#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2010 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκρηκτική η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚΟ Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί αύριο την κοινοβουλευτική  ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε βαρύ κλίμα και ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες τον εμφανίζουν να ανησυχεί σοβαρά πλέον από τις αντιδράσεις των βουλευτών  του κόμματος τους στην πολιτική υποταγής στο ΔΝΤ που ακολουθεί.

Η σύγκληση της ΚΟ κρίθηκε αναγκαία και εν όψεις της ψήφισης του προϋπολογισμού και λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλέσουν στην κοινωνία οι δύσκολες διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου. Μπροστά σε αυτά που θα έρθουν, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και η αύξηση της φορολογίας χαρακτηρίζονται σχετικά … πολιτικά ανώδυνες από βουλευτές του Κινήματος. To άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η μείωση του κόστους λειτουργίας των ΔΕΚΟ (απολύσεις και μειώσεις μισθών), η περαιτέρω μείωση των δαπανών του Δημοσίου σε κρίσιμους για την κοινωνία τομείς, οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η εφαρμογή του νέου εργασιακού νόμου, προκαλούν «εμφύλιο στα μετόπισθεν» του ΠΑΣΟΚ, για να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση του ΓΔ του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα, την Τρίτη στην Βουλή.

Η κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ περιγράφεται πλέον ως εκρηκτική ακόμα και από φιλοκυβερνητικά έντυπα.

Το ΒΗΜΑ γράφει ότι η αίσθηση απόγνωσης που έχει κυριεύσει βουλευτές του ΠαΣοΚ αποτυπώνεται στην πρωτοφανή δήλωση του βουλευτή Λαρίσης του ΠαΣοΚ κ. Εκτ.Νασιώκα, ο οποίος τοποθετούμενος επί του πολυνομοσχεδίου είπε: «Ο κόσμος είναι πικραμένος, απαισιόδοξος, αλλοπρόσαλλος. Δεν φωνάζουμε, μας λένε “γιατί δεν αντιδράτε;”. Όταν αντιδρούμε, μας λένε “γιατί αντιδράτε;”. Τον οδηγήσαμε σε κατάσταση παραφροσύνης. Το να μας δείρουν κάποιοι, αυτό έχει και μια αξία, μια λεβεντιά. Το να σε ...φτύνουν είναι το πρόβλημα».

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ουκ ολίγοι πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν διστάζουν να εκφράζουν δημοσίως την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι τους προσεχείς μήνες στη χώρα και το παράδοξο είναι ότι οι εν λόγω βουλευτές προέρχονται από δύο -μέχρι πρότινος- εντελώς αντίθετες τάσεις του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί εξ αυτών, όπως οι κ. Γ. Φλωρίδης, Ν. Αλευράς, Κ. Καρτάλης, Τόνια Αντωνίου κ.ά. ανήκαν το 2007 στον λεγόμενο στενό πυρήνα της βενιζελικής ομάδας, με τον υπουργό Αμύνης βέβαια να διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε δική του ανάμειξη. Άλλοι βουλευτές πάλι, όπως ο κ. Οδ. Βουδούρης, που απείχε της συζήτησης για τις ΔΕΚΟ αλλά ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, ή και ο κ. Β. Παπαχρήστος που διεγράφη την Τρίτη, ήταν μέχρι πρότινος «ορκισμένοι» παπανδρεϊκοί.

Οι δυνάμει αντιδρώντες βουλευτές στις κυβερνητικές επιλογές, που υπολογίζονται πλέον σε περισσότερα από 25 στελέχη της πράσινης κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν συνιστούν μια ομοιογενή ομάδα . Αυτό που τους ενώνει είναι η διάχυτη ανησυχία τους αν το σημερινό υπουργικό σχήμα -και κυρίως συγκεκριμένοι υπουργοί που δεν διστάζουν να κατονομάσουν- βαδίζουν με συγκροτημένο σχέδιο ή απλώς εκτελούν τις επιταγές της τρόικας.

Στην ίδια ομάδα δε, θα πρέπει να προστεθούν και βουλευτές με μακρότατη κοινοβουλευτική πείρα, όπως η κ. Βάσω Παπανδρέου, ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος ή ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, που δεν διστάζουν να διατυπώνουν ευθαρσώς τις απόψεις τους.

Εξ ου και πολλοί στο ΠΑΣΟΚ μιλούν ήδη για ένα ολοένα και διευρυνόμενο ενδοκομματικό μέτωπο ατάκτων βουλευτών, τις αντιδράσεις των οποίων ουδείς πλέον μπορεί να προβλέψει. Το απέδειξε η γενικευμένη ανταρσία που απειλήθηκε την Τρίτη για τη διαγραφή οφειλών στο Δημόσιο ύψους 24 δισ. ευρώ που εξανάγκασε τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να ανακρούσει πρύμναν.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ στην ίδια λογική με τον διαγραφέντα κ. Παπαχρήστο
κινείται η λεγόμενη  «ομάδα των ατάκτων»- μια «συμμαχία» βουλευτών από διαφορετικές τάσεις του ΠαΣοΚ, με ρευστή σύνθεση και σημείο αναφοράς τον προβληματισμό από τις κοινωνικές και ιδεολογικές επιπτώσεις των μέτρων. Στην ίδια χαλαρή «συνομοσπονδία» κινούνται οι κκ. Β.Γερανίδης, Μ.Κατρίνης , η κυρία Τόνια Αντωνίου αλλά και η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, οι οποίοι αμφισβήτησαν ευθέως τις υπερεξουσίες του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ζήτησαν να συζητούνται οι επικαιροποιήσεις του μνημονίου στη Βουλή και να εγκρίνονται από τους βουλευτές.
Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το ΒΗΜΑ, στο εσωτερικό της ΚΟ σχηματοποιούνται κάποιες ευδιάκριτες ομάδες. Οι «γεννηματικοί» κκ. Μ. Παπαϊωάννου και Κ. Γείτονας διατηρούν κριτική στάση αλλά δεν δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση, ενώ κάποιου είδους συνεννόηση φαίνεται ότι υπάρχει στο παλαιό εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, το οποίο πάντως δεν σχηματοποιείται σε ομάδα. Παράλληλα (βέβαια) με αυτούς λειτουργεί μια μεγάλη ομάδα βουλευτών, οι οποίοι στηρίζουν χωρίς δεύτερες σκέψεις την κυβέρνηση. Από αυτούς άλλοι πιστεύουν ότι δεν έχει πρόβλημα πολιτικής αλλά ότι δέχεται πόλεμο από τα κανάλια ( Χρ. Μαγκούφης ), ότι αν μεταφερθεί με ένταση η πίεση που έρχεται από τους πολίτες στα ανώτερα επίπεδα τα πράγματα θα βελτιωθούν ( Ηλ. Θεοδωρίδης ), ότι γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια για να σωθεί η χώρα και η κριτική από τους βουλευτές περιττεύει ( Στ.Κουτμερίδης).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 17/12/2010 15:37:01

  ...έλα τάχα μου, που δεν γουστάρεται νατσιοναλοτσοτσιαλίσμο αλλά γκαπ.
  έλα τώρα, μην ακούω γκρίνιες πασοκάκια..

  ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕ ΚΑΝΑΤΕ;

 2. Μisha avatar
  Μisha 17/12/2010 15:37:40

  Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
  -Φταίει ο θεός που μας μισεί!
  -Φταίει το κεφάλι το κακό μας!-Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!

  ποιος φταίει; ποιος φταίει;...
  κανένα στόμα
  δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.
  Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα
  πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
  σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
  όπου μας εύρει, μας πατεί:
  δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
  προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ Μisha 18/12/2010 00:34:46

   Οι μοιραίοι-Κ.Βάρναλης:δεν θα μπορούσες να περιγράψεις καλύτερα τους μοιραίους ηγέτες μας-και μας που τους ανεχόμαστε.μπράβο σου...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/12/2010 15:41:48

  Η κοινοβουλευτική ομάδα του Πασόκ, είναι ένα από τα προβλήματα. Τώρα ξύπνησαν. Από το 96; Αλλά τότε τρώγαμε...

  • anonymous avatar
   anonymous @ archaeopteryx 17/12/2010 16:01:11

   Τρώγανε και δε μίλαγε και ο κόσμος. Τώρα και δεν τρώνε και τους βρίζουν.

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ anonymous 17/12/2010 16:30:44

    α μπράβο.

 4. soulis avatar
  soulis 17/12/2010 15:50:22

  πριν 2 μερεσ τα ψηφισατε ΟΛΟΙ μεσα στη βουλη, και σημερα και καλα δεν τα βρισκετε μεταξυ σας ? ΟΛΟΙ ΜΥΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, το θεατρο ειναι για αλλου. Και την σωστη ωρα θα κρεμαστητε και ολοι ΣΑΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

  • O Mimikos o Giatros avatar
   O Mimikos o Giatros @ soulis 17/12/2010 17:55:40

   Ρε φιλε soulis ποιος είναι αυτός ο Τσολάκογλου ?δεν θέλω να δω από το ""βικπεδια"" τι ήτανε τον γράφουνε πολλοί Τσολάκογλου εδώ Τσολάκογλου εκεί ..τι έκανε πολιτικός ήτανε? μπέσα, δεν τον ξέρω ,μήπως καμια παλιά καραβάνα μπορεί να με διαφωτιση εγώ είμαι παιδί της ξενιτειάς,τελευταία όλοι για αυτόν γραφουν πρέπει να ήτανε μικρασιάτης από ότι φαίνεται, ποιος ξέρει να μου εξηγήσει.

   • man8os avatar
    man8os @ O Mimikos o Giatros 17/12/2010 19:48:14

    Ηταν στρατηγος που διοριστηκε προθυπουργος απο τους Γερμανους.

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ man8os 17/12/2010 20:24:03

     Αφού υπέγραψε τη συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς το 1941 έγινε ο πρώτος κατοχικός πρωθυπουργός. Ακολούθησαν οι Ράλλης και Λογοθετόπουλος.

     • O Mimikos o Giatros avatar
      O Mimikos o Giatros @ Μικρός Οδυσσέας 17/12/2010 22:45:49

      Σας Ευχαριστώ για την απάντηση .

 5. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 17/12/2010 16:36:09

  Το κόμμα με τον πράσινο ΑΓΚΥΛΩΤΟ ήλιο.

 6. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 17/12/2010 16:37:52

  Νομίζω ότι όλοι, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναζητούν μία λογική, εφαρμοσιμη λύση, που να μπορεί να πείσει πρώτα τους ίδιους και μετά τους ψηφοφόρους τους. Τη λύση όμως αυτή δεν πρόκειται να την βρούν στο κόμμα τους, ενώ γνωρίζουν ότι ιστορικά, κανένα κόμμα που έφερε στη χώρα του το ΔΝΤ δεν επιβίωσε.
  Από όποια πλευρά και αν εξετάσει κανείς τα δεδομένα της οικονομίας μας, θα διαπιστώσει ότι χωρίς διαγραφή χρεών, παρά τα προβλήματα της, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον, κατι με το οποίο συμφωνούν σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2246.aspx ).
  Όσο καθυστερούμε λοιπόν και όσο παραμένει στην εξουσία το κόμμα του μνημονίου, τόσο μεγαλύτερη και επώδυνη θα πρέπει να είναι η διαγραφή.

 7. Orestios avatar
  Orestios 17/12/2010 16:53:11

  Τώρα κάνουν τους δήθεν επαναστάτες?
  Είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την καταστροφική πορεία της χώρας υπό την διοίκηση GAP.
  Δεν τους πιστεύει πλέον κανείς.

 8. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 17/12/2010 17:49:19

  Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA (16/12) άκουσα δήλωση-απάντηση του Παπακωνσταντίνου προς τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ, σύμφωνα με την οποία θα υπογράφεται μνημόνιο πριν την είσπραξη κάθε μιας από τις 12 δόσεις του δανείου.Αυτό δεν το γνώριζαν πριν ψηφίσουν το μνημόνιο;Τώρα γιατί σκούζουν σαν απατημένοι;

  • man8os avatar
   man8os @ αλλήθωρος 17/12/2010 19:49:37

   Ειχαν νομοθετησει οι ιδιοι οτι ο ΥΠΟΙΚ θα ειναι ο μονος αρμοδιος για την αανεωση καθε φορα του μνημονιου. Ολα τα αλλα που λενε οι Βουλευτες ειναι ψεμματα.

 9. popolaros avatar
  popolaros 17/12/2010 17:59:19

  Tο πολιτικό σας μέλλον κύριοι του νεοπασοκ θα χειροτερεύσει και άλλο.
  Έχει ακόμα επεισόδια η τραγωδία σας.
  ...και να αποφεύγετε βόλτες στο κέντρο.

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/12/2010 17:59:20

  Σιγά μην τους πιστέψαμε!
  Ας τον ρίξουν να τελειώνουμε αν τους βαστάει!

  Η ιστορία τους κατέγραψε δοσίλογους και αρχιδοσίλογους, τσιράκια, εξαπτέρυγα και εξαπτέρυγες.

  Απορούσε ο στρος καν και οι διάφοροι με τους Έλληνες, γιατί δεν "εξεγείρονται".

  Είναι πολύ γελασμένοι όλοι αυτοί αν νομίζουν ότι είναι έτσι.
  Πολλές μικρές πράξεις αντίστασης φτιάχνουν μια μεγάλη, όσα ΜΑΤ και να κατεβάσουν, όσα δακρυγόνα ρίξουν, όσες αύρες νερού, όσα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ και αν ψηφισουν, όση καταστολή και αν σχεδιάζουν με το διεστραμμένο μυαλό τους.

  Θα τους ακολουθεί ως το τέλος [τους] το συλλογικό ανάθεμα του Ελληνικού λαού.

 11. enianos avatar
  enianos 17/12/2010 18:01:11

  Στην ουσία ένας παίρνει τις αποφάσεις, ο Παπακωνσταντίνου! Όλα από αυτόν περνάνε ,γι΄αυτό και οι δηλώσεις …….Να μην αποφασίζεις μόνος …..Έχουν μείνει ξεκρέμαστοι ,χάνουν την εξουσία και μοιραία θα φάνε πόρτα .

 12. Enzo avatar
  Enzo 17/12/2010 18:01:15

  περισσοτερο κινδυνευει ο γαπ και η κυβερνηση του απο το ιδιο το Πασοκ παρα απο την αντιπολιτευση της ΝΔ και των αλλων κομματων.

 13. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 17/12/2010 18:12:15

  @αλλενάκι
  Είσαι με τα καλά σου;Να τον ρίξουν & να φωνάζουν για νέα αποστασία;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλήθωρος 17/12/2010 18:34:23

   τζούφιοι...

 14. χ.... avatar
  χ.... 17/12/2010 18:24:50

  μαλλον επικοινωνιακα κολπακια του ΠΑΣΟΚ
  αν κρινω και απο τις εφημεριδες που αναφερετε

 15. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 17/12/2010 18:40:15

  Το Πασοκ ειναι διαχρονικά το κόμμα της κωλοτούμπας.

  Το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές ειναι απόρροια του Μηνομίου.

  Λογικά οποιος ψηφισε υπέρ του Μνημονίου πριν ενα χρόνο, τότε δεν εχει κανέναν λόγο να διαμαρτύρεται για την ψήφιση του Πολυνομοσχέδιου.

  Ειτε οι βουλευτές του Πασοκ ηταν βλάκες ή/και ψεύτες οταν ψηφιζαν το Μμημόνιο ειτε ειναι υποκριτές ή και βλάκες οταν δηλωνουν οτι "με βαριά καρδιά" ψηφισαν χθες το Πολυνομοσχέδιο.

  Εαν θελετε να διασκεδάσετε δείτε αυτό

  [center]" πάρε το γ' ! μην είσαι κότα, πάρε το γ' !! " [url=http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=49&m=101510#gallery-item-container]του ΣΤΑΘΗ[/url][/center]

 16. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 17/12/2010 18:51:36

  Ο Ελληνικος Λαος-και δη μαλλον οι νεοτεροι και μη γνωστες-αδυνατουν να εννοησουν πραγματα (τα οποια δεοντως εξηγουνται) και ειναι α π λ α.Ζουσαμε επι 30 χρονια με δανεικα πολυ περαν των οικονομικων μας δυναμεων, και μεσα σε αυτα τα χρονια απαξιωθηκε ΠΛΗΡΩΣ ο μοναδικος ΤΟΜΕΑΣ παραγωγης πλουτου για μια χωρα, που δεν ειναι αλλος απο τον Ιδιωτικο.Συνεπεια αυτου του δεδομενου, ηταν να δημιουργηθει μια επιπλαστη οικονομικη πραγματικοτητα απο την οποια πλεον πρεπει να απαλλαγουμε για λογους Εθνικης επιβιωσης.Το Κρατος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.Κανενα σοβαρο Κρατος (ακομη και απο τα θεωρουντα "τριτοκοσμικα"), δεν αναλαμβανουν τον ρολο της προσφερομενης προς τους Πολιτες (και δη προς "αγραν ψηφων") εργασιας δια ανταλλαγματος.....Απο εκει και περα-μεχρι και τωρα και ενω οι εξελιξεις "φανταζουν"κοσμογονικες-υπαρχουν ανθρωποι "φορτισμενοι" απο ενα αναιτιο και εν πολλοις παλαιοτερο μενος, που τους διαχωριζει σε (Αριστερους, Σοσιαλιστες, Κεντροδεξιους κλπ...,), και ενα σωρο αλλα χαζα, ενω ειναι γνωστο τοις πασει, οτι εστω και μεσα απο τις ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ειναι το συστημα εξουσιας και διακυβερνησης των Λαων οπου Γης, αναντιρρητα και αναδιαμφισβητητα!!!!
  Τα Πολιτικα Κομματα "προσβλεπουν" σε τετοιου ειδους διαχωρισμους --ΠΟΥ ΔΙΑΙΝΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΔΙΑΙΡΕΣΗ/ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ"--, για λογους απλης επιβιωσης τους.
  Το αν οι Βουλευτες του ΠΑΣΟΚ (ως αναγραφεται σε κυριο αρθρο), παρουσιαζονται ως "μαινομενοι ταυροι", ειναι γιατι οι περισσοτεροι εξ'αυτων ψευδονταν επι σειρα ετων και πλεον δεν γνωριζουν τι να απαντησουν στους ψηφοφορους τους.Οχι γιατι-και το πιστευω-διαφωνουν επι της εφαρμοζουσας πολιτικης.Η πολιτικη αυτη, ειναι μια ΒΙΑΙΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ που επρεπε (και μπορουσαν να εφαρμοστουν ηπιοτατα), απο το 1980.Εαν αυτο συνεβαινε, και ο Ελληνικος Λαος δεν ηταν ερμαιο των παθων του διαχωρισμου του (ενεκα παρελθοντολογικων καταστασεων), ενδεχομενως σημερα να μην υπηρχε η Ελβετια!!!Η "Ελβετια"ολου του ΠΛΑΝΗΤΗ, θα ηταν η Αγια Γη του Μυθικου Αχιλλεα και του Αλεξανδρου....Αλλα σε ολα αυτα τα ΛΑΘΗ, ο "Κυριαρχος Λαος" καλο να ειναι να μην "διαχωριζει" κατα το "δοκουν" συμφερον την θεση του!!!Η ΕΛΛΑΔΑ-η Δημοκρατικη Ελλαδα-αν συνεχιζε την επιτυχη πορεια εως το 1980, χωρις Σοσιαλισμους, Αριστερισμους, Εξυπνακισμους και γενικοτερες βλακειες, σημερα ο Πλανητης Γη θα παραμιλουσε με την προοδο της..Δεν το επελεξε, και αυτο ειναι ευθυνη των Κομματων.Τα οποια εν κατακλειδι ψηφιζονται απο τον Λαο.Εναν ΛΑΟ, που ομιλει επι 14 και πλεον μηνες για "μετρα" που "επηρεαζουν" τον πολυπληθη (ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ), Δημοσιουπαλληλικο Τομεα, αγνοωντας, οτι ο Κομμουνισμος εχει ληξει και ΕΠΙΣΗΜΑ πριν 20 χρονια...Μηπως ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ????Πρωτος ΕΓΩ...Για να μην βρεθουν σε αυτο το site, παρεξηγημενοι....

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 17/12/2010 20:14:21

   Πάντως, για το ελαφρύνουμε λίγο, εγώ για μέτρα, λιτότητα και εξορθολογισμό της σπατάλης, ακούω από το '83...
   Επί της ουσίας, στα λεγόμενά σου, μάλλον θα συμφωνήσω.

 17. Armageddon avatar
  Armageddon 17/12/2010 19:34:32

  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ .ΟΣΟ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΕΙ Η ΜΑΣΑ ΟΛΟ
  ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.....

 18. λαλακης avatar
  λαλακης 17/12/2010 20:06:11

  Το ΠΑΣΟΚ μαλλον θα εξαντλησει την τετραετια γιατι εχει ισχυρη πλειοψηφια
  Ακομα και διαδοχικες ταραχες να γινουν η τετραετια θα εξαντληθει.

  Τελειως διαφορετικα θα ηταν εαν η κυβερνηση ειχε πχ 153 βουλευτες.

  Θα καθονταν σε αναμενα καρβουνα.

 19. ΕΝΑΣ avatar
  ΕΝΑΣ 17/12/2010 20:25:02

  Το πασοκ τωρα εχει 156 βολευτες.Σε 6 μηνες ειχε 4 αποχωρησεις.Με αυτο τον ρυθμο και την κοινωνικη ενταση που υπαρχει δεν βλεπω να την βγαζουν μεχρι τον μαρτιο.Οχι γιατι δηθεν ευαισθητοποιηθηκαν απο τα αντιλαικα μετρα αλλα καταλαβαινουν και αυτοι πως ο λαος πλεον δεν θα τους ανεχτει αλλο.Οι τυποι φοβουνταΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

 20. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 17/12/2010 22:05:40

  Να δω κι εγώ τη ξυνίδου τη Μπιρμπίλη με μαύρη περούκα...... το ορκίζομαι ότι ούτε καν θα τη βρίσω. Η απόλυτη στεγνή μεσογειακή!

 21. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 18/12/2010 21:23:22

  Παραμύθια οι διαφωνίες.Είναι παλαιόθεν γνωστή συνταγή των Πασόκων.
  Διαφωνούν ,για να πάρουν ένα κομμάτι δημοσιότητας ,που αλλιώς δεν θα είχαν,για να μπορούν να τις επικαλεστούν όταν το χρειαστούν,αλλά στο τέλος, για το καλό της χώρας τάχα μου, αναγκάζονται να υπερψηφίσουν αυτά για τα οποία διαφωνούσαν. Τόσα χρόνια επαναλαμβάνονται αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που πέφτουν στη λούμπα και τους ξαναψηφίζουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.