#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2011 09:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επανεκκίνηση, επανίδρυση, ή επανελλήνιση;του Σταύρου Καρκαλέτση

Είναι σίγουρο πιά πως η επόμενη γενιά, θα είναι η πρώτη μεταπολεμικά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Την δική μας! Το παραμυθάκι για την έξοδο από το τούνελ σε δυό ή πέντε χρόνια, δεν το πιστεύουν πιά ούτε οι εγχώριες θεραπαινίδες του ΔΝΤ, τα ντόπια κογιότ του νεοφιλελευθερισμού, οι ανθυπεργολάβοι της απεθνοποίησης, οι Πινόκιο του ''εκσυγχρονισμού''.

Εγώ θέλω να πάω στις δικές μας, ατομικές και συλλογικές ευθύνες. Κανένας κερατάς δεν κάθεται πάνω σου, αν εσύ πρώτα δεν σκύψεις το σβέρκο σου. Κι άμα συνηθίσεις στο σκύψιμο, και μετά πέσεις στα γόνατα, οι νάνοι σου φαντάζουν γίγαντες! Τι έπαθε αυτό το καθ' όλα αξιοπερίεργο πλάσμα, που στην διεθνή ανθρωπολογική ορολογία θα αποκληθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος homo neohellenicus; Γιατί, όχι απλά τους αφήσαμε, αλλά τους ΩΘΗΣΑΜΕ να μας φέρουν ίσαμε δώ;

Το πιό τραγικό Συνέλληνες, δεν είναι να εισπράξεις τη φθορά. Το πιό  τραγικό είναι να τη συνηθίσεις...

Εκεί είμαστε τώρα. Την συνηθίσαμε την πολιτική χολέρα, την κοινωνική σήψη, τη λευχαιμία στην ιστορική μνήμη και την πνευματική λοβοτομή στο είναι μας..

Στο χώμα και τη φύτρα που γέννησαν Λεωνίδα, Παλαιολόγο, Νικηταρά και Αυξεντίου, μάθαμε τα παιδιά μας να προσκυνάνε τον Batman, τον Spider Man  και τον Χάρρυ Πότερ.

Στην πατρίδα που γέννησε το κάλλος και την αισθητική, υψώσαμε τις σημαίες του βλαχομπαρόκ, του ξερολισμού, του λαμογίζειν και της ευρωλιγούρας. Και αλλάξαμε. Πήραμε τη ζωή μας λάθος. Κι αλλάξαμε ζωή. Μαζί με τα μεταλλαγμένα που εισέβαλαν στα πιάτα μας και στις οθόνες μας, μεταλλαχτήκαμε κι εμείς.

Εκλέξαμε κολοβές κυβερνήσεις και ασπόνδυλους πρωθυπουργούς, που στο φως της ημέρας εκτόξευαν τόνους εμπαιγμού και μεγατόνους τσαμπουκά απέναντι στον κοσμάκη, αλλά τη νύχτα έτρεχαν με απύθμενη δουλικότητα (και πολύ σάλιο) να δώσουν διαπιστευτήρια στα ξένα και ντόπια αφεντικά τους. Έτσι, χρεωμένη και καταϊδρωμένη πορεύεται από συστάσεώς της η μάνα μας Ελλάς. Φρόντισαν ήδη από τότε (1824 ήτανε θαρρώ...) οι "φίλοι και σύμμαχοι'', με πρώτους τους Άγγλους και τα δάνεια του αγώνα.

Ναι, έτσι πορεύεται τούτος ο τόπος, δυό αιώνες τώρα. Τι επεφύλαξαν οι (και καλά) ελίτ; Για την Αθήνα, τον τίτλο της πρωτεύουσας του υδροκεφαλισμού, της ρεμούλας και της διαπλοκής. Για τη Θεσσαλονίκη, που λόγω θέσης έπρεπε να καταστεί η νέα πρωτεύουσα της χώρας, έναν πιό ανώδυνο τίτλο: πρωτεύουσα της μπουγάτσας. Μέχρις εκεί. Δεν μιλάμε για Αμμόχωστο, Ίμβρο, Χειμάρρα. Τα προωθημένα κάστρα του Έθνους δεν υπήρχαν καν στο λεξιλόγιο των εκπροσώπων του αθηναικού μικροελλαδισμού. Τα ξεπούλησαν, συνειδητά, για να μην είναι αγκάθια στο δόγμα τους της "μικράς και εντίμου (;) Ελλάδος''.

Αν ο ελληνικός λαός είχε επίγνωση για το αληθινό ποιόν, για το πραγματικό επίπεδο πολλών από αυτούς που επέλεξε να τον κυβερνούν, τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα άδειαζαν σε δυό ώρες.

Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας και ας πάρουμε τώρα την τύχη στα χέρια μας. Ψάξτε και ψαχτείτε. Που είναι τα μικρά και μεγάλα σας θέλω;

Θέλω, θέλεις, θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, ό,τι και να κράζουν τα κοράκια του Βερολίνου, οι τσούχτρες τoυ ΔΝΤ, τα βαμπίρ της Wall street.

Θέλω, θέλεις, θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, κι αυτό δεν συνιστά τίποτα λιγότερο από επαναδιαπραγμάτευση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Θέλω, θέλεις, θέλουμε ηγέτες επιτέλους Άξιους και όχι πολιτικούς του σωλήνα, κατασκευασμένους σε εξωελλαδικά μαιευτήρια και σκοτεινές θερμοκοιτίδες.

Θέλω, θέλεις, θέλουμε εξωτερική πολιτική (αφού όχι ανεξάρτητη) τουλάχιστον αξιοπρεπή, που να υπερασπίζεται και να διεκδικεί, όχι έξωθεν να χαράζεται και έξωθεν να λογοδοτεί.

Θέλω, θέλεις, θέλουμε να δούμε στην οθόνη αντί για τούρκικα τηλεσκουπίδια, γυρισμένα στην Κερύνεια, τον Σολωμό να φεύγει περήφανα, λεβέντικα, ελληνικά, με το τσιγάρο στο στόμα.

Θέλω, θέλεις, θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν την αληθινή ιστορία της ράτσας μας (μη σας φοβίζει η λέξη!) και όχι τις ρεπούσειες παραισθήσεις δια χειλέων Μαριέττας (αλήθεια, θα είναι ξανά υποψήφια;;;)

Θέλω, θέλεις, θέλουμε να μπορούμε να βγούμε άφοβα μια βόλτα στην πόλη που αγαπήσαμε, χωρίς να νιώθουμε πως βρισκόμαστε στην Καμπούλ.

Θέλω, θέλεις, θέλουμε τα παιδιά μας και τα παιδιά τους να μεγαλώσουν σε τόπο που θα μείνει ελληνικός και όχι πολυπολιτισμικός βόθρος και αεθνική χαβούζα.

Θέλω, θέλεις, θέλουμε έναν ηγέτη και μια κυβέρνηση που να πράξουν το αυτονόητο: Να το παλέψουν! Να μας δώσουν πίσω την χαμένη μας πατρίδα και μαζί, λίγα μικρογραμμάρια αξιοπρέπειας...

Ο τόπος δεν χρειάζεται επανίδρυση Ούτε μεταρρύθμιση. Ούτε επανεκκίνηση. Η πατρίδα θέλει ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ.

Μεγάλο στ' αλήθεια το βάρος για τον επόμενο ηγέτη. Μεγάλη και η πρόκληση. Η Ιστορία έχει δώσει ραντεβού. Και περιμένει....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 03/09/2011 10:11:08

  Διαβάστε τις σκέψεις μου Κε. Καρκαλέτση.
  ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ, ειδικά στην παιδεία.
  Να είστε καλά.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 03/09/2011 10:42:42

  Γράψατε τη μαγική λέξη κ. Καρκαλέτση, το θεμέλιο όλων..

 3. vas avatar
  vas 03/09/2011 10:49:22

  Δεν είδα πουθενά να θές να τιμωρηθούν οι υπέυθυνοι....... αυτοί που μας έφεραν εδώ που είμαστε.... αυτοί που υποθήκευσαν το μέλλον μας με θαλασσοδάνεια και κλοπή δημοσίου πλούτου για προσωπικό πλουτισμό..... Νομίζεις ότι ΝΔ,Πασόκ,ΚΚΕ κλπ είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους.... Ηθοποιοί στο ίδιο έργο είναι.... Όλοι τους παρασιτούν εις βάρος του μεγάλου κορόιδου.... του ψηφοφόρου που είναι κυρίαρχος μόνο για όσο διαρκέι να ρίξει την ψήφο του... κατόπιν την εξουσία του την χάνει και γίνεται υποχείριο, υθαγενείς..................

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ vas 03/09/2011 11:27:30

   Φίλε μου (στο ANTINEWS),απ' όλα αυτά που γράφονται νομίζω ότι βγαίνει ένα συμπέρασμα που αφήνει να εννοηθούν, όχι μόνο αυτά που λές για τιμωρία, αλλά και μερικά άλλα.Χωρίς να θέλω να υποκαταστήσω τον συγγραφέα, ο στόχος του δέν είναι να μας παροτρύνει να αναδείξουμε τις εκδικητικές μας ορμές, -αυτό θεωρείται αυτονόητη - αλλά να μάς "ξεσηκώσει" και να μας ταρακουνήσει λίγο.Ας ενωθούμε όλοι και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας μήπως και καταφέρουμε κάτι. Σ' ευχαριστώ που με διάβασες.

 4. athamas avatar
  athamas 03/09/2011 10:52:30

  Eπανελληνιση? Και χριστιανοι ορθοδοξοι?

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ athamas 03/09/2011 11:01:28

   Αυτονόητα! Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι, γραφικοί και μη, αυτά τα δύο δε διαχωρίζονται πλέον! Για σκεφτείτε το... 2000 χρόνια τώρα!

   • athamas avatar
    athamas @ ΝΙΚΟΣ 03/09/2011 11:38:53

    Οχι και 2 χιλιαδες χρονια ,τα τελευταια 150 ενταξει .Αλλα ο <> πως θα γινει ? Θα σταματησετε τους αφορισμους του Πλατωνα?

    • Αρράκις الراقص avatar
     Αρράκις الراقص @ athamas 03/09/2011 11:53:17

     Τα ίδια και τα ίδια "επιχειρήματα", σαν να παίρνετε όλοι γραμμή από κάπου. Παίρνετε στ'αλήθεια γραμμή από κάπου; Τα επιχειρήματά σας είναι γνωστά, τα εξής τρία: Αφορισμοί (υποτίθεται του ελληνισμού), Υπατία, Μακκαβαίοι. Σας απαντούν σοβαροί και σοφοί άνθρωποι, ενίοτε σας κάνουν ρόμπες και δημόσια κι εσείς συνεχίζετε το ίδιο ποιηματάκι.

    • ΝΙΚΟΣ avatar
     ΝΙΚΟΣ @ athamas 03/09/2011 12:37:50

     Μάλλον εντάσσεσαι στην πρώτη κατηγορία! Αλήθεια, πιστεύεις ότι μόνο τα τελευταία 150 χρόνια οι Έλληνες είναι και Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Ποιος διέσωσε τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα; Είναι κρίμα να εθελοτυφλείς!

     • athamas avatar
      athamas @ ΝΙΚΟΣ 03/09/2011 13:11:32

      Ειρωνειες και απαξια σχολιαστη ειναι εμμεση αποδειξη του τι πρεσβευει ο καθενας ! Πληροφοριακα δεν χρειαζομαστε καποιοι απο τουτη την χωρα …επανελληνισμο… διοτι ποτε δεν παυσαμε να ειμαστε Ελληνες ! Οσοι Εχουν την αναγκη να επαναπροσδιορισθουν ας το πραξουν ~

  • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
   ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ athamas 03/09/2011 11:15:54

   Μπα ,τι ρωτάς τώρα.
   Τι σχέση έχει ο Ελληνισμός με την Ορθοδοξία;

   Eπανελλήνιση και ζωροαστρισμός

 5. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 03/09/2011 11:08:03

  Πρώτα απ΄όλα χρειαζόμαστε επειγόντως ... αποπασόκιση!

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/09/2011 11:08:33

  Aυτα τα θελει η μειοψηφια - μεγαλη μειοψηφια παντως - που ψηφιζει ΝΔ και ΛΑΟΣ.
  Η "προοδευτικη πλειοψηφια" γυρω στο 60% ΠΑΣΟΚ και αριστερας δε δινει δεκαρα παρα μονο για "ταξικους αγωνες" και τι εισοδημα εχει.
  Ειναι απλη η εξηγηση.Βεβαια το ΠΑΣΟΚ ειναι στα δυσκολα τωρα αλλα οι αποψεις των οπαδων του για γενικοτερα θεματα δεν εχουν αλλαξει.

  • tpe avatar
   tpe @ ψυχραιμια 03/09/2011 15:30:19

   Ναι, γιατί το 60%, δυστυχώς, ανήκει στις 2 κατηγορίες που έχω κουραστεί να αναφέρω: Τεμπέληδες + αμόρφωτοι/ημιμαθείς.

 7. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 03/09/2011 11:10:40

  Εύγε κε Καρκαλέτση.
  Ολομέτωπος αγώνας για:
  -Επανελλήνιση και όχι αφελληνισμό.
  -Κυρίαρχο κράτος και όχι προτεκτοράτο.
  -Χώρα και όχι χώρο.
  -Περήφανους Έλληνες και όχι φοβισμένους υπηκόους.

 8. Δεξιός avatar
  Δεξιός 03/09/2011 11:19:25

  Επανελλήνιση με Βενιζελικούς, τους ωλετήρες της Ελλάδας, δε γίνεται στον αιώνα τον άπαντα

  • anonymous avatar
   anonymous @ Δεξιός 03/09/2011 11:48:45

   +1000
   Και να σκεφτείς ότι αυτοί είναι μέλη της ΝΔ με περαιτέρω αξιώσεις μάλιστα.

 9. kaiser de avatar
  kaiser de 03/09/2011 11:27:08

  Και ποιες είναι οι προτάσεις?
  Ευτυχώς στο εξωτερικό κρατάμε τα έθιμα, αύριο θα πάω εκκλησία.
  Ο ίδιος κύριε Καρκαλέτση χρησιμοποιείτε τη λέξη βλαχομπαρόκ, που μαζί με το "βάρβαρο" μπαρόκ προσβάλλει και τους βλάχους, ως πρωτόγονους!
  Οι ανθέλληνες στην Ελλάδα συνεχίζουν να λένε "έξω οι βλάχοι από την Αθήνα",ενώ το τελευταίο που ακουσα είναι ότι οι Πακιστανοί έχουν παράδοση
  στη χώρα μας.

 10. Ariadne avatar
  Ariadne 03/09/2011 11:32:18

  Συγχαρητήρια Κε Καρκαλέτση ! Νομίζω οτι πετύχατε περισσότερα απο ότι είχατε σκοπό να επιτύχετε με αυτό το άρθρο.Σίγουρα χρειάζεται ένας ΗΓΕΤΗΣ που θα ξαναβάλει την Ελλάδα στον δρόμο της και θα σώσει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων (όση απέμεινε) , δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ελπίδα για το μέλλον.

 11. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 03/09/2011 12:00:53

  Εξαιρετική προσέγγιση των αιτίων της σημερινής τραγικής μας θέσης.
  Εύγε!
  Αυτή η ‘ευθυνοκεντρική’ προσέγγιση είναι ίσως η μόνη γόνιμη μέθοδος που θα μας ξεκουνήσει ώστε να βγούμε από την βαθειά σήψη, που, με δική μας πρωταρχικά ευθύνη, μας έχει κατακυριεύσει. Η αντίθετη ροπή, η δια της συνωμοσιολογίας εναπόθεση των ευθυνών στους ‘άλλους’ μας ευνουχίζει ψυχικά.

  «Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας και ας πάρουμε τώρα την τύχη στα χέρια μας. Ψάξτε και ψαχτείτε.» Ίσως μερικοί βοηθηθούμε από το πόνημα του Άρη Ζεπάτου «Ποιος Είμαι Εγώ; – Η Τρίτη Γέννηση»
  h--p://www.armosbooks.gr/documents/zepatos.pdf
  Επίσης, έχει ανοίξει εδώ και χρόνια μια πολύ σοβαρή συζήτηση για τον ανθρωπολογικό τύπο του νέο-έλληνα κάτω από την θεματική «το Πρόσωπο» που επιχειρεί να συνδυάσει τις κλασσικές ελληνικές ρίζες μας με αυτές της Ορθοδοξίας: Χρήστος Γιανναράς (στα πρώτα βιβλία του και όχι στις επιφυλλίδες του), Θόδωρος Ζιάκας, Γιώργος Κοντογιώργης και άλλοι, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα σ’ αυτή την συζήτηση. Αυτή η προσπάθεια δεν έχει προβληθεί καθόλου από το σάπιο σύστημα. Σημαντικό μέρος αυτής της συζήτησης παρουσιάζεται στο Αντίφωνο, ενώ πολλά από τα βιβλία των συντελεστών της θα τα βρει κανείς στις εκδόσεις Αρμός.
  Για μια νέα προσέγγιση στην Ελληνική Εξωτερική πολιτική έχει γράψει τελευταία ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης, τον οποίο πολεμάει βάναυσα και βρώμικα το σύστημα ΕΛΙΑΜΕΠ.
  Και φυσικά ας έχουμε στον νου μας τους στίχους του Καβάφη από το ποίημα Δυνάμωσις:
  . . .
  "Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξι•
  το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθή.
  Έτσι θ' αναπτυχθή ενάρετα στην γνώσι."

  Επανελλήνιση λοιπόν!

  (Αξίζει περίοπτη θέση στο ANTINEWS για αυτή την ανάρτηση ώστε να συζητηθεί ευρέως.)

  • anonymous avatar
   anonymous @ StarPowerNone 03/09/2011 14:00:48

   Φίλε μου παρακολουθώ τις συζητήσεις αυτές τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον μέσω του blog lomak. Παρόλο που έχω ένα πανεπιστημιακό πτυχίο, όχι αυστηρά ανθρωπιστικών σπουδών, δεν έχω καταλάβει γρι από αυτά που λένε.
   Ακόμη κι αν είναι σωστά αυτά απευθύνονται σε ένα πολύ στενό κύκλο ακαδημαϊκών με προφανή αδυναμία να περάσουν στην κοινωνία.

   • StarPowerNone avatar
    StarPowerNone @ anonymous 03/09/2011 18:42:59

    Και εγώ δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω μερικούς από τους 'φιλοσοφούντες', αν και κατάφερα να αποκτήσω 1-2 πτυχία (οτι κι αν σημαίνει αυτό...). 'Αγωνίζομαι' να τους καταλάβω γιατί πιστεύω οτι η προσπάθειά τους να διερευνήσουν την νέα ελληνική ταυτότητα είναι αυθεντική. Συμφωνώ οτι είναι αδυναμία τους που διαλογίζονται σε έννοιες τόσο 'εσωτερικές' και ακαταλαβίστικες. Συχνά εξοργίζομαι, αλλά νιώθω πως χρειάζομαι τα 'φώτα' τους και έτσι επιμένω να προσπαθώ. Πέραν του οτι υπάρχουν και άλλοι σαν και μας, δεν έχω κάτι να προσθέσω. Εσύ θα αποφασίσεις αν αξίζει να επιμείνεις, ή θα τους αφήσεις.
    Και ο Παναγιώτης Κονδύλης είναι δύσκολος, αλλά είναι σημαντικός. Συνηθίζοντας στα εύπεπτα παρατάμαι τα απαραίτητα.
    Καλή προσπάθεια!

 12. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 03/09/2011 14:38:30

  Και αν δεν θελει καποιος να ειναι ή να γινει χριστιανος ορθοδοξος του φερνουμε τον Μεγα Κωνσταντινο. Ε, μετα θα θελει...

  Παρακαλω αφηστε την θρησκεια εκει που της αρμοζει: Στον κλειστο ιδιωτικο χωρο του καθενος.

  Κατα τα άλλα συμφωνω απολυτα με το κειμενο.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Πεπόνης 04/09/2011 23:40:49

   Η αντίληψη ότι δήθεν η θρησκεία είναι «ιδιωτική υπόθεση του καθενός» δεν είναι ελληνική αλλά πηγάζει από ξένη κοσμαντίληψη.

   Όσο για τον Μέγα Κωνσταντίνο, ξεκόλλησε την κοινωνία του από την παρακμή και έδωσε στην αυτοκρατορία του άλλα 1100 χρόνια ζωής. Και μάλιστα, όταν ανέλαβε, οι πρόγονοί μας σε μεγάλο ποσοστό είχαν ήδη παραμερίσει τα είδωλα και είχανε ήδη ασπαστεί την Αλήθεια του Χριστού (κόντρα σε διωγμούς και απαγορεύσεις). Τα υπονοούμενά σου έχουν πέραση μόνο σε ημιμαθείς αναγνώστες του Δαυλού.

 13. Χρήστος  avatar
  Χρήστος  03/09/2011 15:00:59

  «(...) Η τραγωδία είναι παλιά. Το κράτος της νεότερης Ελλάδας όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε από ιθαγενείς, αλλά και πολέμησε και συχνά εξόντωσε όλους εκείνους που είχαν τη δυνατότητα αλλά και το πάθος να το ανακατασκευάσουν, να το προσαρμόσουν, να το ξεβρομίσουν, να το ξεσκουριάσουν και να το θέσουν στην υπηρεσία των εθνικών αναγκών.

  Η «χαμηλή ποιότητα» ζωής είναι ένα από τα αειθαλή εθνικά μας χαρακτηριστικά και είναι αποτέλεσμα της μιζέριας, της κουτοπονηριάς, της αμνησίας, της έλλειψης καλλιέργειας, της τσαπατσουλιάς, της αγραμματοσύνης και βλαχοδημαρχικής ψυχοκατασκευής και συμπεριφοράς των «διδασκάλων», διορισμένων σχεδόν πάντα από τον κ. Βουλευτή ή τον κ. υπουργό...

  (...) Είναι τυχαίο το ότι όλοι εκείνοι που με σοβαρότητα και συνέπεια δημιούργησαν, σκέφτηκαν και συμπεριφέρθηκαν σ'αυτόν τον τόπο μόνο συκοφαντίες, βάσανα και αχαριστία εισέπραξαν;»


  («Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών στο σύγχρονο βίο», σελ.8-9, εισαγωγικό κείμενο: Θωμάς Γκόρπας, εκδ.Σπηλιώτη)

 14. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 03/09/2011 17:19:01

  Μερικες αποψεις


  α) επανεκκινηση -> παυση πληρωμων και αρνηση χρεους διεκδικηση αυτου στα αρμοδια διενθη δικαστηρια ως εντελως παρανομο (χαγης - οηε) κλπ

  β) επανελληνιση -> εξοδος απο το ευρω με ανεξαρτητη οικονομικη πολιτικη με βαση το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

  γ) επανιδρυση -> Νεα ιδρυτικη πραξη ελληνικης δημοκρατιας

  α) Ειδικα δικαστηρια και φυλακες , σε οσους αποδεδειγμενα εμπλεκονται σε διασπαθιση δημοσιου χρηματος απο το 1974 μεχρι και σημερα
  Κατασχεση - δημευση περιουσιακων στοιχειων τους

  β)Νεα Εθνοσυνελευση και δημοψηφισμα που θα καταργησει το παλιο συνταγμα της μεταπολιτευσης και θα δημιουργησει ενα εντελως καινουργιο συνταγμα , διαλυση των υπαρχωντων χρεωκοπημενων κομματων και δημευση περιουσιακων τους στοιχειων τους σε οσα χρωστανε .
  Απογορευεται οποιαδηποτε κρατικη επιχορηγηση στα κομματα , παρα μονο δωρεες
  Αλλαγη στην δομη και λειτουργεια του πολιτευματος , καταργηση κοινοβουλευτικου - πρωθυπουργικου μοντελου και μετατροπη του σε πιο δημοκρατικο ,ειτε ως προεδρικη δημοκρατια στα προτυπα γαλλιας (50% + 1) , ειτε ο προεδρος να εχει αυξημενες εξουσιες και να εκλεγεται απευθειας απο το λαο ,υπαρχουν πολλα μοντελα να εφαρμοστουν

  Το κοινωνικο κρατος οπως ( ΣΣΕ , εργασιακα δικαιωματα , κοινωνικη ασφαλιση , δημοσια υγεια , ελεγχος τραπεζων - επιτοκιων - δανειων , ορυκτος πλουτος , στρατηγικης σημασιας δεκο οπως νερο , ρευμα , τηλεποικωνιες , δρομοι μενουν ως υπηρεσιες κοινης οφελειας 100% βγαινωντας απο το χρηματιστηριο , εκλογικος νομος κλπ) ολα αυτα θα ενσωματωθουν στο νεο συνταγμα
  Ετσι η καθε κυβερνηση ανεξαρτητα σε τι καθεστως βρισκεται δεν θα μπορει να βαλει χερι σε τοσο σημαντικους τομεις

  Η δε αναθεωρηση αρθρων του συνταγματος θα προυποθετει συνθηκες αμεσης δημοκρατιας , συμφωνια ολων των εκλεγμενων κομματων και θα γινεται καθε 4 χρονια

  Καταργηση ΣτΕ και Αρειου Παγου, ιδρυση ανωτατου συνταγματικου δικαστηριου, οπου τα μελη του θα επιλεγωνται απο ολο τον δικαστικο κλαδο , ανεξαρτητως θεσης ( ειρηνοδικης , πρωτοδικης , εφετης , αεροπαγιτης )
  Η δε θητεια τους δεν θα ξεπερνα τα 4 ετη , ωστε να υπαρχει συνεχης ανανεωση για να μην καταστει κλειστη κλικα , οπως συμβαινει με τους αεροπαγιτες και φυσικα θα αξιολογουνται , δυναται να απομακρυνωνται και να διωχνωνται απο το δικαστικο σωμα αν δεν κανουν σωστα την δουλεια τους, εστω και αν βγαλουνε μια λαθος αποφαση που θα παει κοντρα στο κοινο συμφερον

  Η δε αποφασεις τους θα βγαινουν ταχιστα και δεν θα ξεπερνανε τους 12 μηνες , το συνταγματικο δικαστηριο θα εξεταζει την αντισυνταγματικοτητα ενος νομου - προσφυγες πολιτων απευθειας χωρις να μεσολαβουν τα υπολοιπα δικαστηρια για να μην χανεται χρονος

 15. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 03/09/2011 17:34:43

  Πολύ δυνατό κομμάτι πολιτικού στοχασμού, με ανθρωπολογικές προεκτάσεις... Εύγε στον συγγραφέα///

 16. ΛΕΜΕΣΙΑΝΟΣ avatar
  ΛΕΜΕΣΙΑΝΟΣ 03/09/2011 17:40:49

  Από τα πολύ καλά άρθρα του ΑΝΤΙNEWS! Τον Καρκαλέτση τον ξέρει όλη η Κύπρος, πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του θλιβερού σχεδίου Ανάν. Νέος άθρωπος, με πολιτική γνώση και ήθος. Δυστυχώς για αυτόν, έκανε τότε έναν μοιραίο λάθος, έμπλεξε με τον Καρατζαφέρη ο οποίος τον ''έθαψε'' στις εκλογές του ' 09. Αν είχε πάει στον Καραμανλή, θα ήταν ψηλά τώρα. Ελέγαμέν του τα, αλλά...

 17. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 03/09/2011 17:46:04

  Στον επίλογο το ζουμί:

  ''Μεγάλο στ’ αλήθεια το βάρος για τον επόμενο ηγέτη. Μεγάλη και η πρόκληση. Η Ιστορία έχει δώσει ραντεβού. Και περιμένει….''

  Αντώνη τώρα είναι όλα στο δικό σου χέρι. Και στην ελληνική ψυχή σου.

 18. BOΛΙΩΤΗΣ avatar
  BOΛΙΩΤΗΣ 03/09/2011 17:54:36

  ΑΛΗΘΕΙΑ, ΘΑ ΞΑΝΑ ΝΑΙ Η ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ? ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΥ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ. ΕΛΕΟΣ!
  Ε Λ Ε Ο Σ!!! ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΚΗΣ - ΜΑΡΙΕΤΤΑ & COMPANY ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΛΑ(Γ)ΟΣ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΤΩ. ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΜΑΓΚΑ....

 19. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 03/09/2011 17:57:18

  Θέλουμε πίσω την πατρίδα μας!!! Τόσο απλά αγαπητοί ΓΑΠ, Μπέννυ, Alexis, ''μαζί τα φάγαμε'', Αννούλα, Τίνα, Mr Goodys, και, και , και....

 20. Βολιώτης avatar
  Βολιώτης 03/09/2011 18:03:04

  ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ!!!!
  ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ
  ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

 21. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 03/09/2011 18:06:11

  Καλά ρε Βολιώτη, αν είναι η συνωστισμένη ξανά υποψήφια, θα πηδηχτώ απ το παράθυρο! Τι κάνουν στη Συγγρού, θα ξαναβάλουν βούτυρο στο χωμί του Καρατζαφέρη;

  Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.~

 22. Astoria NY avatar
  Astoria NY 03/09/2011 18:21:33

  Η ΝΔ πλήρωσε τα λάθη τα τραγικά, μην τα επαναλάβει, τα περιθώρια τέλος. Ναι, ας γίνει δύναμη επανελλήνισης, με τα κατάλληλα, φρέσκα, νέα και δυναμικά πρόσωπα, όχι με τα σαπάκια του χθες.

 23. η Dimi avatar
  η Dimi 03/09/2011 18:25:16

  Είναι ντροπή μας, ένα Γένος που με το αίμα του πύργωσε τη λευτεριά του, που περπάτησε τη δύσκολη ανηφοριά, να παραδεχτή πώς δεν μπορεί να πορπατήσει στον ίσιο δρόμο άμα ειρήνεψε, κι ότι δεν ξέρουμε εμείς να συγυρίσουμε το σπίτι, που με το αίμα μας λευτερώσαμε, αλλά ξέρουν να το συγυρίσουν εκείνοι που δεν πολέμησαν, εκείνοι που δεν πίστευαν στον αγώνα, εκείνοι που πάνε να μας αποκόψουνε από τον Χριστό, και πασχίζουνε να μας ρίξουνε στη σκλαβιά άλλων αφεντικών, που’ ναι πιο δαιμονισμένοι από τους Τούρκους.

  Αφανίζουνε τα μοναστήρια, κλέβουνε τα Αγια Δισκοπότηρα και τα πουλούνε γι' ασήμι. Αρπάζουνε τα Αγια των Αγίων και τα βάζουνε κάτω από τα πόδια της εξουσίας τους, που τα ορίζει κατά τα νιτερέσια της.

  Τα Αθεα Γράμματα παραμέρισαν τους Αγίους και τους Αγωνιστές και βάλανε στο κεφάλι του Εθνους ξένους και άπιστους γραμματισμένους, που πάνε να νοθέψουνε τη ζωή μας. Τα Αθεα Γράμματα κόψανε το δρόμο του Εθνους και τ' αμποδάνε να χαρεί τη Λευτεριά του.

  Τα Αθεα Γράμματα υφαίνουνε το σάβανο του Γένους.

  ~Κωστής Μπαστιάς: «Ο Παπουλάκος – Τα Αθεα Γράμματα»*
  (αποσπάσματα) Εκδοτική Αθηνών 1987

  *Ακατάλληλο γιά “προοδευτικούς”, Ελληνόφοβους και Αχριστους

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ η Dimi 03/09/2011 19:46:21

   Καλησπέρα Dimi. Συνεπής όπως πάντα.....Πολύ καλό!!!!!!!!!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ η Dimi 04/09/2011 23:55:57

   Εξαιρετικό και επίκαιρο. Κάτι όψιμοι χλαμυδοφόροι, που ξεφύτρωσαν μετά το 1998-2000, ας αναρωτηθούνε ποιανού το παιχνίδι παίζουν στην πραγματικότητα...

 24. East avatar
  East 03/09/2011 18:32:19

  Αν αποβάλουμε τον ηλίθιο εθνοφυλετισμό, και ξαναγίνουμε Ρωμιοί-οικουμενιστές, και ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΟΥΜΕ, τότε θα γίνουμε παγκόσμια δύναμη.

 25. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 03/09/2011 18:34:13

  Και γιατί παρακαλώ ο εθνοφυλετιστής δεν δύναται να είναι ταυτοχρόνως και οικουμενιστής; Για ν αγαπήσεις τους άλλους, πρέπει πρώτα να τα χεις καλά με τον εαυτό σου! Νομίζω;

  • East avatar
   East @ NIKOΛΑΣ 03/09/2011 22:10:06

   Ο εθνοφυλετισμός περιορίζει τον Ελληνισμό.

   • anonymous avatar
    anonymous @ East 03/09/2011 23:14:41

    Ο εθνοφυλετισμός δεν περιορίζει τον ελληνισμό αλλά τη ρωμιοσύνη δηλ. τη ορθόδοξη εκδοχή του χριστιανισμού κατά το πρότυπο της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ anonymous 04/09/2011 23:49:32

     Other words to loving each other...

 26. ΛΕΜΕΣΙΑΝΟΣ avatar
  ΛΕΜΕΣΙΑΝΟΣ 03/09/2011 18:45:45

  Κι επειδή κάπου στο άρθρο μας θυμίζει ο Καρκαλέτσης την ΘΥΣΙΑ του Σολωμού πάνω στον ιστό, ιδού πρόταση: Να υιοθετήσει η ΝΔ τώρα την προσπάθεια του Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος προσπαθεί να στηθεί άγαλμα του Σολωμού Σολωμού στην Αθήνα. Να τον δείχνει όπως έφυγε, νέο κι ωραίο, πάνω στην σημαία της κατοχής και της ντροπής. Να το βλέπουμε και να θυμόμαστε το παλικάρι.

 27. ΜΑΚΕΔΩΝ avatar
  ΜΑΚΕΔΩΝ 03/09/2011 19:09:10

  Noμίζω το άρθρο θέτει τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας (όλοι ξέρουμε ποιός θα είναι...) μπροστά στο μεγάλο, πελώριο δίλημμα > Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα ταχθεί με τις δυνάμεις του μνημονίου, του σκληρού νεοφιλελευθερισμού, του πολυπολιτισμού και της κοινωνικής και εθνικής ισοπέδωσης; Ή θα προασπίσει και υπερασπίσει εθνικό κράτος, ελληνική (=οικουμενική) παιδεία, εθνικά δίκαια;
  Αντώνη Σαμαρά, όταν σηκώσεις το σπαθί, θυμήσου πως λύνονται οι γόρδιοι οι δεσμοί!

 28. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 03/09/2011 22:56:53

  Δεν θα κολλησω σ αυτό βρε east, το ζητούμενο είναι να αναδειχθεί κυβέρνηση με όραμα σε λίγο καιρό, μπας και φτιάξει τίποτα απ όσα κατέστρεψαν τα πολιτικά ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ. Καταντήσαμε η 53η πολιτεία των ΗΠΑ με τον Γιωργάκη....

 29. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 03/09/2011 23:02:14

  Άντε μπράβο εκεί είναι το θέμα. Απο-αμερικανοποίηση, φρένο στον γραικυλισμό και πηλιο-γουσισμό, ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ, ναι!!!

 30. Βολιώτης avatar
  Βολιώτης 03/09/2011 23:23:41

  ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ : ΕΞΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ...ΧΜ...

 31. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 03/09/2011 23:25:03

  Φανταστείτε αδέρφια ηγέτη τον ΓΑΠ στις 28 Οκτωβρίου του ' 40. Ή στις Θερμοπύλες....λέμε τώρα...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ NIKOΛΑΣ 04/09/2011 00:33:56

   Ευτυχώς ο Θεός μας φύλαξε!!!!!!

 32. neomarxistis avatar
  neomarxistis 04/09/2011 00:01:58

  και με την Αθηνα και με την Παναγια,και με τον αι Νικολα και με τον Ποσειδωνα

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ neomarxistis 04/09/2011 23:51:21

   Εσύ είσαι με τον Μάο ή με τον Χότζα;

 33. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 04/09/2011 00:38:01

  ...και του λιμανιού και του σαλονιού. ..

 34. ΠΑΝ avatar
  ΠΑΝ 04/09/2011 00:45:31

  ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΗΣΗ ΤΏΡΑ!

 35. NIKOΛΑΣ avatar
  NIKOΛΑΣ 04/09/2011 08:08:19

  Ραντεβού με την Ιστορία.....ο Σαμαράς....Θέλει Αρετήν & Τόλμη....

 36. ΜΑΚΕΔΩΝ avatar
  ΜΑΚΕΔΩΝ 04/09/2011 08:18:01

  Μέσα στο φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές. Ο δρόμος για τον Αντώνη είναι στρωμένος αγκάθια! Ο Μπέννυ δεν είναι Γιωργάκης, θα περιμένει ιώβεια, φθορά του πρωθυπουργού Σαμαρά, και σε κανα δυό χρονάκια θα τον εμφανίσουν οι προστάτες του ως τον μέγα σωτήρα, που θα σηκώσει την Ελλάδα. Προσοχή! Προσοχή!!!

 37. ΜΑΚΕΔΩΝ avatar
  ΜΑΚΕΔΩΝ 04/09/2011 08:29:33

  Aυτά προβλέπει γενικώς το σχέδιο. Και ας μην πιστέψει κανείς πως καταστρώνεται (όπως όλα τα ''μεγάλα'' σχέδια) εντός Ελλάδος. Εκτός μαγειρεύεται, ''για το καλό μας''...

 38. anideos avatar
  anideos 05/09/2011 04:10:29

  Επανεκκίνηση, επανίδρυση, KAI επανελλήνιση!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.