#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/08/2010 00:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διεθνές Κεφάλαιο : «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»Ολοι θυμόμαστε τα επικριτικά σχόλια για την Ελλάδα και την οικονομία, για τους Ελληνες και το πόσο απατεώνες είναι, για την χρεοκοπία και πόσο κοντά είναι. Πρωτοστατούσαν οι αρθρογράφοι της γνωστής οικονομικής εφημερίδας και βασικό όργανο των αγορών, οι Financial Times δηλαδή.

Και ως δια μαγείας, η γερμανική έκδοση της εφημερίδας στάζει μέλι για την Ελλάδα και κυρίως για τον πρωθυπουργό που έχει, όπως λέει, καταφέρει το ακατόρθωτο, έσωσε τη χώρα του από τη χρεοκοπία. Ξαφνικά οι αρθρογράφοι της έγκριτης εφημερίδας ρίχνουν τέτοιο… ξεσκόνισμα στον Γ. Παπανδρέου που ούτε τα… Νέα της οδού Ιπποκράτους δεν θα έγραφαν τέτοιο άρθρο. Διαβάστε τι λέει για τον πρωθυπουργό:
Τίτλος: «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα» Και συνεχίζει στο άρθρο: «Ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης».
«Η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού. Ναι, αλλά την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο», ενώ για τον κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι «φαίνεται να έχει κάτι από το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων: εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή, έστω και αν φαίνονται όλα αδιέξοδα. Έτσι κατάφερε τους πρώτους έξι μήνες να υλοποιήσει τα τρία τέταρτα όσων υποσχέθηκε».

Και καταλήγει: « Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία».

Πώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ένα τέτοιο εγκωμιαστικό σχόλιο. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει ότι αποδίδει το… lobbying του κ. Σκιόπα, ή ότι πληρώσαμε πολλά λεφτά για χορηγίες και καταχωρήσεις στους FT.

Υπάρχει, όμως, και η πολιτική εξήγηση την οποία δίνει και το ίδιο το άρθρο. Ο Παπανδρέου είναι βασικός εκπρόσωπος ή εντολοδόχος των αγορών τις οποίες εκφράζει και η γνωστή εφημερίδα. Η Ελλάδα είναι πειραματόζωο και ο πρωθυπουργός ο κατάλληλος στην κατάλληλη θέση. Αυτόν ήθελαν οι αδυσώπητες αγορές, το ξένο κεφάλαιο που κερδοσκοπεί σε βάρος της χώρας και των πολιτών. Αυτό διάλεξαν να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας. Και αφού το καταφέρνει μια χαρά καιρός είναι να του κάνουν και αγιογραφία.

Είναι, όμως, σα να κλέβουν εκκλησία. Εγκωμιάζουν τον δικό τους άνθρωπο που θα ήθελαν και οι Γερμανοί να τον έχουν. Μήπως να το σκεφτούμε να τους τον δώσουμε με μεταγραφή, μια και η μεταγραφική περίοδος τελειώνει σε λίγες ημέρες;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 13/08/2010 00:45:05

  Τι να πεις; Τα ειπαν ολα αυτοι..εμεις μονο με την ψηφο μας μπορουμε να μιλησουμε πλεον

 2. ganasta avatar
  ganasta 13/08/2010 00:57:47

  Σε πρόσφατο σχόλιο μου είχα αναφερθεί σε ένα εξαιρετικό άρθρο με τίτλο «η χώρα χρειάζεται όραμα». Το αναζήτησα στο διαδίκτυο και το εισαγωγικό του σημείωμα νομίζω ότι απαντάει στα ερωτήματα που θέτει το άρθρο της ανάρτησης.
  «Διαβάζοντας το βιβλίο της διάσημης Καναδέζας Συγγραφέως Naomi Klein το «Δόγμα του Σοκ», είχα την βεβαιότητα ότι και ο Ελληνικός λαός τους τελευταίους μήνες είναι υποκείμενο μιας εκτεταμένης, δοκιμασμένης κι απολύτως ελεγχόμενης ψυχολογικής πίεσης με στόχο τον αποπροσανατολισμό του και τη δημιουργία εθνικών και κοινωνικών ανατροπών κάτω από την επήρεια του συνεπαγόμενου σοκ.
  Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες οδηγηθήκαμε, κατά δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας, σε «εκχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας», στη βίαιη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στη δραματική περικοπή μισθών και συντάξεων, στη μετάβαση από την γενιά των 700€ στη γενιά των 500€ και μάλιστα με αλαζονική επίκληση, από βήματος της Βουλής, της λαϊκής συναίνεσης από τον ίδιο τον κ. Γ. Παπανδρέου.
  Ούτε είναι παράδοξο ότι ο λαός μας παρακολουθεί αμήχανος την μετάβαση από την πολιτική στην οικονομετρία, χωρίς να παίρνει απαντήσεις στα βασικά του ερωτήματα όσον αφορά την κρίση και την έξοδο από αυτή: γιατί, πότε, με ποιο σχέδιο, με ποια προοπτική, τι μπορώ να περιμένω για την πατρίδα μου, τη ζωή μου, τη ζωή των παιδιών μου.
  Αντίθετα, προξενεί γενικευμένη ανασφάλεια το γεγονός ότι σήμερα το σύνολο του πολιτικού προσωπικού του κυβερνώντος κόμματος αδυνατεί να δώσει οποιαδήποτε πειστική απάντηση για τους στόχους, το όραμα και την προοπτική μας ως λαού και ως χώρας. Χρησιμοποιούν την εισβολή του Δ.Ν.Τ. (που οι ίδιοι προκάλεσαν), ως πρόσχημα για να αιτιολογήσουν όλες τις αποφάσεις τους».
  Έχει άραγε κανένας αμφιβολία ποιοι και γιατί υποστηρίζουν τον "βασικό εκπρόσωπο ή εντολοδόχος τους" ;

 3. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 13/08/2010 01:15:29

  Το άρθρο παραδέχεται ανοιχτά ότι ο ΓΑΠ προέκρινε το συμφέρον των Αγορών, της Ευρωζώνης και εγώ δεν ξέρω τίνος και όχι των Ελλήνων. Οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση αν δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο, μας λέει η γερμανική εφημερίδα. Δε μας λέει γιατί είναι καλός ένας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν βάζει πάνω απ όλα το συμφέρον των πολιτών που τον ψήφισαν. Και εμμέσως πλην σαφώς εξάγεται το συμπέρασμα ότι υπήρχαν εναλλακτικές, που θα μας έφερναν σε καλύτερη θέση από το δηλητηριώδες μείγμα ΕΕ/ΔΝΤ. Και που δεν επελέγησαν. Οι κυβερνώντες μας οφείλουν μια πειστική εξήγηση. Άλλως θα εισπράξουν την κατακραυγή μας.

  • ΝΙΜΑ avatar
   ΝΙΜΑ @ Ευαγγελία 13/08/2010 20:38:45

   ΑΚΡΙΒΩΣ!!!Αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων .
   Ποιόν εξυπηρετεί, τελικά ο Γιωργάκης ;

  • Μisha avatar
   Μisha @ Ευαγγελία 13/08/2010 20:42:32

   Μα το είπε ο ΓΑΠ σε συνέντευξη του ανοιχτά!
   Πήγαμε στο ΔΝΤ για να μη κινδυνέυσουν οι τράπεζες!

 4. Maya avatar
  Maya 13/08/2010 01:45:51

  Μεγάλη επιτυχία της Δύσης ο γερμανικός λαός.

  Μην τυχόν και χαθούμε.

 5. Ksenitemenos avatar
  Ksenitemenos 13/08/2010 02:10:17

  Συμφωνώ με ganasta και Ευαγγελία
  Παραθέτω ανάλυση από το CEPR (Center for Economic and Policy Research)
  http://www.cepr.net/index.php/publications/reports/greece-and-the-imf-who-exactly-is-being-saved (είναι σε μορφή pdf) για το ποιός τελικά επωφελήθηκε από το περιβόητο Μνημόνιο!! (και αυτός δεν είναι ο Έλληνας πολίτης!)

  Καθώς έιναι η πρώτη φορά που σχολιάζω στο φορουμ σας θα ήθελα να αναφέρω ότι μετά από πολύχρονη απουσία στο εξωτερικό (14 χρόνια!) επέστρεψα στην Ελλάδα και χρόνο με το χρόνο διαπιστώνω την παρακμή της πατρίδας μας, (αυτή που κρατούσα στην ψυχή και στην καρδιά μου όλα αυτά τα χρόνια). Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση του μνημονίου είναι εμφανές και στον πιό αδαή ότι την οικονομική εξαθλίωση μας θα ακολουθήσουν πιθανόν χειρότερες μέρες όσον αφορά την Εθνική μας κυριαρχία.
  Με λυπεί το γεγονός αλλά αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά την πιθανότητα να εγκαταλείψω την πατρίδα μόνιμα πια το συντομότερο δυνατό.

 6. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 13/08/2010 02:14:26

  Οταν σε επαινει ο αντίπαλος ψάξε να δεις που έκανες λάθος, εκτός αν δεν είναι αντίπαλος σου.

 7. ekxba avatar
  ekxba 13/08/2010 02:27:46

  Τρομάζω απο τέτοια άρθρα.
  Φανερά η Ευρωζώνη κι όλη η Ευρώπη είναι στο έλεος οικονομικής κρίσης , το βάθος της οποίας κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς. Εκείνο που απροκάλυπτα φαίνεται είναι οτι η πλουτοκρατία με κάθε μέσο θέλει να διατηρήσει τον πλούτο της και το κόστος της κρίσης να το επωμισθούν εξ ολοκλήρου οι φτωχότεροι. Και φαίνεται οτι ο ΓΑΠ τους αρέσει διότι στη μικρή του χώρα εφαρμόζει με ευλάβεια κι ακρίβεια χιλιοστού το δόγμα "ο λογαριασμός στους φτωχότερους".

 8. The Saint avatar
  The Saint 13/08/2010 02:45:12

  Πιστευετε πραγματικά ότι ακόμη και αν στις επερχόμενες εκλογές μαυριστούν όλοι οι πρασινοι δήμαρχοι, θα ιδρώσει το αυτί του? Θα πατησει (σ)τον ανασχηματισμό, και πάλι ξανά πρός τη δόξα...
  Αυτή η ανατροπή, αν θέλουμε να μιλάμε βεβαίως σοβαρά γιά ανατροπή του υπάρχοντος κυβερνητικου σχηματισμού, ΟΤΑΝ και ΑΝ γίνει ποτέ, θα γίνει μόνο με αίμα... Με τις τυπικές διαδικσίες ΔΕΝ... Χωνέψτε το...

  • min_the_gap avatar
   min_the_gap @ The Saint 13/08/2010 11:43:23

   πολύ σωστό.
   ήδη μας το φέρνουν απεξω απεξω βαζοντας ως υποψήφιους τους υφισταμένους υπουργούς. Ο λαός τους μαυρίζει, ο ΓΑΠ λέει "το πήραμε το μύνημα", κάνει ανασχηματισμό και τα χαιβανια οι Έλληνες νομίζουν ότι έδειξαν την πηγμή τους στο σύστημα.
   Μάλλον όμως χρειάζονται πιο δραστικές και μόνιμες λύσεις.

 9. rasputin avatar
  rasputin 13/08/2010 07:51:25

  ... «φαίνεται να έχει κάτι από το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων: εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή, έστω και αν φαίνονται όλα αδιέξοδα. Έτσι κατάφερε τους πρώτους έξι μήνες να υλοποιήσει τα τρία τέταρτα όσων υποσχέθηκε»... Αυτό μ΄ άρεσε πολύ!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ rasputin 13/08/2010 13:28:45

   Ε, ναι βρε. Τα 3/4 όσων υποσχέθηκε στους πάτρωνές του εννοεί. (Άρα, έρχονται κι άλλα...) Όχι όσων υποσχέθηκε σε μας!

  • ΝΙΜΑ avatar
   ΝΙΜΑ @ rasputin 13/08/2010 20:41:23

   Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Αρχαίων Ελλήνων....

 10. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/08/2010 08:16:43

  "Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία».!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Τα είπαν όλα με απόλυτο και καθαρό τρόπο.
  Ο ΓΑΠ δεν είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
  Είναι ο άνθρωπος των αγορών και των ξένων συμφερόντων.

  Τι καλό μπορεί να περιμένει κάποιος;
  Ως εκ τούτου, μόνο ενημέρωση, αντίσταση και αντίδραση για να φύγει. Όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 11. anonymous avatar
  anonymous 13/08/2010 08:19:50

  Συμφωνά απόλυτα με τον Saint

 12. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/08/2010 08:23:27  Ο "αμερόληπτος" δημοσιογράφος Τάκης σχολιάζει το κράξιμο που έφαγε ο Σιούφας σε μια ψαροταβέρνα στην Πάρο.

  Από ότι γνωρίζω τους Πασόκους και το ΓΑΠ τους κράζουν όπου βρεθούν. Θυμάται κανένας σχετική αναφορά του ΜΕΓΚΑ;;

  Θα είναι πιο τίμιο αν διαμορφώσουν τον τίτλο τους ως:
  "MEGA - Γραφείο Τύπου Μαξίμου" ή τέλος πάντων κάτι ανάλογο.

 13. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/08/2010 08:37:11

  @ ganasta

  Γράφεις σ΄το σχόλιό σου:
  "Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες οδηγηθήκαμε, κατά δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας, σε «εκχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας» !!!

  Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι από την επάυριο της υπόψη δήλωσης του ΓΑΠ, το ΥΕΘΑ έχει σταματήσει να δίνει στοιχεία των παραβάσεων και παραβιάσεων της Τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο.

  Διάβασε για ενημέρωση την παρακάτω ανάρτηση DefenceNet:

  "Σκουπιδόχαρτα μορατόριουμ και ΜΟΕ για την Άγκυρα - Δεκάδες παραβιάσεις από την Δευτέρα 13-08-2010 00:50:18

  Τα παπούτσια τους γυαλίζουν με τα κείμενα του δήθεν "μορατόριουμ" και των περίφημων ΜΟΕ (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί: Φρενίτιδα παραβιάσεων και παραβάσεων από 56 τουρκικά μαχητικά από την περασμένη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τα πριβέ γεύματα Δρούτσα και Νταβούτογλου στη Ρόδο και την επαύριο της νέας επίσκεψης του "Πίρι Ρέις" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Συνολικά σε 23 περιπτώσεις παραβιάστηκαν τα εναέρια σύνορα της χώρας, ενώ υπήρξαν και 8 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.

  Όλα αυτά εν μέσω του θερινού "μορατόριουμ" που έχει συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές για την αποφυγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο πέραν των απολύτως αναγκαίων και τα οποία δεν θα μπορούσαν να εκληφθούν ως πρόκληση από την μία ή την άλλη πλευρά.

  Και όμως η τουρκική Αεροπορία όχι απλώς έχει "ξεσαλώσει", αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε και τα 6 μίλια κατά την διάρκεια των παραβιάσεων στις οποίες προβαίνει ατιμώρητα μεταξύ των 6 και 10 μιλίων. Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είναι αυτή που φαντάζονται όλοι...

  Ας δούμε ημερολογιακά πως εκλαμβάνουν το θερινό "μορατόριουμ" οι Τούρκοι ξεκινώντας από την χθεσινή ημέρα:

  12/8/2010

  2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 14 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
  11/8/2010

  2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 14 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 8 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

  10/8/2010

  2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 14 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

  09/08/10
  2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 14 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

  Η απουσία εμπλοκών είναι χαρακτηριστική της πολιτικής συμπεριοφοράς που αναγκάζεται η Π.Α.. να ακολουθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, μια συμπεριφορά όμως η οποία είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση μετά το αεροπορικό επεισόδιο και την δολοφονία του Ηλιάκη στην Κάρπαθο τομ Μάϊο του 2006.

  Πάντως εδώ αξίζει να σημειώσουμε κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό και τουλάχιστον θα κάνει πιο ήσυχο στον αιώνιο ύπνο του τον Έλληνα ήρωα πιλότο: Από τότε η τουρκική Αεροπορία δεν επιχείρησε ξανά αεροφωτογράφηση των συστοιχιών των S-300PMU1 στην Κρήτη, όπως τότε στην μοιραία αποστολή.

  Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα συνεχιστεί ακόμα αυτό, αλλά σίγουρα είναι μία απόδειξη ότι όταν αντιστεκόμαστε χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος, ο αντίπαλος το σκέφτεται δυό φορές...

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr"

  • gkioi avatar
   gkioi @ Αρματιστής 13/08/2010 08:48:51

   ΚΟΚΟ ΠΡΑΜΑ
   Η ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ.
   ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΣΛΑΒΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΡΔΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΗΣΟΥΝ ΕΔΩ;
   ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ...ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΗΣΟΥΝ ΕΔΩ;

   • Alex avatar
    Alex @ gkioi 13/08/2010 09:26:26

    @ gkioi
    Ημουν....και υπενθιμιζω σε οτι αφορα το Στρατηγειο της Λαρισης οτι η συμφωνια για την συγκεκριμενη αλλαγη του Status qvo με το ΝΑΤΟ υπεγραφη απο την κυβερνηση Σημιτη και ηταν απολυτως Δεσμευτικη....ετσι για να δεις ποσο καλη μνημη εχω...

 14. neotera avatar
  neotera 13/08/2010 08:43:26

  Ολα σωστά, πλην η σύνθεση της εικόνας πολιτικά δε στέκει. Δηλαδή, ο γιωργάκης είναι μαριονέτα των αγγλοαμερικάνων που έχουν ως κύρια οικονομική εφημερίδα τους Φαϊνάνσιαλ τάϊμς, που έχει εκδόσεις σε πολλές χώρες βοηθώντας τους να μονοπωλήσουν την κουλτούρα των αγορών και την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και τραπεζική γενικότερα. Η Μέρκελ βρίσκεται σε δύο βάρκες και ακόμη φαίνεται να προκρίνει την ανεξαρτησία της χώρας της και της ευρώπης απ'το αγγλοαμερικάνικο μέτωπο, με τα γνωστά ταξείδια και τις συμφωνίες που κάνει πέρα από τους γάλλους, με τους ρώσους και τους κινέζους κυρίως. Γι αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο των μήντια όπου κυριαρχούν οι αγγλοαμερικάνοι, δε λέω μέσω των σιοναζί του σόου μπιζ, να μην εκτραπεί η συζήτηση. Ολα τα "ελληνικά" κανάλια με πρώτα τα δήθεν κρατικά εξαπολύουν μύδρους κάθε βράδυ εναντίον κατά σειρά του Σαρκοζύ, του Μπερλουσκόνι, της Μέρκελ και του Πούτιν, ενώ μιλάνε για τα θέματα της εγγλέζικης και της αμερικάνικης ηγεσία σαν να είναι εσωτερική μας υπόθεση.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ neotera 13/08/2010 09:54:31

   Ξενόφοβος ο Σαρκοζύ (επειδή θέλει να αφαιρείται η υπηκοότητα από μετανάστες κατά συρροήν παραβατικούς και θέλει να διώξει τους Ρουμανόγυφτους που έχουν κατακλύσει τη Γαλλία), καραγκιόζης, φασίστας και ξενόφοβος και ο Μπερλουσκόνι, κακιασμένη και μυωπική η Μέρκελ, αυταρχικός ο Πούτιν...Μόνο οι Αγγλοσάξωνες είναι καλοί. Αν βέβαια ο Κάμερον δεν συγκυβερνούσε με τους ασπόνδυλους Φιλελεύθερους και εφάρμοζε το πρόγραμμα των Συντηρητικών, τότε θα είχε μπει και αυτός στη μαύρη λίστα των καναλιών "μας".

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ΒΙΣ 13/08/2010 10:03:26

    Έλα ντε! Πες τα!

 15. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 13/08/2010 10:01:06

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ BLOGS. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; ΠΟΙΟ MEGA ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

  • αρης avatar
   αρης @ Ανώνυμος 16/08/2010 07:51:14

   ..και ομως ακομα λειτουργουν καθε βράδυ...

 16. Στέργιος avatar
  Στέργιος 13/08/2010 10:02:47

  "η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο"

  Και ποιος θα έχανε από μια ενδεχόμενη πτώχευση τής Ελλάδας; Οι πιστωτές της, φυσικά, δηλαδή οι τράπεζες. Γι'αυτό στάζουν μέλι οι FT.

  • Alex avatar
   Alex @ Στέργιος 13/08/2010 10:08:30

   +1000

   • ΝΙΜΑ avatar
    ΝΙΜΑ @ Alex 13/08/2010 20:45:01

    Τσιγκουνιές...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Στέργιος 13/08/2010 10:33:30

   Μα είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός του Μνημονίου δεν είναι "να αλλάξει η Ελλάδα", όπως λένε τα παπαγαλάκια, αλλά να μην χάσουν τα λεφτά τους οι πιστωτές.
   Προσωπικά, θεωρώ απαραίτητες τις μεταρρυθμίσεις προς μία λιγότερο σοβιετικού τύπου οικονομία και προς την πάταξη της παραοικονομίας. Μερικά από τα μέτρα του Μνημονίου θα μπορούσε να τα είχε πάρει η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά αντιδρούσε τότε το ΠΑΣΟΚ. Ομως, το Μνημόνιο ειναι το κρεβάτι του Προκρούστη και η πασοκική κυβερνηση φαίνεται να πλειοδοτεί (με το κόμπλεξ που έχουν να φανούν καλοί μαθητές). Οπότε, αντί να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν μία ορθολογικότερη διαχείριση της οικονομίας και ανάπτυξη, εδώ ακολουθείται η γνωστή νεοελληνική τακτική της αρπαχτής: Ας αρπάξουμε τώρα από μισθωτούς και συνταξιούχους, ας αυξήσουμε παντού τους έμμεσους φόρους να εμφανίσουμε έσοδα, και βλέπουμε για τα υπόλοιπα. Πόσο όμως θα αρμεχτούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και πόσο θα μπορούν να καταναλώσουν, ώστε και το εμπόριο να ζήσει και να αποδοθεί ΦΠΑ στο κράτος; Χωρίς κατανάλωση, πόσος ΦΠΑ θα εισπραχθεί;
   Πιστεύω ότι αν τολμήσουν και αυξήσουν τον ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, θα πρέπει να κατεβεί όλος ο κόσμος στον δρόμο. Εδώ το μαχαίρι πηγαίνει στο κόκκαλο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 13/08/2010 11:23:47

    Γράφεις: "Πιστεύω ότι αν τολμήσουν και αυξήσουν τον ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, θα πρέπει να κατεβεί όλος ο κόσμος στον δρόμο. Εδώ το μαχαίρι πηγαίνει στο κόκκαλο."

    Νομίζω ότι εδώ έγκειται το λάθος. Ακόμα και η κατά 12% αύξηση του ΦΠΑ στα αγαθά αυτά, είναι χάδι μπροστά σε όλα όσα έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες και έχουν κυριολεκτικά τσακίσει τον κόσμο, τόσο στο επίπεδο των εισοδηλάτων/αγοραστικής δύναμης, όσο και στο επίπεδο των εργασιακών σχέσεων. Δηλαδή, αν π.χ. το γάλα που τώρα έχει 1,20 πάει στο 1,32, εκεί θα είναι η διαφορά που "θα κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο";

    Ο κόσμος, για να βγει στο δρόμο, πρέπει να καταλάβει ότι ΣΥΝΟΛΙΚΑ το χτύπημα που έχει δεχτεί και εξακολουθεί να δέχεται από τη συμμορία των γκαουλάιτερ του ΔΝΤ είναι ΗΔΗ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ. Αν αυτό δεν συνειδητοποιηθεί επαρκώς, τότε μην περιμένεις κόσμο στο δρόμο όσο κι αν ο ΦΠΑ αυξηθεί. Εδώ στη Ρουμανία, πρόσφατα, που οι κατοχικές δυνάμεις απείλησαν ότι θα κλείσουν τη στρόφιγγα επειδή το συνταγματικό δικαστήριο έβγαλε άκυρο το (δικό τους) μνημόνιο, η κυβέρνησή τους αύξησε εν μία νυκτί τον ΦΠΑ από 5% σε 24% σε ΟΛΑ τα αγαθά, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ. Τι να λέμε τώρα λοιπόν...

 17. κεεπερ avatar
  κεεπερ 13/08/2010 10:50:52

  Τέτοιες ημέρες, πέρυσι- πέρασε μόλις ένας χρόνος; μοιάζει να έχει διαβεί αιώνας- ο Καραμανλής έριχνε τον κύβο των εκλογών.

  Μετανιωμένος, ίσως, που δεν είχε ακούσει όσους του συνιστούσαν να κάνει τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Με τα μηνύματα εκ Βρυξελλών να αναγγέλλουν το τέλος της ομερτά- πως η ανοχή, χάριν πολιτικής αλληλεγγύης, στη δημοσιονομική του μαγειρική εξαντλήθηκε. Με τους υπουργούς του να σπεύδουν, βλέποντας το τέλος να πλησιάζει, να διορίσουν, κατά εκατοντάδες, συγχωριανούς και πελάτες στο τραμ, το Μετρό, την Αγρογή και όποιον άλλον οργανισμό και υπηρεσία είχαν στο χέρι. Με τους ευρωγραφειοκράτες και την Τράπεζα της Ελλάδος να αρχίζουν ντροπαλά να κοινολογούν το μυστικό: πως το έλλειμμα του 2009 θα είναι διψήφιο και πως ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, ορατός ήδη από το καλοκαίρι του 2007, είχε πια, ύστερα από δύο χρόνια πλήρους παράλυσης και πελατειακής κατάχρησης, μπει βαθιά στο κόκκινο. Και με τον ίδιον τον Καραμανλή, τον «άνθρωπο που θα γινόταν βασιλιάς», να μας προσφέρει μια ημιτελή ομολογία αποτυχίας, με μισόλογα και μισές αλήθειες, στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι, βαδίζαμε πέρυσι τέτοιον καιρό στις εκλογές.


  ................
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4589109

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ κεεπερ 13/08/2010 11:32:58

   Και αυτό δικαιολογεί τα ψεύδη του ΓΑΠ για "αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό" και "λεφτά υπάρχουν" και "η αύξηση της κατανάλωσης φέρνει ανάπτυξη", τη στιγμή που ήταν προεκλογικά ΕΠΙΣΗΜΩΣ ενημερωμένος από τον Προβόπουλο;
   Δηλαδή, η ανικανότητα του Καραμανλή δικαιολογεί την δολιότητα και τη φαυλότητα του Παπανδρέου;
   Η λογική των "Νέων"...

  • Gioyxou avatar
   Gioyxou @ κεεπερ 13/08/2010 11:36:32

   Και ένας χρόνος από τότε που οι τωρινοί βιαστές του Ελληνικού λαού άρχισαν να λένε το ιστορικό ψέμα "Λεφτά υπάρχουν".
   Όχι απλώς μισές αλήθειες αλλά τα απόλυτα ψέμα για ανάπτυξη,για δουλειές,για επενδύσεις,για καλύτερη ζωή,για λιγότερους φόρους,για στήριξη των φτωχών και των μικρομεσαίων για...

   Αρνούμαι να ζω σε μια χώρα σαν κι αυτή...αλλά δεν φεύγω.

 18. anonymous avatar
  anonymous 13/08/2010 11:18:49

  Ξέρω ότι είναι σπαστικό να το λέω συχνά αλλά αυτά που λένε οι FT Γερμανίας τα έχουμε πει στο antinews αρκετές φορές τόσο με αναρτήσεις όσο και με σχόλια. Οι FT απλά μας επιβεβαιώνουν και καταδεικνύουν ότι είχαμε δίκιο.

  Αν ο ΓΑΠ δεν μιλούσε για greek statistics που σαφώς ήταν ψεύδος και δεν έλεγε ότι πτωχεύουμε εκεί που δεν υπήρχε θέμα θα εξοφλούσαμε το μισό χρέος τώρα και το άλλο μισό θα το κάναμε αναχρηματοδότηση. Άλλωστε μέχρι το Μάη είχαμε πληρώσει το μισό χρέος του έτους και δεν είχαμε δανειστεί γιατί δε μας έδινε κανείς.
  Τα μέτρα του δεν απέδωσαν τίποτε. Μια τρύπα στο νερό ήταν. Έχει γραφτεί και αυτό σε αυτή τη σελίδα.

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/08/2010 11:59:23

  Το βρίζουν αυτοί, τον βρίζετε κι εσείς. Το επαινούν; Εσείς τον ξαναβρίζετε.
  Που θα πάει; Με την πέτσινη γραμμή σας, στο τέλος θα τον κάνετε οσιομάρτυρα και ήρωα τον εγγονό "παπατζίκο"!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 13/08/2010 12:02:44

   Άν κυβερνά ο "δικός σας" ή ο "δικός τους", του λόγου μου J 'm' en Fous.
   Αλλά για την κοινή λογική διαυηρώ ακόμη κάποιο ενδιαφέρον

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Ο Θείος 13/08/2010 12:15:34

    Θείο,
    ο εχθρός του εχθρού δεν είναι φίλος. Πρώτον δεν βρίζουμε επιχειρηματολογούμε: Υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις και στα πραττόμενα; Υπάρχει. Ήξερε ο ΓΑΠ την αλήθεια. Την ήξερε. Άρα είναι αξουσιομανής . Δεύτερον: Απειλούσε με πιστόλια λες και είναι πιστολάς του Φαρ Ουέστ αντί για Πρωθυπουργός; Απειλούσε. Υπέστη τις συνέπεις; Όχι τις μετακύλισε στον ελληνικό λαό. Αν κάποια άτομα νοιώθουν ενοχές γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν στα πράγματα και τώρα τους πέφτει βαριά η ευθύνη και θέλουν να τη μοιραστούν, αυτό δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφεία του ελληνικού Λαού. Αφορά ένα 35% που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα των δύο μεγάλων κομμάτων (ιδίως του ΠΑΣΟΚ) και βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι όλοι διορισμένοι στο Δημόσιο. Ο Πολιτικός κρίνεται από αυτά που λέει και αυτά που πράττει και από την συνέπειά του. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 13/08/2010 13:44:20

    Η ενοχή "αφορά ένα 35% που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα των δύο μεγάλων κομμάτων". Μεγάλη αλήθεια, φίλε μου, αλλά δύσκολα να τη χειρισθεί το πολιτικό προσωπικό. Ανεξαρτήτως χρώματος. Βλέπεις, για να είναι τώρα εντάξει, πρέπει να τιμωρήσει (και) τους "δικούς του".
    Κι ο κόσμος, που "αγάπησε" και "πίστεψε" κομματικά; Ποιά η υγιής στάση τώρα;
    "Θεέ μου, τη δεύτερη φορά που θα 'ρθω για να ζήσω, όσο η καρδιά κι αν λαχταρά, δεν θα ξαναγαπήσω" (Στελλάρας).
    Επειδή δεν θέλω να την ξαναπατήσω.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 13/08/2010 14:16:37

   Θείο, ποιών η γραμμή είναι πέτσινη; Γιατί δηλαδή θεωρείς (όπως προκύπτει) ως "ορθό μέτρο σύγκρισης" τις επαμφοτερίζουσες πομφόλυγες του οργάνου των "αγορών" και (εξ αντιδιαστολής) "πέτσινη γραμμή" τα βρισίδια που τρώει από τον ελληνικό λαό ο ΓΑΠ;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 13/08/2010 15:01:09

    Ορθό είναι ότι αντέχει στο χρόνο και στη δοκιμασία της πραγματικότητας. Σε κάθε περίπτωση, "στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό".
    Το "όργανο των αγορών" (τρομάρα του) άλλα έλεγε πριν δυό τρείς μήνες ("η Ελλάδα δεν θ' αποφύγει τη χρεωκοπία"), τ' αντίθετα λέει τώρα. Κωλοτούμπες. Δεν τους βγήκε η πρώτη επιλογή, θα συμβιβασθούν με κάτι χειρότερο (για τις "αγορές").
    Ο Παπανδρέας, κατά τη γνώμη μου ήξερε από πέρισυ τέτοιον καιρό τι τρέχει (οπως το ήξεραν και οι Τρισέ κτλ, εκείνοι είχαν άλλο "μπελά", τη Μέρκελ), αλλά πονηρά έλεγε "τα λεφτά υπάρχουν". Πήρε την ψήφο, έπαιξε ένα δυό ακόμη μονόπρακτα, και τέλος προχώρησε εις το μοιραίον και προδιαγεγραμμένον. Που το ήξερε και το είχε χωνέψει από το 2009, όπως και η οψίμως μετανοήσασα προκάτοχος "Μαγδαληνή".
    Η ΝΔ (που επίσης τα ήξερε εγκαίρως, ήταν, λέμε τώρα, και κυβέρνηση), δυστυχώς συνεχίζει το δικό της "μονόπρακτο": "Ναι στο πακέτο δανεισμού, αλλά γινόταν και χωρίς Μνημόνιο".
    Ο κόσμος είναι πιό σοφός απ' ότι νομίζουμε: Έχει καταλάβει τι "θέατρο" παίχτηκε (και παίζεται), γι αυτό τους βρίζει όλους, και καλά κάνει. Ξέρει πιά, ότι λεφτά δεν υπήρχαν, είχαν φαγωθεί, ούτε άλλοι.
    Προπάντων τον ενδιαφέρει όμως να γλυτώσει από το βάλτο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, γι αυτό, άν και πονάει πολύ, δεν δίνει δεκάρα για τις π*παριές που προτείνουν πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή, δηλαδή αυτοκτονία για να μη πονάμε.
    "Πέτσινη" είναι η γραμμή της ΝΔ, γιατί ενώ ο κόσμος ξέρει, συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες και να κολακεύει συμπεριφορές επιζήμιες ή μη βιώσιμες: Και καλό δεν κάνει έτσι στη χώρα, και ο κόσμος δεν "μασάει" πιά. Η διαφορά των "θεατρίνων" είναι ότι το μέν ΠΑΣΟΚ έπαιξε θέατρο για να πάρει με διαφορά τις εκλογές του 2009, η δε ΝΔ συνεχίζει να παίζει το δικό της, επειδή θέλει τη ρεβάνς στις επόμενες. Αλλά άν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 ψεύτες, και δεν έχεις τα κότσια να πείς "κανέναν από τους δυό", διαλέγεις τον πιό αποτελεσματικό.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 13/08/2010 15:20:14

    Θείο, λυπάμαι που θα το πω, αλλά το παρακάτω μου "μυρίζει" Κουβέλη (και τους συν αυτώ δημοκρατικο"αριστερούς") από χιλιόμετρα μακριά:

    "άν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 ψεύτες, και δεν έχεις τα κότσια να πείς “κανέναν από τους δυό”, διαλέγεις τον πιό αποτελεσματικό."

    Κάτι τέτοια λένε και αυτοί για να δικαιολογήσουν την επερχόμενη ενσωμάτωσή τους στον "κορμό" ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ντόρας-ΔΝΤ...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 13/08/2010 15:30:37

    Φίλε Αυριανιστή είπαμε, ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δείξει και θα κρίνει: Και τους Παπανδραίους, και τους Σαμαραίους, και διατί όχι, και τους Κουβελαίους.
    Άς είμαστε ειλικρινείς: Απ' όσους ενδιαφέρονται για δύναμη και εξουσία (και δεν ξέρω πολιτικό που λέει όχι), κανείς δεν θέλει να είναι με τους ηττημένους.
    Του λόγου μου, ούτως ή άλλως, στέλνω σε όλους αυτούς τα χαιρετίσματά μου. Σε πράσινους μπλέ, κόκκινους, παρδαλούς και ριγέ. Αλλά τη γνώμη μου, όποια και άν είναι, όποιον πολιτικό χώρο και άν χαροποιεί ή δυσαρεστεί, ποτέ δεν θα την κρύψω. Αυτή είναι η λειτουργία του πολίτη.
    Σ' όσους αρέσω, για τους άλλους δεν θα μπορέσω.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 13/08/2010 15:48:55

    Το “άν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 ψεύτες, και δεν έχεις τα κότσια να πείς “κανέναν από τους δυό”, διαλέγεις τον πιό αποτελεσματικό,” το έγραψα επειδή ισχύει για τους ψηφοφόρους. Δυστυχώς είμαστε εκλογικώς "ψυχρή κοινωνία".
    Εδώ είμαστε και θα δείς, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ότι κι άν γίνει με οικονομία, μνημόνια κτλ, ο κόσμος να χαλάσει, το άθροισμα ΝΔ + ΠΑΣΟΚ θα είναι πάνω από 75 %. Δυστυχώς.
    Πάντως, πρώτος θα είναι αναμφίβολα ο "αποτελεσματικότερος" από τους 2 "μεγάλους" ψεύτες (υπάρχουν και μικρότεροι).
    Είναι ανοιχτό, ο χρόνος, ο πανδαμάτωρ, θα κρίνει ποιός είναι ο "αποτελεσματικότερος" από τους 2 μεγάλους ψεύτες.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 13/08/2010 16:20:15

    Aυριανιστή, το θέμα εδώ είναι ο κυνισμός της παραδοχής "μεταξύ δύο ψευτών προτιμώ τον αποτελεσματικότερο".

    Όχι ο Κουβέλης και ο κάθε Κουβέλης.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Ο Θείος 13/08/2010 14:38:03

   Θείο,
   ξέχασες τον ΣΥΡΙΖΑ και τα θλιβερά παρεπόμενα. Ενδεικτικά και ως κορυφή του παγόβουνου αναφέρω: Αλιβιζάτος, Μπίστης, Κωνσταντόπουλος (ΠΑΟΟΛΕ), Κουβέλης (Δικηγορικό γραφείο κάποιων ορόφων στο Κολωνάκι), Κουναλάκης (από το Φίλιον σε πάνελ και αντίστροφα, χωρίς να έχω αντιληφθεί ποιά η συνεισφορά του αυτά τα χρόνια) κοκ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Bodinus1576 13/08/2010 15:09:44

    Δεν βιάζομαι ν' αντιλέγω για ενίους εκ των αναφερθέντων, αλλά βλέπω ότι ξέχασες τους Αλαβανέους, Λαφαζανέους και λοιπές συνιστώσες του επαναστατικού κινήματος.
    Τώρα που χάσαμε την εξουσία, οι πιό "ζωηροί" μας γίνανε χρήσιμοι;
    Όχι, θέλω να είναι ειλικρινής: Σαφώς προτιμώ τον Ν. Κ. "αρχιβάζελο", αντί για υποστηρικτές της εξόδου από την Ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή. Προτιμώ να πληρώνω σε ευρώ και να βλέπω καλή μπάλα, παρά να κουβαλώ με το καρότσι τούβλα με χαρτονομίσματα, για ν' αγοράσω ένα διαρκείας.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 13/08/2010 15:25:45

    Θείο,
    ποτέ δεν με εξέφραζε ο Λαφαζάνης και οι λοιποί που ανέφερες. Χρήσιμοι δεν μπορεί να είναι. Αν ήταν θα το είχαν αποδείξει 35 χρόνια τώρα, έτσι δεν είναι; Φοβάμαι ότι έχεις εγκλωβιστεί στη λογική του "μη χείρον βέλτιστον" αντί της λογικής εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ποτέ δεν είναι αργά

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Bodinus1576 13/08/2010 15:39:41

    Φίλε μου, όταν ζείς σε μίζερους καιρούς, όπως καληώρα..., μια λελογισμένη χρήση του “μη χείρον βέλτιστον” μπορεί και να είναι, υπό προυποθέσεις, σοφή.
    Σε περιόδους ανάτασης πάλι (δεν είναι η περίπτωση που βιώνουμε), καλό το καλό, αλλά προτιμώ σαφώς το καλύτερο.
    Με άλλα λόγια (και απολογούμαι για την περιαυτολογία), άν και θεωρώ τον εαυτό μου μετριοπαθή αριστερό, τελικά είμαι σαφώς συντηρητικός.
    Αντίθετα, βλέπω τελευταία αρκετούς κατά παράδοση συντηρητικούς, ν' αναπτύσσουν σαφώς ανατρεπτικές τάσεις.
    Είναι κι αυτό μέρος της σύγχυσης και παρακμής που περνά η χώρα, κάνω λάθος;

 20. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 12:22:12

  φιλε αρθογραφε .λογικο ειναι οι ξενοι να συμπαθουν τον Παπανδρεου,οταν ο καραμανλης κοροιδευε ολη την ευρωπη με τα παραποιημενα στατιστικα στοιχεια,δινοντας εξω την εικονα του ελληνα απατεωνισκου-καραγκιοζάκου

  • Gioyxou avatar
   Gioyxou @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 12:32:03

   Και επειδή το Jeffrey κορόιδεψε και κοροϊδεύει τον Έλληνα,έλα ένα δωράκι για τα παιδιά στο γραφείο.

   http://papaioannou.files.wordpress.com/2010/08/cf80ceb1cf83cebfceba-cf80ceb5cf81ceb9cf86ceb5cf81ceb5ceb9ceb1cebaceb5cf83-2010.gif?w=430&h=538

  • Κράτιστος avatar
   Κράτιστος @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 12:35:10

   ενώ τώρα με τοn yes men, τον son og the Margaret, δίνουμε την εικόνα ενός περήφανου κράτους και μιας στόιβαρής διακυβέρνησης.

   Άσε μας ρε φίλε!!!!!
   χαιρετίσματα στους αδελφούς Ξυνίδη,Τσουκάτο και στον Ηγούμενο Μαντέλη

  • ερημιτης τσοχατζοπουλος avatar
   ερημιτης τσοχατζοπουλος @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 17:07:17

   Εδω οι τουρκοι 3 μερες γλεντουσαν και πινανε οταν βγηκε ο jefrey!..

   ο χειροτερος πρωθυπουργος ολων των εποχων πρεπει να φυγει με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μεσο και συντομα.

  • trellakias avatar
   trellakias @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 17:46:03

   Μοναχέ κόψε την ….λαλακία και τράβα να βρεις καμία γυναίκα γιατί θα σε ρέψει ……το γνωστό. Πράσινε μπαγλαμά, θεωρείς πως σήμερα έχουμε καλύτερο πρόσωπο στο εξωτερικό; Άστο καλύτερα, δες την φωνή της ιπποκράτους στις 8 στο mega, κι παράτα τα άλλα, είναι ψιλά γράμματα για την ……αντίληψη σου!!!!!!!!

   • zonitis avatar
    zonitis @ trellakias 14/08/2010 01:01:30

    Το μπαγλαμας σε πειραξε;

   • αρης avatar
    αρης @ trellakias 16/08/2010 07:54:00

    an se peirazei to mpaglamas uparxei kai to karagkiozis

 21. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 12:24:40

  ..οσο για το αν η πτωχευση ηταν καλυτερη απο την τροικα...εδω γελανε.το τι συσσιτιο θα ειχαμε στις 19 ΜΑΙΟΥ...δε θα προλαβενε η ΟΝΝΕΔ να δινει φαγητο

  • Gioyxou avatar
   Gioyxou @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 12:27:48

   Λεφτά υπάρχουν,λεφτά υπάρχουν βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες,οπότε να βρεθούν και τώρα για τον λαό.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Gioyxou 13/08/2010 12:33:33

    Φίλε,
    εκεί την πάτησε ο κόσμος. Αν προσέξεις το σημείο της ομιλίας ο Τζεφ δεν λέει μόνο "Λεφτά υπάρχουν" συνεχίζει και λέει "Βρέθηκαν για τις τράπεζες θα βρεθούν και για το λαό". Είναι ο ορισμός της προπαγάνδας. Ξεκινάει με μία διαπίστωση¨, δηλ. "Λεφτά υπάρχουν" και αρχίζει να την σχετικοποιεί με το υποθετικό σχήμα ότι αφού βρέθηκαν για τις τράπεζες, λογικά θα βρεθούν και για το λαό. Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε με τη συνέχεια της φράσης του, που αποδεικνύει ότι και ο ΓΑΠ δεν ήταν σίγουρπς ότι λεφτά υπάρχουν. Αν αυτό είχε καταδειχθεί έγκαιρα, θα ήταν πρωθυπουργός, αλλά όχι τόσο ισχυρός.

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 13:06:13

   Μοναχέ, υπήρχαν δυνατότητες ώστε να μην καταλήξουμε σε συσσσίτια στις 19 Μαίου. Οι οικομολόγοι συγκαταλέγουν ανάμεσα σ αυτές εσωτερικό δανεισμό, δανεισμό από τις Αγορές για να καλυφθούν οι ανάγκες του έτους, μέχρι τα τέλη του Γενάρη τα επιτόκια δεν ήταν απαγορευτικά και περικοπή της σπατάλης του κομματικού κράτους, γιατί αυτή ευθύνεται για τα χάλια μας και όχι ο υψηλος μισθός του μέσου εργαζόμενου. Χώρες με πολύ υψηλότερο χρέος επί του ΑΕΠ (Ιρλανδία, Βρετανία, Πορτογαλία κ.α.) δεν κατέληξαν στη μέγγενη του ΔΝΤ, αλλά το παλεύουν μόνες τους. Εμείς γιατί? Η απάντηση υπάρχει, το Γιωργάκι ήθελε καλά και ντε ΔΝΤ. Το γιατί δεν μας το έχει εξηγήσει ακόμα...

   • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
    μοναχός ρουσσόπουλος @ Ευαγγελία 13/08/2010 18:55:06

    απαντηση..αυτες οι χωρες δε στρεψαν την ΕΟΚ και τις αγορες εναντίον τους παραποιοντας τα στοιχεια.να λες ευτυχως που η βομβα εσκασε στα χερια του γκιοργκο και οχι του μπουλη,γιατι τοτε θα μας ειχαν πεταξει κλωτσηδων απο την ΕΟΚ

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ευαγγελία 13/08/2010 19:06:33

    Μα δεν θα εσκαζε καμμια βομβα στα χερια αλλου.Το ελλειμμα το φουσκωσε ο Γιωργος για να φερει το ΔΝΤ και για μηνες δεν επαιρνε μετρα.
    Οποισδηποτε αλλος -και δεν εννοω μονο το Καραμανλη αλλα και το Βενιζελο- θα εβγαζε ελλειμμα 9% και αν ζοριζαν τα πραγματα θα επαιρνε εγκαιρα μετρα τυπου Θαπατερο και το ζητημα θα τελειωνε.Η ελευση του ΔΝΤ ηταν πολιτικη βουληση του Παπανδρεου.

  • manolis avatar
   manolis @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 16:05:51

   Σιγά ρε μεγάλε! Άκου "μοναχός ρουσσόπουλος"! Γιατί δεν πάς εσύ για συσσίτιο στη Siemens μαζί με Τσουκάτο και Μαντέλη και μετά να πιείτε καφέ με το Μητσοτακαίικο με σερβιτόρο το ΛΑΟΣ στην αυλή της καλής μας εταιρείας; Α, να καλέσετε και τον Κόκαλη να σας τον πει (τον καφέ, ντε!)

   • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
    μοναχός ρουσσόπουλος @ manolis 13/08/2010 18:55:55

    επερνα συσσιτιο 5 χρονια στο μαξιμου..

  • trellakias avatar
   trellakias @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 17:49:30

   ….. και είπαμε άστα αυτά είναι ψιλά γράμματα για σένα υπανάπτυκτε οπαδέ του σοσιαλιστικού ΔΝΤ, και της δεξιάς τσέπης τσουκάτου, μαντέλη, παπανδρέου, με το Τ-10!!!!!!

   • Alex avatar
    Alex @ trellakias 13/08/2010 17:52:20

    δωσε τρελλακιααααα δωσε +1000

   • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
    μοναχός ρουσσόπουλος @ trellakias 13/08/2010 19:03:06

    κανε καμια οφ-σορ μαζι με τον βουλγαρακη και ασχολησου με καμια χαριστικη μεταβιβαση στον εφραιμ και ασε τον πρωθυπουργο μας να αποκαταστήσει το διεθνες μας κυρος

   • anonymous avatar
    anonymous @ trellakias 13/08/2010 20:09:04

    Κατά διαστήματα εμφανίζονται μερικοί συνθηματολόγοι Πασόκοι εδώ μέσα και μετά εξαφανίζονται. Προφανώς κάποιος τους πληρώνει, επιχειρήματα δεν έχουν και γενικά η θέση τους είναι δύσκολη. Τι να πουν εκτός από συνθήματα;

  • ερημιτης τσοχατζοπουλος avatar
   ερημιτης τσοχατζοπουλος @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 18:34:00

   θες να γινουμε φιλοι?

   • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
    μοναχός ρουσσόπουλος @ ερημιτης τσοχατζοπουλος 13/08/2010 19:04:22

    δωσε κανα σπιτι ρε να βρουμε την εγγυηση για τον αγγελου..με τις προσευχες δε γινεται κάτι

   • ερημιτης τσοχατζοπουλος avatar
    ερημιτης τσοχατζοπουλος @ ερημιτης τσοχατζοπουλος 13/08/2010 22:20:53

    θα βαλουν ειπανε απο λιγα απο τα κλεμμενα ο λαλιωτης, ο αρσενης, ο μαντελης, ο τσουκατος, και εγω ο ακης.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 19:02:17

   ασε τα της πτώχευσης μπορούσε να παρθούν τα ίδια μέτρα μείωσης δαπανών όπως έκαναν πολλά κράτη με ελλείμματα και δεν βγήκαν να φωνάζουν για Τιτανικούς και βουλιάγματα και να φέρουν το T+10

  • trellakias avatar
   trellakias @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 20:49:46

   Όταν θα μάθεις να απαντάς με κάποια έστω και μηδαμινά επιχειρήματα μοναχέ της βλακείας και της ηλιθιότητας που έχεις κολλήσει από τον καθυστερημένο της πράσινης ανάπτυξης, ΜΠΑΓΛΑΜΑ της μοναχικής λαλακίας του σοσιαλιστικού ΔΝΤ, βρες εσύ πρασινολαλάκα της μεγάλης κλεψιάς του Τ-10 έστω και ΜΙΑ offshore του βουλγαράκη, κι αν δεν τα καταφέρεις δες τις εταιρίες του συντρόφου τσοχαντζόπουλου! Τώρα για την «βόμβα» που λες, κατασκευαστής ήταν ο μεγάλος ποδηλάτης, κωπηλάτης, γυμναζόμενος για την μεγάλη απόδραση του τζέφρης, που μπορεί να ξέρει τα παραπάνω αθλήματα, σπουδαίος τουρίστας, αλλά ηλίθιος πρωθυπουργός, δοτός και μέγας πρωθυπουργός του σοσιαλιστικού μνημονίου. Σαν περιπλανόμενος αθίγγανος γύριζε από χώρα σε χώρα κατηγορώντας την ίδια του την χώρα, μόνο και μόνο για ικανοποιήσει τα εσωτερικά κόμπλεξ της αμερικάνας μάνας του. Μην ασχολείσαι σου είπα ξεχασμένε στο χθες πρασινοφρουρέ της μάσας και της προπαγάνδας, δες το δελτίο τύπου του παραρτήματος της Ιπποκράτους στο mega, και μην ……..απορήσεις όταν θα καίγονται όλα το φθινόπωρο!

 22. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/08/2010 12:50:49

  ΕΣΥ – Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ – O ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ– ΕΣΥ…
  -----------------------------------------------------------

  ΜΕ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ¨ΤΡΑΓΟΥΔΑ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ¨Η.Π.Α – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...¨

  http://www.youtube.com/watch?v=iu-SxO18R4U&feature=related

  ( ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ¨ΑΓΓΕΛΟ-ΘΑΝΑΤΟ¨ , τον κ. Tommaso Padoa-Schioppa… )

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/08/2010 12:58:22

  Το άρθρο δεν είναι απλώς ακόμα μία πληρωμένη καταχώριση.
  Κυρίως είναι μήνυμα προς τον ίδιο ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω.

  Ο γκαγκστερικού τύπου τίτλος φωνάζει.

  • manolis avatar
   manolis @ αλλενάκι 13/08/2010 16:08:08

   Φανταστείτε σε τι ψυχολογία βρίσκεται ένας πρωθυπουργός όταν οι διεθνείς λομπίστες του λένε μέσω των φυλλάδων τους ότι είναι ενεργούμενο! Δηλαδή, η αξιοπρέπειά του και μαζί μ' αυτήν και της χώρας που εκπροσωπεί πάει στράφι. Το μόνο καλό είναι ότι γίνεται πια ξεκάθαρο το πράγμα

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ manolis 13/08/2010 16:17:55

    Έτσι ακριβώς φίλε Manoli.

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/08/2010 13:11:37

  Η προπαγάνδα είναι για τα καθεστώτα δίκοπο μαχαίρι.

  Σε μικρές δόσεις νανουρίζει τα πρόβατα.

  Σε υπερβολικές δόσεις αντίθετα λειτουργεί σαν καμπανάκι εγρήγορσης στο μυαλό του δέκτη.

  Στην υπερβολική προπαγάνδα ο δεκτης αρχίζει να αντιδρά και να ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ.

  Μόλις σκεφθεί το νερό έχει μπεί πλέον στο αυλάκι της συνειδητοποίησης.

  Κάπως έτσι κατόρθωσε το διαδίκτυο να πάρει κεφάλι από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης.

  • manolis avatar
   manolis @ αλλενάκι 13/08/2010 16:09:07

   Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

 25. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 13/08/2010 13:12:27

  Σήμερα το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ μας λέει ότι πρέπει να γίνει θαύμα, για να σωθεί η ελληνική οικονομία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε άλλο τους άχρηστους...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ευαγγελία 13/08/2010 13:16:13

   Αδιάβαστα τα πιάνω τα ΝΕΑ.
   Δεν είδαν τους FT να πάρουν γραμμή;

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ αλλενάκι 13/08/2010 13:29:41

    Αλλενάκι,
    ο δημοσιογράφος των FT, σε αντίθεση με αυτούς των ΝΕΩΝ, δεν κινδυνεύει να βρεθεί κρεμασμένος από την γραβάτα την Brooks Brothers (το σήμα κατατετέθέν των Νεοπασόκων)στο Σύνταγμα

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ευαγγελία 13/08/2010 13:32:46

   Μάλλον ως "λαγός" λειτουργούν τα Νέα. Προφανώς αρχίζουν να σερβίρουν σιγά σιγά αυτό που ακόμα και η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει (ότι δηλαδή η πτώχευση είναι αναπόφευκτη), για να συνηθίζει στην ιδέα το πόπολο...

 26. Factorx avatar
  Factorx 13/08/2010 13:46:54

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας άρθρο της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times” στις 12/8, που αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου και τις επιλογές του έκανε την παρακάτω δήλωση:

  Το άρθρο της γερμανικής έκδοσης των “Financial Times”, του κατεξοχήν εντύπου-εκφραστή του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, μπορεί να γράφτηκε για να εκθειάσει και να προβάλλει ως πρότυπο τον έλληνα πρωθυπουργό στους αμερικανοευρωπαϊκούς κύκλους του κατεστημένου, στην ουσία, όμως, αποκαλύπτει, απογυμνώνει και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Γ. Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και τη διεθνή προοδευτική κοινή γνώμη!
  Είναι εντυπωσιακό ότι οι ίδιοι οι “Financial Times” αναγνωρίζουν, μεταξύ άλλων, ωμά και κυνικά ότι:
  - ο Γ. Παπανδρέου είναι «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», κάτι που δεν έχουν αναγνωρίσει για κανένα ευρωπαίο ηγέτη!
  - Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη» δίνοντας το βραβείο στην ελληνική κυβέρνηση για τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου!
  - Η Ελλάδα έγινε «πεδίο δοκιμής για την Ευρώπη» αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως «πειραματόζωο» προς γενική ευρωπαϊκή κατεδάφιση!
  -
  Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι οι “Financial Times” ομολογούν απροκάλυπτα ότι δεν ήταν «η Ευρώπη που έσωσε την Ελλάδα με το πακέτο οικονομικής στήριξης αλλά ήταν η Αθήνα που έσωσε την Ευρώπη με την απόφασή της να πάρει το πακέτο και να μην κηρύξει πτώχευση»! Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι “Financial Times” αναγνωρίζουν ευθέως ότι η «αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έθετε σε πολύ καλύτερη θέση τον ελληνικό λαό από το ευρωπακέτο», ενώ αναγνωρίζουν ότι και «η πτώχευση θα ήταν βολικότερη για την Ελλάδα», αν η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα ήταν επιτυχής!

  Μετά από αυτούς τους διθυραμβικούς τόνους για την κυβέρνηση και τις αποκαλυπτικές ομολογίες από «το ίδιο το χρηματιστικό κεφάλαιο» αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι: τίνος τα συμφέροντα προσπαθούν να διασώσουν ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του; Του ελληνικού λαού και της χώρας ή των πιστωτών, του συστήματος και του χρηματιστικού κεφαλαίου όπως διατείνονται οι “Financial Times”;

  • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
   μοναχός ρουσσόπουλος @ Factorx 13/08/2010 19:05:19

   ο ορισμος του " δεξιου εξαπτερυγου"

 27. armageddon avatar
  armageddon 13/08/2010 14:01:57

  Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ,SPREADS=ΕΛΛΑΔΑ-805,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ=276
  ΙΣΠΑΝΙΑ=186....

 28. dimitris avatar
  dimitris 13/08/2010 15:47:22

  Αν η Ελλάδα πήγαινε σε πτώχευση ( αδυναμία πληρωμών) ή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (ελεγχόμενη πτώχευση) όλοι αυτοί θα χάνανε τα λεφτά τους. Ο Παπανδρέου τους υπόσχεται οτι θα τα πάρουν ( τα λεφτά για δάνεια) πίσω και μαλιστα με τόκο 5%. Γι' αυτό οι διθύραμβοι των αγορών. Η Γερμανία μπορεί κάλλιστα να δανείζεται από τις αγορές με 3% και να δανείζει στη συνέχεια εμάς με 5%. 2% κέρδος μόνο από τα Ελληνικά ομόλογα. Δεν είναι και άσχημα για τους Γερμανους FT.

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ dimitris 13/08/2010 20:29:56

   Ξεχνάς ότι πολλούς τίτλους κατέχουν και οι ελληνικές τράπεζες. Πτώχευση θα σήμαινε χρεοκοπία γι' αυτές με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.

 29. κοκορικος avatar
  κοκορικος 13/08/2010 18:15:00

  "Μα σε λατρεύω, είσαι το φώς μου, γιατί εισαι, ξέρεις, ο ανθρωπός μου!!!!"

  Ο σχολιασμος και η περιγραφή του διθυράμβου στο ...Μεγα κανάλι, ήταν χθές, όλα τα λεφτα!
  Μαζί με το ύφος του Λιαρελη!!! που ως ...υπάλληλος, ο δημοσιογραφος, επρεπε ο απόφοιτος της civitas να πεί, όσα έλεγε!
  Κατάντια!

 30. PETER K avatar
  PETER K 13/08/2010 18:17:38

  Προς τους πασοκους.Χορευοντας να αδετε το.Θεε μου τη δευτερη φορα που θαρθω για να ζησω,οσο η καρδεια κι αν αγαπα πασοκ δεν θα ψηφισω.Περαστηκα σας.

 31. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 18:52:27

  μπαγλαμας εισαι...

  • Gioyxou avatar
   Gioyxou @ μοναχός ρουσσόπουλος 13/08/2010 19:00:55

   Έλα βάλε mega,έχει την βραδινή παραπληροφόρηση.

   Υ.Γ Αααα όταν δεις κόσμο πολύ να βαράει τα κομματόσκυλα,τρέχα.

 32. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 13/08/2010 18:59:20

  Καλά μας είπαν και κάτι καινούργιο ούτε που μας είχε περάσει από το μυαλό...

  ο νεοσοσιαλιστής ακρονεοφιλελευθερος εχει χάσει την μπάλα.

 33. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 13/08/2010 19:00:02

  ΓΑΠμαργεδον...

 34. Alex avatar
  Alex 13/08/2010 19:19:43

  Τι λες ρε μοναχουλη....τραβα παρε απο τους εξομολογηθεντες οτι τα πιασαν Μαντελη και Τσουκατο χαρτιζιλικι με τα λεφτα που μας εκλεψε η Μιζενς.Αλλιως πηγεναι στο ταμειο του ΠΑΣΟΚ να σου βγαλει επιδομα..εκει λεει τα πηγε ο Τσουκατος...Και πες να σου κανουν και κανενα μασαζ μη παθεις τιποτα εσυ και το ΠΑΣΟΚ σας απο την πολυ οσφυοκαμψια...

 35. GIO avatar
  GIO 13/08/2010 19:41:19

  ΜΟΝΑΧΕ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ...
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ...«Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα», εκθειάζει η γερμανική έκδοση των Financial Times τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου
  ΕΣΕΝΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΝΑΧΕ?

 36. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 13/08/2010 19:45:58

  " Χώρες με πολύ υψηλότερο χρέος επί του ΑΕΠ (Ιρλανδία, Βρετανία, Πορτογαλία κ.α.) δεν κατέληξαν στη μέγγενη του ΔΝΤ, αλλά το παλεύουν μόνες τους.

  Εμείς γιατί?

  Η απάντηση υπάρχει, το Γιωργάκι ήθελε καλά και ντε ΔΝΤ.

  Το γιατί δεν μας το έχει εξηγήσει ακόμα… "

  Χάρτης του Stratford:
  http://lh4.ggpht.com/_IiRFPqYBNU8/TEMpci3i3zI/AAAAAAAAAMc/A4D3EEJrmPA/35.jpg

 37. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 13/08/2010 19:49:47

  Αντί να χρησιμοποιείς σκέτους χαρακτηρισμούς, θα θελα να μας πεις σε ποια ακριβώς σημεία διαφωνείς με την τοποθέτηση Λαφαζάνη.

 38. Μιχαήλ-Γεώργιος avatar
  Μιχαήλ-Γεώργιος 13/08/2010 19:51:02

  Δυστυχώς κατορθώσαμε να επαληθεύσουμε τα λόγια του Θουκυδίδη : «οιισχυροί πράττουσι, οι αδύνατοι συγχωρούσι»...............

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Μιχαήλ-Γεώργιος 13/08/2010 20:02:12

   Ελπίζω να μην επαληθεύσουμε ή τουλάχιστον να μην είναι οριστικό το "Ουαί τοις ηττημένοις"

 39. Μιχαήλ-Γεώργιος avatar
  Μιχαήλ-Γεώργιος 13/08/2010 19:56:23

  Δυστυχώς επεληθεύσαμε τα λόγια του Θουκυδίδη «ισχυροί πράττουσι, αδύνατοι συγχωρούσι»

 40. mitsosms avatar
  mitsosms 13/08/2010 20:23:43

  Ο Παπανδρέου κάνει όλα αυτά που είπε ότι θα κάνει ο Καραμανλής και δεν έκανε! Γι' αυτό φθάσαμε εδώ!

  • Mastoras avatar
   Mastoras @ mitsosms 13/08/2010 21:08:42

   Άσε ρε που φτάσαμε εδώ εξαιτίας του Καραμανλή και μόνο,τα τεράστια δάνεια,ο κρατισμός και οι πάμπλουτοι απόφοιτοι δημοτικού επί ποιάς κυβέρνησης γιγαντώθηκαν?

   Επίσης να μην ξεχνάμε πως ο Γιώργος δεν έχει την δικαιοδοσία του λαού να κάνει τα αίσχη που κάνει,άλλα έλεγε προεκλογικά και με τα ψέματα του νίκησε με 10 μονάδες.
   Να ξαναζητήσει την ψήφο του κόσμου με αλήθειες και τα λέμε.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ mitsosms 13/08/2010 22:05:04

   @ mitsosms
   οσα ειπε ο ΓΑΠ προεκλογικα συνιστουν πολιτικη απατη του χειριστου ειδους.
   Επειδη δεν ηταν αποτελεσματικη η προηγουμενη κυβερνηση επρεπε να ψευδεται ασυστολα; ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΔΙΣ...ΤΡΙΣ..ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ..ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ!!!
   εαν ειχε τολμησΕΙ το 2005, 06, 07, 08 η τοτε κυβερνηση να παρει τετοια μετρα τι θα εκανε το ΠΑΣΟΚ; Δωσε μια τιμια και ειλικρινη απαντηση.

 41. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 13/08/2010 21:59:10

  Ελευθεροτυπια 13-8-2010

  h**p://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=192776

  Πρωθυπουργικά έπεα
  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ Το έρκος των οδόντων του Ελληνα πρωθυπουργού είναι ανίσχυρο να συγκρατήσει τα εξωφρενικά έπεα που διαχέονται αφειδώς στη σφαίρα της επικοινωνίας και αλαφιάζουν τον νου μας, αλλά και τον θυμό μας.
  Εκτός εάν ζει στον (ιδανικό;) κόσμο του και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην όντως πραγματικότητα. Εκτός εάν έχει πεισθεί από τους «διεθνείς» συμβούλους του ότι η επιβολή των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων θα επιφέρει την ανάκαμψη της οικονομίας.

  Δεν ερμηνεύεται διαφορετικά η πληθύς αδολεσχιών που εκστομίζει κατά καιρούς.

  Μετά το περίφημο «είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία», τώρα ανακάλυψε τον τέταρτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό· «δεν έχουμε -λέει- εγκαταλείψει τη σοσιαλιστική μας ατζέντα»! Μπράβο. Την κουβαλάνε ακόμη μαζί τους; Κάποια στιγμή θα την ανοίξουν, αφού πρώτα διαλύσουν και το ελάχιστον της κοινωνικής πρόνοιας; Τι είναι αυτή η περίφημη σοσιαλιστική ατζέντα; Το κερασάκι στην τούρτα του καπιταλισμού (του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος); Ο ίδιος ο σοσιαλισμός δεν είναι πολιτικό σύστημα; Πρέπει να προηγηθούν αντισοσιαλιστικά μέτρα και να έλθει μετά αυτός (ο σοσιαλισμός!) να επικρατήσει σαν σωτήρας; Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο πρακτορείο Global Viewpoint («Ε», 12.8.2010).

  Οι πολίτες μπορούν -λέει- να ελέγχουν τους πολιτικούς και να βλέπουν, μέσω Διαδικτύου, πώς δαπανώνται οι φόροι τους οποίους καταβάλλουν. Εστω ότι μπορούμε να βλέπουμε. Εχουμε δικαίωμα να συναποφασίζουμε; Θα μπορούμε, σε περίπτωση ατασθαλιών, να αναπέμπουμε τους «εκλεκτούς» μας στη Δικαιοσύνη; Ε, λέμε και καμιά ανοησιούλα...

  Διαπιστώνει ο πρωθυπουργός ότι «οι αγορές πηγαίνουν με μεγαλύτερες ταχύτητες από τις κυβερνήσεις». Μπα. Δεν του είπε κάποιος από τους «μέντορές» του ότι οι αγορές δεν ενδιαφέρονται καν για τις κυβερνήσεις και για την κοινωνία; Από τα τόσα ταξίδια του, δεν συνειδητοποίησε ότι οι αγορές είναι αυτές που κυβερνάνε; Ή μήπως αυτό εννοεί;

  Θεωρεί ότι η Ευρώπη μπορεί να γίνει μοντέλο μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας «όπου θα υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες, πολιτισμοί, παραδόσεις και πολιτικά συστήματα, αλλά θα μοιραζόμαστε βασικές αξίες όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η πράσινη ανάπτυξη». Τρικυμία εν κρανίω, ή ό,τι έχει πέραση το βάζουμε στο κόσκινο των ιδεών και «καθαρίσαμε»; Δεν γνωρίζει ότι η παγκοσμιοποίηση εχθρεύεται και πολεμά με λύσσα τις συλλογικότητες; Οτι χωρίς συλλογική ταυτότητα δεν υπάρχει ελευθερία; Οτι οι ρίζες της εθνικής κουλτούρας είναι το πρόσημο της ελευθερίας; Οτι η ελευθερία πλήττεται απ' αυτούς που πολεμάνε την κοινωνική συνοχή και τις ασθενείς λαϊκές τάξεις; Οτι σε μια Δημοκρατία τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πρόνοια είναι πλεονασμός, ακόμη και η πράσινη ανάπτυξη;

  Προφανώς έχει στον νου του τη Δημοκρατία των ολίγων, που προστατεύει τα συμφέροντα των κατεχόντων, ε, και ας δώσουμε ψιχία τινά στους ταπεινούς και εξαθλιωμένους, στο πόπολο, στη μάζα. Και κάποια στιγμή θα 'ρθει και ο σοσιαλισμός... Από τον τέταρτο, πέμπτο δρόμο, δεν έχει και τόση σημασία.

  Το αποκορύφωμα: «Δημιουργούμε μια νέα αξιοπιστία, τόσο στα μυαλά των Ελλήνων όσο και στα μυαλά του υπόλοιπου κόσμου». Μάλιστα. Χαρμόσυνα ηχούν οι καμπάνες της αξιοπιστίας. Ευτυχώς είναι Αύγουστος και ο κόσμος δεν πολυδιαβάζει. Γιατί αν κοσκινίσει ο οιοσδήποτε εχέφρων τούτη τη συνέντευξη, δεν θα συγκρατήσει τίποτε. Ανεμώλια έπη. Ή έπεα πτερόεντα, όπως έλεγαν οι παλιοί Ελληνες.

  stamg@enet.gr

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 13/08/2010 22:43:17

   Μπα τι λετε κυρία Τεγοπούλου; Το έθνος είναι η βάση της ελευθερίας; Βέβαια το ψελλίζετε μιλώντας για "ρίζες της εθνικής κουλτούρας" ως πρόσημο της ελευθερίας. Γιατί δεν τις αναφέρετε τις ρίζες αυτές; Μήπως ε΄ναι η κοιή καταγωγή, η κοινή θρησκεία, οι κοινοί αγώνες, η κοινή ιστορία; Σε λίγο θα βγάλετε και δακρύβρεχτο αφιέρωμα για τμ πτώση της Βασιλεύουσας και θα μας πείτε ότι είστε περήφανη, πουείστε Ελληνίδα

 42. Mastoras avatar
  Mastoras 13/08/2010 22:16:41

  Αααα και για να μην ξεχάσω..

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται:

  http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/koesk4945af.jpg

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.