#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2011 07:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας….Για να κερδίσει τις εκλογές, μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και δεσμευόταν ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ.

Στη συνέχεια, επί ένα εξάμηνο, περιφερόταν στο εξωτερικό συκοφαντώντας τη χώρα, χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο.

Μετά, για να μας ….σώσει,  παρουσίασε στον Ελληνικό λαό το μνημόνιο σαν λύση σωτηρίας. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι θα …ξεπληρώσουμε 110 δις σε τρία χρόνια!

Φέτος, υποτίθεται ότι η οικονομία μας θα έμπαινε σε αναπτυξιακή τροχιά (θα έχουμε ύφεση πάνω από 4%), ενώ προς το τέλος του έτους θα βγαίναμε στις αγορές.

Ακολούθησαν τα γνωστά: βάναυση φορολογία, οριζόντιες περικοπές, έκρηξη της ανεργίας, μεσοπρόθεσμο, έκτακτες εισφορές και πάει λέγοντας.

Χθες, χωρίς την παραμικρή διάθεσή αυτοκριτικής (είχε μάλιστα το θράσος να πεί ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου) ανακοίνωσε ότι μας…ξανασώζει! Η αλήθεια είναι ότι επιχείρησε να σώσει τις τράπεζες. Ελληνικές, ευρωπαϊκές και ατλαντικές.

Ο κ. Παπανδρέου απεδείχθη αναξιόπιστος, αφερέγγυος και αναποτελεσματικός. Τον εμπιστεύεστε; Αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις δεν τον εμπιστεύεται, ούτε ο ελληνικός λαός;

Έχουν επομένως καμιά αξία οι διαβεβαιώσεις του;

Είναι λύση το νέο ….πακέτο;

Είναι γνωστό ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Επομένως, άς περιμένουμε μέχρι να γίνουν γνωστές αυτές οι λεπτομέρειες. Γιατί έχουμε ακούσει διαφορετικά ποσά, διαφορετικές εκδοχές και αντικρουόμενα σενάρια. Όμως, ότι παραπάνω και μάθουμε, οι πρώτες διαπιστώσεις είναι οι εξής:

Πρώτον, η Ε.Ε. κατέβαλε χθές μια έσχατη προσπάθεια να περιορίσει την κρίση στην Ελλάδα. Είμαστε πλέον …«ειδική περίπτωση». Οι άλλες χώρες με  προβλήματα χρέους, θα τα αντιμετωπίσουν με ηπιότερες πολιτικές. Αυτή η …διαφοροποίηση της Ελλάδος, αποτελεί και μια προσωπική ….επιτυχία του πρωθυπουργού, που επιδίωκε το ακριβώς…. αντίθετο!

Δεύτερον, αυτό που απεδέχθη ο κ. Παπανδρέου είναι η χρεοκοπία της χώρας. Όπως και αν ονομαστεί αυτή, πρόκειται περί χρεοκοπίας. Από την άποψη αυτή, ο κ. Παπανδρέου μπορεί να μείνει…ήσυχος. Τη θέση του στην ιστορία την καπάρωσε.

Τρίτον, τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και η ΕΕ, ουσιαστικά ομολόγησαν ό,τι ένα χρόνο τώρα έκαναν μια τρύπα στο νερό! Έπαιζαν με την υπομονή και το μέλλον μας. Εξήντλησαν την πρώτη, υποθηκεύουν το δεύτερο.

Τέταρτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα για μια δεκαετία, τουλάχιστον, θα βρίσκεται εκτός αγορών και υπό διεθνή οικονομική επιτροπεία. Και μάλιστα, όχι μόνο  από ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και από ιδιώτες! Ξέρουμε ποιοι θα είναι αυτοί οι ιδιώτες; Όχι; Ξέρουμε τι άλλα συμφέροντα εκπροσωπούν; Όχι! Ξέρουμε, αν τους έχουν παρασχεθεί εγγυήσεις και τι είδους εγγυήσεις για τη …γενναιοδωρία τους αυτή; Όχι!

Πέμπτον,  ο κ. Τρισέ μας είπε ό,τι θεωρεί πολύ σημαντική την «τεχνική βοήθεια» που θα μας παρασχεθεί. Προφανώς, αναφέρεται στις αποκρατικοποιήσεις.  Τι είδους τεχνική βοήθεια θα είναι αυτή και κυρίως τι αρμοδιότητες θα έχουν οι παρέχοντες την …βοήθεια; Μήπως ουσιαστικά αυτοί θα αναλάβουν να ..τρέξουν τις ιδιωτικοποιήσεις;

Έκτον, με το τραπεζικό μας σύστημα δέσμιο της ΕΚΤ, άγνωστο πλέον για πόσο χρόνο, τι θα γίνει με τα δάνεια που έχουν δοθεί στις ελληνικές επιχειρήσεις; Μήπως ,με τον τρόπο αυτό θα περάσουν  υπό ξένο έλεγχο;

Έβδομον, ο βασικός ισχυρισμός του κ. Παπανδρέου, είναι ότι με το πακέτο μέτρων που απεδέχθη, εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μας είπε τη μισή αλήθεια. Η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από την υλοποίηση του μνημονίου και την επαναφορά της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά. Μα αυτά τα δυο είναι …αντικρουόμενα! Το Μνημόνιο επιτείνει την ύφεση, δεν την περιορίζει. Επομένως, όσο η χώρα παραμένει σε ύφεση, το χρέος καθίσταται επαχθέστερο.

Όγδοο, με τον εκτροχιασμό που παρατηρείται στα δημόσια έσοδα, ένα είναι βέβαιο: θα έχουμε και  νέα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα.

Ένατον, ποιό είναι το worst case σενάριο; Αν αποτύχουν τα μέτρα που συμφώνησε να λάβει ο κ. Παπανδρέου, ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο; Η ολική χρεοκοπία;

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα για μια δεκαετία. Είχε την εξουσιοδότηση να δεσμεύει τη χώρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Αναρωτιέμαι, η συμφωνία αυτή θα περιβληθεί τον τύπο κάποιας συμφωνίας; Θα περάσει από τη Βουλή και αν ναι, με ποια πλειοψηφία;

Ο κ. Παπανδρέου (με τη βοήθεια του συστήματος που τον στηρίζει), θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες να μας πείσει πως ανέλαβε μια αποστολή και την έφερε σε πέρας: ότι μας έσωσε!  Για να μπορέσει να την εκμεταλλευτεί πολιτικά. Για αυτό και έσπευσε προκαταβολικά να υποβαθμίσει την αντίδραση των Οίκων Αξιολόγησης.

Όμως, με τη χθεσινή απόφαση, πολύ φοβούμαι, ό,τι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.   Kαι δυστυχώς, δεν καθορίζουμε εμείς τις τύχες μας…

Κώστας Ροδινός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. axis avatar
  axis 22/07/2011 07:27:03

  Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιες είναι τώρα πια οι δυνατότητες παρέμβασης - βελτίωσης στην καθημερινή ζωή του Έλληνα από την επερχόμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Μετά τη χτεσινή απόφαση τι περιθώρια υπάρχουν; Πρέπει να τοποθετηθεί η ΝΔ αλλά και η υπόλοιπη αντιπολίτευση με απλά λόγια για να καταλάβει ο λαός που δεν γνωρίζει από οικονομική ορολογία.

  • periptero avatar
   periptero @ axis 22/07/2011 09:18:33

   Όσο πιό πολυκομματική είναι η επόμενη κυβέρνηση τόσο πιό ξεκάθαρα θα μιλήσουν στο λαό και / η θα τον στηρίξουν.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ axis 22/07/2011 10:52:10

   Πιστεύεις ὄτι οἱ δανειστές μας θά ἐπιτρέψουν νά γίνουν ἐκλογές;;;;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Φωτεινή 22/07/2011 11:35:20

    δεν μπορούν να τις αποτρέψουν

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Κώστας Ροδινός 22/07/2011 12:22:11

     ἈΜΗΝ κ. Ροδινέ!!

     • Μιβήτας avatar
      Μιβήτας @ Φωτεινή 29/07/2011 10:21:55

      Αμήν... Με αυτή την κατακλείδα προσευχών , με ευχετική σημασία να κοιμόσαστε αγαπητή Κυρία μου...Όπως και ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν τις επόμενες εκλογές , κατά τον Κύριο Κώστα Ροδινό.
      Δηλαδή δεν τούς έχετε ικανούς και εκλογές να κάνουν , και να μεθοδεύσουν και να διαμορφώσουν αποτελέσματα συμφερόντων τους ? ? ?

 2. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 22/07/2011 07:33:06

  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
  ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΟΙΜΕΙΩΔΕΣ ΠΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΤΟ )ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 22/07/2011 08:16:23

  Κύριε Ροδινέ: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Η Ελλάδα για πολλά χρόνια παραμένει δέσμια των ξένων πατρόνων της, οι οποίοι την βγάζουν από τη δηλωθείσα χρεωκοπία της. Το παιχνίδι με τις ωραιοποιήσεις των λέξεων δεν μπορεί να συνεχιστεί από τον κ. Πρωθυπυργό.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος Θ. 22/07/2011 11:36:00

   καλημέρα Νικο,
   τι εικόνα υπάρχει έξω;

 4. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 22/07/2011 08:42:42

  Καλημέρα ,
  Θα δούμε τι θα πει η ΝΔ.
  Το σύστημα, αγαπητέ Κώστα είναι οι δημοσκοπήσεις. Αν δεν εμφανιζόταν τα μικρά κόμματα, οι κομπίνες από τους δημοσκόπους θα ήταν περιορισμένες.
  Ενώ τώρα έχουν περιθώριο να απλώσουν τα ποσοστά, και να κρύψουν τη διαπλοκή τους. Από εδώ και πέρα η αγανάκτηση θα μεταφερθεί στη λαϊκή βάση
  και όχι στην πλατεία συντάγματος. Σε ό,τι θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν θα "πέφτουν κορμιά", βάσει του άρθρου 120 του συντάγματος.
  Οι κουκουλοφόροι μεταφερόμενοι και μη δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή.

 5. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 22/07/2011 09:10:40

  Με λένε Γιωρίκα και οδηγώ ...κανό!
  ότι άλλο και να πούμε περισευει στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
  Αφού το έκανε ο.. δημοκράτης GAP είναι καλό!!!

 6. mhtsoς karditsa avatar
  mhtsoς karditsa 22/07/2011 09:14:27

  ενα ειναι το γεγονος. οτι εδεσε τη χωρα μας χειροποδαρα για τα επομενα τριαντα χρονια. με απανωτα μνημονια . μνημονια εξαθλιωσης του ελληνικου λαου. αυτος ξερει οτι θα φυγει συντομα απο τη χωρα και μαλιστα νυχτα,το θεμα ειναι τι θα μπορεσει να κανει ο σαμαρας για να περισωσει την κατασταση.
  πρεπει να τα επαναδιαπραγματευθει ολα απο την αρχη και να ακυρωσει καποιες συμφωνιες που εχει κανει ο παπανδρεου και αφορουν την εθνικη μας κυριαρχια. να μην δεχτει συμφωνιες ξεπουληματος της χωρας .

 7. Σταράτα avatar
  Σταράτα 22/07/2011 09:15:11

  ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΑΙ Ο ΑΙΤΙΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
  ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
  ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ.
  ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑ
  ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ

  • manos avatar
   manos @ Σταράτα 22/07/2011 10:00:15

   Δεν φταίς εσύ, και σε καμμία περίπτωση μην το εμπεδώσεις αυτό. Οτι και να γίνει, το σύστημα θα βρίσκει τρόπους να επιβιώνει είτε με την ψήφο σου είτε όχι.
   Δεν είναι πολιτική απάθεια το ότι κάποιος συνειδητά δεν πάει να ψηφίσει.
   Είναι πολιτική διαστροφή όμως, το πως ερμηνεύουν αυτοί, την αποχή από τις εκλογές.
   Νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα που οι Ελληνες θα πουν φτάνει πιά.

 8. samiotis avatar
  samiotis 22/07/2011 09:33:18

  Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

  Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

  Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας.

  Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

  http://www.scribd.com/oikonomia247

  • αστροκρητης avatar
   αστροκρητης @ samiotis 22/07/2011 18:48:55

   χιλια τα δικια σου , Σαμιωτη !
   Μακαρι να το καταλαβουμε ολοι μας , αυτο ! Η λυση στο προβλημα μας ειναι μια και απλη : Αρνηση πληρωμης του επαχθους χρεους , εξοδος απο το ευρω ( που ειναι στην πραγματικοτητα fiat money , οπως και το δολλαριο) και υιοθετηση Εθνικου νομισματος !
   Συνοδευομενα ολα αυτα με αλλες πολιτικες , προς οφελος του Λαου και της Χωρας , φυσικα ! Αμην !

 9. Pikis avatar
  Pikis 22/07/2011 10:00:15

  Η κυβέρνηση δεν πείθει κανέναν παρά μόνο τους νοσταλγούς του Ανδρέα. Ότι και να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο πολίτης κοιτάζει την άδεια τσέπη του και καταλαβαίνει ΠΟΙΟΣ φταίει γιαυτό. Δεν φταίει μόνο ο ΓΑΠ αλλά όλα τα φυντάνια που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Ο ΓΑΠ απλά είναι ο ¨εκλεκτός" που ολοκλήρωσε την τριλογία "ο άρχοντας των δανεικών". Θα έρθουν νέα χαράτσια, νέες αξήσεις, νέες απολύσεις, νέα απόγνωση και αγανάκτιση. Παράλληλα, θα μας λένε (οι εγχώριοι σωτήρες) κοπρίτες, τεμπέληδες και υπαίτιους της κρίσης. Μας ξεβρακώνουν για το καλό μας. Για ένα καλύτερο αύριο χωρίς άγχος για τα spread και τους οίκους αξιολόγησης.
  Το ευρωπαϊκό όνειρο γίνεται για τον Έλληνα πραγματικότητα!

 10. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 22/07/2011 10:01:12

  Μόνο που έχει η Ελλάδα αυτόν πρωθυπουργό και όλους τους διαπλεκόμενους να τον στηρίζουν καταλαβαίνει ο καθένας ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
  Τώρα στην ερώτηση γιατί καθόμαστε ακόμη στον καναπέ μας πιστεύω ΔΥΣΤΥΧΩΣ
  ότι έχουμε πιστέψει οι περισσότεροι στον θάνατο της Πατρίδας μας .
  Το τραγουδάκι λέει '' η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ......'', λέει όμως ψέματα γιατί η Ελλάδα μας πέθανε από το 1453 έως το 1821 , για να έρθει δυστυχώς πάλι η ίδια περίοδος.
  Ποίος θα βγεί μπροστά χωρίς να φοβάται ακόμη και την ζωή των παιδιών του;

 11. JOHN avatar
  JOHN 22/07/2011 10:02:00

  Ενα ειναι ξεκαθαρο οτι η οικονομικη διακυβερνηση της χωρας παραχωρηθηκε ολοκληρωτικα στην ΕΕ και κατ επεκταση στο τραπεζικο καρτελ που κυβερνα την Ευρωπη..Στην Ελλαδα ο ΓΑΠ ανελαβε να υλοποιησει ενα σχεδιο σοκ(soc therapy)παρομοιο με αυτο που εφαρμοστικε σε χωρες της ανατολικης Ευρωπης.Εχει την αμεση στηριξη της κομισιον που με συμβουλους καθοδηγουν αυτη τη μαριονετα το ΓΑΠ σε καθε του κινηση.Το ψεμα η υποκρισια ο αυταρχισμος και η φοβια εχουν γινει τροπος διακυβερνησης.Οχι μονο καθοριζουν αλλοι τις τυχες μας αλλα αυτο εγινε υποτιθεται με¨δημοκρατικες¨διαδικασιες και θεωρειται θριαμβος!Θα ξυπνισει καποτε αυτος ο λαος να κανει την ανματροπη η μοιρολατρικα θα περιμενουμε το τελος μας με τοκογλυφικα πακετα σωτηριας.

 12. geopan avatar
  geopan 22/07/2011 10:08:09

  καλημέρα σε όλους.επειδή δεν καταλαβαίνω και δεν σκαμπάζω κα πολλά,κάνει και ζέστη τελικά ρε παιδιά γιατί πανηγυρίζουν όλοι σε όλα τα κανάλια ότι ο πρωθυπουργός επέτυχε μια μεγάλη εθνική νίκη;σώθηκε η χώρα;δεν χρεοκωπήσαμε;αν είναι έτσι να πάμε στο αεροδρόμιο να υποδεχτούμε τον σωτήρα μας!! :) το χαμόγελο επέστρεψε στους έλληνες!!!!!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ geopan 22/07/2011 11:11:31

   αν θυμάσαι καλά αυτοί πανηγύριζαν
   οταν εξελέγη ο Γιώργος
   οταν μπήκαμε στο ΔΝΤ με το Μνημόνιο Ι
   με το Μεσοπρόθεσμο
   Ε, πανηγυρίζουν και τώρα!
   Προς τι η έκπληξη;

 13. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/07/2011 10:19:02

  Χθες,το όλο σκηνικό θύμισε ένα καταματωμένο-κυνηγημένο ζώο με πολλές πληγές παντού,ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟ από ΑΙΜΟΒΟΡΟΥΣ και ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ λύκους.Έτσι και η πατρίδα...γύρω από το καταταλαιπωρημένο σώμα της,κυβερνώντες και ξένοι τοκογλύφοι να ετοιμάζονται να προβούν στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ κατασπάραξή της.Χθες,ΖΗΣΑΜΕ μια πολιτική ΘΕΑΤΡΙΚΗ παράσταση.Η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ προσπάθησε αφενός να ΠΟΤΙΣΕΙ με άφθονη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΡΩΙΝΗ τ'ανακλαστικά των Ελλήνων πολιτών αφετέρου να ΡΙΞΕΙ κάθε είδους ΔΟΛΩΜΑΤΑ,παρουσιάζοντας το χθεσινό ΝΑΥΑΓΙΟ σε...μεγάλη εθνική επιτυχία....Χθες,παρακολουθήσαμε τους πολιτικούς ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ της οικονομικής τραγωδίας της Ελλάδας,ξένους κι εγχώριους,να ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ στο πιο βρωμερό ΕΓΚΛΗΜΑ.Η χώρα οδηγείται,με μαθηματική ΑΚΡΙΒΕΙΑ,σε ΠΛΗΡΗ πτώχευση.Μόλις οι ξένοι ΔΕΣΟΥΝ,πολιτικά και νομικά,το πλήρες ξεπούλημα της χώρας,τότε,μη έχοντας να χάσουν τίποτα,θα ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ τη πατρίδα στην ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ,με τη συνδρομή των κυβερνώντων.Όλα αυτά που συμφωνήθηκαν,χθες,ΔΕΝ είναι λύση,αλλά το ΜΑΡΤΥΡΙΟ της ΣΤΑΓΟΝΑΣ....Η Ελλάδα ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ,ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ στυγνά και στεγνά και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ σε ΜΑΡΑΣΜΟ δεκαετιών.Οι Παπανδρέου-Βενιζέλος και το κόμμα που εκπροσωπούν,ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ έναν ολόκληρο λαό.Αφού,τα τελευταία τριάντα χρόνια,ΡΗΜΑΞΑΝ τα πάντα,ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΑΝ τη πατρίδα,ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΣΑΝ τη κοινωνία,τώρα μας ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ σε ΣΚΛΑΒΙΑ δεκαετιών με ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ συνέπειες ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....

 14. mhtsoς karditsa avatar
  mhtsoς karditsa 22/07/2011 10:20:17

  δε σωθηκε η ελλαδα φιλε μου το πασοκ σωθηκε, και επειδη οι ψηφοφοροι πασοκ στην πλειοψηφια τους ειναι επιρεπης στο δουλεμα απο το κομμα τους ,μπορει κα ινα πιστεψαν οτι σωθηκε η ελλαδα και να ξαναψηφισουν παλι τον γιωργακη για την ολοκληρωτικη καταστροφη της χωρας.

 15. Eυαγγελια avatar
  Eυαγγελια 22/07/2011 10:21:23

  Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΦΥΤΕΥΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΑΜΕ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΥΝΟ Η ΝΗΣΑΚΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΑΜΕ ΑΡΑΛΙΚΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΡΟΛΟΙ,ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ, ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΟΒΟΥΝ. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΣΑΝΔΑΛΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΟΜΩΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΑ ΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΕΡΡΕ, ΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΠΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ 10 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ...ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΙΒΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ....ΑΜ ΠΩΣ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΟΨΩ ΕΓΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΟΤΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΟΥΩ ΡΕΜΟ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ...Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ....Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ...ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΦΡΑΠΕ, ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡ ΝΟΜΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ....ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΟΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΚΟΠΗ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΠΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΑΧΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΟΥΖΑΚΙΑ......Α ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Eυαγγελια 22/07/2011 12:27:33

   Πολύ σωστά Ευαγγελία όσα επισημαίνεις. Αδικείς όμως τους Τούρκους. Είναι πολύ πιο πειθαρχημένοι. Το δήθεν και το φαίνεσθαι είναι πρωτίστως βαλκανικό φαινόμενο. Δες ποιοί κυκλοφορούν με λίζινγκ μπέμπες και κάμπριο μερτσέντες, τα παράθυρα ανοιχτά και παίζουν μουσική στη διαπασόν. Σέρβοι, Κροάτες, Έλληνες κι ακολουθούν οι Τούρκοι αν και πολυπληθέστεροι. Κα ντύνονται με τζινάκι των 20 ευρώ μέϊντ ιν τουρκάϊ κι όχι των 300 μέϊντ ιν τσάϊνα!!! Σ' αυτά ηγούμαστε πλέον των Βαλκανίων. Τα σπουδαία τα έχουμε αφήσει στους "μισητούς" δανειστές μας ...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Eυαγγελια 22/07/2011 17:15:02

   Ευαγγελία, διαφωνώ καθέτως με τη γενίκευση που επιχειρείς. Δεν είμαστε όλοι έτσι, και σου εύχομαι ολόψυχα να συναντήσεις σύντομα -σαφώς και υπάρχουν, γύρω σου- κάποιους από εκείνους της "άλλης πλευράς", για να ξαναπιστέψεις στον ελληνικό λαό με τις σπάνιες αρετές, που δυστυχώς κάποιοι βαλθήκανε να ξεπαστρέψουν. Παρατηρητικότητα μόνο χρειάζεται, τίποτε άλλο.
   Και κάτι ακόμη: να ξέρεις ότι, όταν χρειασθεί, η κρίσιμη μάζα των ανθρώπων που αντιστέκονται θα γίνει οδηγός και για τους παραστρατημένους. Δεν θα πεθάνει η Ελλάδα τόσο εύκολα, όσο κάποιοι ευελπιστούν και άδικα πασχίζουν...

 16. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/07/2011 10:24:30

  Κ. Ροδινέ
  ο Γαπ, έχει χάσει κάθε ελληνικό λαϊκό έρεισμα...ποιον εκπροσωπεί σε τέτοιου είδους συμφωνίες;

 17. patsios avatar
  patsios 22/07/2011 10:26:07

  Ο καραμανλης μας χρεωκόπησε με τις γραβατες του αρουλη και τις κουρτινες του Μαρκοπουλου..Ο ΓΑΠ πηρε την καυτη πατατα στα χερια απο την βουλιμια του για εξουσια.....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ patsios 22/07/2011 11:13:12

   αν το χρέος μας είναι οι γραβάτες του Αρη και οι κουρτίνες του Μαρκόπουλου, να βάλουμε όλοι κάτι να το αποπληρώσουμε!

  • ΓΙΑΝΝΑ avatar
   ΓΙΑΝΝΑ @ patsios 22/07/2011 13:41:19

   Τις γραβάτες και τις κουρτίνες τις θυμάσαι. Τις λαμογιές στο χρηματιστήριο επί Σημίτη,τις απευθείας αναθέσεις έργων για την Ολυμπιάδα,τις μίζες για τα εξοπλιστικά, το πράσινο σκάνδαλο Siemens και μύρια άλλα τα ξέχασες απ' ό,τι καταλαβαίνω. Αυτή η επιλεκτική μνήμη των Ελλήνων μας οδήγησε στην επιλεκτική χρεοκωπία.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΝΝΑ 22/07/2011 13:44:02

    Επιλεκτική Μνήμη και Επιλεκτική Χρεοκοπία!
    Καλό!

 18. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 22/07/2011 10:36:17

  ...Θεωρείται πλέον "επιτυχία" η ολοένα και εντεινόμενη βύθιση της χώρας μας στο δανεισμό και την υποτέλεια..η πολιτική της ξεφτίλας δεν μπορεί να συνεχιστεί αλλά και να αντιμετωπίζεται με απάθεια...Αλλά τον Σεπτέμβρη θα δούμε αν πίσω έχει η αχλάδα την ουρά..προς το παρόν, όλοι και δικαίως, σκεφτόμαστε να ρίξουμε καμιά βουτιά - καλοκαιράκι γαρ ..έστω και αν μας το "πηδήξανε". Η λυπητερή απο Σεπτέμβρη..................

 19. φωνη avatar
  φωνη 22/07/2011 10:50:24

  Επειδή δεν είμαι οικονομολόγος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όσο βρισκόμασταν σε καθεστώς μνημονίου μόλις υπήρχε μια αρνητική αξιολόγηση από τους 3 οίκους αξιολόγησης γινόταν μείζον ζήτημα και τώρα μια αρνητική αξιολόγηση default ή selective default δεν έχει και τόση σημασία;

  Και στο παρελθόν γιατί είχε τόση σημασία ο λόγος των οίκων αφού πάλι η Ε.Ε. εγγυόταν την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα μέσω του μηχανισμού στήριξης; Τι αλλαζει επί της ουσίας;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ φωνη 22/07/2011 11:53:57

   Γιατι με την αξιολογηση χρεωκοπια η ΕΚΤ κανονικα θα επαυε να χρηματοδοτει τις ελληνικες τραπεζες.Αυτο λενε οτι βρηκαν τροπο να το αποφυγουν.

 20. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 22/07/2011 11:20:28

  Στον επιγονο που δεν γνωρισα
  Θα ηθελα σ εσενα μακρινε μου επιγονε,που ψαχνεις στα αρχεια του Antinews και πιστευω φωνητικα ποια να κανεις τις αναρτησεις και τα σχολια σου,να ζητησω ενα μεγαλο" συγνωμη".
  Μια απο καρδιας συγνωμη απο ενα ξεμωραμενο μεσηλικα για οτι εδω και 30 χρονια δεν εκανα και ακομα και τωρα δεν κανω,οσο κρατουν ακομη τα κοτσια μου,οτι δλδ θα εκανε ο παππους και ο προπαππους σου.
  Συγνωμη που αφησα μια καστα τυχωδιωκτων
  ,τυχαρπαστων,τεμπεληδων να γεμισουν με πρασινες ως επι το πλειστον,αλλα και μπλε και κοκκινες και ροζ καρτες την δημοσια και παραδημοσια εξυπηρετηση και διοικηση και να μετατρεψουν τον παραδεισο Ελλαδα σε μια ηλιθια κολαση.
  Συγνωμη που εβλεπα 12-13 κυβερνησεις να με κοροιδευουν ασυστολα και γω σαν πιστος βλακας ελεγα για δες κατι μπορει ναλλαξει.
  Συγνωμη για την 21/7/2011 που δεθηκε η χωρα μας για τα 100 επομενατουλαχιστον χρονια φορου υποτελης και σου κληρονομησα σεσενα και στα παιδια σου φορο τεμπελιας ανικανοτητας και βλακιας.
  Σου υποσχομαι τουτη την ζεστη μεσημερινη ωρα,να κανω οτι το δυνατον αυτο ναλλαξει.
  Καλο κουραγιο και σεσεναΣΥΓΝΩΜΗ.

 21. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 22/07/2011 11:36:18

  Αναντίστοιχα με τον Τάσσο Παπαδόπουλο που είχε δηλώσει "παρέλαβα κράτος, δεν μπορώ να παραδώσω κοινότητα", ο δικός μας ο ΓΑΠ, παρέλαβε ανεξάρτητο υπερήφανο κράτος και χωρίς να ρωτήσει κανέναν παραδίδει εταιρία υπό εκκαθάριση...
  Και αντί να κρύβεται, μας εμπαίζει και καμαρώνει για την "επιτυχία"...

  Ομολογώ ότι τον είχα υποτιμήσει...μιλάμε για στυγνό υπάλληλο της παγκόσμιας διακυβέρνησης...

  Ελπίζω το έγκλημα που διέπραξε να μη μείνει ατιμώρητο...

 22. Κτησιας avatar
  Κτησιας 22/07/2011 11:59:00

  Από υπερβάλλον ζήλο θα πάνε! Να δω τι θα κάνουν τώρα !! Πως θα τα βγάλουν πέρα με τον κομματικό στρατό τους!

 23. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22/07/2011 11:59:47

  ...Αγαπητέ Κύριε Ροδινέ...
  Καλημέρα....
  Λίγα ερωτήματα απο εναν πρώην αξκο της Π.Α :
  ..Πήραν ποτέ θέση οι ηγέτες της Ευρώπης για την διογκούμενη προκλητικότητα
  της Τουρκίας;;; ή την ενίσχυαν για να μας αναγκάζουν σε υπερβολικά (για τις δυνατότητες μας) πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα;;;;
  Πόσα οπλικά συστήματα αγοράσαμε απο ευρωπαϊκες αγορές;;;;;;;;
  ...Υπερασπίστηκαν ποτέ τον ενιαίο ευρωπαϊκο χώρο (θαλάσσιο και εναέριο);;;;
  ...έστω σε διπλωματικό επίπεδο...
  Βγήκε ποτέ ένας Έλληνας ηγέτης να μιλήσει καθάρα, ειδικά στους Γερμανούς,
  που αιματοκύλισαν την Ευρώπη...
  για το τι χρωστάνε αυτοί στην Ελλάδα (κατοχικό δάνειο,κλεμμένο χρυσό, αποζημιώσεις σε ρημαγμένα χωρία);;;;
  Ανάγκασε ποτέ, κάποιος Έλληνας ηγέτης, τους Ευρωπαίους, να πάρουν θέση
  για αυτά που γίνονται με τους λαθρομετανάστες;;;;;;
  Έκανε ποτέ, κάποιος Έλληνας ηγέτης, έλεγχο στους εργολάβους που κατασκεύασαν όλα αυτά τα δημόσια έργα (ολυμπιακά, δρόμους,κ.α....) για το κόστος κατασκεύης και ανταπόδοσης;;;;;;
  Έκανε ποτέ, κάποιος Έλληνας ηγέτης, έλεγχο στα λαμόγια του χρηματιστηρίου,των ασφαλιστικών ταμείων(δομημενα ομολογα);;;;;;;
  Έκανε ποτέ, κάποιος Έλληνας ηγέτης, έλεγχο στις επιδοτήσεις;;;;;;
  ...Αυτον τον ΗΓΕΤΗ ψαχνουμε...
  ....ας αναλογιστεί ο Σαμαρας (..που έρχεται) τις ευθύνες που τον περιμένουν και ας πάρει θέση απο τώρα.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενεία και το βήμα που μου δώσατε....

 24. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 22/07/2011 12:09:07

  εγώ σας ευχαριστώ για την παρέμβαση και τα καίρια ερωτήματα σας.
  Προφανώς ξέρετε και την απάντηση στα ερωτήματά σας.

 25. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 22/07/2011 12:12:46

  Ο ΓΑΠ δήλωσε ότι κατάφερε το εξής: "οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν"...
  Δηλαδή πέτυχε το ακατόρθωτο, να είναι οι καταθέσεις ΜΑΣ δικές ΜΑΣ...
  Μιλάμε για τεράστια επιτυχία...

 26. φωνη avatar
  φωνη 22/07/2011 12:41:20

  Ναι αλλά και στο παρελθόν ήμασταν εξασφαλισμένοι από το μηχανισμό στήριξης, ωστόσο δίναμε έμφαση στις αξιολογήσεις. Και μας έσερναν και σε αποφάσεις.

  Επίσης, η Ε.Κ.Τ. τώρα μας παρέχει ρευστότητα και με τη συμμετοχή των κρατών της Ευρώπης και δεν ξέρω τι απαιτήσεις θα έχουν από εμάς. Δηλαδή, θα βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς εκβιασμού όπου θα μας λένε τρεις και δύο ψήφισε αυτό ή πούλησε το άλλο, αλλιώς ρευστότητα γιοκ;

  Και ας υποθέσουμε ότι τώρα μας αξιλογούν στο επιλεκτική χρεωκοπία και δεν έχουμε πρόβλημα ρευστότητας. Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον αν αποτύχουμε σε στόχους που θέτουμε για την οικονομία να αξιολογηθούμε στο χρεωκοπία και να αλλάξει η στάση της Ε.Κ.Τ. απέναντί μας;

  Μπορεί να είναι αφελή ή και ασταθή αυτά που σου λέω,αλλά ίσως είναι απορία και άλλων αναγνωστών μη εξειδικευμένων.

 27. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 22/07/2011 16:09:57

  Αυτός ο Φαν Ποπαϊ τι φάτσα είναι ρε παιδιά,κάτι μεταξύ καρχαρία,τσακαλιού και κόμπρας....

 28. βασίλης avatar
  βασίλης 22/07/2011 22:27:37

  ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
  ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΕΑ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ
  ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ.
  1.ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΘΑΛΨΑΤΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΙΛΕΑΓΩΓΟ ΜΠΟΥΡΚΑΣ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
  2.ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ
  ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΧΙ ΤΗΣ
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
  3. ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΑΤΕ
  4.ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ
  ΕΣΕΙΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ
  5.ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ
  ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΝΑΤΕ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ.
  6.ΟΤΑΝ ΓΙΝΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΜΠΟΝΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ
  ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
  7.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ (2) ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
  ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ (ΣΥΝΑΙΤΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ.
  8.ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘΥΚΕΥΣΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
  ΔΥΟ (2) ΓΕΝΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ
  ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.
  9.ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ
  ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ (ΕΡΓΑΖΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
  ΦΙΛΟΥΣ ΣΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ
  ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ
  ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ
  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ
  (Π.Χ. ΚΟΤΕΡΑ-ΒΙΛΕΣ-ΠΙΣΙΝΕΣ-ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ Κ.Α) ΠΙΟΣ ΕΧΕΙ
  ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
  ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
  10.ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
  ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
  11.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΝΑ
  ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ
  ΤΡΑΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΙΣ
  ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ
  ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΟΥ
  ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ
  ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.