#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2011 16:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα στο έλεος του ΘεούΌταν ο ελληνικός τύπος στο σύνολό του αναπαρήγαγε τους ευσεβείς πόθους της εθνικής μας ελίτ, ότι δηλαδή ναι μεν η συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν ισχύει, αλλά το κούρεμα δεν θα ξεπεράσει το 30 -35% γιατί δεν το αντέχουν οι τράπεζες, πρώτοι εμείς στο antinews σας δώσαμε την πραγματική διάσταση του θέματος και σας αποδείξαμε, γιατί οι Γερμανοί επιμένουν για κούρεμα από 50 – 70%.  Αρκετά νωρίτερα, όταν η υπηρεσία προπαγάνδας επαίρονταν για τη συμφωνία του Ιουλίου, σας είχαμε με επιτυχία αναλύσει γιατί η συμφωνία είναι μούφα και δεν πρόκειται να ισχύσει.  Τον πρόλογο αυτό τον οφείλουμε για να αποδείξουμε, ποια μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητα και ποια παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια.

Επί του πιεστηρίου τώρα, μην περιμένετε πολλά πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο.  Οι Γερμανοί έχουν το χρόνο με το μέρος τους και δε βιάζονται καθόλου να συρθούν σε μια επώδυνη λύση.  Ήδη οι καμπάνες έχουν αρχίσει να κτυπάνε και όλοι, επίσημα πλέον, μιλάνε όχι για το αν θα υπάρξει κούρεμα, αλλά πόσο μεγάλο θα είναι.  Σας θυμίζω εδώ τις ανακοινώσεις τις Υπηρεσίας που με τόση αφέλεια πιπίλιζαν  καθημερινά τα καθεστωτικά μέσα, ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, ότι δεν θα υπάρξει κανένα κούρεμα και ότι η χώρα θα βγεί στις αγορές το 2011 (τώρα που τελειώνει το 2011, λένε ότι θα βγει το 2012).

Βέβαια αντιλαμβάνεστε ότι τα συγκεκριμένα ψεύδη μόλις μας τελείωσαν, χωρίς φυσικά να αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να απολογηθεί για αυτά.  Τώρα κυκλοφορούν δύο πιο φρέσκα, το πρώτο ότι ο επόμενος προϋπολογισμός θα παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα (μούσια) και το δεύτερο ότι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας είναι να μείνει στο Ευρώ.  Το γεγονός και μόνο ότι ο Πρωθυπουργός προβαίνει σε τέτοια δήλωση, σημαίνει ότι επικρατούν στην ευρωζώνη επίσημες συζητήσεις περί εξόδου.  Αναλογιζόμενοι ανάλογες διαψεύσεις του κ. Παπανδρέου όπως τότε με την εμπλοκή του ΔΝΤ, οφείλουμε να ανησυχούμε πολύ για τους χειρισμούς του.

Στη σύνοδο κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εταίροι μας αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.  Η κόντρα που γίνεται στην  Ευρώπη και το Eurogroup δεν αφορά την Ελλάδα και τα βάσανα του λαού της. Αφορά την Μέρκελ και τον Σαρκοζί επειδή η Γερμανία πρόλαβε και ξεφόρτωσε τα τοξικά ελληνικά ομόλογα, ενώ η Γαλλία κολυμπάει στα ...merde επειδή οι τράπεζές της είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος. Γι αυτό φωνάζει ο Σαρκοζί να ενισχυθεί το EFSF (που θα πεί ταμείο ...σωτηρίας).

Το σχέδιο είναι να μας δανείζουν μόνο για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους. Για τα εσωτερικά θέματα θα μας αφήσουν στο έλεος του Θεού, ήτοι θα πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και το εσωτερικό χρέος να το πληρώνουμε μόνοι μας. Αν π.χ. δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα τους κόβουμε. Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα θα κάνουμε περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κ.λπ.

 

Κύριος καυγάς των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη είναι το ύψος του κουρέματος.  Όλοι οι νηφάλιοι οικονομολόγοι του πλανήτη γνωρίζουν ότι ένα κούρεμα μικρότερο του 65% θα είναι σαν να μην έγινε και θα θεωρηθεί ακόμα μια ατολμία.  Ωστόσο οι Γάλλοι, εκπροσωπώντας και τους τραπεζίτες, πιέζουν για ένα μικρότερο κούρεμα και μάλιστα όχι κανονικό, αλλά σε συνάρτηση με τη συμφωνία του Ιουλίου, δηλαδή με ‘’εθελοντική’’ συμμετοχή των ιδιωτών.  Πηγές ισχυρίζονται μάλιστα ότι οι Γάλλοι έχουν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των πανικόβλητων τραπεζιτών ακόμα και για ποσοστό 55%.

Η πρόβλεψή μας είναι ότι τελικά ίσως οι Γερμανοί υποχωρήσουν στο ποσοστό και στον τρόπο, λαμβάνοντας ανταλλάγματα που θα αγγίζουν το όριο της διαστροφής.  Η απόφαση αυτή θα παρουσιαστεί ως τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης, η οποία επίσης θα παρουσιάσει την επερχόμενη κρατικοποίηση των τραπεζών ως επιστροφή στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ.  Η πραγματικότητα είναι ότι μια τέτοια απόφαση, εκτός του ότι θα είναι απολύτως καταστροφική για τη χώρα και το τραπεζικό της σύστημα, ενδεχομένως να αντιμετωπίσει τη μήνη των αγορών και να οδηγήσει πολύ σύντομα σε μία κανονικότατη άτακτη χρεοκοπία, ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθούν δύο πολύ πιθανές προβλέψεις:

1. Το μέγεθος της ύφεσης να εκμηδενίσει τις ελπίδες για πρωτογενές πλεόνασμα

2. Τα μέτρα ύψους περίπου 8 δις που έχει ήδη προεξοφλήσει η Τρόικα για την ερχόμενη άνοιξη, να αποδειχθούν νέα χίμαιρα

Ακόμα ένας κίνδυνος που ελοχεύει είναι οι οίκοι αξιολόγησης να εκλάβουν το ΄΄εθελοντικό’’ κούρεμα ως μια κανονικότατη  αναδιάρθρωση και να κατεβάσουν την αξιολόγηση της χώρας στο D (Default, πτωχευμένη), πράγμα που θα πυροδοτήσει τα CDS και θα μας βάλει σε άγνωστα νερά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα, με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση στο τιμόνι.

Η πιθανότερη βέβαια εξέλιξη είναι οι Γερμανοί να συνεχίσουν το ‘’κατενάτσιο’’ μέχρι που οι υπόλοιποι θα εκλιπαρούν για οποιαδήποτε λύση.  Γι αυτό λοιπόν, ες αύριον τα σπουδαία.

 

Κακοφωνίξ

Διαβάστε κι αυτά:

Διπλάσια μέτρα απαιτεί η Έκθεση της Ε.Ε στους υπουργούς Οικονομικών

Κούρεμα πάνω από 50% και αιώνια φτώχεια

Όλη η έκθεση της ΕΕ στους υπουργούς Οικονομικών

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/10/2011 16:13:43

  Μια χαρά, δυστυχώς, τα λές Κακοφωνίξ, και αρχίζει να φαίνεται ότι την είχαν ...προβλέψει την κρίση μερικοί που τους κατηγορούμε για ..αδιάλλακτους και μονοφάηδες. Το έπαθλο τελικά δεν είναι η Αθήνα, αλλά το Παρίσι. Να δω πως θα το σερβίρει ο Σαρκοζί...

 2. nikos avatar
  nikos 22/10/2011 16:51:00

  Reuters: Συμφώνησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 100 δισ. ευρώ

 3. tzager avatar
  tzager 22/10/2011 17:07:01

  "Το σχέδιο είναι να μας δανείζουν μόνο για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους. Για τα εσωτερικά θέματα θα μας αφήσουν στο έλεος του Θεού, ήτοι θα πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και το εσωτερικό χρέος να το πληρώνουμε μόνοι μας. Αν π.χ. δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα τους κόβουμε. Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα θα κάνουμε περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κ.λπ.".

  To να έχουμε πλεονασματικούς προυπολογισμούς και οι δαπάνες του κράτους να μην ξεπερνούν τα έσοδα είναι το ιδεατό. Το ότι αυτό θα αναγκαστούμε να το πετύχουμε με συνεχείς και ασφυκτικές εποπτίες και επιτηρήσεις- γιατί απλά δε μπορούμε από μόνοι μας- είναι το λυπηρό!!!

 4. rigakisalex avatar
  rigakisalex 22/10/2011 17:14:48

  πολύ καλό άρθρο. μπράβο σας. στο ελεος της τρόικας εγκαταλείπουν την Ελλάδα και όχι στο έλεος του Θεού. μία ανάλυση εδώ http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2461.aspx

 5. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 22/10/2011 17:35:11

  καλυτερα! τουλαχιστον ο Θεος συγχωρει, ειναι φιλανθρωπος, φιλευσπλαχνος και κανει θαυματα αν τον πιστεψεις, σε σχεση με τα αθεα παχυδερμα που μας κυβερνουν!

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ προβοκατορας 22/10/2011 17:51:29

   Σωστα!! Ο Θεος ειναι Ελληνας!!! Απλα "καλυτερα" ; Τοσο πολυ "καλυτερα" που δεν θα πιστευουμε στην τυχη μας. Ειμαστε Ελληνες ρε!!!
   http://www.youtube.com/watch?v=fh6JeO5aDEU Θα φτασουμε πολυ ψηλα.

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ προβοκατορας 22/10/2011 18:36:41

   Πόσο δίκιο έχεις....
   Μην ξεχνάμε ότι και τον Χριστό τον σταύρωσαν οι μαμωνάδες της εποχής εκείνης...
   Πως λέμε μονεταριστές σήμερα;
   Κάτι αντίστοιχο...
   Όλη η οικουμένη έχει οικοδομηθεί πάνω στο άυλο "χαρτί".

   Υ.Γ Μακάρι να ήταν έτσι οι προβοκάτορες φίλε μου

 6. vagkalf avatar
  vagkalf 22/10/2011 18:18:35

  οι σφραγιδοκολλητες πρωην αφισσοκολλητες....οξω απο την παραγκα....πισω στα μποστανια τους....ετσι κι αλλιως η υφεση και η ανεργια δεν ανακαμπτουν...ευκαιρια ειναι...

 7. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 22/10/2011 18:32:05

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως αφού μιλάμε για εξαθλίωση, μιζέρια, κρατικοποίηση τραπεζών και τέλος πτώχευση οι τράπεζες που λένε ότι θα πάθουν στραπάτσο ανεβαίνουν οι μετοχές τους 10 και 15%.

 8. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 22/10/2011 19:05:35

  Πολύ σωστή παρουσίαση των αυτονόητων: Ότι οι ξένοι θα μας βοηθούν για να βοηθήσουν τους δικούς τους, ενώ τα εσωτερικά μας θα τα βολεύουμε μόνοι μας. Η λογική εξέλιξη. Ήταν καιρός να το δούμε, που έρχεται.

 9. manos avatar
  manos 22/10/2011 20:01:43

  Οπως τα λες είναι προβοκάτορα.
  Μακάρι να μας εγκατέλειπαν στο έλεος του Θεού μας.
  Αλλά αυτοί μας ρίχνουν στο μίσος του δικού τους θεού.

 10. μικρος avatar
  μικρος 22/10/2011 20:10:38

  "Το σχέδιο είναι να μας δανείζουν μόνο για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους. Για τα εσωτερικά θέματα θα μας αφήσουν στο έλεος του Θεού, ήτοι θα πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και το εσωτερικό χρέος να το πληρώνουμε μόνοι μας". Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή θα έπρεπε να μας δανείζουν για να πληρώνουμε μισθούς και ιατροφαρμακευτικές δαπανες? Όταν έχουμε ήδη 150% (και βάλε) σχέση δανεια προς ΑΕΠ δεν θα έπρεπε απο μόνοι μας να ματώσουμε ώστε να πάψουμε να έχουμε και πρόσθετα ελλείμματα κάθε χρόνο; : Σε τι αντιδράμε δηλαδή, στο ότι δεν μας δανείζουν κι' άλλα; Αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά εθνικά ανεξάρτητη και να φτιάξουμε σοβαρό κράτος πρέπει να πάψουμε να έχουμε ανάγκη απο δανεικά είτε απο την τρόικα είτε απο ρώσους είτε κινέζους. Όλα τα άλλα είναι άρες μάρες κουκουνάρες. Όσοι ονειρεύονται εθνική ανεξαρτησια με ξένα δανεικά ...καληνύχτα.

  • tzager avatar
   tzager @ μικρος 22/10/2011 22:20:58

   Πες τα ρε μικρέ!

   Όπου να'ναι θα απεργούν μερικοί γιατί δε μας δίνουν δανεικά για τον ΟΣΕ, τις αστικές συγκοινωνίες, το ΙΚΑ και όλα τα λοιπά 'ευαγή' ιδρύματα και τους 'λαοφιλείς' οργανισμούς του μεταπολιτευτικού ΄παρακράτους'!!!!!

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ μικρος 22/10/2011 22:56:06

   Δεν έχεις καθόλου άδικο...

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ μικρος 22/10/2011 23:30:33

   ...απλά όμως, όταν δεις τον φτωχό ξαπλωμένο στην άσφαλτο και αδύναμο, δεν τον στέλνεις στο γκρεμό.
   Του δίνεις τη δυνατότητα μην είναι χρεωμένος υπό την προϋπόθεση να γίνει παραγωγικός εφεξής και να αλλάξει νοοτροπία.
   Αυτή η τοκογλυφική συμπεριφορά δεν οδηγεί πουθενά.
   Οι αριθμοί δεν βγαίνουν και όλοι κάνουν σβούρες γύρω από τον εαυτό τους

 11. blue nile avatar
  blue nile 22/10/2011 20:12:01

  Αυτή τη στιγμή μία είναι η λύση αλλά ο ΓΑΠ στον κόσμο του.
  Να δηλώσει ότι δεν θέλουμε κούρεμα δεν θέλουμε λιτότητα δεν θέλουμε να σωθούμε. Για να δούμε αν τελικά ελειματική χώρα μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη χωρίς να καταρεύσει όλη η ευρωζώνη.
  Αλλά με ΓΑΠ πρωθυπουργό τι να περιμένει κανείς...

 12. Μάνος avatar
  Μάνος 22/10/2011 20:56:41

  Γιατί δεν κανένας μιλάει για αυτά που μας χρωστάει η Γερμανία από αποζημιώσεις;;;
  Μήπως είναι το διπλάσιο του χρέους;;;;
  Η Γερμανική κατοχή ξανάρχεται;;;;;;
  Έχει κανείς φωνή να τα πει αυτά;;;;;;;
  Όποιος και αν κυβερνήσει την Ελλαδίτσα και δεν κάνει χρήση την Ελληνική απειλή προς την Γερμανία για αποζημιώσεις θα είναι προδότης!!!!!!!!
  Η μοναδική λύση για έξοδο από την κρίση είναι αγωγή προς το Γερμανικό κράτος για αποζημιώσεις και έκδοση Ελληνικών ομολόγων δια των οποίων θα εκχωρείται η είσπραξη της Γερμανικής αποζημίωσης και να καλέσουμε τον Σόρο και την παρέα του για να τα αγοράσει!!!!!!!!!!!!!

 13. Μάρκος avatar
  Μάρκος 22/10/2011 21:08:48

  Ποιου Θεού, αυτοί είναι κι αντίχριστοι οι περισσότερο. Πρωθυπουργός με γκουρού, υπουργός προικοθήρας που βρίζει τους ιερείς, υπουργοί και βουλευτές που ορκίζονται στην τιμή τους. Δεν μας έχουν πει βέβαια ποια είναι η τιμή τους, κι αν είναι σε Ευρώ ή σε USD...

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/10/2011 21:11:23

  Από τις καλύτερες αναλύσεις Κακοφωνίξ. Εξαιρετική.
  Φαινόταν από νωρίς όταν ο Παπανδρέου και οι συν αυτώ διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να φύγει από το στενώ. Άρα, υπήρχε πάντα.

  Και ήταν φανερό από νωρίς προς τα πού που βάδιζαν οι Γαλλογερμανοί. Τα ίδια θα έκανα και εγώ αν ήμουν Γερμανός. Θέμα στρατηγικής προαστασίας του εθνικού τους συμφέροντος. Το είχα επισημάνει νωρίς. Δείτε εδώ h--p://www.antinews.gr/2011/06/04/104609/ και εδω h--p://www.antinews.gr/2011/03/24/92842/.
  Αφού το κατορθωσαν (οι Γερμανοί) θα μας σμπρώξουν τωρα σε ολοκληρωτική αποικιοποίηση. Τελικά οι ο ΓΚΑΠ και η αντιεξουσιαστική παρέα του αποδείχτηκαν συνεργοί (με το αζημίωτο μάλλον). Εκτός και να συμμετείχαν στο πρώτο πείραμα στην Ευρώπη για την υποδούλωση των υπερχρεωμένων. Στην Λιβύη και αλλού το πέτυχαν με τα όπλα. Εδώ με τα οικονομικά όπλα. Πάντα όμως με την βοήθεια Δουρειων Ίππων.

 15. αριστερος avatar
  αριστερος 22/10/2011 21:14:37

  Εδω που εχουμε φτασει ,δεν ελπιζουμε πια να ζησουμε οπως ζουσαμε.
  Ας φυγουν αυτοι οι μπινεδες και ολα τα αλλα θα τα βρουμε....

 16. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/10/2011 21:30:53

  Εγκαταλείπουν την Ελλάδα στο έλεος του Θεού,αφού ΠΡΩΤΑ το ΠΑΝΑΘΛΙΟ πασοκικό καθεστώς ΑΝΟΙΞΕ τη ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΔΙΑΠΛΑΤΑ!!!ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τα ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ των τελευταίων τριάντα ετών είναι ΕΔΩ,κυβερνούν ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ το σχέδιο που έχει οργανωθεί άριστα από την αρχή,ΔΙΑΛΥΟΥΝ τους πάντες και τα πάντα,ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ τη χώρα και ΟΔΗΓΟΥΝ όλους μας στη ΦΤΩΧΕΙΑ,τη ΠΑΡΑΚΜΗ και την ΑΝΕΧΕΙΑ!!!Ό,τι συμβαίνει είναι ΤΡΑΓΙΚΟ...ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ συντελείται το ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!!!!

 17. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 22/10/2011 21:42:48

  Όσοι περίμεναν περισσότερα από τους "εταίρους" μας (στον αγώνα ενωμένοι και στην μάσα χωριστά) με την υπάρχουσα δομή της ΕΕ, μάλλον ήταν υπεραισιόδοξοι για να μην πώ αιθεροβάμωνες... Και δυστυχώς ενός κακού, μύρια έπονται...
  Και είμαι εξαιρετικά ανήσυχος, όχι για την οικονομική καταιγίδα που έρχεται, (αυτό που έχουμε τώρα το θεωρώ ψιχάλισμα), αλλά για τις "παράπλευρες απώλειες" που παραμονέυουν. Δεν θέλω ούτε να τίς σκέφτομαι...
  Και ο νοών νοείτω...

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 22/10/2011 22:45:56

  «Χωρίς τη σαβούρα το παπόρι μπατάρει» ~Μανιάτικη Παροιμία

  • A.M. avatar
   A.M. @ η Dimi 22/10/2011 23:49:01

   Καααλήηη παροιμία!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ A.M. 23/10/2011 10:15:58

    «Φυλαχτείτε από ένα βόδι όταν βρίσκεστε μπροστά του, από ένα γαϊδούρι όταν βρίσκεστε πίσω του και από έναν Ελληνα, από όποιαν μεριά κι αν βρίσκεστε!»
    ~γερμανική παροιμία

 19. jkr avatar
  jkr 22/10/2011 23:30:10

  Απόψε στο ΟΑΚΑ ποινικοποιήθηκε η πολιτική διαμαρτυρία.
  Έγιναν απίστευτα πράγματα!!!!!!!

 20. crisis avatar
  crisis 22/10/2011 23:44:51

  τη πιστη μας τη πατριδα μας δεν μπορουν να τη κουρεψουν οι γερμανοι.
  ΑΛΕΜΑΝΑΚΙΑ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

 21. λαλακης avatar
  λαλακης 22/10/2011 23:55:09

  ''Το σχέδιο είναι να μας δανείζουν μόνο για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους. Για τα εσωτερικά θέματα θα μας αφήσουν στο έλεος του Θεού, ήτοι θα πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και το εσωτερικό χρέος να το πληρώνουμε μόνοι μας. Αν π.χ. δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα τους κόβουμε. Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα θα κάνουμε περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κ.λπ.''

  Kαι που βρισκεται το κακο;
  Εχουμε τρελαθει στην Ελλαδα ,εχουμε ενα γιγαντιαιο ΕΣΥ παντου νοσοκομεια ,καθηγητες που δουλευουν ελαχιστα ,αποσπασμενους
  σε δευτεροβαθμιες ατελειωτες προσληψεις ,η μιση χωρα εχει γινει δασκαλοι
  και νοσοκομες και εχουμε την απαιτηση να χρηματοδοτουν οι ξενοι
  ολη αυτη την αηδια και την παραφροσυνη.
  Αν η Ελλαδαρα εχει τη μαγκια ας φυγει απο την ΕΕ να τελειωνει.
  Ας ενωθουμε με τη Ρωσια -ολοι την αποφευγουν Λιθουανοι ,Εσθονοι κλπ
  εμεις θα παμε μαζι της!!
  Η καλυτερα με την Αφρικη και τη Συρια του Ασαντ μιας και ειναι Σοσιαλιστης...
  Φρενοκομιο η Ελλας

 22. Απορία avatar
  Απορία 23/10/2011 00:05:49

  Η οικονομία θέλει reset. Αυτή είναι η βέλτιστη λύση.

  Και reset σημαίνει εθνικό νόμισμα, διαγραφή ιδιωτικού χρέους, κρατικοποίηση τραπεζών, επιλεκτική διαγραφή μεγάλου μέρους του εξωτερικού χρέους.

  Ναι, τα πρώτα 2-3 χρόνια θα είναι ζόρικα, αλλά το reset αυτό σε συνδυασμό με μια ριζική εσωτερική αναδιοργάνωση του δημοσίου, μέσα σε 5 χρόνια, θα μας έχει βάλει σε τροχιά ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης.

 23. μαρικα avatar
  μαρικα 23/10/2011 00:07:57

  λαλακη μην λαλαγκιαζεις και πες μας καλυτερα εσυ που ξερεις τα πολλα,απο τα CDS της Ελλαδας ποιοι θα πλουτισουν; ΝΑ, εσυ πρεπει να μας πεις

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ μαρικα 23/10/2011 00:22:24

   Αγαπητη Μαρικα Το θεμα ειναι γιατι επιτρεψαμε ως χωρα καποιοι να περιμενουν να κονομησουν απο τα CDS. Γιατι σε μας και οχι πχ στην Ολλανδια. Μηπως γιατι εχουμε 1 εκ ΔΥ ,τεραστια διεφθορα και ατελειωτες κρατικες δαπανες; Αντι να βλεπουμε τα αιτια ,ασχολουμαστε με τα αποτελεσματα και μονο.

 24. μαρικα avatar
  μαρικα 23/10/2011 02:17:32

  λαλακη δυστιχος δεν μου απαντησες στην ερωτηση μου,παντος εγω εχω την εντυπωση οτι δεν φταινε οι ΔΥ.Τα αιτια κατα την δικη μου γνωμη ειναι αυτοι που κυβερνουν αυτον τον τοπο και ενω βλεπουν οτι ειναι ανοικανοι δεν φευγουν κιολας,αυτο και μονο μας κανει να υποψιαζομαστε για τα αποτελεσματα που λες κι εσυ και νομιζω με το φτωχο μου το μυαλο οτι θα ειναι ολεθρια για την πατριδα μας.

 25. Νikos Draxma avatar
  Νikos Draxma 23/10/2011 03:47:02

  Το σχέδιο είναι να μας δανείζουν μόνο για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους. Για τα εσωτερικά θέματα θα μας αφήσουν στο έλεος του Θεού, ήτοι θα πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και το εσωτερικό χρέος να το πληρώνουμε μόνοι μας. Αν π.χ. δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα τους κόβουμε. Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα θα κάνουμε περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κ.λπ.


  Δηλαδη μας λες οτι θα μας δινουν τα λεφτα τους , ωστε να επιστρεψουμε μονο το ποσοστο των τοκοχρεωλυσεων για τις τραπεζες τους και για μισθους και συνταξεις πρεπει να κοψουμε το λαιμο μας να βρουμε τροπο

  Το πιθανοτερο να μην βρουμε η να ειναι σε στυλ χαρτζιλικι , δημοσιες δαπανες το ιδιο , ξενη κυριαρχια πανω απο το κεφαλι μας εσαι, ο εθνικος πλουτος ξεπουλημενος , δηλαδη οπως λενε και κατι αλλα αρθρα ΑΙΩΝΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ χωρις καμια προοπτικη

  Ποιο το ωφελος να μεινουμε σε αυτο χαλι που λεγεται ευρωζωνη?

  Ως τι να μεινουμε ?
  Ως ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ του πλανητη ?

  Δηλαδη μονο ενας βλακας καθεται να ξεφτιλιστει ετσι χωρις το παραμικρο κερδος , ενας λογικος ανθρωπος αναλογιζεται αφου θα καταστραφουμε ετσι και αλλιως (Nothink to Lose) , ας επιλεξουμε την πιο τρελη λυση ( δραχμη) που εστω και μια στο εκατομμυριο μπορει δωσει λυση , αλλα κυριως δεν θα εχουμε κανενα πανω απο το κεφαλι μας να μας λεει τι να κανουμε

  Καλυτερα φτωχος και μονος παρα φτωχος και δουλος των ξενων
  Το δευτερο δεν αντεχεται με την κοινη λογικη

 26. salmonellas avatar
  salmonellas 23/10/2011 10:23:12

  ΕΠΕΙΓΟΝ. Γρηγορα εξω απο την ΕΕ και το ευρω. Αμεσα δασμολογικη προστασια παντου και υποτιμηση. Σε ενα χρονο θα γινεται της ποπης απο τουριστες και εξαγωγες. Ολα θα παραγονται εδω μεσα, ολοι θα εχουν δουλειες και ας κοστιζει τρεις φορες επανω το ακριβο αυτοκινητο. Χρειαζεται τωρα λογικη διασωσης και οχι λογικη κρουαζιερας.

 27. akrovolistis avatar
  akrovolistis 23/10/2011 14:30:19

  Για μία ακόμη φορά, αγαπητέ Κακοφωνίξ, μία άριστη αποτύπωση της κατάστασης. Ετσι έχουν τα πράγματα όπως τα γράφεις. Λάβε υπόψιν σου όμως, ότι αν οι τραπεζίτες που πράγματι σκέπτονται να συμβιβαστούν, ακόμη και με ένα 55% "εθελοντικού" κουρέματος, τελικά τα στυλώσουν και δεν το δεχτούν, μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό που περιγράφεται ως clean slate(λευκό μητρώο), δηλαδή την ολική παραγραφή του χρέους, κατά 100% που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, εκτός από την επίσημη χρεοκοπία, μία συνολική απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, περίπου κατά 40-45%, γεγονός που θα το καταστήσει πράγματι βιώσιμο. Σημειωτέον ότι πρόκειται για ιδέα που επισείουν οι Γερμανοί ως απειλή για να απειλήσουν τους τραπεζίτες και σε τελική ανάλυση δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερο να μας συμβεί...

 28. A.M. avatar
  A.M. 23/10/2011 19:50:36

  «Τι το γεγονός; αυτό το γενησόμενον·
  και τι το πεποιημένον; αυτό το ποιηθησόμενον·
  και ούκ έστι πάν πρόσφατον υπό τόν ήλιον.»
  _________________Εκκλησιαστής 1, 9

  Μιάς και ο τίτλος αναφέρεται στον Θεό...

  Προς τι λοιπόν η αγωνία;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.