Ενότητα ή διχασμός;
07/05/2014 06:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενότητα ή διχασμός;

Ο Τσίπρας εφαρμόζει την διχαστική θεωρία των δύο κόσμων, "καθηγητής" της οποίας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα ήταν ο Κώστας Λαλιώτης και εκτός των άλλων εξηγεί την σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ψευδοΠΑΣΟΚ...

Ακόμη και ο πιο δύσπιστος αντίπαλος του Α. Σαμαρά μετά από την χθεσινή του συνέντευξη, η οποία ήταν και το εναρκτήριο προεκλογικό λάκτισμα της ΝΔ, θα πρέπει να του αναγνωρίσει ότι διατύπωσε ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο όραμα για την Νέα Ελλάδα, την Ελλάδα του 2021.

Δεν θα σταθώ στην οικονομική ανάλυση και τους στόχους για την ανάπτυξη της χώρας που έθεσε ο πρωθυπουργός, το κάνουμε άλλωστε σε άλλες αναρτήσεις.

Θα ήθελα εδώ να σταθώ στο βασικό πολιτικό μήνυμα που έστειλε στον ελληνικό λαό. Το οποίο συμπυκνώνεται σε δύο μόνο λέξεις: Τον διχασμό και την ενότητα. Δυο λέξεις που παίζουν προεξέχοντα ρόλο στα κοινωνικά και ιστορικά δρώμενα από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους.

Ο πρωθυπουργός επί της ουσίας κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι δεν έχει πολιτική και επενδύει στην δήθεν αντιμνημονιακή ρητορική για να διχάζει τον λαό και να αντλεί πολιτικά οφέλη. Εφαρμόζει δηλαδή ο Τσίπρας την διχαστική θεωρία των δύο κόσμων, "καθηγητής" της οποίας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα ήταν ο Κώστας Λαλιώτης. Ένας ακόμα λόγος για την σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ψευδοΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε μέσα στην κρίση. Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί και αυτός”, επισήμανε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “.. Εγώ θέλω τον κόσμο ενωμένο. Δε θέλω να χύνει κανένας δηλητήριο όπου βρει μπροστά του. Δεν ξέρω εάν θα, πολιτικά, ενηλικιωθεί ο κ. Τσίπρας αλλά ελπίζω τουλάχιστον να διαβάσει Ιστορία για να δει ότι αυτός ο τόπος από το διχαστικό μήνυμα, που πολλές φορές έστειλαν στο παρελθόν διάφοροι ηγέτες, έχει περάσει τραγικές περιπέτειες. Κι εγώ θέλω να υπερασπιστώ το επίπεδο της Δημοκρατίας μας. Δε θέλω να είμαι σε συναντήσεις με ακατάσχετο υβρεολόγιο.”

Και κατέληξε: “Εγώ θέλω τον Ελληνικό λαό να είναι ενωμένος, πέρα και πάνω από κόμματα, πίσω από μία επιτυχία της Χώρας, η οποία μάλιστα, προέρχεται μέσα από τις θυσίες του Ελληνικού Λαού”.

Οι τρεις βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να επικρατήσουν κατά τον ίδιο ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολυπόθητη ενότητα είναι οι εξής:

Το πρώτο είναι- κι εδώ θα έπρεπε να βοηθήσει ο κ. Τσίπρας και δεν το βλέπω να του επιτρέψουν μέσα από το κόμμα του να το κάνει- να σταματήσει η αβεβαιότητα με το θέμα της Ευρωζώνης, το ευρώ. Η Ελλάδα για να απογειωθεί, όπως απογειώνεται ήδη και να πάει σταθερά το ταξίδι, πρέπει να υπάρχει σιγουριά και στους έξω και στους μέσα ότι είμαστε στη ζώνη του ευρώ. Να μην υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα. Το δεύτερο, το οποίο εγώ θα ήθελα, θα ήταν να υπάρχει το ’15 εκλογή νέου Προέδρου. Εγώ νομίζω ότι ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τη Βουλή το ’15. Τρίτη κορυφαία, αν θέλετε, πρόκληση για το αύριο είναι το θέμα του Συντάγματος. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα καινούργιο Σύνταγμα στη Χώρα και να προχωρήσουμε αμέσως στην αναθεώρηση ορισμένων άρθρων τώρα, να κρίνουμε ποιες είναι οι αναθεωρητέες διατάξεις, προκειμένου η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική.”

Δηλαδή ο Α. Σαμαράς επισήμανε τα αυτονόητα. Δεν γίνεται να υπάρξει ανάπτυξη αν επιτέλους δεν σοβαρευτεί η αντιπολίτευση και να σταματήσει να επαναλαμβάνει ότι δεν έγινε και τίποτα αν βγούμε από το ευρώ. Φανταστείτε να θέλει ένας ξένος επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα και να ακούει τις τυχοδιωκτικές απόψεις του κ. Τσίπρα. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα πάρει τα λεφτάκια του και θα μας κουνήσει το μαντίλι.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι για να μπορέσει η παρούσα κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της χρειάζεται χρόνο. Και ο χρόνος προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα. Άρα εάν γίνουν εκλογές το 2015 λόγω ασυμφωνίας στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού.

Και τρίτο και προφανέστερο, για να μπορέσουμε να πορευτούμε ενωμένοι ως Έθνος, θα πρέπει να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας μέσω μίας γενναίας συνταγματικής αναθεώρησης που θα άρει όλες τις πολιτικές ανωμαλίες της μεταπολίτευσης.

Άραγε τι είναι πιο πολιτικά ορθό;

H ατελέσφορη πολιτική «αντιμνημονιακή» κόντρα της αντιπολίτευσης με στόχο την εκμετάλλευση της οργής και της δυστυχίας του κόσμου, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, που οδηγεί τη χώρα σε διχασμό;

Ή η προσπάθεια να θωρακιστεί η χώρα πέρα από κομματικές και αν θέλετε ιδεολογικές παρωπίδες, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, και να πορευτούμε ενωμένοι χτίζοντας την Ελλάδα του 2021;

Η απόφαση όπως πάντα, δική σας...

Πάνος Ζήσης

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Wolf avatar
    Wolf 07/05/2014 11:09:26

    Στο διάβα του χρόνου τούτος ο λαός έχει πληρώσει πολύ άσχημα τη διχόνοια. Με πολέμους, με αίμα, με οπισθοδρόμηση, με πολύ πόνο. Αυτό θέλουμε και τώρα? Να συνεχίζουμε το διχασμό που ο Τσίπρας, η παρέα του, αλλά και άλλοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν ή να επιβάλουν, για λίγα ίσως πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη οι πρώτοι και για πολλά οικονομικά οι δεύτεροι? Αν το επιτρέψουμε στους εαυτούς μας οι Έλληνες, για ακόμη μια φορά, να αφήσουμε να μας βάλουν τρικλοποδιά, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ξέρουμε καλά, όπως έχει συμβεί εκατοντάδες φορές αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, ότι αν προχωρήσουμε ενωμένοι, βλέποντας τον κοινό στόχο, αυτόν της ανάκαμψης και ανάπτυξης της πατρίδας, θα μεγαλουργήσουμε πάλι. Από εμάς εξαρτάτε αυτό και από κανέναν άλλον. Εμείς πρέπει να τα βάλουμε κάτω, να μετρήσουμε τα πράγματα και να δούμε το κοινό όφελος, το οποίο θα μετουσιωθεί και σε προσωπικό σε δεύτερο χρόνο. Εμείς όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να βάλουμε ένα στοπ στη μιζέρια και τον εθνικό διχασμό. Μόνο μαζί ενωμένοι θα προχωρήσουμε και θα βγούμε μια ώρα αρχύτερα απ το βούρκο. Στο χέρι μας είναι να αφήσουμε -προς το παρών- πίσω μας το θυμό, την οργή και να πάμε στις κάλπες με όραμα το αύριο του τόπου μας, το δικών μας και κυρίως των παιδιών μας που ακολουθούν. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε τις θυσίες που κάναμε όλοι μας 5 χρόνια τώρα, να πάνε στράφι. Να κρατήσουμε ο ένας τον άλλο απ το χέρι και να χτίσουμε -όπως πολύ σωστά λέει ο αρθρογράφος- την Ελλάδα που θέλουμε, που ονειρευόμαστε, που αξίζουμε, την Ελλάδα του 2021!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.