#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτέλους, να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!Το κλίμα είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό μας μέτωπο.

Στη ΝΔ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι διαφωνούν ανοιχτά με τα μέτρα και ακόμα περισσότεροι  εκείνοι που το  ψιθυρίζουν στα κρυφά.

Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος αμφισβητείται  όχι μόνο από τους κορυφαίους, αλλά ακόμα και από μικρομεσαία στελέχη.

Στη ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης έχει εγκλωβιστεί σε μια  τακτική  από την οποία η  διέξοδος μπορεί και να  αποδειχτεί είτε μια καταστροφή ή μια  «Πύρρειος νίκη», στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση.

Κάποια άλλα μικρότερα κόμματα απεργάζονται ακραίες λύσεις με παραιτήσεις βουλευτών.

Και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να λέει «όχι»  σε όλα.

Κάθε μέρα όλο και κάποιος βουλευτής  δηλώνει ότι δεν ψηφίζει τα μέτρα.

Την ίδια ώρα μια ήδη ταλαιπωρημένη και  απογοητευμένη κοινωνία παρακολουθεί ζαλισμένη.

Οι όποιες αχτίδες αισιοδοξίας, εξανεμίστηκαν….

Όμως, και στο εξωτερικό άρχισαν πάλι τα γνωστά σενάρια για περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, για δεσμευμένους λογαριασμούς  και τα άλλα τα γνωστά και χιλιοειπωμένα…

Αυτή η αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον.

Οδηγεί στη φθορά και στην απαξίωση.

Οι διαπραγματεύσεις για τη περίφημη μεγάλη δόση μπαίνουν ήδη στον 6ο μήνα!

Πρέπει να τελειώνουμε για να πάρουμε αποφάσεις.

Άρα, ορθώς, κατά τη γνώμη μου ο Πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι αυτό είναι το πακέτο.

Δεν έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί (και εγώ διαφωνώ στα περισσότερα), αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε αενάως για μέτρα γιατί η οικονομία και η κοινωνία διαλύονται.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα της ευθύνης για όλους.

Αυτά κατάφερε η Κυβέρνηση. Ελάχιστα, λίγα, αρκετά ή πολλά. Αυτά είναι.

Εναπόκειται στην κρίση του κοινοβουλίου (άρα όλων των βουλευτών) να αποφασίσει.

Η μια λύση είναι να ψηφιστεί το πακέτο και να συνεχιστεί ο δύσκολος δρόμος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η άλλη λύση είναι να καταψηφιστούν τα μέτρα και  να καταρρεύσει η κυβέρνηση.

Το τι θα κάνουμε στη δεύτερη περίπτωση το ορίζει το Σύνταγμα, παρέλκει να το εξηγήσουμε.

Επιπροσθέτως, καιρός να μετρήσουμε και τις αντιδράσεις των εταίρων....

Γιατί καλά τα ...καλά λόγια, αλλά με τα λόγια δε χορταίνει κανένας...

ΚΡ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 31/10/2012 07:46:18

  Συνήθως προσπαθώ, με σύνεση και σωφροσύνη, να κρίνω τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Το ίδιο πιστεύω ότι πράττουν, όσοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ή εξασφάλισης των απολύτως αναγκαίων. Δυστυχώς, είμαστε πλέον μειοψηφία.Οι συμπολίτες μας που βιώνουν πλέον την απόλυτη φτώχεια, είναι πάρα πολλοί, για να αποτραπεί η κοινωνική έκρηξη. Ούτε εσύ Κ.Ρ, αλλά ούτε και εγώ θα μπορούσαμε να αποτιμήσουμε με ψυχραιμία και σύνεση τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, αν δεν ήμασταν σε θέση να αγοράσουμε τετράδια στα παιδιά μας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος 31/10/2012 11:34:25

   αγαπητέ Νίκο,
   οι τελευταίες δυο γραμμές σου είναι μαχαίρι και τα λένε όλα....

 2. dexihaf avatar
  dexihaf 31/10/2012 07:48:07

  Πραγματικά, φτάσαμε στο μη παραπέρα και στο φέρτε ότι είναι να φέρετε, να τελειώνουμε. Η αγορά, το έχει πει πολλές φορές - το λένε πολλοί - είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας. Σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε όλοι, έχει στεγνώσει. Ολοι πλέον αναμένουν τα μέτρα, όσο κακά και επώδυνα και αν είναι, θα σηματοδοτησουν την εισροή χρημάτων στην αγορά. Η ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών, σε συνδυασμό με το περιβόητο ΕΣΠΑ (που όλο ακούμε αλλα δε βλέπουμε) και την επιστροφή αυτών που χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες, θα δώσει δίχως άλλο, ώθηση στην αγορά.
  Πρέπει όμως ταυτόχρονα, να βγει ο Σαμαρας και να μιλήσει στο λαό. Να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτά πετύχαμε με τη διαπραγμάτευση, αυτά μας ζητούσαν και τελικά πέρασαν εκείνα. Να ανακτήσει την αξιοπιστία του σε εσωτερικό επίπεδο, να κάνει μια ρελανς επικοινωνιακή και να μην αφήσει τους λαϊκιστες (ακόμη και κυβερνητικούς εταίρους αλλα και - εννοείται, της αντιπολίτευσης) να παίζουν μόνοι τους μπάλα.

  • Παναγιώτης Μπούρας avatar
   Παναγιώτης Μπούρας @ dexihaf 31/10/2012 12:58:30

   Τι ώθηση να δώσει στην αγορά το Ε.Σ.Π.Α και η εξόφληση των πιστωτών του Δημοσίου?Το Ε.Σ.Π.Α είναι ένας μεγάλος μύθος......θα απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του για να γίνουν τέσσερα πέντε μεγάλα έργα και τα ψίχουλα θα τα μοιραστεί η Ελληνική περιφέρεια.Θα γίνουν πλουσιότεροι δυο τρεις άνθρωποι και οι πολλοί δεν θα αντιληφθούν τίποτα.Έτσι θα δείξουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας υψηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α. και όλα μέλι γάλα.....Όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου και να γίνουν τι νομίζεις ότι θα συμβεί?Θα αρχίσει ο κόσμος να ξοδεύει τα χρήματα για να τονωθούν οι τοπικές αγορές?Όχι βέβαια .....θα πάνε κατευθείαν σε υποχρεώσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί και οι οποίες μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν.Αλλά και εκεί να μην πάνε η συντριπτική πλειοψηφία,για να μην πω η απόλυτη πλειοψηφία,θα τα κρατήσει γιατί δεν μπορεί να ξέρει τι της ξημερώνει.Η ''αγορά'' δεν τονώνεται έτσι και ούτε πρόκειται να πετάξει κανένα ελικόπτερο και να αρχίζει να μοιράζει 500ευρα. Ας βρουν λοιπόν έναν τρόπο να βάλουν STOP καταρχήν στην αφαίμαξη του όποιου εισοδήματος εξακολουθεί να έχει ο Έλληνας πολίτης , ας βρουν έναν τρόπο να σταματήσουν οι απολύσεις,ας βρουν έναν τρόπο να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας , ας βρουν έναν τρόπο να προστατεύσουν το συνταξιοδοτικό , ας βρουν έναν τρόπο να δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα , ας βρουν έναν τρόπο να εκμεταλλευτούμε ως χώρα αυτά που έχουμε ,όσα έχουμε τέλος πάντων,ας βρουν έναν τρόπο να δείξουν στον κόσμο την άκρη του τούνελ και ΤΟΤΕ μπορεί να τονωθεί η ''αγορά'' αλλά και πάλι αφού πρώτα περάσει καιρός προκειμένου να βεβαιωθεί ο Έλληνας ότι έχει πάψει να έχει συνεταίρο το κράτος στην τσέπη του.

   • dexihaf avatar
    dexihaf @ Παναγιώτης Μπούρας 31/10/2012 16:01:25

    Παναγιώτη, πρώτα απ' όλα τα λεφτά του ΕΣΠΑ, δεν αφορούν μόνο 4-5 μεγάλα έργα, αλλά πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που περιμένουν πως και πως να κάνουν κάτι με αυτά τα χρήματα, οι περισσότερες, μήπως και "σώσουν την παρτίδα". Αυτό όπως καταλαβαίνεις, θα δημιουργήσει μια κινητικότητα στην αγορά. Αλλά ακόμα και τα μεγάλα έργα, δε θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, δε θα "πέσει" χρήμα στην αγορά? Μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Μαγικές συνταγές, δεν υπάρχουν. Η Ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε πως αλλιώς θα έρθει? Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα χρήματα που οφείλει το κράτος, αν θα φτάσουν ή όχι στην αγορά... Ας τα δώσουν οι τράπεζες και το κράτος και να είσαι σίγουρος ότι θα πάνε και αυτά στην αγορά. Ακόμα και το να μη χάσουν κάποιοι άνθρωποι τη δουλειά τους, κέρδος είναι. Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά προσωπικά έχοντας μια μικρή επιχείρηση 11 ατόμων, να σε ενημερώσω ότι τις τελευταίες, ειδικά, 15 μέρες, δεν "κινείται φύλλο", τόσο εισπρακτικά, όσο και σε νέες δουλειές. Όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει, ποια είναι τα μέτρα, αν θα πέσει η κυβέρνηση, αν θα πάρουμε τα χρήματα. Όλοι στην αναμονή και η αγορά στον "πάγο".

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ dexihaf 31/10/2012 14:40:38

   Ειλικρινά θέλω να καταλάβω τι σημαίνει "η αγορά είναι θέμα ψυχολογίας".Η αγορά είναι θέμα πελατείας και μόνο.Έχει η τσέπη του πελάτη χρήμα;Έχει και η αγορά.Δεν υπάρχει χρήμα;Τέλος η αγορά.Τα πράγματα είναι απλά.Καμιά ανακεφαλαιοποίηση δεν πρόκειται να δώσει ώθηση σε καμία νεκρή αγορά από έλλειψη πελατών που οφείλεται σε έλλειψη ΧΡΗΜΑΤΟΣ.Και δυστυχώς οι εναπομείναντες Έλληνες με διαθέσιμο χρήμα πλην τροφής απαραίτητης ένδυσης και χαρατσιών είναι ελάχιστοι για να ζωντανέψουν την περίφημη αγορά.Όσες αλήθειες και να βγεί να πεί ο πρωθυπουργός.

   • dexihaf avatar
    dexihaf @ ano-kato 31/10/2012 15:49:45

    ano-kato, πως άραγε στοιχειοθετείται η άποψη μου περί “ψυχολογικού προβλήματος” της αγοράς? Είναι απλό φίλοι μου. Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπιχειρηματίες, σίγουρα δεν μπορούν να διαμορφώσουν συνθήκες στην αγορά. Όπως μας “χτυπάνε, χορεύουμε”. Αυτοί που κινούν τα νήματα, είναι οι παραδοσιακά “έχοντες”.Είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι το κράτος, είναι οι τράπεζες, είναι όλοι αυτοί τέλος πάντων που παραδοσιακά κινούν χρήμα. Ας εξετάσουμε τη συμπεριφορά του καθενός… Πρώτα απ’ όλα οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό που εξαρχής είχε φανεί, είναι ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες – και δεν εννοώ μόνο επιπέδου Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Στασινόπουλου και πολλών άλλων σαν αυτούς, αλλά και αρκετά μικρότερων μεγεθών, ικανών όμως να δρομολογούν καταστάσεις – σταμάτησαν αφενός να παίρνουν αφειδώς δάνεια, αφετέρου – και χειρότερα – να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους. Ήταν σχεδόν πάγια τακτική, σχεδόν όλων, όταν έπρεπε, να “βοηθούν” τις εταιρείες τους. Αυτό, από την αρχή κιόλας της κρίσης, φάνηκε ότι αλλάζει. Πόσα βγάζουμε, τόσα μοιράζουμε – οι περισσότεροι βέβαια, έχοντας πάρει πρώτα τον παχυλό μισθό τους… Αυτή η κίνηση, ήταν η πρώτη που δημιούργησε προβλήματα στην αγορά, αλλά όχι μεγάλης έκτασης. Τα μεγαλύτερα προέκυψαν όταν, επειδή μειώνονταν τα κέρδη – όχι ότι είχαν ζημιές, απλά μειώνονταν τα κέρδη – άρχισαν περικοπές μισθών, απολύσεις κ.ο.κ. Οι πρώτοι σοβαροί κλυδωνισμοί δεν άργησαν να προκληθούν. Ξαφνικά, πολλοί εργαζόμενοι, του ιδιωτικού τομέα – εννοείται – είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται έως και να μηδενίζονται. Επίσης, οι ίδιοι επιχειρηματίες, εξέδιδαν υπερβολικά μεταχρονολογημένες επιταγές, με αποτέλεσμα η αγορά να “στεγνώσει” από ρευστό, με τα γνωστά επακόλουθα. “Δεν έχω ρε φίλε, τι να κάνω…”. Βέβαια, τα εξοχικά σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς, τα υπερπολυτελή – λουσάτα σκάφη αναψυχής (έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα) και γενικότερα το life style τους, ουδόλως πειράχθησαν… Αναζητείται μπέσα και φιλότιμο…

    Περισσότερα, για να μην κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας και του χώρου του antinews, στο http://andrianakos.wordpress.com/2012/09/28/%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%B9/

    • ano-kato avatar
     ano-kato @ dexihaf 01/11/2012 00:30:11

     Επιμένω στα απλά που γράφω.Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπιχειρηματίες,είναι αυτοί που διαμορφώνουν την κατάσταση στην αγορά.
     Οι άλλοι οι μεγάλοι είναι ένα μέρος της αγοράς. Στην πόλη που μένω που έσφυζε από ζωή μιας και είναι τουριστικό θέρετρο το 30% των καταστημάτων ΕΚΛΕΙΣΕ τα τελευταία δύο χρόνια.Δουλεύουν μόνο σούπερ μάρκετ,αρτοποιεία, μαγαζιά για παιδικά ρούχα,φαρμακεία,δύο βιβλιοπωλεία,και ένα κατάστημα κινητής που εξυπηρετεί και τον ΟΤΕ.Όλα τα άλλα έκλεισαν.Όχι γιατί δεν μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους από δάνεια που δεν δίνουν οι τράπεζες αλλά γιατί οι πελάτες τους ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ. Δεν έχει ο πολύς κόσμος πια χρήμα(Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπιχειρηματίες δηλαδή).Πάει,στέρεψε, κάηκε το λίπος όλο,έμεινε μόνο το κόκαλο.Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η ψυχολογία.Η μόνη ψυχολογία που δημιουργείται από αυτή την κατάσταση είναι φόβος και αγωνία για το αύριο .Ας πάρουν 25 δις οι τράπεζες.Και ας ανοίξουν τις χρηματοδοτήσεις.Ξέρεις σήμερα πόσα δάνεια είναι κόκκινα γιατί πάρθηκαν πριν τέσσερα πέντε χρόνια η και πιο πίσω ακόμη πριν την κρίση δηλαδή;Και ξέρεις τι δάνεια, νοικοκυρίστικα για αγορά σπιτιού,για επέκταση επιχείρησης, όχι λεφτά πεταμένα σε βλακείες.Να το κάνει τι;Να Ποιός θα πάει λοιπόν σήμερα να πάρει δάνειο;Να το κάνει τι;Να ανοίξει επιχείρηση μικρή,μεγάλη, μεσαία;Να απευθυνθεί σε ποιόν πελάτη στην Ελλάδα;Η θα στηριχτεί μόνο σε εξαγωγές;Από τον εαυτό σου έπειτα δεν το καταλαβαίνεις;Μπορείς να "κινηθείς" οικονομικά σήμερα όπως πριν δύο χρόνια;Και δεν μιλάω για κάρτες και εορτοδάνεια και τέτοια πράγματα. Μιλάω για πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα.Εγώ πάντως και οι κοντινοί σε μένα άνθρωποι δεν μπορούν.Έκοψαν διακοπές,εξόδους,κίνηση με το αυτοκίνητο,την εφημερίδα,το περιοδικό μέχρι και το φαγητό περιόρισαν.Ρίξε μια ματιά γύρω σου και θα δείς το καλύτερο παράδειγμα για όσα γράφω.Τα σπίτια που πωλούνται σε καινούργιες οικοδομές.Κτήρια ολόκληρα κλειστά.Ποιος θα αγοράσει;Πρώτα με τι χρήματα;Και δεύτερον γιατί να τα αγοράσει αν έχει χρήματα για να πληρώνει χαράτσια;Δεν είναι λοιπόν ψυχολογικό το θέμα.Είναι θέμα ΦΤΩΧΕΙΑΣ και ΥΦΕΣΗΣ που ανατροφοδοτεί η μια την άλλη.Αν δεν σπάσει αυτός ο κύκλος τελειώσαμε δυστυχώς.

 3. ΔημήτρηςΚ avatar
  ΔημήτρηςΚ 31/10/2012 07:58:26

  Το τι θα κάνουμε στη δεύτερη περίπτωση ΔΕΝ το ορίζει το Σύνταγμα.

  • ανάκτορο avatar
   ανάκτορο @ ΔημήτρηςΚ 31/10/2012 10:08:47

   Αγαπητέ ΔημήτρηΚ,
   Στη δεύτερη περίπτωση το Σύνταγμα ορίζει σαφέστατα : ΕΚΛΟΓΕΣ. Αυτο φαντάζομαι υποννοεί και ο Κ.Ροδινός.
   Στις τελευταίες εκλογές ο Τσίπρας βάδιζε ολοταχώς προς την πρωθυπουργία.
   Η πορεία του ανεκόπη, δημοκρατικώς, προκειμένου να δοκιμαστεί η Συγκυβέρνηση. Αν αυτή αποτύχει, είναι λογικό αυτή τη φορά να μην ανακοπεί και πάλι η πορεία του Τσίπρα. Και αν μέσα στο 2013 καταλάβουν και οι ΙσπανοΙταλοί ή ακόμα και οι Γερμανοί το αδιέξοδο της δεξιάς πολιτικής της λιτότητας, ίσως να έχουμε Πανευρωπαική ανατροπή και λύση στο πρόβλημα που δεν είναι άλλη απο το τύπωμα χρήματος όπως και στις ΗΠΑ. (ή στάση πληρωμών πανευρωπαικά αν οι Τραπεζίτες επιμένουν να τα ζητάνε όλα).

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ ανάκτορο 31/10/2012 11:35:27

    Με τη διαφορά όμως ότι η Ελλάδα ως τότε θα είναι εκτός ευρώ και θα τυπώνει δραχμές.

    • ανάκτορο avatar
     ανάκτορο @ TARAMAS 31/10/2012 14:33:59

     Και όπως όλοι ομολογούν πλέον (και ο Φρανσουά Μπαηρού παραπλεύρως) μαζί με την Ελλάδα θα είναι και οι Γάλλοι καθώς και όλοι οι υπόλοιποι στη συνέχεια και θα τυπώνει ο καθείς το νόμισμά του.

     • ανάκτορο avatar
      ανάκτορο @ ανάκτορο 31/10/2012 15:05:42

      *Mπαρουέν

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ ανάκτορο 31/10/2012 13:10:08

    ανάκτορο.

    Τό δικό σου ενδιαφέρον αρχίζει καί τελειώνει μέ τόν ερχομό τού Τσίπρα στήν εξουσία.
    Ότι καί νά γίνει από τούς υπόλοιπους γιά σένα είναι κακό, προδοτικό, δοσιλογικό, κ.ο.κ..
    Δέν ξέρω τίς κομματικές σου σχέσεις μέ αυτό τόν πολιτικό χώρο καί άν είσαι απλώς ένας ιδεολογικός υποστηρικτής ή περιμένεις κάποιο βόλεμα λόγω κομματικής ταυτότητας.
    Σέ κάθε περίπτωση, άν η νομισματική πολιτική μιάς χώρας έλυνε τά προβλήματά της δέν θά υπήρχε οικονομική κρίση στόν κόσμο καί δέν θά πεθαίνανε χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα από πείνα. Τά κράτη θά κόβανε χρήμα, όλοι θά καταναλώνανε καί όλοι θά ζούσανε σέ προπαραδεισιακή κατάσταση.
    Μήν επαναληφθεί σέ αυτή τήν χώρα, σέ τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μιά παρόμοια ιστορία, όπως μέ τά λεφτά υπάρχουν τού Γ.Παπανδρέου τού νεώτερου.
    Δέν είμαι μάρτυρας τού Ιεχωβά καί δέν διαβάζω τό περιοδικό τους Σκοπιά, ώστε νά δέχομαι a priori τήν συμπερασματική λογική τής παγκόσμιας ευτυχίας πού ευαγγελίζεται ο κάθε πιστός τού Ιεχωβά Τσίπρας, Λαφαζάνης, Κουράκης καί λοιποί.
    Βαρέθηκα νά διαβάζω καί νά ακούω τήν μαρξιστική Βίβλο καί τίς επεξηγήσεις της.

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ ανάκτορο 31/10/2012 14:24:01

    Ίσως να έχουμε μέσα στο 2013...
    Μάλιστα. Και πως μένουμε στο παιγνίδι μέχρι τότε; Με μονομερή καταγγελία;
    Επίσης ο βαδίζων για πρωθυπουργός , αν θυμάναι καλά , δεν προλάβαινε να μετράει χυλόπιτες όταν μίλαγε για κυβέρνηση της αριστεράς:
    ΚΚΕ: χυλόπιτα και ξεμπρόστιασμα πως κοροιδεύει
    ΔΗΜΑΡ/Πασόκ: χυλόπιτα.

    Μόνο ο Τέρενς και ο Πάνος δεν φτάνει, άσε που ούτε αυτοί θέλουν. Προτιμάνε την εξέδρα.

    • ανάκτορο avatar
     ανάκτορο @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 14:35:14

     Στο παιχνίδι μένουμε θέλουμε δε θέλουμε γιατί κανείς δεν έχει 17 τρίς για πέταμα

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ ανάκτορο 31/10/2012 16:44:12

      Όχι και θέλουμε δεν θέλουμε.
      Με καταψήφιση των μέτρων ΔΕΝ μένουμε και το ξέρετε καλά.

     • ανάκτορο avatar
      ανάκτορο @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 17:18:25

      Καταψήφιση των μέτρων δεν θα γίνει και τό ξέρετε και εσείς πολύ καλά.
      Δήλωση αδυναμίας εφαρμογής τους από την νέα κυβέρνηση (Με δεκτό κάθε έλεγχο απο την ΕΕ για να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές) δεν συνεπάγεται έξοδό μας απο το παιχνίδι, αλλά έναρξη διαπραγματεύσεων που δεν έγιναν πρίν απο τα μνημόνια...

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ ανάκτορο 31/10/2012 18:10:54

      "Aδυναμία εφαρμογής"; Ποιό κόμμα το προτείνει αυτό; Έχετε κάποια πηγή;
      Μα την μονομερή καταγγελία δεν υποστηρίζετε;
      Αλλό αν Δραγασάκης/Σταθάκης την έχουν αποκλείσει...

     • ανάκτορο avatar
      ανάκτορο @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 21:46:51

      Απάντησες μόνος σου.
      Η σύνθεση των απόψεων θα έχει ως κατάληξη τη δήλωση αδυναμίας εφαρμογής των μέτρων.

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ Kώστας ΜΠ 01/11/2012 04:12:56

      A κατάλαβα...
      Κανείς δεν το προτείνει, αλλά ΘΑ γίνει γιατί είναι δική σας εκτίμηση. Ησύχασα...

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ ανάκτορο 31/10/2012 18:17:30

      Και ποιόν έλεγχο από την ευρωπαική ένωση;
      Με αυτά θα παίζουμε με τον πόνο μας σπεκουλάρωντας; Με παραμύθια;
      Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ. Η Τροικα κατά τα 2/3 είναι όργανο της ΕΕ που "θα κάνει έλεγχο" . Οι πλέον στενοί συμμαχοί μας στην Ένωση λένε να τα ψηφίσουμε. Τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Σβόμποντα τον ακούσατε; Για πείτε μας αν πρότεινε να ψηφίσουμε ή όχι τα μέτρα;
      Μα με φαντασιοκοπήματα θα κάνουμε κουβέντα;

     • ανάκτορο avatar
      ανάκτορο @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 21:52:42

      Η ΕΕ δεν έχει κάνει έλεγχο της δυνατότητας εφαρμογής αυτών των μέτρων. Εχει κάνει μόνο έλεγχο της δυνατότητας αποδοχής τους απο την συγκυβέρνηση και ακόμα δεν έχει λάβει οριστική απάντηση. Το τέστ εφαρμογής τους δεν το έχει κάνει. Και την επόμενη φορά δεν είναι βέβαιο οτι θα είναι Τρόικα δεδομένης της τάσης φυγής του ΔΝΤ που παρατηρείται.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 15:14:09

     Άν νομίζουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τα βρούν με τον Τέρενς και τον Πάνο (δεν το πιστεύω, αλλά...), πρέπει να τους έχουν καεί όλες οι φλάντζες.
     Άλλες εικασίες για κυβερνητικό παρτεναίρ τις περιμένω ευπρόσδεκτα - αλλά δεν πιστεύω πιά ότι υπάρχουν κένταυροι και μονόκεροι...

     • noldor avatar
      noldor @ Ο Θείος 31/10/2012 15:41:30

      Εδώ κάποιοι πιστεύανε ότι θα τα βρούνε ο Βενιζέλος με τους κομματικούς του, ο Κουβέλης με τους δικούς του και τους πρώην Πασοκτζήδες και όλοι αυτοί με τα λοιπά της ΝΔ και θα κάνουνε κυβέρνηση μακράς πνοής και θα περάσουνε και δυσβάσταχτα μέτρα, τα τελευταία βεβαίως βεβαίως. Όλοι αυτοί τι έχουν κάψει;

     • ανάκτορο avatar
      ανάκτορο @ Ο Θείος 31/10/2012 17:19:18

      Θείο δεν θα χρειαστεί να τα βρούν. Αρκει η ψήφος ανοχής τους...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ανάκτορο 31/10/2012 20:54:46

      Ποιανού ψήφος σε ποιόν;
      Του Λαφαζάνη στον Τέρενς;

     • ανάκτορο avatar
      ανάκτορο @ Ο Θείος 31/10/2012 21:53:33

      Μην σου κάνει έκπληξη. Ολα παίζονται πλέον...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ανάκτορο 31/10/2012 22:19:28

      Ο Δάσκαλος Γιόντα απευθυνόμενος προς τον Άνακιν Σκάιγουώκερ, στο Συμβούλιο των Τζεντάι:
      "Ο φόβος είναι το μονοπάτι προς την Σκοτεινή Πλευρά. Ο φόβος οδηγεί στην αγωνία, η αγωνία οδηγεί στο μίσος, το μίσος οδηγεί στην δυστυχία. Ψυχανεμίζομαι πολύ φόβο σε σένα."

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ανάκτορο 31/10/2012 20:55:35

      Ζάβαρα κάτρα νέμια, πού 'λεγε ο Μαρκόπουλος

 4. ΔημήτρηςΚ avatar
  ΔημήτρηςΚ 31/10/2012 07:58:26

  Το τι θα κάνουμε στη δεύτερη περίπτωση ΔΕΝ το ορίζει το Σύνταγμα.

 5. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 31/10/2012 08:01:51

  Επί τέλους καί ξύλου (ματσουκίου) κρεμάμενοι μέ τά νιάου νά διπλασιάζονται στίς ταράτσες!

 6. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 31/10/2012 08:25:26

  Αφοριστικά θα έλεγα ότι ¨Και οι κρίνοντες κρίνονται. Καιρός είναι " να μπεί κάθε κατεργάρης στη θέση του" να δουμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος μας. Δυστυχώς το έλλειμα Ηγεσίας το πληρώνει ο Λαός

 7. GO avatar
  GO 31/10/2012 08:52:49

  Την τελευταία στιγμή, διαρρέεται η πληροφορία ότι οι περικοπές των συντάξεων θα είναι ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ των μέχρι χθες γνωστών.
  Κύριε Ροδινέ, καλημέρα σας!

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 31/10/2012 08:54:45

  Το απέραντο φρενοκομείο πρέπει να αλλάξει...Αυτό είναι τελεσίδικο και όποιος λαός και καινωνία δεν μπορεί να το αντιληφθεί τελειώνει.
  Θα τα τινάξουμε όλα στο αέρα για ...επόδομα γάμου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα?
  Εχουμε πάρει διαζύγιο μου φαίνεται με την λογική.. Η εργασία που παρέχει ένας εργαζόμενος και η αντίσοιχη αμοιβή του ,μικρή ή μεγάλη, πρέπει να έχει σχέση με την παραγωγικότητα του και μόνο.
  Το αν είναι παντρεμένος δεν έχει κανένα λόγο να καθορίσει το πόσα λεφτά θα του δίνει ο εργοδότητς του.
  Δηλαδή θα πρέπει να ισχύουν άλλες τιμές στα προιόντα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του πελάτη?
  Το να ενισχύει το κράτος τους παντρεμένους ,όσους έχουν παιδιά κλπ είναι υποχρέωση.Το κράτος όμως, με κάποιο επίδομα ή παροχές κοινωνικές άσχετες με την εργασία τους όχι ο επιχειρηματίας με το ζόρι να κάνει κοινωνική πολιτική.
  Αλλά το φρενοκομείο που φτιάξαμε και θέλουμε απεγνωσμένα να κρατήσουμε ,δίνει συντάξεις σε άγαμες θυγατέρες επειδή δεν παντρεύτηκαν...Τρελλές είναι? Που θα βρούν κακύτερη δουλειά? Για γάμο αναφέρεται το άγαμη όχι για τίποτε άλλο.
  Να αλλάξουμε ...
  Αν δεν μας αλλάξουν με το ζόρι ,δυστυχώς, δεν πρόκειται να αλλάξουμε ποτέ.
  Εκτός απο τους πολιτικούς, ας αναλάβουμε και πολίτες τις ευθύνες μας για το διαζύγιο με την λογική που έχουμε πάρει τόσα χρόνια .
  Οτι πιό παρανοικό υπάρχει σε μια χώρα σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας σε μας υπάρχει και το θεωρούμε κεκτημένο .
  Μέχρι και απερίγρατπος τράγκας θεωρεί κεκτημένο του δικαίωμα να δουλεύει τόσα χρόνια δουλεύοντας τον κόσμο και να παραπονιέται όταν τα φτυσήματα που έριχνε τόσα χρόνια στον αέρα άρχισαν να πέφτουν πάνω του.
  Μας το είπαν απο την αρχή.
  Το πάρτυ τελείωσε. Ακόμη δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.
  Δηλαδή θα πρέπει ο κος Γκιώνης (συγγνώμη αλλά πάλι θα σας φέρω για παραδειγμα) να πληρώνει περισσότερα λεφτά σε κάποιον υπάλληλο του που είναι χειρότερος ,αλλά παντρεμένος ,απο κάποιον καλύτερο του μη παντρεμένο...
  Και να δίνει φόρους στο πρωτοκολοκράτος μας για να δίνει παχυλές συντάξεις σε άγαμες θυγατέρες ,επειδή αυτή την φορά ΄δεν είναι παντρεμένες.
  Και θέλουμε ο κος Γκιώνης να τα θεωρεί όλα αυτά εκτός απο λογικά και δίκαια.
  Δεν πάμε καλά λεβέντες...
  ΄Και να βγαίνει κιόλας στους δρόμους για να τα διεκδικεί...Και απορούν μερικοί γιατί ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρόμους όταν ο δραχμαζάνης αγκαλιά με τον φωτόπουλο καλούν σε επανάσταση.
  Είπαμε ότι είμαστε φρενοκομείο, αλλά υπάρχουν αρκετοί με λογική που έχουν αποκλειστεί μέσα και ελπίζουν κάποτε να τελειώσει η παράνοια .
  Αλλο θέμα το κοινωνικό κράτος των δυτικών κοινωνιών ,της ΕΕ, στην οποία ακόμη δεν ξέρουμε αν πρέπει να ανήκουμε και άλλο το τρελάδικο που φτιάξαμε εμείς, όπου όποιος μπορούσε άρπαζε απο το ταμείο και έφτιαχνε νόμους για να βολεφτεί.
  Και μπορεί τους νόμους να τους έφτιαχναν οι πολιτικοί αλλά τα βολέματα αφορούν τους πολίτες.

  • ανάκτορο avatar
   ανάκτορο @ ορεσείβιος 31/10/2012 17:45:48

   "Αν δεν μας αλλάξουν με το ζόρι ,δυστυχώς, δεν πρόκειται να αλλάξουμε ποτέ."
   Το παραδέχεσαι για τον εαυτό σου πρωτίστως (Θεωρώ το "μας" ειλικρινές) και μετά μας δηλώνεις ορεσείβιος και καθαρό μυαλό?
   Εγώ ως Βαλτινός απο τον κάτω Βάλτο αγαπητέ ορεσίβιε δεν θα επιτρέψω ποτε΄σε κανέναν να με αλλάξει με το ζόρι...
   Για το επίδομα γάμου έχεις δίκιο. Ωφειλε να το δίνει το κράτος + ευρωπαικά οικογενειακά επιδόματα έστω στο μέσο όρο των Ευρωπαικών κρατών. Είναι και μιά λύση για το σημερινό πρόβλημα . Ας αντιπροτείνουν στην τρόικα να αφαιρεθεί το επίδομα γάμου απο τους εργοδότες αλλά να δίνεται στό ίδιο ακριβώς ποσόν απο το κράτος.
   Επίσης για τις άγαμες θυγατέρες να καταργηθεί το επίδομα και να δοθεί και πάλι απο το κράτος το ίδιο ποσό στίς άγαμες μητέρες όπως σε όλη την Ευρώπη.
   Και αν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για μας όπως λές οι εταίροι μας και θέλουν να μας απαλλάξουν απο τα κουσούρια μας ας μας δώσουν τη Γερμανική ή τη Γαλλική υπηκοότητα και ας αναλάβουν αυτοί την βουλή και την κυβέρνηση καταργώντας και τους 300 Ελληνες βουλευτές. Τότε θα δείς πως ο Ελληνας γίνεται Ευρωπαίος νομοταγέστατος πολίτης σε ένα μήνα. Αλλά αυτό δεν τους συμφέρει γιατί προφανώς δεν ενδιαφέρονται για το δικό μας, αλλά δυστυχώς μόνο για το δικό τους συμφέρον και μάλιστα σε μετρητά...

  • Sam avatar
   Sam @ ορεσείβιος 31/10/2012 18:27:52

   +10000000000000000000

 9. alex23 avatar
  alex23 31/10/2012 09:01:46

  ο λαος πληρωνει τις επιλογες και την αδρανεια του τα τελευταια 35+ χρονια, που εδωσαν εδαφος σε ελληνες και ξενους με αγαστη συνεργασια, να ξεκοκκαλισουν τον δημοσιο πλουτο, να διεφθειρουν την κρατικη μηχανη, να φτιαξουν κομματικους στρατους και να υπερχρεωσουν το κρατος και τους πολιτες σε τραπεζες και εξωτερικους δανειστες

  και τωρα θελει με εναν μαγικο τροπο να λυθουν ολα χωρις κοστος για κανεναν,
  και απειλει σαν κακομαθημενο παιδι οτι αν αν δεν γινει το δικο του, θα παει στα ακρα και θα γινει ή ρατσιστης ή κουκουλοφορος και θα τα παρει οσους περισσοτερους μπορει μαζι του, σε ενα ντομινο καταστροφης της χωρας του και του ευρω..

  δεν περιμενω πολλα απο εναν τετοιο λαο..
  στην καλυτερη θα αφησει μερικους πολιτικους να πιουν το πικρο ποτηρι της ψηφισης των σκληρων μετρων και μετα θα τους βριζει επειδη δεν ακολουθησαν τον ευκολο και μαγικο δρομο των λαικιστων, που θα τα εκαναν ολα ευκολα αλλα δεν μας λενε τον τροπο, γιατι ειναι μυστικο..

 10. Α avatar
  Α 31/10/2012 09:05:22

  Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, εδώ που είμαστε.
  Στις τελευταίες εκλογές σχηματίσθηκε μια κυβέρνηση, που κατά βάση ανέλαβε τον ρόλο να διαφυλάξει την χώρα από την έξοδό της από το ευρώ και την ΕΕ και με αυτό ως ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ , να προχωρήσει στην επίλυση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων στα εσωτερικά προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά, ανεργίας, απονομής δικαιοσύνης κλπ.
  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς αυτήν την σταθερά (παραμονή εντός ΕΕ και ευρώ), τίποτα δεν έχει πιθανότητα να επιλυθεί και να διορθωθεί. Είναι δηλαδή προαπαιτούμενο για να πας παρακάτω.
  Μας εκπλήσσει η διστακτικότητα της ΔΗΜΑΡ αλλά και των κοινοβουλευτικών αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης.
  Ποιό έργο και ποια πιστεύουν ότι θα είναι η προσφορά τους , αν με τη στάση τους διαφοροποιηθεί η αρχική στόχευση αυτής της κυβέρνησης;
  Αν ακόμη μια φορά δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι είμαστε αναποφάσιστοι ή ότι δεν θέλουμε να πάρουμε το χρηματοδοτικού πακέτο, νομίζετε ότι θα επιμείνουν να μας δανείζουν ή θα μας ... στείλουν κανονικά;
  Και τι θα γίνει μετά;
  Θα μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι γιατί οι εκλεκτοί του λαού, ¨δεν σκύψανε το κεφάλι¨;
  Η απάντηση είναι ότι στην πραγματικότητα, αυτοί που σκύβουν το κεφάλι απέναντι στον λαϊκισμό και στην τεχνητή περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είναι όσοι δεν στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια εξόδου από την κρίση και οριστικής επίλυσης του Ελληνικού προβλήματος μέσα στα πλαίσια της ΕΕ.
  Αυτοί που δεν τολμούν να επωμιστούν το βάρος της ευθύνης τους.
  Αν νομίζουν ότι έχουν την πολυτέλεια να κρύβονται πίσω από τον μπερντέ και δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέγα και κρίσιμο ζήτημα της επιβίωσης της χώρας, τότε δεν είναι άξιοι να μας αντιπροσωπεύουν.
  Εδώ σας θέλω κύριοι βουλευτές, θα πάρετε επιτέλους την απόφαση ν΄αλλάξει αυτή η χώρα ποτέ ή θα μας κυλίσσετε όλους στον βούρκο της αναξιοπιστίας της χώρας, της απομόνωσης από τον σύγχρονο κόσμο, της δραματικής εξαθλίωσης της οικονομίας και του λαού για τον οποίον δήθεν ενδιαφέρεστε;
  Επτέλους στην πολιτική μπήκατε για ν΄αναλαμβάνετε ευθύνες , γι΄αυτό σας εξέλεξε ο λαός, πρέπει να σταθείτε σωστά στο ύψος της περίστασης.
  Αναμένουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση για το μέλλον της χώρας και του λαού της.

 11. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/10/2012 09:17:17

  Κώστα, καλημέρα. Έτσι και χειρότερα. Δυστυχώς δεν θα τις αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν τις "έλάμβαναν" όταν, έστω και φαινομενικά, η χώρα έπλεε σε πελάγη ευρωπαϊκής ευδαιμονίας, θα τις λάβουν τώρα; Με εξαίρεση τον Α. Σαμαρά ΟΛΟΙ οι άλλοι ηταν και είναι μέρος του Ελληνικού προβλήματος, άρα εξ' ορισμού ανίκανοι να διαχειριστούν το μέλλον της χώρας ως μέλη της κλεπτοκρατίας, με επιφανές μέλος τον διεφθαρμένο Βενιζέλο, εμβλημα της εθνικής κατάντιας, του γραικυλισμού ως ιδεολογίας της υποταγής, του νομικίστικου θράσους και της παρανομίας.

  • dm avatar
   dm @ Νίκος Αργεάδης 31/10/2012 09:49:30

   @Νικος
   Ο Σαμαρας δεν ηταν μερος του προβληματος μεχρι τον προηγουμενο Νοεμβριο που στηριξε τον Πασοκ.
   Εκτοτε ολες οι κυριες επιλογες του ηταν λαθος.
   Δεν εχει σημασια αν ψηφιστουν τα μετρα...γιατι και αυτο να γινει η φθορα αυτων που τα εισηγουνται ειναι πολυ γρηγορη
   Σε αλλη αναρτηση ειχα γραψει οτι επρεπε να εχει σχεδιο Β ακομα και αν αυτο περιλαμβανε επισημη πρωχευση.Διαβαστε τι λεει ο πρωην υπουργος της Γαλλιας για την συναντηση που ειχε με θεμα την εξοδο της Ελλαδας.
   Αντιθετα ο Σαμαρας αναλωθηκε σε κωλοτουμπες.Καμια διαφορα δεν βλεπω στις ανακολουθιες ΓΑΠ και ΑΣ.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ dm 31/10/2012 11:33:17

    Αγαπητέ dm, Ο Α. Σαμαράς παρέλαβε μια άνευ προηγουμένου σαθρή κατάσταση η οποία θα γινόταν καταστροφική με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Βέβαια ο Τσίπρας και η κακόφωνη πολυφωνία του κόμματός του ήταν ηθελημένη διότι δεν ήταν, ούτε και έιναι, έτοιμη να "κυβερνήσουν".
    Όπως έγραψα πιο κάτω, οι συνθήκες του 2010-2011 ήταν διαφορετικές και καλύτερες από αυτές του σήμερα. Δεν μπορείς να εφαρμόζεις την ίδια τακτική σε διαφορετικές συνθήκες, είναι αντιπατριωτικό.
    Το μεγαλύτερο κακό των ΓΚΑΠ κα ΣΙΑ ήταν ο διασυρμός της χώρας και των Ελλήνων συλλογικά και ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ, πράγμα που δυστυχώς έπρεπε να διορθωθεί και αυτά χρειάζονται χρόνο.
    Πρώτα σταθεροποιείς το καράβι και μετά το αρμενίζεις προς την (όποια) ανάπτυξη. Όλα αυτά είναι χρονοβόρα και απαιτούν θυσίες.
    Οι Έλληνες το κατανοούμε αυτό και γι' αυτό ο Α. Σαμαράς δεν είναι μέρος του προβλήματος.

  • ανάκτορο avatar
   ανάκτορο @ Νίκος Αργεάδης 31/10/2012 10:10:44

   Ο δε Σαμαράς μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο απο το να εμποδίζει και τους άλλους να δοκιμάσουν...

 12. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/10/2012 09:48:06

  Κώστα, η κίνηση του Α. Σαμαρά έβαλε τα πράγματα, και τους "κατεργάρηδες" λαϊκιστές Βενιζέλο, Καμμένο κ.α στον πάγκο τους. Τούς έβαλε προ των ευθυνών τους που δεν μπορούν (αλλά και δεν θέλουν) να τις πάρουν.

  Με την κίνηση αυτή ο Α. Σαμαράς αποσυνέδεσε την ψήφο ως ψήφο εμπιστοσύνης και την έκανε ψήφο επιβίωσης της χώρας και της ικανότητάς της να διαπραγματευτεί με συνέχεια και συνέπεια με τους Ευρωπαίους "εταίρους". Οι Βενιζέλος κ.α. δεν είχαν ούτε και έχουν το ανάστημα να το κάνουν. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα όσο ήταν υπουργός.

  Όλοι είναι μπροστά στο γκρεμό και πρέπει να σκεφτούν σοβαρά και όχι με μικρόνοια για το κομματιπό τους συμφέρον.

  Πολλοί επικαλούνται τα Ζάππεια. Η ανύπαρκτη αναλυτική τους ικανότητα δεν τους επιτρέπει να δεούν πως οι συνθήκες τότε και τώρα είναι άκρως διαφορετικές, και χειρότερες τώρα.

  Στοιχηματίζω πως τώρα θα αρχίσουν να κατηγορούν τον Σαμαρά ό,τι θέλει να ρίξει την...κυβέρνηση.

  Αλλά μάλλον θα σιωπήσουν διότι καθ' οτι στην "απέναντι όχθη" μπορούσαν να πετούν βοτσαλάκια στο "εθνικό" νερό συγχέοντας την σοβαρότητα με την συνεχή άρνηση.

  Ο Σαμαράς έβαλε τέλος στην κακοφωνία τους που έριχνε στα Τάρταρα την εθνική μας αυτοπεποίθεση και ικανότητα να σκεφτόμαστε ψυχρά και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και ΜΟΝΟ. Δεν είχετε παρά να βλέπετε το ΜΕΓΑ καιον ΑΝΤ1 κάθε βράδυ και θα ανατωτιόσαστε " μα τι διάολο, ξένοι σταθμοί με ελληνόφωνους εκφωνητές είναι ;"

  Φυσικά και ξέρει και ο Α. Σαμαράς ότι τα μέτρα δεν "βγαίνουν" όπως το ξέρουμε καιρό τώρα όλοι, αλλά το παιχνίδη παίζεται αλλού και οι στενόμυαλοι λαϊκιστές ούτε που το μυρίστηκαν αφού το μόνο που έιχαν στο μυαλό τους ήταν το κομματιλίκι τους. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο επικίνδυνοι έιναι για την χώρα.

  Περιμένω να ιδω τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάτι μου λέει πως θα έιναι μία από τα ίδια.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος Αργεάδης 31/10/2012 11:35:56

   Καλημέρα Νίκο,
   συντάσσομαι!

  • Mara avatar
   Mara @ Νίκος Αργεάδης 31/10/2012 12:07:09

   Αγαπητέ Νίκο, δεν υπάρχουν αφελείς και στενόμυαλοι λαϊκιστές, που τάχα... μου δεν έχουν ιδέα σε ποιό πεδίο παίζεται το παιχνίδι.
   Είναι παίκτες... και ξέρουν πάρα πολύ καλά τί παίζεται...
   Συνειδητά και βάση σχεδίου ενεργούν, γιατί αυτοί στο παιχνίδι αυτό, δεν παίζουνε.... με την Ελλάδα.

   • Α avatar
    Α @ Mara 31/10/2012 12:14:51

    Σωστό!

 13. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 31/10/2012 10:02:46

  θεια δικη αυτο που μας συμβαινει ,επι τριαντα χρονια μεγαλη μεριδα του"κυριαρχου λαου "αρμεγε ανερυθριαστα το κρατος ειτε αυτο λεγοταν διορισμος επιδοτηση φοροδιαφυγη λαδωμα χαριστικες συμβασεις υπερτιμολογησεις μαιμου συνταξεις προωρες συνταξεις τεραστια εφαπαξ κακοδιαχειρηση σπαταλη παραλογες αυξησεις τραπεζικα δανεια χωρις εγγυησεις, βεβαια μαζι με ταξερα καιγονται και τα χλωρα ,τοσα χρονια ομως ολα αυτα γινονταν διπλα μας και μπροστα μας τοτε επρεπε να σηκωσουμε αναστημα τοτε επρεπε να δρασουμε ,τωρα κλαιμε πανω στ΄αποκαιδια ,αντι να βαλουμε το κεφαλι κατω και να δουλεψουμε σοβαρα ,παλι κοιταει ο ενας τη καμπουρα του αλλου ,δεν προκειται να κανουμε τιποτα ετσι.

 14. Διογένης avatar
  Διογένης 31/10/2012 10:05:52

  Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν έχουμε Plan B για την περίπτωση που καταψηφιστούν τα μέτρα.

  Δυστυχώς ο ραγιαδισμός προς την Πεφωτισμένη Δύση και η υποτέλεια παραμένει το μοναδικό Σχέδιο που έχουν οι κυβερνήσεις μας από το 1825 και μετέπειτα.

  Δεν είναι απίθανο να καταψηφιστούν τα μέτρα και υπάρχουν αρκετοί που κάνουν "μασάζ" σε βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο) προς την κατεύθυνση της καταψήφισης.

  Ο Σαμαράς μάλλον έχει άγνοια κινδύνου και δεν ξέρει τι τον πέριμένει. Το σοκ της 12ης Φεβρουαρίου θα μοιάζει βελούδινο.

  Η μόνη λύση που έχει είναι ακύρωση του PSI με επαναφορά των παλαιών ομολόγων (για να "σώσει" τις τράπεζες χωρίς να χρειάζεται λεφτά από την Ευρώπη) και επίσημη κήρυξη χρεωκοπίας. Αυτά που λέει ο Στουρνάρας ότι θα γίνουμε Β. Κορέα είναι παραμύθια. Η Ισπανία κήρυξε 25 φορές χρεωκοπία μέσα στο 19ο αιώνα και δεν έγινε Βόρεια Κορέα.

  Το δίλημμα είναι ένα: άσκηση κυριαρχίας (χρεωκοπία) ή μη άσκησης κυριαρχίας (Μνημόνια κλπ.). Αν δεν βγαίνει το δεύτερο, γιατί δεν δοκιμάζουμε το πρώτο.

  Αν δεν τον δοκιμάσει ο Σαμαράς, θα το δοκιμάσει ο Τσίπρας. Δεν θέλει ο Σαμαράς να παραμείνει στην πρωθυπουργία;

  Ας διαβάσει τα σημάδια και ας δει ποιοι και γιατί θα μεθοδεύσουν την καταψήφιση των μέτρων.

 15. Νικολαος avatar
  Νικολαος 31/10/2012 10:07:12

  Δηλαδη για να καταλαβω αναληψη ευθυνης απο αυτο το πολιτικο προσωπικο ειναι η ψηφιση των μετρων και μονο;Αναληψη ευθυνης δεν ειναι να μας που ποιοι,ποτε και με ποιο τροπο εφεραν τη χωρα εδω που ειναι;ειναι υπευθυνο να μην δεχονται αυτοι που "ματωνουν" και "κοπτονται" για τη σωτηρια μας να καταθεσει ο ενας απο τους κυριοτερους; υπευθυνους για την προσφυγη μας στο ΔΝΤ;Οτι και να κανουν (θα τα ψηφισουν ολα σαν προβατα που ειναι) το μελλον τους (πολιτικο και κοινωνικο) ειναι προκαθορισμενο,διπλα στα ονοματα που ειναι γραμμενα στην ιστορια με τα μελανοτερα χρωματα.

 16. firiki2010 avatar
  firiki2010 31/10/2012 10:17:04

  1. Τα μέτρα των 11,5 δις είναι δυσάρεστα, υφεσιακά και θα δημιουργήσουν και αδικίες.

  2. Τα μέτρα αυτά αποτελούν προϋπόθεση για χρηματοδοτικές ροές προς την χώρα μας ύψους 45 δις περίπου.

  3. Οι Τράπεζες μας κυρίως λόγω του "κουρέματος" χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση απλώς δεν υπάρχουν ! (Με ότι σημαίνει αυτό για τη δυνατότητα τους να χρηματοδοτήσουν την αγορά και για τις καταθέσεις).

  4. Κάποιοι ανέλαβαν - προς τιμήν τους - να κάνουν την "βρώμικη δουλειά".

  5.Το θέμα δεν είναι τα μέτρα απλώς να ψηφισθούν , αλλά και να υλοποιηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

  6. Ο σημερινός εγκλωβισμός κάποιων σε δημόσιες δεσμεύσεις τους δεν βοηθάει, αλλά νομίζω πως κανείς δεν επιθυμεί να αποσύρει την υποστήριξη του από την κυβέρνηση

  7. Στην Ευρώπη έχει διαμορφωθεί ένα πολύ ευνοϊκότερο κλίμα για την στήριξη της Ελλάδος και την παραμονή της στο ευρώ. Μόνιμη επωδός από ΟΛΟΥΣ : "εφ΄ όσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της".

  Μια ματιά στον καθρέφτη μας κάθε πρωί δεν βλάπτει!

  • dm avatar
   dm @ firiki2010 31/10/2012 10:35:07

   1,5 Με εμπροστοβαρές πρόγραμμα και τετοια υφεση ειναι σιγουρο οτι θα πιασουμε τους στοχους και μαλιστα γρηγορα....

   2,3 Για να δουμε που θα πανε τα 40 δισ ευρω.

   4.Απο βρώμικες δουλειές χορτάσαμε .Απο καθαρές δουλειές έχουμε ανάγκη.

   7.Το "κλιμα" δεν τρωγεται.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ dm 31/10/2012 14:08:03

    1,5 Ναι, δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Την εναλλακτική δεν άκουσα από κανένα.
    2,3 Τα 40 δις μπορούμε να τα βρούμε κάπου αλλού; Ή δεν τα χρειαζόμαστε;
    4 Μην παίζουμε με τις λέξεις! Κάποιοι έβαλαν τα χέρια τους στα σκ..., ξέρουν ότι θα πληρώσουν μεγάλο πολιτικό κόστος και κάποιοι άλλοι στην κερκίδα γιουχαίζουν και προσεύχονται από μέσα τους να μη γίνει καμμιά στραβή.
    7 Χωρίς "κλίμα" δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτά που τρώγονται.

  • Paynek avatar
   Paynek @ firiki2010 31/10/2012 14:44:04

   Κατανοητά τα περισσότερα,όμως να σταθώ στο τελευταίο και πιο ουσιώδες,την αλλαγή κλίματος για την παραμονή μας στο ευρώ. Κάτι που δεν ήταν δεδομένο εώς πρίν λίγους μήνες.
   Η στήριξη λοιπόν σε μια συνολική προσπάθεια της μεταστροφής αυτού του κλίματος έγινε μετά την αποχώρηση του ΓΑΠ και δόθηκε κυρίως στις πρόσφατες εκλογές. Αυτό πρέπει να γίνει μόνιμη υπενθύμιση στους αγαπητούς κυβερνητικούς εταίρους που αποποιούνται των ευθυνών τους τώρα. Ώστε να μην μπορούν να επικαλεστούν κάποιον ατυχή λανθασμένο υπολογισμό, ή προσπαθήσουν να επιρρίψουν αλλού τις ευθύνες εάν τελικά οδηγηθούμε σε ναυάγιο.
   Γιατί όλα γνωστά είναι στην μικρή μας χώρα και σίγουρα όλοι γνωριζόμαστε μια χαρά..

 17. unfair avatar
  unfair 31/10/2012 10:25:21

  εννοείται, το να στηρίξει ο κάθε βολευτής, ένα σχέδιο, που θ' αποτύχει!!
  να γίνουμε προτεκτοράτο! να ξεπουλήσουμε τα τελευταία ασημικά!
  ...για να 'μαστε στην "άγια κ καλή" οικογένεια του ευρώ!
  ΔΙΧΩΣ ΟΡΑΜΑ για το μέλλον! με Φουχτελ πάνω από το σβέρκο μας!
  περίεργο, δεν πέρασαν 3 μέρες από την εθνική γιορτή μας, της "απελευθέρωσης" της πατρίδας μας, κ πάνε να ψηφίσουν την υποδούλευση μας!
  βέβαια, το γεγονός που ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, κλείνουμε τα μάτια!
  το γεγονός, που ήδη συνάνθρωποί μας, έχουν περάσει στο κατώφλι της μιζέριας, δεν μας πειράζει ...εξάλλου ...αυτοί φταίνε!!!
  όταν πήρα το θάρρος κ πρωτοέγραψα εδώ [που γράφατε τελείως αντιδιαμετρικά!!], είχα μιλήσει πως έχουν χαθεί οι αξίες κυρίως λόγω του συστήματος του ΠΑΣΟΚ, τελικά, δεν υπάρχει τσίπα! κούτελο βρε αδελφέ!
  αν θα περάσουν τα μέτρα, θα καούν μαζί με τα ξερά, κ τα χλωρά! κ είναι κρίμα! κρίμα για τα παιδιά μας!
  ΥΓ. κ αν πει κάποιος "κ τι προτείνεις εσύ;" ...έχω πει τις προτάσεις μου! κ όχι μόνο εγώ! ...κ ο κ. Ροδινός επίσης [μα κ άλλοι αξιόλογοι σχολιαστές], που "κωφεύει" σήμερα.

 18. ανάκτορο avatar
  ανάκτορο 31/10/2012 10:38:31

  "Το θέμα δεν είναι τα μέτρα απλώς να ψηφισθούν , αλλά και να υλοποιηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά."

  Αυτή η περίπτωση έχει λιγώτερες πιθανότητες αγαπητέ Φιρίκι απ' το να βρούμε πετρέλαιο αξίας ενός τρις τα επόμενα δύο χρόνια...
  Αν παρα ταύτα δικαιωθείς, θα έχει γίνει το όνειρο πραγματικότητα .........
  Θα μου πείς το να ονειρεύεσαι δεν κοστίζει τίποτε τουλάχιστο.
  Πού ξέρεις, μπορεί αυτή τη φορά ο Σαμαράς να φτιάξει μια ειδική ομάδα ράμπο που θα πάρει σβάρνα τους φορολογικούς παραδείσους και θα μαζέψει τουλάχιστο 300 δίς απο το 1 τρίς περίπου που έχουν εξάγει 3000 άτομα περίπου. (το 0,3 του Ελληνικού λαού). Αν ήταν Αμερικάνος μπορεί και να το κατάφερνε, με την άδεια των ΗΠΑ βεβαίως, αλλά με δεδομένο πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, δεν μας αφήνει πολλές ελπίδες. Το να μαζευτούν αυτά τα ποσά με άγριο φοροκυνηγητό απ' τους περιπτεράδες και τους μαγαζάτορες, ακόμα και τους υδραυλικούς που δεν διαθέτουν offshore έστω Κρανιδίου, δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί όπως τεκμηριωμένα διαπίστωσε ο Στέφανος Μάνος τα φοροκυνηγητά στην Ελλάδα μας κοστίζουν ακριβώτερα απο την συλληπτέα ύλη...

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/10/2012 10:51:45

  Με αφορμή τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είναι ουσιαστικής σημασίας η μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα να εντατικοποιηθεί» και ότι είναι αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών να δράσουν, με σεβασμό στις αρχές του κράτους δικαίου.
  «Οι διαβουλεύσεις της τρόικας με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο», ενώ σημείωσε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις.
  «Όλες οι πιθανές υποθέσεις φοροδιαφυγής πρέπει να ερευνηθούν κατεπείγοντος. Η συλλογή των φορολογικών εσόδων είναι εκτός των άλλων ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα τώρα δεδομένων των θυσιών των πολιτών, για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας», ανέφερε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ.

  Αλήθεια, αυτές τις ευθύνες ποιός θα τις αναλάβει ;
  Επειδή δεν θέλουν να πληρώσουν οι αστοί τα φορολογικά βάρη που αναλογούν στο λίπος που έχουν συσσωρεύσει, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσουν τη χώρα σε μιά ακόμη εκλογική αναμέτρηση;
  Και μετά θα φταίει ο ...Κουβέλης;
  Συγγνώμη αγαπητοί, αλλά αυτό καταλαβαίνω ότι εδώ και μια βδομάδα "πλανάται στον αέρα".

 20. Σταράτα avatar
  Σταράτα 31/10/2012 10:55:37

  Επιτέλους, να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους! ΣΩΣΤΑ!!!!!!
  τέρμα οί καλοί καί κακοί πολιτικοί
  τέρμα οί τίμιοι καί οί κλέφτες πολίτες
  τέρμα ή ευρώ ή χάος
  όλοι κοπτονταί γιά τόν κυρίαρχο λαό καί τήν σωτηρία του ή μη
  άρα ό λαός νά πάρει τήν τύχη του στά χέρια του είτε τό κάνει ορθρά ή λάθος
  Δημοψήφισμα τώρα.έτσι τό πολιτικό σύστημα εσωτερικά καί εξωτερικά θά αποδείξη οτί υπηρετεί τό λαό καί όχι τούς τραπεζίτες καί τά τράστ ή δέ δανειστές καί τραπεζίτες θά δείξουν άν είναι καλά παιδιά .έτσι ή ευρώπη θά πρέπει νέ σεβαστεί επιτέλους ένα μέλος της.καί νά δούμε επιτέλους άν θά μας βγάλουν από τό ευρώ θά πτωχεύσουμε θά σωθεί ή ευρώπη θά καταρεύσουν οί τράπεζες καί όλοι ζαλάδα πού έχουμε δύο χρόνια τώρα.θά δούμε τότε τί μορφή μνημόνια θά έχουμε.άρα ό έλληνας ευρωπαίος πολίτης θά καθορίσει αν σωθεί
  ή όχι καί όχι άλλοι εντός καί εκτός τών τοιχών.κάθε κατεργάρης στόν πάγκο του.καί αυτό θά συμβεί είτε μέ θετική ή αρνητικά ψήφο

 21. Parsifal avatar
  Parsifal 31/10/2012 10:59:48

  Ολα αυτά που λέτε είναι "αναλύσεις" ... Πρακτικά και επειδή τα μέτρα θα ψηφισθούν, τι εχετε να πείτε σ'αυτόν που δεν εχει να πληρώσει την εφορία, τις δόσεις του δανείου του και την ΔΕΗ ; Τι κάνει αυτός οταν ελθουν τα κατασχετήρια ;
  Παρηγορείται γιατί ... θα σωθεί η χώρα, δηλαδή η Τράπεζα του Λάτση και οποιου αλλου ; ΑΥΤΟΣ και τα παιδιά του ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "στην σωτηρία της χώρας" ; Γιατί να τον ενδιαφέρει η σωτηρία μιας χώρας που αδιαφορεί για τους πολλούς και σχίζεται για τους ολίγους (και ολίγιστους); Γιατί να μήν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, στον Καμμένο η την ΧΑ αναφωνών "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων" ;
  Για αυτό εχετε απάντηση κ. Ροδινέ ;

 22. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 31/10/2012 10:59:58

  Με λιγα λογια, προκειμενου να "παραμεινουμε στο ευρω" και να υπαρξει "δημοσιονομικη προσαρμογη" πρεπει να γυρισει η χωρα στον εργασιακο μεσαιωνα με την καταργηση θεσμων που χρειαστηκε ενας αιωνας μεχρι να κατακτηθουν, πρεπει να ξεπουληθει οσο-οσο ο εθνικος πλουτος με αποτελεσμα να περασουν ολα τα μεσα μια μελλοντικης "αναπτυξης" στα χερια διαφορων ξενων "επενδυτων", πρεπει να κλεισουν σχολεια και νοσοκομεια, πρεπει να εξαθλιωθει ο πληθυσμος, ετσι ωστε να αρχισουν να "ευημερουν οι αριθμοι", οπως ειπε καποτε καποιος, πρεπει να κατατιθενται ολα τα εσοδα του κρατους σε ενα ειδικο λογαριασμο που θα τον διαχειριζονται οι πιστωτες και θα αποφασιζουν εκεινοι για τις κοινωνικες δαπανες .... κι ολα αυτα πρεπει να τα ψηφισουν οι "υπευθυνοι" βουλευτες στο "αψε-σβυσε", δειχνοντας "υπευθυνοτητα". Εχετε τρελλαθει εντελως λοιπον ; Σας ειναι τοσο αδυνατον να σκεφτειτε οτι σε περιπτωσεις πολεμου οπως αυτον που βιωνουμε σημερα οι διαρκεις υποχωρησεις οδηγουν σε σιγουρη καταστροφη ; Θυμηθειτε πως οταν οι Ιταλοι εστειλαν το γνωστο τελεσιγραφο, υπηρξαν αρκετοι που θα προτιμουσαν να εχει λεχθει ενα "ναι", με το επιχειρημα οτι "απαιτειται υπευθυνη σταση, προκειμενου να γλυτωσει η χωρα απο μια μεγαλυτερη καταστροφη". Θυμηθειτε επισης οτι κατα την διαρκεια της γερμανικης κατοχης υπηρχαν δημοσιογραφοι που συνιστουσαν συνεργασια με τους κατακτητες, παλι με το ιδιο επιχειρημα της "υπευθυνοτητας" και του "ρεαλισμου".

 23. alex23 avatar
  alex23 31/10/2012 11:07:09

  η ελλαδα ειναι σε ενα αμαξι που τρεχει σε ενα δρομο ταχειας κυκλοφοριας, σχεδον χωρις καυσιμα, επειδη οι προηγουμενοι οδηγοι δεν ηθελαν να βαλουν βενζινη αν δεν ηταν μαρκας ΔΝΤ..

  ο σημερινος οδηγος εχει δυο επιλογες..
  ειτε να βαλει ματωνοντας την τσεπη του βενζινη στο πρωτο ανοιχτο βενζιναδικο που σιγουρα δεν θα του χαριστει και να ελπιζει οτι ετσι θα φτασει μεχρι το επομενο πρατηριο που θα εχει λογικες τιμες,
  ειτε να κανει αναστροφη με σοβαροτατο κινδυνο να τρακαρει μετωπικα και αν επιζησει απο αυτο, να κανει στην ακρη και να κανει ωτοστοπ μηπως και βρεθει καποιος που θα τον λυπηθει και θα του χαρισει χωρις να του κλεψει οτι εχει πανω του λιγο βενζινη, πριν ο ιδιος πεθανει απο την πεινα και την διψα..

 24. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/10/2012 11:09:28

  Άν καταρρεύσει το "υποστηλωμένο ερείπιο", θα καταρρεύσει απο τις τράπεζες.
  Δεν τα βρίσκουν - και η ΕΚΤ έχει απορρίψει μερικές "αλχημείες" που προτάθηκαν απο δικούς μας φωστήρες.

  "Όσον αφορά την αναλογία έκδοσης κοινών μετοχών και μετατρέψιμων εργαλείων, μένει ακόμα να αποφασιστεί...
  Η αρχική εκτίμηση που υπήρχε στην αγορά, ήταν ότι η αναλογία θα ήταν 60% έκδοση κοινών μετοχών και 40% μετατρέψιμα εργαλεία.
  (δεν τα βρίσκουν - άλλη πληροφόρηση αναφέρει 80% κοινές μετοχές - 20% CoCos. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αυξήσεις κεφαλαίου μέσω κοινών μετοχών θα πέσουν περιορίζοντας σημαντικά τη συμμετοχή των ιδιωτών - σχεδόν ολική προσωρινή κρατικοποιηση).
  Παράλληλα με τους όρους της επανακεφαλαιοποίησης, ανησυχία έχει προκαλέσει στους θεσμικούς παράγοντες η ραγδαία αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ο καταιγισμός των αιτημάτων των δανειοληπτών για ρυθμίσεις δανείων. Γι αυτό το λόγο, συνεχίζονται οι συζητήσεις για το αν θα πρέπει να προβλεφθεί η χορήγηση επιπλέον κεφαλαίων στις τράπεζες, προκειμένου να καλύψουν τις ζημίες που θα προκαλέσουν τα κόκκινα δάνεια που δημιουργούνται από την παρατεταμένη ύφεση".
  (από την "Ημερησία" - της Ελένης Κομίνη)

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 31/10/2012 11:15:47

   Τα contingent convertible bonds, ή «cocos», έχουν προταθεί ως λύση στο οξύ πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας. Όταν τα κεφάλαια μιας τράπεζας υποχωρούν κάτω από ένα προκαθορισμένο όριο, τα «cocos» μετατρέπονται αυτομάτως από ομόλογα σε μετοχές με τιμή μετατροπής πολύ χαμηλότερη της προηγούμενης. Αυτό διασώζει τους ομολογιούχους και βοηθά ώστε να ανακεφαλαιοποιηθεί το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό ίδρυμα».
   Σύμφωνα με τους υπάρχοντες όρους, τα CoCos θα μετατρέπονται αυτόματα σε κοινές μετοχές αν τα κύρια βασικά κεφάλαια (δείκτης Core Tier 1) πέσουν κάτω από το επίπεδο του 5,125 %.

   "Τεχνικά" θέματα και πολύ στρυφνά, και ο δημόσιος λόγος δεν αναφέρεται καθόλου σ' αυτά. Το ιερατείο παζαρεύει εν κρυπτώ το "παγκάρι", ενώ εμείς συζητάμε για το "φύλο των αγγέλων".

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 31/10/2012 11:44:01

    Καλημέρα Θείε;
    Είδες το άρθρο του Atkins στους FT για τον Draghi;
    Παίζει να αλλάξει θέσει ο ιταλός;

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 31/10/2012 11:45:05

     "θέση" είναι το ορθό.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Κώστας Ροδινός 31/10/2012 11:57:43

     Καλημέρα Κώστα, δεν έχουμε μόνον εδώ κλυδωνισμούς, χρονιάρα μέρα ...
     Να φταίει άραγε ο τυφώνας, να φταίει το Halloween;
     Σκέφτονται αν ξαναφέρουν άραγε στο "πολίτμπυρο" το δίδυμο Τρισέ- Μπίνι Σμάγκι;

 25. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 31/10/2012 11:22:59

  Όταν ο Α. Σαμαράς μιλούσε για την ανάγκη ¨υπέρβασης¨των κομματικών αγκυλώσεων, το ¨σύστημα¨ τον έστειλε για 11 χρόνια στην εξορία.
  Το πάθος του Σαμαρά ν΄αλλάξει την οικονομία της χώρας του είναι ¨ανυποχώρητο¨.
  Χωρίς ισχυρή οικονομία δεν υπάρχουν ούτε κοινωνικές ευαισθησίες, ούτε εργατικά δικαιώματα. Με 25% ανεργία καμμία διοικητική πράξη δεν μπορεί να κατοχυρώσει εργατικά δικαιώματα.
  Οι δυνάμεις του ¨λαϊκισμού¨και του ¨φασισμού¨είναι οι καλύτεροι υπηρέτες αυτών που χρόνια τώρα λυμαίνονταν την χώρα.
  Το δίλλημα είναι ¨απλό και καθαρό¨ ή με τον Σαμαρά για την αναγέννηση της οικονομίας και της κοινωνίας ή με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του φασισμού ... με ότι αυτό συνεπάγεται.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ GEORGE SPOROS 31/10/2012 11:46:04

   "Χωρίς ισχυρή οικονομία δεν υπάρχουν ούτε κοινωνικές ευαισθησίες, ούτε εργατικά δικαιώματα."

   Έτσι, να βγαίνει επιτέλους η κρυφή ατζέντα...

   • GEORGE SPOROS avatar
    GEORGE SPOROS @ Αυριανιστής 31/10/2012 20:48:21

    Ποιά ατζέντα εννοείς;
    Έχεις κανένα πρόβλημα με την ισχυρή οικονομία ή νομίζεις όρι με πορ@δες βάφονται τ΄αυγά;

 26. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 31/10/2012 11:43:09

  Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί, υπό οιεσδήποτε συνθήκες, θα πρέπει να φύγουμε από το ευρώ. Πολύ περισσότερο, δεν κατάλαβα πώς οι λοιποί "εταίροι" θα μας αποβάλλουν. Υπάρχει σχετικός μηχανισμός τον οποίον αγνοώ? Ας μην αναφερθώ διόλου στην αποβολή από την ΕΕ, διότι εκεί θα γελούσε και το "παρδαλό κατσίκι". Αν, ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση, υπονοείται εθελουσία έξοδος, ας αναλάβει κάποιος επωνύμως την ευθύνη ώστε, στο μέλλον, να αποφευχθούν οι περιττοί τυφεκισμοί...Τα επαπειλούμενα προς υιοθέτηση μέτρα, τίποτε δεν έχουν να κάνουν με τις ανωτέρω δύο εκδοχές. Στρέφονται ευθέως κατά του πολίτη, προκειμένου να μεταβληθεί η ελληνική κοινωνία σε άναρχη ζούγκλα και ο ίδιος σε ανδράποδο, μη έχον λόγο επί του μέλλοντός του και επί του μέλλοντος της πατρίδος του. Υποθέτω ότι στόχος ειναι η λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών που, σε μια εποχή αυξανομένου κόστους των πρώτων υλών και της μεταφοράς τους, ευρίσκονται τόσο κοντά στις ευρωπαικές βιομηχανικές μονάδες. Η αθρόα προσέλευση Ασιατών και Αφρικανών υπό την μορφή λαθρομεταναστών, έχει ως στόχο το κόστος εργασίας που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φθηνό ώστε να μην γίνεται καμμία πλέον σκέψη μεταφοράς υλών ή βιομηχανιών. Θα είναι σαν να έχουν την Ταυλάνδη μέσα στα πόδια τους. Οποία χαρά για τους εντοπίους κομπραδόρους και, βεβαίως, για τα αφεντικά τους. Οποία δε τιμή για τους υπαλλήλους των κομπραδόρων πολιτικούς μας που θα αποδείξουν στους διαπλεκομένους πόσο άξιος υπήρξε ο μισθός τους και με πόση περισσή μαεστρία διέλυσαν μία χώρα και κατέστρεψαν ένα λαό. Ισως επιδιώξουν, εν συνεχεία,να καταλάβουν θέσεις συμβούλων σε άλλες , σχεδιαζόμενες παγκοσμίως, ανάλογες περιπτώσεις. Εγώ πρώτος να τους αποδώσω το μπράβο που τους αξίζει! Εσείς?

  • Α avatar
   Α @ Θεόδωρος 31/10/2012 12:19:46

   Μπορούν να σου πουν: Θα πληρώνουμε εμείς η ΕΕ το χρέος σου αλλά εσύ βγάλτα πέρα μόνος σου στο εσωτερικό.
   Τι θα κάνεις, θα παραμείνεις στο ευρώ, χωρίς εξωτερική βοήθεια, χωρίς δανεισμό, θα μπορείς να πληρώσεις μισθούς συντάξεις, νοσοκομεία σχολεία κλπ;
   Μόνοι μας θα ζητήσουμε να βγούμε από το ευρώ και να κόψουμε δικό μας χρήμα .... και τότε κλάφτα Χαράλαμπε ...

 27. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 31/10/2012 11:48:04

  Τελικά θα έρθει ο Γκοντό; Τι θα γίνει; Που είναι;

 28. noldor avatar
  noldor 31/10/2012 11:52:37

  Ας δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό του συνόλου των δημοσιογράφων (κρατικοδίαιτων ή μη) αυτή την στιγμή αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή την οπτική αλλά προχωρώ τον συλλογισμό μου. Πως γίνεται να κυρήττουν απεργία δηλ. να σταματούν να ασκούν κριτική ή να επιτίθονται στην κυβέρνηση και πριν προλάβουν να συμπληρώσουν μερικές ώρες απεργίας οι φήμες για μετάθεση/ακύρωση της ένταξης τους στον ΕΟΠΠΥ να φουντώνουν. Ποιος λοιπόν πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του; Μόνο η απειλή της απεργίας οδηγεί σε ενδεχόμενη απόσυρση ή μήπως οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ή "μετέχουν" των "απλύτων" πολλών εξ αυτών; Πως γίνεται άλλοι κλάδοι (π.χ. οι δικαστικοί) με ισχυρή εξουσία να πραγματοποιούν πολυήμεμερες δράσεις και να μην ικανοποιούνται τα αιτήματά τους και των δημοσιογράφων τάχιστα;

  Κρατώ μία επιφύλαξη μην τυχόν οι φήμες που ανέγνωσα είναι απλά φήμες δημοσιογράφων.

 29. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 31/10/2012 12:04:27

  Τον Γκοντό ¨κόντυνε" η αναμονή και ευρίσκεται "in between"

 30. noldor avatar
  noldor 31/10/2012 12:07:33

  Πράγματι τελικά ήταν φήμες.

  • noldor avatar
   noldor @ noldor 31/10/2012 15:54:32

   Κοίτα που τελικά δεν ήταν φήμες απλά βρέθηκε πιο εύσχημος τρόπος για να μην μπουν οι δημοσιογράφοι στον ΕΟΠΠΥ. Εγώ θα φταίω τώρα αν αρχίζω να σκέφτομαι ότι η λίστα προχθές ήταν απλά μια προειδοποίηση. Κοιτάξτε παιδιά την έχουμε, πάρτε αυτή "λογοκριμένη" και αν μας τσατίσετε θα βγάλουμε και τα ονοματάκιά σας που περιέχει και τα έχουμε κάνει hide στο Excel. Αλήθεια ο Βενιζέλος που είχε την λίστα και την έδωσε δεν μπορεί να μας επιβεβαιώσει αν η λίστα του Βαξεβάνη είναι η σωστή, πλήρης κ.λ.π.; Αλλά ξέχασα αυτός μόνο τα τρία πρώτα ονόματα είδε μετά την έκλεισε και την παρέδωσε!!!

 31. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/10/2012 12:11:21

  Καλημέρα Γιάννη, ο Γκοντό είναι στην limbo, στα όρια της Κόλασης, αλλά έξω ακόμη...
  Τέτοια μέρα, Halloween...
  Treat or trick;
  Θα μας δώσουν "κέρασμα" ή θα τους τρελλάνουμε οι τρελλοί;

 32. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 31/10/2012 12:27:06

  Καλημέρα κ.Ροδινέ,ὁ τίτλος τοῦ ἄρθρου σας νομίζω ὅτι θά ταίριαζε καλύτερα πρίν μποῦμε στή δίνη τῶν μνημονίων καί τῶν μέτρων.Πολλά χρόνια πρίν θά ἔπρεπε νά εἶχε ἀναλάβει ὁ καθένας τίς εὐθύνες του...Καί ἴσως δέν θά φτάναμε σ' αὐτήν τήν ἐξευτελιστική θέση.
  Τώρα,μοῦ φαίνεται ὅτι κάποιοι καί πρέπει νά εἶναι πολλοί,ἀπό τούς βουλευτές,βρίσκονται στήν κατάσταση ''ὁ σώζων ἑαυτόν σωθῆτω''.
  Νά ἀναλάβουν τίς εὐθύνες τους τώρα γιά ποιούς,γιά τούς ἑαυτούς τους ἤ γιά τούς πολίτες;
  Ἄν ἀναλάβουν τίς εὐθύνες τους καί δέν πέσει ἡ κυβέρνηση,ποιός ἐγγυᾶται ὅτι θά πράξουν πάλι τό ἴδιο σέ μερικούς μῆνες,πού γιά τήν ἐπόμενη δόση ἡ τρόϊκα θά ἀπαιτεῖ κι ἄλλα μέτρα;
  Πού καταλήγω; Δέν θά περιμένω πιά τούς πολιτικούς νά ἀναλάβουν τίς εὐθύνες τους,θά ἀναλάβω ἐγῶ τίς δικές μου καί ὅπου βγεῖ...

  • Φανη avatar
   Φανη @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 31/10/2012 20:39:59

   Αγαπητε Κυθηριε απ οτι καταλαβαινω απ τα λογια σου, εχεις και συ την .........ενημερωση που εχω και γω.
   -θα τους παρουμε ολους με τις πετρες-

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φανη 31/10/2012 22:03:07

    Καλησπέρα Φανή μου,εἰλικρινά,δέν ἔχω τό κουράγιο γιά πέτρες,ἀλλά δέν θά κάτσω νά μέ ἀρρωστήσουνε κιόλας...

 33. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/10/2012 12:35:59

  Der Spiegel (Γ. Χρηστίδης, ανταπόκριση απο την Θεσσαλονίκη):
  "Η Ελλάδα προστατεύει τους πλούσιούς της".
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/steuern-griechenland-schont-seine-reichen-a-864248.html
  Έχουμε γίνει οι Νο1 καραγκιόζηδες του πλανήτη.

 34. Κώστας avatar
  Κώστας 31/10/2012 12:59:06

  "Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος του στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει.."

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Κώστας 31/10/2012 14:17:25

   "δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει.."

   Mόντι, Έντα Κένι, Ραχόι, Κάμερον, Ολάντ, Κοέλιου ΟΛΟΙ παίρνουν περιοριστικά μέτρα ( και συγκρούονται με Γερμανία για ανάπτυξη/επιτόκια/ρόλο ΕFSF κλπ).
   Δηλαδή γεμίσαμε- με βάση το σκεπτικό σας- προδότες... Απέραντο φρενοκομείο....

   • 1821 avatar
    1821 @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 14:30:18

    Ούτε υποθήκευσαν ούτε ξεπούλησαν γη, αέρα και θάλασσα, ούτε έχουν λίστες φοροφυγάδων σε υπουργικά γραφεία, ούτε συλλαμβάνουν δημοσιογράφους, ούτε......

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ 1821 31/10/2012 16:42:22

     Tίποτα δεν ξεπουλήσαμε.
     Έτσι σας είπαν οι Τράγκες και τους πιστέψατε.
     Πορτογαλία και Ιρλανδία έχουν υπογράψει με ΑΚΡΙΒΩΣ τους ίδιους όρους.

     • Μ.Γ avatar
      Μ.Γ @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 20:18:53

      Τρομερο επιχειρημα ! Ας συμπληρωσω οτι κατα το παρελθον ειχαν υπογραψει με τους ιδιους ορους το ξεπουλημα της εθνικης τους περιουσιας η Χιλη (του Πινοσετ) Ν. Αφρικη (του Μαντελα), η Ταϋλανδη, η Πολωνια, η Ρωσσια (του Γελτσιν), η Ρουμανια, η Βολιβια, η Αργεντινη, ο Ισημερινος.... Χαζοι ησαν ολοι αυτοι και υπεκυψαν στο δογμα του νεοφιλελευθερισμου και του κοινωνικου δαρβινισμου ; Και θα ερθουμε τωρα εμεις και θα αρχισουμε να διαφωνουμε με τετοιες επιτυχημενες συνταγες σωτηριας;

 35. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/10/2012 13:32:20

  Αυτήν την μελέτη για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα (από Ελληνικά μυαλά !), την έχουν υπόψη τους οι κυβερνητικοί (και αντιπολιτευτικοί) λαλίστατοι;
  Ή μήπως για το κατάντημα των εσόδων "φταίνε οι Ευρωπαίοι που δέρνουνε τους μαύρους";
  h**p://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2109500

 36. Σταράτα avatar
  Σταράτα 31/10/2012 13:35:19

  υπερψηφίστε τό νομοσχέδιο .ας αρχίσουν τά όργανα

  • Σταράτα avatar
   Σταράτα @ Σταράτα 31/10/2012 13:40:18

   υπερψηφίστηκε ήθελα νά πώ

 37. Voula avatar
  Voula 31/10/2012 14:00:43

  Σημαδιακή μέρα σήμερα... Είναι το Halloween.. Η Σάρα η Μάρα και το Κακό Συναπάντημα μελετούν πως θα μας τρομάξουν... Άντε βρε και του χρόνου!

 38. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 31/10/2012 14:24:08

  “όσο θα είμαι εγώ υπουργός δεν θα ανεχθώ πατρίκιους και πληβείους,όλοι σε ένα Ταμείο”.

  Ωραία τώρα που η συντεχνία της 4ης εξουσίας και πιο ισχυρής, εξαιρέθηκε να σε δούμε υπουργέ !
  Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

 39. noldor avatar
  noldor 31/10/2012 14:33:59

  Γιατί να μην συμπεριλάβει τους δημοσιογράφους και να εκτεθεί ο άνθρωπος; Κολλητάρια είναι δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ας πάρουν άλλοι την ρετσινιά!!! Όλοι οι άλλοι ας μπούνε στον ΕΟΠΠΥ, οι συντεχνίες που εκπροσωπούνται στην Βουλή ας μείνουν στην απέξω.

 40. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/10/2012 14:44:25

  Το σημερινό συμπέρασμα του γνωστού και μη εξαιρετέου Wolfgang Munchau (Der Spiegel), από νέα μελέτη του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία τα μέτρα "λιτότητας" συμβάλλου πολύ πιό έντονα απ' ότι νομίζαμε στην ύφεση και στο φαύλο κύκλο αύξησης του χρέους:
  Άν οι νέοι υπολογισμοί του ΔΝΤ είναι σωστοί και άν οι Ευρωπαικές χώρες συνεχίσουν την σημερινή δημοσιονομική πολιτική τους , τότε έρχεται εκρηκτική μεγένθυση του χρέους τους - όχι σε πείσμα του γεγονότος ότι κάνουν περιοριστικές περικοπές, αλλά ακριβώς ΕΠΕΙΔΗ το κάνουν.
  Οι σημερινοι "δεξιοί" ηγέτες της Ευρώπης δεν κάνουν "προδοσία" (συνηθισμένο εύκολο "συμπέρασμα" του φανατικού ιδεολόγου ή του μικροαστού), αλλά κάτι πολύ πιό επικίνδυνο: Κάνουν βλακώδες λάθος.
  Την προδοσία μπορείς να την νικήσεις, την βλακεία ποτέ.

 41. dimx avatar
  dimx 31/10/2012 14:59:55

  Η απουσία του Κουβελη απο την βουλη βοηθησε να μην περασουν τα μετρα για τους δημοσιογραφους ( τα οποια αφορουν και τους εργοδοτες τους ) .
  Και ετσι ο μπάρμπα Φώτης ο Αριστερός εξασφάλισε την παράταση της προνομιακής μεταχείρισης του κόμματος του από τα ΜΜΕ .
  Να τα βλέπετε στη ΝΔ να παιρνετε μαθήματα ελιγμών απο τους Αριστερούς Παντός Καιρού .

  • salot sor avatar
   salot sor @ dimx 31/10/2012 16:22:27

   οι λογοι της απουσιας των κ.κ. Βενιζελου Κουβελη.
   http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html

 42. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/10/2012 15:00:49

  "Το έχουν ψάξει" άραγε, ορθολογικά, κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες συνιστώσες, τι εναλλακτικές υπάρχουν;
  Από την παρούσα Βουλή ή ακόμη και με (τρίτες - φτού στα βυζιά μου κατσικοπόδαρε) εκλογές;
  Τι διάολο, κυβέρνηση Τσίπρα με πρωτοκλασσάτους υπουργούς Καμμένο - Λαφαζάνη - Δραγασάκη;
  Άν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα είναι κουζίνα μαθητευόμενων μαγείρων, ένα τέτοιο θα ήταν διαρκής συμπλοκή σε βρεφονηπιακό σταθμό...
  Ακόμη και μια (άκρως αταίριαστη, έτσι πώς έγινε) μελλοντική κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, φροντίζουν ήδη να την τορπιλλίσουν απο τώρα μερικοί αγιατολλάδες του Τσίπρα...
  Άν νομίζουν πώς θα "τα βρούν" με τον Καμμένο, ο Μπέννυ είναι μπροστά τους τέρας προβλεψιμότητας και λογικής (ώχ....)

  • dm avatar
   dm @ Ο Θείος 31/10/2012 16:51:45

   Φίλτατε,

   Η συλλογιστική σου έχει ένα αδύνατο σημείο.
   Η τρικομματική εξώθησε τα πράγματα στα άκρα με τις επιλογές της, οπότε γιατί ο λαός να μην δοκιμάσει την αδόκιμη λύση αφού η "πεπρατημένη" δεν περπάτησε.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ dm 31/10/2012 20:52:07

    Ελπίζω να μην σοβαρολογείς...
    Μόλις πρότεινες στον χότζα, να κόψει τα μπαλλάκια του για να εκδικηθεί την γυναίκα του !

 43. Karenin avatar
  Karenin 31/10/2012 15:10:51

  Ο Σαμαράς ορθά επραξε και κηρυξε τέλος διαπραγματέυσεων. Γιατί την στιγμη που η τρόικα ειχε ανακληθεί στις Βρυξέλες για συζητήσεις συνολικής λύσης του ελληνικού προβλήματος, ο Κουβέλης ηθελε συνέχεια στις διαπραγματεύσεις για το επίδομα γάμου.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Karenin 31/10/2012 18:10:30

   Οι απ' έξω (Σόιμπλε και Ρεν) τον άδειασαν κανονικά σήμερα.

 44. rasputin avatar
  rasputin 31/10/2012 16:36:56

  Έχουμε καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνει τα ισχυρά ταμεία γιατρών , δικηγόρων , μηχανικών , δημοσιογράφων και επιχειρεί να τους βάλει στον ΕΟΠΥ , για να στηριχτεί το αδύνατο ταμείο του ΟΓΑ; Αν το έκανε αυτό μία αριστερίζουσα κυβέρνηση θα μιλούσαμε για χτύπημα στο κατεστημένο!
  Τώρα μιλάμε για αδικία . Αφού λοιπόν είναι άδικο αυτό το μέτρο , ας παραμείνουν τα ισχυρά ταμεία ως έχουν και ο ΕΟΠΥ ας καταστραφεί . Μην ακούσω άνθρωπο να διαμαρτύρεται για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ , οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν καταβάλει καθόλου ή ελάχιστες εισφορές.Αφού δεν θέλουμε τα ισχυρά ταμεία να στηρίξουν τα ανίσχυρα , τότε αναγκαστικά οι ασφαλισμένοι των αδύνατων ταμείων θα αφεθούν στην τύχη τους.

 45. McRakis avatar
  McRakis 01/11/2012 11:19:16

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΙΧΡΟ ΗΔΗ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ? ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ?ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ? ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

 46. dexihaf avatar
  dexihaf 01/11/2012 11:30:13

  Δε νομίζω ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε... Μπορώ να αντιτείνω επιχειρήματα σε όλα τα ανωτέρω, αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα. Λόγω επαγγέλματος έχω τη χαρά να μιλάω από τον πιο μικρό επιχειρηματία, μέχρι τον πιο μεγάλο, από τον τελευταίο υπάλληλο, μέχρι το μεγαλοστέλεχος. Κοινή συνισταμένη αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι ότι το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό. Απλά, επίτρεψέ μου να επιμείνω ότι αυτοί που μπορούν να αλλάξουν το "κλίμα" στην αγορά, είναι οι έχοντες και τα χρήματα που αναμένεται να "πέσουν" στην πραγματική οικονομία. Αν αυτοί κινήσουν χρήμα, με οποιοδήποτε τρόπο, επενδύοντας στις επιχειρήσεις τους, μη απολύοντας κόσμο επειδή μειώθηκαν τα κέρδη κ.π.α., τότε όντως η φτώχεια και η ύφεση δεν πρόκειται να τελειώσουν. Αν αυτοί δε συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν, τότε δεν έχουμε ελπίδα.
  Σε ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.