Είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε την πατρίδα στους ανίκανους αριβίστες της Αριστεράς;
22/06/2014 10:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε την πατρίδα στους ανίκανους αριβίστες της Αριστεράς;

Η παρούσα κυβέρνηση έχει χίλια δύο κακά και ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές πολύ σύντομα. Όμως, θα είναι εγκληματικό λάθος να χαρίσουμε σ’ αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να κυβερνήσει.

Τα όσα γίνονται στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και καθημερινά μέσα στην Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν αυτό που λέει πολύς κόσμος, ακόμη και αυτός που ψήφισε… αριστερά πριν από μερικές εβδομάδες.

«Σ’ αυτούς θα εμπιστευτούμε το μέλλον της χώρας;»

Η παρούσα κυβέρνηση έχει χίλια δύο κακά και ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές πολύ σύντομα. Όμως, θα είναι εγκληματικό λάθος να χαρίσουμε σ’ αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να κυβερνήσει.

Να ήταν ένα κόμμα που έχει αρχή, μέση και τέλος να το καταλάβουμε. Να τους εμπιστευτούμε γιατί έχουν ένα σχέδιο και θα το τηρήσουν να το δεχθούμε. Όμως, αυτοί είναι τόσο άχρηστοι που δεν έχουν σχέδιο ούτε για το πώς πρέπει να είναι οι ίδιοι.

Μα είναι δυνατόν ένα κόμμα στον προθάλαμο της εξουσίας να τσακώνεται για τα αυτονόητα; Είναι δυνατόν να συγκρούονται με τέτοιο τρόπο αυτοί που μέχρι τις εκλογές του Μαΐου έραβαν κοστούμια υπουργών γιατί είχαν πιστέψει στο σύνθημα «25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν»;

Είναι δυνατόν αυτοί να φτιάξουν συμβόλαιο με το λαό όταν δεν μπορούν να συντάξουν ένα, ενιαίο κείμενο αρχών και κανόνων στο ίδιο τους το κόμμα;

Κι όμως, είναι δυνατόν επειδή απλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα φτιαγμένο σε κάποια πολιτική κουζίνα. Είναι ένα συνονθύλευμα το οποίο έχει φτιαχτεί με σάπια ή ανακυκλωμένα υλικά και δημιουργείται για να υφαρπάξει την εξουσία. Και πρόκειται ξεκάθαρα για ένα κόμμα – φερετζές της κεντροαριστεράς, δηλαδή ένα νέο ΠΑΣΟΚ που όμως είναι πολύ χειρότερο διότι έχει μαζί του δυνάμεις νεοσταλινικής κατεύθυνσης.

Πήγαν στην Κεντρική Επιτροπή για να συζητήσουν αν θα συνεργαστούν με την κεντροαριστερά, δηλαδή με ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι. Και φυσικά ο Τσίπρας, αριβίστας όπως είναι δεν είπε όχι. Αντιθέτως κατέθεσε πρόταση για μια πλατιά συμμαχία, ικανή να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Μα καλά; Αυτή είναι η «πρώτη φορά της Αριστεράς;» Αριστερή κυβέρνηση θα κάνει ο Τσίπρας; Και τολμά μάλιστα να το παίζει και πατριώτης λέγοντας πως η πρόταση της πατριωτικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας απευθύνεται πρώτα από όλα στην ίδια την κοινωνία. Απηύθυνε κάλεσμα ξανά στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους Οικολόγους Πράσινους καθώς και σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο, και στρέφονται προς την αριστερά, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κάλεσε και τους «ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου».

Διπλή διεύρυνση δηλαδή και όποιος αντέξει. Να κάτσει δηλαδή ο Κουτσούμπας στο ίδιο τραπέζι με τον Βενιζέλο και τον Θεοδωράκη, να τους κάνουν… αέρα οι ΑΝΤΑΡΣίες και όλα αυτά για να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός; Απίστευτα πράγματα. Είναι αυτή Αριστερά; Όλοι όσοι πέρασαν από τα μετερίζια της Αριστεράς, οι άδολοι αγωνιστές για μια καλύτερη πατρίδα είναι δυνατόν να ανέχονται έναν τέτοιο ηγέτη;

Για να μας το κάνει πιο καθαρά ο Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά «πιστοποιητικό ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας από κανέναν». «Δεν κρατάμε πολιτικό μητρώο για το παρελθόν» είπε και υπογράμμισε ότι «δεν θα τους αφήσουμε όμως, και δεν πρέπει να τους αφήσουμε, βορά στους εκβιασμούς των μνημονιακών μηχανισμών».

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει κεντρώος στις θέσεις και αριστεριστής στις συμμαχίες. Θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες. Ριζοσπαστικός στις θέσεις ηγεμονικός και πλειοψηφικός στις συμμαχίες. Ας το πάρουν όλοι απόφαση. Συμβιβασμούς που διατηρούν το σημερινό φθαρμένο status quo, συμβιβασμούς που διαιωνίζουν την τραγωδία των πολλών εν ονόματι της εξουσίας και τους πλούτου των λίγων, ας μην περιμένουν από μας».

Τέλος έστειλε μήνυμα με σκληρή γλώσσα στο εσωκομματικό πεδίο και εν είδη αυτοκριτικής είπε πως «Είναι αλήθεια ότι ένα από τα βασικά ζητήματα που μας βάζουν οι απλοί άνθρωποι, εκείνοι που προσδοκούν από μας, είναι ακριβώς αυτή η εικόνα που δίνουμε προς τα έξω; Πρέπει να αλλάξουμε, πρέπει να σοβαρευτούμε».

«Πιστεύω, για να μην μακρηγορώ, ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης, και να το επικυρώσουμε μέσα από ένα νέο άνοιγμα στον κόσμο με σκοπό την εγγραφή νέων μελών» τόνισε, προαναγγέλλοντας ριζικές αλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως «Είμαστε καταδικασμένοι να γίνουμε πλειοψηφικοί. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να σπαταλάμε τις δυνάμεις μας σε ένα άχαρο πόλεμο αμφιβολιών».»Θα κοιτάξουμε κατάματα τις αδυναμίες μας» είπε, και συνέχισε λέγοντας «Τώρα που ζούμε μια ιστορική δικαίωση. Για να βελτιωθούμε, για να πληθύνουμε, για να επικρατήσουμε».

Αλλά την… εκδίκησή τους την πήρε οι αντιπολιτευόμενοι τον Τσίπρα οι οποίοι κατέθεσαν δύο τροπολογίες, μία για την κοινή δράση και τη συνεργασία της Αριστεράς, όχι όμως και της Κεντροαριστεράς και μία για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστερή Πλατφόρμα εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της σε ενδεχόμενη συνεργασία κεντροαριστερών δυνάμεων, δηλαδή απέκλεισε συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη η τροπολογία αφήνει σαφώς να εννοηθεί η ανησυχία της για τις κατευθύνσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία αναφέρει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάγκη τής κοινής δράσης, της συνεργασίας, της συμπόρευσης και της συμπαράταξης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας ούτε πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης αλλά υπόθεση κεντρικής στρατηγικής σημασίας.

Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα, ένα μεγάλο αριστερό μέτωπο δυνάμεων που θα εκτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες δυνάμεις της μη κοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέχρι τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αντισυστημικής οικολογίας δεν είναι ουτοπία, ούτε χίμαιρα αλλά ρεαλιστική δυνατότητα και επιτακτική ανάγκη. Λένε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκλείσει ρητά κάθε μορφής συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν στη Βουλή, από κυβερνητικές θέσεις ή από θέσεις ευθύνης.

Και βεβαίως, από τις ομιλίες διαφάνηκε ότι επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο. Μέχρι και τον Τσάβες ως παράδειγμα οργάνωσης ανέφερε ο Αλέκος Καλύβης ο οποίος είπε: «Να επιδιώξουμε συμμαχίες “από τα κάτω”», επεσήμανε και προσέθεσε: «Έτσι έκανε και ο Τσάβες».

Και ξαναρωτάμε: Θα κάνουμε αυτούς τους ανίκανους, αριβίστες, ψευτοαριστερούς κυβέρνηση; Θα τους εμπιστευτούμε τα ηνία της χώρας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros1 avatar
  foros1 22/06/2014 11:25:50

  η αποκήρυξη της κεντροαριστεράς είναι τελικά "βούτυρο στο ψωμί" της "Ελιάς". στην Ελλάδα χωρίς το συνθετικό "κεντρο_"΄είναι πολύ δύσκολο να "πρωτεύσεις".

 2. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 22/06/2014 11:28:31

  Και που την εμπιστευτήκαμε τόσο καιρό στους ανίκανους αριβιστές της "δεξιάς" (αμάν πια μ' αυτή την ανούσια ορολογία!), τι καταλάβαμε; Ανικανότητα, διαφθορά και συγκάλυψη σκανδάλων. Πιάσε τον ένα και χτύπα τον άλλο. Το παρόν πολιτικό σύστημα πρέπει να ξεπατωθεί συθέμελα! Διαβάστε σημερινή Realnews

 3. George N avatar
  George N 22/06/2014 11:43:21

  Οι επιθετικοί προσδιορισμοί αν υπάρχει το ουσιαστικό και η ουσία ("ανίκανοι") δεν κάνουν καμμιά διαφορά...

 4. gnik61 avatar
  gnik61 22/06/2014 12:41:18

  Το έχω ξαναγράψει, όλοι οι γνωστοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι θα μας ξαναγυρίσει στην προηγούμενη δεκαετία. Απλά βλέπουν ότι με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει ελπίδα!! Ας τολμήσει να συγκρουστεί ο Α.Σ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει, στο 3%. Και κάτι γιά την Χ.Α. Πολλούς που ρωτάω και προσπαθώ να πείσω να μην ψηφίσουν μου λένε. Αυτοί (η κυβέρνηση) μου λένε.. Σκάσε ρε και πλήρωνε έχεις δεν έχεις.. Ε και εγώ θέλω στη βουλή κάποιον να τους λέει ...Σκάσε ρε και κάτσε κάτω..ρεμάλι!! Ας τους απαντήσετε..

 5. σκεπτικιστης avatar
  σκεπτικιστης 22/06/2014 12:49:34

  βλεπω οτι σας ποναει η τακτικη τσιπρα, που μπορει να οδηγησει τον συριζα στην κυβερνηση και ειστε ετοιμοι να πειτε ζητω ο λαφαζανης. Πλακα εχει, ετσι;

  • airman avatar
   airman @ σκεπτικιστης 22/06/2014 14:57:59

   Τον Οκτώβριο του 2009 το ΠΑΣΟΚ με τα λεφτά του πήρε 44% και μετά από έξι μήνες ακούσαμε τα χαμπέρια από το Καστελόριζο. Αν υποθέσουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ επιτύχει αυτοδυναμία, μετά βεβαιότητας σε τρεις μήνες ο Αλέξης θα κάνει εξαγγελίες από τον Καιάδα! Επειδή όμως ο Βενιζέλος έχει τον τρόπο, θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει ως Αντιπρόεδρος ή ακόμα καλύτερα (γιατί όχι;) ως Πρωθυπουργός!

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ σκεπτικιστης 22/06/2014 16:23:28

   Ο Τσίπρας δεν έχει καμία τακτική. Το μόνο που κάνει είναι να παρακαλάει μέρα-νύχτα να μην βγούμε από το μνημόνιο!

   • zero avatar
    zero @ Marcelos 24/06/2014 11:31:31

    Χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορος του Τσίπρα. Οι άλλοι (οι κυβερνώντες) είναι συνέχεια σε μελέτη για τακτικές και προγράμματα..... Ας ξεκολλήσουμε καμιά φορά!

 6. airman avatar
  airman 22/06/2014 14:37:09

  "... θα είναι εγκληματικό λάθος να χαρίσουμε σ’ αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να κυβερνήσει" Να κυβερνήσει αυτοδύναμα ή να συμμετάσχει στην εξουσία; Το πρώτο (αν και πιθανότατα απίθανο) όντως θα είναι ένα ακόμα εγκληματικό λάθος. Το ΠΑΣΟΚ του "λεφτά υπάρχουν" είναι το αμέσως προηγούμενο. Συνεπώς - αν και έκπληξη - δεν θα είναι πρωτόγνωρο. Το να συμμετάσχει στην εξουσία (με πιθανούς συγκυβερνώντες την "Ελιά", το "Ποτάμι" και δεν ξέρουμε ποιον άλλο "πρόθυμο" εν τω μεταξύ προκύψει) θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με το ΠΑΣΟΚ (όχι το σημερινό, το παλιό) στην εξουσία, με ολίγον από "αντραλατζίδες αριστερούς" που μόλις κονομήσουν θεσούλα θα αφεθούν στη "μαστούρα της εξουσίας". Συνεπώς τι το καινούργιο; Η αλήθεια είναι πως θα γκρεμοτσακιστούμε είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη περίπτωση. Εάν όμως ο λαός βάλει πάνω από αυτή την αλήθεια την επιθυμία να "δοκιμάσει" για μια ακόμα φορά εκείνους που του χαϊδεύουν τα αυτία, γενηθήτω το θέλημά του. Μας έχουν "εκπαιδεύσει" ώστε να μην μπορούμε να αποδεχτούμε την ιδέα ότι φέρουμε κι εμείς ευθύνη. Δεν αντέχουμε τη θέση του φταίχτη. Γι' αυτό και όποιος διαλαλεί ότι φταίνε μόνο οι άλλοι, γίνεται αυτόματα ο άνθρωπός μας. Και ο Αλέξης αυτό κάνει! Υ.Γ. Αλέξη το νου σου στη Ρένα! Και στο Βενιζέλο!!!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/06/2014 15:21:50

  Πολύ σημασία τους δίνετε.Εάν φθάσουν στην κυβέρνηση είτε θα κάνουν τα ίδια και πολύ γρήγορα θα χάσουν τους οπαδούς τους είτε θα βγάλουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη και θα πληρώσουν το ανάλογο κόστος. Κακό να πάει χαμένη όλη η προσπάθεια Σαμαρά να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού : θα χρεωθούν τα όσα θα ακολουθήσουν και θα έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ.Εδώ που τα λέμε ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί η πάγια αναλογία δεξιάς - αριστεράς στην Ελλάδα είναι να προκαλέσουν ζημιά όπως προκάλεσε ο ΓΑΠ.Όλοι οι δοκησίσοφοι προοδευτικοί που πούλαγαν παραμύθια για το λαοπρόβλητο κίνημα την έκαναν γυριστή και εξαφανίσθηκαν για να επανεμφανισθούν ως συριζαίοι. Εάν τους βουλιάξει και ο συριζα μετά τι θα κάνουν; Κοιτάξτε να δείτε,εάν παρατηρήσετε τις περιοδείες του Τσίπρα ως "ηγέτη της ευρωπαικής αριστεράς" στις ευρωεκλογές θα δείτε ότι πήγαινε όλο στη Γαλλία και την Ιταλία.Οι φτωχότεροι όμως ψηφοφόροι των ευρωεκλογών δεν ήσαν τόσο μακριά.Ήσαν δίπλα μας,στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.Γιατί ο ηγέτης της ευρωπαικής αριστεράς δεν πήγε στις φτωχότερες ευρωπαϊκές χώρες να κάνει περιοδεία.Διότι παραδόξως αυτές οι χώρες ΔΕΝ έχουν αριστερά αν και πολύ φτωχές.Κάποιος λόγος υπάρχει βέβαια.Ετσι μαθαίνει ο κόσμος.

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/06/2014 16:35:28

  Ότι και να λέμε, Φάκτορα, την Ελλάδα την κατέστρεψαν οι "υπεύθυνες" δυνάμεις, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι πρίγκηπες, γόνοι κι απόγονοι. Να καθαρίσει πρώτα η Παράταξη από τους άχρηστους κι ανεπάγγελτους γόνους κι απογόνους. Με τον Βαρβιτσίωτη τι γίνεται; Τα οικόπεδα στη Μύκονο;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μανιάτης 22/06/2014 21:25:01

   Δεν θα καθαρίσει ποτέ φίλε Μανιάτη η παράταξη από τους γόνους και απογόνους. Εδώ βλέπουμε,πιάνουν θέσεις σιγά σιγά κοιτώντας πρός τα πάνω,χτίζοντας πολιτικό μέλλον-βλέπε Κώστα Μπακογιάννη-,είναι δυνατόν ποτέ να καθαρίσει από αυτούς;... Και μάλλον δε νομίζω να έχει κι ο Σαμαράς την όρεξη να το κάνει...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Κυθήριος 24/06/2014 07:38:53

    Αγαπητέ Κυθήριε, σε αυτό είναι συνένοχοι και οι ψηφοφόροι της/τους. Για δικαιωθεί η ρήση της βοϊδοκεφαλής: μαζί τα φάγαμε.

 9. georgios georgiou avatar
  georgios georgiou 22/06/2014 16:37:39

  Τι συριζα και ποταμια μας λετε τωρα? ΠΑΣΟΚΑΡΑ FOR EVER!!! Εγγυημενος ολεθρος. Δοκιμασμένα αποτελέσματα.

 10. Marcelos avatar
  Marcelos 22/06/2014 17:19:47

  Το δικό μας σόι, σταμάτησε να προβάλλει τα καλά του δικού μας γαμπρού, και άρχισε να διατυμπανίζει τα κακά του άλλου γαμπρού που θέλει την ίδια νύφη... Αυτό λέγεται "ρέστα"...

 11. NikosP avatar
  NikosP 22/06/2014 19:32:03

  Εαν μια μηχανη του χρονου εφερνε εναν νεοδημοκρατη απο το 1984 στο 2014, του εξηγουσε το φορολογικο συστημα, και του ζηταγε να μαντεψει ποιο κομμα κυβερναει τη χωρα παω στοιχιμα οτι θα του απαντουσε το ... ΚΚΕ ανατολικης Γερμανιας

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/06/2014 22:30:53

  Γιατί;Είχαν το 1984 ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες ή μονο την Ολυμπιακή;Είχαν ιδιωτικές τράπεζες ή ήσαν σχεδόν όλες κρατικές;Είχαν ιδιωτικά κανάλια ή ήσαν μόνο κρατικα;Ο ΟΤΕ τι ήταν το 1984 καιν τι είναι σήμερα; Το 1984 είμαστε πολύ πιο κοντα στην Ανατολική Γερμανία απ ότι τώρα.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ψυχραιμια 23/06/2014 09:16:41

   Ψυχραιμια, το 84 ετσι ηταν οπως τα λες και ειμασταν μια χαρα γιατι το ΠΑΣΟΚ ειχε παραλαβει μια χωρα που λειτουργουσε απο τη ΝΔ. Μετα αρχισε σιγα σιγα να ξεκοκκαλιζει για να φθασουμε μεχρι σημερα που εχει ανατραπει καθε γνωστη δομη κρατους... Και θεωρει οτι εχουμε ξεχασει και παρουσιαζεται ως τιμητης θεσεων και επικεντρωνει τα παντα στον ΓΑΠ, ξεχνωντας τεχνηεντως τα προηγουμενα χρονια που διελυσε τη χωρα. Κι εμεις κοιταμε σα χαζοι και κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε.... Ας το καταλαβουμε ολοι, μεχρι να πεσουν οι υπογραφες για την εκμεταλλευση και τη μοιρασια, θα τσουλαμε στον κατηφορο. Μετα; καπου θα τρακαρουμε και ο Θεος βοηθος....Μαλλον τη λυση θα δωσουν εξωτερικα γεγονοτα αλλα θα ειναι επωδυνη....

   • Franc. avatar
    Franc. @ Ρηνα 23/06/2014 10:48:22

    . Αγαπητή Ρήνα ξεχνάς οτι το σύνθημα για τη διάλυση είχε ήδη δώσει η ΝΔ απο το 1974. Το 1981 που έψαχνα την πρώτη μου δουλειά στον ιδιωτικό τομέα βέβαια, διότι το Δημόσιο γι μένα σημαίνει αποτυχία και συνταξιοδότηση απο την πρώτη μερα διορισμού, θυμάμαι οτι αναγκάστηκα να κάνω την αίτησή μου σε γραφείο βουλευτή της ΝΔ, που ούτε καν γνώριζα!...Το δε 1981 με τις επιταγές του Ράλλη στον αγρότη πατέρα μου γελάσαμε πολύ...Για να μην τα πολυλογούμε, την καταστροφή προκάλεσαν κατά 70% το ΠΑΣΟΚ και κατά 30% η ΝΔ και τώρα την συνεχίζουν αρπάζοντας ό,τι προλάβουν απο κοινού, πριν έλθει ο Τσίπρας και τους πάρει τις κουτάλες, ασχέτως τι θα κάνει ο ίδιος μ' αυτές...

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Franc. 23/06/2014 19:07:25

     Αυτο το "ασχετως τι θα κανει ο ιδιος μ αυτες" ειναι που με φοβιζει. Ολοι στου κασιδη το κεφαλι και μεις να καταπινουμε; Ως ποτε; Τωρα καθε βουτια προς τα κατω ειναι επικινδυνα ολισθηρη....Δεν γνωριζω την ηλικια σας αλλα εγω ειμαι στο μεταιχμιο να επιχειρησω πειραματισμους, οσο για τη χωρα τι να πω, ελπιζω να μην κλαψει πανω απ το χυμενο γαλα.

 13. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 23/06/2014 09:00:46

  Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν είναι ωφέλιμη για τη χώρα σήμερα κυβέρνησης Αριστεράς και μάλιστα με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  • Franc. avatar
   Franc. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/06/2014 13:34:32

   Το ερώτημα αυτό δεν έχει καν νόημα διότι για να φτάσουμε σε κυβέρνηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ (έξω απ' το ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΕΥΡΩ) θα έχουμε περάσει απο κυβέρνηση ΚΚΕ που είναι πιό συντηρητική...

 14. blue nile avatar
  blue nile 23/06/2014 09:36:35

  Και πιο μαύρα χάλια να είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα χειρότερος να ήταν ο Τσίπρας πάλι θα είμασταν καταδικασμένοι να μας κυβερνήσει... Από τη στιγμή που η ΝΔ συνέχισε το μνημόνιο τι περιμένατε;

 15. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/06/2014 10:12:42

  Γιατι πιστευουμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργουσε το μνημονιο; Απλα θα υφισταμεθα και αλλα παρελκομενα της διακυβερνησης του που εχουν να κανουν με την ιδιοπροσωπια του Εθνους....

  • Franc. avatar
   Franc. @ Ρηνα 23/06/2014 11:17:33

   . Το μνημόνιο μονομερώς δεν θα το καταργούσε, αλλά θα έλεγε την αλήθεια στους Γερμανούς οτι το πρόγραμμά τους δεν βγαίνει παρά την ηρωική αντοχή του Ελληνικού λαού, και ότι αν δεν μας δώσουν την ρήτρα ανάπτυξης θα πάθουμε απο κοινού πλέον ότι παθαίνουν και άλλοι μεγάλοι σε παρόμοιες περιπτώσεις, πχ. ΗΠΑ όταν δεν χρεοκώπησε μια πολιτεία της αλλά μια τράπεζά της, η Leehman Brothers. Κι αν οι Γερμανοί είναι παλληκάρια και δεν φοβούνται πια το grexit, ας το δοκιμάσουν μιας και εμείς χωρις ρήτρα ανάπτυξης θα είμαστε δούλοι για πάντα, ενώ με το grexit θα υποφέρουμε για ένα χρόνο ακόμα. Μετά, αφού υποτίθεται πετώντας εμάς έξω η Ευρωπαική κρίση θα λυθεί και η Ιταλία θα έχει χρέος κάτω απο το 100% και θα δανείζεται ισότιμα με τους Γερμανούς, θα μπορούμε να ξανακάνουμε αίτηση ένταξης στην ΕΕ και το Ευρώ μαζί με την Αλβανία και τα Σκόπια αφου θα πληρούμε τους όρους και μάλιστα περισσότρο απ' αυτούς...Αν πάλι απο εκδίκηση κι επειδή μας θεωρούνε αράπηδες οι Γερμανοί δεν μας δεχτούν, τουλάχιστον θα κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας και δεν θα τους γλύψουμε τα πόδια. Αλλωστε εφ' εξής υπάρχει και η Ευρασιατική Ενωση και δεν θα είμαστε μόνοι...

   • sender avatar
    sender @ Franc. 23/06/2014 11:35:59

    Τσαλιμάκια του Σύριζα και στο τέλος πολύ κακό για το τίποτα.Αλβανία,Σκόπια κι'άλλες προοδευτικές δυνάμεις των Βαλκανίων.Ενώ ο κόσμος τρέχει με χίλια,η Ελλάδα του Σύριζα θα επιστρέψει στην μεταπολεμική περίοδο,να εκπληρώσει το όνειρο των παππούδων του,που έμεινε στη μέση.Κι'αν όχι,ας ομολογήσει ότι άλλα ανακοινώνει κι'άλλα εννοεί.Οτι το πολύ-πολύ να φθάσει στον τόσο μεγάλο''ρεφορμισμό''της αριστεράς του Ολάντ,που ακυρώνει κάθε αριστερή ιδέα.Αναμένουμε με πολύ περιέργεια.Γιατί τώρα είναι η σειρά της ελληνικής αυτοχαρακτηριζόμενης αριστεράς,να δώσει εξετάσεις[μπορεί και απολυτήριες].

    • Franc. avatar
     Franc. @ sender 23/06/2014 13:42:41

     Ενώ τώρα η Ελλάδα τρέχει με 900 και είναι ισότιμος εταίρος της Γερμανίας στην ΕΕ, και οι Γερμανοί δεν μας βλέπουν (όπως και τους Τούρκους) σαν αράπηδες...Τουλάχιστο μαζί φίλε sender συμφωνούμε στο συμπέρασμά σου: "Γιατί τώρα είναι η σειρά της ελληνικής αυτοχαρακτηριζόμενης αριστεράς,να δώσει εξετάσεις[μπορεί και απολυτήριες]". Αν δεν την δοκιμάσουμε θα έχει εσαεί το δικαίωμα της Ιδεολογικής κυριαρχίας που η μη συμμετοχή της στην κυβέρνηση της εξασφαλίζει de facto, αφού έχει το αδιαμφισβήτητο επιχείρημα οτι αν κυβερνούσε αυτή, θα τα κατάφερνε καλύτερα απο τους άλλους.

 16. Pegasus avatar
  Pegasus 23/06/2014 11:47:15

  Οντως είναι άχρηστοι και ανίκανοι οι συριζαίοι μιάς και μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν μιά παλιοπαρέα που συζήταγε εν μέσω καπνού και τσιγάρου σε πατάρι καφετέριας στα Εξάρχεια, οπότε ούτε πείρα υπάρχει ούτε στρατηγικός σχεδιασμός ούτε τίποτα απολύτως, αν μιλούσαμε για ένα σοβαρό κόμμα με δομή, αρχές, σοβαρά στελέχη με ρεαλιστικές απόψεις και ένσημα, τότε με αυτά που κάνει η συγκυβέρνηση - εις βάρος της χώρας και των πολιτών - θα έπρεπε να τους έχει αλλάξει το ταμ τι ριρί και όχι να βγάζει μιά ανακοινωσούλα για να απαντήσει ο Σίμος ή η κυρία Βούλτεψη για να κάνουν απλά όλοι το κομάτι τους στο δελτίο των οκτώ. Καλά τους τα λέτε βέβαια αλλά μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τους ψηφίσει ο κόσμος και πάρουν την εξουσία γιατί όπως λένε και οι παροιμίες μας μακρυά από καινούργιο πραματευτή και από παλιά που@@να, γιατί ο σύριζας τα έχει και τα δυό.

  • Franc. avatar
   Franc. @ Pegasus 23/06/2014 14:07:19

   Εχεις δίκιο αγαπητέ Pegasus . Mε αυτά που κάνει η συγκυβέρνηση - εις βάρος της χώρας και των πολιτών - θα έπρεπε να τους έχoυμει αλλάξει απο μόνοι μας το ταμ τι ριρί και όχι να τους ψηφίσουμε κιόλας. Γιατί αν εμείς που μας τα κάνει αυτά, τους ψηφίζουμε, τι να μας κάνει ο Σύριζας που μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν μιά παλιοπαρέα που συζήταγε εν μέσω καπνού και τσιγάρου σε πατάρι καφετέριας στα Εξάρχεια και τώρα είναι πρώτο κόμμα και Αξιωματική αντιπολίτευση?

   • Pegasus avatar
    Pegasus @ Franc. 23/06/2014 14:35:51

    Μην θίγεσαι Franc και μην τα παίρνεις προσωπικά, ξέρω τι γράφω... χρειάζεται χρόνος και κυρίως οργάνωση, ρεαλισμός και δουλειά μέχρι να μπορέσει ο Σύριζα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιάς διακυβέρνησης, βέβαια δεν σημαίνει ότι οι σημερινοί κατέχοντες την εξουσία τα διαθέτουν ... δυστυχώς άνθρωποι με ικανότητες και κυρίως χωρίς επαφές με την διαπλοκή βρίσκονται εκτός των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.... και ξέρουμε όλοι γιατί.

    • ευρωπαιος avatar
     ευρωπαιος @ Pegasus 01/07/2014 17:55:31

     Σωστα, ε οχι και τον Συριζα ! Με τους δοκιμασμενους αρχηγους, αυτους που ξερουμε και μας καταλαβαινουν και μας οδηγησαν και οδηγουν στην αναπτυξη, στην ευημερια και στην ισοτητα απεναντι στους κεντροευρωπαιους αλληλεγκυους αδερφους μας...

 17. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/06/2014 14:11:06

  Κι ομως....στου κασιδη το κεφαλι ολοι θα μαθουν. Δε μας λενε ομως τι θα παθει ο κασιδης....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.