#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο κινήσεις - ματ από Σαμαρά για αναστροφή του κλίματοςΔύο κινήσεις ματ για αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Οι κινήσεις θα έχουν ως βασικό στόχο να ανατραπεί αυτή η κακή εικόνα που υπάρχει για την χώρα από πλευράς τρόικας και να ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεση των ελληνικών αιτημάτων για αλλαγή των όρων του μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κινήσεις είναι:

1.  Άμεση αποπληρωμή μέρους των χρεών ύψους 6,8 δις ευρώ προς τους ιδιώτες. Το θέμα τέθηκε από τον κ. Σταϊκούρα στο συνέδριο του Economist και συζητήθηκε στη συνάντηση Στουρνάρα με Ράιχενμπαχ. Από την χορήγηση της επόμενης δόσης εκτιμάται ότι θα δοθούν περί τα 4-4,5 δις ευρώ στους ιδιώτες ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά. Όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, tο σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε σε 6,802 δισ. ευρώ στις 31-5-2012, έναντι 6,279 δισ. ευρώ στις 30-4-2012. Μεγαλύτερος οφειλέτης παραμένουν τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη συνολική οφειλή τους να έχει φθάσει στα 2,92 δισ. ευρώ. Σημαντική αύξηση εμφάνισαν τα χρέη των νοσοκομείων, τα οποία έφθασαν στα 1,96 δισ. στο τέλος Μαΐου από 1,58 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

2.  Άμεση πώληση ή αποκρατικοποίηση εταιρειών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ανακοινωθούν σύντομα τα πρώτα deals που θα αντιστρέψουν το κλίμα και θα φέρουν χαμόγελα στην τρόικα. Τα ονόματα που ακούγονται είναι το Ελληνικό, το οποίο είναι στη β΄φάση του διαγωνισμού, η ΔΕΠΑ, όπου είναι και εδώ σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπου υπάρχουν πάντως αρκετές δυσκολίες και αντιδράσεις, τα κρατικά λαχεία και ένα κομμάτι της ΔΕΗ.

Ακούγονται επίσης επιχειρήσεις όπως ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΕΛΠΕ και θυγατρικές εταιρίες της ΑΤΕ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, καθώς και μια μακρά λίστα με τους οργανισμούς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Τα κρίσιμα θέματα καλούνται να διαχειριστούν οι Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν σε πέρας τις αποστολές τους. Δεν αποκλείεται, πάντως, την Παρασκευή στις προγραμματικές δηλώσεις να ξεκαθαρίσουν οι κινήσεις άμεσης προτεραιότητας που έχει θέσει ο πρωθυπουργός.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της task force, ο Ράϊχενμπαχ, για την ανάγκη αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Το πρώτο βήμα (για τη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση) είναι να καταβληθούν τα καθυστερούμενα που έχουν συσσωρευτεί», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Όπως προειδοποιεί η ομάδα δράσης, η έλλειψη χρηματοδότησης απειλεί να εξουδετερώσει οποιαδήποτε πρόοδο σημειώνεται μέσω των μεταρρυθμίσεων. «Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βελτιωθεί ουσιαστικά η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ακόμη και εάν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, εάν δεν ξεπεραστεί η δυσχέρεια της πρόσβασης σε χρηματοδότηση», επισήμανε ο Ράιχενμπαχ.

Η βασική διαπραγματευτική γραμμή

Η  βασική διαπραγματευτική «γραμμή» στις συναντήσεις με την Τρόικα αναμένεται να είναι η εξής:

- Όχι άλλες περικοπές μισθών, περικοπές συντάξεων, αυξήσεις φόρων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για να επιτευχθεί η απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή. Αντιθέτως, υιοθέτηση άμεσων ενεργειών για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και την αποκλιμάκωση των δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί.

- Η ελληνική οικονομία θα ωφεληθεί τα μέγιστα από την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις, την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, καθώς και με τη μείωση του δημόσιου τομέα μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων μεγάλου αριθμού φορέων που είναι ανενεργοί ή επικαλύπτονται, μέσω της εφαρμογής εκτεταμένων προγραμμάτων εργασιακής εφεδρείας και μέσω περαιτέρω περιορισμών στις προσλήψεις.

-  Επιμήκυνση της απαιτούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής από τα 2 στα 4 έτη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα η απευθείας χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ώστε τα κεφάλαια συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ που θα δοθούν στις τράπεζες να μην επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος.

- Σταδιακά εντός της προσεχούς τετραετίας και ενόσω θα εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις αυτές και θα σημειώνεται πρόοδος στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να επανεξεταστούν οι δυνατότητες αποκατάστασης ορισμένων αδικιών.

Στην βάση αυτού του πλαισίου αναμένεται η λήψη από την κυβέρνηση μέτρων για:

Την περιστολή της σπατάλης στο Δημόσιο.
Τη βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών.
Την καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών
Την υλοποίηση του κανόνα προσλήψεων–αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα ακόμα και στην αναλογία 1 προς 10 φέτος, από 1 προς 5.
Την αναδιάρθρωση των δομών της Κεντρικής Διοίκησης και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών, χωρίς να πλήττονται οι αμυντικές δυνατότητες της χώρας.
Τη μείωση του αριθμού και του μεγέθους των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, με στόχο τη βιωσιμότητά τους και τη μεγιστοποίηση της αξίας για την κοινωνία.
Την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
Την ενίσχυση του Τουρισμού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 04/07/2012 07:58:10

  Το γοργόν και χάρη έχει... Καλημέρα κύριε Πρόεδρε και ρίξε μια μπουνιά σε αυτούς τους απαίσιους φαφλατάδες της Τρόικα...

 2. tak avatar
  tak 04/07/2012 08:13:10

  Πρόεδρε θυμήσου τις εξαγγελίες για το ΦΠΑ!Εκεί είναι το κλειδί του θέματος οικονομία... Όταν δεν έχεις προστιθέμενη αξία, δε μπορεί να έχεις και το φόρο της! Απόφαση από χτες ή έστω σήμερα! Τώρα, τώρα, τώρα...

 3. ap avatar
  ap 04/07/2012 08:40:10

  Η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου θα φέρει και φόρους, εισφορές και λοιπά έσοδα στα άδεια ταμεία και -το σημαντικότερο- χρήμα στην αγορά. Όμως, αυτή θα είναι μια προσωρινή ένεση, αφού αυτά τα χρήματα λείπουν από την αγορά εδώ και 2,5 χρόνια.
  Χωρίς περιστολή δαπανών δεν υπάρχει μέλλον. Του χρόνου πάλι τα ίδια θα λέμε. Ίσως και χειρότερα.

 4. 1kris avatar
  1kris 04/07/2012 08:46:13

  Δεν μπαινω στο κοπο να σχολιασω το πρωτο σκελος .δεν εισαι σοβαρο κρατος οταν κλεινης φυλακη καποιον για 300 ευρω και εσυ να χρωστας δις παει αυτο.Στο δευτερο σκελος σχετικα με το πουλημα της χωρας πρεπει ο λαος να γνωριζει τι ακριβως θα συμβει.με ειλικρινια και αληθειες.το πουλημα ειναι δυσκολο σε αυτες τις συνκυριες το ξεπουλημα ομως ειναι πανευκολο,και εκει τα κοζα αλλαζουν.το τριτο μερος θελω να πω τα εξεις.το αιμα τρεχει στον δρομο απο τον ιδιωτικο τομεα,οχι απο τον δημοσιο,αλλο περικοπη μισθου και αλλο απολυσι,ειναι διαφορετικα πραγματα,ειτε μας αρεσει ειτε οχι.τι θα γινει με τοις χιλιαδες προσληψεις που εκανε το ΠΑΣΟΚ την ωρα που η τροικα ηταν στην αθηνα,τι θα γινει με τους χιλιαδες ειδικους συμβουλους στους ΟΤΑ τι θα γινει με τα προνομοια των βουλευτων, με τους μισθους τους,με τουσ υπαλληλους που εχουν και πληρωνονται διπλα,με τους αστυνομικους που εχουν, με τους υπαληλους της βουλης συνεχιζουν αραγε να παιρνουν 16 μισθους εναντι 8 που παιρνουμε εμεις.αυτα πρεπει να μας πει οχι η κυβερνησι αλλα ο προεδρος .την παρασκευη οι θεσεις του πρεπει να ειναι ξεκαθαρες.ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΑΙΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ.ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ αλλωστε για αυτα τον ψηφισαμε και αυτα θελουμε.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 04/07/2012 09:05:38

  Κλαίω στην ιδέα και μόνον ότι θεωρείται "κίνηση ματ" το ξεπούλημα του Ελληνικού, του μοναδικού αυτού χώρου στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς και το ξεπούλημα των αναγκαίων υποδομών του κράτους μας.

  Δεν ξέρω με ποια κριτήρια αυτά θα δείξουν ότι είμαστε "σοβαρό κράτος" ή "σοβαρή κυβέρνηση" και "αξίζουμε" μια διαφορετική μεταχείριση από τους ξένους. Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι, για ποιο λόγο το να δώσεις έναντι - υπό τις δεδομένες σημερινές συνθήκες - πινακίου φακής την περιουσία της χώρας και τις εθνικές υποδομές θεωρείται "καλό" και, ακόμη περισσότερο, "κίνηση ματ" που θα αλλάξει το κλίμα.

  Θα το αλλάξει, για ποιο λόγο;

  Για την πρώτη, δεν το συζητάμε, είναι όντως κίνηση ματ, μακάρι να γίνει. Θα αλλάξουν όλα και θα δει το αποτέλεσμα η κυβέρνηση πόσο θα ωφεληθεί η συλλογή των φόρων.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Διογένης 04/07/2012 11:18:51

   Περί Ελληνικου: Εχεις μερικές χιλιάδες σρεμματα στην άκρη της πόλης , πάνω στη θάλασσα κάθεσαι και τα βλέπεις και λες έχω μεγάλη δημόσια περιουσία. Η μεγάλη περιουσία σου δεν σου φέρνει ούτε μισό ευρώ και για να τα βγάλεις πέρα κόβεις μισθούς και συντάξεις και παρακαλάς για δάνεια. Εχει καμμιά λογική;;;;

   Οποαδήποτε αξιοποίηση ή και πώληση προφανώς δεν θα γίνει σήμερα με τις καλύτερες συνθήκες θα γίνει όμως με καλύτερες απ΄ ό,τι αύριο και ταυτόχρονα θα βελτιώσει τις συνθήκες για τις επόμενες αξιοποιήσεις.

   • Δραγουμης avatar
    Δραγουμης @ firiki2010 04/07/2012 11:52:39

    αλλο αξιοποιηση αλλο πωληση

    τεραστια διαφορα το ενα με το αλλο

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Δραγουμης 04/07/2012 12:39:31

     Το αν θα νοικιάσεις, θα παραχωρήσεις την εκμετάλλευση για κάποια χρόνια, αν θα πουλήσεις μέρος ή το σύνολο ενός περιουσιακού σου στοιχείου είναι θέματα που καθορίζονται απο τα οφέλη που έχεις υπό τις συγκεκριμένες συθήκες και από τις εναλλακτικές που διαθέτεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί η πώληση δημόσιας περιουσίας πρέπει a priori να αποκλεισθεί

  • o deksios avatar
   o deksios @ Διογένης 04/07/2012 12:19:14

   ε, ναι μωρε, να κατσουμε να χαιρομαστε τους υπαλληλους του οσε των 5.000 ευρώ, να μπαινουν οι τσιγγανοι στο ελληνικο να κανουν πλιατσικο, κτλ, και ολα αυτα για να λεμε τι ωραια ειναι η περιουσια του δημοσιου μας και δεν ξεπουλαμε..

  • Pikis avatar
   Pikis @ Διογένης 04/07/2012 13:01:04

   Θυμάμαι, κάποτε, που έλεγαν ότι το Ελληνικό θα γίνει πάρκο! Γιαυτό το άφησαν στο έλεος του μέχρι τώρα, 8 χρόνια μετά τους ολυμπιακούς αγώνες (τρομάρα μας). Τώρα μας λένε ότι πρέπει να το "αξιοποιήσουμε". Δηλαδή τσιμέντο να χορτάσει το μάτι. Αυτό το βάφτισαν "ανάπτυξη" και όλοι χαίρονται.
   Έχω μια ερώτηση: Θα πουλήσουν κερδοφόρες ΔΕΚΟ ή τις "προβληματικές";
   Η ΕΥΔΑΠ είναι προβληματική; Αν κάποιος την αγοράσει, θα μας αποζημιώσει για τα έργα υποδομής (φράγματα, εκτροπές ποτασμών, δίκτυο, εγκαταστάσεις) που έχουμε πληρώσει; Θα συνεκτιμηθεί το μονοπώλιο στην τιμή;
   Ο ΟΠΑΠ; Τόσα λεφτά βγάζει, γιατί να πωληθεί;
   Ας μας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει.

  • abc avatar
   abc @ Διογένης 04/07/2012 19:46:47

   Το χειρότερο αγαπητέ Διογένη είναι οτι το ξεπούλημα γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί ο πολλαπλασιασμός της αξίας του σούπερ οικοπέδου με τα κατάλληλα πολεοδομικο-οικονομικά εργαλεία...ΣΔ, Ζώνες Ειδικών Κινήτρων, Ζώνες Πολεοδομικών Κινήτρων, Τράπεζα γής και ΣΔ , Ειδικές χρήσεις και πλήθος άλλων. Ειναι όπως το παρθένο ελαιόλαδο που το πουτλάμε χύμα στους Ιταλούς 1,5 Ευρώ κι αυτοί το συσκευάζουν και το πουλάνε 20 και 30 Ευρώ το κιλό. Το χειρότερο στην περίπτωση του Ελληνικού είναι οτι η "συσκευασία" δεν κοστίζει τίποτε άλλο από ένα Νομοθετικό Διάταγμα. Αυτό τουλάχιστο θα το δεί ο Σαμαράς τώρα που έγινε Πρωθυπουργός, ή τό 'χει τάξει σε καποιον "μεγάλο"?

 6. blue nile avatar
  blue nile 04/07/2012 09:20:30

  Να δούμε ποιος θα τολμήσει να υπογράψει την πώληση του ΟΠΑΠ...
  Ο ΟΠΑΠ είναι καρακερδοφόρος. Με τα έσοδα του ταίζει πόσα άλλα αθλήματα συντηρώντας πολλές θέσεις εργασίας.
  Θα πάει ο ιδιώτης , θα καταβάλει για να τον αγοράσει τα κέρδη του ΟΠΑΠ για δέκα χρόνια. Μετά όμως τί;

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ blue nile 04/07/2012 15:06:08

   Δεν γράφει σε κανέναν νόμο της αγοράς οτι πωλούνται μόνο ζημιογόνες εταιρίες.Ο ΟΠΑΠ είναι κερδοφόρος,ας πουληθεί τότε σε υψηλή τιμή.Και πρέπει να λάβουμε υπόψη μας οτι δεν λειτουργεί σωστά καθώς συνεχίζει να δίνει μεγάλα ποσά σε καταχρεωμένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους για διαφήμιση,ενδεχομένως και με πολιτική πίεση.

 7. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 04/07/2012 10:55:04

  Για τη φοροδιαφυγη και" φοροσυναλλαγη " θα γινει κατι επιτελους.

  • kotstak avatar
   kotstak @ ΝΙΚΟΣ Π 04/07/2012 11:54:27

   Πριν ένα χρόνο, στην πρόταση που είχα κάνει για την μετοχοποίηση του χρέους, είχα γράψει για τη φοροδιαφυγή:
   “Η φοροδιαφυγή είναι εφεύρημα των πολιτικών που την επικαλούνται.
   Την χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους.
   Με απίστευτο θράσος δε, δηλώνοντας πως αυτήν τη φορά θα την πατάξουν, διεκδικούν την επανεκλογή τους.
   Είναι η καλύτερη απόδειξη της αδυναμίας τους να κατανοήσουν όλες τις διαστάσεις του προβλήματος.
   Την αίσθηση εκτεταμένης φοροδιαφυγής την έχουν αποκτήσει από τον περίγυρο τους.
   Όμως δεν είναι αυτή η πραγματικότητα.
   Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο.
   Μέσω των πολιτικών αποκτούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αυτήν την λανθασμένη εντύπωση, και αυτό δυστυχώς έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για την πατρίδα μας.”
   Αυτά πληρώνουμε.

   • panas avatar
    panas @ kotstak 04/07/2012 12:55:25

    " Την αίσθηση εκτεταμένης φοροδιαφυγής την έχουν αποκτήσει από τον περίγυρο τους. "

    Μάλλον έχεις δίκαιο σ' αυτό και σε σχέση με την άσκηση της πολιτικής στην χώρα μας σε πολλά μικρά θέματα, αλλά το θέμα της φοροδιαφυγής είναι μεγάλο θέμα...

    Μήπως όμως και εσύ εκτιμάς τα πράγματα κρίνοντας εξ' ιδίων;
    Θέλω να πω, πως σίγουρα -δεν μπορεί!!!- υπάρχουν μελέτες που εκτιμούν την έκταση της φοροδιαφυγής με αντικειμενικά κριτήρια και επιστημομικές μεθόδους.
    Στηρίζεις την άποψή σου σε κάποιες απ' αυτές;
    Θέλεις να πεις πως πχ. ο υπουργός οικονομικών και ο πρωθυπουργός, που έχουν και γνώση των πραγμάτων λόγω αντικειμένου, κάνουν λάθος ή πως εσκεμμένα μας κοροιδεύουν και μας παραπλανούν...

    Όταν πρεσβεύουμε θέσεις διαφορετικές από τις γενικά αποδεκτές οφείλουμε να τις αποδεικνύουμε κιόλας...

    • np_complete_problems avatar
     np_complete_problems @ panas 04/07/2012 13:54:07

     Αγαπητέ panas,
     Ο Kotstak έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!!
     Οι φόροι που πληρώνουμε οι Ελληνες - σαν ποσοστό του Ακαθ.Εθνικού Προϊόντος - είναι από τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ στον Κόσμο ....
     Οι Ελληνες πληρώνουμε 19.6%
     Οι Γερμανοί 12.2%
     Οι Αμερικάνοι 8.5%
     Οι Ελβετοί 10.9%
     και οι Γάλλοι 19.8%

     Δυστυχώς όλοι οι πολιτικοί μας - εκτός του ότι έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική - δεν γνωρίζουν ούτε καν τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας ...
     Από ποιά οικονομία λοιπόν θα εισπράξουν φόρους;
     Είναι άλλο θέμα - και μάλιστα πολύ σοβαρό - η ΚΑΤΑΝΟΜΗ των φόρων και άλλο να ονειρεύονται δισεκατομύρια που ΔΕΝ υπάρχουν ..

     Πλήρη στοιχεία εδώ:
     http://data.worldbank.org/indicator/GC.TAX.TOTL.GD.ZS

     • panas avatar
      panas @ np_complete_problems 04/07/2012 15:21:58

      Ευχαριστώ για το link. Τα στοιχεία έχουν πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά εννούνται εδώ όλοι οι φόροι: έμμεσσοι και άμεσοι.
      Οι έμμεσοι φόροι θεσπίζονται λόγω της αδυναμίας είσπραξης των άμεσων...

      Φαίνεται ακόμη πως χώρες με ισχυρό ΑΕΠ δεν έχουν ανάγκη να ζορίσουν τους πολίτες τους με πολλούς φόρους.
      Ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε πως διαμορφώνονται τα ποσοστά το 2011 και πως θα διαμορφωθούν το 2ο12 μετά την φοροεπιδρομή που βιώνουμε ακόμη, ενώ το ΑΕΠ βαίνει μειούμενο...

      ΥΓ. Δεν είμαι οικονομολόγος... :)

    • kotstak avatar
     kotstak @ panas 04/07/2012 15:19:11

     Αγαπητέ panas δεν κρίνω εξ’ ιδίων.

     Οι πολιτικοί παίρνουν τα στοιχεία από τις υπηρεσίες του δημοσίου και την ΤτΕ.
     Οι υπηρεσίες και η ΤτΕ υπολογίζουν τους διάφορους δείκτες, μετρώντας μετρήσιμα μεγέθη.
     Υπάρχουν όμως και τα μη μετρήσιμα μεγέθη.
     Το πραγματικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών (ΙΤΣ) πχ. είναι 1-2 δις ευρώ/ έτος πιο αρνητικό (ελλειμματικό) από όσο δείχνουν οι δείκτες. Αυτό σημαίνει ότι φεύγουν από την Ελλάδα 1-2δις ευρώ/έτος μη καταμετρημένα (χωρίς εμβάσματα). Στη δεκαετία που πέρασε, από την έλευση του ευρώ, έχουν φύγει περίπου 15 δις χωρίς εμβάσματα.
     Οι πολιτικοί, έχοντας την εντύπωση πως η συνολική ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι πχ 30- 35δις ευρώ, θεωρούν πως υπάρχει φοροδιαφυγή όταν στα δημόσια ταμεία καταλήγουν στο τέλος του μήνα 8 δις ευρώ.
     Εάν η συνολική ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί είναι 15 δις ευρώ και στο τέλος του μήνα καταλήγουν στα δημόσια ταμεία 8 δις ευρώ ο ιδιωτικός τομέας έχει στραγγαλιστεί εντελώς και το κράτος θεωρεί ότι οι πολίτες φοροδιαφεύγουν.
     Αυτό, κατά τη γνώμη μου, συμβαίνει.
     Οι πολιτικοί έχουν την εντύπωση πως υπάρχουν 30 δις και ο πολλαπλασιαστής είναι 6, ενώ η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν 15 δις και ο πολλαπλασιαστής είναι 12.

     Τα μη μετρήσιμα μεγέθη προέρχονται από λογική ανάλυση και είναι προσεγγιστικά.

     • abc avatar
      abc @ kotstak 04/07/2012 20:12:46

      Αγαπητέ kotstak,έχεις απόλυτο δίκιο.
      Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι απο τα πλέον άδικα και βάρβαρα στον κόσμο.
      Οι τίμιοι Ελληνες πληρώνουν τριπλάσιους έως δεκαπλάσιους φόρους από ότι θα ώφειλαν κανονικά. Οι πολιτικοί πχ. δεν πληρώνουν φόρους. Ούτε καν για το αυτοκίνητο, την οικοσκευή και τα κομπιούτερ τους . Και μετά ζητάνε απ τα "κορόιδα" να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση. Οποιος Ελληνας επιχερηματίας διαθέτει 1000-2000 ευρώ το χρόνο περίσσευμα, έχει offshore εταιρεία και δεν τον ξέρει καν η εφορία. Γι αυτό μόνο στην Ελβετία υπάρχουν 600 δις σε καταθέσεις Ελλήνων...Αν δεν έχει offshore έχει βουλευτή πρώην εφοριακό, με το "σβηστήρι". Στην Ελλάδα είναι μοναδικό φαινόμενο όταν φτάνουν κοντά στη σύνταξη να κατεβαίνουν στην πολιτική οι εφοριακοί και να "σαρώνουν" κυριολεκτικά. Κι αυτοί μόλις εκλεγούν, καλούν πάλι τα "κορόιδα" να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση.
      Ομως το μεγαλύτερο ψέμμα είναι τάχα ότι το χρέος αυξάνεται απο τη φοροδιαφυγή. Μας λένε δηλαδή οτι επειδή δεν εισέπραξαν αρκετά από φόρους και παρ' ότι δεν έκλεψαν ούτε δραχμή από τα εισπραχθέντα, αναγκάστηκαν οι κακόμοιροι, με την έγκριση του λαού, να κάνουν δάνεια με τα οποία έφτιαξαν και στην Ελλάδα Δημόσια νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, αξιοπρεπέις συγκοινωνίες , παιδεία, υγεία, κοινωνικές παροχές Ευρωπαικού επιπεδου και όχι Τουρκίας, και γι αυτό βρεθήκαμε χρεωμένοι...Εδώ γελάνε και οι κουτόφραγκοι...

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ abc 04/07/2012 21:17:23

      Λαμπρά κύριοι ! Φοροδιαφυγή επομένως δεν υπάρχει παρά μόνο σε καμμιά εκατοστή μεγαλοεπιχειρηματίες και στους πολιτικούς.
      Επειδή δεν ζείτε στον Αρη κι επειδή το ξέρετε από προσωπική εμπειρία ότι η φοροδιαφυγή οργίαζε και οργιάζει και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αναγκαστικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κοροϊδεύετε τον εαυτό σας και προσπαθείτε να κοροϊδέψετε κι εμάς.

     • abc avatar
      abc @ firiki2010 04/07/2012 21:50:44

      Δηλαδή αν κάναμε όπως το Λας Βέγκας πχ. και καταργούσαμε την άμμεση φορολογία και τις εφορίες, ή έστω βάζαμε εναν ελάχιστο σταθερό συντελεστή 3% σε όλους και αυξάναμε την έμμεση φορλογία καταργώντας έτσι στην πράξη τη φοροδιαφυγή, έχεις την εντύπωση οτι θα είχαμε μικρότερο Δημόσιο χρέος?

   • o deksios avatar
    o deksios @ kotstak 04/07/2012 13:54:25

    ε. ναι τωρα...
    οι γιατροι και δικηγοροι της χωρας με τις mercedes και τα δηλωμενα εισοδηματα των 5.000-7.000 ευρω, δεν φοροδιαφευγουν..
    ουτε οι υδραυλικοι, κτλ, που κοβουν αποδειξη μια στις 100..
    ουτε οι ιδιοκτητες νυκτεριων κεντρων, που μαλιστα εμφανιζουν και ζημιες στις φορολογικες τους δηλωσεις...
    ουτε οι μεγαλοαγροτες, που δηλωνουν εισοδηματα 1.000 ευρω, και ειναι καθε βραδυ στα μπουζουκτσιδικα της Θεσσαλιας..

 8. kotstak avatar
  kotstak 04/07/2012 11:51:47

  Εάν παρομοιάζαμε τα οικονομικά προβλήματα της πατρίδας μας με ένα δάσος, η φοροδιαφυγή θα ήταν ο ίσκιος ενός δένδρου σε αυτό το δάσος. Ούτε καν ένα δένδρο.
  Ένας άλλος “ίσκιος δένδρου” είναι τα ελλείμματα.

  Φοροδιαφυγή υπάρχει σε μικρή έκταση.
  ΚΑΝΕΝΑ απολύτως, από τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, δεν έχει την παραμικρή όσμωση με την φοροδιαφυγή.
  Φανταστείτε ένα σκυλί που έχει πίσω του τον ήλιο, άρα μπροστά του τη σκιά του, να αρχίσει να κυνηγά τη σκιά του.
  Αυτό ακριβώς είναι το κυνήγι της φοροδιαφυγής.

 9. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 04/07/2012 12:29:57

  Οτι ανεβαίνει, κατεβαίνει......τίς περισσότερες φορές.

  Τό αντίθετο όμως είναι δυσκολώτερο, ειδικά όταν μιλάμε γιά σώβρακα.

 10. Emmanuil avatar
  Emmanuil 04/07/2012 12:55:40

  Οι αποκρατικοποιήσεις θα είναι καταστροφικές για την χώρα. Θα κλεισουν μόνο κάποιες μικρες τρύπες στα εξωτερικά χρέη και ...αυτό ήταν. Μα είναι σοβαρά αυτά τα μέτρα; Εγώ θα περίμενα να ακούσω απο τον πρωθυπουργό κάποιο έργο που θα αποδώσει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα - και όχι βέβαια νέους αυτοκινητοδρόμους, που θα ευνοήσουν την εισαγωγή αυτοκινήτων - παραδείγματος χάριν έναν μεγάλο οργανισμό που θα προωθεί το ελληνικό λάδι στο εξωτερικό, όμως με ΜΙΑ ονομασία, για να πάψει αυτή η επιπόλαιη επιχορήγηση μικρών παραγωγών, που με ονόματα απο την αρχαία Ελλάδα και μια ελάχιστη παραγωγή δεν έχουν καμμια δυνατότητα να επιπλεύσουν στο εξωτερικό. Σκεφτείτε ποιός μπορεί να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες σε λάδι του LIDL π.χ.. Κανείς σήμερα. Το ίδιο με τα τυριά, τα κρασιά, τις ελιές κ.α.π. προϊόντα. Αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή το να πουλήσεις ότι έχεις για πενταροδεκάρες, δεν είναι καλό. Μετα έμεινες τσιπλάκης, και τότε τι θα έχεις να πουλήσεις, αφού τα χρέη για τα δάνεια θα αυξάνονται αλγεβρικά;

 11. πολιτης avatar
  πολιτης 04/07/2012 13:09:24

  θεωρω οτι αποκρατικοποιησεις πρεπει να γινουν μονο σε οργανισμους που δεν ειναι κερδοφοροι και δεν εχουν και στρατηγικη σημασια για το κρατος.....
  φανταστειτε να αποκρατικοποιηθουν οι κερδοφορες και να μεινουμε με τις προβληματικες....θα ειναι το λιγοτερο αστειο και καταστροφικο...
  ναι στην στοχευμενη αξιοποιηση περιουσιακων στοιχειων του κρατους...οχι στο ξεπουλημα φιλετων οσο οσο...
  χρειζεται σοβαροτητα, οχι επικοινωνιακες κορωνες και προπαντος πατριωτικος σχεδιασμος............

 12. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 04/07/2012 13:11:07

  Μπράβο του και ας μην είμαι φαν του...
  Αν τα κάνει αυτά και διώξει τη κομματική πλέμπα θα είναι αξιέπαινος και κυβερνήτης μακράς πνοής.
  Ας κάνει κάτι και με τους .... που ρήμαξαν το μετοχικό ταμείο στρατού, το πάλαι ποτέ εύρωστο ταμείο.
  Γέμισε η Ελλάδα στρατηγούς και "αντιστασιακούς".
  Αυστηρότατος πρέπει να είναι και ο έλεγχος με τα επιδόματα "πρόνοιας" που πέρα από κλοπή συνιστούν εμπαιγμό για τους πραγματικά ανθρώπους με αναπηρία ή άλλες δύσκολες καταστάσεις.
  Έφταναν στο σημείο επειδή πονούσε το δάχτυλό τους να παίρνουν επίδομα αναπηρίας.
  Έτσι φεύγουν και τα μνημόνια και οι τρόικες.
  Με καταπολέμηση της σπατάλης, της διαφθοράς και της κομματοκρατίας, παράλληλα με υγιή ανάπτυξη του κεφαλαίου και διαρθρωτικές αλλαγές.
  Ούτε καουμποϊλίκια, ούτε κραυγές...
  Μακάρι, καλή η αρχή, οψόμεθα!

 13. o deksios avatar
  o deksios 04/07/2012 13:51:47

  τι λετε τωρα καποιοι?
  με την ιδιωτικοποιηση δεν εχεις μονο εσοδα απ' την πωληση, αλλα γλυτωνεις και τεραστια δις του προϋπολογισμου που πανε για αμοιβες, μισθους και επιδοτησεις των ΔΕΚΟ..
  και οι επιχειρησεις υδρευσης πως ειναι κεροδοφορες οταν ολοι οι δημοι στους οποιους ανηκλουν ειναι καταχρεωμενοι? κοροιδευομαστε μεταξυ μας?
  Δηλαδη ο δημος Αθηναιων χρωσταει 10 δις, αλλα η επιχειρηση υδρευσης, που ανηκει στο δημο, ειναι κερδοφορα? ακομα και αν ειναι, ειναι προφανες οτι το κερδος ειναι λογιστικο , και οχι πραγματικο..
  οπως τον οσε, που τον σπασαμε σε 10 κομματια, ωστε να λεμε οτι το 1 ειναι κεροδοφορο και και τα 9 ζημιογονα?
  ολες οι δεκο καραζημιογονες ειναι.. και οχι μονο ζημιογονες, αλλα βαρυνεται και το κρατος να πληρωνει υπαλληλους και ΔΣ με τρελες αμοιβες και μισθους

  • takis400 avatar
   takis400 @ o deksios 04/07/2012 14:06:41

   εσυ δεξιε θες πλουσιο κρατος με φτωχους πολιτες?και η ευδαπ ανηκει στη νομαρχια,οχι στο δημο.Αυτα που γραφεις ειναι απλα για γελια,οποιος ειναι αξιος σε 1 χρονο τα εχει κανει κερδοφορα ολα.Αποφασιστικοτητα και τολμη θελει.Δεν ειναι επι προσωπικου η αντιπαραθεση,αλλα επι των αντιληψεων

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ o deksios 04/07/2012 14:13:41

   "και οι επιχειρησεις υδρευσης πως ειναι κεροδοφορες οταν ολοι οι δημοι στους οποιους ανηκλουν ειναι καταχρεωμενοι?"

   Να' ξερες τι είπες τώρα!!!!!
   Πανεύστοχη η παρατήρησή σου...

   Απλά πολλοί δημαρχούκοι, τάιζαν ψηφοφόρους, κολλητούς, εργολαβίσκους και τα σπασμένα τα πλήρωναν οι δημότες με τις υπερτιμολογήσεις.
   Χωρίς έλεγχο δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει παραγωγή, τίποτα!

   Ή αν θες να μείνει υπο δημόσιο έλεγχο, κάνεις σοβαρούς ελέγχους και όχι νομοκατασκευάσματα, αρχές και παρααρχές που στερούνται από δράση και αποδοτική παρουσία, ή τα αποκρατικοποιείς και τελειώνει το πάρτι!

 14. o deksios avatar
  o deksios 04/07/2012 14:01:25

  δυστυχως η τεραστια φθορα της νδ θα αρχισει α) απ' τη καταψηφιση του νομοσχεδιου της χρυσης αυγης για την καταργηση του νομου Ραγκουση..
  ο,τι δικαιολογια και αν επιστρατευτει, η φθορα που θα αρχισει απο εκει και περα θα ειναι χωρις επιστροφη... ιδιως αν τα καραβανια, ελεω Μανιτακη και Κουβελη, συνεχισουν να ερχονται ανενοχλητα..
  β) απ' τα μετρα του νεου αριστερος υπουργου δικαιοσυνης. προανηγγειλε χθες 1) καταργηση του νομου για τις κουκουλες, 2) αμεση αποφυλακιση και καταδικασθεντων με μεγαλες ποινες καθειρξης, κα μετρα,όπως τα ονομασε, ¨φιλελευθεροποιησης του ποινικου δικαιου"..
  να δω οταν θα φθασει η εγκληματικοτητα στα μη περαιτερω τι θα κανουμε..

 15. giorgos avatar
  giorgos 04/07/2012 14:18:09

  Το μνημονιο προβλεπει οτι τα οποια εσοδα προερχονται απο ιδιωτικοποιησεις θα πηγαινουν στην μειωση του χρεους (μαυρη τρυπα)και οχι στο ελλειμμα.Το ελλειμμα θα μειωθει α)με μειωση δημοσιων δαπανων και β)αυξηση απο εσοδα φορολογιας.Αρα η δικαιολογια οτι ιδιωτικοποιουμε για να μην αναγκαστουμε να απολυσουμε δημοσιους υπαλληλους δεν ισχυει.Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.Οι απολυσεις(εφεδρεια)ειναι προαποφασισμενες.

 16. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 04/07/2012 14:26:27

  Δεν καταλαβαινω ,γιατι να μην αγορασουν τον ΟΠΑΠ ,τα ασφαλιστικα ταμεια
  & να χρηματοδοτουν τα ελλειματα τους απο τα πολλα & σιγουρα κερδη του.

 17. lazaros avatar
  lazaros 04/07/2012 14:27:35

  καντα να τελειωνουμε επιτελους να μην παει ουτε μια μερα χαμενη...

 18. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 04/07/2012 15:10:11

  Αποκρατικοποιήσεις-προστασία των ανέργων-μείωση ΦΠΑ+φόρων.
  Αμεσα θα φανούν τα αποτελέσματα στην αγορά και στα νοικοκυριά,ο λαός θα πάρει μια ανασα και θα δώσει πίστωση χρόνου και στήριξη.
  Ή αυτά ή ο Αλέξης,διαλεχτε...

 19. Δημήτρης, ετών 31 avatar
  Δημήτρης, ετών 31 04/07/2012 16:22:13

  Όχι στο ξεπούλημα της Λαικής περιουσίας! Όχι στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο που καραδοκεί να αναλάβει τον ΟΣΕ και τον ΟΠΑΠ! Ναι στους όμορφους λαικούς αγώνες του αγωνιζόμενου εργάτη και του Τσίπρα! ΕΛΕΟΣ πια ορισμένοι! Πρέπει να καταστραφούμε πρώτα τελείως και μετά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μήπως πρέπει να πουλήσουμε τον ΟΠΑΠ; Πρέπει να πεινάσουμε για να δούμε ότι κάπως πρέπει να αξιοποιηθεί το Ελληνικό; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ!!!!

 20. μαγιστρος avatar
  μαγιστρος 04/07/2012 19:23:08

  προς θεου μη δωσουμε τα νερα(ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ) σε πολυεθνικες γιατι θα πουμε το νερο νερακι...

 21. chris avatar
  chris 04/07/2012 19:42:43

  ΟΣΕ ΔΕΗ και ΕΡΤ = τζάμπα λεφτά

 22. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/07/2012 20:05:15

  κύριε Πρωθυπουργέ

  -μπορούν να κλείσουν μερικά περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν μόνο ...μελίσσια;
  -μπορεί να πωληθεί ο ΟΠΑΠ;
  -μπορεί να δοθεί ο ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λοιπά ...σιδηροδρομικά στους Κινέζους που έχουν και τα λιμάνια με υποχρέωση της αναβάθμισης του δικτύου;
  -μπορεί να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου (κτίρια) που μπορεί να αποφέρει και μείωση των δαπανών (ενοίκια) και έσοδα (...ενοίκια);
  -ΕΛΕΟΣ μπορεί να συγχωνευθούν επιτέλους μερικά από τα 24,000 Νομικά πρόσωπα και να κλείσουν ορισμένα που έχουν μόνο Προέδρους και ΔΣ;
  -μπορεί να μηχανογραφηθεί on line ...πέρα από τον τζόγο οι σχέσεις: ασφαλισμένου - ιατρού - φαρμακοποιού - ταμείου ...μερικά δις θα γλιτώναμε...
  -μπορεί να γίνει διασταύρωση στοιχείων για τη φορολογική ταυτότητα των πολιτών; το σύστημα υπάρχει όπως και οι κραυγές για ...φακέλωμα και 666...
  -μπορεί να καταρτιστεί για το 2013 προϋπολογισμός εκ μηδενικής βάσεως;

  ....για να πάω και στα "δικά μου".....που τα ξέρετε αφού περάσατε από το ΥΠΠΟ:

  -μπορεί να γίνει μια Υπηρεσία ανά Νομό; τέρμα στα ενοίκια συμβασιούχους ασφαλιστικά ΜΚΟ ταλαιπωρία πολιτών εξυπηρετήσεις γνωστών κλπ κλπ;
  -μπορεί να υπάρχει διοικητικά ένα ΜΟΥΣΕΙΟ ανά πόλη για να γλιτώσουμε καμιά 25αρια ...στρογγυλές σφραγίδες;
  -μπορεί να γίνει σε συνεργασία με κάποιο ΑΕΙ ένα έρμο ΟΠΣ;
  -μπορούν να φύγουν οι ...συνταξιούχοι σύμβουλοι και επιτροπές και να συνεργαστούμε με την εκπαιδευτική κοινότητα: για ανασκαφές; συντήρηση; έργα; συμβάσεις; πληροφοριακά συστήματα;
  -μπορεί να γίνει Μητρώο Φορέων Πολιτισμού;
  -μπορεί να αξιοποιηθεί η κληρονομιά ως προβολή της χώρας, προσέλκυση επισκεπτών, έσοδα;
  -μπορεί να ενισχυθεί η σύγχρονη (άυλη) πολιτιστική κληρονομιά; βιβλία; μουσική; χορός; θέατρο; γλυπτική και χαρακτική;

  Η χώρα δεν χρειάζεται ούτε να ξανά ανακαλύψει τον τροχό ούτε να εφεύρει την πυρίτιδα.
  Ολοι γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει, άλλοι σιωπούν, άλλοι επιδιώκουν ίδια οφέλη και καρέκλες άλλοι βολεύονται στην αεικίνητη εφορία της ακινησίας.
  Θέληση για εφαρμογή των αποφάσεων.
  Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

 23. Petra avatar
  Petra 04/07/2012 20:50:51

  Να 'σαι καλα γελασα με τα 10 μετρα που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση. Όπως το νουμερο 1, 8 και 9.

 24. llila avatar
  llila 05/07/2012 00:04:48

  Η Ελλάδα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά αλλά τα δελτία ειδήσεων και τα παπαγαλάκια τους σου λένε, έχει ο θεός ,αντέχουμε. Ωραία, για να δούμε:
  Φάρμακα. Δεν υπάρχουν πλέον. Είναι γεγονός, δεν είναι απεργία των φαρμακείων, δεν είναι ότι είναι ακριβά, είναι ότι δεν υπάρχουν. τελεία. Οι φαρμακαποθήκες είναι άδειες, οι ξένες εταιρίες δεν προμηθεύουν πλέον βερεσέ, μάζεψαν το στοκ τους παρανόμως(διότι υποχρεούνται από τον νόμο να διαθέτουν τρίμηνες προμήθειες αλλά λόγω Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε καμία αγορανομία, κανένας ΕΦΕΤ, κανένα κράτος), τα φαρμακεία έχουν καταρρεύσει λόγω συσσωρευμένων χρεών από τα ταμεία, άρα δεν μπορούν να παραγγείλουν και να πληρώσουν τους προμηθευτές που απαιτούνε cash πλέον για να δώσουν φάρμακα, από τα ταμεία δεν υπάρχει σωτηρία διότι και αυτά έμειναν άδεια εντελώς με το ...σωτήριο PSI που τους κούρεψε μέχρι και τις ….τριχες, ο ΕΟΠΠΥ δεν υπάρχει, απλά ένα όνομα είναι, ένας οργανισμός φάντασμα, τα νοσοκομεία δεν έχουν στοκ πλέον και αν έχουν το κρατάνε για τους δικούς τους, οι ασθενείς που πλήρωναν τα ταμεία, είδαν τα ταμεία τους να αδειάζουν και οι τσέπες των αρμοδίων να γεμίζουν, λεφτά ο ασθενής δεν έχει, το φάρμακο είναι πανάκριβο, πάπαλα ο ασθενής, τέρμα. Σαν το σκυλί στην άκρη του δρόμου.
  Εφορία.
  Η εφορία λοιπόν η οποία είναι κράτος εν κράτει και αυτή, στέλνει τα ραβασάκια στους απελπισμένους, σε όλους εμάς. Να πληρώσουμε φυσικά δεν έχουμε διότι οι τύποι ζητάνε λεφτά και από τους άνεργους!!! Αλλά σου λέει η εφορία, δεν κάνουμε κολεγιά με τους φίλους μας τους τραπεζίτες και τα χρέη να τα στέλνουμε εκεί να τους κανονίσουν; Και το έκαναν. Οπότε τώρα τα χρέη πάνε στις τράπεζες, αυτές κατάσχουνε τις περιουσίες μας, εμείς μένουμε στο δρόμο αλλά …..ευτυχώς είμαστε ακόμα στο ευρώ. Οπότε κάθε ιδιωτική περιουσία, το οικόπεδο που σας άφησε ο παππούς σας, το σπίτι της μάνας σας ανήκει πλέον στις τράπεζες. Πάει και η προσωπική περιουσία του Έλληνα.

  Φαινόμενο αυτοκτονίες. Ενδεικτικό της ολικής κατάρρευσης. Μέχρι πρότινος οι αυτοκτονίες γίνονταν στα κρυφά, στα σκοτεινά, σε απόμερα δωμάτια. Τώρα γίνονται σε live σύνδεση, δημόσια, έξω από υπηρεσίες, κρατικές εξουσίες κλπ. Αυτό είναι ενδεικτικό της πλήρους καταβαράθρωσης του αισθήματος της ελπίδας, της αγάπης για την ζωή(ποιά ζωή;), ενδεικτικό της απόγνωσης, της φρίκης, της ανωμαλίας.

  Ιδιωτικοποίηση όλων των κρίσιμων τομέων μίας χώρας. Νερό ιδιωτικό, ενέργεια ιδιωτική, τηλεπικοινωνίες ιδιωτικές, μεταφορές ιδιωτικές, υπηρεσίες ιδιωτικές, όλα επί πινακίου φακής σε κολλητούς των ρόθτσιλδ, του σόρος, του ροκφέλερ, των κινέζων. Λιμάνια, αεροδρόμια, λίμνες, εκτάσεις, η Ακρόπολη, όλα ιδιωτικά!

  Τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά έχουν χτυπήσει κόκκινο. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν δεν μπορούν να αντέξουν τον εφιάλτη και ο οργανισμός τους καταρρέει από θλίψη. Στενοχώρια των κυττάρων, καρκίνοι, δυσπλασίες, ανεξήγητες ασθένειες, παλαιές ασθένειες ξανά στο προσκήνια(ελονοσία, ηπατίτιδα κλπ). Ο τρόμος είναι εδώ. Η φρίκη είναι εδώ. Οι συγγραφείς τρόμου που τόσο γλαφυρά περιέγραφαν δαίμονες της κολάσεως, τέρατα από άλλες διαστάσεις, εξωγήινες απειλές δεν θα μπορούσαν να περιγράψουν αυτό που νιώθει καθημερινά ο πολίτης. Δεν μπορούν να το φανταστούνε. Τα τέρατα είναι εδώ, είναι απέναντι μας. Μας σκοτώνουν χωρίς όπλα. Έφυγε το χαμόγελο μας, χάσαμε τους δικούς μας, το κράτος της χώρας μας σκοτώνει τις οικογένειες μας. Τα τέρατα είναι εδώ, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα συμβόλαια των τραπεζών, στις εφορίες, στο δρόμο μας κυνηγάνε με μαχαίρια για λίγα ευρώ, οι μπάτσοι μας κόβουν κλήση για ψήλου πήδημα αλλά ταυτόχρονα συμμετέχουν σε συμμορίες του κοινού εγκλήματος και μας κλέβουν, μας ψεκάζουν χημικά στα μούτρα, μας βαράνε με ευχαρίστηση διότι υπηρετούν καλά το κράτος. Τα τέρατα είναι εδώ. Τί να μου κλάσει ο Κθούλου όταν απέναντι έχω τον Βενιζέλο;;; Πώς να με τρομάξει ο Φρέντι Κρούγκερ όταν πέφτω πάνω σε τραπεζίτη κάθε μέρα; Τί να μας πούνε τα ζόμπι, όταν κυκλοφορούμε με το μετρό κάθε μέρα. Τα ζόμπι τουλάχιστον μπορώ να τα πυροβολήσω, τα ζόμπι του μετρό όχι. Θα με πάρουν για τρελό...

  Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χάρτινα θεμέλια καταρρέουν, μαζί καταρρέουν και οι οικογένειες που συντηρούσαν, οι δρόμοι της Ελλάδος θυμίζουν εικόνες Φαρ Ουέστ με τις αχυρόμπαλες να περνάνε και τον αέρα να σφυρίζει. Οι μόνοι που επιβιώνουν και αυτοί όμως με χασούρα είναι οι μασονικές πολυεθνικές για λόγους μασονικού συμφέροντος και οι γκάνγκστερ της ναυτιλίας με τις ξένες σημαίες και τα κοντέινερ και τα τάνκερ του θανάτου, με τα φορτία με όπλα προς τους uckαδες, τους γκρίζους λύκους και τις κοκκινοσκουφίτσες, με τα ναρκωτικά τους με τα όλα τους.

  Η πρέζα θερίζει πλέον. Όλο και περισσότερα νέα παιδιά πέφτουν στις ηρωίνες και σε ακόμα χειρότερα νέα ναρκωτικά όπως τα άλατα μπάνιου από υγρά μπαταρίας, 5 ευρώ η δόση η ηρωίνη, 1 ευρώ το υγρό μπαταρίας. Τί όμορφος κόσμος… ε μπαμπά; Νέα παιδιά καλοβαλμένα, κυκλοφορούν ζωντανά νεκρά ακόμα και στα προάστια των Αθηνών, καθώς και σε όλες τις επαρχιακές πόλεις. Όπως στην Αργεντινή μετά την πτώχευση, γέμισαν οι φτωχογειτονιές κρακ, έτσι και εδώ όλως τυχαίως γεμίσαμε ηρωίνες με κρατική επιχορήγηση.... Τέρμα η νεολαία. Η όποια νεολαία βέβαια, διότι μέσα σε 10 χρόνια μόνο, καταφέραμε να μειωθούμε κατά 1.000.000!!! Απίστευτο! Αλλά απολύτως λογικό. Ποιός λογικός θα φέρει παιδί σε αυτόν τον παρανοϊκό κόσμο; Γιατί; Και παιδιά μένουν να κάνουν οι ηλίθιοι, παράγοντας ηλίθιους απογόνους σε ένα κόσμο ηλίθιο. Εξέλιξη... σίγουρα μπαίνουμε στην 5η διάσταση.

  Χλωρίδα και πανίδα. Εδώ και αν τα πήγαμε καλά. Καταστροφή ολική και ίσως μη αναστρέψιμη. Αποψίλωση, εμπρησμοί δασικών εκτάσεων, εξαφάνιση πολλών ειδών και πολλών οικοσυστημάτων μοναδικών στον πλανήτη. Ποικιλίες σπόρων εξαφανίσθηκαν, είδη ζώων εξαφανίστηκαν, τα χώματα μολύνθηκαν με χιλιάδες χιλιάδων χημικά, οι συνεχείς και αλλοπρόσαλλες αρδεύσεις κατάστρεψαν τα νερά μας και τα εδάφη μας. Η Μεσσηνία παρουσιάζει ερημοποίηση στο 60%. Ερημοποίηση, στην Ελλάδα!!! Το Ιόνιο πέλαγος, Ζάκυνθος, Ηλεία, Κεφαλονιά, οι ωραίες μας θάλασσες πάνε και αυτές... Οι ιταλοί μαφιόζοι έχουν βυθίσει τουλάχιστον δύο κουφάρια με πυρηνικά και χημικά απόβλητα στο Ιόνιο, δύο τουλάχιστον ξέρουμε. Ποιός ξέρει τί άλλο.... Πάει και αυτό. Παραλίες στην Αττική, τάχα μου γαλάζιες σημαίες, τίγκα στα κολοβακτηρίδια... Πηγαίνετε για μπάνιο μωρέ, άλλωστε θα 'ρθει ο σαλούφας να τα φτιάξει, θα 'ρθει ο Γιόχαν Κρίστιανσεν και όλα θα πάνε καλά... βούτα εσύ να βγάλεις κέρατα και θα σε φτιάξουμε μετά... Όλα καλά. Μόνο που δεν μας λένε, οι αποχετεύσεις όλων αυτών που χέζουνε, πού αδειάζουνε; Στην πισίνα του Γιακουμάτου; Στο ιδιωτικό λιμάνι του Βαρδινογιάννη;;; Στον Μαραθώνα; Ο ευρών κερδίζει κουλούρι με νερό μαραθώνος. Οινόφυτα; Όλως τυχαίως οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην περιοχή. Γιατί άραγε; Και σε λίγο σου έχω και άλλο. Τί θες; Εξόρυξη πετρελαίου από το Αιγαίο; Το είπε ο Βελόπουλος; Ε τότε ας το κάνουμε! Ναι, ας γαμήσουμε μέχρι θανάτου και το Αιγαίο αφού το λέει ο Βελόπουλος, ας φτιάξουμε εξέδρες εξόρυξης ισραηλινών συμφερόντων στο Αιγαίο. Σίγουρα, τα αφεντικά της EXXON MOBIL, της BP και της S-HELL, δηλαδή οι Λάτσηδες και οι Βαρδινογιάννηδες, θα νοιαστούνε για το Αιγαίο, ένα από τα πιο καθαρά πελάγη κάποτε. Όχι, μην εξορύξουμε από την στεριά, όχι, να γαμήσουμε πρώτα το Αιγαίο και μετά βλέπουμε. Πάει και το περιβάλλον...

  Τράπεζες και καταθέσεις: Οι τράπεζες, οι καλές μας φίλες, παίξανε τις καταθέσεις μας στα καζινοχρηματιστήρια, άλλωστε από τον νόμο υποχρεούνται να διαθέτουν cash μόνον το 1/3 του συνολικού ποσού καταθέσεων διαθέσιμο(ούτε και αυτό διαθέτουν όμως), οι καλοί τραπεζίτες όπως οι Λάτσης, Ράπανος, Βαρδής, Προβόπουλος και τα άλλα παιδιά, έπαιρναν τις καταθέσεις μας και έδιναν δάνεια σε εταιρίες με μετοχικό κεφάλαιο μία τσιχλόφουσκα, εταιρίες που όλως συμπτωματικώς είναι ιδιοκτησίας συγγενικών προσώπων των ανωτέρω. Η εγγύηση καταθέσεων έως 100.000... Παπάρια μέντολες. Η Πρότον Μπανκ του Λαβρέντη Λαυρεντιάδη, του επιχειρηματία που θα έσωζε την Ελλάδα κατά τις εφημερίδες επί πληρωμεί Δημοκρατία και Ακρόπολη, έδωσε δάνεια σε εταιρίες του Λαυρεντιάδη, με τις καταθέσεις των αθώων πολιτών, το bail out κόστισε 1 δις! Από που προήλθε το 1 δις; Μα από το Ταμείο Εγγυοδοσίας του κράτους. Πάνε τα λεφτά, ξυπνήστε! Το ταμείο που εγγυήθηκε τις καταθέσεις σας είναι ΑΔΕΙΟ!!! Τα @@ μου θα πάρετε, όταν γίνει το μπαμ. Τα λεφτά τα έφαγε ο Λαυρεντιάδης, τις ζημιές τις βάλανε στο μνημόνιο, τις πληρώνουμε εμείς οι πολίτες. Φοβερό ε; Ποιο αλάνι το σκέφτηκε αυτό; Δεν έχετε καταθέσεις. Καλές οι τράπεζες. Βοηθάνε την οικονομία οι τράπεζες. Ο Σάλλας έκανε πλούσια την οικογένεια του με τις καταθέσεις των καταθετών της Πειραιώς, τα ΜΜΕ σιωπούν, αφού σε αυτούς ανήκουν τα ΜΜΕ. Ο Βγενόπουλος, ο ...Έψιλον τίναξε την Κύπρο στον αέρα, ταυτόχρονα τίναξε και την Μαρφίν στον αέρα, αλλά τα λεφτά από τους δανειολήπτες τα ζητάει με εξώδικα ο κλέφτης, για να συνεχίσει να καπνίζει τα πούρα του. Αυτοί ποντάρουνε στον θάνατο μας, το ξέρετε; Αυτό είναι το νέο στοίχημα. Πόσοι από εμάς θα τα τινάξουμε, όποιος το πετυχαίνει βγάζει λεφτά, οι …καλοί τραπεζίτες, η δύναμη της οικονομίας.

  Ένοπλες Δυνάμεις: Παρά τα σόου στα τηλεπαράθυρα, παρά τις "άμεσες ενεργοπ οιήσεις αντιαεροπορικών συστημάτων", παρά "τα κοφτερά δόντια του δράκου" που λέει ο Κωσταράκος και έλεγε ο Φραγγος, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, δεν υπάρχουν όπλα, δεν υπάρχουν σφαίρες, δεν υπάρχουν μηχανές, απλά δεν υπάρχουν. Το προσωπικό έχει αφεθεί στη μοίρα του, έλλειψη ηθικού, έλλειψη τεχνογνωσίας, πάμε με νεροπίστολα να παίξουμε παιχνίδια για μεγάλους, ηγεσίες χωρίς οράματα, χωρίς ευαισθησία για τον Έλληνα πολίτη, χωρίς καμία γνώση σύγχρονου πολέμου, χωρίς εφόδια, με κινεζικές φασολάδες και σκόρδα, με τζούφια όπλα, με αρχαία όπλα, με προδοσίες, με νεκρούς από χαλασμένους θερμοσίφωνες εν έτει 2012, με πλήρη έλλειψη στοιχειώδους εκπαιδεύσεως των νεοσύλλεκτων, με άδεια ταμεία, με ξένο εξοπλισμό από τα "σκραπ" των άλλων, με μπαλώματα και ψέματα και με γείτονες με πλάτες. Χώρα άνευ αυτόνομης αμυντικής βιομηχανίας. Αγκαθάκι μωρέ, θα το φτιάξει ο TOLEC και ο Salusa και οι Ολύμπιοι της Νέας Ακρόπολης και του στρατηγού Καλογεράκη, οι Έψιλον του ΟΥΦΟ-φουριέ και οι ΕΛ του Λιάκουρα... Θα κάνει μία ο Ιωάννης και θα φτιάξουν μόνα τους....

  ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει μόνον για φύλαξη VIP και πολιτικών. Άνευ καυσίμων, άνευ εξοπλισμού, με νοοτροπία από το 1940 του χωροφύλακα, με εκπαίδευση "λόλα να ένα μήλο" με δούρειους ίππους, τους προσληφθέντες από τον χρυσοχοϊδη κοεμτζόγλου ειδικούς φρουρούς, που ειδικεύονται επίσης και σε παιδική πορνογραφία, ληστείες με καλάσνικοφ, ναρκωεμπόριο και λοιπές δραστηριότητες και βέβαια τελείως ανεκπαίδευτοι απέναντι στους εκπαιδευμένους UCKάδες. Αυτοί υποτίθεται ότι φυλάνε εμένα ή …εγώ φυλάω αυτούς;

  Δικαιοσύνη: Δυο τρεις εισαγγελείς (γυναίκες) είχαν τα @@ να τα βάλουν με τις μαφίες, τις μαμήσανε και αυτές. Προσκρούουν σε τοίχους, οι υπουργοί τους βάζουν εμπόδια, δικαιοσύνη πάπαλα λοιπόν.

  ¨Έλληνες. Άνευ ελπίδος, άνευ στηρίγματος, άνευ λογικής, άνευ αμυντικών μηχανισμών, άνευ προστασίας. Ψαράκια στο πέλαγος απέναντι σε καρχαρίες αλλά έχουμε δικαίωμα ψήφο. Και έχουμε και τούρκικα σήριαλ. Νέα κοριτσάκια εκπορνεύονται, κάνουν βίζιτες για να αγοράσουν τα νέα prada και τα νέα gucci. Μιλάμε για κορίτσια καλών οικογενειών που δεν μπορούν να καταναλώσουν και προκειμένου να καταναλώσουν, δίνουν κώλο. Για μία γραμμή κόκα... Κώλο. Η κόρη σας.

  Πρότυπα: Πόρνες, πούστηδες, εγκληματίες, μαφιόζοι, νταήδες, κάφροι. Μέτρο πουθενά. Εκατομμύρια κώλοι και βυζιά ! Μπροστά σου! Στα σχολεία! Παιδιά γυμνά με στρινγκ και wonderbra!!! Η πουτανιά κόρη μου είναι καλή, έχει λεφτά. Γιατί τα λεφτά κορίτσι μου είναι πάνω από όλα, τα λεφτάκια χε χε χε.... Ίνδαλμα όλες οι πουτάνες που παντρεύτηκαν τα τέκνα των ελίτ αλήτ της Ελλάδος, και ας κάνουν και παρτούζα πάρτι πάνω σε μνημείο(Αβέρωφ) δεν γαμιέται, έχουν λεφτά αυτοί.... Τί στο διάολο, δώς τους τον Παρθενώνα να κάνουν γυρίσματα οι Salieri, o Σειρηνάκης και οι λοιποί. Άλλωστε υποκρισία είναι και αυτό. Μην πειράξουμε την Ακρόπολη... Ναι, ρε νούμερα τώρα το θυμηθήκατε. Όταν ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ έφτιαχνε καφέ μπαρ στο πιο καλό σημείο της Αθήνας, σε αρχαιολογικό χώρο, ο Δήμος αντί να το γκρεμίσει, του έδωσε μεταχρονολογημένη άδεια. Είπαμε μνημείο αλλά να βγάλουμε και κάνα παρά.... Το μουσείο αλά Μουσουλμανική Μέκκα της Ακροπόλεως. Να μην διορίσει ο αόματος πρωθυπουργός του σούργελου, καμιά 300αριά δικούς του; Μα όλοι από Μεσσηνία ρε πούστη μου; Πόσο κόστισε το μουσείο Μέκκα; Ποιός τα έφαγε;

  Ευρώ: Μέσα στο ευρώ με την χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση στα χρονικά των ημερών που ζούμε. Ηλεκτρονικός σούπερ κοριός της ΕΥΠ, κάμερες παντού, ΑΜΚΑ, Κάρτες πολίτη, κάρτες κατοικίδιου, κάρτες σουπερ μάρκετ, κάρτες για χέσιμο, κάρτες για τα πάντα, ηλεκτρονικό έγκλημα, ACTA, SOPA, PIPA, ρουφιάνοι παντού, κάμερες παντού. Έτσι αδιόρατα, χωρίς ουδείς να ενδιαφερθεί, χωρίς ουδείς να σηκώσει ανάστημα. Με αυτά θα ασχολούμαστε; Αφού θα ρθει ο ΤΟΛΕΚ, ο μπόλεκ και ο λόλεκ και το λουρί της μάνας τους. Αλλά ….έχουμε το ευρώ.

  Κοινωνία: Στα πρόθυρα ομαδικής παράκρουσης. Δεν βρίσκεις έναν άνθρωπο να σε ακούσει, να μιλήσεις. Όλοι τρελαμένοι. Οι πιο κοντινοί σου, σου λένε μαλακίες και κάθεσαι και τις ακούς. Δύο τρία άτομα με τα οποία συνεννοείσαι, από εκεί και έπειτα το χάος. Ο καθείς στον κόσμο του. Εμφύλιος προ των πυλών. Η ΕΛ.ΑΣ. παρέδωσε την δουλειά της στα γραφεία security της Χρυσής Αυγής και επισήμως. Ουδείς ασχολείται. Καλά κάνουν λέει ο άλλος. Βία παντού, καφρίλα παντού, οπαδίλα παντού, χουλιγκάνια παντού, έλλειψη αισθητικής, έλλειψη αρμονίας, πλήρης επικράτηση αρσενικού στοιχείου, διάλυση θηλυκού στοιχείου, υποκρύπτων ομοφυλοφιλισμός, αποδυτήρια, @@ κρεμασμένα βαρβατίλα, μασχαλίλα. Ο νέος κόσμος ζέχνει τεστοστερόνη. Το εξισορροπητικό θηλυκό στοιχείο εξαφανίστηκε όπως ακριβώς οραματίστηκε ο Αλή ΠΑΣΥΑ και ο θίασος των νεοναζί. Πάμε προς εμφύλιο. Οι από δω με τους από κει και όποιον πάρει ο χάρος. Αλλόφρονες πολίτες πιστεύουν ότι αφού δεν τους έσωσαν τα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και σία, θα τους σώσει η Χρυσή Αυγή, ο Καμμένος και ο Τσίπρας, μαζί με τους ψευδοπλειάδιους, τους ψευτοανδρομέδιους, τους αρειανούς και τους γκαλάκτικος.
  Πολιτιστικός τομέας: Στον πάτο. Καλλιτέχνες στα όρια της ευθανασίας, κινηματογραφιστές σε απόγνωση, θεατράνθρωποι στην αυτοκτονία, εκατοντάδες θάνατοι από εγκεφαλικά, καρδιές στενοχώρια, διότι αυτοί οι υπερευαίσθητοι άνθρωποι δεν αντέχουν τόση ασχήμια και φεύγουν. Δεν θέλουν να ζούνε άλλο. Και άνευ πολιτισμού, η κατάληξη είναι στα δέντρα.

  Γράφουνε πολλοί ότι αυτό που θρέφει λέει τους επικυρίαρχους είναι ο φόβος μας.... Μα δεν είναι ότι φοβόμαστε. Δεν είναι αυτό. Αυτό που νιώθουμε είναι άκρατη μελαγχολία, που θα μπορούσαμε να είμαστε και πού τελικά καταντήσαμε. Μελαγχολία είναι, όχι φόβος. Αγωνία είναι, όχι φόβος. Απελπισία είναι, όχι φόβος. Διότι διαπιστώνει ο μελαγχολών ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης, μόνο ευχές και προφητείες. Διότι διαπιστώνει ότι ενώ ο χρόνος γράφει αντίστροφα πλέον, όλοι φέρονται σαν να έχουμε ακόμα χρόνο....

  Δεν υπάρχει χρόνος πλέον. Το κοντέρ γράφει αντίστροφα. Πλέον δεν μιλάμε για αποκατάσταση, μιλάμε να σώσουμε ότι απέμεινε από τον πλανήτη. Δεν θα φέρουμε πίσω τα χιλιάδες είδη πτηνών, τα χιλιάδες είδη φυτών, τα χιλιάδες είδη που μακελέψαμε. Δεν θα φέρουμε πίσω τα άγρια άλογα, τα άγρια κατσίκια, αυτά που έχουμε είναι εξημερωμένα υβρίδια κυρίως προς βρώσιν. Ποιός θα τα φτιάξει αυτά; Πώς;


  Μπορείτε να κατανοήσετε το μέγεθος της προσπάθειας που χρειάζεται να γίνει για να πούμε ότι κάτι κάναμε; Το χωράει ο νους σας; Εδώ για τα πιο απλά, τα πιο συμβατικά, πελαγώνουμε. Ζητούμε αυτόνομη αμυντική βιομηχανία και όλοι κάνουν την πάπια.... Ζητάμε αυτόνομη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και πελαγώνουν όλοι. Ζητούμε εθελοντική εργασία και στραβομουτσουνιάζουν όλοι, ζητούμε συλλήψεις προδοτών δικαίως και νομίμως και δεν γίνεται τίποτα. Ζητούμε νέες τεχνολογίες, νέα ιδανικά, νέα ελπίδα, νέα μυαλά και χέρια και εισπράττουμε τη χλεύη. Ποιός είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Ποιός το θέλει πραγματικά; Ποιός αποφασίζει να δράσει ό ίδιος και να μην αφήσει συμμορίες να τον εκπροσωπούνε; Ποιός; Ο λαός; Μα ο λαός έχει χωριστεί σε χίλια τμήματα. Τα συμφέροντα τους ενός προσκρούουν στα συμφέροντα του άλλου. Με τί νοοτροπία; Ποιός δεν θα παγώσει μπροστά στο μέγεθος του εγχειρήματος της αποκατάστασης; Ποιός θέλει την αποκατάσταση; Σίγουρα όχι η πλειοψηφία. Σίγουρα όχι η κοινωνία. Σίγουρα όχι η Εξουσία. Σίγουρα όχι ο πολιτικοκοινωνικός θίασος. Δεν μπορούν τα παλικάρια. δεν μπορούν. Δεν ξέρουν, δεν θέλουν, δεν έχουν την ικανότητα. Τί θα γίνει με αυτούς; Τί θα γίνει με αυτούς πείτε μου. Ποιός θα τους δικάσει, πού θα τους βάλουμε; Τί θα τους κάνουμε; Ποιός θα κρίνει ποιος φταίει και ποιός όχι; Η αλωμένη δικαιοσύνη; Ποιός θα προστατέψει τον αθώο που βρέθηκε μαζί με τους ενόχους; Πώς θα αποδοθεί επιτέλους Δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο;

  Ακούω άλλους να μου λένε υπνωτικά ...."δεν φταις εσύ"
  Δεν φταις εσύ που ταΐζεις το παιδί σου φαστ φουντ, δεν φταις εσύ που το παιδί σου βλέπει τηλεόραση σαν μανιακό, δεν φταις εσύ που έχεις αλλάξει τριάντα είδη κινητών τηλεφώνων. Όχι, δεν φταις εσύ που δεν είπες ποτέ στη ζωή σου ΟΧΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!, δεν φταις εσύ που γέμισες την ντουλάπα σου με ρούχα που ράβονται από πεντάχρονα σε υπόγεια με φθοριούχο φωτισμό, όχι δεν φταις εσύ που αποπατείς όπου βρεις, δεν φταις εσύ που πετάς τα σκουπίδια σου στα δάση μας, δεν φταις εσύ που δεν αλλάζεις καταλύτη στο κωλάμαξο και κάθε σου βόλτα με γεμίζει καρκίνο, δεν φταις εσύ που ρίχνεις φόλα στα ζωντανά, δεν φταις εσύ που ξυλοφορτώνεις τη γυναίκα σου μπροστά στα παιδιά σου, δεν φταις εσύ που δίπλα σου πεθαίνουν άνθρωποι και εσύ μιλάς στην κολλητή σου για το τεκνό που γνώρισες στην παραλιακή, δεν φταις εσύ που αδιαφόρησες. Δεν φταις εσύ που άφησες να σου πάρουν την πατρίδα, που εμπιστεύτηκες ξανά και ξανά τους ίδιους ψεύτες. Όχι, δεν φταις εσύ. Φταίνε πάντα οι άλλοι. Άσε μας να σου πούμε ποιοί φταίνε, εσύ μην κάνεις τίποτα. Άσε εμάς να κανονίσουμε, εσύ κάτσε αναπαυτικά. δεν φταις εσύ και αφού δεν φταις εσύ, δεν έχεις ευθύνη θα σου πάρουμε εμείς την ευθύνη από πάνω σου, θα αναλάβουμε εμείς. Εσύ απλά δώσε μας τη ζωή σου. Από τον ένα εξουσιαστή στον άλλον. Παιχνίδια εξουσίας στην πλάτη μου, δεν φταίω εγώ...


  Τα ερωτήματα με καίνε. Ποιός θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που δεν έχουνε να φάνε, δεν έχουνε φάρμακα, δεν έχουνε στέγη, δεν έχουνε μέλλον; Να πάνε να ……… γιατί εμείς θα είμαστε στην 5η διάσταση; Σοβαρά; Αυτός θα είναι ο νέος πολιτισμός μας; Όποιος δεν μπορεί να πάει να ……..; Αλήθεια, εκεί στην 5η διάσταση απασχολούνται και ναζί; Διότι εμείς εδώ στην τρίτη παρατηρούμε μια περίεργη σύνδεση μεταξύ όλων αυτών. Νέα Ακρόπολη, ΛΑΟΣ, Ολύμπιοι, Λιακόπουλος, Χρ.Αυγή. Έτσι θα είναι στην 5η διάσταση; Θα βαράμε προσοχές και θα φωνάζουμε Χάιλ;;; Άσε …να λείπει το βύσσινο...

  Δεν μπορώ να γελάσω πλέον, όχι με αυτά που νιώθω, όχι με αυτά που βλέπω. Κάθε μέρα χάνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου, κάθε μέρα μαυρίζω όλο και περισσότερο μέσα μου, κάθε μέρα χάνω και ένα στήριγμα, ο κόσμος καταρρέει κάτω από τα πόδια μου και νιώθω λες και μόνον εγώ το καταλαβαίνω. Οι γύρω μου κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, συνεχίζουν τις ζωές τους λες και δεν τρέχει τίποτα, κάνουν βόλτες, γκαζώνουν, ακούνε μουσική δυνατά, κάνουν τα μπάνια τους, κάνουν τα σολάριουμ τους, κάνουν παρελάσεις με τα μηχανάκια τους, βαράνε τα πόδια τους στο πάτωμα, γκαρίζουν, βλέπουν τηλεόραση, χέζουν κλάνουν και κοιμούνται, κάνουν τατουάζ, κάνουν τρύπες στα κορμιά τους, τρυπιούνται, , εξευτελίζονται, αγοράζουν νέα κινητά, νέα ρούχα, νέους Η/Υ, τρώνε φαστ φουντ, πετάνε τα σκουπίδια τους έξω από το παράθυρο, κάνουνε χωματερές στη φύση, κάποιοι βιάζουν παιδάκια, κάποιοι βιάζουν γυναίκες, κάποιοι βασανίζουν ζώα, κάποιοι βασανίζουν ανθρώπους, δίπλα μου, γύρω μου, η μυρωδιά της σήψης, η μυρωδιά του θανάτου, η μυρωδιά της τρέλας, άνθρωποι κολλημένοι σε οθόνες, άνθρωποι μιλάνε στον αέρα, άνθρωποι πατάνε τις οθόνες τους και χάνονται αποκόβονται από τη ρέουσα πραγματικότητα, όλο και πιο βαθιά στο ψέμα, στην απάτη, στην οπτασία, στα μαγικά της νέας εποχής. Δίπλα μου ένας ρακένδυτος πεθαίνει, μία κοπέλα ξεβράκωτη ουρλιάζει στο κινητό της ενώ μασάει τσίχλα, πετάει την τσίχλα στο δρόμο, δεν την νοιάζει τίποτα, ο άλλος πεθαίνει δίπλα μου, ένας άλλος αυτοπυροβολείται, ο τόπος του πατέρα μου ερημώνει, η θάλασσα που μεγάλωσα είναι μολυσμένη, ο ουρανός δεν είναι γαλάζιος πλέον, αλλά έχει ένα άρρωστο υπόλευκο χρώμα, βρέχει και βγάζω εξανθήματα, τα κουνούπια που με τσιμπάνε έχουν ελονοσία, βλέπω πτώματα που περπατάνε δίπλα μου, στόματα που χάσκουνε, μάτια απλανή, βλέπω παιδιά να υποφέρουνε, να τους σπάνε τα πόδια για ζητιανιά, ηλίθιοι δίπλα μου τραβάνε το κατοικίδιο τους από το λαιμό, "έλα Μπούμπη, ……ΕΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!!!" Με κοιτάει στα μάτια, νομίζω ότι κλαίει, νιώθω τη λύπη του, κάποιος άλλος ρίχνει φόλα σε άλλα ζωντανά, κάποιος άλλος πετάει τα κουτάβια στα σκουπίδια, λες και είναι λεμονόκουπες, κάπου αλλού εκατοντάδες αθώα πλάσματα σφάζονται και καταναλώνονται, τα δέρματα τους τα φοράνε οι κυρίες της αστικής τάξης, τα παιδιά τους τρώνε χάμπουργκερ από πλάσματα που είχανε μητέρα κάποτε, που πονάνε και αυτά.

  Πάω στην Πεντέλη, βλέπω απέναντι πλέον, δεν έχει δέντρα, τα κάψανε, ακούς την οργή της Πεντέλης, την καταλαβαίνεις. Βρέχει και πλημμυρίζουνε τα σπίτια πιο κάτω. Ανεβαίνω πιο πέρα, οι πλούσιοι έχουν χτίσει και στους λόφους, σκάψανε τα βουνά για να επιδείξουνε την ματαιοδοξία τους, αλλά και στα λαϊκά στρώματα, Μελίσσια σκαμμένα, Καρέας σκαμμένος, Λυκαβηττός σκαμμένος, χτισμένος, Πλάκα χτισμένη, μυρίζει κάτουρο παντού, χαμένες ψυχές στους δρόμους, τεχνητό φως, δεν βλέπω τα άστρα, δεν ακούω παιδιά να παίζουνε στους δρόμους, είναι επικίνδυνα πλέον, καλύτερα να παίζουν ηλεκτρονικά στο σπίτι, στο κλουβί τους. Άνθρωποι στους δρόμους πεταμένοι, κανείς δεν νοιάζεται, εκκλησίες παντού που ζητάνε τα λεφτά των πιστών τους, σκαλωσιές πενήντα χρόνια τώρα "δια αποπεράτωση του ναού μπλα μπλα μπλα" ΝΑΙ ΜΑ ΕΞΩ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ;;; Καραβάνια τάχα μου αλληλεγγύης, με χαλασμένα κοτόπουλα "η φιλάνθρωπος Εκκλησία", κάπου ακούγεται μια κραυγή, κάποια άτυχη γυναίκα έπεσε στα χέρια των αδίστακτων, ουδείς ασχολείται. Ο γείτονας βαράει το παιδί του, καλά κάνει λέει ο διπλανός μου. Άνθρωποι δολοφονούνται για μία θέση παρκινγκ, για λίγα ευρώ, για ένα αυτοκίνητο, για ναρκωτικά, πόσο κοστίζει η ζωή μου; όσα ευρώ έχω πάνω μου. Προσπαθώ να κρατηθώ ψύχραιμη μα δεν μπορώ, αδυνατώ. Προσπαθώ να περάσω απαρατήρητη, μη με καταλάβουνε, μη δούνε ότι δεν τους αντέχω, αλλά δεν μπορώ, με καταλαβαίνουν, νιώθουν την οργή μου, με κοιτάνε λες και είμαι κάποια τρελή, δεν με αφήνουν καν να μιλήσω. Τι να τους πω; Δεν θέλουν να με ακούσουν. Ούτε εγώ θέλω να τους ακούω. Λένε και λένε και τίποτα δεν λένε. Έχουνε προβλήματα λένε, δεν τα βγάζουν πέρα.... ΣΟΒΑΡΑ;;;; ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ; ΑΥΤΗ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ; ΤΙ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ; ΣΩΠΑ, ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ; Κάποιοι περνάγαμε δύσκολα και πριν την κρίση, νοιαζόμασταν από τότε όταν εσείς περνούσατε ζωή και κότα με ξένα κόλλυβα. Τώρα που ακούμπησε την τσεπούλα σας, τώρα νομίζετε ότι ήρθε η κρίση; Μα δεν ακούνε. Δεν ακούτε.

  • scopa avatar
   scopa @ llila 05/07/2012 01:32:56

   llila εχεις τρελαθει.πηγαινε να σε κοιταξει κανενας ψυχιατρος...

   • μαρια avatar
    μαρια @ scopa 05/07/2012 03:25:14

    γιατί τι από αυτά που λέει είναι ψέματα? επειδή τα λέει με μορφή παραληρήματος, δεν αναιρεί το ότι είναι σωστά! δεν είναι καιρός για ανθρώπους που αισθάνονται llila...είσαι τρελός αν αισθάνεσαι...! χα!

   • llila avatar
    llila @ scopa 05/07/2012 18:27:05

    Δεν ακούς scopa......δεν ακούς!!

 25. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/07/2012 04:36:06

  Όχι άλλες περικοπές μισθών, περικοπές συντάξεων, αυξήσεις φόρων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για να επιτευχθεί η απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή.

  Ας τους πει κάποιος στο Μαξίμου ότι ή έξοδα μειώνεις (δηλ. απολύσεις στο δημόσιο) ή έσοδα αυξάνεις (δηλ. φόρους, περικοπές). Άλλη λύση για να μειωθεί το έλλειμμα δεν υπάρχει.

 26. johnny avatar
  johnny 05/07/2012 10:15:25

  Η μονη κινηση που πρεπει εστω και καθυστερημενα να κανει ο Σαμαρας ειναι να δωσει τη αισθηση οτι θα αγωνιστει να επαναφερει την αισιοδοξια στο κοσμο και να σταματησει το μακελειο των αυτοκτονιων.Να σταματησουν επιτελους τα μισολογα,η διγλωσσια,να μαζεψει ολους αυτους που μεχρι πριν λιγο καιρο τον εθαβαν απο αλλα κομματα και τωρα μεσα απο τη ΝΔ γινονται η 5η φαλαγγα με αυτα που υποστηριζουν στα ραδιοφωνα.Τωρα αν αυτο που γινεται θα ειναι αποκρατικοποιηση ή ξεπουλημα μικρη σημασια εχει μιας και οι υπογραφες υποθηκευσης ηταν ηδη καταδικασμενα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.