#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2010 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοψήφισμα: πως ο ΓΑΠ θα επιχειρήσει να παγιδεύσει την αντιπολίτευσηΕπί δεκατέσσερις μήνες ο κ. Παπανδρέου κυβερνά με ψευτοδιλήμματα (με την πρόθυμη, πάντοτε, σύμπραξη των ΜΜΕ), από τα οποία μόνος κερδισμένος βγαίνει ο ίδιος.

Το κεντρικό ψευτοδίλημμα υπήρξε βέβαια το «Μνημόνιο, ή χρεοκοπία». Ακολούθησε σωρεία ψευτοδιλημμάτων που έθετε κάθε τρεις και λίγο ο κ. Παπανδρέου στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. «Λαϊκισμός ή υπευθυνότητα». «Συναίνεση ή χάος». «Αποκήρυξη του Καραμανλή» ή όχι. Με τελευταίο το ψευτοδίλημμα της δήθεν προσφυγής σε εθνικές εκλογές, δύο εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τώρα, οι πληροφορίες μας λένε οτι ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ξεπεράσει και τον εαυτό του, θέτοντας το μέγιστο των ψευτοδιλημμάτων. Συγκεκριμένα, μιλώντας την Παρασκευή στην Βουλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρύξει δημοψήφισμα, εάν στη Σύνοδο Κορυφής «υπάρξουν ζητήματα που πλήττουν τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα». Τότε, «ίσως θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός».

Προσέξτε ποιό είναι το ζήτημα για να δείτε μετά πόσο εξωφρενικό θα είναι το νέο ψευτοδίλημμα: Αυτό που θέλει να περάσει η Μέρκελ είναι η δημιουργία, μετά το 2013, μόνιμου μηχανισμού στήριξης με την συμμετοχή ιδιωτών. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρξει προηγουμένως τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Θα βγει λοιπόν τότε ο ΓΑΠ και θα πεί ότι επειδή το θέμα είναι σοβαρό και δεν μπορεί να περάσει μόνο από την Βουλή, πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Και θα θέσει ως εξής τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος;

ΟΧΙ στην τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβόνας και στον μηχανισμό, άρα η Ελλάδα μένει απ΄εξω και θα χάσετε τις καταθέσεις και τα λεφτά σας.

ΝΑΙ στην τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβόνας και στον μηχανισμό, άρα αποδέχεστε και όσα σας έχω κάνει μέχρι σήμερα. Μπαίνουμε στον μηχανισμό, παίρνουμε νέο δάνειο 65-70 δις και νέα μέτρα και πάμε σε νέο Μνημόνιο μέχρι το 2025. Μετά βλέπουμε…

Κατά βάθος δεν είναι καθόλου νέο, αλλά είναι το ίδιο αρχικό ψευτοδίλημμα «Μνημόνιο, ή χρεοκοπία». Και η ουσία του είναι: Ή με αφήνετε να κυβερνώ και να διαπράττω νέα εγκλήματα εις βάρος της χώρας, ή την καταστρέφω από τώρα...

Φυσικά το ήξεραν από τον Μάιο, όταν υπέγραφαν το πρώτο Μνημόνιο, ότι θα πάμε σε νέο Μνημόνιο το 2013. Επειδή τότε το χρέος θα έχει φτάσει στο 150% του ΑΕΠ και η Ελλάδα θα χρειάζεται 60 - 70 δις το χρόνο μόνο για τοκοχρεωλύσια

Η πολιτική στόχευση και αυτού του ψευτοδιλήμματος θα είναι φυσικά η παγίδευση του λαού και της αντιπολίτευσης και κυρίως του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως και τα άλλα, είναι κι αυτό το ψευτοδίλημμα  καταδικασμένο να αποτύχει, εάν η ΝΔ συνειδητοποιήσει το διακύβευμα. Δείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων ψευτοδιλημμάτων:

-          «Αποκήρυξε τον Καραμανλή – αλλιώς θα σε βγάλω συνυπεύθυνο»: Όχι μόνον δεν κατάφερε να φορτώσει την παραμικρή ευθύνη στον Σαμαρά, αλλά οι Εξεταστικές γύρισαν μπούμεραγκ για το ΠΑΣΟΚ.

-          «Ψήφισε το Μνημόνιο – αλλιώς θα σε βγάλω λαϊκιστή»: Ήδη οι πάντες σε Ελλάδα και Ευρώπη προσχωρούν στις θέσεις Σαμαρά!

-          «Πες ναι από τώρα στη συγκυβέρνηση – αλλιώς καταστρέφεις τη χώρα»: Ούτε που τόλμησαν να ψελλίσουν τίποτα μετά το «όχι»...

-          «Δώσε μου συναίνεση – αλλιώς δεν σώζεται η χώρα»: Όσο λέει όχι ο Αντώνης, τόσο γίνεται ξεκάθαρο το γιατί δεν σώζεται η χώρα...

Τώρα πιάσαμε και τα δημοψηφίσματα... Αν η ΝΔ καταγγείλει την υποκρισία του ΓΑΠ θα της πουν ότι τώρα «αρνείται τη λαϊκή ετυμηγορία».

Σε ποιο πράγμα όμως θα την αρνείται; Σε ένα ακόμη στημένο ψευτοδίλημμα που για μόνο στόχο έχει την επίρριψη ευθυνών στο λαό; Σε ένα lose-lose game, που μόνη της η κυβέρνηση στήνει, με την εγκληματική πολιτική της;

Αν η ΝΔ τους κόψει από τώρα το βήχα, ούτε που θα τολμήσουν να θέσουν το ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος!

Αλλά και να τολμήσουν να το θέσουν, η ΝΔ δεν θα πρέπει να διστάσει (εκτιμώντας τις περιστάσεις όπως θα διαμορφωθούν) ακόμη και να καλέσει το λαό να απέχει από τη νομιμοποίηση του εγκλήματος εις βάρος της χώρας.

Φτάνει πια με τα παιχνίδια στο γήπεδο των ψευτοδιλημμάτων του ΓΑΠ!

Αντί να δίνει η ΝΔ μάχη χαρακωμάτων, να θέσει το ζήτημα στο επίπεδο που πρέπει: Στο επίπεδο δηλαδή της διάπραξης από την κυβέρνηση ΓΑΠ του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας εις βάρος της χώρας!

Κατά βάθος, κανένας μας δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΓΑΠ έκανε κάτι λιγότερο...

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 13/12/2010 13:49:11

  Έχω την εντύπωση ότι δουλεύουμε υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων. Δεν είναι δυνατόν να καταλάβει κανείς αυτά που συμβαίνουν και τον τρόπο που κυβερνάται σημερα η Ελλάδα, εάν δεν προϋποθέσει κάτι τέτοιο. Ο πρθυπουργός συμπεριφέρεται τόσο έξυπνα με τις συναινετικές του προσκλήσεις στα υπόλοιπα κόμματα, την ίδια μέρα που περνάει ένα ακόμη επείγον και καταστροφικό νομοσχέδιο, που δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δική του πρωτοβουλία. Την ΄΄ιδια ώρα, η ναυαρχίδα των τοκογλύφων ( http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_7166.html ) κατηγορεί τη Γερμανία και τη Γαλλία για τη χρεοκοπία του νότου. Πολύ περίεργα πράγματα.

  • man8os avatar
   man8os @ Panagiotis anagnostopoulos 13/12/2010 16:23:02

   Ετσι οπως τα λες.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Panagiotis anagnostopoulos 13/12/2010 16:40:32

   Κι εγώ το 'χω προμετωπίδα ότι η Κατοχή είναι αγγλοαμερικάνικη σαν την ύπουλη πολιτισμική καταιγίδα από σκουπίδια που φέρνουν τα κουρελοκάναλα μέσα στα σπίτια μας που στενάζουν από την ξενομανία και την απαιδευσιά αντάμα.

   Είναι ίσως καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι το κακό που πατεί σε έδαφος καλά προετοιμασμένο ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ και δημιουργεί τετελεσμένα πολύ γρήγορα σε σειρά από τομείς και όχι μόνον στην οικονομία. Πχ. με τη χθεσινή "συναυλία συμφιλίωσης" στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα φαίνεται να προχωρεί σε πογκρόμ εκδίωξης εναντίον ελλήνων βάζοντας μπροστά τους εξαθλιωμένους μετανάστες. Θα πρέπει εάν κάποιος πολιτικός φορέας φιλοδοξεί να πεί "στοπ" στον κατήφορο να το πει τώρα και να το βροντοφωνάξει διακόπτωντας έτσι και τη διαδικασία πιέσεων για εκμαίευση συναίνεσης που έχει ξεκινήσει ο γιωργάκης.

  • Stelara avatar
   Stelara @ Panagiotis anagnostopoulos 13/12/2010 16:43:03

   αυτος , ο GAP που έπεφτε απο υο ποδήλατο;

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Stelara 13/12/2010 18:09:10

    Οχι, είναι αμερικάνικου τύπου οργάνωση με επιτελείο και φροντ μεν-αχυράνθρωπο το γιωργάκη. Γι αυτό έχει ενδιαφέρον ο αγώνας. Να τους κάνεις να χάσουν τ' αυγά... μόλις συνειδητοποιήσουν τι εστί τρέλα ρωμέϊκια που έρχεται από πολύ μακρυά, κοντά 3000 χρόνια πίσω στην ιστορία του πολιτισμού.

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ Panagiotis anagnostopoulos 13/12/2010 22:17:06

   Δεν ξερω αν δουλευουμε για τους αμερικανους,αλλα ο επωνημος με το αρθρο του τον ξεβρακωνη τον ΓΑΠ

 2. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2010 13:49:19

  Η βρώμικη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έίναι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτά που συμβαίνουν.
  Καιρός είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτές είναι τόσες πολλές που ειλικρινά δύσκολα τους σώζει κάποιος

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/12/2010 13:53:27

  Ρε ΓΑΠ, θα υπεγραφες εσυ δανειο για σπιτι πχ της κορης σου με τους ορους που υπεγραψες αυτο του Λαου μας?
  Δηλ θα αφηνες ανοιχτο σε καθε παραγραφο τον ορο.. "θα συγκεκριμενοποιηουν τα μετρα ρπιν την καθε εκταμιευση" ?? Δηλαδη εισαι τοσο τσακμακι?
  Τι θελεις τωρα? να πουν ναι - μετα εορτης οι Πολιτικοι αρχηγοι αφου μας εχεις κανει υπηκοους του καθε Ντομινικ και Τρισε? Αφου εχεις υποθηκευσει τη Χωρα χωρις ΟΡΟΥΣ ???????

  Τελος σε παρακαλω οταν βρισκεσαι στο εξωτερικο και κανεις δηλωσεις να μιλας Ελληνικα να σε καταλαβαινουν και οι φιλοι σου οι Κρητικοι και ολοι οι Ελληνες. Να μην εχουν αποριες!! Εκτος εαν πονταρεις στο να σε θαυμαζουν για τα Αγγικα σου! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΥΣΙΑ αγορι μου.

  Δε μασαει η κατσικα ταραμα. Να στο πω στα Αγγλικα ?

  ΠΠ

  • anna avatar
   anna @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/12/2010 15:41:51

   poly sostos!!!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2010 13:57:40

  Δηλαδή να πάω να βάλω ότι μου έχει απομείνει σε θυρίδα ή στο στρώμα, και να ζητήζω δημοψήφισμα, τώρα, με το ερώτημα:

  Α. Στάση πληρωμών και αυτοδιαχείριση (και ξεχρεώνω όταν έχω), ή

  Β. Μέσα τα κεφάλια, και χρεοκοπία όταν θα τα έχουν πάρει, ούτως ή άλλως.

  Εγώ ψηφίζω το πρώτο, και θέλω και εκλογές. Και το ερώτημα στις εκλογές να είναι: Θέλετε εκχώρηση της Κυβέρνησης σε 3-4 υπαλλήλους από το Βέλγιο;

  Και τροποποίηση του Συντάγματος. Ζητάω πολλά;

  Σε άτυπη σφυγμομέτρηση που κάνω από το πρωί, τα 2/3 ψήφισαν για εκχώρηση εξουσίας στους Βέλγους, μέχρι που τους είπα ότι θα τους πάρουν τα λεφτά οι Βέλγοι και θα φύγουν, και όλοι άλλαξαν γνώμη. Αρα το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ερώτημα είναι:

  "Θα μας αφήσει τίποτα ο ΓΑΠ με τους Βέλγους και το ΔΝΤ";

 5. sawas avatar
  sawas 13/12/2010 14:09:47

  Ο δούρειος ίππος (η όνος) της παγκόσμιας διακυβέρνησης ΤΟΥ, θέλει να βάλει ένα λάθος ερώτημα σε μια άσχετη διαβούλευση. Όπως έκανε και με το άλλο δίλλημα (μνημόνιο ή εκλογές) βάζοντας το σε λάθος εκλογική διαδικασία.

  Ο λόγος είναι προφανές, σαν παπαγαλάκι των τοκογλύφων βάζει μπροστά τον λαό (που είναι ήδη δυσαρεστημένος με την Ευρώπη, έτσι είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα) για να επιτύχει την εξάρτηση πλέoν ΟΛΗΣ της Ευρώπης από τους τοκογλύφους.

  Προς το παρόν (βλέπω) μοναδική εστία αντίστασης την Μερκελ με τον Σαρκοζι, με αντιθέτους τον ΓΑΠ, Γιουνκερ, κτλ. …….

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/12/2010 14:11:37

  Μπορεί να γίνει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας με απλοποιημένη διαδικασία;
  επίσης, νομίζω ότι, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισαβόνας το δικαίωμα της αρνησικυρίας με ειδική πλειοψηφία θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2014.
  Αν ο Πρωθυπουργός της χώρας από σήμερα και πέρα δεν ξέρει να αποφασίσει, ενώ μέχρι χθες ήξερε για το μνημόνιο και τα σχετικά, απλά δεν κάνει για το ρόλο του πρωθυπουργού

 7. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 13/12/2010 14:11:58

  Αν κάνει δημοψήφισμα, θα γελάσει και το παρδαλό ερίφιο.
  Πόκα μαθαίνει και μας έχει ταράξει στις μπλόφες?

  • Brain avatar
   Brain @ Μικρός Οδυσσέας 13/12/2010 15:16:40

   Ναι, του κάνει εντατικά ο Παμπούκης με το Ραγκούση -το δίδυμο εχει επιλεγεί, για να έχει ενδιαφέρον το μάθημα-.

  • one avatar
   one @ Μικρός Οδυσσέας 13/12/2010 15:23:00

   Όσοι ψήφισαν πασοκ δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι έχουν κάνει την μεγαλύτερη βλακεία στη ζωή τους. Πολύ φοβάμαι ότι και πάλι θα ψηφίσουν το ίδιο (δηλαδή ότι τους λέει ο μινέικο τσαντ τσιδεν μπαουμ- ΓΑΠ). Το θέμα είναι πως θα πάνε να ψηφίσουν όσοι δεν πήγαν και διαφωνούσαν με το μνημόνιο.

 8. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 14:16:00

  Συγνώμη αλλά δε καταλαβαίνω επώνυμε.
  Πώς αντιλαμβάνεσαι αυτό που γράφεις:
  "Αν η ΝΔ τους κόψει από τώρα το βήχα, ούτε που θα τολμήσουν να θέσουν το ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος!"

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 15:14:58

   Με την έννοια, πρώτον, να καταγγείλει τη συμπαιγνία εις βάρος του λαού μέσω του δήθεν 'δημοψηφίσματος'. Δεύτερον, να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ ότι η ΝΔ θα δώσει πολιτική μάχη γύρω από το θέμα, την οποία αν δώσει (η ΝΔ) το ΠΑΣΟΚ, το αντιλαμβάνεται ο καθένας, ΘΑ ΤΗ ΧΑΣΕΙ. Οπότε, θα του κοπεί από τώρα ο βήχας για τέτοια ψευτοδίλημματα.

   • oxi ki etsi avatar
    oxi ki etsi @ Επώνυμος 13/12/2010 15:47:38

    Επώνυμε από πού την αντλείς τοση αισιοδοξία οτι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει την πολιτική μάχη???

    Πολιτική μάχη με ψευτοδιλλήματα ήταν και οι δημοτικές εκλογές αλλά βγήκε ο ΓΑΠ με "τρία γεμάτα και πεντακάθαρα χρόνια μπροστά"...

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ oxi ki etsi 13/12/2010 15:59:48

     Σε ένα δημοψήφισμα η ζητούμενη απάντηση είναι 'ναι-όχι'. Με δεδομένη την αντιμνημονιακή πλειοψηφία στην κοινωνία, πολύ πιο εύκολα μπορεί να κερδηθεί αυτό που δεν μπορούσε να κερδηθεί όταν οι υποψήφιοι ήταν πολλοί.

 9. Misha avatar
  Misha 13/12/2010 14:18:09

  Ετσι Επώνυμε.
  Το ζητημα τίθεται σε αυτό ακριβως το επίπεδο:
  Εγκλημα Εσχάτης Προδοσίας!
  Ευγε!

  • pikras7 avatar
   pikras7 @ Misha 13/12/2010 14:28:13

   ++++++++

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/12/2010 14:30:54

  Δεν θα γίνει κανένα δημοψήφισμα. Μην γελιέστε.

 11. pikras7 avatar
  pikras7 13/12/2010 14:33:23

  O προπομπός "Ραδιόφωνο SKY" θέτει το θέμα και δημιουργεί κλίμα!
  Τα λοιπά παπαγαλάκια έπονται για να σκεπάσουν το σημερινό κλίμα και να εξουδετερώσουν κάθε λαϊκή αντίσταση.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ pikras7 13/12/2010 16:41:30

   O ίδιος προπομπός “Ραδιόφωνο SKY” προβάλλει από το πρωί δημοσκόπηση της Public Issue όπου, μεταξύ άλλων ευρημάτων, αναδεικνύει το εξωφρενικό "συμφωνία με τις κυβερνητικές πρακτικές 29%, συμφωνία με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης 7%" !!!

   • spiros avatar
    spiros @ δρόμος 13/12/2010 19:46:21

    Η προβολή είναι πολύ χληαρή και δείχνει με τον τρόπο που το λένε ΄το ψεύτικο της δημοσκόπησης

 12. against New World order avatar
  against New World order 13/12/2010 14:37:43

  το μνημόνιο ή χρεοκοπία είναι εφεύρεση του ΓΑΠ ή το νέο του όνομα πρέπει να είναι ΓΑΠΡΡ the 2 RR stand for ROTHSCHILD and ROCKEFELLER. Και βέβαια υπήρχε άλλος τρόπος διάσωσης. Επαναφορά μας στην δραχμή που εκεί θα πάμε τελικά, μόνο που μέχρι να πάμε πρέπει να μας αυξήσουν το δάνειο. Αυτή είναι όλη η ιστορία.

 13. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 13/12/2010 14:39:16

  Επώνυμε
  Τόσο το αρθρο όσο και το συμπέρασμα ειναι ευστοχότατα!
  Δεν θέλω πάντως να πιστέψω οτι οι κάφροι έλληνες θα την ξαναπατήσουν με νεότερα διλλήμματα.
  Εδω που τα λέμε ομως με 1.000.000 ατομα στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου το 80% ειναι βολεμένο απο το πασοκ (αυτο δεν επιβεβαιώνεται οταν οι ίδιοι λένε οτι θα τα βάλουνε με τους εαυτούς τους και τα σπλάχνα τους) ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει τελικά...

 14. Armageddon avatar
  Armageddon 13/12/2010 14:54:34

  ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΓΑΠ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ
  ΑΝΤΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
  ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΗΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ .....

 15. λαλακης avatar
  λαλακης 13/12/2010 14:57:53

  Και τι ειναι οι αντιπολιτευση , μικρα παιδακια να τα παρασυρει η κυβερνηση;

  Αυτο που πρεπει να κανει η αντιπολιτευση ειναι να ξεκαθαρισει
  τη σταση της σε σχεση με τις αλλαγες στο δημοσιο.

  Τις θελει η οχι;

 16. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 13/12/2010 14:59:03

  Άλλοι κινούν τα πιόνια και του λένε τις κινήσεις. Αλλιώς δεν εξηγούνται αυτά που κάνει. Είναι πολύ έξυπνα και δεν ταιριάζουν με τις εκτιμήσεις μας για το IQ του.

 17. λαλακης avatar
  λαλακης 13/12/2010 15:02:38

  ΠΑΣΟΚ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

 18. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 13/12/2010 15:03:39

  Το έχομε τονίσει πρίν από καιρό και το επαναλαμβάνομε ακόμα μιά φορά. Τα μέλη της Κυβέρνησης του Μνημονίου υπό τον κ. Πρωθυπουργό, πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατά της Ελλάδος.

 19. λαλακης avatar
  λαλακης 13/12/2010 15:17:01

  ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

 20. victoria avatar
  victoria 13/12/2010 15:26:57

  Μα κι εδώ είχαμε πει το δημοψήφισμα, αλλά με το ερώτημα να τεθεί από Σαμαρά και να είναι το πραγματικο διακύβευμα, όχι τα καθοδηγούμενα θα θέλατε τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη!
  Γιατί να μας προλάβουν πάλι, να το θέσει ο Σαμαράς.
  Ή να πει όχι στους 100 νέους τοποτηρητές, έτυχε να έχω έναν γνωστό, βρετανικής καταγωγής, που είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα έρθουν. Η ομάδα αν κατάλαβα καλά, θα συντονίζεται από τον Πάγκαλο. Καταλαβαίνετε.

 21. αδ avatar
  αδ 13/12/2010 15:45:17

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ!!
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΒ ΖΗΤΗΣΕ ΔΗΜΟΨ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ!!!!!!!
  ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΕΓΙΝΕ Κ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!ΔΗΛ. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!!!!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  • oxi ki etsi avatar
   oxi ki etsi @ αδ 13/12/2010 15:51:09

   Όταν ΌΛΟΙ οι αρχηγοί των Κομμάτων (πλην των γραφικών Παπαρήγα και Καρατζαφέρη) είναι μέλη της Bilderberg, τί αναρρωτιέσαι αγαπητέ γιατί κανένα Κόμμα δεν ζήτησε Δημοψήφισμα για το ΔΝΤ???

  • astor avatar
   astor @ αδ 13/12/2010 16:39:35

   Άρθρο 44
   1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
   *2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.
   Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.

   ....Η απαντηση στο ερωτημα σου αδ ειναι αυτη η περικοπη απο πιο πανω.... και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
   Τετοιος νομος που να αφορα τα του δημοψηφισματος δεν υπαρχει απο συστασεως ελλ.κρατους. Αρα οτι ακους περι δημοψηφισματων οσο δεν υπαρχει νομος που να τα ρυθμιζει...ειναι απλως μουσαντε.

 22. man8os avatar
  man8os 13/12/2010 16:31:13

  Ειναι μεγαλη παγιδα αν πει η κυβερνηση διλημα υπερ η κατα της αλλαγης για την συνθηκη της Λισσαβονας. Πρωτα απο ολα η ΝΔ δεν μπορει και δεν πρεπει να ψηφισει κατα της αλλαγης της συνθηκης. Ημαστε φιλοευρωπαικο κομμα.
  Αλλα αν ψηφισει θετικα, δινιε νομιμοποιηση στην κυβερνηση να συνεχισει την καταστροφικη πολιτικη της.
  Η λυση ειναι μια. Να μην γινει ΠΟΤΕ ενα τετοιο δημοψηφσμα. Η να τιθεται και το ερωτημα της εμπιστοσυνης στην κυβερνηση στο ιδιο δημοψηφισμα.
  Εαν η κυβερνηση πεσει και η αλλαγη της συνθηκης γινει δεκτη ,εμενα μου φαινεται ως καλη θεση. Αλλοιως να περασει η αλλαγη απο την Βουλη οπως γινοταν παντα.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ man8os 13/12/2010 16:34:32

   Το πρόβλημα είναι αλλο... ο απλός κοσμος δεν εχει ιδεα τι ειναι η
   Συνθηκη της Λισσαβονας.. αρα για τι δημοψηφισμα μιλαμε..??

   • man8os avatar
    man8os @ Kostas D 13/12/2010 16:42:41

    Ο ΓΑΠ θα τον βαλλει να το κανει. Οχι εγω, ουτε εσυ.
    Τωρα τι θα καταλαβει ο κοσμος? Οτι του πουν τα καναλια.

 23. Misha avatar
  Misha 13/12/2010 16:41:09

  Mαθαίνω πως ο Σαμαράς θα υπερψηφίσει τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ.
  Θα πει όχι επι τις αρχης και μετά θα ψηφίσει 10 από τα 18 άρθρα!!!
  Aν αληθεύει αυτο τότε, άντε γειά Antoine με το «ΌΧΙ» στο Μνημόνιο υπό το ισοκράτημα του «ναι,ναι, ναι» από Αβραμόπουλους και σία.

  Επώνυμε, τα λέγαμε....

  • factorx avatar
   factorx @ Misha 13/12/2010 16:59:32

   Misha, μην διαβαζεις τον ΔΟΛ και μετά έρχεσαι και μας πουλάς προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Ετσι; Αντε γιατί το πολύ το Κυριε Ελεησον... Είπαμε να κάνουμε κριτική, αλλά να μην λέμε και ότι μας κατεβει στο κεφάλι. Ο Σαμαρας λεέι καθαρα ΟΧΙ στις εργασιακες ρυθμίσεις. Αυτο γιατί δεν το λές; και καλά κάνει για τις ΔΕΚΟ. Ασε να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ τα σπασμένα της καταστορφής που προκάλεσε. και διαβασε εδω γιατι τα γραψαμε πριν απο σενα:


   http://www.antinews.gr/?p=75819

   • Misha avatar
    Misha @ factorx 13/12/2010 17:33:41

    Φακτωρ

    και ηλικία έχεις και γνώση.
    Μπορείς να κρίνεις .
    Σημασία έχει η πατρίδα.Και η πατρίδα βλάπτεται από την όποια συναίνεση στην κατοχική πολιτική.
    Την είδηση την γραφει και ο qwert παρακάτω-.Είναι λαθος;

 24. qwert avatar
  qwert 13/12/2010 16:42:59

  "Στο μεταξύ, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι ψηφίζει 10 από τα 18 άρθρα του πολυνομοσχεδίου, λέγοντας "όχι" στις αλλαγές στην αγορά εργασίας και "ναι" στις περικοπές στις ΔΕΚΟ με αίτημα να ενταχθούν στις ρυθμίσεις και οι ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο ΧΑ."
  ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ..ΜΠΡΑΒΟ

 25. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 13/12/2010 16:45:04

  Συμφωνώ μαζί σου, αλλά πάλι σαν την μύγα του Σωκράτη, θα ξύσω πληγές.

  Στην φράση σου :
  "Ήδη οι πάντες σε Ελλάδα και Ευρώπη προσχωρούν στις θέσεις Σαμαρά!"

  χρησιμοποιείς λάθος ρήμα.

  Μπορούσες να πεις "συμφωνούν με", "καταλαβαίνουν", "δικαιώνουν", αλλά το προσχωρούν είναι λίγο αισιόδοξο.

  Κάτι τρέχει με τα επικοινωνιακά.

  Ημουν εχθές στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου κι όλοι είχαν αυτήν την άποψη. Γιατί δεν μπορεί να εξαργυρώσει την σαρωτική νίκη του, επί των οικονομικών θεμάτων, σε ψήφους, σε ποσοστά;

  Ολοι αποστρέφονται το ΠΑΣΟΚ αλλά πάνε στην αδιευκρίνιστη ψήφο (23%!), κρατούν στάση αναμονής. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! Ακόμη κι ο Τσίπρας έπιασε το νόημα!

  Αντε και τα ποσοστά "μαγειρεύονται", προς τι αυτή η εσωστρέφεια;

  Για παράδειγμα, έχω χάσει τον ύπνο μου να γράφω στα βλογκ για την δικαίωση του Σαμαρά και να βγαίνει ένα βίντεο στο "Ραδιο αρβύλα" και να μην βγαίνει ένας στο τηλέφωνο, να τους ξεβρακώσει. Ολα στράφι.

  Το καταλαβαίνω, όπως μου απήντησαν σε άλλο σχόλιο, ότι ο Σαμαράς είναι από χαρακτήρα ηπιος. Ομως δεν υπάρχουν άλλοι πιο "επικοινωνιακοί" για αυτή την δουλειά; Οπως πχ ο Ψωμιάδης; Δεν έχει χάσει εκλογές εδώ και δέκα χρόνια. Η κάποιος άλλος, περάδειγμα δίνω.

  Αν κάνει το δημοψήφισμα που υποψιάζεσαι στο άρθρο σου, θα πρέπει ο Σαμαράς να βγεί στα μπαλκόνια, εγώ δεν νομίζω ότι θα "παγιδευτεί", το ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

  ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

  Ηδη φαντάζομαι το MEGA να πιέζει το ΣΑΜΑΡΑ να υποκύψει, η λάσπη θα πέφτει από παντού, αλλά πιο πολύ θα φοβούνται τον κόσμο που θα περιμένει να ακούσει την άποψη του, πριν ψηφίσει.

  Η ΝΔ θα έχει την ευκαιρία να επαναλάβει ένα νεο Βατερλώ για το ΠΑΣΟΚ, ανάλογο του Ανάν.

  Αλλά επιμένω, μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου, ότι χρειάζεται καλύτερο κοουτς στα επικοινωνιακά θέματα.

  • man8os avatar
   man8os @ netakias.wordpress.com 13/12/2010 16:49:27

   Αν η ΝΔ δεν συναινεση σε αλλαγη της συνθηκης της Λισσαβονας και η κυβερνηση χασει στο δημοψηφισμα, τοτε ξεχαστε το ευρωομολογο, η οτι ευεργρετικο και θα χρεοκοπισουμε αναμεσα στο 2011 και το 2013.
   Για αυτο λεω οτι πιθανο δημοψηφισμα ειναι ενα lose-lose game, οπως λεει ο Επωνυμος, και ετσι δεν πρεπει ποτε να γινει. Πρεπει να ανατραπει με καθε μεσο η το δημοψιφησμα να συνδιαζεται με ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση.

  • astor avatar
   astor @ netakias.wordpress.com 13/12/2010 16:53:15

   Κυβέρνηση
   ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
   Συγκρότηση και αποστολή της Κυβέρνησης
   Άρθρο 81
   1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου.

   Αφου κατα το συνταγμα αντιπροεδρος της κυβ. γινεται ενας απο τους υπουργους και αφου ο παμφαγαλος δεν ειναι υπουργος,ας αρχισει απο κει.Κατεβα κατω ρε μπουμπουκο που μου θες και τιτλο και υπογραφεις σαν τετοιος.Ας ξεκινησει απο τα αυτονοητα ο τοσο καλος Αντωνης κατα τα λεγομενα σας.

 26. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 13/12/2010 16:47:35

  Τι είναι η συνθήκη της Λισσαβόνας

  http://www.youtube.com/watch?v=hgLxgdNFwhE

 27. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 13/12/2010 16:49:01

  Να αντιπροτείνει ο Αντώνης Σαμαράς δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος (όχι απλά αναθεώρηση) και τότε θα δείτε για πότε σταματά ο Παπανδρέου τις σκέψεις περί δημοψηφίσματος.

  • man8os avatar
   man8os @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 13/12/2010 16:50:17

   Αυτο να το κανει μολις βγει.

 28. δρόμος avatar
  δρόμος 13/12/2010 16:53:15

  Αγαπητέ Επώνυμε και φίλοι σχολιαστές, αν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, κάντε τον κόπο να διαβάσετε τη συνέντευξη Σαμαρά στο χθεσινό (Κυριακάτικο) φύλλο του Ελεύθερου Τύπου. Θα σας λυθούν αρκετές απορίες, πιστεύω, που βλέπω εδώ και αρκετές μέρες να εκφράζετε μέσα στα σχόλιά σας. Απολαύστε και την ολόσωμη φωτογραφία του Αντώνη στη σελίδα 16, στην αρχή της συνέντευξης: νομίζω ότι ο Γιώργος θα κάνει πολλές-πολλές μέρες να συνέλθει από τους νυκτερινούς εφιάλτες που σίγουρα του δημιούργησε αυτή η εικόνα. Χαλαρώστε λοιπόν, το μέλλον έχει κέφια!!!

 29. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 13/12/2010 16:56:58

  "ΟΧΙ στην τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβόνας και στον μηχανισμό, άρα η Ελλάδα μένει απ΄εξω και θα χάσετε τις καταθέσεις και τα λεφτά σας.

  ΝΑΙ στην τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβόνας και στον μηχανισμό, άρα αποδέχεστε και όσα σας έχω κάνει μέχρι σήμερα. Μπαίνουμε στον μηχανισμό, παίρνουμε νέο δάνειο 65-70 δις και νέα μέτρα και πάμε σε νέο Μνημόνιο μέχρι το 2025. Μετά βλέπουμε…"

  Λίγο αφελώς δοσμένο το δίλημμα, γιατί αν τεθεί έτσι, η απάντηση είναι απλή, σηκώνουμε τις καταθέσεις μας, ρευστοποιούμε τις μετοχές μας (όσοι τέλος πάντων έχουν κατιτίς) καταστρέφεται όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κατόπιν ψηφίζουμε και όχι.

  Το δίλημμα όμως θα τεθεί πολύ πασοκικώτερα (το ψάχνουν επικοινωνιολόγοι...), έτσι που κανείς δεν θα καταλαβαίνει τι ψηφίζει και γιατί το ψηφίζει, αν δε τύχει και ψηφίσει την άποψη που θα επικρατήσει (όποια κι αν είναι αυτή) θα του εξηγήσουν μετά ότι ψήφισε πασόκ. Αν τέλος συνταχθεί με την αποχή, θα χαρακτηριστεί δυσαρεστημένος πασόκος.

  Καθεστωτικό τέλμα.

  • man8os avatar
   man8os @ Λεωνίδας 13/12/2010 17:03:08

   Εαν το διλημμα ειναι διαφορετικο τοτε ο Σαμαρας θα μπορεσει να ανταπεξελθει και να ξαναθεσει αυτος τν ατζεντα. Αν ειναι αυτο που φανηκε πως θα ειναι, θα τα βρει πολυ δυσκολα.

 30. λαλακης avatar
  λαλακης 13/12/2010 17:00:17

  Εχουμε καταστρεψει τη χωρα μας και ασχολουμαστε με τη ΝΔ και το Πασοκ
  Αχρηστοι διορισμοι, οικιστικη καταστροφη ,γραφειοκρατια ,ορδες εξαθλιωμενων
  μεταναστων , φτωχεια , κυφηναρια στο δημοσιο και αλλα ωραια

  Ελλαδα του 2010: Τριτοκοσμικη πρωτευουσα ζουγκλα, πορνεια
  αηδιες , χωρα απεραντη αποθηκη ψυχων......

 31. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/12/2010 17:00:21

  Το οποιοδήποτε ερώτημα θα είναι έτσι στημένο ώστε η μία απάντηση να συγκεντρώσει κάπου το 80% με 90% του εκλογικού σώματος. Ο ΓΑΠ θα εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα, ώστε να ισχυριστεί ότι το συγκεκριμμένο ποσοστό τον στηρίζει και τον ακολουθεί. Από "χασάπης", θα μεταμορφωθεί σε ήρως.
  Γι αυτό η ΝΔ θα πρέπει να απαιτήσει να έχει λόγο στη διαμορφώση των ερωτημάτων,

 32. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 13/12/2010 17:00:33

  Mήπως είναι κάπως πρόωρη η συζήτηση για ένα δημοψήφισμα -που δεν ξέρουμε αν θα γίνει- για μια τροποποίηση συνθήκης της οποίας τροποποίησης το περιεχόμενο δεν έχει διαμορφωθεί?
  Συζήτηση γίνεται βέβαια, αλλά μήπως γίνεται "εν κενώ" και διαμορφώνουμε απόψεις που στις αυριανές συνθήκες είναι πολύ εύκολο να μην ισχύουν?

 33. χ.... avatar
  χ.... 13/12/2010 17:02:34

  EAN OI ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΟΧΙ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ

  • Orestios avatar
   Orestios @ χ.... 13/12/2010 17:10:14

   +1000

 34. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 13/12/2010 17:03:50

  Επώνυμε,
  να διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη;

  Ο ΓΑΠ θα ζητήσει δημοψηφισμα αλλά θα ταχθεί υπέρ του ΟΧΙ.!!!

  1ον για πουλήσει ηρωική αντίσταση στη Μέρκελ.
  2ον γιατί οι Αμερικάνοι του έχουν αναθέσει κυρίως να διαλύσει την Ευρωζώνη
  και όχι να ''σώσει'' την Ελλάδα , έστω δια αυτού του στρεβλόυ τρόπου
  και 3ον γιατί και η Μερκελ θέλει επίσης η Γερμανία να βρεί αλλοθι να την κάνει από το καράβι πριν βουλιάξει.

  • man8os avatar
   man8os @ Πετρος Μ. 13/12/2010 17:05:56

   Αν ταχθει υπερ του οχι θα ειναι λαθος του. Αυτος θα χασει και θα τεθει αμεσα θεμα κυβερνησης. Αν νικησει θα βγουμε εκτος ΕΕ και θα χρεοκοπισουμε γυρνοντας 50 χρονια πισω, η οι μυστικες υπηρεσιες θα τον ριξουν αμεσα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ man8os 13/12/2010 20:13:09

    Η θέση ότι εκτός Μνημονίου θα χρεωκοπήσουμε είναι ο κεντρικός πυρήνας της προπαγάνδας του ΓΑΠ. Θα πάθεις πλάκα όταν δεις πόσο εύκολα θα βρούμε χρήματα από τις αγορές.

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Επώνυμος 14/12/2010 03:09:02

     Συμφωνω απολυτα Επωνυμε..
     Ο άκρος ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ αυτος ανθρωπος και οσοι τον στηριζουν εχουν στησει ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΒΡΙΟ κι επικινδυνο παραμυθι, να φοβισουν τον κοσμο, παιζοντας με τις ψυχές τους..
     Βεβαια κάπου ειχα διαβασει οτι ο βαθύτερος στόχος του ειναι α) Τα εθνικα μας θεματα, μιας και με τη "δικαιολογια" ταχα του οτι "χρωσταμε" αρα κανουμε υποχωρησεις... ξεπουλαμε τα εθνικα..
     β) θελουν αυτοι που τον στηριζουν να χτυπησουν το ευρω.. Καθολου τυχαιο το οτι με το που εγινε πρωθυπουργος ο παπανδρεου, σε ολη την ευρωπη αλυσιδωτα η οικονομια πηγε απο το κακο στο χειροτερο.. πολυ περισσοτερο αφου εβαλε μεσα στη ΕΕ το ΔΝΤ...
     ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!! Αυτη η ύπουλη συμμορια
     του παπανδρεου/ΔΝΤ ειναι ανθρωπομορφα τερατα, με γλειωδες "νηφαλιο" υφος να μη δινουν υποψιες και να εξαπατουν.. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να οδηγηθουν το συντομοτερο στην κρεμαλα!! Για τα
     ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της καταθλιψης που εφεραν στον ελληνικο λαο με αποτελεσμα πολλοι να μην εχουν το κουραγιο ουτε να αντιδρασουν.... οπως οριζει η ιδια η ανθρωπινη φυση..!!
     Αρα δυστυχως επειδη κρεμαλα στην εποχη που ζουμε δεν υπαρχει.... Το μονο που πρεπει να παλεψουμε με ΟΤΙ ΤΡΟΠΟ μπορουμε να ΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!, και να τους οδηγησουμε στα ευρωπαικα δικαστηρια!!
     Να σωθει η Ελλαδα (κι ετσι και η ΕΕ, η οποια όλως τυχαιως εγινε "εχθρος της χωρας" ενω η Αμερική "καλός σύμβουλός μας"..
     με τους γελοιους Ρουμπινι και λοιπους απατεωνες)
     Στόχος του παπανδρεου ειναι να απομονώσει την Ελλαδα απο ολους τους συμμαχους της....

     Και οπως λές κι εσυ και συμφωνω, οτι με το που
     εξαφανιστει ο παπανδρεου, θα ειναι σαν "να λύθηκαν τα μαγια.." Δηλαδη η χώρα σταδιακα θα επανακαμψει σκαλι σκαλι, και θα ειναι παλι ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ οπως πριν..

     ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Πετρος Μ. 13/12/2010 20:55:49

   Aυτο πιστευω και εγω.Ο ΓΑΠ θα κατεβει με σημαια αντι - Μερκελ και δεν θα ειναι δυνατη η προταση υπερ του ΝΑΙ.Ο στοχος θα ειναι να παρει πανω απο 90% με συμφωνια ολων των κομματων.
   Θα πρεπει να ξερετε επισης οτι το πρωτο κομμα που καταδικασε το μηχανισμο ελεγχομενης χρεωκοπιας ηταν η ΝΔ (οταν προταθηκε).Ο Παπανδρεου τοτε συμφωνησε να ανατεθει στο Βαν Ρομπαι να εκπονησει προτασεις για το μηχανισμο αυτο.Αρα οι προτασεις αυτες θα κατατεθουν.
   Πως μπορει η ΝΔ να πει ΝΑΙ οταν πρωτη φωναξε κατα;Αναγκαστικα θα παει στο ΟΧΙ που πιστευω οτι θα ειναι και η προταση Παπανδρεου.

 35. factorx avatar
  factorx 13/12/2010 17:04:54

  Και για κάτι άλλους που το παίζουν πολύ επαναστάτες και αδιάλλακτοι και προτείνουν να υποβάλλει ο Σαμαράς πρόταση μομφής και άλλα τέτοια δραματικά στο ΠΑΣΟΚ. Να υποβάλλει δηλαδή πρόταση μομφής και ΝΑ ΤΟ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ετσι; την ώρα που διαλύεται.

 36. qwert avatar
  qwert 13/12/2010 17:11:43

  Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η ΝΔ θα πει ένα συμβολικό «ναι», με αίτημα ωστόσο να μπουν στις ρυθμίσεις και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο…

  ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΝΔ; ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΝΑΙ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ;;
  TO MNHMONIO ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ;;;;

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ qwert 13/12/2010 17:17:51

   Η ΝΔ απλα (επιτελους) στηριζει το αυτονοητο:

   Περικοπες σε τρελους μισθους ΔΥ που καταχρεωσαν τη χωρα
   Παραλληλα (και μπραβο της) λεει οχι στις αλλαγες στον ιδ τομεα.

   Θα πρεπει η ΝΔ να γινει ποιο γενναια (αν και δε το βλεπω)
   και να συμβαλει στον καθαρισμο στου δημοσιου τομεα αλλα και να προτεινει μετρα( πχ νεες μειωσεις σε μισθους των ΔΥ)

   Μακαρι εστω και τωρα να δουμε σοβαρες μειωσεις στους μισθους του
   δημοσιου για να σωθει η Ελλαδα .

   • qwert avatar
    qwert @ λαλακης 13/12/2010 17:28:48

    Την Ντόρα έβγαλαν αρχηγό τελικά;

    • man8os avatar
     man8os @ qwert 13/12/2010 17:30:23

     Ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να συμβαδιζουν οι μισθοι με την αποτελεσματικοτητα. Η διαφορα μας με την Ντορα ειναι, οτι εμεις ημαστε κατα των απολυσεων.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ man8os 13/12/2010 19:31:03

      Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η θέση ότι όλα αυτά είναι 'αυτονόητα' είναι η παγίδα του ΓΑΠ. Όπως επίσης και η θέση που εκφράζεις παραπάνω ότι 'χωρίς στήριξη θα χρεωκοπήσουμε'.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ λαλακης 13/12/2010 17:51:27

    Δεν μου αρέσει να απαντώ σε εξωθεσμικά διλήμματα.

    Τι δουλειά έχει το Νομοθετικό σώμα, να αποφανθεί τι θα πληρώνει ο περιπτεράς τον βοηθό του;

 37. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2010 17:12:01

  Τώρα, πρέπει να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και να δούμε πόσο αντάρτες είναι οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ.

 38. factorx avatar
  factorx 13/12/2010 17:46:27

  @Misha: άσε αυτά τα υστερικά περί πατρίδας γιατί σε εμένα τουλάχιστον θυμίζουν πατριδοκαπηλεία. Δεν εισαι παραπάνω πατριωτης απο εμένα και απο τους άλλους εδώ μέσα. Αναπαράγεις συνεχώς την προπαγναδα του ΠΑΣΟΚ. Οπως την λέει ο ΔΟΛ.

 39. factorx avatar
  factorx 13/12/2010 18:15:02

  Προς Misha και υπόλοιπους που έσπευσαν να αναπαράγουν τις ηλιθιότητες των ΜΜΕ. Ρωτησα και η απάντηση ειναι η εξής:Η θεση της ΝΔ είναι οτι είναι αδικαιολογητος ο διαχωρισμός σε εισηγμένες ΔΕΚΟ και μη εισηγμένες. Δηλαδή σε προνομιουχους εργαζόμενους και μην προνομιουχους. Και εν πασει περιπτωσει να εξηγήσει η κυβέρνηση για τι το κάνει

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ factorx 13/12/2010 18:32:23

   Καταλαβαίνεις που έχουμε φτάσει?
   Άλλα περιμέναμε να ακούσουμε,άλλα ακούμε ,άλλα μας λες εσύ.
   Γι' αυτό αμφιβάλλει ο κόσμος ακόμη για τη ΝΔ.
   Δε μπορεί όλοι εδώ μέσα να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται.
   Διαφωνώ κάθετα με τη θέση της ΝΔ στο θέμα και τη θεωρώ μερικώς συνηπεύθυνη με το πασοκ.
   Όταν το πασοκ έχει την πλειοψηδία και θα ψηφίσει το νόμο εμείς γιατί να σιγοντάρουμε από πίσω και να δίνουμε μια μπερδεμένη εικόνα.
   Μια είναι η ανακοίνωση που αρμόζει:
   "ΟΧΙ"
   Και άσε το πασοκ να τρώγεται μετα ρούχα του.

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 18:33:59

    τα ορθογραφικά λάθη είναι λόγω ψυχικής έντασης.Ζητώ συγνώμη.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 18:36:58

    Δεν έχεις άδικο.
    Υπάρχει πολυφωνία που μπερδεύει και δικαιολογημένα προκαλεί ψυχική ένταση για ένα πρόβλημα αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ.

   • factorx avatar
    factorx @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 18:42:08

    Εγω το έχω γρ΄ψει 1.000 φορες. με αυτή τη ΝΔ ο Σαμαράς δεν προκειται να κανει χαϊρι. Αλλά να μην αναπαράγουμε εδω μέσα τα στημένα των αλλων

    • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
     ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ factorx 13/12/2010 18:43:02

     Πάσο

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ factorx 13/12/2010 18:57:43

   Δεν περνάει αυτό το μήνυμα όμως, περνάει το μήνυμα ότι 'συμφωνεί για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ'.

   Τους τα έχουμε πει χιλιάδες φορές και μυαλό δεν βάζουν... Πού να βρει αποκούμπι μετά ο εργαζόμενος στις ΔΕΚΟ όταν και η αντιπολίτευση θα έχει υπερψηφίσει τη μείωση του μισθού του;

 40. factorx avatar
  factorx 13/12/2010 19:02:48

  Σοβαρά; Ηταν κανένας σας στην Βουλη να δει τι έγινε:

  "Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε επίσης ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα αποστείλει στις εισηγμένες ΔΕΚΟ μια επιτολή που θα τους ζητά να γίνουν ανάλογες κινήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη κατάσταση της κάθε επιχείρησης. «Και οι εισηγμένες ΔΕΚΟ πρέπει να συμβάλουν, στη γενική συνέλευση η κυβέρνηση θα ασκήσει το δικαίωμα της για να εγκρίνει αυτές τις αλλαγές ..."

  Αρα σωστά έπραξε η ΝΔ αφου αναγκασε την κυβέρνηση να υποχωρησει.
  Αλλά εσεις διαβαζεται πρωτα το in.gr

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ factorx 13/12/2010 19:09:07

   Τώρα γίνεσαι άδικος. Αυτό έχει βγει από καιρό, από τις επιλογές...

   • factorx avatar
    factorx @ ΒΡΑΧΟΣ 13/12/2010 19:47:55

    δεν καταλαβα την απάντηση

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 13/12/2010 20:04:56

    Για το "in.gr",λέω Φάκτορα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ factorx 13/12/2010 19:27:52

   Α. Μάλιστα. Δηλαδή όταν μειωθεί κι ο μισθός του ΔΕΗτζη (ενώ αλλιώς δεν θα μειωνόταν), αυτό θα είναι 'επιτυχία' της ΝΔ;

   Αν ναι, τότε δεν ξέρω ειλικρινά αν έχουν ελπίδα να δουν ποτέ κυβέρνηση...

   Πάνω που διαλύεται το ΠΑΣΟΚ του δίνει ΧΙΛΙΑ ΑΛΛΟΘΙ η ΝΔ να επιβιώσει και να λένε οι πασόκοι ότι 'και η ΝΔ ψήφισε τη μείωση του μισθού σας, άρα, μείνετε με το ΠΑΣΟΚ που τουλάχιστον σας διόρισε'.

   Και ο,τι ακριβώς μιλάμε σε αυτή την ανάρτηση για ψευτοδιλήμματα...

   • factorx avatar
    factorx @ Επώνυμος 13/12/2010 19:44:03

    Δεν είσαι καλά πληροφορημένος και σπεύδεις. Η ΝΔ λεέι όχι στην λογική των οριζοντιων μειώσεων και μιλάει μόνο για μειώσεις κατα περίπτωση (golden boys) κλπ. Και καλά κάνει.

    Εσυ τι κάνεις; αναπαραγεις του αφορισμούς της προπαγάνδας του ΠΑΣΟκ; "δηλαδή όταν μειωθεί κι ο μισθός του ΔΕΗτζη". Σε ποιον ΔΕΗτζη αναφερεσαι. Στο μεγαλοστελεχος με τα 10.000 το μηνα; να μην μειωθεί;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/12/2010 20:08:06

    Η δίκη μου γνώμη επ' αυτού είναι όχι, να μην μειωθεί. Δεν αντέχω αυτή τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού. Παίρνει πολλά, να τα κόψουμε. Αυτό με τις οριζόντιες λογικές είναι πολύ σωστό, εκεί που υπάρχει πρόβλημα (μόνον) να γίνουν στοχεύμενες παρεμβάσεις, ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΉΦΙΣΗ ΟΜΩΣ ΤΙ ΤΗ ΘΕΛΕΙ;;;

    Κι αφού τα έχουμε πει χιλιάδες φορές: και μισό μετρό του υπομέτρου να υπερψηφιζει η ΝΔ, αυτοί θα την εμφανίζουν ότι 'συναινεί'. Καλώς ή κακώς, ΑΥΤΟ το μήνυμα ΕΙΝΑΙ ικανοί οι πασόκοι να το περάσουν... Οπότε, θα καθήσουμε να δίνουμε μάχη χαρακωμάτων για το 'τι πραγματικά εννοούσαμε όταν είπαμε ναι'; Ο,τι και να πουν μετά δεν σώζεται...

    Αυτό το 'ναι' για τις ΔΕΚΟ θα το βρει μπροστά της πολλαπλά η ΝΔ...

    Κυρίως επειδή θα αποτρέψει ή θα καθυστερήσει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 13/12/2010 20:25:45

    Ποιά υπερψήφιση?
    Κάνεις λάθος Επώνυμε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/12/2010 20:34:15

    Το υπέρψηφίζει ή όχι το άρθρο για τις ΔΕΚΟ; Αν όχι, τότε άκυρο. Αλλά νομίζω ότι το υπερψηφίζει.

 41. factorx avatar
  factorx 13/12/2010 19:46:59

  Και δεν κατάλαβα; Λέτε να αρχίσει ο Σαμαράς να κάνει τα ίδια με τον ΓΑΠ για να βγει πρωθυπουργός; να χαϊδεύει αυτιά;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ factorx 13/12/2010 20:10:13

   Όχι. Απλώς να περάσει το σωστό πολιτικό μήνυμα. Έτσι, ΔΕΝ το περνάει και πατάει τη μπανανοφλούδα της δήθεν 'συναίνεσης'.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 13/12/2010 20:21:52

    Επώνυμε, ο Σαμαράς δεν έχει να ελπίζει από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που είναι το μόνο που πλήττεται. Οι προτάσεις Σαμαρά φέρνουν όσους στήριξαν λυσσαλέα το GAP προ των ευθυνών τους.
    Ασφαλώς και θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί σαν συναίνεση αυτή η κίνηση. Και τί έγινε?
    Ξέρουμε και μπορούμε να μεταδώσουμε το μύνημα του Σαμαρά σε όσους ξέρουμε από το να ξιφουλκούμε εδώ.
    Το έργο ΠΑΣΟΚ τελειώνει στις ΔΕΚΟ και αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, που τώρα αποκαλύπτεται στους ψηφοφόρους του ως αναξιόπιστο και αναξιοπρεπές. Δεν πιστεύω να περίμενες πως όλοι αυτοί οι πρασινοφρουροί θα ψήφιζαν Σαμαρά αν τους χάιδευε τα αυτιά.
    Και τέλως πάντων η προπαγάνδα είναι πανίσχυρη που ακόμη και εγώ μερικές φορές μπερδεύομαι.
    Ναι, οι ΔΕΚΟ είναι πηγή διαφθοράς.
    Και αυτή καταπολεμάμε, αυτό θέλουμε.
    Άλλωστε οι απόψεις του Σαμαρά για τον ιδιωτικό τομέα είναι γνωστές και καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να τις κλονίσει.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Orestios 13/12/2010 20:28:41

     Το πολιτικό μήνυμα είναι ευρύτερο και υπερβαίνει τους άμεσα πλήττομενους. Όμως θα ξεκινήσει από αυτούς. Αλλά και σε αυτούς ακόμη, ποιος ο λόγος να δώσει πολιτικό άλλοθι ότι η πολιτική αυτή είναι 'δεξιά'; Αντιθέτως, η λογική της ισοπέδωσης είναι σοσιαλιστική.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Επώνυμος 13/12/2010 20:36:14

      Συμφωνώ πως η λογική της ισοπέδωσης είναι σοσιαλιστική.
      Όμως εδώ μιλάμε για την σφηκοφωλιά του ΠΑΣΟΚ. Την πηγή της ανισορροπίας και της ευνοιοκρατίας.
      Το πολιτικό μήνυμα Σαμαρά είναι υπέρ της διαφοροποίησης, εξ ου και η ψήφιση των άρθρων που αφορούν τις ΔΕΚΟ.
      Δεν είναι στοχοποίηση είναι εξορθολογισμός.

 42. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2010 20:16:16

  Εμένα η αντίρησή μου είναι άλλη:
  Γιατί ο Σαμαράς αύριο να συναντήσει τον Παπανδρέου;
  Αύριο συζητιέται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νέο μνημόνιο.
  Γιατί να τον συναντήσει;
  Για να παίξουν οι κάμερες;
  Προ τετελεσμένου και με χάρισμα 24 δις οφειλών;
  Είναι μεγάλο επικοινωνιακό λάθος του Σαμαρά η συνάντηση μετά από τέτοια μεθόδευση.

  ΥΓ

  Ναι στον εξορθολογισμό των αμοιβών στις ΔΕΚΟ, αλλά ας πει ο Σαμαράς ότι πρέπει να γίνει και στο Δημόσιο.
  Γιατί όχι και στους υπαλλήλους της Βουλής; Δεν αμείβονται περισσότερο από τις ΔΕΚΟ;
  Γιατί όχι και στο ΥΠΟΙΟ;
  Πρέπει να δείξει και να προβάλλει όχι τη διαφωνία αλλά την άλλη λύση.
  Γιατί στην ουσία ο ΓΑΠ παίζει με θεσμούς, με την μεθόδευση για το μνημόνιο 3.
  Η ΝΔ και ο Σαμαράς πρέπει να προβάλλει όχι τη διαφοροποίηση αλλά τη διαφορετικότητα.Ολοκληρωμένη πρόταση για καθηκοντολόγιο και μισθολόγιο.
  Λύση και όχι αποσπασματικά σκονάκια, αυτό είναι η λύση για τις ΔΕΚΟ, μπαλώματα σε τρύπιο σώβρακο...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 20:24:03

   Μα γιατί, δεν χρειάζεται να κρύβεται το GAP.
   Αν ο Σαμαράς δεν τον συναντήσει το GAP απλά κρύβεται και δεν χρειάζεται να εκτίθεται, να κάνει δηλώσεις και όλα αυτά τα ωραία που δρούν ενάντια στην προπαγάνδα.
   Μα δεν έχεις καταλάβει πως πάγια τακτική του GAP είναι να αποφεύγει την έκθεση?

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Orestios 13/12/2010 20:27:55

    Ποια έκθεση;
    Είναι μια συνάντηση υπό το καθεστώς ειλημμένων αποφάσεων.
    Να ψηφίσουν με εξπρές διαδικασίες το μνημόνιο 3;
    Οι συναντήσεις θα έπρεπε να γίνουν πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου.
    Θα συναντηθούν γιατί;
    Για να πουν ότι δεν συμφωνεί ή συμφωνεί στο σκέλος των ΔΕΚΟ;
    Μα ήδη έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα έπρεπε να συναντηθούν για να συζητήσουν....

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 13/12/2010 20:39:00

    Κάνετε λάθος και οι 2.
    Απουσία συνάντησης είναι προστασία του GAP.
    Είναι τακτική και τακτική του να φέρνεις το GAP μπροστά σε κάμερες αμήχανο.
    Προτιμάτε τις στημένες φωτογραφίες του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ με το κανό?

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Orestios 13/12/2010 20:47:50

     Ενώ τώρα τι θα πουν;
     Τι φωτογραφίες θα βγάλουν;
     Είναι νέο μνημόνιο το νομοσχέδιο δεν το καταλαβαίνεις;
     Τι να πει αφού ήδη έχει κατατεθεί;
     Αν ήθελε κουβέντα ας τον συναντούσε αύριο, έστω και επικοινωνιακά.
     Αν ήθελε η ΝΔ ας κατέθετε πρόταση για τις αμοιβές.
     Οριζόντια μείωση είναι γελοία.
     Γιατί πχ 4000 και όχι 3000;
     Την κολοκυθιά με τον ΓΑΠ παίζουμε;

    • Orestios avatar
     Orestios @ Orestios 13/12/2010 20:50:17

     Δες την απάντηση του τιραμόλα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 20:32:15

   Πες τα βρε Ιθαγένη, όλο αυτό ένα ενιαίο κόλπο 'συναίνεσης' από προχωρημένους στην πολιτική απάτη εγκεφάλους είναι, σίγουρα οργανωμένο εκτός Ελλάδος, κι εμείς καθόμαστε και πέφτουμε στην παγίδα...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 13/12/2010 20:43:50

    Βιάζεστε και δεν κάνει καλό.
    Πιστέψτε με πως νοιώθω το ίδιο "αγριεμένος" με εσάς. Υπάρχουν όμως στιγμές που πρέπει να υπάρχει και η τακτική.
    Το ότι θα γίνει της μουρλής είναι 100% σίγουρο όμως εκείνη την στιγμή και μέσω της τακτικής ο στόχος θα είναι πολύ συγκεκριμένος.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Orestios 13/12/2010 20:53:44

     Τακτική είναι να μην λες ότι δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά να το δείχνεις και με πράξεις.

     ΥΓ
     χαχαχα μέχρι και ο τιραμόλα συμφωνεί μαζί σου Ορέστιε.
     Κατάλαβε ότι δεν είναι πρόβλημα το πλαφόν στις ΔΕΚΟ αλλά ο εξορθολογισμός.
     Γιατί κάποιος πχ που δουλεύει να πέσει στις 4000 και ο άχρηστος κομματάνθρωπος να εξασφαλίσει τις 4000;
     Τακτική δεν είναι η ισοπέδωση αλλά η αξιολόγηση.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Orestios 13/12/2010 21:15:44

     Ο εξορθολογισμός είναι υπέρ αυτού που εργάζεται.
     Και για τις ΔΕΚΟ μην κοιλοπονάς.
     Είναι απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν εκεί.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Επώνυμος 13/12/2010 20:46:02

    Όλο κόλπα φαντάζεσαι και τρυκ που καμία σχέση δεν έχουν με την σκληρή πραγματικότητα.
    Αντί να αναγνωρίσεις την γεναιότητα του Παπανδρέου να συγκρουστεί με το κόμμα του που μπορεί και να διαλύσει βάζωντας πάνω το συμφέρον της χώρας, υποστηρίζεις τους υψηλόμισθους πασόκους των ΔΕΚΟ μόνο και μόνο για να πάρει πόντους ο Σαμαράς.
    Ποιά κοινωνία θα έχει μαζί του αύριο ο Σαμαράς για να πετύχει στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές?
    Για ποιόν "εξορθολογισμό" και πράσινα άλογα κάνεις λόγο?
    Έχεις πάρει χαμπάρι την κατάσταση?
    Ξύπνα!

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ tiramola 13/12/2010 20:49:49

     Εσύ να ξυπνήσεις.
     minfin.gr έκθεση Νοεμβρίου πορεία εκτέλεσης προυπολογισμού.
     Ούτε ένα στόχο δεν έπιασε.
     Τι να συζητήσει κάποιος μαζί του;
     Γιατί τιραμόλα 4000 πλαφόν;
     Γιατί όχι 3000;
     Αυτή είναι πολιτική και σχεδιασμός ή ότι του φανεί του λωλοστεφανή;

    • Orestios avatar
     Orestios @ tiramola 13/12/2010 20:51:55

     Βρε, αυτούς τους ΠΑΣΟΚους τιραμόλα!
     Υπάρχουν τέτοιοι?
     Το GAP είναι ή όχι υψηλόμισθο?

    • Orestios avatar
     Orestios @ tiramola 13/12/2010 20:53:12

     Είδες Ιθαγενή πως μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει τεράστιο ρήγμα? Πνέει τα λοίσθια

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ tiramola 13/12/2010 20:56:08

     Το πρόβλημά μου εμένα λάστιχανθρώπε είναι να μην ισοπεδωθούν οι πάντες, δίκαιοι και άδικοι. Το ότι η ΝΔ συναινεί σε μια λάθος πολιτική, φυσικά και με ενοχλεί τα μάλα. Δεν είμαι πασοκος να τα βλέπω όλα καλά καμωμένα αρκεί να τα κάνει το 'κόμμα'.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ tiramola 13/12/2010 20:59:31

     Βρε Ορέστιε αδιαφορώ για το ΠΑΣΟΚ.
     Αυτή τη στιγμή ισοπεδώνει εργατικές σχέσεις.
     Αν πχ είχες επιχείρηση κάθε 11 μήνες θα μπορείς να αλλάζεις εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση απόλυσης.
     Θα μπορείς να λες κλείνω και να πηγαίνεις την αμοιβή στα 720 €.
     Ακόμα και στις ΔΕΚΟ δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από την λογιστική του Καραγκιόζη.
     Γιατί 4000; Μπορεί να πει κάποιος;
     Αφού σχίζει το καλσόν για μισθολόγια και πράσινα άλογα γιατί δεν το εφαρμόζει;
     Και πάει ο Σαμαράς να τον συναντήσει. Μα το κατέθεσε δεν το καταλαβαίνεις.
     Εχει γραμμένη τη γνώμη του και το κατέθεσε.Για τις κάμερες τον συναντά.Αυτός είναι εμπαιγμός.
     Πως να στο πω;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ tiramola 13/12/2010 21:03:08

     Eπωνυμε να σε ρωτησω κατι;εδω και 25 χρονια η ΝΔ ζηταει ιδιωτικα πανεπιστημια.
     Εχει πεσει ξυλο γιαυτο,εχουν γινει καταληψεις,εχει σταματησει η αναθεωρηση του συνταγματος κλπ.
     Αν τωρα ο ΓΑΠ πει ναι στα ιδιωτικα πανεπιστημια και το ονομασει "απαιτηση του μνημονιου" μπορει να πει ΟΧΙ η ΝΔ;
     Και πως θα το δικαιoλογησει;
     Μην επιμενεις για τις ΔΕΚΟ-ειναι ο σκληρος πυρηνας του ΠΑΣΟΚ,Μπακουλης και Κολλαδες.
     Για το στενο δημοσιο τομεα ισως η ΝΔ θα ειχε καποιο λογο υπερασπισης.Οχι για τις ΔΕΚΟ.

    • tiramola avatar
     tiramola @ tiramola 13/12/2010 21:06:21

     Ότι ρήγματα και να προκληθούν στο ΠΑΣΟΚ στο τέλος ο ΓΑΠ θα κριθεί από την κοινωνία.
     Στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια ακολουθείται ο αυτόματος πιλότος, στο δημόσιο δεν θα πειραχθεί μισθός κάτω από 1800 ευρώ.

    • tiramola avatar
     tiramola @ tiramola 13/12/2010 21:08:33

     Για αυτό σου λεω Ψυχραιμία, άσε να κάνει ο Τζέφρυ τη βρώμικη δουλειά.

    • Orestios avatar
     Orestios @ tiramola 13/12/2010 21:08:55

     Ιθαγενή, στο αλλοπρόσαλλο νομοσχέδιο σχετικά με τους ΙΥ η ΝΔ λέει όχι.
     Και αυτό είναι σαφές.
     Δεν σε είδα να αναρρωτιέσαι αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει τέτοιο κατάπτυστο νοσμοσχέδιο, που κλαίει για την Ελλάδα.

    • Orestios avatar
     Orestios @ tiramola 13/12/2010 21:09:53

     Βρε τιραμόλα, το GAP είσαι και ξέρεις ποιοί μισθοί δεν θα πειραχθούν?

    • Misha avatar
     Misha @ tiramola 13/12/2010 21:15:17

     Επώνυμε

     ειδες πως βρηκε συμμάχους ο Τιραμόλας;
     Πατ κιουτ

     Και μετά μου λες...Ασε δε λέω τα παρακάτω γιατι θα με ξανακόψει το αφεντικό.

     Τιραμόλα

     1800 μικτά, οχι καθαρά.
     Αυτά για τωρα , μετά μπορεί να του πει ο Ρεν να τα κάνει 1000.
     Μια χαρά. Ευχομαι μόνο να βρεθούν μερικοί παλιοι σταμουλοκολλάδες στο δρόμο σας να τρεχετε με τα σωβρακα στους δρόμους όπως οι «ιδιωτες επενδυτές» του ΟΑΣΑ επί Μητσοτάκη.

    • Orestios avatar
     Orestios @ tiramola 13/12/2010 21:38:58

     Ιθαγενή είναι πολλά για ΔΕΚΟ και μάλιστα ΔΕΚΟ που είναι κατεξοχίν σφηκοφολιά αφισοκολλητών του ΠΑΣΟΚ.
     Αυτό δεν το καταλαβαίνεις?
     Η σύγκρουση αφισοκολλητών και ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ tiramola 13/12/2010 21:55:15

     και;
     επειδή είναι κατά την άποψή σου ενδοΠΑΣΟΚικη σύγκρουση πρέπει να χαίρομαι;
     Να αποκτήσω και εγώ κατσίκα θέλω όχι να ψοφήσει του γείτονα.
     Εγώ με στοιχεία του ίδιου του Παπακωνσταντίνου προκαλώ να μου δείξουν και να μου αποδείξουν τις 4000 που θέτει ως πλαφόν.

    • Orestios avatar
     Orestios @ tiramola 13/12/2010 21:58:12

     Σου μίλησα για τακτική και μου απαντάς με συναισθηματισμούς.
     Κανείς δεν θέλει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά η κατσίκα του GAP.

 43. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2010 20:37:25

  Τι να πω;
  Εμένα μου θυμίζει συζήτηση μετά από βιασμό αν θέλουμε να συζητήσουμε πως θα κάνουμε έρωτα....
  Εκ των υστέρων συζήτηση;
  Ο Σαμαράς και η ΝΔ που προτάσσει μια άλλη λύση έπρεπε να γυρίσει την πλάτη σε στημένα παιχνίδια.
  Διαβούλευση με νομοσχέδιο υπό ψήφιση;
  Ας καταθέσει πρόταση για μειώσεις και αυξήσεις μισθών σε καθεστώς μισθολογίου και καθηκοντολογίου.
  Οριζόντιες ισοπεδώσεις είχαμε μόνο με την δεκάτη υπό τουρκοκρατίας και σε "σοσιαλιστικούς παραδείσους"...

 44. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ avatar
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 13/12/2010 21:02:30

  «Βιβλίο επισκεπτών» της τουαλέτας.
  http://redwildwind.blogspot.com

 45. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2010 21:16:56

  Ορισμένοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν.
  Λοιπόν στους φίλους τιραμόλα, ψυχραιμία και Ορέστιο:
  P;Πόσο είναι το μισθολογικό κόστος στις ΔΕΚΟ; Ξέρετε;

  https://docs.google.com/viewer?url=http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/ce/27/6f/ce276f972bc6f4f1b0e657fa246dde445de269b8/application/pdf/101101_deko_el.pdf

  σελίδα 25:

  18.882 € το εξάμηνο μέσος όρος ανά εργαζόμενο για το 2010.

  Γιατί λοιπόν 4000 πλαφόν παλληκάρια μου;
  Μας δουλεύει. Προτάσσει τις ΔΕΚΟ για να αλώσει τις εργασιακές σχέσεις.
  Και υπό καθεστώς αδιαφάνειας, κατεπείγοντος και μνημονίου 3 γιατί να συζητήσει κάποιος κάτω από ειλημμένες αποφάσεις.

  ΥΓ

  Ξυπνάτε, για τις εργασιακές σχέσεις, τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ και το ΤΤ γίνεται το πανηγύρι.
  Τυπώστε τις σελίδες και διαβάστε απλά τα επίσημα στοιχεία.
  Οι ΔΕΚΟ έχουν πρόβλημα, πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία τους και να δουλέψουν καλύτερα, αποδοτικότερα επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας.
  Αλλά μην μας δουλεύει κάθε Παπακωνσταντίνου ότι το πρόβλημα είναι η μισθοδοσία.
  Και να είναι γιατί 4000; Γιατί όχι 3000; Ποιος άλλος λαμβάνει στο Δημόσιο 3000;
  Αλλά αυτό είναι εθνικοσοσιαλιστική πρακτική της ισοπέδωσης.
  Οριζόντια μείωση. ...και περιμένει απόδοση;
  Γιατί ο δουλευταράς των 4000 να σχιστεί όταν πλάι θα είναι ο αφισοκολλητής των 4000;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 21:26:51

   ...και όσοι συνεχίζουν να σχίζουν καλσόν 21.967 εργαζόμενοι το εξάμηνο.
   Να το ξανά πω το νούμερο;
   Θέλετε λοιπόν να με πείσετε ότι η φασαρία γίνεται για 21.967 εργαζόμενους με 18 χιλιάρικα το εξάμηνο;
   Άλλοθι είναι ρε ... για τις εργασιακές σχέσεις.
   Νοιάζεται ό Καν ή ο Ρεν πόσα παίρνει ο σερβιτόρος;
   Νοιάζονται όμως οι επώνυμοι για το μισθό στις τράπεζες στα γάλατα στα ΜΜΕ...
   Καταλάβατε γιατί χτυπά τις ΔΕΚΟ;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 21:26:58

   Η τελευταία πρόταση σου είναι η σημαντικότερη.
   Γι' αυτό και θα επικρατήσει κανιβαλισμός στο ΠΑΣΟΚ.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Orestios 13/12/2010 21:56:43

    στην κοινωνία όχι στο ΠΑΣΟΚ.
    Στην κοινωνία και κάποιοι ηθελημένα ή όχι παίζουν το παιχνίδι τους.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 21:59:30

     Η κοινωνία έχει ήδη κανιβαλίσει αρκετά και είναι χορτάτη.

  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
   ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 21:39:02

   φίλοι μου,

   παρακολουθώ με ενδιαφέρον την ανταλλαγή απόψεων σας. Αυτό το οποίο φαίνεται να σας διαφεύγει είναι η ουσία του πράγματος:
   Εάν ο Σαμαράς δεν χαράξει σαφείς διαχωριστικές γραμμές σε πολιτικές και εθνικές επιλογές, που θα έχει εξασφαλισθεί έκ των προτέρων η συνεχής προβολή τους από τα Μ.Μ.Ε., ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα την παθητική του στάση.
   Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του πλυθησμού εξακολουθεί να αντλεί την πληροφόρηση του από την πλήρως πασοκοκρατούμενη τηλεόραση.
   Ακόμα ακούω ανθρώπους να λένε ότι υπάρχει ελπίδα με το Μνημόνιο, ότι καλά κάνει ο Γιωργάκης, κ.λ.π.
   Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι επακολουθεί....
   Νομίζω ότι είναι η τελευταία ευκαιρεία για έξυπνη και σκληρή αντιπαράθεση. Ο χρόνος ήδη κυλάει αντίστροφα....


   ΣΤΕΦΑΝΟΣ
   ΚΕΡΚΥΡΑ

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 13/12/2010 21:45:19

    Τα ΜΜΕ που επικαλείσαι σε καμιά περίπτωση δεν θα στηρίξουν Σαμαρά.
    Αυτό πιστεύω να το κατάλαβες από την στάση τους στον ΚΚ.
    Υπάρχει σύγκρουση και υπάρχει τακτική.
    Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι έκθετο στα μάτια των ψηφοφόρων του.
    Αυτοί οι οποίοι στις εκλογές πριν ένα μήνα έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ αέρα νίκης. Για να δούμε τον αέρα νίκης.
    Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πέσει και θέλετε να το στηρίξει ο Σαμαράς?

    • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
     ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ Orestios 13/12/2010 22:48:59

     Προφανώς και δεν πρέπει να το στηρίξει ο Σαμαράς, αλλά δηλώσεις όπως ο μηδενισμός του ελλείματος σε διάστημα που στα αυτιά του κόσμου ακούγεται απίθανο είναι βούτηρο στο ψωμί των Μ.Μ.Ε. Ο κόσμος ζητάει υπευθυνότητα και εναλλακτική πρόταση σαφώς τεκμηριωμένη και όχο αόριστη ή εύκολη στην κριτική.

     ΣΤΕΦΑΝΟΣ
     ΚΕΡΚΥΡΑ

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ο Ιθαγενής 13/12/2010 21:56:25

   Εστω και αν ειναι ετσι : γιατι δεν πρεπει η ΝΔ να καταψηφισει το αρθρο για τις εργασιακες σχεσεις στον ιδιωτικο τομεα και να υπερψηφισει το αρθρο για τις ΔΕΚΟ;
   Γιατι ή ολα ή τιποτα.Ο Παπανδρεου τα βαζει ολα μαζι για τους δικους του λογους.Και η ΝΔ για τους δικους της λογους πρεπει να τα διαφοροποιησει.

 46. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2010 21:21:31

  βρε Ορέστιε, τιραμόλα και ψυχραιμία, το έγραψα και παρακάτω: ξέρετε βρε παλληκάρια μου πόσο είναι ο ΜΟ το εξάμηνο η μισθοδοσία στις ΔΕΚΟ;
  minfin.gr ΔΕΚΟ στοιχεία εξαμήνου σελίδα 25.
  Διαβάστε και μετά σχολιάζετε χωρίς παραξήγηση.
  Ξέρετε το σύνολο των εργαζομένων;
  Θέλετε να με πείσετε ότι η βρώμικη δουλειά είναι οι 52.000 εργαζόμενοι με 18.822 το εξάμηνο ΜΟ μισθοδοσίας;
  Η βρώμικη δουλειά τιραμόλα είναι η ισοπέδωση του Ι Τομέα και οι εργασιακές σχέσεις.
  Τις ΔΕΚΟ τις χρησιμοποιεί ως άλλοθι.

 47. azxc avatar
  azxc 13/12/2010 21:32:27

  Τα 1800 ευρώ είναι αμοιβές "ρετιρέ";
  Είναι δυνατόν να συναινέσει κανείς στην οριζόντια περικοπή 10% σε μικτές αποδοχές 1800 ευρώ και πάνω, δηλ. καθαρές 1450;;;;;;;
  Αυτό είναι καθαρά μέτρο του μνημονίου χωρίς καμία αναπτυξιακή δικαιολόγηση..η υπερψήφισή του αλλάζει τα δεδομένα για τη ΝΔ

 48. λαλακης avatar
  λαλακης 13/12/2010 21:35:42

  Η απορια μου ειναι εν ετη 2010 πως υπαρχουν ακομα ανθρωποι στην
  Ελλαδα που υποστηριζουν τα προνομια των ΔΥ τα οποια ευθυνονται
  για την εξαθλιωση της υπολοιπης κοινωνιας.

  Σοσιαλισμος της πλακας .....

  Εμπρος για μια φιλελευθερη δημοκρατικη Ελλαδα χωρις παρασιτισμους
  που καταστρεφουν τη δημιουργια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ λαλακης 13/12/2010 21:40:21

   χαχαχαχαχαχαχαχαχα
   Σιγά, θα σου φύγει κανένας πόντος!

 49. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 21:37:40

  Παρακολουθώ μανιωδώς δηλώσεις και ανακοινώσεις τύπου της ΝΔ.
  Αυτό που ακούω συνεχώς είναι το πόσο επικοδομητική αντιπολίτευση κάνει καθώς ως τώρα έχει υπερψηφίσει το 60% των άρθρων που κατατέθηκαν προς ψήφιση.Και ανατωτιέμαι:
  Ένας αναποφάσιστος ,που αυτή τη στιγμή φτάνουν το 50+%,όταν βλέπει την αντιπολίτευση να συμφωνεί κατα 60% με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με δεδομένο ότι συνήθως οι αναποφάσιστοι ταυτίζονται με τον πρώτο,γιατί να μην ξαναψηφίσει πασοκ με το οποίο συμφωνεί και η αντιπολίτευση .Και αν πιστεύεται ότι το πάω μακριά με τους ψήφους θα το θέσω διαφορετικά.Πως θα πειστεί ότι η αντιπολίτευση έχει εναλλακτική λύση όταν συμφωνεί κατα πλειοψηφία με την κυβέρνηση.
  Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω (δεν θέλω ακόμη να πιστέψω ότι το παιχνίδι είναι πουλημένο και από τον Σαμαρά) είναι ότι η ΝΔ δεν θέλει να γίνει κυβέρνηση με τίποτα αυτή τη στιγμή.Προτιμά να βλέπει το πασοκ να φθείρεται παρά να διεκδικήσει δυναμικά την εξουσία.
  Δυστυχώς όμως δεν έχουν συνειδητοποιήσει στη ΝΔ ότι ο κόσμος οταν βλέπει την οικογένεια του να καταστρέφεται δεν πρόκειται να ξεχάσει έτσι συνηγορούν στην καταστροφή του και στις επόμενες εκλογές θα τους το ξαναθυμίσει όπως έκανε και ένα μήνα πριν στις δημοτικές.
  Δεν είναι αργά ακόμη.Μην ψηφίζεται ούτε ένα άρθρο από τα νομοσχέδια του πασοκ.Μην ταυτίζεσται μ'αυτούς που ξεπουλούν τη χώρα.Τα παραμύθια για νέο πολιτικό ήθος,γόνιμη αντιπολίτευση και άλλες τέτοιες αερολογίες είναι άκαιρα σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα .
  Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και πολεμήστε.
  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
   ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 21:40:20

   ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΜΕ ΧΙΛΙΑ!!!!
   ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΘΑΓΕΝΗ!!!!


   ΣΤΕΦΑΝΟΣ
   ΚΕΡΚΥΡΑ

 50. azxc avatar
  azxc 13/12/2010 21:42:40

  Κύριοι, εάν το πρόβλημα είναι η αμοιβή του οδηγού του τρόλλεϋ και όχι η λεόντειος σύμβαση με τη ΜΑΝ του Βερελή...πάσο...και μπράβο στον Σαμαρά, άμα ψηφίσει τα συγκεκριμένα άρθρα...θα βγει πρωθυπουργός σίγουρα..και δεν κάνω πλάκα..αν το πρόβλημα είναι οι μικτές αποδοχές οικογενειαρχών στην ΑΤΕ ύψους 2000 ευρώ κατά μέσο όρο και όχι τα θαλασσοδάνεια σε κανάλια, κόμματα και συνεταιρισμούς..και πάλι μπράβο...αν το πρόβλημα είναι τα 4000 ευρώ της ΔΕΗ και όχι η τιμή που αγοράζει ο Μυτιληναίος που ζημιώνει τη ΔΕΗ εκατομμύρια ευρώ και πάλι μπράβο σας

  • Orestios avatar
   Orestios @ azxc 13/12/2010 21:46:30

   Λαϊκίζεις.
   Μάθε από τακτική και τα ξαναλέμε

   • azxc avatar
    azxc @ Orestios 13/12/2010 21:48:41

    Μην χαρακτηρίζεις φίλε...ισολογισμούς ΑΕ και συμβάσεις μελετώ και προκύπτει ότι κανένα τέτοιο μέτρο δεν εξυγιάνει τις ΔΕΚΟ, αλλά ο έλεγχος των κεφαλαίων που δωρίζονται στους προμηθευτές και ανταγωνιστές.
    Τώρα τακτική έχω μόνο στο σκάκι, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

    • Orestios avatar
     Orestios @ azxc 13/12/2010 22:04:43

     Το θέμα των προμηθειών είναι το σημαντικό και εκεί χρειάζεται στόχευση.
     Εκεί παίζεται το παιχνίδι.
     Στην πολιτική υπάρχει τακτική. Αλλοίμονο αν δεν υπάρχει και γίνονται όλα στρα κουτουρού.
     Αυτή την στιγμή υπάρχει τεράστια προπαγάνδα, που κανιβάλησε τους πάντες και τώρα που φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ εμείς θα το στηρίξουμε??????????
     Είναι η ώρα που μπορεί να πέσει αυτή η βρώμικη κυβέρνηση και εμείς θα πούμε όχι????

  • Στάθης Δ avatar
   Στάθης Δ @ azxc 13/12/2010 21:59:50

   Λαϊκίζεις azxc, λαϊκίζεις....
   Αυτά που χρωστάνε τα καϋμένα τα κόμματα εξουσίας (111,8 εκκ το ΠΑΣΟΚ, 120,0 η ΝΔ) στις τράπεζες (εκ των οποίων τα 201,8 στην κρατική ΑΤΕ...) τα έχουν ξοδέψει για το δικό μας το καλό. Και έτσι όπως έχουν αποδειχθεί ικανοί διαχειριστές στα του οίκου τους, το ίδιο κάνουν και στο δημόσιο ταμείο όπως ξεκάθαρα βλέπουμε τα τελευταία 30 χρόνια

   Υ.Γ ΜΑΝ, Αλουμίνιο, λαθρεμπόριο πετρελαίου, ομόλογα, Siemens, Βατοπέδι...Που τα θυμήθηκες πάλι?

 51. λαλακης avatar
  λαλακης 13/12/2010 21:46:26

  Δηλαδη οσοι ειστε υπερ των προνομιων των ΔΕΚΟ και των ΔΥ τι θελετε
  να εξαθλιωνονται οι υπολοιποι για να ταιζονται οι ορδες των ΔΥ;

  Δε βγαινουν τα νουμερα δεν γινεται να συνεχιστει αλλο το φαγοποτι στο δημοσιο!!!!

  Ναι στην Ελλαδα της δημιουργιας, των δημοκρατικων και φιλελευθερων αξιων...

  • Orestios avatar
   Orestios @ λαλακης 13/12/2010 21:47:56

   Σού' φυγε ένας πόντος λαλάκη!

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ λαλακης 13/12/2010 21:49:07

   Αν κοπούν σωθήκαμε οικονομικά ως χώρα;
   Μάλλον όχι.Ξεκόλα με τους ΔΥ και δες πιο μακριά.
   Καταστρέφει τη χώρα .

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 21:58:08

    Φιλε λογοκρισια

    Ετσι οπως γιναμε αντε να δουμε πως θα ξεμπλεξουμε.

    Το οτι πρεπει να τελειωσουν οι τρελες με τους ατελειωτους διορισμους ΔΥ ,δεν το συζητω καν
    καταχρεωσαν τη χωρα στο βωμο των εκλογικων αναμετρησεων.

    Πρεπει η χωρα να ξεκινησει απο το μηδεν αν καταλαβες φιλτατε.
    Το μοντελο του Ελληνικου βαλκανιζατερ σοσιαλισμου
    του χλιδατου ΔΥ και της εξαθλιωμενης αλλοδαπης(και μη) καθαριστριας πρεπει να παρει τελος.

    Η θα γινουμε ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ η θα ανακυρηχθουμε
    σε αφρικανικη δημοκρατια που θα επεσκεπτονται
    καραβανια αγαπης για συσιτια.

    Δε γουσταρω να καταστραφει η χωρα μου για να διατηρησουν τα προνομια καποιοι κρατικοδιαιτοι.

    • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
     ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ λαλακης 13/12/2010 22:55:31

     Συμφωνώ με τα παραπάνω αλλά ξεχνάς ότι μιλάμε για βίαιη, βάναυση θα έλεγα προσαρμογή. Ο στρατός των ανέργων καθημερινά αυξάνεται, τα ενοικιαστήρια σε καταστήματα και γραφεία συνεχώς πληθαίνουν. Είμαστε έτοιμοι για αναδιάρθρωση των οικονομικών δομών που τόσα χρόνια εμείς οι ίδιοι - κράτος και ιδιώτες- δημιουργήσαμε; Σαφώς ΟΧΙ!!!
     Το να ξεκινήσεις από το μηδέν σημαίνει δύο πράγματα: πτώχευση ή παρθενογένεση.
     Για το δεύτερο οφείλω να σου πω ότι κάτι τέτοιο έγινε πριν από περίπου 2000 χρόνια και μετεξελίχθηκε σε παγκόσμια θρησκεία.....

     ΣΤΕΦΑΝΟΣ
     ΚΕΡΚΥΡΑ

 52. Κώστας avatar
  Κώστας 14/12/2010 15:29:34

  Aν το τολμήσει να θέσει υπό δημοψήφισμα-εν μέσω τέτοιας εθνικής πλέον κρίσης-τυχόν τροποποιήσεις και λοιπά ψευτοδιλήμματα μία είναι η απάντηση, που ακυρώνει τον σχεδιασμό του ψευτοπρωθυπουργού: Αποχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.