22/01/2011 07:03
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού με την Ζήμενς

Όλη αυτή η συζήτηση για το σκάνδαλο της Siemens έχει ασφαλώς τη σημασία της, είναι ωστόσο και βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης αυτή την περίοδο. Την ώρα δηλαδή που σε όλη την Ευρώπη, τώρα και στις ΗΠΑ, τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έτοιμο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας, χωρίς να αναφέρουν φυσικά τα “κρυφά” της σημεία, στο εσωτερικό της χώρας η Siemens μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων. Και η κυβέρνηση με τη στάση της επιχειρεί να τραβήξει σε μάκρος όλη η διαδικασία για ένα σκάνδαλο που στην ουσία είναι παραγεγραμμένο. Από η στιγμή που οι βασικοί πρωταγωνιστές έχουν φύγει για άλλες πολιτείες και δε μιλάνε, κι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία, παρά μόνο το...μέλι που έγλειψε ο Τσουκάτος τότε μιλάμε για μια υπόθεση – φάντασμα. Και για το λόγο αυτό δεν πρέπει κανείς να πέσει στο δόκανο της αποπροσανατολιστικής πολιτικής που επιχειρείται σκοπίμως.

Το θέμα που μας καίει όλους, και που θα μας καίει για πάρα πολλά χρόνια είναι η οικονομία και η καθημερινότητα κι όχι αν θα αποφασίσει η κυβέρνηση να βάλει κάποιον φυλακή για τα μάτια του κόσμου. Σκεφτείτε, την περίοδο 2012-2014 έχουμε δεσμευτεί να πάρουμε μέτρα 12,5 δισ. ευρώ, όταν ήδη έχουμε ξεζουμίσει τον κόσμο για καμιά 30αριά δισ. ευρώ.

Επίσης, ας προσέξουμε ότι αυτό σενάριο περί ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης και επιμήκυνσης, μπορεί να φαντάζει ως μια κάποια καλή λύση, αλλά έχει και ουρά. Φέρνει νέα μέτρα, νέες δεσμεύσεις, μακροχρόνια οικονομική υποδούλωση και επακόλουθα πολιτική υποτέλεια.

Οι δανειστές μας, το έχουμε ξαναγράψει, δε θα μας δανείσουν ξανά για την ψυχή της μάνας τους. Δεν έγιναν ξαφνικά φιλέλληνες οι Γερμανοί. Θέλουν μια αφενός μιας Ευρωπαϊκή Ενωση στην οποία να είναι απόλυτα κυρίαρχοι και αφετέρου χώρες υποταγμένες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία.

Γι' αυτό η συνεχής ενασχόληση με το σκάνδαλο της Siemens γίνεται εκ του πονηρού. Οποιος παρασυρθεί από το κόλπο της κυβέρνησης και ξεχάσει την ύφεση, τη φτώχεια, την απουσία επενδυτικής στρατηγικής και ανάπτυξης της χώρας, τα ψέμματα της κυβέρνησης, θα έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον κ. Παπανδρέου.

Καλές οι εντυπώσεις για το ποιος θα παραπεμφθεί, αν είναι πράσινο ή γαλάζιο το σκάνδαλο, αν κάποιοι τελειωμένοι πολιτικοί θα γελοιοποιηθούν (διότι μόνο αυτό μπορούν να πάθουν), αλλά προέχει το οικονομικό πρόβλημα. Εκτός κι αν εμείς κοιτάμε το δέντρο και χάσουμε το δάσος.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.