#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2010 22:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθνική Ενότητα για Αυτοδιαχείριση της Κρίσης

Την φτώχεια δεν την γλυτώνουμε, ας γλυτώσουμε την ΕλλάδαΑγαπητέ Αντώνη Σαμαρά, κατ΄αρχάς βάστα γερά, αυτό στο ξαναείπα σε σχόλιο προχτές. Το ζητούμενο δεν είναι η συναίνεση σε ψεύτικα διλήμματα, το ζητούμενο είναι η Εθνική επιβίωση.

Το ότι ζούμε καλύτερα από ότι μας παίρνει, και ότι έχει διαλυθεί η παραγωγή το ξέρω από 10 διαφορετικές μεριές. Τριάντα χρόνια τώρα, χορτάσαμε επιδοτήσεις και πολυτέλεια με δανεικά,  προμήθειες και «χορηγίες», και καταστρέψαμε οποιαδήποτε εγχώρια παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης, φοβάμαι και της αγροτικής (με ελάχιστες εξαιρέσεις).  Ρίξε μια ματιά στο «καλάθι της νοικοκυράς» και το αντικείμενο των εισηγμένων εταιριών, και θα το διαπιστώσεις.

Χωρίς παραγωγή, η εσωτερική υποτίμηση που τσαμπουνάει ο Ολι Ρεν, δεν έχει καμία σχέση με την νομισματική υποτίμηση που θα έκανε κάποιος πριν από το 1996. Και το έχω ξαναγράψει, αλλά η (αναπόφευκτη) εσωτερική υποτίμηση μόνο ένα (επίσης αναπόφευκτο) αποτέλεσμα θα έχει: την εξαθλίωση.  Φτηνότερα γκαρσόνια, και όλα φτηνά για να πάρει ο κάθε ξένος με τον κάθε ντόπιο εκπρόσωπο ό,τι θέλει, φτηνά.  Εκκαθάριση πάγκου μικροπωλητή.  Η στρατηγική μας θα είναι στρατηγική του ξέφραγου σκουπιδότοπου.   Τις παραγωγικές χειρονακτικές και αγροτικές εργασίες τις έχουμε εκχωρήσει σε αλλοδαπούς, και δύσκολα τους τις παίρνουμε και ακόμα πιο δύσκολα μας τις δίνουν.  Την φτώχεια, δεν την γλυτώνουμε. Ας γλυτώσουμε την Ελλάδα.

Οι ελάχιστες βιομηχανίες που έχουν απομείνει και που κάτι εξάγουν, ελάχιστα θα βοηθηθούν από εσωτερική υποτίμηση.  ΟΚ, θα μειωθούν τα κόστη τους και οι ζημιές τους.  Αλλά δεν φτάνει αυτό. Το κλίμα είναι κλίμα φοροεπιδρομής και απομύζησης, και όσοι παραμένουν, παραμένουν γιατί δεν μπορούν να φύγουν, και για κανένα άλλο λόγο.  Όσοι «πλούσιοι» παραμένουν, το ίδιο. Απλά, θα γίνουν και αυτοί φτωχοί, περισώζοντας ό,τι μπορούν, εκτός Ελλάδος.

Είναι αφελές μέσα από 4-5 παραγράφους ή από 1.000 λέξεις να σου πω τι να κάνεις ή τι να κάνει η Ελλάδα για Αυτοδιαχείριση, αλλά να δύο προφανή:

Ας ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός αν την θέλει.  Είμαστε σε πολύ δυσκολότερο σταυροδρόμι από την επιλογή ανούσιας Προεδρευομένης αντί περίεργης Βασιλευομένης Δημοκρατίας.  Η επιλογή είναι ανάμεσα σε Ελληνική Δημοκρατία και Πείραμα Διαχείρισης Failed State. Και να το πεις στον ΓΑΠ:  Όχι άλλα ψεύτικα διλήμματα,  όχι άλλα ψέματα. ΔΕΝ υπάρχει Παγκόσμια Διακυβέρνηση να τον, ή να μάς σώσει. Μπορεί να το πιστεύει, αλλά ΔΕΝ υπάρχει. Εταιρικά συμφέροντα υπάρχουν και οι 3-4 Βόρειες χώρες έχουν Εθνική αντιμετώπιση. Μόνο Εθνική.  Θέλει συναίνεση ο ΓΑΠ;  Ζήτα Δημοψήφισμα (και θα γράψω εγώ το ερώτημα).Ας ερωτηθεί το Ελληνικό κεφάλαιο αν την θέλει:  Κουτσό στραβό ανάποδο, το Ελληνικό κεφάλαιο είναι προτιμητέο από το ξένο.  Αλλά το «Κεφάλαιο». Όχι αυτοί που παριστάνουν ότι είναι, αυτοί που έχουν, και θέλουν να μείνουν εντός των συνόρων.   Κεφάλαιο, όχι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι. Μάζεψε τους 5-10 επιχειρηματίες και 5-10 εφοπλιστές και 5-10 σοφούς και ρώτα αν θέλουν Ελληνική λύση.

Αν ούτε ο Λαός, ούτε το Ελληνικό κεφάλαιο θέλουν Αυτοδιαχείριση, άσε τον ΓΑΠ να ξεπουλάει σε Βέλγους και Φινλανδούς υπαλλήλους, και να αποκοιμίζει τις μάζες με αρλούμπες. Αυτή η πολιτική δεν έχει πια αντικείμενο για ντόπιους.

Οι δυσκολίες που συνεπάγονται αυτά που προτείνω είναι αμέτρητες, και φυσικά και φοβάμαι.    Ναι, θα διαλυθούμε.   Αλλά καλύτερα να διαλυθούμε τώρα παρά σε 1 ή σε 3 χρόνιαΣήμερα κάτι έχουμε, σε 3 χρόνια θα έχουμε ό,τι έχουμε σήμερα, μείον 3 χρόνια εξαθλίωσης.  Αυτό είναι το δίλημμα.

Και, προς Θεού, όχι άλλα ενυπόθηκα δάνεια. Δεν υπάρχει πιο προδοτική πράξη από την αποδοχή υποθηκών σαν αυτές που έχουμε δώσει. Μέχρι να έλθει ο ΓΑΠ, χάνανε οι πιστωτές μας. Με τον ΓΑΠ χάνει η χώρα. Απλό.  Δεν υπάρχει Τρόϊκα. Υπάρχουν Γερμανοί, Γάλλοι, και διάλεξε ό,τι θές, και ό,τι κι αν σου πει το CDU, κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί εξαγωγείς και ο ταμίας τους, η Μπούντεσμπανκ. Αυτοί θέλουν τις πωλήσεις τους, τα λεφτά τους, και χαμηλή ανεργία στις χώρες τους.   Κανένας, μα κανένας δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε κανείς. Όσο ενδιαφέρονται οι Τούρκοι, άλλο τόσο ενδιαφέρονται και αυτοί.

Θα δεχόμουν Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αν σήμαινε Ενότητα για Αυτοδιαχείριση της Κρίσης μας. Ο ΓΑΠ, έχει ήδη δέσει τα χέρια του και αμφιβάλω αν μπορεί να τα λύσει, ή αν τον αφήσουν οι Πασόκοι, και οι διαπλεκόμενοι που τους ελέγχουν, να τα λύσει.  Η μόνη βοήθεια που οφείλεις να του δώσεις, είναι να τον βοηθήσεις να το καταλάβει.

Archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/12/2010 22:30:22

  Σε χάνω εκεί που λες τι θα γίνει αν δεν δεχθούν αυτοδιαχείριση λαός και κεφάλαιο.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Επώνυμος 12/12/2010 22:48:38

   Δεν έχει νόημα να σώσεις κάποιον πού δεν πιστεύει ό ίδιος στην σωτηρία του....

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ παγωτατζής 13/12/2010 00:11:13

    Ναι αλλά είμαι κι εγώ μέσα σ' αυτούς. Άρα τι κάνω αν δεν θέλουν κι οι άλλοι. Δεν θα σωθώ ούτε κι εγώ;

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Επώνυμος 13/12/2010 00:16:25

     πρέπει να τους πείσεις, να δώσεις στους μεγάλους αυτό που μπορείς απο αυτό που θέλουν, στους μικρούς αυτό που έχουν βασική ανάγκη...

     τελικά το ερώτημα είναι τι πουλάει καλύτερα; Η αλήθεια; Ή το ψέμα;

     Και εκεί σε τρελαίνουν. Εγώ ορκίζομαι ότι μου λένε ψέματα και οι άλλοι έδωσαν βραβείο ειλικρίνειας...

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ archaeopteryx 13/12/2010 00:42:24

      Tό κέρδος..Αυτό πουλάει καλύτερα Αρχαίε
      Τό υποστηρίζει και αυτός πού κερδίζει ή δεν χάνει (στην τωρινή πραγματικότητα)
      και αυτός πού περιμένει να κερδίσει ή να μήν χάσει (μελλοντικά από μιά διαμορφωθείσα πραγματικότητα)
      Πολιτική,ή τέχνη τού εφικτού....ετσι δεν λέγεται;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ archaeopteryx 13/12/2010 11:42:02

      φυσικά. Το προβλημα με τους Έλληνες είναι ότι 1) έχει καλλιεργηθεί ότι το κέρδος είναι κακό 2) οι επιχειρηματίες είναι ή εγιναν βραχυπρόθεσμοι, 3) δεν ξέρω αν το "1" είναι πριν ή μετά το "2", αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο βραχυπρόθεσμοι αρπακολλαζήδες είμαστε, ή , αγγλιστί, short investment horizon τύποι.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Επώνυμος 13/12/2010 00:40:27

   Το ρεζουμέ είναι απλό:

   Αντώνη Σαμαρά, απλώς πες στον Παπανδρέου ότι δεν συναινείς με την πολιτική του ΔΝΤ και ότι οι προτάσεις τους για περαιτέρω περικοπές είναι καταστροφή. Αν δεν συμφωνήσει μαζί σου στην αλλαγή πολιτικής με γνώμονα την φοροελάφρυνση για ανάπτυξη και αξιοποίηση του εθνικού πλούτου τότε πες του ότι θα έχει την αποκλειστική ευθύνη και αποχώρησε ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/12/2010 22:41:58

  Θα παραθέσω ένα προκλητικό σενάριο, γιατί είναι καλό ορισμένες φορές να προκαλείς:
  Γίνεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χαρακτήρα πατριωτικό (αυτό σημαίνει "αυτοδιαχείριση της κρίσης", σωστά;). Συμμετέχουν εκεί πατριώτες από όλους τους χώρους με μία συμφωνία ως προς την οικονομική πολιτική, δηλ. ούτε σοσιαλιστική, ούτε νεοφιλελεύθερη.
  Η κυβέρνηση αυτή έχει καλή σχέση και με επιχειρηματίες που έχουν ένα μίνιμουμ πατριωτισμού. Αλλά βάση της είναι η ευνομία και η ισονομία.
  Θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση αυτή κάποια μέτρα δυσάρεστα. Και δεν εννοώ μόνο τα οικονομικά, αλλά και σε τομείς όπως η δημόσια ασφάλεια, το άσυλο, οι καταλήψεις στα σχολεία που είναι ανεξέλεγκτες. Θα πρέπει να τις πάρει αυτές τις πρωτοβουλίες.
  Οι διάφοροι δανειστές μας και φιλάνθρωποι σωτήρες που δεν θέλουν πατριωτική πολιτική στην Ελλάδα θα θελήσουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση αυτή.
  Το υλικό να μπει φωτιά είναι έτοιμο.
  Η πρώτη φάλαγγα: Οι διάφοροι αριστεριστές, από τους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, η αλητεία του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην βάλω μέσα και το ΚΚΕ.
  Υπάρχει και η δεύτερη φάλαγγα: Οι λαθρομουσουλμάνοι εισβολείς: Αφγανοί, Μαροκινοί, Αλγερινοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντέζοι, Σομαλοί, Νιγηριανοί, όλα τα αποβράσματα της Ασίας και της Αφρικής με κοινά στοιχεία την αγραμματοσύνη, την έλλειψη ενδοιασμών (αφού η χώρα αυτή δεν σημαίνει τίποτα γι' αυτούς) και, ιδίως, την πίστη τους στο ισλάμ με φανατισμό και το μίσος κατά της χριστιανικής Δύσης, στην οποία βάζουν και την Ελλάδα.
  Το υλικό υπάρχει. Και είναι πολύ. Οι πράκτορες των ξένων συμφερόντων διεισδύουν και στις δύο φάλαγγες, που είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ξεκινά η 1η φάλαγγα, οι αριστεριστές, και την επόμενη μέρα μπαίνει στη μάχη η 2η, οι ισλαμιστές, η πολυπληθέστερη.
  Η Αθήνα καίγεται για μέρες, λεηλατείται. Οχι μόνο το Κέντρο, αλλά και πάρα πολλές γειτονιές, μέχρι και οι γειτονιές του Πειραιά και η δυτική Αθήνα. Οι λαθρομουσουλμάνοι βρίσκουν και όπλα.
  Τί θα κάνει τότε η πατριωτική κυβέρνηση εθνικής ενότητας;
  Θα αρκεστεί στα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα; Ή θα αποφασίσει να καταστείλει την ανταρσία με όποιο κόστος; Το οποίο θα σημάνει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη δύση του ηλίου, ενδεχομένως.
  Ποιός θα το σηκώσει το κόστος αυτό; Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση σε κατευθυνόμενες και εμβόλιμες επικρίσεις από "ευαίσθητους" πολιτικούς και ΜΚΟ του εξωτερικού;
  Θα διακινδυνεύσει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας να πει ότι προκειμένου να σωθεί ο τόπος αυτός, να νοικοκυρευτεί και να καθαρίσει από το ισλαμικό σκουπιδαριό που μας κουβαλήθηκε είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ;
  Ακούγεται τραβηγμένο το σενάριο, ίσως επιστημονική φαντασία. Για σκεφτείτε όμως τα δεδομένα λίγο καλύτερα, τα υπαρκτά δεδομένα...

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΒΙΣ 12/12/2010 23:03:55

   AN ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ή Κυβέρνηση πού λές,αν δλδ διαφαίνεται στούς πολίτες,σέ όλους μας ότι πραγματικά την ενδιαφέρει ή σωτηρία τού τόπου,ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ θά είμαστε οι φύλακες και τα ΜΑΤ αν χρειαστεί. ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Και θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο σε κανέναν να υποκινήσει και ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ τίς ταραχές,πού λές
   Σαν σενάριο δεν είναι τραβηγμένο.
   Τό τραβηγμένο είναι ή πιθανότητα να υπάρξει τέτοια..Κυβερνητική πιθανότητα!!

  • A.M. avatar
   A.M. @ ΒΙΣ 12/12/2010 23:27:29

   Κήρυξη της χώρας επί 15νθήμερο σε κατάσταση πολιορκίας (κάτι που βλακωδώς δεν έκανε ο Κωστάκης όταν καίγανε την Αθήνα), 2 μοίρες καταδρομών στο κέντρο της Αθήνας και η αστυνομία σε 24ωρη επιφυλακή, απαγόρευση κυκλοφορίας σε ομάδες άνω των 5 ατόμων και μετά την δύση του ηλίου ότι κινείται πυροβολείται.
   Αυτά προβλέπονται απ το Σύνταγμα και δεν είναι αντίθετα με το δημοκρατικό πολίτευμα.

   «Άρθρο 48
   1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Βουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Κυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Επικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Βουλής. Με την απόφαση της Βουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.»

   Και όποια κουφάλα θέλει ας κουνηθεί!

   Το θέμα είναι να υπάρξει ο πρωθυπουργός που νάχει την πολιτική βούληση και κυρίως τ'@@ να επιβάλλει τον νόμο και το σύνταγμα όπως ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ.

   • anonymos avatar
    anonymos @ A.M. 13/12/2010 00:27:53

    Το μόνο που θα πετύχαινες με αυτά τα ακραία μέτρα δεκάδες νεκρούς και πρώση της κυβέρνησης εκτός αν είσαι κρυφοπασόκος και προετοιμάζεσαι, θα πρέπει να βιαστείς γιατι μπορεί την άλλη βδομάδα να σε χρειαστούνε

    • A.M. avatar
     A.M. @ anonymos 13/12/2010 00:39:27

     Ενώ αυτό που πέτυχε ο Κώστάκης για παράδειγμα ήταν να καεί η Αθήνα, να ανέβει το πασοκ στην εξουσία, να εξευτελιστεί το αστυνομικό σώμα, να διασυρθεί η χώρα διεθνώς, και να έρθει το ΔΝΤ και να μας πάρει και τα σώβρακα.
     Α ναι ,, και να ακυρωθεί ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη! μην ξεχνιέμαι..

     Όσο για τα περί κρυφοπασόκου στα επιστρέφω με το ίδιο ακριβώς απαξιωτικό, περιφρονητικό και προσβλητικό ύφος.

    • Orestios avatar
     Orestios @ anonymos 13/12/2010 00:54:14

     Δεκάδες νεκρούς ταλιμπάν θέλεις να πεις.

    • kastroHEL avatar
     kastroHEL @ anonymos 13/12/2010 10:39:52

     Ας μας φιλαει ο θεος να μην δουμε την Αθηνα ή άλλες πολεις μας Βομβαει...για όποιους θυμουνται τι ειχε γυνει πριν λιγο καιρο...

     • kastroHEL avatar
      kastroHEL @ kastroHEL 13/12/2010 10:40:11

      *Βομβαη

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ ΒΙΣ 12/12/2010 23:35:53

   Όπως κατεστάλη η εθνο-θρησκευτική ανταρσία των αράβων στα Παρισινά προάστεια, την οποία κάποιοι αποπειράθηκαν να την παρουσιάσουν ως "κοινωνική εξέγερση".

   Σου διαφεύγει επίσης ο όγκος των, ίσως και πιό επικίνδυνων, αζερο-γεωργιανο-καυκασο-υβριδίων, γνωστών με τον ευφημισμό "ρωσοπόντιοι", που είναι πολύ μεγάλος στην Θεσ-νίκη. Αυτοί έχουν βάρβαρα ήθη, νοοτροπία άνομης αγέλης και μαφιόζικου συμμοριτισμού. Πολλοί από αυτούς είναι τουρκογενή υβρίδια και έχουν εποικίσει, όχι μόνο την Θεσ-νίκη, αλλά σχεδόν όλη την Κεντροανατολική Μακεδονία και Θράκη.

   Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται σου παραθέτω ένα κείμενο, όχι από πολιτικό, αλλά από αθλητικό μπλόγκ που περιγράφει την κατάσταση στο άλλοτε γραφικό δάσος-πνεύμονα Σεϊχ-σου στην Θεσ-νίκη:

   "Από νωρίς το πρωϊ κάποια άτομα είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου με σκοπό να προετοιμάσουν το γλέντι και για τους υπόλοιπους αποκαλούμενους «Ελληνοπόντιους» η «Ρωσοπόντιους». Αυτά το άτομα προέρχονται μάλλον από το Αζερμπαϊστάν και την Γεωργία. Τακτικά συγκεντρώνονται στο δάσος σε συγκεκριμένα σημεία όπως το κιόσκι του Αγίου Βασιλείου και το κιόσκι της Άσπρης Πέτρας 500μ. απόσταση από το προηγούμενο και διασκεδάζουν με παραδοσιακό τρόπο. Κάθε εβδομάδα σχεδόν πρόβατα και κατσίκια οδηγούνται δεμένα στον συγκεκριμένο χώρο και σφάζονται λίγα μέτρα παρακάτω. Γδέρνονται και μαγειρεύονται μέσα στα κιόσκια. Το δάσος έχει γεμίσει από πόδια σφαγμένων ζώων, κρανία και κέρατα ζώων. .... Τα σκουπίδια αθροίζονται στους πέριξ χώρους και αποτελούν εστίες μολύνσεως. Με τις φωτιές που ανάβουν για να μαγειρέψουν τα κρέατα και τα λουκάνικα τους αποτελούν μόνιμη απειλή για το δάσος και ευτυχώς μέχρι στιγμής με παρεμβάσεις περιπατητών έχει περισωθεί το δάσος. Μεγάλη ευθύνη φέρουν οι υπηρεσίες καθαριότητας των γειτονικών με το δάσος Δήμων διότι δεν αδειάζουν τακτικά τους κάδους απορριμμάτων. ... Αναγκαζόμαστε κάθε φορά που έχουμε αγώνες να καθαρίζουμε τον χώρο της εκκίνησης και της γραμματείας διότι από τα σπασμένα μπουκάλια κινδυνεύουμε να τραυματισθούμε. Λίγες μέρες μετά τους αγώνες που διοργανώνουμε ο χώρος επιστρέφει στην «φυσική» του κατάσταση, εικόνα αθλιότητας και βαρβαρότητας. Και διερωτώμεθα: Δεν ενδιαφέρει ούτε τους ίδιους που πατάνε πάνω σε σπασμένα μπουκάλια με κίνδυνο να τραυματισθούν σε ένα από τα επόμενα γλέντια τους; Δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα ίδια τους τα παιδιά που πατάνε πάνω σε τόνους από σκουπίδια; Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες εκδηλώσεις. Στο παρελθόν το αυτοκίνητο του διοργανωτή δέχθηκε βάρβαρη επίθεση από αυτούς τους ανθρώπους την στιγμή πού ο διοργανωτής είχε πάει να μαζέψει τα σημεία ελέγχου από το δάσος." (RunningNews)

   Καλύτερη περιγραφή δεν θα μπορούσα να βρω για την θλιβερή αυτή κατάσταση. Αυτή είναι η.... "όμορφη Θεσσαλονίκη", αλλά Παπαγεωργόπουλοι και Μπουτάρηδες περί άλλων τυρβάζουν.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Professor Moriarty 13/12/2010 05:16:41

    @ Professor Moriarity

    Η κοπέλα μου είναι Ελληνίδα- Αρμένισσα από τη Γεωργία και στο σπίτι της μιλάει ποντιακά μαζί με τα ρωσικά.

    Αυτά τα (εάν θες πρωτόγονα για μας) έθιμα τους, με τη θυσία κλπ είναι αποτέλεσμα της απομόνωσης τους εκεί και της γκετοποίησης τους εδώ, αλλά όχι της "μη ελληνικότητας" τους.

    Φυσικά και -με τη μαρτυρία της ίδιας- υπάρχουν ανάμεσα σε όσους ήρθαν από την πρώην ΕΕΣΔ και πολλοί Γεωργιανοί και όλες οι λοιπές φυλές του Ισραήλ. Πολλοί, μη Έλληνες, πήραν υπηκοότητα, ΠΡΙΝ τους κανονικούς δικαιούχους, τους αληθινούς ομογενείς, επί εποχής Μητσοτάκη και Αντρέα - Σημίτη, λαδώνοντας στα προξενεία. Αντίθετα, οι νόμιμοι δικαιούχοι, έζησαν χρόνια στην παρανομία, κυνηγημένοι από το ελληνικό καθεστώς, διότι περί αυτού πρόκειται.

    Άλλοι, καυκάσιοι και μη, ζουν απλά ως νόμιμοι μετανάστες.

    Μην συγχέουμε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που είναι αληθινοί Έλληνες και εμείς τους σπρώξαμε στα γκέτο, καλοχτισμένα ή μη, με όσους δεν είναι, και κανέναν από αυτούς με όσους έγιναν παράνομα.

    Λίγα από αυτά τα παιδιά, έχουν ήδη βγεί με αγώνα από τα γκέτο. Και τους πετά πίσω, η δική μας μόνο σύγχυση και προκατάληψη.

  • 11888 avatar
   11888 @ ΒΙΣ 12/12/2010 23:48:23

   @ΒΙΣ

   Καλα τον Σορος πως τον αφησες εξω απο αυτο το ευφανταστο σεναριο!!!!
   Θα σε μαλωσει ο Σπιλμπεργκ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ 11888 13/12/2010 10:02:25

    @11888: Επειδή προφανώς, μέσα στην αριστερίστικη θολούρα σου, δεν άκουσες τίποτα για το "σκισμένο Κοράνι" και για τους "παπύρους με το Κοράνι", σε παραπέμπω στο γούγλ για αναζήτηση.
    Και μην ξεχάσεις να πάρεις σπίτι σου 2-3 Σομαλούς και ισάριθμους Μπαγκλαντέζους. Και θα δείξεις έμπρακτα ότι είσαι bien-pensant, αντιρατσιστής και μούλτι-κούλτι και μπορεί να σου είναι πολλαπλώς χρήσιμοι. Από όποια πλευρά και να το δεις...
    Είναι πάγια ερώτηση που κάνω σε ομοϊδεάτες σου: Εσύ πόσους αναξιοπαθούντες λάθρο φιλοξενείς σπίτι σου;

    • 11888 avatar
     11888 @ ΒΙΣ 13/12/2010 13:03:52

     Κανενα.Εσυ ποσα γραμμαρια ανθρωπιας καταφερνεις να μοιραζεσαι καθημερινα με τους γυρω σου?
     Φανταζομαι καθολου.Αφου ακομα και ο ισκιος σου πρεπει να περασει το τεστ κοινωνικοπολιτικης επαρκειας και φυλετικης καθαροτητας για να καταφερει να μπει στο σπιτι σου.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ 11888 13/12/2010 14:29:13

      Η ανθρωπιά δεν μετριέται με γραμμάρια. Αυτό δεν το γνωρίζεις;
      Ενώ το άλλο που σε ρώτησα είναι μετρήσιμο. Τουλάχιστον, απάντησες με ειλικρίνεια.

     • 11888 avatar
      11888 @ 11888 13/12/2010 17:09:23

      Η ανθρωπια φυσικα δεν μετριεται με γραμμαρια αλλα το θεμα ειναι αν εσυ εχεις ακομα και αυτα τα λιγα γραμμαρια.Οι ανθρωποι κρινονται και απο αυτα που γραφουν που εν μερη αποτελουν και τον καθρεφτη της ψυχης τους.
      Το οτι δεν εχω φιλοξενησει δεν αποτελει ανασταλτικο κριτηριο για να βοηθησω αν χρειαστει καποιον που ειναι διαφορετικος απο εμενα ή ετυχε να γεννηθει καπου αλλου.
      Σου διαφευγει οτι οι ανθρωποι δεν επιλεγουν το που και ποτε θα γεννηθουν.Οπως σου διαφευγουν και οι κοινωνικες συνθηκες μεσα στις οποιες μεγαλωνει καποιος.
      Με αυτα που γραφω δεν προσπαθω να το παιξω φιλανθρωπος γιατι δεν ειμαι.Τουλαχιστον προσπαθω ομως.

 3. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 12/12/2010 22:43:44

  Σωστή η παρότρυνση για αυτοδιαχείριση, αλλά την είχαμε και τη χάσαμε. Επίσης σωστό το να μη βάλουμε υποθήκες, όπως αυτές των 110 δις στο ΔΝΤ. Τουλάχιστο αυτά που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν ελέυθερα.

 4. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 12/12/2010 22:47:18

  + + 1.000.000.000.000 Αρχαίε, and then some
  ευχές ..και προσευχές να σε εισακούσει ....πλήρως!!
  Γιατί αυτά πού τού λές σίγουρα τα ξέρει

 5. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2010 22:50:02

  Βοήθεια αυτού του είδους σε άνθρωπο με εμμονές, όπως είναι το GAP, μην περιμένεις να δώσεις.
  Αφ' ενός δεν θα καταλάβει και αφ' ετέρου θα σε διαβάλλει.
  Χάνεις τον χρόνο σου κοινώς.
  Χρειάζεται ανατροπή και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
  Τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι σε πολλά επίπεδα.
  Ειδικά τώρα που υπάρχει πραγματικός κίνδυνος επιβίωσης του Έθνους εξαιτίας της βρώμικη κυβέρνηση του GAP.

  • neotera avatar
   neotera @ Orestios 12/12/2010 23:28:50

   Πολύ σωστά Ορέστιε. Δεν έχει νόημα να απευθύνεται κανείς με παραινέσεις στον ανθέλληνα που θεωρεί/ται απεσταλμένος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης να αλώσει την Ελλάδα πρώτη από όλο τον πλανήτη. Αλλος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος του Σαμαρά. Και έχει ακόμα καιρό να διώξει τον Αβραμόπουλο και να ξεκινήσει ανένδοτο να ρίξει το γιωργάκη με στοχο κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σωτηρίας... Αν μια κυβέρνηση πραγματικών φίλων του ελληνικου λαού αναλάβει τότε οι προδότες θα απομονωθούν από τους ομοϊδεάτες τους αγαπητέ ΒΙΣ, κάτι που ήδη συμβαινει. Είναι πολύ ώριμα τα πνεύματα για κατάργηση του ασύλου σε πράκτωρες καταστροφείς, αναμόρφωση των ΑΕΙ σε κατεύθυνση ελληνικής παιδείας, παταξη της διαφθοράς κλπ κλπ. Αρκεί να ξεκινήσουμε με Κάθαρση να κοπεί ο τσαμπουκάς των εκτροχιασμένων στα όργια της ρεμούλα και να περάσουν τα σωστά μηνύματα παντου !

 6. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 12/12/2010 22:55:08

  Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγω που ο ΓΑΠ έχει ανάγκη τη συνέναιση της αντιπολίτευσης.
  Έχει νωπή εντολή ας κυβερνήσει.Ποιος τον εμποδίζει?Έφερε κανένα νομοσχέδιο και δεν ψηφίστηκε'?Εγινε καμιά διαδήλωση?Φαγώθηκε να γίνει πρωθυπουργός.Τώρα θέλει και αβανταδόρους?

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 12/12/2010 23:11:09

  Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία μόνο σε περίπτωση σοβαρής πολιτικής κρίσης και στην περίπτωση δεν μπορεί να έχει θέση ο σημερινός πρωθυπουργός.
  Συνεπώς τα περί συναίνεσης και τα λοιπά είναι να «χαμε να λέγαμε»

  Αυτό που θα μπορούσε να γίνει
  στην παρούσα φάση είναι
  διορισμός εθνικής επιτροπής για την οικονομία

  και εκλογές το συντομότερο.

 8. Petros avatar
  Petros 12/12/2010 23:13:33

  Η κατοχή και υποθήκευση της χώρας μέσω του Μνημονίου με εκτελεστικό όργανο τον ΓΑΠ , ήταν προσχεδιασμένη και όχι προϊόν αφέλειας ή λάθους.

  Η ηγεμονεύουσα ομάδα του ( εθνικού;) Κεφαλαίου , συνεργάζεται απρόσκοπτα (ως συνήθως) για την ευόδωσή του σχεδίου , έχοντας ήδη συμφωνήσει και την αμοιβή της για τις ''καλές'' υπηρεσίες ενδοτισμού που προσφέρει.

  Ο Αντώνης ο Σαμαράς μόνο στον λαό μπορεί να απευθύνει το κάλεσμα αποτίναξης της κατοχής και το αίτημα αυτοδιαχείρισης του Έθνους.

  Συμφωνώ με το αίτημα για δημοψήφισμα.

 9. Γιαννης avatar
  Γιαννης 13/12/2010 00:22:52

  Δυστυχος τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα, ο ΓΑΠ ξερει πολυ καλα τι κανει εκτελει κατα γραμμα τις οδηγιες των αμερικανων και το σεναριο με τοθς μουσουλμανους να εξεγειρονται ειναι πιο κοντα απο οτι νομιζουμε , ο Αντωνης πρεπει να αναλαβει τις εθνηκες του ευθυνες , πιστευω οτι μονο αυτος μπορει να σταματισει την καταστροφη που διαφαινεται !

 10. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/12/2010 00:55:55

  Συναίνεση, ΓΙΑΤΙ;

  Mε την πολιτική της γκλασνοστ και της περεστρόικα ο τελευταίος Σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης που οδήγησε στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου και στην ιδεολογική αντιπαράθεση Δύσης - ανατολής που διήρκησε σχεδόν μισό αιώνα.
  Αν την εποχή που ανέλαβε την ηγεσία του κομουνιστικού κόμματος της σοβιετικής ένωσης ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ έλεγες σε κάποιο Ρώσο πολίτη ότι η πολιτική της γκλασνοστ και της περεστρόικα θα οδηγούσε σε διάλυση τη σοβιετική ένωση θα γελούσε.. .
  Η προβληματική του εκδημοκρατισμού, της διαφάνειας και της ανασυγκρότησης άγγιξε εκατομμύρια ανθρώπων.
  Όμως, στην πορεία, οι φυγόκεντρες δυνάμεις εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης επειδή το σύστημα κεντρικού σχεδιασμού βρέθηκε υπό διάλυση για το λόγο ότι δεν υπήρχε μια νέα αποτελεσματική δομή της οικονομίας της αγοράς για να αντικαταστήσει την παλιά σοβιετική δομή οδήγησε σε αποσύνθεση τον επί¬σημο διοικητικό μηχανισμό.
  Οι εξελίξεις τότε, όσα ακολούθησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αλλά και όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, αν μη τι άλλο δείχνουν ότι ο κόσμος μας έχει γίνει αρκετά απρόβλεπτος. Η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης
  Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα επιφέρει τεράστια κοινωνική αναστάτωση σε πολλά μέρη του κόσμου και σημαντικές μεταβολές στα πολιτικά συστήματα χωρών που η δομή και ο τρόπος λειτουργίας τους ήταν προβληματικά.
  Παρ 'όλες όμως τις δραστικές αλλαγές στην παγκόσμια σκηνή η χώρα μας δείχνει ότι δεν μπορεί να μάθει από τα λάθη των άλλων.
  Σήμερα, οι εσωτερικές εξελίξεις και οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται για να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα που προτείνουν για την Ελλάδα υπερεθνικά κέντρα δεν διαφέρει σε πολλά από την τακτική που ακολουθήθηκε για τη διάλυση της σοβιετικής ένωσης.
  Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά όσα λέγονται καθημερινά θα δούμε ότι για перестройка ι гласность μιλάει εδώ και 2 περίπου χρόνια και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου αν και γνωρίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει από μια κατά γενική ομολογία άσχημη κατάσταση που η ίδια παρήγαγε.
  Βέβαια , για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να γίνουν πράξη όλες οι μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που απαιτούνται και από το Μνημόνιο.
  Συναίνεση όμως ΓΙΑΤΙ;
  Μήπως για τις «ατυχείς συνέπειες» της πολιτικής του μνημονίου;

  • Orestios avatar
   Orestios @ o βουνίσιος 13/12/2010 01:02:09

   Προσπαθεί να ξεφορτωθεί το βάρος της αποτυχίας.
   Το GAP και η βρώμικη κυβέρνησή του είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για αυτό που συμβαίνει.

 11. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 13/12/2010 02:08:33

  Έγραψε κανείς κατά των ποντίων εδώ μέσα, εκτοπλασματικό neo-τέρας; Οι "πασοκόγυφτοι", όπως λες, έφερναν με αεροπλάνα και βαπόρια τους αζέρους, γεωργιανούς, και τα άλλα καυκασιανά ημίαιμα και τους ελληνοποιούσαν. Ή το ξέχασες; Ή, μήπως, είσαι ένας από αυτούς και φοβάσαι μήπως κάνεις το αντίστροφο δρομολόγιο για τον Καύκασο;

  • neotera avatar
   neotera @ Professor Moriarty 13/12/2010 07:28:02

   Τα ημίαιμα δε σου φταιν σε τίποτα ειδικά οταν έχουν ελληνική εθνική συνείδηση σαφώς ισχυρότερη απ' ότι τα εγγλέζικα "καθαρόαιμα" από απομίμηση ! Το πρόβλημά μας, πέρα από την αισθητική σου, είναι ότι εκτός από τους πόντιους και την ελληνική μαφία που έσκασε μύτη πρώτη είναι αλήθεια εδώ, έφεραν ξένους εγκληματίες κάθε εθνικότητας από τον Καύκασο έως τσετσένους τρομοκράτες, όχι μόνον οι πασόκοι αλλά και ο κωστάκης. Αδυνατούν και οι μεν και οι δεν να αποκαθάρουν τις διπλωματικές υπηρεσίες από λαμόγια που κάνουν παραγωγή από πλαστά χαρτιά ξεκινώντας την ελληνοποίηση από το εξωτερικό... Αν όντως πιστεύεις ότι όλα αυτά διορθώνονται στέλνοντας ξαφνικά στον ...Καύκασο ανθρώπους που 'χουν 6 αιώνες πεντιγκρή ελληνικό κι αδούλωτο, τότε άξιος ο μισθός σου ! ))

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Professor Moriarty 13/12/2010 08:58:30

   "τουρκογενή υβρίδια"..."καυκασιανά ημίαιμα"!
   τί είδους φυλετική πόζα είναι αυτή;
   Στη χώρα του Siegfried είσαι;
   Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε!

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Professor Moriarty 13/12/2010 10:56:57

   Μιλάω για ανθρώπους που, ούτε ελληνική συνείδηση έχουν, ούτε και ελληνική καταγωγή, και ήρθαν εδώ διότι λειτουργούσαν επί χρόνια κυκλώματα και βιομηχανία ελληνοποιήσεων. Στον 1 ομογενή, έρχονταν 100 ανομογενείς. Για αυτούς μιλάω και και δεν βάζω το κεφάλι μου στην άμμο με τις παχιές κουβέντες. Και στην Μόσχα προχθές, γι αυτούς που κάποιοι φέρανε εδώ ξέσπασαν ταραχές και τα έκαναν γυαλιά καρφιά οι Ρώσοι. Για τους καυκάσιους μαφιόζους και μαυραγορίτες. (Και το κείμενο που παρέθεσα δεν είναι δικό μου.)

   • Μisha avatar
    Μisha @ Professor Moriarty 13/12/2010 11:08:49

    Προφ

    Ο Κάχι ήταν καλός όταν έφερνε τα μετάλλια;
    Ο Ηλιάδης του τζούντο;
    Σε τουτο εδώ τον τόπο υπάρχει μοναστήρι των Ιβήρων δλδ των Γεωργιανών , με ιστορία 1000 χρόνων.
    Και με τους αρμένηδες της Μικρασίας ζήσαμε μια χαρά από το 1922 και δώθε.
    Κι αν έρθουν σήμερα μερικά εκατομμύρια Τούρκοι από αυτούς που μένουν στο Ράιχ ή στη Βουλγαρία και είναι πολιτες της ΕΕ, πώς θα τους εμποδίσεις;
    Όπως και τους Αλβανούς που οσονούπω θα μπουν και στην ΕΕ και θα κανουν «γιορτές μνημης» στην Τσαμουριά;

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ Μisha 13/12/2010 13:23:59

     Μίσα, μου φαίνεται ότι συγχέεις διάφορα ετερόκλητα πράγματα. Αλλο η διακίνηση κατοίκων χωρών μελών της Ε.Ε, και άλλο η σκόπιμη "ελληνοποίηση" ασιατικών πληθυσμών που δεν είχαν τίποτε κοινό με ο,τιδήποτε ελληνικό, πλην ίσως της νεοελληνικής διαφθοράς, μέσω της οποίας και ελληνοποιήθηκαν. Και επειδή ο Ηλιάδης, που δεν λέγεται Ηλιάδης και είναι υιοθετημένος, είναι εξαιρετικός αθλητής, πρέπει να έλθουν στην χώρα μου όλοι οι ομοεθνείς του από τον Καύκασο; Και ο Γκοβού έβαλε γκολ στην Μπάρτσα και με έκανε εθνικά υπερήφανο, άρα πρέπει να ανέχομαι τους αφρικανούς ομοεθνείς του;

     Αρκετοί από αυτούς στους οποίους αναφέρομαι είναι και τουρκόφωνοι και μουσουλμάνοι και εντός των ομάδων τους ασκούν ένα είδος άτυπης ετεροδικίας με βάση μια ιδιότυπη σαρία. Αν δεν ξέρεις, μην λες γενικολογίες. Την Νότια Ελλάδα την έχουν εποικίσει αφροασιάτες, την Βόρεια Καυκάσιοι, μεταξύ των οποίων λιγοστοί είναι αυθεντικοί έλληνες πόντιοι. Και το τώρα τελευταία, ναι, με την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε, έχουμε και εισροή βαλκανίων ρομά μεγάλη. Γιατί είμαστε "φιλόξενοι" εμείς. Μάθανε ότι.... και πλάκωσαν...

     Οι Αλβανοί είναι άλλο θέμα. Και ίσως είναι οι πιό συγγενικοί με εμάς και οι πιό ενσωματώσιμοι, τελικά. Μην ξεχνάμε ότι μεγάλο ποσοστό νεοελλήνων έχουν αρβανίτικη καταγωγή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει επίσης ότι θα ανεχόμαστε οποιαδήποτε απόπειρα να χρησιμοποιηθούν οι αλβανικής καταγωγής ως πέμπτη φάλαγγα στην επικράτειά μας.

    • Misha avatar
     Misha @ Μisha 13/12/2010 13:38:54

     Δεν συγχεω ετεροκλητα.
     Λέμε για ορθόδοξους χριστιανικούς πληθυσμούς της περί τον Πόντο περιοχής που υπέφεραν τοσο από την Οθωμανική , όσο και από την σταλινική δυναστεία.
     Με αυτούς ταιριαζουν τα χνωτα μας.
     Αλλο οι αρβανιτες κι άλλο οι τουρκαλβανοί.
     Με τους τουρκαλβανούς και τους τουρκους που έρχονται πλέον ελέυθερα μέσω ΕΕ τι κάνουμε;
     Εκει είναι το θέμα.

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Misha 13/12/2010 14:50:06

      Βρε Μίσα, πάλι τα ίδια λες. Όταν μου διέρρηξαν το σπίτι στην Θεσ-νίκη, οι αστυνομικοί με ύφος ρουτίνας μου είπαν ότι ήταν συμμορία Γεωργιανών, σαν ήταν πλέον θεσμός αυτές οι συμμορίες. Επειδή υπάρχει μοναστήρι Γεωργιανών, πώς το λες, πρέπει να δέχομαι εγώ σήμερα τους γεωργιανούς συμμορίτες; Ή επειδή "καταπιεζόταν" οι Αρμένιοι, Γεωργιανοί κ.α. από την οθωμανική αυτοκρατορία που δεν υπάρχει εδώ και 100 χρόνια πρέπει να πώ μπάτε σκύλοι. Και οι Αζέροι, που είναι τουρκογενείς και μουσουλμάνοι, πού κολλάνε;

      Οι Τουρκαλβανοί όπως τους λες δεν έρχονται ακόμη ελεύθερα, διότι Τουρκία και Αλβανία δεν είναι ακόμη μέλη της Ε.Ε. Η μεν Αλβανία υπέβαλε αίτηση προσχώρησης τον Απρίλιο του 2009, αλλά είναι άγνωστο αν και πότε θα ενταχθεί. Η δε Τουρκία μάλλον δεν θα γίνει ποτέ πλήρες μέλος και δεν θα δοθεί δυνατότητα στους Τούρκους να μετακινούνται ελεύθερα εντός της Ε.Ε. Και αυτός είναι ένας επαρκής λόγος για τον οποίον θα έπρεπε να έχουμε ενστάσεις στην ένταξη τους. Και όχι ο μοναδικός φυσικά.

      Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι στην Ε.Ε. αλλά είναι εκτός συνθήκης Σένκεν. Και όσον φορά τους ρομά που εισρέουν από εκεί, ο Σαρκοζί δείχνει τι πρέπει να κάνουμε.

 12. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/12/2010 03:05:57

  Αρχαίε, το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι η εθνική ενότητα για το ζητούμενο της 'αυτοδιαχείρισης' της κρίσης δεν μπορεί να υπάρχει όταν το βασικό σημείο σύγκρουσης είναι αν θα διαχειριστούν την κρίση οι ξένοι (Μνημόνιο) ή εμείς μόνοι μας (Αντιμνημόνιο). Πρόκειται για κανονικό εμφύλιο, μόνο εδώ η μια πλευρά είναι πραγματικά μόνη της και δεν υπάρχει ούτε καν ΕΣΣΔ να στηρίζει εκ του μακρόθεν.

  Συνεπώς, δεν βλέπω καμία δυνατότητα εθνικής ενότητας. Ο αγώνας είναι διμετωπος, και εναντίον των ξένων και εναντίον των ντόπιων εκπροσώπων τους. Το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι μας συμφέρει καλύτερα να μην είμαστε προτεκτοράτο. Άρα, ίσως ο στόχος της αυτοκυβέρνησης να είναι για πρώτη φορά εφικτός. Πάντως όχι με εθνική ενότητα, αλλά με ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ μετά από μάχη, έναντι των δυνάμεων που δεν θέλουν την αυτοκυβέρνηση.

  Το κόμπλεξ κατωτερότητας έναντι της Δύσης αντικαθίσταται από αντανακλαστικά άμυνας για τις ζωές μας που μας κλέβουν. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Επώνυμος 13/12/2010 10:12:53

   Επώνυμε, δεν μπορώ να διαφωνήσω, γιατί και εγώ δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Διαχωρίζω το όποιο Ελληνικό κεφάλαιο υπάρχει από Ελληνες αντιπροσώπους ξένων. Και ο αντιπρόσωπος του ξένου, αν έχει λεφτά, ίσως προτιμάει αυτονομία. Για αυτό και σαν παράδειγμα, προτιμώ να "δώσω" στους Α, Β, και Γ, την ΔΕΗ από το να με ζαλίζουν με το ροκάνισμα που κάνουν συμμαχώντας με τους ξένους D, J και Q. (τα γράμματα τυχαία)

   • Μisha avatar
    Μisha @ archaeopteryx 13/12/2010 10:25:24

    Αρχαίε

    Υπάρχουν ελάχιστοι επιχειρηματίες που βάζουν την πατρίδα πάνω από τα κέρδη τους.
    Αν μιλάμε για τους πολύ μεγάλους δε, ίσως και να μη ξεπερνούν σε αριθμό τα δάχτυλα της μιας χειρός .
    Και σε κάθε περίπτωση ο έλληνας επιχειρηματίας που θα κληθεί να μετασχει στην «ιδιωτικοποίηση» (διαβαζε φαγοπότι και ξεπουλημα) θα το κάνει είτε ως μεταμφίεση του ξένου είτε ως συνεταίρος του.
    Θυμήσου τι έγινε με τον ΟΤΕ.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Μisha 13/12/2010 10:28:43

     έτσι είναι

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Μisha 13/12/2010 10:30:02

     και ποιός από αυτούς δεν θα τρέμουν.. Οι Έλληνες έχουν κόμπλεξ φόβου της άρχουσας τάξης... δικαιολογημένο; και αμοιβαίοι οι φόβοι;

 13. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 13/12/2010 04:59:34

  @ archaeoptyryx

  Φιλική απάντηση (και μια παραίνεση στρατηγικής) στο -πολύ καλό στα άλλα σημεία-κείμενό σου

  "Το κλίμα είναι κλίμα φοροεπιδρομής και απομύζησης, και όσοι παραμένουν, παραμένουν γιατί δεν μπορούν να φύγουν, και για κανένα άλλο λόγο. Όσοι «πλούσιοι» παραμένουν, το ίδιο. Απλά, θα γίνουν και αυτοί φτωχοί, περισώζοντας ό,τι μπορούν, εκτός Ελλάδος".

  Ποιά ακριβώς είναι η φοροεπιδρομή ; Είναι το ελληνικό κεφάλαιο τόσο καθαρό που η επιστροφή όσων κλάπηκαν με το χρηματιστήριο και άλλες μεθοδεύσεις και όσων συσσωρεύθηκαν -εκτός χώρας και συχνά παράνομα ή σεoffshore εταιρείες, φοροεπιδρομή;

  Είναι οι Έλληνες πλούσιοι -και δεν λέω μόνο τους μεγιστάνες αλλά και πολλούς άλλους (της τάξης των 1.000.000 ευρώ) κάποια αθώα, δεσμευμένα θύματα που δεν μπορούν να φύγουν; Θα ΕΠΡΕΠΕ να μην μπορούν να φύγουν, εννοώ φυσικά, με κρατημένα διαβατήρια και εάν δεν πληρώσουν με προσωποκράτηση - μέχρι να φορολογηθούν όπως στην παλιά, σοσιαλδημοκρατική Σουηδία: Έως και 90%.

  Πως "θα γίνουν κι αυτοί φτωχοί"; Εαν μείνουν με 10% δηλαδή με άνω των 100.000 ευρώ ο καθένας ακόμα και εάν φορολογηθούν "ανηλεώς"; Υπάρχουν εκεί έξω αληθινοί φτωχοί, που δεν μπορούν να κάνουν την τρίτη -ζωτική- αιμοκάθαρση τους στο νοσοκομείο γιατί δεν έχουν το 1 ευρώ του εισιτηρίου του λεωφορείου.

  Όταν μιλούμε για εθνική ενότητα, μιλούμε για όλο το λαό που κατοικεί αυτή τη χώρα και όχι μόνο: και τους απόδημους αλλά και το-μόνιμο και αφομειωμένο- μέρος της μεταναστευτικής κοινότητας.

  Σε αυτούς ανήκουν και οι φτωχοί -η μεγάλη μάζα πια- αλλά δεν ανήκουν παρά, όπως λες σωστά, 5-10 καλοί επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Οι άλλοι, οι εχθροί του λαού, καιρός είναι να πληρώσουν για να αποδυναμωθούν. Αλλοιώς, θα ενωθούν και θα υπονομεύσουν κάθε ουσιαστική προσπάθεια. και σε δέκα-είκοσι χρόνια, θα ζούμε πάλι τα ίδια.

  Σε αυτή τη στρατηγική, σε αυτό τον πόλεμο μάλλον, ίσως υπάρξουν και κάποιοι που θα υποστούν, άδικα, κάποια οικονομικά ατυχήματα -εννοώ ίσως χρεωθούν λαμογιές που δεν έκαναν.

  Παραφράζοντας τον Γκιαπ (το βιετναμέζο στρατηγό): δεν πεθαίνει κανείς (πλούσιος) από οικονομικά ατυχήματα.

  Από την κατάσταση που ζούμε, πεθαίνουν όμως κάθε μέρα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Giorgos_T 13/12/2010 10:09:04

   Μπορώ να κριτικάρω το Ελληνικό κεφάλαιο πολύ εύκολα. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Κατ αρχάς, το τι εννοούμε Ελληνικό κεφάλαιο σηκώνει κουβέντα. Πιστεύω ότι το Πασόκ από το 1981 και ο Μητσοτάκης από το 1990, ξέσκισαν το Ελληνικό κεφάλαιο (θυμηθείτε την ΑΓΕΤ), άρα εμείς βλέπουμε τα Νέα Τζάκια. Αλλά και αυτό που θέτεις σηκώνει συζήτηση: Μαζί τους ή εναντίον τους; Λέω μαζί τους, επειδή "αξιωματικά" τους προτιμώ από το ξένο κεφάλαιο. Σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά εκτός αν πάμε σε "επανάσταση" (δεν είμαι επαναστάτης) δουλεύεις με ό,τι έχεις.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ archaeopteryx 13/12/2010 10:34:33

    Πρέπει όμως και το ελληνικό κεφάλαιο, οι κάτοχοί του εννοώ, να μάθουν να είναι περισσότερο υπεύθυνοι. Επειδή τα παλιά τζάκια πέθαναν, τα νέα τζάκια έχουν την ελληναράδικη-πασοκική νοοτροπία της αρπαχτής. Δεν έχουν αυτό που λέμε "αστική κουλτούρα". Ο Ψωμιάδης της ΑΣΠΙΣ, ένας ευφυέστατος άνθρωπος, επιχειρηματικό μυαλό, φτωχό παιδί από τον Πειραιά αρχικά, εξελίχθηκε σε μεγαλοεπιχειρηματία. Και τελικά κατέληξε σε μεγαλοαπατεώνα που καταχράστηκε τα χρήματα των ασφαλισμένων, ενώ είχε όλα τα προσόντα να γίνει σοβαρός επιχειρηματίας με διεθνές κύρος. Τί του έλειπε όμως; Αυτό που λένε "αστική κουλτούρα", "επιχειρηματικό ήθος".
    Μία άλλη ελληνική εταιρεία με αλυσίδα καταστημάτων με είδη ένδυσης βουλιάζει επειδή οι ιδιοκτήτες της είχαν αδυναμία στην αγορά πανάκριβων διατηρητέων ακινήτων και σε πανάκριβες επίσης χορηγίες...

    Με πιο απλά λόγια, το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής τάξης το δέρνει ο αφόρητος νεοπλουτισμός, ο αρχοντοχωριατισμός, η επιδειξιομανία, η έλλειψη πρόβλεψης. Γι' αυτό και τις περισσότερες φορές, τα κακομαθημένα παιδιά τους αφήνουν την επιχείρηση και βουλιάζει. Ξέρω και προσωπικά παράδειγμα επιχείρησης, όπου ο πατέρας, φτωχός Πειραιώτης, ξεκίνησε από κουλουράς, έφτιαξε βιοτεχνία ρούχων, ασχολείται με τον χώρο των ακινήτων, αλλά τα παιδιά του είναι άχρηστοι, αγράμματοι και τεμπέληδες. Μένουν σε πανάκριβη μαιζονέτα (με πισίνα) στην Κηφισιά, αλλά είναι κάφροι, κυριολεκτικά. Μόλις ο πατέρας αποσυρθεί, ήδη είναι μεγάλος, η επιχείρηση μαθηματικά θα κλείσει.

    Πολλοί έλληνες επιχειρηματίες θυμίζουν εκείνο τον τύπο από την απαγωγή του Παναγόπουλου που μόλις πήρε τα λεφτά από τα λύτρα πήγε και αγόρασε μια Cayenne. Αντίστοιχη συμπεριφορά έχουν.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ΒΙΣ 13/12/2010 12:34:16

     είναι λίγο κόττα και αυγό:

     Το κράτος σου δίνει το μονοπώλιο
     Μετά σε φορολογεί
     Μετά δεν σου αρέσει που σε φορολογεί
     Ή κάνει υποτίμηση
     Αρχίζεις να βγαζεις λεφτά έξω
     Στο απαγορεύει
     Τσακώνεσαι
     Κουρδίζεται ο κόσμος για το κακό κεφάλαιο
     Φτιάχνεις κόμμα ενάντια στο κεφάλαιο
     Το κεφάλαιο γίνεται οπορτουνιστικό

     και πάει λέγοντας...

     Αυτό είναι. Χρειάζεται φόρμουλα εύρυθμης συνύπαρξης (πάντα οι καθαρευουσιάνικες λέξεις μπερδεύουν και το ζητούμενο)

     Αν ήταν άλλες εποχές, θα σου έλεγα "δικτατορία". Αλλά ούτε είναι άλλες εποχές, ούτε υπάρχει στρατός, ούτε είμαι υπέρ τέτοιων λύσεων. Αρα, ξένη δικτατορία.

 14. βαγόνι avatar
  βαγόνι 13/12/2010 07:52:20

  ...Και να σκεφτεί κανείς πώς, ο όρος "αυτοδιαχείριση" (autogestion-self management) εισάγεται,για πρώτη φορά στη χώρα μας,με τη
  διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.....!
  Μέρος,των τότε συντακτών,βρίσκεται ήδη στας "αιωνίους μονάς"....
  ένα άλλο χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο κατα... μόνας!
  Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο: η εθνική και κοινωνική αυτοδιαχείριση
  είναι η μόνη πύλη εξόδου....κι'άς φαίνεται,εκ πρώτης όψεως, ουτοπία.....!
  Μόνο που,δεν μπορεί να την αναθέσει κανείς σε κανένα κόμμα ή
  αρχηγό....ειδικά, αυτών των κομμάτων που βλέπουμε....ήταν και είναι υπόθεση
  άδολων πρωτοποριών και,κυρίως, ....αποενοχοποιημένου λαού!

 15. βαγόνι avatar
  βαγόνι 13/12/2010 08:01:06

  ..και το "μνημόνιο";
  -άς πούμε πως το αγνοούμε...απλά μπορεί να
  δουλέψουμε σε άλλη κατεύθυνση....θά ήταν
  ευφυής πολιτική.... η παράκαμψη ισχυρότερου
  αντιπάλου...!

 16. ΦΕΡΏΝΥΜΟΣ avatar
  ΦΕΡΏΝΥΜΟΣ 13/12/2010 09:05:06

  Το πρώτο μέτρο που θα πρέπει να γίνει είναι να δοθεί νομοθετική εξουσία και στους πολίτες μέσω Δημοψηφισμάτων. Μόνο με αυτό τον όρο δέχομαι τή έννοια της «εθνικής συννενόησης».

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2010 09:36:07

  Αρχαίε, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Μια παρατήρηση: ο ΓΚΑΠ και το καθεστώς του δεν αποβλεπουν σε συναίνεση, αλλα συνενοχοποίηση έτσι ώστε να "την γλυτώσουν" όταν έλθει η ώρα της κρίσης. Το λέω χρόνια και εδώ μέσα ειδικά. Τους ΓΚΑΠΟραγιάδες ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ. Αν μη τι άλλο, αυτό δηλώνει η ευκολία με την οποία υποθήκευσαν ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. Αυτό, αν μπορούσαν οι Έλληνες να το καταλάβουν θα είχαμε λύσει το μισό πρόβλημα. Αλλά, φοβάμαι, οτι ο Έλληνας της σήμερον δεν είναι ο Έλληνας του '12, του 40 ή του '74.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Νίκος 13/12/2010 10:03:50

   Φίλε μου, ενώ εδω νομίζουμε ότι ασχολούμαστε με πολιτική, μερικοί, με τον ΓΑΠ πρώτο και καλύτερο νεροκουβαλητή, βγάζουν πολλά λεφτά, και περί αυτού τελικά πρόκειται...

 18. Rotarmist avatar
  Rotarmist 13/12/2010 09:38:37

  Το 1963 αν θυμαμαι καλα ο Γ. Παπαπνδρεου (παππους) κηρυξε ανενδοτο αγωνα για την πρωθυπουργια (Βια και Νοθεια). Και εροξε τον Καραμανλη με τα γνωστ επακολουθα.
  ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ;
  Οταν ειναι για αρπσγη της εξουσιας γινομαστε σκυλια. Για το ψωμι των παιδιων μας μας αρκουν οι κομματικες αμπελοφιλοσοφιες και οι φραπεδες.

 19. Rotarmist avatar
  Rotarmist 13/12/2010 09:40:18

  Το 1963 αν θυμαμαι καλα ο Γ. Παπαπνδρεου (παππους) κηρυξε ανενδοτο αγωνα για την πρωθυπουργια (Βια και Νοθεια). Και εριξε τον Καραμανλη με τα γνωστα επακολουθα.
  ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ;
  Οταν ειναι για αρπαγη της εξουσιας γινομαστε σκυλια. Για το ψωμι των παιδιων μας μας αρκουν οι κομματικες αμπελοφιλοσοφιες και οι φραπεδες.

 20. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/12/2010 10:39:18

  Και μια και λέμε για επιχειρηματίες και κράτος:
  Πηγαίνει ο τ. υπουργός και τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Χρήστος Βερελής τις προάλλες να δει μεγάλο εργοστάσιο με τζάμια στον Ασπρόπυργο, το οποίο έπεσε έξω και έκλεισε. Πήγε φυσικά ως ιδιώτης με σκοπό να το δει ως επένδυση. Και τον πηγαίνει αυτοκίνητο του Υπουργείου Μεταφορών με υπάλληλο του Υπουργείο οδηγό. Εντός του ωραρίου του δημοσίου...Ο οποίος υπάλληλος ούτε καν ήθελε να δηλώσει στον φύλακα όνομα, αφού βέβαια ήταν παράνομη η εξυπηρέτηση που έκανε στον πρώην υπουργό του...
  Για όσους αφελείς νομίζουν ότι θα μας αλλάξει το μνημόνιο...

  • oxi ki etsi avatar
   oxi ki etsi @ ΒΙΣ 13/12/2010 15:55:27

   Μετά φωνάξτε με εμένα που λέω να γίνει Χούντα αύριο το πρωί...

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΒΙΣ 13/12/2010 16:01:24

   Μαζί τα φάγαμε ΒΙΣ

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2010 10:46:20

  Ακριβώς Αρχαίε. Η Ελλάδα είναι πεδίο δράσης κερδοσκοπικό για τον ΓΚΑΠ και πολλούς τους συν αυτώ. Ούτε Πατρίδα ούτε τίποτα άλλο. Γι' αυτό πρέπει να απαντήσουμε εδώ μέσα το ερώτημα: Πόσοι και ποιοί απο το καθεστώς κερδοσκόπησαν απο πέρυσι; Μήπως αυτήν την έννοια έχουν οι συναντήσεις του με τους Ρουμπινί και ΣΙΑ;

 22. Μisha avatar
  Μisha 13/12/2010 11:01:40

  Αρχαίε ,

  αν κατέβεις στο μεγάλο λιμάνι , υπάρχει ένας δρομος πίσω από τον άγιο Σπυρίδωνα , κοντά στην Τρούμπα, που κάνουν «πασαρέλα» οι άνεργοι ναυτικοί.
  Παρακαλάνε , φυλάνε κατουρημένες ποδιές για να μπαρκάρουν να βγάλουν ένα μερόκαμα για να ταϊσουν το σπιτικό τους.
  Κι αυτά ενω ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο πρώτος στον κόσμο, φτιαχνει συνεχως νέα πλοια σε ναυπηγεία της ΝΑ Ασίας και οι εφοπλιστές απολαμβάνουν πλήθος σκανδαλωδών φοροαπαλλαγων.
  Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα , ούτε έλεος.
  Υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις βέβαια αλλά είναι λίγες , και η όποια κοινωνική συνεισφορά έχει συνηθως ιδιοτελή κίνητρα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μisha 13/12/2010 11:08:52

   Μην πετροβολούμε και την ελληνική ναυτιλία. Δεν ξέρω τί γίνεται στο Γιαχνί-σοκάκι στον Άγιο Σπυρίδωνα, που λέγανε οι παλιοί, ξέρω όμως ότι αν θες να δουλέψεις στα καράβια βρίσκεις δουλειά. Και μάλιστα έχουν και υψηλή εξειδίκευση οι ναυτικοί μας. Απλά τα νέα παιδιά τη σνομπάρανε τη δουλειά του ναυτικού τα τελευταία 20 χρόνια. Υπήρχε, βλέπεις, η άλλη λύση, να δουλέψεις σε καφετέρια, σε μπαρ ή να ξεβρακωθείς λίγο και να γίνεις "τραγουδιστής". Γιατί να θαλασσοπνίγεσαι;
   Η Ελλάδα μεταπολεμικά από τη ναυτιλία φτιάχτηκε. Και η οικογένειά μου από αυτήν ζήσαμε.
   Τα ελληνικά καράβια φτιάχνονται σε ξένα ναυπηγεία, γιατι εμείς δεν έχουμε τέτοια ναυπηγεία. Και αυτά που είχαμε, τα διέλυσε το ΠΑΜΕ.

   • Misha avatar
    Misha @ ΒΙΣ 13/12/2010 12:23:16

    BIΣ

    Η ελληνική ναυτιλία πήρε , αμέσως μετά τον πόλεμο, τα περίφημα θαλασσοδάνεια για να φτιάξει τον στόλο της.
    Δλδ ουσιαστικά τους χαριστηκαν παπόρια.
    Στα πλοια με ελληνική σημαία (δε μιλώ για τα ελληνόκτητα , εκεί γινεται τής Μανίλας) χαθηκαν 100000 θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια.Μόλις 25000 είναι οι ελληνες ναυτικοί που δουλευουν σε ελληνικά πλοία.
    Για την δυσκολία της ναυτολόγησης έχω ίδια εμπειρία από συγγενη μου που ψαχνει μπάρκο εδω και ένα χρόνο.

    Στα ναυπηγεία σκαραμαγκά φτιαχνονται σουπερ φρεγάτες, δε μπορουν να φτιαχτουν εμπορικά; Κοροϊδευομαστε;

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ ΒΙΣ 13/12/2010 12:41:35

    ΒΙΣ, μόνο οι δύο πρώτοι, καπετάνιος και μηχανικός, είναι Έλληνες.
    Όλοι οι άλλοι Φιλιππίνια και κάποιοι Ανατολικοευρωπαίοι.
    Κάποιοι λίγοι μείναμε στα σαρβέγια κι αυτό γιατί είμαστε χρόνια στην Εταιρία και ξέρουμε τα παπόρια.
    Όσο κόστιζε ένα νέο παιδί δικό μας, ήταν και είναι το κόστος για όλα τα Φιλιππίνια της κουβέρτας.
    Αφού έχεις νιτερέσα με θαλασσινούς θα στα έχουνε πει.

   • oxi ki etsi avatar
    oxi ki etsi @ ΒΙΣ 13/12/2010 15:53:51

    Μακράν η καλύτερη τοποθέτηση!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μisha 13/12/2010 14:21:43

   Ναι παιδιά, τον ξέρω αρκετά καλά τον ναυτιλιακό χώρο. Αλλά να μην ξεχνούμε κατι: Όταν άρχισαν τα δικά μας παιδιά να σαμποτάρουν το ναυτικό επάγγελμα, τότε άρχισαν να γεμίζουν τα βαπόρια με Φιλιππίνια και Ινδονήσιους. Την ξέρω καλά την κατάσταση. Και βέβαια, μετά, κανείς δικός μας δεν θέλει να πάει κατώτερο πλήρωμα, γιατί δεν θες να είσαι μαζί στην καμπίνα με τέτοιους. Οπότε, γίνεται φαύλος κύκλος. Αλλά για πολλά χρόνια οι Σχολές Εμπορικού Ναυτικού θεωρούνταν δ΄ διαλογής. Ούτε για αξιωματικοί δεν πήγαιναν οι δικοί μας. Το πολύ-πολύ ναυτικοί στα ποστάλια.

 23. Rotarmist avatar
  Rotarmist 13/12/2010 12:09:00

  Κατι λεει ο Αβραμο περι συναινεσης. Τι λετε βρε παληκαρια της Ν. Δημοκρατιας;
  Εμενα μου μυριζει.....τακεικο!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Rotarmist 13/12/2010 12:32:16

   Μάλλον απευθείας τα ξένα αφεντικά κάνουν παιχνίδι εδώ. Έχει πολύ κακές σχέσεις με την οικογένεια μετά τις εσωκομματικές.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Rotarmist 13/12/2010 12:32:29

   Βρωμάει, όχι απλά μυρίζει.

 24. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 13/12/2010 12:19:01

  Όχι άλλα ενυπόθηκα δάνεια ;

  Γιατί, υπάρχουν κι άλλα ; Στο "μιλητό" ; Ή μήπως πιστεύεις κι εσύ στα περι επαναδιαπραγμάτευσης, και παραγραφής, και διαγραφής και όλα αυτά τα ονείρατα του Συνασπισμού ; Κι άν μου επιτρέπεις, είτε την Ακρόπολη βάλεις για υποθήκη είτε την υπογραφή σου σκέτη, άν δέν πληρώσεις στην ώρα σου θα σε ρημάξουν οι αγορές - τέλος ! Εκεί να δείς ΔΝΤ !

  Ούρλιαζε ο Αλμούνια : - οι αγορές θα σας ξεσκίσουν, κι εμείς λέγαμε χαζομαρούλες τύπου

  Όσον δε αφορά στο οτι "χάνανε οι πιστωτές μας " επι Κωστάκη του Μάγκα, έλα ρε αρχαίε, μας υποτιμάς ! Πληρώναμε και παραπληρώναμε σάν καλά παιδάκια πάντοτε, φροντίζοντας γι αυτό φυσικά να παίρνουμε καινούργια δάνεια.

  Πολλές αναλύσεις δέν χρειάζονται φίλοι μου, την αλήθεια που είναι απλή και ωμή χρειάζεται αυτός ο λαός. Δέν του φταίει κανείς για το χάλι του, μήν τον αποενοχοποιείτε με χίλιες δυό δικαιολογίες, μήν του δίνετε άλλες δικαιολογίες, άλλη πρέζα. Ούτε ο Φούφουτος φταίει, ούτε ο Χατζηπετρής - Πατέρα αυστηρό χρειάζεται αυτός ο έφηβος, αρκετές μανάδες τον κανακεύουν.

 25. Κάποιος avatar
  Κάποιος 13/12/2010 12:46:07

  Η παιδική χαρά του ρατσιστή έχει γίνει το συγκεκριμένο τόπικ.
  Ξεκινάμε από φυλετικό ρατσισμό (πας μη Ελλην βάρβαρος ή ημίαιμος), συνεχίζουμε με θρησκευτικό ρατσισμό (πας μη ορθόδοξος επικίνδυνος ή εγκληματίας), κοινωνικό ρατσισμό (πλούσιος ίσον κακός και διεφθαρμένος , φτωχός ίσον καλός και ηθικός) και σαν κερασάκι στην τούρτα για να δέσει το γλυκό, έχονται και οι πεμπτοφαλαγγίτες της Αριστεράς που αποδομούν το έθνος.
  Αν λοιπόν ξεκινήσουμε τις αφαιρέσεις από τα 10.000.000 ελλήνων πολιτών, βγάζοντας τους αριστερούς, τους μη ορθοδόξους,τους ημίαιμους (λες και αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους καθαρόαιμους ξέρουν από που κρατάει η σκούφια τους),τους διεφθαρμένους ή αλλοτριωμένους πλούσιους, θα μείνουν λιγότεροι από το 1/3 του πληθυσμού.
  Αν σκοπεύουν λοιπόν στην εθνική ενότητα και στην δημιουργία "κανονικού" εθνικού κράτους άτομα αυτής της ιδεολογίας θα πρέπει ή να μας πουν που θα πάνε τα υπόλοιπα 2/3 του νυν πληθυσμού.
  Δυστυχώς η Μακρόνησος. η Γυάρος και ο Αι-Στράτης δεν χωράνε πια τόσους πολλούς.

  • oxi ki etsi avatar
   oxi ki etsi @ Κάποιος 13/12/2010 16:02:42

   Χωράνε χωράνε πως δεν χωράνε...

   Αρκεί να μην κάθονται πολύ καιρό εκεί και να "φεύγουν" για να πάνε οι επόμενοι...

   Όσο για τον κοινωνικό ρατσισμό δεν συμφωνώ... Καλοί φτωχοί και κακοί πλούσιοι, αυτά είναι επιχειρήματα που τα έχει ξεπεράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ...

   Στην τελική προτιμώ να έχω επιχειρηματίες σαν τον Λάτση και ας λαδώνει καναν πολιτικό να φτιάχνει MALL και να βρίσκει δουλειά 5-6 χιλιάδες κόσμος από τον Αλβανό νταβατζή ή τον Νιγηριανό έμπορο Ναρκωτικών (γιατί κι αυτούς "επιχειρηματίες" μετανάστες τους χαρακτηρίζει η Αριστερά)...

   Ας ξεπαστρευτούν 2.000.000 Μουσουλμάνοι που παρασιτοζωούν στην Ελλάδα, μαζί με αυτούς και 500.000 Αλβανοί και μετά βλέπουμε τι κάνουμε και με τους δικούς μας...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ oxi ki etsi 13/12/2010 18:37:56

    Είναι ντροπή να υποστηρίζονται απόψεις περί μαζικών εκκαθαρίσεων.
    Δεν θα μπω σε περαιτέρω ανάλυση γιατί δεν έχω ειδίκευση στην ψυχανάλυση και στην ψυχιατρική.

 26. Pikis avatar
  Pikis 13/12/2010 12:53:15

  Το άρθρο είναι επιπέδου δημοτικού σχολείου.
  1. Ποια είναι η "αυτοδιαχείριση" που ευαγγελίζεται;
  2. Ποιοι είναι οι περιβόητοι "πατριώτες επιχειρηματίες-εφοπλιστές" που θα συνεργαστούν με τον κ. Αντώνη; Οι τύποι αυτοί μόνο την τσέπη τους κοιτάνε. Σιγά μη νοιαστούν για τη χώρα.
  3. Τις επαφές Σαμαρά-"πατριώτες" θα τις κανονίσει ο πατριώτης Αβραμόπουλος ή θα βγει από το ψυγείο ο δαιμόνιος οικονομολόγος Αλογοσκούφης;
  4. Ο ΓΑΠ τα έκανε μαντάρα και ο Σαμαράς συμφώνησε σιωπηρά γιατί είχε βάλει και αυτός το χεράκι του στο μπάχαλο (κανένας πολιτικός από το 1947 και μετά δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την ψωροκώσταινα).
  5. Ο δρόμος του ΔΝΤ δεν έχει επιστροφή. Η Ελλάδα εκδιδόταν (για να μην το πω χειρότερα) επί 50 χρόνια και ξαφνικά σήμερα διαπίστωσε ότι έχασε την παρθενιά της! Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
  6. Δυστυχώς, δεν έχουμε πλέον δυνατότητα αντίδρασης. Μας έχουν δέσει χειροπόδαρα οι "κύριοι" από μέσα και από έξω.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Pikis 13/12/2010 12:58:45

   Η ευγένεια απαιτεί να μην σου απαντήσω, αλλά, επειδή έχω φτάσει μέχρι την Γ Δημοτικού, σημείωνε:

   Για αυτοδιαχείρηση, ψάξε την έννοια "Δημοκρατία". Όπως λέμε χορηγίες για νομοσχέδια.

   Πού ακριβώς είδες τις λέξεις "πατριώτες επιχειρηματίες εφοπλιστές";

   Την ηττοπάθεια την ασπάζονται οι πουλημένοι και οι κάφροι. Τι προτιμάς;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 13/12/2010 13:00:54

    και ως κάφρους δεν εννοώ τους κατοίκους του Καφιριστάν, μεταφορική είναι η χρήση, το καταλαβαίνεις ελπίζω.

 27. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/12/2010 12:58:26

  Από το άρθρο επιλέγω τις τρεις παρακάτω παραγράφους, που είναι οι ουσιαστικότερες και που μας λένε από τη μια την αλήθεια για το που μας πάνε και από την άλλη τι πρέπει να γίνει:

  1) Ναι, θα διαλυθούμε. Αλλά καλύτερα να διαλυθούμε τώρα παρά σε 1 ή σε 3 χρόνια. Σήμερα κάτι έχουμε, σε 3 χρόνια θα έχουμε ό,τι έχουμε σήμερα, μείον 3 χρόνια εξαθλίωσης. Αυτό είναι το δίλημμα.

  2) Και, προς Θεού, όχι άλλα ενυπόθηκα δάνεια. Δεν υπάρχει πιο προδοτική πράξη από την αποδοχή υποθηκών σαν αυτές που έχουμε δώσει. Μέχρι να έλθει ο ΓΑΠ, χάνανε οι πιστωτές μας. Με τον ΓΑΠ χάνει η χώρα.

  3) Κανένας, μα κανένας δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε κανείς.
  ********************************************************

  Ο πραγματικός εφιάλτης φίλοι θα φθάσει το 2013, όταν.

  Α) Από το 2013 μέχρι το 2015 θα χρειαστεί να δανειστούμε από τις αγορές 120 δις χωρίς τα χρεολύσια των 110 δισ και με την προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης.

  Β) Η ύφεση η ανεργία και ο πληθωρισμός θα καταγράφουν απίθανους αριθμούς, η δε εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του λαού θα έχει κτυπήσει κόκκινο. Βαθύ κόκκινο.

  Γ) Το χρέος θα ξεπερνά τα 400 δις, δηλαδή πάνω από το 180% του ΑΕΠ. Δηλαδή δεν θα είναι βιώσιμο διότι θα απαιτούνται 20 δις ευρώ ετησίως για τόκους.

  Δ) Το Ελληνικό χρέος θα ανήκει πλέον κατά μεγάλο μέρος όχι στις αγορές (που θα έχουν διασωθεί από την πιθανολογούμενη Ελληνική χρεοκοπία), αλλά σε κυρίαρχα κράτη και στο κράτος των κρατών, το ΔΝΤ. Και αυτοί δεν αστιεύονται.

  Δ) Το Αιγαίο θα έχει ξεπουληθεί και ο πληθυσμός των λαθρομεταναστών δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμος.

  Ε) Η Ελλάδα θα έχει απαξιωθεί ως κυρίαρχο κράτος και θα είναι παρίας της διεθνούς κοινότητας.

  Το 2013 η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη στάση πληρωμών και στη χρεοκοπία με τους όρους των δανειστών. Και τότε θα εφαρμοστεί το άρθρο 14 της δανειακής σύμβασης.

  Κανένας μέχρι σήμερα δεν ομιλεί για αυτό το ενδεχόμενο. Όλοι θέλουν να αποφύγουν αυτή τη συζήτηση. Ακόμη και η ΝΔ.

  Ο Σαμαράς αν δεν έχει σχέση με όλη αυτή τη κατάσταση, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον Ελληνικό λαό, να μη πάει στη συνάντηση με τον ΓΑΠ και να κηρύξει ανένδοτο αγώνα εναντίον του μνημονίου και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει. Να γίνει ηγέτης επιτέλους.

  Αν δεν το κάνει θα είναι πλέον συνένοχος. Τα ψέματα τελείωσαν.

 28. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/12/2010 13:09:15

  ΝΑ εχουμε υπ οχιν μας....

  *Οι ιδιώτες επενδυτές θα αναλαμβάνουν μέρος του κόστους χρεοκοπίας μίας χώρας, προβλέπει το προσχέδιο κειμένου το οποίο θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 16 με 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC.
  Οι Βρυξέλλες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που έχουν υπερβολικά ελλείμματα να μετακυλήσουν τις ζημιές στους ιδιώτες δανειστές τους- στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων- ως προϋπόθεση για να δοθεί στις συγκεκριμένες χώρες πακέτο οικονομικής ενίσχυσης.
  Επιπλέόν, αν μία κυβέρνηση αντιμετωπίσει προβλήματα υψηλού χρέους και ελλείμματος, θα απαιτεί από αυτήν να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των άλλων χρεών της, αλλά να συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις του ευρωπαϊκού δανείου.

  ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/12/2010 13:13:37

   Βρε μπας και αναφέρεται στην Γιουρομπανκ και την Ντόϋτς Μπανκ;

 29. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/12/2010 13:16:42

  Το Ελληνικό δημόσιο χρέος δεν ανήκει στους Έλληνες πολίτες, αλλά σε αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.

  Το Ελληνικό κράτος οφείλει να βρει αυτούς επωφελήθηκαν και φέσωσαν την Ελλάδα και μέσω αναγκαστικών νόμων να τους βάλει να πληρώσουν το μάρμαρο.

  Το Ελληνικό χρέος είναι επαχθές χρέος. Έχει συναφθεί με άγνωστους και ληστρικούς όρους. Το κράτος οφείλει να βρει ποιοι είναι οι χρυσοκάνθαροι που επωφελήθηκαν.

  Υπάρχουν περιουσίες για να κατασχεθούν και να πληρωθούν οι πιστωτές. Κατά ένα μέρος όμως.... Διότι και αυτοί είναι συνυπεύθυνοι.

  Ο Ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει σκληρά μέτρα για όλους αυτούς που τον οδήγησαν και τον οδηγούν στην εξαθλίωση.

  Οι Ελληνες πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται τη στάση πληρωμών. Είναι ένας δρόμος δύσκολος που θα φέρει πόνο και δάκρυα, αλλά είναι ο μόνος που δίνει ελπίδα. Η Αργεντινή τον ακολούθησε και σώθηκε.

  • oxi ki etsi avatar
   oxi ki etsi @ Αρματιστής 13/12/2010 16:12:38

   Αρματιστή

   συμφωνώ μαζί σου αλλά εν μέρει όμως...

   Μέσα σε αυτούς που λεηλάτησαν τα τελευταία 30 χρόνια τα Ταμεία του Δημοσίου είναι και οι ορδές των δημοσίων υπαλλήλων που επροσλαμβάνοντο ρουσφετολογικά από τα δύο Κόμματα!

   Δεν είχαν αντικείμενο, δεν προσέφεραν Έργο, τους "κατασκεύαζαν" θέσεις για να αγοράσουν την ψήφο τους (και αυτοί την πουλούσαν)...

   Δεν φτάνει δηλαδή που δεν έπρεπε καν να προσληφθούν, δεν έπρεπε καν να παίρνουν παχυλό μισθό, τώρα πρέπει να τους πληρώσουμε και εφάπαξ...!

   "Μα το εφάπαξ το πλήρωσα" λένε αυτοί (δεν πάω μακριά πάω στον συγγενικό μου κύκλο πρώτα)...
   Τί πλήρωσες ρε μπαγλαμά???
   Με τί το πλήρωσες???
   Εδώ δεν έπρεπε να παίρνεις καν μισθό κι εσύ λες οτι σου κρατούσα το εφαπαξ από το μισθό που δεν έπρεπε να παίρνεις καν???

   Έχω ξαναπεί:

   Εάν εκδιωχθούν με συνοπτικές διαδικασίες από το Δημόσιο 400.000 "βολεμένοι", με μέσο όρο μόνον 3.000 το μήνα (ακαθάριστο), εξοικονομεί το Κράτος πάνω από 15 δις το χρόνο!!!

   Να μην σου πω οτι θα λειτουργεί και καλύτερα...

   Θα μου πεις, "πού να πάνε οι 400.000?"...

   Ας πάρουν στα γεράματα το δρόμο για την Ξενητειά όπως τον πήραν και οι δικοί μου και τόσοι άλλοι οι οποίοι δεν είχαν ή δεν ήθελαν να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές βουλευτών...

 30. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/12/2010 13:34:27

  ΣΧΕΔΙΑ απάτης των τραπεζών και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος αποκαλεί ο διεθνούς κύρους οικονομολόγος και αναλυτής της Γουόλ Στριτ Michael Hudson τα προγράμματα διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για Ελλάδα και Ιρλανδία.

  Τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται τα χαρακτηρίζει οικονομικές στρατηγικές που θα μετατρέψουν τις εμπλεκόμενες χώρες σε νέες Λετονίες (σ.σ.: το παράδειγμα της Λετονίας επικαλέστηκε και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Στ. Καν ως επιχείρημα ότι το Ταμείο βοηθά τις χώρες που χρηματοδοτεί) ……………..

  Ο χρηματοπιστωτικός τομέας προσπαθεί να αναγκάσει τους πολιτικούς να ρουφήξουν χρήματα από τους εργαζόμενους και τη βιομηχανία για να αποπληρώσουν τους τραπεζίτες. Αυτή η εξέλιξη θα μειώσει σταδιακά τον σχηματισμό κεφαλαίου και θα συμπιέσει προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο των πολιτών…………….

  Οι ξένοι τραπεζίτες ωθούν την Ελλάδα να γίνει σαν τη Λετονία και να θυσιάσει την οικονομία της προς όφελός τους. Η πραγματικότητα είναι ότι η αποπληρωμή των δανειστριών ξένων τραπεζών κάτω από τους όρους που έχουν επιβληθεί είναι όπως η πληρωμή του φόρου σε μια δύναμη που σας έχει κατακτήσει στρατιωτικά………………………

  Αυτό που θεωρείται «τεχνική πείρα» εκ μέρους του ΔΝΤ είναι κάτι καθαρά πολιτικό, όχι αντικειμενικό και ουδέτερο. Στα χέρια των νεοφιλελεύθερων, «χρηματοοικονομική πείρα» σημαίνει πόσο φορολογήσιμο πλεόνασμα, πόσο διαθέσιμο προσωπικό εισόδημα και πόσα κέρδη μπορεί να βουτήξει ο χρηματοπιστωτικός τομέας για τον εαυτό του.

  Οι πραγματικοί ειδικοί θα ακολουθούσαν τη συμβουλή που έδωσε ο Τζον Μέιναρντ Κέινς τη δεκαετία του 1920 σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα ενδοσυμμαχικά δάνεια. Είναι καλύτερα να σβηστούν τα «κακά» χρέη από το να προσπαθήσει μια χώρα να πληρώσει τους πιστωτές της με αντίτιμο τη συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου και των δημόσιων δαπανών στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη και σε άλλες βασικές υποδομές. Μια σοφή κυβέρνηση θα υποτάξει τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, του σχηματισμού κεφαλαίου και των αυξανόμενων επιπέδων διαβίωσης…………………

  Το οικονομικό πρόβλημα της Ευρώπης δεν έχει προκληθεί από το «κρατικό χρέος» αλλά από τα κακά δάνεια των τραπεζών, την παραπλανητική χρηματοοικονομική πρακτική και τη νεοφιλελεύθερη άρση των ελέγχων στον τραπεζικό τομέα…………………..

  ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  H**p://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/12/blog-post_222.html#more

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Αρματιστής 13/12/2010 16:38:31

   δεν θέλει σοφία... Λειτουργούν όπως το τμήμα εμπλοκών και καθυστερήσεων μιας σκέτης τράπεζας. Θα βεβαιωθούν ότι έχουν απομυζήσει οτιδήποτε ρευστό ή κινητό, και μετά θα πούνε "πτώχευση" για να πάρουν και κανίνα ακίνητο... Λυπάμαι, αλλά εκεί πάει, έστω με παραλαγές, εκτός εάν... ξυπνήσουμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.