#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2012 15:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δια της εις άτοπον απαγωγήςΛίγες ώρες απομένουν, για την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη μεταπολιτευτική Ελλάδα και πολλοί ακόμα συμπατριώτες μας δεν έχουν αποφασίσει, τι θα ρίξουν στην κάλπη, επηρεασμένοι από τα δεινά που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σ’ αυτούς τους συμπατριώτες θέλω να απευθυνθώ, λέγοντάς τους να χρησιμοποιήσουν την αλάνθαστη, διαχρονική και ασφαλή ταυτόχρονα μέθοδο εξαγωγής συμπερασμάτων, την διά της εις άτοπον απαγωγής και την επιλογή με όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσέγγιση του πολιτικού φορέα, που θα οδηγήσει τη χώρα  σε ασφαλή μονοπάτια και όχι επικίνδυνες ατραπούς.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μέθοδο αυτή και για συγκεκριμένους λόγους, πρέπει να αποκλειστούν ένας ένας οι πολιτικοί σχηματισμοί που δεν καλύπτουν βασικούς όρους της επιθυμητής πορείας της πατρίδος μας, όπως αυτή έχει καταγραφεί μέσα από συνεχείς και επί μακρόν δημοσκοπήσεις, όπου φαίνεται καθαρά η επιθυμία παραμονής στην ευρωζώνη.

Αρχίζοντας λοιπόν από τα δεξιά προς τα αριστερά σκιαγραφούμε με λίγα λόγια:

Χρυσή Αυγή: Όταν κουβεντιάζουν και δε δέρνουν ουδέποτε μιλούν για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης. Δικαίωμά τους.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Είναι τόσο ανεξάρτητοι- κατηγορώντας όλους τους άλλους- πιστεύοντας στο δόγμα εντός εκτός και επί τα αυτά και έτερον ουδέν και ως αντιμνημονιακοί θα καταγγείλουν το μνημόνιο, αλλά παραμένοντας εντός ευρωζώνης. Όμως   εδώ μιλούμε για πολιτική και όχι για πολιτικό τυχοδιωκτισμό του τύπου όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω αλλά χωρίς μαχαίρι.

ΛΑΟΣ : Ξεπουπουλιάζεται καθημερινά και δεν ξέρει πώς να μαζέψει τα πούπουλα με πολιτικό λόγο άξιο ψυχιατρικής  έρευνας. Ακόμα δεν κατάλαβα τι θέλει και ούτε πρόκειται.

Δημιουργία Ξανά: Αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική του παλαιο-Μάνου. Τίποτα άλλο.

ΠΑΣΟΚ: Δεν χρήζει σχολιασμού, γιατί ως επικίνδυνο για τον τόπο δε θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά αυτό επιμένει και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, φτύνοντας στον κόρφο του άλλο κακό να μην το βρει.

ΣΥΡΙΖΑ: Της αριστεράς και της προόδου, θεωρεί πρόοδο τις επανακρατικοποιήσεις, την πρόσληψη στο άρρωστο δημόσιο 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, με τι άραγε χρήματα και εκ ποιας πηγής, αφού ούτε θα φορολογεί, ούτε θα «χαρατσώνει», ούτε φυσικά θα προσφύγει στο ταμείο των εταίρων Ευρωπαίων, παρά μόνο σαν ζήτουλας και ακροβατεί επικίνδυνα τόσο στα οικονομικά όσο και στα εθνικά θέματα ( εθνικό νόμισμα δηλαδή επιστροφή στη δραχμή, λαθρομετανάστες, άμυνα, ασφάλεια κλπ), παρασέρνοντας το λαό στην επικινδυνότερη απ’όλες επιλογή για τον τόπο.

ΚΚΕ: Πιστό στις παραδόσεις του επιζητεί λίγα έδρανα στη βουλή για να συνεχίσει τις ασκήσεις εδάφους απεργίας πορείας και απορίας.

Τελευταία άφησα τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, η οποία με τα όποια λάθη του παρελθόντος εκφέρει σήμερα ρεαλιστικό πολιτικό λόγο με θέσεις και νούμερα και ως προς το διακύβευμα της παραμονής στην ευρωζώνη αλλά και ως προς τα προβλήματα της καθημερινότητας με πρόγραμμα εφικτό σταθερότητας, ανάκαμψης και εν τέλει ανάπτυξης της χώρας μας, μέσα στην οποία οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς και θα επανακτήσουν την ταπεινωμένη περηφάνια τους.

Έχοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω απλοϊκά, αλλά κατατοπιστικά νομίζω, ας διαλέξει ο καθένας ποιο το άτοπο που θα αποπέμψει στον κάλαθο αχρήστων στο παραβάν και πιο το εφικτό που θα ρίξει στην κάλπη!

Καλό βόλι!

Δαναός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 16/06/2012 16:41:49

  Με προβληματισμό ή χωρίς, με βαριά καρδιά ή δαγκωτό, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί τη μοναδική πολιτική επιλογή που εξασφαλίζει σταθερότητα και ευρωπαϊκό μέλλον. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 τα πράγματα είναι πιο απλά από ποτέ. Είτε είμαστε μαζί με την Ευρώπη είτε εναντίον της. Μέση λύση, για την ώρα, δεν υπάρχει.

 2. Δαναός avatar
  Δαναός 16/06/2012 16:52:08

  "Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα...Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου...Με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου...!!!
  Αβραάμ Λίνκολν

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δαναός 16/06/2012 17:26:20

   Εγώ πάλι όταν σκέφτομαι τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο θυμάμαι τη ρήση του Αινστάιν περί απείρου...

  • tak avatar
   tak @ Δαναός 16/06/2012 17:52:57

   Δαναέ μου, λύσε μου μια απορία:
   Το να μιλάς για «θέατρο του παραλόγου» στη χώρα του παράλογου, πώς θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς;
   Ειλικρινά όσο κι αν ψάχνω να βρω την κατάλληλη έκφραση ή έστω ένα χαρακτηρισμό να το αποδίδει, δεν μπορώ να τα καταφέρω…
   Όμως το ότι παίζεται θέατρο του παράλογου στη χώρα του παράλογου, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, συνεπώς ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του σκέψεις και να δώσει τις δικές του ερμηνείες και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.
   Βοήθησε με λίγο...

 3. Δαναός avatar
  Δαναός 16/06/2012 17:59:28

  Το παραπάνω "πόνημα"δόθηκε ως δοκίμιο προβληματισμού εμβάθυνσης και προς επεξεργασία. Μη ρωτάς το δικό μου συμπέρασμα γιατί εγώ είμαι με τον Μπέκετ και τον Ιονέσκο!!!

 4. Φελίζα avatar
  Φελίζα 16/06/2012 18:04:45

  Μπράβο Δάσκαλε , με διδακτικές μεθόδους , απλά και όμορφα!

 5. Φελίζα avatar
  Φελίζα 16/06/2012 18:24:14

  Καλησπέρα tak!
  Ο Δαναός είχε αφιερώσει κάποτε ένα άσμα ......για μια Μαίρη Παναγιωταρά.
  Αν θυμάσαι και εγώ έχω ανησυχήσει για τις απουσίες .... μάλλον είναι στις επάλξεις ως την τελευταία στιγμή.

  • tak avatar
   tak @ Φελίζα 16/06/2012 18:33:48

   Δαναός! Μαίρη Παναγιωταρά; Δε νομίζω να είχε γράψει αυτός τους στίχους; Ο Κηλαηδόνης τους έγραψε...
   http://www.youtube.com/watch?v=25ZRXEd_FX8

 6. Δαναός avatar
  Δαναός 16/06/2012 18:30:54

  Και τώρα που οι δημοσκοπήσεις τέλειωσαν και το σύστημα χάνει ένα του όπλο, αρχίζει η λυσσαλέα επίθεση εναντίον του καθαρού λόγου.
  Γι αυτό ας μου επιτραπεί ο παρακάτω παραλληλισμός.
  Ο αγώνας ξεκίνησε. Δρόμος μετ’ εμποδίων. Το γήπεδο γεμάτο με φιλάθλους απ΄ όλους τους αθλητές. Αυθεντικούς και μη.Λαγούς.
  Οι αθλητές λοιπόν πολλοί. Το φαβορί ένα και δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι.
  Πρέπει να γίνει κάτι να τον αντιμετωπίσουν, τουλάχιστο να μην είναι μακριά από το δεύτερο. Διακυβεύονται πολλά! Τα κοράκια δεν αστειεύονται. Και μπαίνουν στο χορό οι μάναντζερ. Τσακάλια στο είδος.
  Αποφασίζουν:
  1ο.Ντοπάρισμα στους υπόλοιπους υποδεέστερους. Αμφεταμίνες, οιστρογόνα, γαλακτοπρωτεΐνες και λίγη κόκα για το φινάλε από τη μια και
  2ο.Τάξιμο και μέθη στους ενωμένους χειροκροτητές εναντίον του πρώτου για την ψυχολογική ντόμπα από την άλλη. Μανούλες είπαμε σ’αυτά.

  Στις κερκίδες αγωνία. Δεν γνωρίζουν το παρασκήνιο για την ενίσχυση των παρακατιανών με οκτάνια.
  Ο πρώτος προηγείται σταθερά. Αρχίζει να ξεπερνάει τα εμπόδια. Όμως χρειάζεται υποστήριξη γιατί οι βιονικοί ακολουθούν κατά πόδας, έχοντας μαζί τους, τους αφιονισμένους χειροκροτητές.
  Πάρα πολλοί είναι με το φαβορί. Όμως και οι άλλοι όλοι μαζί είναι μεγάλος αριθμός. Και κάποιοι ουδέτεροι.
  Τους ουδέτερους στοχεύουν τα κοράκια.
  Η να τους πάρουν με το μέρος τους ή να τους στείλουν στα σπίτια τους πείθοντάς τους ότι ο αγώνας δεν αξίζει.
  Η μαγκιά είναι να τους πάρεις εσύ με το μέρος σου. Ο καθαρός πρώτος. Να δείξεις τη διαφορετικότητά σου.
  Έτσι οι δικοί του στην αρχή πρέπει να τον ξεσηκώνουν συνέχεια χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια δίνοντάς του κουράγιο. Τα κύτταρά του πρέπει να συντονιστούν να παράγουν φυσικές ορμόνες, να αντέξει να φθάσει πρώτος στο τελευταίο κατοστάρι.
  Και τότε και οι ουδέτεροι ένας ένας, σιγά σιγά θα αρχίσουν να δίνουν ρυθμό, θα γίνονται όλο και περισσότεροι και θα πνίξουν τους πληρωμένους κλακαδόρους.
  Βρισκόμαστε στο τελευταίο κατοστάρι! Φουλ οι μηχανές για το σπριντ! Το καθαρό στεφάνι θα διαλύσει τη βρωμιά του χημικού ντοπαρίσματος.
  Και το αντιντόπιγκ κοντρόλ που θα ακολουθήσει θα τους στείλει μια για πάντα στην αφάνεια!
  Θέλει κότσια ο αγώνας.

 7. tak avatar
  tak 16/06/2012 18:37:14

  Ευτυχώς φίλε μου που το παλεύει ο Πρόεδρος... "Θέλει κότσια ο αγώνας", όπως λες, αλλά στη ΝΔ υπάρχουν και πολλά ασπόνδυλα!

 8. Δαναός avatar
  Δαναός 16/06/2012 18:43:56

  Τα ασπόνδυλα λέγονται και μαλάκια!

 9. tak avatar
  tak 16/06/2012 18:53:37

  Ξέρω πού το πας Δαναέ, αλλά εγώ δεν θα αποκαλέσω ποτέ ευυπόληπτα πρόσωπα μαλάκες! Δε θα γράψω ποτέ αυτή τη λέξη με τα χέρια μου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.