#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/08/2010 16:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελλάδα-Ισραήλ: είναι ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου ;Καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές μας λένε ότι ο Νετανάχιου κατέστησε σαφή στην ελληνική ηγεσία την πρόθεση του Ισραήλ να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Η θέση αυτή του Ισραήλ έχει στρατηγική σημασία και πηγάζει από την αυξανόμενη αντιπαράθεσή του με την Τουρκία για την οποία θεωρεί οτι διεκδικεί ηγετικό ρόλο στον Μουσουλμανικό Κόσμο.

To Antinews θεωρεί ωστόσο ότι είναι νωρίς για να εκφράσει κανείς άποψη για όσα σημαντικά εξελίσσονται στο παρασκήνιο της επίσκεψης Νετανάχιου. Θα περιμένουμε, θα διαβάσουμε και θα πούμε την άποψή μας. Ωστόσο ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δημοσιεύουμε λοιπόν σχετικό άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη, παρόλο που διαφωνούμε σε πολλά.Τα βόδια και τα λιοντάριατου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Sayeret Matkal σημαίνει Μονάδα Αναγνώρισης του Γενικού Επιτελείου. Πρόκειται για τους επίλεκτους των επιλέκτων των Ισραηλινών Αλεξιπτωτιστών. Ιδρύθηκε από τον Αβραάμ Αρνάν το 1957 με αποστολές την αναγνώριση πίσω από τις γραμμές του εχθρού, την απελευθέρωση ομήρων και γενικά ειδικές επιθετικές επιχειρήσεις που συχνά αφήνουν άφωνη την παγκόσμια κοινότητα με την τόλμη και την επιτυχία τους. Σημειωτέον ότι αποτελείται, όπως σχεδόν όλη η Τσαχάλ (ο Ισραηλινός Στρατός) αποκλειστικά από εφέδρους.

Ήταν λοιπόν τρία αδέρφια, ο Γιόναταν (Γιόνι), ο Μπέντζαμιν (Μπίμπι) και ο Ίντο, όλοι με σπουδές στα καλύτερα αμερικάνικα πανεπιστήμια (Χάρβαρντ, ΜΙΤ κλπ), από τα οποία γύριζαν για να πολεμήσουν. Ο πατέρας τους ήταν καθηγητής Ιστορίας στο Κορνέλ.

Ο Γιόνι ξεκίνησε να σπουδάζει Ιστορία και Φιλοσοφία στο Χάρβαρντ αλλά γύρισε στο Ισραήλ, συνέχισε τις σπουδές του στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και υπηρέτησε στην Sayeret Matkal. Έγινε Διοικητής της Μονάδας. Ο Αντισυνταγματάρχης Γιόναταν Νετανυάχου σκοτώθηκε στην επιχείρηση «Αστραπιαίο Χτύπημα» στο Έντεμπε της Ουγκάντα και είναι από τους μεγαλύτερους ήρωες του Ισραήλ.

Ο Ίντο, ο μικρότερος, είναι ακτινολόγος και θεατρικός συγγραφέας, υπηρέτησε κι αυτός στην ίδια μονάδα και είδε πολεμική δράση.

Ο άλλος αδερφός, ο Μπίμπι, όπως τον φωνάζουν, σπούδασε κι αυτός στην Αμερική. Το 1967 και κατατάχθηκε στους Αλεξιπτωτιστές. Διακρίθηκε στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, υπηρέτησε στην Sayeret Matkal υπό τις διαταγές του Εχούντ Μπάρακ και αμέσως μετά, όντας ήδη Λοχαγός, ανέλαβε Διοικητής της μονάδας.

Στις 9 Μαΐου 1972, δεκαέξι άνδρες της Μονάδας εισέβαλαν αστραπιαία στο αεροσκάφος της πτήσης SABENA 572, που τέσσερις παλαιστίνιοι αεροπειρατές, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, είχαν οδηγήσει από την Βιέννη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίδ. Σκότωσαν τους δυο άνδρες αεροπειρατές και συνέλαβαν τις δυο γυναίκες απελευθερώνοντας τους 90 επιβάτες και το πλήρωμα. Στην  επιχείρηση συμμετείχαν δύο μελλοντικοί Πρωθυπουργοί του Ισραήλ, ο Εχούντ Μπάρακ και ο Μπέντζαμιν Νετανυάχου, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε από φίλια πυρά. Εκλέγεται εδώ και πολλά χρόνια βουλευτής, ήταν Πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, διιετέλεσε κατ’ επανάληψη Υπουργός και τώρα είναι για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός.

Οι Ισραηλινοί λοιπόν, αδέρφια, συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πολιτική τους, διαλέγουν την ηγεσία τους από τα λιοντάρια τους κι όχι από τα ευνουχισμένα βόδια τους.

Εκεί ο Στρατός, που είναι ο ίδιος ο Λαός, βασίζεται αποκλειστικά σε εφέδρους. Μεγάλη θητεία και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στην ίδια μονάδα ώσπου ν’ ασπρίσουν τα γένια σου κι ότι άλλο ασπρίζει στον άντρα. Από 18 ως σαράντα φεύγα οι άντρες και σ’ ένα βαθμό κι οι γυναίκες κάποιες βδομάδεςς το χρόνο ζουν μαζί, κάνουν βολές, πορείες, ενημερώνονται στα νέα όπλα, εξοικειώνονται μαζί τους, τα ‘χουν στο σπίτι τους. Το πνεύμα μονάδος που φτιάχνουν είναι μπετόν αρμέ. Στα άρματα μάχης το πλήρωμα μπορούν να το αποτελούν ένας μηχανικός, ένας αγρότης, ένας δικηγόρος κι ένας υδραυλικός που γνωρίζονται 10-15 χρόνια, γνωρίζουν κάθε βίδα και βέβαια στις περίφημες μακρινές βολές τους «σκίζουν».

Σε αυτή τη χώρα με την σχεδόν ανύπαρκτη ενδοχώρα, αυτοί οι πολίτες – οπλίτες με πολεμικούς ηγήτορες εφέδρους και πολιτική ηγεσία αποτελούμενη από την αφρόκρεμα των διακεκριμένων βετεράνων πολεμιστών, σχεδόν όλοι όμως και με λαμπρές σπουδές, κέρδισαν όλους τους πολέμους: 1948, 1956, 1973, 1982, απελευθέρωναν ομήρους στην Αφρική, βομβάρδιζαν πυρηνικούς αντιδραστήρες, που τους απειλούσαν στο Ιράκ, καταλάμβαναν το μισό Λίβανο και παράλληλα έκαναν την έρημο κήπο.

Μόνο όπου χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα, όπως στον Λίβανο με την Χεζμπολλάχ, η οποία κατέκτησε επίπεδα εκπαίδευσης πρωτόγνωρα για Άραβες μαχητές και με πληθυσμό φανατικά υπέρ της, η Τσαχάλ γνώρισε ήττα. Όπως η πειθαρχία και το ηθικό κλονίστηκαν και από την υπέρμετρη χρήση βίας σε βάρος αμάχων. Πριν από λίγο καιρό μια σειρά στελεχών και απλών στρατιωτών της Sayeret Matkal  έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με την οποία αρνούνταν την υπηρεσία στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές και μιλούσαν για δίκαια των Παλαιστινίων. Η πρωτοβουλία αυτών των επίλεκτων των επιλέκτων, σύμβολα της ισραηλινής στρατιωτικής ισχύος συγκλόνισε το Ισραήλ. Απομακρύνθηκαν από την Μονάδα και ο Νετανυάχου, όπως και άλλοι βετεράνοι της, καταδίκασαν την πρωτοβουλία τους, κανείς όμως δεν παραπέμφθηκε στο Στρατοδικείο.

Αφήστε στην άκρη τις συνωμοσιολογικές φαντασιώσεις, τις αντισημιτικές τρίχες και κάντε απλώς τις συγκρίσεις με τα μουνουχισμένα ανδράποδα που μας κυβερνούν, που κατά κανόνα ήσαν ταβλαδόροι των Επιτελείων, φύλαγαν την Δεξαμενή και την Πατριάρχου Ιωακείμ.

Σε μια σοβαρή χώρα, μια χώρα με αξίες, αξιοκρατία, ευνομία, όπου η έμπρακτη αγάπη για την Πατρίδα θα ήταν αυτονόητη αρετή κι οι λουφαντζήδες απόβλητοι, θα ήταν αδιανόητο ανεπάγγελτοι κι αστράτευτοι να διεκδικούν δημόσιες θέσεις.

Εδώ, στην χώρα της ήσσονος προσπαθείας, των εκατοντάδων χιλιάδων «Ηρώων του Πολυτεχνείου» και της χοντροκώλας κρατικοδίαιτης διανόησης, ο Λαλάκης γιος του Λάκη Λαμόγιου, που στην θητεία του ήταν, όπως μου είπε κάποιος ειρωνικά, «κατάσκοπος στο Λονδίνο», διεκδικεί την ψήφο σου, μοστράρει στις σελίδες λάϊφ στάϊλ και θεωρεί κορόϊδο αυτόν που φύλαξε, για λογαριασμό του, σκοπιά στην προκάλυψη κι εντελώς ηλίθιο αυτόν που σκοτώθηκε σε άλμα ή σε άσκηση με αληθινά πυρά.

Ο Ευάγγελος Μαντζουράτος, αρχέτυπο Λοκαντζή, το 1974 τραυματίστηκε τρεις (3) φορές, και τις τρεις το ‘σκασε από το Νοσοκομείο, παρά τις εντολές των γιατρών και γύρισε στη μάχη και στους άντρες του. Την τρίτη φορά μια ριπή πολυβόλου τον άφησε αιμόφυρτο σε μια ταράτσα. Την γλύτωσε και διοικούσε το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών το 1991, με υποδιοικητή ένα άλλο «θηρίο» της Κύπρου, τον Ηλία Γλεντζέ. Τους ξέρετε οι περισσότεροι; Δεν νομίζω. Τους ξέρει το Μεγάλο Βιβλίο της Ιστορίας αλλά σε μια σοβαρή χώρα αυτοί, όπως κι άλλοι, π.χ. ο Σταυριανάκος, ο Καλμπουρτζής, ο Μπικάκης, ο Τάσος Μάρκου, ο Κατούντας, θα ήσαν τουλάχιστον προβεβλημένα πρότυπα, αντί για τις ξέκωλες συμβούλους των Υπουργών, τις χαζογκόμενες που γίνονται βουλευτίνες και τους ηλίθιους γόνους που έκαναν βουλευτές οι ακόμη πιο ηλίθιοι πατεράδες τους.

Όμως ας πούμε και κάτι άλλο επί του θέματος. Σοβαρότερο. Η ισραηλινοτουρκική συμμαχία πέθανε. Έχουμε μπροστά μας το μεγαλύτερο πολιτικό άνοιγμα που είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια. Το αρμενικό και το εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ, συνεργαζόμενα πλέον στενά, κάνουν κλύσμα στους Τούρκους με γαρμπίλι οδοποιΐας. Ο Ομπάμα τους απειλεί με άρνηση πώλησης αεροσκαφών, η συνεργασία της ΜΙΤ με τις Ιρανικές μυστικές υπηρεσίες είναι κοινό μυστικό και άναβει το φως του συναγερμού στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίδ.

Τα πλέον σκληρά άρθρα για τα εγκλήματα των Τούρκων σε βάρος του Ελληνισμού, την ανομία τους στην Κύπρο και αλλού τα βρίσκω πια στις πιο σοβαρές αμερικανοεβραϊκές ιστοσελίδες.

Η Τουρκία θέλει να επιστρέψει ηγεμονικά στις παλιές της οθωμανικές επαρχίες, παίζει το χαρτί του Ισλάμ κι η σύγκρουση της με το Ισραήλ είναι πλέον μετωπική.

Έχουμε την δυνατότητα, στην βάση των ολοφάνερων πια κοινών συμφερόντων να έχουμε σύμμαχο ενάντια στον Ισλαμοφασισμό την ισχυρότερη πολιτική και οικονομική μηχανή κι έναν από τους καλύτερους και τολμηρότερους στρατούς στον κόσμο.

Φωνάξτε όσο θέλετε κάποιοι. Η φωνή της Ιστορίας λέει καθαρά: ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.

Ήδη προγραμματίσθηκε η πρώτη κοινή άσκηση των Αλεξιπτωτιστών μας. Οι καλύτεροι μας με τους καλύτερους του κόσμου. Μόνο κέρδος θα ‘χουμε.

Όταν δε φύγουν και τα βόδια κι έχουμε κι εμείς λιοντάρια στην ηγεσία, τότε θα μπορούν να γίνουν πολλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Paranoia avatar
  Paranoia 17/08/2010 16:22:05

  Εαν συμβαίνουν ή γίνουν αυτά που λες τότε η Αγιά Σοφιά είναι "κοντά". Δηλαδή ο μεγαλύτερος ηγέτης που θα έχει περάσει ποτέ από την ιστορία της χώρας θα είναι αυτός που έφερε πρώτος σε επαφή Ελλάδα-Ισραηλ, δηλαδή ο ΓΑΠ...

  χμμμμ... και μετά εγώ είμαι παράνοια...

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Paranoia 17/08/2010 16:39:14

   τον ΓΑΠ τον φέρανε σε επαφή με το Ισραήλ. Δεν κυβερνάει αυτός. Εκτός και αν θεωρείς ότι ο Νετανυάχου κάνει κανώ και υπουργικά συμβούλια στην Πάρο.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Bodinus1576 17/08/2010 19:34:04

    Κοίτα εδώ:

    http://www.haaretz.com/print-edition/news/defense-minister-barak-approves-purchase-of-20-f-35-fighters-for-around-2-75-billion-1.308235

    Defense Minister Ehud Barak gave the go-ahead yesterday for the purchase of 20 F-35 fighter jets in a deal valued at around $2.75 billion. The first planes are expected to arrive in 2015.

    The Israel Air Force, however, will have to make do with considerably fewer planes than the 75 originally sought. ***The entire deal will be funded by American military aid*** and still needs the cabinet's approval.

 2. Mentzelos avatar
  Mentzelos 17/08/2010 16:29:30

  Βέβαια από τους μπαγλαμάδες που φύλαξαν το Κολωνάκι δε σημαίνει ότι η βαριά "λαϊκούρα" Τρούμπας είναι το αντίδοτο. Έλεος μ' αυτόν τον τρόπο γραφής. Εκτός κι αν στόχος είναι κοινό γηπέδου που χρησιμοποιεί το πολύ 200 λέξεις, όντας φτωχό από ελληνική γραμματεία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Mentzelos 18/08/2010 10:37:26

   Για σένα υπάρχουν μόνο οι "μπαγλαμάδες" του Κολωνακίου κι η "λαϊκούρα" της Τρούμπας, ε; Ξέρεις ανέσα τους υπάρχουν τα υπόλοιπα 9.990.000 Έλληνες.

   • Αθανασιος Ι. avatar
    Αθανασιος Ι. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 10:55:12

    καλη σου μερα και Ευχαρηστω!!!

   • Στου κουφού την πόρτα avatar
    Στου κουφού την πόρτα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 11:51:28

    Είναι τουλάχιστον ατυχές όμως να κάνεις τέτοια νύξη όταν εσύ ο ίδιος συστηματικά, στο πλαίσιο του «ή μαζί μας ή εναντίων μας», έχεις χωρίσει γενικώς τις ανθρώπινες ιδιοσυγκρασίες σε «λιοντάρια» και «ευνουχισμένα βόδια» ή «αδερφές» και «παλικάρια» για να σου βγεί καλύτερα ο ακραίος στόμφος στο κάθε γραπτό.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 14:13:33

    Καθόλου ατυχές, πόρτα του κουφού,
    εγώ σε αυτές τις αναφορές μου αναφέρομαι σχεδόν πάντα στην στην ηγεσία. Πολύ καίγεσαι για τις αδερφές.
    Αν δεν σου αρέσει ο "στόμφος" μου, τι να κάνω; Δεν μπορείς να τους ικανοποιείς όλη.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 15:05:40

    ...όλους.

   • Στου κουφού την πόρτα avatar
    Στου κουφού την πόρτα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 16:23:22

    Αποτελεί πάγια τακτική σου αυτό το υπονοούμενο σε παρόμοιες στιγμές όταν προκύπτουν. Εννοείς με την στάση σου πως αν ανήκει κανείς στις «αδερφές» δεν δικαιούται να σε εγκαλεί για αυτές σου τις αναφορές εσένα τον βαρβάτο?
    Φίλε μου, καλές και πατριωτικές προθέσεις έχεις, καλός άνθρωπος όμως δεν δείχνεις να είσαι. Δεν μοιάζει να νοιάζεσαι για όλον τον λαό παρά μόνο για το τμήμα εκείνων που θεωρείς δικούς σου. Αντιλαμβάνεσαι το πράγμα με στρατιωτικούς όρους και αυτό είναι εμφανές σε αρκετά γραπτά σου. Όντας μορφωμένος κάποια στιγμή ίσως αντιληφθείς πως με κάτι τέτοιους δημόσιους υπαινιγμούς από συνεργάτες του ο Σαμαράς δεν θα δει κυβέρνηση ότι και αν κάνει ο Παπαντρέου.
    Αφού το κάνεις που το κάνεις πάντως, πάρε μαθήματα από τον πρώτο διδάξαντα Κώστα Πλεύρη που την αποστροφή του για την ομοφυλοφιλία την διατυπώνει ευθύτερα και πιο ολοκληρωμένα αφού μέχρι και σχέδιο ηθικής έως και φυσικής εξόντωσής τους έχει εκπονήσει για "όταν έρθει στα πράγματα".

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 16:57:11

    Αγαπητη πορτα του κουφου, εγω στο κειμενο μου δεν ασχολουμαι μ αυτα που λες. Δικοι σου νταλκαδες τα περι αδελφων κλπ. Κατα τα λοιπα δεν θελω να σου χαλασω τον φασιστοειδη τροπο που επελεξες για να ακυρωσεις, οπως νομιζεις κακομοιρη, την αποψη μου για τις σχεσεις με το Ισραηλ και την αθλια ποιοτητα της ηγεσιας μας. Εσυ λοιπον εισαι πνευματικλα συγγενης με τον Πλευρη, εγω οχι.

   • Στου κουφού την πόρτα avatar
    Στου κουφού την πόρτα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 10:03:09

    Το αντίθετο συμβαίνει, εσύ είσαι εκείνος που προσπαθεί να διαφύγει της κριτικής με τα βλάχικο επιχείρημα, «για να κόπτεσαι, μάλλον είσαι κι εσύ αδερφή ή ευνουχισμένο βόδι» το οποίο αναφέρεις μέσες-άκρες ξανά και ξανά όχι μόνο σε αυτή την ανάρτηση. Λες και αν είναι κανείς θα μείωνε την αξία της αντίδρασής του.
    Δεν ήμουν εγώ εκείνος που πιάστηκε από αυτό, άλλα πράγματα είπα κι εγώ στο πρώτο σχόλιο κι εσύ το ξεχείλωσες. Τον διαχωρισμό σε «αυτοί» και «οι άλλοι» τον κάνεις σχεδόν σε κάθε σου ανάρτηση. Εδώ μιλάς για την ηγεσία, αλλού αναφέρεσαι συνολικά στον λαό και χαρακτηρίζεις μέρος του εκλογικού σώματος με το οποίο δεν συμφωνείς, με υπαινιγμούς για τον ψυχισμό τους.
    Δεν είσαι απλός σχολιαστής όμως. Αν έχω «νταλκά» με κάτι, αυτό είναι ότι για να ενστερνιστώ την αντιπρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ο Σαμαράς ορίζει ως σωτήρες μου συνεργάτες με τα δικά σου ποιοτικά χαρακτηριστικά.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 11:34:41

    Άκου να σου πω, παράξενο αγόρι,
    πρώτον, είμαι αρβανίτης, πειραϊκής ανατροφής κι όχι βλάχος, καίτοι αγαπώ τους βλάχους κι άπαντες τους απαρτίζοντες το Έθνος.
    Δεύτερον, στο κείμενο μου αναφέρομαι στην ηγεσία, και δεν χωρίζω τον λαό σε αδερφές και παληκάρια.
    Τρίτον, επειδή δεν με γουστάρεις, ούτε και το ύφος μου (δικαίωμα σου), κακοηθέστατα και "πούστικα", που λέει ο Λαός, πας να μου πετάξεις την ρετσέτα, γράφοντας, αυθαίρετα αυτό που ΔΕΝ είπα, για να ακυρώσεις, κούνια που σε κούναγε, την άποψη.
    Σαφέστατα και στον Λαό υπάρχουν Λιοντάρια και Βόδια. Πλην όμως ο Λαός μας, με την κατάλληλη ηγεσία έχει κατ' επανάληψη αποδείξει ότι στην συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από λιοντάρια.
    Σου δίνω τον λόγο της ανδρικής, επαγγελματικής, στρατιωτικής, αρβανίτικης και ως Ολυμπιακός τιμής μου πως ουδόλως με απασχολεί πως διαθέτετε εσύ κι οποιοσδήποτε άλλος το απευθυσμένο σου.
    Άμα γουστάρεις να 'σαι αδερφή, κοπρολάγνος, τριολέ ολέ, άφυλος ή νυμφομανής, δεκάρα δεν δίνω, αρκεί να μην πειράζεις παιδάκια και να μην ασκείς βία.
    Κατά τα λοιπά θα σχολιάζεις αυτά που γράφω κι όχι αυτά που η κακόβουλη φαντασία σου πλάθει. Όταν το κάνεις αυτό θα σου απαντώ καταλλήλως.
    Και μην συνεχίζεις να βλέπεις πολύ Πλεύρη. Θα πάθεις τίποτα.

   • Alex avatar
    Alex @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 11:41:03

    Φαηλο...για να το ελαφρυνω λιγο...ολα καλα βρε παιδι μου αυτο το ΄΄Ολυμπιακος΄΄τι το θελες?χαχαχ....λιγο χιουμορ δεν βάπτει...

   • Στου κουφού την πόρτα avatar
    Στου κουφού την πόρτα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 12:23:39

    Ταυτίζεις τον ομοφυλόφιλο με τον ψυχικά διαταραγμένο, θεωρώντας ότι δείχνεις «ανοχή» και κάνεις χάρη, ενώ από την άλλη εξεγείρεσαι που σε συγκρίνω με την νοοτροπία του Πλεύρη. Ποιος κινείται πούστικα σε αυτό τον διάλογο ακριβώς?
    Σου είπα ότι δεν πρόκειται για διαφωνία μου με έναν απλό σχολιαστή.
    Εκτός αυτού, στο προκείμενο ζητάς να πέσουν οι τόνοι για την συνεργασία με το Ισραήλ και για το συμφέρον της η χώρα να συμμαχήσει καιροσκοπικά με τον διάβολο που έχει στρατό «λιοντάρι». Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, σε τι διαφέρει αυτή σου η πρόταση από τις υπολογιστικές οσφυκαμψίες των ιδεολογικών αντιπάλων απέναντι σε διεθνείς νταβατζίδες? Που πήγαν οι προτροπές για ανεξάρτητη, ηθική και ενάρετη εξωτερική πολιτική?

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 12:41:33

    Κουφέ,
    περαστικά.

   • Στου κουφού την πόρτα avatar
    Στου κουφού την πόρτα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 12:58:52

    Τουλάχιστον αν σου αναγνωρίζω κάτι το οτι που πήρες θέση πρωτού μιλήσει ο Αντώνης και δεν περίμενες να βγει πρώτα «γραμμή» από τη Ρηγίλλης πρωτού τοποθετηθείς όπως κάποιοι άλλοι συστηματικά πράττουν σε παρόμοιες αμφιλεγόμενες περιστάσεις.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 13:47:32

    Πόρτα του κουφού,
    άκου, να στα πω ήρεμα, χωρίς να κάνουμε ηλεκτρονική κλωτσοπατινάδα.
    Σαφέστατα παντού και πάντα υπάρχουν κάποιοι που είναι εντιμότεροι,εργατικότεροι, γενναιότεροι, πιο καλλιεργημένοι, μορφωμένοι, πιο συνεπείς. Τους τιμώ παντού και πάντα, είτε είναι γενναίοι πολεμιστές, λαμπροί επιστήμονες, πολιτικοί, δημιουργικοί επιχειρηματίες ή τίμιοι αγρότες , καλοί γιονείς, ευσυνείδητοι υπάλληλοι. Αυτά είναι τα Λιοντάρια. Ναι έχω μια αδυναμία σε αυτούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, γιατί ο εθελοντής πολεμιστής για την Πατρίδα του έχει ένα ανείπωτο μεγαλείο όταν αντιμετωπίζει τον θάνατο. Την μάνα του Μανώλη Μπικάκη, τον πατέρα του, αν ζουν, θα γονάτιζα να πατήσουν ν' ανεβούν, θα τους κουβαλούσα στην πλάτη μου, που ανάθρεψαν τέτοιο γιο.
    Έχω δυο φίλους αδερφές, όλοι κάποιον ξέρουμε ή έχουμε στο περιβάλλον μας. Παρ' ότι λοιπόν δεν έχει σχέση με το θέμα, επειδή μου λες διάφορα. Θα σου πω λοιπόν ποιες αδερφές απεχθάνομαι. Αυτές που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι προτέρημα, αρετή. Αυτές που κάνουν καριέρα με αυτό και φτιάχνουν επί τούτου μασονίες. Αντιπαθώ τον γελοίο παρουσιαστή που κάνει καριέρα με συμπεριφορά εκφυλισμένης βασίλισσας και ο οποίος την ημέρα της τηλεοπτικής πρεμιέρας του πέρυσι, πήγε στο στρατοδικείο, τσίμπησε μια ποινή για την ανυποταξία του και πήγε καρφί στο στούντιο όπου σειόταν και λυγιόταν αδιάφορος, παρουσιάζοντας μια καρικατούρα ομοφυλόφιλου. Και φυσικά το ηλίθιο κοινό δεν τον έφτυσε, γιατί εθιστεί στην ξεφτίλα.
    Αντιπαθώ τις αδερφές που στο "πουλάνε", ζουν γι' αυτό και μ' αυτό. Είναι σαν εσύ κι εγώ να γράφουμε και να μιλάμε συνέχεια για γκόμενες, να βγαίνουμε ως καρικατούρες μάτσο, με μπεγλέρι, λυμένο ζωνάρι και στριφτό μουστάκι με μαντέκα.
    Όταν αναφέρομαι σε "αδερφές" λοιπόν, αναφέρομαι σε αυτό το το είδος που διακωμωδει και προσβάλλει την ίδια αυτή κατηγορία ανθρώπων, καθώς και σε αυτό το εκθηλυσμένο, φτιχτό, ψωρογκλαμουριάρικο γκέΪ πρότυπο, που δεν έχζει σχέση με κανομικούς ανθρώπους και το οποίο προβάλλεται αβέρτα στις μεσημεριανές εκπομπές, έτσι που νομίζεις ότι η Ελλάδα αποτελείται από στυλίστες, κομμωτές, μάνατζερ-προαγωγούς.
    Κάποιες δε φορές αναφέρομαι σε αυτό που ο λαός ονομάζει "πούστηδες στην ψυχή", οι οποίοι μπορεί να είναι καραστρέϊτ αλλά μισούν τη γη που πατάνε, το λαό τους τον ίδιο, είναι συκοφάντες, υβριστές, παίζουν χωρίς κανόνες στην πολιτική. Ο Λαός έτσι το λέει τι να κάνουμε.
    Ομολογώ ότι κι εγώ πήρα λίγη παραπάνω φόρα πριν εναντίον σου και ίσως σε αδίκησα αλλά, για μένα τουλάχιστον, όποιοπς και να 'σαι, νερό κι αλάτι. Άλλωστε πολλές φορές έχω την εντύπωση πως είμαστε σε ένα διαδικτυακό καφενείο, όπου πολλές φορές ξεφεύγουμε όλοι λίγο.
    Όσο για τις απόψεις μου, έχω ένα κακό συνήθειο. Τις πιστεύω, γι' αυτό τις λέω.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 14:09:44

    "προβάλλεται αβέρτα στις μεσημεριανές εκπομπές, έτσι που νομίζεις ότι η Ελλάδα αποτελείται από στυλίστες, κομμωτές, μάνατζερ-προαγωγούς"
    Οι ιδιοκτήτες των καναλιών που έχουν κάνει ολη τη ζωή μας σαν τις μεσημεριανές τους εκπομπές, τι θέση έχουν στην κοινωνία (μήπως είναι το αρχέτυπο του σύγχρονου έλληνα καπιταλιστή;. Τι ακριβώς σχέση είχαν και έχουν με το κόμμα που διάλεξες να υπηρετήσεις με τόση θέρμη;
    Η νεολαία του ιδίου κόμματος;

   • Στου κουφού την πόρτα avatar
    Στου κουφού την πόρτα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 14:24:36

    Αφού το θέτεις έτσι, συμφωνώ κι εγώ με τις παραμέτρους που ανέπτυξες. Αλλά σχετικά με το Ισραήλ, πάνω στο Λεωνίδιο πρότυπο της λεβέντικης αυτοθυσίας για χάρη ιδανικών, θα προτιμούσα μια στάση τύπου ‘αν είναι να επωφεληθούμε από συνεργασία μαζί σας, προτιμούμε να μας κοπεί ο σβέρκος’. Καταλαβαίνω πως το βλέπεις, αλλά τέτοιες μικροκινήσεις αποτελούν μελλοντικό θεμέλιο για περαιτέρω χαριεντίσματα με δαύτους. Κι όταν δείξεις βούληση για συνεργασία με εγκληματίες, αυτό είναι κάτι που γράφει ιστορικά και διπλωματικά πάνω σου σαν έθνος και δεν ξεγράφει εύκολα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 14:45:59

    Πόρτα,
    μου γράφεις σαν να προτείνω να συμμετάσχουμε στην καταστολή των Παλαιστινίων.
    Άλλα πράγματα γράφωβ, μην επαναλαμβάνομαι.
    Εδώ είμαστε "σύμμαχοι" με του Τούρεκους και πάμε σε κοινές νατοϊκές με τουςε εχθρούς μας, τους γενοκτόνους Ελήνων, Αρμενίων και Κούρδων, και σε πειράζει η συνεκπαίδευση, ανταλλαγή πληροφοριών και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ;
    Φίλε μου, δεν χάσαμε τον γάϊδαρο μας στη Λωρίδα της Γάζας. Τον χάσαμε στην Κερύνεια και πρέπει να τον ξαναβρούμε παντί τρόπω και πάση δυνάμει.

   • Στου κουφού την πόρτα avatar
    Στου κουφού την πόρτα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 15:04:22

    Σε αυτό που λες για τους Τούρκους δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Αν κάποιος σταματήσει να συνεργάζεται με εγκληματίες, δεν θα μείνει ψυχή ζώσα από συνεργάτες. Υπάρχουν δεκάδες σύγχρονοι εγκληματίες όμως, αλλά αυτόν τον απροσχημάτιστο τραμπουκισμό μόνο στο Ισραήλ τον συναντά κανείς.
    Το να λέμε ότι «εμάς δεν μας έχουν κάνει κάτι το ιδιαίτερο και χειροπιαστό», παραπέμπει σε μια εικόνα όπου σοφέρ ή μάγειρας π.χ του Χίτλερ αποκρίνεται σε ανάλογη περίπτωση ‘εμένα δεν μου έκανε τίποτα, ίσα-ίσα που στις υποχρεώσεις του απέναντί μου ήταν τύπος και υπογραμμός και από την συνεργασία μας η οικογένεια μου έφαγε μια μπουκιά ψωμί σε καιρούς δύσκολους, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγω θα έπρεπε να σταματήσω ή να ντραπώ που τον συμπεριλαμβάνω στο πελατολόγιό μου».
    Αν υπήρχε η στοιχειώδης διαβεβαίωση ότι αυτό το άνοιγμα δεν θα οδηγήσει σε παιρετέρω μπλέξιμο μαζί τους, ίσως να μπορούσα να το δω διαφορετικά. Στην κατάσταση που είμαστε και βάσει του πρόσφατου ιστορικού που έχουμε, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να ελέγξουμε το πόσο και μέχρι πού θα φτάσει αυτό το φλέρτ σε στρατιωτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Mentzelos 19/08/2010 11:56:37

   Ε, καλά δεν το 'χω πάρει και βαριά, το τι τρελλά μου 'χουν γράψει. Ε, μικρός, το 'χα με το Θρεύλο. Δεν ασχολούμαι πλέον. Απλά άμα ακούω ότι νικάει μ' αρέσει! Απ' όταν σταμάτησα στα 16 μου να παίζω μπάλα έπαψα και να ασχολούμαι. Για να καταλάβεις και τώρα άμα με ρωτήσεις την ενδεκάδα θα σου πω Δεληκάρης (αρχηγάρα), Υβ Τριαντάφυλλος, Παπαδόπουλος (το πιο δυνατό αράουτ), Γιούτσος, Αγγελής, α, και φυσικά τερματοφύλακας Κελεσίδης. Αυτούς ξέρω εγώ.

   • Alex avatar
    Alex @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 11:58:36

    Χαχαχα..σωστος βρε Φαηλο...παντως παραπανω εχω γραψει καποιες αποψεις πανω στο κειμενο σου..θα ηθελα τη γνωμη σου σχετικα με καποιες επιφυλαξεις που εχω...ευχαριστω!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 12:07:29

    Θα το δω μετά. Ξέρεις παράλληλα δουλεύω!

   • Alex avatar
    Alex @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 12:13:37

    Σεβαστο και σε ευχαριστω για την καλη διαθεση σου.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 12:36:22

    Σου απάντησα πριν λίγο εκτενώς. Καλημέρα.

  • george avatar
   george @ Mentzelos 19/08/2010 21:31:14

   και οταν τελειωσετε με τις ανοησιες τις μαγκιες κλπ,ας κοταξουμε το αληθηνο θεμα που ειναι τι ακριβως?Το ποιος κανει κουμαντο στον πλανητη γη ,ειναι προφανες,το τι παιχνιδις ειναι διατεθειμενοι οι τρελλοι να παιξουν για να κυβερνησουν η για να κερδισουν περισσοτερα,και μεσα σε ολα η αποβλακωση των πιστων σε θρησκειες,και των φανατικων της καταναλωτικης κοινωνιας της ευδαιμονιας,που οπου ναναι τελοειωνει με στυλ.....αντε θα βρεθουμε να σκοτωνουμε τους αλλους για λιγο φαι?και αυτο ειναι ενταξει?μονο να προπονησουμε τους ηλιθιους που βαζουν στολη μπας και γινουν αντρες και υπαρξουν,ωστε να μας προστατεψουν απο τους πεινασμενους της γης.....ωρα να ξυπνησουμε και να δφουμε περα απο την ελλαδιτσα που καταλαβαινω το συναισθηματικο δεσιμο με ενα χορο για να μπορουμε να νοιωθουμε οτι εχουμε ταυτοτητα...αλλα ο κοσμος θελει πιο πολλα απο ταυτοτητα,(ειδικα αυτες τις πλαστες ,λες και δεν περασαν οι μογγολοι απο εδω!!)...αλλα κατα τα αλλα ελληνες λοιπον που προστατευουμε τα οσια και ιερα μας για να μονοι μας επανω τους...ρε δε με παρατατε!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ george 20/08/2010 10:14:49

    Καλά κρασιά.

 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 16:34:18

  Εύγε Φαήλο για το εξαίρετο άρθρο σου.
  Η ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Κεντροδεξιά, να μη τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, εδώ και μήνες ορισμένοι γράφουμε υπέρ δημιουργίας άξονα Ελλάδος-Ισραήλ.
  Το εθνικό συμφέρον στέκει πάνω από όλα, πάνω από τον τριτοκοσμισμό της αριστερής νομενκλατούρας που αναπαρήγαγε τη σοβιετική προπαγάνδα τόσα χρόνια περί των Παλαιστινίων.
  Το Ισραήλ είναι ένα δυτικό κράτος στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα είναι ένα μεσανατολικό κράτος στη Δύση.
  Τεχνογνωσία, πληροφορίες, εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού μας, δημιουργία ενιαίου χώρου συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, δυνατόητα συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων χωρίς τον φόβο της Τουρκίας, το Ισραήλ είναι ένας δυνητικός πανίσχυρος σύμμαχος, ακριβώς διότι είναι έθνος-κράτος, όχι αναιμικό κρατίδιο χωρίς σκοπό και ιδεολογία.

 4. Alex avatar
  Alex 17/08/2010 16:37:07

  Φαηλο...

  Ειναι απλουστευση το να λες ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος μου.
  Χτες παρακολουθωντας τις ειδησεις δυστυχως του Μεγκα ο Ιγνατιου ειπε καιτ πολυ σημαντικο.Οτι οι Αμερικανοι εχουν αρει την εμπιστοσυνη τους στην Τωρινη και το τονιζω ΤΩΡΙΝΗ τουρκικη κυβερνηση.Αυτο κατ εμε μεταφραζεται σε προσπαθεια που ξεκινα σιγα σιγα ανατροπης του Ερντογαν και επανφορα στο πιο φιλοδυτικο ΚΕΜΑΛΙΚΟ καθεστως.Επομενως ειναι ευλογο να σκευθει κανεις οτι ο ξαφνικος ερωτας του Ισραηλ με την Ελλαδα ειναι επιφανειακος και συγκιριακος ως μοχλος πιεσης στην απεναντι πλευρα.Η Τουρκια εξακολουθει να ειναι μειζονος σημασιας για την Αμερικη και το ισραηλ εφαπτεπται του Ιραν αρα μια συνεργασιμη κεμαλικη κυβερνηση ειναι χρησιμοτατη .Αρα ενδεχομενως μια ΄΄ανατροπη΄΄ Ερντογαν να ειναι στα αμεσα σχεδια του αμερικανοισραηλινου μπλοκ.Πως θα γινει η ανατροπη?Ασφαλως οχι με στρατιωτικο πραξικοπημα αλλα με συστηματικη απαξιωση εκ των εσω της Διακυβενρησης Ερντογαν.Τα υπολοιπα νομιζω οτι ειναι ευκολως εννοουμενα.Αλλαγη κυβερνησης στη Τουρκια σημαινει εκ νεου αναβαθμιση της ως εταιρου.Και μην υποτιμαει κανεις το στρατιωτικο κατεστημενο οσο και αν ειναι πληγωμενο αυτη τη στιγμη.Καταληγοντας θελω να πω οτι δεν θεωρω ΄΄χρυση΄΄ευκαιρια μια προσδεση στο Ισραηλινο αρμα.Διπλωματια? Ναι με επιφυλαξεις.ομως το Ισραηλ ακολουθει μαξιμαλιστικη πολιτκη εναντι ολων.Σε τι θα οφεληθουμε εμεις απο τη στιγμη που μαλλον ιστορικα δεν ειμαστε φιλοι ουτε εχθροι φαινομενικα αλλα ανταγωνιστες.Προτμοτερο για εμενα ειναι συμαχιες με χωρες οπως πχ οι Ρωσοι που ιστορικα πολιτιστικα και θρησκευικα εχουμε μεγαλυτερη εγγυτητα και οι πιθανοτητες δικαιοτερου συνεταιρισμου ειναι περισοτερες.
  Η τουρκια ακομα και αν φυγει ο Ερντογαν για την Ελλαδα ο νεοοθωμανισμος θα παραμεινει σαν σχεδιο προς εφαρμογη και μεγιστη απειλη.Για τους ΄΄φιλους μας ομως τα πραγματα θα εχουν ευνοικοτερη για αυτους τροπη.

  • michal avatar
   michal @ Alex 17/08/2010 16:45:08

   Sto sxoleio den sou ema8an ta Orlofika, thn sun8hkh tou Agiou Stefanou kai to nufopazaro ths anatolikhs Makedonias metaksu Sazonov, Delksasse kai Sir Edward Gray. Ksereis otan htan na dwsoun thn anatolikh makedonia sthn Boulgaria gia na mpei sthn Entente Cordiale. A kai na mhn ksexasw kai ton summoritopolemo.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 17/08/2010 16:50:31

    Ναι ευκολη αρνηση...σαφως υπαρχουν και μελανα σημεια στην ιστορια αγαπητε και ειδικα στην Ελληνικη ιστορια που ειναι τεραστια στο ευρος.Αληθεια αναλογικα εχετε δει τα οφελη σε βαθος χρονου.Η θεωρειτε οτι η ιστορια αρχιζει το 1910?

   • michal avatar
    michal @ michal 17/08/2010 18:01:37

    Oxi apla antiti8emai sthn anaklastikh arnhsh tou filodutikou prosanatolismou ths xwras eite thn kanei h kubernhsh tou Mnhmoniou, eite h kubernhsh tou Samara. Eidika auth h Rwssofilia pou anti na thn koitame me orous realismou bazoume to ampalaz ths or8odoksias kai tou politismou. Poia politismikh suggeneia, o Dostoyevski ths sunexous klapsas kai twn sumforwn ti sxesh exei me ton Aristofanh kai ton Ellhnismo? Oute empodisthke h omodoksh kai politismika suggenhs Voulgaria (se epipedo arxitektonikhs h Siatista Kozanhs einai idia me to Tirnovo) apo ta na 8elei na katakthsei edadh ellhnika

   • Alex avatar
    Alex @ michal 17/08/2010 18:10:10

    @michal
    Εχεις μεινει στο 1900...τεσπα μπερευεις τον Ντοστογιεφσκι με τον Αριστοφανη και τουμπαλιν....Κατι τετοιες αποψεις ειχαν ορισμενοι και σκοτωσαν το Καποδιστρια.......Σημερα ειναι Σημερα.Η ιστορια δεν ξεκινα το 1900 εν πασι περιπτωσι δες το λιγο σε βαθος και κατι ακομα ο κομμουνισμος πεθανε...και η Ρωσια δεν ειναι η ιδια που ηταν πριν 30 χρονια.Διαβασε παρακατω αλλα σχομλια μου για τους δυτικους συμμαχους και τη μικρασιατικη καταστροφη κτλ κτλ....δοκιμασαμε απο Αγγλοσαξονες και ειδαμε....

   • michal avatar
    michal @ michal 17/08/2010 18:22:15

    Pas sto allo akro kai epi8umeis na metatrepseis thn Ellada se mia xwra tupou adesmeutwn me summaxous to Beliz kai to Jibuti. H xwra ofeilei na exei or8ologikh ekswterikh politikh. Twra anoigei to rhgma metaksu Israel-Tourkias. Opws palaiotera metaksu US-Tourkias logw Iraq. Alla 8a htan adianohto gia ta an8rwpistika ais8hmata twn ka8e loghs laikistwn, o kurios Shmiths na htan mazi tou Aznar, Barozo kai na uposthrhzoun ton Bush.
    Kai bebaia exei plaka (den milaw gia sena proswpika) pou oi ka8e loghs islamofagoi kai antimetanastes na uposthrizoun tous islamofasistes. Einai na gelaei kaneis.

   • michal avatar
    michal @ michal 17/08/2010 18:23:44

    Kai h Rwssia den einai h idia pou htan prin 30 xronia, htan h idia pou htan prin 400 xronia apo ton Peter the Great. Ka8odo stis 8ermes 8alasses me ton Sazonov na leei to 1915 pws 8a htan idaitera dustuxhs h katastash na doun Ellhnika strateumata sthn Kwnstantinoupolh.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ michal 17/08/2010 18:25:29

    Άχ τείνουμε να είμαστε ανίατα κοινωνία Μανιχαίων: Διάβολοι οι Ρώσοι, άγγελοι οι Άγγλοι και τούμπαλιν, αρχάγγελος ο Καποδίστριας, Βεελζεβούλ ο Μαυροκορδάτος και τούμπαλιν, σχεδόν διακόσια χρόνια ο ίδιος τρόπος σκέψης, καίμε μόνοι μας τα καράβια μας. Πότε θα δεχθούμε επιτέλους ότι και ο Καποδίστριας και ο Μαυροκορδάτος πρόσφεραν πολύ καλό και οι δυό (και ορισμένα κακά ο καθένας τους), ότι στο Ναυαρίνο ήταν μαζί και ο Χέυδεν, και ο Κόδριγκτον και ο Δεριγνύ, για το συμφέρον των χωρών τους φυσικά - αλλά στην περίπτωση αυτή, όπως και σε άλλες - και για το συμφέρον της δικής μας χώρας;
    Η ιστορική πραγματικότητα αλλάζει, το να είναι κανείς δογματικά προσκολλημενος σε ιδεολογήματα δεν οδηγεί πουθενά.

   • michal avatar
    michal @ michal 17/08/2010 18:29:21

    Egw 8eie mazi sou eimai. Alla den me afhnei o sunomilhths otan daimonopoiei to allo. H isorropia epiballei na isxusei h eks anti8etou daimonopoihsh. Tespa h mesanatolikopoihsh ths politikhs mas den thn epiballei kaneis allos apo thn gewgrafia. 8a h8ela mia gewpolitikh Luxemburgou alla den dialegoume geitones, goneis kai gewgrafia.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ michal 17/08/2010 18:47:05

    H isorropia epiballei na isxusei h eks anti8etou daimonopoihsh: Ο ορισμός του σύγχρονου Μανιχαιïσμού.
    Την Μεσανατολικοποίηση δεν μας την επιβάλλει καμμία γεωγραφία: Απ' ότι ξέρω η Ασία τελειώνει στο Βόσπορο, και άν θέλει κάποιος να κάνει για λογαριασμό της Ευρώπης το καπάκι στον ατίθασο Μεσανατολικό και Αραβο-Ισραηλινό τέτζερη, ο ρόλος ευχαρίστως παραχωρείται σε όποιον ανήκει γεωπολιτικά, στην Τουρκία.
    Εμείς δεν έχουμε καμμία δουλειά ως αλεπού στο παζάρι, δεν είμαστε μέρος του προβλήματος, φιλοδοξούμε μόνον να είμαστε σύμβουλοι της βιώσιμης λύσης.
    Και γιατί δεν έχουν ανάλογα σύνδρομα οι Βούλγαροι; Είναι θέμα νοοτροπιών, άν και συν-Ορθόδοξοι (και μάλιστα Παλαιοημερολογίτες), αισθάνονται πιά απολύτως Δυτικοί, από πεπρωμένο Ευρωπαίοι.
    Εμάς μας έφαγαν οι μετά τον Εμφύλιο ενοχές και των δύο πλευρών και η ιδεολογικοποίηση πραγμάτων που λύνονται με απλή λογική, όχι ιδεολογίες. Κυρίως μας έφαγε η μακράς διάρκειας σκληρά εγωιστική, αντικοινωνική και αναρχοειδής νοοτροπία ("ατίθαση", με την κακώς εννοούμενη έννοια), αυτή που ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν άφησε επίσης τον ηγεμονικό Α. Μαυροκορδάτο και τον граф Ι. Καποδίστρια, εξαίρετους πολιτικούς και ικανότατους διπλωμάτες και τους δύο), να συνυπάρξουν με δεδομένες τις αντιθέσεις τους.

   • michal avatar
    michal @ michal 17/08/2010 18:55:41

    8eie, h Kupros texnika den einai eurwph kai xa8hke logw Yom Kippur. H asfaleia tou Israel pernaei apo thn Kupro, ksereis ti plaka 8a eixe h Kupros na htan ena aravofilo kratos tupou Livanou pou 8a mplokare olh thn nausiploia tou Israel?

   • lampros avatar
    lampros @ michal 17/08/2010 20:04:49

    """Poia politismikh suggeneia, o Dostoyevski ths sunexous klapsas kai twn sumforwn ti sxesh exei me ton Aristofanh kai ton Ellhnismo?"""

    Η βαθιά σου μόρφωση και η σοβαρή εντρύφηση στον Ντοστογιέφσκι, τον Αριστοφάνη και τον Ελληνισμό δεν κρύβονται...

  • Alex avatar
   Alex @ Alex 17/08/2010 18:30:01

   Ξαφνικα ερωτευτηκατε το Ισραηλ ορισμενοι κοιτατε το δεντρο και χανετε το Δασος...τι να πω νομιζω στο αρχικο μου κειμενο ημουν σαφης.Και ποιος μιλησε για ΄΄αδεσμευτους΄΄ τυπυ ψυχρου πολεμου...πλακα κανεις η εχει μενει τελικα εκει?Δλδ το να μην στηριζεσαι μονοπλευρα στις ΗΠΑ και να ανοιξεις τους οριζοντες σου και αλλου στο νεο σκηνικο που διαμορφωνεται ειναι κακο?Η κινα και η Ρωσια και σε λιγο η Ινδια μαζι με την Ε.Ε θα ειναι μεγαλοι και σχεδον ισοδυναμοι παικτες.Ισλαμοφαγος ή Ισλαμοφασιστας εμενα λιγο με αγγιζει οποιος ειναι.Απο την αλλη ποιος σου ειπε οτι η Ελλαδα λογω ναυτιλιας δεν εχει ανγκη καλης συνεργασιας και ζωτικα συμφεροντα με τους Αραβες.Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα και να ειμαστε πιο ανοικτοι στις αποψεις μας.Ας εχουμε οπως λεω και παρακατω Στρατηγικη με συνεχεια και συνεπεια...και ας μην προσβλεπουμε καθε φορα σε συκιριακα και ξαφνικα ειδυλια αλογιστα...

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 17/08/2010 18:37:12

    @ michal

    ο συνομιλιτης σε μια αποστροφη του λογου ανεφερε

    ΄΄Προτμοτερο για εμενα ειναι συμαχιες με χωρες οπως πχ οι Ρωσοι που ιστορικα πολιτιστικα και θρησκευικα εχουμε μεγαλυτερη εγγυτητα και οι πιθανοτητες δικαιοτερου συνεταιρισμου ειναι περισοτερες.΄΄ τονιζω το π.χ (παραδειγματος χαριν) εσυ αγαπητε δαιμονοποιεισες αυτο που ειπα με τα σχολια για ορλοφικα κτλ κτλ.Διαβασε ξανα ολοκληρο το κειμενο σε παρακαλω και πες μου αν δαιμονοποιοω κατι.Απλες σκεψεις κανω και μια προβλεψη ουσιαστικα για το μελλον του Ερντογαν...αυτα και κλεινω το θεμα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Alex 18/08/2010 10:44:18

   Θείε,
   Θα απαντήσω σε πολλοά και πολλούς συνολικά αλλά ρε Θειούλη, πως το 'πες αυτό; Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι κάτι σαν το Βέλγιο με τη Γαλλία; Έλεος αδερφέ για την ιστορική ύβρη που διέπραξες, τράβα μια βόλτα στα φυλακισμένα μνήματα, διάβασε λίγο Ευαγόρα Παλληκαρίδη για να δεις ή να θυμηθείς τις διαφορές.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 11:35:09

    Φίλε μου, ξέρεις τι έχει γίνει στη Φλάνδρα το 1914 - 1918;
    Η βασική διαφορά είναι ότι εκεί χρησιμοποίηαν και χημικά αέρια. Μη πάμε σε παλιότερα.
    Ως Έλληνες και ως Κύπριοι δεν είμαστε ούτε εξαίρεση, ούτε ομφαλός της γής. Ο κανόνας είμαστε. Όλη η Ιστορία, παντού, είναι μια καταστροφή. Με διαφορά φάσης, χρονική, "ίδιες περίπου τραγωδίες επαναλαμβάνονται σε διαφορετικούς τόπους", που έγραφε και ο Toynbee.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 14:49:02

    Άλλο πράγμα λέω κι εννοώ: τον εθνικό δεσμό Ελλάδας - Κύπρου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Alex 19/08/2010 12:35:35

   Αγαπητέ Άλεξ,
   Από τον καιρό των Μακκαβαίων έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τότε ναι ΄΄ημασταν ανταγωνιστές, αν κι οι περισσότερες συγκρούσεις ήταν μεταξύ τους, προϊόν της αντίδρασης στον εξελληνισμό μεγάλης μερίδας τους. Το Θέατρο, η παλαίστρα, η αίγλη του Ελληνικού Πολιτισμού θεωρήθηκαν απειλή.
   Όμως είμαστε σήμερα στο 2010.
   Μην γράφεις κι εσύ πράγματα που ΔΕΝ λέω. Ποιός μίλησε για πρόσδεση στο ισραηλινό άρμα. Για συνεργασία μιλάω. Δούναι και λαβείν. Αμοιβαίο όφελος. Όποιοι ονειρεύονται ελληνοισραηλινή εκστρατεία στην Άγκυρα είναι ανόητοι κι όποιοι μου αποδίδουν τέτοια λογική ή είναι κακοήθεις ή βλάκες.
   Η συνεργασία αυτή ΄κάτω από προϋποθέσεις θα ενισχύσει την χώρα μας γεωστρατηγικά. Καθορίζεις με ακρίβεια το περιεχόμενο, με συμφωνίες, ορίζεις τα πλαίσια και τις κόκκινες γραμμές.
   Το ρήγμα στις σχέσεις τους είναι βαθύ και πιστεύω μακρόχρονο.
   Η τουρκική κοινωνία προηγήθηκε της κυβέρνησης. Το Μein Kampf του Αδόλφου, εδώ και χρόνια είναι από τα δημοφιλέστερα κι ευπλέον ευπώλητα βιβλία στην Τουρκία. Στις δημοσκοπήσεις ο αντισημιτισμός των Τούρκων είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο. Το τι γράφουν, λένε, το τι κουλά και πρωτόγονα αντιεβραϊκά βάζουν σε ταινίες, σήριαλ κλπ, δεν λέγεται. Πρόσφατα ο νομικός σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στις ΗΠΑ και άλλοι υπάλληλοι, βγήκαν έξω απ' το κτίριο και βρίζανε τους εβραίους διαδηλωτές χαιρετώντας τους χιτλερικά!
   Το δε κύμα ριζοσπαστικοποίησης του τουρκικού Ισλάμ δεν ανακόπτεται. Ο Ερντογάν, χαρισματικός και ικανός ηγέτης, δεν είναι πια μόνος του. Έχει πια κερδίσει μεγάλο κομμάτι του παραδοσιακού κεμαλικού κομματιού της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, που προστίθεται στις μάζες των φτωχών που τον υποστηρίζουν. Την ΜΙΤ την ελέγχει ήδη και παίζειο χοντρό παιχνίδι με τους Πέρσες και τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους. ΚΙ απορώ, ποιός εχέφρων δυτικός, ευρωπαίος ή όπου γης δεν φρικιά στην πιθανότητα το Ιράν των μουλάδων να αποκτ΄ήσει πυρηνικά όπλα ή μετά η ισλαμική Τουρκία. Πρέπει κάποτε να συνέλθουμε.
   Ένα δε κομμάτι του Στρατού, τον οποίο τον έχει ξεσκίσει μετά το Εργκενεκόν και την Βαριοπούλα, τις συλλήψεις, διώξεις κλπ, πλέον αλλοιθωρίζει προς τον Ερντογάν, γιατί έλκεται από το κύρος που δημιουργεί στην περιοχή ο Ερντογάν και ο νεοοθωμανισμός του δίνει νέο και ίσως πιο επιθετικό ρόλο στις Ένοπλες Δυνάμεις.
   Πιστεύω λοιπόν ότι δεν είναι αναστρέψιμη η κυριαρχία των ισλαμιστών. Εάν τον εξοντώσουν φυσικά ή αποπειραθούν να τον ανατρέψουν, στο τέλος ο Κεμαλισμός, αυτό το προναζιστικό ρατσιστικό απολίθωμα στο τέλος θα συντριβεί.
   Εκεί που απέτυχαν παταγωδώς ως τώρα ο Ερντογάν και οι ισλαμιστές του, ευτυχώς για μας, είναι με τους Κούρδους. Μηδέν.
   Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ διαπιστώνουν οδυνηρά ότι τελικά ΔΕΝ υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι πάντα μια βόμβα π[ου ανά πάσα στιγμή μια συγκυρία κοινωνική, ιστορική την πυροδοτεί.
   Στο βάθος του μελοντικού χρόνου λοιπόν θα δούμε την Τουρκία κι όχι μόνο να ριζοσπαστικοποιείται κι άλλο. Θα γίνει εχθρός της Δύσης και του Ισραήλ. Το Ισραήλ το ξέρει ήδη, η Ευρώπη θα το πάρει χαμπάρι κι αυτή αργά ή γρήγορα.
   Η λύση που θα επιλεγεί και θα επιδιωχθεί από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ; Διαμελισμός. Με το ελεύθερο μεγάλο Κουρδιστάν σύμμαχο της Δύσης και με την Τουρκία κολοβωμένη, αλλάζουν τα πράγματα.
   Ανοίγεται λοιπόν μια νέα μεγάλη σελίδα της Ιστορίας, έχουμε μπροστά μας δραματικές εξελίξεις.
   Η ΄συνεργασία μας δεν σημαίνει υποταγή, μην απλουστεύετε τα πράγματα. Είναι μια επωφελής αναγκαιότητα. Και δεν αποκλείει την συνεργασία με την Ρωσία.
   Επιμένω δε, στην εξωτερική πολιτική μην μιλάς για φιλία, αγάπη κλπ. Μίλα, σκέψου μόνο με Εθνικό Συμφέρον, ανταλλάγματα.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 13:06:22

    Φαήλο

    Φάσκεις και αντιφάσκεις.
    Λες «Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ διαπιστώνουν οδυνηρά ότι τελικά ΔΕΝ υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ.»
    Και ο στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή μετα το Ισραήλ , η Σαουδαραβία , τι είναι ; Ισλάμ δεν είναι;
    Η Αίγυπτος του Χόσνι Μουμπάρακ; Η Λιβύη του Καντάφι με τον οποίο προσφατα αποκατέστησαν σχεσεις;
    Αν δεν υπάρχει μετριοπαθες Ισλάμ γιατί προωθείται το νέο κουρδικό κράτος το οποίο θα είναι ένα ακόμα μουσουλμανικό κράτος;
    Ο ΟυΤσεΚα και οι Βόσνιοι μουτζαχεντίν με τους οποίους είναι κώλος και βρακί οι αμερικάνοι, δεν έχουν σαφή ισλαμιστικά χαρακτηριστικά;

    Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρεται για το Ισλάμ .Ενδιαφέρεται να μην υπάρχουν εχθροί του ρατσιστικού σιωνιστικού παρακράτους.
    Όποιον σηκώνει κεφάλι εναντίον των Σιωνοναζί τον τρώει η μαρμάγκα.Όποιος κάθεται ήσυχος απέναντι στους ραββίνους αυτός δεν έχει πρόβλημα ακόμα κι αν κάνει δημόσιους αποκεφαλισμούς και κλιετοριδεκτομές, όπως οι πετρελαιάδες του Ριάντ.


    Εθνικό συμφέρον δε μπορεί να είναι ποτέ η συνεργασία με Χίτλερ και απαρτχάιντ.Όποιος έχει τέτοιες αυταπάτες έρχεται σύντομα η ώρα που η πραγματικότητα θα τον προσγειώσει ανωμάλως.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 13:58:39

    Misha,
    Καμμία αντίφαση.
    Οι χώρες που αναφέρεις είναι ανελεύθερα κάτεργα, στα οποία βράζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ και είναι ζήτημα χρόνου, όπως και για το χαώδες Πακιστάν να εκραγούν.
    Η Αμερική παίρνει από εκεί ότι μπορεί και΄προσπαθεί να έχει έλεγχο, όσο το μπορεί. Είναι παράλογο αυτό που λες. Δηλαδή, επειδή μελλοντικά μπορεί να μεταστραπούν σε εχθρό δεν θα προσπαθούν τώρα ΗΠΑ και Ισραήλ να έχουν όσο περισσότερη επιρροή μπορούν;
    Στο μέλλον θα δείτε σε κάτι τέτοια μέρη, όταν χαθεί η μπάλα, στυγνή Κατοχή κι εμείς και κάποιοι άλλοι θα γίνουμε ακρίτες της Δύσης, που θα μας μπουκώνουν όπλα και χρήμα για να κάνουμε διπλοσκοπιά.
    Ηρέμησε και δες ψύχραιμα τα πράγματα.
    Η πραγματικότητα επιβάλλει την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 17:09:55

    Φαήλο

    Δε στέκει το επιχείρημα πως το Ισλάμ είναι εξ ορισμού αντίπαλος των ΗΠΑ.Δεν το δείχνει η ιστορία:
    Το Ισλάμ χρησιμοποίησαν οι γιάνκηδες και στο Αφγανιστάν παλιότερα, και στη Βοσνία και στο Κόσοβο.
    Τo χαώδες Πακιστάν δε θα εκραγεί γιατί έχει πυρηνικά.Αν χάσει τα πυρηνικά τοτε δεν ενδιαφέρει κανέναν δυτικό, ακόμα κι αν πνιγούν όλοι οι πακιστανοί όπως δεν τους νοιάζει για κανέναν «τριτοκοσμικό».

    Ακρίτες των Φράγκων δεν υπήρξαμε ποτές.Ούτε θα γίνουμε ορντινάντσες να τους κρατάμε τα μπόσικα.Αυτό παλεύουνε 800 χρόνια τώρα και δεν τους κάθεται.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 17:29:39

    Οι ΗΠΑ είναι καθαρά μασωνικό δημιούργημα. Οι ιδρυτές της ήταν σε διατεταγμένη αποστολή εκ μέρους του Φράνσις Μπέικον. Τα θρησκεύματα δεν πολυέπαιξαν ρόλο. Σκοπός τους ήταν η καθιέρωση της χώρας, η επικράτησή της, και η εγκαθίδρυση μιας νέας παγκόσμιας τάξης στο μέλλον. Το πετυχαίνουν σιγά σιγά.
    Ξέρατε ότι οι πρώτες ιστορικά 5 πόλεις των ΗΠΑ είναι επακριβώς ευθυγραμμισμένες γεωγραφικά; Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφια, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστόνη. Και αν εκτείνουμε τη γραμμή, αυτή περνάει ακριβώς πάνω από το στόουνχετζ της Αγγλίας. Η δε Ουάσιγκτον είναι κτισμένη ακριβώς πάνω στη γεωγραφική παράλληλο μήκους 77, που θεωρείται η παράλληλος του θεού! Δείτε τα σύμβολα στο δολάριο.
    Ποιο ισλάμ και ποιοι εβραίοι...

   • Alex avatar
    Alex @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 17:47:48

    Αγαπητε Φαηλο..

    Κατ αρχην σε ευχαριστω πολυ για την εκτενεστατη απαντηση σου.
    Θελω ομως να αποκαταστησω 2 πραγματακια.Δεν ισχυριστηκα οτι ειπες εσυ περι προσδεσης στο ισραηλινο αρμα κτλ κτλ.Το ανεφερα απλα σαν γενικη εντυπωση απο καποιους που ακραιφνως και ξαφνικα εγιναν οπαδοι της Ελληνοισραηλινης φιλιας.Μακαρι να εχεις δικιο στο οτι οι Κεμαλιστες εχουν οριστικα χασει τα ερισματα που ειχαν στη τουρκικη κοινωνια και την πολιτικη τους επιροη.Ομως εξακολουθω να διατηρω επιφυλαξεις διοτι πιστευω οτι σημερα με τα μεσα που υπαρχουν δεν χρειαζεται να ανατρεψεις καποιον (Ερντογαν) με οπλα και βια.Μπορει ευκολα να αποδομηθει εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα να λειτουργησει μηχανισμος απαξιωσης.Ηλ ΜΜΕ ιντερνετ για προπαγανδα και φυσικα δημιουργια χαους η κοινωνικης αναταραχης.Ειδικαι για το τελευταιο οι δυνατοτητες ειναι πολλες καθως οι κινωνικες και φυλετικες διαφορες στη Τουρκια ειναι ατελειωτες.Απο την αλλη εμενα μου μοιαζει οτι λογω της Σημαντικοτατης κακα τα ψεμματα γεωστρατηγικης θεσης της Τουρκιας δεν ειναι ευκολο απο τους Αμερικανους και Ισραηλινους να την αποχωριστουν.Η Ελλας δεν συνορευει με καμια χωρα της Μ. Ανατολης αρα αμεσο ρολο δεν μπορει να εχει στη περιοχη.Και δεν ειναι μονο η Μ.Ανατολη αλλα και Καυκασος.Μη ξεχναμε οτι με τη συνεχως αυξανομενη δυναμη και επιρροη της Ρωσιας στην περιοχη και λογω των πλουσιων κοιτασματων απο χωρες πρωην σοβιετικες και τουρκοφωνες αυξανει ακομα περισοτερο τη σημασια της Τουρκιας.Περισοτερο οταν ειναι ακομα νωπες οι μνημες της στρατιωιτικης επιδειξης δυναμης της Ρωσιας στη Γεωργια.Θα συμφωνησω ομως στο οτι λογω εθνικου συμφεροντος σε τομεις που μπορουμε να οφεληθουμε πρεπει να μην ειμαστε δογματικοι στη διπλωματικη μας σταση εναντι του Ισραηλ.Μου μοιαζει ομως οτι ειναι πιθανοτερο ολο αυτο το παιχνιδι να γινεται για να συνετιστει η Τουρκια και οχι γιατι υπαρχει μη αναστρεψιμη ρηξη μεταξυ ΗΠΑ-Ισραηλ και Τουρκιας.

    Υ.Γ Κατι Γενικο προς ολους μας ας κρατησουμε το διαλογο σε ενα επιπεδο και ας μη καταφευγουμε σε διαχστικες και δομγματικες κορωνες.Εχω την εντυπωση οτι στο συγκεκριμενο θεμα παροτι ξεφυγαν καποιοες φορες τα πραγματα υπαρχει γονιμος διαλογος και συμπληρωνουμε ολοι τις γνωσεις μας και τις αποψεις μας

 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 16:40:19

  Η Τουρκία αναδεικνύεται σε προστάτη των μουσουλμάνων Παλαιστινίων και ορισμένοι, όπως οι Έλληνες ακτιβιστές τον Μάιο, σπεύδουν λόγω ιδεοληπτικού αντιισραηλινισμού να ταυτιστούν με την Τουρκία και τα γεωπολιτικά της σχέδια. Η ελληνική πλευρά αναγιγνώσκει ακόμη την ισραηλινο-παλαιστινιακή αντιπαράθεση αποκλειστικά με όρους ενός στρεβλού ενίοτε ανθρωπισμού, επιλεκτικού ήδη, αφού η ρητορική του δεν αναφέρεται ποτέ στα θύματα της ισραηλινής πλευράς. Χρήσιμο θα ήταν το ελληνικό κράτος να αντιληφθεί το ουσιώδες γεωπολιτικό υπόβαθρο της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, όπως αυτό διαμορφώνεται από την νεο-οθωμανική στροφή της Τουρκίας, τον εναγκαλισμό ισλαμιστικών δικτύων και την δυσαρέσκεια του Ισραήλ για αυτήν τη στάση.
  Στο πλαίσιο αυτο η αποιδεολογικοποίηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η αποδέσμευση της διπλωματικής ανάλυσης από οπισθοδρομικά ιδεολογήματα, η ορθολογική και εργαλειακή προσέγγιση των διεθνών σχέσεων, συνιστά εκ των ων ουκ άνευ επιλογή για το ελληνικό κράτος. Το κενό, το οποίο έχει προκληθεί στην ισραηλινή γεωπολιτική προσέγγιση, λόγω της ριζικής αποδυνάμωσης των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ είναι δυνατόν να καλυφθεί από την ελληνική πλευρά, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί ως αξιόπιστος στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ.
  Η Αριστερά ταυτίζεται πλέον ανοικτά με την οθωμανική Τουρκία, εμείς τι κάνουμε, αναπαράγουμε την ιδεοληπτική πρόσληψη που μας κληροδότησε η ΕΣΣΔ περί δαιμονικού Ισραήλ ή κοιτούμε το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του δυτικού πολιτισμού;

  Ο δυτικός πολιτισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με τον τρίτο ολοκληρωτισμό, αφού ξεμπέρδεψε με τον ναζισμό και τον κομμουνισμό, τώρα μάχεται κατά του ισλαμισμού, κατά των μεσαιωνικών προνεωτερικών ιδεολογημάτων.

  • CRAZY DOCTOR avatar
   CRAZY DOCTOR @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 18:36:26

   φιλε εισαι εξαίρεση.οι περισσοτεροι στην ελλαδα προτιμουν αχμαντινετζαντ και μουλάδες,παρα ομπαμα και ευρωπη..ας οψεται η λιανα,ο λιακόπουλος, ο σφακιανάκης και τα πατριωτικα του σκυλάδικα και τα αριστερα τουρκορεμπέτικα

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ CRAZY DOCTOR 17/08/2010 18:41:45

    Υπάρχουν και κλώσσες του λάϊφ στάϊλ με τατουάζ, μάϊκρο μίνι κλπ. που εξυμνούν τους ταλιμπάνηδες, αγνοώντας τι θα τους επιφύλασσε η μοίρα αν έρχονταν κατα δω μεριά οι μαυριδεροί τύποι με τις πετσέτες στο κεφάλι και τις καμήλες στο κατόπι.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ CRAZY DOCTOR 17/08/2010 19:37:32

    Δόκτωρ, αφιερωμένο:

    http://ethnologic.blogspot.com/2010/08/blog-post_05.html

    Απόσπασμα:

    «Μπαίνεις σε ταξί για να πας στο κέντρο της Αθήνας και ο ταξιτζής αντί να σου αρχίσει τις συνηθισμένες αρλούμπες για τη τάδε σουπερ γκόμενα που μπήκε πριν στο ταξί και του έδωσε το τηλέφωνο της γιατί τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, αρχίζει να σου κάνει αναλύσεις για UFO, χαμένα κείμενα του Αριστοτέλη, για τους εβραίους που συνεργάζονται με τους υποχθόνιους δρακονιανούς κλπ κλπ Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Πολύ απλό, εκεί που υπήρχε ένα υγιές πατριωτικό κίνημα στην ελληνική κοινωνία σύντομα μετουσιώνεται σε μία βλακώδη αναζήτηση για ανύπαρκτα πράγματα και τελικά σβήνει και χάνεται.»

   • lampros avatar
    lampros @ CRAZY DOCTOR 17/08/2010 20:07:55

    Μερικοί κατέβηκαν από το χωριό τους προχθές και νιώθουν πολύ ευρωπαίοι...

    Ναι ―τι καλά τα δώρα που μας έφεραν η Ευρώπη και οι Ομπαμάδες:
    εμφύλιος, χούντα, Κύπρος, Αιγαίο, ΔΝΤ...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ CRAZY DOCTOR 17/08/2010 20:44:47

    Ότι το υγιές και πατριωτικό, δεν ασχολείται με την σοφία της αμπέλου, αλλά εργάζεται. Και στον ελεύερο χρόνο, προσπαθεί να σώσει οπτιδήποτε, άν σώζεται. Π.χ. κανένα δάσος από τη φωτιά του οικοπεδοφάγου ή κανένα άλσος από το πριόνι του Δενδροφάγου Νικηταρά.
    Τα λοιπά; Λέμε και καμμιά μακακία για να περνά η ώρα.

 6. michal avatar
  michal 17/08/2010 16:42:40

  O kurios Kranidiwths 8etei pleon kai thn diaxwristikh grammh metaksu opadwn ths realistikhs kentrodeksias kai ths sunwmosiologikhs xazodeksias pou agetai kai feretai apo sun8hmata KKE kai Andrea Papandreou. Gia tous deuterous as elpisoun na kanei komma o Liakopoulos, o K. Plevris se sunergasia me ta xrusa auga. H Nea Dhmokratia einai filodutiko deksio komma.
  Xairetismous sthn Liana Kanelh.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/08/2010 16:42:49

  Πολύ καλά τα λες, αλλά όποτε κάποιος προσπάθησε να φέρει τους Ισραηλινούς ως παράδειγμα για εμάς, χαρακτηρίστηκε αμέσως πράκτορας και πιόνι της Μοσάντ. Αντί να δούμε πέρα από τις αντισιωνιστικές προκαταλήψεις μας και να ζηλέψουμε αυτό που κάνουν για να παραμένουν ελεύθεροι και ισχυροί, και να τους μιμηθούμε, εμείς προτιμάμε τους κάθε λογής οπισθοδρομικούς ταλιμπάνηδες,τους οποίους καθιστούμε είδωλα, αρκεί να μισούν τους Εβραίους.
  Το 1/3 των κοχόνες των Ισραηλινών να είχαμε, η Τουρκία θα ήταν από καιρό τώρα το σκυλάκι μας.

  • Il marinero avatar
   Il marinero @ Strange Attractor 17/08/2010 19:01:36

   SA,είπαμε να τους κάνουμε "φίλους", μην τους ευνουχίσουμε κιόλας!
   Ακόμα και τρίχα από τα cojones θα μας ήταν μια χαρά!!!

 8. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 17/08/2010 16:44:40

  Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Κάστρο, η καλύτερα Τσάβες, Λούλα, Αρη, να πάρει αστραπιαία πολλά κεφάλια μέσα σε μία, δύο άντε τρεις μέρες Κάθαρσης. Να ξεκινήσει μόλις γίνει το έλα να δεις στη γειτονιά μας ολόγυρα να μας βγάλει απ' τους επάλληλους ζυγούς για να στρατευτούμε στο χτίσιμο της Ελλάδας. Πρωτίστως να φτιάξει στρατό και υπηρεσίες ασφαλείας να τρέμουν η Μοσάντ, η ΦΣΒ και η ΣΙΑ μαζύ. Μή φοβάστε είναι εφικτότατο αν κρίνουμε απ' το παρελθόν. Μέχρι τότε μπορούμε να απολαμβάνουμε το αυτοεξευτελιστικό θέαμα με ψυχραιμία και καλή διάθεση προς όλους τους παίκτες.

  • michal avatar
   michal @ http://neotera.wordpress.com 17/08/2010 16:45:41

   8a elega Hilter kalutera.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ michal 17/08/2010 16:51:16

    Λες έεε ?? Να βγάλει η ελλαδίτσα Χίτλερ ? )) Εμένα δε μου κάνει ο Χίτλερ γιατί δεν έχω κάτι εναντίον των εβραίων. Αλλωστε δεν πιστεύω ότι το παρανοϊκό αυταρχιλίκι μπορεί να γίνει σεβαστό από τους έλληνες. Ιδίως όταν είναι στα όπλα...

   • michal avatar
    michal @ michal 17/08/2010 18:40:07

    Mpa otan oi Ellhnes htan oi ntabatzhdes twn Balkaniwn 1912-1913 goustarame kai kala kaname bebaia.

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ http://neotera.wordpress.com 17/08/2010 22:38:11

   Πολύ εφικτό είναι κύριε, με τη σημερινή γενιά των Ελλήνων. Τους δείχνεις τη Τσιμισκή που κατάντησε Ζαίρ, ο ένας να πληρώνει κάτι χιλιάδες ευρώ για ενοίκιο το κορόϊδο ο Έλληνας κι ο άλλος ο μάγκας ο ντεν ξέρει ελληνικά είμαι αλλοδαπό, να τσεπώνει απ τα λαθραία φάτσα κάρτα μπροστά στο κατάστημα, και ο νεοέλληνας να σου λέει εμένα το ΠΑΣΟΚ με διόρισε στα ΚΕΠ, ολα καλά. Ο άλλος πριν 5 χρόνια σου έλεγε, εμένα η ΝΔ με διόρισε στα Stage, ολα καλά.
   ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/08/2010 16:45:31

  Η φωνή της Ιστορίας λέει καθαρά ότι με το δόγμα "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου", π.χ. η Αυστροουγγαρία διαλύθηκε, η Σερβία βρέθηκε στην Κέρκυρα, η Ιαπωνία έχασε 2 πόλεις και ο Μιλόσεβιτς ταξίδεψε στη Χάγη χωρίς εισιτήριο επιστροφής. Η "εξ υπολογισμού φιλική" κατάρα για την πρώτη λεγόταν (Πρωσσική) Γερμανία, για τη δεύτερη Γαλλία, για την τρίτη Τρίτο Ράιχ και για τον τέταρτο πολιτική των ΗΠΑ. Και χιλιάδες άλλα παρόμοια.
  Τα δόγματα τύπου Μακιαβέλι θέλουν επιδέξιους ερμηνευτές τύπου Γκράμσι για να αποκρυπτογραφηθούν. Αλλά προς Θεού, μη κάνετε τους στρατηγούς (ή τους λοχίες), άν δεν έχετε ιδέα από πολιτική.

  • michal avatar
   michal @ Ο Θείος 17/08/2010 16:48:29

   Theie eisai fault. H mikra alla timios Ellas san dogma, uphrkse h tafoplaka tou Ellhnismou. Allwste h Iapwnia den poreuthke me ton ex8ro tou ex8rou mou pou eini filos mou. Poreuthke me thn mania ths na kuriarxhsei ston Eirhniko kai exase.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ michal 17/08/2010 16:56:50

    Και η "μικρά αλλά τίμιος" όντως ταφόπλακα, αλλά και "των 5 θαλασσών και 2 ηπείρων", πιό βαρειά ταφόπλακα.
    Τι θέλω να πώ; Πάν μέτρον άριστον, που έλεγαν και οι Α.Η.Π. Και προπαντός, ότι η διπλωματία, η πολιτική (αλλά και ο πόλεμος, όξω-από-δώ), θέλουν ψυχρό, κοφτερό πνεύμα, ευστροφία και εγκράτεια, όχι αναμμένο κεφάλι, υπερφίαλες φιλοδοξίες και υπερτοφική libido. Οι άνθρωποι δεν είναι κρέας για τα κανόνια, ούτε λίπασμα για τις ψευδείς ψυχολογικές αναπληρώσεις δια της φιλοδοξίας, των ηγετών και των "γκουρού" τους.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ michal 17/08/2010 16:59:01

    Καλά μη φοβάστε, εσείς ως υπερήλιξ στην ψυχή θα μείνετε στα μετόπισθεν.
    Στα Κ.Α.Π.Η.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ michal 17/08/2010 17:09:28

    Εσείς παιδιά δεν έχετε; Δεν θ' αποκτήσετε;
    Και πέρα απ' αυτό, ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να παίζετε στα ζάρια, τόσους στόλους γκαζάδικων των εφοπλιστών μας, που γιγαντώθηκαν μεταφέροντας πετρέλαιο από τις χώρες των φίλων μας Αράβων στο Περσικό κόλπο;

   • Alex avatar
    Alex @ michal 17/08/2010 17:11:03

    @ Θείος Ακριβως!!!!

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ michal 18/08/2010 01:23:11

    "μέτρον άριστον" έλεγαν. χωρίς το "παν"

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Ο Θείος 17/08/2010 16:50:59

   Τα όσα αναφέρετε δείχνουν ελλιπή γνώση ιστορίας, επιλέγετε τους ηττημένους, γιατί δεν μιλάτε για τους νικητές με ισχυρούς συμμάχους;
   Γιατί δεν μιλάτε για την Ελλάδα που διπλασίασε τα εδάφη της όταν τάχθηκε με τον ισχυρό πόλο Αγγλίας-Γαλλίας μέχρι το 1920;
   Γιατί δεν μιλάτε για την Ελλάδα που γνώρισε απίστευτη υλική ευημερία μετά το 1949 ακριβώς επειδή παρατάχθηκε με την Δύση;

   Εύκολα λόγια χωρίς αντίκρισμα. Το χειρότερο όμως είναι ότι όσοι αντιτίθενται στην ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση δεν προτείνουν τίποτε, κηρύττουν την αδράνεια, τον φόβο, την ηττοπάθεια. Μη κάνουμε ποτέ τίποτε, να η νοοτροπία του φοβισμένου μέσου Έλληνα, του γεροντικού τρόπου σκέψης της γενιάς του Πολυτεχνείου.
   Αυτή τη στιγμή έχουμε αλλαγή υποδείγματος (paradigm shift) στην Ελλάδα και γενικά στην Δύση, όλη η ιδεολογία της Μεταπολίτευσης-τριτοκοσμισμού-φιλοσοβιετισμού καταρρέει. Καθήκον μας να συγχρονίσουμε την ελληνική Κεντροδεξιά, την μεγάλη εκσυγχρονιστική πατριωτική παράταξη, με τις σύγχρονες ιδέες, όχι να αντανακλούμε την προπαγάνδα του 1970.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 16:58:27

    Γιατί το νόμισμα της ιστορίας τη μιά φορά πέφτει κορόνα, την άλλη γράμματα.
    Συντηρητικός είμαι, ηθικά και πολιτισμικά, όχι ανατροπέας.

   • Alex avatar
    Alex @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 16:58:40

    @ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ

    Αντιθετως αγαπητε ειμαι μετριοπαθης, δεν απορριπτω την διπλωματια μεταξυ Ισραηλ Ελλαδος απλως επισημαινω αυτο που εγω θεωρω μπανανοφλουδα.Εν θερμω δεν μα αρεσει να τασσομαι υπερ οποιουδηποτε αναφανδον.Τουναντιον.Εσεις εχετε σηκωσει αμεσα το μπαιρακι της Ελληνοισραηλινης εκστρατειας κατα της Τουρκιας.Και γιατι σας ενοχλει πχ μια Ελληνορωσικη προσεγγιση? Συκρινετε την Κομμουνιστικη Ρωσια με τη Σημερινη? Οσο για τους Αγγλους σας θυμιζω και τη μικρασιατικη καταστροφη που εντεχνως παραβλεπετε και επειδη θα μου πειτε οτι φταιμε εμεις τοτε θα συμφωνησω ΑΛΛΑ απο ανθρωπιστικη πλευρα να το δει κανεις νομιζω αντραιχιαζει με τη ΄΄συμαχικη΄΄ απραξια τοτε που πνιγονταν στο λιμανι της Σμυρνης συμπατριωτες μας.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:01:30

    Σηκώνουμε το μπαιράκι της ενεργητικότητας, όχι κάποιας ιδεοληψίας. Να ξυπνήσει επιτέλους η Ελλάδα, να γίνει κανονικό κράτος, το οποίο δηλαδή, αναγνωρίζει Εχθρό και συμμάχους και δεν υποκρίνεται ότι ζει δίπλα στο Λουξεμβούργο.
    Η κατάφαση της σημερινής συγκυρίας λέγεται βίωση της ιστορίας.
    Τα έθνη των παιδιών θαυμάζουν τους νεκρούς προγόνους τους.
    Τα έθνη των ανδρών γράφουν τα ίδια ιστορία.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:04:50

    Δεν αντιτίθεμαι στην ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση. Το αντίθετο. Ήταν λάθος η "ψυχρή σχέση" τόσων δεκαετιών. Αντιτίθεμαι στην Μεσανατολικοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής, είτε με την απόλυτη προσκόλληση στους Άραβες (όπως ίσχυσε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τώρα), είτε με το αντίθετο σύνδρομο μιας προνομιακής Ελληνοισραηλινής σχέσης. Προπάντων είναι λάθος η ευκαιριακή, βραχυπρόθεσμη λογική: "Επειδή τά 'σπασε η Τουρκία με το Ισραήλ, εξομολογούμαι τον κεραυνοβόλο έρωτά μου στο δεύτερο". Κι άν τα ξαναβρούν, αύριο, μεθαύριο;
    Έτσι δεν κάνεις σοβαρή εξωτερική πολιτική, κυνηγάς μπεκάτσες πετώντας στιλέτα.

   • Alex avatar
    Alex @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:06:53

    @ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ

    Λυπουμαι αγαπητε γιατι δεν διαβαζετε τι γραφω και καταφευγετε σε χαρκτηρισμους.Δεν ισχυριζομαι ποτε οτι κατεχω τη μοναδικη αληθεια,τουναντιον ειστε απολυτος και μιλατε σαν να ειστε αυθεντεια...τι κακο ειπα που σας ενοχλησε?Και πειτε μου τελικως αν αλλαξουν τα κυβερνιτικα κοζια στη Τουρκια οπως υποπτευομαι ποια θα ειναι η συνεχεια κατα τη γνωμη σας.Επιχειρηματα στη κουβεντα εγω εβαλα δεν μου απαντατε ομως επι της ουσιας παρα μονο με συνθηματα και χαρακτηρισμους.Θεωρειτε οτι ειστε γεναιοτερος και πιο πατριωτης απο εμενα?

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:11:10

    Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει μη-συμμετοχή. Υπάρχουν κάποιες αναλλοίωτες σταθερές.
    1. Η Τουρκία είναι ως κράτος λόγω της θέσης και του επεκτατισμού του ο Εχθρός.
    2. Χρειαζόμαστε γεωπολιτικά αντίβαρα. Ποια;
    2α.Η συμμετοχή μας σε διεθνείς οργανισμούς με κύρος (ΕΕ)
    2β. Η προσέγγιση δυνητικών αντιπάλων της Τουρκίας (κουρδικός δρων, Ισραήλ πλέον)
    Η διπλωματία σημαίνει ισορροπίες, όχι αδράνεια κατά το σύνδρομο της στρουθοκαμήλου. Η αλλαγή φοβίζει τον Έλληνα, αυτό είναι το κακό, ο δυναμισμός τον κάνει να νιώθει άβολα, διότι προυποθέτει ενεργητικότητα. Όμως την περίοδο 1909-22 η Ελλάδα με Βενιζέλο ήταν το πιο δυναμικό, εξωστρεφές ενεργητικό κράτος -όπως η Τουρκία σήμερα- που μετέβαλλε συμμαχίες κατά το δοκούν (λ.χ. με Βουλγαρία). Έτσι γράφεις ιστορία και προστατεύεις τα εθνικά συμφέροντα, όχι με ηθικολογίες και αδράνεια.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:14:01

    @Alex. Δεν νομίζω ότι προέβην σε προσωπικό χαρακτηρισμό, γενικές αρχές διατύπωσα. Ούτε υπαινίχθηκα έλλειψη ή μειωμένο πατριωτρισμό για οποιονδήποτε, αβουλία εντοπίζω και έλλειψη σχεδίου στην ελληνική σκηνή.

   • Alex avatar
    Alex @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:14:41

    Και πιστευεται με την κυβερνηση Οτσαλαν που κυβερναι σημερα ειναι εφικοτ να εχει στρεες βασεις....και θυμιζω και σε εσας οπως εγραψα και παραπανω οτι στη καταστροφη στη Σμυρνη οι ΄΄συμμαχοι΄΄ δεν εσωσαν ουτε ενα δυστυχη πατριωτη μας τοτε...φταιγαμε δεν φταιγαμε...δεν εδειξαν ιχνος ανθρωπιας.....

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:19:34

    Επίσης το 1922 υπάρχουν άλλες δύο, χειρότερες διαστάσεις αγαπητέ που προτιμούμε να ξεχνούμε.
    1. Οι Μικρασιάτες σε μεγάλο ποσοστό απέφευγαν τη στράτευση, κάτι που δεν αναφέρουμε λόγω των εξελίξεων
    2. Το ελλαδικό κράτος δεν μερίμνησε για την διάσωση των Μικρασιατών.
    3. Έλληνες στήριζαν τον Εχθρό λόγω ιδεοληψιών (ΣΕΚΕ)

   • Alex avatar
    Alex @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:27:03

    @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ

    Αρα μια καποια επιφυλακτικοτητα χρειαζεται.Αυτο ομως που χρειαζεται περισοτερο ειναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ την οποια δεν εχουμ καθολου.Καιη στρατηγικη χρειαζεται Συνεχεια και συνεπεια.Τι να την κανεις τη πολιτκη πχ των αγωγων και του βετο στο ΝΑΤΟ.Οταν μετα ερχεται η κυβερνηση του μνημονιου και τα ανατρεπει ολα.Πρωτιστως δεν εμπιστευομαι καθολου την Ελληνικη πολιτικη ηγεσια οι οποια ειναι ...αχαρακτηριστη.Τι να λεμε τωρα? Με παρελθον τα Ιμια και τον Οτσαλαν ειστε σιγουρος οτι εχουν στρατηγικη,σχεδιο και το κυριοτερο ΣΘΕΝΟΣ...?

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:31:59

    Φυσικά, όμως να μην αποτελέσει δικαιολογία για αδράνεια. Καλύτερα μία κίνηση παρά καμία.
    Τόσα χρόνια έχουμε αποσυρθεί χωρίς δυναμισμό, η τελευταία φορά που ασκήσαμε δυναμική εξωτερική πολιτική ήταν με τον Αντώνη Σαμαρά και με τον Καραμανλή με Σκόπια και αγωγούς.
    Χρειάζεται δυναμική αλλαγή και κυρίως αλλαγή νοοτροπιών, αντί να ακούμε τους απολιθωμένους σταλινικούς του ΚΚΕ που νομίζουν ότι ζούν στο 1970. Οι ΗΠΑ δεν είναι δαίμονας ούτε το Ισραήλ, η πολιτική τους μας ενδιαφέρει να ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα.

   • Alex avatar
    Alex @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 17:35:42

    @ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ
    Και κανοντας το δικηγορο του διαβολου....Το οχι στο Βουκουρεστι πιστευεται οτι περασε αβροχοις ποσι????

    Τολμω να προβλεψω οτι ο Ερντογαν σε 1,5 το πολυ 2 χρονια δεν θα υπαρχει..θα επστρεψει ο Κεμαλισμος θα συνεχισει βεβαια ο νεοθωμανισμος (γιατι η Τουρκια εχει στρατηγικη με συνεχεια και συνεπεια)και οι τωρινοι ξαφνικοι μας φιλοι θα επιστρεψουν στις παλιες τους καλες συνηθειες....

   • lampros avatar
    lampros @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 20:14:55

    """Γιατί δεν μιλάτε για την Ελλάδα που γνώρισε απίστευτη υλική ευημερία μετά το 1949 ακριβώς επειδή παρατάχθηκε με την Δύση;"""

    Τις εξορίες, τη Φρειδερίκη και τα παρασκήνια του Παλατιού, το παρακράτος, την Χούντα και την διχοτομημένη Κύπρο περιλαμβάνεις στα καλά της «παράταξης με τη Δύση»;

    Και ποιά η «απίστευτη υλική ευημερία»; Η «ατέλειωτη παράγκα» (που τραγούδαγε τότες ο Σαββόπουλος) ή οι ουρές απεγνωσμένων ελλήνων για μετανάστευση στην Γερμανία, Αυστραλία και ΉΠΑ;

    Η «υλική ευημερία» ήρθε με τα δάνεια, το ΠΑΣΟΚ του '80 και τις «αναδιανομές». Χωρίς ανάπτυξη και χωρίς παραγωγή. Και με τα γνωστά αποτελέσματα σήμερα...

   • Maya avatar
    Maya @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 22/08/2010 14:21:34

    Ο εχθρός του ισλαμοφασίστα είναι φίλος μου.

    Δεν μου πες, πώς σου φάνηκε το τραγουδάκι.
    Μιας και βλέπω ότι κάλυψες όλα τα θέματα και απάντησες σε όλες τις ερωτήσεις μου.

    ~~~~~~~~~~~~~~~

    On June 29th 1946, the British unexpectedly entered the premises of the Jewish Agency and took away with them a large number of documents – some of which were deemed to be sensitive. All the documents were taken to the King David Hotel where they were to be assessed by intelligence analysts. At around the same time, the British arrested 2,500 Jews in Palestine. Irgun, a Jewish secret organisation (deemed to be a terrorist group by the British) decided to target the hotel for vengeance and also as a way of destroying the documents that had been taken by the British.

    The leader of Irgun, Menachem Begin, claimed that Irgun saw the hotel solely as a military building – and therefore a legitimate target. Begin claimed that three warnings were sent out on July 22nd 1946 about the planned attack to keep casualties to the minimum. Begin claimed that three phone calls were made to a)to the French Consulate b)to the hotel itself and c)to the "Palestine Post".

    Any warnings were to no avail. The British did not evacuate the hotel and the bombing killed 91 people and injured 45. Ironically, few people in the hotel itself were killed – and Jews were among the casualties.

    Did the British know about the attack before hand? Were people sacrificed in an effort to disgrace the Jewish militant bodies in Palestine? For years, former members of Irgun claimed that the British did know about the attack and that warnings had been sent. For years the British denied that this was true. However, in 1979 evidence was presented to the House of Commons in London that Britain had received a credible warning. A former British Army officer based at the hotel admitted that he had heard other officers joking about a threat that had been made to the hotel. In later years, when Menachem Begin had moved into legitimate politics, he claimed that Irgun had sent a warning directly to the hotel but the person who sent the warning was told:

    "We don’t take orders from the Jews."

    What were the repercussions of the bombing? In the short term, Britain hardened its attitude to what it deemed were terrorist organisations. In the mid to long term, it realised that its mandate to run Palestine was coming to an end. The troubles experienced by the British before World War Two in Palestine had now become a lot worse and it was unlikely that they would get better. When the United Nations declared the existence of Israel, Britain quickly withdrew what was left of its forces in what was now named Israel.

    (historylearningsite.co.uk)

   • Μisha avatar
    Μisha @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 22/08/2010 17:26:08

    Μaya

    οι οβριοί των ΗΠΑ βρηκαν έναν νεό όρο για την Τουρκία του Ερντογάν.Την λενε "frienemy" δλδ κάτι μεταξύ εχθρού και φίλου.
    Ο Ερντογάν έχει μυριστεί πολύ νωρίτερα από εμας την πονηριά των Εβραίων και επιδιωκει τα μείζονα οφέλη για τη χωρα του. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

    Δυστυχώς η στάση σου που εκφράζεται με το «ο εχθρός του ισλαμοφασίστα είναι φίλος μου» είναι στάση εξωμότη.Γιατί δεν έχεις εξασφαλίσει ότι ο «ο εχθρός του ισλαμοφασίστα» είναι λίγότερο φασίστας από τον «ισλαμοφασίστα».

    Ποιος υποστηριξε αλήθεια τους ισλαμιστές μουτζαχεντιν στη Βοσνία και στον ΟυΤσεΚά; Δεν είναι οι όψιμοι σύμμαχοι σου;

    Αυτή η τακτική, της άνευ όρων συμμόρφωσης με τις επιθυμίς των Γιάνκηδων , οδηγεί σε αλλεπάλληλες κατραπακιές και αυτές τις έχουμε μπροστά μας.

    Τωρα γι αυτά που λέει ο τρομοκράτης πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέγκιν, μόνο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος για να τα πιστέψειΤόσο ανόητος ωστε να πιστεύει και τις προφάσεις του Μπους και του Μπλέρ (για τα ανυπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ) που οδηγησαν στις προσφατες αιματοχυσιες.

    Δεν ξεχνάμε τα εγκληματα του σιωνιστή Κίσσιντζερ εναντίον της χωρας μας, δεν ξεχνάμε πως η Μοσσάντ παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τουρκους, δεν ξεχνάμε τη γενοκτονία της Παλαιστίνης.

   • Maya avatar
    Maya @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 23/08/2010 00:01:56

    Αχμαντινετζάντ: Ουγκ! ΕΡΧΟΜΑΙΑΙΑΙ! Αλλάχ ου ακμπάρ! ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ! Θάνατος στους Εβραίους και τους Χριστιανούς! Ουγκ!

    Νταβούντογλου: Το Αιγαίο είναι δικό μου! Χτίζω τζαμί στην Αθήνα νια νια νιανιαανιαααα! Γιουσουφάκια γιούχουουου!!

    Misha: Ε αφού τους έφεραν άλλοι, δεν θα κάνω τίποτα για να τους εμποδίσω! Καλώς να ορίσουν!

    ~~~~~~~~~

    Περίφημος πολιτικός ο Ερντογάν, Περικλής ο Σαντάμ, θύμα ο Πάγκαλος?

    Το βλέπω, όπου να ναι θα μου εκμυστηρευτείς ότι ο Στάλιν ήταν η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού και τα παλάτια των σεΐχηδων οι πρεσβείες της Θεοτόκου.

    Δεν θυμάμαι να ζήτησα να γίνει ο Κλίντον κολλητός μου. Ούτε καν ο Ομπάμα.

    Συνεχίζεις να αλλοιώνεις την συζήτηση, να παίζεις με τις εικόνες και τις εντυπώσεις και να μην απαντάς στις ερωτήσεις.

    Μιλάμε για το δίκαιο του Ισραήλ να έχει κράτος και την υποχρέωσή του να το υπερασπίζεται. Πώς γυρνάς πάλι στο τέλος του αιώνα και μάλιστα σε μια άλλη περιοχή με άλλες συνθήκες και άλλο ιστορικό, όταν δεν έχουμε συμφωνήσει καν στο πώς ξεκίνησε?
    Επίτηδες το κάνεις ή έχεις πρόβλημα συγκέντρωσης?

    Το Ισραήλ ΔΕΝ είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν είχε καμία σχέση με τους βομβαρδισμούς.
    Γενικά άλλωστε προσπαθεί να αποφεύγει τους διεθνείς οργανισμούς.

    Ο Αριέλ Σαρόν είχε γράψει άρθρο στο οποίο εξέφραζε την διαφωνία του με την επιχείρηση. Η χώρα έστειλε πολλή ανθρωπιστική βοήθεια και ήταν η εποχή που αδελφοποιήθηκε με την Σερβία.

    Ο φόβος που επικρατούσε ήταν "Σήμερα η Σερβία, αύριο εμείς?"
    Δεν είχε ούτε έχει να περιμένει πολλά από την Δύση. Σήμερα καταλαβαίνουμε καλύτερα πόσο δίκιο είχε να είναι τόσο επιφυλακτικό.

    Όσον αφορά την Τουρκία, χρειαζόταν έναν παράγοντα που να εξισορροπεί κάπως την εικόνα του στον αραβικό κόσμο.
    Η άνοδος του ισλαμισμού στην εξουσία ανέτρεψε όμως εξ ορισμού τον συσχετισμό ιδεολογιών, δυνάμεων και ισορροπιών.

    Ποιος ξέρει πώς θα ήταν τα πράγματα αν το είχαμε αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή.
    Και βασικά αν είχαμε γίνει ένα κράτος δυνατό και εθνικό και όχι κλαμπ για να κάνουν πάρτι τα τουρκικά F-16 πάνω απ' το Αιγαίο, οι Γερμανοί του Κόκκαλη με τα υποβρύχια που γέρνουν να χορεύουν ζεϊμπεκιές, με την Αριστερά στα παλαμάκια και τα πλοία της αγάπης.


    Μην το κάνεις πιο σύνθετο από ό,τι είναι.

    Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε κατά πόσο ισχύει το σπάσιμο Ισραήλ-Τουρκίας.

    Αλλά στην διαμάχη Ισραήλ-Ιράν (και δίπλα Τουρκία), υποστηρίζω ούτως ή άλλως Ισραήλ.
    Απαντώντας δηλαδή στις κρυάδες περί υπερωριών της πρεσβείας:
    ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Ο Θείος 17/08/2010 17:01:09

   Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα δεν είναι αν ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, αλλά ένα βήμα πιο πριν. Είναι σίγουρα (πλέον) εχθρός του εχθρού μου; Και αν είναι, μήπώς κάνουμε φίλους με χαρακτηριστική ευκολία; ΄Οπως στη καθημερινή ζωή των ανθρώπων έτσι και των εθνών, όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο δύσκολα κάνουμε φίλους. Πότε όμως δεν λέμε όχι σε αμοιβαία επωφελείς συβεργασίες.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 17/08/2010 17:15:00

   Το θέμα "καίει" βλέπω, δυσανάλογα με το πραγματικό του βάρος. Όπως μια ανάλογη συζήτηση εδώ, πρίν ένα δυό μήνες, όταν έγινε το επεισόδιο στη Γάζα. Άλλα είναι από πίσω που μας βγάζουν στη σέντρα ως προσήλυτους Μεσανατολίτες.
   Διαβλέπω το γνωστό ψυχαναλυτικό Φρουδικό σχήμα: Απώθηση - Σύνδρομο στέρησης - Επιστροφή του απωθημένου - Ψευδής αναπλήρωση.
   Ήμουν σαφής νομίζω, παραπάνω, και σταματώ.

   • michal avatar
    michal @ Ο Θείος 17/08/2010 19:45:12

    To 8ema 8eie kaiei giati gia allh mia fora ti8etai o prosanatolismos tou Elladikou kratous. Dush h Anatolh? Den to exoume lusei akoma kai gia auto pelagodromoume metaksu Papoulakou kai Markou Renierh.

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/08/2010 16:46:23

  Το ευφυές Antinews τα είπε ολα σε μια φράση:
  "δημοσιεύουμε σχετικό πόνημα... του Φαήλου",

  Ο Πελαγοφιαλος πρέπει να χαίρει υψηλής αναγνωσιμότητας, καθόσον τα περί Μπίμπι και του αδελφού Γιόνι τα διαβάσαμε εκεί 14 Αυγούστου 2010 πρώτα σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο.

  bostopel(.)blogspot(.)com/2010/08/blog-post_14(.)html

 11. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 17/08/2010 17:04:48

  Δε μου λέτε, τους καλούς μας λοκατζήδες όταν θα γυμνάζονται παρέα με τους καλύτερους του κόσμου πως τους θέτε, να φωνάζουν πως διψούν για το αίμα των αλβανών ή όχι ? )))
  Να υπενθυμίσουμε προς όσους εβραιοενθουσιάζονται ότι για να φτιάξουμε γερό στράτευμα ουδόλως έχουμε ανάγκη απ' τους ξένους. Από δική μας εθνική, πολιτική, κοινωνική και τέλος στρατιωτική ηγεσία έχουμε ανάγκη για να χτίσουμε στρατό. Από ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας, σεβασμό και άριστη επικοινωνία στη γλώσσα μας με τις δικές μας αξίες.

 12. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 17/08/2010 17:13:31

  Να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό . Σε έναν στρατό συνήθως βάζουν μπροστά στην πρώτη γραμμή να πάρουν την πρώτη επαφή με τον εχθρό τις μονάδες με τη μικρότερη στρατιωτική αξία... Δηλαδή τα δικά μας τα παιδιά θα πάνε ως "κρέας για τα κανόνια". Ενδεχομένως δε έτσι να πληρώσουν για το πόστο του μπαμπά τους που ως "πονηρός" καρεκλοκένταυρος ξέρει μόνο να γλύφει τους "συμμάχους". Αλλος τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας στην κοινωνία δεν του περνά απ' το μυαλό.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ http://neotera.wordpress.com 17/08/2010 17:34:49

   Έχασες μάλλον συνέχειες, έτσι πολεμούσαν το 1914. Μετά το 1940 γενικώς επικρατεί ως επιτυχής στρατηγική το Blitz-Krieg (κεραυνοβόλος πόλεμος) ή ο ανορθόδοξος ανταρτοειδής hit-and-run. Bλέπε Ίσραηλινούς (στις επιτυχείς στιγμές τους), Βιέτ-Κόγκ (οι αξεπέραστοι στο hit-and-run), Σλοβένοι στον πρώτο ενδογιουγκοσλαβικό του 1992 (επταήμερος πόλεμος), κτλ. Αυτά τα συστήματα χρειάζονται πρώτες μονάδες εμπλοκής με υψηλότατη μαχητική και τεχνική αξία, όχι Ι3. Και τώρα πιά επίσης, τα πιό γρήγορα mouse και keypad, λελογισμένες χακερικές ικανότητες και καλή εμπειρία με δορυφορικά συστήματα.
   Με σαβούρες σεν κάνεις τίποτε πιά, κι άν δεν κάνεις κάτι γρήγορα βαλτώνεις: Όπως π.χ. οι Ισραηλινοί πρόπερσι στο Νότιο Λίβανο, όπου τους "τύφλωσε" μια χούφτα χακεράδες της Χεζμπολάχ.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Ο Θείος 17/08/2010 18:03:25

    Αλλο οι συγκρούσεις με αποστολές, που οπωσδήποτε απέχουν απ' το γενικευμένο πόλεμο ανάμεσα σε γειτονικά κράτη για τον οποίον μιλάμε εδώ. Αλλο το μπλιτζκριγκ, ο κεραυνοβόλος αλλά και εξαιρετικά μαζικός με μεγάλη δύναμη πυρός επιθετικός πόλεμος. Οι έννοιες αυτές δεν προσφέρονται για προπαγανδιστική χρήση. Εμείς δεν έχουμε επαγγελματικό στρατό΄, με έργο παρόμοιο με τις δυνάμεις των "συμμάχων". Οι αγγλοαμερικάνοι 50 χρόνια σταθερά χάνουν τους αποικιοκρατικούς πολέμους όπου οι πολίτες μάχονται για την πατρίδα τους. Αυτό δεν έχει αλλάξει, ούτε αλλάζει. Στο Αφγανιστάν σπάσαν τα μούτρα τους εγγλέζοι, σοβιετικοί και ξανά τώρα οι δυτικοί σταυροφόροι.

 13. ευσταθιος avatar
  ευσταθιος 17/08/2010 17:13:41

  Τα οσα παραπανω διαβασα και με βρισκουν απολυτα συμφωνο θα επρεπε κανονικα να με ενθουσιαζουν.Δεν γινεται ομως γιατι στο προσκηνιο ερχεται μια λεξη.ΓΑΠ!!!Μου ειναι αδυνατο να σκεφτω οτι ο ΓΑΠ ανησυχοντας για την επιθετικη πολιτικη της τουρκιας σε ολα τα επιπεδα στη ευριτερη ανατολη εβαλε κατω τα πραγματα και ειδε τα οφελη που θα εχει η πατριδα μας γεωπολιτικα-οικονομικα-στρατιωτικα κυριως και αναθερμανε τις σχεσεις μας με το ισραηλ.Ενας ανθρωπος που εχει δηλωσει οτι δεν τον ενδιαφερει το εθνικο συμθερον και η εθνικη κυριαρχια.Ειναι ισως η πρωτη φορα που τα πραγματα στην γειτονια μας εχουν ερθει ετσι ωστε η αμερικη μαλλον εχει ταχθει προς την μερια μας.Ελπιζω οι ασκησεις των ενοπλων δυναμεων μας να μην περιοριστουν μοναχα στους αλεξιπτωτιστες και στοις κοινες αεροπορικες ασκησεις

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/08/2010 17:16:23

  Προβληματίζομαι όταν από Έλληνες Πατριώτες βλέπω να τους τρέχουν τα σάλια για ανθραγαθήματα ξένων δυνάμεων.

  Το πολυ το Κύριε Ελέησον το βαριέται και ο Θεός Φαήλε λέμε στην Ελλάδα...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 17/08/2010 17:19:35

   Άχ αλλενάκι, διαφωνώ σε τόσα μαζί σου, αλλά εδώ λέω μόνον, ότι βάζεις πολύ ωραίο γκόλ! Και επιμένω στο ως άνω φροΰδικό σχήμα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 17/08/2010 17:29:38

    Ξέρεις κάτι Θείε,
    είμαι της άποψης αλλά και εμπειρικά, ότι οι άντρες με τα πραγματικά ανδραγαθήματα είναι σεμνοί και δεν τα βγάζουν στην αγορά σαν γυρολόγοι την πραμάτεια.

    Άσε που γενικά στα Εθνικά θέματα τα καλύτερα και τα ωραιότερα είναί αυτά που γίνονται και ΔΕΝ λέγονται.

    Με τη μονότονη επανάληψη τύπου προπαγάνδας δεν θα "γυρίσει το φρόνημα" που είναι όντως χαμηλά, δε θα διαφωνήσω σε αυτό με το Φαήλο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 18/08/2010 11:04:31

   Αλλενάκι,
   Είπα να απαντήσω γενικά και σε όλους αλλά βλέπω ότι η συζήτηση γίνεται παραδοασιακά ελληνική: μερικοί σχολιάζετε αυτά που ΔΕΝ είπα.
   Λοιπόν, νομίζω αγαπητό Αλλενάκι, ότι είναι σαφές ότι δεν είπα πως πρέπει να μας κυβερνάνε απελευθερωτές ομήρων και κομμάντος με πολεμικά ανδραγαθήματα. ΈΧουμε ελάχιστους, όσους επιζούν από το '74 και δεν είμαστε κοινωνία πολιορκημένη που είναι σχεδόν συνεχώς σε πόλεμο. Φαντάζομαι δεν με θεωρείς ηλίθιο, οπότε μην μου απαντάς, εσύ και άλλοι, σε ότι σας έρθει.
   Αυτό που είπα, ήταν σαφές, και παρακάτω το λέει κάποιος, είναι ότι πρέπει να μας κυβερνάνε οι αξιότεροι, οι τολμηρότεροι, οι εντιμότεροι. ΟΙ καλύτεροι. Αυτοί είναι τα δικά μας λιοντάρια στα 36 χρόνια ειρήνης που έχουμε.
   Άρα τα ερωτήματα, που κάποιος τσάκαλος θεώρησε και "γκολ", ποιους ομήρους απελευθέρωσε ο Σαμαράς, είναι επιεικώς κρυάδες.
   Κανενός δεν τρέχουν τα σάλια για ξένα ανδραγαθήματα, έχουμε κι εμείς αφανείς Ήρωες. Την επιχείρηση "Νικη", αγαπητή, την μεταφορά της Α' Μοίρας από το Μάλεμε, νύχτα, με αρχαία αεροπλάνα, πετώντας στην μύτη των κυμάτων από το Μάλεμε κατευθείαν στη Μάχη του Αεροδρομίου Λευκωσίας, με επικεφαλής τον σεμνό και γενναίο Παπαμελετίου, ούτε οι Ισραηλινοί θα την τολμούσαν. Δεν είπα να κάνουμε Πρωθυπουργό τον Παπαμελετίου ή Υπουργό τον Παπασπύρου, τον Μαντζουράτο κλπ, αλλά τουλάχιστον να τους ξέρουμε, να τους τιμούμε και να προβάλλουμε το παράδειγμα τους. Τόσο απλό.
   Το συγκεκριμένο κυρ ελέησον πάντως πάρε θέση κι ωτασπίδες, θα τ' ακούς όσο ζω.
   Για τα υπόλοιπα και σοβαρότερα παρακάτω, συνολικά για όλους.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 11:31:39

    Λάθος κατάλαβες αγαπητέ Φαήλε, προσωπικά δεν θα είχα ΟΥΔΕΜΙΑ αντίρρηση να μας κυβερνήσει ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΡΩΑΣ!
    Το Κύριε Ελέησον αφορά στο ΦΕΤΙΧ σου με το Ισραήλ και την μεταφυσική σου πίστη σε αυτό ως αξιόπιστο και καλό σύμμαχο της Ελλάδας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 11:33:26

    Και επίσης με ξένισε η αναφορά στα χαϊδευτικά ονόματα Μπίμπι και Γιόνι λες και είναι αγαπημένα πρωτοξάδερφα των Ελλήνων. ΕΛΕΟΣ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 11:42:19

    Δεν έχω ουδεμία αντίρρηση για έναν αναπροσανατολισμό της Ελληνικής κοινωνίας προς περισσότερη πειθαρχία, αυτοοργάνωση πολίτη-οπλίτη και για μια ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΘΗΤΕΙΑ και όχι μόνο δια βίου θητεία, αλλά ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και σε πολλά άλλα -κατά το δια βίου εκπαίδευση- με ενοχλούν οι λιβανωτοί που αναπέμπεις για το Ισραήλ, όπως θα με ενοχλούσαν και για οποιαδήποτε ξένη δύναμη Γερμανία, ΗΠΑ, Ρωσία.

    Coolαρισε λίγο...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 14:18:58

    Πάντα cool είμαι. Αγαπητό Αλλενάκι, που την είδες την αγιοποίηση. Έτσι τους λένε τους ανθρώπους στο Ισραήλ, έτσι τους γράφουν στις εφημερίδες, πως λέμε Κώστας (όχι Κωνσταντίνος) Καραμανλής εμείς, Άκης (κι όχι Αθανάσιος) Τσοχατζόπουλος.
    Που την είδες την αγιοποίηση;
    Τι είναι ψέμμα από αυτά που έγραψα. Πες μου, ακούω.

   • moriarty avatar
    moriarty @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2010 00:48:36

    εμείς κάναμε, όμως, αρχηγό ΓΕΕΘΑ αξιωματικό που αρνήθηκε να πιλοτάρει Νοράτλας στην επιχείρηση «Νίκη», επικαλούμενος κανόνες ασφαλείας πτήσεων...

 15. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 17/08/2010 17:22:35

  Στα περί πολίτη-οπλίτη, που είναι βασικά δικό μας πατρογονικό δημοκρατικό ιδανικό, ουδεμία αντίρρηση. Αρκεί να επιτηρούμε τους θερμοκέφαλους, μη ξανάχουμε τίποτε Παπαδόπουλους και Ιωαννίδηδες.

  Ούτε και γενικώς στο ρητό "ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου". Ομως φαντάζομαι το ρητό δεν μπορεί να έχει γενική ισχύ. Θα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

  Δεν ξέρω αν εδώ είμαστε μπροστά σε μία από αυτές τις εξαιρέσεις. Είναι όμως πολύ πιθανό. Δεν μπορεί να μας αγάπησαν έτσι ξαφνικά οι Ισραηλινοί. Δεν μας αγάπησαν σίγουρα. Εμείς ως χώρα έχουμε μια παραδοσιακά καλή σχέση με τους Αραβες. Το Ισραήλ είναι περικυκλωμένο από Αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Και η Τουρκία τώρα τους κάνει νερά. Γιατί όμως να τα χαλάσουμε με τους Αραβες; Ειδικά τώρα.

  Τι τόσο πολύ θα μας "προσφέρει" το Ισραήλ; Εχουμε εμείς ανάγκη το Ισραήλ περισσότερο από ότι εκείνο την Ελλάδα; Γιατί; Γιατί να προσφέρουμε ένα από τα ερείσματα που ψάχνει το Ισραήλ στη γειτονιά μας και τη Μεσόγειο; Κιαν το κάνουμε θα πρέπει να το κάνουμε ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΤΙΜΗ. Και στα σίγουρα. Γιατί έχουμε και πολλά να χάσουμε.

  Και είναι και τα πετρέλαια της Κύπρου στη μέση, εκεί κάτω. Για τα οποία σίγουρα και η Τουρκία και το Ισραήλ κάτι θα έχουν στο νου τους δεν μπορεί. Το Ισραήλ, ως τα τώρα, είναι ενεργειακά κατάξερο. Κι από νερό...

  Εν ολίγοις δεν μου φαίνεται το Ισραήλ καλός γεωστρατηγικός φίλος, από τα όσα καταλαβαίνω τέλοσπάντων.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Θραξ Αναρμόδιος 17/08/2010 18:25:21

   Κανένας δεν μας αγαπάει. Τα συμφέροντά τους προωθούν.
   Εμείς μόνο το παίζουμε αγαπητικοί.
   Είμαστε με όλους της γης τους πονεμένους.
   Βεβαίως ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και αγαπάμε τη πατρίδα μας.
   Φοβόμαστε μήπως μας πουν εθνικιστές!

  • kprotop avatar
   kprotop @ Θραξ Αναρμόδιος 19/08/2010 11:41:09

   Τι μας έχουν προσφέρει οι Άραβες;ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!

 16. klausevitz avatar
  klausevitz 17/08/2010 17:32:35

  Το "ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου" ισχύει ως μέρος
  μιάς συνεπούς στρατηγικής και όχι ως περιστασιακή επιλογή
  επειδή τίποτε-απ'τα 'Ιμια και μετά-δε μας βγαίνει στην
  εξωτερική πολιτική. Κι'αυτό, όχι σαν pass partout!
  Mέχρι χθές το State Department θεωρούσε "decisive" τον
  άξονα Τουρκίας-Ισραήλ στην περιοχή. Κατά την μακραίωνα
  περίοδο της Οθωνικής κυριαρχίας, οι Τούρκοι"διοικητές"
  προτιμούσαν να αφήνουν ελεύθερο χώρο στο "επιχειρείν"όχι
  σ'εμάς αλλά στούς άλλους!...έτσι για λίγο ιστορία!
  Είναι προφανές ότι οι Νεο-οθωμανοί ονειρεύονται πολλά,
  πιθανόν πέραν των δυνάμεων τους και απέναντι στο δίδυμο
  Ερντογάν-Νταβούτογλου δεν διαθέτουμε Α. Παπανδρέου-Παπούλια!
  Αυτό δεν σημαίνει, ότι πρέπει να γίνονται πρόχειρες επικοινωνιακές
  κινήσεις.
  Για χρόνια το εκκρεμές εκινείτο με βάση τίς"επίκαιρες"
  υπερατλαντικές ανάγκες. Αυτό,βέβαια,δεν σημαίνει ότι
  οι φετιχιστικές και ιδεολογικοποιημένες επιλογές της
  "αριστεράς" είναι το κατάλληλο αντίδοτο.
  Ο άκριτος "αντι-εβραισμός" ορισμένων "κύκλων" δεν νομίζω
  πως πρέπει να δώσει την θέση του σε εξίσου άκριτες "ανοιχτές
  αγκάλες".
  Οι σχέσεις με το Ισραήλ πρέπει να βελτιώνονται συνεχώς,
  καλλιεργώντας απαρέγκλιτα τις παραδοσιακές καλές μας σχέσεις
  με τον Αραβικό Κόσμο,...η επιλογή "ο εχθρός του εχθρού μου.."
  είναι σχετική.
  Να μου επιτρέψετε να σας πώ, ότι η αναφορά σας στην ανάδειξη
  πρωθυπουργών απο το απόθεμα των "εν δράσει ηρώων" είναι
  αρκούντως ατμοσφαιρική αλλά... τραβηγμένη απ'τα μαλλιά!
  Η Ελλάς ούτε μπορεί ούτε πρέπει να γίνει στρατιωτικοποιημένο
  κράτος με σύνδρομο...περικύκλωσης! Το ότι ζούμε,χρόνια τώρα,
  αυτή την απαράδεκτη χαλάρωση και παρακμή δεν μας αδειοδοτεί
  να ψάχνουμε...φυγή προς τα'μπρός!
  Η παλαιά στοχαστικότης είναι,ακόμη, το όπλο μας,παρά τα ..
  φαινόμενα!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ klausevitz 17/08/2010 18:35:24

   Να μου επιτρέψετε να σας πώ, ότι η αναφορά σας στην ανάδειξη
   πρωθυπουργών απο το απόθεμα των “εν δράσει ηρώων” είναι
   αρκούντως ατμοσφαιρική αλλά… τραβηγμένη απ’τα μαλλιά!
   Η Ελλάς ούτε μπορεί ούτε πρέπει να γίνει στρατιωτικοποιημένο
   κράτος με σύνδρομο…περικύκλωσης!

   Φίλε klausevitz
   Ποιο είναι καλύτερο;
   Να έχουμε ηγεσίες που τουλάχιστο έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους από θέσεις ευθύνης, που έχουν φάει λιγάκι από Έβρο, που έκαναν έφεδροι αξιωματικοί στα τεθωρακισμένα;;
   ή
   Τα λαμόγια που την έβγαλαν καθαρή στα ΚΨΜ του ναυτικού, ή όπως γράφει ο Φαήλος εκεί κατά τη δεξαένή στο Κολωνάκι, ή ακόμη που δεν υπηρέτησαν καθόλου θητεία;

   Μια και εμείς δεν έχουμε βρεθεί σε πόλεμο και μακάρι να μη χρειαστεί, το που όμως και πως υπηρέτησαν τη θητεία τους αυτοί που διεκδικούν τη ψήφο μας, δεν δείχνει κάποια ποιότητα, ή το πως αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους έναντι της πολιτείας, ή τη άποψή τους περί ισονομίας και ισοπολιτείας;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρματιστής 18/08/2010 11:06:36

    Δες παράπάνω τι απάντησα στο Αλλενάκι.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ klausevitz 17/08/2010 21:02:02

   Ο ΓΑΠ υπηρέτησε στην πρώην 30η Επιλαρχία Αρμάτων (Γαλλικά άρματα), για ένα εξάμηνο ως γραφέας. Υπάρχουν όμως άλλοι που γνωρίζουν και ας μιλήσουν.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Βασίλης 18/08/2010 11:13:57

    Ο Γιώργος δεν ήταν καταδρομέας. Ο Αντρίκος υπηρέτησε στο ΕΤΑ. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες, αν έτυχε δηλαδή ειδικής μεταχείρισης.

 17. Paranoia avatar
  Paranoia 17/08/2010 17:33:50

  "ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου"
  Κατ'αρχάς γιατί το Ισραηλ θεωρείται εχθρός μου;
  Από τον 20ο αιώνα και μετά είχαμε ποτέ πόλεμο μαζί τους; Αποδείχθηκε ποτέ με στοιχεία ότι ήταν μπλεγμένο πίσω από εχθρικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας;

  Η Ελλάδα δεν έχει κόλλημα να αναπτύξει τις σχέσεις της με το Ισραηλ αλλά και δεν πρέπει να της τρέχουν και τα σάλια.

  Φαήλο άσε τα όνειρα για Αγια Σοφιά και κόκκινες μηλιές. Το Ισραηλ όσο δεν θέλει δίπλα του μια ισχυρή τουρκία άλλο τόσο δεν θέλει και μια ισχυρή και πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Paranoia 18/08/2010 11:17:11

   Παρανοια,
   Ούτε το νόημα της φράσης δεν κατάλαβες; Που είπα ότι το Ισραήλ θεωρείται εχθρός μας. Η Τουρκία είναι εχθρός μας και το Ισραήλ εχθρός της Τουρκίας.
   Κι εσύ μου λες τρίχες για κόκκινες μηλιές και πράσινα άλογα.
   Διάβασε παρακάτω το μεγάλο σχόλιο που θα βάλω.

 18. anonymous avatar
  anonymous 17/08/2010 17:37:58

  Ο μεγαλοϊδεατισμός του ισραήλ έχει στα σχέδιά του τον έλεγχο της Κύπρου και της Κρήτης. Τα συμφέροντά μας συγκρούονται και δε μας σεβάστηκαν ούτε με το Πατριαρχείο. Από μακριά κι αγαπημένοι λοιπόν.

  ΥΓ. τα πρόσκαιρα ειδύλλια δε με ενδιαφέρουν. Και με την Τουρκία είχαν ειδύλλιο και μας τα είχαν πρήξει πόσο κινδυνεύουμε κλπ. και τα είδαμε τα καζάντια τους.

 19. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 17/08/2010 17:48:32

  Τα εξωτεριοκά μας ζητήματα δεν λύνονται όταν είμαστε βομβαρδισμένοι από 30 χρόνια διαφθορά-κακοδιοίκηση στα εσωτερικά μας. Πως θα γίνει, επείγει, να απαλλαγούμε απ' τα λαμογιοπρακτώρια για να ξαναφτιάξουμε κράτος με ισχυρούς-σταθερούς θεσμούς, να δημιουργηθεί αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ μας να δουλέψουμε, να επαναπατρίσουμε-συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας, να τιμήσουμε τον πολιτισμό μας, την παράδοση και τις διαχρονικες αξίες. Αυτά ξεκινούν μόνον αν πέσει βαρύς ο πέλεκυς της κάθαρσης και δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας με ισχυρό στρατό και πανίσχυρες δυνάμεις ασφάλειας. Ανοικτή κοινωνια προς το εξωτερίκό βεβαίως, μας συμφέρει, τέτοια είναι η ελληνική παράδοση ανοιχτή προς όλες τις μεριές, αν δεν έχουμε συγκρούσεις στην περιοχή.

 20. Dimi avatar
  Dimi 17/08/2010 18:14:35

  Τιμή σ΄ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

  Ποτέ από χρέος μη κινούντες Δίκαιοι και ίσοι σε όλες των τες πράξεις, Αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν eίναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν Γενναίοι,

  Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες, Πλην χωρίς μίσος για τους ψευδόμενους.

  Και περισσότερη Tιμή τούς πρέπει όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, Κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

  ~Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ

 21. Ολντ Τραφορντ avatar
  Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 18:21:10

  Ο Ομπάμα, που εκθείασε το Ισλάμ σαν θρησκεία στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αϊγυπτο και κάνει οτι μπορεί για να το προσεγγίσει η Αμερική, απο εκλογής του σήμανε μια Νεα Εποχή για την εξωτερική πολιτική της Αμερικής η οποία πλέον είναι φιλοισλαμική. Η ΕλληνοΙσραηλινή συνεργασία είναι εδω για να μείνει, αν τα συμφέροντα που ανέβασαν τον Ομπάμα στην εξουσία μείνουν κι εκείνα τελικά και παραμείνουν φιλοϊσλαμικά. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια γενικώς για τα κράτη που φιλοδοξούν να παραμείνουν εθνικά κυρίαρχα, όπως μεταξύ άλλων η Ελλάδα και το Ισραήλ, ενω εξαιρούνται προσωρινά τα ισλαμικά καθεστώτα και αυτό πιθανόν μέχρι είτε να υποβαθμίσουν τις χριστιανικές κοινωνίες είτε να σύρουν τα κράτη τους σε πόλεμο. Οι νεέλληνες δεν πρέπει να φοβηθούν τα κράτη με τα οποία συνάπτουν συμφωνίες αλλά τις χαμηλής ποιότητας κυβερνήσεις τις οποίες ψηφίζουν συνήθως. Ας αλλάξουν οι νεοέλληνες και θα αλλάξουν και οι κυβερνήσεις τους. Κανείς δεν ζήτησε εναν ήρωα πολέμου στην Κύπρο π.χ. για βουλευτή αλλά όλοι ζήτησαν αυτον που θα βολέψει το γιό ή την κόρη τους κι ας είναι καραγκιόζης.

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 18:24:15

   Εγω δεν ανησυχώ αν Το Ισραήλ στήνει παγίδα στην Ελλάδα, ανησυχώ αν ο ΓΑΠ στήνει παγίδα στο Ισραήλ μέσο των πατρόνων του στην Αμερική και ταυτόχρονα στον Ελληνικό λαό υποσκάπτοντας το γεωπολιτικό του μέλλον.
   Τόσο λίγο εμπιστεύομαι πλέον το ΠΑΣΟΚ μετά απο τα δείγματα γραφής που έδωσε απο την ημέρα της εκλογής του.

   • Alex avatar
    Alex @ Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 18:59:46

    Ειναι μια ΄΄αλλη΄΄ αποψη και σεβαστη.Ομως μαλλον η Αμερικη στηνει παγιδα στη Τουρκια και μεις ειμαστε το δολωμα...ελεω ΓΑΠ βλεπεις....

   • michal avatar
    michal @ Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 19:00:36

    sunwmosies pantou

   • Alex avatar
    Alex @ Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 19:02:19

    Ναι λιγα εχουν δει τα ματια μας....εδω σε κοτζαμ Γουοτεργκειτ και παλι μεσα εμεις ημασταν.χαχαχαχα

   • michal avatar
    michal @ Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 19:07:58

    Alex mhn epixeirhmatologeis san 10xrono. To Watergate den htan kapoia sunwmosia twn El kai twn Nefelim. Htan ena palaiokommatiko kolpaki pou tous gurise pisw me toko kai thn pathsan oi Nixon kai SIA (oxi CIA).

   • Alex avatar
    Alex @ Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 19:11:35

    @ michal

    Πετας παλι τη μπαλα στην εξεδρα....και στο κατω κατω δεν εχεις καθολου χιουμορ βρε φιλε.Ελεος

   • Ολντ Τραφορντ avatar
    Ολντ Τραφορντ @ Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 23:16:55

    Να σημειώσουμε οτι το Γουότεργκέϊτ λογικά θα επανάφερε την εμπιστοσύνη των παραδοσιακών Αμερικανών ψηφοφόρων εκεί που υποτίθεται οτι ανήκαν και διαδραματίστηκε ακριβώς μετά την πτώση της Ελληνικής Χούντας και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Επίσης εν όψει αυτού ξεκίνησε η μεγάλη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αμερική, η οποία τελευταία φορά άρχισε να αλλάζει με σημείο αναφοράς την 9/11 2001 και ξεκίνησε μετά το 2005. Πιθανόν η Αμερική ελέγχοντας την Ελλάδα μέχρι και σε επίπεδο παρακράτους, και συνεργαζόμενη κάτω απο το τραπέζι με τη Τουρκία (πόσο μαλωμένος είσαι σαν Αμερική όταν δίνεις στη Τουρκία την παραγωγή ζωτικών μερών του μαχητικού νέας γενιάς που ετοιμάζεις F-35) να προσπαθήσει να κολλήσει τρόπον τινά το Ισραήλ στη γωνία με κάποια αφορμή, την στιγμή που το Ισραήλ κάνει κάτι πάρα πολύ αξιοσημείωτο. Οριοθέτηση και εκμετάλλευση των δικών του σημαντικών πλέον ενεργειακών κοιτασμάτων ανοίγοντας νέους πονοκεφάλους στο Ιράν και σε όσους θέλουν να ελέγξουν το Ισραήλ, μιας και η καλύτερη κίνηση στη σκακιέρα ενός υποθετικού πολέμου οποιουδήποτε τρίτου κράτους με το Ισραήλ ήταν παραδοσιακά η αποκοπή τροφοδοσίας του με καύσιμα. Το μεγάλο μειονέκτημα του Ισραήλ ήταν πάντοτε οτι δεν είχε δικά του ενεργειακά κοιτάσματα. Όμως αυτή η περίοδος λαμβάνει τέλος με μια κοινή συμφωνία Ελλάδας Ισραήλ και Κύπρου. Θετικό σημείο είναι οτι το Ισραήλ δεν θεωρεί οτι είναι μόνο του στη μεσόγειο και τήνει χείρα συνεργασίας με τα άλλα πετρελαιοφόρα κράτη ΠΛΗΝ του Κράτους που έχει ελάχιστο πετρέλαιο παρά το τεράστιο μέγεθος του και την πείνα του για ενέργεια και αυτό είναι η Τουρκία.
    Το Ισραήλ θέλουμε δεν θέλουμε μας ανοίγει τα μάτια για το πως μπορούμε να υποτάξουμε τη Τουρκία. Πουλώντας της φτηνά το πετρέλαιο μας. Μπορούμε να γίνουμε ποιό χρήσιμοι στη Τουρκία απο οτι μια Ρωσία για παράδειγμα. Ας το βάλουμε και αυτό στην εξίσωση.
    Η Ελλάδα εδω που βρίσκεται γεωπολιτικά είναι καταδικασμένη είτε να μεγαλουργεί είτε να μην υπάρχει. Δεν υπάρχει μέση λύση για εμάς. Είτε Περσικοί πόλεμοι, είτε Βυζάντιο. Το επίπεδο ψωροκώσταινας ήδη το ζουμε και δεν μας α΄ρεσει καθόλου.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Ολντ Τραφορντ 18/08/2010 01:38:42

   ο Τάσσος ήταν πολεμιστής στην ΕΟΚΑ όπως και οι περισσότεροι βουλευτές στην κύπρο την προηγούμενη δεκαετία. ακόμη και ο κληρίδης ήταν πιλότος της αγγλικής βασιλικής αεροπορίας.

 22. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/08/2010 18:26:46

  Το ότι αλλάχτηκε η φράση "το πόνημα" ενισχύει τη θέση μου.
  Ευχαριστώ.

  :)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 19/08/2010 11:39:31

   Έχει κι ο Φάκτορας, ως αφεντικό του μπλογκ του το δικαίωμα να διαφωνεί μαζί μου.

 23. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 17/08/2010 18:43:04

  ο εχθρος του εχθρου δεν ειναι φιλος..ειναι ομως χρησιμο εργαλειο

 24. Greco avatar
  Greco 17/08/2010 18:44:43

  συμφωνω με το κειμενο του φαηλου κρανιδιωτη 100%
  ο εχθρος του εχθρου ειναι φιλος μου(σουν τζου)

  • Greco avatar
   Greco @ Greco 17/08/2010 18:52:11

   η τεχνη του πολεμου

 25. Misha avatar
  Misha 17/08/2010 18:47:39

  Φαήλο, δεν ήταν η Μοσάντ που απήγαγε τον Οτσαλάν από τον Ναϊρόμπι και μάλιστα με εντολές του και τότε πρωθυπουργού Νετανιάχου και τη συμπραξη του Μεγάλου Τραγουδιστή ;

  h--p://www.enkripto.com/2010/04/mossad.html

  Μάλιστα την ίδια ώρα που στο Βόρειο Ιράκ υπήρχαν άλλες μονάδες των Σιωνιστών που οργάνωναν τους εκεί κούρδους εναντίον του Σαντάμ!

  Κι έφτασες δέκα χρόνια μετά την προδοσία να εκθειάζεις τους τρομοκράτες που έφτιαξαν κράτος-απαρτχάιντ με κόκκαλα παιδιών;

  Δεν πειράζει, εγω θα μείνω με την εικόνα του παλιού Φαήλου, αυτού που αγωνιζόταν για το δίκιο ενός κυνηγημένου αντάρτη που πάλευε για μια πατρίδα όπως ήταν ο Οτσαλάν, όπως ήταν παλιότερα ο Αραφάτ,ο Καραολής κι ο Πατάτσος κι ακόμα παλιότερα ο Δασκαλογιάννης κι οι όμοιοι τους.

  Τον σημερινό καιρόσκόπο που παρουσιάζει το άρθρο, που δεν έχει αίσθηση δίκιου κι αλήθειας δεν θέλω να τον ξέρω, ούτε να τον ακούω.

  Λυπάμαι .....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 18/08/2010 11:19:27

   Αυτό κατάλαβες; Διάβασε παρακάτω κι εσύ την μεγάλη απάντηση μου. Κράτα τη λύπη σου για κανα μνημόσυνο.
   Φιλικά

 26. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 17/08/2010 19:00:46

  Φαήλο όπως πάντα ήσουν καθαρός, διαυγής, κρυστάλινος.

  Το παραπάνω άρθρο σου τα λέει όλα όσο αφορά το τρόπο που αντιλαμβάνεται το καθήκον προς τη πατρίδα ένας λαός που η ασφάλειά του κινδυνεύει και ειδικότερα πως αντιλαμβάνονται το χρέος τους εκείνοι από τους πολίτες του, που φιλοδοξούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

  Εγώ πέρα από αυτά που αναφέρεις σχετικά με το "είναι ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου;", μένω στα πολύ ενδιαφέροντα που γράφεις για το επίπεδο του Ισραηλινού στρατού. Αν πρόσεξες οι περισσότεροι από τους σχολιαστές προτίμησαν να το αντιπαρέλθουν σχεδόν χωρίς κάνενα σολιασμό, διότι σχεδόν όλοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο το "δοντάκϊ" τους και το "βολευτή" τους τον χρησιμοποίησαν και διότι οι περισσότεροι με τον άλφα ή βήτα τρόπο προσπάθησαν και για τους εαυτούς τους και για τα παιδιά τους, να τη περάσουν καθαρή κατά τη παραμονή τους στις ένοπλες δυνάμεις.

  Φαήλο ξέρεις πόσοι συγγενείς και φίλοι δεν μου μιλάνε επειδή δεν ενέδωσα και δεν ενδιαφέρθηκα για τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν;

  Τώρα αναφορικά με το "είναι ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου;"
  Εγώ πιστεύω απόλυτα ότι καλό είναι ότι προωθεί τα συμφέροντα της χώρας μου. Η πατρίδα μου έχει συμφέροντα και αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας.
  Τα αγαπητιλίκια δεν μας ενδιαφέρουν και δεν έχουν καμιά σημασία και αξία στις διεθνείς σχέσεις. Οι Ισραηλινοί τα συμφέροντά τους θέλουν να προωθήσουν και τα ζητήματα ασφαλείας τους θέλουν να διευκολύνουν. Αν η επιδιωξή τους αυτή μπορεί να προωθήσει και τα δικά μας θέματα, τότε γιατί να μη συνεργαστούμε και μάλιστα στενά; Επιπλέον η πολυμέρεια στις διεθνείς σχέσεις δεν είναι κακό.

  Εγώ πιστεύω ότι από μια συνεργασία με το Ισραήλ και μάλιστα στενή, η Ελλάδα δεν έχει να χάσει. Άλλωστε δεν ξέρω τι το σημαντικό έχει κερδίσει τόσα χρόνια από το σφικτό εναγκαλισμό μας με τους Άραβες;

  • Alex avatar
   Alex @ Αρματιστής 17/08/2010 19:07:30

   @Αρματιστής
   Προτρεχεις αγαπητε και ισοπεδωνεις τα παντα....Το οτι δεν σχολιαζουμε δεν σου δινει τι δικαιωμα να συμπεραινεις οτι σου αρεσει.Τυχγανει να υπηρετησα στην Ροδο την στρατιωτικη μου Θητεια την νυχτα των Ιμιων και μετα να αποσπασθω στο Καστελοριζο οπου συνεταχθη Ταγμα μεσα σε 30 ημερες το κατακαλοκαιρο του 1996.Παρεμεινα 5 μηνες εκει με αρκετες ανταλλαγες πυρων με λαθρεμπορους ανθρωπινων ψυχων απο την ανατολη.Ελεος πια με τους πατριδοκαπηλους..

  • Misha avatar
   Misha @ Αρματιστής 17/08/2010 19:14:23

   Aρματιστή, δε μπορούμε να συνεργαστούμε με νεοναζί, κρατικούς πειρατές και δολοφόνους παιδιών τη στιγμή που όλος ο κόσμος τους έχει στη γωνία λόγω του εγκλήματος γενοκτονίας που διαπράττουν στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

   Με τους Παλαιστίνιους έχουμε κοινή την απαίτηση για δικαιοσύνη και ελευθερία στις κατεχόμενες γαίες μας.

   Με τους νεοναζί σιωνιστές δεν έχουμε κανένα κοινό, ούτε ιστορικό, ούτε θρησκευτικό, ούτε εθνικό.Πάντα απέναντι μας τους είχαμε.

   • michal avatar
    michal @ Misha 17/08/2010 19:29:58

    Oxi apenanti eixame kati Papoulakous, kati Kolubades san kai tou logou sou mazi me tis Patrikes Didaskalies pou egrafan.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Misha 17/08/2010 19:41:42

    Γραφικότητες, ενώ με τους Τούρκους συνεργάζεστε; Με τους Ρώσους που κατέπνιξαν τους Τσετσένους ή δεν μετρά αυτό;
    Τριτοκοσμισμός, αντιδυτικισμός, αντισημιτισμός, όλα ανακατεμένα στο μυαλό του Έλληνα αριστερού.
    Οι φίλοι σας Παλαιστίνιοι έχουν αναγνωρίσει την ΤΟΥΡΔΒΚ το ξέρετε αυτό;

 27. Greco avatar
  Greco 17/08/2010 19:03:02

  συμπεραινω οτι ο φαηλος ειναι ανθρωπος που ξερει ν τοποθετει στο υψιστο βαθρο το εθνικο συμφερον

  αυτο βεβαια προυποθετει πραγματισμο κ ισχυρη λογικη.Τετοιους ανθρωπους χρειαζομαστε κ οχι κλαψιαρηδες που δεν ευχαριστιουνται με τιποτα(βλ. misha)
  το κακο ειναι οτι ενω ειναι παντελως αδαεις απο γεωπολιτικη και γενικοτερα πολιτικη,εχουν αποψη για ολα και το παιζουνε και τιμητες επιδιωκοντας να κανουν παντοτε και τον μεγαλυτερο "θορυβο"

  οι συνετοι οταν εχουν αμφιβολιες δεν μιλανε.."κρειτον το σιγαν" οποτε

 28. Θασίτης avatar
  Θασίτης 17/08/2010 19:11:50

  Είχα την τύχη να ταξιδέψω το Ισραήλ φέτος για πρώτη φορά και για περίπου τρεις εβδομάδες. Αν και ταγμένος στα δίκαια του παλαιστινιακού λαού εδώ και πολλά χρόνια πρέπει να πω ότι το Ισραήλ με εντυπωσίασε. Η χώρα διαθέτει αυτό ακριβώς που λείπει από την Ελλάδα δηλαδή οργάνωση σε κάθε επίπεδο και μαζική συμμετοχή του λαού της στην ασφάλεια της χώρας.
  Όλες τις δευτερεύουσες υπηρεσίες ασφαλείας τις έχουν αναλάβει νέες γυναίκες ( Ελέγχους αεροδρομίων, κτιρίων, ευαίσθητων χώρων, μπλόκων στους δρόμους….αναλογιζόμουν συνεχώς την διαφορά με τις δικές μας νέες κοπέλες) πολλές φορές οπλισμένες με τα πιο σύγχρονα όπλα.
  ΠΟΤΕ δεν μπόρεσα να περάσω χωρίς να το βρουν το μαχαίρι που πάντα κουβαλώ μαζί στα ταξίδια μου από έλεγχο και πάντα ευγενικά μου ζητούσαν να το βάλω στην τσάντα μου ενώ σχεδόν πάντα το περνούσα από αντιστοίχους ελέγχους σε Ιορδανία και Αίγυπτο.
  Σαν λαός έχουν τα δικά τους κολλήματα με την θρησκεία και το αποστειρωμένο περιβάλλον που θέλουν να ζουν ενώ είναι εμφανής ο φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων . Οι άνθρωποι τρομοκρατούνται και παίρνουν μέτρα ασφαλείας για κάθε τι παράξενο συμβαίνει η βρίσκετε έξω από το σπίτι τους. Αυτό βέβαια είναι φυσικό γιατί βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο.
  Πιστεύω ότι η προσέγγιση με το κράτος του Ισραήλ θα βοηθούσε τα μέγιστα αν υιοθετούσαμε κάποιες από τις πρακτικές τους στην οργάνωση της κοινωνίας. Θα ήταν το αντίδοτο στην διάλυση σε κάθε τομέα που παρατηρείται στην χώρα μας.
  Έχει δίκιο ο Φαήλος. Μας ευνουχίζουν συστηματικά και κάθε τι που μπορεί να το αντιστρέψει μόνο θετικά μπορούμε να το δούμε.
  Ας προσέξουμε μόνο μήπως απλώς μας χρησιμοποιούν απλώς για να πιέσουν την Τουρκία

  • Greco avatar
   Greco @ Θασίτης 17/08/2010 19:34:23

   μα ειναι λογικο εφοσον ,οπως σωστα ειχε αναφερει κ ο ψυχραιμιας παλαιοτερα ,οι ισραηλινοι κ οι προγονοι τους-οι οποιοι ζουσαν εκτος οθωμανικης αυτοκρατοριας-παντοτε τελουσαν υπο την επιρροια του δυτικου πολιτισμου

   δλδ οργανωση,υιοθετηση της αριστοτελειας λογικης κτλ.. τα οποια μακροπροθεσμα φερνουν πιο ευκολα την ευημερια και την αναπτυξη της ατομικης προσωπικοτητας,εφοσον ειναι εξασφαλισμενη η υλικη ευημερια

   αντιθετως,ο ελληνικος λαος ανεκαθεν χαρακτηριζοταν απο ανατολικη νοοτροπια σε πολλα πραγματα(υπο την επιρροια κυριως των 4 αιωνων "οθωμανικου μεγαλειου"-ητοι ραγιαδισμο,μοιρολατρεια,αυτολυπηση,εξωφρενικη απραξια ++γενοκτονιες και παιδωμαζωματα για κερασακι στη τουρτα

   επισης επειδη προβαλλεται πολυ το "αυτοχθονον" των αραβων παλαιστινιων στη περιοχη(φυσικα τα περι ελληνικου φυλου ειναι αστειοτητες),θα προτεινα το "η μαστιγα της ασιας" του george Ηorton ,πρεσβευτη των ηπα στην οθωμανικη αυτοκρατορια και αυτοπτη μαρτυρα της καταστροφης της σμυρνης

   εκει περιγραφεται πως οι αραβες,με κοιτιδα την αραβικη χερσονησο βεβαια,αλλα και αλλα ισλαμικα φυλα(κατεξοχην οι τουρκοι) μετακινηθηκαν στα δυτικα και εκδιωξαν ή εσφαξαν ολους τους χριστανικους πληθυσμους της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας καταλαμβανοντας τα ιστορικα εδαφη και τις κοιτιδες του χριστανισμου---δλδ αιγυπτο,παλαιστινη,μικρα ασια,μεση ανατολη,βορεια αφρικη---απο που κ ως που αυτοχθονοι οι μουσουλμανοι σε αυτα τα μερη?

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Greco 17/08/2010 19:38:17

    Μύθος ότι εσφαξαν. Προς τις άλλες μονοθειστικές θρησκείες, ακόμη και αιρέσεις όπως Μονοφυσίτες, Παυλικιανοί κτλ ήταν σχετικά ανεκτικοί. Έσφαξαν όμως τους Ζωροαστριστές, Μανιχαίους και κάθε λογής παγανιστές.

   • Ολντ Τραφορντ avatar
    Ολντ Τραφορντ @ Greco 17/08/2010 23:38:20

    Ποιοί τους έσφαξαν τότε αγαπητέ, οι εξωγήινοι?

 29. Misha avatar
  Misha 17/08/2010 19:19:18

  Αν διαβάσεις την ιστορία τους θα δείς πως είναι ένα κράτος προερχόμενο από τρομοκρατικές οργανώσεις σαν την Χαγκανά, που σκότωναν αμαχους κατά χιλιάδες, όπως στα στρατόπεδα προσφύγων Σάμπρα και Σατίλα του Λιβάνου.
  Και οι Ναζί είχαν άψογη οργάνωση στο κράτος τους και λεβεντομαλάκες καραβανάδες επικεφαλής.Τι θα κάνουμε ;θα βρούμε κάποιους καινούργιους Ιωαννίδηδες και Παπαδόπουλους να μας κυβερνήσουν με «τάξη και ηθική», όπως δήθεν κάνουν οι φασίστες ραββινοστρατηγοί του Ισραήλ;

  • michal avatar
   michal @ Misha 17/08/2010 19:28:01

   Sta stratopeda pou anafereis propagandisth ths plakas, summeteixan perissotero oi xristianoi fallagites tou Livanoy. Asxolhsou me thn omoiopa8htikh kalutera.

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 17/08/2010 19:35:45

   Η οργάνωση των σιωνιστών είναι μιλιταριστικού τύπου.Τέτοιο πρότυπο ψάχνουμε για την πατρίδα μας;
   Που να μεγαλώνει δολοφόνους παιδιών , εκπαιδευμένους να σκοτωνουν 10χρονα χωρίς να νοιώθουν ενοχές;

  • Θασίτης avatar
   Θασίτης @ Misha 17/08/2010 19:48:20

   Φίλε μου μην το γενικεύεις. Οι μόνοι γνωστοί μου εκεί είναι αριστεροί που και αυτοί καταπιέζονται από το θρησκευτικό και μιλιταριστικό καθεστώς. Είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι σας και εμάς, που μισούν τον πόλεμο και αγαπούν τον άνθρωπο. Ναι υπάρχει και αυτό στο Ισραήλ.
   Ας συνθέσουμε κάτι δικό μας στην Ελλάδα που να περιέχει και τα δύο. Το ψευτο-προοδευτικό καθεστώς πάντως που ζούμε μετά το 1981 έχει καταφέρει να διαλύσει την χώρα αλλά πάνω από όλα την ψυχή των ανθρώπων και το φιλότιμο σε αυτή.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Misha 17/08/2010 20:07:52

   Θασίτη,
   αγαπητέ , όπως μάλλον γνωρίζεις οι αριστεροί, μη εθνικιστές και μη πολεμοκάπηλοι ισραηλινοί θεωρούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι.Σαφως και υπάρχουν και αυτά τα σπουδαία παραδείγματα εβραίων που αναφέρεις, αλλά είναι μειοψηφικά και καταπιεζόμενα μέσα στον διάχυτο μιλιταρισμό και ρατσιστικό σωβινισμό που καλλιεργεί το κράτος του Ισραηλ.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Misha 17/08/2010 22:14:19

   Συμφωνώ
   Και για να συμπληρώσω την εικόνα αυτά που μου προκάλεσαν αποτροπιασμό και φρίκη είναι
   Το τείχος που τους χωρίζει από τα παλαιστινιακά εδάφη που επειδή είχα δει και του Βερολίνου αυτό πρέπει να είναι δύο φορές ψηλότερο
   Οι νέοι οικισμοί στα κατεχόμενα κτισμένοι σαν κάστρα πάνω σε λόφους που έντεχνα κυκλώνουν τις σημαντικότερες παλαιστινιακές πόλεις
   Οι ελεύθεροι σκοπευτές αθέατοι σε προκαθορισμένες θέσεις σχεδόν σε κάθε δημόσιο χώρο

 30. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/08/2010 19:23:40

  Mερικες επισημανσεις για να ξερουμε που βρισκομαστε : η Ελλαδα ηταν το μονο δυτικο κρατος που καταψηφισε την ιδρυση του Ισραηλ στον ΟΗΕ και αυτο οι Ισραηλινοι δεν το εχουν ξεχασει.Μαλιστα την αποφαση την πηρε η κυβερνηση Τσαλδαρη του εμφυλιου πολεμου.Βλεπουμε λοιπον οτι η Ελλαδα αρχιζει φιλοαραβικα με δεξια κυβερνηση (σουπερ δεξια γιατι μιλαμε για 1947).Γιατι εγινε αυτο;Οι λογοι ειναι 1) οι ελληνικες παροικιες στις αραβικες χωρες και ιδιως στην Αιγυπτο 2) η μεταφορα πετρελαιου απο Ελληνες εφοπλιστες 3) η αισθηση οτι η Ελλαδα δεν ειναι σε θεση να εξαγει στην Ευρωπη ενω οι υπαναπτυκτοι Αραβες μπορουν να αγορασουν ελληνικα προιοντα 4) ο φοβος οτι η Ελλαδα θα χασει τη θεση της "αντιπροσωπειας" της Δυσης που ειχε μεχρι τοτε υπερ του σαφως καταλληλοτερου Ισραηλ.
  Συνεπως υπαρχουν σημαντικοι λογοι για τους οποιους επελεγη η φιλοαραβικη πολιτικη που συνεχισθηκε με ολες τις κυβερνησεις.Το Ισραηλ επανειλημμενα προσπαθησε να καλλιεργησει καλυτερες σχεσεις με την Ελλαδα αλλα επεφτε σε αρνηση για τους παραπανω λογους.Η Ελλαδα δεν αναγνωριζε το Ισραηλ μεχρι το 1991.
  Οι Αραβες απο ενα σημειο και περα θεωρησαν την Ελλαδα δεδομενη.Η ελληνικη σταση ουδολως επηρεασε το Νασερ στην αποφαση του να εκδιωξει τους Αιγυπτιωτες Ελληνες.Απο το 1981 με το ΠΑΣΟΚ η ελληνοαραβικη φιλια ιδεολογικοποιηθηκε με τα συνθηματα της αρισετρας της εποχης.Μεχρι τοτε οι Αμερικανοι (και το εβραικο λομπυ) εκαναν οτι δεν εβλεπαν ή δρουσαν υπογεια.Η ιδεολογικοποιηση εδωσε την ευκαιρια να βγουν ανοιχτα οι Αμερικανοεβραιοι υπερ της Τουρκιας του Οζαλ.Το αποτελεσμα ηταν η ηττα της ανατολης στον ψυχρο πολεμο να περασει εν μερει ως ηττα και της Ελλαδος που επειξε περιεργο ρολο την τελευταια δεκαετια του.Αλλα οι καταστασεις αλλαζουν.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:34:43

   Το 1947 οι Σοβιετικοί (και λιγότερο οι ΗΠΑ), σχεδόν εκβίασαν το Συνβούλιο Ασφαλείας να ψηφίσει για την ίδρυση του Ισραήλ. Ήταν η "ερωτική" περίοδος στη σχέση Ισαρήλ - ΕΣΣΔ. Μήπως, εκτός από τα άλλα πολύ σημαντικότερα, κυρίως των γκαζάδικων, έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο;

   • michal avatar
    michal @ Ο Θείος 17/08/2010 19:38:59

    8eie, den exw thn istorikh gnwsh pws oi USA htan ligotero pro8umes na sthriksoun to Israel. Sigoura uphrksan korufaioi amerikanoi opws o George Kenan pou htan kata ths anagnwrishs, alla telos epikrathse o filoshmitismos tou Truman. H pio ex8rikh kubernhsh pros to Israel htan auth tou Eisenhower opou meta oi Israhlinoi ema8an kai esthsan lobby pou gigantw8hke epi Lyndon Johnson.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ο Θείος 17/08/2010 19:41:36

    Δηλαδη λες το ΟΧΙ της Ελλαδος στο Ισραηλ να ειχε και αντικομμουνιστικη χροια;Θα ειχε πλακα.
    Παντως ο Φλωρακης σε συνεντευξη του ειπε οτι το 1948 ειχαν αναψει φωτιες σε προχειρο αεροδρομιο περιμενοντας ριψεις οπλων απο σοβιετικα αεροπλανα και τα ειδαν να συνεχιζουν προς το Ισραηλ που βεβαια πολεμησε με τσεχικα οπλα τοτε.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 17/08/2010 19:47:45

    Ξώφαλτσα και ελαφρώς. Ήταν δύσκολοι καιροί. Και όλους τους Εβραίους, κάποιοι τους θεωρούσαν τότε - και πολύ αργότερα - κομμουνιστές, παλιός είμαι τα θυμάμαι.
    Τα βασικά όμως είναι τα άλλα, που κατονόμασες.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 17/08/2010 19:53:18

    Όταν τους πολιορκούσαν οι Άραβες στην Ιερουσαλήμ το 1948, οι Σοβιετικοί τους ρίχνανε όπλα από αέρος. Οι περιβόητοι εθελοντές ήταν επίσημα Ρωσοεβραίοι μετανάστες, στην πραγματικότητα μαχητές του Ερυθρού Στρατού εμπειροπόλεμοι από Στάλινγκραντ κτλ (πόσοι Εβραίοι, πόσοι Χριστιανοί, ποιός ξέρει, δεν ήταν πολλοί πάντως οι κομμάντος). Έτσι άντεξαν την πολιορκία. Τά 'σπασαν δυό τρία χρόνια μετά.

   • Ολντ Τραφορντ avatar
    Ολντ Τραφορντ @ Ο Θείος 17/08/2010 23:43:01

    "Παντως ο Φλωρακης σε συνεντευξη του ειπε οτι το 1948 ειχαν αναψει φωτιες σε προχειρο αεροδρομιο περιμενοντας ριψεις οπλων απο σοβιετικα αεροπλανα και τα ειδαν να συνεχιζουν προς το Ισραηλ"

    Πως τα είδε ο Φλωράκης να συνεχίζουν προς το Ισραήλ απο την Ελλάδα? Ραντάρ είχε και μάλιστα το 1948 ή μας δούλευε εντελώς η προπαγάνδα του κόμματος? Το εχω ξανακούσει αυτό το ανέκδοτο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ο Θείος 17/08/2010 23:49:37

    Aκουσε το βομβο.Ετσι ειπε στη τηλεοραση τουλαχιστον.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:38:33

   Συνεχιζω

   Ο πρωτος που διατυπωσε την προβλεψη οτι η πολιτικη του Ισραηλ θα αλλαξει ηταν ο θεωρουμενος "σφαγεας" Αριελ Σαρον.Ειπε ανοιχτα οτι μετα το ψυχρο πολεμο ερχεται ο πολεμος των πολιτισμων και η Τουρκια θα γινει εχθρος και η Ελλαδα αναγκαστικα φιλος.
   Το 1995-96 οι Ισραηλινοι προσπαθησαν παλι να συναψουν αμυντικη συμφωνια με την Ελλαδα αλλα δεν εγιναν δεκτοι και στραφηκαν στην Τουρκια.Ομως η εναρξη της νεας ιντιφαντα,η σταδιακη παρακμη της αριστεροσοσιαλιστικης πτερυγας της PLO και η ανοδος της ισλαμικης Χαμας,οι επιθεσεις της 9/11 και η ανοδος του ισλαμικου κομματος στην Τουρκια οδηγουν στη ρηξη Τουρκιας - Ισραηλ.
   Πολλοι βεβαιως θεωρουν οτι ειναι προσωρινη και ολα θα αποκατασταθουν με την επανοδο των κεμαλικων.Θα αποκατασταθουν αλλα οχι οπως πρωτα.Δεν εχει γινει αντιληπτο οτι η "Συγκρουση των Πολιτισμων" εδραζεται στη πραγματικοτητα της παγκοσμιοποιησης.Κατα το Χαντιγκτον στην εποχη αυτη δημιουργουνται εμπορικα και επιχειρηματικα δικτυα μεταξυ συγγενων πολιτισμων και αρα συμφεροντα.Αυτο δειχνει και η περιπτωση της Τουρκιας.Το κεμαλικο συστημα ηταν κρατικιστικο,σοσιαλιστικο θα λεγαμε στην Ελλαδα και βασιζονταν στο πανταχου παρον κρατος.Το ισλαμικο κινημα ειναι οικονομικα φιλελευθερο και επιχειρει την αναμιξη με αραβικα κεφαλαια και ενα ειδος οικονομικης ολοκληρωσης με αυτα.Και να ελθουν παλι οι κεμαλικοι η Τουρκια δεν προκειται πια να αποκοπει απο τον αραβομουοσυλμανικο κοσμο ως ενα ξεκαρφωτο κρατος οπως παλια.Αν μαλιστε οι Γαλλογερμανοι πετυχουν και της κλεισουν τη πορτα της ΕΕ το μελλον της ειναι στη Μεση Ανατολη.
   Μια Μεση Ανατολη οπου θεριευει ο ισλαμισμος και ο αραβικος σοσιαλισμος εχει πεθανει και αρα η ιδεολογικη προσεγγιση σε σοσιαλιστικη βαση του Ανδρεα δεν εχει πια εδαφος.Μονο ενας ισλαμιστης μπορει σημερα να παιξει οπως ο Ανδρεας πριν 30 χρονια με το παλαιστινιακο και ισλαμιστες εχει μονον η Τουρκια..
   OΘΕΝ : Συμφωνω με τη δηλωση ΝΔ για προσεγγιση με το Ισραηλ χωρις να αυτη να εξαρταται απο τα ελληνοτουρκικα.Δεν ειναι θεμα εχθρου του εχθρου αλλα φυσιολογικη πορεια ανεξαρτητα απο τις ταλαντευσεις των Τουρκων.

   • michal avatar
    michal @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:41:41

    H 8ewria tou Huntigton douleuei opws kai ekeinos uposthrikse oxi sto eswteriko twn politismwn alla sta sunora me allous politismous. Eks ou kai h analush tou opws kai h dikh sou einai swsth. H Nea Dhmokratia kinduneuei apo ton esmo laikodeksiwn epigonwn tou Laikou Kommatos na uio8ethsei akrith islamofilia gia na ksedwsei o laikos antishmitismos kai antidutukismos ths laikodeksias.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:43:42

    Τελος δεν γενναται ζητημα ποια θα ειναι τα τεχνολογικα οφελη.
    Το Ισραηλ ειναι χωρα του πρωτου κοσμου τεχνολογικα -του πολυ πρωτου.Το τι ειμαστε εμεις το ξερουμε ολοι.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:48:07

    Να μου επιτρεψεις να μη φοβαμαι τοσο το λαικοδεξιο λαικισμο που παντα υποχωρει στις αποφασεις της ηγεσιας εστω βριζοντας.
    Εδω πηρε θεση υπερ του Ισραηλ ο Καρατζαφερης και θα φοβηθει η NΔ;
    Το προβλημα ειναι αλλο : η θεση αυτη χονδρικα δεν εφαπτεται με το ανοιγμα προς Ρωσια και Κινα που ηταν η τελευταια ιδεα της ΝΔ ενω και καποιοι εφοπλιστες που μεταφερουν αραβικο πετρελαιο θα γκρινιαζουν.Χρειαζονται ισορροπιες προς ολες τις κετευθυνσεις.

   • Alex avatar
    Alex @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:51:39

    @ ψυχραιμια

    Α γεια σου αυτο ακριβως πιστευω και γω.

   • michal avatar
    michal @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:52:41

    To araviko petrelaio einai ena commodity pou pwleitai akoma kai stis filoevraikes Hnwmenes Politeies. H sumperifora tous mono to 1973 (oil crisis) dhmiourghse kapoio provlhma. Ektote kanena. An den pwlhsoun petrelaio oi araves 8a peinasoun oso kai na sfazei to Israel Palaisthnious. Eks ou pou oi araves me petrelaio den polemhsan pote to Israel, me eksairesh thn Transjordan 1948 kai thn Saudi Arabia pali to 48. Meta tous polemhsan Aiguptioi, Surioi kai Iordanoi (mexri to 67) kai efagan ta moutra tous.

   • michal avatar
    michal @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:54:27

    Rwssia kai Kina ginane filoaravikes twra teleutaia? H Kina to mono agxos pou exei einai na pairnei petrelaio, to Israel to mono pou 8elei einai na brisketai se mia katastash isorropias me tous geitones tou, estw kai se psuxro polemo. Des Aigupto.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ψυχραιμια 17/08/2010 19:44:02

   Συμφωνώ με την κατάληξη. Συμβαίνει μια εξομάλυνση, μια διόρθωση σε μονόπλευρα στοιχεία της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
   Πιθανόν μόνο να προκύψει μικρό προβληματάκι σε τμήμα του εφοπλιστικού - πετρελαιακού κεφαλαίου, αλλά αυτό είναι άλλου παππά Ευαγγέλιο.
   Με την ευκαιρία, γιατί κατά τη γνώμη σου αντιδρά τόσο βίαια το media-πολιτικό σύμπλεγμα των Kouris Brothers ?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ο Θείος 17/08/2010 19:50:13

    Σε επιπεδο λαικισμου ο αυριανισμος ειναι σαφως φιλοαραβικος.
    Τωρα ο Κουρης μαλλον εκτελει συμβολαιο καποιου πετρελαια.
    Ονοματα γνωστα και ....αγνωστα.

 31. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 17/08/2010 19:25:10

  Μήπως πρέπει να μας τρέχουν τα σάλια για το ότι κάποιοι υπουργοί δεν έχουν υπηρετήσει θητεία, ή ότι όλοι οι πολιτκοί και τα παιδιά τους, τα εγκόνιά τους, τα παιδιά των συγγενών τους και των φίλων τους τη βγάζουν καθαρή στο ναυτικό, ή κατά το πεντάγωνο; Ή ότι ένα σωρό επώνυμοι δεν υπηρετούν θητεία, ή υπηρετούν μειωμένη θητεία;
  Μήπως πρέπει να είμαστε περήφανοι διότι ο "Αβέρωφ" έγινε κλάμπ και ο γιος του Ζαγορίτη πήγε της εθνική εταίρα στο πολεμικό μουσείο για γλύκες και ότι η ΕΔΕ κάπου χάθηκε;

  Μήπως πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι διότι στη προκάλυψη υπηρετούν τα "κωλόπαιδα" και τα "αποπαίδια".

  Εγώ ξέρω ότι αυτοί που έχουν φιλοδοξίες να ηγηθούν του λαού, οφείλουν να είναι οι άριστοι. Νομίζω ότι αυτό μας λέει ο Φαήλος.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Αρματιστής 17/08/2010 19:45:09

   Αρματιστή: δεν διάβασες σωστά, η φράση είναι "τους τρέχουν τα σάλια για ανδραγαθήματα ξένων δυνάμεων".

   Άυτό που θέλει να πει ο Φαήλος είναι κατανοητό, σύμφωνα με το σκεπτικό σου, αλλά τα βέλη απευθύνονται και προς τη ΝΔ.
   "οι ηγέτες του Ισραήλ προέρχονται από τα λιοντάρια του και όχι από τα βόδια του".
   Έλαβε μέρος ο πρόεδρος της ΝΔ σε καμιά δολιοφθορά ή απελευθέρωση ομήρων και δεν το ξέρουμε;

   Όσο για μένα, έχω τοποθετηθεί άλλοτε ότι τρέφω εκτίμηση για τις Ένοπλες μας Δυνάμεις, πολύ περισσότερη από ότι για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο χαρακτηρίζεται από τα αρνητικά που περιγράφεις.
   Και είμαι υπέρ της θητείας των γυναικών και της θητείας του πολίτη-οπλίτη στα πρότυπα της Ελβετίας.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Αρματιστής 17/08/2010 21:41:12

   @ αλλενάκι, ούτε ο Forlan να ήσουν!

   Αυτό με το Σαμαρά και την απελευθέρωση ομήρων ήταν το καθοριστικό για την έκβαση του ματς 2-0!

   Φαήλο, μήπως πρέπει να βελτιώσεις λίγο την άμυνα?

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Αρματιστής 17/08/2010 23:38:02

   @Beyond The Stars

   Nice!

 32. Θασίτης avatar
  Θασίτης 17/08/2010 19:26:46

  Σε καμιά περίπτωση δεν τις υιοθετώ δολοφονικές πρακτικές τους απλώς ζηλεύω την οργάνωση του κράτους τους

 33. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/08/2010 19:27:39

  Η Κύπρος, ναί, γεωστρατηγικά και ενδεχομένως τεχνικά -γεωγραφικά, ισχύει αυτό που λές. Αλλά είναι ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, μέλος της ΕΕ. Πολιτικά και οικονομικά ανήκει πλήρως στην Ευρώπη και μοιράζεται το (όποιο) κοινό πεπρωμένο της. Η σχέση Ελλάδας - Κύπρου έχει μια κάποια αναλογία με τη σχέση Γαλλίας - Βελγίου. Όχι πλήρη, επειδή ο γαλλόφωνος Βέλγος δεν είναι Βελγο-γάλλος αλλά Βαλλόνος, ενώ ο ολλανδόφωνος είναι Φλαμανδός και η Ολλανδία είναι μέλος της ΕΕ, ενώ η Τουρκία όχι.
  Εν πάσει περιπτώσει, η ασφάλεια και το μελλοντικό καθεστώς της Κύπρου επηρεάζεται αρκετά από το Μεσανατολικό Status, αλλά το όλο θέμα εντάσσεται πιά πλήρως στο Ευρωπαικό πολιτικό πλέγμα.

 34. klausevitz avatar
  klausevitz 17/08/2010 19:27:45

  'Αν δε με απατά η μνήμη μου, ο Γ.Παπανδρέου υπηρέτησε
  στις καταδρομές, αλεξιπτωτιστής;..παράδοση στα extreme
  sports! Aυτό δεν τον καθιστά,αναγκαστικά,τον βέλτιστο
  των Ελλήνων Πρωθυπουργών.
  Αλλά και οι Νετανιάχου και 'Εχουντ Μπάρακ, παρότι ικανοί
  κομμάντος ούτε διακρίθηκαν ούτε διακρίνονται ως
  Πρωθυπυργοί,κατα την υπόμνηση του Φαήλου Κρανιδιώτη.
  Υπήρξαν πολύ αποτελεσματικότεροι ηγέτες στο Ισραήλ...!
  Δεν αμφιβάλλω ότι η γενναιότης αποτελεί αναγκαία
  προυπόθεση για ηγέτες άξιους λόγου...σίγουρα η
  γενναιότης, μόνο που είναι αρκετά σύνθετη ιδιότητα!

 35. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 19:42:21

  "Φωνάξτε όσο θέλετε κάποιοι. Η φωνή της Ιστορίας λέει καθαρά: ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου."

  Ευχομαι να μην εχει παρομοιες αποψεις ο Σαμαρας,αν ναι..

  ολα τελειωνουν..απο τον ενα αμερικανο-εβραιο υπηρετη περναμε στον αλλον..

  πραγματικα δεν ξερω τι ναπω..

  μην τζαμπα οι ελπιδες..

 36. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 19:43:34

  μην πανε τζαμπα οι ελπιδες για το σαμαρα...

  εγω παντως δεν τον ειδα χαρουμενο αφου μιλησε με τον Διαβολο νετανιαχου..

  για να παμε κοντρα με τους Τουρκους ,να συμμαχησουμε με το διαβολο...

  • michal avatar
   michal @ Aggelos 17/08/2010 19:46:18

   Bebaiws. Afou uphrksame emeis diaboloi to 1912-1913, 1918-1922. Opoios den antexei thn politikh, sto kathxhtiko parakalw.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ michal 17/08/2010 19:50:46

    Ακριβώς, με ένα πακέτο χαρομάντηλα όταν ακούσει τι εστί εξωτερική πολιτική και πώς υπερασπίζονται τα κράτη το εθνικό συμφέρον. Γεμίσαμε ψευδο-ηθικολόγους.

   • Greco avatar
    Greco @ michal 17/08/2010 19:51:11

    Μου θυμιζεις αυτο που συνεβαινε με τους μοναχους του βυζαντιου που δε θελαν να πιασουν ξιφος να υπερασπιστουν τα χωματα τους απτους τουρκους,απτο φοβο μη πανε στη κολαση...

   • Μisha avatar
    Μisha @ michal 17/08/2010 23:24:48

    Mε τις διαχρονικές ανοησίες περί Χάγης και μετά τη σφαλιάρα του ευρωπαϊκού δικαστηριου που έδωσε το ΟΚ στο προτεκτοράτο του Κοσσόβου οι δικοί μας βλάκες , θιασώτες της φιλίας με τους σιωνοναζί, σκάβουν το λάκκο της χώρας.

    Στο ενδεχόμενο της αναγνώρισης του ψευδοκράτους θα απαντήσουμε όπως απαντησαμε και με τα Σκόπια: θα βάλουμε την ουρά στα σκέλια και θα κοιτάμε στα χέρια τον Μπομπ Τραα να μάς πετάξει το ξεροκόμματο της επόμενης δόσης.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 17/08/2010 23:48:40

    H αναγνωριση εχει προχωρησει αρκετα ηδη παρα τη φιλοαραβικη πολιτικη αφου η ΤΔΒΚ ειναι μελος της Ισλαμικης Διασκεψης.
    Αλλα ειναι χαρακτηριστικο πως οι θιασωτες της φιλιας με τους Αραβες δε βρισκουν κανενα προβλημα στις απειλες ειτε αναγνωρισης ειτε τρομοκρατιας.Γκρινιαζουν συνεχως για το τι εκαναν οι ΗΠΑ ή το Ισραηλ και θεωρουν φυσιολογικη την απειλη αντιποινων απο τους Αραβες αν η χωρα κανει μια εξωτερικη πολιτικη που δεν τους αρεσει.Κανεις δεν μου απαντησε για το διωγμο των Ελληνων της Αιγυπτου απο το Νασερ.Μηπως και αυτος ηταν βαλτος;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 18/08/2010 00:03:20

    Οι ραγιαδες της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ιμπεριαλιστες.Το ακουσαμε και αυτο.Η μηπως δεν γνωριζεις οτι ο αιγυπτιωτικος ελληνισμος υπηρχε εκει απο την εποχη των Οθωμανων;
    Βεβαια εδω η αριστερα θεωρει και τους συνωστισμενους της Σμυρνης ιμπεριαλιστες.
    Ο μονος ελληνοαιγυπτιακος πολεμος (ετσι τον ονομαζουν οι ιδιοι και εχουν και αγαλματα) ειναι η επιδρομη του Ιμπραημ στη Πελοποννησο.
    Ως προς την αναγνωριση : η μονη αναγνωριση που εχει σημασια ειναι απο τα κρατη της ΕΕ γιατι ο μονος μοχλος πιεσης προς την Τουρκια ειναι η επιθυμια της για ενταξη στην ΕΕ.Δυσκολο παντως το βλεπω να αποφασισουν καποιοι να αναγνωρισουν αποσχιση απο χωρα της ΕΕ χωρις τη συμφωνη γνωμη της Ενωσης.Αυτο μπορει να συνεπαγεται διπλωματικα αντιποινα απο την ΕΕ.
    H απαντηση λοιπον θα ειναι η προσφυγη στην ΕΕ να λαβει μετρα κατα των χωρων που δεν αναγνωριζουν ενα κρατος μελος.
    Φυσικα θα πρεπει και η Ελλαδα σε αντιποινα να αναγνωρισει την Ιερουσαλημ ως πρωτευουσα του Ισραηλ.

   • Μisha avatar
    Μisha @ michal 18/08/2010 00:04:11

    l ami du peuple

    Όταν αρχίσει η διεθνοποίηση της «καταπίεσης» της μειονότητας στην ελεύθερη Θράκη, oι κολλητοί του Μπίμπι θα κάνουν ότι έκαναν και για τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου και τους άλλους των Σκοπίων: μούγκα στη στρούγκα.

    Χοροπηδάνε σαν τα καραγκιοζάκια στους ρυθμούς του ταμπουρά του αφεντικού τους πέραν του Ατλαντικού, στα κεντρικά του ΔΝΤ , εκει οπου προϊσταται ο γαλλοφωνος σιωνιστής κ.Στρος Καν.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 18/08/2010 00:08:15

    Η διεθνοποιηση εχει ηδη αρχισει απο την Ισλαμικη Διασκεψη την ωρα που εσυ σκιζοσουν για τους βομβιστες αυτοκτονιας.
    Οσο για το Ισραηλ ειναι απο τις χωρες που δεν εχουν αναγνωρισει τα Σκοπια ως Μακεδονια παρα την μεχρι τωρα ελληνικη πολιτικη.
    Και κατι αλλο αφου παιζετε το παιγνιδι της δυναμης : η μονη διεθνοποιηση μειονοτικου ζητηματος που εχει αξια ειναι αυτη που συνοδευεται απο βομβαρδιστικα.Και βομβαρδιστικα απο το Μπανγκλα Ντες δεν υπαρχουν.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 18/08/2010 00:27:29

    Απο ποτε η εθνοκαθαρση μειονοτητων ειναι αντιιμπεριαλιστικο μετρο;Συμφωνησαμε οτι οι Αιγυπτιωτες ηταν παλιοι κατοικοι της χωρας.Γιατι η εκδιωξη τους ηταν κατι αλλο απο την εκκαθαριση μιας μειονοτητας;Επειδη πολλοι απο αυτους ησαν δραστηριοι εμποροι;Αυτη ειναι και η δικαιολογια των αντισημιτων για τους Εβραιους.

 37. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 19:48:43

  "Άλλωστε δεν ξέρω τι το σημαντικό έχει κερδίσει τόσα χρόνια από το σφικτό εναγκαλισμό μας με τους Άραβες;"
  το οτι δεν τρωγαμε ισλαμικες βομβες εν μεσω ολυμπιακων αγωνων,οταν οι γυρω δυτικοι ειχαν κλασει μεντες..

  και τωρα οι μεγαλυτερες επενδυσεις στην ελλαδα ειναι απο τους Αραβες μετα απο τους Κινεζυος..χι απο την αμερικανικη στρατιωτικη βαση πυ λεγεται ισραηλ..


  και η ΝΔ του καραμανλη ηταν πανω απο όλα Φιλοευρωπαικη,
  ,οχι φιλοαμερικανο-ισραηλινη.γιατι οι δευτεροι θελουν να διαλυσουν τν ευρωπη..

  • michal avatar
   michal @ Aggelos 17/08/2010 19:56:39

   Na leme kai euxaristw pou den mas bombardise o Bin Laden. Na poume kai euxaristw ston Tourko pou den mas phre kai thn Kalumno thn nuxta twn Imiwn. O ragiadismos se olo tou to megaleio. Kai psit, h Eurwph pou mas daneizei me tokoglufiko epitokio sto mhnomio enw to DNT me xamhlotero. Trikumia en kraniw!!!!

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ michal 17/08/2010 20:01:24

    Να πώς η ισλαμική τρομοκρατία πετυχαίνει τον στόχο της, υποτάσσει συνειδήσεις, αφού σπέρνει τον τρόμο στις ψυχές των Δυτικών. Για να μη μας βάλουν βόμβες, ας μην είμαστε ελεύθεροι.
    Ωραίο επιχείρημα, το επικαλέστηκε και η Δανία το 1940 ή οι δοσίλογοι.

   • Ολντ Τραφορντ avatar
    Ολντ Τραφορντ @ michal 17/08/2010 23:45:44

    "Trikumia en kraniw!!!!"

    Όντως.
    Στην επόμενη γενιά η πολιτική ανόρθωση αυτού του τόπου. Αρα.

 38. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 19:49:31

  Από την υστεροβυζαντινή εποχή, όταν δηλαδή ο Ελληνισμός δεν μπορούσε πλέον να παίζει τον ρόλο της ενδιάμεσης δύναμης ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, το συμφέρον του ελληνικού έθνους ταυτιζόταν με την Δύση κατά της τουρκικής Ανατολής.
  Το ήξερε ο Παλαιολόγος, δεν το ήξεραν οι θρησκόληπτες γραίες που τον έφτυναν όταν μόνος υπερασπιζόταν την Πόλη.
  Το ήξεραν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και ο Κολοκοτρώνης, δεν το ήξεραν οι τουρκόφιλοι του Φαναρίου.
  Το ήξερε ο Βενιζέλος το 1910 και μετά, δεν το ήξεραν οι ημίτρελοι του ΣΕΚΕ.
  Το ήξερε ο ελληνικός λαός το 1940, το 1944, το 1949.Το ήξερε ο Καραμανλής το 1975, δεν το ήξερε το αντιδυτικό ΠΑΣΟΚ των συνθυμάτων ΕΟΚ και ΝΑΤΟ.
  Έτσι και σήμερα υπάρχουν τουρκόφιλοι, ανατολικολάγνοι, είτε λόγω αντιδυτικισμού, άλλοι λόγω διεθνιστικής ανάγνωσης της Ορθοδοξίας, άλλοι, πειδή η Δύση διέλυσε τη μαμά τους ΕΣΣΔ και μείναν ορφανά, άλλοι λόγω μίσους προς τον εαυτό.
  Από ιστορικής άποψης είναι κατάλοιπα ενός νεκρού παρελθόντος, άνθρωποι που δεν αντιλήφθηκαν τι έγινε το 1989, όταν κατέρρευσε ο τριτοκοσμισμός που στήριζε η ΕΣΣΔ. Τώρα γίναν τουρκόφιλοι,αφού η Τουρκία είναι πλέον κατά των ΗΠΑ. Είναι τα βαρίδια που κρατούν την χώρα πίσω, είναι τα σταγονίδια που πρέπει να ξεπεράσουμε.

 39. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 19:55:15

  Το μελλον για την ελλαδα ειναι η Ευρωπη...

  απο την πορτογαλια μεχρι με το καλο και τη Ρωσσια καποτε(η Ουκρανια αλλωστε ειναι κοντα στην πορτα ηδη.)..

  οχι σε καθε λογης ασιατες,,ειτε ισραηλινοι ειτε αραβες(που ειναι σημιτες ,ιδια φαρα με τους εβραιους δηλαδη)..

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Aggelos 17/08/2010 19:57:35

   Αυτό λέμε, ο δυτικός πολιτισμός κατά του ισλαμοφασισμού.
   ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΙΣΡΑΗΛ είναι ο άξονας του πολιτισμού, για τους υπόλοιπους υπάρχει η Κούβα, το Ιράν, η Βόρειος Κορέα, η Βενεζουέλα, κράτη επιπέδου.

 40. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 19:56:06

  Και οι ισραηλινοι Αραβες ειναι..απλα με αλη θρησκεια,,ιδια φαρα ειναι...

 41. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 19:59:50

  οι Ισραηλινοι ΔΕΝ ειναι δυτικοι!

  • michal avatar
   michal @ Aggelos 17/08/2010 20:00:53

   Kai einai o Terlegkas me thn Peggy Zhna.

 42. Tassos avatar
  Tassos 17/08/2010 20:00:23

  ΕΥΓΕ ΦΑΗΛΟ
  ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ!

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ!

 43. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 20:00:37

  "ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΙΣΡΑΗΛ είναι ο άξονας του πολιτισμού,
  Παναγια μου...

 44. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 20:02:27

  Η Ευρωπη μονον..ξεκολλατε,,η ελλαδα ΔΕΝ ανηκει πια στη Δυση!
  Ανηκει στην Ευρωπη!

  ειαι η βουλγαρια,ρουμανια ,σερβια,αι ουκρναια μετα Δυση?ειναι ευρωπη!

 45. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 20:04:30

  ακου εκει το ισραηλ ανηκει στη δυση..θα ξεχασουμε και τα μαθηματα που καναμε στο σχολειο..

 46. Tassos avatar
  Tassos 17/08/2010 20:05:11

  ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
  ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΔΥΣΕΩΣ, ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΥΣΗ!

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Tassos 17/08/2010 20:07:23

   Ακριβώς, η Ιαπωνία είναι Δύση, η Κίνα όχι, το Ισραήλ είναι Δύση, οι Άραβες όχι, η Ελλάδα παίζεται ακόμη, όπως βλέπουμε και σε αυτό το θέμα.

 47. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 20:05:43

  "Kai einai o Terlegkas me thn Peggy Zhna."

  ξερεις τι σημαινει Σημιτης πιστευω..απλη Ιστορια..

 48. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 20:06:42

  "ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΥΣΗ!"

  το εγκεφαλικο ερχεται..

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Aggelos 17/08/2010 20:08:25

   Πηγαίνετε εκεί να τους πείτε αντιδυτικές κορώνες υπέρ της ΕΣΣΔ να σας πούνε την γνώμη τους. Χμμμ..

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 22:24:19

    @ l' ami [du soviet et du goulag]

    Ναί, ο Στάλιν ήταν μεγάλος λάτρης της δύσης,
    για αυτό έστελνε μαζικά τους αληθινούς κομμουνιστές
    [και μαζί με αυτούς πολλούς τυχαίους πολίτες]
    να "εργαστούν" για το καλό της Σοβιετικής Ένωσης,
    στα γκουλάγκ της ανατολικής σιβηρίας...

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 22:35:01

    Η ΕΣΣΔ ήταν σε ιδεολογικό επίπεδο "δυτική" λόγω μαρξισμού, που είναι ακραίος Διαφωτισμός, σε γεωπολιτικό όμως επίπεδο υπήρξε η Ανατολή.
    Απλά πράγματα. Ξεκινήστε από Huntington, προτού προχωρήσετε σε πρόσθετες αναλύσεις.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Aggelos 17/08/2010 20:09:51

   "ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
   ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΔΥΣΕΩΣ, ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"

   ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

   ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΤΟΥΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

 49. Alex avatar
  Alex 17/08/2010 20:07:22

  Οτι να ναι.....Στην εξωτερικη πολιτικη σαφως και δεν χωραν δογματισμοι παρ ολα αυτα εδω μεσα γινεται χαμος ειτε υπερ της μιας πλευρας ειτε της αλλης.ενα μου κανει αλγινη εντυπωση οτι καποιοι οταν στερουντε επιχειρηματων καταφευγουν στις υβρις.Ειναι και αυτο ενα πο τα κουσουρια του Λαου μας.Τι ραγιαδες γραφει ο ενας τι ισλαμολατρες οθωμανοφυλους.τι Σιωνιστες τι Δυτικοφιλους αμερικανοφιλους,.Σε λιγο θα αρσχισουν τα προδοτες δοσιλογοι και τα σχετικα.αυτο ειναι το προβλημα μας κυριοι η διχονοια και ο ατομικισμος.ο Αοτμικος διγματισμος.Απο την αρχαιοτητα η Αθηνα με τη Σπαρτη διαγκωνιζοταν για την ευνοια του Σατραπη της Περσιας.
  Εξοστρακισαν οι Αθηναιοι το Θεμιστοκλη εκαναν με τους Σπαρτιατες τον Πεολπονησιακο πολεμο.Σε ενα πραγμα ειναι καλυτεροι οι εβραιοι απο τους ελληνες οτι ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ εχουν ομοψυχια.Εμεις μια ζωη με διχασμους.Φανατικοι ποτε με τη μια μπλευρα ποτε με την αλλη.Αθηνα- Σπαρτη
  Αριστεροι δεξιοι,Βασιλικοι Βενιζελικοι Δεξιοι Αριστεροι ,Ολυμπιακος Παναθηναικος....ψυχραιμια μηδεν!!!
  Παντα με το θυμικο με αμετροεπεια.Ποτε με τον Ηνιοχο(Λογικη κατα το Παλτωνα)
  Τσακονωμαστε εδω μεσα για την ευνοια ποιων?Οταν ειμεις ειμαστε ανικανοι να κρατησουμε τη τυχη μας στα χερια μας.

 50. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 20:08:09

  η σκατο γλωσσα παντως ων εβραιων δεν μου ακουγεται ευρωπαικη..
  εσας?


  τι ακουμε εδω μεσα..

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Aggelos 17/08/2010 20:26:19

   Φίλε Άγγελε μη μπερδεύεις άσχετα πράγματα.
   Δεν υπάρχουν αμιγώς "Ευρωπαικές" γλώσσες. Η δική μας, όπως και οι λατινογενείς, σλαβικές, γερμανικές, βαλτικές, η αγγλική, η αλβανική, η επίσημη περσική, και πολλές ινδικές διάλεκτοι, είναι ινδοευρωπαική γλώσσα.
   Τα εβραικά είναι γλώσσα σημιτική, συγγενική με τα αραβικά.
   Και άλλο η γλώσσα, άλλο η καταγωγή ενός λαού. Οι γονείς ή παππούδες των πιό πολλών από τους σημερινούς Ισραηλινούς δεν μιλούσαν γρύ Εβραικά, αλλά μόνον γίντις, μια Γερμανίζουσα διάλεκτο, ή λαντίνο, "παγωμένα" Ισπανικά του 1400, χωρίς τα "Θ" των σημερινών Καστιλιάνικων Ισαπνικών, αλλά πιο κοντά στα Λατινοαμερικάνικα Ισπανικά.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Ο Θείος 18/08/2010 00:27:03

    Ινδοευρωπαική είπατε; Και τι είδος γραφής είχε αυτή η ινδοοευρωπαϊκή; Ο ινδοευρωπαϊκός λαός που κατοικούσε και γιατί δεν υπάρχει σήμερα;

    Κατά τα άλλα τα εβραϊκά είναι μια νεκραναστημνένη γλώσσα και αυτό που λέμε ισραηλινοί είναι δυο διαφορετικές φυλετικά ομάδες οι Ασκενάζι(Γερμανοί δηλ. ξανθοκόκινοι με γαλάζια μάτια) και οι Σεφαράδες που έρχονται πιο κοντά στους Μαγκρεμπίνους.

    Οι μεν Ασκενάζι είναι Ασιατικό Σλαβοειδές φίλο γνωστοί και σαν Χάζαροι ενώ οι Σεφαράδες είναι Οι Εβραίοι της Αραβίας οι οποίοι ακολούθησαν την πορεία των Αράβων από τη Μέκκα ως το Πουατιέ (732 μχ.)

    Ορθά σημειώνεται ότι μεν Ασκενάζι μιλούν Γίντις (Σπηκ Ηνγκλις θινκ γίντις) και οι Σεφαρλαδες λαντίνο. Τους σεφαράδες είχαμε την τυχη να τους γνωρίσουμε από κοντά αφού όσοι δεν θέλησαν να αλλαξοπιστήσουν εικονικά κατόπιν εντολής της Ισαβέλλας το 1492 με την ενοποίηση της Ισπανία υπό τον καθολικισμό συννενοήθηκαν με τους αδελφούς τους Τούρκους (κοινή φυλετική καταγωγή) και ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στην Βαλκανική. Ιωάννινα Λάρισσα, Θεσσαλονίκη, Μοναστήρι, Σκόπια, Βουλγαρία, Πόλη κλπ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 18/08/2010 12:04:15

    H ινδοευρωπαική δεν είναι γλώσσα, αλλά ταξινομική ομάδα γλωσσών. Όπως λέμε π.χ. "αιλουροειδή', και συμπεριλαμβάνουμε σ' αυτά τα λιοντάρια, γάτες, τίγρεις κτλ (αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο είδος ζώου "αιλουροειδές", έτσι λέμε ινδοευρωπαική ομάδα γλωσσών και περιλαμβάνουμε την αγγλική, ελληνική, βουλγαρική κοκ ή λέμε σημιτική ομάδα γλωσσών και περιλαμβάνουμε αραβική, εβραική κοκ.
    Μπήκαμε θέλοντας και μή στο θέμα των καθόλου ή καθολικών εννοιών του Αριστοτέλη (universalia). Αλλά μη μπούμε και στη μετέπειτα φιλοσοφική διαμάχη ρεαλισμού - νομιναλισμού.
    Γενικά, ως κανόνας στη γλωσσολογία, το καταγωγικό ενός πληθυσμού ελάχιστα έχει να κάνει με τη γλώσσα (και ακόμα λιγότερο, με την εν γένει πολιτισμική του ταυτότητα, η οποία είναι αυτή που το συγκροτεί ως λαό ή και ως έθνος.
    Τόσο οι Ashkenazim όσο και οι Sefaradim, ως προσήλυτοι στο θρήσκευμα, σχηματίσθηκαν από ποικιλία πληθυσμών: Οι πρώτοι από γερμανικούς, σλαβικούς και βαλτικούς λαούς, ή κατάλοιπα μεσαιωνικών λαών που χάθηκαν (εδώ περιλαμβάνονται και ασιατικής προέλευσης), οι δεύτεροι από λατίνους, κελτίβηρες και άραβες που ήρθαν μέσω Μαγκρέμπ.
    Αλλά έτσι ακριβώς είναι "φτιαγμένοι" και οι σημερινοί συνήθεις Γερμανοί, Πολωνοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι κοκ, οι χριστιανοί συνήθως το θρήσκευμα.
    Τα λοιπά, για τους Sefaradim, είναι όπως τα γράφετε.
    Οι Σλαβικές γλώσσες ανήκουν στην ινδοευρωπαική ομάδα και δεν έχουν καμμία σχέση με τις κεντροασιατικές (π.χ. τουρκο-αλταικές). Φυσικά, οι σημερινοί σλαβικοί λαοί καταγωγικά σχηματίσθηκαν όπως και όλοι οι άλλοι.

 51. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 20:12:36

  "Ακριβώς, η Ιαπωνία είναι Δύση, η Κίνα όχι, το Ισραήλ είναι Δύση, οι Άραβες όχι, η Ελλάδα παίζεται ακόμη, όπως βλέπουμε και σε αυτό το θέμα."

  Η Ανατολη- δυση ειναι μεταπολεμικο δημιουργημα..φανει ια.
  περασαμε σε αλλη εποχη..


  Εγω πανω απο ολα ειμαι Φιλοευρωπαιστης..
  και οποιος ειναι πραγματικα κεντροδεξιος και ΝΔκρατης πρεπει να ειναι πανω απ ολα,,αλλιως ας παει προς τους αμερικανοεβραιοφιλους φιλελευθερους Μπακογιαννη,μανο κλπ.εκει θα τα βρει καλυτερα

  ο κωστας ο καραμανλης αυτο πληρωσε..το οτι εβαλε πρωτα την υρωπη και μετα την αμερικη και τα τσιρακια τους..το αντιθετο απο αυτο που κανει ο γαπ βεβαιως.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Aggelos 17/08/2010 20:16:58

   Μην ετεροκαθορίζεστε, ουδόλως με απασχολεί τι κάνουν οι ανύπαρκτοι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι, από τους οποίους απαλλάχθηκε η ΝΔ. Να γίνουμε εμείς η πρωτοπορία των νέων ιδεών, αλλά όχι επειδή έγινε μία σωστή κίνηση να την καταδικάζουμε επειδή την έκανε αναγκαστικά ο ΓΑΠ.
   Να τα λέμε πρώτοι, με σαφήνεια και καθαρότητα. Να σας πω ένα άλλο θέμα που θα εμφανιστεί σύντομα και πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ;
   Πυρηνική ενέργεια. Πρέπει να αποκτήσουμε πυρηνική ενέργεια επειγόντως. Μην παραπονιέστε αν προλάβει κανείς άλλος και το προβάλει.

   • Μisha avatar
    Μisha @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 12:15:23

    Kατακλυσμός βλακείας με το συμπάθιο.
    Στη χωρα με το υψηλότερο σεισμικό δυναμικό στον ευρωπαϊκό χώρο, η πυρηνική ενέργεια μοιάζει με το πιστόλι που είχε βάλει ο Γκιοργκάκις στο τραπέζι και με το οποίο τελικά πυροβόλησε τους έλληνες.

   • Maya avatar
    Maya @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 12:57:02

    Και μόνο ότι είπε ο Πάγκαλος "όχι" στην πυρηνική ενέργεια θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις και αυτομάτως να σκεφτούμε ότι το συμφέρον μας είναι το ακριβώς αντίθετο.

    Αν χρησιμοποιήσεις τεχνολογία τελευταίας γενιάς δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
    Πολύ περισσότερο θα κινδυνεύεις από τα γειτονικά εργοστάσια παλαιότερης τεχνολογίας.

    Με μια αναβάθμιση δε των μονάδων ΔΕΗ ολοκληρώνεις ακόμα καλύτερα τις προδιαγραφές σου.

    Αλλά θέλει όραμα, όχι τσιτάτατα συνθήματα.

    Και η Ιαπωνία έχει σεισμούς και μάλιστα μεγάλους όπως και η Ιταλία.
    Αλλά έχουν και πυρηνικά εργοστάσια.

    Εμείς πρέπει με το στανιό να πληρώνουμε χρυσάφι το φυσικό αέριο, να πήξουμε στις ανεμογεννήτριες που σε τελική βάση δεν αποθηκεύουν το ρεύμα και θα ανεβάσουν κι άλλο τα τιμολόγια... Γιατί;

    Ως συνήθως, 30 χρόνια μετά από τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί και να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε.

   • Tassos avatar
    Tassos @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 13:22:13

    "Στη χωρα με το υψηλότερο σεισμικό δυναμικό στον ευρωπαϊκό χώρο, η πυρηνική ενέργεια μοιάζει με το πιστόλι που είχε βάλει ο Γκιοργκάκις"

    ΧΑΧΑΧΑ
    ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
    ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

    ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 13:28:04

    Να καταργηθεί και ο περιορισμός του ύψους. Όπως στο Ντουμπάï, στη Μόσχα (επί ΕΣΣΔ) και στο Μανχάτταν (από τότε που το χάσανε οι τοπικοί Ινδιάνοι).
    Ο περιορισμός του ύψους των κτιρίων στα αστικά κέντρα είναι διαβολική εφεύρεση της Γαλλικής Επανάστασης και του Βαυαρικού νεοκλασσικισμού. Ο βασιλιάς Όθωνας φταίει.

   • Μisha avatar
    Μisha @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 13:33:13

    Μέσα σε 10 χρόνια η Πορτογαλία παράγει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
    Mε μια μικρή δαπάνη της ταξης των 20000 ευρω μπορεί κάθε σπίτι να έχει ηλεκτρική ενέργεια από ίδιους ενεργειακούς πόρους για μια 25 ετία χωρίς έξοδα συντήρησης.
    Την αναβάθμιση των μονάδων της ΔΕΗ την εμποδίζουν εδω και δεκα περιπου χρόνια οι ιδιωτες επίδοξοι μνηστήρες.

   • Tassos avatar
    Tassos @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 13:33:23

    ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ
    ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
    ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ
    ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΛΠ

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 14:13:40

    Η Αριστερά μας κρατά πίσω τόσα χρόνια.
    Αν η Ελλάδα θέλει να γίνει κανονικό κράτος πρέπει να επικεντρωθεί στα εξής:
    Συνεργασία με Ισραήλ-Πυρηνική ενέργεια-Άρση πανεπιστημιακού ασύλου.
    Να δείτε πώς θα πάρει μπρος η κοινωνία και θα τελειώσουμε με τους οπαδούς της αδράνειας.

   • Maya avatar
    Maya @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 17:48:25

    Από τόσες χώρες γιατί να αποτελεί παράδειγμα η Πορτογαλία;

    Ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνική ενέργεια: Γαλλία 78%, Λιθουανία 73%, Βέλγιο 54%, Σλοβακία 56%, Ουκρανία 47%, Σλοβενία 42%, Βουλγαρία 33%, Ουγγαρία 37%, Σουηδία 42% (και πρόσφατα ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο ανακαλείται η τριακονταετής απαγόρευση για την κατασκευή νέων πυρηνικών μονάδων και προχωράει στον εκσυγχρονισμό των 10 παλιών της), Ελβετία 39%, Τσεχία 32%, Φινλανδία 30%, και Γερμανία 28% (και ήδη συζητάνε για περαιτέρω αύξηση). Η Ιταλία έχει αντιστρέψει την αντιπυρηνική πολιτική της, τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προτείνει την επένδυση στην πυρηνική ενέργεια, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η πυρηνική ενέργεια παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση στην οικονομία χαμηλών εκπομπών CΟ2.
    (h=p://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/885c487b-e228-463b-828d-59362794578b)

    Να πάμε και πιο πέρα;
    ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ιαπωνία ενώ και η Ν.Κορέα πουλάει αντιδραστήρες της στα ΗΑΕ.

    Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες έχουν μέσο όρο ζωής 80 χρόνια την στιγμή που οι ανεμογεννήτριες έχουν 25.
    Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες λειτουργούν σε καθημερινή βάση στο 90% των δυνατοτήτων τους την στιγμή που η ηλιακή και αιολική ενέργεια θα δουλεύουν περίπου στο 1/3 των δυνατοτήτων τους τον χρόνο (εκτός και αν έχεις τόσο πολύ ήλιο και άνεμο, και νερό, 24/7/365.)

    Ένα αιολικό πάρκο θέλει τουλάχιστον τον τετραπλάσιο χώρο από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, (συν τον χώρο που θα χρειαστείς για τα υπόγεια δίκτυα, συν την μια για πάντα γενικότερη καταστροφή του φυσικού τοπίου)

    Και το επίσης βασικό: Απεξάρτηση από εθνικούς και ξένους προμηθευτές και μεταφορείς.


    "Μικρή" η επένδυση των 20.000; Ναι πολύ, ειδικά αν είναι τόσο όλο κι όλο το ετήσιο εισόδημά σου.

    Το λειτουργικό κόστος μιας πυρηνικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής είναι 1,5 λεπτό του ευρώ η κιλοβατώρα, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται το κόστος καύσιμου, το κόστος λειτουργίας και το κόστος αποδόμησης.

    Σε ό,τι αφορά το κόστος κατασκευής είναι πιο εξειδικευμένο και διαφέρει ιστορικά ανάλογα με τη χώρα, τη χρονική περίοδο και το κόστος του χρήματος. Το πιο ενδιαφέρον παράδειγμα είναι το κόστος στη Γαλλία όπου υπήρξε τυποποίηση των μονάδων, με αποτέλεσμα στο λειτουργικό κόστος του 1,5 λεπτού του ευρώ να περιλαμβάνεται και η κατασκευή.

    Το λογικό κόστος πρέπει να υπολογίζεται σήμερα περίπου στα 6 δισ. ευρώ, στο οποίο θα προστεθεί το κόστος χρηματοδότησης περίπου 5,4 δισ. ευρώ με τους τόκους 40 ετών, άλλα 2,4 δισ. ευρώ το κόστος λειτουργίας και 1 δισ. ευρώ η αποδόμηση. Η συνολική λειτουργία για 60 χρόνια δηλαδή θα κοστίσει περίπου 15 δισ. ευρώ και με αυτή την επένδυση εξασφαλίζουμε μια ΄μπαταρία΄ που παράγει 25 χιλιάδες GWh το χρόνο για εξήντα χρόνια με κόστος περίπου 1,5 λεπτό του ευρώ. Στη χώρα μας οι ανάγκες μας σε ηλεκτρική ενέργεια φτάνουν περίπου τις 60 GWh.

    Αλλά ας υποθέσουμε ότι η ΔΕΗ πουλάει την ενέργεια με 5 λεπτά του ευρώ. Θα έχει έσοδα στα 60 χρόνια 75 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα κέρδη εξοικονόμησης εκπομπών ρύπων. Για να μην αναφερθούμε στις δραστηριότητες και την ανάπτυξη που μπορεί να υποστηριχθεί με κόστος κιλοβατώρας στο 1,5 σεντ.

    Όσο για το θέμα των πυρηνικών αποβλήτων το 95% του χρησιμοποιημένου καυσίμου ανακυκλώνεται και μόλις το 5% παραμένει ως κατάλοιπο, σε στέρεα μορφή. Και αυτό που μένει είναι υλικό που θα φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον, καθώς πρόκειται για πολύτιμα ισότοπα. Και επιπλέον μιλάμε για πολύ μικρές ποσότητες. Για παράδειγμα από δύο αντιδραστήρες ενός σταθμού για 60 χρόνια τα κατάλοιπα επειδή από ανακύκλωση καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο με δύο ψυγεία κουζίνας. Και φυσικά αποθηκεύονται μέσα σε απόλυτα ελεγχόμενο και προφυλαγμένο περιβάλλον. Επιπλέον τα τέσσερα ισότοπα τυγχάνει να έχουν μέση ζωή περί τα 40 με 50 χρόνια. Πρόκειται λοιπόν για ένα τεχνικό πρόβλημα απόλυτα λυμένο και διαχειρίσιμο κατά πολύ υποδεέστερο του φόβου που δημιουργείται και που σε ένα βαθμό λειτουργεί ως ανάχωμα για τη μη επέκταση της χρήσης της πυρηνικής τεχνολογίας.
    (h=p://www.capital.gr/Articles.asp?id=884539)

    Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ "με πολύ μετριοπαθείς υπολογισμούς, για να επιτύχουμε τον στόχο του 20% παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ το 2020, αυτή η αύξηση προς τους παραγωγούς ‘μεταφράζεται’ σε πάνω από 307 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο επιπλέον επιβάρυνση του καταναλωτικού κοινού!"

    Σύμφωνα δε με την ανεξάρτητη αρχή (ΡΑΕ): "για την επίτευξη του μισού μόνο του εθνικού στόχου που τίθεται στο σχέδιο νόμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ το έτος 2015, προκύπτει ότι με βάση τις ισχύουσες εγγυημένες τιμές, η επιβάρυνση του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ θα πλησιάσει τα 50,1 €/MWh αν η παραγωγή από ΑΠΕ στηριχθεί κυρίως στη φωτοβολταϊκή ενέργεια! Δηλαδή 166 φορές η σημερινή τιμή!"
    (h=p://www.ekpizo.gr/?nid=655)


    Συμπέρασμα;
    Πού είναι η λογική στο να αγοράσουμε χρυσά κουτάλια αν δεν έχουμε να φάμε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Aggelos 17/08/2010 20:57:35

   Του λόγου μου πάλι, προτιμώ ν' αποκτήσουμε μπάμιες χωρίς γωνίες.
   Ο καθείς έχει δικαίωμα να έχει τά όνειρά του, δημοκρατίαν έχομεν.

 52. Tassos avatar
  Tassos 17/08/2010 20:14:27

  "και οποιος ειναι πραγματικα κεντροδεξιος και ΝΔκρατης πρεπει να ειναι πανω απ ολα,,αλλιως ας παει προς τους αμερικανοεβραιοφιλους φιλελευθερους Μπακογιαννη,μανο κλπ.εκει θα τα βρει καλυτερα"

  ΧΑΧΑΧΑ
  ΠΕΣΤΟ ΣΤΟ ΦΑΗΛΟ ΑΥΤΟ

 53. Μisha avatar
  Μisha 17/08/2010 20:17:53

  Μέχρι και άγιο σφαγμένο από σιωνιστές τρομοκράτες έχουμε.
  Είναι ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος Χασάπης , από την Κύπρο, τον οποίο σκότωσε με μπαλτά φανατικός σιωνιστής το 1979.

  h--p://noctoc-noctoc.blogspot.com/2008/11/1979-cypriot-saint-philoumenos-who-was.html

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Μisha 17/08/2010 20:20:05

   Από Τούρκους πόσους έχουμε ξέρετε;

  • Μisha avatar
   Μisha @ Μisha 17/08/2010 20:32:35

   Τούρκοι-Σιωνιστές παρεούλα πηγαίνουν.
   Όσο φίλος μπορεί να γινει ο Τούρκος αλλο τόσο μπορεί κι ο Σιωνιστής.
   Λυκοφιλίες αμφότερες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Μisha 17/08/2010 20:46:52

    Τους 36 Ελληνες προσκυνητες που καθαρισε η Γκαμαα Ισλαμιγια στην Αιγυπτο και τα ελληνικα ΜΜΕ θρσυτατα δικαιολογησαν τη δολοφονια τους με το αιτιολογικο οτι τους περασαν για Ισραηλινους τουριστες που θα τους βαλουμε;

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 17/08/2010 21:24:04

    To χαρτί του ισλαμικού φονταμενταλισμού το παίζει η Δύση ήδη από την εποχή του Γκα΄ντι στην Ινδία και τον διχασμό σε Ινδούς χιντού και Πακιστανούς μουσουλμάνους.
    Τοπ έπαιξε και στο Αφγανιστάν όταν ε8ισέβαλε η ΕΣΣΔ, το παίζει ακόμα στα Βαλκάνια σε Βοσνία και Μεγάλη Αλβανία.
    Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ακραίου ισλαμισμού είναι οι σεΐχηδες της ουαχαμπιστικής Σαουδαραβίας.
    Συνεπώς ακόμα και πίσω από το ξέσπασμα του φονταμενταλιστικού Ισλάμ η Δύση βρίσκεται, η οποία προτιμά έναν δαιμονοποιημένο αντίπαλο από ένα μαζικό κίνημα των αδικημένων φτωχοδιαβόλων του μουσουλμανικού κόσμου που θα μπορούσε να ανατρέψει τις ισορροπίες σε όλο τον πλανήτη.

    Διαίρει και βασίλευε , ως συνήθως...

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Μisha 17/08/2010 21:45:50

    Συνωμοσιολογία, ναι και τους Δίδυμους τους έριξαν οι ΗΠΑ και στην Σελήνη δεν έγινε προσελήνωση. Συνωμοσιολογία, το καταφύγιο των ημιμαθών πο βαριούνται να κάνουν σοβαρές επιστημονικές αναλύσεις.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 18/08/2010 00:10:39

    Ποια συνωμοσιολογία;
    Ένα ισλαμικό κέντρο που έχει φτιαχτεί κάπου στην Καλλιθέα κι αυτό με λεφτά των σαουδαραβων προστατευομένων των ΗΠΑ έχει γίνει.

    Όσο για τους δίδυμους πύργους, μόνο ανόητοι μπορουν να πιστέψουν ότι αυτοί κατέρρευσαν από την πρόσκρουση των αεροσκαφών.Κάτι τέτοιο δε μπορούσε να συμβεί με κανέναν τρόπο όπως έχουν δείξει όσοι ειδικοί ασχολήθηκαν με το ζήτημα.

    Μήπως βρηκατε εσεις οι δυτικόπληκτοι τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σανταμ για τα οποία και έγινε η σφαγή από τους γιάνκηδες;Γιατί ο Μπους κι ο Μπλέρ είπαν ότι δεν βρηκαν τίποτα.

 54. Aggelos avatar
  Aggelos 17/08/2010 20:18:29

  γνωριζει πιστευω την πανω απο όλα φιλοευρωπαικη πολιτικη του γερου καραμανλη..
  αυτη ειναι που μας διαχωριζει απο το πασοκ αλλωστε..

  οταν ο Καραμανλης ελεγε να μπουμε στην εοκ,,ο Ανδρεας ελεγε οχι στη Δυση ,και εξω νατο κλπ μπουρδς.

  δεν ειδε την ευρωπη πανω απο τη δυση..
  μην κανετε και σεις τετοιο λαθος.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Aggelos 17/08/2010 20:21:40

   Δύση είναι οι ΗΠΑ-Καναδάς-Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία/ΕΕ/Ισραήλ/Ιαπωνία-Νότιος Κορέα-Ταιβάν μετά το 1989

   Πριν το 1989 Δύση ήταν οι ανωτέρω και η μισή Ευρώπη

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 17/08/2010 20:35:25

    Υπερπολιτικοποιημένα σκέφτεστε. Δεν είναι Δύση η Ρωσία, η χώρα του Μεντελέγιεφ, του Πούσκιν, του Τολστόι, του Τσαïκόφσκι, του Σαχάρωφ, και του παλιού εκείνου αγιογράφου Αντρέι Ρουμπλιόφ, γύρω στο 1400, συγχρόνου των Ιταλών αναγεννησιακών;
    Δεν είναι Ανατολή, βαθειά Ανατολή, η Ιαπωνία του Ζενικού Βουδισμού, του Ταοισμού, των μοναστηριακών πολεμικών τεχνών και διαλογισμού, της τελετουργικής καλλλιγραφίας; Η Κορέα και η Ταιβάν με τα αντίστοιχα;
    Ο μονόπλευρος πολιτικός τρόπος σκέψης εξαπατά, ο απόλυτα πολιτικός τρόπος σκέψης εξαπατά απόλυτα.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 00:38:09

    @Ο Θείος

    Ανακρίβειες. Για την Ιαπωνία έχει λεχθεί αυτό ακριβώς. ότι είναι μια αμερικανική πολιτεία με όλα τα πλεονεκτήματα (των ομοσπόνδων)αλλά κανένα μειονέκτημα.

    Τα όσα προσμετρας στην Ιαπωνία απλά αφορούν την Κίνα. ΆΛλα τα μάτια του λαγού κλπ. Αληθεύει οστόσω ότι η Κινα ήταν ο μέγας δάσκαλος όχι μόνο της Ιαπωνία αλλά και της Κορέας και του Βιετναμ.

    Η Ταιβαν πάντως είναι άλλο μέρος του λόγου.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 12:18:42

    Φίλε του Λαού, ξέχασες την ιστορική αλληλογραφία του Θαλή του Μιλήσιου με τον σύγχρονό του Κομφούκιο, κατά κόσμον Κουνγκ-Φου-Τζου, εις την σανσκριτικήν γλώσσαν, και πώς έλυσε ο Αριστοτέλης το πρόβλημα των καθόλου εννοιών με δυό - τρείς συνεδρίες διαλογισμού με τον Λάο Τσε στο θιβετιανό μοναστήρι του Ριζόνγκ.

 55. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 17/08/2010 20:44:50

  "H πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!" λέει ένας λόγος.

  Δεν ισχύει όμως για μας τους έλληνες αυτό.
  Εμείς εχουμε ακόμη πολλά "μαλλιά" φαίνεται...

  Αντε να μιλήσεις τώρα για ενότητα μέσα σε αυτό τον καβγά και τον χαμό!
  Και να σκεφτείς ότι όταν πρωτοδιάβασα το άρθρο σκέφτηκα ότι δεν προσφέρεται για πολλές διαφωνίες. Εντελώς λάθος εκτίμηση. Τελικά πάει να χτυπήσει πρωτάθλημα σχολίων και διαφωνίας.

  Είναι σίγουρο ότι είμαστε όλοι έλληνες. Τι DNA και ανοησίες...

  Αν το καλοσκεφτείς όμως δεν είναι και του θανατά. Τελικά αυτή η αδυναμία μας να συμφωνούμε μας έσπρωξε να ανακαλύψουμε τη δημοκρατία, ώστε να μη σκοτωνόμαστε συχνά. Το number one στο hit parade λαών και λαών. Κάτι είναι κι αυτό.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θραξ Αναρμόδιος 19/08/2010 11:51:31

   Όπως βλέπεις, φίλε Θράκα, η συζήτηση έχει απ' όλα, σοβαρότητα, καφρίλα, παράνοια, βαθιές σκέψεις, ότι τραβάει η ψυχή του ανθρώπου, πάντως με ορισμένους μόνο συζήτηση για το Εθνικό Συμφέρον δεν είναι.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/08/2010 12:33:44

    @Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

    Δεν περίμενα να εξελιχτεί έτσι η συζήτηση. Πήρε φωτιά το πράγμα, εκεί που όσοι διαφωνούσαν με την αρχική εκτίμηση του άρθρου ή σκεπτικιστές όπως εγώ, θα έπρεπε απλώς να διατυπώσουν την διαφωνία τους.

    Πως φτάνουμε πάντα εδώ στον τσακωμό και τον καβγά;
    Είναι το ταμπεραμέντο μας φαίνεται.

    Νομίζω ότι "φταίει" και το μέσο. Το ίντερνετ και τα γραπτά μηνύματα. Δηλαδή αν ήμασταν όλοι τετ-α-τετ σε ένα τραπέζι ή μια αίθουσα, δεν θα είχαμε τόσες αντεγκλήσεις. Οι άνθρωποι όσο γνωρίζονται γίνονται φίλοι, λέει ένας λόγος.

    Ουσιαστικά η συντριπτική πλειοψηφία εδώ συμφωνεί στο κύριο: το συμφέρον της χώρας.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ Θραξ Αναρμόδιος 19/08/2010 12:03:15

   Δεν νομίζω να είναι αποκλειστικό Ελληνικό φαινόμενο: Στις περισσότερες χώρες του κόσμου (πλήν Άπω Ανατολής ίσως, και Γερμανίας, όπου υπερισχύει το αίσθημα ενοχής), μόλις ψιθυρίσει κανείς τη λέξη "Εβραίος", γίνεται ΤΟ μπάχαλο.
   Εμείς εδώ, απλώς, έχουμε γενικώς την τάση να υπερβάλλουμε, να εξτρεμίζουμε. Είναι ιστορικά και κοινωνικά διαμορφωμένο ταμπεραμέντο
   Κάλμα χρειάζεται, πιό ψυχρές θερμοκρασίες, πιό χαμηλές στροφές, λιγότερη αδρεναλίνη. Και χιούμορ, κατά προτίμηση cold and black.

 56. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/08/2010 20:46:27

  Η κλασική ηλίθια ελληνική οπαδική νοοτροπία. Για αυτό εδώ και δύο αιώνες περίπου είμαστε μπαλάκι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Όλοι είναι εχθροί και όλοι είναι φίλοι. Εν δυνάμει. Όποιος μας εξυπηρετεί συνεργαζόμαστε. Όποιος μας την μπαίνει παραμνεύουμε να τον δαγκώσουμε. Έτσι πάει το πράγμα. Μια συνεργασία με τους Ισραηλινούς σήμερα πονάει την Τουρκία? Καλώς να έρθει! Μια συνεργασία με τους Ρώσους αύριο την λέει στους φιλοσκοπιανούς ΝΑΤΟιτζήδες? Bring it on! Η μαγκιά είναι στις ισορροπίες: να προσφερω υποστήριξη ζητώντας ανταλλάγματα, να κάνω συνεργασίες προτάσσοντας υπερτροφικούς γεννητικούς αδένες και όχι να ζητιανεύω λίγη ησυχία παραχωρώντας αβέρτα...

  • Tassos avatar
   Tassos @ TopGunZ 17/08/2010 20:49:33

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ

   ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

   ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Tassos 17/08/2010 21:55:01

    Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Ηγέτης που θα απαλλάξει την χώρα από πολλές αγκυλώσεις και οπισθοδρομικά ιδεολογήματα που στρέφονται κατά των εθνικών συμφερόντων.

  • Μisha avatar
   Μisha @ TopGunZ 18/08/2010 10:43:36

   TopGunz

   Πιστεύεις ότι ο Γκιοργκάκις άλλαξε την ελληνική εξωτερική πολιτική 10ετιών επειδή έχει «υπερτροφικούς γεννητικούς αδένες» ή επειδή έτσι του είπε η Γενέτειρα του;

 57. antiochos avatar
  antiochos 17/08/2010 21:46:33

  'Αφήστε στην άκρη τις συνωμοσιολογικές φαντασιώσεις, τις αντισημιτικές τρίχες '
  Ενταξει ρε Φαηλο!
  Και μεις αγαπησαμε αλλα δεν καναμε ετσι..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ antiochos 19/08/2010 11:59:34

   Μπαρ Ραφαελί. Για δες τη. Τραβιέται με τον χλεμπονιάρη τον Λεονάρντο αλλά για δες!

 58. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 17/08/2010 22:34:27

  Εισβολή στην τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ
  Άνδρας εξουδετερώθηκε αφού προσπάθησε να πάρει όμηρο έναν διπλωμάτη.

  Ένας άνδρας οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα ψεύτικο πιστόλι, ο οποίος είχε εισβάλλει στην πρεσβεία της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ, εξουδετερώθηκε αφού προσπάθησε να κρατήσει όμηρο έναν διπλωμάτη, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

  Ο άνδρας, που τόνισε πως είναι Παλαιστίνιος, ανέβηκε στον πρώτο όροφο της πρεσβείας και εισέβαλε μέσα στο κτήριο αφού έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Έφερε μαζύ του ένα μαχαίρι, ένα μπιτόνι και ένα πιστόλι, το οποίο αργότερα διαπιστώθηκε πως ήταν ψεύτικο», τονίζει στο ανακοινωθέν του το υπουργείο.

  Ο εισβολέας «άρχισε να φωνάζει πως ζητάει πολιτικό άσυλο και επιχείρησε να κρατήσει ως όμηρο τον υποπρόξενο, προτού εξουδετερωθεί από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της πρεσβείας», τονίζεται στο κείμενο. «Ο άνδρας ανακρίνεται επί τους παρόντος από τις υπηρεσίες μας», προσθέτει.

  Καθημερινή 22:05

 59. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 17/08/2010 23:39:01

  Φίλε Ιωάννη Κωτούλα

  Διαβάζω στις εκδόσεις της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ), τόμος «Υποχωρητικοί αγώνες Α΄ και Β΄ Σωμάτων Στρατού», σελίδα 245, «Η μάχη του Αλή Βεράν», την 17/8/1922, σαν σήμερα δηλαδή, πριν 88 χρόνια:

  «Προ της επελεύσεως του σκότους, ο Αντισυνταγματάρχης Κωτούλας Ιωάννης, θέλων να παρασύρη εκ νέου προς τα εμπρός τους υποχωρήσαντας άνδρας του υπ’ αυτόν 14ου Συντάγματος Πεζικού, αναπέτασσε τη σημαίαν αυτού και έφιππος μετά του ιερέως του Συντάγματος παρώτρυνε τούτους να τον ακολουθήσωσι. …»

  Έχετε κάποια σχέση με τον ήρωα αντισυνταγματάρχη και αργότερα στρατηγό Ιωάννη Κωτούλα;;

  Για τους ενδιαφερόμενους για τη μάχη του Αλή Βεράν, υπάρχει το βιβλίο που αναφέρω. Επίσης στο Google Eath, μπορεί κάποιος στις συντεταγμένες (38ο 56΄45.22΄΄Β - 29ο 59΄56.98΄΄Ε) να βρει το χωριό Allioren (Αλή Βεράν), στη δυτική έξοδο της ομώνυμης κοιλάδας. Επίσης στις συντεταγμένες (38ο 54΄37.00΄΄Β - 30ο 03΄48.77΄΄Ε) ευρίσκεται το ύψωμα Ζαφέρ Τεπέ από το οποίο ο Κεμάλ διεύθυνε τη μάχη. Υπάρχει το μνημείο της Τουρκικής νίκης και το σχεδιάγραμμα επιχειρήσεων.

  Μη ξεχνάτε σαν σήμερα έγινε η μεγάλη καταστροφή της στρατιάς Μικράς Ασίας.

  Το επίσημο κράτος και όλοι εμείς, έχουμε λησμονήσει ότι κάπου εκεί, σε κάποιους μαζικούς τάφους, οι Τούρκοι έχουν «πετάξει" τα λείψανα 2.000 ηρώων. Μήπως είναι καιρός να αναζητηθούν και να επιστρέψουν πίσω; Ή τουλάχιστο να θαφτούν με τις τιμές που τους αρμόζουν, εκεί που πέσανε.

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ Αρματιστής 18/08/2010 00:02:06

   "Μη ξεχνάτε σαν σήμερα έγινε η μεγάλη καταστροφή της στρατιάς Μικράς Ασίας. "

   Έχουν οι μεγάλοι τα σχέδια τους, έχει κι ο Θεός το δικό του που λένε.
   Σαν σήμερα η μεγάλη καταστροφή?
   Τα σημερινά τεκταινόμενα δεν έφερε καμία έξυπνη Ελληνική εξωτερική πολιτική αλλά οι συγκυρίες, τουτέστιν η Πρόνοια.
   Θα τα πούμε απο κοντά και με τους "φίλους" Τούρκους όπως φαίνεται.
   Τίποτα δε μένει απλήρωτο σε αυτό το κόσμο.

 60. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 18/08/2010 00:41:05

  Γράφει ο Φαήλος

  "Εκεί ο Στρατός, που είναι ο ίδιος ο Λαός, βασίζεται αποκλειστικά σε εφέδρους. Μεγάλη θητεία και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στην ίδια μονάδα ώσπου ν’ ασπρίσουν τα γένια σου κι ότι άλλο ασπρίζει στον άντρα. Από 18 ως σαράντα φεύγα οι άντρες και σ’ ένα βαθμό κι οι γυναίκες κάποιες βδομάδες το χρόνο ζουν μαζί, κάνουν βολές, πορείες, ενημερώνονται στα νέα όπλα, εξοικειώνονται μαζί τους, τα ‘χουν στο σπίτι τους. Το πνεύμα μονάδος που φτιάχνουν είναι μπετόν αρμέ. Στα άρματα μάχης το πλήρωμα μπορούν να το αποτελούν ένας μηχανικός, ένας αγρότης, ένας δικηγόρος κι ένας υδραυλικός που γνωρίζονται 10-15 χρόνια, γνωρίζουν κάθε βίδα και βέβαια στις περίφημες μακρινές βολές τους «σκίζουν».

  Να σας πω λίγα για τα δικά μας κατορθώματα.

  Σήμερα έχουμε εννέα μήνες θητεία. Μια βασική εκπαίδευση της πλάκας, του τύπου μη ζορίζετε τα μωρά και στη συνέχεια στις μονάδες για σκοπιά και αγγαρεία. Η εκπαίδευση, ότι γίνεται είναι για γέλια. Υπολογίστε ακόμη, ότι οι κληρωτοί που υπηρετούν πλήρη θητεία στην ηλικία των 22 ετών περίπου, δεν είναι περισσότεροι από 25.000 μαζί με τα Ι2 Ι3 και Ι4. Ένας μεγάλος αριθμός επίσης τη βγάζει καθαρή στο ναυτικό και στην αεροπορία, στο πεντάγωνο και στις διάφορες υπηρεσίες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο αριθμός είναι ατέλειωτος. Κάποιοι υπηρετούν από το σπίτι τους.

  Νε τέτοια δεδομένα δεν έχουμε ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ εφεδρεία και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

  Υπολογίστε ότι η μετάθεση των στελεχών στην επιστράτευση θεωρείται από τους μεν μεγάλους ως ψυγείο, για δε τους μικρότερους βαθμούς ως αποθεραπεία. Από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα στην οργάνωση.

  Επειδή έκανα πολλά χρόνια στον Έβρο σε καθήκοντα υποδιοικητή και διοικητή Επιλαρχίας Αρμάτων, άρα είχα σχέση με την επιστράτευση, θα σας δώσω κάποια παραδείγματα: Μου έδιναν ένα πυροβολητή άρματος στη μονάδα μου στη περιοχή Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταγόταν από τη περιοχή Διδυμοτείχου και είχε απολυτήριο από μονάδα του Διδυμοτείχου…. Τι το πλέον φυσικό να παρουσιαστεί και πάλι στη μονάδα του… Η μονάδα μου χρειαζόταν 100 άτομα από την επιστράτευση, μας έδιναν 250… Ήμουν διευθυντής 4ου επιτελικού γραφείου σε τεθωρακισμένη ταξιαρχία. Οι τεθωρακισμένες ταξιαρχίες, τέσσερις έχουμε όλες και όλες, (το Ισραήλ θα πρέπει να έχει καμιά εικοσαριά τεθωρακισμένες, καμιά δεκαπενταριά μηχανοκίνητες, πέντε έξι αλεξιπτωτιστών και πολλές απλού πεζικού), είναι σχεδόν πλήρεις από τα προβλεπόμενα τροχοφόρα οχήματα. Θυμάμαι ότι η ταξιαρχία στην οποία αναφέρομαι έπαιρνε από την επιστράτευση κάπου 300 φορτηγά διαφόρων τύπων. Να τα κάνει τι;;

  Στις μετεκπαιδεύσεις της εφεδρείας αυτοί που παρουσιάζονταν, οι περισσότεροι ήταν κατσαπλιάδες, αδιάφοροι, απείθαρχοι, μάγκες, όχλος, έτοιμοι να δημιουργήσουν προβλήματα. Όλα αυτά τα έκαναν διότι γνώριζαν ότι οι μεγάλοι ήταν «μη πειράζετε τα παιδιά» και οι αξιωματικοί των μονάδων ήθελαν να τελειώνουν χωρίς φασαρίες. Όταν ήμουν διοικητής ήρθε ένας Ίλαρχος και μου είπε ότι έξι επίστρατοι δεν ήθελαν να παραλάβουν όπλο. Του είπα να τους φέρει έξω από το γραφείο και να τους περνάει ένα ένα μέσα. Παρών ο υποδιοικητής και το 1ο γραφείο. Γινότανε μια ερώτηση. Θα παραλάβεις το όπλο σου ή όχι; Απαντούσε ναι και έφευγε σαν κότα. Το παρέλαβαν όλοι. Ήταν αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν ότι αν έλεγαν όχι, θα ακολουθούσε προανάκριση. Το ερώτημα όμως είναι: Έτσι θα πάμε μπροστά; Με απειλές; Δεν μπορούν να καταλάβουν το χρέος τους; Ποιοι και πως καλλιέργησαν αυτή τη μηδενίστικη νοοτροπία; Και αναρωτιέμαι… όλοι αυτοί που γράφω παραπάνω, όλοι οι κουραμπιέδες που διεκδικούν τη ψήφο μας, τι παράδειγμα έχουν δώσει;;

  Μας ζητάς τώρα Φαήλο, να έχουν οι έφεδροι τα όπλα στο σπίτι τους; Να γίνουμε δηλαδή Ελβετία και Ισραήλ.. Με τι προσόντα; Εδώ πρέπει να αλλάξει ριζικά όλο το σύστημα και όλη η φιλοσοφία του.

  Η επιστράτευση κατά την άποψή μου, πρέπει κατ’ αρχή να οργανωθεί σε εθελοντική βάση. Μεταξύ ηλικίας 20 - 40, διαθέτουμε 1.400.000 εφέδρους. Χρειαζόμαστε περίπου 200.000 – 250.000 εφέδρους. Αμφιβάλει κανένας ότι τουλάχιστο για τις κρίσιμες μονάδες μπορούμε να βρούμε αυτούς που χρειαζόμαστε από εθελοντές; Έλληνες δηλαδή που έχουν ψηλά τη συνείδηση του χρέους.. Καμιά μονάδα δεν χρειάζεται κατσαπλιάδες.

 61. Σολιαληστής avatar
  Σολιαληστής 18/08/2010 00:52:32

  Φαίλο κράτα μικρό καλάθι μην προσγειώσουμε απότομα, δεν ξέρουμε ακόμα εβραίοι και αμερικάνοι που αποσκοπούν.

  • Maya avatar
   Maya @ Σολιαληστής 18/08/2010 02:11:50

   Συμφωνώ.

   Ίσως είναι ακόμα νωρίς να πει κανείς ότι "η ισραηλινοτουρκική συμμαχία πέθανε". Κρίση είναι σίγουρα, αλλά είναι η τελική;

   Απ' την άλλη, ακόμα κι αν τελικώς πεθάνει, δυστυχώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα σταματήσει η Τουρκία να μας προκαλεί και να διεκδικεί.
   Εκτός αν γίνει κάτι το τόσο εξαιρετικό και μας δώσουν τον ρόλο της στο ΝΑΤΟ.

   Αδύνατο όμως γιατί αυτό δεν το επιθυμεί κατ' αρχήν η κοινωνία μας.

   Και μέχρι να ρθουν τα λιοντάρια και οι κουκουβάγιες θα μας έχει βγει η ψυχή...

 62. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/08/2010 01:31:13

  Former U.S. Ambassador to the United Nations, John Bolton, said there is only a week left for Israel to attack Iran if it wants to stop the Islamic Republic from creating a nuclear armament.

  On Friday, Russia announced that on August 21st, it will start loading nuclear fuel into the Bushehr reactor.

  Bushehr is Iran's first atomic power station. Bolton said that once the reactor, also built by Russia, becomes operational next week, it will be too late to attack, because the attacking it would result in the spreading of radioactive material and hurt Iranian civilians.

  Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στα ηνωμένα Έθνη κ. John Bolton, δήλωσε ότι μόνο μία εβδομάδα προθεσμία έχει το Ισραήλ για να επιτεθεί στο ΙΡΑΝ, εάν επιθυμεί να σταματήσει την προσπάθειά του για απόκτηση πυρηνικού εξοπλισμού.

  Η Ρωσία δήλωσε ότι την Παρασκευή 21-Αυγούστου, θα αρχίσει να φορτώνει με πυρηνικά καύσιμα τον αντιδραστήρα του Bushehr.

  Ο αντιδραστήρας του Bushehr, είναι ο πρώτος σταθμός πυρηνικής ενεργείας του Ιράν .Ο Bolton είπε ότι άπαξ ο αντιδραστήρας ( που έχει επίσης κατασκευασθεί από τη Ρωσία) τεθεί σε λειτουργία - την επομένη εβδομάδα- θα είναι πολύ αργά για να υποστεί επίθεση, διότι η επίθεση θα προκαλούσε διασκόρπιση ραδιενεργών σωματιδίων με αποτέλεσμα να πληγούν Ιρανοί πολίτες.
  Arutz Sheva / EFENPRESS

  αναδημοσίευση από taxalia

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ αλλενάκι 18/08/2010 03:04:51

   οι πέρσες δεν έχουν υπόθεση. και τα πιο σύγχρονα υπερόπλα να διαθέτουν θα ηττηθούν από οποιαδήποτε σοβαρή χώρα σε περίπτωση πολέμου.

 63. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 18/08/2010 03:03:10

  πολύ καλή εξέλιξη μια συμμαχία ελλάδας-ισραήλ.

 64. gkioi avatar
  gkioi 18/08/2010 08:23:00

  ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΕ ΦΑΗΛΟ.
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ Ν΄ΑΠΟΧΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΧ ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
  ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ.[ΗΛΙΑΚΗΣ,ΓΙΑΛΟΨΟΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ,ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΙΣΑΑΚ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΤΕΛΟΣ].
  ΔΙΑΒΑΖΩ ''ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ'' ''ΚΟΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙ'' ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.
  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ, ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ, ΠΙΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ,ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ,ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.[COSTI, QUELL' CHE COSTI].

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ gkioi 18/08/2010 14:46:28

   Ε, αυτό ακριβώς γράφω κι εγώ και προσπαθώ να περιγράψω κάποια παραδείγματα.
   Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι στο Λαό μας και αυτοί πεέπει να περάσουν μπροστά.
   Δεν είναι ντροπή ή καταδικαστέο να βλέπουμε τα καλύτερα και να παραδειγματιζόμαστε από αυτά.

 65. ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ avatar
  ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 18/08/2010 10:02:40

  ΠΙΣΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΟΠΛΙΤΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΤΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ, ΚΟΣΤΟΙ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΕΑΝ ΟΧΙ ΕΧΘΡΙΚΗ
  ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ
  ΣΕΛΕΥΚΟΣ
  ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 18/08/2010 10:34:18

   Tην «Παλλαϊκή Άμυνα» του «επάρατου» Αντρέα τη θυμάται κανείς;

   • gkioi avatar
    gkioi @ Μisha 18/08/2010 11:54:40

    ΑΥΤΗ Η ΑΜΥΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΑΤΑΦΙΑ.....

    FactorΧ: gkioi, στο έχω ξαναγράψει κι αδιαφορείς. Να μην χρησιμοποιείς το factorX στο πεδίο url. Την επόμενη φορά θα σβυστεί ολόκληρο το σχόλιό σου.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 18/08/2010 13:25:41

    Τον Ματαφιά και τον Αλευρομάγειρο δεν τους μνημονεύει ο Φαήλος, γιατί δε δένουν με το δηλητηριώδες φιλοσιωνιστικό γλυκό που μας σερβίρει.

   • Alex avatar
    Alex @ Μisha 18/08/2010 14:01:12

    Ναι τον οποιο Αλευρομαγειρο το ΠΑΣΟΚ του Σημιτη ουσιαστικα το 1996 το αδρανοποιησε τον εκανε ΓΕΠΣ(ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΣΤΡΑΤΟΥ)αντι να του δωσει την αρχηγια των Ε.Δ. εχοντας οι Ε.Δ βγει πληγωμενες απο το περιστατικο των Ιμμιων. Ο Ανθρωπος πολεμησε στη κυπρο...αλλα το κομματοσκυλα παντα ειχαν αλλη ευνοια...

    Ετυχε να με εχει επιθεωρησει στη μοναδα που υπηρετουσα...φοβερη προσωπικοτητα

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μisha 18/08/2010 14:28:47

    Ρε ΄χωριό του σημείου g (gkioi) και οι δυο που αναφέρεις είναι φίλοι μου, ο μακαρίτης ο Ματαφιάς κι ο εν ζωή σπουδαίος μαχητής και δημοκράτης Αξιωματικός Δημήτρης Αλευρομάγειρος. Τους έχω αναφέρει σε άλλα άρθρα μου, όπως και άλλους. Δεν μπορώ σε κάθε άρθρο να παίρνω ημερήσια αναφορά τόλων των μαχητών του 1974.
    "Φιλοσωσιωνιστικό γλυκό"; Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις ρε τσάκαλε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μisha 18/08/2010 14:56:29

    gkioi,
    συγγνώμη, το παραπάνω σχόλιο πήγαινε για τον Misha, που λιγουρεύεται φιλοσιωνιστική πάστα φλόρα. Νόμιζα ότι ήταν δικό σου σχόλιο.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 18/08/2010 15:09:04

    Η Τουρκία πράγματι ,πήρε ένα τεράστιο δωρο από το Ισραήλ προχθές, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η Μοσαντ της έδωσε τον Οτσαλαν και σήμερα δεν ανηρεσε καμία συμφωνία με το Ισραήλ, πάρα το μακελειό, και μόλις προχθες , έδωσε το οκ για να μπει το Ισραήλ στον ΟΟΣΑ [μερικοί ανόητοι λένε για να το ελέγχει.....το ακούσαμε και αυτό από βλακώδεις αναλυτες...]]

    Αυτά και συγνώμη για το οργίλο ύφος αλλά θυμώνω όταν χωρίς γνώση πληροφοριών πάρα πολλοί -καλοπροαίρετα έστω-κατηγορούν τους Έλληνες ακτιβιστές [και άλλων χωρών , μηδέ του Ισραήλ εξαιρουμένου,] ότι έπαιξαν το παιχνίδι του βλάκός Νταβουτογλου,

    Είναι ομως και θλιβερό οτι στις αναλύσεις αυτές κανένας δεν ασχολείται με το πραγματικό έγκλημα που γίνεται στη Γάζα και για το οποίο ήδη έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος και ακόμη και Κυβερνήσεις όπως της Αγγλίας και Ιρλανδίας[των ΗΠΑ, όπως ήδη έχω αναφέρει , μη εξαιρουμένης] απαιτούν τον τερματισμό αυτού του εγκλήματος] ενώ παράλληλα η μισή ΚΝΕΣΕΤ εξεμανη με τη δολοφονικη ενέργεια της Κυβέρνησης του Ισραήλ.
    Γι αυτον τον παγκοσμιο ξεσηκωμο εχουν τεράστια θετικη ευθυνη οι ακτιβιστες, των Ελλήνων πρωτοστατουντων, ενω αιδημόνως απουσιαζουν πολλοι δηθεν προοδευτικοι και φιλειρηνιστες [του γλυκου νερου βέβαια..]
    Με την αγάπη μου,
    Δημήτρης Αλευρομαγειρος

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 18/08/2010 15:03:29

   Κρανιδιώτη έμπλεξες. Άντε να αποδείξεις τώρα ότι δεν είσαι μίσθαρνος περιτετμημένος κρυφοεβραίος, που ενδύεσαι τον πατριωτικό μανδύα, για να περάσεις τη σιχαμερή σιωνιστική (νεοναζιστική!!!) σου προπαγάνδα.
   Και πούσαι; Οι περισσότεροι εβραιοφάγοι σχολιαστές λείπουν λόγω θέρους. Αν ήταν εδώ, θα σε έτρωγαν ζωντανό!
   Έμπλεξες αδερφέεεεε....

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Strange Attractor 18/08/2010 15:07:47

    Χα! Πανεύκολο να το αποδείξω..... Σκέψου λίγο...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 18/08/2010 15:12:30

    Άστα αυτά, οι πονηροί εβραίοι χρησιμοποιούν ειδικό μόσχευμα βαλάνου για παραπλάνηση! Σας μάθαμε....

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Strange Attractor 19/08/2010 12:03:38

    Ρε ανατριχιαστικέ, την πόσθη κόβουν, όχι την βάλανο! Αλλά άμα ο Ραβίνος έχει Πάρκινσον, ε;

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Strange Attractor 19/08/2010 12:11:43

    Άχ τα καημένα τα αγοράκια, πώς το φαντάζονται πριν συμβεί! Όποιος θυμάται το φίλμ "Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές", του μεγάλου Εμίρ Κουστουρίτσα, με την αντίστοιχη Μουσουλμανική ιεροτελεστία στο παιδί από τη Βοσνία, θα καταλάβει!
    Αλλά ως αναπλήρωση για τη χαμένη ακροποσθία, πήρε για δώρο την κινηματογραφική κάμερα - και είδατε πώς την αξιοποίησε!

 66. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/08/2010 12:17:09

  Ας βάλω και αυτό από τον Ινφογνώμωνα.
  Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010
  Το Ισραήλ και ο εβραϊκός παράγοντας οφείλει μια συγνώμη στον Ελληνισμό της Θράκης, του Πόντου, της Ανατολής και της Κύπρου

  του Σάββα Καλεντερίδη
  Η ελληνική κυβέρνηση, με βάση τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, κινείται στην κατεύθυνση υπογραφής συμφωνιών, που θα προσδώσουν στρατηγικό χαρακτήρα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ. Το γεωπολιτικό περιβάλλον αλλάζει και προφανώς κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ, που αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις του με την Τουρκία. Πριν όμως εξετάσουμε το θέμα της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος-Ισραήλ, καλό θα ήταν να κάνουμε μια ανασκόπηση της παρουσίας του εβραϊκού παράγοντα και του Ισραήλ στην περιοχή και του ρόλου που έπαιξε απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον ελληνισμό γενικότερα.
  Δεν θα αναφερθούμε στη στάση και το ρόλο που έπαιξαν οι Εβραίοι στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ούτε στην περίοδο της οθωμανικής κατοχής, οπότε μεταφέρθηκαν κατά χιλιάδες από την Ισπανία κυρίως στη Θεσσαλονίκη (και σε άλλες πόλεις), εγγράφοντας υποθήκες για τη διεκδίκηση ακόμα και της ιστορικής ταυτότητας της Νύφης του Θερμαϊκού, ενώ ετύγχαναν διακριτικής συμπεριφοράς από πλευράς Υψηλής Πύλης, σε σχέση με τις άλλες θρησκευτικές και εθνικές ομάδες της αυτοκρατορίας.
  Θα αναφερθούμε όμως στο ρόλο που έπαιξαν οι εξισλαμισμένοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και ο εβραϊκός παράγοντας στην εμφάνιση του κινήματος των Νεοτούρκων, το οποίο με τη σειρά του σχεδίασε και εκτέλεσε τις γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, δηλαδή των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυροχαλδαίων.
  Σύμφωνα με αξιόπιστους ιστορικούς και πολιτικούς αναλυτές, ο τουρκικός εθνικισμός, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία με την εμφάνιση του κινήματος των Νεοτούρκων, είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού του εβραϊκού-σιωνιστικού παράγοντα, που αποσκοπούσε δι΄αυτού στην εξολόθρευση των χριστιανικών πληθυσμών από τα εδάφη της σημερινής Τουρκίας, για να δημιουργηθεί εκεί ένα κράτος, το οποίο θα τελούσε υπό τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των λεγόμενων 'λευκών Τούρκων', δηλαδή των εξισλαμισμένων Εβραίων και των ελεγχομένων από αυτούς μελών μυστικιστικών οργανώσεων που θα ήλεγχαν και θα ασκούσαν την εξουσία.
  Με αυτό το σκεπτικό εξολοθρεύτηκαν οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και οι Ασσυροχαλδαίοι, που κρατούσαν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια τους την οικονομία της Ανατολής. Τώρα, τα πάντα θα ελεγχόταν από τους 'λευκούς Τούρκους'.
  Με αυτό το σκεπτικό διαλύθηκαν όλα τα κόμματα και τα ισλαμικά τάγματα στην Τουρκία, από τον Μουσταφά Κεμάλ, τον Θεσσαλονικιό, που όλως περιέργως τιμάται δεόντως και από την ελληνική πολιτική ελίτ, ο οποίος δημιούργησε ένα σύστημα που απέκλεισε το λαό από την εξουσία, για να ασκείται αυτή από τους 'λευκούς Τούρκους' που προαναφέραμε.
  Με αυτό το σκεπτικό επικράτησε δια πυρός και σιδήρου η κοσμική ιδεολογία του κεμαλισμού, για να μην κινδυνέψουν οι 'λευκοί Τούρκοι' ποτέ από τη λαϊκή βούληση, που ονομάστηκε 'ισλαμικός κίνδυνος'.
  Με αυτό το σκεπτικό ψηφίστηκε ο νόμος 'Βαρλίκ Βεργκισί', το 1942, που αφάνισε οικονομικά τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είχε το θράσος να επιμένει να ελέγξει οικονομικά την αγορά της Πόλης και της Τουρκίας, σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Μετά ακολούθησαν τα γεγονότα της 6/7ης Σεπτεμβρίου, όπου δόθηκε η χαριστική βολή στον Ελληνισμό της Πόλης από τα βάρβαρα στίφη των Τούρκων. Το θέμα όμως είναι ότι αντί να ζητεί τη παραδειγματική τιμωρία του προβοκάτορα που έβαλε τη 'βόμβα' στο υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη, η ... Μεγάλη Βρεττανία, δια του Πρέσβη της στην ΑΘήνα, ασκούσε αφόρητες πιέσεις στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να απελευθερώσει τον συλληφθέντα προβοκάτορα-βομβιστή, μέλος φασιστικών μηχανισμών του τουρκικού κράτους, που είχε συλληφθεί για την τοποθέτηση της βόμβας. Ο φοιτητής όντως απελευθερώθηκε, διέφυγε στην Τουρκία, όπου έφθασε μέχρι το βαθμό του Νομάρχη Νεαπόλεως Καππαδοκίας, άντρο των φασιστικών-τρομοκρατικών οργανώσεων για δεκαετίες.
  Ακολουθούν οι απελάσεις των Ελλήνων της Πόλης και η τρομοκρατία σε Ίμβρο και Τένεδο, που ολοκλήρωσαν την εθνοκάθαρση, για να κορυφωθεί ο ανθελληνισμός με την εισβολή της Κύπρου, όπου τον πιο καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Χένρι Κίσιγκερ, που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι με τη στάση του αυτή εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι του Ισραήλ και του εβραίκού παράγοντα.

  Τέλος φθάνουμε στη νεότερη περίοδο.

  Το Ισραήλ συνάπτει σειρά συμφωνιών με την Τουρκία, οι οποίες εκ των πραγμάτων στρέφονται εναντίον της Ελλάδος, παραχωρεί στρατιωτικό εξοπλισμό στην Άγκυρα, όπως για παράδειγμα τα κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΧΕΡΟΝ, που εξασφαλίζουν εξαιρετικής ποιότητας πληροφορίες στην Τουρκία για τις κινήσεις των ελληνικών στρατευμάτων στη Θράκη και το Αιγαίο, ενώ δεν παραλείπουν να κατασκοπεύσουν την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο με τον πιο άθλιο τρόπο και υπέρ των Τούρκων, την οποία Κύπρο οι ίδιοι έχουν διαμελίσει.

  Ο έρωτας του Ισραήλ και των Εβραίων δεν έχει όρια, αφού στους αγώνες που κάνουν οι Αρμένιοι και οι Έλληνες για να πετύχουν την αναγνώριση της Γενοκτονίας που υπέστησαν από τους Τούρκους, οι Εβραίοι και το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ συμπαρατάσσονται ανοικτά με τους γενοκτόνους Τούρκους, αφαιρώντας έτσι κάθε ηθικό έρεισμα από τις προσπάθειες που κάνουν για να πετύχουν τη διεθνή αναγνώριση για τη Γενοκτονία που έχουν υποστεί οι ίδιοι από τους Ναζί.
  Δηλαδή, αυτό που κάνουν οι Εβραίοι ισοδυναμεί με στήριξη από τους Έλληνες και τους Αρμενίους στους Ναζί, που αρνούνται να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία που διέπραξαν εναντίον των Εβραίων.

  Φθάνουμε στην τελευταία φάση της ιστορίας, όπου η Τουρκία αρνείται να συνταχθεί με τις πολιτικές του Ισραήλ, που αποσκοπούν στο βομβαρδισμό και την ανατροπή του ισλαμικού καθεστώτος του Ιράν, μια ανατροπή που θα φέρει την Τουρκία στο κέντρο μιας κρίσης, από την οποία δεν πρόκειται να βγει ποτέ.
  Γιατί;
  Μετά το κενό ασφάλειας που έχει δημιουργήσει στα ΝΑ της Τουρκίας η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ιράκ, μετά την επιχείρηση ανατροπής του Σαντάμ, το 2003, μια επιχείρηση ανατροπής του ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης θα δημιουργήσει ένα άλλο, μεγαλύτερο κενό στα Α της Τουρκίας, το οποίο θα λάβει εφιαλτικές διαστάσεις για την Άγκυρα, αφού θα προστεθεί στο ήδη υπάρχον του Ιράκ.
  Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει την Άγκυρα και την κυβέρνηση Ερντογάν στην άρνησή της να συναινέσει και να συνεργαστεί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ (μια άρνηση που θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία) σε μια επιχείρηση ανατροπής του ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης, επιχείρηση που δεν έχει ως στόχο τα πηρυνικά του Ιράν, αλλά τον μυθώδη υπόγειο πλούτο της χώρας αυτής και το γεωπολιτικό της έλεγχο. Όσα διαδραματίστηκαν και συνεχίζοονται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, μας δείχνουν το δρόμο.
  Αυτή είναι η κατάσταση.
  Η Τουρκία, που επί έναν αιώνα είχε τη συμπαράσταση του εβραϊκού παράγοντα και του κράτους Ισραήλ, πολλές φορές εναντίον της Ελλάδος και του Ελληνισμού, αρνείται να συναινέσει στη διάλυσή της μέσω μιας επιχείρησης στο Ιράν και αρνείται να συνεργαστεί με το Ισραήλ.
  Το Ισραήλ από την πλευρά του, αναζητεί αντικαταστάτες της Τουρκίας για τα δικά του γεωπολιτικά σχέδια και ψάχνει να τους βρει στη Γεωργία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο.
  Η Γεωργία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έκαναν πιο εύκολα τον πολιτικό τους λογαριασμό και υπολογισμό στο θέμα της αναβάθμισής των σχέσεών τους με το Ισραήλ.
  Για την Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πιο δύσκολο, αφού υπάρχουν τα αγκάθια και οι πληγές του παρελθόντος, πληγές που είναι ακόμα ανοικτές στο σώμα των Θρακών, των Κωνσταντινουπολιτών, των Ποντίων, των Κυπρίων και ολόκληρης της Ελλάδος.
  Φυσικά υπάρχουν και τα ενεργειακά της Α Μεσογείου, που απαιτούν προσέγγιση και συνεργασία της Κύπρου και του Ισραήλ και άρα και της Ελλάδος και εκεί πρέπει να είμαστε σοβαροί και συναινετικοί.
  Όμως το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο και η εικόνα που έχουμε εμείς οι Έλληνες είναι ότι το Ισραήλ 'έφαγε πόρτα' από την Τουρκία και για να καλύψει το κενό ψάχνει να βρει αντικαταστάτη στο πρόσωπο άλλων χωρών, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος, που έχουν όλες τις πληγές που απαριθμήσαμε παραπάνω.
  Πρέπει επίσης να σημιώσουμε ότι όλες οι κινήσεις που κάνει το Ισραήλ κινούνται στη βάση ενός βαθέως γεωπολιτικού σχεδιασμού που λειτουργεί σαν ρολόι, ελπίζουμε όχι ατομικής βόμβας.
  Το θέμα είναι αν οι κινήσεις της Ελλάδος κινούνται στη βάση ενός γεωπολιτικού σχεδιασμού ή αν η Ελλάδα καλείται να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση της Άγκυρας από την τουρκοϊσραηλινή στρατηγική συμμαχία.
  Επίσης, θα πρέπει να αναζητηθούν και να βρεθούν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως αν συμφέρει την Ελλάδα να εμπλακεί σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με άγνωστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη και τί θα γίνει τα χάλι μας στην περίπτωση που εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και η Τουρκία τα ξαναβρεί αύριο-μεθαύριο με το Ισραήλ

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ αλλενάκι 18/08/2010 13:08:14

   ναι και του πέρσες οι εβραίοι τους έφεραν στην ελλάδα στους μηδικούς πολέμους, διάβασα κάπου. χαχα.
   ο ερντογάν τα "έσπασε" με τους αμερικανούς από τη στιγμή που έμαθε τα σχέδια του στέητ ντιπάρτμεντ για διάλυση της τουρκίας σε κρατίδια και δημιουργία κουρδικού κράτους. είδη οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες άρχισαν να συζητούν με τους κούρδους για τα πετρέλαια του "τουρκικού" κουρδιστάν και όχι με τους τούρκους. φυσικό επακόλουθο ο ταγίπ να στραφεί προς τους άραβες και τη ρωσσία και να τα "σπάσει" και με το ισραήλ.
   δε νομίζω να τα ξαναβρούν ποτέ με τους τούρκους, γιατί δεν είναι θέμα ερντογάν. υπάρχουν εκατομμύρια φανατικοί αντισημίτες ισλαμιστές στην τουρκία συν το στρατιωτικό κατεστημένο το οποίο επίσης δεν θέλει τη διάλυση της τουρκίας. αν υπήρχε προοπτική να τα ξαναβρούν με κάποια άλλη κυβέρνηση στην τουρκία, απλά θα περίμεναν πρώτα τις εκλογές του οκτωβρίου. δεν θα ερχόντουσαν στην ελλάδα τώρα. το ισραήλ πάντα κάνει προσεκτικές κινήσεις και κοιτάζει πολλά χρόνια μπροστά. βεβαίως, κάποιοι θα υποσκάψουν την προοπτική συνεργασίας ή συμμαχίας μας με το ισραήλ, όπως έγινε με την περίπτωση του αείμνηστου Κρανιδιώτη, ο οποίος είχε προσεγγίσει το ισραήλ και μετά από μερικούς μήνες σκοτώθηκε σε εκείνο το περίεργο αεροπορικό δυστύχημα.

   στους παλιαστίνιους έχουμε προσφέρει τόσα πολλά και με μια κίνηση του ερντογάν και δυο δηλώσεις του υπέρ τους, αμέσως έγιναν φιλότουρκοι και μας ξέχασαν.

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 18/08/2010 13:11:40

    "ήδη" και όχι "είδη"

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αναρχοδεξιός 18/08/2010 13:30:25

    Για τους Παλαιστίνιους συμφωνώ ότι έχουμε προσφέρει τα μέγιστα και επέλεξαν στρατόπεδο.
    Μάλλον case is closed εκεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνεται συγχωροχάρτι στο Ισραήλ για όσα έκανε στη Γάζα τον Ιανουάριο του 2009.
    Για το τελικό σπάσιμο της συμμαχίας Ισραήλ Τουρκίας δεν έχουμε πλήρη εικόνα ακόμα.
    Έτσι διθυραμβικές απόψεις για τη συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ είναι επιπόλαιες σε αυτή τη φάση.

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 18/08/2010 13:54:22

    επαναλμβάνω, οι ισραηλινοί δεν θα στρέφονταν στην ελλάδα αν δεν θεωρούσαν την τουρκία καμμένο χαρτί. ούτε τίθεται θέμα πίεσης προς την τουρκία. μπορούν να την πιέσουν με άλλους τρόπους. αλλά σίγουρα σε αυτά τα θέματα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
    το πρόβλημα είναι η τουρκόφιλη κυβέρνηση του πασοκ.

 67. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 13:08:28

  Όταν χθες το απόγευμα πριν φύγω από το γραφείο έστειλα το κείμενο με mail στον Φάκτορα ήξερα πολύ καλά ότι κλωτσούσα στον κώλο άλλη μια ψωριάρικη "ιερή αγελάδα" κι ομολογώ ότι αυτή ακριβώς ήταν η πρόθεση μου. Ήξερα ότι θα γίνει χαμός κι έτσι το πρωί δεν με εντυπωσίασε ότι είχαν ξεπερασθεί τα 200 σχόλια.
  Πες 2 λέξεις για το Ισραήλ, πες τη λέξη Εβραίος κι αρχίζει το τσίρκο του παραλόγου.
  Βέβαια ως γνήσιοι Έλληνες κι Ελληνίδες ορισμένοι μου απάντησαν σε πράγματα που δεν είπα, χλεύασαν άλλα που ούτε καν υπονόησα, υπήρξαν κι ορισμένες γηπεδικές ή άλλου τύπου προσβολές κι ειρωνείες. Οι ελληνοισραηλινές σχέσεις είναι από τα ζητήματα όπου είδα σχολιαστές/στριες κατά κανόνα σοβαρούς, να χάνουν την ψυχραιμία τους και να χύνουν χολή, συνήθως, επαναλαμβάνω γι' αυτά που δεν είπα. Μερικοί/ες φαίνεται θολώνουν τόσο πολύ που οι λέξεις του άρθρου μου αρχίζουν και τρεμουλιάζουν, στρίβουν, χάνονται και στην θέση τους μπαίνει όποια ιδεοληψία έχει ο καθένας στο κεφάλι του, η οποία πιεζόμενη κι από κανέναν κάλο, βγάζει "κουλά" πράγματα προς τα έξω.
  Λοιπόν έχουμε και λέμε. Στο κείμενο μου, όπου μιλάω για πολιτική, απουσιάζουν οι ψυχολογικοί και συναισθηματικοί όροι, όπως απουσιάζει και η ηθικολογία για την εξωτερική πολιτική. Μιλάω μόνο για Εθνικό Συμφέρον. Τα περί ελληνοισραηλινής αγάπης, εναγκαλισμού, κοινής εκστρατείας κατά της Άγκυρας, Κόκκινες Μηλιές, σάλια που τρέχουν για κατορθώματα των ισραηλινών κλπ, είναι τρίχες που εφηύραν, έγραψαν κάποιοι σχολιαστές αλλά μάταια θα τις αναζητήσετε στο πνεύμα και στο γράμμα του άρθρου μου.
  Δίνω με ακρίβεια και χωρίς ίχνος ψέμματος το ποιοί αποτελούν την ισραηλινή ηγεσία και ποιο πνεύμα διέπει αυτήν και το λαό τους.
  Το αντιδιαστέλλω με την δική μας παρακμή. Αυτούς τους κυβερνούν οι καλύτεροι τους, εμάς συχνά, όπως και τώρα, οι χειρότεροι. Πουθενά δεν είπα ότι πρέπει να μας κυβερνήσαουν π.χ. οι βετεράνοι της Κϋπρου. Είπα απλώς ότι τους δικούς μας ήρωες ούτε καν τους τιμούμε, ούτε καν τους προβάλλουμε.
  Φαντάστηκα ότι σε εχέφρονες, στοιχειωδώς καλλιεργημένους ανθρώπους δεν χρειαζόταν να εξηγήσω ότι για μας, την Ελλάδα, που έχει 36 χρόνια αυτή την κολοβή ειρήνη, ως Λιοντάρια, ως άξια ηγεσία, δεν εννοώ τους πολεμιστές αλλά τους καλύτερους, τους ικανότερους, τους εντιμότερους. Το λέω καθαρά: να μην είναι αστράτευτοι, ανεπάγγελτοι, κωλόπαιδα της οικογενειοκρατίας. Διαφωνεί κανείς μ' αυτό;
  Στην νεοελληνική βλακεία μας πάντα υπάρχουν δυο χρώματα, άπρο ή μαύρο. Ή με τους Παλαιστίνιους ή με το Ισραήλ.
  Στις διεθνείς σχέσεις, στην πολιτική, ένας πολλαπλασιαστής ισχύος είναι οι συμμαχίες, συνεργασίες. Τα όπλα, η οικονομία, η διπλωματία, το φρόνημα αλλά ΚΑΙ οι συμμαχίες, συνεργασίες στην βάση του όποιου κοινού συμφέροντος.
  Ελληνοισραηλινή συνεργασία δεν σημαίνει ότι θα πολεμήσουμε τους Παλαιστίνιους, ότι θα ταυτιστούμε με κάθε ιραηλινλή πολιτική, όπως αντίστοιχα δεν σημαίνει ... εκστρατεία στην Άγκυρα της Τσαχάλ και του Ελληνικού Στρατού. Σοβαρευτείτε όσοι θέλετε να κάνουμε κουβέντα της προκοπής.
  Η συνεργασία αυτή σημαίνει: δίνω και παίρνω. Π.χ., δίνω την δυνατότητα στους Ισραηλινούς να κάνουν ασκήσεις μαζί μας στην Ελλάδα, οπότε αυτοί έχουν την δυνατότητα να κάνουν την εκπαίδευση που ΔΕΝ μπορούν πια να κάνουν στην εχθρική κι ανταγωνιστική πια ΚΑΙ γι' αυτούς Τουρκία κι εμείς μαθαίνουμε τακτικές, παίρνουμε τεχνογνωσία, ανταλάσσουμε πληροφορίες για τον κοινό εχθρό: τον επεκτατικό Ισλαμοφασισμό της Τουρκίας.
  Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, αντισιωνιστές τσολιάδες μου. Χρόνια τώρα, στα πλαίσια της τουρκοισραηλινής συμμαχίας το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ εκινείτο κάθε φορά πανστρατιά και εμπόδιζε με την τεράστιοα πολιτική και οικονομική δύναμη του την προώθηση της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Εδώ και κανα δυο χρόνια, όμως, κατόπιν της κλιμακούμενης σύγκρουσης Τουρκίας-Ισραήλ, όλες οι μεγάλες εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ έκαναν στροφή 180 μοιρών, συμμάχησαν με τις αρμενικές οργανώσεις και γ...ε τους Τούρκους, προωθούν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, προχθές, πάντα από κοινού, εμπόδισαν την έγκριση διορισμού 2 αμερικανών Πρέσβεων (του ενός στην Αρμενία). Αυτή, αδέρφια, είναι συνεργασία πολλαπλασιαστής ισχύος και για τους δυο συνεργαζόμενους, αυτή είναι ρεαλιστική κι αποτελεσματική πολιτική βασισμένη σε ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
  Πουθενά στο κείμενο μου δεν μίλησα γι' αγάπες. Άμα θέλετε να μιλήσουμε για την Κύπρο και την Βόρειο Ήπειρο, άμα θέλετε να μιλήσουμε για ωραίες γυναίκες, να μιλήσουμε για αγάπες, λουλούδια, συναισθήματα. Τις αναφορές σε συναισθήματα και τα ίδια τα συναισθήματα, τις φυλάω για την Πατρίδα μου, τον Λαό μου και τον ιδιωτικό μου βίο. Όταν μιλώ για εξωτερική πολιτική, μιλώ μόνο για εθνικό συμφέρον.
  Σίγουρα η οπτική αυτή δεν μπορεί να στερείται ηθικής, να βρίσκεται έξω από την διεθνή νομιμότητα και ούτε είπα κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε μετά να επικαλούμαστε εμείς το διεθνές δίκαιο στα δικά μας προβλήματα.
  Η Τουρκία με τις επίδοξες ηγεμονικές κινήσεις της στην Αλβανία, την Βοσνία, το Κόσσοβο, τα Σκόπια, την αχαλίνωτη πια πολιτική της στην Θράκη, με την προβοκάτσια του στολίσκου, στην οποία υπήρχαν κι ημέτεροι "χρήσιμοι ηλίθιοι", θέλει να επιστρέψει με διάφορουε τρόπους στις παλιές της επαρχίες. Όλες οι συμφωνίες της με το Ισραήλ για στρατιωτική συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών κλπ είναι πια νεκρό γράμμα.
  Στις Παλαιστινιακές περιοχές, στην αυτόνομη Παλαιστίνη, σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, η Τουρκία παίρνει πόντους, της κάνουν τεμενάδες για τον τσαμπουκά που πουλάει στο Ισραήλ. Το δε ριζοσπαστικό Ισλάμ στην Δυτική όχθη έχει καταπιεί κάθε δυτικόστροφη, δημοκρατική εκδοχή του πάλαι ποτέ ριζοσπαστικού και προοδευτικού κινήματος. Οι ισλαμιστές έχουν καθαρίσει πολλά στελέχη της παλιάς Φατάχ, η μαντήλα κι η μπούρκα πάει σύννεφο. Απαγορεύσανε, μου είπε κάποιος τις κούκλες στις βιτρίνες, αδέρφια ! Μην τυχόν και του "σηκωθεί" κανενός πιστού και σκανδαλιστεί ο Αλλάχ κι ο Ρεσούλης του. Αυτά για να ξέρουμε για τι μιλάμε.
  Αδέρφια, το καλοκαίρι του '82, στην πολιορκία της Βηρυτού, ως ρομαντικός 17 χρονος, πήγα στα γραφεία της PLO και δήλωσα, τρομάρα μου, εθελοντής, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες. Ευτυχώς, η πολιορκία έληξε με την αποχώρηση των Φενταγίν με τα ελληνικά πλοία για Τύνιδα κι έτσι δεν χρειάστηκε να πάμε για να φάνε το ανεκπαίδευτο τομάρι μας οι Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές.
  Το λέω για κάποιους που μου κουνάνε το δάχτυλο.
  Η δούναι και λαβείν συνεργασία με το Ισραήλ δεν σημαίνει εχθρότητα προς τους Παλαιστινίους. Δεν σημαίνει αγάπες, εναγκαλισμούς, μεσανατολικοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής, παράδοση άνευ όρων στην ιραηλινή πολιτική και τις διαθέσεις του Τελ Αβίδ. Θα μπορούμε να είμαστε ένας πιο αποτελεσματικός και χρήσιμος στους Παλαιστινίους διαμεσολαβητής.
  Σημαίνει εξυπηρέτηση του Εθνικού Συμφέροντος, συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων, λήψη τεχνογνωσίας. Το Ισραήλ, αδέρφια έχει μια φοβερή και πολυποίκιλη παραγωγική βάση: γεωργία, βιοτεχνολογία, ηλεκτρονικά, συστήματα εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ύραυλοι, άρματα, φορητά όπλα κλπ. Κάτι θα μάθουμε, κάτι θα θα πάρουμε.
  Σημαίνει συνεργασία με το αμερικανοεβραϊκό, όπως και με το αρμενικό λόμπυ στις ΗΠΑ με κοινούς στόχους.
  Δεν χρειάζονται μεγαλόστομεςς διακηρύξεις για άξονες. Έργα. Δούναι και λαβείν.
  Τέλος, ο Γιώργος θα τα κάνει αυτά; Ο Γιώργος ήδη κάνει κάποια, κουτσά στραβά, αλλά επειδή ΔΕΝ τα πιστεύει αυτά, όταν ο Νετανυάχου του μιλούσε για δυο αρχαίους λαούς, το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, κοιτούσε απλώς, επειδή μόνο την 40% αύξηση των ισραηλινών τουριστών καταλαβαίνει, μόλις η Τουρκία του κάνει ΜΠΟΥ θα τα μαζέψει.
  Όταν απέλθει, νύχτα και δρομαίως κι ερθεί ο Αντώνης, θα μπορούν να γίνουν σοβαρά πράγματα.
  Τέλος, επειδή κάποιος μου εξέφρασε την λύπη του και ότι προτιμά τον ιδεαλιστή Φαήλο που υπερασπιζόταν τον Οτσαλάν, θα του πω τα εξής: φίλτατε οι Κούρδοι παίζουν σιωπηρώς τρελλή μπάλα με το Ισραήλ κι αντιστρόφως.
  Αυτά προς το παρόν και θα σας πω δυο μυστικά: α) τα τελευταία 45 χρόνια που ζω, απ' όσο ξέρω, οι Εβραίοι δεν κλέβουν παιδάκια, δεν τα βάζουν σε βαρέλια με καρφιά και δεν παίρνουν το αίμα τους για να ζυμώσουν άζυμα και β) μπορείτε να θεωρείτε λογική την συνεργασία με το Ισραήλ στην βάση του Εθνικού Συμφέροντος χωρίς να απωλέσετε την προοδευτική παρθενία σας.
  Αυτά προς το παρόν.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 13:58:41

   να η ευκαιρία του σαμαρά να πείσει τους ισραηλινούς ότι ο ίδιος είναι πιο φερέγγυος από τον γαπ. δεν θα ήταν άσχημη μια "βοήθεια" από ισραήλ μεριά να πέσει η κατοχική κυβέρνηση.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 13:59:42

   Τα τελευταία 45 χρόνια που ζεις οι Εβραίοι έχουν πιει πολλές φορές αίμα παιδιών
   h--p://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/gaza-i-watched-an-israeli-soldier-shoot-dead-my-two-little-girls-1452294.html

   και το παραδέχονται κι οι ίδιοι:

   h--p://www.bloodpassover.com/


   Όποιος θέλει συνεργασίες με τους σύγχρονους Ναζί για να εξυπηρετηθεί δήθεν κάποιο απροσδιόριστο εθνικό συμφέρον ας θυμηθεί πως στη γη της Ρωμιοσύνης διδαχτήκαμε από τον εθνικό μας ποιητή ότι «Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό.»

   Aκόμα και η μακκιαβελική αντιμετώπιση όμως που προωθεί η τοποθέτηση του Φαήλου πάσχει πολλαπλώς όπως φαίνεται από το, ήδη παρατεθέν, άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη, πολύ καλού γνώστη προσκηνίου και παρασκηνίου των στρατιωτικών δεδομένων.

   Με μια προσθήκη: μέχρι τώρα με την σώφρονα πολιτική μας αποφύγαμε «ταλιμπανιές» στα μέρη μας.Τωρα με τη στροφή 180 μοιρών που επιχειρείται και την παραχωρηση «γης και ύδατος » στους γενοκτόνους Σιωνιστές ποιος θα συμμαζέψει τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από Πακισταν, Μπαγκλαντες, Αφγανιστάν σε περίπτωση έντασης; Θα φωνάξουμε τους Μουσαντένιους ;

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Μisha 18/08/2010 14:06:40

    Οι γνωστές παραμυθολογίες επανέρχονται, μαζί με ηθικολογικά τσιτάτα. Επικαλείσθε τον Σολωμό κατα πως σας βολεύει. Για διάβάστε τον Ύμνο εις την Ελευθερία να δείτε την γνώμη του για την αντιμετώποση των Τούρκων στην Τριπολιτσά, ίσως θιχθούν οι επιλεκτικές ψευδο-ανθρωπιστικές σας ευαισθησίες.
    Το Ισραήλ είναι νόμιμο κράτος, η Χαμάς τρομοκράτες, όλη η πολιτισμένη Δύση έτσι τους αντιμετωπίζει, τώρα οι τριτοκοσμιστές που ζουν στο 1970 ονειρεύονται Τσε Γκεβάρα, Κάρλος, Χαμάς και άλλους τρομοκράτες.

   • Greco avatar
    Greco @ Μisha 18/08/2010 14:12:47

    @μισα
    ελπιζω ν μη σε διαβαζουν κ παιδια,κ καψουν το μυαλουδακι τους

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ Μisha 18/08/2010 14:12:47

    για ρώτησε ρε φίλε μου πώς απελευθερώθηκε η μακεδονία και η κρήτη κανένα παππού σου.

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ Μisha 18/08/2010 14:13:57

    για Μisha

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 18/08/2010 14:15:42

    Νόμιμο κράτος είναι και το Κόσοβο, νόμιμο θα είναι σε λιγο και το ψευδοκράτος του Ντενκτας.
    Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό, εφόσον επικρατεί συνήθως το δίκαιο του ισχυρού.
    Με τη χρήση της άλωσης της Τριπολιτσας μπορεί να δικαιολογηθούν όλα τα εγκλήματα ανά τον πλανήτη;
    Από τη σφαγή του Ντεϊρ Γιεσίν μέχρι τη γενοκτονία της Γάζας και τους θαλάμους αερίων των Ναζί;

  • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 14:48:11

   Συγχαρητήρια Φαήλε και για τα γραφόμενα και υποστηριζόμενα από εσένα αλλά, κυρίως, για την ρεαλιστική και πατριωτική προσέγγισή σου. Η προσεκτική αλλά πολύπλευρη συνεργασία με το Ισραήλ αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα, ειδικά τώρα που είμαστε στο έλεος των διεθνών τραπεζιτών και των οικονομικών οίκων. Δεν αντέχουμε άλλο μέτωπο και μάλιστα στα εθνικά μας θέματα. Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια την οποία, στις παρούσες συγκυρίες, μόνο από το πανίσχυρο αμερικανοεβραϊκό λόμπυ μπορούμε να λάβουμε. Η μόνη βιώσιμη λύση για εμάς, είναι μια στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ. Το αν συμπαθούμε ή όχι τους εβραίους, δεν πολυενδιαφέρει και σίγουρα δεν αφορά τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας, μιας χώρας "πνιγμένης" από χρέη, (μουσουλμάνους) λαθρομετανάστες, πολίτες δούλους των ΜΜΕ και των εργοδοτών τους, νεόπτωχοι και αποπροσανατολισμένοι, υπό παρακμή και ολοταχώς προς διάλυση. Πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα στον νεο-οθωμανισμό της Τουρκίας και να εκμεταλλευθούμε τον ήδη διαμορφωμένο άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Κουρδιστάν-Σαουδικής Αραβίας. Όλα τα υπόλοιπα, και εν αντιθέσει με το παρελθόν πολλών από εμάς, είναι ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στο εθνικό και κοινωνικό συμφέρον του ελληνικού έθνους και του λαού μας. Οι ιστορικές συγκρούσεις με τους Εβραίους, σε πολλά σημεία της ιστορίας μας, ας γίνουν οδηγός αποφυγής και όχι μνημείο βλακείας στην παρούσα ιστορική φάση.

   Υ.Γ: Γιάννη Κωτούλα συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση και τα σχόλιά σου. Εύγε και σε σένα.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Γιάννης Χριστόπουλος 18/08/2010 14:58:10

    Αγαπητέ Γιάννη, η φωνή της λογικής σε μία χώρα δέσμια ιδεολογημάτων του παρελθόντος. Παλιά τους έφταιγε η ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, τα Erasmus (η ΚΝΕ είχε κατηγορήσει τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών ότι προάγουν τον καπιταλισμό, ε βέβαια μη δουν τις πολιτισμένες χώρες οι Έλληνες και ξυπνήσουν), οι Η/Υ, το ηλεκτρικό ρεύμα, ποιος ξέρει τι άλλο.
    Ο τριτοκοσμισμός είναι το παρελθόν και αντανακλά ψυχοσύνθεση ενός ηττημένου και μίζερου λαού.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 14:56:09

   Φίλε μου, επειδή σχολίασα μερικές φορές, θα κατάλαβες ασφαλώς ότι δεν έχω αντιεβραικές προκαταλήψεις και ούτε κάν είμαι αντισιωνιστής. Άλλες είναι οι διαφωνίες μου και γι αυτό υπήρξα δηκτικός ενίοτε:
   1. Διαφωνία κοσμοαντίληψης: Από την πολιτική ποτέ δεν απουσιάζουν οι ψυχολογικοί, συναισθηματικοί και ηθικοί παράγοντες. Η ίδια η πολιτική, ως πνευματική - κοινωνική δραστηριότητα, περιέχει άφθονη libido, εξυψωμένη (sublimierte) μεν, εκρηκτική δέ. Γι αυτό και ο άνθρωπος είναι εκ ορισμού και όχι επικτήτως "ζώον πολιτικόν", και το κατάλαβε αυτό ο μεγάλος 2300 χρόνια πρίν τον Βιεννέζο (και) "συνάδελφό" του.
   2. Διαφωνία άξιωμάτων και στόχων: Άν ο τρόπος που κάνουμε πολιτική μετά το 1945 οφείλει να είναι διαφορετικός από τον προπολεμικό, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι (υποτίθεται) γίναμε λίγο πιό σοφοί. «Διαφωτισμός είναι η έξοδος του ανθρώπου από την ανωριμότητά του, για την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος", έλεγε ο Κάντ. Άν όμως σκεπτόμενοι και πράττοντες πολιτικά, συνεχίζουμε εν έτει 2010 να έχουμε τα ίδια αντανακλαστικά όπως τα σκυλάκια του Παυλώφ ("καυγαδίζει η Τουρκία με το Ισραήλ, ά, ώρα για φλέρτ με το Ισραήλ", "τα ξαναβρήκε το παλιόν ζεύγος, ά ώρα να γυρίσω πίσω στις παλιές αγάπες"), έ αυτό μου θυμίζει Πρώτο Παγκόσμιο και το έγραψα, όχι πάντως φωτισμένη πολιτική σκέψη του παθόντος και μαθόντος.
   Και βλέπω πολλή, ελάχιστα εξυψωμένη libido που ξεχειλίζει αυτοκαταστροφικα (τι λέω, ορμή θανάτου μάλλον, και όχι libido), ειδικά εκεί όπου ακούω να μιλούν για πολιτική ψυχρή, εργαλειακή, πολιτική δήθεν χωρίς συναισθήματα, και χωρίς "ηθικολογία".
   Κατά τα άλλα, η προσέγγιση Ελλάδας - Ισραήλ είναι άρση μιας αχρείαστης και επιζήμιας μονομέρειας στην Ελληνική εξωτερική πολιτική μετά το 1950. Υπόθεση 60 ετών. Έτσι τη βλέπω, όχι σαν ξαφνικό έρωτα των Σιού με τους Σεγιέν, επειδή οι Σεγιέν ξαφνικά τά σπασαν με τους παλιούς φίλους τους τους Ντακότα.

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 15:03:01

   Το ύφος του κειμένου σου είναι ενθουσιώδες στο θέμα μιας επικείμενης συνεργασίας με το Ισραηλ πως να το κάνουμε τώρα.

   Σίγουρα οι συνεργασίες με όλες τις χώρες είναι θεμιτές αλλά ας κρατάμε και καμμιά πισινή. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα το Ισραηλ εφοδίαζε με όπλα αρκετά υψηλής τεχνολογίας την Τουρκία και είχε ιδιαίτερα στενή και φιλική στρατιωτική συνεργασία, πολλές φορές σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων.

   Εαν αναλογιστούμε το σκεπτικό σου ο πρώην "φίλος" του εχθρού μου είναι και πρώην "εχθρός" μου οπότε ας είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 15:04:06

   Άν πάντως, φίλε Φαήλε, καταφέρεις να πείσεις όντως και του άλλους φίλους γύρω, ότι οι Εβραίοι δεν κλέβουν παιδάκια και δεν τα βάζουν σε βαρέλια με καρφιά, και μόνον γι αυτό, προσωπικά θα σου είμαι ευγνώμων. Θα σε ευγνωμονεί από μακριά και η ψυχή του παλιού γέρο Αβραάμ, εβραίου αλλά άθρησκου μαχητή του ΕΛΑΣ στη Μακεδονία, που έψηνε αναμνηστικά με συμμαχητές γουρουνόπουλα στη δεκαετία του '50 και '60, πίνοντας και τραγουδώντας αντάρτικα, κι εγώ ως παιδί στο χωριό, τσιμπούσα λίγη καλοψημένη πέτσα.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ο Θείος 18/08/2010 15:05:47

    Θείε, είσαι σίγουρος ότι τα ψητά ήταν γουρουνόπουλα; Μήπως χάθηκαν τίποτα παιδάκια εκείνες τις ημέρες;
    ΥΓ-(πλάκα κάνω)

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Θείος 18/08/2010 15:09:34

    Άσε Θείε και πεινάω!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 18/08/2010 15:13:01

    Τι πλάκα, Παράξενε Ελκυστή, ήδη ήγειρες υποψίαν ότι είμαι συνένοχος καννίβαλος.
    Όχι, το χωριό δεν ήταν στην Παπούα - Νέα Γουινέα. Ούτε πιάσανε στο χωριό μου το γιό του Ροκφέλλερ. Κι άν εννοείς το καζάνι, ρακοκάζανο ήταν, όχι για Irish Stew a la

 68. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/08/2010 13:36:07

  Τα του Γιόνι, Μπίμπι και Ίντο, μου φέρνουν και λίγο προς Χιούι, Λιούι Ντιούι (προβληματιζόμουν τί).
  Αλλά το παρατραβώ μάλλον και απολογούμαι. Είναι και πεθαμένος ο άνθρωπος, άς αναπαύεται η ψυχή του.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 18/08/2010 13:41:09

   Μπίμπι, ο νέος εθνικός μας ήρωας...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 18/08/2010 13:44:47

    Αν αυτό κατάλαβες, τι να πω...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 18/08/2010 13:57:18

    Επειδή σε μεγάλο μέρος του σχολίου σου αναφέρεσαι σε δηκτική έκφραση σε σχόλιό μου, απλά είπα κι εγώ μια φορά να προσπαθήσω να γράψω λίγο όπως σ αρέσει να γράφεις εσύ.

    Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

    Προσωπικά δεν θα είχα ΟΥΔΕΜΙΑ αντίρρηση να μας κυβερνήσει ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΡΩΑΣ.
    Το Κύριε Ελέησον αφορά στο ΦΕΤΙΧ σου με το Ισραήλ και την σχεδόν μεταφυσική σου πίστη σε αυτό ως αξιόπιστο και καλό σύμμαχο της Ελλάδας.

    Η αναφορά στα χαϊδευτικά ονόματα Μπίμπι και αδελφών του λες και είναι αγαπημένα πρωτοξάδερφα των Ελλήνων ηχεί σαν ακατέργαστη προπαγάνδα, λυπάμαι που στο λέω.

    Δεν έχω ουδεμία αντίρρηση για έναν αναπροσανατολισμό της Ελληνικής κοινωνίας προς περισσότερη πειθαρχία, αυτοοργάνωση πολίτη-οπλίτη και για μια ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΘΗΤΕΙΑ και όχι μόνο δια βίου θητεία, αλλά ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και σε πολλά άλλα -κατά το δια βίου εκπαίδευση-.

    Με ενοχλούν οι λιβανωτοί που αναπέμπεις για το Ισραήλ, όπως θα με ενοχλούσαν και για οποιαδήποτε ξένη δύναμη Γερμανία, ΗΠΑ, Ρωσία.

    Coolαρισε λίγο…

    Για τους Παλαιστίνιους τώρα.
    Επέλεξαν στρατόπεδο, η Ελλάδα δεν οφείλει τίποτα, έχει κάνει τα πάντα γι αυτούς, το έχω γράψει και στο μπλόγκ μου, CASE IS CLOSED.

    Xωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάμε τι έκανε το Ισραήλ στη Γάζα τον Ιανουάριο του 2009.

    Για το τελικό σπάσιμο της συμμαχίας Ισραήλ Τουρκίας δεν έχουμε πλήρη εικόνα ακόμα.

    Έτσι διθυραμβικές απόψεις για τη συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ είναι τουλάχιστον επιπόλαιες σε αυτή τη φάση.

    Aυτή είναι η ουσία του σκεπτικού μου.

    Όμως από έναν πολιτικοποιημένο άνθρωπο που τάσσεται κατά του ΔΝΤ θα περίμενα περισσότερη περίσκεψη ΚΑΙ όσον αφορά τις Δυνάμεις του Παγκόσμιου Κεφαλαίου που βρίσκονται πίσω από το ΔΝΤ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 18/08/2010 14:03:35

    Συμπλήρωση: η δεύτερη μακροσκελής σου απάντηση είναι ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΗ από το κυρίως πόνημα.
    Τις προάλλες είχα πει ότι η συμμετοχή στο διάλογο του Antinews βελτιώνει. Όλους, όλες.

    Δεν έχει σημασία μόνο το ΤΙ λεμε [η ορθότητα ή όχι της άποψής μας], σημασία έχει και ΤΟ ΠΩΣ το λέμε.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 18/08/2010 14:07:51

    Και ξέχασα, επειδή αναφέρεις ότι ήθελες να στρατευτείς στην PLO.

    Στην πρώτη λυκείου κατι τρελόπαιδα είχαμε πρότυπο τα ΚΙΒUTZ.

    Σοσιαλιστική αυτοοργάνωση κοινωνίας, αυτοάμυνα κι ετσι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ αλλενάκι 18/08/2010 14:10:20

    Αλλενάκι, το Ελβετικό μοντέλο του πολίτη - οπλίτη μου προκαλεί την περιέργεια και το ενδιαφέρον: Ιδιαίτερα το μακροχρόνιό του βίου του και η "απόδοσή" του, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος. Μία μοναδική παταγώδη αποτυχία είχε και αυτή είναι η απορία μου: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης είναι ο μόνος από το 1300 και δώθε, που κατέλαβε την χώρα των αγελάδων, των ρολογιών και των τραπεζών. Όταν τη διεκδίκησε, το Συμβούλιο των Καντονίων κήρυξε πανστρατιά και ζήτησε άμυνα μέχρις εσχάτων. Αυτή η επιστράτευση των πολιτών - οπλιτών απέτυχε παταγωδώς, έγινε μαζική ανυποταξία. Ο Ναπολέων πήρε την Ελβετία χωρίς να πέσει σχεδόν τουφεκιά. Ποιοί οι λόγοι άραγε; Ιδεολογικές συμπάθειες προς τη Γαλλική Επανάσταση ίσως, αλλά δεν γνωρίζω καλά το θέμα. Είναι πάντως ένα ιστορικό παράδοξο.

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ αλλενάκι 18/08/2010 14:18:08

    ο ναπολέων προσπάθησε να επαναφέρει τη βασιλεία στη γαλλία. καμμία σχέση με τη γαλλική επανάσταση.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ αλλενάκι 18/08/2010 14:25:50

    Τι να την επαναφέρει μου λές τώρα! Αυτοκράτορας έγινε, όχι απλώς βασιλιάς!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 18/08/2010 14:32:04

    Αλλενάκι, ξαναλέω έτσι τους αποκαλούν στο Ισραήλ τους συγκεκριμένους. ΕΣύ λες Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος ή Άκης. Είναι αυτό χονδροειδής προπαγάνδα. Έλεος.
    Σκοτώστε μερικά άχρηστα ταμπού.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 18/08/2010 14:43:16

    Θείε, για το ελβετικο μοντέλο πολίτη οπλίτη θα ρωτήσουμε το ελβετικό ιστολόγιο alles Schall und Rauch blogspot .

    Eιναι πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτηση.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 18/08/2010 14:47:22

    Φαήλε: "ο Άκης, ο ΑνΤρέας, ο Γιώργος, ο Αντώνης, ο Μπίμπι, ο Μπίλ..." είναι έκφράσεις συναισθηματικής οικειότητας.

    Αντίθετα "ο Τσοχατζόπουλος, ο ΠαπανΔρέου, ο Καραμανλής, ο Νετανιάχου, ο Κλίντον" σημαίνουν ότι επιθυμώ να τηρήσω απόσταση από τα άτομα αυτά.

    Ε, το Μπίμπι είναι και ευεπήφορο για να γίνει και λίγο ανέκδοτο.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ αλλενάκι 18/08/2010 15:13:34

    @αλλενάκι
    "Όμως από έναν πολιτικοποιημένο άνθρωπο που τάσσεται κατά του ΔΝΤ θα περίμενα περισσότερη περίσκεψη ΚΑΙ όσον αφορά τις Δυνάμεις του Παγκόσμιου Κεφαλαίου που βρίσκονται πίσω από το ΔΝΤ"
    Αυτό είναι σίγουρο; Εννοώ όσον αφορά την ουσία της πολιτικής του ΔΝΤ έχεις δει τον ΦΚ, τον ΠΠ, τον ΧΛ, τον Σαμαρά, τον Μίχαλο και όλους γενικά από το χώρο της ΝΔ να τοποθετούνται εναντίον της; Έχουν τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το τι (διαφορετικό) θα κάνουν με τη μείωση του κατώτατου μισθού, την αύξηση του ορίου απολύσεων, τη μείωση της αποζημίωσης, την "ευελιξία" στην αγορά εργασίας, τη μείωση της φορολογίας των ΑΕ (από 40% είναι 24% και πάει στο 20% με νόμο του Αλογοσκούφη), τη μείωση των συντάξεων, την αποψίλωση του δημόσιου τομέα, την πριμοδότηση των τραπεζών; Θα φορολογήσουν τους πλούσιους, τις offshore (των πλουσίων), τους Δυνατούς;
    Και μην πει κανείς ότι έχουν σχέδιο για να φύγουμε από το Μνημόνιο γιατί αυτό συνίσταται στη διαχείριση που θα κάνει ένας καλός real estate agent στην περιουσία του Δημοσίου.
    Που ήταν όλοι αυτοί στις 5 Μαϊου; Στα σπίτια τους περιμένοντας να πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο. Κάτι που θα γίνει βέβαια κάποτε και θα επανέλθει ο Αγάπιος για να διαχειρειστεί το ασφαλιστικό των ΔΥ (ότι έχει μείνει) μαζί με τον Πρινιωτάκη που θα αποφυλακιστεί τότε και μπορεί να τον βάλουν και διοικητή του ΙΚΑ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 18/08/2010 15:19:39

    Οκ, Αλλενάκι, από τούδε και στο εξής θα κόψω τα μικρά και τα υποκοριστικά και θα προσθέτω στο επίθετο κι ένα επίθετο πολιτικώς ορθό (για τα νεοελληνικά πράγματα), π.χ. ο άθλιος Νετανυάχου. Τότε μπορούμε να συζητήσουμε όλοι μαζί για την αναγκαία κι επωφελή για τα συμφέροντα μας ελληνοισραηλινή συνεργασία;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 18/08/2010 17:31:56

    Τηλέμαχε: νομίζω ότι είναι σαφές οτι ο Σαμαράς έχει πει Όχι στο Μνημόνιο, έχει υποδείξει και τρόπους, έχει αποδείξει ποια ήταν τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στο ΔΝΤ, έχει δείξει γιατί υλοποιείται το λάθος μίγμα μέτρων τώρα.
    Η εκπρόσωπος τύπου επίσης ήταν σαφής στις τελευταίες δηλώσεις της.
    Μην περιμένεις φυσικά από το Σαμαρά λεκτικό ή "προωθημένες" θέσεις τύπου ΚΚΕ ή λοιπής αριστεράς.
    Ας είμαστε ρεαλιστές.
    Όλοι θα κριθούν.

    Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Β.Ν. ο Σαμαράς ήταν πολύ προσεκτικός και συγκρατημένος.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 18/08/2010 17:47:34

    Φαήλε: πολιτικώς ορθό ο Β. Νετανυάχου ή πρωθυπουργός Ισραήλ, σκέτο.

    Την Παρασκευή θα τροφοδοτήσουν οι Ρώσοι με καύσιμα το πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράν, ενώ ο πρώην πρέσβης ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ εκείνος σερίφης Τζ. Μπόλτον δήλωσε ότι "στενεύει το παράθυρο του Ισραήλ για επίθεση, διότι αν επιτεθούν μετά τη λειτουργία του αντιδραστήρα, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς ραδιενεργού υλικού στην ατμόσφαιρα".

    Προτείνω να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις καί μετά να συζητήσουμε για την "αναγκαία κι επωφελή για τα συμφέροντα μας Ε-Ι συνεργασία" καθώς λες, έχοντας πάντα στο νου το ιστορικό των σχέσεων των δύο λαών Ε-Ε, Ε-Ι.

    Και μην ξεχνάς ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει 22 μνημόνια στενής Ελληνο-τουρκικής συνεργασίας, τα οποία δεν έχουμε δει στα μάτια μας, και η κυβερνητική πολιτική είναι ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ στην κατεύθυνση της "ελληνοτουρκικής φιλίας" και της συνδιαχείρισης-συνεκμετάλλευσης.

    Που κολλάει λοιπόν η υπόθεση ότι θα "χρησιμοποιήσουμε εμείς το Ισραήλ για την κόντρα μας με την Τουρκία".
    Ποιά κόντρα; Αφού για τον ΓΑΠ ΔΕΝ υπάρχει κόντρα!!

    Κατά τα άλλα ασκήσεις, μεταφορά τεχνογνωσίας κτλ. γίνονται εδώ και καιρό, από την εποχή ΚΚ νομίζω είχαν γίνει αεροπορικές ασκήσεις, και το λογισμικό των υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους μας είναι Ισραηλινό.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ αλλενάκι 18/08/2010 18:17:31

    @ αλλενάκι
    Η αντίληψη του ΔΝΤ και της τρόϊκας είναι η κυρίαρχη αντίληψη στην οικονομική επιστήμη εδώ και πολλά χρόνια αλλά μπορεί να επιβληθεί αυτούσια μόνο σε ειδικές συνθήκες (όπως εδώ με την πλήρη ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στις κυβερνητικές επιλογές). Την αντίληψη αυτή συμμερίζονται και την έχουν ζυμώσει στην ελληνική κοινωνία πρώτα απ΄όλους οι της ΝΔ (Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Μίχαλος, Σταϊκούρας, κλπ, παλιότερα ο Ανδριανόπουλος και ο Μάνος) απλώς δεν θα μπορούσαν ποτέ να την επιβάλλουν γιατί δεν ελέγχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Γι' αυτό οι FT εκστασιασμένοι από τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ αναφωνούν, "να, ο άνθρωπός μας στην Αθήνα". Η ΝΔ λοιπόν κρύβεται πίσω από τον ΓΑΠ και προσπαθεί να επωφεληθεί από τη λαϊκή δυσσαρέσκεια με γενικόλογες κριτικές προς την κυβέρνηση, που η ουσία τους είναι όχι ότι αδικούν την πλειοψηφία του κόσμου (και κάποιους καθόλου, βλέπε ΣΕΒ που επικροτεί τα μέτρα)αλλά ότι διαχειριστικά δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και τους ξεφεύγουν π.χ. τα έσοδα.
    Όσο για "τα λάθη που έγιναν και οδηγηθήκαμε εδώ" (που λες ότι παραδέχθηκε ο Σαμαράς)εξαρτάται από την οπτική γωνία του καθενός. Τα "λάθη" που έγιναν ήταν ότι ξοδεύτηκαν δυσανάλογα πολλά για εξοπλισμούς, ολυμπιακούς, γραφειοκρατία, λίγα για υγεία, παιδεία και δεν πλήρωναν οι πλούσιοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις, εξ'ού και τα ετήσια ελλείμματα και το συσσωρευμένο χρέος. Αυτά παραδέχθηκε; Και πως θα τα διορθώσει; Με το να νοικιάσει τα ακίνητα του Δημοσίου ή να τα πουλήσει; Οι πασόκοι την ξέρουν καλύτερα τη δουλειά αυτή.
    Αντιλαμβάνομαι τη γοητεία που ασκεί στους περισσότερους εδώ η "μεγάλη πολιτική" αλλά έχω την εντύπωση ότι στα ουσιώδη θέματα ή υπάρχει άγνοια ή κουκούλωμα ή έλλειψη επαφής με τη σκληρή πραγματικότητα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 18/08/2010 13:53:25

   Άνθρωποι όπως αυτοί (αλλά όχι πολιτικοί ή "επώνυμοι"), ζούν διαρκώς μια τραγική κατάσταση, ως κοινωνία και ως χώρα. Πολεμούν κάθε 3 - 4 χρόνια, σκοτώνονται και σκοτώνουν, βλέπουν τα μικρά παιδιά τους να πεθαίνουν σε εκρηγνυόμενα λεωφορεία. Το άτομο συντρίβεται από την Ιστορία, η Ιστορία σε τέτοιους τόπους και εποχές δεν είναι φίλος του ατόμου. Θανάσιμος εχθρός είναι. Αυτό είναι το τραγικό, τυχαία σού δόθηκε να ζείς τώρα εκεί, όχι εδώ, όπως εμείς, οι τυχεροί και σχετικά αμέριμνοι. Βλέπεις όλως, μέσα στο τραγικό, ξεπηδά το κωμικό.
   Η ζωή συνεχίζεται.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 18/08/2010 13:59:04

   Τελικά: Να ευχαριστούμε το Θεό που είμαστε οι τυχεροί, και ζούμε εδώ, τώρα. Σχετικά αμέριμνοι. Να προσευχόμαστε για τους άτυχους, Εβραίους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους ή πιστούς του θεού Μανιτού, που τους δόθηκε να ζούν τη ζωή τους σε τόπους μαυρισμένους από το Κακό.
   Να μή προκαλούμε την τύχη μας, αλλά να ευχόμαστε καλύτερη τύχη και στους άλλους.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Ο Θείος 18/08/2010 14:09:23

    Θείο
    σε τέτοιες συνθήκες το πιο δύσκολο είναι να μη χάσεις την ανθρωπιά σου...Πέρα από έθνη και πατρίδες είναι η ψυχή του καθενός.Αυτό που έλεγε ο όντως άγιος πατριάρχης των Σερβων Παύλος «Αν είναι να σωθεί η Σερβία διαπράττοντας εγκλήματα προτιμώ να καταστραφεί»

 69. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 18/08/2010 13:42:42

  Ο φίλος του εχθρού μου γίνεται να είναι φίλος μου;
  Εξαιρετικό άρθρο κύριε Φαήλο

 70. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 18/08/2010 13:44:23

  Ο φίλος του εχθρού μου γίνεται να είναι φίλος μου;

 71. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 18/08/2010 14:09:56

  Ο εχθρός του εχθρού μου, ποτέ δεν θα γίνει φίλος μου.
  Φίλη/ος μου είναι η Ηλέκτρα, ο Περικλής, η Μαρία, ο Τάκης,….
  Για να μην ξεχνάμε και τις έννοιες των λέξεων.
  Το πολύ πολύ να γίνει πρόσκαιρος σύμμαχός μου.
  Ούτε καν φίλα προσκείμενος.
  Όλα είναι θέμα συσχετισμού δύναμης και ικανότητας διαχείρισης των ίδιων δυνάμεων.
  Επίσης είναι και θέμα κοινών σημείων, και τομής συμφερόντων.

  Εάν εγώ είμαι πιο αδύνατος, είναι σίγουρο ότι μόλις κάνει την δουλειά του θα με πετάξει, θα με παρατήσει.
  Εάν εγώ είμαι πιο δυνατός, θα κάνω το ίδιο.
  Έτσι έχουν μάθει οι πολιτικο-στρατοκρατούμενες χώρες.
  Και εμείς τα κάναμε παλαιότερα, αν και σεβαστήκαμε και κάποιες συμμαχίες.

  Τα λιοντάρια, εκτός από σύμβολο δύναμης, χορταίνουν με κρέας και αίμα.
  Επίσης αναθρέφουν λιονταράκια που μέχρι να μάθουν να κυνηγάνε όπως ορίζει η φύση τους, κατασπαράζουν ή απλά γδέρνουν την όποια λεία, είτε είναι μικρά βόδια είτε ελαφάκια, έτσι για εκπαίδευση και ανατροφή του ζωώδους ενστίκτου τους.
  Είναι η φύση τους.
  Τα βόδια αντίθετα είναι ζώα στωϊκά, βραδυκίνητα, και με άγνοια κινδύνου καθώς μασάνε το χορταράκι τους, αλλά τα χρειαζόμαστε και τα ανατρέφουμε για να θρέψουμε την κοιλία μας.
  Είναι η μοίρα τους.
  Ανάμεσα στα λιοντάρια και τα βόδια λοιπόν, υπάρχουν ένα σωρό άλλα είδη που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ξεδιπλώματος ζωής και θανάτου σε αυτόν τον έρμο πλανήτη.
  Το μόνο κοινό τους όπλο και σημείο είναι το ένστικτο.

  Ο άνθρωπος, ως η κορυφή σε αυτήν την αλυσίδα, κατά καιρούς επιλέγει συνήθως τα ακραία παραδείγματα από το ζωϊκό βασίλειο, για να χαρακτηρίσει την δυσαρμονία που νοιώθει με την φύση του.
  Την φύση, που του έδωσε και κάτι παραπάνω προκειμένου να τον διαχωρίσει από τα υπόλοιπα τετράποδα αλλά και δίποδα, έρποντα, πτερόεντα, και υδρόβια.
  Το λένε λογική, νου, σκέψη, μυαλό.
  Του έδωσε όμως και το συναίσθημα σε μεγάλες και ανεξέλεγκτες δόσεις.
  Του έδωσε και εγωϊσμό, και υπερηφάνεια, και προκατάληψη και,……

  Ο εχθρός του εχθρού μου ποτέ δεν θα γίνει φίλος μου.
  Πώς να κάνω φίλο αυτόν που «αποφάσισε» να σκοτώνει για να ζήσει;
  Πώς να κάνω φίλο αυτόν που «επέλεξε» να έχει πολλούς εχθρούς και έναν «φίλο»;
  Πώς να κάνω φίλο αυτόν που «περιορίστηκε», περιορίζοντας τους γύρω του;
  Πώς να κάνω φίλο αυτόν που φανατίστηκε και φανάτισε;
  Πώς να κάνω φίλο αυτόν που δεν με υποστήριξε ποτέ;
  Πώς να κάνω φίλο αυτόν που δεν θα διστάσει να με «πουλήσει» στην πρώτη ευκαιρία;
  Πώς να κάνω φίλο αυτόν που σε όλη του την ιστορία διάλεξε τον ρόλο του κατατρεγμένου-δυνάστη;
  Πώς να κάνω φίλο αυτόν που επιδεικνύει σε πρώτη ευκαιρία την απανθρωπιά του απέναντι σε αιχμαλώτους, και το ονομάζει διά βίου εκπαίδευση;

  h**p://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6238:stir-in-israel-with-a-photo-of-prisoners-on-facebook&catid=52:world&Itemid=79

  Τα λιοντάρια όταν βρυχώνται, τα υπόλοιπα ζώα κρατάνε την αναπνοή τους.
  Δύναμη και δέος λέγεται αυτό.
  Τα βόδια όταν τα σφάζουν βγάζουν μία πνιχτή κραυγή.
  Θάνατος λέγεται αυτό.
  Τα μυρμήγκια αντίθετα, και να τα πατήσεις, σε λίγο αναπληρώνουν την διακοπή της σειράς στον δρόμο προς τον σκοπό τους.

  Ας αφήσουμε τα ζώα και τα ζωντανά στον άδολο δρόμο της φύσης τους.
  Ας ασχοληθούμε με τον άνθρωπο, αυτό το «τέρας» της δημιουργίας.

  Φίλος μου είναι αυτός που με πονάει και με καταλαβαίνει.
  Αυτός που θα τρέξει δίπλα μου, όχι μετά από διαβουλεύσεις.
  Οι υπόλοιποι είναι πρόσκαιροι σύμμαχοι, ή αντίπαλοι ή εχθροί.
  Ας μην παίζουμε με τις λέξεις, γιατί και οι λέξεις παίζουν με εμάς.
  Για αυτό τον λόγο έχουμε ελάχιστους φίλους, και πληθώρα γνωστών.

  Μία ζωή ψάχνουμε για συμμάχους με κριτήρια υπόδουλου.
  Μία ζωή μας φέρονται, στο τέλος, ανάλογα.
  Και πάντα ανησυχούμε μήπως ο εχθρός του εχθρού μου γίνει και δικός μου εχθρός.
  Διότι ποτέ δεν ξεκαθαρίσαμε με ποιου το μέρος είμαστε.
  Αλήθεια με ποιον είμαστε;
  Πάντως σίγουρα όχι με το μέρος μας.
  Σοβαρά θέματα, που ασχολούνται μαζί τους ασόβαρα δίποδα.

  • Μisha avatar
   Μisha @ ο νοών...νοείτω 18/08/2010 14:42:25

   Kαλά τα λες,φίλε ! Με τα μυαλά που κουβαλάμε πυροβολουμε τους εαυτούς μας εις το διηνεκές, σκοτώνοντας όχι μόνο το υλικό μας συμφέρον αλλά πρωτίστως τα όποια ηθικά μας πλεονεκτήματα.

 72. Velle avatar
  Velle 18/08/2010 14:14:05

  Φίλε Φαήλο, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψες. Δυστυχώς γνωρίζουμε ελάχιστα για την ιστορία του Ισραήλ και το πώς κατάφερε ένα κράτος μερικών εκατομμυρίων να επιβληθεί σε πλησιέστερα κράτη που συνολικά αριθμούν εκατοντάδες εκατομμύρια πληθυσμού. Αυτό όμως είναι άλλο κεφάλαιο, πως οι πιο ακραίοι μπολσεβίκοι από τη Ρωσία στις αρχές του 20ου αιώνα έφτιαξαν αυτό το κράτος.
  Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να «πάρει ότι μπορεί» από το Ισραήλ, ιδιαίτερα στον τομέα των πληροφοριών, μιας και οι κατασκοπευτικοί του δορυφόροι (οι Ofek/Ορίζοντας) βρίσκονται πάνω από την ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή «γνωρίζοντας» σχεδόν τα πάντα. Μην ξεχνάμε πως πριν από δέκα ημέρες ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ-και ηγέτης των Εργατικών-Εχούντ Μπαράκ δήλωσε πως ανησυχεί για την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών πως μπορεί να δώσει «ευαίσθητες πληροφορίες» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον αντίπαλό του, το Ιράν. Ευκαιρία λοιπόν να «αρμέξουμε» κι εμείς μερικές των Ισραηλινών για τους Τούρκους.
  Όμως και αυτό είναι το σημαντικό, οι Ισραηλινοί είναι σκληροί διπλωμάτες. Πρέπει πρώτα να «πάρουν» να «σιγουρευτούν» και μετά να «δώσουν». Το ζήτημα είναι αν ήμαστε αποφασισμένοι να «δώσουμε» για να «πάρουμε». Ας αφήσουμε στην άκρη τους φανατισμούς τους «κακούς Εβραίους» κ.τλ. και να σκεφτούμε πως η realpolitik απαιτεί να κάνεις τα πάντα για το συμφέρον της πατρίδας σου, «ακόμη κι αν χρειαστεί να συμμαχήσεις και με το διάβολο», όπως γράφει και ο Νικολό Μακιαβέλι.
  Από την άλλη ο Ερντογάν είναι ευχαριστημένος και το «βαθύ κράτος» έξαλλο με αυτή την προσέγγιση. Αυτό είναι μια πτυχή η οποία πολύ σύντομα μπορεί να τη δούμε να «ξετυλίγεται» στο Αιγαίο.
  Το τελικό ερώτημα είναι ένα: Ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη προσέγγιση την κάνει συνειδητά ή ασυνείδητα; Μήπως πάλι σε λίγο καιρό θα «παγώσει» η συμφωνία-όπως το 1996-και στείλουμε ξανά τους Ισραηλινούς ως «ικέτες» στην αγκαλιά της Αγκυρας;
  Θα μπορούσα να γράψω εκατοντάδες αράδες, αλλά αυτά προς το παρόν…

  Υ.Γ. Φαήλο θυμάσαι την συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για την Κύπρο το 1972; Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα έχουμε τυφλωθεί από το πολύ «κόκκινο» και την ημιμάθεια του 2% των «προοδευτικών» φερέφωνων.

 73. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 14:25:49

  Απλά ερωτήματα προς ισραηλοφοβικούς:
  1. Να υπάρχει το Ισραήλ ως κράτος ή να εξαφανιστεί, όπως ζητά η Χαμάς;
  2. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση;
  3.Ξέρετε ότι ο οργανισμός Ισλαμικής Συνδιάσκεψης μιλά για "τουρκική μειονότητα" στην Δυτική Θράκη και για καταπίεση;
  4.Ένα ανεξάρτητο κράτος πρέπει να διαμορφώνει την πολιτική του με βάση το συμφέρον του ή με βάση τις ηθικολογίες (που είναι αποτέλεσμα της προπαγάνδας άλλων κρατών);
  5. Γιατί ηρωοποιείτε τους Παλαιστίνιους και όχι λ.χ. τους Τσετσένους;

  Στον αντι-ισραηλινισμό, ως ψυχροπολεμικό ιδεολόγημα, κυριαρχεί το μίσος της Αριστεράς προς το έθνος-κράτος. Το Ισραήλ είναι έθνος-κράτος, που θέλει να επιβιώσει και αντιμετωπίζει τον ισλαμικό φανατισμό και την τρομοκρατία. Εσείς υποστηρίζετε τους ισλαμιστές και την τουρκική πολιτική με την αντίθεσή σας στην ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση.
  Στο παρελθόν υπήρχαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι (φράση του Λένιν για τους δυτικούς κομμουνιστές) που υπερασπίζονταν την ΕΣΣΔ αντί τις πατρίδες τους στην Δύση, τώρα έχουμε τους χρήσιμους ηλίθιους που υπερασπίζονται τον ισλαμισμό αντί τις δυτικές πατρίδες τους. Η διαχρονία της αφέλειας.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 14:30:32

   συμφωνώ με τα περισσότερα, αλλά τί κόλλημα έχεις φάει με τη "δύση"? ποιος τη γ@μεί τη δύση και την ανατολή. τα συμφέροντά μας μας ενδιαφέρουν.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ αναρχοδεξιός 18/08/2010 14:39:31

    Δεν είναι έτσι απλά, αγαπητέ. Η Ελλάδα ανήκει πολιτισμικά και ιστορικά στην Δύση από το 1830 και εντεύθεν και μετά το 2001 έχουμε την αντιπαράθεση της Δύσης με τον τρίτο ολοκληρωτισμό, τον ισλαμισμό.
    Ο αντιδυτικισμός, ο τριτοκοσμισμός, η άκριτη παλαιστινιοφιλία που επκρατούν στην Ελλάδα είναι ανησυχητικά, διότι αντανακλούν μία ψυχοσύνθεση μιζέριας και αυτοκατάταξης όχι στην χορεία των προηγμένων εθνών, αλλά στους παρίες. Πρόκειται για εαυτοφοβία (self-hating), η οποία παρατηρείται όταν ένα έθνος είναι σε παρακμή. Για παράδειγμα, οι Εβραίοι στις αρχές του 20ου αιώνα χαρακτηρίζονταν από εαυτοφοβία και πολλοί ζητούσαν την πλήρη αφομοίωση ή εξάλειψή του έθνους τους.Μόλις έγιναν έθνος-κράτος υιοθέτησαν άλλη στάση. Εμένα με ανησυχεί η αποστασιοποίηση του Έλληνα από την Δύση -την νιώθει ως κάτι άλλο και τάσσεται αμέσως λ.χ. υπέρ του Ιράν ή της Κούβας- και υπέρ κάθε ημίτρελού που μισέι την Δύση (Ταλιμπάν, τρομοκράτες κτλ.). Αυτό χρήζει ψυψολογικής ερμηνείας, έχει να κάνει σε τεράστιο βαθμό με την κυριαρχία της Αριστεράς. Η Ελλάδα δεν ήταν αντιδυτική έως το 1974, έκτοτε έγινε. Και μη μου πείτε για χούντα και ιστορίες, διότι πολύ απλά στο 2010 δεν μας νοιάζει, το συμφέρον μας ΤΩΡΑ κοιτούμε.

  • Alex avatar
   Alex @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 14:33:25

   @ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ
   Με την ιδια λογικη παντως και οι επαναστατες του 21 ηταν τρομοκρατες για τους τουρκους και στην αρχη και για τους υπολοιπους ευρωπαιους.
   Το θεμα δεν ειναι ασπρο μαυρο..Κατι τετοια μας ελεγε και ο ΜΠους ή ειστε μαζι μας στο πολεμο της κατα της τρομοκρατιας ή εναντιον μας.Και τελικα τι εγινε στο Ιρακ ειναι γνωστο.Γιατι αδυνατουμε να εχουμε μετριοαπθη και αντικειμενικη αποψη.Και οι 2 πλευρες εχουν απο τη πλευρα τους ισχυρα επιχηρηματα.Απο την αλλη δυσκολευομαι να παρακολουθησω χαρακτηρισμους εκατερωθεν και οπως ειπα και πιο πανω αν σε κατι οι εβραιοι ειναι υπερτεροι απο εμας ειναι οι ομοψυχια τους.Εμεις διυλιζουμε το κωνωπα μονο και μονο για να χωριστουμε στα 2.Διχαστικοι...και απο Διχασμους εχει χυθει πολυ μελανι και αιμα στην ιστορια μας.

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 14:46:34

   Ψευτοερωτήματα...
   Ήταν άραγε ο Αραφάτ και ο Νασερ ισλαμιστές;
   Μήπως μετα το μπαμπουλα της ΕΣΣΔ βρήκαμε τον μπαμπουλα του ισλαμισμού για να κάνουν οι σιωνιστές τύπου Στρος Καν τη δουλειά τους;
   Είναι τυχαίο πως μόλις η Ρωσία γλύτωσε από το Γέλτσιν , ο Πουτιν μπαγλάρωσε καμμιά δεκαρια μεγαλοαπατεώνες σιωνιστές;
   Είναι τυχαίο το ότι ο Αμπράβοβιτς κάνει γιγαντιαίες επενδύσεις στα κατεχόμενα;Είναι τυχαίο πως οι εβραίοι είναι οι κύριοι επισκέπτες της κατεχόμενης Κύπρου;

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Μisha 18/08/2010 15:00:13

    ΜΙΣΑ = 30+10+200+1 = 241
    2+4+1 = 7
    Ως γνωστόν οι Εβραίοι έχουν την Επτάφωτη λυχνία.
    Τυχαίο; Δεν νομίζω.

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 15:07:32

   Απλές απαντήσεις από ανθρώπους:
   1. Η Χαμάς δεν καθορίζει, αμφισβητεί με αίμα όπως όλοι οι τρομοκράτες.
   2. Βλέπε ανωτέρω.
   3. Οι Παλεστίνιοι δεν είναι όλοι μουσουλμάνοι, αν και τους χρησιμοποιούν και αυτούς σαν πρόβατα.
   4. Η επιλογή είναι δική του και όχι δική μας. Εμείς, έξω από τον χορό, κρίνουμε και κρινόμαστε.
   5. Τα νεκρά παιδιά δεν είναι ήρωες και δεν έχουν εθνική συνείδηση, ακόμα τουλάχιστον. Είναι απλά νεκρά παιδιά.

   Το Ισραήλ επέλεξε να είναι φανατικό απέναντι σε φανατικούς.
   Ανάμεσά τους όμως, και στις δύο πλευρές, ζουν άνθρωποι που δεν έχουν επιλογές.
   Οι επιλογές είναι πάντα στα χέρια των δυνατών και πονηρών.
   Χρήσιμοι ηλίθιοι και χρήσιμοι χειροκροτητές πάντα θα υπάρχουν.

 74. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 18/08/2010 14:29:27

  ΠΩ, ΠΩ, ΠΙΕΝΕΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ! ΙΣΩΣ Ο ΠΙΟ ΣΟΥΞΕΔΙΑΡΙΚΟΣ ΕΒΕΡ ΕΔΩ...
  "Ο εχθρός του εχθρού μου, ποτέ δεν θα γίνει φίλος μου". Αυτό είναι το συμπέρασμα για Ελληνες.

 75. Νικος avatar
  Νικος 18/08/2010 14:33:17

  Σε μιά χώρα που το μουσουλμανικό στοιχείο αρχίζει να γίνεται υπολογίσιμη δύναμη, ας είναι καλά τα μέτρα Ραγκούση, με τρύπια σύνορα για τους λαθρομετανάστες και λογική "η ψήφος είναι ψήφος είτε έλληνα είτε αλλοδαπού", βλέπουμε να γίνονται αλλοπρόσαλλες κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο. Πρώτα έρχεται ο Ερντογάν με πλήθος τουρκων επιχειρηματιών,να κάνουν άραγε τι; είδατε εσείς επενδύσεις; και μετά ο Νετανιάχου. Ο πολιτικός που κάποτε φέρεται να είχε πει ως υπουργός εξωτερικών
  "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας" http://www.patrides.com/jun08/free.htm, ο πολιτικός των "λεφτά υπάρχουν", "λεφτά υπήρχαν", του περιστρόφου πάνω στο τραπέζι, του Τιτανικού, του λιμανιού που ξαναφτιάχνει το καράβι, λέτε να μας οδηγήσει στη γη της επαγγελίας; Λέτε να είναι ο νέος εθνάρχης; Πιάστε πρώτα τους κλέφτες και τα λαμόγια, βάλτε στη φυλακή αυτούς που λεηλάτησαν τον εθνικό πλούτο, τα ταμεία, τους μισθούς και τις συντάξεις και μετά θα πιστέψουμε οτι αποκτούμε κύρος σαν ισότιμοι εταίροι σε οποιαδήποτε διπλωματική συμφωνία. Ο Νετανιάχου δεν γυρίζει τον κόσμο απο πανηγυράκι σε πανηγυράκι, ούτε μαυρίζει κάνοντας κανώ. Οταν ο Νετανιάχου υπηρετούσε την πατρίδα του σαν απλος στρατιώτης και πατριώτες, οι δικοι μας σε ποια μονάδα υπηρετούσαν; Φαντάζομαι επίσης οτι ούτε ο θείος ούτε ο πατέρας του Νετανιάχου ήταν πρωθυπουργοί κάποτε, ούτε του Πούτιν, ούτε του Τσάβες, ούτε του Κάστρο, ούτε του Ομπάμα, ούτε του Σαρκοζί κλπ κλπ...Αυτά συμβαίνουν μόνο σε κρατίδια τύπου Μπαντουστάν και Λεσόθο της Αφρικής. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος ή έχω λυκοφιλία μαζί του οταν ειμαι ισχυρός και πατριώτης, έχω θέσεις και πρόγραμμα. Οταν κάνω οτι αρλούμπα μου κατέβει, ή οτι αρλούμπα μου πούν οι σύμβουλοι που έχω, ή οτι με υποχρεώσουν αφανείς δυνάμεις, είμαι πιόνι ή στην καλύτερη περίπτωση αστείος. Όταν έχω αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον κο "no flags, no ships, no troops" της ντροπής του 96 και προκάτοχο τον κο "Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" πιο πολύ σαν αρχηγός αφρικανικού κράτους με λευκούς κατοίκους φέρνω παρά ως ηγέτης.Εδώ θα είμαστε να δούμε τα ωφέλη της μυστικής διπλωματίας μας του "όσα πάνε κι όσα έρθουν". Καληνύχτα σας...

 76. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 14:47:25

  "1. Να υπάρχει το Ισραήλ ως κράτος ή να εξαφανιστεί, όπως ζητά η Χαμάς;"
  να συζησει μεαζι με τους παλαιστινιους..
  και ιδανικα σε ενα ομοσπονδιακο κρατος..γιατι οχι?

  αλλα το Ισραηλ,που συγκρινετε στρατο κλπ με την Ελλαδα ειναι απλα βαση των αμερικανων..
  δεν ειναι αυτονομο κρατος.

  οποτε μην συγκρινουμε..

  η Ελλαδα δεν ειναι φτιαχτο κρατος με πατεριτσες οπως το Ισραηλ..

  αν φυγει η αμερικη απο την περιοχη,,το ισραηλ ειναι νεκρο..

  και στον πολεμο με τους Αραβες χρησιμοποιησε ολους τους δορυφορους και συστηματα των μερικανων για να νικησει..

  το ισραηλ δεν ειναι κανονικο αυτονομο ,κρατος..

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Aggelos 18/08/2010 15:02:58

   Δεν τα ξέρετε καλά.
   1. Η Ελλάδα έχει αμερικανική βάση, το ξεχάσατε; Το ίδιο και η Γερμανία, η 4η οικονομία στον κόσμο.
   2. Η νίκη του Ισραήλ κατά των Αράβων οφείλεται ακριβώς στον δυτικό χαρακτήρα του κράτους, οι άνθρωποι διέλυσαν την αιγυπτιακή αεροπορία στο έδαφος σε πέντε λεπτά, ο πόλεμος τελείωσε πριν αρχίσει, τι λέμε τώρα.
   3. Το Ισραήλ είναι τόσο αυτόνομο - μάλλον εννοείτε ανεξάρτητο- όσο και οποιοδήποτε κράτος στην Δύση.

 77. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 14:54:11

  απορω που πριν ολοι εδω μεσα κατηγορουσατε για υπηρετη των μαερικανων τον γιωργακη,,και τωρα που υπηρετει τη βαση της αμερικης το Ισραηλ ειστε θετικοι..

  τι ναπω..

  • Greco avatar
   Greco @ Aggelos 18/08/2010 15:12:00

   πανω απολα η ελλαδα(απτις οποιες ιδεοληψιες-ιδεολογιες μας)

   μικρος εισαι θα καταλαβεις ωριμαζοντας...

 78. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 14:57:24

  http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=11447&catid=7
  αρθρο στον Ελευθερο Τυπο του Κοτταριδη..
  μπραβο του..

  υπαρχουν ευτυχως και πραγματικοι πατριωτες ..

 79. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 15:01:14

  και του αριστερου φυσικα Δελαστικ στο Εθνος..
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=25304948

  "Ποιος ήταν, άραγε, ο λόγος που ώθησε τον Γ. Παπανδρέου να πάει στο Ισραήλ την ώρα που οι Ισραηλινοί είχαν απαγάγει σε διεθνή ύδατα, δεκάδες και δεκάδες μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ, περίπου σαράντα Ελληνες πολίτες που συμμετείχαν στην ίδια ανθρωπιστική αποστολή; Τι είναι αυτό που παρακίνησε τον Γ. Παπανδρέου να μας κουβαλήσει στην Αθήνα τον... απαγωγέα (!) των Ελλήνων πολιτών, τον Νετανιάχου;

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Aggelos 18/08/2010 15:27:03

   Ναι, σωστά οι ακτιβιστές θυμήθηκαν ξαφνικά ότι είναι Έλληνες, ενώ όταν είναι στην Ελλάδα δηλώνουν ελληνόφωνοι, διεθνιστές, αλληλέγγυοι με την Τουρκία ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Πολύ ενδιαφέρον για τις διαδικασίες της εθνοτικής ταυτοποίησης υπό καταστάσεις κινδύνου.

   • Tassos avatar
    Tassos @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 18/08/2010 15:31:52

    να δεις που θα ανακάλυψαν και την θρησκεία οι άθεοι υλιστές, που πολλές φορές προκαλούν και ειρωνεύονται τον Χριστιανισμό.
    "Βοήθα Παναγιά!"

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 19/08/2010 13:17:24

    Οι διάφοροι Συριζαίοι και τα φιλαράκια τους του Ανταρσύα είναι Έλληνες όταν πουλάει αυτό και είναι διεθνιστές όταν πουλάει επίσης αυτό. Γενικά, είναι ό,τι πουλάει, φτάνει να περνάει καλά το τομάρι τους.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Aggelos 18/08/2010 15:31:49

   Ο Παλαιοκώστας βρήκε μελλοντικό συνεταίρο μάλλον. Μετά την πρωθυπουργία, δεν θα έχει ανεργία.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 18/08/2010 15:36:24

    Μπίμπι και Πάλι ΕΠΕ
    Απαγωγαί - Μεταφοραί δι Ελικοπτέρου.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Aggelos 18/08/2010 15:39:28

   Ως δημόσιος λόγος, είμαστε ένα τσίρκουλο τερατωδών διαστάσεων.
   Από τον Έβρο αρχινά και ώς την Κρήτη φθάνει.

 80. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 15:03:42

  "Αντιτουρκικές φαντασιώσεις

  Στερούνται πολιτικής σοβαρότητας οι ισχυρισμοί κυβερνητικών, πατριωτικών αλλά και ακροδεξιών κύκλων ότι δήθεν ο πολιτικός εναγκαλισμός του Γ. Παπανδρέου με τον Μπ. Νετανιάχου θα... "τσακίσει" την Τουρκία και θα την υποχρεώσει σε υποχωρήσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό! Εν πρώτοις είναι διασκεδαστικό να ακούει κανείς αυτή την άποψη από άτομα που ήταν... υπέρ του σχεδίου Ανάν και που γενικά υποστηρίζουν άκρως ενδοτικές θέσεις στα Ελληνοτουρκικά. Επιπλέον, προφανώς υποκρίνονται ότι αγνοούν πως το Ισραήλ είναι αυτό που έχει απεγνωσμένα ανάγκη την Τουρκία και γι' αυτό ο Νετανιάχου θα προστρέξει γονατιστός προς τον Ερντογάν, αν ο τελευταίος του κάνει νεύμα προσέγγισης!

  για ανθρωπου ςεδω μεσα μιλαει,αν δεν το καταλαβατε..

 81. Νικος avatar
  Νικος 18/08/2010 15:05:23

  Σε μιά χώρα που το μουσουλμανικό στοιχείο αρχίζει να γίνεται υπολογίσιμη δύναμη, ας είναι καλά τα μέτρα Ραγκούση, με τρύπια σύνορα για τους λαθρομετανάστες και λογική “η ψήφος είναι ψήφος είτε έλληνα είτε αλλοδαπού”, βλέπουμε να γίνονται αλλοπρόσαλλες κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο. Πρώτα έρχεται ο Ερντογάν με πλήθος τουρκων επιχειρηματιών,να κάνουν άραγε τι; είδατε εσείς επενδύσεις; και μετά ο Νετανιάχου. Ο πολιτικός που κάποτε φέρεται να είχε πει ως υπουργός εξωτερικών
  “Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας” h..p://www.patrides.com/jun08/free.htm, ο πολιτικός των “λεφτά υπάρχουν”, “λεφτά υπήρχαν”, του περιστρόφου πάνω στο τραπέζι, του Τιτανικού, του λιμανιού που ξαναφτιάχνει το καράβι, λέτε να μας οδηγήσει στη γη της επαγγελίας; Λέτε να είναι ο νέος εθνάρχης; Πιάστε πρώτα τους κλέφτες και τα λαμόγια, βάλτε στη φυλακή αυτούς που λεηλάτησαν τον εθνικό πλούτο, τα ταμεία, τους μισθούς και τις συντάξεις και μετά θα πιστέψουμε οτι αποκτούμε κύρος σαν ισότιμοι εταίροι σε οποιαδήποτε διπλωματική συμφωνία. Ο Νετανιάχου δεν γυρίζει τον κόσμο απο πανηγυράκι σε πανηγυράκι, ούτε μαυρίζει κάνοντας κανώ. Οταν ο Νετανιάχου υπηρετούσε την πατρίδα του σαν απλος στρατιώτης και πατριώτες, οι δικοι μας σε ποια μονάδα υπηρετούσαν; Φαντάζομαι επίσης οτι ούτε ο θείος ούτε ο πατέρας του Νετανιάχου ήταν πρωθυπουργοί κάποτε, ούτε του Πούτιν, ούτε του Τσάβες, ούτε του Κάστρο, ούτε του Ομπάμα, ούτε του Σαρκοζί κλπ κλπ…Αυτά συμβαίνουν μόνο σε κρατίδια τύπου Μπαντουστάν και Λεσόθο της Αφρικής. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος ή έχω λυκοφιλία μαζί του οταν ειμαι ισχυρός και πατριώτης, έχω θέσεις και πρόγραμμα. Οταν κάνω οτι αρλούμπα μου κατέβει, ή οτι αρλούμπα μου πούν οι σύμβουλοι που έχω, ή οτι με υποχρεώσουν αφανείς δυνάμεις, είμαι πιόνι ή στην καλύτερη περίπτωση αστείος. Όταν έχω αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον κο “no flags, no ships, no troops” της ντροπής του 96 και προκάτοχο τον κο “Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους” πιο πολύ σαν αρχηγός αφρικανικού κράτους με λευκούς κατοίκους φέρνω παρά ως ηγέτης.Εδώ θα είμαστε να δούμε τα ωφέλη της μυστικής διπλωματίας μας του “όσα πάνε κι όσα έρθουν”. Καληνύχτα σας…

 82. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2010 15:23:09

  Πωπω, τι λες ρε παιδί μου!

 83. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/08/2010 16:52:45

  Πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτή η "συμμαχία" θα έχει μέλλον;
  Αν δηλαδή αύριο έρθει στην Τουρκία μία πιο φιλοαμερικανική/φιλοισραηλινή κυβέρνηση, πώς είμαστε σίγουροι ότι το Ισραήλ δεν θα συσφίξει τις σχέσεις του ξανά με την Τουρκία;

 84. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/08/2010 17:07:04

  Έχουμε μήπως κατάρριψη ρεκόρ στον αριθμό σχολίων; Ή το άλλο "ισραηλινό" θέμα, πριν δύο μήνες (με το πλοίο στη Γάζα), διατηρεί ακόμη τα σκήπτρα;
  Ούτως ή άλλως "ισραηλινό" το ρεκόρ, και ο εκ Βιέννης εβραίος Σιγισμούνδος, γνέφει από κεί πέρα με τίκ χαρμολύπης και πονηρόν κλαυσίγελον.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Ο Θείος 18/08/2010 17:28:50

   Θα σπάσει ρεκόρ το επόμενο «ισραηλινό», όταν οι κοένηδες θα έχουν τελειώσει τις ασκήσεις ανεφοδιασμού στο Αιγαίο και πάνε κατά Εκβάτανα μεριά για το κυρίως πιάτο...

   Και δε θ αργήσει...κάποιοι λένε πως δε θα περάσει ο συκολόγος «έως αν ταυτα πάντα γένηται»

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Μisha 18/08/2010 17:45:40

    Μετά τον Αλέκο, ο Βενιαμίν κατακτητής της Περσίας;
    Θ' αξιωθούμε να δούμε τέτοιο remake;
    Σα σπαγγέτι της Τσινετσιτά μετά τον Τζών Φόρντ;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Μisha 18/08/2010 17:56:08

    Έγραψες με το ΜΠΙΜΠΙ ΕΠΕ, ΑΠΑΓΩΓΑΙ - ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ!

 85. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/08/2010 17:19:52

  Aς πούμε και κάτι αμιγώς Ελληνικό Κυπριακό προς το παρόν... είδα το όνομα Καλμπουρτζής και το έψαξα και να τι βρήκα:

  Είναι αγνοούμενος φυλακισμένος των Τούρκων ή σκοτώθηκε;
  Ο Ανχης (ΠΒ) Καλμπουρτζής Στυλιανός είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Έλληνας Αξιωματικός που θεωρείται αγνοούμενος μετά τον πόλεμο του 1974 στην Κύπρο. Παρά τις δηλώσεις διασωθέντων Στρατιωτών του της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού ότι ο Διοικητής τους σκοτώθηκε στη μάχη, εμφανίζονται κατά καιρούς στοιχεία που θέλουν τον Αντισυνταγματάρχη να παραμένει εν ζωή και όμηρος των Τούρκων. Το πιο δραματικό από αυτά σχετίζεται με τηλεφωνικό μήνυμα που φέρεται να εξέπεμψε από την Κωνσταντινούπολη ο αιχμάλωτος Αντισυνταγματάρχης προς τον γαμπρό του. Προ ημερών κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η πληροφορία πως τα οστά του βρέθηκαν σε καμίνι στην περιοχή Μπέλλα-Πάις.
  Το ερώτημα που προκύπτει στο σημείο αυτό είναι αμείλικτο. Για ποιο λόγο – αφού εδώ και ένα χρόνο έχει ανασυρθεί η σωρός του ανθρώπου που θεωρείται πως είναι ο Αν/χης Καλμπουρτζής – οι αρμόδιοι δεν έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση του γενετικού της υλικού;

  23 Ιουλίου 1974 – Η θυσία της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού

  Από το χώρο τάξεώς της η 181 ΜΠΠ υποστήριζε με τα πυρά της τις ηρωικές προσπάθειες της 32 Μοίρας Καταδρομών και του 399 Τάγματος Πεζικού στις περιοχές Άσπρη Μούττης, Αγύρτας και Αγίου Ιλαρίωνα. Τα πυρά της προκάλεσαν εξοντωτικές καταστροφές και κόλαση πυρός στις γραμμές των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή. Με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στις 22/07/74 στις 16:00, η 181 ΜΠΠ παρέμεινε ταγμένη στη διάβαση του Μπέλλα-Πάις. Παρά την κατάπαυση του πυρός, οι τουρκικές δυνάμεις συνέχιζαν να ενεργούν επιθετικά σε όλα τα μέτωπα στο προγεφύρωμα που είχαν δημιουργήσει και κυρίως στον ανατολικό Πενταδάκτυλο, όπου αμυνόταν η 32 Μ.Κ. και το 399 Τ.Π. Οι Μονάδες αυτές τελικά προχώρησαν σε σύμπτυξη, σε αντίθεση με την 181 ΜΠΠ, που λόγω αλλοπρόσαλλων διαταγών του ΓΕΕΦ παρέμεινε στις θέσεις και κυκλώθηκε από τον εχθρό. Όταν τελικά δόθηκε διαταγή για απαγκίστρωση ήταν πολύ αργά. Κατά την κίνηση προς Συγχαρί, η Μονάδα δέχθηκε σφοδρά πυρά από ένα τουρκικό Τάγμα Πεζικού και Καταδρομείς και η μάχη που έλαβε χώρα ήταν φονικότατη. Σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες, ο Αν/χης Καλμπουρτζής πολέμησε στο πλευρό των ανδρών του μέχρι το τέλος, βάλλοντας μόνος από την πλέον προκεχωρημένη θέση αμύνης, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στον εχθρό. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν έπεσε από πυρά των Τούρκων, αυτοκτόνησε όταν όλα είχαν τελειώσει ή συνελήφθη αιχμάλωτος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 20/08/2010 13:48:59

   Να λοιπόν ένα δικό μας Λιοντάρι. Γι' αυτό τον μνημονεύω στο κείμενο μου.

   • Alex avatar
    Alex @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2010 13:52:17

    Φαηλο
    Ξερω οτι εχεις αναφερθει στο Δημητρη Αλευρομαγειρο πολλες φορες στο παρελθον καλο θα ηταν να εκανες ξανα μια αναφορα η μια περιληψη της ιστοριας αυτου του παναξιου Αξιωματικου του Ελληνικου Στρατου.

 86. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 18/08/2010 18:17:12

  Eντάξει οι Ισραηλίτες είναι εχθροί μας αφού έτσι την έχετε δεί, οι Ρώσοι που ορισμένοι από σας εδω τους βλέπετε σα σωτήρες ιστορικώς πότε φέρθηκαν υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων; Τα Σκόπια ποιος τα αναγνώρισε σα Μακεδονία με το καλημέρα;;;;; Ε; Είπατε τίποτε;
  Ας δούμε την αλήθεια στα μάτια, οι Έλληνες είναι έθνος ανάδελφο. Οι συμμαχίες είναι βασισμένες όχι σε ηθικούς δεσμούς αλλά πάνω σε συμφέροντα. Μακάρι να συνέβαινε το αντίθετο, δηλαδή μας χαλάει αν το πανίσχυρο Εβραϊκό λόμπι με σκοπό να βλάψει τους Τούρκους να πατρονάρει τα συμφέροντα μας;;;; Και μια απορία έχω μόνο τα χέρια των Εβραίων είναι βαμένα με αίμα; Γιατί αν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα οι "φυσικοί" σύμμαχοι μας με τι έχουν βαμένα τα χέρια τους;;;;;;

 87. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 18/08/2010 18:31:03

  Σαν χώρα, θα συνεργαστούμε λίγο περισσότερο με τους Εβραίους,
  [πάντοτε συνεργαζόμασταν σε κάποιο βαθμό]
  αλλά δεν προβλέπω να γινόμαστε και κολλητάρια...
  Αυτό [δηλαδή η ενίσχυση της συνεργασίας μας]
  θα συμβεί κυρίως εξ αντανακλάσεως -επειδή απλά,
  οι Τούρκοι νοιώθοντας πιό άνετοι τελευταίως,
  απομακρύνονται σιγά σιγά απο την Αμερικανική σφαίρα επιρροής.

 88. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 18/08/2010 18:57:22

  Από το site της Jerusalem Post:
  www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=185060

  "
  Israel has only mere days to launch an attack on Iran’s Bushehr nuclear reactor if Russia makes good on its plan to deliver fuel there this weekend, former US ambassador to the UN John Bolton warned Tuesday.

  He said that once Russia has loaded the fuel into the reactor -- slated for Saturday – Israel would no longer be willing to strike for fear of triggering widespread radiation in an attack.
  "

  Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ραδιενέργεια που λέει ο Μπόλτον ότι μπορεί να προβληματίζει τους Ισραηλινούς, σε μια τέτοια περίπτωση;

  Θραξ Αναρμόδιος

 89. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 19:39:36

  "Eντάξει οι Ισραηλίτες είναι εχθροί μας αφού έτσι την έχετε δεί, οι Ρώσοι που ορισμένοι από σας εδω τους βλέπετε σα σωτήρες ιστορικώς πότε φέρθηκαν υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων; Τα Σκόπια ποιος τα αναγνώρισε σα Μακεδονία με το καλημέρα;;;;; Ε; Είπατε τίποτε;
  Ας δούμε την αλήθεια στα μάτια, οι Έλληνες είναι έθνος ανάδελφο. Οι συμμαχίες είναι βασισμένες όχι σε ηθικούς δεσμούς αλλά πάνω σε συμφέροντα. Μακάρι να συνέβαινε το αντίθετο, δηλαδή μας χαλάει αν το πανίσχυρο Εβραϊκό λόμπι με σκοπό να βλάψει τους Τούρκους να πατρονάρει τα συμφέροντα μας;;;; Και μια απορία έχω μόνο τα χέρια των Εβραίων είναι βαμένα με αίμα; Γιατί αν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα οι “φυσικοί” σύμμαχοι μας με τι έχουν βαμένα τα χέρια τους;;;;;;"

  Η Ρωσσια ειναι Ευρωπη,,και στο μελλον ολο και περισσοτερο..οποτε ειναι φυσικη η συσφιξη σχεσεων,,ολης της ΕΕ ,οπως και της Ελλαδας..

  το ισραηλ ειναι ασιατικο κρατος με ασιατες πολιτες..

  Δεν ειναι Ευρωπαιοι,,να πανε να μπιμπ...

  • Greco avatar
   Greco @ Aggelos 18/08/2010 19:47:24

   ποσο χρονων εισαι?
   8?
   οχι αλλο καρβουνο

  • Μisha avatar
   Μisha @ Aggelos 18/08/2010 19:56:14

   Tα Σκόπια τα αναγνωρισε ο μπεκρής Γιέλτσιν, ο ρεζίλης που πήγε για επίσκεψη στις ΗΠΑ και κυκλοφορουσε στους δρόμους με τα σώβρακα,τυφλα στο μεθύσι.
   Επί Πούτιν είχε τεθεί μέχρι και θέμα ανάκλησης της αναγνώρισης αλλά φερθήκαμε σκάρτα με τα όπλα και αποκορύφωμα το ζήτημα του αγωγού.

   Με τη Ρωσία έχουμε κοινή πολιτστική παράδοση, τους δώσαμε τη χριστιανική πίστη, αλφάβητο και γραφή, εικονογραφία, αρχιτεκτονική, μουσική , έθιμα, γιορτές , αγίους , την τεράστια ελληνική θεολογική γραμματεία ώτσε να φτάσει να πεί ο ρωσος μέγας θεολογος του 20ου αιών απ.Γεώργιος Φλωρόφσκυ: «Ας γίνουμε περισσότερο Έλληνες για να 'μαστε πραγματικά καθολικοί (=οικουμενικοί), πραγματικά Ορθόδοξοι.»

   • Alex avatar
    Alex @ Μisha 18/08/2010 19:59:07

    Σωστοτατο!!!!!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Μisha 18/08/2010 20:02:30

    Ναι,καλα.Ολοκληρο το μακεδονικο ζητημα ειναι κατασκευσμα της Κομμουνιστικης Διεθνους απο το 1924 με την αποφαση για ενιαια και ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 18/08/2010 20:21:39

    Τι λες βρε Ψυχραιμία;

    Ήταν κομμουνιστές όταν ήταν ο Γερμανός Καραβαγγέλης μητροπολίτης Καστοριάς;
    Το μακεδονικό ζήτημα προϋπήρχε και της Κομμουνιστικής Διεθνούς και της Οκτωβριανής Επανάστασης.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Μisha 18/08/2010 21:16:05

    Προυπηρχε ως διαμαχη Ελλαδος - Βουλγαριας την οποια επισης δημιουργησε η τσαρικη Ρωσια.
    Οι κομμουνιστες εφευραν το "μακεδονικο εθνος" απο κομματι του βουλγαρικου και των σλαβοφωνων και την ιδεα του μακεδονικου κρατους.
    Με δυο λογια οι μεν τσαρικοι προσπαθησαν να δωσουν τη Μακεδονια στους Βουλγαρους,οι δε Ρωσοι σε Βουλγαρους που αποκαλεσαν Μακεδονες.
    Απετυχαν γιατι οι Αγγλοι και οι Αμερικανοι ειχαν αλλη γνωμη και στηριξαν την Ελλαδα.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 18/08/2010 21:40:10

    Ψυχραιμία
    Θα αστειεύεσαι μάλλον.
    Στο Β Ρωσοτουρκικό πόλεμο , οι τούρκοι κατέρρευσαν και υπεγράφη η συνθήκη του Αγ.Στεφάνου που έπαιρνε την οροσειρά του Άίνου από την Τουρκία μαζί με τη Μακεδονία και την έκανε ανεξάρτητο βουλγαρικό κράτος.Σε αυτη την ιστορία η μηκρή Ελλάς δε μπορούσε να έχει καμμία εμπλοκή.
    Οι λοιπές μεγάλες δυνάμεις αντέδρασαν και επέβαλαν την επιστροφή της Μακεδονίας στους Οθωμανούς.
    Τότε οι Βούλγαροι έφτιαξαν δικό τους Πατριαρχείο και προσπάθησαν να εκβουλγαρίσουν όλους τους ντόπιους χριστιανούς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πατριαρχειου Κωνσταντινοουπόλεως και τον Μακεδονικό Αγώνα με τα γνωστά αποτελέσματα.
    Oι Ρώσοι απείχαν από αυτή την διαμάχη λόγω του βουλγάρικου μεγαλοϊδεατισμού, παρότι είχαν στηρίξει επί έναν αιώνα σχεδόν τις προσπάθειες των βούλγραων να αποτινάξουην τον τουρκικό ζυγό.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 18/08/2010 21:42:54

    Αίμος και όχι κεφαλλονίτικος Αίνος βεβαίως-βεβαίως

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Μisha 18/08/2010 22:05:43

    Δεν ειπα κατι διαφορετικο.Οι Ρωσοι επιχειρησαν τη δημιουργια της μεγαλης Βουλγαριας με την συνθηκη του Αγιου Στεφανου.
    Οι Αγγλοι αντεδρασαν απειλωντας πολεμο και η συνθηκη ακυρωθηκε στο Βερολινο οπου επεισαν επισης το σουλτανο να παραχωρησει τη Θεσσαλια στην Ελλαδα ωστε να ανεβει και να ειναι ετοιμη για τη διεκδικηση της Μακεδονιας που προσωρινα την κρατησε η Οθωμανια.Επισης φροντισαν για τον ιδιο λογο να μην εχει σοβαρες εδαφικες απωλειες το 1897 η Ελλαδα.
    Οι Βουλγαροι βλεποντας πως οι Ρωσοι εκαναν πσιω στραφηκαν προς τη Γερμανια.Οι Ρωσοι τοτε στραφηκαν προς τη Σερβια.
    Οι Αγγλοι φυσικα ηταν παντα με την Ελλαδα γιατι δεν ηθελαν καμμια εξοδο σλαβικης χωρας στο Αιγαιο.
    Μετα την επανασταση του 1917 οι Σοβιετικοι προσπαθησαν να παιξουν το ιδιο κολπο με την "ενιαια και ανεξαρτητη Μακεδονια" αντι της Βουλγαριας.Αυτο τελειωσε το 1949.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 19/08/2010 16:56:17

    Bρε Ψυχραιμία,
    ποιο κόλπο πήγαν να παιξουν οι σοβιετικοί;
    Αφού τα είχαν μοιράσει τα τσανάκια τους στη Γιάλτα!
    Αν ήθελαν ντεμέκ ανεξάρτητη Μακεδονία θα έδιναν όπλα στους αντάρτες, δε θα τους άφηναν ξυπόλητους στ αγγούρια.
    Συνεπώς το ιδεολόγημα πως δήθεν οι Ρωσοι προωθούσαν την ανεξάρτητη Μακεδονία εξαχνώνεται.

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ Aggelos 19/08/2010 01:58:49

   Καλό είναι να τα έχεις καλά με όσους περισσότερους είναι δυνατό. Ασφαλώς και με τους Ρώσους, αλλά μην παραμυθιαζόμαστε...

 90. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 19:53:18

  "ποσο χρονων εισαι?
  8?
  οχι αλλο καρβουνο"

  φοιτητης 26 χρονων ειμαι..εσυ?

  και αυτα που λεω περι ρωσσιας και ΕΕ τα εχει ο Μπερλουσκονι,ο Σρεντερ και πολλοι αλλοι ευρωπαιοι ηγετες..
  που δεν ειναι 8 ετων νομιζω..

  • Μisha avatar
   Μisha @ Aggelos 18/08/2010 20:05:01

   Ο Γκρέκο ενοχλέιται που είπες τους Ισραηλίτες «ασιάτες».
   Χάζαροι, η 13η φυλή του Ισραήλ Αρθουρ Καισλερ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Μisha 18/08/2010 20:11:45

    Χάζαροι, εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστορικό θέμα. Και λογοτεχνικό. Ο μεγάλος και πρωτότυπος μπαρόκ Σέρβος συγγραφέας Μίλοραντ Πάβιτς έχει γράψει ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα-λεξικό (!), "Το Λεξικό των Χαζάρων".
    Στα Ελληνικά:
    h**p://www.kastaniotis.com/book/960-03-3461-7.
    Υπέροχο λογοτέχνημα. Από τα αριστουργήματα της Ευρωπαικής λογοτεχνίας στην εποχή μας.
    Υπάρχει γυναικείο και ανδρικό αντίτυπο (!)

 91. Alex avatar
  Alex 18/08/2010 20:39:35

  Ο Κωστας Ροδινος που ειναι? Καιρο εχω να τον διαβασω στο μπλογκ?

  • anonymous avatar
   anonymous @ Alex 18/08/2010 21:27:51

   Πλένει τον πισινό του στη Θάλασσα :P

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anonymous 19/08/2010 12:05:17

    Κώστα, πατώνεις;

 92. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 23:17:05

  'Ο Γκρέκο ενοχλέιται που είπες τους Ισραηλίτες «ασιάτες»."

  Πρεπει να το θυμομαστε που και που.γιατι με την Ανατολη και τη δυση εχουμε ξεχασει ρατσες και φυλες..
  οι Ισραηλινοι ειναι Ασιατες,Σημιτες,οπως και οι ορκισμενοι εχθροι τους Αραβες(τι ειρωνια..)...και ετσι παραμενουν..

  δεν ειναι Ευρωπαιοι..παντα ηταν ξενοι στην Ευρωπη και η Ευρωπη τους εδιωξε οταν το παρακαναν με την οικονομικη τους επιβολη..και ετσι πηγανε στο νεο Κοσμο και χτισανε τν αμερικη με τα λεφτα τους,,ετσι απλα..

  Πανως Ευρωπαιοι ποτέ δεν ηταν,,ουτε καν ινδοευρωπαιοι.


  Ειναι απλα Μονοθειστες Αραβες..

 93. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 23:18:41

  ιδια ρατσα ουσιαστικα με τους "τρομοκρατες' που τους τιναζουν στον αερα με τις βομβες τους..

  μονο η θρησκεια τους κανει τη διαφορα..γιαυτο και την διατηρουν με τοσο φανατισμο..

 94. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 23:21:27

  Δεν ανηκουν στον ελληνορωμαικο χριστιανικο Πολιτισμο ,,εν ανηκουν στην Ευρωπη..

  Ειναι ξενοι..

 95. Aggelos avatar
  Aggelos 18/08/2010 23:26:42

  "Ειναι απλα Μονοθειστες Αραβες.."
  Διορθωνω..
  Ειναι μονοθειστες Αραβες
  γιατι εχουν ανακατευτει με τοσους λαους τοσους αιωνες,που μονο η θρησκεια τους θυμιζει πια απο που καταγονται..

  • ΘΕΟΦΙΛΟΓΙΑΝΑΚΟΣ avatar
   ΘΕΟΦΙΛΟΓΙΑΝΑΚΟΣ @ Aggelos 15/09/2010 09:35:14

   Στο παρόν ακολουθούν ένας αριθμός κειμένων, δηλώσεων και απόψεων εβραιοσιωνιστών, οι οποίες είναι άκρως αποκαλυπτικές. Σας προτρέπω να τις μελετήσετε με μεγάλη προσοχή:
   “Το μεγάλο ιδανικό του Εβραϊσμού είναι ότι ολόκληρος ο κόσμος θα εμποτιστεί με Εβραϊκές διδασκαλίες και ότι σε μια Παγκόσμια Αδελφότητα των εθνών – στην ουσία ενός μεγαλύτερος Εβραϊσμός – όλες οι ξεχωριστές φυλές και θρησκείες θα εξαφανιστούν”. (Εβραϊκός κόσμος, 9/2/1883)
   “Οι Εβραίοι της Ρωσσίας, στο σύνολό τους, ήταν υπεύθυνοι για την Επανάσταση”. (Angelo S. Rappaport, “Οι Πρωτοπόροι της Ρωσσικής Επανάστασης” σελ. 250, Εκδόσεις Stanley, Paul and C., Λονδίνο, 1918).

   “Κρύβονται πολλά στην ουσία του ίδιου του Μπολσεβικισμού, απ’ το γεγονός ότι πάρα πολλοί Εβραίοι είναι Μπολσεβίκοι. Τα ιδανικά του Μπολσεβικισμού συμβιβάζονται με πολλά από τα υψηλότερα ιδανικά του Εβραϊσμού”. (Εβραϊκά Χρονικά, Λονδίνο, 4 Απριλίου 1919).

   “Ο Μπολσεβικισμός είναι μια θρησκεία και μια πίστις. Πως μπορούν αυτοί οι ημιδιαμορφωμένοι πιστοί να ονειρεύονται να καταβάλουν το “Αληθινό” και το “Πιστό” του ίδιου τους του δόγματος, αυτοί οι ιεροί σταυροφόροι που συγκεντρώθηκαν γύρω από το Κόκκινο Έμβλημα του Προφήτη Καρλ Μαρξ και που πολέμησαν κάτω από την τολμηρή καθοδήγηση εκείνων των έμπειρων ηγετών όλων των μετέπειτα Επαναστάσεων – τους Εβραίους”. (Δρ. Oscar Levy, Εισαγωγή στο “Η Παγκόσμια Σημασία της Ρωσσικής Επαναστάσεως”, Εκδ. George Pitt-Rivers, 1920.

   “Εμείς οι Εβραίοι, οι καταστροφείς θα παραμείνουμε καταστροφείς για πάντα. Τίποτα απ’ ότι και να κάνετε, δεν θα ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας. Θα καταστραφούμε για πάντα, γιατί χρειαζόμαστε ένα κόσμο δικό μας”. (Maurice Samuel, Εσείς Εθνικοί! Σελ. 155, Εκδ. Harcourt, Bracee, 1924).

   “Δεν έχετε αρχίσει να συνειδητοποιείτε το βάθος της ενοχής μας. Είμαστε ανατροπείς. Είμαστε εισβολείς. Έχουμε καταλάβει τον φυσικό σας κόσμο, τα ιδανικά σας, τη μοίρα σας και παίζουμε μ’ αυτά την καταστροφή. Είμασταν στο βάθος του όχι μοναδικού, τελευταίου μεγάλου πολέμου, αλλά και σε κάθε κύρια επανάσταση της ιστορίας σας. Έχουμε φέρει ασυμφωνία, σύγχυση και ματαιότητα στην προσωπική και δημόσια ζωή σας. Το κάνουμε ακόμα”. (Μarcus Eli Ravage, Περιοδικό Century, Φεβρουάριος 1928).

   “Πως λογαριάζετε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί νέοι Εβραίοι βρίσκονται στις ριζοσπαστικές κινήσεις όλων των χωρών;”. Michael Gold, Καινούργιες Μάζες, σελ. 15, 7 Μαϊου 1935.

   “Εάν η ροή της ιστορίας δεν γυρίσει προς τον Διεθνισμό, τότε η Εβραϊκή φυλή είναι χαμένη”. (George Marlen, Στάλιν, Λένιν ή Τρόσκυ, σελ. 414, Νέα Υόρκη 1937).

   “Οι Εβραίοι θα μπορούσαν να είχαν την Ουγκάντα, τη Μαδαγασκάρη και άλλες περιοχές για την ίδρυση της Εβραϊκής Πατρίδας, αλλά ήθελαν οπωσδήποτε την Παλαιστίνη… Αλλά επειδή η Παλαιστίνη είναι το σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, επειδή η Παλαιστίνη αποτελεί το αδιαφιλονίκητο κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής δύναμης, το στρατηγικό κέντρο για παγκόσμιο έλεγχο”. (Ναhum Goldman, Πρόεδρος Διεθνούς Εβραϊκού Κονγκρέσου).

   “Η παγκόσμιος Σιωνιστική κίνηση είναι μεγάλη υπόθεση. Στις πρώτες δύο δεκαετίες μετά την αβέβαιη γέννηση του Ισραήλ το 1948, διοχέτευσε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολλάρια σε δωρεές στη χώρα. Ακολουθώντας, ο Αραβοϊσραηλινός πόλεμος του 1967, οι Σιωνιστές μάζεψαν 730 εκατομμύρια δολλάρια μόνο σε δύο χρόνια. Αυτόν τον χρόνο, 1970, η κίνηση μαζεύει εκατό εκατομμύρια δολλάρια. Ο Gottfield Hummar, επικεφαλής Σιωνιστής στη συγκέντρωση χρημάτων είπε: “Όταν ρέει το αίμα, ρέει το χρήμα”.” (Laurence Masher, Εθνικός Παρατηρητής, 18 Μαϊου 1970).

   “Η τηλεόραση μας έχει επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια κιονή κουλτούρα, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τον σκοπό μας”. (“Αμερικανική ιστορία”, Δημόσια Τηλεόραση, Δρ. Μοrris Janowitz, Καθηγητής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο του Σικάγου, 1 Δεκεμβρίου 1984).

   “Ο Εβραϊσμός που ηθελημένα βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια της ιστορίας, είναι έτοιμος να ανέβει στην επιφάνεια”. (Max Dimons, “Oι Άθικτοι Ιουδαίοι”, Νέα Αμερικάνικη Βιβλιοθήκη, 1971).

   “Θέε μου, μας έχεις επιλέξει για να βασιλεύουμε σ’ όλο τον κόσμο”. (Μεναχέμ Μπέκιν, έβαλε να το γράψουν στο συνέδριο του κόμματος. “Καθημερινή” 4/9/1983).

 96. thanos avatar
  thanos 19/08/2010 00:23:25

  Όπως γράψατε κ στο άρθρο σας, οι Ισραηλινοί έχασαν σε όποιον πόλεμο είχαν απολέσει (δηλ. είχαν κάνει θηριωδίες) το ηθικό πλεονέκτημα. Κ το χάνουν πολύ συχνά. Δε λέω ότι εκ προοιμίου πρέπει να τους αποκλείσουμε από συμμάχους, αλλά να εξετάσουμε (σε ποια χώρα άραγε, αναρωτιέμαι) προσεκτικά τα υπέρ κ τα κατά.

 97. Aggelos avatar
  Aggelos 19/08/2010 09:36:12

  "Ειναι μονοθειστες Αραβες"
  ετσουξε το μπασταρδοι ε?

  Διορθωνω

  Είναι Ημιαιμοι Μονοθειστες Αραβες

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ Aggelos 19/08/2010 11:25:25

   Η Encyclopaedia Brittanica είσαι Άγγελε;
   Ξέρω, οι κανονικοί Άραβες είναι πολυθειστές, γι αυτό η προσευχή τους λέει Ένας είναι ο Αλλάχ και προφήτης του ο Μωάμεθ.
   Φυσικά ο αστυνόμος είναι μπουζούκι, γι αυτό και το παιδί του λέγεται μπαγλαμάς.

 98. Aggelos avatar
  Aggelos 19/08/2010 11:28:31

  "Ξέρω, οι κανονικοί Άραβες είναι πολυθειστές, γι αυτό η προσευχή τους λέει Ένας είναι ο Αλλάχ και προφήτης του ο Μωάμεθ."
  παλια δεν ηταν Μονοθειστες οι Αραβες..οι πρωτοι μονοθειστες της περιχης πχ,,ηταν οι Εβραιοι..και αυτο τους διαχωριζε..

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ Aggelos 19/08/2010 11:40:17

   Σωστό κι αυτό, είδαν και τους δικούς μας 12 που την κοπάνησαν άρον-άρον από του Όλυμπου τα μέρη...
   Όλοι ξεκίνησαν κάποτε από πολυθειστές. Και οι Εβραίοι.

 99. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/08/2010 13:13:17

  To άρθρο του Φαήλου είναι σωστότατο και απόλυτα ρεαλιστικό. Να παρατήσουμε τις ιδεοληψίες και τους χαζοσυναισθηματισμούς και να κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Δεν είναι ανάγκη να αγαπάμε τους Ισραηλινούς ή να μας αγαπάνε αυτοί, οι σχέσεις μεταξύ των κρατών βασίζονται σε κοινότητα συμφερόντων.

  Οσοι αγαπουν τρελά τη Γάζα και δεν μπορούν να καταλάβουν το αυτονόητο, ας πάνε να μείνουν εκεί (και να πουν μπάι-μπαί στις μπυρίτσες, τα ουζάκια και τις άταχτες περιπετειούλες) ή να απευθυνθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες.

  Σε συνέντευξή του στο "Βήμα" προ καιρού, ο "ψευτομουφτής" της Ξάνθης ζήτησε αρχιμουφτεία στην Ελλάδα, με έδρα τη Θράκη, δίκην αρχιεπισκοπής, στην οποία θα υπάγονται ΟΛΟΙ οι σουννίτες μουσουλμάνοι της Ελλάδας. Το οποίο σημαίνει, στην απλή λογική: Ο κάθε παλαιστίνιος, ιρακινός, πακιστανός, μπαγκλαντέζος, νιγηριανός μουσουλμάνος που ζει στην Ελλάδα θα αναγνωρίζει ως ανώτατη θρησκευτική αρχή τον τούρκο αρχιμουφτή της Θράκης. Και θα ακολουθεί φυσικά τους φετφάδες του, που θα έρχονται με φαξ από την Άγκυρα.
  Ο νοών νοείτω. Το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε με βασικό κριτήριο τη θρησκευτική διαφοροποίηση από το Ισλάμ. Ολες οι εκκλήσεις των επαναστατών Ελλήνων το 1821 και στα χρόνια που ακολούθησαν προς τον δυτικό κόσμο αυτό τόνιζαν.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΒΙΣ 19/08/2010 13:56:38

   Αν και συμφωνώ με την αρχή "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου", δεν θεωρώ πως αρμόζει στις σχέσεις Ελλάδος-Ισραήλ.
   Η Ελλάς έχει ως εχθρό την Τουρκία η οποία αμφσιβητεί κυριαρχικά ελληνικά δικαιώματα και κατέχει τμήμα της Κύπρου.
   Το Ισραήλ, από την άλλη, αντιμετωπίζει την αραβική απειλή καθώς συνορεύει μόνο με αραβικές χώρες, ο πληθυσμός των οποίων διάκειται εχθρικά προς το Ισραήλ.
   Με την Τουρκία το Ισραήλ δεν έχει διαφορές εδαφικές ή άλλες. Μπορεί να περιορίστηκε το εύρος της συνεργασίας τους, αλλά δεν έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Η διατάραξη των σχέσεων τους, έχει να κάνει με την παρούσα φιλοαραβική κυβέρνηση της Τουρκίας' μία φιλοδυτική κυβερνητική αλλαγή στην τουρκία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάθερμανση των σχέσεων τους τόσο γρήγορη όσο γρήγορη ήταν η ψυχρότης που αναπτύχθηκε πρόσφατα.

 100. Βελισάριος avatar
  Βελισάριος 19/08/2010 14:33:58

  Να συνοψίσω την ουσία της (πολιτικής) διαφωνίας σχετικά με την προσέγγιση με το Ισραήλ:

  Εάν η επικράτηση του Ερντογάν (και των νέων ισλαμικών δυνάμεων) επίτων κεμαλικών στην Τουρκία είναι ασφαλής και μόνιμη, τότε το Ισραήλ θα στραφεί αναγκαστικά προς εμάς για τοπική συμμαχία. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε κάποια ωφέλη (ενδεχομένως σημαντικά, αν η διαχείρισή είναι ικανή, πράγμα για το οποίο...) και θα έχουμε κάποιες ενδεχόμενες απώλειες λόγω της κάποιας αντίδρασης μεταξύ ισλαμικών χωρών (ενδεχομένως περιορισμένες αν η διαχείρισή είναι ικανή, πράγμα για το οποίο...)
  Αν, αντιθέτως, η επικράτηση Ερντογάν αποδειχθεί προσωρινή κι επανέλθουν οι κεμαλικοί, είναι βέβαιο ότι θα στραφούν πάλι προς το Ισραήλ, και οι Ισραηλινοί με μεγάλο ενθουσιασμό θα επιστρέψουν στην προηγούμενη στρατηγική τους συμμαχία. Στην περίπτωση αυτή, εμείς μόνον θα έχουμε χάσει από την έκθεσή μας υπέρ των Ισραηλινών.
  Συνεπώς, το κρίσιμο ερώτημα για τη στρατηγική μας επιλογή είναι ποιός θα επικρατήσει - τελικά και καθεστωτικά - στην Τουρκία.
  Σε άλλη χώρα θα στρεφόταν κανείς στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, στις Υπηρεσίες Πλήροφοριών, καθώς και στην σχετική ακαδημαϊκή κοινότητα για απαντήσεις, αλλά με τέτοια ζέστη...

 101. Aggelos avatar
  Aggelos 19/08/2010 17:47:07

  "To άρθρο του Φαήλου είναι σωστότατο και απόλυτα ρεαλιστικό. Να παρατήσουμε τις ιδεοληψίες και τους χαζοσυναισθηματισμούς και να κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Δεν είναι ανάγκη να αγαπάμε τους Ισραηλινούς ή να μας αγαπάνε αυτοί, οι σχέσεις μεταξύ των κρατών βασίζονται σε κοινότητα συμφερόντων."


  θα συμφωνουσα αν το ισραηλ ηταν ανεξαρτητο κρατος που μπορει να σταθει και να επιβιωσει μονο του,,ομως δεν ειναι..ειναι κομματι της Αμερικης ουσιαστικα..και οταν υποστηριζουμε αυτο τωρα,,υποστηριζουμε της ανάμιξη της αμερικης στην περιοχη..

  και γιατι επιτελους πρεπει να αναμιχθουμε στη μεση ανατολη?επειδη εχει νεφτι στον τετοιο ο Γιωργακης?

  να μην ανακατευτουμε,,εμεις ειμαστε Ευρωπη,,να τηρουμε ουδετερη σταση μεχρι να δουμε που θα γυρει η πλαστιγα..

  αλλα ο γαπ υπακουσε αμεσως στη μαμα αμερικη και μολις τσινισαν οι τουρκοι ετρξε να φλερταρει με το Ισραηλ,,πιθανον για να κανουν τους τουρκους να ζηλεψουν φοβηθουν,,και να κοψουν τις μαγκιες..

  η Ελλδα ως μη εδαφος ασιας δεν ειναι χρησιμη στην Αμερικη για τη μεση ανατολη..

  θα μας πεταξουν παλι σαν τη λεμονοκουπα και θα κλαιμε..
  οπως εκανε ο βενιζελος και καταστραφηκαμε το 22..

 102. Aggelos avatar
  Aggelos 19/08/2010 17:48:47

  ο Γαπ παλι προτιμα να υπηρετησει τα μαερικανικα συμφεροντα παρα να προσεχει για την ασφαλεια της Ελλαδος..

  τοσοι μουσουλμανοι υπαρχουν στην Ελλαδα,,οι βομβες δεν ειναι δυσκολες να σκασουν..

 103. Μisha avatar
  Μisha 19/08/2010 18:11:46

  «Ωστόσο, από ισραηλινή άποψη, μια συμμαχία με την Ελλάδα αποτελεί μετά βίας ένα υποκατάστατο της σχέσης όπως ήταν αυτή με την Τουρκία». Η ανάλυση του Stratfor υποτιμά ανοιχτά το ρόλο και τη γεωπολιτική δύναμη της χώρας (σ.σ.: κάτι που είχε επιχειρήσει ξανά με άλλη ανάλυσή του στα τέλη Ιουνίου όταν δημοσίευσε έκθεση για την χώρα με τίτλο: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1820 ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ».

  Η συνεργασία με την Ελλάδα δεν θα έχει καμία επίπτωση στη συνολική στάση του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία επιρροή στην περιοχή». Αντιθέτως, «το ίδιο δεν συμβαίνει και με την Τουρκία. Η Τουρκία, ως σύμμαχος, θα αποτελούσε ισχυρό πλεονέκτημα για το Ισραήλ. Επιπλέον, η ελληνο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία δεν είναι κάτι καινούργιο».

  Καταλήγοντας, το Stratfor θεωρεί ότι «αυτές οι διπλωματικές κινήσεις αποτελούν κάτι λίγο παραπάνω από ένα μήνυμα προς την Τουρκία. Το Ισραήλ ερεθίζει την Αγκυρα με την αύξηση των δεσμών με την Αθήνα και η Ελλάδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προσελκύει την προσοχή, δεδομένων των σημερινών πιέσεων που της ασκούνται. Αλλά με τις προτεραιότητες του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή να εμποδίσει τις προσπάθειες της Τουρκίας να καταστεί περιφερειακή δύναμη και με την Ελλάδα πάρα πολύ αδύναμη να αποτελέσει αξιόπιστη απειλή, θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο πέρα από την επιφανειακή σύσφιγξη των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, προκειμένου να δώσουν κίνητρο στην Αγκυρα να αλλάξει την πορεία της».

  Tα παραπάνω δημοσιευμένα στο Stratfοr αναπαράγει η Ε

  h**p://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=194287

 104. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 19/08/2010 18:48:55

  το ισραήλ χρειάζεται την κύπρο για να επιβιώσει. χωρίς την τουρκία επιβιώνει. ευτυχώς ο χριστόφιας κατάλαβε ότι πιο πολλά έχει να κερδίσει από το ισραήλ από ό,τι από τους άραβες

  • Alex avatar
   Alex @ αναρχοδεξιός 19/08/2010 18:50:00

   Ο Χριστοφιας του ΑΝΑΝ?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Alex 19/08/2010 18:51:33

    Nαι,αυτος που ειπε οχι στο σχεδιο ενω επι 2 χρονια ελεγε ναι.

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 19/08/2010 18:53:46

    @ψυχραιμια
    ααααα κατι σαν το ΓΑΠ ε?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Alex 19/08/2010 19:00:07

    Οχι.ο ΓΑΠ ηταν συνεχεια υπερ.

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 19/08/2010 19:04:02

    Ψυχραιμια...και η Ντορα βεβαιως βεβαιως

 105. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 19/08/2010 19:23:08

  ο χριστόφιας που επέτρεψε στα ισραηλινά ελικόπτερα να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της κύπρου και να χτυπήσουν τον τουρκικό "ειρηνευτικό" στολίσκο σαμποτάροντας έτσι την προπαγάνδα του ερντογάν.

 106. moriarty avatar
  moriarty 20/08/2010 01:24:43

  Ένα σύντομο σχόλιο: όπως επισημαίνει ο κος Κρανιδιώτης, πράγματι οι Ισραηλίτες έχουν επιδέξιες ηγεσίες με μακρόπνοη στρατηγική. Φυσικά, δεν θα πετύχαιναν πολλά πράγματα αν δεν είχαν τις πλάτες και την αφειδώλευτη πολύπλευρη στήριξη των ΗΠΑ. Επιπλέον, οι διοικητικές, πνευματικές, και επαγγελματικές ελίτ τους είναι πολύ σοβαρότερες από τις δικές μας. Οι Έλληνες είναι καιροσκόποι, ασόβαροι, αρπακολλατζήδες και τυχάρπαστοι. Οι Ισραηλινοί είναι σοβαρότεροι, σταθεροί, ξέρουν να λειτουργούν σε διεθνές περιβάλλον (ακόμη και όταν το περιβάλλον δεν είναι φιλικό προς αυτούς) και δεν υπονομεύουν ο ένας τον άλλον ενώπιον των ξένων. Υπάρχουν φυσικά και στους Έλληνες λαμπρές εξαιρέσεις, αλλά αυτές σπανίζουν καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι Ελληνικές «ελίτ» συναπαρτίζονται κατά κύριο λόγο από αλήτ-προϊόντα της κομματικής καφρίλας.

  Οι παραπάνω παρατηρήσεις δεν πρέπει να μας οδηγούν σε εύκολα συμπεράσματα για συμμαχίες και άλλες τέτοιες αναζητήσεις με το Ισραήλ, για πολλούς λόγους. Ας μην ξεχνάμε την ηθική διάσταση του θέματος και τις θεμελιώδεις ηθικές αξίες στις οποίες στήθηκε το Ελληνικό κράτος. Το Ισραήλ είναι κράτος απαρτχάϊντ, το οποίο κάνει διαχωρισμούς με θρησκευτικά-φυλετικά κριτήρια, πραγματοποιεί συνεχή εθνοκάθαρση στα εδάφη του και στα κατεχόμενα εδάφη, επιτίθεται σε γειτονικές χώρες, άγεται ολοένα και περισσότερο από θεοκρατικούς φονταμενταλιστές. Άραγε, ταιριάζει στις ηθικές αξίες της Ελλάδος μια ταύτιση με το Ισραήλ, όσο αυτό συνεχίζει να εφαρμόζει τέτοιες πολιτικές;

  Επίσης, η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, έχει βάθος χρόνου και προφανώς προέκυψε από κοινά συμφέροντα και βλέψεις. Αν θέλετε, ίσως να έχει και άλλες προεκτάσεις (δείτε ποιοί ήταν θεωρητικοί του Παντουρκισμού και των Νεοτούρκων στις αρχές του 20ου αιώνα). Έχουν άραγε αρθεί όλα αυτά τα σημεία διαχρονικής σύγκλισης Τουρκίας-Ισραήλ; Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί καλές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά μην τρελλαινόμαστε κιόλας...

  Αν θέλουμε να μπούμε στο κλουβί με τους αστακούς, πρέπει είτε να έχουμε δαγκάνες, είτε να φοράμε πανοπλία. Αλλοιώς κινδυνεύουμε να βγούμε από το κλουβί με μειωμένη αρτιμέλεια. Μην περιμένουμε λοιπόν ότι το Ισραήλ θα μας λύσει τα προβλήματά μας. Μόνοι μας θα τα λύσουμε.. αν τα λύσουμε. Ας καταφέρουμε να μαζέψουμε τους φόρους, να περιορίσουμε τις κλοπές στα νοσοκομεία, να συμμαζέψουμε τα πιράνχας των κρατικών έργων και προμηθειών, να επιβάλλουμε αξιοκρατική διοίκηση στην κρατική μηχανή και στον στρατό, και μετά ας προχωρήσουμε σε νέες γεωπολιτικές αναζητήσεις.

 107. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 20/08/2010 05:07:50

  μακάρι να επιτθέμεμεθα κι εμείς στις γειτονικές χώρες όπως στα σκόπια και την αλβανία ή και την τουρκία ακόμα. "ελληνικές ηθικές αξίες" καινούρια βλακέια αυτή? σε έναν ανήθικο κόσμο μόνο οι μ@λάκες έιναι ηθικοί. γεμίσαμε ηθικολόγους. σίγουρα πονάει να βλέπεις ένα μικρό παλαιστινιάκι νεκρό, αλλά μην ξεχνάμε ότι και τα πιο πολλά που βλέπουμε είναι προϊόντα ισλαμοφασιστικής προπαγάνδας. αν οι παλαιστίνιοι ήταν σε θέση ισχύος δλδ στη θέση του ισραήλ είμαι σίγουρος, τώρα πια, ότι θα έκαναν πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά που κάνουν οι ισραηλινοί στους παλιαστίνιους. δεν θα υπήρχαν ισραηλινοί θα τους είχαν σφάξει όλους.
  όταν βλέπω παλαιστίνιους "αντάρτες" να σηκώνουν τούρκικες σημαίες με περηφάνια, νοιώθω πολύ μ@αλάκας που πλήρωνα 100ευρα για βοήθεια προς τους "αδελφούς" παλαιστίνιους.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 20/08/2010 05:24:30

   και μην ξεχνάμε ότι οι παλαιστίνιοι "μαχητές" προτάσσουν τα μικρά παιδάκια σαν ασπίδα και κρύβονται πίσω από αμάχους και γυναικόπαιδα.

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 20/08/2010 05:39:51

    Οι Δαναοί (από το dna) όρμησαν στους τρώες και έσφαξαν γυναίκες, παιδιά, άντρες κι ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. τον γιο βρέφος του έκτορα το πέταξαν από έναν πύργο, ενώ ο Αχιλλέας (ο πραγματικός Έλλην της Ιλιάδας, αφού "ελλάς" την εποχή του Ομήρου ονομαζόταν μόνο η περιοχή γύρω από τη Φθία, την περιοχή των Μυρμιδόνων) έσερνε το πτώμα του έκτορα γύρω από τα τείχη της τροίας.
    Αυτές είναι οι πραγματικές ελληνικές ηθικές αξίες.

  • moriarty avatar
   moriarty @ αναρχοδεξιός 20/08/2010 13:35:13

   υποθέτω ότι κι ο Τσιρονίκος ανάλογα επιχειρήματα είχε..

 108. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2010 10:38:01

  Το παρακάτω άρθρο το έγραψα και δημοσίευσα διαδικτυάκά πριν 10 χρόνια (8-11-2000). Το είχα αναρτήσει πέρυσι με αφορμή άλλη συζήτηση αλλά νομίζω και τώρα είναι χρήσιμο.


  Ο ΔΑΒΙΔ, Ο ΓΟΛΙΑΘ ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α.
  Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

  «It was not when Israel was perceived as weak and vulnerable, but after it demonstrated its strength, in the Six Day War, that American aid to Israel changed from a trickle to a flood........» Novick, The Holocaust, p.166 as quoted in Norman Finkelstein, The Holocaust Industry., p. 32.
  «Then came the June war. Impressed by Israel’s overwhelming display of force, the United States moved to incorporate it as a strategic asset.» ibid, Finkelstein, 20.

  Γιατί οι Η.Π.Α. επέλεξαν το Ισραήλ ως στρατηγικό τους εταίρο στην Μέση Ανατολή και μάλιστα μετά το 1967; Γιατί επέλεξαν το μικρό Ισραήλ με μια χούφτα πληθυσμό, την μικρή χώρα χωρίς πετρέλαιο, με καλπάζοντα πληθωρισμό, μια γωνιά γής κυκλωμένη από την εχθρική αραβική θάλασσα; Γιατί δεν επέλεξαν την συμμαχία με τους πολλούς, αυτούς που είχαν πολύ πετρέλαιο, γη, πληθυσμό και με τους οποίους, τους Άραβες δηλαδή, οι αμερικανικοί κολοσσοί της ενέργειας, είχαν στενούς δεσμούς και συμφέροντα; Όχι πάντως γιατί η ισχυρή Αμερικανοεβραϊκή κοινότητα πίεσε προς τα εκεί. Η Αμερικανοεβραϊκή κοινότητα ακολούθησε την αμερικανική πολιτική στροφή έναντι του Ισραήλ και στη συνέχεια την εδραίωσε και επέκτεινε, δεν επέβαλε αυτή τη στροφή. Άλλο εάν σήμερα, το 2000, η Αμερικανοεβραϊκή κοινότητα κυριαρχεί στα κέντρα των αποφάσεων. Μέχρι τον νικηφόρο για το Ισραήλ πόλεμο των Έξι Ημερών, τα κύρια ερείσματα της μικρής αυτής χώρας ήταν ευρωπαϊκά και προμηθευόταν τα όπλα της από χώρες όπως η Γαλλία. Ο πακτωλός της Αμερικανικής οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ άνοιξε μετά την νίκη του 1967.
  Η απάντηση λοιπόν είναι ότι τα κέντρα εξουσίας στις Η.Π.Α. επένδυσαν στο μικρό Δαυίδ και όχι στο Γολιάθ, γιατί το Ισραήλ απέδειξε γι’ άλλη μια φορά με την νίκη του στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, ότι σε αντίθεση με τους αντιπάλους του διακρίνετο από κοινωνική ευρωστία, κορυφαία στρατιωτική - πολεμική αποτελεσματικότητα και διοικείτο από μια συγκροτημένη ελίτ, αποφασιστική και με βάθος σκέψης. Εν ολίγοις το μικρό αλλά θανάσιμα αποτελεσματικό Ισραήλ κέρδισε την συμμαχία των Η.Π.Α. με το σπαθί του, αφού το επέλεξαν ως στρατηγικό εταίρο για την Δύναμη, την Αποτελεσματικότητα και την ικανή και αξιόπιστη Ηγεσία του. Ενώ από την άλλη μεριά ήσαν οι πολυδιασπασμένες αραβικές δυνάμεις που ήδη τότε είχαν εξευτελιστεί στα πεδία της μάχης τρεις φορές (1948, 1956, 1967), με χαμηλής ποιότητας ηγεσία και νεφελώδη στρατηγική. Οι Η.Π.Α. λοιπόν πόνταραν στην αποτελεσματική ποιότητα και όχι στην ασταθή ποσότητα.
  Γιατί λοιπόν οι Η.Π.Α., λίγο ψηλότερα στο χάρτη, επιλέγουν την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο; Μόνο για την στρατηγική της θέση, για το κοσμικό ισλαμικό καθεστώς της, λες κι η Ελλάδα, όαση σταθερότητας στα Βαλκάνια, δεν έχει στρατηγική θέση; Σίγουρα και γι’ αυτά, κυρίως όμως γιατί η Τουρκία δημιουργεί μια ολοένα και ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή, γιατί αποδεικνύει ότι δεν διστάζει να την χρησιμοποιήσει και γιατί κυβερνάται από μια ηγετική ελίτ με στρατηγική και αποφασιστικότητα. Οι Η.Π.Α. λοιπόν σέβονται τους δυνατούς και αποφασιστικούς και όταν βρίσκουν κοινά συμφέροντα μαζί τους, τότε πολύ λογικά προτιμούν να επενδύσουν σε αυτούς και όχι σε συγχυσμένους ψοφοδεείς, ούτε εν γένει σε όσους εκπέμπουν σταθερά το μήνυμα της αδυναμίας, περιγράφοντας, αν χρειαστεί, και το διεθνές δίκαιο και την ηθική.
  Οι Η.Π.Α. επενδύουν λοιπόν στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας μετά την εποχή Γ. Παπανδρέου, υποχωρεί όποτε πιεστεί, εκπέμπει εικόνα αναποφασιστικότητας και αδυναμίας και έχει έλλειμμα ηγεσίας, έλλειμμα στρατηγικής. Με μια φράση, έχει έλλειμμα διεθνούς ισχύος. Διότι διεθνής ισχύς δεν είναι μόνον τα όπλα και η οικονομική ισχύς, είναι κυρίως το μήνυμα που εκπέμπει η Ηγεσία ότι πρώτον, έχει αξιόπιστη στρατιωτική και οικονομική ισχύ και δεύτερον και σημαντικότερο, ότι είναι αποφασισμένη να την χρησιμοποιήσει έχοντας, όρια, στρατηγική και στόχους που υπηρετεί με συνέπεια και σοβαρότητα. Όταν η Ηγεσία εκπέμπει σαφώς το μήνυμα του ότι την όποια ισχύ έχει ΔΕΝ πρόκειται να την χρησιμοποιήσει, τότε η ισχύς ΔΕΝ υπάρχει. Η εκτός Ε.Ο.Κ. αγροτική Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου το 1964 που δεν δίστασε να στείλει μεραρχία στην Κύπρο, να εκφράσει ξεκάθαρη θέση - άρνηση στον πρόεδρο Τζόνσον ή η παλαιότερη Ελλάδα του Ελευθερίου Βενιζέλου που εκστράτευσε με τόλμη στην Κριμαία κατά των Μπολσεβίκων έναντι άλλων εθνικών ανταλλαγμάτων, αυτή η φτωχή Ελλάδα των μεταναστών απολάμβανε κύρους και σεβασμού που ούτε στο όνειρο τους δεν θα μπορούσαν να δουν οι ανανήψαντες αριστεριστές του περιβάλλοντος του κ. Σημίτη. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι σήμερα εμείς με τεράστια ελληνική κοινότητα στην Αμερική έχουμε ένα αναποτελεσματικό λόμπυ, ενώ οι Τούρκοι, με ασήμαντη αριθμητικά κοινότητα, έχουν ισχυρότατη επιρροή στα κέντρα των αποφάσεων. Όρα το θέμα της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας από το Κογκρέσσο. Από την άλλη επίσης όρα την ενιαία, μεθοδική και σοβαρή προσπάθεια του αξιοθαύμαστου αρμενικού λόμπυ, πέραν των Η.Π.Α., στην Γαλλία, την Ιταλία και το Ευρωκοινοβούλιο. Η δική μας «στρατηγική» κινείται μεταξύ σεισμών και Άντζελας Δημητρίου, ενώ στη Θράκη η ελληνική πολιτεία έχει επιτελέσει τον άθλο του σταδιακού εκτουρκισμού Ελλήνων πολιτών που ΔΕΝ είναι Τούρκοι (Πομάκοι, αθίγγανοι μουσουλμάνοι), εντός της ελληνικής επικράτειας.
  Είναι αναντίρρητο γεγονός πως η Ουάσιγκτον δεν υπολογίζει τις αντιρρήσεις μας γιατί δεν έχει σαφή εικόνα των εθνικών μας συμφερόντων αλλά κυρίως γιατί δεν μας θεωρεί σοβαρούς, δεν πιστεύει στο σθένος των θέσεων μας, αφού η ίδια η ηγεσία μας τις υπονομεύει με την συνεχή διολίσθηση της. Η αμερικανική ηγεσία έχει την βεβαιότητα ότι όταν πιεσθούμε αρκετά θα υποχωρήσουμε. Γνωρίζει πλέον εκ των προτέρων σχεδόν κάθε μας αντίδραση. Γνωρίζει ότι μας κυβερνά ο «κατιμάς» της κοινωνίας μας. Γιατί λοιπόν να αναζητήσει σημεία τομής των συμφερόντων της με τα ελληνικά συμφέροντα; Γιατί να μας θεωρήσει στρατηγικό εταίρο;
  Το ζητούμενο είναι λοιπόν η ανάκτηση της διεθνούς ισχύος μας, η δημιουργία αποτροπής που δεν μπορεί παρά να είναι η οικονομική και στρατιωτική ισχύς και το σαφές και σταθερό μήνυμα της χρήσης της στα πλαίσια σαφών, ορατών στρατηγικών στόχων. Εν ολίγοις να τραβήξουμε την γραμμή, το όριο που από τα Ίμια συνεχώς διολισθαίνει, να γίνουμε μια περιφερειακή δύναμη που θα απολαμβάνει και πάλι κύρους και σεβασμού. Τότε πιθανώς να υπάρξει μια νέα συμμαχία με τις Η.Π.Α., που θα λαμβάνει και πάλι, μετά από πολλά χρόνια, υπ’ όψιν της τα ελληνικά συμφέροντα. Όσο πιο πολύ πραγματωθούν αυτά, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται η πιθανότητα ανάγκης προσφυγής στη χρήση της ισχύος. Το Κόμμα του Πολέμου, αυτοί που θα φέρουν την σύγκρουση με την Τουρκία και την ταπεινωτική ήττα, είναι οι χαζοχαρούμενοι οπαδοί της πολιτικής του κατευνασμού, που λέει «ταίστε το θηρίο του κεμαλισμού μέχρι να εξημερωθεί». Δυστυχώς το θηρίο θα θέλει πάντα κι άλλο και κυρίως θα παραμένει πάντα θηρίο.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2010 10:44:30

   Και εχθές να το έγραφες, το ίδιο είναι.
   Απορία: Μιλάνε ορισμένοι για αλλαγή πολιτικής και "συνεργασία" με το Ισραήλ. Ποιοι είναι επιφορτισμένοι για να διεκπεραιώσουν αυτό το έργο; Ο Φον Δρούτσας; Ο Μπεγλίτης; Αν γελάσουμε, θα τους δώσουμε και αξία ως ανέκδοτο...