28/12/2010 07:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελπίδα της Ελλάδας οι νέοι άφθαρτοι άνθρωποι

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία. Έφτασε στο χείλος του γκρεμού, ή καλύτερα την έφτασαν οι πολιτικές πρακτικές κατά πρώτο και κύριο λόγο των κυβερνήσεων του Πασόκ. Δυστυχώς όμως και η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε αυτά που έπρεπε όταν ήταν κυβέρνηση για να αποτρέψει τα χειρότερα.

Βέβαια κανείς δεν φανταζόταν πριν από μερικούς μήνες ότι θα υπήρχε ποτέ Ελληνική κυβέρνηση που με σκοπιμότητες ή και παραλήψεις θα οδηγούσε την χώρα στην χρεοκοπία και θα μας έφερνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσα στα σπίτια μας και στη ζωή μας. Κανείς δεν πίστευε, ότι θα υπήρχε πρωθυπουργός Ελληνικής κυβέρνησης που θα υπέγραφε, να είναι αρμόδια για την εκδίκαση του χρέους της Ελλάδος δικαστήρια του εξωτερικού και όχι τα Ελληνικά, που θα εκχωρούσε δηλαδή, δικά μας εθνικά δικαιώματα σε άλλους.

Στις μέρες που ζούμε γίνεται από όλους αντιληπτό ότι οι πολιτικές που εφαρμοστήκαν στο παρελθόν ξεπεράστηκαν ταχύτατα και διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Μια μακρά πολιτική περίοδος τελειώνει, γιατί έγιναν αντιληπτά τα ψέματα στα οποία στηριζόταν. Διαψεύστηκαν οι μύθοι που τη συντηρούσαν.

Σήμερα χρειαζόμαστε νέες πολιτικές πρακτικές που θα βασίζονται στην αλήθεια, την ειλικρίνεια και θα δίνουν ελπίδα για να πάμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα σφάλματα του παρελθόντος και για να μη βρεθούμε ποτέ ξανά σε τέτοια κατάσταση.

Χρειαζόμαστε αξίες και άτομα για να τις υπηρετήσουν. Οι νέοι άφθαρτοι άνθρωποι είναι η ελπίδα της Ελλάδας αυτούς τους χρειαζόμαστε άμεσα. Ανθρώπους που εργάζονται, που με προσπάθεια κατακτούν μέρα με τη μέρα τη ζωή τους, βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, τη δημιουργικότητα και το δαιμόνιο του αγνού Έλληνα, αυτοδημιούργητοι. Πραγματικά άφθαρτα νέα στελέχη που δεν θα έχουν ως αυτοσκοπό την κατάληψη θέσεων, αξιωμάτων, την προσωπική τους στείρα μικροφιλοδοξία, αλλά μέσα από τις θέσεις και τα αξιώματά τους, την προσφορά προς το συνάνθρωπο, την κοινωνία και την πολιτεία. Ο χρυσός κανόνας στην πολιτική είναι:  πρώτα το συμφέρον του έθνους, μετά οι κομματικές επιδιώξεις, τελευταίες οι προσωπικές φιλοδοξίες. Για να δοθεί όμως η ευκαιρία σε νέα στελέχη, φρέσκα σε ιδέες,  χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος θα πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία, αντικειμενικότητα. Ακόμη και η θέση στο ψηφοδέλτιο ή η βουλευτική έδρα να μην καταλαμβάνεται  (όπως πολλές φορές γίνεται σήμερα)  λόγω κάποιου κληρονομικού δικαιώματος, καθώς το κοινοβούλιο δεν είναι το μαγαζί κανενός να το κληρονομήσει.

Σήμερα έχουμε ανάγκη από άτομα που να πιστεύουνε ότι χρειάζονται σοβαρές αλλαγές στην σκέψη, στην καθημερινή πρακτική, Σήμερα  χρειάζεται μια ακόμη Ελληνική Επανάσταση. Επανάσταση συνειδήσεων αλλά και Επανάσταση του Αυτονόητου. Επανάσταση στις προτεραιότητες της Πολιτικής και στη νοοτροπία της Κοινωνίας.

Μια κοινωνία σήμερα αλλάζει πραγματικά μόνο με τη  θέλησή της, με την ενεργό συμμετοχή της, με συναίνεση. Η Ελπίδα της Ελλάδας οι νέοι άφθαρτοι άνθρωποι  έχουν την θέληση να αλλάξουν τις παθογένειες του παρελθόντος, αν τους δοθεί η δυνατότητα, αν τους το επιτρέψουν τα συμφέροντα.  Δεν πιστεύουνε ότι πρέπει να υπάρξει ένας «δυνάστης», ένας εξωτερικός καταναγκασμός (ΔΝΤ) για να αλλάξει η Ελλάδα. Απλά πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία, να τους βγάλουμε από την γωνία που τους έχουμε στριμώξει, να τοποθετηθούν στο επίκεντρο της δράσης, να τους επιτραπεί  ελεύθερα να εργαστούν, να δημιουργήσουν.

Όλοι σήμερα υποκριτικά μιλάνε για ανάπτυξη. Αλήθεια με την ανεργία σήμερα να πλήττει κυρίως τους νέους πως είναι δυνατόν να έχουμε ανάπτυξη.  Ανάπτυξη που δεν δίνει Προοπτική στους νέους ανθρώπους και δεν αντλεί από το δυναμισμό και τη δημιουργικότητά τους, μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο, καθώς γρήγορα ξεφτίζει…

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ M.Sc., Ph. D.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. enianos avatar
  enianos 28/12/2010 09:44:25

  Δεκαπεντάχρονος πρωθυπουργός ! Γιατί ως γνωστόν, αδιάφθορος και σκληρά εργαζόμενος ,είναι ο Έλληνας μαθητής !

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ enianos 28/12/2010 10:03:17

   Ο ποιος? Αυτός που πετάει πέτρες σε όποιον αστυνομικό βρει και ύψιστο δικαίωμα του θεωρεί την κατάληψη?

 2. Wolf avatar
  Wolf 28/12/2010 09:47:48

  Μπράβο φιλε μου. Εξαιρετικό άρθρο.

 3. FEAX avatar
  FEAX 28/12/2010 10:02:48

  Αξιότιμε κε συναγωνιστή,

  Διάβασα με ενδιαφέρον την ανάλυσή σας η οποία μοιάζει με περίπου 14 που διάβασα σε αυτό το blogspot τους τελευταίους 3 μήνες. Εννοείται ότι κατ' εμέ δεν διαφέρει από όλες τις άλλες αναλύσεις αλλά δεν την παρεξηγώ, όμως προσθέτω και επαυξάνω. Το πρόβλημα μας φυσικά ως έθνους, λαού αν θέλετε και ανάδελφης φυλής, είναι η σύνθεση και οι προτεινόμενες πρακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, όταν η κα Θάτσερ ανέλαβε τις τύχες του κόμματός της και πριν τις επικείμενες εκλογές του καιρού εκείνου, έβαλε όλο τον κομματικό της μηχανισμό να καταγράψει (σε πολλούς και ευμεγέθη τόμους).
  τα προβλήματα της χώρας ΚΑΙ τις ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ λύσεις με ΕΤΟΙΜΑ τα νομοσχέδια για την ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της. Ονόμασε τους τόμους αυτούς κομματικές προγραμματικές θέσεις (βίβλους), τις δημοσιοποίησε και κέρδισε τις εκλογές.
  Αν επανέρθουμε λοιπόν στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ η ΕΛΛΑΣ, κανένα κόμμα δεν έχει η είχε φέρει σε πέρας σοβαρή ανάλυση της κατάστασης στην χώρα και δεν εννοώ μόνο οικονομική. Ανάλυση χρειαζόταν και χρειάζεται σε κάθε τομέα (υπουργείο αν θέλετε) της ζωής μας. Η συστηματική ανάλυση θα φέρει και την συστηματική σύνθεση και τις προτάσεις (γραμμένες και εμπεριστατωμένες) για την αναδιάρθρωση της κοινωνίας μας (έθνους η λαού).
  Επειδή η σύνθεση και οι προτάσεις είναι σύνθετες και ο χώρος δεν αρκεί, παραθέτω μερικά επιγραμματικά παραδείγματα αναδιάρθρωσης της ζωής μας.
  Για την υγεία και την ασφάλισή μας ας ακολουθήσουμε το Γερμανικό παράδειγμα μετά την αναδιάρθρωση του συστήματός τους το 1981. Πριν, είχε τα ίδια και χειρότερα χάλι από το δικό μας.
  Για την οικονομική μας σταθερότητα και ανάπτυξη ακολουθείστε το παράδειγμα της Φιλανδίας και Δανίας.
  Για την ανάπτυξη των φυσικών μας πόρων και ενεργειακής πολιτικής λαμπρό το παράδειγμα της Βραζιλίας και Δανίας.
  Βιομηχανική ανάπτυξη με μηδενικές πρώτες ύλες, οι Ολλανδοί αριστεύουν.
  Εστιάσατε δε και στην διάρθρωση και επιτεύγματά τους (Ολλανδών) στην παιδεία, όπως και των Φιλανδών.
  Λαμπρό παράδειγμα του τι 'πρέπει" γενέσθαι με την άμυνά μας, οι Τσέχοι μετά την πτώση του Τοίχους. Ψάξτε τι έπραξαν με την άμυνά τους και την αμυντική τους βιομηχανία μέσα σε τρία χρόνια.....
  Εννοούνται οι καταργήσεις ΔΕΚΟ, ΜΚΟ αναπτυξιακών κτλ "Εταιρειών".
  Για την οργάνωση του τουρισμού, βλέπε Ισπανία και Αυστρία....
  Πολύ δουλειά μπροστά μας, η παραμένουμε "αχυρώνας" της Ευρώπης (το "άλλο" μην το χρησιμοποιείτε, είναι οργανωμένη κερδοφόρα επιχείρηση).
  Βίβλοι αναλύσεων και προτάσεων λοιπόν και όχι περιστασιακά φυλλάδια διαφήμισης προτάσεων. Σταθερές διαχρονικές προτάσεις με απώτερο στόχο την
  επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην χώρα μας και ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ της μάστιγας ΑΝΕΡΓΙΑΣ,
  που τρέφει πολιτικάντηδες της δεκάρας και το κομματοσκυλικό σύστημα μας.
  Όταν σοβαρά δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση ίσως καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την κακομοιριά που μας διατρέχει από την ίδρυση αυτού του κράτους.

  Με Εκτίμηση

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ FEAX 29/12/2010 06:26:12

   To the point! Well said! δηλ. Πολύ εύστοχο! Δεν χρειάζεται να ξαναανακαλύψουμε τις λάσπες.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/12/2010 10:11:59

  Τους χαιρετισμούς μου στο Αγρίνιο. Το θρυλικό Βραχώρι.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Strange Attractor 28/12/2010 10:14:12

   παναιτωλικαρα, Α' Εθνικη ερχομαστε!
   θα φαμε αυτια παλι.

 5. Agriniotis avatar
  Agriniotis 12/01/2011 04:49:03

  Όταν λες ¨επανάσταση του αυτονόητου¨ τι ακριβώς εννοείς;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.