#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2010 22:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Εμείς μόνοι»του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Όταν πέθανε ο Μπόμπυ Σαντς, στις 6 Μαΐου 1981 στις φυλακές του Λονγκ Κες, ήμουν 16 χρονών. Ο θάνατος του με άφησε κατάπληκτο. 66 μέρες απεργίας πείνας, αληθινής, όχι σαν κάτι δικούς μας «αντεξουσιαστές». Ο θάνατος του, όπως και των συντρόφων του που ακολούθησαν, με πολιτικά αιτήματα για τα δικαιώματα των κρατουμένων αγωνιστών, δεν με συγκίνησε μόνο. Χάραξε μέσα μου τον βαθύ θαυμασμό για τους Ιρλανδούς πατριώτες που επί αιώνες αγωνίσθηκαν απέναντι στον ίδιο αποικιοκράτη δυνάστη που πολέμησαν η ΕΟΚΑ, ο Διγενής, ο Αυξεντίου, ο Μάτσης κι οι συναγωνιστές τους.

Πριν δυο χρόνια ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ και μέλος του Π.Γ. του Σοσιαλιστικού  Κόμματος ΕΔΕΚ Βίας Λειβαδάς (έφυγε από τη ζωή πέρσι τον Σεπτέμβριο), παρουσίασε στο Δουβλίνο το βιβλίο του «Κύπριοι και Ιρλανδοί πολιτικοί κατάδικοι στις φυλακές της Αγγλίας 1956 – 1959». Ο ίδιος είχε μεταφερθεί και κρατηθεί για 2 χρόνια στις αγγλικές φυλακές στην διάρκεια του ενωτικού αγώνα. Μαζί με λίγους επιζώντες Κύπριους συναγωνιστές του συναντήθηκαν σε μια συγκινητική εκδήλωση με βετεράνους Εθελοντές του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, συγκρατούμενους τους στα κάτεργα της Αυτής Μεγαλειότητος.

Από πολύ νωρίς, η επίγνωση ορισμένων κοινών χαρακτηριστικών ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ελλάδα, ιδίως την Κύπρο, τράβηξαν την προσοχή μου. Στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών είχαμε ένα ενδιαφέρον αρχείο με βιβλία και μπροσούρες για το ιρλανδικό ζήτημα, από τις απαρχές της αγγλικής κατάκτησης, έως τις ματωμένες δεκαετίες του ’70 και ‘80. Το ξεκοκκάλισα.

Οι Ιρλανδοί είναι παράξενος λαός. Έχουν δική τους παντιέρα. Το εθνικό τους κίνημα ποτέ δεν ποδηγετήθηκε από ξένες δυνάμεις και υπηρεσίες. Κύρια πηγή χρήματος και όπλων οι μεγάλες ιρλανδέζικες κοινότητες των ΗΠΑ. Ακόμα και το σχίσμα στον IRA το 1971 πήγε κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Ο λεγόμενος επίσημος IRA πήγε να πάρει μια αριστερίζουσα στροφή, που ήταν πολύ της μόδας στην ακμή της εποχής της «αμφισβήτησης», απομακρυνόμενος από τις παραδοσιακές ρεπουμπλικάνικες αρχές και κατευθύνσεις, που ήταν ο αλυτρωτισμός και ο αγώνας «με την κάλπη αλλά και τα όπλα» για εκδίωξη των Άγγλων και την ένωση της Β. Ιρλανδίας με την ελεύθερη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και παράλληλα η προβολή και κοινωνικών αιτημάτων για την καθολική πλειοψηφία που είχε την πλειοψηφία στην φτώχεια. Ο «προσωρινός IRA», ταυτίζοντας το Εθνικό και το Κοινωνικό με έμφαση στο πρώτο,  που ιδρύθηκε αντιδρώντας στην αριστερή στροφή του Επίσημου IRA, πήρε την πλειοψηφία μαζί του, συνέχισε τον αγώνα και οδήγησε τους Βρετανούς στην ιστορική συμφωνία – ήττα του 1998, γνωστής ως συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής. To Sinn Fein και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας έκαναν κι εκείνοι υποχωρήσεις αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι Εθνικιστές του Τζέρυ Άνταμς μπήκαν στην κυβέρνηση, οι ιρλανδοί καθολικοί πατριώτες, η πλειοψηφία του πληθυσμού στις 6 κατεχόμενες κομητείες του Ώλστερ, μπήκαν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση, στην δημόσια διοίκηση, απέκτησαν έλεγχο στις δυνάμεις ασφαλείας κι έχασαν επί τέλους την συντριπτική πλειοψηφία στην ανεργία. Όπως και να το βάφτισαν μερικοί, η Ιρλανδία έκανε μεν δυο βήματα πίσω αλλάζοντας το αλυτρωτικό άρθρο του Συντάγματος της αλλά η Αγγλία γονάτισε.

Το ιστορικό και πλειοψηφικό κόμμα του Ιρλανδικού Ρεπουμπλικανικού Εθνικισμού (Republican  ή Nationalists αυτοαποκαλούνται), απ’ όπου ξεπήδησαν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά κόμματα της ιρλανδικής πολιτικής ζωής είναι το ιστορικό, το παλαιό Sinn Fein, που ίδρυσε το 1905 στο Δουβλίνο ο Άρθουρ Γκρίφιθ. Αυτό ήταν η ατμομηχανή της ιρλανδικής εθνικής ζωής στον 20ο Αιώνα. Μέσα από τα σπλάχνα του βγήκαν οι ηγέτες της προσωρινής κυβέρνησης της Ιρλανδικής Δημοκρατίας  που γεννήθηκε στα καπνισμένα ερείπια του Γενικού Ταχυδρομείου κατά την αποτυχημένη εξέγερση του 1916. Δεκαέξι από αυτούς με επικεφαλής τον  Padraig Pearce, τον πρώτο Πρόεδρο της εξεγερμένης Ιρλανδίας, ντουφεκίστηκαν αλλά άντρες όπως ο Μάϊκλ Κόλλινς και ο Ήμον Ντε Βαλέρα συνέχισαν τον αγώνα και οδήγησαν την Ιρλανδία στην ελευθερία, μέσα από έναν επώδυνο συμβιβασμό για τις 4 Κομητείες του Ώλστερ, βιώνοντας στην συνέχεια άλλο ένα κοινό με τους Έλληνες: τον εμφύλιο πόλεμο.

Γιατί σας τα λέω αυτά, αδέρφια; Τι μας νοιάζουν όλα αυτά στην σημερινή Ελλάδα της Μαύρης Κομπανίας του Μνημονίου;

Λοιπόν, ξέρετε τι σημαίνει “Sinn Fein” σε ελεύθερη μετάφραση από τα γαελικά, τα αρχαία ιρλανδικά; «Εμείς μόνοι», «we ourselves» το μεταφράζουν οι Άγγλοι.

Όταν το διάβασα πριν 30 χρόνια, μέσα από αυτές τις δυο λέξεις κατάλαβα τον χαρακτήρα ενός ολόκληρου λαού.

Δεν έγιναν αθύρματα κανενός. Με όλα τα λάθη και τα πάθη τους όρισαν μόνοι τους τις τύχες τους. Άντλησαν δυνάμεις από τον ίδιο τον λαό τους και την τεράστια διασπορά του. Σκληροί, επίμονοι, γενναίοι. Αδιάλλακτοι στο αίτημα της Ελευθερίας. Αδιάλλακτοι στο δικαίωμα τους να ορίζουν τον τόπο τους με βάση την παράδοση τους, την θρησκεία τους, την εθνική ταυτότητα τους, το εθνικό τους συμφέρον.

Κι όταν ο χαλκέντερος Ήμον Ντε Βαλέρα, ο βετεράνος μαχητής του Γενικού Ταχυδρομείου κι αργότερα επί δεκαετίες Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας,  το 1926 αποχώρησε οριστικά από το  Sinn Fein, έφτιαξε το δικό του κόμμα, με το ακόμη πιο παράξενο όνομα Fianna Fail, που ακόμη και σήμερα είναι το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, έχοντας κυβερνήσει επί πάνω από μισό αιώνα συνολικά ως τώρα. Σημαίνει «Στρατιώτες του πεπρωμένου» ή κατ΄ άλλη μετάφραση «Πολεμιστές της Ιρλανδίας», αφού Fail είναι και μυθικό όνομα της ιρλανδικής γης. Παράξενος λαός.

Πριν δυο χρόνια πήγα με τις κόρες μου και την διασχίσαμε απ’ άκρου εις άκρη. Από το Δουβλίνο ως την εσχατιά της Ευρώπης, τις απίστευτης ομορφιάς ακτές του Μόχερ, ένας πανύψηλος κοφτερός γκρεμός πάνω από τον Ατλαντικό.  Πανέμορφη χώρα, με ικανό αγροτικό πληθυσμό, που παρά τα προβλήματα που την έπληξαν, όπως κι εμάς, δεν θυμίζει με τίποτα μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, όπως ήταν κάποτε.

Οι δρόμοι της ήταν άψογοι αλλά μικροί. Υπήρχαν μόνο δυο motorways, όπως ονομάζουν τους μεγάλους εθνικούς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ρώτησα κάποιους γιατί και πήρα την εξής καταπληκτική απάντηση: «Ξέρετε, προτιμήσαμε να επενδύσουμε στον σιδηρόδρομο. Είναι πιο φθηνό και οικολογικό μέσο μεταφοράς αλλά κυρίως έτσι προστατεύσαμε τα τοπία μας». Όπως κάνει εδώ o Μπόμπολας, ε;

Οι ταμπέλες παντού είναι γραμμένες στην αρχαία κελτική γλώσσα, κι ας την μιλάει πια στην καθημερινότητα λιγότερο από το 2% του πληθυσμού, και με μικρότερα γράμματα στα αγγλικά. Όμως την διδάσκονται όλοι στην Μέση Εκπαίδευση.

Δεν είδα παράνομες χωματερές έξω από τα οργανωμένα κι ειδυλλιακά χωριά τους. Δεν είδα πουθενά το αντίστοιχο των τριών νεοελληνικών αρχιτεκτονικών «ρυθμών», όπως τους είχε προσδιορίσει ο Τσαρούχης και συμπληρώσει καυστικά η Ναταλία Μελά: αγγλομενιδιάτικος, τουρκομπαρόκ και πουτανομιλιονέρ.

Την γη τους την δουλεύουν καλά κι η κτηνοτροφία τους είναι τεράστια. Η Ιρλανδία δεν θα πεινάσει ποτέ πια κι ο λιμός του 19ου αιώνα θα μείνει μόνος του στα βιβλία της Ιστορίας. Τα ιρλανδέζικα άλογα είναι περίφημα για όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα, εκτρέφονται και πωλούνται ακριβά σε όλο τον κόσμο. Η ύπαιθρος τους κατοικείται, είναι γεμάτη κώμες, ζωή κι όχι κουφάρια σχολείων χωρίς παιδιά κι ερειπωμένες κρήνες – κληροδοτήματα, όπου πίνουν νερό μόνο τ’ αγρίμια και τα πουλιά.

Προφανώς τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αναδιάρθρωση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας δεν γίνανε μερσεντές και μπεμβέ, δεν τα παντελονιάσανε ημέτεροι σοσιαληστές ή πονηροί ενοχικοί «δεξιοί» του αντίστοιχου δουβλινέζικου Κολωνακίου.

Η τηλεόραση τους δεν είναι γεμάτη ξέκωλα κι οι ειδήσεις τους δεν «δραματοποιούνται», δεν έχουν υποβλητική μουσική υπόκρουση, δεν έχουν «παράθυρα» και τα γεγονότα παρουσιάζονται λιτά κι ανθρώπινα, χωρίς ο Ιρλανδός τηλεθεατής να νομίζει ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία.

Είδα το εξαιρετικό Τρίνιτυ Κόλετζ, εκεί που σπούδασε ο Ουάϊλντ αλλά και ο αγαπημένος μου Τζόναθαν Σουΐφτ, ένας ανθρωπιστής προτεστάντης πάστορας, που αγάπησε τους καθολικούς Ιρλανδούς και καυτηρίασε την βρετανική πολιτική και την υποκρισία της εποχής του με χιούμορ και γλώσσα, που τσακίζει κόκαλα ακόμη και δυόμιση αιώνες μετά. Μπήκα μέσα λοιπόν και τα ‘χασα. Οι άνθρωποι είναι πολύ πίσω. Αν βαρέσεις κουτουλιά στον τοίχο θα σπάσεις απλώς το κεφάλι σου. Δεν υπάρχει το πολυετές παχύ προστατευτικό στρώμα από αφίσες των πολιτικών παρατάξεων. Δεν υπάρχουν αφίσες κρεμασμένες σαν σεντόνια από σχοινιά πάνω απ’ το κεφάλι σου στους διαδρόμους. Τους ρώτησα αν έχουν ποτέ χτίσει τον πρύτανη μέσα στο γραφείο του ή αν έστω δέρνουν τους καθηγητές ή τους πολιτικούς τους αντιπάλους και με κοίταξαν λες και μου ‘χε στρίψει. Τους ρώτησα αν έχουν καταλήψεις κι αν κλέβει όποιος θέλει υπολογιστές, αν μπορεί να κάψει τις εργασίες των φοιτητών ή αν μπορεί να εκπαραθυρώσει φωτοτυπικό μηχάνημα, όπως κάποτε έβλεπα λάϊβ, μαζί με πολλούς περαστικούς να κάνουν κουκουλοφόροι στο ΑΠΘ. Ήταν πλέον σίγουροι ότι τα ‘χω χάσει.

Οι άνθρωποι μιλάμε ότι ζουν στο Μεσαίωνα. Δεν καίνε πανεπιστημιακούς χώρους, δημόσια κτίρια και μαγαζιά όταν διαδηλώνουν. Αυτοί οι θερμοκέφαλοι κέλτες πότες έχουν ένα δημόσιο ήθος, που αντανακλάται στους δημόσιους  χώρους. Τα πάρκα, οι δρόμοι, οι πλατείες τους, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία τους, τα δημόσια κτίρια, είναι καθαρά, πολιτισμένα, φιλικά στους ανθρώπους. Περιμένουν ουρά ν’ ανοίξουν οι παμπ για να πιουν τις Γκίνες τους αλλά ακόμη κι αν περιπέσουν σε κελτικό πολεμικό μένος, δεν διανοούνται να φάνε τις σάρκες της χώρας τους κι ο ένας τον άλλο.

Την φύση τους την αγαπούν και την προστατεύουν.

Περπάτησα νύχτα στα πιο κεντρικά ή απόμερα σημεία της πρωτεύουσας τους. Δεν είδα στρατιές αλλοδαπών να πουλούν ανενόχλητοι πρέζα. Έχουν κι αυτοί προβλήματα, σίγουρα έχουν εξαρτημένους χρήστες αλλά δεν είδα μπουλούκια να σέρνονται στους δρόμους.

Σίγουρα υπάρχει πορνεία αλλά δεν είδα δυστυχισμένα ερείπια από την Αφρική κι αλλού να κάνουν καλντερίμι σε όλο το μήκος κεντρικών δρόμων.

Έχουν κι αυτοί τώρα τεράστια προβλήματα αλλά ΚΑΤΙ παράγουν. Όχι μόνο υπηρεσίες.

Έχουν ταυτότητα, αυτοσεβασμό. Τιμούν την Ιστορία τους και τους ήρωες τους, τα μνημεία τους. Έχουν στρατιές από Στρατιώτες του Πεπρωμένου, που αυτοί, μόνοι τους, έχτισαν την χώρα και την ελευθερία της.

Σίγουρα κι εκεί υπάρχουν Δυνατοί, επίδοξοι «νταβαντζήδες» της δημόσιας ζωής αλλά δεν υπάρχουν άνθρωποι που ασύδοτοι κι ανέλεγκτοι κατέχουν ταυτόχρονα αθλητικές ομάδες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, εταιρείες δημοσίων έργων και προμηθειών του Δημοσίου κι υποδεικνύουν νομοθετήματα και πολιτικές αποφάσεις, ακόμη κι αν είναι συμμαθητές.

Κοιτάξτε λοιπόν γύρω σας, κοιτάξτε μέσα σας αλλά και πίσω σας. Δείτε τις δικές μας στρατιές της Ιστορίας, πόσες ευκαιρίες χάσαμε, γιατί δεν στηριχθήκαμε στις δυνάμεις μας, γιατί μας κυβέρνησαν ανίκανοι, γιατί επιτρέψαμε σε ιδεοληψίες να ξαπλωθούν σαν γάγγραινα στην κοινωνία μας. Η Παιδεία, η πνευματική ζωή στο σύνολο της, τα ΜΜΕ, η πολιτική και οικονομική ζωή είναι γεμάτη κακοφορμισμένες πληγές, ξενόφερτα «δάνεια» από ανακυκλωμένους αριστεριστές ή χαζοχαρούμενους ενοχικούς «δεξιούς».

Εμείς μόνοι, λοιπόν. Χρειαζόμαστε την Επανάσταση του Συγκεκριμένου. Να επανελληνίσουμε την σκέψη μας, τις πρακτικές μας. Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, Ειρήνη κι Αδερφοσύνη είναι μια φενάκη, τρικυμία εν κρανίω ξενιτεμένων αμερικανόπαιδων εν Αθήναις, απωθημένο τους απ’ όταν είχαν μαλλιά και κάπνιζαν μπάφους. Η Ελλάδα όμως, η Ελλάδα στην αληθινή ζωή, η πραγματική είναι εδώ. Αιμορραγεί από τις ανοιχτές πληγές της. Κι εμείς εδώ θα ζήσουμε. Δεν έχουμε άλλη γη.

Πρέπει μόνοι μας να σταθούμε στα πόδια μας και να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια, χωρίς τις παρωπίδες και τους παραμορφωτικούς φακούς της πολιτικής ορθότητας, της καθεστωτικής «αριστεροφροσύνης» ή ενός ασπόνδυλου δουλόφρονος συντηρητισμού, χωρίς ιδεολογία.

Ο Αντώνης Σαμαράς αρθρώνει έναν λόγο με ταυτότητα. Πολιτικό. Κόντρα στο ρεύμα της παρακμής αλλά στην κατεύθυνση του μεγαλύτερου ρεύματος, αυτού της Ιστορίας. Έρχεται βαθιά από το παρελθόν και κατανοώντας το πάει ολόϊσια στο μέλλον.

Σε λίγο καιρό θα μιλάμε για «την εποχή μετά την ΔΕΘ». Ο πατριωτικός και βαθύτατα κοινωνικός λόγος του θα συγκροτήσει ένα πλατύ μέτωπο, στο οποίο, εκτός από την Ν.Δ.,  θα συσπειρώσει το μεγαλύτερο μέρος της βάσης του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και της πατριωτικής Αριστεράς.

Όσο ο Γιώργος Παπανδρέου κι οι «αντεξουσιαστές» του θα ζουν τον μύθο τους περιφερόμενοι στην Εσπερία, μαζεύοντας εύσημα από τους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους, η λαϊκή βάση από ένστικτο θα συσπειρώνεται στην μοναδική αστική δημοκρατική διέξοδο, πυκνώνοντας τις τάξεις του κινήματος, που θα φέρει γρήγορα στην εξουσία τον μόνο από την πολιτική ηγεσία που έχει πει ΟΧΙ στην ζωή του, που δεν ανδρώθηκε μέσα στο μεταπολιτευτικό life style αλλά πέρασε από τα Καυδιανά Δίκρανα και στάθηκε όρθιος, δυνατότερος.

Τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα τον κάνει Πρωθυπουργό καμμία «αυτιστική» κομματική γραφειοκρατία. Όπως δεν τον έκαναν αυτοί Πρόεδρο του κόμματος, δεν θα τον κάνουν αυτοί και Πρωθυπουργό. Το ακροατήριο του είναι πολύ ευρύτερο, διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς πολύ γρηγορότερα απ’ ότι νομίζει η Μαύρη Κομπανία του Μνημονίου θα περπατήσει με τους Υπουργούς του από το Προεδρικό Μέγαρο στην Βουλή των Ελλήνων επικεφαλής όχι απλά μιας κυβέρνησης ή ενός κόμματος αλλά του Λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 26/09/2010 23:04:21

  ναστε καλα Κυριε Κρανιδιωτη.

 2. Y. avatar
  Y. 26/09/2010 23:17:43

  http://www.youtube.com/watch?v=gbNuIqiVPbU

 3. Τσάρος avatar
  Τσάρος 26/09/2010 23:28:53

  Φαήλο επίτρεψε μου να σου πω ότι με έκανες να νιώσω και πάλι πολύ δυνατός.
  Ένα κείμενο ύμνος στην ελευθερία(αν κάποιος διαβάσει και πίσω από τις λέξεις).
  Εύχομαι να μας συντροφεύεις πολλές ώρες με τα κείμενα σου ώρες που αναζητούμε μια πνευματική αφύπνιση.

 4. nina avatar
  nina 26/09/2010 23:39:04

  δεν αλλάζουν ειρηνικά οι καταστάσεις Φαήλο .οι ιρλανδοί πέρασαν απο φωτιά και τσεκούρι.εμεις είμαστε καναπεδάτοι. νάσαι καλά όμως που μας θυμίζεις το όνειρο. αύριο θα ξυπνήσουμε και τα κεφάλια μέσα.

  • chrisss avatar
   chrisss @ nina 27/09/2010 00:11:02

   Κι όμως..οι ειρηνικές επαναστάσεις κάποιες φορές είναι πολύ πιο αποτελεσματικές..ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί το τελευταία αστικό ανάχωμα..δίνει ελπίδα και εναλλακτική πρόταση στον Έλληνα..εάν ήταν η Ντόρα πρόεδρος στην ΝΔ, δεν ξέρω σε τι θα μπορούσε να ελπίσει κανείς..ήδη στην κυριακάτικη Καθημερινή στο άρθρο του Σταύρου Λυγερού, ο αρθογράφος διαπιστώνει την αποδοχή της πρότασης Σαμαρά από κομμάτια του ΠΑΣΟΚ..όσο για το άρθρο, ο λόγος σας κύριε Κρανιδιώτη είναι γοητευτικός, δυνατός και πέρα για πέρα πατριωτικός..εύγε η νέα ΝΔ έχει ανάγκη από άτομα σαν εσάς..συνεχίστε..ο χρόνος κυλάει υπέρ μας..

   • Sta_a avatar
    Sta_a @ chrisss 27/09/2010 07:21:37

    Αν μπορείς να διαβάσεις και το άρθρο του Κασσιμάτη, στην δεύτερη σελίδα της Κυριακάτικης Καθημερινής και θα πάθεις πλάκα. Μιλάει για "νέα τάξη" και άλλα κουραφέλαξα. Σαν δεν ντρέπεται ο Κασσιμάτατης.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ nina 27/09/2010 00:23:28

   Αγαπητή Νίνα, αν ο Φαήλος αποτύπωσε τόσο παραστατικά αυτά που είδε και ένοιωσε για να ξυπνήσουμε αύριο το πρωί με τα κεφάλια μέσα, αντιλαμβάνεσαι ότι τον απογοητεύεις, γιατί για άλλο λόγο κουράστηκε. Εκείνος τα ήξερε, τα πιστεύει, τα παλεύει και δεν του ήταν αναγκαίο να τα αναρτήσει.
   Μετά λοιπόν την ενδιαφέρουσα ανάγνωση και το πράγματι συναρπαστικό ταξίδι μαζί του στο όνειρο, αύριο θα πρέπει να ξυπνήσουμε πιο κεφάτοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε την κατάθλιψή μας, πιστεύοντας ότι υπάρχει γιατρειά! Μην χαραμίσουμε έτσι την τονωτική ένεση που μας έκανε!

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/09/2010 23:55:25

  Οραματιστή Φαήλο, σε ευχαριστούμε. Το κείμενο είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που αναζητούν σωτηρία στους 'ξένους'. Εμείς μόνοι. Τι κι αν σήμερα είμαστε καναπεδάτοι. Ήδη ξημερώνει μια καινούργια αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων μπροστά στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

 6. Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος avatar
  Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος 27/09/2010 00:19:36

  Παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τα γραφόμενα Κρανιδιώτη, εν πολλοίς συμφωνώντας με αυτά απολαμβάνοντας το ύφος γραφής.

  Διόλου δεν με ενοχλεί η θερμή υποστήριξη στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως επιθυμώ με καλή πρόθεση να σχολιάσω την δημόσια υποστήριξη που του παρέχει καθότι:

  1. Αν και εκλεγμένος από την βάση, ακόμα ταλανίζεται από τις ισορροπίες αυλής τις οποίες κληρονόμησε. Δεν είναι καιρός να κάνει την υπέρβαση και να γίνει ηγέτης? Εχει την στόφα για αυτό? Κεφάλια αν δεν πάρει στον οίκο του, πως θα πάρει εκείνων που πουλούν τη χώρα και εκείνων που την παραλαμβάνουν? Δεν δείχνει τα σημάδια....Αλλο πράγμα οι ορθές τοποθετήσεις, άλλο ο υπέρτατος αγών για εξυγίανση του οίκου του, ως προοίμιο για την αναχαίτηση της κατρακύλας του έθνους.

  2. Ενδέχεται, η σωφροσύνη και η διορατικότητα να τον κάνουν να κρατά μυστικά τα χαρτιά του. Δεν είναι η σιωπή μειονέκτημα. Ομως, δεν μπορεί να σιωπά για πολύ ακόμα.Και τούτο διότι, οι δρομολογημένες εξελίξεις κατά του έθνους μας, ίσως να γίνουν μη αντιστέψιμες, όσο αναμένει ''το ώριμο φρούτο να πέσει''. Δεν εννοώ να ζητήσει ή εκβιάσει εκλογές. Το δήλωσε άλλωστε στην ΔΕΘ με λιτή πειστικότητα...

  3. Διακυβεύονται όμως άμεσα, εθνικά δίκαια και κυριαρχικά δικαιώματα. Δηλαδή, η κυριαρχία στο Αιγαίο μας, η σχεδόν έτοιμη εγκατάλειψη υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η αποξένωσή μας από τη Κύπρο, η εκχώρηση δικαιωμάτων στα εδάφη μας στους Σκοπιανούς διαμέσου επαίσχυντης συμφωνίας ονομασίας, η τουρκοποίηση της Θράκης και με συμμετοχή πολιτικών ανδρών εκ της παρατάξεως της οποίας ηγείται ο Αρχηγός της Αξκής Αντιπολίτευσης....

  4.Εάν είναι να αποδείξει τελικά ότι είναι λιγότερο χειρότερος από τους τωρινούς, αλλά τελικά ανεπαρκής και αυτός, τότε, προς τι η φλογερή υποστήριξη που του παρέχει ο απθρογράφος?

  5. Εαν είναι όντως ηγέτης Ελλήνων, μήπως θα έπρεπε να συγκρουστεί από τώρα με τα ανθελληνικά συμφέροντα, εντόπια, όμορα των συνόρων, ευρωπαικά και υπερατλαντικά?

  6. Με κάθε καλή πρόθεση, θα έθετα στην κρίση του αρθρογράφου την ερώτηση: Αν τελικά, ο ίδιος ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, αποδειχθεί εκ των καταστάσεων που ήδη τρέχουν αντίστροφα στα δίκαια του έθνους, ότι είναι αδύνατον να επέμβει, τότε τι απομένει?

  Κλείνοντας, θέτω ως αυτονόητο ότι πρέπει γοργά να τοποθετηθεί επί των εθνικών θεμάτων, με θέσεις μη παραχωρήσεων και λοιπές δραστικές υπέρ εθνικών δικαίων, όπως με αναλυτική πρόταση τάχθηκε κατά μνημονίου (μνημοσύνου), ρίχνοντας όμως εκεί το βάρος. Ας μην ξεχνάμε πως η οικονομική διάσταση του μνημονίου είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου, και στη σκιά , προωθούνται τα προαναφερθέντα....

 7. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/09/2010 00:31:29

  κ. Κρανιδιώτη, μαζί σας.

  Ὅμως δυστυχῶς ἡ ΝΔ δὲν ἀποτελεῖται ἀπό... κλώνους τοῦ Ἀντώνη Σαμαρᾶ, ἀλλὰ πρόκειται γιὰ ἕνα βαθιὰ διεφθαρμένο κόμμα- τὸ ξέρετε καλύτερα ἀπὸ μένα, ἀφοῦ τὰ κομματοκυνάρια συνομώτησαν σὰ ζωύφια νὰ σᾶς ἐξοστρακίσουν στὸ Συνέδριο πρὶν κἂν ἀνεβεῖτε στὸ βῆμα, μὴν καὶ μεγαλώσει ἡ πίττα.

  Ξαναλέω, μαζί σας. Ὅμως, πάνω ποὺ μ' εἴχατε ἀνεβάσει μὲ τὸ κείμενο, διάβασα στὴν τελευταία σας πρόταση αὐτὸ τὸ "μὲ τοὺς Ὑπουργούς του" καὶ μὲ ἔπιασε κρύος ἱδρώτας μόλις ὑπέθεσα τὸ ποιοί πάνω-κάτω θὰ εἶναι αὐτοί. Μόλις δὲ θυμήθηκα τὴν προηγούμενη θητεία ἑνὸς-δύο ἐξ αὐτῶν ἦρθε καὶ τὸ σύγκρυο. Μ' αὐτὸ τί κάνουμε; Ἢ ὡς διὰ μαγείας ὅλοι αὐτοὶ θὰ μετατραποῦν σὲ ἡμιθέους;


  Δὲν μὲ νοιάζει τὸ πόσο χειρότερο εἶναι τὸ ΠΑΣΟΚ, διότι τὰ κείμενά σας δὲν πραγματεύονται τὴν ἀρχὴ τοῦ "τὸ μὴ χεῖρον βέλτιστον", ἀλλὰ τὸ ζητούμενο μιᾶς βαθύτερης περηφάνιας καὶ ἀξιοπρέπειας.

 8. Professor Moriartry avatar
  Professor Moriartry 27/09/2010 00:40:35

  Το γνωστό τραγούδι του Θεοδωράκη "Γελαστό παιδί" είναι γραμμένο από τον Μπήαν για τον Μάικλ Κόλλινς. Και φυσικά δεν τον σκότωσαν "φασίστες", όπως συνηθίζεται να τραγουδιέται στην διασκευή του. Ο Κόλλινς σκοτώθηκε από Ιρλανδούς σκληροπυρηνικούς εθνικιστές. Ήταν διοικητής του Ιρλανδικού στρατού κατά τον απελευθερωτικό πόλεμο, και τον έστειλαν αντιπρόσωπο στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Άγγλους. Πολλοί θεωρούν ότι ο Νε Βαλέρα του την έστησε. Έπειτα οι σκληροπυρηνικοί εθνικιστές πολιτικοί τον κατηγόρησαν για παραχωρήσεις και συμβιβασμό και τελικά τον σκότωσαν στον ιρλανδικό εμφύλιο που ακολούθησε. Πιθανότατα ο ίδιος ο Ντε βαλέρα, ο οποίος τάχθηκε κατά της συνθήκης, να μεθόδευσε την εκτέλεσή του.

  • aengus avatar
   aengus @ Professor Moriartry 27/09/2010 08:54:06

   Αναγκαία διευκρίνιση: Εδώ δεν μιλάμε για «εθνικισμό» (και «εθνικιστές») αλλά για «εθνισμό». Στην αγγλική όμως δεν υπάρχει άλλη λέξη εκτός από το “nationalism”.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Professor Moriartry 27/09/2010 09:22:25

   Συστήνω ανεπιφύλακτα δυο βιβλία του Βrendan Behan, το "Confessions of an Irish rebel" και το "borstal boy". Ο Μάϊκλ Κόλλινς ήταν φίλος με την οικογένεια του Μπήαν και μάλιστα στην διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, αν και πολιτικά αντίπαλοι, τους βοήθησε οικονομικά όταν ο πατέρας του Μπρένταν ήταν φυλακή. To "laughin boy" (γελαστό παιδί) ήταν το προσωνύμιο που είχε δώσει στον Κόλλινς η μητέρα του Μπήαν.
   Ο Κόλλινς ήταν από τους ικανότερους οργανωτές και συνωμότες του 20ου Αιώνα. Η περίφημη Squad ή "Οι 12 Απόστολοι" του Κόλλινς την Κυριακή 21-11-1921 με ένα χτύπημα την ίδια ώρα το πρωΐ εξόντωσαν σχεδόν όλους τους βασικούς Άγγλους πράκτορες στο Δουβλίνο. Ο ίδιος ήταν εξίσου σκληροπυρηνικός εθνικιστής, ίσως περισσότερο από τους αντιπάλους του. Η διαφορά του με τους άλλους ήταν ότι, ο Κόλλινς θεωρούσε τις Συμφωνίες του Λονδίνου, που άφηναν απ' έξω από την Δημοκρατία της Ιρλανδίας τις 6 Κομητείες του Ώλστερ, ήταν κάτι προσωρινό, μια ανάπαυλα μέχρι την Εθνική Ολοκλήρωση. Άλλωστε έίναι πια ιστορικά τεκμηριωμένο ότι και μετά την υπογραφή των Συμφωνιών, ο Κόλλινς συνέχιζε την οργάνωση ενόπλων ενεργειών κατά Άγγλων αξιωματούχων, των 2 δημίων που είχαν εκτελέσει αγωνιστές στις φυλακές αλλά και αποδράσεις.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 13:13:02

    Ο Κόλλινς ήταν στρατιωτική ιδιοφύϊα στον ανταρτοπόλεμο και με ραγδαία ανερχόμενη δημοτικότητα. Στις διαπραγματεύσεις απέσπασε το μέγιστο δυνατό σε μία εποχή που Αγγλία ήταν η παγκόσμια υπερδύναμη. Οι Άγγλοι του έθεσσν κυνικά το δίλημμα: ή δέχεστε την ανεξαρτησία υπό αυτούς τους όρους, ή αύριο σας κάνουμε κανονική στρατιωτική εισβολή και καταλαμβάνουμε την Ιρλανδία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Στην ουσία ο Ντε Βαλέρα και οι άκαπνοι πολιτικοί εξόντωσαν έναν στρατιωτικό ηγέτη τον οποίον θεώρησαν αντίζηλο λόγω της ανερχόμενης δημοτικότητάς του. Κολλώντας του και τη ρετσινιά του συμβιβασμένου.

    Δυστυχώς δεν ήταν όλα ειδυλλιακά στον Ιρλανδικό αγώνα, διότι, ας μη ξεχνάμε ότι από πολλές απόψεις, είχε και χαρακτήρα εμφύλιας σύγκρουσης.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 16:45:42

    Φίλε Μοριάρτυ,
    Δεν ισχυρίστηκα ότι όλα ήταν "ειδυλλιακά". Είπα, μας μοιάζουν και στη φαγωμάρα.
    Εν γένει συμφωνούμε. Κι εγώ προκρίνω τον Κόλλινς. Κάνεις όμως ένα σημαντικό λάθος. Ο Ντε Βαλέρα δεν ήταν "άκαπνος πολιτικός". Πολέμησε το '16 στις μάχες του Ταχυδρομείου, συνελήφθη, καταδικάσθηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και θα είχε ντουφεκισθεί μαζί με τον Πήαρς, τον Κόννολυ και τους άλλους ηγέτες αλλά τον έσωσε το γεγονός ότι είχε αμερικανική υπηκοότητα. Ήταν θαραλλέος άνθρωπος και πολεμιστής. Δεν είχε την στόφα του Κόλλινς, σίγουρα, αλλά κότα δεν ήταν. Ήταν εξίσου γενναίος. Αυτά για την Ιστορία.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 23:32:47

    Το τι ακριβώς έκανε ο ΝτεΒαλέρα στις συγκρούσεις του '16 είναι κάπως σκοτεινή ιστορία. Υπάρχουν και μαρτυρίες ότι είχε πάθει νευρικό κλονισμό και έκανε και έλεγε πράγματα περίεργα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/09/2010 13:19:25

    Ο Ιρλανδικός εμφύλιος είναι μια θλιβερή, γεμάτη αίμα και πόνο ιστορία. ¨Οπως ο Αμερικανικός, ο Ισπανικός, ο Ελληνικός, οι Γιουγκοσλαβικοί εμφύλιοι.
    Η εξιδανίκευση και αισθητικοποίηση της καταστροφής, όταν μετατρέπει τη δυστυχία και τον χωρίς ουσιαστικό νόημα θάνατο, σε "αξιοθαύμαστο και επιθυμητό" αισθητικό θέαμα, είναι από ηθική άποψη εγκληματική πράξη. Έτσι οι "στρατευμένοι" καλλιτέχνες πουλούν την ψυχή τους στο διάβολο. Το κακό το απομυθοποιείς, δεν του χαρίζεις φωτοστέφανο.
    Μακάριοι οι ειρηνοποιοί.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/09/2010 13:23:13

    Αυτό δεν αναιρεί την αξία του Μίκη. Αλλά προτιμώ χίλιες φορές ένα ερωτικό τραγούδι του - άλλωστε αυτά αντέχουν πιό πολύ στο χρόνο - ή τα Πάθη του Μαουτχάουζεν (ματιά από την οπτική του θύματος), και όχι την εξιδανίκευση της βίας και της καταστροφής.
    "Είναι προτιμότερο να είσαι ανάμεσα στα θύματα, παρά ανάμεσα στους θύτες".
    (Ντάνιλο Κίς, Σέρβος συγγραφέας).

 9. fwteinh avatar
  fwteinh 27/09/2010 01:07:59

  ωραία η ιδέα της ιστορικής αναδρομής και της σύγκρισης με τους Ιρλανδούς. (Η ιστορία ανακυκλώνεται και ξανασυμβαίνει για αυτό πρέπει να την διαβάζουμε). Μακάρι να σαρώσει η νδ στις εκλογές και να εξευτελίσει το κυβερνών κόμμα μαριονετών. Και να μπορέσει ο σαμαράς να αλλάξει την πορεία μας και το ηθικό μας (παρένθεση: είδατε ο Σαρκοζύ με τι περηφάνεια υπερασπίστηκε τις επιλογές του για τους ρομά? "Είμαι ο γάλλος πρόεδρος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να δυσφημίζει την χώρα μου". Ούτε τιτανικούς, ούτε πιστόλια, ούτε μ***ες!) Εγώ πάντως θα ψηφίσω με οργή και πολύ θυμό και ελπίζω να το κάνουν και άλλοι. Την τεχνητή εξαθλίωση, τον εκφοβισμό και την προπαγάνδα τους να την πάρουν πίσω και να μας απαλλάξουν από τις άθλιες παρουσίες τους.

 10. Takis Economopoulos avatar
  Takis Economopoulos 27/09/2010 01:30:06

  Agapite k Kranidioti zo sto exoteriko yia polla chronia me ekanes na dakriso polles fores diavazontas to exeretiko sou arthro. yiati tin Ellda mas tin katantisan etsi ? pios apo olous aftous pou eklepsan tha pai filaki?????
  Ta therma mou sigxaritiria Apo to Chicago

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Takis Economopoulos 27/09/2010 09:24:44

   Αγαπητέ κ. Οικονομόπουλε,
   Σας ευχαριστώ για καλά σας λόγια. Εκτός από το να πάνε φυλακή, σημαντικό είναι να αλλάξουν ΟΛΑ, η νοοτροπία, η κρατική ιδεολογία, η παιδεία.
   Θερμούς χαιρετισμούς από την Πατρίδα.

 11. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 27/09/2010 02:10:08

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης...1)To ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας είναι πολυσύνθετο.
  Υπάρχει μια ισχυρή μερίδα (Ιρλανδοί Διαμαρτυρόμενοι και Άγγλοι έποικοι που οι πρόγονοί τους εγκαταστάθηκαν στην Βόρεια Ιρλανδία τον 17ο αιώνα) που δεν θέλει ούτε να ακούσει για ένωση με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας (ΕΙΡΕ).

  2) Και επειδή γράφετε πολλά για τον ΙΡΑ, ας αναφερθώ και σε κάποια πράγματα που δεν γράψατε….....

  Δεν νομίζω οι Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ που πολέμησαν τον Άγγλο δυνάστη, να έβαλαν ποτέ βόμβες απροειδοποίητα σε μαγαζιά που σύχναζαν Άγγλοι αθώοι πολίτες(δεν αναφέρομαι σε στρατιώτες ή αστυνομικούς).

  Δεν νομίζω ποτέ Έλληνες πατριώτες κατά την γερμανική κατοχή να επιτέθηκαν κατά συζύγων ή παιδιών Γερμανών ή Ιταλών και να τους σκότωσαν ή να τους τραυμάτισαν.

  Όλα αυτά όμως γιατί τα γράφω?

  Μέχρι την συμφωνία της «Μεγάλης Παρασκευής» (1998), δηλαδή την συμφωνία με την οποία :

  -η δημοκρατία της Ιρλανδίας ( EIRE) αποσύρθηκε οριστικά από την ιστορική της απαίτηση για ένωση με τη Βόρειο Ιρλανδία, και

  -πάρθηκε απόφαση να αφοπλιστούν οι στρατιωτικές ομάδες των δύο παρατάξεων

  στην χρονική περίοδο 1969-1998 πάνω από 3000 άνθρωποι σκοτώθηκαν!!!!!! Και από τις δυό πλευρές.

  Στις 15 Αυγούστου μάλιστα του 1998, ο αυτοαποκαλούμενος Πραγματικός IRA
  (Real IRA), ο οποίος διασπάστηκε από τον επίσημο IRA καθώς διαφωνούσε με την «συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής», προκάλεσε τη σφαγή της Omagh.
  Σε αυτήν την πόλη 100 χιλιόμετρα δυτικά του Μπέλφαστ,οι αρχές δέχτηκαν κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα σχετικά με την ύπαρξη βόμβας στο δικαστικό μέγαρο, Έτσι σχημάτισαν μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από το κτίριο, διώχνοντας τον κόσμο από την περιοχή. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο βρισκόταν 600 μέτρα μακριά από το δικαστήριο.
  Η έκρηξη που ακολούθησε προκάλεσε το θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250.

  Κύριε Κρανιδιώτη, εμένα κατάπληκτο με αφήνει ο μεγάλος αριθμός θυμάτων σε μια σύγχρονη ευρωπαική χώρα, όπου το αβυσσαλέο μίσος χωρίζει ακόμα και σήμερα γείτονες,οικογένειες ολόκληρες.
  Και ο ΙΡΑ κύριε Κρανιδιώτη, είναι εξίσου υπεύθυνος για την αιματοχυσία στην Βόρεια Ιρλανδία.
  Εξάλλου άνθρωποι σαν τον Μπόμπυ Σαντς έβαζαν τις βόμβες ή δολοφονούσαν εν ψυχρώ.
  (και βέβαια με αυτά που γράφω,δεν επικροτώ την άλλη πλευρά, που έκανε τα ίδια και χειρότερα - βλέπε "Bloody Sunday" -).

  Και τέλος,η δράση του ΙΡΑ κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ιρλανδική κυβέρνηση, που εκτέλεσε πέντε ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και φυλάκισε πολλά άλλα μέλη της.

  Μήπως δηλαδή κύριε Κρανιδιώτη, ο ΙΡΑ τότε κράτησε φιλοναζιστική στάση?

  3)Το 1921 ύστερα από διετή ανταρτοπόλεμο η Ιρλανδία απέκτησε την ανεξαρτησία της υπό τη βρετανική επικυριαρχία, έξι όμως από τις κομητείες της επαρχίας Όλστερ παρέμειναν στο Ηνωμένο Βασίλειο με ειδικό καθεστώς αυτονομίας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1922 το υπόλοιπο τμήμα του νησιού αποτέλεσε το Ιρλανδικό Ελεύθερο Κράτος ως κράτος-μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Η διαίρεση της Ιρλανδίας προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των υποστηρικτών της συνθήκης, οι οποίοι συσπειρώθηκαν γύρω από τους Μάικλ Κόλινς, Άρθουρ Γκρίφιθ και Γ. Τ. Κόσγκρεϊβ και των διαφωνούντων με επικεφαλής τον Έιμον ντε Βαλέρα.

  Πιο συγκεκριμένα, ο (χαλκέντερος όπως λέτε) ντε Βαλέρα, οπαδός της πλήρους και άνευ όρων ανεξαρτησίας όλης της χώρας, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη συνθήκη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πολυαίμακτη εμφύλια σύρραξη ανάμεσα στους Ιρλανδούς για 2 χρόνια.

  Δηλαδή Κύριε Κρανιδιώτη, ο ντε Βαλέρα ήταν υπαίτιος για τον πόλεμο ανάμεσα σε αδέλφια και για των χαμό χιλιάδων εξ αυτών.

  4) Τέλος, να αναφέρω και κάτι γενικό (δεν αφορά μόνο εσάς)...οι λεκτικές υπερβολές τον κύριο Σαμαρά δεν τον ωφελούν...μάλλον κακό του κάνουν.....δεν είναι ο (πολιτικός) Μεσσίας...ένας σοβαρός άνθρωπος που θέλει να προσφέρει στην πατρίδα του, είναι.....και όσο καλές προθέσεις και όραμα για την Ελλάδα να έχει, αν δεν επιλέξει σωστούς,έντιμους και ηθικούς συνεργάτες, θα την πάθει όπως ο κύριος Καραμανλής.....

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ δαιμονάκι 27/09/2010 07:31:00

   Δαιμονάκι

   Ο απελπισμένος που ζεί την εσχάτη εξαθλίωση, που έχει περάσει όχι μία αλλά πολλές λιμοκτονίες, που έχει-λόγω των αλλεπαλλήλων λιμών-
   συμπεριλάβει στο Εθνικό του μενού,σάπια φάλαινα που έχει ξεβράσει ο ωκεανός,που θάβει καθημερινά τα παιδιά του λόγω του απ'αιώνος εγκατεστημένου εγκλέζικου κατοχικού φασισμού δε διαλέγει με ποιόν θα συμμαχήσει για να "λευτερωθεί".
   Συμμαχεί και με το διάολο.
   Κανείς δε χρέωσε-πλήν των Άγγλων- στους Ιρλανδούς αυτή τους τη στάση, γιατί γνώριζαν την αιτία που τους ώθησε ως εκεί.
   Όσο για τα "εγκλήματα" του ΙΡΑ, ρίξε μια ματιά σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες για να διαπιστώσεις πόση ενέργεια και πόσο ανεξέλεγκτο μίσος απελευθερώνει,η στυγνή καταπίεση αιώνων.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 27/09/2010 09:50:01

   Οι loyalists (νομιμόφρονες), όπως αποκαλούνται ή "ενωτικοί", ήτοι οι οπαδοί της παραμονής των 6 κομητειών στους κόλπους της Βρετανίας, είναι οι "τουρκοκύπριοι" της Ιρλανδίας. Άλλοι από αυτούς κατάγονται από Άγγλους εποίκους κι άλλοι από εξωμότες Ιρλανδούς. Όπως δε οι Τουρκοκύπριοι κατετάγησαν ομαδικά στο Επικουρικό Σώμα της αποικιοκρατικής Αστυνομίας και ως αστυνομικοί, δεσμοφύλακες, βασανιστές υπηρέτησαν την Αγγλία, όταν εμείς κάναμε αντιαποικιακό αγώνα, έτσι κι οι νομιμόφρονες υπηρέτησαν από την Βασιλική Χωροφυλακή του Ώλστερ (RUC)και την τρομοκρατική παρακρατική οργάνωση Δύναμη Άμυνας του Ώλστερ (UDF) υπηρέτησαν πιστά τον Αγγλικό Θρόνο ενάντια στον Ιρλανδικό Λαό με σειρά ωμοτήτων. Είναι οι "πουτάνες" των Άγγλων.
   Η Ιρλανδία κατακτήθηκε βίαια από ους Άγγλους κι εξεγέρθηκε πολλές φορές.
   Δεν είναι μόνον η ματωμένη Κυριακή. Η Ιρλανδία σε Βορρά και Νότο υπέφερε τα πάνδεινα επί αιώνες, κυρίως τα γυναικόπαιδα. Στον Βορρά οι Ιρλανδοί Καθολικοί αποκλείονταν από τον δημόσιο τομέα, ήσαν θύματα σειράς διακρίσεων, που τους έσπρωχνε στο περιθώριο, πέρα από την αποστέρηση του δικαιώματος εθνικής αυτοδιάθεσης.
   Τα γυναικόπαιδα στην Β. Ιρλανδία ήσαν συνεχή θύματα της καταστολής από μέρους των Αγγλικών δυνάμεων κατοχής και των παραστρατιωτικών συνεργατών τους. Ο Προσωρινός IRA, το στρατιωτικό σκέλος του Βορειοιρλανδικού Sinn Fein απάντησε στις πρακτικές αυτές χτυπώντας ακόμη και την Ντάουνιγκ Στρητ ή το Συνέδριο των Συντηρητικών στο Μπράϊτον. Το κόστος ήταν πια ανυπολόγιστο και το Λονδίνο οδηγήθηκε στην συνδιαλλαγή
   Ο Real IRA είναι περιθωριακή ομάδα, φθίνουσα.
   Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας δίωξε τον Προσωρινό IRA, όμως είχε ισχυρά πλατιά λαϊκά ρείσματα στις 6 Κομητείες και είναι αυτός που οδήγησε τους Άγγλους στον συμβιβασμό. Αυτό είναι πλέον Ιστορία.
   Δεν κάνω κριτική, δεν παίρνω θέση στο ποιος είχε δίκιο στον Εμφύλιο Πόλεμο. Έχω άποψη αλλά δεν είναι του παρόντος. Και οι δύο, και ο Κόλλινς και ο Ντε Βαλέρα ήταν μεγάλες προσωπικότητες. Προτιμώ τον Κόλλινς αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.
   Η αφορμή για το άρθρο μου ήταν το ιστορικό Sinn Fein, από το οποίο προέρχονται τα περισσότερα ιρλανδικά κόμματα, τα σημαντικότερα τουλάχιστον κι οι πιο σημαντικές προσωπικότητες του αγώνα τους.
   Οι Άγγλοι είχαν πολύ περισσότερους φιλοναζί, ο ίδιος ο βασιλιάς τους ο Εδουάρδος, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί, υπήρχε ολόκληρο φασιστικό κόμμα, του Μόσλεϋ, μέχρι αγγλική λεγεώνα εθελοντών σχηματίστηκε στα SS, χωρίς όμως επιτυχία.
   Ορισμένοι Ιρλανδοί ήθελαν την συνεργασία με τον Άξονα από αντιαγγλικά ανακλαστικά, όμως η Δημοκρατία της Ιρλανδίας επέλεξε την ουδετερότητα.
   Δεν ξέρω τι θεωρείται "λεκτικές υπερβολές". Ο Αντώνης είναι αυτό που είναι, κυρίως σοβαρός, όπως σωστά λέτε, και ξεπερνάει κατά πολύ την μετριότητα των λοιπών. Είναι η απλή αλήθεια.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/09/2010 14:34:59

    Φίλε Φαήλο,
    ο ποιητής William Butler Yeats ήταν Προτεστάντης και καταγόταν από Άγγλους προγόνους, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να αισθάνεται και να είναι θερμός και πιστός Ιρλανδός πατριώτης, υμνωδός του Ιρλανδικού λαού και των αγώνων του, στις δύσκολες και στις ευτυχισμένες στιγμές.
    Παράξενη, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα βεβαίως. Αλλά ασφαλώς αγνός πατριώτης, πάντως όχι militant, και χωρίς καμμία ψυχολογική ή άλλη σχέση με τον αυτοκαταστροφικό διχασμό του Εμφυλίου. Και επίσης, προδρομικός απόστολος της "εξομάλυνσης", της παράλληλης πορείας μέσα στον κόσμο, μαζί με τους μεγαλύτερους γείτονες και πρώην κατακτητές.
    Με την ευκαιρία, άς αποσαφηνίσουμε ότι και ο Ντε Βαλέρα, αρχικά με εξτρεμιστική θέση στον Ιρλανδικό εμφύλιο, έγινε τελικά ένας απόστολος της Ιρλανδο-Αγγλικής εξομάλυνσης, όπως ο Ντε Γκώλ και ο Αντενάουερ απόστολοι της Γαλλο-Γερμανικής φιλίας.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/09/2010 14:35:54

    Ιρλανδός (o altra cosa) πατριώτης, γίνεσαι, δεν γεννιέσαι!

 12. προκοπης avatar
  προκοπης 27/09/2010 02:19:45

  φαιλο ξεκινα πρωτα να τα λες αυτα στη παραταξη σου που μολις δουν αριστερο μπροστα τους χεζονται πανω τους και ντρεπονται να πουν οτι ειναι δεξιοι.
  την δεξια της καρπαζιας, την κατεξεφτελισμενη 36 χρονια τωρα...
  ο καρκινος της αριστερας εχει επικρατησει απολυτα στην ελλαδα απο το 74 μεχρι σημερα. ποιος θα τον ξεριζωσει?
  και με ποια ιδεολογια θα τον αντικαταστησει?
  μονο ο εθνικοσοσιαλισμος μπορει να το κανει αυτο κανενας αλος, ας μην κρυβομαστε πισω απτο δαχτυλο μας.
  οι πανιβλακες χριστιανοδεξιουληδες τρωνε φαπες 36 χρονια τωρα απο τους μπολσεβικους διεθνιστες και δεν τολμουν ναντιδρασουν μην τους πουν φασιστες ρατσιστες ακροδεξιους και ναζι.
  βρηκαν το κουμπι τους οι αριστεροι και τους εχουν καθηλωσει και παραλυσει.
  αρα πεστα στην παραταξη σου πρωτα αυτα, κανε συμαχιες με λαοσ χρυσαυγη, χατζαρα, βουνατσο απτο παλιο βενιζελικο εθνικο πασοκ, και αλους πατριωτες εθνικιστες , τσακιστε την κοκκινη πανουκλα και μετα μιλαμε παλι...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ προκοπης 27/09/2010 08:28:07

   Μην τα συζητάς φίλε μου. Αντί να ντρέπονται οι κεντρώοι και οι αριστεροί για το αιματοκύλισμα του εμφυλίου (εκτός αν ο Γέρος ήταν δεξιός και μου διαφεύγει), καθώς και οι κεντρώοι με τους ακροδεξιούς για την Χούντα (με τη φαγωμάρα του ΙΔΕΑ και του υπό σύσταση ΑΣΠΙΔΑ) ντρεπόμαστε οι δεξιοί! Βαρέθηκα από μικρό παιδί αυτά τα ενοχικά συμπλέγματα και κάποια στιγμή πλέον έσκασα και άρχισα να ξεσπαθώνω!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ προκοπης 27/09/2010 09:57:35

   Προκόπη,
   Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ. Ο εθνικοσοσιαλισμός βασίζεται στην ψευδοεπιστημονική απάτη της "φυλετικής θεωρίας". Οι άνθρωποι δεν είναι μοσχάρια. Οδήγησε τον κόσμο στο μεγαλύτερο αιματοκύλισμα και ήταν εχθρός του Λαού μας, εισέβαλε στην χώρα μας, την κατάκλεψη, την δήωσε, την ερήμωσε, σκότωσε.
   Με αυτές τις παρωχημένες ανοησίες κάνετε κακό στην πατριωτική υπόθεση.

 13. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 27/09/2010 02:22:34

  Tell my why I don't like Mondays

  h**p://www.youtube.com/watch?v=o2I84-A9duY

  Κι εμείς σαν τους Ιρλανδούς.
  Κι εμείς μόνοι μας είμαστε. Ολομόναχοι.
  Αλλά δεν το ξέρουμε.

  Τι έχουμε μήπως;

  Κόμματα;
  Πολιτικούς;
  Ηγέτες;
  Δικαστές;
  Παπάδες;
  Διανοούμενους;
  Καλλιτέχνες;

  Τίποτε δεν έχουμε.
  Κι εμείς μόνοι λοιπόν.
  Και ζυγώνει και ο καιρός που θα το καταλάβουμε. Με πόνο.
  Θέλουμε δεν θέλουμε.

  Θραξ Αναρμόδιος

 14. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 27/09/2010 02:23:08

  ας υποθέσουμε ότι αύριο γινόντουσαν εκλογές και σάρωνε η ΝΔ....με ποιους θα κυβερνούσε ο κύριος Σαμαράς?....ποιους δηλαδή θα έκανε υπουργούς?
  Δυστυχώς η ΝΔ δεν έχει αλλάξει σε πολλά πράγματα ακόμα......

  Όπως δεν έχει αλλάξει και η νοοτροπία μας.
  Πολλοί βουλευτές ή πολιτευτές θέλουν να γίνει ξανά η ΝΔ κυβέρνηση για να υπουργοποιηθούν, όχι για να πάει μπροστά την Ελλάδα....πάρα πολλά κομματικά στελέχη θέλουν να γίνει ξανά η ΝΔ κυβέρνηση για να αναλάβουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΔΔ...και ακόμα περισσότεροι ψηφοφόροι θέλουν να γίνει ξανά η ΝΔ κυβέρνηση για να τους κάνει ρουσφέτια και να διοριστούν αυτοί ή τα παιδιά τους στο δημόσιο.

  Όλα αυτά τα παραπάνω τα γράφω, όχι γιατί θεωρώ την τωρινή κυβέρνηση καλύτερη, αλλά για να αποδείξω ότι αν δεν αλλάξει σύντομα η ΝΔ, ακόμα και κυβέρνηση να γίνει ξανά γρήγορα, θα υποπέσει νομοτελειακά στα μεγάλα λάθη του παρελθόντος που την απομάκρυναν από την κοινωνία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 27/09/2010 16:48:03

   Ο Πρωθυπουργός στην Ελλάδα είναι σχεδόν απόλυτος άρχων.
   Φαντάζομαι ότι θα διαλέξει αυτούς που θέλει και θεωρεί ικανότητερους, όχι απαραίτητα βουλευτές και χωρίς να αποκλείονται τεχνοκράτες και η κοινωνία εκτός Ν.Δ..

 15. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 27/09/2010 05:20:20

  Σεμνά και ταπεινά δίνω και εγώ τα συγχαρητήρια μου στον Φαηλο για τα φλογερά του λόγια που μας δίνουν κουράγιο. Παρακολουθώ και εγώ από καιρό τα γραφόμενα του και τον εκτιμώ βαθύτατα. Ήμουν και στο συνέδριο και είχα την αγωνία να τον γνωρίσω και προσωπικά, αλλά μόνο μερικές φωτογραφίες του μου έμειναν, όταν ήταν στο βήμα. Ξέρω και για τις ψηφοφορίες αλλά ας μην κολλάμε σε αυτά, περασμένα, ξεχασμένα. Διάβασα επίσης και τον ‘αντίλογο’ από τους ‘αντιφρονουντες’ και δεν μπορώ να πω ότι έχουν άδικο σε ορισμένα πράγματα και ειδικά να θέλουν να δουν έργα πρώτα για να πιστέψουν. Τα καλά νέα είναι ότι ήδη έχουμε δει δείγματα γραφής από τον Αντώνη. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι λίγο υπομονή και να μην ‘βάζουμε το μαχαίρι στον λαιμό του Αντώνη’ και να περιμένουμε θαύματα εδώ και τώρα, άνθρωπος είναι και αυτός και έχει τα όρια του. Άλλωστε, εγώ προσωπικά, ουδέποτε πίστεψα ότι ένας χαρισματικός ηγέτης είναι ότι χρειαζόμαστε για να μας σώσει. Η ιστορία είναι γεμάτη από χαρισματικούς ηγέτες που αρχικά οδήγησαν τους λαούς τους στη αποθέωση και στο τέλος στον όλεθρο. Είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης θα συνεχίσει να δουλεύει συστηματικά και υπεύθυνα οργανώνοντας βήμα βήμα την ομάδα του ώστε όταν έλθει η ώρα να μπορεί να κυβερνήσει πολύ καλλίτερα από όλους τους προηγούμενους. Αυτό μόνο θα πρέπει να απαιτούμε, και να προσμένουμε, και όχι ταχυδακτυλουργίες και θαύματα. Χωρίς να θέλω να πατρονάρω κανέναν, θεωρώ ότι η συζήτηση όπως γίνεται εδώ δείχνει πολιτική ωριμότητα και δίνει ελπίδα για το μέλλον.

 16. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 27/09/2010 06:13:35

  Φαήλο, το πιό συναρπαστικό σου "αφήγημα". Τα πιό θερμά μου συγχαρητήρια.

 17. Lewnidas avatar
  Lewnidas 27/09/2010 06:58:40

  go raibh maith agat η στα νεοελληνικα ευχαριστω! για ενα πολυ ομορφο πολιτικο δοκιμιο

 18. klausevitz avatar
  klausevitz 27/09/2010 07:13:37

  "'Εριν,'Εριν,ξεχασιάρα,πορνεύτηκες ξεδιάντροπα μπρός τα μάτια μου...
  ...Κι'ούτε κάν με φίλησες ξεχασιάρα 'Εριν..."
  Απο τον Οδυσσέα του Τζόυς

  Ναί,η Ιρλανδία των κορυφαίων συγγραφέων και ποιητών: του Σουίφτ,του
  Ουάιλντ,του Σώ,του Στέρν,του Μπέκετ,του Τζόυς- το απόγειο εντοπιότητας
  και οικουμενικότητας....
  Ναί, η Ιρλανδία του διαρκούς θρήνου και της άγριας χαράς, του μίσους
  και της γενναιοδωρίας, του αδιανόητου θρησκευτικού φανατισμού και του
  άθεου μοντερνισμού.....ζεί και εισπράττει τις αντιφάσεις της...τίς
  περισσότερες φορές ξαστοχά..αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται!
  Κάπου μοιάζουμε,κάπου διαφέρουμε ζωτικά: η Μικρασιατική καταστροφή και
  ο Εμφύλιος-μέσα σε 30 χρόνια-μας γονάτισαν...και μετά η Χούντα και,αμέσως
  μετά το Κυπριακό..και μετά η κίβδηλη υπερανάπτυξη μιάς αμφιλεγόμενης
  Δημοκρατικής περιόδου..και μετά οι οδυνηρές αλήθειες!
  Σηκώνεις πολύ τους τόνους κι'ίσως κάνεις καλά απ'την πλευρά σου....απέναντι στη φθορά και την πτόηση,η σύμπτηξη ενός δημοκρατικού
  και πατριωτικού μετώπου δεν επικαλείται το έπος πρίν το στοχασμό.....
  για να στρατευτούν οι άνθρωποι,πίσω απο σημαίες και αρχηγούς, πρέπει
  πρώτα να καταλάβουν και να πειστούν...όχι λίγες φορές έχουν υφαρπάξει
  συναινέσεις με κίβδηλα αποτελέσματα!

  Υ.Γ 'Αν ζητάς τη συμμετοχή του "πατριωτικού ΠΑΣΟΚ" ή ότι τελικά απέμεινε
  απ'αυτό,συμβούλεψε κάποιους να σταματήσουν να βρίζουν και να λοιδωρούν
  τον Ανδρέα Παπανδρέου-έμβλημα και σημαία αυτού του χώρου.
  Κάπως έτσι,οι καθολικοί Ιρλανδοί, έδιωξαν τον Παρνέλ και κατέβαλαν
  τεράστιο μόχθο και κόστος για πενιχρά αποτελέσματα. Διατελώ!

 19. Αυγερινός Κ.Χ. avatar
  Αυγερινός Κ.Χ. 27/09/2010 07:16:12

  Ασχετο αλλά...σχετικό!

  Στις Κυριακάτικες ειδήσεις στο ΜΕΓΑ είπαν πάνω απο μία φορά το όνομα Σαμαρά!
  Και σαν να μην έφτανε αυτό μιλήσαν πάνω από 5 λεπτά για το πρόγραμμα της ΝΔ!

  Τους λυπήθηκε η ψυχή μου! Τελικά ο Σαμαράς τους "ανάγκασε" να ασχοληθούν με αυτόν, εστω με καθυστέριση 15 ημερών!

  Τώρα δεν ξέρω τι πήραν το βράδυ, Ζιptec ή Κορτιζόνη, αλλά η αλλεργία σε ό,τι δεν είναι ΠΑΣΟΚ δεν περνάει εύκολα και προβλέπω ότι ο κόσμος θα τους αναγκάσει να ασχολούνται όλο και περισσότερο...

  ΥΓ. Η Τζοτζόλα στάθηκε καλά στο Πρωϊνο της ΝΕΤ το Σ/Κ. Πρέπει να την βγάζεται πιο συχνά βγεί περισσότερο για να "ψηθεί" κατά το κοινώς λεγόμενο.

 20. cornelsen avatar
  cornelsen 27/09/2010 07:16:55

  Aπό το βιβλίο τού Βεργόπουλου «Η αρπαγή τού πλούτου»:

  Το καπιταλιστικό σύστημα [στην Ελλάδα] αντιμετωπίζει σήμερα καταλυτικό έλλειμμα ορατότητας για το μέλλον του και επιστρέφει σε προκαπιταλιστικές μορφές «άγριας συσσώρευσης» τού πλούτου, που βασίζονται πλέον όχι στην αύξηση τής παραγωγής, αλλά στην αρπαγή, στην οικειοποίηση και παρασιτική χρήση των εισοδημάτων, με κύρια εργαλεία τον υπερδανεισμό και την καταχρέωση τής οικονομίας και των συντελεστών της. [….] Η Ελλάδα, ενώ έχει ενταχθεί στην Ευρώπη και στο σύστημα τού ευρώ, βρίσκει τα πρότυπά της εκτός τής γηραιάς ηπείρου: το υπόδειγμα τού μεγάλου και διεθνοποιημένου χρηματικού πλούτου προέρχεται από την αμερικάνικη ήπειρο, ενώ εκείνο τής εξαθλίωσης τής εργασίας από την ανατολική Ασία. Άραγε από το ευρωπαϊκό υπόδειγμα η χώρα μας προσλαμβάνει κάποιο στοιχείο; Πιθανώς εκείνο τής αλαζονείας τού μεγάλου πλούτου και τής ενοχοποίησης των θυμάτων τής φτώχειας και των κοινωνικών αποκλεισμών.

  Η περιγραφή τής δικής μας αλήθειας από το 2005 (έτος έκδοσης τού προαναφερθέντος βιβλίου). Τότε που οι ίδιοι πληρωμένοι κοντυλοφόροι -που σήμερα προσκυνούν το Μνημόνιο- εξυμνούσαν την σημιτική "ανάπτυξη". Αλλά εμείς δεν είμαστε Sinn Fein κ. Κρανιδιώτη. Σήμερα όλη η περιφέρεια τής Ευρώπης στενάζει κάτω από την μπότα τού ΔΝΤ και τού γαλλογερμανικού άξονα. Μπορούμε να κάνουμε την "Διεθνή των Μπαταχτσήδων" και να επιβάλλουμε την διαγραφή τού επαχθούς χρέους. Τού χρέους των 6,5 δισ€ κλεμμένου ΦΠΑ, των 3-4 δισ.€ επιπλέον κόστος φαρμάκων, τής φοροδιαφυγής τού κεφαλαίου, των θαλασσοδανείων, των μιζών, των, των, των ....

 21. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 27/09/2010 07:20:58

  "Θα περπατήσει με τους Υπουργούς του..."

  Ναί: Βόζεμπεκ Παιδείας, Αβραμόπουλο Εξωτερικών, Δένδια Δικαιοσύνης, Μιχαλολιάκο Εσωτερικών, Παναγιωτόπουλο Τύπου....

  Φαήλο, είσαι αρκετά γενναίος και ντόμπρος. Μίλα τώρα - μετά δέν θά'χει νόημα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τσώφλι πασατέμπου 27/09/2010 11:25:44

   Το ποιοί θα είναι οι υπουργοί του το ξέρει μόνο ο ίδιος.
   Το σύστημα στην Ελλάδα, εκ του Συντάγματος, είναι Πρωθυπουργοκεντρικό.
   Ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός έχει πολύ περισσότερες ελευθερίες απ' ότι απλώς ως Πρόεδρος της Ν.Δ.
   "Κανείς δεν υποψιάζεται αυτό που θα 'ρθει", είπε κάποιος...

  • lampros avatar
   lampros @ τσώφλι πασατέμπου 27/09/2010 13:30:00

   Ήδη μιλάμε για βελτίωση από Διαμαντοπούλου, Δρούτσα, Καστανίδης, Παμπούκη, Πεταλωτή...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ lampros 27/09/2010 16:48:35

    Σωστός!

   • tiramola avatar
    tiramola @ lampros 27/09/2010 17:13:51

    χαχα
    Γειά σου ρε Λάμπρο...
    Ο ορισμός του οπαδού

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ lampros 27/09/2010 17:27:19

    "O ορισμός...¨"

    Από κάποιον που ξέρει τι εστί οπαδός από πρώτο χέρι.

   • tiramola avatar
    tiramola @ lampros 27/09/2010 17:32:20

    Μονόπλευρη η κριτική σου κριτική σου Θανάση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ lampros 27/09/2010 17:40:50

    Τιραμόλα: Μονόπλευρη κριτική!

    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

    Από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

   • tiramola avatar
    tiramola @ lampros 27/09/2010 17:48:39

    Συμμορίες παραδικαστικού κυκλώματος με φοροδιαφυγή σχεδόν μισού δις, μάνατζερ λαμόγια με ξέπλημα μαυρού χρήματος στο χώρο του ποδοσφαίρου με εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες να κατακλέβουν το κράτος, υπουργοί με off shore, γαλάζιοι κουμπάροι να γεμίζουν τους λογαριασμούς τους από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και δεκάδες άλλα περιστατικά αθλιότητας της εποχή της "επανίδρυσης του κράτους" και σε ενοχλεί το ΔΝΤ?
    Που είσαι ρε Θανάση?
    Υπάρχεις?

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ lampros 27/09/2010 17:58:34

    Tiramola, λυπάμαι ειλικρινά που το κάνω αυτό.
    Όπως εύχομαι να λυπάσαι κι εσύ που κάνεις το άλλο...

   • tiramola avatar
    tiramola @ lampros 27/09/2010 18:17:56

    Εντάξει, εσύ Επώνυμε έχεις δικαιολογία αφού με την ΝΔ απέκτησες σχέση μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Σαμαρά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ lampros 27/09/2010 18:24:22

    Ρε συ τιραμόλα, γράψε ότι θέλεις, αλλά μην κατηγορείς τους άλλους για "μονόπλευρους"! Έλεος!

   • tiramola avatar
    tiramola @ lampros 27/09/2010 18:25:26

    Συμμορίες παραδικαστικού κυκλώματος με φοροδιαφυγή σχεδόν μισού δις, μάνατζερ λαμόγια με ξέπλημα μαυρού χρήματος στο χώρο του ποδοσφαίρου με εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες να κατακλέβουν το κράτος, υπουργοί με off shore, γαλάζιοι κουμπάροι να γεμίζουν τους λογαριασμούς τους από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και δεκάδες άλλα περιστατικά αθλιότητας της εποχή της “επανίδρυσης του κράτους” και σε ενοχλεί το ΔΝΤ?
    Που είσαι ρε Θανάση?
    Υπάρχεις?

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ lampros 27/09/2010 19:44:22

    Θα αστειεύεσαι φαντάζομαι!

    1) Αν αλλάξεις ΜΙΑ λέξη (γαλάζιο με πράσινο) Ω! του θαύματος, πάλι μέσα είσαι...

    2) Σαναλιέμε, "σε χάϊδεψα, σε φίλησα, σου έπιασα και λίγο τον κο..., και διαμαρτύρεσαι για τον ολονύκτιο σοδομισμό μετα ραβδισμών?"

    Ωραίος είσαι ρε tiramola!

 22. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 27/09/2010 07:27:52

  Η γραφή του κ Κρανιδιώτη είναι όντως συναρπαστική σχεδόν "ποιητική" ακόμα και για μένα που αυτού του είδους η γραφή δεν μου αρέσει σε πολιτικά κείμενα. Ισως φαίνεται λίγο "ξενέρωτο" αλλά δεν μπορώ και δεν το βρίσκω ρεαλιστικό να σκέφτομαι την κατάσταση της χώρας με όρους Sin Fein και Κυπριακού αγώνα.Σημειώνω από το κείμενο του την φρασούλα: "Χρειαζόμαστε την Επανάσταση του Συγκεκριμένου" και την αισιοδοξία του για το μέλλον και γρήγορη επάνοδο της ΝΔ την οποία πάντως δεν μοιράζομαι.
  Το σχόλιο μάλλον δεν θα το έγραφα αν δεν πρόσεχα μια άλλη φρασούλα ".... Ειρήνη κι Αδερφοσύνη είναι μια φενάκη, τρικυμία εν κρανίω ξενιτεμένων αμερικανόπαιδων εν Αθήναις..." και ταυτόχρονα δεν είχα πέσει χθες στην Καθημερινή πάνω στα γράμματα του Κώστα Περρίκου λίγο πριν εκτελεσθεί (ανέβασα τα αποσπάσματα και δυο λέξεις στο firiki2010)
  Αυτές ειναι οι προτροπές στον γιο του
  "....Δούλεψε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ευημερήσουν όλοι οι άνθρωποι, να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης να ειρηνεύση και να ευτυχίση ο κόσμος. Δούλεψε για να καταργηθούν οι τεχνητοί φραγμοί που παρεμποδίζουν και σε άπειρες περιπτώσεις ματαιώνουν την πρόοδο των αξίων. Δούλεψε για την επικράτηση της Δημοκρατίας. Αφιέρωσε τη ζωή σου στην Ελλάδα και στην ανθρωπότητα……"
  Και στη γυναίκα του γράφει:
  "...Πεθαίνω για την Ελλάδα… Εγκαταλείπω τον κόσμο χωρίς μίση και κακίες. Αγωνίσθηκα για την πατρίδα μου. Για την δική τους πατρίδα αγωνίζονται κι εκείνοι οι οποίοι με καταδίκασαν. Θα ήθελα το αίμα μου να μη μας χωρίση αλλά να μας ενώση στο μέλλον με τους σημερινούς αντιπάλους…"
  Συγκλονιστικά λόγια απο ένα πολεμιστή που σε λίγο θα τον εκτελέσουν.
  (Και μη βγει κανένας.... αχαρακτήριστος να μου πει ότι ταυτίζω τον βαθύτατα πατριωτικό και ταυτόχρονα πανανθρώπινο λόγο του Περρίκου με τις μεταμοντέρνες και εκ του ασφαλούς εμμονές του Παπανδρέου!)

  • Ψυλλιασμένος avatar
   Ψυλλιασμένος @ firiki2010.wordpress.com 27/09/2010 09:10:06

   Ο λόγος του Κώστα Περρίκου είναι κατά βάθος λόγος εμπνευσμένος από τον χριστιανισμό, "και επί γης ειρήνη, εν' ανθρώποις ευδοκία" (ή "ευδοκίας", άλλη γραφή, ίσως ορθότερη).
   Αυτό, και καλά κάνεις και το επισημαίνεις, δεν έχει καμία σχέση με τις ανοησίες περί Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και New Age του τρικυμισμένου εν κρανίω Γιώργου Παπανδρέου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ firiki2010.wordpress.com 27/09/2010 10:54:01

   Αυτή είναι η πραγματική ειρήνη, που ευαγγελίζεται ο Περρίκος. Ναι, είναι εμπνευσμένα από το Χριστιανισμό τα λόγια του. Πολλοί λένε "μα πώς επιτρέπει η Εκκλησία τον πόλεμο;" Η Εκκλησία δεν επιτρέπει, η Εκκλησία ανέχεται τον πόλεμο ως έκφραση της μεταπτωτικής καταστάσεως του ανθρώπου. Και τον επευλογεί κατ' εξαίρεση (επανάσταση του 1821) ή όταν είναι αμυντικός. Αλλά πάλι δεν δέχεται το φόνο και όποιος φονεύσει, ακόμη και σε αμυντικό πόλεμο, έχει κώλυμα να χειροτονηθεί ιερέας. Ο φόνος παραμένει πάντοτε φόνος, ο Κύριος, που μπορούσε στη Σταύρωση να κατεβάσει "δώδεκα λεγεώνες Αγγέλων", κατά το λόγο Του, δεν αμύνθηκε. Εμείς όμως αμυνόμαστε για το σύνολο, γιατί πρέπει όλο το σύνολο να είναι διατεθειμένο για τέτοια Χριστοειδή θυσία και δεν είναι όλο το σύνολο διατεθειμένο να θυσιαστεί έτσι.

   Όταν λοιπόν ο Φαήλος λέει για "ειρήνη και αδερφοσύνη" ως φενάκη, μιλάει για αυτού του είδους την ειρήνη και αδερφοσύνη που προωθεί ο αριστερισμός και που θέλει τη χώρα, την πατρίδα, να αποποιείται των δικαιωμάτων της, ακόμη και κυριαρχικών, προκειμένου να έρθει "ειρήνη". Όχι, δεν έρχεται ειρήνη έτσι. Ο Περρίκος τα έλεγε αυτά αφού πρώτα ανατίναξε την ΕΣΠΟ. Και διαβάστε να δείτε τι άνθρωπος ήταν ο Περρίκος στο "Χρονικό της Σκλαβιάς" που περιγράφει την ανατίναξη. Πήγαν εκεί Κυριακή να ανατινάξουν το κτίριο και από κάτω είχε αίθουσα του δικηγορικού Συλλόγου. Αν και ήταν Κυριακή όμως, κάποιοι δικηγόροι συνεδρίαζαν εκεί. Με κίνδυνο της ζωής τους περίμεναν ώρες ολόκληρες να φύγουν πρώτα οι δικηγόροι για να μην τους φάνε κι αυτούς άδικα. Τελικά, δεν τους έπαιρνε να περιμένουν άλλο και με βαριά καρδιά πήγαν να ανατανινάξουν το κτίριο πριν φύγουν οι δικηγόροι. Τελικά όμως, λέει, κάποιος τους φώτισε και εκείνη ακριβώς τη στιγμή έλυσαν τη συνεδρίαση και έφυγαν. Και τότε το ανατίναξαν. Θέλω να πω ότι ο άνθρωπος αυτός κινδύνευσε τη ζωή του για να μη χυθεί αίμα αθώων - χωρίς να υποχωρήσει από το σκοπό του - και αυτό δείχνει το ποιόν του. Ε, πώς είναι δυνατόν μετά αυτός ο άνθρωπος να μην πρεσβεύει αυτά που πρεσβεύει;

   Ο Φαήλος προφανώς απευθύνεται σε Διεθνείς Αμνηστίες, Οικολογίζοντες και άλλους ειρηνιστές της κακιάς ώρας που ερμηνεύουν την πραγματικότητα μονόπλευρα και δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορεί και μέσα στην Αντίσταση ενός λαού να υπάρχει το ωραίο και το υψηλό, να υπάρχει και κάτι σημαντικότερο από την κατ' άνθρωπο ειρήνη. Όπου υπάρχει η θυσία, η διάθεση θυσίας, και όπου ο πόλεμος γίνεται με διάθεση θυσίας, τότε υπάρχει αυτό το ωραίο. Αν δεν υπάρχει η διάθεση θυσίας, τότε ο πόλεμος δεν έχει κανένα νόημα. Αν όμως ο πόλεμος προϋποθέτει τη θυσία του ατομικού εγώ μας και όχι η ειρήνη, η ατιμωτική ειρήνη που γίνεται για να βολευτεί το εγώ μας, τότε εκεί είναι που έχει νόημα ο πόλεμος.

  • Misha avatar
   Misha @ firiki2010.wordpress.com 27/09/2010 11:01:46

   O Mακρυγιάννης στο «Θάματα κι οράματα» φέρεται να κλαίει τα βράδια των μαχών και για τους τούρκους σκοτωμένους.
   Αυτά είναι τα «άλλα κόλπα» που έφερε ο Χριστός στον κόσμο...

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 27/09/2010 07:30:20

  Αγαπητέ κ. Κρανιδώτη,
  Ο,τι σκέφτομαι τις -ελάχιστες- ελεύθερες ώρες μου, το διατυπώνετε εσείς με διαύγεια και ενάργεια σε τούτες εδώ τις σελίδες. Να είστε καλά.

 24. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 27/09/2010 07:39:13

  Φαήλε

  Ανήκεις στις μη ανανεώσιμες πηγές Πατριωτικής Ενέργειας.

  Οσο για τον Μπόμπι Σάντς,τα ίδια ακριβώς συναισθήματα ή θα έλεγα την ίδια συντριβή από το μέγεθος και τον τρόπο της θυσίας του προκάλεσε και σε μένα.
  Οσο για τα υπόλοιπα,μια χώρα που βγάζει τέτοιους άντρες,δε μπορεί να είναι διαφορετική.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 27/09/2010 11:38:43

   Γεια σου Σον, βετεράνε συναγωνιστή.

 25. athamas avatar
  athamas 27/09/2010 07:47:33

  ... και μετά απ' τα όσα ηρωϊκά και πατριωτικά διαβάσαμε για τους Ιρλανδούς και την πανέμορφη και άγρια Ιρλανδία κόψαμε τις φλέβες μας και ησυχάσαμε.

  Πέσαμε σε βαριά μελαγχολία, σε κατάθλιψη.

  Γιατί εμείς δεν είμαστε μόνοι μας σαν χώρα ή σαν λαός που θα πρέπει να αγωνιστεί ενάντια σε έναν κατακτητή.
  Είμαστε μόνοι μας σαν άνθρωποι μέσα σε μια χώρα που η πλειοψηφία του ίδιου του λαού της ενδιαφέρεται μόνον για τον εαυτό της και έχει γράψει την πατρίδα εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
  Εκτός δηλαδή απ τους σύγχρονους κατακτητές που θα πρέπει να διώξουμε επιπλέον πρέπει να νικήσουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό, να τον ξεπεράσουμε, να τον αλλάξουμε, να τον πάμε ένα σκαλοπάτι τουλάχιστον παραπάνω. Και ο πιο δύσκολος εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Και για την Ελλάδα ο μεγαλύτερος εχθρός της είμαστε εμείς οι ίδιοι, ο λαός της και όχι οι ξένοι, οι «άλλοι».

  Συγχωρέστε με κύριε Κρανιδιώτη
  Συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σας και την πίστη σας στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.
  Παραμένω όμως απελπιστικά απαισιόδοξος για τον λαό που θα έχει να κυβερνήσει ο Σαμαράς.
  Και μακάρι ο Σαμαράς να μπορέσει να εμπνεύσει αυτόν τον λαό και να τον παρασύρει στο δικό του όραμα *πρίν* αυτός ο λαός προλάβει να εξουθενώσει και απαξιώσει τον Σαμαρά. Το εύχομαι ολόψυχα.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ athamas 27/09/2010 09:45:13

   Συμφωνώ και επαυξάνω.

   Τα γνωρίζει αυτά και ο Φαήλος, γι'αυτό δε γράφει απλώς κείμενα αλλά

   ΣΑΛΠΊΖΕΙ εγερτήρια.

   Για να αφυπνηστούμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ athamas 27/09/2010 11:29:14

   Γι' αυτό το λόγο πολλές φορές η Ηγεσία όφείλει να φέρνει και πράγματα από τα πάνω, να δίνει το παράδειγμα, τον ρυθμ,ό και πάντα να δείχνει τον Σκοπό.
   Όλα αυτά που λες τα ξέρω και γι' αυτό οφείλουμε να προβάλλουμε και πάλι τα πρότυπα που αρμόζουν. Να θυμηθούμε τον Ελληνικό Τρόπο.

 26. rigakisalex avatar
  rigakisalex 27/09/2010 08:17:10

  Πολύ καλή η σύγκριση, αλλά και ολόκληρο το άρθρο. Αν επιτρέπεται, προτείνω μία άλλη ανάλυση, η οποία συμπεριλαμβάνει ολόκληρο το δυτικό κόσμο στο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2193.aspx Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενδιαφέρει, αφού παρουσιαζει τα πράγματα από μία άλλη οπτική.

 27. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/09/2010 08:19:39

  SIMPLE MINDS "BELFAST CHILD"
  h**p://www.youtube.com/watch?v=hWpWFfMghjU

  When my love said to me,
  Meet me down by the gallow tree.
  For it's sad news I bring,
  About this old town and all that it's offering.
  Some say troubles abound,
  Some day soon they're gonna pull the old town down.
  One day we'll return here,
  When the Belfast Child sings again

  Brothers, sisters, where are you now?
  As I look for you right through the crowd.
  All my life here I've spent,
  With my faith in God the Church and the Government.
  But there's sadness abound,
  Some day soon they're gonna pull the old town down.

  One day we'll return here,
  When the Belfast Child sings again,
  When the Belfast Child sings again

  So come back Billy, won't you come on home?
  Come back Mary, you've been away so long.
  The streets are empty, and your mother's gone.
  The girls are crying, it's been oh so long.
  And your father's calling, come on home.
  Won't you come on home, won't you come on home?

  Come back people, you've been gone a while,
  And the war is raging, through the Emerald Isle.
  That's flesh and blood man, that's flesh and blood,
  All the girls are crying but all's not lost.

  The streets are empty, the streets are cold.
  Won't you come on home, won't you come on home?

  The streets are empty,
  Life goes on.

  One day we'll return here,
  When the Belfast Child sings again,
  When the Belfast Child sings again

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/09/2010 08:20:50

  S

 29. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/09/2010 08:22:29

  Simple Minds: Belfast Child
  www(.)youtube(.)com/watch?v=hWpWFfMghjU

  When my love said to me,
  Meet me down by the gallow tree.
  For it's sad news I bring,
  About this old town and all that it's offering.
  Some say troubles abound,
  Some day soon they're gonna pull the old town down.
  One day we'll return here,
  When the Belfast Child sings again

  Brothers, sisters, where are you now?
  As I look for you right through the crowd.
  All my life here I've spent,
  With my faith in G0d the Church and the G0νernment.
  But there's sadness abound,
  Some day soon they're gonna pull the old town down.

  One day we'll return here,
  When the Belfast Child sings again,
  When the Belfast Child sings again

  So come back Billy, won't you come on home?
  Come back Mary, you've been away so long.
  The streets are empty, and your mother's gone.
  The girls are crying, it's been oh so long.
  And your father's calling, come on home.
  Won't you come on home, won't you come on home?

  Come back people, you've been gone a while,
  And the war is raging, through the Emerald Isle.
  That's flesh and blood man, that's flesh and blood,
  All the girls are crying but all's not lost.

  The streets are empty, the streets are cold.
  Won't you come on home, won't you come on home?

  The streets are empty,
  Life goes on.

  One day we'll return here,
  When the Belfast Child sings again,
  When the Belfast Child sings again

  • tiramola avatar
   tiramola @ αλλενάκι 27/09/2010 09:54:03

   SIMPLE MINDS
   HYPNOTIZED
   I can feel the whole world spinning around
   Im losing ground
   I feel it every day
   And I can feel you coming inside out
   Im losing touch with all reality
   I remember the look in your eyes
   The way that they pulled me inside
   All Ive got now in my defence is my innocence
   Ive been hypnotised

   I can hear the church bells ringing out
   Reminds me of some bright and sunshine day
   When all the pretty horses you would ride
   Would come right back to feel your energy

   I still remember the look in your eyes
   The way that they filled me inside
   All Ive got now in my defence
   Is my innocence
   Ive been hypnotised

   You know it wont be easy
   Its never easy
   Ive been hypnotised
   It wont be easy

   If youve got a heart that burns inside
   Let me get inside let me tangle with the flames
   If youve got a light that burns inside
   The heat will rise and melt down once again

   Im waiting for a sign, help me realign
   Maybe its a sin I know but its not a crime
   All I know, Ive been hypnotised

   Maybe theres a way I can find a way
   Final hour judgement day
   All I know, Ive been hypnotised

   And then I realise

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ tiramola 27/09/2010 10:56:13

    έχεις κάψει γόμα καημένε...

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 27/09/2010 11:47:50

    Κομματάρα, δεν σου αρέσει?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ tiramola 27/09/2010 12:05:41

    Ειναι το αγαπημένο μου συγκρότημα. Αλλά popεψαν πολύ και έχασαν την ταυτότητά τους με το Hypnotized, παρόλο που είναι πολύ ωραίο, και μετά εξαφανίστηκαν. Σα να ακούς U2, ίσως και duran duran.
    Μου αρέσει το Mandela Day, το Βelfast Child και φυσικά το αξεπέραστο Don't U forget about me. Αυτά ήταν η ταυτότητά τους.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ tiramola 27/09/2010 12:15:51

    ξαφνιάστηκα που ένας αντεξουσιαστής της εξουσίας ακούει ένα τέτοιο κομμάτι πάντως

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 27/09/2010 12:21:04

    http://www.youtube.com/watch?v=hd6riYfLPXk

    Αυτό το ξέχασες.
    Το άκουγα επί ένα μήνα 10 φορές την ημέρα...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tiramola 27/09/2010 12:30:32

    Μεταξύ 4 Σεπτεμβρίου-4Οκτωβρίου 2009, ε?

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 27/09/2010 12:32:38

    γειά σου (Α)θανάση γίγαντα!
    χαχα

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tiramola 27/09/2010 12:34:46

    Tiramola, τον έχετε ενημερώσει καθόλου τον δικό σου για το τί γίνεται στη βάση? Τι τον αφήσατε τον ανθρωπάκο να βαφτίζει τις αυτοδιοικητικές εκλογές "ψήφο υπέρ του μνημονίου"?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 28/09/2010 14:06:11

   Το δικό μου:

   ΤΗΕ ROCKY ROAD TO DUBLIN
   In the merry month of May, From my home I started,
   Left the girls of Tuam, Nearly broken hearted,
   Saluted father dear, Kissed my darlin' mother,
   Drank a pint of beer, My grief and tears to smother,
   Then off to reap the corn, And leave where I was born,
   I cut a stout blackthorn, To banish ghost and goblin,
   In a brand new pair of brogues, I rattled o'er the bogs,
   And frightened all the dogs, On the rocky road to Dublin.

   One, two, three, four five,
   Hunt the hare and turn her
   Down the rocky road
   And all the ways to Dublin,
   Whack-fol-lol-de-ra.
   ---------------
   The boys of Liverpool, When we safely landed,
   Called myself a fool; I could no longer stand it;
   Blood began to boil, Temper I was losin',
   Poor ould Erin's isle They began abusin',
   "Hurrah my soul," sez I, My shillelagh I let fly;
   Some Galway boys were by, Saw I was a hobble in,
   Then with a loud hurray, They joined in the affray.
   We quickly cleared the way, For the rocky road to Dublin.

   Παραδοσιακό του 19ου αιώνα. Χιλιοτραγουδισμένο (π.χ. από τους Chiftains, σε ωραία παρέα με τους Rolling Stones).

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 28/09/2010 14:19:47

    Καθώς βρήκα εδώ μέσα μια φίλη και ένα φίλο της Ιρλανδέζικης μουσικής, οι αιχμηρές σαν παλιές λαμαρίνες πολιτικούρες, χάθηκαν μέσα σε μια φωτεινή ομίχλη από νότες, αναθυμιάσεις μπύρας και ατμούς Irish coffee.
    Η μόνη συγκεκριμένη, πραγματοποιήσιμη και αξιοσέβαστη ουτοπία, είναι ψυχολογικής φύσης, γέννημα της απλής συνηθισμένης μέρας: Για λίγο μου φάνηκε σαν να βρέθηκα στο Δουβλίνο.

 30. nationalist rightist avatar
  nationalist rightist 27/09/2010 08:30:37

  τι να πει κανεις αλλο ενα τελειο αρθρο...

 31. Mήτσος avatar
  Mήτσος 27/09/2010 08:44:31

  Φαήλε, θα συμφωνήσω με τον Σον Πεν.

  Μια πολύ ευχάριστη ένεση ηθικού,εύγε

 32. tiramola avatar
  tiramola 27/09/2010 09:02:55

  Επειδή "παραμυθιάζομαι" ότι είμαι άνθρωπος της ουσίας και χωρίς να θέλω απλά και μόνο να αντιπολιτευτώ, γράφω πως αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα και πως συμπολίτες μου με τους οποίους συζητώ.
  Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για μηδενισμό του ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2011(έχει γίνει και ένα λαθάκι σε ένα διάγραμμα)υποσχόμενος μάλιστα ότι θα επιστρέψει στον Ελληνικό λαό όσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του πήρε, τότε ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε.
  Δεν φτάνει που δεν ζητά μία συγνώμη για την κατάντια που μας οδήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση της οποίας έστω και για 6 μήνες ήταν μέλος, μας δουλεύει και από πάνω αφού την ώρα που συγκαλύπτει σωρηδόν όλες τις γαλάζιες αθλιότητες και σκάνδαλα ισχυρίζεται ότι αυτομαστιγώνεται κιόλας.
  Ο κύριος Κρανιδιώτης έγραψε την ιστορία της Ιρλανδίας.
  Εγώ θα γράψω δυό γραμμές για την Ισλανδία.
  Σε αυτή λοιπόν την μακρινή χώρα του βορρά ο πρώην πρωθυπουργός θα λογοδοτήσει στο ειδικό δικαστήριο για τα πεπρεγμένα του στο τομέα της οικονομίας.Στην δική μας χώρα, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο απαξιώνει με την σιωπή του τον ελληνικό λαο αλλά βρίσκει και ασπίδα σωτηρίας από τον νέο πρόεδρο του κόμματός του ο οποίος εμφανίζεται και υπέρμαχος της διαφάνειας.
  Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπόσχεται και εξεταστική επιτροπή για διερεύνηση ευθυνών επειδή η παρούσα κυβέρνηση υπέγραψε ένα μνημόνιο με μοναδικό σκοπό μία χρηματοδότηση τη στιγμή που δεν μπορούσε να την εξασφαλίσει από πουθενά, όταν και αν γίνει κυβέρνηση...
  Είναι τέτοιο το μέγεθος του θράσους που προέρχεται από μία παρωχημένη αντίληψη κομματικών ισσοροπιών που δημιουργεί εμετική διάθεση σε έναν αντικειμενικό παρατηρητή.
  Λυπάμαι πραγματικά που αυτός που πλήρωσε με την μη εκλογή του αυτές ακριβώς τις ισσοροπίες των ανέντιμων εσωκομματικών συμβιβασμών ξοδεύει τόσες εργατώρες και φαιά ουσία για μιά χαμένη υπόθεση.
  Και είναι χαμένη υπόθεση γιατί οι εποχές που άλλαζε ο Μανωλιός και έβαζε τα ρούχα του αλλιώς για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν καταγραφεί σαν ένα άθλιο πολιτικό παρελθόν που ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 27/09/2010 09:33:13

   (Α)θανάση αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς πότε κάνουμε πλάκα και πότε μιλάμε σοβαρά.
   Για να βεβαιωθώ όμως ξαναρωτώ.
   Είναι εφικτός στόχος ο μηδενισμός του ελλείμματος στο τέλος του 2011 με παράλληλη επιστροφή όσων η κυβέρνηση πήρε από τους πολίτες με δεδομένη την οικονομική συγκηρία?

   Ξεπερνώ το γεγονός ότι κάνεις γαργάρα τους λόγους που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι, την μη εκφρασμένη σου επιθυμία της απόδοσης ευθυνών όπως και τις γαργάρες της 6ετούς νεοδημοκρατικής αθλιότητας

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 27/09/2010 10:59:23

   Γιατί ρε τιραμόλα εκεί που εξηγούσα εγώ στην ανάρτησή μου πώς μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέχρι το 2011 δεν έγραψες ΤΙΠΟΤΑ, αλλά αντιθέτως έκανες ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ; Και τώρα πήραμε γραμμή από το non-paper της Ιπποκράτους και βρήκαμε την καραμέλα για το μηδενισμό του έλλειμματος το 2011;

   Και φυσικά αυτοί οι ανόητοι που κατοικοεδρεύουν στη Ρηγίλλης, αντί να πάρουν να δουν αυτά που λέμε εμείς οι "εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου" πριν βγει καλά καλά το ΠΑΣΟΚ για να αποδομήσει το Σαμαρά, ούτε που καταλαβαίνουν ότι μπορουν οι ίδιοι να αποδομήσουν το ΠΑΣΟΚ με τα ίδια τα δικά του επιχειρήματα.

   Απάντησε λοιπόν στη δική μου ανάρτηση λαστιχάνθρωπε αν έχεις καμία αντίρρηση και μετά θα δικαιούσαι δια να ομιλείς, που έλεγε και ο πνευματικός πατέρας όλων των καθωσπρέπει Πασόκων, Κουτσόγιωργας.

  • lampros avatar
   lampros @ tiramola 27/09/2010 13:46:32

   """Δεν φτάνει που δεν ζητά μία συγνώμη για την κατάντια που μας οδήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση της οποίας έστω και για 6 μήνες ήταν μέλος"""

   Σε ποια κατάντια μας οδήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση;

   - Που δέχθηκε τα ΔΑΝΕΙΑ και τους ΤΟΚΟΥΣ 20 ετών ΠΑΣΟΚ ―με τα «χαρτιά» να σκάνε κάθε τόσο για πληρωμή στα χέρια της;

   - Που παρέλαβε τα μαγειρέματα ΣΗΜΙΤΗ-ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ;

   - Που ΟΠΟΤΕ πήγε να πάρει διορθωτικά μέτρα και νόμους έβγαινε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΠ να διαδηλώσει, γίνονταν χαμός από τα συνδικάτα, και όλα τα ΜΜΕ -που τώρα δεν μιλάνε για πέντε φορές χειρότερα μέτρα― έπαιζαν το παραμύθι της ανάλγητης δεξιάς κυβέρνησης;

   - Που έκανε συμφωνία με τους Ρώσσους ―την οποία διέλυσε ο ΓΑΠ...

   - Που έκανε συμφωνία με τους Κινέζους ―που το ΠΑΣΟΚ χτυπιόνταν και διαμαρτύρονταν ότι θα καταργήσει και μόλις βγήκε την ΕΓΚΩΜΙΑΣΕ και την ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ;

   - Που δεν αντιπρότεινε, αντί για συμφωνίες με Ρώσσους και Κινέζους, την εξαγωγή "μεσογειακής διατροφής" και την εισαγωγή "κινεζικών γάμων" ως λύση στο οικονομικό μας πρόβλημα;

   - Που άφησε την χώρα, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ, να δανείζεται με κανονικά σπρέντς;

   """μας δουλεύει και από πάνω αφού την ώρα που συγκαλύπτει σωρηδόν όλες τις γαλάζιες αθλιότητες και σκάνδαλα ισχυρίζεται ότι αυτομαστιγώνεται κιόλας"""

   Ποιά σκάνδαλα;

   - ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Βατοπεδίου που έσκασε σαν φούσκα;

   - Τα «ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ» του στυλ: ένας φίλος του πρωθυπουργού γραμματέας υπουργείου πηδούσε την υφισταμένη του και ένας υπουργός δήλωσε το σπίτι του αναψυκτήριο; ΑΥΤΑ ΖΗΜΙΩΣΑΝ τη χώρα;

   Για Χρηματιστήριο, Ζίμενς, Ολυμπιακούς αγώνες, Κοινωνίες της Πληροφορίας, μεγάλες ρεμούλες κλπ έχεις ακούσει;

   Τους εργολάβους καναλάρχες την ΝΔ και το Σαμαρά βλέπεις να «πηγαίνουν»;

   Έχεις και το θράσσος και επαναλαμβάνεις εδώ μέσα τα ίδια και τα ίδια και όταν σε στριμώχνουν εξαφανίζεσαι για να τα ξαναπείς σε άλλο άρθρο...

   Άντε από εδώ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΑΣΤΟΚΟΙ...

 33. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 27/09/2010 09:27:29

  Για Φαήλο: Σε παρακαλώ πολύ να σταλεί αυτό το πολιτικό σου δοκίμιο στην κα Μητσοτάκη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Θ. 27/09/2010 11:31:51

   Μου έχουν πει ότι της τα πηγαίνει τυπωμένα η φιλιππινέζα μαζί με τον πρωϊνό καφέ και τα Νέα του Μοντεβιδέο.

 34. Fan avatar
  Fan 27/09/2010 10:18:28

  Δεν σχολιάζω συχνά, αλλά πλάκα πλάκα ο Φαήλος και ο strange attractor γράφουν πολύ ωραία και με αγγίζουν. Μπράβο σας που τους έχετε συνεργάτες.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Fan 27/09/2010 18:38:56

   Εγώ είμαι ερασιτέχνης φίλτατε.

 35. Δημητρης avatar
  Δημητρης 27/09/2010 10:19:54

  ΕΤΣΙ...ΓΕΡΑ !!! ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΝΔ ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!
  ΜΑΛΙΣΤΑ ....!!!
  ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ .ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο JEFRREY (ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ) ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΚΟΚΑΛΗ-ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ....ΟΟΟΟΧΧΙΙΙΙ...( ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΤΣΙΠΡΟΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ)!!

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο MINEIKO ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΤΗΣ WALL STREET (ENA ΠΡΑΜΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ'ΧΟΥΝ ΜΙΛΗΜΕΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ?!?!?!?!)

  ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ-ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΘΑ ΣΕ ΤΑΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ !!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Δημητρης 27/09/2010 11:00:40

   Ο Σαμαράς γέμισε την Ελλάδα Αλβανούς και λαθρομετανάστες; Πώς, για πες μας;

   Και τι σημαίνει το ότι ζούσαν στην ίδια φοιτητική εστία με τον Παπανδρέου. Σημαίνει κάτι συγκεκριμένο ή το πετάμε για δημιουργία εντυπώσεων;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δημητρης 27/09/2010 11:23:36

   Αυτά να τα πεις στον δολοφονημένο Γκούμα.

   Γιατί ρε γ@μώτο όποιος γράφει με το όνομά μου το λερώνει τόσο...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δημητρης 27/09/2010 11:33:29

   Το παραμύθι για τους Αλβανούς το διακίνησε χρόνια το γνωστό Σόϊ και το επανέλαβε ο Ραγκούσης ο Ασήμαντος. Τώρα το φουμάρεις κι εσύ.

 36. Misha avatar
  Misha 27/09/2010 10:24:41

  Φαήλο,

  αυτό το «Στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών είχαμε...» , όσο και η σύνολη θετική αναφορά στον αγώνα για «Γη κι Ελευθερία» των ανυπόταχτων τρελο-Ιρλανδών, που χαράζουν δρόμους φροντίζοντας για τα ξωτικά της υπάιθρου , αφήνουν μεγάλες υποσχέσεις.

  Δεν είναι και λίγο κάποιος «δεξιός» και μάλιστα κοντά στον Αντωνη Σαμαρά, να εκφράζεται θετικά για τον λαό που έβγαλε τον Μπόμπυ Σάντς και τους συντρόφους του,για τον λαό που πολέμησε τους Άγγλους με ανορθόδοξο πόλεμο μες στο σπίτι τους...
  Χρειάζεται να θυμίσω πως σύμφωνα με το κατοχικό Μνημόνιο, οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ ημών και των «δανειστών» μας θα επιλύεται κατά το αγλικό «δίκαιο»;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 27/09/2010 12:41:28

   Αυτές είναι οι δικές μου αναφορές μαζί πρώτους τους αγώνες του δικού μας Λαού στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Β. Ήπειρο, παντού.

   • lampros avatar
    lampros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 13:49:24

    Να μετρήσεις όμως και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

    Σε αντίστοιχη αγγλο-στημένη κατάσταση και τρισχειρότερη καταπίεση.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 16:51:52

    Λάμπρο, συμφωνώ. Κάποτε θεωρούσα ως μία από τις "ωραιότερες" γυναίκες στον κόσμο την Λεϊλά Χαλέντ.
    Πλην όμως οι φίλοι μας οι Παλαιστίνιοι σήμερα διολισθαίνουν όλο και περισσότερο στον φανατικό ισλαμισμό, γίνονται οσποδάροι των Τούρκων και όσο σκληρ΄'ο κι αν είναι το εΘνικό Συμφέρον μας επιτάσσει αναθεώρηση των σχέσεων μας με το Ισραήλ.

   • Misha avatar
    Misha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/09/2010 07:43:23

    Aστο Φαήλο το Ισραήλ.
    Με τουςς διατετταγμένες από την Πρεσβεία τεμενάδες στους σιωνιστές φάγαμε σφαλιάρα από τη Συρία η οποία δεν είναι τυχαία χώρα, αφού στα εδάφη της υπάρχουν πολλά μνημεία της μακεδονικής δυναστείας όπως και το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο της Αντιόχειας.

 37. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/09/2010 11:05:27

  Αγαπητέ Τραϊανέ,

  συγχαρητήρια άν και νομίζω ότι, κάπως σε πρόλαβα.

  Στο γραφείο του κ.Χ#μαρκάκη υπάρχει εδώ και καιρό δική μου "αττάκα" που λέει

  "οι Γερμανοί δέν ενοχλήθηκαν ή και τους άρεσε η αμερικανική μεταπολεμική κατοχή και σήμερα δεν τους ενοχλεί καθόλου ούτε η εβραϊκη ούτε και η τουρκική κατοχή !" και η οποία στον SPIEGEL έτυχε βαρέως σχολιασμού.

  Η ίδια βρίσκεται σίγουρα και στο συρτάρι της Frau Merkel,
  όπου υπάρχουν και άρθρα μου για την στήριξη του Διευθυντού της Bundesbank, κ. Sarrazin, που απέλυσαν, επειδή δημοσίευσε βιβλίο (ανάρπαστο) για την αλλίωση των ριζών των Γερμανών εξ αιτίας των μεταναστών Εβραίων και Τούρκων-Μουσουλμάνων.

  Αυτά τα ολίγα και για περισσότερα πάντα στην διάθεσή σας

  ΠΕΛΙΑΣ

 38. th.pr avatar
  th.pr 27/09/2010 11:15:40

  Σιγα δακρυσαμε......

 39. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 27/09/2010 11:34:21

  Προσοχή μην σας ξεφύγει ο Σαμαράς.

  Το άρθρο αυτό απευθύνεται προς τα κρατικοδίαιτα παράσιτα του τόπου που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα της χώρας και ο στόχος του είναι να τα προειδοποιήσει για τυχόν έλευση του Σαμαρά στην εξουσία.

  Σας λέμε λοιπόν να προσέχετε γιατί ο άνθρωπος είναι «επικίνδυνος» και δεν ελέγχεται. Μην σας ξεγελάει, ούτε το αθώο χαμόγελό του, ούτε η δήθεν συστημική συμπεριφορά του και η δήθεν αναζήτηση κομματικών ισορροπιών. Είναι ικανός να τινάξει πολιτικά συστήματα, μνημόνια και τρόϊκες στο αέρα. Δεν είναι υπάκουος ούτε καν στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα. Τα έχει πάρει στο κρανίο για την πατρίδα του και δεν υπακούει σε Νεοταξικά κελεύσματα. Μπορεί ξαφνικά να χάσετε κάθε έλεγχο και να βρεθείτε χωρίς αντικείμενο εκμετάλλευσης και πλουτισμού. Σας το λέμε δηλαδή για να το έχετε υπόψη σας, αν και όπως αντιλαμβανόμαστε το γνωρίζετε ήδη.

  Προσέξτε. Είπε κάτι για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Αυτό πρέπει να το αποφύγετε πάση θυσία. Κάψτε την πρόταση τώρα Βάλτε τους συνοδοιπόρους και τα τσανάκια σας μπροστά. Εν ανάγκη παραγράψτε τις ευθύνες τώρα. Αν δεν το κάνετε, θα υπάρξουν πραγματικά Ειδικά Δικαστήρια και λαϊκή τιμωρία των ενόχων.

  Τώρα εσείς ξέρετε. Δημοσκοπήσεις «τακτοποιημένες». Καθόλου προβολή του ίδιου και των στελεχών του στα ΜΜΕ σας. Αντίθετα συνεχή προβολή των πειθήνιων υποτακτικών σας και κάθε παρατρεχάμενου που κάτι έχει να πει εναντίον του ή να βρίσει.


  Προσοχή μην αφήσετε να προβληθεί κυρίως το πρόγραμμά του. Είδατε τι πάθατε με τη ΔΕΘ. Μαζέψτε τα γρήγορα και θολώστε όσα λέει. Ξέρετε εσείς. Το σίγουρο δίλημμα: «Μνημόνιο ή πτώχευση». Ο λαός φοβάται και σας πιστεύει. Συνεχίστε να ποντάρετε σ’ αυτόν τον εκβιασμό.

  Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά.
  Προσοχή, ποτέ μην πιστέψετε ότι τον κάνατε δικό σας. Θα βρεθείτε ξαφνικά στο δρόμο.
  Κάποτε τον θάψατε πολιτικά. Νομίζετε ότι το ξέχασε; Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι είναι εκδικητικός.
  Εμείς λέμε: Ο άνθρωπος είναι «επικίνδυνος» για το σύστημα και δεν ελέγχεται.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_2250.html

 40. GIANNIS AGRINIO avatar
  GIANNIS AGRINIO 27/09/2010 11:35:06

  ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ

 41. nnt avatar
  nnt 27/09/2010 11:50:53

  Ιρλανδία του Νότου; Το'πε ο Σημίτης πρώτος.

  Τι γίνεται όμως σήμερα εκεί; Να ένα πρόσφατο:
  http://www.guardian.co.uk/world/2010/may/26/ireland-economic-collapse

  Διαβάστε το: είναι εξοργιστικό ότι πετάνε τον κόσμο στο δρόμο ενώ υπάρχουν άδεια-απούλητα σπίτια. Και όλα αυτά για να σωθούν οι τράπεζες.

 42. s54elas avatar
  s54elas 27/09/2010 11:53:59

  οικοιοποιηση; .. η ΝΔ οικοιοποιητε τους αγωνες της Ιρλανδιας; .. οι αγωνες των Ιρλανδων, το επιστεγασμα τους .. θα ολοκληρωθουν με την εισοδο του Σαμαρα στην πρωθυπουργια .. βεβηλωση; .. του θανατα .. τους θαυμαζει;

  δεν τρωνε τις σαρκες τους .. οι Ιρλανδοι λεει .. και περιμενει ο κυριος Φαηλος .. να μας κανει .. να πιστεψουμε .. οτι διακειται απο τα ιδια μεγαλειωδη αισθηματα .. γλοιωδη ειναι το ελαχιστο που καποιος μπορει να πει .. πως ειναι δυνατον να τον πιστεψουμε .. οταν η πλειονοτητα των αρθρων αυτου του σαιτ .. ειναι σαρκοβορα .. τρωνε τις σαρκες της χωρας .. διακεινται απο μια σαρκοβορα διαθεση, ταση ..

  αυτην την σαρκοβορα μανια .. δεν ειναι μονο προνομιο της δεξιας .. τα ιδια εκαναν και του πασοκ οταν .. η ΝΔ ειχε την κυβερνηση .. κατι που συνεχιζεται ανελεητα .. απο την εποχη του βενιζελου (και ακομα πιο πριν) .. με τους κωνσταντινικους με την μανια που τους κατετρεχε να κατασπαραξουν οτιδηποτε βενιζελικο ακομα και εν καιρο πολεμου .. που οπωσδηποτε και οι βενιζελικοι ανταποδωσαν δεοντως .. αφηνοντας τον εαυτους να παρασυρθουν και οι ιδιοι .. στην ιδια σαρκοβορα μανια ..

  εχει μπει στο ειναι του ελληνικου λαου .. στο DNA του ελληνα ..

  ο κυριος και μοναδικος σκοπος τους, ακομα και με αυτο το αρθρο .. να φερουν το σαμαρα στην πρωθυπουργια .. με οποιοδηποτε κοστος .. για την χωρα .. κατασπαραξτε τον παπανδρεου .. την κυβερνηση .. τους πασοκους .. τους ελληνες .. τις σαρκες τους .. τις σαρκες σας .. επιτελειτε .. μεγα σκοπον ..

  κανεις δεν αμφισβητη .. την γενναιοτητα .. των ιρλανδων .. αλλα η οικοιποιηση του απο τους δεξιους .. να καπηλευστε τα προτερηματα αλλων .. για ιδιον οφελος .. η ιδιοποιηση και ακολουθη αποποιηση .. ειναι το λιγοτερο που καποιος μπορει να πει .. χυδαια ..

  ειστε ανικανοι να συντονιστειτε ..το μυαλο σας αδυνατει να πιασει .. την ιδιοιποιο διαφορα της αντιπολιτευσης .. αντιπολιτευσης που ειναι εποικοδομητικη .. προεσφερει στον τοπο .. και στους ανθρωπους αυτου του τοπου .. και να πεις οτι ειναι κατι δυσκολο .. μια ματια ερριξα στο μπλοκ το αγρινιωτικο, Αγρίνιο-Culture .. και ειδα δειγματα αυτης της αντιπολιτευσης .. και οχι την στειρα την δικης σας .. να ηδονιζεστε αναισχυντα στα λεγομενα της μπλουμπεργκ ..
  να τα κανετε τσανακια με οσους .. στην ακατασχετη λογοδιαρροια σας προηγουμενα .. ειχατε καταταξει στην κατηγορια των εχθρων σας .. να κανετε γλεντι τρωγωντας τις σαρκες των πασοκων .. τις σαρκες σας .

  αν θελετε πραγματι να τιμησετε τον ιρλανδικο λαο .. να σταματησετε .. να πετατε σποντες .. να εξεταζεται ρηχα ... καθε ενα θεμα ..που εγκεινται στα της κυβερνησης .. να απομονωνετε επιλεκτικα οτι εξυπηρετει τον σκοπο σας .. της διαβολης, της γελοιοποιησης .. την εξοντωση με οποιονδηποτε τροπο δυνατον .. του εβραιου σιωνιστη αμερικανοφερτου παπανδρεου .. ειστε τυφλοι να μην βλεπετε την σαρκοβορα υφη σε σχεδον ολα τα αρθρα σας ..

  και γιατι αραγε εισαστε σαρκοβοροι; .. γιατι για σας .. το κρατος, το εθνος δεν σημαινει τιποτα .. αυτο που σας ενδιαφερει ειναι να μην χασει η πολυαγαπημενη σας .. μεσαια ταξη .. τα σκηπτρα παγκοσμια .. οι ιδιοι εισαστε .. τα οργανα .. τα φερεφωνα μιας παγκοσμοιποιησης .. δεξιας ..

  κατι αντιστοιχο .. με το προλεταριοι ολων των χωρων ενωθειται .. μεγαλοαστοι, αστοι, μεσοαστοι, μικροαστοι ολων των χωρω ενωθειται .. ολων των ειδων οι παγκοσμιοποιησεις .. στην παγκοσμια αγορα .. αντε βουρ .. να πετυχουμε την παγκοσμιοποιηση μας ..

  καθως ειναι αναποφευκτη .. η μονη παγκοσμιοποιηση που επιτελειται .. η φυσικη παγκοσμοιποιηση .. τα γεωγραφικα ορια .. συνεχεια ξεπερνιωνται καταριπτωνται .. η εννοια του παγκοσμιου χωριου ..

  αυτη που περναει απο την αρχη του ολου .. μεγαλυτερου απο την απλη συναθροιση των μερων που απαρτιζεται .. το ολον .. η ανθρωποτητα στο συνολο της .. καθως ολο και περισσοτερο .. μερα με την μερα .. ολα τα μερη που το απαρτιζουν .. συνεισφερουν στην διαμορφωση αυτου του ολου .. ισα και επαξια ..

  ο αγωνας για το παπλωμα ..

  και για να σας πω και το τελευταιο .. για να δειξω τις ριζες μου .. και οτι δεν ειμαι διαφορετικος απο σας .. θα χρησιμοποιησω ενα μεγαλο ελληνικο λεξιλογικο ιδιωμα .. εισαστε μαλακες .. αν πιστευτε, αισθανεσται οτι αυτα που γραψατε για τους Ιρλανδους σας εκφραζουν .. να σας λειπει η αυτογνωσια .. οτι ειναι ξενα σωματα για σας .. το ανοσοποιητικο σας συστημα, της δεξιας .. εχει ταση, τεινει να τα αποβαλλει .. με βδελυγμια να τα αποκηρυσει ..

  βαλτοι .. αν τα λετε εν γνωσει .. οτι αυτα δεν ανταποκρινονται στο DNA σας, δεν ειναι κτημα σας .. ο ελληνας ειναι απο γεννησιμιου του χαιρεκακος και αγαλιαζει, ηδονιζεται οταν τρωει τις σαρκες των πολιτικων του αντιπαλων .. οτι ιδιοποιηται, αποποιηται κατι που δεν εισαστε ..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ s54elas 27/09/2010 16:52:50

   Ποιητή, τι θες να πεις; Σ' έχασα.

 43. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 27/09/2010 12:22:29

  @ Φαήλος Κρανιδιώτης....είναι απαράδεκτο όσους Βορειοιρλανδούς(δεν ανφέρομαι στους Άγγλους έποικους) δεν απαρνήθηκαν το Αγγλικό Στέμμα και δεν επιθυμούν ένωση με την δημοκρατία της Ιρλανδίας -κυρίως λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων- να τους χαρακτηρίζετε συλλήβδην "εξωμότες"....δικαίωμά τους είναι να επιλέγουν ελεύθερα την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.....από τον ΙΡΑ(που του κάνετε αγιογραφία) και τους εκτελεστές του, προτιμώ τον Νέλσον Μαντέλα που παρόλο που φυλακίστηκε 30 περίπου χρόνια από το απαρχάιντ, δεν πήρε εκδικητικά και ρεβανσινιστικά μέτρα κατά των λευκών,όταν ανήλθε στην εξουσία...αντίθετα έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την εθνική συμφιλίωση στην χώρα του.....προτιμώ τον Γκάντι που με την πολιτική της "μη βίας"(μεθόδος παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών Άγγλων) έκθεσε διεθνώς την Αγγλική αυτοκρατορία και την ανάγκασε να αποχωρήσει από την Ινδία....προτιμώ τον Κώστα Περρίκο και την ηρωική ομάδα του που ανατίναξαν τα γραφεία της Ε.Σ.Π.Ο,όπου βρίσκονταν Γερμανοί στρατιώτες και ΈΛληνες συνεργάτες τους και όχι κανένα κινηματογράφο,ή μαγαζί.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 27/09/2010 12:53:33

   Διάβασε λίγο Ιστορία καλό μου δαιμονάκι. Οι Άγγλοι δημιούργησαν την μειονότητα των "νομιμοφρόνων". Ναι, πουτάνες των Άγγλων, γιατί ενώ είναι μειονότητα στο σύνολο της ιστορικής γης της Ιρλανδίας είναι το άλλοθι του Στέμματος για την παραμονή της αγγλικής εξουσίας στις 6 Κομητείες του Ώλστερ. Θα ήταν μια μειονότητα με δικαιώματα μέσα στα όρια της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
   Ως ταγματασφαλίτες των Άγγλων επιτήρησαν την απόσχιση του Ώλστερ από το σύνολο της χώρας ή μάλλον την μη ένταξη στην νεοσύστατη Δημοκρατία. Τους Ιρλανδούς πατριώτες τους είχαν με το πιστόλι και το μαστίγιο. Περιθώριο, φτώχεια, ανεργία.
   Όταν το Ιρλανδικό Έθνος επέλεγφε την Ελευθερία αυτοί ήταν συνεργάτες του κατακτητή.
   Θα στο πω με μια άλλη παρομοίωση. Είναι οι Τσάμηδες των Ιρλανδών. Όπως οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους φασίστες και τους ναζί και καταδυνάστευαν τους Έλληνες με φόνους και πλιάτσικο με την Πολιτοφυλακή που στελέχωσαν μαζικά υπέρ του Άξονα, έτσι κι αυτοί απολάμβαναν τα δυσανάλογα και ρατσιστικά προνόμια τους σε βάρος της πλειοψηφίας του Ιρλανδικού λαού.
   Ο παλαιό IRA, πως και ο Προσωρινός IRA μετά το 1971, η ένοπλη πτέρυγα τοπυ βορειοιρλανδικού Sinn Fein, ναι, έχεις δίκιο, δεν μοίραζαν λουκούμια αλλά έτσι είναι ο πόλεμος.
   Όταν πυροβολάς γυναικόπαιδα μέσα στην χώρα τους για να την κρατάς παράνομα υπό την κατοχή σου, έρχεται ο Λαός και σου πληρώνει το λογαριασμό.
   Κανενός δεν έκανα αγιογραφία.
   Εσύ προτιμάς τον Γκάντι. Εγώ τρώω και μοσχαράκι και προτιμώ τον Κόλλινς και τον Κυριάκο Μάτση.

 44. προκοπης avatar
  προκοπης 27/09/2010 12:31:16

  φαηλο δεν δινω μια για τις λευκες φυλες για γερμανους, σουηδους και ολα αυτα τα τουβλα του βορα.
  οταν αναφερθηκα στον εθνικοσοσιαλισμο ενοουσα την ιδεολογικη και θεωρητικη τους καταρτηση να αντιμετωπισουν την κοκκινη πανουκλα και να την τσακισουν ανελεητα, και την μονη εναλλακτικη λυση στο σαπιο καθεστως της καπιταλδημοκρατιας και του μπολσεβικισμου.
  κανενας αλος δεν μπορει να παρακινησει τους νεους και να τους κρατησει μακρια απο τον αριστερισμο, ο οποιος ειναι κυριαρχη ιδεολογια.
  με νεροβραστους δεξιουλικους πατριωτισμους δεν γινεται δουλεια.
  οποιος μιλησει για πατριδα εξω, οι 15χρονοι πιτσιρικαδες θα τον παρουν στη γιουχα.
  το αριστεριστικο καθεστως της μεταπολιτευσης εχει κανει πολυ καλα τη δουλεια του....
  το 90% των εκπαιδευτικων ειναι αριστεροι, οπως μου λεει ο αδερφος μου που ειναι φιλολογος σε λυκειο, και η ξαδερφη μου που ειναι δασκαλα, και κανουν στστηματικη αντεθνικη προπαγανδα απο τα νηπιαγωγεια μεχρι τα παν/μια στους νεους, τους κανουν γενιτσαρους να μισουν την πατριδα τους και καθε τι εθνικο και ελληνικο.
  πατριδα μας ολη η γη/ δεν υπαρχουν εθνη/ οι κακοι ελληνες φασιστες ιμπεριαλιστες ρατσιστες/ οι καλοι τουρκοι/οι καλοι τουρκαλβανοι λαθρομεταναστες, ο σφαγεας μεγαλεξανδρος, ο τρρομοκρατης κολοκοτρωνης κ.λ.π.
  δεν εχετε ιδεα τι φοβερη προπαγανδα γινεται στα σχολεια απο την αριστερα.
  η δεξια της καρπαζιας απουσα....
  το μονο αντιβαρο σαυτο το αριστεριστικο λακιλαζοπουλικο κατεστημενο ειναι οι λεγομενοι ναζι.
  μονο αυτους φοβουνται και υπολογιζουν και ας ειναι στο 0.5%
  και δεν μενδιαφερει αν υπαρχουν οι παπαριοι η οχι, αλλα η κουλτουρα, η δυναμικη που αναπτυσουν στους νεους, οι οποιοι εστω και μεσω αυτης της καταστασης γινονται πατριωτες και εθνικιστες.
  ας οργανωσει και η νουδουλα τελοσπαντως μαχητικους πυρηνες,ιδεολογικοποιημενους, ομαδες κρουσης και αυτοαμυνας σε καθε χωριο σε καθε παν/μιο, οπως κανουν οι αριστεροι και κομουνιστες.
  αλλα δεν θα το κανει ο σαμαρας, οπως δεν το εκανε το λαοσ.
  δεν ξερω τι ακριβως εχει συμφωνηθει με το αριστεριστικο καθεστως των νταβατζηδων.
  υποπτευομαι κατι του τυπου /σας αφηνουμε να μιλατε λιγο για εθνος και πατριδα και ολιγον κατα των ξενων, αλλα δεν θα οργανωσετε επουδενι τον κοσμο σας. μονο εμεις οι αριστεροι θα εχουμε αυτο το δικαιωμα και προνομιο,κανενας αλλος...
  αν κανω λαθος, αποδειξτε το. οργανωστε τη νεολαια σε παραστρατιωτικες ομαδες, οπως οι αριστεροι, οπλιστε τους, δωστε τους ιδεολογικη καταρτηση να ειναι ετοιμοι για ολα γιατι ερχονται δυσκολα χρονια.
  η αριστερα- κομουνιστες, αναρχες, αριστεριστες, ροζαλιες κ.λ.π- ειναι πανετοιμοι μαζι με τους ξενους λαθροεποικιστες για την μπολσεβικικη τους επανασταση και την βιαιη κλαταληψη της εξουσιας και δημιουργιας σταλινικων παραδεισων συμφωνα με την αρωστημενη θρησκεια τους.
  ο πατριωτικος εθνικος χωρος θα σφαχτει παλι σαν τα προβατα οπως στα δεκεμβριανα του 44 στην αθηνα, απο τους αναρχοκομουνιστες και λαθροεποικιστες συμαχους τους.
  ερχεται εμφυλιος για οποιον δεν εχει καταλαβει ακομα....
  θα πρεπει ο σαμαρας να ηγηθει ολου του ΜΗ αριστερου διεθνιστικου πατριωτικου χωρου μαζι με καρατζαφερη,χα και ολους αυτους που προανεφερα.
  δεν μενδιαφερει πως, και τα πολιτικαντηκα παιχνιδια.
  μενδιαερει μονο η σωτηρια της πατριδας με καθε μεσον και καθε τροπο εστω τωρα στο παρα ενα...
  στα περι ιρλανδιας, μην κολατε απο καθε λαο και πως χειριζεται την κατασταση.οι σουηδοι κανουν αυτο, οι φινλανδοι ετουτο, οι πορτογαλοι το αλο, οι ελβετοι το παραλλο αρα να το κανουμε και μεις.
  μεγα λαθος.
  ΑΛΛΗ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  εισαι οτι ειναι η γεωπολιτικη σου θεση
  τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω...
  θαθελα μια απαντηση γιατι δεν οργανωνετε τον κοσμο σας οπως η αριστερα.
  αυτο ειναι το παν, ολα ταλλα ειναι δευτερευοντα...

  μεταπυχιακος φοιτητης ιστορικου α.π.θ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ προκοπης 27/09/2010 16:53:54

   Φίλε Προκόπη, θα επανέλθω αργότερα. Σημειώνω τα ερωτήματα σου.

 45. Paranoia avatar
  Paranoia 27/09/2010 12:34:01

  Ναι είναι σπουδαίος ο IRA. Θυμάμαι που πήγαινα Αγγλία και περναγαν οι ρουκέτες τους ξυστά από τα παράθυρα των αεροπλάνων κατά τη προσγείωση. Τόσο πολιτισμένοι, τι τους έφταιγαν οι ταξιδιώτες δεν μπορω να καταλάβω. Ευτυχώς για μας και για αυτούς απέτυχαν. Δεν καταλαβαίνω τους εξωραϊσμούς λαών και καταστάσεων που κάνεις.

 46. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/09/2010 12:41:32

  Nομιζω οτι στη Βορειο Ιρλανδια οι προτεσταντες και γενικα οι αγγλοφιλοι ειναι πλειοψηφια.Επομενως ο αγωνας του IRA ειναι να υποχρεωθει οχι μονο η αγγλικη κυβερνηση αλλα και η πλειοψηφια του πληθυσμου στο Βορρα να δεχθει κατι που δεν θελει.
  Αυτο ειναι και η δυσκολια και το αδιεξοδο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ψυχραιμια 27/09/2010 12:56:38

   Ψυχραιμία, είναι Βόρειος ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ήτοι κομμάτι της Ιρλανδίας, όπου στο σύνολο οι προτεστάντες είναι μειονότητα και νομίζω, ίσως κάνω λάθος, πληθυσμιακά λόγω μεγαλύτερης γεννητικότητας οι Καθολικοί τους πέρασαν.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 12:57:21

    τους πέρασαν στην Β. Ιρλανδία, εννοώ

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 15:41:43

    http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland
    As of 2007, 36% of the population define themselves as Unionist, 24% as Nationalist and 40% define themselves as neither.[28] According to a 2009 opinion poll, 69% express long term preference of the maintenance of Northern Ireland's membership of the United Kingdom (either directly ruled or with devolved government), while 21% express a preference for membership of a united Ireland.[29


    The population of Northern Ireland was estimated as being 1,759,000 on 10 December 2008.[2] In the 2001 census, 45.57% of the population identified as belonging to Protestant or other non-Catholic denominations (20.69% Presbyterian, 15.30% Church of Ireland, 3.51% Methodist, 6.07% other Christian/Christian related), 40.26% identified as Catholic, 0.30% identified with non-Christian religions and 13.88% identified with no religion.[43] In terms of community background, 53.1% of the Northern Irish population came from a Protestant background, 43.8% came from a Catholic background, 0.4% from non-Christian background

    Oχι ακομη.Αυτη ηταν και η ουσια του ενδοιρλανδικου εμφυλιου.Απο τη στιγμη που δεχθηκαν το 1921 τη διχοτομηση δεν μπορουν τωρα ευκολα να επιδιωξουν αλλαγη συνορων χωρις τη συναινεση της πλειοψηφιας του πληθυσμου του Βορρα.
    Η αναλογια με το κυπριακο εδω σταματα : οι Ελληνοκυπριοι δεν εχουν υπογραψει ακομη το δικο τους 1921 και η Κυπριακη Δημοκρατια παραμενει ολοκληρη στα χαρτια.Αν υπογραψουν δεν μπορουν μετα να απαιτουν επανενωση με το βορειο κομματι χωρις τη θεληση των κατοικουντων εκει.Φυσικα με την καθιερωση των χωριστων δημοψηφισματων για εγκριση οποιασδηποτε λυσης πρακτικα ουτε τωρα μπορουν.Το σχεδιο Αναν μπορει να απορριφθηκε αλλα καθιερωσε το προηγουμενο οτι για συμφωνημενη λυση πρεπει να την εγκρινουν και τα δυο τμηματα χωριστα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 16:22:27

    Άρα μένουν μόνον οι μη συμφωνημένες λύσεις...

 47. kiki avatar
  kiki 27/09/2010 12:45:53

  @ προς ολους,
  Μακαρι να ειχαμε την ψυχη των Ιρλανδων.
  Και ενα ιστορικο συμπληρωμα.Το ειχα διαβασει στο περιοδικο ΙΣΤΟΡΙΑ,οτι οι πρωτοι κρατουμενοι που σταλθηκαν στην Αυστραλια,για εποικισμο,αναγκαστικο,φυλακη δηλαδη,ηταν δεν θυμαμαι ποσοι ακριβως Ιρλανδοι,επαναστατες,και εικοσι πεντε Επτανησιοι Ελληνες,επισης επαναστατες.
  Καποτε το ελεγε η καρδουλα μας,τωρα φοβαμαι,πολυ.

  • Misha avatar
   Misha @ kiki 27/09/2010 16:56:05

   χεχε...και με το που φτάσανε στην Οστράλια ξεκληρίσανε το 50% των αβοριγίνων με τις άγνωστες σε αυτούς λοιμώδεις νόσους που μετέφεραν.

   Και για τους πρώτους μαφιόζους στη Σιτσίλια λένε πως προέρχονταν από την Μάνη.

 48. kiki avatar
  kiki 27/09/2010 12:48:26

  @ Paranoia,
  Καμμια φορα δεν ξερουν πολυ καλο σημαδι.
  Οι δικοι σου το λενε αυτο παραπλευρες απωλειες.Ε...

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ kiki 27/09/2010 13:07:15

   Ποιοι είναι οι δικοί μου να τους μαθω;

 49. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 27/09/2010 12:48:35

  Πράγματι πιστέυεις ΦΑΗΛΟ όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει ο ΣΑΜΑΡΑΣ η αριστερή θολοκουλτούρα με τα άπειρα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα παραπληροφόρησης που διαθέτει, θα τον αφήσουν να πραγματοποιήσει το οραμά του .Τι θακάνει ,θα εξαφανίσει ώς δια μαγείας τις εξαθλιωμένες στρατιές των λαθρομεταναστών οι οποίοι δίνουν φτηνά εργατικά χέρια στο κεφάλαιο,πιέζοντας την Ελληνική κοινωνία και αυτή πρός την ανέχεια.
  Ποιά στελέχοι θα υποστηρίξουν το οραμά του ,μήπως ο ΠΑΚΗΣ με τον ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ και τον ΑΡΟΥΛΗ,η θα ξαναδούμε την φάτσα της ΠΕΤΡΑΛΙΑ ώς υπουργού.
  Το όραμα του ΣΑΜΑΡΑ αδελφέ ΦΑΗΛΕ θέλει ρήξη αρχικά με το κατεστημένο του κομματός του και κατά δευτερο με το σύστημα που λυμαίνετε την χώρα τα τελευταία 60 χρόνια ,δεν γίνετε οι επίγονοι των δοσιλόγων της γερμανικής κατοχής να διοικούν την χώρα ,άλλοτε ώς δεξιοί και άλλωτε ως αριστεροί ,να λαμβάνουν διοικητικές θέσεις ,υποψήφιοι βουλευτές δήμαρχοι κ.λ.π.
  ΦΑΗΛΕ γνωρίζεις καλά σε ποιούς αναφέρομε .
  Έχει τα άντερα ο ΣΑΜΑΡΑΣ όταν έρθει η ώρα να φέρει τον νόμο περί ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ;για να σπάσει το κατεστημένο των διαπλεκομένων .
  Κάτι τελευταίο ΦΑΗΛΕ ανέτρεξε στις δεξιές εφημερίδες του 81 και κλάψε όταν δείς πως αντιμετώπισαν την θυσία του ΜΠΟΜΠΥ ,συντάχθηκαν όλες με το απάνθρωπο πρόσωπο της ΘΑΤΣΕΡ.
  ΦΑΗΛΕ η θερμή υποστήριξη στον ΣΑΜΑΡΑ πιστεύω θα σε δικαιώσει ,γιατί ΦΑΗΛΕ άν δεν δικαιωθείς εσύ ,εμείς χάνουμε την τελευταία ελπίδα μας ,η κατάσταση είναι οριακά αναστρέψιμη ,εδώ δεν χωρούν καθυστερήσεις πρέπει ο ΣΑΜΑΡΑΣ να εντείνει τον καταγγελτικό του λόγο ,μήπως αφυπνισθούμε και καταλάβουμε ότι είμαστε πρίν τον γκρεμό.

 50. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 27/09/2010 12:53:35

  Φίλε , Πολίτη Φαήλο , πολύ ωραία η αναφορά σου , η σύνδεση του Αντιαποικιακού αγώνα των Ιρλανδών με αυτόν των Ελλήνων της Κύπρου.

  Πρέπει να προβληματίσουν , σήμερα ιδιαίτερα σε εποχές βίαιης ενσωμάτωσης των λαών στα σχέδια οικονομικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης του διεθνούς κεφαλαίου με την λεγόμενη ¨παγκοσμιοποίηση¨ ( την οποία αποκαλούν κυνικά και θρασύτητα και ¨παγκόσμια διακυβέρνηση¨ ) οι έννοιες των Ιρλανδών για το ¨ εμείς μόνοι μας¨ .

  Κάποτε οι οπαδοί της πάλαι ποτέ Αριστεράς τραγουδούσαν επίσης ¨ Κανείς εμάς δεν θα μας σώσει , θεοί – ηρώοι – βασιλιάδες – την Λευτεριά θα μας την δώσει το χέρι μας – και άλλος κανείς…¨ , όπως και το ¨θέλουμε λέφτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά…¨ . Είχαν δηλαδή την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και πίστευαν στο πιο δημοκρατικό δικαίωμα από όλα , αυτό της ¨Αυτοδιάθεσης¨ , ατομικής και συλλογικής.

  Όμως σήμερα , όπως ίσως να παρατήρησες , ένα ενδιαφέρον θέμα που άνοιξε στο ¨Antinews” με τον τίτλο ¨ Η ¨Πράσινη Ανάπτυξη» που γίνεται πράσινη τσόχα¨ (http://www.antinews.gr/?p=63093 ) υποχώρησε μετά από 75 ¨με το ζόρι ¨ παρεμβάσεις ( όπου και η τελευταία παρέμβαση στον σχετικό διάλογο ήταν η δική μου ) στα ¨αζήτητα¨. Προφανώς λόγω ¨κορεσμού¨ του θέματος…

  Και η αλήθεια είναι ότι 9 καζίνα εξάγουν κάθε χρόνο εκτός Ελλάδας πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από το εθνικό μας εισόδημα ή πηγαίνουν στις τσέπες ντόπιων νταβατζήδων ( ¨εθνική¨ -αστική τάξη ).

  Η αλήθεια είναι ότι στήνονται - ¨απελευθερώνονται¨ από την διεθνή μαφία και τα ¨ιντερνετικά καζίνα¨ , όπως και τα ¨φρουτάκια¨ σε κάθε γειτονιά για να φτάσει η απομύζηση των ελλήνων στο έπακρο…

  Μα το χειρότερο απ΄όλα είναι το ¨αναπτυξιακό και εργασιακό πρότυπο¨ που προβάλλεται στην ελληνική νεολαία ( ! ). Σε 5000 χιλιάδες ( με τις νέες ¨αναπτυξιακές¨ προσπάθειες ίσως γίνου και 7…) νέους προσφέρεται η πρωτοποριακή – κοινωνική εργασία του ¨κρουπιέρη ¨ .

  Η ¨σοσιαλιστική διαστροφή¨ του ΠΑΣΟΚ ( δηλαδή ο πλήρης εκμαυλισμός του ανθρώπινου είδους ) ονόμασε τις επενδύσεις στην βιομηχανία του τζόγου σαν ¨αναπτυξιακές¨ και τις μετέφερε από τον ΕΟΤ όπου υπαγόντουσαν στο ¨Υπουργείο αντί-Ανάπτυξης¨ ( ! ).

  Και δεν φτάνει μόνο αυτό η αποικιοποιημένη αστική τάξη της χώρας επιτρέπει στον ντόπια και ξένη ακρίδα να λειτουργεί τους χώρους της ¨τύχης¨ σαν ¨αυτόνομα κρατίδια¨ όπου το μόνο που δεν εξασφαλίζεται είναι το λεγόμενο ¨Fair-Play” . ¨Ηλεκτρονικά κέντρα¨ κέντρα και συστήματα αποφασίζουν το πόσα θα χάσει και πότε θα ¨κερδίσουν¨ οι συμμετέχοντες.

  Εκτός των άλλων φακελώνονται και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με κάμερες και ¨Gps” ( στο οικονομικό και κοινωνικό τους ¨προφίλ¨ , αλλά και στις προσωπικές τους συζητήσεις ) με θεμιτά και αθέμιτα μέσα , χωρίς να ενοχλείται κανείς ¨κύριος Καμίνης ¨ και άλλοι συνήγοροι και ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ του πολίτη.

  Στην για πολλούς αυτή ληστεία της Ελλάδας και των Ελλήνων συμμετέχει ενεργά και το ¨ελληνικό¨ κράτος με το 30 – 35 των ¨εσόδων¨. Έχει στήσει μάλιστα και δική του ¨επιχείρηση-πάρτα – όλα ¨ , τον ¨ΟΠΑΠ¨ ( ¨για τον πολιτισμό¨ ) όπου φρόντισε να τον μετοχοποιήσει , ώστε να συμμετέχουν στην ληστεία και οι διεθνείς ¨επενδυτές¨ με την συμβουλή ξένων ¨συμβούλων¨ , ειδικών στην αφαίμαξη. Τα ¨αριθμοπαιχνίδια του¨ με τα οποία έχει μετατρέψει τα 5000 πρακτορεία του σε όλη την Ελλάδα σε 5000 καζίνο όπου λειτουργούν και κληρώνουν ¨τυχαία¨ ( δήθεν με ¨αλγόριθμους¨ ) αριθμούς , επίσης από σύγχρονα – ανεξέλεγκτα- ¨ηλεκτρονικά κέντρα¨ που ελέγχουν τα πάντα ( τι , πόσο και πότε έχει ¨ποντάρει¨-παίξει κανείς ).

  Βασικός στόχος το κράτος και οι ¨μέτοχοι του¨ να κερδίζουν εκτός των άλλων και στο χρηματιστήριο…

  Πρόκειται για τον ¨Σοσιαλισμό του 21ου Αιώνα¨ , για τον οποίο δεν έχω την αίσθηση ότι στεναχωριέται πολύ η Ν.Δ. , καλά για το ΛΑ.Ο.Σ. που θέλει να προφέρεται μάλιστα και ¨Λαός¨ ας μην μιλήσουμε καλλίτερα… Όσο για την ¨Αριστερά¨ όλων των αποχρώσεων , αυτή είναι πάντα έτοιμη να ¨αγωνιστεί¨ για τα ¨εργασιακά δικαιώματα¨ των κρουπιέρηδων , ίσως και για την αναγκαιότητα εξασφάλισης ¨μη- ρατσιστικών¨ προσλήψεων ( μεταναστών ) στις ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις της ¨τύχης¨.

  Χωρίς να είμαι πολιτικός οπαδός της κυρίας που θα σε παραπέμψω ( προσπαθώ να ακούω τις γνώμες όλων φίλων και ¨αντιπάλων¨ , όπως παρακολουθώ με προσοχή και χαρά τα δικά σου κείμενα ) θα πρότεινα να ακούσεις και ορισμένες άλλες ¨πικρές διαπιστώσεις¨ από τις γνωστές ¨εκλάμψεις¨ της Λ. Κανέλλη , οι οποίες , σύμφωνα με την άποψη μου , συμπληρώνουν τις αγωνιώδεις σκέψεις σου.

  Το ζητούμενο είναι ένα Δημοκρατικό και Πατριωτικό Μέτωπο για την σωτηρία του ελληνικού λαού. Προσωπική μου γνώμη , που δεν αποτελεί προϋπόθεση για να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε για την αντιμετώπιση της γενικής-κατακλυσμιαίας οικονομικής - κοινωνικής κρίσης και την ιμπεριαλιστική υποδούλωση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα .

  Το τελικό δίλλημα θα είναι ¨Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα¨. Ένα διακύβευμα όμως που προϋποθέτει την συνείδηση και την θέληση της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών και όχι απλά των ¨πρωτοποριών¨. Διαφορετικά τι νόημα θα είχε ;

  Σήμερα όμως αγαπητέ Φαήλο ¨επιτέλους¨ ( ! ) η ¨ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ TEXAS¨ , σύμφωνα με τις διαφημίσεις του Καζίνου Λουτρακίου και θα έχει την ευκαιρία να παίξει πόκερ ¨Texas-Holder¨ για να ξεφύγει από την μιζέρια της και , καλά το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει τα σοσιαλιστικά του οράματα , η Ν.Δ. δεν βγάζει ¨άχνα ¨ , ούτε στη Βουλή , ούτε στην κοινωνία…

  Κάποια εισήγηση πρέπει να γίνει στον Α. Σαμαρά , διότι ¨λεφτά υπάρχουν¨ , αλλά ακόμα και τα τελευταία πάνε με γοργούς ρυθμούς ¨αλλού και σε άλλους¨.
  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  ¨ΔΕΝ ΛΥΓΑΝΕ ΤΑ ΞΕΡΑΔΙΑ … ΚΑΙ ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ – ΑΪΝΤΕ ΘΥΜΑ – ΑΪΝΤΕ ΨΩΝΙΟ – ΑΪΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ…ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ … ¨

  http://www.youtube.com/watch?v=iAS4yKki5R0
  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  ΣΗΚΩ Ν. ΞΥΛΟΥΡΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ … Η΄ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ –ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ- ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ …

  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  Ο ¨τουρισμός , η ανάπτυξη , τα καζίνα , ο εργασιακός μεσαίωνας οι φωτιές στην Ελλάδα και η παγκόσμια διακυβέρνηση ¨ . Έτσι θα τιτλοφορούσα τα παρακάτω βίντεο.

  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

  Πατρίδα, Ελλάδα και Επανάσταση…

  http://www.youtube.com/watch?v=XNdlJ33e05A&NR=1

  ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ …

  http://www.youtube.com/watch?v=ynZHc_9LHok&feature=related

  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ( ¨ΔΟΥΛΟΙ – ΔΟΥΛΟΙ – ΑΦΕΝΤΙΚΟ…¨) ΚΑΙ.. ¨ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…¨( ¨προφανώς¨ για να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια ¨κλιματική αλλαγή¨ και τις ¨ηλιακές-μαγνητικές καταιγίδες¨ , άϊντε θύμα , άϊντε ψώνιο , άϊντε σύμβολο αιώνιο ! )

  http://www.youtube.com/watch?v=keC4rjMmDcQ&feature=player_embedded

 51. η Dimi avatar
  η Dimi 27/09/2010 12:59:26

  Οι Ιρλανδοί, είναι ένας υπέροχος υπερήφανος αδέσμευτος λαός που λατρεύει την πανέμορφη χώρα του και τιμά όσο ελάχιστοι λαοί, τους Νεκρούς και τους Ηρωές του.

  Το 1649, η Ιρλανδία βίωσε την απόλυτη φρίκη από τον «ήρωα» αποικιοκράτη Oliver Cromwell (God’s Executioner), ο οποίος ως κατακτητής και σύμφωνα με τα «πολεμικά ήθη» της εποχής του, είχε δικαίωμα της «Κατά Βούληση Εξόντωσης» του Ιρλανδικού πληθυσμού, ο οποίος αρνήθηκε στωϊκά να του παραδοθεί.

  Η σφαγή της Drogheda, με τους 4000 σφαγιασμένους Ιρλανδούς, έχει καταγραφεί ως μία από τις 10 μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία. (Στις οποίες 10 μεγαλύτερες σφαγές της ιστορίας, περιλαμβάνεται και η σφαγή των 7000 Θεσσαλονικέων από τους γότθους του Βουθέριχου, το 390μ.Χ.)!

  Οι Ιρλανδοί, είναι οi μεγαλύτεροι καταναλωτές πατάτας στον κόσμο. Με πατάτες, οι Ιρλανδοί κατάφεραν να επιβιώσουν του μεγάλου «Μαύρου» λιμού, που σημάδεψε κι αφύπνησε την Ιρλανδία του 19ου αιώνα, όταν αυτή έγινε η πιό γόνιμη, η πιό εκμεταλλεύσιμη αποικία, ένα νησί-πετράδι του στέμματος της πιό αιματοβαμμένης και πιό πλούσιας αυτοκρατορίας του κόσμου, της τότε Μεγάλης Βρετανίας.

  Το 1845, τον 1ο χρόνο του λιμού, πέθαναν από πείνα κι ασθένειες 515 Ιρλανδοί, ενώ, τον ίδιο χρόνο, έγιναν εξαγωγές στην Μ. Βρετανία σαράντα χιλιάδων τόνων σιταριού. Το 1847, πέθαναν 22,000 περίπου Ιρλανδοί, ενώ, την ίδια χρονιά περισσότεροι των 25,000 τόνων Ιρλανδικού σιταριού, ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Το 1848, χρονιά που περισσότεροι από 300,000 Ιρλανδοί πέθαναν σαν τα σκυλιά από τον «Μαύρο», άλλοι 25,000 τόνοι σιταριού έφυγαν από την Ιρλανδία..

  Περισσότεροι του 1,000,000 άνδρες γυναίκες, παιδιά Ιρλανδών πέθαναν στους δρόμους από πείνα κι ασθένειες και περισσότεροι του 1,000,000 μετανάστευσαν στην Αμερική, όπου, με την σκληρή εργασία τους, συνέβαλαν στην πραγμάτωση του «Αμερικανικού Ονείρου».

  Η Ιρλανδία, η λεγόμενη «Κέλτικη Τίγρης», «υπήρξε ένα σύγχρονο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης γιά τους καπιταλιστές που όμως, τούς γύρισε boomerang..

  Γι’αυτό, Εμείς, οι χιλιοβασανισμένοι Ελληνες, ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ της αντίστασης των υπερήφανων Αργεντινών και των Ιρλανδών και να θεωρούμε ότι είμαστε όλοι και Αργεντινοί, είμαστε όλοι και Ιρλανδοί..

  «This is one race of people for whom
  Psychoanalysis is of no use whatsoever»
  ~Sigmund Freud (about the Irish)

  *
  «The lying man has promised
  Whatever things he could
  The greedy man believes him
  And thinks his promise good»
  ~Ιrish proverb

 52. antiochos avatar
  antiochos 27/09/2010 14:04:49

  Αγαπητε Φαηλο,
  σε διαβαζω παντα και συμμεριζομαι σε μεγαλο βαθμο τις αποψεις σου, αλλα θεωρω βαρετο,αντιαισθητικο,διαστρεβλωση της πολιτικης πραγματικοτητας και εν τελει "το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται κι ο Θεος" το να καταληγεις σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θεμα σχετικο η ασχετο με το γνωστο μοτιβο: " Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ κ.τ.λ κ.τ.λ." και να συνδεεις τα ασυνδετα.
  ΕΛΕΟΣ.
  Κι επειδη η δικη μου πενα ειναι οντως φτωχη επικαλουμαι μια διαφορετικη εκτιμηση προς δοξαν της δημοκρατιας και της σφαιρικης ενημερωσης των αναγνωστων του antinews,ενα
  αρθρο αποτο resaltomag.

  Ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ειδωλολατρίας  «Για μας η δόξα τους είναι μόνο καπνός
  που δείχνει πως εδώ λυσσομανούσε η πυρκαγιά»
  ΜΠΡΕΧΤ

  Πρέπει κάποτε να δραπετεύσουμε από αυτόν τον άθλιο φαύλο κύκλο των ειδώλων (και της κομματικής ειδωλολατρίας), καθώς και από τα ψεύδη των εξουσιών που κατασκευάζουν τα είδωλα.

  Αυτός ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ειδωλολατρίας, κάθε ειδωλολατρίας, αποκοιμίζει τον άνθρωπο, τον οδηγεί σε κατάπτωση, σε άβουλο γρανάζι των μηχανισμών εξουσίας.

  Οι καθεστωτικοί μύθοι δημιουργούν ασταμάτητα «είδωλα», κομματικούς και άλλου είδους «ήρωες» για να μας θαμπώνουν, να μας αιχμαλωτίζουν και να μας καθιστούν γρανάζια του καθεστώτος, δηλαδή χειραγωγημένα όντα που θα εναποθέτουμε τη σωτηρία μας ΟΧΙ στις δικές μας πλάτες, αλλά στα «είδωλα», τους «ήρωες» και τους πολιτικούς «Μεσσίες».

  Εκεί όμως που υπάρχουν «είδωλα» και «ήρωες» πεθαίνει ο άνθρωπος…

  Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί βλέπουμε ότι πολλοί, άλλοι από άγνοια και αφέλεια (χρήσιμοι ηλίθιοι) και άλλοι επειδή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία (τα πολύχρωμα καθεστωτικά και κομματικά παπαγαλάκια), ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ και σήμερα τον ίδιο φαύλο κύκλο της πολιτικής ειδωλολατρίας.

  Συνεχίζουν απτόητοι οι «παπαγάλοι», να αναπαράγουν τις ίδιες μυθολογίες που μας καταδυναστεύουν την πολιτική μας ζωή, παρά τα βροντώδη διδάγματα της ελληνικής μας ιστορίας και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει πλέον ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ότι είναι αυτή η πίστη στα είδωλα της αγοράς και στην κομματική ειδωλολατρία που μας οδήγησαν στη σημερινή εφιαλτική δικτατορία των διεθνών μαφιών του χρήματος.

  Αυτή η ειδωλολατρία της αγοράς, των κομμάτων και των ηγετών τους είναι που επέτρεψε στους κρατούντες να κάνουν τους μικρούς παλιανθρωπάκους μεγάλους παλιάνθρωπους και να δώσουν ξεχωριστές θέσεις στους απατεώνες και τους πολιτικούς εμπόρους…

  Πρέπει, λοιπόν, να καταστραφεί αυτός ο σεβασμός στα είδωλα, να καταστρέψουμε τη ραγιάδικη πίστη στους βιαστές της ζωής μας…

  Δεν πρέπει να τσιμπάμε τα δολώματα του καθεστώτος και να πιανόμαστε στα αγκίστρια των ειδωλολατρικών μυθολογιών.

  Το καθεστώς έχει πάντα την ικανότητα να κατασκευάζει νέα πολιτικά είδωλα από τη χρεοκοπία και το θάνατο των παλιών ειδώλων.

  Τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και οι «νταβάδες» της Νέας Τάξης είναι αριστοτέχνες και πολύ ευρηματικοί σε αυτή τη «μέθοδο» κατασκευής και προβολής των «νέων» πολιτικών τους, αξιοποιώντας την πτώση των παλιών.

  Έτσι χρησιμοποιήθηκαν και τα κόμματα, με τους κεντρικούς τους άξονες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τους πολύχρωμους δορυφόρους τους: Με εναλλαγές στην κυβερνητική εξουσία, δηλαδή σαν ασφαλιστικές δικλίδες.

  Το ίδιο επιχειρείται, πιθανότατα με πιο ευρηματικές μορφές ειδωλολατρίας, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

  ΜΕΣΑ από την κατάρρευση των ανδρείκελων της κατοχικής μας κυβέρνησης, επιχειρείται η αναβάπτιση των κομμάτων, των ποικίλων καθεστωτικών παραγόντων, της ΝΔ και του αρχηγού της: Του Αντώνη Σαμαρά.

  Η ίδια η ΝΔ και ο Σαμαράς επιχειρούν να εμφανιστούν και προβάλλονται σαν κάτι το διαφορετικό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

  Ένα κόμμα της κλασσικής δεξιάς που αποτελούσε σε όλη την ιστορία του και αποτελεί το δουλικό εξάρτημα των μηχανισμών του κεφαλαίου, ο φανατικότερος υποστηριχτής της ΕΕ και της παγκοσμιοποίησης, καθώς και ο υστερικός απολογητής της ΑΓΟΡΑΣ, μάς εμφανίζεται σαν κάτι διαφορετικό και μάλιστα εχθρικό από την άλλη δεξιά: Τη Νέα Δεξιά του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ.

  ΕΧΟΥΜΕ και εδώ «ανακύκλωση» του γνωστού φαύλου κύκλου: Ο ένας καθεστωτικός πόλος της Νέας Τάξης καταρρέει και ο έτερος πόλος επιχειρεί να αναβαπτιστεί και να προβληθεί μέσα από την κατάρρευση του άλλου…

  Η παγίδα είναι στημένη καλά. Οργιζόμαστε και αηδιάζουμε από τα ανδρείκελα της πασοκικής κυβέρνησης και για να τα τιμωρήσουμε και να τα γκρεμίσουμε πέφτουμε στη φάκα: Ανεβάζουμε τα άλλα πολιτικά εξαρτήματα της Νέας Τάξης…

  Ξεχνάμε, έτσι, αμέσως ποια ήταν η κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ., ποιες είναι οι στρατηγικές επιλογές της και το σπουδαιότερο: Ότι η ΝΔ και ο Σαμαράς ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ τις στρατηγικές επιλογές της κατοχικής μας κυβέρνησης, τις ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, δεν αντιτάχθηκαν, ούτε στο ελάχιστο, στις ΕΠΙΤΑΓΕΣ της ΕΕ και στη δικτατορική κηδεμονία της τρόικας, απέκρυψαν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό σε όλα τα σοβαρά ζητήματα και πολλά άλλα.

  ΜΟΝΟ ανέξοδες, διπλωματικές ανακοινώσεις έκαναν περί Μνημονίου για τα μάτια του κόσμου.

  Η ΝΔ και ο Σαμαράς απλώς κερδοσκοπούν εκλογικά πάνω στη χρεοκοπία του πασοκικού ψεύδους

  Οι «Αλήθειες» του Αντώνη Σαμαρά έχουν ως αφετηρία τη χρεοκοπία των ψεμάτων του ΠΑΣΟΚ. Για τη χρεοκοπία του πασοκικού ψεύδους μας μιλάει ο Σαμαράς και όχι για τη χρεοκοπία της χώρας και για τα βαθύτερα αίτια αυτής της χρεοκοπίας.

  Είναι πολύ εύκολο να μεταθέσεις ταχυδακτυλουργικά το όλο ζήτημα της χρεοκοπίας στα ψεύδη της κυβέρνησης, τόσο κραυγαλέα και ορατά, άλλωστε.

  Το δύσκολο είναι να εξάγεις την αλήθεια, όχι από το ψεύδος του άλλου, αλλά από την ΑΛΗΘΕΙΑ των πραγμάτων.

  Την αλήθεια των πραγμάτων, όμως, την επικαλύπτει και ο αρχηγός της Ν.Δ. Η αλήθεια αυτή είναι καταδικαστική για τον ίδιον, καθώς και για το κόμμα του.

  Γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύει τη χρεοκοπία των ψεμάτων της κυβέρνησης και όχι τα αίτια της χρεοκοπίας της Ελλάδας και τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές που μας οδήγησαν εδώ.

  Γι’ αυτό ο αντιπολιτευτικός του καμβάς στηρίζεται στο γνωστό καθεστωτικό μύθο, το μύθο της ΕΕ: Το δημόσιο χρέος.

  Δαιμονοποίηση του δημόσιου χρέους κάνει και ο Σαμαράς, όπως τα ξένα κέντρα εξουσίας που μας επιβάλανε τη δικτατορία της τρόικας.

  Πάνω στο ίδιο παραμύθι της υπερχρέωσης εστιάζει και ο Σαμαράς. Παραμύθι που λέγεται μόνο για την Ελλάδα και παρασιωπάται για τις άλλες χώρες που είναι το ίδιο υπερχρεωμένες, για να μη μιλήσουμε για τις ΗΠΑ που είναι βυθισμένες στα χρέη.

  Αλήθεια δεν ισχύουν τα ίδια για τις άλλες χώρες;

  Αυτό και πολλά άλλα αφήνει αναπάντητα ο Σαμαράς. Και τα αφήνει αναπάντητα γιατί καταδικάζουν τον ίδιο και τη ΝΔ, καθώς και όλο το ευρωπαϊκό κύκλωμα της εξουσίας που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώχευση και στην τρόικα, κύκλωμα που ο Σαμαράς και το κόμμα του στηρίζουν σταθερά και αγωνίστηκαν για την επιβολή του.

  Ο μύθος της υπερχρέωσης, όπως και άλλοι μύθοι («διαφθορά», «τεμπελιά των Ελλήνων» κ.λπ) χρησιμοποιήθηκαν από τους διεθνείς και εγχώριους μηχανισμούς του καθεστώτος και από το κόμμα του Σαμαρά για να διευκολύνουν το έργο των διεθνών μαφιών του χρήματος.

  Σήμερα και από πολλούς αστούς Ευρωπαίους οικονομολόγους έχουν γκρεμιστεί αυτοί οι μύθοι και όμως ο Σαμαράς συνεχίζει την ίδια μυθολογία…

  Ο Σαμαράς στηρίζει την ΕΕ και τους διεθνείς μηχανισμούς της αγοράς και των πολυεθνικών, είναι στυλοβάτης και εξάρτημα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, είναι μια άλλη «κεφαλή» τους.

  Γι’ αυτό σε όλα τα σοβαρά ζητήματα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) και καταναλώνει απλώς διπλωματικές, αντιπολιτευτικές κορώνες σε επουσιώδη ζητήματα, σε ζητήματα διαχείρισης και όχι ΟΥΣΙΑΣ.

  ΓΙ ΑΥΤΟ αποκρύβει την αλήθεια πάνω στο ΠΟΙΟΙ και το ΓΙΑΤΙ χρεοκόπησαν την Ελλάδα, ποιες πολιτικές επιλογές και κόμματα διευκόλυναν το έργο τους και το ΤΙ ΕΙΝΑΙ η ΕΕ και το Ευρώ…

  Ο Αντώνης Σαμαράς αποκρύβει πολλά και επιχειρεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό κερδοσκοπώντας πάνω στα ψεύδη και στον κυνισμό του ΠΑΣΟΚ.

  Το ίδιο, δηλαδή που έκανε και το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

  Στο ίδιο έργο είμαστε θεατές εδώ και πάρα πολλά χρόνια...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ antiochos 28/09/2010 14:19:22

   Σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις αλλά:
   α) Οι ανθρωποι ως κοινωνικά ζώα χρειάζονται πάντα Αρχηγό κι Ιεραρχία.
   β) Ο Αντώνης είναι ειλικρινής, πιστεύει σε αυτά που λέι, δεν μοιάζει με κανέναν από αυτούς που ξέρεις.
   Τόσο απλά.

 53. Νικος avatar
  Νικος 27/09/2010 14:05:33

  You are now entering free Athens.....

 54. Δεξιός avatar
  Δεξιός 27/09/2010 14:40:40

  Κύριε Κρανιδιώτη,

  Μη γράφετε για το Διγενή. Θα σας πουν φασίστα! Αλλά τί περιμένεις από μια παράταξη με θύματα που τα ξεχνά (οι 6 στου Γουδή, ο Δραγούμης, ο Διγενής) και δέχεται ότι ευθύνεται για όλα τα κακά της Ελλάδας από τη Μικρασιατική καταστροφή και μετά!

  Φιλικά

  ΥΓ. Όπως καταλαβαίνετε, η αρχική προτροπή είναι πλάκα...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δεξιός 27/09/2010 17:01:14

   Ένα από τα πρώτα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Γρίβα με την λήξη του αγώνα ήταν από τον Κάστρο, όπως κι ένα από τα πρώτα συλληπητήρια τηλεγραφήμ,ατα το 1973 στην χήρα του Κικήμ, για τον θάνατο του Διγενή, ήταν πάλι από τον ίδιο.
   Πριν πολλά χρόνια, ένας χιλιανός του MIR (Κίνημα Επαναστατικής Αριστεράς) μας έλεγε ότι ΄λενα από τα 3 βασικά βιβλία που διδάσκονταν τα στελέχη τους ήταν το "Αγών ΕΟΚΑ και Ανταρτοπόλεμος" του Γρίβα. ΔΕν ξέρω τώρα αλλά το ίδιο βιβλίο διδασκόταν επί πολλά χρόνια στην Σχολή Ευελπίδων των ΗΠΑ, στο Γουέστ Πόϊντ.
   Φιλικά
   Υ.Γ. Όπως αντελήφθης το τι θα μου πούνε το γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Αρκεί βέβαια κι αυτοί που θα μου τα πουν να έχουν επίγνωση του κινδύνου...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/09/2010 17:15:35

    Δεν έληξε ο αγώνας της ΕΟΚΑ...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/09/2010 14:08:39

    Επώνυμε, συμφωνώ με την ηθική - πολιτική έννοια του σχολίου σου. Ο στόχος δεεν ολοκληρώθηκε. Όμως η ΕΟΚΑ δεν υπάρχει πια. Ο αγώνας εναπόκειται στην επίσημη Ελλάδα, στην Κϋπρο, στις πολιτικές τους δυνάμεις. Έχουμε δυο συντεταγμένα (εν δυνάμειθ) ελληνικά κράστη. Αυτά οφείλουν να επιτύχουν την Εθνική Ολλκλήρωση, η οποία μπορεί να έχει διαφγορετικό περιεχόμενο απ' ότι το 1950.
    Ήτοι το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η Ένωση. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ Δεξιός 27/09/2010 19:23:27

   Έληξε , αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Και τον έληξαν εκείνοι που τον ξεκίνησαν...

   Τώρα τον αγώνα τον συνεχίζουν οι ¨μη¨-ΚΥΒΕΝΡΗΤΙΚΕΣ οργανώσεις για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών με την ¨μεσογειακή δίαιτα¨ και τους ¨κοινούς υδροφόρους ορίζοντες¨ που ενώνουν τους λαούς των Βαλκανίων ( χρησιμοποιώ ¨Τρεμάμενη - Χρυσογελεί - Πράσινη ορολογία¨ ) , μέσα στα πλαίσια της ¨Ευρώπης των Περιφερειών¨ , τσουγκρίζοντας και κανένα ποτηράκι , μάρκας ¨Μπουτάρι¨...

   ΄Αλλαξαν οι εποχές , έψουμε νέα καθήκοντα ¨στο κοινό μας σπίτι¨ , τον πλανήτη γη ( και τα μυαλά στα κάγκελα... ).

 55. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 27/09/2010 14:52:04

  h**p://www.youtube.com/watch?v=NdT9oq7VBDA&feature=related

  h**p://www.youtube.com/watch?v=EWHwgKwG_Z0

 56. Μάρκος avatar
  Μάρκος 27/09/2010 15:34:34

  Καλά, εσύ είσαι από άλλο ανέκδοτο...

  • KABBADIAS avatar
   KABBADIAS @ Μάρκος 27/09/2010 15:42:51

   Nαι ναι ΖΗΤΩ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ , o Eθνικος σωτηρας!!!!!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ KABBADIAS 28/09/2010 14:09:39

    Πολύ κοκό σνιφάρεις μαρκόνι.

 57. EvoDevo avatar
  EvoDevo 27/09/2010 18:15:41

  Κύριε Κρανιδιώτη,

  διαβάζωντας το άρθρο σας παρατηρώ μία τάση εξιδανίκευσης του ΙΡΑ ξεχνώντας ότι αποτελεί μία τρομοκρατική οργάνωση η οποία αφαίρεσε ζωές με το δίκαιο του ''έτσι θέλω ''.Παράλληλα δεν μπορώ να δω μία λογική αλληλουχία στη συλλογιστικη σας η οποία συνοπτικά περιγράφει: ''Η Ιρλανδία τα κατάφερε μόνη της απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο,άρα και η Ελλάδα μπορεί'' και ''ο Ντε Βαλέρα είναι το αντίστοιχο του Σαμαρά''.Τετοιες βεβιασμένες διαπιστώσεις παραβλέπουν τις ιστορικές συνθήκες τηε Β.Ιρλανδιας(Ulster) με τη προτεσταντική πλειοψηφία η οποία προτιμά να είναι μέλος του ΗΒ παρά του χρεοκωπημένου παλαι ποτέ ''Κελτικού Τίγρη''.Θεμιτό το πολιτικό μαρκεττινγκ υπέρ του προέδρου της ΝΔ αλλά καλό θα ήταν γινόταν με λογικά επιχερήματα και όχι με κελτικούς παραλληλισμούς και περισσή νοσταλγία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ EvoDevo 28/09/2010 14:15:05

   Δεν είπα πουθενά αυτά που βάζεις σε εισαγωγικά, όπως π.χ, ότι ¨ο Ντε Βαλέρα είναι αντίστοιχο του Σαμαρά". Ο ΚΑΘΈΝΑς ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ. Ούτε εξιδανίκευσα τον IRA ή τους Ιρλανδούς. Κ αγώνα κάνανε, κι εμφύλιο κάνανε, μια χαρά σαν εμάς είναι και στο καλό και στο κακό.
   Το νόημα του άρθρου μου συνοψίζεται στον τίτλο του κι όποιος κατάλαβε,κατάλαβε.

 58. athamas avatar
  athamas 27/09/2010 18:54:54

  @EvoDevo έγραψε..
  «...παρατηρώ μία τάση εξιδανίκευσης του ΙΡΑ ξεχνώντας ότι αποτελεί μία τρομοκρατική οργάνωση η οποία αφαίρεσε ζωές με το δίκαιο του ”έτσι θέλω ”.»

  Αλήθεια τρομοκρατική οργάνωση είναι η οργάνωση που *δεν* δέχεται η χώρα της να βρίσκεται υπό την Αγγλική κυριαρχία;

  Τότε οι αγγλικές στρατιωτικές δυνάμεις με τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος των απροσκύνητων Ιρλανδών τι είναι; Υπερασπιστές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της διεθνούς νομιμότητας;

  Σύμφωνα με την λογική σου και ο Κολοκοτρώνης τρομοκράτης ήταν, όπως και ο Καραϊσκάκης, και ο Μιαούλης και όλοι οι ήρωες του '21 επειδή πράγματι προέβαιναν σε πράξεις που αφαιρούσαν ζωές των οθωμανών κατακτητών.

  Να τους αλλάξουμε ταμπελίτσα και από «ήρωες του 1821» να τους κάνουμε «τρομοκράτες του 1821» επειδή αφαιρούσαν ανθρώπινες ζωές και «το αίμα έφτανε μέχρι το γόνατο» κατά την άλωση της Τριπολιτσάς;

  Πώς σου φαίνεται η ιδέα;

  Βεβαίως αν αποδεχτούμε την άποψη του κατακτητή τότε πράγματι όλοι αυτοί που αντιδρούν με ένοπλο αγώνα εναντίον του είναι όντως τρομοκράτες.

  Και οι Βάσκοι για σένα τρομοκράτες φαντάζομαι θα είναι, όπως και οι Κύπριοι αγωνιστές, και οι Κούρδοι αυτονομιστές αλλά και κάθε λαός που διεξάγει ένοπλο αγώνα για να αποτινάξει τον κατακτητή του και να ελευθερωθεί.

 59. victoria avatar
  victoria 27/09/2010 19:03:36

  Πολύ καλός ο Φαήλος. Θέλω 2 ώρες σε εγκυκλοπαίδεια κάθε φορά που σε διαβάζω για να καταλάβω την ιστορία και να διαβάσω για τα πρόσωπα για τα οποία μιλάς (πριν να αρχίσω να διαβάζω αυτό το site νόμιζα ότι ήμουν και ..διαβασμένη! -συγκριτικά τουλάχιστον. ούτε καν. να είστε καλά όλοι!)

 60. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 27/09/2010 20:19:49

  Τότε που οι Έλληνες , όπως και το 1821 ήταν και πάλι ¨ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ...¨

  27 Σεπτέμβρη 1941!... Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλον...
  -----------------------------------------------------------

  Σαν σήμερα, στις 27 Σεπτέμβρη του 1941 ιδρύθηκε στην κατεχόμενη Αθήνα το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ)!...

  http://gregordergrieche.blogspot.com/

  http://gregordergrieche.blogspot.com/2010/09/wmv_27.html

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΝΤΑΝΤΟΝ 28/09/2010 06:39:32

   Εχμμμ, όχι ακριβώς μόνοι. Το ΕΑΜ φτιάχτηκε με εκατοντάδες χιλιάδες αγγλικές χρυσές λίρες, που κατά 'σύμπτωση' πήγαιναν μόνο στο ΕΑΜ και όχι στις δεξιές οργανώσεις.

   Η επίσημη ιστορία δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με αυτή την ύποπτη προτίμηση των Άγγλων, αλλά μη λέμε κι ότι να 'ναι, ότι τάχα το ΕΑΜ φτιάχτηκε μόνο του...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 28/09/2010 11:26:49

    Εχεις μπερδεψει τον ΕΔΕΣ με το ΕΑΜ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 28/09/2010 11:32:20

    Καθόλου δεν το μπέρδεψα. Και ο ΕΔΕΣ και το ΕΑΜ φτιάχτηκαν με λεφτά των Άγγλων. Το ΕΑΜ με πολύ περισσότερα. Διάβασε το Χρονικό της Σκλαβιάς του Χρήστου Ζαλοκώστα να φρίξεις από το πόσο πολύ χρηματοδοτήθηκε το ΕΑΜ στη διάρκεια της κατοχής. Μέχρι τις απαρχές του 1944.

    Η αλήθεια που δεν λέγεται είναι ότι και οι δύο είχαν τάξει στους Άγγλους μηδενικές εθνικές διεκδικήσεις μετά την απελευθέρωση. Γι' αυτό οι Άγγλοι στήριζαν αυτούς. Τους Άγγλους επίσης τους βόλευε να αναπτύξουν τον έναν εναντίον του άλλου (ΕΑΜ και ΕΔΕΣ, καθώς και ΕΑΜ εναντίον αστικού κόσμου) για να υποθάλψουν τον εμφύλιο που ξεκίνησε ήδη μέσα στην κατοχή και συνεχίστηκε μετά την απελευθέρωση. Κλασικό διαίρει και βασίλευε των έμπειρων αποικιοκρατών.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Επώνυμος 28/09/2010 11:32:40

    ?????!!!!!!

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 28/09/2010 11:36:07

    Eπώνυμε, οι άγγλοι μέχρι και με τους ναζί συνεργάστηκαν στην κατοχή.
    Ο μακαρίτης πρόεδρος των δασολόγων Κανελλόπουλος που είχε χάσει τον πατέρα του στη σφαγή των Καλαβρύτων , μετά από εκτεταμένες έρευνες σε αρχεία, βρήκε συνεννοήσεις Γκεστάπο-Άγγλων που οδήγησαν στο ολοκαύτωμα.

    Όπως τα λές, οι βρωμιάρηδες Άγγλοι ΠΑΜΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ το «Διαίερει και βασίλευε» παίζουν

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 28/09/2010 12:02:15

    Συγγνώμη, αλλά ο Ζαλόκωστας αποτελεί πολύ ελεγχόμενη ιστορική πηγή, τόσο γιατί είναι έντονα "χρωματισμένος" όσο και γιατί έχει δώσει και στο παρελθόν δείγματα αυθαίρετων ιστορικών συμπερασμάτων όπως ο όρκος του Μ.Αλεξάνδρου, που μάλιστα ο συγκεκριμένος συγγραφέας τον παρουσίαζε σαν προπομπό του Ιησού.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 28/09/2010 12:07:01

    Εχμ, με μία διαφορά, ότι τον όρκο του Μεγ. Αλεξάνδρου ο Ζαλοκώστας ΔΕΝ τον έζησε (ήταν και στοχαστής ο άνθρωπος), ενώ την κατοχή την ΕΖΗΣΕ και ήταν και εκ των πρωταγωνιστών.

    Το έχεις διαβάσει το βιβλίο του το "Χρονικό της Σκλαβιάς"; Την εγκυρότητα των όσων αναφέρει εκεί δεν τόλμησε ποτέ να αμφισβητήσει ΚΑΝΕΝΑΣ.

    Άλλωστε, το ότι οι Άγγλοι χρηματοδότησαν το ΕΑΜ είναι ευρέως γνωστό, άλλο ότι δεν το γνωρίζεις εσύ.

    Αλλά στο Ζαλοκώστα θα διαβάσεις τη φρίκη και την αγανάκτηση των Ελλήνων αστών όταν έβλεπαν τους φυσικούς τους συμμάχους να φτιάχνουν κομμουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα. Καθώς και την ανοησία του, διότι πίστεψαν (κι ο Ζαλοκώστας ακόμη) ότι αυτό έγινε "κατά λάθος".

    Μπορεί κανείς να ξεχωρήσει ποια είναι η γνώμη του συγγραφέα και ποιο είναι το καταγραφόμενο ιστορικό γεγονός.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 28/09/2010 13:00:36

    Αυτό που ήξερα μέχρι τώρα ήταν ότι η Αγγλοι χρηματοδοτούσαν τον ΕΔΕΣ του Ζέρβα ως αντίβαρο στο κομμουνιστικό ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
    Αυτό προκύπτει απο τα αρχεία του ίδιου του ΕΔΕΣ και όχι από μαρτυρία κάποιου κομμουνιστή συγγραφέα.

    Καμιά άλλη αντικειμενική ιστορική πηγή εκτος από τον Ζαλοκώστα υπάρχει που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό του ή τουλάχιστον σε ποιες πηγές στηρίζεται ο συγγραφέας, αν γνωρίζεις εσύ που έχεις διαβάσει το βιβλίο ;

  • Misha avatar
   Misha @ ΝΤΑΝΤΟΝ 28/09/2010 11:01:08

   27 Σεπτέμβρη δολοφονήθηκε ο μέγας Καποδίστριας

   27 (ή 25 κατ΄άλλους) Σεπτέμβρη πέθανε τυφλός (απόρροια της φυλάκισης του από τους Βαυαρούς που στείλαν οι ξένοι για να μάς «σωσουν») και πένης, ο μέγας Νικηταράς.

 61. Paranoia avatar
  Paranoia 27/09/2010 22:45:25

  Πάρε τους άλλους φίλους σου
  h--p://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/peres-israel-will-seek-friendship-with.html

  (AFP),WASHINGTON — President Shimon Peres said Israel will "seek friendship with Turkey" despite fallout over a deadly flotilla raid, while Turkish President Abdullah Gul said normalizing soured ties would be up to Israel...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Paranoia 28/09/2010 14:01:19

   Το ρήγμα στις σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας είναι βαθύ, ιστορικο και έχουν πλέον αντίθετα συμφέροντα.
   Τέτοιες δημόσιες δηλώσεις είναι τυπικές και μόνο για κατανάλωση.
   Φίλοι μου΄είναι μόνο οι συν-Έλληνες, όλοι οι αλλοι χωρίζονται σε αυτούς που έχουν κοινά ΄΄η αντίθετα συμφέροντα με μας.

 62. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 28/09/2010 00:36:56

  Θερμά ευχαριστώ για αυτό το κείμενο - κατάθεση ψυχής .
  Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε , με την καθημερινότητα να εγκλωβίζει το "είναι" μας , με τα ΜΜΕ να μας αποπροσανατολίζουν , τέτοια κείμενα μας αφυπνίζουν και μας θυμίζουν απο που ερχόμαστε και προς τα που πρέπει να πάμε .
  Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 63. kiki avatar
  kiki 28/09/2010 05:38:55

  @ Misha,
  Οντως ,η νοτια Ιταλια,εχει μανιατες,και η Σικελια και η Κορσικη,την οικογενεια Στεφανοπολι,και η Σαρδηνια.στα χωρια της Νοτιας Ιταλιας στην Καλαβρια ειναι και ελληνοφωνη.
  Τωρα μια και η Μαφια,η δομη της μοιαζει με την δομη,αρκετα,με την δομη της μανιατικης κοινωνιας,ολα μπορεις να τα φανταστεις.
  Σε εκδηλωση φετος στην Τσιμοβα,μας ανηγγειλαν οτι θα γινοταν συνναντηση,των Μανιατων,στην Σαρδηνια,και η λογικοφανης ερωτηση ηταν αν το ξερει η Ιντερπολ?
  Αλλωστε οικογενειες Μανιατων και μετα τα Ορλωφικα,εγκατασταθηκαν στην γειτονα,και Καρμποναροι και αλλοι Ιταλοι ηρθαν για βοηθεια στην επανασταση.
  Η σχεση ειναι απο πολυ πιο πριν,διοτι στο Οιτυλο υπαρχει και το σπιτι προξενειο των Μεδιτσι,η Μεδικων,στους οποιους προσφεγουν συχνα οι τοπικοι οπλαρχηγοι για βοηθεια.Εξ ου και η οικογενεια Γιατρακου.
  Με μεγαλη προσδοκια περιμενουμε δε θα αναλαβει ο Σαμαρας,για να απελευθερωθουν και τα τμηματα της κατεχομενης Μανης,απο τους Καλαματιανους,και να ενωθουν με τον υπολοιπο δημο Μανης.
  Και εν παση περιπτωση Misha,ολα τα προαναφερθεντα χαρακτηριστικα των Σισιλιανων εχουμε,αλλα δεν εχουμε πολυ καλες δημοσιες σχεσεις,για να τα προβαλουμε.
  Καλη σου μερα,παω για αγροτικες εργασιες.

  • Misha avatar
   Misha @ kiki 28/09/2010 11:03:45

   Τυχαίο που η νύχτα της παραλιακής ελέγχεται από μανιάτες;

   Θυμάσαι την οικογένια Γρηγοράκου (μεγάλο σόι) που ξεκληρίστηκε τα τελευταία χρόνια μετά από μια πολυχρόνια βεντέτα;

 64. Γιώργος Πιερράκος avatar
  Γιώργος Πιερράκος 28/09/2010 05:54:47

  Για μην πολυλογώ. Θερμά Συγχαρητήρια για τον τρόπο γραφής και τις ιδέες. Ελπίζω κάποτε αυτές οι ιδέες να γίνουν πολιτικό κίνημα. Πραγματικό όμως. Η ήρεμη επανάσταση.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος Πιερράκος 28/09/2010 13:57:42

   Είναι πολιτικό κίνημα.
   Φιλικά

 65. kiki avatar
  kiki 28/09/2010 11:44:17

  @ Misha
  Οχι βεβαια,αλλωστε μονοι μας το λεμε η μανιατικη Μαφια.Σου εγραψα οτι δεν εχουμε καλες δημοσιες σχεσεις ,δεν εχουμε καλο μαρκετινγκ,για να προβαλουμε ,τις παραδοσεις μας,και τον πολιτισμο μας.
  Ο Μιχαλολιακος,στον Πειραια,απο τα μανιατικα θα μαζεψει ψηφους,αυτη ειναι η δυναμη του.Οι υποψηφιοι δημαρχοι εδω κατω,τεσσερεις της ΝΔ,και ο πεμπτος ενας θαραλεος του ΚΚΕ.Οπως επι τουρκοκρατιας,ψηφιζουν φαμιλιες,σου θυμιζει κατι απο τους νοτιους γειτονες,η τους κορσικανους,φαμιλιες.
  Αν ομως διαβασεις την ιστορια της Μανης,ειναι εκπληκτικη,το πως διαμορφωθηκε αυτη η κοινωνια.η οποια ολα τα ειχε,τους μπεηδες να τους καταπιεζουν και να τους εκμεταλευονται,στην κατοχη ενα απο τα πιο ισχυρα ανταρτικα,και μετα στον εμφυλιο πως σκοτωθηκαν και ξεκληριστηκαν οικογενειες ολοκληρες.Ξεχασμενοι απο ολους,και ετσι αυτοργανωθηκαν σε μια κλειστη κοινωνια,σκληρη,με μηδεν πορους επιβιωσης,ετσι οποιος εφευγε,στην Αθηνα ειχε υποχρεωση να βοηθηση τους αλλους οχι μονο της οικογενειας του που μειναν πισω.Και οι Γρηγοριανοι,καπως ετσι θα εγινε,παρανομοι,πλουτισαν ,κανανε την συμμορια τους ,φροντισαν να μαζεψουν και αλλους νεους φτωχους,και ετσι δημιουργουνται οι οκογενειες.
  Κοινωνια ομως που σεβεται τις γυναικες,κι ας λενε εχω δυο παιδια,και με το συμπαθιο και ενα ξενο,ενοωντας κοριτσι.Αλλωστε μονο στα λογια διοικουν οι αντρες,στην πραξη αυτη που κραταει την οικογενεια δεμενη ειναι η γυναικα.
  Και επειδη ειναι και ανοιχτα μυαλα σου ειπα ,τελευταιοι χριστιανοι στην ευρωπη,τον 12 ο αιωνα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ kiki 28/09/2010 11:47:36

   δε γραφει για Γρηγοριανους αλλα για Γρηγορακους να προσεχεις τι λες

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 28/09/2010 11:49:46

    Το σόι της οικογένειας Γρηγοράκου/η λέγεται «γρηγοριάνοι» στη μανιάτικη διάλεκτο.

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 28/09/2010 11:58:40

    μανιατιανοι και μανιαουρια λεγονται οι μανιατες γενικα
    αλλα γρηγοριανος με Γρηγοριανος καμμια σχεση...

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 28/09/2010 12:01:09

    τη στατιστικη με το πολυ υψηλο ποσοστο επιστημονων απο Μανιατες την εχεις υποψη σου;

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 28/09/2010 12:10:49

    καμμια σχεση οι οικογενειες Γρηγορακου Γρηγορακη,διαβασε την ιστορια της Ελληνικης Επαναστασης πρωτα,αλλο -ακος αλλο -άκης

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 28/09/2010 13:13:02

    Γρηγοράκος -Γρηγοράκης είναι και τα δύο μανιάτικα επώνυμα, με κοινή καταγωγή.

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 28/09/2010 13:33:08

    μανιατικη καταγωγη,οχι απο τα ιδια μερη,παμπαλαιες οικογενειες,οπως ολες οι μανιατικες,λογω ενδογαμιας

 66. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/09/2010 13:34:42

  Αξίζει να σκύψει κανείς στη βιογραφία ανθρώπων όπως ο ποιητής William Butler Yeats, η Ηγερία του Maud Gonne και ο σκοτωμένος σύζυγός της John MacBride, ο γιός τους και μετέπειτα γνωστός Ιρλανδός πολιτικός Sean MacBride. Αλλά και ο ίδιος ο De Valera, με τη μακροχρόνια πολιτική πορεία του και τις μεταλλαγές του, που έφεραν την κάποτε πάμπτωχη Ιρλανδία σε μέλος όσι μόνον της ΕΕ αλλά και της Ευρωζώνης: Μια ακόμη απόκλιση από το γειτονικό, μεγαλύτερο νησιωτικό κράτος, σε μια ιστορική πορεία μακροχρόνια, άλλοτε εχθρική, άλλοτε συμπράττουσα.
  h**p://en.wikipedia.org/wiki/Maud_Gonne
  Η Ιστορία δεν επιδέχεται απλοïκή ανάγνωση, αλλά αυτό δεν το τηρούμε και γι το λόγο αυτό δεν διδασκόμαστε.

 67. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/09/2010 13:48:11

  Αφού περί Μανιατών, Σικελών κτλ ο λόγος, άς παραπέμψω σε κάτι παλαιότερο (με κάθε καλή πρόθεση):
  h**p://www.antinews.gr/?p=55285&replytocom=495431#respond

 68. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/09/2010 13:53:07

  Συγγνώμη, για την ακρίβεια
  h**p://www.antinews.gr/?p=55285&cpage=1#comment-495431

 69. kiki avatar
  kiki 28/09/2010 17:53:43

  @ Μιsha,
  Ναι στην μανιατικη διαλεκτο,το ΑΚΟΣ οταν αναφερονται σε οικογενεια γινονται ΑΝΟΙ,Μιχαλολιακος,οι Μιχαλολιανοι,.
  Υπαρχει η οικογενεια Γρηγορακου,και Γρηγορακη.Η διαφορα νομιζω ειναι οτι με την καταληξη ΑΚΟΣ αναφερεται σαν γιος του Γρηγορη,αλλα παρεμεινε σαν επιθετο.Η καταληξη ΑΚΗΣ,αναφερεται στην οικογενεια αρχηγου,η φαμιλιας,η μπεη,,παραμενει και αυτο σαν επιθετο,αλλα παλαιοτερα ηταν ο Πιερρακος,που ηταν - Πιερρος= Πετρος απο τα ιταλικα στην Μανη= του Γρηγορακη, το δευτερο χαθηκε και μενει Πιερρακος.
  Επισης με την επανασταση των Κρητων πολλοι μανιατες φυγανε και πολεμησαν στην Κρητη,και παρα πολλοι κρητικοι κατα την διαρκεια της τουρκοκρατιαςδιεφυγαν και εγκατασταθηκαν εδω,Οπως Καλλεργης,Τσαγκαρακης,κλπ.
  @ Ανωνυμε,
  Την στατιστικη για το πολυ υψηλο ποσοστο επιστημονων,διαπρεπων Μανιατων την ξερω,και μπορω να σου πω οτι ενας λογος που θαυμαζω τους Μανιατες ειναι πως κατω απο αυτες τις συνθηκες,και μιλαμε για περιοδους σκληρες καταφερανε και ξεφυγανε και διαπρεψανε,ειναι ιδιαιτερα εξυπνοι,εργατικοι,οταν τους δινεται η ευκαιρια,και σκληροτραχηλοι.Αλλα δυστυχως αναφερθηκε ο Μισα,και στην κακη πλευρα,η οποια δημιουργηθηκε,ειναι γιατι με την φτωχεια που εχουν,γιατι μην γελιομαστε με το λαδι,δεν σκας στις καταθεσεις,αναγκαστηκαν και περασαν στην απεναντι οχθη. Αλλα και αυτοι εχουν φιλοτιμο,αγαπουν τον τοπο τους .

  Αλλα για τους Ιρλανδους λεγαμε,που εφτυχως εχουν την ιδια τρελλα με εμας,μην αποπροσανατολιζουμε ,το αρθρο ηταν υπεροχο,τα σχολια εξαιρετικα,και προσδοκουμε ανασταση νεκρων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.