23/08/2009 12:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο χρόνια η Ελλάδα καίγεται και αποδομείταιΗ σημερινή ημέρα, 23 Αυγούστου 2009, θα καταγραφεί στο χρονικό των μεγάλων πυρκαγιών που κατέστρεψαν την Ελλάδα ως η «Μαύρη Κυριακή». 

Κατά μία καθόλου διαβολική σύμπτωση, πριν από δύο χρόνια ακριβώς, ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας καιγόταν στην «Μαύρη Παρασκευή» της 24ης  Αυγούστου 2007.

Οι αιτίες, και στις δύο περιπτώσεις, παρόμοιες: Οι θυελλώδεις άνεμοι και το χέρι των εμπρηστών.

Και στις δυο περιπτώσεις το κράτος απεδείχθη ανίκανο να υπερασπίσει τον βασικό λόγο ύπαρξής του, τη μόνη πηγή νομιμοποίησης του, την προστασία της ζωής των πολιτών του και των περιουσιών τους, αυθαίρετων και μη.

Οι νομοταγείς πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι ενώ πληρώνουν πανάκριβα γι αυτόν με τις απίθανες φορολογίες, δεν υπάρχει ούτε κατ΄ ευφημισμόν ένας κρατικός μηχανισμός ικανός να υπερασπίσει τα αυτονόητα και στοιχειώδη της ζωής τους, της ελευθερίας τους και της αξιοπρέπειάς τους.

Το πολιτικό σύστημα έχει ολοφάνερα καταρρεύσει, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε θεμελιώδεις κοινωνικές ανάγκες.

Ελλείψει όμως ηγετών και οραμάτων η αποδόμηση αυτή δεν βρίσκει προς το παρόν διέξοδο.

Έτσι, κουρασμένοι και απογοητευμένοι, βαριεστημένοι από τις καθημερινές υποχρεώσεις, αγχωμένοι από τα αυξανόμενα χρέη και υποχρεώσεις μας, οι πολίτες είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε μια παρατεταμένη φάση ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό που θα μεγεθύνει κι άλλο τα αδιέξοδα και την σήψη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 23/08/2009 12:25:16

  ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ.
  ΟΣΟ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ.
  Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.

 2. Trikala avatar
  Trikala 23/08/2009 12:32:07

  ΜΠΟΤΙΛΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ? ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.... ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΑΝΤΟΥ.... ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ... ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ, ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ? ΚΑΙ ΤΙ????

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ Trikala 23/08/2009 12:48:03

   Περάσαμε και πιο δύσκολες μέρες. Αν ρωτούσαμε τον Γέρο όταν τον φυλακίζανε στο Μπούρτζι και σκότωναν "έλληνες" τα παιδιά του, ή τον Καραϊσκάκη όταν έτρωγε τα βόλια πισώπλατα, ή τον Ανδρούτσο όταν τον γκρέμιζαν από τον Ιερό Βράχο, θα μας απαντούσαν ότι το πραγματικό μεγαλείο του Ελληνισμού δεν έφτασε ακόμη.
   Τα δάκρυα των εθελοντών μέσα στις φλόγες δεν μπόρεσαν να τις σβήσουν, αυτό που έσπειραν όμως θα φυτρώσει.
   Δεν κρίνουμε κανένα, δεν αποκλείουμε κανένα, αλλά αυτοί που μας θεωρούν αιωνίως αφελείς, ας συνέλθουν, πριν ξεκινήσουμε τις παραδόσεις.

   • Le canard avatar
    Le canard @ Μποτίλια στο πέλαγος 23/08/2009 14:37:46

    Τα δάκρυα των εθελοντών δεν αρκούν για να σβήσουν τον άκρατο καταναλωτισμό των νεοελλήνων, την απουσία απαίτησής τους για ικανές ηγεσίες να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, την επιθυμία για γρήγορο πλουτισμό, τον ακραίο ατομικισμό, την έλλειψη συλλογικότητας, και γενικότερα την απουσία διάθεσης για αλλαγή των ξεπερασμένων δομών της ελληνικής κοινωνίας και των θεσμών της. Μέχρι τότε, asta na pane.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Μποτίλια στο πέλαγος 23/08/2009 15:45:54

    Οι συμπληγάδες ανοίγουν πάντοτε για κλάσματα του δευτερολέπτου. Όποιος είναι έτοιμος και διαθέτει θάρρος και ζύγισμα, διέρχεται.
    Πάντοτε υπάρχει το αναπάντεχο και οι πεφυλαγμένοι. Μπορεί να μην έχουμε καμία ελπίδα. Αλλά αυτήν την φορά θα την αξιοποιήσουμε όπως πρέπει.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Μποτίλια στο πέλαγος 23/08/2009 18:27:46

    "Οι συμπληγάδες ανοίγουν πάντοτε για κλάσματα του δευτερολέπτου. Όποιος είναι έτοιμος και διαθέτει θάρρος και ζύγισμα, διέρχεται".

    Μποτίλια, είσαι ποιητής.
    Και, σήμερα, πρέπει να αφουγκραστούμε τους ποιητές, όσους έχουν μείνει.

    Δεν με τρομάζει καμμία καταστροφή, αυτή καθαυτή, αλλά περισσότερο η διαχείριση της επόμενης μέρας από ντενεκέδες και "τεχνικούς της εξουσίας".

  • pizza avatar
   pizza @ Trikala 23/08/2009 19:42:37

   ΤΡΙΚΑΛΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΛΑΒΑΝΟ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΛΠ.

 3. aprosopos avatar
  aprosopos 23/08/2009 12:57:34

  Βγήκαν όλοι οι υποκριτές ντεμέκ ευαίσθητοι αριστεροί να κάνουν ότι σκάσανε από τη στενοχώρια τους για τη φωτιά.
  Όλοι οι εκδότες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, μαζί με τους πράσινους μεγαλοκαρχαρίες και υποτακτικούς πασόκους βουλευτές είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ μουτρωμένοι γιατί κάηκαν τα δέντρα γύρω από τις πισίνες τους και τα αποθηκάκια με τα εργαλεία του κτήματός τους.
  Σε λίγο θα συμπληρωθεί και το σετάκι όταν εμφανισθεί ο Τρεμόπουλος με τον Αλαβάνο να λένε το γνωστό ποιηματάκι πάλι.
  Μη στενοχωριέστε κύριοι, δάσκαλοι της υποκρισίας και καθηγητές της λαμογιάς.
  Όταν εκλεγεί ο Γιωργάκης θα σας αποζημιώσει όλους, να μην έχετε καμια αμφιβολία.
  Αλλοίμονο, είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει!

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ aprosopos 23/08/2009 13:33:22

   Ξαναδιάβασες αυτά που έγραψες; Είσαι περήφανος γι αυτά; Μόνο αποθηκάκια και πισίνες καίγονται; Την ξέρεις την περιοχή; Ξέρεις πόσος κόσμος κατοικεί εκεί; Ξέρεις ότι το λεκανοπέδιο ολόκληρο αναπνέει απ' αυτή; Εσύ δηλαδή δεν στεναχωρήθηκες; Μάλλον είσαι ο μοναδικός!!!
   Παραφράζοντας αυτά που έγραψες κάποιος θα μπορούσε να σου πει : Εύγε δάσκαλε της αναισθησίας, και της κομματικής λογικής!!!

   • Πυροπαθής avatar
    Πυροπαθής @ Πυροπαθής 23/08/2009 14:00:36

    Τελικά "απρόσωπος " είσαι ή "Λεωνίδας" όπως υπογράφεις σε άλλο blogq ( politis); Με αντιγραφή το έκανες;

 4. Orestios avatar
  Orestios 23/08/2009 13:08:06

  Συνεχείς εκρήξεις ακούγονται, μεταδίδεται από την τηλεόραση, και εξακοντίζονται σε ύψος φλόγες από εύλεκτο υλικό. Βρε κάτι περίεργα πράγματα που συμβαίνουν!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 23/08/2009 13:26:49

   Βγτ έπιασα το νόημα. Όλη αυτή τη χωματερή την δημιούργησε τα βράδια ο ΚΚ και έβαζε μετά τις φωτιές για να έχει όφελος. Τι πιο απλούστερο?

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ Orestios 23/08/2009 13:43:26

   Τι έγινε Ορέστιε;
   Πάλι προετοιμάζουμε το έδαφος για " οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών"
   Ποιοι θα είναι τώρα; "Οι Πασόκοι";
   Μπα πάλιωσε ,δεν θα το πιστέψει κανείς.
   "Ξένα συμφέροντα" Ούτε αυτό γίνεται εύκολα πιστευτό. Γιατί να το κάνουν άραγε:
   Είναι γεγονός ότι "ο στρατηγός άνεμος" συμμάχησε με τη φωτιά, αλλά ως πότε θα καλύπτονται οι ολιγωρίες της κυβέρνησης με άθλιες δικαιολογίες;
   Μήπως πρέπει να γίνουν εκλογές; Μετά τις φωτιές του 2007 ο λαός επέλεξε τη ΝΔ να κυβερνήσει. Επειδή δεν τη σώζει τίποτε άλλο δεν το δοκιμάζει μήπως της ξαναβγεί;

   • Le canard avatar
    Le canard @ Πυροπαθής 23/08/2009 14:43:51

    Πυροπαθή ηρέμησε. Ξέχωρα απο τα σενάρια που λές, δεν σου φαίνεται περίεργο ότι όποτε παίρνουμε δελτίο ισχυρών ανέμων, πιάνουν πυρκαγιές που όλως περιέργως η μια παρουσιάζεται εδώ η άλλη χιλιόμετρα παραπέρα, κ.ο.κ.; Είπαμε, αλλά ας κρατήσουμε στα σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού. Οι λόγοι μπορούν να είναι πολλοί (τα παμε και για οικοπεδοφάγους, οικισμούς, κ.λ.π.). Αλλο, αν ο μηχανισμός, όπως πολλοί σημείωσαν, δεν έχει την οργάνωση, τη γνώση, τη δομή και τη φιλοσοφία να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστροφές. Αλλο ότι ουδείς, μηχανισμός και ηγεσία της χώρας δεν έβαλαν μυαλό από το 2007. Αλλο, ότι τα λόμπυ που θέλουν να τα παίρνουν από τις προμήθειες της Πυροσβεστικής, επιβάλουν και "μοντέλα" δασοπυρόσβεσης. Ευθύνες, το παμε, έχουν όλοι. Διότι επί Σημίτη διαλύθηκε ο μηχανισμός και δόθηκαν οι όλες οι αρμοδιότητες στην Πυροσβεστική και επί ΝΔ συνέχισαν το ίδιο μοντέλο. Τώρα τι καθόμαστε και κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Πυροπαθής 23/08/2009 16:04:31

    Απορώ γιατί είσαι καχύποπτος Πυροπαθή. Δεν αναφέρθηκα στο ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Είναι δυνατόν να μην έχουν συμφέροντα οι οπαδοί της δημιουργικής καταστροφής?

 5. Orestios avatar
  Orestios 23/08/2009 13:20:00

  Πλήρης νηνεμία επικρατεί και σε αυτές τις ιδανικές συνθήκες οι φλόγες έβγαλαν πόδια προχωρώντας ακάθεκτες. Θαύμα! Όποιος ισχυριστεί ότι φυσάει είναι τουλάχιστον φασίστας και δεν ξέρει τι του γίνεται. Είναι δυνατόν να μην όργίζεται κανείς όταν σε αυτές τις ιδανικές συνθήκες δεν κάνει τίποτα αυτός ο γιγαντιαίος στόλος αεροσκαφών που διαθέτει η χώρα?

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 23/08/2009 13:30:05

  Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως αν βομβάρδιζαν οι Τούρκοι την Αττική, οι ζημιές και το χάος θα ήταν σημαντικά μικρότερα.
  (με τη μόνη διαφορά πως Θα είχαμε και νεκρούς).

 7. ΓΙΓΑΝΤΑΚΙΑΣ avatar
  ΓΙΓΑΝΤΑΚΙΑΣ 23/08/2009 14:58:13

  Ρε σεις, λέτε να ήταν εμπρησμός;

  • occultist avatar
   occultist @ ΓΙΓΑΝΤΑΚΙΑΣ 23/08/2009 15:15:27

   Μπαααααα. Αυτά τα λένε οι δεξιοι φασίστες που θέλουν να παραδώσουν καμμένη γη στην επερχόμενη πράσινη ανάπτυξη.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ occultist 23/08/2009 18:46:24

    υπερβολές, από σπασμένα μπουκάλια μπύρας ξεκίνησε... ο ήλιος, ξέρεις, εστιάζεται, και άναψαν οι πευκοβελόνες.

    Οι απρόβλεπτες τροπές της κρίσης...

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 23/08/2009 15:25:04

  Μπα, δεν προκειται για εμπρησμους, ουτε συνωμοσιες υπαρχουν, ουτε τουρκοι εχουν πιαστει να βαουν φωτιες (Σαμος, 2-3 χρονια πριν). τιποτ'απ ολα αυτα.
  Αντε λιγο ακομα, τι θα κανει ο ΚΚ: δεν θα προκυρηξει εκλογες; υπομονη ΓΑΠ μου, θα γινεις πρωθυπουργος και θα κλεισεις τα ερμα τα ζητηματα που καινε τους φικους και χρηματοδοτες σου. υπομονη....

  • Αλεκος avatar
   Αλεκος @ Νίκος 23/08/2009 20:43:51

   το ιδιο δεν εκανε και ο καραμανλης?Περυσι μην μας πεις οτι ο ΚΚ ειναι και Αγιος μην τρελλαθουμε κιολας!!!!

 9. Αμστελόδαμο avatar
  Αμστελόδαμο 23/08/2009 15:25:37

  Ότι συστήματα πυρόσβεσης και να φτιάξεις, εάν μπαίνουν δεκάδες εστίες την ώρα, δεν έχεις πολλές ελπίδες. Και πάλι καλή δουλειά έκαναν οι πυροσβέστες και οι λοιποί.

  Το θέμα είναι να δούμε κατάματα τις "συμπτώσεις" που όταν επαναλαμβάνονται παύουν να είναι συμπτώσεις.

  Κάποιοι θέλουν να ποδηγετήσουν την χώρα προς ακυβερνησία το επόμενο διάστημα και παράλληλα να αποδυναμώσουν τον κρατικό μηχανισμό σε επίπεδο ασφάλειας.

  Δοκιμάζουν όλους τους πιθανούς τρόπους.

  Λάβετε πάντως σοβαρά υπόχη ότι μαζικές πυρκαγιές στον Ελλάδικό χώρο λαμβάνουν χώρα μόνο μετά τον Ιούλιο του 1974 και έκτοτε ξεσπούν σε κρίσιμες περιόδους.


  Παρόλο που έκτοτε η δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα έχει κάνει τεχνολογικά άλματα, οι εμπρησμοί των τελευταίων ετών δείχνουν επιμονή για ολοκληρωτικό ανορθόδοξο πόλεμο και το συμπέρασμα που τουλάχιστον εγώ διακρίνω, είναι για την ολοκληρωτική υπερίσχυση αυτών που θα παραδώσουν τα όπλα και θα αποδεχθούν τις υποχωρήσεις γι Μακεδονία, Κύπρο και Αιγαίο.

  Για αυτό άλλωστε εμφανίστηκε και το "κόλπο" τον Ιούλιο του '74.

  Είχε δοκιμαστεί βέβαια με μεικτά αποτέλεσματα στο Βιετναμ τα προηγούμενα χρόνια.

  Προτείνω για όσους έχουν χρόνο να εντρυφήσουν στη χρήση της πυρκαγιάς ως πολεμικό όπλο και πως αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από τους Πέσρες έως τους σημερινούς Αμερικανούς στις πολεμικές επιχειρήσεις ανά την υφήλιο.

  Η φωτιά είναι το κατεξοχήν όπλο μαζικού ψυχολογικού πολέμου. Ακόμα και εάν δεν πεθάνει κανένας, καταφέρνεις να επηρρεάσεις αρνητικά την ψυχολογία εκκατομυρίων πολιτών.
  Υ.Γ Κατά διαβολική σύμπτωση παρά την φιλολογία περί οικοπεδοφάγων τόσα χρόνια...στις περιοχές της Ελλάδας που υπάρχουν Αμερικανικές βάσεις, όπως στη Σούδα, Άκτιο και που είναι πραγματικά "φιλέτα" από όλες τις απόψεις, πυρκαγιές δεν ξεσπούν. Το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες (Νάπολι, Αβιάνο, Ινστιρλίκ).

  Τα πάντα όλα μπορεί να καίγονται πέριξ, αλλά εκεί τίποτα.

  Σύμπτωσης.

 10. Lavazza avatar
  Lavazza 23/08/2009 15:33:59

  Βρε παιδιά, όταν λένε οι ρεπόρτερ "εκατοντάδες σπίτια διάσπαρτα μέσα στα δάση" τί εννοούν;;;

  Εννοούν οτι εγώ είμαι βλάκας που μπαίνω μέσα στα δάνεια για να αγοράσω οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Αθήνα ενώ οι άλλοι βγαίνουν λίγο πιο έξω και μέσα στο πράσινο με 15.000 αγοράζουν "αγροτεμάχιο" και χτίζουν μια αυθαίρετη σπιταρώνα...

  Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση τα έχουν αγοράσει ως αγροτεμάχια. Μερικοί περνώντας από τις ρεματιές πεζοπορεία, τους άρεσε ένα μέρος, έστησαν ένα φράχτη και είπαν "δικό μου είναι τώρα"...

  Παρακολουθώ όπως όλοι οι Έλληνες όλη νύχτα τα κανάλια και ακούω συνεχώς "οικισμός τάδε, οικισμός τάδε, οικισμός τάδε" κτλ. μέσα στα βουνά και στα λαγκάδια...

  Έκπληκτος εξίσου, βλέπω "αγανακτησμένους" ιδιοκτήτες σπιτιών που ενώ "πάτησαν" στην ανυπαρξία του κράτους και χτίσαν μέσα στα δάση τώρα βγαίνουν και καταγγέλουν την κρατική ανυπαρξία...

  Η Πυροσβεστική έχει ΧΡΕΟΣ να προστατέψει τα ΔΑΣΗ που αναπνέουμε 5.000.000 κόσμος και τα νομίμως κτισμένα δημοτικά διαμερίσματα!

  Απολύτως ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ δεν έχει να προστατέψει βίλες και παράνομα κτίσματα μέσα στα λαγκάδια (και δεν είναι μόνο Εφοπλιστές που έχουν αυθαίρετα εκεί αλλά και π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι με εξοχικά και διάφοροι άλλοι κτλ.)!

  Να φανταστείτε οτι ξέρω άνθρωπο εργαζόμενο που έχει κάπου ΜΕΣΑ στα δάση προς το Σχοινιά ένα σπίτι (για εξοχικό) το οποίο έκτισε με 60.000 Ευρώ (80τ.μ.) και το "οικόπεδο" λέει το αγόρασε 8.000 Ευρώ το 2003!!!

  Βλέπω την Πυροσβεστική να μπαίνει σε ολόκληρους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ (όχι 1-2 σπίτια παράνομα αλλά ΟΛΟΣ ο οικισμός) και αντί να πάει στο δάσος να αντιμετωπίσει την εστία, έρχεται αντιμέτωπη στην είσοδο του χωριού με καμιά 50αριά ανθρώπους να δείχνουν όλοι προς διαφορςετικές μεριές (προφανώς προς το σπίτι του ο καθένας)!!!

  Τραγικά φαινόμενα...

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/08/2009 15:47:53

  Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έστω και 1 κρίση στην Ελλάδα, χωρίς να μας φταίει το κράτος και η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Μπορούμε;

  Δηλαδή, όλα τα άλλα κράτη του κόσμου στα οποία έχουν σημειωθεί πυρκαγιές ασύλληπτα μεγαλύτερου μεγέθους τι έπρεπε να κάνουν στην πολιτική ηγεσία; Τι θα έπρεπε να κάνουν στον Αυστραλό Πρωθυπουργό που έκλαιγε μπροστά στις κάμερες πριν από μερικούς μήνες; Τι έπρεπε να κάνουν στον Μπους τον Αύγουστο του 2007, όταν καιγόταν η Καλιφόρνια (μαζί με δεκάδες βίλες επωνύμων) και αυτός δήλωνε ότι "η καταστροφή είναι τέτοιου μεγέθους που η αποτελεσματική αντιμετώπισή της είναι πέραν των δυνάμεών μας!”; Τι να κάνουν στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία στις πολιτικές τους ηγεσίες;

  Δεν είπε κανείς ότι υπάρχει ο καλύτερος συντονισμός, ότι έχουμε οργανωμένο κράτος, ότι είναι καλυμμένες όλες οι ελλείψεις. Αλλά χθες στην Αττική έσβηναν 30 (!) εναέρια μέσα (18 αεροπλάνα και 12 ελικόπτερα), με δεκάδες οχήματα, εκατοντάδες άνδρες, συν τους κατοίκους και τους εθελοντές. Τι άλλο προτείνετε να κάνουμε δηλαδή;

  Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε τυφώνες. Αν (ο μη γένοιτο) προκύψει κάποιος, είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα βρεθούν να ολοφύρονται μπροστά στις κάμερες ότι "δεν υπάρχει κράτος!". Και αν αυτό δικαιολογείται (ως αντίδραση απελπισίας) από τους κατοίκους που υφίστανται ζημιές, τι να πει κανείς για όλους τους υπόλοιπους;

  ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΑΨΟΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ! ΚΑΝΕΝΑ! Αυτό είναι βασική αρχή της διαχείρισης κρίσεων! Εμφανίζονται ελλείψεις, δυσλειτουργίες και απρόβλεπτοι παράγοντες που δεν μπορούν να υπολογιστούν στα σχέδια δράσης, όσο τέλεια και αν είναι αυτά.

  Αλλά δε βαριέσαι... Οι περισσότεροι θα εκλάβουν το σχόλιο αυτό ως υποστηρικτικό προς την (απαράδεκτη) σημερινή κυβέρνηση, οπότε και θα το αγνοήσουν ως κατευθυνόμενο. Μέχρι την επόμενη κρίση, στην οποία, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως, θα αντιδράσουμε όλοι και πάλι με το γνωστό, φαιδρό πανικό μας!

  • pizza avatar
   pizza @ Δημήτρης 23/08/2009 19:49:08

   Και οι φοβεροι δημοσιογραφοι παντα ρωτανε αυτους με το μικροφωνο "ηρθε κανενα αυτοκινητο της πυροσβεστικης"? Μονο και μονο για να προσθεσουν δραμα και να αναβουν περισσοτερο τον κοσμο.

 12. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/08/2009 15:51:40

  Οι νομοταγείς πολίτες που πληρώνουν ένα άχρηστο κρατικό μηχανισμό, είναι δυστυχώς οι ίδιοι, που:

  -καταπατούν δασικές εκτάσεις
  -κτίζουν σε αυτές
  -λαδώνουν για φως νερό τηλέφωνο
  -πληρώνουν για νομιμοποιήσεις και ταχτοποιήσεις
  -βγαίνουνε και φωνάζουν για το ανίκανο κράτος, αφού έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις γνωριμίες τους για να τακτοποιήσουν τα "κεραμίδια" τους, όταν καίγονται τα δάση μέσα στα οποία έχουν κτίσει ή όταν πλημμυρίζουν από ρέματα που οι ίδιοι έχουν κλείσει ή όταν η φωτιά ξεκινά από σκουπιδότοπους λες και τα σκουπίδια πέφτουν από τον ουρανό

  Σε μια χώρα συνενόχων, μιζαδόρων και ενόχων δεν δείχνουμε το άυλο κράτος των ανώτερων και νομιμότατων Ελλήνων πολιτών να επιδείξουν το φρόνημά τους...

  ΥΓ

  -περιμένω τις δηλώσεις της κυβέρνησης για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς πάντα κάποιος άλλος φταίει
  -περιμένω τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης , καθώς πάντα κάποιος άλλος φταίει
  -των λοιπών για τις ευθύνες του δικομματισμού, καθώς πάντα κάποιος άλλος φταίει
  -των κοινοτικών και δημοτικών αρχών που το +50% του προϋπολογισμού πάει σε μισθοδοσίες υπαλλήλων και τα υπόλοιπα σε παραστάσεις, έχουμε και δημοτικές του χρόνου...

  Φαντάζομαι για τα 20 αεροσκάφη 25ετίας, τα οργανικά κενά της πυροσβεστικής, τα ελλειπή μέσα, τις κομματικές προαγωγές του κράτους της μεταπολίτευσης, τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, τα κλειστά μάτια και τα βουλωμένα αυτιά των πολιτικών - τοπικών - κοινωνικών ταγών της χώρας μας, δεν έχουν καμία ευθύνη οι έχοντες την εξουσία ή τα μιζοαποδεχόμενα κομματόσκυλά τους.
  Ευθύνη έχουμε μόνο εμείς τα ζώα που ψηφίζουμε, που και αυτή παραγράφεται αρκεί να τακτοποιηθεί η υποθεσούλα μας στη χώρα των ενδόξων προγόνων και απίθανων επιγόνων....

  • pizza avatar
   pizza @ Ο Ιθαγενής 23/08/2009 19:50:45

   Πεστα χρυσοστομε. Αλλα ποιος ακουη. Ολοι κουνανε το κεφαλι τους, συμφωνουν, και αυριο παλι τα ιδια.

 13. aprosopos avatar
  aprosopos 23/08/2009 15:53:29

  ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ νομιμοποίησε δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα στην Αττική το 2003;

  Και ποια ήταν η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τότε (και σήμερα κάνει την παρθένα);

  Και ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε (και σήμερα κάνει τη νυφίτσα);

  Και ποιος ήταν ο Ράν ταν πλάν της παράταξης τότε και σήμερα (αλλά τώρα κάνει την πάπια);

  • Lavazza avatar
   Lavazza @ aprosopos 23/08/2009 15:59:28

   @aprosope

   μην λες τέτοια και κόβεις την φόρα των Πασόκων που ελπίζουν να κατέβει η φωτιά μέχρι το Μαρούσι για να βγουν και φωνάζουν για την κυβέρνηση...

 14. ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ 23/08/2009 16:08:57

  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ : ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 2006 – Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (1ο ΠΟΔΙ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΤΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ, ΤΗΝ ΧΑΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ…ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ 1 ΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ …. ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ-ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ …. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ ΚΑΘΩΣ Η ΦΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΣΕ 1 ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΕΩΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ….ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ-ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ; 2 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 50.000 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΣΤΑΧΤΗ !!!!! ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ !!!!

  ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ …. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ …. Η ΙΔΙΑ ΚΑΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ !!!! ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ” ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΚΑΛΑΤΖΗ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ “ΜΠΟΥΡΙΝΙ” ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ !!!! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ !!!!

  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ ….!!
  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 3ΧΙΛΙΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΠΙ !!!!!
  ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ….ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ “ΚΡΑΤΟΣ” ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ !!!
  ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ! ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ !

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ Η ΣΤΟ ΝΟΤΟ Η ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ !!!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ! ΘΛΙΨΗ ,ΩΔΥΝΗ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑΧΤΗ !

  Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ …..Α ΡΕ ΠΑΤΡΙΔΑ !

 15. GK avatar
  GK 23/08/2009 17:38:22

  ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ???

  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ…

  Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΙΣ ΜΠΟΛΝΤΟΖΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ..

  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΛΑΙΚΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔHΣΤΕΣ… (Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ)
  ΚΑΠΟΙΟΣ LOCAL HERO ΤΟΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΙΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝHΓYΡΙ ΩΣ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ…

  Η ΦΩΤΙΑ ΗΤΑΝ ΚΕΝΤΡΑΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝHΓYΡΙ


  ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΛΟΓΑ…
  ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ…

 16. Le canard avatar
  Le canard 23/08/2009 17:39:28

  Το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, ως φαίνεται, εάν δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ηλείας, θα είναι εξίσου μεγάλο. Κι αυτό διότι, αν και δεν υπάρχουν έως τώρα νεκροί, οι καταστροφές γίνονται αφενός σε ένα πολύ πυκνοκατοικημένο κομμάτι της χώρας, αφετέρου σε σπίτια που τα χει κτίσει ο "ψηφοφόρος" της Αθήνας.

 17. ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ 23/08/2009 18:02:18

  ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΒΛΟΓΚΕΡΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΙΟΥΖ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ" ΜΝΗΜΗ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ... ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ .....

  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ...

  ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ... ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΤΟ 2006 Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ !
  ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΤ3 ΚΑΙ 2-3 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!!

  Υ.Γ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ .... ΠΑΝΤΟΥ !!!
  ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !!!
  ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !!!

 18. apostolos34s avatar
  apostolos34s 23/08/2009 18:24:57

  Ειλικρινά λυπάμαι όσους και όσες επλήγησαν από τις πυρκαγιές, αλλά ακόμη πιο πολύ λυπάμαι για όλους τους επίδοξους... Ζεράρ Ντεβιλιέ που μόνο στη συνωμοσία και στα "παιχνίδια πρακτόρων" βρίσκουν εξηγήσεις. Στο Θεός σας ρε παιδιά, τέτοιο ...κουμάσι που είναι ο νεοέλληνας, πιστεύεται ότι χρειάζεται να βάλουν το χέρι τους ξένες δυνάμεις για να καταστραφεί η φύση μας;
  Δηλαδή πως την είχαμε δει ο νεοέλληνες, πως θα γαμήσουμε την Αττική Γη και δεν θα μας πηδήξει κάποια στιγμή η φύση, έστω και χρειαστεί να βάλουν το χέρι τους οι εμπρηστές.
  Σε ένα λεκανοπέδιο σαν αυτό της Αττικής που maximoum έπρεπε να ζουν υποφερτά 1-1,5 εκατομμύριο ψυχές έχουν σωρευτεί 6-6,5 εκατομμύρια ψυχές. Ένα τεράστιο πτηνοτροφείο έχει καταντήσειη Αττική. Σαν τα κοτόπουλα ο ένας πάνω στον άλλο ζούμε. Το δουλειά είχαμε εδώ και δεκαετίες να κτίζουμε μέσα στα δάση;
  Τι περιμένετε δηλαδή να συμβεί όταν είμαστε ο μοναδικός λαός με υπουργό ΠΕΧΩΔΕ που αποδεδειγμένα έκανε αυθαίρετο και δεν άνοιξε μύτη, που οι Κυβερνήσεις μας ανακοινώνουν κατα καιρούς ότι "αν πληρώσεις θα το σώσεις (σ.σ. το αυθαίρετο) και εμείς αντί να πλακώσουμε τους κυβερνώντες στις ροχάλες, σπεύδουμε να πληρώσουμε για νομιμοποιήσουμε το κτίσμα μας;
  Τούρκοι πράκτορες μπάζωσαν τα ρέματα της Ατικής; Η CIA μπούκαρε στα Αττικά δάση και σήκωσε βίλες αλλά και φτωχόσπιτα δίπλα σε πεύκα και πλατάνια;
  Ο ίδιος λαός που τα κάνει αυτά είναι ο ίδιος που παρκάρει πάνω σε ράμπες αναπήρων, μπροστά σε σκουπιδοτενεκέδες, που βάζει τα παιδιά στο ΙΧ, στο πίσω καθισμα χωρίς ζωνη....
  Φυσικά και έχουμε εχθρούς και βεβαίως εκμεταλλεύονται τις αναμπουμπούλες μας για να δράσουν. Αντε στις 10 φωτιές, τη μια ή δύο να τις βάζουν ξένοι πράκτορες, όμως το κακό δεν ξεκινά απο αυτούς.
  Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται για τα αίτια της συμφοράς και όχι για τις αφορμές, ας ξαναδιαβάσει τον "Νεοέλληνα" του Δημήτρη Λιαντίνη. Παραθέτω το σχετικό link
  http://www.politismospolitis.org/?p=2475

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ apostolos34s 23/08/2009 18:40:07

   Η Αττική είναι "χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου".

   Απόστολε, πιστεύω τα ίδια.
   Όλοι θα σπεύσουν να εκμεταλλευθούν την αδυναμία σου. Αλλά κανένας επίβουλος εχθρός δεν μπορεί να σου καταφέρει συντριπτικό πλήγμα αν δεν τού το επιτρέψεις, αν δεν έχεις ο ίδιος δημιουργήσει το υπόστρωμα για να πετύχει η δράση του.

  • andr3as avatar
   andr3as @ apostolos34s 23/08/2009 20:19:17

   respect φίλε..τα είπες όλα.

 19. no avatar
  no 23/08/2009 18:32:25

  Να καεί το μπουρδέλο, να καεί ολόκληρο. Το ιστορικό λάθος που έκαναν οι ευρωπαίοι τον 19ο αιώνα πρέπει, είναι επιτακτική ανάγκη πια, να λάβει τέλος. Να καεί επιτέλους το μπουρδέλο της νοτιοανατολικής ευρώπης.

 20. artzimpourtzi avatar
  artzimpourtzi 23/08/2009 18:51:32

  Φίλε αυτό είναι απο άλλο μπλογκ - άλλη φορά να βάζεις το λινκ για να το διαβάζει όποιος θέλει

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ artzimpourtzi 23/08/2009 19:18:08

   Αν διάβαζες και σχέδια έκτακτης ανάγκης στυλ "Ξενοκράτης" κλπ., θα έβλεπες ότι σε διάφορες περιπτώσεις καταστροφών ή έκτακτωνβ καταστάσεων, ο τελικός υπεύθυνος και επικεφαλής όλων είναι ο νομάρχης ή ο περιφερειάρχης ή κάποιος πολιτικός τέλος πάντων. Ακόμη και σε περιπτώσεις αεροπειρατείας! Οι τεχνοκράτες ειδικοί και οι εξειδικευμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες οφείλουν να υπακούουν στον κάθε νομάρχη που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν διορισμένος και σήμερα αιρετός (πάντα όμως άσχετος του εκάστοτε αντικειμένου)

 21. Αθωος περαστικος avatar
  Αθωος περαστικος 23/08/2009 19:12:23

  Ευγε artzibourtzi!

 22. artzimpourtzi avatar
  artzimpourtzi 23/08/2009 19:19:20

  δεν ειναι δικο μου , ειναι απο αλλο μπλογκ αλλα δεν ηξερα αν μπορω να βαλω το λινκ

 23. parsifal avatar
  parsifal 23/08/2009 20:07:07

  Τα είπε ολα ο apostolos34s. Οσο για τον Ξενοκράτη, ετσι είναι. Ταξίαρχοι και Αστ. Δ/νταί με εμπειρία ετών και τουλάχιστον στρατιωτική εκπαίδευση οφείλουν να υπακούσουν σε κελεύσματα κομματαρχών, συνδικαλιστών και αλλων σκουπιδιών που εγιναν νομάρχες και περιφερειάρχες. Η ηγεσία της ΠΥ επαιρνε χθές την νυχτα διαταγές απο τον ...Δήμαρχο Πεντέλης ! Εδώ στα μέρη μας ο Δήμαρχος Λαυρίου μοίρασε μικρά πυροσβεστικά σε ...ταβερνιάρηδες και ντόπιους που εχουν τσακίσει το πευκοδάσος για να κτίσουν αποθήκες και στάνες, για νακάνουν λέει "εθελοντισμό"...Δεν μας εφθανε η σάπια νομενκλατούρα με τους βουλευτές και τους παρατρεχάμενους τους, αναβαθμίσθηκε και η "Τοπική Αυτοδιοίκηση" με οτι χειρότερο ανθρωπότυπο εχει παράξει η νεολληνική "κοινωνία" !

 24. ataktos avatar
  ataktos 23/08/2009 20:52:33

  http://www.youtube.com/watch?v=QZmwDCCc_pI

 25. artzimpourtzi avatar
  artzimpourtzi 23/08/2009 21:31:06

  Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ότι η τελευταία μαζική νομιμοποίηση αυθαιρέτων έγινε πριν από... 24 χρόνια (το 1983 στο πλαίσιο της περίφημης εκστρατείας του εκλιπόντα Αντώνη Τρίτση, με σύνθημα «δήλωσέ το και σώσε το»). Παρά ταύτα, η πολιτεία φροντίζει κατά καιρούς να δίνει έμμεσες ελπίδες στους εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους: για παράδειγμα, το 1994 η τότε κυβέρνηση έδωσε δικαίωμα ηλεκτροδότησης σε αυθαίρετα για κοινωνικούς λόγους. Αποτέλεσμα βέβαια ήταν οι μισοί αυθαιρετούντες να παρουσιαστούν στα χαρτιά... ως διαβητικοί, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς. Περίπου 30.000-40.000 αυθαίρετα ηλεκτροδοτήθηκαν εκείνη την περίοδο.

  Η τελευταία ρύθμιση ήρθε στα τέλη του 2003 από την τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία έδωσε υπό προϋποθέσεις δικαίωμα ηλεκτροδότησης σε όσα αυθαίρετα είχαν χτιστεί έως τα τέλη εκείνου του έτους.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_14/10/2007_244791

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/08/2009 22:01:37

  Πολλα γραφονται και λεγονται αλλα η αληθεια ειναι οτι παρομοιες φωτιες εκαψαν την Ισπανια,την Ιταλια και την πολιτεια της Καλιφορνια.
  Δεν βγηκε κανεις να κατηγορησει τον κυβερνητη Σβαρτσενεγγερ γιαυτο (στην Ελλαδα θα ειχε γινει μεγα ζητημα με χιλιαδες σχολιων για την ασχετοσυνη του ως ηθοποιου) ουτε φυσικα αποδοθηκε σε καποια συνωμοσια.
  Προκειται για ενα μαλλον φυσιολογικο γεγονος.Γενικα η φωτια σε κλιμα ζεστο χωρις βροχη για πολυ καιρο και με ανεμους δεν αντιμετωπιζεται παρα μονο στα πρωτα σταδια.Χρειαζονται συνεπως 50-60 χιλιαδες ατομα να περιπολουν για δυο μηνες (Ιουλιος - Αυγουστος) σε ολα τα σημεια.Δεν ειναι ακριβο ενα κονδυλι για νεους και φοιτητες ωστε να περιπολουν επι δυο μηνες με αμοιβη 800 ευρω το μηνα και θα ηταν ενα καλο χαρτζιλικι για τους ιδιους.

 27. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 23/08/2009 22:56:35

  Γιατί δεν υπήρχαν φωτιές πριν από τα μέσα του '70; Άλλαξε το φυσικό περιβάλλον ή τα καιρικά φαινόμενα;
  Η πρόταση που κάνεις είναι νομίζω πολύ θετική. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως της ανατολικής Αττικής μοιραίος δεν στάθηκε ο μη έγκαιρος εντοπισμός της φωτιάς, αλλά η χρονική απόσταση μεταξύ εντοπισμού και εφαρμογής των μέσων καταπολέμησης.

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/08/2009 05:32:40

  Συγχαρητήρια για αυτή την πραγματικά ρεαλιστική και προσγειωμένη πρόταση.

 29. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/08/2009 06:31:17

  Ίσως διότι τότε και λόγω οικονομικής στενότητας των Ελλήνων, τα δάση ήταν ακόμη δάση, τα πουρνάρια πουρνάρια και οι πλούσιοι συγκεντρώνονταν στο Κολωνάκι και δειλά δειλά στη Κηφισιά. Δεν υπήρχε η ανάγκη για μεζονέττες που θα πουληθούν στον κάθε νεόπλουτο φοροφυγά.
  Παρεμπιπτόντως θυμάμαι στις αρχές δεκαετίας του `70, μεγάλη εκστρατεία του κράτους εναντίον των δασικών πυρκαγιών. Πχ "πρόσεχε το τσιγάρο σου", "προσοχή στα δάση, είναι ζωή" κλπ.
  Οπότε αυτά που λέω ισχύουν μέχρι και τη δεκαετία του `60. Έκτοτε, λίγο τα θαλασσοδάνεια της χούντας, λίγο ο μεταπραττικός ληστρικός νεοελληνικός καπιταλισμός, και τα δάση άρχισαν να δίνουν τη θέση τους σε οικόπεδα. Αν προσθέσεις και την γεωμετρική πρόοδο της αύξησης πληθυσμού στην αττική, τότε η εξίσωση λύνεται.

 30. Nicolas Cage avatar
  Nicolas Cage 24/08/2009 10:59:51

  βρέθηκε ο Τρεμόπουλος !
  http://taxalia.blogspot.com/2009/08/blog-post_4697.html

 31. Greco avatar
  Greco 24/08/2009 12:10:33

  ερωτηση:

  αν αυριο βγει ενα κομμα και πει ''ψηφιστε με,το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να στειλω μπουλντοζες να γκρεμισουν ολα τα αυθαιρετα σε ολη την ελλαδα και οπου καιγεται δεν χτιζει κανενας'' ποσοι θα το ψηφιζαν?

 32. Lavazza avatar
  Lavazza 24/08/2009 12:35:57

  Πάρα πολλοί και ιδιαίτερα όσοι έχουν την λεμιτόμο των δόσεων από δάνεια οικείας και τον έντιμο κόσμο που εχει βαρεθεί το καθε είδους νταβατζιλίκη και τζαμπα μαγκιά από ξεβράκωτους που θ΄λεουν ευκολο πλουτισμό. Αυτόι που δεν θα το ψηφιζαν είναι οι γκρεμισμένοι, εργολάβοι, μηχανικοί, δασονόμοι και αλλοι φύλαρχοι. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και να ξεκινήσει από τις βίλλες και όχι από τισ παράγκες όπως είχε επιχειρήσει παλαιότερα αν θυμάμαι καλά ο Τρίτσης, από τις βίλλες και τα Mall!

 33. Knjaz Neretve avatar
  Knjaz Neretve 24/08/2009 14:52:37

  Ποιοι "εμπρηστές" και άλλοι "σκοτεινοί κύκλοι"; Τη φωτιά του 2007 που σκότωσε 50 ανθρώπους την έβαλε μία κωλόγρια από το Παλιοχώρι Χρυσοχωρίου Ολυμπίας που τηγάνιζε λουκουμάδες στο φουρνόσπιτο... Δυστυχώς!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Knjaz Neretve 24/08/2009 15:00:24

   Τι μας λες τώρα; Και ο Χαρδαβέλλας; Ο Λιακόπουλος; Τι θα απογίνουν;
   Μήπως καλύπτεις τους Αμερικανούς πράκτορες; Μήπως είσαι μίσθαρνος κρυπτοσιωνιστής;
   Αγνοείς τις διαστημικές ακτίνες και τα σχέδια αποσταθεροποίησης της πατρίδας μας; Δεν μας θέλουν να σηκώσουμε κεφάλι διότι μας φοβούνται μη τυχόν και ξαναφτάσουμε έως την Ινδία.... Για αυτό και μας καίνε μέσω διαστημικών λεωφορείων και του πλανήτη Νουμπίρου.

   (Ένα γραφείο όλο κι όλο ασχολείται με τα της Ελλάδας στο Λάγνγκλευ. Μαζί με την Βοσνία και τη ΦΥΡΟΜ. Τόσο πολύ.)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Knjaz Neretve 24/08/2009 15:06:47

   Μια η γιαγιά με τους λουκουμάδες, μια ο Αλβανός που έκαψε τη γυναίκα του, μια τα μπουκάλια ρετσίνας που είναι διάσπαρτα από τους διάφορους κτηνοτρόφους κλπ και λειτουργούν ως φακοί με το ηλιακό φως, μια κάποιος εκδρομεύς που έψηνε κοψίδια, μια τα αποτσίγαρα, μια οι οικοπεδοφάγοι και να η απάντηση. Δεν μας χρειάζεται ο Ζεράρ Ντε Βιλλιέ.
   Και ξαναρωτάω, γιατί δεν καίγονται κάθε χρόνο η Πίνδος ή η Βάλια Κάλντα; Διότι απέχουν από την Αθήνα πάρα πολύ και ως εκ τούτου δεν βολεύουν για μεζονέτες και οικισμούς των φοροφυγάδων νεόπλουτων Αθηναίων. Άρα; Εκτός και αν οι δορυφόροι δεν έχουν βεληνεκές μέχρι εκει....

 34. Juan avatar
  Juan 24/08/2009 15:06:54

  Σάββας Καλεντερίδης: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΒΑΖΑΝ ΦΩΤΙΕΣ!!!!

  http://sdel-ethnikathemata.blogspot.com/2009/07/blog-post_8120.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.