#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2013 12:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν είναι δεξιά η Χρυσή ΑυγήΔιαβάζω πολλούς φίλους σχολιαστές εδώ μέσα, που το ‘χουν εύκολο στο πληκτρολόγιό τους τελευταίως εκείνο το «θα φύγουμε …. Θα πάμε αλλού …..». Και εννοούν θα πάνε «δεξιότερα», θα περάσουν το «γεφυράκι» για να μπούνε στο κανάλι των χρυσών αυγών.

Λάθος κάνουν! Ρουβίκωνα θα διαβούν αν το διαπράξουν. Θα πάνε σε άλλη «γειτονιά», σκοτεινή, επικίνδυνη, αποτρόπαιη. Και σίγουρα δεν θα πάνε δεξιότερα! Όχι, η χρυσή αυγή δεν είναι σε καμία περίπτωση κομμάτι της πάλαι ποτέ «δεξιάς πολυκατοικίας» του Καρατζαφέρη. Όποιος το πιστεύει αυτό, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η χρυσή αυγή είναι ου-τόπος πολιτικός. Δεν έχει καμιά θέση στην Δημοκρατία. Όποιος μπαίνει στην ου-τοπική της  επικράτεια, κλείνει μάτια, αφτιά και στόμα. Παύει να είναι ελεύθερος πολίτης, μετατρέπεται σε πολιτικό ανδράποδο, σε πελάτη ενός βρώμικου «μαγαζιού» που στην βιτρίνα έχει Κασιδιάρηδες, Παππάδες, οικογένεια Μιχαλολιάκου και Καιάδες, ενώ στο βρώμικο και σκοτεινό υπόγειο θάλλουν όλα τα «μπουμπούκια» του ναζισμού με τον ίδιο τον «φύρερ» επικεφαλής.

Τι σχέση έχει με την Δεξιά, ακόμη και με την Ακροδεξιά αυτό το κακόφημο καταγώγιο; Είναι δυνατόν να θεωρηθούν Δεξιοί και μάλιστα πατριώτες – εθνικιστές τούτοι οι άνθρωποι που θαυμάζουν και έχουν πρότυπό τους τον άνθρωπο που κατέστρεψε την Ελλάδα όσο κανένας άλλος στην σύγχρονη εποχή και φέρθηκε στους προγόνους μας χειρότερα και από ότι θα φερόταν σε σκυλιά; Ποιόν πείθουν όταν μιλάνε για «προσκυνημένους» και «γερμανοτσολιάδες» οι άνθρωποι που χαιρετούν χιτλερικά, τιμούν την σβάστικα και έχουν «χτυπημένα» στα σώματά τους τατουάζ με τον γερμανικό αετό, το σήμα των βάφεν ες-ες ή τον ναζιστικό χαιρετισμό «sieg - heil»;

Η χρυσή αυγή δεν είναι «άκρο», δεν είναι καν κομμάτι του πολιτικού χώρου. Είναι ένα πολιτικό «εκτόπλασμα», ένα γήινο «σολάρις», που αν του επιτρέψουμε να μεγαλώσει, να απλωθεί και να καταλάβει αρκετό ζωτικό χώρο, τότε μπορεί να  μας καταπιεί «αμάσητους» όλους μας. Οι συγκρίσεις δεν έχουν νόημα, οι παρασπονδίες των αριστερών δεν δίνουν άλλοθι σε κανέναν δεξιό πατριώτη για να ψηφίσει αυτό το πολιτικό εκτόπλασμα. Οι οικονομικές δυσκολίες, τα αμαρτήματα και οι αδυναμίες της Δημοκρατίας μας, η ανικανότητα, ίσως και η απατεωνιά  κάποιων πολιτικών που μας έφεραν μέχρις εδώ, δεν είναι αρκετά ισχυρή δικαιολογία για να πυκνώσουν τις τάξεις αυτού του πολιτικού καιάδα, απελπισμένοι συνάνθρωποί μας, νομίζοντας πως εκεί θα βρουν δικαίωση και συμπαράσταση.

Μισό εκατομμύριο συνέλληνες τους ψήφισαν και τους επέτρεψαν να μαγαρίσουν το Κοινοβούλιο. Γνωρίζω πως στις τελευταίες εκλογές εισήλθαν εκεί ουκ ολίγα «μπουμπούκια» σε όλα σχεδόν τα κόμματα. Δεν θα συγκρίνω όμως την ελαφρότητα, την χαζομάρα ή ακόμη και την πολιτική υπερβολή, με την εγκαθίδρυση εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, του κόμματος που εξυμνεί και θαυμάζει τον Αδόλφο! Κανείς δημοκράτης Έλληνας δεν δικαιούται να κάνει τέτοιον τραγικό συμψηφισμό. Η χρυσή αυγή κάθε μέρα που περνά ρίχνει ολοένα και περισσότερο το προσωπείο της. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν δικαιούται πια να λέει πως δεν γνώριζε, πως παρασύρθηκε, πως έκανε λάθος. Η χρυσή αυγή δεν είναι Δεξιά, και να πάψουν οι αριστεροί να μας την χρεώνουν. Η χρυσή αυγή χρεώνεται σε όλο το πολιτικό σύστημα. Όλα τα κόμματα φέρουν ευθύνη για την ανάδειξή της, συνεπώς όλοι μαζί θα πρέπει να βάλουν πλάτη για να την εξαφανίσουν πολιτικά. Πως; Ο αγαπητός Φαήλος Κρανιδιώτης το περιγράφει μια χαρά. Να προσθέσω επίσης εκτός του μεταναστευτικού και την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της κάθαρσης και της τιμωρίας των ενόχων για την χρεοκοπία της χώρας, καθώς και την ενίσχυση των προσπαθειών για την ανακούφιση των φτωχότερων ελλήνων και την μείωση της ανεργίας, κυρίως των νέων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikosl avatar
  nikosl 20/05/2013 12:34:00

  Χιτλερική ακροδεξιά είναι η "Χρυσή Αυγή"

  • Κωνσταντίνος Σπ avatar
   Κωνσταντίνος Σπ @ nikosl 23/05/2013 00:13:16

   φρασεολογία αυτών των ανθρώπων ομοιάζει περισσότερο με τη ρητορική του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, Κοινές εκφράσεις περί αντιαμερικανισμού, με μόνη διαφορά τα περί σιωνιστικών κέντρων...

 2. sawas avatar
  sawas 20/05/2013 12:40:19

  Ο Ψωμιαδης διαφωνεί σφόδρα μαζί σου
  h**p://www.youtube.com/watch?v=8jb0_F9SUiw&feature=player_embedded#!

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 20/05/2013 12:41:21

  Πολύ σωστή ἡ ἐπισήμανσή σας,δέν εἶχα σκεφτεῖ ὅτι ἦταν ἀνάγκη νά γίνει.
  Ἡ Χρυσή Αὐγή εἶναι ἀπλά ἄκρο,οὔτε δεξιό οὔτε δεξιότερο,σκέτο ἄκρο,ἤ,ἀκραῖο μόρφωμα.Οὔτε κάν ἐθνικιστικό..

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Κυθήριος 20/05/2013 18:29:39

   Οντως αν μιλησεις με παλιο Χρυσαυγιτη θα δεις οτι δεν εχουν ιδαιτερα Εθνικιστικα χαρακτηριστικα. Πιο πολυ ρεπουν προς τον Εθνικο-Σοσιαλισμο. Κριμα που εγκλωβιζουν πολυ Πατριωτικο κοσμο, ο οποιος ουσιαστικα πετιεται εκτος ληψης πολιτικων αποφασεων, και αυτο ευννοει φουλ τους Εθνο-μηδενιστες του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Κυθήριος 20/05/2013 22:29:00

   Ακριβώς.
   Η ΧΑ από τότε που εμφανίστηκε ρέπει προς τον εθνικοσοσιαλισμό.
   Πλέον δεν φανερώνει αυτά τα στοιχεία.Από την πρώτη μετάλλαξη το 1992 οπότε υιοθετήθηκε το wolfsengel σαν σύμβολο και αφαιρέθηκε η στρογγυλεμένη swastika και μετά άρχισε να παρουσιάζει μια στροφή προς τον εθνικισμό με έντονα σοβινιστικά στοιχεία.Παρόλα αυτά ακόμα και μέχρι το 2007 και την έτερη μετάλλαξη προωθούσαν το "εθνικοσοσιαλιστικό ιδεώδες" και αναφέρονταν στον "επαναστάτη του αγκυλωτού σταυρού" και άλλες @@ριες καμαρωτές.
   Τα τελευταία χρόνια είναι που έχουν "αποτάξει" (τρίχες,αποκρύψει στην πραγματικότητα) τον εθνικοσοσιαλισμό.

   Βασικά η ΧΑ είναι η μετάσταση του καρκίνου που έχει καταφάει την πολιτική στην Ελλάδα από το 1949 και πέρα.Όλη η μπόχα και η δυσωδία από το μολυσμένο τραύμα της δεξιάς τα χρόνια μετά τον εμφύλιο.Όλη η βρώμα της χούντας,της "μεταπολίτευσης",της "αλλαγής",του "εκσυγχρονισμού" και της "επανίδρυσης του κράτους".Όλη η αηδιαστική νομενκλατούρα που προκαλούσε ενοχικά στοιχεία στη δεξιά επί 50 χρόνια.Ενοχικά που δεν τα άξιζε.Όλα αυτά τα χρόνια το να πεις ότι είσαι δεξιός ήταν σαν να είχες λέπρα η AIDS.Ποτέ άλλοτε ο νικητής ενός πολέμου,έστω και εμφύλιου δεν είχε τόσα ενοχικά σύνδρομα.Ποτέ άλλοτε η ιστορία δεν γράφτηκε με βάση τις μαρτυρίες ηττημένων...
   Αυτός ο πράσινος,ροζ και κόκκινος καρκίνος γέννησε τις μεταστάσεις που βλέπουμε τώρα και που λέγεται ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ.Όπου ο ένας θέλει να σφάξει τους διαφωνούντες και ο άλλος να τους στείλει στα Γκουλάγκ με εισιτήριο χωρίς επιστροφή...
   Όπου είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
   Του άκρατου ολοκληρωτισμού.
   Και να σας πω και κάτι άλλο.Όταν τον Ιούνιο πέρυσι πήγα με βαριά καρδιά να ψηφίσω γιατί ήξερα ότι κάθε μη-ψήφος είναι δύναμη στον (Ξ)ύριζα και είδα στο ψηφοδέλτιο πρώτο όνομα "Α.Κ." (γνωστός βουλευτής Β.Ελλάδας από το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου) χρειάστηκα ασκήσεις αναπνοής και να σκεφτώ ότι είναι για το ανώτερο καλό το να το ρίξω.Για κάθε ένα που βρήκε το κουράγιο να το κάνει,2 δεν το βρήκαν.Αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει η ΝΔ και ο ίδιος ο ΑΣ.Όχι τη ΧΑ.
   Η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουν εκεί που τους πρέπει,στο βόθρο,οι μεν του νεοναζισμού,οι δε του αντιεξουσιασμού,όταν μπορέσει ένας ηγέτης,μια παράταξη να εμφυσήσει στον κόσμο ελπίδα και να άρει τα ενοχικά σύνδρομα της δεξιάς.
   Αυτά...
   Μια απάντηση πήγα να δώσω στον Κηθύριο,σεντόνι έγραψα πάλι.
   Αλλά να πάρει η πίκρα και η οργή είναι μεγάλη γιατί η περήφανη δεξιά,αυτή που φάνηκε όταν ο ΚΚ ο πρεσβύτερος διέλυσε τη βουλή για να μην είναι αξ.αντιπολίτευση η ΕΔΑ,δεν φαίνεται πουθενά.Μακάρι ο ΑΣ να κερδίσει το στοίχημα.
   Μακάρι...
   Για όλους μας...

 4. GO avatar
  GO 20/05/2013 12:48:13

  Πλήρης ταύτιση απόψεων.
  Μηδενική ανοχή στους φασίστες.
  Με τις τρεις πολιτικές του επιλόγου σου (που κατ' επανάληψη έχω κι εγώ επισημάνει) όχι μόνο θα αποδυναμωθεί και ίσως εξαφανιστεί το έκτρωμα αλλά θα αποκτήσει τεράστια δυναμική η διακυβέρνηση Σαμαρά.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/05/2013 13:03:33

  H XA ειναι ναζιστικο κομμα καθαρα.Ολες οι τελευταιες προσπαθειες της να πεισει οτι ειναι απλως χουντικη ή ακροδεξια ή εθνικιστες ειναι προκαλυμμα.
  Οποιος ειχε διαβασει την εφημεριδα της ή τα εντυπα της πριν γινει γνωστη ξερει οτι προτυπο της ηταν η ναζιστικη Γερμανια και ο Αδολφος Χιτλερ.

 6. Δρυς avatar
  Δρυς 20/05/2013 13:05:10

  Σωστό το άρθρο, αλλά επισημάνω κάτι που δεν αναφέρεται και ανήκει στα "λάθη και ευθύνες όλων των κομμάτων".

  Τόσα χρόνια όμως με τους λαθρομετανάστες, τόσες φωνές, αλλά δε γινόταν τίποτα για το θέμα. (Όχι ότι δεν υπήρχαν και αυτοί που τους εκμεταλλεύτηκαν). Αυτό κυρίως ενόχλησε τον κόσμο. Γεμίσαμε πραγματικά αλλοδαπούς παντού. Αναγκάστηκαν και αυτοί σε ποινικά αδικήματα, μικρά εώς μεγάλα. Οι κοινοί δημόσιοι χώροι γέμισαν παραδείγματα απελπισίας και πόνου. Πλατείες, πάρκα, δάση, λίμνες. Τα νοσοκομεία διέγνωσαν ασθένεις που είχαν εξαφανιστεί από τη χώρα μας, όπως η ελονοσία κτλ.

  Αλλιώς πόσοι ψήφισαν χρυση αυγή για την οικονομία, το πολιτικό σύστημα και τα εθνικά ιδεώδη; Ακόμα και η ίδια εφημερίδα τους προσπαθεί να ενσταλάξει διάφορα ανιστόρητα-ανεκδιήγητα στους αναγνώστες της, αλλά καταλήγει να παραλυρεί.

  Το θέμα με τους λαθρομετανάστες είναι πραγματικά ο άσσος στα χαρτιά της χ.α. Και να πάει καλά η οικονομία, όσο είμαστε "μπάτε σκύλοι - αλέστε" εδώ, εκεί θα είναι η χ.α.

  • helios avatar
   helios @ Δρυς 20/05/2013 14:07:24

   +1000000000

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Δρυς 20/05/2013 18:33:38

   Σωστος ο Δρυς. Το μεγα θεμα με τους ΛΑΘΡΟ πρεπει να μπει πιο ψηλα στην Ατζεντα της ΝΔ. Δυστυχως το ~8% που στηριξε/στηριζει τη Χ.Α, ουσιαστικα εξαναγκαζει τη Ν.Δ να συγκυβερνα με τους Κουβελο-Ρεπουσηδες και να μην μπορει να εφορμοσει αυτα που πρεπει στο θεμα της Λαθρομεταναστευσης.

 7. Tolis avatar
  Tolis 20/05/2013 13:10:28

  Μπραβο!!! 10000+

 8. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 20/05/2013 13:37:43

  Σωστός

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/05/2013 14:01:20

  Το έγραψα αρκετά αναλυτικά σε σχόλιό μου σε άλλη ανάρτηση, η ΧΑ ξεκίνησε ως γκρουπούσκουλο βαρεμένων ναζιστών, ατόμων με ιδεοληψίες και μισοαγράμματων (αν όχι εντελώς αγράμματων), και, σιγά σιγά, υπογείως, μέσω του διαδικτύου (θυμηθείτε, ήταν το "άλλο κόμμα", ανώνυμο, στις δημοσκοπήσεις που ανακοίνωναν τα καθεστωτικά ΜΜΕ) , αυτό το γκρουπούσκουλο εκτινάχθηκε σε ύψη που ο Μιχαλολιάκος δεν θα μπορούσε ποτέ του να φανταστεί και ίσως δεν μπορεί καν να διαχειρισθεί...
  Γιατί όμως αυτό; Έγιναν ξαφνικά οι νοικοκυραίοι δεξιοί οπαδοί της αισθητικής και της ιδεολογίας του Χίτλερ; Θυμάμαι που ο παππούς του, βασιλόφρων δεξιός, τον έβριζε με τα χειρότερα λόγια, τον θεωρούσε παράφρονα, ανισόρροπο, τέρας....
  Πώς αυτοί οι άνθρωποι τώρα στράφηκαν προς τον κύριο Μιχαλολιάκο και τα ερυθρόμαυρα "αρχαιοελληνικά" (ουδέν σχόλιο...) σύμβολά του;
  Επειδή η επίσημη Δεξιά, η δημοκρατική Δεξιά, ήταν φιμωμένη στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ενώ ο κόσμος από κάτω έβραζε. Ποιος κυβέρνησε από το 2004 μέχρι το 2009, όταν ήρθε η αφροασιατική πλημμυρίδα στην Ελλάδα; Εντάξει, ήρθαν οι πρώτοι το 2003-2004, με ευθύνη Σημίτη-Γιάννας Αγγελοπούλου, που θέλαν δούλους για τους Ολυμπιακούς. Οι υπόλοιποι; Και γιατί τους ευχαρίστησε ο Παυλόπουλος;
  Ας τολμήσει λοιπόν η ΝΔ να βγει ανοιχτά, να καταδικάσει τις ίδιες της τις πολιτικές στο θέμα της λαθρομετανάστευσης ως ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Και να θεσπίσει ότι όποιος μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα ΔΕΝ νομιμοποιείται ποτέ, εκτός και αν δικαιούται ασύλου, οπότε η αίτηση θα εξετάζεται εντός μηνός. Και μετά θα δειτε πού θα πάει η ΧΑ.
  Εχετε καταλάβει τι έγινε επί κυβέρνησης ΚΚ; Εχετε καταλάβει ότι φυτεύθηκε εδώ, με το έτσι θέλω, σε 5 χρόνια μόλις, μία τεράστια κοινότητα αφροασιατών μουσουλμάνων που δεν έχουν, ως κουλτούρα, τίποτα το κοινό με εμάς, ούτε είναι αφομοιώσιμοι; Πότε άλλοτε από την πρώτη περίοδο της τουρκοκρατίας έχει γίνει τέτοια πληθυσμιακή αλλοίωση του ελλαδικού χώρου; Πότε άλλοτε είχαμε μισό εκατομμύριο και βάλε μουσουμάνους από την Ινδική υποήπειρο (Πακιστάν-Μπαγκλαντές+μουσουλμάνους από Ινδία), αφήνω αυτούς από την υπόλοιπη Ασία, στον ελλαδικό χώρο; Εδώ μιλάμε για μία ριζική αλλαγή του ελλαδικού εθνοτικού και πολιτισμικού τοπίου σε μόλις 5 χρόνια!!! Και με πληθυσμούς επιλήδων με μέσο όρο ηλικίας τα 25. Σε μία χώρα γερασμένη, που φορολογεί τα μωρά! Μόνο με εισβολή μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
  Ποιος θα δικαστεί για αποδοχή τέτοιας εισβολής μέσα στο έδαφός μας;
  Αυτή είναι η ουσία, αγαπητοί, και όποιος δεν έχει χρωματιστά γυαλιά το βλέπει...Και ο κόσμος στις γειτονιές, με τους Πακιστανούς γείτονες που απλώνουν τα ρούχα από τα κοινόβιά τους στον δρόμο (πηγαίνετε στις γειτονιές του Πειραιά...), και με τα πακιστανικά κουρεία που είναι ανοιχτά τις Κυριακές (αλήθεια, εδώ ο Σύλλογος Κομμωτών τι κάνει;) και κουρεύουν με 4 ευρώ, και με τους Πακιστανούς να απλώνουν πραμάτεια μέσα στις μικροσκοπικές παιδικές χαρές, απλά βαρέθηκε...Αφήνω ληστείες και ναρκωτικά Αλγερινών, Μαροκινών, Νιγηριανών, Σομαλών, κλπ, κλπ....Δεν υπάρχει ισλαμικό κατακάθι που να μην έχει κουβαληθεί στην Ελλάδα...
  Και έχεις τους γραφικούς βαψομαλλιάδες Τραγάκηδες, απροσδιορίστου ηλικίας, τους ανθρώπους που διόριζαν μέχρι και σε σούπερ μάρκετ, να υποστηρίζουν τους κομμουνιστικούς ρατσιστονόμους στην τηλεόραση...
  Αυτή η ΝΔ δεν καταλαβαίνεί τίποτα, με τίποτα...

  • Jiannis avatar
   Jiannis @ ΒΙΣ 20/05/2013 17:54:30

   +1000! Τα είπες όλα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΒΙΣ 20/05/2013 18:21:16

   Να περιμένεις την τελική απόφαση Σαμαρά για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη και μετά τα ξαναλέμε...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 20/05/2013 18:24:13

   O Kαραμανλης παραμενει μυστηριο για τη σταση του σε πολλα θεματα.
   Ηταν σιγουρα ο χειροτερος πρωθυπουργος που ειχε η ΝΔ και ας μην κακοφαινεται σε πολλους προσωπολατρες.Δημογραφικη εισβολη και αλλοιωση,ανοχη στους αναρχικους και καταστροφεις,δημοσιονομικος εκτροχιασμος.
   Και ακομη υπαρχουν καλης πιστεως ανθρωποι που τον στηριζουν.

   • Evangelos avatar
    Evangelos @ ψυχραιμια 21/05/2013 08:37:23

    Συγνώμη αλλά ΑΝ ο Καραμανλής ήταν ο χειρότερος , δεδομένου ότι πλήν του ιδρυτή του κόμματος , που έχουν πλέον περάσει 33 χρόνια από τότε που κυβέρνησε και δεδομένου ότι ο Μητσοτάκης ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν , πολιτεύτηκε ή κυβέρνησε ως δεξιός και άρα ως ΝΔκράτης

    ΤΟΤΕ ΡΩΤΑΩ ... πως υποστήρίζεις μιά παράταξη κόμμα ΕΦΟΣΟΣΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ παραδέχεσαι ότι ουδέποτε τα τελευταία 33 χρόνια κυβερνησε ΚΑΛΑ ???

    πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς (δήθεν κατ εμέ) δεξιούς - ΝΔμοκράτες

    ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΟΝΤΑΣ τον Καραμανλή που αποτελεί την ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίοδο δεξιάς διακυβέρνησης από το 81 και μετά ουσιαστικά απαξιώνουν την παράταξη !!!

    • Λόγιος avatar
     Λόγιος @ Evangelos 20/06/2013 20:23:52

     Τι το δεξιό είδες στον Καραμανλή και στην διακυβέρνηση του φίλε; Η μετά το 81 ΝΔ δεν είναι δεξιά, δεν είναι καν κεντροδεξιά. Επί της ουσίας είναι ένα δεύτερο πασόκ. Ένα συνονθύλευμα αριβιστών χωρίς αρχές, σε ό,τι αφορά τα στελέχη. και το ξέρω καλά αυτό από ίδιαν πείρα. Το 83 γράφτηκα στην ΟΝΝΕΔ επί Μιχαλολιάκου - Μανωλάκου. Πόσοι σκληροί δεξιοί μανωλακικοί το γύρισαν σε φιλελεύθεροι βουλγαρακικοί εν μια νυκτί ... Πόσα στελέχη του κομματικού μηχανισμού μετατρέπονταν σε εχθρούς της παράταξης, επειδή δεν λάμβαναν τα ανταλλάγματα που απαιτούσαν, και ψήφιαν τη μια ΠΟΛΑΝ, την άλλη πασόκ ... Χρόνια μάς παρουσιαζόταν για βασιλόφρονας ο άλλος και το 2000 ανακοίνωσε ότι ψήφισε Σημίτη ... Που συνεχώς κοροϊδευαν και απογοήτευαν τον δεξιό κόσμο. Όποτε κέρδισαν εκλογές δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του κόσμου που τους ψήφισε. Και όταν χάνανε, όσοι ψήφοι πέρνανε ήταν με βαριά καρδιά από κόσμο πού δεν ήθελε να έρθει το χειρότερο.

  • B.Q avatar
   B.Q @ ΒΙΣ 20/05/2013 22:33:05

   BIΣ, ++++++++++++++ Πόσο πολύ συμφωνώ, δυστυχώς!!

   • B.Q avatar
    B.Q @ B.Q 20/05/2013 22:56:17

    Εγώ καταλαβαίνω οτι είναι πάρα πολλοί πια αυτοί που προκειμένου να ''οπλίσουν'' κάποιους αδίστακτους, αναλόγου ανηθικότητας των αχρείων πολιτικάντηδων, ψηφίζουν τη Χ.Α, όπως θα προσλαμβάνανε... μπράβους (εάν μπορούσαν), για να αντιμετωπίσουν συμμορίες ''νομιμοφανών'' λήσταρχων, βιαστών, εγκληματιών, με γραβάτες κι Αρμάνι. Ας δούμε την πραγματικότητα. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χ.Α, απλά ανταποδίδουν με αυτοκαταστροφική μανία το βιασμό που υφιστάμεθα όλοι από τους άθλιους ...υπηρέτες του ''δημοκρατικού (τάχα) τόξου''. Όταν οι νόμοι δεν τιμωρούν και δεν διώκουν παρά μόνον τους αδύναμους, όταν η αλληλοσυγκάλυψη προστατεύει τους VIP ενόχους ενώ η φτωχοποίηση πλήττει, εξαγριώνει κι εξαθλιώνει τους πολίτες, μην ψάχνουμε τους ενόχους αλλού. Όλοι γνωρίζουμε ποιοί ευθύνονται, ποιές είναι οι αμοιβές τους, το ψέμα, η αισχρή τους συμπεριφορά κι η απαράδεκτη πολιτεία τους. Ο ασκός του Αιόλου έχει πια ανοίξει, τα ξόρκια κι οι φοβέρες δεν βοηθούν. Νέμεσις, κάθαρση, τιμωρία και αυστηρή επιβολή των νόμων, αδιακρίτως, ανεξαιρέτως, σε κάθε επίπεδο. Διαφορετικά, το τέρας θα θεριεύει, όσο κι αν σκούζουν γοερά, οι συμφεροντολόγοι υποκριτές.

    • Eva avatar
     Eva @ B.Q 22/05/2013 18:06:05

     Τα είπατε όλα. Είναι έτσι ακριβώς,

 10. Γατος avatar
  Γατος 20/05/2013 14:26:14

  Πραγματικά, το άρθρο αυτό με έπεισε να στηρίξω Σαμαρά...

  • Corvus Corax avatar
   Corvus Corax @ Γατος 22/05/2013 12:07:01

   Τουλαχιστον πληρωνεσαι απο το κομμα ή οντως εισαι χαζος;

 11. μετανάστης 7 avatar
  μετανάστης 7 20/05/2013 14:42:52

  Είμαι από παιδί οργανωμένος και μάχιμος στη Ν.Δ.[ΟΝΝΕΔ, ΜΑΚΙ, ΔΑΚΕ κ.λ.].Πάντα αυτοπροσδιοριζόμουν ως δεξιός.Άκουγα συνεχώς τους εκπροσώπους μας να αποφεύγουν συστηματικά τη συγκεκριμένη λέξη.Την ώρα που ενστερνίζονταν τη λέξη-αριστερός -με υπερηφάνεια ακόμα και οι κεντρώοι,οι δικοί μας υιοθετούσαν εφευρήματα του τύπου,φιλελεύθερος ή μεσαίος χώρος.Την ώρα που η αριστερά νικιόταν σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα πεδία,η μοναδική χώρα στην οποία οι αριστεροί καυχιόνταν κι οι δεξιοί ντρέπονταν ήταν η Ελλάδα,καθώς οι φυσικοί εκπρόσωποι της δεξιάς βολεμένοι,άβουλοι και καναπεδάτοι κατάπιναν αμάσητη την καραμέλα του προοδευτικού.Μάταια το δεξιό πόπολο περίμενε κάποια στήριξη από τους ταγούς του σε θέματα όπως το πολυτεχνείο,εμφύλιος,διώξεις,μετανάστες κ.ά. Είμαι τόσο πικραμένος που θα γέμιζα σελίδες με την ανοησία και φυγομαχία των εκπροσώπων μας στο ιδεολογικό πεδίο,μα έχω δουλειά και κλείνω.Μην απορείτε όμως με τους δεξιούς όταν υποστηρίζουν το μοναδικό κόμμα που δηλώνει δεξιό,μετά από 10ετίες νεοδημοκρατικής σιωπής και ψευτοπροοδευτισμού,ακόμα κι αν σε πολλά διαφωνούν μαζί του.

  • Leonidas avatar
   Leonidas @ μετανάστης 7 20/05/2013 15:11:10

   +1000

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ μετανάστης 7 20/05/2013 15:13:13

   σωστά και νηφάλια τα λές.

  • sos avatar
   sos @ μετανάστης 7 20/05/2013 19:18:01

   Πέστα!

  • maverick avatar
   maverick @ μετανάστης 7 20/05/2013 21:24:54

   Σε καλό δρόμο βρίσκεσαι!!!

  • Evangelos avatar
   Evangelos @ μετανάστης 7 21/05/2013 08:48:04

   φυγομαχία της παράταξης ήταν το βέτο στην εισδοψή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ , φυγομαχία ήταν η στήριξη Παπαδόπουλου στην Κύπρο , φυγομαχία ήταν η ενεργειακή στροφή στο φυσικό αέριο και αναζήτηση συμαχιών στην Ανατολή ???

   επιτέλους !!! οι εθνικιστικές , ρατσιστικές κορώνες ΔΕΝ είναι ιδεολογικό πεδίο της δεξιάς (που εμείς ανήκουμε) είναι λαικισμός χειρίστου είδους της ψηφοθηρικής ΔΗΘΕΝ δεξιάς που ελπίζει στην στήριξη ψυχολογικά καταπιεσμένων ανθρώπων που για ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ αισθάνονται καταπιεσμένη από μια υποτιθέμενη αριστερή ηγεμονία

   όσοι θέλουν ιδεολογικές κουβερναντες να τους νταντέυουν με εθνικιστικά και ρατσιστικά ιδεολογήμτα της πλάκας ΕΛΠΙΖΩ να μην βρουν καταφύγιο στην δεξιά (ή τουλάχιστον όχι αλλο πια)

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ μετανάστης 7 21/05/2013 11:20:42

   .....βολεμενοι, αβουλοι και καναπεδατοι....++++++++++++++++

 12. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 20/05/2013 14:51:06

  Είναι μεταξύ ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  • Rainbow avatar
   Rainbow @ Apostolos Vlahos 20/05/2013 15:11:31

   http://www.youtube.com/watch?v=17MAFr7_5zE

 13. cp avatar
  cp 20/05/2013 14:57:34

  Ναζιστική μπορεί να είναι ,αλλά λέει και το ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . Αυτονόητο.
  Εδιωξε ο Σαρκοζί του τσιγγάνους πχ ήλθαν εδώ.
  Οι ευροκεντρικοί θρέφουν την χρυσή αυγή ,η οποία όπως λέει ο κακλαμάνης εχει και ένα 5-7% ΠΑΝΩ από τις δημοσκοπήσεις. Σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες .

 14. WY avatar
  WY 20/05/2013 15:01:56

  Συντάκτη /Πατριώτη Εύγε!!!
  Από αύριο κιόλας,θά γίνω μέλος μιάς εκ τών συνιστωσών τού (Λαικού) Δημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ,πού τά μέλη του κι όλες οί συνιστώσες του συνολικά,**λατρεύουν** ,τόν Μεγάλο (Λαικό) Επαναστάτη-Ηγέτη-Δημοκράτη Πατερούλη (Μας!!!!) Στάλιν κι ό οποίος ώς γνωστόν καί σύμφωνα καί μέ τά ιστορικά κιτάπια τών πάσης φύσεως κομμουνιστών-πνευματικών παιδιών του,**ευεργέτησε** τήν χώραν μας,όδηγώντάς της στήν Πολυπόθητη Νίκη/Απελευθέρωση κατά/από τών/τούς ΝΑΖΙ καί πού μέ τήν βοήθειαν του,κατέσφαξε κι όλους τούς δοσίλογους αξιωματικούς-στρατιώτες τού Εθνικού Στρατού αλλά καί χιλιάδες προδότες Έλληνες Πολίτες (ακόμη καί 8χρονα),πού ετόλμησαν τήν περίοδον τού Απελευθερωτικού Αγώνα τών τού ΕΛΑΣ,νά αμφισβητήσουν τήν ιερότητα τού σκοπού/αγώνα του,νά απελευθερώση δλδ καί εγκαθιδρύσει ΚΑΙ στήν χώραν μας, τήν Λαική Δημοκρατία τών Σοβιέτς.
  Έτσι άλλωστε,θά διατηρήσω καί τόν εθνικισμόν αλλά καί τόν πατριωτισμόν μου!!!!!
  Εύγε διά μία ακόμη φορά Πατριώτη!!!!!!
  Στ΄άρματα!!
  Στ΄ άρματα!!

 15. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20/05/2013 15:14:31

  Ναζισμός λέγεται μόνο ο γερμανικός εθνικισμός και φασισμός ο Ιταλικός. Και αυτούς τους πολέμησαν οι έλληνες εθνικιστές του Ιωάννη Μεταξά το 1940. Είναι λοιπόν άτοπη η ταύτηση των Ελλήνων Εθνικιστών με τις παραπάνω ιδεολογίες.


  "Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος."

  Ίων Δραγούμης

  • Απορών avatar
   Απορών @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20/05/2013 15:44:26

   Τσιμπίσατε;

   "Μια περίοδο της ζωής μου εθνικιστική (από τα 1902 ως τα 1914 απάνω κάτω). Έπειτα έβαλα μια pétition de principe στο νασιοναλισμό μολονότι ενεργούσα σύμφωνά του. Τώρα μπαίνω σε μια σοσιαλιστική και ανθρωπιστική περίοδο. Αρχίζω να λαβαίνω συνείδηση του αναρχισμού μου (1917-1919) και προχωρώ. Και σ' αυτό πρέπει να βάλω une pétition de principe. Στην πρώτη περίοδο επίδραση του Nietsche και Barrès. Στη δεύτερη Τολστόϊ, Rousseau, Κροπότκιν, Gide".

   Ίων Δραγούμης

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Απορών 20/05/2013 16:59:18

    Ο εθνικισμός του Ίωνα δεν είχε να κάνει τίποτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή εθνικισμού. Ο εθνικισμός του 'Ιωνα ήταν μορφή ενέργειας που κάνει το άτομο, άνθρωπο. Η ιδεολογία του Δραγούμη θεμελιώνεται στους εξής άξονες:
    α) Έθνος και κράτος
    β) Φυλή
    γ) Το «Εγώ» και η ταύτιση Έθνους, Φυλής και «Εγώ»·
    δ) Εξωτερική πολιτική: Μεγάλη Ιδέα
    ε) Παράδοση
    στ) Κοινοτισμός
    ζ) Εθνικισμός και σοσιαλισμός-ανθρωπισμός

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 21/05/2013 01:53:38

     Ένα τόσο δα βιβλιαράκι είναι η ΑΣΚΗΤΙΚΗ του Καζαντζάκη. Και επηρέασε τόσο καθοριστικά τους φίλους του, όπως τον Ι. Δραγούμη. Διαβάστε το, όσοι δεν το ξέρετε ήδη.
     Και, εν πάσει περιπτώσει, ο Ι.Δ. χρησιμοποιεί και τον όρο του "εθνιστή", που, από ότι κατάλαβα είναι "μη σωβινιστικός εθνικισμός".

    • Απορών avatar
     Απορών @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 21/05/2013 06:30:20

     "Ο εθνικισμός του Ίωνα δεν είχε να κάνει τίποτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή εθνικισμού". Συμφωνούμε: απλά θα μπορούσατε κάλλιστα να μην τον ονομάζατε και εθνικισμό. Επιπλέον, δεν έχει καμμία σχέση με τους ναζιστές. Η χρήση των όρων σοσιαλισμός και εθνικισμός δεν συνιστά εθνικοσοσιαλισμό. Πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό.

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 21/05/2013 13:29:41

   Ποιο οικονομικό σύστημα θέλει η ΧΑ;

 16. Χρήστος avatar
  Χρήστος 20/05/2013 15:22:45

  Όταν πέρυσι η αρχηγός του Κ.Κ.Ε δήλωσε ευθαρσώς εντός του κοινοβουλίου ότι "εμείς δεν σεβόμαστε και δεν υπακούουμε στο Σύνταγμα" 'εγινε κανένας αντίστοιχος ορυ,αγδός στα (εργολαβικά) κανάλια? Τι δεν καταλαβαίνεις (ακόμα)?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χρήστος 20/05/2013 18:24:52

   Μα το ΚΚΕ είναι στο 5%. Η ΧΑ έφτασε το 10%. Αυτό σημαίνει πως ενώ οι οπαδοί του ΚΚΕ είναι παλιοί και παγιωμένοι, οι σκεπτόμενοι να ψηφίσουν ΧΑ είναι περισσότεροι λόγω άγνοιας. Το θέμα είναι να καταλάβουμε τι κάνουμε πριν το κάνουμε. Όχι όπως με το Τζέφρυ που μετά 2 εκατ. λαός αυτομουτζωνόταν...

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Χρήστος 21/05/2013 13:31:26

   Μην ξεχνάς ότι επίσης έχει καταψηφίσει το Σύνταγμα του 1975 και μιλάει ανοιχτά ότι δεν το αναγνωρίζει.

 17. Γιώργος avatar
  Γιώργος 20/05/2013 15:28:57

  Το θέμα είναι αν η σημερινή ΝΔ (που είναι σε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και που δέχεται αντιρατσιστικούς νόμους ενός Ρουπακιώτη) είναι δεξιά...

  • maverick avatar
   maverick @ Γιώργος 20/05/2013 21:31:23

   Πολύ καλό ερώτημα. Ας ελπίσουμε στο επερχόμενο συνέδριο να μας λυθεί η απορία. Αν και δεν το βλέπω!!!

 18. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 20/05/2013 15:32:52

  Θα ειχε ενδιαφερον να μας πειτε απο αντλουν τους ψηφοφορους της η ΧΑ.
  Ποιοι ειναι αυτοι που τις δινουν το 13 με 14% που δειχνουν οι δημοσκοπησεις ;;;
  Ποιοι ψηφοφοροι εχουν μετακινηθει προς την Χ.Α..

  • apergospastis avatar
   apergospastis @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 20/05/2013 16:08:58

   Η ΧΑ αντλεί από την δεξαμενή από την οποία όλοι τρώνε τα τελευταία 3 χρόνια: Το μεγάλο και πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ, το κυρίαρχο κοινωνικό φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που εξακολουθεί να ηγεμονεύει, αυτήν την φορά παρασιτώντας σε όλους τους άλλους χώρους. Ο συνδικαλιστικός και δημοσιοϋπαλληλικός του βραχίονας κίνησε κατά ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκσυγχρονιστές πήγαν ΔΗΜΑΡ και ίσως ΝΔ και μικρά φιλελεύθερα κόμματα. Οι προσωπικοί πελάτες των Βενιζελικών έμειναν στο κόμμα-σφραγίδα.
   Τί απομένει; Η μεγάλη μάζα των μη-προνομιούχων που μετά το μεγάλο φαγοπότι της πρώτης τετραετίας είδε το κράτος να του τρώει τα κέρδη του σιγά-σιγά στο όνομα της Ευρώπης και της μη 'επιστροφής της Δεξιάς'. Μαθημένη στις συνωμοσιολογίες περί Δεξιάς, παλατιού, χούντας, Αμερικάνων, ξένων κέντρων που κυνηγούσαν την οικογένεια του Καστριού κλπ., αυτή η μάζα τελικά βρέθηκε εξαθλιωμένη να ζει με 300 ευρώ το μήνα και 300 Μπαγκλαντέσιους στην πλατεία της γειτονιάς της όταν ήρθε η κρίση. Enter Χρυσή Αυγή και τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.

   • Γιάννης Ν.Ιωαννίδης avatar
    Γιάννης Ν.Ιωαννίδης @ apergospastis 20/05/2013 16:39:03

    Νομίζω ότι είναι μία καλή εκδοχή.

 19. Tonia G. avatar
  Tonia G. 20/05/2013 15:35:41

  Η αλήθεια μπορεί να είναι κι έτσι όπως τα λες. Δηλαδή όντως η Χ.Α. να είναι άκρο/εθνικοσοσιαλιστές κτλ. Ωστόσο είναι άλλο πράγμα τι είναι η Χ.Α. και άλλο ποιες είναι οι θέσεις της.
  Οι θέσεις της λοιπόν βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στους Δεξιούς ψηφοφόρους διότι είναι ξεκάθαρες και συμβατές με τη ιδεολογία των ανθρώπων αυτών (δεξιών).
  Η ΝΔ συνεπώς έχει μετακινηθεί μέσω των κυβερνητικών της επιλογών και πολιτικών. Δεν έχουν μετακινηθεί οι ψηφοφόροι της. Απλά οι τελευταίοι εν μέσω εθνικών χρόνιων άλυτων προβλημάτων, κρίσης ασφάλειας σε επίπεδο εγκληματικότητας, κυβερνητική αδιαφορία στη λαθρομετανάστευση , ιδεολογική επικράτηση του αριστερισμού (π.χ. Μ. Βαρβιτσιώτης: προτιμώ να ψηφίζουν οι νέοι Σύριζα παρά Χ.Α.), ατιμωησία Πασοκων κτλ κτλ κτλ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ την υποβάθμιση της ζωής τους, της ιδεολογίας τους και του μελλοντος των παιδιών τους από την καθεστωτικό "αριστερό τόξο" που στην Ελλάδα έχει λανθασμενα χαρακτηριστεί ως "δημοκρατικό τόξο". Η ΝΔ λοιπον στα μάτια των δεξιών δεν μετέχει σε κανένα "δημοκρατικό τόξο". Οι δεξιοί πολίτες βλέπουν πως η ΝΔ μετέχει στο "αριστερό τόξο", με μόνη τη Χ.Α. να παίζει σε ολόκληρη τη Δεξιά πτέρυγα. Αυτό η ΝΔ θα το πληρώσε. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που εδώ και 2-3 εβδομάδες ομιλούν ανοικτά πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ΝΔ-Σύριζα, με αξ. αντιπολίτευση ξέρετε ποιον.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Tonia G. 20/05/2013 21:30:55

   Μην πεις το "ποιον", θα έρθει ο Φρούραρχος...

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ ΒΙΣ 21/05/2013 09:51:43

    Για φαντάσου που φτάσαμε... οι ¨επαναστάτες του 2008" να καλούν Φρουράρχους!!! Μετά τι έχει άραγε; Εξορία;

  • maverick avatar
   maverick @ Tonia G. 20/05/2013 21:44:52

   Ξεχάσαμε τα περί «παλιόπανου» αναφερόμενος στη σημαία ή τον έτερο καππαδόκη, πρώην Υπουργό, ότι τα «ανθρώπινα δικαιώματα κινδυνεύουν από την Εθνική Κυριαρχία»; Στο τέλος οι ψηφοφόροι της ΝΔ, αναρωτιόμαστε, κάθε φορά που κοιτιόμαστε στον καθρέπτη, εάν ήμαστε συνοδοιπόροι του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ κλπ

  • Οίστρος avatar
   Οίστρος @ Tonia G. 20/05/2013 21:53:16

   Τόνια, έβαλες το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο ! Συμφωνώ - με εξαίρεση την τελευταία πρόταση του σχολίου σου - και μπράβο σου !

  • Je ne regrette rien avatar
   Je ne regrette rien @ Tonia G. 20/05/2013 23:33:51

   Mπράβο @Tonia G , τα λές πολύ σωστά.

 20. George avatar
  George 20/05/2013 15:38:42

  Η ΧΑ έχει στην πολιτική της ατζέντα ζητήματα που ένα δεξιό κόμμα θα έπρεπε να θέτει (άμυνα, πατριωτισμός, μεταναστευτικό, νόμος & τάξη), άλλα που θα έπρεπε να θέτει η αριστερά (κρατισμός, δραχμή) και άλλα που δεν θα έπρεπε να θέτει κανείς (αντισημιτισμός). Το πρόβλημα δεν είναι η ΧΑ αλλά η ΝΔ που επίσης δεν είναι δεξιά (στα κοινωνικά) αλλά ούτε και φιλελεύθερη (στα οικονομικά)...καλώς η κακώς τα κενά δεν παραμένουν κενά για πάντα.

 21. Χρήστος avatar
  Χρήστος 20/05/2013 15:39:09

  Δεν υπαρχει τιποτα περισσοτερο να πω, απο το να συμφωνησω 100% με τις αποψεις του Μεταναστη 7!!!

 22. theo1611 avatar
  theo1611 20/05/2013 15:46:39

  Και τι είναι, Κέντρο ή Αριστερά?
  Ή μήπως έχουμε ξεφύγει ήδη από τα στερεότυπα και δεν το κατάλαβα?
  Η ουσία είναι πως η δεξιά παράταξη, με όλο το σεβασμό, έχει ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσει! Αυτή είναι η γνώμη μου!

 23. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 20/05/2013 15:48:38

  Μετά το ΄΄κείμενο της νιότης'' του Παππά, πάρτε ενα ''κείμενο της νιότης'' του Τζόν Κένεντι (...γερμανοτσολιάς και αυτός...)

  http://www.tanea.gr/news/world/article/5018457/o-adolfos-xitler-tha-ginei-thrylos/

  http://www.jfkmontreal.com/conclusion.htm

  • periopos avatar
   periopos @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 20/05/2013 17:32:09

   Αφελής η σύγκριση.
   Ο Κέννεντυ τα είπε πριν εκδηλωθεί η θηριωδία και η τρέλα του Χίτλερ.
   Η ΧΑ τα λέει 50 χρόνια μετά.

   • Οίστρος avatar
    Οίστρος @ periopos 20/05/2013 22:02:30

    periopos, ή perioptos ;;
    ( Με όλο το συμπάθιο, αλλά,
    περίοπος σημαίνει αυτόν που είναι γύρω από την οπή (τρύπα ),
    ενώ περίοπτος είναι αυτός που φαίνεται από παντού. ο ευρισκόμενος σε περίοπτη θέση).

    • periopos avatar
     periopos @ Οίστρος 21/05/2013 10:12:08

     Όποιος είναι γύρω από την οπή, έχει τον νου του στην οπή.
     Όποιος είναι σε περίοπτη θέση, έχει τον νου του στο να φαίνεται.

     • King avatar
      King @ periopos 21/05/2013 22:14:45

      Επιμένεις, λοιπόν, να .......
      μή θέλεις να φαίνεσαι . Δεκτόν !

 24. zuper avatar
  zuper 20/05/2013 15:49:50

  Τα οικονομικα πτωματα θελουν να παρουν μαζι τους τους μνημονιακους.
  Αυτο ειναι ολο.
  Ο απελπισμενος, χωρις δουλεια και μελλον, ψαχνει καποιον να κανει για αυτον τη βρωμικη δουλεια.
  Και βρηκε τη ΧΑ.
  Εαν εμφανιστει ενα αλλο κομμα, ακομα πιο βιαιο και πιο φανατικο θα υπερσκελισει και τη ΧΑ.

 25. Απορών avatar
  Απορών 20/05/2013 15:51:28

  1. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με εθνικοσοσιαλιστές στο κοινοβούλιο. Αυτή είναι η ουσία της δημοκρατίας, η ανοχή και της άλλης άποψης οποιαδήποτε και αν είναι.
  2. Εν προκειμένω, το πρόβλημα με τη ΧΑ δεν είναι ότι είναι εθνικοσοσιαλιστική (που είναι). Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για εγκληματική συμμορία. Βαριέμαι πραγματικά να γράψω γιατί. Ψάξτε το μόνοι σας.
  3. Οι ψηφοφόροι της ΧΑ θα πρέπει πλέον να αρχίσουν να σκέπτονται σοβαρά αν η ενέργειά τους αποτελεί ηθική αυτουργία σε απόπειρες ανθρωποκτονίας (και όχι μόνο μεταναστών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ζωή ενός μετανάστη έχει μικρότερη αξία από ενός έλληνα). Ας ψάξουν τί ψήφισαν, βαριέμαι πραγματικά να πω περισσότερα.
  4. Κάποιος θα έλεγε ότι αυτές είναι παλιές ιστορίες και πως τώρα άλλαξαν, όπως ας πούμε ο κ. Βορίδης. Θα το δεχόμουν αυτό αν όπως ο κ. Βορίδης παραδεχόταν τις ενέργειές του και τις απέρριπτε ενεργά. Εδώ όμως δεν παραδέχονται τίποτα από το παρελθόν τους και απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο (όπως οι εξυπνάδες περί ναζισμού ως γερμανικού εθνικισμού λες και οι ίδιοι δεν υμνούσαν το Χίτλερ αλλά τον Παπαναστασίου).
  5. Αυτά... είναι πραγματικά κουραστική αυτή η συζήτηση για τα αυτονόητα...

  • Jiannis avatar
   Jiannis @ Απορών 20/05/2013 17:57:57

   Σύρριζα, Ανταρσίες, Τομάρ και m μπατσοκ είναι πολύ πιο επικίνδυνα κόμματα από την X.A.
   Αυτά τα Τερατουργήματα με την απόλυτος φαλιριμένη Ιδεολογία τους
   δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη, μονο στην Ελλάδα,
   και θεωρούνται από κάμποσους και "προοδευτικά".

   • Jiannis avatar
    Jiannis @ Jiannis 20/05/2013 18:04:23

    Η ηθική αυτουργοί τις Marfin και τις 17 Ν. είναι βεβαια καλά παιδιά κε μπορουμε να τους ανεχτουμε εν σύγγκριση με την "εγκληματική" X.A...

    • Απορών avatar
     Απορών @ Jiannis 20/05/2013 18:29:48

     Και οι σατανιστές της Παλλήνης ήταν πιο επικίνδυνοι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΥΡΙΖΑ, άρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επικίνδυνη... Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη "λογική" σας...

     • Jiannis avatar
      Jiannis @ Απορών 20/05/2013 21:08:28

      Δεν το διευκρίνισα αρκετά:
      Αυτά τα 4 Κόμματα είναι Ακραία και Απαράδεχτα με αυτά που λένε και πράττουν. Απλά το Κοινό έχει συνηθίσει την Παρουσία τους και τα θεωρεί δεδομένα. Η Θέσεις τις X.A. από την άλλη μεριά (αν βγάλουμε το ψεφτοναζιστικό παρελθόν τις) έκφραζη Θέσεις που ισχούν σε όλη την Ευρώπη (Τήρηση του Νομου,
      Προστασία του Πληθυσμού, Πάταξη Εκληματικότητας κλπ.). Αυτά θέλει να di ο Κόσμος και για αυτό τους ψηφίζουν. Μιλάτε εσείς όλη την Μέρα για "Ναζίδες", "Φασίστες", "Ideologies", "Κέντρα" κλπ. Δεν ενδιαφέρει κανέναν.

     • Απορών avatar
      Απορών @ Jiannis 21/05/2013 06:35:43

      Αγαπητέ μάλλον έχετε "τσιμπίσει" κι εσείς... σε ποιο ψευτοναζιστικό της παρελθόν αναφέρεστε; Για σκινχεντ συμμορία πρόκειται με σωρεία δολοφονικών επιθέσεων στο ενεργητικό της. Διαβάστε βιβλία πρώην μελός της.
      Από την άλλη αναφέρεστε στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ κτλ. Όπως σας είπα δεν έχω πρόβλημα με τη γνώμη, ούτε με το αν κάποιος δήλωνε εθνικοσοσιαλιστής, με τις πράξεις έχω πρόβλημα και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ κτλ. μπορεί να έχουν επικίνδυνες απόψεις αλλά δεν τις κάνουν πράξη. Όσοι τις κάνουν (π.χ. 17Ν) διώκονται και αν βρεθούν βρίσκονται στη φυλακή.

 26. Αντιδεξιός avatar
  Αντιδεξιός 20/05/2013 16:05:44

  Ναι, η Χρυσή Αυγή θαυμάζει τον εθνικοσοσιαλισμό, ή, τουλάχιστον, έτσι λέει, γιατί αυτός αποτελεί την ουσιαστική πραγμάτωση του εθνικιστικού ιδεώδους στην πολιτική, είτε αυτή αφορά την οικονομία, είτε το κοινωνικό, και πάντα εθνικό, κράτος. Εθνικισμός δίχως σοσιαλισμό, ή κοινωνισμό επί το ελληνικότερον, είναι κενό γράμμα, γι' αυτό και σαν έννοια χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους διάφορους λαοπλάνους πατριδέμπορες. Ο θαυμασμός προς τη μεγάλη, και άδοξα καταλήξασα, ιδεολογική επανάσταση που έλαβε χώρα στην Ευρώπη του μεσοπολέμου, τους καθιστά δωσιλόγους; Δε νομίζω. Δωσίλογοι ήσαν οι αστούληδες, που αμέσως μετά την "απελευθέρωση" ανέλαβαν το θεάρεστο έργο ξεπουλήματος της πατρίδας.
  Και γιατί να μην είναι δωσίλογος ο θαυμάζων, πχ, τον βρετανικό συντηρητισμό, όταν αυτός κρέμαγε έλληνες πατριώτες στην Κύπρο; Η ΝΔούλα είναι συντηρητικό κόμμα, άρα ιδεολογικά αλληλέγγυη με τον αλβανικό μεγαλοιδεατισμό του συντηρητικού Μπερίσα, που ονειρεύεται επανάκτηση της Ηπείρου; Μπορεί και ναι, εδώ που τα λέμε, αφού επί Μητσοτάκη τον χρηματοδότησε αφειδώς. Θαυμάζω τον εθνικοσοσιαλισμό σημαίνει πως παραδειγματίζομαι από το γερμανικό(ή το αντίστοιχο ιταλικό/ισπανικό) πρότυπο και προβληματίζομαι για το πώς κάποιες ιδεολογικές αρχές, κείμενες πέραν δεξιάς κι αριστεράς, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα του τόπου και της ράτσας μου, ώστε να προάγουν αποτελεσματικώς τη χαλύβδωση της ιδέας του εθνικοκοινωνικού κράτους, του μοναδικού τέλους για κάθε πραγματικά εθνικώς σκεπτόμενο Έλληνα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αντιδεξιός 20/05/2013 18:34:49

   Γιατι κρεμαγε μονο τους πατριωτες που σκοτωναν Αγγλους αγαπητε οπως θα εκανε καθε εξουσια.
   Ποτε οι Αγγλοι στην Κυπρο εκαψαν σε αντιποινα ενα χωριο και σκοτωσαν ολους τους κατοικους;Εχεις να αναφερεις καποιο παραδειγμα αντιστοιχο με οσα εκαναν οι Γερμανοι;
   Ασε που οι Αγγλοι πηραν την Κυπρο απο τους Τουρκους ενω οι Γερμανοι κατελαβαν μια ηδη ελευθερη Ελλαδα.
   Στα Δεκεμβριανα υπηρξε ποτε περιπτωση να εκτελεσουν μεμιας οι Αγγλοι 200 ανθρωπους οπως οι Γερμανοι την Πρωτομαγια του 44;
   Ολες οι προσπαθειες συμψηφισμου του ναζιστικου φαινομενου με παραδειγματα αποικιοκρατιας χωρων εσωτερικα δημοκρατικων ειναι καταδικασμενες να αποτυχουν λογω της τεραστιας διαφορας κλιμακος στις ωμοτητες και τα εγκληματα πολεμου.

   • Αντιδεξιός avatar
    Αντιδεξιός @ ψυχραιμια 20/05/2013 19:00:25

    Δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις. Άλλο η κοσμοθεωρία του εθνικοσοσιαλισμού, απ' την οποία πολλά θετικά μπορούν να εξαχθούν και να προσαρμοστούν, κι άλλο η συμπεριφορά των Γερμανών σε καιρό πολέμου. Φυσικά, η παραπάνω διαπίστωση είναι αρκούντως απλουστευτική, διότι για τα εγκλήματα που μου περιγράφεις, τη βασική υπαιτιότητα φέρουν οι μισέλληνες Άγγλοι και τα εγχώρια, κατά την εποχή εκείνη, υποχείριά τους, οι κομμουνιστοσυμμορίτες. Η ελληνική κοινωνία, τις παραμονές του πολέμου, ήταν εξόχως φιλογερμανική κι αντιβρετανική, ένεκα μικρασιατικής καταστροφής, ένα δεδομένο που οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν επισημάνει πολλάκις στο Λονδίνο. Ας μην είχε δολοφονηθεί ο Μεταξάς και ο ρους της ιστορίας θα είχε πάρει άλλη τροπή.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Αντιδεξιός 20/05/2013 21:34:19

     Θα πω κάτι πολύ επιγραμματικά: Επειδή η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού βασίζεται στην νιτσεϊκή ιδεολογία περί υπερανθρώπου, τη βρίσκω ασύμβατη με τη χριστιανική πίστη μου, όσο βρίσκω και την κομμουνιστική ιδεολογία, όπου στη θέση του υπερανθρώπου βρίσκεται το θεοποιημένο "προλεταριάτο". Και τα δύο καταλήγουν σε τραγωδίες και εκφράζουν τα πνευματικά αδιέξοδα της Δύσης.

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ ΒΙΣ 20/05/2013 22:32:16

      Σωστός

     • Αντιδεξιός avatar
      Αντιδεξιός @ ΒΙΣ 20/05/2013 22:59:03

      @ΒΙΣ
      Ο εθνικοσοσιαλισμός έχει τόση σχέση με τη Δύση, όση και η ΝΔ του 2013 με τον πατριωτισμό. Βασικά, πρόκειται για την απόλυτη παραδοσιοκρατική επανάσταση έναντι του δυτικής ορθολογικής διαφωτιστικής εκτροπής. Ο λοχαγός Ρεμ δεν εννοούσε τίποτε διαφορετικό, όταν έλεγε πως "εθνικοσοσιαλισμός σημαίνει ρήξη με τις αρχές της γαλλικής επανάστασης". Σίγουρα, πάντως, έρχεται σε σύγκρουση με τη "χριστιανική πίστη" σου, όπως ακριβώς και το σύνολο του, άκρως φυλετιστικού, αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού πολιτειακού οικοδομήματος. Δε χρειάζεται να επεκταθούμε σε χιλιοειπωμένες συζητήσεις επ' αυτού, άλλωστε, όπως λες, ευαρέσκεσαι σε επιγραμματικές κουβέντες. Εντελώς επιγραμματικά, λοιπόν, μελέτησε την περίπτωση κάποιου που δεν είδε καμία αντίφαση μεταξύ χριστιανισμού κι αντιδημοκρατικού traditionalισμού, του Corneliu Zelea Codreanu.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Αντιδεξιός 21/05/2013 08:08:59

      Ρηξη με τις αρχες της γαλλικης επαναστασης σημαινει και ρηξη με τις αρχες της ελληνικης επαναστασης που ησαν ιδιες.
      Και φυσικα οι αρχες αυτες ειναι οι αρχες του φιλελευθερου εθνικισμου οπως και οι αρχες της πιο μεγαλης επαναστασης,της αμερικανικης,που εγινε την ιδια εποχη.

     • Traditionalist avatar
      Traditionalist @ ψυχραιμια 21/05/2013 15:26:41

      @Ψυχραιμία
      Καμία σχέση. Η ελληνική επανάσταση ήταν εθνοφυλετική, ενώ η γαλλική αστική. Ρήξη με τις αρχές της γαλλικής σημαίνει άρνηση του egaliteριανισμού και της δογματικής πρωταξίας του "ορθού λόγου". Και, φυσικά, κατάφαση της πνευματικής εκτροπής που επέφερε η κατάλυση της παραδοσιακής ιεραρχίας(βασιλείς-πολεμιστές-έμποροι) και η ανάρρηση των αστών σε διοικητικά οφφίκια.

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ ΒΙΣ 21/05/2013 11:32:14

      Πολυ καλα το εξεφρασες ΒΙΣ!!!!

     • kaneis avatar
      kaneis @ ΒΙΣ 21/05/2013 11:33:19

      Έχεις μελετήσει Νίτσε; Μάλλον όχι. Γιατί εγώ που τον έχω μελετήσει, δεν βλέπω καμιά σχέση Ναζισμού - Νίτσε. Ο Übermensch στο "Thus spoke Zarathustra" δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Άριο ανώτερο άνθρωπο του ναζισμού. Ο νιτσεϊκός "Υπεράνθρωπος" είναι η εννοιακή μετεξέλιξη του Χριστού-Θεού και του μεταλλαγμένου Διονύσου και ο Άριος είναι αποτέλεσμα ευγονικής (χα χα). Εξάλλου για "Νέο Άνθρωπο" τον "Σοβιετικό Άνθρωπο" κατ' αντιστοιχία με τον ναζιστικό υπεράνθρωπο μίλαγαν και οι κομμουνιστές την εποχή της ανάδυσης της Σοβιετίας. Επιπλέον, ο Νίτσε ήταν κατά του εθνικισμού και του αντισημιτισμού. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι η αδερφή του είχε παραποιήσει κάποια γραπτά του για να συμβαδίσουν με τη ναζιστική ιδεολογία.
      Τέλος πάντων, υπάρχει -ακόμη- ο μύθος της σύνδεσης Νίτσε με τη ναζιστική ιδεολογία. Ένα πολύ βασικό στοιχείο που αγνοείται -σκοπίμως;- είναι ότι ο Νίτσε μίλαγε για το άτομο και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβει απέναντι στην ύπαρξή του ενώ από την άλλη, βασικό χαρακτηριστικό του Ναζισμού είναι ο κοινοτισμός και ιδιαίτερα η κυριαρχία του κράτους. Το κράτος είναι υπεράνω όλων, το άτομο δεν έχει καμία αξία.

 27. τοξο avatar
  τοξο 20/05/2013 16:09:29

  Οταν ο προεδρεύων της Βουλής ,με υποβολέα μιά κυρία με κατά σύμπτωση ροζέ ζακέτα,"αποφαίνεται" ότι το "μίστερ"είναι ύβρις ,αυτόν τον προεδρεύοντα τον φοβούμαι περισσότερο από τους φιλο ΝΑΖΙ της Χ.Α.

  • ανάρχας avatar
   ανάρχας @ τοξο 20/05/2013 17:48:40

   Η συγκεκριμένη κυριούλα ανήκει στο κκε και είναι υπάλληλος της βουλής.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ ανάρχας 20/05/2013 18:44:26

    Αναμενομενο. Μια χαρα εχουν βολεψει κοσμο και οι ....κατατρεγμενοι ΚΚΕδες...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ τοξο 20/05/2013 18:26:53

   Όλα τα τρελά πρέπει να τα πολεμάμε σε ιδεολογικό επίπεδο. Όχι μόνο τα αντίθετα, αλλά και τα φαρισαϊκώς φερόμενα...

 28. ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ 20/05/2013 16:11:22

  Μα το ζήτημα είναι ότι 'ολα αυτά είναι γνωστά κι όμως όλο ανεβαίνει. την επόμενη φορά συντάχτε ένα άρθρο με αναζήτηση των γιατί συμβαίνει αυτό το οξύμωρο. Θα δείτε ότι θα σας απαντηθούν πολλά ερωτήματα..

 29. Ρηνα avatar
  Ρηνα 20/05/2013 16:37:47

  Η καταληξη θα ειναι η γκετοποιηση των υποβαθμισμενων γειτονιων σε ευρυτερη κλιμακα, οπου δεν θα μπορει να πατησει το ποδι του Ελληνας. Οπως στην Αμερικη με τους μαυρους. Αλλα δεν περιοριζονται μ αυτο το τροπο. Ισα ισα αυξανουν και ιδιως οι μουσουλμανοι θα συνεχιζουν να απλωνονται οσο η χωρα ειναι ελκυστικη γι αυτους.

 30. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/05/2013 16:43:58

  Ένας φίλος σχολιαστής, ο Κίμων, το διατύπωσε θαυμάσια και δεν υπάρχει τίποτα να προστεθεί :
  Δεν υπάρχουν σήμερα δεξιοί και αριστεροί. Μόνο πατριώτες και διεθνιστές.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Προφήτης 20/05/2013 18:12:00

   Αντί απάντησης παραθέτω ένα από τα κείμενά σας που μπορώ να πω ότι με ταρακούνησε τότε.
   h*p://www.antinews.gr/2011/06/16/106978/
   Πολύ σωστός.Η "δεξιά" και "αριστερά" όπως τις ξέραμε έχουν εκπνεύσει.
   Μόνο η πατρίδα μένει.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Προφήτης 20/05/2013 18:27:08

   Ακριβώς!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 20/05/2013 18:35:46

   Και η ΧΑ ανηκει στους πατριωτες;

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ ψυχραιμια 20/05/2013 18:46:44

    Δεν ξερω σιγουρα ποιοι ειναι οι Πατριωτες! Νομιζω ομως οτι σιγουρα ΟΛΟΙ ξερουμε ποιοι ειναι οι ανθΕλληνες εθνοΜηδενιστες...

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Προφήτης 20/05/2013 19:42:37

   ...εδώ υπάρχει ένα τρύκ...ποιό;
   ...θα μπορούσε κάποιος,οριακά, να δεχθεί τον ετεροχρονισμό
   της αντίθεσης δεξιά-αριστερά....ένα μεγάλο μέρος έχει χλωμιάσει..
   κάτι σημαίνει ακόμη...ελάχιστα χρηστικό όμως...το αφήνουμε....!
   η δεύτερη αντίθεση κρύβει μιά λέξη που η μικρή παρέμβαση
   διστάζει,πρός το παρόν,να αναδείξει: απέναντι στους "διεθνιστές"
   βρίσκονται οι "εθνικιστές"....ο πατριωτισμός δεν αποκλείει
   καμμιά οικουμενική ματιά και συνείδηση...αγαπώ την πατρίδα
   μου,την ιστορία της,την πολιτισμική της παράδοση,τήν εντοπιότητα μου,
   το heimat του Χάιντεγκερ....και,ταυτόχρονα υπάρχω στον κόσμο....
   η ψευδής ιδεολογικοποιημένη ένταση των "εθνικιστών" και των
   "διεθνιστών" δεν έφερε λίγες συμφορές στον κόσμο...εκεί είναι το θέμα!

 31. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/05/2013 18:37:49

  Η ΧΑ είναι ένα συνοθύλλευμα απαίδευτων, γραφικών πολιτικών χουλιγκάνων που δεν έχουν καμμιά -απολύτως καμμιά - σχέση με τους ανθρώπους που τους ψήφισαν. Είναι όνειδος της Δημοκρατίας μας και ένδειξη δυσλειτουργίας της το ότι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι αισθάνθηκαν ότι οι Μιχαλολιάκοι και οι Κασιδιάρηδες θα μπορούσαν να τους λύσουν προβλήματα. Ελπίζω να το αντιληφθούν ότι με γαυγίσματα και τσαμπουκαλίκια προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν και ότι η ύπαρξη και άνθιση της ΧΑ είναι τελικά βούτυρο στο ψωμί της Αριστεράς. Είναι ο καινούργιος εχθρός, ευάλωτος και ανόητος και το άλλοθι για να κρύβει η Αριστερά και τις ανεπάρκειες της και τις προθέσεις της για τον ασφυκτικό έλεγχο και την "φίμωση" ενοχλητικών απόψεων (Οχι ! Δεν την ενοχλούν οι "απόψεις" της ΧΑ ! Ο αντίπαλος της Αριστεράς είναι ο ορθολογισμός και η σοβαρότητα)

  • ανάρχας avatar
   ανάρχας @ firiki2010 20/05/2013 23:00:53

   Tόσα χρόνια που η χα δεν υπήρχε στο προσκήνιο, γιατί δεν ξεμπρόστιζε η νδ την αριστερά; Ποιο ήταν τότε το άλλοθι; Άλλωστε η αριστερά στην ελλάδα είναι συνεπέστατη όσον αφορά το προδοτικό και εθνομηδενιστικό λόγο και έργο της.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ανάρχας 21/05/2013 00:33:14

    Δεν έχω ισχυριστεί ότι η ΝΔ είναι ανεύθυνη και ότι η στάση της απέναντι στην αριστερά και ειδικότερα απέναντι σε παρανομες πρακτικές της ήταν αυτή που έπρεπε. Αν και βεβαίως το να κυβερνάς είναι λίγο δυσκολότερο από το να το κουβεντιάζουμε και να κριτικάρουμε διαδικτυακά.

 32. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20/05/2013 19:02:23

  Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν στη ΝΔ και κάνουν τους Κινέζους; θα ψηφίσω οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, Υπάρχει άραγε πιο ακραία πολιτικοθρησκευτική ιδεολογία απ' τον Ισλαμοφασισμό;

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20/05/2013 23:40:17

   Αν ήμουν λαθρομετανάστης και άκουγα απ' τους ''αλληλέγγυους'' οτι μια δολοφονική συμμορία, που θέλει να κάνει τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς σαπούνια, έχει σοβαρές ελπίδες να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ... θα πήγαινα κολυμπώντας στη Τουρκία. Η δαιμονοποίηση της ΧΑ έχει και τα καλά της.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 21/05/2013 00:39:26

    "...σοβαρές ελπίδες να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας..." Οποιος το πιστεύει να σηκώσει χέρι !

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
     ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ firiki2010 21/05/2013 11:49:53

     Ποτέ μη λες ποτέ γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη.

     Πριν τρία χρόνια αν μας έλεγε κάποιος οτι θα συγκυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ -ΝΔ -ΚΟΥΒΕΛΗΣ, και ότι η Χρυση Αυγη απο κόμμα του 0,29%, θα εκτοξεύονταν στο 7% θα τον περνούσαμε για τρελό.
     Όσο οι λαθροέποικοι συνεχίζουν τις σφαγές Ελλήνων και τα κόμματα του ''συνταγματικού τόξου'' να κυνηγούν ρατσιστές Έλληνες η ΧΑ θα συνεχίζει να καλπάζει. Γιατί ο αγανακτισμένος λαός λέει καλύτερα ναζί παρά χαζοί.

 33. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 20/05/2013 19:06:23

  Το σύνταγμα έχει καταλυθεί εξωθεσμικά από την αριστερά,τις ΜΚΟ,τα τάγματα εφόδου και τους λαθρομετανάστες. Από την αντίθετη πλευρά δημιουργήθηκε η ΧΑ που πολλοί Έλληνες την βλέπουν ως βατήρα για την ελευθερία.

  Δυστυχώς δεν τηρήται το σύνταγμα και από τις δυο πλευρές και δεν υπάρχει θέληση από τα κόμματα που κυβερνούν!

 34. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 20/05/2013 19:13:57

  Εγώ λέω ότι έχετε 1000% δίκιο, ΑΛΛΑ

  Όταν η νέα δημοκρατία δεν ακούει τη βάση της αλλά και ευρύτερα και δεν είναι ολοι δημ. υπάλληλοι ξερετε , αλλά χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι περισσότεροι άνεργοι , ελεύθεροι επαγγ. και μας βάζουν τεκμήρια και φόρους να πληρώσουμε που δεν έχουμε , δεν μας ακούει κανείς!!!!!!!!!!
  Όταν φωνάζουμε χρόνια τώρα ότι η αριστερά έχει αλώσει την Ελλάδα και δεν είναι δυνατόν να υπερασπίζεται κανείς τον Στάλιν και να τον βάζετε στο συνταγματικό τόξο, και τους δεξιούς στο πυρ το εξώτερον ως ταγματασφαλίτες ναζιστές χουντικούς, πάλι δεν μας ακούει κανείς!!!!!!!!!!!!!
  Όταν φωνάζουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά ότι δεν είναι δυνατόν να φορολογείς το σπίτι και τώρα και το χωράφι του μικρομεσαίου Έλληνα που δεν τα έφαγε στα μπουζούκια , να φορολογείς την ιδιωτική του περιουσία κινητή και ακίνητη, να ετοιμάζεις περουσιολόγιο μέσω του οποίου θα πρέπει να δικαιολογήσουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες – οι πραγματικοί ελέφαντες ξέρουν να κρυφτούν- για να μην υπερβεί τις κόκκινες γραμμές του ο Βενιζελο-Κουβελης και να γίνει το χατίρι του Τσιπρα , πάλι δεν ακούει κανείς!!!!!!!!!!

  Όταν δεν τολμούμε να κυκλοφορήσουμε μέσα στην ίδια μας τη χώρα και την πρωτεύουσα μας, ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ, όταν φωνάζει ο κ Κρανιδιώτης στον όποιο αναφέρεστε ότι δεν είναι δυνατόν να γεμίσουμε τζαμιά τη χώρα μας , πάλι δεν ακούει κανείς!!!!!!!
  Όταν βλέπουμε τους αλλοδαπούς να πουλάνε ανενόχλητοι την πραμάτεια τους , βγάζοντας τα προς το ζην δεν λέω αλλά κανείς δεν τους κάλεσε ΚΑΙ εάν τολμήσει να το κάνει Έλληνας για να ταΐσει τα ΠΑΙΔΙΑ του θα του πάρουν το κεφάλι πάλι δεν ακούει κανείς!!!!!!!!!

  Αυτά και πολλά άλλα που δεν ακούει …κανείς!!!!!!!!!!!!

  Και μην μου πείτε ότι δεν έχει ΑΛΛΑ , γιατί έχει, και απλώς το αριστερής έμπνευσης κρατικοδίαιτο αναδιανεμητικό σύστημα που εκτός των άλλων φανέρωσε το αντεθνικό και άθεο πρόσωπο του έχει βρει τον μπελά του.

  Η νέα δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
  Δέκα μπλε γραμμές να τραβήξει στα παραπάνω θέματα όχι μόνο η χ.α θα ξεφουσκώσει αλλά και μεγάλο μέρος από τα αντεθνικά κόμματα που βγήκαν στην επιφάνεια και υποστηρίζουν ανοιχτά την δικτατορία του προλεταριάτου καλώντας ΚΑΙ τους αλλοδαπούς να στρατευθούν μαζί τους θα εξαφανιστούν!

  Εναντίον ποίων καλούν αυτά τα κόμματα τους λαθρομετανάστες και δεν μιλάει ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΙΣ;!!!!!!!!!!

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Ελπιδοφορος 21/05/2013 11:37:33

   Το γιατι δεν το κανει ειναι το ερωτημα, ποιος τη κραταει δεμενη;

  • θανασης avatar
   θανασης @ Ελπιδοφορος 21/05/2013 19:55:55

   "Η επανάσταση του αυτονόητου"!!!

 35. sos avatar
  sos 20/05/2013 19:31:48

  Όπως είπαν και άλλοι πιο πάνω, τι περιμένατε να γίνει;

  Η δεξιά ίσως από την εποχή του Αβέρωφ έπαψε να είναι δεξιά.

  Πώς να ξεχαστεί το "ευχαριστούμε τους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα" του Παυλόπουλου; Υπουργός εσωτερικών και να ευχαριστεί παράνομους εισβολείς;!

  Η ΝΔ δεν θέλει; δεν μπορεί; δεν έχει τσαγανό; να εκφράσει τους πατριώτες που απομείναν σ'αυτή τη χώρα.

  Η σκληρή εγκληματικότητα οφείλεται στους λαθρομετανάστες. Όποιος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του του βγαίνει Χρυσή Αυγή με 15 και 20 %.

  Προσωπικά το δήλωσα ξανά εδώ. Δεν με ενδιαφέρει πια τι πρεσβεύει η ΧΑ. Είναι το μοναδικό κόμμα που δείχνει να εννοεί ότι δεν αντέχει η Ελλάδα τους λαθρομετανάστες και θα τους ψηφίσω αν η ΝΔ συνεχίζει να θυμίζει Σύριζα.

  • King avatar
   King @ sos 21/05/2013 23:00:53

   ++++++++++++ !!!!!!!!!!!!!!

 36. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 20/05/2013 20:03:50

  Το ''mein kampf ''γράφτηκε το 1924-1926. Μια χαρά ήξερε τι σκεφτόταν ο Χίτλερ.

  • periopos avatar
   periopos @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 21/05/2013 10:13:28

   Σύμφωνοι αλλά, άλλο να εκφράζεσαι επί θεωριών και άλλο να υποστηρίζεις πράξεις.

 37. Albert avatar
  Albert 20/05/2013 20:15:57

  Θέλει καλές επιλογές, υπομονή και έλεγχο η δημοκρατία φίλε. Πολύ εύκολα τα παρατάς.

  • ανάρχας avatar
   ανάρχας @ Albert 20/05/2013 23:04:28

   40 χρόνια δεν σου φτάνουν;

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ ανάρχας 21/05/2013 11:39:52

    Πολλα ειναι δε λεω αλλα στο τελος χυνεται η καρδαρα με το γαλα και μετα δε μαζευεται με τιποτα.....

   • Albert avatar
    Albert @ ανάρχας 21/05/2013 12:02:36

    Δε ξέρω πόσο είσαι, αλλά αν εσύ προσωπικά προσπαθείς επί 40 χρόνια να ψηφίζεις σοβαρούς ανθρώπους και να συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις σου, τότε ναι έχεις δίκιο να είσα κουρασμένος. Γενικά ωστόσο 40 χρόνια δε φτάνουν ούτε γι' αστείο να φτιάξεις κράτος.

 38. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 20/05/2013 20:17:27

  Αυτο το ΜΟΡΦΩΜΑ που λεγετε Χ.ΑΥΓΗ ειναι αποροια των ανικανων και κακων κυβερνησεων απο το 81 και μετα. Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ του ετυχε........το λαχειο που ειναι ενα φασιστικο κομμα οπου δρα εκει που δεν μπορει η πολιτεια να δρασει. Ο ΔΕΞΙΟΣ δεν εχει καμια σχεση με το ΦΑΣΙΣΤΑ, και προσωπικα πιστευω οτι απο το 81 και μετα αναδειχτηκαν με φασιζουσα πολιτικη ολη η σοβιετ νομενκλατουρα που καταστρεψε τη χωρα. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ γιατι θα βλεπουμε τη Χ.Α. στο 20% για πλακα. Ας προσεξει ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ να μην πεσει στη παγιδα των πασοκοκουβεληδων, γιατι θα δουμε πολλα..............Στο χερι του ΣΑΜΑΡΑ ειναι το προβλημα της Χ.ΑΥΓΗΣ και πως με πραξεις και πολιτικες να τη βαλει στο περιθωριο.

 39. Αναγνώστης avatar
  Αναγνώστης 20/05/2013 20:36:20

  Κάθε ψήφος στην ΧΑ ειναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο απλά. Σίγουρα η Χρυσή Αυγή δεν είναι δεξιά. Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι.

  • Tolis avatar
   Tolis @ Αναγνώστης 20/05/2013 21:37:23

   Ναι ετσι ειναι.....μονο τυφλοι δεξιοι φηφιζουν ΧΑ.

 40. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/05/2013 20:58:38

  Βλέπεις κάτι τέτοιο να είναι μέσα στις δυνατότητες της ΧΑ;;;;

  • ανάρχας avatar
   ανάρχας @ firiki2010 20/05/2013 23:02:10

   Φαντάσου τότε τι γίνεται στα κόμματα του "συνταγματικού" (χα χα χα) τόξου.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ανάρχας 21/05/2013 00:37:02

    Δεν πιστεύω στην ύπαρξη συνταγματικού τόξου τουλάχιστον όχι με το περιεχόμενο που υπονοείται συνήθως .
    Νομίζω πως το καταλαβαίνεις ότι η ΧΑ είναι σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης. Στρώνει το "χαλί" στον ΣΥΡΙΖΑ για να το διαιωνίσει.

 41. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 20/05/2013 23:17:43

  1. Ούτε οι ίδιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως "δεξιοί".
  Λένε ότι είναι "εθνικιστές", δηλ. λένε τη μισή αλήθεια. Είναι εθνικοσοσιαλιστές, δηλ. ναζιστές. Υπέρ όχι μόνο της πολιτικής βίας, αλλά της βίας γενικώς.
  Όποιος κάνει ότι δεν βλέπει το έμβλημά τους, δηλ. τον ερυθρόμαυρο (και καλά...) μαίανδρο - ευθεία, ευθύτατη αναφορά στον αγκυλωτό- απλώς στρουθοκαμηλίζει.
  Ακόμη χειρότερα: Όποιος λέει "δεν με ενδιαφέρει αν είναι ναζιστές, αρκεί ότι ...", στην καλύτερη περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει αν θα έχουμε δημοκρατία ή όχι, στη χειρότερη είναι συνειδητός αντι-δημοκράτης.
  Εδώ, λοιπόν, τίθεται το ζήτημα. Έστω ότι ήσαν "δεξιοί".
  Είμαστε (πολιτικά) πρώτ' απ' όλα δεξιοί (ή κεντροδεξιοί) ή πρώτ' απ' όλα δημοκράτες?
  Καθένας πρέπει να τοποθετείται (για λογαριασμό του, φυσικά) πρώτα επ' αυτού του ζητήματος ...
  Εγώ δηλώνω κατηγορηματικά ότι θεωρώ τον εαυτό μου πρώτα δημοκράτη και μετά δεξιό ...
  Δεν θα υποστήριζα ποτέ πολιτικό κόμμα, που θα εμφανιζόταν ως "δεξιό" (ακόμη κι αν ταυτιζόμουν 100% με τις θέσεις του), ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "ΔΕΞΙΟ", αν πίστευα πως δεν θα παρέδιδε την εξουσία, αν ποτέ την έπαιρνε ...

  2. Ακόμη όμως κι αν δεν έχει κανείς "κόλλημα" με τη δημοκρατία.
  Όποιος υποστηρίζει την ΧΑ, υποτίθεται ότι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση (το "μνημόνιο", το "σύστημα" κλπ).
  Δεν υπάρχει όμως πιο ακίνδυνη αντιπολίτευση για την τρικομματική από αυτήν της ΧΑ (και του ΚΚΕ βεβαίως ...)
  Η ΧΑ δεν μπορεί να ασκήσει ποτέ εξουσία, γιατί κανείς δεν συνεργάζεται μαζί της (ούτε η ίδια με κανέναν). Επομένως, κάθε δήθεν αντικυβερνητική (αντιμνημονιακή- αντισυστημική) ψήφος στην ΧΑ είναι μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ, όλως δι' όλου ανώδυνη και ακίνδυνη για την (οποιαδήποτε) κυβέρνηση ...

  3. Η συγγένεια με το ΚΚΕ (όσο κι αν εκ πρώτης φαίνεται παράλογο), είναι στην πραγματικότητα μεγάλη. Αν αντικαταστήσουμε τη "φυλή" με την "εργατική τάξη" δεν μένουν και πολλές ουσιώδεις διαφορές ...
  (Εξ ού και ο "σεβασμός" του Μιχαλολιάκου προς το ΚΚΕ: στη γνωστή συνέντευξή του στον ΣΚΑI, ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο "ποιά κόμματα είναι αριστερά στην Ελλάδα?" απαντάει "μόνο το ΚΚΕ").

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Καβαλιώτης 21/05/2013 12:03:08

   Αγαπητε Καβαλιωτη, δυστυχως τα χρονια που ζουμε παρ ολες τις περισπουδαστες αναλυσεις περι Δημοκρατιας, Εθνικοσοσιαλισμου και οριων Δεξιων και Αριστερων ιδεολογιων και κομματων, αυτα ολα εχουν παντελως εκλειψει. Με μεγαλη ανεση οι ανθρωποι κινουνται απο το ενα ακρο στο αλλο χωρις καλα καλα να γνωριζουν τι αυτο αντιπροσωπευει και οταν το διαπιστωσουν ειναι συνηθως αργα για μετανοια.
   Αυτο εχει γινει απο την αναγκη και την εξαρτηση ενος συγκεκριμενου τροπου ζωης που ο καθενας θελει να διατηρησει η να βελτιωσει. Ετσι ο καθενας φτιαχνει μεσα στο μυαλο του ενα ιδεατο κομμα και ιεραρχει τις αναγκες του και μετα ψαχνει να βρει ποιος το εκπροσωπει καλυτερα. Και αυτο δεν γινεται επειδη εχει γνωση ολων οσων απαρτιζουν αυτο το κομμα, το αντιθετο απο ελαχιστους εως κανεναν γνωριζει. Αυτα που περιγραφω ειναι χαρακτηριστικα των καπως νεοτερων. Οι παλιοτεροι εχουν αποκρυσταλλωσει τι τους εκπροσωπει εστω κι αν αρκετες φορες οι ανθρωποι αμαυρωνουν την εικονα. Εκει λοιπον εχω να πω οτι επειδη η ρευστοτητα αυτη των ανθρωπων σε σχεση με τις ιδεολογιες τεινει να γενικευτει, τη διαφορα εκει που φτασαμε θα τη κανει ο ηγετης! Ενας προικισμενος ανθρωπος ειναι ικανος να συνενωσει πολλες ιδεολογιες ασχετες με τη δικη του. Ο κοσμος θα του συγχωρησει πολλα ιδεολογικα "ατοπηματα" αμα τον πεισει οτι κινειται προς το συμφερον της πατριδος, δεν ξεθεμελιωνει παραδοσιακες αξιες και δεν κλεινει τα ματια στη διαφθορα. Εκει που οδευουν τα πραγματα και οι αναγκες των ανθρωπων, η πολιτικη θα εξελιχθει σε one man show που θα τα παρει ολα απανω του.....Τσιριδες παντα θα υπαρχουν ειναι η φτιαξια μας αυτη, αλλα τωρα ολοι σαν τα υπαλληλακια περιμενουν τον....Διευθυντη.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Καβαλιώτης 21/05/2013 12:16:28

   Εξαιρετικό σχόλιο, προσυπογράφω ανεπιφύλακτα!

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Καβαλιώτης 21/05/2013 14:51:32

   Ευχαριστώ και για τα τρία σχόλια

 42. somebody avatar
  somebody 21/05/2013 00:13:31

  Ο κόσμος σαφώς και γνωρίζει τις καταβολές της ΧΑ. Τη ψηφίζουν γιατί δεν τους κάνουν οι πολιτικοί. Σε συνδυασμό φυσικά με τη λαθρομετανάστευση. Εάν δεν θέλετε να δυναμώσει κι άλλο τότε σκληρύνετε τη μεταναστευτική σας πολιτική.

 43. Αλέξ avatar
  Αλέξ 21/05/2013 00:44:01

  Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της ΧΑ και την αποκρυστάλλωση του εθνικιστικού χαρακτήρα της. Περισσότερο προκαλείται, παρά προκαλεί... Αν και δεν την ψήφισα, δεν νομίζω ότι οι ψηφοφόροι της ή τα περισσότερα μέλη της είναι τα τέρατα που τις τελευταίες μέρες το σύνολο του πνευματικού κόσμου της χώρας θέλουν να μας πείσουν ότι είναι. Αυτό που υποστηρίζουν, ότι δηλαδή πάμε για συγκυβέρνηση ΝΔ-Σύριζα, μου φαίνεται πολύ πιθανό και ίσως είναι και η καλύτερη λύση για την διακυβέρνηση της χώρας. Και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας φέρονται με μεγάλη σύνεση και υπευθυνότητα.

 44. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 21/05/2013 05:48:56

  Η διαφορα δημοκρατιας με δικτατορια ειναι οτι στην δημοκρατια καποιοι τρωνε αλλα εσυ εχεις την ελευθερια σου, ενω στη δικτατορια καποιοι τρωνε και εσυ δεν εχεις ελευθερια.

  • Οίστρος avatar
   Οίστρος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 21/05/2013 20:40:12

   Είναι αφελές, να συγκρίνει κανείς την Δημοκρατία με την δικτατορία, ενδεχομένως και ύβρις !

   (Από την άλλη βέβαια, κάποιος θα πει : Υπό το κάλυμμα της Δημοκρατίας, που όλοι ευλογούμε, διαπράχθηκαν και διαπράττονται οι πιο τρανταχτές ρεμούλες,οι μεγαλύτερες λεηλασίες του Δημοσίου χρήματος, οι μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες, η πιο αισχρή αναδιανομή πλούτου, τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. - βλ. Παπα-pampers,Παπα- Nick(GAP's brother), Τσοχανζό.... , Ψωμ......Παπαγεοργόπ......, και άλλους 200 Δημαρχαίους ή Νομαρχαίους σαν αυτούς, που ακόμα δεν βγήκαν στη σέντρα, Χριστοφοράκο, Μανδέλη, Τσουκάτο και πάει λέγοντας και τραβώντας κορδέλα).

   Δεν πάει άλλο η σαπίλα, η σήψη και οι συναφείς δημοκρατικές φανφάρες.

   Ήρθε, ενδεχομένως, η ώρα να αναρωτηθούμε :
   Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε το πολίτευμα, χάριν του οποίου , ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο εκών ;;;;;;;;;;;;;;

 45. Evangelos avatar
  Evangelos 21/05/2013 08:40:36

  και κάτι ακόμα , κατ εμέ στον Καραμανλή ΟΥΔΕΠΟΤΕ μερικοί ακραίοι (νοσταλγοί) δεν συγχώρεσαν το ότι έβαλε στη γωνία την ακροδεξιά , ουδέποτε συνομίλησε μαζί της και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ κινήθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα (Κύπρος , Σκόπια , Τουρκία)
  χωρίς να μετατρέψει την παράταξη σε καρικατούρα του Συναγερμού της δεκαετίας του '50 !!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Evangelos 21/05/2013 12:00:32

   Είμαστε ακραίοι όταν λέμε ότι επί ΚΚ του νεότερου έγινε η μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση του ελλαδικού χώρου εδώ και εκατονταετίες; Αυτό λέγεται πατριωτισμός, όταν φύτεψε μέσα στην Ελλάδα 1 εκατομμύριο καθυστερημένους ισλαμιστές από τα πιο απίθανα μέρη της Ασίας και της Αφρικής; Λυπούμαι για την κρίση σου....

   • Evangelos avatar
    Evangelos @ ΒΙΣ 21/05/2013 15:27:26

    η διακυβέρνηση Καραμανλή με τα όσα λάθη είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ δείγμα ΝΔ και άρα δεξιάς διακυβέρνησης από το 81 και μετά ... αν θεωρείς λοιπόν ότι η ΝΔ δημιούργησε τη "μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση του ελλαδικού χώρου εδώ και εκατονταετίες" τότε προφανώς και ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ αλλά ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να την ψηφίσεις ποτε ...

    άρα τόσο καιρό το μόνο που κάνεις είναι να προβοκάρεις και να ελπίζεις να μετατραπεί το κόμμα σε κακέκτυπο Χ.Α. μήπως και αποφασίσεις να ψηφίσεις και παράλληλα να αναμασάς τις γνωστές ακροδεξιές καραμέλες ...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Evangelos 22/05/2013 00:19:11

     Διαβάζονας όσα γράφεις σκέφτομαι ότι μάλλον ήμουν αρκετά ηλίθιος μάλλον, αγαπητέ, να ψηφίζω τόσα χρόνια ΝΔ, με κάποια διαλείμματα, μέσα δεκαετίας 90, που είχα ψηφίσει Συνασπισμό....
     Εγινε ή δεν έγινε πληθυσμιακή-εθνολογική αλλοίωση της χώρας στην πενταετία ΚΚ του μικρού; Κουβαλήθηκαν ή δεν κουβαλήθηκαν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο Αφροασιάτες την περίοδο αυτή και τους ευχαριστούσε ο Παυλόπουλος;
     Α ξέχασα, ο ΚΚ δεν γνώριζε, ήταν μεταξύ ταβέρνας και Άη Στράτη, όπου κατέθετε στεφάνια...

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Evangelos 20/06/2013 20:54:41

   >ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ κινήθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα (Κύπρος , Σκόπια , Τουρκία)<

   Δηλαδή, τι έκανε για τα θέματα αυτά;

   α) Κουμπαριά με τον Ερντογάν

   β) Εγκατάλειψη Δ. Θράκης στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και στην επέλαση διαφόρων επισήμων και "επισήμων" από την Τουρκία. Για να μην αναφέρω την ανοχή του στις αθλιότητες εναντίον της Χαράς Νικοπούλου.

   γ) Στήριξη και προώθηση του βιβλίου "Ιστορίας" της Ρεπούση μέσω Γιαννάκου.

   δ) Στα Σκόπια έκανε το αυτονόητο, το οποίο στήριξαν όλοι, πλην ΗΠΑ. Στην Ελλάδα, το αυτονόητο θεωρείται πια η εξαίρεση.

   ε) Αρχικά, στήριξε το "σχέδιο" Ανάν και στην συνέχεια τα μάζεψε, λέγοντας "η Κύπρος αποφασίζει κι εμείς συμπαραστεκόμαστε.

   στ) Αθέτησε τον λόγο του προς τον μακαριστό Χριστόδουλο κι ενώ είχε υπογράψει για την διενέργεια δημοψηφίσματος για τις ταυτότητες, όταν έγινε πρωθυπουργός το ξέχασε. Δεν έχει σημασία αν το δημοψήφισμα χρειαζόταν ή όχι. Σημασία είχε ότι είχε υπογράψει με τυμπανοκρουσίες.

   Θέλεις κι άλλα;

 46. fanisatt avatar
  fanisatt 21/05/2013 09:19:45

  Γράφονται πολλά επί του θέματος αλλά, πρέπει να δούμε λίγο και την Ελληνική πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α. κυριολεκτικά εκτοξεύθηκαν ! Αυτή η αιφνίδια διόγκωση σημαίνει ότι, οι οπαδοί δεν έχουν αντιληφθεί τα πιστεύω του σκληρού πηρύνα αυτών των κομμάτων. Σε ότι αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ , μιλήσαμε για συνιστώσες και το κλείνω εδώ. Κακώς όμως μιλάμε για το κόμμα της Χ.Α. ως να θεωρούνται τόσοι Έλληνες χιλτερικοί , χουντικοί και δεν συμμαζύεται. Ο σκληρός πυρήνας του κόμματος έχει τέτοιες τάσεις και όχι οι οπαδοί. Το έγραψα κι άλλη φορά ότι, οι Έλληνες πολίτες και αναφέρομαι στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ, οι οποίοι νιώθουν ότι, η πολιτεία στρέφεται εκδικητικά ενταντίον τους και μάλιστα με εξοντωτική μανία , θα στραφούν εκ των πραγμάτων προς το μόρφωμα της Χ.Α. μόνον και μόνον για να πάρουν το αίμα τους πίσω με έναν ανάλογα ΔΡΑΣΤΙΚΟ τρόπο.
  Για τον ΣΥΡΙΖΑ έχομε να λέμε ότι είναι το παλαιό ήπιο και "φιλάνθρωπο" ΠΑΣΟΚ...ας το δεχθώ...
  Για την Χ.Α. τι έχουμε να πούμε ; Άραγε ξύπνησαν ένα πρωί περί το 1.000.000 Έλληνες και θυμήθηκαν ευχάριστα τον Αδόλφο και τον Παππαδόπουλο ;
  ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !
  Όσο η Πολιτεία θα συνεχίσει να επιτίθεται και να εξοντώνει και να εξαθλιώνει νόμιμους πολίτες , αυτή θα είναι η μοναδική δημοκρατική απάντησή τους προς το πολιτικό σύστημα. Η Χρυσή Αυγή.
  Όχι , δεν το έκανα και ο ίδιος προσωπικά... Θα περιμένω να δω πως θα μου φερθεί η Πολιτεία....

  • Δημητριος avatar
   Δημητριος @ fanisatt 21/05/2013 11:46:26

   ακριβως

  • akenaton avatar
   akenaton @ fanisatt 21/05/2013 12:13:46

   Η ψήφος στην ΧΑ ΔΕΝ είναι δημοκρατική απάντηση. Είναι αυτοκτονική (της δημοκρατίας) απάντηση!

 47. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/05/2013 12:20:40

  Ο Νϊτσε δεν δημιούργησε τον ναζισμό, φυσικά, αλλά ο ναζισμός έχει πάρα πολλά στοιχεία από τον νιτσεϊσμό. Ο Übermensch (Υπεράνθρωπος) ως στόχος της ανθρωπότητας, μετά τον "θάνατο του Θεού¨, δεν έχει σχέση με τον Άριο υπεράνθρωπο του ναζισμού; Απλά ο ναζισμός, ως πλέον πρακτικός και όχι ως φιλοσοφική σκέψη, προσπάθησε να τον φτιάξει μέσω της ευγονικής.
  Ή μήπως είδες ο ναζισμός να είναι κατά του ισχυρού κράτους; Και σε αυτό συμφωνεί με τις αρχές του Νίτσε.

  • γελωτοποιος avatar
   γελωτοποιος @ ΒΙΣ 21/05/2013 14:52:18

   ''Κράτος λέγεται το πιο ψυχρό απ’ όλα τα ψυχρά τέρατα. Και ψυχρά επίσης ψεύδεται και τούτο το ψέμα βγαίνει σερνάμενο από το στόμα του: «εγώ, το κράτος, είμαι ο λαός».'' Νίτσε

  • γελωτοποιος avatar
   γελωτοποιος @ ΒΙΣ 21/05/2013 14:58:50

   ''«Πάνω στη γη δεν υπάρχει τίποτε μεγαλύτερο από μένα: εγώ είμαι το δάχτυλο του θεού, αυτό που βάζει τάξη» – έτσι ουρλιάζει το τέρας. Και δεν πέφτουν στα γόνατα μόνο εκείνοι που έχουν μακριά αφτιά και κοντή όραση!'' Νίτσε

  • Traditionalist avatar
   Traditionalist @ ΒΙΣ 21/05/2013 16:06:35

   Ο ευαγγελιστής του εθνικοσοσιαλισμού δεν είναι ο Νίτσε, αλλά ο Πλάτων της Πολιτείας.

   • γελωτοποιος avatar
    γελωτοποιος @ Traditionalist 21/05/2013 17:08:03

    !!!!!!!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Traditionalist 22/05/2013 00:21:13

    Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι στην Πολιτεία ο Πλάτων παρουσιάζει την τυραννίδα ως το χειρότερο πολίτευμα, που απορρέει από τον ευτελισμό της δημοκρατίας...Η ανάλυση της προσωπικότητας του τυράννου που κάνει ο Πλάτων στην Πολιτεία είναι μοναδική.

 48. GO avatar
  GO 21/05/2013 12:21:08

  Κόντρα στη φανατίλα, μαζί σου Καβαλιώτη.

 49. Γεωργία avatar
  Γεωργία 21/05/2013 13:28:52

  Η ΧΑ είναι ένας ολοκληρωτικού τύπου και νεοναζιστικής ιδεολογίας κομματικός οργανισμός.
  Ποτέ άλλωστε δεν το έκρυψαν.

 50. Jim avatar
  Jim 21/05/2013 14:22:11

  Πράγματι η Χ.Α δεν είναι δεξιά.Ακροδεξιά είναι

 51. Π.Μ.Μ. avatar
  Π.Μ.Μ. 21/05/2013 20:53:03

  Σαφώς η ΧΑ δεν είναι δεξιά παράταξη. Θα τολμούσα να πω ότι δεν ανήκει καν στο πολιτικό φάσμα, όπως το γνωρίζουμε. Γιατί το φάσμα αυτό διαμορφώθηκε μέσα σε ένα φιλοσοφικό πλαίσιο το οποίο ορίζει τη φυσική υπόσταση και ζωή του ανθρώπου και αφήνει τα υπόλοιπα για το Θεό (ή αρνείται ότι ο άνθρωπος έχει και μη υλική φύση). Η ΧΑ, όπως και το NSDP της Γερμανίας, είναι φορέας μίας ολοκληρωτικής ιδεολογίας η οποία αποσκοπεί να προσδιορίσει μέχρι και τον τρόπο που λατρεύει ο άνθρωπος το Θεό. Θα έλεγα ότι οι ναζί (και μιμούμενοι αυτούς οι ΧΑίτες) απορρίπτουν την έννοια του Υπέρτατου Όντος, όχι γιατί θεωρούν ότι ο άνθρωπος έχει μόνο υλική φύση, αλλά γιατί αποσκοπούν στον ολοκληρωτικό έλεγχο του ατόμου με τον έλεγχο της σκέψης του μέχρι και για το επίκεινα.
  Όχημα τους ήταν (είναι) η, υποτιθέμενη, αναβίωση της λατρείας αρχαίων θεών, οι οποίοι μπορούν να ενσωματώσουν (λόγω της πληθώρας τους) όλα τα στοιχεία που θέλει το κόμμα να δώσει στο ελεγχόμενο αντικείμενο του (δηλ. τον άνθρωπο-πρώην πολιτη). Π.χ. δεν θα βρεθεί ούτε στη Γερμανία του NSDP ούτε στη ΧΑ κάποιος που να λατρεύει, π.χ., το Διόνυσο. Και αυτό γιατί δεν ταιριάζει με το 'προφίλ' του ΧΑίτη που θέλει ο αρχηγός (αργότερα αν άλος αρχηγός είναι πιο... χαλαρός μπορεί να λατρεύουν και το Διόνυσο).
  Όμως, έτσι τα αδιέξοδα σε αυτού του τύπου την ιδεολογία-θρησκεία είναι εγγενή. Αυτό γιατί οι παγανιστικές θρησκείες αφορούσαν κοινωνίες αγροτικές και, πάντως, όχι αστικές. Όσο ο άνθρωπος είναι κοντά στη φύση μπορεί να λατρεύει π.χ. τον παρακείμενο ποταμό για την ιδιότητα του να τον νανουρίζει ή να τον ταΐζει. Τώρα, όμως, που οι ανθρώπινες κοινωνίες είναι οργανωμένες σε πόλεις η ίδια λατρεία δεν έχει ζωντανό υποκείμενο (π.χ. ένα ποταμό, μία 'ρουφήχτρα' στη θάλασσα κλπ) με αποτέλεσμα να πρέπει να βασιστεί στην οργή-στον ετεροπροσδιορισμό. Οπότε οι κατηγορίες για λατρεία του κακού, έχουν όντως υπόσταση. Δηλ. επειδή δεν πείθεται ο πολίτης να λατρέψει ένα φυσικό φαινόμενο που δεν ζει και το οποίο δεν τον ευεργετεί ή, αντίθετα, απειλεί, πρέπει να βρεθούν κοινοί εχθροί. Εχθροί, λοιπόν, τώρα αποτελούν οι λαθρομετανάστες. Αυτό όμως είναι απλά αφορμή. Μετά, τα πιο έυκολα θύματα, τα οποία έχουν ήδη υποδειχθεί, θα είναι οι παπάδες, η χριστιανική Εκκλησία και το ποίμνιο (όσοι από εμάς πιστεύουμε στο Θεό).
  Το πρόβλημα, είναι ότι κάποια στιγμή σε κοινωνία οργανωμένη όπως οι σύγχρονες κοινωνίες οι εσωτερικοί εχθροί τελειώνουν. Και τότε εφευρίσκονται εξωτερικοί εχθροί.
  Στο διά ταύτα. Αν δε θέλουμε η πατρίδα μας να πέσει θύμα των εγχώριων Μιλόσεβιτς (δηλ. αυτών που θα την καταστρέψουν τάχα μου μεγλώνοντας την) πρέπει τη ΧΑ να αντιμετωπιστεί με όρους θρησκείας, όχι πολιτικής ιδεολογίας. Και ο καλύτερος για να την αντιμετωπίσει είναι η Εκκλησία. Να κυρήξει, ξανά, τη διδασκαλία της Αγάπης και να επαναθεμελιώσει τις εθνικές μας βάσεις (θρησκεία-γλώσσα). Πρέπει να (ξανα)κατανοήσουμε τα κείμενα του Ευαγγελίου και να στρέψουμε την πλάτη στη θρησκεία του μίσους. Τέλος, είναι όντως λάθος ότι ο πλούτος του ένδοξου και λαμπρού παρλεθόντος μας είχε αφεθεί να αραχνιάσει, με αποτέλεσμα οι δοξασίες της ΧΑ να ακούγονται ρομαντικές (δείτε τα παραπάνω σχόλια περί "υπεράσπισης της παράδοσης"-"traditionalism").
  Υ.Γ. Πάντως είναι παράδοξο ότι αυτός που κύρηττε την απευθείας σύνδεση νεότερης και αρχαίας Ελλάδος, αποκλείοντας την παράδοση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν ο Κοραής (σ.σ. δηλ. ο αυθεντικός εκπρόσωπος του Διαφωτισμού στην Ελλάδα). Φυσικά, ήταν τεράστιο λαθος διότι η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη το Διαφωτισμό, αφού δεν είχε περάσει το ρωμαιοκαθολικό μεσαίωνα. Οπότε, σήμερα αυτοί που λένε ότι πρεσβεύουν την αυθεντική ελληνική παράδοση (η οποία γιαυτούς είναι η αρχαία απορρίπτοντας τη ζύμωση της πλατωνικής και αριστοτελικής φιλοσοφίας με τη χριστιανική ηθική) είναι, στην πραγματικότητα, οι γνήσιοι συνεχιστές του Κοραή, που επίσης απέρριπτε τη χρησιμότητα της ορθόδοξης εκκλησίας για την ελληνική κοινωνία. Κάτι το οποίο δείχνει ότι η ιδεολογία των ΧΑιτών, σε αντιθεση με ό,τι ισχυρίζονται, είναι ξενόφερτη και ότι έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση από την Ελληνική παράδοση.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Π.Μ.Μ. 22/05/2013 00:29:20

   Υπήρξαν και μορφές του Διαφωτισμού που κατάφεραν να συνδυάσουν στοιχεία του με την ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση (ο Ευγένιος Βούλγαρης). Κατά τα άλλα, δεν διαφωνώ μαζί σου. Το θέμα είναι η Εκκλησία να μην ταυτίζεται με τη ΧΑ (και αυτό γίνεται), χωρίς να φαίνεται ότι αβαντάρει τον εξισλαμισμό της χώρας. Διότι, τί θα πει ο δεσπότης των μεγάρων στον κόσμο που ζει στην ανασφάλεια στην Πλατεία Αμερικής, μέσα στην αφροασιατική πλέμπα, τους ναρκέμπορους και τους λαθρέμπορους και τους κακοποιούς; Τι θα πει στην κυρούλα που φοβάται να πάει νωρίς το πρωί στην εκκλησία, στο εκκλησίασμα που δεν μπορεί να πάει σε μία αγρυπνία επειδή φοβούνται....Μήπως να καταντήσουν όλοι οι επίσκοποι σαν τον ψευδοθεολογούντα ακτιβιστή Σιατίστης Παύλο, που κατάντησε ο "κόκκινος δεσπότης", ο αφελής νεροκουβαλητής των αντίχριστων της άκρας Αριστεράς, επειδή δήθεν είναι ο πολέμιος των αντίχριστων της άκρας Δεξιάς; 'Η σαν τον υπερφιλόδοξο και άκρως επιφανειακό δημοσιοσχεσίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο; Να φανεί η Εκκλησία ότι κουβαλάει νερό στον μύλο των ισλαμοφασιστών και των ισλαμολάγνων, του Τσίπρα, του Κουράκη και του Ελγαντούρ;

 52. Βασίλης avatar
  Βασίλης 21/05/2013 22:02:56

  Εντάξει η ΧΑ είναι ότι είναι, η ΝΔ σήμερα τι ακριβώς είναι; Δεξιά; Και σύμφωνοι να ψηφιστεί ότι αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θέλετε αλλά εφαρμοστε πριν τους ήδη υπάρχοντες νομους και καθαριστε τη χώρα απο τους λαθρομετανάστες, προστατεψτε τους Ελληνες απο το φασισμό της ανθελληνικης αριστεράς του 3%, των ΜΚΟ και κάθε λογής ¨προοδευτικους¨ που βιάζουν ανενόχλητοι καθημερινά οτιδήποτε Ελληνικό !
  Αλλιώς ξέρετε ότι κανένα νομοσχέδιο και καμία ταμπέλα τύπου ¨ναζϊ ¨ δε θα μπορεί να ανατρέψει τη ροή των γεγονότων.

 53. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 21/05/2013 23:32:38

  Ακροδεξιός δεν είναι ο ναζί γιατί:
  α) πιστεύει σε μιά μορφή σοσιαλισμού
  β) είναι εναντίον του ιστορικού θεσμού της βασιλείας
  γ) η ιδεολογία των εθνικοσοσιαλιστών αφορά τους Γερμανούς και όχι τους Έλληνες το γένος
  δ) Δεν είναι Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί
  ε) Η αγάπη τους για το Ελληνικό έθνος είναι υποκριτική, μιλούν για πατρίδα μόνον
  στ) Δεν σέβονται την διαχρονική ιστορία των Ελλήνων (αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, Επανάσταση του 21)

 54. Last_Chance avatar
  Last_Chance 22/05/2013 00:13:42

  Οι περισσότεροι μιλάτε και νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ένα κόμμα που αποτελείτε από 15 άτομα, τους οποίους ακολουθούν και ακόμη καμιά τριανταριά…
  Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, δυστυχώς(ευτυχώς για κάποιους) η χρυσή αυγή πλέον πλησιάζει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας…
  Αυτό το έχετε πάρει χαμπάρι ή μήπως δεν θέλετε να το πάρετε χαμπάρι?
  Ακόμη και άρθρα σαν και αυτά, που στην ουσία προσπαθούν να πλήξουν το συγκεκριμένο μόρφωμα, όπως το αποκαλείτε, να είστε σίγουροι ότι τελικά το δυναμώνουν περισσότερο….
  Αυτή την στιγμή στα ματιά του κόσμου είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα.
  Όποιος δεν το βλέπει αυτό τότε καληνύχτα σας και καλό ξημέρωμα…

  Λέτε ότι σχεδόν 1 εκ άνθρωποι να είναι όλοι ναζιστές και φασίστες?
  Λέτε όλοι αυτοί ξαφνικά να τρελάθηκαν?
  Λέτε όλοι αυτοί να είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι?
  Λέτε όλοι αυτοί να είναι κλέφτες και αμαρτωλοί και να κατέβηκαν από τα βουνά?
  Λέτε να είναι άνθρωποι των σπηλαίων?

  Λέτε όλοι αυτοί να θέλουν μέσα τους τις χουντικές πρακτικές?

  Μέχρι να τα σκεφτείτε λοιπόν αυτά και να τα ξανασκεφτείτε, η χρυσή αυγή θα είναι ενδεχομένως το δεύτερο σε δύναμη κόμμα, πίσω πιθανών από την ΝΔ και το οποίο θα σημαίνει ότι θα πρέπει η τελευταία, να συμπράξει τελικά με την χρυσή αυγή για την δημιουργία κυβέρνησης…

  Τότε τι θα είναι ρε παιδιά η χρυσή αυγή? «Δημοκρατική Αριστερά»?

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Last_Chance 22/05/2013 00:20:23

   Όχι, δεν έχουν πάρει χαμπάρι την πέραση της ΧΑ. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο με την συνεχόμενη πολιτική, αλλά και την σπασμωδική επικοινωνιακή αντίδραση τους.
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

   • George avatar
    George @ Γεωργία 22/05/2013 15:27:04

    Το μόνο σίγουρο. Για την βαρύτητα έχω ακόμα κάποιες αμφιβολίες. Αν από το 2009 αποκτούσα δέκα ευρώ για κάθε "αποκλείεται να ανέβει η ΧΑ" που έχω ακούσει, θα είχαμε λύσει το θέμα του χρέους με ευγενική χορηγία μου!

 55. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 22/05/2013 08:52:58

  Δεν ξέρω εάν ήταν ο χειρότερος. Πάντως για να τον κρίνεις θα πρέπει να έχεις εικόνα της κατάστασης και των θεμάτων που αντιμετώπισε. Ο Καραμανλής, όπως και κάθε πρωθυπουργός, θα κριθεί από τον ανιδιοτελή ιστορικό του μέλλοντος. Καθόλου ψύχραιμο το σχόλιό σου...

 56. GO avatar
  GO 22/05/2013 09:01:29

  'Οταν ψηφίσατε Συνασπισμό, σε τι προσβλέπατε;

 57. WY avatar
  WY 22/05/2013 19:20:42

  Τήν ιδανική κοινωνία,πού μετέπειτα εβάφτισαν **σοσιαλιστική** τήν εφαντάσθηκαν πρώτοι οί Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι.
  Πρώτος ό γνωστός **σοσιαλιστής** φιλόσοφος Αντιφών,πού εδίδαξε πώς πρέπει νά καταργηθούν οί ταξικές διακρίσεις.
  Ακολούθησε ό Φαλίας ό Χαλκηδόνιος (ίσας είναι τάς κτήσεις τών πολιτών).
  ΌΑνώνυμος τού Ιαμβλύχου πού ανέπτυξε τήν άποψη ότι τά πολιτικά
  προβ λήματα έχουν συχνά οικονομικά,κοινωνικά καί ταξικά αίτια,άποψιν πού αργότερα ό μαρξισμός τήν ανήγαγε στό απόλυτο καί κατέστησε πυρήνα τής φιλοσοφίας του.
  Ό Αλκιμάδας ό Ελεάτης,πού διεκήρυξε **ελευθέρους πάντας αφήκε θεός,ουδένα δέ δούλον ή φύσις πεποίηκεν**.
  Ό Λυκούργος στήν Σπάρτη είχε πολλά σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά (κοινοκτημοσύνη,).
  Ό Σόλων διαίρεσε τήν αθηναική κοινωνία σέ τάξεις ή κατηγορίες καί μάλιστα μέ οικονομικά κριτήρια,2500 χρόνια πρίν τόν.......Μάρξ!!!!
  Μέ τήν εφαρμογήν τής **σεισάχθειας** καί τής επιβολής προοδευτικής φορολογίας,θεωρείται από πολλούς ό πρώτος πολιτικός ηγέτης πού εφάρμοσε στήν πράξη τίς βασικές αρχές τού σοσιαλισμού.
  Ό Πλάτων (Πολιτεία) προτείνει ένα ιδιότυπο σύστημα **αριστοκρατικού σοσιαλισμού** πού στηρίζεται στήν αρχή τής κοινοκτημοσύνη,πού θά υπήρχαν τρείς διαφορετικές χωριστές τάξεις : τών φιλοσόφων ή αρχόντων,πού θά ασκούσαν όλη τήν εξουσία,τών επικούρων ή φυλάκων (στρατός,αστυνομία,κρατικός μηχανισμός) καί τών παραγωγών δλδ τών εργαζομένων αγροτών/χειροτεχνών,εγκαταλείποντας έτσι τό άτομο καί στρεφόμενος πρός τήν εξυπηρέτηση τών ομαδικών καί συνολικών συμφερόντων.
  Τά μέλη τών δύο πρώτων τάξεων,ώφειλαν νά απαλλαγούν από κάθε ιδιοτέλεια καί προσωπικό συμφέρον
  Διά αυτό,μεταξύ τους,θά ίσχυε ή κοινοκτημοσύνη!!!
  ΄Αλλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι **σοσιαλιστές** ήσαν οί Ιάμβουλος (Ηλιούπολι),Ό Αριστόνικος,αρχηγός τής επανάστασης τής Περγάμου (Πολιτεία τού Ήλιου),ό Πυθαγόρας (τά ομακόια) κ.α.
  Μπορούμε λπν νά πούμε ότι σάν ιδέα διάχυτη κι ουτοπική ό **σοσιαλισμός** **είδε τό φώς ** στήν Αρχαία Ελλάδα.

 58. hot avatar
  hot 04/06/2013 19:12:37

  Κάποια λαμογια έφαγαν 350 δισ. , φεραν 2500000 μετανάστες για να πιέσουν τα ντόπια μεροκάματα (άντε και φτηνό κρέας για σεξ κάθε γούστου........) και τώρα που η χώρα είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό βρήκαν κάτι γραφικούς για να φορτώσουν το φταίξιμο. Το κακό είναι ότι πολλά από τα πρόβατα ξύπνησαν και εκδικούνται μέσω της ψήφου στην Χ.Α. γιατί ξέρουν ότι αυτό που τους επιφυλάσσουν οι χρυσαυγητες είναι σίγουρα βελουδένιο σε σχέση με την ομαδική σφαγή που τους οδηγούν τα "δημοκρατικά" αρπαχτικά της χώρας. Όσο άφορα την δημοκρατία της χώρας μάλλον σαν ανέκδοτο ακούγεται μια και όλοι αυτοί που την επικαλούνται ζουν μέσω θεσμοθετημένων εισφορών υπέρ τρίτων και το μόνο που κάνουν παρεμπιπτοντος είναι να συνεδριάζουν για την σωτηρία των υπολοίπων σε κανένα πάνελ καναλιού που δεν πληρώνει ούτε το ΙΚΑ των εργαζομένων.

 59. nick avatar
  nick 08/06/2013 20:28:32

  Είστε στη φάση της άρνησης και του θυμού επειδή δεν μπορείτε λόγω ΕΕ να ξανακάψετε τα αρχεία στη χαλυβουργική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.