#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/06/2012 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτέλους, έφαγε ένα γκολ και η Μέρκελ (γερμανική υποχώρηση στη Σύνοδο)Την ίδια στιγμή που ο σούπερ Μάριο Μπαλοτέλι έβαζε δύο γκολ στη Γερμανία, ένας άλλος Μάριο, ο Μόντι, σε συνεργασία με έναν Μαριάνο (Ραχόι) και με τη διακριτική στήριξη του Φρανσουά Ολάντ, έβαζαν τα δικά τους... γκολ στην Αγκ. Μέρκελ.

Από τις πρώτες δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών το πρωί την Παρασκευή φάνηκε ότι Ιταλία και Ισπανία «μετρούν» διαφορετικά στην Ευρώπη και μπορούν να εκβιάσουν τους Γερμανούς και να πετύχουν βασικούς στόχους τους.

Τι σημαίνουν για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής θα τα δούμε και αργότερα. Θα μπορούσε να είναι καλά νέα, θα μπορούσε και κακά. Αν π.χ. Μπορεί και η Γερμανία να υποχωρεί, γιατί να μην το κάνει για το ελληνικό πρόβλημα;

Από την άλλη, ίσως οι Ευρωπαίοι μας θεωρούν χαμένη υπόθεση και ρίχνουν όλο το βάρος τους στις υπόλοιπες χώρες του νότου. Ο χρόνος θα δείξει.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία, αυτή θα επιβεβαιωθεί με το οριστικό κείμενο της Συνόδου, μέσα στην ημέρα. Πάντως, Μόντι και Ραχόι συνέστησαν συνασπισμό και απείλησαν ότι δε θα υπογράψουν τη συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης 120 δισ. αν δεν υποχωρήσει η Γερμανία σε βασικά ζητήματα που έθεσαν.

Συγκεκριμένα πέτυχαν να αποσυνδέσουν τα χρέη των τραπεζών από αυτά των κρατών και πέτυχαν να συμφωνήσουν στη δημιουργία μέχρι το τέλος του 2012, ενός μηχανισμού που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης (EFSF και ESM), χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας που θα προσφεύγει στο μηχανισμό αυτό.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, διευκρίνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης, για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της. Μ' αυτό τον τρόπο θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά προκειμένου να αγοραστούν ιταλικά και ισπανικά ομόλογα με στόχο την αποκλιμάκωση των spreads. Αν γίνει αυτό οι δύο χώρες θα γλιτώσουν την... ελληνική τραγωδία των απίστευτων επιτοκίων δανεισμού που ουσιαστικά οδήγησαν στο Μηχανισμό Στήριξης και απέκλεισαν την Ελλάδα από τις αγορές για πολλά χρόνια.
«Συμφωνήσαμε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την Ισπανία και την Ιταλία» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις και θα εξεταστεί κάθε πιθανό σενάριο, που θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης και θα καθησυχάσει, ταυτόχρονα, τις κεφαλαιαγορές.
Στο κείμενο συμπερασμάτων επισημαίνεται: «Επιβεβαιώνουμε ότι είναι ύψιστης σημασίας να διακοπεί ο φαύλος κύκλος μεταξύ τραπεζών και κρατών. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει, σύντομα, προτάσεις βασιζόμενες στο Άρθρο 127 (παράγραφος 6)  για έναν μηχανισμό επίβλεψης. Ζητούμε από το Συμβούλιο να αντιμετωπίσει τις προτάσεις αυτές ως επείγουσες, μέχρι το τέλος του 2012.
Από την στιγμή που ένας τέτοιος μηχανισμός θα έχει εδραιωθεί, ισχύοντας και για την ΕΚΤ, οι τράπεζες της ευρωζώνης θα μπορούν, μέσω αυτού να περνούν σε απευθείας ανακεφαλαιοποίηση. Αυτή θα βασίζεται σε προϋποθέσεις, μία από τις οποίες θα είναι η συμμόρφωση-συμφωνία με κρατικούς κανόνες βοήθειας, οι οποίοι θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται από το -εκάστοτε- ίδρυμα, τον -εκάστοτε- τομέα ή την οικονομία εν γένει και θα επισημοποιείται από το Μνημόνιο Κατανόησης. Το Eurogroup θα εξετάσει την κατάσταση του ιρλανδικού οικονομικού τομέα με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του προγράμματος προσαρμογής. Παρόμοιες περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.
Πιέζουμε για σύντομη ολοκλήρωση του Μνημονίου Κατανόησης, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομική στήριξη της Ισπανίας για ανακεφαλειοποίηση του τραπεζικού της τομέα. Επιβεβαιώνουμε πως θα παρέχεται η οικονομική στήριξη από πλευράς EFSF, έως ότου ο ESM είναι ικανός να παράσχει ανάλογη βοήθεια και ότι αργότερα η βοήθεια του EFSF θα είναι αποκλειστική ευθύνη του ESM, χωρίς αυτό να κερδίσει status παλαιότητας.

Επιβεβαιώνουμε τη σαφή δέσμευσή μας να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, πιο συγκεκριμένα, με την χρήση των υπαρχόντων οργάνων EFSF/ESM με ελαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν οι αγορές των κρατών - μελών, ενώ θα γίνονται σεβαστές Συγκεκριμένες Κρατικές Συστάσεις σε συνδυασμό με άλλες δεσμεύσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των χρονικών ορίων, καθορισμένων από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ασταθειών.
Αυτοί οι όροι θα πρέπει να προβλέπονται και από το Μνημόνιο Κατανόησης. Καλωσορίζουμε τη συμφωνία της ΕΚΤ να αναλάβει τον ρόλο εκπροσώπου του EFSF/ESM, κάνοντας ελέγχους στη λειτουργία των αγορών με αποτελεσματικό τρόπο.
Ζητάμε από το Eurogroup να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις μέχρι τις 9 Ιουλίου 2012».
Ο πρωθπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε το πρωί της Παρασκευής πως είναι «ικανοποιημένος» από τη συμφωνία που συνήφθη στη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, την οποία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ».
Σύμφωνα με τον Μόντι, «η ικανοποίηση για την Ιταλία είναι διπλή»: τόσο για το «περιεχόμενο» της συμφωνίας όσο και επειδή «ενίσχυσε τη διαδικασία» μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει, πράγμα που έγινε τη νύκτα, επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες.
Τελικά αυτό το μπρα-ντε-φερ κατέληξε σε «ικανοποιητικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης», συνέχισε.
Ο Μόντι ανέφερε ένα μέτρο που επιδιώκει η Ισπανία, «την απ' ευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τα ευρωπαϊκά ταμεία, χωρίς να περνά από τους προϋπολογισμούς των κρατών».
«Με αίτημα της Ιταλίας εισήχθη, έπειτα από μακρά συζήτηση, μια παράγραφος στη δήλωση για τους μηχανισμούς σταθεροποιήσης των αγορών σχετικά με τα κράτη που σέβονται τις συστάσεις που γίνονται προς τις χώρες τους καθώς και το σύμφωνο σταθερότητας» όμως δυσκολεύονται παρόλα αυτά να χρηματοδοτηθούν στις αγορές λόγω απαγορευτικών επιτοκίων, δήλωσε ο Μόντι.
«Αυτή είναι η περίπτωση της Ιταλίας αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η Ρώμη δεν σκοπεύει να προσφύγει προς το παρόν στους μηχανισμούς αυτούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιταλία «αγωνίσθηκε γι' αυτά τα μέτρα, αλλά δεν προτίθεται προς το παρόν να επωφεληθεί απ' αυτά».  
Όσον αφορά τις λεπτομέρεις, ο Μόντι δήλωσε πως «οι χώρες που θα ήθελαν να επωφεληθούν απ' αυτές τις παρεμβάσεις σταθεροποίησης θα πρέπει να το ζητήσουν, αλλά αν εκπληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα πρέπει να υποβληθούν σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπογράψουν ένα μνημόνιο, αλλά δεν θα έχουν την τρόικα, θα πρέπει μόνο να συνεχίσουν να σέβονται τις αποφάσεις που σέβονται ήδη».
Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε από τις Βρυξέλες ότι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης παρόλο που όπως είπε η Ιταλία και η Ισπανία θα το υπογράψουν αργότερα

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/06/2012 13:38:33

  Ο Μάριο Μόντι είναι γρήγορος και εκρηκτικός, όπως ο συνονόματός του.
  Έχει ρεφλέξ. Χθές απείλησε έμμεσα με αποχώρηση της Ιταλίας από το Ευρώ.
  Είχε βέβαια τις Γαλατικές πλάτες του Ολλάντ και τις "πέμπτες φάλαγγες" SPD + Grünen.
  Ακούς κ. Τσίπρα και λοιποί, "δεξιοί" και "αριστεροί" Έλληνες πολιτικοί;
  Έτσι παίζεται το καλό πόκερ: "Δείχνοντας χαρτιά" στους γειτονικούς παίκτες με τους οποίους "συνωμοτούμε".
  "Όποιος στην μάχη πάει ανάδελφος και για να πεθάνει, στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει..."

  • katdelbar avatar
   katdelbar @ Ο Θείος 30/06/2012 01:45:47

   Den katalava giati epikaleisai kapoion pou protoeipe aftin tin idea... Den nomizw na diavazeis Varoufaki pou edw kai 1 xrono leei afta pou twra ginontai.

 2. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 29/06/2012 13:47:08

  Φοβάμαι ότι εάν ισχύει το περί ήττας της γερμανικής γραμμής, έπονται δύσκολες μέρες για όσους ζουν με τα δανεικά της Μέρκελ. Σε αυτούς σίγουρα συγκαταλεγόμαστε και οι Έλληνες. Δεν θα ήθελα την Ελλάδα γερμανόφιλη όμως με βεβαιότητα δεν θα ήθελα την Ελλάδα να τορπιλίζει την ευρωπαϊκή ενότητα. Λέτε να ήξερε κάτι και ο Σαμαράς και να μην ήθελε να πάρει θέση;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 29/06/2012 13:54:30

   Απλώς οι Γερμανοι θ' αλλάξουν κυβέρνηση.
   Με πιό ορθολογική, σταθερή, Ευρωπαική, χωρίς εμμονές και ψυχωτικά στερέοτυπα από τον Μεσοπόλεμο.
   SPD + Grünen ήδη ζεσταίνουν τις μηχανές.
   Αυτό είναι πολύ καλό για την Ελλάδα. Αλλά κακό για τα φαύλα κόμματα του παρελθόντος της.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ο Θείος 29/06/2012 13:57:37

    Η γνωστή κασέτα περί ύπαρξης καλών Γερμανών...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΚΜ 29/06/2012 14:34:18

     Όλα τα πολιτικά διλήμματα, σε κάθε χώρα, συντίθενται από αντικρουόμενα συμφέροντα και ορθολογισμό/ανορθολογισμό.
     Συμμαχούμε πάντα με τους ορθολογιστές, ιδιαίτερα άν τα συμφέροντά μας συγκλίνουν με τα δικά τους.
     Πολεμάμε εναντίον των ανορθολογιστών, με τόσο πιό πολλή μανία όσο τα συμφέροντά τους βλάπτουν τα δικά μας.
     Η πολιτική, ή είναι ρεαλιστική ή είναι χαζή πολιτική.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 29/06/2012 14:27:13

   Το πρακτικό δίλημμα που τίθεται επί τάπητος δεν είναι Ελλάδα Γερμανόφιλη ή αντι-Γερμανική.
   Το πρακτικό δίλημμα είναι η επιλογή φαρμάκων και πορείας θεραπείας για την κρίση. Με συνταγή Ολλάντ-Ομπάμα ή CDU/FDP;
   "Μεταφρασμένο σε Γερμανική γλώσσα", το δίλημμα θα γίνει σύντομα: Ποιά Ελλάδα με την Γερμανία των CDU/FDP και ποιά Ελλάδα με την άλλη Γερμανία των SPD + Grünen;
   Η πολιτική και τα συμφέροντα διασχίζουν και διαιρούν τις εθνικές πολιτικές. Σε στιγμές μεγάλης κρίσης, ενίοτε τις ξεσχίζουν.
   Και όποιος επικρατήσει στο πόκερ

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 29/06/2012 16:03:20

   Τα δανεικά δεν είναι καμμιάς Μέρκελ αλλά του Γερμανικού λαού και των άλλων Ευρωπαικών λαών.
   Οι κυβερνήσεις πέφτουνε...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ο Θείος 29/06/2012 16:13:42

    Το πρόβλημα μας (όπως και όλης της ανθρωπότητας) είναι, κατά βάση, με τον συγκεκριμένο λαό - όχι μόνο με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΚΜ 29/06/2012 17:09:45

     Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά την πολιτική αλλά όσους αναλύουν ψευδο-μεταφυσικές εμμονές.
     Οι αστρολογικές εικασίες για την χώρα μεταξύ Άλπεων και Δανίας, που μπαίνει συχνά στην σκιά του Κρόνου, ίσως έχουν σχέση.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ο Θείος 29/06/2012 17:13:50

      Αυτό τώρα τί είναι; Γερμανικό χιούμορ; Η νοοτροπία τους (έμφυτη στην γερμανικότητα καθαυτή) είναι το πρόβλημα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΚΜ 29/06/2012 17:54:42

      Χε χε, γερμανικότητα! Το τελευταίο δείγμα ήταν η RAF-Φράξια Μπάαντερ Μάινχοφ.
      Όπως ελληνικότητα. Με τσολιαδάκια μέιντ ιν Τζάπαν.

   • franc avatar
    franc @ Ο Θείος 30/06/2012 12:10:07

    Και τα δανεικά των λαών δεν πάνε σε άλλους λαούς Θείε, αλλά σε μεγάλες τράπεζες και μεγάλους νταβατζήδες και πολιτικούς...

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/06/2012 13:51:24

  Η κ. Μέρκελ θα δώσει απόψε εξηγήσεις για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στην συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ).
  Η Γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται τις ψήφους 2/3 της Άνω και της Κάτω Βουλής, οι οποίες ψηφίζουν σήμερα σε ξεχωριστές συνεδριάσεις.
  Οι Σοσιαλδημοκράτες χαίρονται για την "τούμπα", επιτίθενται για την αστάθεια των θέσεων και την διπλή γλώσσα. Οι Πράσινοι επιμένουν ότι το είχαν πρόσφατα προβλέψει, η "ανόητη πολιτική δεν αντέχει μπροστά στην πραγματικότητα".
  Η κ. Μέρκελ θα έχει πάρα πολλούς αντάρτες από την πλειοψηφία.
  Σε απόλυτη ομηρεία απο SPD + Πράσινους.
  Δεν βλέπω να χαίρονται και πολύ οι εδώ δεξιοί, για το πάθημα της κ. Μέρκελ. Ούτε και οι Τσιπραίοι.
  Και τα δύο είναι παράδοξα. Γιατί άραγε;

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Ο Θείος 29/06/2012 13:57:41

   Μην ξεχνάς ότι οι γερμανοί λειτουργούν χωρίς εξωτερικές δεσμεύσεις και εν τέλει δεν είναι και μ@λ@κες.
   Εάν επικροτηθεί η τακτική της Μέρκελ θα σημαίνει ότι εγώ που είμαι δεξιός πρέπει να χαρώ; Μάλλον όχι. Τότε γιατί να στενοχωρηθώ εάν ισχύει αυτό που θέλουν ντε και καλά να πείσουν τα ελληνικά μέσα και εσείς ότι η Μέρκελ έφαγε σφαλιάρα;
   Δεν νομίζω ότι καταφέρνετε τελικά να απαξιώσετε τη ελληνική δεξιά προβάλλοντας τη κακή δεξιοφροσύνη της Μέρκελ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 29/06/2012 14:18:50

    Μα και ο Ραχόι δεξιός είναι. Όσο για τον Μόντι, σίγουρα δεν είναι αριστερός.
    Ωστόσο αυτοί της στήσανε το χουνέρι. Βεβαίως μαζί με μη δεξιούς, τον Ολλάντ και τους Γερμανούς της αντιπολίτευσης. Και καλά κάνανε, είναι απλώς θέμα ορθολογισμού, όχι δεξιάς - αριστεράς.
    Το είπε σήμερα σοφά ο Ρομάνο Πρόντι: "Δεν είναι σύγκρουση δεξιάς αριστεράς. Ευτυχώς".

    Κατεξοχήν οι Γερμανοί λειτουργούν με εξωτερικές δεσμεύσεις: Είναι εξαγωγική χώρα. Επιμένω εδώ και καιρό. Θα "σπάσουν". Η Γερμανική εξαγωγική βιομηχανία θα "τελειώσει" χωρίς Ευρώ. Πρίν "τελειώσει"όμως, ο Γερμανικός λαός (μαζί και ...οι βιομήχανοι) θα φροντίσουν να "τελειώσουν" την σημερινή κυβέρνηση. Κανείς δεν θέλει να μείνει άνεργος ή χρεωκοπημένος. Μόνον χαζοί δογματικοί Έλληνες, δεξιοί ή αριστεροί.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 29/06/2012 14:20:20

    Ο συνετός, σοφός Πρόντι:
    h**p://www.antinews.gr/2012/06/29/168707/

  • voter avatar
   voter @ Ο Θείος 29/06/2012 15:03:51

   Δυστυχώς καθόλου παράδοξο που δεν χαίρονται κάποιοι εγχώριοι δεξιοί και αριστεροί οπαδοί ,μιας κι είναι γνωστό οτι δεν μπορούν να δουν πιο πέρα απο την κομματική τους μύτη .
   Παρήγορο , που καποιοι άλλοι βλέπουν αλλιώς τα πραγματα και έχουν καλή διόφθαλμη όραση που όσο περνούν οι μέρες θα γίνεται καλύτερη !

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ voter 29/06/2012 15:25:20

    "Καθηγητής" στην τακτική ο Μόντι, δάσκαλος σοφός στην στρατηγική ο Πρόντι.

 4. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 29/06/2012 13:52:02

  Το διακύβευμα της μάχης είναι ο φθηνός χωρίς όρους δανεισμός για να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε όπως παλιά;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 29/06/2012 13:57:31

   Όχι φυσικά.
   Η λιτότητα και η εγκράτεια είναι καλό πράγμα. Αλλά πρέπει να εφαρμοσθεί στους μέχρι τώρα χλιδάτους και ξεσαλωμένους. Αυτοί προκάλεσαν το πρόβλημα, έτσι θα αρχίσει να λύνεται.
   Μέχρι τώρα αυτούς δεν τους άγγισαν. Άγγισαν τους πάντοτε λιτούς. Δηλητηριώδες και αναποτελεσματικό φάρμακο.
   Το παιχνίδι τώρα αρχίζει.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Ο Θείος 29/06/2012 15:27:56

    Έτσι ακριβώς!

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Δεξιόχειρας 29/06/2012 14:48:25

   Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, μην συγχέεις τις έννοιες. Δεν γίνεται να "συνεχίσουμε" (πληθυντικός) να "ξοδεύουμε" (πάλι πληθυντικός), διότι "μαζί" ούτε "αρχίσαμε" ούτε "συνεχίσαμε" ούτε "ξοδέψαμε" ποτέ. Ας τα πάρουν από αυτούς που τα "έφαγαν μαζί" με όποιους τα έφαγαν. Αυτοί έχουν και όνομα και διεύθυνση και ΑΦΜ. Τέρμα η κοροϊδία.

   Η καραμέλλα της συλλογικής ευθύνης να σταματήσει άμεσα.

   Ευχαριστώ και καλησπέρα.

 5. romios avatar
  romios 29/06/2012 13:52:19

  με τα 30 δισ που θα πάρουν οι ελληνικές τράπεζες τι θα γίνει;
  θα περάσουν στο δημόσιο χρέος τελικά;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ romios 29/06/2012 14:30:04

   Πρέπει να επιμείνουμε μέχρι τέλους: ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
   Το ιδιωτικό χρέος δεν είναι δημόσιο. Και στην πράξη, εδώ και καιρό δεν υπάρχουν "Ελληνικές" τράπεζες, αλλά τράπεζες του ενιαίου χρηματοπιστωτικού Ευρωσυστήματος.
   Ενιαία Ευρωζώνη με ενιαίους κανόνες.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ romios 29/06/2012 15:03:52

   ακούγεται ότι δεν θα περάσουν τελικά στο δημόσιο χρέος...

  • Tasos avatar
   Tasos @ romios 29/06/2012 17:33:14

   Αυτή ήταν η άμεση απορία (και εκνευρισμός μαζί). Δηλαδή οι άλλοι είναι έξυπνοι και εξασφαλίζουν ζεστά λεφτάκια στις ιδιωτικές τράπεζες (ενώ μέχρι χτες ούτε για αυτούς το επέτρεπε η φράου) και μεις τα κορόιδα συνάπτουμε συνεχώς διακρατικά δάνεια ακόμα και για τις χασούρες της Χ, Υ, Ζ τράπεζας (μη λέμε ονόματα).

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ romios 29/06/2012 17:44:36

   Ποια 30???

   Καμμιά 200αριά είναι εάν τα προσθέσεις όλα.
   Αυτά θα παραμείνουν δημόσιο χρέος Θείο (άντε να γλυτώσουμε τα φρέσκα 50 κι αυτό δεν είναι σίγουρο ακόμα) οπότε μη πανηγυρίζεις σα παιδάκι ακόμα.

 6. Σταράτα avatar
  Σταράτα 29/06/2012 14:48:42

  ζήτω οί ενιαίοι τραπεζικοι καί πολιτικοί κανόνες καί ενώσεις .ζήτω ή ενωμένες πολιτίες τής ευρώπης ζήτω ο γαπ πού μάς οδήγησε εδώ.Τώρα ποιός έχασε ποιός κέρδισε ποιός έφαγε τό τυρί σέ στημένες μέ είδη παρμένες αποφάσεις συνόδους ""ο κόσμος τό είχε τούμπανο καί εμείς κρυφό καμάρι"" θά τό δούμε σέ λίγο καιρό πού θά πέσει καί τό ξύρισμα.πάντως τέτοια καλογραμμένα σχέδια δέν έχω ματαδεί.

 7. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 29/06/2012 15:11:01

  Ευχομαι να ''βγω ψευτης'' αλλα πολυ φοβαμαι ο,τι ολος ο θυμος της Γερμανικης αποτυχιας θα εκδηλωθει με εκβιασμους προς τα αλλα κρατη για εξοδο της Ελλαδας απο την Ενωση. Βεβαιως μετα τις Αμερικανικες εκλογες.

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 29/06/2012 15:19:27

  Buongiorno a tutti.
  Ο Καθρέπτης μιλά περί οδυνηρής ήττας της καγκελαρίου h-p://www.spiegel.de/international/europe/merkel-makes-concessions-at-eu-summit-a-841663.html
  Ο Οικονομολόγος με τον έξυπνο τίτλο Less Disunion λέει ότι για μια φορά οι ηγέτες της ΕΕ ξεπέρασαν τις προσδοκίες h-p://www.economist.com/blogs/charlemagne/2012/06/euro-crisis-0
  Χτές έλεγα σε έναν Άγγλο συνάδελφο ότι οι Ιταλοί είναι σκληρά καρύδια και ότι έχουν εξαιρετική παράδοση με τους Αλαμανούς σε ημιτελικούς και τελικούς. Χεχε

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 29/06/2012 16:00:02

   Σούπερ Μάριο Μόντι χτές μετά τα μεσάνυχτα.
   Όπως Σούπερ Μάριο Μπαλλοτέλι ενωρίτερα.
   Ο Μύνχάου είπε σαρκαστικά ότι ο "Ναπολέων" αυτή τη φορά, για να νικήσει τους Πρώσους αρκέστηκε σε Ισπανούς και Ιταλούς μισθοφόρους. Καλά αποζημιωμένους.
   Οι Αυστριακοί υποστήριξαν τον ..."Ναπολέοντα".
   Το βράδυ η Μέρκελ στην Bundestag θα έχει να κάνει με τους συντρόφους του "Ναπολέοντα", με τα "Πράσινα Φίδια" από τον Μέλανα Δρυμό που συμβουλεύει ο Μύνχάου και με πολλούς "αντάρτες" της Βαυαρίας που θα πάρουν ένοπλοι τα βουνά.
   Σκηνές ρόκ.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/06/2012 15:21:57

  Ο "σκληρός" της νύχτας ήταν ο Μόντι. Μπλόκαρε τη συμφωνία για το Σύμφωνο Σταθερότητας και τον ακολουθησε ο Ραχόι. Μετά τα μεσάνυχτα εμπόδισαν τον βαν Ρομπάυ να βγάλει συμβιβαστική ανακοίνωση και τότε στήριξε ο Ολλάντ τον Ιταλό και τον Ισπανό: "Θέλω να λέμε την αλήθεια".
  Οι ηγέτες χωρών ΕΕ εκτός Ευρωζώνης αποχώρησαν. Έμειναν μέσα οι 17 του Ευρώ. Οι Μόντι και Ραχόι δήλωσαν "δεν φεύγουμε από δώ χωρίς απευθείας ανακεφαλαιοποίηση και χωρίς αγορά ομολόγων στην πρωτογενή". Άν η Μέρκελ επέμενε, την προκάλεσαν να φύγει από την αίθουσα πρώτη εκείνη. Ο Μόντι δήλωσε ότι δεν θα κάνει τώρα χρήση της διάθεσης ομολόγων, το θέλει μόνον για να "σπάσει" τις αγορές. Ο Ολλάντ του κάλυψε και είπε ότι μένει μέσα μέχρι τέλους. Μαζί του και ο καγκελλάριος της Αυστρίας Φάυμαν. Ο Φινλανδός έμεινε ουδέτερος και ο Ολλανδός ήταν πολύ λίγος.
  Τότε έσπασε η κ. Μέρκελ. Αποκάλυψε τα αδύνατα χαρτιά της στο τραπέζι.
  Τότε

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ο Θείος 29/06/2012 15:57:36

   Θεῖε μου,κοριούς ἒβαλες μέσα στήν αἲθουσα συνεδριάσεων τοῦ Eurogroup;! Ἐσύ εἶσαι πανταχού παρών...,ἡ θεία σέ βλέπει καθόλου;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Κυθήριος 29/06/2012 16:32:09

    Άς είναι καλά ο Spiegel! Έχουν καλούς ανταποκριτές και εξαιρετικά μηχανήματα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Κυθήριος 29/06/2012 16:39:40

    Πολλά διέρεευσαν πιά. Και μεταφράστηκαν.
    Μέχρι τις 5.20 το πρωί ήταν γύρω από την πράσινη τσόχα οι 17.
    Ο Μόντι είπε στον βάν Ρομπάυ "που πάς";
    "Bad Beat έχει η κυρία".
    Στο τέλος η Άνγκελα έδειξε τα χαρτιά της και ο Μάριο βγήκε αληθινός.
    h**p://news.in.gr/world/article/?aid=1231202807

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Ο Θείος 29/06/2012 19:18:40

     Τέρμα,σέ παραδέχομαι!!!

 10. Δημήτρης, ετών 31 avatar
  Δημήτρης, ετών 31 29/06/2012 15:31:49

  Μα πώς τα ξέρεις όλα αυτα, Θείε; Ήσουν μέσα; Καλή και εύστοχη ανάλυση πάντως...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δημήτρης, ετών 31 29/06/2012 15:49:38

   Der Spiegel, σήμερα. h**p://www.spiegel.de/politik/ausland/angela-merkel-erleidet-bei-eu-gipfel-niederlage-a-841653.html Αυτοί πάντα έχουν μέσα κάποιον. Μέσα στους ηγέτες είχαν τον δημοσιογράφο Carsten Volkery. Δίπλα στην αίθουσα των οικονομικών εμπειρογνωμόνων ήταν φυσικά ο Wolfgang Münchau, η δηλητηριώδης πράσινη κόμπρα που τσιμπά εδώ και 2 χρόνια την Μέρκελ. Ο Μr Financial Times Deutschland.

 11. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 29/06/2012 15:49:56

  O Μάριο Μόντι έπαιξε και κέρδισε. Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της τα είπε έξω από τα δόντια και την εκβίασε όπως της άξιζε.

  Όμως...Υπάρχει ένας "αφανής" ήρωας. Εκείνος που μίλησε πρώτος προ λίγων ημερών για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, αν δεν συνέλθει η Γερμανία. Εκείνος που είπε ξεκάθαρα πως η Ιταλία θα μπορέσει και χωρίς ευρώ, σπέρνοντας τον πανικό στους Γερμανούς. Εκείνος του οποίου τις απειλές ευθέως και ονομαστικά χρησιμοποίησε- και άριστα έπραξε- ο Μόντι , λέγοντας πως η κυβέρνησή του θα πέσει αν δεν υποχωρήσει η Γερμανία. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι:


  "Μπερλουσκόνι: Δεν είναι βλασφημία η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ

  «Βλέπω τρεις πιθανότητες. Η πρώτη είναι η Γερμανία να πειστεί και συνεπώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει το ευρώ. Η δεύτερη πιθανότητα είναι να φυγει η Γερμανία από το ευρώ…Η τρίτη λύση είναι ν' αφήσει η Ιταλία το ευρώ και να λανσάρουμε ξανά το δικό μας νόμισμα που θα μπορούσε να φέρει πολλά πλεονεκτήματα (όπως π.χ. οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις)».

  Την θέση του αυτή περί μιας εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ, επανέλαβε και κατά την διάρκεια μιας παρουσίασης βιβλίου, όπου απεφάνθη: «Δεν πιστεύω ότι είναι βλασφημία» το σενάριο της εξόδου από το ευρώ και η έκδοση εθνικού νομίσματος αν «το ευρώ δεν έχει στις πλάτες του μια ΕΚΤ που παίζει τον ρόλο της τράπεζας-εγγυητή και τυπώνει ευρώ»."
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63672927

  Έτσι κερδίζονται οι μάχες.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Κώστας ΜΠ 29/06/2012 17:49:14

   Αλήθεια είναι. Ήταν επιθετικός ο σεξο-πορνό-γερος.
   Αλλά και ο Μόντι απέιλησε χθές έμμεσα με έξοδο από το Ευρώ.
   Μπορούν. Έχουν παραγωγική βάση στην Ιταλία. Από τρόφιμα μέχρι αεροπλάνα.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Ο Θείος 30/06/2012 12:22:22

    Σωστό και δίκαιο θείε, να μην αφήνεις να σε απειλούν όταν έχεις την δυνατότητα να αντιδράσεις. Μπράβο στους Ιταλούς. Από την άλλη, αυτό που με εκνευρίζει και με κάνει να μην συμπαθώ τους Βόρειους, όσους Νίτσε και Σόπενχάουερ κι αν βγάλουν, είναι η θρασυδειλία τους (των Γερμανών). Εφόσον εμείς δεν έχουμε παραγωγική βάση αντίστοιχη της Ιταλικής (όπου ακόμη βέβαια δεν έχει αποφανθεί οριστικά ο ιστορικός για τους λόγους για τους οποίους δεν την έχουμε, πολλοί μιλούν για γερμανικό εξαναγκασμό στα πλαίσια του "για την Ευρώπη ρε γαμώτο"...), οι μέχρι πρότινος (λυκό)"φίλοι" μας Γερμανοί ήταν και είναι έτοιμοι να μας πετάξουν στα σκουπίδια σαν στυμμένη λεμονόκουπα, απλά και μόνο επειδή δεν είχαμε την δύναμη να τους φωνάξουμε "ΟΧΙ". Είναι πλέον ολοφάνερο, στα δικά μου μάτια, οι Γερμανοί μας βλέπουν σαν μπανανάτο, σαν αποικία, σαν μαυριδερούς υπανθρώπους. Και επειδή είχα την τιμή να τους ανέχομαι καθημερινά για 15 χρόνια από κοντά στην χώρα τους, είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι απλώς η συμπεριφορά κάποιων διεφθαρμένων Γερμανών πολιτικών, αλλά η άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Μόνο και μόνο αν σεβόντουσαν τις υπέροχες στιγμές που πέρασαν σε διακοπές τους στην Ελλάδα, ακόμη και επί πληρωμής, θα έπρεπε να αποφύγουν τα επιδεικτικά σχόλια και τις αλαζονικές συμπεριφορές απέναντι σε μια χώρα-φίλη που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Όχι μόνο δεν το έκαναν, δεν το σκέφτηκαν καν και έπραξαν το ακριβώς αντίθετο. Δεν θα τους ενδιέφερε καθόλου αν εξαφανιζόμασταν από τον χάρτη. Είναι ολοφάνερο πλέον. Ή, μάλλον, θα τους ενδιέφερε να αποκτήσουν την Ελλάδα και να την κάνουν προορισμό δωρεάν διακοπών για Γερμανούς συνταξιούχους και νέους εργαζόμενους με αδυναμία στην κατανάλωση αλκοόλ.

    Την ίδια ώρα που εμείς εξυμνούμε με λόγια και πράξεις την φιλία και το θάρρος, αυτοί υποκλίνονται στην λυκοφιλία και την θρασυδειλία. Τι είδους σύνδεση μπορούμε να έχουμε με τέτοιους ανόητους;

    Ζητώ συγνώη, αλλά τώρα τελευταία όπου βλέπω Νίτσε και παράγωγα το μόνο που ξεχωρίζω είναι ένα κόκκινο πανί.

   • franc avatar
    franc @ Ο Θείος 30/06/2012 12:27:45

    Θείε μην είσαι αφελής. Μοντι και Μέρκελ στην ίδια ομάδα παίζουν. Goldman Sachs και ΣΙΑ . Αποχωρούν καθυστερώντας για μα μην χάσουν και τα αυγά και τα καλάθια. Προφανώς θα μας αφήσουν τα καλάθια, όσο αργότερα γίνεται, και μέχρι να βγεί ο Ομπάμα. Μετά θα το ξαναδούμε το μάτς, ανάλογα με τι αντίσταση θα δείξουμε εμείς...

 12. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 29/06/2012 16:03:16

  ....Μάλλον διαθέτει πληροφόρηση εκ των ....έσω, ή κληρονομικό ενορατικό χάρισμα!!! Και τα δύο, χρήσιμα....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ BLACKQUEEN 29/06/2012 17:18:36

   Στα νιάτα μου έπαιζα καλό πόκερ. Καταλαβαίνω από μακριά ποιός δεν έχει χαρτί.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Ο Θείος 30/06/2012 22:08:30

    Κι ο Τσίπρας ανέφερε το πόκερ. Ρε παιδιά, μπερδέψατε τον προοδευτισμό με το τζόγο. Μάλλον οι γουέστερν-σπαγγέτι θα φταίνε. Πάντως σας ενημερώνω ότι η χαρά των δεξιών είναι κάτι τύποι που νομίζουν ότι η πολιτική, η οικονομία και το σεξ είναι θέμα τύχης.

 13. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 29/06/2012 16:08:07

  Έτσι έγινε, σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ. Απλά αναρρωτιέμαι: τόσο έυκολα έχασε η Φράου; Μήπως να περιμένουμε το δεύτερο ημίχρονο, ή τον επαναληπτικό; Μήπως να δούμε τις λεπτομέρειες της εφαρμογής; Μήπως υποχώρησε χθες, για να ζητήσει κάποιο μεγαλύτερο αντάλλαγμα αύριο, ή για να αποφύγει κάτι ακόμα μεγαλύτερο μεθαύριο; Ακαδημαϊκού τύπου οι ερωτήσεις μου: απλά δεν "αγοράζω" την άτακτη υποχώρηση Μέρκελ

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Κόνδωρας 29/06/2012 16:30:47

   Ελάχιστοι έχουν προσέξει το αξεπέραστο εσωτερικό της πρόβλημα: Χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 στην Bundestag και στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο για να περάσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και τον Μόνιμο Μηχανισμό ESM. Η κυβερνητική συμμαχία CDU/FDP με τους 20 - 25 μόνιμους Ευρωσκεπτικιστές "αντάρτες", δεν έχει πιά ούτε απλή πλειοψηφία στην Bundestag. Μη μιλήσουμε για την Bundesrat, όπου έχει χάσει σε εκλογές 5 κρατίδια σε 2 χρόνια.
   Είναι όμηρος των SPD - Grünen. Αφού τελικά δεν θέλει να "σπάσει" την Ευρωζώνη, έχει 2 κινήσεις. Ή παραίτηση και πρόωρες εκλογές με απέκδυση ευθυνών, ή να διαπραγματεύεται και να τους κάνει διαδοχικές υποχωρήσεις, με αντάλλαγμα κοινή ψήφο.
   Η αντιπολίτευση ενεργεί σε συνεννόηση με τον Ολλάντ. Απ' έξω πίεση, μέσα κοινοβουλευτικός εκβιασμός σε κυβέρνηση που έχει χάσει την δεδηλωμένη.
   Κάποια στιγμή θα φθάσει στα όρια της αντοχής και θα παραιτηθεί.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Ο Θείος 30/06/2012 22:00:08

    Σας γράφω τη στιγμή που τελικά ... δεν επιβεβαιωθήκατε και πέρασε με την απαιτούμενη πλειοψηφία το πρόγραμμα της συμπάθειας σας. Δεν ξέρω εάν γράφετε με σκοπιμότητα ή από ερασιτεχνισμό όμως θα ήθελα να επισημάνω, καλοπροαίρετα, ότι η τακτική των εκάστοτε κυβερνήσεων της Γερμανίας έχει σταθερή βάση, καθότι αδέσμευτη από έξωθεν δυνάμεις, και επομένως η τακτική της Μέρκελ μάλλον θα της εξασφαλίσει και νέα θητεία αφού οι πατριώτες της θα αναγνωρίσουν το έργο της. Όσον αφορά το Μόντι, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι είναι υπηρεσιακός αντικαταστάτης του Μπερλουσκόνι. Η Ελλάδα δεν πρέπει να τορπιλίσει την ευρωπαϊκή ενότητα. Οι δηλώσεις Χατζηδάκη είναι αισιόδοξες.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Κόνδωρας 30/06/2012 11:58:37

   Να σου απαντήσω εγώ που τους ξέρω λίγο. Η συνολική τους συμπεριφορά συνοψίζεται σε μια μόνο έννοια: Θρασύδειλοι.

 14. voter avatar
  voter 29/06/2012 16:12:02

  Διαβαζει ο Θειος και ενημερώνεται . Τα ίδια ακριβως και απο ελληνικη ανάρτηση .

  http://news.in.gr/world/article/?aid=1231202734

 15. ΚΜ avatar
  ΚΜ 29/06/2012 16:12:14

  Εγώ πάντως διαβάζω ότι «ο βουλευτής του SPD αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ σημείωσε ότι «η Καγκελάριος πρέπει να εξηγήσει αυτή την στροφή 180 μοιρών».

  Carsten Schneider, head of the budget committee, said the Chancellor needed to explain her "180 degree u-turn." On Twitter, he indicated the agreement would lead to moral hazard. The deal means "all obligations on a country are now only paper tigers."

  Δηλαδή, την εγκαλούν για την υποχώρηση!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΚΜ 29/06/2012 17:12:26

   Θα την χτυπήσουν τώρα κάτω σαν χταπόδι. Μέσα κι έξω από την κουκούλα".
   Αφού να την ρίξουν θέλουν!
   Όπως παλιά η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ την 3κομματική!
   Σκληρή τέχνη η πολιτική!

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ο Θείος 29/06/2012 18:26:54

    Χα χα!

    Να δω όταν εκλεγούν οι δικοί σου τί θα λες....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΚΜ 29/06/2012 17:22:43

   Η ήττα είναι μόνον η αρχή. Ημίμετρο.
   Πρέπει η κυβέρνηση αυτή να πέσει. Το συντομώτερο. Delenda est!
   Κάνει κακό στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Και στην Ευρωπαική Γερμανία.
   H "Γερμανική Ευρώπη" είναι μια καταστροφική και αυτοκαταστοφική ανεφάρμοστη ουτοπία.

 16. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 29/06/2012 16:37:14

  Πόσο κοντά είναι να πει η γερμάνια , εμείς πάμε στο μάρκο , κρατήστε το ευρώ εσείς ?

  • Δημήτρης, ετών 31 avatar
   Δημήτρης, ετών 31 @ ΓΙΩΡΓΟΣ 29/06/2012 17:15:03

   Μακάρι. Εκεί να τους δω! Αλλά δεν παίζει αυτό...

  • katdelbar avatar
   katdelbar @ ΓΙΩΡΓΟΣ 30/06/2012 01:50:22

   Giati den to lei? Skefthikes pote oti oloi oi alloi mporoun na to poun ?
   I Germania kerdoskopise kai i EE ksefyge apo ton idrytiko tis xarti!

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/06/2012 17:16:08

  Η αντίδραση των αγορών:
  Τα επιτόκια σε ομόλογα Ιταλίας Ισπανίας πέφτουν με ρυθμό 6 %.
  Τα επιτόκια σε ομόλογα Γερμανίας ανεβαίνουν με ρυθμό 7 %.
  Τα επιτόκια σε ομόλογα Γαλλίας σταθερά.
  Γερμανικό χρηματιστήριο + 3,6 %. Η Γερμανική οικονομία πανηγυριζει την ήττα Μέρκελ.
  Ευρώ, άνοδος.

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 30/06/2012 22:56:57

   Πιστεύεις οτι τώρα θα σταματήσουν οι αντεπιθέσειςτης Αυτοκρατορίας με τους οίκους?

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/06/2012 18:25:41

  Δεν είπα εγώ για 30.
  Ξέρεις την άποψή μου για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά καταναλωτικά, κτλ.
  Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
  Είπα επίσης "Πρέπει να επιμείνουμε μέχρι τέλους". Τότε θα πανηγυρίσω, όταν φύγουν όλοι οι σκελετοί από το σεντούκι.
  Οι τράπεζες είναι του Ευρωσυστήματος. Δεν είναι Ελληνικές. Είναι δικό μας πρόβλημα, όσο ακριβώς και δικό τους.

 19. voter avatar
  voter 29/06/2012 18:57:07

  Δεν είναι λίγο "χλωμή "και" αναιμική " η τοποθέτηση Παπούλια σχετικα με την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων ?

  «Θέλω εδώ να σημειώσω ότι με την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα, μελλοντικά, αφαίρεσης από το δημόσιο χρέος αντίστοιχων κεφαλαίων των τραπεζών, εφόσον προχωρήσει ικανοποιητικά η εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος»

  Πλακα θαχει να τα θαλασσωσουν !

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231202834

 20. ROCK avatar
  ROCK 29/06/2012 20:13:57

  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΝΤΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ
  ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΙΟΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΤΗΣ ΦΗΜΙΣΜΕΝΗΣ ''ΜΠΟΚΟΝΙ'' ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ DELLA BANCA DI ITALIA.
  ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ...ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ.
  ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΓΚΕΓΚΕ;

 21. Βόρειος avatar
  Βόρειος 29/06/2012 21:06:44

  Αυτό που έγινε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες είναι δωρεάν σεμινάριο πολιτικής διαπραγμάτευσης. Ας ελπίσουμε οτι οι δικοί μας ναιναίκοι κάτι θα διδαχθούν

 22. ΚΕΝΤΡΟ avatar
  ΚΕΝΤΡΟ 30/06/2012 00:01:56

  Θειο
  Η εκφραση απειλλησε δεν στεκει για στελεχη της Goldman Sachs
  οπως ο Μαριο Μοντι.
  Αυτοι οι τυποι εκτελουν- διαβιβαζουν- εντολες υπερθεν και εως εκει.
  Δεν θελουν και δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο γιατι αλλιως...ο Στρος Καν
  διδασκει.
  Οσο για τα καθ' ημας η ΤΡΟΙΚΑ επιστρεφει ακαθεκτη και ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΙΜΑ.

 23. αχθος αρουρης avatar
  αχθος αρουρης 30/06/2012 10:01:42

  Να μην ξαναγυρίσουν στην ελλάδα οι εκπρόσωποι της εσωτερικής τρόικα αν δεν διαπραγματευθούν σαν τους Μόντι και Ραχόι ,εκβιάζοντας ακόμη και με έξοδο από το ευρώ (όπως έκαναν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί αδιαφορώντας για τους Γάλλους και Γερμανούς που τους αποκαλούσαν εκβιαστές)
  Μη ξεχνάμε ότι η Γερμανία με τους δορυφόρους της καθώς και η Γαλλία τρεμουν τη διάλυση της Ευρωζώνης κάτι που θα γίνει αν η χώρα μας αποχωρήσει από το ευρώ.
  Να θυμηθούμε μόνο τους πανηγυρισμούς του Γκαρντιαν την επομένη των εκλογών όταν σε πρωτοσέλιδο άρθρο του αναφωνούσε πως οι έλληνες γλύτωσαν την ευρωζώνη από τη κατάρευση ή τις δηλώσεις πολλών διεθνών οικονομικών αναλυτών ,μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της τράπεζας LAZARD (οικονομική σύμβουλος της κυβέρνησης Παπαδήμου) ,που έκαναν λόγο για κατάρευση της ευρωζώνης εάν η ελλάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρώ.

 24. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ 30/06/2012 10:57:31

  Τις θερμές ευχαριστίες σ' όλους τους φίλους σχολιαστές του antinews , για κάποιους σαν κι' εμένα που δεν έχουν πολύ χρόνο να ενημερωθούν από τα ξενόγλωσσα ΜΜΕ!
  Γι' αυτό Φάκτορα δεν βλέπεις και συχνά σχόλιά μου ...

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ 30/06/2012 12:53:14

   Δεν σε κατάλαβα αγαπητέ Τροφώνιε υιέ

 25. ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΟΥΑ ΟΥΑ avatar
  ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΟΥΑ ΟΥΑ 30/06/2012 11:43:47

  Ότι ΕΓΙΝΕ , δεν αφορά την Ελλάδα ! Δεν υπάρχει καν μέτρο σύγκρισης ΙΤΑΛΙΑΣ -ΙΣΠΑΝΙΑΣ με την Ελλαδα.
  Ίσως στο μέλλον πάρει κάτι ….(ελάφρυνση του δημόσιου χρέους από την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών ) αν , και εφόσον , γίνει σοβαρό κράτος !
  Μιλάμε για ίδρυση του ελληνικού κράτους ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ , και το ερώτημα είναι , μπορεί να γίνει τώρα ? σήμερα ?
  ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !
  Ο δικός μας ευσεβής πόθος δεν φτάνει , πρέπει να ξεριζωθούν αντιλήψεις , συμφέροντα , συντεχνίες , διαπλοκές , κομματικοί στρατοί , πολιτικά κατεστημένα , νοοτροπίες , συμπεριφορές κ.α !!
  Εδώ δεν μπόρεσαν , να φτιάξουν ωράριο για τα φαρμακεία , θα εφαρμόσουν όρους εξυγίανσης ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ? AKOMA και τώρα παίζουν με τις λέξεις !
  Η Ελλάδα πτώχευσε από το δημόσιο της , από τους πολιτικούς της , από τα κόμματα της !!!!
  Έτσι και σκάσει δημοσκόπηση με Συριζα πρώτο , χαιρέτα μου τον πλάτανο !
  Η ευκαιρία χάθηκε στον Παπανδρέου το 2009 , και συνεχίστηκε με την αντίσταση του Αντώνη , που για μια μεγάλη περίοδο ΗΤΑΝ Προστάτης ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !
  Τώρα αναμένουμε μόνο την ημερομηνία του ΤΕΛΟΥΣ !

 26. franc avatar
  franc 30/06/2012 12:18:23

  Φαίνεται οτι οι Υπερτραπεζίτες κατάλαβαν οτι η καλύβα του Χότζα δεν χωράει άλλα ζώα. Και θα αρχίσουν να τα βγάζουν. Ενα-ένα όμως. Για να μην πάθουν και καμμιά ζημιά. Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών Πρώτα απ' όλα. Μας κάνουν τη "χάρη" αυτή τη φορά να μην μας προσθέσουν αυτό το "χρέος". Ομως οι τράπεζες συνεχίζουν "τη δουλειά" της τοκογλυφίας, πάλι με το αζημίωτο. Τα κράτη δεν δικαιούνται απ' ευθείας δανεισμό με 1% απο την ΕΚΤ. Ούτε τύπωμα Ευρώ προς το παρόν...Για να δούμε τη Δευτέρα, πώς θα αντιμετωπίσουν οι "αγορές' το 'επίτευγμα' Μόντι και πόσο αυτό θα διαρκέσει...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ franc 02/07/2012 11:34:48

   Έχω την εντύπωση ότι θα προτιμούσες να ζείς στη "χώρα χωρίς τράπεζες" - δηλαδή με χρεωκοπημένες τράπεζες που τέλειωσαν και δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν...
   Κι εγώ, το ομολογώ (δεν δανείζομαι ποτέ και δεν έχω τι ν΄αποταμιεύσω)...
   Αλλά, υπάρχουν οι καταραμένοι "άλλοι". Που χρειάζονται δανεικά...
   Ακόμη και ο Τσέ Γκεβάρα, άν και γιατρός, την σταδιοδρομία του στην Κούβα ως διεθυντής τράπεζας την άρχισε...
   Καταραμένο χρήμα, κάνεις τους ανθρώπους να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.