#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/05/2012 17:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με 18 μέτρα παρουσίασε ο Α. Σαμαράς«Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της ΝΔ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες θέσεις του κόμματος για την οικονομία και την ανάπτυξη που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς από το ΕΒΕΑ.

«Προτείνουμε 18 μέτρα οικονομικής πολιτικής για την επομένη κυβέρνηση, ρεαλιστικές προτάσεις που βγάζουν τον τόπο από την κρίση, όχι πολιτικές τυχοδιωκτισμού, που οδηγούν την Ελλάδα εκτός ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του ΕΒΕΑ, προσθέτοντας ότι κεντρικός άξονας των προτάσεων του κόμματος είναι οι θέσεις εργασίας.

Οι πολίτες θα κερδίσουν από την Πολιτική μας, εξήγησε ο κ. Σαμαράς:

Πρώτον: Θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας και θέσεις εργασίας. Ή για να το πω αλλιώς: δουλειές, δουλειές και δουλειές. Αυτό σημαίνει Ανάκαμψη σε πρώτη φάση και Ανάπτυξη στη συνέχεια.

Δεύτερον, Ανακούφιση των δανειοληπτών – των νοικοκυριών, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.

Τρίτον, παραμονή στο ευρώ με συνθήκες τέτοιες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Όχι να πεθαίνει από τον αργό και βασανιστικό θάνατο που προκαλεί η σημερινή ασφυξία. Αυτό θα κερδίσουμε με την επαναδιαπραγμάτευση, ή αναθεώρηση, ή όπως θέλετε πέστε το. Που πολλοί την καταδίκαζαν και την απέκλειαν ως χθες. Και τώρα την ανακάλυψαν! Και που δεν έχει καμία σχέση με τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, που υπόσχονται κάποιοι άλλοι. Και που δεν οδηγεί σε καλύτερη Οικονομική Πολιτική, αλλά σε βέβαιη οικονομική καταστροφή: Εκτός ευρώ! Και με πολύ χειρότερα Μνημόνια, που θα κληθούμε τότε να υπογράψουμε…

Τέταρτον, αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν. Και σίγουρα άμεση αποκατάσταση των πιο ακραίων αδικιών.

Πέμπτον, μέτρα για την Ασφάλεια του Πολίτη: από την εγκληματικότητα που είναι πια ανεξέλεγκτη. Και από τη λαθρομετανάστευση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό των πόλεών μας. Αλλά και της υπαίθρου…

150.000 θέσεις εργασίας

Εξηγώντας το πρόγραμμά του για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ο κ. Σαμαράς είπε πως αυτές θα προέλθουν από το ξεμπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα ξεμπλοκάρουν με την σειρά τους μεγάλα έργα υποδομής, οι αυτοκινητόδρομοι, μαρίνες στα νησιά και στα παράλια, ενεργειακές μονάδες, έργα νέων τουριστικών υποδομών. Κι από τη ρευστότητα που θα προκύψει, θα σωθούν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα βρίσκονται στα όρια. Και θα μπορέσουν να δοθούν νέα κατασκευαστικά δάνεια για να δουλέψει η οικοδομή. Αφού, λοιπόν, σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας, ως τα τέλη αυτής της χρονιάς και διασωθούν εταιρίες και θέσεις εργασίας, που σήμερα κινδυνεύουν. Αμέσως μετά, στο πρώτο εξάμηνο του 2013, θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ένα χρόνο από σήμερα, μπορούν να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας! Ανάλογα, βέβαια με το ρυθμό εκταμίευσης του ΕΣΠΑ. Και διπλάσιες στον επόμενο χρόνο.

Εδώ μιλάμε, όμως για πραγματικές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Όχι για ψεύτικες υποσχέσεις, για απραγματοποίητες προσλήψεις στο Δημόσιο. Το Δημόσιο στην Ελλάδα είναι ελλειμματικό. Κόβει δαπάνες και μειώνει θέσεις απασχόλησης. Όποιοι σας τάζουν προσλήψεις στο Δημόσιο, σας λένε ψέματα. Παίζουν με τον πόνο σας. Και προσβάλλουν το φιλότιμό σας…

Πέρα από τα κοινοτικά κονδύλια, θα αναζητήσω ξένες επενδύσεις παντού στον κόσμο. Σε όλα τα μήκη και πλάτη, θα κινητοποιήσω την ελληνική διπλωματία και την ελληνική διασπορά. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τόπος προσέλκυσης παραγωγικών επενδύσεων. Το έκανε, ήδη, ο Πρωθυπουργός Κένν στην Ιρλανδία με μεγάλη επιτυχία. Θα το κάνουμε κι εμείς.

Τα 18 μέτρα

Πρώτον: αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009. Ακόμα αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στα επίπεδα του 2009. Και αποκατάσταση της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους. Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων αστυνομικών, που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και - σε πρώτη φάση- των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους φυσικά πρόσωπα (ομολογιούχοι) και ασφαλιστικά ταμεία: Σχετική βιώσιμη πρόταση έχει συζητηθεί με τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων. Η τρέχουσα τιμή των ομολόγων καθιστά πολύ ικανοποιητική την πρόταση, χωρίς να επιβαρύνει το Δημόσιο, ενώ  δίνει διέξοδο και στα ασφαλιστικά ταμεία και στους ιδιώτες ομολογιούχους.  Και υπάρχει και θετική γνωμοδότηση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Δεύτερο: Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια, έστω και με τη μορφή προγραμμάτων επανεκπαίδευσης. Αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί από αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια.

Τρίτο: Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς,  αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν δικαιούνται σήμερα κανένα βοήθημα, εφ’ όσον βέβαια βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο. Κι αυτό από ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν μείνει αδιάθετα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτά τα επιδόματα για όσους έχασαν τα πάντα, εγώ θα δώσω μεγάλη προσωπική μάχη.

Τέταρτο: να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών. ΕΤΑΚ του 2009, Έκτακτη εισφορά που μπήκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου το 2009, ΦΜΑΠ του 2010 και 2011,  και φόρος εισοδήματος με μειωμένες απαλλαγές για το 2011. Ώστε να μην ξεπερνούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλήσουν τα υπόλοιπα αργότερα, ακόμα και στα επόμενα δύο χρόνια.

Πέμπτο: Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνούμε  με την ιδέα ότι, για να υπάρξει Ανάπτυξη χρειάζονται ακόμα χαμηλότεροι μισθοί. Η Βουλγαρία δεν είναι… «πρότυπο ανταγωνιστικότητας» και Ανάπτυξης.  Στηρίζουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Για τη «μετενέργεια» ζητάμε επαναφορά της στα προηγούμενα χρονικά όρια, δηλαδή στους 6 μήνες (από τους 3 μήνες που είναι τώρα). Στο μεταξύ, θα ζητήσουμε, επίσης, να παγώσουν οι μισθοί στα τωρινά επίπεδα, μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες.

Έκτον: μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000 για την επόμενη χρονιά και στις 10.000 χιλιάδες για τη μεθεπόμενη.

Έβδομο: αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους.

Όγδοο: Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών:  Με πρώτο βήμα, τη μείωση του Φόρου για Νομικά πρόσωπα – εταιρίες και επιχειρήσεις – στο 15% για την επόμενη χρονιά.  Επίσης άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% (από το 23% που βρίσκεται σήμερα).  Με επόμενα βήματα (για τις επόμενες τρείς χρονιές), τη σταδιακή μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από 19% στο 9% και του χαμηλού από το 6,5% στο 5% (για το συνολικό τουριστικό πακέτο).Τέλος, με τη σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή για τα Φυσικά πρόσωπα στο 32% (από 45% που φτάνει σήμερα). Μη ξεχνάμε ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα, προκάλεσε μείωση των φορολογικών εσόδων κατά 9%! Αυτή την τάση πρέπει να αντιστρέψουμε… Σημειώστε, πως όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, μας εξαγγέλλουν ήδη από την τηλεόραση νέους φόρους. Στις καταθέσεις, στα εισοδήματα, στην περιουσία, παντού… Τα ακούει ο κόσμος και τρομάζει. Οι ίδιοι τον τρομοκρατούν!

Ένατο: η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2013-14 - να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον. Έτσι στον επόμενο Προϋπολογισμό του 2013, θα θεσπίσουμε περικοπές 3,5 δισεκατομμυρίων κι όχι 7,5 όπως θα συνέβαινε, αν το πρόγραμμα είχε διετή διάρκεια. Η χρονική επέκταση του προγράμματος θα επιτρέψει να γίνουν περικοπές από σπατάλη και διαφθορά, όχι από μισθούς και συντάξεις.

Δέκατο: πέρα από τον κανόνα 1 προς 10, επαναφέρουμε τη δική μας πρόταση για το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου, που συγχωνεύονται και καταργούνται: Να μην απολύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον. Θα παίρνουν το βασικό τους μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στα Ταμεία τους. Και σε μια τριετία - μέχρι τετραετία - θα μπορούν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, από την Οικονομική Ανάπτυξη, που θα έχει προκύψει στο μεταξύ.  Κεντρική μας πολιτική είναι: όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, κι όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που το έχουν κόψει 10 φορές από τις αρχές του 2010. Και συνεχίζουν να το κόβουν…Φορολόγηση σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν, με τεκμήρια και χαράτσια, δεν πάει άλλο! Σημειώστε πως όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, οδηγούνται σε ρήξη με τους εταίρους μας που χρηματοδοτούν σήμερα τα ελλείμματά μας. Και θα αναγκαστούν σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων, περίθαλψης, κοινωνικής προστασίας  και δημοσίων επενδύσεων

Ερχόμαστε τώρα σε μέτρα που δεν χρειάζονται επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά μπορούν να βοηθήσουν την Ανάπτυξη, να ανακουφίσουν την κοινωνία και να ενισχύσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές:

Ενδέκατο: Μέτρα για τους δανειολήπτες: Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες, έτσι ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά ποσοστό 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους.  Κι εφ’ όσον έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους, να μπορούν να πληρώνουν μόνον τόκους για δύο ή τρία χρόνια.

Δωδέκατο: Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία, για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

Δέκατο τρίτο, για τη ρευστότητα: Αμέσως μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξασφαλίζουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. που δημιουργούν το 70% των θέσεων εργασίας. Η ρευστότητα αυτή θα προέλθει από το «ειδικό εργαλείο ρευστότητας», που θα δημιουργηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (της EIB), με εγγυοδοσία από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Και με κεφάλαια που θα περισσέψουν από τα 50 δισεκατομμύρια επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αλλά και με ειδικά προγράμματα για τους μικρομεσαίους (ΕΤΕΑΝ κλπ.). Κι από ειδικό αναπτυξιακό Ταμείο για τη χρηματοδότηση της Οικονομίας.  Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο, είναι η επιστροφή των καταθέσεων. Και εδώ θα συμβάλει η πρόταση του Ιταλού Πρωθυπουργού Μόντι, για πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησής τους. Ώστε να αποτραπεί η συνεχής αιμορραγία από τις χώρες του Νότου, στις χώρες του Βορρά.

Δέκατο τέταρτο: εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

Δέκατο πέμπτο: Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Γιατί χωρίς τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες  δεν μπορεί να γίνει τίποτε: Να ξεκαθαρίσουν οι τίτλοι, να προσδιοριστούν χρήσεις γης και συντελεστές δόμησης, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν επενδυτικά σχέδια και να αρχίσει η αξιοποίηση. Μη ξεχνάμε ότι το κράτος μπορεί να δημιουργεί υπεραξίες γης νομοθετώντας!

Δέκατο έκτο: Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης. Για παράδειγμα, το λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων. Για το οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και Γάλλοι και Ρώσοι και Κινέζοι. Γιατί οι σιδηρόδρομοι σήμερα επιβαρύνουν το Δημόσιο με 800 εκατομμύρια έλλειμμα κάθε χρόνο. Ενώ, αν ιδιωτικοποιηθούν, μπορεί να εξαλειφθεί αυτό το έλλειμμα και να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.  Το ίδιο ισχύει για συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων. Μπορούμε έτσι και το έλλειμμα να μειώσουμε και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων να αποφύγουμε. Και τους πάντες να πείσουμε ότι τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα τις εννοούμε και τις προωθούμε…

Δέκατο έβδομο: πέρα από την Οικονομία, Πολιτική για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Και για την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης: καλύτερη φύλαξη των συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παραεμπορίου και μαζικό επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Που ήδη συζήτησα με Προέδρους και Πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου. Αλλά και μέτρα ασφαλείας, πέρα από την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, όπως αποκάλυψη των κουκουλοφόρων και χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, που οργιάζει. Αλλά και της λεγόμενης «χαμηλής εγκληματικότητας», που είναι διάχυτη παντού… Σημειώστε πως όσοι ετοιμάζουν μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, προστάτευαν τους κουκουλοφόρους και θέλουν να δώσουν και άσυλο και επίδομα ανεργίας σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Σε μιαν Ελλάδα που έχει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους…

Δέκατο όγδοο: η επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ! Ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας.

Αυτά είναι τα 18 μέτρα που επιλέγουμε ως άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες μετά τις εκλογές, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όλα τους βγάζουν τη χώρα από την ύφεση, δημιουργούν θέσεις εργασίας, αποκαθιστούν την κοινωνική συνοχή.

Αντίθετα, η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. Κι αυτό θα ρίξει το βιοτικό του ελληνικού λαού στο ένα τρίτο του σημερινού, μέσα σε ελάχιστο χρόνο! Αληθινός εφιάλτης

Τα μέτρα που εμείς προτείνουμε μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη.

Η μονομερής καταγγελία οδηγεί σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Τη μονομερή καταγγελία, την έχουν απορρίψει πολιτικοί από όλα τα κόμματα της Ευρώπης. Ακόμα και Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι την χαρακτήρισαν ανοησία!

Αν η Ελλάδα κατήγγελλε μονομερώς το Μνημόνιο, δεν θα έλεγχε η ίδια τι θα γινόταν αμέσως μετά! Ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα μπορούσαν να ελέγξουν τι θα ακολουθούσε. Θα ξεσπούσε τέτοιο χάος στις αγορές, όπου καθένας θα έτρεχε να σώσει τον εαυτό του. Και την Ελλάδα κανένας δεν θα ενδιαφερόταν να τη βοηθήσει. Και ούτε η ίδια θα μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό της, αφού ακόμα παράγει πρωτογενή ελλείμματα.

Όσοι μιλάνε για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, μοιάζουν με παιδάκια που παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη!

Κι οδηγούν στην απομονωμένη Ελλάδα και πίσω στο μεγάλο κράτος. Που μας έφερε ως εδώ. Αυτό είναι επιστροφή, όχι στο χθες, αλλά στο προχθές! Σε όλα εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε αποφασιστικά. Όχι να επιστρέψουμε σε αυτά…

Κάποιοι ισχυρίζονται, τέλος, ότι η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης ανησυχεί τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κι αυτό, τάχα, «ενισχύει» τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Αλλά αν οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι οι Έλληνες «θα τα σπάσουν όλα», αυτό δεν βοηθά τους φίλους της Ελλάδας στην Ευρώπη. Βοηθά μάλλον, όσους έχουν ξεγράψει την Ελλάδα. Κι όσους θέλουν να ξεφορτωθούν την Ελλάδα οριστικά! Και σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουνε χώρες ισχυρές μέσα στην Ευρωζώνη οι οποίες θα ήθελαν να γίνουμε το μαύρο πρόβατο, να το φάει ο κακός ο λύκος, για να παραδειγματισθούν τα υπόλοιπα τα «πρόβατα». Και την αλήθεια λέω και το ξέρουν και εκείνοι και εμείς.

Όλες οι δυνατότητές μας για έξοδο από την κρίση εξαρτώνται από ευρωπαϊκά κονδύλια και από ευρωπαϊκή ρευστότητα. Αν τα «σπάσουμε» με τους Ευρωπαίους, που θα στηριχθούμε; Πώς θα βγούμε από την κρίση; Πώς θα καταπολεμήσουμε την ανασφάλεια; Πώς θα ενθαρρύνουμε τις καταθέσεις να επιστρέψουν; Πώς θα κατανικήσουμε την ύφεση; Πώς θα πληρώσουμε τις συντάξεις και τα φάρμακα;

Θα οδηγηθούμε στα πολύ χειρότερα.

Οι 18 προτάσεις μας είναι εφικτές, ρεαλιστικές, συνεκτικές. Κι όλες μαζί μπορούν να κάνουν τη διαφορά: Διασφαλίζουν τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλάζουν την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και δίνουν δουλειές!

Η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, μας οδηγεί έξω από το ευρώ και μας πάει πίσω.

Μας επαναφέρει σε όλα αυτά που πρέπει να ξεπεράσουμε οριστικά.

Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ζητά αλλαγή της Οικονομικής πολιτικής, παραμονή στο ευρώ και σταθερή κυβέρνηση.

Τα 18 σημεία πολιτικής που προτείνουμε οδηγούν σε αλλαγή πολιτικής, διασφαλίζουν την παραμονή μας στο ευρώ και αποτελούν τη βάση για να υπάρξει σταθερή, αποτελεσματική, αλλά και ευαίσθητη απέναντι στα προβλήματα του λαού μας, κυβέρνηση μετά τη 18η Ιουνίου. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kas avatar
  kas 31/05/2012 18:06:55

  αν το έθετε σε δημοψήφισμα...δεν θα παίρνανε όλα πάνω από 60% ?

  +++++

  • Θωμάς ο Άπιστος avatar
   Θωμάς ο Άπιστος @ kas 01/06/2012 10:48:56

   Αν γινόταν δημοψήφισμα μπορεί να έπαιρναν πάνω από 60%, όπως λες. Το πρόβλημα είναι ότι τότε θα δεσμευόταν και δεν θα μπορούσε να υπαναχωρήσει. Και σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα έπρεπε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Έτσι απλά.

 2. N. S. avatar
  N. S. 31/05/2012 18:30:36

  Η πρόταση της λογικής επιπροσεγγίσεως των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, ενάντια στην βλακώδη συνθηματολογία.

  Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε και προς αυτή την κατεύθυνση, καιρός ήταν.

 3. Dyer avatar
  Dyer 31/05/2012 18:35:08

  Τα μέτρα 1,2,3,4,5,7,9,11,12,17 προσφέρουν ανακούφιση στο βασανισμένο λαό.
  Τα 6,8,13 αποτελούν ευγενείς επιθυμίες ανακούφιση ΑΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
  Το 10 θα δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
  Το 14 είναι μέτρο κοινής λογικής χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα, περιορίζει τον παραλογισμό του κράτους.
  Το 15 θέλει χρόνια για να λειτουργήσει.
  Το 16 για να αποδώσει θα πρέπει να επαναπληθωρίσουμε τις αξίες και να ανεβάσουμε το χρηματιστήριο, διαφορετικά λέγεται απλά ξεπούλημα.
  Τέλος το 18 προϋποθέτει να υπάρχουν πολλά πετρέλαια αλλά και πάλι χρειάζεται χρόνος.

  Στοχευόμενο πρόγραμμα για την πολυπόθητη ανάπτυξη δεν βλέπω. Αναγκαία η ανακούφιση, λογικός ο εξορθολογισμό αλλά αξίες δεν παράγουν. Ο τόπος χρειάζεται άμεση επιθετική αναπτυξιακή πολιτική.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Dyer 31/05/2012 19:21:51

   To σχόλιό σας για το 16 θα είχε νόημα αν μιλούσαμε για πώληση μετοχικών πακέτων. Ο Σαμαράς ουσιαστικά εννοεί ότι αποκρατικοποίηση σημαίνει στρατηγικός επαναπροσδιορισμός της "προίκας" του δημοσίου και όχι απλή εκτίμηση χρηματιστηριακής αξίας καταχρεωμένων επιχειρήσεων. Άλλο ο ΟΣΕ, άλλο η χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου π.χ.

  • antonis avatar
   antonis @ Dyer 31/05/2012 19:32:58

   Με το χαλι που μας δημιουργησε ο ΓΑΠ και το ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥ , για να γινουν ολα , βεβαιως και χρειαζεται αγωνας και φυσικα χρονος......Εκτος αν ο γενικος δερβενεγας της ΔΕΗ , Φωτοπουλος , γυρισει ¨καποιον ¨διακοπτη και ολα θα γινουν αμεσα..... Οπως ο προκατοχος του , ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ...ΔΩΡΟ...500.000.000 !!!!! Δραχμες , και ο πατερας του Jeffry , Ανδρεας .......ειπε ........ Ειπαμε ενα δωρο ,αλλα οχι και 500.000.000 !!!!!!!! Απο τοτε ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ Η ΜΙΖΑ !!!!

  • kas avatar
   kas @ Dyer 01/06/2012 00:20:19

   τα κοιτάσματα είναι τερατώδη....για αυτό και η "αβεβαιότητα'' μέτρησης....από τις εταιρείες

   τις δημοσκοπικές εννοώ

 4. NTUA avatar
  NTUA 31/05/2012 18:44:43

  Δεκτό, Φάκτορ. Προώθησε όμως το σχολιό μου στην Συγγρού.

  • Factorx avatar
   Factorx @ NTUA 31/05/2012 18:47:21

   Εσβησα το προηγούμενο επειδή σωστά σχολιάζεις το πρώτο κομμάτι που ανέβασα, αλλά μερικά από όσα λες, τα λεει και ο Σαμαρας στο πλήρες κείμενο. Δες την ανανεωση με όλο το πρόγραμμα που ανέβασα μόλις και αν δεν καλύπτεσαι σχολίασε πάλι - ευχαριστω

   • NTUA avatar
    NTUA @ Factorx 31/05/2012 18:55:36

    Ευχαριστώ.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 31/05/2012 18:50:24

  «Grecia Somos Todos» «Η Ελλάδα Είναι Oλα»
  «Grecia No Esta Sola» «Η Ελλάδα Δεν Είναι Μόνη»

  «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος» ~Δελφικός Χρησμός

  «Το Λίκνο της Δημοκρατίας, Συγκλονίζει Συθέμελα Τον Κόσμο»

  «Democracy’s Cradle, Rocking Τhe World» ~The New York Times/Τhe Opinion Pages by Mark Mazower, British Professor of History, The Columbia University, in the City of New York http://www.nytimes.com/2011/06/30/opinion/30mazower.html?_r=1

  Το πρώτο Αρθρο για την Ελλάδα (Columbia News Jan 30, 2001): «Dissenting Journalism: Greece, the CIA and the USA» http://goo.gl/7U3KX αναφέρεται στον Χρήστο Παπουτσάκη, Ιδρυτή, και παρουσιάζει αφίσες του θρυλικού περιοδικού ΑΝΤΙ !!!! «legendary for its dissenting political and cultural critiques.» Eύγε !

  «You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.» ~Sir Winston Churchill

  «Eχεις εχθρούς; Καλώς. Αυτό σημαίνει ότι έχεις υπερασπισθεί με σθένος κάτι, κάποια στιγμή στη ζωή σου»

 6. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 19:06:51

  Εχω κουραστεί από την επιμονή να συντηρείται ένα μοντέλο που αποδεδειγμένα δεν δουλεύει, ο καπιταλισμός. Η παγκόσμια φτώχεια έχει αυξηθεί, χτυπάει την πόρτα της Ελλάδας και εμείς αφηγούμαστε ιστορίες με αρκούδες. Και όταν κάποιος προβάλλει αντίρρηση αποκαλείται αιρετικός, δογματικός, εγκληματίας, τρομοκράτης, παλιοκομμουνιστής, τεμπέλης, καταστροφολόγος, πρωτόγονος, συντηρητικός, άσχετος, θρασύδειλος, εθνομηδενιστής, ανθέλληνας... και τι δεν έχω ακούσει να ξεστομίζεται προς "αντιφρονούντες".
  Ενα άλλο επιχείρημα τα θύματα του κομμουνισμού (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ). 1ον ο ίδιος ο καπιταλισμός ευθύνεται για σχεδόν 1 δις θανάτους ανά την ιστορία του. Γενοκτονίες, αντικομμουνιστικές "εκκαθαρίσεις", παγκόσμιοι πόλεμοι, εμφύλιοι, ολοκαυτώματα, θάνατοι από πείνα και ιάσιμες ασθένειες, θάνατοι από την επιχειρηματική δραστηριότητα (περιβαλλοντολογικές μολύνσεις, εργατικά ατυχήματα, θάνατοι από τα χημικά). 2ον αν πρέπει να ορίσουμε ως κομμουνισμό οτιδήποτε αποκαλείται κομμουνισμός τότε πρέπει να ορίσουμε και παιδεία αυτό που έχουμε, κράτος αυτό που έχουμε, δημοκρατία αυτό που έχουμε. Αλλά η ουσία είναι που μετράει και όχι η ταμπέλα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 19:18:20

   Σωστά αυτά που λές, αλλά μήπως είσαι και εκτός θέματος και εκτός τόπου και χρόνου; Τον καπιταλισμό πάμε να καταργήσουμε σε αυτές τις εκλογές;

   • Μοναχικός Λύκος avatar
    Μοναχικός Λύκος @ Factorx 31/05/2012 20:39:34

    Σύνθημα σε τοίχο: Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
    Σε βρίσκω πολύ σοφό φάκτορα. Να δεις που καταλαβαίνετε και εσείς τα αδιέξοδα...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 19:29:57

   Για πες μας ρε μάστορα, αφού δε δουλεύει ο καπιταλισμός, σε ποιο άλλο οικονομικό σύστημα είχαμε τόσο ραγδαία αύξηση του προσδόκιμου ζωής και του πληθυσμού? Αυτό το 1 δις θανάτους σε ποια εμπεριστατωμένη έρευνα το είδες? Και πως ακριβώς φταίει αυτός καθ' αυτός ο καπιταλισμός ως οικονομικό σύστημα? Που αν σας πετούσε ως δια μαγείας κάποιος σε μια χρονολογία πριν την έλευση του καπιταλισμού θα τινάζατε τα πέταλα σε λίγα 24ωρα, το πιο πιθανόν από τα κλάματα... Τον υπολογιστή που χρησιμοποιείς και το διαδίκτυο ο κομμουνισμός το εφηύρε ή η φεουδαρχία?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ TopGunZ 31/05/2012 19:34:34

    Μη τρελαίνεσαι τοπ. Η Κούβα τα πάει μια χαρά στο προσδόκιμο όρο ζωής, και παρεμπιπτόντως, ένα από τα μικρότερα είναι στα Απαλλάχια Όρη της Αμερικής, στο επίκεντρο του καπιταλισμού.

   • Μοναχικός Λύκος avatar
    Μοναχικός Λύκος @ TopGunZ 31/05/2012 20:21:09

    Πιο συγκεκριμένα: Η τεχνολογική πρόοδος.
    Ο καπιταλισμός είναι κοινωνικό μοντέλο. Καθορίζει την οικονομία που λες, αλλά παράλληλα τις ανθρώπινες σχέσεις, την μορφή της κοινωνίας, την ανθρώπινη δραστηριότητα.
    Συνεπώς, επιλύει ή δημιουργεί προβλήματα. Δεν μπορείς να λες με τόση πόρωση ο καπιταλισμός είναι καλός. Ξεχνάς πως επιβλήθηκε σε πολλές χώρες. Το 1 δις θανάτων... πρόχειρο νούμερο αλλά σκέψου, 12εκ οι νεκροί στην Μεγάλη Υφεση του '29, 100εκ τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους μέσα στη δεκαετία του '90 από την πείνα άλλα 200εκ αυτά που πέθαιναν από ιάσιμες ασθένειες, ο ιμπεριαλισμός της Ιαπωνίας κόστισε 20εκ ζωές στις αρχές του 20ου αιώνα, 150εκ Αφρικανοί-δούλοι κ.α.
    Πολλοί ξεχνούν επίσης πως στους δυο Παγκόσμιους πόλεμους οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν και τις δυο πλευρές!!! Ο καπιταλιστής έδινε χρήματα στον φασίστα... Το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή....
    Επίσης γράφουμε τώρα τις χαζομάρες μας στο ίντερνετ γιατί κάποιοι άνθρωποι αντέδρασαν στις αδικίες του καπιταλισμού. Αν το γνωρίζεις ο καπιταλισμός δεν επέβαλλε το 8ωρο. Αυτοί οι κάποιοι κατέβασαν τους διακόπτες, πάλεψαν, σκοτώθηκαν για να έχουν το δικαίωμα...

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 20:30:40

     Γράφουμε στο Ίντερνετ γιατί ο αμερικάνικος στρατός ήθελε ένα πιο αξιόπιστο μέσο μετάδοσης των πληροφοριών. Επίσης, έχουμε οχτάωρο (και πολλά άλλα) γιατί οι επιστήμονες μηχανικοί που ασχολούνταν με τον τομέα της βιομηχανικής διοίκησης κατέληξαν στο συμπέρασμα της ολιστικής ωφέλειας που είχαν αυτά τα δικαιώματα για τις επιχειρήσεις και τη λειτουργία της αγοράς. Τέλος, τι σκατά σχέση έχει ο ιμπεριαλισμός της φεουδαρχικής Ιαπωνίας ή των Ολλανδών/Πορτογάλων κλπ με τον καπιταλισμό? Τα έχετε κάνει λίγο αχταρμά στο μυαλό σας...

     • Μοναχικός Λύκος avatar
      Μοναχικός Λύκος @ TopGunZ 31/05/2012 20:50:12

      Τι έκαναν λέει και έχουμε 8ωρο;
      Και στο Σικάγο το 1886 ποιοι σκοτωνόντουσαν, οι επιστήμονες μηχανικοί;
      Για τον ιμπεριαλισμό ή τον καπιταλισμό σου λείπουν γνώσεις. Γνώσεις που βρίσκεις σε ιστορικά βιβλία και όχι απαραίτητα σε αριστερά ή κομμουνιστικά μανιφέστα.

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 22:09:05

      Μοναχικέ Λύκε,έχεις γνώσεις αλλά είναι εμφανής η μονομέρεια ως προς τις πηγές.Επίσης έχεις και επιλεκτικη μνήμη.Αυτό σε κάνει ημιμαθή και η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

     • Μοναχικός Λύκος avatar
      Μοναχικός Λύκος @ Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 23:26:10

      @Σχετικά Ασχετο
      Ποια μονομέρεια; Επειδή απαντώ με αντίφαση σημαίνει πως δικαιολογώ κομμουνιστικές σφαγές;
      Δεν θέλω τον κομμουνισμό του Πολ Ποτ, του Στάλιν ή του Μάο, που προσωπικά δεν θεωρώ καν κομμουνιστές. Και θεωρώ το ίδιο επικίνδυνους με τους οπαδούς του Χίτλερ, όποιους μιλάνε με καλά λόγια για τους προαναφερθέντες. Αντιτίθεμαι στις αδικίες και θα το κάνω για όλη μου τη ζωή, σε όποια μεριά του κόσμου και αν συμβαίνουν.
      Αλλά δεν είμαι ούτε η Διεθνής Αμνηστία, ούτε ο Σούπερμαν για να βρίσκομαι παντού.
      Τον κομμουνισμό τον θεωρώ ως μια βάση για να εξαλειφθούν οι ανθρώπινες αδικίες και να σταματήσει η βία, εφόσον υπάρχει πραγματική, άμεση δημοκρατία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εφόσον δεν είναι απλά μια λέξη αλλά μια πραγματική λύση για όλους τους ανθρώπους, μηδενός εξαιρουμένου.
      Είναι εύκολη η κριτική προσώπων, περισσότερο από τις καταστάσεις ΣΑ. Ποιος ευθύνεται για την φτώχεια αφού στον καπιταλισμό είμαστε καλύτερα (δεν είναι δικό σου λεγόμενο, απλά διερωτώμαι);

     • Δημήτρης avatar
      Δημήτρης @ TopGunZ 01/06/2012 00:03:07

      η ιαπωνία δεν ήταν πια φεουδαρχική τον 20ό αιώνα. η κεφαλαιακή συσσώρευση, ουσιώδες στοιχείο του καπιταλισμού (που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται και πριν τη βιομηχανική επανάσταση του 18ου-19ου αι), ήταν βασικό αίτιο του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας, που εξυπηρετούσαν την ανάγκη συνεχούς επέκτασης των αγορών κι ανεύρεσης νέων πηγών πρωτών υλών και εργατικού δυναμικού. με τη σειρά της η κεφαλαιακή συσσώρευση επέτρεψε στη δύση να επεκτείνεται περισσότερο χάρη στην αύξηση της ισχύος της. καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός είναι αλληλοτροφοδοτούμενες δυνάμεις. απλά σήμερα ο στρατιωτικός ιμπεριαλισμός έχει εν πολλοίς αντικατασταθεί από τον οικονομικό, με σημαντικές εξαιρέσεις όπως οι 'ανθρωπιστικές' επεμβάσεις του νατο, που αντικατέστησαν τις παλιές 'εκπολιτιστικές' επεμβάσεις της δύσης. οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να μην αφήνουν τις φτωχές να αναπτυχθούν (μιλώντας υποκριτικά για ανάγκη αξιοποίησης 'συγκριτικών πλεονεκτημάτων' που οι ίδιες όμως δημιούργησαν με πολέμους και κατακτήσεις και αναγκάζοντάς τες μέσω του ποε και άλλων διεθνών οργανισμών να τις ανταγωνίζονται με σχεδόν ίσους όρους ενώ οι θέσεις τους είναι τελείως άνισες) γιατί ο δικός τους πλούτος προϋποθέτει την αδυναμία τους. καπιταλισμός που να μην είναι αλληλένδετος με τεράστιες ανισότητες και σχέσεις στυγνής εκμετάλλευσης ουδέποτε υπήρξε. εκτός κι αν εστιάζουμε μόνο στο χώρο και στο χρόνο όπου φέρνει ευημερία. η ιδέα ότι εργαζόμαστε λιγότερο επειδή το αποφάσισαν οι επιστήμονες συνιστά πιο κραυγαλέα άγνοια της σύνθετης κοινωνικής πραγματικότητας και της ιστορίας κι από εκείνη των σοσιαλιστών. οι αγώνες εκατομμυρίων εργατών το 19ο και 20ό αιώνα ήταν διακοσμητικοί; οι προσπάθειες ανθρωπιστών πολιτικών, φιλοσόφων, λογοτεχνών και καλλιτεχνών να πείσουν ότι η άδικη μεταχείριση των εργατών έπρεπε να σταματήσει; εξάλλου, τώρα που θα ξαναπάμε στο 14ωρο όπως τον παλιό καλό καιρό του όλιβερ τουίστ, ποιον επιστήμονα να ευχαριστήσουμε; γενικά είναι τρέλα να υποστηρίζουμε ένα κοινωνικο-οικονομικό σύστημα που προϋποθέτει την υποταγή των κοινωνιών στις αγορές, δηλαδή την έλλειψη ελευθερίας (εκτός κι αν νομίζουμε ότι έχουμε όντως δημοκρατία ενώ δεν αποφασίζουμε για τίποτα) και που απαιτεί την ολοένα αυξανόμενη κατανάλωση πόρων σε έναν πεπερασμένο πλανήτη. εκτός βέβαια κι αν είμαστε τόσο προσκολλημένοι στις πρόσκαιρες ανέσεις μας κι αδιαφορούμε για το τίμημα, όταν δεν το πληρώνουμε εμείς.
      η λύση βέβαια δεν είναι ο σοσιαλισμός, που αργά ή γρήγορα οδηγεί στο φασισμό γιατί δε σέβεται τις ατομικές και συλλογικές επιλογές των ανθρώπων. δεν είναι όμως και το να μην ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πώς ήρθαμε εδώ.

     • Γραικός avatar
      Γραικός @ TopGunZ 01/06/2012 12:11:28

      "Γράφουμε στο Ίντερνετ γιατί ο αμερικάνικος στρατός ήθελε ένα πιο αξιόπιστο μέσο μετάδοσης των πληροφοριών."

      Κάνεις λάθος.

      Γράφουμε στο ιντερνετ διότι οι επιστήμονες στο CERN ήθελαν να φτιάξουν ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας για να ανταλάσσουν στοιχεία από πειράματα και να συζητούν.

      Έπειτα αντιλήφθηκαν τις τεράστιες δυνατότητες του δημιουργήματος τους και κατανόησαν ότι η σταθερότητα και η δύναμη του δικτύου βρίσκεται στην ελευθερία του. Kαι κατάφεραν στο τέλος αυτοί οι επιστήμονες στο CERN και κατοχηρώσαν την ελευθερία του διαδυκτίου.

      Και αν δεν κάνω λάθος, στην ευρύτερη ομάδα αυτών των ανθρώπων που έφτιαξαν το διαδύκτιο ήταν και ένας Έλληνας. Έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα συμμετέχει στο CERN από το 1954.

  • kas avatar
   kas @ Μοναχικός Λύκος 01/06/2012 00:23:55

   το πρόβλημα δεν είναι ο καπιταλισμός

   καπιταλισμός είναι μαρξιστική ορολογία

   μπορείς να μου πεις χωρίς...την υπεραξία της δημιουργίας...πως θα πάνε μπροστά τα πράματα ?

   όχι βέβαια...

   και ξέρεις γιατί ο ''καπιταλισμός'' ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ?

   γιατί απλά δεν έχει πατέρα...ούτε πατερούλη

   είναι ανθρώπινη ανάγκη και όπως κάθε ανάγκη όταν περνά τα όρια γίνεται εξτρήμ...

   όλα τα κοσμοδιορθωτικά συστήματα του μαρξ και των φίλων του είναι καταστάσεις ουγκάντα

   για αυτό και ως απόστημα τα αποτινάζει ο πλανήτης από πάνω του

   τα υπόλοιπα γραφικά περί θανάτων...ούτε για έκθεση ιδεών σε κουτβ

   • Μοναχικός Λύκος avatar
    Μοναχικός Λύκος @ kas 01/06/2012 01:16:41

    Η λέξη καπιταλισμός προέρχεται από την λατινική capitale, που σημαίνει κεφάλαιο. Ναι μεν υπάρχει βιβλίο του Καρλ Μαρξ ονόματι "The Capital", αλλά ο όρος δεν γεννήθηκε από τον ίδιο. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε από αρκετούς συγγραφείς στα τέλη του 18ου αιώνα, άσχετους με την μαρξιστική ορολογία... Το μόνο που εξήγησε ο Καρλ Μαρξ είναι η υπεραξία που αναφέρεις. Σαν όλα τα επιστημονικά συγγράμματα ανέλυσε, ερεύνησε, πρότεινε και αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα ίσως όπως ο Δαρβίνος, όταν είπε πως ο πίθηκος αποτελεί τον φυσικό πρόγονο του ανθρώπου. Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστός ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Μαρξ δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα αυτή την στιγμή. Αυτός που πασχίζει είναι ο καπιταλισμός, που πρέπει να δικαιολογήσει γιατί έχουμε κρίση, γιατί οι μισθοί πέφτουν σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί χρωστάμε όλοι.
    Από 'κει και πέρα, έχεις το δικαίωμα να διαφωνείς αλλά σου συνιστώ να μην είσαι απόλυτος. Ο καπιταλισμός θα πέσει, όπως και η φεουδαρχία. Θα πέσει και όχι απαραίτητα από τον κομμουνισμό. Θα καταρρεύσει γιατί καταπιέζει, δημιουργεί ανισότητες, εξαντλεί τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και προάγει το προσωπικό συμφέρον (την υπεραξία) πάνω από το συλλογικό (την ευημερία). Ούτε η φεουδαρχία είχε πατέρα οπότε ξανά σκέψου το.
    Το αν ο καπιταλισμός είναι έμφυτος στο DNA μας, αν είναι δηλαδή ανθρώπινη ανάγκη (!!!), το αφήνω στην κρίση του καθενός.

    • kas avatar
     kas @ Μοναχικός Λύκος 01/06/2012 08:21:13

     Χωρίς κεφάλαιο....πως θα υπάρξει εργασία ?
     εργάτης?
     μισθός ή μεροκάματο ?
     αξία ?
     υπεραξία ?

     για να υπάρξει ευημερία συνόλου...πρέπει να υπάρξει ευημερία ατόμου

     ο ένας...ξεχωρίζει
     οι πολλοί είναι μάζα

     όταν οι πολλοί γίνουν ένας και ο ένας πολλοί έχει γίνει το βήμα

     μην μπερδεύεις τον υγιή καπιταλισμό με τον καπιταλισμό καζίνο.

     οι ακρίδες-λαός-συνδικάτα-συντεχνίες που ζητούν ως ζήτουλες όλα και πιό πολλά...από το μη έχων κράτος

     φέρνουν αυτά που φέρνουν
     με τον καπιταλισμό παράγεται πολιτισμός, επιστήμη, φιλοσοφία

     και όχι με τον ολοκληρωτισμό
     τόσα χρόνια προόδου...δεν μας πειράξανε ως ανθρωπότητα
     και μας πειράζουν τώρα

     μη καπιταλιστικό σύστημα συνεπάγεται σπήλαια
     η φεουδαρχία αντικαταστάθηκε γιατί ήταν ένα ακόμα στάδιο από τον πρωτογονισμό στην εξέλιξη

     η εξέλιξη της ανθρωπότητας τα τελευταία 100 χρόνια σε όλα τα επίπεδα είναι γεωμετρική σε σχέση με την πορεία της από την άχλυ της μυθολογίας μέχρι σήμερα

     τόσες χιλιάδες χρόνια...η εξέλιξη πήγαινε με ρυθμούς χελώνες

     ο καπιταλισμός εκτίναξε τα πάντα σε απίστευτους ρυθμούς και ουχί άλλα συστήματα

     αλλά σου ξαναλέω
     δεν πρόκειται να πέσει...γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ

     δεν έχει θεωρητικό πατέρα
     ούτε πρακτικό υλοποιητή

     και ο ίδιος ο Μαρξ...που ουδείς αριστερός διάβασε (σχεδόν)...τι λέγει ?

     πρέπει να πάμε σε σούπερ-ντούπερ καπιταλισμό...προκειμένου να ακολουθήσει σοσιαλισμός

     πρακτικά μόνο η Κίνα τον ακολουθεί...για αυτό και οι κομμισάριοι της δίδουν άμα λάχει και 1,5 μύρια γιούρο για μια νύχτα με την Κινέζα την ηθοποιό

     ααα...και το ΟΑΚΚΕ εν Ελλάδι

     ps-ένα μέρος των πιθήκων είναι φυσική ανέλιξη της ανθρωπότητας και ουχί το άναποδο του Δαρβίνου

     άμα θες να ερμηνεύεις τα πάντα με φληναφήματα 200 χρόνων πίσω...οκ

     προσωπικά έχουν δώσει για τα πάντα...απαντήσεις οι αρχαίοι ημών από τον 5ο π.Χ. αιώνα

     οι μισθοί δεν πέφτουν σε παγκόσμιο επίπεδο
     στις μπρικ χώρες αυξάνουν
     στην Γερμανία οι ΔΥ παίρνουν + 7,5%
     στην Γαλλία οι ΔΥ ζωή και κότα

     στον τριτοκοσμικό αναποτελεσματικό και αριστερόστροφο νότο....σκίζουμε τα ιμάτια μας...αφού ως ακρίδες και φαταούλες και μιζαδόροι....ζητάμε, ζητάμε, ζητάμε

     τέρμα πιά τα δανεικά...θα δεις μεθαύριο με Τσίπρα και δραχμή πως θα παρακαλάς για ΔιΝιΤι...κάμνει και ρίμα

     και ο κομμουνισμός εξαντλούσε και φυσικούς πλανητικούς πόρους (αυτή είναι η δουλειά κάθε μητέρας....άλλωστε να δίδει τροφή στα παιδιά της...που το αφύσικο ?)

     αλλά....και φόρους αίματος
     ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε

     ή μάλλον όχι θα πάρουμε...και θα λουστούμε με ούλτρεξ

    • Μοναχικός Λύκος avatar
     Μοναχικός Λύκος @ Μοναχικός Λύκος 01/06/2012 15:24:38

     @kas
     Καταρχάς ως "κεφάλαιο" νοείται η ελίτ, εκείνη η τάξη που στον καπιταλισμό ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, την οικονομία μέσω των τραπεζών και που απολαμβάνει τα προνόμια του καπιταλισμού. Είναι το 1% του πληθυσμού που κατέχει το 38% του πλούτου.
     Οι άνθρωποι δουλεύουν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, αλλά στην πραγματικότητα παράγουν πλούτο που απολαμβάνουν άλλοι (η δημιουργία της υπεραξίας). Βασική δομή του καπιταλισμού είναι το προσωπικό κέρδος και όχι η πρόοδος του ανθρώπου, δεν είναι αλληλένδετες έννοιες, είναι αντιφατικές. Και πάλι κάνεις λάθος.
     Ξέχασες μια άλλη μαγική λεξούλα, την τοκογλυφία... την επισημοποίησε και αυτήν ο καπιταλισμός παρεμπιπτόντως.
     Επειδή είχαμε πολιτισμό, επιστήμη, φιλοσοφία και πριν τον καπιταλισμό θα έχουμε και μετά... άρα ανύπαρκτο και αυτό επιχείρημα. Ο Μεσαίωνας επίσης προήλθε από την προσπάθεια της φεουδαρχίας να διατηρηθεί... κάτι αντίστοιχο θα επιχειρήσει και ο καπιταλισμός λογικά.
     Που είναι σύστημα και δεν ξέρω γιατί συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις ότι δεν είναι. Ε τότε τι είναι; Τσίχλα για τον βήχα;
     "Η εξέλιξη της ανθρωπότητας είναι γεωμετρική".. μα δεν λέει κανείς το αντίθετο. Αυτό που λέμε είναι πως ο καπιταλισμός εμποδίζει την περαιτέρω πρόοδο της κοινωνίας και ως εκ τούτου θα σαρωθεί από την φυσική ανάγκη να περάσουμε σε μια ανώτερη μορφή εξέλιξης.
     Ο Καρλ Μαρξ, που οι αριστεροί συμφωνώ δεν έχουν διαβάσει όσο θα έπρεπε ("διαβάσει", όχι απαραίτητα "ενστερνιστεί"), δεν μίλησε για σούπερ ντούπερ καπιταλισμό. Είπε ότι ο καπιταλισμός λόγω της ατέρμονης ανάπτυξης που προάγει θα επιβληθεί παγκοσμίως, θα ξεζουμίσει την ανθρωπότητα και θα βρεθεί στο αδιέξοδο με αποτέλεσμα την κατάρρευση του. Σε άλλη του αναφορά, "ο καπιταλισμός εκπαιδεύει τους νεκροθάφτες του", δηλαδή την εργατική τάξη που θα αντισταθεί στην πορεία του έως ότου τον ανατρέψει. Αυτά είπε και άλλα πολλά.
     Τα υπόλοιπα μυθεύματα περί "σοσιαλιστικής Κίνας", ολοκληρωτισμό του κομμουνισμού και ότι άλλο σκαρφίζεται ο νους ως δήθεν επιχειρηματολογία, τα αφήνω ασχολίαστα γιατί είναι επιφανειακές προσεγγίσεις του θέματος. Δεν επιθυμώ την επιστροφή του Στάλιν, του Μάο και το ξεκαθαρίζω στο αρχικό μου σχόλιο. Επιθυμώ έναν κομμουνισμό που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την εξουσία ανθρώπου σε άνθρωπο. Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, απλά μερικούς τους τρομάζει η απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο.

 7. NONOS avatar
  NONOS 31/05/2012 19:09:31

  Ωραίος ο Πρόεδρος αλλα δεν μας ειπε κατι πιο "πιασάρικο" ο λαικός κοσμάκης περιμένει ν'ακούσει κατι τις που θα τον ανακουφήσει αμεσα κι ας μη φοβούνται το λαικισμό οι συμβουλάτορες.θελουμε ν'ακούσουμε μετρα αμεσης απαλυνσης του πόνου,απλα και κατανοητά,πχ να μας πει απο τις 18 τερμα οι περικοπές,τερμα τα χαρατσια,χορηγηση φαρμάκων απο το κράτος μεχρι να καταλαγιασει ο κουρνιαχτος των φαρμακαδων,αμεση ιδιοτικοποίηση της ΔΕΗ ,του ΟΤΕ και του ΟΣΕ,αυξηση του αφορογήτου στα παλια ορια,ΨΗΦΙΣΗ ΔΡΑΚΟΝΕΤΙΟΥ ΝΟΜΟΥ για τη φοροδιαφυγή (απλά πράγματα φοροδιεφυγες-εσβησες απ το χάρτη),ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΙΔΙΟΝΥΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ για οποιον κλείσει λιμανι-αεροδρόμιο-αρχαιολογικο-τουριστικό τόπο,.....και τελος αμεσο ανοιγμα στις μεγαλες αγορές με παραχώριση χρήσης δημόσιας περιουσίας για 30 χρόνια.
  Το κλίμα γυρνάει αρδην ηδη απο τον κοινωνικό μου περίγυρο εντίμως σας δηλώνω οτι ξερω τουλαχιστον 20 συμπολίτες δεξιούς που στις 6 ψηφισαν απο αντίδραση ΧΑ και τωρα ερχονται παλι σε μας αγωνα πόρτα πόρτα για να σπάσει ο τσαμπουκάς του Αλέξη.

 8. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2012 19:21:54

  «Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΔ για την οικονομική πολιτική. Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Σαμαράς «επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με ένα διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών, αντίστοιχους μιας δύναμης που έχει αποδεδειγμένα αποτύχει προ πολλού».Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανατροπή των μνημονίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι οι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες που με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μετατραπούν σε νέες απολύσεις, νέους φόρους για τους εργαζόμενους και μεγαλύτερη φοροασυλία για τους πλούσιους, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως έχουν δεσμευτεί εξάλλου τόσο ο κ.Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος».

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Το λόμπι της δραχμής παραμένει αμετανόητο.
  Συνεχίζει με την ίδια ανευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, που τόσες θυσίες έχει κάνει για να ξεπεράσουμε την κρίση.
  Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει Σχέδιο Εξόδου από την κρίση και ανακούφισης των πολιτών με 18 συγκεκριμένες προτάσεις.
  Σε αντίθεση με τις συνιστώσες της δραχμής, που μας οδηγούν με τις ασυναρτησίες τους στο χάος, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

  • Α avatar
   Α @ Factorx 31/05/2012 19:46:40

   Eάν ρωτήσεις ένα ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν εμπιστεύεται το κόμμα αυτό να κυβερνήσει, θα σου απαντήσει, ΟΧΙ.
   Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφιζαν κόμμα για να κυβερνήσει, αλλά για ν΄αντιπολιτευθεί! (έτσι ψηφίζουν οι αριστεροί, χωρίς προσδοκίες για κυβέρνηση).
   Έλα, που όμως που το ποσοστό, τους βγαίνει μεγάλο και δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν και από ¨αντιπολίτευση¨, πρέπει τώρα να το παίξουν ¨κυβέρνηση¨, με κυβερνητικό πρόγραμμα; Εδώ τώρα, κάθε μέρα παρακολουθούμε σκηνές ¨απείρου κάλλους¨, από τα κανάλια και γενικά απ΄όπου εμφανίζονται οι Συριζαίοι. Το πλήρες αλαλούμ , η αυτοαναίρεση, η γελοιοποίηση.
   έχω την υποψία, ότι και πρώτο κόμμα να βγεί ο Συριζα (το απεύχομαι), θα βρει κάποια δικαιολογία και θα παραδώσει την διερευνητική εντολή πίσω, επειδή οι άνθρωποι το λένε καθαρά σε όλους τους τόνους: Θέλουν μόνο τον ρόλο της αντιπολίτευσης.
   Επιτέλους, ο λαός ας τους συμπονέσει λίγο και μην τους ψηφίσει, οι άνθρωποι δεν θέλουν...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Factorx 31/05/2012 23:27:24

   Κάτι πολύ περίεργο πίνουν τα συντρόφια...

 9. juliet avatar
  juliet 31/05/2012 19:36:10

  Top,
  χθες σε κάλυψα πλήρως .....φιλάκια

 10. antonis avatar
  antonis 31/05/2012 19:40:46

  ο μοναχικος λυκος , ξεχασε τον Χιτλερ , τον Σταλιν κ.λπ. ηταν ολοι τους καπιταλιστες ;;;;; Πολυ σωστος....factorx !!!

 11. Inno avatar
  Inno 31/05/2012 19:46:00

  το παράδειγμα στο 16 δεν ισχύει, ο ΟΣΕ είναι πλέον κερδοφόρος.
  το 12 είναι επικίνδυνο... οκ, θύμα της κρίσης, το δέχομαι, αλλά ποιός θα καλύψει την επιταγή από έναν "καθαρό" καιροσκόπο που θα θελήσει να ξαναδαγκώσει?

  τεσπά. το θέμα είναι ότι από την κρίση δεν βγαίνεις με λεφτά. δεν είναι το οικονομικό πλέον το βασικό θέμα, αλλά η διάλυση του κράτους και της κοινωνίας.
  Δεν μπορώ να διαβάζω για χάϊδεμα για 3 χρόνια των κηφήνων ενώ υπάρχουν 1,5 μύριο άνεργοι, και να μην διαβάζω για μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και για παλούκωμα των επίορκων, λαμογιών, κλπ.

 12. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 19:56:35

  Μπαίνω στον κόπο να ξαναγράψω την άποψη μου.
  Παράλληλα, κάνω την καρδιά μου πέτρα γιατί θεωρώ πως τον χρόνιο πονοκέφαλο (καπιταλισμός) δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνες (ανάπτυξη κτλ). Παρ'όλα αυτά αναγνωρίζω την αντίρρηση για τον κομμουνισμό και θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός. Να κρίνω δηλαδή τα μέτρα με γνώμονα το υπάρχον μοντέλο. Αυτή τη φορά εντός τόπου και χρόνου. Εχει δίκιο ο factorx παραπάνω, το διακύβευμα στις εκλογές είναι άλλο... δυστυχώς.
  Τα μέτρα τόνωσης της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά ως επί το πλείστον ... ίσως υπερβολικά εξαιρετικά και αυτό δημιουργεί υποψίες, αλλά σε κάθε περίπτωση θαρραλέα και κοινωνικά.
  Αυτό που χαλάει την συνολική εικόνα είναι τα τελευταία της λίστας. Υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες. Τι εννοώ:
  α. Η απόλυση του προσωπικού σε βάθος 3-4 χρόνων και η μετακίνηση τους στον ιδιωτικό τομέα κρύβει παγίδες! Είναι γνωστό πως οι εταιρείες πιέζουν συνεχώς προς τα κάτω και είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες του τόπου. Δεν βλέπω πουθενά στα μέτρα την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας, την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, κοινωνικό κεκτημένο 200 χρόνων!! Την εξασφάλιση αυξήσεων ανάλογων με τον πληθωρισμό έστω και όχι το πάγωμα τους που ισχύει στην αγορά εδώ και 5 χρόνια.
  β. Ο Τειρεσίας. Μια ιδιωτική εταιρεία που ελέγχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με την ευλογία του κράτους. Δεν έπρεπε καν να υπάρχει! Σε κάθε περίπτωση τα 2 χρόνια είναι λίγα. Η κρίση χτυπάει τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2006.
  γ. Τα μέτρα για τους δανειολήπτες είναι ελλειπή. Το 30% αντιστοιχεί σε πχ 200Ε για έναν άνθρωπο που παίρνει 600Ε. Θα του μένουν 400Ε για να πληρώσει ενοίκιο, νερό, ρεύμα κτλ. Η λιτότητα στην Ελλάδα δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Υπάρχει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν φαίνεται να απασχολεί και τόσο το πολιτικό σύστημα.
  δ. Οι αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου είναι μη αποδεκτό. Η συνταγή έχει δοκιμαστεί σε αρκετές χώρες και είχε τεράστιες συνέπειες. Δεν μπορείς να δίνεις σε ιδιωτικό έλεγχο και να βάζεις το νερό ή το ρεύμα σε κερδοσκοπική αγορά. Τι θα εμποδίσει τους ιδιώτες να φτιάξουν καρτέλ όπως στο γάλα; Το κράτος πρέπει να ελέγχει (σωστά όμως) τις κοινωνικές υπηρεσίες, να έχει τον έλεγχο μέρους της οικονομίας. Ο νεοφιλελευθερισμός θα προσδώσει θετικό πρόσημο στα νούμερα αλλά θα μειώσει τη δυνατότητα των ανθρώπων να έχουν καλές υπηρεσίες. Μου υπενθυμίζει τον Μπουτάρη προ μηνών "ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι τζάμπα". Αν είναι δυνατόν!!
  ε. Διαφωνώ με την σύγχρονη θεωρία περί φορολογίας. Χαμηλά αφορολόγητα, φόροι παντού. Το φορολογικό σύστημα χρειάζεται ισοπέδωση και επανασχεδιασμό. Θυμίζει εποχές Βυζαντίου...
  στ. Εφόσον στην εγκληματικότητα δεν προστεθούν οι διαδηλώσεις, οι φωνές διαμαρτυρίας και η νομιμοποίηση του ρατσισμού τότε εντάξει, ας το πάρει το ποτάμι. Πρέπει όμως να προστεθεί ο φασισμός (εξοστρακισμός ακροδεξιών κομμάτων με νόμο, απαγόρευση συμμετοχής τους στις κάλπες), η κατάχρηση εξουσίας από δημόσια όργανα (αστυνομικοί που αρνούνται να πουν το όνομα τους... αν είναι δυνατόν), η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, ίσως και άλλα αν θέλετε κοινωνική δικαιοσύνη. Τα οικονομικά εγκλήματα από την άλλη. Δεν μιλάω για την ληστεία δημόσιου χρήματος. Πχ ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες κτλ πολύ πριν το μνημόνιο. Η συνεχής λιτότητα της Μεταπολίτευσης έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Επίσης το δημόσιο δεν πληρώνει στην ώρα του και ζητάει απόδοση ΦΠΑ! Ενας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να βρεθεί στην φυλακή επειδή ο πελάτης του δεν του πληρώνει τις επιταγές. Το κράτος μονίμως σηκώνει τα χέρια ψηλά σε τέτοιες υποθέσεις! Δηλαδή ζήσε Μάη μου να δεις τριφύλλι. Δεν είναι αποκλειστικό θέμα της δικαιοσύνης.
  Αυτά...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 20:31:59

   "εξοστρακισμός ακροδεξιών κομμάτων με νόμο"
   Σας βρίσκω άκρως δημοκράτη! Φαντάζομαι το ίδιο θα ζητάτε και για ακροαριστερά μορφώματα, σωστά?

   • Μοναχικός Λύκος avatar
    Μοναχικός Λύκος @ TopGunZ 31/05/2012 21:22:03

    "Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου" Θουκυδίδης

    Προσωπικά τάσσομαι ενάντια στον ορισμό κόμμα γιατί δεν λειτουργεί ο διάλογος στα εσωτερικά τους όπως ορίζει η δημοκρατία και φτάσαμε να έχουμε κομματοκρατία. Δεν θα ήταν δε τόσο αποκρουστικό θέαμα αν η δημοκρατία λειτουργούσε καθημερινά και όχι μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Οι πολίτες πρέπει να έχουν το έλεγχο της δημοκρατίας και όχι τα κόμματα.
    Μετά από αυτή την εισαγωγή βγάλε ότι συμπέρασμα θες. Σε κάθε περίπτωση όμως, θεωρώ παράνομο οποιοδήποτε κόμμα έχει βουλευτές που κυνηγάνε μετανάστες (ή και ντόπιους) ή που αναγκάζουν τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι. Αν διαφωνείς με αυτόν τον "εξοστρακισμό" όπως αφήνεις να εννοηθεί, πες το πιο συγκεκριμένα αντί να κάνεις "έξυπνες" ερωτήσεις.

    • Σχετικά Ασχετος avatar
     Σχετικά Ασχετος @ Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 22:37:29

     Το κόμμα που οι βουλευτές του τα παίρνουν,παράνομο;Το κόμμα που οι βουλευτές του υποστηρίζουν τρομοκράτες,παρανομο;Το κόμμα που βουλευτές του προπηλακίζουν αστυνομικούς,παράνομο;Δέχεσαι τη συλλογική ευθύνη;Ο Ισοκράτης που επικαλείσαι νομίζω οτι μιλάει για μια αυστηρή και συγχρόνως παιδευτική πολιτεία.Τελικά πως εκφράζεσαι στις εκλογές;

     • Μοναχικός Λύκος avatar
      Μοναχικός Λύκος @ Σχετικά Ασχετος 31/05/2012 23:39:25

      Γιατί παίζουμε με τις λέξεις; Η συλλογική ευθύνη ισχύει σε καθολικά αποδεκτές τακτικές (δηλαδή όχι μέσω πλειοψηφίας) και όχι σε προσωπικά παραπτώματα ή σε ενέργειες που έχουν επιβληθεί στους "κατώτερους" μέσω απολυταρχίας.
      Την ερώτηση να την κάνεις σε άλλους. Γιατί η συλλογική ευθύνη που αναφέρεις ισχύει υπό συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι σε κάτι άλλες στυλ μνημονίου "μαζί τα φάγαμε, μαζί θα τα πληρώσουμε".
      Εσύ αλήθεια πως εκφράζεσαι στις εκλογές;

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Μοναχικός Λύκος 01/06/2012 00:18:41

      Ψαρεύοντας...............

    • kas avatar
     kas @ Μοναχικός Λύκος 01/06/2012 00:31:17

     όλη ανεξαιρέτως η αριστερά (πλην της του Κολωνακίου) είναι επαναστατική και όλοι μεταξύ τους πλακώνονται για το ποιός είναι ή όχι ρεφόρμας (sic)

     ως εκ τούτου είναι εκ φύσεως εκτός Συντάγματας

     Η δημοκρατία (αστική κατά την τυποποιημένη μαρξιστική μπουρδολογία) έχει 2 εχθρούς. Τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

     Προσωπικά όσο μου τι δίδει....η δημοκρατία, άλλο τόσο την σέβομαι όπως και το Σύνταγμά μας.

     Δεν σέβομαι όμως επ΄ουδενί τους ολοκληρωτικούς και καθόλα αιμοδιψείς που θέλουν να γίνουν τσαουσέσκου

     τα ρεστ.΄..φληναφήματα περί κακόμοιρων μεταναστών που δήθεν δέρνονται...όταν σφάζουν σαν τα σκυλιά ''ντόπιους'' (κατά την μπαχαλάκικη ορολογία)....είναι για τα κράβαρα

     σου εύχομαι να μην σου χέσουν στο μαξιλάρι...γιατί δεν θα αρκεστούν στο χέσιμο

     οπότε και εύκολα θα κάνεις το πήδημα από το ένα άκρο στο άλλο

     • Μοναχικός Λύκος avatar
      Μοναχικός Λύκος @ kas 01/06/2012 01:54:22

      Σε πείραξε ο όρος ντόπιος; Νομίζεις δυσκολεύομαι να πω ομοεθνής ή συμπατριώτης; Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα; Αμάν αυτή η υπερβολή και μετά θες να σε πάρω στα σοβαρά. Παρ'όλα αυτά θα απαντήσω και σε βάθος:
      1. Φασισμός=κομμουνισμός * περίφημη ταύτιση που επιχειρείται από το 1993 και μετά για να ποινικοποιήσει ηθικά την αριστερή ιδεολογία, μετά την αποτυχία του μακαρθισμού και των δικτατοριών.
      2. Τσαουσέσκου * Τόσο κομμουνιστής όσο δημοκράτης ο Γ. Παπαδόπουλος που φώναζε "Ζήτω η Δημοκρατία". Σημασία έχει περισσότερο τι λες ή τι κάνεις;
      3. Οι εσωτερικές διαμάχες στην Αριστερά συμβαίνουν επειδή κάποιοι ονειρεύονται την ανάσταση του Στάλιν και άλλοι έναν κευνσιανιστικό κομμουνισμό (ως γνωστόν ο Τζον Μέιναρντ Κέινς δεν μίλαγε για κομμουνισμό αλλά για κρατικά ελεγχόμενο καπιταλισμό).
      4. Αστική δημοκρατία. Αυτό που είπε ο Μαρξ θα σε παρακαλούσα να το περάσεις από προσωπική έρευνα. Βγες στον δρόμο και ρώτα τους περαστικούς αν έχουμε δημοκρατία και τι γνώμη έχουν για τα κόμματα. Μετά το ξανασυζητάμε...
      Οσο για το πήδημα από το ένα άκρο στο άλλο... πρόσεξε μην το κάνεις εσύ σε 3 χρόνια από τώρα. Θα καταλάβεις τότε τι εννοούσα...

     • kas avatar
      kas @ Μοναχικός Λύκος 01/06/2012 08:22:46

      δεν με απασχολεί αν θα με πάρεις στα σοβαρά...

      όταν υπάρχει εμμονή...παραδίδεσαι

  • αυτόχειρ avatar
   αυτόχειρ @ Μοναχικός Λύκος 31/05/2012 21:19:13

   Φασισμός είναι η απαγόρευση του δικαιώματος του εκφράζεσθαι και πληροφορείσθαι ελευθέρως.

   • αυτόχειρ avatar
    αυτόχειρ @ αυτόχειρ 31/05/2012 21:26:00

    Φασισμός είναι η βιαία αντικατάσταση ενός λαού με έναν άλλο.

    • αυτόχειρ avatar
     αυτόχειρ @ αυτόχειρ 31/05/2012 21:31:38

     Η ΑΓΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΟΙΚΕ ΕΙΣ ΑΓΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙΝ. Πλατ.

   • Μοναχικός Λύκος avatar
    Μοναχικός Λύκος @ αυτόχειρ 31/05/2012 21:27:17

    Αν θεωρείς φασισμό την αντίδραση σε φασιστικό κόμμα τότε οκ πάω πάσο. Ξεχνάς μάλλον πως αυτοί λύνουν τις διαφορές τους με στυλάρια και αλυσίδες. Διάβασε λίγο Ισοκράτη, θα καταλάβεις τι είναι δημοκρατία. Σου παραθέτω και το παρακάτω:
    "Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστράφησαν πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ’ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν."
    Που μεταφράζεται "Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε, δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους."

 13. dionisis avatar
  dionisis 31/05/2012 20:02:10

  ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΤΡΕΦΩ ΣΤΙς ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΘΕΣΗ ΗΓΕΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dionisis 31/05/2012 23:01:56

   Έταξε χρήμα σε κανέναν και δε το κατάλαβα ο Σαμαράς; Πάτε καλά; Για δες τις 100000 προσλήψεις του Τσίπρα σε σχέση με την εφεδρεία 3-4 ετών που προτείνει ο Σαμαράς. Τρομερή ομοιότητα έτσι;

 14. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2012 20:04:37

  Τα ίδια λέει και ο κ. Μάνος:

  "Ο πρόεδρος της Δράσης κ. Στέφανος Μάνος με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για την οικονομία έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  Λυπάμαι επειδή ο κ. Σαμαράς με όσα προτείνει για την οικονομία νομιμοποιεί τις εξτρεμιστικές θέσεις του κ. Τσίπρα. Ο λαϊκισμός δεν πολεμιέται με περισσότερο λαϊκισμό."

  Συνεπώς μάλλον σε καλό δρόμο βρίσκεται ο Σαμαράς

 15. Ollandos avatar
  Ollandos 31/05/2012 20:06:36

  http://www.antinews.gr/2012/05/23/162685/

 16. panos avatar
  panos 31/05/2012 20:10:13

  Ολα ωραια αλλα στο δεκατο σημειο πρεπει να γινει μεγαλο ξεκαθαρισμα, γιατι αεχουν μαζευτει πολλοι κρατικοδιαιτοι κοπροι και συνδικαλιστες που κτυπαν καρτα και μετα πανε για καφε και ουζα. Παραδειγμα ο Θεος του ΓΑΠ παιρνει 9000ε και το παιζει και μανατζερ, ειναι παμπολοι αυτοι και καιρος να πανε σπιτια τους μηπως εργαστει και κανα νεο παιδι με πτυχια και οχι απολυτιρια δημοτικου. Επισης οσοι δεν εχου μπει με ΑΣΕΠ να απολυθουν αμεσα.

 17. TopGunZ avatar
  TopGunZ 31/05/2012 20:11:17

  Στην Κούβα έχουνε ένα πολύ καλό ομολογουμένως σύστημα υγείας, αξιοζήλευτο από πάρα πολλά "ανεπτυγμένα" κράτη. Πόσα όμως από τα εργαλεία και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αυτό το πολύ καλό σύστημα υγείας αναπτύχθηκαν σε μη καπιταλιστικές χώρες? Οι Αμερικάνοι δε δεν χρειάζονται τον καπιταλισμό για να ακολουθούν εκφυλιστικές αυτοχειριαστικές πρακτικές καθημερινής κουλτούρας...

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 31/05/2012 20:15:09

  @ Μοναχικός Λύκος Η Tιμητική Αναγνώριση ΑΝΤΙ από Ινστιτούτα παγκόσμιας εμβέλειας, εμπνέει εκτίμηση, σεβασμό, θαυμασμό, ενθουσιασμό, πίστη και αφοσίωση στην Ηγεσία και στις Ομάδες Συνεργασίας ANTINEWS.GR Πρόκειται δηλαδή, για τη πεμπτουσία του καταξιωμένου Management (Διαχείρησης Επιχειρήσεων ή/και Πολιτικών Κομμάτων), γνωστή και ως Esprit de Corps.

 19. dionisis avatar
  dionisis 31/05/2012 20:19:00

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ FACTORX ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν Δ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ????? ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ Π.Χ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ .

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ dionisis 31/05/2012 23:08:06

   το ότι ο Σαμαράς αφουγκράζεται την κοινωνία και τις επιταγές ... είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ !!! ...

   το ότι βιάστηκαν μερικοί εκπρόσωποι της ΝΔ στην προσπάθεια να αποδομήσουν το Σύριζα να προσχωρήσουν στην πολιτική του πασοκ "το μνημόνιο δεν αλλάζει είναι θέσφατο" ...

   ΔΕ σημαίνει ότι θα εγκλωβίσουν ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ στην αδιέξοδη πλήρη υποταγή σε λάθος πολιτικές ...

   πλέον είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι το μνημόνιο και πρέπει αλλά και ΜΠΟΡΕΙ (πρακτικά) να ΜΗΝ εφαρμοστεί ...

   μετά χαράς διαπίστωσα ότι και ο Σύριζα κατάλαβε ότι από τη δική του μεριά έπρεπε να αναδιπλωθεί και να αναδιατυπώσει την προτασή του κατανοώντας ότι η ΜΗ εφαρμογή πρέπει να γίνει με προσκετικά και σοβαρά βήματα !!!

   ο Σαμαράς σήμερα έκανε το 1ο βήμα ώστε να ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ από την βλακώδη πολιτική που κάποιοι "φωστήρες" είχαν επιβάλλει στο κόμμα ... οι μνημονιολάγνοι μπορούν να προσχωρήσουν στο Τζίμερο αν το επιθυμούν !!! ...

   κατ εμέ ο Σαμαράς και ο Τσίπρας είναι ΜΑΚΡΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ από τους στενόμυαλους κομματικούς τους μηχανισμούς ... αν τους υπερκεράσουν και δεν εγκλωβιστούν ο μεν πρώτος στους "μνημονιολάγνους" ο δε άλλος στους "λάτρεις της ακραίας καταγγελίας" θα προσφέρουν ΜΕΓΙΣΤΟ εθνικό έργο ...

   υ.γ. μια διαπραγματεύση του μνημονίου ΚΑΙ με τους δύο απο ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ??? ... ποιός νοήμων Έλληνας δε θα ξέρει ότι το όποιο αποτέλεσμα προέλθει από κοινή προσπάθεια Σαμαρά-Τσίπρα δε θα είναι το ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ !!! ... να πως ηρεμεί η κοινωνία ...

   υ.γ.2 σε πείσμα όσων (και εμου) πιστέυανε ότι η προσχώρηση της Ντόρας και η διατήρηση των λοιπών νεοφιλεύθερων θα ενέπλεκε περαιτέρω το κόμμα σε μνημονιακές θέσεις ... οι σημερινές εξαγγελίες είναι ότι πιο ΘΕΤΙΚΟ έχω διαβάσει από τη ΝΔ από το Νοέμβρη και μετά !!!

 20. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 31/05/2012 20:19:56

  Οντως καλη η προσπαθεια του Σαμαρα, πλην δεν ειδα ούτε ένα στοχευμενο μετρο κατα της ανεξέλεγκτης πλεον φοροδιαφυγης και εισφοροδιαφυγης!! Εγω, ας πουμε, θα επρότεινα την θέσπιση του αυτόφωρου εγκλήματος για αυτούς από τα 1000 ευρω και ανω!! Σ επιασα κυριε να μην κοβεις αποδειξεις στο μπαρακι;; ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ!! ΤΕΛΟΣ!!
  Ελπίζω στην εξειδίκευση των 18 μετρων να υπάρξει και κατι σαν κι αυτο που προτείνω

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ anarcholiberal 31/05/2012 20:31:24

   Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα συμβάλει και στην μείωση της φοροδιαφυγής. Η υψηλή φορολογία δίνει κίνητρο για φοροδιαφυγή. Άμα οι συντελεστές είναι σε λογικά πλαίσια, δεν θα «μπει στον κόπο» ο άλλος (για να μιλήσω κυνικά) να φοροδιαφύγει.

 21. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 31/05/2012 20:36:19

  Ὅλα πολλὴ ὡραία, στὰ λόγια. Μὲ ποιὰ ὁμάδα ὅμως θὰ τὰ κάνῃ;
  Μὲ Μπακογιάννη (= Reaganomics) καὶ Μαριέττα (=συνωστισμός τῶν Μικρασιατῶν ἀδελφῶν μας στὴν Σμύρνη τὸ 1922);

  - Ποιὸ εἶναι τὸ κυρίως πρόβλημα τῆς Ἑλλάδος κατὰ τὴν ΝΔ καὶ τὸν Σαμαρά;
  - Τὸ οἰκονομικό; Αὐτὰ δὲν πείθουν οὔτε κάθε πέμπτο ψηφοφόρο.
  Μὴ νομίζεται, οὔτε ὁ ΣΥΡΙΖΑ φυσικά πείθει.
  Πολλὴ καλὴ ἡ προσπάθεια τοῦ ΑΝΤΙΝΕΑ, ἀλλὰ εἶναι λίγο πίσω στὴν διάγνωσι γιὰ τὶς οὐσιαστικὲς καὶ ὑπαρξιακὲς ἀνάγκες τοῦ Γένους μας.
  - Ὁ σκοπὸς τῆς ΝΔ εἶναι νὰ κάνῃ χορτάτους ἑλληνόφωνους Φράγκους;

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 31/05/2012 21:44:54

   φίλε μου οκ AΛΛΑ ... κάνει 10 βήματα μπροστά ο Σαμαράς ...

   εγώ που στις τελευταίες ψήφισα Σύριζα δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι είναι ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ ως πολιτική θέση τα "μέτρα" όπως τα εξήγγειλε !!!

   έλεος δε γίνεται να κατηγορείται ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ο Σαμαράς ...

   κατ εμέ θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ήπια η ανακοίνωση του Σύριζα ... και ίσως αν αλλάξουν ελαφρώς "ρότα" και η ΝΔ και ο Συν να βρεθεί ένας κάποιος κοινός τόπος

   είναι πολύ θετικό ότι και η ΝΔ μεταστρέφεται προς την υπαρκτή ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να μην εφαρμοστεί το μνημόνιο ... αλλά και του Σύριζα προς την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ η ΜΗ εφαρμογή να γίνει πολύ προσεκτικά και με σοβαρό τρόπο !!!

   ίσως να μην είναι τόσο "φανταστικό" το άρθρο http://www.antinews.gr/2012/05/31/163861/ τελικά !!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ EVANGELOS 31/05/2012 23:12:02

    Για να τελειώνουμε με την απίστευτη συκοφάντηση του Σαμαρά ως μνημονιακού: Τώρα για να ψηφιστούν από το λαό που στο 85% του θέλει ευρώ και όχι χρεωκοπία, όλοι οι υπόλοιποι κάνουν κολοτούμπες εκτός του Σαμαρά που ενώ ψήφιζε τη δανειακή ως "αναπόφευκτη εκεί που μας έφτασε το πασόκ" την έβριζε για τους όρους της, έχει τσακωθεί κανονικότατα με το ΕΛΚ και τη Μέρκελ, έχει στείλει επιστολή για "αλλαγή στα υφεσιακά μέτρα που οδηγούν σε αδιέξοδο". Δε μιμήθηκε κανέναν ο Σαμαράς λοιπόν, αλλά όλοι όσοι μιλούσαν αρχικά για καταγγελίες ακυρώσεις κλπ. ακολούθησαν την τακτική Σαμαρά ενώ ταυτόχρονα τον κατακρίνουν για την υπεύθυνη στάση του. Απλά ο λαός μας έχει τυφλωθεί από την πλύση εγκεφάλου και την απώλεια ψυχραιμίας που κυριαρχεί και δε βλέπει το προφανές. Μόνο ένας κάνει για ηγέτης της χώρας και τον ψήφισαν μόνο το 19% των εγκύρων, δηλαδή το 15% του εκλογικού σώματος. Ενω ο ΓΑΠ είχε πάρει πάνω από 25% του ίδιου συνόλου πριν 2,5 χρόνια. Δυστυχώς για την Ελλάδα μας δε την αγαπάμε πια όσο θα έπρεπε...

 22. Factorx avatar
  Factorx 31/05/2012 20:42:56

  Ακόμα δεν έβγαλε το πρόγραμμα το καταδικάσατε;

 23. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 31/05/2012 21:11:02

  Πολύ ωραία, αυτά μπορούν να εξασφαλίσουν τη νίκη στις εκλογές. Με την προυπόθεση να τα ακούσει ο κόσμος!

  Και εδώ πάμε πάλι στο αδύνατο σημείο (γιατί άρραγε?) της Ν.Δ:

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!

 24. partyman avatar
  partyman 31/05/2012 21:13:27

  τα εκκαθαριστικά τα είδατε στο taxisnet?

  δείτε τα πρώτα και εδώ είμαστε μετά..απίστευτα πράγματα..

  όλα τα άλλα είναι λόγια για να μας χαιδεύουν τα αυτιά..

 25. ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
  ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/05/2012 21:23:20

  Ερώτηση που χρήζει απάντησης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

  Κι αν οι εταίροι αρνηθούν συνολικά ή εν μέρει τα παραπάνω μέτρα - αλλαγές, τι προτίθεται να κάνει ο κ.Σαμαράς;
  Αν δεν απαντήσει πειστικά, τότε πολύς κόσμος που αμφιταλαντεύεται, αλλά ταυτόχρονα υποφέρει σε απίστευτο βαθμό, θα στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για ακύρωση του μνημονίου.

  ΥΓ: ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα και θα ψηφίσω (για την ακρίβεια Τσίπρα). Θεωρώ ωστόσο τον κ.Σαμαρά πατριώτη. Έχω ψηφίσει παλιότερα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ. Προφανώς οι πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του είναι αφόρητες, ιδίως μετά την επιστροφή της εκπροσώπου των Γερμανών στην Ελλάδα (προσωπική μου άποψη). Δυστυχώς όμως με αυτή την παλινδρόμηση δεν μπορεί πλέον να γίνει πειστικός για το κατά πόσο θα διαπραγματευτεί σκληρά το μνημόνιο (δεν θα τον αφήσουν!).
  Άποψή μου: ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
  Γι' αυτό ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/05/2012 21:32:13

   "ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ" ...... Ε? ..... πως ακριβώς θα διαπραγματευτείς κάτι που έχεις καταγγείλει?

   • ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
    ΚΕΡΒΕΡΟΣ @ TopGunZ 31/05/2012 21:43:57

    Η καταγγελία πρέπει να γίνει, έστω κι αν είναι μόνο πολιτική (δηλαδή νόμος στη Βουλή). Αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει 'σεισμό' οικονομικό και πολιτικό σε παγκόσμια κλίμακα.
    Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση, πρέπει ο συνομιλητής σου να καταλάβει από πριν ότι έχεις τη βούληση να φτάσεις την κατάσταση στα άκρα. Αν συμβεί το αντίθετο, πολύ απλά θα σου πετάξει ένα ψαροκόκκαλο, για να το βουλώσεις.
    Δ.Ν.Τ. (Η.Π.Α.) και Ε.Ε. (Γερμανία) μιλάνε ήδη με διαφορετική γλώσσα. Σε μια κατάσταση επικίνδυνη για την παγκόσμια οικονομία όλες οι διαφορές αντιλήψεων θα έρθουν στην επιφάνεια.
    Είμαι σίγουρος ότι, αν ο κ.Σαμαράς δεν ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο 'κλουβί' της Νέας Δημοκρατίας, θα πρότεινε την ίδια τακτική. Προσκυνημένος δεν υπήρξε ποτέ...

    • bird avatar
     bird @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/05/2012 22:09:05

     "Αλλά αν οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι οι Έλληνες «θα τα σπάσουν όλα», αυτό δεν βοηθά τους φίλους της Ελλάδας στην Ευρώπη. Βοηθά μάλλον, όσους έχουν ξεγράψει την Ελλάδα. Κι όσους θέλουν να ξεφορτωθούν την Ελλάδα οριστικά! Και σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουνε χώρες ισχυρές μέσα στην Ευρωζώνη οι οποίες θα ήθελαν να γίνουμε το μαύρο πρόβατο, να το φάει ο κακός ο λύκος, για να παραδειγματισθούν τα υπόλοιπα τα «πρόβατα». Και την αλήθεια λέω και το ξέρουν και εκείνοι και εμείς."

    • yianna avatar
     yianna @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/05/2012 22:34:28

     Ακόμη και στην πόκα- που παίζουν οι μπλόφες- κερδίζει όποιος έχει τα λεφτά.
     Εμείς χωρίς λεφτά τι διαπραγματευτική ικανότητα έχουμε? Και ο ΓΑΠ- θυμίζω Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς - έβαλε το πιστόλι στο τραπέζι και έφαγε πόρτα.
     Το στόρυ Δαυϊδ εναντίον Γολιάθ, σπάνια επαληθεύθηκε στο παρελθόν.
     Το θέμα μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και το οικονομικό του μοντέλο ( που είναι ταυτόσημο με αυτό του ΠΑΣΟΚ των προηγουμένων ετών, σχετικά με τις ξένες επενδύσεις και τις εθνικές υποδομές), είναι ότι δεν λέει πως θα χρηματοδοτήσει την βιωσιμότητά του.
     Δηλαδή όλες αυτές τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις πως θα τις χρηματοδοτήσει, με τις Τράπεζες?
     Μα αυτές εάν στερηθούν την χρηματοδότηση της ΕΚΤ, θα σκάσουν στα χέρια του κράτους, είτε τις κρατικοποιήσει είτε όχι. Δηλαδή σε μας.
     Τα επιχειρήματά σας είναι αφελή, αρέσει σε εσάς τους αριστερούς να δημιουργείτε μύθους, στα πλαίσια του αριστερού μαξιμαλισμού.
     Η Ευρώπη δεν αλλάζει άποψη επειδή σε μια χώρα με το 3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, μιλάει ο Τσίπρας, πατάει τα κουμπιά και συνεπαίρνει τα πλήθη. Το πρόβλημά τους είναι η συστημική κρίση, που εκδηλώνεται στην Ισπανία, την Ιταλία, τις μεγάλες οικονομίες. Και η επιρροή του καθενός στα πράγματα φαίνεται από το γεγονός ότι φταρνίζεται η Ισπανία και καλεί τους αρμόδιους ο Τίμοθυ Γκάιτνερ. Γιατί δεν είχε φωνάξει και τον Βενιζέλο ή τον Παπαδήμο?
     Συμπερασματικά φίλε μου, αφιππεύσατε...

     • ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
      ΚΕΡΒΕΡΟΣ @ yianna 31/05/2012 22:44:14

      Πρώτον: χωρίς παρεξήγηση, μάλλον δεν ξέρεις πόκερ/πόκα.
      Δεύτερον: Την απάντηση για το θέμα της διαπραγμάτευσης τη δίνεις μόνη σου στην τελευταία παράγραφο. Στις συστημικές κρίσεις, όπως κι αυτή, ακόμη και οι μικροί παίχτες είναι επικίνδυνοι (αλλά κι εδώ μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε).
      Τρίτον: Καμία απάντηση στο ερώτημα που έθεσα εξ αρχής.
      Τέταρτον: Από το ύφος της απάντησής σου μάλλον δεν είμαι εγώ ο ιππεύσας.

     • yianna avatar
      yianna @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/05/2012 23:23:16

      Θεωρώ τη διαφωνία μας, μια δημιουργική διαφωνία. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν να μου επιτρέψεις να σου πω ότι
      1) εάν έπαιζες χαρτιά θα ήξερες ότι είναι κανόνας.
      2) στις συστημικές κρίσεις το μέγεθος παίζει ρόλο εξ ού και το it's too big to fail, που ενισχύει τη διαπραγμάτευση.
      3) Εάν εννοείς τι θα κάνει ο Σαμαράς σε περίπτωση που του πουν όχι, πιστεύω ότι θα πάμε "συντεταγμένα στη δραχμή" αλλά με ισχυρούς φίλους.
      4) Το αφιππεύσατε δεν αφορά εσένα προσωπικά αλλά το κόμμα που λες ότι θα ψηφίσεις. Συγγνώμη εάν σε προσέβαλα.

     • m.s avatar
      m.s @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/05/2012 23:40:11

      τι έχετε πάθει με αυτή την πόκα;;
      πόσο καιρό είναι κλειστή η Πάρνηθα;

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/05/2012 23:14:52

     Βρε συ Κέρβερε, περίεργες ιδέες έχεις (με την καλή έννοια). Πατριώτης ο Σαμαράς (συμφωνούμε), ψηφίζεις Τσίπρα με τις προδοτικές-πρακτορικές συνιστώσες δε. Πως εξηγείται βρε λεβέντη αυτό;

     • bird avatar
      bird @ Γεώργιος Τ. 01/06/2012 10:08:24

      Μην ξαφνιάζεσαι πλέον...ο κόσμος λέει και κάνει πολλά τρελά. Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν το Σαμαρά, αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω συναντήσει και αυτό!

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ TopGunZ 31/05/2012 21:45:55

    Έλα ντε...

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ μεταρρυθμιστής 31/05/2012 21:52:20

     Προφανώς συμφωνώ με τον TopGunZ. Αν γίνει καταγγελία, τότε πάπαλα η διαπραγμάτευση. Κάτι νεκρό δεν μπορείς να το ξαναφέρεις στη ζωή, συνεπώς ούτε να το τροποποιήσεις.Αν καταγγελθεί το μνημόνιο, θα δώσεις την τρομερή ευκαιρία στη Μέρκελ και Σία να σου πουν " Κράτα τα δανεικά που πήρες μέχρι τώρα και άντε και γ.....αργαλίσου στα Βαλκάνια, όπου και πραγματικά ανήκεις. Αρκετά μας ζάλισες 30 χρόνια στην ΕΟΚ-ΕΕ" Επειδή δεν το θέλω αυτό, ψηφίζω Σαμαρά...

     • ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
      ΚΕΡΒΕΡΟΣ @ μεταρρυθμιστής 31/05/2012 22:07:25

      Για το τι σημαίνει πολιτική καταγγελία του μνημονίου δεν θα συμφωνήσουμε.
      Το πρόβλημα για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι αν θα διαπραγματευτούν, αλλά με τι σχέδιο θα διαπραγματευτούν.
      Ξανακάνω το ερώτημα λοιπόν σε όλους. Έτσι κι αρνηθούν οι εταίροι όλα ή το μεγαλύτερο μέρος των προτεινόμενων αλλαγών, τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός; Αν πιστεύετε ότι απλά θα συνεχίσουμε, μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε τι μακελειό πρόκειται να επακολουθήσει...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 01/06/2012 01:51:05

      Με μια σοβαρή αντιπρόταση στο πρόγραμμα και με μετρημένα κουκιά-ευρώ για το πως θα επιτύχεις στόχους σε ορισμένο διάστημα, τους πετάς το μπαλάκι της πολιτικής ευθύνης για την διάλυση της ΟΝΕ που τώρα με τους εκβιασμούς τους πάνε να σου φορτώσουν. Και δεν απομονώνεσαι πολιτικά. Αν διαλέξουν τα γερμανά τη διάλυση της ΟΝΕ, απλά έχεις συμμάχους που θα σε ακολουθήσουν εκτός ευρώ και θα βοηθήσει ο ένας τον άλλον σε ανταλλαγές βασικών αγαθών για το πρώτο απίστευτα δύσκολο διάστημα. Αν κάνουν πίσω κερδίζεις πολύ χρόνο για ανάπτυξη και συμμάζεμα της χώρας. Και τα δύο πολύ θετικότερα του χάους της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

     • μαρια avatar
      μαρια @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 01/06/2012 02:44:12

      πες τα επιτέλους που όλοι τα χουνε μπερδέψει με την καταγγελία! ας το πάρουμε αλλιως! καταγγέλλει ένας εργαζόμενος τη σύμβαση εργασίας του γιατί παίρνει λίγα λεφτά. Αν ο εργοδότης θέλει να τον κρατήσει, εσείς μας λέτε δηλ. ότι δεν μπορεί να τον φωνάξει να διαπραγματευτούνε για τα περισσότερα, επειδή η σύμβαση είναι πλέον νεκρή!!

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ TopGunZ 31/05/2012 21:49:28

    εννοεί αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ...καταγγελία του μνημονίου και αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Θα λένε δλδ οι ξένοι μας χρωστάτε τόσα κι εμείς θα απαντάμε...αμ δε! τόσα σας χρωστάμε κι αν σας αρέσει και μην μας πολυκουνάτε γιατί δεν θα σας δώσουμε μία, και τί θα μας βγάλετε από το ευρώ; σιγά να μην...αφού θα πλερώσετε πολλά οπότε μούφες λέτε...δεν σας πιστεύω! α! επιμένετε; καλά, βγαίνουμε μόνοι μας τότε, σιγά μη σκάσουμε...και τώρα θα δείτε τι εστί βερίκοκο, θα τα σκάσετε θέλετε δε θέλετε...γατάκια...

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/05/2012 21:41:21

   Πριν υπηρέτης των δανειστών (ακόμα και με κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα σε αντίθεση με ένα "πρόγραμμα" προ εκλογών γεμάτο αντιφάσεις το οποίο "επικαιροποιείται" μετεκλογικά), τώρα με κάποιες καινούριες περισσότερο φιλολαϊκές προτάσεις, ανάξιος εμπιστοσύνης σπρωγμένος προφανώς από τις εσωτερικές πιέσεις στο κόμμα του. Συμπέρασμα: όταν δεν έχεις καμία διάθεση να δεις κάτι πιο θετικά εφευρίσκεις ακόμα και λόγους για να υποστηρίξεις αυτή σου τη διάθεση. No offense ;)

 26. Thrilos avatar
  Thrilos 31/05/2012 21:34:07

  Όλα αυτά καλά, οδηγούν σε μια διέξοδο και τα προσυπογράφω. Ένα μόνο λείπει είναι η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, που από μόνη της θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων στο κράτος. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί λείπει από τις εξαγγελίες μας και "χαρίζουμε το γήπεδο" στον Τσίπρα σ' αυτό το θέμα, που είναι ένα καθολικό αίτημα του Ελληνικού λαού.

 27. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 31/05/2012 21:35:44

  Ολα ειναι σε σωστη κατευθυνση , και υπαρχει ενα σοβαρο ενδεχομενο να ειναι εφικτη η υλοποιηση τους, σε μεσοπροθεσμο χρονικο οριζοντα.
  Περιμενα και μια πιο ξεκαθαρη κουβεντα για την σταδιακη αποκατασταση του κατωτατου βασικου μισθου στα ...μυθικα (πλεον) ~700 ευρω που ηταν προ ΓΑΠ και Μπενυ.
  Με ~700 ισως επιβιωσεις, εστω και σε τραγικες συνθηκες. Με ~500 ΔΕΝ ζεις και αργα ή γρογορα ανεβαινεις στη ταρατσα ή πας σε καποια γεφυρα...

 28. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 31/05/2012 21:48:43

  Αγαπητό antinews πίεσε το Σαμαρά να δώσει διαδυκτιακές συνεντεύξεις πριν τις εκλογές....Πρέπει να ανοιχτεί γενναία στη νεολαία μας...Να δώσει πολλές τέτοιες συνεντεύξεις στις οποίες να απαντήσει σε σκληρές και δύσκολες ερωτήσεις... Ερωτήσεις ακόμη και δύσπιστων πολιτών..Όχι στημένες ερωτήσεις μεταξύ γνωστών και φίλων αλλά να απευθυνθεί ακόμη και σε ζόρικα κονά που στέκονται σχεδόν εχθρικά προς τη ΝΔ σήμερα (20-25 ετων νεοι κλπ). Ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής..

  • Inno avatar
   Inno @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 31/05/2012 23:07:16

   απ ότι λέει ο Χ"Νικολάου, την άλλη βδομάδα θα είναι στο enikos.
   Σήμερα έχει τον επαναστάτη από τα ΒΠ.

 29. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 31/05/2012 21:50:50

  http://www.youtube.com/watch?v=viwrK_5fiEs

 30. m.s avatar
  m.s 31/05/2012 22:01:29

  @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ
  από πόσες εκατοντάδες δις και πάνω δεν είναι ψαροκόκκαλο αυτό που θα σου πετάξουν;

  τέτοιες κινήσεις στα άκρα, αν βγεις με ένα ποσοστό 60 και άνω και με λαό αποφασισμένο να φωνάξει σταματήστε τη γη να κατέβω...
  σου φαίνεται για τέτοιος σήμερα;

 31. Γιάννης Ν. avatar
  Γιάννης Ν. 31/05/2012 22:01:44

  Πώς θα καταγγείλει το μνημόνιο; Με τι τρόπο; Με εξώδικη δήλωση ή με διπλωματική διακοίνωση; Ή μήπως απο κανένα τηλεοπτικό πάνελ; Δεν νομίζω άτομο που δηλώνει μη αριστερός και άρα με διάνοια ανεπηρέαστη από την αχλύ του φανατισμού να θέλει να παρουσιάζεταιι ευκολόπιστος. Ο κ.Τσίπρας, αν, ο μη γένοιτο, αναλάβει πρωθυπουργός, δεν θα κυβερνήσει, διότι δεν θέλει και δεν είναι σε θέση. Και θα υποστεί μεγάλη καταισχύνη, όταν μετά απο ελάχιστο χρόνο απο την πρωθυπουργοποίησή του, θα αναγκασθεί να παραδώσει την εξουσία, όπως έκαναν οι πραξικοπηματίες, ελπίζω όχι υπό τις ίδιες συνθήκες, χωρίς έως τότε να είναι σε θέση να περάσει ούτε έναν νόμο και να πάρει ούτε ένα μέτρο, λόγω αγνοίας, αφελείας και οκνηρίας. Ο μόνος αριστερός πολιτικός που ξέρω και που ήταν σε θέση να παράγει έργο, έχει πεθάνει: Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Οι άλλοι παράγουν λόγια και εγκλήματα.
  Οι προγραμματικές ανακοινώσεις του Προέδρου άψογες, αλλά υπερβολικές σε έκταση. Χρειάζεται επικέντρωση και στόχευση σε συγκεκριμένα σημεία, δυνάμενα να καρφωθούν στο μυαλό του πολίτη ως χαρακτηριστικά της πρότασής μας. Πολύ ωραία η μέριμνα για τον έμπορο και τον ελεύθερο επαγγελματία.

  • ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
   ΚΕΡΒΕΡΟΣ @ Γιάννης Ν. 31/05/2012 22:33:13

   Εγώ μπορεί να μην είμαι φανατισμένος, αλλά εσύ είσαι. Πώς μπορείς να γνωρίζεις από πριν πως θα συμπεριφερθεί ένα πολιτικό πρόσωπο σε κρίσιμες στιγμές; Περίμενε κανείς από τον Σαμαρά να αντιδράσει όπως αντέδρασε στο Σκοπιανό; Τότε λοιπόν, αν δεν είσαι μικρός σε ηλικία, ίσως θυμάσαι ότι τα ίδια απαξιωτικά σχόλια εκτοξεύονταν κι εναντίον του νεαρού τότε Σαμαρά. Τελικά είχαν όλοι άδικο και με την επίμονη στάση του απέτρεψε τα χειρότερα για τη χώρα.
   Εν τέλει, και πάλι καμία απάντηση στο ερώτημα. Αν αρνηθούν οι εταίροι αλλαγές, τι ακολουθεί;

   • CC avatar
    CC @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 01/06/2012 00:56:11

    Οι του Συριζα καθημενοι εχουν πιαστει απο αυτο το επιχειρημα - τι θα γινει αν οι εταιροι πουν οχι στον Σαμαρα? - ωστε να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα και παραλογα. Εξηγω λοιπον. Αν συμβει αυτο τοτε ο Σαμαρας θα αναγκαστει να γυρισει πισω, να πει στον λαο οτι οι εταιροι μας αρνηθηκαν να επαναδιαπραγματευτουν και συνεχιζουμε ως εχουμε με υπακοη στο μνημονιο. Τοτε θα εχουμε διαλυση του κοινωνικου ιστου με τη βοηθεια του Συριζα, κοινως επανασταση, ΑΛΛΑ θα ειμαστε ακομα μεσα στο ευρω, ΔΕΝ θα εχουμε καταγγειλει κανενα μνημονιο, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ στην Ευρωπη και το κοινωνικο μας προβλημα θα ειναι ΑΜΙΓΩΣ Ευρωπαικο. Το οποιο σημαινει οτι ο Ευρωπαιος ο οποιος παντα ειναι ευαισθητος στα κοινωνικα θα αντιδρασει βιαια στη υπαρχουσα πολιτικη - θα βοηθησουν επισης και τα προβληματα στην Ισπανια και Ιταλια - και ΘΑ ΥΠΟΣΤΙΡΗΞΕΙ ΤΟΝ Ελληνα με αποτελεσμα την αλλαγη της πολιτικης και φυσικα της ηθικης τιμωριας της αλλαζονειας της Γερμανιας. Η εταιροι μας θα εχουν ενοχη για αυτη την αποφαση τους πανω στην λιτοτητα. Ασχημο σεναριο για την Ελλαδα.

    Τωρα αν εχεις δουλεψει ποτε με Αγγλοσαξωνες και προτεσταντες θα καταλαβεις οτι οι εκβιασμοι δεν περναμε ποτε. Αυτοι που πιστευουν οτι με εκβιασμους και πυρηνικα οπλα θα καμψουν την αντισταση τως εταιρων εχουν ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ της κουλτουρας τους, γιατι δεν εχουν ζησει, δουλεψει και συναναστραφουν με αυτους. Η σκληρη - πολιτικη καταγγελεια οπως τη λες - αρνηση των συμφωνηθεντων θα φερει σε ισχυρη θεση τα επιχειρηματα τους - αθετεις την συμφωνια τοτε την αθετω και εγω - και κοινωνικα δεν θα εχουν ΚΑΜΜΙΑ ενοχη στο να πουν ΟΧΙ σε μας και να μας στειλουν να βγαλουμε μονοι μας το φιδι απο την τρυπα. Ο Τσιπρας τοτε Η θα ακολουθησει το μνημονιο και οι δικοι του θα τον κρεμασουν στο Συνταγμα, Η θα μας βγαλει απο το ευρω και θα παρουσιασει την νεα δραχμη. Η δραχμη θα ειναι η καταστροφη μας γιατι το bank run στην Ελλαδα και η παντελης απουσια εμπιστοσυνης στο κρατος, θα μας καθηλωσει για παρα πολλα χρονια - χωρις να κυνδυνολογω για αλλα εξωτερικα προβληματα. Η ενοχη της Ευρωπης εδω ΔΕΝ υπαρχει γιατι εμεις αποφασισαμε να παρουμε τον δρομο μας ΕΞΩ απο το μεγαλο μαντρι της Ευρωπης. Ακομη πιο ασχημο σεναριο για την Ελλαδα.

    Στο τελος να ξερεις οτι σε ενα πολεμο ποτε δεν σκοτωνεις το αντιπαλο βασιλια γιατι τον θελεις να καθωδηγησει τον ηττημενο λαο του. Αν πουν οχι στον Σαμαρα τοτε θα εχουν να κανουν με ενα επαναστατη - τον Τσιπρα - και αυτο δεν θα το θελουν. Γιαυτο θα του δωσουν την νικη στην επαναδιαπραγματευση. Θες δεν θες φαγαμε πολλα τοσα χρονια και αναγκαστικα ειμαστε ο ηττημενος δηλαδη αφραγκος λαος - η γνωμη μου παντα με ολο τον σεβασμο.

    CC

    • μαρια avatar
     μαρια @ CC 01/06/2012 02:48:20

     δηλ. θα περιμένουμε να μας λυπηθούν οι ευρωπαίοι! που 2,5 χρόνια δεν είδα να έχουν καμία ενοχή για τα όσα γίνονται! (τα είπε κ η Λαγκαρντ προχθες!) ωραία προοπτική για την πατρίδα μας!

     • CC avatar
      CC @ μαρια 01/06/2012 10:45:40

      Εμεις φτασαμε σε αυτη την προοπτικη. Εμεις ζουμε με δανεικα. Δεν μας τα χρωσταει κανεις. Ο ζητουλας Ελληνας πρεπει να μαθει οτι ο δανειστης τα θελει πισω τα λεφτα. Δεν ειναι δανεικα και αγυριστα. Αλλες συζητησεις σε αυτο το θεμα ειναι ανωφελες. Τωρα θα κανουμε αυτο που θελουν οι δανειστες - και εκει εγκειται η αναδιαπραγματευση - Η θα παμε πισω στη δραχμη. Και η δραχμη ειναι χειροτερη προοπτικη. Τοτε ολα τα vulture funds θα φανε πολλα φθηνα κομματια γης γιατι κανεις νορμαλ δεν θα δανειζει σε αφερεγγυο κρατος. Και ξεχνα καθε επενδυση απο εξωτερικο...

      CC

     • μαρια avatar
      μαρια @ CC 01/06/2012 14:39:20

      με άλλα λόγια μου λες "μαζί τα φάγαμε" σαν τον Πάγκαλο! κοίταξε να δεις, είμαι σχεδόν 30 χρονών, δικηγόρος, δεν φοροδιέφυγα ποτέ, δεν έχω βολευτεί στο δημόσιο ούτε έτρεξα ποτέ πίσω από βουλευτή, δεν έχω αυθαίρετο, δεν έχω δάνειο, δεν έχω καν πιστωτική! για πες μου, εγώ και τα παιδιά μου (όταν κάνω) τι ακριβώς οφείλουμε στους δανειστές?? ισχύει τελικά ακόμα το "ουκ ελάττω την πατρίδα παραδώσω"? γιατί αυτά που μου λες, συγγνώμη, δεν είναι προσωπικό, αλλά δείχνουν νοοτροπία ραγιαδισμού.
      Και επιτέλους ας κόψουν όσοι τον επικαλούνται τον παραλληλισμό του δανεισμού κρατών με τον ιδιωτικό δανεισμό! Δεν είναι το ίδιο και όσοι το λένε, μόνο αποπροσανατολίζουν!!

     • CC avatar
      CC @ μαρια 01/06/2012 16:17:14

      Αγαπητη, οσον αναφορα το ηθος σου με την φοροδιαφυγη κλπ ειμαι και εγω το ιδιο. Ειμαι πολυ μεγαλυτερος απο σενα με παιδια και τα σκεφτομαι και εγω για το μελλον τους. Το εμεις που αναφερω ειναι πλυθηντικος της ευγενειας και επισης γιατι ειμαστε Ελληνες πολιτες δημοκρατιας με ψηφο αρα υπευθηνοι πολιτες. Τωρα ομως ειμαστε σε ενα σταυροδρομι. Στις 17/6 αποφασιζεις. Αν νομιζεις οτι ο δανεισμος κρατων ειναι διαφορετικος απο τον ιδιωτικο τοτε ψηφησε Συριζα στις 17 και σου ευχομαι οτι καλυτερο για σενα και για τα παιδια που θελεις να κανεις. Εγω θα παρω το αεροπλανο για Ελλαδα και θα ψηφησω Σαμαρα γιατι βλεπω απο το περιβαλλον που ειμαι και εργαζομαι οτι με τις θεσεις του Συριζα η επιστροφη στην δραχμη θα ερθει πολυ πιο γρηγορα απο οτι μπορεις να φανταστεις. Ζω στο εξωτερικο απο το 86 και βλεπω την Ελλαδα και σαν επενδυτης. Και δυστυχως εκει που παλια υπηρχαν επενδυτες - μη Ελληνες - τωρα δεν υπαρχει ουτε ενας. Καλη τυχη με την αποφαση σου.

      CC

     • μαρια avatar
      μαρια @ μαρια 01/06/2012 16:40:15

      προς cc - 2η απάντηση δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε η απάντησή σου! θα είχες τους λόγους σου που έφυγες από την Ελλάδα, αλλά στο κάτω κάτω, γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ για τυχόν επιστροφή στην δραχμή? στο κάτω κάτω εσύ έξω θα είσαι, εγώ είμαι και θα είμαι εδώ. σημειωτέον, για να μην παρεξηγούμαστε, δεν είμαι ούτε κομμουνίστρια, ούτε τίποτε παρόμοιο. Παραδοσιακή ψηφοφόρος της νδ ήμουν...από κούνια! Όσο για αυτό που λες "Αν νομιζεις οτι ο δανεισμος κρατων ειναι διαφορετικος απο τον ιδιωτικο", δεν είναι κάτι που νομίζω εγώ, νομικά έτσι είναι!!! το κράτος είναι κυρίαρχο, δεν έχει καμία σχέση με τον ιδιώτη. Άλλοι βάλανε τις υπογραφές τους για να παραιτηθούμε της εθνικής κυριαρχίας (από αυτό και μόνο φαίνεται ότι δεν ισχύει ο παραλληλισμός με τον ιδιώτη, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν αυτός ο όρος) και άλλοι υπέγραψαν για αγγλικό δίκαιο, στο οποίο ισχύει επίσης η "αναλογία" κράτους - ιδιώτη, αντίθετα με το διεθνές δίκαιο. Και επειδή το "ουκ ελάττω παραδώσω" εγώ το μεταφράζω ότι δεν μπορεί να γίνει η χώρα μου μειωμένης κυριαρχίας - προτεκτοράτο - αποικία - έρμαιο στα χέρια των δανειστών, προφανώς θα κάνω και τις επιλογές μου με βάση αυτό! Όσον αφορά το νόμισμα κατά την γνώμη μου δεν είναι καλό ή κακό από μόνο του. Χάλια μπορεί να μαστε και μες στο ευρώ, χάλια και μες στη δραχμή. Εξαρτάται ποιος θα το χειριστεί και με τι τρόπο, αλλά και από άλλους παράγοντες. Εσύ λοιπόν κάνε τις επιλογές σου με βάση τις επενδύσεις που θες να κάνεις ή με βάση τα απατηλά διλήμματα ευρώ ή δραχμή. Και...καλή τύχη στην χώρα μας!!!

     • CC avatar
      CC @ μαρια 02/06/2012 00:52:30

      Αγαπητή το επιχείρημα αν με ενδιαφέρει η δραχμή η όχι επειδή ζω στο εξωτερικό δεν σε τιμά σα δικηγόρο. Είμαι Έλληνας πατριώτης που αγαπά την πατρίδα. Και βγήκα στο εξωτερικό γιατί η Ελλάδα δεν είχε robotics ούτε NASA. Μην ξέχνας ότι ζούμε ακόμα σε ελεύθερο κράτος και ο καθένας κανει όπως νομιζει και πιστεύω το καταλαβαίνεις μια και είσαι νδ. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με αυτά που λες για εθνική κυριαρχία αλλά φαίνεται ότι δεν έχεις διαχειριστεί πολλά χρήματα και κατανοώ την αδυναμία σου να καταλάβεις ότι ο Σαμαρας κέρδισε χρόνο και είναι πια στο χέρι μας σαν Έλληνες να αντί στρέψουμε την κακή κατάσταση που είμαστε τώρα. Με την δραχμή και ένα αφερεγγυο κράτος θα είναι σαν να ψαρε

     • CC avatar
      CC @ μαρια 02/06/2012 01:26:40

      Συγγνώμη αλλά μόλις είδα ότι δεν ανέβηκε όλο το μυνημα. Απλά κλεινω με το να σου πω ότι με αφερεγγυο κράτος και με τη δραχμή θα είναι σαν να ψαρευεις σε ένα μέρος που ψαρευαν πολλοί προηγουμένως με δυναμητιδα. Κρανίου τόπος. Δεν θα έχεις λεφτά απο το εξωτερικό για πολλά μα παρά πολλά χρόνια. Αν νομίζεις ότι είναι ψεύτικο δίλημμα τότε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ να το δεις. Αν όχι τότε να εμπιστευτεις τον αρχηγό σου, μια και είσαι νδ.

      CC

     • μαρια avatar
      μαρια @ μαρια 02/06/2012 16:45:39

      προς cc τελευταία απάντηση
      το επιχείρημα που είπα ήταν ακραίο φυσικά, αλλά πριν από αυτό έγραψα και το "θα είχες τους λόγους σου που έφυγες από την Ελλάδα", το οποίο το αγνόησες! επίσης, δεν είπα ότι είμαι υπέρ της δραχμής ντε και καλά, γιατί επίσης ανέφερα παρακάτω "Χάλια μπορεί να μαστε και μες στο ευρώ, χάλια και μες στη δραχμή. Εξαρτάται ποιος θα το χειριστεί και με τι τρόπο, αλλά και από άλλους παράγοντες.", αλλά επίσης το αγνόησες και μου απαντάς μόνο για τη δραχμή, λες και την υπερασπίζομαι. Επίσης, τι σχέση έχει αυτό που λες ότι δεν έχω διαχειριστεί πολλά χρήματα (και είναι αλήθεια) ?
      Τέλος, μα και τώρα είμαστε αποκλεισμένοι απτις αγορές, έτσι δεν είναι?

 32. Inno avatar
  Inno 31/05/2012 23:02:33

  ΚΕΡΒΕΡΟΣ,
  διαφωνείς με το μνημόνιο εν γένει ή με την εφαρμογή του? φαντάζομαι έχεια διαβάσει τις 70 τόσες αλλαγές που είναι να περάσουν προσεχώς.
  Με ποιές από αυτές διαφωνείς? με τις αλλαγές στο δημόσιο και στις δεκο? με τα κλειστά επαγγέλματα? με τις ΑΛΛΑΓΕΣ που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν? και τις τσουβαλιάζουμε επειδή ο γαπ, ο παπακ και ο μπένι για να μη θίξουν τον "στρατό" (αυτόν που στράφηκε στον Αλέξη) έκαναν μούτι το σύμπαν?
  Πιστεύεις δλδ ειλικρινά ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα? Ή τις αλλαγές θα τις κάνει το παλιό βαθύ πασοκ που πήγε στον Τσίπρα, μαζί με τους ΚΚΕδες του 60, μαζί με τους συμβούλους του Άκη, μαζί με τους μπάχαλους και τους γκαζάκηδες, μαζί με τους λάθρους, μαζί με τους συνδικαλΗστές, με τους Σκυφτούληδες και τους Γλέζους?
  Αυτό που πρεσβεύει ο Τσίπρας για το αύριο είναι ακριβώς το παλιό που μας έφερε εδώ. Το βόλεμα, το κράτος σοβιέτ, το τάξιμο, το θα.
  Παράλληλα, οι ανθελληνικές τους θέσεις, ο έρωτάς τους για τους λάθρους, το μίσος στην τάξη, τα κομουνιστικά και σταλινικά κατάλοιπα που υπάρχουν εκεί μέσα, δεν συνθέτουν ένα ΠΟΛΥ εκρηκτικό μείγμα? και όχι για την Ευρώπη, αλλά για ΕΜΑΣ.
  Αλήθεια, ανάπτυξη θα φέρει ο "επαναστάτης" με 75% φορολόγηση? και μετά τα 3 μύρια ανέργους μαζί με τα 2 δημόσιους κηφήνες θα τα ταϊζουν ποιοί? οι καταθέσεις του Γλέζου? το 1% στον τζίρο του Στρατούλη? Σε ΠΟΙΕΣ επιχειρήσεις? ΤΙ θα δουλεύει?
  Και δεν αναφέρομαι καν σε σενάριο δραχμής, κάτι που δεν θα χάλαγε τις αναρχικές τάσεις του μορφώματος αυτού.
  Πόσο δύσκολο είναι να κατάλβει κανείς ότι πολύ απλά ο Τσίπρας είναι ο διάδοχος του γαπ, με άλλη μούρη, ζητώντας δεύτερη ευκαιρία., την οποία είναι πολύ κοντά να την έχει το "σύστημα γαπ", αφού κινείται στον ίδιο δρόμο του "λεφτά υπάρχουν", της κωλοτούμπας (λέγε με συνιστώσες), της καταγγελίας αλλά όχι της δημιουργίας.
  Ο λαός στις 6/5 ψήφισε πολυκομματισμό και ζήτησε κυβέρνηση συνεργασίες.
  ο Αλέξης του 17%, με την πλάτη και το σπρώξιμο όλων σχεδόν των μμε και των μπλογκ, "άκουσε" κυβέρνηση αριστεράς. Και έτσι "ξαφνικά", επιστρέφουμε ΠΑΛΙ στην πόλωση, στον διχασμό, στον δικομματισμό, σε μια κατάσταση που είχαμε και μας αρρώστησε, σε μια κατάσταση που ο Τσίπρας ΕΠΕΔΙΩΞΕ!
  Και σε αυτό είναι ξεκάθαρος πιστεύω. Επιδιώκει επιστροφή της χώρας στο 1981. Η "αλλαγή", με τις καταγγελίες, τα ΘΑ, τις υποσχέσεις και τα βολέματα.
  Είναι τραγική ειρωνεία, ίσως η εκδίκηση της Ιστορίας που επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, ότι το "νέο" και "άφθαρτο" όχι μόνο εκπροσωπείται από παρωχημένα πρόσωπα και ιδέες, αλλά και επιθυμεί την μη αλλαγή, την επιστροφή στα παλιά, την παραμονή στο σάπιο που μας διέλυσε.
  Αλήθεια, έχει ακούσει κανείς από το στόμα του για ευθύνες και ΚΥΡΩΣΕΙΣ? γιατί συνέχεια τσουβαλιάζει τη νδ μαζί με το πασοκ σε κάθε ευκαιρία? γιατί μιλάει μονο για την τελευταία διετία, χωρίς να έχει αναφερθεί ποτέ στον γαπ?
  Γιατί απλά ο Τσίπρας εκτός απο εγγυητής του παλιού και του σάπιου, είναι και το πλυντήριο του γαπ και γενικότερα των ακρίδων της μεταπολίτευσης.

  υγ. Μόνο και μόνο που τον σπρώχνουν Κουρής και Τράγκας, είναι από μόνο του απόδειξη ότι παίζουν ΦΡΑΓΚΑ και συμφέρονται από πίσω.
  υγ2. το 2009 ο ΚΚ μίλαγε για πάγωμα μισθών και ο γαπ έταζε ότι μποορύσε να φανταστεί. το αποτέλεσμα το είδαμε. ε, το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ γίνεται και τώρα, αν συνυπολογίσεις το ότι το 2009 ο Τσίπρας έταζε προσλήψεις και 1300 βασικό!!! άρα σιγοντάριζε, πούλαγε ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ το λεφτά υπάρχουν!!!
  και γι αυτό το κάνει και σήμερα, γιατί υπάρχουν ακόμα πολλοί να αγοράσουν την ίδια μουχλιασμένη πραμάτεια τους.

  • alakran avatar
   alakran @ Inno 01/06/2012 06:48:21

   Έτσι ακριβώς είναι.Μπράβο Inno!

 33. παύλος avatar
  παύλος 31/05/2012 23:41:42

  θα ήταν πολύ ενδιαφέρον μία έρευνα σχετικά με το πόσοι "αντιμνημονιακοί" έχουν διαβάσει το περιώνυμο μνημόνιο και γνωρίζουν τι λέει σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές, χαμήλωση φορολογίας, κατάργηση ΚΒΣ, ιδιωτικοποιήσεις αμαρτωλών ΔΕΚΟ κ.α.... υπάρχει έστω και ένας που θα διαφωνούσε? Μέχρι και το τσίρκο ο Τατσόπουλος είπε ότι συμφωνεί με το 80% του μνημονίου (όχι ότι το διάβασε αλλά άκουγε που έλεγαν οι άλλοι για τις διαρθρωτικές αλλαγές και θεώρησε ότι δεν τον παίρνει να τις αρνηθεί.....) Όλοι μιλούν για κάτι που κανείς δεν ξέρει τι γράφει. Απόλυτη κατάντια.
  Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι (έλεος δηλαδή) που πιστεύουν στην ύψιστη ανοησία της καταγγελίας του μνημονίου και στους τσαμπουκάδες ενάντια στην ΕΕ. Τόση άγνοια πια και τόση έλλειψη υποτυπωδών κριτηρίων ορθής κρίσης?.........Επίσης αφου ο Σύριζα δηλώνει συνεχώς το πόσο πολύ θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ γιατί διαρρηγνύει τα ιμάτια του κάθε φορά που ακούγονται από σοβαρούς φορείς οι ΤΡΑΓΙΚΕΣ συνέπειες της επιστροφής της δραχμής? Δεν θα έπρεπε να τους ευνοεί? ...ή έχουν άλλους σκοπούς?

 34. airman avatar
  airman 01/06/2012 00:24:42

  Από την ακτή ή με βάρκα; Γιατί τώρα και τα νερά είναι θολά και η θάλασσα φουρτουνιασμένη!

 35. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 01/06/2012 01:12:03

  Η κουλτούρα των συνεργασιών δεν είναι στις πρώτες θέσεις ενδιαφέροντος του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Άρα, εκ πρώτης όψεως τα πράγματα είναι δύσκολα για τέτοιου είδους εγχειρήματα.
  Άσε που η δυσκολία της εξ αριστερών παράταξης είναι μάλλον μεγαλύτερη γιατί θα αρχίσουν να μιλάνε ορισμένοι για Νέα Βάρκιζα κλπ.
  Βέβαια αν εξετάσουμε τα ιστορικά δεδομένα θα διαπιστώσουμε ότι η βασική αιτία των εθνικών μας συμφορών ήταν πάντα ο Διχασμός.
  Συνεπώς, εξ αντιδιαστολής, είναι ακαταμάχητο το επιχείρημα Η Ισχύς εν τη Ενώσει.
  Σκεφτείτε δηλαδή τη θέση της Ελλάδας μετά το τέλος του Β ΠΠ αν είχε λειτουργήσει η πολιτική σωφροσύνη και στις δυο πλευρές και δεν είχε προκληθεί ο τρομακτικός εμφύλιος σπαραγμός.
  Αν κανείς μάλιστα ξεφύγει από την αποκλειστικά οικονομική ερμηνεία της Ιστορίας (που γίνεται και εκ δεξιών και εξ ευωνύμων) και δει τη γεωπολιτική ανάγκη ύπαρξης μιας ενοποιημένης Ευρώπης ως παίκτη στο διεθνή καταμερισμό Ισχύος και στον ανταγωνισμό για την κατανομή των φυσικών πόρων της Γης στον 210 αιώνα, τότε εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα πως θα ήταν ευχής έργον ένα μίνιμουμ ιστορικής συμφωνίας για τη θέση της μικρής μας χώρας σε αυτό τα παίγνιο. Οι γεοπολιτικοί και οι δημογραφικοί παράγοντες είναι αμείλικτοι απένταντι σε εκείνους που έχουν μετατρέψει τις ιδέες τους σε δογματικές δοξασίες. Αυτό ισχύει και για τους φιλελεύθερους και για τους μαρξιστές.
  Δεν είναι δυνατό να προσαρμόσεις το σώμα στο ρούχο που σου αρέσει αλλά να ράψεις ένα ρούχο που να ταιριάζει στην εκάστοτε περίσταση.
  Πολύ φοβούμαι ότι οι δογματικοί και των δύο πλευρών αλλά και οι Ξένοι Φίλοι θα έκαναν ότι ήταν δυνατό για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο.
  Πάντως, σε τέτοιους είδους ενδεχόμενες προσεγγίσεις έχει σημασία ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο από πλευράς εκλογικής δύναμης και σε τι έκταση θα είναι η διαφορά πρώτου και δεύτερου. Εκ των πρωτέρων δεν μπορείς να λες ότι θα προσέλθεις σε συννενεόηση γιατί χάνεις τη δυναμική σου. Αλλά δεν πρέπει να αποκλείεις τέτοια σενάρια αν η δυναμική των γεγονότων σε οδηγεί προς τα εκεί.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 01/06/2012 01:13:36

   Παιδιά συγγνώμη. Το σχόλιο πήγαινε στην ανάρτηση περί συννενόησης.

 36. voter avatar
  voter 01/06/2012 07:37:42

  Η αναφορά στην υγεία της Μαριετας είναι πολιτικο επιχείρημα ?

 37. πολιτης avatar
  πολιτης 01/06/2012 09:39:14

  επιτελους ασχοληθηκε η νδ με την πολιτικη που θα εφαρμοσει κι οχι με το τι κανει και λεει ο συριζα.
  πρεπει να πει πιο λαικα (κατι που το εχει ο σαμαρας) και με αριθμους (ευρω) τι σημαινουν αυτα που λεει για τον καθε πολιτη σε σχεση με τα σημερινα ραβασακια και χαρατσια που κληθηκε και καλειται να πληρωσει.ποσο θα ειναι πλεον το χαρατσι για τα ακινητα? με ποια εισοδηματικα κριτηρια? κλπ. και τοσο θα ειναι το οφελος για τον καθε πολιτη σε χρηματα.....να απαντησει στο καυτο θεμα του κοσμου που δεν ειναι αλλο απο το οικονομικο....
  πηραμε τις φορολογικες δηλωσεις και παθαμε εγγεφαλικο.........

  να βγαλουν πινακες με τις διαφορες και τα οφελη ανα κατηγορια ωστε να σταθμισει ο κοσμος την αξιοπιστια και το θετικο του προγραμματος ωστε να μπορει να το συγκρινει με τις γενικοτητες του συριζα........

  να ζητουνται δημοσια οι θεσεις του συριζα για την λαθρομεταναστευση, για τα εθνικα θεματα ωστε να γινει αντιληπτο οτι οσο και να υπεκφευγουν ειναι καταπτυστοι και εθνικοι μειοδοτες.

  ετσι θα υπαρξει οχι μονο συσπειρωση των κεντροδεξιων αλλα και πολλων αλλων που θα αναγνωρισουν οτι στη σημερινη πολιτικη σκηνη το μονο αξιοπιστο κομμα που μπορει να κυβερνησει τη χωρα ειναι η νδ....

  καλημερα

 38. Inno avatar
  Inno 01/06/2012 11:47:37

  ίσως δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να παρουσιαστούν τα μέτρα του Μνημονίου επίσημα, για να δω μετά ποιοί θα είχαν διαφωνία και που?
  από τη στιγμή που η ΝΔ δεσμεύεται να βελτιώσει τα αρνητικά, μια συνολική παρουσίαση δεν θα ήταν κακή. Κάτι σαν απομυθοποίηση του "τέρατος".
  Και δεν νομίζω ότι θα χάναμε κάτι. Οι "πληγέντες" το γνωρίζουν και είναι στον Τσίπρα. Πολλοί όμως είναι στον Τσίπρα επειδή έτσι, "έχει ρεύμα" (εξ ου και ο Φωτόπουλος :D), γράφει στον φακό, είναι επαναστάτης, καταγγέλει το "μνημόνιο που θα μας γυρίσει χρόνια πίσω".
  Πιστεύω ότι ΠΟΛΛΟΙ "αντιμνημονιακοί" θα σάστιζαν, αν έβλεπαν τις αλλαγές που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν! όπως πολλοί σάστισαν στις 6/5, όταν αν και ψήφισαν (από αντίδραση) Τσίπρα, ΠΑΓΩΣΑΝ όταν τον είδαν το βράδυ τόσο ψηλά! (χωρίς υπέρβολή, έχω πολλά τέτοια περιστατικά στον κύκλο μου).
  Υπάρχει επίσης ένα 19%, το οποίο ΔΕΝ ψηφίζει από αντίδραση (αλλιώς δεν θα ήταν αναποφάσιστοι ακόμα), αλλά ψηφίζει προγραμματικά.
  Είναι μεγάλο το ρίσκο, λόγω των μμε και του αβανταρίσματος του Τσίπρα από τα μμε (ήμαρτον, το ζήσαμε και αυτό!) αλλά δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη μαγκιά από το να κάνεις το Μνημόνιο συμμαχό σου, γνωρίζοντάς το στον κόσμο και εξηγώντας το πως και το γιατί!
  "καλή" η αντιδραστική ρητορεία των αριστερών του όχι, αλλά είναι ακόμα καλύτερη η ξεκάθαρη παρουσίαση των επιλογών αλλά και τον στόχων για το ΑΥΡΙΟ.
  Και από μόνη της η ειλικρίνεια θα εκτιμηθεί θετικά από τον κόσμο.
  Αυτό το 15-20% αναποφάσιστων πιστεύω ότι περιμένουν κάτι τέτοιο για να έρθουν μαζί μας.

  υγ. α! και κάτι σημαντικό. θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα μανάρια μας στην tv να κόβουν το βήχα από την ρίζα στο τσουβάλιασμα των "προοδευτικών" και των καμμένων, όταν μη έχοντας να παρουσιάσουν κάτι δικό τους θετικό και δημιουργικό, επιχειρηματολογούν με τσουβάλιασμα το οποίο εξυπηρετεί το πασοκ και διαλύει εμάς! "κυβερνήσατε 30 χρόνια", "συγκυβερνήσατε 2,5 χρόνια (!!!!), "πασοκ και νδ είναι ίδιοι".
  υγ2 δεν είναι περίεργο, αμέσως μετά την λαίλαπα γαπ να μην κάνει κανένας "προοδευτικός" κουβέντα για σκάνδαλα? προφανώς για να μην "στενοχωρήσουν" τους ψηφοφόρους του πασοκ μου μαζεύουν αφειδώς με στόχο να γίνει το κόκκινο πασοκ?

  Παρουσίαση λοιπόν του Μνημονίου, του ΝΕΟΥ Μνημονίου, αυτό που θα κληθεί η ΝΔ να εφαρμόσει. Και με την αφερμογή του τι θα επτύχει, πότε και πως.

  Τέτοια ξεκάθαρη πρόταση, τέτοια ειλικρίνεια και τέτοια καθαρότητα θα διαλύσει κάθε αντιδραστικό αντίλογο και θα δώσει ξεκάθαρη δυναμική διακυβέρνησης.

 39. Nasos avatar
  Nasos 01/06/2012 12:24:06

  Προτάσεις για ψυφαλάκια και τίποτα παρα πάνω.....Γιατί δεν τα διαπραγματεύτηκε ο Σαμαράς όταν συγκυβερνούσε;

  • Inno avatar
   Inno @ Nasos 01/06/2012 12:39:23

   γιατί ο Μπένι έλεγε "αυτά δεν γίνονται". Και όταν έριξε τον Μπένι, μετά του ζήταγαν ρέστα επιδή ήθελε εκλογές!!
   Και μετά ο Μπένι λέει ότι "γίνονται αλλαγές". Και δεν το λέει ο Μπένι πλέον, αλλά όλη η ΕΕ.
   Αλλά εμείς θ αψηφίσουμε Τσίπρα! για να τους δείξουμε εμείς! για να τους τιμωρήσουμε τους κακούς Ευρωπαίους που μας έδωσαν χρόνο να γίνουμε ΚΡΑΤΟΣ. Όπως μας έδιναν πακέτα ενίσχυσης και εμείς τα κάναμε τζιπ και αι παντ.
   Ε, ψηφίστε Τσίπρα για να τους τα σκάσουμε στα μούτρα, τα δανεικά και αγύριστα και φάτε μετά τα τζιπ και τα αι παντ.
   Απλό δεν είναι;

   • Nasos avatar
    Nasos @ Inno 01/06/2012 13:01:14

    Η Ντορούλα τι σχέση έχει με τον Χριστοφοράκο;
    Οι ''κουμπάροι'' ήταν μόνο του Κωστακή ή πολλών στελεχών της ΝΔ;
    Ο Ρουσόπυλος τί σχέση έχει με το Άγιο Όρος;
    Π'οσα έκανε πράξη απο τα προεκλογικά ''ΘΑ'' η κυβέρνηση της ΝΔ 2004-2009; Μόνο ο Κωστάκης έφταιγε και οι υπουργοί έκαναν τα πάντα για να φτίαξουν το ΚΡΑΤΟΣ οι ίδιοι υπουργοί που θα είναι και αύριο, τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ.
    Θα μου βγάλεις τη ΝΔ το άγιο κόμμα;
    Σε έφτιαξε το ΚΡΑΤΟΣ η ΕΕ; Άν είσαι ανίκανος να φτιάξεις κάτι μόνος σου, ότι και να σου φτίαξουν ή να σου δώσουν θα το καταστρέψεις.
    Και κάτι τελευταίο ποίος μίλησε για ΤΣΙΠΡΑ θεωρώ τον Σαμαρά ανίκανο, πρωθυποργολάτρη, η ΝΔ χρειάζεται ηγέτη..........!

 40. Λάζαρος avatar
  Λάζαρος 01/06/2012 14:16:14

  μια ερωτηση

  ποιο ειναι το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ προβλημα που μας διαχωριζει απ την υπολοιπη ευρωπη;
  ποιο προβλημα μας καθιστα προβληματικη χωρα κ "ειδικη περιπτωση" ;
  Μα φυσικα το προβλημα της ελληνικης διοικησης.Υπουργεια,εφοριες,πολεοδομια,νομοθεσια κτλ κτλ
  Δηλαδη ειναι θεμα επανιδρυσης του κρατους.Κανενα κομμα δεν εχει θιξει αυτο το ζητημα.Δεν ειναι φοβερο;

 41. Βασιλης avatar
  Βασιλης 01/06/2012 16:12:23

  Τωρα που το σκεφτομαι εχω μια ερωτηση. Μεγαλοι Ελληνες επαναστατες. Προτιματε τον αλλο αλλα αγνωστο δρομο ή το συνηθισμενο που τρωμε 2 χρονια τωρα με βλεψη για ενα σιγουρα καταμαυρο μελλον; Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβιας και φυλακης. Τι θα εκαναν οι προγονοι μας; Σιγουρα θα ψηφιζαν αντιμνημονιακα!

 42. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/06/2012 17:53:20

  Πως πρέπει να κερδίσει (ή να χάσει) η Νέα Δημοκρατία
  ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ
  Από το: http://www.blemilo.com/2012/05/blog-post_29.html

  Σε αυτές τις εκλογές το πως θα κερδίσει ή θα χάσει η Νέα Δημοκρατία είναι πιο σημαντικό και από το αποτέλεσμα των εκλογών.

  Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταπολίτευσης ήταν ο τρόπος με τον οποίο γινόντουσαν οι εκλογές. Μια πλειοδοσία υποσχέσεων από τα κόμματα χωρίς καμία σκέψη για την επομένη των εκλογών. Κάτι που ξεκάθαρα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα.

  Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ακολουθήσει την συνήθη τακτική περιορίζοντας την προεκλογική της εκστρατεία στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, προστασία ειδικών μισθολογίων, συντάξεων και μισθών. Τα παραπάνω έχουν την αξία τους και ίσως να κρατήσουν την ΝΔ στην πρώτη θέση, αυτό που δεν κάνουν όμως είναι να δημιουργήσουν το απαραίτητο πολιτικό κεφαλαίο που θα επιτρέψει στην ΝΔ να κυβερνήσει επιτυχώς την επόμενη των εκλογών.

  Η ΝΔ μπορεί να επιτύχει εκλογικά και να αποτύχει κυβερνητικά. Αν συμβεί αυτό, τίποτε την επόμενη φορά τίποτα δεν θα μπορεί να σταματήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που θα συζητάμε τότε θα είναι το πόσο μεγάλη θα είναι η πλειοψηφία του στην επόμενη Βουλή.

  Επομένως η στρατηγική της ΝΔ δεν μπορεί να περιορισθεί στο να διατυπώνει τους κίνδυνους από μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει επιτέλους να ανοίξει ένα ιδεολογικό μέτωπο ενάντια στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της μεταπολιτευτικής αριστερής κυριαρχίας.

  - Η κυριαρχία της αφήγησης. Το μνημόνιο όπως εφαρμόστηκε ήταν η λάθος συνταγή για έξοδο από την κρίση, αλλά δεν είναι η αιτία της κρίσης. Αιτία της κρίσης είναι ο κρατισμός. Εάν οι εκλογές γίνουν με την υπάρχουσα ρητορική περί μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πιο γνήσια αντιμνημονιακός, θα έχει πάντα το πάνω χέρι. Ο δημόσιος διάλογος θα γίνεται υπό τις υπάρχουσες παραμέτρους όπου συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το πλεονέκτημα. Θα ελέγχει την πολιτική ατζέντα και έμμεσα θα αποφασίζει για το τι συνιστά πολιτική ή κυβερνητική επιτυχία και αποτυχία.

  Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης και ταυτόχρονα αυτοπαρουσιάζεται ως ο νέος φορέας της πολιτικής αλλαγής. Μόνο μια ξεκάθαρη ιδεολογική αντιπαράθεση θα ρίξει φως σε αυτή την γιγάντια αντίφαση.

  Αντί να απολογείται η ΝΔ για το μνημόνιο, ας απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ για την μεταπολίτευση. Έχει μέλλον μια Ελλάδα όπου το ελληνικό όνειρο είναι μια θέση στο δημόσιο; Μπορούν και πρέπει να γίνουν 100,000 διορισμοί στο δημόσιο; Είναι δίκαιο ο άνεργος να πληρώνει τον Φωτόπουλο της ΔΕΗ και κάθε συντεχνία; Μπορεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις; Πρέπει η Ελλάδα για πάντα να εξαρτάται από τον ξένο δανεισμό μόνο και μόνο για να διατηρήσει ένα μεγάλο κράτος που καταστρέφει ότι δημιουργικό υπάρχει; Πόσες νέες Ελληνίδες και Έλληνες πρέπει να θυσιαστούν για να κρατήσουμε εν ζωή το κράτος που έφτιαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου;

  Η προεκλογική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να βασίζεται σε επιχειρήματα που την επομένη των εκλογών θα της επιτρέπουν να κάνει όλα αυτά που είναι απαραίτητα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Αν η ΝΔ κολλήσει στο ποιος θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, απλά δίνει προεκλογικά προνομιακή θέση στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν δημιουργεί πολιτικό κεφάλαιο για τις μεταρρυθμίσεις.

  -Λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, εθνικά θέματα. Αν όλοι οι Έλληνες μάθουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα θέματα θα είναι μια πολύ σημαντική νίκη για την ΝΔ. Σήμερα πολλοί λίγοι γνωρίζουν αυτές τις απίστευτα ακραίες και επικίνδυνες θέσεις. Όσοι περισσότεροι τις μαθαίνουν τόσο το εκλογικό τοίχος μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνεται ψηλότερο. Ιδιαίτερη έμφαση εδώ στο λεκανοπέδιο Αττικής.

  -Personnel is policy. Μπορείς να μιλάς όσο θέλεις για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους λαθρομετανάστες, αλλά μην περιμένεις ότι θα γίνεις ποτέ πιστευτός αν τα άτομα που κάνουν την καταγγελία είναι τα ίδια άτομα που όταν είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάτι σε αυτό το θέμα τα θαλάσσωσαν. Είναι φυσικό ότι όταν ο νεοδημοκράτης βλέπει τον Προκόπη Παυλόπουλο να μιλά για λαθρομετανάστευση να πηγαίνει και να ψηφίζει Χρυσή Αυγή.
  Το ότι αυτά τα άτομα παίρνουν ακόμα σταυρούς δεν σημαίνει τίποτα. Απλά η δύναμη του κομματικού μηχανισμού φαντάζει μεγαλύτερη σε μια διαρκώς συρρικνούμενη εκλογική βάση.
  Καλύτερα να βγαίνουν μπροστά άτομα που οι πολίτες τους έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά τα θέματα, όπως π.χ. Βορίδης, Γεωργιάδης, Πιπιλή.

  Γενικά τα φθαρμένα πρόσωπα που απέτυχαν στους ρόλους ευθύνης πρέπει σιγά σιγά να μπαίνουν στο φόντο και μπροστά να μπαίνουν όχι τα τελευταία δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα, αλλά άνθρωποι με ιδεολογικό τσαγανό. Μόνο έτσι η κριτική και η πρόταση της ΝΔ θα μπορέσει να αποκτήσει σταδιακά κύρος και αξιοπιστία.

  Ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων έχει αφήσει την Νέα Δημοκρατία όχι τόσο μνημονίου αλλά λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει τόσο διαφωνία με το τι πρέπει να γίνει , αλλά η εντύπωση ότι το κόμμα δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά την διοίκηση του κράτους. Η εμπιστοσύνη δεν ανακτάται με αυτούς που έμαθαν να λειτουργούν Πασοκικά.

  Αν η Νέα Δημοκρατία κάνει μια προεκλογική εκστρατεία βασισμένη στα παραπάνω και την υπόσχεση για παραμονή στο ευρώ, θα έχει δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για να επιτύχει μετά τις εκλογές. Σε περίπτωση που χάσει, θα έχει δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για μια πολύ πιο γρήγορη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ η οποία όμως θα έχει και πολιτικό μέρισμα. Οι Έλληνες δεν θα ξέρουν μόνο ότι τα πράγματα πήγαν στραβά, αλλά θα ξέρουν και το γιατί - και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

  Αν η Νέα Δημοκρατία ακολουθήσει την πεπατημένη οδό τότε έστω και αν έχει εκλογική νίκη δεν θα μπορέσει να την μεταφράσει σε μια μεγάλη μεταρρυθμιστική επιτυχία και θα είναι μια ακόμα θλιβερή πράξη του σημερινού δράματος.
  Διαφορετικά θα έχει την ευκαιρία να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ από το 81 και μετά.

 43. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 01/06/2012 21:25:27

  ωραια αυτα που λεει ο προεδρος μακαρι να μπορεσει να κανει τα μισα(αν και ολα σχεδον ειναι αντιθετα με το μνημονιο 2 που υπεγραψε). και ο συριζα καλα το παει το παιχνδι.
  το θεμα ειναι οι τροικες τι θα πουν. εγω παντως γιατι ακουω ηχους απο ελικοπτερα? μηπως γιατι η τροικα θα πει no? λεω τωρα.

  ps. το ΔΝΤ οπου και αν πηγε εφυγε με τις κλωτσιες. εκαψε τα παντα. απλα γιατι δεν το ενδιαφρει η ανακαμψη της οικονομιας της χωρας. αλλα θελει. ξεπουλημα για παραδειγμα. μακαρι να ειμαστε και εμεις μια απο τις χωρες που το διαολοστειλαν. καταρα στον λαδεμπορα(ΓΑΠ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.