#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2010 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχει “Νέα Τάξη”. Μόνο μεγάλες εταιρίεςΜε συγχωρείτε, αλλά πάντα  χλεύαζα  τους συνομωσιολόγους, που έβλεπαν σκοτεινά κέντρα εξουσίας πίσω από αυτά που γίνονται, και ειρωνευόμουν τις φοβίες για Σκοτεινές Λέσχες και τέτοια.  Και, σε κάποιο βαθμό ακόμα είμαι λίγο …σκεπτικιστής.  Αλλά, να, που ψάχνοντας να βρω ποιος διάολος έχει κινήσει γη και ουρανό να γεμίσει την χώρα μου με αιολικά, και να μου ακριβύνει το ρεύμα, και  ποια μύγα έχει τσιμπήσει τους ΓΑΠ του κόσμου και βλέπουν πράσινα όνειρα, άρχισα να βλέπω επιχειρηματικά συμφέροντα (σώπα καλέ…), και μαζί με αυτά, νομίζω ότι κατάλαβα ποια είναι η Νέα Τάξη.

Δεν υπάρχει «Νέα Τάξη».   Υπάρχουν οι απόγονοι των Γερμανικών φυλών που επικράτησαν στην Ευρώπη μετά τον 4ο αιώνα μ.Χ. και την κατάρρευση της Παλαιάς Τάξης, και προσπαθούν από τότε να καπελώσουν ο ένας τον άλλο, και όλοι μαζί την υφήλιο. Προσπαθούν είτε σε καθεστώς φεουδαχίας, είτε σε εθνικό ή αυτοκρατορικό καθεστώς, είτε σε καθεστώς πολυεθνικών,  με αυτό ή το άλλο μοντέλο εξουσίας, να υποκαταστήσουν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οικονομικά και στρατιωτικά, όπου μπορούν. Μπορεί να μην τσακώνονται σήμερα δούκες και βαρώνοι για φέουδα, αλλά τα φέουδα σήμερα είναι οι αγορές των πολυεθνικών εταιριών και οι περιοχές με τις πρώτες ύλες τους.Δεν υπάρχει «Νέα Τάξη».  Υπάρχουν παλιά και καινούργια συμφέροντα, σε αυτό που λέμε Δυτικό κόσμο:   Μερικά παλιά που έχουν εκλείψει ή έχουν  αλλάξει μανδύα, μερικά καινούργια έχουν εμφανιστεί.  Μερικά εθνικά, μερικά υπερεθνικά.  Μερικά με σαφείς γεωγραφικούς περιορισμούς, μερικά αχαλίνωτα.  Και όλα δυναμικά.   Δεν είναι είδηση ότι οι μεγάλες εταιρίες σε μια χώρα, ή μια ήπειρο, ή τον πλανήτη,  μιλάνε μεταξύ τους, και συχνά τους συμφέρει να μοιράζουν την παγκόσμια αγορά για να έχουν ησυχία, αλλά που και που δεν τα βρίσκουν. Στο επιχειρηματικό λεξιλόγιο, όταν δύο εταιρίες δεν τα βρίσκουν, κουβεντιάζοντας,  τότε λέμε , μεταφορικά, ότι «έχουμε πόλεμο».

Παλιά, ο «πόλεμος» ήταν πραγματικός πόλεμος ανάμεσα σε βαρώνους, δούκες και αυτοκράτορες, που τσακωνόταν για τα φέουδά τους.  Αν δεν μπορούσα να παντρευτώ την χήρα σου και να σου πάρω τους υποτελείς και τα χωράφια σου, σε πολιορκούσα.   Ή παντρευόμουν την αδερφή σου για να αποκτήσω κάποιο δικαίωμα στην αυτοκρατορία σου που είχαν πάρει η Τούρκοι, ή οι Μογγόλοι.  Ο πραγματικά πρώτος παγκόσμιος πόλεμος ήταν ο πόλεμος των 7 ετών μεταξύ Γάλλων και  Άγγλων,  από το 1756 έως το 1763. Με συνέχεια την Αμερικανική επανάσταση,  και τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο 1877-1878 και τα δικά μας τα …Ορλωφικά.

Προσπαθούν να τα βρουν αυτοί οι Νεοταξίτες, αλλά δεν τα καταφέρνουν.  Οι Αγγλοσάξονες είναι τσαχπίνηδες και μαλαγάνες έμποροι, οι Γερμανοί είναι λίγο πιο …ευθείς,  Καμιά φορά, τακιμιάζουν μεταξύ τους για να φάνε τον πρόσκαιρο εχθρό, είτε είναι οι παλαιοί υπήκοοι  των Ρως που πίστεψαν ότι είναι …κομμουνιστές, είτε είναι άπιστοι Άραβες και Τούρκοι.   Συχνά συμμαχούνε  και με τους περιστασιακούς τους είλωτες, ή βάζουν τρίτους εξωτερικούς εχθρούς στους μεταξύ τους καυγάδες.  Και όλα αυτά είναι διαχρονικά από το 400 μ.Χ. περίπου,  μέχρι σήμερα.  Φυσικά οι καιροί άλλαξαν και οι γάμοι με τις αδερφές ή χήρες άλλων  αρχόντων έδωσαν την θέση τους σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, αλλά ο σκοπός είναι πάντα ο ίδιος:  Μέγεθος, κυριαρχία, και, ει δυνατόν, ησυχία, τάξη και ασφάλεια.Όλοι αυτοί έχουν ανακαλύψει ότι ενώ ο πόλεμος είναι θαυμάσιος για να συνεφέρει τζίρους και άδεια θησαυροφυλάκια ,  έχει παράπλευρες απώλειες και  κακές δημόσιες σχέσεις. Εξ ού και κόπτονται για την Παγκόσμια ειρήνη, και προτιμούν μικρούς ελεγχόμενους πολέμους παρά κατά μέτωπο καυγά.  Φυσικά και τους ξεφεύγει το πράγμα, γιατί οι θαλασσινοί Αγγλοσάξωνες είναι πονηροί, τσαχπίνηδες και μαλαγάνες έμποροι, ενώ οι πεδινοί και ορεσίβιοι Γερμανοί είναι πιο ευθείς και ή  μένουν με την επιθετικότητα στο χέρι, ή καταφεύγουν σε άλλες πονηρές μεθόδους.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Νέα Τάξη αφ ενός έχει πρόβλημα συνοχής, αφ ετέρου παύει να κρύβεται πίσω από ευγενείς  ιδεολογίες.  Αυτό μας φέρνει σε καταστάσεις που θα θυμίζουν τον κόσμο του 1900 μάλλον παρά του 2000, ό,τι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα, την Μέση Ανατολή, την Αφρική κλπ. Με πρόσθετο μπέρδεμα ότι η Κίνα είναι πάλι σε εξωστρεφή φάση.

Αλλά κανένα μυστήριο ή συνομωσία.  Ο προσφιλής μου σιδηρόδρομος Βερολίνου Βαγδάτης του 1900 (http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/06/drang-nach-desertec.html,)  έχει γίνει το Desertec (http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/06/desertec.html) -  (και τα πράσινα φούμαρα της κυρίας ΥΠΕΚΑ).

Δεν υπάρχουν συνομώτες… Απλά, καλές μεγάλες Ευωπαϊκές εταιρίες:   Deutsche Bank, Siemens, ABB, E.ON, RWE, MAN, Iberdola, EDF, ENEL.  Αυτή είναι σήμερα η Νέα Τάξη στη χώρα μας. Έχουν και ντόπιους συμμάχους, όσους δεν (εκ)καθάρισαν το ’60 ή  έφτιαξαν από το 81 και μετά.

Μεταξύ 1949 και 1990, εμείς οι Έλληνες, αν και σε μερικές περιπτώσεις μεγαλουργήσαμε, αποτύχαμε παταγωδώς να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας τόσο στην παραγωγή και την βιομηχανία,  όσο και στις κοινωνικές δομές μας.  Οι ενδείξεις υπάρχουν ότι από την δεκαετία του ’60 δεχόταν επιθέσεις το Ελληνικό κεφάλαιο κυρίως από Ευρωπαϊκές εταιρίες. Όχι ότι δεν φταίγαμε και εμείς, με αδυναμίες και τα λάθη, αλλά ο «εξευρωπαϊσμός» της  Ελληνικής βιομηχανίας, και δικτύων διανομής είχε εξωτερικούς δακτύλους και Έλληνες πρόθυμους μεσάζοντες, για να μην πω τίποτε κακό για τις Κυβερνήσεις  Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Σημίτη στο θέμα αυτό.  Αν θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι σημερινοί μας φεουδάρχες, δεν έχετε παρά να δείτε έξω από το παράθυρο, και αν έχετε απορίες, ρωτάτε.   2-3 μεγάλα ονόματα, 6-7 μικρά, καμιά 20αριά ποντίκια και αρκετές κατσαρίδες.  Αυτή είναι η δικιά μας Νέα Τάξη.

Archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. παραέλληνας avatar
  παραέλληνας 18/10/2010 20:33:26

  new world order δε σημαίνει νέα τάξη πραγμάτων, είναι η τάξη του νέου κόσμου. δεν υπάρχει παγκοσμιοποίηση, παρά μόνο παναμερικανισμός.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ παραέλληνας 18/10/2010 20:41:44

   αν εσύ βλέπεις παναμερικανισμό σε ακτίνα 1000 χιλιομέτρων, εγώ πάω πάσο.

   • παραέλληνας avatar
    παραέλληνας @ archaeopteryx 18/10/2010 20:53:54

    τί ακτίνα 1000 χιλιομέτρων. δηλαδή;

  • Jimmy Daras avatar
   Jimmy Daras @ παραέλληνας 19/10/2010 04:35:50

   Otan egrapsa ena arthro legontas oti epikratei o Panamerikanismos se olh thn Europa, o k. Evangellatos den to edimosiepse. Diafaneia !!!- Aisxos !!!

 2. Ιωαννης Ένατος avatar
  Ιωαννης Ένατος 18/10/2010 20:40:49

  "Δεν υπάρχουν συνωμότες… Απλά, καλές μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρίες"...
  Το ένα αποκλείει το άλλο; Δηλαδή οι μεγάλες εταιρίες αγωνίζονται με το Ιερό Ευαγγέλιο στα χέρια και μπροστά στο κοινό καλό δεν κάνουν τίποτε το μεμπτό; Αυτές οι μεγάλες εταιρίες είναι η Νέα Τάξη και αυτές οι μεγάλες εταιρίες έχουν κοινή φιλοσοφία για την πορεία του πλανήτη. Οι σκοτεινές λέσχες είναι σκοτεινές γιατί έτσι θέλουν. Να σου θυμίσω πως τα μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ αρχικά αρνιόταν την ίδια την ύπαρξή της. Και κάποιοι συνωμοσιολόγοι την έφεραν στο φως. Σήμερα είναι think tank αλλά δεν λένε ποιος υποστηρίζει τί.. Και σ αυτή την Λέσχη παίρνουν μέρος και μεγάλες εταιρίες και πολιτικοί.
  Το ότι δεν έχω αποδείξεις ποιος αποφασίζει τί δε σημαίνει πως δεν τω ζω κιόλας. Και υπάρχει μεγάλος κατάλογος και θα εκπλαγεί κάποιος αν δει πως συνδέονται όλα και όλοι με αυτό που επιχειρούν σήμερα να κάνουν στην πατρίδα μας.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ιωαννης Ένατος 18/10/2010 20:47:50

   με εξαίρεση τους 1-2 από τα "μεγάλα ονόματα" που ανέφερα στο τέλος, οι υπόλοιποι Έλληνες που πάνε εκεί είναι μάλλον ποντίκια. Η ζωή μας επηρεάζεται περισσότερο από τις ξένες ευρωπαϊκές εταιρίες που ανέφερα και από τους καλούς κυρίους Genscher κλπ.

   • Ιωαννης Ένατος avatar
    Ιωαννης Ένατος @ archaeopteryx 18/10/2010 20:57:14

    Μάλλον! Μεγάλη κουβέντα το μάλλον αδελφέ! Δεν ξέρεις ούτε είδες. Έχεις μυαλό όμως για να καταλάβεις. Επίσης όλη αυτή η "δουλειά" των εταιριών δε γίνεται αν δεν υπάρχει οργάνωση και κοινή κοσμοθεωρία.

 3. panatha avatar
  panatha 18/10/2010 20:50:14

  Με ολο το σεβασμο,πολυ επιδερμικη αντιμετωπιση ενος τεραστιου θεματος.
  Κι αυτο το " δεν υπαρχουν συνομωτες" βγαζει μια θεση-αρνηση ανεπιτρεπτη για ερευνητη.
  Ευτυχως η σφραγιδα των Πεφωτισμενων του Βαισχαουπτ και ο θυρεος των Ναιτων που παραθετεις,μας δινουν τροφη για συζητηση ημερων.
  Η αναλυση των συμβολων απο μονη της ειναι ικανη να μας απαντηση αν υπαρχει Νεα Ταξη και συνομωτες.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/10/2010 20:51:44

  Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση και νομίζω ότι, αν και ξεκινούμε από διαφορετικές αφετηρίες, καταλήγουμε σε κάποιους κοινούς τόπους.

  Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι ότι αυτές οι εταιρίες έχουν πολιτικό πρόγραμμα. Αυτό είναι που σχηματίζει αυτό που λέμε "Νέα Τάξη". Βασικό πολιτικό πρόγραμμα είναι η χαλάρωση της εθνικής συνείδησης και, συνακόλουθα, η εξασθένιση των κρατών-εθνών, ώστε να μειωθούν οι αντιστάσεις στην επέλαση της εταιριοκρατίας.

  Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι αυτές οι εταιρίες έχουν και κοινά μέσα εκπλήρωσης των σκοπών τους. Τα ΜΜΕ είναι κοινό εργαλείο είτε θέλει μια φαρμακευτική να επιβάλει ένα εμβόλιο για μια "νέα ασθένεια" στον πληθυσμό, είτε θέλουν οι ΗΠΑ να συντονίσουν την ανατροπή μιας εκλεγμένης κυβέρνησης. Και εδώ είναι το ερώτημα: Ποιος ελέγχει τα ΜΜΕ έτσι ώστε να "αποφασίζει και να διατάσσει" τον εμβολιασμό για τη Νέα Γρίπη ή την ανατροπή Καραμανλή μέσω πορτοκαλί επανάστασης; Κάποιος τα ελέγχει, κάποιος τα συντονίζει.

  Παρόμοια μπορούν να λεχθούν και για τον αντιρατσιστικό στρατό, τους μπάχαλους που τώρα που ήρθαν τα αφεντικά εξαφανίστηκαν, το ΔΝΤ που είναι εμφανώς μέρος κι αυτό κάποιου ευρύτερου προγράμματος κλπ.

  Στο πολιτικό πρόγραμμα και στην ύπαρξη μέσων και σκοπών, εδώ είναι ακριβώς που έρχονται οι "Αμερικανοί" και κολλάνε. Για μένα, το πολιτικό πρόγραμμα και τα μέσα, με τα οποία κάνουν κουμάντο οι εταιρίες της εταιριοκρατίας - της "Νέας Τάξης", όπως συνηθίσαμε να τη λέμε, ελέγχονται και κατευθύνονται από διάφορους οργανισμούς, ανοιχτούς ή κρυφούς (όλο και κάποιος κρυφός θα υπάρχει, δεν μπορεί), αλλά σε μεγάλο βαθμό και από την αμερικανική κυβέρνηση, στο βαθμό που αυτή έχει γίνει εδώ και δεκαετίες υποχείριο και ενεργούμενο αυτής της Νέας Τάξης. Η αμερικανική κυβέρνηση δηλαδή δεν δρα για να προστατέψει μόνον τα συμφέροντα αμερικανικών εταιριών, αλλά δρα για να προστατέψει γενικότερα τα συμφέροντα της εταιριοκρατίας παγκοσμίως, φυσικά όμως πίσω από το προκάλυμμα, το αναγκαίο για το πόπολο προκάλυμμα, ότι δρα για τα συμφέροντα αμερικανικών εταιριών. Ωστόσο, η Νέα Τάξη είναι ευρύτερη. Ο αμερικανικός κυβερνητικός βραχίονας είναι μόνον ο πιο ισχυρός βραχίονας.

  Εδώ είναι που κολλάνε οι "Αμερικανοί", Αρχαίε. Δεν είναι αυτοί από πίσω, αυτοί είναι για να κάνουν τη ζόρικι δουλειά καμιά φορά όταν δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά οι "Αμερικανοί" είναι τελικά υποχείριο των εταιριών, ένα μέσο κι αυτοί για την επικράτηση, την παγκόσμια επικράτηση της εταιριοκρατίας. Που μπορεί κανείς να πει, ναι, ότι είναι συνώνυμο της Νέας Τάξης.

  Ευχαριστούμε για το κείμενο, αληθινά πολύτιμο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 18/10/2010 20:53:41

   Επίσης, νομίζω ότι πρέπει να έχει δει κανείς και το The Money Masters, αν θέλει να έχει μια καλή αφετηριακή βάση για ορισμένες οικονομικές πτυχές της εταιριοκρατίας.

   Με ελληνικούς υπότιτλους (αν και έχει και λάθη στους υπότιτλους) εδώ:

   http://vimeo.com/8872976

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Επώνυμος 18/10/2010 21:25:26

   σε ευχαριστώ, αλλά σκέψεις σε εξέλιξη είναι. Κατ αρχάς, δέχομαι ότι υπάρχει κάπου κάποιος "κεντρικός σχεδιασμός". Απλά έχει να κάνει με το ερώτημα "πως θα βγάλουμε λεφτά σε αυτό το περιβάλλον". Επιστρατεύουν καθηγητές και σοφούς, βλέπυν αναλύσεις, εναλλακτικά και κάπου λένε: Εσύ την ΝΑ Ευρώπη, εγώ το Τιμπουκτού, λεφ΄τα υπάρχουν στον έλεγχο του νερού, στα εμβόλια για επιδημίες, στις επικοινωνίες, στο ρεύμα". Μετά πλακώνονται, γιατί οι τηλεπικοινωνίες είναι ευαίσθητο εργαλείο "εθνικής ασφάλειας". Αλλά στο ρεύμα εύκολα συμφωνούν. Εσύ θα πουλάς ΑΠΕ΅στους φτωχούς, εγώ θα σου πουλάω αέριο και πετρέλαιο. Μετά τσακώνονται επειδή δεν θέλουν οι μέν να τους ελέγχουν το πετρέλαιο οι δε.

   Δεν λέω κατι καινούργιο, περίληψη των τελυταίων 10 χρόνων κάνω.

   Η πρόιβλεψη είναι πιο δύσκολη... Το αριστερό - δεξί έχει ξεφτίσει μετά το 1990, αλλά χρησιμοποιείται για προπαγάνδα. Υπάρχει διχασμός στην Αμερική, και πιστέύω οι Γερμανοί πιστέυουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τα γεγονότα εκεί. Το έκαναν κατά κόρον πριν τον Β' ΠΠ. Το κάνουν και τώρα... Οι "αριστεροι" Γερμανοί διαμαρτύρονται ότι οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι και πρέπει να ...συμμορφωθούν, ή η Γερμανία να ακολουθήσει άλλο δρόμο. (Ο Γκρας το είπε, έβαλα λινκ -- σαν να στο λέει εδώ ο Ρίτσος με τον Θεοδωράκη παρέα). Παλιές ρητορικές.

   Ο διχασμός στην Αμερική -- κατά την άποψή μου είναι ασαφής. Πολλοί δεν θέλουν να πολεμούνε για πετρέλαιο. Πολλοί δεν θέλουν αν είναι αυτοκρατορία. Πολλοί θέλουν. Πολλοί -- οι περισσότεροι ΔΕΝ θέλουν φόρους και κράτος πατερούλη. Μερικοί από αυτοί θα τους έλεγες αριστερούς, αλλά είναι δεξιοί. Το κεφάλαιο εκεί, είναι πιστέυω λιγότερο μία φωνή από ότι στην Γερμανία, και σαφώς ένα τμήμα του έχει τακιμιάσει με τους Γερμανούς, αλλά σε μεγάλο άλλο η κόντρα υπερβαίνει το μοίρασμα του κόσμου μεταξύ τους. Περί αυτού πρόκειται. Αν και εθνολογικά οι αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής καταγωγής είναι ...γερμανοί, έχουν άλλα μυαλά, δική τους α΄τζέντα. Η σχέση με τους Κινέζους είναι στενή, ήταν στενή (κατ αρχάς έχει ένα σκασμό Κινέζους) σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που μάλλον πάνε, αν τολμάνε, για Ρίμπεντροπ Μολότοφ.

   Σωστά λες ότι στο τέλος της ημέρας, με την θεωρία ότι οι Αμερικάνοι είναι και αυτοί στην Νέα Τάξη (μα τον Θεό, είναι πολλοί που βγάζουν σπυριά εναντίον), στο τέλος της ημέρας αυτοί πετάνε πτήσεις και ρίχνουν και τρώνε σφαίρες. Βέβαια είμαι πεπεισμένος ότι και οι από εδώ εξοπλίζονται...

   Το αν ή πως επαναλαμβάνεται η ιστορία δεν το ξέρω. Για εμάς και την τεχνητή κατάντια μας αναρωτιέμαι... Τεχνητή είναι. Από την δεκαετία του 60 υπήρχαν δείγματα (μου λένε μπαμπάδες και παππούδες), τα είδαμε στο φουλ με τον Αντρέα και με τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη. Και τώρα πες μου... Τί θα τρώμε;

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ archaeopteryx 19/10/2010 12:08:25

    "Αν και εθνολογικά οι αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής καταγωγής είναι …γερμανοί..."
    Οι άγγλοι με τους Γερμανούς είναι συγγενείς, οι Γάλλοι όχι.Το σχολιάζω απλά για να είμαστε ακριβείς. Υπάρχουν πολλές μελέτες που το δείχνουν αυτό. Ενδεικτικά το http://greekgenetics.blogspot.com/
    αναφέρεται στη μελέτη εδώ
    http://dienekes.blogspot.com/2010/08/r1b-founder-effect-in-central-and.html

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ archaeopteryx 19/10/2010 12:29:37

    European population genetic substructure was examined in a diverse set of >1,000 individuals of European descent, each genotyped with >300 K SNPs. Both STRUCTURE and principal component analyses (PCA) showed the largest division/principal component (PC) differentiated northern from southern European ancestry. A second PC further separated Italian, Spanish, and Greek individuals from those of Ashkenazi Jewish ancestry as well as distinguishing among northern European populations.

    Παραπομπή:http://www.plosgenetics.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pgen.0040004
    Πλήρες κείμενο μελέτης.

 5. donaE avatar
  donaE 18/10/2010 20:57:27

  Νεα Ταξη δεν υπαρχει, αλλα μηπως υπαρχουν 'παλιες θρησκειες';

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ donaE 18/10/2010 21:05:17

   food, money, sex and power -- η σειρά αλλάζει...

   Η Παλαιά Τάξη φυσικά και χρησιμοποίησε την Νέα θρησκεία όταν η παλιά δεν δούλευε. Για αυτό έγινε Άγιος ο Μέγας Κωνσταντίνος. Τώρα ποιά θρησκεία φτιάχνουν αυτές τις μέρες... Μάλλον το "νομίζεις ότι είσαι ελέυθερος, αλλά σκάσε και κολύμπα"

   • donaE avatar
    donaE @ archaeopteryx 18/10/2010 21:23:02

    Και νεες θρησκειες και νεες τελετες...

 6. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 18/10/2010 21:11:11

  Ως εντολοδοχος ο Ουμπερτο Εκο στο "Εκκρεμες του Φουκω" περιγραφει το Σχεδιο απο την αφετηρια του μεχρι σημερα.
  Απο τα ορατοτατα οικονομικα,πολιτικα,θρησκευτικα τεκταινομενα μεχρι καποια "δυσνοητα" ΓΕΩΦΥΣΙΚΑ συμβαντα.
  Αν προσπερασει καποιος το λογοτεχνικο σοβα θα εχει την ευκαιρια ν ανακαλυψει το ψηφιδωτο της πραγματικης ιστοριας της Μεσης Ανατολης , της Ευρωπης και οχι μονο.
  Κυριως θα εχει την ευκαιρια να δει αν υπαρχει συνομωσια.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/10/2010 21:12:38

  Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία πως η ίδια η Αμερική είναι ένα τεχνητό κατασκέυασμα, ένα πείραμα που θα αντικαθιστούσε τις μυστικές εταιρίες με ένα "έθνος". Πως τη δημιούργησαν μυστικές αδελφότητες με σκοπό τη μελλοντική κυριαρχία της μέσω μιας νέας παγκόσμιας τάξης.Το θέμα είναι όντως τεράστιο.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Strange Attractor 19/10/2010 07:52:12

   Sinister Forces, Peter Levenda.
   Πάει αυτό το "κλικ" πιο πάνω ακόμα, που δεν έχει θίξει ενδελεχώς κανείς...

 8. Χάρης avatar
  Χάρης 18/10/2010 21:13:49

  Και ο "συνωστισμός" στη Σμύρνη πως έγινε;
  Η πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδα γιατί είναι σε εξέλιξη;
  Την επικρατούσα θρησκεία στη χώρα γιατί τη βάλλουν από παντού;
  Γιατί ο όρος εθνικός εξοβελίζεται;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Χάρης 18/10/2010 21:55:01

   Γιατί το οικόπεδο "Ελλάς" το πήρε άλλη εταιρία

  • Orestios avatar
   Orestios @ Χάρης 18/10/2010 22:00:43

   Και το brand name

 9. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 18/10/2010 21:13:50

  Αρχαίε,΄συγχαρητήρια για μια ανάρτηση που βάζει πολλές θεωρίες συνομωσίας στη θέση τους
  Μόνο μεγάλες εταιρείες. Άψογος.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Μικρός Οδυσσέας 18/10/2010 21:50:43

   !!!!!!!!!

   Σε είχα για πολύ εξυπνότερο ρε συ Οδυσσέα.

   Δλδ έχουμε αποδεχτεί την τοτεμική ρητορική των mainsream media περί "συνομωσιολογίας" στο βαθμό που μια γενικόλογη ανάρτηση (με όλο το σεβασμό αρχαίε) μπορεί να "τις βάλει στη θέση τους";;;;

   Και ποιος είπε ότι η θεωρία της ΝΤΠ αντιτίθεται στις μεγάλες εταιρίες;;

   Layers of the onion φίλε μου.
   Ρώσικη μπάμπουσκα.
   Shielding the principle.
   A theory within a theory.

   Διάλεξε και πάρε.

   Τσαχπίνηδες και μαλαγάνες οι Άγγλοσάξωνες έμποροι;;;
   Από πότε;;
   Να μου πεις ναυπηγοί και καπετάνιοι να πω ναι.
   Αφού ρήμαξαν την Αρμάδα και πήραν κομμάτια από τον πλούτο που έκλεβαν μέχρι τότε οι Ιησουίτες (ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΜΠΟΡΟΙ) έκαναν κι αυτοί λίγο εμπορικό χαϊρι.

   Και γιατί οριοθετείται η "Παλιά-Νέα" τάξη κάπου στον 4ο αιώνα;;
   Έκτοτε δλδ όλες οι αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα ήταν ανίκανες να θέσουν νέα όρια παρά μόνο να αλλάξουν παραμέτρους;;
   Δλδ Βυζάντιο, Μεσαίωνας, ισπανική αρμάδα, καθολικισμός, εισαγωγή πυροβόλων όπλων, ασιατικές αποικίες, επαναστάσεις, βιομηχανοποίηση, ατμομηχανή, τραπεζική πίστη και επενδυτικό κεφάλαιο, κατάλυση των εθνικών ορίων και υπερεθνοποίηση του κεφαλαίου ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ σε μια περίοδο;;;;;

   Τα συμφέροντα παραμένουν ίδια ανά τους αιώνες ΑΛΛΑ δεν υπάρχει ΝΤΠ;;
   Ο σχεδιασμός αλλάζει για να περικλείει περισσότερο cunning και λιγότερο πόλεμο αλλά συνομωσία δεν βλέπουμε πουθενά;;;
   Και τι σημαίνει συνομωσία;;
   Όταν δυο άνθρωποι βρίσκονται κρυφά και σχεδιάζουν τη υφαρπαγή πλούτου των υπολοίπων αυτό δεν είναι συνωμοσία;;

   Αρχαίε με συγχωρείς αλλά εγώ διαφωνώ.
   Πιστεύω ότι ΝΑΙ οι εταιρίες κάνουν κουμάντο αλλά θεωρώ ότι είναι απλά ένα φλούδι από το κρεμμύδι...οκ ίσως λίγο πιο κοντά στον πυρήνα και λίγο πιο σκληρό από τα άλλα τα εξωτερικά.
   Αλλά υπάρχει πυρήνας που διατηρείται μεν ανά τους αιώνες αλλά αλλάζει σχέδια και τακτική προκειμένου να πετύχει τα σχέδιά του.
   Και τα σχέδιά του εξαρτώνται από την ανθρώπινη πρόοδο και την ανθρώπινη εξέλιξη και νοημοσύνη.

   Εγώ θα εφιστούσα την προσοχή μου στις μεγάλες εταιρίες σήμερα και θα πήγαινα ανάποδα...πότε ξεκίνησαν, από που προήρθαν, ποιοι τις χρηματοδότησαν και πως, πότε ήταν το χρονικό σημείο που η άρχουσα κεφαλιουχική τάξη άρχισε ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ να χρηματοδοτεί και εταιρίες.

   Και επειδή θα είναι αναπόφευκτο, να δούμε και πως/πότε βρέθηκε τόσο χρήμα μαζεμένο στα χέρια ανθρώπων σε εποχές που οι πλούσιοι ήταν μόνο οι αριστοκράτες/φεουδάρχες.

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ tsilivithras 18/10/2010 21:59:47

    Πρώτον είπα πολλές δεν είπα όλες.
    Δεύτερον έχω γράψει ότι είμαι μέσης ευφυίας.
    Τρίτον με έχουν κοράσει οι ατέλειωτες συνομωσίες και κυρίως συνομωσιολογίες περί παντός επιστητού
    Τέταρτον μου άρεσε πολύ και εμμένω στην άποψη μου, ο τρόπος που έθεσε το θέμα ο Αρχαίος, σε μια καταπληκική ανάρτηση

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ tsilivithras 18/10/2010 22:00:45

    Τον 4ο αιώνα έπεσε η Ρώμη

   • Orestios avatar
    Orestios @ tsilivithras 18/10/2010 22:01:27

    Μετά την μεγάλη κρίση του 3ου αιώνα

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ tsilivithras 18/10/2010 22:42:24

    OK tsilivithras, διαγράφω την λέξη "έμποροι" και βάζω "πειρατές" ή "αποικιοκράτες". Δεν αλλάζει το συμπέρασμα, και υτοί "γερμανική" φυλή είναι και τον τασκωμό τους με τους γάλλους και τους γερμανούς από δεν ξέρω πότε μέχρι το 45, τον έχουμε δει.

    Εξαιρετική η παρομοίωση με φλούδα κρεμυδιού. Φυσικά, οι μέτοχοι (και οι πιστωτές) κανουν κουμάντο.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 18/10/2010 23:22:45

    Ο Εustace Mullins περιγράφει τους νεοταξίτες ως ληστές που συνέχισαν την πρακτική των ευγενών να κρύβονται πίσω από μάσκες στα ball-rooms έτσι ώστε ο καλεσμένος φουκαράς να μην γνωρίζει ποιος είναι πίσω από την μάσκα.
    Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν όχι μόνο την ασφάλειά τους αλλά και την βαλβίδα αποσυμπίεσης του συστήματος που είναι φυσικά οι κατώτεροι "αξιωματούχοι" πίσω από τις μάσκες οι οποίοι πάντα γίνονται τα θύματα των εξεγερμένων.

 10. hope avatar
  hope 18/10/2010 21:13:56

  Aυτοί το συμφέρον τους κοιτάνε. Εμείς όχι.Απλό είναι.Σε μια χώρα όπου ζούν 4.000.000 λαθρομετανάστες ψάχνουμε κάτι; όπου έχουμε 20% ανεργία;

 11. Α.Μ. avatar
  Α.Μ. 18/10/2010 21:14:34

  Υπάρχει Νέα Τάξη.
  Είναι οι πολυεθνικές εταιρείες.
  Που έχουν καταλύσει κάθε άλλη έννοια Τάξης εκτός αυτής που τους αποφέρει πολλά κέρδη.
  Έχουν εξαγοράσει πολιτικούς και κράτη, στήνουν πολέμους σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων για να κερδίσουν χρήματα, ελέγχουν την διακίνηση ναρκωτικών παγκοσμίως σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπων, αγοράζουν μέχρι και το νερό αφήνοντας ανθρώπους ακόμα και να πεθαίνουν απ την δίψα, ελέγχουν τα τρόφιμα παγκοσμίως και για να κερδίσουν περισσότερα αφήνουν στην πείνα λαούς που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες ήταν αυτάρκεις σε τρόφιμα καθώς και πολλά άλλα κυριολεκτικά σατανικά έργα σχεδιάζουν και εκτελούν με έναν μόνο σκοπό: το κέρδος.

  Ότι είναι εμπόδιο στο κέρδος το εξαλείφουν.
  Είτε αυτό είναι εθνική ταυτότητα, είτε θρησκεία, είτε κουλτούρες που δεν εξυπηρετούν τα οικονομικοαρπακτικά τους σχέδια, είτε πολιτικές ιδεολογίες και πολιτικά κόμματα που μπαίνουν εμπόδιο στους σκοπούς τους καθώς και ότι άλλο τους εμποδίζει στο να ελέγχουν τις μάζες με σκοπό να κερδίζουν όλο και περισσότερα, το εξαφανίζουν από προσώπου γής.

  Αυτή είναι η Νέα Τάξη.
  Η παγκόσμια αταξία των πολυεθνικών εταιρειών.

  Και ειλικρινά δεν βλέπω κάτι πιο σατανικό απ το να σκοτώνεις ανθρώπους για να κερδίσεις χρήμα, εξουσία, έλεγχο.

  • hope avatar
   hope @ Α.Μ. 18/10/2010 21:18:51

   Πάντα γινόταν αυτο. Είναι η μάχη της επιβίωσης.

   • A.M. avatar
    A.M. @ hope 18/10/2010 21:25:31

    Όχι.
    Δεν είναι αυτό η μάχη της επιβίωσης.
    Μάχη για επιβίωση δίνει αυτός που αν δεν δώσει μάχη θα πεθάνει.
    Όταν όμως έχει εξασφαλίσει κάποιος την επιβίωση ακόμα και για τα τρισέγγονά του αυτό δεν είναι μάχη για επιβίωση είναι μάχη για κυριαρχία, εξουσία, έλεγχο σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Μάχη για επιβίωση μπορεί να δώσει ο Αϊτινός που δεν έχει μια κούπα ρύζι να φάει και κυριολεκτικά αναγκάζεται να τρώει χώμα.
    Ο Αμερικάνος όμως που πετάει δέκα κούπες ρύζι στα σκουπίδια επειδή του περισσεύει δεν δίνει μάχη για επιβίωση.

    Ακόμα και σε επίπεδο κράτους υπάρχει μεγάλη διαφορά απ την μάχη για επιβίωση μέχρι την μάχη για κυριαρχία έστω και αν και στην δεύτερη περίπτωση προφασίζονται όλοι μάχη για επιβίωση.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ hope 18/10/2010 21:59:57

    hope

    Δεν γινόταν όμως με τον ίδιο τρόπο.

    Κάποτε έχτιζες ακροπόλεις και τείχη για να φυλαχτείς από τους βαρβάρους.
    Σήμερα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό καθώς η επίθεση είναι οικονομική/εμπορική και έχεις υποστεί πλήρη ευνουχισμό όταν υπογράφεις διεθνείς συνθήκες.

    Μα αυτό δεν είναι κάτι απλό και φυσιολογικό.

    Έχει σχεδιαστεί χρόνια πριν.
    Αν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι κάποιος το "είδε" πριν 10 χρόνια και είπε θα το κάνω.

    Αν για παράδειγμα σήμερα μόλις αρχίζει ο κόσμος και υποπτεύεται τον ΟΗΕ για την "ανικανότητά" του αρκεί να σκεφτείς ότι ο οργανισμός πάει πίσω έναν αιώνα.
    Όταν ο ΟΗΕ μέσω του ΠΟΥ μπορεί -έστω και στα χαρτιά- να ανατρέψει την κυβέρνησή σου λόγω "πανδημίας" συγνώμη αλλά κάποιος πρέπει να είναι πολύ αφελής ή κακοπροαίρετος για να μην δει το κίνητρο.

    Οπότε για ποια μάχη επιβίωσης λέμε;;;

    Για να οριστεί μάχη πρέπει να οριστεί εχθρός.

    Που είναι ο εχθρός;;;Τον βλέπεις;;

 12. thanos avatar
  thanos 18/10/2010 21:25:12

  Αν δεν είναι επιδερμική, είναι τουλάχιστο άστοχη η θέση που εκφράζεις.
  Τουλάχιστο ΄ψάξε και βρες πως συνδέονται όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως με τους εβραίους, όλες οι πολυεθνικές με την ίδια φυλή (σιωνιστές τους λένε) και βάλε στο παζλ πως ενώνονται τα κομμάτια.
  Βέβαια, υπάρχει και η παροιμία για όποιον δεν θέλει να παραδεχτεί κάτι ολοφάνερο: στου κουφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φύγε.

  • hope avatar
   hope @ thanos 18/10/2010 21:34:46

   Μα ούτε πόρτες δεν έχουμε πλέον thano.Mπάζει η παράγκα!!

  • Ιωαννης Ένατος avatar
   Ιωαννης Ένατος @ thanos 18/10/2010 21:54:46

   Και να συμπληρώσω. Δεν είναι πολυεθνικές γιατί δεν έχουν πολλά έθνη. Ένα είναι το έθνος τους και μία η θρησκεία τους. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ξεχάσουν τη θρησκεία τους και την εθνική τους καταγωγή. Ας μη παραμυθιαζόμαστε...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ thanos 18/10/2010 22:19:58

   ατυχώς έχω κάποια άποψη για το ιδιοκτησιακό αρκετών εταιριών. Δεν θα έλεγα ότι οι Γερμανικοί κολοσσοί είναι ...εβραϊκών συμφερόντων. Σαφώς και οι Rothschild έχουν οικονομική αυτοκρατορία πιο προς την Δύση πα΄ρα την κεντρική Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι οι Ροθστιλντ ήταν πίσω από τις μίζες της Ζήμενς, αλλά αν θες θεωρία συνομωσίας, οι "εβραίοι" της Αμερικής τις ξεσκέπασαν. Ούτε όμως αυτό, η GE μάλλον τις ξεσκέπασε.

   Έχω ωστόσο μία προκατάληψη: Ούτε η kristallnacht με εκφράζει, ούτε η όποια σφαγή από προκατάληψη ή για οικονομικό ή πολιτικό όφελος. Θεωρώ την τοποθέτηση της Μέρκλελ "ευθεία" και ειλικρινή, και δεν ζω στην Γερμανία.

 13. Orestios avatar
  Orestios 18/10/2010 21:54:00

  Κορπορατισμός

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 18/10/2010 21:57:59

   Με μπόλικο φεουδαλισμό.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 18/10/2010 21:58:40

    Δηλαδή προμαρξιστικές σοσιαλιστικές κοινωνίες

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Orestios 18/10/2010 22:25:05

    φεουδαρχικές.. ή νεο-φεουδαρχικές. Το αφεντικό της Χ εταιρίας (ο νεο-φεουδάρχης) εδώ ή στην τάδε χώρα, μπορεί να εχει περισσότερη δύναμη από την Κυβέρνηση.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 18/10/2010 22:51:58

    Το νεο- απλά δείχνει ότι είναι μοντέρνο.
    Στην ουσία είναι φεουδαλισμός με όλα τα χαρακτηριστικά του.
    Φέουδα -εταιρίες με ζωτικό χώρο που είναι δυνατότερα από τις κυβερνήσεις (όπως στον φεουδαλισμό οι βασιλείς ήταν ανίσχυροι απέναντι στους ευγενείς).
    Όμως έχουν και άλλα χαρακτηριστικά. Η παραγωγή είναι πλήρως καθετοποιημένη στα χέρια της εταιρίας-φεουδάρχη. Οι δούλοι-καταχρεωμένοι πολίτες υπάρχουν και πληρώνουν για να ζούν στον ζωτικό χώρο της εταιρίας (νεο-σοβιέτ), μεσαία τάξη δεν υπάρχει (η μοναδική που μπορεί να γκρεμίσει τον φεουδαλισμό) γιατί διαλύθηκε από τα χρέη και την ληστεία του κεφαλαίου τους, η τεχνολογία μάλλον έχει κολλήσει και όποια εξέλιξή της δεν θα είναι ευνοϊκή για τον άνθρωπο αλλά για τις ίδιες τις μηχανές(όπως τότε), η εκπαίδευση (όπως την γνωρίζουμε) προβλέπεται φθίνουσα.

    Αρχαίε ο κόσμος αυτός μοιάζει με τον κόσμο που περιγράφει ο Kurt Vonnegut

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Orestios 18/10/2010 23:06:05

    και ο George Orwell...

  • Misha avatar
   Misha @ Orestios 18/10/2010 22:01:41

   To Corporation ήταν μια πολυ καλή ταινία για τη στρατηγική και τις πρακτικές των εταιρειών.
   Κτηνωδία στο έπακρο.
   Ο μισανθρωπισμός σε θεωρία και πρακτική εφαρμογή με φανταχτερό, χαμαιλεοντικό περιτύλιγμα.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Misha 18/10/2010 22:09:25

    χωρίς να έχω δει το έργο αυτό που λέω είναι ότι μετά την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επεκράτησαν στην Ευρώπη οι Γερμανικές φυλές. Αυτές τσακώνονται μεταξύ τους για εξουσία και λεφτά που θέλουν να πάρουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι παλαιοί φεουδαρχικοί τασακωμοί έγιναν βασιλικοί , αυτοκρατορικοί και εθνικοί τσακωμοί.

    Ωστόσο "τα λεφτά είναι πολλά" και τα κράτη έχουν μετεξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό από υπηρέτες πολυεθνικών συμφερόντων (δεν ξέρω για την θρησκεία τους) που κάνουν κουμάντο, μοιράζοντας την γη σε σφαίρες οικονομικής επιροής.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Misha 18/10/2010 22:10:07

    και αυτή η δύναμη των πολυεθνικών μετατρέπει τον κόσμο μας σε νεο-φεουδαρχικό

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 18/10/2010 22:53:22

    ναι, για νεα φεουδαρχια πρόκειται.Το μόνο περιβάλλον στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει η δύση.

 14. rally monkey avatar
  rally monkey 18/10/2010 22:15:33

  και οι εταιριες με τη σειρα τους παλι οργανα δεν ειναι? - φορεις ισχυος μεσα απο τους οποιους μπορει να ασκηθει εξουσια και να εξυπηρετηθουν συμφεροντα - αρα που καταληγουμε ? ..
  δεν εχω απαντηση - αλλα επειδη τα 'συμφεροντα' ειναι δυσκολο και να τα εντοπισεις και να τα παρατηρησεις οι εταιριες και οι δραστηριοτητες τους (στο βαθμο που ειναι παρατηρισιμες - βλ.'μαυρα ταμεια') ειναι ενα καλο proxy μεσο για υποθεσεις και συμπερασματα.

  - λειτουργουν οι εταιριες παντα βασει οικονομικων κριτηριων? (Α> οχι - πολλες φορες εχουν σπεσιαλ ρολο)
  - ασκουν εξουσια οι πολιτικοι οι επιχειρηματιες ? (..ευκολο..ειδικα αν εισαι στο τελος της τροφικης αλυσιδας- ο τοπικος αντιπρωσωπος θα προσφερει τις αναλογες 'χορηγιες' - ομως πιο ψηλα στην ιεραρχια που δεν παιζουν 'τοπικοι-αντιπροσωποι' τα πραγματα ειναι λιγοτερο προφανη)
  - πολυ καλο κειμενο σε κανει να σκεφτεις

 15. Γιαννης avatar
  Γιαννης 18/10/2010 22:36:27

  Η μεγάλη συνομωσία είναι να πειστούμε οτι ...δεν υπάρχει συνομωσία

 16. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 18/10/2010 22:44:17

  archaeopteryx, αναφέρω κάποιους μύθους που ίσως βοηθήσουν στην κατανόηση των φίλων μας Γερμανών:

  Η βόρεια μυθολογία περιλαμβάνει τον Θώρ, τον θεό του κεραυνού, αλλά και τον Λόκι (γερμανοποιημένος Loge) τον θεό της απάτης και της πολιτικής. Είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Θωρ, αν και λιγότερο εύρωστος, διότι είναι πανούργος και αδίστακτος. Ευνοούμενος του Οντίν πατέρα των θεών, ο οποίος του επιτρέπει να διαπράττει ασχημίες τις οποίες θα απαγόρευε σε άλλους θεούς. Η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να μεταμορφωθεί από σαλτιμπάγκο σε ψυχρό πολιτικό. Κάνει εξυπηρετήσεις, κερδίζει την εμπιστοσύνη των άλλων θεών, αλλά μόνο για να τους την φέρει πισώπλατα. Μόνιμη επιδίωξή του το προσωπικό του συμφέρον. Γέννησε τρία φρικτά όντα: τον ζοφερό και ακαταδάμαστο λύκο Φένριρ, ο οποίος θα καταπιεί τον Ήλιο και το Φεγγάρι και τελικά η ζωή στη Γη θα χαθεί μέσα στο ψύχος, την Γιόρνμουνγκαντ, το ερπετό της μέσης γης, και την θεά του θανάτου Χελ. Από αυτούς γεννήθηκαν τα Trolls.

  (Μερικές φορές αναρωτιέμαι μήπως οι Γερμανοί μετά την ήττα στον πόλεμο έπαψαν να λατρεύουν τον Θωρ και ασπάσθηκαν τον Loge-Loke; Κι ύστερα σκέφτομαι πάλι, μην τάχα έγιναν απλώς nibelungen).

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Professor Moriarty 18/10/2010 22:48:16

   φρικιαστικά σενάρια... Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι νεοφεουδάρχες του Δυτικού κόσμου είναι εκτός από Γερμανοί, και Γάλλοι, και Ολλανδοί, και Αγγλοι και φυσικά Αμερικάνοι.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Professor Moriarty 18/10/2010 23:39:38

   "Things fall apart; the centre cannot hold;
   Mere anarchy is loosed upon the world"

   W.B. Yeats

  • Blut und Tränen avatar
   Blut und Tränen @ Professor Moriarty 19/10/2010 08:38:11

   Οι Γερμανοί μεταπολεμικά έχουν ένα βαθύτερο πρόβλημα ταυτότητας. Τους ενοποίησε η οικονομική ανάπτυξη και τώρα προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικό όραμα.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Blut und Tränen 19/10/2010 10:38:38

    Οικονομική ισχύς υπεράνω όλων. Βαρειά κουβέντα να πεις ότι σπάσθηκαν τον Λόκι, γιατί προϋποθέτει και άλλα πολλά. Και η λατρεία του θαού της απάτης και του προσωπικού οφέλους είναι γενικευμένη. "Η απληστία είναι σικ στους χρηματιστικούς κύκλους" είπε πρόσφατα ο Όλιβερ Στόουν.

    Δεν θα μιλούσα ποτέ για "αμερικανική αυτοκρατορία", αλλά για αμερικανική ηγεμονία. Η τελευταία δυτική αυτοκρατορία ήταν η Βρετανική και η τελευταία αυτοκρατορία η Ρωσική, δηλ. η Σοβιετική Ένωση.

    Η Αμερική μετά 1990 προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει την έννοια της ηγεμονίας της και σήμερα φαίνεται να είναι σε νεκρό σημείο. Η Γερμανία προσπαθεί να αποτελέσει ένα "κεντρο", μέσω της οικονομίας αναλαμβάνει μία ηγεμονική θέση στην Ε.Ε. Εδώ και μερικά χρόνια έχει εκφραστεί από αμερικανούς γεωστρατηγικούς αναλυτές η έννοια της "πολυκεντρικότητας". Δηλ. παραδέχονται σφαίρες επιρροής σε αναδυόμενες δυνάμεις εκτός των πραδοσιακών: Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Τουρκία, κλπ. Όμως η πολυκεντρικότητα πάει βαθύτερα. Υπάρχει μία διάχυση κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Και υπάρχει ο λαϊκός μύθος ότι όλα αυτά ενοποιούνται από κρυφές λέσχες και νυχτερινά συμβούλια. Δεν είναι έτσι.

    Η ουσία της νέας τάξης είναι ότι δεν είναι ούτε τάξη, ούτε νέα.

    Παραπέμπει σε καταστάσεις πριν από τους Παγόσμιους πολέμους. Με την διαφορά ότι τότε τα κράτη είχαν μεγαλύτερη ισχύ και δυνατότητες παρέμβασης, ειδικά στην οικονομία. Σήμερα τα κράτη και να θέλουν, δεν μπορούν από μόνα τους να ελέγξουν τις οικονομικές εξελίξεις. Γι αυτό γίνονται που και που φιλολογικές συζήτήσεις για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει χωρίς ισχυρή ηγεμονεύουσα δύναμη. Προς το παρόν υπάρχει μία κατάσταση εύθραστης ισορροπίας ισχύος και ευκαιριακών παρεμβάσεων, και ο φόβος ότι ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να καταρρεύσουν - έστω και από ένα ασήμαντο λάθος στο software, ή λάθος πληκτρολόγησης.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Blut und Tränen 19/10/2010 11:06:41

    Professor

    Μια χαρά αυτοκρατορία ήταν η Αμερικάνικη. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά πλην των γαλαζοαίματων και απορρόφησε ιδεολογίες και Ιδέες από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την μεσαιωνική Ιαπωνία και τις εφάρμοσε από την πολιτική μέχρι τις μπίζνες και το μάρκετινγκ.
    Η Γερμανία δεν «προσπαθεί» να είναι…ΕΙΝΑΙ εδώ και καιρό «κέντρο».
    Τι είναι η Ε.Ε. αν όχι ένα κουρέλι που σέρνεται πίσω από τις γερμανικές επιταγές;;
    Απλά είναι κακοί έμποροι…δεν έμαθαν ποτέ να κάνουν εμπόριο γλυκό και μελωμένο παρά μόνο να χτίζουν εταιρίες άγριες κι επιθετικές όπως το dna τους.
    Η Μέρκελ ούρλιαζε εναντίον της ανοργανωσιάς μας και της «μη ανταγωνιστικότητας» της Ελλάδας από μένος και στείρα αντίληψη επειδή δημιουργούσαμε πρόβλημα στην «μανιφακτούρα» της Ε.Ε.. Έπρεπε να της εξηγήσουν τα επιτελεία της ότι η Ελλάδα είναι πολύ καλός πελάτης της και δεν την συμφέρει να ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ χρήματα που έτσι κι αλλιώς θα γυρνούσαν στην τσέπη της.
    Εμμονικά παραμένει στην αντίληψη περί (ηγεμονικών) πλεονασμάτων την ώρα που αυτή ακριβώς η επιλογή τους σπρώχνει τον ευρωπαικό Νότο ακόμα περισσότερο στην προβληματική κατάσταση που βιώνει μέσα στο ευρώ.

    Λες:
    «Όμως η πολυκεντρικότητα πάει βαθύτερα. Υπάρχει μία διάχυση κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Και υπάρχει ο λαϊκός μύθος ότι όλα αυτά ενοποιούνται από κρυφές λέσχες και νυχτερινά συμβούλια. Δεν είναι έτσι.»

    Και πως είναι δλδ;;;
    Αφού λες ότι υπάρχει διάχυση κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και παρακάτω λες ότι τα κράτη είχαν μεγαλύτερη ισχύ και παρεμβατική δυνατότητα που πλέον δεν έχουν.
    Άρα;;;
    Δεν είναι αλληλένδετα αυτά;;
    Δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία;;
    Αν τα κράτη έχασαν ισχύ και κάποιος άλλος την πήρε, ποιος είναι αυτός και πως νομιμοποιείται να ισχυροποιηθεί έναντι των κοινωνιών;;;
    Ποιος τον ψήφισε;;
    Και φυσικά ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ;;

    Πότε άρχισαν να χάνουν την παρεμβατική τους δύναμη τα κράτη;;

    Μήπως η απάντηση κρύβεται στον κρατικό δανεισμό που έφερε το κρατικό χρέος που έχει υποθήκη τους φόρους εισοδήματος και το καθιέρωσε στην συνείδηση της ανθρωπότητας σαν κάτι φυσιολογικό και αποδεκτό;;
    Μήπως η καθιέρωση διεθνών οργανισμών που αφαιρούν δύναμη και νομοθετική δυνατότητα από τα κράτη και με τον καιρό αφαιρούν νομιμοποίηση από τις κοινωνίες που τα ψηφίζουν;;;
    Μήπως το χρέος και η από-νομιμοποίηση δεν είναι ο γκρεμός στον οποίο έχει πέσει η παγκόσμια κοινότητα εδώ και έναν αιώνα;;;

    Ντρεπόσαστε να παραδεχτείτε ότι κυβερνάνε οι Ε.Ε.-ΟΗΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΠΟΕ-Federal Reserve;;;
    Γιατί;;
    Επειδή γνωρίζουμε πλέον ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιος τις καθοδηγεί και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;;

    Και σας πειράζει ο όρος ΝΤΠ και τον αντιπαρέρχεστε με «συνομωσιολογίες»;;;

    Αστεία πράγματα και δεν είναι καιρός για να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Blut und Tränen 19/10/2010 13:30:29

    Για να καταλάβεις γιατί οι ΗΠΑ ΔΕΝ είχαν ποτέ αυτοκρατορία, ψάξε την διαφορά μεταξύ "αυτοκρατορίας" και "ηγεμονίας". Επιφυλάσσομαι να γίνω πιό αναλυτικός σε κάποιο άλλο σχόλιο. Τώρα δεν έχω χρόνο.

    Από πότε κυβερνάει ο...ΟΗΕ;;; Τουρκία, Ισραήλ, και περισσότερες από τις μισές αφρικανικές και ασιατικές χώρες τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Blut und Tränen 19/10/2010 19:52:44

    Professor

    Για το Ισραήλ το αφήνω ασχολίαστο για το τι κάνει και σε ποιον υπακούει (και αν).

    Η Τουρκία και οι αφρο-ασιατικές χώρες δεν είναι το κριτήριο.
    Οι διεθνείς οργανισμοί ορίζουν τις τύχες τους και τα δάνεια που θα πάρουν και πόσοι φυσικοί πόροι θα "ταξιδέψουν" δυτικότερα.
    Officially or unoficially, η Wall Street, το IMF και το City κάνουν κουμάντο στον ΟΗΕ...όχι ο ΟΗΕ literally.

    Γι αυτό και οι μελέτες για την παγκόσμια φτώχεια θα μείνουν στα λόγια.
    Πάνω από 3 δις άνθρωποι στο όριο της φτώχειας...από αποφάσεις των διεθνών οργανισμών που παρεμβαίνουν και ορίζουν ποιες τακτικές θα ακολουθήσει ο ΟΗΕ και ποιες όχι.

    Ηγεμονία-αυτοκρατορία είναι semantics professor (στο θέμα που συζητάμε).
    Αλλά βάζω μια άνω τελεία εδώ και θα χαρώ πολύ να σε ακούσω στο μέλλον για το θέμα.

 17. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 18/10/2010 22:57:04

  Ωραίος όρος: νεο-φεουδαρχία. Όντως αυτό είναι η νέα "τάξη" - η νεα φεδουδαρχία. Σε πλανητική κλίμακα.

  • Ιωαννης Ένατος avatar
   Ιωαννης Ένατος @ Professor Moriarty 18/10/2010 23:34:46

   Υπενθύμιση. Η φεουδαρχία είναι η πολυδιάσπαση ενός εθνικού ή πολυεθνικού κράτους. Αυτό που γίνεται τώρα όμως είναι η παγκοσμιοποίηση των εθνικών κρατών. "We need global government, and we need it fast". Για να θυμίσω και τον "Έλληνα πρωθυπουργό"... Και ως οικονομικό σύστημα η φεουδαρχία ήταν τοπικιστική. Σήμερα όμως ζούμε ακριβώς το αντίθετο.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Ιωαννης Ένατος 19/10/2010 04:03:53

    Το global government της παλιας εποχης ηταν οι Αψβουργοι που υπο το φως του Παπα και την κληρονομια της Αγιας Ρωμαικης Αυτοκρατοριας ηθελαν να νταβατζωσουν την Ευρωπη. Εμποδιο τους ηταν οι Γερμανοι φεουδαρχες που επεβαλλαν το διαταγμα της Αυγουστας το 1555 και επειδη ο Φερδινανδος των Αψβουργων το καταστρατηγησε το 1618 οι Γερμανοι φεουδαρχες ξεκινησαν τον τριακονταετη πολεμο. Οι φεουδαρχες ηταν εναντια της παγκοσμιοποιησης της εποχης. Οπως ηταν και παλαιοτερα οι Ιταλοι φεουδαρχες κατα των Φρειδερικου των Χοχενσταουφεν της τοτε Αγιας Ρωμαικης Αυτοκρατοριας. 13ος αιωνας.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Professor Moriarty 19/10/2010 00:01:02

   Ε άρα δεν πρέπει να δούμε πότε σταματάει η Παλιά και ξεκινάει η Νέα μορφή φεουδαρχίας;;;

   Από μέσα 18ου και μετά.
   Γιατί να μην εξετάσουμε από εκείνη την περίοδο και μετά;
   Επαναστάσεις και "ρήξη" με το παλιό καθεστώς.
   Και ενώ υπήρχε αίμα στους δρόμους κάποιοι "αγόραζαν γη".
   Πότε στήθηκαν τα εθνικά κράτη;
   Πότε άρχισαν να δανείζονται χρήματα και να χρεώνονται με αντιστάθμισμα τους φόρους που συνέλλεγαν;;

   Ο αρχαίος μου φαίνεται ότι γενικεύει πολύ όταν λέει ότι το όλο θέμα είναι απλά μια προσπάθεια συνέχειας της Αρχαίας Ρώμης.
   Ναι, σαφώς το όνειρο της Ρώμης ήταν και το blueprint της αμερικάνικης αυτοκρατορίας...αλλά για να φτάσει το υπερεθνικό κεφάλαιο να έχει σήμερα τόσο τεράστια δύναμη σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο έπρεπε να υποβαθμιστεί και να σαμποταριστεί ο ρόλος του κράτους-προστάτη.
   Εμ πότε ξεκίνησε αυτό;;;

   Ή μήπως πιστεύουμε ότι έγινε κατά λάθος;
   Από μόνο του;;

   • Kasut avatar
    Kasut @ tsilivithras 19/10/2010 03:58:35

    Απλουστατο η τεχνολογια εκανε το κεφαλαιο χωρις περιορισμους και οχι καποια σατανικη συνωμοσια. Οταν οι μετοχες, τα ομολογα και οι τιτλοι ιδιοκτησιας γενικα απουλοποιηθηκαν και εγιναν καταχωρισεις σε μια δισκετα, τοτε μπορουν να μεταφερονται με το πατημα ενος κουμπιου οπουδηποτε. Αρα το κρατος εχει και λιγοτερη ικανοτητα να ελεγχει το κεφαλαιο. Οποτε αντι να ψαχνεις νεοφεουδαρχιες κλπ, δες το πληκτρολογιο του υπολογιστη σου και δες ποιος ειναι ο πραγματικος φταιχτης.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 19/10/2010 09:00:23

    Ρε συ Kasut

    πλάκα με κάνεις;;

    να κατηγορήσω το πληκτρολόγιό μου για την κατάργηση του Glass Steagal Act που κρατούσε τις ισορροπίες στις τραπεζικές καζινο-σπέκουλες και εξαγορές;;;

    Η τεχνολογία είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος ανάλογα με την ΠΡΟΘΕΣΗ του.
    Είτε για να κάνει καλό είτε για να κάνει κακό.

    Η συνωμοσία είναι μέσα στο dna της ανθρώπινης ιστορίας.
    πάντα οι λίγοι συνομωτούσαν στα κρυφά για να ξεγελάσουν και να "ληστέψουν" τους πολλούς.

    Σταματήστε πια να αντιδράτε σαν τα σκυλιά του Pavlov μπροστά στους αυτοματισμούς του matrix.
    Η λέξη "συνωμοσιολογία" είναι τοτεμισμός του συστήματος για να παράγει αυτές τις αντιδράσεις και να σταματάει ΑΜΕΣΑ τις ανθρώπινες αναζητήσεις αιτιών.

   • Kasut avatar
    Kasut @ tsilivithras 19/10/2010 12:14:14

    Αν παμε καθαρα σε στατιστικες που τις εχω στην διαθεση σου το αμερικανικο τραπεζικο συστημα δεν σωζεται απο το Glass-Steagal. Και αυτο γιατι οι εμπορικες τραπεζες που ρυθμιζε το Glass-Stegal εχουν υποχωρησει σε μεριδιο αγορας σε σχεση με λεγομενες "σκιωδεις" τραπεζες. Και ενας απο τους λογους που ηρθη αυτη η τροπολογια ειναι ακριβως γιατι οι αμερικανικες τραπεζες αντιμετωπιζαν ανταγωνισμο απο τις ευρωπαικες τραπεζες για τις οποιες δεν ισχυε το Glass-Steagal.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 19/10/2010 12:58:45

    Kasut

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε σε στατιστικές που ουδεμία σχέση έχουν με τα ΚΙΝΗΤΡΑ που εμπεριέχονται στις αποφάσεις που ακυρώνουν συνθήκες όπως αυτή του Glass Staeagal Act.
    Και αυτό που χρησιμοποιείς εσύ σαν δικαιολογία (ότι δλδ έπρεπε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι αμερικάνικες τράπεζες έναντι των ευρωπαικών) ήταν ακριβώς η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν οι λομπίστες τραπεζίτες προκειμένου να αλλαχτεί η κατάσταση κάπου στα τέλη του ’80.
    Και αν θυμάμαι καλά ο Greenspan έγινε πρόεδρος της Federal reserve τότε…αυτός δλδ που ήταν πρόεδρος της JP Morgan που ήταν το ’80 από τις τράπεζες που πιέαζανε για να αλλάξει η συνθήκη!!!!...αυτή και η Chase Manhattan…!!!

    Τι να λέμε τώρα;;;

    Και για να καταλαβαίνει ο κόσμος σε απλά ελληνικά τι διαβάζει…
    Η συνθήκη αυτή ξεχώριζε τις εμπορικές(καταθετικές) από τις επενδυτικές τράπεζες.
    Σου έλεγε «ή θα είσαι δανειστής καταθετών και θα εγγυώμαι εγώ τα χρήματά σου ή θα είσαι επενδυτική τράπεζα με δικαίωμα να σπεκουλάρεις και να ρισκάρεις όσο γουστάρεις ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ».

    Δεν υπήρχε περίπτωση να έχουμε φαινόμενα Goldman Sachs και AIG και bailouts αν ίσχυε ακόμα μια τέτοια συνθήκη, πόσο μάλλον αν την είχαν υιοθετήσει όλα τα κράτη του κόσμου.

    Η κοινωνικοποίηση της χασούρας των banksters ξεκίνησε από την κατάργηση αυτής της συνθήκης η οποία δεν ήρθε εν μια νυκτί…όλο το ’80 πίεζαν οι τραπεζίτες για να ανοίξει λίγο το περιθώριο και να μπορούν να σπεκουλάρουν και να ρισκάρουν κερδοσκοπώντας εις βάρος των πολιτών.

    Και έβαλαν δικούς τους ανθρώπους να εναλλάσονται σε θέσεις θεσμικές και πολιτικές για να περνάει το δικό τους λες και ο κόσμος είναι βλάκας και δεν καταλαβαίνει για ποιον δούλευε ο Γουλφοβιτς, ο Γκρηνσπαν, ο Ποουλσον κτλ.

    Ποιες στατιστικές και κολοκύθια με τη ρίγανη;;;

    Ληστεία εις βάρος της κοινωνίας για να χορτάσει ο σαλταρισμένος υπηρέτης του Μαμμωνά την δίψα του για χρήμα.
    Να καταργηθούν, ήθελαν, όλες οι νόρμες που προστάτευαν τον πολίτη-καταθέτη για να ρημάξουν ότι έχει και δεν έχει και το κατάφεραν κι αυτό...!!!
    Ακόμα κι αυτό που ΔΕΝ ΕΙΧΕ το τιτλοποίησαν, το έκαναν προϊόν, το έριξαν στην αγορά, αρρώστησε η οικονομία και αυτή εισέπραξαν ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ BAILOUTS...!!!

    Και μετά μου λέτε δεν υπάρχει ΝΤΠ.

   • Kasut avatar
    Kasut @ tsilivithras 19/10/2010 16:57:00

    Τσιλιβιθρα τωρα δεν θελω να το κανω διαλεξη αλλα ας το παρει το ποταμι. Η πλειοψηφια δανειοδοτησεων (κυριως καταναλωτικα και στεγαστικα δανεια) στις ΗΠΑ δεν γινεται-γινοταν απο τις λεγομενες εμπορικες τραπεζες. Οποτε οσο Γκλας-Στηγκαλ και να εχει το αμερικανικο τραπεζικο συστημα, ειναι πρακτικα αχρηστο, γιατι με τις νεες τεχνολογιες των τιτλοποιησεων μπορουσαν οι AIG, Goldman και αλλες να δανειοδοτουν και με Γκλας-Στηγκαλ απολυτως ΝΟΜΙΜΑ. Η τιτλοποιηση μετατρεπει το στεγαστικο δανειο σε ομολογο οποτε η επενδυτικη τραπεζα μπορει ανετα να το χρησιμοποιησει και να δανειοδοτησει. Και κανενα λομπυ δεν το εκανε αυτο. Απλα προσλαμβανουν κατι εξυπνα παιδακια απο το Χαρβαρντ και τον Πρινσετον για να βρισκουν τροπους να παρακαμπτουν τους regulators. Ελεγξε λιγο τις πηγες σου.

   • Kasut avatar
    Kasut @ tsilivithras 19/10/2010 17:03:41

    Αλλα ακομα και οταν οι εμπορικες τραπεζες συναπτουν στεγαστικα δανεια τα πωλουν σε αποθηκες δανειων που κανουν τιτλοποιηση και τα πωλουν ως τις λεγομενες RMBS. Residential mortgage backed security. Δηλαδη πακεταρουν 10000 δανεια και φτιαχνουν ενα συνθετικο ομολογο και στην συνεχεια το μεταπωλουν στην Γκολντμαν. Με τα λεφτα της Γκολντμαν χρηματοδοτουν τα δανεια, αρα ο τελικος δανειστης ειναι η Γκολντμαν και οσο Γκλας-Στηγκαλ και να εχεις τα πραγματα ειναι απλα.

    1)Η τραπεζα που συναπτει το δανειο παραμενει εμπορικη.
    2)Η πωληση γινεται σε ενα ενδιαμεδο ιδρυμα που λεγεται αποθηκη (wearhouser) που αγοραζει τα δανεια και τα πακεταρει. Ετσι με αυτον τον τροπο η εμπορικη τραπεζα δεν εκανε καποια κινηση επενδυτικης τραπεζικης, δεν συναψε καποιο ομολογο απλα πουλησε το δανειο.
    3)Η αποθηκη το πουλαει ως ομολογο στην Γκολντμαν και ετσι αυτος ο κυκλος κανει την Γκολντμαν τον τελικο δανειστη εντος Γκλας-Στηγκαλ. Και ετσι η Γκολντμαν εμμεσα μπορει να ειναι εμπορικη και επενδυτικη τραπεζα.

    Απλα καμια συνωμοσια. Το financial engineering καταφερε να παρακαμψει τους κανονες.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 19/10/2010 20:23:36

    Kasut

    3 λαλού και 2 χορεύουν.

    Το Glass Steagal Act υπογράφτηκε μετά της κρίση του '29-'30 γιατί είδαν μόχλευση και κατάλαβαν τι γίνεται.
    Εξακολουθεί μέχρι και σήμερα και είναι από τις πιο αντικειμενικά επιτυχημένες νομοθεσίες των ΗΠΑ ΄(από ανθρώπους της αγοράς και όχι φυσικά τους banksters).
    Δεν είναι τυχαίο που ακούγεται όλο και πιο έντονα σήμερα μετά την κρίση του '08 ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αφού η συνθήκ αυτή ακυρώθηκε το '98-'99.

    Ομόλογα και τιτλοποιήσεις υπήρχαν και τότε.
    Όπως υπήρχε και νομοθεσία που απαγόρευε την ταυτόχρονη ιδιοκτησία τραπεζικών ιδρυμάτων.
    Μερικά από όσα περιγράφεις γινόταν (ίσως) παράτυπα και με πολύ πονηριά και πάντα υπό το βλέμμα της Federal Reserve.
    Έπρεπε να πέσει η συνθήκη για να αναπνεύσει τον καθαρό αέρα της απληστία η Wall Street όπερ και εγένετο μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες lobbying.

    Αν δεν τα βλέπεις δεν έχει νόημα να το συζητάμε.
    Αν υπερασπίζεσαι το σύστημα που κατέστρεψε τις όποιες λίγες άμυνες υπήρχαν απέναντι στους απατεώνες της Wall Street τότε κακώς χάνω το χρόνο μου εξηγώντας.
    ΄
    Kαι μην συγχέεις την τεχνολoγία με το financial engineering.
    Το δεύτερο είναι μια καταστροφική ενότητα της παρα-οικονομίας των χρηματιστών.
    Δεν προσφέρει τίποτε απολύτως στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία και χρειάστηκε ΠΟΛΥ ΜΟΧΛΕΥΣΗ για να γίνουν νομοθεσίες που το υπερασπίζονται.

    Γι αυτό και ανοιχτά πλέον οικονομολόγοι παραδέχονται ότι οι μόνοι που καταλαβαίνουν όλα αυτά τα "σύνθετα παράγωγα" είναι οι ίδιοι που τα δημιούργησαν (out of thin air).

    Οι ίδιοι που αλλάζουν θέσεις από τις τράπεζες στις κυβερνητικές θέσεις.

    Οι ίδιοι απατεώνες.

   • Kasut avatar
    Kasut @ tsilivithras 19/10/2010 22:39:02

    Τσιλιβιθρα

    τιτλοποιησεις εκτος Glass-Steagal γινονται απο την δεκαετια του 30, απο τις Fannie Mae, Freddie Mac. Την δουλεια μου θα μου μαθεις? Η συνθηκη σταθεροτητας του τραπεζικου συστηματος ειναι η ασφαλιση των καταθεσεων. Το Glass-Steagal ηταν μια νομοθεσια η οποια ηταν καλη για τη δεκαετια του 30. Μετα το financial engineering (καλο η κακο δεν το κρινω) που βασιζεται σε πολυ απλες αρχες της οικονομικης θεωριας ξεπερασε αυτον τον νομο. Σημερα ακομα και αν εφαρμοστει αυτος ο νομος οπως ηταν το 1930 δεν προκειται να κανει καμια απολυτως διαφορα. Αλλωστε οι νεες ρυθμιστικες αποψεις δεν κλινουν προς ενα νεο Γκλας-Στηγκαλ αλλα προς την επεκταση της ασφαλισης καταθεσεων για αμοιβαια και μεγαλους καταθετες.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 19/10/2010 23:18:12

    Κasut

    Δεν με ενδιαφέρει ούτε τι δουλειά κάνεις ούτε προσπαθώ να "μάθω" κάτι σε κάποιον.
    Έχω πει επανειλλημένα ότι αν περιμέναμε ΜΟΝΟ οι αρμόδιοι να εκφράζουν γνώμη τότε ζήτω που καήκαμε!!
    Εδώ έτσι και μας έχουν ρημάξει οι απατεώνες...πόσο μάλλον να το βουλώναμε κιόλας.

    Δεν ξέρω τι έκανε και πως η Fannie Mae...ξέρω μόνο ότι ξεκίνησε σαν κρατική εταιρία και για αρκετά χρόνια πουλούσε ασφάλειες και τίτλους δανείων...αυτήν την μλκ που λέμε δευτερογενή αγορά ή κάπως έτσι.
    Κρατική εταιρία σημαίνει κρατική ενίσχυση/εγγύηση.
    Δεν ξέρω γιατί ιδιωτικοποιήθηκε αλλά γνωρίζω ότι και αυτή και η Freddie Mac ήταν από τα πρώτα ονόματα που "σκάσανε" στην τεράστια απάτη με την φούσκα των τοξικών δανείων πριν 2 χρόνια.
    Και φορτώθηκε ένα καράβι λεφτά ο φορολογούμενος για να καλυφτούν οι δυο εταιρίες.
    Πράγμα που επιβεβαιώνει την δικιά μου αντίληψη περί απατεώνων και άπληστων lobbyists και banksters.

    Όπως έχω γνώση για την νέα απάτη που είναι η νομοθεσία που θα ορίζει με κάποιον τρόπο ως δεδομένο ότι ο φορολογούμενος θα πληρώνει τις μλκς των απατεώνων εταιριών/τραπεζών...η κοινωνικοποίηση της χασούρας νομοθετημένη δλδ (δεν "το χω" ακόμα αλλά θα το βρω εν καιρώ).

    Φυσικά ένας νόμος δεν είναι αρκετός να σταματήσει μια συμμορία απατεώνων που είναι αποφασισμένοι να ρημάξουν τον κόσμο από την απληστία και την αλαζονία τους...αλλά σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει σαν ανάχωμα.
    Το γεγονός ότι προσπαθούσαν πάρα πολύ για χρόνια να αναστείλουν ή να ακυρώσουν την ισχύ της εν λόγω συνθήκης επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό.
    Και φυσικά είναι τραγικό να υπερασπίζεται κάποιος ότι επειδή κάτι εξελίσσεται πρέπει να το αφήσουμε ανεξέλεγκτο.

   • Kasut avatar
    Kasut @ tsilivithras 19/10/2010 23:21:27

    Εγω δεν ειπα να αφησουμε κατι ανεξελεγκτο αλλα να ξερουμε τι ειναι αυτο που θα ελεγξουμε. Ολως περιεργως την φουσκα των τοξικων δανειων δεν την ξεκινησαν οι τραπεζιτες αλλα το κρατος το οποιο ειχε την περιφημη Community Reinvestment Act που απαιτουσε απο τις τραπεζες να αναλαμβανουν δανεια πολιτικα ορθα, δηλαδη απο μειονοτητες (μαυρους, ισπανοφωνους κλπ) για να υποτιθεται παει καλα η κοινοτητα. Αυτοι ηταν ενα μεγαλο μερος των subprime δανειων.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 19/10/2010 23:48:26

    Οh please!!!

    Δλδ έχε χάρη που είμαι οπαδός του fair-play γιατί αν σου κανα ότι έκανες στον τσαχπίνη για τους εβραίους θα σε είχα στολίσει τώρα με ένα κάρο στερεότυπα, από καπιταλιστικό γουρούνι μέχρι τραπεζολάγνο...!!!

    Και ο Πόουλσον κάτι τέτοιο πρέπει να είχε πει τότε που έπεσε η Αμερική να τον φάει για τις μλκς του.

    Κοίτα...από τη στιγμή που φεύγει ένα δάνειο από τον αρχικό του σκοπό και αποκτά δεύτερη υπόσταση σαν υποπροιόν έχει ήδη ξεφύγει η κατάσταση και έχουμε σπέκουλα.
    Αυτός δλδ που θέλει να πουλήσει το δάνειο-προιόν έχει συμφέρον να πείσει τον δανειστή να ανοίξει κι άλλο την πίστωση.
    Αν αυτός ο κάποιος έχει πρόσβαση στον κρατικό-ελεγκτικό μηχανισμό ακόμα καλύτερα...μπορεί να τους πείσει να τα εγγυηθούν κιόλας...more money for him!!!

    Δεν πιστεύω σε αυτόν το τρόπο ζωής ούτε στην οικονομία της σπέκουλας.
    Δεν είμαι αντικαπιταλιστής όμως αν αυτό νομίζεις.
    Είμαι περισσότερο φίλος της ιδέας του "μικρού κράτους" που λένε και οι φίλοι μου οι αμερικάνοι, με συγκεκριμένο και αυστηρό regulation και κοινωνικό κράτος κύρια για τους "αδύναμους" ή για όλους στο minimum όμως.
    Τώρα που τους ρημάξανε το american dream με την κοινονικοποίηση της χασούρας έφαγαν χοντρό χαστούκι και είναι και καλοί άνθρωποι και δεν ξέρουν από που να πιαστούν.
    Οπότε όταν πιάνουμε την κουβέντα ρωτάνε και για τον σοσιαλισμό, λένε κι αυτοί καμμιά φοβερή ιδέα και όλοι μαζί βρίζουμε τους banksters και τους πουλημένους πολιτικούς.

    Τι να πεις...

 18. Kasut avatar
  Kasut 19/10/2010 00:10:00

  Προσωπικα δεν μου αρεσει ο ορος Νεα Ταξη, εχει γινει λαστιχο και εννοει πολλα και κρυβει πολλα. Και το κυριο που κρυβει ειναι πως εταιρειες, μεγαλες δυναμεις, ιδιωτες τυπου Τζωρτζ Σορος λειτουργουν σε αγαστη συνεργασια και εχουν ευθυγραμμα συμφεροντα. Ολοι αυτοι ειναι υπαρκτοι διεθνεις παικτες και εχουν επιρροη ομως ειναι σχετικα αυτονομημενοι. ΜΕ λογα λογια ο πρασιναναπτυκτικος Τζωρτζ Σορος τι σχεση μπορει να εχει με τους πετρελαιαδες τυπου Μπους? Που οι πετρελαιαδες και το ισραηλινο λομπυ εκαναν το Ιρακ λαμπογυαλο που με την σειρα του ηταν απορροια των πυργων που τους εριξαν καποιοι της κυβερνησης που οι ιδιοι γραφειοκρατες χρηματοδοτυν τον Σορος στα Βαλκανια, αλλα που ο ιδιος ο Σορος δεν παει τους Ρεπουμπλικανους αρα τους επι 8ετιας γραφειοκρατες αλλα μεσα στην οκταετια Μπους αναγνωριστηκαν Κοσοβο και Σκοπια κοκ. Δηλαδη μια λεξη, αυτη της Νεας Ταξης κρυβει ενα ολοκληρο πλεγμα συμφεροντων, αντιμαχιων, ανεξαρτητοποιημενων φορεων κλπ. Την θεωρω τελειως αποπροσανατολιστικη τηνσυζητηση περι νεας ταξης. Το ορθοτερο ειναι: Υπαρχουν κρατη, υπαρχουν συμφεροντα, υπαρχουν εταιρειες, ισχυροι εξωκρατικοι παραγοντες που συγκρουονται για τα συμφεροντα τους. Καμια Νεα Ταξη ως ενα κλαμπ που μηχανορραφει. Θυμηθειτε πως παραμονες του Α Παγκοσμιου Πολεμου ο Ζαν Ζωρες ισχυριζοταν πως η παγκοσμιοποιηση του κεφαλαιου εκανε αδιανοητο τον πολεμο μεταξυ των τοτε υπερδυναμεων. Και επακολουθησε η καταστροφη ουκ ολιγων πολυεθνικων της εποχης μετα τον πολεμο.

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ Kasut 19/10/2010 16:15:21

   Θα συμφωνήσω μαζί σου. Διάφορα συμφέροντα που συνομωτούν το ένα εναντίον του άλλου. Ουσιαστικά έχουν το ίδιο κίνητρο και σκοπό - στη γλώσσα τους: profit maximization thus power. Το θέμα είναι ότι εμείς, οι πολίτες τις κάθε χώρας βρισκόμαστε στη μέση και όχι απλά συνθλιβόμαστε αλλά τα συμφέροντα μας είναι σε πλήρη αντίθεση με τα δικά τους. Η ουσία είναι ότι είναι αναγκασμένοι να δρουν σκιωδώς γιατί αν η μάζα (εμείς) είχε πλήρη αντίληψη των επιδιώξεων τους, θα είχαν ανατραπεί εν τη γενέσει τους.

   • Kasut avatar
    Kasut @ MatrixRevolutionEra 19/10/2010 16:50:58

    Αυτο ειναι λαθος. Πρωτον βγαζει τον πολιτη απο τις ευθυνες του δικαιολογωντας καθε συνωμοσια σε 5-10 ισχυρους απο τους οποιους ειμαστε ανικανοι, οποτε ας κατσουμε σπιτια. Οι συνωμοσιολογιες ειναι το χαπι του εφησυχασμου των μαζων. Η ψυχραιμη και ορθολογικη αναλυση ειναι οπλο για τον ανθρωπο.

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ MatrixRevolutionEra 19/10/2010 18:36:42

    Ποιός είπε ότι είμαστε ανίκανοι και να κάτσουμε σπίτια;;;Όχι εγώ πάντως. Δεν νομίζω ότι οι συνομωσίες είναι το χάπι του εφησυχασμού. Συνωμοσίες, μηχανορραφίες και δολοπλοκίες υπάρχουν από τη στιγμή που ο άνθρωπος άρθρωσε την πρώτη του λέξη. Το χάπι του εφησυχασμού συνιστούν θεωρίες άλλου τύπου όπως πχ θα μας σώσουν οι εξωγήινοι, η Δευτέρα Παρουσία, οι Ελ και δεν ξέρω εγώ ποιοί άλλοι.Συν Αθηνά και χείρα κίνει λέγαν οι αρχαίοι και όχι συν Αθηνά κάτσε και περίμενε. Η ορθολογική ανάλυση προΰποθέτει γνώσεις και κριτική σκέψη. Θεωρείς ότι η μάζα διακρίνεται από υψηλό επίπεδο γνώσεων και κριτική σκέψη;

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ MatrixRevolutionEra 19/10/2010 19:12:00

    Να προσθέσω και μια άλλη θεωρία εφησυχασμου: Για όλα τα δεινά της ανθρωπότητος φταίνε οι Εβραίοι.

 19. Tsaxpinogargaliarhs avatar
  Tsaxpinogargaliarhs 19/10/2010 01:30:19

  Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, οι Αγγλοσάξονες παρά τσαχπίνηδες και μαλαγάνες είναι. Αντίθετα είναι τραγικά μεθοδολογιστές, σε σημείο αηδίας.

  Για το περιεχόμενο του άρθρου, θα συμφωνήσω αρχικά ότι η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" είναι οι εταιρείες, αλλα δεν είναι μόνο Τευτονικές ούτε χωρίς ατζέντα. Όλη η Ευρώπη "γονάτισε" το 18ο αιώνα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (Α.Κ.Α. Εβραίοι) και έχασε τη δυναμή της. Όχι ότι εμφανίστηκε αυτό το σύστημα ξαφνικά τότε, απλά τότε απέκτησε αρκετή δύναμη(=κεφάλαιο) για να ανεβοκατεβάζει φεουδάρχες και πρίγκηπες.

  ('Οταν το Παρίσι είχε αρχίσει να γίνεται μεγαλούπολη της αρχές της 2ης χιλιετίας, διαβάζω, ότι κάποια στιγμή οι κάτοικοι έδιωξαν τους Εβραίους, κουρασμένοι από τις τοκογλυφικές τους πρακτικές, αλλά μέτα από μερικές δεκαετίες ξαναγύρισαν γιατί η πόλη τους είχε ανάγκη και τη γνώση τους για το χρήμα),

  Η θέση ότι οι νέοι τσιφλικάδες είναι μόνο τευτοσάξωνες, είναι κατ'εμένα στηριγμένη σε σαθρή βάση (αν και οι αμερικάνοι είναι "originally british" όπως αστειεύομαι μ'ένα φίλο, και κατ'επέκταση μαλ**ες ολκής). Παραθέτω αυτο το link και δείτε το πρώτο διάγραμα με την τιμή των περιουσιών των 4 μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων στις Η.Π.Α. για τις 3 απ'τις οποίες (εκτός της Wells Fargo) ξέρω ότι είναι εβραικών συμφερόντων.

  http://money.cnn.com/2010/10/15/news/companies/thebuzz/index.htm

  (και ναι, το "Τ" σημαινει trillions = τρισεκατομμύρια).

  Με μία ματιά μόνο στα άρθρα της wikipedia για τις μεγαλύτερες εταιρείς του Χόλυγουντ και τα μεγαλύτερα αμερικανικά κανάλια (Universal, Paramount, κλπ), που ΛΟΓΙΚΑ έχουν τη δύναμη να πλάθουν τον αμερικανικό λαό, θα δείτε ότι έχουν ιδρυθεί ή διοικούνται απο Εβραίους. Για να μην πάμε στην καταγωγή πολιτικών, τραπεζιτών και αξιωματούχουν "Διεθνών Οργανισμών", όπως τα διοικητικά μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας κι ο δικούλης μας, ο Ζαν Κλωντ Τρισέ.
  Σταματάω έδω τώρα γιατι άρχισα να ακούγομαι σα ρατσιστής ενώ στην ουσία πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο λόμπυ.

  Επιστρέφω στην άρχη του post μου, που είπα ότι ναι, η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εταιρείες. Τελικά δεν παίζει ρόλο πια αν είναι έτσι ή υπάρχουν σκοτεινά κέντρα. Είμαι της άποψης ότι συμβαίνουν και τα δύο και είναι αλληλένδετα, αφού οι πρακτικές και των δύο προσβλέπουν στη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και εργασίας, χτυπώντας το δυνατότερο πύργο άμυνας τους, που είναι η εθνική κυριαρχία πάνω σε περιοχές που ονομάζουμε χώρες.

  Η Νέα Τάξη Πραγμάτων λοιπόν, Ναι, είναι εταιρείες, οι όποιες κοιτάνε στη μεγιστοποίηση του κέρδους και στην ελαχιστοποίηση του κόστους. Κι ο καλυτέρος τρόπος για να το πετύχουν αυτό είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Με όπλα (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, κλπ), εμπορικά (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ, Ε.Ε., NAFTA, κλπ) αλλά κυρίως διανοητικά. Ας είναι καλά ο Φρόυντ και η νέα του (20ς αίωνας) επιστήμη της ψυχολογίας, που καταλύει όλη τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου και την προσπάθεια του να εξιψωθεί από τα ζώα, στα "βασικά" ένστικτα του σεξ.

  Α ναι! Ο Φρόυντ ήταν εβραιός.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Tsaxpinogargaliarhs 19/10/2010 03:55:23

   Επειδη λες πολλες ανακριβειες απλα για να βγαλεις αντισημιτισμο ας παμε για αλλη μια φορα στα στοιχεια και οχι στις εντυπωσεις.
   1)Ο προεδρος της παγκοσμιας τραπεζας ειναι ο γερμανικης καταγωγης Ρομπερτ Ζελικ.
   2)Στο ΔΝΤ παμε στο σαιτ και εβραιος ειναι ο Στρως Καν και ο Μοζες Σβαρτς. Τα ανωτερα στελεχη ειναι Ιαπων, Κινεζος, Βραζιλιανος και Αμερικανος.
   3)Απο και ως που ο Τρισε ειναι εβραιος?
   4)Να δουμε τα διοικητικα στελεχη της παγκοσμιας τραπεζας. Παλι απο το σαιτ βλεπει κανεις πως οι managing directors ειναι Αμερικανος (Ζελικ), Ινδη, Αφρικανα και ενας Αραβας. Στους πιο κατω υπαρχει μια Σαπιρο (συνηθες εβραικο επιθετο) και μια Λειμποβιτς. Τα αλλα επιθετα ειναι ιαπωνικα, σουηδικα. αφρικανικα κλπ.
   5)Διεθνεις οργανισμοι. ΔΝΤ-ΠΑ ιδρυονται απο τον αμερικανο Χαρρυ Γουαιτ που κατηγορειται στη συνεχεια ως κομμουνιστης απο την επιτροπη αντιαμερικανικων ενεργειων. ΝΑΤΟ-ΕΕ που ειναι εκει οι εβραιοι? Απο το Μπουχενβαλντ η οι Ντε Γκωλ, Σπαακ, Ατλευ ηταν εβραιοι?
   6)Ο Φρουντ δεν ειναι πατερας της ψυχολογιας αλλα της ψυχαναλυσης.

   Mπορω καποιος να γραφει για ωρες αλλα εισαι η τυπικη περιπτωση συνωμοσιολογου σαν εκεινους που με το ματι καταλαβαν πως οι πυργοι επεσαν με εκρηκτικα. Ετσι λιγο αν παει καποιος στις πηγες θα δει πως οι εβραιοι δεν ειναι παντου, ειναι ομως αρκετα εκπροσωπημενοι σε καποιες θεσεις και αυτο οφειλεται σε ιστορικους λογους. Λογω διωγμων ανεπτυξαν προσοντα που μεταφερονται ευκολα, επιστημονες, μηχανικοι, τραπεζιτες και οχι γαιοκτημονες, εργατες κλπ. Συν οτι μεχρι την Μεταρρυθμιση η σχολαστικη θεολογια του Ακινατη απαγορευε τον τοκο στους χριστιανους. Οποτε καποιος καλυψε το κενο, εν αρχη οι Εβραιοι και μετα οι Ελβετοι.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Tsaxpinogargaliarhs 19/10/2010 09:12:54

   τσαχπίνη φίλε ήθελες και τα παθες.

   Μια χαρά ξεκίνησες να τα λες τι το θελες το "εβραίοι";;

   Δες τον τσακαλάκο τον Kasut πως αμέσως τρέχει να ρίξει καπνούς και στάχτες να θολώσει την κουβέντα.
   Αμέσως σε βάφτισε "αντισημίτη", "συνωμοσιολόγο" και περιορισμένης αντίληψης και ικανότητας.

   Άλλη φορά να προσέχεις τι λες.

   Μείνε στα εξωτερικά φλούδια του κρεμυδιού...μην πας πιο μέσα έχει πολύ κλάμα η υπόθεση.

   • Kasut avatar
    Kasut @ tsilivithras 19/10/2010 12:52:11

    Δεν τον χαρακτηρισα περιορισμενης αντιληπτικης ικανοτητας.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 19/10/2010 13:16:54

    Kasut

    είπες:

    "Mπορω καποιος να γραφει για ωρες αλλα εισαι η τυπικη περιπτωση συνωμοσιολογου σαν εκεινους που με το ματι καταλαβαν πως οι πυργοι επεσαν με εκρηκτικα."

    Δεν γεννηθήκαμε χτες μεγάλε και μην παίζεις με τις λέξεις.
    Έκανε την μλκ ο τσαχπίνης και το χρωμάτισε φυλετικά το θέμα κι εσύ έτρεξες κυριολεκτικά να τον αρπάξεις από τα μούτρα με τα γνωστά τοτεμικά κλισέ.
    Καρφώνεστε...κάνε και λίγο υπομονή...μπορεί ο άλλος να μην έχει διάθεση να το συνεχίσει ή να μην βρει υποστήριξη.

    Δεν χρειάζεται να ρημάζουμε ωραία θέματα από μια μλκ.

   • Tsaxpinogargaliarhs avatar
    Tsaxpinogargaliarhs @ tsilivithras 19/10/2010 15:44:29

    Tsilivithra, το τελευταίο που ήθελα ήταν να φανώ ρατσιστής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα λαό (οκ, ίσως λιγάκι με τους βρετανούς :ρ) και σίγουρα δεν έχω με τα δίδυμα παιδάκια που τα έραψαν μαζί οι "Γιατροί" του 3ου Ράιχ.
    Άπλα νομίζω, απ'τα πράγματα που διαβαζω και συζητάω, ότι το λόμπυ των εβραίων υπάρχει και είναι δυνατό. Όπως υπάρχουν και λόμπυ πετραιλαιοπαραγωγών, εφοπλιστών, τηλεπικοινωνιαρχών,κλπ. Απλά το εβραικό λόμπυ είναι το μόνο που οργανώνεται εθνικά κι όχι κατά κλάδο. Δεν υπάρχουν λόμπυ γάλλων, ζουαζηλάνδιων ή Φιλιππινέζων. Δεν είναι κατι που θα πρεπε να βγάζει ρατσισμό, αν μη τι άλλο θαυμασμό και μακάρι να είχαν κι οι Έλληνες τέτοιο λόμπυ.

    Πάραυτα, δεν έχω ρατσιστικό πρόβλημα, άλλα κατηγορώ κάθε είδους λόμπυ που ασκεί πίεση στις κυβερνήσεις για να έχω εγώ μικρότερο μισθό.

    Πάντως έχεις δίκιο, είναι πολύ εύκολο να σε παρεξηγήσει κάποιος και να σου ορμήσει. Περίμενα σε τέτοια περιόδο οι Έλληνες να δείχνουν μεγαλύτερο πνεύμα ομογένοιας και διάθεσης για συζήτηση, άλλα δεν έχουν αλλάξει και πολύ οι καταστάσεις απ'όταν έφυγα απ'την Ελλάδα.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 19/10/2010 15:55:08

    Τσαχπινογαργαλιάρη

    Θα μάθεις.
    Φαίνεσαι έξυπνο παιδί απλά σκέφτεσαι απλοϊκά.
    Κράτα τους προβληματισμούς σου σε επίπεδο εξωτερικών layers και για τα πολύ εσωτερικά αυστηρά και ΜΟΝΟ διά ζώσης και με φίλους.

    Παρεπιπτόντως, αν ποτέ βρεις οπουδήποτε στον κόσμο (και με ανάλογη ταχύτητα και επιμονή) τοτεμισμό και λεκτικό αυτοματισμό που να προστατεύει μια κοινωνική μερίδα του γενικού πληθυσμού στο βαθμό που προστατεύονται οι εβραίοι πες το μου κι εμένα σε παρακαλώ.

    Φτάνει τώρα όμως.

   • Tsaxpinogargaliarhs avatar
    Tsaxpinogargaliarhs @ tsilivithras 19/10/2010 16:16:01

    Tsilivthra,

    Έχεις δίκιο στο να κρατάω τις σκέψεις μου σε εξωτερικά επίπεδα και αυτό κάνω στην offline ζωή μου. Αλλά: Πιστευω ότι το ίντερνετ είναι η τελευταία άμυνα και εργαλείο στη σκέψη και ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Μου επιτρέπει να μιλάω για πιο βαθιά και ριζοσπατικά θέματα χωρίς να κινδυνεύω να στιγματιστώ κοινωνικά αφού κανείς δε ξέρει το ονομά μου.

    Εσυ ενδέχεται να μη μπορεί να το κάνεις αφού απ'ότι καταλαβαίνω έχεις και μη διαδικτυακές επαφές με τα υπολοίπα μέλη του site. Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω για ταμπού θέματα (όχι μόνο εδώ), γιατί μόνο έτσι γίνεται πραγματική συζήτηση και σύγκρουση, που τις θεωρώ τις πλέον απαραίτητες για την Ελλαδά του τώρα, αφού οι Έλληνες φαίνονται τόσο αλλοτροιωμένοι και ευνουχισμένοι όσο ποτέ.
    Δεν με πειράζει πραγματικά να μου επιτίθονται και να με προσβάλλουν. Δε είναι ότι με νευριάζει μόνο, αλλά με θλίβει.

    Θα συνεχίσω που λες να είμαι ένα "φάντασμα" αντιλόγου (ας είναι καλα τα proxies :D) και θα το χαρώ όσο κρατάει. Αν δεν έχεις ακούσει ήδη, κάνε μια γύρα στα interwebz με τους όρους net neutrality.

   • Kasut avatar
    Kasut @ tsilivithras 19/10/2010 16:43:25

    Ρε Τσιλιβηθρα

    συνωμοσιολογο ειπα τον ανθρωπο οχι ηλιθιο. Δεν ειναι οι συνωμοσιολογοι ηλιθιοι. Απλα προτιμουν την ευκολη εξηγηση της συνωμοσιας απο τα ψαξουν τα δεδομενα και να δουν πως υπαρχουν πιο απλες εξηγησεις.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 19/10/2010 20:29:11

    tsaxpinogargaliarhs

    As you wish.
    But you are only hurting your ideas by not choosing your battles.

    cheers

 20. phoivos avatar
  phoivos 19/10/2010 04:41:03

  Η αληθινή εξουσία είναι το Καρτέλ! Είναι η Microsoft, η Google, η Nestle, η Coca Cola, η Wal-Mart, η Monsanto, η Toyota, η Siemens, η ΑΒΒ, η Exxon, η Shukori, η Morgan Stanley, η Deutsche Bank, η Royal Dutch Shell, η Astra Zeneca, η Sanofi-Aventis και όλες οι άλλες πολυεθνικές. Ορίστε, αυτή είναι η αληθινή κυβέρνηση του πλανήτη.
  Το ελληνικό ΑΕΠ είναι περί τα 312 δις $, όσο και ο τζίρος της Exxon, ο οποίος ανέρχεται στα 310,5 δις $ - με μόλις 80.700 εργαζομένους, έναντι 5 εκ. Ελλήνων εργαζομένων
  Οι ετήσιες αποδοχές του προέδρου της Shell, ήταν όσες περίπου αυτές 150 βουλευτών μαζί του Ελληνικού Κοινοβουλίου ή σχεδόν 100 Ευρωπαίων Πρωθυπουργών.

  Οι αμοιβές των γενικών διευθυντών των 20 μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων – το 2009 σε εκ. €

  Royal Dutch Shell, Μ. Βρετανία , Peter Voser 15,00 εκ. €

  Astra Zeneca, Μ. Βρετανία, David Brennan 13,00 εκ. €

  Credit Suisse , Ελβετία , Brady Dougan , 12,50 εκ. €

  BG Group (Energy), Μ. Βρετανία , Frank Chapman, 11,20 εκ. €

  Novartis , Ελβετία , Daniel Vassela , 11,00 εκ. €

  Axel Springer (Spiegel), Γερμανία, Mathias Doepfner , 11,00 εκ. €

  Vodafone , Μ. Βρετανία , Vittorio Colao , 10,90 εκ. €

  Deutsche Bank Investm. , Γερμανία , Anshu Jain , 10,30 εκ. €

  BP , Μ. Βρετανία , Tony Hayward , 9,80 εκ. €

  Deutsche Bank , Γερμανία , Josef Ackermann . 9,40 εκ. €

  Santander , Ισπανία . Alfredo Abad , 9,30 εκ. €

  HSBC , Μ. Βρετανία , Michael Geoghegan , 8,60 εκ. €

  RWE , Γερμανία , Juergen Grossmann , 7,10 εκ. €

  Adidas, Γερμανία, Jochen Zeitz , 7,10 εκ. €

  Sanofi-Aventis , Γαλλία , Chris Viehbacher, 7,10 εκ. €

  Siemens, Γερμανία . Peter Loescher, 7,00 εκ. €

  Glaxo Smith Klein. Μ. Βρετανία , Andrew Witty, 6,70 εκ. €

  Nestle , Ελβετία , Paul Bulcke , 6,70 εκ. €

  BHB Billiton , Μ. Βρετανία , Marius Kloppers , 6,60 εκ. €

  Volkswagen, Γερμανία, Martin Winterkorn, 6,60 εκ. €

  Κλαίγεται το ελληνικό κεφάλαιο για την κρίση και να προσπαθεί να πείσει ότι «όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα. Η επιχειρηματική τάξη απήλαυσε επί τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια διαρκή ανάπτυξη, σε σταθερό πολιτικό περιβάλλον, χωρίς κοινωνικές εντάσεις και εμπόδια. Μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών εξασφάλισε απίστευτα επενδυτικά κεφάλαια. Αποδεδειγμένα, οι περισσότεροι αποθησαύρισαν σε εκείνα τα χρόνια της μεγάλης ευφορίας και δεν επένδυσαν, όπως είχαν υποχρέωση.

  Το χειρότερο όμως είναι ότι στην πρώτη στροφή, με την εκδήλωση της κρίσης, οι άλλοτε ευνοημένοι εφοπλιστές, κατασκευαστές, μεγαλέμποροι, μεγαλομέτοχοι, μεγαλοστελέχη, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, τηλεοπτικοί και κάθε λογής αστέρες, το πρώτο που σκέφθηκαν ήταν να την κοπανήσουν και να μεταφέρουν τους θησαυρούς τους σε ασφαλέστερους τόπους. Αφήνοντας τα βάρη και τις υποχρεώσεις τους, φορολογικές και άλλες, στους συνεπείς μισθωτούς και στις λαϊκότερες των τάξεων που δεν έχουν τρόπους να αποφύγουν τα βάρη.

  Όταν είναι να πάρουν επιδοτήσεις, άτοκα δάνεια και άλλες διευκολύνσεις δηλώνουν έλληνες. Μόλις ζορίσουν τα πράγματα για φόρους σηκώνουν την επιχείρηση και την πάνε αλλού.

  Οι έλληνες εφοπλιστές μέσα στο 2010 έχουν επενδύσει για την κατασκευή νέων πλοίων και την αγορά μεταχειρισμένων περίπου 11 δισ. δολάρια.. Οι... πατριώτες εφοπλιστές έχουν λιγότερο από το ένα τρίτο των πλοίων τους σε ελληνική σημαία (31%), ενώ διεθνώς, πρώτος στις σημαίες ευκαιρίας είναι ο Παναμάς και ακολουθούν Λιβερία και τα νησιά Μάρσαλ.
  Από τις 117 νέες παραγγελίες πλοίων, οι 77 έχουν γίνει σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας, στην Κίνα έχουν παραγγελθεί 38 πλοία, ενώ στην Ιαπωνία δύο. Στην Ελλάδα; Μα φυσικά κανένα!

  Ο Ανταμ Σμίθ ήταν καθηγητής της ΗΘΙΚΗΣ Φιλοσφίας και ο Χάγιεκ (για να έλθουμε στα πιο σύγχρονα) μίλησε για την “ηθική διάσταση της ατομικής ελευθερίας”. Η ηθική διάσταση ειναι κοινωνική. Κατά Αριστοτέλη – και όχι μόνο – η ηθική προκύπτει μέσα απο τη σχέση με τον Άλλο. Και γι’ αυτό οι αληθινοί φιλελεύθεροι πιστεύουν στην Ελευθερία του Ατόμου και στην ηθική διάσταση της Ελευθερίας αυτής. Δηλαδή στη βελτιστοποίηση της κοινωνίας μέσα απο την Ελευθερία - αυτενέργεια των ατόμων.

  Όσοι πιστεύουν στο “καθένας ό,τι φάει ότι πιεί κι ότι αρπάξει ο πισινός του” δεν είναι φιλελεύθεροι είναι… λαμόγια ; αεριτζηδες ; μαυραγορίτες ; Μια φορά φιλελεύθεροι δεν είναι…

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ phoivos 19/10/2010 21:08:22

   αν επιαναν μονο τοσα οι μισοι δε θα ασχολουνταν καν με το σπορ..

 21. klausevitz avatar
  klausevitz 19/10/2010 06:49:53

  Αδυνάτισαν ήδη-περίπου παρελθόν-οι προσεγγίσεις της ιστορίας με
  άξονες τις φυλετικές επιδόσεις: πανγερμανισμός,πανσλαβισμός,
  αγγλοσαξωνική επιβολή...τί πρέπει να προσθέσει άραγε κανείς γιά
  τους ανερχόμενους ασιατικούς γίγαντες...!
  Τί θα μπορούσαμε να πούμε ακόμη για την "μυστική" σύσταση και τα
  "άβατα" των πολυεθνικών συγκροτημάτων,πέρα απο τις γνωστές
  συνομωσιολογικές,αμφιλεγόμενης δημοσιογραφικής έμπνευσης,έρευνες;
  Τί περισσότερο απο την αναζήτηση των πιό διαπιστωμένων κινήτρων:
  της ισχύος και του κέρδους; Φυσικά, δεν τελειώνει κανείς τόσο απλά!
  Η αναζήτηση άλλων ισορροπιών και άλλου τύπου διαπραγμάτευσης των
  αντιτιθέμενων συμφερόντων παραμένει το αιτούμενο.
  Χωρίς ίχνος εθνικισμού, πιστεύω πώς η αρχαία ελληνική φιλοσοφία
  και ποίηση είπε την dernier mot...ό,τι,σοβαρό ή μή,ακολούθησε ήταν
  η αναγκαία εξειδίκευση!
  'Ετσι κι'αλλοιώς, ο επίγειος ιστορικός χρόνος είναι ασήμαντος
  μπροστά στον συμπαντικό χρόνο!

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ klausevitz 19/10/2010 10:27:56

   συνάγεται :
   δεν μπορεί να σταθεί,επι μακρόν,καμμιά "Νέα Τάξη",μονοεθνικής ή
   πολυεθνικής επιχειρηματικής έμπνευσης,άν δεν έχει "πολυπολικό"
   υπόβαθρο...η υπόθεση του ενός και αδιαμφισβήτητου ηγεμόνος
   τελειώνει...πιθανόν μαζί με τους εμπνευστές της.
   Όταν ο Σαρκοζί ζητά νέο Βretton Woods έχει δίκιο, μόνο που δεν
   έχει το απαραίτητο προσωπικό και εθνικό κύρος για να το στηρίξει!

 22. Νίκος avatar
  Νίκος 19/10/2010 07:06:15

  Μπορεί να είναι έτσι Αρχαίε, αλλά, η κεντρική αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι η ουσιαστική έλλειψη ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, τελεία και παύλα, ειδικά μετα τον εμφύλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και να που το βλέπουμε τώρα. Και όσο δεν θα έχουμε Ελληνική εθνική αστική τάξη θα είμαστε ερμαιοι πιο οργανωμένων κοινωνιών ,όπως π.χ. της Τουρκικής. Οι κεμαλοναζί είναι,ακόμη, η εθνική αστική τάξη της Τουρκίας αλλά ακόμα και αν αντικατασταθούν απο τους ισλαμοφασίστες, πάλι ΕΘΝΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα εφαρμόσουν εναντίον μας. Δεν θα πρέπει να αυταπατώμαστε.
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΕΣ σε ολα τα επίπεδα. Δεν χρειάζεται εμβριθής ανάλυση για να αντιληφθούμε οτι θα μας ξανακυβερνήσουν ξενοι και πάλι, ανοιχτά αυτή τη φορά.

 23. Tsaxpinogargaliarhs avatar
  Tsaxpinogargaliarhs 19/10/2010 07:15:24

  Indeed, θα'λεγα. Δυστυχώς φίλτατε, δεν θέλω να καλλιεργήσω αντισημιτσμό. Απλά δίνω τα facts.

  Για να απαντήσω γρήγορα στα σημεία που έθεσες και κατάφερες με ακρίβεια και σαφήνεια να αποδείξεις ότι είμαι μία τυπική και καθημερίνη, πλήρως ψυχολογημένη απο εσένα, περίπτωση μίας ομάδας με τα αρνητικά χαρακτηριστικά της συνομωσιολογίας, τα οποία θεωρείς διασκεδαστικά γελοία και κατώτερα της υποστάσης σου και κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, θα αναφέρω αριθμητικά τις αντιπροτάσεις μου και θα το λήξω έδω γιατί τελικά με τους έλληνες δε βγάζει κανείς άκρη αφού ο καθένας θέλει να πείσει τους άλλους ότι έχει μοναδικό δίκιο.


  1) Ο Ζέλνικ είναι Εβραίος. Ο Γούλφοβιτσ, ο προηγούμενος προέδρος ήταν. Τυχάιο γεγονός: Ο Ζέλνικ πήρε την θέση απο Ρεμπουμπλικανό προέδρο (Ρεπουμπλικάνοι=βιομηχανία γενικά).

  2) Φυσικά και στο ΔΝΤ θα υπάρχει πληθώρα εθνικοτήτων. Γι'αυτό λέγεται Διεθνές.

  3) Δεν μπορώ να βρω το site που είχα διαβάσει για τον Τρισέ. Σε αντίθεση με το πορισμά σου δεν είμαι κανένας κολλημένος να κρατάω βάσεις δεδομένων.

  4) Και πάλι.. Λέγεται Πακγόσμια Τράπεζα.

  5) O Harry White κι ο Henry Morgenthau ήταν εβραίοι, ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο πολλών εθνικοτήτων στη συνεδρίαση των Bretton Woods. Δεν ανέφερα ποτέ το ΝΑΤΟ, ΕΕ σαν εργαλεία του εβραικού λόμπυ, αλλά είπα ότι με αυτά ελέγχονται τα κράτη-έθνη.

  6) Ψυχολογία-ψυχανάληση μου κάνει το ίδιο. Δεν έχω μελετήσει τίποτα απ'τα 2 και μπόρω να ψυχολογήσω/αναλυσω κάποιον που θα γνωρίσω απ'το μέσο ψυχολόγο/ψυχαναλητή.

  Γενικά, μίλησα για το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο στην άρχη και μέτα για το ποιοι οργανισμοί είναι επικίνδυνοι για ένα κράτος. Δεν θέλω να βγάλω κανένα αντισημιτισμό, απλά παραθέτω τα πράγματα. Αν η συζήτηση ήταν για το περιβάλλον θα έλεγα πως οι κινέζοι μολύνουν την ατμόσφαιρα και οι βραζιλιάνοι αγρότες καίνε τα δάση του Αμαζονίου.
  Δεν μπορεί κανείς όμως να πει ότι σήμερα στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δεν κυριαρχεί το εβραικό λόμπυ. Και κάλα κάνουν οι άνθρωποι κιόλας. Σε καπιταλιστική κοινωνία ζούμε.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Tsaxpinogargaliarhs 19/10/2010 12:17:57

   Δωσε μου ενα λινκ εμπεριστατωμενο οτι οι Ρομπερτ Ζελικ, Τρισε, Γουαιτ ειναι Εβραιοι και ανακαλω τα παντα. Και ο Γουλφενσον (Εβραιος) πριν τον Γουλφοβιτς νομιζω την ειχε παρει απο τον Κλιντον οπου Δημοκρατικοι=? Η ΠΤ εθιμοτυπικα ηγειται απο αμερικανο, το ΔΝΤ απο ευρωπαιο.
   Ο Ρομπερτ ΜακΝαμαρα ηταν Εβραιος?

 24. Tsaxpinogargaliarhs avatar
  Tsaxpinogargaliarhs 19/10/2010 07:29:11

  Αυτο το post πήγαινε σαν απάντηση στον Kazut, που σχολίασε το προηγούμενο post μου και δεν το έβαλα reply εκεί. Λύπαμαι που σπάω τη συζήτηση έτσι.

  Μια μικρή διόρθωση:
  1) Ο Ζέλνικ ΔΕΝ είναι Εβραίος**

  Και κάτι ακόμη Kazut, άρχισα να λέω για το εβραικό λόμπυ γιατί αναφέρθηκε πιο πάνω απο κάποιον και γιατί σήμερα το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο κινεί κατά τη γνώμη μου τα νήματα. Αύτο ας κρατήσει κάποιος.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Tsaxpinogargaliarhs 19/10/2010 16:45:20

   Δεν αμφιβαλλει κανεις οτι οι Εβραιοι εχουν μια διακριτη παρουσια στο χρηματιστικο κεφαλαιο, με τον ιδιο τροπο που οι Ρωσσοι κυριαρχουν στα δημητριακα, οι αραβες στο πετρελαιο, οι ελληνες στα τανκερ. Ιστορικοι λογοι εχουν δημιουργησει συγκριτικα πλεονεκτηματα σε καθε λαο ωστε να ειδικευεται σε αυτο που ξερει να κανει καλυτερα.

 25. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/10/2010 07:54:03

  Aρχαιοπτέρυξ εξαιρετική γραφή! Υπάρχει Νέα Τάξη Νew World Order, Neue Weltordnung, και δεν είναι μόνο οι μεγάλες εταιρείες.

  Χρειάζεται και ειδική συνεκτική κόλλα εξαιρετικής δύναμης για να δέσει η υφή αυτή.
  Η πρώτη δημόσια καταγραφή και παρουσίαση της Νέας Τάξης που είναι πολύ παλιά, ήταν το 1919 στο βιβλίο του Samuel Zane "New World Order", από το οποίο εμπνεύσθηκε ο Χίτλερ.

 26. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/10/2010 09:46:24

  Εν αρχή υπάρχει η "ιδέα": Κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής. Ο corporate world είναι η υλική του "σκιά", ο σκελετός και το μυικό του σύστημα.
  Ο θείος Πλάτων τα έχει εξηγήσει αυτά εδώ και 2400 χρόνια. Μετά, τα εξειδίκευσαν νεότεροι σοφοί.
  Άραγε, είναι που φοβόμαστε να μιλήσουμε ανοιχτά γι' αυτό το "σιδερένιο κλουβί" (Max Weber), ή μήπως που βολευόμαστε μέσα στη φυλακή του;

 27. s54elas avatar
  s54elas 19/10/2010 10:07:33

  μια καλη αρχη για να ξεδιαλυνουν οι μυθοι και να μεινει το κατακαθι ..

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/10/2010 10:55:13

  Η κοινωνική πραγματικότητα συγκροτείται από άυλες σχέσεις: Στην προκειμένη περίπτωση, χρήμα ως κεφάλαιο, σχέση μισθωτού και εργοδότη, εταιρικά σχήματα, διαδικασία συσσώρευσης, πολιτική εξουσία.
  Το "υλικό", άνθρωποι και hardware, υλοποιεί, "μεταφράζει" στον υλικό βιοτικό κόσμο, αυτές τις άυλες σχέσεις.
  Ο Πλάτων, με τη μεταφορά του σπηλαίου περί "ιδεών" και "φαινομένου κόσμου", βασικά αυτό διατύπωσε, στη γενικότητά του.
  Ο Κάντ, πολύ αργότερα, μίλησε για το ίδιο θέμα, για τον κόσμο των Φαινομένων - τον κόσμο της εμπειρίας - και τον κόσμο των "ιδεατών" Πραγμάτων καθ’ Εαυτά (Das Ding an Sich).
  Ο καπιταλισμός είναι μια ειδική του μορφή, η "ιδέα" και το Ding an Sich της εποχής μας, η ιστορική μορφή της. Αλλά επειδή είναι ιστορική, δεν είναι αιώνια: Κάποτε θα περάσει, θα μείνει στα ιστορικά βιβλία, όπως έμεινε η δουλοπαροικία.
  Ίσως, στα χρόνια των εγγονών ή τρισέγγονών μας, Κύριος οίδε πότε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 19/10/2010 11:04:45

   Μέχρι τότε, "σκάσε και κολύμπα", έλεγε ο παππούς μου, που είχε περάσει πολύ πιό δύσκολα.

 29. giannis avatar
  giannis 19/10/2010 11:40:58

  καλησπερα,
  ενδιαφερον αρθρο και ενδιαφεροντα σχολια απο κατω. αν μη τι αλλο, σχολια ανθρωπων που σκεφτονται και λιγο και προβληματιζονται χωρις να βλεπουν παντου συνωμοσιες.
  θα συμφωνησω πως αυτη δεν ειναι καμια νεα ταξη πραγματων και οτι το ολο θεμα ειναι περισσοτερο ενα misnomer παρα η ακριβης απεικονιση της πραγματικοτητας. αυτο που ειναι ΟΝΤΩΣ ΝΕΟ ειναι η διαδικασια επιβολης των συμφεροντων και ελεγχου του κοσμου μεσα απο τις νεες (και συχνα τρομακτικες) δυνατοτητες της τεχνολογιας. αλλα ο καβγας εξακολουθει να ειναι για το παπλωμα:

  πολεμος για το χρημα, πολεμος για την εξουσια, πολεμος για την επιβολη συγκεκριμενων modus vivendi + modus operandi. με μανδυα εθνικοτητες, φυλες και θρησκειες για καλυτερη συσπειρωση. ισως και για καλυτερο ελεγχο.

  εχουμε ενα 1% του παγκοσμιου πληθυσμου που εκμεταλλευται κατα πασα δυνατη εννοια το υπολοιπο 99%, με αλλα λογια εχουμε γυρω στα 70-100 εκ. ανθρωπους να εκμεταλλευονται 6 δις 600 εκ. υπολοιπους. εχουμε οικογενειες με εισοδηματα εθνικους προυπολογισμους κρατων του τριτου κοσμου. μολις προσφατα διαβαζα για το "κωλοσπιτο" κατα την πασοκικη διαλεκτο του αειμνηστου γιαννοπουλου, ενος ινδου μεγιστανα που θα στοιχισει μολις ενα δις δολλαρια και θα εκτεινεται σε 27 οροφους....

  και τελος μιας και σχολιαστηκε πιο πανω, κι επειδη στην ελλαδα μια καποια εβραιοψυχωση- κερασακι σε καθε συνωμοσιολογικη τουρτα, οπως και να το κανουμε την εχουμε, δεν μας ενδιαφερει ιδιαιτερα ουτε το εγκλημα της εκμεταλλευσης και των ανισοτητων ως θα πρεπε ουτε το 99% των θυματων αυτων ως θα πρεπε, αλλα το 0,5% του πλουσιοτερου 1% του παγκοσμιου πληθυσμου που οντως ειναι εβραιοι. Ουτε οι βαρωνοι της κοκαινης, ουτε οι μαφιοζοι ιταλοι, ουτε οι νεο-ολιγαργες ρωσοι, ουτε οι νεοοθωμανοι σουλτανοι, ουτε οι ινδοι μαχαραγιαδες, ουτε οι κακομαθημενοι και διεφθαρμενοι σαουδαραβες πετρελαιαδες, ουτε καν αυτοι οι οξυμωροι κουμουνιστοκαπιταλες του πεκινου των οποιων τα πλουτη καθονται πανω στη φυσικη σκλαβια εκατομμυριων ανθρωπων μας συγκινουν τοσο οσο ο αρχετυπικος εβραιος, κι αποδειξη, ολη η ελληνικη μπλογκοσφαιρα χορευει τανγκο με 5 κοινους καβαλιερους (αφηνοντας τους ...υπολοιπους να ξεροσταλιαζουν για την ομορφια της): σορος, ροκφελλερ, ροθτσιλντ, κισσιγκερ, σιωνισμος.

  • Tsaxpinogargaliarhs avatar
   Tsaxpinogargaliarhs @ giannis 19/10/2010 15:59:44

   Καλησπέρα Γιάννη,

   Φυσικά και ενδιαφέρουν τους Έλληνες τα παραπάνω που ανέφερες. Μπορώ να εγγυηθώ για μένα και καμιά δεκαριά φίλους μου τουλάχιστον. Το θέμα είναι ότι στο διάλογο ατόμων μιας κοινωνίας κυριαρχούν τα θέματα που τους αφορούν άμεσα. Δε θα βρεις κανένα που να ζει σε τροχόσπιτο στην Αμερική (και είναι πολλοί) και να τους πεις για τους πολέμαρχους στην Αφρική και να τον προβληματίσεις για πάνω από 5 λεπτά.

   Το ίδιο συμβαίνει και με τους Έλληνες. Δεν επηρεάζουν πολλούς (φυσικά ή άμεσα) οι μαχαραγιάδες, οι άραβες η ψευδοελευθερία των κινέζων. Όχι πως δε θα πρέπε, αλλά είμαι της γνώμης ότι για να βελτιώσεις τον κόσμο γύρω σου πρέπει να βελτιώσεις πρώτα τον εαυτό σου. Για να κάνουν κάτι οι Έλληνες σαν σύνολο, πρέπει πρώτα να εξυγιάνουν το σύνολο και μέτα τον υπόλοιπο κόσμο.

   Αλλά βλέπεις δεν έχουν καταλάβει όλοι, ότι αυτή τη στιγμή γίνεται επίθεση στον καθένα προσωπικά και περιμενούν, κάποιες θεωρητικά παντοδύναμες αρχές να οργανώσουν πρώτα 2 εκατομμύρια σε διαμαρτυρία και μέτα να κουνηθούν σα μονάδες. Το λέω αυτό γιατί στη Γαλλία υπάρχει τεράστια κινητοποίηση τώρα. Γιατί στην Κίνα πεθαίνουν και εξαφανίζονται άνθρωποι που μιλάνε κατά της κυβέρνησης.

 30. polys avatar
  polys 19/10/2010 11:57:42

  Αφήστε μας ρε παιδιά να ονειρευόμαστε όπως θέλουμε και οποιος θέλει να σβήσει τα όνειρά του, ας το κάνει. Την ψυχή μας μόνο μην πουλήσουμε μαζί με τα πρέπει τα θέλω, θυσία στους στόχους των εταιρειών.
  ονειρευτείται μια μαγική κοινωνία που ο καθένας θα φεύγει όταν ξυπνά και θα επιστρέφει όταν τον πιάνει ο γλυκός ύπνος. Τότε θα είναι αποδεκτές οι βόλτες στον ουρανό όπου άγγελοι και δαίμονες θα συνυπάρχουν μονιασμένοι.
  Και τα δάκρυα που θα έρθουν - και θα είναι πολλά - ας είναι μόνο από το ότι δεν χωρούν εκεί που βρίσκονται και δεν κυλούν από πόνο.

 31. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 19/10/2010 13:49:23

  Υπάρχουν γραφιάδες που τους τάζουν ένα σκασμό λεφτά για να συμμετάσχουν στην καταπολέμηση της συνωμοσιολογίας και του αντιαμερικανισμού. Δηλαδή, όποιος το κάνει δωρεάν είναι μεγάλο κορόϊδο. Μεγάλο κορόϊδο βεβαίως θεωρείται κι όποιος αρνείται τα λεφτά και την ξεφτίλα τους. Ολα μπροστά μας βρίσκονται.

 32. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/10/2010 17:00:59

  Κυρίες και κύριοι, αν ήξερα ότι αυτά που έγραψα θα γύριζαν σε συζητήσεις για Εβραίους, δεν θα έγραφα.

  Αν δεν κάνω λάθος, οι Εβραίοι έμπλεξαν με τα κεφάλαια, είτε επειδή δεν τους αφηναν να κάνουν κάτι άλλο ή επειδή δεν επιτρεπόταν στους μη Εβραίους να λερώνουν τα χέρια τους. Φυσικά και ανακάλυψαν την δύναμη του χρήματος, όπως οι Έλληνες (και οι Αγγλοι) πειρατές την δύναμη των πλοίων.

  Με fast forward, φυσικά και δημιούργησαν αντιπάθειες από τους οφειλέτες που δεν έιχαν να ξεπληρώσουν και ήταν και ευγενέστεροι. Οι διωγμοί, δημιούργησαν άμυνες, και η συνεννόηση είναι μία από αυτές. Συνεννόηση στην αγορά χρήματος είναι δύναμη. Η παροχή ή στέρηση ρευστότητας είναι δύναμη (όπως ανακάλυψαν ο Ναπολέων και οι Αγγλοι). Οι πρώτοι Αμερικάνοι δεν ήξεραν Εβραίους, ούτε οι Εβραίοι ήξεραν ότι η Αμερική θα τους σήκωνε. Αν σήμερα οι Εβραίοι έχουν μεγάλο έλεγχο των χρηματαγορών, είναι επειδή καποιοι άλλοι τους τις έδωσαν. Αν είναι πλούσιοι από τα καλλλυντικά ή τα timberland είναι επειδή τα αγοράζετε (εκούσια εικάζω). Αν δανείζεστε, επίσης θέλετε και το κάνετε. Δεν ξέρω κανέναν να δανείστηκε με το ζόρι, και αν ακούτε διαφημίσεις της Χ τράπεζας για διακοποδάνεια ή για φωτοβολταϊκά δάνεια, να ρωτάτε πριν δανείζεστε.

  Στο κάτω κάτω της γραφής εμείς είμαστε εμείς, εκείνοι εκείνοι. Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να μάθουμε ή να κερδίσουμε, είναι , νομίζω στο χέρι μας. Αν πάψουμε να τσακωνόμαστε για αλλωνών θέματα.

  ΥΓ οι Ροκφέλλερ δεν νομίζω είναι, αλλά τα τίμπερλαντ σίγουρα.

  • Kasut avatar
   Kasut @ archaeopteryx 19/10/2010 17:06:34

   Απολυτα σωστο. Η σχολαστικη παραδοση της καθολικης εκκλησιας απο τον Αγιο Θωμα τον Ακκινατη απαγορευε στους χριστιανους τον τοκο. Μεχρι τον Λουθηρο οπου η Γραφη ερμηνευεται ελευθερα και μπορει να ο χριστιανος να χρεωσει τοκο (εκει γεννιεται το Ελβετικο τραπεζικο συστημα γιατι ο Προτεσταντισμος ανθισε στην Γενευη), τραπεζικη εκαναν οι Εβραιοι.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ archaeopteryx 19/10/2010 17:21:47

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Ο Β. Ραφαηλίδης το ξεκαθάρισε προ πολλού πως οι Εβραίοι έγιναν ότι έγιναν διότι όταν η κυρίαρχη οικονομική δύναμη ήταν η γη, σε αυτούς απαγορεύονταν να τη κατέχουν. Οπότε στράφηκαν στο δανεισμό και στη τοκογλυφία, που απαγορεύονταν στους ευσεβείς χριστιανούς. Όταν άλλαξε η κατάσταση και περάσαμε στον καπιταλισμό, αυτοί ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν με κεφάλαια και τεχνογνωσία τραπεζική. Έγιναν έτσι οι πρώτοι τραπεζίτες, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες που ακολούθησαν έκτοτε για το πλανήτη. Εμείς τους φτιάξαμε αυτό που είναι. Τι να κάνουμε τώρα; Ο Χίτλερ πέθανε.
   ΥΓ-Αρχαίε, είσαι και παλιός στο σάϊτ. Δεν ήξερες δεν ρώταγες; Αναφέρεις Νέα Τάξη, και δεν περιμένεις καταιγισμό σχολίων για Εβραίους; Χα χα χα...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Strange Attractor 19/10/2010 17:56:54

    Θα βγάλω φήμη ότι η Ζημενς, η Μπιρμπίλη, η Τερνα, η Ιμπερντρόλα είναι όλοι Εβραίοι... Λες να πιάσει;

 33. Tsaxpinogargaliarhs avatar
  Tsaxpinogargaliarhs 19/10/2010 17:50:47

  Φυσικά και επιλέγει ο καθένας ξεχωριστά αν θα δανειστεί ή όχι. Όπως επίσης επηρεάζει τον καθένα ξεχωριστά η κατάσταση σήμερα στην οικονομία του κόσμου, της Ευρώπης, της Ελλάδας, της πόλης του. Εγώ, εσύ ή ο οποιοσδήποτε θα πάρει χαμηλότερο μισθό, θα χάσει τη δουλειά του, δε θα μπορεί να βρει άλλη και θα μισοζεί κάτω από το όριο της φτώχιας ή θα αυτοκτονήσει, γιατί οι αποφάσεις των κυβερνήσεων, (μη μου πείτε τώρα ότι πιστεύετε στην ανιδιοτέλεια του πολιτικού συστήματος) έχουν συλλογικό αντίκτυπο και επηρεάζουν τους πάντες.
  Εγώ δε θα μπορώ να βρω δουλειά κι ας μην έχω δανειστεί ποτέ μου. Αυτός που δανείστηκε δε σημαίνει μόνο ότι το έκανε από κακή εκτίμηση της κατάστασης ή απο ηλιθιότητα, αλλά οι καταστάσεις (φτώχεια, κακή παιδεία, κακή διακυβέρνηση, κα) που τον έφεραν να δανειστεί μπορεί να ισχύουν από πριν τη γεννησή του. Δυστυχώς δεν υπάρχει πιστωτικός βαπτισμός για το πρωπατωρικό αμάρτημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.