#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2010 10:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενάντια στην Κλεπτοκρατία και στους Κοτζαμπάσηδες


του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Δεκέμβριος 1994. Πρότεινε τότε κάποιος, μεταξύ άλλων:

- Ασυμβίβαστο της διπλής ιδιότητας υπουργού και βουλευτή.

- Θεσμοθέτηση 15μελούς κυβέρνησης.

- Μόνιμοι υπερκομματικοί υφυπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Κοινοτικών (Ευρωπαϊκών) υποθέσεων, για να εξασφαλίζεται συνέχεια του κράτους, δημοσιονομική πειθαρχία, εθνική στρατηγική, αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για αληθινή ανάπτυξη κι αναδιάρθρωση.

- Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

- Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για θέματα που δεν αφορούν την άσκηση των καθηκόντων των βουλευτών.

- Κατάργηση των προνομίων των βουλευτών, όπως οι φοροαπαλλαγές.

- Πενταετής θητεία των διοικήσεων των δημοσίων επιχειρήσεων και των κρατικών τραπεζών.

- Εξαετές πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης με σταθερό φορολογικό σύστημα.

- Συγκρότηση γνωμοδοτικού Συμβουλίου Στρατηγικού Σχεδιασμού για να συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό.

- Μείωση των βουλευτών σε 200.

Ποιος τα ‘λεγε αυτά τότε και συνεχίζει να επιμένει στο ίδιο  πνεύμα επί 16 χρόνια; Ποιός τα ‘λεγε ακόμη κι όταν ήταν μόνος με 10 «τρελούς», όταν οι άλλοι μοίραζαν λαγούς με πετραχήλια, γιοφύρια, ποτάμια, σας τάζανε θάλασσες και παιδιά θα σας έκαναν, άμα λάχει;

Τα ‘λεγε επίμονα κάποιος, όταν οι άλλοι διορίζανε με δανεικά τα μικρανήψια, τις γκόμενες και τα μπατζανάκια τους, όταν χτίζανε αυτοκρατορικά κωπηλατοδρόμια, λεωφόρους για τα κερασμένα καγιέν κι οργανώνανε το φάγωμα μέχρι το μεδούλι των κοινοτικών κονδυλίων. Χέρι – χέρι με τους νταβαντζήδες – μπετατζήδες – καναλάρχες – προμηθευτές.

Τα ‘λεγε και βγήκε και στο μπαλκόνι το ’96 και είπε τ’ όνομα του Λαμπράκη, είπε πολλά για πολλούς, φόρα παρτίδα, πρόσωπο με πρόσωπο.

Εσύ όμως οπαδέ μου, εσωτερικέ μετανάστη, κλαδικέ και τοπικέ μου δουλοπάροικε, τα ‘θελες τα καθρεφτάκια και τις χάντρες. Δεν άκουγες.

Η προεδράρα της ζεμπεκιάς, ο ηγέτης – πουλί με τα’ ανοιχτά χέρια, ο «Τσοβόλα δώστα όλα», ο ελληνάρας, που νόμιζε ότι τα δανεικά ήταν κι αγύριστα, αφού εξευτέλισε τις έννοιες, φέσωσε τη χώρα, διέλυσε οικονομικά και ηθικά τους αγρότες, έκλεισε με πόλεμο εύρωστες βιομηχανίες και έφερε στον αφρό την ημιμάθεια, την φανφαρόνικη λαμογιά και την ψευδεπίγραφη προοδευτικότητα και στην Αθήνα την μισή επαρχία, στο τέλος κι αυτός πήρε μαζί του την περιουσία που θα πάρουμε όλοι: μια φτυαριά χώμα στα μούτρα.

Ήρθε μετά ο ελάχιστος, με τους αστράτευτους «λοχαγούς» του, κάτι οδοντογιατρούς, κάτι θυρωρούς του ΕΚΚΕ, κάτι Μαντέληδες. Ο σκυφτός Ηγεμών της Βλαχίας, ένα μπόϊ η κοψιά του με την μίζερη σκιαγμένη ψυχή του. Τα παληκάρια μας νεκρά, ξεφτίλα και γκρίζες ζώνες. Περιδεής απολακτιστής ρωσικών πυραύλων και εθνικής αξιοπρέπειας. Κουκουλοφόρα κυβέρνηση με σηκωμένο δάχτυλο. Η χώρα των Ποιητών και των Ηρώων έγινε διεθνής ρουφιάνος. Ευχαριστίες από την ύαινα της Κύπρου, τον Ετσεβίτ, ήττα κι οργή στους αχανείς κουρδικούς τενεκεδομαχαλάδες. Κάποια μέρα θα τα πούμε γι’ αυτά… Οργασμός στη Σοφοκλέους και στα Ολυμπιακά εργοτάξια, σαμπάνιες στα ρετιρέ. Επιδρομή. Ληστεία κουστουμάτη.

Κι ύστερα έφυγε, απλώς μια μέρα έφυγε. Στραβοκούμπωσε το παιδικό κουστουμάκι του, πήρε το μπλοκάκι του με τις γερμανικές σημειώσεις κι απλώς εξαφανίστηκε. Η Μαύρη Τρύπα της νεότερης πολιτικής Ιστορίας. Τον θυμόμαστε που και που από τις αποκαλυπτόμενες «ανδραγαθίες» των αχόρταγων καθαρμάτων του, της ληστοσυμμορίας που υποδύονταν τους μεταμοντέρνους «σοσιαλδημοκράτες». Έφυγε κι εν όψει ήττας άφησε στο πόδι του τον αντιπρόεδρο του Δημητρά, «το παιδί της Διασποράς»,  που, γαμώ την κοινωνία μου, κανείς δεν του ‘χει πει ότι γύρισε και ποιοι μένουν εδώ.

Κατόπιν ήρθε η ενοχική Δεξιά, αποϊδεολογικοποιημένη, με όλη την καμαρίλα και την φλωροσύνη που σέρνεται πέριξ της Πλατείας.

Ο Κώστας ήθελε αλλά δεν μπορούσε, αδέρφια. Προσπάθησε να βάλει χέρι στους Δυνατούς, έφαγε με προμελετημένη υπονόμευση τα μούτρα του. Έπαιξε μεγάλη μπάλα με τον μεγάλο Τάσσο Παπαδόπουλο, έβαλε βάσεις με τους Ρώσους για την ενέργεια, πήγε να κάνει μεγάλη πολιτική με τον αγωγό, αυτήν που ήδη κατεδάφισε το ψηλό παιδί από την Μινεσότα κι ο αναπληρωτής δραγουμάνος του με το λακαρισμένο μαλλί. Τώρα πάρτε πεσκέσι την πολλαπλή συνεργασία του Βλαδίμηρου με τα μεμέτια. Άλλος αγωγός, αντίο Αλεξανδρούπολη, πυρηνικοί αντιδραστήρες και πολλά άλλα. Ο Μόσκοβος τελικά δεν θα φέρει το σεφέρι, πήγε για κεμπάπ.

Στο Βουκουρέστι, όπως και στο «κλύσμα» των ανανιστών ήταν σπουδαίος. Γι’ αυτά τον ξεσκίσανε αλλά βοήθησε κι ο ίδιος να τον ξεσκίσουν επιδεικνύοντας το κύριο χαρακτηριστικό του ελλείματος ηγετικότητας: επέλεγε ανόητους και λαμόγια και δίσταζε στο να κόψει κεφάλια. Αντί από την πρώτη μέρα να «παλουκώσει» την αδίστακτη μανταμίτσα, να ξεσκίσει κι αυτήν κι όλο της το σόϊ, την ανέχτηκε. Κι ύστερα έβλεπε το σόϊ και τα τσανάκια του με μάτι που γυάλιζε να «απεργάζεται» την πανωλεθρία,  γιατί νόμιζαν, οι δύστυχοι, ότι η συντριβή του Κώστα θα της έφερνε το κόμμα αμπαλαρισμένο με φιογκάκι στο σπίτι. Πάρτε τώρα μια αρμαθιά τσαπέλες καλαματιανές να τρώτε στην Νέα Γελάδα, που θα προκύψει ως κόμμα, όχι από κοινωνικές κι εθνικές ανάγκες αλλά, για πρώτη φορά στην νεότερη Ιστορία, από ψυχολογικά αδιέξοδα. «Γιατρέ μου, βλέπω ελιές Καλαμών και σκίζω τις κουρτίνες, τι να κάνω»; Ηλεκτροσόκ μαντάμ.

Ο Κώστας έκανε το κλασσικό λάθος, ήθελε να τους ικανοποιήσει όλους, να κρατήσει ισορροπίες κι έτσι έφαγε στα μούτρα την ανικανότητα ορισμένων, την υπονόμευση άλλων και τελικώς άφησε αδιατάρακτη την Κλεπτοκρατία να πορεύεται με business as usual, με συνεταίρους ως τον προθάλαμο του. Το «Κράτος SIEMENS», έλκος στην καρδιά του αληθινού Κράτους, φρόντιζε το τοπίο, προίκιζε τους δούλους, τους τσάτσους και τις πουτάνες του. Κώστας – Δυνατοί, 0-1.

Σήμερα είμαστε εδώ κι αυτός που σας τα ‘λεγε το 1994, σας τα λέει και τώρα. Τί έβλεπε ο Αντώνης και τι ήθελε; Έβλεπε την ευθεία πορεία μας στο γκρεμό, την αθλιότητα του παρόντος και την υπονόμευση του μέλλοντος. Ο Αντώνης ήθελε και θέλει να υπάρχει συνέχεια του Κράτους, ευνομία, αληθινή παραγωγική ανάπτυξη με θεσμικές βάσεις. Πάνω απ’ όλα όμως, μιλούσε και μιλάει, μόνος αυτός με συνέπεια, για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Υπερασπίζεται το Εθνικό Κράτος, το φρόνημα και την περηφάνια του Λαού και δείχνει την διέξοδο.

Πώς μπορούμε να διεξάγουμε οποιονδήποτε αγώνα, όχι μόνον ενάντια στην κρίση αλλά ενάντια σε οτιδήποτε, όταν η αλλοδαπή ΜΚΟ που μας κυβερνά διασπά την εθνική συνοχή;

Όλοι αδημονούσατε κι είσαστε καχύποπτοι. Πώς να μην είσαστε, όταν φάγατε στην μάπα τόσους κάλπηδες φανφαρόνους, τόσες σαπουνόφουσκες, γιους, κόρες κι ανήψια. «Γιατί αργεί; Γιατί έβαλε την τάδε ή τον δείνα; Γιατί δεν βγήκε στο βουνό ή στα οδοφράγματα;», χίλιες οργισμένες απορίες, προσταγές κι αμφιβολίες. Όμως να θυμάστε: τα στερνά τιμούν τα πρώτα αλλά και το ποιος είσαι φαίνεται από τις πράξεις και τις θυσίες σου και κυρίως από το αν τα παντελόνια δεν τα φοράς μόνο για το κρύο.

Του έλαχε η ευθύνη να ανασυγκροτήσει ένα κόμμα καθυστερημένο πολιτικά, απονευρωμένο ιδεολογικά, να ξηλώσει παρέες μικροσυμφερόντων.

Έχει να παλέψει με την βλακεία, τον μικροκομματισμό, την κοτζαμπάσικη νοοτροπία και τον χαζοχαρούμενο κοσμοπολιτισμό μερικών. Αλλά στο τέλος θα τα καταφέρει. Βλέπετε βήμα – βήμα τις ευθείες βολές του στην παρακμή κι ακόμη δεν είδατε τίποτα.

Θα τρίβετε τ’ ανυπόμονα μάτια σας…

Νομίζετε, μερικοί, πως κάνω αγκιτάτσια, πως προβάλλω έναν Μεσσία. Όχι, αδέρφια. Δουλεύω για να ζω κι αργά το βράδυ να σας γράφω αυτό που πιστεύω, αυτό για το οποίο έχω ιδία αντίληψη. Απλώς ξέρω τον φίλο μου.  Τόσα χρόνια μαζί του, απλώς ξέρω πως κάποιος που περπατάει τέτοια περπατησιά, με τέτοια πείσμονα συνέπεια, σίγουρα δεν είναι Μεσσίας, δεν είναι τέλειος αλλά σίγουρα είναι καλός  Έλληνας. Είναι έξω από το μπαταρισμένο σύστημα τους, απέναντι στις συμμορίες τους, υπερασπίζεται αυτή τη φλούδα γης, το μέλλον της, την τιμή και την αξιοπρέπεια της, τους Ανθρώπους της.  Εσάς. Δεν ξέρω αν θα τα κάνει με τον πιο γρήγορο ή καλό τρόπο. Ξέρω όμως ότι του καίνε την ψυχή. Είναι αγωνιστής του Ελληνισμού.   Κι αυτό εμένα μου αρκεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τάρας μπούλμπα avatar
  τάρας μπούλμπα 30/05/2010 11:01:06

  "Πάρτε τώρα μια αρμαθιά τσαπέλες καλαματιανές να τρώτε στην Νέα Γελάδα, που θα προκύψει ως κόμμα, όχι από κοινωνικές κι εθνικές ανάγκες αλλά, για πρώτη φορά στην νεότερη Ιστορία, από ψυχολογικά αδιέξοδα. «Γιατρέ μου, βλέπω ελιές Καλαμών και σκίζω τις κουρτίνες, τι να κάνω»; Ηλεκτροσόκ μαντάμ."

  LOL να εισαι καλά αδελφέ, γέλασε το χειλάκι μας

 2. tzimy avatar
  tzimy 30/05/2010 11:05:14

  εξαιρετικό

 3. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 30/05/2010 11:09:42

  ΦΑΗΛΟ συνεχώς σε διαβάζω απνευστί,εμπιστεύομαι την κρίση σου ,είναι όμως τα πράγματα για τον ΣΑΜΑΡΑ όπως τα περιγράφεις,φίλε μου παίρνεις μεγάλη ευθύνη,ελπίζω να δικαιωθείς.Εξάλου οι μεγάλοι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται ,νομίζω οι καιροί που ζούμε θα φέρουν στην επιφάνεια τους τενεκέδες και τα μαλάματα,μένει να δούμε λοιπόν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΙΩΡΓΟΣ 30/05/2010 12:20:49

   Εδώ είμαστε, Γιώργη αδερφέ και όντως ΘΑ ΔΟΥΜΕ κι εμείς και όλοι...

 4. ψιλιασμενος avatar
  ψιλιασμενος 30/05/2010 11:20:49

  10+10 .... -οι μυημένοι ξέρουν-,
  καλό Φαήλο!!!

 5. Άναυδος avatar
  Άναυδος 30/05/2010 11:35:01

  Έξοχο. Αριστούργημα.

 6. effie B. avatar
  effie B. 30/05/2010 11:56:55

  Ετσι ακριβως!!! Οι μυημενοι ξερουν το παθος του, το πεισμα του, την Ελληνικοτητα του!!!!
  Ειναι "ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ" απο την Ιστορια να κυβερνησει τον τοπο μας!!!!!!!!!!!

 7. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 30/05/2010 11:58:24

  Ελπίζω, Φαήλο, να έχεις δίκαιο. Ελπίζω να ισχύουν όσα περιγράφεις και να τα τρίβω τα ανυπόμονα μάτια μου.
  Γράφω ελπίζω γιατί και με τον ΚΚ ήλπιζα, αλλά δυστυχώς για όλους μας στεναχωρήθηκα. Ούτε προδόθηκα, ούτε τσαντίστηκα. Στεναχωρήθηκα.Γιατί έχασε μοναδική ευκαιρία να τσακίσει ή τουλάχιστον να περιορίσει το διεφθαρμένο σύστημα που πολέμησε εκείνον και ταλαιπώρησε εμάς επί μακρόν. Εκείνο που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί. Υποψίες και ορισμένα γεγονότα υπάρχουν και μπορούν ίσως να λύσουν μερικές απορίες. Αλλά φοβάμαι ότι θα αργήσουν αρκετό χρόνο να μου λυθούν όλες οι απορίες. Τώρα είναι άλλες οι προτεραιότητες.Πρέπει να γνωρίζετε , εσείς οι φίλοι του Σαμαρά και ο ίδιος, ότι θα χρειαστεί "μεγάλο" στομάχι. Αν ο Καραμανλής πέρασε ότι πέρασε να είστε σίγουροι, ότι εσείς θα περάσετε χειρότερα. Πολύ χειρότερα.
  Το σύστημα τώρα έχει την εξουσία, με ότι συνεπάγεται αυτό. Και είναι και κάτι άλλο. Έχει σχέδιο. Σαφές και ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει καμμία θεωρία συνωμοσίας, τα σημάδια είναι εκεί ακόμα και για τους εντελώς αδαείς. Ελπίζω να έχετε καταλάβει τι προσπαθούν να κάνουν. Ο σκληρός πυρήνας της εξουσίας τους είναι ιταμοί προδότες. "Προσκυνημένοι" , όργανα άνομων συμφερόντων. Το σύστημα δεν είναι απλώς διεφθαρμένο με απώτερο σκοπό τον πλουτισμό. Απλώς χρησιμοποιεί ορισμένους δούλους, χρυσωνοντάς τους για να εξυπηρετουν τα συμφέροντά τους. Δεν έχει σκοπό την λεηλασία του τόπου. Σκοπό έχει την "υποδούλωση" του τόπου και την καταστροφή του φρονήματος των Ελλήνων.
  Δεν έχετε να κάνετε με "πολιτικούς" αντιπάλους. Έχετε να κάνετε με προδότες.
  Όσο αφορά εμένα και κάτι λίγους ακόμα παλαβούς,το σύστημα, θα δυσκολευτεί. Πολύ.
  Στο έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω. Δεν είστε μόνοι. Στο χέρι σας είναι να δώσετε ελπίδα και να μην την διαψεύσετε. Γιατί αν και αυτήν την φορά διαψευσθούν οι προσδοκίες, απλώς τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει χρόνος ανάκαμψης.
  Το σχέδιο τους είναι σαφές και πρέπει και το δικό σας να είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο. Ξέρω ότι επικοινωνιακά δεν είναι καθόλου εύκολο να μιλήσετε για προδότες και εσχάτη προδοσία. Θέλω όμως, για την ακρίβεια απαιτώ, τουλάχιστον να καταλάβετε τι έχετε απέναντί σας.Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του στυλ, "δεν κατάλαβα" ή "δεν ήξερα". Και ξέρετε και καταλαβαίνετε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είσαι Μεσσίας για να καταλάβεις τι συμβαίνει. Μεσσίες δεν χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε αποφασισμένους για όλα ανθρώπους που δεν τρέφουν αυταπάτες.
  Μην αυταπατάσθε, ο δρόμος δεν είναι απλώς ανηφορικός, είναι πρακτικά κάθετος. Όπως κάθετοι πρέπει να είστε και εσείς. Χωρίς συμβιβασμούς. Και πάνω από όλα χωρίς έλεος. Η εσχάτη προδοσία απαιτεί και την εσχάτη των ποινών.
  Καλή δύναμη.
  Φιλικά
  ΒΡΑΧΟΣ

  ΥΓ: Περιμένω από εσένα κάποια στιγμή να γράψεις και να σχολιάσεις τα απίστευτα χάλια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των ταγών της.Ελπιζω να μην περιμένω για πολύ ακόμα.
  Να είσαι γερός.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΡΑΧΟΣ 30/05/2010 12:43:19

   Βράχε,
   Θα έλεγα ότι απέναντι μας έχουμε μια πολυσύνθετη εχθρική παράταξη: προδότες από συμφέρον, προδότες από πεποίθηση, χρήσιμους ηλίθιους, σημασία έχει όμως το αποτέλεσμα κι όπως ξανάγραψα, ενίοτε έχουμε προδοσία χωρίς προδότες. Π.χ, ο ΓΑΠ τις ΠΙΣΤΕΥΕΙ τις παρωχημένες λίμπεραλ αμερικανιές του.
   Κανείς δεν έχει αυταπάτες. Πρόσεξε κάτι όμως. Ο Αντώνης είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Αυτός άντεξε, δικαιώνεται, ανεβαίνει. Οι απέναντι, ο ροζ πολτός του παρηκμασμένου καθεστώτος, είναι στην κατηφόρα με σπασμένα φρένα.
   Έχεις δίκιο για την δυσκολία, τα εμπόδια. Όσο θα πλησιάζουν στην κατάρρευσηυ, τόσο πιο αδίστακτοι θα γίνουν αλλά επίσης θυμήσου κάτι: θα αλληλοφαγωθούν, θα καρφώνουν ο ένας τον άλλο. Γιατί ξέρεις κάτι; Εμάς μας συνδέουν αληθινοί δεσμοί φιλίας, ταύτιση ιδεών και σκοπού. Δεν είχαμε μισθούς και κονδύλια, ούτε και τώρα έχουμε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΜΑΣ και πρώτος απ' άλλους ο Αντώνης. Ξέρεις πόσο εύκολο θα ήταν εκείνα τα δύσκολα χρόνια να είχε προσκυνήσει κι αυτός και να 'χε μια θέση στο μπαταρισμένο σαπιοκάραβο τους; Ήταν πανεύκολο αλλά ΟΥΤΕ του πέρασε ποτέ από το μυαλό.
   Ναι είναι ανήφορος και τον διακόπτουν και γκρεμοί και ναι, τα άρρωστα αρπακτικά θα βγάζουν νύχια κασι δόντια αλλά κι εμείς ερχόμαστε από τα βάθη της Ιστορίας και πάμε ολόϊσια στοπ μέλλον κι όπως σωστά λες, και σ' ευχαριστώ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΟΙ κι όσο βαθαίνει η κρίση και πέφτουν οι μάσκες και θα βγαίνει στη φόρα όλη η βρωμιά κι η υποκρισία τους, τόσο ο Λαός θα πυκνώνει τις γραμμές μας.
   Ναι, θα γράψω για την Δικαιοσύνη μια από αυτές τις μέρες. Σύντομα.
   Να 'σαι καλά.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/05/2010 12:52:57

    Ευχαριστώ.
    Καλή υπομονή.

  • nancy avatar
   nancy @ ΒΡΑΧΟΣ 30/05/2010 12:52:24

   Bράχε, για να είμαστε ακριβείς, έχει να αντιμετωπίσει Εφιάλτες, συνδυασμένους εμπρησμούς στην επικράτεια, ελικόπτερα που χτηπήθηκαν οι έλικες μεταξύ τους ή βλάβες αυτομ.πιλότου, μυστικές διακρατικές συμφωνίες, ΜΜΔιαπλοκής, απεργίες ελεγχόμενων συνδικάτων, κ.ά. ών ουκ έστι αριθμός.
   Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ nancy 30/05/2010 12:58:54

    Το φως είναι μέσα στον άνθρωπο.
    Μία διέξοδο ζητάει...Και απόφαση.Και δουλειά.Και υπομονή.
    Και οι Εφιάλτες, θα λάβουν ότι τους αναλογεί. Για αυτό να είσαι βέβαιη.
    Να΄σαι καλά.

   • nancy avatar
    nancy @ nancy 30/05/2010 13:07:47

    Ετσι είναι φίλε μου.
    Αλλα ποιό είναι το πρόσωπο του Εφιάλτη, όταν βρίσκεται στα παρασκήνια? Τέλος πάντων..

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ nancy 31/05/2010 08:12:43

    nancy η "φάλαγγα" όποιον ενσωματώνει τον κρύβει και τον υπερασπίζεται μέχρι θανάτου...
    Ο Εφιάλτης δεν μπήκε ποτέ στη "φάλαγγα" γι αυτό και κανείς δεν θα τον υπερασπιστεί όταν αραιώσουν οι "ευκαιριακοί" και το πρόσωπό του αποκαλυφθεί...

    Η πατρίδα χρειάζεται να χτίσει "φάλαγγα" ξανά...

 8. Απόστολος Γ. avatar
  Απόστολος Γ. 30/05/2010 12:12:38

  Αν ο Σαμαράς δεν ξεκαθαρίσει το πως και γιατί έριξε τον Μητσοτάκη , τα τότε είναι καταδικασμένος να τα βρει μπροστά του όταν χρειαστεί. Οι Εθνικοί προμηθευτές περιμένουν τον κατάλληλο χρόνο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απόστολος Γ. 30/05/2010 12:49:53

   Η υπονούμενη λάσπη ουδέποτε έπιασε. Το δε μέλλον δικαίωσε απόλυτα τον Αντώνη κι οι αποκαλύψεις που έγιναν κι οι άλλες που 'ρχονταιτον δικαιώνουν ακόμη περισσότερο. Ο μπαμπάς της μαντάμ έλεργε "ποιός θα θυμάται το Μακεδονικό σε 10 χρόνια;". Ε, λοιπόν περάσανε 17 κι ακόμη το θυμούνται όλοι κι όλο μπροστά μας είναι. Ρώτα αυτούς που ήταν σιτιζόμενοι οικογενειακώς στο "πρυτανείο"της SIEMENS, αυτούς που παίρνανε φράγκα, υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα, οικοσκευές, από λεμονοστίφτες μέχρι "χορηγίες". Ρώτα αυτούς που λίγο πριν "πέσουν" έδιναν τα ψηφιακά στον πρακτοράκο, που τάχα τους έριξε.

   • Απόστολος Γ. avatar
    Απόστολος Γ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/05/2010 16:25:13

    Ο χρόνος θα δείξει. Προς το παρόν ηγείται ανυπόληπτου κόμματος που απαιτεί εκκαθάριση της μισής τρέχουσα κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο δε Παναγιωτόπουλος ... πολύ "ψεύτικος", δεν κάνει για πρώτη μούρη. Στον Σαμαρά ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα που να τον διαφοροποιεί από αυτό που έχουμε κατά νου για τον μέσο πολιτικό. Ας μην ξεχνάμε την εικόνα που είχαν δημιουργήσει οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι για τον Καραμανλή και πόσο γρήγορα αυτή αποκαθηλώθηκε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/05/2010 21:44:30

    Μόνο που για τον Σαμαρά κανείς δημοσιογράφος δεν δημιούργησε ψεύτικη "θετική" εικόνα. Αντίθετα. όλοι οι λαδωμένοι ποντικοί της παραπληροφόρησης τον πολέμησαν με λύσσα. Αυτό από μόνο του, όχι α΄πλώς τον διαφοροποιεί, τον βάζει ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όλο το σκυλολόϊ.
    Και αλήθεια δεν βρίσκεις τίποτα που να τον διαφοροποιεί; Για κάνε μια αναδρομή και δες πόσο κόντρα τους πήγες και πόσο το πλήρωσε, όταν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες είχαν 10 πήχες αλαζονεία, τότε που νόμιζαν πως η Κλεπτοκρατία θα ήταν το "χιλιετές Ράϊχ". Τι ρετσινιές για "αλβανούς", "ακροδεξιά" κλπ, όλες οι μαϊμούδες της διαπλοκής παίζανε την κυρία και βρίζανε τον Αντώνη. Και να σου πω και το πιο ωραίο; Τον θεωρούσαν τελειωμένο.
    Τα ΄πάντα τον διαφοροποιούν από τον μέσο πολιτικό: απροσκύνητος, ελληνοπρεπής και τα περισσότερα τα 'χε "πιάσει" από τότε. Για δες τις θέσεις στην αρχή του άρθρου. Για φαντάσου να τα 'χαμε κάνει αυτά από τότε, πως ήταν η Πατρίδα;

 9. Misha avatar
  Misha 30/05/2010 12:32:24

  Φαήλο, όλα καλά και άγια αυτά που λές για τις προθέσεις τού Σαμαρά.
  Αφού τον εμπιστεύτηκε ένα φεγγάρι ο Αντρέας ο Λεντάκης, δικαιούται τον «χρόνο προσαρμογής» του από την κοινωνία.
  Όμως, αδερφέ, αυτό το «Πάνω απ’ όλα όμως, μιλούσε και μιλάει, μόνος αυτός με συνέπεια, για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Υπερασπίζεται το Εθνικό Κράτος, το φρόνημα και την περηφάνια του Λαού...» δε χωράει ούτε στο Μάαστριχτ, ούτε πολύ περισσότερο στη Λισσαβώνα...

  Δε βγαίνει ο λογαριασμός, δε χωράει στο ευρωκλουβί μια τέτοια νοοτροπία.

  Aπό τον μήνα που μπαίνει, οι Κατοχικοί Επίτροποι θα εγκατασταθούν στην Αθήνα και θα ελέγχουν μέχρι και τα λευκώματα στα ούρα μας, μη τυχόν και φάγαμε περισσότερο από όσο επιτρέπει η γερμανική συνταγή ΕΕ-ΔΝΤ.


  Κι ένα τελευταίο: είσαι σίγουρος ότι εσείς οι, ολίγον έως πολύ, κινηματικοί που βρίσκεστε στο πλευρό του Σαμαρά μπορείτε να επιβιώσετε στο λαβύρινθο με τους πολλούς μινώταυρους που ονομάζεται ΝΔ;


  Αυτά με το θάρρος της συμπόρευσης τον καιρό της προδοσίας Οτσαλάν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 30/05/2010 12:51:00

   Ο Μινώταταυρος, ως μισός μοσχάρι, μετά το σφάξιμο, κάνει κι ωραία σούπα...

 10. Κώστας avatar
  Κώστας 30/05/2010 12:33:31

  "Αντί από την πρώτη μέρα να «παλουκώσει» την αδίστακτη μανταμίτσα, να ξεσκίσει κι αυτήν κι όλο της το σόϊ, την ανέχτηκε."

  Την "ανέχτηκε"...Μακάρι απλά να την είχε "ανεχθεί". Την αναβάθμισε. Την έβαλε σε θέση κλειδί. Δεν είχε λυσσάξει η κυρία να γίνει Δήμαρχος; Με ποιό ηθικό και πολιτικό έρεισμα την διορίζει Υπουργό Εξωτερικών; Χάθηκαν άλλα Υπουργεία; Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει για το ποιός θα πάει που ή οι συμβιβασμοί με την Οικογένεια;
  Και ιδού τώρα τα ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής ισορροπιών. Μια μεγάλη, εκ των σπουδαιοτέρων, επιτυχία Καραμανλή να εξελίσσεται σε εθνική ήττα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Συγκεκριμένα:

  -Επίσκεψη Καραμανλή στην Αλβανία:
  "Δεδικασμένο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας και στα υπόλοιπα θαλάσσια σύνορά της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο Αιγαίο, δημιουργεί η συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και τη ρύθμιση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας....
  Η συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα αποτυπώνει βεβαίως το νέο κλίμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, η οποία αποτελεί το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ και σήμερα καταθέτει την αίτηση ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία προσβλέπει βεβαίως στην υποστήριξη της Αθήνας. Η επιθυμία των Τιράνων να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Καραμανλή με τον Αλβανό ομόλογό του Σαλί Μπερίσα, στον οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και όλων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής των απαραίτητων κριτηρίων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες...
  Η χρήση της φράσης «ελληνική μειονότητα» από τον Αλβανό πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική και δείχνει ακριβώς το νέο κλίμα στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις..."
  http://www.apogevmatini.gr/?p=22697

  Και αυτή η κίνηση ματ υπονομεύεται. Πάει χαμένη. Οι σοσιαλιστές της Αλβανίας καταγγέλουν τη συμφωνία και το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας ματαιώνει τη Συμφωνία. Και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με Ντόρα και φον Δρούτσα πιο μετά ροχάλιζε..!Ούτε στην ελληνική Βουλή δεν έφεραν τη συμφωνία για επικύρωση(όπως επισήμανε στην ΕΤ1 ο Κοτζιάς, καταγγέλοντας την πολιτική της αδράνειας).
  Και σήμερα αποκαλύπτονται και τα επιδόρπια...Που φέρνουν την Ελλάδα σε πρωτοφανή δύσκολη θέση που θα πρέπει αιώνες πίσω να ανατρέξουμε για να βρούμε ανάλογο γεωπολιτικό "στρίμωγμα":

  "... η αδράνεια του τότε υπουργού Aμυνας Β. Μεϊμαράκη και κυρίως η απόλυτη άρνηση της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο, εμφάνισαν την Ελλάδα αφερέγγυα και ασυνεπή έναντι των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Τουρκία να προσφέρει αυτή τα κονδύλια και να βάλει «πόδι» στην Αδριατική και στο Ιόνιο...
  Ενώ αρχίζει και αφυπνίζεται το στενό επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη και οι αρμόδιοι του ΥΠΕΞ και της ΥΔΑΣ (της οποίας προΐστατο ο στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη, σημερινός ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης) αρχίζουν να... συζητούν την αποδέσμευση ενός ποσού σημαντικά μικρότερου από αυτό που προβλεπόταν από τη διμερή συμφωνία.
  Σαν λύση ανάγκης προτείνουν στον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει τουλάχιστον την καταβολή από το ΥΠΕΞ του μισού προβλεπόμενου ποσού (3,2 εκατ. ευρώ) κατανεμημένου έστω σε δυο έτη (από 1,6 εκατ. για το 2006 και το 2007) ώστε να ξεκινήσει το έργο. Αν και ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνεται με επιστολή στην κ. Μπακογιάννη εξηγώντας την επείγουσα μορφή που είχε πάρει το θέμα, η απάντησή της για τη «διάθεση της απαιτούμενης πίστωσης αναπτυξιακής βοήθειας προς υλοποίηση της δέσμευσης ΥΠΕΘΑ για την εκτέλεση έργων υποδομής-αναβάθμισης της Ναυτικής Βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο» ήταν αρνητική...
  Η αρνητική αυτή απάντηση και ο απαράδεκτος χειρισμός του θέματος από την προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησαν και σε άδοξο τέλος το ελληνικό σχέδιο για εμπέδωση και προώθηση της Ναυτικής Συνεργασίας με την Αλβανία, που τουλάχιστον θα δυσχέραινε, εάν δεν έκλεινε εντελώς τον δρόμο για τη «θεσμική» παρουσία των Τούρκων και στα δυτικά θαλάσσια σύνορά μας"
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=13752946

  Συμπέρασμα: με καλές προθέσεις δεν πάμε πουθενά. Με φίδια κολοβά πορεύθηκε ο Καραμανλής στον κόρφο του. Με τη διαφορά πως αυτός τα έβγαλε-παίζοντας το θάνασιμο παιγνίδι της πολιτικής ισορροπιών- από το Δημαρχείο της Αθήνας και τα έβαλε στη Β.Σοφίας για να το παίζουν μελλοντικοί διάδοχοι. Και η χώρα να μετράει ήττες. Και πέραν αυτών, με ανίκανους(στην καλύτερη περίπτωση) και ιδιοτελείς(στη χειρότερη) σε άλλα κρίσιμα πόστα. Και έτσι χάθηκε και ο ίδιος. Που ήταν μια μεγάλη ελπίδα το 2004...
  Ποτέ ξανά τα ίδια λάθη. Τα είδαμε και τα πληρώσαμε. Και μέσα και έξω.

  (Το άρθρο εξαιρετικό.)

 11. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 30/05/2010 13:29:56

  Γνώρισμα τοῦ Μεγάλου Ἡγέτη εἶναι νά διαλέγη τούς σωστούς συνεργάτες,καί ἐδῶ χώλαινε ὁ Καραμανλής.Σωστά λοιπόν τά γράφει ὁ Φαῆλος.
  Ὁ Σαμαρᾶς ὅμως δέν θά εἶναι τό ἴδιο ὅπως πιστεύω.
  Κυττῶ τούς συνεργάτες του,ὅσους γνωρίζω,ὅπως καί τό πρόσωπό του καί τά χέρια του,ὅταν μιλᾶ,εἶναι γνωρίσματα σκληροῦ ἀνθρώπου.
  Μοιάζει μεθοδικός καί ὑπομονετικός.
  Σημασία ἔχουν τά "ψιλά γράμματα" ἐπάνω του,αὐτά νά παρατηρῆτε κάθε φορά πού τόν βλέπετε καί ἀκοῦτε.
  Ἐλπίζω νά μήν ἔχω πέση ἔξω.

 12. EtsiMareSei avatar
  EtsiMareSei 30/05/2010 13:29:56

  Φαηλο, δεν ειναι απλα εξαιρετικο το αρθρο σου, δεν ειναι μονο οτι εμπνεει μια μελαγχολια, αλλοτε πικρη για τα πεπραγμενα του παρελθολντος και αλλοτε γλυκια για τις προσδοκιες του μελλοντος.
  Αλλα κυριως ειναι που διδασκει μια αλλη ξεχασμενη νοοτροπια,αυτης της "υπερβασης".
  Και ειναι αυτη η υπερβαση εναντια στην απανταχου καχυποψια που κυριαρχει,ειναι υπερβαση εναντια στην αμφισβητηση δικαιων και αδικων που μας εχουν συστηματικα μαθει να ακολουθουμε ως συγχρονο ευαγγελιο,γιατι ετσι εξυπηρετει τους ιδιους και οχι το κοινωνικο συνολο..
  Και αν θελεις, ειναι μια υπερβαση την οποια καλουμαστε να κανουμε πραξη εναντι του ιδιου μας τους εαυτου, να αντιπαλεψουμε μαζι του αν χρειαστει,να συνομιλησουμε,να μαθουμε απτα λαθη του τις ατελειες του..
  Φαηλο, νασαι παντα καλα..

 13. nina avatar
  nina 30/05/2010 13:33:15

  μή δικαιολογείς τον ΚΚ δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ γιατί όταν μπορούσε δεν έκανε .αντίθετα βόλεψε όλους τους δικούς του μή εξαιρουμένης της συζύγου και μετά μας κορόιδευε με αξιοκρατία και τρίχες. δεν θα αρνηθώ και το έχω πει πολλές φορές από αυτό το βήμα ότι ήταν πατριωτική η θέση του και στο σχέδιο Ανάν και γιά τους αγωγούς και στο Βουκουρέστι αλλά αυτά άν θέλεις να είσαι ηγέτης και μάλιστα μιάς ιστορικής και μεγάλης παράταξης δεν φθάνουν.είχε το μαχαίρι και το καρπούζι και αναλώθηκε για φτηνά και κατάπτυστα πράγματα.οχι δεν έχει καμμιά δικαιολογία. είναι συνένοχος. Στον Αντώνη πίστεψα απ την πρώτη στιμή. Τον ψήφισα σαν πολιτική άνοιξη. τον στήριξα γιατί ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα διαδραμματίσει κάποιο ιστορικό ρόλο ,έτσι από διαίσθηση. θέλω να εξακολουθώ να ελπίζω αλλά σε ένα κόμμα που έχει μείνει το καζάν ντιμπί δεν ξέρω τί μπορεί να κάνει .

 14. moriarty avatar
  moriarty 30/05/2010 13:53:42

  Κύριε Κρανιδιώτη, αὐτός πού ἒκανε τίς προτάσεις πού λέτε τό 1994, σήμερα ἀσκεῖ "εξωσυστημική αντιπολίτευση" γι᾽αὐτό καί δέν μπορεῖ σέ "καμία περίπτωση νά ἀποτελέσει ἐναλλακτική πειστική πρόταση ἐξουσίας". Αὐτά ὑποστηρίζει ὁ διευθυντῆς τῆς ναυαρχίδας τοῦ συντηρητικοῦ τύπου, κος Ἀ. Παπαχελᾶς (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_30/05/2010_402856).

  Συνεπῶς, σπεύσατε νά εἰσηγηθεῖτε στόν κο Σαμαρᾶ ὃπως: 1) Κατεβεῖ ἀπό τό βουνό, καταθέσει τά ὃπλα καί ἐνσωματωθεῖ στό σύστημα τῆς πλατείας Κωλο-νακίου 2) Ἀκολουθήσει τά δημιουργικά... ἐνδοσυστημικά ἀντιπολιτευτικά βήματα προκατόχων του ἀρχηγῶν τῆς ἀξιωματικῆς ἀντιπολιτεύσεως. Διαφορετικά, ὁ κος Παπαχελᾶς δέν θά τοῦ δώσει δαχτυλίδι καί οἱ δημοσκοπήσεις τήν ἐξουσία. Ἂν μάλιστα συμπεριφερθεῖ καί ὡς ἐπίδοξος γκαουλάιτερ, τά ΜΜΕ θά εἶναι ἰδιαιτέρως εὐνοϊκά μαζί του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ moriarty 30/05/2010 14:51:14

   Άμα λέει τέτοια ο Παπαχελάς, τότε περπατάμε ΣΩΣΤΑ.

  • EtsiMareSei avatar
   EtsiMareSei @ moriarty 30/05/2010 15:33:25

   Έιναι έκδηλη η πρόθεση να εμφανιστεί η πολιτική αντίληψη που προβάλλει ο Σαμαράς ώς περιθωριοποιημένη και "εξωσυστημική" πρόταση εξουσίας.
   Ότι δεν ταιριάζουν τα χνωτα του "ταχα μου" με την ξύπνια νοοτροπία του δήθεν αφυπνισμένου "πλέον"σύγχρονου πόλιτη αυτής της χώρας.
   Για τον κ.Παπαχελά η αφυπνησή ισούται με παραίτηση και ισοπέδωση επί δικαίων και αδίκων.Έιναι ομως το τελευταίο τους χαρτί, αυτό της χαιρεκακίας, που τους έμεινε να παίξουν.
   Ένας πόλεμος λασπης και ευνουχισμού των συνειδήσεων με φόντο τις εκλογές..

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ moriarty 30/05/2010 20:05:16

   moriarty

   Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επίσης ο αρθρογράφος της Κ.Ιορδανίδης,στη μόνιμη στήλη του την 20/5/2010 έγραψε μεταξύ άλλων προσπαθώντας να αποδομήσει την πολιτική Σαμαρά:

   "Αλλά πρέπει να γνωρίζει(ο Σαμαράς)ότι είναι αδύνατον να εγλωβίσει στη σκήτη του ένα πολλυσυλεκτικό κόμμα όπως η Ν.Δ,που έχει ασφαλώς και τις δουλείες του".

   Βρε ουστ κοπρόσκυλα που πρέπει να σεβαστούμε δουλείες προς τα αφεντικά σας.
   Ξεδιάντροπες τσούλες που μπροστά στο συμφέρον σας δε ντρέπεστε να γράφετε τέτοια εμμέσματα.

   • moriarty avatar
    moriarty @ ΣΟΝ ΠΕΝ 30/05/2010 21:36:05

    Τό ἒχω δεῖ καί αὐτό τοῦ Ἰορδανίδη, καί τό σχολιάζω παρακάτω. Μήν ξεχνᾶτε ὃμως και τόν Μανδραβέλη, ὁ ὁποῖος, ὃταν ὁ κος Σαμαρᾶς μίλησε γιά τήν ἀνάγκη στήριξης τῆς οἰκογένειας, αἰσθάνθηκε σκόπιμο νά παραλληλίσει τήν προτροπή Σαμαρᾶ μέ ἀναφορές στό βιβλίο τοῦ Ἀ. Χίτλερ, "Ο Αγών". Βρέθηκε δηλ. ἓνας Ἓλληνας πολιτικός ἡγέτης πού δείχνει νά ἀντιλαμβάνεται πόσο (κυριολεκτικῶς) κρίσιμη εἶναι ἡ στήριξη τῆς οἰκογένειας γιά τό μέλλον τῆς Ἑλλάδος, καί βάλθηκε ἡ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ νά τόν παρομοιάσει μέ τόν Ἀδόλφο!

    Αὐτές οἱ ἐπιθέσεις δέν πρέπει νά ἐκπλήσσουν κανέναν. Ὃταν βρεθεῖ Ἓλληνας πολιτικός, ὁ ὁποῖος δέν εἶναι χειραγωγούμενος, ἀκίνδυνος, ἐθελόδουλος ἢ ἐθελοτυφλών, θά ὑποστεῖ ἐνορχηστρωμένες, συνεχεῖς, δηλητηριῶδεις προσωπικές ἐπιθέσεις, διαφορετικῆς ἐντάσεως, ὓφους, προβολῆς, πού ὃλες θά συντείνουν σέ ἓνα πράγμα, τό "character assassination" του. Νά καταγραφεῖ δηλ. στό ὑποσυνείδητο τῆς κοινῆς γνώμης ὁ στόχος τῶν ἐπιθέσεων ὡς ἀντισυστημικός, ἰδιόρρυθμος, ἂσχετος, ἀντιπαθής κοκ. Ὁ μακαρίτης Τ. Παπαδόπουλος τῆς Κύπρου ἦταν θῦμα τέτοιων ἐπιθέσεων.

    ΥΓ Τόν Ἰορδανίδη τόν εἶχα σέ ἐκτίμηση, καί αὐτό πού ἒγραψε μέ προβλημάτισε. Μιά ἐκδοχή εἶναι αὐτή πού γράφετε, ἀλλά ὂχι ἡ μόνη. Γιατί αὐτό πού μετράει, σέ τελευταῖα ἀνάλυση, δέν εἶναι νά πείσει ὁ κος Σαμαρᾶς τό ρεῦμα πού τόν ὑποστηρίζει ἀπό τήν ἐποχή τῆς ΠΟΛ.ΑΝ. καί τόν ἐκτός ΝΔ "πατριωτικό χῶρο", ἀλλά νά μεταστρέψει ὑπέρ τοῦ ρεύματος αὐτούς πού ναί μέν ἀσπάζονται ἀπόψεις πλειοψηφικές στήν ἑλληνική κοινωνία (αὐτές εἶναι οἱ ἀπόψεις Σαμαρᾶ) ἀλλά εἶναι βραχυκυκλωμένοι ἀπό ἓνα σύστημα κατασκευῆς συναίνεσης πρός συμφέροντα ξένα πρός τά ἑλληνικά.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 31/05/2010 00:35:17

    Αγαπητέ, αυτή που αμείλικτα θα στρέψει την πλειοψηφία προς τον Αντώνη θα είναι η σκληρή πραγματικότητα, την οποία ΚΑΝΕΙΣ πια δεν θα μπορεί να ωραιοποιήσει. Το πάρτυ κι η παραμύθα τελείωσαν. Καπούτ. Ακόμη κι αν ο Παπαχελάς, ο Μανδραβέλης και οι λοιποί συγγενείς διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι ξημερώνει από τη Δύση, δεν θα πείθουν πια ούτε τη γυναίκα τους, όσοι έχουν.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 31/05/2010 08:04:04

    Το άρθρο του Κώστα Ιορδανίδη, που είναι από τους ελάχιστους αξιόλογους διαβασμένους δεξιούς δημοσιογράφους, δεν είναι από τα καλύτερα, ειδικά η τελευταία φράση ("έχει και τις δουλείες του"), που αφήνει ερωτηματικά. Αλλά στο κάτω-κάτω, τη γνώμη του λέει με ευπρέπεια.
    Το άρθρο όμως του Παπαχελά γιατί είναι κακό; Ο Παπαχελάς τον τελευταίο καιρό γράφει με πραγματικά κοινό νου και σε ελάχιστα πράγματα μπορεί κανείς να τον πει άστοχο. Είναι λάθος που μιλάει για "ένδεια στελεχών στη ΝΔ"; Αυτό όλος ο κόσμος το καταλαβαίνει.
    Μήπως η φράση "αντισυστημική αντιπολίτευση" υπονοεί την ανόητα επιδιωκόμενη "καλή σχέση" της ΝΔ με το ΚΚΕ; Θα καταλάβει σύντομα ο Σαμαράς πόσο φίλοι πιάνονται οι σταλινίσκοι του Περισσού. Για το κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ που θα πάει στη Μάλτα τελικά εξαιτίας της "επαναστατικής γυμναστικής" του ΠΑΜΕ - εις βάρος των εργαζομένων πολιτών - θα πει τίποτα η ΝΔ;
    Υ.Γ. Ελπίζω να δημοσιευτεί το σχόλιό μου, αν και αντικομμουνιστικό (άνευ εισαγωγικών η τελευταία λέξη).

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 01/06/2010 22:02:04

    Προσωπικά έχω σταματήσει να αγοράζω την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Δεν έχει πια καμία σχέση με την παράταξη

 15. δρόμος avatar
  δρόμος 30/05/2010 15:00:55

  Φαήλο, το καλύτερό σου κείμενο μέχρι σήμερα, κι ας έχω θαυμάσει τόσο και τόσα...Σΰγχαρητήρια.

  Μονάχα σε παρακαλώ, χαμήλωσε λίγο τους τόνους μη μας τον ματιάσεις, και ψαχνώμαστε πάλι...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δρόμος 30/05/2010 15:39:07

   Χαχαχα! Σ' ευχαριστώ και μην φοβάσαι, η μακαρίτισσα η γιαγιά μου μου 'μαθε και να ...ξεματιάζω!

 16. Αριστείδης avatar
  Αριστείδης 30/05/2010 15:31:16

  Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.Εξαίσιο και απολύτως ερμηνευτικό κείμενο.Ο Σαμαράς πρέπει να πάρει ακόμα πιο σκληρές αποφάσεις, να μην φοβηθεί.Θα κριθεί κι αυτός όταν έρθει η στιγμή.Να απομακρύνει "τζάκια" "βαρώνους"και αλαζόνες πρώην υπουργούς του Κραμανλή.
  Εχω κι ένα παράπονο για την ομάδα αξιολόγησης που συστάθηκε προ-ημερών.Δεν υπήρξε στέλεχος διαφορετικό από τον Ζαγορίτη να τοποθετηθεί?Ο Κος Ζαγορίτης είναι άμοιρος των ευθυνών του εκεί έφτασε η παράταξη?Νομίζω ότι είναι ατυχής και λάθος η επιλογή του.

 17. δρόμος avatar
  δρόμος 30/05/2010 15:37:03

  μήπως δεν γίνεται (θεσμικά) αλλιώς πριν το Συνέδροιο?

  • effie B. avatar
   effie B. @ δρόμος 30/05/2010 18:29:28

   Ο Ζαγοριτης δεν επελεγει ως Ζαγοριτης (και επονομαζομενος βαψομαλλιας), αλλα ως Γραμματεας του κομματος. Μετα το Συνεδριο θα ειναι και αυτος οπως σε κεινη την χαριτωμενη διαφημηση: Ζαγοριτης, lllast year!!!!
   Don't worry!!!!!

 18. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 30/05/2010 15:40:56

  Αγαπητε Φαηλο

  Αν και το εχω ξαναγραψει αρκετες φορες ο Αντωνης θα πρεπει να ασχοληθει λιγο παραπανω με την νεολαια.Πρεπει να διαλυσει τις διαφορες μαφιες που δρουν εντος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γιατι το μελλον βρισκεται στην νεολαια.

  Γιατι κακα τα ψεματα φιλε μου οι συγκεκριμενες οργανωσεις εχουν μεταβληθει σε μεγαλο βαθμο σε μαφια τυπου πασοκ δεκαετιας '80.
  Οτι αγωνες κανει ο Αντωνης για την αναγεννηση του κομματος καποια κοπροσκυλα φοιτητοπατερες τα ακυρωνουν με τις λαμογιες τους,τα διαπλεκομενα και τον απολυτως πασοκικο-μαφιοζικο τροπο δρασης τους.

  Ολο αυτο το αληταριο που δρα εντος της νεολαιας πρεπει να συντριβει συντομα και να να θαφτει σε ορυχειο της σιβηριας.Τοτε η παραταξη θα εχει λαμπρο μελλον με οραμα για την Ελλαδα και τους Ελληνες.

  Υ.Γ.: Φαηλο πως μπορω να επικοινωνησω ηλεκτρονικα μαζι σου?Εχει καποιο e-mail ο φακτορας και το ζηταμε απο αυτον?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Επαγρυπνών 30/05/2010 21:46:30

   failoskran@ath.forthnet.gr

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/05/2010 15:41:32

  Αυτή η κλεπτοκρατία έχει γίνει παγκόσμιο σλόγκαν KLEPTOCRACY σε όλα τα ξένα σάιτ το βλέπω, λες να μας επισυνάψουν ρετσινιά που δε βγαίνει, πάει πακέτο με την ΕΤΑΙΡΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αλλενάκι 30/05/2010 15:46:48

   όχι βρε αλλενάκι, απλώς παραδέχονται ότι η γλώσσα μας είναι η πηγή της κάθε σύγρονης εκφραστικότητας

 20. zackii avatar
  zackii 30/05/2010 15:59:45

  Κύριε Κρανιδιώτη σας παραπέμπω στο σχόλιό μου στο άρθρο <>. Μεταφερετέτα στον Α.Σαμαρά

 21. zackii avatar
  zackii 30/05/2010 16:01:31

  Στα εισαγωγικά είναι το σημερινό άρθρο εκλογικά σενάρια και πολιτικές αυταπάτες

 22. Monocultural avatar
  Monocultural 30/05/2010 16:11:40

  Α επίσης πριν κανα μήνα σε έβριζε και ο Ριχάρδος! Αυτό κι αν είναι καλό! Η δουλειά που κάνεις για τον Σαμαρά μέσα από τα κείμενά σου είναι ανεκτίμητη! Τυχερός να έχει φίλους σαν και εσένα!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Monocultural 30/05/2010 21:49:47

   Oh mon Dieu! Πάω να το πω του σκύλου μου.Ο Ριχαρδούλης είναι ένα σταθερό σημείο προσανατολισμού, σαν αυτά που μας μαθαίνανε στις Καταδρομές να αναγνωρίζουμε στην φύση. Άμα δεν σε "πάει" ο Ριχαρδούλης, σημαίνει ότι είσαι καλός άνθρωπος κι ότι πορεύεσαι ορθώς. Ζει ακόμη; Βρε, βρε, κοίτα να δεις.

 23. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 30/05/2010 16:12:33

  Αγαπητέ Φ. Κρανιδιώτη, έχω τη γμώμη ότι το βασικό ήταν η αλλαγή κατεύθυνσης του διεθνούς και εγχώριου οικονομικού κύκλου: Από την "αναπτυξιακή φάση" 2003 - 2007 (που κατέληξε σε υπερδιογκωμένες φούσκες), μπήκαμε το 2007 - 2008 απότομα σε περίοδο ξεφουσκώματος και ταχύτατης συρρίκνωσης. Τα μεσο-μακροπρόθεσμα συγκριτικά μειονεκτήματα της Ελλάδας είναι γνωστά (αντιπαραγωγική οικονομική κατεύθυνση, παλαιωμένη διάρθρωση ιδιωτικού τομέα, αναποτελεσματικός κρατικός τομέας, αδιόρθωτο δημοσιοικονομικό έλλειμμα κτλ). Η κρίση μας έπληξε συγκριτικά βαρύτερα για 3 κυρίως βραχυπρόθεσμους λόγους:
  1. Πολύ κακή πρόβλεψη της επερχόμενης οικονομικής συγκυρίας (ευθύνη Αλογοσκούφη + Τράπεζας Ελλάδος), εμμονή σε λογικές εποχών "παχειών αγελάδων" με ανάποδη χρήση του φορολογικού "εργαλείου" και αναρχική αντιμετώπιση του δημοσιοκοικονομικού ελλείμματος.
  2. Πολιτική ανεπάρκεια της κυβέρνησης (όχι μόνον του πρωθυπουργού), όχι στιβαρή διοίκηση, εκτροχιασμός δαπανών και αναρχο-αυτόνομοι χειρισμοί υπουργών χωρίς συνοχή.
  3. Τεράστιο έλλειμμα ευρωπαικής πολιτικής και συντονισμού με τους εταίρους της ΕΕ, σε συνδυασμό με την ανορθόδοξη διαχείριση του ελλείμματος ("απογραφή" κτλ).
  4. Χαλαρή και ανακόλουθη "πολιτική ηθική", επικοινωνιακή διαχείριση κτλ (με αποκορύφωμα τις πρόωρες εκλογές 2007 εν μέσω πυρκαιών). Αυτό λειτούργησε ως αρνητικό παράδειγμα, "αντι-παιδαγωγός" των πολιτών, αυξάνοντας τον εγωισμό και την κοινωνική εξαχρείωση.
  Τα λοιπά (ένα σωρό σκάνδαλα, κλεψιές παλιές και νεότερες), έκαναν τα πράγματα απλώς ακόμη πιό δύσκολα, αλλά δεν είναι οι αιτίες της κρίσης. Έχουμε και λέμε ιεραρχικά: Α. Μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά προβλήματα για τα οποία ευθύνονται όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις (οι πασοκικές έχουν πιό πολλά χρόνια ευθύνης). Β. Πολιτική ανεπάρκεια κυβέρνησης Καραμανλή. Γ. Σκάνδαλα - κλεπτοκρατία.
  Εσείς οι υπερ-πολιτικοποιημένοι και υπερ-ιδεολογικοποιημένοι σχολιαστές βλέπετε βέβαια και άλλους παράγοντες ως σημαντικούς, αλλά άν δεν καταλήγουμε σε μετρήσιμα, επιβεβαιώσιμα θεμελιώδη, μονίμως ψάχνουμε χωρίς φανάρι για μαύρες αγελάδες μέσα στα μαύρα σκοτάδια.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 30/05/2010 16:28:25

   Και πάψτε επιτέλους να ωραιοποιείτε τον κοθυστερημένο, και απ' ότι φαίνεται απερχόμενο, παραδοσιακό μεταπολεμικό ιδιωτικό τομέα της Ελληνικής οικονομίας, αυτόν που μπορεί να έχει Πρόεδρο Ελληνικών βιομηχανιών χωρίς βιομηχανία: Είναι ανέκδοτο. Όσο έχει ανάγκη αναδιάρθρωσης ο δημόσιος τομέας, άλλο τόσο και ο ιδιωτικός, και για τέτοια αναδιάρθρωση, ο ενεργός παρεμβατικός ρόλος του κράτους είναι αναπότρεπτος. Η λεγόμενη διαπλοκή των αντιπαραγωγικών δραστηριοτήτων (προμηθευτές, εργολάβοι κτλ) με το Δημόσιο, συντηρείται επειδή δεν ενισχύεται συγκριτικά η παραγωγική, εξαγωγική επιχειρηματική δραστηριότητα με πολιτικοικονομικά εργαλεία, θετικά ή αρνητικά.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Sic transit gloria mundi 30/05/2010 21:04:08

    AMHN

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ Sic transit gloria mundi 31/05/2010 08:13:41

   Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις, στο κύριο μέρος της παρέμβασης
   αλλά και στο μικρό συμπλήρωμα.
   Δυστυχώς,κυριαρχεί η γνωστή ανερμάτιστη "αγκιτάτσια" και
   είναι δύσκολο να περιγραφεί μιά τόσο κακή και φορτισμένη
   συγκυρία με πραγματικούς όρους.
   'Οπως και νά'χει, οι ελάχιστες νηφάλιες φωνές πρέπει να
   συνεχίσουν...!

 24. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 30/05/2010 16:25:14

  Δεν μπορει να βυθιζεται η χωρα σε παρακμη και να υποβαθμιζονται τα κυριαρχικα μας δικαιωματα διχως θεσεις και αντιθεσεις απο τη ΝΔ
  σε καθε επιπεδο, απο την ακαιρη επισκεψη Ερντογαν, το Τ*10, στην
  αβελτηρια της Μερκελ η τον αποκλεισμο του Ζενιθ απο την ΠΝΟ.

 25. Ιάσων Κιανός avatar
  Ιάσων Κιανός 30/05/2010 16:53:27

  Κύριε Κρανιδιώτη,

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Ο Ελληνικός λαός ιδιαίτερα αυτές τις μαύρες μέρες της ιστορίας του έχει πολύ ανάγκη να διαβάσει κάτι που να του δίνει ελπίδα, να του ανεβάζει το ηθικό, να του λέει «κουράγιο αδέλφια σε λίγο ξημερώνει…». Το άρθρο σας αυτό το επιτυγχάνει άριστα. Και είμαι βέβαιος ότι είστε απόλυτα ειλικρινής σε αυτά που γράφετε. Όπως συμφωνώ μαζί σας στις κρίσεις σας για τον Αντώνη Σαμαρά, για το ήθος του και τον πατριωτισμό του, αξίες του που απέδειξε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ θυσιάζοντας γι αυτές ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη πολιτική ερημιά. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να χαίρει εκτίμησης από κάθε καλόπιστο Έλληνα, ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση.

  Έχω επανειλημμένα γράψει για την εμβέλεια του Αντώνη Σαμαρά σε όλο το πολιτικό φάσμα. Προβλέπω ότι η εμβέλειά του αυτή θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο για τους εξής λόγους:

  1. Επικυριαρχία του Εθνικού στο Ιδεολογικό.
  -------------------------------------------
  Όσο οξύνονται τα εθνικά θέματα και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα, τόσο τα ιδεολογικά τείχη θα υποβαθμίζονται μπροστά στην ανάγκη της εθνικής επιβίωσης. Αυτό το ζούμε ήδη αρκεί να κάνει κανείς μια βόλτα στο διαδίκτυο και θα δει Έλληνες από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με βάση τις κοινές τους πατριωτικές ευαισθησίες. Αυτό πριν 10 χρόνια θα ήταν αδιανόητο.

  2. Επικυριαρχία του Ηθικού στο Ιδεολογικό.
  ------------------------------------------
  Όσο περισσότερο θα αποκαλύπτεται η σαπίλα του πολιτικού συστήματος όλων των πτερύγων, τόσο οι δήθεν ιδεολογικές διαφορές θα υποβαθμίζονται στην κρίση των πολιτών. Είναι αυτό που ακούω όλο και πιο συχνά «Όλοι τα ίδια σκα… είναι.».

  Αυτή η υποβάθμιση των «ιδεολογικών τειχών» κάτω από ένα πέπλο σαπίλας θα αυξήσει σε επίπεδο κοινωνικής βάσης την επικοινωνία αλλά και την κινητικότητα μεταξύ των διαφόρων πολιτικών χώρων. Η κατεύθυνση αυτής της κινητικότητας θα καθορίζεται από την επιτακτική ανάγκη για ανάδειξη των αποδεδειγμένα εντίμων στην πολιτική ζωή και αυτών που μπορούν να δώσουν άμεσες, πρακτικές και πειστικές λύσεις για διέξοδο από τα αδιέξοδα.

  Και στα δύο από αυτά ο Αντώνης Σαμαράς σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς έχει «ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ»!!!!

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα έχει να αντιμετωπίσει 3 κινδύνους.

  Κίνδυνος 1ος
  -------------
  Θα είναι τραγικό λάθος του Σαμαρά να προσπαθήσει να καθοριστεί ιδεολογικά με βάση τα δεδομένα του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Το σύστημα ξέρει να παίζει πολύ καλά με τους όρους του σκηνικού που το ίδιο έφτιαξε και μπορεί άνετα να τον εκμηδενίσει ενισχύοντας το εκ δεξιών του μαγαζί... και ιδρύοντας και ένα εξ αριστερών του... και τα δύο με πλήρη υποστήριξη των μηχανισμών του συστήματος (πουλημένα ΜΜΕ και εφημερίδες, αλλά και πρεσβείες, εταιρίες δημοσκοπήσεων κλπ).

  Θα είναι αυτοκτονία για τον Σαμαρά να δεχτεί να γίνει ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ...

  Αντίθετα ο Σαμαράς πρέπει να υπερβεί τα ιδεολογικά τείχη, να βγει πάνω από αυτά, να παίξει με όρους που το σύστημα δεν ξέρει να χειρίζεται, όρους που βγαίνουν έξω από τα καλά ελεγχόμενα πολιτικά καλούπια τους. Και για να γίνω πιο σαφής:

  "O απελπισμένος Έλληνας δεν έχει ανάγκη
  έναν έντιμο ΔΕΞΙΟ πολιτικό,
  αλλά έναν ΕΘΝΙΚΟ ΗΓΕΤΗ" !!!!

  Με αυτό δεν αρνούμαι την ιδεολογική προέλευση του Σαμαρά όπως δεν αρνούμαι και την δική μου, αλλά αφού πλέον η κυρίαρχη αντίθεση στον κόσμο έχει γίνει η «Νέα Τάξη – Εθνικό κράτος» δεν μπορεί να έχει προτεραιότητα η ιδεολογική μας τοποθέτηση με βάση τις παλιές κυρίαρχες αντιθέσεις «Εργασία – Κεφάλαιο» ή «Δύση – Ανατολή».
  Γι αυτό είναι άστοχο, αν όχι αυτοκτονικό να αναδεικνύει κανείς στο σήμερα πρόσωπα και γεγονότα που σχετίζονται με αυτές τις παλιές αντιθέσεις (πχ αναφορές στον ...Ευάγγελο Αβέρωφ, στην επάρατη Αμερικανό-δουλη δεξιά, στους κομμουνιστο-συμμορίτες αριστερούς κλπ). Όποιος το κάνει προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην Πατρίδα, ενσπείροντας το εμφύλιο μίσος την ώρα της μάχης.

  Κίνδυνος 2ος
  -------------
  Θα είναι τραγικό λάθος του Σαμαρά να αφήσει την επικοινωνία του με τον λαό στις καλές και γνωστές προθέσεις της μαφίας των καναλαρχών και των εκδοτών. Μέχρι τώρα η εικόνα που του δημιουργούν είναι ενός καλοσυνάτου σεμνού κυρίου που κάνει δηλώσεις μπροστά από ένα μικρόφωνο. Αυτή είναι η εικόνα που προσλαμβάνει ο μέσος Έλληνας από την τηλεόραση για τον Σαμαρά και σίγουρα απέχει πολύ από την εικόνα του Εθνικού Ηγέτη που έχει ανάγκη η Πατρίδα αυτές τις κρίσιμες ώρες.

  Όπως έγραψα και παλιότερα ο Σαμαράς πρέπει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με όλον τον Ελληνισμό, όχι στην κορυφή ως συναντήσεις με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά στην κοινωνική βάση (φορείς, σωματεία, προσωπικότητες, διανόηση, επιστήμονες, ομογένεια, τμήματα αστικής τάξης με εθνική συνείδηση... κλπ), διαύλους που θα αξιοποιούν στο μέγιστο και το διαδίκτυο, διαύλους που θα μπορούν να ξεκινήσουν με πρωτοβουλία του Σαμαρά ως φόρουμ προβληματισμού και τα οποία θα στοχεύουν στη δημιουργία των καλύτερων δεξαμενών σκέψης (think tanks) μέσα από τα σπλάχνα του Ελληνικού λαού.
  Ο Σαμαράς πρέπει άμεσα να απευθυνθεί στον λαό μέσα από διαύλους επικοινωνίας που δεν ελέγχει η μαφία των ΜΜΕ!!!!

  Αφού το μαγαζί προς το παρόν ασθενεί... μήπως το Δίκτυο-21 θα μπορούσε να αποτελέσει την μαγιά αυτής της κινητοποίησης του Ελληνισμού;;;

  Κίνδυνος 3ος
  --------------
  Αν ο Σαμαράς αποφύγει τους δύο παραπάνω κινδύνους τότε θα έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο ηγέτη της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας, με ότι αυτό θα σημαίνει και για την πλήρη εμπιστοσύνη του κόμματός του προς το πρόσωπό του.

  Αν όμως δεν αποφύγει, ή αργήσει να αποφύγει τους παραπάνω 2 κινδύνους θα δώσει τον χρόνο στο σύστημα να τον αποσταθεροποιήσει εκ των έσω, δηλαδή από το ίδιο το κόμμα του. Η αποσταθεροποίηση θα είναι:

  Α) Συνεχείς διαρροές μελών – τυχοδιωκτών προς τα γειτονικά μαγαζιά, διαρροές που θα προβάλλονται έντονα από την μαφία των ΜΜΕ, ώστε να δημιουργούν κλίμα για ακόμη περισσότερες διαρροές. Οι διαρροές αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβούν ενόσω πετύχει η ανανέωση στελεχών, καθόσον αυτή θα οδηγήσει τις στρατιές της παλιάς διεφθαρμένης κομματικής νομενκλατούρας μακριά από τα ...βάζα με το μέλι...

  Β) Συγκέντρωση στοιχείων για πραγματικά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα στενών συνεργατών του Σαμαρά σε μια προσπάθεια να αποδομήσουν το ηθικό του πλεονέκτημα. Τα στοιχεία αυτά θα βγαίνουν την κατάλληλη στιγμή για να φέρνουν το μέγιστο αποτέλεσμα.

  Γ) Ανάδειξη από τα ΜΜΕ κάποιου αχυράνθρωπου μωρο-φιλόδοξου που θα βρουν μέσα στη ΝΔ και ο οποίος θα παριστάνει τον μόνιμο εσωτερικό αντιπολιτευτικό λόγο με έναν πιο κομψό τρόπο από την ανόητη κυρά-Θοδώρα...

  Ένας πολιτικός αρχηγός
  - που το κόμμα του φυλλοροεί,
  - που οι συνεργάτες του αποδεικνύονται «διεφθαρμένοι»,
  - που έχει μόνιμη εσωτερική αντιπολίτευση
  - που το κόμμα του μοιράζεται τον ίδιο πολιτικό χώρο με άλλα 2 μαγαζιά
  - που έχει ως μόνο κανάλι επικοινωνίας με τον λαό τα ΜΜΕ της μαφίας

  για πόσο καιρό λέτε ότι μπορεί να παραμείνει στην καρέκλα του; Πάντως ο Κωστάκης με 2-3 μόνο από τα παραπάνω ήδη στάλθηκε στην Ραφήνα...

  Ελπίζω ο Σαμαράς να έχει συνειδητοποιήσει ότι η ιστορία του έλαχε να παίξει έναν ρόλο που ίσως ούτε ο ίδιος φανταζότανε... αφού όπως είναι γνωστό οι ιστορικές στιγμές γεννάνε τους ηγέτες.

  Είμαι βέβαιος ότι ο Σαμαράς έχει την στόφα του ηγέτη, ελπίζω να το ξέρει και ο ίδιος αλλά και να μπορεί να το αποδείξει τώρα που έρχονται πολιτικοί τυφώνες.

  Ας το τολμήσει τουλάχιστον βγαίνοντας από την ...Κιφισιά και κατηφορίζοντας στις γειτονιές και στην ερημωμένη επαρχία, όπου ένας απελπισμένος λαός ψάχνει την χαμένη του αξιοπρέπεια και περιφάνεια...

  Ιάσων Κιανός

 26. sintonistis avatar
  sintonistis 30/05/2010 17:17:39

  σωστοτατος!!!!

 27. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 30/05/2010 17:51:36

  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΕΓΟΝΟΣ:
  ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ Η ΠΛΡΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ Η ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΗ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ κ. ΜΑΝΕΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Α..(ΤΟ ΑΛΦΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ..) ΕΝΩ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ…ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΣΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΤΖΑΒΑΡΑ,…. ΠΑΡ΄ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ….!!!
  Τα σχολια δικα σας….εμένα τους βαρέθηκε η ψυχή μου

  Κε Κρανιδιώτη,

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας!!!
  Παντα σας διαβαζω...συνεχιστε...καλη δυναμη

 28. zackii avatar
  zackii 30/05/2010 18:29:06

  O Σαμαράς για να επιτύχει πρέπει να δώσει ελπίδα και προοπτική. Να εξηγήσει ακριβώς τι σκοπεύει να κάνει σαν να ήταν ήδη πρωθυπουργός. Συγκεκριμμένα
  πράγματα και όχι νεφελώδη για διαρθρωτικές αλλαγές επανιδρύσεις και άλλες
  κουταμάρες. Και πάνω απόλα να θέσει ΑΚΡΙΒΕΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ
  ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ.
  Αλλιώς πάνω από 20% δεν βλέπει όσους και να καρατομήσει. Ας δώσει λοιπόν μια συνέντευξη τύπου. Ιδού η Ρόδος.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ zackii 30/05/2010 18:35:14

   Σωστός. ΣΥ-ΓΚΕ-ΚΡΙ-ΜΕ-ΝΕΣ προτάσεις εξόδου από την κρίση ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ των αντεργατικών σχεδίων της τροικας και των δοσιλογων ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ. Ο κόσμος δεν πιστεύει πλέον αοριστολογίες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ηλίας 30/05/2010 18:44:49

    Μονον επι μερους αλλαγες στους χαμηλομισθους και χαμηλοσυνταξιουχους μπορουν να γινουν.Τα χρεη πρεπει να πληρωθουν.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Ηλίας 30/05/2010 18:58:02

    Τα χρέη δεν πρέπει να πληρωθούν αν προϋποθέτει η πληρωμή τους την απόλυτη εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Ηλίας 30/05/2010 21:12:15

    Ηλία, στο δελτίο των 8 (ΑΝΤ1) άκουσα Πορτογαλλίδα να λέει ότι ο μισθός της είναι 200 ευρώ. Όλα λοιπόν είναι σχετικά, αλλά η συνέπεια είναι όρος απαράβατος.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Ηλίας 30/05/2010 21:19:03

    Όχι φίλε μου, δεν είναι ακριβώς έτσι. Η συνέπεια τίνος έναντι τίνος και για ποιόν λόγο; Η συνέπεια του κοσμάκη έναντι του κράτους; Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Ο λαός τιμάει ασταμάτητα -έως τώρα - την συνέπεια απέναντι στο κράτος. Πληρώνει ότι του ζητά χωρίς πολλά πολλά. Δεν μπορεί κανείς όμως να του ζητά να είναι "συνεπής" απέναντι σε "δεσμεύσεις" που πήραν άλλοι με σκοπό όμως να ξεπληρωθούν από τον κόσμο που δεν ωφελήθηκε και δεν χρωστά τίποτα. Τις λοβιτούρες στα δημόσια έργα και τις μίζες των κάθε είδους προμηθειών δεν τις χρωστά ο κοσμάκης σε κανέναν.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Ηλίας 30/05/2010 21:25:31

    το κράτος χρωστάει στους δανειστές του, και μην ορκίζεσαι ότι δεν ωφελήθηκε ο κοσμάκης καθόλου από αυτό. Ρώτα τους γνωστούς σου γύρω σου, όλο και κάποιος διορίσθηκε, όλο και κάποιος έκανε δουλίτσα με το κράτος.

 29. zackii avatar
  zackii 30/05/2010 18:31:16

  Tο βάζω κι εδώ και πείτε μου ποιός διαφωνεί.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ zackii 30/05/2010 18:41:30

   Τι εννοεις ομως να επιστρεψει;
   To βιοτικο επιπεδο του 2009 δεν θα επανελθει για δεκαετια τουλαχιστον γιατι δεν μπορει να επανελθει.
   Τα χρεη πρεπει να πληρωθουν.Πατριωτισμος τυπου "πατριωτικου" ΠΑΣΟΚ δηλαδη με αυξησεις απο δανεικα πλεον ειναι αδυνατος.Μονον ο πατριωτισμος της θυσιας εχει μελλον -αν οι Ελληνες θελουν να εχουν μελλον.
   Φυσικα θυσιες πρεπει να κανουν ολοι -200 βουλευτες,μειωσεις μισθων κρατικων αξιωματουχων κλπ εστω και για συμβολικους λογους αλλα επιστροφη στα παλια χωρις σκληρη δουλεια δε γινεται.
   Η μεταπολιτευση τελειωσε.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 30/05/2010 19:10:52

    Τα χρέη πρέπει να πληρωθούν;
    Ποιων προς ποιούς;
    Τα υπερτιμολογημένα φάρμακα προς τις φαρμακοεταιρείες;
    Τα υπερτιμολογημένα στραβά υποβρύχια;
    Τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα;
    Θυσίες να κάνουμε όλοι για μιά ανεξάρτητη πατρίδα, όχι όμως για να τρωνε τα λαμόγια του ΔΝΤ , η Μέρκελ και τα τζιμάνια τύπου Σόρος..
    Αλλιώς είναι προτιμότερο να γίνει κάμπριο το μαγαζί, ευάερο και ευήλιο και να βάλουμε μια ταμπέλα με σύνθημα «Γαία πυρί μιχθήτω» στην πρόσοψη.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 30/05/2010 19:13:24

    Τα ομολογα που εχει εκδωσει το ελληνικο Δημοσιο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 30/05/2010 19:19:54

    Εγω δεν ειδα τις δεκαετιες που περασαν το ζητημα του χρεους να τιθεται ως ζητημα ανεξαρτητης πατριδας.
    Ειδα την ανεξαρτητη πατριδα που ΥΠΗΡΧΕ το 1980 γιατι το χρεος ηταν το 25% του ΑΕΠ και φυσικα η πληρωμη των τοκων πολυ ευκολη να κατηγορειται ως εξαρτημενη απο αυτους που την εκαναν πραγματικα εξαρτημενη δανειζομενοι και ως ενδειξη ανεξαρτησιας τους εδειχναν πορειες στην αμερικανικη πρεσβεια ωσαν με πορειες να προοδευει μια χωρα την ωρα που δανειζονταν και μοιραζαν.Και οταν η ΝΔ τη δεκαετια του 80 φωναζε για το δανεισμο μας κοροιδευαν.
    Τωρα δηλαδη τι μπρει να γινει : να πουμε δε πληρωνουμε και να κοπει καθε προσβαση στις ξενες αγορες απ οπου εισαγονται τα παντα;

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 30/05/2010 20:14:42

    Αν δεν τέθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες από τις κυβερνήσεις Σημίτη-Μητσοτάκη, πρέπει να τεθεί σήμερα.
    Μαζί με την καταστροφική ένταξη μας στην ευρωζώνη.

 30. danaos avatar
  danaos 30/05/2010 18:54:58

  Φαήλε εξαιρετικό!Είμαι εκπαιδευτικός και σε ζηλεύω!Εκεί που απογοητεύομαι τσουπ!έρχεσαι με νέο κείμενο και με εμψυχώνεις!Σήμερα με το κείμενό σου χάρηκα,γέλασα,επαναστάτησα!Και να σου πω και κάτι:Εξαιτίας σου σήμερα είμαι υποψήφιος στην Τ.Ο.της περιοχής μου!Ξανά απ'την αρχή για νέα αρχή!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ danaos 30/05/2010 21:52:22

   Καλή επιτυχία, συναγωνιστή!

 31. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 30/05/2010 18:56:56

  Συμφωνουμε στα περισσοτερα Φαηλο,αλλα επειδη μιλαμε για πολιτικη,δεν πρεπει να ξεχναμε αυτο που ειπε καποτε ο Φωκιων στον Αντιπατρο: "Δεν μπορεις να με εχεις και φιλο σου και κολακα σου."
  Τα βιωματα μας και η μελετη της Ιστοριας μας κανουν επιφυλακτικους..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aris lalidis 30/05/2010 21:53:29

   Γί' αυτό κι εγώ αναφέρομαι σε διαχρονικές θέσεις, πράξεις και ορατή συνέπεια.

 32. zackii avatar
  zackii 30/05/2010 19:37:59

  Οι Έλληνες δεν είναι Ούγγροι,Αργεντίνοι κλπ. Τα έβαλαν με τις μεγαλύτερς αυτοκρατορίες . Δεν είναι δούλοι ούτε θα γίνουν ποτέ όσοι Κίσινγκερ να το θέλουν. Αν καταλάβουμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε σε σχέση με τους άλλους ,(τα νησιά και τον ήλιο εννοώ) δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Απλά μια πατριωτική κυβέρνηση θέλουμε.Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα. Οι πουλημένοι πολιτικοί χρωστάνε. Και αν μας ζορίσουν ας το διαλύσουμε αυτό το ρημάδι το μαγαζάκι που λέγεται Ευρωπαική Ένωση. Έτσι κι αλλιώς για διάλυση είναι. Ας κάνουμε άλλη μια φορά μια χάρη στην ανθρωπότητα και στους εαυτούς μας. Πως το είπε ο Σαμψών?... Γερνάω και ξεχνάω..

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ zackii 30/05/2010 19:48:45

   Δεν νομιζω οτι μπορεις να διαλυσεις τιποτα.Μπορεις να φυγεις απο την ΕΕ και να ξαναμπεις στη ζωνη της Μεσης Ανατολης.Αλλα η ΕΕ δεν εξαρταται για το μελλον της απο την Ελλαδα.
   Τωρα τι χρωσταμε : στα χαρτια χρωσταμε 300 δις ευρω και κατι ψιλα.
   Αν δε πληρωνουμε τους τοκους θα πρεπει να ζησουμε με οσα παραγουμε μονοι μας εξω απο τη παγκοσμια αγορα.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 30/05/2010 21:46:14

    Αν βαρέσουμε κανόνι, καταρρέει και το ευρώ «άμα τη ανακοινώσει» που λένε.
    Πάπαλα η ευρωζώνη μαζί με μερικά μαγαζάκια χρηματιστηριακού αερισμού, τύπου «Λήμαν Μπράδερς».
    Και η τράπουλα ξαναμοιράζεται, γιατί τα λεφτά θα τα έχουν άλλοι πλέον κι όχι οι Φρίτσηδες.

   • zackii avatar
    zackii @ ψυχραιμια 31/05/2010 03:48:11

    Γιατί μας βάζουν στο δίλλημα η ηλεκτρική καρέκλα η κρεμάλα?
    Η Αργεντινή όταν τελικά υποτίμησε το PESO (αφου σουτάρησε το ΔΝΤ) ήταν για άλλους 6 μήνες χάλια και μετά η ανάπτυξη χτύπησε ταβάνι.(Εδώ πάνε τα πλεονεκτήματα των νησιών και του ήλιου αν ξέρουμε βέβαια να τα χρησιμοποιήσουμε)

 33. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 30/05/2010 20:34:43

  Περαν απο τα αυτονοητα μετρα για να σταλη ο λογαριασμος και να πληρωσουν οποιοι υπερτιμολογησαν, ντοπιοι και ξενοι, για να πληρωθουν τα δανεια επιβαλλεται να αναχρηματοδοτηθουν αφ ενος ως προς τις τραπεζες και αφ ετερου να υπαρξη κοινωνικη συναινεσι μεσα απο ενα δικαιο κεντρικο προγραμματισμο οπως πχ
  1. H αντιμετωπισις της ανεργιας με κρατικα προγραμματα εργασιας για ανεργους για την κατασκευη η την συντηρηση πεζοδρομιων και των λοιπων αστικων υποδομων, δενδροφυτευσεις και καθαρισμος των ακτων αστικων εργασιες.
  2. Καταστολη της ανασφαλιστης εργασιας με δρακοντια μετρα. Επαναπατρισμο η απελαση ανεργων λαθρομεταναστων.
  3. Απαγορευσι εξαγωγης κεφαλαιων και αποστολης εμβασματων μεταναστων.διχως φορολογικη ενημεροτητα η/και δικαιολογητικα
  4. Εφαρμογη ποθεν εσχες για ολους ανεξεραιτως τους ιδιοκτητες κινητων και ακινητων και ανοιγμα/μερικο παγωμα των τραπεζικων λογαριασμων εν μια νυκτι.
  300 δις και μας εχουν βαλει θηλεια στο λαιμο μας και πρεπει να πληρωσουν
  πρωτοι αυτοι που ωφεληθηκαν παρανομα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Κ.Τ. 30/05/2010 21:20:49

   ακριβώς, να πληρώσουν οι παράνομοι και οι φοροφυγάδες, είναι κεντρική προϋπόθεση για κάθε άλλη δράση, ώστε να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο. Η αδυναμία σύλληψης της φοροδιαφυγής είναι για μένα ο μόνος, έστω ο βασικός, λόγος που συμφωνώ με τη "συγνώμη" που ζήτησε η ΝΔ. Κανένας άλλος. Και φτάνει πιά, τώρα επίθεση.

 34. ευτυχια avatar
  ευτυχια 30/05/2010 21:28:38

  Πάντως σήμερα στις εκλογές, το σύστημα έπαιξε τα ρέστα του στηρίζοντας αυτούς που μπορεί να ελέγχει.Ο Αντώνης-προς μεγάλη του τιμή-δεν έκανε τίποτα για να στηρίξει κάποιον υποψήφιο -ακόμα κι αν αυτό απέβαινε εις βάρος υποστηρικτών του. Ο κύριος όγκος της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη δεν ήρθε να ψηφίσει μεταξύ των οποίων και ο Καραμανλής, τον οποίον περίμεναν όλη τη μέρα τα κανάλια στην Τοπική Μητροπόλεως. Φανταστείτε οτι στην Τοπική του Καραμανλή ψήφισαν 58 άτομα σε σύνολο 2.500 εγγεγραμμένων.Αυτά.

 35. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 30/05/2010 21:42:15

  Συγνώμη, αλλά όταν επιτρέπουν να θέτουν υποψηφιότητα φανατικοί υποστηρικτές της άλλης πλευράς, και πολέμιοί του- έργω και λόγω καθημερινά, στις τοπικές κοινωνίες - περίμεναν και προσέλευση;
  Πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, με το επιχείρημα
  ότι οι εκλογές της ΝΔ για πρόεδρο έχουν κριθεί τον Νοέμβριο και πως είναι ανούσια η συνεχιζόμενη καταμέτρηση δυνάμεων των δύο στρατοπέδων.
  Αν αρέσκονται να εθελοτυφλούν, ή να παίζουν τη γάτα με το ποντίκι εσαεί, ας το κάνουν.
  Ωστόσο, η ευθεία οδός δεν είναι μόνο η πιο σύντομη, αλλά και η πιο έντιμη.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ καθρέφτης 30/05/2010 22:00:00

   και αυτή η στάση έχει την αξία της, πιστεύω πως θα αξιολογηθεί κατάλληλα. Μεταφέρει πιό έντονα από κάθε άλλο αποτέλεσμα το γιουρούσι, που και αναμενόμενο ήταν, και καταγράφηκε παντού.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 30/05/2010 22:01:23

    (εννοώ την αποχή όσων διαμαρτύρονται, αρκεί να γίνει αντιληπτός ο λόγος, δηλ. να δηλωθεί με κάποιον τρόπο)

 36. chrisss avatar
  chrisss 30/05/2010 21:56:15

  Εξαιρετικό άρθρο πραγματικά.Περιμένω από τον Σαμαρά πιο σαφή εναλλακτική οικονομική πρόταση, περιμένω να δώσει το στίγμα της οικονομικής πολιτικής.Είναι πολύ σημαντικό κύριε Κρανιδιώτη να μιλήσει ξεκάθαρα στον κόσμο έστω και με το ανάλογο πολιτικό κόστος.Να μιλήσει για έναν μικρότερο και αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα.Να μιλήσει για τις προυποθέσεις που πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να προσελκύσει η Ελλάδα ξένες επενδύσεις.
  Να μιλήσει συγκεκριμένα για όλα.Είναι η τελευταία μας ελπίδα ο κύριος Σαμαράς,να του πείτε να μην μας απογοητεύσει.

 37. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 30/05/2010 22:08:54

  Ελπίζω να πήραν το μήνυμα στην Ρηγίλλης και να το ερμηνεύσουν και σωστά.
  Φοβάμαι δε, ότι ο Σαμαράς κάνει με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους
  το ίδιο λάθος που έκανε ο Καραμανλής με τους απέξω ορκισμένους εχθρούς του. Η ισχύς επιδεικνύεται, επιβάλλεται και, κυρίως, εδραιώνεται μόνο και πάντοτε στον σωστό χρόνο. Αν εξανεμιστεί, γίνεται διαπραγματεύσιμη.Ίδωμεν.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ καθρέφτης 30/05/2010 22:12:44

   τώρα είμαστε κι εμείς εδώ. Τι νομίζεις ότι κάνω τόσα χρόνια στο αυτόνομο κρατίδιο των Εξαρχείων? Συνοριοφύλακας με πατέντα!

 38. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 30/05/2010 22:18:25

  Oκ. Εμπιστεύομαι τη γνώση των συνοριο-φυλάκων!

 39. nov11 avatar
  nov11 30/05/2010 22:27:27

  Για ποιά χρέη μιλάμε;Εδώ έχει γίνει ο κλέψας του κλέψαντος με το ξεζούμισμα του λαού και το ξεγύμνωμα της χώρας.
  Τώρα απαιτούν να μας πιούν και το αίμα με το καλαμάκι.
  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΕΚΑ (10) ΦΟΡΕΣ.
  1-ΥΠΕΡΑΞΙΑ=ΕΣΟΔΑ-ΚΟΣΤΟΣ
  2-ΚΕΦΑΛΑΙΟ+ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ!!!
  ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

 40. ΑΠΟΡΙΑ avatar
  ΑΠΟΡΙΑ 30/05/2010 22:30:17

  «Ο Κώστας ήθελε αλλά δεν μπορούσε, αδέρφια κλπ».
  Θεωρώ ότι δεν έχει καταλάβει κανείς, τι έχει συμβεί στη χώρα.
  Και φυσικά, το παραπάνω ισχύει πρώτα για μένα.

  Θέλω λίγο την υπομονή σας να ξεδιπλώσω μια άποψη, που για μένα στέκει.

  Η στρατηγική του Καραμανλή πιστεύω είχε δύο σημεία (μπορεί και περισσότερα θα δείξει) που τα πέτυχε στο ακέραιο και τα δύο και τα οποία τα βιώνουμε σήμερα όλοι.
  1. Να βγάλει στην επιφάνεια τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ στο πλατύ κοινό, για να μπορέσει κάποια στιγμή να απαλλαγεί ο τόπος, χωρίς να σκέφτεται κομματικά
  Επίσης, να αποκαλυφθεί όλο το διεφθαρμένο σύστημα και εννοείται και στο εσωτερικό του κόμματος του, αλλά και τους παράγοντες της εσπερίας που προσπαθούν να μας υποτάξουν σε εθνικά θέματα.

  Ο Καραμανλής συγκρούστηκε με το γνωστό διεφθαρμένο σύστημα και με τους γνωστούς αποικιοκράτες της εσπερίας και αφού τους έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν πρόκειται να συμμαχήσει μαζί τους, άρχισαν να τον πυροβολούν λυσσαλέα για να τον ρίξουν. Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ με τι όπλα.

  Η ελληνική κοινωνία, δυστυχώς για μένα και με μένα πρώτη, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΩΡΙΜΗ ώστε να το δει αυτό, και πείστηκε ότι ο Καραμανλής έγινε μέρος του συστήματος και ότι άρχισε να τα αρπάζουν οι υπουργοί του, (γιατί όχι), κλπ, κουρασμένος, βαρεμένος και ότι άλλο.
  Αυτό σήμαινε, ότι πλέον η ελληνική κοινωνία έπρεπε να επιλέξει να ψηφίσει, αν θέλει να συνεχίσει ο Καραμανλής, και να πάρει τα μέτρα που έπρεπε ή να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση.
  Οι εκλογές έβαλαν τον λαό προ των ευθυνών του.
  Διάλεξε τι θέλεις, μας είπε και ανέλαβε τις ευθύνες σου. Και διαλέξαμε το ΠΑΣΟΚ (εγώ όχι, γιατί είχα την υποψία περί ΓΑΠ και ΠΑΣΟΚ. ΕΥΤΥΧΩΣ!!!).
  Διαλέξαμε (γιατί κι εγώ δεν ψήφισα ούτε Καραμανλή), να υποστεί το ισχυρότερο σοκ που έχει περάσει ποτέ η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες μαζί με το γνωστό διασυρμό κλπ.

  Θα μπορούσε να γίνει πιο απλά, αν είχε πεισθεί ο λαός ότι λέει ψέματα ο ΓΑΠ, ίσως όμως χωρίς να απαλλαγεί η χώρα τελικά από το διαπλεκόμενο σύστημα που την κυβερνά, διότι ο Καραμανλής θα γινόταν η κακιά δεξιά με τα μέτρα, ενώ ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ θα εμφανιζόταν ως ο σωτήρας κλπ.
  Ο Ελληνικός λαός υπέστη, λοιπόν, ένα ισχυρό σοκ, που συνεχίζεται και κατά την γνώμη μου, ο σεισμός αυτός θα ισχυροποιηθεί και οπωσδήποτε πρέπει να λειτουργήσει ως όχημα κάθαρσης στην χώρα, και αυτογνωσίας για τις ευθύνες (έστω κι αν είναι πολύ μικρές) που έχει ο καθένα μας ξεχωριστά, ώστε να φέρει καρπούς και ανατροπές, εννοείται προς την σωστή κατεύθυνση.

  2. Ο δεύτερος στόχος του ήταν να φέρει τον Σαμαρά, ως αρχηγό στην ΝΔ και να καθαρίσει το κόμμα, για να συνεχίσει τον πόλεμο με τους γνωστούς διαπλεκομένους

  Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί είναι η γνωστή.
  Ο Καραμανλής πήρε πολύ χαμηλό ποσοστό και παραιτήθηκε από την αρχηγία του κόμματος.
  Αυτά τα δύο ήταν τα πολύ ισχυρά ηλεκτροσόκ, για να δώσουν την ώθηση σε κάποιους οπαδούς και μη, να κουνηθούν από την καρέκλα τους, και να ψηφίσουν Σαμαρά. Ηταν σημαντικό γιατί δεν φαίνεται διαπλεκόμενος, αφού έλειπε από την πολιτική σκηνή κλπ.
  Η Ντόρα δεν μπορούσε να επιζήσει με Σαμαρά. Κι αυτό το γνώριζε.
  Έφυγε και η Ντόρα και τι άλλο πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, ας το βρουν αυτοί που ξέρουν καλύτερα.

  Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι ο Καραμανλής έκτισε πάνω στην αλήθεια και είπε ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα.
  Αυτό δεν ήταν τυχαίο, γιατί σιγά σιγά πιστεύω ότι ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι ο ΓΑΠ είπε ψέματα και έγινε πρωθυπουργός, με άλλο πρόγραμμα, κάνοντας τον ανήξερο κλπ.
  Ενώ ο Καραμανλής είπε την αλήθεια και επαληθεύεται και στα οικονομικά, στα εθνικά, στα ανοίγματα προς άλλες χώρες κλπ. Όσο πιο πολύ αυτό γίνεται καθαρό τόσο πιο πολύ οι έλληνες θα καταλαβαίνουν το λάθος και την διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και θα ανατρέπουν τη διαφθορά και τους ζυγούς σ΄ όλα τα επίπεδα.
  Δηλαδή ο ΚΚ αφού λύανε το έδαφος και μέσα στο κόμμα, και μέσα στη χώρα άρχισε να κτίζει ώστε να παραδώσει στον επόμενο παίκτη.

  Δεν τον ενδιαφέρει τι λέγεται γι΄ αυτόν, γιατί αυτός είναι εντάξει απένταντι στο λαό και στο Θεό. Άσχετα αν η ιστορία δεν τον δικαιώσει. Έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.
  Και γι΄ αυτό ο Σαμαράς πρέπει να συνεχίσει το χτίσιμο, για να αρχίσει να γέρνει η ζυγαριά προς την σωστή κατεύθυνση μέσα στη χώρα.
  Αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρέπει να αναγνωρίσει και να υπερασπισθεί το έργο του Καραμανλή.
  Δυστυχώς, φαίνεται, ότι ο χρόνος ακόμα δεν είναι ο κατάλληλος. Ο ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει την ανατροπή που έφερε ο Καραμανλής μέσα στην χώρα. Εύχομαι να την καταλάβει και τότε να αγωνιστεί γι΄ αυτήν. Γιατί χωρίς συγκρούσεις, δεν νικιέται ο πόλεμος.
  Φαίνεται ότι η μάχη χάθηκε. Εγώ νομίζω ότι κερδήθηκε. Απλά χρειάζονται κι άλλες μάχες ακόμα.

  Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι είναι έτσι τα πράγματα, όχι γιατί υποστηρίζω Σαμαρά, αλλά γιατί με ενδιαφέρει η χώρα μου να επιζήσει, και μαζί της όλα όσα συνθέτουν τον ελληνισμό.
  Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, λυπάμαι, αλλά δεν ξέρω αν θα επιζήσουμε ως λαός, εκτός αν θελήσει ο Θεός.

  • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   MΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΑΠΟΡΙΑ 01/06/2010 22:08:36

   Συμφωνώ μαζί σου

 41. Alex avatar
  Alex 30/05/2010 22:33:24

  Αντιγραφω απο ''Το Παρόν''

  Αμαρτίαι προγόνων κακουργήματα τέκνου

  Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  Πότε θα μιλήσουμε επιτέλους έξω από τα δόντια; Πότε θα αφήσουμε τους υπαινιγμούς, τα μισόλογα και τις εύκολες ειρωνείες; Πότε θα αντιληφθούμε ότι οι επιείκειες, οι δικαιολογίες και η ΑΝΟΧΗ σε εξόφθαλμα ανοσιουργήματα πλήττουν καίρια τη χώρα μας; Και πότε θα κατορθώσουμε –αν κατορθώσουμε– να προτάξουμε το γενικό και όχι το ατομικό συμφέρον;

  Γνωρίζω ότι αυτά και άλλα ανάλογα ερωτήματα τίθενται κατόπιν εορτής. Διότι ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ. Ένα ΚΑΚΟ μάλιστα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ. Ένα ΚΑΚΟ επιπλέον που θα επιφέρει νέες καταστροφές στην πατρίδα μας. Εννοώ τις αποφασισθείσες εκ μέρους της σπαρασσόμενης –και αυστηρότατα επιτηρούμενης– κυβέρνησής μας ουκ ολίγες αποκρατικοποιήσεις. Δηλαδή, για να ακριβολογήσω, ΤΟ ΟΣΟ ΟΣΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΣ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Πέμπτης, οι ανεγκέφαλοι... φωστήρες που μας κυβερνούν ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί: τουριστικά και ολυμπιακά ακίνητα, αεροδρόμια, λιμάνια, καζίνα, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, τον ΟΣΕ, τη ΛΑΡΚΟ, πακέτα μετοχών σε αποκρατικοποιημένες ΔΕΚΟ. Επίσης οι εν λόγω εμπνευστές του ξεπουλήματος των, πλην ΟΣΕ, τιμαλφών που μας απέμειναν, αναζητούν στρατηγικούς επενδυτές για την ΚΡΑΤΙΚΗ Αγροτική Τράπεζα και το ΚΡΑΤΙΚΟ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. (Επισημαίνω ότι η σωρεία αυτή των ιδιωτικοποιήσεων θα συνεπάγεται αυξημένες κατά το δοκούν τιμές για τους ήδη βάναυσα πληττόμενους καταναλωτές.)

  Το ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ τον ανεκδιήγητο, ανερμάτιστο και παγίως ψευδόμενο Παπανδρέου τον τρίτο –το «απολειφάδι» πάππου και πατρός, όπως τον χαρακτήρισε πρώην συνεργάτης του Ανδρέα– είναι η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ αποφασισθείσα προσφυγή στο ΔΝΤ. Έναν ανάλγητο οργανισμό που η... θαυματουργή τεχνογνωσία του κατέστρεψε και καταστρέφει χώρες και χώρες, λαούς και λαούς. Το απάνθρωπο του Παπανδρέου του τρίτου είναι ότι έσπευσε να πάρει –πλην του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού που μας επέβαλε η αποκαλούμενη τρόικα, συν αύξηση του ΦΠΑ– μέτρα επαχθέστατα και εξουθενωτικά για τους Έλληνες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ οι αμερικανοευρωπαίοι... προστάτες μας!

  Μεγάλη συμμετοχή στο προαναφερθέν ΕΓΚΛΗΜΑ έχουν όχι μόνο οι υπουργοί του –άβουλοι και μοιραίοι οι πλείστοι– αλλά και ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Πράξη που θα τους συνοδεύει διά βίου ως ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΣΤΙΓΜΑ. Το ισχυρίζομαι αυτό, διότι τα δεινά που θα ακολουθήσουν θα είναι απερίγραπτα. Και δεν συμμερίζομαι ασφαλώς τους ευσεβείς πόθους των κερδοσκόπων που προβλέπουν εξωπέταγμά μας από την ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Το ισχυρίζομαι, επειδή ο λαός μας θα φτύσει αίμα –αν δεν έχει ξεκληριστεί μέχρι τότε ένα τμήμα του– επί τουλάχιστον μία δεκαπενταετία. (Οι αισιόδοξοι –με γεια τους με χαρά τους!– ας βαυκαλίζονται με την ασύστολη προπαγάνδα ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ότι σε τρία, το πολύ πέντε χρόνια, θα έχουμε δήθεν περάσει τον κάβο...)

  Όσα υφιστάμεθα και όσα θα υποστούμε ακόμα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ ότι η προκριθείσα λύση ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Διότι μονόδρομοι δεν υπάρχουν σε καμία έκφανση της ζωής, όταν και το άτομο και ομάδες ατόμων διαθέτουν μυαλό, φαντασία και αποφασιστικότητα. Ο κάθε είδους μονόδρομος αποτελεί διέξοδο για τους μικρόνοες, τους οκνηρούς και τους μοιρολάτρες. Γι’ αυτούς και μόνο. (Και όμως τα περί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ, που υποστήριξε ο κατ’ επίφαση πλέον πρωθυπουργός, έπεισαν μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης. Πώς; Η απάντηση είναι απλούστατη: Με τη σκανδαλώδη αρωγή των εξωνημένων ΜΜΕ και κυρίως των ραδιοτηλεοπτικών. Τα οποία έκαναν καθημερινή πλύση εγκεφάλου στους συνήθως καλόπιστους Έλληνες.)

  Τα ίδια αυτά ΜΜΕ, για την ακρίβεια τα πολύ περισσότερα, αποθεώνουν τον Παπανδρέου τον τρίτο για το... έργο του και τις... επιτυχίες του –ο πρωθυπουργός έκανε ετούτο, ο πρωθυπουργός έκανε εκείνο– χωρίς να τον επικρίνουν για τίποτα. Διαθέτει, βλέπεις, ο άνθρωπος ΚΑΙ ραδιοτηλεοπτική ασυλία. Για μένα –και δεν είμαι ο μόνος– οι σχεδόν επτά μήνες της... παντοκρατορίας του προκάλεσαν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από τα πεντέμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του Καραμανλή, παρά τις ευθύνες του για τη διόγκωση του χρέους και του ελλείμματος (για τα οποία φταίνε και οι προκάτοχοί του). Αν βάλουμε μάλιστα στο ζύγι την εξωτερική πολιτική του Καραμανλή, με δεδομένες τις τρικλοποδιές της Ντόρας, με την αντίστοιχη εξωτερική πολιτική του σημερινού διαδόχου του –το «παραχωρήσαμε εθνική κυριαρχία» θα μείνει στην Ιστορία– η σύγκριση είναι συντριπτική υπέρ του Καραμανλή.

  Δεν έχω προσωπικές διαφορές (ούτε είχα ποτέ) με τον «3ο τον μακρύτερο», σύμφωνα με τον συνεχώς επαναλαμβανόμενο χαρακτηρισμό του σκιτσογράφου της «Ελευθεροτυπίας» Γιάννη Καλαϊτζή. Αντίθετα μου ήταν συμπαθέστατος, καθώς τον γνώριζα από την εποχή της εφηβείας του. Υποκειμενικά με ενόχλησε ότι δέχθηκε το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον θρασύδειλο Σημίτη ΛΟΓΩ ΕΠΩΝΥΜΟΥ και ότι θέλησε να ξαναεκλεγεί αρχηγός μετά τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004. Αντικειμενικά τον θεωρώ ακατάλληλο και ανεπαρκή για αρχηγό ενός μεγάλου κόμματος, πολύ περισσότερο μάλιστα για πρωθυπουργό τώρα που δοκιμάστηκε και απέτυχε οικτρά. Η σκληρή κριτική που του ασκώ, επομένως, δεν προέρχεται από προσωπική εμπάθεια, αλλά είναι απόρροια της πολιτείας του ως επιφανούς δημοσίου ανδρός. Τα γράφω αυτά για να μην υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τα κίνητρα των διατυπούμενων απόψεών μου.
  ΥΓ.: Για τις αθλιότητες του Μαντέλη δεν θα πω τίποτα! Έχω μείνει εμβρόντητος. Βάφτισε τις μίζες... χορηγία, όπως οι καλόγεροι του Μεσαίωνα το κρέας ψάρι – και καθάρισε! Με αφορμή αυτήν την εκκωφαντική αποκάλυψη πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι εκ θεμελίων σαθρό και χρειάζεται ριζική ανακαίνιση ΘΕΣΜΩΝ και ΠΡΟΣΩΠΩΝ. Είμαστε ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ – ακόμα και όσοι δεν τα πιάσαμε ποτέ. Οφείλουμε το δυσώδες αυτό σύστημα να το ενταφιάσουμε ολοσχερώς. «Μόνο εκεί που υπάρχουν τάφοι γίνονται αναστάσεις», λέει μια υποθετική, αλλά παραστατική ρήση του Νίτσε. Εμείς όλο αναστάσεις είμαστε στον... ύπνο μας. Έτσι, εδώ θα μείνουν μόνο τάφοι νεκρών που «ου δικαιωθήσονται».

  Θα κλείσω το υστερόγραφο μ’ ένα ρητορικό ερώτημα: Με εκ δεξιών του και εξ ευωνύμων –ή και αντίστροφα– τον Μαντέλη και τον Τσουκάτο, ο Σημίτης θα περιστάνει τον «οργισμένο» άμωμο;

  • zackii avatar
   zackii @ Alex 31/05/2010 03:54:14

   Ακριβέστατο

 42. panagiotis avatar
  panagiotis 30/05/2010 22:34:03

  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΕ ΦΑΗΛΟ.

 43. Orestios avatar
  Orestios 30/05/2010 22:38:31

  Πώς γίνεται πάντα οι σοσιαλιστές να είναι αυτοί που ξεζουμίζουν (aka αναδιανέμουν) τους κόπους των κρατών?

 44. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 30/05/2010 22:54:07

  Τα αιτια της κρισεως αναγονται στην διαφθορα των τεσσαρων ασ πουμε εξουσιων της χωρας αλλα και πρωτιστως αυτης της ιδιας της κοινωνιας.
  Αν υπαρξη στεγανοποιησις μεταξυ εκτελεστικης, δικαστικης και νομοθετικης εξουσιας, των ΜΜΕ και της κοινωνιας, απο τον αγροτη μεχρι τον οικονομικο μεγαλοπαραγοντα, υπο το καθεστως του διαχωρισμου τους και του αυστηρου και κολασιμου ελεγχου, τοτε θα προκυψη η ανακαμψις, η αξιοκρατια και το κρατος δικαιου, εφ οσον βεβαια αποδοθη δικαια κρισις για τα πεπραγμενα και αποδοθουν στο κρατος τα οφειλομενα.

 45. nov11 avatar
  nov11 30/05/2010 23:14:09

  Τα αίτια της κρίσης οφείλονται στο παγκοσμοποιημένο χρηματοπιστοτικό σύστημα και φυσικά σε αυτούς που το εφαρμόζουν και την ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΛΑΒΙΔΕΣ ΤΟΥΣ(ενεργούμενα υποχείρια τους)λειτουργούν και εκτελούν σε βάρος των πολλών σε κάθε κράτος αναλόγως.
  Η κυρα-Μαρίτσα και ο μπαρμα-Στάθης από τους πιο πάνω έμαθαν ότι δημοκρατία είναι το ρουσφετέν....και ότι για να κάνεις τη δουλειά σου πρέπει να επισκέπτεσαι το γιατρό του βολέματος δλδ. το βολευτή.
  Οι κλέφτες δεν ζητούσαν από τους πολίτες ΦΠΑ διότι έπρεπε να μην αντιληφθούν τι έκαναν από πίσω (αποβιομηχάνιση-κλεψιές) ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ(ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΜΑΖΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ;;) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ.

 46. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 30/05/2010 23:52:52

  Αγαπητέ Φαήλο,
  Ο Αντώνης μας αποδείχθηκε μεγάλος πολιτικός, γιατί ήταν και παραμένει εξαιρετικά προφητικός!
  Η δυνατότητα της έγκαιρης πρόβλεψης, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης της πολιτικής και με τις προτάσεις του 1994’ ήθελε να προλάβει αυτά, που με μαθηματική ακρίβεια θα ερχόντουσαν όπως και ήρθαν!
  Θα θυμάσαι φίλε μου, ότι ειπώθηκε τότε εκείνο το καταπληκτικό και ολίγον ακαταλαβίστικο για τους μη μυημένους, «πως είχαμε τελικά άδικο, γιατί είχαμε πολύ νωρίς δίκαιο»!
  Ήταν την ίδια εποχή που πέρα από αυτές τις θεσμικές προτάσεις, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα δείχνοντας ότι μετά το Σκοπιανό, έρχεται η Κύπρος, η Θράκη και το Αιγαίο! Τότε βέβαια, οι παπαγάλοι των γνωστών κέντρων και παράκεντρων τον αποκαλούσαν πατριδοκάπηλο και άλλα τινά μερικά κοσμητικά επίθετα, σήμερα όμως ξέρουμε όλοι οι Έλληνες που πονάμε και δεν θέλουμε να δούμε κι άλλες χαμένες πατρίδες, πως είχε απόλυτα δίκαιο!
  Γι αυτό στις 29 Νοεμβρίου κόπηκαν τα πόδια τους, όταν είδαν εκείνο το ορμητικό ποτάμι, να θέλει να τελειώσει μια και καλή με την κατ’ εξοχήν γνήσια εκπρόσωπο του ενδοτισμού!
  Εμείς απλά νοιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί ξέρουμε «πως είχαμε τελικά δίκαιο που τον πιστέψαμε τόσο νωρίς»!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αφροδίτη 31/05/2010 00:47:56

   Προσυπογράφω.

 47. Giorgos avatar
  Giorgos 31/05/2010 00:29:56

  Αγαπητέ Φαήλο εδώ και καιρό υπάρχει στο μυαλό μου ένας προβληματισμός για την καθαρότητα και ακεραιότητα του Σαμαρά (πολιτικός και ως γνωστό άμα καείς με το χυλό ...). Στο παρελθόν έχει λάβει πρόσκληση για συμμετοχή σε συνάντηση της λέσχης Bilderberg και αυτό με προβληματίζει πάρα πολύ. Θα ήθελα τη γνώμη σου.

  Το ερώτημα απευθύνεται και σε άλλους αναγνώστες που έχουν κάποια γνώμη

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Giorgos 31/05/2010 00:42:44

   Έλεος με την συνωμοσιολογία, φίλε Γιώργο. Λες να πήγε με δημόσια πρόσκληση, κοινοποιημένη τοις πάσι, για να απεργαστεί δεινά για το Έθνος; Τίποτα δεν σημαίνει. Σημασία δεν έχει που πας, όταν πηγαίνεις φανερά αλλά ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/05/2010 00:46:49

    Εγώ θα σου πω την πρώτη φορά που μου τράβηξε την προσοχή. Ήταν σε συνάντηση με τον Γιλμάζ, ως ΥΠΕΞ. Για πρώτη φορά είδα Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών αγέρωχο κι όχι περιδεή σκύφτη. Κι οι δηλώσεις του ήταν ανάλογες. Θυμάμαι δε την φάτσα του Γιλμάζ, ήταν σαν να τον είχαν ένα κιλό ωμά νεράτζια με το κουτάλι. Ποιός ξέρει, ίσως για κάτι τέτοια, για τις σφαλιάρες στους σκοπιανούς και αλβανούς σωβινιστές και γι' αυτά που τους είπε δεν τον ξανακάλεσαν!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/05/2010 12:47:54

    Αυτό που ονοιμάζω "θεωρία συνωμοσίας" είναι το τι σημ αίνει η πάλαι ποτέ πρόσκληση στον Αντώνη. Για το τι είναι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ξέρω ότι ξέρεις απ' τον Τύπο. Άμα θες να σου πω για την Λέσχη Καταδρομέων - Ιερολοχιτών, ότι θέλεις!

  • Κ.Τ. avatar
   Κ.Τ. @ Giorgos 31/05/2010 01:00:38

   Ο υπ. Εξ των ΗΠΑ Κριστοφερ ειχε πει για μια νεα κυβερνησι το φθινοπωρο, μεσα στο κατακαλοκαιρο το 94, οταν συνηρχετο η περιβοητη λεσχη στον Αστερα της Βουλιαγμενης, στην οποιαν ισως ειχε προσκληθει εθιμοτυπικα ως ο τοτε Ελλην υπ εξ. Οι θεσεις του στα σημερινα διληματα θα απαντησουν.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Κ.Τ. 31/05/2010 06:27:22

    http://www.propagandamatrix.com/bilderberg_2002.html

    Rep for Greece a very "prominent" journalist of Kathimerini!!!!

  • Ιάσων Κιανός avatar
   Ιάσων Κιανός @ Giorgos 31/05/2010 01:37:39

   Δεν νομίζω ότι το να έχει κανείς ερωτήματα και αμφιβολίες με βάση γεγονότα ότι είναι συνωμοσιολογία, κύριε Κρανιδιώτη. Αντίθετα, αυτά είναι χαρακτηριστικά ενος λαού ψιλιασμένου που δεν μασάει, που του έχει καεί επανειλημένα η γούνα του, που επανειλημένα εμπιστεύτηκε και απογοητεύτηκε... Ενας ειλικρινής και έντιμος πολιτικός πρέπει να χαίρεται να είναι έτσι οι πολίτες της χώρας του, αντί να ζητά το "έλεος" τους από την δήθεν υπέρμετρη συνωμοσιολογία τους.

   Οσον αφορά την ουσία του θέματος Γιώργο, με όσα μπορώ να γνωρίζω η λέσχη Bildeberg έχει διάφορα επίπεδα συμμετοχής. Υπάρχουν άτομα στην ηγεσία της λέσχης που είναι ότι πιο σκοτεινό και βρώμικο υπάρχει στον πλανήτη... Αυτοί είναι σαν μόνιμα μέλη και αυτοί αποφασίζουν ποιους θα καλέσουν σε κάθε συνάντησή τους.

   Αυτοί οι καλεσμένοι μπορεί να καλεστούν μια φορά και να μην ξανακαλεστούν, η να καλούνται συνεχώς και επί χρόνια. Εχω την αίσθηση ότι αυτό εξαρτάται από τις απόψεις που θα εκφράσουν κατά την πρώτη τους συμμετοχή σε συνάντηση της λέσχης. Οι συναντήσεις λειτουργούν για τους προεδρεύοντες σαν μηχανισμοί αξιολόγησης των νέων πολιτικών στους οποίους θα βασιστεί το σύστημα τα επόμενα χρόνια.

   Κάποτε γύρω στο 1990 στην συνάντηση που έκαναν στην Αθήνα (Αστέρας Βουλιαγμένης) είχαν καλέσει έναν άσιμο Αγγλο πολιτικό που τον λέγανε Tony Blair... Στη συνάντηση αυτή ο κύριος αυτός έδωσε τα σωστά μηνύματα υποτέλειας οπότε αμέσως μετά την συνάντηση η πολιτική του καριέρα περιέργως ... απογειώθηκε!!! και μετά από λίγα χρόνια το σύστημα στήριξε σε αυτόν όλη την Ευρωπαική υποστήριξη του πολέμου στο Ιρακ... Ηταν η εποχή που ο κυρ Τόνης έπρεπε να ξεχρεώσει τα γραμμάτεια της ανάδειξής του σε πρωθυπουργό...

   Ισως δεν είναι τυχαίο ότι στο παρελθόν εκτός από τον Σαμαρά καλέστηκαν και άλλοι Ελληνες πολιτικοί που είχαν πατριωτικές θέσεις (Γεράσιμος Αρσένης, Κώστας Καραμανλής, Γιάνος Κρανιδιώτης κλπ) και στη συνέχεια δεν καλέστηκαν ποτέ ξανά... Φαίνεται ότι οι απόψεις τους δεν άρεσαν στους σκοτεινούς κοσμοκράτορες και τους έκοψαν στις εξετάσεις...

   Οπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιωργάκης, ο Πάγκαλος και η Διαμαντοπούλου καλούνται ξανά και ξανά... και έχουν γίνει ...οικότροφοι του μαγαζιού...

   Για μένα αυτό που ζει η Ελλάδα από τον προηγούμενο Οκτώβριο είναι η πληρωμή από τον Γιωργάκη των ...γραμματείων που υπέγραψε για την ανάδειξή του σε πρωθυπουργό...

   Επομένως κατά την γνώμη μου η μία και μόνη πρόσκληση για συμμετοχή ίσως δεν λέει και τίποτε. Οι επανειλημένες προσκλήσεις όμως, όπως βέβαια και η ίδια η πολιτική πρακτική και οι θέσεις του κάθε πολιτικού είναι που αποδεικνύουν το ήθος και την ακεραιότητα του ανδρός.
   Γι αυτό, αυτήν την πολιτική και τις θέσεις του θα πρέπει να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε ως πολιτικά έμπειροι και ψιλιασμένοι πολίτες, οπότε πολύ καλά κάνεις που την ψάχνεις και θέτεις ερωτήματα.

 48. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 31/05/2010 00:37:47

  Αρχη ανδρα δεικνυσι και εξ αρχης απο το 92-94 οι θεσεις του Σαμαρα ηταν πατριωτικες και ακεραιες. Στην εσχατη σημερινη κρισι πρεπει να τις εφαρμοσει σαν ο εγγυητης σε μια υπο εκκαθαρισι πολιτεια υπαιτιοτιτι του γαπ. Ο εθνικος πλουτος και αυτο το ιδιο το εθνος ειναι υπο συστηματικη διαλυσι αλλα και τυχον ακρωτηριασμο.

  • Κ.Τ. avatar
   Κ.Τ. @ Κ.Τ. 31/05/2010 01:20:36

   Μια προτασι μομφης για τον κ. Παπακωνσταντινου ισως αντικειται στην ομαλη συνεργασια με το ΔΝΤ, αλλα πολλες καταγγελιες ενωπιον της Βουλης και της Δικαιοσυνης ΤΟ Τ+10, για το 20ετες ομολογο του κ. Χριστοδουλου ειναι απολυτα απαραιτητη

 49. Kostas avatar
  Kostas 31/05/2010 01:23:00

  κ.Φαηλο ειστε απο τους λιγους που με εκφραζουν στο 100% ,στο γιατι στηριζω το Σαμαρα ,Πραγματικα στο 100% .
  http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=60189&tsz=0&act=mMainView

  Δειτε και αυτο , σε καιρους δυσκολους για τον Αντωνη τελη του 99 και οταν τον ειχαν τελειωμενο του περνανε και καμια συνεντευξη σε ασχετες εκπομπες....τετοιες εκπομπες σημερα ειναι θυσαυροι ομως !! Να βλεπεις ποιος ειναι αυτος απεναντι σ'ολους αυτους τους Κοτζαμπασηδες που λεει και ο Φαηλος. Και προς τιμην του ακομα και σημερα δεν εκμευταλευετε προς χαριν ψηφου φιλιες του σαν κι αυτες !!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Kostas 31/05/2010 08:16:21

   εξαιρετική πρωτοβουλία η παράθεση αυτού του link

 50. Giorgos avatar
  Giorgos 31/05/2010 02:22:38

  Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

  Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι η λέσχη Bilderberg είναι απλώς μια θεωρία συνωμοσίας. Τα μόνιμα μέλη και οι τακτικοί καλεσμένοι αποτελούν την ελίτ σε ότι πιο απάνθρωπο υπάρχει. Η προσέγγιση του Ιασων (βλ παρακάτω) καθησυχάζει κάπως τους προβληματισμούς μου.
  Θεωρώ αυτονόητο ότι στην παρούσα κατάσταση ο Σαμαράς αποτελεί (ίσως) τη μοναδική ελπίδα και οραματισμό, αλλά πλέον είμαι απίστευτα επιφυλακτικός σε κάθε εικόνα πολιτικού. Και οι Αμερικάνοι είδανε στο πρόσωπο του Ομπάμα τη μοναδική ελπίδα και όμως διαψεύστηκαν.

 51. ευτυχια avatar
  ευτυχια 31/05/2010 03:10:34

  Αφειρωνω σε όλους σας το τραγούδι του Bob Dylan, που φιλοξενήσατε χθές και που οι εκλογές και η κρίση δεν μας άφησαν την ευκαιρία να τον δούμε, αν και το ονειρευόμασταν απο μικροί:

  The Times They Are A-changin'

  Come gather 'round people
  Wherever you roam
  And admit that the waters
  Around you have grown
  And accept it that soon
  You'll be drenched to the bone.
  If your time to you
  Is worth savin'
  Then you better start swimmin'
  Or you'll sink like a stone
  For the times they are a-changin'.

  Come writers and critics
  Who prophesize with your pen
  And keep your eyes wide
  The chance won't come again
  And don't speak too soon
  For the wheel's still in spin
  And there's no tellin' who
  That it's namin'.
  For the loser now
  Will be later to win
  For the times they are a-changin'.

  Come senators, congressman
  Please heed the call
  Don't stand in the doorway
  Don't block up the hall
  For he who gets hurt
  Will be he who has stalled
  There's a battle outside
  And it is ragin'.
  It'll soon shake your windows
  And rattle your walls
  For the times they are a-changin'.

  Come mothers and fathers
  Throughout the land
  And don't criticize
  What you can't understand
  Your sons and your daughters
  Are beyond your command
  You old road is
  Rapidly agin'.
  Please get out of the new one
  If you can't lend your hand
  For the times they are a-changin'.

  The line it is drawn
  The curse it is cast
  The slow one now
  Will later be fast
  As the present now
  Will later be past
  The order is
  Rapidly fadin'.
  And the first one now
  Will later be last
  For the times they are a-changin'.

 52. nina avatar
  nina 31/05/2010 08:27:44

  @ευτυχία
  η τοπική μητροπόλεως είναι η τοπική μου γι αυτό μή γράφεις ανακρίβιες.
  έχει εγγεγραμένους περίπου 450 δεν θυμάμαι ακριβώς. ναι δεν ήρθε ο κόσμος να ψηφίσει οπως δεν έρχεται τις περισσότερες φορές. η συγκεκριμένη τοπική έχει μιά ιδιαιτερότητα έχει πολλούς υπερήλικες. γι αυτό το λόγο και παλαιότερα είχαν γίνει προτάσεις να συγχωνευτή με άλλες. ναι ο ΚΚ ψηφίζει σε μας ναί δεν ήρθε να ψηφίσει όχι δεν ήταν όλη μέρα τα κανάλια. ήρθαν το πρωί και φύγανε κατά τη 1 όπως κάνουν συνήθως.

 53. Αδεξιος Δεξιος avatar
  Αδεξιος Δεξιος 31/05/2010 08:48:57

  Για όσους δεν καταλαβαίνουν απο τα παιχνίδια των εκδοτών, το Αλαφουζέικο αφού έχει στο παρελθόν παει στα δικαστηρια με το Μητσοτακέικο, τώρα συμπλέουν στο "κόμμα επιχειρηματιών και διεγραμμένων".

  Θυμάστε την γραμμή Αλαφούζου εναντίον Κόκκαλη; Ξέρετε γιατί σταμάτησε και εδιωξαν την Μπουγατσου που πηγε μετά στην Ελευθεροτυπια; Τα ειχαν βρει με τον Ριρή για να τους βοηθησει στην τηλεόραση, όπως και οι προστατες του Ριρή που το παίζαν αιώνιοι αντίπαλοι του ΄Κόκκαλη - ρωτήστε και τον Καμμένο σχετικά που ξέρει.

  Ο Ιορδανίης είναι συνταξιούχος και φίλος της Αγίας Οικογένειας

 54. tsilivithras avatar
  tsilivithras 31/05/2010 09:28:28

  Γιατί είναι ο σκοπός του αυτός να μας πείσουν ότι χωρίς «προστάτες» δεν μπορούμε…ότι είμαστε σε κωματώδη κατάσταση και αν τραβήξουν την πρίζα θα πεθάνουμε…
  Με το που βγούμε από το € οι 6 μήνες δεν είναι τίποτα…και 1 χρόνο και 2 χρόνια θα κάνει υπομονή ο Έλληνας εάν και εφόσον του δείξουν εντιμότητα, ειλικρίνεια και «κοινό καλό».
  Πρέπει όμως να γίνει ΤΩΡΑ που όλα τα μάτια είναι επάνω στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και την φιλοσοφική αναζήτηση.Πρέπει ΤΩΡΑ να κουνήσουμε τα νερά και ενώ όλοι θα ασχολούνται με το "wtf happened??!!"
  να εφαρμόσουμε σχέδιο και να κινηθούμε σε πολλά επίπεδα.
  Με το λίγο που «νιώθω» λέω:
  -Διακήρυξη Ελληνικής Δημοκρατίας (μανιφέστο αποδοχής λαθών και παθογενειών του συστήματος διακυβέρνησης του τόπου)
  -κατάργηση των κομμάτων και του κομματικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα. Απαγορεύεται να μιλάς για το «καλό της παράταξης» παρά μόνο για το καλό του τόπου. Διάλυση των νεολαίων των κομμάτων και του ελεεινού φαινομένου κομματισμού στα πανεπιστήμια.
  -κατάργηση πάσης φύσεως προνομίων των πολιτικών (μόνο οι καθαροί και πραγματικοί πατριώτες να ασχολούνται με την πολιτική)
  -επαναδόμηση του δημόσιου τομέα για να πάψει να θεωρείται το δημόσιο το «βόλεμα» για τον Έλληνα (μετρημένα ανώτερα και μεσαία στελέχη με αυστηρά τεχνικά προσόντα, τεκμαρτή προυπηρεσία, salary cap και συμβόλαια ορισμένου χρόνου και θέσεις κλητήρων με αυτοματοποιημένες εργασίες που θα απευθύνονται σε απόφοιτους γυμνασίου και λυκείου και φυσικά κατάργηση μονιμότητας).Κάθε «κλητήρας» φέρει την ευθύνη άσκησης της αυτοματοποιημένης εργασίας του, κάθε μεσαίο στέλεχος φέρει άμεση ευθύνη για την ποιότητα εργασίας του υφιστάμενού του και κάθε ανώτερο στέλεχος φέρει ακέραια ευθύνη για τα σχέδια και τις προτάσεις που καταθέτει και φέρουν την υπογραφή του.
  -δικαίωμα μόνο λευκής απεργίας στο δημόσιο. Κάθε απόπειρα «κατεβάσματος διακοπτών» και λοιπών ηλιθιοτήτων να παραπέμπεται στο αυτόφωρο. Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις προβλήματα αλλά ΟΧΙ να δημιουργείς προβλήματα στους πολίτες και ΕΙΔΙΚΑ αν είσαι δημόσιος υπάλληλος. Ας δούμε λοιπόν ποιος από τα κομματόσκυλα έχει το σθένος να ρισκάρει αυτόφωρο και απόλυση για να αποδείξει το δίκιο του.
  -όλες οι επιδοτήσεις να δίνονται σε νέες επιχειρήσεις που εύκολα μπορούν να αποδείξουν έλλειψη πόρων ή/και μικρά και κατανοητά business plan.Οι επιδοτήσεις αυτές να ΜΗΝ περνάνε από τις τράπεζες αλλά να διανέμονται απευθείας από το κράτος με συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο, Η «μπίζνα» που πέτυχε να ψάχνει στις τράπεζες για περαιτέρω χρηματοδότηση.
  -οι τράπεζες ας συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τα business plan των μεγάλων εταιριών και ας τους δίνουν και μηδενικά επιτόκια ή ας τους ζητάνε και την ψυχή τους για εχέγγυο…αδιάφορο
  -να καταργηθεί η υποχρεωτική καταβολή εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτοί ρισκάρουν χωρίς κανένα «μαξιλάρι». Πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ασφαλίζονται ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ αναγκαίο ή να παραμένουν ανασφάλιστοι ες αεί. Το ρίσκο πρέπει ΠΑΝΤΑ να ενέχει και ένα δικαίωμα υπαναχώρησης. Αυτό πρέπει να περιγράφεται μέσα στην Διακύρηξη Ελληνικής Δημοκρατίας ως κάτι που απέτυχε (λόγω διασπάθισης δημόσιου ταμείου) και ως καταστροφικό για τους επαγγελματίες που επιχειρούν και ανεξάρτητα αν πετύχουν ή όχι υποχρεούνται να «καταθέτουν» χρήματα σε επικίνδυνα ταμεία.
  Αν δεν δοθεί το δικαίωμα μη ασφάλισης τότε θα πέσουμε όλοι οι αγανακτισμένοι στα χέρια των πολυεθνικών ασφαλιστικών.

  …………………..

  Αυτά τα ολίγα με το ταπεινό μου κριτήριο και τις ελάχιστες γνώσεις μου.
  Έχω κι άλλα στο μυαλό μου αλλά θέλει σκέψη ακόμα και δεν θέλω να «εκμεταλλευτώ» τον χώρο αυτόν που στεγάζει φωνές πολύ πιο έμπειρες από την δική μου.
  Πως καταφέρνεις να «απαγορέψεις» σε πολίτες τον περιττό δανεισμό;;
  Πως καταφέρνεις να υποδείξεις σε τι ποσοστό «επιτρέπεις» στους «μεγάλους» να επιχειρούν σε τομείς που θεωρείς υπό ανάπτυξη και πως κινητοποιείς μικρο-επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο;
  Πως ταιριάζεις ανεξάρτητη εθνική πολιτική ΚΑΙ πολύ-επίπεδες επενδυτικές σχέσεις;;

  Διακήρυξη Ελληνικής Δημοκρατίας λοιπόν…να καταγραφούν λάθη, να αποδεχτούμε την αποτυχία και να ξαναδώσουμε το παράδειγμα…και σε βάθος χρόνου να ανακοινώσουμε ότι διεκδικούμε πνευματικά δικαιώματα (royalties) για οτιδήποτε φέρει την σφραγίδα Ελληνικού πολιτισμού.

  Για να δούμε ποιοι Φυρομιανοί είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν ες αεί για να χρησιμοποιούν παράγωγα της λέξης Μακεδονία ή να έχουν αγάλματα του Μέγα-Αλέξανδρου…ποιοι Άγγλοι πολίτες θέλουν να πληρώνουν δικαιώματα στην ψωροκώσταινα για να επιδεικνύονται οι πολιτικοί τους με τα Μάρμαρά μας…και ποιοι Αμερικανοί θέλουν να πληρώνουν 1€ κάθε φορά που ακούγεται η λέξη democracy…
  Θα είμαστε και φτηνοί…τώρα με τα creative commons έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε διακρατικές συμφωνίες και να επιτρέπουμε χρήσεις ονομάτων για «περιορισμένη» χρήση…!!!!
  Bi-polar marketing at its best.

  Συγγνώμη για την πολυλογία και τον συναισθηματικό αυθορμητισμό που μπορεί να προκαλεί λάθη στην σκέψη.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ tsilivithras 31/05/2010 09:48:37

   Και ένα ακόμα που ξέχασα και θεωρώ ζωτικής σημασίας:
   -υπεράσπιση του δικαιώματος της αυτοάμυνας.Δικαίωμα οπλοκατοχής ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΑΣ και με κάθε τρόπο αφαίρεσης κάθε "νομικίστικης" αναστολής περί υπεράσπισης της ζωής.
   Να μην φοβάται ο πολίτης να υπερασπιστεί την ζωή του και την ασφάλεια της οικογένειάς του (όταν αυτά απειλούνται) επειδή θα μπλέξει μετά.
   Επιτέθηκες κατά ζωής και περιουσίας;;Ότι πάθεις σου αξίζει.

 55. ευτυχια avatar
  ευτυχια 31/05/2010 09:38:13

  nina@

  Πραγματι εχεις δίκιο- ήθελα να γραψω 500 και όταν ξαναείδα το σχολιο κατάλαβα οτι έκανα λάθος. Δεν έγινε σκόπιμα.Ακόμα κι ετσι οι ψηφίσαντες είναι ελάχιστοι.Υπερήλικες είναι οι εν ενεργεία εφοριακοί και δικηγόροι? Ούτε οι οικογένειες των υποψηφίων δεν ψήφισαν. Μην κλείνουμε τα μάτια στο αυτονόητο.Ηταν 10 υποψήφιοι και τους ψήφισαν 58 μεταξύ των οποίων 8 βουλευτες και υποψηφιοι, ο Δημαρχος κλπ

 56. theokot2002 avatar
  theokot2002 31/05/2010 11:12:39

  Εξαιρετικό κείμενο.
  εκτιμώ όμως ότι ο Φαήλος κάνει ένα "άλμα σκέψης". Η έντονη ελπίδα του για κάτι καλύτερο, τον οδηγεί σε εκτιμήσεις που σίγουρα θα πέσουν έξω.
  Δεν διαφωνώ στους χαρακτηρισμούς του, αλλά αυτοί δεν φθάνουν. Τα καλά παιδιά/πολιτικοί/άνθρωποι θα πρέπει να αλλάξουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτούς. Το σύστημα. Οι προθέσεις δεν φθάνουν διότι υπάρχουν πάντοτε "Εφιάλτες" που προδίδουν τα όνειρα. Στην Ιστορία της χώρας μας έχουμε πολλούς τέτοιους.
  Προτείνω να είμαστε συγκρατημένοι, με μέτρο καχύποπτοι και εκ προοιμίου κριτικοί.
  Όχι άλλοι Μεσσίες, καλοί άνθρωποι, σοφοί κλπ.

 57. apis avatar
  apis 31/05/2010 11:40:49

  Εύγε! Εξαιρετικό κείμενο.

 58. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 31/05/2010 22:26:32

  Αγαπητέ Φαήλο Κρανιδιώτη
  Παρακολουθώ την γεμάτη ενθουσιασμό αρθρογραφία σου. Και με συγκινεί η 'καθαρότητα΄ που εκπέμπουν τα λεγόμενά σου (σε συγχάρηκα για το κείμενό σου - φόρο τιμής στον μαχόμενο Έλληνα αγρότη). Θεωρώ ότι το σημερινό σου κείμενο ήλθε να συμμαζέψει τα πράγματα και να κόψει τη φόρα κάποιων που και σήμερα δυσανασχετούν στα σχόλιά τους γιατί δεν είσαι εντελώς καταδικαστικός με τον Κ.Κ.(τον κουρασμένο ντε ,τον χοντρό - αυτοί θα κτίσουν την νέα Νέα Δημοκρατία!). Και να στερεώσει την πίστη μας στον Σαμαρά την ώρα που οι τελευταίοι χειρισμοί δημιούργησαν αμφιβολίες και ερωτηματικά.
  Λες ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί. Προηγήθηκε όμως Ο Κ.Κ. . Και φυσικά σε πράγματα που δεν μπορεί να ξέρουμε οι απλοί πολίτες. Εκ του αποτελέσματος κρίνουμε. Και για να υπάρχει αυτός ο λυσσαλέος πόλεμος ακόμα και τώρα, πόνεσε πολλούς και πολύ η πρωθυπουργία Καραμανλή.
  Γιατί ως παράταξη, αφού άξιος και ο νέος της νηός ο κυβερνήτης, να μην αθροίζουμε δυνάμεις. Και ο νέος αρχηγός να συνεχίσει την αντίσταση από κει που την άφησε ο προκάτοχός του.
  Σχολίασα πριν 2-3 μέρες την δήλωση του Τζουβάρα μέσα στην καλή χαρά, δίπλα- δίπλα με τον Ευθυμίου, ότι όλα τα μέλη της επιτροπής, ανεξαρτήτως κόμματος, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την αποκάλυψη της αλήθειας. Και σήμερα πέφτει από τα σύννεφα, ανακαλύπτει πως ο πρόεδρος της επιτροπής παίζει παιχνίδια, κρατά έγγραφα στον προσωπικό του αρχείο και τα δίνει όταν το κόμμα του έχει ανάγκη να ισορροπήσει τις εντυπώσεις (αλήθεια περίμενε κάτι καλύτερο από τον Βαλυράκη).
  Ο κουκουλοφόρος της πολιτικής ζωής τις προηγούμενες βδομάδες εκτελούσε το συμβόλαιο ‘να κληθεί ο Καραμανλής’. Σήμερα φιλοξενήθηκε στο ΜΕΓΚΑ, για να πει ότι πρέπει να ερευνηθούν και οι ισχυρισμοί Χριστοφοράκου ότι χρηματοδότησε και μικρό κεντροδεξιό κόμμα που έχει διαλυθεί. Και έσπευσε να διευκρινίσει ότι αφού δεν τα πήρε το δικό του κόμμα (σίγουρα), ένα ακόμα τέτοιο κόμμα υπήρξε: του Αντώνη Σαμαρά.
  Τώρα τι γίνεται; Κάτι καλά παιδιά που με ενθουσιασμό, σχεδόν, ευθυγραμμίζονταν μαζί του τις τελευταίες μέρες, τώρα τι;
  Τώρα 'και ο Σαμαράς κρίνεται';
  Ας διδαχτούμε λοιπόν και ας λειτουργήσουμε με συμπαράταξη και αλληλεγγύη. Χωρίς εκπτώσεις, φυσικά, στο αξιακό μας σύστημα. Αλλά και στοιχειώδη ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε ότι πολλούς βολεύουν οι έριδές μας.
  Υ.Γ. Δεν θέλω να ξύσω πληγές, αλλά αφού όσα γράφεις διακηρύχθηκαν το Δεκ. 94, γιατί δεν απαιτήθηκε η εφαρμογή τους (κάποιων έστω), προκειμένου το στριμωγμένο τότε ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία στην εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας που ακολούθησε σε μερικούς μήνες. Γιατί δόθηκε χωρίς τέτοια θεσμικά ανταλλάγματα εκείνη η στήριξη που στοίχισε 11 αδιατάρακτα χρόνια πασοκοκρατίας, με όσα αυτό σήμανε για την παράταξή μας και την Πατρίδα.

  • Πολίτης Χώρας Περιωρισμένης Εθνικής Κυριαρχίας avatar
   Πολίτης Χώρας Περιωρισμένης Εθνικής Κυριαρχίας @ Νίκος Α 02/06/2010 18:44:10

   ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ


   Αγαπητέ κύριε Κρανιδιώτη,

   Πολύ ενδιαφέρον το κείμενό σας, όπως και όλα τα κείμενά σας που έχω διαβάσει.

   Θα ήθελα να κάνω τις εξής επισημάνσεις:

   1) Σχετικά με τον τέως πρωθυπουργό:
   Νομίζω ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με αυτό. Νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής (ΚΚ), ένα πράγμα πρέπει να κάνει τώρα: Να ρωτήσει τον κ. Σαμαρά, ποιό ρόλο επιθυμεί ο κ. Σαμαράς να παίξει ο ΚΚ, από εδώ και εμπρός γιά το καλό της πατρίδας και της παράταξης, και αυτόν τον ρόλο να τον φέρει σε πέρας. Είναι σαφές ότι ο ΚΚ στην εσωκομματική εκλογή υποστήριξε την Ντόρα έμμεσα ή/και άμεσα. Τώρα πρέπει να βοηθήσει τον νέο αρχηγό παντοιοτρόπως, όπως εξάλλου είχε δεσμευθεί πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

   Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε αναλύσεις και προβλέψεις περί του "πότε θα μιλήσει και γιατί δεν απαντάει στον γιωργάκη ο ΚΚ".
   Ούτε τον χρόνο, ούτε την ενέργεια έχουμε και ούτε μας πολυενδιαφέρει σε τελευταία ανάλυση.

   Όσον αφορά αυτό που γράφετε:

   "Ο Κώστας ήθελε αλλά δεν μπορούσε, αδέρφια. Προσπάθησε να βάλει χέρι στους Δυνατούς, έφαγε με προμελετημένη υπονόμευση τα μούτρα του. Έπαιξε μεγάλη μπάλα με τον μεγάλο Τάσσο Παπαδόπουλο, έβαλε βάσεις με τους Ρώσους για την ενέργεια, πήγε να κάνει μεγάλη πολιτική με τον αγωγό, αυτήν που ήδη κατεδάφισε το ψηλό παιδί από την Μινεσότα κι ο αναπληρωτής δραγουμάνος του με το λακαρισμένο μαλλί..."

   Ίσως να ήθελε, έτσι νομίζω και εγώ, ΑΛΛΑ μεγάλη μπάλλα ΔΕΝ έπαιξε! Γιατί όταν κατεβαίνεις να παίξεις μεγάλη μπάλλα με την Barcelona, τους ΔΥΝΑΤΟΥΣ δηλ. ΔΕΝ βάζεις στο ΥΠΕΞ την Ντόρα. Τελεία και παύλα. Αν ΔΕΝ δύνασαι να κρατήσεις την κυρία εκτός ΥΠΕΞ, τότε ΔΕΝ μπορείς να "παίξεις μεγάλη μπάλλα" και τότε ή μην προσπαθείς καν γιατί θα τα κάνεις τα πράγματα χειρότερα (όπερ και εγένετο), ή πήγαινε στο σπίτι σου.

   Γράφει ο κ. Κ. Κόλμερ στο βιβλίο του "Τα πετρέλαια της Ελλάδος", (Αθήνα 2006) σελ. 233 και σχετικά με την συνδιαχείριση (sic) του Αιγαίου ότι "η φόρμουλα Μπακογιάννη είναι ενδοτικωτέρα ακόμη και της αποδοχής υπό του Παγκάλου της αμερικανικής διαμεσολαβήσεως την νύκτα των Ιμίων", όσον αφορά τις δράσεις της σχετικά με τις έρευνες του σκάφους "ΠΟΣΕΙΔΩΝ", που εμίσθωσαν Γερμανοί πανεπιστημιακοί με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Αυτό το παράδειγμα και υπάρχουν και πολλά άλλα ήταν εν αγνοία του ΚΚ;

   Χρειάστηκε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο χρονικό διάστημα γιά να αποσύρει το βιβλίο ιστορίας της έκτης Δημοτικού και εν συνεχεία αντάμειψε την κ. Γιαννάκου με την πρώτη θέση στην ευρωβουλή ΑΝ ΚΑΙ οι ψηφοφόροι την έστειλαν σπίτι της!

   Έκανε κάτι γιά να σταματήσει την τουρκοποίηση της Θράκης και την δράση του Προξενείου, ήτοι το τέλος του καθεστώτος Περιωρισμένης Εθνικής Κυριαρχίας;

   Κάτι γιά να μπεί τροχοπέδη στην κατάρρευση της Θράκης (και όλης της επαρχίας) και να σταματήσει το κρατίδιο των Αθηνών να είναι η μισή Ελλάδα;

   Κάτι γιά να παύσει το καθεστώς Περιωρισμένης Εθνικής Κυριαρχίας στο Αιγαίο, καποια προσπάθεια γιά ΑΟΖ;

   Κάποια διαφορετική πολιτική σχετικά με την "ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας" (sic), από την πολιτική των ελαχίστων σημίτη-γιωργάκη;

   Μήπως κάτι γιά την κατάρρευση των πανεπιστημίων και της εκπαίδευσης, όπου ως τελευταίο του υπουργό Παιδείας τοποθέτησε τον ...Άρη;

   Γράφει ο κ. Κόλμερ στο ίδιο βιβλίο σελ. 236 γιά τον όντως μεγάλο Τάσσο: "Έμπειρος, ανυποχώρητος, αλλά λίαν προσεκτικός, ο Τάσσος Παπαδόπουλος κερδίζει τις πολιτικές μάχες...".

   Ο οποίος Τάσσος επέλεξε ως υπουργό εξωτερικών τον κ. Λιλλήκα και όχι την Κυπριακή Ντόρα, και θα υπάρχουν πολλές...

   Δυστυχώς, ΔΕΝ ήταν ο ΚΚ Τάσσος, ούτε κατά διάνοια.

   2) Γράφετε γιά τον γιωργάκη ότι εμπνέεται από φιλελεύθερες ιδέες της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και ίσως να μην καταλαβαίνει καλά την ελληνική πραγματικότητα. Εγώ αντιθέτως νομίζω ότι πολύ καλά καταλαβαίνει την "δική του ελληνική πραγματικότητα", θεωρεί ότι είμαστε "χώρος" και όχι χώρα και κινείται ταχύτατα προς επίτευξη των στόχων του και την κατάρρευσή μας με την υποστήριξη ΟΛΩΝ των ΜΜΕ.
   Παράδειγμα, όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της επαίσχυντης επίσκεψης Ερντογάν.

   Και όσον αφορά τον κ. Κοτζιά με κάποιο άρθρο του οποίου γράψατε ότι απολύτως συμφωνείτε και θα τον θέλατε ως ΥΠΕΞ (αντί του pseudo-doctor Droutsas): Δεν το γνωρίζω αυτό το άρθρο, αλλά ο κ. Κοτζιάς ήταν επί 10 χρόνια σύμβουλος του γιωργάκη στο ΥΠΕΞ! Είχε τότε τις ίδιες απόψεις; Δεν νομίζω, και εν πάσει περιπτώσει ποσώς επηρρέασε το αφεντικό του. Οι δε "κακές γλώσσες" λένε ότι αυτά που λέει τώρα τα "θυμήθηκε" όταν το τέως αφεντικό του δεν τον συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο...

   3) Όπως γράφει ο κ. Κολμερ (ο.π. σελ. 236) "η Ελλάδα χρειάζεται μιά αξιοκρατική και όχι ανεξελικτική ηγεσία. Εξελικτική πολιτική ηγεσία απέκτησεν προσφάτως η Κύπρος, τον Τάσσο Παπαδόπουλο...".

   Εγώ νομίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι τέτοια ηγεσία. Και επίσης νομίζω ότι οι θέσεις του είναι πλειοψηφικές στην Ελληνική κοινωνία. Το ζήτημα είναι ΠΩΣ οι θέσεις αυτές θα φτάσουν στον κόσμο, ΠΡΙΝ την επερχόμενη καταστροφή.
   Γιατί αυτή την στιγμή ο κόσμος τα έχει κυριολεκτικά χαμένα και αν γίνουν εκλογές ο ΓΑΠ ίσως ξανακερδίσει...
   Πρέπει λοιπόν ο Αντώνης να συναντήσει τον λαό και να κατανικήσει τα "κοχίμπα" ΤΩΡΑ.


   Καλή δύναμη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.