#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2010 11:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Εξοντώστε πρώτα τον Καραμανλή και μετά τον Σαμαρά»Δεν θα πούμε ότι τα ρεπορτάζ για τον Καραμανλή που δημοσιεύονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες είναι …«copy paste». Ούτε ότι η γνωστή ομαδούλα των «πολιτικών συντακτών» που ωρίμασε στο Γραφείο Τύπου της Ρηγίλλης επί Μητσοτάκη ανταποδίδει τώρα τις εξυπηρετήσεις του παρελθόντος. Θα σταθούμε επίσης επιφυλακτικοί στις πληροφορίες που λένε ότι αντιμέτωποι με το  ξεκαθάρισμα που επιχειρεί ο Σαμαράς   διάφοροι που παριστάνουν τους «καραμανλικούς» συμμαχούν με «ντορικούς» μπας και διασωθούν.

Αλλά βγάζει μάτι ρε παιδί μου, πια: Εξοντώστε τον Καραμανλή. Κι αφού τον εξοντώσετε και αναταράξουμε για τα καλά την παράταξη, μετά θα ασχοληθούμε ανενόχλητοι με τον Σαμαρά.

Το έχουμε ξαναπεί. Ο Καραμανλής είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός (που θυμόμαστε εμείς τουλάχιστον) που κτυπήθηκε τόσο και κυρίως με κτυπήματα κάτω από την ζώνη για ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΛΟΓΟΥΣ. Γιατί βέβαια δεν βρήκαν στον Καραμανλή στενούς συνεργάτες που να διεκδικούν μίζα για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν (Λούβαρης). Ούτε εντεταλμένους τραπεζίτες (Κοσκωτάς). Ούτε καλαμπόκια, ούτε κοκκαλίνους, ούτε χρηματιστήρια, ούτε ολυμπιακούς αγώνες, ούτε πράσινα άλογα.

Βρήκαν όμως συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που ενόχλησαν πολύ τους ίδιους και κυρίως του Συμμάχους τους:

ΟΧΙ στο Ανάν. ΟΧΙ στο μοίρασμα Αιγαίου. ΟΧΙ στο Μακεδονικό. Βέτο στα Σκόπια. Άνοιγμα στους Κινέζους. Ενεργειακή ανεξαρτησία. Αγωγός. (Θυμίζουμε: Απάντηση στην Καθημερινή για τον Καραμανλή)

Δυο τινά λοιπόν συμβαίνουν:Είτε πρέπει να τους έχει πειράξει πολύ για να τον μισούν τόσο και θέλουν στο όνομά του να εξαφανίσουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές – φανταστείτε δηλαδή τι θα γινόταν αν δεν …βαριόταν ο Καραμανλής.

Είτε θέλουν να πιστεύουν πως  με σκάνδαλα, σκανδαλάκια και δίκες υπουργών, θα ξαναστήσουν ένα  «βρόμικο ’89» και θα κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει. Φυσικά είναι μακρυά νυχτωμένοι.

Πάμε παρακάτω. Η θέση μας για την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ξεκάθαρη από την εποχή της παντοδυναμίας της. Από τότε που τα ίδια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που τον βρίζουν σήμερα τον προσκυνούσαν τότε με αντάλλαγμα παχυλές κρατικές αποζημιώσεις για τα ίδια και τα αφεντικά τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέψευσε με τον χειρότερο τρόπο όχι μόνο τους οπαδούς της αλλά (ακόμα χειρότερα) όλους εκείνους που σιχάθηκαν  το ΠΑΣΟΚ για όλα όσα έκανε επί μια εικοσαετία και την εμπιστεύτηκαν.

Και στο τέλος μας φόρτωσε και τον Γιώργο.

Συγχωροχάρτι λοιπόν στον Καραμανλή εμείς δεν δίνουμε. Και όπως έχουμε ξαναπεί συγχωροχάρτια  δίνει μόνο ο Πάπας.

Επειδή όμως ούτε λωτοφάγοι  είμαστε, ούτε έχουμε πάθει Άλτσχαϊμερ, για να μην θυμόμαστε, δεν κάνουμε ούτε συμψηφισμούς  με την δεξαμενή σκανδάλων που λέγεται «ΠΑΣΟΚ» και τα εξαπτέρυγα που την λιβανίζουν γύρωθε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να παριστάνει ούτε τον Αρχάγγελο της Κάθαρσης, ούτε τον Εισαγγελέα για τη ΝΔ.

Ας ζητήσει πρώτα συγνώμη δημοσίως για τα σκάνδαλα της Αγοράς του Αιώνα, του Κοσκωτά, του Καλαμποκιού, της Ζήμενς, του ΟΤΕ, της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, του ποδοσφαίρου, των TOR κι ας έρθει μετά να μιλήσουμε. Δημοσίως και επωνύμως έτσι; Όχι με ανώνυμους λασπολόγους και υβριστές.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να δεχθούμε ότι ο Καραμανλής είναι «ο άνθρωπος που πούλησε την Ελλάδα». Γιατί την Ελλάδα την πούλησαν εκείνοι που έφεραν το ΔΝΤ.

Όσο για εκείνους που θέλουν να παρερμηνεύουν κατά πως τους βολεύει τις δηλώσεις του Σαμαρά, η γνώμη μας είναι ότι καλά έκανε και είπε ότι θα αξιολογηθούν όλοι, «ακόμα και ο Καραμανλής». Φαντάζεστε να μην το έλεγε; Σήμερα οι ίδιες φυλλάδες που τον κατηγορούν ότι θα …διαγράψει τον Καραμανλή, θα έγραφαν ότι «καλύπτει τον Καραμανλή» και «είναι συνένοχος στην συγκάλυψη των σκανδάλων της Δεξιάς»;

Αμφιβάλλει κανείς; Όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να εξετάσει αν ο μηχανισμός που κτυπάει σήμερα τον Σαμαρά είναι ο ίδιος ακριβώς που κτυπούσε προηγουμένως και τον Καραμανλή. Με πρωταγωνιστές παρεπιδημούντες σε ξένες πρεσβείες που ενοχλούνται πολύ από τον διάχυτο αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα.

Επί της ουσίας τώρα: Λίγες ημέρες μετά την εκλογή Σαμαρά είχαμε γράψει: «Οι παρθενογενέσεις σπανίζουν. Οι μεγαλύτερες ιστορικές αλλαγές, ακόμα και οι επαναστάσεις, εμπεριείχαν στοιχεία συνέχειας. Επομένως και η κατά Σαμαρά «δημοκρατική επανάσταση» θα πατήσει και σε υπάρχοντα «πάγια» της ΝΔ»

Σήμερα, πολύ περισσότερο από τότε επιβεβαιώνεται ότι το μόνο υπάρχον «πάγιο» που αξίζει τη ΝΔ είναι ο κόσμος, τα υπόλοιπα είναι αποσβεσμένα, ή ευτελή.

Ο Σαμαράς πρέπει λοιπόν να προχωρήσει γρήγορα στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ από την βάση– γιατί αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της Επιτροπής Αξιολόγησης – ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

Αυτό είναι το κύριο καθήκον του μέχρι την ολοκλήρωση του Συνεδρίου. Γιατί πολιτικό λόγο έχει, πολιτική παράγει, ενιαίο και συγκροτημένο μηχανισμό να την περάσει στον κόσμο δεν διαθέτει.

Να ανοίξει τις πόρτες να μπουν νέα και άφθαρτα στελέχη μέσα.

Να βγει από τα γραφεία και να ξαναβρεί τον κόσμο που τον εμπιστεύεται.

Και να κρεμάσει στο γραφείο του την εικόνα του Καραμανλή για να θυμάται τα λάθη που δεν πρέπει να κάνει.

Οι εικόνες των υπολοίπων μπορούν να χαθούν στην μετακόμιση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 23/05/2010 11:28:13

  Φοβούνται πολύ τον Σαμαρά και φοβερίζουν άλλο τόσο, κατά πως λέει η παροιμία.
  Φαίνεται αυτός ο φόβος όμως και πολύ καλά κάνουν να τον εκφράζουν με τα γραφόμενά τους.
  Κανέις δεν θα γλυτώσει από την κρίση. Θα ματώσουν, που λέει και το GAP.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ Orestios 23/05/2010 11:37:54

   Στην σημερινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία απλά και ήρεμα διατυπώνει τις ατσαλένιες θέσεις του και για τον Καραμανλή: "Εκείνος που χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις είναι αυτός που κραύγαζε προεκλογικά 'λεφτά υπάρχουν'. Ο Καραμανλής ζήτησε έγκαιρα να ληφθούν μέτρα, που αν λαμβάνονταν τότε θα ήταν επαρκή. Οι επικριτές του παίρνουν σήμερα μέτρα πολύ χειρότερα και δεν αποκλείεται να πάρουν ακόμα χειρότερα. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, άλλοι χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις".
   και ούτε που παίρνουν χαμπάρι τα Δόληα πως δεν πρόκειται να σπαράξει δράμι απ΄ αυτή τη θέση του! άστους να έχουν θέμα για να γράφουν κανένα άρθρο, ούτως ή άλλως άνεργοι θα είναι οσονούπω.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Β.Κ.Σ. 23/05/2010 13:44:56

    Β.Κ.Σ., καταλαβαίνεις ότι η τιτάνια προσπάθεια γίνεται για να καλυφθούν τα ψέματα του GAP. Όμως ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι ότι το σύστημα των άθλιων εφημερίδων τους κοροϊδεύει.
    Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".
    Όσο και να κρύβεται το GAP πίσω από φούστες γυναικών, τόσο χειρότερα για το ίδιο. Η οργή θα σαρώσει τα πάντα.

  • globek avatar
   globek @ Orestios 23/05/2010 13:51:36

   Orestie- Και η κότες στο χωριό μου …τον κατάλαβαν …άστο ….χιχχιχι

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ Orestios 23/05/2010 13:53:46

   Καλά μας δουλεύεις; Τι να φοβηθούν με κάτω από 19% στις δημοσκοπήσεις; Ορέστιε δεν έχεις καταλάβει ότι αν ο κόσμος απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ μία, την ΝΔ την απορρίπτει 10. Ο Σαμαρας παρουσιάζεται πολύ λαικιστής χωρίς να έχει κάνει και καμιά ουσιαστική τομή. Το ότι το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές με τον Παπανδρέου επικεφαλή σημαίνει ότι η ΝΔ έχει ΠΟΛΥ μεγάλο πρόβλημα. Και υπόψη, αν χρεοκοπήσουμε θα καταρρεύσει όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ. Ο κόσμος αποδίδει ευθύνες και στους δύο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ mitsosms 23/05/2010 14:07:31

    Σε παραπέμπω στην παροιμία που ανέφερα πιο πρίν.
    Αν δεν μπορείς να καταλάβεις είναι δικό σου πρόβλημα.

   • φύγετε επιτέλους avatar
    φύγετε επιτέλους @ mitsosms 23/05/2010 16:15:30

    Μήτσο, πρέπει να παρακολουθήσεις μαθήματα απεξάρτησης προπαγάνδας.
    Όσο το καθυστερείς τόσο θα συνεχίσεις να είσαι μπερδεμένος.
    Σου θυμίζω πχ. τίς δημοσκοπήσεις 1 μήνα πριν από τις εσωκομαμτικές της Ν.Δ. που έδιναν προβάδισμα στη Θοδώρα 25%.
    Τα είδες τα αποτελέσματα.

 2. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 23/05/2010 11:33:04

  οι αφελείς....
  εκκλαμβάνουν την μειλιχιότητα του Σαμαρά ως περιθώριο για πίεση... είναι τόσο άσχετοι με την πραγματική ζωή που δεν έχουν μάθει ακόμα πως όταν -και άμα!- συναντήσεις μειλίχιο άνθρωπο συνάντησες τον άνθρωπο που θα σε σηκώσει στην πλάτη του και δεν θα βγάλεις κιχ....

 3. nick avatar
  nick 23/05/2010 11:35:44

  Ο Καραμανλής είναι κεφάλαιο για τον τόπο και την παράταξη.Ελληναράς με "καρύδια".Για αυτό τον πολέμησε λυσσαλέα το διεφθαρμένο εγχώριο και ξένο σύστημα και του πετάει ακόμα λάσπη.Τα ίδια κάνανε και στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και στον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.Τα ίδια επιχειρούν να κάνουν και με το Σαμαρά.Δε θα πετύχουν τίποτα.Ο λαός κατάλαβε και ξέρει.Πλάτη θα βάλουμε εμείς,οι απλοί και έντιμοι έλληνες πολίτες.Ο Σαμαράς θα γίνει σύντομα (πιο σύντομα από ό,τι φαντάζονται ή ελπίζουν κάποιοι) Πρωθυπουργός της Ελλάδας και θα ασκήσει ξανά περήφανη εθνική πολιτική...

  • Hase avatar
   Hase @ nick 23/05/2010 12:43:28

   Σιγα φιλε μην σπασεις τα καρυδια. Ο Καραμανλης βυθισε την Ελλαδα πιο κατω απο οτι την ειχε βυθισει ο Σημιτακος. Δεν εκανε τιποτα και αν εκανε κατι θα ηταν ισοβιος πρωθυπουργος. Μιλησε για νταβατζηδες και υποταχτηκε σε αυτους. Ο καθε δημ. υππλληλος εγινε κλεφτης επι της πρωθυπουργιας του και δεν εκανε τιποτα να το σταματησει. Καποτε θα πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Καλα κανει ο Σαμαρας και προσπαθει να απεμπλακει απο αυτον. Αν ειναι μαγκας πρεπει μονος του να βγει να υπερασπιστει το εργο του και το ονομα του και οχι να το κανουμε εμεις αυτο.
   Ο Σαμαρας πρεπει να απαλλαγει και απο τα μικρα και απο τα μεγαλα βαριδια.

   • lampros avatar
    lampros @ Hase 23/05/2010 23:05:57

    Σιγα φιλε μην σπασεις τα καρυδια. Ο Καραμανλης βυθισε την Ελλαδα πιο κατω απο οτι την ειχε βυθισει ο Σημιτακος. Δεν εκανε τιποτα και αν εκανε κατι θα ηταν ισοβιος πρωθυπουργος. Μιλησε για νταβατζηδες και υποταχτηκε σε αυτους. Ο καθε δημ. υππλληλος εγινε κλεφτης επι της πρωθυπουργιας του και δεν εκανε τιποτα να το σταματησει.

    Αυτές ακριβώς τσαμπούναγαν τα πασοκικά ΜΜΕ ολημερίς και οληνυχτίς...

    Η απόδειξη; Ένας γ.γ. που πήδηξε (ή όχι) την υφιστάμενο σε ροζ dvd; Κάτι οικόπεδα με ένα μοναστήρι;

    Να χαρώ τα σκάνδαλα... τι να πεί και το Χρηματιστήριο, τα Ολυμπιακά Έργα, η Γκόλμαν Σακς κλπ κλπ...

    Έλεος...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Hase 23/05/2010 23:13:36

    Πραγματι, λάμπρο. Αυτή είναι η ουσία και όλη η προσπάθεια γίνεται για να ξεφύγουν τα λαμόγια τον έλεγχο για τις τεράστιες ευθύνες τους.
    Ξέχασες και το εκατομμύριο του Τσουκάτου. Κανείς δεν ασχολείται.
    Η Βάσω καταγγέλει και ασχολούμαστε με την Τζακρή και το @@σογο της.

  • Σοφία avatar
   Σοφία @ nick 23/05/2010 12:51:57

   Συμφωνώ μαζί σου! Ο Χατζηνικολάου ,σε ρόλο Λαμπράκη, νομίζει ότι θα ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και θα καταστρέφει ζωές και υπολήψεις! Δε θα του περάσει! Αυτή τη φορά θα αντισταθούμε!

   • Σοφία avatar
    Σοφία @ Σοφία 23/05/2010 12:53:08

    Με το Nick συμφωνώ!!!

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Σοφία 23/05/2010 13:53:51

    Ο ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑΟΥ ελέω ΚΟΣΚΩΤΑ έγινε δημοσιογράφος.
    Ο Σταύρος Κοσκωτάς (ο λάτρης του "το΄πε το΄πε ο παπαγάλος" του Πανταζή) κι όχι ο Γιώργος ο τραπεζίτης (του "πάρε πασά μου την οδοντόβουρτσά μου της Ελένης Δήμου), έλεγε για τον Χατζηκοκό τότε ..."μην τον πειράζετε, θα μάθει, είναι το πουλέν μας"

    Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ τώρα δικαιώνεται!!!!

    Ο Χατζηνικολάου, βέβαια, από τότε είχε μίσος για, ότι, το Καραμανλικό...και γι΄αυτό δεν θα δικαιωθεί...ποτέ!

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Σοφία 24/05/2010 01:31:02

    Καλα τα λετε για τον ανυπολυπτο Χατζηλαλακη. Αλλα να τα βλεπει ο Σαμαρας αυτα που παει σε γευματα μαζι του!!

 4. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 23/05/2010 11:37:10

  ὁ δὲ ἀνεξέταστος βίος οὐ βιωτὸς ἀνθρώπῳ
  Η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο
  —Απολογία Σωκράτους

  Ο Σαμαράς πρέπει λοιπόν να προχωρήσει γρήγορα στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ από την βάση– γιατί αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της Επιτροπής Αξιολόγησης – ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 23/05/2010 11:48:35

   Ρήγα Φεραίε ο Κ. Καραμανλής είναι πρώην πρωθυπουργός. και ως γνωστόν υπάρχει και μια νομοθεσία που δεν μας βρίσκει αντίθετους η οποία ορίζει πως οι πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Σημίτης για παράδειγμα και ο Μητσοτάκης έως προσφάτως, εκλέγονται χωρίς σταυροδοσία στην εκλογική περιφέρεια επιλογής τους. Όταν αποφασίσουμε πως οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μας είναι χρήσιμοι για την λειτουργία του πολιτεύματος, πως η εμπειρία της διακυβέρνησής τους μας είναι περιττή στον κοινοβουλευτικό έλεγχο τότε να ζητήσουμε ως πολίτες την αλλαγή της ισχύουσας.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Β.Κ.Σ. 23/05/2010 19:44:09

    Είναι πολύ πιό απλά τα πράγματα.
    Ο Καραμανλής πήρε από τον Ελληνικό λαό το 2004 ισχυρή εντολή να αλλάξει την δημόσια πραγματικότητα με λευκή επιταγή.
    Να επανιδρύσει το κράτος.
    ΕΣΤΩ είχε καλές προθέσεις ,ήταν έντιμος,ήταν πατριώτης
    αλλά τον πολέμησε το κατεστημένο και οι νταβατζήδες της διαπλοκής και οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι και όσοι άλλοι θέλετε.
    Ετσι κα΄νει πάντοτε το κατεστημ.ενο και η διαπλοκή.
    Αντιστέκεται.
    Το θέμα μας είναι ο Αρχηγός και να θέλει και να μπορεί.
    Τώρα ας υπερασπιστεί την πολιτεία του και να μην περιμένει από κανέμαν άλλο να σηκώσει το βάρος της αποτυχίας του.
    Ας του απονείμουμε το βραβείο που΄παίρνουν όσοι με καλές προθέσεις χάνουν.
    Αλλά ας απαλλάξει μόνος του την παράταξη από το βάρος της απολογίας προς τον Ελληνικό λαό.
    Η πολιτική είναι σκληρή προς τους ηττημένους που δεν πολέμησαν μάλλιστα μέχρι τέλους με όλα τα μέσα.
    Δεν είναι ταμείο ανεργίας.
    Ας αποσυρθεί και ας περιμένει ως χρυσή εφεδρεία τον Ελληνικό λαό να τον ανακαλέσει στην υπηρεσία.
    Αλλιώς,με την σημερινή κατάσταση που δε μιλάει και δεν σαλεύει ποιόν υπηρετεί?

 5. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 23/05/2010 11:49:40

  Φυσικά και ειναι προφανης και ο λογος αλλα και ολη η μεθοδευση...Ομως τα εντυπα με τα dvd και τα ΜΜΕ διαμορφωνουν τη κοινη γνωμη.. Ακομα και τωρα ο ΓΑπ το Καραμανλη αντιπολιτευεται ειτε συνειδητα ειτε ασυνειδητα...
  Ενδεικτικη της στασης των "υπογειων ρευματων" ειναι το λιφτινγκ αποκατασατασης της Ντορας που επειχειρουν τα "ανεξαρτητα μπλογκς" ... που δενει καπακι με τη σημερινη της συνεντευξη στην εσπρεσο πως "δεν ηξερε τι γινοταν στην ελλαδα οσο ηταν υπεξ γιατι ελλειπε δυο μηνες " να μας σωσει απ τους Σκοπιανους, να φερει σχολικα βιβλια απ τη τουρκια να στηριξει τη νΜαριετα με τη ρεπουση και αλλα "εθνικοαπελευθερωτικα"... Εδω χρειαζεται επομενωε η ταχυτατη φυγη προς τα εμπρος του Σαμαρα και αυτ ητην ωρα με συνποτικες διαδικασιες κλεισιμο του εσωκομματικου μετωπου γιατι τη κοινωνια δεν την απασχολει κανα αν προεδρος στη Ταδε νομαρχιακη ειναι ο κυριος τρεχαγυρευοπουλος..Ο κοσμος ξερει ενα. Αυτος που ειναι μαζι μου ειναι και διπλα μου. και αυτη τη στιγμη ο Σαμαρας δεν εχει καταφερει ουτε να προβαλει τις θεσεις του ουτε να τον νιωσει ο κοσμος μαζι του. Ειναι βεβαια τα παπαγαλιακια και αυτα πρεπει να χτυπηθουν...Χρειαζονται γρηγορες και αποτελεσματικες κινησεις γιατι τον εχουν βαλει ολοι σε θεση αμυνας και τον πυροβολουν, ενω στους ορους του πολιτικου παιχνιδιου επρεπε να πυροβολει η αντιπολιτευση τη κυβερνηση. Δε λεω πως ειναι ευκολο ουτε απλο. Θελει σχεδιασμο και ικανα στελεχη που κυριως ναχουν τη "καλυβα τους ξεσκεπαστη" που μεμε..

 6. neotera avatar
  neotera 23/05/2010 11:52:22

  Αντιγράφω από το κείμενο σας εδώ προς τον Παπαχελά(...)) γιατί ειναι πιστευω εξόχως διδαχτικό. Προσθέτω πλαϊ το αποτέλεσμα εντός παρενθέσεως επειδή είναι διδακτικότερο !

  "Σας προκάλεσε μέγα τρόμο ο Καραμανλής.

  Γι’ αυτό τον δυσφημείς με κάθε ευκαιρία.

  Βασικός μέτοχος. (γαργάρα, αποθηριώθηκαν)

  Αναφορά Νταβατζήδων (πέρασε στο πολιτικό λεξιλόγιο)

  ΟΧΙ στο Ανάν. (όντως η Κύπρος υπάρχει, με τον Χριστόφια)

  ΟΧΙ μοίρασμα Αιγαίου. (καθυστέρησαν, υπο υλοποίηση)

  ΟΧΙ στο Μακεδονικό. (καθυστέρησαν, υπο υλοποίηση)

  Βέτο στα Σκόπια. (καθυστέρησαν, υπο υλοποίηση)

  Άνοιγμα στους Κινέζους. (υλοποιείται αφού ναυαγήσαμε)

  Επαφή στην Αίγυπτο για την ΑΟΖ. (καμμία συνέχεια)

  Ενεργειακή ανεξαρτησία. (ακυρωση)

  Αγωγός. (ακύρωση)

  Οι δικοί σου ήθελαν να τα κλείσει όλα ο Καραμανλής και να μείνει στην Ιστορία ως “ο άνθρωπος που πούλησε την Ελλάδα”.

  Να’ ρθει μετά ο εκλεκτός τους ο Γιώργος να τα υλοποιήσει, με το πολιτικό άλλοθι : “αυτά παρέλαβα, ο άλλος τα υπέγραψε”.

  Δεν σας έκανε το χατίρι, ήταν πιο ευφυής και είχε διδαχτεί από τη Ζυρίχη.

  Πήρε τα μηνύματα. (γι αυτό "βαρέθηκε")

  Πατριάρχης Αλεξανδρείας. (στο αρχείο)

  Υποκλοπές. (στο αρχείο)


  Φωτιές. (στο αρχείο)


  Δεκεμβριανά 2008. (στο αρχείο)


  Το επόμενο θα άγγιζε την οικογένειά του. (το βεβαιώνω κι εγώ )

  Φαίνεται κάπως ο Σαμαράς να λαμβάνει τα σωστά μέτρα αφού έβγαλε τα συμπεράσματα που όλοι βγάζουμε για να πετύχει πριν "κουραστεί" κι αυτός?

 7. socrates avatar
  socrates 23/05/2010 11:55:23

  Πίσω από αυτές τίς ύπουλες πρακτικές πολιτικής επικοινωνίας (άν και μάλλον για πολιτικό συσκοτισμό πρόκειται) των κυρίων μπόμπολα, ψυχάρη, κυριακού, βαρδινογιάννη, κουρή και των δεκάδων επιχειρηματιών φίλων τους, κρύβεται ο φόβος, για να μην πώ η απόγνωση.
  Φοβούνται την επόμενη μέρα γιατί τώρα έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πόσο λάθος ήταν η διαχείριση της κατάστασης από το ΓΑΠ το τελευταίο οκτάμηνο.
  Τώρα καταλαβαίνουν αυτό που έλεγε ο Σαμαράς, δηλαδή εάν ο καπετάνιος είναι ανεύθυνος, δεν είναι δύσκολο την κρίση χρέους να την κάνεις κρίση δανεισμού.
  Εάν δεν κάνεις αυτό που πρέπει, δεν είναι και τόσο δύσκολο το απλό κρυολόγημα να γίνει πνευμονία και να σε στείλει αδιάβαστο.
  Τώρα βλέπουν τη συστημική καταστροφή που έρχεται, όχι μόνο για το ΓΑΠ αλλά και για τους ίδιους.
  Όμως είναι πια αργά.
  Θα το πιούν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα, είτε θέλουν είτε όχι.
  Η εκδίκηση (του Κ.Κ.) είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, κύριοι.
  ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ.
  Ο Κ.Κ. θα βγεί και από πάνω.
  Το λόγο εφεξής έχουν οι βουλευτές του πασόκ.
  Εάν δεν κάνουν αυτό που πρέπει σε λίγα χρόνια το πασόκ δεν θα υπάρχει.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ socrates 25/05/2010 21:23:04

   θα το τοιχοκολλήσω το σχόλιό σου, κάθε φορά που με συγχίζουν να το διαβάζω και να ευχαριστιέεεεεμαι...

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/05/2010 11:56:07

  Μπραβο που το καταλαβατε.Η επιθεση κατα Καραμανλη,ασχετως των ευθυνων του σε αλλα θεματα εχει ενα και μοναδικο στοχο : να αθωωσει το ΠΑΣΟΚ για το προπατορικο αμαρτημα του που θα βασανιζει για χρονια την Ελλαδα που ειναι το δημοσιο χρεος.
  Μπορει ο Καραμανλης να ειναι υπευθυνος για πολλα αλλα για το δημοσιο χρεος υπευθυνος ειναι το ΠΑΣΟΚ και πανω απ ολα ο μεγαλος απατεωνας Ανδρεας Παπανδρεου.Εάν η ΝΔ θελει να εχει μελλον δεν πρεπει να κανει ουτε βημα πισω απο τη θεση αυτη.
  Αν θελουν απο το ΠΑΣΟΚ μοιρασμα ευθυνων να καταδικασουν οσα εκαναν τη δεκαετια του 80 και να βαλουν τη Διακηρυξη της 3ης Σεπτεμβρη εκει που ξερουν.

  • φύγετε επιτέλους avatar
   φύγετε επιτέλους @ ψυχραιμια 23/05/2010 16:22:56

   Οι μόνες ευθύνες που έχει ο Κ.Κ. είναι έναντι του νεοδημοκρατικού λαού, που δεν ξεπάστρεψε το πασόκ την εποχή που είχε 162 βουλευτές.
   Αν πχ. είχε στείλει στα μπουντρούμια καμιά δεκαριά υπουργούς του σημίτη που ήταν μπλεγμένοι στο χρηματιστήριο, τη γκόλντμαν σάκς, την πώληση του χρυσού, τη ζίμενς, τα τόρ και το C4i το πασόκ θα είχε ήδη διαλυθεί.
   Τη ζημιά ο Κ.Κ. δεν την έκανε στην Ελλάδα, την έκανε ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Πίστευε βλέπεις ο αγαθός ότι μπορείς να συμφιλιωθείς με τα φίδια.
   Είχε καλές προθέσεις αλλά δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση.
   Αρα οι νεοδημοκράτες είναιπου πρέπει να φωνάζουν όχι οι πασόκοι.
   Οιπασόκοι θα έπρεπε να λένε δόξα τω Θεώ που ο Κ.Κ. ήταν αγαθιάρης.

 9. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 23/05/2010 11:57:30

  Ονειρεύομαι την εξής σκηνή :
  Πολλοί, κρατώντας ο καθένας από μία εφημερίδα, όποια νάναι δεν έχει σημασία, συγκεντώνονται στο Σύνταγμα ή όπου αλλού ορισμένη ώρα κάθε βδομάδα, κάνουν ένα σωρό τις εφημερίδες που κρατάνε και τους βάζουν φωτιά.
  Η λύσσα των δημοσιολαμόγιων θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Τι φασίστες, τι ολοκληρωτικοί, τι δεν ξέρω γω τι...
  Ας φωνάζουν. Ο φασισμός και ο ολοκληρωτισμός στην πιό χυδαία μορφή, είναι όλος επάνω τους.
  Δημοκρατία, σημαίνει πληροφόρηση. Ακριβής και αδέσμευτη πληροφόρηση. Πώς αλλοιώς, θα μετέχει ενεργά και με σωστό τρόπο στα κοινά ο πολίτης, αν δεν πληροφορείται σωστά;
  Και αυτά τα λαμόγια, ΠΟΤΕ δεν πληροφόρησαν σωστά και τίμια τον πολίτη.
  Ας εισπράξουν τώρα, την αμοιβή τους.

 10. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 23/05/2010 11:57:57

  *λέμε

 11. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 23/05/2010 11:58:20

  Ίσως είναι καιρός να βγει η λίστα με τους δημοσιογράφους που χρηματίζονταν.
  Έτσι θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος του κάθε βρωμιάρη.
  Ο Καραμανλής προεκλογικά δήλωσε "ποτέ δεν θα έβλαπτα τη χώρα μου", τα ήθελε όμως ο κό... μας. Δεν θα αργήσει ο καιρός πού θα παρακαλάμε να ξαναγυρίσει.

 12. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 23/05/2010 12:01:06

  Άπιστος Θωμάς says:
  23/05/2010 at 13:57
  Ονειρεύομαι την εξής σκηνή :
  Πολλοί, κρατώντας ο καθένας από μία εφημερίδα, όποια νάναι δεν έχει σημασία, συγκεντώνονται στο Σύνταγμα ή όπου αλλού ορισμένη ώρα κάθε βδομάδα, κάνουν ένα σωρό τις εφημερίδες που κρατάνε και τους βάζουν φωτιά.

  ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΑΛΕΓΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?

  • Άνθρωπος τις avatar
   Άνθρωπος τις @ Μαυρη Αντιδραση 23/05/2010 12:22:40

   Για να τις κάψουν, πρέπει πρώτα να τις αγοράσουν. Αυτό ακριβώς, το να δίνεις έστω και μια δεκάρα σ' αυτόν τον τύπο, είναι το πρόβλημα!

   Για να δούμε, όταν σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, πόσοι θα δίνουν το ευρώ για ν' αγοράζουν CD, DVD, τσόντες και εμέσματα παπαγάλων.

 13. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 23/05/2010 12:17:36

  Στη χαοτικη διακυβερνησι του γαπ, στη τακτικη του διαιρει και βασιλευε μεσα στη κοινωνια με προγραφες των δημοσιων υπαλληλων και μικροφοροφυγαδων, οι βολες κατα Καραμανλη και εν συνεχεια κατα Σαμαρα δεν θα μπορουσαν να μην γινουν για να συγκαλυψουν την υπονομευση. Στιγματισαν με την ανθρωποθυσια στην Μαρφιν τον πανδημο ξεσηκωμο για να
  διχασουν τους βολεμενους απο τους υπολοιπους, ωστοσο το ξεχαρβαλωμα συντομα θα ωδηγηση τη χωρα σε μεγαλες περιπετεις και εναν ανενδοτο αγωνα.

 14. Manos-England avatar
  Manos-England 23/05/2010 12:29:04

  Please read Marino's article in VIMA today! Spaei kokala!

 15. lpap avatar
  lpap 23/05/2010 12:33:48

  Σημασία έχει πως ο Σαμαράς αργεί, πολύ κι αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά γι αυτόν. Δεν ανήκω στους λάτρεις του ούτε πιστεύω πως ήρθε από το πουθενά. Μπορεί να τον πολέμησαν..όπως και να χει εμένα δεν με πείθει πως μπορεί,ακόμα δεν με πείθει, όπως δεν με πείθει και κανείς άλλος. Κι ο Κ.Καραμανλής έκανε πολλά λάθη τα οποία δυστυχώς κόστισαν και στην Ελλάδα. Αν κόστιζαν μόνο σε αυτόν δεν θα με ενδιέφερε καθόλου. Σκέφτομαι πολλές φορές ποιο θα ναι το επόμενο πολιτικό σκηνικό και ποια τα πρόσωπα που θα κληθούν να παίξουν ρόλο. Δεν πιστεύω, κι ας λυπήσω κάποιους, πως θα είναι κανείς από τους υπάρχοντες. Κρίνοντας ως απλή πολίτης της χώρας δεν με ικανοποιεί ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ.. Μην παραξενευτείτε αν σχετικά σύντομα, εκτίμηση κάνω δεν ξέρω κάτι, νέα πρόσωπα εμφανιστούν στο προσκήνιο. Και μπορεί οι ήδη υπάρχοντες, φθαρμένοι πια, να προετοιμάζουν το έδαφος για διάδοχες-άφθορες καταστάσεις.Οψόμεθα..

 16. 13 avatar
  13 23/05/2010 13:23:52

  Μωρε να σας παω σε περιπτερα να δειτε πεταμενες αυτες τις εφημεριδες,ανοιχτες και να λειπει το cd!!!
  Ρε αυτοι νομιζουν οτι ο κοσμος μασαει κουτοχορτο...Always loserssss.

 17. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 23/05/2010 13:31:07

  Να γιατί κτυπούν τον Καραμανλή.

  Οι αναγνώστες αυτού εδώ του blog γνωρίζουν πολύ καλά ότι είχαμε σταθεί απέναντι στον Καραμανλή στις στιγμές της παντοδυναμίας του και ακόμα και με ανοιχτές επιστολές τον καλούσαμε να προχωρήσει σε αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και να φύγει από την πάγια άποψή του περί αποτελεσματικής διαχείρισης. Τελικά ο Καραμανλής δεν τόλμησε. Πίστευε βαθιά στο ρόλο του ως αποτελεσματικού διαχειριστή του συστήματος. Όμως το πολιτικό σύστημα που προσπάθησε να διαχειριστεί τον νίκησε.
  Σήμερα τα κοράκια του συστήματος την πέφτουν όλα στον Καραμανλή, ζητώντας το ίδιο του το κεφάλι. Γιατί άραγε τόσο μένος και «ιερή» αγανάκτηση εκ μέρους των κορακίων; Μήπως υπήρξε λαμόγιο ο Καραμανλής και δεν το ξέρουμε; Μήπως έκλεψε χρήματα του ελληνικού λαού ο Καραμανλής; Μήπως είπε ναι στην ονομασία των Σκοπιων; Μήπως είπε ναι στο προδοτικό σχέδιο Ανάν; Μήπως άλλαξε την πάγια στάση της χώρας απέναντι στην Τουρκία; Τι στο διάολο έκανε λοιπόν ο Καραμανλής προσωπικά και θέλουν να τον σταυρώσουν; Γιατί ζητούν να σταλεί στο Ειδικό Δικαστήριο; Γιατί ζητούν επιμόνως από τον Αντώνη Σαμαρά να τον διώξει;;;

  Εδώ είναι φίλοι μας το ψητό.
  Ο πραγματικός στόχος δεν είναι ο Καραμανλής. Όχι σε καμία περίπτωση και μην πέφτετε στην παγίδα. Ο πραγματικός στόχος είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η άρνησή του να συναινέσει στην εξαθλίωση του λαού και στη συνέχιση της αρπαγής του δημοσίου χρήματος από την διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Ο πραγματικός στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα αυτό πλέον άλλαξε οριστικά και τους ανησυχεί. Η κατάρρευση της οικογενειοκρατίας και των μηχανισμών μέσα στο κόμμα, που έγινε στις 29-11-2009, απελευθέρωσε νέες δυνάμεις της παράταξης που δεν έβρισκαν διέξοδο τόσο χρόνια κάτω από τη μέγγενη των μηχανισμών. Σήμερα, κάποιοι αποφασισμένοι και επαναστατημένοι «μουτζαχεντίν» που ακολουθούν τον Σαμαρά, τόσο μέσα στο κόμμα όσο και μέσα στο διαδίκτυο, κινούνται πλέον έξω από οικογένειες και μηχανισμούς και αποτελούν πραγματικό φόβητρο για το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα.
  Αυτό το ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά τους κόστισε πολύ. Τους έφυγε ο Σαμαράς έξω από το κάδρο και αποτελεί πλέον τη διάδοχη κατάσταση, έπειτα από τη βέβαιη εξαθλίωση του λαού που έρχεται.
  Επομένως το σχέδιο είναι να αποψιλώσουν τον Αντώνη Σαμαρά από τον Καραμανλή και τον Καραμανλισμό που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, για να μπορέσουν μετά να κάνουν πάρτι διαλύοντας τη Νέα Δημοκρατία.
  Εμείς από ετούτο εδώ το blog φωνάζουμε και λέμε στον Αντώνη Σαμαρά να κλείσει τα αυτιά του στα κοράκια του συστήματος.
  Ο πρώην δύο φορές πρωθυπουργός με τη βούληση του ελληνικού λαού, Κ. Καραμανλής, μπορεί να έκανε λάθη διαχείρισης, μπορεί να προδόθηκε από συνεργάτες που τους τίμησε με την εμπιστοσύνη του, όμως υπήρξε πέρα για πέρα τίμιος και τίμησε και τον όρκο που έδωσε και την παράταξή του.
  Εκείνους που πρέπει να διώξει ο Αντώνης Σαμαράς είναι τα λαμόγια της παράταξης που πρόδωσαν τις αρχές της παράταξης, τον αρχηγό τους και την ίδια την παράταξη.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/05/blog-post_6838.html

  • socrates avatar
   socrates @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 23/05/2010 16:27:37

   Πάνω από όλα η Ν.Δ. πρέπει να ξεφορτωθεί οποιονδήποτε θυμίζει την Αγία Οικογένεια.
   Αν δεν γίνει αυτό, η πορεία προς την κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είναι γολγοθάς, γεμάτος τρικολοποδιές και νάρκες.
   Χιλιάδες νέα, ταλαντούχα, εργατικά και μορφωμένα παληκάρια έχουν διάθεση προσφοράς.
   Ας τους εκμεταλλευθεί ο Αντώνης Σαμαράς και δεν θα χάσει.

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ socrates 25/05/2010 00:07:32

    Μετά την απαλλαγή από την Μπακογιάννη, η ΝΔ θα πάει καλά. Το σύστημα δεν θα ανακόψει την πορεία του Σαμαρά γιατί οι άνθρωποι που το αποτελούν θα απαξιωθούν πλήρως. Ο Καραμανλής θα γίνει αργότερα Πρόεδρος Δημοκρατίας.

 18. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 23/05/2010 13:41:25

  Πες μου ποιοι σε χτυπουν η ποιοι σε γλυφουν,να σου πω ποιος εισαι.
  Με βομβες,με φωτιες,με πεμπτοφαλαγγιτικα οργια,με καναλια,με εφημεριδες,με ασπαλακες "δημοσιογραφους",με πρεσβειες,με συμμοριες κοσσοβαρων και σκοπιανων,με Σοροδιαιτους,με αμερικανοτσολιαδες,με Λονδινοτραφεις και το κακο συναπαντημα να του φωναζει ΦΥΓΕ,ο Κωστας εμεινε..
  ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΘ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ,ΛΥΓΙΣΕ.
  Πιο πολυ ομως τον τσακισε η ΓΝΩΣΗ οτι αυτη η ταλαιπωρημενη πατριδα θα διαβει τις πυλες του Αδη και δεν ηθελε να παιξει το ρολο του ψυχοπομπου.
  ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ,ΑΙΝΙΓΜΑ,Η ΣΙΩΠΗ-ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΦΙΑ;-ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  Προσπερνω τα περι διαγραφης.
  Ποια ορνιθα χωρις πουπουλα εχει το βαρος να το κανει;

  • nancy avatar
   nancy @ Aris lalidis 23/05/2010 14:12:54

   Εάν είναι αλήθεια αυτά που λές, επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας οτι εκβιαζόταν. Για το τελευταίο σου ερώτημα δεν ξέρω, είναι αυτό που με κάνει αρκετά επιφυλακτική, ο επόμενος έχει να αντιμετωπίσει βόμβες, εμπρησμούς της Ελλάδας, οργανωμένη μαφία κλπ. Οχι όμως και όρνιθα φίλε.
   Είναι και ο καιρός απαίσιος, μας μαύρισες και σύ.

  • boanerges avatar
   boanerges @ Aris lalidis 24/05/2010 10:12:03

   "ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΘ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ,ΛΥΓΙΣΕ."
   Τι εννοείς; πότε συνέβη αυτό; πότε στάλθηκε και ποιός ήταν ο κομιστής του μηνύματος αυτού;

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/05/2010 14:03:58

  Τα κοράκια έχουν βαθιά γνώση των πραγμάτων και δεν κινούνται ποτέ τυχαία, απρόσεκτα ή ασυντόνιστα. Οι στόχοι που επιλέγουν να χτυπήσουν, είτε είναι πρόσωπα είτε θεσμοί, είναι τα πρώτα σημεία που πρέπει να προστατευθούν.

 20. nick name@ta lefta iparhoun.gr avatar
  nick name@ta lefta iparhoun.gr 23/05/2010 14:12:00

  Τί ψάχνει η ..Ψαροκασέλα στην Κρήτη παραμονές των εσοκωμματικών εκλογών της Ν.Δ.και συναντάται με προσκείμενους σε αυτήν απερχόμενους προέδρους ΝΟΔΕ των τεσσάρων νομών του νησιού;
  Δέν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ή ανόητη ότι δεν είναι πλέον μέλος του κόμματος; Θέλει να προωθήσει τους δικούς της για να αμφισβητούν τον πρόεδρο;τι θέλει η ..ψαροκασέλα και δεν μαζεύεται στο καβούκι της ,ας κάνει δικότης κόμμα και ας ανακατευεται.
  Εδώ έχουν την αρχή τους και οι πρωτοβουλίες του Χατζηνικολάου και των υπολοίπων ή μήπως ο μεγάλος και πολυβραβευμένος Νικ θέλει να εκδικηθεί τον Καραμανλή για την πόρτα που έφαγε το 2004!!
  Ο αρχιαποστάτης μπαμπάς γνωρίζει πολύ καλά και διδάσκει στην ..ετερόφωτη νταρτάνα του , ότι αν ο Σαμαράς τσιμπήσει και φάει τον Καραμανλή τότε πιά γίνεται εύκολη λεία για την οικογένεια ..καρχαριοειδών Mitso Taki

 21. Μούσα avatar
  Μούσα 23/05/2010 14:32:20

  Kάποιος να τον μαζέψει.
  Διαβάστε τι είπε πάλι στην El Pais.
  Το μίσος του τελικά για την χώρα και του Ελληνες είναι απύθμενο.

  ........................................................
  “Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου χωρίς να δεχθεί κάποια ερώτηση, είπε κάτι που σπάνια ακούγεται από στόμα πολιτικού. “Οι ευθύνες βρίσκονται πάνω από όλα, στην Ελλάδα”. Με την πρόταση αυτή ξεκινάει το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας “El Pais” που φιλοξενεί συνέντευξη του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ένα μεγάλο μέρος της οποίας μετέφρασε και παρουσιάζει το americalatina.com.gr
  ............................................................

  Ο πρωθυπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας και καταλήγει λέγοντας: “Στο τέλος οι πολίτες είναι εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν”.
  ...................................................................
  'Το ίδιο συνέβη στην Ελλάδα. Είχαμε μια κυβέρνηση πριν, συντηρητική, που ήταν όμηρη από πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και η οποία διαχειρίστηκε πολύ άσχημα την οικονομία βοηθώντας στην πραγματικότητα πολύ λίγο κόσμο. Εμείς ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα. Να κόψουμε την γραφειοκρατία, έναν δημόσιο τομέα ιδιαίτερα μεγάλο, όχι γιατί χρησίμευε στην βοήθεια προς την κοινωνία, την υγεία και την παιδεία αλλά γιατί ήταν σε μεγάλο βαθμό πελατειακός. Υπήρχαν πολιτικά οφέλη, μεγάλες μειώσεις φόρων για τους πλούσιους, φοροδιαφυγή, και διαφθορά. Ο συνδιασμός όλων αυτών είχε ως απποτέλεσμα το σύστημα, το οικονομικό σύστημα να μην είναι βιώσιμο. Το Ινστιτόυτο Μπρούκλιν βεβαιώνει ότι αν μειώναμε την έλλειψη διαφάνειας και ένα ποσοστό της διαφθοράς αυτό θα μπορούσε να φέρει μέχρι και ένα 8% του ΑΕΠ μας, 20 δις για την Ελλάδα. Ένα 8% είναι ένα τεράστιο ποσοστό. Έτσι, αυτό το οποίο συζητάμε εδώ είναι μια κακοδιαχείριση, προφανώς από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλά στο τέλος οι πολίτες είναι εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν.'

  Εδώ ολοκληρη η συνέντευξη

  http://www.americalatina.com.gr/articulos.php?lang=gr&box=1&pos=23&id=274

  • nancy avatar
   nancy @ Μούσα 23/05/2010 14:41:43

   Ο άνθρωπος έχει άπειρα συμπλέγματα απέναντι στον Καραμανλή, δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο. Είναι κατώτερος απο κλητήρα, μας εξευτέλισε όπου πάει.

   • Μούσα avatar
    Μούσα @ nancy 23/05/2010 16:00:55

    Παντως περα απο την πολιτική nancy
    οποιος γνωρίζει λιγο απο ψυχολογια διακρίνει ενα μισος του ΓΑΠ προς τους Ελληνες και την Ελλάδα το οποιο μονο απ΄τον τροπο που διαπαιδαγωγήθηκε αυτό το ατομο μπορεί να εξηγηθεί.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ nancy 23/05/2010 16:03:53

    Χτυπάς το δέντρο που έχει καρπούς...
    Έτσι δεν λέει η παροιμία;
    Δεν μας μισεί...Ζηλεύει.
    Ζηλεύει γιατί ποτέ δεν ήταν ένας από εμάς και ποτέ δεν θα γίνει...ο μικρός...

   • nancy avatar
    nancy @ nancy 23/05/2010 16:57:33

    Δυστυχώς Μούσα, ξέρω τί λέω.

   • nancy avatar
    nancy @ nancy 23/05/2010 16:59:41

    Δεν έχει τόσο μίσος που νομίζεις για την Ελλάδα, για τον ΚΚ έχει. Απο τί, πλύση εγκεφάλου? Συμπλέγματα? Δεν γνωρίζω.

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ nancy 25/05/2010 00:11:41

    Ο Παπανδρέου μάλλον έχει μια ταπεινόσχημη υπεροψία έναντι των ελλαδιτών όπως και πολλοί άλλοι ελληνοαμερικάνοι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Μούσα 23/05/2010 16:21:31

   Για να τολμήσει να τα πεί αυτά εντός Ελλάδας. Δεν τολμά όμως γιατί είναι έτσι κάνουν οι θρασύδειλοι.
   Τέτοια χυδαιότητα έχει χρόνια να περάσει από την Ελλάδα.

  • Μούσα avatar
   Μούσα @ Μούσα 23/05/2010 16:33:56

   Είναι και αχάριστος ομως Βράχε.
   Ολα του τα δώσαμε.
   Πρωθυπουργό τον κάναμε,
   στην πιο ομορφη περιοχή της Αθήνας σπιτι του δώσαμε,
   ειναι ελευθερος να κάνει τα κανό του στις όμορφες θάλασσες και λίμνες τις χώρας μας...
   Οταν τα χάσει ολά αυτά τοτε θα καταλάβει οτι επρεπε ν΄αποποιηθεί τα 3/4 της εθνικότητας και υπηκοοτητας του και ν΄αφησει εστω το 1/4 της ελληνικότητας του να ενεργοποιηθεί.
   Αλλα βλεπεις αλλιώς τον διαπαιδαγώγησε η μητέρα του.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Μούσα 23/05/2010 16:51:34

    Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος...

 22. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/05/2010 14:56:58

  " Περί Καραμανλή και πάλι!"
  http://firiki2010.wordpress.com/

 23. Wonderland avatar
  Wonderland 23/05/2010 15:14:13

  Ειδες τις φωτογραφιες του Γιωργακη που σηκωνε το χερι ψιλα σε πορεια για τον light ασφαλιστικο νομο Πετραλια ?
  Μας δουλευεις mitsosms ? Ο Σαμαρας ειναι λαικιστης ? Κατεβασε κοσμο στους δρομους ? Προκαλεσε ενταση ? Εχεις καταλαβει οτι βιωνουμε το χρονικο ενος προαναγγελθεντος θανατου ? Η μας βασανιζουν και μας σκοτωνουν του χρονου η θα πεθαιναμε μιας και εξω .
  Χειροτερη συμφωνια δεν μπορουσε να υπαρξει , μιλαμε για πληρη διαλυση του κοινωνικου ιστου . Διλαδι επρεπε και ο Σαμαρας να γινει μερος του αθλιου μηχανισμου προπαγανδας που εμφανιζει την δολοφονια σαν θεραπεια ?
  Ακομα δεν εχουμε βιωσει παρα την αρχη της κρισης , ελα εδω να τα πουμε τον Ιανουαριο του 2011 που θα ειναι πιο πολλα τα κλειστα καταστηματα στους κεντρικους δρομους .
  Για να μην προβληματιζεσαι για αυτα και να ασχολεισαι με τις δημοσκοπικες επιδοσεις της ΝΔ κατι δεν παει καλα .
  7 μηνες μετα απο μια ηττα με 10% διαφορα και με την αδικαιολογητη σιωπη του Καραμανλη σε ενα κλιμα απαξιωσης του πολιτικου σκηνικου περιμενουμε να ανασυκροτηθει μια παραταξη διαλυμενη απο την συντριβη
  Ας σοβαρευτουμε λιγο

 24. πολίτης avatar
  πολίτης 23/05/2010 15:24:10

  Χαίρομαι πολύ για αυτό το άρθρο, η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να απορρίπτει το παρελθόν της και επιτέλους να το υπερασπίσει. Ειδικά τον Καραμανλή, που πολεμήθηκε με κάθε δυνατό τρόπο, απροκάλυπτα αισχρά από όλους τους αχρείους πρασινομισθοφόρους.
  Ο Καραμανλής δεν μας εγκατέλειψε στον ΓΑΠ. Οδηγήθηκε με τη βία στην απόφαση για εκλογές, από την πραγματική κατάσταση της διόγκωσης του ελλείμματος, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτούταν νέα σκληρά μέτρα, τα οποία δεν μπορούσα ο ίδιος να λάβει διότι:
  1. ΔΕν είχε ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή.
  2. Δεν υπήρχε συναίνεση από τον σημερινό πρωθυπουργό.
  3. Δεν υπήρχε συναίνεση από το σύνολο των ΜΜΕ που τον χτυπούσαν αλύπητα.
  4. Δεν υπήρχε συναίνεση από καμμία πολιτική παράταξη με απήχηση στον λαό.
  5. Ο ΓΑΠ εκβίαζε με εκλογές το Μάρτιο, διαμορφώνοντας ένα πρώιμο, προεκλογικό κλίμα, που προκαλούσε μεγαλύτερες κοινωνικές εντάσεις, τονίζοντας μάλιστα στις ομιλίες του με το συνήθη αυτιστικό τρόπο του: "είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο".
  Και τώρα τολμά να τον κατηγορεί ότι εγκατέλειψε τη χώρα!!!

  • n Georgiopoulos avatar
   n Georgiopoulos @ πολίτης 23/05/2010 15:30:26

   Υπαρχει και μια πρωτη τετραετια με διαλυμενο ΠΑΣΟΚ, απολυτη κοινοβουλευτικη πλειοψηφια και πληρη ανοχη απο την κοινωνια. Το οτι τα ΜΜΕ ηταν εναντιον του ηταν γνωστο. Το θεωρημα σας δεν στεκει, ο Καραμανλης θα κριθει πολυ αυστηρα απο την ιστορια.

   • Greco avatar
    Greco @ n Georgiopoulos 23/05/2010 15:54:36

    δε νομιζω οτι θα ασχοληθει πολυ μαζι του ο ιστορικος του μελλοντος
    τιμιος πολιτικος,περιορισμενων ομως ικανοτητων κατα τη γνωμη μου

    δεν μπορεσε να συγκρουστει με το συστημα του πασοκ(το πραγματικο φαινομενο που θα απασχολησει κατεμε τους ιστορικους) γιατι πιστεψε οτι αν το παρει με το μαλακο και το χαιδευει κολακευοντας τους ανθρωπους του,αυτο θα του αναγνωριζε τη καλη του σταση(μεχρι και τη χουκλη αφησαν 5 χρονια να παρουσιαζει κεντρικο δελτιο ειδησεων!,φανταστειτε...)

    αυτο που χφρειαζεται ειναι αντιθετως,ΑΛΥΠΗΤΗ επιθεση με ολα τα μεσα,ξεσκεπασμα των παντων και με οργανωση.Η παραταξη της νδ,και η χωρα κυριως, πληρωσε βαρια την ανεκτικη της σταση απεναντι σαυτο το συρφετο

   • Μούσα avatar
    Μούσα @ n Georgiopoulos 23/05/2010 15:59:47

    Τους προδότες κρίνει αυστηρά η Ιστορία κ.Γεωργιόπουλε.
    Και ο Καραμανλης προδότης δεν ηταν.
    Αλλοι θα κριθουν αυστηρά.

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ n Georgiopoulos 23/05/2010 16:06:45

    Δεν αναφέρομαι παραπάνω στο σύνολο των επιλογών του Καραμανλή, αλλά μόνο στην κατηγορία ότι εγκατέλειψε τη χώρα.
    Έτσι κι αλλιώς οι επιλογές του θα κριθούν από την ιστορία, αρκεί την ιστορία να μην τη γράψει το ΜΕΓΚΑ, οπότε δε θα έχει καμμία αξία.
    Την πρώτη τετραετία, που είχε την ευκαιρία, προσπάθησε να περάσει τη ρύθμιση με το βασικό μέτοχο και το "αδύναμο" ΠΑΣΟΚ δεν τον άφησε. Προσπάθησε να περάσει την αναθεώρηση του συνταγματικού άρθρου για τη βουλευτική ασυλία και το "αδύναμο" ΠΑΣΟΚ δεν τον άφησε.Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ αδύναμο, γιατί ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε ο αρχηγός του ούτε οι βουλευτές του, αλλά τα ισχυρά συμφέροντα που το χρησιμοποιούν και επηρεάζουν συνειδήσεις και αντιδράσεις μέσω των ΜΜΕ.
    Πραγματικά δεν είμαι από τους υποστηρικτές του που πίστεψαν σε όλες του τις επιλογές. Σε αντίθεση με τους περισσότερους νεοδημοκράτες δεν υποστηρίζω τις ιδιωτικοποιήσεις, παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίες, και σίγουρα είμαι υπέρ της κρατικής παιδείας και των δημοσίων ΑΕΙ ΤΕΙ. Πιθανόν να μου πείτε ότι ψηφίζω λάθος κόμμα. Όμως πραγματικά πιστεύω ότι παρά τα όποια λάθη του, ο Καραμανλής ήταν ο πρωθυπουργός των γενναίων και επαναστατικών επιλογών, ο οποίος προσπάθησε να απεγκλωβίσει την Ελλάδα από τη δουλοπρεπή στάση της στη δύση, να ανοίξει νέους δρόμους στην οικονομική της προοπτική και να της εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή θέση στη διεθνή κοινωνία. Και όλα αυτά τα γκρέμισε μέσα σε λίγους μήνες ο ΓΑΠ.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ n Georgiopoulos 23/05/2010 18:14:52

    n Georgiopoulos

    Ευτυχώς που διαβάζουμε και καμμιά νηφάλια ανάρτηση,γιατί με τόση αγιογράφηση του Καραμανλή νόμιζα ότι μπήκα κατά λάθος στο επίσημο site των Ελλήνων ΜΑΖΟΧΙΣΤΩΝ.

   • anonymous avatar
    anonymous @ n Georgiopoulos 23/05/2010 18:16:41

    @ Greco
    Για να συγκρουστείς με το σύστημα ΠΑΣΟΚ
    1) Πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει.
    2) Να το έχεις μελετήσει σε βάθος.
    3) Να έχεις σχέδιο για τη διάλυσή του.
    Δε νομίζω να είχαν κάνει κάποιο από τα παραπάνω όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

    Για την ακρίβεια κανείς δεν είχε καταλάβει τη δύναμη του συστήματος ΠΑΣΟΚ μέχρι της εκλογές σε όλη της την έκταση. Μετά τις εκλογές αρχίσαμε να το μελετάμε συστηματικά.

    Αν η ΝΔ θέλει να κυβερνήσει όταν ξανάρθει στα πράγματα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να ξεδοντιάσει το θηρίο.

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ n Georgiopoulos 25/05/2010 00:23:46

    Ο ΚΚ έκανε την πρώτη έστω και ημιτελή προσπάθεια να γκρεμιστεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος, μάλιστα, πρώτος εισήγαγε τον όρον αυτόν στο πολιτικό λεξιλόγιο. Το τελειωτικό χτύπημα καλείται να κάνει ο Σαμαράς. Αν δεν είχε προηγηθεί η προσπάθεια Καραμανλή (βοηθούσης και της συγκυρίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης που έγινε καταλύτης) και αν δεν είχε επαναφέρει ο Καραμανλής τον Σαμαρά στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο σήμερα να έχουμε μία ΝΔ με Πρόεδρο εκλεγμένο από τη βάση και χωρίς ιδεολογικούς αντιπάλους εντός της. Γιατί τί άλλο από αντίπαλος ιδεολογικά ήταν το Μητσοτακαίικο; Η κάθαρση της ΝΔ από το νεοφιλελεύθερο άγος πέρασε από 40 κύματα όμως απ' ό,τι φαίνεται δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ο ΚΚ έκανε πατριωτική εξωτερική πολιτική, ο Σαμαράς θα πρέπει να συνεχίσει στην ίδια πορεία και όσον αφορά στα εσωτερικά, να κάνει ό,τι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο Καραμανλής και να επανιδρύση ουσιστικά το κράτος καθαρίζοντάς το από τη νοοτροπία ΠΑΣΟΚ.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ πολίτης 23/05/2010 15:37:04

   Σωστά όλα αυτα...αλλα πρεπει να κανουμε και την αυτοκριτική μας
   εαν θέλουμε να επιτυχουν και οι αλλαγές που επαγγελεται η ηγεσία της ΝΔ

 25. Παλιός Φίλος avatar
  Παλιός Φίλος 23/05/2010 15:43:33

  Για να μην σας μενει καμια αμφιβολία οτι τα σεναρια για τον Καραμανλή τα κινει και η Ντόρα: Δειτε τι γραφει το parapolitika που είναι της οικογενείας και ενός ανθρωπου του Δημάρχου:

  "Ο Καραμανλής τα έχει πάρει από χθες στο κρανίο με τον Σαμαρά. Θεωρεί ότι πίσω από τις διαρροές στις εφημερίδες της Κυριακής βρίσκεται η Ρηγίλλης. «Ο άνθρωπος δεν έχει καμία μπέσα» φέρεται να είπε σε στενό συνεργάτη του ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι τόσο μεγάλη η ενόχληση του Καραμανλή που σκέφτεται να τινάξει την μπάγκα στον αέρα. Να την «πέσει» ευθέως στον Σαμαρά και τους συνεργάτες του. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που του εισηγούνται να το κάνει στον Συνέδριο. Να πάει και να μιλήσει την πρώτη μέρα. Μ' αυτή την κίνηση θα ακυρώσει στον Σαμαρά, αφού οι πάντες θα ασχολούνται (και θα αναλύουν) αυτά που θα πει ο Καραμανλής".

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Παλιός Φίλος 23/05/2010 18:10:58

   Σιγά μη σκίσει το καλσόν.
   Αυτό του έλλειπε, να επιδείξει με καθυστέρηση ετών τον τσαμπουκά που δεν είχε.

 26. ΑΙΧΜΗΡΟΣ avatar
  ΑΙΧΜΗΡΟΣ 23/05/2010 15:54:51

  και αυτος ο αρχι διαπλεκομενος ..ο Χατζηνικολαου μεσα στο κολπο ειναι....

 27. ellhnas avatar
  ellhnas 23/05/2010 15:57:45

  να αγιάσει το στόμα σου (χερι σου) ρε αρθρογράφε επιτέλους ας επικρατήσει η κοινή λογική (3χρονου παιδιού) . Με αυτά τα ξεπουλήματα που γίνονται σήμερα θα σηκωθούν απο τον τάφο τους Οι Κολοκοτρώνης,Καραισκάκης,Παπαφλέσας.......και όλοι οι ήρωες που πέσαν στα πεδία των μαχών (δώσανε το αίμα τους) για να ζούνε αυτά τα καθήκια σήμερα ελεύθερα με τις βιλες τους , τις πισινες,τα κότερα,τα,τα,τα,τα....

 28. neos avatar
  neos 23/05/2010 16:38:55

  Το Μητσοτακεϊκο ως εντολοδόχοι ξένων εργάζεται για την
  κατασυκοφάντηση του Καραμανλή και
  τελικά την άλωση της ΝΔ

  Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ με το πολύ λαό αλλά
  τουλάχιστον δεν πρόδωσε τα Εθνικά Θέματα.

 29. Greg avatar
  Greg 23/05/2010 16:43:03

  Η αποτυχία του πολιτικού συστήματος, με μεγαλύτερη και τελική ευθύνη ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ, είναι δεδομένη αλλά και αναστρέψιμη, με εκλογές, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει ήδη από τον Νοέμβριο, αμέσως μετά δηλαδή τις τελευταίες εκλογές. Ποτέ δεν είναι αργά. Εκλογές να γίνουν έστω και τώρα. Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος, αρνούμενος να συνυπογράψει αντισυνταγματικούς νόμους; Είναι υποχρέωσή του. Αν χρειάζονται δραματικές αλλαγές, αυτές πρέπει να νομιμοποιηθούν με άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος μέσω διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. Βέβαια, μέσα από αυτήν την πολιτική-πολιτειακή διαδικασία θα τοποθετηθεί και ο λαός, οι πολίτες, κρίνοντας το μέλλον τους, που πραξικοπηματικά επιχειρούν να τους στερήσουν.

  Πρέπει να υπάρξει πίεση για άμεση και πλήρη κατάργηση ασυλίας βουλευτών-υπουργών. Ούτε ένας βουλευτής χρειάζεται ασυλία, όπως ισχυρίζεται. Το επιχείρημα περί τραβολογήματος των βουλευτών σε δικαστικές περιπέτειες, με πολιτικά κίνητρα ή για άλλους λόγους, δεν στέκει ούτε με σφαίρες, γιατί πολύ απλά ανάμεσα στις παχυλές αμοιβές, τα προνόμιά του και τους συνεργάτες του, ο βουλευτής μπορεί να έχει και να εκπροσωπείται από έναν δικηγόρο, ο οποίος να ασχολείται με τυχόν τέτοιες υποθέσεις. Τέρμα τα ψέματα. Η λαϊκή απαίτηση για την κατάργηση ανήθικων νόμων και παράλογων προνομίων πρέπει να ενταθεί και να ασκηθεί πίεση με κάθε τρόπο προς αυτήν την κατεύθυνση.

 30. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 23/05/2010 17:03:15

  @nancy
  Tο "ορνιθα" απευθυνεται στον οποιον θα "διεθετε" το πολιτικο και ηθικο αναστημα να διαγραψει τον Καραμανλη,οπως τουλαχιστον ακουγεται.

 31. vassilis avatar
  vassilis 23/05/2010 17:04:28

  Γιατι εγω πιστευω οτι καμια διαφορα υπαρχει στην πολιτικη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ουτε τωρα ουτε στο παρελθον και ουτε στο μελλον νομιζω θα υπαρξει.Κανεις απο τους 300 δεν μπηκε στην πολιτικη απο μερακι και για να προσφερει στη χωρα παρα μονο για ιδιον ωφελος γι'αυτο το μονο που φροντισαν ολοι τους πριν απ'ολα ηταν να εχουν ασυλια για τις πραξεις τους.Προμελετημενα λοιπον ψηφισαν το εκτρωμα για την ασυλια τους και ενω φθασαμε ως εδω δεν το καταργουν γιατι δεν θελουν επ'ουδενι να λογοδωτουν στον Ελληνικο λαο καθ'οτι οι δικαστικες αποφασεις εκδιδονται στο ονομα του Ελληνικου λαου.

 32. Μούσα avatar
  Μούσα 23/05/2010 17:19:41

  Για ολα πρόβλεψαν οι Αρχαιοι ημών πρόγονοι να μας δωσουν μια συμβούλη Βράχε.
  Ας ελπίσουμε να ερθει συντομα και η Νέμεσις

 33. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 23/05/2010 17:25:48

  Τόν Καραμανλή θά τόν κρίνη ἡ Ἱστορία καί θά τόν κατατάξη στούς πατριῶτες,εἴτε ἀρέσει σέ πολλούς εἴτε ὄχι.
  Τό σφάλμα του ἦταν ὅτι τήν πρώτη 4ετία δέν ἔβαλε μέσα τούς ἐνόχους,ἑνός "ἀδύνατου" ΠΑΣΟΚ.
  Κατόπιν ὅμως δευτέρας σκέψεως,ἦταν πράγματι ἀδύνατο τό ΠΑΣΟΚ; ἤ μήπως πίσω ἀπό τό ΠΑΣΟΚ(καί τώρα βεβαίως) εἶναι ἡ Πρεσβεία; ὁπότε τά συμπεράσματα ἀλλάζουν.
  Πολλοί ἰσχυρίζονται ὅτι ὁ Καραμανλής κρύβεται·Ἐγώ θά ἔλεγα ὅτι φυλάγεται,καί πώς ἡ σιωπή,τοῦ ἐπιβάλλεται.
  Τό ἤξερα πώς μετά τήν Γιουγκοσλαβία θά ἐρχόταν ἡ σειρά μας καί ἀναρρωτιόμουν,τό πῶς,τήν στιγμή πού ἐμᾶς δέν μποροῦσαν νά μᾶς βομβαρδίσουν(λόγῳ Ε.Ε)καί τόν Καραμανλή νά τόν κατηγορήσουν γιά ἐγκληματία πολέμου ὥστε νά τόν ξεφορτωθοῦν.
  Τώρα τήν ἔχω πάρει τήν ἀπάντησι καί βλέπω,οῖκονομικό στραγγαλισμο ἀντί γιά βομβαρδισμό,καί Βατοπέδι αντί γιά ἐγκλήματα πολέμου γιά νά τόν ἀφανίσουν.Διότι-εἰρήσθω ἔν παρόδῳ-τό Βατοπαίδι εἶναι ἐξωτερικῆς πολιτικῆς θέμα,καί ὄχι οῖκοπεδάκια around the lake.
  Στούς ΠΈΡΣΕΣ,ἡ Ἄτοσσα ρωτᾶ τόν ἀγγελιοφόρο:
  ποιοί πρῶτοι ἄρχισαν; οἱ Ἕλληνες; ἤ ὁ γυιός μου,μέ ΥΠΕΡΟΨΙΑ γιά τά πολλά καράβια του;
  Ἔτσι ἀκριβῶς,σάν τόν Ξέρξη,Ἡ Νέα Τάξις μέ ὑπεροψία γιά τόν ὑπέρμετρο πλοῦτο της μέ δόλια μέσα συσωρευμένο,ζητᾶ τόν ἀφανισμό μας.
  Ἡ ἴδια Ὑβρις.Ἐλπίζω τό τέλος νά εἶναι ἴδιο.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Kὀριννα 23/05/2010 19:50:04

   Τα σφάλματα των ηγετών δεν ανήκουν στην κατηγορία...με συγχωρείτε λάθος.
   Και ο Ιωαννίδης λάθος έκανε.

 34. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 23/05/2010 17:58:47

  Ο Χατζηνικολάου από ένας "απλός" δημοσιογράφος, πέρασε "πανέυκολα" στο επιχειρηματικό μιντιακό κατεστημένο! Εξελίσσεται στον πιο "κίτρινο" δημοσιογράφο με μαθηματική ακρίβεια!
  Τώρα θα προσπαθήσει να "διασπάσει" τη Ν.Δ. διότι έτσι "επιτάσσει" αφ' ενός το συμφέρον του και αφετέρου η αδυναμία του!
  Το "συμφέρον", του υπαγορεύει να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση, για πολλούς και διάφορους "λόγους" και η "αδυναμία", του υπαγορεύει να στήσει πλάτη στην αγαπημένη του Ντόρα!
  Θα προσπαθήσει λοιπόν να δημιουργήσει πρόβλημα μεταξύ του Αντώνη και του Καραμανλή, με στόχο να αποσύρουν τη στήριξή τους οι Καραμανλικοί από τον Αντώνη και να υπάρξει χώρος να χωθεί ξανά η κόρη στα πολιτικά πράγματα. Είναι δε τόσο εμπαθής που το βγάζει άθελά του, όταν "ανακρίνει" εκείνους που κάνουν το σφάλμα να "διαφωνήσουν" μαζί του ή να βρίσκονται απέναντι από τα δικά του "θέλω"!
  Εσχάτως έχει ανακαλύψει και τον "ογκόλιθο" της πολιτικής, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, στον οποίο πάντα επιφυλάσσει πάντα "μεταξωτή" μεταχείριση, γιατί έτσι βοηθάει τους στόχους του!
  Αποτελεί ένα φαινόμενο κλασσικού νεόπλουτου αριβίστα και τίποτα παραπάνω!

 35. n Georgiopoulos avatar
  n Georgiopoulos 23/05/2010 18:00:44

  Οι ηγεσιες δεν κρινονται απο τις προθεσεις αλλα απο τα αποτελεσματα. Ο ΚΚ ηταν τιμιος και πλειοδοτω σε αυτην την εκτιμηση, αλλα η τιμιοτητα απο μονη της δεν ειναι αρετη οταν καλεισαι να ηγηθεις μιας παραταξης και μιας χωρας.

  Οσον αφορα για τα ισχυρα συμφεροντα. Οταν εχεις στοφα ηγετη εκλεγεντα απο την πλειοψηφια του λαου με την πλειοψηφια του λαου μαζι σου, δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα. Ο ρολος των ΜΜΕ και η ουσιαστικη επιρροη τους στην κοινωνια φαινεται απο τις κυκλοφοριες των εφημεριδων. Τα αλλα ειναι πλεον μια δικαιολογια.

 36. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 18:01:15

  georgiopoule

  Ευτυχώς που διαβάζουμε και καμμιά νηφάλια ανάρτηση,γιατί με τις τόσες αγιογραφίες του Καραμανλή νομίζεις πως κατά λάθος μπήκες στο επίσημο site των εν Ελλάδι μαζοχιστών.

 37. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 18:03:56

  Τ'άχω γράψει και τ'άχω ξαναγράψει.Πονάει πολλούς,ο Καραμανλής.Τσούζει και καίει ,ξεχυλωμένους σφιγκτήρες και μόνον το άκουσμα του ονόματός του.Ασυστόλως,εξεμούν και κοπρίζουν,τα θρασίμια.Απύλωτα τα βρωμερά τα στόματά τους,δυσώδεις οι σάπιες αποφορές τους.Κι αντί να εκτονώνονται απ'το πολύ βρισίδι,ολοένα και φουντώνει η φωτιά της αρρωστημένης τους μανίας.Τόσο,που κινδυνεύουν να γίνουν ολοκαύτωμα,στις ίδιες τους τις φλόγες.Αυτοκαταστροφικοί σαν τούς σκορπιούς.θρασείς σαν τους πιθήκους .Γλοιώδεις σαν τις βδέλλες.Αλλά πουλάκια μου,θαυμάζω την γενναιότητα και τον ηρωισμό σας.Βυθίζετε τα σπαθιά σας στον πεσμένο.Φτύνετε τον αλυσσοδεμένο.Αλλά οι τωρινοί οι φόβοι σας,εφιάλτες θα σας γίνουν.Ακόμα και ξαπλωμένος στο καναβάτσο,αυτός σας χαμογελά με κατανόηση,με μεγαθυμία,με μεγαλείο ψυχής.Κάπου κάπου κυττάει πρός τα πάνω και ψυθιρίζει:Ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν.Το ψυθιρίζει γιά να μην τ'ακούσετε και προσβληθείτε.Ο ΑΦΕΛΗΣ !!! Δεν ξέρει ότι τα σκύβαλλα δεν προσβάλλονται.Γιατί ακόμα πρεσβεύει πως καταλαβαίνετε.Γιατί σαν Ελληνας,σέβεται τους Ελληνες.Γιατί σαν Πατριώτης,θαρρεί πως ακόμα και σείς,δεν περισσεύετε.
  Οσο γιά το βλαχομπαρόκ σούργελο,με την τεράστια σημερινή δημοσιογραφική του 'επιτυχία' (γράφω σχετικά και σε άλλη ανάρτηση),άλλο τι να είπω, δεν έχω.Παρά μόνον το 'μωραίνει Κύριος'.Το τσαμένο,την έχει δεί παράγων-ρυθμιστής των εξελίξεων.Λαμπράκης;;;Μπόμπολας;;;Θα σας γελάσω,αλλά όπως λέει κι ο λαός:και η μυλωνού τον άντρα της,με τους πραματευτάδες.
  Λυπήσου τον Κύριε εν τη μακροθυμία σου,αλλά είναι πολλά τα αργύρια .Και οι Ανάργυροι,λιγόστεψαν στις μέρες μας Κύριε.Αυτόν και τούς ομοίους του,θα τούς 'τιμήσει' σύντομα ο κόσμος.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 19:06:55

   Μόνο τέτοιους βλέπεις σε όσους ασκούν κριτική στον Καραμανλή?
   Δεν βλέπεις προδωμένους Νεοδημοκράτες και καθαρόαιμους δεξιούς που υποχρεώθηκαν να πιπιλίζουν εκείνα τα ωραία περί "μεσαίου χώρου"?
   Δεν βλέπεις αγωνιστές της Δεξιάς,ή απλούς πατριώτες που αρνήθηκαν να τους δουν οι συγχωριανοί τους να πηγαίνουν στην κάλπη μετά από εκείνο το:"νόμιμο ίσον ηθικό και την κατηγορηματική κάλυψη από Θεσσαλονίκη?
   Δεν έχουμε δικαίωμα όσοι τον λατρέψαμε σαν τον Μ.Αλέξανδρο να αισθανόμαστε διπλά προδομένοι?

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 19:21:03

    Εγραψα κάπου (και δεν το κατάλαβα),ότι πρέπει και καλά και σώνει να ενστερνιστείς τις απόψεις μου;Δήλωσα κάπου εν αγνοία μου,ότι έχω το θείον χάρισμα,να συντρέχω τον κάθε δειλό και ντροπαλό,που δεν θέλει να τον δούν οι συγχωριανοί του,να πηγαίνει στην κάλπη;
    Αν στα όσα έγραψα πιό πάνω,αναγωρίζεις κάπου και τον εαυτό σου,λυπάμαι αλλά δεν είναι δικό μου το πρόβλημα.

   • nancy avatar
    nancy @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 19:36:03

    Φίλε Σον πεν, είναι απ' όλους ΑΝΑΝΔΡΟ να χτυπάτε το δεντρο που λύγισε. Εάν δεν σε είχε παρασύρει το ρεύμα των ημερών με τη λυσσαλέα επίθεση προσωποποιημένη, απο αργυρώνυτα δημοσιογραφάκια, θα είχες τόσο μένος εναντίον ενός πολιτικού τόσο ανθρώπινου και πετυχημένου, (για εμένα) που δεν θέλησε να επαναληφθεί το βρώμικο 89 και την χώρα του να διχάζεται?
    Ο ΚΚ προδώθηκε εκ των έσω, όποτε κρίνει οτι πρέπει ας μιλήσει. Αν θέλουμε να δείχνουμε ώριμοι πολίτες ας κοιτάξουμε μπροστά και μόνον.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 19:40:33

    Αγαπητή nancy προσωπικά του τα "γράφω" εδώ από το 2008. να τελειώνει το παραμύθι: άλλα είπε το 2004 άλλα έκανε 5 χρόνια.
    Για αυτό πήγε στο -10 ... όσο για τα αργυρώνυτα δημοσιογραφάκια ας ρωτήσει τον παπαγαλομπαμπά που είχε αναδείξει, τα έργα που έδωσε και τις άδειες των ΜΜΕ που δεν αδειοδότησε...

    όσο για την καραμέλα του βρώμικου 1989 η μη διερεύνηση σκανδάλων είναι το μόνο βρώμικο...

   • n Georgiopoulos avatar
    n Georgiopoulos @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 19:45:23

    Δεν ξερω αν ο ΚΚ προδοθηκε εκ των εσω. Αν ισχυει αυτο, μαλλον θα προδοθηκε απο τους πιο στενους του συνεργατες κατι που δειχνει τουλαχιστον και μια (αν) ικανοτητα επιλογης συνεργατων.
    Αλλα ας παμε λιγο παλαιοτερα. Το 81 το νικηφορο ΠΑΣΟΚ αλωσε και διελυσε το μετεμφυλιακο κρατος που ειχε μισο αιωνα σχεδον ζωης, μαζι με μηχανισμους και παρακρατος. Το μονο προσον του ΑΑ ηταν οτι ειχε τον λαο μαζι του. Απο τα πρωτα που εκανε ηταν να βαλει στους ιδεολογικους μηχανισμους του κρατους αριστερους, αριστεριζοντες και σοσιαλιζοντες βγαζοντας την δεξια εκτος ιδεολογικου χαρτη.
    23 χρονια μετα. Ο Καραμανλης αλωνει το κρατος του ΠΑΣΟΚ χωρις καμια βοηθεια απο ΜΜΕ παρα μονο με τον λαο. Ιδεολογικα τι επραξε.
    1)Κατεθετε στεφανια στον Φλωρακη και στην Μακρονησο.
    2)Ο Ρουσοπουλος ελεγε πως θα γινει η ΝΔ κομμουνιστικη για τον λαο.
    3)Αφηνε το βιβλιο της Ρεπουση να φτασει στα σχολικα θρανεια, ανοιγοντας τον δρομο για την παγιωση του ΛΑΟΣ.
    Και πολλα αλλα, τα οποια δεν μπορουν να εξηγηθουν με εσωτερικες προδοσιες, συνωμοσιες και αλλα σεναρια. Ποια προδοσια δεν επετρεπε στον ΚΚ να αποσυρει το βιβλιο μιας επιστημονικα ανυπαρκτης εκπαιδευτικου? Μηπως ο ΚΚ ειχε πιστεψει πραγματικα ο ιδιος στον μεσαιοχωριτισμο και στην μικροδιαχειριση? Ηδη το μοντελο δουλευε καλα μεχρι την διεθνη οικονομικη κριση, το ΠΑΣΟΚ το 2007-θερος 2008 ηταν ανυπαρκτο. Ποτε ανενηψε θυμαται κανεις? Οταν ο Αλογοσκουφης ανακοινωνε τεκμηρια για τα αυτοκινητα, την στιγμη που τα ελλειμματα αρχισαν να παιρνουν την ανιουσα. Και μετα ηρθε ο ΓΑΠ.

   • nancy avatar
    nancy @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 19:46:29

    Ιθαγενή αυτός βρίσκεται μέσα στην πολιτική και γνωρίζει τί γίνεται καλύτερα απο μάς. Δεν έχω όπως βλέπεις καμμιά εμπάθεια, αλλα κοιτάω μπροστά. Ετσι είναι και η ζωή.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 19:53:56

    Μήπως έχεις το θείο χάρισμα και την λεβεντιά να υπεραμύνεσαι χαμένων υποθέσεων γιατί δεν έχεις το θάρρος να ξαναχτίσεις από το μηδέν αλλά με νέα γερά υλικά και όχι υλικά ...κατεδαφίσεων?

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 19:57:53

    Nansy

    Αδικα μάθαμε την ψυχή μας να υποφέρει.

    Εσρα Πάουντ

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 20:01:16

    ΣΟΝ ΠΕΝ,ίσως. Αλλά και τα υλικά κατεδάφισης,μαρτυρούν αυτό που κάποτε υπήρξε.Κι αυτό που ποτέ δεν θα υπάρξει απ'τη μεριά μου,είναι να φτύνω γονατισμένους Μεγαλέξαντρους.Καλή σου νύχτα καλέ μου φίλε.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 20:08:32

    ψυχραιμία

    Εγώ και πολλοί άλλοι δεν αντέχουμε τόσα χρόνια ν'ακολουθούμε ανθρώπους που μας προδίδουν,έστω όχι από πρόθεση αλλά από ανικανότητα.
    Και να μη συζητάμε για την υπεροχή των ιδεών μας αλλά για τα λάθη ή τις παραλείψεις κάποιων.
    Πριν απο 27 χρόνια κάποιοι με ενθάρρυναν να υπερασπιστώ την πολιτεία Μητσοτάκη...

   • nancy avatar
    nancy @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/05/2010 20:11:16

    Αυτό που δε γουστάρω Σων πεν είναι η ανωριμότητα που δείχνεις όταν θεωρείς τόσο αναλώσιμο κάτι που πίστεψες τόοοσο φανατικά. Μπράβο, συνέχισε έτσι.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 20:15:38

   Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές.

 38. xbab avatar
  xbab 23/05/2010 18:12:24

  Ο κ.Σαμαράς, εκτιμώ, ότι θα πρέπει να προστατεύσει τον κ.Καραμανλή που είναι ένας μεγάλος ηγέτης, παρά τον πόλεμο που γίνεται μέσα και έξω από το κόμμα της ΝΔ.Κάποτε θα μιλήσει κι' αυτός.
  Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί συστηματικά να αποδιαλύσει τη ΝΔ και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνμώμη από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
  Τα νέα τζάκια των ΜΜΕ, αλλά και τα παραδοσιακά, σε καθημερινή βάση προσπαθούν να διαμορφώσουν νοσηρό πολιτικό κόμμα, σε βάρος της κεντροδεξιάς παράταξης.
  Εκτιμώ ότι ΣΑΜΑΡΑΣ και ΝΔ είναι όμηροι του ΠΑΣΟΚ με τις εξεταστικές επιτροπές.Μόλις πάει να κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ, σκάει η απειλή των εξεταστικών κλπ. Μιλάμε για πρωτοφανείς πολιτικές καταστάσεις.Εκβιαστικές καταστάσεις, νομοθετήματα πρωτοφανή κλπ. Και μούγγα...
  Κάτι πρέπει να γίνει εδώ με την κρατούσα κατάσταση στην τηλεόραση, internet και εφημερίδες. Ενορχηστρωμένος πόλεμος κατά της κεντροδεξιάς-φιλελεύθερης παράταξης.
  Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά τα στελέχη της ΝΔ και να μην προσπαθούν ο ένας να βγάλει τα μάτια του άλλου.Ένας είναι ο εχθρός. ΜΜΕ και ΠΑΣΟΚ.
  Και ας πάψει επιτέλους, η ΝΔ να ρίχνει τα στελέχη του στην πυρά. Είπαμε αυτοκριτική, συγγνώμη, αλλά κάποτε πρέπει να τελειώσουν αυτά και να προστατευθούν στελέχη και παράταξη.
  Αμάν πιά!

 39. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 23/05/2010 18:45:23

  Νομίζω ότι διαφαίνεται καθαρά ότι είναι κίνηση μητσοτακικής εμπνεύσεως, διάβαζε και Ντόρα. Οργανωμένη ευθεία και απροκάλυπτη επίθεση στο Καραμανλή με διπλό στόχο. Πρώτο ως εκκαθάριση λογαριασμών και αντίποινα διότι δεν της έδωσε το δαχτυλίδι, και δεύτερον ως δημιουργία ρήγματος μέσα στην ΝΔ του Σαμαρά. Απώτερος στόχος φυσικά ο ίδιος ο Σαμαράς. Διαβλέπω μία συγκέντρωση πυρών (νεο)φιλελεύθερων και σοσιαλιστών προς τον Κ.Κ. Ο καθένας για ίδιον όφελος. Υποπτεύομαι επίσης ότι μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό έρχονται νέα μέτρα, ίσως και νέο κόμμα, ίσως και εκλογές..

  Απ' ότι βλέπω από την real N., έχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελαφρά γερμανικά τεθωρακισμένα (τα πάντζερ τα κρατάνε για σοβαρότερους ευρωπαϊκούς στόχους): ο ευρωβουλευτής του fdp απόδημος Κρης Χατζημαρκάκης, ο οποίος θέλει να στείλει τον Κ.Κ φυλακή. Τον παραλληλίζει κάπου μάλιστα, τον "φίλο" της Μέρκελ, όπως λέει, Κ.Κ., με τον κρυμμένο Μπιν Λάντεν. (Τέτοιες φιλοφρονήσεις!).

 40. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 23/05/2010 19:04:07

  Για να τον χτυπούν τον Καραμανλή έτσι τα ΜΜΕ σημαίνει
  Πρώτον οτι έχει λερωμένη την φωλιά του
  Δεύτερον είναι ανεπιθύμητος απο τον λαό διαφορετικά δέν θα τολμούσαν να το κάνουν, τα ίδια έκαναν παλιότερα με τον Σημίτη και τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν κυνηγήθηκε απο τον άλλο άσπονδο εχθρό σας τον Μητσοτάκη. Αυτό φάνηκε απο τις τελευταίες εκλογές που οι ίδιοι οι πρώην οπαδοί του δέν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.
  Η σιωπή του και ο τρόπος που εμφανίζεται στην βουλή δείχνει αίσθημα ενοχής και απο τον ίδιο. Τα ΜΜΕ επηρεάζουν την γνώμη του κόσμου αλλά μέχρι ενός σημείου, δέν μπορούν να πούν ότι τους κατέβει.

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Κεραυνός 23/05/2010 20:11:01

   "Τα ΜΜΕ επηρεάζουν την γνώμη του κόσμου αλλά μέχρι ενός σημείου, δέν μπορούν να πούν ότι τους κατέβει."

   Σίγουρα, όπως πριν μερικούς μήνες με την επίσκεψη Ερντογάν που αναβλήθηκε τελευταία στιγμή και δεν το πρόλαβαν, με αποτέλεσμα τα έντυπα του ΔΟΛ και ορισμένα άλλα να έχουν ρεπορτάζ από τη συνάντηση (που ποτέ δεν έγινε) και να γράφουν τί συζητήθηκε! Τόσο αδίστακτοι είναι στο να σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα σου. Αν παρ' όλα αυτά όμως θέλεις, μπορείς να συνεχίσεις να τους πιστεύεις. Είναι κι αυτό μιά μορφή ελευθερίας...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κεραυνός 23/05/2010 20:27:16

   Κεραυνέ , τα ΜΜΕ δεν είναι Εστιάδες Παρθένες. Μάλλον για εταίρες πρόκειται.

 41. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/05/2010 19:17:09

  Yπαρχουν και αυτοι και εγω πρωτος ειχα κανει αγρια κριτικη.
  Αλλα τωρα η επιθεση κατα Καραμανλη ειναι μερος σχεδιου του ΠΑΣΟΚ να επιβαλλει ομοφωνια,ενα ειδος δικτατοριας.
  Ορυοταν ο Λοβερδος γιατι δεν θα υπαρχει ενιαιο πορισμα για το Βατοπεδι,δηλαδη απαιτει να δηλωσουμε εκ των προτερων ενοχοι.
  Ποιος εισαι ρε φιλε;O Βυσινσκι στις δικες της Μοσχας που οι κατηγορουμενοι ομολογουσαν τηνη ενοχη τους και ζητουσαν τη τιμωρια τους;Θα μου πεις απο εκει ξεκινησες.

 42. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 23/05/2010 19:33:00

  Όσο μπορείτε μην πληρώνετε , μην συμβιβάζεστε , μην σας παραμυθιάζουν.
  Τιμωρήστε τους ... Αφήστε τους να "πνιγούν" ψάχνοντας για λεφτά.


  Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί αφορμή ενός θέματος που εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από axinosp.blogspot.com και έχει δημοσιευθεί σε αρκετά blog του διαδικτύου. Συμφωνούμε με το πνεύμα του και αναδημοσιεύουμε...

  Κάντε αναζήτηση στο google: “bank run”.

  Τότε θα καταλάβετε ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες και πολύ περισσότερο δεν φοβάται το βρισίδι που τρώει κάθε μέρα. Αυτό που φοβάται, αυτό που τρέμει, αυτό που τον κάνει να μην κοιμάται, είναι ο εφιάλτης ενός “bank run”!

  Τι είναι αυτό;;;

  RUN=ΤΡΕΧΩ & BANK=ΤΡΑΠΕΖΑ. Δηλαδή να τρέξουν όλοι στην τράπεζα και να πάρουν τις καταθέσεις τους!

  Γιατί;

  Είναι πολύ απλό: Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες σας δανείζουν χρήματα που έχουν από τις καταθέσεις των άλλων; Σας δανείζουν, με τοκογλυφικό επιτόκιο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, λεφτά που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει! Όταν εσύ συνάπτεις ένα δάνειο αυτοί πατάνε μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και “εξ’ ουρανού” χιλιάδες ευρώ μπαίνουν στον λογαριασμό σου. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ…

  Γιαυτό και αν πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ και σε χρεώνουν με αστρονομικά επιτόκια για λεφτά που ΕΣΥ δανείστηκες από κεφάλαια που ΑΥΤΟΙ δεν έχουν! Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν θα πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους από τους λογαριασμούς τους…

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΑ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ.

  Και έχει όνομα η φτέρνα! Την λένε “bank run”. Δεν απορείς πως είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη να έχουν χρέος;;; Σε ΠΟΙΟΝ χρωστάνε; Είναι μια νόμιμη πυραμίδα-φούσκα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και με την στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν με πιστεύετε; Κάντε μια αναζήτηση στο google: “Fractional reserve banking How it works” και διαβάστε το άρθρο στην wikipedia.

  Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες. Μορφωθείτε αντί να σκοτώνετε πισώπλατα όπως σκοτώνουν οι τρομοκράτες. Μορφωθείτε αντί να πετάτε μολότοφ και να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους στην “marfin”. Με μολότοφ δεν κλείνει η “marfin”. Με μολότοφ πεθαίνουν αθώοι συνάνθρωποι μας.

  Όσο περισσότερη βία χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα είσαι σκλάβος των συμφερόντων των αφεντικών σου!

  ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.


  ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!

  Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή; Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!

  Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:

  ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, πρώτη Ιουνίου) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

  • koreatis avatar
   koreatis @ ETHEROVAMON 24/05/2010 07:37:03

   Σωστο αυτο που λες. Το χρημα στις τραπεζες ειναι αερας. Ειναι νουμερα στο χαρτι. Δεν υπαρχει σαν χαρτονομισμα. Αλλα υπαρχει ομως σαν assets. Οταν εσενα σου δινουν ενα δανειο, απο λεφτα που σωστα ειπες δεν υπαρχουν, σου δεσμευουν κατι υπαρκτο συμπεριλαμβανοντας το κερδος τους και τις επισφαλειες τους. Αν κανουμε οτι παιρνουμε ολοι τα λεφτα, αφενος δεν θα μας αφησουν. Θα κατεβασουν ρολλα και θα πουν μεχρι εδω. Δεν δινουμε. 'Η πλαφον αλλα αργεντινης. Αλλα ας υποθεσουμε οτι αρχιζεις να τους παιρνεις τα λεφτα και αυτοι στα δινουν. Αμεσως θα αρχισουν να σου ζητουν additional securities για τα δανεια που εχεις παρει, ειτε υπο μορφη ρευστου ειτε υπο μορφη επιπλεον δεσμευμενων παγιων. Οποτε στο χερι σε εχουν. Γιαυτο και επετραπη στις τραπεζες απο τους ηγητορες να δανειοδοτησουν και τα δεντρα την προηγουμενη 5ετια χωρις φραγμους και προυποθεσεις. Γιαυτο και επεδιωξαν οι τραπεζες κατι τετοιο. Γιατι στεγαστικα δανεια που ειναι η μεγαλη πλειονοτητα των χρεων των πολιτων, αντιστοιχουν σε υπαρκτα assets. Ενω τα επιχειρηματικα, αντιστοιχουν σε πολλες περιπτωσεις σε αερα, γιατι δεν ξερει η τραπεζα ανα πασα στιγμη που αλλου χρωσταει η επιχειρηση. Τι να παρεις δηλαδη απο την επιχειρηση, οταν θα πεσουν ολα τα κορακια με την πτωχευση? Ενω το σπιτακι, το πηρες κι εφυγες. Απο την αλλη για τους ηγητορες το κερδος ηταν οτι Λαος χρεωμενος εγινε μονομιας ραγιας.

   Εκει που θα ηταν πραγματικα φοβος και τρομος κατι τετοιο θα ηταν αν ο ελληνας δεν ειχε χρεη και δανεια. Αν τις ειχε χ@@@ενες τις τραπεζες. Εκει ναι. Θα τρεμανε.

 43. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 23/05/2010 19:33:33

  Ἄν εἶχε λερωμένη τήν φωλιά του,θά ἔκαναν σημαία τά βρώμικά του,τά ΜΜΕ,μέ πολλή χαρά.Ἀλλά αὐτό δέν τό βλέπω.
  Ἡ δέ σιωπή του δέν σημαίνει κατ΄ ἀνάγκη ἐνοχή.Ἄλλωστε ὁσονούπω θά μάθουμε τήν ἀλήθεια,γιατί θά μιλήση ὅποτε αὐτός κρίνει σκόπιμο καί ὄχι ὅποτε θέλεις ἐσύ ἤ ἐγώ.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Kὀριννα 23/05/2010 19:36:03

   Να μιλήσει; αρκετή ζημιά έκανε με την σιωπή του 5 χρόνια θέλει να μιλήσει για να διαλύσει και τα υπόλοιπα;

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Kὀριννα 23/05/2010 19:37:28

   Κόρρινααααααα!!!!! Θα σε μαλλώσω.Δεν ξέρεις πως όποιος ανακατεύεται μα τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες;;;;;

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Kὀριννα 23/05/2010 19:40:43

   Δέν είναι ανάγκη να μιλήσει ο ίδιος άλλωστε είναι αρκετά αλαζόνας για να το κάνει. Ας βάλει κάποιον άλλον τον Αντώναρο ας πούμε ή τον Παπαθανασίου.
   Να βάλει τον Παπαθανασίου να πεί Ορίστε κύριε Παπακωνσταντίνου αυτά παρέδωσα εγώ στην οικονομία αυτά κάνατε εσείς που μας οδηγήσατε στο ΔΝΤ.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Kὀριννα 23/05/2010 20:41:16

   Κόριννα,
   Κι εγώ πιστεύω πως πολεμιέται πολύ σκληρά, ακόμα και για υποθέσεις που δεν τον αφορούν! Απ’ ό, τι φαίνεται θα του τα φορτώσουν όλα, ακόμα κι αυτά που έγιναν προ του 2004!
   Όμως πρέπει να μιλήσει, γιατί στην προκειμένη περίπτωση, η σιωπή δεν είναι χρυσός! Και όχι, όποτε το κρίνει εκείνος, αλλά όποτε επιβάλλεται για να σωθεί η παράταξη.Και εκτιμώ πως επιβάλλεται να το κάνει τώρα!
   Το σύστημα ΠΑΣΟΚ και η «αθλία» οικογένεια είναι ικανοί να του φορτώσουν ακόμα και τις δικές τους αμαρτίες! Το ψιλοκάνει η «ψηλή», λέγοντας πως διαφωνούσε μαζί του αλλά δεν μιλούσε, γιατί τον «στήριζε»! Τον στήριζε τραβώντάς του το χαλί, όποτε
   έπαιρνε τις εντολές από τα αφεντικά της!
   Από μια τέτοια εξέλιξη κερδίζουν πόντους και οι δύο, καθώς επίσης και το γνωστό κατεστημένο, που μετά την εθνική και φιλολαϊκή στάση του Αντώνη στις επιταγές τους, έχει «λυσσάξει».
   Είναι βέβαιο, ότι τον Καραμανλή θα τον τελείωναν ούτως ή άλλως, επειδή στα εθνικά θέματα δεν «μάσησε» και στήριξε τον Ελληνισμό! Τώρα το ότι του προέκυψαν «μοιραίοι» άνθρωποι, σαν επιλογές υπουργών ή συνεργατών, ή το ότι του "επεβλήθη" να κάνει ΥΠ.ΕΞ την Ντόρα, δεν είναι ντροπή να πει πως έκανε λάθος ούτε πως υπέκυψε σε πιέσεις!
   Η αυτοκριτική είναι συστατικό απαραίτητο στον πολιτικό, που θέλει να μείνει στην ιστορία χωρίς σκιές.
   Ας το κάνει λοιπόν, πριν τον ξεκάνουν και μαζί του ακυρώσουν και τα όνειρά μας για την αναγέννηση της Ν.Δ.
   Το ΠΑΣΟΚ "ξεπουλάει" και πρέπει να το σταματήσουμε!

 44. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 23/05/2010 19:48:29

  Ο.Κ ΣΠΑΡΤΑΚΕ,I got it.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Kὀριννα 23/05/2010 20:00:22

   κα-κα-κα-κα-κα

   Ευχαριστώ πολύ.
   Επαναπαύσου στις δάφνες σου.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Kὀριννα 23/05/2010 20:06:55

   Κόρρινα,δεν πρόκαμα(πούλεγε κι ο αείμνηστος Φλωράκης) να μιλήσω γιά κότες κι αρχίσαν αμέσως τα κακαρίσματά τους.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 20:21:12

    Σπαρτακε Τόπιασα το...υπονοούμενο.
    Αυτοθαυμάσου και ζήσε το όνειρό σου.
    Τον διάλογο τον αντέχουν όσοι είναι διατεθημένοι να στραπατσαριστούν και όχι οι νάρκισοι.
    Εγραψες:"εγραψα εγώ ότι πρέπει σώνει και καλά να ενστερνιστείς τις απόψεις μου"?
    Οταν κάποιος έχει διαφορετική άποψη ,πρωτοφανής τρόπος να απαντάς και πρωτότυπος.

    Κόρινα

    Θα σε μαλώσω που κάνεις διάλογο με παλιόπαιδα.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 24/05/2010 07:06:03

    ΣΟΝ ΠΕΝ ,Προφανώς αλλιώς εννοούμε τον διάλογο οι δυό μας.Οπως εξάλλου αλλιώς εννοούμε και τους Μητσοτάκηδες,τους Καραμανλήδες και...τους Μεγαλέξαντρους.Αλλά γιά να σε ικανοποιήσω:Ναί,ζώ και χαίρομαι τ'όνειρό μου.Παραμένω σταθερός και μάχομαι γιά τις απόψεις μου.Γιατί πρίν φθάσουν να γίνουν 'απόψεις',έχουν επανειλλημένως και βασανιστικά δουλευτεί. Μου επιτρέπεται,φαντάζομαι να έχω ακόμα απόψεις. Κι άν αυτό δεν σου φθάνει,ναί, είμαι και νάρκισσος που διαλέγεται.Ακόμα και μ'αυτούς πού ήρξαντο χειρών αδίκων(πιάσε το νήμα απ'την αρχή του διαλόγου).Υπάρχει κάτι σ'αυτό,που ενοχλεί;;;
    Θέλω να πιστεύω,ότι κάποτε θα 'κάτσει' κάπου η μπίλια και δεν θ'αρχίσεις να 'στολίζεις' και τον Σαμαρά.Γιά πληροφόρησή σου πάντως,ανήκω στους ολιγόφρονες εκείνους,που σέβονται εσαεί αυτούς που κάποτε πίστεψαν και χειροκρότησαν.Δεν πετροβολώ τους πεσμένους...Μεγαλέξαντρους,γιατί τότε παίζω το παιχνίδι εκείνων που υπενόησα αρχικά.Αν παρ'όλ'αυτά και μετά από τόσο διάλογο,εξακολουθείς ν'αναγνωρίζεις και τον εαυτό σου σ'αυτούς,σού το ξανάγραψα:δεν είναι δικό μου το πρόβλημα.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 24/05/2010 15:34:08

    Σπάρτακε

    Δεν κατάλαβα γιατί απαγορεύεται να στολίσω αύριο και το Σαμαρά αν διαπιστώσω ότι απομακρύνεται από όσα μας ενέπνευσε να πιστέψουμε και να τον ακολουθήσουμε.
    Τις ιδέες,τις αξίες και ηθική μας δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε και την... ΑΕΚ.
    Ας το σκεφτούν δυό φορές στο εξής όσοι αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες μας στα χέρια τους.
    Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου αλλά με εξουθενώνει ηθικά και με ακυρώνει πολιτικά να υποχρεώνομαι να δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα της αβελτηρίας ή της αδυναμίας των πολιτικών που εξουσιοδοτήσαμε να εκπροσωπήσουν τις αξίες μας.
    Αισθάνομαι σαν να τους εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας κι εκείνοι τα διακόρευσαν.
    Και εν πάση περιπτώσει δεν αντιλαμβάνομαι σκοπιμότητες όταν καταθέτω τις απόψεις μου σ'ένα μπλογκ.
    Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ ώστε να προκαλέσω πολιτική θύελα.
    Διαβάζω τις απόψεις σου και σέβομαι την παρρησία με την οποία τις υποστηρίζεις.
    Θα τις σεβόμουν μάλιστα περισσότερο αν διέθετες και την υπομονή να μας τις διδάξεις κατεβαίνοντας στο επίπεδό μας και όχι ex kathedra.
    Οσο για τον Καραμανλή συνεχίζει να αρνείται να υπερασπιστεί την πολιτική του και αυτό μας θυμώνει περισσότερο απ'ολα.
    Οπως παράτησε τη μάχη,αμαχητί έτσι σήμερα περιμένει συνηγορία από εκείνους που εγκατέλειψε περιμένοντας ματαίως την εαρινή αντεπίθεση.
    Αν πάλι χρειάζεται τον οίκτο μας να μας τον ζητήσει και θα του τον δώσουμε.
    Δεν χρωστάμε όμως τίποτα σε κανέναν που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων,όταν είχε την ευθύνη της Πατρίδας στα χέρια του και μάλιστα έχοντας την πνευματική υποδομή και τις προυποθέσεις να αξιολογεί τους κινδύνους.
    Δεν είναι εν τω μεταξύ ούτε ο Μεγαλέξαντρος αλλά ούτε ο Ρωμανός ο Διογένης μετά το Μάτζικερτ για να τον αντιμετωπίσουμε με την απαιτούμενη κατανόηση.
    Οπως βεβαίως δε θα κάνει ούτε η Ιστορία.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 24/05/2010 17:07:49

    ΣΟΝ ΠΕΝ,ποιός είμαι γώ που θα μιλήσω από καθέδρας;Κολακεύομαι να πιστεύω ότι είμαι μόνον ένας από σάς.Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγώτερο.Απλά τις απόψεις μου καταθέτω,σωστές ή λάθος,εσείς θα με κρίνετε.Αλλά γιά να τις καταθέτω,τις θεωρώ εκ προοιμίου σωστές.Απόψεις που πιστεύω,απόψεις που με εφράζουν.Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τις δεχθεί,γιατί δεν είμαι ούτε ο Πλάτων ,ούτε και ο Αριστοτέλης.Τώρα ,γιά το 'από καθέδρας' και να κατέβω σε άλλα επίπεδα κλπ,κλπ,μόνο ως χιούμορ το εκλαμβάνω και όχι σαν ειρωνεία.
    Ούτε κι εγώ είμαι εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κι άν όντως παρακολουθείς τα σχόλιά μου,(πράγμα που με κολακεύει)θα διάβασες πολύ-πολύ πρόσφατα ότι απέχω απ'τη Ρηγίλλης, απ'το 1977.Τότε που,με την μεγάλη απεργία των γιατρών (57 μέρες), ο τότε υπουργός Υγείας,Κ.Στεφανόπουλος,στην αίθουσα του κήπου,μας ζήτησε (να γίνουμε απεργοσπάστες)να επιστρέψουμε στα Νοσοσκομεία μας.Δηλαδή, πρακτικές ΠΑΣΟΚ,πρίν το ΠΑΣΟΚ !!!!!!Εκτοτε,περνάω μόνον απέξω κι ας μάτωσα συνδικαλιζόμενος κι άς διώχτηκα από τη δουλειά μου.Η καρδιά και η ψυχή μου όμως,μόνο εκεί μέσα ζούνε.Στη ΝΔ.Οχι στο κτίριο και τους μηχανισμούς.
    Τι θέλω να πώ μ'όλ'αυτά;;;Οτι του λόγου μου,δεν θα φουντώσω με το φύσημά μου,τις φωτιές που βάζουν το Πασόκ και τα καρακόλια του.Δεν θα παίζω το παιχνίδι τους.Που γιά να καλύψουν τις βρωμιές τους(ΠΑΣΟΚ και διαπλοκή),σπιλώνουν την ΝΔ.Και γιά να το πώ ακόμα πιό απλά:Τον Μήτσουκλα τον Κατσικοκλέφτη να βάλει αρχηγό η ΝΔ,θα τον τιμώ,θα τον στηρίζω και θα τον σέβομαι,στον αιώνα τον άπαντα.Πολλώ δε μάλλον,όταν μιλάμε (και θα μιλάμε και στο μέλλον,θυμήσου ΣΟΝ ΠΕΝ),γιά τον ΚΚ,τον Β΄.
    Ν'άμαι κομματόσκυλο άραγε;Ισως !!!Αλλά ένα κομματόσκυ λο μακρυά απ'το κόμμα.
    Στο διά ταύτα :Σε χθεσινοβραδυνό σου σχόλιο,(κάτω από εκτενές δικό μου)με 'κράζεις',ότι 'μόνο τέτοιους βλέπω σ'αυτούς που βρίζουν τον ΚΚ,τον Β΄και ότι δεν σκέπτομαι τους προδομένους 'κλπ,κλπ.Αυτό κατάλαβες εσύ;Ε,λοιπόν,σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις με προσοχή το αρχικό μου σχόλιο και γιά ποιούς μιλάω.Γιά τρίτη (και τελευταία φορά),σου ξαναματαγράφω,ότι άν σ'αυτούς που εννοώ,βλέπεις και τον εαυτό σου,το πρόβλημα δεν τ'όχω εγώ.
    ΥΓ:Αν μπήκα στον κόπο ν'ανοίξω διάλογο μαζύ σου,είναι γιατί κατάλαβα ότι δεν είσαι 'πρασινοφρουράκι που είδε φώς και μπήκε'.Εκτός κι άν έπεσα έξω.Γιατί μ'αυτά τα χάπατα,εγώ δεν ασχολούμαι.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 24/05/2010 22:23:14

    Σπάρτακε

    Ας διαλεγόμαστε χωρίς να αναζητούμε πίσω από τα γραπτά την "κρυφή"ταυτότητα του γράφοντος γιατί συνήθως λανθάνουμε.
    Εγώ είμαι ακόμη εντός των τειχών με πολλές πληγές από μάχες οπισθοφυλακών,από τις γνωστές και αλλεπάληλες που δίνει η Ν.Δ αρνούμενη να περάσει στην επίθεση.
    Από αυτές που έδινε και ο Καραμανλής ακόμη και στις γενναίες επιλογές του(Εθνικά Θέματα)αρνούμενος να τις αποκωδικοποιήσει πολιτικά και να τις κάνει παντιέρα και ιδεολογικό όπλο.
    Για να έχει τον πολίτη διπλανό του στη μάχη όπως λέει και ο Φαήλος.
    Ευρισκόμενος λοιπόν εντός των τειχών είχα τό προνόμιο όλα τα ζητήματα που μας πλήγωσαν να τα παρακολουθήσω από το...θεωρείο.
    Και ήσαν τόσα πολλά που δεν φαντάζεσαι.
    Και ήταν η αντιμετώπισή τους τόσο αβίαστα προκύπτουσα,που αναρωτιώμαστε εάν είχε χαθεί εντελώς η λογική και η...μπάλα.
    Απομυθοποιήσαμε λοιπόν τον ηγέτη γιατί μας αποκαλύφθηκε χωρίς ρούχα.
    Και δεν τον εγκαταλείψαμε από την ...αίθουσα κήπου παρ'ότι η ιστορία επαναλήφθηκε πολλές φορές στην...αίθουσα κήπου.
    Ποιός τον πολέμησε και μας τον υπέδειξε να του βγάλουμε τα μάτια και να πέσουμε μαζί του στην πύλη του Ρωμανού?
    Ποιά ευκαιρία έδωσε στον κόσμο της Ν.Δ να κεφαλαιοποιήσει την εμπιστοσύνη που του είχε?
    Πόιός καπετάνιος εγκαταλείπει το καράβι ενώ βυθίζεται?
    Γιατί επέτρεψε στούς αντιπάλους μας, την παράταξη του Κων/νου Καραμανλή,του Παναγή Παπαληγούρα,του Ε. Αβέρωφ και γιατί όχι των Δραγούμη υιού και πατρός,του Παπάγου καιτου Γούναρη να γίνει η χλεύη των Κοσκωτάδων,΄των Μαυράκηδων και των Κουτσογιωργαίων.
    Να την κάνει άθυρμα στα μακριά χέρια των Βουλγαράκηδων των Ρουσοπουλαίων και των Παυλίδηδων?
    Δεν είναι έλλειψη θάρρους η άρνηση να υπερασπιστούμε την υστεροφημία του.
    Ασε που αποτελεί σχέτη ματαιοπονία.
    Ο κύβος ερρίφθη και η εξαέρωση τόσο γρήγορα του πολιτικού κεφαλαίου που διέθεται θα διδάσκεται εφεξής σε σεμινάρια ηγεσίας ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
    Θα περιγράφεται ως ο πολιτικός που είχε όλους τους ανέμους ούριους,όλη την εμπιστοσύνη των πολιτών και απέτυχε παταγωδώς.
    Κατανοώ την διαμένουσα αγάπη σου και την εκτίμηση στο πρόσωπό του.
    Και εμένα μου είναι συμπαθής ως πρόσωπο.
    Ομως τον κρίνω ως ηγέτη.
    Αρνούμε κα;ι αυτή τη φορα να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να παμε γι'άλλα.
    Πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή και να απαιτήσουμε από το Σαμαρά να ξεκαθαρίσει το τοπίο από μελλοντικούς μιμητές των Βουλγαράκηδων.
    Οσο κι αν χρειαστεί να πονέσουμε.
    Η Πατρίδα και η παράταξη χρειάζεται νέο πολιτικό προσωπικό.
    ΤΩΡΑ-ΤΩΡΑ-ΤΩΡΑ
    Και αυτό το προσωπικό δεν είμαστε εμείς που μείναμε στην ...αίθουσα κήπου.
    Ισως είσθε εσείς που φύγατε το ...1977.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 25/05/2010 14:19:41

    Nα'σαι καλά.Καλά κατάλαβες.
    Εννοώ, πολιτικό προσωπικό με τον αντικομφορμισμό που απαιτεί η εποχή και οι εξαιρετικές συνθήκες και αυτοί ίσως είναι όσοι δεν συμβιβάστηκαν ...κάποτε.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 25/05/2010 15:41:49

    Ν'άσαι και σύ καλά.Μπορώ κι από μακρυά,να σκέφτομαι και να διατυπώνω απόψεις.Απόψεις που θα μπαίνουν σε συζήτηση,μαζύ με τόσες άλλες,άλλων φίλων.Αν κάποιος 'από κεί' μπαίνει στον κόπο να μας διαβάζει,κακό δεν είναι.Τούτο το όμορφο ανοιξιάτικο απόγευμα,στην εσχατιά της Αττικής και λίγο πρίν τη Βοιωτία,τα πάντα γύρω μου συνομωτούν.Μιά χαρά είμαι κι εδώ,μακρυά απ'το αγριεμένο πλήθος.Τα λόγια μπορούν να ταξιδέψουν και χωρίς την φυσική μου παρουσία.Καλό σου απόγευμα.

 45. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 23/05/2010 20:09:46

  Στην πατρίδα μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέκλιση από τα "παγιωμένα" και "ερμηνευόμενα ως τα μοναδικά σωστά", που δυστυχώς, διατηρούν την μικρή "κάστα" στο προσκήνιο και στη διαδικασία λήψης των όλων των αποφάσεων για κάθε ένα από μας. Αυτή είναι η δυστυχία για την Ελλάδα μας. Η αποκάλυψη του ρόλου όλων αυτών πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια και πρακτική, μέχρι της τελικής εξόντωσής των. Τότε μόνο η πατρίδα μας θα αποκτήσει τον απαιτούμενο σεβασμό και η κοινωνική δικαιοσύνη θα αρχίσει σταδιακά να διαχέεται. Η Ελλάδα μας πρέπει να γίνει ο εθνικός στίβος των αξίων και ικανών. Γιατί τότε μόνο θα έρθει η ελπίδα και η προοπτική,ιδίως για τους νέους μας. Ο πόλεμος που άρχισε και που είναι ισοπεδικός, είναι η τελευταία προσπάθεια της προαναφερομένης κάστας να διατηρηθεί για λίγο ακόμα στο προσκήνιο. Ο πρών Κώστας Καραμανλής δεν ήταν αλάνθαστος. Όμως, ήταν πραγματικός Ελληνας και αυτό δεν του το συγχωρούν. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο συνεχιστής της Ελληνικής παράδοσης και ιστορίας μας. Είναι ταυτόχρονα και ο πολιικός με την κριτική και ευρύτατη σκέψη και ικανότητα για να μας οδηγήσει μπροστά.

  • Dimi avatar
   Dimi @ Nίκος Θ. 24/05/2010 16:03:55

   Αγαπητέ Νίκο,

   Αντιστεκόμαστε στους νεοταξίτες, οι οποίοι απεργάζονται:

   Τη πλήρη διάλυση του Κράτους Δικαίου.
   Tην άρνηση ανάληψης πολιτικών ευθυνών επί 10ετίες.
   Τον εγκλωβισμό στη διεστραμμένη παγκόσμια νέα τάξη.
   Την υποθήκευση της Ελλάδας, χωρίς επιστροφή.
   Την εγκληματική "νομιμοποίηση" της Λαθρο-μετανάστευσης.
   Την απαξία κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων.
   Την ισλαμοποίηση του Ορθόδοξου Ελληνισμού.
   Την πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού ιστού.
   Τη ψευτο-πτώχευση της Ελλάδας.

   Υπενθυμίζουμε ότι:

   Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι τσιφλίκι τους να το νέμονται και να το
   εκχωρούν κατά το δοκούν.

   Άλλο είναι τα ατομικά διακαιώματα τα οποία σεβόμαστε.
   Και εντελώς άλλο, είναι τα πολιτικά δικαιώματα, τα οποία
   ΔΕΝ απεμπολούμε και ΔΕΝ εκχωρούμε. Ποτέ! Kαι σε Kανένα!

   Kαι τον Λαθρο-νόμο τους και τον Κακηκράτη τους, Εμείς, οι
   Πολίτες θ’ ακυρώσουμε. Και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε:

   ΟΥΤΕ «Λαθρο-εκλέγειν και Λαθρο-εκλέγεσθαι».
   ΟΥΤΕ! «Λαθρο-ρυθμιστές» των πολιτικών πραγμάτων.
   ΟΥΤΕ! «Λαθρο-πρασινο-αλλοίωση» των εκλογικών αποτελεσμάτων,
   γιά τα επόμενα λέει, 30 χρόνια!..

   Μέχρις εδώ. Τhe Party is Over!

   ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε τη παραπλάνηση των Πολιτών και
   την υφαρπαγή Της Εξουσίας, Ποτέ! ξανά.

   ΚΑΙ Eιδοποιούμε, ότι:

   Επειδή η νεοταξική ηγεσία είναι ανεπαρκής, τον πρώτο λόγο έχουμε Εμείς, οι Πολίτες.

   Στην Ελλάδα, Χώρα με μοναδική ιστορία στην αντίσταση, αποτελεί ΥΒΡΙ! η (ελέω Mineiko), εισβολή ΔΝΤ.

   Στην Ελλάδα, προβλέπεται ζοφερό το μέλλον της μάστιγας ΔΝΤ.

   Στην Ελλάδα, Πατρίδα της Ευρώπης και Μέλος της Ευροζώνης, θα ενταφιασθεί το ΔΝΤ.

 46. Μούσα avatar
  Μούσα 23/05/2010 20:21:39

  Τι καθαρόαιμους δεξιούς μας λες βρε ΣΟΝ ΠΕΝ και Μεγαλέξανδρους.
  ΚΟιτάζατε ολοι τον δικο σας μικρόκομματικο συμφέρον προφανως και οχι το σύνολο.
  Και γι΄ αυτο δεν πηγατε να το ψηφίσετε τον Οκτωβρη.
  Εσεις οι καθαροαιμοι δεξιοι, και οι βαμμενοι Πασοκοι κανατε την ζημια τελικα και ζουμε αυτον τον Εφιαλτη(δεν απευθυνομαι σε σενα προσωπικα)
  Εγω αγαπητέ πηγα με 39 πυρετο και τον ψήφισα οχι γιατι μου εκανε καποια εξυπηρετηση ουτε γιατι ημουν δεξια
  αλλά γιατι εδεινε προοπτικη στην χωρα με τις συμφωνιες που εκλεισε
  και δικαιωμα στ΄ονειρο,
  γιατι ανέλαβε το Υπουργειο ΠΟλιτισμου θελωντας ακριβως να δέιξει οτι αυτος είναι ο θησαυρος μας αυτο, είναι το δυνατο μας σημείο.
  ΚΑι εκανε πολλά σ΄αυτον τον τομέα
  Α!και γιατι οταν πρωτοβγηκε απηγγγειλε Δημουλα.ΟΧι σαν το θρασυδειλο που παει εξω και μας κατηγορει και δεν μπορει ν΄αρθρώσει σωστα μια πρόταση
  ΚΑι αν θες να ξερεις ακομα και Μ.Αλέξανδρος εκανε λάθη και πρωτα απ΄ολα που υπερέβη το μέτρο και δεν σταματησε εκει που μπορουσε να ελέγχει πληρως τα πράγματα.
  Καθως και για το οτι δεν πηρε προφυλάξεις και δολοφονηθηκε ετσι αδοξα στα 33 και οι Επιγονοι του τα εκαναν λιγο μπαχαλο.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Μούσα 23/05/2010 20:30:51

   Βρε Μούσα μου σε παρακαλώ, ανέλαβε το Υπουργείο πολιτισμού και το άφησε στον Ζαχόπουλο.... Ο Μ Αλέξανδρος έκανε πάθη και πολλά αλλά ήταν πάντα μπροστά.Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί ένας ηγεμόνας είναι αυτή που δίνουν οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν.
   Εμπιστέψου λοιπόν, αλλά επαλήθευσε.
   Έκανε μεγάλη ζημιά γιατί δεν έκανε τίποτα, πόσο πιο απλά να το πω;

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 23/05/2010 20:31:56

    λάθη και πάθη...πληκτρολόγιο γαρ

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Μούσα 24/05/2010 15:53:11

   Μούσα

   Δεν κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα η Δεξιά μετά το 1974.
   Μη μας κατηγορείς λοιπόν.

 47. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 23/05/2010 20:44:23

  Κατ' αρχήν ήθελα να συγχαρώ τον Φάκτορα γιατί σήμερα κάνει μια βαρύνουσας σημασίας πολιτική παρέμβαση, επιτομή στις πολιτικές εξελίξεις.
  Και τούτο γιατί:
  1. Αποκαλύπτει την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος που το έφερε στην εξουσία.
  2. Στέλνει ηχηρά μηνύματα προς τη Ρηγίλλης, οτι επιτέλους πρέπει να αντιδράσουν.
  3. Θέτει τον Καραμανλή προ των ευθυνών του.

  Είναι προφανές ότι το σύστημα που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ανησυχώντας από την πρωτοφανή ανεπάρκεια του κ. Παπανδρέου, επιχειρεί πάση θυσία να υπονομεύσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας που θα μπορούσε να παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ.
  Το πρώτο μέρος του σχεδίου υλοποιήθηκε ήδη με την αποχώρηση της κας. Μπακογιάννη.
  Το επόμενο στάδιο είναι να θέσουν τον Σαμαρά και τη Ν.Δ. αντιμέτωπους με τον Καραμανλη.
  Θέλουν να μια νέα εστία τριβών που θα τροφοδοτεί την εσωστρέφεια και δε θα επιτρέψει τη Ν.Δ. να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις.

  Ευτυχώς που με τη σημερινή συνέντευξή του ο Σαμαράς έδειξε ότι έχει αντιληφθεί τι παίζεται στο παρασκήνιο.

  Ελπίζω ότι θα αντιληφθεί και ο Καραμανλής ότι μεθοδευμένα τον οδηγούν στον Πραιτώριο.
  Δεν το κάνουν επειδή απέτυχε. Το κάνουν επειδή φοβούνται ότι δικαιώνεται απο τις εξελίξεις και επειδή ξέρουν ότι είπαν ψέμματα. Και τα ψέμματα αυτά μπορεί να τα αποκαλύψει.
  Αρκετά πια με τη σιωπή του Καραμανλή.
  Μ' αυτήν την κυβέρνηση των αδίστακτων δημαγωγών, χρειάζεται σύγκρουση.
  Είναι ευθύνη του να αποκαταστήσει την αλήθεια και να αναλάβει το βάρος της αντιπαράθεσης με τον Παπανδρέου στα θέματα που τον αφορούν.

 48. Μούσα avatar
  Μούσα 23/05/2010 20:51:24

  ΙΘαγενη
  ο Ζαχόπουλος εδωσε στεγη στην κρατική Ορχηστρα Θεσσαλονικης που εκανε προβες σε μπουντρούμια.
  Ο ιδιος ο Καραμανλης αναγέννησε το Φεστιβαλ ΑΘηνων διορίζοντας τον Λουκο καλλιτεχνικό διευθυντή ο οποιος δημιουργησε ενα φεστιβάλ αντάξιο Ευρωπαικών πόλεων και εδινε την ευκαιρια και σε νεους καλλιτέχνες να προβληθουν ο καθένας στο είδος του.
  Ολοκληρώθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.
  Ετοιμαζαν Ακαδημια Τεχνών και Οπερα στο Φαληρο νομιζω εστω και αν ειχε αναλάβει το προτζεκτ το Ιδρυμα Νιαρχου με καποιες ανταλαγες

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Μούσα 24/05/2010 13:49:43

   Μούσα μην μιλήσουμε για τον Ζαχόπουλο καλύτερα.
   Διέλυσε το Υπουργείο Πολιτισμού για εμάς που εργαζόμαστε εκεί είναι εφάμιλλος του Βενιζέλου, άστο καλύτερα λοιπόν το τι έκανε.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Ο Ιθαγενής 24/05/2010 13:59:24

    Ιθαγενή, συγγνώμη που παριστάνω τη Γραμματική Αστυνομία αλλά το "εφάμιλλος" χρησιμοποιείται για σύγκριση ισάξιων ποιοτήτων όχι για ισοβαρείς ντενεκέδες. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι εννοείς το δεύτερο.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 24/05/2010 14:03:21

    ...το πρώτο φίλε μου γιατί ισάξιοι στη διάλυση ήταν και οι δύο....και από μυαλό ...ισοβαρείς.
    Για τον μεν πρώτο αναζήτησε πχ τις δηλώσεις του νυν αντιπροέδρου μόλις τον διαδέχτηκε για τον δεύτερο τι να πω...να ανακράξω μόνο την ατάκα του ΘΒ ...μανούλα.....

 49. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 23/05/2010 21:00:56

  Τα πολιτικά αναστήματα κρίνονται κατ' εξοχήν σ' εποχές κρίσης. Όσοι δεν είμαστε οπαδοί (έχω την εντύπωση ότι γινόμαστε όλο και πιό πολλοί), έχουμε μάτια ορθάνοιχτα, παρατηρούμε τους πάντες με προσοχή, είμαστε αρκετά καχύποπτοι και έχουμε σκληρές απαιτήσεις.
  Λέμε όμως προπάντων στους πολιτικούς "σταματήστε επιτέλους τα παραμύθια, τουλάχιστον τα χοντρά", και "επιτέλους, μη παίζετε πολιτικά ζάρια στην πλάτη μας", "πάψτε να σορτάρετε την κοινή μας (σας) πατρίδα". Και μην επενδύετε στην καταστροφή των πάντων για να χάσει πόντους ο αντίπαλος. Όταν το κάνετε, σας βλέπουμε.
  Έτσι θα κριθούν, στη δύσκολη αυτή εποχή, Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπαρήγα, Καρατζαφέρης, Τσίπρας και όποιος άλλος προκύψει. Ακόμη και ο "απλός κόσμος" πονήρεψε, οι πρόθυμοι να πειστούν μ' ευκολία λιγοστεύουν.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 23/05/2010 21:19:24

   Κοινη πατριδα ε; και η παλη των ταξεων;
   Aπαραιτητη πρυποθεση για "κοινες πατριδες" ειναι η αποκηρυξη του μαρξισμου απο το ΠΑΣΟΚ.Οπως ακουγεται.Κοινες πατριδες με μαρξιστες δεν υπαρχουν γιατι δεν πιστευουν σε αυτες.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 25/05/2010 08:34:42

    Το κεφάλαιο, ως άυλο, δεν έχει πατρίδα. Οι άνθρωποι ανεξαρτήτως τάξης έχουν: Τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια, τους ανθρώπους που αγάπησαν και αγαπούν, αυτό που έζησαν κι αυτό που ελπίζουν. Η πατρίδα είναι πολύ ιδεατό και πολύ υλικό, χειροπιαστό πράγμα. Δεν έχει να κάνει με ΠΑΣΟΚους, Νεοδημοκράτες, Κνίτες κτλ., αυτά είναι φτερά στον άνεμο, οι πολιτικές και τα τα ιδεολογήματα έρχονατι και παρέρχονται. Άν δεν το καταλαβαίνουμε, δικό μας είναι το πρόβλημα.

 50. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 23/05/2010 21:27:30

  Είναι κοινά παραδεκτό ότι οι θεσμοί στη χώρας μας χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως άλλοθι, προκειμένου να επιβάλλονται στο λαό διάφορα, προσωπικά και μη, ντόπια και ξένα συμφέροντα με δημοκρατικό μανδύα [βλέπε ΔΝΤ κ.α].
  Συνήθως, το σύστημα αυτό παράγει πραγματικότητες και ισχυρούς, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζει στα όρια της ανέχειας, έτσι οι διάφορες ομάδες του οικονομικού κατεστημένου καταφέρνουν πάντα να εξασφαλίζουν την επιβίωση τους μέσω των κρατικών πόρων και των κρατικών λειτουργών .
  Ο αναλώσιμος στην περίπτωση είναι ο πολιτικός, συνήθως επιλέγουν τους πλέον επιρρεπείς .
  αν κάποιος δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση μεταχειρίζονται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προπαγάνδας προκειμένου να τον διαβάλουν και να τον αποκόψουν από την κοινωνία, κάθε σοβαρή προσπάθεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμμετοχικές διαδικασίες και αναπτυξιακό προγραμματισμό «τρώγεται από τους καλικάτζαρους» του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου. [υπάρχουν αρκετά παραδείγματα]
  Η κατάσταση δημιουργεί ανασφάλεια, δυσαρέσκεια και ανυποληψία στη σχέση πολίτη-πολιτικών- κράτους.
  έτσι τίθεται εκ των πραγμάτων το ερώτημα:

  Πως κάποιος με ισχυρή ασυμβίβαστη προσωπικότητα θα μπορέσει να επιβιώσει στην πολιτική αρένα όταν το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο φροντίζει να αποκρούει κάθε διαφορετική φωνή και έχει το σύστημα απόλυτα ελεγχόμενο;

 51. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 23/05/2010 22:04:29

  @Kὀριννα
  "Διότι-εἰρήσθω ἔν παρόδῳ-τό Βατοπαίδι εἶναι ἐξωτερικῆς πολιτικῆς θέμα,καί ὄχι οῖκοπεδάκια around the lake."
  Ο,τι πιο σοβαρο εγραφη εδω αγαπητη μου,η δεν εγινε κατανοητο η σκεπαστηκε απο τη σκονη του φανατισμου.
  Ο πυθων που στραγγαλιζει την Ελλαδα διεκρινε στην ιστορια του Βατοπαιδιου τον πιθανο ερχομο του ΑΙΣΥΜΝΗΤΗ ΠΥΘΟΚΤΟΝΟΥ και οχι καποιας μαριονεττας του συστηματος που θα παριστανει τον αναμορφωτη ενω θα ειναι δεκανικι.
  Για αυτο συγκεντρωσε ολες τις δυναμεις του κατω κοσμου και σφυροκοπουσαν επι μηνες εναν "καλογερο" για "κατι κτηματα".
  ΟΨΕ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΛΕΟΥΣΙ ΜΥΛΟΙ....

 52. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 23/05/2010 22:25:27

  @Aris Lalidis,
  Κατανοητό δέν ἔχει γίνει.Ἀν τό δῆς ἀπό τήν μεριά πού ἐγώ τό εἶδα,κατανοεῖς καί τήν λύσσα τους.
  Μπορεῖς νά μοῦ θυμίσης σέ παρακαλῶ ἄν τό Σινούκ τό μοιραῖο,ἦταν νά μεταφέρη στό Ἁγιο όρος κάποιον ἄλλον,ἤ κάνω λάθος; Ἄν θυμᾶσαι βέβαίως.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Kὀριννα 24/05/2010 11:16:17

   Δεν το θυμάμαι Κόρρινα. Γίνε σαφέστερη όσο μπορείς.

 53. nina avatar
  nina 23/05/2010 23:05:41

  γνωρίζει καποιος από σάς προσωπικά τον κωστα? μάλλον όχι .

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ nina 24/05/2010 16:19:28

   Κάποτε γνώρισα τον Κώστα τον Πρέκα, σε μια ποιητική βραδιά. Σου κάνει;

   • nancy avatar
    nancy @ Strange Attractor 24/05/2010 16:29:02

    Μετα απο κανα μισόλιτρο Chivas? Χιχι

 54. mara avatar
  mara 23/05/2010 23:15:09

  To πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής το έχει ήδη αποφασίσει. Το ξέρει και ο Σαμαράς. Μπορεί να είναι στο συνέδριο, μπορεί και όχι.
  Αυτοί... που κόπτονται και αγωνιούν για την σιωπή του, καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος συνέρχεται από τα απανωτά χαστούκια της κυβέρνησης και αρχίζει να αντιλαμβάνεται την αλήθεια. Ο χρόνος λοιπόν που θα παρέμβει ο Καραμανλής είναι το μεγάλο τους πρόβλημα γι΄αυτό λυσσάνε τόσο πολύ. Προσπαθούνε να τον σύρουν να μιλήσει όσο ο ΓΑΠ ακόμα αντέχει. Να προλάβουν την κατρακύλα γιατί όσο καθυστερεί τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχει στον κόσμο. Ο έλεγχος πλέον αρχίζει και χάνεται. Αυτό φοβούνται. Τον λαό και την αντίδραση του.
  Εάν η παρέμβαση Καραμανλή συνδυαστεί με αιφνιδιαστική μετωπική σύγκρουση του Σαμαρά προς την κυβέρνηση θα χάσουν την γή κάτω από τα πόδια τους.
  Πρέπει και οι δύο να αιφνιδιάσουν και να τους τσακίσουν!!!
  Κάτι τέτοιο μου φαίνεται θα παιχτεί...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ mara 25/05/2010 22:04:27

   πιστεύω πως σωστά το διαισθάνεσαι

 55. Jim avatar
  Jim 24/05/2010 00:23:47

  *ΟΧΙ στο Ανάν.*

  Δεν ισχύει, το έχουμε ξανασυζητήσει.

  *ΟΧΙ στο μοίρασμα Αιγαίου.*

  Πως, βάζοντας Τούρκο διοικητή στην Λάρισα και κάνοντας κουμπαριές με τον Ερντογάν


  *ΟΧΙ στο Μακεδονικό. Βέτο στα Σκόπια.*

  Βέτο μπήκε στο πρόθεμα το Μακεδονία έχει ήδη ξεπουληθεί από τα 2 κόμματα εξουσίας.

  *Άνοιγμα στους Κινέζους.*

  Σωστό.

  **Ενεργειακή ανεξαρτησία.**

  Πια ενεργειακή ανεξαρτησία; Σε πια παράλληλη διάσταση;

  *Αγωγός*

  Η συζητήσεις για τους αγωγούς άρχισαν επί ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκαν επί ΝΔ και συνεχίζονται με ΠΑΣΟΚ και αβέβαιο τέλος.

 56. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 24/05/2010 02:58:03

  Λογια, λογια, λογια: Ο Φακτορας εκανε αυτη την αναρτηση στις 13:14. Το πρωτο σχολιο ειδε το φως στις 13:28. Το προτελευταιο, της mina, στη 01:05 και το τελευταιο, ως τη στιγμη που αρχισα να γραφω, της mara, στη 01:15. Υπηρξαν 114 σχολια γυρω απο το θεμα και ειπωθηκαν πολλα και διαφορα σχετικα με τον ρολο εφημεριδων και καναλιων, μαλιστα καποιος προτεινε να υπαρξει μια συγκεντρωση στο Συνταγμα, οπου να καουν ομαδικως οι εφημεριδες που θα εχει ο καθενας μαζι του. Αφου υπενθυμισω οτι τετοιες ενεργειες γινονται μονον σε απολυταρχικα καθεστωτα (θυμηθειτε τους Ναζι που εκαιγαν τα βιβλια στη χτλερικη Γερμανια) ρωταω: Ποιο θα ειναι το αποτελεσμα? Τι θα αποφερει μια τετοια ενεργεια, απο την οποια αλλωστε θα θιγει το ενα μονον σκελος, ενω στοχος μας πρεπει να ειναι το συνολο εκεινων που δημιουργουν τα προβληματα, δηλαδη και τα εντυπα, και τα ηλεκτρονικα μεσα και κυριως η τηλεοραση. Αντι να κατανασλωνουμε τοσος ωρες για να ανταλλασουμε ιδεες και αποψεις, οχι πως δεν ειναι ωφελιμες και χρησιμες κι' αυτες, δεν θα ηταν προτιμοτερο να διαβασουμε τις εφημεριδες, αδαπανως, φυσικα, αφου μπορουμε, προς το παρον τουλαχιστον, να τις βρισκουμε στο Ιnternet, και να τις "βομβαρδιζουμε" με επιθετικες επιστολες με τις οποιες να ζηταμε επιτακτικα εξηγησεις για το καθε τι και κυριως να τις ελεγχουμε για τις παραλειψεις τους, ή, ακομη, και για τις διαστρεβλωσεις τους στις ειδησεογραφικες εκπομπες. Το ιδιο μπορουμε να κανουμε και για την τηλεοραση,. να τους στριμωξουμε, και τους συντακτες και τους καναλαρχες νταβατζηδες, με δυο λογια να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι πλεον υπαρχει ο ελεγχος των πολιτων που επαψαν πλεον να ειναι κουρορνιδια και εχουν αξιωσεις. Φυσικα, ολα αυτα να τα περναμε και στο διαδικτυο.
  Θα αναφερω ενα παραδειγμα αναφορικα με την "Καθημερινη": Μπορουμε να τους λεμε καταμουτρα οτι δεν τολμησαν να απαντησουν στις κατηγοριες που ειχε εκτοξευσει εναντιον των Αλαφουζων απο την "Αυριανη" του ο Κουρης, ο οποιος τους τους κατηγορουσε για διακινηση λαθρομεταναστων και γυναικων για τα μπουρδελα, για λαθρεμποριο καυσιμωμν και αλλα τινα. Μπορουμε, επισης, να ρωτησουμε τους υπουργους Δημοσιας Ταξης και Δικαιοσυνης, τους εισαγγελεις και τους δικαστες ολων των βαθμιδων και τους αξιωματουχους της Αστυνομιας και του Λιμενου Σωματος αν τους "κραταει", οπως εχει γραψει στην "Αυριανη" ενυπογραφως ο Κουρης και δεν τον εχουν κλεισει ως τωρα στον Κορυδαλλο για να εκτισει τις ποινες 800 ετων φυλακισης που του εχουν επιβληθει για διαφορες αιτιες. Μπορουμε, επισης, να ζητησουμε επιτακτικα απο τον υπουργο Οικονομικων να πει που βρισκεται η υποθεση των μαιμου επιταγων του ιδιου προσωπου, να ρωτησουμε πώς ειναι δυνατον να αντιμετωπιζουν τα εξοδα εκδοσεως μια σειρα εφημεριδων με ελαχιστη κυκλοφορια, να βρουμε τις λιστες με τα ονοματα των ξεπουλημενων δημοσιογραφων που μασανε με χρυσες μασελες κρατικα χρηματα, δηλαδη, δικα μας, καθως και τα ονοματα ολων εκεινων των καθικιων που ειχαν αποφυγει τη στρατευση για να τα μαθουν ολοι οι Ελληνες με προκηρυξεις που θα κυκλοφορουν απο χερι σε χερι σε ολοκληρη την Ελλαδα. Υπαρχουν και αλλα πολλα που μπορουμε να τα αναδειξουμε μ΄αυτον τον τροπο για να τα μαθουν ολοι οι Ελληνες. Και τοτε θα δουμε πόσα απιδια χωραει ο σακκος του καθενος απο εκεινους που παριστανουν τους σπυδαιους και τους υπερανω καθε υποψιας. Μπορουμε να κανουμε πολλα οι πολιτες αν ανασκουμπωθουμε και να σταματησουμε να περιμενουμε τα παντα απο τους αλλους.

 57. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 24/05/2010 06:19:03

  Για όσους επιμένουν οτι τα πάντα είναι θέμα του μίσους των ΜΜΕ στον πρώην καταλληλότερο.
  Με τις εξεταστικές, τις προανακριτικές και τα ειδικά δικαστήρια ίσως αργότερα τί σχέση έχουν τα ΜΜΕ, τα ΜΜΕ τα στήνουν όλα?
  Τα ΜΜΕ δέν έβαλαν ούτε την Μαντέλη στέλεχος της ΝΔ να πεί αυτά που είπε , ούτε τον Δούκα υπουργό του πρώην καταλληλότερου και γαμπρό του ίδιου του Έβερτ.

 58. ευτυχια avatar
  ευτυχια 24/05/2010 06:19:41

  nina@
  Ναι, εγω τον γνωρίζω προσωπικά πάρα πολύ καλά απο το 1987.Μάλιστα έμενε στην διπλανή πολυκατοικία φιλοξενούμενος απο την φίλη της μητερας μου, δυόμισυ χρόνια.Κάναμε παρέα, τρωγαμε πίτσες και μου ζητούσε καφέ όταν του τελείωνε στις 11.00 το βράδυ όπως κάνουν οι γείτονες. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, καθόλου καβαλημένος, με μέτρια κουλτούρα και πιστός στους φίλους του (ένα απ τα στοιχεία που τον έφαγε).Η σημερινή στάση του με ξαφνιάζει και με μπερδεύει γιατί δεν το περίμενα απ αυτόν να παραμένει τόσο σιωπηλός.Δεν μπορώ να την κατανοήσω ΚΑΘΟΛΟΥ.

 59. ευτυχια avatar
  ευτυχια 24/05/2010 06:31:19

  Και ο Ζαχόπουλος, τον οποίο επίσης γνωρίζω απο το 1990, όταν στο σπίτι φίλης μετέπειτα Νομαρχιακής Συμβούλου, μου ζήτησαν να συμμετάσχω στο Ηδύπολις και αρνήθηκα, είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη κουλτούρα αλλά ένα σοβαρό -για μένα- ελάττωμα. (Η Θεσσαλονίκημ, βέβαια, έφαγε πολιτιστικό ψωμί επι των ημερών του-και μετά ήρθε ο Τσακίρογλου κι ο Χατζάκος).Ηταν εμπαθής και τόσο αφοσιωμένος στον Καραμανλή που καταντούσε αηδία, γιατί αν έκανες οποιαδήποτε κριτική, σε θεωρούσε εχθρό.ΗΕγω αισθάνομαι περήφανη ακριβώς γι αυτό:Το ότι δεν σταματήσαμε ποτέ να κάνουμε κριτική, δεν καταδεχτήκαμε να σβήσουμε ούτε κλήση και τώρα δικαιωνόμαστε γιατί ΠΟΤΕ δεν προσκυνήσαμε στην εξουσία, ακόμα κι αν δεν ωφεληθήκαμε.Οσο για τον Σαμαρα, καμμιά σχέση δεν έχει με τον Καραμανλή και δεν πρέπει να συνδέεται: Τώρα είναι η ώρα το Κόμματος.Μέχρι τώρα κυβερνούσαν οι παρέες και οι Βακηδες.Τώρα τα στελέχη ψηφίζονται απο έναν κόσμο που δεν μασάει πιά απο Βαρώνους. Τόσα χρόνια ζούσαμε στην διαστροφή, ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να βγούν αυτοί που αποχώρησαν αηδιασμένοι.

 60. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 24/05/2010 07:32:42

  @Kὀριννα
  Πολλα και διαφορα ειχαν γραφτει τοτε..Μεχρι και οτι ειχε ελεγχθει για να χρησιμοποιηθει απο τον Πουτιν και τη συνοδεια του.Η αληθεια φτανει σε μας τοσο παραμορφωμενη που χρειαζεται υπομονη,εμπνευση και φαντασια για να ανασυνθεσει κανεις μεσα απο τα θρυψαλα την εικονα της.

 61. ΑΙΧΜΗΡΟΣ avatar
  ΑΙΧΜΗΡΟΣ 24/05/2010 07:34:30

  ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΑ-ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ, ΣΤΗΝ ΝΕΤ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚΟ...
  ΕΛΕΟΣ....ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΗ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ???

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΑΙΧΜΗΡΟΣ 24/05/2010 08:00:17

   Μιλάς για την απολογήτρια της 17Ν. Μισεί την ΝΔ και καλά έκανε η ΝΔ και την έστειλε από την ΝΕΤ. Τώρα επανήλθε. Από τον βόθρο της παλιάς "Ε" κατευθείαν στο πιάτο σας.

 62. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 24/05/2010 08:13:57

  Ρε παιδιά εκεί στο antinews, αφήστε το παιχνίδι τους, μας αποσπούν την προσοχή. Ο κόσμος που είναι μέσα στην Αγορά ξέρει και βλέπει οτι δεν πάμε καλά. Ακούστε προσεκτικα τους ΠΑΣΟΚ γύρο σας, ακόμη κι οι πιό φανατισμένοι έχουν μαζευτεί. Οι περισσότεροι μου λένε "κάνει τώρα τα μέτρα, για δώσει μετά" αλλά ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν. Ακούστε τους ΠΑΣΟΚους! Στο τέλος τον ΓΑΠ θα τον ψηφίζουν μόνο οι λαθρομετανάστες.

  Επίσης, όπως γράφω και στο μπλόκ μου, όση λάσπη και να φάει ο Σαμαράς είναι στο χέρι του το αν θα του κολλήσει.

  Ας βγει να πεί τρία (3), όχι παραπάνω, μέτρα ανάπτυξης π.χ.

  1. Δραστική Μείωση ΦΠΑ (χτυπάει ακρίβεια, πληθωρισμό και υφεση ταυτόχρονα)
  2. Μείωση ή κατάργηση Φορου νέων επιχειρήσεων για 3 ή 5 χρόνια. (να πληρώνουν όμως ΦΠΑ που εισπράτουν που θα είναι όμως χαμηλός)
  3. Παραγγελείες εξοπλισμών σε ελληνικά εργοστάσια (ΤΟΜΑ ΕΛΒΟ, Βλήματα 120 Πυρκάλ, Πλοία να δώσουν στα ναυπηγία δουλειά, Χαλκίδα, Σύρο, Σκαραμαγκα)

  Να δει ό κόσμος ότι η μείωση των μισθών του πιάνει τόπο.

  Ας ρίξει την ζαρία κι άσε τους άλλους να κωλοτρίβονται στις ειδήσεις των 8!
  Θα το πουν Λαϊκιστη κι άλλε φανφάρες, αλλά ο κόσμος βλέπει και ξέρει.

  Ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε το σύνθημα “βυθίσατε το Χόρα” ενόσω βρισκόταν στη Θράκη, χωρίς καμία προσυνεννόηση, χωρίς καμία επαφή με τον πρωθυπουργό ή άλλον. Κι οι Τουρκοαμερικάνοι τρέχαν να μαζέψουν, τα ασυμάζευτα.

  http://netakias.wordpress.com

 63. st.takis avatar
  st.takis 24/05/2010 08:57:56

  Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

 64. stelios avatar
  stelios 24/05/2010 09:20:01

  ... και αλλο να κυβερνας χωρις προγραμμα με ..αυτοματο πιλοτο ..στην τυχει και οπου βγει , οπως εγινε με τον Καραμανλη.
  αν Κωνσταντινε , μας κυβερνουν με ειλιρηνεια (: που και αυτη δεν προκύπτει απο πουθενά , είναι αυθαίρετο επιχειρημα , μονο ..Βλακεια βγαινει) και ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ , όπως εκαναν οι τρεις τελευταίοι Πρωθυπουργοί , οι ηγετες αυτοι Κωνσταντινε , η αυτοκτονουν η παραιτουνται η εξαφανιζονται από προσωπου γης , δεν παρακαλουν τους οπαδους να τους σωσουν ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, δεν κρυβονται , από δειλία , πισω από τα εδρανα της βουλης όπως ο Καραμανλής και το κυριοτερο και η πιο μεγαλη βλακεια είναι , να εκβιαζουν με παρασκηνιακά … παιχνιδάκια , όπως γινεται αυτην την στιγμη για να σωθουν , αδιαφορωντας για άλλη ναι φορα μεσα σε 6 μηνες για το που οδηγούν αυτά τα κολπα την ηδη κατεστραμμένη ελλαδα.
  Εξ αιτιας αυτων των ανευθυνων παραπολιτικων κολπων η χωρα μας βρισκεται σε συνεχη καταστροφικη πορεία .
  Ενώ τα πραγματα είναι παρα πολύ απλα είναι ευκολως εννοουμενα και αυταποδεικτα : ο Καραμανλής μας κατεστρεψε και εξ αιτιας του υποφερει ο λαος επομενως αμεση τιμωρία χωρίς καταστροφικες βυζαντινολογίες και κοκορομαχιες των θυτών.
  το τι θα γινει μετα είναι τελειως ανεξαρτητο από την τιμωρια.
  η τιμωρια είναι απαραίτητη , όχι για εκδίκηση, αλλα , γιατι οι αποτυχημενοι ηγετες δεν παραιτουνται δεν εξαφανιζονται ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ..

 65. ellen avatar
  ellen 24/05/2010 09:48:56

  Τατούλης === why disappeared?

  • anonymous avatar
   anonymous @ ellen 24/05/2010 10:56:39

   Εξετέλεσε την αποστολή του.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ anonymous 24/05/2010 13:47:47

    και ποια ήταν η αποστολή του; γιατί δεν δίνει ο πρώην πρωθυπουργός τις επιστολές στη δημοσιότητα; αλλά ξέχασα επέλεξε ... τον Ζαχόπουλο

 66. Mephisto avatar
  Mephisto 24/05/2010 11:00:59

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΤΑ 15-ΜΕΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ Η' ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΑΓΜΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

  ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!!!!!!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

 67. GreenHorses avatar
  GreenHorses 24/05/2010 11:12:53

  Κάνε ότι πρέπει Αντωνη θα έρθει η ώρα της κάλπης και θα τρίβουν τα μάτια τους.

  Ομως θέλουμε καθαρά τίμια πρόσωπα σε κυβερνητικά πόστα από το πατριωτικό χώρο που να υπάρχουν ομφάλιοι λώροι με συμφέροντα.

  Και παίρνε κεφάλια δεν χρωστάς σε κανένα.

 68. Aggelos avatar
  Aggelos 24/05/2010 11:22:15

  " ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΤΑ 15-ΜΕΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ'

  Ο Ανδρεας τα εκανε ολα αυτα....
  και καποιοι τον δοξαζουν..

 69. nina avatar
  nina 24/05/2010 12:12:48

  @ Ευτυχία
  όντως τον ξέρεις . είναι καλός για παρέα΄αλλά μέχρι εκεί. δέν είναι ο άνθρωπος που θα δουλέψει ούτε ο άνθρωπος που θα σκεφτεί πολύ κάτι. είναι άλλα ντάλλων . Πάμε για κάνα κοψίδι καλό κρασί και μέχρι εκεί. από κουλτούρα δε ανάλογη της συζύγου. δεν έκανε για πρωθυπουργός ούτε κατά διάνοια. όσο για τό Ζαχόπουλο μάλλον κάνεις λάθος στο θέμα της κουλτούρας ΄οπως επίσης και στο ότι η Θεσσαλονίκη έφαγε ψωμί επί των ημερών του.
  Στο δια ταύτα ο ΚΚ όπως και όλοι όσοι ήταν στην κυβέρνισή του είναι υπόλογοι τουλάχιστον γιά όσα κατηγορούν και τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας.
  Χωρίς να βγάζουμε έξω τη Ντόρα άσχετα άν κάνει ή όχι δικό της κόμμα. Μή τον υπερασπίζεστε τόσο λοιπόν .στην καλύτερη είχε πλήρη άγνοια και στη χειρότερη πλήρη γνώση. Τίποτα από τα δύο όμως δεν τον απαλλασει των ευθυνών

  • Mephisto avatar
   Mephisto @ nina 24/05/2010 12:44:14

   ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΑΝ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Η' ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΓΩ ΑΠΑΙΤΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΑ 135 ΕΚ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΝΑ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ...............

 70. ευτυχια avatar
  ευτυχια 24/05/2010 13:39:38

  Νίνα@

  Δεν τον υπερασπίζομαι καθόλου σαν Πρωθυπουργό. Τον υπερασπίζομαι σαν έναν πρώην φίλο ανθρώπινα και ως εκεί.Και πράγματι δεν μπορώ να εξηγήσω την τόσο ηττοπαθή και απαράδεκτη στάση του. Αντίθετα επειδή τον ήξερα και σαν κομματικό και συνδικαλιστικό στέλεχος, πάντοτε ασκούσα κριτική και ήμουν αποστασιοποιημένη. Είμαι απο τους ανθρώπους που πάντα δυσπιστούσαν στους κληρονόμους.Τώρα είμαι πίσω και βοηθάω τον Σαμαρά με όλες μου τις δυναμεις γιατί ΒΛΕΠΩ όλη την υγιά Νέα Δημοκρατία να έχει γυρίσει και να μάχεται. Δεν πρόκειται ούτε να διαλυθούμε ούτε να γονατίσουμε.

 71. ευτυχια avatar
  ευτυχια 24/05/2010 14:01:17

  Προφήτης@

  Εγραψες!!!!!! Μου φτιαξες τη μέρα!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ευτυχια 24/05/2010 14:06:27

   @ ευτυχια, φιλικούς χαιρετισμούς.
   Η κατάθεσή σου για το ιδιωτικό προφίλ Καραμανλή συμπληρώνει ψηφίδες στο πολιτικό παζλ.

 72. ευτυχια avatar
  ευτυχια 24/05/2010 14:19:16

  Προφητης@
  Αν υπάρχει βιογραφικό ενδιαφέρον απο κάποιους, μπορώ να σας πω περισσότερα. Εγω μπορώ να περιγραψω έναν άνθρωπο τον οποίο συμπαθώ πολύ, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κανένα προσωπικό σκάνδαλο (για τα οποία κουτσομπολεύτηκε πολύ απο ντόπιες κι αθηναικές κουτσομπόλες), το αντίθετο μάλιστα, εναν άνθρωπο απλό που οδηγούσε βυσσινί honda civic παλιότερο απ το δικό μου, που είχε ανάγκη απο φίλους (κι εκεί την πάτησε-γιατί πρώτον οι πολιτικοί δεν έχουν φίλους και δεύτερον οι άνθρωποι που τον προσέγγιζαν ήταν τα μπάζα της Θεσσαλονίκης, γιατί μόνο αυτοί θα είχαν την αναξιοπρέπεια ναναι τόσο γλύφτες και μέχρι να τους καταλάβει είχαν φάει ήδη δυό Βατοπαίδια και τέσσερις Τράπεζες)Μια απο τις τρυφερές εικόνες που έχω ήταν ένα καλοκαίρι του 89 που τον συναντήσαμε τυχαία με μια φίλη μου στην Μύκονο που πήγε να δεί τους γονείς του και αφού ήπιαμε καφέ, τον καλέσαμε σ ΄ένα πάρτυ στο σπίτι που μας φιλοξενούσε στην Ψαρρού κι ενω ήθελε πάρα πολύ να έρθει, δεν το τόλμησε για να μην τον ξεφωνίσουν οι δημοσιογράφοι γιατί δεν ήξερε ποιούς θα έβρισκε εκεί. Και πέρασε το βράδυ, μόνος.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ευτυχια 24/05/2010 14:31:52

   @ ευτυχία, να πεις, είναι ευπρόσδεκτα.
   Πιστεύω αυτό που και η επιστήμη έχει αποδείξει, ότι ο άνθρωπος διαμορφώνεται σε τρυφερή ηλικία και δεν αλλάζει στον πυρήνα του χαρακτήρα.
   Ένας που είναι καλός είναι καλός, ένας που είναι κάθαρμα είναι κάθαρμα. Τελεία.

 73. πολίτης avatar
  πολίτης 24/05/2010 15:41:50

  Απορία: Γιατί τον έχει βλαλει στο μάτι ο Τράγκας, ο οποίος το παίζει Σαμαρικός;

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ πολίτης 24/05/2010 19:18:47

   πολίτης,μέ όλο τον σεβασμό.Θα σούλεγα τι παίζει ο γυμνοσάλιαγκας Δάγκας,αλλά ντρέπομαι.Μεράκι φαίνεται πως τόχε στα νιάτα του, να γίνει θεατρίνος.Βλέπεις όμως,δεν τον βοηθάνε το φατσικόν γίγνεσθαι(en face χλαπάτσα και profile ροφός) και η Μεταξουργιώτικη υποκουλτούρα.Ετσι,κατάντησε να γίνει,αυτό που γίνεται ο κάθε αποτυχημένος,ατάλαντος, πικραμένος και κομπλεξικός.'Δημοσιογράφος'.Και μάλιστα 'δημοσιογράφος' με ειδικότητα.Στο γλείψιμο του ΓΑΠ,τελευταίως.

 74. ευτυχια avatar
  ευτυχια 24/05/2010 15:55:49

  ΣΩΝ ΠΕΝ@

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: Δεν κυβέρνησε η Δεξιά απο το 74

 75. globek avatar
  globek 24/05/2010 16:07:04

  αδέλφια ...βρεστετα τα επιτέλους ..μεταξύ σας

 76. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 24/05/2010 18:35:49

  Ποιός μας κυβέρνησε τα 6 τελευταία χρόνια?
  Ποιός έκανε τον ΓΑΠ (λυπάμαι που τον πίστεψα) πρωθυπουργό?

  • anonymous avatar
   anonymous @ Κεραυνός 24/05/2010 22:10:12

   το σύστημα ΠΑΣΟΚ με μαριονέτες την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν τα κατάφερε ο ΚΚ να τους εξαρθρώσει.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ anonymous 24/05/2010 22:30:58

    Μήπως το επιχείρησε τουλάχιστον?

 77. kris avatar
  kris 24/05/2010 21:43:03

  στόχος της ντόρας είναι διαλύσει το κόμμα της ΝΔ προσπαθώντας να κάνει τον Σαμαρά να μαλώσει με τον Καραμανλή ή δημιουργώντας προστριβές μεταξύ των στελεχών....
  θα έρθει όμως η ώρα που θα βγάλει ο Καραμανλής το μαγικό χαρτί από την τσέπι του και θα τρέχει για γερμανία η ντόρα όπως επίσης και κάποιοι του γραφείου της...

 78. kris avatar
  kris 24/05/2010 21:46:54

  εσύ κεραυνέ ΛΑΟΣ ψήφισες και όχι ΠΑΣΟΚ ,ξέρω επίσης ότι είσαι και ντορολάγνος οπότε αλλού οι προβοκάτσιες

 79. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 25/05/2010 06:29:26

  ΣΟΝ ΠΕΝ,σ'ευχαριστώ γιά την τελευταία σου πρόταση(άν σωστά εννόησα),αλλά είναι πλέον πολύ αργά.Περάσαν τα χρόνια.Είπαμε:η ψυχή μου θα φτερουγίζει πάντα στο κόμμα και η καρδιά μου εκεί μέσα κάποτε θα σβύσει.Οσο γιά μένα(που κανέναν άλλωστε δεν ενδιαγφέρει,έτσι γιά την κουβέντα το γράφω),θα ζήσω τα όσα χρόνια μου, είναι γραμμένα στα κιτάπια,απολαμβάνοντας την οικογένειά μου,εργαζόμενος με αυταπάρνηση, χαρά κι ευσυνειδησία πάνω σ'αυτό που επέλεξα κι ασχολούμενος με την καλήν υγείαν και ευτυχία των δέκα επτά(17) σκύλων μου.
  ΥΓ (1):Ελπίζω επιτέλους να κατάλαβες,ότι δεν ΥΠΑΡΧΕΙΣ πουθενά,ούτε κάν σε ζωγραφίζω (αφού εξάλλου δεν σε γνώριζα ως τότε),στο αρχικό-αρχικό μου σχόλιο.Αρα ,δεν ήμουν εγώ αυτός που ήρξατο χειρών αδίκων.
  ΥΓ (2):Θα σέβομαι,θα τιμώ και θα στηρίζω,όλους όσους κάποτε (σωστά ή λάθος) πίστεψα,αλλά δεν με δικαίωσαν.Αυτό το 'βίτσιο',το δικαιούμαι.Την όποια απογοήτευση και μπικρία,την απολαμβάνω κατάμονος.

 80. Νίκος Μιαο
  Νίκος Μιαο'υλης 31/05/2010 17:29:18

  Η Στεναχώρια της διαπλοκής είναι αν και πότε θα μηλήσει ο Κ
  Καραμανλής.Φαντάζονται ότι θα μηλήσει σε κάποιο κανάλει της δια-πλοκής ,φυσικά με Δημοκρατικά κρητήρια όπως γήνεται συνήθως, 10
  δημοσιογράφοι ΠΑΣΟΚ ,και μόνος του Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ,γιά να τόν
  κάνουν Σάκο του Μπόξ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.