#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2012 17:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκπλήξεις, ισορροπίες και ελπίδες στη νέα κυβέρνησηΜε μεγάλες εκπλήξεις ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, καθώς πολλά από τα πρόσωπα που φέρονταν ως φαβορί να καταλάβουν μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά, ενώ πολλοί και άγνωστοι στο ευρύ κοινό είναι οι νέοι που εισέρχονται για πρώτη φορά όχι μόνο σε κυβερνητική θέση αλλά και στον πολιτικό στίβο γενικότερα.

(Για να δικαιωθούμε έτσι για μια ακόμα φορά. Θυμάστε που γράφαμε ότι δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι της ονοματολογίας; Διαβάστε τώρα τις έγραφαν όλοι οι άλλοι και πόσο μέσα έπεσαν).

Για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που φέρονταν ως επικρατέστερος να λάβει μια θέση υπουργού δεν συμπεριλήφθηκε τελικά (δεν δέχθηκε λέει να πάει αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης) , ενώ το ίδιο έγινε και με τον Τάσο Γιαννίτση που φέρονταν να τον έχει υποδείξει το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, θέση στη κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε καν ως πρόεδρος της βουλής όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η μη υπουργοποίηση του κ. Γ. Ζαννιά ο οποίος μάλιστα χθες είχε λάβει μέρος στη σύσκεψη των τριών με τον νέο υπουργό Βασίλη Ράπανο ενώ σήμερα ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για το Eurogroup. Δηλαδή δεν ήταν τελικά μια «σημιτική κυβέρνηση» όπως έσπευσαν να προδικάσουν ορισμένοι.

Στον αντίποδα, από τα νέα πρόσωπα που καταλαμβάνουν υπουργεία με αυξημένες απαιτήσεις μάλιστα, είναι ο κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, που θα βρεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και  φαίνεται ότι αποτελεί απόφαση του κ Βενιζέλου, ο κ. Aθανάσιος Τσαυτάρης που  αναλαμβάνει το Υπουργείο Γεωργίας και τέλος ο Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου θα είναι υφυπουργός στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Και οι τρεις είναι ακαδημαϊκοί με διεθνείς περγαμηνές

Μικρό και ευέλικτο σχήμα

Κύριο χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης το μικρό και ευέλικτο σχήμα που προήλθε από τη συνένωση πολλών υπουργείων αλλά και η οικουμενική αντιπροσώπευση που συγκεντρώνει πρόσωπα που υπηρέτησαν τις δυο βασικότερες στρατηγικές πολιτικές των τελευταίων 15 ετών.

Αποτελείται από 17 υπουργούς, 7  αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς, συνολικά δηλαδή 38 άτομα. Συνενώνονται τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών υπό τον Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού υπό τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Από το σύνολο των 38 μελών της κυβέρνησης, μόνο οι 9 έχουν υπηρετήσει ξανά σε κάποια κυβερνητική θέση.

Μόλις δυο είναι γυναίκες, η  Όλγα Κεφαλογιάννη ως υπουργός Τουρισμού και η Σκοπούλη Φωτεινή Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπάρχει ωστόσο το οξύμωρο, οι δύο άλλοι εταίροι του κυβερνητικού σχήματος, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ στηρίζουν και αποδέχονται την πλήρη συνευθύνη, να μην εκπροσωπούνται από κοινοβουλευτικά στελέχη τους. Ιδιορρυθμία, που δημιουργεί εύθραυστες ισορροπίες, εν όψει και κρίσιμων νομοσχεδίων, που πρέπει να έρθουν για ψήφιση στο επόμενο διάστημα.

Την ίδια ωστόσο στιγμή οι δύο εταίροι, έχουν καθολική επιρροή στη συγκρότηση της κυβέρνησης. Τόσο με την πρωτοκαθεδρία τους σε κρίσιμα Υπουργεία, όπως το Οικονομικών και το Ανάπτυξης (το εξ ορισμού παραγωγικό), Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως ακούγεται,  όσο και μέσω του ορισμού Υφυπουργών στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Καθόλου άσχημα για το 12% και 6% του λαού αντίστοιχα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύνθεση της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ υπέδειξε πέντε μέλη και ειδικότερα τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τους υφυπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργο Βερνίκο.

Από τη ΔΗΜΑΡ υπεδείχθησαν τέσσερα μέλη και συγκεκριμένα οι υπουργοί, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης (που και οι δύο μετείχαν, από άλλες θέσεις, στην απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Π. Πικραμμένο), καθώς οι υφυπουργοί Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου (τον οποίον απεδέχθη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος).

Είναι ενδεικτικό ότι ο νέος τσάρος της οικονομίας, ο καθηγητής Βασίλης Ράπανος, προέρχεται από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με θητείες τόσο στην κυβέρνηση Σημίτη (στο υπουργείο Οικονομικών) όσο και στην κυβέρνηση Παπανδρέου από τη θέση του διοικητή της Εθνικής τράπεζας που κατείχε ως χθες.

Ένα άλλο ιδιαίτερα κρίσιμο υπουργείο, αυτό του Περιβάλλοντος το οποίο διαχειρίζεται σημαντικά έργα και είναι υπεύθυνο για πολλά έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, περνά στα χέρια φίλου του κ. Βενιζέλου. Καθηγητής πανεπιστημίου ο Ευάγγελος Λιβιεράτος (προσοχή δεν είναι ο... Λάμπης Λιβιεράτος) φέρεται να είναι επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Θα έχει σημασία να δούμε λοιπόν πώς θα διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα για αδειοδοτήσεις έργων, αυθαίρετα και άλλα πολλά που ενδιαφέρον ιδιαίτερα κορυφαίες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας. Ειδικά αν το συγκεκριμένο υπουργείο διατηρήσει και τον τομέα της Ενέργειας.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ούτως ή άλλως πληθωρική παρουσία του, δίνει εξ αρχής την εικόνα ανάληψης πρωταγωνιστικού ρόλου στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας. Πρακτική που και στο παρελθόν ακολούθησε και οδήγησε στο ‘καπέλωμα’, του Γ. Παπανδρέου. Που δεν "προφυλάχθηκε", όπως προφανώς προσδοκούσε, όταν έδινε το περιθώριο αυτό στον Ε. Βενιζέλο, αλλά περιθωριοποιήθηκε.

Χρήσιμη και επιβεβλημένη η συνεργασία. Επί τη βάσει όμως της δύναμης των κομμάτων και γιατί όχι του ‘ιστορικού’ μεριδίου ευθύνης, στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης.

Υπάρχει και εκείνη η μία και μόνη Εξεταστική, για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Η υπάρχουσα σύνθεση της κυβέρνησης και η δομή του Υπουργείου Οικονομικών, εγγυώνται άραγε τη σύσταση και την προοπτική της;

Αλλά ας ευχηθούμε το καλύτερο. Η κυβέρνηση αυτή έχει μία και μοναδική αποστολή: να βγάλει τη χώρα από την πορεία  χρεοκοπίας στην οποία έχει περιέλθει.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κωστής avatar
  κωστής 21/06/2012 17:40:12

  η ονοματολογία των προηγούμενων ημερών, οφείλεται στους ίδιους που έβγαζαν τα ονόματά τους. είναι οι γνωστές τακτικές των "κύκλων"...χαίρομαι που τα λαμόγια απ' όπου κι εάν προέρχονται, μένουν σπίτι τους, παρά την πίεσή τους!

 2. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 21/06/2012 17:48:08

  Για πρώτη φορά στη ζωή μου ζηλεύω την τύχη άλλου. Πόσο θα ήθελα να βρισκόμουν στη θέση του Σαμαρα! Όχι από μεγαλομανία, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι ο Σαμαράς έχει τη μεγάλη ευκαιρία με απλές ενέργειες να μπεί στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων πολιτικών. Αρκεί μόνο να μην έχει αδυναμία σε κατώτερα πάθη. Αρκεί μόνο να αρπάξει τη σκούπα και ...να καθαρίσει την κοπριά που συσσωρεύτηκε. Τόσο απλά. Αχ και να ήμουν ο Σαμαράς!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Δεξιόχειρας 21/06/2012 18:17:30

   Απλές ενέργειες?????

 3. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 21/06/2012 17:49:27

  Καλοί στραβοί, αυτοί είναι. Καλή δουλειά τους εύχομαι, με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, πνεύμα ριζικών αλλαγών και διάθεση συγκρούσεων με τα καρκινώματα.

  ΥΓ. Η γρίνια ήταν δόκιμη πριν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Τώρα το πουλάκι της ανανέωσης πέταξε. Προφανώς όλοι θέλουμε να πετύχει η νέα κυβέρνηση, γι΄ αυτό και στο ξεκίνημά της δεν μπορούμε παρά να τη στηρίξουμε (ασχέτως προσωπικών εκτιμήσεων περί ενός εκάστου). Από εκεί και πέρα βέβαια, όποιος στην πορεία αποδειχθεί βραδύπους και κατώτερος των περιστάσεων τότε μοιραία θα μας βρει απέναντι - πριν καν ακόμα ξυπνήσουν τα κατ΄ επάγγελμα αντιπολιτευτικά συριζαίικα (βλ. ιδιοτελή) ένστικτα. Άντε, καλή δύναμη σε όλους.

 4. man8os avatar
  man8os 21/06/2012 18:03:24

  Με απογοητευση ακουω στελεχη της ΔΗΜΑΡ να πανυγιριζουν επειδη δεν θα καταργηθει ο νομος του Ραγκουση

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ man8os 21/06/2012 18:23:19

   στείλε τους χαιρετίσματα, η Ευρώπη έχει ήδη πάρει πολλές στροφές στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι στο χέρι της ΔΗΜΑΡ να ελέγξει τη μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα κριθεί ενιαία σε ψηλότερο επίπεδο.

   • rr avatar
    rr @ δρόμος 21/06/2012 19:18:02

    Ναι καλα περίμενε εσύ.

  • Inno avatar
   Inno @ man8os 21/06/2012 18:24:43

   Αυτό αν ισχύει, μόνο σαν πρόσχημα μπορεί να εκληφθεί. και θα μιλάμε για εξαπάτηση! Μπορεί να μιλάμε για συγκυβέρνηση, αλλά ο λαός ψήφισε 30% ΝΔ! είναι τουλάχιστον τραγικό αυτό αν συμβεί! σαν πολλές "απαγορεύσεις" και "επιτυχίες" περνάνε με άνεση οι του 6%!!
   Αριστερό άρωμα ή τελικά αριστερό άλλοθι?

   υγ. μπορεί να είμαστε "γκρινιάρηδες" (ιδίως μετά από 3 χρόνια γαπ, πτώχευση, τρομολαγνεία, κοινωνική διάλυση, κλπ), αλλά μ@λάκες δεν είμαστε. ή τουλάχιστον δεν θα ξαναείμαστε. Εσείς εκεί πάνω, σας βλέπουμε, κανονίστε!!!

   • man8os avatar
    man8os @ Inno 21/06/2012 18:28:07

    Συμφωνω ειμαστε εδω για να στηριξουμε, ομως η κριτικη οφειλει να ειναι αυστηρη

 5. theo1611 avatar
  theo1611 21/06/2012 18:12:25

  Και μιά και μιλάμε για τις σχετικές δυνάμεις των κυβερνητικών κομμάτων για να κρίνουμε τις αποφάσεις αλλά κυρίως τα αποτελέσματα των αποφάσεων στο μέλλον:

  Στο εκλογικό σώμα κάτι παραπάνω από 48%.

  Στο κυβερνητικό σχήμα με βάση το "κυβερνητικό" εκλογικό σώμα:
  ΝΔ 62%, ΠΑΣΟΚ 25%, ΔΗΜΑΡ 13%


  Στοην κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνητικού σχήματος των κυβερνητικών εταίρων με βάση τον εκλογικό νόμο του Παυλόπουλου:
  ΝΔ 72%, ΠΑΣΟΚ 18%, ΔΗΜΑΡ 10%

 6. itsme avatar
  itsme 21/06/2012 18:15:28

  Το ότι κάποιοι υπουργοί και υπουργίνες βρέθηκαν εκεί λόγω κληρονομικού χαρίσματος το περνάτε ντουκου?? Τα λέτε και τα πιστευετε αυτά βρε παιδιά?? Ποιές περγαμηνές?? Της διαπλοκής ??

  • Γιαννης avatar
   Γιαννης @ itsme 21/06/2012 18:38:32

   Αναρρωτιέμαι σε ποια υπουργίνα αναφέρεσε. Είναι τόσες πολλές οι γυναίκες στον Υπουργικό Συμβούλιο

  • monson avatar
   monson @ itsme 21/06/2012 22:45:10

   Αντε παλι...γιατι δεν μιλας με ονοματα αγαπητε ??? δεν κουραστηκατε καθε μερα καθε στιγμη γκρινια και στοχευση και τσουβαλιασμα??? και απο ποτε καταργησαμε το δικαιωμα στον οποιονδηποτε να αποδειξει την αξια του με το εργο του?? αν ζουμε σε χουντα να μας το πεις.

 7. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 21/06/2012 18:19:29

  Kαλή επιτυχία σε όλους!
  Λέμε και ξαναλέμε: είναι κυβέρνηση συνεργασίας όχι κυβέρνηση ΝΔ. Θα γίνουν συμβιβασμοί και στα πρόσωπα και στην πολιτική. Κανείς δεν ξέρει τι τράβηξε ο Σαμαράς για να τη φτιάξει.
  Και μην καταδικάζουμε κατ'ευθείαν όποιον δεν είναι νεοδημοκράτης ή του κύκλου του Σαμαρά.. Ο Μανιτάκης π.χ. είναι εξαιρετικός. Γιατί να μην πετύχει?
  Ας είμαστε αισιόδοξοι.

 8. Γιαννης avatar
  Γιαννης 21/06/2012 18:36:48

  Είμαστε με τα καλά μας; Συνένωσε τέσσερα ήδη πολύ μεγάλα υπουργεία (Παιδείας-Πολιτισμού, Ανάπτυξης-Υποδομών) για να φτιάξει το Τουρισμού (που στην τελική ανάλυση ο τουρισμός αφορά και το Ανάπτυξης και το Πολιτισμού και το Εξωτερικών και, ειδικά, το Οικονομικών - σιγά μην επιβάλλει η Κεφαλογιάννη στον Ράπανο την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει) και το Μακεδονίας-Θράκης (που το φτιάξαμε εμείς οι Αθηναίοι για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των Θεσσαλονικιών που τους θεωρούμε ιθαγενείς για καθρεφτάκια); Ντροπή.

 9. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 21/06/2012 18:46:39

  Και αυτοί που διαβάσατε παραπάνω παιδάκια μου, ήταν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης.
  Και ο Άρης κύριε; ο Μπάρμπυ; ο Κούλης; Γιατί δεν είναι στην κυβέρνηση κύριε; γιατί;

 10. Θ.Δ avatar
  Θ.Δ 21/06/2012 19:24:43

  Τελικα αποδεικνυεται πως οι λαθρομεταναστες ειναι η πιο προνομιουχος ομαδα των κατοικων αυτης της κακομοιρης χωρας!
  Ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις αμα λαχει οι υπηκοοι του Πακισταν,Αφγανισταν,Μπαγκλαντες κλπ
  Και δεν ψηφιζουν μαλιστα!Που να ψηφιζαν κιολας!Θα επρεπε να τους παραχωρησουμε την χωρα και να φυγουμε!
  Ελληνες vs Λαθρομεταναστες+αριστερα σημειωσατε 2

 11. XRIMAK avatar
  XRIMAK 21/06/2012 19:50:18

  Εκτος του βερνίκου (αν και δεν εχει δικαιωμα καποιος να προδικαζει) το καλυτερο σχημα των τελευταιων ετών.
  Τα αποτελεσματα ισως δεν εχουν να κανουν με σχηματα αλλα με το πως καποιος θα ελιχθεί.
  Ειδομεν.

  • monson avatar
   monson @ XRIMAK 21/06/2012 22:46:50

   ερωτηση γιατι δεν το γνωριζω ....ο βερνικος ειναι η οχι επιτυχημενος επιχειρηματιας.??

 12. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ avatar
  ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 21/06/2012 20:19:00

  πλάκα κάνετε πως δεν θα καταργηθεί ο νόμος ραγκούση?που το ακούσατε?
  τελικά μιλάμε για υπουργούς ελλήνων πολιτών ή λαθρομεταναστών?

  • Θ.Δ avatar
   Θ.Δ @ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 21/06/2012 20:47:56

   Ποιοι Ελληνες πολιτες?Οι λαθρομεταναστες ειναι η ανωτερη καστα!Δωρεαν διαμονη και σιτιση στα κεντρα κρατησης,δωρεαν υγειονομικη περιθαλψη,δωρεαν αεροπορικα εισητηρια για να επισκεφθουν την πατριδα τους (αυτο που λεει η διαφημιση για δηθεν επαναπατρισμο) και το βασικοτερο ολων...εχουν δυο κομματα στην κυβερνηση και ενα στην αξιωματικη αντιπολιτευση να δουλευουν για αυτους!Προσθεσε και τους αναρχικους-κουκουλοφορους,τους δημοσιογραφους,μερικες δεκαδες ΜΚΟ και διαφορους ανεξαρτητους υπερασπιστες-προστατες τους!

   Οι λαθρομεταναστες ειναι το κλειδι της αριστερας για την καταληψη της εξουσιας!Αρκουν μερικες χιλιαδες ελληνοποιησεις για να κυβερναει η αριστερα τα επομενα 500 χρονια!Οπως το ΠΑΣΟΚ του ανδρεα ειχε για στρατο τους δημοσιους υπαλληλους τωρα η αριστερα εχει τους λαθρομεταναστες!
   Απλα τα πραγματα!Το πιο πολυτιμο κεφαλαιο της αριστερας ειναι οι αλλοδαποι (παρανομοι και μη).Γιαυτο τους υπερασπιζονται με νυχια και με δοντια!

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Θ.Δ 21/06/2012 21:17:03

    Λάθος! η ανώτερη κάστα είναι οι γύφτοι!

    Καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική έκταση , παραβιάζουν το νόμο με όποιο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανένας (και με άλλους που δεν μπορείς να φανταστείς!) και δεν τους αγγίζει κανένας!

    Και γα(μπίπ)ώ την ....ευνομούμενη δημοκρατία!

    • ΜΜ avatar
     ΜΜ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/06/2012 21:53:44

     Πρόσθεσε και το γεγονός ότι πυροβολούν και τραυματίζουν αστυνομικούς αλλά δεν τους κατηγορούν για απόπειρα δολοφονίας παρά μόνο για παράνομη οπλοκατοχή!!!!!

 13. Aris. A avatar
  Aris. A 21/06/2012 20:21:45

  Είναι μια ιστορική κυβέρνηση με την έννοια ότι είναι η πρώτη πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων.

  Με δεδομένο ότι οι αυτοδυναμίες πάνε περίπατο έχει ευρύτερο ενδιαφέρον πως θα προχωρήσει το σχήμα και για το μέλλον.

  Παράλληλα είναι μια κυβέρνηση που καλείται να διαχειρστεί το μέλλον της χώρας.

  Κυριολεκτικά από την αποτυχία της ή την επιτυχία της θα σημαδευτεί η χώρα για πολλές δεκαετίες.

  Θετικό ότι η αντιπολίτευση δεν μετέχει με σκληρά πολιτικά πρόσωπα.

  Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι μικροκομματικοί σκυλοκαυγάδες σαν αυτούς που μας οδήγησαν εδώ.

  Από πλευράς ΝΔ υπάρχουν κάποια πρόσωπα (ευτυχώς λίγα) που σηματοδοτούν την ανάγκη τήρησης εσωκομματικών ισορροπιών και πάρα πολλά νέα ειδικά πολιτικών της νέας γεννιάς.

  Το θετικό για αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι δεν θα έχει την γνωστή κατευθυνόμενη σκληρή αντιπολίτευση από τα ΜΜΕ αφού κατάρρευση της θα παρασύρει και την χώρα.

  Σχετικά με την τοποθέτηση Ράπανου μάλλον είναι αρκετά πρακτική παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι συνδεδεμένο με την οικονομική ελίτ που έφερε το χρηματιστήριο τους ολυμπιακούς αγώνες την είσοδο στο ευρώ και τελικά την πτώχευση.

  Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι ότι το τραπεζικό σύστημα είναι σε κώμα.

  Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει ανάπτυξη.

  Ισως η εμπειρεία Ράπανου βοηθήσει στην λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες ώστε να βοηθήσουν την οικονομία.

  Εαν και απέξω δεν βοηθηθεί η κυβέρνηση για να σταματήσει η ύφεση τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και βλέπω τον χειμώνα μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις.

  Συνολικά είναι μια καλή κυβέρνηση με θετικά συνολικά μηνύματα από πλευράς προσώπων.

 14. Χρηστος avatar
  Χρηστος 21/06/2012 20:27:48

  Όταν σχηματίζεις μια κυβέρνηση με σκοπό να δώσει τη "μάχη όλων των μαχών", χρησιμοποιείς ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα. Αφήνεις στην άκρη τις προσωπικές φιλίες και αντιδικίες, τις κομματικές επετηρίδες, τα σου-χρωστάω-μου-χρωστάς και παίρνεις τους πιο άξιους, τους πιο μάχιμους, τους πιο πραγματιστές και αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς. Ξαναδείτε τώρα τα ονόματα. Πιστεύετε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι που διαθέτει η χώρα?

  • monson avatar
   monson @ Χρηστος 21/06/2012 22:48:08

   εσυ εχεις να προτεινεις καποιους??? και αν ναι ποιους?

 15. tas avatar
  tas 21/06/2012 20:39:14

  Αντε παρτε και τα σπιτια μας να τελειωνουμε..

 16. rasputin avatar
  rasputin 21/06/2012 20:41:41

  Το βασικό θέμα που καίει τις πλατιές κοινωνικές μάζες είναι το οικονομικό . Δίνοντας μια βαθιά ανάσα στον κόσμο , επαναφέρεις την ψυχολογία του , προσφέρεις αγοραστική δύναμη , άρα κίνηση του χρήματος , και εξασφαλίζεις χρόνο και κοινωνική ηρεμία για να φέρουν αποτέλεσμα οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες υποτίθεται έχεις στα σκαριά .
  Ακόμα και αν τα κάνεις τέλεια όλα αυτά , το μεταναστευτικό είναι ένα εκρηκτικό πρόβλημα που μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα .
  Είναι αστείο να παραμείνει ο νόμος Ραγκούση όπως είναι . Εάν δεν καταργηθεί απευθείας , τουλάχιστον να ξηλωθούν , τροποποιηθούν , συμπληρωθούν βασικές διατάξεις του . Με δυο κουβέντες φτιάξτε μεταναστευτική πολιτική , κάθε μέρα σκοτώνεται κόσμος .
  Δεν μεταφέρω προσωπικό βίωμα , δεν μένω σε μέρος με πολλούς μετανάστες.

 17. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 21/06/2012 20:56:00

  Εγώ 3 πράγματα θέλω και θα είμαι ευχαριστημένος.

  1)όχι άλλα δυσβάστακτα μέτρα λιτότητας
  2)Κατάργηση νόμου Ραγκούση,άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών και εξάλειψη της εγκληματικότητας με κάθε μέσο (ακόμα και με τη βοήθεια του στρατού)
  3)Κήρυξη ΑΟΖ και ανάπτυξη Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Κυψελιώτης 21/06/2012 21:50:14

   Απλά πράγματα, δηλαδή.....

 18. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ avatar
  ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ 21/06/2012 21:11:19

  τελος παντων

  καλη επιτυχία να έχει

  τον συμπαθώ τον Σαμαρά,απλά έπεσα απ τα σύννεφα με το ζήτημα

  κάποια στιγμή αυτό το θέμα θα το ξαναβρεί μπροστά του και τότε δεν θα μπορεί να το αποφύγει πιστεύω
  καλη επιτυχία και πάλι

 19. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ 21/06/2012 21:12:27

  Κατ' αρχάς Καλή Επιτυχία . Η κριτική θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τα πρώτα δείγματα της διακυβέρνησης , διότι στην παρούσα κατάσταση της Χώρας μας μάλλον δεν ωφελεί ...

 20. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 21/06/2012 21:14:50

  Μετρα συγκεκριμμενα για το μεταναστευτικο και γρηγορα.Αν τα πραγματα μεινουν ως εχουν, "ταιζουμε" αμεσως την ΧΑ.Να ξερει η ΝΔ πως παρα πολυς κοσμος ψηφισε ελπιζοντας στα μετρα που ο Σαμαρας εξηγγειλε.

 21. Κβάντα avatar
  Κβάντα 21/06/2012 21:15:30

  Το πιο ενωτικό κείμενο που έχει αναρτηθεί τις τελευταίες μέρες!
  Το σχήμα για να είμαστε ειλικρινής δεν είναι και πολύ τσαχπίνικο (ευέλικτο), αλλά αυτό δεν προδικάζει κάτι.
  Το ό,τι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δε συμμετέχουν με κοινοβουλευτικά στελέχη, αποτελεί πράγματι μία ιδιορρυθμία. Εκτιμώ όμως ότι βοηθάει την κατάσταση και το σωστό τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.
  Έχω κάποιες επιφυλάξεις αλλά μη βιαστούμε να κάνουμε ανέξοδη κριτική.
  Καλή αρχή!
  Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πράξη.

 22. Miltos avatar
  Miltos 21/06/2012 21:19:33

  Μερικά πρώτα σχόλια και από εμένα (όχι γκρίνια, απλά σχόλια):
  - Υπ. Εθνικής Αμύνης: Θεωρώ ότι έπρεπε να παραμείνει ο Φράγκος, που φαίνεται να έκανε εξαιρετική δουλειά αν και υπηρεσιακός υπουργός (δεν είναι αιχμή προς τον Παναγιωτόπουλο τον οποίο προσωπικά θεωρώ ικανό. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε άλλο υπουργείο)
  Ο Ελευσινιώτης, όταν τον είχα γνωρίσει ως αξιωματικό, ήταν εξαιρετικός. Ελπίζω και σαν πολιτικός να αποδειχθεί το ίδιο - τουλάχιστον - καλός.

  Εξαιρετική, και με μεγάλο συμβολικό - περισσότερο - χαρακτήρα, η απόφαση Σαμαρά για μείωση των μισθών των υπουργών κατά 30%.
  Αντε να βλέπουμε και μείωση των αποδοχών/προνομίων και των βουλευτών.

  Υπ. Τουρισμού: Η Κεφαλογιάννη δεν μου αρέσει ως επιλογή: Θυμίζει τζάκια και οικογενειοκρατία.

  Υπ. Εξωτερικών: Ο Αβραμόπουλος στο στοιχείο του. Αν και γενικά δεν τον θεωρώ ικανό, στο συγκεκριμένο υπουργείο ίσως επιδείξει έργο. Θα δούμε.

 23. yianna avatar
  yianna 21/06/2012 21:21:53

  Όλα θα κριθούν όπως είπε ο Σαμαράς από την αποτελεσματικότητα. Αλλά ένα πράγμα με κάνει να διαισθάνομαι ότι οι επιλογές ήταν επιτυχείς στο μεγαλύτερο μέρος τους: Η κριτική του Μέγκα για τη σύνθεση.
  Τι να κάνουμε κύριε Πρετεντέρη, προφανώς θα θέλατε, εσείς και κάποιοι άλλοι, επωνύμους και γνωστούς, για να τους ρίχνετε τα σχετικά τηλέφωνα, για τα μικροθελήματα που μας έχουν κοστίσει κάποια δις ευρώ.
  Ο τόπος χρειάζεται μάνατζερς, έντιμους, άλλωστε αυτοί οι άνθρωποι έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά.
  Προτιμώ να με κυβερνά κάποιος που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, παρά όλοι αυτοί που τους κάναμε πάμπλουτους τόσα χρόνια.
  Καλή επιτυχία και σιδεροκέφαλοι.

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ yianna 21/06/2012 22:05:53

   Θα τρελαθούμε τελείως ....
   Που τους είδες τους άγνωστους, τους μάνατζερ κλπ ;;;

 24. Γιαννης avatar
  Γιαννης 21/06/2012 21:32:32

  Μακάρι το μόνο πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση να ήταν ο νόμος Ραγκούση. Και να καταργηθεί/τροποποιηθεί η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Το αντίθετο. Θα συνεχίσει να χειροτερεύει. Πόλεμοι, κλιματολογικές αλλαγές, κλπ, θα δημιουργήσουν ένα απίστευτο μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη και τρομακτική πίεση στα σύνορα μας. Το ζήτημα δεν είναι να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση. Άλλωστε κανένας μετανάστης στην Ελλάδα δεν θέλει να μείνει εδώ - όλοι θέλουν να πάνε στην Ευρώπη και κολλάνε εδώ. Και ο λόγος που κολλάνε εδώ; Δουβλίνο ΙΙ (με το οποίο οι "εταίροι" μας, μας μετατρέψανε σε απόθήκη τους). Αν δεν αλλάξει αυτό, ζήτω που καήκαμε.

 25. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 21/06/2012 22:02:50

  Ας ελπίσουμε ότι οι "τεχνοκράτες" που θα στηρίξουν τους "υπουργούς" να είναι τουλάχιστον "πιο σχετικοί με το αντικείμενο".
  Αν εξαιρέσεις - από τους υπουργούς - τον Χατζηδάκη, τον Αρβανιτόπουλο και τον Ράπανο, οι άλλοι μάλλον ούτε περίπτερο δεν είναι ικανοί να διοικήσουν !!!!
  Τραγική η επιλογή του Μανιτάκη στο Υπ.Διοικ.Μεταρ και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - άραγε από πότε ένας σεβαστός συνταξιούχος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου θα μπορούσε να δώσει "ώθηση στην ηλεκτρ.διακυβέρνηση";;;;;
  Πολύ σημαντική η παρουσία της Φωτεινής Σκοπούλη στο υπουργείο Υγείας - ΔΙΑΜΑΝΤΙ ....

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ np_complete_problems 21/06/2012 22:52:21

   Είναι κόρη ή εγγονή του Γιατρού;
   (ένας ήταν ο Γιατρός για τη φτωχολογιά των γιαννίνων... )

  • Γιαννης Κ. avatar
   Γιαννης Κ. @ np_complete_problems 22/06/2012 16:39:40

   Να μου λείπουν οι συμβολισμοί όταν κοστίζουν εκατομμύρια. Όλη η Θεσσαλονίκη ξέρει ότι είναι άχρηστο το ΜΑΘΡΑ. Καμία σοβαρή αρμοδιότητα δεν έχει. Και με την ίδια λογική, να φτιάξουμε και Υπουργείο Αττικής, Κρήτης, κλπ. Σε ότι αφορά τον τουρισμό, τουρισμός και πολιτισμός πάνε χέρι-χέρι. Αυτό πουλάει η χώρα μας. Και σε τελική ανάλυση, ο Ράπανος και ο Χατζηδάκης θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ντροπή και πάλι ντροπή

 26. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 21/06/2012 22:08:05

  Χρειαζεται εξυπνη, δυναμικη και σταθερα καθετη θεση απεναντι στους λαθρο. Το ξερει ο Προεδρος, και θα παρει τα μετρα του. Αλλα μην τα περιμενετε ολα αμεσως. ΠΑντως με χαρα ειδα πολλους νεους ανθρωπους στο σχημα. Καλη επιτυχια, κι ολη τη θετικη μου ενεργεια...

 27. ΘόδωροςΚ. avatar
  ΘόδωροςΚ. 21/06/2012 22:11:28

  Ο Σαμαράς δεν θα δώσει άμεσα εξετάσεις στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων. Αυτά τα είδαμε και τα συζητήσαμε κατά κόρον τα 2-3 τελευταία χρόνια.
  Στα μικρότερα θέματα θα κριθεί και με αυτά από αύριο θα επιχειρηθεί η φθορά του.
  Η ΔΕΗ θα ανεβοκατεβάζει τους διακόπτες. Αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί θα ανοιγοκλείνουν. Μέσα μεταφοράς θα ακινητοποιούνται ή θα χαλάνε. Απεργίες θα παραλύουν το πολύπαθο Δημόσιο. Φωτιές στο κέντρο από τους γνωστούς και στα δάση από άγνωστους, πορείες από εγχώριους αλλά και παντοδαπούς πολυπολιτισμικούς συμπολίτες μας με τα συνοδά παρατράγουδα, καταλήψεις από το Σεπτέμβριο, και τα μακρόσυρτα συνθήματα με συνοδεία ντουντούκας, χορικά στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία.
  Θέλω να δω τον Αντώνη να χτυπήσει τη γροθιά του στο μαχαίρι. Και ας ματώσει. Ας πέσει στο κάτω κάτω. Αλλά θα δει τα ποσοστά του να εκτοξεύονται. Πάρα πολύς κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί. Πολλοί, κι εγώ μαζί, από ντροπή να υποστηρίζουν ένα τόσο μπουνταλάδικο κόμμα που όταν δεν ομφαλοσκοπεί πατάει κάθε πεπονόφλουδα που του ρίχνουν.

 28. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 21/06/2012 22:40:02

  Ωραία λοιπόν,
  αφού ο νόμος Ραγκούση δεν λύνει το πρόβλημα και κανείς δεν φαίνεται να τολμάει να σπάσει αυγά με τους εισβολείς τότε να πάμε στην δραχμή για να φύγουν απο μόνοι τους...
  Εκεί πρέπει να φτάσουμε δηλαδή;;
  Η να πάρει η Χ.Α. διψήφια μπας και σταματήσουν να γλύφουν την αριστερά;
  Νησάφι πια.Υπάρχει και η καθημερινότητά μας.
  Τώρα ή ποτέ.Και αν δεν γίνει πάλι τίποτα ο φόβος της αριστερής κυβέρνησης δεν θα μας αποτρέψει από το να ψηφίσουμε ακροδεξιά.

 29. gynner avatar
  gynner 21/06/2012 23:00:13

  Επειδη δεν ακουσα κατι πουθενα,παραιτηθηκαν οι βουλευτες που εγιναν υπουργοι;Η ελεγε κατι ο αρχηγος ετσι για να περνα η ωρα οταν μιλουσε για το ασυμβιβαστο βουλευτη και υπουργου.Παρελαση θα προλαβει ο Σαμαρας;

  • AM Παπαιωάννου avatar
   AM Παπαιωάννου @ gynner 21/06/2012 23:09:19

   +10000000000000

 30. NONOS avatar
  NONOS 21/06/2012 23:12:14

  Ο Φράγγος επρεπε πασει θυσία να μεινει στο Αμυνας, ουδείς εκ των τριών δυναται να ανταποκριθει για τους γνωρίζοντες το χωρο........το Αμυνας θελει ανθρώπους να εμπνεουν σιγουρια.. μεγα λάθος του Σαμαρά και θα το βρει μπροστά του ναστε σίγουροι..και στο κατω κατω δε καταλαβα η ειναι πρωθυπουργός και αρχει η παιζει το ρόλο του πρωθυπουργού οπότε αλλαζει το πράγμα,αν ηταν ετσι γιατι τον ψηφήσαμε για να μη γίνουν εξεταστικές και να μην αλλαξει ο νόμος ραγκούση,ας προσεξουν γιατι το πολυ λιβανισμα στην αριστερα θα τους ζαλίσει και τοτε θαχουμε αλλα...........

 31. GreekInLux avatar
  GreekInLux 21/06/2012 23:17:56

  Tι κι αν λέμε χρόνια τώρα ότι ο Τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία; μόνο να το λέμε αρκεί και ας τον βολεύαμε μέχρι τώρα ως αρμοδιότητα ενός υφυπουργού στο Πολιτισμού...ε ρε γκρίνια...ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Να χαίρεστε θα έπρεπε αγαπητέ. Που το εξήγγειλε προεκλογικά και αυτό και το ΜΑΘΡΑ και το ΥΕΝ και τήρησε τη δέσμευσή του. Στο κάτω κάτω ούτε υφυπουργό δεν της έχει. Και σε επίπεδο συμβολισμών άριστα έπραξε. Τον τουριστικό κλάδο τον ρωτήσατε που φτιάχτηκε ένα υπουργείο ΜΟΝΟ γι αυτούς; άπειρες αρμοδιότητες μπορεί να έχει αναφορικά με τον τομέα. Τουριστική χώρα είμαστε και λόγω κρίσης ο τουρισμός πάει κατά διαόλου όπως και τόσα άλλα μιας και οι ξένοι νοιώθουν ανασφάλεια να έρθουν. Όσο για το ΜΑΘΡΑ ρωτήστε στη βόρειο Ελλάδα να σας πουν πως τους φάνηκε όταν το κατήργησε προ διετίας ο ΓΑΠ. Δεν είναι μόνο η Αθήνα Ελλάδα...ειδικά όταν έχουμε τόσα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας. Προσωπικά αυτά και τα τρία τα θεωρώ μέγιστης σημασίας όπως και τη λεπτομέρεια ότι μπήκε το "και Αιγαίου" στο τίτλο του ανασυσταθέντος ΥΕΝ (να τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο ΓΑΠ...αντί να καταργηθούν 2 υπουργεία, να τα είχε συγχωνεύσει. Ευτυχώς το έκανε ο Σαμαράς).

  • Γιαννης Κ. avatar
   Γιαννης Κ. @ GreekInLux 22/06/2012 16:41:16

   Να μου λείπουν οι συμβολισμοί όταν κοστίζουν εκατομμύρια. Όλη η Θεσσαλονίκη ξέρει ότι είναι άχρηστο το ΜΑΘΡΑ. Καμία σοβαρή αρμοδιότητα δεν έχει. Και με την ίδια λογική, να φτιάξουμε και Υπουργείο Αττικής, Κρήτης, κλπ. Σε ότι αφορά τον τουρισμό, τουρισμός και πολιτισμός πάνε χέρι-χέρι. Αυτό πουλάει η χώρα μας. Και σε τελική ανάλυση, ο Ράπανος και ο Χατζηδάκης θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ντροπή και πάλι ντροπή.

 32. GreekInLux avatar
  GreekInLux 21/06/2012 23:18:46

  έως πάρα πολύ

 33. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 21/06/2012 23:41:21

  Κόρη του "γιατρού των φτωχών" Νίκου Σκοπούλη ..
  Για όσους δεν τον ξέρουν, ας αναζητήσετε την βιογραφία του στο Internet - θα δακρύσετε ...
  Η Φωτεινή είναι από την ίδια ΠΑΣΤΑ

 34. tzager avatar
  tzager 21/06/2012 23:50:34

  Κατ'αρχήν καλή επιτυχία στην νέα κυβέρνηση!

  Εκτιμώ ότι ο Σαμαράς δεν επέλεξε τους καταλληλότερους για κρίσιμα πόστα όπως αυτά της Υγείας, της Απασχόλησης, της Άμυνας. Επέλεξε να τηρήσει το Μεταπολιτευτικό πρωτόκολο των εσωκομματικών ισορροπιών.

  Και για να μην παρεξηγηθώ, νομίζω ότι επιβαλλόταν από τις συνθήκες να επιλέξει τους άριστους στον τομέα τους εξωκοινοβουλευτικούς.

  Θα φανεί από το αποτέλεσμα... Το όποιο αποτέλεσμα πρέπει να είναι άμεσο και εύκολα διακριτό από τους πολίτες.

  Ανοχή δεν υπάρχει ούτε για πλάκα! Πρώτον λόγω έκτακτων συνθηκών και δεύτερον γιατί οι πολίτες δεν επέλεξαν τη Ν.Δ. συνειδητά για το πρόγραμμά της αλλά από φόβο μην εκλεγεί ο αντίπαλος...

 35. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/06/2012 23:59:08

  Σε άλλους διαφωνούμε
  Σε άλλους συμφωνούμε
  Είναι "φυσικό" σε μια χώρα 11.000.000 ... προπονητών & ειδικών
  Είναι φυσικό σε μια σύνθεση ατόμων να μην υπάρχει απόλυτη ταύτιση

  & εγώ για ορισμένους διαφωνώ....πχ Ράπανος; Βερνίκος; Λιβιεράτος;

  Ομως η ομάδα και ο προπονητής κρίνονται στο γήπεδο από το αποτέλεσμα και από το θέαμα / ικανοποίηση.

  Είμαστε εδώ για να λέμε τη γνώμη μας και να κρίνουμε....για κυβερνήσεις λοιπόν πρέπει να κρίνουμε πράξεις και συμπεριφορές αλλά κυρίως το αποτέλεσμα που παράγουν καθώς το αποτέλεσμα έχει συνέπειες στη ζωή ανθρώπων, στην τόσο παρεξηγημένη καθημερινότητα.

  Ας ηρεμήσουν ορισμένοι μέχρι την πρώτη ...στραβή.

  Ας αρχίσει λοιπόν ο αγώνας και μετά κάποιοι να βγάζουν πικρία είτε για την μη χορηγία καρέκλας ή για λάθος επιλογές που θα κριθούν από το αποτέλεσμα που θα παράγουν.

 36. Kαππαδόκης avatar
  Kαππαδόκης 22/06/2012 00:00:03

  2004... ο Καραμανλής έχει τηλεφωνήσει στους Υπουργούς και έχει σχεδόν τελειώσει με τους υφυπουργούς... οι τυχεροί ενημερώνουν τους δημοσιογράφους... εκτός από τον νέο Αιγαίου (Παυλίδη) που ασχολείται με την εκδοτική του περιφέρεια... Αποτέλεσμα: για 2 ώρες ο Σκάι να αναφέρει τον Γιαννέλλη* ως Υπουργό Αιγαίου, ο δε Γιαννέλλης - επανακάμψας στη Βουλή μετά 11ετίαν - να διαβεβαιώνει ότι ναι μεν δεν έχει δεχθεί το περιπόθητο τηλεφώνημα αλλά είναι περίπου δεδομένο...

 37. o deksios avatar
  o deksios 22/06/2012 00:20:00

  και ποιος θα φερει το νομο για καταργηση του νομου ραγκουση? ο αριστερος μανιτακης? ή θα ειναι προθυμος να δωσει εντολες για γρηγορες απελασεις?
  ή ο ρουπακιωτης θα νομοθετησει την απελαση τ ων αλλοδαπων, που επι καραμανλη, ειχε παρει σβαρνα τα καναλια με τον πασοκο βερβεσο και μιλουσαν για γκουανταμο οταν ερχοταν ο λογος στην κρατηση και απελαση αλλοδαπων?
  το πιθανοτερο ειναι οτι θα το φερει ως σχεδιο νομου η χρυση αυγη την καταργηση του νομου ραγκουση, πασοκ και δημαρ θα απειλησουν νδ με εκλογες αμα το ψηφισει, και η νδ θα αναγκασθει να κανει πισω...
  ΥΓ Την εγκληματικοτητα, ποιος θα την αντιμετωπισει?

 38. rally monkey avatar
  rally monkey 22/06/2012 02:31:25

  προσγειωση στην πραγματικοτητα ...
  οι τροποποιημενοι οροι που θα προσφερθουν στην Ελλαδα
  θα ειναι τετοιοι ωστε να διατηρουν την χωρα υπο ομηρια
  και το μελλον της στην ευροζωνη να παραμενει εξαιρετικα αμφιβολο
  αφου θα εξαρταται απο το αν θα πιανει καθε τριμηνο τους 'στοχους'
  τα παντα θα συνεχιζουν να κρεμονται απο μια κλωστη - απο την επομενη εκθεση της τροικας

  το οτι αυτο το καθεστως δεν ειναι βιωσιμο δεν χρειαζονται ειδικες γνωσεις για να το αντιληφθει κανεις..
  κανεις ιδιωτης δεν προκειται να επενδυσει ουτε ενα ευρω στη χωρα οσο το καθεστως παραμενει subject to ..
  υπο αυτες τις συνθηκες η χωρα δεν προκειται να επιστρεψει σε τροχια αναπτυξης εις τον αιωνα..

  αυτα δεν συμβαινουν τυχαια
  Γερμανια & δορυφοροι εχουν πολλοι συγκεκριμενους λογους για τους οποιους θελουν να αντιμετωπισουν την Ελλαδα παραδειγματικα και να δειξουν (και στο εσωτερικο και στους υπολοιπους που περιμενουν ευρωομολογα κλπ) οτι η βοηθεια εχει τιμημα και ορους και οποιος δεν συμορφωνεται υφισταται τις συνεπειες
  αφου χρησιμοποιηθει η Ελλαδα κατ'αυτον τον τροπο στην συνεχεια θα μπορεσουμε να περασουμε και στην 'περισσοτερη ευρωπη' (για τους υπολοιπους) υπο Γερμανικους ορους φυσικα ..
  μ'αυτο το σχεδιο θα βρεθουν αντιμετωποι

  ελπιζω να εχουν καταλαβει οτι το ζητουμενο απο αυτην την κυβερνηση ΔΕΝ ειναι τεχνοκρατικη διαχειρηση..
  ειναι ομως απαραιτητο οι ανθρωποι που θα διαπραγματευτουν να ξερουν πως παιζεται το παιχνιδι - και νομιζω πως αυτο συμβαινει
  μενει να δουμε πως θα το παιξουν
  θα φανει απο το πως θα μας παρουσιασουν τις πρωτες επαφες που θα εχουν στις Βρυξελλες

 39. Γιάννης Στ. avatar
  Γιάννης Στ. 22/06/2012 03:04:03

  η αγγελική κονωνία είναι φασιστικό ιδεώδες.

 40. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/06/2012 03:27:03

  Καλὴ ἐπιτυχία, ὁλόκαρδα.

  Ρὲ παιδί μου τὸ θέμα εἶναι ἁπλό: oἱ συνθῆκες εἶναι δυσμενεῖς καὶ ἐσὺ πρέπει νὰ κάνεις θαύματα, ἄρα τὸ πρῶτο μέλημα εἶναι νὰ μὴν τὶς κάνεις δυσμενέστερες ἀλλὰ εὐμενέστερες. Μὲ ἱκανοὺς (ὑφ/ἀν.)ὑπουργοὺς γίνονται εὐμενέστερες οἱ συνθῆκες, μὲ μέτριους γίνονται δυσμενέστερες. Ἐξ οὗ ἡ ὅποια γκρίνια ὅσων τὴν ἐκφράζουμε, καὶ ὄχι φυσικὰ ἐπειδὴ ἔχουμε ἰδεολογικὴ συγγένεια μὲ τοὺς γέρους τοῦ Muppet Show.

 41. Gagaros avatar
  Gagaros 22/06/2012 09:44:10

  Πλάκα πλάκα ο Ράπανος έκανε 5 χρονάκια φυλακή επί χούντας. Κάποιοι άλλοι τι έκαναν τότε; Μελετούσαν;

 42. med avatar
  med 22/06/2012 23:34:52

  Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σχέση μπορεί να έχει ο Λυκουρέντζος με την υγεία?
  Σαλμάς, Στεφανάδης και Κίττας που ακουγόντουσαν για Υπουργοί είναι δεκάδες φορές πιο κατάλληλοι και καταξιωμένοι στον χώρο.
  Νομίζω ότι είναι η πιο ατυχής επιλογή της Σαμαρά, ειδικά τώρα, στην κατάσταση που είναι η Υγεία στη Χώρα μας.

 43. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 23/06/2012 00:28:09

  Μικρό και ευέλικτο σχήμα ?
  Η Ιταλία με ένα μέγεθος 5 φορές μεγαλύτερο από εμάς, έχει τους μισούς.
  Τέτοιες παρωπίδες φοράτε βρε παιδιά ? Οσο για την ποιότητα των προσώπων επειδή τυχαίνει να ξέρω προσωπικά 2-3 , (οχι από τον χώρο της ΝΔ) άστο καλύτερα... Ουτε ψίλος στον κόρφο μας...
  Ο Χατζιδάκης γιατί θα κάνει τώρα τα σωστά, δεν τον άφηναν πριν από 5-6 χρόνια ή δεν ήξερε και τώρα έμαθε, έ ρε σφαλιάρες που πήγαν χαμένες...
  Ο άφθαρτος Παναγιωτόπουλος στο μέλι των Ε.Δ.
  Ο επιτυχημένος Αβραμόπουλος θα σαρώσει τις διεθνείς δεξιώσεις...
  Να δω τι θα λέτε σε λίγους μήνες, ποιές σκοτεινές δυνάμεις θα μας φταίνε πάλι...
  Οσο για τις καταθέσεις που άρχισαν να επιστρέφουν...
  Αλλη μιά ευκαιρία ΧΑΘΗΚΕ !
  Το τούνελ είναι ακόμα πολύ σκοτεινό και δυστυχώς έτσι θα μείνει ...
  Καληνύχτα Ελλάδα , καληνύχτα Ελληνες...
  ΥΓ. Για όσους σπεύσουν, ΝΔ ψήφισα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.