#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2013 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επανεκκίνηση της κυβέρνησης τώρα!

«Αν κοιτάξεις για πολλή ώρα την άβυσσο, στο τέλος και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα»Όπως κατά καιρούς έχουμε γράψει, εμείς εδώ στο antinews προσπαθούμε να είμαστε η συνείδηση της κυβέρνησης και να την ελέγχουμε όταν αυτή έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και τώρα που φαίνεται ότι «χάνεται η μπάλα» και μαζί χάνεται και το παιχνίδι.

Όμως, ποτέ δεν είναι αργά κι επειδή πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς και γενικά η κυβέρνησή του έχουν καλές προθέσεις, πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μπας και ξυπνήσουν ορισμένοι που έχουν στρογγυλοκαθίσει στις υπουργικές τους καρέκλες αλλά κι εκείνοι που ενώ δουλεύουν δεν παράγουν το έργο που χρειάζεται η πατρίδα.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια φράση του Νίτσε η οποία λέει: «Αν κοιτάξεις για πολλή ώρα την άβυσσο, στο τέλος και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα».

Και δυστυχώς, βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να βλέπει η κυβέρνηση επίμονα την άβυσσο. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Εκτός κι αν έχουν μια βαθιά επιθυμία να παραδώσουν την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα και την… αρμάδα του.

Είχαμε την ελπίδα όλοι οι Έλληνες ότι μετά το τελευταίο Μνημόνιο και τη δόση – μαμούθ που πήραμε τα Χριστούγεννα, κάτι θα άλλαζε στην κοινωνία και την οικονομία. Περιμέναμε μια επανεκκίνηση, ένα νέο ξεκίνημα που θα είχε αποτέλεσμα όχι μόνο τη σωτηρία της χώρας οριστικά και αμετάκλητα, αλλά τη σωτηρία των πολιτών που έχουν τόσο πολύ θυσιαστεί.

Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων έδειχναν ακριβώς αυτή την τάση: Ο κόσμος έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τον αστερίσκο ότι όλοι περιμένουν τη μεγάλη στροφή. Αντί της επανεκκίνησης, δυστυχώς ξαναμπαίνουμε σε βαθύ τούνελ, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Και η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον και αυτό το πλεονέκτημα, δηλαδή την ελπίδα που έδινε στον ελληνικό λαό. Κι εξηγούμαστε:

- Η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι στο θέμα της ρευστότητας της αγοράς. Μας εγκρίθηκαν 52 δις ευρώ τα Χριστούγεννα και τότε λέγαμε ότι ένα μεγάλο μέρος θα πήγαινε κατ’ ευθείαν στην αγορά. Όχι μόνο μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα άνοιγε το δρόμο σε διευκόλυνση των τραπεζικών δανείων στις επιχειρήσεις. Αλλά κυρίως με την αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου, κοντά 8 δις. Κι όμως, τρεις μήνες σχεδόν από τα Χριστούγεννα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Που πήγαν τα λεφτά, πότε θα υπάρξει ρευστότητα, γιατί η γραφειοκρατία μπλοκάρει την ανάσταση της οικονομίας. Πολλοί είναι οι φταίχτες, σημασία έχει όμως ότι το αποτέλεσμα είναι ένα: Η κυβέρνηση απέτυχε στη βασική της δέσμευση. Τελεία και παύλα.

Χάθηκε το παιχνίδι με τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Φανταστείτε ότι έχουμε λιώσει στα κομπιούτερ να γράφουμε για το μεγάλο αυτό πρόγραμμα που θα άλλαζε την εικόνα και το μόνο που πουλήθηκε είναι ένα… οικόπεδο στην Κασσιώπη της Κέρκυρας. Όλα τα άλλα πήγαν πίσω και μάλιστα πήραν και νέα αναβολή με αποτέλεσμα ο στόχος των εσόδων αλλά και της έλευσης ξένων κεφαλαίων να έχει τιναχθεί στον αέρα. Που είναι η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό, ο Αστέρας κ.λπ.; Φταίει το ΤΑΙΠΕΔ, φταίει ο Στουρνάρας; Δεν έχει καμιά σημασία. Η αποτυχία χρεώνεται συνολικά στην κυβέρνηση.

- Το μοίρασμα της πίτας ποτέ δεν ήταν κακό, αρκεί να γίνεται με διαφάνεια και κανόνες που στόχο έχουν το δημόσιο συμφέρον. Εδώ δεν δικάζουμε την επιχειρηματικότητα. Κι όμως, λοιπόν, η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι και στο πώς θα γίνουν οι δουλειές στην Ελλάδα. Ούτε τα δημόσια έργα έχουν ξεμπλοκάρει, ούτε η ενέργεια έχει ξεμπλοκάρει, ούτε ο τζόγος, ούτε τίποτε. Μην απορήσουμε λοιπόν αν οι (καλομαθημένοι) επιχειρηματίες αρχίσουν τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης. Διότι άμα αυτή είναι «ακούνητη κι αγέλαστη» και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, οι επιχειρηματίες θα αναζητήσουν άλλο για να μοιράσει την πίτα.

- Και πάμε και στο φόρο στα ακίνητα, ένα θέμα που καίει 5,5 εκατ. Έλληνες. Είχε τόσους μήνες η κυβέρνηση για να προετοιμαστεί για τον Ενιαίο Φόρο και την ύστατη στιγμή μας ξεφουρνίζουν ότι το χαράτσι θα ισχύσει και φέτος διότι δεν… πρόλαβαν. Αποτυχία, λοιπόν, και στον τομέα αυτό.

-Όσο για τις απολύσεις στο Δημόσιο που θα μείωναν τις κρατικές δαπάνες, αυτό το θέμα έχει καταντήσει το καλύτερο κυβερνητικό ανέκδοτο που το λέει ο Μανιτάκης κάθε πρωί και γελάει.

Υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες αποτυχίες, μικρότερες και καθημερινές που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον δρόμο της. Οι καλές προθέσεις του Σαμαρά, του Στουρνάρα, των άλλων υπουργών ή ακόμη και των πολιτικών αρχηγών δεν αμφισβητούνται. Καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας.

Όμως, βρισκόμαστε στο πιο κομβικό σημείο για την κυβέρνηση η οποία απειλείται ακόμη και με κατάρρευση. Ο κόσμος δεν αντέχει να ξαναβάλει πάλι το χέρι στην τσέπη , δεν αντέχει να ακούει για άλλα μέτρα, για τρόικες, για εκβιασμούς. Ζητά ξεκάθαρες λύσεις και κυρίως ζητά υλοποίηση όσων δεσμεύτηκε αυτή η κυβέρνηση. Όσο δε βλέπει φως στο τούνελ τόσο η παρούσα κυβέρνηση θα βλέπει ακόμη περισσότερο την… άβυσσο μέχρι και η άβυσσος να δει αυτή. Το δείχνουν άλλωστε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του οδηγού των πολιτικών εξελίξεων.

Επειδή, όμως, δεν ήρθε ακόμη το τέλος, η κυβέρνηση έχει μια ακόμη ευκαιρία για επανεκκίνηση. Αν δεν τον κάνει σύντομα, τότε καλύτερα να παραδώσει τα κλειδιά στην Κουμουνδούρου και την Ελλάδα στην καταστροφή.  

Όπως είπε κάποιος ξένος στρατηγός: «Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου». Επειδή στην κυβέρνηση δεν είναι (θέλουμε να πιστεύουμε) πτώματα, καλύτερα να κάνουν ότι μπορούν για να μη δουν το τραγικό τέλος του πολέμου.

Αριστερός Ψάλτης

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 15/03/2013 07:46:42

  Επειδή πολλά λε΄γονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ να θυμίσω πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μείωση φόρων (σαν φιλελύεθρο μου ακούγεαι αυτό) ενώ αντίθετα η "φιλελεύεθρη ΝΔ μας έχει ταράξει στους Σοβιετικού τύπου φόρους. Φιλαράκο: δεξιοί κάποτε έιμαστε. Μ@@@ες όμως σήμερα δεν είμαστε.

  ΥΓ. 1Να θυμηθώ τη Λιάνα Κανέλλη που την είχε πρωτοδιορίσει ο γερο-Καραμανλής ή το δεξί χέρι του Καραμανλή Junior, αυτόν τον δμοσιογράφο τον γυαλάκια τον πρώην Κνίτη; Δε πάει στο διάολο και η δήθεν δεξιά ΝΔ....50 χρόνια κοροϊδίας...είχε βάλει στη γωνιά τους δεξιούς και διόριζε όλα τα κομμούνια...ας
  πρόσεχε...

  ΥΓ. Α! και που είστε εκεί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ...μη το παίζετε πολύ δημοκράτες....επειδή υπάρχουν ακόμη επιβιώσανττες από τη Χούντα, υπάρχουν και τα αρχεία τους...με πάρα πολύ όμορφες φωτό...από τους Αλκίμους...να βγάλουν το σκασμό...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Τί να λέμε; 15/03/2013 08:48:27

   Nαι επιθυμει ταυτοχρονη μειωση των φορων και αυξηση των δαπανων ο ΣΥΡΙΖΑ.Αυτο δηλαδη που γινοταν εδω και 30 χρονια.Μονο που αυτο δε γινεται πια.Για το σκοπο αυτο ζηταει διαγραφη του χρεους για να ξαναρχισει να δανειζεται για να καλυπτει τα ελλειμματα απο τη μειωση των φορων και την αυξηση των δαπανων.
   Οποιος νομιζει οτι μπορει η Ελλαδα να μεινει ελλειμματικο κρατος ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μπορει να τον ψηφισει.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ ψυχραιμια 15/03/2013 09:32:22

    Aγαπητέ Ψυχραιμία ,
    Δηλαδή εσύ πιστεύεις τώρα οτι αν δεν ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίζουμε πάντα Σαμαρά, αυτός δεν θα ζηταει διαγραφη του χρεους για να ξαναρχισει να δανειζεται για να καλυπτει τα ελλειμματα απο τη μειωση των φορων και την αυξηση των δαπανων?
    Πιστεύεις οτι αν τελειώσει η κρίση δεν θα είναι και πάλι ΟΛΑ τα κράτη (πλην Γερμανίας ίσως αλλά όχι σίγουρα αυτή τη φορά) ελλειμματικά ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ? Οτι οι Μεγάλοι δανειστές (Υπερτράπεζες) θα κλείσουν αφού κανένα κράτος δεν θα χρεώνεται πλέον και οι Εθνικές τράπεζες επίσης θα κλείσουν αφου ήδη οι πολίτες έμαθαν να μη ζουν υπεράνω των δυνατοτήτων τους χωρίς τραπεζικά δάνεια δηλαδή?
    Τι λές βρέ ψυχραιμία, φτάσαμε στον ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ απο το παράθυρο και δεν το πήραμε είδηση?
    Ξέρεις εσύ κάποιο απο τα δεκάδες κράτη που πέρασαν από την κρίση όπως εμείς, που να μην είναι πάλι χρεωμένα σήμερα όπως ήταν και πρίν απο την κρίση?

    • άγρυπνη avatar
     άγρυπνη @ Αρχιμήδης 15/03/2013 11:50:19

     Τουρκία ίσως;

     • αρχιμηδης avatar
      αρχιμηδης @ άγρυπνη 15/03/2013 13:47:33

      Aν της κηρύξουν αυτή τη στιγμή τα χρέη ληξιπρόθεμα, τέζα η Τουρκία. Αν την ξεχάσουν σε 10-15 χρόνια θα έχει χρέος άνω του 120% διότι δανείζεται ασυστόλως τώρα!
      Β. Κορέα και Κούβα έχουν τα λιγώτερα, αλλά ακόμα και αυτές έχουν χρέη!!!
      Τα πιό πολλά τα έχει το πλουσιώτερο κράτος στον κόσμο, το Λουξεμβούργο.
      Ζούμε στον Καζινοκαπιταλισμο αγαπητή Αγρυπνη και το παραγωγικώτερο οικονομικό μοντέλλο είναι αυτό του Λας Βέγκας, με 2% flat tax! και ΜΗΔΕΝ φοροδιαφυγή...

     • Αρχιμήδης avatar
      Αρχιμήδης @ άγρυπνη 15/03/2013 14:33:33

      Nα γελάσει ο κάθε πικραμμένος?

     • Archimedes avatar
      Archimedes @ άγρυπνη 15/03/2013 15:37:03

      Ως ανέκδοτο καλόοοο!!!

     • AA avatar
      AA @ άγρυπνη 15/03/2013 18:25:09

      Για όποιους παρακολουθούν τους αριθμούς, έχει αρχίσει και γι' αυτούς η αντίστροφη μέτρηση...

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ ψυχραιμια 15/03/2013 09:56:18

    Εμένα με ενδιαφέρει να μη πληρώνω φόρους σε ένα κράτος το οποίο δεν μου ανταποδίδει σε υπηρεσίες αυτούς τους φόρους.
    Εάν δεν μπορεί να μου ανταποδώσει σε υπηρεσίες αυτούς τους mega-φόρους, ας...αλλάξει το κράτος. Ή, εναλλακτικά, ας διαλυθεί...ή, ας δημιουργηθεί ένα άλλο κράτος το οποίο θα μου ανταποδίδει σε υπηρεσίες τους φόρους τους οποίους θα του δίδω...δε με ενδιαφέρει πια η αριστερά και η δεξιά αυτού του κράτους οπερέτα...ούτε και το γέννημα-θρέμμα της Αθήνας Αλεξάκης.....μπορείς να τα ερμηνεύσεις τα παραπάνω όπως εσύ θέλεις...

    • Πετρος avatar
     Πετρος @ Τί να λέμε; 15/03/2013 10:33:19

     Οσα γραφεις με βρισκουν απολυτα συμφωνο...Αν κολλαει ενας υπολογιστης του κανεις restart. Αν συνεχισει, κανεις ενα format και ξεκινας απο την αρχη...

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ ψυχραιμια 15/03/2013 10:18:18

    Αγαπητέ Ψυχραιμία ΚΑΙ ο Σαμαράς μετά τις Γερμανικές εκλογές ζηταει διαγραφη του χρεους για να ξαναρχισει να δανειζεται για να καλυπτει τα ελλειμματα απο τη μειωση των φορων και την αυξηση των δαπανων.
    Αλλοιώς το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
    ΟΛΑ τα κράτη κατά κανόνα είναι ελλειματικά και έχουν χρέος μικρότερο ή και μεγαλύτερο απο την Ελλάδα. Ελάχιστες εξαιρέσεις αποτελούν 5-6 κράτη στον κόσμο με πλεόνασμα (που συνήθως συνοδεύεται με μεγάλα τμήματα του πληθυσμού τους στη φτώχεια και την ανεργία).
    Αν τα κράτη και οι πολίτες πάψουν να έχουν χρέη, το Τραπεζικό σύστημα και ο Καπιταλισμός θα καταρρεύσουν.
    Το σημαντικό είναι οι Μεγάλοι Τραπεζίτες να αποφασίσουν αντί να αναγκάζουν τα κράτη σε χρεωκοπία, να συνεργάζονται μαζί τους ωστε να διατηρούν το χρέος τους σε ελεγχόμενα επίπεδα. Και όταν σκάνε οι τράπεζές τους αλλά Leehman Brothers, να πληρώνουν εκείνες το τίμημα της αποτυχίας τους και όχι οι λαοί...Aς διαγράψουν και οι Μεγάλοι ένα μέρος απο τα χρέη που κατέχουν. Δεν θα φτωχύνουν. Ισως να μην το πάρει είδηση κανένας . Ούτως ή άλλως για "εικονικό" χρήμα πρόκειται...

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Αρχιμήδης 15/03/2013 14:02:41

     Πετρο τα ιδια λεμε απλα πως να το κανουμε η πτωση στο κενο φοβιζει...ιδιως οταν δεν εχεις μονο τον εαυτο σου να νοιαζεσαι. Παντως ειδες οτι και γω προτιμω το ψυγειο παγου αν το αντιτιμο ειναι υπερ της χωρας.Το αιμα ομως δεν καταπινεται ευκολα. Γι αυτο ξαναλεω στα δυσκολα ο Θεος να βαζει το χερι Του. Χαιρετω σε.

     • Πετρος avatar
      Πετρος @ Ρηνα 15/03/2013 14:58:04

      Και δικη μου γνωμη ειναι οτι διαφερουμε μονο στα σημεια. Στην ουσια συμφωνουμε. Μην φοβασαι αιματοχυσιες κλπ. Ειναι εργαλειο τρομοκρατιας των εγχωριων δολοπλοκων και βρυκολακων, που θα ειναι οι πρωτοι που θα εγκαταλειψουν το καραβι. Και βλεπω πολυ φοβο γυρω μου. Φοβο περα απο τα ορια. Χωρις κανεναν λογο να τον δικαιολογει. Φοβομαστε το μνημονιο, την τροικα, την αστυνομια, τον διπλανο μας, ακομα και τον ιδιο μας τον εαυτο. Υπαρχει κανεις που πιστευει οτι μπορει να παει για πολυ ακομα αυτο το παραμυθι; Υπαρχει κανεις που πριν 3-4 χρονια ενιωθε το ιδιο ανικανος με σημερα; 2 γενιες πηγανε στραφι. Δεν πρεπει να αφησουμε να παει και τριτη.
      Ρηνα ευχαριστω πολυ που χαραμισες λιγο χρονο για να ανταλλαξουμε δυο κουβεντες

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ Πετρος 15/03/2013 15:35:44

      Δεν τον χαραμισα...

   • Chris 1979 avatar
    Chris 1979 @ ψυχραιμια 15/03/2013 10:27:32

    Πολύ σωστός!!! Έλεος πια με αυτούς που μιλάνε για λιγότερους φόρους χωρίς μικρότερο κράτος...Και μικρότερο κράτος δε σημαίνει περιορισμό της βενζίνης για τα περιπολικά αλλά απολύσεις Δ.Υ. που έχουν προσληφθεί από την πίσω πόρτα...

  • Geros avatar
   Geros @ Τί να λέμε; 15/03/2013 11:05:36

   Αγαπητέ "Τι να λέμε;", ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει μείωση φόρων , απλά λέει ναι σε όλα όσα ζητάει ο οποιοσδήποτε. Αυτό έχει τεράστια διαφορά από τον φιλελευθερισμό.

   Ο φιλελεύθερος θέλει λιγότερους φόρους και σου παρουσιάζει και το σχέδιο για το πως θα υπάρξει ευνομούμενο βιώσιμο κράτος με μειωμένα έσοδα. Σου παρουσιάζει ένα κράτος μειωμένων αρμοδιοτήτων που συμβαδίζουν με τα μειωμένα του έσοδα.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι σε λιγότερους φόρους , ναι σε περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους , ναι σε αύξηση κονδυλίων για όλα τα υπουργεία , ναι σε κουρέματα δανείων που όπως και να γίνουν θα πέσουν στις πλάτες μας , ναι σε μεγαλύτερες επιδοτήσεις , ναι σε επιδόματα για όλους και όλα. Δεν είναι φιλελευθερισμός αυτό , είναι πολιτική ανηθικότητα και γλοιώδης λαϊκισμός.

   Αν είναι να λες τέτοιες χοντροκομμένες ανακρίβειες σου έχω απάντηση στο ερώτημα που περιέχει το ψευδώνυμο σου: Καλύτερα να μην λες τίποτα!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Geros 15/03/2013 13:16:36

    +1000!

   • Αρχιμήδης1 avatar
    Αρχιμήδης1 @ Geros 15/03/2013 14:35:18

    Επειδή τα κόμματα που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία αποδείχτηκαν στην πράξη όχι φιλελεύθερα αλλά πέρα ως πέρα πολιτικά ανήθικα και γλοιωδέστατα λαικιστικά και συνεχίζουν να μας κυβερνούν συνεχίζοντας τον εξώφθαλμο γλοιώδη λαικισμό τους (Αν είναι δυνατόν!!! θα δώσουν μάχη μέχρι θανάτου με τους υπαλλήλους της Τρόικας για να μειώσουν ΜΟΝΟ γι αυτό το καλοκαίρι το ΦΠΑ στην εστίαση...και τόσα άλλα που μας μαυρίζουν κάθε μέρα την ψυχή ) θα συμφωνήσεις υποθέτω τουλάχιστο αγαπητέ γέρο, οτι αυτά που υποψιάζεσαι ( και καλά κάνεις) για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα δοκιμάσαμε, άρα μπορεί και να μην είναι αλήθεια...
    Αν έχεις υπ' όψη σου κάποιο κόμμα που να μην διακατέχεται απο πολιτική ανηθικότητα και γλοιώδη λαϊκισμό, μην μας το κρύβεις, να το ψηφίσουμε μπας και σωθούμε...

   • Archimedes avatar
    Archimedes @ Geros 15/03/2013 15:41:46

    Επειδή τα κόμματα που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία αποδείχτηκαν στην πράξη όχι φιλελεύθερα αλλά πέρα ως πέρα πολιτικά ανήθικα και γλοιωδέστατα λαικιστικά και συνεχίζουν να μας κυβερνούν συνεχίζοντας τον εξώφθαλμο γλοιώδη λαικισμό τους (Αν είναι δυνατόν!!! θα δώσουν μάχη μέχρι θανάτου με τους υπαλλήλους της Τρόικας για να μειώσουν ΜΟΝΟ γι αυτό το καλοκαίρι το ΦΠΑ στην εστίαση...και τόσα άλλα που μας μαυρίζουν κάθε μέρα την ψυχή ) θα συμφωνήσεις υποθέτω τουλάχιστο αγαπητέ γέρο, οτι αυτά που υποψιάζεσαι ( και καλά κάνεις) για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα δοκιμάσαμε, άρα μπορεί και να μην είναι αλήθεια...
    Αν έχεις υπ' όψη σου κάποιο κόμμα που να μην διακατέχεται απο πολιτική ανηθικότητα και γλοιώδη λαϊκισμό, μην μας το κρύβεις, να το ψηφίσουμε μπας και σωθούμε...

  • Kimon avatar
   Kimon @ Τί να λέμε; 15/03/2013 15:56:07

   Την Λιάνα Καννέλη την διόρισε στην ΕΡΤ το 1973 για να λέει τις ειδήσεις ο Παπαδόπουλος. Οι εξηντάρηδες την θυμούνται.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Τί να λέμε; 15/03/2013 17:10:32

   Η ασυναρτησίες είναι από σύγχυση, εκνευρισμό ή συνήθεια;

 2. Απλός πολίτης avatar
  Απλός πολίτης 15/03/2013 08:10:57

  Γενικά το να είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με την πορεία της Ελλάδας είναι σημαντικό, αλλά η αισιοδοξία πρέπει να βασίζεται και σε κάποιες ενδείξεις. Χαίρομαι που εσείς τις βλέπετε, γιατί αυτές τις ενδείξεις εγώ προσωπικά δεν τις έβλεπα ούτε όταν πανηγυρίζαν (κυβέρνηση και ΜΜΕ) για την μαμούθ δόση το Δεκέμβριο και πόσο αυτό θα άλλαζε την πορεία της χώρας. Δεν τις έβλεπα γιατί απλά είναι πολύ λίγοι οι πολιτικοί μας για να αντιμετωπίσουν την τεράστια κρίση (όχι μόνο οικονομική) που βιώνει η χώρα. Λυπάμαι αλλά εγώ δεν βλέπω καμιά καλή πρόθεση εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Εγώ δεν είδα και δεν βλέπω καμιά πρόθεση και προσπάθεια να διαπραγματευτεί σε τίποτα αυτή η κυβέρνηση με την τρόικα. Μόνο μεγάλα λόγια προεκλογικά και μετά το ίδιο έργο με άλλους ηθοποιούς. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά στο τι ακούμε και διαβάζουμε κάθε φορά που οι υπουργοί συζητούν με την τρόικα. Ακόμα και η εφευρετικότητα για τις περιγραφές της πορείας και έκβασης των συζητήσεων έχει στερέψει!
  Έχει χρόνο αυτή η κυβέρνηση να αλλάξει κάτι? Ακόμα και χρόνο να έχει το σημαντικότερο είναι να έχει διάθεση και πρόθεση. Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι δεν έχει τίποτα από τα 2 δυστυχώς. Καταλαβαίνω ότι ο τίτλος του πρωθυπουργού είναι πολύ ωραίος τίτλος και το εγώ του εκάστοτε διεκδικούντα τον τίτλο ικανοποιείται πολύ όταν τελικά τον αποκτήσει, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ο τίτλος να συνοδεύεται από έναν καθόλου κολακευτικό επιθετικό προσδιορισμό. Ο Παπανδρέου δεν τον απέφυγε. Ο Σαμαράς εύχομαι να τον αποφύγει, αλλά δεν το νομίζω δυστυχώς. Σύντομα θα ξέρουμε.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Απλός πολίτης 15/03/2013 08:25:56

   Φίλε Απλέ πολίτη
   Δυο λέξεις μόνο...Συμφωνώ απολύτως.
   Φοβούμαι όμως πως δεν είναι θέμα πρόθεσης, αλλά δυνατότητας. Περιμένουμε από μικρούς ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα...

  • John D. Carnessiotis avatar
   John D. Carnessiotis @ Απλός πολίτης 15/03/2013 09:25:15

   Προσυπογράφω... Απολύτως!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Απλός πολίτης 15/03/2013 17:14:24

   Ο Σαμαράς δουλεύει νύχτα-μέρα και θυσιάζει την υγεία του για να αναστρέψει την καταστροφή που είχε προκαλέσει η 35ετία της σπατάλης και του κομματικού κράτους. Όποιος νομίζει πως υπάρχουν μαγικές και εύκολες λύσεις να τις πει τώρα. Προσοχή όμως: να είναι εφαρμόσιμες, όχι σα την υπόσχεση του Καμμένου στο προεκλογικό του πρόγραμμα για διπλασιασμό των γεννήσεων στην Ελλάδα στην επόμενη 5ετία...

   • Easy κι εύκολα avatar
    Easy κι εύκολα @ Γεώργιος Τ. 15/03/2013 20:28:42

    Παπάς είσαι;

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Γεώργιος Τ. 16/03/2013 03:35:33

    Ο Σαμαράς λέει ότι θα τα καταφέρουμε. Προσωπικά τον εμπιστεύομαι. Αρκεί να βάλουμε όλοι πλάτη.

    http://www.skai.gr/news/politics/article/226483/samaras-nai-tha-ta-kataferoume/

 3. τις avatar
  τις 15/03/2013 08:37:33

  Εάν η πολιτική της "Πηνελόπης" (ράβε ξήλωνε) είναι συνειδητή και γιαυτό δεν γίνεται "τίποτε" τότε αυτά είναι καλά νέα... με την προυπόθεση όμως πως το σενάριο προβλέπει και την έλευση του Οδυσσέα... και οι καιροί ού μενετοί, ο Αντίνοος είναι ante portas της συζυγικής κλίνης.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ τις 15/03/2013 09:42:57

   Το σίγουρο φίλε "τις" είναι οτι η πολιτική της καθυστέρησης έδωσε στον Τηλεμαχο (Τσίπρα) το χρόνο να ετοιμαστεί και αυτό είναι σίγουρα καλό νέο...Ως γνωστόν χωρίς τον Τηλέμαχο ο Οδυσσέας δεν θα μπορούσε να τα βάλει με τους μνηστήρες...

  • τις avatar
   τις @ τις 15/03/2013 14:38:03

   Αγαπητοί.

   Καλά νέα, κατά την ταπεινή γνώμη μου, είναι να μείνει όσο περισσότερο δημόσιο και ιδιωτικό κεφάλαιο γίνεται σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ χέρια, και μάλιστα θα προυπέθετα με τέτοιες κεντρικλές "μεθοδεύσεις" που τα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ κέρδη του να παραμένουν εντός της χώρας ανακυκλούμενα και όχι να τα γαβγίζουμε για να φυγαδεύονται έξω. Ο καπιταλισμός είναι υπεραπόδοση κεφαλαίων με υπερένταση εργασίας και με καταλύτη υπερθερμασμένο εγκέφαλο.
   Ούτως εχόντων (καλώς ή κακώς δεν το εξετάζω εδώ) των πραγματων , προτιμώ το μεγαλύτερο "κομμάτι" μου να ευρίσκεται στην πρώτη εκδοχή... όπως ανάλογα προτιμώ, εάν έχω ένα πχ κατάστημα εστίασης, να το διευθύνω εγώ αναλαμβάνοντας όλο το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά και την αντιστοιχούσα βεβαίως οργανωτική κλπ σε υποχρεώσεις υπερένταση, παρά να το υπεκμισθώνω σε τρίτους γινόμενος άπραγος ραντιέρης εξαρτημένος από στρατηγικές άλλων (και τί στρατηγικές!!).
   Είναι και θέματα ατομικής και αθροιστικά συλλογικής αυτοπεποίθησης, εκεί πάσχουμε (με τις σύντονες ίσως τρικλοποδιές) δραματικά πλέον τις τελευταίες δεκαετίες παραχωρώντας γιά τα εύκολα όβολα τις ευθύνες μας (ακόμη και τις εθνικές) σε ξένα χέρια... γενικώς...


   Πόσο θαυμάσιο θα ήταν εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο... μου θυμίζει το περιπτωσιακό "βυθίσατε το χόρα", (ως εκ των υστέρων ίσως ερμηνεία).
   Εάν υπάρχουν αθέατες διαδρομές "συνεργασίας" πίσω από τις βαριές κουίντες, που εμείς δεν επιτρέπεται φυσικά να τις αντιληφθούμε, θα περίμενα αυτές πρωτίστως να επιλύουν τον μέγιστο κίνδυνο "εκδίωξης" που αντιμετωπίζουν άμεσα οι Έλληνες πολίτες και δευτερευόντως (εξ αυτού) και η δεξιά παράταξη... πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον για Τηλέγονο τον κόβω τον νέο μας με μητέρα την διεθνίστρια Κίρκη!

   • Archimedes avatar
    Archimedes @ τις 15/03/2013 19:47:01

    Φίλε "τις" πάρτε το χαμπάρι, Διεθνιστές δεν υπάρχουν πιά, τους πάτησε το τραίνο της Παγκοσμιοποίησης τώρα που ΟΛΟΙ κατάλαβαν που πήγαινε, φορτωμένο με τα χαράτσια που πληρώνουμε σαν υποζύγια στις ατέλειωτες ουρές της εφορίας κάθε τέλος του μηνός.
    Τώρα ακόμα και η "Συνιστώσα Ρόζα" ψηφίζει δαγκωτό "Ελληνικά σύνορα και πάλι σύνορα" με κύριο σύνθημα "έξω οι Διεθνιστές Μπάνκστερς και τα Γκόλντεν μπόυς της Παγκοσμιοποίησης απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σύνορα"...

    • τις avatar
     τις @ Archimedes 16/03/2013 09:31:23

     Τιμή και δόξα τότε σε αυτούς, τους υποψιασμένους ανέκαθεν, που πίσω από τους διεθνισμούς, τους "σοσιαλισμούς" και τα ωραία λόγια διέβλεπαν τους αχόρταγους υπερσυγκεντρωτικούς Λεβιάθαν, είτε τους μαύρους, είτε τους κόκκινους.
     Να είστε καλά.

  • τις avatar
   τις @ τις 15/03/2013 16:58:28

   Αγαπητοί.

   Καλά νέα, κατά την γνώμη μου, είναι να μείνει όσο περισσότερο δημόσιο και ιδιωτικό κεφάλαιο γίνεται σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ χέρια, και μάλιστα θα προυπέθετα με τέτοιες κεντρικές "μεθοδεύσεις" που τα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ κέρδη του να παραμένουν εντός της χώρας ανακυκλούμενα και όχι να τα γαβγίζουμε για να φυγαδεύονται έξω. Ο καπιταλισμός είναι υπεραπόδοση κεφαλαίων με υπερένταση εργασίας και με καταλύτη υπερθερμασμένο εγκέφαλο.
   Ούτως εχόντων (καλώς ή κακώς δεν το εξετάζω εδώ) των πραγματων , προτιμώ το μεγαλύτερο "κομμάτι" μου να ευρίσκεται στην πρώτη εκδοχή... όπως ανάλογα προτιμώ, εάν έχω ένα πχ κατάστημα εστίασης, να το διευθύνω εγώ αναλαμβάνοντας όλο το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά και την αντιστοιχούσα βεβαίως οργανωτική κλπ σε υποχρεώσεις υπερένταση, παρά να το υπεκμισθώνω σε τρίτους γινόμενος άπραγος ραντιέρης εξαρτημένος από στρατηγικές άλλων (και τί στρατηγικές!!).
   Είναι και θέματα ατομικής και αθροιστικά συλλογικής αυτοπεποίθησης, εκεί πάσχουμε (με τις σύντονες ίσως τρικλοποδιές) δραματικά πλέον τις τελευταίες δεκαετίες παραχωρώντας γιά τα εύκολα όβολα τις ευθύνες μας (ακόμη και τις εθνικές) σε ξένα χέρια... γενικώς...


   Πόσο θαυμάσιο θα ήταν εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο... μου θυμίζει το περιπτωσιακό "βυθίσατε το χόρα", (ως εκ των υστέρων ίσως ερμηνεία).
   Εάν υπάρχουν αθέατες διαδρομές "συνεργασίας" πίσω από τις βαριές κουίντες, που εμείς δεν επιτρέπεται φυσικά να τις αντιληφθούμε, θα περίμενα αυτές πρώτιστα να επιλύουν τον μέγιστο κίνδυνο "εκδίωξης" που αντιμετωπίζουν άμεσα οι Έλληνες πολίτες και δευτερευόντως (εξ αυτού) και η δεξιά παράταξη... πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον για Τηλέγονο τον κόβω τον νέο μας με μητέρα την διεθνίστρια Κίρκη!

 4. Sceptic avatar
  Sceptic 15/03/2013 08:39:32

  Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος (Ο Κουβέλης είναι αυτόχειρας,δεν τον μετράω) προσυπέγραψαν κάποια πράγματα με την Τρόικα πρίν ένα χρόνο σχεδόν.
  Για ποιόν λόγο;
  Είναι γνωστό ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.Ηταν ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν πολιτικά, και η Τρόικα απαιτεί αυτά που υπογράψανε.
  Ο Σαμαράς είχε μια ευκαιρία πρίν τον Παπαδήμο να βγεί μπροστά, όμως δεν είχε το τσαγανό να το κάνει και άλλαξε ρότα.Αυτό ήταν μπήκε στο λούκι και αυτός.
  Το τέλος δεν είναι μακρυά...δυστυχώς ή ευτυχώς θα το δείξει η Ιστορία

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Sceptic 15/03/2013 08:51:12

   Η ιστορια λεει οτι η ΝΔ οφειλε να δωσει τη μαχη για να αποτρεψει την εξοδο της Ελλαδος απο την ευρωζωνη.Δε γινοταν αλλιως με βαση την ιστορια της.Ας αναλαβουν αλλοι την εξοδο.Τα υπολοιπα ειναι λογια του αερα.

   • Sceptic avatar
    Sceptic @ ψυχραιμια 15/03/2013 10:13:26

    Αρα καλά τα πάμε...

   • regeneration avatar
    regeneration @ ψυχραιμια 15/03/2013 11:24:27

    Δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά μου εδώ και 3 χρόνια. Το έχετε καταλάβει; Μείναμε στην ευρωζώνη... από κει και έπειτα;
    Δεν μπορούνε να είμαστε αιωνίως "πατριώτες"

    • Μ.Γ avatar
     Μ.Γ @ regeneration 15/03/2013 19:13:41

     Kατα τα φαινομενα δεν σου εκοψαν 40% απο τον μισθο ή τη συνταξη σου. Θα γινεις ισως "πατριωτης" οταν αρχισεις να υφιστασαι τις συνεπειες αυτων που ξεπουλανε τον τοπο σου.

   • regeneration avatar
    regeneration @ ψυχραιμια 15/03/2013 11:24:57

    -μπορούμε-

    • blue nile avatar
     blue nile @ regeneration 15/03/2013 14:53:16

     Δεν υπήρχε περίπτωση να έβγαινε η Ελλάδα και να μην διαλυόταν η ευρωζώνη.
     Οι άπιστοι Θωμάδες ας ανατρέξουν στα λεγόμενα του Ντράγκι που ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ σε περίπτωση αποπομπής της Ελλάδας δεν μπορεί να σώσει την ευρωζώνη,
     Η απειλή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δημιουργήθηκε καθαρά από πασοκικά στελέχη για να περάσουν τα μέτρα.
     Έτσι απλά...

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ ψυχραιμια 15/03/2013 14:24:47

    Και να αναλάβουν οι άλλοι μην νομίζεις οτι θα τους αφήσουν τώρα οι Γερμανοί. Η Ευρωζώνη όπως την έφτιαξαν είναι σαν το Hotel California. Μπορείς να μπεις όποτε θές, αλλά δεν μπορείς να βγείς ποτέ. Αν είναι να γίνει το μπάχαλο θα γίνει απο μέσα, μαζί μμε τα άλλα PIIGS. O Tσίπρας άλλωστε το δήλωσε οτι θα φύγουμε τελευταίοι απο την Ευρωζώνη, ασχέτως αν θα σχίζουμε κανα μνημόνιο και καναν καναπέ εκεί μέσα...

 5. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 15/03/2013 08:44:40

  Αριστερέ ψαλτη αν πέσει αυτή η κυβέρνηση όπως επιθυμούν πολλοί αριστεροί ή δεξιοί τότε να δείτε πανηγύρια με την παρέα του Αλέξη ούτε με ελικόπτερα δεν θα προλάβουν να φύγουν κ´καλά εγώ έχω φύγει εσάς που ζείτε εκεί λυπάμαι δυστηχως πανε για άγριες καταστάσεις αν συμβεί αυτό που περιγραφεις

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Διηνεκης 15/03/2013 12:04:16

   @Διηνεκης δεν θα το γλυτωσουμε αυτο που λες οταν ερθει το πληρωμα του χρονου, ανεξαρτητως κυβερνησης. Αλλωστε ποια κυβερνηση, κυβερναει κανενας; τρεις λαλουν και δυο χορευουν....Απλα νομιζουμε οτι ειμαστε το κεντρο των γεγονοτων, δυστυχως χρονο μας δινουν και τον αγοραζουμε πανακριβα αλλα μην ανησυχεις, τιποτα απ ολα αυτα τα χρεη δεν θα πληρωθει. Ολοι κατα βαθος το γνωριζουν, Αλλα ειναι που παιζονται και μετα....το κενο.
   Αυτοι δε που ακομα μπουκωνονται να ανησυχουν, η νεμεσις πλησιαζει και οταν δεν ειναι ανθρωπινη ειναι και βαρυτερη......

 6. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 15/03/2013 08:50:34

  Θὰ σᾶς περιμένω - Μιχάλης Κατσαρός

  Θὰ σᾶς περιμένω μέχρι τὰ φοβερὰ μεσάνυχτα ἀδιάφορος-
  Δὲν ἔχω πιὰ τί ἄλλο νὰ πιστοποιήσω.
  Οἱ φύλακες κακεντρεχεῖς παραμονεύουν τὸ τέλος μου
  ἀνάμεσα σὲ θρυμματισμένα πουκάμισα καὶ λεγεῶνες.
  Θὰ περιμένω τὴ νύχτα σας ἀδιάφορος
  χαμογελώντας μὲ ψυχρότητα γιὰ τὶς ἔνδοξες μέρες.

  Πίσω ἀπὸ τὸ χάρτινο κῆπο σας
  πίσω ἀπὸ τὸ χάρτινο πρόσωπό σας
  ἐγὼ θὰ ξαφνιάζω τὰ πλήθη
  ὁ ἄνεμος δικός μου
  μάταιοι θόρυβοι καὶ τυμπανοκρουσίες ἐπίσημες
  μάταιοι λόγοι.

  Μὴν ἀμελήσετε.
  Πάρτε μαζί σας νερό.
  Τὸ μέλλον μας θὰ ἔχει πολὺ ξηρασία.

  Υ.Γ : Φαντάσου τελικά να τα ....καταφέρεις έτσι, που να μοιάζει σα να γράφτηκε για σένα, το πικρά προφητικό :
  "Εκείνο που σου καταλογίζουν τα χελιδόνια
  είναι η άνοιξη που δεν έφερες"
  (Οδυσσέας Ελύτης)

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Queen For The Black Side 15/03/2013 09:45:42

   Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε εκείνες οι ένδοξες μέρες για τις οποίες θα μπορούσε να χαμογελάσει με ψυχρότητα...

   • Queen For The Black Side avatar
    Queen For The Black Side @ Αρχιμήδης 15/03/2013 11:44:01

    Υπάρχουν, αλλά μονάχα στους κρυφούς ημεροδείκτες των ακριβών οραμάτων.......

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Queen For The Black Side 15/03/2013 12:07:05

     Σε χαιρομαι βασιλισσα που δεν χανεις την αισιοδοξια σου και την ποιητικοτητα σου!
     Εγω εχω μαυρισει πια...

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Ρηνα 15/03/2013 13:46:02

      :-) Ενώ εγώ που είμαι εκ φύσεως ......μαύρη, δεν έχω άλλη επιλογή, παρά να .... επιβουλεύομαι τον προσεταιρισμό του λευκού Βασιλείου, μέσω επερχόμενου, λυτρωτικού και μοιραίου Checkmat !!!
      h**p://ipm3000.files.wordpress.com/2011/09/checkmate.jpg

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ Ρηνα 15/03/2013 15:41:14

      Γιά λίγο περισσότερη αἰσιοδοξία:http://www.youtube.com/watch?v=YB4JvJe5APo

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Κυθήριος Τ. 15/03/2013 20:01:52

      Η ΤΙΓΡΗΣ / ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
      h**p://www.youtube.com/watch?v=2e280ZWoG_o

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ Queen For The Black Side 15/03/2013 22:15:33

      !!!!!!!!!!!!
      Ὁ λεβεντάνθρωπος,αὐτός πού τά πόδια του εἶναι βαθειά στή γῆ,πού σέ κάθε βῆμα του τήν ὀργώνει καί στούς ὤμους του βαστάει τά παιδιά του...

    • Αρχιμήδης1 avatar
     Αρχιμήδης1 @ Queen For The Black Side 15/03/2013 14:40:22

     Ε, απο εκεί δεν υπάρχει όντως περίπτωση να μας τις πάρουν...Αλλωστε δεν έχουμε ξεχάσει να φτιάχνουμε μολότωφ, και απο αλλοδαπούς εμπρηστές βρίσκεις πια ενα σωρό για δυό πατάτες...Μολών Λαβέ! (πώς το λένε στα Γερμανικά αλήθεια?)

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Αρχιμήδης1 15/03/2013 20:14:23

      Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έλεγε, ότι ”τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά, αλλά και για να ξυπνάνε οι ενήλικες”. :-)
      ....Κάτι σε...Γερμανικό θέλετε; Αλλά στα Ελληνικά :
      - «Το καλό και το κακό είναι προκαταλήψεις του Θεού» - είπε το φίδι.
      - Αν σου αρέσει η άβυσσος, πρέπει να έχεις φτερά.
      - Τα αόρατα νήματα είναι οι πιο ισχυροί δεσμοί.
      - Όπου κι αν βρίσκεσαι, σκάβε βαθιά.
      Κάτω είναι η πηγή.
      Άσε τους σκοταδιστές να φωνάζουν πως «κάτω είναι η κόλαση».
      Φρήντριχ Νίτσε

     • Αρχιμήδης1 avatar
      Αρχιμήδης1 @ Queen For The Black Side 15/03/2013 21:15:13

      Αυτά τα αόρατα νήματα που μας συνδέουν δεν κόβονται ποτέ, ό,τι και να κάνουμε. Απαξ και τα ψηλαφίσαμε ξέρουμε οτι θάναι εκεί αιώνια...
      Εχεις δίκιο για τους ενήλικες που έχουν ξυπνήσει και περπατούν μονολογώντας φορτωμένοι απο οργή...

 7. katalytikos avatar
  katalytikos 15/03/2013 08:56:19

  Η υλοποίηση των πολιτικών περνά μέσα από τον δημόσιο τομέα, ο οποίος μέχρι και σήμερα ελέγχεται απολύτως από τους διορισμένους του ΓΑΠ.
  Αυτό λοιπόν το σύστημα έχει αναλάβει να κάνει και τις ¨αξιολογήσεις¨!!!
  No way out....

 8. Νεύτων avatar
  Νεύτων 15/03/2013 09:08:21

  Πώς να μην σε κοιτάξει η άβυσσος όταν:
  -Έχεις δύο άλλους εταίρους η οποίοι έχουν μία ερμαφρόδιτη "αποφασιστικότητα" και είναι δύο μπάλες δεμένες στα πόδια σου; Και διεκδικούν να είναι και "αντιπρόεδροι";
  -Έχεις έναν κρατικό μηχανισμό όπου οι υπάλληλοι και τα στελέχη του έχουν αφήσει κάτω τα μολύβια και δεν κάνουν τίποτε μέσα στη δικαιολογημένη μιζέρια τους λόγω των απιστεύτων περικοπών των μισθών τους;
  -Έχεις γενικούς γραμματείς εκ των οποίων ελάχιστοι παράγουν ουσιαστικό διαχειριστικό έργο;
  -Έχεις υπουργούς οι οποίοι απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή όταν εμφανίζονται προτείνουν διάφορα σχέδια και νομοσχέδια γραμμένα μέσα στην τσαπατσουλιά, και την παπαρολογία, τη βιασύνη, το ιδεολογικό τους κόμπλεξ και κυρίως, έχοντας πάντοτε στο μυαλό τους ότι πρέπει να επιβιώσουν πολιτικά στις επόμενες εκλογές;
  -Έχεις μία παράταξη που παράγει μόνον παιδιά του κομματικού σωλήνα και σε τοπικό επίπεδο φιμώνει οποιαδήποτε νέα φωνή θέλει να μιλήσει μπροστά στους κομματικούς δεινόσαυρους που αναπαύονται σε θέσει προέδροων διαφόρων νομαρχιακών, που χωρίς να κάνουν κανένα άνοιγμα ανακυκλώνονται μόνοι τους;
  -Έχεις τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, φθαρμένα, γερασμένα, κουρασμένα ξανά και ξανα και ξανά. Εκεί, με πείσμα να θέλουν να έχουν την πρωτοκαθεδρία;
  -Έχεις στελέχη που "μεγαλούργησαν" την 5ετία του ΚΚ και θέλουν ξανά να "μεγαλουργήσουν" με πείσμα και μανία και κάθονται και γκρινιάζουν όταν δεν τους αξιοποιείς και αρχίζουν τα κουτσουμπολιά και τις σαχλαμάρες, βάζοντας τροχοπέδη σε οτιδήποτε νέο πάει να σηκώσει το κεφάλι;
  -Έχεις υπουργούς που κάνει μπαμ πλέον ότι ΔΕΝ ακολουθούν τον Αντώνη Σαμαρά στο Όραμά του, στην προσπάθειά του έστω, που δουλεύει σαν το σκυλί για να βάλει σε μία τάξη τα πράγματα, όσο είναι δυνατόν αλλά του κάκου ματαιοπονεί;

  Είναι τόσα πολλά που θέλω να γράψω, αλλά είναι και τόσο μεγάλες κοινοτυπίες αυτά που είναι πολύ πιθανόν να με πάρετε με τις λεμονόκουπες...

  Δεν ξέρω. Αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει φως. Είναι η πρώτη φορά που πλέον θα πω ότι έχει δίκιο ο λαός που λέει: "ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη...".
  Στεναχωριέμαι για τον Αντώνη Σαμαρά που νιώθω ότι παράγει ουσιαστικό έργο, αλλά το έργο αυτό χάνεται μέσα στην απίστευτη εντροπία που παράγουν οι υπουργοί του... Απλά καθήμενοι, αερολογώντας, με απίστευτες παπαρολογίες και τρίβοντας τον κ... τους στις δερμάτινες υπουργικές καρέκλες τους.

  Κρίμα...

  • Αρχιμήδης1 avatar
   Αρχιμήδης1 @ Νεύτων 15/03/2013 14:43:29

   Ναι αλλά αυτούς τους υπουργούς εμείς εδώ στο Αντινιούζ τους είχαμε απορρίψει σχεδόν παμψηφεί απο την πρώτη μέρα! Δεν μας διάβασε?

  • Easy κι εύκολα avatar
   Easy κι εύκολα @ Νεύτων 15/03/2013 20:36:17

   ΜΗΝ απογοητεύεσαι, φίλε, Νεύτωνα!

   Εκλέχθηκε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης, της Αντωνίου και του Κωνσταντινόπουλου! Η συγκυβέρνηση και, ειδικά, ο Αντώνης, -του οποίου δηλώνει οπαδός ο Ανδρουλάκης ο νεότερος-, θα πάρει βαθιά ανάσα, λέμεεεεε!!!

 9. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 15/03/2013 09:08:52

  Σέ μια ανασκόπηση του Κυβερνητικού έργου προχώρησε ο Αρθρογράφος , την οποία και θεωρώ σωστή σε γενικές γραμμές.Ομως και αυτός- όπως και όλοι μας φορές- τις διαπιστώσεις τις ανήγαγε σε συμπεράσματα.Απέχει της λογικής μου ο ρόλος της υπεράσπισης ή του κατήγορου.Το σημαντικό είναι πώς το Ελληνικό πρόβλημα άρχισε ως κρίση αξιοπιστίας απέναντι στο Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, κλιμακώθηκε και αποκάλυψε όλες τις πτυχές μιας καχεκτικής κοινωνίας και οικονομίας.

  Σε ότι αφορά την καχεκτικότητα της οικονομίας και τις στρεβλώσεις τις αγορας πρέπει να γίνει κατανοητό πως συζητάμε για δομικά προβλήματα που άπονται του μοντέλου ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα.Οποτε δεν επιλύονται ούτε με μαγικό τρόπο, ούτε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα

  1) Η Ελλάδα είναι εκτός επενδυτικού Χάρτη και οι λόγοι είναι πολλοί και εξισου σημαντικοί απο το ενεργειακό κόστος μέχρι την κοινωνική αναταραχή, απο την γραφειοκρατία μέχρι τις υποδομές.
  2) Ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας ασφυκτιά και αυτό οφείλεται και στο γεγονός οτι ήταν κατα κύριο λόγο προσηλωμένος στην εσωτερική ζήτηση.Το να αποκτήσει εξωστρεφή χαρακτήρα δεν γίνεται απ οτην μια μέρα στην άλλη
  3)Υπάρχει ένα κλίμα -ειδικά μέσα απο τις αποκρατικοποιήσεις- που δείχνει οτι η Ελλάδα προσελκύει εκ νέου το επενδυτικό ενδιαφέρον Ξένων κεφαλαίων, αυτο συνεπαγεται οτι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χάσει ξανά την αξιοπιστία της
  4)Απέναντι στην Ελληνική κρίση οι ευρωπαικοί θεσμοί-τους οποίους και θεωρώ συνυπευθυνους και συνενόχους- δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ούτε το μέγεθος της ούτε και την δομή της.Απαιτείται αλλαγή της στάσης του και όχι μόνο σε επίπεδο προφορικού λόγου
  5)Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας , η πρωτοβουλία ανήκει σε αυτόν που διαθέτει την Ηγεμονία πρώτον και δεύτερον σε αυτόν που δεν ακολουθεί τις εξελίξεις αλλά τις διαμορφώνει

  Μην βιαζόμαστε λοιπόν

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Δρόλαπας 15/03/2013 10:26:51

   Εμείς δεν βιαζόμαστε καθόλου. Ωραία θα ήταν να μπορούσαμε να κάνουμε ένα pause (όπως μπορεί και κάνει το Κράτος) και να σταματούσαν να πέφτουν απανωτά οι σφαλιάρες (συγνώμη, οι λογαριασμοί ήθελα να πω ...).
   Τα έξοδά μας βιάζονται ...

  • Delta Lamda avatar
   Delta Lamda @ Δρόλαπας 15/03/2013 10:37:38

   Συμφωνω απολυτα με τον ΔΡΟΛΑΠΑ.
   Θα πρόσθετα στο 2 οτι η απόκτηση εξωστρεφούς χαρακτηρα των παραγωγικών βιομηχανιών δεν εξαρτάται μονο απο την ελλειψη αναλογης πολιτικής εκ μέρους των, αλλά και απο το ενεργειακό κόστος. Οταν το κόστος των πετρελαιοειδών εχει αυξηθεί 100% μέσα σε τρια χρόνια και το ηλεκτρικό ρευμα πάνω απο 50%, πώς θα μπορούσε κάποια παραγωγική μονάδα π.χ. εντάσεως κεφαλαίου να ειναι ανταγωνιστική στο εξωτερικό?
   Απο προσωπική εμπειρία η εταιρεία στην οποία ειμαι ανωτερο διοικητικό στελεχος εξηγαγε περι το 1/4 της παραγωγής μεχρι τα τελη του 2010 κυρίως στην Ιταλία. Εκτοτε οι εξαγωγές μας είναι ενα τεραστιο ΜΗΔΕΝΙΚΟ όχι λόγω ελλειψης εξωστρεφους προσανατολισμού αλλά αποκλειστικά και μόνο λόγω των υπερβολικών αυξησεων στο ενεργειακό κόστος και στις τιμές των πρωτων υλών που εξαγονται προς Κίνα!
   Ας οψεται η COSCO η οποία πηρε το λιμάνι και εκανε τον Πειραιά χαλί για τα προιόντα τους και κανάλι εξοδου πάντα προς όφελός τους για τις πρωτες υλες μας!

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 15/03/2013 09:19:43

  Εξαιρετική η παρατήρηση σου για το ενδεχόμενο να πρόκειται για συνειδητή καθυστέρηση. Διαφωνώ όμως ότι πρόκειται για "καλά νέα". Διότι ΚΑΙ τις καθυστερήσεις της Παπανδρείκής κυβέρνησης πηρώνουμε σήμερα.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 15/03/2013 09:42:15

  «Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Κι από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους.»
  ~Φρήντριχ Νίτσε

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 15/03/2013 14:05:09

   «Στρατηγική χωρίς τακτική, είναι η πιο αργή πορεία προς τη νίκη.
   Τακτική χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν από την ήττα.

   Αν ο αντίπαλός σου έχει χολερικό ταπεραμέντο, να επιδιώξεις να τον ταράξεις. Η ταχύτητα είναι η πεμπτουσία του πολέμου. Επωφελήσου από τον απροετοίμαστο αντίπαλο. Ταξείδεψε απρόσμενες διαδρομές και χτύπησέ τον εκεί όπου είναι απροφύλακτος.

   Ταχύς, όπως ο άνεμος
   Ήσυχος, όπως το δάσος
   Κατακτητής, όπως η φωτιά
   Σταθερός, όπως το βουνό»
   ~Σαν Τσου: «Η Τέχνη του Πολέμου»
   (κινεζική στρατιωτική πραγματεία - 6ος π.Χ. αιώνας)

   • Storm.1a avatar
    Storm.1a @ η Dimi 15/03/2013 15:00:21

    Στον κ.Στουρνάρα αναφέρεσθε κυρία;

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 15/03/2013 17:17:37

   History Channel: «O Θρύλος Sun Tzu και η Τέχνη του Πολέμου»
   Πλήρες Ντοκιμαντέρ (Εκπαιδευτικό)

   Mέρος 1/10 (διάρκεια 9:04)
   http://bit.ly/10WMBfa

   Μέρος 2/10 (διάρκεια 9:10)
   http://bit.ly/Wsskdq

   Μέρος 3/10 (διάρκεια 9:06)
   http://bit.ly/ZF7rJN

   Μέρος 4/10 (διάρκεια 9:11)
   http://bit.ly/16x4oK8

   Μέρος 5/10 (διάρκεια 9:06)
   http://bit.ly/ZUs34i

   Μέρος 6/10 (διάρκεια 9:10)
   http://bit.ly/XNQTm3

   Μέρος 7/10 (διάρκεια 9:06)
   http://bit.ly/140lAbu

   Μέρος 8/10 (διάρκεια 9:05)
   http://bit.ly/ZtVBDE

   Mέρος 9/10 (διάρκεια 9:09)
   http://bit.ly/140lVuR

   Μέρος 10/10 (διάρκεια 9:11)
   http://bit.ly/YxRCqu

 12. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 15/03/2013 09:59:18

  Ιδού η αρχή- καί ίσως τό τέλος-τής αβύσσου τών δυτικών οικονομικοκοινωνικοπολιτικοφιλοσοφικών θεωριών:

  Readers interested in "History of modern Economics" might further examine another propable alias of "G", wealthy businessman/art lover/tax farmer and founder of the opera of Nantes: Jean-Joseph Louis Graslin, un notable parisien qui s’installe à Nantes en 1750. Devenu receveur général des fermes de Nantes pour le royaume, Graslin est un homme d’affaires avisé qui s’implique rapidement dans la vie locale.
  His relations to Pierre Michel Hennin and his network, his links to Saint Petersburg (http://www.pgppe.cnrs.fr/documents/P...pers/Orain.pdf,great study btw!) as well as Mme D’Epinay's locataire Charles Pierre Savalette de Magnanville-tax farmer of Tours 1748-1756, are imo rather compelling motives to satisfy the need of a "closer examination" on l'énigmatique M. Graslin (Entre Rousseau et Turgot, Facarello, 2008)
  Of note earlier paper of previous author (Facarello) on Graslin (http://ermes.u-paris2.fr/TRAV0813.pdf) where the coidentification with Rousseau was almost made but for the- later disovered-common link to “Hennin”, their "intermediate alias".

 13. Kostas G avatar
  Kostas G 15/03/2013 10:23:45

  Οταν διαβάζεις στο Antinews οτι η κυβέρνηση κοιτάζει επίμονα την άβυσσο και οτι μας περιμένει η άβυσσος, αυτό είναι επανάσταση. Και είναι και καλό και κακό. Καλό γιατί δεν αποκρύπτεται η αλήθεια και ασκείται αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, έστω αφήνοντας προς το παρόν στο απυρόβλητο τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα, κακό όμως γιατί συνειδητοποιύμε την ίδια την αλήθεια και τί μας περιμένει.
  Συνεχίστε. Κρίνετε , επικρίνετε , καταδικάστε συμπεριφορές, αφήστε τον Συριζα και ασχοληθείτε με τον κακό εαυτό της κυβέρνησης και με τον ίδιο τον Σαμαρά, από αυτόν περιμένει η χώρα, οι άλλοι το παιχνίδι τους παίζουν. Δεν μπορεί, κάποια λύση θα υπάρχει να προχωρήσουμε μπροστά και αυτή είναι στα πρόσωπα και τις συμπεριφορές. Μεταδώστε σ'όλους από τον τελευταίο Γενικό Γραμματέα μέχρι τον Πρωθυπουργό (της ΝΔ εννοείται) οτι άν αποτύχουν τελικά τους περιμένει η δημόσια χλεύη και ο εξευτελισμός, δεν μπορεί κάποιους από αυτούς θα ενδιαφέρει. Αλλοιώς θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες λύσεις ή άλλη χώρα, σε όσους απο εμάς επιτρέπουν οι συνθήκες.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Kostas G 15/03/2013 13:07:14

   Εκεινους η χλευη, εμας τι μας περιμενει αραγε;

   • Queen For The Black Side avatar
    Queen For The Black Side @ Ρηνα 15/03/2013 15:00:36

    Μας περιμένει, αυτό ΠΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΘΑΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
    Τι μας αξίζει; Ας επιλέξουμε και ας το διεκδικήσουμε πάση θυσία. Παραιτημένοι, παραδομένοι, άβουλοι κι απαθείς, μόνο για παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγήν είμαστε άξιοι......

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Kostas G 15/03/2013 13:17:05

   Συμφωνώ απόλυτα. Ως προς την τελευταία όμως πρότασή σας. θα πρόσθετα : ή καλύτερα (αν αποτύχουν οι ανωτέρω) θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες λύσεις ή άλλη χώρα...Κάτι σαν τον "πράσινο ανέμελο τουρίστα" George...

 14. πολιτης avatar
  πολιτης 15/03/2013 10:43:05

  οτι και να λεμε ειναι προφανες οτι ο λογαριασμος δεν βγαινει. το να "στησεις" ξανα την κρατικη μηχανη δεν ειναι εργο που μπορει απο μονο του να επιφερει ανασχεση της κατρακυλας. το οικονομικο μοντελο που ακολουθειται δεν οδηγει πουθενα. πρεπει οποσδηποτε και αμεσα να δοθουν ανασες ρευστοτητας στην αγορα, να σταματησει η κατακρεουργηση των εισοδηματων των πολιτων ωστε να κινηθει χρημα στην αγορα, να γεμισουν τα ασφαλιστικα ταμεια απο εισφορες εργαζομενων κι εργοδοτων. τωρα ουσιαστικα το κρατος επιδοτει την δημιουργια ανεργιας. ειναι επιτακτικη αναγκη να εξορθολογιστουν οι φοροι (αμεσοι κι εμμεσοι), να υπαρξει μεριμνα για τη δημιουργια θεσεων εργασιας μεσω αναπτυξιακων δρασεων κι επενδυτικων πρωτοβουλιων. να φτιαχτει επιτελους το περιουσιολογιο και επ αυτου να διαμορφωνονται οι φορολογικες υποχρεωσεις των πολιτων.
  η λογικη του ξεπουληματος δημοσιας περιουσιας σωρηδον χωρις στοχευση και σχεδιο ειναι ολεθρια κι εξυπηρετει μονο τους οπορτουνιστες δανειστες που επιδιωκουν τη συνεχιση της υφεσης, επιδεινωση της κρισης ωστε να εξυπηρετησουν τους απομυζητικους μυχιους στοχους τους.
  η καταστροφη της δημοσιας υγειας, παιδειας, αρωγης του κρατους στον πολιτη ειναι ολεθρια γιατι τον καθιστα αυτοματα εχθρο του κρατους. αλλο η εξαρθρωση των κυκλωματων κατασπαταλησης δημοσιου χρηματος κι αλλο η παραμελληση βασικων υποχρεωσεων του κρατους προς τους πολιτες. δεν ειναι δυνατον να μην υπαρχουν φαρμακα, να μην αποζημιωνεται ο ασφαλισμενος γι αυτα, να μην παρεχονται υπηρεσιες υγειας, να εχει περιθαλψη μονο ο εχων κι οι αλλοι να πεθαινουν,να εχουμε σχολεια με 30 και πλεον μαθητες στην ταξη κλπ. κλπ.
  η επανιδρυση του κρατους δεν περναει μεσα απο την εξαθλιωση των πολιτων. ειναι εφικτη μονο με την αρωγη και συνεργασια "εμπλεκομενων" και παντα με γνωμωνα το οφελος αυτων.

 15. Ρηνα avatar
  Ρηνα 15/03/2013 11:53:10

  Βρε καλοπαιδα με τα πληκτρολογια καλα οσα λετε, εγω να σας απαριθμησω ιστοριες με τις βλακειες του παρελθοντος της ΝΔ ατελειωτες.... Ομως τωρα τον εχθρο τον βλεπουμε και μας τον δειχνουν με το δαχτυλο επισης. Αφηστε τα restart και τα format γιατι δεν εχετε ιδεα που μπορει να φτασουμε....Οι απεναντι ειναι σαν αστακοι και περιμενουν τη καταλληλη ευκαρια. Δεν εχετε αντιληφθει τι σημαινει να ρεει το αιμα και να καταρεουν τα παντα. Απο που να ξεκινησεις μετα και τι κρατος να φτιαξεις; Αφηστε τα pc και την αγανακτηση και θυμηθειτε πως λεμε το "πατερ ημων" μπας και μας λυπηθει ο Θεος γιατι απο κανεναν αλλο δεν βλεπω βοηθεια.......οδευουμε ολοταχως.

  • Πετρος avatar
   Πετρος @ Ρηνα 15/03/2013 12:16:23

   Συγνωμη αλλα δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η δικη σου προταση; Αν ειναι οι απεναντι αστακοι, τα σημερινα δεδομενα ειναι βουτυρο στο ψωμι τους. Και αυτο θελουμε να αλλαξει. Αν τωρα εσυ προτεινεις για αλλαγη τον εγκλεισμο σε μοναστηρι τοτε μαλλον ο φοβος που εχουν σπειρει επιασε τοπο

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Πετρος 15/03/2013 13:24:40

    Ναι αγαπητε φοβαμαι και το ομολογω και βεβαια καθολου για μενα, φοβαμαι μηπως μου ζητησουν ψωμι τα εγγονια μου και δεν υπαρχει να τους δωσω και δεν ειμαι και σε ηλικια να πιασω...το γιαταγανι. Εσυ δεν φοβασαι μη δεις την πατριδα μας μειωμενη;
    Τωρα το τι πρεπει να κανουμε;ποια η προταση οπως λες; Υπαρχει μια αλλα οπως σουγραψα παρα πανω τη φοβομαστε γιατι ειναι το αγνωστο. Τους στελνουμε ολους στον αγυριστο και ετοιμαζομαστε να αντιμετωπισουμε διαβιωση με ....ψυγειο παγου. Το κανουμε; Εκει να δεις πως γλυτωνουμε κι απο τους λαθρο. Αν και πιστευω οτι και παλι κατι αλλο γυρευουν και μεχρι να το παρουν αυτα κι αλλα θα δουμε. Παντως την κακοπαθεια καλο ειναι να την βαλουμε ολοι στο μυαλο μας γιατι δεν θα τη γλυτωσουμε. Αυτοι που τωρα μας σκανδαλιζουν θα φυγουν ολοι. Εμεις θα κληθουμε να βγαλουμε τα καστανα απ τη φωτια, ο καθενας απ τη θεση του.
    Γι αυτο ειπα οτι τωρα παρα ποτε ειναι η ωρα να ζητησουμε βοηθεια ανωθεν οσο κι αν αυτο δεν ταιριαζει στον... 21ο αιωνα. Το ιδιο αλλωστε εκανε και ο Κολοκοτρωνης και ολοι οι συν αυτω που τωρα τους βαζουμε στεφανια δαφνινα...

  • Kimon avatar
   Kimon @ Ρηνα 15/03/2013 16:02:20

   Αυτοί κυβερνούν μέχρι σήμερα, Πασόκοι και Συριζαίοι. Η ΝΔ δεν 'αλλαξε στο δημόσιο κανένα μεσαίο στελεχός τους. Τα Πασοκοκουμμούνια στο Δημόσιο είναι διευθυντές για περισσότερο από 30 χρόνια. Την ΝΔ την ενδιέφερε η φεουδαρχική εξουσία στην κορυφή μόνο. Δεν έδωσε και δεν δίνει δεκάρα για τα στελέχη της.

   • Easy κι εύκολα avatar
    Easy κι εύκολα @ Kimon 15/03/2013 20:25:56

    Πες τα, ρε, Κίμωνα!!!
    Πες τα!

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Kimon 15/03/2013 20:56:08

    Μα επιτέλους όλα τα στελέχη της ΝΔ είναι απίστευτα και όλα των άλλων κομμάτων άχρηστα; Επιτέλους θέλουμε αξιοκρατία και ικανά στελέχη ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις!!!

 16. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 15/03/2013 11:55:35

  Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις-εξαγορές Δημόσιων επιχειρήσεων ( υπάρχει και σχετικό άρθρο στην Αυγή)
  -Οι ιδιωτικοποιήσεις επιπλέον αποτελούν ευκαιρία να εισρεύσει ρευστό στα δημόσια ταμεία, δίνοντας έτσι βαθιά ανάσα σε ένα ελληνικό Δημόσιο που συνθλίβεται από την έλλειψη ρευστότητας. Με αυτό τον τρόπο, η ελληνική κοινωνία αποφεύγει νέα φορολογικά βάρη και νέες περικοπές δημοσίων δαπανών, αφού τα χρήματα που προκύπτουν από τις ιδιωτικοποιήσεις εξυπηρετούν μέρος των τοκοχρεωλυσίων για το δημόσιο χρέος.
  - Οι ιδιωτικοποιήσεις συνεπάγονται πιο αποτελεσματική λειτουργία των επιχειρήσεων, περισσότερη ρευστότητα, περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη παραγωγικότητα και περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Έτσι η οικονομία μπορεί να μπει σε έναν αναπτυξιακό κύκλο.

  Η Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) αντιτάσσει
  -τα μελλοντικά κέρδη του Δημοσίου απο την λειτουργεία των Επιχειρήσεων αυτών σε 4-5 χρόνια.Πρόσεξτε την αντίφαση :
  άμεση ρευστότητα - μελλοντικά κέρδη (χωρίς να αποκλείονται οι μελλοντικές ζημιές)

  -Η ιδιωτικοποίηση όντως θεωρείται επένδυση, αλλά με αρνητικές επιπτώσεις για την απασχόληση, τη διανομή του εισοδήματος και τις εργασιακές σχέσεις. Οι απολύσεις αποτελούν την πιο συνηθισμένη πρακτική μετά από μια ιδιωτικοποίηση, αφού ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να καταστήσει την επιχείρηση πιο ευέλικτη και περισσότερο κερδοφόρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ελλάδα αποτελεί ο τραπεζικός τομέας. Επομένως, οι ιδιωτικοποιήσεις όχι μόνο δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας και δεν πυροδοτούν έναν αναπτυξιακό κύκλο, αλλά αντιθέτως μειώνουν την απασχόληση και τους μισθούς και ενισχύουν τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.
  1)Δεν λαμβάνεται υπόψην το ενεργειακό κόστος και ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία
  2)Υποστηρίζεται στο όνομα της "απασχόλησης" η λειτουργεία ενός φορέα ο οποίος αποτελεί τροχοπέδη με τις στρεβλώσεις του για την ανάπτυξη της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας
  3)Θεωρούνται δεδομένες οι απολύσεις και όχι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Λαμβανόμενης υπόψην της δομής των συνδικάτων στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλα τι σημαίνει αυτό

 17. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 15/03/2013 12:04:34

  Μαύρη μαυρίλα πλακωσε

 18. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 15/03/2013 12:07:37

  Πρέπει να σταματήσει η λογική των δικαιολογιών και της εκλογίκευσης. Ότι ακόμα και για θεμελιώδεις δεσμεύσεις που δεν υλοποιούνται ή για σημαντικώτατες παραλείψεις φταίει "η δυσκολία της κατάστασης", "ο γιαλός που είναι στραβός", "περίμενε λίγο ακόμα και δεν θα το πιστεύεις" κλπ. Αν ο ανασχηματισμός αποδειχθεί μία από τα ίδια, οι αντοχές πολλών θα δοκιμασθούν αγρίως.

 19. blue nile avatar
  blue nile 15/03/2013 12:25:16

  Τη δόση μαμούθ τη πήραμε όμως γιατί να περιμέναμε να αλλάξει κάτι στην πραγματική οικονομία;
  Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δόσης πήγε στις τράπεζες.
  Οι τράπεζες οι οποίες έχασαν χρήματα λόγω του PSI. Περίπου 26 δις.
  Παράλληλα οι ίδιες τράπεζες ήταν ήδη χρεωκοπημένες επειδή λόγω της ύφεσης το ποσοστό των κόκκινων δανείων τους είχε αγγίξει το 25%.
  Για να άρχιζαν οι τράπεζες να λειτουργούν ως τράπεζες, να δανείζουν δηλαδή επιχειρήσεις, έπρεπε να αντισταθμίσουν την χασούρα από το PSI αλλά και να καλύψουν αξιόλογο μέρος της χασούρας των κόκκινων δανείων.
  Τελικά με την δόση ανακεφαλαιοποιήθηκαν μόνο για την εφάπαξ ζημιά που είχαν πάθει από το PSI.
  Παρόλα τα χρήματα που πήραν, τα κεφαλαιακά τους αποθέματα ούτε καν πλησίαζαν τα προαπαιτούμενα της Βασιλείας που ορίζει ένα συγκεκριμένο ποσοστό καλών κεφαλαίων που πρέπει να έχει διαθέσιμα μια τράπεζα.
  Γι'αυτό και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι για να πετύχει η επανακεφαλαιοποίηση (η οποία αντικειμενικά ήταν μικρή) έπρεπε να γυρίσουν καταθέσεις και το πιο σημαντικό να αγοραστούν χρηματοπιστωτικά προιόντα αυτών των τραπεζών.
  Κάποιες καταθέσεις γύρισαν αλλά δεν αρκούν από μόνες τους γιατί παρέχουν μια επισφαλή ρευστότητα.
  Όποιος σήμερα τα βάζει αύρια μπορεί να τα βγάλει. Αντίθετα αν οι τράπεζες κατάφερναν να πουλήσουν ομόλογα θα έπαιρναν μια ανάσα.
  Όμως ποιος εχέφρων θα αγόραζε χρηματοπιστωτικά προιόντα χρεωκοπημένων τραπεζών που επιπρόσθετα τα εγγυάται ένα χρεωκοπημένο κράτος;
  Οπότε οι τράπεζες μην έχοντας την ρευστότητα που έπρεπε δεν δίνουν δάνεια και συντελούν με την ουσιαστική ανυπαρξία τους στην ερήμωση της κοινωνικής οικονομίας.

  Αυτό που έπρεπε να γίνει για να έχει ελπίδα να πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση ήταν να γίνει διά μέσω της ΕΚΤ ή του EFSF με την δική τους εγγύηση.
  Όμως σε εκείνη την περίπτωση οι Έλληνες τραπεζίτες θα έχαναν την κυριότητα των τραπεζών τους κάτι που δεν θα ήταν άδικο γιατί αυτοί τις χρεωκόπησαν.
  Με την μνημονιακή δόση καταφέρνουν οι τραπεζίτες να κρατάνε τις τράπεζες τους ακόμα στην κατοχή τους με απίστευτο όμως κόστος για την κοινωνική οικονομία.
  Πήραμε δηλαδή μια δόση μαμούθ για να ορθοποδήσουμε τις τράπεζες οι οποίες έτσι κι αλλιώς ήταν τόσο μέσα που με ψίχουλα δεν σωζώταν.
  Παράλληλα για να πάρουμε τη δόση επιβάλαμε περιοριστικά μέτρα ύψους 9,5 δις τα οποία στεγνώνουν γοργά την αγορά, μειώνουν την ενεργό ζήτηση, ρίχνουν τα κρατικά έσοδα στα τάρταρα και γιγαντώνουν την αυτοτροφοδοτούμενη ύφεση.
  Καταλήγουμε στο πιο άγονο αντιαναπτυξιακό πεδίο όπου οι τράπεζες δεν δανείζουν και όσοι έχουν αποταμιεύσεις φοβούνται να τις ρισκάρουν σε επενδύσεις, γιατί η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή έχει πέσει κατά 50% ενώ επιπρόσθετα η διαρκώς μεταβαλόμενη επθβαρυντικά φορολογία προαιωνίζει ότι θα του τσεκουρώσει το όποιο κέρδος.

  'Οσο για τις αποκρατικοποιήσεις δεν είναι ο σκοπός να γίνουν για να γίνουν.
  Έχουμε υπογράψει ότι από τις αποκρατικοποιήσεις θα εισπράξουμε κάποια χρήματα. Αν με τις σημερινές αποτιμήσεις δεν πιάνουμε ούτε το 30% του προκαθοριζόμενου ποσού τότε αυτό που μένει θα πρέπει να το καλύψουμε με νέα περιοριστικά μέτρα.

  Εδώ που φτάσαμε το πράμα δεν πάει άλλο.
  Η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές και η φοροκαταιγίδα δείχνει να συνεχίζεται.

  Το βασικό είναι να καταλάβει η κυβέρνηση ότι όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν θα μείνει για πολύ ακόμα στο τιμόνι αλλά θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλη καταστροφή.
  Τώρα που έχει στα χέρια ένα έστω και πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να διεκδικήσει σημαντική ελάφρυνση των μνημονιακών όρων και σε περίπτωση που δεν εισακουστεί να συγκρουστεί με την τρόικα και τους εντολοδόχους της.
  Η πολιτική είναι κατεξοχήν διαχείριση του χρόνου.
  Όσο εξαντλούνται οι αντοχές της κοινωνίας τόσο θα ελαχιστοποιείται ο ήδη λίγος πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης.
  Ας ελπίσουμε ότι ο Σαμαράς έχει προσλάβει και αξιολογήσει ορθά όλα τα μηνύματα και θα προχωρήσει ανάλογα.

  • Αρχιμήδης1 avatar
   Αρχιμήδης1 @ blue nile 15/03/2013 14:51:11

   Οπως πάντα Blue Nile Η ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!!!
   Θα σε ακούσει ο Σαμαράς, ή θα πάμε ΟΛΟΙ στον Τσίπρα και μάλιστα ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ?

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Αρχιμήδης1 15/03/2013 19:06:54

    Τραβᾶτε με κι ἄς κλαίω Ἀρχιμήδη μου;

  • cynthia avatar
   cynthia @ blue nile 15/03/2013 14:54:44

   @Blue Nile
   Εξαιρετικός όπως πάντα blue nile , πολύ καιρό ήθελα να σας το πω .
   Τα πράγματα μετα την Μεγα-δοση ακριβώς έτσι είναι οπως τα περιγράφετε.
   Ομως , η "ασφάλεια" του πρωτογενούς πλεονάσματος και οι απορρέουσες από αυτό κινήσεις , δεν είναι άλμα με παραπέντε ? Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει και ο κόσμος απο κάτω να το υποστηρίξει ?

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ blue nile 15/03/2013 15:17:52

   blue nile Ας το ελπισουμε. Παντως σε βρισκω ενημερωμενο. Μηπως ξερεις αν τα μεγαλα τζακια δανειοδοτουνται ακομα;

   • blue nile avatar
    blue nile @ Ρηνα 15/03/2013 20:07:41

    @cynthia
    Στην κατάσταση που βρισκόμαστε ότι και να κάνουμε θα εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο.
    Εκ του ασφαλούς δεν μπορούμε να πάμε.
    Εσείς αν είχατε ένα σπίτι που καιγόταν θα πιάνατε κουβέντα με πυροσβέστες που δεν πολυνοιάζοταν να σβήσουν τη φωτιά ή θα φτιάχνατε μια ομάδα για να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να σβήνατε την φωτιά;
    @Ρηνα
    Αν εξαιρέσουμε το δάνειο στο μεγκάλο κανάλι και κάτι μικροποσά δεν έχει ακουστεί τίποτα ηχηρό.
    Μπορεί να κάνω λάθος
    @ Αχιμήδη1
    Είχα γράψει εδώ και καιρό ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να τους σώσει όλους. Και την διαπλοκή και τους τραπεζίτες και τον λαό...
    Κρίμα δεν είναι να δανειζόμαστε 26 δις τα οποία θα κληθούμε όλοι μας να τα πληρώσουμε τα οποία πάνε χαράμι για να σώσουμε πέντε τραπεζίτες ενώ συνάμα βαθαίνει η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου;
    Θα μου πείτε τώρα χωρίς να έχετε άδικο ότι σε όλη την Ευρώπη τα ίδια έγιναν γι'αυτό και φτάσαμε εδώ πέρα.
    Αν ο κόσμος δεν δει ορατή αλλαγή στη πραγματική οικονομία θα αντιδράσει πολύ γρήγορα και τότε δεν θα υπάρχει καμιά συγκυβέρνηση για να σώσει αυτή τη συγκυβέρνηση.
    Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να ανατρέψει την καταστροφική πορεία ακόμα και αν έρθουν νέοι υπουργοί με υπερφυσικές ικανότητες
    Είναι ανθρωπίνως αδύνατο με τέτοιο μίγμα πολιτικής να δούμε ακόμα και την πιο μικρή καλυτέρευση.
    Τα πρόσωπα δεν μπορούν να παίξουν κανένα ουσιαστικό ρόλο...

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ blue nile 16/03/2013 09:57:39

     ''Είχα γράψει εδώ και καιρό ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να τους σώσει όλους. Και την διαπλοκή και τους τραπεζίτες και τον λαό…''
     '' Απόγευμα
     Κι η αυτοκρατορική του απομόνωση
     Κι η στοργή των ανέμων του
     Κι η ριψοκίνδυνη αίγλη του
     Τίποτε να μην έρχεται Τίποτε
     Να μη φεύγει
     Όλα τα μέτωπα γυμνά
     Και για συναίσθημα ένα κρύσταλλο.''
     Προσανατολισμοί / Ο.Ε

 20. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 15/03/2013 12:32:47

  Ένα άρθρο με πολλές αλήθειες που πρέπει να το διαβάσουν πολλοί

 21. aggeliki avatar
  aggeliki 15/03/2013 12:56:56

  μια ερωτηση μονο¨Αντωνη γιατι σωπαινεις;γιατι δεν μιλας;τι ειναι αυτο που σε κραταει πισω;γιατι;

 22. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ avatar
  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ 15/03/2013 13:01:02

  Όσο μπορεί ο καθένας ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στο σάπιο κράτος των συνεταίρων ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΚΟΜΜΑΤΩΝ! Και να πληρώσουμε (όσοι έχουν φυσικά) ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΠΑΛΙ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ 15/03/2013 17:16:57

   Και ο συνταξιούχος από που θα πληρωθεί; Ή αν πεθάνει θα φταίει το ανάλγητο κράτος; Εμείς που αποφεύγουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας θα φταίμε! Όσοι μπορούμε και δε το κάνουμε εννοείται...

   • Apostolos Vlahos avatar
    Apostolos Vlahos @ Γεώργιος Τ. 16/03/2013 08:01:32

    Ο συνταξιούχος που ψήφιζε τόσα χρόνια τα λαμόγια ας φάει τώρα αθετημένες υποσχέσεις, φρούδες ελπίδες και παχιά λόγια.

    Όλοι στο τέλος παίρνουν αυτό που τους αξίζει.

 23. Πετρος avatar
  Πετρος 15/03/2013 13:36:09

  Και γιατι θα πρεπει να φοβομαστε να βγαλουμε μονοι μας τα καστανα απο την φωτια; Τοσο ανικανοι νιωθουμε πια; Ουτε το ελαχιστο κουραγιο και περηφανια; Και τι θα δωσεις στα εγγονια; Ψωμι για το οποιο ντρεπεσαι; Εχουμε βαλει τον λυκο να μας φυλαει και λεμε παλι καλα ειμαστε. Συγνωμη αλλα διαφωνω. Καλυτερα δαφνινα στεφανια σ αυτους που το αξιζουν παρα να εχω ψυγειο που κανει αποψυξη μονο του.

 24. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 15/03/2013 13:44:38

  Οι δομές παράγουν την καχεκτικότητα της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας. Οι ρήξεις που απαιτούνται προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος που παράγεται και αναπαράγεται δεν μπορούν να αποτελέσουν έργο μόνο ενός προσώπου.Μπορούν να πραγματωθούν μόνο μέσα απο συλλογική προσπάθεια, στην οποία όντως σημαίνον ρόλο διαδραματίζει η ικανότητα ενός Ηγέτη και η ηγετική του προσωπικότητα χωρίς όμως αυτό να αποτελεί και επαρκή όρο

  Δεν αποκτιέται λοιπόν η λαική συναίνεση , η λαική αποδοχή μόνο μέσα απο εναν ανασχηματισμό χρειάζεται κάτι περισσότερο. Επειδή δε το ζήτημα άπτεται και της Εθνικής Συνείδησης του Ελληνα φρόνιμο θα ήταν να αναζητηθούν οι ιδιαιτερότητες του Ελληνικού Λαού και να προσεγγιστούν με τρόπο κατάλληλο, έτσι ώστε να τεθεί ξανά το πατριωτικό του φρόνημα ως βασικός παράγοντας της δράσης του

 25. Βαγγέλης Τ. avatar
  Βαγγέλης Τ. 15/03/2013 14:01:38

  Δεν το είχε πει κάποιος ξένος στρατηγός αλλά ο Πλάτωνας.

 26. intruder avatar
  intruder 15/03/2013 14:04:55

  Μόνος του είναι.Ολομόναχος.Ισορροπέι ανάμεσα στον βοναπάρτη Βενιζέλο,στον κύριο Φώτη,στον ευρωτεχνοκράτη Στουρνάρα-απαραίτητη ευρωβιτρίνα στον Γερμανό,στον αγράμματο Τσίπρανδρέου,την εγχώρια διαπλοκή,όλα τα Μ.Μ.Ε ,την ευρωπαική βαβούρα,την άκρα δεξιά,την Ν.Δ..
  Ανάμεσα σε όλους.

  Είναι όμως ο μοναδικός άνθρωπος αυτήν την στιγμή που μπορεί να συνδυάσει το απαραίτητο νοικοκύρεμα που χρειαζόμαστε με αποφάσεις όπως αυτές για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση.
  Δεν κάνω ούτε βήμα πίσω σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη που δείχνω σε αυτόν τον άνθρωπο.Κοιτάζω τον 6 μηνών γιο μου και κατόπιν κοιτάζω γύρω μου και βλέπω το απόλυτο χάος .Το τίποτα.
  Ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και από κάτω γλείφονται άπαντες.Περιμένουν να πέσει.Που και που του κουνάνε και το σχοινί.
  Οι πρόσκαιροι συμμαχοι του,όλοι αυτοί που σιχαίνονται αυτά που πρεσβεύει,τον μισοανέχονται λόγω κάποιων κοινών συμφερόντων.
  Οι εχθροί,οι καθαρόαιμοι εχθροί,λυσσάνε .
  Ολα τα απάτριδα παρτάλια από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά.

  -Πρόσεχε τα λάθη Αντώνη.Δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις λάθη Αντώνη.
  Ετσι τα έφερε η μοίρα.Να πρέπει να σταθείς όρθιος απένατι στο Χρέος.
  Οχι το χρέος το οικονομικό.Το άλλο Χρέος.Το αιώνιο.

 27. victoria (true) avatar
  victoria (true) 15/03/2013 14:07:32

  Το ΤΑΙΠΕΔ δεν θέλει να κάνει αποκρατικοποιήσεις.
  Θέλει να "απομακρύνει από την επιρροή της ελληνικής κυβέρνησης".

  Και αν υποτεθεί ότι οι μη κρατιστές πες μέχρι ένα σημείο να το καταπιούμε (αν και η φρασούλα μου κάνει λίγο εσχάτη..), έχουμε πρόβλημα γιατί δεν μασάμε πως το θυμήθηκαν τώρα να απομακρύνουν, που είναι κυβέρνηση Σαμαρά.
  Ο νοών νοείτω.

 28. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 15/03/2013 14:10:35

  Εχετε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ! Μην προτρέχετε!
  Δεν έχετε το ίδιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ με τον ΣΑΜΑΡΑ!!

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 15/03/2013 15:03:01

   ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΟΝΤΟ? ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ? ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΟΝΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 300? ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΠΑΛΗΛΟΥΣ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ......ΤΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ Η ΚΡΑΤΑΙΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Η ΒΟΛΕΜΕΝΗ........ΣΟΒΙΕΤΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 15/03/2013 15:08:28

   Τι λες ανθρωπέ μου; Συνταγματικά έχουν το δικαίωμα στη γνώμη. Όπως ο καθένας. Πες και εσύ τη δική σου και άσε στο πως σχηματίζουν τη δική τους.

  • ζανιας avatar
   ζανιας @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 15/03/2013 15:12:42

   περνα απο το ταμειο ανθρωπε μου...αργησες ηδη.......με κατι τετοια που διαβαζω καταλαβαινω οτι ειμαστε καταδικασμενοι σαν λαος....Τελος....

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 15/03/2013 16:35:48

   Μετά καί τή συνέντευξη, η επιλογή σας (περί διαμετρήματος αντί αναστήματος) χρήζει επαίνου.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 15/03/2013 17:21:25

   Tυφλή εμπιστοσύνη, μονάχα στο Υπέρτατο Όν.
   Όλοι οι άλλοι, κερδίζουν, χάνουν, κρίνονται και καταδικάζονται, από τα πεπραγμένα, τις παραλείψεις κι από τις τραγικές τους ατολμίες.
   Δυστυχώς.......

   • Archimedes avatar
    Archimedes @ Queen For The Black Side 15/03/2013 18:20:31

    Το Υπέρτατο Ον αγαπητή Βασίλισσα ούτε θέλει ούτε μπορεί ούτε ξέρει πως να ασχοληθεί μαζί μας...
    Οπότε πες απλά, τυφλή εμπιστοσύνη σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

    • Economist avatar
     Economist @ Archimedes 15/03/2013 21:25:08

     Μάλλον εμείς δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτόν οπότε μας αφήνει στις επιλογές μας. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται.

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Archimedes 16/03/2013 10:06:13

     Αγαπητέ Archimedes, μην επιτρέπετε να σας περιορίζουν οι 5 αισθήσεις σας, ούτε να σας υποχρεώνουν να τους υποτάσσεστε σχεδόν δουλικά.

     • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ avatar
      ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ @ Queen For The Black Side 29/03/2013 20:58:51

      Μην πρ
      οτρέχετε και θα δείτε τα αποτελέσματα του ΣΑΜΑΡΑ. Μην βιαζόσαστε....

 29. Διογένης avatar
  Διογένης 15/03/2013 14:15:07

  Το πρόβλημα ή το μη πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πιο μακροπρόθεσμο και δεν είναι τόσο το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στη συγκεκριμένη συγκυρία. Ο κόσμος εξακολουθεί να προτιμάει (ακομη) να κυβερνηθεί από το Σαμαρά, παρά από τον Τσίπρα. Αυτό μπορεί να αλλάξει σε μερικές εβδομάδες ή να μην αλλάξει. Πάντως η κυβέρνηση δεν έχει χάσει πολιτικά το πάνω χέρι (ακόμη).

  Το πρόβλημα είναι εάν γενικότερα θα πάει καλά η οικονομία. Και μόνον που σταμάτησε η ιστορία με το "η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει" και "θα χρεωκοπήσουμε" κάνει από μόνο του την οικονομία να πηγαίνει καλύτερα. Όλοι στο εξωτερικό, στην πραγματική αγορά τουλάχιστον και όχι στα γραφεία ιδιοτελών μελετητών, αναμένουν δραματική ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια, μερικοί και τους επόμενους μήνες. Το κλίμα αυτό μεταφέρεται σταδιακά και στην Ελλάδα. Βέβαια, για ανάκαμψη μιλάμε και ανάκαμψη δεν βλέπουμε. Σωστά, αλλά εξακολουθούμε να μιλάμε για ανάκαμψη και όχι για χρεωκοπία. Αυτό είναι ένα κεκτημένο της κυβέρνησης Σαμαρά που λειτουργεί και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει να λειτουργεί υπέρ της χώρας, αλλά και της κυβέρνησης.

  Αν λοιπάν, παρά τα όσα επισημαίνει ο αρθρογράφος, όντως πάει καλύτερα η οικονομία σε ένα-δύο χρόνια, τότε η κυβέρνηση θα παίζει χωρίς αντίπαλο. Μπορεί σήμερα αυτό να μην είναι (ακόμη) απτό, αλλά μην ξεχνούμε διάφορες παραμέτρους. Πρώτον, η οικονομία υφίσταται αυτή τη στιγμή τις τρομερές περικοπές του τελευταίου Μνημονίου. Δεν τις έχει εμπεδώσει ακόμη. Το ότι τις άντεξε οφείλεται σε αυτό που θα αποκαλούσαμε "κλίμα Σαμαρά" στην οικονομία. Αυτό το "κλίμα Σαμαρά" θα λειτουργήσει όντως μετά το πρώτο μισό του 2013, ακόμη περισσότερο αν πέσουν και τα αναμενόμενα ευρώ στην αγορά, που αναφέρει το άρθρο. Δεύτερον: Το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης και ευρύτερα είναι αποτέλεσμα ποικίλων δεσμεύσεων, όχι μόνον με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και με άλλους παράγοντες εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο το πόσοι πολλοί άνθρωποι προηγούμενων καταστάσεων "ανακυκλώθηκαν" στην σημερινή κυβέρνηση. Αυτοί όλοι κάποιον ή κάτι έχουν και κρατιούνται στο σύστημα εξουσίας. Άρα, πώς να βρει ο Σαμαράς καλύτερους όταν είναι de facto δέσμιος ποικίλλων καταστάσεων. Βέβαια, θα μπορούσε να πει σε αυτούς που προστατεύουν αυτούς που προστατεύουν όσους προστατεύουν ότι είναι για το συμφέρον όλων να φύγει ο τάδε ή ο δείνα, αλλά έξω από το χορό εύκολα μας φαίνονται όλα. Πρέπει όμως να το κάνει, πρέπει να ανανεώσει το πολιτικό του και τεχνοκρατικό του προσωπικό, αν θέλει να παραγάγει έργο. Τρίτον, είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα που δεν τους αρέσει η βελτίωση των ελληνικών οικονομικών δεδομένων και θέλουν τα πράγματα είτε να πάνε είτε να φαίνονται χειρότερα. Μακριά από τους τεχνητούς εξωραϊσμούς, αλλά δεν μπορεί να πηγαίνει ο προϋπολογισμός διμήνου 1,8 δις καλύτερα από τις προβλέψεις και να βγαίνουν όλοι με πρωτοσέλιδα "αστοχία στα έσοδα". Αυτό κάτι υποκρύπτει. Και ασφαλώς όχι το να "μην χαλαρώσουμε". Γιατί να μην χαλαρώσουμε; Για να συνεχίσουμε την τρομακτική ύφεση; Βλέπουμε την τρόικα να έχει μια μιζέρια στους αριθμούς, η οποία είναι ασφαλώς σκόπιμη και χάνει την μεγάλη εικόνα, που είναι θετική και θα έπρεπε να μένει εκεί, στην μεγάλη εικόνα. Αν αυτό από μόνο του δεν είναι ύποπτο, τι είναι;

  Είμαι λοιπόν περισσότερο αισιόδοξος από τον αρθρογράφο. Η κυβέρνηση η ίδια μπορεί να χάνει το ηθικό της από τις σφαλιάρες που για διάφορους λόγους δέχεται, αλλά αφού η γενική εικόνα είναι καλή, πρέπει οπωσδήποτε να δίδει έμφαση στην γενική εικόνα. Και από κει και πέρα, με μικροπαρεμβάσεις κατά περίπτωση στο πολιτικό προσωπικό, να προσπαθεί να φέρει ανθρώπους που θα δουλέψουν πέρα και πάνω από τη μιζέρια για παλαιάς Ελλάδας που χρεωκόπησε. Στο χέρι του Σαμαρά είναι να μην χάσει την μεγάλη εικόνα.

  • Archimedes avatar
   Archimedes @ Διογένης 15/03/2013 19:19:19

   Αγαπητέ Διογένη,
   Πως την πατάς έτσι παρά το ευρύ πνεύμα και τις βαθειές γνώσεις που διαθέτεις? Θα μου πεις πάνω απ' όλα η ομάδα μας, αλλά πως να κρύψουμε τα 9 δις που που χρωστάει το κράτος στους ιδιώτες και ο Σαμαράς είχε δεσμευτεί οτι απ' το πακέτο των 52 δις το κράτος-μπαταχτσής θα ξοφλούσε επι τέλους, κλέβοντας έστω τους τόκους, τους ιδιώτες, ώστε τουλάχιστο αυτό το χρήμα εν μέρει να μπει στην αγορά και να την ζεστάνει. Πως να θριαμβολογήσει το κράτος μπροστά στους απλήρωτους προμηθευτές του ότι του περισσεύουν 1,8 δίς αυτό το δίμηνο αλλά δεν τους δίνει ούτε αυτα τα ψιλά, γιατί έχει άλλες προτεραιότητες και μάλιστα προτεραιότητες εξαπάτησης (greek statistics) πάλι, ντόπιων και ξένων δανειστών ώστε να ελαττώσει τις πιέσεις για απολύσεις των "ημετέρων"?

   • Apostolos Vlahos avatar
    Apostolos Vlahos @ Archimedes 16/03/2013 08:09:09

    Μου αρέσει ιδιαίτερα να βλέπω νεοφιλελεύθερους, αγοραλάγνους, υπέρμαχους του "μικρού κράτους" να περιμένουν, ως μόνη λύση, το κράτος να ρίξει χρήμα στην αγορά...

    • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ avatar
     ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ @ Apostolos Vlahos 29/03/2013 21:03:20

     Θα φέρουμε τότε τα σοβιέτ..

 30. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 15/03/2013 14:40:43

  Η αλήθεια είναι ότι θαύματα δεν γίνονται μέσα σε 9 μήνες. Όμως κάποια πράγματα αδιανόητα θα έπρεπε να εκλείψουν. Αρχίζω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους μόνο αν το κράτος διαλυθεί. Πώς; Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.

 31. Zame avatar
  Zame 15/03/2013 14:50:16

  Πρόεδρε μόνον το δίκαιο & η αξιοκρατία μπορούν να λειτουργούν ως συγκολλητική ουσία μέσα στην κοινωνία.

  ''Κανείς δεν πρόκειται ν' ανεβεί στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις''
  (Μάρτιν Λ. Κινγκ)

  Γιατί η Απάτη & η Αδικία έχουν & θα έχουν κοντά ποδάρια..
  και σε καμία μα καμια περίπτωση δεν μπορεί να εξιδανικευτεί..
  & να υποδειχτεί μάλιστα ως το μοντέλο ανάπτυξης..

  γιατι η ΗΘΙΚΗ ως ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,
  και το ΔΙΚΑΙΟ ως ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  είναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ και ΘΕΜΕΛΙΟ του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΒΙΟΥ.

  Χωρίς ντροπή και χωρίς δίκαιο οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής συμβίωσης είναι απλώς Α δ ύ ν α τ η!

  και είναι σαφες πως ειναι απο ΤΙΤΑΝΙΟ εως ουτοπικο..
  το έργο της αποκατάσταση..

  Γινε ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ .. & οχι αλλος ενας ..

 32. drogba avatar
  drogba 15/03/2013 15:04:00

  Η κυβέρνηση κακά τα ψεματά μετράει μέρες και ισώς και πρίν το Πάσχα να ερθεί η ανάσταση της Ελλάδας !Το ντόμινό ειναι έτοιμο να κυλίσει ....εμπρός Αντώνη δώσε το έναυσμα για να σε γράψει η ιστορία ως τον σωτήρα της Ελλάδας μας.Αφου και εσέις κυρίοι το γνωρίζετε οτι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ....ΤΕΡΜΑ ΩΣ ΕΔΩ!

 33. ΔΗΜΗΤΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΗΣ 15/03/2013 15:10:34

  Να παραδωσουν τα κλειδια στο συριζα,λετε να ειναι τοσο τυχεροι,δεν θα προλαβουν.

 34. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 15/03/2013 16:45:24

  Μερικές παρατηρήσεις
  1. Παρήγορο ότι ο Σαμαράς στην φωτογραφία του άρθρου δεν έχει ανοικτά τα μάτια οπότε δεν κοιτάει ακόμα συνεχώς την άβυσσο.
  2. Μη παρήγορη όμως η στάση των χεριών του. Εκτός κι αν προσεύχεται πριν την μεγάλη κίνηση.
  3. Ο Σαμαράς στην φωτογραφία είναι μόνος του. Αυτοί που οδηγούν τη χώρα στην άβυσσο που είναι;
  4. Φραγμό προς την πορεία για την άβυσσο μπορεί να βάλει μόνο ο ηγέτης που έχει αμφίδρομη σχέση με το λαό, ο πρωθυπουργός οφείλει να έχει στραμμένο το βλέμμα του και τα αφτιά του μόνο σ αυτόν.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χμμμμ 15/03/2013 17:18:00

   Απόλυτα σωστό!

 35. Γιωργος avatar
  Γιωργος 15/03/2013 18:10:53

  Παει απετυχε και αυτη η κυβερνηση ,παμε για αλλη τωρα ,εκλογες εδω και τωρα ,ισως προκυψει κατι καλυτερο, μια νεα συνεργασια ,παντως οσο υπαρχει η τροικα στην Ελλαδα ,ασπρη μερα δεν θα δουμε και προφανως η παρουσα κυβερνηση ηταν μαθηματικα βεβαιο οτι θα αποτυχει γιατι πολυ απλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας εφεραν σαυτη την κατασταση,ειναι δυνατον να μας βγαλουν απο το τελμα οι ιδιοι?

 36. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 15/03/2013 18:34:03

  Δεν το λέω εγώ[θέλω να πιστεύω ότι έχετε δίκιο],ο Τύπος το έγραψε.

  • άγρυπνη avatar
   άγρυπνη @ άγρυπνη 15/03/2013 18:39:41

   Αλλά από την άλλη, είναι δέσμια του Ιράν και των αρ.Εμιράτων.

   • Archimedes avatar
    Archimedes @ άγρυπνη 15/03/2013 19:35:14

    Και των στρατηγών, των Κούρδων, των Φανατικών Ισλαμιστών, των Αμερικανών, των Ρώσων, των Γερμανών και των απόλυτα διεφθερμένων πολιτικών της , για να πω μερικά μόνο. Και μη νομίζεις οτι το λέω απο εμπάθεια γιατί ο λαός αυτής της χώρας (στην οποία οι Τούρκοι αποτελούν μειονότητα) είναι ο πιό ανθρώπινος στην Ευρώπη μετά απο εμάς. Άλλωστε οι μισοί περίπου είναι εξισλαμισθέντες Ρωμιοί, σε σημείο που βγάζει μάτι. Ακόμα και στα σίριαλ που έξάγουν αναφανδόν, οι όμορφες γυναίκες που μας δείχνουν είναι τυπικές Ελληνίδες...Μια έρευνα επ' αυτού θα ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά θα την επέτρεπαν?

  • Archimedes avatar
   Archimedes @ άγρυπνη 15/03/2013 19:25:24

   Μην εμπιστεύεσαι καθόλου τον τύπο αγαπητή άγρυπνη.
   Πήγαινε να ζήσεις στην Τουρκία της ανθηρής οικονομίας μια βδομάδα, κι όταν επιστρέψεις η Ελλάδα ακόμα και με τα σημερινά της χάλια θα σου φανεί Ελβετία.
   Ο Τύπος πάντα επιλέγει, και μάλιστα με επιστημονική μέθοδο, με βάση το χρηματικό όφελος αποσπασματικές πληροφορίες για να σου δείξει αυτό που εξυπηρετεί τους χρηματοδότες του

 37. clouney avatar
  clouney 15/03/2013 18:45:02

  Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι έχουμε πόλεμο! Και δυστυχώς είμαστε άσχημα στριμωγμένοι στην γωνία. Η αβελτηρία σε κρίσιμες απόφάσεις, ίδια με αυτη του παρελθόντος, είναι πλέον εγκληματική! Χρειάζεται μια Κυβέρνηση ΜΑΧΗΤΩΝ που θα κάνει ΑΜΕΣΑ τομές σε όλους τους τομείς. Αλλιώς θα πάμε ακόμα πιο βαθειά. Δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση διαφέρει από όλες τις άλλες......

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ clouney 15/03/2013 18:51:10

   Στον πόλεμο δεν αρκεί να είναι μαχητές οι στρατηγοί και τα επιτελεία. Επιπλέον , χρειάζονται ψυχωμένοι μαχητές στο πολυπληθές λαϊκό στράτευμα. Αν δεν τους έχεις αυτούς, ο καλύτερος επιτελάρχης, το πιο μαχητικό επιτελείο, τι μπορεί να κάνουν ;

 38. lol avatar
  lol 15/03/2013 19:16:30

  Και μην ξεχάσετε την επανεκκινηση να την κανετε με το χαράτσι του 2013 και τον εμπνευστή του βενιζελο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, γιατι μας έλειψε κοντά ένα χρόνο η πραότητα η ηρεμία και καλοσύνη του.

 39. Easy κι εύκολα avatar
  Easy κι εύκολα 15/03/2013 20:18:43

  @Μας εγκρίθηκαν 52 δις ευρώ τα Χριστούγεννα και τότε λέγαμε ότι ένα μεγάλο μέρος θα πήγαινε κατ’ ευθείαν στην αγορά.

  Μην είσαι αχάριστος: 98 εκατομμυριάκια πήρε το Mega μας απο 5 τράπεζες και άλλα 20 ο μπαμπάς του Αντγέα για τον ΔΟΛ από την Άλφα...

 40. Geros avatar
  Geros 15/03/2013 22:30:54

  Σαμαρικός δεν είμαι , όταν έγινε αρχηγός στην Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσα να καταλάβω τι του βρήκαν και τον ψήφισαν , όταν δε σήκωνε την σημαία του αντιμνημονίου τα άκουγα για τα καλά από σχολιαστές του antinews όταν τους εξηγούσα τους τρόπους με τους οποίους το αντιμνημόνιο οδηγεί μαθηματικά σε οικονομικό , διπλωματικό και πολιτικό αδιέξοδο. Άκουσε λοιπόν από έναν μη Σαμαρικό: αυτός που εκφράζει την πατριωτική πολιτική στάση και είναι όσο πιο μακριά από τον λαϊκισμό γίνεται , λέγεται Αντώνης Σαμαράς.

  Η σύγκριση που πας να κάνεις είναι ατυχέστατη , στην ουσία λες "από δοκιμασμένα λαϊκιστές και ανήθικους καλύτερα να διαλέξουμε αυτούς που δεν είναι δοκιμασμένοι γιατί μπορεί να μην είναι λαϊκιστές και ανήθικοι" , είναι μια παραλλαγή του κλασικού πια -και με καμία λογική- επιχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ των καινούργιων άρα και τίμιων (με αυτή την λογική ψήφισε και Δημοσθένη Βεργή ρε φίλε , και αυτός καινούργιος είναι).
  Η αλήθεια είναι άλλη , από την μια έχεις αυτόν που στην δύσκολη ώρα ανέλαβε την ευθύνη να πάρει την δουλειά που κανείς δεν ήθελε , να πάρει αντιλαϊκές αποφάσεις , να διαχειριστεί την φτώχεια και όχι τις δανικές παροχές όπως οι προκάτοχοι του.
  Από την άλλη έχεις ένα ετερόκλητο πλήθος από εραστές του Mao και των εγκλημάτων της πολιτιστικής επανάστασης μέχρι το βαθύ διαπλεκόμενο ΠΑΣΟΚ , που λέει ψέματα σε όλους με μόνο στόχο να πάρει την εξουσία.
  Άρα έχεις να διαλέξεις : δοκιμασμένα πατριώτη που λέει δυσάρεστες αλήθειες η δοκιμασμένα λαϊκιστή που λέει ευχάριστα ψέματα?

  Υ.Γ. πόσα ψευδώνυμα έχεις ? Στα 31 δεν κάηκες?

 41. ΚΩΝ/ΝΟΣ avatar
  ΚΩΝ/ΝΟΣ 15/03/2013 23:07:31

  ...τελικά θα μάθουμε επιτέλους ποιό κόμμα είναι με την ατομική ιδιοκτησία;
  Το ΚΚΕ ή η "Φιλελεύθερη" Νέα-Νέα Δημοκρατία; Γιατί η Νέα-Νέα Δημοκρατία, χωρίς την δάδα εννοώ, δεν ξέρω τη σχέση με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, του Κων/νου Καραμνλή.

 42. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 15/03/2013 23:51:14

  Τέλειο !!!!!

 43. kosvag avatar
  kosvag 16/03/2013 01:47:22

  εκκίνηση μήπως και όχι επενεκκίνηση?

  Εκτός και αν και η σημερινή κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού αλλά δεν μας το λέει.

 44. ZORMPAS avatar
  ZORMPAS 16/03/2013 11:36:02

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΟΜΩΣ ,ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΗ ΠΩ ΠΟΛΥ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ Π.Χ. ΟΙ ΣΙΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ,ΤΥΦΛΩΝ-ΑΝΟΙΚΤΟΜΑΤΩΝ ΚΛΠ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ,ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ.ΑΥΡΙΟ ΛΕΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ,ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ.-

 45. Δημήτρης Κ. avatar
  Δημήτρης Κ. 17/03/2013 09:26:36

  Ωραίο το άρθρο αλλά στο τέλος μας το χάλασε. Η φράση "μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου" ανήκει στον Πλάτωνα και όχι σε κάποιο ξένο στρατηγό.

 46. Joao avatar
  Joao 17/03/2013 13:16:38

  Δεν ακολουθούμε την λάθος συνταγή.. (εδώ χτύπα το χέρι στο τραπέζι)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.