#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2012 07:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εγώ δεν πυροβολώ τα πόδια μου για δεύτερη φορά!
της effie B.

Τον Οκτώβρη του 2009, μετά μια διακυβέρνηση περίπου πεντέμιση χρόνων, η Ν.Δ. χάνει τις εκλογές με το απογοητευτικότατο ποσοστό 10,5 μονάδων διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ. Το πιο εντυπωσιακό και συνάμα καταλυτικό αυτών των εκλογών ήταν ο αριθμός των ψηφοφόρων της Ν.Δ που «έμεινε» σπίτι του και απείχε της ψηφοφορίας. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τιμωρήσει το κόμμα του για μια σειρά λαθών στη διάρκεια της υπερπενταετούς άσκησης εξουσίας…

Πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι, που ενώ στις προηγούμενες εκλογές εν μέσω πυρκαγιών και άλλων «απρόσμενων» κακών που είχαν ξαφνικά ενσκήψει είχαν δώσει εμπιστοσύνη στη Ν.Δ., επηρεασμένοι από τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού (τα ίδια που εκστρατεύουν τώρα κατά Σαμαρά)  αλλά και απο αστοχίες, επέλεξαν να απέχουν παρά να δώσουν την ψήφο τους κάπου αλλού. Το αποτέλεσμα γνωστό και απολύτως καταστροφικό.

Κυβέρνηση εξελέγη το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου,  του "λεφτά υπάρχουν". Παρά τις όποιες προσπάθειες παραμονή εκλογών να ψελλίσει λόγο αλήθειας η Ν.Δ. και να πει τα πράγματα με το όνομα τους, δεν την άκουσε κανείς.

Ένα μεγάλο μέρος των οπαδών της είχε ήδη αποφασίσει: αποχή και τιμωρία!

Βλέπετε, ήταν όλα τόσο πρόσφατα: ένα «τεράστιο» σκάνδαλο που αποδείχτηκε τελικά μη-σκάνδαλο είχε θολώσει την όποια καθαρή ματιά. Ήταν και αστοχίες σε επίπεδο επιλογής προσώπων: ένας ανεκδιήγητος δημόσιος υπάλληλος που καταλαμβάνοντας για πρώτη φορά θέση εξουσίας «ζαλίστηκε» μέχρι που έπεσε απο τον  πέμπτο όροφο και τιμωρήθηκε σε προσωπικό επίπεδο όσο κανείς! Ένας άλλος πολιτικός "αστέρας" που το είδε διάδοχος και έπραξε με ανάλογη αμετροέπεια, τιμωρήθηκε και απαξιώθηκε και αυτός! Κάποιοι θα θυμηθούν άλλους που πολύ νωρίς ξέχασαν το σεμνά και ταπεινά του αρχηγού τους και το γύρισαν σε έπαρση και αλλαζονεία! Και κάποιοι άλλοι θα θυμηθούν και άλλους ανεπαρκείς που ενώ έπρεπε να βγουν μπροστά στη δύσκολη ώρα, κιότεψαν! Για όλους αυτούς και άλλους πολλούς οι ψηφοφόροι της Ν.Δ θύμωσαν. Θύμωσαν πολύ! Και έμειναν στα σπίτια τους. Την δύσκολη ώρα σφύριξαν αδιάφορα. Ε, και σιγά, τι θα γίνει;

Κι έγινε. Ο κακός χαμός και ο μεγάλος χαλασμός. Ο Γ. Α. Παπανδρέου μαζί με τον σημερινό αρχηγό Βαγγέλη Βενιζέλο και με σύνθημα την πολιτική αγυρτία του «λεφτά υπάρχουν» ανέλαβαν την εξουσία. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε! Έχοντας ήδη προαποφασίσει την ένταξη μας στο ΔΝΤ ανέλαβαν να εκτελέσουν τις αποφάσεις με μεθοδεύσεις που σήμερα βρίσκονται κάτω από τον φακό εισαγγελέων και εξεταστικών επιτροπών! Κραυγάζοντας στα διεθνή Μέσα συκοφαντίες ενάντια στην ίδια την πατρίδα τους και απαξιώνοντας πλήρως τους συμπολίτες τους, αυτούς που τόσο απλόχερα χάριζαν στο Πασοκ χρόνια εξουσίας και καλοπέρασης! Σιγά τους χαχόλους, άλλωστε "μαζί τα φάγαμε"! Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε!

Και ύστερα ήρθαν τα μνημόνια. Το πρώτο, στο οποίο αντιστάθηκε σθεναρά ο Αντώνης Σαμαράς, η καταστροφική απραξία δύο ολόκληρων χρόνων με οριζόντιες περικοπές και όποιον πάρει ο χάρος, έτσι χωρίς πρόγραμμα. Και όμως, ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε σχέδια και πολιτικές που χλευάστηκαν και λοιδωρήθηκαν. Και ακόμη περισσότερο, κατασυκοφαντήθηκαν στους δανειστές εταίρους με «εσωτερική» πληροφόρηση, εκτελώντας σχέδιο πλήρους καταστροφής της χώρας και οδηγώντας την λίγο πριν την έξοδο από την ευρωζώνη. Μια κατάκτηση που υπηρξε κεντρικός στόχος δεκαετιών για τη Ν.Δ.  αλλά και για όλους τους έλληνες. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε!

Και τότε, μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή η Ν.Δ. συναίνεσε σε μια κυβέρνηση μετάβασης σε εκλογές και διαχείρησης ενός ίσως αμφιβόλου κουρέματος, κερδίζοντας χρόνο. Εκείνον τον απόλυτα απαραίτητο χρόνο για την δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού και την αλλαγή συνθηκών στην Ευρώπη. Και να μην γελιόμαστε μεταξύ μας. Δυνατότητες άλλες δυστυχώς δεν υπήρχαν. Ήταν ο τελευταίος ελιγμός. Γιατί απλά άρνηση στη άρνηση χωρίς θέση, και πατριωτικά τύπου «φεύγουμε εδώ και τώρα, και όποιον πάρει ο χάρος» τα λέει και ο κυρ-Παντελής στο καφενείο της γωνίας, υποννοώντας προφανώς οτι αυτόν δεν θα τον πάρει ο χάρος!

Θέσεις όμως καθαρές, διαχειριστικές, για την επόμενη μέρα για τα σχολεία, για τα νοσοκομεία, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για την άμυνα δεν βλέπω, να ψελλίζει έστω, κανείς!

Καμιά ολοκληρωμένη πρόταση για την οικονομία, έστω και μετά την άτακτη χρεοκοπία, και δηλώνω έτοιμη να την ακούσω!

Βλέπω μόνο παντιέρες ρόζες ένθεν κακείθεν του κέντρου, ούτως ειπείν δεξιά και αριστερά και ακούω μόνον άναρθρους επαναστατικούς αλλαλαγμούς!

Ακούω μόνον, μια στείρα άρνηση και βλέπω ένα γενικό αχταρματσίδικο μέτωπο που έχει λίγο απ’ όλα: λίγο αρνούμαστε το χρέος, λίγο δεν "πληρώνω-δεν πληρώνω", λίγο «άσε θα δούμε», λίγο «οι ωραίοι έχουν χρέη»! Και ειλικρινά λυπάμαι για την απαξία της γραφής μου…

Και από την άλλη μεριά βλέπω ένα ΠΑΣΟΚ, τον απόλυτο καταστροφέα της χωρας μου, έναν Βενιζέλο να επαναφέρει τους Τσουκάτους των λαθραίων εκατομυρίων μαζί με όλον τον παλιό συρφετό, έτσι ξεδιάντροπα, αλλάζοντας όμως περιβολή, και να με προκαλεί με αυθάδεια: «Aρχίζουμε». Αρχίζουνε τι; Την καταστροφή πάλι από την αρχή; Ας τολμήσει να το πει στους μικροομολογιούχους που τους κούρεψε από τους κόπους μιας ζωής ψευδόμενος λίγες μέρες πριν! Δεν έχει άλλο, το τελειώσανε το μαγαζί. Κοντεύει να φύγει μετανάστης!

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου και κάνοντας τον απολογισμό μου, εγώ προσωπικά δεν θα πυροβολήσω τα πόδια μου για δεύτερη φορά.

Μέσα σε ένα σκηνικό κινούμενης άμμου καθημερινά σε διεθνές επίπεδο, έναν Βενιζέλο απέναντι να έχει υποσχεθεί και να έχει υπογράψει εν αγνοία μου και γω δεν ξέρω τι, και μία καθημερινή απειλή ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας με όλα τα επακόλουθα, έγιναν και λάθη απο μέρους της Ν.Δ.

Και δεν είδα και κείνες τις αλλαγές σε πρόσωπα που θα ήθελα. Είδα αυτούς που με θύμωσαν και με απομάκρυναν απο τη Ν.Δ. να μου μιλούν για την επόμενη μέρα, διεκδικώντας τάχα ποιόν ρόλο;

Είδα πολλούς την ώρα της μαχης να τραβούν χαλιά και να χτυπούν κάτω από τη ζώνη!

Είδα άλλους που ίσως τους εμπιστευόμουνα για την επόμενη μέρα να διαχωρίζουν την θέση τους για προσωπικά οφέλη και ατζέντες. Να ερίζουν για πρωτοκαθεδρίες σε σχηματισμούς και να ψελλίζουν αντίσταση, έτσι χωρίς πρόγραμμα.

Είδα και άλλους καινούριους να είναι μιά από τα ίδια.

Είδα πολλά και απογοητευτικά.

Είδα, όμως, και έναν Αρχηγό να αγωνίζεται. Να αγωνίζεται ειλικρινά με νύχια και με δόντια. Απέναντι σε όλους και σε όλα. Και μέσα στο κόμμα του, και έξω από αυτό. Και μέσα στην Ελλάδα, και έξω. Χωρίς καμιά στήριξη από κανένα Μέσο. ΜΟΝΟΣ! Με όλους ενάντια και απέναντι.

Είδα έναν Αρχηγό να μου λέει την αλήθεια. "ΟΧΙ" όταν έπρεπε, οδυνηρότατο "ΝΑΙ" για να μπορέσω να «συρθώ» και να ξεφύγω ίσως την απόλυτη καταστροφή. Είδα έναν Αρχηγό που ενώ μπορούσε να μιλήσει στο θυμικό μου και να τα πάρει όλα, μου είπε «δυστυχως, εδώ που φτάσαμε, αυτά είναι».

Και τον σύγκρινα με όλους αυτούς που τώρα με καλούν και προσποιούνται την «άλλη επιλογή». Τι μου λένε στ’ αλήθεια; Τι μου προτείνουν; Ξανά ψεύτικες ελπίδες επανάστασης και ηρωισμού; Ξανά στις δικές μου πλάτες;

Και θυμήθηκα το ίδιο ακριβώς σκηνικό πριν απο δυόμιση περίπου χρόνια. Στις εκλογές του 2009. Όταν διάλεξα να μην ακούσω. Όταν κάθησα σπίτι μου και επέλεξα την δική μου αποχή και την δική τους τιμωρία. Και τελικά τιμώρησα πολύ πιο σκληρά τον ίδιο μου τον εαυτό…

Η μόνη ελπίδα, όλοι εμείς! ΕΣΕΙΣ κι εγώ. Ένα εκατομμύριο κόσμος που την τελευταία φορά με θυμό επιλέξαμε άθελα μας την καταστροφή! Την δική μας!

Ε, λοιπόν εγώ δεν πυροβολώ τα πόδια μου για δεύτερη φορά…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 20/03/2012 07:22:03

  Τώρα δεν πυροβολούμε τα πόδια μας όπως πρώτα . Αυτοκτονούμε...... Δεν υπάρχει ζωή μετά.

  • sofia avatar
   sofia @ spiros 21/03/2012 14:59:18

   ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! ΑΡΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ?

   • juliet avatar
    juliet @ sofia 21/03/2012 15:13:18

    Επίδομα δεν έχει ...άδικα τα πυροβολείς .Η ερώτηση ιατρικού μάλλον περιεχομένου και ουχί πολιτικού.Γιατί εδώ υπάρχει ελευθερία ,εσύ θα μείνεις ανάπηρη.

    • Αιμιλια Σ. avatar
     Αιμιλια Σ. @ juliet 22/03/2012 00:03:32

     !!!!!!!!!

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ juliet 22/03/2012 15:23:58

     Juliet , μου τα χαλάς. Δεν βλέπεις ότι .......είναι ήδη ανάπηρη;;

     • juliet avatar
      juliet @ Παύλος 22/03/2012 15:48:12

      Εννοείς πυροβολημένη; απ΄όλα έχει ο μπαξές .Διαπιστώνω το επίπεδο και λέω να πάρω τα βουνά ..θυμάσαι κάτι ελληνικές ταινία με σαλταρισμένους .
      Ακουγα την μέρα των εκλογών ,με τον ένα αρχηγό κατάλαβες,τον γιατρό δίπλα μου να ρωτάει τον απέναντι.Β...θα πάμε να ψηφίσουμε ; και ο Β...να του απαντά ,αφου ένας είναι ο υποψήφιος για να δώσουμε τα 2 ευρώ;Σκέψου επιστήμονας άνθρωπος ,θα πεις ξεχρέωνε γραμμάτια.Το αστείο είναι ότι όλες τους τις δουλειές τις τακτοποίησαν επί Ν.Δ.Λέω το αστείο ,για να μη πω για κλάμματα.Κυκλοφορούν πολλοί βολεμένοι πάντως εκτός από βαρεμένοι.Ν' είσαι καλά Παύλο μου.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ juliet 22/03/2012 16:09:11

      Ε, μην μου πεις βρε Juliet ότι είμαστε συνάδαλφοι;
      Πάει , την ακυρώσαμε την παροιμία!!

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/03/2012 07:39:11

  Ετσι ακριβώς Effie!
  Υπογράφω κάθε λέξη!
  Μπράβο!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Κώστας Ροδινός 20/03/2012 09:03:24

   Φιλτατε ΚΡ το αρθρο αυτο σου αφιερωνεται ειδικα εις απαντηση του δικου σου αρθρου ''Κι'ομως το ΠΑΣΟΚ ειναι παντα εδω '' το οποιο πολυ με πικρανε και το θεωρω ως κιοτεμα στην πορεια της ΝΔ προς τις εκλογες !Μπραβο Effie !

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Ραβινος 20/03/2012 09:26:29

    «Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ιωάν. η΄ 32)

    • Εύμηλος avatar
     Εύμηλος @ Κώστας Ροδινός 20/03/2012 11:21:27

     Effie,
     πολύ καλή η γραφή σου.
     Ραβίνε,
     εγώ δε το βλέπω ως απάντηση αλλά ως συνέχεια του άρθρου του ΚΡ "Κι’ όμως το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ". Ως την επιτακτική ανάγκη να σηκωθούν οι Νεοδημοκράτες απ' τον καναπέ τους και να παν στην κάλπη. Γιατί κι εγώ τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν πολύ θυμωμένος. Διότι άλλα προσδοκούσα το 2004 και το 2007. Αντ' αυτού έβλεπα μόνο ρίαλ εστέΐτ και τον εσμό των κολλητών στημένο γύρω απ' τη "ροτόντα" από κείνους στους οποίους ο ΚΚ εμπιστεύθηκε τη γοητευτική και πάντα προσδοκώμενη επανίδρυση του κράτους.
     Κι όμως ταξίδεψα στα όρη και τα βουνά για να ψηφίσω με την προσδοκία να αποτρέψω τη λαίλαπα. Με την παρηγοριά ότι ο ΚΚ ψέλλισε έστω και την ύστατη ώρα την αλήθεια.
     Τώρα που έχουμε τον ΗΓΕΤΗ, διότι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ απέδειξε εμπράκτως σε όλα τα επίπεδα ότι και ξέρει και μπορεί με λογισμό και μ' όνειρο, κι ότι αυτό που λέει το εννοεί, δε δικαιούμαστε ούτε να απέχουμε ούτε να γκρινιάζουμε. Δικαιούμαστε κι υποχρεούμαστε να δώσουμε τη μάχη στο μέτρο που μας αντιστοιχεί και κάτι παραπάνω.

     • effie B. avatar
      effie B. @ Εύμηλος 20/03/2012 12:08:04

      συμφωνώ απολύτως και θεωρώ την σκέψη μου συνέχεια του αρθρου του Κ. Ροδινού.

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ Κώστας Ροδινός 20/03/2012 15:24:28

     Την αληθεια ψελισε και ο ΚΚ και απελευθερωσε τον Ελληνικο λαο ριχνοντας τον στην βαρβαροτητα !Προσωπικα απο τους ταλαντουχους αρθρογραφους περιμενω με την γραφη τους να σαλπισουν μηνυματα ελπιδας και ανατασης της χωρας υπο τον Α.Σαμαρα οπως το κειμενο της Effie και οχι μοιρολογια για τις μαφιοζικες μεθοδους που χρησιμοποιει το ΠΑΣΟΚ εναντι του ορθολογισμου της ΝΔ και κυβερναει κοντα 25 χρονια τωρα !

 3. S.P. avatar
  S.P. 20/03/2012 07:40:00

  Ε βέβαια, το 2004 ψήφισα Καραμανλή για να κάνει την επανίδρυση του κράτους. Αν' αυτού είδα: Τον ίδιο να υμνεί τον Φλωράκη, τον Σιούφα να δίνει εκατομμύρια στο ΚΚΕ χωρίς έλεγχο, τον Χατζηγάκη να δίνει εκατομμύρια στους Θεσσαλούς αγρότες για να αγοράσουν καγιέν, τον Παυλόπουλο να προσκαλεί τους λαθρομετανάστες για την εποίκιση της Ελλάδος από τηλεοράσεως, και τον ίδιο κατατρομαγμένο τον Δεκέμβριο του 2008 να μη μπορεί να επιβάλλει την τάξη και να μην παραιτείται. Είδα τον Ταλιαδούρο το 2005 στο Υπουργείο Παιδείας να ακολουθεί στεγνή κομματικοκρατία και παρεοκρατία, είδα τα πανεπιστήμια να συνεχίζουν ανενόχλητα και ατιμώρητα την κοροϊδία, καταλήψεις, αμειβόμενη απεργία, διάλυση.
  Τι θα "κουβαλάω νερό στο μύλο της Φώτως;" γίνεται; δεν γίνεται!

  • pinokio avatar
   pinokio @ S.P. 20/03/2012 07:54:52

   Επιπλεον οταν εδω μεσα το 2008 αρχες του 2009 σχολιαζαμε τους μαγους της οικονομιας Αλογοσκουφη και Παπαθανασιου, καποιοι που τωρα αγωνιζονται για την αυτοδυναμια, τοτε φαινεται ηταν απασχολημενοι απ την ασκηση αξουσιας (ενδεχομενως "ετρωγαν" που ειπε και ο Παγκαλος) η εργαζονταν ως συμβουλοι τυπου σε υπουργεια κλπ.
   Που ειχατε χαθει τοτε βρε παιδια?

  • νικολας avatar
   νικολας @ S.P. 20/03/2012 12:20:34

   μπράβο !

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ S.P. 20/03/2012 20:53:17

   Αυτομαστίγωμα, πυροβολισμός στα πόδια. Να το χαμηλό επίπεδο πολιτικής συνειδητοποίησης αυτής της παράταξης. Γκρίνια και διαίρεση αντί συστράτευσης και άθροισης.

 4. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 20/03/2012 07:47:20

  Σα να διαβάζω την απολογία του ΠΑΣΟΚ "παλέψαμε εκεί που μπορούσαμε, υποχωρήσαμε εκεί που έπρεπε". Και δεν φταίει κανείς. Και όλα γίναν για "το καλό των Ελλήνων". Μάθε λοιπόν ότι το καλό των Ελλήνων δεν κρύβεται πίσω από ψέματα και μυστικές συμφωνίες. Πόσο σίγουρος είσαι ότι ο Σαμαράς δεν έχει αναλάβει δεσμεύσεις κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί; Γιατί δεν απορρίπτει οποιαδήποτε δέσμευση που προσπαθούν να επιβάλλουν στην νέα κυβέρνηση, αφού ο λαός θα μιλήσει μέσω της ψήφου του;
  Ξεκάθαρες θέσεις και αναλυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη είναι απαραίτητα για οποιαδήποτε ελπίδα αυτοδυναμίας. Ο λαός θέλει αλήθειες και έργα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δεν έχει σημασία 20/03/2012 08:28:04

   Aσε τον δηθεν καλο λαο.Ο λαος δεν θελει καμμια αληθεια αλλα μονο λεφτα και ψεματα.
   Το ΠΑΣΟΚ δεν ειπε μονο ψεματα την τελευταια φορα.Ελεγε παντα ψεματα και ψηφιζοταν.Τωρα ξεσηκωθηκαν ολοι επειδη τους εκοψε τη μασα.
   Το μνημονιο ηταν αυτο που αξιζε στον πασοκολαο.

   • effie B. avatar
    effie B. @ ψυχραιμια 20/03/2012 10:51:57

    @Δεν έχει σημασία
    ποιά αλήθεια έκρυψε ο Αντώνης Σαμαρας;
    Γι΄αυτη τη έρμη την αλήθεια άρχισε το πετροβόλημα!

    • Δεν έχει σημασία avatar
     Δεν έχει σημασία @ effie B. 20/03/2012 11:17:03

     Το έχω ξαναπεί, το πρόβλημα είναι ότι δεν επικοινωνεί προς τα έξω την πολιτική του. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορατός στόχος. Ή τουλάχιστον ας πει ότι είμαστε σε περιδίνηση και αυτοσχεδιάζουμε. Καταλαβαίνω ότι αν σε έχουν βάλει μπροστά τα γεγονότα και είσαι σε reactive mode είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον δώσε ένα στίγμα.

     • effie B. avatar
      effie B. @ Δεν έχει σημασία 20/03/2012 11:19:16

      πιστεύω πως με την προκήρυξη των εκλογών θα το δώσει το στίγμα!
      ο καιρός γαρ εγγύς...

     • Δεν έχει σημασία avatar
      Δεν έχει σημασία @ effie B. 20/03/2012 11:28:02

      Μια Ελλάδα περιμένει. Να μην την απογοητεύσει.

   • Δεν έχει σημασία avatar
    Δεν έχει σημασία @ ψυχραιμια 20/03/2012 11:10:04

    Με αυτή τη νοοτροπία, που την έχω δει αρκετές φορές από δήθεν πετυχημένους μικρομάνατζερ, δεν πρόκειται να βγει οτιδήποτε θετικό ούτε από πολιτικής ούτε από οικονομικής πλευράς. Δυστυχώς δεν προσφέρει τίποτε στον τόπο παρά μόνο να βγάζει προς τα έξω τον επιθανάτιο ρόγχο ενός διαπλεκόμενου συστήματος που καταρρέει. Δεν είναι προοπτική ανάπτυξης αλλά προσπάθεια διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης από αυτούς που χρόνια "επιχειρούσαν" στην πλάτη του ελληνικού δημοσίου με ξένα λεφτά και πούλαγαν lifestyle διαπαραταξιακά και διαχρονικά. Όσο το πάρτυ συνεχίζεται ή δίνεται η εντύπωση ότι μπορεί να συνεχιστεί, φως δεν υπάρχει. Σε αντίθεση με τους έλληνες οι ευρωπαίοι δεν ανέχονται την ανεξέλεγκτη μάσα. Και εκεί είναι που χάνεται το παιχνίδι της αξιοπιστίας γιατί τα δείγματα γραφής τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ (2005-2009) δεν είναι θετικά. Και για να προλάβω απαντήσεις του τύπου "μα κάποιοι προσπαθήσαν", το αποτέλεσμα μετράει. Όσο δεν φταίει κανείς για τη διαπλοκή και είναι όλοι αθώοι μην περιμένετε τίποτε καλύτερο είναι νεοδημοκράτες είστε είτε πασόκοι είτε αριστεροί.

    Το ερώτημα για το φόρουμ είναι αν ο Σαμαράς μπορεί να βάλει στην άκρη όλους που ακόμη και τώρα νομίζουν ότι μπορούν να φάνε και να αποσοβήσει το ξεπούλημα της χώρας και των κατοίκων της.

    • effie B. avatar
     effie B. @ Δεν έχει σημασία 20/03/2012 11:36:43

     θα αντιστρέψω το ερωτημά σου και θα ρωτήσω ποιός νομίζεις, από το παρόν πολιτικό σκηνικό, μπορεί να βάλει στην άκρη όλους που ακόμη και τώρα νομίζουν ότι μπορούν να φάνε και να αποσοβήσει το ξεπούλημα της χώρας και των κατοίκων της;

     • karenin avatar
      karenin @ effie B. 20/03/2012 12:32:31

      Κανένας. Για αυτό και ας αφήσουν ήσυχους τους ξένους να κάνουν την δουλειά τους, και να ξανασυστήσουν κράτος.

     • PayneK avatar
      PayneK @ karenin 20/03/2012 15:12:23

      Αν αυτό προυποθέτει να αναφωνήσουμε αποκαρδιωτικά οτι όλοι μαζί τα φάγαμε,χωρίς να κατανοούμε όμως πού πήγανε πραγματικά, και χωρίς απόδοση ανάλογων ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα και άλλους διαπλεκόμενους που σίγουρα υπάρχουν,θα διαφωνήσω τότε μαζί σου.
      Έτσι δεν στήνεται κράτος,αλλά πλυντήριο-πλησταριό άφεσης αμαρτημάτων και απόκρυψης της αλήθειας.

 5. romeo avatar
  romeo 20/03/2012 07:52:46

  Άφηναν Effie οι ... πρετεντέρηδες, οι Αμερκάνοι, οι ευρωπαϊκοί ντενεκέδες και όλοι οι περίεργοι του κόσμου; Δεν άφηναν... Οπότε; Ευελπιστούμε πάντως πως ωρίμασε τώρα ο λαός και δε θα ξανασυμβεί ότι συνέβη το 2009. Φυσικά υπάρχουν και τα ... Καμμένα χαρτιά, αλλά αυτά Καμμένα ήταν πάντα!

 6. yianna avatar
  yianna 20/03/2012 07:56:52

  Δεν ανήκω σε αυτούς που πυροβόλησαν τα πόδια τους το 2009. Ωστόσο ψήφισα με κρύα καρδιά απλά γιατί φανταζόμουν αυτά που θα ερχόντουσαν.
  'Ομως από το 2009 έως σήμερα, μας έχουν περικόψει το 30% των εισοδημάτων μας, μας περιμένει και άλλη περικοπή μέχρι τέλος του 2012, ήτοι θα συνεχίζουν να μας εξαθλιώνουν. Πλην όμως της γενικόλογης αναφοράς στην Ανάπτυξη, δεν βλέπω συγκεκριμένες θέσεις για τις περικοπές των δαπανών. Π.χ. Με πόσους θα κυβερνήσει με 50, 20, 10? Με όλους τους παρατρεχάμενους στα βουλευτικά γραφεία τους Υπουργούς, τους Υφυπουργούς τους Γενικούς Γραμματείς τι θα κάνει ο ΑΣ? Με τους φόρους στα καύσιμα που μας έχουν γονατίσει, ποιά θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα? Με τους μετανάστες που γεμίζουν τα νοσοκομεία μας και επιβαρύνουν εμάς τι θα κάνει, πως θα το κάνει? Με τη φοροδιαφυγή ποιό είναι το σχέδιο?
  Με τα ταμεία τι θα κάνει? Από τώρα και στο εξής οι συντάξεις θα διαμορφώνονται με Υπουργική Απόφαση, δηλαδή θα ξυπνάς το πρωϊ και θα βλέπεις ότι είσαι -€200. Αυτό δεν συνέβαινε το 2009. Δηλαδή θέλουμε να κυβερνήσουμε, μπράβο και ζήτω, αλλά Πώς? Τα emails που λαμβάνω από τον Πολιτικό Σχεδιασμό δεν αναφέρουν κάτι συγκεκριμένο. Σταμάτησα να τα διαβάζω πια, τα κάνω delete απευθείας.
  ΄Αρα οι νέες συνθήκες απαιτούν και νέο σχέδιο. Επ' αυτού δεν ακούω λέξη. Όμως το εάν θα πάω να ψηφίσω ή να απέχω, εξαρτάται από αυτά και άλλα τόσα. Επομένως ας ανοίξει το στόμα του και ας αρχίσει να μιλάει. Να εξηγήσει το σχέδιο, έτσι θα ελπίζει στην ψήφο μας, και την αυτοδυναμία.

  • effie B. avatar
   effie B. @ yianna 20/03/2012 10:58:58

   πιστεύω ότι προεκλογικά θα ξεδιπλωθει όλο το πρόγραμμα της ΝΔ.
   Συμφωνω μαζί σου!
   Η αυτοδυναμία θα κερδιθεί από την εμπιστοσύνη που θα δειξουν οι πολίτες σε ένα σαφές πρόγραμμα διακυβέρνησης.
   Όμως για να είμαστε και δίκαιοι οικονομικό πρόγραμμα, σαφέστατο, έχουν ήδη παρουσιάσει. Άλλο αν λόγω τωρινών συνθηκών ενδεχομένως να χρειάζεται αναπροσαρμογή.

   • Boson avatar
    Boson @ effie B. 20/03/2012 17:15:11

    Εffie B.
    Το πρόγραμμα θα ξεδιπλωθεί και θα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
    Μέχρι τώρα πρόγραμμα άσχημο δεν είδα.
    Το μεγάλο ερωτηματικό είναι με ποιους θα το εφαρμόσει.
    Έχεις καμία απάντηση?

    • effie B. avatar
     effie B. @ Boson 20/03/2012 17:37:13

     περιμένω να δω!
     ελπίζω να εκπλαγώ ευχάριστα!

     • tak avatar
      tak @ effie B. 02/04/2012 17:58:33

      Εσείς θέλετε να εκπλαγείτε ευχάριστα, όπως και εμείς, όμως θα μας αφήσουν τα ... φαντάσματα του παρελθόντος, που με την ανοχή και τη συνδρομή των ... εθνοπαραφρόνων, κυκλοφορούν ελεύθερα;

 7. Άπολις avatar
  Άπολις 20/03/2012 08:05:16

  Σωστότατη!! Ας ελπίσουμε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, παρόμοιες σκέψεις θα γυρνούν στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

 8. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 20/03/2012 08:21:54

  Για όλα τα παραπάνω που έκανε και ..δεν έκανε η Ν.Δ του Καραμανλή, πήρε την απάντηση των οπαδών της. Το μήνυμα ελήφθη και ο Καραμανλής παραδέχτηκε το λάθος του σιωπώντας. Η Ν.Δ του Σαμαρά δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Θα ήταν αδικία να τον χρεώσουμε με αβλεψίες και λάθη άλλων. Θα έλεγα ότι με γνώμονα την καλή πίστη πρέπει να στηρίξουμε τον Σαμαρά όμως και ο ίδιος όπως και οι επιτελείς του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βάρος που ενδεχομένως να αναλάβουν θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ανέλαβε ο Καραμανλής και ότι τυχόν απογοήτευση των οπαδών δεν θα επιφέρει απλά την αποχή από τις κάλπες στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά το πετροβόλημά τους - κυριολεκτικά- και αυτό που γράφω δεν θέλω να ακουστεί ως απειλή αλλά ως προειδοποίηση.

  • yianna avatar
   yianna @ Dexi Extrem 20/03/2012 08:27:32

   Συγκεκριμένες θέσεις, που μπορεί να πονάνε αλλά θα πείσουν τον κόσμο ότι τουλάχιστον η ΝΔ ΑΛΛΑΞΕ, και ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Για τις προθέσεις του ΑΣ δεν αμφιβάλλουμε, το σχέδιο θέλουμε να δούμε και ποιοί θα αναλάβουν να το φέρουν σε πέρας. Μόνο αυτό φτάνει.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ yianna 20/03/2012 08:45:07

    Έχει ξαναγίνει αντικείμενο σχολιασμού αρκετές φορές και θέλω αλλη μία να αναφερθώ στο ¨σχέδιο", ¨το πρόγραμμα διακυβέρνηση" ή "τα πρόσωπα". Η παράταξή μας, η πολιτική έκφραση του ορθολογισμού, δεν έχει αμφιβολία για το τί πρέπει να πράξει ως κυβέρνηση όπως δεν έχει και οποιοσδήποτε ορθολογιστής ο οποίος έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης. Δεν χρειάζεται να δεσμευτεί η Ν.Δ για κάτι για να θεωρήσω ότι κάνει κάτι σωστό ή λάθος. Ένα παράδειγμα: Ο Καραμανλής δεν δεσμέυτηκε ποτέ για την στήριξη των αγροτών με κρατικές αποζημιώσεις, παρ'όλα αυτά όμως δόθηκαν υπό υπουργείας Χατζηγάκη παράτυπα. Αυτό και αντίθετο στις αρχές της Ν.Δ ήταν και επιζήμιο για την εθνική οικονομία και καμία αμφιβολία δεν είχα να το αποδοκιμάσω.

  • S.P. avatar
   S.P. @ Dexi Extrem 20/03/2012 08:35:16

   Ο Καραμανλής δεν σιωπά επειδή κατάλαβε το λάθος του, αλλά επειδή έχει το DNA του θείου του και νομίζει ότι θα τον καλέσουμε ως Μεσσία εμείς τα πρόβατα. Επαναλαμβάνω αν από το 1965 είχαμε ομαλές εξελίξεις χωρίς δικτατορία ούτε ο σιωπών στο Παρίσι θείος του θα έβλεπε εξουσία το 1974.
   Αυτή η οικογένεια νομίζει ότι είναι μεσσίες. Κοιτάξτε και το ύφος Λιάπη, για τον οπoίον έχουν ακουσθεί πολλά προσφάτως

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ S.P. 20/03/2012 08:46:58

    Είσαι άδικος.

   • GO avatar
    GO @ S.P. 20/03/2012 08:57:51

    Αιδώς Αργείοι.

   • juliet avatar
    juliet @ S.P. 20/03/2012 09:01:35

    Είσαι εκτός θέματος ,το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις γιατί δεν ψηφισες Ν.Δ είναι δικό σου θέμα.Δεν χρειάζεται να αναφέρεις επιλεκτικά ονόματα ,εκτός αυτού ο Λιάπης δεν κατεβαίνει νομίζω. Τον Βενιζέλο όμως σαν αρχηγό του πασοκισταν θα είμαι υποχρεωμένη να τον βλέπω ....ενω εσύ απ΄ότι κατάλαβα το προτιμας ....βίτσια είναι και αυτά αγαπητέ.Οι δκοί σου μεσσίες ίσως έχουν και τασάκι ή γεμάτο ''λεφτά υπάρχουν'' η για την λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων που μυαλό κουκούτσι.Εισαι από τους τύπους που δεν μπορεί το παιδί του περιθωριακού να ξεφύγει γιατί έτσι σε συμφέρει ,γιατί η εκμετάλευση θα πρέπει να έχει συνέχεια.Ξύπνα ,αυτή η νοοτροπία σ΄αγγίζει .Δεν είσαι ο μόνος που μπορεί να ρίξει πέτρες ...κάποιος θα σου τις ξαναρίξει.Οσο για το υφάκι του καθενός .....και εσύ με υφάκι μιλάς.Η Ν.Δ δεν είναι Σιούφας ,Σουφλίας ,Ταλιαδούρος εμείς τους κάναμε καιρός να τους απαξιώσουμε όχι με την αποχή αλλά με την ψήφο εκει που πρέπει.

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ juliet 20/03/2012 09:05:17

     Προσυπογραφω !Ετσι ακριβως !!

     • juliet avatar
      juliet @ Ραβινος 20/03/2012 09:20:59

      Ραβίνε, καλημέρα!

  • Δεν έχει σημασία avatar
   Δεν έχει σημασία @ Dexi Extrem 20/03/2012 09:31:43

   Αυτά τα ξανακούσαμε. Σου θυμίζω "θα μας πάρουν με τις πέτρες, όλους!". Σου λέει κάτι; Το έργο "δώσε μου μια ευκαιρία" το είδαμε επί ΓΑΠ. Χώρις συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις ψήφο δεν βλέπει κανένας.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Δεν έχει σημασία 20/03/2012 09:50:16

    Στο μυαλό σου Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ είναι ίδιοι; Εάν ναί τότε έπιασε η προπαγάνδα της αριστεράς. Σου θυμίζω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Και αυτό το ξανάκουσες όμως να ξέρεις ότι είναι αλήθεια.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Δεν έχει σημασία 20/03/2012 11:41:34

    Και γω πιστεύω πως οι λευκες επιταγές έχουν τελειώσει.
    Ας περιμένουμε λίγο. Οι εκλογές θα προκηρυχτούν σε λίγες μέρες.

   • anideos avatar
    anideos @ Δεν έχει σημασία 20/03/2012 17:18:46

    ''Χώρις συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις ψήφο δεν βλέπει κανένας.''
    Και ποσοι ειναι αυτοι που θελουν δεσμευσεις και προτασεις για να δωσουν την ψηφο τους;
    Ποιες συγκεκριμενες προτασεις και δεσμευσεις φεραν τον ΓΑΠ στο προσκηνειο το 2009;
    Τι αλλαξε απο το 2009 μεχρι σημερα;
    Το μονο που πρεπει να πει ο Σαμαρας στον προεκλογηκο του αγωνα ειναι πως το παρτι τελειωσε!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Dexi Extrem 20/03/2012 10:41:21

   Η Ν.Δ του Σαμαρά

   Δεν υπάρχει ΝΔ του Σαμαρά. Τα ίδια υλικά ανακυκλώνονται, είναι κι ο Σαμαράς δέσμιος του κομματικού μηχανισμού.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ anonymous 20/03/2012 11:10:35

    Γιατί ανώνυμε θες να δεχτώ ότι δεν άλλαξε τίποτα; Ένα παράδειγμα : Στο νομό Τρικάλων εκτός Ν.Δ πλέον είναι και οι δύο πρώην υπουργοί του Καραμανλή, ο Χατζηγάκης και ο Λέγκας. Στη Λάρισα βγήκε ο Ζώης. Στη Θεσ/νίκη δεν υπάρχει Παπαγεωργόπουλος, Γκιουλέκας, Ζορρό. Πολλοί είναι εκτός. Ας τολμίσει κάποιος άλλος πολιτικός χώρος να διαγράψει σχεδόν το 50% των ανώτερων στελεχών του.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Dexi Extrem 20/03/2012 14:34:37

   Ακόμα δεν έγιναν αυτές οι εκλογές κι εσύ μιλάς για τις επόμενες;
   Το επιτελείο του Σαμαρά το γνωρίζετε πολύ καλά.
   Μπορείτε να τιμωρήσετε όλους αυτούς που αποδεδειγμένα έκαναν και κάνουν κακό στην παράταξή σας, στις προσεχείς εκλογές.
   Ξεκινήσατε πολύ καλά πιστεύοντας στον Σαμαρά τον οποίο εκλέξατε,
   τώρα κολλάτε στους υπόλοιπους;
   Οι πολιτικοί είπαμε «έχουν το δικαίωμα»τις κωλοτούμπες να τις
   βαπτίζουν «πολιτικούς ελιγμούς»εμείς σπάσαμε τα κόκαλά μας από
   τα φλικ φλακ που κάνουμε για πάρτη τους.
   Εμείς οι ίδιοι βάζουμε νερό στο κρασί μας και συμβιβαζόμαστε με πολιτικές
   του κάθε ανεκδιήγητου,ανίκανου, διεφθαρμένου.
   Εσύ φίλτατε τους δίνεις χρόνο μέχρι τις επομενες εκλογές;
   Σου δίνεται τώρα η δυνατότητα να τους μαυρίσεις,μη τη χαραμίσεις.
   Οι λίστες της ντροπής φίλε,ας γίνουν λίστες αλλαγής.
   Τις πέτρες τέλος,δεν τις φοβούνται.
   Τη μη επανεκλογή τους φοβούνται,τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
   Φιλικά Μ.Θ

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 20/03/2012 15:20:48

    Στο δεξί εξτρέμ απευθύνομαι.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Dexi Extrem 20/03/2012 15:05:35

   Dexi Extrem, επειδή σου έχω μεγάλη εκτίμηση , όπως σε γνωρίζω μέσα από τα σχόλιά σου, θα ήθελα να σε ρωτήσω:
   Ποιό λάθος έκανε ο Καραμανλής ;;;
   Ότι δεν "έκατσε" να τον ξεκάνουν ΚΑΙ βιολογικά;;
   Ότι καταψήφισε το σχέδιο Αννάν;;;
   Ότι προέβαλε veto για το Σκοπιανό στα μούτρα των USA ;;;;
   Ότι άνοιξε δρόμους (Μπουργκας-Aλεξανδρούπολη, South Stream) για ενεργειακή απεξαρτητοποίηση της χώρας μας από τα πετρέλαια που ελέγχουν οι ΗΠΑ;;;;;;
   Ότι έφερε την COSCO, για την οποία ο χαζομ- - -΄-- ς έτρωγε τα δακρυγόνα για να το παίξει αγωνιστής-επαναστάτης και τώρα αναδεικνύεται η μόνη -ίσως- προσοδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα ;;;;
   Από την άλλη, ποιός δεν κάνει λάθη;;;;;
   Για να μην τρελαθούμε δηλαδή.

   • juliet avatar
    juliet @ Παύλος 20/03/2012 15:46:21

    Το λάθος του ήτανε που δεν πέταξε έξω την Ντόρα και την παρέα της ..Σουφλία ,Πετραλιά ,Γιαννάκου κ.λπ φυντάνια .Και ειδικά την δεύτερη τετρετία να τους στείλει στο αγύριστο.

   • Mara avatar
    Mara @ Παύλος 20/03/2012 15:50:08

    Kανένα λάθος να μην είχε κάνει και όλα τέλεια να ήταν, (πράγμα αδύνατον, διότι ουδείς αλάνθαστος) μόνο γι΄αυτά που αναφέρεις, πάλι "τελειωμένος" θα ήταν.
    Θα επινοούσαν αυτοί... χίλια δυό ανύπαρκτα σκάνδαλα και λάθη. Ιδιαιτέρως δε, όταν υπάρχει και μία αντιπολίτευση που έχει συμφωνήσει σε όλα τους τα ανθελληνικά σχέδια προκαταβολικά....

   • anideos avatar
    anideos @ Παύλος 20/03/2012 17:33:27

    Το λαθος του Καραμανλη ειναι οτι προσπαθησε μεσο εθνικης πολιτικης να αναστηλωσει την ελληνικη οικονομια.
    Πραγμα ακατορθωτο την εποχη που αν πεις οτι εισαι πατριωτης σε αποκαλουν φασηστα.

    • Αλεξανδρος Φιλιππου avatar
     Αλεξανδρος Φιλιππου @ anideos 20/03/2012 19:27:44

     Καταπληκτικο το nick σου.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Παύλος 20/03/2012 20:52:43

    Τα λάθη του Καραμανλή:
    1. Η ήπια προσαρμογή.
    2. Η εκλογή Παπούλια.
    3. Οι αυξήσεις στους δημ υπαλ την ά περίοδο.
    4. Η ικανοποίηση κομματικών εκδουλεύσεων.
    5. Ο Ρουσόπουλος.
    6. Η εμπιστοσύνη στους ΔΑΠίτες.
    7. Το άνοιγμα στην αριστερά.
    8. Η ανάληψη της σημαίας του ευρωπαϊκού αντιαμερικανισμού.
    9. Η ανοχή εικονικών υπουργών.
    10. Η Ντόρα ΥΠΕΞ.
    11. Η φιλοαγροτική τακτική.
    12. Η ανοχή των κουκουλοφόρων.
    13. Ο Λούλης.
    14. Η ατιμωρησία της κρατικής διαφθοράς.
    15. Η διάλυση του κομματικού μηχανισμού.
    16. Η οικογενειοκρατία.
    17. Οι δηλώσεις εν θερμώ περί νταβατζήδων.
    18. Η διάτρητη αυλή και οι διαρροές.
    Κλπ...

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Dexi Extrem 20/03/2012 22:13:33

     Βλέπεις λοιπόν, φίλτατε Dexi Extrem ότι τα ποιό πολλά πράγματα ειναι σχετικά;;;;;;
     Σεβαστές οι απόψεις σου, απολύτως σεβαστές, αλλά δεν παύουν να είναι απόψεις σου .
     Αν εξαιρέσουμε ίσως το 12 και 14, μπορώ να σου αντιπαραθέσω τη γνώμη δεκάδων ΝΔκρατών, που όχι απλώς διαφωνούν με τη θέση σου, αλλά ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ το Σαμαρά από εκ διαμμέτρου αντίθετη άποψη για πολλά από τα υπόλοιπα!
     πιο

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ Παύλος 21/03/2012 08:30:17

      Από κεκτημένη ταχύτητα αναφέρθηκα δύο φορές στα λάθη Καραμανλή. Παρακάτω...
      Πολλοί είναι οι ΝΔκράτες και με πλουραλισμό απόψεων όμως οι απόψεις τους είναι ασυμβίβαστες με τις αρχές της Ν.Δ. Εδώ φταίει και η Ν.Δ που εγκατέλειψε το ιδεολογικό φρεσκάρισμα και εκφυλίστηκε σε κεντροδεξιό κρατισμό. Άλλο ένα λάθος του Καραμανλή. Για το 9 τί έχεις να πείς;

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Dexi Extrem 21/03/2012 09:03:26

      Καλημέρα,D.E. ,
      Ίσως έχεις καλύτερη ενημέρωση και κάτι γνωρίζεις παραπάνω.Δεν είμαι από αυτούς που διαφωνούν για να διαφωνούν. Έστω. Αλλά έχω την αίσθηση ότι είμαστε υπερευαίσθητοι και περιδεείς στις απαιτήσεις από την παράταξή μας, όταν γύρω μας ο κόσμος γκρεμίζεται.
      Έχω πολλούς- για παράδειγμα- στον περίγυρό μου, που δεν ψήφισαν ΝΔ το 2009, επειδή ο Καραμανλής δεν αντάμοιψε τα ..."δικά μας παιδια" !

      ΥΓ. Και 'γω εκ παραδρομής έγραψα Σαμαράς αντί Καραμανλής.

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ Παύλος 21/03/2012 11:20:59

      Σωστά αναφέρεις αυτούς που γκρινιάζουν για τα δικά τους παιδιά όμως εμείς πρώτα απ'όλα πρέπει να επαναφέρουμε αυτόν που ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ επειδή η Ν.Δ δεν έκανε το σωστό. Αυτός που περιγράφεις - σωστά- καταψήφισε τη Ν.Δ επειδή δεν τον βόλεψε. Η Ν.Δ όμως στην περίπτωση αυτή έπραξε σωστά.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Dexi Extrem 21/03/2012 11:52:00

      Συμφωνώ !

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Παύλος 21/03/2012 08:23:53

    1. Η "ήπια προσαρμογή".
    2. Οι Ρουσόπουλος-Λούλης.
    3. Η Ντόρα ΥΠΕΞ.
    4. Η φιλοαγροτική πολιτική.
    5. Ο τρόπος που προσσέγγισε την αριστερά.
    6. Οι αυξήσεις στο δημόσιο την ά περίοδο (2004-07).
    7. Η ρήξη με τους φιλελεύθερους και η φρασεολογία περί μεσαίου χώρου.
    8. Η ικανοποίηση των κομματικών ρουσφετιών.
    9. Οι εικονικοί υπουργοί/υφυπουργοί.
    10. Η ανάληψη της σημαίας του ευρωπαϊκού αντιαμερικανισμού.
    11. Η υπουργοποίηση ατόμων που λαΐκισαν προεκλογικά.
    12. Η ατιμωρησία της κρατικής διαφθοράς.
    κλπ.......

 9. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 20/03/2012 08:26:06

  Εγώ πήγα να ψηφίσω το 2009 (όπως και όλες τις προηγούμενες φορές) και στεναχωρέθηκα με το αποτέλεσμα, δεν απογοητεύτηκα όμως από αυτούς που δε συμμετείχαν. Ίσα-ίσα που θεώρησα και θεωρώ την απογοήτευσή τους δικαιολογημένη. Δε φταίει η απογοήτευση του νεοδημοκράτη για την τραγική ανεπάρκεια του ΠΑΣΟΚ.
  Βλέπετε, αγαπάμε τον τόπο και όχι τον αρχηγό ή το κόμμα (εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις). Γι αυτό και αντιδρούμε όταν υπάρχει λόγος. Γι αυτό και βαράμε καμπανάκι όταν πρέπει. Δουλεία τους είναι να το ακούσουν.
  Από αυτό το site έχω ακούσει χιλιάδες καμπανάκια προς τη νέα ηγεσία. Δεν ξέρω αν τα έχει ακούσει και αυτή. Ο μόνος όμως τρόπος να το διαπιστώσουμε είναι να της δώσουμε την ευκαιρία να το κάνει. Έστω και με κρύα καρδιά κάποιοι. Τουλάχιστον όμως τώρα είμαστε προετοιμασμένοι αφού "λεφτά δεν υπάρχουν", όπως δεν υπάρχει και χρόνος για χάσιμο.

 10. Αντάμ Παπαντάμa avatar
  Αντάμ Παπαντάμa 20/03/2012 08:39:10

  Και γιατί δηλαδή να ψηφίσω Ν.Δ .για να με εξοντώσει λίγο -λίγο ,κάθε τρείς μήνες να μου κόβει το μισθό μου και να μου βάζει φόρους που δεν μπορώ να πληρώσω ,παίρνωντάς μου το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο ένα σπίτι 90 τ.μ..Ψηφίζω αμέσως Παπαρήγα τα κάνει όλα πουτ..α και οι κλέφτες αρχίζουν και τρέχουν και δεν προλαβαίνουν ,εγώ και ο περισσότερος Ελληνικός λαός τι θα χάσουμε;τα υπερποληυελή αυτοκίνητα που ποτέ δεν θα αποκτήσω ,τις διακοπές που ποτέ δεν θα πάω ,τα σπά και τον καφέ στο κολονάκι ..Άει σιχτίρ σας βαρέθηκα όλους .

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Αντάμ Παπαντάμa 20/03/2012 09:07:43

   Τα αι σιχτιρ στα μουτρα σου !Ψηφισε ο,τι θελεις ανθρωπε των σπηλαιων !!Καλη επιστροφη στην λιθινη εποχη της Αλεκας των γκουλαγκ και της Βορειοκορεατικης πεινας !

   • Αντάμ Παπαντάμ avatar
    Αντάμ Παπαντάμ @ Ραβινος 20/03/2012 15:08:19

    Γειά σου Εβραίε ,διδαξέ μας λίγο Ελληνικό ορθολογισμό ,γιατί τον ξεχάσαμε

   • fat cow avatar
    fat cow @ Ραβινος 20/03/2012 15:18:52

    Ζήτω η Ελληνική πείνα, ραβί του ραγιαδισμού! Τελικά τα γκουλαγκ θα αποδειχθούν παιδαγωγικά ινστιτούτα μπροστά στην κτηνωδία των μεταμοντέρνων στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως τα άθλια προάστια των δυτικών μητροπόλεων με την καταναγκαστική ανεργία.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Αντάμ Παπαντάμa 20/03/2012 12:16:28

   θεωρητική ερώτηση:
   ειλικρινά πιστεύεις οτι στην υποθετική εκείνη περίπτωση που η Παπαρήγα εκλεγόταν κυβέρνηση θα τα εκανε....;
   Πραγματική ερώτηση:
   Ποιές οι τεράστιες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς που αποτρέπουν την συμπόρευση και την εναλλακτική πρόταση εξουσίας;
   Μήπως είναι πολύ πιο εύκολη η διαμαρτυρία;

   • effie B. avatar
    effie B. @ effie B. 20/03/2012 12:17:13

    @Αντάμ Παπαντάμa
    το παραπάνω σχόλιο

   • Αντάμ Παπαντάμ avatar
    Αντάμ Παπαντάμ @ effie B. 20/03/2012 15:15:08

    effie Β ,δεν πιστεύω τίποτα σε καμιά Παπαρήγα ,αλλά δεν αντέχω άλλο 190 χρόνια τις ίδιες κολοοικογένειες κάθε 50-60 χρόνια (1843,1887,1932,1950,2010)με μια υπογραφή τους να κλέβουν τον πλούτο γενιών και γενιών Ελλήνων .

  • Mara avatar
   Mara @ Αντάμ Παπαντάμa 20/03/2012 18:24:26

   Ωραίος....!!! Στην δεύτερη στάνη, στρίψε δεξιά θα βρείς και τον Κατακαϋμμένο...

   • juliet avatar
    juliet @ Mara 20/03/2012 18:37:42

    .....η πρώτη στάνη είναι της Ντόρας της τσελιγκοπούλας.

    • Mara avatar
     Mara @ juliet 20/03/2012 19:08:04

     Ναι αλλά ο άλλος είναι ανεξάρτητος...
     Αυτό που το πάς. Είναι πιό πιασάρικο....
     Εμένα πάλι γιατί μου θυμίζει η όλη ιστορία κάτι σαν "Ανεξάρτητη... Κρήτη", είναι άλλο καπέλο...

 11. Ένας avatar
  Ένας 20/03/2012 08:45:48

  Δηλαδή, Έφη, προκειμένου να αποφύγουμε το golden boy Παπακωνσταντίνου που φούσκωσε το έλλειμμα για να μάς βάλει στο ΔΝΤ, μας συνιστάς να ψηφίσουμε το golden boy Μηταράκη, τον πρόεδρο των Ελλήνων τραπεζιτών τού Σίτυ;
  Για να μη βγει ο Βενιζέλος, ο κύριος ναι-σε-όλα, μας συνιστάς να ψηφίσουμε Σαμαρά, τον άνθρωπο που ψήφισε το Μνημόνιο 2 και συνυπέγραψε με τους ΠΑΣΟΚτσήδες το χαρτί με το οποίο τού ζητούσε η Μέρκελ κι ο Γιούνκερ να πουλήσουν την ψυχή τής Ελλάδας στον διάβολο ως το 2042;
  Μπορεί εσένα να σου αρέσει ο Σαμαράς σαν άντρας ή σαν προσωπικότητα, γούστα είναι αυτά, αλλά από πού συμπεραίνεις ότι θα είναι καλύτερο να βγει η ΝΔ για την Ελλάδα; Πρακτικά μιλάμε, όχι πλατωνικά, έτσι; Σου υπενθυμίζω ότι η ΝΔ ψήφισε τους περισσότερους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου 1, ψήφισε το ίδιο το Μνημόνιο 2, και έβαλε την υπογραφή της ότι θα είναι υπάκουο και καλό παιδί στα κελεύσματα των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

  • Mara avatar
   Mara @ Ένας 20/03/2012 09:13:38

   Μάλιστα... μάλιστα... Τί ακριβώς να ψηφίσουμε λοιπόν Καμμένο?
   Που θα φέρει όπως ισχυρίστηκε ώς άλλος Καρατζαφέρης επιταγή 130 δις από τον Πούτιν για να πληρώσει το χρέος?
   Χαρακτηριστικά δήλωσε:
   "Θα κάνω έρευνες στη Νότια Κρήτη για πετρέλαιο και αέριο θα... τιτλοποιήσω τα μελλοντικά κέρδη, θά πάρω μία επιταγή των 130 δις ευρώ απο την Gazprom θα τήν παρα δώσω στούς δανειστές και έτσι θα εξοφλήσουμε"...!!!
   Μεγάλε... Πάνο!!! Eμπρός στον δρόμο... που χάραξε ο Καρατζαφέρης!!!
   Δεν μας την φέρνει την επιταγή τώρα να τον ψηφίσουμε όλοι?
   Βουλευτής είναι τώρα βουλευτής θα είναι και μετά (λέμε τώρα..) τί θα αλλάξει?

   Συνέλθετε....

   Υ.Γ.
   Τελικά ο Καρατζαφέρης έχει κάνει σχολή... όχι αστεία...

   • Ένας avatar
    Ένας @ Mara 20/03/2012 10:15:30

    Μάρα, ψήφισε ΝΔ αν θέλεις, αλλά μην έχεις αυταπάτες ότι θα κάνει κάτι άλλο από αυτά που έκανε ο ΓΑΠ και κάνει ο Παπαδήμος.

    • Mara avatar
     Mara @ Ένας 20/03/2012 10:46:13

     Kοίτα, για να σοβαρευτούμε επιτέλους, οι μεγάλες πατριωτικές κινήσεις, φαίνονται όταν έχεις την εξουσία.
     Όταν δεν την έχεις και είσαι αντιπολίτευση, τίποτα δεν μπορείς να κάνεις, εκτός από το να ακροβατείς για να μην χάσεις την ευκαιρία να κυβερνήσεις κάνοντας δυστυχώς και υποχωρήσεις.
     Επειδή λοιπόν ούτε ο Τσίπρας, ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Καρατζαφέρης δεν πρόκειται ποτέ να διαχειριστούν εξουσία παρά μόνο να την εμποδίζουν....μπορούν να λένε ότι θέλουνε χωρίς κανένα κόστος επενδύοντας στην δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου.
     Το έχω ξαναγράψει ότι άν μπορούσαν κάποιοι από την αντιπολίτευση να κάνουν κάτι... η Παπαρήγα θα μας είχε δώσει μισθούς 2000 ευρώ στον καθένα, ο Καρατζαφέρης θα είχε εξαφανίσει όλους τους μετανάστες και ο Τσίπρας με τον Καμμένος θα είχαν διαγράψει το χρέος.

     Αγαπητέ μου είναι αστεία αυτά τα πράγματα και συγχρόνως εξαιρετικά επικίνδυνα.
     Σε αυτές τις εκλογές δεν επιτρέπονται λάθη.
     Παίζεται η χώρα κορώνα γράμματα.
     Ο καθένας άς αναλάβει την ευθύνη του.

     Υ.Γ
     Δεν σε προβληματίζει καθόλου ότι οι ξένοι δεν θέλουν με καμμία δύναμη αυτοδύναμη την Ν.Δ.?

     • Ένας avatar
      Ένας @ Mara 20/03/2012 11:15:28

      Μάρα, δεν νομίζω ότι οι ξένοι έχουν κάποιο πρόβλημα με τον Σαμαρά από τη στιγμή που ψήφισε το Μνημόνιο 2, υπέγραψε τα συγχωροχάρτια των Βρυξελλών και σύρθηκε πίσω από τη Μέρκελ.

     • Mara avatar
      Mara @ Ένας 20/03/2012 11:58:14

      Δεν νομίζεις...?
      Συγγνώμη... σε άλλη χώρα ζείς?
      Το ότι δηλώνουν ευθέως Γιούνγκερ, Σοϊμπλε, πως η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί από τα κόμματα που ψήφισαν το PSI, την δανειακή και πώς ελπίζουν ότι Σαμαράς θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, δεν τα έχεις ακούσει?
      Επίσημες δηλώσεις ήταν.
      Θα μας τρελλάνεις τώρα?
      Αυτό τί δείχνει? Δεν δείχνει φόβο?
      Πιέζουν τα πράγματα να γίνει ντε και καλά συγκυβέρνηση και κάποιοι δήθεν ανεξάρτητοι ρίχνουν νερό στον μύλο της μη αυτοδυναμίας, εξυπηρετώντας ακριβώς αυτό που θέλουν οι ξένοι.
      Τώρα εσύ άν κλείνεις μάτια και αυτιά σε όλα, βλέποντας και ακούγοντας ότι θέλεις, τί να σου πώ...

      Στο ξαναγράφω.
      Αυτός που πραγματικά θέλει να κάνει καλό στην χώρα του, δεν βγαίνει να το διαφημίσει όταν δεν έχει την εξουσία να το κάνει.
      Φαντάζεσαι να έλεγε ο Σαμαράς τώρα... λίγο πριν αναλάβει την εξουσία αυτά που λέει π.χ. ο Καμμένος?
      Θα τον είχαν εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη, εν ριπή οφθαλμού....


      Υ.Γ.
      Μήπως θυμάσαι τις πατριωτικές κορώνες του Καρατζαφέρη για το όνομα των Σκοπίων?
      Την τρομοκρατία που ασκούσε στον κόσμο γι΄αυτό το τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα?
      "...ξεπουλήσανε το όνομα, ο Καραμανλής υπέκυψε...., γονάτισε στους Αμερικάνους...." και πόσα άλλα τέτοια....
      Φάνταζεσαι προεκλογικά (και όχι μόνο) να έβγαινε ο Καραμανλής και να διαλαλούσε δεξιά και αριστερά ότι θα βάλει βέτο...?
      Θα είχε φθάσει... ποτέ έως εκεί...?
      Μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήξερε άνθρωπος τίποτα και όταν το καταλάβανε... ήταν πλέον αργά για να κάνουν τα γνωστά τους κόλπα....
      Τους την έφερε κανονικότατα.... χωρίς να πάρουν χαμπάρι... (και το πλήρωσε βέβαια....)

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Mara 20/03/2012 14:38:00

      Γειά σου Μάρα,

      Τους την έφερε κανονικότατα…. χωρίς να πάρουν χαμπάρι… (και το πλήρωσε βέβαια….)

      Καί ἡ κόρη ἀκόμα τό φυσᾶ καί δέν κρυώνει!

      Οἱ ἐκλογές τοῦ 2009 ἔφεραν τόν γαπ στήν ἐξουσία χάρη τῶν ἀγανακτισμένων ΝΔν καί στήν προεκλογική πλατφόρμα τοῦ ΠΑΣΟΚ:
      1. Βατοπαίδι
      2. Ζχόπουλος
      3. ΛΕΦΤΑ ὙΠΑΡΧΟΥΝ

     • Mara avatar
      Mara @ Φωτεινή 20/03/2012 17:28:29

      Γειά σου Φωτεινούλα!!!

      Άν το φυσάει... λέει???
      Όχι τίποτα άλλο, αλλά διαβεβαίωνε και την κολλητή της την Κοντολίζα, ότι όλα είναι ο.κ....
      Χα χα!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Mara 20/03/2012 15:09:29

      Να αγιάσει το στόμα σου Mara !!!!

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Mara 20/03/2012 14:43:44

      Οι ξένοι δεν έχουν λόγους να μη θέλουν αυτοδύναμη τη ΝΔ.
      Είναι προτιμότερο γι'αυτούς να διαπραγματεύονται μόνο με το Σαμαρά (που είναι και ο πιο σοβαρός διαπραγματευτής) παρά με 2-3 άλλους αριστεροδεξιούς που μόνο προβλήματα θα δημιουργούσαν.
      Μέσα στο κόμμα σας δε θέλουν το Σαμαρά απόλυτο κυρίαρχο.
      Αυτό δεν το έχεις καταλάβει ακόμα αγαπητή Μαρα ;

    • effie B. avatar
     effie B. @ Ένας 20/03/2012 11:11:43

     θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω την δική σας πρόταση και θέση.

     • Ένας avatar
      Ένας @ effie B. 20/03/2012 11:25:58

      Έφη, δεν είμαι πολιτικός ούτε οικονομολόγος για να το παίξω επαΐων. Αυτό που βλέπω είναι ότι η πολιτική του γαλαζοπράσινου Μνημονίου ροκανίζει σιγά-σιγά τα εισοδήματά μου. Ανήκω στη μεσαία τάξη και δεν έχω ακόμη πεινάσει όπως οι φτωχότεροι από μένα, αλλά τα χρήματά μου είναι τα μισά από αυτά που ήταν το 2010. Πόσο ακόμη θα αντέξω; Πολύ φοβάμαι ότι η "ισχυρή Ελλάδα του ευρώ θα παραμείνει στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα" κι εγώ θα κάνω ουρά στη μητρόπολη για ένα πιάτο φασολάδα. Όχι φέτος, αλλά το 2014 ή το 2015, ίσως. Αυτή την προοπτική δεν μου την αλλάζει κανένας Σαμαράς, που "συμφωνεί με τους στόχους του Μνημονίου αλλά διαφωνεί με το μείγμα πολιτικής". Αν είναι να πιω το κώνειο, ποσώς με ενδιαφέρει αν θα έχει και ζαχαρίτσα μέσα για να μην είναι πικρό.
      Βλέπω πώς απελευθερώθηκαν χώρες όπως η Αργεντινή και ο Ισημερινός, που έδιωξαν το ΔΝΤ και πέταξαν μακριά το ξένο νόμισμα. Πέρασαν ένα-δυο δύσκολα χρόνια (εμείς βρισκόμαστε στο πέμπτο έτος της κρίσης με προοπτική ως το 2042 όπως έγραψε ο Αγγελιοφόρος τής Θεσσαλονίκης), αλλά σήμερα αναπτύσσονται γρηγορότερα από ποτέ.
      Ο Ισημερινός, όπως και η Ρωσσία τού Πούτιν, εκμεταλλεύεται ο ίδιος τα πλούτη από τα πετρέλαιά του, δεν τα χαρίζει στις πολυεθνικές. Εμείς εδώ έχουμε ένα υπέδαφος γεμάτο θησαυρούς, το οποίο υποθηκεύσαμε με τις υπογραφές ΚΑΙ του Σαμαρά στους ξένους. Εγώ θέλω μια Ελλάδα όπου ο παραγόμενος πλούτος θα χρηματοδοτεί την Ελλάδα, όχι τις γερμανικές και τις ολλανδικές πολυεθνικές. Δέχομαι να περάσω με φακές και μακαρόνια για δύο χρόνια, μέχρις ότου αρχίσει το εθνικό ταμείο να δείχνει συν από την εισροή πόρων από την εκμετάλλευση του πετρελαίου μας, τους αερίου μας, του χρυσού μας, κλπ. Έτσι οραματίζομαι την Ελλάδα. Όχι ζητιάνα της Ευρώπης, αλλά με το μέτωπο ψηλά. Αξιοπρεπή, όχι δουλοπρεπή. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αγωνίζονται για μια Ελλάδα δουλοπρεπή. Όπως οι κοτζαμπάσηδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ικανοποιήσουν τον σουλτάνο προκειμένου αυτός να τους αφήσει να είναι τοπάρχες, έτσι και τώρα, οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σκύβουν πειθήνια μπροστά στη σουλτάνα τού Βερολίνου. Εγώ αυτό ΔΕΝ το θέλω, ΔΕΝ το αντέχω.

    • romeo avatar
     romeo @ Ένας 20/03/2012 12:58:55

     Ένας! Μη ψηφίζεις Σαμαρά και θα είσαι ο ... Κανένας!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Mara 20/03/2012 11:33:19

    αυτό, με το τσέκι είναι φαιδρό, πράγματι

    δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν κοιτάσματα, αλλά χωρίς να έχει μετρηθεί κάτι δεν μπορείς να μιλάς για τσέκια και τι τσέκια, 130 δις !!!

 12. franc avatar
  franc 20/03/2012 08:47:07

  Kαι μην ξεχνάτε,
  Στό “παλέψαμε εκεί που μπορούσαμε, υποχωρήσαμε εκεί που έπρεπε”. Και δεν φταίει κανείς. Και όλα γίναν για “το καλό των Ελλήνων”,
  υπάρχει και η απάντηση οτι αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.
  Υπάρχουμε και εμείς που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε απο μια ανατροπή τύπου
  Ισλανδίας αφού έτσι κι αλλοιώς τα έχουμε χάσει όλα και κυρίως το μέλλον εντός Ελλάδος για τα επόμενα 15 χρόνια ...Οπότε ούτε εμείς θα φταίμε αν μέχρι τις εκλογές δεν δούμε χειροπιαστό πρόγραμμα που να το καταλαβαίνουν και τα παιδιά...

  • effie B. avatar
   effie B. @ franc 20/03/2012 11:17:10

   αξιότιμε κε. Franc,
   ελπίζω και γω πως πολύ γρήγορα θα δούμε το πρόγραμμα της ΝΔ.
   Όσο για το μέλλον, ειλικρινά πιστεύω οτι σε πέντε χρόνια η Ελλάδα θα έχει φύγει πολύ μπροστά!

   • franc avatar
    franc @ effie B. 20/03/2012 12:17:32

    Απ' το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτι...Υποθέτω οτι πριν απο εμάς θα έχουν φύγει πιο μπροστα η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Και καλά για Βέλγιο και Γαλλία δεν το συζητάμε...Αρα σωθήκαμε και η Ευρώπη και η Αμερική. Προσπαθώ να το πιστέψω κλείνοντας μάτια και αυτιά, αλλά δύσκολο αγαπητή και πολύτιμη effie B.

 13. gib avatar
  gib 20/03/2012 09:03:16

  Συμφωνώ με την effie, όλοι μας πιστοί στις αρχές και αξίες της ΝΔ και τον Καραμανλή θέλαμε να γίνει πραγματικότητα το όραμα που μας ενέπνευσε για επανίδρυση του κράτους κλπ. Όμως κάτι στράβωσε, όχι με ευθύνη της ΝΔ, από δυνάμεις «έξω» από τη θέληση του ελληνικού λαού και οι εξαγγελίες έμειναν απλές προθέσεις, επιβλήθηκαν τα δόγματα του «σεμνά και ταπεινά» της «ήπιας προσαρμογής», «ες αύριο τα σπουδαία» και έτσι πέσαμε πάνω (μέσα) στον «GAP». Ο τίτλος του άρθρου πρέπει να γίνει κεντρικό σύνθημα της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης στην εκστρατεία για την ανασυγκρότησης της χώρας.

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 20/03/2012 09:09:52

  Έφη, καλημέρα. Αν και δεν πυροβόλησα τα πόδια μου το 2009 γιατί "ήξερα", προσυπογράφω κάθε πρότασή σου.

 15. kostis avatar
  kostis 20/03/2012 09:17:08

  ειναι ευκολο να πεταμε την μπαλα στην κερκιδα λεγοντας οτι φταινε οι αλλοι.. Ομως ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω.. Και δεν ειναι κανενας αναμαρτητος απο εμας.. Και η Ν.Δ. ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ που της αναλογει.. Ομως τωρα δεν ειναι ωρα για γκρινιες και μιζερια.. Η Ν.Δ. κανει ενα νεο ξεκινημα, με νεο αρχηγο, με ανανεωμενο (σε ικανοποιητικο βαθμο) πολιτικο προσωπικο και με διαφορετικη (θελω να πιστευω) νοοτροπια. Ας κανουμε λοιπον κι εμεις αυτο που πρεπει.

 16. juliet avatar
  juliet 20/03/2012 09:18:17

  Effei B,
  Καλημέρα ,μπράβο η αλήθεια είναι αυτή που περιγράφεις.
  Ας ελπίσουμε ότι ακόμη μπορούμε να ελπίζομε σε μιά χαραμάδα ελπίδας μέσα στην νύχτα της αξημέρωτης αγωνίας .
  Η αλήθεια πάντα θα πονάει και όταν την παραδεχτούμε θα σηκωθούμε απο την καρέκλα τουλάχιστο να πάμε να ψηφίοσυμε αφού δεν μπορούμε ν΄επαναστατήσουμε!Σήμερα έλεγε για τη γερόντισσα που αυτοπυρπολήθηκε για να μην είναι βάρος στα παιδιά της .Και εμείς παίζουμε το παιγνίδι ,του δεν πάω γιατί δεν μοιράζουν καραμελίτσες ...ή κλπ ,κλπ .
  Ολα αλλάζουν στενοκέφαλοι κομματικοι στόκοι ,από μας όλα εξαρτώνται ...εμείς έχουμε τη δύναμη .Βέβαια ο καθένας το δικό του ,έχασα σύνταξη ,έχασα ..εχασα...
  ΕΧΑΣΑΜΕ και ΧΑΝΟΥΜΕ και πάνω απ΄όλα την χώρα που ζούμε και έχουμε την εστία μας .Καλημέρα σ΄όλους σας .

 17. juliet avatar
  juliet 20/03/2012 09:18:18

  Effei B,
  Καλημέρα ,μπράβο η αλήθεια είναι αυτή που περιγράφεις.
  Ας ελπίσουμε ότι ακόμη μπορούμε να ελπίζομε σε μιά χαραμάδα ελπίδας μέσα στην νύχτα της αξημέρωτης αγωνίας .
  Η αλήθεια πάντα θα πονάει και όταν την παραδεχτούμε θα σηκωθούμε απο την καρέκλα τουλάχιστο να πάμε να ψηφίοσυμε αφού δεν μπορούμε ν΄επαναστατήσουμε!Σήμερα έλεγε για τη γερόντισσα που αυτοπυρπολήθηκε για να μην είναι βάρος στα παιδιά της .Και εμείς παίζουμε το παιγνίδι ,του δεν πάω γιατί δεν μοιράζουν καραμελίτσες ...ή κλπ ,κλπ .
  Ολα αλλάζουν στενοκέφαλοι κομματικοι στόκοι ,από μας όλα εξαρτώνται ...εμείς έχουμε τη δύναμη .Βέβαια ο καθένας το δικό του ,έχασα σύνταξη ,έχασα ..εχασα...
  ΕΧΑΣΑΜΕ και ΧΑΝΟΥΜΕ και πάνω απ΄όλα την χώρα που ζούμε και έχουμε την εστία μας .Καλημέρα σ΄όλους σας .

  • romeo avatar
   romeo @ juliet 20/03/2012 13:01:19

   Γιατί γλυκιά μου τα βάζεις δυο φορές; Για να τυπωνόμαστε ... καλλίτερα;
   Εντάξει, κατάλαβες!

 18. Πέτρος avatar
  Πέτρος 20/03/2012 09:21:07

  Κάλα όλα αυτά αλλά δείτε πως δουλεύει το σύστημα ΠΑΣΟΚ και από 8% αν δεν προσέξει η Ν.Δ. θα το δείτε στο 28%. Βγήκε εγκύκλιος όπου εντός 2 μηνών (μέσα στην προεκλογική περίοδο) όσοι ήταν αποσπασμένοι για οποιοδήποτε λόγο μπορούν να ζητήσουν να μεταταγούν αυτοδικαίως στην θέση που είναι αποσπασμένοι. Παρακαλώ τον factorx να αναδείξει το θέμα! Είναι δυνατό να επιτρέπει τέτοια πράγματα η Ν.Δ. παραμονή εκλογών? Δεν το έχουμε πάρει το μάθημά μας από το παρελθόν? Ποιοι ήταν αποσπασμένοι τα τελευταία 2 χρόνια και από ποιον είχαν εξυπηρετηθεί? Για του λόγου το αληθές:

  http://www.skai.gr/news/politics/article/198044/nea-eguklios-gia-metataxi-apospasmenon-taktikon-upallilon/

 19. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 09:33:27

  @S.P.
  είδατε μήπως να διαφωνώ με αυτά που γράφετε;
  γι' αυτό και το -10,5%!
  αντ' αυτού όμως είδα Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Λοβερδο, Δρούτσα, Μπιρμπιλη, και άλλους περισσότερους που προκαλούν ανατριχίλα!

  Σήμερα, η απέναντι λύση φέρει το όνομα Βενιζέλος!
  Διαλέγετε και παίρνετε!

  • Master avatar
   Master @ effie B. 20/03/2012 12:24:38

   Ο καταστρεμένος από τις πράξεις του ΠΑΣΟΚ και από την απραξία της ΝΔ δεν νοιάζεται ποιόν θα έχει απέναντί του και τι όνομα θα έχει. Περάσαν οι εποχές που η ψήφος δινόταν με βάρκα την ελπίδα. ΤΩΡΑ πρώτα η αντιπαροχή στο χέρι και μετά η ψήφος.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Master 20/03/2012 13:26:43

    συμφωνώ!

  • teomanduca avatar
   teomanduca @ effie B. 20/03/2012 14:34:32

   Την ημέρα που θα καταλάβεις και εσύ αλλά δυστυχώς και πολλοί άλλοι Έλληνες ότι μας κατέστρεψε ο δικομματισμός και σάπισε την Ελληνική κοινωνία θα γιορτάσουμε την επάνοδο της δημοκρατίας πάλι στην πολύπαθη αυτή χώρα. Για εσάς ο ψηφοφόρος είναι απλά μάζα που κάθε 4 χρόνια απλά λόγω τηλεόρασης συνήθως, τον μετακινείτε είτε προς Ν.Δ. είτε προς ΠΑΣΟΚ. Περίπτωση κάποιος να διαβάζει ,να είναι μορφωμένος, να ενημερώνετε από ανεξάρτητες πηγές, να κινείτε μέσα στην αγορά και να έχει δικιά του άποψη δεν υπάρχει. Δεν μιλάω για κάποιο συγκεκριμένο κόμμα μην παρεξηγηθώ μιλάω να έχεις δικιά σου γνώμη χωρίς να σου την υποβάλουν!!!!!!!!!!!!!!

  • τάσος avatar
   τάσος @ effie B. 20/03/2012 20:06:15

   ο νεοδημοκράτης που έφαγε τον παπά και πήγε και ψήφισε το γιωργάκη, αδερφέ, και τον έκανε πρωθυπουργό, θα παραμιλάει για ακόμη χίλια χρόνια.

 20. karamanlikos avatar
  karamanlikos 20/03/2012 10:01:06

  Effie B.

  ως γνήσιος karamanlikos θέλω να εξάρω την ισορροπημένη και απολύτως στοχευμένη προσέγγισή σου.
  Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να επανατοποθετήσω ορισμένα στοιχεία της "απολογίας - ομολογίας" σου. Εξηγούμαι:
  1. Η "εκπασοκισμένη" δεξιά σκέψη ήταν οδηγός πολλών ΝΔων. "Τρώγατε" ότι σκανδαλιάρικο πλασάριζε το "πασοκικό παρακράτος" και το φορτώνατε στον Καραμανλή και την παράταξη. Γιατί; Γιατί οι "αμαρτίες" ενός ή δύο ΣΤΕΛΕΧΏΝ έπρεπε να βαρύνουν την παράταξή σας; Έτσι, απολύτως φυσιολογικά, αποδεχτήκατε την παράταξη του Τσουκάτου, του Μαντέλη και του Άκη γιατί προφανώς δεν αντέχατε στην τιμιότητα του Καραμανλή.
  Άλλωστε τι πιο πασοκικό! "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"... Ο εκπασοκισμένος δεξιός του 1.000.000 σκέφτηκε:" Άσε πασόκοι είναι, θα κάνουν τις λαμογιές τους και θα γλυτώσουμε τους μισθούς μας!"
  2. Η ψευτοελιτίστικη δεξιά νοοτροπία. "Εγώ είμαι καλύτερος από τον Μπούλη!".
  Πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν για το 152 του 2007. Δεν είδαν τις φωτιές, ούτε τους πραγματικούς ηγέτες, γιατί κοιτάζονταν στον καθρέφτη δοκιμάζοντας το αρχηγικό κουστούμι.
  Γι' αυτό εσείς οι 1.000.000 θυμηθείτε ότι ο Καραμανλής σας είπε την αλήθεια και προστάτεψε τη χώρα του. Πηγαίνετε να ψηφίσετε ΟΛΟΙ τον Αντώνη γιατί και αυτός την ίδια αλήθεια έλεγε και λέει ακόμα. Θέλει αυτοδυναμία γιατί αγαπάει τη χώρα του και επιθυμεί την προστασία της!

  • effie B. avatar
   effie B. @ karamanlikos 20/03/2012 11:49:10

   δεν νομίζω οτι γράφω κάτι διαφορετικό από τις σκέψεις σου.
   Σε καθε περίπτωση συμφωνώ απολύτως!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ effie B. 20/03/2012 14:56:46

    effie,

    Κάποτε, πρίν περίπου δύο χρόνια, διαφώνησες ἘΝΤΟΝΟΤΑΤΑ μέ τίς ἀπόψεις του karamanlikos. . .εὐτυχῶς πάρα πολλοί ἀντελήφθησαν τήν ἀλήθεια τοῦ ΚΚβ ἔστω καί λίγο καθυστερημένα.

  • franc avatar
   franc @ karamanlikos 20/03/2012 15:05:36

   To μόνο λάθος του Καραμανλή ήταν οτι έκανε τις εκλογές 3 μήνες νωρίτερα. Αν είχε μείνει με τον Παπαθανασίου ως το τέλος του 2009, τα έσοδα απ, τους ημιυπαίθριους , την απόσυρση και την μεταφορά πληρωμών στις φαρμακευτικές, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα απ' την Ισπανία και δεν θα είχε διασυρθεί διεθνώς .

   • juliet avatar
    juliet @ franc 20/03/2012 15:37:54

    Franc,
    η ατυχία του Καραμανλή ήτανε ότι τον περιτριγύριζαν άνθρωποι κουρασμένοι και χωρίς όραμα.Κατά τον Μακιαβελλι ''Η πρώτη εντύπωση που αποκτάει κανείς για ένα ηγεμόνα και την ευφυΐα του προκαλείται από τη θέα των ανθρώπων που άμεσα τον περιβάλλουν.''
    Αλλοστε ήτανε τόσο μεγάλη η λαχτάρα της εξουσίας για την Ντορίττα ,κάθε μέρα ήτανε και πολύτιμη.
    Με ποιούς θα έκανε αυτά με τον Σουφλία ;το λάθος του ήτανε αφού είχανε διαγραφεί να μην τους ξαναπάρει.Δεν μπορούσε να κάνει εκτίμηση σωστή των ανθρώπων.Ητανε πολύ άνθρωπος και λίγο πολιτικός ,λάθος μεγάλο .Και στην απέναντι όχθη περίμεναν την πτώση για να αρχίσουν την λεηλασία .

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ juliet 20/03/2012 21:06:00

     @ juliet
     Αγαπητή juliet, ζαλισμένος από τα 200 τόσα σχόλια, ήμουν έτοιμος να τα προσπεράσω και να γράψω τις σκέψεις μου και τότε ως εκ θαύματος έπεσα επάνω στο σχόλιο σου, το οποίο λέει ότι ακριβώς ήθελα να γράψω κι εγώ.
     Που θα πήγαινε ο Καραμανλής όταν είχε παραδώσει σε Ντόρα και Σουφλιά, που του έσκαβαν λάκο μεγαλύτερο από τον υπόγειο του Λονδίνου. Απορώ ΠΟΥ;

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ karamanlikos 20/03/2012 20:59:39

   Μπράβο.

 21. Θετταλός avatar
  Θετταλός 20/03/2012 10:25:29

  Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις φοβίες πολλών νεοδημοκρατών ψηφοφόρων που βλέποντας τις καταστροφές τις φωτιές μέσα από τα μμε που τις πρόβαλλαν με μεγάλο ζήλο να λένε "να φύγει ο καραμανλής να ησυχάσει ο τόπος".
  Το όργιο προπαγάνδρας εναντίον της κυβέρνησης καραμανλή θα το ζήλευε το καθεστώς τσαουσέσκου-χότζα.
  Πολλοί κατηγορούσαν την κυβέρνηση καραμανλή ότι ήταν άτολμη, φοβισμένη, σα να τα είχε χαμένα. Τώρα που κάποια πράγματα αποκαλύπτοται (ό,τι επιτρέπεται να αποκαλυφθεί) είναι φυσικό να είσαι φοβισμένος όταν κυβερνάς με ένα μόνιμο στιλέτο πίσω από την πλάτη σου.
  Αυτοί στόχευαν στο κεφάλι και εμείς στα πόδια, γιαυτό και και πάρα πολλοί ψηφοφόροι το έβαλαν στα πόδια την πιο κρίσιμη ώρα της ιστορίας και αφήσανε διάπλατα το δρόμο ανοιχτό να περάσει κάθε λογής προαποφασισμένο μνημόνιο.
  Τα λάθη στην κυριολεξία πληρώνονται (φόροι, χαράτισα κτλ) σαν πρόστιμο που δεν πήγαν να ψηφίσουν.
  Αλλά και οι πασόκοι ας πληρώσουν και αυτοί τα πρόστιμα (φόρους, χαράτισα κτλ), για νόμιζαν ότι θα τη βγάλουν καθαρή. (Πολλοί από αυτούς είναι και μαζόχες, να πληρώνεις και χαράτσια να ψηφίζεις και τον αρχηχαρατζουλα!!! Ο ψυχίατρος του μέλλοντος θα έχει πολύ δουλειά όταν θα εξετάζει μαζί με τον ιστορικό του μέλλοντος τη γενιά μας).

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Θετταλός 20/03/2012 10:44:52

   Η κυβέρνηση Καραμανλή μας απογοήτευσε γιατί επέλεξε την τακτική της "ήπιας προσαρμογής". Οι κατόπιν εορτής περί προσωπικών απειλών φήμες δεν δικαιολογούν τη στάση του. Ο πρωθυπουργός εάν απειλείται τότε δεν είναι κυβερνήτης. Ο πρωθυπουργός εάν απειλείται τότε ελέγχεται και κατευθύνεται. Αν είναι δυνατόν ο ισχυρότερος άνδρας της Ελλάδας να μην είναι ο ισχυρότερος. Έτσι δεν τον θέλω πρωθυπουργό. Αφού δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του πώς θα προστατεύσει τον απλό πολίτη; Δεν θέλω να πιστέψω ότι ίσχυσε κάτι τέτοιο.
   Υ.Γ: Παρόλα αυτά τον στήριξα.

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Dexi Extrem 20/03/2012 15:01:48

    Δε θέλεις κάποια πράματα να τα πιστέψεις,αλλά τη φλογίτσα
    της ελπίδας που σιγοκαίει δεν τη βγάζεις από το μυαλό σου μου φαίνεται.
    Φίλε μου μήπως είσαι πολύ ρομαντικός;
    Όχι ότι είναι κακό, αλλά ρομαντισμός και πολιτική δε συμβιβάζονται,δεν κολλάνε πως το λένε..

    • Dexi Extrem avatar
     Dexi Extrem @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 21/03/2012 13:48:37

     Δεν νομίζω να υποστηρίζω πράγματα ανέφικτα. Αφήστε ένα μικρό ενδεχόμενο ανοικτό ότι μπορεί να βρεθεί εκείνος ο "τρελός" που θα δεν θα υπακούει σε ψεύτικα ιδανικά.

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ Dexi Extrem 20/03/2012 21:03:06

    Η ήπια προσαρμογή φαίνονταν αβάσταχτη λιτότητα από πολλούς τότε. Μην κρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα. Δεν μιλώ για τον λυσσαλέο πασοκικό πόλεμο, που υπερασπίζονταν τα 150 ασφαλιστικά ταμεία.

 22. Παναγιώτης Καρβέλης avatar
  Παναγιώτης Καρβέλης 20/03/2012 10:30:40

  Λάθος που επαναλαμβάνεται παύει να είναι λάθος. Αυτή τη φορά όποιος απέχει, όποιος σιωπήσει θα πυροβολήσει το κεφάλι του όχι τα πόδια. Όμως ο Σαμαράς πρέπει να βγει να μιλήσει και να δώσει συγκεκριμένα μέτρα άμεσης ανάκαμψης της οικονομίας εδώ και τώρα. Καλή κίνηση να διορθώσει τις αδικίες στις συντάξεις μέχρι 700 ευρώ αλλά είναι ασπιρίνη μπροστά στο καρκίνο. Το πρόβλημα της χώρας ονομάζεται ΑΝΕΡΓΙΑ. Δεν ενδιαφέρει τόσο τον Έλληνα να του κόψεις 100 ευρώ από τη σύνταξη όσο να μη βλέπει το παιδί του άνεργο και έτοιμο να γίνει μετανάστης.
  Δεν είμαστε ίδιοι με τους Λαλιώτηδες και δε θα γίνουμε!
  Σαμαρά βγες και μίλα , γίνε ξανά ο Αντώνης!!!

  • effie B. avatar
   effie B. @ Παναγιώτης Καρβέλης 20/03/2012 11:50:58

   ο Σαμαράς έχει βγει και μιλάει εδώ και καιρό!
   Το θέμα είναι να τον ακούμε και μεις!!

   • sawas avatar
    sawas @ effie B. 20/03/2012 17:11:24

    Effie
    και σε αυτήν την περίπτωση 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Το βάρος (καλή τη πίστει) αποδίδεται 50/50 ισομερώς.

    1) δεν περνάει το μήνυμα επειδή δεν μπορεί!
    2) δεν μπορούμε εμείς να τον καταλάβουμε!

    Επιπλέον στην δική του περίπτωση μπορεί να συμβαίνει και αυτό:
    http://29.media.tumblr.com/tumblr_lfsjag5vkU1qdvdg1o1_500.png

 23. Δημήτρης Π. avatar
  Δημήτρης Π. 20/03/2012 11:10:19

  "ένα «τεράστιο» σκάνδαλο που αποδείχτηκε τελικά μη-σκάνδαλο είχε θολώσει την όποια καθαρή ματιά."

  Αλήθεια το πιστεύεις αυτό; Αν ναι, πολύ φοβάμαι ότι επηρεάστηκες από τα ντοκιμαντέρ του Αλαφούζου. Πάντως, ο πολύς κόσμος της ΝΔ που πικράθηκε και δεν πήγε να ψηφίσει σίγουρα απογοητεύτηκε από το γιο του ταχυδρόμου, τους συν αυτώ και τους ρασοφόρους που έλυναν κι έδεναν. Ε όχι και μη-σκάνδαλο!

  ΥΓ: Με τα υπόλοιπα συμφωνώ, αλλά δεν αναιρούν το Βατοπέδι.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Δημήτρης Π. 20/03/2012 12:05:37

   μη σκάνδαλο καθώς δεν αποδείχτηκε ζημία για το δημόσιο.
   Οι ρασοφόροι λύνουν και δένουν γενικώς. Κάποτε με μεγάλη νηφαλιότητα και οχι εξάρσεις θα πρέπει να δούμε τα πράγματα από αλλη σκοπιά.
   Σας παραπέμπω στην πρόσφατη δήλωση του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, ενός πολύ φωτισμένου ιεράρχη, σχετικά:
   http://romfea.gr/epikairotita/11969-mesogaias-patriotismos-dinami-mas

 24. Really? avatar
  Really? 20/03/2012 11:35:29

  Το ΚΚΕ έχει λεπτομερές και ολοκληρωμένο πρόγραμμά, επικαιροποιημένο μάλιστα για την κρίση. Είναι δικαίωμά σου να το απορρίπτεις μετά βδελυγμίας.
  Το να λες όμως ότι εκτός από το Σαμαρά "κανείς δεν βλέπεις έστω να ψελίζει θέσεις συγκεκριμένες", είναι απλώς ψέμα.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Really? 20/03/2012 12:22:12

   "μετά βδελυγμίας" δεν απορρίπτω τίποτε!
   Ειδικά προγράματα ιστορικών κομμάτων. Προγράμματα μη εφικτά απορρίπτω.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Really? 20/03/2012 12:35:28

   Το οποίο πρόγραμμα είναι?

 25. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 20/03/2012 11:41:00

  Περιμένω ακόμη να τον/την δω. Δεν και τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Δεν έχει σημασία 20/03/2012 12:11:05

   έχει δώσει δείγματα πάντως οτι μπορεί.

   • Δεν έχει σημασία avatar
    Δεν έχει σημασία @ effie B. 20/03/2012 12:48:37

    Δες h++p://www.antinews.gr/2012/03/20/152642/#comment-937771

 26. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 11:46:54

  Δεν νομίζω ότι η αργεντινή και ο Ισημερινός είναι συγκρίσιμα μεγέθη με μας, αλλά ακόμη και αν το δεχτώ, ειλικρινά εγώ προτιμώ μια περήφανη Ελλάδα εντός ευρώ.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ effie B. 20/03/2012 14:49:49

   effie B.
   Κι εγώ προτιμώ την Ελλάδα εντός ευρώ.
   Εντός ευρώ είμαστε..
   χωρίς ευρώ όμως !
   Μας μένει η «περήφανη»
   Ελλάδα !

  • Boson avatar
   Boson @ effie B. 20/03/2012 17:23:00

   Eγώ προσωπικά συντάσσομαι με την ακυβερνησία.
   Είναι η μόνη λύση για ξεκαθάρισμα του σημερινού πολιτικού προσωπικού που είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά.
   Μπορεί αυτή η "λύση" να περάσει από από πολύ δύσκολες καταστάσεις.
   Αυτές όμως τις περνούν ήδη εκατομμύρια Έλληνες που είναι άνεργοι.
   Μαζί τους κι εγώ.
   Όμως θα μείνει ζωντανή η Ελπίδα ότι θα σαρωθούν όλοι οι υπεύθυνοι και ίσως εμφανιστούν κάποιοι καλύτεροι.
   Να ζήσουν έστω καλύτερα τα παιδιά μας.

   • tasos1 avatar
    tasos1 @ Boson 20/03/2012 17:28:59

    Αιθεροβάμων ... υψηλού βαθμού...

   • tasos1 avatar
    tasos1 @ Boson 20/03/2012 17:29:00

    Αιθεροβάμων ... υψηλού βαθμού...

   • effie B. avatar
    effie B. @ Boson 20/03/2012 17:40:38

    ειλικρινά πιστεύω ότι δεν τα εννοείς τα παραπάνω!
    όλοι είμαστε το ίδιο θυμωμένοι!

   • Mara avatar
    Mara @ Boson 20/03/2012 18:08:25

    Και για πές λοιπόν, πώς ακριβώς θα γίνει το ξεκαθάρισμα?
    Δηλαδή πώς ακριβώς το φαντάζεσαι?

 27. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/03/2012 11:57:50

  Το Βατοπέδι δεν θα υπήρχε καν ως "σκάνδαλο" αν δεν εμφάνιζαν εμπλοκή Ρουσόπουλου επειδή ήταν κοντά στον Καραμανλή. Ο Ρουσόπουλος εγκέφαλος του "σκανδάλου" αθωώθηκε πανηγυρικά από τη Βουλή. Το ίδιο και ο Βουλγαράκης που ένας Θεός ξέρει πως τους ήρθε να τον μπλέξουν (να φταίει το κότερο;). Παρεπέμφθησαν 1-2 για τα μάτια του κόσμου για να μην γίνουν οι ΠΑΣΟΚοι εντελώς ρόμπες και για τους οποίους υπήρχε παραγραφή Κι ο εκ των παραπεμφθέντων Κοντός έχει ζητήσει 3 φορές από τον Πετσάλνικο να ξεκινήσει την διαδικασία να εξετασθεί η υπόθεση του επί της ουσίας (και το δικαίωμα το έχει ο Κοντός και σχετική διαδικασία προβλέπει το Σύνταγμα). Απάντηση δεν πήρε.
  To Βατοπέδι ως σκάνδαλο πολιτικών δεν υπήρξε ποτέ. Σκανδαλώδης υπήρξε η εκμετάλλευση του για να φθαρεί η ΝΔ.
  Και τελικά το παραμύθι πολλοί το φάγανε!

  • Δημήτρης Π. avatar
   Δημήτρης Π. @ firiki2010 20/03/2012 12:05:51

   Για το πώς "αθωώνονται πανηγυρικά" όλοι στη Βουλή, δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό.

   Επίσης, μια δικαστής δεν δημοσίευσε ποτέ απόφαση του δικαστηρίου της, επειδή ήταν εις βάρος της Μονής και υπέρ του Δημοσίου. Τώρα είναι στη φυλακή. Κι αυτή παραμύθι έφαγε;

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Δημήτρης Π. 20/03/2012 14:17:05

    Εχεις καμμιά αμφιβολία ότι αν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο σε βάρος του "εγκεφάλου" του "σκανδάλου" οι ΠΑΣΟΚοι θα τον είχαν στείλει στο Δικαστήριο;
    Δεν λέω ότι γύρω από το Βατοπέδι δεν έπαιξαν περίεργα συμφέροντα. Από πουθενά δεν προκύπτει πως κάποιος πολιτικός τα πήρε.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ firiki2010 20/03/2012 12:33:24

   Το ίδιο "Σύστημα" ....ταΐζει τώρα τους αφελείς τα περί ......."μνημονιακού Σαμαρά", επειδή δεν τους έκανε το χατήρι να πέσει στην παγίδα (παγίδες) που του στήνουνε και να του φορτώσουν την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας !

 28. hagan avatar
  hagan 20/03/2012 12:03:32

  Εγώ δεν πυροβόλησα τα πόδια μου,ούτε τώρα θα το κάνω.Αλλά για τους μειοδότες Πασόκους μην λέτε και πολλά,γιατί θα τους φάμε στη μάπα ως φαίνεται.Σας παραπέμπω στις χθεσινές δηλώσεις Αβραμόπουλου στο υπουργικό.

  • effie B. avatar
   effie B. @ hagan 20/03/2012 12:26:41

   από εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα!
   Οι δηλώσεις οποιου και όποτε δεν έχουν καμια σημασία.
   Ολοι κρινόμαστε!
   Στις εκλογές αποφαίνεται ο κυρίαρχος λαός.
   Και αυτός είμαστε, εσεις και γω.

 29. Παύλος avatar
  Παύλος 20/03/2012 12:06:15

  Effie, σε συγχαίρω. Απλά και κατανοητά έβαλες το δάκτυλο επί των τύπων των ίλων.
  Όσο για τους μεμψίμοιρους θα συνιστούσα ρεαλισμό: Αν υπήρχε έστω και μικρή πιθανότητα να κυβερνήση την Ελλάδα ο Καμμένος, εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να τον ψηφίσω. Συνεπώς, είναι αφελές , αν όχι ανόητο, να σου .."ξυνίζουν " τα όποια-έστω και σημαντικά- λάθη της ΝΔ, όταν μή ψηφίζοντάς την, αυξάνεις την πιθανότητα να σε ξανακυβερνήσει ο συρφετός που διέπραξε στυγερά εγκλήματα, πολλά εκ προμελέτης, για να μην πω ότι και τον επιβραβεύεις για αυτά. Δεν βλέπουν ότι θυμίζουν τον απατημένο σύζυγο, που για να εκδικηθεί την άπιστη γυναίκα του, έκοψε το -------του;;;;;

 30. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 12:09:03

  δεν θα την απογοητεύσει!

 31. φριξος avatar
  φριξος 20/03/2012 12:21:58

  "Θέσεις όμως καθαρές, διαχειριστικές, για την επόμενη μέρα για τα σχολεία, για τα νοσοκομεία, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για την άμυνα δεν βλέπω..."

  Ποιες είναι οι θέσεις της ΝΔ για όλα τα παραπάνω?

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ φριξος 20/03/2012 15:23:26

   Το Ζάπειο 1 και 2, δεν σου είπε τίποτα ;;;;;;;
   Έχεις ξαναδεί αρχηγό Αξ. Αντιπολ. να κάνει τόσο ξεκάθαρες προγραμματικές εξαγγελίες;;;;;
   ( και παράλληλα τόσο επικοδομητική - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ - αντιπολίτευση ;)

 32. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 20/03/2012 12:36:04

  Η μεγάλη διαφορά του Α. Σαμαρά, που δεν γίνεται αντιληπτή, είναι : ότι από οποιαδήποτε θέση, είτε είναι αντιπολίτευση, είτε διεκδικεί με σοβαρότητα την πρωθυπουργία, είτε βρίσκεται στο εξωτερικό και συναντάται με πρωθυπουργούς άλλων χωρών, είτε είναι μέσα στο ΕΛΚ, είτε είναι τετ - α- τετ με τη Μέρκελ , είτε με ευρωπαίους αξιωματούχους παραμένει προσηλωμένος και πιστός σ΄αυτά που θεωρεί καλό να γίνουν στην Ελλάδα, μέσα από τον καθαρό λόγο και την αλήθεια.
  Η ίδια σθεναρή στάση μέσα και έξω από τη χώρα, είτε είναι προεκλογική περίοδος είτε όχι.
  Αυτή η τίμια στάση, δεν είναι συνηθισμένη στα Ελληνικά πράγματα, αυτή η στάση που είναι έξω από κάθε νοσηρή νοοτροπία του ¨λεφτά υπάρχουν¨ ή του ¨τάζω στους πάντες τα πάντα¨ , που δεν μπορεί να την αφομοιώσει το εκλογικό σώμα , αυτή πρέπει να ¨εμπεδωθεί¨ στη συνείδηση του κόσμου.
  Χρέος του Σαμαρά και των συν αυτώ , είναι να δώσουν στον όχι μόνο στον ψηφοφόρο της ΝΔ, αλλά και σε όλο τον Ελληνικό λαό , ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ,
  όπως και χρέος του λαού είναι επιτέλους να ωριμάσει, να ξεφύγει από τον ατομικισμό , από τον άκρατο τυφλό κομματισμό, να κλείσει τα΄αυτιά στις ανέξοδες λαϊκίστικες φωνές και να κρίνει σωστά.
  Είναι πλέον τόσο ¨κρίσιμη¨ αυτή η χρονική στιγμή για όλους μας , σαν έθνος, σαν χώρα, που το λανθασμένο κριτήριο του ψηφοφόρου θα είναι ΜΟΙΡΑΙΟ.
  Τώρα, δεν επιτρέπονται λάθη, ούτε από την πλευρά της ΝΔ, ούτε από την πλευρά του εκλογικού σώματος!
  Ελπίζω , όλα να πάνε καλά.

 33. fat cow avatar
  fat cow 20/03/2012 12:43:08

  Όχι αυτή τη φορά δεν θα πυροβολήσετε τα πόδια σας, αλλά τον κρόταφό σας. Όταν μάθεις το "πρόγραμμα" της ΝΔ πες το και σε μένα. Αλλά τι λέω, υπάρχει πολυσέλιδο πρόγραμμα και ονομάζεται Μνημόνιο 2.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fat cow 20/03/2012 12:44:42

   Τουλάχιστον εμείς έχουμε κάτι στη μέσα πλευρά του κροτάφου μας.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ fat cow 20/03/2012 13:01:13

   Τον κρόταφό του πυροβολεί όποιος δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει.
   Πάντως αυτός που ¨καταλαβαίνει¨ είναι κερδισμένος σε πολλά επίπεδα.
   Πρώτα απ΄όλα, ανυψώνεται σαν άνθρωπος, από νοητικής, ηθικής πλευράς, ενδυναμώνεται και μάχεται γιατί ξέρει την αλήθεια και ξέρει και τον τρόπο με τον οποίον κατορθώνεις αυτά που φαντάζουν ακατόρθωτα.
   Δυστυχώς αυτός που δεν ¨καταλαβαίνει¨, βουλιάζει στον πεσιμισμό και τη μιζέρια, βλέπει γύρω του μόνο ανυπέρβλητα τείχη, πέφτει στην ¨λούμπα¨ του ¨συστήματος¨ που τον θέλει φοβικό και καταθλιπτικό κι΄έτσι αντιδρά σπασμωδικά με ανεδαφική ψήφο ¨οργής¨ και χάνει το δικαίωμά του στην ¨ελπίδα¨.

   • tasos1 avatar
    tasos1 @ Απλή σκέψη 20/03/2012 13:06:58

    Απλή σκέψη συμφωνώ μαζί σου... Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς σκέπτονται κάποιοι και τι ακριβώς έχουν κατά νου... Τι εναλλακτικές λύσεις έχουν και δεν μας το λένε... Εκτός αν έχουν κατά νου τα ... καμμένα φούμαρα!

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Απλή σκέψη 20/03/2012 15:11:46

    Το δικαίωμα στην ελπίδα αγαπητή μου,μας το ψαλίδιζαν με αισχρή συνέπεια πολλά χρόνια.
    Τώρα μας το στερούν.
    Μ'αυτές τις ρομαντικές λεξούλες ξεγελιόμαστε μόνο και δεν καταλαβαίνουμε την κατρακύλα.
    Η ελπίδα χρειάζεται κάποιες προυποθέσεις,οι οποίες δεν υπάρχουν,πρέπει να δημιουργηθούν..
    Δύσκολο αυτό, πολύ δύσκολο.
    Θέλει πολύ δουλειά,πάρα πολύ δουλειά να πιστέψεις ότι
    υπάρχει ελπίδα.

  • bird avatar
   bird @ fat cow 20/03/2012 13:57:36

   Η ΝΔ πρώτα από όλα έχει στόχο η Ελλάδα να ανακάμψει. Και αυτή η παράταξη και ο αρχηγός της πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι στην Ευρώπη, για να ανακάμψει. Και ναι όταν το ΠΑΣΟΚ, που είναι αντιευρωπαϊκό κόμμα, κλονίσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη πρέπει να την υπερασπιστεί, για να μπορεί μετά να διεκδικήσει μετά πολιτικές ανάκαμψης.

   Αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ που διαφωνεί ανοιχτά με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, δεν υπάρχει κανείς που να τολμάει να προτείνει στο λαό μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Όμως, δεν υπάρχει και κανείς που να τολμάει να υπερασπιστεί έμπρακτα τη θέση μας στην Ευρώπη εκτός της ΝΔ. Η πλειοψηφία του λαού που θέλει την παραμονή μας στην Ευρώπη πρέπει να το ξέρει αυτό.

   Ας μας πουν οι άλλοι τι κάνουν καλύτερα για να ανακάμψει η Ελλάδα γιατί η στάση της ΝΔ είναι καθαρή. Πώς θα ανακάμψει η Ελλάδα εκτός Ευρώπης; Ποια πολιτική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κουβέλη, του Καμμένου, των Καστανίδη- Κατσέλη κ.λ.π. αποδεικνύει τον Ευρωπαίκό προσανατολισμό της πολιτικής τους;

 34. Στεργιος avatar
  Στεργιος 20/03/2012 13:28:14

  ...ίσως οι βάρβαροι να είναι μια κάποια λύση!!!

 35. fat cow avatar
  fat cow 20/03/2012 13:28:50

  Τις εναλλακτικές σας τις είπαμε αλλά τα αυτιά σας είχαν τοίχους. Τα χλωρά και τα καμένα χόρτα ανήκουν στο δικό σας διαιτολόγιο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fat cow 20/03/2012 13:49:10

   Στα μουγκανίσματα (σεις είπατε δια του ψευδωνύμου σας) δε δίνουμε συνήθως και πολύ σημασία.

   • fat cow avatar
    fat cow @ TopGunZ 20/03/2012 14:52:23

    Έχω ειδικά για σένα και μετάφραση σε βελάσματα.

    • m.s avatar
     m.s @ fat cow 20/03/2012 15:12:11

     εσύ ξέρεις!

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ fat cow 20/03/2012 15:13:49

     Η φάρμα των ζώων θα γίνουμε ρε παιδιά;Μεταξύ μας;
     Φταίνε οι άλλοι που το εκμεταλλεύονται αυτό;

 36. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 13:30:34

  η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ effie B. 20/03/2012 14:55:08

   Εμείς πεθαίνουμε πριν την ελπίδα..
   Είναι κι αυτό κάπως παρήγορο..

 37. Mara avatar
  Mara 20/03/2012 13:31:22

  +1.000.000

 38. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/03/2012 13:34:52

  Ψήφο σε ιστορικά κόμματα ή σε νεότευκτα;
  Ψήφο σε μεγάλες Ευρωπαικές πολιτικές οικογένειες (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι, Ευρωπαική Αριστερά) ή σε τοπικά κομματικά προιόντα πρόσκαιρων ή μή διασπάσεων;
  Προγραμματική ψήφος ή ευκαιριακή ψήφος διαμαρτυρίας, καθορισμένη από την κρίση και τα Μνημόνια;
  Τα ίδια περίπου πραγματικά διλήμματα έχουν πολλοί πολίτες, είτε ψήφιζαν συνήθως παραδοσιακά ΝΔ, ειτε οποιοδήποτε άλλο Ελληνικό κόμμα, είτε δεν είναι σταθεροί ψηφοφόροι κανενός.
  Το πρακτικό επιχείρημα υπέρ της προγραμματικής ψήφου σε ιστορικά κόμματα και μεγάλες ευρωπαικές πολιτικές οικογένειες, ακόμη και τώρα που αποδείχθηκαν στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ανεπαρκέστατα, είναι το εξής: Η κρίση δεν θα τελειώσει αύριο. Χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση και διαχείριση, με πρόγραμμα και όχι με θυμικές αντιδράσεις, ώστε κάποια στιγμή να "σηκωθούμε από τον πάτο". Άς διαλέξει καθένας τι του ταιριάζει. Με αυτοδυναμία ή χωρίς, είναι δευτερεύον. Το θέμα είναι να γίνει η χώρα κυβερνήσιμη στο ορατό μέλλον.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Ο Θείος 20/03/2012 13:45:00

   συμφωνώ μετ΄επιτάσεως, αγαπητέ Θείο!

   • effie B. avatar
    effie B. @ effie B. 20/03/2012 13:50:46

    η αυτοδυναμία κατα την ταπεινή μου άποψη αποδεικνύεται πρωτεύουσας σημασίας λόγω της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας της κυβέρνησης Παπαδήμου: 50 υπουργοι, "αλλα λογια ν' αγαπιώμαστε" ανακοινώσεις, ανασχηματισμοί χωρίς νόημα...

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ effie B. 20/03/2012 14:03:27

     Έφη τα σέβη μου.
     (Που χάνεσαι κάθε τόσο);

     • effie B. avatar
      effie B. @ Strange Attractor 20/03/2012 14:06:25

      δουλειές... προσπαθώ να συμβάλω στην ανάπτυξη!!!

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ effie B. 20/03/2012 15:52:35

      Είσαι κάπου υποψήφια;

     • OLD TIMES avatar
      OLD TIMES @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 20/03/2012 17:33:50

      Μακάρι να είναι, θα την ψήφιζα με τα δυο χέρια!!

     • Βερενίκη avatar
      Βερενίκη @ OLD TIMES 21/03/2012 11:04:11

      Παρακολουθώ ανελλιπώς την αρθρογραφία της εδώ στο Antinews, ψηλαφάει "στον αέρα" τον σφυγμό του κόσμου! Ακούγεται ότι θα κατεβεί στην Α' Αθηνών - από τους καλά κρυμμένους άσσους του Σαμαρά!!!

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Ο Θείος 20/03/2012 19:38:05

   Η Ελλάδα χρειάζεται σ' αυτή τη φάση ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ. Με αποφασισμένους βουλευτές, υπουργούς και στελέχη στη γραμμή του Πρωθυπουργού.
   Όχι βιλαέτια. Ιεράρχηση στόχων κι εκτέλεση. Σαν να έχεις μια επιχείρηση που πρέπεινα θρέψει περισσότερους από αυτούς που απασχολεί και να επεκταθεί ταυτόχρονα βελτιώνοντας το προϊόν της.
   Αυτό σημαίνει ότι συνεχνιασμοί, φατριασμοί κι οι διαπλεκόμενες κολεκτίβες των σοσιαλιστικών ρετιρέ πρέπει να τελειώνουν.
   Ελπίζω οι Έλληνες πολίτες να το αντιληφθούν.
   Οι βολεμένοι σίγουρα θα προστρέξουν στον Γιωργοβαγγέλη κι οι αιθεροβάμμονες στο μεταφυσικό "κίνημα" των κεραυνόπληκτων.
   Οι φρόνιμοι, οι ορθολογιστές, αυτοί που ξέρουν να μιλούν και να ορίζουν τα συγκεκριμένα ανήκουν στον Αντώνη Σαμαρά.

 39. fat cow avatar
  fat cow 20/03/2012 13:42:51

  Ασφαλώς. Το ίδιο που έχετε και στην έξω πλευρά.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fat cow 20/03/2012 13:47:37

   Είδατε, σε αντίθεση με εσάς ξεχειλίζουμε από φαιά ουσία.

   • fat cow avatar
    fat cow @ TopGunZ 20/03/2012 14:50:29

    Ασφαλώς. Δείχνεις ότι είσαι πυροβολημένος στον κρόταφο!

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ fat cow 20/03/2012 15:05:22

     Ωπα !
     Βάλτε μέσα τα πιστόλια αδέρφια .
     Σας χρειαζόμαστε όλους !

     • effie B. avatar
      effie B. @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 20/03/2012 17:19:52

      το πήραν απο τον ΓΑΠ.
      μιά το πιστόλι κάτω από το τραπέζι, μια πάνω, που θα πάει θα εκπυρσοκροτήσει!!!

 40. juliet avatar
  juliet 20/03/2012 13:47:22

  romeo,romeo.....συγχώρεσαι την julietta......κεκτημμένη ταχύτητα ...συμβαίνουν και αυτά ,ειλικρινά δεν το κάνω επίτηδες.Επρεπε να φύγω και .....αυτά.
  Φάκτορ, σβήσε το ένα σε παρααλώ.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ juliet 20/03/2012 14:57:56

   Άστα αυτά..σε μάθαμε..
   Πληκτρολογείς κάνοντας κοιλιακούς..

 41. o deksios avatar
  o deksios 20/03/2012 13:50:46

  Ενα απ' τα λαθη της συγκυβερνησης των τελευταιων μηνων ηταν οτι επετρεψε η ΝΔ να ψηφιστουν ασχετοι νομοι, να γινονται αθροοες προσληψεις, με αποτελεσμα τωρα να υπαρχει προβλήμα..
  Μπορουσε να ελεγε ο Σαμαρας το Νομεβρη: οκ, συκγυβερνηση.. καμμια προσληψη εως τις εκλογες.. απ' τη Βουλη θα περνανε τα απολυτως απαραιτητα νομοσχεδια..
  Αντ' αυτου : Οργιο διορισμων συμβασιουχων και πρασινοφρουρων το τελευταιο διαστημα..
  Ασχετοι νόμοι, που δεν συναδουν με μια μεταβατικη κυβερνηση (πχ ο νομος που εβγαλε εξω ενα σωρο εγκληματιες, ο προσφατος νομος για δηθεν "δικαιη δικη" που εχει οδηγησει τον φιλα προσκειμενο στη ΝΔ δικηγορικο κλαδο σε σκληρη αντιδραση, κτλ...)...

 42. chreco avatar
  chreco 20/03/2012 14:14:07

  Δεν ξέρω ποιός πυροβολεί τα πόδια του και ποιος πυροβολεί την αλήθεια. Το δίλημμα «Σαμαράς ή Βενιζέλος» είναι η επανάληψη των ανόητων πρακτικών που μας έφεραν ως εδώ.
  Κι εγώ αρνούμαι να βάλλω κατά της αλήθειας, για την οποιαδήποτε παραταξιακή σκοπιμότητα.
  Το αύριο της πατρίδας μου, αναμένω να έλθει από πολιτικές θέσεις. Και δεν τις βλέπω!
  Οι «γίγαντες» που εγγυώνται ότι τα ξέρουν όλα και θα τα κάνουν όλα καλά, δεν αρκούν. Είναι και επικίνδυνοι!
  Αν προσέξουμε καλά, απ’ το ίδιο «καισαρικό σύνδρομο» πάσχουν και οι δύο πόλοι αυτού που επιχειρείτε να εμφανίσετε ως το σημαντικό δίλημμα για τη χώρα.
  Και μην ακούσω τίποτα περί Ζαππείου και τα τοιαύτα. Γιατί, την ώρα που λέγονταν όσα λέγονταν περί «ανάπτυξης», στο Ζάππειο ακούστηκε η απίστευτη πρόταση περί φοροελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις. Ναι! Στις ίδιες επιχειρήσεις που λεηλάτησαν επιδοτήσεις (δηλαδή δημόσιο χρήμα) και δάνεια, για το προσπορισμό πιστώσεων που κατέληξαν να γίνουν προσωπικές περιουσίες και στην κρίσιμη ανάγκη της χώρας να είναι εκείνα τα κεφάλαια που πρώτα έφυγαν για το εξωτερικό.
  Εγώ δεν έχω ακούσει τίποτα περί εξυγίανσης του καπιταλισμού, από την ηγεσία Σαμαρά. Κι όμως! Αυτή η ατζέντα έχει ανοίξει για τα καλά και στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α..
  Με ανοησίες η χώρα δεν προχωρεί.
  Αρκετά!

 43. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 14:26:18

  συμφωνώ μαζί σας οτι πριν τις εκλογές πρέπει να γίνει γνωστό όλο το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ.
  Για τα υπόλοιπα σας παραπέμπω πιο πάνω στο μεστό πολιτικό σχόλιο του Θειου.

 44. Pyrovolimenos avatar
  Pyrovolimenos 20/03/2012 14:31:44

  Προς την effie B. και όλους τους παραπάνω που συμφωνούν με το κείμενο, ένα έχω να πω: Δεν ξέρω πως το βλέπουν αυτοί αλλά εγώ πυροβόλησα τα πόδια μου δεύτερη φορά όταν ψήφισα ΝΔ το 2007. Όταν έδωσα στον Καραμανλή σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ψήφο για να επανιδρύσει το κράτος και να τιμωρήσει τους αρχιερείες της διαφθοράς... Αντί αυτού με υποχρέωσε να τον ακούσω να τους λέει και συγνώμη... Τώρα ο μόνος τρόπος να μην πυροβολήσω τα πόδια μου (Ξανά!!!) είναι να κρίνω αυτούς που κυβερνάνε (είναι και πολλοί βλέπεις...) και αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν αποκλειστικά απο τις πράξεις τους. Τα λόγια μας τελείωσαν...

 45. βασιλης avatar
  βασιλης 20/03/2012 14:44:41

  Οι εκλογές πλησιάζουν και όλοι έχουν αναλάβει δράση προκειμένω να κρατήσουν τα πρόβατα μέσα στο μαντρί καθότι τα πρόβατα θέλουν και τον τσοπάνι τους. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα πως θα συσπειρωθούν τα πρόβατα
  χωρίς συγκρούσεις, με βέβαιη τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, με συμφωνημένο από κοινού το πλαίσιο της τρόικας, με τις τζίφρες ΓΑΠ-ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ εκ των προτέρων στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.
  «Και πώς θα οδηγηθούν στο σφαγείο (στην κάλπη) με την θέληση τους τα πρόβατα;» Με την απειλή της εξόδου από το ευρώ αν αυτά λοξοδρομήσουν. Παρακάμπτοντας φυσικά,γιά άλλη μια φορά, ότι όλος ο πλανήτης θεωρεί πως ο δρόμος που διάλεξαν οι τσοπάνηδες γιά μας χωρίς εμάς μας βγάζει με μαθηματική ακρίβεια από το ευρώ, αφού άπαντες περιμένουν την επόμενη ελληνική χρεοκοπία, η οποία υπολογίζεται πως ίσως θα είναι η τελική.
  Με εχθρό τη «διαφθορά», την οποία οι ίδιοι καλλιέργησαν και χρησιμοποίησαν ως κορυφαίο μέσο παραμονής τους στην εξουσία:
  Στο εδώλιο οι μαϊμού ανάπηροι, αλλά όχι αυτοί που τους έδωσαν τα ψεύτικα επιδόματα και ποτέ δεν τόλμησαν να τους ελέγξουν για να τα πάρουν πίσω.
  Στο εδώλιο οι κομπιναδόροι του ΙΚΑ που έφεραν ζημιά 100 εκατομμύρια ετησίως, αλλά όχι αυτοί που αρπάζουν τα αποθεματικά των ταμείων τα τελευταία εξήντα χρόνια για να καλύπτουν τις πομπές τους και που μόνο με το «κούρεμα» άρπαξαν 12 δισεκατομμύρια για να ελαφρύνουν τις τράπεζες της Μέρκελ και των λοιπών «εταίρων».
  Στο εδώλιο οι φοροφυγάδες, αλλά όχι τα στελέχη των δύο τέως «μεγάλων» που τσίμπησαν τα 100 εκατομμύρια από τις μίζες της Siemens, η οποία στο τέλος πήρε ένα ωραίο συγχωροχάρτι και θα πάρει και νέες μπίζνες επειδή η Γερμανία με την κατάθεση Χριστοφοράκου κρατάει στο χέρι τους μιζαδόρους των συνεταίρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  Στον Καιάδα οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι, που γίνονται πένητες και άνεργοι για να σωθούν οι υπόλοιποι άνεργοι.
  Στον διάβολο οι νέοι, που εκτός από φτωχοί θα μείνουν και αμόρφωτοι επειδή οι πανεπιστημιακοί θεωρούνται συλλήβδην λαμόγια.
  Στον διάβολο και οι ασθενείς επειδή και οι γιατροί θεωρούνται συλλήβδην λαμόγια.
  Άλλωστε δεν έχει σημασία ποιος κάνει τι, ποιος φταίει για τι. Η πρώτη προτεραιότητα, όπως λέει και η νέα δανειακή σύμβαση, είναι να πληρώνονται οι τοκογλύφοι. Και ό,τι περισσεύει – που δεν θα περισσεύει – θα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της Γερμανίας, που τώρα τελευταία δυσκολεύεται κι αυτή.
  Όμως, πάνω απ’ όλα, οι ηγεσίες της συγκυβέρνησης πάνε στις εκλογές κάνοντας από κοινού τουμπεκί για το τι περιμένει τη χώρα και τον κόσμο από Ιούνιο. Πώς να μιλήσεις άλλωστε για όσα συμφώνησες, τι να πεις για όσα θα κάνεις; Μόνο παρλαπίπες για «ανάπτυξη» αντάξια του πρώτου προτεκτοράτου της ευρωζώνης, όπως λέει και ο Ιγνάσιο Ραμονέ, και όποιος «μασήσει».Μέχρι να περάσουν οι εκλογές, να βρουν τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης και να πέσει το μεγάλο λεπίδι.Μέχρι τότε όλες οι δυνάμεις του «ευρώ», και της «σωτηρίας της χώρας» μπορούν με την άνεσή τους και εν πλήρει συναινέσει να υπονομεύουν την παραμονή στο ευρώ, να εξευτελίζουν την δημοκρατία μας παραδίδοντας την εθνική κυριαρχία στον Ράιχενμπαχ και να σώζουν τη χώρα από τον «εσωτερικό εχθρό», τον «διχασμό» και τη «διχόνοια», έννοιες τις οποίες εκπροσωπούν από κοινού η Παπαρήγα, ο Τσίπρας ο Καμένος και όσοι άλλοι δεν δηλώνουν ανεπιφύλακτα εραστές των Μνημονίων τους. Άλλωστε, «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, μας αγαπάνε και ήρθαν να μας βοηθήσουν», όπως θα έλεγε και ο αξέχαστος Δήμος Σταρένιος, ο οποίος ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο επίκαιρος θα γινόταν ύστερα από τόσα χρόνια ο ρόλος που σημάδεψε την κινηματογραφική του παρουσία.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ βασιλης 20/03/2012 17:50:27

   ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο.
   Λάθη έκανε και η ΝΔ, ούτε ήταν όλοι άγιοι εκεί μέσα.
   Όμως δεν υπάρχει καμιά σύγκριση.
   Στην ανάλυσή σου αν μπορείς αναλογίσου συνολικά τι έκανε η ΝΔ για τη χώρα και τι... το ΠΑΣΟΚ.

   ΝΔ μας έβαλε στην ΕΕ και πάντα, ακόμα και με λάθη, προσπαθούσε να κάνει και να πει το σωστό. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσπαθούσε καν. Το ΠΑΣΟΚ διέφθειρε. Είναι το κόμμα που εδραίωσε τις νοοτροπίες που λες και που άλωσε σε τέτοιο βαθμό συνειδήσεις, που όποιους σπόρους και να προσπαθούσε να σπείρει η ΝΔ ..έβρισκαν άγονη γη. Το ΠΑΣΟΚ ήθελε την ΕΕ για να τρώει, ακόμα κι όταν ήρθαν τα δύσκολα το χαβά τους αυτοί οι άχρηστοι, πώς να μη αρχίσουν τις σφαλιάρες οι έξω;
   Και δεν έχει να κάνει με το αν οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Μας δανείζουν και οι Εσθονοί: πρώην ανατολικό μπλοκ (δεν έχουν φάει οι άνθρωποι) και 10 χρόνια λιτότητα για να μπουν στην ΟΝΕ. Μετά μπήκαν στην ΟΝΕ και τώρα βάζουν χρήματα στο Ταμείο για την Ελλάδα, που από το 1981 είναι στην ΕΕ και τρώει Κοινοτικά κονδύλια (έτσι ξέρουν). Άντε εξήγησε σε αυτούς, όχι τους Γερμανούς (που ρεφάρουν κι αλλιώς, δεν είπε κανείς όχι)...

   Α. Και ΔΕΝ υπάρχει "συγκυβέρνηση" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές.

 46. nikolas avatar
  nikolas 20/03/2012 14:56:50

  Το άρθρο δεν με βρίσκει αντίθετο με εξαίρεση το παρακάτω απόσπασμα.
  " Εν μέσω πυρκαγιών και άλλων «απρόσμενων» κακών "
  Έτσι απλά; Τριάντα επτά άνθρωποι χάθηκαν και ούτε μια παραίτηση. Στρατηγός άνεμος και άλλες τέτοιες αρλούμπες . Τριάντα επτά ζωές φύγαν με έναν απο τους βασανιστικότερους τρόπους. Η έκφραση " Εν μέσω πυρκαγιών και άλλων «απρόσμενων» κακών " με την ελαφρότητα που γράφηκε είναι το λιγότερο ασέβεια προς τους νεκρούς.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ nikolas 20/03/2012 15:06:16

   Ενώ γινόταν οι πυρκαιές εκείνες, προκηρύχθηκαν (δυστυχώς) οι προηγούμενες, επίσης προωρες, εκλογές του 2007.
   Οι προωρες εκείνες εκλογές του φθινοπώρου 2007, ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος του Κ.Κ. και της ΝΔ. Όλα χαλάρωσαν εντελώς, και από εκείνη την προεκλογική περίοδο, στην οικονομία χάθηκε κάθε έλεγχος. Και φυσικά, το να προκηρύσσεις εκλογές ενώ υπάρχει τέτοια τραγική κατάσταση, έδειχνε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα της χώρας.
   Άν και αυτό δεν έχει σημασία, ούτε κομματικά ωφέλησαν τη ΝΔ, παρά μόνον πολύ βραχυπρόσθεσμα.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ nikolas 20/03/2012 15:33:15

   Μήπως είναι μεγαλύτερη ασέβεια να αποσιωπούμε την αλήθεια;;;
   Τί περισσότερο θα ήθελες για να παραδεχθείς το "δίκιο" του Πολύδωρα, μετά την ομολογία του Τούρκου ;;;;;

   • nikolas avatar
    nikolas @ Παύλος 20/03/2012 22:26:03

    Δε πάνε να λένε οτι θέλουν και οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί. Μέσα στη χώρα μας κάνουμε κουμάντο εμείς και όλος ο κόσμος να μας έβαζε φωτιά όλοι να συνομωτούσαν εναντίον μας οι άνθρωποι αυτοί δεν έπρεπε να πεθάνουν απο την ανικανότητα εκείνων που έπρεπε να τους σώσουν. Αντ' αυτού ο κ. Πολύδωρας και ο οποισδήποτε κύριος ήταν υπουργός προστασίας του Πολίτη θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί απο προσώπου γής για να μην πώ για τους Ιάπωνες που κάνουν και χαρακίρι. Τριάντα επτά ανθρώπινες ζωές είναι αυτές αγαπητέ Παύλε οι μογγόλοι είναι το εύκολο άλλοθι.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ nikolas 20/03/2012 23:27:52

     Αγπητέ nikolas, λυπάμαι που δεν μπορώ να σε αντικούσω, αφού πρόλαβες και κατέλαβες το βάθρο, όπου στη βάση του υπάρχει η επιγραφή : "37 νεκροί, σεβασμός , μη μιλάτε"! Εγώ έμεινα αποκάτω και ό,τι κι'αν πω θα αποτελεί ασέβεια έτσι κι αλλιώς. όσα επιχειρήματα κι αν παραθέσω, όσο δίκιο κι αν έχω, θα είναι ντροπή μου.
     Να θυμάσαι όμως, ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ χτύπησε η 5η φάλλαγγα, συνεπικουρούμενη από τους ημεδαπούς λάτρεις της ανωμαλίας (δεν χρειάζεται να αναφέρω τα χρώματα τους), οι οποίοι έτρεφαν και τρέφουν αβυσσαλαίο μίσος κατα του Καραμανλή και της Ν.Δ. και οι οποίοι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία .
     Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, ούτε επί ....Κιουταχή !!!!

     • nikolas avatar
      nikolas @ Παύλος 21/03/2012 15:53:24

      Άρα είμαστε ανάξιοι να υπερασπίσουμε τους πολίτες της πατρίδας μας αφού τόσο εύκολα παραδωθήκαμε στις ορέξεις των μογγόλων. Άρα τα σώματα ασφαλείας υπάρχουν δεν υπάρχουν είναι άχρηστα όπως φάνηκε απο τον απολογισμό των νεκρών. Και η πέμπτη και η δέκατη πέμπτη και η χιλιοστή πέμπτη φάλλαγγα να ήταν συμφωνώ μαζί σου. Αλλά προτάσεις " Στρατηγός άνεμος " " κάηκαν κάτι θάμνοι " κλπ. κλπ. απευθύνονται σε γρεκούς. Όυτε βάθρα ούτε τίποτα αυτά είναι σαχλαμάρες ζητώ συγνώμη για την έκφραση και δε θέλω να σε προσβάλλω. Φέρτε πίσω τους νεκρούς και όλα καλά. Αν δε μπορεί να γίνει αυτό ΚΑΠΟΙΟΣ ας αναλάβει την ευθύνη και γιατί τους άφησε να καούν και γιατί επέτρεψε στους μογγόλους να αλωνίζουν στην χώρα μου. Είμαι κάτοικος Μυτιλήνης και ξέρω καλύτερα απο τον καθένα οτι ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται. Αφού λοιπόν είναι δικός τους δάκτυλος και δε μπορούμενα το αντιμετωπίσουμε ας τους ετοιμάσουμε και υποδοχή. ΈΛΕΟΣ !!!!

     • juliet avatar
      juliet @ nikolas 21/03/2012 16:29:31

      Nikola,
      για το τελευταίο έχεις απόλυτο δίκιο και μακάρι να γίνει βίωμα όλων.Ο πατέρας μου μιλούσε άριστα τα Τούρκικα και εμένα με μεγάλωνε με μίσος απέναντί τους και όχι μόνο ,η θεωρία του ήτανε τον Τούρκο πρέπει να τον κτυπάς πισόπλατα αν θες να είσαι σίγουρος.Οταν τον ρώτησα γιατί εκείνος μιλάει τη γλώσσα τους ,μου είπε ότι πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα του εχθρού σου.
      Δεν ξέρω τι έγινε και τούτος ο λαός ξέχασε .Είναι τραγικό να ξεχνάς ,να γίνεσαι γελοίος ,θυμηθείτε την φάτσα του Δρούτσα στον ποδοσφαιρικό αγώνα....να χαίρεται,α..στα κομμάτια.Τι να πρωτοθυμηθείς ,βρε φίλε ,τη δολοφονία του Σολομού και μετά να πηγαίνουν να βαφτίσουν τη κόρη του.Αν είχα μάνα αυτή που δέχτηκε να με βαφτίσουν οι ηθικοί αυτουργοί του πατέρα μου θα τη σκότωνα.Με έκανες ...Τούρκο:)

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ juliet 21/03/2012 16:47:17

      Juliet, λίγη ιστορία να ξέρεις , καταλαβαίνεις γιατί ο πατέρας σου είχε δίκιο. Αναρωτιέσαι γιατί αυτός ο λαός ξέχασε. Τόσα χρόνια υφίσταται πλύση εγκεφάλου από τα κανάλια , από το σχολείο , από παντού, σε συνδυασμό με την ψεύτικη ευμάρεια , την εικονική πραγματικότητα της ζωής. Τώρα ήρθε η ώρα ν'αντιμετωπίσει την πραγματικότητα . Εδώ θα φανεί ποιοί είμαστε , τι δυνάμεις έχουμε ....Οσο για τη φάτσα του Δρούτσα, μη ξεχνάς ότι το κακό εξασκεί γοητεία και έχει τον τρόπο του να επιβάλλεται, ειδικά σε ελλιποβαρείς προσωπικότητες.

     • juliet avatar
      juliet @ Diamond Angel 21/03/2012 17:27:46

      Χαιρετώ,
      άρχισε η επίθεση ,δεν πάει άλλο.Είσαι καλά ; νόμιζα ότι θα κατέβω αύριο κάτω αλλά κάποιος με ματιάσε και αναβλήθηκε το ταξίδι.
      Χαχαχα,τα ζήσαμε όλα ,μέχρι και εκλογές μ΄εναν υποψήφιο ....αυτό και αν είναι εμπειρία.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ nikolas 22/03/2012 15:49:55

      Ως προς τους Μογγόλους συμφωνώ απολύτως!
      Ως προς το εκτυφλωτικό δίκιο του Πολύδωρα: " Καλημέρα Γιάννη.
      -Κουκιά σπέρνω "
      Αλλά ξέχασα. Αν κυβερνούσες εσύ, θα είχες φροντίσει να είχες οργανώσει την "αρμάδα" του Ναπολέοντα, αφού πρώτα θα είχες εκδιώξει κάποια ΠΑΣΟΚΙΚΑ καθάρματα (πυροσβέστες διορισμένους αξιοκρατικά την προηγούμενη 20/ετία),που ακούστηκαν να λενε - εννοόντας τους επάρατους συναδέλφους τους -: "Ας τους φασίστες να καούνε" !
      Έξω από το χορό .....

     • juliet avatar
      juliet @ Παύλος 22/03/2012 16:14:40

      'Αστο Παύλο ,να είναι καλά εκείνο το ηθικό γουρούνι που λεγότανε Ζαχόπουλος ,που μας βγήκε βιτσιόζος ,'αντε και ήτανε ,δεν πλήρωνε κάτι για να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο ,το δημόσιο περίμενε να του πληρώνει τη κοκκότα ; Οταν πήγε στο ΥΠ.ΠΟΛ αντί να ξεβρωμίσει την υπηρεσία ..άντε να μη πω .Αυτά πληρώνουμε ,βρε γαμώτο.Οσό για τον έρμο τον Πολύδωρα ,λίγη φιλολογία πήγε να βάλει ..τιμώρησαν κανέναν για το πυροσβστικό σύστημα που δεν λειτούργησε; Αστά γαμωτό και δεν χρεώσανε κανέναν .Αντε Σαμαρά στήσε δικαστήρια πάω για ένορκος ,ξέρω αρκετά και μπορώ αν χρειαστεί και μάζα να ξεσηκώνω εναντίον τους.Τι ποιό εύκολο να πεις αυτοί έχουνε και τρώνε και εμείς πεινάμε .Τους ξέσκισαν.

  • effie B. avatar
   effie B. @ nikolas 20/03/2012 17:58:59

   @nikolas
   καμία τέτοια πρόθεση και μακρυά από μένα!
   ίσως δεν έγινα απόλυτα κατανοητή!

 47. Βογιατζάκης Γιώργος avatar
  Βογιατζάκης Γιώργος 20/03/2012 15:01:43

  Από που προέρχονται οι εργαζόμενοι,πλην ενός αν ενθυμούμαι καλώς,στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.Από Μεσσηνία;Έλα Αλέκο τάμαθες τα νέα;Ολοι αυτοί εδώ μέσα ελπίζουν σε ένα πρόσωπο ότι θα φέρει την αλλαγή.Οεοο!!!1

 48. arslonga avatar
  arslonga 20/03/2012 15:46:10

  Προσοχή στα πιστόλια. Από την ώρα που πυροβολήσαμε τα πόδια μας, αρχίζοντας το 1981 και τελειώνοντας το 2009, μας έχουν κάνει σκόνη οι αδέσποτες των πασόκων. Οι άνθρωποι λίγη καλοπέραση θέλουν, όπως τη βρίσκει ο καθένας, άλλος λίγα, κανά επίδομα αναπηρίας για πρωταθλητή βαρέων βαρών, άλλος πολλά, για κότερα και ελικόπτερα. Τα γούστα τους τα έκαναν θρησκεία μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα χειραγώγησης και διαπλοκής. Από δίπλα κολάνε οι θεωρητικοί της ισότητας μέσω της ελάσσονος προσπάθειας και δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Το χειρότερο είναι που σκοτώθηκε η κοινή λογική. Στην πολιτική και την καθημερινότητα ταυτόχρονα.

  Στην κατεστραμμένη χώρα μας, η αυτοδυναμία για τον Σαμαρά δεν είναι ζητούμενο. Είναι μονόδρομος. Η στρεψοδικία όμως της προπαγάνδας του "όλοι ίδιοι είναι" υποσκάπτει το κύρος της ανάλυσης του για το τι συμβαίνει στην πατρίδα μας και τη ρεαλιστική ατζέντα που επανειλημμένα παρουσίασε ώστε να υπάρξει ελπίδα για την προστασία και τη ζωή της κοινωνίας. Εδώ και δύο χρόνια ο Σαμαράς έχει πει, και επαναλάβει, πράγματα που είναι και αποδείχτηκαν σωστά. Άνοιξε πόρτες και ορίζοντες. Έκανε αυτό που είναι εφικτό να γίνει και αυτό που ήταν υποχρεωτικό να γίνει. Η λογική του έχει χρονικό βάθος, δεν πρότεινε χαμομήλι για τον καρκίνο. Η θέση του είναι απλή: κυβέρνηση για προστασία του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος.

  Με το φόβο ότι θα τα καταφέρει, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των ορισμένων και συγκεκριμένων, μαζί με τη βλακεία και τον ατομικισμό των πολλών, συσκοτίζουν συστηματικά την προσπάθεια και τη στάση του Σαμαρά. Βέβαια δεν είναι απλό για τον έλληνα που τριάντα χρόνια υφίσταται πλύση εγκεφάλου να κατανοήσει όλο το πακέτο της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας και να αντιδράσει ανάλογα. Αυτή τη φορά όμως μετά το γιούρια του γιωργάκη υπάρχουν αποδείξεις, άσπρο σε μαύρο. Ένα νέο λάθος δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Αν ο κόσμος μετά από όσα έπαθε δεν έμαθε, αν δεν ενεργήσει σύμφωνα με το πραγματικό συμφέρον του και δεν αφήσει τον Σαμαρά να κυβερνήσει σε βάθος χρόνου, τότε δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία να βγούμε από τη φουρτούνα, βρεγμένοι μεν αλλά ζωντανοί. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης πρέπει να λειτουργήσει τουλάχιστον μια φορά στην Ελλάδα.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ arslonga 20/03/2012 19:04:35

   Arslonga, εξαιρετικό σχολιο!! Μακάρι να μπορούσαν να καταλάβουν...Οπως γράφεις η βλακεία και ο ατομικισμός, θα προσθέσω και το κόμπλεξ , εύκολο πεδίο χειραγώγησης και κατεύθυνσης των πολλών ,για τα διαπλεκόμενα . Μακάρι , μακάρι να λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης....

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ arslonga 20/03/2012 21:00:13

   +1000 000 000 !!!!!!!

 49. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/03/2012 15:48:55

  Νομίζω ότι σε λίγες εβδομάδες το δίλημμα θα τεθεί στα εξής δυο επίπεδα
  Πρώτο επίπεδο: Είμαι αγανακτισμένος και γι αυτό θέλω να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να αλλάξω την κατάσταση παλεύοντας μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες, μέσα στο ευρώ και σαν κομμάτι αναπόσπαστο της Ευρώπης (που κι αυτή βέβαια δεν είναι κάτι μονολιθικό και αναλλοίωτο) ή είμαι αγανακτισμένος και γι αυτό απέχω , ρίχνω μια ζαριά, μπλοφάρω, διαμαρτύρομαι το παίζω "καμικάζι" και διακινδυνεύω μια έξοδο από την Ευρώπη που δεν θεωρώ ότι μου προσέφερε και τίποτα.
  Δεύτερο επίπεδο:Εφ όσον κάνω την πρώτη επιλογή αναρωτιέμαι ποιες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα υπερασπίστηκαν στο παρελθόν (τουλάχιστον περισσότερο από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις) τις πολιτικές που σήμερα είναι απαραίτητες για να βγούμε από το τούνελ και κυρίως ποιες πολιτικές δυνάμεις υπήρξαν (και πάλι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες) πιο ειλικρινείς και υπεύθυνες.
  Δεν είναι πολύ δύσκολο!

 50. Παύλος avatar
  Παύλος 20/03/2012 15:57:25

  Ελπίζω να θυμάσαι ότι εκινείτο επί.... ξηρού ακμής!
  Πότε στο 152, πότε στο 151 .
  Ας μην είμαστε άδικοι !

  • juliet avatar
   juliet @ Παύλος 20/03/2012 16:54:07

   Αυτή την παράμετρο δεν την σκέφτηκα έχεις δίκιο .Εκτός αν τους υποχρέωνε.....:),να παραιτηθούν .Αυτό χρειαζότανε καλή και πειθαρχημένη ομάδα,είχε ;;;;ΌΧΙ.

 51. Παύλος avatar
  Παύλος 20/03/2012 16:05:59

  Άρα λοιπόν Mara,
  Μήπως πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους, ότι αυτή η σατανική προπαγάνδα που κατάφερε να ..δημιουργήσει το + 10,5% , υπέρ του ΓΑΠ, κινδυνεύουμε τώρα να δημιουργήσει ...- 10,5% στη ΝΔ;;;, ξανακ-τ-υ-ώ-τ ς τον εγκέφαλο των... "εύκολων" ;;;;;;

  • Mara avatar
   Mara @ Παύλος 20/03/2012 16:49:28

   Αγαπητέ Παύλο, πιστεύω ότι όταν προκηρυχθούν πρώτα ο θεός με το καλό οι εκλογές, θα αλλάξουν τα πράγματα....
   Θεωρώ ότι θα έχουμε εκπλήξεις... εξόχως θετικές στον προεκλογικό αγώνα.
   Επειδή όμως άπαντες... θα δώσουν τα ρέστα τους για να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν, συστήνω σε όλους ψυχραιμία για να μην ξαναπυροβολήσουν κάποιοι τα πόδια τους, όπως έξοχα περιέγραψε η effie στο άρθρο της.
   Ο κίνδυνος που αναφέρεις φυσικά και καραδοκεί...
   Τί να κάνουμε? Έλληνες είμαστε και ικανοί για όλα και για θαύματα αλλά και για καταστροφές...
   Μπορεί κανείς να προδικάσει με ευκολία, το τί θα γίνει?
   Τί να πούμε? Ο θεός βοηθός!!!

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Mara 20/03/2012 19:09:02

    Αυτό ξανα πέστο !

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Mara 20/03/2012 20:02:20

    Μάρα και Παύλο, το κακό ξέρετε ποιό είναι ; Οτι όλοι αυτοί που αυτοπυροβολήθηκαν και πυροβόλησαν και τη χώρα ,( όπως φάνηκε εκ των υστέρων), πιστεύουν ακόμα ότι τιμώρησαν και έτσι σκέφτονται να ξανακάνουν. Δεν καταλαβαίνουν ,ότι αυτοί οι ίδιοι είναι τα θύματα και πως αντί να τιμωρήσουν τον πραγματικό υπεύθυνο, που πολλοί αυτό θα ήθελαν ,τον βγάζουν στον αφρό , ισότιμο συνομιλητή και έχοντα λόγο για το μέλλον, όταν θα έπρεπε να τον έχουν παραδώσει στη λήθη και την ανυπαρξία για να μην πω και στη χλεύη της ιστορίας.

    • Mara avatar
     Mara @ Diamond Angel 20/03/2012 20:28:03

     Διαμαντένιε Άγγελε, ώς γνωστό για τους περισσότερους η αγανάκτηση σημαίνει και απώλεια ψυχραιμίας.
     Ας ελπίσουμε ότι την κρίσιμη ώρα θα επικρατήσει η λογική.
     Η τυφλή αγανάκτηση και οργή, μόνο καταστροφή μπορεί να φέρουν.
     Γι΄αυτό ξαναγράφω, ο θεός βοηθός να μας φωτίσει όλους, για το καλό της πατρίδας μας.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Diamond Angel 20/03/2012 20:49:44

     Diamond Angel, συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω: όχι απλώς στη χλεύη της ιστορίας, αλλά στη χλεύη των κατέργων !
     Και είναι να απορεί κανείς πώς μπορούν μερικοί να εξαντλούν την αυστηρότητά τους στα λάθη τησ Ν.Δ., που είναι λιγότερο από πλημελήματα μπροστα στα τερατουργήματα αυτών που συνειδητά μας έφεραν εδώ που μας έφεραν και να ........"συμφιλιώνονται" με τους θύτες τους !

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ Παύλος 20/03/2012 22:22:05

      Φρόντισαν τα κανάλια γι'αυτό Παύλο. Χρόνια προετοίμασαν το έδαφος , τώρα έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι. Στυγνοί και κυνικοί εκμεταλλευτές του θυμικού μας με το οποίο παίζουν κατά το δοκούν. Και μεις να πρέπει να κάνουμε υπέρβαση. Ο Θεός βοηθός για το καλό μας και της πατρίδας μας.

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Παύλος 20/03/2012 22:34:11

      Τα κανάλια , όπως λες ,Διαμαντένιε Άγγελε, υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν.... ποιός θα κάνει κάτι για αυτό? Η πλεοψηφία των ψηφοφόρων είναι έρμαιο και των καναλιών και των φυλλάδων.

 52. Mara avatar
  Mara 20/03/2012 16:07:18

  Αγαπητέ Μακεδόνα, άν θέλανε τον Σαμαρά ως μοναδικό διαπραγματευτή με αυτοδύναμη κυβέρνηση όπως ισχυρίζεσαι, θα είχαμε πάει προ πολλού σε εκλογές.
  Δεν θα κάνανε το οτιδήποτε για να τις καθυστερήσουν.
  Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και στον Ένα, οι δηλώσεις Γιούνγκερ και Σόϊμπλε δεν σε προβληματίζουν?

  Όσο για κάποιους μέσα στο κόμμα που δεν θέλουνε να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς, δεν μας λές κάτι καινούργιο.
  Άς μην θέλουνε δεν πειράζει... ΞΥΔΙ.... και μάλιστα από το φθηνό... Και τον Καραμανλή δεν τον θέλανε, αλλά τον ήθελε ο κόσμος.
  Έτσι απλά!

 53. gloup avatar
  gloup 20/03/2012 16:09:56

  ούτε καλώς ενθυμείσαι ούτε καλώς ξεύρεις ούτε καλώς ασκείς πραπαγάνδαν

 54. κωστας Α avatar
  κωστας Α 20/03/2012 16:12:36

  Αν φιλε αυτη η παραταξη παρεμενε πιστη στις διαχρονικες αξιες της Σημερα θα ετρεχε με 60% .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ομως παρασυρθηκε και Πασοκοποιηθηκε .

 55. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 20/03/2012 16:32:55

  Αυτήν την πολλή δουλειά, ποιος πιστεύεις ότι θα την κάνει;
  Η ελπίδα έχει ερείσματα, δεν είμαστε αιθεροβάμμονες! Το αντίθετο ισχύει, πατάμε πάνω σε ρεαλιστική βάση, στον καθαρό λόγο, στην απασαφήνιση των στόχων.
  το θέμα είναι μπορείς να διακρίνεις που βρίσκεται η ελπίδα;
  Δεν θα προσπαθήσει κανένας να σε κάνει να πιστέψεις. Αυτή είναι μια διεργασία που πρέπει να κάνεις μόνος σου, βλέποντας και κρίνοντας με μια βασική προϋπόθεση: Να το κάνεις ¨καλοπροαίρετα¨.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Απλή σκέψη 20/03/2012 20:21:20

   Τα ερείσματα μας τα έχουν εξαφανίσει αγαπητή μου.
   Αυτό που έχει απομείνει είναι ο Θεός μας,
   η οικογένειά μας και η μητέρα φύση.
   Αντλώ δύναμη από αυτά που έχουν απομείνει,
   που είναι και τα πιο σημαντικά.
   Δεν πιστεύω αυτούς που μας «εκπροσωπούν»
   ή θέλουν να μας «εκπροσωπήσουν»χρησιμοποιώντας την
   ψήφο μου σαν ταφόπλακα.
   Το έχουν κάνει άπειρες φορές στο παρελθόν
   με απογοητευτικά αποτελέσματα.
   Είναι τραγικό αλλά πέρα για πέρα αληθινό.
   Ψηφίζουμε τους δημίους μας,και συνεχίζουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.
   Είναι σα μία περίοδος χάριτος που κρατάει
   πάνω από 30 χρόνια!
   Το Σαμαρά θα τον υποστηρίξω,αλλά τα «μαμούνια»που έχουν συγκεντρωθεί γύρω του,θα ήθελα να τα δω «λιωμένα»στις προσεχείς εκλογές.

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 20/03/2012 21:55:10

    ¨Αυτό που έχει απομείνει είναι ο Θεός μας,
    η οικογένειά μας και η μητέρα φύση¨.

    Σκέψου έχουμε έναν θεό μέσα μας, μια οικογένεια μεγαλύτερη , είμαστε όλοι μέσα σ΄αυτήν , είναι τα παιδιά όλων των γονιών, είναι το καλύτερο ¨ανθρώπινο δυναμικό¨, που μπορεί να δουλέψει και να δημιουργήσει, έχουμε μια ¨μητέρα φύση¨ την καλύτερη στον κόσμο, απ΄όπου μπορεί ν΄αντλήσουμε πραγματικό πλούτο.
    Τι μας λείπει; ένας ηγέτης που θα τα μαζέψει όλα αυτά και θα τα κάνει να συντονιστούν. Κι΄αυτό το έχουμε!
    Γιατί λοιπόν να μην πετύχουμε; Αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις!
    Επομένως η ¨ελπίδα¨ δεν είναι μετέωρη!

    • Απλή σκέψη avatar
     Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 20/03/2012 21:56:37

     συμφωνώ και για τα ¨μαμούνια¨!

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 20/03/2012 22:34:42

    Μ.Θ.,τα '' μαμούνια'' στο χέρι μας είναι να τα λιώσουμε . Και πρέπει να το κάνουμε, ώστε να δώσουμε και στον Α.Σ. ,αλλά κυρίως σε μας τους πολίτες, όσο το δυνατόν καλλίτερους εκπροσώπους , άξιους και ικανούς ανθρώπους που να μη φοβούνται να παλέψουν.

 56. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 20/03/2012 16:35:28

  Αν ο αρχηγός,τοτέμ,σαμάνος,είναι τόσο μόνος,γιατί δεν κάνει πέρα όσους τον καθιστούν μόνο και δεν αγκαλιάζει ανθρώπους όπως εσείς,όπως τα παιδια του antinews που μπορει να διαφωνώ μαζι τους αλλά έχουν μεράκι και ήθος και μένει κολλημένος σ εκείνους που πριν τη λαίλαπα Γιωργάκη κατάφεραν να εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και έκαναν επανίδρυση όσο και επανιδρύθηκε και η παράγκα του καραγκιόζη?
  Εγώ προσωπικά δεν είμαι δεξιός αλλα σκέφτομαι να ψηφίσω το ''δημιουργία ξανά''μόνο και μόνο γιατί όσα λένε είναι λογικά και τα μέλη του δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική του κομματικού σωλήνα.Ο αρχηγός,τοτέμ σαμάνος μόνος δεν προήλθε από πολιτική παρθενογέννηση.Και βαρέθηκα μια ζωή να ακούω για αρχηγούς,μόνους εναντίον ολων.Πολύ βολικό για να απορρίπτουμε τις ευθύνες όλων των άλλων.

  • gloup avatar
   gloup @ Μπαμπης 20/03/2012 19:49:42

   καλησπέρα Μπάμπη,

   Ποιός χρηματοδοτεί τη Δημιουργία Ξανά; Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κάνουν κόμμα, επαφές, τηλεόραση, κτλ. αλλά η σούμα των χρημάτων τους μαζί με τους φίλους τους φτάνει το πολύ για 5 κιλά ψάρια.

 57. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 20/03/2012 16:40:09

  Δεν εχετε βαρεθει να εγλωβιζετε τον κοσμο στο διπολικο δίλημμα ή αυτοί ή εμείς?Ως πότε θα είμαστε πρόβατα και θα διαλέγουμε ηγέτες και όχι προγράμματα?Ως πότε θα διαλέγουμε το λιγότερο κακό κι όχι αυτόν που ζητάει κι από εμάς ευθύνη?

 58. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/03/2012 16:41:52

  Άστο, όσοι νοιάζονται για την Ελλάδα μας και δεν έχουν εμπάθειες τα είδαν τα Ζάππεια. Δεν ανήκει σε αυτούς. Απλά λέει για να λέει...

 59. Heaven avatar
  Heaven 20/03/2012 16:43:56

  υπάρχουν ευθύνες!
  και πρέπει να καταλογιστουν!
  τα λάθη του παρελθόντος όπως η άφεση αμαρτιών του χρηματιστηρίου δεν πρέπει να επαναληφθουν!
  γιατί το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός!

 60. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 20/03/2012 16:44:49

  ΕΜΕΙΣ. με καινουργια κομματα που απεχουν απο τα προσωποπαγη του παρελθοντος.

 61. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 16:47:01

  νομίζεις οτι διαφωνώ;

 62. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 20/03/2012 16:48:49

  Συμφωνώ.Οταν θα βαλουν τη σφραγιδα τους σε βαθμο που δε θα μπορουν να αλλοιωσουν το χαρακτηρα της δημοσιας διοικησης τα κομματα διαμοιραστες του φεουδου πουλεγεται κρατος τοτε θα ψαξουμε να βρουμε εκεινους που εχουν αρχες,αξιες ικανοτητες για να λειτουργησουν σωστα εναν καινουργιο δημοσιο τομεα μακρια απο παθογενειες αιωνων.

 63. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 16:51:52

  ελπίζω σύντομα να το δούμε και αυτό!
  και ας ελπίσουμε οτι η Γερμανία θα αλλάξει επιτέλους μυαλά!!

 64. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 16:55:31

  μην απελπίζεσαι και δεν θ' αργήσει, κλπ.,κλπ.
  ...για να παρηγοριόμαστε!

 65. loretta avatar
  loretta 20/03/2012 16:56:25

  Nαγιασει το στομα σου εφη!! αντε και καλο βόλι!!

  • effie B. avatar
   effie B. @ loretta 20/03/2012 17:29:46

   όπως τότε στις 29/11!
   νάσαι πάντα καλά!

 66. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 16:56:41

  καλό θα είναι να μην το πάρουμε πάλι από την αρχή!

 67. effie B. avatar
  effie B. 20/03/2012 16:58:37

  δυστυχώς η ιστορία κ. franc δεν γράφεται με ifs...

  • franc avatar
   franc @ effie B. 20/03/2012 18:44:44

   Aγαπητά κορίτσια θα σας μαλλώσω εδω.
   Κατ' αρχήν Juliet το ιδιο πρόβλημα με "τη θέα των ανθρώπων που άμεσα τον περιβάλλουν”, το έχει και ο Σαμαράς. Ο Ρουσσόπουλος πχ. κατα τη δική μου γνώμη ήταν πολύ καλύτερος απ' όλους σχεδόν τους υποψήφιους υπουργούς του Σαμαρά. Γι αυτό άλλωστε τον έφαγαν στην ψύχρα οι νταβατζήδες...
   Ο Σουφλιάς επίσης ο καλύτερος ΥΠΕΧΩΔΕ της μεταπολίτευσης με εξαίρεση τον Στ. Μάνο. Τη Ντόρα όλοι ξέρουμε πόσο την αγαπούσε ο Κ., αλλά ανάγκα και θεοί...
   Ο σοφός πατέρας μου όμως έλεγε "Στη μάχη και με το κουτσό τ' άλογο θα πας".
   Οσον αφορά εσένα effie, δεν προσπαθώ να ξαναγράψω την ιστορία απλά κριτική κάνω συγκρίνοντας.

   • juliet avatar
    juliet @ franc 20/03/2012 20:27:31

    Franc,
    για τον Ρουσόπουλο συμφωνώ,για τον Σουφλιά άλλο καλός υπουργός και άλλο διαπλεκόμενος .Για την Ντορίττα συμφωνούμε .

    • franc avatar
     franc @ juliet 20/03/2012 21:51:51

     juliet, Aν βρείς 1 (μία) χώρα στον κόσμο της οποίας ο ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είναι διαπλεκόμενος, εγώ θα ξαναπαντρευτώ έστω και με μισή σύνταξη...

     • juliet avatar
      juliet @ franc 21/03/2012 21:28:13

      Franc,
      δεν μπορώ να το κάνω αυτό στη γυναίκα σου...όλες οι χώρες έχουνε διαπλεκόμενους ΥΠΕΧΩΔΕ,και δεν ξαναπαντρεύεσαι....:)

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ franc 21/03/2012 21:34:16

    Συμφωνώ κι εγώ για τον Ρουσόπουλο..είχε κοφτερό λόγο κι ενοχλούσε..

 68. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 20/03/2012 17:01:34

  Effie και τίποτα άλλο να μην αναγνώριζα στον Αντώνη, μου φθάνει και μου περισσεύει ο πατριωτισμός του, για τον οποίον υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις.
  Βλέπεις ακόμα κι αν γινόταν να ξεχάσουμε οι Έλληνες - σε δέκα χρόνια- την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, δεν είχαν σκοπό να το ξεχάσουν οι Σκοπιανοί. Τώρα αν αυτό το ήξερε ή δεν το ήξερε ο επίτιμος, δεν με απασχολεί, προσωπικά βέβαια πιστεύω πως το ήξερε γι αυτό και επέμενε τόσο!

  Αν και δεν ανήκω σε αυτούς που αυτοπυροβολήθηκαν το 2009, προσυπογράφω κάθε σου πρόταση! Καλή Λευτεριά λοιπόν από τους ΔυΝάσΤες μας και τα εγχώρια δεκανίκια τους!

  • romeo avatar
   romeo @ Aφροδίτη 20/03/2012 20:30:45

   Μπράβο Αφροδίτη...

 69. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 20/03/2012 17:09:22

  η ΝΔ πυροβολει τα ποδια της μονη της. και εξηγω. οταν εχεις απεναντι σου το πασοκ δεν το παιζεις gentleman. πρεπει να κατεβεις 10 φορες κατω απο το επιπεδο βρωμιας τους για να τους αντιμετωπισεις. ποτε το εκανε αυτο η ΝΔ? αυτοι βρωμερα υποκειμενα και εμεις παντα gentlemen απεναντι τους. και αναρωτιεμαι!!! αυτοι, αν ειμασταν εμεις στην θεση να εφαρμοζουμε μνημονια και οριζοντιες περικοπες θα εκαναν κυβερνηση σωτηριας με εμας? οχι ποτε δεν θα εκαναν. φτανει να ακουσει κανεις τι λενε καθε μερα. φτασανε να λενε οτι δεν πετυχαν στοχους γιατι η ΝΔ δεν τους υποστηριζε. δυστυχως οι του πασοκ ειναι παρα πολυ εξυπνοι. να δεις που στο τελος θα φορτωσουν το μνημονιο 2 αποκλειστικα στην ΝΔ. τωρα...
  λενε οι περισσοτεροι εδω μεσα για το προγραμμα της ΝΔ. να βγει προς τα εξω. μα υπαρχει το προγραμμα. περιγραφεται στις σελιδες του μνημονιου2. υπαρχουν και οι επιστολες οτι θα τηρηθει οτι υπεγραψε ο ΑΣ. τι αλλο προγραμμα θελετε δηλ. υπαρχει η τροικα η οποια ηδη γαβγιζει για νεες περικοπες το ΔΝΤ τα ιδια ο reichenbach που ανακοινωνει περικοπες μοισθων κλπ. αυτη ειναι η πραγματικοτητα. κανεις που εχει υπογραψει δεν θα μπορεσει να κανει τιποτε διαφορετικο.η πορεια περιγραφεται απο το α εως το ωμεγα στο μνημονιο 2. τωρα β...
  αναπτυξη. η αναπτυξη δεν ειναι φυσικο φαινομενο. δεν ειναι σημερα ηλιος με συννεφα και αυριο βροχη.α σορρυ ειπαμε για ηλιο και τελικα εβρεξε. θελει χρονο και προγραμματισμο. δυστυχως αναπτυξη θα ερθει αν και αργα αλλα θα ειναι του στυλ τεραστια κερδοι για πολυεθνικες κανενα κερδος για το κρατος και μοισθοι βουλγαριας για τους εργαζομενους.αλλωστε ο πλουτος μιας χωρας μετραται με το μεγεθος της φτωχιας του λαου.
  κλεινοντας θα πω οτι οι εποχες που ο ψηφοφορος πηγαινε και ψηφιζε το ενα η το αλλο κομμα εχουν περασει. ειμαστε στο 2012 και επειδη δεν θελω να βλεπω τα μουτρα του βενιζελου δεν σημαινει αυτοματα θα ψηφισω ΝΔ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ αν δεν ψηφισω σαμαρα. ο σαμαρας μου ειναι συμπαθης αλλα δεν φτανει.εχει λουλουδια μεσα στο κομμα που εμενα με φρικαρουν παντως και εχει υπογραψει. αρα δυσκολα θα μπορεσει να ξεφυγει ακομα και αυτοδυναμος απο το λουκι της τροικα. επιλογη του ηταν αλλωστε...η επιλογη μου στις καλπες!!!

 70. xp avatar
  xp 20/03/2012 18:02:32

  Νομίζω ότι τα δύσκολα είναι μετά τις κάλπες. Οπως δημοσιεύθηκε στο Βήμα , ο Τόμσεν μας θεωρεί πλούσιους και θέλει περικοπές στον ιδιωτικό τομέα ,έτσι ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί όσο οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι.Πάνε να μας φορέσουν παλτό .Η δυναμική που έχει αναπτυχθεί και στα δύο κόμματα θυμίζει παιδάκι που κάνει αταξίες και όχι σκληρό διαπραγματευτή . Δεν αντιλέγω ότι έπρεπε και πρέπει να διορθώσουμε πολλά κακώς κείμενα ,όχι όμως να συμπεριφερόμεθα ως μπαχαλάκηδες κατεδαφίζοντας τους ιστούς της κοινωνίας και οικονομίας μας. Φταίμε και εμείς αλλά και οι φίλοι Ευρωπαίοι εταίροι μας ,όχι μόνο εμείς ! Και μην ξεχνούμε μια παλιά ιστορία:" Στις 25 Μαρτίου του 1921 ο υπουργός Οικονομικών Πρωτοπαπαδάκης κάλεσε τον Μεταξά σπίτι του. Στη συνάντηση παρευρισκόταν ο υπουργός στρατιωτικών Νικόλαος Θεοτόκης, ο πρωθυπουργός Γούναρης και ο συνταγματάρχης και συμφοιτητής του Μεταξά, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Στην αρχή, αφού συζήτησαν τα περί Μικρασιατικής εκστρατείας, του πρότειναν τη θέση του στρατιωτικού συμβούλου του Αντιστράτηγου. Μετά την άρνηση του Μεταξά, ο Πρωτοπαπαδάκης δε δίστασε να του προσφέρει την ίδια την θέση του Αντιστράτηγου της Μικράς Ασίας. Παρόλα αυτά ο Μεταξάς αρνήθηκε λέγοντας ότι οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας ήταν καταδικασμένη σε ήττα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1914 είχε καταθέσει υπόμνημα στο Γενικό Επιτελείο, όπου προεξοφλούσε την ήττα του ελληνικού στρατού σε περίπτωση επέμβασης στη Μικρά Ασία. "
  Γιατί προεξοφλούσε όμως την καταστροφή ? ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΗΞΕΡΕ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. .Προτίμησε να πεί ΟΧΙ και επέζησε ,ο Πρωτοπαπαδάκης ήταν από τους έξι εκτελεσθέντες μαζί με τον Αντιστράτηγο!

 71. xp avatar
  xp 20/03/2012 18:10:41

  ΥΓ Και ο Γούναρης και ο Θεοτόκης ήταν ανάμεσα στους έξι.
  Οταν υπηρετούσα στον Εβρο , είχα στην διάθεση μου-στην μονάδα- μόνο βιβλία Στρατιωτική Ιστορίας ,εξ ου και οι γνωσεις μου που τις φρεσκαρω μεσω google & Bικιπαιδείας .

 72. airman avatar
  airman 20/03/2012 19:55:01

  Όταν φτάνουμε σε αδιέξοδα τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, είναι φρόνιμο και αποτελεσματικό να κοιτάζουμε πίσω. Πόσο μάλλον όταν οι συνθήκες είναι κρίσιμες. Τότε είναι που πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό.
  Το θυμικό του Έλληνα δεν τον βοηθάει στην περίπτωση αυτή. Όσο ενθουσιώδεις είμαστε όταν ''μας πάει'' άλλο τόσο ''μηδενιστές'' είμαστε όταν το καράβι αρχίσει να ''μπάζει νερά'', πόσο μάλλον όταν έχει πάρει κλίση.
  Η μνήμη, η κρίση και η αυτοκριτική είναι απαραίτητα στοιχεία για να πάρει ο καθένας μας τη σωστή απόφαση, να κάνει την καλύτερη επιλογή. Ο χρόνος είναι ο αντικειμενικότερος κριτής και η ιστορία η καλύτερη σύμβουλος.
  Και η ιστορία των ανθρώπων, των πολιτικών φορέων, των λαών δείχνει το ποιόν τους με βάση επιλογές, τακτικές, αποτελέσματα, προοπτικές. Σε ατομικό επίπεδο οι καλές προθέσεις χαρακτηρίζουν τους καλούς ανθρώπους, οι σωστές επιλογές που μετουσιώνονται σε πράξεις χαρακτηρίζουν τους επιτυχημένους.
  Οι επιλογές της ΝΔ από ιδρύσεώς της είχαν σωστή στόχευση και σε αρκετά μεγάλο βαθμό μετουσιώθηκαν σε πράξεις. Το ΠΑΣΟΚ όταν ανήλθε στη εξουσία είχε σύνθημα την ''αλλαγή''. Και ο μέσος άνθρωπος εκλαμβάνει την αλλαγή ως βελτίωση, αναβάθμιση, καλύτερη προοπτική. Όμως αυτό αποδείχθηκε απάτη. Αξιοποιήθηκαν όλοι οι πόροι που διατέθηκαν από την τότε ΄''κακή'' ΕΟΚ (γνωστό το σύνθημα στους μεγαλύτερους) κάθε άλλο παρά για το σκοπό που διατέθηκαν. Άφησε το 1989 μια χώρα σε οικτρή κατάσταση. Κάποιοι άλλοι έβαλαν πλάτη και γύρισε ο τροχός, όλως τυχαίως με τη ΝΔ να αναλαμβάνει και πάλι. Το τι ακολούθησε είναι γνωστό. Και λάθη έγιναν και πόλεμο δέχτηκε και προσωπικές στρατηγικές ακολουθήθηκαν (ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε το κόστος, διάβηκε την ''έρημο'' διαχωρίζοντας τη θέση του, αποτραβήχτηκε). Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε, ίδιο και απαράλαχτο. Λόγω ευνοϊκών συγκυριών και συνθηκών (είσοδος στο ευρώ, Ολυμπιακοί Αγώνες) ο λαός έζησε μια επίπλαστη ευημερία, που κάλυπτε τα πάντα (ποιος ξεχνάει τα Ίμια, την εποχή του χρηματιστηρίου και ότι επακολούθησε και πόσα άλλα). Στο παρά πέντε άλλοι μπήκαν μπροστά αλλά οι καλές προθέσεις δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αναγνωρίζονται οι προσπάθειες αλλά ταμείο δεν έγινε. Και το ΠΑΣΟΚ πάλι τα ίδια και χειρότερα. Σε αυτή την παράταξη συνυπάρχουν τελικά οι ανθέλληνες με τους μισέλληνες.
  Είμαστε και πάλι στην ίδια αφετηρία, με τη ΝΔ να αγωνιά, το κόσμο της να προσπαθεί να αντλήσει ελπίδα από όπου μπορεί, να θέλει να γυρίσει το χρόνο πίσω. Τελικά αυτή η παράταξη νοιάζεται πραγματικά την Ελλάδα, τους ανθρώπους της, το μέλλον. Εμείς κοιτάμε αλλού, άσχετα εάν (δυστυχώς) που και που αλληθωρίζουμε.
  Είναι γεγονός ότι δεν εμπνέουν όλοι όσοι την εκπροσωπούν εμπιστοσύνη, κάποιοι αποπνέουν αποστροφή, άλλοι προκαλούν οργή. Όμως τυχαίνει να έχει στο τιμόνι άξιο καπετάνιο. Που ξέρει την ιστορία της πέρα από πρόσωπα, καταστάσεις, λάθη, ολιγωρίες. Και μπορεί να την τιμήσει όπως εκείνοι που κάποτε τον ενέπνευσαν να επιλέξει το δρόμο που ακολούθησε.
  Ας μην πυροβολήσουμε λοιπόν τα πόδια μας αλλά ας πυροβολήσουμε τα πόδια εκείνων που μας οδήγησαν εδώ. Για να τους τρέψουμε σε φυγή οριστικά και αμετάκλητα. Και όσο για το ''σπίτι μας'', αυτό είναι στο χέρι μας να το νοικοκυρέψουμε και πολύ γρήγορα μάλιστα.
  Με το έρμα στη θάλασσα και τα πανιά ξεδιπλωμένα μπορούμε να περάσουμε από τις ''συμπληγάδες'' που μας περιμένουν και απειλούν να μας συντρίψουν.
  Ας απογοητεύσουμε όλους όσους επενδύουν στη δικαιολογημένη δυσπιστία μας και ποντάρουν στο γεγονός ότι, έχοντας καταφέρει μετά από τόσα χρόνια να κλονίσουν την πίστη μας, μπορούν να μας επιβάλλουν το ''μηδενισμό''.
  Όχι, δεν ήμαστε όλοι ίδιοι!

 73. gloup avatar
  gloup 20/03/2012 20:15:27

  Θέλω να σχολιάσω στον "΄Ενα" στα δικά του σχόλια στις 8.45 και 11:25 am, αλλά και σε άλλους και σε όλους όσους αγωνιούμε και πονάμε για τον τόπο μας. Σε λίγο θα ψηφίσουμε ακόμα μια φορά , αλλά τώρα πιά δεν μας παίρνει ακόμα ένα λάθος.

  Αγαπητέ ΄Ενα,

  Το πρόβλημα της Ελλάδας, το δικό σου και το δικό μας, δεν είναι τα μνημόνια. Είναι το σύστημα, η νοοτροπία και οι πράξεις που οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια. Είναι 30 χρόνια σπατάλης, δανεισμού, ψευδών, παροχών σε ημέτερους, ευτελισμού της παιδείας, δολοπλοκιών, παραπληροφόρησης, προπαγάνδας, διάλυσης της κοινωνίας στον ατομικισμό και την παγαποντιά, υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής. Είναι η μέθοδος που επέτρεψε στους αεριτζήδες να βουτήξουνε το χέρι στον κρατικό κορβανά, είναι οι σαλταδόροι που βγήκανε στας Ευρώπας να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα της κουτοπονηριάς, της ασχετοσύνης, της αγραμματοσύνης, της ιδιοτέλειας, του ευτελισμού του εθνικού συμφέροντος. Αυτά τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, έχουν ταυτότητα, έχουν αποδειχτεί, μας έφτασαν στον πάτο. Το μνημόνιο ήρθε γιατί κάποιος γιώργος μας πούλησε φούμαρα και τον αφήσαμε να διαχειριστεί την τύχη της χώρας.

  Όταν το Βέλγιο φοβήθηκε να μην γίνει όπως η Ελλάδα (sic), οι βέλγοι έδωσαν τα λεφτουδάκια τους και αγόρασαν κρατικά ομόλογα 220 εκατ. ευρώ για να αποτρέψουν εξωτερικό δανεισμό, ενώ, αντίθετα, οι ελληνόφωνοι έβγαλαν από την Ελλάδα 5 φορές τόσα εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες και αγόραζαν σαν τρελοί διαμερισματάκια από Λονδίνο μέχρι Λειψία όσο-όσο. Ο δε γιωργάκης πήγε στο Νταβός σινεμά και ο μπένις υποσχέθηκε το οικόπεδο ελλάδα στους φιλανδούς δανειστές.

  Ο Σαμαράς δεν είναι καλός γιατί δεν ψήφισε το μνημόνιο 1 και κακός γατί ψήφισε το 2. Ο Σαμαράς επί δύο χρόνια προσπαθεί να χαλαρώσει τη θηλιά στο λαιμό μιας χώρας που δεν θέλει να σωθεί. Τα μνημόνια δεν είναι γαλαζοπράσινα, είναι πράσινα, καταπράσινα και έχουν μεθοδευτεί από το σύστημα πασόκ. Θυμάσαι φαντάζομαι εκείνον τον έρημο τον Καραμανλή που έλεγε να κάνουμε λίγο κράτει για δύο χρόνια χωρίς αυξήσεις και να μαζέψουμε και κανένα φόρο και ο λαός αλάλαζε ενθουσιασμένος λεφτά υπάρχουν, άντε πνίξου. Ε λοιπόν, πνιγήκαμε εμείς, όχι ο Καραμανλής.

  Πρακτικά: Η Ευρώπη είναι ένας χώρος στόχων, διαπραγμάτευσης, σύγκρουσης συμφερόντων, δεσμεύσεων, αντιπαράθεσης και συμμαχιών. Κάθε χώρα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, παίρνει μισά όσα της δίνουν και μισά όσα κερδίζει με την προσπάθειά της. Οι ευρωπαίοι δανειστές δεν είναι στραβοί , είδαν να γίνονται πράσινες βιλίτσες τα διάφορα πακέτα και διαρθρωτικά ταμεία και τα πήραν στο κρανίο γιατί μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση φοβήθηκαν για τα δικά τους λεφτά. Είχαν να κάνουν και με πολιτικούς γίγαντες όπως ο γιωργάκης, ο μπένις και η παρέα τους και φρόντισαν να εξασφαλισθούν όσο γίνεται καλύτερα.

  Γιατί αγαπητέ, επειδή τα πράγματα είναι όντως σκούρα, οι ευρωπαίοι δεν θέλουν τον Σαμαρά γιατί δεν συμφωνούν με την άποψή του περί ελληνοκεντρικής ανάπτυξης, με τη βοήθεια φυσικά των διαβολών σε βάρος του Σαμαρά από άλλα πολιτικά πρόσωπα. Σου λέει, άσε τώρα που θα βάλουμε και άλλον μπελά στο κεφάλι μας.

  Το χαρτί του Σαμαρά στην Ευρώπη θα ήταν η έγκαιρη και ορθή διάγνωση των αδυναμιών του μνημονίου και η πάνδημη υποστήριξή του από τον κόσμο. Λοιπόν, όσον αφορά τη διάγνωση όλοι πλέον συμφωνούν μαζί του ότι χρειάζεται ανάπτυξη, αλλά κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν για το πως θα γίνει αυτή. Ο Σαμαράς δίνει μάχη και μέσα στην Ελλάδα και έξω για ένα μοντέλο ανάπτυξης, που φυσικά γι'αυτόν είναι ελληνοκεντρικό. ΄Οσον αφορά τη στήριξη του από τον λαό, αυτό λέμε : γίνεται ΚΑΘΕ προσπάθεια για να μην υπάρξει ισχυρός Σαμαράς.

  Για τα δάνεια είναι πλέον είναι πολύ αργά να συζητήσουμε - το 2009 δεν ήταν αργά- και κάποιες επιλογές πρέπει να γίνουν για να μείνει η χώρα μέσα σε ένα πλαίσιο αναπτυγμένων κρατών. Αλλιώς και η Σομαλία είναι ένα είδος χώρας, ελπίζω ότι δεν σε ελκύει αυτή η προοπτική. Και τα νεοσοβιέτ και οι βαλκανικές ομοσπονδίες, με μόνο μέλος εμάς γιατί οι υπόλοιποι βαλκάνιοι θα έχουν μπει στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, είναι επίσης μια πιθανότητα. Εγώ πάντως δεν θέλω να πάω να δουλέψω εργάτης στα Τίρανα. Για να μείνουμε σε ένα, έστω περιορισμένο, ποιοτικό επίπεδο χρειάζεται κράτος, είσπραξη φόρων, δικαιοσύνη, εκπαιδευτικό σύστημα, παραγωγή, εσωτερική τάξη, ασφαλή σύνορα. Από το 2009 το κράτος δεν λειτουργεί σε κανένα επίπεδο. Από το 1981 το πασόκ εκπαιδεύει τον κόσμο στην αποδόμηση του κράτους. Το μνημόνιο, που αφήσαμε το πασόκ να μας το φέρει, μας περιορίζει τα εισοδήματα, δεν μας απαγορεύει πάντως να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα συντρίμμια που άφησε το πασόκ.

  Δεν θέλεις τον Σαμαρά, καλώς, σκέψου μόνο πως θα κυβερνηθούμε σε αυτή την απίστευτα δύσκολη εποχή με συγκολλήσεις και με τα άλλα κόμματα και κομματάκια. Το επιχείρημα που έχω υπέρ της αυτοδυναμίας Σαμαρά είναι η ευθυκρισία του, με βάση όσα έχει πει, ο πατριωτισμός του, με βάση όσα έχει κάνει και το ό,τι η ΝΔ είναι κάτω από μεγεθυντικό φακό και δεν την παίρνει πια το λάθος. Επίσης η ΝΔ δεν είναι αυτοσκοπός, σκοπός είναι να φύγει ο πασοκισμός και να μην ξανάρθει ποτέ πια να μας εξευτελίσει. Την Ελλάδα που θέλεις εσύ τη θέλω και εγώ. Πλούσια και ανεξάρτητη κυρίως ανεξάρτητη, ισχυρή και σοβαρή. Το ίδιο θέλουν και οι γερμανοί τη Γερμανία, οι γάλλοι τη Γαλλία, οι ολλανδοί την Ολλανδία, κ.ο.ε. Αυτά δεν γίνονται με ευχές, γίνονται με αίμα και δάκρυα. Γίνονται με την κοινή αίσθηση του εθνικού συμφέροντος. Δεν πήγε κανείς από αυτούς ούτε να κάψει τη χώρα του ούτε να την κάνει κουρέλι.

  Η Αργεντινή και ο Ισημερινός πέταξαν το ΔΝΤ αλλά δεν έχουν ορθοποδήσει ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Ούτε συγκαταλέγονται στις ισχυρές χώρες. Η Ρωσία του Πούτιν παλεύει για τη Ρωσία, όχι για την Ελλάδα. Σε μια σύγκρουση συμφερόντων, η εξασθενισμένη Ρωσία θα πάει πιο εύκολα με τα νερά της Τουρκίας παρά με μια ημιαναρχοαυτόνομη Ελλάδα. Η ιστορία έχει δώσει τις αναγκαίες αποδείξεις.

  Δεν είμαστε ζητιάνοι, το πασόκ μας έκανε ζητιάνους με τη δόση μας. Στο δράμα που ζούμε ας βρούμε την δύναμη να καταλάβουμε που πάμε και το σθένος να αλλάξουμε τη μοιραία πορεία.

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ gloup 20/03/2012 23:45:49

   Πολύ μου αρέσει το σχόλιό σου και συμφωνώ απόλυτα με τη ρεαλιστική προσέγγιση που ξεδιπλώνεις! Περιττό δε να πω, πως θα μπορούσε να αποτελέσει μια ξεχωριστή ανάρτηση, ως αυτοτελές άρθρο.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ gloup 21/03/2012 01:32:18

   '' Στο δράμα που ζούμε , ας βρούμε τη δύναμη να καταλάβουμε που πάμε και το σθένος ν'αλλάξουμε τη μοιραία πορεία.'' Τίποτα πιο αληθινό...!! Πολύ καλό σχόλιο, μπράβο!! Συμφωνώ με την Αφροδίτη.!

  • juliet avatar
   juliet @ gloup 21/03/2012 08:27:02

   gloup,
   Καλημέρα ,τ' είπες όλα ,για την πληγή που άνοιξε και αιμοραγεί ,για την ύπνωση της συνείδησης που δεν θέλει να αφυπνιστεί,για την Πατρίδα που γυρίζει ζητιάνα στα σταυροδρόμια της ακολασίας και εκλιπαρεί όχι για ένα κομμάτι ψωμί των παιδιών της αλλά για την δόση των οπαδών.Η Πατρίδα δεν θέλει ελληνόφωνους ,ΕΛΛΗΝΕΣ έχει ανάγκη .
   ...''Γίνε δουλευτής
   Σβύσε κάθε σου ξεχώρισμα .
   Ρίξ' το δακτυλίδι σου αρρεβώνα
   μέσα στο κανάλι του λαού
   'ενας γίνε απ΄τους στύλους τους αμέτρητους
   του μεγάλου έργου του συντροφικού''
   Παλαμάς (ο ποιητής της Ελευθερίας ,της Ισότητας και της Δικαιοσύνης)

 74. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 20/03/2012 20:28:13

  effie B μ'αυτή σου την καταπληκτική γραφή είπες όσα νιώθω και δεν μπορούσα να εκφράσω όπως θα'πρεπε! ένα μεγάλο μπράβο κι ευχαριστώ!

 75. xp avatar
  xp 20/03/2012 20:42:16

  Πιστεύεις ότι για όλα φταιει η Ελλάδα?Οτι οι άνθρωποι που έβγαλαν τα λεφτά έξω το έκαναν επειδή ήταν κακοί ,άρρωστοι κτλ? Η μήμπως εκμεταλλευόμενοι την νόμιμη εξαγωγή κεφαλαίων ,φύλαξαν την περιουσία τους ΝΟΜΙΜΑ.Το εάν αγοράζουν σπίτια στο εξωτερικό δεν είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ του πολιτικού συστήματος?Οχι , αυτό είναι στρουθοκαμηλισμός!Οπως και στρουθοκαμηλισμός είναι να δίδεις σε πτωχευμένο δάνειο ,μειώνοντας την περιουσία του (ΑΕΠ) , βλέπε μνημόνια . Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι καλές προθέσεις και πατριωτισμό μόνο (Σαμαράς), είναι αντίληψη της πραγματικότητας και εξουθενωτικό ρεαλισμό.Θυμήθηκα την ιστορία με τον Μεταξά για να πώ ακριβώς αυτό !Οτι ο ρεαλισμός του του έσωσε την ζωή ,σε αυτό το ραντεβού! Τι σου κάνει το Κουφόβουνο & το Σουφλί!

 76. PhD avatar
  PhD 20/03/2012 21:16:13

  Συγχαρητήρια Έφη!
  Τέλειο άρθρο που εκφράζει όλους όσους αγαπάνε την Χώρα, την Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της.
  Η ευκαιρία που δίνεται στον Πρόεδρο της ΝΔ είναι μοναδική, πρέπει να σταθούμε δίπλα του ακόμα και αν έχουμε ενστάσεις από κάποιες επιλογές προσώπων.

 77. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 20/03/2012 21:18:09

  Αγαπητή effieB,
  δεν ανήκω σε αυτούς που πυροβολήθηκαν το 2009. Ψήφησα ΝΔ με θάρρος γιατί οι προεκλογικές εξαγγελίες του Καραμανλή δεν ήταν χάδια, αλλά γροθιά στο στομάχι των Ελλήνων που για 180 χρόνια άκουγαν προεκλογικά λεφτά υπάρχουν....
  Δυστυχώς ο "λαός" μας έτρεξε και έδωσε 44% στο ΠΑΣΟΚ.
  Τα αποτελέσματα γνωστά...
  Τώρα εγώ δεν θα πάω να ψηφίσω μιας και πιστεύω ότι έτσι βοηθάω στην αυτοδυναμία της ΝΔ. Γιατί ως γνωστόν το πρώτο κόμμα σε ποσοστό ωφελείται από την αποχή και το λευκό.
  Αν πήγαινα στην κάλπη το μόνο που δεν μπορώ να ψηφίσω για λόγους ΑΡΧΗΣ είναι τα κόμματα που ψήφισαν το Μνημόνιο 2, το οποίο εισάγει στο Σύνταγμά μας αλλαγή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, το κράτος πρώτα θα μεριμνά για την αποπληρωμή των χρεών προς τους ξένους κι έπειτα για τους πολίτες του.
  Επομένως πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό δίνω στο Σαμαρά μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει αν είναι ΠΑΛΙΚΑΡΙ.
  Εννοώ, να αναλάβει την πρωθυπουργία και να ασκήσει την πολιτική που όλοι εσείς οι πιστοί οπαδοί του ΕΛΠΙΖΕΤΕ ότι θα ασκήσει για το καλό της Ελλάδας.
  Αν ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας θα φανεί.
  Και τότε μπορεί να επιστρέψω κι εγώ στη συμμετοχή στο εκλέγειν....

 78. xp avatar
  xp 20/03/2012 23:06:57

  Τελικά όλες οι αποφάσεις είναι ρώσικη ρουλέτα ! Υπάρχει μια σφαίρα αλλά δεν ξέρεις σε ποιό χτύπημα αντιστοιχεί! Αυτό συμβαίνει επειδή ακολουθούμε τους ξένους ,τυφλά !Δεν παίρνουμε την κατασταση στα χέρια μας , δεν καθορίζουμε την ΔΙΚΗ μας πορεία.Σαν να είμαστε σε ένα αμάξι με τρελό οδηγό και φοβόμαστε για την ζωή μας.Και όμως ! Αλλες γενιές δεν ήταν τόσο κότες! Εμείς θα κάνουμε τα σωστά , εμείς τα λάθος ! Σκέφτομαι ότι η οικογένεια μου έχασε το 40-50' 20 άτομα . Οι υπόλοιποι συνέχισαν και εχτισαν , καλώς ή κακώς . Να δράσουμε και να δημιουργήσουμε ηγέτες ,μπορούμε ! Και κυρίως η νέα γενιά ,που είναι και πιο αγνή ,αν και προσωρινά πιο μαλθακή!

 79. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 20/03/2012 23:40:50

  οh pointless thread we meet again !!!

 80. Kst avatar
  Kst 20/03/2012 23:59:02

  Κανεις επικληση στο συναισθημα περισσοτερο, ομως η λογικη λεει οτι δεν εχω ακουσει καποια απτη θέση για τα μειζονα θεματα της φοροδιαφυγης (πως θα αναγκασει τους μεγαλοεπιχειρηματιες που γνωριζει οτι φοροδιαφευγουν να πληρωσουν τα δις χρεων προς το δημοσιο, που εστω και ενα μικρο ποσοστο να πληρωναν θα γλυτωναμε απο τα πολυ επαχθη μετρα), της διαφθορας και της σπαταλης στο δημοσιο (πολεοδομίες, εφοριες, νοσοκομεια, κλπ), των εθνικων ζητηματων (ΑΟΖ, Σκοπια, αποζημειωσεις), της λαθρομεταναστευσης, της εγκληματικοτητας και κυριως ενα αναπτυξιακο μοντελο για να βγουμε απο την μακροχρονια υφεση..

  Εμενα δεν μου λεει τιποτα το "εμπιστευθειτε με" τυφλα για να αποκτησω την πολυποθητη αυτοδυναμια. Θελω εγγυησεις ΤΩΡΑ (αν οχι ΕΧΘΕΣ) αλλιως θα ειναι κι αυτος αναξιοπιστος και λιγος οπως και οι απερχομενοι.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Kst 21/03/2012 06:11:21

   δεν είμαι υπεύθυνη για την κατάρτιση του προγράμματος της ΝΔ.
   αναλογίζομαι το παρελθόν, βλέπω ποιους έχω απέναντι και ...οσμίζομαι το μέλλον!

   • Kst avatar
    Kst @ effie B. 21/03/2012 10:41:19

    Ναι, δεν σου καταλογιζω κατι. Απλως δεν διακρινω τον ιδιο ενθουσιασμο σε μενα.

 81. FALCON avatar
  FALCON 21/03/2012 03:52:34

  Καλό. με αγγίζει, όμως μου λείπει ο ενθουσιασμός που είχα το 2004. Είμαι ακόμα στον καναπέ αυτό λένε πολοί. θέλει σκληρές προσπάθειες όμως για να πέισουμε τον κόσμο ότι το ποιοτικό άλμα τώρα ξεκινάει. Και θα ξεκινήσει με τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για το κοινοβούλειο διότι απο αυτά που ακούγονται φαίνεται ότι για ορισμένους δεν έγινε πλήρης έλεγχος σε βάθος. Η επιλογή προσώπων είναι σημαντική για να μην πυροβολήσουμε δεύτερη φορά τα πόδια μας

 82. effie B. avatar
  effie B. 21/03/2012 06:14:43

  συμφωνώ απολύτως.
  Ακόμη όμως και αν δεν συμφωνούμε με αρκετά από τα πρόσωτα, μια ματιά στους απέναντι θα προκαλέσει ανατριχίλες ικανές να μας σηκώσει από καναπέδες, ντιβάνια, πολυθρόνες και ...συναφή!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ effie B. 21/03/2012 15:13:45

   Καλησπέρα Εφη Β. Μιά ματιά μόνο αρκεί .....Να μην ξεχνάμε ποιούς έχουμε απέναντι.......! Μπράβο για την πολύ καλή ανάρτηση!!

 83. ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ 21/03/2012 08:48:52

  "Τον Οκτώβρη του 2009, μετά μια διακυβέρνηση περίπου πεντέμιση χρόνων, η Ν.Δ. χάνει τις εκλογές με το απογοητευτικότατο ποσοστό 10,5 μονάδων διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ"

  Δυστυχώς η εκλογές φίλε μου δεν χάθηκαν εκείνη την ημέρα, χάθηκαν από το 2004 όταν ηγέτες χωρίς εμβέλεια και τσαγανό αντί να φέρουν την χώρα στα ίσια και να πούν την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό ώστε να σταματήσει η κατηφόρα, μας οδήγησαν σαν πρόβατα στην σφαγή.

  • juliets avatar
   juliets @ ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ 21/03/2012 11:24:55

   Και δεν τιμωρήθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ!Ο μακαρίτης Εβερτ εφώναζε για το Χρηματιστήριο και έλεγαν φταίει το εγκεφαλικό .Αυτά δεν ξεχνιώνται και τώρα είναι η ευκαιρία να γίνουν αυτά που δεν έγιναν τότε.

 84. eny avatar
  eny 22/03/2012 02:38:10

  @EffieB πολυ καλο το κειμενο σου. Το πιο αισιοδοξο δε, ειναι οτι ψηφισες υπερ ΝΔ στις προηγουμενες εκλογες και δεν εισαι "τσαμπα μαγκας" που λεει κι ο Προεδρος.

  @ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ Ηλια, καλα τα λες. Κοιτα στο μελλον ομως. Τελος το παρελθον. Τα δεδομενα αλλαζουν εν ριπη οφθαλμου και πρεπει να ειμαστε σε εγρηγορση. Δεν εχουμε την πολυτελεια της αναδρομης.

  @juliet συμφωνω σε ορισμενα δικα σου σχολια. Ενας ειναι ο Προεδρος και τον πιστευουμε.. Θα σου προτεινα να "μαλακωσεις" ομως λιγο τη γραφη σου, αναφερομενη στα σχολια σου σχετικα με τους Τουρκους. Ποτε σε ενα θεμα δεν ευθυνεται μονο ενας. Κανονας ιστοριας. Κανονας ζωης.

  • juliet avatar
   juliet @ eny 22/03/2012 07:33:55

   eny
   έχεις δίκιό.Στο γήπεδο παιζουν δύο και κερδίζει αυτός που θα κάνει τους πιο έξυπνους ελιγμούς πολλές φορές .Αλλά ξέρεις ότι όταν οι καταστάσεις αρχίζουν και γίνονται ακραίες τότε τα πάθη και τα μίση οξύνονται ,μερικές φορές ή άθελά μας ή απο βιώματα.Είναι μεγάλη ιστορία .......Π άντως θα προσέχω .Το κανόνα της ζωής τον ξέρω και τον αποδέχομαι ,την ιστορία μερικές φορές όταν σε ποναεί και οταν πρόκειται για Ελληνόφωνους που πούλησαν ,που λοιδώρησαν ...τι να σου πω ,οτι την αποδέχομαι ;Καλημέρα.

   • tak avatar
    tak @ juliet 22/03/2012 08:12:54

    Καλημέρα δροσιά του Ιονίου!

 85. juliet avatar
  juliet 22/03/2012 08:41:03

  Kαλημέρα ,και σε σένα
  μμμ,Ιονίου; παιδικά καλοκαίρια στο Μύρτο ,εκεί μαθαίνεις να είσαι ασυμβίβαστος και ανεξάρτητος,ρίζα Μαλτέζικη =υπομονή και πείσμα ......
  Ο κόσμος είναι όποια και η καρδιά μας.......μια τυχερή καλή μέρα.

 86. eny avatar
  eny 22/03/2012 12:25:23

  @juliet Kαλημέρα. Να είμαστε αισιόδοξοι, Juliet. Αυτό μόνο. Να κοιτάμε μόνο τη δική μας πρόοδο και όχι του γείτονα. Η γιαγιά μου μού έλεγε πάντα: "κοίτα το καρφί που έχεις στο μάτι σου και άσε τη βελόνα που έχει ο γείτονας." Και να απολαμβάνουμε τα προνόμια του Έλληνα: ήλιος, θάλασσα, άνθρωποι, χαμόγελο, προϊόντα, ζωή.
  Με σύνεση στις κάλπες στις επερχόμενες εκλογές.. μακρυά από "καμμένους" υποτιθέμενους αντι-μνημονιακούς, με αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα αλλάξουν για την Ελλάδα μας. Να είσαι καλά, γερή και με όνειρα για το μέλλον. Αυτό μετράει.. [Θα σε κούρασα, αλλά με εμπνέεις.. υπόσχομαι να είμαι φειδωλή στο επόμενο σχόλιο..:) ]

  • juliet avatar
   juliet @ eny 22/03/2012 12:41:07

   Eny,
   να υποθέσω ότι είσαι ο tak,αν ναι με χαροποιεί οσο δεν φαντάζεσαι ....αν χρειαστείς κάτι πες μου .Και που ξέρεις μπορεί να σου φέρω και γούρι!!!!!!!!!!Αν κατάλαβες δεν είναι βέρα Ελληνίδα αλλά δεν είμαι Ελληνόφωνη είμαι Ελληνίδα .Να είσαι καλά και καλή Ανάσταση.

   • eny avatar
    eny @ juliet 22/03/2012 12:54:31

    Θα σε απογοητεύσω, δυστυχώς.. δεν είμαι ο Τak.. Σε ευχαριστώ για την πρόθεσή σου, πάντως..! Αν προλάβω να εξομολογηθώ όσα έχω κάνει, θα είναι καλή η ανάσταση.. Είναι καιρός για συγγνώμες και για αλλαγή.. παντού.. Καλή ανάσταση και σε σένα, juliet.

   • tak avatar
    tak @ juliet 22/03/2012 12:55:42

    Μην υποθέτεις! Έτσι είναι όπως τα γράφεις και λέω ναι ανεπιφύλακτα. Δεν μου λες, το juliet βγαίνει από το romeo end juliet;

    • tak avatar
     tak @ tak 22/03/2012 12:57:11

     Όχι Eny πάντως!

     • eny avatar
      eny @ tak 22/03/2012 12:59:11

      tak,
      οχι σε τι?? κατι δεν πιανω??

     • tak avatar
      tak @ eny 22/03/2012 13:04:41

      Ότι δεν είμαι ...εσύ!

    • juliet avatar
     juliet @ tak 22/03/2012 13:01:40

     tak,
     το όνομά μου είναι ..έτυχε να έχω όνομα θυσία αγάπης.Παδιά ,κάποτε έκανα και εγώ τέτοιες πλακίτσες ....με πολλή αγάπη...

     • tak avatar
      tak @ juliet 22/03/2012 13:06:54

      Δεν κάνω ποτέ πλάκα! Ποτέ, ποτέ, ποτέ! Ότι αντιλαμβάνεσαι είμαι, άλλωστε ξέρεις και από πού είμαι. Ότι καλό σου είπα ισχύει... Πες μου για τα θαυμαστικά σου στην άλλη ανάρτηση...

     • eny avatar
      eny @ juliet 22/03/2012 13:07:00

      Juliet,
      ωραίο το όνομα.. ειδικά αν έχεις και τη χάρη..της αφοσίωσης. Ωραία η παρέα. Μου έφτιαξες τη διάθεση.

     • juliet avatar
      juliet @ eny 22/03/2012 13:16:23

      Της αφοσίωσης;Πάντα έχω στο μυαλό μου ....Οταν ακουμπάς σ΄εκείνο για το οποίο πεθαίνεις λυτρώνεσαι.

 87. juliet avatar
  juliet 22/03/2012 13:18:23

  tak,
  ποτέ μη λες ποτέ....έχεις πει ψέμματα!

  • tak avatar
   tak @ juliet 22/03/2012 13:23:37

   Ποτέ!

   • tak avatar
    tak @ tak 22/03/2012 13:38:52

    Αν επιμείνεις, δε θα με ξαναδείς στο Antinews!

   • juliet avatar
    juliet @ tak 22/03/2012 13:49:58

    tak
    έχουμε αγώνα και κάνουμε καλή ομάδα .....η καρδιά είναι ένας τσιγγάνος.

   • tak avatar
    tak @ tak 22/03/2012 14:03:35

    THE END

   • juliet avatar
    juliet @ tak 22/03/2012 14:07:11

    HAPPY END???or
    END .χιχιχιχι.

 88. eny avatar
  eny 22/03/2012 13:25:26

  @juliet Ευχομαι να έχεις βρει στη ζωη σου κάτι τόσο σημαντικό που να μπορεις να πεθαινεις γι αυτο και να μην το μετανιώνεις. Φαινεται είσαι απο τη φυση σου ενθουσιώδης. Εγω ανήκω στην άλλη παράταξη...πιο πολυ εγωίστρια, λιγότερο δοτική..

  • juliet avatar
   juliet @ eny 22/03/2012 13:42:28

   Eny
   Μην είσαι σίγουρη.΄Να έχω βρει.....η ζωή είναι αναζήτηση ,αν πάψεις να αναζητάς πεθαίνεις μαραζωμένος .Μοναχοπαίδι έφτιαξα το κόσμο που ήθελα γιατί ο αληθινός μου έπεφτε σκληρός .Και αυτό εγωΐσμός είναι.

 89. eny avatar
  eny 22/03/2012 13:47:40

  @juliet σε συμπαθησα. Το κέρδισες. Έστω διαδικτυακα. Καλη συνέχεια στην ημέρα σου. Καλές βόλτες. Και καλή ψήφο.. (..για να μη ξεχνιόμαστε..)

  • juliet avatar
   juliet @ eny 22/03/2012 13:52:25

   Η ζωή μου δεν ειναι βόλτες ..είδες πόσο ξεγελάω !Ν' είσαι καλά.

   • eny avatar
    eny @ juliet 22/03/2012 14:00:40

    juliet, τοτε θα ανταποδωσω τη δικη σου φραση: "αν χρειαστείς κάτι πες μου." Και θα σου στείλω θετική ενέργεια. Στο υπόσχομαι. Καλο μεσημερι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.