#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2012 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διπλωματία ή τζάμπα μαγκιές;Αναμενόμενη η σκληρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά- Μέρκελ.  Ωστόσο, δεν μας είπαν , τι θα έκαναν οι ίδιοι εάν βρισκόντουσαν στη θέση του Α. Σαμαρά.

Για παράδειγμα, τι θα έκανε ο Α. Τσίπρας αν είχε απέναντι του την Α. Μέρκελ. Θα κινιόταν με βάση την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι  δήλωσε υποταγή στην Γερμανία; Θα έμπαινε δηλαδή στο γραφείο της Μέρκελ, θα φόραγε την τραγιάσκα του Τσε, και με ύφος Νεοέλληνα τζάμπα μάγκα θα κοπανούσε το χέρι στο τραπέζι  λέγοντάς της : « άκου να δεις... μην μας εκβιάζεις πως θα μας πετάξεις από το ευρώ, γιατί την επομένη θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Λοιπόν, θέλω κατάργηση του Μνημονίου και διαγραφή του χρέους, αλλιώς θα πάω στον Τσάβες, και να δω μετά αν θα μας απειλείς με χρεοκοπία».

Ο Ανεξάρτητος Έλλην, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν τόλμησε καν να αναφέρει την λέξη επιμήκυνση, τι θα έκανε; Θα έβαζε τις φωνές , απαιτώντας τις γερμανικές αποζημιώσεις για να μειωθεί το χρέος, απειλώντας κι αυτός να εγκαταλείψει το ευρώ, για να υποφέρει η Γερμανία;

Το ΚΚΕ πάντως ξέρουμε τι στάση θα κρατούσε: “γερμανικέ λαέ μην ξεχνάς τον πρόγονό σου τον Μαρξ, ενώσου με τους Έλληνες, επαναστάτησε κατά του γερμανικού ιμπεριαλισμού, οι δούλοι του μνημονίου και του ιμπεριαλισμού δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο από τις αλυσίδες τους».

Με αυτόν πάντως που προβληματίζομαι ιδιαίτερα, είναι ο Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται στιβαρή εθνική ηγεσία που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Ελλάδος. Που σημαίνει ότι , αν αντί του Σαμαρά, βρισκόταν ο Μιχαλολιάκος στο μπαλκόνι με την Μέρκελ ατενίζοντας το Reichstang, θα της έλεγε: “ ή μας διαγράφεις το  χρέος ή θα στο ξανακάψω παλιοκουμμούνι».

Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τον δρόμο της διπλωματίας.

Φυσικά και δεν έλυσε το πρόβλημα της Ελλάδας. Άλλωστε πως γίνεται να λυθεί σε μια μόνο επίσκεψη;

Κατάφερε όμως, να φύγει με τις διπλωματικές του βαλίτσες γεμάτες.

1.Έβαλε το ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος   στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν εισέπραξε αρνητική απάντηση.

2. Ξεκαθάρισε ότι αυτά τα μετρά είναι τα τελευταία.

3. Σήκωσε το ανάστημά του απέναντι σε αυτούς που τζογάρουν με την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή, στερώντας της κάθε δυνατότητα ανάκαμψης και η Μέρκελ συμφώνησε δημοσίως μαζί του.

4.Και το βασικότερο,  έβαλε τις βάσεις για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό, λόγω των χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι λωτοφάγοι ας μην ξεχνάνε ότι κυβέρνηση Σαμαρά πληρώνει τις αμαρτίες του ΓΑΠ, μέχρι και ο Γιούνκερ το αναγνώρισε αυτό προχθές στην Αθήνα. Μόνο ορισμένοι Έλληνες θέλουν να το ξεχνάνε και να τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι. Ζαχαριάδη ζεις εσύ μας οδηγείς: τι Πλαστήρας, τι Παπάγος, τι Παπανδρέου, τι Σαμαράς...

Βέβαια, πως γίνεται όλα τα διεθνή ΜΜΕ, να αναφέρουν τα παραπάνω, κάνοντας λόγο για σπάσιμο του πάγου μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας, καθώς και για διπλωματική επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού, και από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εμφανίζουν τον Σαμαρά ως επαίτη, είναι ένα άλλο θέμα.

Είναι προφανές, ότι όσον αφορά  την διεθνή διπλωματική σκακιέρα,  ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να κάνει ένα βήμα την φόρα.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αυτή η τακτική αποδίδει.

Επομένως, διπλωματία ή τζάμπα μαγκιές;

Πάνος Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aδέξιος Δεξιός avatar
  Aδέξιος Δεξιός 25/08/2012 08:18:38

  Η φωτογραφία όλα τα λεφτά, σ' ενα πολύ καλό άρθρο!
  Μπράβο Πάνο!

  • peppas kostas avatar
   peppas kostas @ Aδέξιος Δεξιός 25/08/2012 13:31:51

   Τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία ...τι μου λες ρε μεγάλε....??? σοβαρά ???

 2. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 25/08/2012 08:31:21

  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ.

 3. Anaconda avatar
  Anaconda 25/08/2012 09:41:52

  Όντως: τζαμπα μαγκιές από όλους.
  Δεν υπάρχει εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, συνεπώς, αφενός το επίπεδο εσωτερικού πολιτικού διαλόγου είναι αδιανόητα χαμηλό, και αφετέρου οι αλλοδαποί, αξιοποιώντας την έλλειψη στρατηγικής από την πλευρά μας, εφαρμόζουν τη στρατηγική τους και μας περιορίζουν σε κινήσεις τακτικής οι οποίες δεν είναι ικανές να ανατρέψουν το ρυθμό μείωσης την οικονομικής και κοινωνικής συνοχής.
  Δυστυχώς για την πατρίδα μας οι κάθε μορφής κερδοσκόποι δεν θα τροποποιήσουν τη συμπεριφορά τους επειδή δεν θα γίνονται αρνητικές δηλώσεις για την Ελλάδα ούτε θα επηρρεαστούν θετικά από όποια καλή δήλωση γίνει από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ ή άλλη χώρα. Ο λόγος είναι απλός: μελετούν προσεκτικά τα πραγματικά στοιχεία και βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά, το οποίο, στην περίπτωσή μας, είναι ένα βήμα πιο χαμηλά προς το κενό.
  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ο ρόλος των εκπροσώπων της πραγματικής οικονομίας: οι αλλοδαπές εταιρίες φεύγουν από την Ελλάδα και όσες μένουν βγάζουν τις καταθέσεις τους εκτός Ελλάδος. Για τις Ελληνικές εταιρίες να μη μιλήσω: ή έχουν φύγει προ πολλού ή περιμένουν σαν κοράκια με τις καταθέσεις Ελβετία/Αμερική/Ταϊλάνδη. Κανείς εξ'αυτών δεν πρόκειται να φέρει ούτε ευρώ για επένδυση εάν δεν υπάρξει ΡΙΖΙΚΗ αλλαγή, όσο καλή ή κακή να είναι η διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή.
  Ας μην κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα: δεν έχουμε αυτό το περιθώριο.

  • Κάτων avatar
   Κάτων @ Anaconda 25/08/2012 14:52:57

   Array

   • Factorx avatar
    Factorx @ Κάτων 25/08/2012 17:11:06

    Ο καθένας έχει τις απόψεις του και όλοι θα κριθούμε γι αυτές. Αλλά να μην κάνουμε προσωπικές επιθέσεις, Κάτωνα. Κι εσύ Ανακόντα να μην τσιμπάς....

 4. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 25/08/2012 09:50:07

  Αμαρτία εξομολογουμένη ,δεν είναι αμαρτία...
  Ο πρωθυπουργός του σήμερα ,όταν ήταν έξω απο τον χορό, είναι αλήθεια ότι είχε μερικές πολύ σκληρές αντιμνημονιακές απόψεις .
  Περασμένα,ξεχασμένα. Τώρα έχει να κάνει με την σκληρή πραγματικότητα και δεν χωρούν ωραίες στιγμές αντιπολίτευσης αγκαλιά με τον Θύμιο (αλήθεια που χάθηκε η ψυχή αυτή?).
  Ρεάλ πολιτίκ που έλεγαν και οι γερμανοί στο παρελθόν.
  Οταν ρωτήθηκε για την παλιά του τακτική και πρακτική με ένα λιτό και περιεκτικό ,σαν το παλιό μέα κούλπα του αντρέα, καθάρισε το παρελθόν του.
  "Ουδείς αναμάρτητος".
  .
  Απο ότι φαίνεται ,μάλλον το πάνε για να μας κρατήσουν βάζοντας την τρόικα να φτιάξει τίς απαραίτητες καραμέλες για να γλυκάνουν το πικρό χάπι ...
  Οι Γερμανοί πρέπει να χάσουν την παρούσα στιγμή για να κερδίσουν μελλοντικά και αυτό είναι δύσκολα διαχειρίσιμο σε μια εκλογική χρονιά.
  Ο (ουδεις μωρότερος των ιατρών έλεγε ο σοφός λαός) αντικαγκελάριος είναι ένα χρήσιμο ,αλλά απολύτως αναλώσιμο πιόνι αν χρειαστεί στο σκληρό παιχνίδι που παίζεται παρασκηνιακά.
  Θα το τραβήξουν και άλλο οι γερμανοί...Μετά τις εκλογές τους και αφού ξεκαθαρίσει και ο ομπαμιας την κατάσταση θα αρχίσει να φαίνεται το φως το αληθινόν δια τας ευρώπας.
  Μέχρι τότες όποιος αντέξει και εδώ δεν χωρούν αστεία και ψευτονταηλίκια...Με πορδές δεν βάφονται αυγά.

  ΥΓ Στην ομάδα συζητήσεων της φράου μέρκελ, υπήρχαν και κανά δυό στρατιωτικοί-ντερέκια πιό ψηλοί και απο τον πρωθυπουργό...Θα είχαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις οι γαλονάδες αυτοί....Το ρεζουμέ της υπόθεσης μάλλον.
  Και να μην ξεχνάμε την κουβέντα της φράου για Διμερή βοήθεια της Γερμανίας στην Ελλάδα, αν χρειαστεί...
  Μωρέ χρειάζεται στα σίγουρα ,αυτό είναι το μόνο βέβαιο , και μάλιστα κατά πως το ζητάει η ελλάδα όπως πρόσθεσε.
  Δεν είναι καταπληκτικό?
  Ο ομπάμιας παρακαλάει τους γερμανούς να μην κάνουν καμιά βλακεία (οι εγγλέζοι τον έδωσαν κανονικά), ο Ολάντ αρχίζει να εκτελεί ρεάλ πολιτίκ, η φράου μάλλον παίρνει ότι έχει προγραμματιστεί και για μας...
  Βοήθεια σε διμερές επίπεδο...
  Θαύμα μέγα εγένετο...
  Το μονο σίγουρο είναι ότι σε κανένα μήνα,άντε δύο, πολλοί αγωνιστές θα αφήσουν τον αντώνη ,μόλις δούν τα μέτρα, όμως θα υπάρχουν αντίστοιχα άλλοι καινούργιοι που θα τον πλαισιώσουν στην προσπάθεια να φτιάξει επιτέλους ένα σοβαρό κράτος.
  Δεν γίνεται να φτιάξεις ομελλέτα χωρίς να σπάσεις αυγά...Εδώ να τα βάψεις θέλεις και σπάζουν , και μάλιστα με κανονική μπογιά.
  Μόνο οι αγωνιστές που τα βάφουν με πορδές μπορούν να μην τα σπάζουν ,γιατί δεν υπάρχουν καν αυγά για βάψιμο.

  • Anaconda avatar
   Anaconda @ ορεσείβιος 25/08/2012 09:57:19

   Η αμαρτία παύει να είναι αμαρτία όχι με την εξομολόγηση αλλά με την ειλικρινή, έμπρακτη μετάνοια.

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Anaconda 25/08/2012 10:59:33

    Συμφωνώ απολύτως...
    Συμφωνεί και η φράου φυσικά αλλά και ο πρωθυπουργός που επανήλθε στον δρόμο του ορθολογισμού.

    Μερικοί δεν συμφωνούν ακόμη ,αλλά που θα πάει θα διορθωθούν και αυτοί.

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ ορεσείβιος 25/08/2012 11:02:47

     Για το σχόλιο του όφεως ανακόντα το σχόλιο..

  • fantomas avatar
   fantomas @ ορεσείβιος 25/08/2012 10:19:32

   Ασχετως εαν συμφωνει ή διαφωνει καποιος με την πολιτικη Σαμαρα ειναι φεδρο να πιστευει καποιος οτι εκανε σκοπιμη επεμβαση στο ματι του για να ξεχαστεί η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ορεσείβιος 25/08/2012 11:06:13

   Αμαρτία η αντιμνημονιακή στάση;

   Τα "μέτρα" αγαπητέ έχουν κοινωνική χροιά. Κάποιος πληρώνει το λογαριασμό.

   Ποιος πρέπει να πληρώσει αυτά που έφαγαν όσοι χρέωσαν τη χώρα;

   Έτσι όπως τα λες οι "καινούριοι αγωνιστές που θα πλαισιώσουν το Σαμαρά στην προσπάθεια να φτιάξει επιτέλους ένα σοβαρό κράτος" θα είναι οι κλέφτες και οι Πάγκαλοι, που αμνηστεύτηκαν και τώρα απολαμβάνουν νόμιμα τα κλοπιμαία σε βάρος των υπόλοιπων κορόϊδων.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 25/08/2012 11:07:28

    για ορεσείβιο

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Προφήτης 25/08/2012 18:31:25

     Factorx: Ορεσείβιε, με συγχωρείς αλλά ή δεν είσαι καλά ενημερωμένος και δημιουργείς εντυπώσεις ή συμβαίνει κάτι άλλο. Λες οτι "Ο πρωθυπουργός μίλησε για παλιές αμαρτίες, και καλά έκανε, αναφερόμενος στην παλιά αντιμνημονιακή στάση". Από που το έβγαλες αυτό; Απο τους ΑΝΕΛ ή από την Χρυσή Αυγή. Δες σχετική ανάρτησή μας και θα δείς ότι η απάντηση του Σαμαρά αφορά τις αμαρτίες και της ΝΔ κια του ΠΑΣΟΚ και οχι την δική του στάση.

  • Κώστας τουρίστας. avatar
   Κώστας τουρίστας. @ ορεσείβιος 25/08/2012 11:37:53

   Για το " αναλώσιμο πιόνι" που λέτε, εκείνον τον αντικαγκελάριο, μετά απο την διαβεβαίωση της Μέρκελ οτι δέν θα βγεί η Ελλάδα απο το € (;)
   επειδή δέν έχει κάτι άλλο πρόχειρο να ζητήσει,άκουσα οτι θα ζητήσει να βγούμε απο το κιλό και να επιστρέψουμα στην Οκά.
   (Εδώ γελάνε...)

   • Κώστας τουρίστας. avatar
    Κώστας τουρίστας. @ Κώστας τουρίστας. 25/08/2012 11:38:59

    ..Για τον " Ορεσείβιο"

 5. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 25/08/2012 10:14:02

  Πρόεδρε, προχώρα καί άσε μας νά γκρινιάζουμε.Οπωσδήποτε δέν είσαι σάν τούς άλλους .........Κοίτα μόνο μπροστά,τό μέλλον !!!

 6. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 25/08/2012 10:26:42

  Το άρθρο είναι εξαιρετικό και αποκαλύπτει μόνο αλήθειες. Και να συμπληρώσουμε ότι στον όρο τζάμπα μαγκιές περιλαμβάνεται και το να έχουμε πρωτογενές έλλειμμα αλλά να αρνούμαστε να πάρουμε μέτρα για να το αντιμετωπίσουμε, λες και έχουμε άλλη επιλογή ή λες και είναι υποχρεωμένοι οι Γερμανοί να καλύπτουν το πρωτογενές μας έλλειμμα

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 25/08/2012 10:30:28

  "Έξω πάμε καλά"!

  Έλεγε παλιά ο Εθνάρχης.

  Εννοώντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας βρίσκεται στο εσωτερικό "μέτωπο".

  Και ότι με προσπάθεια, αξιοπρέπεια, επιμονή και προβολή των ελληνικών θέσεων μπορούμε να διαμορφώνουμε θετικές για τη χώρα συγκυρίες στον διεθνή χώρο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

  Είχε δίκιο.
  Παρότι μερικοί κατ' επάγγελμα "υπερσαμαρικοι" παθαίνουν αλλεργία με ό,τιδήποτε "καραμανλικό", είτε αφορά κάτι ορθό είτε κάτι λανθασμένο.

  Έτσι
  - πριν καν ο Πρωθυπουργός ξαναπατήσει σε ελληνικό έδαφος
  - πριν επιτραπεί να δημιουργηθεί στο εσωτερικό μέτωπο, έστω επιφυλακτικά, θετική ψυχολογία από τα αποτελέσματα του ταξιδιού,
  ο πατέρας ενός βουλευτή για τον οποίο ο πρωθυπουργός απωλεσε πολιτικό κεφάλαιο για να επιβάλει στις λίστες της ΝΔ, σπεύδει να τον "καρφώσει" :

  Τα ΝΕΑ, 25 Αυγούστου 2012

  "Σπαγκέτι γουέστερν

  Κύριε Διευθυντά,

  Παραφράζοντας τον τίτλο της γνωστής ταινίας:
  «Ο καλός, η κακή και ο... άφραγκος».

  Με τιμή, Νεόκοπος"

  ==

  Την Καλημέρα μου

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Προφήτης 25/08/2012 10:38:04

   Ως "καλό" ξέρουμε ποιόν ενοεί, ως "κακή" επίσης. Ο ίδιος "ο πατέρας του βουλευτή" έχει επιχείρηση που είναι μάλλον η ίδια ταπί, άφραγκη και χρεωμένη, οπότε ο νοών νοείτω.
   Μια γενικευμένη μη αποπληρωμή χρεών "μας σώζει". Αλλά ο αθεόφοβος "καλός" πήγε και είπε στην "κακή", "κακή μην φοβάσαι, θ' αποπληρωθούν τα χρέη" !
   "Τούρκος" ο "πατέρας του βουλευτή"!

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Ο Θείος 25/08/2012 10:55:40

    Αυτός δεν ήταν που ζητούσε δάνεια και επι γιωργάκη?

    Α ρε καυμένε πανταλάκη, εσύ αποκαλύφθηκες νωρίς...

 8. bladerunner82 avatar
  bladerunner82 25/08/2012 10:33:10

  ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΠΑΣΟΚΟΣΠΟΡΟΥΣ?

  ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!

 9. TopGunZ avatar
  TopGunZ 25/08/2012 10:49:44

  Όταν μετά και από τα χθεσινά δεδομένα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τολμάνε να το παίζουνε τιμητές των πάντων και να κατηγορούν τον Σαμαρά, ειδικά με τόση μικρότητα, μόνο ένα έχω να πω ότι αισθάνομαι: απόλυτη αηδία. Τελικά σε μερικούς ανθρώπους αξίζουν μόνο Τσίπρες, Καμμένοι και ΓΑΠηδες. Όλοι οι υπόλοιποι προτιμάμε Ελλάδα.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ TopGunZ 25/08/2012 18:23:32

   Βλέπεις Τοp, ο εγωϊσμός , η μικρότητα και η αυτοκαταστροφή , είναι πολύ δυνατά συναισθήματα ....

 10. rollin avatar
  rollin 25/08/2012 10:50:43

  Ηταν δεδομενη η θετικη υποδοχη του ΑΣ φανταστητε να πηγαινε ο αλλος που βαζει μπροστα τους λαθρομεταναστες ψηφαλακια του παρα το συμφερον της πατριδας να μην αναφερθω στο κομμα που προερχετε το ΚΚΕ μηπως θυμαστε πως ιδρυθηκε;

 11. Κβάντα avatar
  Κβάντα 25/08/2012 11:13:42

  Κύριε Πάνο Ζ., μπορείτε και καλύτερα. Την καλημέρα μου.

 12. The Vorlon avatar
  The Vorlon 25/08/2012 11:53:36

  Αν τζάμπα μαγκιά θεωρείται το να υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του ένας πρωθυπουργός,ενός λαού που δέχεται ανηλεή επίθεση με καταγεγραμμένα θύματα και διακυρηγμένο στόχο την οριστική φελλαχοποίηση του,τότε πράγματι είμαστε τελειωμένοι ως έθνος..

  Στο πρακτικό σκέλος τώρα.Η μη-πολιτική Σαμαρά συνίσταται στο διπλό μείγμα κατευνασμού-πατέντα Τσάμπερλαιν-και ας κερδίσουμε όσο χρόνο μπορούμε,ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα.Ας προχωρήσουμε δε με την εφαρμογή ενός ακόμη πακέτου μέτρων τα οποία γνωρίζουμε οτι απλώς θα βαθύνουν την ύφεση και θα μηδενίσουν κάθε προοπτική ανάκαμψης για να μη δυσαρεστηθούν οι εταίροι-εκβιαστές..

 13. DRES avatar
  DRES 25/08/2012 11:54:24

  Εάν ΑΜΕΣΑ δεν ανοιξουμε τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ μας , ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα έχει αποτέλεσμα καμμία προσπάθεια!!

 14. Κώστας τουρίστας. avatar
  Κώστας τουρίστας. 25/08/2012 12:10:33

  Μπορούμε όμως να τα ανοίξουμε, ή μας τα έχουν δεσμεύσει ... αυτοί στους οποίους τα ξεπούλησε η προηγούμενη πολιτική Ηγεσία;

 15. anastosd avatar
  anastosd 25/08/2012 12:32:00

  Σπευδε βραδεως........Ραντεβου με την ιστορια........ στις 6. Νοεμβριου...........

 16. xp avatar
  xp 25/08/2012 12:39:32

  Αυτή είναι η αντίφαση:O Σαμαράς αν εφαρμόσει τα μέτρα θα προκληθεί τεράστια ύφεση με κίνδυνο να βγούμε απο την ΕΕ άναρχα.Αν δεν τα εφαρμόσει θα είναι αναξιοπιστος.Για να υπάρχουν στοιχειώδεις πιθανότητες πρέπει να γίνει κάτι τρίτο...

 17. yianna avatar
  yianna 25/08/2012 12:44:53

  Εμείς μάλλον χρειαζόμαστε το σόι των Παπατζήδων που κατέστρεψαν τη χώρα.
  Πηγαίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας σε δύο σημαντικότατες συναντήσεις, και βγαίνει ο κάθε παπ..ας και λέει το κοντό του και το μακρύ του. Και καλά οι αριστεροί της πλάκας αλλά αυτός ο Μαρκόπουλος που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του τι λέει ο άνθρωπος, τι σχολιάζει?
  Τις δεσμεύσεις της χώρας τις έβαλε ο Ακατανόμαστος, τα βασικά δεν πρέπει να τα τηρήσουμε? Δηλαδή πρέπει να συνεχίσουμε ο κάθε Τραγάκης να διορίζει το σόι του? Να μην πληρώνει κανείς, και οι Ευρωπαίοι να δίνουν χρήματα?
  Ο ΑΣ να συνεχίσει όσο και άν υποφέρουμε, πρέπει τουλάχιστον να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας.

  • Περαστικος avatar
   Περαστικος @ yianna 25/08/2012 15:13:32

   Ενταξει ας φτασουν οι μισθοι και οι συνταξεις στα 100 ευρω επειδη πρεπει να τηρησουμε τις δεσμευσεις των προηγουμενων.Καποιοι εχετε τσακωθει με την πραγματικοτητα

   • perastikos avatar
    perastikos @ Περαστικος 25/08/2012 18:47:26

    Μεγαλε χαθηκε να βρεις ενα αλλο nick name?

 18. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 25/08/2012 12:58:06

  1.Έβαλε το ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν εισέπραξε αρνητική απάντηση.
  -Οι διεθνείς τοκογλύφοι του ΔΝΤ το χουν βάλει και στο τραπέζει και σε επίσημα κείμενα, και σε επίσημες δηλώσεις. Καιρό πριν.

  2. Ξεκαθάρισε ότι αυτά τα μετρά είναι τα τελευταία.
  Ξεκαθάριζε λίγες μερούλες πριν (ξέρετε, προεκλογικά...) ότι δε θα ανεχτεί νέο φόρο και νέα μείωση αποδοχών ειδικά στους πτωχότερους και αδυνάμους

  3. Σήκωσε το ανάστημά του απέναντι σε αυτούς που τζογάρουν με την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή,
  -Ε, αύριο μεθαύριο, θα σηκώσει το ανάστημά του και ο Ασιατικής καταγωγής υπουργός, συγγνώμη δε θυμάμαι πώς τον λένε. Υπομονή!

  4.Και το βασικότερο, έβαλε τις βάσεις για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό, λόγω των χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης.
  -Προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Μην ξεχνιόμαστε. Τα νούμερα στα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 12, είναι έργο της γνωστής συνταγής υλοποιημένης από Παπαδήμο, με σφραγίδα Βενιζέλου-Σαμαρά.

 19. Δαναός avatar
  Δαναός 25/08/2012 13:02:31

  Πάνο, να υπογράφεις πιο συχνά κείμενα! Συνυπογράφω!

 20. rs avatar
  rs 25/08/2012 13:05:44

  Πράγματι όλα αυτά που ανακοινώνουν οι .... αντίθετοι είναι .... τζάμπα μαγκιές,
  Ως είθιστε άλλωστε!
  Αυτά όμως που έλεγε ο Σαμαράς, ένα χρόνο πριν, τί ήταν;
  Factor, καλό είναι ότι υποστηρίζουμε να έχει και μιά δόση ... αντικειμενικότητας. Όσο αυτό είναι δυνατόν!
  Και μην νομίζεις ότι τα "εξυπνακίστικα" σχόλια και οι ... προβοκατόρικες αναρτήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα... "βρε τί ωραία που τα λέει!!"
  Απλώς επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση "όλοι ίδιοι είναι"
  Θλίψη αγαπητέ! θλίψη! Καμία προοπτική Κανένα όραμα! Κανένας ηγέτης!
  Την στιγμή που βρισκόμαστε στο κανναβάτσο ασχολούμαστε με την ... αθλητική περιβολή του πυγμάχου!

 21. Factorx avatar
  Factorx 25/08/2012 13:26:09

  Σιγά την ...κριτική που κάνεις rs. Μονότονα επαναλαμβανόμενος.
  Όταν ζητούν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα ως έχει, είναι σαν να μας ζητούν ν’ αυτοκτονήσουμε, γράψαμε εμείς χθες - διάβασέ το μπας και καταλάβεις ότι η κριτική πρέπει να οδηγεί και σε αποτέλεσμα , να μην γίνεται μόνο στο βρόντο και για να αυτοικανοποιουμεθα (στον καθρέφτη)
  Και μην βιάζεσαι θα έλθει και η ώρα του Σαμαρά αν αποτύχει, προς το παρόν, τώρα αρχισε

  • δουρικός avatar
   δουρικός @ Factorx 25/08/2012 18:58:56

   και δεν το εφαρμόζετε το πρόγραμμα ως έχει και δύο φορές χειρότερα ή κάνουμε πάλι τζάμπα κριτική και μαγκιές;

 22. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 25/08/2012 13:42:26

  Σίγουρα το όπως κινήθηκε ο Σαμαράς στο Βερολίνο και στο Παρίσι ήταν το ενδεδειγμένο διπλωματικά.

  Όντως σε μια τέτοια επίσκεψη οι μαγκιές περιττεύουν.

  Αλλά μήπως θα έπρεπε μόλις γυρίσει να κανονίσει και κανένα άμεσο ταξίδι:
  α) στις ΗΠΑ
  β) στη Ρωσία
  γ) στη Κίνα
  δ) σε χώρες του κόλπου;

  μήπως θα έπρεπε να φτιάξει και αυτός καμμια "επιτροπή διερεύνησης των επιπτώσεων της εξόδου της χώρας από το ευρώ" όπως έφτιαξαν οι γερμανοί τις προάλλες;

  Καλή η ήπια διπλωματία αλλά πάντα πρέπει στο παρασκήνιο να δείχνεις και την στοιβαρότητα και την αποφασιστικότητα ότι εαν χρειαστεί μπορείς και να συγκρουστείς μαζί τους και ότι θα τους προκαλέσεις απώλειες.

  Στη διπλωματία
  Ηπιότητα+Αποφασιστικότητα+Στοιβαροτητα=Σοβαρότητα

 23. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 25/08/2012 13:50:23

  Ο Σαμαράς είπε ότι είμαστε περήφανος λαός ,λαθος μέγα λάθος λαμόγια του κερατά είμαστε τώρα γύρισα από την αγορά κανένας δεν μου έδωσε απόδειξη κάτι πρέπει να γίνει επειγόντος. Επί πλέον εκείνο το τηλ καταγγελιών ποτέ δεν απαντάει ας το δούνε.Το πρόβλημα είναι μεγάλο στην επαρχία.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Πηνελόπη 25/08/2012 13:55:11

   Βγήκε χτες στον Flash η Μαριέττα Γιαννάκου η επικεφαλής ευρωβουλευτής της ΝΔ και δήλωσε:

   "Στην Ελλάδα πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, αλλά είναι αναγκαίο κακό"!!!!!!!!!!!!!!

   Μήπως θα έπρεπε να φάει μια ωραία άμεση διαγραφή;
   Μήπως;

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ Πηνελόπη 25/08/2012 14:26:20

   ελπίζω να διαμαρτυρήθηκες και να πήρες τελικά τις αποδείξεις ...

 24. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 25/08/2012 14:08:00

  Αγαπητέ ''rs'', είναι πολύ πολύ θετικό το οτι όλοι οι επικριτές για να καταφέρετε να καταλογίσετε κάτι αρνητικό στον κ.Α.Σαμαρά, αναφέρεστε ή στο βαθύ παρελθόν ή σε κάποιες προεκλογικές του δεσμεύσεις που κρίνετε οτι δεν πραγματοποιήθηκαν ήδη τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης !!!!! Αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξη....Μάλλον ΚΑΙ Ηγέτης υπάρχει και Όραμα θα δημιουργηθεί ΚΑΙ οι προοπτικές μας θα είναι καλύτερες σε λίγο...... Μέχρι εδώ - κι ας είναι νωρίς -, πάει πολύ καλά και επί τέλους μας εκπροσωπεί ένας άνθρωπος, που είναι υπερήφανος για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ του καταγωγή και που υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και το δικαίωμά μας σε ένα αύριο που θα μας αξίζει. Τέλος οι προδότες, οι ανίκανοι, οι οκνηροί παρόντες-απόντες και οι επιζήμιοι βλάκες.

 25. ΚΕΝΤΡΟ avatar
  ΚΕΝΤΡΟ 25/08/2012 14:49:21

  Μην κατηγορειτε το ΠΑΣΟΚ.
  Συγκυβερνατε μ'αυτο και εφαρμοζεται το προγραμμα του!!!
  Το εχετε παρει χαμπαρι 'η ακομα ονειρευεστε...

 26. chris avatar
  chris 25/08/2012 15:47:07

  Ε , τωρα μπορω πλεον να αντεξω ακομα μια μειωση μισθου.
  Ξερω οτι μετα απ' αυτην την διπλωματικη νικη , θα πιασει τοπο

 27. Θωμαή Παγιάντζα avatar
  Θωμαή Παγιάντζα 25/08/2012 16:59:10

  Θεωρείται πλέον δεδομένη την παραμονή της χώρας στο ευρώ!!!!Ανέκαθεν ήταν!!!Ο Ομπάμα έδωσε εντολή για κατι τέτοιο τουλάχιστο μέχρι την 6η Νοεμβρίου ημερομηνια διεξαγωγής των αμερικανικων προεδρικών εκλογών....

  Μια ρήση επίκαιρη όσο ποτέ!!!
  "Η ιστορία έρχεται στο προσκήνιο όταν η διπλωματία κινείται στο παρασκήνιο"...
  Το λαό κύριοι που θα περάσει τα πάνδεινα (όπως ειπε κ η σιδηρά κυρία) αναρωτιέμαι ποιός τον σκέφτεται...Υγεια κ Παιδεία καταρρεουν!!!!Ενα 4χρονο αγοράκι θα χασει τη ζωή του επειδή ο ΕΟΠΠΥ δεν εγκρίνει πια το β συνθετικο του ζωτικού φαρμάκου...Τα δημόσια σχολεία φέτος δεν θαχουν θερμανση κ συν τοις άλλοις υπάρχει μείζον θέμα κ με τη μετακίνησή τους αφού πολλοί δήμοι στέρεψαν οικονομικά!!!!!!!Ο Α Σαμαράς οφείλει πρώτα να ποτίσει το σπόρο που δεν πεθαίνει και κατόπιν τα αδηφάγα οικονομικά τέρατα που ακούν στο όνομα "αδελφοί" μας!!!!!

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/08/2012 17:30:48

  Τις τελευταίες δεκαετίες (ή να ακριβολογήσω, τους τελευταίους 2 αιώνες), στη χώρα της φαιδράς μπανανέας, η διπλωματία δεν ήταν ποτέ στο φόρτε της - αλλά από τζάμπα μαγκιές και ακροβατικά χωρίς δίχτυ έβριθε η σκηνή του circolo.
  Κι έτσι λοιπόν, φθάσαμε εδω που είμαστε, τζάμπα μάγκες.

 29. δουρικός avatar
  δουρικός 25/08/2012 18:56:38

  "1.Έβαλε το ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν εισέπραξε αρνητική απάντηση"

  ακούσατε εσείς κάτι που δν ακούσαμε οι υπόλοιποι;

 30. nestrom avatar
  nestrom 25/08/2012 19:29:00

  Μη ...πασοκίζετε (μη κάνετε τη νύχτα μέρα).
  Μπορεί όντως ο Σαμαράς να μη μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω.
  Κανένα θέμα δεν επιλύθηκε, ούτε καν τέθηκαν οι βάσεις για την επίλυσή τους.
  Γνωρίστηκαν ανθρώπινα οι ηγέτες. Οι επισκέψεις κατ' εμένα θα μπορούσαν να μη γίνουν, δεν κερδίσαμε τίποτα.

  Θα θυμάστε ότι ακόμα και όταν ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ πήγαινε στην Ευρώμη, πάντα χαμόγελα και δηλώσεις λύσης των προβλημάτων είχαμε.

 31. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 25/08/2012 22:52:35

  "...Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως από την επομένη των εκλογών θα αλλάξει ορισμένες πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής, δυνατότητα, που όπως είπε του αναγνωρίζει πλέον και το ΔΝΤ, ενώ επανέλαβε πως θα λάβει ισοδύναμα μέτρα για τις περικοπές που ζητά η Τρόικα. Ως παράδειγμα έφερε μάλιστα το γεγονός ότι στο Ζάππειο ΙΙ είχε ο ίδιος προτείνει 18,4 δισ. μέτρα για την περικοπή της δημόσιας σπατάλης και την εξεύρεση πόρων και τώρα κάποια από αυτά έχουν υιοθετηθεί από τότε αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο..."

  "...Ήταν σαφής όσον αφορά τον καταλογισμό ευθυνών για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να αποκλείσει ούτε ακόμα και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και επανέλαβε την δέσμευσή του για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι..."

  "...Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όχι. Εμείς γι’ αυτό προτείνουμε μεταφορά της κρατικής περιουσίας στα Ταμεία. Για να μπορέσουν να είναι βιώσιμα. Και για να επανακεφαλαιωθούν μετά και να είναι βιώσιμα. Και προσέξτε. Εγώ δεσμεύομαι ότι θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που υπάρχει, ώστε να χτυπηθεί η δημόσια σπατάλη και όχι οι συντάξεις. Να μην υπάρχουν οριζόντιες περικοπές..."

  λωλ

  http://www.antinews.gr/2012/04/09/155474/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.