#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα μάς σώσουν ούτε οι Γερμανοί ούτε οι Αμερικανοί, μόνο η αλήθεια

(Μονόδρομος η αλήθεια)Επανέρχεται στο προσκήνιο η πληροφορία για πέρασμα της περιουσίας του Δημοσίου ως ενέχυρο στον ESM, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Άμεση εκποίηση λιμανιών, αεροδρομίων, ενέργειας, ύδρευσης, γης και λοιπών περιουσιακών στοιχείων ζητούν και οι Γερμανοί βιομήχανοι.

Οι δανειστές εκφράζουν πλέον ανοιχτά τις προθέσεις τους για τη δημόσια περιουσία. Όχι ότι ποτέ τις έκρυψαν, απλά εμείς μέσα στην νάρκη από την ευζωία και την πολιτική παραπλάνηση δεν θέλαμε να ακούσουμε ό,τι πραγματικά λεγόταν και να δούμε ό,τι πραγματικά ήταν εμφανές. Οι γερμανικές κραυγές, του τύπου "πουλήστε τα νησιά σας για να ξεχρεώσετε!", δεν δημοσιοποιήθηκαν δήθεν από παρανόηση ή χάριν αστεϊσμού αλλά για να καλλιεργηθεί κλίμα αποδοχής της αρπαγής.

Ενώ, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο rally monkey, τυχόν έκδοση Ευρωομολόγου ή εκτύπωση ευρώ θα γίνει μετά από οικονομική αιματοχυσία. Των χρεωστών, εννοείται. Το Ευρωομόλογο είναι βολικός μύθος τον οποίο αναπαράγουν κυρίως οι πολιτικοί εκείνοι που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή, με σκοπό να μην συζητούνται και αποδίδονται οι ευθύνες τους, ποινικά όπως θα έπρεπε, ώστε οι πολίτες να βαυκαλίζονται με την εντύπωση ότι οι Γερμανοί θα εξευτελίσουν τις αποταμιεύσεις τους για να μας ξεχρεώσουν.

Φυσικά τυχόν εκποίηση ενεχύρου, που επιπλέον, όπως στην προκειμένη περίπτωση, γίνεται υπό επαχθείς όρους, δεν συντελεί στην ουσιαστική αποπληρωμή και στην ελάφρυνση από το χρέος. Οδηγεί στην κατάσταση που περιέγραφε ο Ιρβινγκ Φίσερ, κορυφαίος Αμερικανός οικονομολόγος την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης: «Όσο περισσότερα πληρώνουν οι οφειλέτες, τόσο περισσότερα χρωστούν».

Ακριβώς το ίδιο προκαλείται από την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που μας έχει επιβληθεί. Όσο μειώνονται οι μισθοί για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, τόσο αυξάνεται το πραγματικό χρέος. “Εκτινάχθηκε” στα 321 δις, περιστασιακά λέει. Για τους πιστωτές, αλλά και για τους εγχώριους “ψιθυριστές” στην Τρόικα, αποτελεί βέβαια ευτύχημα, καθώς αυξάνει την αξία των χρημάτων τους και τους επιτρέπει να αγοράσουν φθηνά ο,τιδήποτε απαξιώνεται (γη, επιχειρήσεις, ανθρώπους).

Τουλάχιστον, λοιπόν, ας μην προβληματιζόμαστε άλλο εάν εφαρμόζουμε σωστά την πολιτική. Απλώς εφαρμόζουμε μια πολιτική που μάς καταστρέφει. Και οδηγεί στην κατάργηση των βασικών υποδομών του ελληνικού κράτους – μαζί με τα “ξερά” αχρήστων δημοσίων οργανισμών καίγονται και τα “χλωρά”, στην απώλεια της δημόσιας περιουσίας και εν τέλει, εάν όχι σε απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας, σε μια πλήρη κηδεμονία, με πολίτες πενομένους και ασαφή εδαφική κυριότητα.

Ελλάδα ίσον δημόσια περιουσία συν ένοπλες δυνάμεις που την υπερασπίζονται συν ιδιωτική περιουσία που ανήκει σε Έλληνες το γένος. Όταν και οι τρεις συντελεστές της εξίσωσης τείνουν στο μηδέν, παύει να υπάρχει Ελλάδα.

Θυμάστε τώρα την αντιδικία για το Αγγλικό Δίκαιο και γιατί όφειλε να διέπει όλα όσα αποδεχθήκαμε μετά το Δεύτερο Μνημόνιο, παραιτούμενοι από κάθε επίκληση εθνικής κυριαρχίας, όταν μερικοί αστειευόντουσαν “σιγά, μη μάς πουλήσουν την Ακρόπολη”;

Γίνεται αντιληπτό γιατί η FAZ κατηγορούσε προχθές την ελληνική πολιτική ελίτ σαν “ανίκανη”, επειδή δεν έχει προχωρήσει ταχύρρυθμα τις εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας;

Διακρίνεται τι βρίσκεται πίσω από την “Υπόθεση Σταυρίδη-ΤΑΙΠΕΔ”, που πιθανόν υποδηλώνει αφενός προσωπική αποποίηση ευθυνών αφετέρου παρελκυστική πολιτική μας στο θέμα των εξπρές ιδιωτικοποιήσεων – και όχι “αποκρατικοποιήσεων”, παρακαλώ- που επιτακτικά ζητούνται;

Βλέπετε γιατί έχει δική του παντιέρα το Υπουργείο Οικονομικών στις αμυντικές βιομηχανίες, νοιάζονται ή θέλουν οι δανειστές μια Ελλάδα με αμυντική επάρκεια;

Οι Γερμανοί δεν είναι Αγγλοαμερικανοί, που στο τέλος ίσως άφηναν κανένα “ξεροκόμματο” στο εξ αρχής προτεκτοράτο τους για να επιβιώνει έστω στα όρια του αφανισμού. Το μόνο εν ισχύ δόγμα είναι “Ουαί τοις ηττημένοις”. Οι ίδιοι, αντιμετώπισαν σαν σκλάβους τους ανατολικούς ομοεθνείς τους.

Για 1 μάρκο (!) πουλήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία της Ανατολικής Γερμανίας. Και το κόστος της γερμανικής επανένωσης, δύο τρις, μετακυλήθηκε στους υπόλοιπους της Ευρωζώνης, με την συσσώρευση γερμανικών πλεονασμάτων σε βάρος των αντίστοιχα  δημιουργούμενων ελλειμμάτων στον Νότο, αφού η ανοιχτή αγορά και το ευρώ(=μάρκο) λειτουργούσε σαν πολιορκητικός κριός για το γερμανικό πλεονέκτημα ανταγωνιστικότητας.

Γι' αυτό οι Γερμανοί ήταν αυτοί που μας δάνεισαν, σώζοντας μας, και επιπλέον, όπως αποκάλυψε η Daily Mail, μας χορηγούσαν επί ένα χρόνο ρευστότητα, σε μετρητά, “κόβοντας” προφανώς χρήμα. Παρείχαν στο σύστημα σταθερότητα και διασφάλιζαν την αντοχή ενός προσοδοφόρου για αυτούς γεωοικονομικού καθεστώτος, της Ευρωζώνης.

Ο πρεσβύτερος Καραμανλής, που μάς έβαλε με ανισοβαρείς σχέσεις, "να κολυμπήσουμε" τάχα, σε μια λέσχη όπου δεν είχαμε το παραμικρό πλεονέκτημα, οικονομικό, διακυβερνητικό ή ισχύος, ενώ ταυτόχρονα διαφέραμε ιστορικά στον πολιτισμικο-θρησκευτικό τομέα.

Ο Ανδρέας, ο οποίος λεηλάτησε τους πόρους που έδωσε η λέσχη, σε αντιστάθμισμα για την ολοκληρωτική καταστροφή της ελληνικής παραγωγικής οικονομίας από το άνοιγμα της στην ΕΟΚ.

Ο Σημίτης, που χωρίς ενημέρωση και δημοψήφισμα, παρά τις αντίθετες φωνές, με παράτες αλλά κρυφίως επί του ουσιαστικού διακυβεύματος, μας ενέταξε στην ζώνη του ευρώ εκχωρώντας χωρίς εγγυήσεις την νομισματική πολιτική σε ξένα κέντρα.
Ας μην ειπωθεί κάτι άλλο για τους δύο πρώτους, μόνο ότι η θέση τους στην ελληνική ιστορία οφείλει να επανεξεταστεί.

Κατά την υποκειμενική μας άποψη, η οποία δεν οφείλει να δεσμεύει και το antinews, όλοι όσοι “ενορχήστρωσαν” την είσοδο της χώρας στο Ευρώ όφειλαν να παραπεμφθούν σε Ειδικό Δικαστήριο.

Αδιάφορο αν κάποιοι μιλήσουν για όψιμο “ευρωσκεπτικισμό” ή “αντιγερμανισμό του συρμού”. Αποδεδειγμένα πλέον, αυτό που ονομάζεται “Ενωμένη Ευρώπη” δεν υπάρχει, ακολουθεί μια ιστορική πορεία στο άγνωστο, ανεμίζοντας ψευδεπίγραφα, σαν σημαία ευκαιρίας, την ανάμνηση των πραγματικά ιδεαλιστών, πρώτων οραματιστών της και μεταπολεμικών ιδρυτών. Αυτό που υπάρχει είναι μια συγκέντρωση ισχύος σε ορισμένα εθνικά, οικονομικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα. Σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Και ενώ μέχρι πρόσφατα διακινούσε το άλλοθι ότι, με αυτόν τον άτυπο ολοκληρωτισμό, επιχειρεί να προλάβει την υποβάθμισή της από την ξέφρενη ανάδυση των BRICS, μόλις προχθές οι FT διαπίστωναν ότι οι BRICS “ξεφουσκώνουν”.

Σύντομα ή λίγο αργότερα, θα βρεθούμε ενώπιον μιας εθνικής πραγματικότητας χωρίς ψιμύθια. Έχει το πρόσωπο της Μέδουσας. Ίσως αιτιολογημένα αποφεύγουμε να την αντικρύσουμε, μην “πετρώσουμε”. Όμως πλέον οφείλουμε. Δεν θα μάς σώσουν ούτε οι Γερμανοί ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Ρώσσοι. Το μόνο που ίσως μάς σώσει είναι η αλήθεια. Η αλήθεια για το τι μας συμβαίνει, από τι απειλούμαστε, τί μπορούμε να περιμένουμε, πού πραγματικά “πατάμε”, ποιες είναι πραγματικά οι προοπτικές.

Και σε ποιους πολιτικούς και ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούμε να στηριζόμαστε.
Κάποιοι, εκτελούν εντολές εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, σιωπηλά, επειδή επιβλήθηκε από την δουλεία του χρέους.
Άλλοι, εκτελούν τις εντολές υπερθεματίζοντας για την ανάγκη των εκποιήσεων.

Ενώ τρίτοι, κόπτονται υπέρ της δημόσιας περιουσίας, για να την πουλήσουν εάν αναλάβουν εξουσία, με ίδιον όφελος!

Με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν δίπλα, ενός παγκοσμίου πολέμου μη αποκλειόμενου, ίσως οι λύσεις βρίσκονται “έξω από το κάδρο”, όπως χαρακτηρίζονται οι αντισυμβατικές προσεγγίσεις – με τις συμβατικές πορευόμαστε πέντε χρόνια δίχως αποτέλεσμα. Μπορεί όμως η Ελλάδα π.χ. να καταλογίσει αρπακτική πρόθεση στους εταίρους της δίχως να υποστεί άμεσα οικονομική καταστροφή; Μα θα την υποστεί ούτως ή αλλως αν συνεχίσει την επιβληθείσα πορεία, καθώς έτσι το χρέος δεν “βγαίνει”.

Ο πρωθυπουργός δεν είναι “επαναστάτης χωρίς αιτία”. Ενδεχομένως δε, δεν χρειάζεται να χαράξει “αντισυστημική” πορεία. Επιθυμεί να μην δίνονται λαβές επειδή πρώτα απ' όλα σκοπεύει να διώξει την Τρόικα – εκεί που ο Παπανδρέου την έφερε. Αλλά το λογιστικό, εν πολλοίς, πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα θεραπεύσει την εθνική εξασθένιση. Θα πρέπει να αποτυπώσει την πραγματικότητα και να ενημερώσει το λαό. Γι' αυτό γίνεται ιστορική η ευθύνη του να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τη δυσαρέσκεια πολιτών που βρίσκονται σε άγνοια.

Και τι σε κάνει να ελπίζεις στην αλήθεια, θα ρωτήσουν άλλοι, ακροτελεύτια. Πότε επικράτησε, αυτή μαζί με το δίκαιο; Μα αν πάψουμε να την επιδιώκουμε είναι σαν να παίρνουμε πνευματικό κώνειο. Εθνικό το Αληθές.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 30/08/2013 07:50:11

  Πολύ καλό αλλά.
  Ο Σαμαράς αγκαλιά με τον πλέον αποτυχημένο βενιζέλο , τα μέτρα που πήραν και παίρνουν και την άδικη φτωχοποίηση που έχουν επιβάλλει μας φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι άλλο .

  • ηγηκηγ avatar
   ηγηκηγ @ ΠΕΛΙΑΣ 02/09/2013 04:38:11

   https://pbs.twimg.com/media/BTEisdYCUAAxnjx.png:large

 2. George avatar
  George 30/08/2013 08:28:52

  Τι πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια η δημόσια περιουσία στους Ελληνες? Τα χιλιάδες ακίνητα που καταπατήθηκαν, η αμυντική βιομηχανία που κόστισε δις αλλά μείωσε την αμυντική ικανότητα της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που παρέμειναν τριτοκοσμικά ή/και πανάκριβα, ο οσε ένα interactive μουσείο από το μέλλον κτλ. Χωρίς να διαφωνώ για την πρόταση αναδίπλωσης της Ελλάδας στην βαλκανική της πραγματικότητα (δλδ μέλος της ΕΕ αλλά όχι στον σκληρό ΔυτικοΕυρωπαικό πυρήνα του Ευρώ) μια και πολιτιστικά δεν ανήκει στη Δ. Ευρώπη, αυτό το ταξίδι επίσης χρειάζεται φιλελευθεροποίηση της οικονομίας της για να γίνει με κάποια σχετική ασφάλεια ως προς την ακεραιότητά της.

  • Apostolos Vlahos avatar
   Apostolos Vlahos @ George 30/08/2013 12:37:46

   Σε όλα αυτά υπάρχει και η τιμωρία των ανικάνων/εξωνημένων που οδήγησαν τα πράγματα εδώ. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές από αυτό που παρουσιάζεις.

   • George avatar
    George @ Apostolos Vlahos 30/08/2013 14:46:50

    Αλλες εναλλακτικές ? Το μόνο σίγουρο! Η κάθαρση πάντως πρέπει να υπάρχει σε όλες.

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 30/08/2013 09:21:19

  Προφήτη, συγχαρητήρια. Αν όλοι μπορούσαν να δούνε την αλήθεια όπως την περιγράφεις, δεν θα βρισκόμασταν εδώ που είμαστε.

 4. parsifal avatar
  parsifal 30/08/2013 09:34:23

  Μήπως είναι αργά για αναδίπλωση ; Εχει επικρατήσει ηδη το "ο σώσων εαυτόν σωθείτω". Και οι δυνάμενοι να σωθούν είτε φεύγουν εξω, είτε εχουν "πρωταρχική συσώρευση" που τους επιτρέπει να μείνουν με την προοπτική του δεύτερου κύματος μαύρης αγοράς και δωσιλογισμού...
  Σπίτια στην ΝΑ Αττική, απο τα ακριβότερα σημεία του Νομού, 300 μ. απο την θάλασσα (οχι τον Ευβοικό και την λάσπη του...) πωλούνται 64.000 € ! Κάπως ετσι αλλαξαν χέρια περιουσίες στην κατοχή και καταστράφηκαν τα δείγματα αστικών μεσοστρωμάτων του 1900 πρός οφελος αρπακτικών που "ανθισαν" κατόπιν με τον Εθνάρχη και τον Ανδρέα.
  Τι θα πεί "αλήθεια" ; Μπορεί να συγκρατήσει την κατάρρευση ; Με ποιό μηχανισμό στηρίξεως της κοινωνίας, ανακλήσεως αυτών που φεύγουν, ελπίδας για αυτούς που θέλουν να μείνουν γιατί υπολογίζουν ακόμη Πατρίδα, γλώσσα και αίσθηση του "ανοίκειν" ;
  Και εν κατακλείδι : Ποιός θα την πεί την αλήθεια ;

 5. Επιφανιος avatar
  Επιφανιος 30/08/2013 09:39:19

  Ειλικρινα μπορει στο τελος να τα χωνεις στο ΣΥΡΙΖΑ αλλα επι της ουσιας το δικαιωνεις.

  • Q avatar
   Q @ Επιφανιος 30/08/2013 16:55:06

   Σωστος. Ειναι αναντιστοιχο το αρθρο με το συμπερασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στο τελος.

   • Ορέστης Α. avatar
    Ορέστης Α. @ Q 30/08/2013 17:18:18

    Ό,τι εννοεί και ό,τι δεν κατανοεί κανείς, δικό του!

 6. dioklis avatar
  dioklis 30/08/2013 09:42:34

  Σύμφωνα με την αρβελέρ κράτος θα έχουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη .Ελληνικό κράτος βέβαια δεν είχαμε ποτέ, άλλη μια αλήθεια που πρέπει να εμπεδώσουμε !

  • Mariana avatar
   Mariana @ dioklis 30/08/2013 10:47:57

   Συνεπώς, ουδέν πρόβλημα. Η διαδικασία της μάσας για τους συνήθεις, θα συνεχιστεί με κάποιο τρόπο. "Πατριώτες", σπεύσατε να αγκαλιάσετε τους νέους εγγυητές της "εθνικής υπερηφάνειας".

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/08/2013 10:20:20

  Μάλιστα.
  Θα διώξει την Τρόικα εφαρμόζοντας τα κελεύσματά της;
  Θα πει την αλήθεια στον λαό;
  Πότε;
  Προεκλογικά όπως το 2012;
  Θα βγάλει διάγγελμα;
  Οταν οι άνεργοι γίνουν 2,000,000; Οταν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί με "ομπρέλλα"; Οταν μετονομαστεί το χαράτσι; Οταν οι αυτοκτονίες γίνουν πενταψήφιες;
  Το πρόγραμμα δεν βγαίνει;
  Να το πεί πρωτίστως σε όποιους έχουν "διανύσει τα 2/3" ή "μας βρίζουν στα ....Νορβηγικά" ή μας "αποκαλούν πρόθυμους ηλίθιους".
  Σε τελική ανάλυση η αλήθεια σε αυτή τη χώρα έχει διαφορετική ...διαμόρφωση ανάλογα με την έδρα που τοποθετημένος θωρείς τους πληβείους, ανάλογα με τον χρόνο (18 σημεία vs "πολιτικός ρεαλισμός"), ανάλογα με τις παρέες σου (Βαγγέληςςςςςςςςςς), ανάλογα με τις επιλογές σου , ανάλογα με τις σκοπιμότητες των επιλογών σου και των αυλών σου.
  Οπότε όταν θυμηθούν ορισμένοι τι έλεγαν και αναλογιστούν τι έπραξαν ας μιλήσουν αυτοί στο γυαλί οι υπόλοιποι με το μυαλό και την κρίση τους στις κάλπες.

  Αντί να αναλύουμε λοιπόν να σχολιάζουμε ή να διαφωνούμε γιατί δεν κάνουν οι "υπεύθυνοι πολιτικοί μας" που έχουν καταντήσει την πατρίδα από Κράτος σε πειραματική οικονομική ζώνη φωστήρων κάτι απλό: να καβαλήσουν τους ελέφαντες που έχουν στα δωμάτια τους και να κάνουν μια βόλτα: στην ουρά της ΔΕΗ σε μια ΔΟΥ σε μια λαϊκή στον ΟΑΕΔ στην αγορά στην Αθηνάς να περπατήσουν στη Σταδίου ή στην Τσιμισκή να δουν λουκέτα ...αλλά είναι μπανάλ τέτοιες συναναστροφές ...μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με κουστωδίες και κάμερες η αλήθεια όμως δεν θέλει χειροκροτητές και συνέδρια θέλει ανοικτά αυτιά.
  Οταν δε καλείς την πλειοψηφία σε θυσίες για να συνεχιστεί το πάρτι τότε η "αλήθεια" γίνεται πικρία και απελπισία όταν μετασχηματιστεί σε οργή τότε είναι πλέον αργά.

 8. Κβάντα avatar
  Κβάντα 30/08/2013 10:52:26

  Με 2.000.000 ανέργους, με ηλικιακή πυραμίδα σαν χωνί και... μάλλον τζάμπα το κουράζουμε.

 9. αντιρεαλιστής avatar
  αντιρεαλιστής 30/08/2013 11:01:35

  Αποκλείεται!Εγώ που διαβάζω καθημερινά νεοδημοκρατικά μπλογκ εν πρώτοις έχω πειστεί ότι οι Γερμανοί είναι απλά αγαθές ψυχούλες και στο νου τους έχουν μόνο την ηθική και την αρετή!Αντίθετα εμείς οι Έλληνες πρέπει να αυτοκτονήσουμε ομαδικά γιατί είμαστε τα σιχάματε του κόσμου,αυτό λένε όλα τα νεοδημοκρατικά μπλογκ,αν τώρα φαίνεται να μην είναι έτσι ε μάλλον πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη ορισμένοι...
  Κάπως ειλικρινές το άρθρο αλλά στερείται...cojones προς το παρόν,ελπίζω ο αρθρογράφος να επιστρέψει με νέο και αναλυτικότερο και πιο ειλικρινές άρθρο,αν και ένας ιστολόγος τι να σου κάνει;Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός και μας έχει τρελάνει στο ψέμα.

 10. sender avatar
  sender 30/08/2013 11:04:21

  Οταν ο Καραμανλής έβαζε την Ελλάδα στην ΕΕ,η προοπτική της Ευρώπης ήταν διαφορετική.Γεωστρατηγικά ήταν μια σοφή κίνηση και ακόμα δεν είχε κυριαρχήσει η Γερμανία.Οι επιδοτήσεις έπεφταν βροχή και οι αγρότες τις επένδυαν στα επαρχιακά κέντρα διασκέδασης[;].Τα χρήματα για επενδύσεις λίμναζαν,διότι δεν υπήρχαν προγράμματα και τα επιστρέφαμε και η μόνη κομματική επένδυση ήταν οι διορισμοί στο δημόσιο.Ναι,η καταστροφή ολοκληρώθηκε με την [δόλια για μένα],ένταξη στο ευρώ και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.Αυτά όλα ήταν αμαρτίες δικές μας.Πολιτικώς απολίτιστοι και άναρχοι,στην θέα του χρήματος,βγήκαν όλα τα απωθημένα νεοπλουτισμού του έθνους.Και η Ευρώπη με τον ελλιπή έλεγχο είναι εξίσου ένοχη.Αλλά και τώρα βιάζεται να εντάξει στο ευρώ κι άλλες φτωχές ευρωπαικές χώρες.Και τα ερωτήματα εύλογα.Δεν τους έγινε μάθημα,ή είναι ένας τρόπος υποδούλωσης των χωρών;Οσον αφορά τις πολιτισμικές διαφορές σήμερα,η παγκοσμιοποίηση τα ισοπέδωσε όλα.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/08/2013 11:04:43

  ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ...κατάλαβα Τσίπρας ο επόμενος

 12. Δημητριος avatar
  Δημητριος 30/08/2013 11:49:53

  Το κρατος προστατευει κ χρηματοδοτει αδρα ΔΥ κ συνταξιουχους. Σε αυτους να αποτανθει για να "βαλουν πλατη" για την "πατριδα". Εμεις οι υπολοιποι τελειωσαμε οικονομικα,κοινωνικα κ πολιτικα . Απλα περιμενουμε το pay back time. Και αυτο θα ελθει συντομα κ θα ειναι πολυ σκληρο.

 13. ΑκαιΣ avatar
  ΑκαιΣ 30/08/2013 11:56:48

  Καλά τα λέει ο αρθρογράφος, αλλά θα ήθελα ειλικρινά να ρωτήσω :
  Ό,τι και αν επιθυμούν οι τοκογλύφοι, οι Γερμανοί Βιομήχανοι, οι ντόπιοι λακέδες τους, τα φαντς και τα παντός είδους και εθνικότητας αισχροκερδή όρνεα, ο τελευταίος λόγος δεν ανήκει στον Ελληνικό λαό και στην Ελληνική κυβέρνηση; Θα επιτρέψουμε όλοι εμείς αλλά και η προέκταση της βούλησής μας που οφείλει να είναι ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, να ευοδωθούν οι ...ευχές και τα σχέδια όσων επιβουλεύονται την πατρίδα μας;
  Γιατί το συζητάμε; Ήδη σε διάφορα μέσα κι από διάφορα φερέφωνα, παρουσιάζεται το ενδεχόμενο της ''εκχώρησης'' - που αποτελεί Εθνική προδοσία-, ως μία πιθανή ...προοπτική! Ψύχραιμα, κυνικά, ''προετοιμάζουν'' τον μέσο πολίτη να αποδεχτεί παθητικά. Γιατί λοιπόν επιτρέπουμε να ''σέρνεται'' από προχθές το ...θεματάκι, χωρίς να υπάρξει άμεσα επίσημη δήλωση που να αποσαφηνίζει στους ορεγόμενους τις σάρκες μας, πως άδικα αναζητούν ανάμεσά μας προδότες;
  Γιατί αργούμε να το αποκλείσουμε οριστικά και επισήμως;

 14. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 30/08/2013 13:01:29

  Καλημέρα Προφήτη,

  Χαίρομαι να σε διαβάζω. Είναι παρήγορο που ολοένα και περισσότεροι βλέπουν τα αδιέξοδα και αντιλαμβάνονται την ανάγκη για κάτι περισσότερο στην πολιτική, από την απλή, μανιχαϊστική σχεδόν, αναπαραγωγή θετικών ψευδαισθήσεων.

  Βάζεις τον πήχυ ψηλά, βέβαια, για το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς μέχρι τώρα τα πεπραγμένα του δείχνουν ότι περνά από κάτω, με ελάχιστες εξαιρέσεις και σε κάποιους τομείς της εφαρμοσμένης πολιτικής.

  Επειδή ο χρόνος σώνεται, ας σε ακούσουν. Έστω και τώρα, υπάρχει λίγο περιθώριο για να «στρίψει» το καράβι.

  Τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου και τους χαιρετισμούς μου.

  Ιεροφάντης.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ιεροφάντης 30/08/2013 16:03:11

   Φίλε Μύστη, σε χαιρετώ κι εγώ

 15. victoria (true) avatar
  victoria (true) 30/08/2013 13:14:20

  Αγαπητέ Προφήτη συμφωνούμε για αλλη μια φορά. Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις, και στη δημόσια εκδοχή μπορεί να τρώνε οι λίγοι και στην ιδιωτική ίσως περισσότεροι. Δεν έχει νόημα συζήτηση για δημόσιο ή ιδιωτικό αν δεν υπάρχει σοβαρότητα και έλεγχος πρώτα. Το συζητάμε.. Εδώ μας λείπει η σοβαρότητα, οπότε το φάρμακο θέλει πρώτα εντιμότητα και έλεγχο (με προτεραιότητες, όλα δεν γίνονται από το ρημαγμένο κράτος ούτε βέβαια από wannabe ιδιώτες που δεν εχουν ιδέα από τη δουλειά που πρέπει να χειριστούν). Ιδιώτης μπορεί να ειναι μια κοινοπραξία τοπικών επιμελητηρίων που θα νοικιάσουν κ θα εκμεταλλεύονται μια υποδομή (με ενοίκιο και όρους και θα το πονάνε και το αποτέλεσμα για την περιοχή τους). Δημόσια διαχείριση μπορεί να είναι εξ ορισμού καλή; Μακάρι. Δεν θα υπήρχε λόγος για συζήτηση. Βέβαια κ εγώ το ιδανικό οραματίζομαι.., ξέρω. Αλλά γιαυτό ταιριάζουμε εδώ στο αντινιουζ!

 16. Κατερίνα Αλ. avatar
  Κατερίνα Αλ. 30/08/2013 13:20:01

  Η αλήθεια ναι, αλλά ποιά από όλες; Της ΝΔ; Του Πασόκ; Του Σύριζα; Των Ελ.Ελλ.; Της Χ.Α; Του ΚΚΕ; Του Πρετεντέρη; Του κυρ Μπάμπη; Της Τρέμη; Του Βαρουφάκη; Του Στουρνάρα; Έτσι όπως μας παρουσιάζεται με χίλια πρόσωπα, απλά διαλέγει ο καθένας την πλησιέστερη στο συναίσθημά του. Η αλήθεια μας είναι πολύ καλά κρυμμένη, θαμένη, μακιγιαρισμένη, πίσω από αμέτρητα ψεύδη.

 17. Χρήσιμοι και Άχρηστοι Ηλίθιοι avatar
  Χρήσιμοι και Άχρηστοι Ηλίθιοι 30/08/2013 14:04:10

  Αγαπητέ Προφήτη, άψογος! Ακούει, διαβάζει, αντιλαμβάνεται, αισθάνεται όμως κανείς; Κι αν επιμένουν ν΄αγνοούν τον ελέφαντα που βρίσκεται μες στο δωμάτιο, ας εννοήσουν οτι την κατάλληλη ώρα, διαθέτοντες όλοι εμείς τη ....μνήμη του, θα ς αποδώσουμε σε έκαστον τα πρέποντα.

 18. sender avatar
  sender 30/08/2013 14:27:59

  Και κυνικό συμπέρασμα,οι κρυμμένοι στην Ελλάδα ισλαμοφασίστες,θα μας θεωρούν συμμάχους τους.

 19. C.A avatar
  C.A 30/08/2013 14:39:52

  Εγώ πάντως εάν ήμουν στη θέση σας Πρόεδρε, θα τολμούσα το απρόσμενο!
  Τι περιμένετε άλλο πια;
  '' Ο Καλός αγώνας είναι αυτός που κάνουμε στο όνομα των ονείρων μας. Όταν ξεσπούν μέσα μας με όλη τους την ορμή – στη νιότη μας- έχουμε όλο το θάρρος και την τόλμη, αλλά δεν έχουμε μάθει ακόμα να αγωνιζόμαστε. Όταν το μαθαίνουμε, ύστερα από πολλές προσπάθειες, δεν έχουμε το ίδιο κουράγιο να αγωνιστούμε. Τότε στρεφόμαστε εναντίον του εαυτού μας, γινόμαστε ο χειρότερος εχθρός του. Λέμε πως τα όνειρά μας είναι παιδαριώδη, ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν ή ότι τα κάναμε όταν ακόμα αγνοούσαμε την πραγματικότητα της ζωής. Σκοτώνουμε τα όνειρά μας επειδή φοβόμαστε να διεξάγουμε τον Καλό Αγώνα.''
  Πάουλο Κοέλιο - Το ημερολόγιο ενός Μάγου (απόσπασμα)

 20. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 30/08/2013 15:02:39

  ΠΡΟΦΗΤΗ το.........τσαλακωμα της πατριδας ξερεις πολυ καλα και το αναφερεις ποιος το εκανε, και τωρα τρωμε.....τις συνεπειες. Εχει χιλιοειπωθει απο εδω μεσα ποιος ειναι η αιτια του.......φτυσιματος της χωρας απο τους απεξω, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ.....Αυτοι δεν εχουν πληρωσει ΑΚΟΜΗ και εμεις περιμενουμε.......Η τελευταια ΕΛΠΙΔΑ θελουμε δε θελουμε ειναι ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ και αν δεν γινει και εδω κατι, τοτε ας παμε για........μονιμη κατοικια στις σπηλιες. Αυτο που με ενοχλει εμενα προσωπικα ειναι οτι μια κυβερνηση της Ν.Δ. δεν πρεπει να ταυτιστει σε πολλα ζητηματα με το πασοκ που εχει την κυρια ευθυνη ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗΣ, και ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ με ολα τα διαπλεκομενα συμφεροντα και τους ανηθικους πολιτικους και οικονομικους νταβαντζηδες. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ........

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Σαρακατσανος 30/08/2013 18:52:04

   H Tελευταια ελπιδα...μαλιστα..κατι σαν το "Καραμανλης ή Τανκς" ...Ξυπνατε επιτελους χανουμε την πατριδα μας!!!!

   • Σαρακατσανος avatar
    Σαρακατσανος @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 30/08/2013 20:43:52

    ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ...........

 21. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/08/2013 16:11:13

  " Ωστόσο, το χρέος που δημιουργείται από την εκταμίευση των κεφαλαίων αντικρίζεται από περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν πλέον ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, με προβλεπόμενη εκποίησή τους και με προσδιορισμένη αξία μεταπώλησης "

  ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

  να μεταφρασω ?? Χρεος / Αντικριζεται κλπ κλπ ??

  τι λεμε 3-4 χρονια τωρα ? Treuhand Α.Ε. του φιλου μας του Γιουνκερ !

  ΠΠ

 22. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 30/08/2013 16:13:41

  "Ελλάδα ίσον δημόσια περιουσία συν ένοπλες δυνάμεις που την υπερασπίζονται συν ιδιωτική περιουσία που ανήκει σε Έλληνες το γένος. Όταν και οι τρεις συντελεστές της εξίσωσης τείνουν στο μηδέν, παύει να υπάρχει Ελλάδα."

  Συνεχίζοντας την ίδια πολιτική απλά τελειώσαμε...........

 23. και Κλεφτης και Απελατης avatar
  και Κλεφτης και Απελατης 30/08/2013 16:19:35

  δεν το 'χουμε επιτρεψει μεχρι σημερα?

  • ΑκαιΣ avatar
   ΑκαιΣ @ και Κλεφτης και Απελατης 30/08/2013 16:48:39

   Εσείς προσωπικά, δεν γνωρίζω τι έχετε και τι δεν έχετε επιτρέψει. Εγώ μιλάω για τα αυτονόητα προς υπεράσπιση και για όσα είναι αδιανόητο να παραχωρηθούν.

   • και Κλεφτης και Απελατης avatar
    και Κλεφτης και Απελατης @ ΑκαιΣ 30/08/2013 17:01:37

    μαλιστα. καλως

 24. Λιοντάρης avatar
  Λιοντάρης 30/08/2013 16:57:53

  Έχοντας αποκλείσει και εξοβελίσει κάθε σκέψη οικειοθελούς αποχώρησης της χώρας από το Ευρώ έστω ως υπονοούμενο διαπραγματευτικό όπλο, κι αφού έχουμε καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους οτι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να παραμείνουμε εντός ευρωζώνης, θα αποτελούσε σκάνδαλο ολκής και ιστορικό ατόπημα για τα έθνη της υπόλοιπης κεντρικής και βόρειας Ευρώπης αν δεν εκμεταλλεύονταν στο έπακρο αυτή μας την στάση για άμεσο δικό τους όφελος.
  Μια στάση που, κακά τα ψέματα, εκπορεύεται κυρίως από την βούληση του ίδιου του λαού και το πολιτικό μας σύστημα είναι απλά εκφραστής της.

 25. Kimon avatar
  Kimon 30/08/2013 17:29:27

  Προφήτη έξοχος όπως πάντα!!

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/08/2013 17:31:46

  Αφου βγαζει εναν αντιευρωπαικο λογο,σωστο ή λαθος δεν εχει σημασια μετα περιμενει τη σωτηρια απο ενα πολιτικο που σε ολη του τη ζωη ηταν ευρωπαιστης.
  Και αφου καταγγελλει τους Γερμανους και την ΕΕ για τα παντα μετα θεωρει μεγαλο κινδυνο το ΣΥΡΙΖΑ που τουλαχιστον οι περισσοτεροι εκει μεσα ησαν αντιευρωπαιστες για χρονια.
  Εαν καποιος θελει να φυγει απο την ΕΕ ο καλυτερος τροπος ειναι να μην ψηφισει την κυβερνηση αλλά την αντιπολιτευση και αυτο ειναι ολοφανερο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 31/08/2013 14:11:25

   Το τι ήταν κάποιος δεν έχει σημασία στην Πολιτική. Τη 10ετία του 80 ήταν με τον Αβέρωφ που διαφωνούσε στην νομιμοποίηση του ΚΚΕ και το 2012 έκανε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ που έχει ενσωματώσει μια μερίδα του ΚΚΕ.

   Μόνο ομάδα δεν αλλάζει κανείς. Αν δεν αλλάξει, η χώρα οδεύει σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Διάβασε τι λένε και οι δικοί σου.
   NY Times, προχθές : η κυβέρνηση Σαμαρά κινδυνεύει με κατάρρευση αν δεχθεί την ενεχυρίαση δημόσιας περιουσίας που απαιτούν οι Ευρωπαίοι.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 31/08/2013 17:06:03

    H ενεχυριαση δεν θα ειναι για ολοκληρη την περιουσια αλλά για περιουσιακα στοιχεια 20 δις και σε ανταλλαγμα του μηδενισμου των τοκων μεχρι το 2022.
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231263230
    Μπορει να υπαρξει και καποια άλλη παροχη.Εαν παντως ολα αυτα τα θεωρεις λιγα και νομιζεις οτι καλυτερα ειναι να φεσωσεις ολα τα ευρωπαικα κρατη και αποχωρωντας απο την ΕΕ "φτου ξελευθερια" ασφαλως πρεπει να ψαξεις για άλλο κομμα.
    Αυτο και μονο ειπα.

 27. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 30/08/2013 17:59:46

  Προφήτη είμαι ο πρώτος που σε έχω αγιοποιήσει οπότε δεν χρειάζεται να γράψω ότι συμφωνώ.
  Μια ερώτηση όμως έτσι για την ιστορία θα την κάνω
  Γράφεις πως φταίνε και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου ,
  Σε περίπτωση που δεν υπήρχε Παπανδρέου και οι μετέπειτα απ αυτον,
  και τα 4 πακέτα της ΕΟΚ πήγαιναν αποκλειστικά για τους σκοπούς που δόθηκαν,
  σ αυτή την περίπτωση η χώρα μας δεν θα είχε καμιά πιθανότητα να την βγάλει καθαρή εντός της Ε.Ε. ?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Χμμμμ 30/08/2013 21:08:00

   Eιναι χωρα με ειδικες αναγκες η Ελλαδα.Ολες οι χωρες της Ευρωπης θελουν να ενταχθουν στην ΕΕ και μονο στην Ελλαδα δεν κανει που πηρε και τα περισσοτερα πακετα απο αυτην.
   Αλλά ειναι αντιφατικο να ελπιζει καποιος σε ενα πολιτικο που επαναλαμβανω ηταν παντα ευρωπαιστης για να τον βγαλει απο την ΕΕ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 31/08/2013 12:57:43

    Tα στοιχεια λενε οτι πηρε τα περισσοτερα αναλογικα απο ολες τις χωρες της συνοχης.Οσο για το αν ησαν Ελληνες και ποια ειναι η ουσια,η ουσια ειναι οτι ελληνικες κυβερνησεις νομιμα εκλεγμενες με καθολικη ψηφοφορια τα πηραν και τα διαχειρισθηκαν.
    Δεν υπαρχουν καποιοι άλλοι Ελληνες εκτος απο αυτους που εβγαζαν αυτες τις κυβερνησεις.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Χμμμμ 31/08/2013 14:17:45

   @χμμμμ
   Δεν υπήρχε δυστυχώς περίπτωση να μην τα φάνε, τα ίδια ακριβώς έκαναν και με το Σχέδιο Μάρσαλ...

   Η χώρα είχε πιθανότητες να τη βγάλει καθαρή αν έμπαινε στην ΕΟΚ το 1963, τότε που ήθελε ο Καραμ. Τότε, θα αναπτυσσόμασταν μαζί με τους άλλους. Το 1980, οι άλλοι είχαν προχωρησει πολύ και εμείς είχαμε μείνει πίσω. Εξ ου η ανισότητα.

   • cynthia avatar
    cynthia @ Προφήτης 31/08/2013 15:31:59

    Το 1963 δεν υπήρχε ήδη ανισότητα κ μάλιστα μεγάλη ? Οι άλλοι είχαν κράτη με θεσμούς κι εμείς είχαμε ...Μαυρογιαλούρους . Εκτός κι αν αναφέρεστε σε κάτι άλλο εκλεκτέ μας αρθρογράφε .

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ cynthia 31/08/2013 17:08:35

     Μεγαλυτερη δεδομενου οτι την περιοδο 1950-1980 μονο η Ιαπωνια αναπτυχθηκε γρηγοροτερα απο την Ελλαδα.Σαφως η ψαλιδα το 1963 ηταν μεγαλυτερη απ οτι το 1980.

 28. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 30/08/2013 18:07:47

  Άν θέλουμε λίγο νά φρεσκαρίσουμε τήν μνήμη μας πρέπει νά επισημάνουμε τά ακόλουθα:

  1. Μεταπολεμικά τό ελληνικό πολιτικό σύστημα στηρίχθηκε στό πληθυσμιακό κομμάτι πού ακούσια ή εκούσια, υποβολιμαία ή λόγω αγγλοσαξωνικής παιδειακής μορφοποίησης ή καί λόγω ισχυρής απουσίας ελλαδοελληνικής παιδειακής μορφοποίησης συντάχθηκε τρόπω καί συμφέροντι μέ τούς προπολεμικούς αγγλοσάξωνες επικυρίαρχους τής ελλαδικής επικράτειας.
  Τό οικονομικοπολιτικό χάος τής κατοχής καί οι έρπουσες ιδεολογικοπολιτικές τάσεις συσπείρωσης γιά επιβίωση τού κατοχικού χυλού παντoίων συμφερόντων οδήγησε στήν αγριότητα τού εμφυλίου καί στήν καταρράκωση κάθε έννοιας εθνοτικής καί πατριωτικής στάσης. Έτσι ήρθε ο διχασμός, αναγκαστικό τέκνο τού γεωπολιτικού παιγνίου τών ισχυρών σέ χώρες άμεσα ή έμμεσα εξαρτημένες, όπως η Ελλάδα. Η στρατιωτική ήττα τών ιδεολογικών κομμουνιστών αντιπάλων οι οποίοι είχαν συνταχθεί μέ τόν σταλινικό μεσσιανισμό τής Σοβιετικής Ένωσης τού Στάλιν, αποτέλεσε τόν πυρήνα επαναδημιουργίας τής κρατικής ελληνικής εξουσιαστικής δομής μέ στόχο τήν νομή τής όποιας υπεραξίας τής ελλαδικής κοινωνίας περίσσευε ή εντέχνως διοχετεύονταν πρός νομή από τούς επικυρίαρχους αγγλοσάξωνες στό οικόπεδό τους πού τούς επαναδόθηκε μέ τήν συμφωνία τής Γιάλτας.

  2. Η αναγκαία αποσυμπίεση γιά μακροημέρευση τών εντόπιων διαχειριστών επήλθε μέ τήν μαζική έξοδο σεβαστού τμήματος τού πληθυσμού τών ηττημένων πρός τά κατεχόμενα σοσιαλιστικότροπα καθεστώτα τής ανατολικήε Ευρώπης καί πρός τήν Σοβιετική Ένωση. Αμέσως μετά βοηθήθηκαν από τίς ανάγκες γιά ανθρώπινο δυναμικό πού παρουσίαζαν οι αγγλοσαξωνοκρατούμενες χώρες Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ καί η κατεχόμενη Δυτική Γερμανία. Μιά μεγάλη περίοδος ξενιτεμού, μαρασμού καί απαλλοτρίωσης ψυχών. Ο ξενιτεμός αμβλύνθηκε μέ τά μεταναστευτικά εμβάσματα, ο μαρασμός μέ τήν σκληρή (πολύ σκληρή) δουλειά γιά ανοικοδόμηση καί η απαλλοτρίωση έγινε μέ τό πλαστικό καί τήν φορμάϊκα πού κατέφθανε από τά εργοστάσια τής Δύσης.

  3. Τό μεταπολεμικό «οικονομικό θαύμα» -όπως πολλοί αρέσκονται νά ονομάζουν, δέν ήταν παρά η ανέγεση μιάς πρόχειρης παράγκας στά αποκαΐδια. Στήν κυριολεξία παράγκας, η οποία εντυπωσίαζε περισσότερο από τίς παράγκες πού είχαν στήσει οι ενοπομείναντες εθνοτικά έλληνες, ξεριζωμένοι πιά γιά πάντα από τίς χιλιόχρονες εστίες τών προγόνων τους. Θύματα καί αυτοί τής ελλαδικής κρατικής μηχανής διαμοιρασμού ιματίων, αδίκως καί συμφεροντολογικώς θανατωθέντων ομοεθνών από τούς απογόνους τού Μακρυγιάννη. Εδώ τόν «αυτόχθονα» Νικηταρά οδήγησαν στήν εξαθλίωση καί στόν θάνατο, στούς «ετερόχθονες» θά κολλούσαν; Όταν οι κυρίαρχοι Ευρωπαίοι ξανάφτιαχναν τά εργοστάσιά τους καί τούς δρόμους τους εμείς γκρεμίζαμε καί τά τελευταία απομεινάρια μιάς τρεισχιλιόχρονης ιστορίας. Ιστορικοί «ανιστόρητοι» επαίτες έναντι τών ισχυρών τής γής, οι οποίοι είχαν «πρόσφατα» ανακαλύψει τόν αρχαίο κόσμο, τόν «λευκομαρμάρινο» καί οι ιθαγενείς προσπαθούσαν νά τούς αντυπωσιάσουν μέ κακότεχνες γύψινες απομιμήσεις. Εδώ χάσαμε καί τό τελευταίο «χρώμα» πού μάς κληροδότησαν οι αρχαίοι, οι γρακύλοι καί οι ρωμηοί πρόγονοί μας. Ξεφτίσαμε τελείως καί γίναμε οι νεογραικύλοι τών σημερινών ισχυρών.

  4. Η «θυσία» τής Κύπρου ήταν αναγκαία όπως καί τής Ιφιγένειας στήν Ιλιάδα. Τήν προετοίμασε καί τήν εκτέλεσε ο βαρήκοος καί οι παρατρεχάμενοί του μέ τίς επευφημιστκές κραυγές τού υπόλοιπου τσούρμου τών πεινασμένων γιά λαφυραγώγηση καί παραγκωνισμένων πού τούς οδηγούσε ο μετέπειτα «σιδερένιος». Ήταν βλέπετε απαίτηση τών εξουσιαστών πρός υφιστάμενους.
  Τό μεταπολεμικό περιοριστικό πλαίσιο λαφυραγώγησης -περιορίζονταν σέ συγκεκριμένα επιχειρηματικά μεγαλοτζάκια καί κουμπάρους- μέ αιχμή τά επιχειρηματικά θαλασσοδάνεια από τίς κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες πρός ημέτερους μετατράπηκε από τόν «σιδερένιο» σέ «κοινωνικοποιημένες» επιχειρήσεις μή παραγωγής, αλλά βολέματος τών θορυβούντων καί πεινασμένων υποστηρικτών. Τά SA τού Röhm διαλύθηκαν από τά SS τού Hitler. Ο Παπανδρέου ακολούθησε τόν δρόμο τού Röhm καί έζησε αυτός καλά καί μερικοί καλύτερα. Η ιστορική εμπειρία όμως είναι πολύτιμη. Ελλείψει Στάλιν καί Χίτλερ έχουμε στήν περιοχή μας παρακμιακά φαινόμενα αρρωστημένου εθνικισμού, όπως τής Χρυσής Αυγής, σέ αντιπαράθεση μέ τούς εκπροσώπους μιάς παρασιτικότροφης, ληστρικότροπης στόν πυρήνα της, κατ’όναμα αστικήςτάξης καί μιάς κρατικότροφης αγέλης αυτιστικών κρατικοϋπαλλήλων, τών οποίων η πρόνοια καί η έννοια εθνοκρατικής ισχύος βρίσκεται σέ σχέση αντιστρόφως ανάλογη μέ τό βάθος τής τσέπης των . Εξάλλου ο Α. Παπανδρέου τόν Καντάφι θαύμαζε, ο Σημίτης τήν άχρωμη γερμανική σοσιαλοδημοκρατία, ο Κ.Καραμανλής τόν εαυτότου καί ο Γ. Παπανδρέου τό γυμναστήριό του.

  5. Μεταπολεμικά οι αγγλοσάξωνες επικυρίαρχοι άρχισαν νά μπαίνουν στήν περίοδο τής εξουσιαστικής τους παρακμής καί όπως οι αρχαίοι Ρωμαίοι άρχισαν νά επανακαθορίζουν τά limites τους. Άρχισαν νά δίνουν δικαιώματα «ευρωπαίου» καί σέ άλλα ευρωπαϊκά έθνη τής κεντροευρωπαϊκής περιφέρειας από ανάγκη συσπείρωσης καί επανασύνταξης τής αυτοκρατορίας τους. Έτσι γίναμε μέλη τής ΕΕ καί τής ΟΝΕ. Όχι γιατί εμείς τό επιδιώξαμε (αφήστε στήν άκρη τά σαχλά μέ τόν βαρήκοο καί τό όραμά του), αλλά γιατί έτσι τούς βόλευε.

  6. Η ανάγκη επανασύνταξης γιά επιβίωση πιά καί μέγιστη δυνατή προστασία από τούς γνωστούς βαρβάρους (Ρώσους, Κινέζους, Ινδούς καί γενικά πρώην υποτελείς πού η ιστορική συγκυρία βοηθά τήν έλευσή τους στό ιστορικό προσκήνιο ώς διαμορφωτές της πιά καί όχι ώς τά υποζύγιά της) μάς ενέταξε στόν κύκλο τὠν ισχυρών ευρωπαίων -έστω μέν ώς δευτερο ή τριτοκλασσάτους, στόν κύκλο δέ-. Τό πρόβλημα τής αναπηρίας μας άρχισε νά εκδηλώνεται μετά τό ξεκαθάρισμα μέ τόν ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό αντίποδα καί τήν επαναενσωμάτωσή του στό κεντροευρωπαϊκό στρατόπεδο. Τό διάστημα τής διάρρηξης καί ενσωμάτωσης τών πρώην σοσαλιστικών χωρών αποτέλεσε τό αντίστοιχο διάστημα τής δικιάς μας καταναλωτικής «ανάπτυξης» καί ευδαιμονικής κατανάλωσης, ελέω άλλων προτεραιοτήτων τής παγκόσμιας ολιγαρχίας, στήν οποία ούτα κάν ώς παρατηρητές συμμετείχε ή συμμετέχει η δική μας τοπική ολιγαρχία.

  7. Οι ακτήμονες εργάτες, κληρονομιά της φεουδαρχίας,αποτέλεσαν στήν Δ.Ευρώπη τό καύσιμο θεσμικό υλικό τής βιομηχανικής ανάπτυξης,σέ συνδυασμό μέ τήν μεγάλη συσσώρευση κεφαλαίου, πρώτων υλών καί αγορών πού εξασφάλιζαν τά αποικιακά εδάφη. Τό νέο ελληνικό κράτος, μικρό πληθυσμιακά καί εδαφικά, επιτρευόμενο καί ελεγχόμενο από ξένες δυνάμεις, θεσμικά ξένο μέ τήν δυτική αντίληψη στηρίχθηκε σε μια κοινωνία από μικροϊδιοκτήτες, συνέπεια της οθωμανικής πολιτικής που στήριζε τον μικρό γεωργό και αποθάρρυνε τη μεγάλη γαιοκτησία.
  Η κυρίαρχη μορφή οργάνωσης του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στήν χώρα μας είναι οι μικροεπιχειρήσεις καί δή οικογενειακές, σύμφωνα καί μέ τό κοινωνικό θεσμικό πρότυπο. Στήν σύγχρονη οικονομία τών παγκοσμιοποιημένων αγορών τό μέγεθος τών επιχειρήσεων είναι πλεονέκτημα – τουλάχιστον αυτή τήν στιγμή – στίς περισσότερες δουλειές. Η μικροϊδιοκτησία, ο μικροεπιχειρηματίας, ο μικροέμπορος αρνείται πεισματικά νά προλεταριοποιηθεί στήν χώρα μας. Η μεγάλη αδυναμία αυτής τής (φαινομενικά) οικονομικής πραγματικότητας είναι καί συγχρόνως τό αναγκαίο καύσιμο υλικό γιά μιά οικονομία συμπληρωματική τών μεγάλων σέ μέγεθος επιχειρήσεων. Τό μεγάλο μέγεθος δημιουργεί καί αναλόγου μεγέθους δυσκαμψία γιά ικανοποίηση ατομικών (καί επιχειρηματικών) αναγκαιοτήτων.
  Η φορολογική πολιτική, η κοινωνική ασφάλιση, κανονισμοί εργασίας κ.λ.π.. επιβαρύνουν στήν χώρα μας περισσότερο τίς μεγαλύτερες επιχειρήσεις, επειδή οι μικρές παρανομούν πιο εύκολα. Αυτό προσπαθεί νά ανατρέψει η πολιτική πού επιβάλλει η Τρόϊκα σήμερα μέ επίταση καί δυστυχώς έχει τήν κυβερνητική στήριξη. Ο κοινωνικός αυτοματισμός πού δημιούργησε η σαπίλα τών διαπλεκόμενων, τής δημοσιοϋπαλληλίας, τής άκοπης κονόμας, τής αρπαχτής, τής μίζας καί τής κρατικοδίαιτης διαπλοκής μεταστρέφεται έντεχνα. Ο φόβος συνεχώς γιά νέες μειώσεις σέ συντάξεις, μισθούς, εκδίωξης από προνομιακές απασχολήσεις καί η τρομακτική ανεργία χρησιμοποιείται πολύ ύπουλα (μέ εξωτερική καθοδήγηση) καί δημιουργεί έναν νέο κοινωνικό αυτοματισμό. Αυτόν τής εξόντωσης φοροφυγάδων, φοροπαοφυγής, υπάρχοντος καί μή υπάρχοντος κινητού πλούτου καί πάρα πολύ ύπουλα τής ακίνητης μικροϊδιοκτησίας μέ τόν ενιαίο φόρο ακινήτων.. Ευρύτερος στόχος η προλεταριοποίηση τής ελληνικής κοινωνίας καί η ένταξή της στό μεγάλο καζάνι τών παγκοσμιοποιημένων ανθράπωδων.
  Έχουμε τίς ευκαιρίες μας ώς οικονομία νά γυρίσουμε τόν τροχό, νά βγούμε από τήν κρίση καί νά πρωταγωνιστήσουμε μάλιστα (ανάλογα μέ τό πληθυσμιακό μας μέγεθος). Αυτό όμως προϋποθέτει σωστή ανάλυση τού ελληνικού πλαισίου κοινωνικής θέσμισης καί ανάλογης πολιτικοοικονομικής εκμετάλευσής του. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν μπεί στόν δύσκολο δρόμο πού επιτάσσει η παγκοσμιοποίηση. Έχουν προλεταριοποιήσει σχεδόν τό σύνολο τών πληθυσμών τους. Αυτό πρέπει νά αποφύγουμε καί νά ακολουθήσουμε ανάποδη πορεία οκονομικής δραστηριότητας. Αντιπροσωπευτικής τής θεσμικής μας ιδιομορφίας.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ιαπετός 30/08/2013 23:54:57

   Δίνεις πάντα τροφή για σκέψη. Συμφωνούμε σε πολλά.

  • George avatar
   George @ Ιαπετός 31/08/2013 16:45:51

   Α. Πώς οι παρακμιακοί Αγγλοσάξωνες μοιράζουν membership cards σε κλαμπ που δεν μετέχουν (Ευρώ) ?
   Β. Γιατί να θέλουν να προλεταροποιήσουν τους Ελληνες αφού δεν πρόκειτε να επενδύσουν? Είναι ανθράπωδα οι Δυτικοί?
   Γ. Γιατί να υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν φόρους, εισφορές, δεν τηρούν ωράρια εργαζομένων και έτσι να ανταγωνίζονται συνεπείς μεγάλες εταιρίες? Δεν είναι πιό σωστό να κοιτάξουμε τις ΜΜΕ της καινοτομίας ή τις ΜΜΕ που είναι συμπληρωματικές των μεγάλων αντί για αυτές?
   Δ. Ενα σπίτι, ένα χωράφι στο χωριό, ένα μαγαζάκι που για να επιβιώσει χρειάζεται διατίμηση, εξασφαλισμένο περιθώριο κέρδους, συγκεκριμένο ωράριο, κάνει τον κάτοχό τους κτηματία (vs. ακτήμονα)? Μήπως είναι παραίσθηση οφειλόμενη σε σκληρά...... δανεικά? Που πιά όμως δεν υπάρχουν?

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ George 31/08/2013 19:58:23

    Α. Μετέχουν καί παραμετέχουν. Όχι άμεσα ώς μέλη τής ΟΝΕ, αλλά ώς άτομα πίσω από τίς βαριές κουρτίνες (city of London μέ τό Ιμπέριό τους τών Offshore εδαφών -αυτών πού όλοι αναφέρονται ώς οι «αγορές»). Εξ' άλλου η αυτοκρατική παράδοσή τους «απαιτεί» νά βγάζουν οι άλλοι τά κάστανα από τήν φωτιά - οι χρήσιμοι ηλίθιοι -, οι οποίοι μάλιστα νομίζουν ότι συμμετέχουν τρόπω τινά στό μεγάλο παίγνιο γιατί συμμετέχουν σέ διάφορες μασωνικές στοές.

    Β. Ανδράποδα οι εξουσιαστές φυσικά καί δέν είναι. Ανδράποδα θεωρούνται όλοι οι υπόλοιποι. Γιά νά ενταχθούν οι έλληνες στόν πρώτο κύκλο τών ελεγχόμενων κρατών πρέπει νά είναι ελεγχόμενοι καί μάλιστα μέ τό είδος καί τόν τρόπο πού ελέγχονται καί οι υπόλοιποι «ανεπτυγμένοι». Η ιστορική πορεία τών βορειοευρωπαϊκών λαών τούς οδήγησε στήν προλεταριοποίηση καί σέ αυτό τό γεγονός στηρίζεται καί τό αντίστοιχο σύστημα εξουσίας. Απόλυτη εξάρτηση από τήν οικονομική πορεία κάθε κράτους. Νά υπάρχει καί λίγο ανταγωνισμός μεταξύ τών προλετάριων τών διάφορων ανεπτυγμένων «κυρίαρχων» κρατών. Όσον αφορά τό θέμα άν θά γίνουν επενδύσεις όταν προλεταριοποιηθούμε (όχι απλά νά φτωχύνουμε - μήν τά μπερδεύεις-) είναι γραμμένο στά άστρα. Πάντως αυτό υπόσχονται. Μοιάστε μας καί βλέπουμε.

    Γ. Δέν υπάρχουν συνεπείς μεγάλες εταιρείες φίλτατε. Απλώς η φορολογική πολιτική, η κοινωνική ασφάλιση, κανονισμοί εργασίας κ.λ.π. - ΑΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ - επιβαρύνουν στήν χώρα μας περισσότερο τίς μεγαλύτερες επιχειρήσεις, εφ' όσον οι μικροί φορο-εισφοροδυφεύγουν. Άν από τήν άλλη τηρηθούν απαρέγκλιτα, θά σβήσουν από τόν χώρο τών επιχειρήσεων κάθε μικρομεσαίο καί αυτό γιατί είναι μετάφραση οδηγιών από τήν κοινή ευρωπαϊκή πολιτική εφαρμογής ενιαίων κανόνων λειτουργίας τής επιχειρηματικότητας. Αυτοί οι ενιαίοι κανόνες είναι φτιαγμένοι μόνον γιά τήν λειτουργία μεγάλων επιχειρήσεων καί μάλιστα απαγορεύουν πρακτικές επιχειρηματικής στήριξης γιά μικρούς (όπως συνήθως εφαρμόζεται στήν χώρα μας), ενώ αντίθετα επιτρέπουν έμμεσα στά μεγάλα κράτη πολιτικές επιδότησης τών μεγάλων επιχειρήσεων καί μάλιστα σέ μεγάλο βαθμό καί μέ τέτοιο τρόπο πού χώρες μέ τό δικό μας μέγεθος καί βάθος είναι αδύνατον νά τίς εφαρμόσουν ποτέ. Εξ' άλλου οι μεγάλες εταιρείες στήν Ελλάδα είναι συνήθως εμπορικές ή παροχής υπηρεσιών καί καταφέρνουν (μέσω τών τριγωνικών τους αγορών) νά μάς πωλούν τά ίδια προϊόντα σέ διπλάσια τιμή σέ σχέση μέ τήν τιμή πού τά πωλούν στίς χώρες έδρες τών επιχειρήσεών τους. Γάτος γαμεί, γάτος σκούζει πού λέγει καί η παροιμία.

    Δ. Τό πιό επιθυμητό θά ήταν κανένα σπίτι, κανένα χωράφι στο χωριό, κανένα μαγαζάκι. Μόνο μεγάλες εταιρείες ακινήτων, μεγάλες εταιρείες μέ τεράστιες εκτάσεις μονοκαλλιεργειών καί τεράστια εμπορικά κέντρα. Διαγκωνιζόμενοι προλετάριοι γιά μιά καλλίτερη αμοιβόμενη θέση εργασίας στήν προλεταριακή πυραμίδα εργατών, διανοουμένων, ειδικευμένων επιστημόνων, κρατικών υπαλλήλων κ.ο.κ.. Καί τέλος. Επιτέλους ευρωπαίοι σέ όλα.
    Τέτοιον εξευρωπαϊσμό δέν θέλω.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ George 03/09/2013 01:31:29

    Η οικονομία της Ελλάδος είναι πολύ "ρηχή" και οι μεγάλες επιχειρήσεις θα είναι, μοιραία, λίγες. Αυτό σημαίνει ΚΑΡΤΕΛ. Ήδη έγινε στα είδη παντοπωλείου, νυν Σουπερμάρκετ: Με 5 αλυσίδες να κάνουν το 80% του τζίρου γίναμε πολύ ακριβοί στα είδη μπακαλικής (σε σχέση με την λοιπή Ευρώπη) ενώ με 10000 μπακάλικα είμασταν πολύ φτηνοί (για όσους θυμούνται). Αντίθετα, στα Ηλεκτρικά γίναμε πολύ φτηνοί, γιατί 550 μικροί, συνεταιρισμένοι ή μη, όχι μόνο κράτησαν, αλλά εκτόπισαν και πολλούς μεγάλους (Κορασίδη, ΡαδιοΑθήναι, Σαραφίδη, κλπ), και δεν υπάρχει χώρος για καρτέλ. Το κράτος δεν έχει εισπράξει σοβαρούς φόρους από τους μεγάλους ούτε στις καλές εποχές, ενώ τώρα, η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών θρυλείται ότι έκανε "ρύθμιση" 100 μηνών για χρέη φόρων, που λέγεται ότι περιείχαν και ΦΠΑ, ενώ μια άλλη, εξίσου φανταχτερή και εξίσου ξένη, μπήκε υπό την προσασία της ιδίας της Μέρκελ για να μην υποχρεωθεί, όπως ορίζει ο νόμος, να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (δηλαδή να εισάγει χρήμα) όταν γτα τους μικρούς υπάρχει μόνο η φυλακή για πολύ μικρότερα χρέη.
    Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που νομίζεις: Μόνον από μικρομεσαίους εισπράτει το κράτος.

 29. Ρηνα avatar
  Ρηνα 30/08/2013 18:27:30

  Προφητης δικαιωνει το ονομα του!!
  Ετοιμαστειτε για Τσιπρα, ολοι βρισκουν οτι τους "βολευει " αυτη η λυση, ο καθενας για δικους του λογους, στο εσωτερικο και στο εξωτερικο.
  Μεχρι τωρα ασχολουμαστε μονο με τα οικονομικα. Οταν θ αρχισουν να ξεθεμελιωνονται κι ολα τα υπολοιπα, θρησκεια, παραδοσεις, πατριδα, (εννοω και επισημα), τοτε περιδινιζομενοι μεσα στο μιξερ της πολυκουλτουρας και της παγκοσμιοποιησης, ισως συνελθουμε και ξεφυγουμε απο το "εγω" και παμε στο "εμεις".
  Παντως το πικρο ποτηρι θα το πιουμε μεχρι τελευταιας ρανιδος.....

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Ρηνα 30/08/2013 18:56:52

   @Ρηνα ...σας παρακολουθω παντα...ειναι η πρωτη φορα που δεν θα συμφωνησω μαζι σας...τουλαχιστον ελπιζω οτι δεν θα γινει ετσι.....δυστυχως εδω και καιρο δεν ελπιζω οτι μπορει να μας σωσει το πολιτικο συστημα τουλαχιστον ετσι οπως εχει διαμορφωθει εδω και δεκαετιες ..γι΄αυτο εχω χασει προ πολλου την ελπιδα μου

 30. Αναξ avatar
  Αναξ 30/08/2013 19:04:33

  Kαμμία αγαπητέ Χμμμμ όπως απέδειξε περίτρανα το παράδειγμα της Ιρλανδίας. (Kαι της Ισπανίας αν προτιμάς)...

 31. Dal avatar
  Dal 30/08/2013 19:37:22

  Ας θυμηθούμε:
  «Ουδείς εξαρτάται από την καλοσύνη των άλλων εκτός από τους επαίτες και οι οποίοι θα πέθαιναν μέσα σε μια εβδομάδα εάν η ζωή τους ήταν ολοκληρωτικά συνδεδεμένη στη γενναιοδωρία των άλλων». Άνταμ Σμιθ, "Μαθήματα στη Γλασκώβη" 1762-63.

  Οι πολιτικοί ορισμένων κομμάτων κατάντησαν την χώρα και τους Ελληνες σε χειρότερη μοίρα από τους επαίτες.

  Όπως σωστά επισημαίνεται στο άρθρο το Ευρω ομόλογο θα εκδοθεί όταν η Ελλάδα εκχωρήσει τα ΠΑΝΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 32. Dal avatar
  Dal 30/08/2013 19:52:27

  "όπως αποκάλυψε η Daily Mail, μας χορηγούσαν επί ένα χρόνο ρευστότητα, σε μετρητά, “κόβοντας” προφανώς χρήμα".

  Προς επιβεβαίωση : Όλα τα χαρτονομίσματα έχουν μπροστά από κάθε αριθμό ένα γράμμα, που προσδιορίζει τη χώρα για την οποία έχει τυπωθεί. Το "Χ" είναι της Γερμανίας.Η συντριπτική πλειοψηφία των 5ο ευρώ έχουν μπροστά το "Χ" Όποιος επιθυμεί και έχει πολλά πενηντάρικα ακόμη (χιχιχι) ας το ελέγξει .

  Το φαινόμενο έλαβε διαστάσεις το 2010 και 2011.

 33. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/08/2013 19:59:59

  Εισπραξεις φόρων 2004-2013 = 467 δισ

  Πλήρωσαμε σε τοκους και χρεολυσια 480 δισ 1981-2010

  Πήραμε 219 δισ νέα δανεικά σε 3 χρόνια ( εως και τελος 2013 ) , χωρις υπογεγραμμενες δανειακες συβασεις..!!

  Πληρωσαμε σε τοκους και χρεολυσια 122,4 δισ μεταξυ 2010 - 20103..!! ΝΑΙ ΝΑΙ πληρωσαμε 122δισ σε Grexit !

  Οποίος βρει την μπαλλα να μας τη φέρει στη σέντρα.

  Τι θα κανουμε αυτους που μας κρυβουν επιμελως την μπαλλα ?

  ΠΠ

 34. Gigi Riva avatar
  Gigi Riva 30/08/2013 20:29:07

  Apo arketa makria.
  Epitelous ena dhmopshfisma me ola ta fwta anamena.

 35. Ναύτης avatar
  Ναύτης 30/08/2013 22:56:36

  Εεεεεεεεεεε!!! Καπετάαααανιοοοοοοο!! Αποκοιμήθηκες στο τιμόνι και πάμε ντουγρού για την ξέρα. Ξύπνα κι ανασκουμπώσου, γιατί χανόμαστε.....

 36. el eternauta avatar
  el eternauta 30/08/2013 22:56:54

  Οτι δεν λύνεται κόβεται .

 37. mikros fokion avatar
  mikros fokion 30/08/2013 23:37:14

  Τρια χρόνια μετα καταλαβαινουμε οτι τα προγραμματα "σωτηριας" ειναι φτιαγμενα για να πολλαπλασιαζουν το προβλημα, οτι ο στοχος ειναι η δημοσια περιουσια (και τα πετρελαια), οτι οι πολιτικοι μας εγκληματισαν με την αποδοχη του "αθωου" αγγλικου δικαιου, οτι δεν εχουμε εθνικη κυριαρχια, οτι το ευρω ειναι νομισμα καταστροφης... και πεταμε στο τελος και μια ατακα για το κακο συριζα που θα μας βγαλει απο το ευρω... μονο που ο συριζα εχει γινει πασοκοδημαρονεοδημοκρατια... επαναδιαπραγματευσεις λεει... θα τους εξηγησουμε λεει καλυτερα απο τον Σαμαρα που τα εξηγησε καλυτερα από τον Βενιζελο και τον Γιωργακη και η καταστροφη συνεχιζεται...
  Μονο στα ζαππεια υστερει απο την ΝΔ αλλα εχει καιρο και γι΄ αυτο. Και στην γωνια μας περιμενουν τα μαυρα μεσανυχτα να αποτελειωσουν οτι ξεφυγει απο τους τροϊκανους και τα πολιτικα αχυρανθρωπακια τους...
  Δεν θελω να γινω προφητης στην θεση του προφητη αλλα κοιτα να δεις που θα στηριξετε και τον Τσιπρα στο τελος που θα κανει μαζι με την Ντορα αντιμνημονιακο αγωνα...
  Πριν τρια χρονια οσοι απο εμας ελεγαν για χρεοκοπια και εξοδο απο το ευρω ημασταν προδοτες... μετα γιναμε συριζιαιοι και απλυτοι... τωρα;

 38. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 31/08/2013 12:22:21

  O Σχηματισμός του Ελληνικού ανεξάρτητου κράτους και κατά συνέπεια και η μετέπειτα πορεία του αποτέλεσε το σημείο ισορροπίας αντικροούμενων γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων σε ότι αφορά τον εξωτερικό παράγοντα σε ότι δε αφορά τον εσωτερικό παράγοντα το αποτέλεσμα της διελκυστίνδας της εσωτερικής σύγκρουσης του Ελληνα ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή

  Με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πρέπει αυτόματα η Γερμανική διπλωματία να κατανοήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να επαναπαύεται στην πολιτική του σκληρού Ευρώ η οποία και αυξάνει τα πλεονάσματα της.Αν δεν το κατανοήσει τότε να είναι σίγουρη πως η πολτιική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ θα τύχει καθολικής αποδοχής, αναφέρομαι στις μεγάλης έκτασης κοινωνικές αναταράξεις και ανατροπές κυβερνήσεων στις χειμαζόμενες χώρες του Ευρωπαικού Νότου περιφέρειας.

  Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό πως σε μια διαπραγμάτευση αν θέλεις να λέγεσαι σοβαρός συνομιλητής θέτεις όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.Επειδή όμως ο Ξένος Παράγοντας έχει ακτινογραφήσει απόλυτα την Ελληνική Κοινωνία σε όλα τα επίπεδα της μην περιμένετε κάτι τέτοιο.Δυστυχώς η Ελλάδα και η πολιτική της σκέψη ηττήθηκε πριν δώσει την μάχη.Θα σερνόμαστε λοιπόν σε σχεδιασμούς άλλων με 2,000,000 ανεργους και αλλα τόσα εκαττομύρια στον προθάλαμο της χρεωκοπίας μέχρι που αν ανακηρυχθούμε και επίσημα αποικία

 39. θεσσαλονικιος avatar
  θεσσαλονικιος 31/08/2013 12:22:23

  ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ . Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ

 40. Προφήτης avatar
  Προφήτης 31/08/2013 13:54:54

  "Βόμβα" Σταϊκούρα: το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο
  31.08.2013

  «Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί διαπραγμάτευση για την ελάφρυνσή του»
  Τάδε έφη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας σε δηλώσεις του στη εφημερίδα «Παραπολιτικά», τονίζοντας ότι το δημόσιο χρέος είχε αποκτήσει ισχυρή αυξητική δυναμική και τόσο ως απόλυτο, όσο και ως σχετικό ως προς το ΑΕΠ μέγεθος, είναι υψηλό.

  «Είναι αλήθεια -επισημαίνει- ότι η ισχυρή αυξητική δυναμική έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1980. Είναι επίσης αλήθεια ότι κατά τις δεκαετίες που ακολούθησαν ο ετήσιος ρυθμός ανόδου μειώθηκε αλλά δεν επετεύχθη ριζική ανακοπή αυτής της δυναμικής» και αιοδοξεί ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με τους εταίρους και δανειστές την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.
  h--p://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=235575&catid=13

 41. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 31/08/2013 14:28:04

  Μην έχουμε αυταπάτες.
  Εδώ και μερικές δεκαετίες δεν υπάρχει δημόσια περιουσία.
  Περιοσυσία των Ελλήνων αστών την έχουν κάνει.
  Αυτών που έχουμε, των λούμπεν. Της λματ (το μόνο σωστό που είπαν οι καραμπινοφόροι, ανάμεσα σε 1 εκατομμύριο σαχλαμάρες).
  Έχουμε καταπατημένο δημόσιο, όπως τις δημόσιες γαίες κατά 50 %.
  Και τα χτισμένα δημοσια ακίνητα, με έμμεσο τρόπο (προνομιακή ενοικίαση σε ημετέρους).
  Χρειάζεται μια εξαγνιστική νεροποντή (να φύγουν τα ποντίκια) και μετά επανίδρυση του κράτους, αλλά όχι αλά Καραμανλή Β'.
  Πραγματική.
  Απο την άποψη αυτή, καλοδεχούμενος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη καλύτερα σε κυβερνητική συμμαχια μέ την ΝΔ, όπως λέω εδώ και καιρό.
  Να τελειώνουμε με τη φθορα.

 42. rally monkey avatar
  rally monkey 01/09/2013 17:16:51

  Μια αλήθεια Προφήτη που τεινουμε να την παραβλέπουμε
  γιατί ειναι και ρηχή και πεζή
  Απο την στιγμη που ανέλαβε ο Παπαδήμος και μετά
  η πρωτη προτεραιότητα για την Ελλάδα ήταν (και παραμένει) να μην υπάρξει διακοπή στη χρηματοδότηση.
  Πεζό - αλλα είναι έτσι απλά.
  Αλλιώς θα είχαμε δει το προσωπο της Μέδουσας καιρό τώρα
  Φυσικά αυτό δε σημαινει πως αποφύγαμε το ραντεβού μαζί της
  Για τον δρόμο μπροστά τα λες στο αρθρο
  Ο Συριζα προσπαθει να πεισει οτι οι τυφλοί (ή οσοι παριστάνουν τους τυφλούς) μπορουν να την κοιτάξουν στο πρόσωπο χωρις συνέπειες
  Καποιοι πειστηκαν και θα ακολουθήσουν τους τυφλούς.

 43. PA avatar
  PA 02/09/2013 14:00:26

  Αγαπητέ Προφήτη, οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματά σου ολόσωστα...Ωστόσο αποφεύγεις στο τέλος να διατυπώσεις οποιαδήποτε πρόταση πολιτικής για την άρση αυτού του αδιεξόδου....Ότι η σημερινή πολιτική οδηγεί με ακρίβεια στο γκρεμό το γνωρίζουμε (και πρώτος από όλους ο Πρωθυπουργός).
  Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις όμως, προτάσεις χρειαζόμαστε...

 44. Βλάσης Μ. avatar
  Βλάσης Μ. 02/09/2013 21:39:22

  Το επόμενο επεισόδιο θα είναι “να φύγει η τρόικα”. Όχι βέβαια όλη η ρόικα....., αλλά μόνο το ΔΝΤ! Με ένα τρόπο το επεισόδιο θα έχει τίτλο “κάναμε τα τρία, δύο”.
  Να φύγουν δηλαδή οι κακοί Αμερικάνοι του ΔΝΤ, που μας συσσώρευσαν τα δεινά και να μείνουν οι καλοί Ευρωπαίοι με προεξάρχοντες τους ηθικούς Γερμανούς προκειμένου να μας κάνουν κράτος και να μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Για να εξευμενίσουμε τους θεούς για το ταξίδι της ανάπτυξης θα χρειαστεί η θυσία μιας Ιφιγένειας. Ο Στουρνάρας δεν είναι γυναίκα, αλλά μην ξεχνάμε ότι στα αρχαία δράματα και τους γυναικείους ρόλους άνδρες του έπαιζαν.
  Παρεμπιπτόντως το σενάριο αυτό τους βολεύει όλους ...αλλά λέω να μην το αναλύσω....

 45. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 03/09/2013 02:02:24

  Προφήτη μου, σωστά τα λες αλλά, αφενός άργησες δυό τρία χρόνια, αφετέρου δεν τολμάς καν να προφέρεις την λέξη "δραχμή", αλλά την αφήνεις να υποφώσκει. Αλλά, όσο η "ανάπτυξη" παραμένει κενός λόγος η δραχμή θα πλησιάζει αδυσώπητη και όλο και πιό οδυνηρή, σε σχέση με το 2010.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.