#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2011 13:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν πρόκειται να ψηφίσει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας η ΝΔ(Ανανεωμένο). «Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο των συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους δεν συζητάμε, δεν δεχόμαστε», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε:

«Άλλο τεχνική βοήθεια και άλλο εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε οποιουσδήποτε ξένους. Αποφάσεις που βάζουν πάνω από την όποια εκλεγμένη κυβέρνηση, οποιουσδήποτε άλλους, είναι αντισυνταγματικές, είναι αντιδημοκρατικές και είναι απαράδεκτες. Δεν ταιριάζουν, άλλωστε, ούτε στις αρχές, ούτε στις Συνθήκες, ούτε και στις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης. Πάνω απ’ όλα, τέτοιες αποφάσεις δεν ταιριάζουν στη χώρα μας και δεν γίνονται αποδεκτές από τους Έλληνες. Δεν τις συζητάμε. Τις απορρίπτουμε  Εμείς –όπως τόνισε εδώ και πολύ καιρό στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς- «ναι» στο λάθος δεν πρόκειται να πούμε»..

 Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη το θέμα που έθεσαν οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος, για αυξημένη πλειοψηφία στην ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία, δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: Ότι αποφάσισαν να αποδράσουν και ψάχνουν προφάσεις και προσχήματα. Δεν τα καταφέρνουν, όμως, ούτε στο θέατρο που προσπαθούν να στήσουν. Διότι το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα πότε απαιτούνται 180 ψήφοι. Αυτό το αναγνωρίζουν, τώρα, ακόμα και οι ίδιοι. Ομολογούν ότι η ευρεία πλειοψηφία δεν είναι νομικά επιβεβλημένη, αλλά την θέλουν για πολιτικούς λόγους.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταμάτης, σε δηλώσεις του “η ερμηνευτική δήλωση κάτω από το άρθρο 28 λέει,το άρθρο αυτό ψηφίζεται και ισχύει για να αντιμετωπίσει το θέμα της ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ. Δεν καθιερώνει γενική ρήτρα απόκλισης από ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά εισάγει εξαίρεση adhoc για την περίπτωση της ΕΕ. Ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να εισηγηθεί κάτι τέτοιο. Αν προκύπτει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αυτή δεν «γιατρεύεται» με την υπερψήφιση της συμφωνίας αυτής με τον αριθμό που προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 28..".

Με άλλα λόγια αν ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία η κυβέρνηση θα το κάνει για πολιτικούς και όχι συνταγματικούς λόγους.

«Εάν η επικύρωση της ευρωπαϊκής συμφωνίας από τους 180 βουλευτές εμπεριέχει όρο ότι η Ελλάδα παραχωρεί ένα κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίας, η ΝΔ θα καταψηφίσει», ξεκαθάρισε εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δέχεται πολιτικό εκβιασμό, δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει άποψη και απλά παρακολουθεί και σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 25/10/2011 13:57:06

  Για Σαμαρά ήρθε η ώρα για το μεγάλο «ΟΧΙ», η οποία συμπίπτει με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ αλλήθωρος 25/10/2011 20:00:34

   Μονάχα πως τα "ΟΧΙ" θέλουνε και Μεταξάδες και ο Σαμαράς δεν είναι.

 2. Σωτήριος Κομνηνός avatar
  Σωτήριος Κομνηνός 25/10/2011 14:04:09

  Αποκλείεται να δεχθεί ο ΓΑΠ και οι μυστικοσύμβουλοί του να πάει με 180 βουλευτές το θέμα στη Βουλή. Από τις βασικές αρχές τών πολυεθνικών τέκνων και των "μυημένων". Η εκτροπή είναι καθ΄οδόν. Για αυτό το λόγο εάν κάποιος διαβάσει τις δηλώσεις του Βενιζέλου θα καταλάβει ότι η δήλωσή του ήταν πρόκληση για τον Παπανδρέου να πάει στους 180 βουλευτές. Σιγά μην αφήσει ο Νίκος τον ΓΑΠ να πάει με 180 βουλευτές. Απλά η Δημοκρατία έχει πεθάνει και δεν το πήραμε χαμπάρι.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/10/2011 14:08:25

  Αντώνη, εάν ήμουν εγώ θα φοβόμουν, αλλά εσύ μην φοβάσαι, μόνο ξεκίνα με ειλικρίνεια και δεν θα είσαι μόνος.

  Και του Μεταξά το ΟΧΙ είχε αρνητικές συνέπειες, αλλά δεν νομίζω το έχει μετανοιώσει κανείς.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 25/10/2011 15:10:33

   +100000000000000000000

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ archaeopteryx 25/10/2011 15:22:13

   !!!!!!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ archaeopteryx 25/10/2011 17:37:18

   Αρχαίε, έτσι.

   Αν ήταν εύκολες αποφάσεις τα "Όχι", θα είχαμε γεμίσει ήρωες.

  • Fikis avatar
   Fikis @ archaeopteryx 25/10/2011 22:28:27

   Αν ο Μεταξάς δεν είχε πει ΟΧΙ, τώρα κάθε Κυριακή θα βλέπαμε campionato.

   • Y. avatar
    Y. @ Fikis 26/10/2011 00:10:13

    ..και Δευτέρες μπουνγκα-μπούνγκα

 4. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/10/2011 14:16:16

  Ο Α.Σ. να συναινέσει σε κάτι τέτοιο, αδιανόητο! Επειδή όμως οι καναλάρχες και οι υπάλληλοί τους, έχουν ήδη αρχίσει την τρομοκράτηση και τους εκβιασμούς της κοινής γνώμης, η ΝΔ πρέπει να σηκώσει τους τόνους γύρω από το θέμα της συμφωνίας και τι αυτό συνεπάγεται . Ξεκάθαρα και δυνατά. Πρέπει να στηρίξει τους βασανισμένους , τρομοκρατημένους και χωρίς ελπίδα πολίτες. Να μας ξαναδώσει τη χαμένη μας τιμή , την αισιοδοξία , το κίνητρο να παλαίψουμε γιατί υπάρχει λύση. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με σκυμμένο το κεφάλι , υβριζόμενοι και χλευαζόμενοι από όλους , νοιώθοντας ξένοι στην ίδια μας τη χώρα. Μια χώρα που οι προδότες την κατάντησαν σαν την πόρνη που εκλιπαρεί τη δόση της , ξεπουλώντας τα πάντα.

  • Ανωνημος Ελληνας avatar
   Ανωνημος Ελληνας @ Diamond Angel 25/10/2011 14:43:35

   10000+++

 5. Lampros avatar
  Lampros 25/10/2011 14:16:25

  Ειτε με 180, είτε με 100, η συμφωνία αυτή αλλά και οι προηγούμενες δεν μπορεί να γίνουν δεκτές. Ας το κάνει σαφές ο Σαμαράς. Μονο κερδισμένος θα βγεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, με μια τόσο καθαρή θέση.

  Αν όμως το περάσουν με 153+1 βουλευτές, θα ειναι απλά θανατική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ.

 6. factorx avatar
  factorx 25/10/2011 14:16:56

  Νομίζω ότι "νομικά" δεν μπορούν να παρουσιάσουν την ευρωπαϊκή απόφαση ως θέμα "μείζονος εθνικής σημασίας". Και το ξέρει αυτό και ο κ. καθηγητής βενιζέλος. Μόνο με πολιτική απόφαση μπορουν να προσωρήσουν στους 180, αλλά τότε θα τους πάρουν με τις πέτρες

 7. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 25/10/2011 14:20:38

  Αχ ναι , ο κ. Μπαρτζινόπουλος , ¨κεντρώων από παλαιά δημοκρατικών αρχών ¨ γράφει σε εφημερίδα -τμήματος – της αστικής μας που όπως ¨λέγεται ¨ ανδρώθηκε με την βοήθεια της πάλαι ποτέ ¨K.G.B. ¨ ( τα ¨αριστερά¨ νέα τζάκια ) , το ¨Έθνος¨, πως ¨φοβάται ¨ μήπως γίνουμε ¨Αλβανία¨ , εάν αποφασίσουμε να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας …¨

  Γράφει σαν ¨ελεύθερος¨ δημοσιογράφος την ¨ελεύθερη¨ γνώμη του στην εφημερίδα του διαπαραταξιακά – διακομματικά / προωθούμενου ¨Εθνικού μας Εργολάβου¨ , ο οποίος λογίζεται και σαν μέρος της ¨Εθνικής μας¨ – Αστικής Τάξης , πως φοβάται μήπως γίνουμε ¨Αλβανία του 2011 ¨. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ….ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΥ… 1995 ! ( με τα σύγχρονα Γερμανικά Στρατόπεδα Εργασίας- Συγκεντρώσεως – “KZs”" – τα σήμερα τα αποκαλούν ¨Ειδικές Οικονομικές Ζώνες¨ ).

  Και αναφέρεται ο ¨κεντρώος δημοκράτης¨ στην Αλβανία του 2011 , όπως στο παρελθόν η ¨παλαιά δεξιά ¨ αναφερόταν στον κίνδυνο να γίνουμε ¨Αλβανία του Ενβέρ-Χότζα¨ , εάν δεν εντασσόμαστε στην ¨πραγματικότητα¨ στην τότε τάση ¨Παγκοσμιοποίησης¨ , στην Ε.Ε. και δεν υπογράφαμε τις συμφωνίες ¨ελεύθερου¨ – εμπορίου του Π.Ο.Ε. και τις οδηγίες της ¨Παγκόσμιας Τράπεζας¨ .

  Εννοείται πως τότε το παράδειγμα της Αλβανίας συμβόλιζε το παράδειγμα της απομονωτικής θεωρίας της ¨αυτάρκειας¨ ( το οποίο εφάρμοσε ο φασισμός/Χίτλερ-Μουσολίνι – Μεταξά και ο υπαρκτό – ¨κομμουνισμός¨ με τον πιο γελοίο – kitsch τρόπο , με αποτέλεσμα να συκοφαντηθεί κάθε ιδέα και προσπάθεια ελεύθερης – αυτοδύναμης ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων , με παγκόσμια συνεργασία , αλλά πάντα στην βάση των αρχών ενός δίκαιου και όχι άνισου εμπορίου, παγκόσμια συνεργασία και ξένες επενδύσεις , αλλά πάντα στην βάση της ισοτιμίας και του μη- παρερμηνευόμενου ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ , σε αντίθεση με αυτά που ισχύουν σήμερα.

  Ενώ οι ίδιοι σφουγγοκολάριοι που κάποτε εκμεταλλευόντουσαν το αρνητικό παράδειγμα της εκφυλισμένης εφαρμογής από τα καθεστώτα του φασισμού και του υπαρκτό – ανύπαρκτου /σοσιαλισμού της αυτοδύναμης ανάπτυξης που πήρε το αρνητικό πρόσημο της ¨αυτάρκειας¨ ( με τις ντομάτες που φύτευε ο Ι. Μεταξάς στα παρτέρια της Αθήνας …) , τώρα μιλούν για το αρνητικό παράδειγμα της σημερινής Αλβανίας , η οποία υποφέρει όχι για τον άγριο τοκογλυφικό καπιταλισμό που διαδέχθηκε την καρικατούρα του σοσιαλισμού , ΑΛΛΑ …¨διότι δεν είναι ενταγμένη , όπως εμείς , στην Γερμανική Ε.Ε.¨ , που κάποιοι ¨μουρλοί ¨ σήμερα στην Ελλάδα ζητούν να αποδεσμευτούμε από τους βασικούς μηχανισμούς …

  Θέλουν ορισμένοι ¨μουρλοί ¨ να αποδεσμευτούμε από τις άνισες συνεργασίες με τις Αυτοκρατορίες και δεν βλέπουν τα οφέλη που θα αποκτήσει η Σερβία με την ¨εθελοντική¨ ένταξη της στην Ε.Ε. με την βοήθεια των Νατοϊκών βομβαρδισμών … , πάντα αυτοί οι Κωλοέλληνες πάνε ενάντια ¨στον ρου της ιστορίας…¨ , όπως το 1821 και το 1940…

  Και μιλούν τα παλαιά – ταξικά – τζάκια της δεξιάς και τα νέα του πασοκ και της K.G.B. , ξέρουν αυτά πολύ καλά ποια είναι τα οφέλη της μέχρι τώρα ¨διεθνούς – ¨ισότιμης΄ συνεργασίας¨…

  Ζήτω η 28η Οκτωβρίου – 1940 – 2011 / ο Αγώνας συνεχίζεται με τα ίδια ιδανικά , ενάντια στους ίδιους – μεταλλαγμένους εχθρούς , τους Εμπόρους των Εθνών και των Λαών.

  • Ανωνημος Ελληνας avatar
   Ανωνημος Ελληνας @ ΝΤΑΝΤΟΝ 25/10/2011 14:45:55

   Ζήτω η 28η Οκτωβρίου – 1940 – 2011 / ο Αγώνας συνεχίζεται με τα ίδια ιδανικά , ενάντια στους ίδιους – μεταλλαγμένους εχθρούς , τους Εμπόρους των Εθνών και των Λαών. 100000000000+++

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ΝΤΑΝΤΟΝ 25/10/2011 17:16:42

   Ο κ. Μπαρτζινόπουλος τρέφεται με τα λεφτά μας.
   Ξεκάθαρα πράγματα. Ο εργοδότης του είναι εργολάβος δημοσίων έργων , με συμβάσεις που σε οιαδήποτε χώρα με Κράτος Δικαίου θα είχαν ξετινάξει οι Εισαγγελείς. Είναι δικαίωμα του να είναι πασοκικός παπαγάλος. Δεν έχει το ηθικό δικαίωμα όμως να παριστάνει τον κήνσορα. Πληρώνεται με λεφτά που το αφεντικό του καρπώθηκε αδιαφανώς, όπως έχει καταγγελθεί στη Βουλή, από το Ελληνικό Δημόσιο. Να είναι προσεκτικός και να μην προκαλεί.

   Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή:
   "Ξέρετε ποια ήταν η ιδία συμμετοχή του παραχωρησιούχου στην Αττική οδό; Ήταν 175 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα ήταν δάνεια με εγγύηση του δημοσίου, κρατικοί και κοινοτικοί πόροι. Και παράλληλα ο ανάδοχος πήρε με απ’ ευθείας αναθέσεις όλα τα παράπλευρα έργα που έφθασαν το 1,6 δισ.
   Κύριε Πρωθυπουργέ, έτσι το δρόμο τον έφτιαχνε και ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου. Η διαφορά βέβαια είναι ότι ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου πουλάει τις εφημερίδες που σας στηρίζουν δεν τις εκδίδει."


   "Οι μελέτες για τον υπολογισμό του χρόνου διάρκειας αυτού του έργου είχαν να κάνουν με μια ημερήσια κίνηση 125.000 αυτοκίνητα. Σήμερα, η ημερήσια κίνηση ξεπερνάει τα 30.000 αυτοκίνητα. Το 2010 μόνο, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, ο τζίρος τους ήταν 226 εκατομμύρια ευρώ σε μια εποχή κρίσης και έλλειψης ρευστότητας τα ταμεία τους στα διόδια είναι νομισματοκοπεία. Σύμφωνα βέβαια με την κοινοπραξία είχε πολύ μεγάλα έξοδα συντήρησης 90 εκατομμύρια ευρώ. Και άρα τα ετήσια κέρδη είναι μόλις 136 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή λίγο λιγότερο από το ποσό που έδωσαν για να κατασκευαστεί ο δρόμος. Δεν είναι ντροπή αυτό; Δεν είναι τζαμπατζήδες αυτοί; Γιατί τους στηρίζετε;" ...

 8. Y. avatar
  Y. 25/10/2011 15:11:11

  Δε χαμπαρίζει ο Σαμαράς. Το απέδειξε με το Σκοπιανό και τα συνεπακόλουθα

 9. ikaros avatar
  ikaros 25/10/2011 15:22:14

  Εκλογές και επιστροφή στη δραχμή με όποιο κόστος. Αυτή είναι η μόνη λύση αν θέλουμε να μιλάμε με όρους Εθνικής Αξιοπρέπειας και όχι ως υπήκοοι προτεκτοράτου. Μόνο με δικό μας νόμισμα θα είμαστε ανεξάρτητοι πραγματικά και θα δούμε ανάπτυξη. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες.

  • Christos Apostolidis avatar
   Christos Apostolidis @ ikaros 25/10/2011 15:26:30

   Υπαρχουν και αλλες λυσεις εκτος από την επιστροφη στην δραχμη.
   Ενα νεο νομισμα χαρτοπολεμος απλα θα συνεχισει να μας εχει στο ιδιο παιχνιδι δανεισμου και χρεους οπως πριν αλλα με πολυ χειροτερους ορους.
   Η λυση θελει πιο ριζοσπαστικα μετρα και πολυ δυνατα πολιτικα νεφρα....

   ακουει κανεις?

   • ikaros avatar
    ikaros @ Christos Apostolidis 25/10/2011 15:41:13

    Τουλάχιστον θα μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και για επενδύσεις. Τώρα είμαστε κλειδωμένοι στο βρακί της Μέρκελ και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Με δραχμή θα γίνουμε ανταγωνιστικότεροι. Τελικά για χάρη του νεοφιλελευθερισμού διαλύεται η Ευρώπη, ας φύγουμε εμείς πριν την τελική διάλυση που δε φαίνεται να αργεί και πολύ.

 10. firiki2010 avatar
  firiki2010 25/10/2011 15:28:52

  Το αν κάτι πρέπει να ψηφιστεί από 151ή 180 βουλυτές το καθορίζει το Σύνταγμα και όχι ο Παπανδρέου ο Σαμαράς ή οποιοσδήποτε άλλος. Ούτε μπορεί να τεθεί θέμα " ηθικής υποχρέωσης" όπως υπονοεί ο κ Βενιζέλος Και αν τίθεται, γιατί 180 και όχι 204,,227 ή 263;;; Αυτά είναι παπατζιλίκια! Αυτοί που έφεραν την χώρα ως εδώ ας αναλάβουν να σηκώσουν το βάρος να την πάνε παραπέρα. Αν δεν μπορούν ας αναλάβουν τις ευθύνες της ανικανότητας και των εμμονών τους!

 11. kyriarxia avatar
  kyriarxia 25/10/2011 15:37:29

  εχουμε πλακα,βριζουμε αυτους που μας...κυριαρχουν..δηλαδη τους ελληνες πολιτικους,τραπεζιτες,διαπλεκομενους..που με την "εθνικη τους κυριαρχια"..μας καταντησαν ουγκαντα..Αλλα θελουμε να συνεχισουν να μας κυριαρχουν..
  και ερωτω
  τι θα παθουμε εαν μας αναλαβουν ,ολλανδοι,γερμανοι,κτλ?
  εμεις σαν πολιτες τιποτα?
  γιατι συνεχιζουμε να υπερασπιζομαστε "την εθνικη κυριαρχια" των "εθνικων νταβατζηδων μας"..?

  μακαρι να εχουμε ευρωπαικη κατοχη.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ kyriarxia 25/10/2011 16:00:12

   Τους Ελληνες κυβερνήτες σου τους διάλεγες εσύ και το πολύ κάθε τέσσερα χρόνια αν δεν τους γουστάριζες τους εστελνες σπίτι τους . Με τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς τι ακριβώς θα κάνεις;;; Και το ότι "εμείς οι πολίτες" (τι σόϊ πολίτες θα είμαστε;;;;) δεν έχουμε να πάθουμε τίποτα από που προκύπτει;;; Αν αυτοί που εσύ χαρακτηρίζεις "εθνικούς νταβατζήδες" θεωρείς ότι φρόντιζαν για την πάρτη τους (με την ψήφο τη δικιά σου πάντως) γιατί οι "ξένοι νταβατζήδες" να φροντίσουν για κάτι άλλο και μάλιστα με μεγαλύτερο πάθος , αφού ούτως ή άλλως την ψήφο σου θα την έχουν χε...νη;;;;.

  • φωνη avatar
   φωνη @ kyriarxia 25/10/2011 16:26:44

   Τι ξεφτιλισμένα είναι αυτά που λες;
   Θα παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία; Καταρχάς δεν έχουμε δικαίωμα, ούτε να το συζητάς δεν έχεις δικαίωμα, είναι ντροπή και να το συζητάς.

   Η εγχώρια διαφθορά, που είναι ένα σύστημα πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών κ.λ.π. ΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ την πολιτική που μας οδηγεί στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Δεν είναι μια πολιτική εξέλιξη που τους ξεβολεύει, μη "χαίρεσαι" τζάμπα. Τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη δε συνάντησε ο Παπανδρέου πριν μια βδομάδα; Μαζί τους είναι η διαπλοκή και την πολιτική τους στηρίζει και από το ξεπούλημα περιμένει να σωθεί. Και μη νομίζεις ότι οι Ευρωπαίοι θα είναι τόσο... δίκαιοι νοικοκύρηδες όσο φαντάζεσαι....έτοιμοι να κατασπαράξουν είναι. Φυσικά και θα σου πουν έρχομαι να σε συμμαζέψω τι θα σου πουν έρχομαι να σε ξεσκίσω; Αλλά αυτό θα κάνουν.

   Σκοπός μας είναι να διώξουμε αυτόν τον συρφετό και αυτό δεν το κάνεις εκχωρώντας την εθνική σου κυριαρχία. Μπορείς να το κάνεις αν έχεις εθνική κυριαρχία και αν έχεις σοβαρή ηγεσία εκλεγμένη από το λαό.

   Ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούμε όλη αυτή τη βρωμιά είναι εκλογές και ο Σαμαράς Πρωθυπουργός.-

  • palegio avatar
   palegio @ kyriarxia 25/10/2011 16:55:41

   Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΝΑ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ. ΕΧΕΙΣ ΣΑΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΚΑΤΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΤΣΑΝΤΜΙΝΕΙΚΟ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ kyriarxia 25/10/2011 17:15:12

   Μενω κυριολεκτικα αναυδος οταν ακουω τετοιες αποψεις. Γραφεις "τι θα παθουμε εμεις σαν πολιτες εαν μας αναλαβουν οι γερμανοι, οι ολλανδοι, κλπ". Το πρωτο που θα παθουμε ειναι πως θα παψουμε να ειμαστε πολιτες -δηλαδη συνιδιοκτητες- της χωρας μας και θα μετατραπουμε σε υπηκοους, καθως η χωρα μας θα μετατραπει σε αποικια που δεν θα την λιμαινονται πλεον μονο οι "εθνικοι νταβατζηδες" αλλα και οι διεθνεις ληστοσυμμοριτες. Κι' εαν η "ταξικη σου οργη" βασιζεται σε καποιο κακοχωνεμενο μαρξισμο, θα σου υπενθυμισω οτι ακομα κι' ο Μαρξ ελεγε πως δεν ειναι δυνατον να ειναι κανεις διεθνιστης εαν δεν ειναι προηγουμενως πατριωτης. Και περα απο τους μαρξισμους, το να εισαι πατριωτης δεν αποτελει ενδειξη συντηρητισμου, αλλα, αντιθετως, προοδευτικη σταση και συγχρονως, σταση ευφυϊας και αυτοσυντηρησης. Μονο τρελλοι ή προδοτες αρνουνται να υπερασπιστουν το σπιτι τους.

 12. GIANNOSD avatar
  GIANNOSD 25/10/2011 15:41:49

  ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  1. 490-479 πχ: η αντίσταση των πανελλήνων έσωσε την Ευρώπη από την ασιαστική βαραβαρότητα.
  2. 1453: ο Κων/νος Παλαιολόγος διέσωσε την τιμή κ περηφάνεια μας (διατήρηση Μεγάλης Ιδέας)
  3. 1821: Οι Σουλιώτες σποτέλεσαν τον πρόλογο του ξεσηκωμού, ο Παπαφλέσσας θαυμάστηκε από αντιπάλους κ οι Μεσολογγίτες παρακίνησαν την υπόλοιπη Ευρώπη
  4. 1940: το ΌΧΙ υπέρ της ελευθερίας ...και της εθνικής αξιοπρέπειας, Ο Μεταξάς δημιουργεί έτσι την απόλυτη ενότητα των ελληνικών ψυχών. Η αντίσταση στο Ρούπελ θαυμάζεται απ' όλους
  5. 1955-79: ο Κυπριακός ελληνισμός ταπεινώνει τους Βρετανούς αποικιοκράτες
  6. 1992-94 : Τα συλλαλητήρια που εμποδιζουν την παραχώρηση του ονόματος και του πολιτισμού της Μακεδονίας (ευτυχώς δεν ξεχάστηκε σε 10 χρόνια...)
  7. 2004: Οι κύπριοι αδελφοί μας απορρίπτουν το Σχεδιο Ανάν.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ σήμερα σκεφτόμαστε την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στην νέα κατοχή, αφού κατά τον κ. ΡΟΒΛΙΑ "Ο Ράιχενμπαχ αγαπά την Ελλάδα" κατά το "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" του Μούτσιου στις επετειακές ταινίες του 1940....
  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΧΙ. Ας προσέξει καλά ο πολιτικός κόσμος. ό,τι και να γίνει την Τετάρτη δεν πρέπει να παραχωρήσουμε οποιαδήποτε σπιθαμή της κυριαρχίας και αξιοπρέπειάς μας. Το οφείλουμε στη διαχρονική συνέχεια του ελληνισμού, στους ήρωες κ στους μάρτυρες του Γένους!!!!

  • Petruchio avatar
   Petruchio @ GIANNOSD 25/10/2011 18:52:23

   Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε τι έχει γίνει σε κάθε μια απο τις περιπτώσεις που αναφέρεις.
   1. 490-479 πχ ενώ δίνουμε μεγάλη σημασία στη μάχη των Θερμοπυλών, μια μάχη χαμένη για τους Έλληνες, ο κίνδυνος πέρασε μετά τη νίκη στη μάχη των Πλαταιών όπου δεν είμαστε τόσο ήρωες αλλά είμαστε πολύ αποτελεσματικοί στο τι έπρεπε να κάνουμε. (Βέβαια οι Θερμοπύλες έχουν μεγαλύτερο σουξέ αν και δεν έμεινε ρουθούνι από Έλληνα...)

   2. 1453: Χάσαμε πάλι και περάσαμε χονδρικά 400 χρόνια υπό τουρκικό ζυγό (βέβαια οι σουλτάνοι φρόντιζαν να βάζουν πατριάρχες που ήταν εναντίον της επανένωσης Καθολικής και Ορθόδοξης εκκλησιάς και "έδεσαν το γάιδαρό τους)
   3. 1821: "Οι Σουλιώτες σποτέλεσαν τον πρόλογο του ξεσηκωμού, ο Παπαφλέσσας θαυμάστηκε από αντιπάλους κ οι Μεσολογγίτες παρακίνησαν την υπόλοιπη Ευρώπη" Οι Σουλιώτες έπεσαν στον γκρεμό και αυτό δεν ενόχλησε διόλου τους Τούρκους. Ο Παπαφλέσσας "σουβλίστηκε" επειδή έχασε τη μάχη... οι Μεσσολογγίτες επίσης χαθηκαν... όλα αυτα είναι ηρωικά και δείχνουν την θέληση για ελευθερία. αν είχαμε μείνει σε αυτά θα είμασταν ακόμη υπό τουρκική κατοχή. Αντίθετα η μάχη του Ναυαρίνου που πολέμησαν για πάρτη μας Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι μας χαρισε την ελευθερία μας.
   4. 1940: το "ΌΧΙ". Χάσαμε ηρωικά κλπ αλλά πάλι υστερούσαμε σε συμμαχους και προετοιμασία... μάλιστα η κατάληξη ήταν τόσο αρνητική (μετά την κατοχή είχαμε εμφύλιο) ώστε είμαστε η μόνη χώρα που εορτάζουμε την αρχή και όχι το τέλος του πολέμου!!!
   5 και 7. Η κύπρος είναι κατά 37% υπό την κατοχή του τουρκικού στρατού. Ή απόριψη του σχεδίου Ανάν παγίωσε ότι τίποτα δεν αλλάζει από αυτά που έκαναν οι Τούρκοι το 74. Τα χρόνια περνούν και ο χρόνος δουλεύει για τους Τούρκους. Υπενθυμίζω ότι το σχέδιο δεν ήταν ένος τυχαίου Ανάν, ήταν σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών (δλδ του συνόλου των κρατών).
   6. Η μακεδονία.... όσοι έχουν βγει εκτός συνόρων γνωρίζουν ότι άπαντες λένε τη Fyrom Μακεδονία και μόνο Μακεδονία. Επίσης υπενθυμίζω ότι η πρώτη μεγάλη χώρα που αναγνώρισε τη Fyrom ως Μακεδονία ήταν η Ρωσία....

 13. Απορία avatar
  Απορία 25/10/2011 15:51:50

  Δύσκολα πλεόν τα πράγματα.
  Είμαστε ως χώρα σκυφτοί και με κατεβασμένα τα σώβρακα...

  Όταν φωνάζαμε μερικοί εδώ και μήνες για "ηγέτες" και "ηγετικές πρωτοβουλίες", τότε, προτού θα ήταν αργά, δεν μας άκουγε δυστυχώς κανείς ή δεν μπορούσε δυστυχώς κανένας να ανταποκριθεί.

  Ο Σαμαράς πρέπει να κινηθεί πλέον με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτή του φωτός για να προλάβει τις εξελίξεις και να μην τον πάρει μπάλα η κατάσταση την οποία έχει διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ.

  Ας ελπίσουμε ότι τα πειράματα που γίνονται αυτόν τον καιρό στο CERN θα αποδείξουν ότι όντως υπάρχουν ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτήν του φωτός, γιατί ειδάλλως χαθήκαμε πατριώτες...

 14. kyriarxia avatar
  kyriarxia 25/10/2011 15:56:36

  το πραγματικο χρημα ειναι η παραγωγη και εξαγωγη προιοντων,και με τα λεφτα αυτα κανουμε εισαγωγες ξενων αγαθων.
  αυτα τα μαθαινουν εξω στο νηπιαγωγειο.
  εδω επειδη δεν παραγουμε..ορισμενοι ονειρευονται να "παραγουμε δραχμες"..στο εθνικο τυπογραφειο..
  ερε γλεντια..θα γινουμε ολοι πλουσιοι...τρισεκατομμυριουχοι με δραχμουλες.

  • Enas anideos avatar
   Enas anideos @ kyriarxia 25/10/2011 16:44:24

   @ Kyriarxia

   Καλά δραχμούλες να μην παράγουμε, αλλά πόσο βέβαιος μπορεί να είναι κάποιος ότι το Ευρώ έχει μέλλον? Παιδί του δοκιμαστικού σωλήνα είναι, μόλις αρχίσουν τα ζόρια τα μεγάλα (στο δολλάριο), τραβήχτηκε το χαλάκι και πάει πάπαλα το Ευρώ. Εκτός και εάν προτιμάτε Euro-Dollar!

  • Πετρος Μ. avatar
   Πετρος Μ. @ kyriarxia 25/10/2011 16:58:07

   Δεν κατάλαβα .
   Στην Ουγκάντα αναφέρεσαι;
   Θα δουλέψουμε πάλι και θα παράγουμε και θα εξάγουμε.
   Γεωργία : παράγεις ήδη (και θα αυξησεις) τα πιο περιζητητα προιοντα στο κόσμο.
   Το ίδιο ίσχύει με κτηνοτροφία και αλιεία.
   Ορυκτός πλούτος : Από τα πλουσιότερα αποθέματα της ευρώπης σε βωξίτη , σιδηρονικέλιο , χρυσό , ουράνιο , μάρμαρο , λατομικά κα.
   Χωρίς να πούμε για τούς υδρογονάνθρακες.
   Ο τουρισμός δεν είναι εξαγωγιμο προιόν;
   Η ελληνική ναυτιλία;
   Η γεωγραφική και γεωπολιτική θέση της χώρας;
   Λιμάνια σταθμοι μεταφόρτωσης;

   Αν κάνεις αυτά που πρέπει ως κυρίαρχο κράτος με σχέδιο και συνέπεια
   η δράχμή φίλε μου σε 10 χρόνια θα είναι ισχυρότερο νόμισμα από το
   ευρώ ,αν υπάρχει μέχρι τότε αυτό το έκτρωμα.

   • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
    Δ.Φ. (ανιδεος) @ Πετρος Μ. 25/10/2011 17:11:56

    Η Ναυτιλια. Ακουσα σημερα δεν θυμαμαι απο ποιον, οτι οι Ελληνες εφοπληστες ειναι αυτοι που μεταφερουν ενα μεγαλο ποσοστο του πετρελαιου στην Κινα. Ταυτοχρονα φτιαχνουν πολλα καραβια σε κινεζικα ναυπηγεια.
    Για σκεψου με το καταληλο κινητρο π.χ. χαμηλη φορολογια, να επαναπατρισεις τους εφοπλιστες, ισως το κερδος για τη χωρα να ειναι μεγαλητερο απο τις φορολογηκες εισπραξεις.

    • Ideatos avatar
     Ideatos @ Δ.Φ. (ανιδεος) 25/10/2011 17:19:42

     @ Δ.Φ. (ανιδεος)

     Οι εφοπλιστές και επαναπατρισμένοι είναι και χαμηλή (ανύπαρκτη) φορολογία έχουν. Πρόσεξε την ορθογραφία .....

     • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
      Δ.Φ. (ανιδεος) @ Ideatos 25/10/2011 17:34:59

      Αυτη η ορθογραφια με κυνηγαει απο μικρο παιδι. Ποτε δεν της εκανα το χατιρι...

 15. Παρατηρητής + Κυάλια avatar
  Παρατηρητής + Κυάλια 25/10/2011 16:05:51

  Η ώρα πλησιάζει.
  Τα δισ. έχουν φύγει ήδη στην Ελβετία.
  Οι απατεώνες του Χρηματιστηρίου , οι φοροφυγάδες, οι προμηθευτες, οι διαπλεκομενοι των ΜΜΕ , οι μεσάζοντες των εξοπλιστικών έβγαλαν και τα τελεαυταία σεντούκια έξω.
  Το κούρεμα θα πουληθεί ως επιτυχία και η ΝΔ απλά θα καταψηφίσει.
  Αντιδράσεις μεγάλες δεν αναμένονται από έναν λαό σε αφασία εδώ και 30 χρόνια.
  Το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία δείχνει να πετυχαίνει και οι <>, <>, <> Έλληνες θα το καταπιούν και αυτό......

  Η ελίτ που κατάκλεψε την χώρα θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της ή καλύτερα από τις τρίχες του κουρέματος......
  Και κάποιοι ακόμα θα βαυκαλίζονται με πατριωτικές <>

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Παρατηρητής + Κυάλια 25/10/2011 16:28:27

   Μείνε με τη χολερική απαισιοδοξία να κλαις. Δεν θα γίνει έτσι. Το κούρεμα σημαίνει το τέλος του συστήματος ΠΑΣΟΚ ήτοι και των διαπλεκόμενων και της αστικής ελίτ και όλων των συναφών ... δημοκρατικών δυνάμεων. Ο Σαμαράς θα είναι ο ηγέτης της νέας αληθινής εποχής και παρά τα όποια λάθη μπορεί να κάνει, τουλάχιστον θα αγαπάει την πατρίδα του και δεν θα πιστεύει στο γλόμπαλ γκόβερνανς και στα αβγά τα καθαρισμένα της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 25/10/2011 18:17:56

    + άπειρο

 16. koinos_nous avatar
  koinos_nous 25/10/2011 16:07:13

  Ολα θα πανε καλα μην αγχωνεστε.
  Τα δυο κομματα τα οποια διαθετουν βουλευτες και στελεχη που τα εχουν "πιασει" απο τη siemens (τα οποια στελεχη τα ξερει η Γερμανικη κυβερνηση απο τον Μιζοφορακο) θα χτυπησουν το χερι στο τραπεζι της Μερκελ που θα χεστει επανω της και θα μας σωσει. :) :)

 17. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 25/10/2011 16:31:59

  ΣΑΜΑΡΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/10/2011 16:53:39

  Ποιος είναι ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας -με βάση τον οποίο καθορίζεται και ο αριθμός των βουλευτικών εδρών που αναλογούν σε κάθε εκλογική περιφέρεια- σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011, ζητά να πληροφορηθεί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.
  Στην ερώτησή του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης επισημαίνει τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής και την εκτίμηση της EUROSTAT για τον πληθυσμό της Ελλάδας.

  Η ερώτηση του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απευθύνεται στους κ.κ.: Βενιζέλο και Καστανίδη έχει ως εξής:

  «Στις 22 Ιουλίου 2011 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής πληθυσμού του 2011, σύμφωνα με τα οποία ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας τον Μάιο 2011 ήταν 10,79 εκατομμύρια. Όπως διευκρινίστηκε, ο όρος «μόνιμος πληθυσμός» περιλαμβάνει μόνο όσους μένουν μόνιμα την Ελλάδα (με ελάχιστο όριο παραμονής το ένα έτος) και επομένως δεν μπορεί να γίνει καμία άμεση σύγκριση αυτού του αριθμού με την προηγούμενη απογραφή, η οποία είχε μετρήσει τον πραγματικό πληθυσμό, δηλαδή όλους όσους βρίσκονταν στη χώρα την ημέρα της τότε απογραφής.

  Παράλληλα, λίγες μέρες αργότερα (στις 28 Ιουλίου 2011) η Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε. (EUROSTAT) ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τον πληθυσμό των κρατών-μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με τις οποίες ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογιζόταν την 1.1.2011 στα 11,33 εκατομμύρια. Προέκυπτε, δηλαδή, διαφορά μεγαλύτερη των 500 χιλιάδων από τα στοιχεία της απογραφής, καθόλου αμελητέα (σχεδόν 5% του πληθυσμού), με ερωτηματικό αν αυτή οφείλεται στη νέα μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, ή οφείλεται περισσότερο στην αδυναμία καταγραφής του πραγματικού αριθμού μεταναστών που μένουν μόνιμα στη χώρα.
  Με αυτά τα δεδομένα, είναι σαφές ότι η καινούρια απογραφή δεν έχει απαντήσει το βασικότερο ερώτημα:

  Πόσοι είμαστε, τουλάχιστον οι Έλληνες κάτοικοι της χώρας, και –κυρίως- τι μεταβολή υπάρχει σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Είμαστε περισσότεροι ή λιγότεροι και πόσο;
  Το ερώτημα αυτό θα μπορούσε ίσως να απαντηθεί αξιόπιστα όταν αναφέρεται κανείς στον νόμιμο πληθυσμό, τους εγγεγραμμένους δηλαδή στα δημοτολόγια, βάσει του οποίου καθορίζεται άλλωστε και ο αριθμός των βουλευτικών εδρών που αναλογούν σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με το άρθρο 54 του Συντάγματος».

  Κατόπιν τούτων, ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

  1. Γιατί δεν αναφέρθηκε τίποτα σχετικό με το νόμιμο πληθυσμό στα προσωρινά στοιχεία;
  2. Υπάρχουν στοιχεία για το νόμιμο πληθυσμό; Αν ναι, θα πρέπει να ανακοινωθούν. Αν όχι, α) γιατί δεν υπάρχουν και β) πότε προβλέπεται ότι θα υπάρξουν;

 19. Christos Apostolidis avatar
  Christos Apostolidis 25/10/2011 19:13:19

  αυτοι τις ευθυνες και μεις το λογαριασμο ε?

 20. Ραβινος avatar
  Ραβινος 25/10/2011 22:09:00

  Μαλλον δεν σας φτασανε τα τοσα ΟΧΙ που εχει πει μεχρι τωρα και θελετε και το μακρυ μεγαλο ΟΧΙ ! Λιγο υπομονη θα ερθει κι'αυτο σε λιγο ! Βοηθεια σας !

 21. Ραβινος avatar
  Ραβινος 25/10/2011 22:10:52

  Κοντος ψαλμος αλληλουια ! Την Πεμπη 27.10.2011 θα κτυπησουν οι Σαμαρικες καμπανες !

 22. Σταύρος avatar
  Σταύρος 26/10/2011 00:04:37

  Δεν νομίζεις ότι ήρθε ο καιρός να της κάνεις το χατίρι και να της κάτσεις;!
  Κρίμα τέτοιο κορίτσι να μείνει στο ράφι για σένα! ;) ;)

 23. amnimon avatar
  amnimon 26/10/2011 12:30:30

  Μήπως θα ήταν συνετό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει πρωτοβουλία για συνάντηση με τους αρχηγούς ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΟΣ, για να συμφωνηθεί η αποχή όλων απο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες συζήτησης και την ψηφοφορία για το θέμα αυτό;

 24. ΠυΘια! avatar
  ΠυΘια! 26/10/2011 23:52:06

  ΑΡΘΡΟ 28

  1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

  2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται. από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των Βουλευτών.

  3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα. του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

  Ερμηνευτική δήλωση:

  Το ΑΡΘΡΟ 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
  Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράγραφος 3 του άρθρου 28.
  Σύμφωνα με αυτή,ν η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών είναι ανώτερη από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας!!!! Μπορούν να αποφασίσουν τον περιορισμό της της Εθνικής μας Κυριαρχίας την οποία υποτίθεται ότι διασφαλίζει το ίδιο το Σύνταγμα!!!!!!!
  Αν λέει το υπαγορεύει σπουδαίο εθνικό συμφέρον!!! Δηλαδή για να καταλάβω το εθνικό συμφέρον, δεν είναι ταυτόσημο με την εθνική μας κυριαρχία;;;;;
  «ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ SUPREMACY CLAUSE ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ Η ΜΟΝΙΜΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ (ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΠΧ ΟΤΙ...

  ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΏΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ.

  Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 28, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

  ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ SUPREMACY CLAUSE TOY ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ!
  Καταλάβατε τώρα ότι με απόλυτη πλειοψηφία ψηφίσαμε ...παράδοση Εθνικής Κυριαρχίας στις 5 Μαίου 2010, χωρίς να είναι αναγκαίος ουδείς κολαούζος Εθελοντής μαλθάκας! Κατάλαβες ότι κατάλαβα φίλε Αδωνι;;;;
  Και τώρα, αν επικαλεστούν 180 αναγκαίους μαλθάκες, μια χαρά θα δικαιολογήσουν «εξυπηρέτηση σπουδαίου εθνικού συμφέροντος για να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη και να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Συνταγμα!»
  Και τώρα η ερώτηση:
  Ποιος καραγκιόζης έχει φτιάξει αυτό το άρθρο άλωσης της Ελλάδος, σε ανύποπτο χρόνο και για ύποπτους σκοπους;
  ΠΟΙΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Ποιός βρωμύλος θα υπερασπιστεί και θα συνηγορήσει στην αλλαγή του Συντάγματος που θα επιτρέψει να είναι συνταγματικός ο νόμος απόδοσης ιθαγένειας στους Εποικιστές Διατεταγμένους Εισβολείς;
  Ποιος Ελληνοβάτης θα αλλάξει το συνταγμα ώς πρός το άρθρο 16, τάχα για να επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ουσιαστικά όμως για να καταργήσει το άρθρο 2 που επισημαίνει ότι...
  "Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες"
  Ας πάρουν θέση όλοι!
  Κι ας πέσουν οι κουρτίνες να δούμε επιτέλους τους καραγκιόζηδες πίσω τους μαζί με τις τριχιές τους και τους καραγκιοζοπαίχτες τους!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.