#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2012 15:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θέλουμε άλλη σωτηρίαΤου Κώστα Ροδινού

Διάβαζα σήμερα το πρωί τα πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου. «Οι Έλληνες δίνουν και το τελευταίο τους πουκάμισο», έγραφε μια Γερμανική εφημερίδα, «Η Ελλάδα κρέμεται πάνω από την άβυσσο»,  παρατηρούσε μια άλλη, «Δεν πείθουν τους Ευρωπαίους οι αποφάσεις των Ελλήνων», σημείωνε μια τρίτη. Και από κοντά οι πικρόχολες δηλώσεις των...εταίρων, που  τροφοδοτούν αυτό το κλίμα.

Αι, σιχτίρι πιά!

Έχετε καταντήσει αηδία! Σας βαρεθήκαμε! Κουραστήκαμε! Δεν αντέχουμε άλλο.....

Λίγος σεβασμός... Αν θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα να το κάνετε με τρόπο που δεν προσβάλλει τους Ελληνες! Αν, πάλι, δεν θέλετε, γιατί μας ταλαιπωρείτε; Γιατί δεν έχετε τη γενναιότητα να πείτε: «Οπως τα κάνατε, να τα λουστείτε! Δεν μας ενδιαφέρει. Κόψτε το κεφάλι σας...»

Θα ήταν μια έντιμη στάση..

Ήθελα να ξέρω, ποιός από εσάς, θα τολμούσε ποτέ να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο του και να προτείνει  μέτρα σαν και αυτά που ζητάτε από την Ελλάδα;   Κανένας σας!

«Ναι, αλλά η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση»,  έχετε μάθει να παπαγαλίζετε τελευταία.  Βέβαια και η Ελλάδα είναι ειδική και μοναδική περίπτωση.

Γιατί  ποιά άλλη χώρα από το Eurogroup, αντιμετωπίζει εξωτερικές απειλές για την εθνική της ασφάλεια;

Εναντίον ποιάς άλλης χώρας εγείρονται εδαφικές αξιώσεις από τους γείτονες της και αμφισβητούνται τα σύνορά της;

Ποιά άλλη χώρα από το Eurogroup ξοδεύει περισσότερα για την εθνική της άμυνα (σε σχέση με το ΑΕΠ);

Ποιά άλλη χώρα από το Eurogroup, δέχεται τα καραβάνια των μεταναστών, που δέχεται η Ελλάδα;

Ποιά άλλη χώρα από το Eurogroup, οφείλει να διατηρεί έναν, έστω υποτυπωδη,  διοικητικό μηχανισμό, για να κρατάει ζωντανά εκατοντάδες νησιά στο Αιγαίο;

Μη μου πείτε οτι δεν τα ξέρετε αυτά;

Και να έρθω σε πιο ...πεζά πράγματα:

Σε ποιά άλλη χώρα, μόλις μέσα σε δυο χρόνια:

-Μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της σχεδόν κατά 34%;

-αυξήθηκε η τιμή στα καύσιμα σχεδόν κατά 100%

-αυξήθηκε ο ΦΠΑ, σε ορισμένες περιπτώσεις, σχεδόν κατά 100%

-η τιμή στα εισιτήρια κατά 40%

-εκτοξεύθηκε η ανεργία κατά 10 μονάδες (τουλάχιστον)

-μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις  από 25% έως και 40% σε ορισμένες περιπτώσεις;

-οδεύει ήδη προς τον 5ο χρόνο ύφεσης;

-εκοξεύονται απειλές για τον διορισμό Επιτρόπου ή υποβάλλονται προτάσεις  για την  «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας»;

Ποιά άλλη χώρα έχει κατασυκοφαντηθεί σε έσχατο βαθμό;Πολύ φοβούμαι, πως ό,τι μέτρα και να πάρουμε, ποτέ δεν θα είναι αρκετά για τους δανειστές μας.

Πάντα θα ζητάνε κάτι παραπάνω. Και το παραπάνω, θα εγείρει αξιώσεις για κάτι παραπάνω από το...παραπάνω.Είμαι βέβαιος, πως ακόμα και αν η Ελληνική βουλή ψήφιζε κατώτατο μισθό 100 ευρώ και ανώτατη σύνταξη 200, και πάλι δεν θα ήταν ευχαριστημένοι...Γιατί; Γιατί αρχίζω να υποψιάζομαι ότι η συντήρηση της ελληνικής κρίσης είναι για κάποιους μια ....βολική δικαιολογία!

-για να ξεθεμελιώσουν τις  αρχές του  κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη

-για να επιβάλλουν ένα είδος επικυριαρχίας στις μικρότερες χώρες

-για να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια

-για να έρθουν να αρπάξουν φιλέτα έναντι πινακίου φακής.

-για να μας παρουσιάζουν ως ...ειδική περίπτωση και παράδειγμα προς αποφυγής προς τους μελλοντικούς ...άτακτους.Λυπούμαι, αλλά αυτή η τακτική δεν έχει μέλλον. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, πριν χρόνια επισκέφθηκα στο νοσοκομείο ένα γνωστό μου που έλυωνε από την επάρατο.  Ενώ, μιλούσαμε, ήρθε μια νοσηλεύτρια  για τη χημειοθεραπεία του.  Την κύτταξε ήρεμος και είπε: «Πες το γιατρό, πως δεν θέλω άλλη σωτηρία! Δεν αντέχω!»«Και τι προτείνεις;» Θα ρωτήσετε.

Διάβασα το πρωϊ ένα άρθρο του El Erian στους Financial Times, με τίτλο «Η Ελληνική συμφωνία θα έχει κακό τέλος», στο οποίο αρχίζει ως εξης:  «Μετά από παρατεταμένες διαβουλεύσεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για το νέο πρόγραμμα προσαρμογής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι μια θαρραλέα και φιλόδοξη συμφωνία, που περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα λιτότητας, σημαντική επίσημη χρηματοδότηση και ανακούφιση στο χρέος από τους ιδιώτες πιστωτές. Όμως η διαδικασία με την οποία επιτεύχθηκε αφήνει δυσοίωνα σημάδια. Υπάρχουν ανησυχητικά πολλές πιθανότητες να έχει αυτή η συμφωνία την ίδια τύχη με τις προηγούμενές της, δηλαδή να καταρρεύσει μέσα σε λίγους μήνες

Ε, τότε τι συζητάμε; Δηλαδή, η πολυδιαφημισμένη συμφωνία θεωρείται θνησιγενής προτού ακόμα ψηφιστεί!Εδώ, που φτάσαμε η λύση είναι μία:

Πρώτον, να ζητήσουμε την Τρόϊκα, να φύγει από τη χώρα. Η συνταγή τους απέτυχε. Μας οδηγούν στην  καταστροφή.

Δεύτερον,  να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Η σημερινή Βουλή δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση και δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

Τρίτον, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τη δέσμευση, εντός τριμήνου, να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την άβυσσο.  Ενα πρόγραμμα που δεν θα εξευτελίζει τη χώρα και κυρίως θα μπορούμε να υλοποιήσουμε. Αν η ΕΕ θέλει να το στηρίξει,  έχει καλώς! Αν όχι, πάλι καλώς...«Και με το ομόλογο των 14.4  δις που λήγει τον Μάρτιο, τι θα γίνει;» θα ρωτούσε ο ....Μανώλης Καψής. Με τη δέσμευση όλων των κομμάτων ανακοινώνεται αμέσως, με την προκήρυξη εκλογών, οτι το ελληνικό δημόσιο προτίθεται να ανανεώσει το ομόλογο αυτό, με τους αρχικούς όρους σύναψης, και  ημερομηνία εξόφλησης τον Μάρτιο του 2042. Αν θέλουν....

«Μα αυτή είναι μια συνταγή πτώχευσης;» Θα αναρωτηθούν μερικοί;Είναι;

Κλείνω, με δυο μόνο επισημάνσεις:

Πρώτον,  μας εκβιάζουν εδώ και δυο χρόνια με την απειλή της πτώχευσης. Καιρός να δοκιμάσουμε, αν το εννοούν. Γιατί, αν το εννοούν θα το κάνουν ούτως ή άλλως, οπότε κακώς αποδεχόμαστε μια καταστροφική συνταγή.

Δεύτερον, άν ήθελαν πραγματικά να μας ...σώσουν, θα το είχαν κάνει ήδη!

Τρίτον, η αξιοπρέπεια της χώρας μας δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά. Δεν μπορούν να μας σώζουν και να μας εξευτελίζουν.

 

Y.Γ.  Δεν πρόλαβα να τελειώσω το γράψιμο και το Reuters  μεταδίδει δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να δήλωσε οτι με το νέο πρόγραμμα δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αρχισε η υπονόμευση και τη νέας συμφωνίας..

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλιγγατωρας avatar
  αλιγγατωρας 10/02/2012 15:06:12

  +100000

 2. Βόρειος avatar
  Βόρειος 10/02/2012 15:10:58

  Συγχαρητήρια κύριε Ροδινέ, εκφράζεις αυτά που όλοι μας λέμε στις παρέες μας. Καλύτερα θάνατος στο εκτελεστικό απόσπασμα, παρά κρεμασμένος για ημέρες, κόβοντας ο δήμιος κάθε φορά και από ένα μέλο,ς μέχρι να ξεψυχήσεις.

 3. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 10/02/2012 15:12:14

  Καλησπέρα κ. Ροδινέ!
  Κατά κάποιο περίεργα μεταφυσικό τρόπο περίμενα ακριβώς αυτή την τοποθέτηση σας!!
  Also gehe zum Teufel liebe Angela!!! Wir werden überleben........

 4. Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
  Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 15:13:17

  Από ότι φαίνεται το χατήρι αυτών που θέλουν την υπερήφανη χρεοκοπία εντός ολίγου θα γίνει.

  Θα περάσουμε 1-2 χρόνια στα οποία θα ακούμε ότι για τα δεινά μας πάλι φταίγαν οι προηγούμενοι που ψήφισαν το μνημόνιο. Μετά θα περάσουμε άλλα 1-2 χρόνια όπου θα ακούμε ότι φταίγαν οι άλλοι που δεν το ψήφισαν. Ο κόσμος θα άγεται και θα φέρεται σαν πρόβατα, δεν θα ξέρει από που να κρατηθεί και όλο και θα βουλιάζουμε και πιο βαθιά.

  Μια απλή μόνο ερώτηση. Εμείς δεν θέλουμε να μειώσουμε τις συντάξεις και γιαυτό δεν δεχόμαστε το μνημόνιο. Αν η χώρα χρεοκοπήσει αυτές τις συντάξεις θα έχουμε να τις πληρώσουμε; Μήπως τότε χρειαστεί να τις κόψουμε παραπάνω;

  Α ξέχασα .. μπορούμε να τις δώσουμε σε δραχμές ... κανένα πρόβλημα. Πόσες δραχμές θα έχει ένα λίτρο πετρέλαιο;

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 15:19:52

   Εννοείτε με ή χωρίς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης;

  • Pantelis avatar
   Pantelis @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 16:05:00

   Επίσης τι θα γίνει με τα στεγαστικά; Θα χάσουμε οι μισοί Έλληνες τα σπίτια μας;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Pantelis 10/02/2012 16:10:19

    Όλοι θα τα χάσουμε, αγαπητέ, όσο αφήνουμε τους ευρωναζί να μας κάνουν κουμάντο και δεν τους στέλνουμε στο δι@ολο. Θα μας τα πάρουν μέσω της υπερφορολόγησης, για να έρχεται ο συνταξιούχος με το πέδιλο και την άσπρη κάλτσα να κάνει κοψοχρονιά διακοπές στο σπίτι μας.

    • tsechos avatar
     tsechos @ Αυριανιστής 10/02/2012 23:38:23

     Μα τι λέτε ρε παιδιά απο ότι ξέρω οι κομμουνιστές παίρνουν τα σπίτια απο τους ανθρώπους (έτσι έλεγε ακόμα προχτές ο Άδωνις)

  • KA avatar
   KA @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 17:00:43

   Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω αν σε κάποιον με τη δική σας άποψη:

   [1] η τήρηση ενός προγράμματος που οδηγεί σε εξαθλίωση, μετανάστευση του δυναμικότερου κομματιού της κοινωνίας, ξεπούλημα της δημόσιας και δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, είναι λύση (για να επανέλθουμε το 2020 στο 120% του ΑΕΠ ....)

   [2] αν η άτακτη χρεωκοπία (την οποία επισείετε) είναι η μοναδική εναλλακτική λύση σε σχέση με αυτό που μας επιβάλλουν με τρόπο εξευτελιστικό και ταπεινωτικό οι δανειστές μας, και πόθεν τεκμαίρεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος (επίπονος ναι, οδυνηρός ναι, αλλά με κάποια ελπιδοφόρα προοπτική, καί όχι να γυρίσουμε το 2020 ... στο 2009 με μία χώρα κατεστραμμένη με ημίτρελλους κατοίκους ....)

   [3] γιατί η όποια ρήξη με όσα προτείνουν οι τροικανοί σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, και γιατί αυτό θα είναι τόσο καταστροφικό όσο λέτε. Δεν λέω πως εγώ είμαι υπερ καθώς δεν είμαι καλός στις οικονομικές θεωρίες (ο θεός να τις κάνει ...) αλλά ομολογώ πως οι θρηνωδίες για το τι θα επακολουθούσε αν επιστρέφαμε (ιδία βουλήσει και μεθοδευμένα, εννοείται) σε εθνικό νόμισμα, έχουν την ίδια τεκμηρίωση με τη χειρομαντεία. Απεναντίας, είδα τοποθετήσεις υπερ της σκληρής διαπραγμάτευσης και ενδεχόμενης εξόδου από το σκληρό ευρω (όπως π.χ. του Καθ. Στ. Σκαπέρδα, σε αυτό το blog), οι οποίες είχαν εξαιρετικά επιχειρήματα. Δεν κατανοώ την τρομοκρατία, της οποίας είστε φορέας.

   Σε τελική ανάλυση, αυτό που βλέπετε γύρω σας, δεν σας τρομάζει; Είναι δυνατόν - όπως είχε γράψει ο Μιχ. Ιγνατίου - να είναι η μοναδική λύση αυτό που μας υποδεικνύουν οι δανειστές μας; Είναι δυνατόν σε έναν αναδυόμενο πολυ-πολικό κόσμο, να μην δίνει καμμία διαπραγματευτική αξία η γεωπολιτική μας θέση και τα όποια μας πλεονεκτήματα;

   ΤΕΛΙΚΑ: είναι δυνατόν, να αναπαράγεται, δίκην ηχείου, αυτη η τρομοκρατία που βγάζει η άποψή σας;

   • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
    Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ KA 10/02/2012 17:42:48

    Λυπάμαι δεν θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν, αλλά αυτό πιστεύω.

    Πιστεύω ότι επί χρόνια ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, τα δανεικά και οι επιδοτήσεις καταστρέψανε τον παραγωγικό ιστό της χώρας και σαν αποτέλεσμα τώρα θα ζήσουμε αρκετά φτωχότεροι.

    Για μένα όποιος πολιτικός δεν λέει αυτές τις απλές αλήθειες δεν μπορεί να είναι χρήσιμος. Πουλάει ψεύτικες υποσχέσεις.

    Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει τον επόμενο μήνα ούτε και τον επόμενο χρόνο. Και δεν μπορεί να τα καταφέρει σε διεθνή απομόνωση σαν την Αλβανία του Χότζα.

    Φυσικά οι δανειστές κοιτάνε τα δικά τους συμφέροντα πρώτα, καλά κάνουν και εμείς αυτό πρέπει να κάνουμε. Μην έχουμε όμως την εντύπωση ότι θα τους αφήσουμε ένα φέσι μέχρι τις φτέρνες και μετά όλα μέλι γάλα.

    Η Ρωσία επί Γέλτσιν αναγκάστηκε να αναγνωρίσει δάνεια που είχαν διαγράψει οι μπολσεβίκοι το 1917 όταν θέλησε να επιστρέψει στις αγορές. Εντάξει το ξέρω ότι εμείς είμαστε πιο μάγκες από τους Ρώσους αλλά η ιστορία κάτι μας λέει.

    Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό που πάει να γίνει με το PSI και άλλο το δεν πληρώνω τίποτα και το παίζω κύριος.

    Το θέμα είναι απλό:

    Αυτοί δώσανε ότι δανεικά ήταν να δώσουν. Τελεία και παύλα. Από εδώ και πέρα δίνουν μόνο για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζές τους. Αλλά βλάκες δεν είναι! Δεν θα τα δώσουν σε εμάς για να τους πούμε σε τρεις μήνες ότι ξέρεις δεν μας φτάνουν, τα ξοδέψαμε, δώστε και άλλα.

    Είτε με ανεξέλεκτη χρεοκοπία, είτε όχι εμείς λεφτά έχουμε να δώσουμε αυτές τις συντάξεις; Θα τα έχουμε όταν έρθει η ανάπτυξη. Αλλά αν από αύριο αρχίσει η Ελλάδα να αναπτύσεται με ρυθμό 5% θα τα έχουμε στην καλύτερη περίπτωση μετά από 3-4 χρόνια.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 17:55:01

     "Ανάπτυξη 5% (!)" με τις σημερινές εισοδηματικές και φορολογικές συνθήκες, και ευρώ, είναι ασύμβατα κύριε. Μη μας πουλάτε παραμύθια.

     • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
      Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ Αυριανιστής 10/02/2012 18:03:01

      Είπα "αν από αύριο" ... φυσικά δεν θα γίνει αυτό.

      Εγώ θέλω να ξέρω όμως γιατί θα είναι καλύτερα να βαρέσουμε άτακτο κανόνι, σε τι θα βοηθήσει αυτό, που θα βρούμε τα λεφτά.

      Δεν είναι ότι τώρα έχουμε τα λεφτά και κάποιος μας εμποδίζει να τα δώσουμε, έτσι δεν είναι;

    • KA avatar
     KA @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 18:10:56

     Ελάχιστες αντιρρήσεις θα είχα σε αυτά που γράφετε, αλλά μάλλον πολλές στο "δια ταύτα".

     Δεν ξέρω σε ποιόν αναφέρεστε λέγοντας "Μην έχουμε όμως την εντύπωση ότι θα τους αφήσουμε ένα φέσι μέχρι τις φτέρνες και μετά όλα μέλι γάλα." γιατι δεν ξέρω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει το "μέλι-γάλα", αλλά και να υπάρχει είναι εξαίρεση. Τόσο στις διαδικτυακές συζητήσεις όσο και στην κοινωνία, η σοβαρότητα της κατάστασης έχει γίνει αντιληπτή. Δεν κομίζετε καν γλαυκα εις Αθήνας, μέχρι και οι κουκουβάγιες καταλαβαίνουν.

     ΑΠό την άλλη, εκπλήσσομαι που γνωρίζετε για τα χρέη της προεπαναστατικής Ρωσίας που απαίτησαν οι βρεταννοί δανειστές και ΔΕΝ σας χτυπάει αμέσως καμπανάκι ως προς το τι σημαίνει αυτή η ιστορία για το δίκαιο που (θα) διέπει το ελληνικό χρέος. Εκπλήσσομαι. Γιατί σε κάθε νουνεχή άνθρωπο, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ το ιστορικο-οικονομικό προηγούμενο λέει πως δεν θα έπρεπε να "δώσουμε" το αγγλικό δίκαιο, εκτός εαν π.χ. παιρναμε κούρεμα 90% και συνδέαμε το δίκαιο (δίκην ρήτρας) με την ύπαρξη της ευρωζώνης ή/και την συμμετοχή μας σε αυτή. Σε σας .όμως λέει απλά (και ειρωνικά) πως είμαστε πιό μάγκες από τους Ρώσους ... (παρεμπιπτόντως, ναι, από τη Ρωσία του Γέλτσιν, πρέπει να αποδειχθούμε πιό μάγκες. Αλλιώς χαθήκαμε ...)

     Οι δανειστές μας έδιναν δανεικά, και η άθλια μεταπολιτευτική μας δημοκρατία τα σκορπουσε. καμμία αντίρρηση. Αλλά και οι ευρωπαϊκές ελιτ, δεν είναι παρθένες. Ήξεραν τι συμβαίνει, απλά είχαν το χεριού τους μία καλοταισμένη πολιτική ελιτ που τους έδινε αποικιακές συμβάσεις (τύπου Hochtief), προνομιακές δουλειές (τύπου Ζήμενς) και φαγοπότι με εξοπλιστικά (με το αζημίωτο φυσικά). Όλοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης: και η κυβερνώσα ελιτ στην Ελλάδα, και ο Ελληνικός λαός, αλλά και αυτοί που "έχωναν" τις μίζες για τα C4I και τα υποβρύχια (για να τα πω λίγο αγοραία). Ο λαός ήδη πληρώνει, η πολιτική του ελίτ ελπίζουμε πως κάπως θα τιμωρηθεί. Οι δανειστές μας και το ευρωιερατείο είναι "μωρές παρθένες"; Και κάνουν τώρα τον εξαπατημένο πιστωτή; Ποιός τα χάφτει αυτά;

     Τέλος, δεν αμφιβάλλω ότι τα πιστεύετε αυτά που γράφετε. Το ότι μία εκστρατεία τρομοκράτησης σε κάποιους έχει αποτέλεσμα, δεν σημαίνει πως πρέπει και οι υπόλοιποι να την αποδεχθούμε, άσχετα αν ασυναίσθητα γίνεστε καλός ιμάντας της.

     Θα επρεπε να σκεφτείτε ένα και μόνο πράγμα: αυτά όλα που γράφετε, εν μέρει σωστά και εν μέρει λαθεμένα, είναι παρονυχίδες. Αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας είναι η επίθεση του τέρατος των `αγορών' στην κοινωνική ιδιοσυστασία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Και το πρώτο θύμα έπρεπε να είναι (και είναι) το ηθικό και ο αυτοσεβασμός της ελληνικής κοινωνίας. Όπως δείχνουν τα δικά σας σχόλια, αυτό έχει επιτευχθεί.

     • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
      Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ KA 10/02/2012 18:37:21

      Και εγώ έχω λίγες αντιρρήσεις σε αυτά που γράφετε εσείς.

      Από όσες πληροφορίες έχω για το PSI εκεί που έχει καταλήξει η διαπραγμάτευση είναι:
      65% διαγραφή
      15% σε μετρητά (μας τα δίνει το EFSF)
      20% σε ομόλογα 30 χρόνων με 3.5-4% επιτόκιο.

      Αν ξέρετε καλύτερα τα νούμερα σε παρακαλώ διόρθωσέ με. Το αγγλικό δίκαιο ισχύει για το 20% που θα πληρώσουμε σε 30 χρόνια.

      Ερώτηση: Θέλουμε να πληρώσουμε αυτό το 20%; Δεν έχουμε σκοπό να το πληρώσουμε; Θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα το πληρώσουμε αλλά να μην το πληρώσουμε;

      Κανείς δεν μας πιστεύει (και δικαίως ίσως) όταν λέμε ότι θα το πληρώσουμε. Άρα ζητάνε Αγγλικό δίκαιο.

      Εμείς τι θέλουμε; Να μας τα δώσουν με Ελληνικό δίκαιο για να μπορούμε σε 5-10 χρόνια να τα κουρέψουμε και αυτά;

      ΟΚ ... αν το πιστεύεται αυτό ότι μπορεί να γίνει, καλό θα είναι να σας εντάξει στην ομάδα του ο κύριος Σαμαράς όταν πάει να τα "επαναδιαπραγματευθεί".

      Ναι και αυτοί φταίνε που μας δάνεισαν αλόγιστα. Αλλά τώρα που δεν το κάνουν πια άλλο πάλι φταίνε.

      Όσο για τον αυτοσεβασμό. Την παρθενιά μας την έχουμε χάσει από καιρό.

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 21:01:46

      Φωνή βοώντος εν τη ερήμω αγαπητέ μου Τρύφωνα, δεν σε καταλαβαίνουν, εσύ λες Α κι αυτοί καταλαβαίνουν Β γιατί το μυαλό τους είναι γεμάτο από τις δικές τους σκέψεις και δε χωρά τίποτε άλλο.

     • KA avatar
      KA @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 23:08:18

      Συγγνώμη, αλλά αυτό που βλέπω εγώ στην απάντηση σας είναι ένα απίστευτο παιχνίδι με τους αριθμούς, το οποίο με εκπλήσσει. Αναρωτιέμαι, με ποιόν συζητώ, μιάς και με μαθηματικά ασχολούμαι.

      Τα ποσοστά που αναφέρετε, δεν έχουν καμμία σημασία. Το ελληνικό χρέος θα ελαφρύνει κατα 100 δις (ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ), αυτά που μας δίνει το EFSF είναι δάνειο (προφανώς!), και αυτό που έχει σημασία είναι πως πρόκειται να έχουμε κάποια στιγμή, στα επόμενα χρόνια, ένα δάνειο γύρω στα 250 δις σε αγγλικό δίκαιο! Μήπως πρόκειται για επιτυχία και δεν το καταλαβαίνουμε εμείς οι αδαείς;

      Αν άυριο η ευρωζώνη διαλυθεί (μήπως το αποκλείει πλεόν κανείς σοβαρός άνθρωπος) ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η μικρή ΕΛλάδα, το χρέος των 250 δις σε ελληνικό δίκαιο, το "διαχειρίζεσα" - με κόστος προφανώς, αλλά έχει ξαναγίνει στην ιστορία, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία χρεωκοπία θα είναι. Αν έχεις 250 δις στο βρεττανικό δίκαιο, η Ζιμπαμπουε του 1970, θα μοιάζει παράδεισος ....

      Τα περί ένταξής μου στη διαπραγματευτική ομάδα του Σαμαρά, σας τα επιστρέφω. Αν δεν μπορεί κανείς να απαντήσει επι της ουσίας, απλά "ειρωνεύεται". Διότι εγώ δεν θεώρησα πουθενά πως "Αλλά τώρα που δεν μας δανείζουν πια άλλο πάλι φταίνε. ". Δεν φταιει κανείς που δεν μας δανείζει! Διαβάστε και λίγο τι έγραψα! Απλά, δεν είναι δυνατόν να κάνει τον "εξαπατημένο δανειστή" ο αρχιμιζαδόρος! Τέλος! Και από τον οποίον (και κανέναν άλλον) δεν πρέπει να πάρουμε δάνειο με αντάλλαγμα το μέλλον των παιδιών μας και την υπόσταση του ελληνικού κράτους.

      Μία ηγεσία με όραμα, θα προετοίμαζε τη χώρα και το λαό για τα δύσκολα, και θα αναζητούσε εναλλακτικές σε όλη την υδρόγειο (στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στη Ρωσία, στην Κίνα, οπουδήποτε!). Δεν θα επαιτούσε χαριεντιζόμενη στο Νταβός με τους τοκογλύφους.

      ΑΥτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους "νουνεχείς", όπως εσείς.

      Και επειδή, δεν μου αρέσει να αφήνω εκκρεμότητες: εγώ δεν φιλοδόξησα να είμαι στη διαπραγματευτική ομάδα του Σαμαρα. Απλά, σκέφτομαι και προσπαθώ να δώ τι γίνεται. Εσείς όμως, αν δεν ήσασταν μέλος στη "διαπραγματευτική ομάδα" του Γιωργάκη Παπανδρέου, είναι κρίμα, Πρόκειται για απώλεια. Δεν είναι αργά ομώς! Η ένδοξη αυτή διαδρομή διασώσεων συνεχίζεται στην κυβέρνηση Παπαδήμου! Προλαβαίνετε! Έστω και οριακά. Έτσι κι αλλιώς, οι απόψεις σας θα μας οδηγήσουν στον πλήρη εξευτελισμό και στην απόλυτα άτακτη χρεωκοπία, με τη χώρα χειροπόδαρα δεμένη και τους πολίτες της μετανάστες! Προαλαβαίνετε όμως!

      Την παρθενιά της η ελληνική κοινωνία την έχει χάσει από καιρό. Νοσεί βαθύτατα. Τον αυτοσεβασμό της όμως - σε αυτό τουλάχιστον τον βαθμό - μ/ονο εσχάτως. Και κάποιοι αντιστέκονται. Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

     • Καβαλιώτης avatar
      Καβαλιώτης @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 11/02/2012 00:40:29

      Οφείλουμε και θέλουμε να πληρώσουμε τα δάνεια.
      Όμως, υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσουμε να τα πληρώσουμε.
      Και αν μεν αποφασίζαμε εμείς για το τί πολιτικές εφαρμόζουμε, τότε θα ήταν εύλογη η απαίτηση των δανειστών μας να δεχθούμε το όποιο δίκαιο θέλουν, μια και η ευθύνη για την ενδεχόμενη αποτυχία θα ήταν αποκλειστικά δική μας.
      Αν όμως μας επιβάλλουν τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε, η υπαγωγή του αποτελέσματος της αποτυχίας των πολιτικών αυτών στο αγγλικό δίκαιο θα ήταν -το λιγότερο- αφελής, αν όχι προδοτική.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ KA 10/02/2012 19:36:43

      Εξαίρετος!!!

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΒΙΣ 10/02/2012 19:40:52

      Προς τον ΚΑ πήγαινε ο έπαινος.
      Κύριε Τριανταφυλλίδη, εμείς ως χώρα θα κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Οχι τι πρέπει και τι δεν πρέπει και τί έπρεπε να γίνει, αλλά τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα με βάση 1. τι είναι δυνατόν, 2. τι μας συμφέρει.
      Δεν είναι άμωμοι οι δανειστές μας, ούτε οι Γότθοι της Siemens.
      Στις διεθνείς σχέσεις ισχύει ο μακιαβελλισμός και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είμαστε και εμείς μακιαβελλιστές εκεί που μπορούμε να είμαστε. Με κριτήριο το ελληνικό εθνικό συμφέρον. Λυπούμαι που γίνομαι κυνικός, αλλά όταν βλέπω ημεδαπούς ηθικολόγους συνηγόρους των ανήθικων Ευρωπαίων (φυσικά και εμείς ανήθικοι είμαστε, σε αυτό θα συμφωνήσω), τότε χρειάζεται ο κυνισμός και το θράσος.

  • Κριτική Σκέψη avatar
   Κριτική Σκέψη @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 23:24:48

   Φίλε Τρύφωνα
   Απ' ότι καταλαβαίνω είσαι υπερ του να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.
   Η στάση σου θυμίζει τους εγχώριους υποστηρικτές του σχεδίου ΑΝΑΝ.
   Μία χώρα με τους ηγέτες της θα πρέπει να φροντίζει τους ανθρώπους της, όλους μα όλους. Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις?
   - Θα κόψεις νόμισμα για να λειτουργήσει η χώρα.
   - Θα πρέπει από τώρα να διαμορφώνεται ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της παραγωγής της χώρας! Θα μου πείς τι παράγει? Πρώθηση των εξαγωγών και πώληση των αγροτικών προιόντων.
   - Η αγροτική τράπεζα να παραμείνει ως έχει και να μην ιδιωτικοποιηθεί.
   - Ενεργοποίηση των γεωργικών εκτάσεων και όχι να προωθείται η εγκατάσταση φωτοβολταικών. Τα φωτοβολταικά να εγκατασταθούν σε βραχονησίδες ώστε να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα και κατά συνέπεια να έχουν και υφαλοκρηπίδα.
   - Φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων που ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ αλλά πηγαίνουν σε τσέπες.
   - Δημιουργία Γραφείου παρά τω πρωθυπουργώ το οποίο θα εγκρίνει άμεσα επενδύσεις στη χώρα μας (βλέπε Ερντογάν).
   - Αλλαγή του προέδρου του ΣΕΒ με άλλη προσωπικότητα του χώρου η οποία θα διαμορφώσει κουλτούρα επενδύσεων.
   - Σεμινάρια στους επιχειρηματίες, στα στελέχη και στους εργαζόμενους στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται όσες υφίστανται, για τη διαμόρφωση ομαδικού πνεύματος παραγωγής προιόντων. Το προιόν παράγεται από τον πρόεδρο της εταιρείας μέχρι και την καθαρίστρια, (βλέπε Γερμανία. Άλλωστε το είπε λίγο πολύ και ο Ρέσλερ).
   - Μία περίοδος 3τεούς εσωστρέφειας θα αναστρέψει το κλίμα της χώρας, ώστε να αναδιοργανωθεί η χώρα και να επιστρέψει σε εξωστρέφεια.
   - Λογική φορολόγηση όλων των φυσικών προσώπων. Ολων μα όλων.

   Αυτά τα λίγα

   • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
    Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ Κριτική Σκέψη 11/02/2012 09:27:54

    Εμ βέβαια, αν ιδιωτικοποιηθεί η Αγροτική ποιά άλλη τράπεζα θα δίνει δανεικά και αγύριστα στα κόμματα... θα πεινάσει ένας ολόκλήρος συμφερτός.

    Εκτός αν κρατικοποιήσουμε και τις υπόλοιπες, για να πληρώνει ο Ελληνικός λαός από την τσέπη του την προπαγάνδα που κάνουμε για να μας ψηφίσει. Και αυτό να το λέμε εθνική υπερηφάνεια.

    Καθόλου δεν είμαι υπέρ της εξόδου από το ευρώ. Τα νομίσματα δεν παράγουν ούτε πλούτο ούτε φτώχεια.

    Τον πλούτο τον παράγει η ανθρώπινη εργασία.

    Η δραχμή θα μεγαλώσει το έλλειμα εμπιστοσύνης και την αστάθεια.

 5. rocco avatar
  rocco 10/02/2012 15:14:15

  Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι μας έχουν τρελάνει στη σωτηρία , σαν τότε που μας έστειλαν έναν Γερμανό 16χρονο πρίγκηπα , φτάνει πια.

  • anonymous avatar
   anonymous @ rocco 11/02/2012 00:00:28

   Ποιος σου είπε ότι οι Ευρωπαίοι και οι δυτικοί γενικότερα είναι φίλοι σου; Μας απέσπασαν από την οθωμανική αυτοκρατορία για να γίνουμε προτεκτοράτο τους. Καπέλωσαν τον αγώνα των επαναστατών και το 19ο αι. μας έκαναν έναν αποκλεισμό κάθε τρία χρόνια κι επειδή φοβούνταν το ναυτικό μας, μας κατέστρεψαν τα καράβια μας, ενώ πολέμησαν και την εκκλησία καθώς και κάθε τι ελληνικό όπως πολιτικούς θεσμούς που είχαμε. Έτσι γράφει ο Μακρυγιάννης.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ anonymous 11/02/2012 01:43:50

    Δεν σου τα 'μαθαν καλά, τον αγώνα δεν τον καπέλωσαν αλλά τον έσωσαν και σου έδωσαν κι ένα ανεξάρτητο κράτος που δεν μπόρεσες να το διαχειριστείς. Χωρίς τους δυτικούς που λες ότι δεν είναι φίλοι μας (και τη Ρωσία) αυτό το μικρό και καχεκτικό κράτος που απέκτησες θα καθυστερούσε αρκετές δεκαετίες ακόμα

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Γιάννης 11/02/2012 08:03:02

     Κάνεις ένα λάθος: Στις διεθνείς σχέσεις πρωτεύει το συμφέρον. Δεν μου έδωσαν το ανεξάρτητο κράτος οι Ευρωπαίοι, εγώ το έφτιαξα με την επανάσταση και στην κρίσιμη στιγμή, όταν βρέθηκαν προ τετελεσμένων, οι Δυτικοί το αναγνώρισαν. Το Ναυαρίνο έγινε επειδή προφανώς δεν τους συνέφερε η κυριαρχία του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Είμαι υπέρ της σύνδεσης της Ελλάδας με την Ευρώπη, υπέρ ενός κράτους συντεταγμένου, αλλά όχι υπέρ του λιβανίσματος δήθεν σωτήρων.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Γιάννης 11/02/2012 12:40:51

     Αυτά που λες είναι η επίσημη ιστορία. Μου είναι γνωστή αλλά δε με πείθει. Πρέπει να το ψάξεις σε λίγο μεγαλύτερο βάθος. Ξεκίνα από εδώ διάβασε και τις λίγες πηγές που δίνει και μετά τα ξαναλέμε.

 6. theo1611 avatar
  theo1611 10/02/2012 15:14:17

  Πολύ σχηματικά χρειάζεται να βάλουμε και μεις 1 ή δύο όρους στο μνημόνιο για να έχει νόημα ως πακέτο διάσωσης και όχι εξεθλίωσης:
  1. Αν διαλυθεί η ευρωζώνη, τίποτε δεν ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής του πακέτου και ουδεμία αξίωση προβάλλεται (οι νομικοί θα το κάνουν πλήρες και δεμένο άρθρο της δανειακής)
  2. Εγγυήσεις για τις μελλοντικές δράσεις που θα εξυπηρετούν τη διάσωση (αναπτυξιακές δράσεις).

 7. elsoto avatar
  elsoto 10/02/2012 15:14:32

  Με κομματική πειθαρχία ακούω η ΝΔ;

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/02/2012 15:16:44

  Κώστα, έτσι ακριβώς. Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό αλλά η υποταγή μας με οικονομικά όπλα, χάρη στην ανικανότητα και τον ενδοτισμό των ελληνώνυμων ναιναίκων μας. Και όπως έγραφα πριν 9-10 μήνες, όταν εξασφαλίσουν τις τράπεζές τους θα μας πετάξουν σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Ουσιαστικά τα δάνεια τους προς εμας 1) ήταν ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους και 2) η υποταγή της Ελλάδας με αρπαγή του πλούτου της. Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια.

 9. DRIS avatar
  DRIS 10/02/2012 15:17:46

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ''ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ'' ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ. .

 10. Wolf avatar
  Wolf 10/02/2012 15:18:28

  Είναι σαφές ότι εκβιάζουν. Είναι επίσης πλέον σαφές ότι η αγωνία τους, να περάσει ο εκβιασμός που εξασκούν στην Ελλάδα και ειδικά στο Σαμαρά, είναι μεγαλύτερη από τη δική μας αγωνία, ότι θα μας πτωχεύσουν. Κάτι που δεν τους παίρνει να κάνουν, γιατί τότε το πρόβλημα της Ελλάδας, θα γίνει ντόμινο σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Wolf 10/02/2012 22:47:44

   +++++

 11. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 10/02/2012 15:20:44

  Βρε ο Κώστας Καλά τα λέει Όπως πάντα ο πρόεδρος τι λέει όμως;

 12. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 10/02/2012 15:23:54

  Συγχαρητήρια στον συντάκτη για την καθαρή Πατριωτική φωνή, έχω μόνο μια μικρή διαφοροποίηση στο σημείο "3"
  Δηλαδή:

  Τρίτον, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τη δέσμευση, εντός τριμήνου, να έχει ολοκληρώσει δικαστικές ερευνες για το που είχαν πάει μεγάλα ποσά από αυτά τα διαχρονικά δάνεια, ποιοί καταχράστηκαν το κράτος, το ΕΘΝΟΣ, 30 χρόνια τώρα, ώστε να δημευθούν οι περιουσίες που αποκτήθηκαν παράνομα, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ που δημιουργήθηκαν από επενδύσεις παράνομα αποκτηθέντων ποσών επί 30 χρόνια, για να μπορέσουν τα έσοδα αυτά να "επιστραφούν" στους δανειστές, προς αποπληρωμή των περίφημων αυτών δανείων, που ως περήφανο Εθνος, θα τα ξεπληρώσουμε έτσι, με τον τρόπο που πρέπει, κι όχι κόβοντας συντάξεις στους μικροσυνταξιούχους γέροντες Παππούδες μας.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Ανδρέας 10/02/2012 22:48:14

   ++++++++

 13. sawas avatar
  sawas 10/02/2012 15:27:25

  Κώστα αν δεν θέλουν όλοι αυτοί θέλουμε εμείς. Η Κυριακή είναι κοντά......όπως και το τέλος τους (πολιτικό βεβαίως, βεβαίως ;-) ).

 14. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 10/02/2012 15:27:35

  Πραγματικά ΕΥΓΕ Κώστα Ροδινέ !

 15. vforvendetta avatar
  vforvendetta 10/02/2012 15:30:54

  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΙΛΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ

 16. ano-kato avatar
  ano-kato 10/02/2012 15:31:25

  Ο Μόντι ως...Παπαδήμος υπερασπίστηκε την Ελλάδα!
  Εκκληση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να φανεί επιεικές με την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις γύρω από το πακέτο διάσωσης ώστε να αποτρέψει μία «δυνητικά μεγάλη έκρηξη» απηύθυνε απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Μιλώντας στο Peterson Institute, ένα από τα διασημότερα think tank της Ουάσιγκτον, αλλά ακόμα και κατά τη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως ...Παπαδήμος (έκανε δηλαδή ότι δεν έχει πράξει έως τώρα ο έλληνας πρωθυπουργός) ανέφερε:...

  «Τώρα είναι η στιγμή να εξετάσουμε ότι εάν υπάρχει μία ελάχιστη συμμόρφωση (σσ: της Ελλάδας) με τους όρους που της ετέθησαν, τότε αυτή είναι και η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα και να σβήσουμε μία πιθανή, μεγάλη έκρηξη».
  Το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αυστηρό στην εφαρμογή των δανειακών προαπαιτουμένων του, σημείωσε ο Μόντι και διευκρίνισε:
  «Εκεί που βλέπω περιθώρια βελτίωσης εκ μέρους του ΔΝΤ, είναι στο να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ότι μερικές φορές, ενώπιον ειδικών συνθηκών, η προσκόλληση σε ένα μοντέλο μπορεί να εμποδίζει την πραγματική λύση του προβλήματος».

  Ο άνθρωπος φαίνετει πως ζεί στην πραγματικότητα.Έ χει όμως και κάκαλα και το αποδικνύει.Και στην ΕΕ και στη Μέρκελ και στον Ομπάμα και στο ΔΝΤ.Άλλοιμονο σε κάτι εγχώριες κόττες.Και φυσικά αλλοίμονο σε μας.

  • alakran avatar
   alakran @ ano-kato 10/02/2012 15:46:14

   Να προσθέσω στο σωστό σχόλιο που έκανες ότι ο Μόντι έμμεσα έκανε παρέμβαση και προς το δικό του συμφέρον,Γιατί,αν ¨σκάσει¨ η Ελλάδα, ξέρει τί τους περιμένει...

 17. Νέος avatar
  Νέος 10/02/2012 15:31:53

  Απορώ γιατί μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ο κ. Ροδινός τα γράφει πολύ καλά. Οσο για τη χρεοκοπία και τα δεινά της, αυτά είναι δεδομένα. Η συζήτηση και το θέμα όμως δεν η χρεοκοπία και η φτώχεια. Είναι πλέον η διαχείριση της χώρας υπό συνθήκες χρεοκοπίας και φτώχειας. Και τα κριτήρια αυτής της διαχείρισης. Με άλλα κριτήρια θα τη διαχειριστούν οι σημερινοί πολιτικοί και η άρχουσα τάξη και με άλλα μια λαϊκή εξουσία. Τι σημαίνει αυτό; Αναγκαστικός σοσιαλισμός. Καταλαβαίνω ότι η σημερινή άρχουσα τάξη φυσικά δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Η απάτη όμως της δήθεν διάσωσης κατέρρευσε. Τώρα όλοι ξέρουν ότι η προσπάθεια δεν γινόταν για να διασωθούν όλοι, αλλά μόνον οι πλούσιοι... Και η απάντηση των φτωχών (και απότομα φτωχοποιημένων) έρχεται... Και θα είναι αμείλικτη. Ο Καρατζαφέρης το είπε καθαρά πριν από λίγο... Προς Θεού, να μην κατρακυλήσει η χώρα στον κομμουνισμό...

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Νέος 10/02/2012 22:51:17

   χαχαχαχαχα..ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΠΙΣΤΕΨΕΜΑΙΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

 18. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 10/02/2012 15:33:41

  Για τις θέσεις Σόιμπλε που ανέφερες στην τελευταία παράγραφο

  Schaeuble Blesses Gaspar: German FinMin Promises To Rescue Portugal
  http://www.zerohedge.com/news/schaeuble-blesses-gaspar-german-finmin-promises-rescue-portugal

  http://www.youtube.com/watch?v=dU391h882uE&feature=player_embedded

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 10/02/2012 16:02:58

   Χθεσινό νέο, αποκαλυπτικό για όλα..

 19. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 10/02/2012 15:33:42

  Κ.Κώστα Ροδινέ θα είστε την Κυριακή με τον λαό εάν τελικά πει ο Σαμαράς στην Κ.Ο στις 8 ότι θα πρέπει να τα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ την νέα δανειακή σύμβαση, για το καλό της πατρίδας?

 20. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/02/2012 15:34:10

  Πάντως, το 1999 η αμόλυβδη είχε 180 δραχμές. Ήτοι, περίπου 55 λεπτά του ευρώ.

  • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
   Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ Αυριανιστής 10/02/2012 16:06:03

   Η χώρα σε πραγματικές δυνατότητες είναι φτωχότερη από ότι το 1990. Η αποβιομηχάνιση δεν είχε προχωρήσει τόσο πολύ τότε.

   Στην πραγματικότητα οι εισροές από την ΕΕ μας κάναν φτωχότερους. Θρέψανε μια παρασιτική πολιτική τάξη (αυτήν που θα μας οδηγήσει στην χρεοκοπία) αλλά ταυτόχρονα ενίσχυσαν τις εισαγωγές και κατέστρεψαν την εγχώρια παραγωγή.

   Σήμερα που τα δανεικά τέλος κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια, ότι μετά από 20 χρόνια η Ελλάδα από παραγωγικές δυνατότητες είναι στην πραγματικότητα φτωχότερη, και σαν συνέπεια πρέπει να ζήσει και φτωχότερα.

   Αυτό φυσικά δεν μπορύν να το πουν ούτε αυτοί που λέγαν ότι "λεφτά υπάρχουν" ούτε αυτοί που θα κάναν "επαναδιαπραγμάτευση".

   Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν αντί να δώσουν σε εμάς τα λεφτά για μην βουλιάξουν οι τράπεζές τους (και να τσιμπήσουμε και εμείς κάτι από αυτά), να δώσουν τα λεφτά κατευθείαν στις τράπεζες. Νομίζω ότι καλά κάνουν γιατί το βαρέλι στην Ελλάδα είναι άπατο.

   Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να καταλάβουμε ότι την ευθύνη την έχουμε κυρίως εμείς. Πρώτα το πολιτικό μας σύστημα και σε μικρότερο βαθμό εμείς που το θρέψαμε.

   • Νέστωρ avatar
    Νέστωρ @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 19:49:36

    "Πρώτα το πολιτικό μας σύστημα και σε μικρότερο βαθμό εμείς που το θρέψαμε"....δηλαδή όλοι. Αυτή είναι πιο σίγουρη συνταγή για την ατιμωρησία. Αφού φταίμε όλοι ποιος θα ρίξει ευθύνες σε ποιόν. Όχι φίλε μου. Οι υπεύθυνοι έχουν ονόματα και δεν είναι θεσμοί. Όταν αποφασίσουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, τότε θα έχουμε ελπίδα να αλλάξουμε κάτι σ' αύτή τη χώρα.

   • tsechos avatar
    tsechos @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 10/02/2012 23:34:28

    Άρα λοιπόν έξω απο την ΕΕ τώρα;

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Αυριανιστής 11/02/2012 00:55:03

   Μερικοί μάλλον πρωτοήρθαν στη χώρα το 2001 ... ας τους πληροφορήσω (μια και ζω από τη μέρα που γεννήθηκα στην Ελλάδα) ότι και πριν την ΟΝΕ και την είσοδο στο ευρώ ...

   *είχαμε φως-νερό-τηλέφωνο
   *είχαμε οπλικά συστήματα τα οποία και αγοράζαμε -εκσυγχρονίζαμε ανελλειπώς
   *είχαμε φαρμακεία με φάρμακα πολλά από τα οποία εισαγάγαμε και μπορούσες να αγοράσεις με δραχμές
   *υπήρχαν κάθε είδους τρόφιμα πολλά από τα οποία επίσης εισαγάγαμε
   *είχαμε αυτοκίνητα τα οποία εφοδιάζαμε με βενζίνη
   *είχαμε κινητά τηλέφωνα , υπολογιστές και άλλα εισαγόμενα είδη πληροφορικής και τεχνολογίας

   τέλος είχαμε χρέος περίπου 100% του ΑΕΠ και όχι κοντά 200% που έχουμε σήμερα ...

 21. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/02/2012 15:35:20

  Μπράβο Κώστα! Με χέρια και με πόδια επικροτώ το κείμενό σου!

  Θα το ακούσει όμως και... Εκείνος;

  • Χρηστος avatar
   Χρηστος @ Αυριανιστής 10/02/2012 18:16:01

   υπερβολή το κεφαλαίο έψιλον στο "εκείνος", ε; :Ρ

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ Αυριανιστής 10/02/2012 20:00:48

   Εδώ που φτάσαμε Εκείνος να βάλει το χέρι του (κανονικό το κεφαλαίο "Ε").

 22. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/02/2012 15:37:09

  Πολύ καλά τα λες και με εκφράζεις απολύτως αγαπητέ Κώστα! Για αυτή την έρμη αξιοπρέπεια και ελευθερία έχουν χυθεί ποταμοί αιμάτων στον τόπο τούτο! Τι είναι η χρεοκοπία μπροστά σε αυτά που τράβηξαν άλλες γενιές για να μην υποδουλωθούν; Δε βλέπω πάντως να προχωρούν τα σχέδιά τους και με τα δημοσιεύματα των αμερικάνων μήνες τώρα μου μυρίζει για νέα δικτατορία μετά από υποκινούμενη εξέγερση α λά Βόρεια Αφρική για να σώσουν το γαπ και την παρέα του από τη φυλακή και να έχουν τους Έλληνες υπό έλεγχο. Ελπίζω να φερθούμε έξυπνα τουλάχιστον τώρα. Για να δούμε τι θα γίνει...

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/02/2012 15:40:09

  Και μια απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση. Το τελευταίο τρίμηνο είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αν λοιπόν πάψουμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους και εξαθιωτές μας (αυτούς που οι νεοπροσκυνημένοι λένε "εταίρους και δανειστές μας"), ΝΑΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Πείτε μου όμως εσείς, αν συνεχίσουμε με μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 22% έως και 32% χαμηλότερους (και άρα φόρους και εισφορές), ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ (άπατο) ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ;

  • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
   Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ Αυριανιστής 10/02/2012 15:54:23

   "Το τελευταίο τρίμηνο είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα"

   Που το είδες αυτό; Εκτός αν εννοείς + το χαράτσι της ΔΕΗ που έπεσε στο τέλος αλλά δεν θα επαναλαμβάνεται κάθε τρίμηνο. Με τέτοια οικονομικά καλά κρασιά.

 24. Πετρος avatar
  Πετρος 10/02/2012 15:41:14

  Στο ΣΑΜΑΡΑ να το πειτε!
  μια κωλοτουμπα που την θελει ολη η Ελλαδα!!!!!

 25. Γιάννης_Άλιμος avatar
  Γιάννης_Άλιμος 10/02/2012 15:42:09

  Αγαπητέ κύριε Ροδινέ,
  δεν σε γνωρίζω αλλά ο τρόπος σκέψης σου είναι σπάνιος.
  Σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με εμάς.

 26. ano-kato avatar
  ano-kato 10/02/2012 15:42:28

  Κύριε Ροδινέ επιτέλους κάποιος έγραψε την αλήθεια.
  Συγχαρητήρια.
  Μόνο που βάλατε και σεις υποψηφιότητα να σας προτείνουν κάπιοι εδώ μέσα να ψηφίσετε Τσίπρα η ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές.

 27. Κόττος Κων/νος avatar
  Κόττος Κων/νος 10/02/2012 15:43:33

  Ολα πολύ ωραία τα λέτε κ. Ροδινέ. Υπάρχει όμως μία μικρή δυσκολία. Η χώρα μας πληρώνει ετησίως 37 δις περίπου για μισθούς και συντάξεις. Το έλλειμα μας είναι αυτή τη στιγμή 20 δις ετησίως. Αρα μένουν 17 δις. Εφ' όσον οι μισθοί και οι συντάξεις μας είναι ήδη μειωμένοι σε σημείο εξαθλίωσης, που θα φθάσουν εάν η χρηματοδότησή τους πέσει στα 17 δις;; Και με πετρέλαιο, φάρμακα και τρόφιμα τι θα κάνουμε;; Με τι θα τα αγοράζουμε;; Με δραχμές;; Εδώ μας ζητάνε τα λεφτά μπροστά τώρα που πληρώνουμε με ευρώ και όταν πτωχεύσουμε θα μας πουλάνε με δραχμές;;

  Οσον αφορά τις εκλογές, ποιόν νομίζετε ότι θα εκλέξουμε, το Καποδίστρια ή το Κωνσταντίνο Καραμανλή;; Το ίδιο άρρωστο πολιτικό σύστημα θα έλθει πάλι στην εξουσία και ίσως, λόγω της κρίσης, ακόμη ποιό άρρωστο.

 28. Απόστολος avatar
  Απόστολος 10/02/2012 15:46:09

  Συγχαρητήρια. Επιτέλους και μια σωστή προσέγγιση του προβλήματος. Κάντε την πράξη.

 29. Πετρος avatar
  Πετρος 10/02/2012 15:46:34

  Κυριε Τρυφωνα
  το θεμα δεν ειναι οι μειωσεις
  ειναι το ξεπουλημα και οι υποθηκες!

  • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
   Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ Πετρος 10/02/2012 16:09:26

   Φίλε μου πολύ φοβάμαι ότι θα τα έχουμε όλα.

   Μειώσεις, ξεπούλημα, υποθήκες, εθνική ταπείνωση.

 30. Δ.Μ. avatar
  Δ.Μ. 10/02/2012 15:47:02

  Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μόνο, δεν περνάει το μνημόνιο. Παραιτούνται πολλοί. Διαλύονται. Ακόμα και η Ντόρα δε φτάνει. H κύρια ευθύνη πέφτει στη ΝΔ, αν περάσει. Να το ξέρετε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Δ.Μ. 10/02/2012 17:29:25

   Είναι μαέστροι στο να μεθοδεύσουν κάτι τέτοιο και να γυρίσουν το παιχνίδι στο 89'. Ας θυμηθούμε απλά το κλίμα των εκλογών τον Απρίλιο του 2000, και πώς μπόρεσε το σημιτικό καθεστώς να κάνει το καθοριστικό ντεμαράζ το τελευταίο διήμερο πριν από τις εκλογές.

 31. unfair avatar
  unfair 10/02/2012 15:51:54

  κ. Ροδινέ, για το ερώτημα που κάνετε αν είναι πτώχευση ή όχι η ανταλλαγή ομολόγων με νέα ομόλογα ίσης ή κ ελαφρά αυξημένης αξίας, [αν δεν κάνω λάθος] ΔΕΝ θΕΩΡΗΤΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ καπώς δεν ζημειώνει δυνητικά τον δανειστή. Αυτή την πρόταση, την έχω ξαναγράψει σε άλλο σχόλιο μου κ κανείς δεν το αρνήθηκε!
  Ως προς την σκλήρη αντίδραση που προτείνετε, προς την ανέλγητη αντιμετώπηση που φαίνεται να έχουν, θα προτιμούσα μια πιο διπλωματική, με επιχειρήματα, όπως κ προβάλεται κ εσείς.
  Το πρόβλημα [κ όποιος δεν φορά παρωπίδες το βλέπει] είναι πως υπάρχουν τρομερές ανισότητες [από το δημόσιο εως κ στην αγορά] που έγιναν κατά βάση από το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" κ αυτό, είναι τελικά πολύ δύσκολο να λυθεί.

 32. kinezos avatar
  kinezos 10/02/2012 15:53:33

  σωστος κε.Ροδινε, αλλα γιατι κανεις απο τους πολιτκους μας ηγετες (που αντιτιθενται υποτιθεται στο μνημονιο) δεν εχει βγει να περιγραψει (σκελετικα αλλα πειστικα) ενα προγραμμα ανακαμψης, μελετημενο, και με τετμηρια επιστημονικα που δεν θα χωρουν αμφισβητησεις. δεν υπαρχει πια χρονος για γενικολογες προεκλογικου τυπου συνεντευξεις, τυπου "Ζαππειο 1,2", οσο καλες προθεσεις κι αν υπαρχουν. η λυση στο προβλημα ειναι να βγουμε και να τους ξεμπροστιασουμε αποδεικνυοντας με αδιαμφισβητητο και τετμηριωμενο τροπο οτι υπαρχουν και αλλες λυσεις, που δεν θα δημιοργησουν ομως αυτα τα παρατραγουδα.

  τωρα κακα τα ψεματα. ολοι φωναζουν γιατι ζοριζονται, αλλα κανεις μα κανεις δεν μοιαζει πεπεισμενος οτι υπαρχει αλλη βιωσιμη λυση. και πανω σ'αυτο πατανε κι εκβιαζουν.

  για σκεφτειτε ομως. αν υπηρχε στιβαρη εναλλακτικη λυση? τι θα μπορουσαν να πουν? μηπως λοιπον...ή δεν υπαρχει αλλη λυση...ή δε συμφερει κανεναν να την πει?

  δεν ξερω. εγω εχω μπερδευτει παντως.

 33. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 10/02/2012 15:55:15

  "Τρίτον, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τη δέσμευση, εντός τριμήνου, να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την άβυσσο. Ενα πρόγραμμα που δεν θα εξευτελίζει τη χώρα και κυρίως θα μπορούμε να υλοποιήσουμε. Αν η ΕΕ θέλει να το στηρίξει, έχει καλώς! Αν όχι, πάλι καλώς…"
  Δηλαδή κ.Ροδινέ δεν υπάρχει αυτό το πρόγραμμα ?
  Αν δεν υπάρχει , τότε είναι βαρύτατη η αμέλεια, έως δόλος,της ΝΔ, αν υπάρχει γιατί δεν μας το λένε να κρίνουμε για να τους ψηφίσουμε στις εκλογές που πράγματι πρέπει να γίνουν άμεσα !
  Ομως όχι λευκή επιταγή !

 34. καποιος avatar
  καποιος 10/02/2012 15:56:10

  Εξαιρετικό το αρθρο, υπαρχει καπου μεταφρασμενο για media campaign? μπορουμε να το μεταφρασουμε;

 35. Νικος avatar
  Νικος 10/02/2012 15:56:46

  Πολύ καλό, ρεαλιστικό και με υπερηφάνια !

 36. kakofonix avatar
  kakofonix 10/02/2012 16:01:16

  Μυρίζει εκλογές

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ kakofonix 10/02/2012 17:20:12

   Ὰπ΄ ὅτι καλάλαβα ἐσεῖς καί ὁ κ. Ροδινός προτείνετε δύο διαφορετικές θεωρεῖες γιά νά ἀντιμετωπίσωμε τό τσουνάμι. Ἄς φωτίσει ὁ Θεός τόν ἈΣ νά πάρη σωστές ἀποφάσεις. Μιά ψυχή πού εἶναι νά βγῆ, ἄς βγεῖ γρηγορώτερα!

 37. ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 10/02/2012 16:04:07

  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС

  Εγώ επιμένω και στηρίζω Σαμαρά. Το “παιχνίδι” τώρα άρχισε και να με συγχωρείτε εγώ βλέπω ότι μόνο ο Σαμαράς μπορεί να “παίξει” σε αυτό το γήπεδο:

  Ο Αντώνης έχει πεισθεί ότι οι ευρωπαίοι (= Γερμανοί) προσχηματικά θέλουν να μας “σώσουν”. Στην ουσία παρακαλάνε να “βγούμε” για να τους απαλλάξουμε από το φορτίο να μας διώξουν οι ίδιοι. Πολλοί σχολιάζουν, αλλά ΔΕΝ βλέπουν το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται μεταξύ ευρώ και δολλαρίου. Εκεί παίζεται το παιχνίδι , και έχει και άλλα “ημίχρονα” ( Ισπανία, Ιταλία).

  Ο νοών νοήτω…

 38. loukas avatar
  loukas 10/02/2012 16:11:05

  Υπαρχει και μιά ακόμη λύση αυτή της ανάπτυξης που θα επιτευχθει να γυρίσουμε στην δραχμή κι να διαγράψουμε όλο το χρέος. Τότε αφου δεν θα μπορούμε να εισάγουμε, θα αναγκαστούμε να παράγουμε και να αξιοποιήσουμε τα δικά μας προιόντα που τώρα το διεθνές εμπόριο απαξιώνει Δεν νομίζω ότι θα πάθουμε τίποτε χωρίς τα άπειρα τυριά δανίας κρέατα Γαλίας πατάτες και κρεμύδια πακισταν κλπ και δεν θα γίνουμε αλβανία γιατί κάποιες ύλες θα τις αγοράζουμε (πετρέλαιο) αλλά όχι ουίσκι, τζιπ, φιρμάτα ρούχα κλπ έστι θα φανούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και τις οποίες θα αναλάβει να υλοποιήσει η επιχειρηματικότητα και η εγχώρια παραγωγή (που είναι στα αζήτητα σήμερα), η ζήτηση που θα αυξανεται συνεχως θα τροφοφοτεί την ανάπτυξη, από την μειώση των εισαγωγών ανοίξουν δουλιές να απασχοληθεί η νεολαία που σήμερα μόνο ντελίβερι βρίσκει να κάνει.
  Κλείνω περιγράφοντας μια προσωπική εμπειρία:Αρχές της δεκαετίας του 70 για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια μόλις κλείσανε τα σχολεία τον Ιούνιο ξεχειθήκαμε τσούρμα μαθητών στα εργοστάσια της Θήβας αναζητώντας δουλία στο χαβαλέ, μέχρι το μεσημέρι καμία εβδομηνταρία μας είχε προσλάβει ο ΔΟΥΡΙΔΑΣ με τα στρατιωτικά ειδη και δημιούργησε μία βάρδια μόνον με μαθητές φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συνέβη και στα υπόλοιπα εργοστασια της περιοχής, οι ανάγκες σε εργάτες ήσαν τεράστιες. Ολα αυτά στην δεκαετία του 80 έκλεισαν και όσα λειτουργούσαν (σαν προβληματικές) οι προσλήψεις γίνονταν με χαρτι των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ τα συμπεράσματα δικά σας, πιστεύω ότι η ΕΛΛΔΑ ΤΗς ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ loukas 10/02/2012 20:08:04

   Λουκά, όπως τα λές είναι για τη δεκαετία του '70. Από τότε όμως μέχρι σήμερα ο μισός ελληνικός πληθυσμός μαζεύτηκε σε δυο αστικά κέντρα, και το μεγαλύτερο μέρος απο τον υπόλοιπο σε μικρότερα αστικά κέντρα της επαρχίας. Ποιός θα παράγει όταν οι μισοί προσπαθούν να πουλήσουν υπηρεσίες στους άλλους μισούς; Κατά την άποψή μου το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης στη χώρα ήταν η αστικοποίηση του πληθυσμού της.

 39. μχ avatar
  μχ 10/02/2012 16:11:35

  Εδώ, που φτάσαμε η λύση είναι μία:

  Πρώτον, να ζητήσουμε την Τρόϊκα, να φύγει από τη χώρα. Η συνταγή τους απέτυχε. Μας οδηγούν στην καταστροφή.

  Δεύτερον, να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Η σημερινή Βουλή δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση και δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

  • μχ avatar
   μχ @ μχ 10/02/2012 16:14:21

   η σωτηρία που μας προτείνουν είναι συγκαλυμμένη εθνοκάθαρση

 40. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 10/02/2012 16:12:53

  Συμφωνω απολυτα με το αρθρο κ. Ροδινε, ομως αλλα κελευουν οι "δανειστες" στις κομματικες ηγεσιες και αυτες υπακουουν, αλλαζοντας τη σημασια των λεξεων, οπως σοφα ελεγε ο Θουκιδιδης , προκειμενου να δικαιολογουν τις πραξεις τους. Το αρθρο σας μου θυμιζει το Γορδιο δεσμο. Ποιος ειναι ομως αυτος που θα τον κοψει αφου δεν λυνεται;;;;; Τηρουμενων των αναλογιων βρισκομαστε στην ιδια κατασταση με το 1909 και ο νοων νοειτο!!!!.

  Υ.Γ1. Ο Α. Σαμαρας τι γυρευε στο παζαρι με τον λαγο;
  Αν ο ΦΠΑ ανεβει γενικα στο 22% τι θα τρωμε;;

  ΥΓ2 προς ΦΑΚΤΟΡΑ με ολο το σεβασμο: Χαιρομαι που μετα απο τρεις μήνες ποινη αποκλεισμου των σχολιων μου μπορω και γραφω παλι. Παντως υβριστικα σχολια δεν εχω στειλει ποτε...τωρα τι εγινε.....

 41. ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 10/02/2012 16:14:48

  "το Reuters μεταδίδει δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να δήλωσε οτι με το νέο πρόγραμμα δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους"

  Αν ισχύει αυτό, τότε είναι η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τον Σαμαρά να την χρησιμοποιήσει!

  Να βγεί σήμερα το απόγευμα σε ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ και να τα τινάξει όλα στον αέρα. Να δηλώσει ότι: " Εγώ πριν από μια ημέρα με τη στάση μου στήριξα τη "λύση" που μας προσέφερε η Τρόικα. ΔΕΝ ειναι δυνατόν η τρόικα σήμερα να υπονομεύει τη "λύση" που η ίδια μας επέβαλε χθές! "

  και να ζητήσει εκλογές αποσύροντας τη στήριξη στον Παπαδήμο.

 42. GSV avatar
  GSV 10/02/2012 16:14:54

  Αυτα πληρωνει οποιος παει με το σταυρο στο χερι σε τουτη εδω τη χωρα! Οσο και να ντρεπομαστε γιαυτο, ειναι η αληθεια. Ο Σαμαρας μπροστα στη χρεωκοπια της χωρας δεν διστασε να ρισκαρει τα πολιτικα οφελη της αντιμνημονιακης του στασης προκειμενου να αποφευχθει το χειροτερο. Αποδειχθηκε ομως οτι στην υπαρχουσα πολιτικη σκακιερα ειναι ο μοναδικος που παιζει εθνικα και οχι κομματικα. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθει μετα βασανων και κοπων να περασει την εικονα του αντιμνημονιακου πατριωτικου μετωπου αφου πρωτα μας εφτασε εδω που ειμαστε και αφου ειδε οτι κινδυνευει να μεινει εκτος βουλης στις επομενες εκλογες. Η κομματικη γραμμη του ΛΑΟΣ οριζεται συμφωνα με τα αποτελεσματα των δημοσκοπισεων. Η αριστερα βλεπει τη μεγαλη της ευκαιρια να ανεβασει τα ποσοστα της και πουλαει πατριωτικο πνευμα. Ποιος απο ολους αυτους νοιαζεται για τη πατριδα? Το ΠΑΣΟΚ που μας εβαλε στις δαγκανες του ΔΝΤ χωρις να ακολουθησει δημοκρατικες διαδικασιες? Ο ΛΑΟΣ που υπερψηφισε το αρχικο μνημονιο και τωρα θυμηθηκε οτι ειναι κατα της χωρας? Ο ΣΥΡΙΖΑ που απειλει οτι θα απελασει τον Τομσεν αλλα προσφερει αλληλεγγυη σε καθε λαθρομεταναστη που καταλαμβανει δημοσια κτηρια? Αλλο πατριωτισμος και αλλο πατριδοκαπηλισμος

  Διαφοροι οικονομολογοι, δημοσιογραφοι, καθηγητες εχουν αναχθει σε λαικους ηρωες συμφωνα με το μεγεθος των πατριωτικων φανφαρων που εξαπολυουν.
  Κανεις ομως απο ολους αυτους δεν θα υπογραψει για το μελλον της χωρας. Οσοι ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερουν. Εκ του ασφαλους ολοι μας μπορουμε να γινουμε πατριωτες (συμφωνα με τον τελευταιο ορισμο που ειναι της μοδας, πατριωτης= πισω στη δραχμη- εξω απο την ΕΕ) λεγοντας πραγματα που γλυκαινουν και ικανοποιουν τον εθνικο μας εγωισμο. Που βρισκεται η αξιοπρεπεια σε μια πτωχευμενη χωρα? Ειτε φυγουμε απο το ευρω και πτωχευσουμε ειτε παραμεινουμε σε αυτο και φυτοζωουμε σαν προλεταριατο της ΕΕ (με Γερμανο αφεντη) η αξιοπρεπεια μας εχει εξαφανισθει. Που βρισκεται η αξιοπρεπεια στον πολιτη οταν δεν μπορει να καλυψει τις βασικες του αναγκες? Οταν νιωθει ανημπορος να φροντισει την οικογενεια του?
  Δεν υπαρχει καμια αξιοπρεπεια σε αυτο! Αρα ειτε παραμεινουμε στο ευρω ειτε κανουμε την ηρωικη εξοδο του Μεσσολογγιου και φυγουμε, η εθνικη μας αξιοπρεπεια εχει εξαφανισθει. Αξιοπρεπεια και εξαθλιωση δεν συμβαδιζουν. Διοτι επιστροφη στη δραχμη σημαινει εξαθλιωση, δεν σημαινει φτωχια και καλη καρδια.

  Ο εθνικος εγωισμος μας καιει. Ποιος ειναι ο Γερμανος που θα κανει κουμαντο στον Ελληνα? Αυτο μας καιει. Ολοι αυτοι που μιλανε για εξοδο της χωρας απο το ευρω και ατακτη πτωχευση καλο θα ηταν να μας αναφερουν και τις συνεπειες αυτου! Λετε να φυγουμε απο το ευρω και να αρχισει να βρεχει ο ουρανος δραχμες? Μπα δεν νομιζω!

  Ο Σαμαρας πληρωνει την υπευθυνη σταση του. Ηγετης ειναι αυτος που βλεπει το μελλον και οχι αυτος που κοιταζει το παρον. Αν κοιταζε το παρον θα συνεχιζε τη σκληρη σταση και θα ηταν ενας αρεστος ηγετης αναμεσα σε εξαθλιωμενους. Μια φραση του ομως τα κρυβει ολα: ''Εδω που φτασαμε...''

  Ο Σαμαρας εκανε ενα λαθος. Θα επρεπε να απαιτησει πρωτα εκλογες (εδω και καιρο, ακομα και διαλυοντας τη βουλη) και μετα να γινει η οποια επαναδιαπραγματευση. Μεχρι τοτε θα μπορουσαμε να τους απειλουμε με χρεωκοπια και διαγραφη χρεων τη στιγμη μαλιστα που το μεγαλυτερο ποσοστο του χρεους διεπεται απο το Ελληνικο δικαιο.

  Ας αποφασισουμε επιτελους τι θελουμε. Εξαθλιωση η φτωχεια. Τα χρονια των παχεων αγελαδων περασαν. Τωρα βιωνουμε τα χρονια των ισχνων. Το ζητουμενο ειναι πως θα τα περασουμε.

 43. loukas avatar
  loukas 10/02/2012 16:16:22

  δΙΟΡΘΏΝΩ " η ΕΛΛΔΑ ΤΗς ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ".

 44. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 10/02/2012 16:18:12

  Κυριε Ροδινε θετετε εξαιρετικα σημαντικα θεματα και γενεσιουργες αιτιες της τωρινης καταστασης.. δυστυχως η νεομαρξιστικη διεθνιστικη θολοκουλτουρα, οι δημοσιογαρφικες και πολιτικες ελιτ και η υποδουλη ελληνικου τυπου σοσιαλδημοκρατια μαζι με την νεοφιλελευθερη δεξια ολα αυτα τα χρονια βιασαν την αληθεια και εξυπηρετωντας υπερεθνικα συμφεροντα αποδομησαν την ιστορια, την εθνικη καταγωγη μας, απαξιωσαν την εννοια της πατριδας και δεν εκαναν ποτε τον κοπο να κοιταξουν την πραγματικοτητα διοτι ερχονταν εναντια στις διεθνιστικες τους και "ανθρωπιστικες ταχα μου ταχα μου" παρωπιδες.. γιναμε ο αποπατος του κοσμο , μας γεμισαν με εκατομμυρια μουσουλμανους μεταναστες που απειλουν ανοιχτα την κοινωνικη συνοχη αλλα και την εθνικη ταυτοτητα της χωρας, γεμισαμε με βαλκανικες μαφιες που εχουν κανει τον μεσο Ελληνα να φοβαται καθημερινα ακομα και για την ζωη του (αληθεια τι πιο αντιδημοκρατικο,ρατσιστικο και απανθρωπο υπαρχει απο την απαξιωση της ζωης και της ατομικοτητας?), εχουμε γειτονικες χωρες που σταθερα επιβουλευονται τα συνορα μας οχι μονο θεωρητικα αλλα και με πραξεις που για οποιαδηποτε αλλη χωρα θα ηταν αιτια πολεμου, υπαρχουν εξαιρετικα κοστοβορα εξοδα και λογω της γεωγραφιας μας (πολλα νησια, πολλα βουνα, ορεινα χωρια και τεραστιες οροσειρες που διασχιζουν το κορμι της πατριδας μας... και οχι απεραντες πεδιαδες οπως η Γερμανια ,η Ολλανδια και αλλες χωρες).. και φυσικα το εξαιρετικα κοστοβορο μεταναστευτικο ρευμα.. (επειδη ημουν γιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο.. δεν μπορειτε να φανταστειτε τα εξοδα του ελληνικου κρατους για ολους αυτους τους ανασφαλιστους μουσουλμανους συνανθρωπους μας... εμεις καναμε ο,τι επιτασει η επιστημη μας και ο ανθρωπισμος μας ομως τα εξοδα βαραινουν τελικα ολον τον ελληνικο λαο... να φανταστειτε οσες φορες καναμε επεμβατικες πραξεις για οξειες ακρως επικινδυνες καταστασεις σε αλλοδαπους ανασφαλιστους.. και μετα απευθυνομασταν στην πρεσβεια τους για το κοστος που συχνα ηταν χιλιαδων ευρω.. η πρεσβεια τους εκανε τον κινεζο με το επιχειρημα οτι δεν αναγνωριζει οτι ειναι δικος τους υπηκοος....αυτο συνεβη με εναν φιλιππινεζο, με εναν πακιστανο και με 2 Ταυλανδους μονο στα 2 χρονια που ημουν εγω στο νοσοκομειο και μονο οσον αφορα την ειδικοτητα μου (καρδιολογια).. αλλα τι να πει κανεις.. και οταν τα λες σε λενε ρατσιστη και φασιστα.. το μεταναστευτικο και ο εξ ανατολων κινδυνος παραμενουν δυο ωρολογιακες βομβες οσο τις αγνοουμε θα σκασουν στα χερια μας και θα μας ακρωτηριασουν.. σας ευχαριστω για το εξαιρετικο σας κειμενο

 45. BellaDonna avatar
  BellaDonna 10/02/2012 16:20:47

  Απο τις καλύτερες τοποθετήσεις που διάβασα τελευταία, απλά και σταράτα!
  Δε ζούμε μόνο, αλλά ο καθένας μας με τη στάση του, γράφουμε ιστορικές στιγμές.
  Οι μάσκες έπεσαν, οι δικαιολογίες τέλειωσαν, καλούμαστε κι εμείς ν'αποφασίσουμε κατά ποσο με τη στάση μας θα στηρίζουμε αυτά τα 299 φερέφωνα των Ευρωπαίων αρπακτικών.
  Εμπρός κύριοι Βουλευτές, αν δεν μπορείτε να εμφανίσετε περιεχόμενο ...παντελονιού, κάντε αυτό τουλάχιστον που μπορείτε : Παραιτηθείτε!!
  Με χαρά μου, θα σας ξεπροβοδίσω την Κυριακή !!

 46. kapitolo avatar
  kapitolo 10/02/2012 16:21:58

  Ο Δημοσθένης στον λόγο του υπερ Ροδίων ως επιχείρημα για την παροχή βοήθειας απ'ο πλευράς των Αθηναίων στους δημοκρατικούς ροδίους ,για να καταρρίψει το φόβο πολλών ότι η παροχή βοήθειας θα προκαλέσει την αντίδραση του Πέρση βασιλιά τους λεει :Συμφέρει την πόλη μας να διευκρινισθεί τώρα αν εκέινος(ο βασιλιάς )θα εγείρει αξιώσεις για την πόλη των ροδίων η όχι.Διότι στην περίπτωση που θα εγείρει αξιώσεις τότε το αντικείμενο της συζητεσεώς μας πρέπει να είναι όχι μόνο η τύχη των ροδίων αλλά το μέλλον όλων των Ελλήνων...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ...ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ;;;

 47. alex avatar
  alex 10/02/2012 16:37:57

  Ανασχηματισμός κυβέρνησης τώρα και ζητάει εκλογές από Δευτέρα ο Σαμαράς; Ο Καρατζαφέρης είναι σκοτινός...

 48. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 10/02/2012 16:44:14

  Θα αναγκαστούμε να ξαναφτιάξουμε παραγωγικές μονάδεςαπό τα άδεια και σκουριασμένα εργοστάσιά μας και να φτιάξουμε και θελσεις εργασίας. Αυτό για να το κάνουμε δεν χρειαζόμαστε την Τρόικα να μας υπερφορολογεί. 'Αλλωστε, πενία τέχνας κατεργάζεται. Καθήστε μέσα στο ευρώ να βλέπετε την ανεργία να φουντώνει.

  • Maveick avatar
   Maveick @ ANGRY MAN 10/02/2012 20:32:20

   Ουδέν κακόν αμιγές καλού!
   Επιτέλους, αν και στο +5, διαπιστώσαμε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται μόνο με τον τριτογενή τομέα της οικονομίας, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πρωτογενής παραγωγή, που τόσα χρόνια κάποια " golden boys " στην Ελλάδα, είχαν αποκηρύξει, για λόγους τους οποίους όλοι διαπιστώνουμε σήμερα.

 49. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 10/02/2012 16:49:45

  ΡΟΔΙΝΕ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΠΑΡΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΙ ΜΠΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ Κ.Ο ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΗΡΘΕ ΠΕΣ ΤΟΥ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΝΕΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 50. ΜΠ avatar
  ΜΠ 10/02/2012 16:50:20

  Ε εεεεε όχι πια και έτσι! είπαμε αλλά όχι κι έτσι !!!!
  Λες να τους πει "πάτε να πνιγείτε" και να πάνε ;;;;;

 51. takis avatar
  takis 10/02/2012 16:55:32

  Κ. Σαμαρα,ο Καρατζαφερης την εκανε και σε αφησε μονος σου να συναινεις με τον ΓΑΠ, και να στηριζεις τον Τραπεζιτη τον συμβουλο του Σημιτη.Γνωριζεις πολυ καλα πως το μνημονιο δεν σωζει την Ελλαδα απο την χρεωκοπια. Καθε τρεις μηνες θα σε υποχρεωνουν για νεα μετρα οποτε μισθοι και συνταξεις θα εξανεμισθουν,και στο τελος ουτως η αλλως θα επελθει χρεοκωπια και Εθνικος εξευτελισμος. Εξηγησε ολα αυτα στον Ελληνικο Λαο ,παραιτησου απο την συγκυβερνηση για να γινουν εκλογες , ωστε να ζηση ο Λαος με αξιοπρεπεια και εσυ να ξαναγινεις ο ηγετης που ολοι μας ξεραμε.

 52. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 10/02/2012 16:55:35

  Μπράβο κε Ροδινέ! Ν' αγιάσει το στόμα σας!

 53. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 10/02/2012 16:57:20

  κύριε Ροδινέ, μετά την προχθεσινή συμφωνία των τριών αρχηγών είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου οτι δεν θα ξαναέγραφα σχόλιο εδώ...Εχω μάλιστα δηλώσει εδώ και καιρό οτι συμμετέχω και σχολιάζω και διαβάζω υωηλού επιπέδου κέιμενα αν και πολιτικά αντίθετος...Σήμερα λοιπόν που σας διάβασα ειλικρινά συμφωνώ απόλυτα μαζίσας σε όλα...Επίσης ώς προσωπική άποψη έχω να καταθέσω οτι οι απόψεις σας αυτές δεν διαφέρουν και σε τίποτα ουσιώδες απο όσα εδώ και καιρό υποστηρίζει κάποιο κόμμα της αριστεράς (για να μη κάνω διαφήμιση) αν και έχει προ πολλού χλευασθεί...νομίζω οτι πλέον ήρθε ο καιρός να γίνουν όλα όσα γράφετε με σπουδαιότερο το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας αλλα ταυτόχρονα και της επιλογής (αν δεν γίνεται αλλιώς) της στάσης πληρωμών.

 54. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 10/02/2012 17:01:36

  Δεν υπάρχει σωτηρία
  που να κόβεται στα 3...

 55. coyote avatar
  coyote 10/02/2012 17:16:19

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
  ++++
  THEY ARE PLAYING CHICKEN..δεν θα τολμησουν να κανουν ΤΙΠΟΤΑ
  οι ¨εταιροι¨της κακιας ωρας.

 56. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 10/02/2012 17:20:35

  Σας ευχαριστώ από καρδιάς κύριε Ροδινέ… ξέρετε γιατί? Εκφράσατε μια μεγάλη μερίδα του λαού με αυτό το άρθρο!

 57. ANDREAS avatar
  ANDREAS 10/02/2012 17:21:42

  Θα συμφωνησω απολυτα με τον αρθρογραφο και τους φιλους σχολιαστες,να φυγουμε απο την Ε.Ε,υπο την προυποθεση να ξερω οτι θα υπαρξει καποια μεγαλη δυναμη που θα δεχθει να μας δωσει πετρελαιο,φαρμακα,πρωτες υλες για την βιομηχανια,και συμμαχια σε περιπτωση απειλης απο αντολικα.

 58. theo1611 avatar
  theo1611 10/02/2012 17:22:19

  Η διάχυτη εντύπωση είναι ότι οι διαπραγματευόμενοι δεν κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να επιτύχουν μία αξιοπρεπή και ρεαλιστική συμφωνία που δίνει διέξοδο στα προβλήματα της χώρας.

  Προσέξτε, εδώ το ζητούμενο δεν είναι τι φαντάζεται ο καθένας, αλλά η τεκμηρίωση γιατί με βάση υφιστάμενη κατάσταση και δυνατότητες, αυτό που γίνεται είναι το καλύτερο δυνατόν.

  Με άλλα λόγια, οι ηγέτες μας δεν μας τεκμηριώνουν τις δικές μας αδυναμίες ή τιν θα έπρεπε να έχουμε εμείς ώστε να διαπραματετούν καλύτερα.

  Η γενική εντύπωση είναι ότι δεν περιμένουν τίποτα από μας και αυτό είναι η δικαιολογία γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.

 59. dimitris avatar
  dimitris 10/02/2012 17:23:58

  Εξαιρετικό το άρθρο και εκφράζει όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπέμειναν καρτερικά τη λαίλαπα του πασοκ που διέλυσε τα πάντα στην Ελλάδα μας αργά και μεθοδικά αφήνοντας τους φελλούς παντός είδους να επιπλεύσουν! Ωραία το στήσανε το μαγαζάκι, διαλύσανε τα πάντα και με την σταλινικού τύπου γραφειοκρατική άρχουσα τάξη αλυσοδέσανε την παραγωγική μας τάξη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το δημόσιο θα έπρεπε να είναι ο "υπηρέτης" της παραγωγικής και επιχειρηματικής κάστας. Είτε μιλάμε για μικρομεσαίους είτε για μεγαλοεπιχειρηματίες, το δημόσιο "φτιάχθηκε" για να υπηρετεί τους πολυάσχολους και πολλά υποσχόμενους εμπόρους, βιοτέχνες και κάθε είδους "παραγωγούς".
  Το πασοκ διέλυσε αυτή τη λογική με την βοήθεια εξωγενών παραγόντων, δανειζόμενο τεράστια ποσά για να "γεμίζει" τα κενά που σταδιακά δημιουργούνταν από το μακελειό του παραγωγικού τομέα..
  Τώρα με κάθε είδους εκβιασμό φτάσαμε εδώ που το έργο δεν έχει άλλα δανεικά για το πασοκ και τη συμμορία του.
  Η πλειοψηφία των πασοκσήδων δεν ξέρει τι σημαίνει παραγωγή και δημιουργικότητα και δεν σκαμπάζει γρι από την εργασία έντασης..
  Η λύση λοιπόν είναι σαφέστατη και πολύ απλή. Αφήνουμε το αντιπαραγωγικό δημόσιο μονάχο του, με τους ημετέρους αυτόνομο, με ρεαλιστικούς στόχους παραγωγής για ένα χρόνο, να παλεύει για αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα; δεν υπάρχει και πληρωμή.. Όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα.. εξίσωση παραγωγικότητας κι όποιος μπορέσει να αντέξει, αλλιώς στο χωριό του αφισοκκολητής ή ότι άλλο μπορεί να κάνει για να επιβιώσει..
  Και μπαίνουμε στο ζουμί τώρα, καθαρή αρχή στην επιχειρηματικότητα χωρίς "εμπόδια εισόδου" σε κλάδους ελέω εισαγωγέων..
  Όλο το κομμάτι του προϋπολογισμού που μπορεί να υπάρξει στα χέρια των Ελλήνων επιχειρηματιών να το αυγατίσουν ποικιλοτρόπως, πιστέψτε με αν γίνει αυτό με ανοιχτά χαρτιά έναντι των εισαγωγέων πάσης φύσεως το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο θα θριαμβέυσει!
  ΦΠΑ 8% ενιαίο σε όλα με ποινή φυλάκισης σε όποιον το κατακραττεί και ισόβια στέρηση επαγγελματικών αδειών..
  Στην Εθνική άμυνα προγράμματα εξοπλιστικά μόνο με συμπαραγωγή..
  Ελεύθερη σημαία στα πλοία μας με έδρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη..
  Τέτοιες κινήσεις επιδερμικά σκεπτόμενος ανακύπτουν από τους ανθρώπους που
  δουλεύουν νυχθημερόν και ασπάζονται άρθρα σαν αυτά του κυρίου Ροδινού. 'Οσο για τον Σαμαρά, δεν θα πυροβολούσα κι άλλο παρότι το κανα κι εγώ, διότι δεν πολεμάει έχωντας στο πλευρό του ένα ομοιογενές κοινοβουλευτικό σώμα παρά έχει να παντρέψει πάνω από 4 συντεταγμένου τύπου ισορροπίες.
  Αν αποφασίζαμε να συνταχθούμε σε μια ηθική τέτοια που κυοφορεί το παρόν άρθρο, εγώ προσωπικά δεν θα φοβόμουν τίποτα και κανένα, διότι και ανθρωπινο δυναμικό πανάξιο διαθέτει η χώρα μας αλλά και τεχνογνωσία, ενώ μην ξεχνάτε πόσες παραγωγικές μονάδες είναι στην κατάψυξη περιμένωντας να ξαναλειτουργήσουν.
  Συντονισμός χρειάζεται και υπομονή για την επίτευξη δυνατής εξαγωγικής παραγωγής και εσωτερικής αυτάρκειας.
  Τέλος για να μη σας κουράζω άλλο πιστεύω ότι άμα φύγουν οι "γνωστοί άγνωστοι" μεγαλοκαρχαρίες το τοπίο και το κάδρο θα καθαρίσουν και ο λαός θα αποκτήσει την θετική ψυχολογία, μετά θα έρθουν όλα τα άλλα και..τα χαμόγελα!

 60. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 10/02/2012 18:00:52

  Αγαπητέ Ροδινέ πολλά Συγχαρητήρια!!!
  Τουλάχιστον εσύ έχεις το ΄΄δικαίωμα΄΄ να δημοσιεύσεις αυτά που γράφεις.
  Μπορείς όμως να μου πεις γιατί αρκετοί από εμάς που εδώ και μέρες λέμε τα ίδια είμαστε ΄΄κομμένοι΄΄; Ιδιαίτερα από τη Δευτέρα που φάνηκε η τούμπα του Σαμαρά περνάνε με το σταγονόμετρο (όχι βέβαια πως θα περάσει αυτό αλλά το γράφω για το αρχείο του blog ώστε τουλάχιστον να καταγράφετε απόψεις).
  Σε κάθε περίπτωση σε θερμοπαρακαλώ με όση επιρροή μπορείς να έχεις ΄΄συνέτισε΄΄ με τη σωστή σου σκέψη τα υπόλοιπα παλικάρια του ιστολογίου αυτού.
  Δεν ταιριάζει στην ιστορία της ΝΔ η κωλοτούμπα, πολύ δε περισσότερο η μειοδοσία.
  Γιατί μην έχεις καμία αμφιβολία αυτή η διαφαινόμενη υπογραφή ως μειοδοσία θα καταγραφεί και αυτοί που θα την βάλουν ως νέοι Τσολάκογλου.
  Μέχρι και ο Καρατζαφύρερ μοιάζει να το κατάλαβε και την κάνει με μικρά πηδηματάκια.
  Και πάλι συγχαρητήρια!!!

 61. Άγγελος avatar
  Άγγελος 10/02/2012 18:01:59

  Καλό απόγευμα κ Ροδινέ,
  Το άρθρο σας προφανώς θα έπρεπε να αποτελεί τον κορμό της διαπραγματευτικής μας επιχειρηματολογίας. Έχω, όμως, την αίσθηση που γίνεται πεποίθηση, πως πλέον μιλάμε σε ώτα μη ακοόντων. Σε αλαζονικούς και επηρμένους Κεντροευρωπαίους ημιάγριους που τα μοναδικά που αναγνωρίζουν είναι η πρωτόγονη βία και η αυθάδεια. Ακολουθούν δογματικά το το "οὐ γὰρ πείσεις, οὐδ' ἢν πείσῃς", απαξιώνοντας ένα Έθνος του οποίου τα επιτεύγματα είναι αναμφίβολα μεγαλειώδη σε όλους τους τομείς και σε όλες τις εποχές. Απώτερος σκοπός τους είναι να καταλύσουν τη Δημοκρατία, να εκμεταλλευτούν ανθρώπους και χώρες ιδρύοντας αποικιακά προτεκτοράτα. Ο κ Σαμαράς πρέπει να ακολουθήσει το αισθητήριο του λαού που του λέει να βρωντοφωνάξει ΟΧΙ. Πρέπει να το κάνει τώρα, δίχως περαιτέρω καθυστέρηση και δίχως παλινωδίες, πριν σαρωθεί από τη λαική αγανάκτηση που δεν την προκάλεσε και από το πολιτικό χλευασμό που δεν του αρμόζει. "Κάθε ψήφος στο μνημόνιο είναι ένα βόλι στην καρδιά της Ελλάδας".
  ΥΓ: Μόλις ανακοινώθηκε η παραίτηση της Ξενογιαννακοπούλου. Θα είναι στίγμα για την παράταξη μας να συμπορευτούμε με τους σύγχρονους δοσίλογους.

 62. Ελλην avatar
  Ελλην 10/02/2012 18:17:58

  Ειμαι απο καθαρα δεξια οικογενεια

  απο τοτε που θυμαμε τον εαυτο μου ψηφιζω ΝΔ

  ειμαι γραμμενος σε οΝΝΕΔ Και ΔΑΠ

  εχω δωσει αγωνες για το κινημα στους δρομους

  θυμαμε εκεινο το ντροπιαστικο βραδυ και το -10 απο τον ΓΑΠ
  να βγενει η φημη οτι ο Σαμαρας σκεφτεται να βαλει για προεδρος

  στηριξα τον Αντωνη οταν τα κατεστωτικα ΜΜΕ του εδιναν 8 % στις δημοσκοπισεις για της εκλογες

  προσπαθουσα να πεισω φιλους και συγγενεις για εναν πατριωτη ανθρωπο που μαζι θα κερδισουμε το συστημα

  τρεξαμε εγω και η οικογενεια μου και σε ψηφισαμε και τα καταφερες!

  στις δημοτικες το ιδιο, παρολο που το σαπιο κατεστημενο παρεμεινε στο κομμα

  ειμαι στο antinews πανω απο 2.5 χρονια, περισσοτερο διαβαζα παρα εγραφα

  Τους τελευταιους μηνες ο Σαμαρας με προδωσε, πηγε μαζι με το συστημα για να σωσει και
  καλα την Πατριδα, με ποιο τροπο? με τον ιδιο τροπο που μας εσωζε ο ΓΑΠ

  αρχισα να γραφω αρνητικα σχολια για τον Σαμαρα εδω, τα περισσοτερα απλα δεν τα ανεβαζατε

  σας ρωτω λοιπον, εχετε το δικαιωμα να σβηνετε σχολια χωρις να βριζω εννοειτε?

  δεν σας αρεσει να ακουγετε και η αλλη αποψη ?

  ποια η διαφορα με αυτο που κανετε με αυτα που κανουν
  οι τραμπουκοι του mega και του καθε mega?

  Ξεκαθαρα και αντιμνημονιακα μονο με την Ελληνικη σημαια πλεον

  καληνυχτα σας κυριε Σαμαρα

  • GIKON avatar
   GIKON @ Ελλην 10/02/2012 20:50:05

   Δηλώνω ομοιοπαθής ως προς την αντιμετώπιση, αλλά μετά το παρόν ανέβασμα του Κ. Ρ μπορώ και πάλι να πω:
   Κύριε Σαμαρά, καλημέρα σας και πάλι.

   • GIKON avatar
    GIKON @ GIKON 10/02/2012 22:04:22

    Στα προηγούμενα, διαγράφεται μια φορά το "και πάλι".

 63. Tom avatar
  Tom 10/02/2012 18:29:16

  Συγχαρητήρια κύρις Ροδινέ!
  ότι καλύτερο έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες.

 64. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 10/02/2012 18:42:55

  Συγχαρητήρια.

  Καθαρές κουβέντες!

 65. amorgos avatar
  amorgos 10/02/2012 18:43:06

  Τι θα ψηφίσουν τελικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;

 66. GEORGE_SPOROS avatar
  GEORGE_SPOROS 10/02/2012 18:50:10

  Αυτήν την ώρα που όλα καταρρέουν και δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στην Ελλάδα ήρθε η ώρα της μεγάλης παράταξης του λαού της και του αρχηγού της.Όλοι οι βουλευτές του κόμματος και όλα τα στελέχη πρέπει να συστρατευτούν γύρω απο τον Πρόεδρο γιατι είναι η μόνη πολιτική σταθερά στην Ελλάδα στην οποία μπορεί να στηριχθεί ο Ελληνικός λαός.Το μέλλον θα το σχεδιάσει ο Πρόεδρος της ΝΔ με όρους ασφάλειας και σιγουριάς για τον Ελληνικό λαό.Πρέπει να του δείξουμε μεγάλη εμπιστοσύνη.

 67. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 10/02/2012 18:52:57

  Τι μας περιμένει... είτε έτσι, είτε αλλιώς:

  hττp://www.theatlantic.com/magazine/archive/2010/03/how-a-new-jobless-era-will-transform-america/7919/

 68. Anatoli avatar
  Anatoli 10/02/2012 18:53:18

  Μπράβο Σας κ. Ροδινέ!

  Τώρα με ούτε λεπτό καθυστέρηση οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ πρέπει να παραιτηθούν και να βοηθήσουν τον Πρόεδρο να πάει σε εκλογές. Τώρα πριν είναι πολύ αργά!

  Και πριν τις εκλογές να πεί την αλήθεια σε όλους μας, για ακόμη μία φορά, και με το σπαθί της να κόψει όποια αμφιβολία φωλιάζει στις καρδιές τόσων ανθρώπων απλών αλλά και συνεργατών του που τον πιστεύουν και τον αγαπούν!!

  Αυτοί εκεί στην Εσπερία μόνο την γεναία αντίσταση εκτιμούν!!

  Φτάνει πιά!!

  Είμαστε 'ο σπόρος που δεν πεθαίνει ποτέ' με την βοήθεια του Θεού μας!

 69. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 10/02/2012 19:14:30

  Σπανίως εχω συμφωνήσει με ολόκληρα τα άρθρα που ανεβαίνουν στο antinews, ασχέτως ποιός τα συντάσσει...!
  Αλλά σήμερα ο Κώστας είπε πολλά πράμματα, που και να θέλει κανείς να διαφωνήσει δεν μπορεί.
  Μπορεί όμως να τα συμπληρώσει. Και σε άλλα είναι μοναδική περίπτωση...
  2 από αυτά είναι και η πολιτική της, και οι πολιτικοί της...
  .......
  Δεν είναι της παρούσης στιγμής, διότι οι εξελίξεις τρέχουν, αλλά πολύ παράδόξως, αρχίζω και καταλαβαίνω το χθεσινοβραδυνό άρθρο του κακοφωνίξ, που σήμερα το πρωϊ δεν το καταλάβαινα. (σε σχέση με τις τελευταίες δηλώσεις του σοϊμπλε, αλλά και τις ωραιοποιημένες δηλώσεις παραιτούμενων υπουργών).
  Μήπως... λέω μήπως κάποιοι πιο ψηλά από μας έφθασε η ώρα να τους πούνε...
  Άϊ σιχτίρ... μας τα πρήξατε...!!!
  Ο βρεμένος την βροχή δεν την φοβάται!

 70. theo1611 avatar
  theo1611 10/02/2012 19:16:33

  Εμένα γιατί μου φαίνεται πάλι ότι η συγκολλητική ύλη της εξουσίας και τα αντίστοιχα ρεσάλτα τελείωσαν?

  Ανασκούμπωμα (=σήκωμα μανικιών) και ο πολιτικός που θα πείσει γι'αυτό θα έχει το προβάδισμα.

  Αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσεις πλέον χωρίς απτές αποδείξεις!!!

 71. middle aged apolitical avatar
  middle aged apolitical 10/02/2012 19:26:55

  Επιτέλους !!! Βγες Σαμαρά κάνε copy paste το ως ανω κειμενο στον Ελληνικό Λαό και μείνε στην Ιστορία.

  Και συμπληρώνω
  1.-Ότι το ερώτημα-ψευδοδίλημμα δεν είναι νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία, που τίθεται για μόνο ακόμη φορά εκβιαστικά και επιδέχεται μία μόνο απάντηση. Η κινδυνολογία και η ασκούμενη τρομοκρατία δεν έσωσε την χώρα με τέτοια διλήμματα, τα οποία άλλωστε έχουν τεθεί πολλές φορές μέχρι τώρα με αποτέλεσμα πορεία από το κακό στο χειρότερο.

  2.-Το πραγματικό ερώτημα τώρα είναι εάν η νέα σύμβαση αποτρέπει την χρεοκοπία και οδηγεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και επομένως στο μεγαλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα με το μικρότερο κοινωνικό κόστος.

  3.-Αυτή τη φορά δεν πρέπει να αγοράσουμε χρόνο που όχι μόνο δεν θα ωφελήσει τη χώρα και δεν αποτρέψει τη χρεοκοπία αλλά θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση και νέα αδιέξοδα.

  4.-Μην οδηγήσετε την χώρα σε χρεοκοπία και κατάρρευση, μην ξεπουλήσετε τη δημόσια περιουσία της Ελλάδος, μην καταντήσετε την χώρα έρμαιο των δανειστών της, μην διακινδυνεύετε κοινωνική έκρηξη.

  5.-Αγωνιστείτε για μια απόφαση που θα εγγυάται έξοδο από την ύφεση και ανάπτυξη.

  6.-Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς. Σώστε το μέλλον του τόπου μας.

 72. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/02/2012 19:31:55

  Μην το ζαλίζουμε πάρα πολύ, ο Βαρουφάκης το λέει καιρό τώρα, και μην μου πείτε ότι είναι κανένας ακραίος τσιπροειδής, ούτε καν Καζάκης δεν είναι: Πτώχευση με παραμονή εντός ευρωζώνης (απ' όπου δεν έχουν το δικαίωμα να μας πετάξουν έξω). Όσο υφίσταται ακόμα αυτή η ρημάδα... Μετά βλέπουμε, έχει ο Θεός.

 73. geopan avatar
  geopan 10/02/2012 19:33:02

  Επιτέλους τα γράφετε όπως πρέπει!!Μπράβο Κε Ροδινέ.Αυτό το κείμενο πρέπει να πάει στον Σαμαρά τάχιστα.

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ geopan 10/02/2012 20:09:54

   Και με τα σχόλια όλων μας που έπρεπε εδώ να είναι εκατομμύρια και όχι μόνο 96!!!!!

 74. 114 avatar
  114 10/02/2012 19:49:07

  Kύριε Ροδινέ, θερμά συγχαρητήρια.
  Έχετε αγωνιστικότητα εφήβου , και ωριμότητα τριών γενεών.
  Δεν φοβάστε ,δεν απειλείτε ,δεν κινδυνολογείτε.
  Απαιτείτε , αξιοπρέπεια και σεβασμό.
  Δεν καλλιεργείτε ούτε οχυρώνεστε πίσω από πλαστές αντιθέσεις.
  Εκφράσατε την ψυχή του Ελληνα.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ 114 11/02/2012 01:08:29

   Η γεννειά του 114...

 75. greekboy avatar
  greekboy 10/02/2012 20:05:57

  Ο λαός λέει ΟΧΙ.Το αμφισβητεί κανείς? Αυτή την στιγμή 4 στους 10 δουλεύουν (επίσημα) και ψευτοζούν. Η ύφεση φέτος θα είναι 7% και βάλε. Το να αγνοούν τα κόμματα την φωνή των πολιτών ακούγεται ως δικτατορία. Ο Σαμαράς θα πρέπει να αφήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση όπως υπαγορεύει και το Σύνταγμα (άρθρο 60). Το ξεχνάμε? Ποια κομματική πειθαρχία λοιπόν ή το Σύνταγμα δεν ισχύει πλέον? Οποιαδήποτε απόφαση της Βουλής που προκύπτει από τέτοια πίεση (κομματική πειθαρχία) αποτελεί συνταγματική εκτροπή. Ας προσέξουν λοιπον.

 76. Dyer avatar
  Dyer 10/02/2012 20:08:27

  Πρώτη φορά που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ραδινέ.
  Κάτι μπορεί να αλλάξει!

 77. ΑΡΒΙΟΣ avatar
  ΑΡΒΙΟΣ 10/02/2012 20:10:10

  Εχουν καταντησει την χωρα μας σαν μια κακοποιημενη συζυγο. Σαν αυτες τις ταλαιπωρες που καθε μερα τις δερνουν οι αντρες τους κ αυτες φοβουνται να τους εγκαταλειψουν. Ετσι κ την Ελλαδα μας....Απο γυναικαρα την καταντησαν γυναικακι, ερμαιο καθε βαρβαρου ευρω-ευροπαιου.

 78. Pantelis avatar
  Pantelis 10/02/2012 20:15:39

  Το βίντεο δεν είναι των anonymous.

 79. Θετταλός avatar
  Θετταλός 10/02/2012 20:50:21

  O γκαραζιέρης το ήξερε επίσημα.
  Ναι αγαπητοί, ο γκαραζιέρης που πήγα για servis το ιχ ήξερε εδώ και 2,5 περίπου χρόνια ότι θα περάσουμε κρίση. Πως το ήξερε;;; Πριν από 2,5 περίπου χρόνια ήρθε γερμανός υψηλόβαθμος γνωστής πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας να τους κάνει σεμινάριο. Ο γκαραζιέρης τον πηγαινοέφερνε ξενοδοχείο, εστιατόριο κτλ. οπότε σε ανύποπτο χρόνο του είπε επί λέξη '"μάγκα έλληνα μην ξανοίγεσαι, να είσαι σφιχτός, γιατί θα περάσετε μεγάλη κρίση""!!!!
  Οι πολιτικοί μας το ήξεραν;;;;
  Είναι σα να έρχεται τσουνάμι και να το γνωρίζουν, και αντί να βαρέσουν συναγερμό, για να σε προφυλάξουν, αυτοί να σου λένε τραβάτε στην παραλία να κάνετε μπάνιο, να βγάλετε και φωτογραφίες το θέαμα. (Όπως τότε με το χρηματιστήριο, αντί να προφυλάξουν τον κόσμο αυτοί τον έχωναν παραμέσα).

 80. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 10/02/2012 21:21:14

  Αχ κύριε Ροδινέ, και τωρα ακόμα δεν ειναι αργά να εισακουσθήτε. Οι απόψεις σας εκφράζουν πολλούς απο εμάς που στηρίζουμε τον Πρόεδρο αλλά είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση! Είναι τραγικό να πιέζεται κάποιος να υπηρετήσει με ορθή κρίση, το λιγότερο κακό. Για τι το κακό είναι πάντα κακό...

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ελιζα βοζεμπεργκ 11/02/2012 00:39:52

   Είναι πολυ τραγικότερο κάποιος χωρίς ορθή κρίση να υπηρετήσει αυτό που είναι περισσότερο κακό.
   Σε τέτοιες ώρες καθένας κάνει την επιλογή του - το " λιγότερο κακό" - και βγαίνει, την εξηγεί , την υπερασπίζεται και δουλεύει γι αυτήν.

  • GEORGE SPOROS avatar
   GEORGE SPOROS @ ελιζα βοζεμπεργκ 11/02/2012 10:45:24

   Eγώ κα Βόζεμπερκ, ζω και σπουδάζω 3 παιδιά, σε άλλη πόλη απο αυτήν που διαμένω, με 500 ευρώ το μήνα, επι 2 χρόνια και δεν ξεχνάω ποτέ ποια ήταν η πολιτική διαδρομή του Α. Σαμαρά , ζώντας μέρα με τη μέρα και σταθμό με σταθμό την πολιτική του διαδρομή, γνωρίζοντας όλο τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε και κατάφερε να χτίσει την σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό.
   Είμαι υπερήφανος σαν απλός πολίτης που στηρίζω έναν τέτοιον πολιτικό ηγέτη και σ΄αυτόν εμπιστεύομαι την τύχη των παιδιών μου και της χώρας μου.
   Αν πιέζεστε και δεν μπορείτε να υποστηρίξετε σήμερα, αυτήν την ώρα, τον Α. Σαμαρά, τότε η κρίση σας δεν είναι ορθή.

 81. Heidi @ homeingreece avatar
  Heidi @ homeingreece 10/02/2012 21:24:09

  το κείμενο το έχω μεταφράσει στα αγγλικά, και το έχω ποστάρει στο δικό μου blog. έτσι ίσως θα διαβαστεί κι από αγγλόφωνους.

  • factorx avatar
   factorx @ Heidi @ homeingreece 10/02/2012 21:41:56

   !!!!

   • Heidi @ homeingreece avatar
    Heidi @ homeingreece @ factorx 10/02/2012 22:03:12

    αν σε πειράζει, θα το βγάλω, μόνο πες το!

    • factorx avatar
     factorx @ Heidi @ homeingreece 10/02/2012 22:08:12

     Μα τι λες. Ευχαριστούμε και συγχαρητήρια

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ factorx 10/02/2012 22:13:18

      Θα το έκανα κι εγώ στα ισπανικά, αλλά δεν μπορώ να αποδώσω το "αι σιχτίρ", που η Χάιντι το απέδωσε "φακ γιου" στα αγγλικά (λολ).
      Δεν βοηθά κι ο Ροδινός, που κοιμάται από νωρίς!
      Στα σοβαρά τώρα, μπράβο για την μετάφραση, και καλά θα κάνουν οι συνσχολιαστές όλοι να το διαδώσουν στο εξωτερικό μέσω φέισμπουκ.

 82. perastikos avatar
  perastikos 10/02/2012 21:25:39

  http://www.antinews.gr/2011/11/24/135117/

 83. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 10/02/2012 21:36:13

  Αυτή είναι το λυκόφως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά = Ρωσία] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [το οικονομικό και γεωπολιτικό σεισμό, την αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στην πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8)

 84. Silence t. avatar
  Silence t. 10/02/2012 22:01:59

  Έχω μπει σε ένα ''τρυπάκι'' τον τελευταίο καιρό , να τρώγομαι με τον Σαμαρά , με άλλους ''συγγραφείς'' , με το antinews και με τα ρούχα μου !

  Την μία μέρα λοιπόν με εκφράζει και με γεμίζει ελπίδα ο Σαμαράς και την άλλη με κάνει έξαλλο .
  Τις 1.000 μέρες απεχθάνομαι τον Κρατζαφέρη και για μία (έστω) μέρα ''με φτιάχνει'' όταν ακούω από το στόμα του αυτά που λαχταράω να ακούσω (και θα ήθελα να τα είχε πει ο Σαμαράς) .
  Ξέρω πρόκειται για τον μετρ της κωλοτούμπας , αλλά τσίμπησα , άνθρωπος είμαι , έσπασα .
  Τις τριακόσιες μέρες αηδιάζω με τον Μπένυ και τις άλλες τριακόσιες τον σιχαίνομαι (είπαμε όχι και τόσο διχασμένος) .

  Σε αυτό τον παρασκηνιακό ορυμαγδό επικοινωνιακών τρικ , προπαγάνδας και συγκάλυψης .

  Σε αυτή την χιονοστιβάδα απειλών , ψεμάτων , εκβιασμών και προσβολών .

  Όλοι εμείς που μοναδική μας υποκίνηση και παρόρμηση έχουμε το εθνικό συμφέρων (όπως και αν το αντιλαμβανόμαστε ) , περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε υπομονή και παρρησία .

  Τελευταία υπάρχει έντονο το στοιχείο του διχασμού , ανάμεσα σε όλους εναντίον όλων και έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τυχαία εξέλιξη .
  Έχω την εντύπωση ότι η διαίρεση και η διάσπαση εξυπηρετεί συμφέροντα τα οποία δεν πρέπει να ικανοποιήσουμε .

  Οπότε ειρήνη ημίν αδερφοί ……και το λέω πρώτα σε εμένα !

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ Silence t. 11/02/2012 00:11:21

   ο διχασμός προκύπτει από την μεταβαλλόμενη στάση της ΝΔ.
   Από αντιμνημονιακό κόμα έχει καταντήσει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Γιαννης Ν. 11/02/2012 01:00:19

    Δεν υπάρχει καμμία μεταβαλλόμενη στάση της ΝΔ πέρα από μεταβολές (απαραίτητες) που επιβάλλουν οι... μεταβαλλόμενες συνθήκες .
    Απλώς μερικοί ποτέ δεν κατάλαβαν το είδος του "αντιμνημονισμού" της ΝΔ. Θεώρησαν ότι ήταν ίδιος μ΄ αυτόν της Αριστεράς. Και τώρα εκπλήσσονται (πολύ-πολύ κακώς)

 85. NONOS avatar
  NONOS 10/02/2012 22:12:06

  Θερμα συγχαρητηρια για την αναρτηση οτι πιο μεστο εχουμε διαβασει τελευταία.

 86. aurora3363 avatar
  aurora3363 10/02/2012 23:09:52

  Ο ΓΛΕΖΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΧΤΡΑ..ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!

 87. Δημ. Κρεμμ. avatar
  Δημ. Κρεμμ. 10/02/2012 23:17:01

  Εδώ ο τύπος τα λέει σωστά ....
  Ο Σαμαράς τί σόι συμβούλους έχει ;

  http://nomoregreeklies.wordpress.com/2012/02/11/%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9_%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%82/

 88. aurora3363 avatar
  aurora3363 10/02/2012 23:22:58

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΕ ΡΟΔΙΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ..ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ .ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!!!!ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ;;;;;;;;;;;

 89. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 11/02/2012 00:09:02

  Κ. Ροδινέ τα θερμά μου συγχαρητήρια. Εκφράζετε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας .
  Ελπίζω να τα διαβάζουν και στη ΝΔ και να μην μας θεωρούν δεδομένους.

 90. Orestios avatar
  Orestios 11/02/2012 00:33:30

  Κώστα Ροδινέ, πού να δείς τί έρχεται με το νέο μνημόνιο!!!

  Το βιοτικό επίπεδο θα βουλιάξει.
  Μέγιστο προσδόκιμο επιβίωσης τα 55 χρόνια.

 91. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 11/02/2012 00:53:33

  Καλό το άρθρο,εθνικό και αναπτερωμένο.Δεν περίμενα πάντως τόσους πολλούς και τόσο πολύ να είναι άνετοι με την χρεοκοπία.Εντάξει,μαζί σας!!!Να έχουμε πάντως στην άκρη του μυαλού μας οτι άλλο πράγμα είναι η απειλή χρεοκοπίας και άλλο η χρεοκοπία.

 92. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 11/02/2012 00:55:39

  Κύριε Ροδινέ έχω μιά απορία.
  Λέτε ΠΡΩΤΟΝ να ζητησουμε να φυγει η τροικα από τη χωρα.
  Ποιός δηλαδή να το ζητησει?

 93. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/02/2012 01:38:27

  Απόλυτη διαφωνία αυτή τη φορά Κώστα!
  Εχεις την αίσθηση ότι η πολιτική κατάσταση της χώρας και οι συμπεριφορέ των πολιτικών ηγεσιών μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους εταίρους; Στη θεση τους δεν θα ανησυχούσες σοβαρά ότι θα αποτ΄υχουμε;
  Σχετικά με τις προτάσεις σου:
  Να φύγει η τρόϊκα και να γίνουν εκλογές είναι εύκολο. Στο "τρίτον" όμως τα χαλάμε.".... η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τη δέσμευση, εντός τριμήνου, να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την άβυσσο..." Πρώτα θα βγεί κυβέρνηση και μετά 3 μήνες θα παρουσιάσει πρόγραμμα εξόδου;;;; Κι εμείς πως θα την έχουμε επιλέξει;;;; Με τι κριτήρια;; Πόσο καιρό θα διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους;;; Ή μήπως θα τους πούμε: take it or leane it ..now ! ;;;; Κι εν τω μεταξύ;;; Δεν συζητάω για το ομόλογο Φυσικά και δεν θα τοπληρώσουμε! Με τι θα κινούμαστε , με τι θα επιβιώνουμε εμείς;; Μήπως έχουμε πλέον πρωτογενές πλεόνασμα και δεν το πήρα χαμπάρι;;; Κι αν η Ευρώπη πεί κόψτε το λαιμό σας;; Θα αναζητήσουμε νέους γεωπολιτικούς προσανατολισμούς όπως ζητά ο Τσίπρας;;; Μέχρι να τους βρούμε (αν τους βρούμε) τι θα γίνεται στη χώρα;; Από το "σχέδιο" έχεις βγάλει τη διάσταση του χρόνου. Φαντάζεσαι μια χώρα που θα παγώσει τον χρόνο , θα συνεχίσει να ζει όπως ζει σήμερα και θα κάνει κουβεντούλα για το πως ΘΑ πορευθεί. Η χώρα χρειάζεται πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει ... προχθές. Πότε θα τα κάνουμε επιτέλους;

  Και για τις τελικές επισημάνσεις σου
  Δεν μας εκβιάζουν Κώστα με πτωχευση. Εχουμε πτωχεύσει και κάθε μέρα βουλιάζουμε περισσότερο. Δεν θα μας σώσει κανένας αν εμείς δεν προσπαθήσουμε να σωθούμε. Ωραία τα περί αξιοπρέπειας αλλά ειλικρινά πιστεύεις ότι ως χώρα συμπεριφερθήκαμε και συμπεριφερόμαστε αξιοπρεπώς;;

 94. λαλακης avatar
  λαλακης 11/02/2012 01:53:19

  Hταν μεγα λαθος που μπηκαμε στο ευρω , η χωρα υπερδανειστηκε
  για να διοριζει στο δημοσιο και να μοιραζει λεφτα στους ΔΥ
  καταστραφηκε οτι εγχωριο υπηρχε σε παραγωγη , ο Ελληνας πιστεψε οτι
  δουλεια γιοκ θα διοριζομαστε στο δημοσιο πια , κυνηγουσαμε να παρουμε πτυχια οχι για να δουλεψουμε αλλα για να γινουμαι ΔΥ :
  Σπουδες στα παιδαγωγικα για να γινει δασκαλα σιγουρα η κορη,
  λογιστικα για να διορισω το παιδι στα κεπ και τα Ελτα δοιηκητικο
  και παει λεγοντας .
  Φτηνα δανεικα υπηρχαν οποτε ειδε ο Ελληνας βουτηρο στο ψωμι και το
  περασε για μαντρα
  Αυτο ηταν το εγκλημα με το Ευρω .
  Αν ειχαμε δραχμουλα απλα θα φροντιζαμε να αυτοπεριοριστουμε καπως
  και να μην γεμισουμε δασκαλες και νοσοκομες καθε ακρη της Ελλαδας.
  Αυτα παιδες με την αναπτυξη μεσω διορισμων ηταν θεμα αντιπαραθεσης
  επι Μητσοτακη που ελεγε ανθρωπος οτι η χωρα αν συνεχισει τους
  ανεξελεγκτους διορισμους στο δημοσιο θα χρεοκοπησει.
  Τωρα η κατασταση θυμιζει αν Ευρωπη των αρχων του '90
  Τεραστιο κρατος και μια κοινωνια σε καταρρευση

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ λαλακης 11/02/2012 02:31:10

   Γι αυτά που σχεδόν σωστά περιγράφεις δεν έφταιξε το ίδιο το ευρώ αλλά το πως το διαχειριστήκαμε. Κανείς δεν μας απαγόρευσε τα φτηνά δανεικά να τα χρησιμοποιήσουμε παραγωγικά.
   Και μην ξεγελιέσαι! Το όργιο της κρατικής επέκτασης και της δημοσιουπαλληλοποίησης τωνπάντων έγινε την πρώτη οκταετία του ΠΑΣΟΚ επι δραχμής, υποτιμουμένης και διολισθαίνουσας

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ λαλακης 11/02/2012 03:01:13

   ..πολυ καλα σου τα λεει το φιρικι2010 -
   το ευρώ δηλ. μας φταει για τα κομματικα μαγαζακια διορισμών, τη διαφθορα και την κατασπαταληση δημοσιου χρηματος έλεος....χανεις το δικαιο σου για τις σωστες διαπιστωσεις που κανεις στη συνεχεια οσον αφορα την νοοτροπια που αναπτυχθηκε ... η οποια δεν πρεπει να σου προκαλει εκπληξη..λογικά όντα που ανταποκρινονται σε κίνητρα, τα κινητρα ήταν λαθος..

   αλλα για να μην ξεχνιομαστε..
   ουτε καν το ελλειμα ευθυνεται για την κατασταση που βρισκομαστε σημερα
   - '..μην κανεις έτσι, ειναι και άλλοι εχουν που ελλειματα'
   ειπε η Μερκελ στον ΓΑΠ αρχες το2010 οταν δημιουργουσε το όλο θεμα υπαινισομενος ΔΝΤ κλπ.. αυτη η ατακα ειναι κοινο μυστικο..η συνεχεια γνωστη..και αυτο που με εξοργιζει περισσοτερο ειναι να ακουω 'οικονομολογοουντες' να προσπαθουν να ερμηνευσουν την κατασταση στην Ελλάδα (πως φτασαμε και πως θα βγουμε,..) με 'Μάκρο'-ορους .. προκειται για βλακες ή εγκάθετους

 95. Δικερως avatar
  Δικερως 11/02/2012 03:14:13

  Με ολον τον σεβασμο,Κωστα Ροδινε,πιστευω πως η σειρα πρεπει να εχει ως εξης:
  Πρωτον, να προκηρυχθουν εκλογες.
  Δευτερον,η νεα ισχυρη κυβερνηση να παρουσιασει ενα προγραμμα εξοδου απ'τη
  αβυσσο.
  Τριτον, να ζητησουμε απ'την τροικα να φυγει ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ
  Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΥΧΕ.

 96. Gia na min mas pernate gia malakes avatar
  Gia na min mas pernate gia malakes 11/02/2012 04:13:09

  Από την άλλη πάντως ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος υπερασπίστηκε την νομιμότητα τονίζοντας ότι συμβαδίζουν απόλυτα τόσο με νομολογίες του Αρείου Πάγου όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες που αναφέρονται «σε μέτρα εκτάκτου χαρακτήρα»

 97. Geros avatar
  Geros 11/02/2012 07:23:01

  Όλα καλά τα γραφει ο Ροδινός αλλα εγώ έχω μια απορία:
  Γιατί η νέα κυβέρνηση να θέλει τρεις μήνες για να μας παρουσιάσει πρόγραμμα εξόδου από την κρίση?
  Μήπως δεν ξέρουμε τα στοιχεία της κρίσης ? Όλοι γνωρίζουν σε απίστευτη λεπτομέρεια από ότι ξέρω τα δεδομένα της οικονομίας μας.
  Δηλαδή στις πιο σημαντικές εκλογές των τελευταίων 40 χρόνων θα μας απαντήσουν στο πιο σημαντικό ερώτημα βάση του οποίου θα έπρεπε να ψηφίσουμε ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?
  Η ΝΔ οφείλει να έχει καθαρή θέση και όχι να πει "Ψηφίστε με και η λύση θα έρθει εντός τριμήνου σε συσκευασία Kinder έκπληξη".
  Αν υπήρχε λύση και πρόγραμμα για την Ελλάδα μετά από μονομερή στάση πληρωμών θα είχε παρουσιαστεί εδώ και δέκα μήνες . Δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης κράτους μετά από μονομερή στάση πληρωμών. Ξένα δάνεια θα παίρνεις ψίχουλα με εγγυήσεις δεκαπλάσιες των σημερινών , εσωτερικό δανεισμό δεν μπορείς να κανεις γιατί χρεοκόπησες και κανεις δεν σε εμπιστεύεται , ούτε πολίτης , ούτε τράπεζα (αυτό είναι για αυτούς που λένε "μα την δεκαετία του 90 δεν ζούσαμε κανονικά?". Ναι, αλλα χωρίς να έχεις χρεοκοπήσει και με έναν σκασμό λεφτά από πακέτα στήριξης , έλεος).Έχεις δυο δρόμους , ή καταφέρνεις με εσωτερική υποτίμηση (δηλαδή φτώχεια) 3 φορές μεγαλύτερη από την σημερινή να γίνεις ανταγωνιστικός και σε καμιά δεκαετία επιστρέφεις σε φυσιολογικά επίπεδα (Αργεντινή) , ή λόγω έλλειψης παραγωγικής βάσης και έλλειψης χρηματοδότησης απλά μαθαίνεις για δεκαετίες να επιβιώνεις σε ένα επίπεδο υπολοίπων Βαλκανικών χωρων . Το πιο πιθανό για εμάς είναι το δεύτερο δυστυχώς.

 98. Aggelos avatar
  Aggelos 11/02/2012 08:51:20

  "Με ολον τον σεβασμο,Κωστα Ροδινε,πιστευω πως η σειρα πρεπει να εχει ως εξης:
  Πρωτον, να προκηρυχθουν εκλογες.
  Δευτερον,η νεα ισχυρη κυβερνηση να παρουσιασει ενα προγραμμα εξοδου απ’τη
  αβυσσο.
  Τριτον, να ζητησουμε απ’την τροικα να φυγει ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ
  Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΥΧΕ."  το τριτο δεν γινεται αμεσα,,αλλα σε καποιο χρονο,,πιο σκληρη διαπραγματευση να γινει...

  η Τουρκια πχ αναπτυχθηκε μετα το Δντ,,και σε λιγο καιρο εδιωξε την τροικα

  αυτα δεν γινονται επιθετικα-φυγετε ουστ κλπ..

 99. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 11/02/2012 08:53:12

  ΕΛΛΑΔΑ - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
  http://www.youtube.com/watch?v=zfIIjZK47_4

  Καλή σας ημέρα

 100. Πολίτης avatar
  Πολίτης 11/02/2012 09:17:04

  Πάρα πολύ σωστά τα λέτε, Κε Ροδινέ... Πρόκειται περί απλής, κοινής, λογικής - εν λειτουργία, όμως... γιατί πολύ συχνά την αφήνουμε όλοι να αδρανεί!
  Μια απορία, πάντως: Γιατί τα λέτε σε μας, στους πολίτες;
  Αλλού θα πρέπει να απευθυνθείτε, ψηλότερα! Εκτός κι αν δεν μπορείτε, οπότε έχουμε πράγματι πρόβλημα...

 101. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 11/02/2012 09:50:50

  Αρχίζει να αχνοφαίνεται μια ελπίδα : οι βουλευτές της ΝΔ , όλο και περισσότεροι, τείνουν προς τη καταψήφιση του προδοτικού μνημονίου ακόμα κι αν τεθεί θέμα κομματικής/ προβατικής πειθαρχίας. Για σήμερα αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ ομάδας. Εδώ δεν πρόκειται πλέον για φαινόμενα μεσσιανισμού που έλεγε τις προάλλες ο ΜΟ, αλλά για παράκρουση του αρχηγού : όλη η κοινωνία να φωνάζει ΟΧΙ , οι μνημονιακοί να την κάνουν ο ένας μετά τον άλλο και να μένεις εσύ ως Μεσσίας των τραπεζιτών να ψηφίζεις τη παράδοση της χώρας σου .

  Οι υψηλές τακτικές σκάκι είναι για τους χορτάτους : δεν θέλουμε ούτε σκάκι, ούτε μεσσίες αλλά τα αυτονόητα : επιτέλους οι πολιτικοί να κάνουν τα λόγια τους πράξεις και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το λαό. Αντώνη, βγες από το κάδρο δίπλα στον ΓΑΠ, Παπαδήμο, Βενιζέλο και σία και ξαναγύρισε στο λαό που σε ψήφισε.

 102. The Owl avatar
  The Owl 11/02/2012 09:53:22

  Αν τα άπειρα δις που έχουν ξοδεύει τα 40 χρόνια για την Αμυνα της χώρας σωστά και δεν είχα πέσει θύμα της διαπλοκής θα είχαμε λύσει το πρόβλημα εδαφικής ακεραιότητας στο βαθμό που θα είχαμε γίνει Ισραήλ. Ανόητο άρθρο, όλα αυτά μπορούσαμε να τα είχανε λύσει μόνοι μας

 103. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 11/02/2012 10:26:26

  Σήμερα, αυτό που προέχει, με όποιο τίμημα είναι να γίνουν εκλογές και ν΄αναλάβει τα ηνία ο Α. Σαμαράς.
  Το μείζον ζήτημα δεν είναι ούτε τα μέτρα του μνημονίου (που και γι΄αυτά έδωσε μάχη από τώρα ο Α. Σαμαράς και πέτυχε αυτά που πέτυχε), ούτε οτιδήποτε άλλο.
  Το μείζον ζήτημα, είναι, να τελειώσει αυτή η κυβέρνηση το σκοπό της, (έτσι συμφωνήθηκε) και να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, του μόνου ανθρώπου μέσα στο καταρρέον πολιτικό σύστημα, που αποτελεί σοβαρή λύση διακυβέρνησης.
  Αν κάτσουμε τώρα και αναλωθούμε, γιατί το ένα και γιατί το άλλο, λες και ο Α.Σαμαράς κυβερνάει τώρα, και αποδομήσουμε το ¨πολιτικό κεφάλαιο¨του Σαμαρά, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό.
  Ο Σαμαράς, είναι αυτός που ούρλιαζε από την αρχή και για την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, και για τα μνημόνια και μη μας λέτε εδώ πέρα μέσα για όψιμους εθνικοπατριώτες .
  Πατριώτης σαν τον Σαμαρά δεν υπάρχει, σε όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
  Λέτε να μην ακούει, λέτε να μην γνωρίζει καλύτερα απ΄ολους οτι όλα τα μνημόνια είναι αδιέξοδα αν δεν επανακάμψει η οικονομία;
  Γι΄αυτό λοιπόν είναι , ξαναλέω μείζον θέμα οι εκλογές.
  Γιατί μόνο μια διακυβέρνηση από τον Α. Σαμαρά θα μπορέσει ν΄απαντήσει στο καίριο θέμα της ¨επανάκαμψης¨ και να μειώσει έως και ν΄απαλείψει τις επιπτώσεις από τα σκληρά μέτρα.
  Δεν σας κάνει εντύπωση οτι προηγήθηκαν τα ταξίδια σε Ισραήλ και Ρωσία; Δεν αποτελούν δυνατά χαρτιά στα χέρια του Σαμαρά για μια επανεκκίνηση της οικονομίας από άλλη βάση και από άλλη αφετηρία; Δρόμοι λοιπόν να περπατήσουμε σαν χώρα υπάρχουν. Αλλά ποιός θα μας βάλει σ΄αυτούς τους δρόμους;
  Μόνα τους τα μέτρα του μνημονίου, είναι καταστροφή. Με διακυβέρνηση Σαμαρά όμως , το σκηνικό της οικονομίας αλλάζει.
  Γι΄αυτό μην στεκόμαστε στα δεύτερα και χάνουμε το πρώτο.

 104. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 11/02/2012 10:28:37

  Η καλύτερη τοποθέτηση εδώ και πάρα πολύ καιρό....

 105. pesaola avatar
  pesaola 11/02/2012 10:59:27

  Ρε παιδιά, το έχετε διαβάσει το νομοσχέδιο;
  Από όσα πρόλαβα να διαβάσω, πρόκειται πέρι συνδυασμού συμφώνου παράδοσης / υποδούλωσης της χώρας και κασχετήριας εκθεσης.
  Είναι δυνατόν να ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ τέτοιο πράγμα;
  Αν το ψηφίσουν, η προδοσία του Γιωργάκη θα περάσει στην ιστορία ως πταίσμα μπροστά σε αυτή του Σαμαρά και των βουλευτών της ΝΔ.

 106. camel avatar
  camel 11/02/2012 11:10:56

  ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

  Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστικήαρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι "

  Διαδικασίες

  ") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίουτης παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγήστην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θαμπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρωδικαιοδοσίες.Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσααμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σεσχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με τηνπαρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησηςαγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικούμέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τουςστοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΦΑΡΜΕΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ...

 107. Πέτρος Εθνιστής avatar
  Πέτρος Εθνιστής 11/02/2012 12:42:40

  Διάβασα το άρθρο σας με ενδιαφέρον. Η εκτίμησή μου είναι δεδομένη προς το πρόσωπό σας. Επιτρέψτε μου, όμως, να διαφωνήσω με τις προτάσεις σας. Η προτεινόμενη λύση, το άλμα στο κενό, θα γεννήσει πολύ περισσότερα δεινά για τον τόπο μας σε σχέση ακόμη και με αυτό το κακό πακέτο μέτρων που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας. Η επιλογή της διεθνούς απομόνωσης σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θα μας αποδυναμώσει όχι απλώς οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά. Οι γείτονες σκοπιανοί ήδη πανηγυρίζουν με τη διαγραφόμενη κατάρρευσή μας. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα η επαναδιαπραγμάτευση είναι εφικτή ΑΝ πιάσουμε κάποιους στόχους τους οποιίους έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να εκπληρώσουμε, ανεξαρτήτως Μνημονίων. Κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστεύει ότι η συνεχής ροή δανεικών και η υποδούλωσή μας στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνιστά περήφανη εθνική στάση. Ας μην έχουμε αυταπάτες: θα χρειαστεί να ματώσουμε για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις. Ως εκ τούτου, ο στόχος του ισοσκελισμού του προϋπολογισμού και η δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος είναι εκ των ων ουκ άνευ για να ανακτήσουμε τον έλεγχο της χώρας μας. Εξάλλου, ο Σαμαράς ποτέ δε διαφώνησε με τους στόχους της προτεινόμενης πολιτικής της τρόικας. Με τα μέσα για την επίτευξη των στόχων είχε αντιρρήσεις. Επειδή τα δανεικά δεν υπάρχουν πλέον (ας μας υποδείξει κάποιος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προσφορές από τη Ρωσία ή την Κίνα), είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο οικονομικά αυτοδύναμοι. Η μονομερής αποχώρηση από την ΕΕ, χωρίς σύναψη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ συμμαχιών με άλλες χώρες ανάλογου οικονομικού και γεωστρατηγικού βάρους, θα μας ρίξει στην ξέρα της απομόνωσης και της αστάθειας σε ένα εξίσου αβέβαιο και ασταθές διεθνές περιβάλλον. Θεωρώ, έτσι, ότι η στάση του Αντώνη Σαμαρά είναι στάση ΥΨΙΣΤΗΣ πατριωτικής ευθύνης και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι αδιανόητο να ζητάμε από έναν υπεύθυνο ηγέτη να συνδέσει με το όνομά του με μια εθνική καταστροφή ασύλληπτων διαστάσεων, μπροστά στην οποία η αιματηρή λιτότητα θα μοιάζει ελάχιστη. Η τοποθέτηση του εθνικού συμφέροντος υπεράνω του στενά κομματικού είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα αναγνωριστεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι άθλιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αφού υπέγραψαν το αρχικό μνημόνιο ελαφρά την καρδία, όταν υπήρχαν ακόμη ορισμένα περιθώρια διαπραγμάτευσης, τώρα αποχωρούν σαν τα ποντίκια από το βυθιζόμενο καράβι. Ας μην παρασυρόμαστε από τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα, υπό το κράτος της αγανάκτησης για το νέο πακέτο μέτρων. Όταν καταλαγιάσουν οι αρχικές αντιδράσεις, ο λαός θα σταθμίσει τα πράγματα και θα προκρίνει την υπευθυνότητα έναντι της πασοκικής ανευθυνότητας και υποκρισίας. Εξάλλου, ένα μεγάλο τμήμα του ήδη το κάνει, έστω κι αν δεν εκφράζεται δημοσίως.

  Σχετικά με την άτακτη χρεοκοπία, όποιος διαθέτει αμφιβολίες ας ρίξει μια ματιά στη μελέτη του δεύτερου καλύτερου, μεταξύ 42 πανεπιστημίων, οικονομικού πανεπιστημίου της Γαλλίας σε θέματα έρευνας. Παραθέτω τυχαία ένα λινκ, ενώ υπάρχουν και δεκάδες άλλα με τη σχετική μελέτη (http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=166092). Τους κουτόφραγκους μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά και με το δίκιο μας, αλλά όχι για την ποιότητα των σπουδών που προσφέρουν και την ακρίβεια των ερευνών που εκπονούν.

  • Γιάννης_Άλιμος avatar
   Γιάννης_Άλιμος @ Πέτρος Εθνιστής 11/02/2012 13:45:54

   Παραθέτω κι εγώ δύο λίνκς και αν βγάλετε άκρη πείτε μου κι εμένα:
   http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231147432
   http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231149833
   Κατ' εμέ, προσπαθούν με αυτές τις "παλιδρομήσεις" να μας ζαλίσουν γιά να χάσουμε όσοι περισσότεροι την ικανότητα συντεταγμένης λογικής σκέψης και κρίσης. Αν αυτό δεν ονομάζεται κατ' επάγγελμα προπαγάνδα, τότε τι ονομάζεται;
   Κύριε Πέτρε, χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του κ. Ροδινού, δεν είδα να γράφει κάπου γιά αποχώρηση από ΕΕ. Από το ευρώ, ναι είδα :). Ούτε γιά διεθνή απομόνωση είδα πάλι κάτι. Πολύ σωστά γράφετε ότι μόνοι μας πρέπει να καθαρίσουμε τα του οίκου μας. Όταν αποδεδειγμένα το κάνουμε αυτό, γιατί θα είμαστε σε διεθνή απομόνωση; Όλοι θα θέλουν να μας ξαναδανείσουν.
   Αυτά που αναπαράγει το Π.Θ. περί στρατιωτικού πραξικοπήματος κλπ, ο Μπεγλίτης τους τα διοχέτευσε;
   Όποιος θέλει μπορεί να ρίξει και μιά ματιά εδώ στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του FLOYD NORRIS της καπιταλιστικής NYT :).

  • Γιάννης_Άλιμος avatar
   Γιάννης_Άλιμος @ Πέτρος Εθνιστής 11/02/2012 13:47:22

   Ζητώ συγγνώμη. Το λινκ της NYT:
   http://www.nytimes.com/2012/02/10/business/global/plan-for-a-greek-debt-bailout-puts-the-banks-first.html

 108. tsechos avatar
  tsechos 11/02/2012 13:15:29

  Αγαπητοί συνσχολιαστές. Καταρχήν συγνώμη γιατί παρεμβαίνω σε ένα site που οι συμμετέχοντες έχουν σαφή ιδεολογικοπολιτική αντίθεση με τη δικιά μου η οποία είναι με το ΚΚΕ. Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες καταδυκνείουν τις σαφείς δυσκολίες του κυρίαρχου συστήματος να επιβάλει τις πολιτικές που στρατηγικά έχει χαράξει. Εμείς σαν ΚΚΕ τολμάμε σήμερα να πούμε ότι αυτά που λέγαμε στον ελληνικό λαό τα τελευταία 20 χρόνια έχουν πανυγηρικά επιβεβαιωθεί. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και με ιδιαίτερη ένταση στη χώρα μας (και όχι μόνο) μετά το 2009 δεν είναι τίποτα άλλο απο την υλοποίηση των συμφωνιών της ΕΕ ξεκινώντας απο το Μάαστριχτ και συνεχίζοντας με Λισσαβώνα , στρατηγική 2020 κλπ. Πάρτε τες τώρα αν τις έχετε και ξαναδιαβάστε τες.
  Όταν ο Σημίτης μαζί με τους άλλους υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου κουνούσαν τα Ευρώ χαχανίζοντας εμείς είπαμε στον ελληνικό λαό να μην πολυχαίρεται γιατί σύντομα θα δεί τι εστί ευρώ (βρέστε τα βίντεο με τις δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών κι άμα δεν τα βρείτε θα σας βάλω link εγώ). Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια προειδοποιούσαμε τον ελληνικό λαό οτι η επερχόμενη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση θα είναι πολύ βαθιά και η Ελλάδα σαν χώρα αδύναμος κρίκος του καπιταλιστικού συστήματος θα έχει πολύ βαριές συνέπειες απ αυτή την κρίση. Πριν απο τις εκλογές του 2009 προειδοποιήσαμε το λαό οτι ''ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ'' που θα σαρώσει τα δικαιώματα που έχει κατακτήσει εδώ και δεκαετίες. Απο τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είπαμε στο λαό οτι έχουμε πόλεμο και οτι πρέπει να αντισταθεί και να ανατρέψει τα μνημόνια και τις πολιτικές που θα του καταστρέψουν τη ζωή. Είπαμε στους ιδιωτικούς υπαλλήλους όταν κόβαν τα λεφτά στους δημόσιους να μην χαίρονται γιατί θα έρθει κι αυτονών η σειρά τους και η επίθεση εναντίον τους θα είναι σκληρότερη όπως επίσης και στους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες οτι το μεγάλο κεφάλαιο στην κρίση του επειδή η ανάγκες τις κερδοφορίας του επιβάλλουν να επεκταθεί σε μεγαλύτερο μέρος της αγοράς θα τους συντρίψει (κι αυτά περί ελεύθερου ανταγωνισμού και ίσων ευκαιριών στην αγορά και όχι μονοπώλησης και καρτελοποίησης της θεωρώ οτι και ο πιο καλοπροαίρετος δεξιός δεν μπορεί να τα πιστεύει πια) με χαρακτηριστικότατη εφαρμογή αυτό που λένε άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Όλες λοιπόν αυτές οι πολιτικές επιβάλλονται απο την ανάγκη της αύξησης τις κερδοφορίας του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης του. Οι απίστευτες κωλοτούμπες των πολιτικών εκπροσώπων του τις τελεςυταίες μέρες (με πιο απίστευτη την τελευταία όταν ξαφνικά ο ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να μετατρέπονται σε αντιμνημονιακούς πυλώνες και η ΝΔ να αρχίζει αυτή τώρα να βάζει πιο έντονα το δίλλημα οτι πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα) αυτό το σκοπό εξυπηρετούν. Και πάλι συγνώμη για την παρέμβαση.

 109. Βέρος δεξιός avatar
  Βέρος δεξιός 11/02/2012 13:30:44

  Εσείς μην θέλετε εμείς θέλουμε. Μπράβο στον Αντώνη που στέκεται στο ύψος τον περιστάσεων. Βάζει πάνω το συμφέρον την πατρίδας παρά την μικροπολιτική.

 110. george avatar
  george 11/02/2012 14:02:05

  Τα παραπάνω παπαγαλάκια της χρεοκοπίας ας σιωπήσουν επιτέλους!

  1) Δεν είναι δεδομένο ότι αν "τους στείλουμε στο διάολο" ότι θα χρεοκοπήσουμε. Είναι πολύ πιθανόν να μπλοφάρουν.

  2) Ακόμα και αν χρεοκοπήσουμε, οι συνέπειες θα είναι διαχειρίσιμες (με ελληνική ηγεσία και όχι δοτή, την οποία θα έχουμε θέλουμε δε θέλουμε, αφού οι προδότες θα έχουν την τύχη που τους αξίζει μετά από μια χρεοκοπία). Το σημαντικότερο όμως σε αυτό το σενάριο είναι ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας θα ανήκουν στους Έλληνες και με πολύ δουλειά θα μπορέσουν όντας ανεξάρτητοι να ξανασταθούν στα πόδια τους , σε συνδυασμό με τις κατάλληλες στρατηγικές συμμαχίες.

  3) Δεν υπάρχει αύριο αν δεσμεύσουμε τους πόρους της χώρας και τους ανθρώπους της με το αγγλικό δίκαιο. Οι πολιτικοί παίζουν τα ρέστα τους για να σώσους τις ζωές τους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς κάποιοι θα καταδικαστούν εντός Ελλάδας ή θα πάρουν το δρόμο της εξορίας, διότι στο εσωτερικό δε θα μπορούν να ζήσουν χωρίς στρατό να τους φυλάει.

 111. Γιάννης_Άλιμος avatar
  Γιάννης_Άλιμος 11/02/2012 14:21:43

  Συγγνώμη που με ξαναβλέπετε... ένα απόσπασμα περί απομονωτισμού:
  http://www.youtube.com/watch?v=FJyfRuzF5w0

  Διαβάστε και μερικά σχόλια :)

 112. Πεστροβα Μαρια avatar
  Πεστροβα Μαρια 11/02/2012 15:04:19

  Πολύ κατανοητό άρθρο!!!!!! Απλό και αληθινό! Ευχαριστώ.

 113. Πέτρος Εθνιστής avatar
  Πέτρος Εθνιστής 11/02/2012 18:06:28

  Αγαπητέ Γιάννη, ο κύριος Ροδινός είναι σοβαρός άνθρωπος και δε θα προέκρινε ποτέ τη διεθνή απομόνωση της χώρας. Νομίζω, ωστόσο, ότι η διεθνής απομόνωση είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της καθολικής άρνησης των απαραίτητων αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Η αποχώρηση από το ευρώ θα επιδιωχθεί από τους άσπονδους φίλους μας με την επιβολή ακόμη πιο επαχθών όρων παραμονής. Από τη στιγμή που θα βγούμε εκτός ευρώ, κινδυνεύουμε άμεσα με αποβολή από την ΕΕ, κάτι που που εξάλλου προβλέπεται και νομικά στην συνθήκη της ευρωζώνης. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να φύγουμε από όλες αυτές τις ενώσεις, ΕΑΝ είχαμε εξασφαλίσει συμμαχίες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ που θα μας πρόσφεραν ένα σχετικά σταθερό πλαίσιο στήριξης και μια στοιχειώδη πυξίδα ασφαλείας στο φουρτουνιασμένο διεθνές περιβάλλον. Με την απειλή του νεο-οθωμανισμού στη γειτονιά μας, με τα όνειρα της "Μεγάλης Αλβανίας" να φουντώνουν όλο και περισσότερο, η επιλογή της εσωστρέφειας, σε αυτή τη φάση, θα ήταν ανεύθυνη και επιπόλαιη, ίσως δε και εθνικά καταστροφική. Ο Αντώνης Σαμαράς διαβλέπει τους ορατούς κινδύνους μιας τέτοιας βεβιασμένης κίνησης και εθνικά σκεπτόμενος αναπροσαρμόζει τη στρατηγική του και τις κινήσεις του στην εγχώρια πολιτική σκακιέρα.
  Όσο για τον George, δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Θα τον συμβούλευα φιλικά να αφήσει τους χαρακτηρισμούς και να αναπτύξει μια στέρεη επιχειρηματολογία για να αντικρούσει τους συλλογισμούς που αναπτύσσονται εδώ. Η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας θα απαιτήσει μια μακρόχρονη προσπάθεια και παραγωγικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει επειγόντως να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τα κεφάλαια που απαιτούνται για την ευόδωση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας δεν μπορούν να δημιουργηθούν αλλά και ούτε να βρεθούν ακαριαία.
  Ας μην ξεχνάμε ότι μια ενδεχόμενη αποχώρησή μας από το ευρώ σε αυτή τη συγκυρία θα προσελκύσει τα διεθνή κοράκια της κερδοσκοπίας, όπως σωστά τόνισε από τηλεοράσεως και ο Μιχελάκης. Για του λόγου το αληθές:
  JP Morgan: «Αγοράστε ακίνητα σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12930&subid=2&pubid=112801194

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.