#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2010 14:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογικά σενάρια, ή το γαρ πολύ της θλίψεωςΤο γαρ πολύ  της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, είναι πλέον βέβαιον. Κλίμα αβεβαιότητας διαβάζουμε στο “Βήμα” αν ηττηθεί το μνημόνιο. Για αυτό το νου μας μην χάσουμε την υπέρμετρη αισιοδοξία και τη σιγουριά του τελευταίου χρόνου.Η εκδοχή του «μικρού συνασπισμού»

Για να υλοποιηθεί προϋποθέτει να διατηρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα τις δυνάμεις τους αλλά και τη μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, πάνω από 8 μονάδες. Επίσης, να μπουν στη Βουλή όλα τα υπάρχοντα κόμματα και όλα τα καινούργια. Η πρόγνωση για Βουλή οκτώ κομμάτων διευκολύνει τις συμμαχικές κυβερνήσεις. Στο σενάριο αυτό το ΠαΣοΚ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 40,24% αλλά καταλαμβάνει μόνο 146 έδρες. Η ΝΔ θα φτάσει στο 31,78% με 48 έδρες. Η πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων στο σενάριο αυτό είναι μικρή και με την κατανομή των εδρών στα μικρά κόμματα δημιουργείται μια δεξαμενή βουλευτών από την οποία το ΠαΣοΚ μπορεί άνετα να συμπληρώσει τις έδρες που του λείπουν.

Περί τις 9 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και είσοδος 8 κομμάτων στη Βουλή. Συνωστισμός στην Ιπποκράτους από επίδοξους συγκυβερνήτες. Πρόκειται ασφαλώς για ένα σενάριο που ούτε στο ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύουν πλέον. Πριν από 3 μήνες ήταν η εναλλακτική τους.Η περίπτωση της «αυτοδυναμίας»

Στο δεύτερο σενάριο το ΠαΣοΚ και η ΝΔ παρουσιάζουν σχετική πτώση στα ποσοστά τους αλλά διατηρείται ακόμη η μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Στην περίπτωση αυτή επιτυγχάνεται οριακή αυτοδυναμία με ποσοστό 39,32% και 151 έδρες για το πρώτο κόμμα. Στη Βουλή μπαίνουν μόνο τα κόμματα που υπάρχουν και σήμερα συν οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Σε αυτή την εκδοχή η κυβέρνηση κινείται επί ξυρού ακμής καθώς διαθέτει οριακή αυτοδυναμία και ένα δύσκολο πρόγραμμα να εφαρμόσει ως το καλοκαίρι του 2011.

Άλλο ένα σενάριο που κινείται στον κόσμο του πολιτικού μυθιστορήματος. 10 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δεν σηκώνει καν σοβαρή κριτική. Εκφράζει τους μύχιους πόθους ορισμένων και μπορεί να κριθεί μόνο με ψυχαναλυτικά κριτήρια και τον αιώνιο πόλεμο μεταξύ της επιθυμίας του ατόμου και της σκληρής πραγματικότητας.Η λύση του «μεγάλου συνασπισμού»

Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνεται υπόψη η φθορά της κυβέρνησης από την εφαρμογή του μνημονίου αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δεν καταφέρνει να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν μεγάλη πτώση στα ποσοστά τους, εξακολουθεί όμως να διατηρείται η διαφορά ασφαλείας μεταξύ τους και μπαίνουν άνετα στη Βουλή και τα οκτώ μικρότερα κόμματα. Η κυβέρνηση συνεργασίας είναι η μόνη λύση καθώς κανένα κόμμα δεν επιτυγχάνει αυτοδυναμία. Το ΠαΣοΚ μπορεί ακόμη να ρίξει γέφυρες στα μικρότερα κόμματα, τα «συνοικέσια» όμως δυσκολεύουν καθώς το πρώτο κόμμα έχει απολέσει σημαντικό κομμάτι της δύναμής του. Στον ορίζοντα προβάλλει ισχυρό το ενδεχόμενο του συνασπισμού ΠαΣοΚ και ΝΔ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το πρώτο σενάριο που δείχνει φθορά στο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια η διαφορά παραμένει στις 9 μονάδες και στη Βουλή μπαίνουν 8 κόμματα. Είναι μια παραλλαγή του πρώτου σεναρίου επί της ουσίας. Ο Σαμαράς δεν μπαίνει σε κυβερνήσεις συνεργασίας, το ξέρουν όλοι.

Το ΠΑΣΟΚ με ΛΑΟΣ, Δημ. Αριστερά και Ντοροκόμμα φτάνει τους 178 βουλευτές. Με 7,14 το ΛΑΟΣ, 3,34 η Δημ. Αρ. και 5,12 η Ντόρα. Η ΝΔ συγκεντρώνει 27%, 10 % το ΚΚΕ και 5% περίπου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, μόνο το 42% των ψηφοφόρων αντιτίθεται στο μνημόνιοΤο σενάριο «χάους και ακυβερνησίας»

Το ΠαΣοΚ και ο ΛΑΟΣ, δηλαδή τα δύο κόμματα που επικύρωσαν με την ψήφο τους στη Βουλή το μνημόνιο, εισπράττουν τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος και καταποντίζονται. Η ΝΔ καταφέρνει να αυξήσει λίγο τα ποσοστά της και μπαίνουν στη Βουλή όλα τα μικρότερα κόμματα, πλην αυτού της κυρίας Μπακογιάννη, το οποίο επίσης εισπράττει το αντιμνημονιακό κλίμα. Στην περίπτωση αυτή κατεδαφίζεται το κομματικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε ως σήμερα. Ο σχηματισμός κυβέρνησης προβάλλει αδύνατος, εκτός και αν αποφασιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠαΣοΚ και ΝΔ) ή μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Εναλλακτική λύση, να προκηρυχθούν ξανά εκλογές.

Μετά το σοκ, υπάρχει η άρνηση του γεγονότος. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη.  Και έρχεται η αποδοχή: Η ΝΔ είναι μπροστά με 0,4%, η Βουλή είναι εξακομματική. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με τους μικρούς γιατί έχει πέσει στους 95 βουλευτές.

Χάος και ακυβερνησία, φονικό τσουνάμι χτυπά το Αιγαίο από το ηφαίστειο της Σαντορίνης που ξυπνά θυμωμένο γιατί οι μνημονιακές δυνάμεις καταποντίστηκαν. Λιμοί, καταποντισμοί, η γρίπη των χοίρων και των πουλερικών συνενώνονται και φτιάχνουν ένα νέο φονικό ιό, ο οποίος σαρώνει κάθε έμβιο ον, όλα είναι εκτός ελέγχου.

Ακυβερνησία και άρα νέες εκλογές. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν θα γίνουν εθνικές μετά τις περιφερειακές. Όσο πιάσει ο παιδικός εκβιασμός (αν δεν με ψηφίσετε, δεν θα παίξετε με τη μπάλα μου πάλι) ότι περισώσει το ΠΑΣΟΚ καλό είναι και μετά θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι, την Πελοπόννησο Κρήτη και η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο «σωτηρίας της χώρας».

Μήπως τελικά είναι καλύτερα να πάμε σε εκλογές μέσα στο 2011;

Αλλά και τότε το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλλει ατζέντα Προεδρικής Εκλογής. Αφού είναι πρωτοπόρο το κόμμα. Μας δίνει διαρκώς τροφή για σκέψη, κάτι να έχουμε να λέμε, μέχρι να κόψουμε την κακή συνήθεια να σκεπτόμαστε. Στις περιφερειακές συζητά για εθνικές, στις εθνικές θα συζητά για τον Πρόεδρο, στην εκλογή Προέδρου για τον ανασχηματισμό που θα έπεται και η ζωή συνεχίζεται κάποια στιγμή στο μέλλον, γιατί το παρόν το χάσαμε…Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 14:35:26

  Το επόμενο ΜΕΓΑΛΟ μέτρο που θα πρέπει να πάρει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, είναι να ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

  Απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Είναι διαταγή της Τρόϊκας. Το έχουν κάνει παντού.

  Η παρούσα κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να το πάρει. Ισως οι εκλογές να έχουν στόχο αυτό και μόνο. Το πως θα περάσει ένα τέτοιο μέτρο η επόμενη κυβέρνηση. Οποια και να είναι.

  Οι δανειστές μας θέλουν κι άλλα λεφτά, θέλουν αίμα. Θα διώξουν κι άλλους από τις δουλειές τους. Το Μνημόνιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ.

  Μην ακούτε τις κομματικές κορώνες που κρύβουν την αλήθεια.
  Οι κομματικοί έχουν κάνει γαργάρα την διαφθορά. Τσιμουδιά.
  Μην περιμένετε να ακούσετε την αλήθεια από τα κόμματα.
  Τα κόμματα έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Οχι να λένε την αλήθεια.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 14:58:51

   Η Μ. Ξαφά στην "Κ": Για την Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που χαράσσει το Μνημόνιο." Και παρακάτω: "Οταν η κομμουνιστική Κούβα απολύει υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους, εμείς μιλάμε για μετατάξεις."

   Ήδη προετοιμάζεται το έδαφος. Το θέμα εδώ είναι ότι δεν ξεκαθαρίζουν ότι, άλλο ο στενός δημόσιος τομέας, και άλλο οι ΔΕΚΟ. Και όποιον πάρει ο χάρος...

   • kiki avatar
    kiki @ Professor Moriarty 31/10/2010 15:19:51

    Δεν τους απελυσε μωρε,μεταταξη εγινε,σε αλλες υπηρεσιες που ειχανε ελλειψη υπαλληλων.
    αυτοι οι νεοφιλελευθεροι ολα τα γυρνουν κατα πως τους βολευει.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 31/10/2010 16:33:57

    Βγήκε και ο Πάγκαλος και διατύπωσε την φοβερή θεωρία ότι μόνο αυτός που παράγει κάποιο υλικό αντικείμενο είναι παραγωγικός. Θυμήθηκε μάλλον όψιμα την μαρξιστική κατήχηση που δέχτηκε στα νιάτα του, και μάλιστα την αναπαράγει στην πιό χυδαία εκδοχή. Και επίσης την ασπάζονται περιέργως και οι νεοφιλελεύθεροι managers!

    • Tassos Karras avatar
     Tassos Karras @ Professor Moriarty 31/10/2010 18:42:26

     Κατά την θεωρία του Πάγκαλουο ίδιος του είναι
     Άχ-ρηστος......

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 15:46:09

   Χλωμο το βλεπω για απολυσεις δημοσιων υπαλληλων.Αν το κανουν θα ειναι το τελος τους. Να μην ανανεωσουν συμβασεις ορισμενου χρονου,ή να μην παιρνουν εποχιακους μπορει.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ koinos_nous 31/10/2010 15:49:30

    αν δεν το κανουν θα ειναι το τελος μας.

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 19:27:46

   Σήμερα μιλά για απολύσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Καθημερινή , εν όψει «αναδιαρθρώσεως» (δλδ ξεπουλήματος) των αστικών συγκοινωνιών κατά τις εντολές του Μνημονίου.
   Από τις 15 του Νοέμβρη έρχεται μνημονιακή κόλαση.

 2. Orestios avatar
  Orestios 31/10/2010 14:37:51

  Εκλογικά σενάρια μαϊμού.
  Περιμένετε να δείτε πόσο μαύρο θα φάει το GAP.

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Orestios 31/10/2010 15:34:52

   Σωστος. Το Πασοκ εφαρμοζει αυτη τη στιγμη το γκεμπελικο θεωρημα οσο μεγαλυτερο ειναι ενα ψεμα τοσο πιθανοτερο ειναι να το πιστεψει καποιος.Αδερφια μην αποπροσανατολιζεται η σκεψη σας.Κανουμε ολοι αυτο που ειναι να κανουμε την αλλη βδομαδα και το πανυγυριζουμε δεοντος.Αυτος ειναι προς το παρον ο στοχος μας.Ολα τα αλλα ειναι για να μας αποσπουν την προσοχη και να διασπουν την δραση μας.Για να κρυφτει ο ηλιος θελει δουλεια πολυ.

 3. Γιώργος Μ. avatar
  Γιώργος Μ. 31/10/2010 15:58:38

  Επισκεφθείτε το ιστολόγιο www.pyrinos-logos.blogspot.com

 4. JohnK avatar
  JohnK 31/10/2010 16:00:08

  Το επόμενο ΜΕΓΑΛΟ μέτρο που θα πρέπει να πάρει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, είναι να ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟYΣ.

  οχι μονο αναρμοδιος,αλλα και ασχετος!
  καποιος πρεπει να σου μιλησει οτι υπαρχει συνταγματικη κατοχυρωση για τους δημοσιους υπαλληλους!
  να μεταταχθουν σε αλλη υπηρεσια μπορουν,να απολυθουν ομως οχι!
  αντε μπραβο

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ JohnK 31/10/2010 16:14:32

   O Θράκας βέβαια με το μέρος των μη απολύσεων είναι, αλλά το γεγονός που εσύ δεν μπορείς να το αντιληφθείς και ο τρόπος που το επιδεικνύεις κιόλας, εμένα με συντάσσει υπέρ των απολύσεων.... επιτέλους λιγότερη έπαρση αυθυπαρξίας σε αυτό το αυτολοβοτομημένο μέρος των εν δυνάμει ενεργών συμπολιτών μας!

  • loretta avatar
   loretta @ JohnK 31/10/2010 16:28:07

   εγω διαφωνω στο να υπαρχουν εργαζομενοι δυο ταχυτητων δηλ δημοσιου και ιδιωτικου τομεα,.....καποια στιγμη σαυτη την χωρα πρεπει να σοβαρευτουμε..

   ειναι λαθος να υπαρχουν αιωνόβιοι δημοσιοι υπαλληλοι αν τουλαχιστον δεν υπαρχει αξιολογηση της εργασιας και αποδοτικοτητας τους και φυσικα χρησιμοτητατας τους στους κλαδους που απασχολουνται....

   ολοι εμεις οι ιδιωτες καλουμεστε να πληρωνουμε ανθρωπους που τελικα δεν ξερουμε το κατα ποσο χρησιμοι λειτουργικοι και αξιοι ειναι εκει που εχουν τοποθετηθει απο τον οποιοδηποτε ...τα τελευταια 30 χρονια

   ας γινουμε λιγο αντικειμενικοι με το θεμα αυτο...διοτι το συνταγμα υποτιθετε οτι πρεπει να προστατευτει το δικαιωμα εργασιας για ολους τους ελληνες και οχι μονο για μια μεριδα δημοσιων υπαλληλων...
   εχει γινει βαρετη αυτη η καραμελα με τους καημενους τους μονιμους του δημοσιου...ενω εχει αποδειχθει οτι ειναι ενα απο τα μεγαλα καρκινωματα της χωρας μας...ο τροπος που λειτουργει το δημοσιο.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ loretta 31/10/2010 17:10:21

    Άλλο η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου, και άλλο οι απολύσεις ως αυτοσκοπός. Με την αύξηση της ανεργίας και άρα του αθέμιτου ανταγωνισμού, την καταβαράθρωση της αγοράς, δεν θα ισοφαριστεί η εξοικονόμηση των μισθών των απολυμένων με την καμία.
    Αντιθέτως υπάρχει μεγάλη ανάγκη προσωπικού σε πολλούς ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΥΣ τομεις του δημοσίου, που ενίσχυσή τους θα αύξανε την ποιότητα υπηρεσιών κατακόρυφα...

    Εν ολίγοις: Όταν απολυθούν ΜΔΥ, (όταν, όχι αν, σύντομα μάλιστα, σίγουρα εντός του 11), εσύ δεν θα δεις καμία οικονομική ελάφρυνση γιατί η εξοικονόμηση θα είναι σταγόνα, αντιθέτως θα δεις μεγάλο ανταγωνισμό στη δουλειά σου, και μάλιστα "άσχημο" ανταγωνισμό, και συνολική πτώση της αγοραστικής δύναμης. Επίσης, λόγω της αίσθησης ικανοποίησης (εκδικητικής) που θα αισθανθείς, θα αφήσεις να περάσουν ένα σωρό τέρατα από την κυβέρνηση που θα κάνει τις απολύσεις...

    • ΕΛΛΗΝ avatar
     ΕΛΛΗΝ @ (A)θανάσης 01/11/2010 14:16:22

     Πάρα πολύ σωστή ανάλυση !!!!!

     Αλλά επιτέλους ας αφήσουμε πάλι την καραμέλα Δημόσιος/Ιδιωτικός.

     Αυτό ακριβώς θέλει η κομπανία των προθύμων.

     Να αισθανόμαστε ένοχοι οι εργαζόμενοι και όχι οι έχοντες και κατέχοντες και μονίμως φορο-εισφοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες ,νταβατζήδες , εργολάβοι..........

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ loretta 31/10/2010 17:37:54

    Το επιχείρημα περί "αντιπαραγωγικού" δημόσιου τομέα όπως το θέτει ο Πάγκαλος είναι γελοίο. Από, άποψη προσόντων προσωπικού ο δημόσιος τομέας υπερτερεί του ιδωτικού. Επομένως τι φταίει; Ένας φοιτητής MBA θα σας απαντούσε αμέσως: το management, η διοίκηση. Και ποιοί διορίζουν και προϊστανται της διοίκησης, οι υπουργοί, δηλ. ο κος Πάγκαλος και λοιποί.

    Από την άλλη, είναι παραγωγικός εν γένει ο ιδιωτικός τομέας; Αφού μιλάμε για για μειωμένη ανταγωνιστικότητα παρ' όλο που σε μερικούς κλάδους οι αμοιβές είναι εξευτελιστικές, μάλλον δεν είναι αλήθεια. Το δουλεύω με λίγο προσωπικό δεν σημαίνει πάντοτε είμαι ανταγωνιστικός. (Φυσικά αυτό που γίνεται στον ΟΣΕ είναι εκτός λογικής, όπως επίσης και το αντιδιαμετρικό του που λέει βάζω έναν να κάνει δουλειά τριών - που γίνεται συχνότατα στον καλό και άγιο ιδιωτικό τομέα).

    Άρα, συμβαίνει κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο. Το όλο μοντέλο, κυρίως από το '81 και μετά, εκτός από την διόγκωση και ανορθολογική κατανομή του δημόσιου τομέα, ευνοεί το "κακό κεφάλαιο", δηλ. το κρατικοδίαιτο. Το οποίο "κακό" κεφάλαιο δεν προέκυψε ξαφνικά την δεκ. 80, αλλά ήδη υπήρχε. Και επειδή η παθογένεια ξεκινάει από την στιγμή που δεν ξεριζώνεται στα πρώϊμα στάδια η κακοήθεια, το "κακό" κεφάλαιο με την ικανότητα παρασιτισμού στο κράτος και το αντίστροφο, ως καρκίνωμα επεκτάθηκε απεριόριστα σε βάρος του "καλού".

    Δεν υπάρχει κακό δημόσιο και καλός ιδιωτικός τομέας. Υπάρχει κακό μείγμα αμφοτέρων.

    • (A)θανάσης avatar
     (A)θανάσης @ Professor Moriarty 31/10/2010 17:48:41

     Στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι "δράσεις" δημοσίου-ιδιωτικού τομέα είναι συμπληρωματικές. Δηλαδή, ο ιδιωτικός τομέας εργάζεται και ο δημόσιος τον επιβλέπει. Δυστυχώς, ο κ. Καθηγητής έχει δίκιο πιο πάνω, είναι άρρωστη η σχέση αυτή και το μάνατζμεντ του δημοσίου...

     Πλέον έχουμε 2010... Πάρα πολλοί ΔΥ έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ, δεν είναι προϊόντα πελατειακών σχέσεων, επέλεξαν τη σιγουριά του δημοσίου και απεμπόλησαν τη επαγγελματική τους εξέλιξη ως αντάλλαγμα. Το να πετάξεις στο δρόμο έναν επιστήμονα μετά από 20 χρόνια εργασίας στο προστατευμένο περιβάλλον του Δημοσίου, πέρα από την ικανοποίηση δίψας για "αίμα" συναδέλφων του του ιδιωτικού τομέα, τι καλό θα προσφέρει και σε ποιόν?

     • ΕΛΛΗΝ avatar
      ΕΛΛΗΝ @ (A)θανάσης 01/11/2010 14:22:09

      @professor & (Α)θανάσης.

      Συγχαρητήρια διάλογος και λογική επιπέδου.

      Συνφωνώ απόλυτα.
      Και πάλι μπράβο !!!

    • o παγωτατζής avatar
     o παγωτατζής @ Professor Moriarty 31/10/2010 18:02:18

     Αναρωτιέμαι...Αραγε πόσο αντιπαραγωγικοί είναι -κατά τόν Πάγκαλο- οι αστυνομικοί προστασίας πού συμμετείχαν στόν μαραθώνιο προστατεύοντας τό Αφεντικό του, δεδομένου ότι τά τρέξανε τά 10χλμ οι άνθρωποι...
     Μάλλον με τήν απορία θα μείνω!

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ o παγωτατζής 31/10/2010 19:58:02

      ....κι εγώ αναρωτιέμαι τι παράγει ο κος Πάγκαλος

   • Δημος avatar
    Δημος @ loretta 31/10/2010 19:59:29

    H είσαι Πασόκος ή ηλίθιος το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμέμοι απέναντι στην Τροικα και το Πασόκ. Διαχωρισμοί δημόσιος/ιδιωτικός δεν περνάνε αποσυσπειρώνουν. όλοι μαζί.

 5. JohnK avatar
  JohnK 31/10/2010 16:11:39

  και αυτο για ενημερωση!

  Το Σύνταγμα του 1975 απελευθέρωσε τους δημοσίους υπαλλήλους από τα Συνταγματικά δεσμά καθώς η ρητή απαγόρευση της απεργίας διατηρήθηκε μόνο για τους δικαστικούς λειτουργούς και όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας (άρθρο 23 § 2).
  Για την κατοχύρωση της μονιμότητας, προέβλεψε ρητά το άρθρο 103 § 4 σύμφωνα με το οποίο: «Οι κατέχοντες οργανικάς θέσεις δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι εφόσον υφίστανται οι θέσεις αυταί. Ούτοι εξελίσσονται μισθολογικώς κατά τους όρους του νόμου, πλην δε των περιπτώσεων της αποχωρήσεως λόγω ορίου ηλικίας και της παύσεως συνεπεία δικαστικής αποφάσεως, δεν δύνανται να μετατεθούν άνευ γνωμοδοτήσεως, ουδέ να υποβιβασθούν ή παυθούν άνευ αποφάσεως υπηρεσιακού συμβουλίου, αποτελουμένου κατά τα δύο τρίτα τουλάχιστον εκ μονίμων δημοσίων υπαλλήλων».

  Αποκαταστάθηκε επίσης το προηγούμενο σύστημα οργάνωσης και λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών (Ν. 1811/1951), με τη μερική συμπλήρωση και αναθεώρησή του με την έκδοση του Π.Δ 611/77, το οποίο ρυθμίζει θέματα της υπηρεσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ JohnK 31/10/2010 16:27:07

   Η λέξη κλειδί φιλαράκο είναι "οργανική θέση"...

 6. JohnK avatar
  JohnK 31/10/2010 16:20:25

  ...Οι κατέχοντες οργανικάς θέσεις δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι εφόσον υφίστανται οι θέσεις αυταί...

  αυτο τι σου λεει?
  δεν ειναι ενα παραθυρο στον νομο ?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ JohnK 31/10/2010 16:29:32

   Δεν προκειται περι παραθυρου αλλα περι πραγματικοτητος.Οποιαδηποτε κυβερνηση μπορει να καταργησει οργανικες θεσεις στο Δημοσιο και να απολυσει τους υπαλληλους των θεσεων αυτων νομιμως.
   Μπορει να καταργησει και ολοκληρες υπηρεσιες και εχουν καταργηθει υπηρεσιες.Η αποφαση για μεταταξεις και οχι απολυσεις των υπαλληλων των καταργουμενων υπηρεσιων μεχρι τωρα ηταν πολιτικη.

 7. JohnK avatar
  JohnK 31/10/2010 16:29:52

  αυτο εννοω!

 8. sawas avatar
  sawas 31/10/2010 16:46:56

  Βουλευτικες εκλογες στην Ελλαδα=11 απο το 1981
  1981
  1985
  Ιούνιος 1989
  Νοέμβριος 1989
  1990
  1993
  1996
  2000
  2004
  2007
  2009
  2010???? παμε για 12 σε 29 χρονια, δηλαδη καθε 2,5 χρονια περιπου

  Ποτε περιμενουμε να κυβερνηθει αυτος ο τοπος???????

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ sawas 31/10/2010 19:10:38

   καλό είναι να προσέξεις και τα μεσοδιαστήματα. 'Οταν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές γίνονται ανά τετραετία. Όταν η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση, το πασοκικό κομματικό κράτος και παρακράτος βρίσκει τρόπο να προκαλεί εκλογές σε 3, 2 ή λιγώτερα χρόνια. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο κανόνας θα αμφισβητηθεί...

   • sawas avatar
    sawas @ δρόμος 31/10/2010 20:28:50

    Και στις 2 περιπτωσεις που αναφερεις "κατηγορεις" την ΝΔ.
    α) δεν ειναι ικανη να ρηξει την κυβερνηση ΠΑΣΟΚ
    β) δεν ειναι ικανη να διατηρηθει στην εξουσια

    περα ομως απο αυτο

    Εμενα με ενδιαφερει να υπαρχει κυβερνηση για 4 χρονια. Καλη η κακη. Θελω μια σταθεροτητα να μπορω να κανω τον υπολογισμο μου. Με λιγα η πολλα. Αν καθε φορα ερχεται ο καθενας να κανει το μακρυ του και το κοντο του λιγο με ενδιαφερει η μαλλον με ενδιαφερει στον βαθμο που κανει την ζωη μου ανω κατω.
    Επιπλεον ερχονται και τα πολιτικα παιχνιδια με τις εκλογες που καταστρεφουν οτι παει να ξεκινησει... (καλο η κακο). Κανανε αυτοσκοπο τις εκλογες ωστε να δωσουν στον εαυτο τους λογο υπαρξης.

    Εγω σαν πολιτης γιατι πρεπει να ανεχομαι τα κομματικα τους παιχνιδια???
    Δεν θελω αλλο εκλογες, τα μυαλα του ΓΑΠ (αν υπαρχουν) να αλλαξω θελω. Μετα την 4ετια να παρει και αυτος με την σειρα του τον τιτλο (Ο ΑΝΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ) που του αξιζει και να τελειωνουμε με τους πολιτικα ασχετους που μπλεξαμε.

    Το ξαναεγραψα, ουδεις αναντικαταστατος!

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ sawas 01/11/2010 15:09:41

     η ΝΔ είναι κόμμα που σέβεται τους θεσμούς και τον εαυτό του, εξ ου και αρνείται να παίξει το παιγνιδάκι της αιώνιας αλλαγής, που συνεχώς προωθεί με κάθε μέσο το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαιωνίζεται στην εξουσία. Η συλλογιστική σου "ικανό να ρίξει την κυβέρνηση", "ικανό να διατηρηθεί στην εξουσία" είναι μέρος όλων αυτών των αντιδημοκρατικών πρακτικών, που υποτίθεται ότι δεν σου αρέσουν, όπως λες.

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ δρόμος 01/11/2010 15:22:05

      @δρόμος

      Κάνε μας μαθήματα δημοκρατίας δρόμε δημοκράτη.

      Που ακόμη δεν μου γίνηκες εξουσία και άρχισες τις προγραφές.

      Φαντάσου και να γίνεις...

      Θραξ Αναρμόδιος

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ δρόμος 01/11/2010 15:31:14

      χμμ... είπα να μην σου απαντήσω Θράκα στα όσα ανόητα μου καταλόγισες, αλλά συνεχίζεις να προκαλείς. Οι χαρακτηρισμοί είναι το μόνο εύκολο, απάντηση στο ερώτημά μου όμως δεν έδωσες. Όσο για την εξουσία, εγώ τουλάχιστον έχω αποδείξει, δια βίου, το πώς την αντιμετωπίζω. Δεν με πτοείς.

     • sawas avatar
      sawas @ δρόμος 01/11/2010 15:42:55

      Δρομεα

      α) φασκεις και αντιφασκεις
      "...η ΝΔ είναι κόμμα που σέβεται τους θεσμούς και τον εαυτό του, εξ ου και αρνείται να παίξει το παιγνιδάκι της αιώνιας αλλαγής..."
      "Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο κανόνας θα αμφισβητηθεί…"

      β) δικια μου, ειναι η ερμηνεια στον δικο σου συλλογισμο. Μην τα μπερδευεις

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ δρόμος 01/11/2010 15:47:22

      @δρόμος

      Ποιον και πως τον προκαλώ παλληκάρι μου; Επειδή έχω μια γνώμη και την λέω και προσπαθώ να την στηρίξω ενίοτε και με επιχειρήματα; Με σεβασμό πάντα προς όλους και κυρίως τους συνομιλητές μου;

      Κι εσύ με απειλείς ότι θα με καταδώσεις να με λυντσάρουν!

      Πως σε προκάλεσα; Επειδή έχω διαφορετικές εκτιμήσεις από τις δικές σου; Αυτές θεωρείς πρόκληση;

      Δεν μου αναγνωρίζεις τουλάχιστον το ελαφρυντικό ότι έχω έντιμα κίνητρα;

      Δηλαδή επειδή διαφωνώ μαζί σου, εσύ θα πρέπει να με εντάξεις στην λίστα προγραφών που ετοιμάζεις όταν εσύ ή το κόμμα σου γίνει εξουσία;

      Και τι νομίζεις ότι είναι οι έλληνες; Περιουσία σου; Υπήκοοί σου; Και όσους διαφωνούν μαζί σου θα τους προγράφεις και θα τους απειλείς με λυντσάρισμα; Αυτή τη δημοκρατία θες να μας εφαρμόσεις; Τέτοιους διχασμούς πρεσβεύεις;

      Θες τα στοιχεία μου να τα 'χεις να μην τα ψάχνεις; Μη νομίζεις ότι ζω και κρυπτόμενος δηλαδή.

      Αν με τέτοια συμπεριφορά νομίζεις ότι κάνεις καλό στην παράταξη ή στην πατρίδα σου, και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτή η νοοτροπία που εξέφρασες μας οδήγησε σαν χώρα στους μεγαλύτερους κινδύνους και περιπέτειες και συμφορίες, τι να σου πω παλληκάρι μου;

      Πατρίδα έρμη!

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ δρόμος 01/11/2010 15:52:14

      ο κανόνας δεν αμφισβητείται από την ΝΔ, Σάββα, αλλά από τον ΓΑΠ, με το δίλημμα που έθεσε, πιστός στην εμμονή του στον θρόνο. Δεν μπερδεύω τίποτε λοιπόν.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ δρόμος 01/11/2010 15:56:27

      φαντάζομαι ότι έχεις ήδη "οραματισθεί" την σκηνή, ανόητε Θράκα, όπου έχω συγκαλέσει τους 800.000 νεοδημοκράτες και σε καταδίδω. Εξ ου και ο ... κίνδυνος της σωματικής σου ακεραιότητας (καθότι την πνευματική την έχουμε ήδη ξεχάσει δίπλα στα τσίπουρα). Έρμη πατρίδα! Θα σε σώσουν όλοι αυτοί οι νεόκοποι. Αμήν....

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ δρόμος 01/11/2010 16:00:14

      όσο για την ερώτηση, εξακολουθείς να μην έχεις απαντήσει - περιμένω.

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ δρόμος 01/11/2010 16:03:13

      @δρόμος

      Κοίτα λεβέντη μου, όταν θα "τους το σφυράς", που "δεν το χεις και σε τίποτα", να βγάλεις την κουκούλα που θα φοράς. Για να ακούγεται καλά το "σφύριγμά" σου. Μην την πληρώσει κάνας αθώος έλληνας στην θέση μου. Αλλά εγώ, αφού αμάρτησα κι έχω κρίμα βαρύ...

      Η πνευματική μου ακεραιότητα σε χαιρετάει. Αν ξέρεις τι σημαίνει ακεραιότητα...Είναι ακριβό μάθημα αυτό, και δεν σου δίνουν ECDL.

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 01/11/2010 16:04:43

    πάλι δεν απαντάς σ' αυτό που ρώτησα, υπεκφεύγεις

    • Θραξ Αναρμόδιος avatar
     Θραξ Αναρμόδιος @ δρόμος 01/11/2010 16:13:18

     @δρόμος

     Σε "συνομιλητές" σαν και του λόγου σου, δεν θεωρώ ότι οφείλω καμμία απάντηση.

     Θα έλεγα να ξαναγυρίσεις στο σκοτάδι από το οποίο ξεπήδησες και να πάρεις και μαζί την διχαστική και ολοκληρωτική νοοτροπία που πρεσβεύεις. Την νοοτροπία που μας στοίχισε ελληνικες ζωές και συμφορές και που ακόμη μας χωρίζει. Αυτήν την ολέθρια νοοτροπία που συντηρείς...

     Κιαν έχεις πάει στο στρατό, να ξαναθυμηθείς τι σημαίνει "πνεύμα μονάδος". Στην δική μου διμοιρία πάντως δεν ήσουνα, γιατί θα το είχες μάθει καλά. Θα είχες μάθει καλά πόσο επικίνδυνος είναι ο διχασμος και τι τρομερό όπλο η ομόνοια.

     Είμαι επίμονο ζώο. Θα είμαι πάντα απέναντί σου. Οχι στο πρόσωπό σου τόσο, όσο σε αυτό το μαύρο και ολοκληρωτικό που αντιπροσωπεύεις. Τις προγραφές των πολιτικών σου "αντιπάλων" και τις καταδόσεις.

     Γύρνα στην ολοκληρωτική σου μαύρη τρύπα και κλείσε και την καταπακτή. Που μου υποδύεσαι εδώ και τον δημοκράτη.

     Θραξ Αναρμόδιος

     ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 16:30:23

      "Αν όμως ήταν η κ. Μπακογιάννη, αυτή την περίοδο, στην θέση του προέδρου της ΝΔ, θα είχαμε ήδη φτάσει στην λαϊκή εξέγερση τώρα. Το γιατί, δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε.

      Κι αυτή την εκδοχή την υπολόγισαν σωστά οι καλοί εκείνοι άνθρωποι , μέσα και ΕΞΩ από την χώρα, που το τελευταίο που θέλουν είναι μια λαϊκή εξέγερση στην ελλάδα."

      Αυτά έγραψες Θράκα, και επιμένω ότι οφείλεις να τα διευκρινίσεις. Όχι σε μένα, αλλά στις χιλιάδες ανθρώπων που, με σεβασμό στις αρχές τους και στην ιστορία αυτού του τόπου, που καταφανώς αγνοείς, έκριναν την τύχη της αρχηγείας του μοναδικού κόμματος που αποτόλμησε κάτι τέτοιο. Ο κόσμος της ΝΔ δεν ήτανε ποτέ καθοδηγούμενος, κι ούτε μπορείς εσύ, με το όποιο δήθεν δημοκρατικό σου στυλάκι, να υπονοείς τέτοια για καταστάσεις και άτομα που δεν γνωρίζεις.

      Λυπάμαι, μα θα το πω: είσαι πολύ επιπόλαιο άτομο. Και σίγουρα δεν κάναμε μαζί στρατό, καϋμένε, γιατί μονάχα στο Ισραήλ θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι τέτοιο ... κρίμα, εκεί μπορεί να σε καταλαβαίνανε καλύτερα.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 16:36:59

      Ρε Θράκα, η Δρόμος είναι, και δεν ξέρεις τι λες, η γυναίκα αν έχω καταλάβει σωστά έκανε πλακα και εσύ παραληρείς. Έλεος δλδ.
      Η αλήθεια είναι ότι το απόσπασμα που αναφέρει παρακάτω ούτε και εγώ το κατάλαβα, γιατί το είπες. “Αν όμως ήταν η κ. Μπακογιάννη, αυτή την περίοδο, στην θέση του προέδρου της ΝΔ, θα είχαμε ήδη φτάσει στην λαϊκή εξέγερση τώρα. Το γιατί, δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε."

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 16:48:08

      Ρε Δρόμε, είδα τώρα τη στιχομυθία και διαπίστωσα πως μέσα σε τρία σχόλια κατάφερες να αφήσεις υπονοούμενα για "τσίπουρα" και για "εβραϊσμό". Καλό κουμάσι πρέπει να είσαι.
      Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι μεθύστακας ή Εβραίος; Δηλαδή δεν μπορείς να μιλήσεις με επιχειρήματα, ή να χτυπήσεις αυτά του Θράκα, αλλά θα πρέπει να περάσεις σε έμμεσα χυδαία υπονοούμενα; Αφήνω κατά μέρος το άλλο περί κατάδοσης. Και ειδικά αν είσαι και γυναίκα, κοίτα να χαλαρώσεις, διότι προφανώς είσαι από αυτές που τόχεις πολύ εύκολο να βάζεις φιτίλια και να μαλώνουν άλλοι για πάρτυ σου.

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 16:51:44

      @δρόμος

      Εχω γράψει κι έχω ξαναγράψει κι έχω ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ (δες εδώ ενδεικτικά: http://www.antinews.gr/?p=54200#comment-490173) πως αυτό που έκανε η ΝΔ με την εκλογή αρχηγού με άμεση ψηφοφορία είναι επαναστατικό. Και πως αυτή η λαϊκή ψήφος δίνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ στον πρόεδρός της να τα βάλει με όλα τα βαρίδια, και όχι μόνο.

      Και πως αυτού του είδους τις διαδικασίες θα πρέπει να ΠΙΕΣΟΥΜΕ να τις εφαρμόσουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Οχι μόνο η ΝΔ (προς τιμήν της) και όχι μόνο σε περίσταση εκλογής προέδρου. Δημοκρατία όπου μπορούμε. Πιέζουμε.

      Τώρα αν θες να μου πεις ότι υπονόησα κάτι, προσβλητικό ή ότι άλλο, ΤΙΠΟΤΕ δεν υπονόησα. Εσύ υποστηρίζεις ότι υπονόησα, για να κάνεις το παιχνίδι που θέλεις εδώ. Εμφανίζεις να έχω πει κάτι που δεν είπα για λόγους που μόνο εσύ ξέρεις, και με απειλείς και από πάνω.

      Από την άλλη το να υποστηρίζει κάποιος ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί που προσπαθούν ή επηρρεάζουν την συλλογική έκφραση λαών ή ομάδων ανθρώπων, ε, αυτό δεν δείχνει και σοφία...

      Το ότι είσαι γυναίκα, είναι άλλη μια δυσάρεστη παράμετρος.

      Αλλά το να διατυπώνεις απειλές ολοκληρωτικού τύπου, και ούτε λίγο ούτε πολύ προγραφές, ακόμη δεν γίνηκε το κόμμα σου εξουσία, δεν τιμά ούτε την παράταξή σου, ούτε τίποτε. Κακό κάνεις γενικώς με τέτοια νοοτροπία.

      Αύριο, μεθαύριο η ΝΔ θα είναι εξουσία. Είναι η πιθανώτερη διάδοχη κατάσταση (αυτό κιαν τόχω ξαναγράψει). Το να μου λες εσύ, που δηλώνεις και κομματικό μέλος, με τακτικές μάλιστα εμφανίσεις στην Τοπική Οργάνωση Βάσης σου, ότι θα με "σφυρίξεις" και να "προσέχω", μόνο ανατριχίλα μου φέρνει.

      Αν δεν φύγουν πρόσωπα σαν και σένα από τις κομματικές οργανώσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, αν δεν εκλείψουν αυτές οι ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ νοοτροπίες από ομάδες μέσα στα κόμματα, σε τι να ελπίζουμε; Σε ελευθερία και δημοκρατία; Με ποιους ως πρωτεργάτες; Τους ομοίους σου;

      Εγώ λέω όλοι εσείς οι ολοκληρωτικά σκεπτόμενοι να φύγετε από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, και να κάνετε ένα ΔΙΚΟ ΣΑΣ κόμμα, να ξέρουμε και με τι έχουμε να κάνουμε δηλαδή, εμείς οι υπόλοιποι.

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 16:52:09

      α τώρα μπλόκαρες και εσύ, Strange,
      η Δρόμος αναφέρει το Ισραήλ γιατί εκεί υπηρετούν γυναίκες,
      ενώ εδώ όχι.
      πω πωωω...

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 16:55:11

      @ δρόμος

      Καταρχήν ούτε εγώ είχα καταλάβει ότι είσαι γυναίκα...άσχετο μεν αλλά εφόσον αναφέρθηκε...

      Κατά δεύτερον, και να με συγχωρείτε που παρεμβαίνω σε κάτι που κακώς εξελίχτηκε σε προσωπική διαμάχη, δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος αυτό που εννοεί ο Θραξ.
      Ότι δλδ, με Σαμαρά στη ΝΔ υπάρχει ένα άλλο "μαντρί"...ένα άλλο "ηρεμιστικό"...μια άλλου είδους συντήρηση της κατάστασης ώστε να ΜΗΝ αισθανθεί αβοήθητος ο κόσμος και βγει τρελαμένος στους δρόμους.

      Αυτό κατάλαβα εγώ...αυτό πιστεύω ότι εννοεί ο Θραξ και το βρίσκω λογικότατο και σίγουρα όχι κατηγορία και βολή ενάντια στους ανθρώπους που πίστεψαν στον Σαμαρά και πήγαν να τον ψηφίσουν πέρσυ.

      Κι εγώ το πιστεύω...γι αυτό μιλάμε για συστεμισμό και αντισυστεμισμό και τις έχουμε ξεσκίσεις αυτές τις έννοιες.
      Δεν εννοούμε ότι ο Σαμαράς είναι ανέντιμος άνθρωπος ή ότι δεν αγαπάει την πατρίδα του, ούτε συγκρίνουμε τον πολιτικό του λόγο με αυτόν (τον ανύπαρκτο) του ΓΑΠ.

      Αλλά με όλα όσα έχουν δει τα ματάκια μας τόσα χρόνια, είναι δυνατόν να μην πονηρευόμαστε με όλα και με όλους;;;

      Είναι δλδ ψέμματα ότι ο Σαμαράς αποτελεί ,κατά γενική ομολογία, την τελευταία συστεμική λύση πριν το ολοκληρωτικό ξέσπασμα του λαού;;;
      Δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ΙΣΩΣ χωρίς αυτόν ως πιθανότητα νέας ηγεσίας Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;;;

      ...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:06:40

      δλδ. τώρα Τsili τι μας λες,
      ότι ο Σαμαράς είναι συστημικό ανάχωμα,
      ενώ η Μπακογιάννη θα έκανε επανάσταση κατά του ΔΝΤ;
      Θα έβαζε η Μπακογιάννη τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει Ναι στο Μνημόνιο;
      Ναι ή Όχι;

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:07:02

      @tsilivithras

      Εμπλεξες κι εσύ τώρα. Θα σε προγράψει κι εσένα. Κι όχι τίποτε άλλο. Αύριο μεθαύριο θα είναι και σε κόμμα εξουσίας. Ενώ εμείς ανένταχτοι-μεμονωμένοι.

      Ισως να σκεφτώ να φύγω στο Ισραήλ, όπως ολοκληρωτικα μου προτείνει, για να σωθώ από το μένος της.

      Ακου τώρα να αφήνουν υπονοούμενα και για την ελληνικότητά μου.

      δρόμε, με λάθος Θρακιώτη τα 'βαλες.

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:18:38

      Θράκα έχεις καθόλου ρίζα από Ορτάκιοϊ?

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:20:00

      Τις σκέψεις αυτές, για τις οποίες με κατηγορούν για ιερόσυλο και με απειλούν με κατάδοση, τις έχω, και με διάφορες παραλλαγές, ξαναγράψει. Δεν είναι κάτι που το πρωτολέω. Ιδού μία: http://www.antinews.gr/?p=54200#comment-490217

      --------------------------------
      Στον κοινοβουλευτισμό, αλλά και στην πολιτική γενικά, η στάση ορισμένων κομμάτων, η εμφάνιση νέων ή γενικά κάποιες πολιτικές πρωτοβουλίες παρέχουν μια ύψιστης αξίας υπηρεσία στο σύστημα: Δεν επιτρέπουν στον πολίτη να απελπιστεί εγκαίρως.

      ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

      Αν αντί για τον κ. Σαμαρά είχε κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές η κ. Μπακογιάννη και μάλιστα είχε ψηφίσει και ΝΑΙ στο Μνημόνιο όπως και έκανε, τώρα θα ήμασταν ήδη στο μέσον μιας επανάστασης.

      Η κινητήρια απελπισία θα μας συνένωνε όλους.

      Τώρα, έχουμε “ελπίδες” ακόμη. Δηλαδή έχουν ορισμένοι.

      Και μαζί τους περιμένουμε και οι υπόλοιποι. Πότε θα απελπιστούν και οι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ.
      --------------------------------

      Αλλά φαίνεται ότι ο δρόμος δεν ήταν τότε σχολιαστής, ή ήταν και δεν το είδε, ή το είδε και αποφάσισε να μου την χαρίσει.


      Θραξ Αναρμόδιος


      ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:21:27

      αλλενάκι

      'Οχι...αυτό το λες εσύ επειδή "θόλωσες".
      Εγώ λέω αυτό που όλοι (σχεδόν) παραδεχόμαστε ανοιχτά εδώ μέσα.
      Ότι δλδ ο Σαμαράς ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΥΣΤΕΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ως προς την ομαλότερη (κατά το δυνατόν) μετάβαση εξουσίας.

      Άρα λοιπόν...αν πονηρευτούμε λίγο με το σύστημα (το matrix που λέω εγώ) γιατί να μην μας περνά από το μυαλό ότι η εναλλακτική Σαμαράς είναι που "βοηθάει" το σύστημα να ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να αντιμετωπίσει ανοιχτούς ξεσηκωμούς στους δρόμους;;;;

      Μια απλή σκέψη είναι.
      Ούτε τον Σαμαρά προσβάλει, ούτε την δημοκρατικότητα των ψηφοφόρων του θίγει.

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:21:33

      @(A)θανάσης

      Θανάση θυμάμαι μερικά τοπωνύμια που τα λέγανε οι παπούδες κι οι γιαγιάδες μας όταν ήμασταν παιδιά. Ορτάκιοϊ δεν θυμάμαι. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

      Θραξ Αναρμόδιος

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:28:14

      Λάθος Tsili, δεν θόλωσα, παρατηρώ το Σαμαρά από απόσταση.
      Εντούτοις, με TIΠΟΤΑ δεν υπήρχε περιπτωση όπως ισχυρίσθηκε ο Θράκας,
      "Αν όμως ήταν η κ. Μπακογιάννη, αυτή την περίοδο, στην θέση του προέδρου της ΝΔ, θα είχαμε ήδη φτάσει στην λαϊκή εξέγερση τώρα. Το γιατί, δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε."

      Με τίποτα!
      Με Μπακογιάννη
      η ΝΔ θα είχε ψηφίσει ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

      Δεν θα είχε διαμορφωθεί
      το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αυτό που μας έδωσε
      μια ελάχιστη ελπίδα ότι θα αντιστρέψουμε την κατάσταση.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:32:07

      Εκτός των άλλων, δεν βλέπω να έχουν βγει στα χαρακώματα ούτε το ΚΚΕ,
      ούτε οι άλλες αριστερές δυνάμεις,
      που επί ΝΔ επί πέντε χρόνια ήταν στους δρόμους και εξεγείρονταν για τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη αφορμή.

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:38:01

      Τα χω ξαναγράψει λέω, τα γράφω και πιο πάνω αλλά είναι ακόμη στο moderation. Δίνω και λινκ στο παλιό μου σχόλιο.

      Αντε άλλη μια φορά
      --------------------------------------
      Στον κοινοβουλευτισμό, αλλά και στην πολιτική γενικά, η στάση ορισμένων κομμάτων, η εμφάνιση νέων ή γενικά κάποιες πολιτικές πρωτοβουλίες παρέχουν μια ύψιστης αξίας υπηρεσία στο σύστημα: Δεν επιτρέπουν στον πολίτη να απελπιστεί εγκαίρως.

      ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

      Αν αντί για τον κ. Σαμαρά είχε κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές η κ. Μπακογιάννη και μάλιστα είχε ψηφίσει και ΝΑΙ στο Μνημόνιο όπως και έκανε, τώρα θα ήμασταν ήδη στο μέσον μιας επανάστασης.

      Η κινητήρια απελπισία θα μας συνένωνε όλους.

      Τώρα, έχουμε “ελπίδες” ακόμη. Δηλαδή έχουν ορισμένοι.

      Και μαζί τους περιμένουμε και οι υπόλοιποι. Πότε θα απελπιστούν και οι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ.
      --------------------------------------

      Θραξ Αναρμόδιος


      ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:41:21

      αλλενάκι

      Και πάλι θα πω...το βλέπεις ανάποδα.
      Ακόμα και αν ήταν η Μπακογιάννη στη θέση του Σαμαρά, ακόμα και αν το υπέγραφε το ρημάδι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε σε σημείο κοινωνικής έκρηξης.
      Σε εκείνο το σημείο η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να κατευνάσει την διάθεση του λαού θα έσπρωχνε τον κόσμο στην απελπισία και στον ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

      Αυτό δεν συμβαίνει αυτήν την στιγμή, κατά κύριο λόγο επειδή είναι ο Σαμαράς (και όχι η Ντ.) που φαντάζει ως σοβαρή λύση στα μάτια του κόσμου.
      Που με την σειρά του τον αποτρέπει από το να βγει στο δρόμο και να τους πάρει με τις φάπες.

      That's all.

      (το τι θεωρεί ο καθένας "αδύνατον" έχει να κάνει με τις ψυχο-συναισθηματικές του προσκολλήσεις...άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο όλοι πέφτουμε στην ίδια παγίδα)

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:55:25

      @Τσιλιβίθρας: "Κατά δεύτερον, και να με συγχωρείτε που παρεμβαίνω σε κάτι που κακώς εξελίχτηκε σε προσωπική διαμάχη..."

      Δεν είναι απλώς μια "προσωπική διαμάχη". Είναι πολύ πολύ βαθύτερο.

      Αν εξετάσεις τον πυρήνα αυτής της διχαστικής νοοτροπίας ("μόλις βγούμε εμείς θα τους φάμε λάχανο τους αντιπάλους μας", ή κάπως έτσι) είναι ο λόγος που φτάσαμε στο σημερινό οικονομικό και ηθικό χάλι.

      Το ΠαΣοΚ στην τριακονταετία που μεσουράνησε, έκανε τον οπαδισμό άθλημα και την "ημετεροσύνη" το μόνο μέσο οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ανόδου. Στα Νεο-δημοκρατικά διαλείμματα αυτής της τριακονταετίας είχαμε τα ίδια δείγματα γραφής.

      Αλλά κι αν πάμε πιο πίσω στην πρόσφατη ιστορία μας θα δούμε να γίνονται τα ίδια και τα ίδια. Οχι απλός οπαδισμός. Αλλά φανατισμός, κουμπουριές, εμφύλιοι και χίλια δυο. Ενθεν και ένθεν συμφορές.

      Τα δικά μας παιδιά, εναντίον των δικών τους παιδιών. Ακόμη ακόμη τα δικά μας "νέα τζάκια" εναντίον των "παλαιών τζακιών".

      Ολο αυτό το σύστημα, μείξη διχασμού κα διαφθοράς πολιτικής, μας έφερε πολλές φορές ως έθνος και ως χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και μερικές φορές μας έριξε και μέσα. Και κάναμε χρόνια να βγούμε.

      Γι' αυτό, αυτού του τύπου ο κακός οπαδισμός, ο φανατισμός, ο "πολιτικός δωσιλογισμός", πρέπει να ξεριζωθεί. Χωρίζει τους έλληνες όχι σε καφενεία πράσινα και μπλε και κόκκινα. Αλλά σε δικούς μας και εχθρούς. Σε καλούς και κακούς.

      Και ξέρετε κάτι; Αυτή την πόλωση την τροφοδοτούν συχνά τα κόμματα. Γιατί νομίζουν ότι τα συμφέρει κιόλας. Δεν μας προκύπτει αυτή η πόλωση και αυτή η νοοτροπία από παρθενογένεση. Εχει βαθειές ριζες στο κομματικό μας σύστημα που είναι και η μαμμή του διχασμού μας.

      Αλλά ο ολοκληρωτισμός, που μερικές φανατικές και οπαδικές συμπεριφορές συνεπάγονται, πρέπει να εκλείψει έως εξαφανίσεως. Και είναι ολοκληρωτισμός να λες θα "πρόσεχε" γιατί θα σε "σφυρίξω", επειδή έχεις άλλη γνώμη από τη δική μου.


      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

     • ένας Άμλετ avatar
      ένας Άμλετ @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 17:59:16

      @αλλενάκι
      Το ΚΚΕ είναι συνεχώς στα χαρακώματα, από την πρώτη στιγμή, όταν κάποιοι «αριστεροί» έδιναν περίοδο χάριτος. Μάλιστα, κατηγορήθηκε στη Βουλή ότι «χαριζόταν» στη Ν.Δ. ενώ τώρα δεν αφήνει «σε χλωρό κλαρί» το ΠΑΣΟΚ… Το δε υβρεολόγιο που έχει δεχθεί μέσα στη Βουλή και έξω, από τα πασοκομουμουέ, δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 35 χρόνια.
      Δεν υπαινίσσομαι ότι οφείλεις να τα θυμάσαι, απλώς στα υπενθυμίζω γιατί τυχαίνει να τα θυμάμαι εγώ.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 18:22:39

      Tsili, απλά διαφωνώ με το επιχείρημα και το δικό σου και του Θράκα ότι θα είχε γκρεμιστεί ο κόσμος αν η ΝΔ ήταν με Μπακογιάννη,
      με Ναι στο Μνημόνιο, με όλα τα ΜΜεξαπάτησης δικά τους, και την αριστερά υποτονική όπως εμφανίζεται σήμερα.
      Τα έχουμε πει πολλές φορές εδώ ότι η ΝΔ χρειάζεται boost,
      μπορείς να δεις εδώ σχόλιά μου,
      αλλά δεν έχω κανενός είδους
      "ψυχο-συναισθηματική προσκόλληση".

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 18:27:07

      αλλενάκι

      Απολύτως κανένα πρόβλημα με την διαφωνία δεν έχω.
      Αρκεί οι απόψεις που διατυπώνουμε να γίνονται κατανοητές και όχι αντικείμενο παρεξηγήσεων.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 18:32:25

      @Ένας Άμλετ:
      το ΚΚΕ "είναι στα χαρακώματα"
      με τον τρόπο που ήταν πάντα, Βουλή-καταγγελία-πορεία,
      αλλά πλέον δεν φτάνει αυτό,
      και δεν εννοώ φυσικά ότι πρέπει να καεί η Αθήνα.
      Όμως στην κατάσταση αυτή δεν επαρκεί από μόνο του να σηκώσει όλο το βάρος.
      Ίσως θα πρέπει να "ανοίξει" λίγο το λόγο του και να απευθυνθεί ευρύτερα.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 22:57:13

      Επειδή έλειψα, και δεν μου δόθηκε ευκαιρία να κλείσω νωρίτερα αυτό το μακαρόνι, ας μου επιτραπεί να σπάσω τον μονόλογο που προηγήθηκε.

      @ τσιλιβίθρας
      υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος, για τον οποίο το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ δεν παραπέμπει σε φύλο. Λυπάμαι αν ήταν δυσάρεστη η έκπληξη, αν και τώρα μπορώ να βγάλω μερικά πολύ διδακτικά συμπεράσματα.

      Εσύ είσαι πιό κοντά απ' όλους στην ένστασή μου. Για την ακρίβεια, όταν το πρωτοδιάβασα, είχα απαντήσει στον Θράκα με μία ερώτηση, που επιμένει να μην μου απαντά:
      "καλά ρε Θράκα, υπονοείς ότι οι 800.000 που ξεροστάλιασαν στις ουρές για να ψηφίσουν στις 29/11/09 ήταν κατευθυνόμενοι από τους μύχιους πόθους των “καλών εκείνων ανθρώπων, μέσα και έξω από τη χώρα”?

      @ αλλενάκι
      αυτό ήταν το κατ' εξοχήν απαράδεκτο για μένα, το ότι υπαινίσσεται ότι η εκλογή Σαμαρά έγινε καθ'υπόδειξιν κέντρων εξουσίας, μέσα και έξω από τη χώρα, προσβάλλοντας έτσι τους χιλιάδες νεοδημοκράτες ΚΑΙ την δημοκρατική, κατά μεταγενέστερη παραδοχή του, διαδικασία ανάδειξης.

      Ευχαριστώ που απάντησες για λογαριασμό μου σε ένα τμήμα των επιθέσεων. Νομίζω ότι συζήτηση με στρεψοδίκες-κοκκοράκια είναι ουτοπικό αίτημα, πρέπει ντε και καλά να δικαιωθούν. Εγώ πάντως έβγαλα τα συμπεράσματα που χρειαζόμουνα.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 23:12:15

      Δρόμε, δεν απάντησα για λογαριασμό σου,
      είχα και εγώ την απορία γιατί το είπε αυτό,
      αλλά συνήθως δεν μπαίνω σε διάλογο με το Θράκα
      γιατί βαριέμαι και την τσιπουροσυζήτηση κιόλας.

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 23:13:30

      δρόμε

      Περί συμπερασμάτων κτλ εσύ ξέρεις…δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς εννοείς αλλά οκ…I got no issues.

      Αλλά όπως εξήγησα και στο αλλενάκι, ΑΛΛΟ πράγμα ήθελε να τονίσει ο Θράκας και ΑΛΛΟ πράγμα κατάλαβες εσύ.
      Βέβαια κι από την αντίδρασή σου εμείς σαν συνομιλητές βγάλαμε «συμπεράσματα», αλλά εν πάση περιπτώσει συμφωνούμε στο ότι διαφωνούμε.

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 02/11/2010 10:01:31

      @δρόμος

      "και τώρα μπορώ να βγάλω μερικά πολύ διδακτικά συμπεράσματα"

      "είχα απαντήσει στον Θράκα με μία ερώτηση, που επιμένει να μην μου απαντά:"

      "προσβάλλοντας έτσι τους χιλιάδες νεοδημοκράτες ΚΑΙ την δημοκρατική, κατά μεταγενέστερη παραδοχή του, διαδικασία ανάδειξης"

      "Νομίζω ότι συζήτηση με στρεψοδίκες-κοκκοράκια είναι ουτοπικό αίτημα, πρέπει ντε και καλά να δικαιωθούν"

      Αν ακόμη από αυτά που έχω γράψει εδώ, επιμένεις να υποστηρίζεις ότι δεν σου έχω απαντήσει, ή ότι έχω κάνει ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ παραδοχή (άκου παραδοχή) της δημοκρατικής διαδικασίας, έχω να πω ότι είναι τόση η εμπάθειά σου που πάντα θα σε οδηγεί στην διαστρέβλωση των λεγομένων των συνομιλητών σου και την παραποίηση. Και μάλιστα θα χρησιμοποιείς και ότι προσβλητικό χαρακτηρισμό ("κοκκοράκια") σου βρίσκεται πρόχειρος, μέσα στο θυμό σου.

      Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι σκέφτεσαι με το θυμικό σου και μόνο. Και μάλλον έτσι πράττεις κιόλας. Και στο θυμικό των άλλων απευθύνεσαι. Χωρίς πολλά πολλά επιχειρήματα.

      Εχω γευτεί εξάλλου και στο παρελθόν το μένος σου. Και φαντάζομαι ότι θα με τιμήσεις και στο μέλλον με το ίδιο μένος και τις ίδιες προσβολές.

      Εχω αραδιάσει ολόκληρη ανάλυση σχετικά με το ότι η νοοτροπία σου είναι ότι χειρότερο εξέθρεψε ο κομματικός διχασμός ανάμεσα στους έλληνες. Επιμένεις να τα αγνοείς, και να ισχυρίζεσαι ότι δεν σου απάντησα ακόμη ή οτι έκανα "μεταγενέστερη παραδοχή".

      Δικαιούσαι το βραβείο του έντιμου συνομιλητή, τι να σου πω!

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. δρόμος είπε: "Πρόσεχε, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί, και δεν τόχω σε τίποτε να τους σφυρίξω αυτό που μόλις ξεστόμισες, να δούμε αν θα τους αρέσει!" (http://www.antinews.gr/?p=69174#comment-556974)

 9. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 17:14:36

  Είμαι παλιός στο ίντερνετ. Λόγω επαγγέλματος. Από τον καιρό που δεν υπήρχε ούτε Otenet, ούτε Forthnet.

  Ολα αυτά τα χρόνια παίρνω μέρος σε δημόσιες συζητήσεις, κυρίως τεχνικές και τώρα τελευταία πολιτικές, σε project groups εθελοντών προγραμματιστών, σε φόρουμ προγραμματιστών και χρηστών υπολογιστών, σε mailing lists, σε news groups, σε chat κάποια εποχή, και εσχάτως σε blogs.

  Δεν έχω βρίσει κανέναν ποτέ.
  Μπορείς να πεις ότι θέλεις, όσο αιχμηρό και αν είναι, χωρίς να βρίσεις. Θα κάνεις και καλύτερη δουλειά, αν δεν βρίσεις.

  Προσπαθώ να μην προσβάλω κανέναν. Με χαρακτηρισμούς.
  Κι όταν το κάνω και το καταλάβω δεν διστάζω να ζητήσω συγγνώμη από τον συνομιλητή μου.

  Δεν τα κάνω όλα αυτά επειδή είμαι ψώνιο (που μπορεί να είμαι) ή ευπατρίδης ή αριστοκράτης ή ότι άλλο.

  Το κάνω γιατί αλλιώς ΑΚΥΡΩΝΩ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

  Γι' αυτό αδυνατώ να καταλάβω την ευκολία με την οποία κάποιοι καταφεύγουν σε εύκολους χαρακτηρισμούς, συνομιλητών τους που ουσιαστικά δεν γνωρίζουν.

  Εχεις κάποια γνώμη πατριώτη; Πέστην να την ακούσουμε
  Εχεις επιχειρήματα να την στηρίξεις; Ρίχτα να τα κοσκινίσουμε.

  Χαρακτηρισμοί και ιαχές, αράδες με σκέψεις ΧΩΡΙΣ ΕΙΡΜΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και με μόνιμο ντεκόρ την εμπάθεια, σε τι πιστεύεις καλέ μου συνομιλητη ότι βοηθάνε; Τι προωθούνε; Τι προάγουν;

  Ποια αλήθεια να αναζητήσεις με τέτοιους συνομιλητές;
  Δεν ανοίγω καλύτερα την τηλεόραση στο δελτίο των οκτώ;
  Οταν κάθε πρόταση που γράφουμε μπορεί να δημιουργήσει έναν μικρό εμφύλιο και να πυροδοτήσει μικρούς διχασμούς, τι υπηρετούμε;

  Την αλήθεια;
  Την πατρίδα;
  Το συμφέρον μας;

  Και τι δείχνουμε με τέτοια ανάρμοστη και εμπαθή συμπεριφορά;

  Την ευγένειά μας;
  Την ελληνικότητα και τον πατριωτισμό μας;
  Τον πλούσιο ψυχικό μας κόσμο;

  Θραξ Αναρμόδιος

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 31/10/2010 17:16:02

  Τα σενάρια αυτά έχουν δύο στόχους:
  α) εκφράζουν τις μύχιες σχέψεις και επιθυμίες των συντακτών τους.
  β) επιχειρούν απροκαλυπτα να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση εν όψει δημοτικών εκλογών.

  Η εμπειρία στην Ελλάδα και όχι μόνο δείχνει οτι ένα, όχι ευκαταφρόνητο, ποσοστό του εκλογικού σώματος στο ενδεχόμενο μελλοντικής αστάθειας, συσπειρώνεται γύρω από την εκάστοτε κυβέρνηση.

  • kiki avatar
   kiki @ Κώστας Ροδινός 31/10/2010 18:19:54

   Και δυστυχως εχεις δικιο.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 31/10/2010 19:32:30

   Ενώ τέρα το περιβάλλον είναι σταθερό για τους πιστωτές κι ο πολίτης-φορολογούμενος αυτής της χώρας δεν ξέρει τι θα το ξεμερώσει.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 31/10/2010 19:33:23

   Τι θα του ξημερώσει εννοούσα...

   • kiki avatar
    kiki @ Μικρός Οδυσσέας 31/10/2010 20:08:32

    Οχι αλλα εχει δικιο ο Ποδινος,η κοινωνια σε περιοδους ανασφαλειας,γινεται πιο συντηρητικη και σε εκλογες στρεφεται σε αυτο που θεωρει πιο σταθερο.
    Οδυσσεα,για να κανεις υπερβαση,αμα εισαι αστος μικρος μεγαλος,πρεπει να πιστευεις οτι σε θιγουν πραγματικα,αυτα που γινονται ,να το εχεις καταλαβει,και να εχεις και το γονιδιο,που λεγαμε,αλλιως φοβασαι.

    • μικρός οδυσσέας avatar
     μικρός οδυσσέας @ kiki 01/11/2010 15:18:10

     Δεν ξέρω για τα γονίδια. Ξέρω ότι όλοι το έχουν καταλάβει στην τσέπη τους

     • kiki avatar
      kiki @ μικρός οδυσσέας 01/11/2010 19:37:19

      Προσωπικα ναι το εχω καταλαβει,βοηθος συνταξιουχου γαρ.
      Αλλα πιο πολυ με ποναει,οχι σαν τον ΓΑΠ,που αισθανομαι δεμενη πισθαγκωνα και οχι απλως σε γυψο,ζωντανα θαμενη,με εχουν.
      Γιαυτο νομιζω οτι ενταξει η ψηφος,αλλα ενα τεραστιο συλλαλητηριο,εκατομυρια συμπολιτες που θιγονται ,να ουρλιαξουμε ,στα τσακιδια,προδοτες.Μετα Γουδι.

     • kiki avatar
      kiki @ μικρός οδυσσέας 01/11/2010 20:22:30

      @ Μικρε Οδυσεα,

 11. ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 31/10/2010 18:48:19

  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ ΤΩΡΑ! ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.... ΔΙΟΤΙ ¨ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ" ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΘΑ "ΑΠΕΙΛΕΙ" ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!! ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ......? ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 31/10/2010 19:14:07

   Η επίσημη Αθήνα κάνει τα στραβά μάτια, όταν δεν τους βοηθάει κιόλας

 12. Greg avatar
  Greg 31/10/2010 18:57:52

  Ζητούμενο η αποκομματικοποίηση του κράτους. Οι ΔΥ στην Ελλάδα, περίπου 768.000, δεν είναι πολλοί με βάση τα ισχύοντα διεθνώς. Είναι άχρηστοι ή διεφθαρμένοι στο συντριπτικό ποσοστό τους. Το κακό είναι ότι πολλοί προσοντούχοι, μέσω ΑΣΕΠ, νέοι ΔΥ είναι με συμβάσεις και αν πρέπει κάποιοι να φύγουν αυτοί έχουν την πιο αδύναμη νομικά θέση. Είναι άδικο. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος όπου ενώ ο αριθμός τους μπορεί να μείνει ακόμη ο ίδιος, να απολυθούν ή να διωχθούν με κάποιο τρόπο διεφθαρμένοι και άχρηστοι ή τεμπέληδες και να εισέλθουν καλύτερης ποιότητας άτομα με αξιολόγηση στην εργασία τους. Προϋπόθεση, βέβαια, ν'αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών...

  • Greg avatar
   Greg @ Greg 31/10/2010 19:04:27

   Ξέρω δημόσιο υπάλληλο ικανό και έντιμο, που "πνίγεται" απ'το σύστημα. Όμως, δίνει για χρόνια τη δική του μάχη και πετυχαίνει μικρές νίκες. Όπως και άλλοι, φαντάζομαι, συνάδελφοί του. Δυστυχώς πολλοί λίγοι.

 13. tiramola avatar
  tiramola 31/10/2010 19:36:28

  Τελικά με ποιούς άλλους πολιτικούς αρχηγούς συναντήθηκε ο Δημαράς αφού το διαψεύδουν όλοι πλην Σαμαρά και γιατί θα έπρεπε να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του?
  Έτσι συνηθίζεται?

  • kiki avatar
   kiki @ tiramola 31/10/2010 19:42:40

   Κανεναν δεν συναντησε τελικα,και η ΝΔ,και ο Τσιπρας,και η Παπαρηγα ειπαν οτι δεν τον ειδαν.Αν συνεχισει να χρησιμοποιει την γνωστη ενημερωση της σχολης των τριων Χαρδαβελα,Λιανη, Δημαρα,τον βλεπω να τον ψηφιζει ο εαυτος του.
   Τωρα αν εχει μεινει οτι η Ντορα ειναι ΝΔ,και επισης ο Καρατζαφερης ΠΑΣΟΚ,μπορει να εχει χασει τευχη.
   Δημοσιογραφια Νερου Καματερου, στην πολιτικη δεν εφαρμοζεται.

   • tiramola avatar
    tiramola @ kiki 31/10/2010 19:45:39

    Αφού η ΝΔ επιβεβαίωσε την συνάντηση.

    • kiki avatar
     kiki @ tiramola 31/10/2010 20:00:20

     Ποιον ειδε ,δεν εχουν βγαλει ανακοινωσει ακομα.
     Αλλα αν κανεις επισκεψη καπου αποβλεποντας στο μελλον να παντρευτεις την κορη της οικογενειας ,γιατι σου αρεσει,με την πρωτη επισκεψη το εχεις δεσει κομπο οτι σε θελουν για γαμπρο?

    • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ tiramola 31/10/2010 20:00:24

     Η ΝΔ διαψεύδει πάντως πως προτάθηκε ποτέ στο Δημαρά να τον στηρίξει. Η ΝΔ στηρίζει Κικίλια δυναμικά.

    • tiramola avatar
     tiramola @ tiramola 31/10/2010 20:18:14

     Γιάννης-Άλιμος.
     Δεν με ενδιαφέρουν τα παρασκήνια που έτσι και αλλιώς είναι δομικό στοιχείο εξάσκησης της πολιτικής στην χώρα μας και όχι μόνο.
     Απορίες έχω αν ο Δημαράς το έχει "χάσει" ή αν μπορεί να ψεύδονται συγχρόνως όλοι αφού το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Αριστερά αρνούνται ότι υπήρξε συνάντηση.

 14. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 31/10/2010 19:38:33

  Πολύ μεγάλη προπαγάνδα κατά της δημόσιας διοίκησης. Η πλειοψηφία των 768.000 υπαλλήλων είναι στρατιωτικοί, είναι στα σώματα ασφαλείας, είναι εκπαιδευτικοί, είναι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Θα μειώσει η Κυβέρνηση τους εργαζόμενους σε Παιδεία, Υγεία, Άμυνα? Αστειότητες.
  Ξεκίνησε τις περικοπές από τους ΔΥ, πέρασε σε κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων στον Ιδ. Τομέα, τραβάει και μια περαίωση στους αυταπασχολούμενους. Όλοι χαμένοι, όλοι να κατηγορούν αλλήλους, η καλή κυβέρνηση σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Μικρός Οδυσσέας 31/10/2010 20:14:58

   Mικρέ Οδυσσέα, ένας manager που βρίζει συνέχεια αυτούς που διευθύνει και τους λέει άχρηστους και αντιπαραγωγικούς και τεμπέληδες που του χρωστάνε και χάρη γιατί δεν τους απολύει, αποτελεί παράδειγμα κακού management.

   Είναι όπως ένας πρόεδρος, ή μεγαλομέτοχος, ομάδας που πριν κάθε αγώνα και προπόνηση λέει στους παίκτες ότι τους θεωρεί άχρηστους και κηφήνες και σκεφτεται να τους διώξει. (Και ο οποίος πρόεδρος μπορεί να τους έχει φέρει τον πλέον πανάσχετο προπονητή που δεν μπήκε ποτέ σε γήπεδο να παίξει μπάλλα).

 15. man8os avatar
  man8os 31/10/2010 19:54:18

  Το γαρ πολυ της θλιψεως δεν το ξερουμε.
  Τι αποτελεσμα ειχε η διακαναλικη στους ψηφοφορους?
  Τελικα συσπειρωθηκε το ΠΑΣΟΚ?
  Πως αντεδρασαν οι δυσαρεστημενοι?
  Αυτοι που θελουν να απεχουν αλλαξαν γνωμη?
  Σε καθε περιπτωση αναμενουμε αυριο την συνεντευξη του κυριου Σαμαρα.

 16. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 31/10/2010 20:01:11

  Στον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και ιερείς, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

 17. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 31/10/2010 20:05:36

  Άρση μονιμότητας !

  Τί το γυροφέρνετε απο δώ κι απο κεί - ξέρετε όλοι σας καλά οτι στην πραγματικότητα δέν υφίσταται αξιολόγηση. Ούτε στους εκπαιδευτικούς ! Ούτε στο στρατό !!

  Πώς πανάθεμά με θα αξιολογηθεί ποτέ αυτό το παχύδερμο, οταν δέν μπορείς να το διώξεις ; Όταν το τιμωρείς με ΕΔΕ και στέρηση μισθού 2 εργασίμων και τέτοιες αηδίες που μας έχουν μπουχτίσει πλέον !
  Αφήστε τα χριστιανικά επιτέλους, δεξιοί είμαστε, ρεαλιστές, ορθολογικοί, ψύχραιμοι, μεθοδικοί, νοικοκύρηδες, αυστηροί κριτές (προ πάντων στα παιδιά μας), ευπατρίδες, χωρίς ονειρώξεις περι "κοινωνίας της ισότητας" και διεθνιστικούς ρομαντισμούς και ανέξοδους συναισθηματισμούς που χρησιμεύουν για να αυνανίζεται μέχρι μαλάκυνσης η Αριστερά κι ένα αφελές κομμάτι της Δεξιάς.

  'Αιντε βάλτε το μαστόδοντο με κεφάλι κότας να δουλέψει, ονομάστε τους υπηρέτες της κοινωνίας (civil servants - δήμιοι δούλοι) όπως σ'όλο τον κόσμο να καταλάβουν επιτέλους ποιοί είναι, να σταματήσει πιά αυτό το νταβατζηλίκι -και με ύφος μάλιστα- του λαού που αναγκάζεται να πληρώνει ακόμα και για να βγάλει ράμματα στο Νοσοκομείο !

  • Misha avatar
   Misha @ τσώφλι πασατέμπου 31/10/2010 20:12:33

   Πληρώνεις για να σου κόψουν τα ράμματα;
   Μόνο στο Υγεία ή στο Μετροπόλιταν κοστολογείται η συγκεκριμένη πράξη. Οι χυδαίοι ιδιωτες σε καταδυναστεύουν, η Ασπίς Πρόνοια -ενδεικτικό παράδειγμα , υπάρχουν δεκάδες ανάλογα- που έσκασε σα φουσκα μεγατόννων και τωρα τα χρεη του Ψωμιάδη θα τα φορτωθώ εγώ κι εσύ.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ τσώφλι πασατέμπου 31/10/2010 20:13:17

   Δεν είναι θέμα χριστιανισμού. Απλά κοινής λογικής. Δημόσιο χωρίς μονιμότητα δεν πρόκειται να δουλέψει για τον μη έχοντα ΦΡΑΓΚΑ ή ΜΕΣΟ εις τον αιώνα τον άπαντα...

   Μην μπερδεύεις την ατιμωρησία με την μονιμότητα.
   Ναι στην άμεση τιμωρία και στην άμεση απόλυση λόγω παράβασης καθήκοντος, αλλά άρση μονιμότητας στα ξεκούδουνα σημαίνει ότι ο νόμος πάει περίπατο.

 18. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 31/10/2010 20:20:20

  @ Misha....και όλα αυτά τα σχετικά με τις ασφαλιστικές εταιρείες π.χ όπως στην Ασπις, συνέβησαν επειδή και το κράτος δεν έκανε σωστά την δουλειά του....επειδή υπάρχουν υπηρεσίες, που ενώ είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλειών, δεν έκαναν για χρόνια κανένα ουσιαστικό έλεγχο.........αν έκαναν ουσιαστικό έλεγχο δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.....

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 31/10/2010 20:23:52

   Κατόπιν εντολών από "πάνω", βέβαια...

  • Misha avatar
   Misha @ δαιμονάκι 31/10/2010 20:28:55

   Όχι, δαιμονάκι. Το κάνουν επειδή οι πολιτικάντηδες τακιμιάζουν με τους πολιτικάντηδες και κάνουν μπίζνες σε όλα τα επίπεδα.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 31/10/2010 20:30:16

    με τους επιχειρηματίες εννοώ

 19. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 31/10/2010 20:24:13

  όταν μιλάμε για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μιλάμε για 1 πρόσληψη κάθε 2-3-4 συνταξιοδοτήσεις...δεν μιλάμε για απολύσεις.......όσο αφορά τους συμβασιούχους, έχουν συμβάσεις ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ χρόνου -και το ξέρουν-....δεν έχουν συμβάσεις ΑΟΡΙΣΤΟΥ χρόνου....και αν κάποιος τους έχει γελάσει, είναι οι πολιτικοί που τους διόρισαν ρουσφετολογικά για λόγους ψηφοθηρικούς, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για εργασία..............όχι το κράτος που δεν τους ανανεώνει τις συμβάσεις που λήγουν...........

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 31/10/2010 20:29:46

   Σύμφωνοι. Ξερεις όμως πόσο αβυσσαλέα διαφορά έχουν αυτά με τις απολύσεις μονίμων ή την άρση της μονιμότητας που ονειρώττουν οι καλοπροαίρετοι (επι)διώκτες της εργασιακής ισότητσς?

 20. Πίστες Μπλε! avatar
  Πίστες Μπλε! 01/11/2010 00:23:18

  http://1.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/TMpzGC1wbfI/AAAAAAAAAS4/FruW7RC-acU/s400/pappist2.jpg

 21. apneagr avatar
  apneagr 01/11/2010 15:35:07

  Πρόωρες εκλογές αποκλείονται και το ξέρουν οι πάντες...
  Επίσης γνωρίζουν οι πάντες ότι πολιτικά κέρδη από τις εκλογές της Κυριακής αποκλείονται.

 22. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 01/11/2010 19:03:33

  @ Δρόμε , προκάλεσες διαδικτυακά επεισόδια βλέπω
  από λάθος ανάγνωση μιας φράσης.

  • Γλίτσας avatar
   Γλίτσας @ καθρέφτης 01/11/2010 19:29:13

   προκλητικότατος ο δρόμος με υπονοούμενα για καταδόσεις σε κομματικούς, για εβραίους και για μέθυσους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.