#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστροφή στα βασικά


Πολλοί υποστηρίζουν ότι αρχές όπως η Αξιοπρέπεια δεν έχουν χώρο στην Πολιτική. Αυτό, όμως, αποτελεί ομολογία του χυδαιότερου κυνισμού... Η έλλειψη Αξιοπρέπειας και Αξιοπιστίας στην Πολιτική, οδηγεί στην αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς θυσίασε αξιώματα, θώκους και ηγετικές προοπτικές μέσα στο παλαιοκομματικό κατεστημένο, γιατί διέβλεψε εγκαίρως ότι δεν μπορούσε να το υπηρετήσει χωρίς να χάσει την αξιοπιστία του. Κι όσοι τον ακολούθησαν προτίμησαν το δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με το κατεστημένο και τα διαπλεκόμενα παρακλάδια του, παρά τον «εύκολο δρόμο» της υποταγής σε αυτά.


Πολλοί υποστηρίζουν σήμερα ότι πρέπει να θυσιάσουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στο βωμό της Ανάπτυξης. Μια Δημοκρατία δεν μπορεί να αντέξει, όταν οι μισοί θυσιάζονται για να πλουτίσουν οι άλλοι μισοί. Αυτό δεν είναι «λογική αγοράς». Αυτό είναι απλώς αγοραία λογική. Δεν είναι Φιλελευθερισμός. Είναι ασυδοσία. Κι είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε ότι Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει ασυδοσία... Δικαιοσύνη δεν σημαίνει εξίσωση στη μιζέρια, αλλά ισότητα ευκαιριών για όλους, κίνητρα για τους ικανούς και αίσθημα ασφάλειας για τους αδύναμους. Αυτή, άλλωστε, είναι η «συνταγή» που ακολούθησαν όλα τα σύγχρονα κράτη που έκαναν προκοπή. Όπου υπήρξε μακροχρόνια Ανάπτυξη συνοδεύτηκε κι από Ευημερία. Κι όπου υπήρξε Ευημερία, ενισχύθηκε - δεν υπονομεύθηκε - η Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Πολλοί υποστηρίζουν, τέλος, ότι ο εκσυγχρονισμός προϋποθέτει την εγκατάλειψη όλων των εθνικών μετώπων. Ότι πρέπει, τάχα, να «εκσυγχρονιστούμε», έστω και με κόστος την εθνική συρρίκνωση, την αποδοχή «τετελεσμένων», την συνθηκολόγηση με επεκτατιστές γείτονες, την ενθάρρυνση αντιπάλων που συνεχώς αποθρασύνονται σε βάρος μας. Αλλά ο Εκσυγχρονισμός δεν προϋποθέτει τη Συρρίκνωση, όπως η Ανάπτυξη δεν προϋποθέτει την Αδικία, όπως η Πολιτική δεν στηρίζεται στον Κυνισμό και την Εξαπάτηση. Ο Εκσυγχρονισμός είναι απολύτως συμβατός με την Εθνική επιβίωση, όπως η Ανάπτυξη είναι απολύτως συμβατή με την Κοινωνική Δικαιοσύνη, όπως η Πολιτική είναι απολύτως συμβατή με την Αξιοπρέπεια και την Αξιοπιστία.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει ως...γερμανική Αυτοκρατορία. Μπορεί, ωστόσο, να υπάρξει ως σύνθεση των εθνικών ταυτοτήτων και των πολιτισμών όλων των λαών της. Ως Ευρώπη των εθνών, ως Ευρώπη των λαών, όχι ως Ευρώπη των ευρω-γραφειοκρατών...

Γι’ αυτό και σήμερα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του στρατηγού Ντε Γκώλ. Ο οποίος οραματιζόταν «την Ευρώπη των πατρίδων» και κατήγγειλε «την Ευρώπη των απάτριδων»...

Αν απορρίψουμε σήμερα τη μεγάλη Ευρωπαϊκή κληρονομιά του Ντε Γκώλ και του Αντενάουερ, που έθεσαν τα θεμέλια της σημερινή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, τι απομένει άραγε, από το Ευρωπαϊκό όραμα; Η Ευρώπη των αλλεπάλληλων...πακέτων, της «δημιουργικής λογιστικής», και των καυγάδων για το ποιος θα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα!

Προτείνουμε ως λύση σε όλα τα προβλήματα του τόπου την ανταγωνιστικότητα παντού:

Ανταγωνιστικότητα παραγωγική στην οικονομία και στο διεθνές εμπόριο.

Ανταγωνιστικότητα ισχύος στις διεθνείς σχέσεις.

Και ανταγωνιστικότητα πνευματικών προτύπων στον Πολιτισμό.

Και το σύνθημα «ανταγωνιστικότητα παντού» είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σε μιαν Ελλάδα που πάσχει από συρρίκνωση, ή από απειλούμενη συρρίκνωση, παντού: Συρρίκνωση οικονομική, δημογραφική, παραγωγής, εξαγωγών και ευημερίας. Συρρίκνωση ισχύος και απειλούμενη συρρίκνωση εθνικού χώρου. Συρρίκνωση παιδείας, γλώσσας, πολιτισμού...

Στην Ελλάδα της Συρρίκνωσης η πρόταση της Ανταγωνιστικότητας παντού είναι μοναδική διέξοδος επιβίωσης προκοπής και ελπίδας.

Γιατί η Ιστορία δεν σταματά. «Σε τούτα ’δώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει»...

Jim Bim

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George Ν avatar
  George Ν 04/01/2014 09:33:09

  "ανταγωνιστικότητα παντού"
  Arcade Fire, You Already Know :-)
  "If you stop to ask
  It's already passed
  So how can you move so slow?
  How can you move so slow?
  You miss it if you don't
  You can't sleep at night
  You've been sleeping just fine"

 2. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 04/01/2014 09:34:22

  σχεδόν συνονόματε του αγαπημένου μου bourbon προφανώς αναφέρεσαι στο γνωστό back to basics των συντηρητικών του John Major στις αρχές των 90ς. Δυο σημεία για την οικονομία της συζήτησης: 1. ο Βρετανός ήταν από πολύ ταπεινή μονογονεϊκή οικογένεια, έχοντας κοιμηθεί ακόμη και στο πεζοδρόμιο, μπορούσε λοιπόν να εκφράσει τις αγωνίες των λούμπεν συμπατριωτών του, 2. η τετραετία της επιστροφής στα βασικά τελείωσε με 2-3 συντηρητικούς βουλευτές στη φυλακή για διάφορα αδικήματα και 1 ακόμη ο οποίος βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμά του φορώντας γυναικεία εσώρουχα και καλσόν γύρω από το κεφάλι του. Κάτι τέτοιο μπορεί να μη δούμε αλλά λιαπηδες ήδη αρχίσαμε να βλέπουμε.

  είναι σημαντικό λοιπόν η εκστρατεία ης επιστροφή στα βασικά: 1. να στηριχτεί σε ανθρώπους που μπορούν να υποστηρίξουν το μήνυμα, 2. σε περιπτώσεις Λιάπη - Τόμπι να συνεχίσουμε να είμαστε άτεγκτοι.

  • JIM BIM avatar
   JIM BIM @ Γιάννης Αυλακιώτης 04/01/2014 12:33:05

   Ο Αντώνης Σαμαρας έχει περάσει όλη τη ζωή του στην πολιτική, με όραμα του να φτιάξει μια καλύτερη Ελλάδα. Πήρε το πηδάλιο στην χειρότερη στιγμή, αλλά αυτό απλώς τον καθυστερεί στο να κάνει τις τομές που θέλει.
   Το αυτονόητο δηλαδή για την λειτουργία του κράτους.

   Υπομονή όμως και τα καλύτερα έρχονται ... Το σίγουρο είναι ότι έχει όραμα και όρεξη για δουλειά !

   • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
    Γιάννης Αυλακιώτης @ JIM BIM 04/01/2014 13:20:02

    δε διαφωνώ αγαπητέ, χωρίς να συγκαταλέγομαι στους θαυμαστές του. σημειολογικά όμως, δεν μπορεί να εκφράσει ένα λαϊκό κοινωνικό ρεύμα. χωρίς σε καμία περίπτωση να υπονοώ ότι κάποιος άλλος μπορεί τώρα. θα ήθελα να δω μεγαλύτερη στροφή προς τα βασικά όπως ήθος, οικογένεια κλπ. στα βασικά οικονομικά όπως ενίσχυση στην επιχειρηματικότητα με στοχευμένες δράσεις.

   • Μονεταριστής Νεοφιλελεύθερος avatar
    Μονεταριστής Νεοφιλελεύθερος @ JIM BIM 04/01/2014 14:14:14

    ναι αλλα πρεπει να επιβαλλει τις μεταρρυθμισεις παρα τις αντιστασεις, δεν αρκει η προθεση, χρειαζεται και η ικανοτητα να επιβαλει τις απολυσεις και περικοπες στα δημοσια εξοδα και οχι να βαζει συνεχως μεγαλυτερους φορους επειδη φοβαται τους αριστερους οτι θα τον ριξουν. Ισως με αυτοδυναμη κυβερνηση Σαμαρα να βλεπαμε αλλα πραγματα τωρα

 3. aris. Aold avatar
  aris. Aold 04/01/2014 09:40:45

  Ασχετο αλλά πως γίνεται ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς ο οποίος θεωρείται άψητος και της πλάκας παραμονές εορτών σε νεκρό πολιτικό χρόνο να φέρνει το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων μέσα στην βουλή διαμέσου υποβρυχίων και δέκαπέντε ημέρες μετά να έχουμε αυτές τις καταιγιστικές δικαστικές εξελίξεις γύρω από τα εξοπλιστικά που τον δικαιώνουν.

  Από την άλλη πλευρά στο Μαξίμου που υποτίθεται ότι είναι μέσα στα πράγματα παίρνουν στην πλάτη τους όλο το Σημιτικό Πασόκ διά της υποστήριξης στον Βενιζέλο και μετά από δεκαπέντε ημέρες παρακολουθούν αμήχανα τις δικαστικές εξελίξεις επί δέκα ημέρες με μόνο μια δήλωση τυπική του Κεδίκογλου.

  Υπάρχει περίπτωση ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να προφυλαχθεί από τα στοιχειώδη να μπορεί να κάνει τα παραπάνω.

  Ποια επανάσταση και ποιες πρωτοβουλίες να πάρει ο πρωθυπουργός. Εδώ την κυβέρνηση καθημερινά την προσπερνούν οι εξελίξεις και η όποια πολιτική τακτική μπορεί να έχει κουρελιάζεται από την πραγματικότητα.

  • Δαβίδ από Χαλκίδα avatar
   Δαβίδ από Χαλκίδα @ aris. Aold 04/01/2014 15:55:21

   Άσχετο αλλά το να είναι κάποιος πρόεδρος του δεκαπενταμελούς είναι ίσως καλύτερο από το να γκομενίζει στο Αμέρικα παρέα με το φίλο του Γιώργο Παπανδρέου.Ο Τσίπρας μου είναι αντιπαθής για τα πιστεύω του, όχι για την ηλικία του ή την ζωή του γιατί ως γνωστό είναι με την ίδια κοπέλα μαζί από 16 ετών σε αντίθεση με τον Αντώνη τον "Χριστιανό"

   • JIM BIM avatar
    JIM BIM @ Δαβίδ από Χαλκίδα 04/01/2014 21:16:57

    Είναι ανύπαντροι, το παιδί τους αβαπτιστο και για έναν ηγέτη που δεν έχει εμπειρία στις γυναίκες, Δεν ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τίποτα ....

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ JIM BIM 04/01/2014 21:43:48

     Καλό!

    • Εμείς στο Νότο avatar
     Εμείς στο Νότο @ JIM BIM 04/01/2014 22:04:45

     Ο γάμος είναι μία υποκριτική κοινωνική σύμβαση για την πλειοψηφία των ανθρώπων και για πολύ λίγους, σεβαστό μυστήριο και ψυχικός δεσμός. Η πίστη του κάθε ανθρώπου, είναι δικαίωμά του. Η ''εμπειρία στις γυναίκες'' δε, είναι απλά κάτι που ΔΕΝ υπάρχει. Όποιος αφελής κοκορεύεται ή ...θαυμάζει κάποιον γιατί θεωρεί οτι τάχα τη ''διαθέτει'', απλά είναι μακριά νυχτωμένος, στη βαθύτατη πλάνη του ...

     • JIM BIM avatar
      JIM BIM @ Εμείς στο Νότο 04/01/2014 22:32:05

      Έχει σημασία όμως να γοητευεις τις γυναίκες και τελικά να είναι μερικές δεκάδες οι κατακτήσεις σου και 100αδες δεν είναι κακό ... Αλλά μια και την Παγωνα είναι τουλάχιστον θλιβερό !!

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ JIM BIM 05/01/2014 01:09:54

      Πολύ καλό !!

     • sparti over avatar
      sparti over @ Εμείς στο Νότο 06/01/2014 16:38:37

      Εσείς στον Νότο έχετε ξεχασει και τον Θεό ακόμα! Δεν υπάρχετε! Καλή χρονιά και καλή φώτιση!

    • sparti over avatar
     sparti over @ JIM BIM 06/01/2014 16:36:58

     Σωστός!!!

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 04/01/2014 11:32:05

  Χαίρομαι για την αισιοδοξία σου Τζιμ Μπιμ. Η "ανταγωνιστικότητα" προυποθέτει 1) την ολοκληρωτική καταστροφή του πελατειακού κομματικού κράτους μας.
  2) την διαμετρικά αντίθετη φορολογική πολιτική
  3) την διάλυση της υπάρχουσας γραφειοκρατεία
  4) το πεταγμα των κομματικών στρατών από τα κρατικά πόστα
  5) την παραδειγματική τιμωρία ΟΛΩΝ όσων κατέκλεψαν το κράτος, τηνδήμευση των περιουσιών τους

  το κράτος πρέπει να δουλεύει για τον έλληνα, ανεξαρτήτως του ποιός πρωθυπουργεύει, τελέια και παύλα...

  Τέλος,
  1) τον περιορισμό της θητείας των εκλεγμένων πολιτικών, βουλευτών κ κυβερνητικών ΜΟΝΟ για 2 θητείες, και
  2) την εκλογή απ' ευθείας από τον λαών των ανώτερων δικαστικών, για να εξασφαλίζεται η ανεξαρτησία τους, απαγορεύοντας στα κόμματα να ορίζουν υποψηφίους.

  • JIM BIM avatar
   JIM BIM @ Νίκος Αργεάδης 04/01/2014 12:35:57

   Τους απαντούμε ότι τίποτε δεν είναι αιώνιο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα ετοιμόρροπο καθεστώς διαπλοκής και αδιεξόδων. Πόσο ετοιμόρροπο; Σκεφτείτε μόνον πόσοι αμφισβητούσαν την Πολιτική πριν δέκα χρόνια, πριν πέντε χρόνια, και πόσοι σήμερα. Σκεφτείτε ακόμα, πόσοι θεωρούσαν τους πολιτικούς αναξιόπιστους πριν δέκα χρόνια, πριν πέντε χρόνια και πόσοι σήμερα. Σκεφτείτε τέλος, ποια ήταν η σχέση της οργανωμένης βάσης με τα κόμματα εξουσίας πριν δέκα χρόνια, πριν πέντε χρόνια και ποια είναι σήμερα. Σε κάθε ένα από τα ερωτήματα αυτά η τάση της απογοήτευσης, της εγκατάλειψης είναι σαφής. Και μη αναστρέψιμη...
   Τα τελευταία χρόνια έφυγαν από τη ζωή όλες οι μεγάλες φυσιογνωμίες της Μεταπολιτευτικής περιόδου. Ενώ στρατιές στελεχών και οπαδών εγκαταλείπουν τα μεγάλα κόμματα εξουσίας...
   Η ζωή, όμως, δεν ανέχεται τα κενά. Ούτε η Πολιτική. Αργά η γρήγορα το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει δραστικά. Και σε αυτή την αλλαγή δεν θα έχουν ρόλο οι φθαρμένες ιδέες και τα φθαρμένα πρόσωπα

   • aris. Aold avatar
    aris. Aold @ JIM BIM 04/01/2014 14:48:33

    Jim Beam έχεις λάθος προσέγγιση.

    Άλλο διαπλοκή άλλο πολιτικό σύστημα.

    Πασόκ και ΝΔ καταρρέουν.

    Η διαπλοκή μια χαρά τα πάει. Με πολλά λεφτά στο εξωτερικό και υπερχρεωμένες εταιρείες στο εσωτερικό.
    Ηδη δειλά δειλά ζητάνε hair cut στα εταιρικά δάνεια και κατά τον Απρίλιο μην δεις να το πετυχαίνουν όπως πέτυχαν αναστολή του φόρου στις διαφημίσεις όπως πέτυχαν να παίρνουν λεφτά από τα δημόσια ταμεία χωρίς να έχουν παραδώσει ένα χιλιόμετρο νέων δρόμων.

    Στηρίζουν προς το παρόν Πασόκ και ΝΔ μέχρι να βρουν την επόμενη ελεγχόμενη πολιτική δύναμη που θα ηγηθεί της χώρας για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

    Σχετικά με τον Σαμαρά δεν νομίζεις ότι άργησε λίγο;;

    Τον έχει ξεπεράσει η πραγματικότητα και οι εξελίξεις.

    Δεν έκανε τις ανατροπές όταν ήταν ποιο δυνατός τώρα θα τις κάνει που όλοι αναρωτιούνται για το ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

   • Ky avatar
    Ky @ JIM BIM 05/01/2014 18:59:48

    "πόσοι αμφισβητούσαν την Πολιτική πριν δέκα χρόνια, πριν πέντε χρόνια, και πόσοι σήμερα?"
    ένα μεγάλο ποσοστό που ούτε μπορείς να φανταστείς αλλά η κατάσταση ήταν τόσο απελπιστική με το πελατειακό σύστημα και τα ρουσφεται και η ροπή ο δεξιός να σκεπάζει τον αριστερό πολιτικό που ο λαός δεν είχε αλλλη εκλογή.
    Eκείνοι που είχαν το κουράγιο και τα προσόντα μεταναστευαν για να κριθούν με την αξία τους και γιατί δεν είχαν τα βοηθητικά σκαλοπάτια των πολιτικών.
    οι πολιτικοί στην ουσια δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους την μια μέρα βρίζονται και την άλλη για τα κοινά συμφέροντα τα δικά τους όχι του λαού τα βρίσκουν πάλι και συσπειρώνονται ΠΧ: ΣΥΡΙΖΑ Πασοκ η Δήμαρ ποια διάφορα βλέπεις ιδεολογική, κατευθύνσεως κτλ?
    Παρακουλουθήστε τi αγώνας γίνεται για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.
    Εκτός από την ανταγωνιστικότητα που ασφαλώς είναι το κλειδί για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας απαραίτητη είναι απλοποίηση των συναλλαγών σε κάθε τομέα η γραφeιοκρατίας της Ελλάδος κτίζει τοίχους στις επενδύσεις οι δε συνδικαλιστές γκρεμίζουν με τiς ζοφερές απαιτήσεις τους κάθε ελπίδα
    Δυστυχώς ο έλληνας σήμερα πρέπει να αρκεσθεί στα απαραίτητα, δεν μπορείς να απαιτείς μεγαλύτερες απολαβές όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι, μόνον τα προϊντα που έχουν μεγάλη ζήτηση μπορούν να πουληθούν ακριβά και αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλά εργατικά χέρια και ζήτηση μηδέν.

  • aris avatar
   aris @ Νίκος Αργεάδης 04/01/2014 13:32:42

   Τη μείωση των βουλευτών σε 150 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ,
   και το 15% για την παιδεία και την έρευνα!

 5. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 04/01/2014 12:08:40

  Όντως, η χώρας μας χρειάζεται επειγόντως ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές.
  Οι πολιτικοοικονομικές ελίτ δείχνουν να παλεύουν απεγνοσμένα για τη διατήρηση του σάπιου. Κάνουν ανθρωποθυσίες για να σκεπάσει η κάπνα την γύμνια τους.
  Κι όμως, καθημερινά αποκαλύπτεται ότι φαιδροί κι ανίκανοι μας κυβερνούσαν, μας κυβερνούν. Τι ανταγωνιστικότητα να έχουμε!

 6. JIM BIM avatar
  JIM BIM 04/01/2014 12:13:43

  Στο ψεύτικο δίλημμα λαϊκίστικου χαρακτήρα «περισσότερο ή λιγότερο κράτος», απαντάμε με το αίτημα ποιοτικού κράτους - ενός κράτους ευέλικτου, με στρατηγική «έξυπνης» ανάπτυξης, που προωθεί ενεργά επιλεγμένους τομείς, καταργώντας τις παρεμβάσεις της γραφειοκρατίας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Ενός κράτους που διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην απασχόληση.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ JIM BIM 04/01/2014 13:20:04

   Aυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του Κράτους σε μια σύγχρονη Κοινωνία. Στην Ελλάδα το Κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει ως στρατηγικός μηχανισμός, διότι έχει τεθεί στην κατοχή παρασιτικών οικονομικοπολιτικών ελίτ προς ικανοποίησεων ιδιοτελών στόχων.

  • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
   Γιάννης Αυλακιώτης @ JIM BIM 04/01/2014 13:24:44

   συμφωνώ μαζί σας και προσυπογράφω 1000%. όμως η ποιοτική αναβάθμιση συνεπάγεται σε βάθος αξιολόγηση και ακρωτηριασμό των νοσηρών σημείων που προκαλούν συντεχνιακά ή για ίδιους σκοπούς τον πολίτη. μιας και είπαμε για το Μέιτζορ ας πάμε μια πρωθυπουργική γενιά πίσω, στη Σιδηρά Κυρία και στη μάχη με το Σκάργκιλ και τους ανθρακωρύχους. Μια τέτοια νίκη, σε μια τέτοια μάχη θα γύριζε το κλίμα σαρωτικά υπέρ.

   • aris avatar
    aris @ Γιάννης Αυλακιώτης 04/01/2014 14:59:16

    Kαι μετά την κυρία με τις νεοφιλελεύθερες πομφόλυγες θα έλθη ο εμετικός Μλαίρ για να ξεκινήσει η μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών με την κατάρρευση της "too big to fail" Northrock Bank, η Αγγλία θα είναι η πρώτη χώρα που θα εφαρμόσει απο μόνη της το Μνημόνιο με κατεστραμμένες τις παροχές βασικών αγαθών απο τους ιδιώτες λυμαιώνες που δήθεν θα έφερναν την κοινή ευμάρεια με θέσεις εργασίας=ανεργίας...Και μετά θα μεταδώσει την κρίση στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Leehman brothers και απο κει στα PIIGS+C της Ευρωζώνης, με την άρνηση της Γερμανίας να τυπώσει Ευρώ και την μεταφορά του χρέους απ' τις Υπερτράπεζες στους Ευρωπαίους πολίτες...(για να μην ξεχνάμε τα γεγονότα και αγιοποιούμε ντνεκέδες)

    • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
     Γιάννης Αυλακιώτης @ aris 04/01/2014 16:59:19

     αυτό σου λένε, αυτό λες. 1, η Θάτσερ ήταν συντηρητική και όχι φιλελεύθερη, μια απλή εξέταση της ιστορίας της ευρωπαϊκής δεξιάς και των ρευμάτων που την απαρτίζουν (χριστιανοδημοκράτες, συντηρητικοί, φιλελεύθεροι, ελευθεριακοί, μοναρχιστές) θα σου δείξει τη διαφορά. επειδή έχουν πέσει οι μάσκες, αντιλαμβάνεσαι ότι ο χώρος σου δεν είναι μέσα στα παραπάνω. δεν έχει φασίστες και χουντολάγνους. 2. ο μπλαίρ ήταν νέο-εργατικός, άρα κατ' ουσία αριστερλης ρητορικής. 3. δεν έχεις ιδέα τι λες όταν μιλάς για την κρίση. στο λέω ως κάτοικος ΗΒ για 17 χρόνια. κάνε google τις λέξεις credit crunch και μετά να συζητήσουμε.

   • George Ν avatar
    George Ν @ Γιάννης Αυλακιώτης 04/01/2014 20:52:35

    Αυτό είναι κάτι που αν γίνει, θα γίνει στο μακρινό μέλλον στην Ελλάδα. Τώρα είμαστε μια, δυο γενιές πολιτικών πιό πίσω συγκριτικά. Στα "grey costumes", στα "cozy concencus politics", στα "bloated public services" στο ministry of silly walks δλδ. Το "I am not a consensus politician. I am a conviction politician." θέλει πάρα πολύ τσαγανό όχι για να το πει κάποιος, αλλά για να το κάνει πράξη.

  • George N avatar
   George N @ JIM BIM 04/01/2014 13:42:28

   Να κανουμε πρωτα την μαφια κατι σαν το χαμογελο του παιδιου και μετα αν πετυχει παμε στα δυσκολα οπως το ελληνικο δημοσιο

 7. danas avatar
  danas 04/01/2014 13:22:06

  όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν αν δεν σηκωθούμε απο τους καναπέδες μας. Και σ' αυτό είτε είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν είτε όχι η Αριστερά πάντα είχε πιό ενεργούς πολίτες απο την Δεξιά. Δεν μιλάω για πολιτικές ηγεσίες γιατί της αριστεράς ήταν για κλάματα.

 8. panos avatar
  panos 04/01/2014 15:58:35

  Aγαπητε Τζιμ Μπιμ,αυτο ειναι το κακο με τον Σαμαρα κι ολους τους ομοιους του.Οτι ολη τους τη ζωη,οπως ευστοχα γραφεις ηταν μεσα στην πολιτικη και ποτε εκει εξω,μεσα στην κοινωνια,με σχεση μισθωτης εργασιας,με το αγχος της καθημερινοτητας,αλλα και τη γνωση πως λειτουργει αυτο που λεγεται ''αγορα'' και κατ' επεκταση κοινωνια..Επαγγελματιες πολιτικοι,εγωπαθεις και υπερφιαλοι,αυτοχρισθεντες ως ηγετες και σωτηρες..Αποτελεσμα η καταστροφη της Ελλαδας.Στις δεκαετιες που θ' ακολουθησουν οι ιστορικοι του μελλοντος ολους αυτους τους πολιτικους της μεταπολιτευσης θα τους καταταξουν στις πιο μαυρες σελιδες του εθνους(αν εξακολουθησουμε να υπαρχουμε)και οι μελλοντικες γενιες θα τους αναθεματιζουν για τα δεινα που επεφεραν στους προγονους τους,αλλα και στους ιδιους,αφου οι συνεπειες της διακυβερνησης τους θα ταλανισουν πολλες γενιες Ελληνων..

 9. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 04/01/2014 16:03:03

  Μπράβο για άλλη μία φορά στο φίλο ΜΑΝΙΑΤΗ πού όλες του οι τοποθετήσεις είναι η.....πικρή αλήθεια. Το κράτος πατερούλης σιγά-σιγά πρέπει να μας τελειώνει μιας και τα δανεικά μας τέλειωσαν...........

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Σαρακατσανος 04/01/2014 17:30:28

   Φίλε Σαρακατσάνε,
   είναι η εποχή της μεγάλης ευθύνης.
   Πρέπει να υπερβούμε τι όποιες προσωπικές μας ιδεολογικές και φαντασιακές επιλογές και να αρπάξουμε την πραγματικότητα από τα κέρατα.
   Η χώρα κατέρρευσε υπό το βάρος του ψέματος, της ανικανότητας, της διαπλοκής.
   Το Κράτος που θέριεψε τα τελευταία 30 περίπου χρόνια είναι η μέγγενη της Κοινωνίας και του Έθνους. Στρατός ανθρωπίσκων. Μηχανισμοί στην υπηρεσία των ντόπιων δυνάμεων κατοχής. Μα οδήγησαν ως αμνούς στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.
   Είναι έγκλημα το αναμάσημα των κατά συνθήκην εθνικών ψεμάτων.
   Κι αδίστακτοι ως είναι χωρίς χνούδι ντροπής, μας πασάρουν για ένοχους την Τρόικα και τα Μνημόνια για να ξεπλύνουν την ενοχή τους. Για να μείνουν ως έχουν πρόσωπα και καταστάσεις, αθώοι κι αδίκαστοι.
   Η γκαιμπελικού χαρακτήρα τακτική των ΜΜΕ των νταβατζήδων σπέρνει την θολούρα, το μίσος, την ημιμάθεια, για να υποτάξει τον αναμαλλιασμένο λαό. Για να μετατρέψει την απαίτησή σου για ανατροπή σε ευνουχισμένες κραυγές μίσους. Για να ξευτελίσει την αξιοπρέπειά τους σε αυνανιστική εκτόνωση.

 10. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/01/2014 16:36:04

  Ποιός φιλελευθερισμὸς ρὲ παιδιά; Ἐδῶ γίνεται τῆς ἐφορίας τὸ κάγκελο, ἀλλὰ μόνο γιὰ τὰ γνωστὰ ὑποζύγια. Τὴν ἴδια χώρα σχολιάζουμε;

  Τὴν ὥρα ποὺ ὁ Θουκυδίδης μιλᾶ γιὰ ὁμαιχμία, ἄλλοι μιλοῦν γιὰ ἀνταγωνιστικότητα παντοῦ...

  Ὅσο γιὰ τὸν ΑΣ, ὁ ἄνθρωπος ἔχει ἀποδείξει πολλάκις ὅτι δὲν θέλει νὰ ΑΛΛΑΞΕΙ τὸν παλαιοκομματισμὸ μὲ κάτι ἄλλο, ἀλλὰ στὴν καλύτερη περίπτωση νὰ τὸν βελτιώσει (βέβαια, μὲ Παπαμιμίκους κι ἄλλα μπουμπούκια, οὔτε κἄν). Καὶ χωρὶς πραγματικὴ ἀλλαγὴ τοῦ παλαιοκομματισμοῦ δὲν ὑπάρχει καὶ πραγματικὴ ἀλλαγὴ τῆς χώρας - νομοτελειακά, μόνο βελτιώσεις διαχείρισης. Ἀπὸ κεῖ καὶ πέρα διανοίγονται δύο ἐπιλογές: κάποιοι θὰ συμφωνήσουν ὅτι ναί, κάποιες βελτιώσεις χρειάζονται, ἴσως σημαντικές, πάντως ὄχι ἀλλαγὴ ἐκ βάθρων, ὄχι πραγματικὴ ἀλλαγὴ κριτηρίων, προελεύσεων καὶ νοοτροπιῶν (ὁπότε χωρίζουμε τὰ τσανάκια μας), κάποιοι ἄλλοι φαντασιώνονται ὅτι θά'ρθει ἡ ὥρα καὶ ὁ καιρὸς ποὺ ὁ ΑΣ θὰ κόψει ὅλους τοὺς γορδίους δεσμοὺς μὲ τὴ μία ἢ ἔστω μεθοδικά, θὰ κάνει τὴν ἀπίθανη ἀνανέωση, θὰ ἀποστρατεύσει τὴν λαμογιακότητα (ἀντὶ νὰ τὴν ἐπιστρατεύει, ὅπως σήμερα) καὶ τὰ λοιπὰ καὶ τὰ λοιπά (ὁπότε διολισθαίνουμε πλέον καὶ ἐπισήμως στὶς ψευδαισθήσεις). Κουράστηκα.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/01/2014 17:58:22

   Τέλειο!

  • Maximus Decimus avatar
   Maximus Decimus @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/01/2014 18:46:39

   Καυσοκαλυβίτη, αντιγράφεις τόσο πολύ εκείνον τον Γιανναρά που θα αρχίσω να σκέφτομαι διάφορα σχετικά με τις θεούσες. Και επειδή οι άλλοι αναγνώστες δεν ξέρουν τι γίνεται με την περίπτωσή σου τους πληροφορώ οτι όλα αυτά τα λες επειδή δεν αξιοποιήθηκες από τη ΝΔ στα γραφεια της οποίας ξημεροβραδιαζόσουν. Και αν τολμάς διάψευσέ με

   • και πες και πες και ψ ψ π avatar
    και πες και πες και ψ ψ π @ Maximus Decimus 04/01/2014 19:14:10

    ενδιαφέρον...

 11. Sim avatar
  Sim 04/01/2014 19:28:25

  Αγαπητέ Jim Bim καταλάβαμε τι θέλεις να πείς. Μόνο ένα ερώτημα έχω : Ποιό πολιτικό προσωπικό θα υποστηρίξει (Λέω υποστηρίξει γιατί ολα οσα γράφεις και εύχεσαι πιθανώς τα κανει μόνο ο ιδιώτης) αυτή την προσπάθεια ? Αν σαν απάντηση έχεις τους σημερινούς η εγώ δεν κατάλαβα καλά η εσύ πρέπει να ξανακοιτάξεις καλά γύρω σου και να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι βλέπεις.

 12. JIM BIM avatar
  JIM BIM 04/01/2014 21:24:06

  Αυτά το κείμενα είναι ικανά να φέρουν στην Πολιτική ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν θα το σκέφτονταν καν, η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος είναι η ευκαιρία για την πραγματική αλλαγή !

 13. δημης avatar
  δημης 04/01/2014 21:36:04

  "Πολλοί υποστηρίζουν ότι αρχές όπως η Αξιοπρέπεια δεν έχουν χώρο στην Πολιτική."
  Κακώς το υποστηρίζουν.....ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ...

 14. JIM BIM avatar
  JIM BIM 04/01/2014 21:47:51

  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ !!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.