#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/10/2011 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχει κυβέρνηση - ο Σαμαράς να ορίσει τις εθνικές γραμμές διαπραγμάτευσης

[caption id="attachment_128962" align="alignnone" width="600" caption="Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος"][/caption]

Κούρεμα με την ψιλή, crew cut, ή απλό…φιλάρισμα; Ανεξαρτήτως μεθόδου, είναι βέβαιον ότι η Ελλάδα κατευθύνεται εσπευσμένα προς το κουρείο. Και δυστυχώς δεν έχει ούτε δικαίωμα…βέτο για την κουπ που θα της επιβάλλουν.

Mόνο που εδώ δεν πρόκειται για ασκήσεις υψηλής κομμωτικής. Πρόκειται για το ίδιο το μέλλον της πατρίδας μας και προκαλεί κατάπληξη, ότι λίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες συνόδους κορυφής, που θα κρίνουν μεταξύ άλλων, την τύχη του ελληνικού χρέους, ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να παρουσιάσει το σχέδιό του. Με το οποίο όμως επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι βρίσκεται στον κόσμο του.

Την ώρα που τα πράγματα έχουν φτάσει στο αμήν ο κ. Παπανδρέου στέλνει μήνυμα από το ... twitter και μας λέει πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα καταλήξουμε την Κυριακή σε αποφάσεις. Έβαλε επίσης και το Μαξίμου να δημοσιεύσει τους άξονες πάνω στους οποίους θα ...διαπραγματευτεί, την στιγμή που οι Ευρωπαίοι μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Αποφεύγει, όμως, όπως η ...γάτα το νερό να αναφερθεί σε όσα δραματικά συμβαίνουν αυτές τις ώρες στην Ευρώπη. Αποφεύγει επιδεικτικά να πει ποια, από τις δεκάδες «λύσεις» που επεξεργάζονται κάποιοι πυρετωδώς στα ευρωπαϊκά γραφεία, είναι αυτή που πρέπει να επιδιώξει η χώρα μας προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα το εθνικό συμφέρον.Η λέξη «κούρεμα», δεν αναφέρεται καν από την κυβέρνηση. Κι ας μονοπωλεί την ατζέντα όλων των ξένων κυβερνήσεων που μιλούν για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Και ο μεν κύριος Παπανδρέου έχει κάθε λόγο να θολώνει τα νερά. Ξέρει ότι μετράει 24ωρα στην εξουσία, διαισθάνεται ότι θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι δυσβάστακτο και βαρύ, γι αυτό και δεν επιθυμεί να οριοθετήσει προκαταβολικά το εύρος της αποστολής του. Άλλωστε, κανείς δεν του ζητάει και προκαταβολικά τα ρέστα. Όλοι τον αφήνουν να υποδύεται ανενόχλητος τον ρόλο του εθνικού διαπραγματευτή. Ακόμη και η ψήφιση του επαίσχυντου πολυνομοσχεδίου, χρησιμοποιήθηκε προς αυτή τη κατεύθυνση. Να του «λυθούν τα χέρια», δηλαδή για να δώσει τη…μεγάλη μάχη στις Βρυξέλλες!

Όμως, τι ακριβώς διαπραγματεύεται ο κύριος πρωθυπουργός, ουδείς γνωρίζει.

Αυτή την στιγμή η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ευθύνες. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα πάνω της. Έχει συνεπώς καθήκον να οριοθετήσει την εθνική γραμμή πάνω στην οποία ο κ. Παπανδρέου οφείλει να κινηθεί. Όχι για αυτά που θα διαπραγματευτεί, αλλά για όσα δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί και εν τέλει να ξεπουλήσει.

Γιατί τις επόμενες ημέρες θα ζητηθούν παραχωρήσεις που μόνο έπειτα από μια χαμένη πολεμική αναμέτρηση μπορούν να δοθούν. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει χρέος, χωρίς ανταλλάγματα. Και το ερώτημα είναι ποιο χρέος θα μας χαρίσει (σ.σ. μήπως αυτό που ήδη βρίσκεται σε…ελληνικά χέρια;) και τι είδους «εκχωρήσεις» θα απαιτήσει.

Η ΝΔ οφείλει να προειδοποιήσει τον κύριο Παπανδρέου, κι ας δυσαρεστήσει κάποιους στην Ευρώπη, που ούτως ή άλλως κοιμούνται και ξυπνούν με τον «εφιάλτη» του Σαμαρά. Γιατί σε τέτοια ιστορικά σταυροδρόμια τα κόμματα δεν αναφέρονται στους ξένους, αλλά στους πολίτες που τα εξέλεξαν.

Για να μην παρεξηγούμαι, η οριοθέτηση της κόκκινης γραμμής δεν περνάει από ασκήσεις διαλόγου και συναίνεσης. Κοινός τόπος με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει. Ειδικά με έναν πρωθυπουργό που είναι αμφίβολο αν διαθέτει πατριωτικές αναστολές και συνείδηση του εθνικού καθήκοντος.

Ο κ. Παπανδρέου πορεύεται μόνος του. Χωρίς συνενόχους και συνυπαίτιους. Γιατί όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί. Μόνο που αν δεν καταφέρει να κρατήσει τα εθνικά μετερίζια, θα πρέπει να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής και να πετάξει για άλλη χώρα. Μεταμφιεσμένος με περούκα και γυαλιά.

Είναι συνεπώς υποχρέωση της ΝΔ να προσδιορίσει σήμερα, εγκαίρως και ευθαρσώς ποιο είναι το πλαίσιο εκείνο της διαπραγμάτευσης, πέραν του οποίου ένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να υποχωρήσει.

Ακροβολιστής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 21/10/2011 17:06:43

  Τήν περίπτωση νά είναι καί αύτό ένα άκόμα "στημένο "παιχνίδι , τήν έχουμε σκεφθεί ???

  • Θανάσης Μπιδέρης avatar
   Θανάσης Μπιδέρης @ Κωστας Ε. Χριστοδουλου 21/10/2011 22:10:06

   Η τακτική του θα είναι η εξής: Στις 2 Συνόδους όλοι θα φωτογραφηθούν μαζί του και θα του σφίξουν το χέρι και μπλα και μπλά. Ο Σαμαράς ταυτόχρονα θα περάσει τα μύρια όσα. Η δόση ήδη τώρα που γράφω ανακοινώθηκε ότι θα εκταμιευτεί, αλλά οι αποφάσεις για το νέο πακέτο αναφέρθηκε ότι θα είναι έτοιμες ΙΣΩΣ στα τέλη Νοεμβρίου. Το παράθυρο λοιπόν για εκλογές άνοιξε... Προεκλογικά θα ακούσουμε τα μύρια όσα από Βρυξέλλες και Βερολίνο,απειλές, παράπλάνηση και πάλι απειλές και παραπλάνηση. Μην απορήσετε αν τις επόμενες μέρες δοθεί και κάποια παράταση ή διευκόλυνση στα χαράτσια... Πάντως η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη. Αντώνη ΓΕΡΑ!!

 2. andreas avatar
  andreas 21/10/2011 17:10:04

  Να του της πει στα αγγλικα για να τις καταλαβει μηπως και γλιτωσουμε τιποτε.

 3. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 21/10/2011 17:33:34

  Κατερίνα είπε:
  21/10/2011 στις 5:32 pm

  Ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Παπακωσταντίνου, οι Τραπεζίτες, ο Καρατζαφέρης, ο Βενιζέλος, το ΔΝΤ, το ΠΑΜΕ κτλ.
  Ολα αυτά υπάρχουν και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

  Υπάρχει όμως και ο Ελληνικός λαός, συκοφαντημένος φοβισμένος ταπεινωμένος.

  Η πλειοψηφία του στηρίζει Σαμαρά αυτή τη στιγμή και από αυτόν περιμένει την όποια λύση. Δεν είναι κρίμα όλοι οι άλλοι να κάνουν παιχνίδι στις πλάτες του;
  Πρόεδρε δύσκολα μεν, αλλά τι να κάνουμε;
  Μερικοί είναι ταγμένοι για τα δύσκολα.

 4. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 21/10/2011 17:40:14

  Κυβερνηση οντως δεν υπαρχει, αλλα....αυτο θελουν οι δανειστες μας !

  Δυστυχως δεν νομιζω πλεον οτι με δημοκρατικο τροπο θα παει σε εκλογες...

  Γνωριζοντας οτι θα σημαινει ο πολιτικος του θανατος και εχοντας δεδομενο οτι η Ευρωπη απεχθανεται την ιδεα και μονο οτι ο Αντωνης θα εφαρμοσει Εθνικη Πολιτικη κανει οτι μπορει - συνεπιοκουρουμενος απο τον φιλοδοξο πλην οικονομικα αγραμματο Βενιζελο - για να τον μειωσει διεθνως και να περασει οσο ταχυτερα γινεται οσα νομοθετηματα χρειαζονται για την πληρη υποταγη μας....

 5. dorothea avatar
  dorothea 21/10/2011 17:52:51

  Oι 5 άξονες της διαπραγμάτευσης που "ανέλυσε" στο υπουργικό συμβούλιο ο...στοχαστής, προδιαγράφουν ακριβώς την μη διαπραγμάτευση. Θα κάνει ότι του πουν. Αλλά που είναι και η ΝΔ να του δυσκολέψει λίγο τη ζωή ρε παιδιά; Θα γυρίσει πίσω κύριος και θα επαίρεται για μία ακόμη εθνική επιτυχία; Είναι δυνατόν;

 6. sitting duck avatar
  sitting duck 21/10/2011 17:55:16

  Mα αν δεν έχουν τεθεί εκ των προτέρων οι "κόκκινες γραμμές", πώς θα φανεί η αποτυχία, αγαπητή Δωροθέα; Θα επιστρέψει τροπαιούχος και θα τον αποθεώνουν τα...μεγάλα κανάλια, τώρα που τους έκανε και το χατήρι με το Αλτερ. Σε απλά ελληνικά θα έχει παραδώσει τα κλειδιά στους Γερμανούς και εδώ δεν θα έχει ανοίξει μύτη...

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 21/10/2011 17:56:00

  "θα πρέπει να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής και να πετάξει για άλλη χώρα".

  Υποθέτω ότι είναι ρητορική η θέση εδώ, φίλε Ακροβολιστή. Διότι αν ξεφύγει το εγκαθετος του παγκοσμιοποιημένου μετανεωτερικού φασισμού, θα είναι ύστατη αποτυχία της -όποιας, έστω της κουτσουρεμένης- δικαιοσύνης μας απέμεινε.

 8. wraia ta leme avatar
  wraia ta leme 21/10/2011 17:57:13

  Σε λάθος μήκος κύματος κινούνται τις τελευταίες ώρες οι δημόσιες δηλώσεις Σαμαρά. Εγώ περίμενα να τον δω στη βουλή να ξεσπαθώνει. Αντ΄αυτού,...καθάρισε ο Τσίπρας! Ας ελπίσουμε ότι ο αρχηγός έχει κάτι στο μυαλό του και μένει στο παρασκήνιο για λόγους τακτικής. Αλλιώς δεν εξηγείται.

 9. dorothea avatar
  dorothea 21/10/2011 17:58:25

  Αυτό λέω. Κρίμα δεν είναι να μας ξεπουλάει ανενόχλητος;...

 10. Y. avatar
  Y. 21/10/2011 18:05:46

  Είμαι σίγουρος ότι στην αναφορά σου “…την ψυχολογία του λαού...”, συμπεριλαμβάνεις και “την ψυχολογία των ΝΔιτών”

 11. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 21/10/2011 18:07:12

  Διαβάζω στο διαδίκτυο: "Ο καθηγητής Κώστας Αρβανιτόπουλος (αλήθεια που είναι καθηγητής;) μαζί με τον Χρυσανθο Λαζαρίδη θεωρούνται οι πιο έμπιστοι άνθρωποι του προέδρου της ΝΔ και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο τευλευταίός του ζήτησε να παραμείνει κοντά του, αν και ως γνωστό ο Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την επιθυμία του να διευκολύνει την κατάσταση και να αποχωρήσει απο το κομματικό του πόστο, μιας και έχει «κλειδώσει» η υποψήφιότητά του στην Α' Πειραιά...".

  Δεν ξέρω αν έτσι τους λένε να γράφει ο ίδιος ο κ. Αρβανιτόπουλος, αλλά αν συμβαίνει αυτό τότε καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν αντιφάσεις στην γραμμή της ΝΔ

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Απηυδισμένος 21/10/2011 19:03:17

   Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι σοβαρό και αξιόλογο πρόσωπο και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η απαξιωτική στάση απέναντί του.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ΒΙΣ 22/10/2011 00:33:19

    Δὲν νομίζω ὅτι παραπάνω ἐτέθη θέμα σοβαρότητας ἢ ἀξιοσύνης: θέμα πολιτικῶν ἀπόψεων/στάσης ἐτέθη!

 12. Y. avatar
  Y. 21/10/2011 18:08:03

  ...για κάποιον που τον στείλανε στα Γκούλακ

 13. Y. avatar
  Y. 21/10/2011 18:11:31

  ...στο Πάντειο

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Y. 21/10/2011 18:19:51

   Ωχ!

 14. hunter avatar
  hunter 21/10/2011 18:35:26

  Αντώνη,,
  ηρθε η ώρα να μιλήσεις καθαρά,
  ήρθε η ώρα να πεις αλήθειες που πονάνε,
  ήρθε η ώρα να μιλήσεις για εθνική προδοσία,
  ήρθε η ώρα να διαγράψεις τα βαρίδια της παράταξης και να προχωρήσεις με τους υπόλοιπους,
  σε θεωρώ ευνοημένο, γιατί έχεις τη μεγάλη ευκαιρία να μας κάνεις να ξανανιώσουμε Έλληνες,
  αν νιώθεις έτοιμος κάνε το μεγάλο βήμα,
  διαφορετικά θα γίνεις ο πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία.

 15. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 21/10/2011 18:42:54

  Η ΝΔ αντί να προσδιορίσει τον στόχο και τις κόκκινες γραμμές, προτιμά να παρατηρεί από απόσταση, ελπίζοντας ότι δεν θα την παρασύρει στο πέρασμα της η καταιγίδα.

 16. dorothea avatar
  dorothea 21/10/2011 18:57:13

  Ποιός θα αναλάβει να εξηγήσει στον λαό την εξίσωση : "Κούρεμα-αξιώσεις εποπτείας-ελληνικό τραπεζικό σύστημα & ασφαλιστικά ταμεία-δημόσια περιουσία και ξεπούλημα". Ποιος θα μιλήσει σε όρους "κόστους-οφέλους"; Μα με συγχωρείτε, δεν είναι δουλειά των πολιτικών να ενημερώσουν τον λαό; Θα περιμένουμε τον Γιωργάκη να γυρίσει...δαφνοστεφανωμένος και να μην ξέρουμε τι έχει συμβεί; Υπάρχει δυστυχώς κενό ενημέρωσης και από τη Νέα Δημοκρατία. Ερωτώ λοιπόν: Ποιά είναι η επίσημη θέση του κόμματος για το κούρεμα; "Να μην είναι υπερβολικό", όπως λέει ο Λαζαρίδης; Και τι σημαίνει αυτό; Μπορεί κάποιος να μου προσδιορίσει την υπερβολή;

 17. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 21/10/2011 19:07:23

  Βαρεθηκαμε να μιλαμε ρε!! Εκλογες να τελειωνουμε επιτελους...
  χαχα

 18. Πελασγός avatar
  Πελασγός 21/10/2011 19:20:45

  Όταν η Κλιντον ήρθε στην Ελλάδα, ένα πράγμα διεμήνυσε στον ατζέντη τους. Να μην παραιτηθεί μέχρι τη λήξη της θητείας του. Επίσης όταν για μερικές ώρες παραιτήθηκε... μεσούντως του θέρους, δεν ανέκρουσε πρύμναν λόγω των παρεμβάσεων της οικογένειάς του, αλλά η αντεπιστέλλουσα...αρχή, επί της Κηφησίας του υπέμνησε την παρακαταθήκη που του άφησε η secretary of SD.
  Όλα τα παραπάνω τίθενται ως δεδομένα για το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
  Ούτως εχόντων των πραγμάτων ο Σαμαράς δυο επιλογές μπορεί να τρέξει στον αλγόριθμο.
  1) Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον ...πολυβραβευμένο από τη Γερμανική...νομενκλατούρα, και τον ανέχεται ο Ελληνικός λαός για κάνα τρίμηνο και μετά, αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια με το "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων" ή
  2) Καλεί τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων σε άτυπο Εθνικό Συμβούλιο και παραιτούνται σύσσωμοι από το Κοινοβούλιο, αφού προειδοποιήσει τον ένοικο επί της Ηρώδου Αττικού ότι θα το κάνει άν εκείνος δεν παραιτηθεί.
  Αυτό απαιτεί όμως ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

  Άλλως πως, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...

  Πελασγός

  • Y. avatar
   Y. @ Πελασγός 21/10/2011 19:31:35

   Αν γνωρίζεις, τι συνεπάγεται Συνταγματικά και κανονισμού Βουλής το 2?

   • Πελασγός avatar
    Πελασγός @ Y. 21/10/2011 19:51:44

    Αγαπητέ Υ.,
    Όπως θα κατάλαβες, επεξηγώ στη βάση της "Θεωρίας των Παιγνίων". Και φαντάζομαι θα γνωρίζεις σχετικά με αυτή.
    Δεν νομίζεις ότι οι εχθροί μας , εδώ και αρκετό καιρό, πέραν του δικού μας Θουκυδίδη και του Clauzevitz, τρέχουν αυτή τη θεωρία;
    Ελπίζω ότι σου έδωσα να καταλάβεις περισσότερα από ότι μου ζήτησες.

    Πελασγός

    • χρυσηίς avatar
     χρυσηίς @ Πελασγός 21/10/2011 22:43:47

     Nα δεις και ποιος αλλος εχει εντρυφησει στη “Θεωρία των Παιγνίων”.........

 19. ad kan avatar
  ad kan 21/10/2011 19:33:09

  Οι Γερμανοί κάνουν οικονομικό πόλεμο στον Ευρωπαικό Νότο μέσω της ανισομερούς ανάπτυξης και του χαμηλότοκου δανεισμού που έχουν πετύχει μέσω της πολιτικής ένταξης των PIGS στον "μηχανισμό στήριξης", πως είναι δυνατόν αυτοί να κανονίζουν τις τύχες της χώρας μας ;
  Ποιά είναι η εθνική εναλλακτική στρατηγική σχετικά;
  Μήπως πρέπει να αναθεωρηθούν όλα ;
  Το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου μεγαλώνει, για ποιά οικονομική και κοινωνική σύγκλιση μιλάμε ;

 20. Μαλτέζος avatar
  Μαλτέζος 21/10/2011 19:44:59

  Πολύ σωστό άρθρο, ταπεινά φρονώ δηλαδή, η ΝΔ πρέπει να βγει και να εξηγήσει τις θέσεις της, τι και πως επακριβώς..

  Μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία της νέας κυβερνητικής της θητείας, μπορεί και να έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας ήδη..

 21. Y. avatar
  Y. 21/10/2011 20:04:41

  Πολύ σωστα αυτά που λες, και έχουν απόλυτη εφαρμογή στο πολιτικό παιχνίδι που τα πασόκια παίζουν άριστα από καταβολής τους
  Το ερώτημά μου προσδιοριζόταν στο αν το 2 έχει και συνταγματικούς ή κανονισμούς Βουλής ορισμούς
  Ευχαριστώ πα΄ντως για την απάντησή σου

 22. k avatar
  k 21/10/2011 20:56:24

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΡΟΙΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΩΣ ΕΚΤΕΛΕΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕ.

 23. sam avatar
  sam 21/10/2011 21:09:02

  http://www.youtube.com/watch?v=IxCvFSnfpUc

 24. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 21/10/2011 21:14:45

  λες να των χειροκροτουν τα ζωντοβολα παλι

 25. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/10/2011 21:16:07

  Δεν μπορει ο Σαμαρας να θετει κοκκινες γραμμες οντας στην Αξιωματικη Αντιπολιτευση !Με το που θα τις θεσει θα πεσουν ολοι επανω του με πρωτο τον κ Μπαμπη ...να τον φανε πριν μιλησει στην συνοδο των ''αδελφων''Ευρωπαικων πολιτικων κομματων .Ο,τι εχει να πει θα το πει εκει που παιζεται το παιχνιδι face to face για να ξερουν με ποιον εχουν να κανουν οπως εκανε την προηγουμενη φορα με την αριστη απαντηση στην φραου Μερκελ για το'' Πλανο Β ! και οτι ''παλι στα λογια μου θα ερθετε με τα μετρα που παιρνετε για την Ελλαδα'' .Tο προπαγανδιστικο κολπο του ΓΑΠ για νικηφορες πορειες κλπ θα το παιξουν τα καναλια ειτε κερδισει ειτε χασει [που θα χασει πανηγυρικα } !Εδω υποδεχοντουσαν οι λακεδες Πασοκοι τον Κινεζο τους σιμητη στο αεροδρομιο με χειροκροτηματα και μπραβο οταν ερχοταν απο την Ευρωπη και δεν θα πιαστουν απο οπου μπορουν σημερα που εχουν το χερι στο μελι με το βαζο το οποιο εχει κολλησει στο χερι γιατι δεν το ανοιγουν το χερι να βγει απο αυτο αλλα το κρατουν σε γροθια με το κατι τις τους μεσα {Προσληψεις ,ΜΚΟ,Κονδυλια του ΥΠΕΞ ,PROTON BANK ,Χρυσωροχεια Χαλκιδικης κλπ κλπ .}.Αλλα ενα συνθημα κυριαρχει πια ''Δεν ξεχνω το Γουδη ειναι εδω ''!

 26. antiMME avatar
  antiMME 21/10/2011 23:28:08

  Προβλήματα όμως προκαλούν και κάποιοι από το εδώ μαγαζί με κυνήγι εργαζομένων και απίστευτες προτάσεις για εφεδρείες που αποτελούν συνέχεια της ήπιας αντιπολίτευσης
  Προσοχή γιατί η μπάλα θα πάρει όλους....

 27. palegio avatar
  palegio 22/10/2011 05:15:10

  Προτεινω συγκυβερνηση,ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ-ΛΑΟΣ-.Με συνθεση, Πρωθυπουργος ο Σημιτης,Εξωτερικων ο Τζεφρυ,Εσωτερικων ο Μπενιτο,Εργασιας ο Παπακωνσταντινου,Δημοσιας ταξης ο Καρατζαφερης,Εθνικης αμυνας ο Αδωνις,Οικονομικων ο Τσοχατζοπουλος,Δημοσιων εργων η Ντορα(μαζι με τον μπαμπα)Παιδειας ως εχει(χειροτερα δεν γινεται)Αθλητισμου ο Ψωμιαδης(ο αγαπουλας ο Μακαρος ,να βαλουμε και κανα εξωκοινοβουλευτικο)Γεωργιας την Μπιρμπιλω.Ναυτιλιας τον Παπουτση,Μεταφορων ως εχει,(χειροτερα δεν γινεται)Τουρισμου τον Λαλιωτη. Ε??? ΚΑΙ ΜΑΜΩ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ>

 28. Πελασγός avatar
  Πελασγός 22/10/2011 08:31:27

  Ώ μήλον της έριδος Αχιλλέως τε και Αγαμέμνονος, τι εννοείς;
  Υποθέτω ότι εδώ μέσα γράφουν άνθρωποι σκεπτόμενοι που λογίζονται με παραδοχές και υποθέσεις και όχι με υπαινιγμούς.
  Άπλωσε τη σκέψη σου και μη φοβάσαι, παρ'εκτός αν είσαι ακόμη δέσμια των Ομηρικών ηρώων μας.

  Πελασγός

 29. doc1968 avatar
  doc1968 22/10/2011 12:11:31

  Ο ΓΑΠ δεν δεσμευθηκε στο παραμικρο δημοσια,ετσι ωστε να πανηγυρισουν για το οτιδηποτε μετα.
  Το θεμα δεν ειναι ως που θα το φτασει με την προδοσια του,η απαντηση ειναι ,μεχρι εκει που μπορει.
  Το θεμα ειναι τι κανει και που ειναι η Αντιπολιτευση.
  Εαν η Αντιπολιτευση προσπαθει μονο να μην ''σκασει η χωρα ''στα χερια της ,ωστε να αποδοθουν ευθυνες στους πραγματικους υπαιτιους μετα,συγγνωμη,δεν ειναι αυτο Εθνικη Συνταγη Σωτηριας.Ειναι κομματικο παιχνιδι.Και οταν ολα διαλυθουν ποσως ενδιαφερομαστε για το ποιος --προσωρινα--θα κυβερνησει.Γιατι ειναι σιγουρο οτι μπαινουμε σε μεγαλη περιοδο ασταθειας.
  Αν λοιπον,πρεπει καπου να ξεκινησει ο Αντωνης εκτος απ τον Παπουλια,ειναι απ το Εσωτερικο.Να ανακοινωσει δεσμευομενος ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ,τι θεωρει ωφελιμο για τη χωρα και τι Επιζημιο.Πριν ληφθουν οι εξωθεν αποφασεις.
  Αν ειναι ξεκαθαρος με το λαο,ξεφορτωθει επιτελους τη σκαρταδουρα απ το κομμα και δεν ασχολειται μονο με τις Βρυξελλες--ηδη βρηκε πατημα ο Μοσιαλος--μονο κερδισμενος θα βγει.Αλλιως θα χαρακτηριζεται οπορτουνιστης και αλαζονικος δημοσκοπος οπως ηδη γινεται.
  Θα απωλεσει και την σοβαρη πρωτοβουλια μαχητικης Αντιπολιτευσης ,απο την αντιδρωσα Αριστερα και μετα τελος.Θα μεινει η βουβαμαρα του Καραμανλη,το μπλειζερ του Αβραμοπουλου και οι ασυμμετρες απειλες του Βυρωνα..
  Αν βεβαια,πραγματικα οντως δεν εχει δεσμευσεις και αυτος.
  Καηκαμε στο χυλο,φυσαμε και το γιαουρτι.Κοντρα σε οσα γινονται μονο μια λυση υπαρχει.Απολυτη ειλικρινεια,καταγγελτικη αποψη με απειρες ,δυστυχως πλεον αποδειξεις μειοδοσιας,καθαρες κουβεντες στο λαο και συνασπισμος των υπο πτωχευση λαων της ΕΕ ,κοντρα στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Δεν τους συμφερει η διαλυση,εκει θα διαπραγματευτουν.

 30. Black_Swan avatar
  Black_Swan 22/10/2011 18:14:21

  Όλοι εσείς δεν έχετε καταλάβει τίποτα ακόμα... συνεχίζετε και ασχολείστε με κόματα και αρχηγούς και τι θα έκανε ο Σαμαράς...και ο Παπανδρέου και η Παπαρήγα θα έκανε το άλλο και μπλα μπλα..έχω βαρεθεί να τα ακούω... Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτό τον τόπο εδώ δεν τον εξουσιάζει καμία κυβέρνηση? διακοσμητικοί είναι και οι 300... σε λιγότερο βαθμό πριν λίγο καιρό περισσότερο τώρα... τελείωσε το έργο η Ελλάδα έχει πουληθεί στους ξένους... καθήστε να τρώτε τα μουστάκια σας με τα κομματικά... όποιος και να ανέβει στην εξουσία τα ίδια θα κάνει η πολιτική πλέον είναι κοινή... ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ! Αυτοί το μόνο που θα συνεχίσουν είναι να έχουν τους πελατάκους τους για να συνεχίζει το αλισβερίσι τους...γιατί αυτό δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ όσο υπάρχουν βούρλα και όχι άνθρωποι που έχουν όρεξη να παλέψουν και να σταθούν στα πόδια τους με τις ίδιες τις δυνάμεις τους...

 31. sitting duck avatar
  sitting duck 23/10/2011 14:20:52

  Kαι τι θα πεί αυτό; Να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τη μοίρα μας; Και σε κάθε περίπτωση, κυβερνούν δεν κυβερνούν, οι 300 και ειδικότερα αυτή η κυβέρνηση των ανδρείκειλων, δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Πρέπει να λογοδοτήσουν για την παράδοση της χώρας στην ξένη επιτήρηση.

  • Black_Swan avatar
   Black_Swan @ sitting duck 23/10/2011 16:45:36

   Να διαμαρτυρηθείς και να φωνάξεις όσο θέλεις δε στο απαγορεύει αυτό κανείς... αλλά πέρα από κόμματα και υποτιθέμενες ιδεολογίες που το μόνο που κάνουν είναι να χειραγωγούν τον λαό.. μπορείς να μου πεις αν αυτή τη στιγμή υπάρχει μια φωνή που να σε αντιπροσωπευει και που να πιστευεις αληθινά ότι θα βοηθήσει την κατάσταση?

 32. sitting duck avatar
  sitting duck 23/10/2011 19:03:45

  Δύσκολη ερώτηση, δύσκολη απάντηση, μαύρε κύκνε. Πάντως η πιό καθαρή περίπτωση στο υπάρχον διαβρωμένο σκηνικό, μου φαίνεται ο Σαμαράς. Με όλες τις αδυναμίες περιβάλλοντος και συστήματος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.