#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας και ημείς άδομεν

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται "λογιστή", χρειάζεται ηγέτηMήπως μας ξεφεύγει κάτι στη συμφωνία των Βρυξελλών και στην απομόνωση της Βρετανίας; Είναι άραγε τόσο ανόητος ο Ντ. Κάμερον ώστε να διακινδυνεύσει το πολιτικό του μέλλον και τον συνασπισμό που κυβερνά τη χώρα του;

Κοιτάζοντας μόνο τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας και το πόσο μας επηρεάζει ως χώρα, χάνουμε τη γεωπολιτική στρατηγική που παίζεται τον τελευταίο καιρό. Λένε οι γνωρίζοντες ότι δεν είναι δυνατόν η Βρετανία να αποστασιοποιήθηκε και να είναι με το 1,5 πόδι έξω από την Ευρώπη χωρίς να έχει βάλει το δαχτυλάκι της η Ουάσιγκτον. Λένε ότι όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε στις Βρυξέλλες από τον Κάμερον είναι ένα οργανωμένο σχέδιο διεμβολισμού της Ευρώπης από τους Αμερικανούς. Πιστεύουν ότι με υπόδειξη Ομπάμα έγινε ό,τι έγινε σε μια προσπάθεια να διαλυθεί το ήδη διαλυμένο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το δολάριο να βρεθεί ξανά στην πρωτοκαθεδρία των αγορών.

Μάλιστα, το σχέδιο των ΗΠΑ δεν έχει μόνο τους, έτσι κι αλλιώς, πάντα πρόθυμους Βρετανούς. Το σχέδιο κάνει λόγο και για προσεταιρισμό των αδυνάτων χωρών της Γηραιάς Ηπείρου που πλήττονται ακόμη περισσότερο από τις αποφάσεις του Γαλλογερμανικού άξονα. Μπορεί τώρα να συμφώνησαν οι 26 στην αλλαγή της συνθήκης για την Ευρώπη, όμως, οι απογοητευμένοι λαοί, οι πεινασμένοι πολίτες, οι κατατρεγμένες χώρες από τη γερμανική λαίλαπα, αργά ή γρήγορα θα στραφούν ενάντια στη Μέρκελ με ακόμη πιο σκληρό τρόπο.

Όποιος αμφιβάλλει γι αυτά που γράφουμε ας ρίξει μια ματιά στο δημοσίευμα του BBC όπου ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey εκφράζει τους φόβους του για το ενδεχόμενο κοινωνικών εξεγέρσεων στην Ευρώπη ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης και θα καταλάβει τι παίζεται.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να ανοίξουν μια… ζεστή αγκαλιά στους αδύνατους που μάχονται κατά της γερμανικής μπότας. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε λοιπόν έναν οικονομικό πόλεμο που οι αντίπαλοι θα είναι οι Αμερικανοί και ο Γαλλογερμανικός άξονας. Οι συμμαχίες θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην τελική επικράτηση. Κι επειδή στην Ουάσιγκτον βλέπουν με σκεπτικισμό την ισχυροποίηση της Γερμανίας όλα αυτά τα χρόνια του ευρώ, αρχίζουν και προκαλούν ρήγματα στην Ένωση. Πρώτα η Βρετανία, μετά κάποιος άλλος.

Η Ελλάδα τι ρόλο θα παίξει σ’ αυτό το απίστευτο παιχνίδι κυριαρχίας του πλανήτη; Εδώ χρειάζονται προσεκτικά βήματα καθώς υπάρχουν κι άλλες πλευρές που πρέπει να αναλυθούν και ενδεχομένως να μπουν στο παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα η Κίνα και κυρίως η Ρωσία, που τόσα έκανε ο ανεκδιήγητος Παπανδρέου για να την απομακρύνει από κοντά μας.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο για την ώρα: Ενώ στον κόσμο και την ευρύτερη γεωστρατηγική περιοχή της Ελλάδας παίζονται απίθανα παιχνίδια που γκρεμίζουν κάθε προηγούμενο status quo, οι Έλληνες παρακολουθούν  την ανήμπορη κυβέρνηση Παπαδήμου να συμφωνεί με τον  γαλλογερμανικό άξονα στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών και στην διάλυση του ευρωπαϊκού νότου.

Με άλλα λόγια, η ιστορία επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά και η Ελλάδα παρακολουθεί άβουλη και μοιραία να χαράζουν άλλοι για μια ακόμα φορά το μέλλον της . Και ενώ αυτήν την ώρα έπρεπε να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση και πρωθυπουργός με άποψη και σχέδιο, η διαπλοκή των τελειωμένων επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων μας επέβαλε να έχουμε ως πρωθυπουργό έναν ...λογιστή. Για να διαχειριστεί προφανώς τη νέα εθνική τραγωδία.

Γι αυτό οι εκλογές όχι μόνο πρέπει να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά πολύ νωρίτερα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 12/12/2011 09:20:24

  Oι Γαλλογερμανοί κάνουν αυτά για τα δικά τους συμφέροντα και βέβαια οι Βρετανοί μόνο κουτοί δεν είναι. Έχει δίκιο ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ. Με την πολιτική των Μέρκελ-Σαρκοζί απειλούνται κοινωνικές εξεγέρσεις σε όλη την Ευρώπη. Εμείς είμαστε ένα μικρό κράτος και τους έχουμε όλους ανάγκη. Εννοείται πως θα λέμε και κανένα όχι εκεί που χρειάζεται. Π.χ. αν εφαρμόσουμε κατά γράμμα το μνημόνιο και τις επιταγές της τρόικας είναι σίγουρο πως θα χρεοκοπήσουμε τη χώρα κοινωνικά και οικονομικά. Από την άλλη μια εθνική περιχαράκωση δε θα μας βοηθήσει. Ας βρεθεί η χρυσή τομή, το μέσον.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γεώργιος 12/12/2011 12:53:52

   Πῶς;;;

 2. SABI avatar
  SABI 12/12/2011 09:57:17

  Ενδιαφέρον άρθρο φιατί βάζει πολλά ερωτηματικά.
  1η Διαπίστωση: "Οι ΗΠΑ επιχειρούν να ανοίξουν μια… ζεστή αγκαλιά στους αδύνατους που μάχονται κατά της γερμανικής μπότας. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε λοιπόν έναν οικονομικό πόλεμο που οι αντίπαλοι θα είναι οι Αμερικανοί και ο Γαλλογερμανικός άξονας".
  Πράγματι φτάσαμε να βλέπουμε δημοσιευμένα (επίκαιρα) σενάρια "επιστροφής" της Ελλάδας στο Δολλάριο σαν απάντηση στην έξωση απο το Ευρώ...
  Στη διαμάχη ΗΠΑ-ΕΕ με ποιόν θα πάει η Ρωσία? Την έχει ανάγκη η ΕΕ? Και γιατί δεν κάνει δεκτή την αίτησή της (υπάρχει) για ένταξη ώστε να ενισχυθεί απέναντι στην "επίθεση" των ΗΠΑ? Μήπως τελικά δεν πρόκειται για διαμάχη αλλά απλά για παζάρι μεταξύ συνεταίρων?
  Ας υποθέσουμε ότι οι εκλογές γίνονται αύριο.
  Ο Σαμαράς (και η Ελλάδα) με ποιόν θα πάει? 'εχει ξεκάθαρη πολιτική σ' αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα και γιατί την κρατάει μυστική όπως και το τι θα κάνει άν οι Μερκοζήδες του απαντήσουν όπως και στον Παπαντρέου, αν τολμήσει να επιμείνει σε "τροποποιήσεις"?(Που δεν το βλέπω αφου σχεδόν δήλωσε οτι τροποποιήσεις θα κάνει μέχρι εκεί που συμφωνεί η Μέρκελ...)
  Προσωπικά πιστεύω οτι σ' αυτές τις εκλογές ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Kαταψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τους διατηρούν ανέπαφους στους κόλπους τους και τους προετοιμάζουν για νέο πλιάτσικο απ' τα δανεικά (συντελείται ήδη) και μετά θα δούμε τι θα γίνει...

 3. kotstak avatar
  kotstak 12/12/2011 10:31:24

  Εάν έρθει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στην κυβέρνηση, και εφαρμόσει την τέλεια οικονομική πολιτική, πάλι κατά διαόλου θα πάμε.
  Και αυτό γιατί η παρούσα κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των πολιτών.
  ΔΕΝ την εμπιστεύονται οι υποψήφιοι επιχειρηματίες ώστε να επενδύσουν.
  ΔΕΝ δίνει όραμα.
  ΔΕΝ δίνει έμπνευση.
  ΔΕΝ εμπνέει εμπιστοσύνη.
  Αντ’ αυτών "γεννά" κατάθλιψη.

  Αυτά ΔΕΝ τα υπολόγισε ο αξιότιμος κύριος Στεφανόπουλος.

 4. JOHN avatar
  JOHN 12/12/2011 10:35:05

  Η χωρα βεβαιως δεν χρειαζεται λογιστη και μολιστα ορκωτο γιατι απλουστατα δεν ειναι εταιρια υπο εκκαθαριση.Και εαν οι δανιστες μας,σαν κατακτητες πια απαιτουν αυτου του ειδους διακυβερνησης,πρεπει πασει θυσια ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΜΑ ν απαλαγουμε απο αυτους γιατι καθημερινα αποδεικνυεται οτι ειναι η χειροτερη λυση!

 5. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 12/12/2011 10:42:51

  καλα τα λετε αλλα ποιος ακουει?μηπως το παιχνιδι ειναι στημενο και απο πριν ξεπουλημενο? λεω μηπως?

 6. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 12/12/2011 10:45:28

  Μα η Μ. Βρετανία ήταν πάντα ο τσάτσος των αμερικάνων στην ευρωπαική ένωση.Επειτα ακούω πολλούς να λένε πως η Μ Βρετανία δείχνει το δρόμο.Μόνο που η Μ Βρετανία είναι πρώην αυτοκρατορία και η Ελλάδα μόνιμα σε κάτι πρώην και σε κάτι μελλοντικό εσαεί.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/12/2011 10:53:47

  Kαθολου αβουλη δεν ειναι η Ελλαδα σε αυτο το παιγνιδι.Αυτη μαλιστα το αρχισε με τον Παπανδρεου που δυναμιιτισε την ενοτητα της ΕΕ για λογαριασμο των Αμερικανων.
  Λενε μερικοι οτι υποταχθηκε στο γαλλογερμανικο αξονα τη στιγμη που τον υπονομευε.Αλλα αυτο ηταν το τιμημα που πληρωσε (οχι αυτος,η χωρα) για οσα εκανε (ΔΝΤ,τιτανικος κλπ).Αν η Ελλαδα εφευγε απο το ευρω θα εφευγε και απο το πεδιο της μαχης.Για να μπορει να προκαλει προβλημα με την απειλουμενη χρεωκοπια της επρεπε να ειναι μεσα στο ευρω.
  Η τελευταια προσφορα του Παπανδρεου ηταν η απειλη του δημοψηφισματος που πιεσε την Ιταλια να παρει και αυτη μετρα με την εκτιναξη των σπρεντ.
  Απο εκει και περα δεν εχει και πολλα αλλα να κανει.

 8. GGL avatar
  GGL 12/12/2011 10:56:53

  Η Ελλάδα χρειάζεται ηγέτη και όχι "λογιστή"? Ίσως αλλά ηγέτες-πολιτικούς είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια και είμαστε στο πάτο. Επιπλέον τι διαπραγματευτική ισχύ μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός όταν θα αγωνιά για τις συντάξεις και τους μισθούς των επόμενων μηνών αν όχι του επόμενου μήνα? Όταν η χρηματοδότηση της χώρας εξαρτάται κυρίως από τις προθέσεις Μέρκελ και δευτερευόντως του ΔΝΤ? Ηγέτης όταν πρέπει να είναι ζήτουλας και επαίτης δεν γίνεται.

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ GGL 12/12/2011 11:40:23

   Συμφωνώ απόλυτα !! Πήξαμε από ηγέτες, καραμανλήδες, παπανδρέηδες, μητσοτάκηδες, κλπ, κλπ και είδαμε που μας φτάσανε. Να δοκιμάσουμε τους τεχνοκράτες, μπας και βρουν δουλειά τα παιδιά μας ... μετά από 20 χρόνια...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ GGL 12/12/2011 13:08:50

   Μην μπερδεύετε τους έχοντες αξιώματα με τους ηγέτες, το ότι έχεις λεφτά να αγοράσεις μια Lambo ή ένα Pagani δε σημαίνει ότι μπορείς και να τα οδηγήσεις.

 9. vas avatar
  vas 12/12/2011 11:14:35

  δεν νομίζω ότι είναι λογιστής ο Παπαδήμος.... Μακροοικονομολόγος είναι... Κατι τέτοιους χρειαζόμαστε... που να καταλαβαίνουν που βαδίζει η χώρα οικονομικά... και πως πρέπει να λειτουργήσει για να είναι βιώσιμη... Μια σάπια χώρα που χρωστάει της Μιχαλούς δεν μπορεί να έχει και γεοπολιτικό ρόλο

 10. hdgr avatar
  hdgr 12/12/2011 12:09:13

  Η χώρα χρειάζεται ηγέτη και όχι μπακαλόγατο.

  Αν υπάρχει τέτοιος ηγέτης , πρέπει να βγει ΤΩΡΑ να μιλήσει στον κόσμο .

  Να του δώσει ελπίδα για το σήμερα και όραμα για το αύριο.

  Οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες.

 11. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 12/12/2011 13:48:05

  Γιατί φοβάστε να πείτε ότι η Ελλάδα είχε ΗΓΕΤΗ αλλά τα προβατάκια οι Έλληνες πήγανε και ψηφίσανε τον αρχιμασόνο των αμερικάνων;;
  Γιατί φοβάστε να πείτε την αλήθεια;;
  Το σύνδρομο του 46-49 υπάρχει ακόμα;;
  Γίνατε όλοι μασόνοι και δεν λέτε την αλήθεια;;
  Σας αρέσει να είστε δούλοι αρκεί να μην παραδεχθείτε την αξιοσύνη του Καραμανλή;;
  Ξυπνάτε προβατάκια και πάρτε λίγο από το μεγαλείο του Καραμανλή, για το δικό σας καλό αλλά και των παιδιών μας..
  Ξυπνάτε, Ξυπνάτε………

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 12/12/2011 14:10:35

   Ο Καραμανλής δεν ήταν που "σκοτώθηκε" να παει σε εκλογές το 2009 όταν όλοξ οι άλλοι στη ΝΔ - πλην Ντόρας, Σουφλιά, Σιούφα - διαφωνούσαν; Ετσι δεν υπέστη η ΝΔ εκλογική πανωλεθρία; Έτσι δεν φορτωθήκαμε τον ΓΑΠ, την μαμά του και το Μνημόνιο; Γιατί δεν έμεινε ο Καραμανλής να το παλέψει; Φοβήθηκε και έφυγε; Άφησε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά; Τον "απειλούσαν" όπως λέει τώρα ο Τράγκας που έπερνε όλες τις κρατικές διαφημίσεις από τον Ρουσόπουλο και τα Επίκαιρα των Λιβάνη - Λαλιώτη; Δεν το ήξερε πριν αναλάβει πρωθυπουργός οτι οι πιέσεις και οι εκβιασμοί είναι μέσα στο παιχνίδι;

  • apostolis - kastoria avatar
   apostolis - kastoria @ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 12/12/2011 18:55:17

   Τον Καραμανλή θα τον κρίνει η Ιστορία , αλλά τότε θα είναι αργά για την χώρα και τον λαό της . Θεωρώ και εγώ ότι πρόκειται ίσως περί του μοναδικού μέχρι σήμερα έλληνα πρωθυπουργού που εμπράκτως προσπάθησε να εφαρμόσει ανεξάρτητη και υπερήφανη εθνική πολιτική και η στάση του αυτή τον κατέστρεψε πολιτικά (σε προσωπικό επίπεδο) . Την υπερήφανη ελληνική στάση του ανδρός που "τόλμησε" να τα βάλει με τους κοσμοκράτορες και την διεθνή πολιτική αλητεία , τον στείλαμε στον κάλαθο των αχρήστων της πολιτικής . Πέσαμε θύματα της απίστευτης ελεεινής προπαγάνδας του ξένου και ντόπιου κατεστημένου που με την παραπληροφόρησή τους μέσω των γνωστών αργυρόνητων "ψευτοδημοσιογράφων" μας έκαναν να πιστέψουμε ότι είχαμε για πρωθυπουργό έναν τεμπέλη , που παίζει διαρκώς play station και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καλή ζωή και τα σουβλάκια . ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ?

 12. Kst avatar
  Kst 12/12/2011 14:22:32

  Μα το σχεδιο δολαριου-δραχμης υπαρχει και δημοσιευθηκε κιολας.. Το θεμα ειναι ως χωρα να λαβουμε τις αποφασεις μας και μετα να τις εφαρμοσουμε. Τα ημιμετρα και τα βηματα εμπρος και πισω δεν βγαζουν πουθενα και μας καθιστουν αφερεγγυους διεθνως. Θελει οραμα και μετα πραξη.

 13. apostolis - kastoria avatar
  apostolis - kastoria 12/12/2011 14:52:25

  Ημείς , οι απλοί πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας , το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να "άδομεν" . Δεν μας δίνεται το δικαίωμα να κάνουμε και κάτι άλλο . Η κυβέρνησή μας όμως δεν "άδει" ? Θα έπρεπε να "άδει" , η να κάνει κάποιες άλλες κινήσεις ? Και καλά η κυβέρνηση Παπαδήμου "άδει" κι αυτή και αποτελεί μέλος μιας μεγαλύτερης "χορωδίας" αδόντων ανά την Ευρώπη . Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση "άδουν" και αυτά ? Στα κόμματα που "άδουν" και σχηματίζουν μια μικρότερη "χορωδία αδόντων" εντός της Ελλάδος δεν συμπεριλαμβάνεται και η ΝΔ ? Εμείς δηλαδή οι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος που δεν θέλουμε να "άδουμε" , πως θα πρέπει να συμπεριφερθούμε από τουδε και στο εξής ? Να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε για κάτι άλλο ή μήπως η ΝΔ θα πρέπει να αλλάξει σκοπό "άσματος" ?

 14. coyote avatar
  coyote 12/12/2011 16:47:56

  Επιτελους καποιος καταλαβε τι ακριβως παιζεται εδω..ελπιζω συντομα να αποκαλυφτει και ο ρολος των παπανδρεου στην Ελλαδα.

 15. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 12/12/2011 17:38:51

  Δέν είναι καιρός σέ αυτή τήν δύσκολη καί πονηρή περίοδο ο κ. Παπαδήμος ώς πρώην πρόεδρος τής ιδιωτικής (άγνωστοι μέτοχοι) καί υπεράνω κάθε κρατικού ελέγχου Τράπεζα τής Ελλάδος, ώς πρώην υποδιοικητής τής ΕΚΤ καί νύν πρωθυπουργός τής χώρας νά φροντίσει νά κρατικοποιήσει τήν κεντρική τράπεζα τής χώρας;
  Αλήθεια ποιός ήλεγχε καί ελέγχει τήν Τράπεζα τής Ελλάδος καί πού πάνε τά κέρδη τών τόκων γιά τό «αεράτο» χρήμα πού εκδίδει;
  Είναι ακόμα παράρτημα τής Τράπεζας τής Αγγλίας; Υποτίθεται ότι η Τράπεζα τής Αγγλίας κρατικοποιήθηκε. Ανήκει η Τράπεζα τής Ελλάδος στήν βασίλισσα τής Αγγλίας ή είναι ιδιοκτησία τού στέμματος (City of London);
  Ο κ. Παπαδήμος κάτι παραπάνω θά ξέρει. Τώρα πού, ώς πρωθυπουργός, εκπροσωπεί (γιά πρώτη φορά) τά συμφέροντα τού ελληνικού λαού δέν είναι δίκαιο νά φέρει γιά πρώτη φορά υπό εθνικό έλεγχο τήν τράπεζα πού κόβει τό χρήμα καί τό τοκίζει;
  Πλησιάζουν τά διακόσια χρόνια τής απελευθέρωσης τής χώρας από τούς οθωμανούς. Πόσα χρόνια ακόμα πρέπει νά περάσουν, ώστε νά παύσουμε νά είμαστε αποικία τού στέμματος (City of London);

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.