη, μονο που δεν ειπανε ΠΟΤΕ διοριστηκαν ολοι αυτοι?
    πως τα φερνει η ζωη...
    αντε εσυ μετα να αλλαξεις νοοτροπιες μιας ζωης.

   • michal avatar
    michal @ michal 19/09/2010 20:07:52

    Kovontai maxairi me opoio politiko kostos.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ michal 20/09/2010 18:43:12

    @Enzo

    Από ποιον τις αγόρασε και πως; Υποθέτω ότι τις αγόρασε στην μαύρη αγορά, δηλ. χωρίς την απόδοση ποσού στο κράτος. Είναι έτσι ή όχι;

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ michal 20/09/2010 18:45:06

    @Enzo

    Ο Καραμανλής γιατί δεν μέτρησε τους Δημοσίους Υπαλλήλους; Βαριότανε;

   • lampros avatar
    lampros @ michal 20/09/2010 21:35:49

    Se ena kratos dikaiou opoios 8elei na mpei se ena epaggelma to opoio den apaitei ekseidikeumenes gnwseis (px iatros, dikhgoros, orkwtos logisths), mpainei dwrean. Se kratos dikaiou to diplwma odhghshs 8a arkouse gia na ginei kapoios odhgos forthgou. Kai epishs se kratos dikaiou, to kratos den ka8orizei elaxistes amoibes, times adeiwn. Auto legetai elegxomenh oikonomia tupou Soviet Union.

    Όχι, αυτό λέγεται ΚΡΑΤΟΣ, σκέτα.

    Το άλλο που θέλεις ―καίτοι «σοσσιαλιστής» και εσύ με το ΓΑΠ― λέγεται ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ και μπάτε σκύλοι αλέστε στις αγορές...

    Να έρθουν δέκα εταιρίες ξένες, να φέρουν και εδώ τρικοκοσμικές συνθήκες.

    Στις ΗΠΑ, τα πανίσχυρα συνδικάτα των φορτηγτζίδων, τα γνωρίζεις; Αλλά εκεί δεν τρώνε όλοι φιλελεύθερο κουτόχορτο (π.χ. τεράστιες κρατικές ενισχύσεις στους αγρότες τους) ―απλά το πουλάνε όσο μπορούν παραέξω...

    Το ίδιο είναι το σπίτι και η άδεια του φορτηγατζή που επί σειρά δεκαετιών απολάμβανε ενός ιδιώτυπου προστατευτισμού; Ύστερα είναι κοινοτική οδηγία το άνοιγμα και έπρεπε να έχει γίνει από το 2001.

    Στα @@ μας η κοινοτική οδηγία.

    Οι κοινοτικές οδηγίες τύπου Λισσαβώνας, Μάαστριχτ κλπ μόνο στην διάλυση της μεσαίας τάξης, το να φάνε καλά τα ευρω-λαμόγια και να ενισχυθεί η Γερμανία αποσκοπούν.

    Ας μας κάνει ντα η Ευρώπη.

   • lampros avatar
    lampros @ michal 20/09/2010 21:43:49

    Sumfwnw me auto pou les, se mia eleu8erh agora omws an apergousan oi kurioi, 8a empaine paneukola enas opoiosdhpote kai 8a pareixe uphresies. 8a mporousate sthn etaireia sas na noikiazate ena forthgo kai na kanate monoi sas thn metafora. Auto fovountai oi ntabatzhdes twn e8nikwn, na mhn mporoun pleon na ekviazoun thn koinwnia.

    ===

    Και επειδή προβλήματα και αιτήματα έχουν σήμερα οι «νταβατζήδες των εθνικών» φορτηγατζήδες, αύριο οι Δ.Υ, μεθαύριο οι Ι.Υ, αντιμεθαύριο οι έμποροι, την παράλη οι οικοδόμοι, κλπ, αυτό το «έξυπνο» που λες, είναι: ΟΛΟΙ εναντίων ΟΛΩΝ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.

    Σήμερα η κοινωνία ενάντια ενός μέρους της ―τους φορτηγατζίδες―, αύριο ενάντια σε άλλους ―π.χ. τους ιδιωτικούς υπαλλήλους―, μεθαύριο ενάντια στους τρίτους, κλπ... Διαίρει και βασίλευε ―να βασιλεύει δηλαδή ο ΓΑΠ, ο ΣΕΒ και το ΔΝΤ.

    Να κοπεί και το 8ορο, ο κατώτατος μισθός και όλα αυτά ―οι συντάξεις κλπ. Και όποιος εργάτης απεργεί, να φέρνει το αφεντικό τίποτα πακιστανούς να κάνουν τη δουλειά του χωρίς νομικά κολλήματα. (Φιλ)Ελεύθερα όλα.

    Δεν το προχωράς και άλλο: να απαγορευτούν και οι απεργίες τελείως, να μην «εκβιάζει» κανείς για τίποτα.

    Ά, ρε, πωλητές κουτόχορτου και αγοραστές αφθονούν...

    Ανακαλύψαμε την Θάτσερ εν έτει 2010 ―και μετά από την παγκόσμια κρίση, πείνα, ανεργία και καταστροφή που προκάλεσε ο φιλελευθερισμός και παγκοσμιοποίηση...

 41. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 22:07:07

  @ (A)θανάσης....στο προηγούμενο κείμενο έγραψα ότι δεν είναι δυνατόν τα 2 κόμματα εξουσίας να μην προωθούν άφθαρτα και νέα στελέχη που θα έχουν εργαστεί στην αγορά και θα έχουν αρκετή ως πολλή επαγγελματική εμπειρία....και βέβαια δεν εννοούσα την κυρία Μπακογιάννη......τι σχέση όμως έχει η κυρία Μπακογιάννη με το παραπάνω κείμενό μου?
  Γιατί προσπαθείς να πας αλλού την συζήτηση? Να υποθέσω ότι δεν έχεις τι άλλο να πεις?

  Αν θέλεις να εθελοτυφλείς δικαίωμά σου.....οι επαγγελματίες πολιτικοί, η εκφορά απαρχαιωμένου και ξύλινου πολιτικού λόγου, έχουν κάνει τους πολίτες και έχουν απηυδίσει...κοίτα τις δημοσκοπήσεις....80% των πολιτών δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση(που στο κάτω-κάτω είναι αναμενόμενο, διότι πήρε πολύ σκληρά και επώδυνα μέτρα), και 88% των πολιτών δυσαρεστημένοι με την αξιωματική αντιπολίτευση!!!!
  Είναι δυνατόν μέσα σε αυτή την περίοδο, όπου η κυβέρνηση πήρε τα πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, οι πολίτες να είναι πιο δυσαρεστημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση παρά από την κυβέρνηση?
  Ο γιαλός δεν αρμενίζει λάθος....προφανώς ως τώρα η ΝΔ αρμενίζει λάθος.....και αντί να κάτσουμε σοβαρά να συζητήσουμε για αυτό το πρόβλημα, αρκούνται ορισμένοι να βαυκαλίζονται με κάποια γενικόλογη ομιλία του κυρίου Σαμαρά, να την θεωρούν σημείο αντεπίθεσης(!!!!) και να επιτίθονται φραστικά σε όσους προτάσσουν πιο σοβαρά ζητήματα.

  Υ.Γ : Δεν έχει κανένας προσπαθήσει να μου απαντήσει στην αρχική μου ερώτηση....τυχαίο?...δεν νομίζω.....

  • lampros avatar
   lampros @ δαιμονάκι 19/09/2010 18:49:00

   """Υ.Γ : Δεν έχει κανένας προσπαθήσει να μου απαντήσει στην αρχική μου ερώτηση….τυχαίο?…δεν νομίζω….."""

   Καθόλου τυχαίο: δεν αξίζει απαντήσεως...

   Παρόλα αυτά και εδώ κάνεις λάθος: διάφοροι απάντησαν ήδη...

 42. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 18/09/2010 22:20:36

  Γέμισα ελπίδα σήμερα ,μετά την ομιλία ΣΑΜΑΡΑ .
  Αναμένω και το ξεβράκωμα αύριο στις πόρνες τις δημοσιογραφίας.

 43. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 22:22:38

  @ καινός....ούτε έχω διαφοροποιηθεί από το παρελθόν μου, ούτε κινούμαι εκ του πονηρού.....δεν είμαι σίγουρος αν θα καταφέρει η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, παρόλο που προφανώς θα προσπαθήσει(το επιτάσσει εκτός των άλλων και η τρόικα).....εγώ όμως ρώτησα για την θέση της ΝΔ όχι για το αν θα γίνουν (μακάρι)....ακούγοντας τον κύριο Σαμαρά να λέει αυτολεξεί "Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές.Εμείς τις στηρίζουμε! Όχι με το «φόβητρο» του Μνημονίου. Τις στηρίζαμε και πριν, με το ΠΑΣΟΚ απέναντι. Τις στηρίζουμε και τώρα. Και πολύ πιο προωθημένες και πολύ πιο τολμηρές....." αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση της ΝΔ σχετικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων π.χ φορτηγατζήδων,συμβολαιγράφων κτλ.
  Μια απλή ερώτηση περιμένω.

  • Enzo avatar
   Enzo @ δαιμονάκι 18/09/2010 22:30:05

   ειπε με την θεληση της κοινωνιας και οχι με το φοβητρο.να θελει και η κοινωνια.
   κουφος εισαι? δεν το ακουσες.
   ετσι και αλλιως θα τα ακουσεις ξανα αυριο .
   βελζεβουλ αστο φουλημ,καθε μερα θα ειστε και λιγοτεροι, ειμαστε το ποταμι που δεν γυριζει πισω.

   • michal avatar
    michal @ Enzo 19/09/2010 02:47:05

    Afhste ta sapia to proeklogiko programma ths Neas Dhmokratias milage gia anoigma kleistwn epaggelmatwn. Ola ta alla einai mparoufologies gia na pernaei h wra. H koinwnia mporei na 8elei na ksunetai kai na eisprattei, shmainei pws oi politikoi 8a prepei na pleiodothsoun se auto?

   • lampros avatar
    lampros @ Enzo 19/09/2010 18:50:39

    """H koinwnia mporei na 8elei na ksunetai kai na eisprattei, shmainei pws oi politikoi 8a prepei na pleiodothsoun se auto?"""

    Οι πολιτικοί είναι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ, όχι σωτήρες, ούτε μονάρχες.

    Και ωραία άποψη έχεις για την κοινωνία...

    Νεο-πασοκική...

  • lampros avatar
   lampros @ δαιμονάκι 19/09/2010 18:52:46

   """αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση της ΝΔ σχετικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων π.χ φορτηγατζήδων,συμβολαιγράφων κτλ. Μια απλή ερώτηση περιμένω."""

   Εδώ η χώρα καίγεται, ξεπουλιούνται όλα, και κόλλησες με αυτή την σαχλαμάρα...

   (Σαν την Κοραή με τους Τσάμηδες...)

   ΜΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ «ΚΛΕΙΣΤΑ» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ.

   Κανέναν δεν τον απασχολεί το θέμα.

 44. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 22:25:44

  @ καινός...διόρθωση.....μια απλή απάντηση περιμένω.....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 18/09/2010 22:40:58

   Καινέ, είδες τι γίνεται αν αρχίσεις να του απαντάς; Μετα αρχίζει να λέει και να ξαναλέει και θέλει να του απαντάς κατεβατά για τα αυτονόητα.

   Μπορείς να κανείς διάλογο με ένα κουνούπι; Μόνο θα κάνει βζιν βζιν και θα σε ενοχλεί.

   Πληρωμένοι εγκάθετοι είναι που μπαίνουν σε σελίδες για να χαλάνε την κουβέντα των άλλων και όχι για να πουν την ειλικρινή άποψη τους.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Επώνυμος 18/09/2010 22:47:24

    Πέστα ντε...

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Επώνυμος 19/09/2010 01:04:10

    πάντως πρέπει να έπεσε πολύ πανικός για να ανακαλέσουν αραχνιασμένες εφεδρείες...

   • καινός avatar
    καινός @ Επώνυμος 19/09/2010 10:34:54

    Μea culpa...

    Έτσι κι αλλιώς δεν θα (ξανά)απαντούσα.

 45. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 22:34:39

  @ Enzo...το "βελζεβουλ αστο φουλημ" μπορείς να μου το μεταφράσεις στα ελληνικά?

 46. theo avatar
  theo 18/09/2010 22:36:14

  Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ. ΟΧΙ "ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΔΕ ΜΕΤΡΑ. ΕΩΣ ΤΟ 2013 ΤΟ ΑΕΠ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΣΤΟ 10%. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ?? ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Η΄ ΚΑΝΑΔΑ....

 47. Enzo avatar
  Enzo 18/09/2010 22:36:40

  αυτο ειναι και το προβλημα σας.
  δεν ειστε ελληνες.
  με τα ζιβαγκο ηρθατε απο την αμερικη και μας κατσατε στον σβερκο 30 χρονια τωρα.
  αμα ησουνα θα καταλαβαινες απο ρουμελη.

  • loretta avatar
   loretta @ Enzo 18/09/2010 23:40:20

   βρε συ enzo
   αν δεν κανω λαθος....το δαιμονακι ειναι ο πασιγνωστος...οπαδος της κορης του δρακουλα ...FAT FAT(δεν πεφτω εξω ειμαι σιγουρη..)

   οποτε...μην το ψαχνεις....

 48. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 22:43:31

  @ Enzo....δεν είχα καμιά πρόθεση να σε προσβάλλω...απλώς στα μέρη μου(Αθήνα) δεν χρησιμοποιούν αυτή την έκφραση.....υποθετικά αν σου έγραφα στα ποντιακά θα καταλάβαινες πολλά πράγματα? Ίσως ναι, ίσως όχι....και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες τοπικές διάλεκτοι της γλώσσας μας που δεν καταλαβαίνουμε καλά - κυρίως εμείς που μένουμε στην Αθήνα και δεν έχουμε κάποια επαφή με επαρχία -.....αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είμαστε Έλληνες.....

  • Enzo avatar
   Enzo @ δαιμονάκι 18/09/2010 22:50:18

   "είδες τι γίνεται αν αρχίσεις να του απαντάς; Μετα αρχίζει να λέει και να ξαναλέει και θέλει να του απαντάς κατεβατά για τα αυτονόητα.

   Μπορείς να κανείς διάλογο με ένα κουνούπι; Μόνο θα κάνει βζιν βζιν και θα σε ενοχλεί."

   με καλυψε ο Επωνυμος.
   α και κατι αλλο που ειπες για τα ποντιακα,
   Μα καλα, ποντιος εισαι και ψηφιζεις τον τζεφρυ?

 49. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 18/09/2010 23:07:13

  οι κλακαδόροι και τα φανατισμένα κομματικά μέλη ξέρουν μόνο να ρίχνουν λάσπη σε μια διαφορετική άποψη...δεν ξέρουν να την αντικρούουν με επιχειρήματα, να την αποδομούν....ακολουθούν πιστά τον κανόνα του μέντορα της προπαγάνδας Γκαίμπελς "πες, πες, κάτι θα μείνει"....δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από αυτούς......είναι άξιοι της τύχης τους.....

  Υ.Γ 1 : Το παραπάνω κείμενο δεν αφορά, ούτε έχει σχέση με τον Enzo.......
  Υ.Γ 2 : Εnzo, με το να υποβιβάζεις την συζήτηση και να μειώνεις τους Πόντιους, δείχνεις το επίπεδό σου....λυπάμαι......

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ δαιμονάκι 18/09/2010 23:13:06

   Μια και μίλησες για Γκέμπελς, "Σημασία δεν έχει σε τι πιστεύεις, αρκεί να πιστεύεις...".

  • Enzo avatar
   Enzo @ δαιμονάκι 18/09/2010 23:15:12

   ισα ισα, ποντιος και να ειναι με τους νεοταξιτες? οι ποντιοι ειναι πατριωτες. δεν τους μειωνω, απεναντιας.

  • Enzo avatar
   Enzo @ δαιμονάκι 18/09/2010 23:17:24

   και κατι αλλο, ακομα δεν το καταλαβαν οι ελληνες.
   δεν εχουμε να κανουμε πλεον με πασοκ με νδ με κκε με λαος και ολα τα αλλα κομματα.
   εχουμε να κανουμε με τους νεοταξιτες και με πατριωτες ελληνες.
   διαλεχτε κοσμε και παρτε θεσεις.εδω φτασαμε.

  • Enzo avatar
   Enzo @ δαιμονάκι 18/09/2010 23:34:17

   και για να κλεισουμε δαιμονακι να παμε και για υπνο στο αφιερωνω. για να καταλαβεις τι εστι Α.Σαμαρας , που οι νεοταξικοι τον πηγαν 15 χρονια πισω για να φθασει εδω σημερα που ειναι.


   "Πρέπει να γίνουμε ξανά Έθνος Μεγάλων Φιλοδοξιών. Να μη γίνουμε φοβικοί. Να μη «καταναλώνουμε την Ιστορία μας…

   Να δημιουργούμε Ιστορία! Να γίνουμε αισιόδοξοι. Να αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση. Ώστε να αφήσουμε το ίχνος της αξιοσύνης μας."

   Α.Σαμαρας

   (κλειστε τα ματια σας και σκεφτειτε αυτα τα λογια να βγαινουν απο το στομα του γιωργακη, θα ηταν εργο επιστημονικης φαντασιωσης)

  • lampros avatar
   lampros @ δαιμονάκι 19/09/2010 18:54:35

   """Εnzo, με το να υποβιβάζεις την συζήτηση και να μειώνεις τους Πόντιους, δείχνεις το επίπεδό σου….λυπάμαι……"""

   ΕΣΥ μειώνεις τους πόντιους στηρίζοντας Jeffrey.

   Για το επίπεδο ας μη μιλήσουμε...

 50. DARK-BLUE avatar
  DARK-BLUE 18/09/2010 23:19:36

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!αυτος ο ανθρωπος θα γραψει ιστορια!!!

 51. tiramola avatar
  tiramola 19/09/2010 00:13:30

  Εκλογές γιατί δεν ζήτησε?

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ tiramola 19/09/2010 00:25:31

   @tiramola

   Και γιατί έπρεπε να πάει ως τη ΔΕΘ για να ζητήσει δηλαδή εκλογές;
   Θα μπορούσε να έχει ζητήσει εκλογές εδώ και καιρό και υπάρχουν ένα σωρό ΣΟΒΑΡΑ θέματα γι' αυτό. Οχι γιαλαντζί αφορμές όπως βλέπαμε παλιότερα να κάνει το κυβερνητικό κόμμα.

   Ο κ. Σαμαράς δεν ζητάει εκλογές ακόμη. Νομίζω ότι δεν θέλει τώρα ούτε την αναμέτρηση, ούτε και την διακυβέρνηση.

   Φαντάζομαι θα χεις τις ερμηνείες σου για το ...φαινόμενο. Γιατί δεν μας τις λες;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • tiramola avatar
    tiramola @ Θραξ Αναρμόδιος 19/09/2010 00:32:56

    Να το κάνω λιανά.
    Η χώρα καταστρέφεται από τον υπάλληλο της νέας τάξης Παπανδρέου.
    Σαν πατριώτης που είναι, άσχετα αν δεν μπορεί να τις προκαλέσει, γιατί τουλάχιστον δεν τις ζητά?
    Πως το αντέχει αυτό?
    Απλά είναι τα ερωτήματα.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 19/09/2010 00:38:57

    @tiramola

    Μα νόμιζα ότι, σε ότι τουλάχιστον με αφορά, εγώ απάντησα: Είπα, "Νομίζω ότι δεν θέλει τώρα ούτε την αναμέτρηση, ούτε και την διακυβέρνηση."

    Εσύ γιατί δεν απαντάς στην δική μου έκκληση να μου πεις τις δικές σου ερμηνείες;

    Πιο λιανά απ' αυτό...

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 19/09/2010 00:41:50

    Ξέρεις τι νομίζω όμως εγώ;

    Οι φαν, ένθεν και ένθεν δεν θέλετε συζήτηση. Ούτε επιχειρήματα. Εχετε κάτι στο μυαλό σας, ίσως και ένα σχέδιο που τάχα "θα στριμώξει τους αντιπάλους", και μένετε σ' αυτό. Επιμένετε σ' αυτό.

    Νομίζετε, ΝΔ-ίτες και ΠαΣοΚοι, ότι κάνετε ιδεολογικό ή δεν ξέρω γω τι, πόλεμο.

    Πόσο λάθος κάνετε πατριώτες αν νομίζετε πως αυτό είναι που χρειαζόμαστε τώρα!

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Θραξ Αναρμόδιος 19/09/2010 00:43:53

    Θράκα, έννοια σου, κι εκεί που μας σπρώχνει η ληστοσυμμορία της τρόικας και των ντόπιων ενεργούμενών της, σύντομα ο πόλεμος θα πάψει να είναι μόνο ιδεολογικός. Θα γίνει "δεν ξέρω και γω τι", όπως λες κι εσύ...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Θραξ Αναρμόδιος 19/09/2010 00:44:07

    Κατάλαβα αγαπητέ Θραξ..
    Είσαι και εσύ οπαδός της άποψης ότι "πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού".
    Για παράδειγμα, στεναχωριόμαστε που κλείνουν τα μαγαζιά αλλά δεν θέλουμε τώρα την αναμέτρηση και την διακυβέρνηση.
    Δεν είναι καιρός ακόμα...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 19/09/2010 01:02:32

    @tiramola

    Εχω πει κι έχω πει εναντίον του γνωμικού "πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" όπως και παρόμοιων. Ισως δεν τοχεις δει.

    Εγώ είπα την δική μου εκτίμηση. Οτι ΔΕΝ θέλει τώρα ούτε αναμέτρηση, ούτε κυβέρνηση. Εσύ πάντως επιμένεις να μη μου κάνει το χατήρι να τοποθετηθείς. Δεν πειράζει. Δεν στο ξαναζητώ.

    Αλλά τώρα νομίζω ότι μου ζητάς, να απαντήσω εγώ και στο γιατί δεν θέλει. Εχω απαντήσει και σ' αυτό. Και στο μπλογκ μου τα έχω γράψει. Και εδώ, δεκάδες φορές. Πρέπει να τοχεις δει. Δεν μπορεί.

    Αλλά δεν είναι ούτε αυτό που θέλεις νομίζω. Κι εσύ, όπως και άλλοι πατριώτες σαν και σένα, οπαδοί των κομμάτων, θέλετε απλώς να στριμώξετε τους "κομματικούς σας αντιπάλους".

    Εγώ δεν είμαι "κομματικός αντίπαλος". Και θα μείνω έτσι. Κάντε σεις την μάχη σας. Κιαν αναδείξετε νικητή, φωνάξτε με να τον καμαρώσω κι εγώ ρε παιδιά.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • tiramola avatar
    tiramola @ Θραξ Αναρμόδιος 19/09/2010 07:28:32

    Αγαπητέ Θραξ η απάντησή μου στο ερώτημά σου γιατί δεν θέλει τώρα την διακυβέρνηση και για αυτό δεν ζητά εκλογές είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..."
    Από έναν σχολιαστή με τόσο συγκροτημένο λόγο τέτοια ερωτήματα ενώ καίγεται το πελεκούδι?
    ...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 19/09/2010 00:34:45

   Να σου πω εγώ, τιραμόλα, γιατί δεν ζήτησε. Γιατί είναι νωρίς ακόμα, για κάτι "κοψοχέρηδες" (για μια μέρα) σαν και του λόγου σου να απεξαρτηθούν από τη ντρόγκα του "λεφτά υπάρχουν" που τους έριξε στο μυαλό ο ΓΑΠ πέρυσι. Όταν όλοι αυτοί νιώσουν καλά μέσα τους τι θα πει μνημόνιο, υποδούλωση και εθνική μειοδοσία, τότε πρέπει να ζητήσει εκλογές. Το κακό είναι ότι μέχρι τότε θα την πληρώνουμε και οι υπόλοιποι, που δεν φέραμε κανέναν ΓΑΠ για να μας φέρει το ΔΝΤ...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 19/09/2010 00:39:42

    Όταν όμως κάποιοι από τους υπόλοιπους, φτάσουν στο σημείο να μένουν άνεργοι στα 50 και να μην έχουν δουλειά για να πάρουν φαΐ στα παιδιά τους, μην αποκλείεις να δούμε σκηνές από "Το τσεκούρι" του Κώστα Γαβρά. Και μην αποκλείεις, στη θέση των επαγγελματικών ανταγωνιστών ή των εργοδοτών και λοιπών μανατζεραίων, να βρεθούν και οι θλιβεροί απολογητές του μνημονίου, της τρόικας και των γκαουλάιτερ.

   • michal avatar
    michal @ Αυριανιστής 19/09/2010 02:43:50

    Apo thn mia lefta den uparxoun lene kapoioi, apo thn allh h Ellada den 8a xrewkopouse ara den xreiazotan to mnhmonio. Apofasiste!

   • lampros avatar
    lampros @ Αυριανιστής 19/09/2010 19:00:46

    """Apo thn mia lefta den uparxoun lene kapoioi, apo thn allh h Ellada den 8a xrewkopouse ara den xreiazotan to mnhmonio. Apofasiste!"""

    Καλά, νήπια στέλνει το ΠΑΣΟΚ;

    Ο Κ.Κ είχε ήδη πεί προεκλογικά για οικονομικό πρόβλημα και ανάγκη μέτρων. Δηλαδή λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπούσε και θα χρειάζονταν μνημόνιο.

    Αρκούσαν τα σωστά μέτρα ―πάντως πολύ ελαφρύτερα από τα σημερινά, στο σωστό χρόνο, και χωρίς τοποτηρητές στο κεφάλι μας.

    Εκτός αν η μόνη θεραπεία που καταλαβαίνεις εσύ είναι «πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι» (ή αλλιώς: «Έλλειμα; Μνημόνιο!»).

    Μερικές φορές αρκεί ασπιρίνη.

 52. Paranoia avatar
  Paranoia 19/09/2010 01:04:29

  Για ένα πράγμα που δεν μίλησε είναι για την ανάγκη αποκαρτελοποίηση της αγοράς.

  Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί αλλά οι υψηλές τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης και ακίνητα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Paranoia 19/09/2010 01:09:18

   Πάμε στοίχημα πως τώρα θα βγει ο τιραμόλα και θα σου απαντήσει ότι ο Σαμαράς δεν το είπε επειδή δεν τολμάει να τα βάλει με τους Μίχαλους και τους Δασκαλόπουλους αφού "από αυτούς αντλεί ψήφους"; Δεν κοιτάνε που ξεπέρασαν τους Μάνο και Μητσοτάκη σε εφαρμοσμένο νεοφιλελευθερισμό...

 53. michal avatar
  michal 19/09/2010 03:02:17

  Πρώτον δραστική μείωση της φορολογίας, όταν βγούμε από το Μνημόνιο,

  Ara oi foroi tou PASOK paramenoun me thn kubernhsh ths Neas Dhmokratias.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ michal 19/09/2010 06:47:16

   h**p://www.youtube.com/watch?v=L6kqHyfcSCI&feature=related

 54. eiraman avatar
  eiraman 19/09/2010 04:50:40

  ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΧΟΛΕΙΟ
  ΚΑΘΟΣΟΥΝΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΘΡΑΝΙΟ
  ΚΙ΄ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
  ΜΟΥ 'ΛΕΓΕΣ Σ' ΑΓΑΠΩ

  Και ο νοών νοείτω...

 55. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 19/09/2010 05:07:32

  σε λιγότερο από ένα χρόνο η ΝΔ επανακάμπτει δυναμικά με επιχειρήματα, ήθος και θάρρος. Υπάρχει όραμα, θέληση και ελπίδα. Μπράβο Πρόεδρε, ούτε βήμα πίσω μπροστά στα ψέματα και την προπαγάνδα του πασοκικού καταστημένου.

 56. denkserotipota avatar
  denkserotipota 19/09/2010 05:34:35

  Ο λόγος καλός, η ομιλία μεστή από έναν άνθρωπο, αν μη τι άλλο Ελληνα πατριώτη. Εκτιμώ ότι η βασική προσπάθεια που έκανε και εν μέρει πέτυχε σε ανθρώπους με ανοιχτά αυτιά, ήταν η ανύψωση ηθικού.
  Πάρτε τώρα και τον αντίλογο της αποδόμησης από τα παπαγαλάκια και τα εξαπτέρυγά τους. Εκεί θα σταθούν και θα στέκονται για πολύ καιρό. Βλέπετε ο φόβος φυλά τα έρμα...

  """Ο Σαμαράς στην ΔΕΘ. Αρχηγική εμφάνιση. Καλός δεμένος λόγος. Ωραία συνθήματα. Ουσία; μέχρι στιγμής καμία. Γιατί; Έχει τον κουρασμένο στα πρώτα καθίσματα που ακυρώνει κάθε λέξη που εκφέρει. Το νιώθει ο ...
  κόσμος. Το ακροατήριο, ιδιαίτερα των πρώην υπουργών φανερά μουδιασμένο. Τα χειροκροτήματα χωρίς πάθος. Περιμένουμε ..."""
  από fimotro

 57. rs avatar
  rs 19/09/2010 07:29:19

  Αν απο το κείμενο της ανάρτησης βγάλεται την αναφορά στη ΝΔ η "ομιλία" δεν διαφέρει απο δεκάδες άλλες της εκάστοτε αντιπολίτευσης.
  Προτάσεις με έμφαση στην ..."ελπίδα" και στις θετικές προοπτικές.
  Θέσεις που ανταποκρίνονται στην "κοινή λογική".
  Ο ίδιος ο Σαμαράς πολύ καλός για αυτό που κάνεικαι σαφώς καλύτερη παρουσία.
  Αλλά είναι αυτό το ζητούμενο;
  Και μετά κοιτάς στις πρώτες σειρές των παρευρισκομένων. Και σε πιάνει θλίψη.
  Και σκέφτεσε τον"ανθρωποκεντρικό" Νομάρχη και τον"ανεξάρτητο" Γκιουλέκα.
  Και τον "ατσαλάκωτο" δήμαρχο και τον αναμορφωτή Κακλαμάνη και στο βάθος... ο Ψινάκης, ο Γιακουμάτος και ο πολύς Πολύδωρας.
  Για τον Καραμανλή πιστεύω δεν χρειάζεται σχόλιο.Η παρουσία του και η ηλιοκαμένη επιδερμίδα τουεκτιμήθηκε του δεόντως.
  ΥΓ.Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνιέται η συμβολή του Χρύσανθου (τον έδειξε μιά φορά η τηλεόραση).Εδώ ταιριάζει φυσικά το "πού 'σε νιότη μου πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος" Αλλά δεν πειράζει.Και οι δικηγόροι περίπου την ίδια δουλειά κάνουν.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ rs 19/09/2010 10:23:35

   Για την αντιπερα οχθη εχεις καποιο σχολιο;

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 19/09/2010 10:29:13

    @ Για τον Καραμανλή πιστεύω δεν χρειάζεται σχόλιο.Η παρουσία του και η ηλιοκαμένη επιδερμίδα τουεκτιμήθηκε του δεόντως.

    Εχεις υπ οψη σου καποιον υψηλα ισταμενο νυν η τεως που ζει στην χωρα και δεν ειναι ηλικαμενος;

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 19/09/2010 22:44:48

    To motto Mineiko: "Kάντε διακοπές χωρίς ενοχές"

 58. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 19/09/2010 08:02:09

  Απέφυγα να γράψω κάποιο σχόλιο, υπό το κράτος του ενθουσιασμού, για να μην παρασυρθώ σε υπερβολές της στιγμής.

  Τώρα μετά τη δεύτερη ανάγνωση,

  1. Ομιλία: εξαιρετικά δομημένη και μεστή με σαφή προσδιορισμό και στόχους. Εκτενέστερη του αναμενομένου, άλλα σε κανένα σημείο δεν κούραζε τον ακροατή.

  2. Τρόπος παρουσίασης: αρτιότατος. Ο καλύτερος Σαμαράς των τελευταίων ετών. Σε κάποιες στιγμές πρέπει να ξέφυγε απο το γραπτό κείμενο ή αυτά που περιείχε το γραπτό κείμενο να τα πιστεύει τόσο πολύ που μπορεί και τα λέει από στήθους. Του έχουν γίνει συνείδηση. Ο Σαμαράς έδειχνε άμεσος, ανθρώπινος, ζωντανός. Ακόμα και η χρήση φράσεων και λέξεων της καθημερινότητας έδειχνε έναν αρχηγό που έχει πιάσει το σφιγμό του πολίτη.

  3. Πολιτικό μήνυμα. Το σχήμα με τα ψέμματα και τις αλήθειες έξυπνο και πειστικό. Επικοινωνιακά πετυχαίνει το στόχο του γιατί ταυτίζει τον κ. Παπανδρέου με γεγονότα που αν δεν σπεύσει να τα αποκρούσει (κάτι μάλλον αδύνατον γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι) θα αρχίσει η αποδόμησή του. Επι πλέον πέτυχε αφ' ενός μεν να καταρρίψει την κυβερνητική επιχειρηματολογία για το μνημόνιο, αφ'΄ετέρου να στείλει ένα πειστικό μήνυμα ελπίδας. Ειδικά η προτροπή του να αντισταθούμε στο φόβο, θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη στιγμή του.

  Και ορισμένα πολιτικά συμπεράσματα:

  1. Θεωρώ ότι ο Σαμαράς χθές άλλαξε σελίδα. Εδειξε το δρόμο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση του μνημονίου. Και φαίνεται οτι επιλέγει και ορθώς μια σύγκρουση με πολιτικούς και όχι μικροπολιτικούς όρους.

  2. Ο κ. Παπανδρέου οφείλει κάποιες πειστικές απαντήσεις. Οφείλει να μας απαντήσει γιατί επέλεξε τον δρόμο του μνημονίου. Για ποιό λόγο υπεβαλε τη χώρα και τον ελληνικό λαό σ' αυτή την πρωτοφανή ταλαιωρία. Αγνοια, ανικανότητα ή μήπως κάτι άλλο; Το κάτι άλλο είναι αυτό που φοβίζει.

  3. Σε εσωκομματικό επίπεδο, ο Σαμαράς έδειξε ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Ηταν δίκαιος εκεί που έπρεπε και αυστηρός όπου χρειαζόταν. Το κομματικό ακροατήριο θα έπρεπε να έμεινε απολύτως ικανοποιημένο. Να μην πώ ότι μετά από καιρό δημιούργησε και αίσθημα ενθουσιασμό Η χθεσινή παρουσίαση του Σαμαρά, θεωρώ ο,τι θα αυξήσει τη συσπείρωση της βάσης της Ν.Δ., γεγονός που θα καταγραφεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

  4. Η επερχόμενη σύγκρουση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, θα έχει πλέον καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και θα είναι μια μάχη εναντίον των "δυνάμεων του μνημονίου"

  5. Η εσωστρέφεια στη Ν.Δ. τέλειωσε χθές το βράδυ. Από σήμερα ο πρόεδρος πρέπει να είναι αμείλικτος με όσους αναπαράγουν το χθές. Το αύριο έχει σημασία.

  6. Τα επόμενα πολιτικά βήματα, μετά τη μάχη των επερχομένων εκλογών πρέπει να είναι α)υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης και β) αίτημα για πρόωρες εκλογές.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Κώστας Ροδινός 19/09/2010 08:20:39

   συμφωνω. απο σημερα εχει αρχισει η αντιστροφη μετρηση για την κυβενρηση.

 59. moriarty avatar
  moriarty 19/09/2010 08:19:57

  Η ομιλία Σαμαρά είναι εξαιρετική. Πρόκειται για κείμενο υψηλού πολιτικού λόγου, μεστού νοημάτων και μηνυμάτων. Ομιλίες/κείμενα αυτού του επιπέδου δυστυχώς σπανίζουν στην Ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά όχι σε σοβαρές χώρες με σοβαρές πολιτικές ηγεσίες. Κατά τη γνώμη μου, η ομιλία είναι ακόμη καλύτερη από την ομιλία του Σαμαρά στη Βουλή των Ελλήνων κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2010, η οποία ήταν επίσης εξαιρετική.

  Βασικά στοιχεία που κάνουν αυτή την ομιλία να ξεχωρίζει είναι αφ' ενός η σωστή διάγνωση του ιστορικού πλαισίου της τρέχουσας κατάστασης, η λιτή αποδόμηση της παπανδρεϊκής πολιτικής και προπαγάνδας και, το βασικότερο, η σωστή διάγνωση πυρηνικών στοιχείων του «Ελληνικού προβλήματος» (όπως η πολυνομία και η χαμηλή ποιότητα του νομοθετικού έργου, η αρνησιδικία, η εγκατάλειψη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Ελληνικής οικονομίας, ο παρών σχεδιασμός του κράτους). σε συνδυασμό με κάποιους άξονες-στόχους για την άρση των αδυναμιών αυτών.

  Το πρώτο ζητούμενο είναι (κι αυτό δεν περιμέναμε βέβαια να γίνει στο πλαίσιο αυτής της ομιλίας) πώς οι στόχοι θα μετουσιωθούν σε αποτελεσματικές πράξεις, κι εν προκειμένω με ποιό πολιτικό προσωπικό, με ποιά νομοθετικά και άλλα βήματα. Γιατί και ο Κ. Καραμανλής μίλησε για κωδικοποίηση της νομοθεσίας με στόχο την άρση της πολυνομίας και για επανίδρυση του κράτους και τίποτε δεν κατάφερε.. Αυτή είναι η τεράστια πρόκληση για τον Α. Σαμαρά και τη ΝΔ.

  Το δεύτερο ζητούμενο είναι αν η ομιλία θα φθάσει στα ώτα του Ελληνικού λαού. Διότι, όπως ήταν αναμενόμενο, τα καθεστωτικά ΜΜΕ έθαψαν την ομιλία και τα μηνύματά της. Και μην ξεχνάτε ότι, για τους πλείστους Έλληνες, η ομιλία Σαμαρά είναι αυτή που συνόψισαν τα ΜΜΕ, και όχι αυτή που πραγματικά έγινε. Επομένως, διακινείστε τη στο Διαδίκτυο, στην γραπτή και στη μαγνητοσκοπημένη της μορφή!

  Κι εσείς κκ διαχειριστές του Antinews, βάλτε ένα σύνδεσμο στην Κεντρική Ιστοσελίδα σας προς το κείμενο της ομιλίας να μπορούν να τον βρούν όλοι ΕΥΚΟΛΑ.

 60. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/09/2010 08:21:19

  Σαρωτικός ο Σαμαράς.

 61. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 19/09/2010 08:24:07

  Το in.gr έχει ακόμα πρώτο θέμα την ομιλία Σαμαρά!!!!

  • Enzo avatar
   Enzo @ Κώστας Ροδινός 19/09/2010 08:27:37

   και εγω αυτο ειδα, αλλα μαλλον θα λειπει ο πρωινος δημοσιογραφος και δεν το εχουν αλλαξει ακομα. θα πεταχτηκε για κανεναν καφε.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Enzo 19/09/2010 08:34:12

    δεν κάνουν τέτοια λάθη!

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Κώστας Ροδινός 19/09/2010 14:12:09

   Ναι, βέβαια, γιατί έτσι ελπίζχουν να πάρουν κανένα φράγκο και μην κλείσει ο ΔΟΛ

 62. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 19/09/2010 08:25:46

  Κάλυψη 7 μονάδων (από τις 11 της διαφοράς των βουλευτικών),7 κερδισμένες περιφέρειες, εκ των οποίων η μία της Αττικής

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ μικρός οδυσσέας 19/09/2010 08:29:12

   Οπως είπες και εσύ μπορεί το μήνυμα να είναι εκκωφαντικό!

   Αρα τα πάντα - όλα που θα έλεγε και ο Αλέφαντος είναι ανοικτά!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ μικρός οδυσσέας 19/09/2010 08:30:50

   Δηλαδή μια μονάδα το ψέμα?
   Πάντως το άλογο φαίνεται να κόβει τα γκέμια από το σαραβαλιασμένο κάρο και είναι έτοιμο να ξεχυθεί στον κάμπο.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/09/2010 08:36:39

    και ποιητικό σε βρίσκω πρωϊ - πρωϊ!
    Ο ...Καμβύσης άρχισε τις πολιτικές εκτιμήσεις.
    Για τον ...θρίαμβο του βάζελου δεν έχει γράψει ακόμα!
    Αληθεύουν οι φήμες ότι αναλύει τη θεωρία του Πυθαγόρα για το 7;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/09/2010 08:40:26

    Για τους πυθαγόρειους ο αριθμός 7 συμβολίζει το νου, την υγεία και το φως. Τυχαίο? Δε νομίζω!

    Μια και είπες γιαλόγο ποητικό

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/09/2010 08:44:07

    Ο αριθμός 7 στους πυθαγόρειους συμβολίζειτο νου, την υγεία και το φως. Τυχαίο? Δε νομίζω!

    Πάντως επιεδή έψαχνα να βρω κάτι που να ταιριάζει στην περίσταση, ιδού:

    "Κι αν είναι
    κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι,
    κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
    για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
    μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!,
    ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο,
    και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
    για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα,
    π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει,
    κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

    Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
    κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!

    Κωστής Παλαμάς

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/09/2010 08:50:03

    Ο αριθμός 7 κατά τον Πυθαγόρα συνδέει το υλικό με το πνευματικό.
    Συμβολίζει επίσης τη δικαιοσύνη και την υπομονή και οδηγεί σε ένα κύκλο φυσικής ολοκλήρωσης.

 63. NIKOS X. avatar
  NIKOS X. 19/09/2010 08:25:46

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΑΤΟΣ...ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
  Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ, ΜΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ.
  ΤΟ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙ.
  Η ΠΑΛΙΑ ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
  ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΑΝΑΙΤΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 64. nick avatar
  nick 19/09/2010 08:33:56

  Η Ελλάδα από χθές απέκτησε ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση.Το σύστημα θα το πιάσει τρόμος.Το ΠΑΣΟΚ μετά την άνοιξη θα καταρρέει.Ο Γιώργος φεύγει, ο Αντώνης έρχεται...Η Ελπιδα έρχεται

  • nick avatar
   nick @ nick 19/09/2010 08:58:52

   Δείτε και το βίντεο από την υποδοχή Καραμανλή στο Βελλίδειο...

   h**p://www.youtube.com/watch?v=ZtZ3ut2V5nk

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ nick 19/09/2010 10:31:03

    Οταν αποφασισει να μιλησει εκτιμω οτι καποι θα ψαχνουν τρυπα να κρυφτουν και απο την ΝΔ φυσικα, βεβαιως βεβαιως

 65. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/09/2010 08:36:04

  Εγινε παντως και η πρωτη συγκρουση για την ομιλια.Στη ΝΕΤ επιτεθηκαν κατα του Μηταρακη οι Λαμπρινιδης του ΠΑΣΟΚ και Βαρουφακης καθηγητης Οικονομικων.
  Ο αντιλογος -οταν υπαρχει γιατι γενικα θα προσπαθησουν να μη συζητηθει πολυ - ειναι οτι αυτα δεν γινονται και φυσικα γιατι δεν τα εκανε ο Καραμανλης.
  Προς το παρον παντως θεωρω οτι ηταν καλη για τη συσπειρωση του νεοδημοκρατικου ακροατηριου που εχει απογοητευθει.Να μη ξεχναμε οτι μονο το 33% να συσπειρωσει φθανει το ΠΑΣΟΚ που αποσυσπειρωνεται επισης.
  Ειναι νωρις παντως για αιτημα εκλογων.Η αντιπολιτευση δε ζητα εκλογες οταν ειναι πισω στις δημοσκοπησεις.

  • t avatar
   t @ ψυχραιμια 19/09/2010 09:41:15

   Η ΝΔ δεν ζητά εκλογές γιατί αφήνει τον ΓΑΠ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

   • Enzo avatar
    Enzo @ t 19/09/2010 10:26:22

    ρε φακτορα τι το εκοψες το σχολιο?

   • akatanomastos avatar
    akatanomastos @ t 19/09/2010 10:30:40

    Δεν ζητα εκλογες γιατι αυτη τη στιγμη η ΝΔ δεν εναι ετοιμη 9-10 μηνες μετα απο τη συντριβη της!!!
    Οσο για τον ΓΑΠ φιλε μου δεν βγαζει κανενα καστανο απο τη φωτια απο το χειροτερο παμε στο χειριστο!!!
    Οσο για χθες τον Σαμαρα τον βρηκα πολυ ανεβασμενο απο αλλες ομιλιες του μου αρεσε πολυ και κυριως το περιεχομενο αυτων που ελεγε!!Τεκμηριωμενος και με επιχειρηματα αλλα και σχεδιο διεξοδου απαντηση σε αυτους που λενε οτι δεν υπαρχει το εναλλακτικο αυτη τη στιγμη στο πολιτικο σκηνικο!!!
    Περαστικα στους διαφωνουντες.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ t 19/09/2010 10:34:13

    @ akatanomastos
    Πολιτικα σωστη εκτιμηση...και να μην ξεχναμε πως δεν εκβιαζεται η ανθρωπινη θεληση.

 66. tzager avatar
  tzager 19/09/2010 08:36:14

  Καλή και δυναμική εμφάνιση από τον Πρόεδρο της ΝΔ. Φυσικά αυτό ισχύει για αυτούς που ήταν παρόντες στο Βελίδειο και αυτούς που την παρακολούθησαν ζωντανά από τη ΝΕΤ.

  Σίγουρα συσπειρώνει το κομματικό ακροατήριο και ενδυναμώνει τουλάχιστον τις κομματικές υποψηφιότητες Ψωμιάδη και Γκιουλέκα σε τοπικό επίπεδο.

  Ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχει συνέχεια στην προώθηση της εναλλακτικής πρότασης της ΝΔ και φυσικά όλα θα κριθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

 67. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 19/09/2010 10:40:49

  Eξαιρετική ομιλία πολύ υψηλού επιπέδου. Η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης θα έχουν καταλάβει με τι έχουν να κάνουν.

 68. lewnidas avatar
  lewnidas 19/09/2010 10:43:27

  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ.

 69. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 19/09/2010 10:59:00

  @ akatanomastos....μπορεί να έπεισε το κομματικό ακροατήριο της ΝΔ, αλλά αυτό δεν φτάνει...πρέπει να πείσει και πολίτες που είτε απομακρύνθηκαν από την ΝΔ, είτε δεν την έχουν ποτέ προσεγγίσει - τώρα μάλιστα που υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και δυσφορία, για τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, ακόμα και στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
  Και αυτό είναι το στοίχημα για τον κύριο Σαμαρά.
  Να καταφέρει να κερδίσει τους πολίτες συνολικά.
  Βέβαια η μετατόπιση της ΝΔ όλο και πιο δεξιά, δεν θα φέρει - κατά την γνώμη μου - το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την διείσδυση σε κατηγορίες πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στο "κέντρο" ή που ασχολούνται αρκετά ή λίγο με την πολιτική ή που δεν έχουν καμιά σχέση με τα
  κόμματα - και αυτό είναι κρίσιμος παράγοντας για κάθε εκλογική αναμέτρηση.

  Οι περισσότεροι εδώ μέσα χαίρονται με την ομιλία του κυρίου Σαμαρά, την θεωρούν σημείο αντεπίθεσης, την εκθειάζουν, πανηγυρίζουν....κάποιος μάλιστα έγραψε ότι από χθες η χώρα απέκτησε ισχυρή
  αντιπολίτευση(!!!!!)......ασφαλώς και αυτή η εμφάνιση του κυρίου Σαμαρά συσπείρωσε τον κόσμο της ΝΔ και ασφαλώς αυτός έκανε μια πολύ καλή ομιλία...αλλά αυτό δεν φτάνει.....οι πολίτες ως τώρα δεν είχαν και την καλύτερη γνώμη για την ΝΔ.....είτε λόγω της διακυβέρνησης του κυρίου Καραμανλή, είτε λόγω του γεγονότος ότι η ΝΔ τους τελευταίους μήνες ήταν απούσα....δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η ΝΔ ως τώρα βολόδερνε δημοσκοπικά στο 21% αρκετές μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ, ούτε που σε αρκετές δημοσκοπήσεις οι πολίτες έκριναν την ΝΔ τόσο καλή και αξιόπιστη αντιπολίτευση όσο και το ΛΑ.Ο.Σ!!!!!
  Για να μην πω που ήταν οι πολίτες πιο δυσαρεστημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά από την κυβέρνηση!!!!!!
  Μια ομιλία, όσο καλή και να είναι, δεν αποτελεί σταθμό στην πολιτική ζωή της χώρας.
  Απλώς μια πολύ καλή εκκίνηση.
  Η συνέχεια είναι που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

  • akatanomastos avatar
   akatanomastos @ δαιμονάκι 19/09/2010 16:39:14

   Δεν θα διαφωνησω μαζι σου οτι με μια ομιλια αλλαξαν ολα!!
   Αλλα ολα εχουν και μια αρχη και ενα τελος!!
   Η αρχη του Σαμαρα εγινε με το σχεδιο που προβαλε τον Ιουνιο και που κανεις απο τα ΜΜΕ δεν επαιξε ουτε αναπαρηγαγε!! Παρ'ολα αυτα πρεπει να σημειωσουμε οτι ειναι μια ομιλια χωρις υποσχεσεις του στυλ "λεφτα υπαρχουν" μια ομιλια που μετα απο πολυ καιρο σου δινει καποια ελπιδα οτι κατι διαφορετικο αυτη τη στιγμη ζυμωνεται στο πολιτικο σκηνικο!!Δεν θα συμφωνησω μαζι σου οτι παει ολο και πιο δεξια αν φανταστεις οτι κυριως αξονας ειναι ο πολιτης και ο εργαζομενος και οι επιχειρησεις!!!
   Τωρα το ΛΑ.Ο.Σ αν το θεωρει ο λαος αξιοπιστη λυση οσο και τη Ν.Δ. τι να πω ε τοτε ειμαστε ακομα ζωα το ετος 2010!!
   Ημουν απο τους ανθρωπους που δεν ψηφισε και ουτε πιστευε τον Σαμαρα και ειχα πειστει να μην την στηριξω ξανα τη Ν.Δ. αλλα εχω δει πολυ μεγαλη βελτιωση και εχει αρχισει να εξελισεται στην αξιωματικη αντιπολιτευση που χρειαζεται αυτη τη στιγμη η χωρα με προτασεις εκει που διαφωνει και με συνεναιση εκει που πρεπει και ειναι σωστο!!Οσο για τις δημοσκοπησεις ειναι ακομα νωρις δεν χρειαζεται να γινει τιποτα το βεβιασμενο μολις και ο ελληνικος λαος καταλαβει αυτα που λεει, διοτι σημερα μιλησε πολυ επιστημονικα και αμφιβαλλω αν στην αρχη της ομιλιας του τον καταλαβε ο απλος λαος, θα δεις οτι η πλαστιγγα θα γυρει προς το μερος της Ν.Δ. ακομα και γω κραταω τις επιφυλαξεις μου αλλα ηταν καιρος και ο Σαμαρας να ανεβει στο προσκηνιο!!
   Αυτη τη στιγμη κανενα κομμα δεν εχει προτασεις οπως η Ν.Δ. μην το ξεχναμε αυτο και το ΠΑ.ΣΟΚ. δεν ειχε δεν εχει και ουτε θα εχει καποιο σχεδιο διακυβερνησης!!!Γι'αυτο οσο και να θελω να πιστεψω τον ΓΑΠ και πιστεψε με προσπαθησα εκει που λενε το ενα κανουν κατι αλλο και ετσι η εμπιστοσυνη παει για κλαμματα!!

 70. Enzo avatar
  Enzo 19/09/2010 11:05:10

  ρε παιδια τι ξεβρακωμα ηταν αυτο στην αρχη της συνεντευξης?
  παιδια ερχεται σαν οδοστρωτηρας

  • nick avatar
   nick @ Enzo 19/09/2010 11:07:14

   Όντως, εκπληκτικό ξεκίνημα... Έξυπνο το βίντεο, σαφές το μήνυμα: Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία με πολιτική εξαπάτηση.

 71. vassilis avatar
  vassilis 19/09/2010 11:07:19

  Θα πω και εγω μια και μοναδικη αληθεια.Κυριοι ειστε ιδιοι και υπηρετειτε τα ιδια συμφεροντα.Καμια διαφορα αναμεσα στον Γιωργο και στον Αντωνη ανεξαρτητως του περιτυλιγματος.Το ιδιο δε παιγνιδι εις βαρος του λαου παιζουν και τα μικροτερα κοματα.

  • nick avatar
   nick @ vassilis 19/09/2010 11:15:20

   Επειδή φαίνεται ότι μάλλον δεν το έχεις καταλάβει, τo ΔΝΤ ο Γιώργος στο έφερε, όχι και οι δύο. Αφού σου φταίνε και οι δύο όμως, πάρε το το Γιώργο σου, το ΔΝΤ σου και χαλάρωσε...

 72. Ιωαννης Ενατος avatar
  Ιωαννης Ενατος 19/09/2010 11:11:26

  Φοβερο βιντεακι!! Επιτελους!

 73. nick avatar
  nick 19/09/2010 11:18:24

  Παιδιά το ALTER δε δείχνει Σαμαρά. Αίσχος...

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ nick 19/09/2010 11:36:13

   Αλτερ!!! μαλλον ειναι το αλτερ-ego του ΓΑΠ
   να δουμε πως θα δικαιολογηθουν

 74. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 19/09/2010 11:34:23

  Ούτε μια φράση για το Σαμαρά δεν έχουν οι εφημερίδες των νταβατζήδων. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Δεν του έμειναν και πολλες επιλογές του Σαμαρά. Μόνο με το Ιντερνετ μπορεί να περάσει τις απόψεις του (που τυγχάνει να είναι και δικές μας)

 75. καινός avatar
  καινός 19/09/2010 11:36:10

  Παρακολούθησα όλη την ομιλία του από την ΝΕΤ.

  Δύο πράγματα ξεχώρισα...


  1ον: Την αναφορά σε παρατρεχάμενους, παπαγαλάκια και εξαπτέρυγα (η οποία ΚΑΤΑχειροκροτήθηκε από το κοινό)


  2ον: Οτι οι νεαρές κοπέλες της ΝΔ είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ομορφότερες από αυτές του παSSοκ. Μερικές φορές, η κάμερα έφευγε από τον ΑΣ και έδειχνε όμορφες παρουσίες, πραγματικά χαιρόσουν να τις βλεπεις! Να σημειώσω οτι και του ΓΠΑΠ την ομιλία είδα, αλλά όμορφες πουθενά...

 76. adrianou kostas avatar
  adrianou kostas 19/09/2010 11:43:40

  Εξαιρετική ομιλία, εάν εφαρμοσθούν στην πράξη όλα όσα ειπώθηκαν. Η ανάγκη να φύγουμε από το μνημόνιο είναι άμεση. Εάν μου επιτρέπεται, προτείνω κάποια άλλη εκδοχή στο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2188.aspx . Αν ενοχλεί, δεν έχω πρόβλημα να σβηστεί. Πιστεύω όμως ότι όλοι και όλα χρειάζονται, αν θέλουμε πραγματικά να τα καταφέρουμε.

 77. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 19/09/2010 12:15:58

  Ειπαμε να κυκλοφορουν παπαγαλακια στα ΜΜΕ, αλλα σημερα προκειται περι επιδρομης.

  Παπαγαλακια σαν αυτα...τρομοκρατουσαν και τρομοκρατουν.
  h**p://www.youtube.com/watch?v=M0jqcVm3Zdk

 78. nick avatar
  nick 19/09/2010 12:19:06

  Παιδια παρακολουθητε την πανωλεθρια και το τελειο ξεβρακωμα των Πασοκοδημοσιογραφων που κανει ο Σαμαρας στην καλυτερη συνεντευξη του???
  Νομιζω οτι για πρωτη φορα ειναι εκπληκτικος!!!

 79. Νικόλαος Μ. avatar
  Νικόλαος Μ. 19/09/2010 12:25:34

  Τι γίνεται; Είχε τις ερωτήσεις και απαντάει έτσι; Πόσο μέρα με τη νύχτα μπορεί να είναι με το gap...

 80. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/09/2010 12:51:15

  Ασύλληπτο, αδιανόητο! Εθνικός ηγέτης!

 81. mitikas avatar
  mitikas 19/09/2010 12:54:45

  Επιτέλους, χωρίς μοντάζ και σχόλια,ο Αντωης Σαμαράς μεταδίδει το μήνυμά του στους Έλληνες...

 82. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 19/09/2010 12:55:22

  Ότι έχει να πει το ΠΑΣΟΚ είναι γραμμένο στο Μνημόνιο! Τέλος.

 83. 11888 avatar
  11888 19/09/2010 12:59:23

  Αν μπορει καποιος να την αναρτησει μετα θα του ειμαι ευγνωμων.Το κουμπι on/off της tv μου προκαλει κυματα ηλεκτροσοκ και αποφευγω να το ακουμπησω.

 84. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 19/09/2010 13:06:25

  όποιος μπορεί ας ανεβάσει την συνέντευξη να την δούμε και εμείς οι ξενιτεμένοι..

  • Μελινα avatar
   Μελινα @ perifanos deksios 19/09/2010 13:36:58

   Η συνεντευξη υπάρχει σε real time στο site της Ν.Δ.

 85. sic et non avatar
  sic et non 19/09/2010 13:06:55

  Πως το είπε το άλλο......εγώ είμαι υπεύθυνος...δεν είμαι Παπανδρέου!!!!!!!

  • sic et non avatar
   sic et non @ sic et non 19/09/2010 13:08:55

   Άξιος Αντώνη ..χίλια μπράβο.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ sic et non 19/09/2010 13:17:42

   και σωστα το ειπε...οι εκλογες δεν ειναι παιχνιδι για να τις κανεις οποτε δεν εχεις με τι αλλο να ασχοληθεις

  • lewnidas avatar
   lewnidas @ sic et non 19/09/2010 13:24:04

   ατακα!!! που θα μεινει

 86. παραέλληνας avatar
  παραέλληνας 19/09/2010 13:11:29

  νομίζω πως για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση ο πρωθυπουργός είναι τόσο φανερά κατώτερος από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ παραέλληνας 19/09/2010 13:12:39

   αν από καμιά σπόντα της μοίρας ο Σαμαράς ήταν πρόεδρος του πασόκ, θα κυβερνούσε για είκοσι χρόνια.

   • παραέλληνας avatar
    παραέλληνας @ παραέλληνας 19/09/2010 13:13:20

    σερί.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ παραέλληνας 19/09/2010 13:37:06

    Και ως αρχηγός της ΝΔ, πάλι τόσο θα κυβερνήσει. Γερός να είναι μόνον.

 87. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 19/09/2010 13:16:02

  Η προβοκατσια Πελεκη επεσε στο κενο!!!

  Η σημερινη συνευτεξη πρεπει να ειναι ενας οδηγος για τα στελεχη και τους ψηφοφορους της ΝΔ.
  Πανω απο ολα πρεπει να ειναι η προστασια της εθνικης και κοινωνικης αξιοπρεπειας.
  Μονον οταν η κοινωνια μαχεται για την αξιοπρεπεια της και εχει αισθηση της αιδους και της νεμεσης θα μπορεσει να ξεπερασει με επιτυχια οποια εμποδια ορθωνονται μπροστα της

  • akatanomastos avatar
   akatanomastos @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 19/09/2010 16:41:21

   Συμφωνω!!!!Μαζι σου!!
   Αν και η Πελεκη σημερα σε μια εφημεριδα λεει οτι το Βατοπαιδι δεν ειναι σκανδαλο!!!
   Αμφιβαλλω αν οι Ελληνες γνωριζουν ακριβως τι εχει γινει παντως σημερα ο Σαμαρας εδωσε ενα πολυ καλο παραδειγμα για το τι εγινε!!!

 88. Alex avatar
  Alex 19/09/2010 13:21:10

  Ερχεται η σειρα το Factora να ρωτησει!!!!!!!!!!!!

  • lewnidas avatar
   lewnidas @ Alex 19/09/2010 13:25:25

   ελα ρε φακτορα!! φατσουλα ειναι.ευκολη η ερωτησουλα πασα!!

 89. stamatinix avatar
  stamatinix 19/09/2010 13:23:25

  Ο Πλάτων έλεγε: "Αν οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν και οι φιλόσοφοι βασιλέψουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί"
  O Πλάτων πιστεύω ότι ήθελε να πει πως όταν έρθει η εξουσία σε αυτούς που σκέφτονται, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι άνθρωποι.
  Και είναι απόλυτος σε αυτό και τούτο γιατί εμείς οι άνθρωποι έχουμε πολλούς τρόπους να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα.

  Ο κ. Σαμαράς, χθες στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, έδειξε ότι ανήκει στην κατηγόρια των πολιτικών που σκέφτονται!

 90. lewnidas avatar
  lewnidas 19/09/2010 13:27:41

  τελικα η ΔΕΘ τινει να γινει η λαιμοτομος για τους 2 τελευταιους πρωθυπουργους. ακομα και η ΥΕΝΕΔ-ΜΕΓΚΑ το εχει γυρισει ποιανοντας σφιγμο.

  η καλητερη, γνησια, αληθινη εμφανιση αρχηγου μεγαλου κομματος απο την μεταπολιτευση και μετα.

 91. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/09/2010 13:30:39

  Η μόνη ερώτηση που τα βρήκε μπαστούνια και απάντησε αλλά αντ' άλλων ήταν αυτή του antinews!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Επώνυμος 19/09/2010 20:55:58

   Μέσα από την απάντηση στον κ. Ζήση του antinews, είδα ένα σύγχρονο πατέρα και πολιτικό, ο οποίος, με λόγο μεστό, ειλικρινή, χωρίς ωραιοποιήσεις, υπερβολές και χρυσωμένα χάπια, «συνέπλευσε», ενθάρρυνε, «μοιράστηκε» την αγωνία του νέου άνδρα που έθεσε το ερώτημα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ η Dimi 20/09/2010 09:30:31

    συμφωνώ μαζί σου: η ερώτηση ήταν η πιό δύσκολη που του υποβλήθηκε (αλλίμονο, για το antinews πρόκειται, δεν περίμενα κάτι λιγότερο!) αλλά και η πιό ενδιαφέρουσα πρόκληση που ενδιαφέρει μία τεράστια μερίδα ψηφοφόρων: τους νέους. Η απάντηση δεν περιλαμβάνεται στις συνήθεις πολιτικές ρετσέτες. Κι όμως, τη χειρίστηκε με βαθειά περίσκεψη, έδειξε πως τον πονάει στ'αλήθεια το ζήτημα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ η Dimi 20/09/2010 10:15:02

    αίσχος, Κάγκουρα: τα σεξιστικά στο χώρο που συχνάζετε ο καθένας, όχι εδώ!!

    Σας χαρακτηρίζει απόλυτα ο τρόπος σας.

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 20/09/2010 10:09:00

   Καλά απάντησε.
   Το πρόβλημα με τους νέους ανθρώπους είναι ότι τους έχουν φλομώσει στο ψέμμα, τόσο ώστε το ψέμμα να θεωρείται πλέον εφόδιο κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης! Μέχρι και έδρα σε πανεπιστήμια έχει γίνει με την ψευδεπιγραφή του μάρκετινγκ.
   Ο Σαμαράς έμεινε στην απέξω από έναν μάστορα της λαμογιάς κι αυτό τον κάνει λιγότερο αντιπαθή από τους υπόλοιπους επαγγελματίες της πολιτικής.

 92. ΣΒΕΤΛΑΝΑ avatar
  ΣΒΕΤΛΑΝΑ 19/09/2010 13:34:39

  ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΑΣ !!!! ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΑΣ....
  ΚΟΡΥΦΑΙΟ...
  Όλα τα πληρωμένα ΜΜΕ έχουν λουφάξει...
  Καλή αντάμωση "σύντροφοι"
  Αυτός είναι ο Αντώνης που τον στερήσανε από την Ελλάδα για 17 χρόνια!

 93. η Dimi avatar
  η Dimi 19/09/2010 13:46:53

  «Η Ελπίδα είναι Μήτρα» ~Αντώνης Σαμαράς 19/9/2010 μ.Χ.

  *
  «Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει» ~Ηράκλειτος 544-684 π.Χ.

  Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις

  • Φυγόκεντρος avatar
   Φυγόκεντρος @ η Dimi 19/09/2010 13:48:09

   Ανθρωποκεντρικός! Είναι φανερή η ικανότητα του Αντώνη να εστιάζει στους ανθρώπους και τις δυνάμεις τους, κρίνοντας από τον τρόπο που αναφέρεται στους συνεργάτες του.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Φυγόκεντρος 19/09/2010 14:15:00

    Ανθρωποκεντρική Πολιτική Προσέγγιση =

    Προστιθέμενη Αξία στην Ποιοτική Ανθρώπινη Εξυπηρέτηση των Πολιτών
    (The Anthropocentric Approach to Citizens Value-Adding Quality Service)

    (όπου ο επαχθής κρατισμός σε κάθε περίπτωση εκλείπει)

  • athamas avatar
   athamas @ η Dimi 19/09/2010 13:57:49

   Πάλι καλά που υπάρχεις και σύ Dimi και μας θυμίζεις και κάτι απ την σοφία την προγόνων μας!
   Σ' ευχαριστούμε!

   btw ο Αντώνης ζωγράφιζε με τον λόγο του και έγραφε μέλλον στις καρδιές των Ελλήνων.
   Τών Ελλήνων και όχι των μισελλήνων για να εξηγούμαι.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ athamas 19/09/2010 14:19:38

    @athamas

    «Eγώ είμαι υπεύθυνος. Δεν είμαι Παπανδρέου» ~Αντώνης Σαμαράς

    *
    «Multum, non multa» ~Λατινική ρήση

    Πολύ, όχι πολλά.

   • Γλίτσας avatar
    Γλίτσας @ athamas 19/09/2010 21:06:42

    Ένας ο Πλάτωνας και μία η Dimi μας.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ athamas 19/09/2010 22:42:22

    @ Γλίτσας Δεν χρειάζονται οι υπερβολές

 94. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 19/09/2010 14:10:09

  Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν σηκώνουν το χέρι τους για να βοηθήσουν αυτόν που δέχεται ερωτήσεις να καταλάβει που βρίσκονται στο χώρο?
  Μήπως νομίζουν ότι ακούγοντας από τα μεγάφωνα, αντιλαμβάνεται που βρίσκεται η πηγή του ήχου?

 95. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/09/2010 14:10:32

  Λάθος που είπε ίσως για ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όλα τα σκυλιά θα κολλήσουν εκεί.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Επώνυμος 19/09/2010 14:14:03

   Μάλλον το απέκλεισε ως ενδεχόμενο από ότι κατάλαβα εγώ.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Επώνυμος 19/09/2010 14:19:33

   Να ευχεστε να μην φθασουμε στο σημειο να αναζητησουμε κυβερνηση εθνικης ενοτητας. Εαν συμβει αυτο θα εχει προηγηθει καποια σοβαρη καταστροφη

 96. Ηλίας avatar
  Ηλίας 19/09/2010 14:16:43

  Η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ακούει τον Σαμαρά να μιλάει διεξοδικά για τις απόψεις του και τι πραγματικά πρεσβεύει.
  Σημαντικές μέρες η χθεσινή και η σημερινή.
  Αντώνη καλή δύναμη στο ιστορικό έργο σου.

 97. Ιωαννης Ενατος avatar
  Ιωαννης Ενατος 19/09/2010 14:27:39

  Επιτελους ενας Ηγετης! Οαση μεσα στη μαυριλα της ξενοκινητης διακυβερνησης! Σ ευχαριστουμε Προεδρε...

 98. Ηλίας avatar
  Ηλίας 19/09/2010 14:30:01

  Factor μια παράκληση. Βρες και ανέβασε τα βίντεο από τη χθεσινή ομιλία και τη σημερινή συνέντευξη τύπου να υπάρχουν στο site.

  • man8os avatar
   man8os @ Ηλίας 19/09/2010 14:35:28

   +φωνω

 99. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 19/09/2010 14:36:56

  Για τη Dimi: Aκόμα μια φορά ξεχωρίζεις για το επίπεδό σου. Σ'ευχαριστούμε όλοι. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν χρειάζεται όλα τα πληρωμένα και διεφθαρμένα φερέφωνα. Τους αφήνει πίσω του μίλια πολλά και αυτό τους δημιουργεί αίσθημα κατωτερότητας και τους γεμίζει με φθόνο. Τους σφάζει με το γάντι και αυτό πονάει πολύ. Είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Τον χρειάζεται η Ελλάδα μας.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Nίκος Θ. 19/09/2010 20:21:05

   Mr A Samaras is the Leader who Knows the way, Goes the way, and Shows the way!

   Greece's Day is coming soo soon. It's inevitable!

   Onwards and Upwards!

   Νικόλα μου, σ'ευχαριστώ από καρδιάς, γιά τα ζεστά σου λόγια.
   η Dimi

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ η Dimi 19/09/2010 20:28:21

    Σαν τραγούδι των Aerosmith ακούγεται...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Nίκος Θ. 19/09/2010 22:53:09

   Strange Attractor Maybe it sounds but it is NOT

 100. Misha avatar
  Misha 19/09/2010 14:37:22

  Ένα κέρδος για την πατρίδα από τη σημερινή παρουσία τού Σαμαρά είναι η βέβαιη εξαφάνιση του τηλεκόμματος των πατριδοκάπηλων,Καρατζαφύρερ και Σία.
  Θετικός και ο, υπο τον υπαινιγμό του γύψου, χαρακτηρισμός του Μνημονίου ως χουντικού κατασκευάσματος.
  Η αποκάλυψη της γιγαντιαίας απάτης του ΓΑΠ στην αρχή της συνέντευξης ήταν επίσης σημαντική.

  • athamas avatar
   athamas @ Misha 19/09/2010 14:53:55

   «Tα 7 ψέμματα» ήταν πράγματι όλα τα λεφτά.
   Αφού το «μικρό» κανάλι σταμάτησε την απευθείας αναμετάδοση και «πήγε σε άλλο θέμα» δι' ευνοήτους προφανώς

   Η ενότητα επίσης που έγραψε ήταν το «ποιός είπε το...» με τις αναφορές στα λεγόμενα του ΓΑΠ πριν γίνει πρωθυπουργός (τρομάρα του! και δυστυχία μας)

 101. Νικόλαος Μ. avatar
  Νικόλαος Μ. 19/09/2010 14:42:54

  Ποιος ήταν ο Φάκτορας και τι ρώτησε; Μου διέφυγε τελείως...

 102. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 19/09/2010 14:45:28

  Ένα δυνατό μυαλό πάντα ελπίζει, και έχει λόγους να ελπίζει.
  Thomas Carlyle - (Άγγλος συγγραφέας 1795-1888)

 103. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/09/2010 14:49:45

  Μπράβο και στον οικοδεσπότη μας για την επιμονή, το κριτήριό του και την αντοχή του!
  [μπράβο και για τη συμμετοχή του, που ήταν μια απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη, που δημιούργησε Ιντερνετική Υπεραξία].

 104. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 19/09/2010 14:59:42

  Πολύ καλή η γενική παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ. Εκείνο το 'έγκρυτη εφημερίδα' για την κωλ..φυλλάδα του Χ''λαλάκη τί το ήθελε? Παραείναι ευγενής κάποιες φορές..

 105. arslonga avatar
  arslonga 19/09/2010 15:18:14

  Το Μέγα της Θαλλάτης Κράτος!!!!!!! Τα παίξανε τα πρακτοράκια και τα αμερικανάκια, βλέπω πολύ δουλειά στα ρεπουσο/δραγωνέικα στο εξής για να βγάλουν άκρη. Γιωργάκη μην προσπαθείς, είναι μακριά κολυμπώντας η Αμερική.

 106. Greg avatar
  Greg 19/09/2010 15:57:18

  Καλή η ομιλία, αλλά τί σημαινει η τοποθέτησή του εναντίον των πρόωρων εκλογών; Που θα βύθιζαν τη χώρα σε "ανώφελη περιδίνηση"; Ότι συμφωνεί με την υλοποίηση του μνημονίου!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Greg 19/09/2010 16:33:38

   Οι εκλογες δεν γινονται κεθε 5-6 μηνες. Αυτην την στιγμη ειναι ακαιρες, εξ αλλου εχουμε μπροστα μας αυτες του Νοεμβριου. Ασ αποφασισουμε τοτε...και επεται η συνεχεια

 107. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 19/09/2010 16:05:37

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΤΕΣ & ΣΗΜΕΡΑ ΕΘΑΨΕ ΤΟΝ ΞΥΛΙΝΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Ο ΠΥΧΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΛΛΛΛΛΥ.

 108. nick avatar
  nick 19/09/2010 16:22:07

  Το εισαγωγικό βίντεο που μέσα σε τρία λεπτά ξεμπρόστιασε το ΠΑΣΟΚ και τα ψέμματά του...

  h**p://www.youtube.com/watch?v=wrbNW2K_x1c

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ nick 19/09/2010 16:23:40

   Να το αναπαράγουμε παντού, να μπει σε κάθε Ελληνικό σπίτι..Να δουν οι Έλληνες την απάτη του Παπανδρέου.

  • nick avatar
   nick @ nick 19/09/2010 16:32:34

   Στείλτε το παντού με e-mail, με οποιονδήποτε τρόπο... Δείξτε σε όλους τι πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ, και πείτε σε όλους τι πρεσβεύει ο Α. Σαμαράς.

   Ο Α. Σαμαράς είναι υπεύθυνος, δεν είναι Παπανδρέου...

 109. ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ avatar
  ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 19/09/2010 16:53:07

  ημουν εκει
  η εμφανιση του Σαμαρα ηταν αρχηγικη-πρωθυπουργικη παρα το μικρο χρονικο διαστημα απο την ηττα της ΝΔ
  μιλησε ως μελλον κυβερνητης με πολυ σαφεις προτασεις που λιγοι υποψηφιοι πρωθυπουργοι εχουν ακομα και στις παραμονες των εκλογων
  ειμαι σιγουρη πως πολλοι εχασαν τον υπνο τους
  στην σημερινη συνεντευξη τυπου, τους ταπωσε ολους γιατι πανω απο ολα προβαλει αυτα που συζητουμε ολοι μεταξυ μας
  θα βγει νικητης απο αυτη την προσπαθεια, ο χρονος ειναι λιγος ως την τελικη επικρατηση

 110. Enzo avatar
  Enzo 19/09/2010 17:22:02

  σημερα το ΛΑΟΣ τελειωσε και οι προσφυγες ψηφοφοροι του μετα απο τοσα χρονια περιπλανησης ξαναερχονται στο μεγαλο και φιλοξενο σπιτι της ΝΔ!καλως ηλθατε!

 111. rally monkey avatar
  rally monkey 19/09/2010 21:04:45

  καλη παρουσια αλλα η αναντιστοιχια με τα πεπραγμενα των κυβερνωντων κραυγαλεα
  διεγνωσε κανεις καποια δριμυτητα η εστω κατα μετωπο επιθεση?
  στον Παπανδρεου ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ - γιατι αγνωστο

 112. zame avatar
  zame 20/09/2010 09:45:07

  επιτέλους & μια ακτίνα εξ-ορθολογικής ελπίδας.....μέσα στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα ...αλλά και του φοβικού κλίματος που συντηρεί με οποιοδήποτε τροπο...οι ποιο ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ σε επικίνδυνο βαθμό... κυβέρνηση μας..
  Μακάρι να γινότανε με όσο το δυνατον συνοπτικότερες διαδικασίες η ποθητή αλλαγή...

 113. ΑκυΡος avatar
  ΑκυΡος 20/09/2010 22:09:56

  Ενα ακόμα ψέμα που θα πρέπει να συμπεριλάβει ο Αντώνης Σαμαράς, στις επομενες ομιλίες του!

  Κατέρρευσε ο μύθος περί υπέρογκων εξοπλιστικών δαπανών!

  Του Μάνου Ηλιάδη

  Εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή» της 11ης Σεπτεμβριου 2010

  Χωρίς να σπάσει η παράδοση της πλήρους απραξίας τον Αύγουστο, ο μήνας αυτός απεδείχθη τελικά άκρως αποκαλυπτικός για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των εξοπλισμών, χάρη σε δύο ερωτήσεις της αντιπολιτεύσεως.

  Στην πρώτη από αυτές, που υπεβλήθη από το κόμμα της μείζονος αντιπολιτεύσεως (βλ. «ΚτΕ» 21 Αυγούστου), έγιναν ορατές πλέον η πλήρης έλλειψη σχεδιασμού και η αδυναμία διαμορφώσεως συγκεκριμένης πολιτικής στον τομέα των εξοπλισμών, με την αδυναμία του ΥΠΕΘΑ να φτάνει στο σημείο να μην μπορεί καν να υλοποιήσει την προβλεπόμενη από τον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό επικαιροποίηση του τελευταίου έτους του ΕΜΠΑΕ 2006-2010 (το έτος αυτό λήγει ήδη) και τη σύνταξη του ΕΜΠΑΕ 2011-2015 (η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Ιουλίου 2009!).

  Στη δεύτερη, που υπεβλήθη τον περασμένο Ιούλιο από δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ, είχαμε κάτι ακόμη καλύτερο, το οποίο προέκυψε από την απάντηση που εδόθη σε αυτήν από το ΥΠΕΘΑ στις 20 Αυγούστου:

  Την πλήρη κατάρρευση του μύθου περί των δήθεν υπέρογκων εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδας, ο οποίος, με αφετηρία τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε να επικρατήσει πλήρως σε ολόκληρο το φάσμα του -μονίμως κακώς πληροφορημένου, για να μην πούμε άσχετου- πολιτικού κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της άμυνας της χώρας.

  Με την εξαίρεση μίας μικρής τεχνικής ανακρίβειας (σ.σ.: ότι το ΕΜΠΑΕ 2011-2015 αντικατέστησε το ΕΜΠΑΕ 2006-2010), η ερώτηση που περιείχε επτά συνολικά υποερωτήματα ήταν έξυπνα διατυπωμένη, με την απάντηση που εδόθη στο πρώτο ερώτημα, που ζητούσε να απαντήσει ο ΥΕΘΑ

  «Τι ποσά δαπανήθηκαν για νέους εξοπλισμούς (όχι για πληρωμές παλαιότερων) κατά την περίοδο 2006- 2010», να διαλύει πλήρως τον μύθο των υποτιθέμενων υπέρογκων δαπανών για εξοπλισμούς.

  Και ιδού, για του λόγου το αληθές, η εικόνα που προέκυψε από την απάντηση του ΥΠΕΘΑ, για τις συμβάσεις που υπεγράφησαν από τη ΓΔΑΕΕ για νέα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο 2006-2010 (περίοδο που καλύπτεται από το τρέχον ΕΜΠΑΕ, με υποτιθέμενο συνολικό ύψος περίπου 11,5 δισ. ευρώ):

  Έτος 2006: 206.349.806 ευρώ

  Έτος 2007: 275.290.756 ευρώ

  Έτος 2008: 381.036.170 ευρώ

  Έτος 2009: 56.729.487 ευρώ

  Έτος 2010: 43.472.340 ευρώ.

  Αρνητικό ρεκόρ

  Ένα σύνολο, δηλαδή, 962 εκατ. ευρώ σε μία ολόκληρη πενταετία, το οποίο αποτελεί ιστορικό ρεκόρ (προς τα κάτω) από τη Μεταπολίτευση και μετά (για να μην πάμε ακόμη πιο πίσω), με το έτος-ρεκόρ των χαμηλό­τερων εξοπλιστικών δαπανών -τα 43,4 εκατ. ευρώ (!) του 2010- να συμπίπτει με το πρώτο έτος της υπουργίας του ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλου. Και αυτά τα πραγματικά γελοία ποσά (ακόμη και για χώρα με τις οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας, αλλά και τις υπαρκτές απειλές που αντιμετωπίζει), θεωρούνται από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος της χώρας ότι είναι «υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες», με τον αρμόδιο υπουργό να αφήνει αυτό το επιζήμιο για την άμυνα της χώρας κλίμα να διαιωνίζεται, αντί να σπεύσει από την αρχή να ξεκαθαρίσει την πραγματική κατάσταση.

  Πρόκειται για τους ίδιους πολιτικούς που, όταν είναι στην αντιπολίτευση, κατηγορούν τους αντιπάλους τους ότι οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν βόλτες στη Ραφήνα (χαμένος κόπος, έτσι κι αλλιώς, γιατί ο προηγού­μενος πρωθυπουργός, απασχολημένος με τα video games του, ούτε που έπαιρνε χαμπάρι) και όταν έρχονται στην κυβέρνηση κατηγορούνται από τους προηγούμενους ότι τα Τουρκικά πολεμικά κάνουν βόλτες έξω από την Εύβοια, τόπο καταγωγής, αν θυμόμαστε καλά, του νυν ΥΕΘΑ. Ο τελευταίος, βέβαια, τα βλέπει, αλλά διατηρεί τη γνωστή «στρατηγική ψυχραιμία» του, αλλά μάλλον όχι και ο πρωθυπουργός του, γιατί ο μόνος τρόπος να τα δει (λόγω του μικρού χρόνου που παραμένει στην Ελλάδα) είναι να... τρακάρει με το κανό του πάνω σε καμιά τουρκική φρεγάτα.

  Για τον γνωστό φορέα της Αριστεράς, με τη δυσανάλογη -σε σχέση με τα εκλογικά του ποσοστά- ιδεολογική επιρροή σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα της χώρας, δεν μπορεί να γίνει λόγος, γιατί οι απόψεις του περί εθνικής ασφάλειας και τρόπου αντιμετωπίσεως των ταπεινωτικών πλέον τουρκικών προκλήσεων περιλαμβάνουν από το να στείλουμε απέναντι Έλληνες καλλιτέχνες για μερικές συναυλίες, ή και κανένα εξώδικο (όταν το παρακάνουν οι Τούρκοι), μείωση της θητείας μέχρι εκπληρώσεως της υποχρεώσεως αυτής διά αλληλογραφίας και άλλα εξίσου σοβαρά.

  «Ασύμφορη» σύγκριση

  Το γεγονός, βέβαια, των συνεχώς κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων (που φυσικά δημιουργούν τετελεσμένα) δεν προκαλεί έκπληξη, αν αναλογισθεί κανείς ότι το ποσό των δικών μας εξοπλιστικών δαπανών (962 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια) αντιστοιχεί ακριβώς με το 25% του ποσού που δαπανούν οι Τούρκοι για εξοπλισμούς όχι σε πέντε, αλλά σε έναν μόνο χρόνο! (άνω των 4 δισ. δολ. ετησίως, σύμφωνα με επανειλημμένες δηλώσεις των αρμόδιων Τούρκων υπουργών).

  Σημ.: Για όσους βρίσκουν υπερβολικά υψηλό το ποσό των 381 εκατ. ευρώ του 2008, υπενθυμίζεται ότι το έτος αυτό υπεγράφη η οption για δύο ακόμη ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων Super Vita, ύψους 299 εκατ. ευρώ, μία απόφαση που -κατά την άποψή μας- ελήφθη περισσότερο για να διασωθούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και οι θέσεις εργασίας τον εκεί εργαζομένων (ορθώς βέβαια), παρά από ενδιαφέρον για την οπωσδήποτε αναγκαία ενίσχυση του Π.Ν.

  Θεωρούμενες από μία άλλη οπτική, αυτήν της γνωστής μεθόδου της Αριστεράς της ψυχροπολεμικής περιόδου να «μεταφράζει» το κόστος ενός F-16 σε 2-3 νοσοκομεία ή 15-20 σχολεία, θα μπορούσε να δώσει κανείς ως μέσο συγκρίσεως του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την άμυνα τα εξής ανάλογα παραδείγματα: Οι εξοπλισμοί μίας ολόκληρης πενταετίας αντιστοιχούν με κάτι λιγότερο από το φέσι που μας φοράει -κάθε χρόνο- ο ΟΣΕ, λόγω της πλήρους αδιαφορίας όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, ενώ οι εξοπλιστικές δαπάνες, π.χ. του 2006 (206 εκατ. ευρώ), αντιστοιχούν με τα ελλείμματα που δημιουργούν οι δύο μεγάλες κρατικές αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΣ και ΕΑΒ (που έχουν αφεθεί να βολοδέρνουν λόγω παντελούς ελλείψεως πολιτικής για την αμυντική βιομηχανία), ή με τις δανειακές ανάγκες για το 2010, π.χ., της ΕΘΕΛ (277 εκατ. ευ­ρώ) που αντιστοιχούν με τις αμέσως υ­ψηλότερες (μετά από αυτές του 2008) εξοπλιστικές δαπάνες του έτους 2007, που είναι 275 εκατ. ευρώ.

  Όσο για τα 56,7 εκατ. των εξοπλισμών του 2009 ή των 43,4 εκατ. του 2010, οι αντιστοιχίες μάλλον να έπρεπε να αναζητηθούν στα κονδύλια που δίδονται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

  Η αρχική πρόθεση της στήλης, όταν ξεκίνησε το παρόν σημείωμα, ήταν να εξετάσει σοβαρά την κατάσταση στον τομέα των εξοπλισμών, γιατί υπάρχουν και άλλες αποκαλυπτικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε η προαναφερθείσα ερώτηση.

  Αλλά όταν άκουσε πρόσφατα τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώνει από τηλεοράσεως ότι, αν δεν τα καταφέρει να συγκεντρώσει τα έσοδα που προσδοκά μέχρι το τέλος του 2010, θα αναγκαστεί να περικόψει κι άλλο τις... εξοπλιστικές δαπάνες, το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ήταν αυτό που βλέπετε σήμερα.

  Τα υπόλοιπα σύντομα, μόλις συνέλθουμε δηλαδή από τα γέλια που, σίγουρα, είναι προτιμότερα από τα κλάματα.

  Θυμάστε εκείνη τη σαιξπηρική ρήση που έλεγε

  «Βιάζομαι να γελάσω για να μη με πιάσουν τα κλάματα;».

 114. Γ Καισάριος avatar
  Γ Καισάριος 21/09/2010 08:33:14

  Το μνημονιο ηταν μεν αναγκιαιο, αλλα επισις αναγκαιο ειναι και αυτο

  Λύση χωρίς αναδιοργάνωση του Ελληνικού χρέους δεν είναι λύση

  http://www.market-talk.net/index.php/id/9426

 115. zame avatar
  zame 21/09/2010 20:14:26

  ...τα Μνημονια θυμιζουν Μνημοσυνα...
  Λυση ειναι να ερθουν τα κλεμμενα πισω ...να πανε φυλακη οι κλεφτες.. να εξαφανιστουν κυριολεκτικα οι σπαταλες & να νοικοκυρευτη ΟΛΟ το Δημοσιο..μαζι με τους λειτουργους του..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.