#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν δίνονται ποτέ στη ... ΝτόραΣτις 16/05/2012, με αφορμή τις πληροφορίες ότι προσφέρθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την συγκρότηση “ευρωπαϊκού μετώπου” κατά της δραχμής κλπ γράφαμε μεταξύ άλλων:

"Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ. Αν κάποιοι θέλουν να ευχαριστήσουν την κ. Μπακογιάννη μπορούν να της αγοράσουν μια τσάντα, ή ένα φουλάρι, τέλος πάντων. Αν παρόλα αυτά θέλουν τα ισχνά ποσοστά της κ. Μπακογιάννη (που κανείς δεν τους διαβεβαιώνει ότι θα τα πάρουν) μπορούν  να το κάνουν χωρίς να αλλοιώσουν την εντολή της 29ης Νοεμβρίου 2009 και χωρίς να πληγώσουν κι άλλο όσους παρά τον ανελέητο πόλεμο παραμένουν πιστοί στο όραμα Σαμαρά.  Μπορούν δηλαδή να της υποσχεθούν μια θέση Επιτρόπου στην ΕΕ ή ακόμα και ένα υπουργείο μετεκλογικά. Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ πρέπει να παραμείνει αυτό που ψήφισε η βάση της να είναι το Νοέμβριο του 2009. Ένα κόμμα βαθιά πατριωτικό και εθνικό..."

Στις  21/05/2012 , εξάλλου, με αφορμή την  επάνοδο τελικά της Ντόρας στη ΝΔ, σημειώναμε ότι "κάτω από το βάρος των αλλεπάλληλων λανθασμένων εκλογικών χειρισμών και κυρίως της ήττας της 6ης Μαΐου η  ΝΔ επέλεξε να απαντήσει με μια απελπισμένη επιστροφή στο παρελθόν απέναντι στο νέο που έρχεται καλπάζοντας. Έτσι από δύναμη του καινούργιου η ΝΔ ξανάγινε θεματοφύλακας του παλιού..."

Στην ίδια ανάρτηση τονίζαμε "ότι η αναβίωση των πολιτικών φαντασμάτων του παρελθόντος δεν μπορεί να αναχαιτίσει τη δυναμική που απέκτησαν τα ιδανικά της πατριωτικής και κοινωνικής δεξιάς μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009..."

Όποιος πίστευε το αντίθετο έκανε τραγικό λάθος. Και το είδαμε με την δημιουργία των ΑΝΕΛ, αλλά και την ενίσχυση της ΧΑ από απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων ορκιζόταν μέχρι τότε στο όνομα του Σαμαρά.

Βέβαια ο αντίλογος λέει ότι ο κ. Σαμαράς ήταν υποχρεωμένος να ενώσει όλο το κόμμα για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουλίου 2011 μετά το αποτέλεσμα των προηγουμένων. Ναι, αλλά ενότητα με τον ...κροταλία δεν κάνεις ποτέ. Του τσακίζεις μόνο το κεφάλι για να μην το ξανασηκώσει.

Τι μας έπιασε και τα θυμηθήκαμε αυτά; Μα τι άλλο από την περίπτωση Πολύδωρα; Βρεθήκαμε χθες στην Βουλή όπου σε κύκλους βουλετών και δημοσιογράφων ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι "πίσω" από την στάση Πολύδωρα είναι η Αγία Οικογένεια, "που κάνει ανταρτοπόλεμο στον Σαμαρά". Και θα τον "πελεκάει"μέχρι τέλους - 153-152-151 κλπ" όπως έλεγε χαρακτηριστικά γνωστός υπουργός. Άλλο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ διερωτάτο πως γινεται και κάποιοι στο κόμμα σκέπτονται τον Κώστα Μπακογιάννη για περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. "Για να του δώσουν προφανώς το χρίσμα του αρχηγού" πρόσθετε.

Όλοι αυτοί οι λωτοφάγοι που τώρα στις δυσκολίες στηρίζουν την Οικογένεια Μητσοτάκη θέλουν να ξεχνούν ότι  υπάρχουν γεγονότα που έχουν μείνει στο υποσυνείδητο των Ελλήνων σαν χαραγμένα σε βράχους και δεν πρόκειται να σβηστούν με τίποτε.

Ένα από αυτά είναι και η ζημιά που έχει κάνει σε τούτο τον τόπο αυτή η οικογένεια. Δολοπλοκίες, αποστασίες, μπίζνες με όλο το "ανφάν γκατέ" της διαπλοκής, σχέσεις εξάρτησης με Μέσα Ενημέρωσης και μεγαλοδημοσιογράφους. Μετρ της ίντριγκας ο πατριάρχης Κώστας Μητσοτάκης, κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός την περίοδο 1990-1993 κι επίσης κατάφερε να επαναφέρει τον τελειωμένο Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία και στη συνέχεια το σημιταριό. Έντεκα χρόνια είχε η Νέα Δημοκρατία να δει εξουσία και βασικός υπεύθυνος είναι ο Κ. Μητσοτάκης και η παρέα του που μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να μισήσει την φιλελεύθερη παράταξη.

 Φοβού τους Δαναούς και… Ντόρα φέρονταςΤα γραπτά μένουν για να τιμωρούν εκείνους που τα γράφουν κι εκείνους που τα λένε. Είναι η περίοδος διακυβέρνησης του Μητσοτάκη και ο Β. Πολύδωρας είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τότε αποφασίζεται η απόλυση 8.000 εργαζόμενων της ΕΑΣ. Θυμάστε εκείνη την κωμικοτραγική ιστορία που γέννησε τους "Σταμουλοκολλάδες" κι έβαλε φωτιά στην Ελλάδα; Ο κ. Πολύδωρας κλήθηκε τότε να αντιμετωπίσει δημοσιογράφους που του ασκούσαν κριτική για το χάος με την ΕΑΣ. Και τι απάντησε ο όψιμος αντιμνημονιακός κ. Πολύδωρας; «Όταν χάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος η κυβέρνηση θρηνεί, αλλά εάν χαθεί η εθνική οικονομία θα θρηνήσουμε δέκα εκατομμύρια φορές», είπε.

Ο "Σαμουράι" της Νέας Δημοκρατίας δεν έφυγε ποτέ μακριά από την Αγία Οικογένεια. Μεταξύ των άλλων στήριξε την Ντόρα, κι ευτυχώς γιατί με τέτοια υποστήριξη που είχε κατάφερε να… χάσει πανηγυρικά από τον Αντώνη Σαμαρά. Πώς είχε δικαιολογήσει τη στήριξή του στην Εξερευνήτρια; «Οι λόγοι πολλοί” εξήγησε τότε “αλλά κυρίως το γεγονός ότι εκφράζει την αδιάκοπη συνέχεια και συνέπεια της ΝΔ, όπως μετεξελίχθηκε και μορφώθηκε σε μια μακρά διαδικασία ώσμωσης, συναίρεσης και σύνθεσης ιδεών και προσώπων από το 1978 μέχρι σήμερα».Το ακούσαμε κι αυτό. Ο Μητσοτάκης και η Ντόρα συνεχιστής του Καραμανλισμού, τη φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης. Έλεος…

Στα σοβαρά τώρα. Η απόφαση του κ. Πολύδωρα να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση δεν είναι τυχαία. Δεν θυμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ξαφνικά ότι ο κόσμος πένεται. Δεν εξοργίστηκε γιατί οι φόροι εξοντώνουν τους πολίτες. Πρόκειται ξεκάθαρα για στημένη υπόθεση, εκπορευόμενη στα υπόγεια του Μητσοτακέϊκου. Η Ντόρα ξηλώνει το πουλόβερ της κυβέρνησης σιγά – σιγά και συστηματικά. Πρώτα ο Νικολόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ την περίοδο 1990-1993. Μετά ο Σταυρογιάννης που στήριξε τη Ντόρα το 2009 και τώρα ο Πολύδωρας.

Έργο Ντόρας είναι η αποδόμηση της Νέας Δημοκρατίας που σε συνδυασμό με το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε οριακή πλειοψηφία. Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη θα την είχε κάνει κι αυτή με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά δεύτερη φορά έξω από το μαντρί, σίγουρα θα τη φάνε οι λύκοι. Ειδικά αν οδηγήσει την κυβέρνηση σε κατάρρευση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα.

Όμως, βάζει τους δικούς της βουλευτές, δημοσιογράφους και στελέχη να σκάβουν το λάκκο του Σαμαρά και προετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή.

Στο Μαξίμου οφείλουν να ξυπνήσουν και να δουν τι θα κάνουν με τις περίεργες εξερευνήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη. Και ας μην πείθονται με τις διαβεβαιώσεις της ότι στηρίζει την κυβέρνηση. Γιατί όπως θα έλεγε και ο αρχαιομαθής Βύρων Πολύδωρας: «Φοβού τους Δαναούς και… Ντόρα φέροντας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/12/2013 06:56:04

  Δεν έχει καμμιά ελπίδα η αρκουδιάρα ότι και να κάνει.

 2. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 22/12/2013 07:10:37

  και εγω που νομιζα οτι ολοι κοπτονται για το καλο της χωρας...μαλλον κανεις δεν κοπτεται για το καλο της χωρας αλλα για την διατηρηση της εξουσιας και των προνομιων.

  • 'Οστρια @ αναξιμανδρος 22/12/2013 10:03:39

   Από τα ...σύννεφα ξαναπέσατε ε; :-) Πόσες φορές θ΄ανοίξει ακόμη το αλεξίπτωτο όμως;

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 22/12/2013 07:37:35

  Μόλις βγήκε ο Σαμαράς αρχηγός της ΝΔ, τι έλεγε ο πολιτικός κόσμος; "Μια πρωθυπουργική θητεία" θα τον αφήσει το Μητσοτακέικο να κάνει. Δε φαίνεται αυτό τώρα; Για τα πενιχρά ποσοστά που ήρθε η Ντόρα πίσω, άξιζε αυτό που γίνεται τώρα; Αν ήταν έξω από το κόμμα θα ήταν αποκλεισμένη και με σχεδόν παγωμένα τα νήματα.

  Αυτά σχολιάζαμε τότε εδώ, ενώ άτομα σαν τον αγαπητό και αξιόλογο Φαήλο είχαν φωνές "Δε πειράζει για Ντόρα, τα παλιά ποστς δεν θα σβηστούν, θα την έχουμε μαζεμένη" και "την επόμενη φορά αυτοδυναμία στο Σαμαρά για να κάνει αυτά που υποσχέθηκε με λυμένα τα χέρια".

  Η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές έχει αρχίσει και φαίνεται σε όλους. Είδαμε τι έγινε με τα υποβρύχια και το Βενιζέλο, με τις "περίεργες" διατάξεις στο νόμο για τα ακίνητα που "βεβαίως ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση". Αυτά που κοροϊδεύαμε για το Σημίτη, πως ζούσε σε κρυστάλλινη σφαίρα, να τα δούμε από τον Σαμαρά;

  Ο πρωθυπουργός πρέπει να κινηθεί τελείως ηγετικά, χωρίς κανένα παρένθετο και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αλλιώς θα μελετάμε την παρένθεση-παρέμβαση που έκανε στον πολιτικό τόπο, και γεμίζουμε ερωτήματα, δε θα βγαίνει άκρη.

  ΥΓ: Και δεν είναι μόνο ο Μπακογιάννης που κάποτε θα τον ετοιμάσουν για χρίσμα, έχουν και οι Καραμανλαίοι τον υιό του Αχιλλέα, Κωστάκη να μας παρουσιάσουν. Αλλά αυτοί οι γόνοι δε θα ευδοκιμήσουν πολιτικά.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 22/12/2013 08:28:44

  Ενστικτωδώς πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι πιο σταθερή από όσο φαίνεται. Θα πρέπει να δώσει την μάχη έναντι της τρόικα, από εδώ και πέρα, να μην περάσει κανένα άλλο σκληρό μέτρο, να μην υποστεί καμία άλλη κοινοβουλευτική δοκιμασία.

  Και τον Νοέμβριο του 2012 πέρασε το Μνημόνιο 3 με 153 ψήφους, χωρίς καν τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ, αλλά στην πορεία βρήκε νέα υποστήριξη από άλλα πρόσωπα. Και τώρα, με λίγη προσοχή, ειδικά έναντι του πειρασμού της αλαζονείας, η κυβέρνηση θα μπορέσει να επανακάμψει δριμύτερη και να αξιοποιήσει α) την επερχόμενη ανάκαμψη, β) την εδραιούμενη αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, ποιος θέλει να τον κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πιθανόν, ούτε καν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του.

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 22/12/2013 08:52:18

  Οι κροταλιες κανουν θορυβο και αντιλαμβανεται κανεις εγκαιρα την υπαρξη του και καταλληλα την αντιμετωπιζει η οχια ειναι αθορυβη και επιθετικη οταν ερθει η ωρα.Η ντοροοχια λοιπον θελει κοψιμο το κεφαλι μια και καλαη αλλα ελα που κρυβεται υπουλα κατω απο κατι ανδρεικελα τυπου πολυδωρα,ελσα παπαδημητριου,σκυλακακη,νικολοπουλου κλπ και δεν μπορεις να την πετυχεις μια και καλη.Το προβλημα ειναι και αυτο ειναι που στενοχωρει οτι τετοιου ειδους φιδια ευδοκημουν μονο στον κηπο της ΝΔ και οχι σε αλλους κηπους που ξερουν οτι με την πρωτη κινηση που θα κανουν θα τους κοπει το κεφαλι για ενα και μονο λογο οτι η ΝΔ ειναι ενα κομμα βαθιά πατριωτικό και εθνικό οπως επισημανατε και καθε ενεργεια της εχει ως γνωμονα το καλο της πατριδας.Ετσι λοιπον πορευεται και καθε φορα καλειται να βαλει φαι στην χυτρα τακτοποιωντας τα οικονομικα για να ερθουν οι καλοφαγαδες τεμπελχαναδες της σοσιαλαριστρας να κανουν γιουργια στο ταψι με τα κουλουρια και αντε πλαι απ'την αρχη.Υπαρχει ομως ενας μεγαλος υπευθυνος για την καταντια που βρισκομαστε και θα βρισκομαστε οσο δεν αντιλαμβανομαστε οτι στις δημοκρατιες ψηφιζουμε αυτους που μας αντιπροσωπευουν και μας κυβερνουν και σ'αυτο ο σοφος λαος μας ο μεγαλος υπευθυνος ολων εχει κανει παμπολλες φορες λαθος με τραγικα αποτελεσματα για την χωρα και αυτο ετοιμαζεται να κανει για αλλη μια φορα τυφλωμενος απο τον λαικισμο και την ατομικη ιδιοτελεια αναδεικνυνοτας τον καθε συριζοσυμφερτο και την καθε ντοροσυμμορια σε ρυθμιστες καταστασεων .

 6. Άγγελος avatar
  Άγγελος 22/12/2013 09:01:25

  Καλά τα γράφει ο αρθρογράφος αλλά έχω μερικέ ςαπορίες να μου λύσει.
  1.Ότι στην πράξη κουμάντο στα οικονομικά κάνει η ομάδα Σημίτη ποός φταίει;
  2. Ότι στην δημόσια διοίκηση κάνει κουμάντο το σύστημα Πασοκ ποιός φταίει;
  3. Ότι ο πολύς Θεοχάρης κάθε ημέρα σχεδόν απειλεί τον Ελληνικό λαο με
  κατασχέσεις και φυλακίσεις ποιός φταίει.
  4.Ότι έχουμε ξυλιάσει απο το κρύο ποιός φταίει.
  5. Ότι το έκτακτο χαράτσι του Βενιζέλου έγινε μόνιμο ποιός φταίει.
  6. Ότι 2.700.000 Έλληνες χρωστάνε και κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμη
  με μια εγκύκλιο να βρεθούν φυλακή ποιός φταίει.
  Θα μπορούσε αυτή η λίστα να πάει μέχρι το 100 η πάρα πέρα με ερωτήματα τέτοιου τύπου.
  Είναι σίγουρο ότι την βασική ευθύνη για τα παραπάνω δεν έχει ούτε η αγία οικογένεια ούτε βέβαια ο Πολύδωρας.
  Βεβαίως και έχουν την ευθύνη που τους αντιστοιχεί αλλά ο βασικός υπεύθυνος είναι αλλού.
  Αν η ΝΔ δεν θέλει να δει τα ποσοστά της παρόμοια με του Πασοκ ας σοβαρευτεί και ας σταματήσει να κυνηγά ανεμόμυλους.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 22/12/2013 09:58:29

  Απίστευτο! Tεράστιο φίδι επιτίθεται σε μικρό λιοντάρι το οποίο αντιδρά
  http://youtu.be/rlGC0lc2Q6s

 8. Panos avatar
  Panos 22/12/2013 10:08:48

  Εσείς που έχετε καλύτερη πληροφόρηση θα ξέρετε ότι κανένας από το περιβάλλον του Σαμαρά ούτε και ο ίδιος πίστευε ότι θα πέσει τέτοια σφαλιάρα στις πρώτες εκλογές. Μόνο ο κόσμος το έβλεπε... Μιλούσαν για ποσοστά σχεδόν... αυτοδυναμίας και πραγματικά απορώ πώς τους είχε διαμορφωθεί αυτή η άποψη. Μα καμμία επαφή με τον κόσμο;;;;
  Με το 18,5% λοιπόν που πήρε στις πρώτες εκλογές τί επιλογές είχε;;;
  Ή να παραιτηθεί, ή να κάνει αυτό που έκανε, ή να ξαναπάει σε εκλογές χωρίς να δεχτεί πίσω κανέναν, να πάρει μία από τα ίδια... και φυσικά να παραιτηθεί.
  Aπλά είναι τα πράγματα... Διάλεξε το δεύτερο γιατί δεν ήθελε να φύγει από το πολιτικό παιχνίδι...
  Τα παιχνίδια των Μητσοτάκηδων είναι γνωστά... Ο Σαμαράς δυστυχώς δεν είχε την δυνατότητα να τους "παίξει" και υποχώρησε...

 9. χμμμμμ avatar
  χμμμμμ 22/12/2013 10:13:49

  Να ξυπνήσουν για να δουν την Ντόρα?
  Απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι υπουργοι ειναι 3 λαλουν και 2 χορευουν η Θεοδωρα ειναι το πρόβλημα?
  Μια σοβαρη και λογικη κυβερνηση δε φοβαται κανεναν και τιποτα.
  Επαναλαμβανω, μια σοβαρη και λογικη κυβερνηση.
  Βλεπετε να εχουμε τετοια?
  Εκτός του Σαμαρά που τρεχει για τα πάντα και τους πάντες επι 24ωρου βασεως και 3-4 υπουργους που δεν εδωσαν μεχρι τωρα δικαιωμα , τι αλλο υπαρχει?
  Θα σας πω εγω. Το απόλυτο χάος.
  Και θα ξεκινησω απο τα βασικα
  Ενα οικονομικο επιτελειο που κατεβαζει συνεχως για ψηφιση οποια διαταξη θα επιφερει τα πιο πολλα εγκεφαλικα στον λαο, ενω ξεχναει off shore κτλπ?
  Ενα υπουργείο ανάπτυξης που το μονο που αναπτυσει ειναι τα ενεχυροδανειστηρια
  Ενα υπουργειο εξωτερικων που το μονο με το οποιο ασχολείται ειναι τα εσωτερικα του ΠΑΣΟΚ(παλι καλα που ειναι και ο Γεροντοπουλος που εχει παρει σβαρνα ολη την υφηλιο)
  Ενα επικοινωνιακό επιτελειο που τα μονα που επικοινωνει ειναι η λέξη ηττα και η ταση πως τα παιχνιδακια?
  Να ναφερθω μήπως στις τράπεζες που ειναι κρατος εν κρατη? Αληθεια γιατι δεν ψαχνει κανεις το λογο της μη υπακοης τους στους νομους του κρατους και των δικαστικων αποφασεων?
  Να συνεχισω? Δε νομιζω οτι ωφελει σε κατι

  Η Ντορα και καθε Ντορα δεν υπαρχει πολιτικα, αν επιχειρησει οτιδηποτε το μονο που θα βρει στην καλπη θα ειναι η ψηφος της αυλης της.
  Το προβλημα ειναι η ιδια η λειτουργια της κυβερνησης, Ας την συντονισει καποιος σωστα και μετα θα δειτε που θα τρεχουν να κρυβονται οι Δαναοι με τα "Ντορα" τους.
  Δυστυχως ομως , με τις μεχρι τωρα ενεργειες μας οι κυριοι αιτιοι για τα "Ντορα" τους ειμαστε εμεις οι ιδιοι.

 10. Ταραντούλα avatar
  Ταραντούλα 22/12/2013 10:17:04

  Δεν στρέφετε προς τη σωστή κατεύθυνση τον προβολέα....
  Ο εχθρός βρίσκεται ήδη εντός των τειχών κι όλα τα κάστρα πίπτουν εκ των ...έσω.
  Εκ των πολύ έσω όμως.

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 22/12/2013 10:43:58

  Βασικό δομικό στοιχείο της Δεξιάς Πολιτικής σκέψης ήταν πάντα ο "επαρχιωτισμός" και η εσωστρέφεια. Παράγωγα τους η αυτοπαγίδευση, ο αυτοεγκλωβισμός, η ακινησία και η παράλυση, κυριολεκτικά το σύνδρομο του ιδρυματισμού.

  -Ο Πρωθυπουργός, παρά την απτή και μετρήσιμη πλέον φθορά της κυβέρνησης, διατηρεί σχεδόν ακέραια τη δημοφιλία του και τη διείσδυσή του στην κοινωνία, καθώς υπερτερεί στην απευθείας σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε κάθε ερώτημα το οποίο παραπέμπει στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον ίδιο.Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Rass”, που δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής”. Ενώ η Νέα δημοκρατία βρίσκεται πίσω από την ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (23,7%-24,1%), ο Αντώνης Σαμαράς υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργική καταλληλότητα με 47,6% έναντι 35,2%.Επιπλέον, στο ερώτημα για το ποιόν εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες σε μια κατάσταση στην οποία κρίνεται η τύχη της χώρας, το 34,1% δηλώνει ότι εμπιστεύεται μια κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 22,3% εμπιστεύεται τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.Στο ερώτημα για το σε ποιόν θα εμπιστεύονταν οι πολίτες περισσότερο για το μέλλον το δικό τους και της οικογένειάς τους, το 41,3% απαντάει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, και το 32,9% μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.Ysterografa.gr

  Το απόλυτα τραγελαφικό να πείθεις την Κοινωνία και να μην πείθεις το πολιτικό κόμμα που ηγείσαι, τον πολιτικό χώρο που ανήκεις.Το ίδιο βίωσε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής καθ' όλη την πολιτική του σταδιοδρομία.Τούτο έχει σχέση με τον φατριασμό, τα κομματικά παραμάγαζα, τις συνιστώσες, τον παρωχημένο ιδεολογικό πόλεμο.Κινείται η Δεξιά και ο κορμός της Νέας Δημοκρατίας σε αντίθετη κατεύθυνση απο όσα η Κοινωνία επιζητά και η κοινωνικές ανάγκες επιβάλλουν και επιτάσσουν.Ζεί στον δικό της κόσμο, στον δικό της πλανήτη θεωρώντας ότι αυτή είναι το κέντρο του σύμπαντος. Αυτή η αλαζονεία τείενι να καταστεί Υβρι και τοτε η Νέμεση θα είναι αδυσώπητη.Για να το πώ απλά χλευάζουν πολλοί την πορεία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έχουν πάρει τον ίδιο δρόμο, το τέλος δε δεν είναι ο πάτος του Βαρελιού αλλά ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

 12. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 22/12/2013 11:43:01

  Παινεύει ο ένας μεγαλό-ιδιοκτήτης ακινήτων τον άλλον επειδή δεν ψήφισαν νόμο που θα τους επιβάλλει φόρο στις τσέπες τους. Αφήστε βρε παιδιά. Ξέρουμε από τα πόθεν έσχες σας γιατί τσούζει.

 13. δημης avatar
  δημης 22/12/2013 13:19:39

  Καλά ....
  -Ποιός πιστεύει ότι ότι είναι ΑΘΩΟΙ ;;;;
  -Πότε βγήκε κάποιος να καταγγείλει την Οικογενειοκρατία;;;;
  -Πότε μέσα στο κόμα υπήρξε αξιοκρατυία στην επιλογή των υποψηφίων;;;;;
  -Πότε τηρήθηκε -αναμορφώθηκε το καταστατικό μετά από συζήτηση και ξεκομένα από τα πρόσωπα που έφερναν τις αλλαγές;;;;;;
  -Πότε στην ΠΡΑΞΗ ακούστηκε ,εκτός της τελευταίας , η φωνή της ΒΑΣΗΣ;;;
  Έτσι φτιάξαμε ,κάθε φορά την Βάση που ΑΡΕΣΕ , ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ Κολλητών , Των ΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ, των επίτελικών , των ευλογημένων από τα μμε (του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ πάντα) των ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ <ΤΟΝ ΡΗΓΑ _ΣΥΡΙΖΑ ,και τηεγάλη του γένους σχολή ΙΕΚ-ΤΕΕ ΚΝΕ...
  Έτσι πρσφέρονται στα "αδεια πουκάμισα " θέσει; σε φιγούρες Υποταγμένων -πειθαρχικών στα Κέντρα εσωτ-εξωτ .
  Τώρα τους "ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ " στη βάση μή σκεπτόμενοι ότι από τα Ιδια κανάλια περασαμε να ανεβούμε ότι τελικά α΄ν δεν καταγγείλω και "καταπιώ " συμπεριφορές -κέντρα -οικογένειες άν πρέπει να.."ΠΡΟΣΦΕΡΩ " και όχι να "ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΑΙ "....οι ίδιες αιτίες ΔΕΝ θα οδηγήσουν στα ίδια αποτελέσματα ;;;;
  ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ,από περιέργεια,
  -τι σημαίνει μελοσ κοματος;;;;
  -μπορεί μέσω ΠΟΙΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ αξιοκρατίας ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

 14. NONOS avatar
  NONOS 22/12/2013 14:14:17

  Πάλι αλλού την πετατε τη μπάλα ....ποια Ντόρα και ποιο Μητσοτακεικο...τα στραβα κι αναποδα της κυβερνησης της ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ δε τα βλέπετε..ο ΣΥΡΙΖΑ ερχεται καλπάζωντας κι μεις ασχολουμαστε με τη Ντόρα ..η μηπως φοβαστε κανα ξαφνικο θάνατο απ το πουθενα και θελετε να τον χρεωσετε καπου..ο λαός ξυπνησε..οι δεξιοι ειμαστε που θα τον στειλουμε απο κει πουρθε..ολα τα υπόλοιπα ειναι για τους ασχετους και τους προσωπολατρες...και το κακο ειναι οτι δεν το εχετε αντιληφθει η κανετε το χαζό....δειτε τα γκαλοπς των ξενων και μετα ξαναμιλάμε.....και μη ξεχνάτε οι δεξιοί εκδικούνται δε χαριζουν...

 15. θηραία avatar
  θηραία 22/12/2013 16:15:57

  Τελευταία, όλο και περισσότεροι μου δίνουν την εντύπωση, ότι "δουλεύουν" για την Ντόρα: ..η δημαρ, η ελιά, η δράση, τα χρυσά αυγά, η εκκολαπτόμενη δτ, η νέα τάξη νεοπροσλαμβανομένων στο δημόσιο τομέα, ο αλέκος, ο βύρων και τα άλλα παιδιά...! Η ίδια, όταν εμφανίζεται στα κανάλια, έχει αναλάβει τον ευπρόσδεκτο ρόλο υπεράσπισης των ωρυομένων ιδιοκτητών ακινήτων, για το ακριβό πετρέλαιο κι άλλων λοιπών αγανακτισμένων από την τρέχουσα αφόρητη καθημερινότητα υπό την τροικανή πίεση.

  Στόχος της ένας και μοναδικός... η πρωτοκαθεδρία είτε για την ίδια, είτε για κάποιο άλλο μέλος της αγίας οικογένειας. Κι όταν λένε στηρίζουν τώρα, ουσιαστικά απειλούν: 152 στην κυβέρνηση μείον ο αδελφός, μείον κάτι κουμπαροξάδελφα, κάτι υποχρεωμένους, κάτι που τους έχουν στο χέρι με τα άπλυτα τους…. Την κάνουν την δουλειά τους επί του παρόντος, που πρέπει ο Αντώνης να διεκπεραιώσει το dirty job με τους τροικανούς. Το αύριο… όμως, που τους ενδιαφέρει…, αυτή τη φορά το κτίζουν προσεκτικά, μεθοδικά, αθόρυβα και για βάθος χρόνου...!

  Όλα αυτά κοινά και γνωστά. Αγνωστο το τι υπάρχει στο μυαλό του Αντώνη για όλα αυτά! Δεν μπορεί να έχει παραχωρήσει τόσο ευρύ πεδίο στον ιστό της αράχνης για να απλώνεται. Δυναμικές αντιδράσεις του, δεν παρατηρούμε. Μοχθεί για το αύριο μεν, αλλά την αδιέξοδη καθημερινότητα την αφήνει να βουλιάζει..., αφήνει άλλους να την υπονομεύουν, να την διαχειρίζονται και να την εκμεταλλεύονται!

  Μήπως τελικά κι ο Αντώνης για την αγία οικογένεια δουλεύει;;;

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 22/12/2013 19:38:26

  «Παραιτούμαι, επειδή αρνούμαι
  ν’ αναγνωρίσω στους Σκοπιανούς
  το δικαίωμα ν’ αποκαλούνται Μακεδόνες.»
  ~ ΥΠΕΞ Αντώνης Σαμαράς, 21-10-1992

 17. τάσος avatar
  τάσος 22/12/2013 20:22:59

  με ποιο τρόπο σκέφτεται το κόμμα να διαφυλαχτεί από νέες περιπτώσεις συλλογικής απαξίωσης από το σύνολο των ψηφοφόρων σε ενδεχόμενες συμπεριφορές στελεχών του όπως αυτής του λιάπη; πιστεύετε πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια να γίνονται τέτοια πράγματα γαργάρα;

 18. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 23/12/2013 01:14:40

  Eπόμενος: Αρούκος Σπηλιωτόπουλος.
  Την πολιτική αφασία των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς θα την πληρώσουμε ακριβά.
  Μας αξίζει να πεινάσουμε.

  • Panos avatar
   Panos @ Kώστας ΜΠ 23/12/2013 08:00:51

   Αφού έσπασε το "μαγαζί" σε διάφορα κομμάτια, μοιράστηκε και η "πελατεία".
   Περίμενες κάτι άλλο...;;; Aναμενόμενο.... Γιατί σου κάνει εντύπωση;;;;

 19. Katia avatar
  Katia 23/12/2013 23:21:38

  "Η Ντόρα ροκανίζει την κυβέρνηση- έπεισε τον Πολύδωρα να φύγει". Ναι, σιγά. Σιγά μήπως επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική του Πούτιν. Απλώς, ο Βύρωνας, ένας άνθρωπος χωρίς αντοχές πλέον, δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ας μην αποδίδουμε στη Ντόρα ικανότητες -δεν λέω "επιθυμίες", λέω: "ικανότητες"- που δεν έχει. Εκτός εάν θέλουμε να την κάνουμε χαρούμενη. Ή αν μας χρειάζεται ένας εχθρός...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.