#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/03/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διέξοδο από την κόλαση της ύφεσης αναζητεί η κυβέρνησηΔιέξοδο από την κόλαση της ύφεσης αναζητεί η τρικομματική κυβέρνηση που πρέπει να περάσει με επιτυχία το τεστ της αξιολόγησης της τρόικα, ενώ υπάρχει η ρητή εντολή του Πρωθυπουργού να είναι όλα έτοιμα για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών, για να μη βρεθεί η χώρα σε θέση απολογούμενου.

Η Κυπριακή κρίση έχει αλλάξει πολλά από τα δεδομένα και ανέτρεψε τις σταθερές, με βάσει τις οποίες υπολόγιζε το Μέγαρο Μαξίμου την κατάσταση. Ήδη υπάρχει χρηματοδοτικό κενό (μαύρη τρύπα το λένε άλλοι) στον προϋπολογισμό και η τρόικα έρχεται με άγριες διαθέσεις απειλώντας- με διαρροές που με ευκολία πλασάρουν εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ- για νέα μέτρα.

Το ενδεχόμενο της λήψης νέων μέτρων το αποκλείει ο Αντώνης Σαμαράς και οι Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα τίναζε στον αέρα τη συνοχή της κυβέρνησης και θα προκαλούσε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση εκτός από τα ανοικτά μέτωπα που αφορούν την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι η ύφεση που προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί προβλέπουν ότι η ύφεση θα αυξηθεί και στη χώρα μας, ενώ θα βαθύνει και στο σύνολο της ευρωζώνης που θα δεχθεί την ισχυρή επίθεση των αγορών.

Σε αυτό το κλίμα η προσπάθεια της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται τιτάνια, καθώς θα πρέπει να περάσει χωρίς μεγάλες απώλειες την κρίση, να σταθεροποιήσει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα που αναμένεται να δεχθεί πολυμέτωπη επίθεση από την τρόικα και να υποστηρίξει την πραγματική οικονομία.

Η Αθήνα τρέμει στην ιδέα της λήψης νέων μέτρων, καθώς καταφθάνουν μηνύματα ότι οι τροικανοί μιλάνε για κωματώδη κατάσταση στην οποία βρίσκονται η πραγματική οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και κατ’ επέκταση τα έσοδα και οι δαπάνες του προϋπολογισμού.

Το «ελληνικό δράμα» θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση και σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε, θα επιχειρηθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να σώσει την παρτίδα.

Πρόκειται για μοναχικό αγώνα, καθώς ελάχιστοι υπουργοί της Ν∆  βοηθούν την κατάσταση. Οι περισσότεροι χαρακτηρίζονται ως παρατηρητές, δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο και έχουν συνθηκολογήσει µε το γεγονός ότι η δημόσια διοίκηση δεν υπακούει.

Το βασικό στοίχημα του Πρωθυπουργού είναι να θωρακισθεί το τραπεζικό σύστημα και να ακυρώσει τη θεωρία των πιστωτών, ότι «οι ελληνικές τράπεζες έγιναν τράπεζες-ζόµπι» και πως η πραγματικότητα της πιστωτικής ασφυξίας επιταχύνει την καταστροφή της πραγματικής οικονομίας.

Στόχος είναι να προχωρήσει η εξυγίανση των τραπεζών με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, διότι σε αντίθετη περίπτωση η βλάβη που θα έχει υποστεί η πραγματική οικονομία θα είναι ανήκεστος.

Η προσπάθεια χαρακτηρίζεται δύσκολη, καθώς η κυβέρνηση κινείται σε συνθήκες αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, µε εκτεταµένη υπουργική και θεσµική αδυναµία και µε την υποχρέωση να επιτύχει δηµοσιονοµικούς στόχους που υπό τις παραπάνω συνθήκες είναι πρακτικώς ανέφικτοι.

Εκ των πραγμάτων, βραχυπρόθεσμα η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική παρατείνει την ύφεση και το φάρμακο εξυγίανσης της οικονομίας γίνεται πικρότερο.

Όμως, όπως λένε από το πρωθυπουργικό επιτελείο, το φάρμακο είναι απαραίτητο διότι ανάπτυξη και πρόοδος δεν έρχονται με άρρωστο το σώμα της οικονομίας.

Επειδή ακούγονται διάφορα για τη δυνατότητα ή όχι της κυβέρνησης να κερδίσει την παρτίδα σκάκι που είναι σε εξέλιξη, από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι κόκκινη γραμμή του Πρωθυπουργού είναι η σωτηρία της χώρας, που επιχειρείται, μειώνοντας στο ελάχιστο τις υφεσιακές παρενέργειες.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/03/2013 08:43:46

  Προς τι η βιασυνη;Το προγραμμα λεει οτι η υφεση θα τερματισθει το 2014.Γιατι λοιπον οι κραυγες και οι αλαλαγμοι;

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ ψυχραιμια 31/03/2013 13:52:52

   Και επειδή το λέει ... το πρόγραμμα θα γίνει !!!! ή αφελής είσαι ή έχεις μνήμη χρυσόψαρου. Όσο για το περί της βιασύνης έχεις ακούσει περί ανηκέστου βλάβης ; διότι αυτό θα συμβεί στη οικονομία αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ ψυχραιμια 31/03/2013 14:05:44

   Στο έχω ξαναπεί ότι το όνομά σου έπρεπε να είναι "αισιοδοξία" αντί για ψυχραιμία... Μακάρι το 2014 να έχουμε ανάπτυξη έστω και 0,0000001%.

   • Δαίμων avatar
    Δαίμων @ Γιώργος Αχαιός 31/03/2013 19:06:12

    Γιατί να μην είναι το όνομά του ''Αφελής'' και το επώνυμό του ''Ευπιστίας'' ; Θα είναι πιό εκφραστικό.

 2. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 31/03/2013 09:38:12

  Καθε φορα που δεν επιτυγχανονται οι στοχοι των εσοδων απο τις ΔΟΥ ή να μπαινει εκτακτη εισφορα στους υπαλληλους τους για να καλυπτεται η τρυπα ή να καταργουνται οι ΔΟΥ που ειναι εκτος στοχων κι ετσι ν'απολυονται οι υπαλληλοι αφου θα εχουν καταργηθει οι αντοιστοιχες θεσεις .

  • Dal avatar
   Dal @ ΝΙΚΟΣ Π 31/03/2013 10:39:12

   Καλά δεν έχουμε ακόμη καταλάβει ότι και αυτή η τρύπα ήταν αναμενόμενη; Όταν το αρχικό μνημόνιο προέβλεπε ύφεση μέχρι το 2012 6% και αυτή υπερέβη το 20% τι περιμένουμε να μην έχουν καταρρεύσει τα πάντα και τα έσοδα; Ο πολλαπλασιαστής υπολογίστηκε στο 0,5% και είναι 1,7%.

   Αφού λοιπόν για την διετία 2013 και 2014 πάρθηκαν μέτρα 13δισ η επίπτωση αυτών στο αεπ θα είναι πάνω από 20δισ μείωση του. Δοθέντος ότι το αεπ είναι κάτω από 200δισ σημαίνει ύφεση πάνω από 10% για την διετία , όταν τούτοι μας λένε 4,5% για φέτος και από του χρόνου ανάπτυξη.

   Δηλαδή τι πρέπει να γίνει ακόμη για να καταλάβουμε ότι επι 3 χρόνια μας εμπαίζουν; Αναμενόμενο είναι να παρθούν νέα μέτρα που θα είναι τα τελευταία μέχρι τα επόμενα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΙΚΟΣ Π 31/03/2013 12:16:58

   Δε μπορεί να φταίνε μόνο οι υπάλληλοι των ΔΟΥ για το ότι 3 χρόνια τώρα η τρόικα εφάρμοσε μονομερή υφεσιακά μέτρα και στέγνωσε από ρευστό η αγορά. Η τρόικα πότε πλήρωσε τα τραγικά και ύποπτα "λάθη" της;

  • ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ avatar
   ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ @ ΝΙΚΟΣ Π 31/03/2013 13:17:08

   Οτι νάναι

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ ΝΙΚΟΣ Π 31/03/2013 17:59:46

   Δεν τολμούν ρε παιδιά να ακουμπήσουν τους δημόσιους.
   Δεν τολμούν,δεν τολμούν πώς το λένε.
   Τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα βλέπετε δεν τους γέννησε μανούλα.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ ΝΙΚΟΣ Π 01/04/2013 01:54:21

   Το ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ
   μπορούν να το μεταφράσουν στους ξένους που θα έλθουν...

   ...και μετά ας βάλουν ότι στόχους θέλουν,
   ας κάνουν απολύσεις, ας βάλουν χαράτσια,
   και αν τα δουν ας μας γράψουν!

 3. Δαίμων avatar
  Δαίμων 31/03/2013 10:06:00

  ''Επειδή ακούγονται διάφορα για τη δυνατότητα ή όχι της κυβέρνησης να κερδίσει την παρτίδα σκάκι που είναι σε εξέλιξη....''
  Ο Πρωθυπουργός βλέπει την κίνηση. Την ξέρει. Όμως όταν λέμε ''κόκκινη γραμμή του Πρωθυπουργού είναι η σωτηρία της χώρας'', θα πρέπει πια και να συμφωνήσουμε πως σωτηρία της χώρας χωρίς τη σωτηρία των ανθρώπων της, δεν υπάρχει. Αυτό να ειπωθεί στους ...εταίρους ΚΑΙ να επιβληθεί στα Τροϊκανά μαντρόσκυλά τους.

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 31/03/2013 10:34:40

  Ίσως η λύση στην περίπτωσή μας είναι κάποια εξέγερση αλλά ταχρίρ.

  Συνεχίστε έτσι και θα τα καταφέρετε.

 5. helios avatar
  helios 31/03/2013 10:56:03

  -Ανασύσταση της ΜΟΜΑ και πολλών άλλων μορφών της, οι οποίες δεν θα επικεντρωθούν μόνο στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και σε άλλους κλάδους και τομείς αναλόγως των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν στο μέλλον.
  http://www.neolaialaos.gr/2011/11/26/news/21622/

  -Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες και στα 67 για τους άντρες.
  Όσοι λόγω των συνθηκών εργασίας δεν θα μπορούν να εργάζονται στη δουλειά τους μέχρι τα 65 ή τα 67 θα πρέπει να υπάρχει επανεκπαίδευση ώστε να διοχετευτούν είτε σε παρεμφερή κλάδο,είτε σε διαφορετικό κλάδο, είτε σε κοινωνική εργασία(μέχρι να φτάσουν τη συγκεκριμένη ηλικία) .
  Κόψτε επιτέλους τα εφάπαξ και όλες τις συντάξεις που είναι κάτω των 65 ή των 67 ετών (φυσικά θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις π.χ ασθενείς). Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ξανά δουλέψουν, και αν δεν γίνεται να τους τις κόψεις, για να τις παίρνουν θα πρέπει τουλάχιστον να δουλεύουν κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα.

  - Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα εργασίας.Όσο πιο βαριά είναι η εργασία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το επίδομα εργασίας.

  -Ισχυρά και σοβαρά αντικίνητρα και εμπόδια(εμφανή και μη)προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην προσλαμβάνουν αλλοδαπούς π.χ. υψηλότερη φορολογία / υψηλότερες εισφορές/ υψηλότερα δημοτικά τέλη/περισσότερα ένσημα ,γλωσσικά κριτήρια κλπ….
  π.χ. μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους Έλληνες κατά 25% και ταυτόχρονη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αλλοδαπούς κατά 50% ή 100%.

  -Ισχυρές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.Ακόμη και αν είναι στον τομέα της καθαριότητας(καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή),με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε και από τους εργολάβους και υπεργολάβους ( πολλοί από τους οποίους πλέον είναι αλλοδαποί π.χ. στην καθαριότητα) που τους πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ και που απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά αλλοδαπούς.

  -Διοχέτευση 200.000 – 300.000 δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (κατά βάση σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και όχι μόνο) με το κράτος να αναλαμβάνει το 30% – 40% του μισθού τους στη νέα τους εργασία για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες,ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ… όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση, θα μπορούσε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί.

  • Vee avatar
   Vee @ helios 31/03/2013 21:16:29

   "Ανασύσταση της ΜΟΜΑ..." Και γιατί να το σταματήσουμε εδώ; Γιατί να μην κάνουμε μια πλήρη Σοβιετική "δημοκρατία"; Τί χρειαζόμαστε την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ελεύθερη αγορά; Αφού οι Μηχανικοί κλπ μπορούν όλοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι...

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Vee 03/04/2013 02:05:25

    Πάντως, η ΜΟΜΑ και θετική γνώμη αποσπά από τον λαό μας και φτηνότερα κόστιζε, παρ'ότι κρατική, από τους λαμογιοεργολάβους και τους πολιτικούς που τάϊζαν με τα λεφτά μας.

 6. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 31/03/2013 10:59:52

  ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΚΠΟΙΖΩ ΤΟ 44% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΦΕΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΙ.
  ΑΡΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΩΖΟΥΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ ΓΑΝΤΙ 31/03/2013 16:01:25

   Το σωστό σχόλιό σου το αφιερώνω στον "ψυχροαιμία" που λέει σε εσένα, την οικογένειά σου αλλά και όλους που βρίσκονται στην ίδια θέση, να περιμένετε μέχρι το 2014..2015...2016...

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ avatar
   ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ @ ΓΑΝΤΙ 31/03/2013 23:05:50

   Εντάξει , δεν βλέπω και πολλούς αδύνατους....

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΝΤΟΝΤΟΣ 01/04/2013 01:56:18

    ...έχει αρχίσει ο τυμπανισμός!

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ ΓΑΝΤΙ 01/04/2013 10:22:55

   Να υποθέσω ότι μειώνονται τα επίπεδα χοληστερόλης,οπότε μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακού επεισοδίου,με συνέπεια την αύξηση του προσδόκημου ζωής;

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Σχετικά Ασχετος 03/04/2013 13:04:29

    να υποθέσω και εγώ ότι όλα γίνονται επειδή οι καλοί κυβερνώντες ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού τους ( κόβουμε το κρέας, τα ποτά κτλ).
    σε παρακαλώ μην μιλάς για αύξηση του προσδόκημου ζωής. έχω 37 χρόνια για να βγω σύνταξη, αν αντιληφθούν τα σαίνια τέτοια πιθανότητα (αύξηση του προσδόκημου ζωής) βλέπω να βγαίνω στα 85 ( 55 χρόνια και σήμερα). εξάλλου τι 60, τι 70 , τι 80

 7. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 31/03/2013 11:00:20

  Ωχ , άμα ακούμε για κόκκινες γραμμές και για σωτηρία της Χώρας
  ετοιμαστείτε για νέα και σκληρά μέτρα που παρεμπιπτόντως θα είναι τα...τελευταία.
  Kατά τα αλλά ο Φώτης δεν θα ψηφίσει(αλλά θα συμμετέχει στην Κυβέρνηση!!!...) και ο Χοντρός θέλει να αναμορφωθεί η προγραμματική συμφωνία της συγκυβέρνησης.
  Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.
  Το δούλεμα συνεχίζεται και αν κάποιος νομίζει ότι με αυτά τα κόλπα θα σωθεί η Χώρα είναι γελασμένος.
  Όπως αντιλαμβάνεσθε και οι δυο με φτηνά πολιτικά τεχνάσματα προσπαθούν να αποφύγουν το πολιτικό κόστος των μέτρων που οπωσδήποτε θα επιβάλλει η ΤΡΟΙΚΑ.
  Ένας ΣΑΜΑΡΑΣ μόνος του το μόνο που θα επιτύχει θα είναι η φθορά του.
  Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις.

 8. Pantelis avatar
  Pantelis 31/03/2013 11:23:54

  "...ότι κόκκινη γραμμή του Πρωθυπουργού είναι η σωτηρία της χώρας, που επιχειρείται, μειώνοντας στο ελάχιστο τις υφεσιακές παρενέργειες..."

  Καμιά Αντιρηση..... αλλά πως ενοείται αυτή η σωτηρία ??

 9. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 31/03/2013 11:45:47

  Ενδιαφέρον.......
  Η ανάπτυξη έγινε..... αναχαίτιση της ύφεσης!
  Θα το καταλαβαίνατε γρηγορότερα, κύριοι της κυβέρνησης, αν ήταν τα δικά σας παιδιά θύματα της ύφεσης αλλά ... αυτά είναι ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή σε πολυεθνικές ή ακόμα και σε οργανισμούς ανά την ένωση και εμείς πληρώνουμε τις αμοιβές τους, για να έρθουν με σπουδές και μεταπτυχιακά από το εξωτερικό, με πλήρη εθνική-ελληνική συνείδηση να πάρουν την θέση σας.
  Βγείτε απ το ανάκτορό σας έστω και τώρα την ύστατη ώρα .... για να δείτε που έχουν φτάσει οι πολίτες αυτής της χώρας και μετά αποφασίζετε ποιες δικαιολογίες θα βρείτε για τον κάθε τροικανό. Οι ικανότεροι των Ελλήνων φεύγουν ένας ένας και εδώ.... θα μείνουμε μεταξύ μας....οι διαφθορείς και οι ηλίθιοι......

 10. The Camel avatar
  The Camel 31/03/2013 12:05:56

  Ο βασικός δημοσιονομικός στόχος για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Με βάση τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία επιτυγχάνεται παρα την μείωση των εσοδων απο ΦΠΑ κ..τλ. γιατί οι δαπάνες πάνε σχετικά καλυτερα.

  Αν είναι να ληφθούν μέτρα για να πιασθεί ο στόχος των εσόδων, ας επιτραπεί επίσης να αυξηθούν οι δαπάνες για να πιάσουν τον στόχο τους και να επιτευχθεί το προυπολογησθεν πρωτογενές πλεόνασμα μ' αυτο τον τρόπο.

  ιο είναι το πρόβλημα;

  • ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ avatar
   ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ @ The Camel 31/03/2013 13:21:35

   camel και εγώ φέτος έχω πλεόνασμα 1000 ευρώ στο πορτοφόλι μου, απλά χρωστάω 2000 στην εφορία, 700 στο χαράτσι. έχω ανασφάλιστο αυτοκίνητο, και απλήΡωτο τον ΟΤΕ.
   Με παίρνει να πάω ένα ταξιδάκι?

 11. κππ avatar
  κππ 31/03/2013 12:30:42

  ερωτημα: προτιμάτε να σας φάει τις καταθέσεις ο σοιμπλε ή ο λαφαζάνης;;;

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ κππ 03/04/2013 13:38:16

   είναι μεγάλο το δίλλημα, η ερώτηση φαντάζομαι κινείται στα πλαίσια : θέλετε να είστε αφραγκοι σε ευρώ ή σε δραχμές?
   δεν υπάρχει εναλλακτική απάντηση του στυλ : προτιμώ να φάω τις καταθέσεις μόνος μου ή θα με χαρακτηρίσουνε ( ο σόιμπλε και ο λαφαζάνης) μοναχοφάη?

 12. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 31/03/2013 12:40:04

  Ανάπτυξη τής ύφεσης εννοούσε. Τόν παρεξηγήσατε.

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/03/2013 13:07:47

  Εντάξει ...αλληλοδουλευόμαστε χτυπώντας παλαμάκια στους "σωτήρες"

  Γιατί λοιπόν:

  -δεν διώχνει αύριο όσους μπήκαν με το ΠΔ 164;
  -δεν μειώνει στους μισούς τους ΙΔΟΧ και με σύμβαση έργου;

  Δεν θα κέρδιζε τίποτα απλά 1,260,000,000 € το χρόνο ...μόνο που δεν θα έκανε πλέον ....εξυπηρετήσεις και αναδρομικές τακτοποιήσεις παρανομιών...

  -ας μην κάνει τίποτα από τα παραπάνω...γιατί δεν κάνει αξιολόγηση; ...μα θα φύγει το "έμπειρο συστημικό προσωπικό" οι άνθρωποι που πλήρωναν 10,000,000 δραχμές για μετάταξη σε εφορείες...και οι δ/ντες των συμβάσεων και προμηθειών...

  -γιατί δεν πληρώνει τους εκλεκτούς (Πρόεδρους ΔΣ / συμβούλους / Ανεξάρτητες Αρχές Συνταξιούχων ...λειτουργών και λοιπούς κολλητούς) με τον
  4024; ...με οι κομματικοί στρατοί των ποσοστώσεων δεν μπορούν να ζουν με Βασικό Μισθό για το καλό μας...

  Θα γλίτωνε άλλα 500,000,000 το χρόνο...απλά δημιουργεί και άλλες Ανεξάρτητες Αρχές Κολλητών ...για να βολευτούν και άλλοι ατυχήσαντες ...

  -γιατί δεν μειώνει τη φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων;

  Οταν οι μισθοί θα πέσουν από Δευτέρα στα επίπεδα της δεκαετίας του 70 (-10%...ακόμα) όταν η φορολογία έχει θάψει την κατανάλωση πλην της αγοράς λουκέτων αλλά θέλουμε άδεια της Τρόικας για να μειωθεί ο ΦΠΑ στο σουβλάκι οι σοφοί αναζητούν ...μέτρα;

  Αν δεν καταναλώσεις πως ο άλλος θα επενδύσει και θα ...δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Τι περιμένουν; Να έρθουν λοιπόν οι 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη και να προσλάβουν 5,000 άτομα η κάθε μία...θα μένουν απλά 1,900,000 άνεργοι ακόμα...αλλά θα αλλάξει το κλίμα με 400 € μισθό εκ των οποίων οι φωστήρες βάζουν 600 € φόρο + χαράτσι...

  -γιατί δεν μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων; Οταν το χαράτσι είναι τριπλάσιο των εισπράξεων απορούν οι πάνσοφοι για την υστέρηση των εσόδων και τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων και τις απολύσεις και την ύφεση...

  Εχω βαρεθεί να μας δουλεύουν όσοι έχουν λυμένα όλα τα προβλήματά τους και μόνιμη απορία τους είναι να μην καταλαβαίνει ο πολίτης τις θυσίες τους για το καλό μας...

  Προσκυνημένοι που έχουν αυλοκόλακες δεν λύνουν προβλήματα απλά επιφωνήματα για τα ρούχα του αυτοκράτορα ακούν και επαίρονται για την διορατικότητά τους...

  • M. avatar
   M. @ Ο Ιθαγενής 31/03/2013 20:55:11

   Γεια στο στόμα σου!

 14. romeo avatar
  romeo 31/03/2013 13:19:29

  Ύφεση; Ποια ύφεση; Υπάρχει τέτοιο ... πράγμα; Εκτός κι αν είναι κανένα νέο ... Υφαίστειο, που τώρα το ανακαλύψαμε! Πλάκα - πλάκα, το Ηφαίστειο της Σαντορίνης, λιγότερη ζημιά έχει κάνει από το Υφαίστειο της Τρόικας & Σια ΕΕ

 15. Tasos avatar
  Tasos 31/03/2013 13:38:58

  Διέξοδος από την ύφεση σημαίνει σύγκρουση με τρόικα και δανειστές. Η κυβέρνηση έχει όμως ιεραρχήσει σε αξία πρώτα το ευρώ και μετά την ύφεση, άρα σύγκρουση δεν θα υπάρξει. Επομένως αν θέλουν οι δανειστές να έχουμε ανάπτυξη, θα έχουμε (όταν εκείνοι το θελήσουν, πιέζοντας πια για σωστά μέτρα), αν όχι τότε θα έχουμε ύφεση μέχρι το μηδέν.

 16. MCA avatar
  MCA 31/03/2013 14:02:39

  .....''και έχουν συνθηκολογήσει µε το γεγονός ότι η δημόσια διοίκηση δεν υπακούει''.....Η ΜΟΝΙΜΗ δικαιολογία, όλοι οι υφιστάμενοι ανίκανοι, τεμπέληδες, άχρηστοι κ.λ.π. Εκεί είναι η μαγκιά λοιπόν, εκεί φαίνονται οι ικανότητες του αρχηγού να αλλάξει την κατάσταση,να σχεδιάσει,να οργανώσει να συντονίσει,να δώσει λύσεις.Να επιλέξει αξιοκρατικά του υφισταμένους του και εκείνοι τους παρακάτω, δίνοντας τους επιπλέον οικονομικά κίνητρα σε σχέση με τους υπόλοιπους.Συμβαίνει αυτό σήμερα, ή ισχύει η παλαιά γνωστή πρακτική;

 17. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 31/03/2013 15:07:36

  Μπαααααα.
  Ο χαζολαός μας βλέπει Σουλεϊμάν κι αποχαυνώνται -κι άλλο-, χωρίς να διανοείται καν πως ο διάδοχός του, βρίσκεται ήδη προ των πυλών!

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Queen For The Black Side 31/03/2013 15:14:08

   αποχαυνώνεται

 18. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 31/03/2013 15:10:49

  Δε θέλουν φυσικά να έχουμε ανάπτυξη, είναι σαφές. Δεν επιθυμούν καν να σταθούμε στα πόδια μας, γιατί πως τότε θα μας ελέγχουν και πως θα βάλουνε στο χέρι τον ορυκτό μας πλούτο; Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε.....

  • Loukas Varsos avatar
   Loukas Varsos @ Queen For The Black Side 02/04/2013 00:24:33

   Πού ακριβώς είναι αυτός ο (παρα)μυθώδης "πλούτος" τον οποίον ήρθαν οι κακοί ξένοι να μας αρπάξουνε;;;;;
   Γιατί δεν ευημερούμε εμείς που τον έχουμε;;;;
   Τί περιμένουμε για να τον αξιοποιήσουμε αυτόν τον πλούτο που επικαλείσθε;;;;;;

   Ο μόνος "πλούτος" που έχουμε προς το παρόν είναι το 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων ενώ μας χρειάζοντε 200.000.

   Υ.Γ.: Ιθαγενή σωστότατα τα μέτρα που αναγράψατε πιο πάνω. Επιπλέον πρέπει να αποφορτιστεί το Δημόσιο με την άμεση απόλυση τουλάχιστον 250.000 υπαλλήλων σε πρώτη φάση και σταδιακά άλλων 400.000. Η χώρα πρέπει να μείνει ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ με 350.000 δημοσίους υπαλλήλους αν και πάλι θα βρίσκετε πάνω από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.
   Δεν αντέχουνε τα κρατικά ταμεία και ο λαός άλλη φορολογία και ύφεση με σκοπό να μη θιχτούνε οι κομματικοί "στρατοί" του δημοσίου.
   Βλέπω στον περίγυρο οικογένειες, όπου η μητέρα έχασε τη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, ο πατέρας εργάζεται δεκάωρο στον ιδιωτικό τομέα και παίρνει 820 Ευρώ με τα οποία πρέπει να ζήσει τετραμελής οικογένεια.
   Βλέπω και οικογένειες με πατέρα και μητέρα στο δημόσιο, να παραπονούνται κλαίουσες επειδή τα 4 χιλιάρικα μηνιαίως με τις περικοπές γίνανε 2,5 και για το λόγο αυτό αναζητάνε τρόπους να συνταξιοδοτηθούνε στα 50...
   Η πρώτη οικογένεια έχει 820 το μήνα με τον πατέρα να δουλεύει δεκάωρο και να του τρέμει η καρδιά μην κλείσει η εταιρεία που δουλεύει...και η δεύτερη οικογένεια έχει 2,5 χιλιάρικα το μήνα με το ζευγάρι να εργάζεται 4άωρο ημερησίως χαλαρά (διότι ειναι "δεμένος ο γάιδαρος"), να απεργεί κάθε τρίτη ημέρα, να περιμένει να βγει στα 50 στη σύνταξη παίρνοντας κι ένα 150άρι "δώρο"...
   Απολύθηκε ένα εκατομμύριο κόσμος στον ιδιωτικό τομέα, οι μισθοί πήγανε στα 450 Ευρώ για 8άωρο, δεν σε προσλαμβάνει με ασφάλιση ούτε ο Ιησούς Χριστός πλέον και αντί να είναι στο δρόμο και να φωνάζουνε τα 9 εκατομμύρια του ιδιωτικού τομέα, είναι η ΑΔΕΔΥ....
   Κι έχεις και τον Σαμαρά με τον Μανιτάκη να κάνουνε αγώνα λέει για να μην απολυθεί κανείς από τα "διοικητικά πόστα" κι από τις "επιτροπές" που ορίζουνε το μέλλον μας...

 19. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 31/03/2013 15:12:57

  :-) Ωραίο!

 20. Ο Πειρατής avatar
  Ο Πειρατής 31/03/2013 15:38:27

  Άσχετο αλλά και σχετικό. Ιδού η απόδειξη πως είναι κατασκευασμένα και να γιατί δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνουμε σοβαρά υπ΄όψη μας,τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων :
  ''Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα δημοσκόπησης για την δημοφιλία των μελών του υπουργικού συμβουλίου.
  Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία "Marc" για το Έθνος της Κυριακής.''

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

 21. Tasos avatar
  Tasos 31/03/2013 16:00:58

  Αν εννοείς το λαό, τίποτε δε θα κάνει τώρα. Αν και όταν προκύψει η κρίσιμη μάζα που θα βρίσκει ότι η ύφεση ζυγίζει παραπάνω - πράγμα που θα γίνει όταν δυστυχώς θα είναι χωρίς επιστροφή η ζημιά - τότε μπορεί να προκύψει κάτι διαφορετικό.

 22. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 31/03/2013 16:11:17

  Μα, αγαπητέ MCA, αν ένας προϊστάμενος έχει άξιο/άξιους υφισταμένους τότε θα πρέπει αυτός να δείχνει ότι αξίζει να είναι προϊστάμενός τους. Θα πρέπει να γίνει, αν δεν είναι ικανότερός τους. Έτσι δεν είναι το σωστό; Δεν θα πρέπει ο προϊστάμενος να ξέρει και να δύναται περισσότερα από τους υφισταμένους του; Το ίδιο δεν θα πρέπει να ισχύει και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα;
  Αν λοιπόν οι προϊστάμενοι είναι ενός Α επιπέδου και δεν ενδιαφέρονται να αυτοβελτιώνονται, να ενημερώνονται, να μετεκπαιδεύονται, τότε πώς περιμένουμε να έχουν ικανούς υφισταμένους, αφού έτσι θα φανεί η δική τους (των προϊσταμένων) ανεπάρκεια;
  Αυτό μπορούμε να το επεκτείνουμε σε πολλούς τομείς της ζωής μας, στις επιχειρήσεις, στην πολιτική, στις φιλίες μας κλπ.

  • MCA avatar
   MCA @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 31/03/2013 21:19:20

   Η επιλογή της κορυφής, γίνεται με την πιο αξιοκρατική μέθοδο, που είναι οι εκλογές. Πέρα των αιρετών όμως, κανείς άλλος δεν θα πρέπει να αλλάζει με την αλλαγή κυβέρνησης. Οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι τέτοιες, έτσι ώστε ο πολιτικός να μην έχει την απόλυτη ελευθερία να επιλέγει, όποιον άσχετο θέλει αυτός σε οποιαδήποτε θέση. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί ο υπάλληλος, με τις επιλογές του πολιτικού του προϊσταμένου, εφόσον είναι νόμιμες. Οφείλει να τις εφαρμόσει. Εάν οι εντολές είναι ανεφάρμοστες, το επισημαίνει στον προϊστάμενο του υπηρεσιακώς, εκθέτοντας τον, εάν χρειαστεί. Οι υπηρεσίες του κράτους θα πρέπει να λειτουργούν αυτόματα, ακόμα και χωρίς την ύπαρξη κυβέρνησης, όπως έγινε στο Βέλγιο. Αξιοκρατικά κριτήρια λοιπόν στην επιλογή προϊσταμένων ,χωρίς την δυνατότητα απεριόριστης παρέμβασης, από τους αιρετούς. Το δημόσιο πρέπει να δουλεύει από μόνο του, αλλιώς είναι αποτυχημένο και γι αυτό θα ευθύνεται η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. Ελπίζω να σας κάλυψα.

 23. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 31/03/2013 16:31:27

  Οι οικονομικές δραστηριότητες που κάνουν θετικό το εμπορικό ισοζύγιο έχουν μέλλον, το αντίθετο συμβαίνει για όσες δραστηριότητες κάνουν ελλειμματικό τον παραπάνω δείκτη. Αυτό συμβαίνει λόγω του πλαισίου που πλέον έχουν θέσει με αυστηρότητα οι δανειστές μας ώστε να γίνει βιώσιμη η ελληνική οικονομία. Ασχολούνται όλοι με το γεγονός της ύφεσης αλλά κανένας δεν αναφέρεται στην ουσία του προβλήματος που είναι η βιωσιμότητα της νέας επιχείρησης. Δηλαδή το μόνο που μας νοιάζει είναι να αρχίζουν να δημιουργούνται δουλειές χωρίς να εξετάζουμε εάν αυτές οι επιχειρήσεις είναι βιώσιμες; Να ξανακάνουμε δηλαδή ότι κάναμε τα τελευταία τριάντα χρόνια; Πάντως εάν κάποιος δεί με αναλυτική ματιά το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της ανάπτυξης θα διαπιστώσει:
  1. Μείωση του εργασιακού κόστους των επιχειρήσεων.
  2. Μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία.
  3. Απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

  Από την άλλη το βασικό μειονέκτημα είναι η αύξηση των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας .

  Οι φερέλπιδες επιχειρηματίες λοιπόν πρέπει να κινηθούν στο πλαίσιο με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά. Ας ζυγίσουν τα δεδομένα και ας βγάλουν από το μυαλό τους ότι ανάπτυξη σημαίνει κρατική επιδότηση. Η ανάπτυξη δεν είναι μπαρουφολογία είναι το αποτέλεσμα της επιχειρηματικής ωριμότητας.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Δεξιόχειρας 02/04/2013 00:47:42

   ωραια αυτά, μονο που δυστυχώς ισχυουν υπό Κ.Σ. και η Ελλάδα στη δεδομένη στιγμή μόνο υπο κανονικές συνθήκες δεν βρίσκεται...
   η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τώρα δεν διδασκεται στα mainstream προγραμματα ΜBA..
   για να έχουν στοιχειώδεις προοπτικές να γινουν βιωσιμες και ανταγωνιστικες νέες Ελληνικές επιχειρήσεις χρειαζεται απαραιτήτως κρατικός προστατευτισμός καποιας μορφής τουλαχιστον σε πρωτη φάση μεχρι να καλυφθεί το χαμενος εδαφος...
   αναφερομαι σε τομείς που εγκαταλειψαμε τις τελευταιες δεκαετίες - και στους οποιους είτε δεν εχουμε πλεον παρουσία είτε δεν εχουμε συγκριτικό πλεονεκτημα - αλλά που ειναι απαραίτητο απο στρατηγική αποψη να τους αναπτυξουμε ξανά

   ..ακουγεται και είναι οξύμωρο, οταν τις στρεβλώσεις στην οικονομία τις προκάλεσε η άρρωστη σχεση κρατους - διαπλεκόμενων
   με αποτελεσμα η 'οικονομία της αγοράς' να ειναι άγνωστη έννοια στην Ελλάδα (με εξαιρεση ελάχιστους τομείς της οικονομίας)

 24. Σκασμενος avatar
  Σκασμενος 31/03/2013 17:31:44

  δεν πληρωνω ουτε μισο ευρω στο κρατος... τοσο απλα... μεχρι να γκρεμιστει ολο το συστημα που μας εφτασε εδω ουτε μισο ευρω δε πληρωνω... θα ζησω εγω και τα 2 μου παιδια.... θα φαμε εμεις πρωτα,θα ζεσταθουμε εμεις πρωτα,θα καλυψουμε τις αναγκες μας οσο ειναι δυνατον, και αν περισεψει κανα 20 ευρω , θα βγουμε μια βολτιτσα να φαμε κανα σουβλακι σε κανα ταβερνακι στη γειτονια , δε θα το παρει η εφορια που να σκισει το πισινο της....

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Σκασμενος 31/03/2013 22:11:15

   Και γιατί είσαι "σκασμένος"; Οι άλλοι θα έπρεπε να είναι σκασμένοι με σενα που τους αυξάνουν τους φόρους και τους κόβουν τους μισθούς, επειδή εσύ δεν γουστάρεις να πληρώσεις.

   • Zanias avatar
    Zanias @ firiki2010 31/03/2013 23:30:40

    φυσικα και δε γουσταρω να πληρωσω το προδοτικο συστημα που μας εφτασε εδω και φετος δεν καταφεραμε να βαλουμε πετρελαιο και κρυωνανε τα πιτσιρικια..... Η για κουτους ψαχνεις η για κομματοσκυλα.... Να πληρωσω εγω για να σωθει το Πασοκ η Νδ ο Μπομπολας και το Μεγκα χλωμο το βλεπω.....

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Zanias 01/04/2013 00:21:13

     A, ναι το σύστμα! Το προδοτικό! Του οποίου μέρος δεν είσαστε εσείς ! Ας πληρώσουν λοιπόν ο Χανς, η Συλβί, ο Γκιουζέπε, ο Ελληνας φορολογούμενος και τα πιτσιρίκια τα δικά μου ! Φαντάζομαι σας το χρωστάνε !

  • t avatar
   t @ Σκασμενος 01/04/2013 18:55:30

   +100000000000000000000000

 25. aris. aold avatar
  aris. aold 31/03/2013 18:35:04

  Μια πρακτική πρόταση για να τρέξουν γρήγορα όσοι θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν την χώρα και βρίσκουν μπροστά τους πολεοδομίες, εφορίες, νομαρχίες κλπ.

  Κάθε επενδυτής που θέλει να ακουμπήσει τα λεφτά του θεωρείται "πελάτης" για το κράτος που πρέπει να τον εξυπηρετεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

  Δημιουργείται λοιπόν μια ομάδα στο υπουργείο ανάπτυξης από 300 400 στελέχη του δημοσίου με ότι καλύτερο διαθέτει το δημόσιο σε δυναμικό.

  Οποιος θέλει να κάνει μια επένδυση δεν τρέχει δεξιά και αριστερά συγκεντρώνοντας χαρτομάνι αλλά πάει στο υπουργείο ανάπτυξης και παραδίδει τον φάκελο της επένδυσης που τον χρεώνεται κάποιος από την ομάδα.

  Ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος αρχίζει και πηγαίνει στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να συντονιστούν για να γίνει η επένδυση.

  Οποια χαρτιά απαιτούνται τα συγκεντρώνει από τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες ο "χειριστής του φακέλου".

  Εννοείται ότι αυτή η ομάδα έχει αυξημένες αρμοδιότητες είναι πάνω από τις υπόλοιπες δημόσιες αρχές και δουλεύει βάσει αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων.

  Ανάλογα με το ύψος της επένδυσης, την υλοποίηση της την παρακολουθούν ο υπουργός, ο γραμματέας και άλλοι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι.

  Με αυτόν τον τρόπο:

  α) Σπάει ο κύκλος της διαφθοράς αφού όσοι καθυστερούν στην έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών για να επιτύχουν γρηγορόσημο από τον υποψήφιο επενδυτή βλέπουν έναν δημόσιο υπάλληλο και .οχι τον παραλή επενδυτή.

  β)Ο επενδυτής δεν έρχεται σε επαφή με το χάλι που λέγεται ελληνικό δημόσιο αλλά μόνο με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που έχει χρεωθεί τον φάκελο του.

  γ) Δημόσιες υπηρεσίες και υπάλληλοι που καθυστερούν στην ολοκλήρωση των εργασιών τους και φρενάρουν την υλοποίηση επενδύσεων καταγράφονται από το τμήμα του υπουργείου ανάπτυξης και υφίστανται τις ανάλογες κυρώσεις που φτάνουν έως και την απόλυση.

  Σε περίπτωση ταχείας ολοκλήρωσης των επενδύσεων προβλέπονται bonous για τους δημόσιους υπάλληλους που τρέχουν τους αντίστοιχους φακέλους.

 26. leon avatar
  leon 31/03/2013 19:01:18

  αυτη η κυνερνηση δεν μπορει να κανει τα ΣΤΟΙ-ΧΕΙ-Ω-ΔΗ(απιστευτη ανικανοτητα)ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ..
  ενω η υστερηση εσοδων οδηγει στην κολαση,χτες 30.3.2013 ημερα Σαββατο ωρα 14.50 ωραια μερα κοσμος πολυς στην πλ συνταγματος ΧΑΜΟΣ ΛΑΘΡΟΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ(διπλα στο υπουργειο οικονομικων!!!!!!!!!!!!)ΚΑΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΒΑΛΚΑΝΙΑΣ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ.
  Μιλαμε για εικονα Νεου Δελχι 1924.Καποιοι λιγοι τουριστες κοιταγανε αηδιασμενοι-ημουνα 45 λεπτα και παρατηρουσα/δεν υπηρχε ουτε δειγμα απο δημοτικη αστυνομια και (κανονικη)αστυνομια.Τι να λεμε τωρα ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ..............ΧΑΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

 27. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 31/03/2013 22:23:38

  Εχω δυο χρονια να ερθω στην Ελλαδα και, οπως ειναι αυτονοητο, η νοσταλγια
  οδηγει σ' ενα ταξιδι στη διαρκεια του ετους. Σοβαροτατοι φιλοι, ομως, στους οποιους γνωστοποιησα την προθεσή μου με αποτρεπουν. Μην ερθεις, μου λενε, η Ελλαδα δεν ειναι πλεον αυτη που ειχες δει πριν δυο χρονια. Και θα απογοητευθεις τοσο που θα ριξεις πετρα πισω σου, μην ερχεσαι τωρα, γιατι δεν θελουμε να σε χασουμε οριστικα.
  Τι να κανω, πεστε μου, παρακαλω.

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Ξενητεμενος 31/03/2013 22:35:15

   Μπές στο facebook και κλαψε μαζί με τους ήρωες φίλους σου που αντέχουν στην εμπόλεμη ζώνη. Μην ξεχάσεις να κρατάς το μαντηλάκι για τις μίξες.

  • τάσος avatar
   τάσος @ Ξενητεμενος 01/04/2013 00:42:36

   να βρείτε εκεί στο εξωτερικό κάποιον τρόπο να γίνει ο γιωργάκης πρωθυπουργός και μετά έλα σε καμιά διετία.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Ξενητεμενος 01/04/2013 14:49:25

   Να τους ακούτε τους .......σοβαρότατους φίλους σας. Αστειεύεστε τώρα;
   Εγώ μάλιστα προτείνω, να μην ξαναέρθετε και ποτέ. Γιατί να χαλάτε τη διάθεσή σας;
   Ούτε να ''δώσετε'' έχετε, ούτε και να ''πάρετε''.....
   Πάτε Βερολίνο καλύτερα.

   • Ξενητεμενος avatar
    Ξενητεμενος @ Queen For The Black Side 01/04/2013 22:34:50

    Μου προξενησε ιδιαιτερη εντυπωση η επιθετικοτητα των
    σχολιων του "Δεξιοχειρας¨, του "Τασος" και της "Queen For The Black Side", αποδεικνυεται δε οτι ο πρωτος (περιλαμβανονται και οι αλλοι δυο) δεν ειχε αναγνωσει το αμεσως προηγουμενο κειμενο του "leon", που επιβεβαιωνει τις ανησυχιες των εν Ελλαδι φιλων μου, οι οποιοι, σημειωνω, ειναι, μπορω να πω, φανατικοι φιλοι και υποστηρικτες του κυριου Σαμαρα, οχι λογω της μεσσηνιακης καταγωγης τους αλλά επειδη πιστευουν
    οτι ο ανθρωπος αυτος ειναι ο μονος που προσπαθει να διασωσει την Ελλαδα και τους Ελληνες.
    Ο "Τασος" πρεπει να γνωριζει οτι τους Παπανδρεου τους
    εξελεξαν επανειλημμενως οι μονιμοι κατοικοι της Ελλαδος
    και οχι εμεις οι ξενητεμενοι, αρα τις "συστασεις" του να τις απευθυνει σε αυτους.
    Για την "Queen" προσθετω οτι ενω προσωπικα δεν παιρνω το παραμικρο απο την Ελλαδα, καθε χρονο
    συνεισφερω περισσοτερα απο τις ετησιες σημερινες αποδοχες ενος κοινου αστυνομικου, τα δε περι Βερολινου
    να τα πει στον εαυτο της που ανεχεται ολα αυτα που
    επιβαλλει η γερμανικη πρωτευουσα.
    Και τους τρεις τους παραπεμπω και στο αποκαλυπτικο
    αρθρο του Antinews για τα ψεματα της Πρωταπριλιας
    που διαβασα με καθυστερηση λογω της επταωρης διαφορας της ωρας και επιβεβαιωνει οτι οι φιλοι μου δεν εχουν αδικο.
    Και συγγνωμην, που σας κουρασα.

    • Loukas Varsos avatar
     Loukas Varsos @ Ξενητεμενος 02/04/2013 00:29:27

     Ξενητεμένε,

     οι παραπάνω τρεις σχολιαστές στους οποίους αναφερθήκατε είναι αντιπροσωπευτικότατο δείγμα της νοοτροπίας των πολιτών που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη (η νοοτροπία) της καταστροφής που βιώνει η χώρα μας σήμερα.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Ξενητεμενος 02/04/2013 00:37:50

     Η Ελλάδα και μες στην πίκρα της θα είναι πάντα ερωτική. Θα έχει το άρωμα της λουίζας και του δυόσμου στα χείλη της.

 28. Zame avatar
  Zame 31/03/2013 22:37:11

  ισως να τερματισθει η υφεση αν γινουν 3 θαυματα μαζι.
  (1θαυμα) να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ τα ΔΑΝΕΙΑ...
  (2θαυμα) Μηδενικά ενοίκια-για ένα εύλογο χρονικό διάστημα-
  (αφού η αγοραστική δύναμη δεν καλύπτει ούτε τα λειτουργικά έξοδα..
  (3 θαυμα) Δωρεάν Αξιοπρεπή ΣΤΕΓΗ-με ΦΩΣ-ΝΕΡΟ-ΤΗΛ+ΤΡΟΦΗ & ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ.. για την κατανάλωση
  (μόνον ως έτσι μπορουν να χαρακτηριστούν οι μισθολογικές αμοιβές)

  και οσο για τις οικονομικές δραστηριότητες που κάνουν θετικό το εμπορικό ισοζύγιο έχουν μέλλον..ποιο ειναι λοιπον το μελλον οταν δεν υπαρχει αροραστικη δυναμη..συνεπικουρουμενη και απο την ευνοητη ψυχολογια διαμορφωνει την τραγικη εικονα της αγορας..
  και μη μου πειτε για την εξωστρεφια..
  δεν ειναι δυνατον ενας πληθυσμος που υπονομευτηκε η πρωτογενει παραγωγη του(και η ανταγωνιστικη εξαγωγικη κουλτουρα) ..
  ξαφνικα να κανει εξαγωγες.. ξεφυγε τοσο πολη η ψαλιδα ..που τα ανισα αποτελεσματα ειναι δεδομενα.

 29. blue nile avatar
  blue nile 31/03/2013 23:26:47

  Το τραπεζικό σύστημα δεν πρόκειται αν θωρακιστεί ούτε στον αιώνα τον άπαντα.
  Με κόκκινα δάνεια που έχουν ξεπεράσει το 25% των συνολικών δανείων και με την ανακεφαλαιοποίηση της δόσης να καλύπτονται μόνο οριακά οι απώλειες από το PSI το μόνο που διασώζεται είναι οι τραπεζίτες και όχι οι τράπεζες.
  Οι οποίες αδυνατούν να λειτουργησουν ως πιστωτικά ιδρύματα γιατί υπολείπονται κεφαλαίων.
  Ευτυχώς που η ΕΚΤ τις εξασφαλίζει μια υποτυπώδη ρευστότητα για να ανταποκρίνονται στις καθημερινές ταμειακές τους ανάγκες
  Με το Μνημόνιο ΙΙΙ εγγράψαμε τα 30 δις της ανακεφαλαιοποίησης, ένα πραγματικά τεράστιο ποσό, στο δημόσιο χρέος εκτινάζοντας το, ενώ και πάλι οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείζουν.
  Και χωρίς οι τράπεζες να παρέχουν ρευστότητα ούτε ανάπτυξη μπορούμε να δούμε ούτε και να διασωθούν οι κερδοφόρες επιχειρήσεις.
  Αν ο στόχος του πρωθυπουργού εφαρμόζοντας το μνημονιακό πρόγραμμα είναι η σωτηρία της χώρας τότε αυταπάται οικτρά.
  Και για να'χουμε καλό ρώτημα...
  Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι πρωτεύθυνοι της ελληνικής κρίσης είναι ο Σημίτης που μας έβαλε στην οικονομική φυλακή του ευρώ και ο ΓΑΠ που δέχτηκε το μνημόνιο.
  Όμως η τωρινή συγκυβέρνηση αν αποτύχει, κάτι που θα σημάνει και την πλήρη διάλυση της χώρας, δεν θα έχει τις δικές της ευθύνες;
  Γιατί υποψιάζομαι ότι ο βασικός λόγος που ο ΓΑΠ κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας, μετά το έγκλημα που διέπραξε σε βάρος του ελληνικού λαού ,είναι το να παγιωθεί η ατιμωτησία των ολετήρων της χώρας.
  Ελπίζω ο Σαμαράς που φορτώθηκε το μνημόνιο χωρίς να το θέλει, σύντομα να αλλάξει πορεία και να θυμηθεί τις αντιμνημονιακές του μέρες.
  Γιατί πολλά περιθώρια δεν υπάρχουν και σε λίγο θα είναι πολύ αργά τόσο γι'αυτόν όσο και για τη χώρα...
  Και δεν πιστεύω να υπάρχει κανένας αφελής που να νομίζει ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα αλλάξει η τρόικα την πολιτική της...
  Έδωσε επαρκές δείγμα γραφής στην Κύπρο για το πως αντιλαμβάνονται οι βόρειοι την ευρωζώνη...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ blue nile 01/04/2013 10:54:47

   blue nile ως συνηθως σωστος. Κριμα που ενω πηγαινε καπως να παγιωθει μια χαραμαδα ελπιδας, ηρθαν τα γεγονοτα της Κυπρου και μας ισοπεδωσαν ψυχολογικα. Φαινεται πως εχουμε ακομα δρομο στη κατηφορα...

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ blue nile 01/04/2013 14:58:25

   '' Ελπίζω ο Σαμαράς που φορτώθηκε το μνημόνιο χωρίς να το θέλει, σύντομα να αλλάξει πορεία και να θυμηθεί τις αντιμνημονιακές του μέρες.''
   Πολύς κόσμος το εύχεται, δυό χρόνια τώρα!!
   Μετά τις Γερμανικές εκλογές, θα μας πετάξουν ένα αστείο ''ξεροκόμματο'', όπως οι θηριοδαμαστές στα ζωάκια του Τσίρκο που τα επιβραβεύουν γιατί εκτέλεσαν το ...νούμερο σωστά, κάτι που θα΄ναι χρήσιμο μόνο για στείρα μικροπολιτική εκμετάλλευση και η καταστροφική πορεία θα συνεχιστεί. Αν δεν αποφασίσουμε να εναντιωθούμε στα σχέδιά τους, είμαστε καταδικασμένοι.

 30. perastikos avatar
  perastikos 01/04/2013 11:26:45

  αν περιμένουμε να "θωρακιστουν" οι τράπεζες θα περιμένουμε για πολύ. Για να αρχισουν να παιρνουν οι τραπεζες στα πάνω τους πρεπει να σταματησει η υφεση και η ανεργία. Αλλιως τα κοκκινα θα αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο και προφανως οι τραπεζες θα ψάχνονται και η κυβερνηση θα εκλιπαρεί για νέες ανακεφαλαιοποιήσεις! Τόσο δύσκολο ειναι να το καταλάβουν οι φωστήρες της κυβέρνησης? Γαμω τα διπλώματα απο τα Harvard και τα LSE τους. Μάλλον διερχόμενοι ηταν απο εκει για το χαρτί και μόνο. Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε τα ιδια και τα ιδια.

 31. Zame avatar
  Zame 01/04/2013 16:51:01

  Σαν να μοιάζει με το
  (Θα σε κανω να με εχεις αναγκη & μετα θα σε φτυσω..)
  τι σχεση εχει με την -θεωρία γενικής ισορροπίας-
  που βρίσκει την τιμή όπου η προσφορά είναι ίση με τη ζήτηση..

  Νομιζω πως ο πλούτος εκδικείται .
  Σήμερα που ο παγκόσμιος καπιταλισμός δεν βρίσκει καμιά παραγωγική διέξοδο (έχει υπονομεύσει ο ίδιος τα παραγωγικά του θεμέλια)
  & η Θωρακιση των τραπεζων ειναι ΤΟ αποπροσανατολιστικο "παραμυθιασμα".. ολοκληρωσης του εργαλειου χειραγώγησης & της λεηλασιας που θελει τους πλουσιους φτωχους & τους φτωχους νεκρους..
  http://www.youtube.com/watch?v=H355q8X-qxw

  Οσο για τα μεταπτυχιακα διπλωματα του Harvard κλπ..
  μήπως να το ξανασκεφτούν ποσο & αν χρειάζεται να προωθούνται οι επιστήμες και επιστήμονες πού ορίζονται να υπηρετούν τα συμφεροντα της ολιγαρχίας.. και μάλιστα στην μη φιλική εκδοχή της..! & απο δεσποζουσα θεση..?

  τώρα πού η εργασία γίνεται ολοένα & περισσότερο είδος προς εξαφάνιση..?

  Αλλα και το 8,1% του πληθυσμού κατέχει το..82,4% (!) του παγκόσμιου πλούτου?


  Το 600 π.χ δεν ειχαν Μ.Ο.Μ.Α & τα Μαθηματικά υδρεύουν στην Σάμο. http://www.youtube.com/watch?v=AJTwxCaOODM
  και σήμερα το 2013 τα Μαθηματικά ως Γλώσσα..
  και η Γλώσσα ως Λογική..λένε πως
  Δεν υπάρχει έρευνα χωρίς να γίνονται λάθη,
  το νοητικά σοβαρό όμως, είναι η επανάληψη του λάθους.
  Το δε ασυγχώρητα σοβαρό, είναι η διαιώνιση του λάθους

  Τοτε ποιός είναι ο ορισμός της φρενοβλαβούς κερδοσκοπίας..?

  η ληστρική, καπιταλιστική λογική της κερδοσκοπικής ασέλγειας..κλπ?

  αφού μεταλλάχτηκε ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ σε φιλελευθερες μονοπωλιακες ολιγαρχιες..
  δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο ΑΛΜΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ..
  προς όφελος -&- της κοινωνίας..
  δημιουργώντας ένα ποιό φιλικότερο περιβάλλον προσέγγισης της περίφημης παγκοσμιοποίησης..
  αλλά και της επαναπροσέγγισης της Αριστεράς από τα Αριστερά της..
  αφου ετσι & αλλιως δικο της δημιουργημα ειναι..
  Το διαβάσαμε εδω: FED ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ (vid) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/03/fed-vid.html#ixzz2P7bHOn7f

  Σε αυτον τον Πολεμο..
  μηπως ζουμε (η οσοι ζησουν)
  & την επανασταση της Γνωσης & του επαναπροσδιορισμου των Αξιων.?

 32. victoria (true) avatar
  victoria (true) 01/04/2013 16:56:27

  Διευκρίνιση: Την εφαρμογή του μνημονίου τη θέλουμε για να μη μας μαλώνουν ως αναξιόπιστα ρέμπελα του νότου, όχι ότι πιστεύουμε πως πραγματικά μας σώζει έτσι;

  (και μην αρχίσουμε, το μνημόνιο έχει και σωστά μέτρα, αλλά όλο μαζί είναι ένα έκτρωμα, σε λάθος χρόνους με λάθος έμφαση στα λάθος σημεία - εξ ου και η μη διέξοδος από την κόλαση)

 33. Noger avatar
  Noger 02/04/2013 08:49:23

  Πρίν από 4 χρόνια με ΑΕΠ 240 δις € (σε απόλυτες τιμές) υπήρχαν 1.050.000 Δ.Υ.
  Σήμερα μετά από τετραετή σωρευτική ύφεση 20%, με ΑΕΠ στα 180 δις € περίπου, οι κρατικοδίαιτοι παραμένουν περίπου οι ίδιοι και επειδή βαδίζουμε προς εκλογές (τον επόμενο χρόνο) πάλι οι ίδιοι θα παραμείνουν ως εκλογική πελατεία.
  Υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα ανικανότητας ή τι άλλο δεν ξέρω??
  Καταντήσαμε οικονομία Ποτέμκιν, χώρα οπερέτα. Υπάρχει Κυβέρνηση??
  Αν υπάρχει κάπου ας εμφανισθεί και κυρίως ας δράσει στντονισμένα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της και αποδεικνύοντας ότι ο ρόλος της δεν είναι απλά η διαχείρηση μιας εξελισόμενης τραγωδίας, αλλά να προχωρήσει την χώρα μπροστά και να την βγάλει το συντομότερο στις αγορές.

 34. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 02/04/2013 12:09:40

  Θα περίμενα από τον Υπουργό Ανάπτυξης, να φτιάξει μια ομάδα εξωστρεφών επιχειρηματιών σε τομείς όπως Τουρισμός, Κατασκευές, εξειδικευμένη Γεωργία, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, logistics, να τους ενισχύσει ;άμεσα μέσω ΕΣΠΑ/Αναπτυξιακού/ΣΔΙΤ με 10 δις για παραγωγή-ανάπτυξη-διαδικασίες, και να "μαστιγώσουν" τις ξένες αγορές με επιθετικό marketing/lobbying. Μόνο έτσι...

  Παράδειγμα: πώς θα πείσουμε τον ξένο τουρίστα να επισκεφθεί το ΧΕΙΜΩΝΑ τους καταπληκτικούς ελληνικούς ορεινούς προορισμούς (αντί να πάει στις Άλπεις), αν οι επαρχιακοί ορεινοί δρόμοι είναι "ο Θεός να μας φυλάει", και τα επαρχιακά αεροδρόμια απομονωμένα?

 35. FFW avatar
  FFW 02/04/2013 17:27:45

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!
  ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ -ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ-ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΥΡΝ-ΣΑΜ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ-ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100,000 Ευρώ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!

  ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ!

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΑΠΛΩΣΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΛΩΣΑΝΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ!... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.