#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2012 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν είμαστε λωτοφάγοι, ούτε έχουμε κοντή μνήμηΤην ώρα που τα νταβατζοΜΜΕ ποντάρουν στην κοντή μνήμη για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λεηλασία της Πατρίδας, ας τους αποδείξουμε ότι δεν ξεχνούμε, διδαχθήκαμε πολλά, δεν θα επιτρέψουμε ξανά να εκμεταλλευτούν τα χαρακτηριστικά της από δω πλευράς για να ξανακερδίσουν. Ξέρουν τις (δικαιολογημένες) πικρίες της πλευράς μας, ξέρουν ότι δεν μας συνδέει η κόλλα της κατοχής και νομής της εξουσίας, ξέρουν ότι οι κυβερνήσεις μας αδίκησαν τον κόσμο μας και συνέχισαν να ευνοούν τους πολλαπλώς ευνοηθέντες τα τελευταία 30 χρόνια. Ξέρουν να πατούν πάνω στις απογοητεύσεις μας και να προχωρούν τους σκοπούς τους. Απέναντι στην «εταιρία» ΠΑΣΟΚ, ξέρουν ότι υπάρχουμε εμείς. Έχουν μελετήσει, έχουν «χαρτογραφήσει» επιστημονικά τα χαρακτηριστικά μας, τις αδυναμίες και τα προτερήματά μας, τα αξιοποιούν και τα εκμεταλλεύονται αναλόγως. Απέναντι στο πολιτικό εργαλείο τους, το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο «έδεσαν» πελάτες μέσα από μια πολύμορφη μισθοφορική σχέση, ξέρουν ότι υπάρχει ο κόσμος της αξιοπρέπειας της περηφάνιας, του πατριωτισμού (μαξιμαλιστικού πολλές φορές).  Ο κόσμος που δεν θα πάει να ψηφίσει με φανατισμό στην φαρσοκωμωδία του ενός υποψηφίου, αλλά και ο κόσμος της χαμηλής, πολλές φορές, πολιτικής συνειδητοποίησης. Και με πολλή μαεστρία, την ώρα που κρατούν τσιμενταρισμένη την δική τους πλευρά, παίζουν με δηλητηριώδη πονηριά το παιχνίδι του μαξιμαλισμού, του μη συμβιβασμού, των αυξημένων απαιτήσεων, απευθυνόμενοι σε μας.

Να τους δείξουμε λοιπόν ότι δεν ξεχνούμε:

Στην αντιπολίτευση έθεταν πολύ ψηλά τον πήχη των «απαιτήσεών» τους. Έγκλημα καθοσιώσεως ότι ο Μαγγίνας είχε ανασφάλιστο τον Ινδό κηπουρό, μονοθεματικό δελτίο για μήνες ότι ένα Γενικός Γραμματέας είχε σχέση με μια εκπαιδευμένη 35χρονη συντρόφισσα. Τσιμπήσαμε τότε. Πιστεύει κανείς ότι τέτοια δεν συνέβαιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , ή ότι θα γίνονταν ποτέ πρωτοσέλιδα για μήνες; Εδώ πέρασε «ντούκου» η ομολογία Τσουκάτου για μαύρο χρήμα στο κομματικό ταμείο. Τσιμπήσαμε όμως και στις μεταξύ μας συζητήσεις ισχυριζόμαστε επιπόλαια: δίνουμε και εμείς αφορμές. Οι φορείς της διαφθοράς απευθύνονταν στον κόσμο μας με τις υψηλότερες απαιτήσεις διαφάνειας. Και δεν καταλαβαίναμε ότι όλα αυτά ήταν ενταγμένα στον στόχο της διάσπασής μας και στον πόλεμο φθοράς και αποδυνάμωσης του Κώστα Καραμανλή, που δεν ήταν συνεργάσιμος και προσπαθούσε, πατριωτικά και μόνος πολλές φορές, να φέρει σε πέρας το ωφέλιμο για τον Πατρίδα γεωστρατηγικό παιχνίδι. Όπως και οι φωτιές και τα Δεκεμβριανά (και τότε δεν βλέπαμε πέρα από την διαλαλούμενη κυβερνητική «απραξία» και την «αδράνεια» Παυλόπουλου, που έντεχνα μας σερβίριζαν οι νταβατζήδες). Δεν είδαμε και πίσω από τις κινητοποιήσεις στον Πειραιά για το «ξεπούλημα» στους Κινέζους, ή τις «οικολογικές» ανησυχίες για τον Μπουργκάζ – Αλεξανδρούπολη.

Στην αντιπολίτευση ήταν με το «λαό», πλειοδοτούσαν σε κάθε αίτημα. Λύσσαξαν οι ΓΣΕΕέδες όταν προσπάθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. να βάλει κάποια τάξη στο ασφαλιστικό. Οι σημερινοί όψιμοι εκφραστές της σύνεσης, θεωρούσαν θαυμάσια κατάσταση, που κανένας λόγος δεν υπήρχε να αλλάξει, τα 150 ασφαλιστικά ταμεία. Και έφριξαν όταν προεκλογικά ο Κ.Κ. μας είπε ότι μέχρι δω σας έφτασα, μέσα στη διεθνή κρίση, χωρίς σοβαρές απώλειες. Τώρα τα πράγματα δυσκόλεψαν. Πρέπει να παγώσουμε για δυο χρόνια τους μισθούς και να κηρύξουμε πόλεμο στην φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχει διεθνής κρίση, φώναζαν. Χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες κραύγαζαν. Πάγωμα μισθών; Μέχρι πότε λιτότητα; Ο λαός δεν αντέχει. Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Λεφτά υπάρχουν. Τσιμπήσαμε πάλι. Τι ακολούθησε το ξέρουμε. Πως σας φαίνεται να ήμασταν με παγωμένους τους μισθούς του 2009; Χωρίς Δ.Ν.Τ. και πόλεμο στην φοροδιαφυγή. Θα άφριζαν πάλι τα ΝΕΑ  «Χαράτσι, επανέρχονται τα τεκμήρια» και εμείς δεν θα νοιώθαμε, το πιθανότερο, αρκετά ευχαριστημένοι.

Αντί αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό ξέρουμε τι ακολούθησε. Αυτοί που πλειοδοτούσαν προεκλογικά στο πιο απίθανο αίτημα,  μας έλεγαν πλέον, χωρίς ντροπή, ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, δεν παράγουμε, υπερκαταναλώνουμε, μαζί τα φάγαμε. Οι μαχητικοί ΓΣΕΕέδες εξαφανίστηκαν. Έκαναν τη «δουλειά» και τώρα, κατ΄ εντολή των αφεντικών, λούφαξαν. Και η προεκλογική λιτότητα, που βογκούσε ο λαός και έψαχνε στα σκουπίδια των λαϊκών; Ήταν τελικά υπερκατανάλωση; Ναι. Είχαμε πλέον απομακρυνθεί από το ταμείο. Είχαν πάρει την ψήφο μας.

Αυτοί που αφιέρωναν πρωτοσέλιδα με τον ευρηματικό τίτλο: Είπαν – έκαναν,  για να αναδείξουν ανεκπλήρωτες προεκλογικές λεπτομέρειες του Κ.Κ. (π.χ. έκανε 5 από τα 6 μέτρα που είχε υποσχεθεί στους τρίτεκνους), κατάπιναν τώρα την κάμηλον, δίνοντας πλέρια νομιμοποίηση στην κυβέρνηση της διαπλοκής. Και ο τζιτζιφιόγκος ο Παπακωνσταντίονου απαντούσε, γεμάτος οίηση, ότι δεν μπορούσε να λάβει νωρίτερα τα μέτρα, χρειάζονταν κάποιος καιρός για να τα χωνέψουν οι ψηφοφόροι των αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό. Και σε τηλεοπτικά τραπέζια δηλώνονταν, όλο έπαρση, από στελέχη του «κινήματος», ότι μόνο αυτοί μπορούσαν να κάνουν τέτοια στροφή - αν έπαιρνε αυτά τα μέτρα η Νέα Δημοκρατία θα γίνονταν επανάσταση. Τόσο ξεδιάντροποι για την ικανότητα εξαπάτησης και για τον πρακτορικό τους ρόλο. Αλήθεια τι απέγιναν τα ανολοκλήρωτα μέτρα υπέρ των τριτέκνων (που ανέδειξαν βουλευτή του ΛΑΟΣ, τον πρόεδρό τους  Αστέριο Ροντούλη); Ξηλώθηκαν από τη ρίζα μαζί με τα ισχύοντα για όλους τους πολυτέκνους. Τι απέγινε με την γενιά των 700€, που την είχε κάνει και σήριαλ το MEGA; Φαντάζει, πλέον, σαν όνειρο στην Ελλάδα του Βενιζέλου. Είχαμε, όμως, τσιμπήσει. Δεν πάει να φώναζε ο Κ.Κ. για τα όρια αντοχής της οικονομίας.

Αντί πολυτέκνων πρώτος νόμος της κυβέρνησης των πρακτόρων, η Ιθαγένεια. Που λειτουργούσε, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρός μας ο Αντώνης Σαμαράς σαν μαγνήτης για τους απανταχού του κόσμου δυστυχείς. Αφού γέμισαν την Αθήνα με εκατομμύρια λαθρομετανάστες, αφού έκαναν τον βίο αβίωτο στο κέντρο της Αθήνας, αφού έβρισαν σαν ρατσιστές τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών, αφού τους έκαναν, για πολυπολιτισμική διαπαιδαγώγηση, συναυλία μέσα στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα (με Νταλάρα, παρουσία Παπούλια και Ιερωνύμου – τι πτώση), τώρα, για ένα μήνα προεκλογικά, στήνουν το έργο: ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Κοντά σ΄ αυτό το έργο και η φαρσοκωμωδία της αυτοκάθαρσης με την σύλληψη Τσοχατζόπουλου.

Δεν ξεχνούμε ότι τα νταβατζοΜΜΕ απαιτούσαν επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο των 0,45 €, αλλά δεν τους καίγεται καρφί πως πέρασε ο φετινός χειμώνας με 1€ πετρέλαιο και πως θα περάσει ο επόμενος με ψηφισμένο 1,40€. Φώναζαν για φωτιά στις τιμές των καυσίμων όταν ήταν 0,90€ η τιμή της βενζίνας, αλλά τη βρίσκουν μια χαρά στο 1,80€. Έφριτταν για επιβολή τεκμηρίων στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά βρίσκουν «λογική» την ολοκληρωτική κατάργηση του αφορολόγητου. Και άλλα και άλλα.

 

Δεν χρειάζεται να παραθέσω, αγαπητοί φίλοι, άλλα παραδείγματα. Εκείνο που ήθελα να καταδείξω ήταν η πολυεπίπεδη επιχείρηση εξαπάτησης που στήθηκε τότε και ίδια πάει να στηθεί και τώρα. Ας έχουμε καθαρό στο μυαλό μας το «μεγάλο κάδρο». Τα μεγάλα που παίζονται και που πάνε να μας τα κρύψουν προβάλλοντας, επιτήδεια, τα μικρά.Το ασφαλές κριτήριο για την ψήφο μας (και όταν δεν ξέρουμε πολλά από τα γεγονότα), πρέπει να είναι η τοποθέτηση των νταβατζοΜΜΕ. Ό,τι προβάλλουν είναι καλό για τα αφεντικά τους (φανερά και κρυφά) και κακό για την κοινωνία και την Πατρίδα.

Βασικός τους στόχος, σ΄ αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές, να αποφευχθεί η αυτοδυναμία Σαμαρά. Και γι αυτό θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα τους.

Οι υποστηρικτές του μνημονίου και της χρεοκοπίας (κονόμησαν χοντρά μέσα απ΄ αυτά), απευθύνονται στην πλευρά μας προβάλλοντας κάτι πιο αντιμνημονιακό από την Νέα Δημοκρατία. Αυτοί που καθύβριζαν σαν Χάρυ Πότερ τον αρχηγό μας, μας προτείνουν τώρα τους ΑΝΕΛ. Μην τσιμπήσουμε. Κάθε ψήφος που φεύγει από τον Αντώνη Σαμαρά, πάει κατ΄ ευθείαν στους νταβατζήδες και τους πάτρωνές τους.

Μπορεί να μοιάζουν ελκυστικά κάποια αυτά που λένε, αλλά μην τσιμπήσουμε πάλι. Ελκυστικά έμοιαζαν για μια μερίδα συναγωνιστών μας και κάποια απ΄ αυτά που έλεγε ο, περιστέρι στο κεφάλι, Καρατζαφέρης, αλλά όλοι (και όσοι δεν είχαν καταλάβει) είδαμε το ρόλο του. Κάποιοι μπορεί να τσιμπήσαμε και στο καθημερινό «κήρυγμα» Τατούλη. Αλλά σήμερα είναι Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ (έλαβε την αμοιβή του - καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή)

Ας μείνουμε στον ασφαλή δείκτη των νταβατζοΜΜΕ για να είναι σωστή η επιλογή μας.

Βλέπουμε όλοι την υπερπροβολή όσων διασπούν την παράταξή μας. Παντού καλεσμένοι οι ΑΝΕΛ (βρέθηκε και ο 10ος βουλευτής για την δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας), διατάσσονται υποστυλώματα να προστρέξουν για στήριξη του ΛΑΟΣ (Κύρτσος, Μπάρμπα (!!!!) – θάψιμο Βορίδη), ανεξήγητα υπερβολική διαφήμιση Μάνου, προκλητική προβολή της ΔΗΣΥ, συμπαθητική, ακόμα, παρουσίαση και της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα θάψιμο Κατσέλη (έμεινε στους 9 δεν βρέθηκε ο 10ος βουλευτής), εξαφάνιση Δημαρά, δημοσκοπήσεις κ.λ.π.

Ας δείξουμε με την ψήφο μας ότι είμαστε πια υποψιασμένοι. Δεν θα γελαστούμε. Οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες. Ξέρουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Ξέρουμε ότι τυχόν μη αυτοδυναμία Σαμαρά θα σημάνει το μεγάλο πάρτυ για τα αφεντικά. Και τώρα το τραπέζι έχει και πλούσιο ενεργειακό πιάτο.

Θέλουν λέει να διασφαλίσουν τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Τόσο θράσος. Από αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, πρακτορική οδήγηση στο Δ.Ν.Τ.. Και τώρα, αφού διαλύσαμε την ελληνική κοινωνία, νοιάζονται για τις θυσίες της. Και παίρνει, λέει, αποστάσεις ο Βενιζέλος από την προεκλογική δημαγωγία, τώρα μόνο αλήθεια. Τέτοια κακοποίηση λέξεων και εννοιών. Ας τους δείξουμε ότι δεν ξεχνούμε.

Δεν ξεχνούμε την τηλεοπτική, αδιάκοπη τηλεοπτική τρομοκρατία ενός λαού για 2,5 χρόνια. Να δείξουμε ότι δεν τσιμπάμε από την «νηφαλιότητα» των τελευταίων ημερών ή την στροφή εναντίον της κακιάς τρόικας που προηγήθηκε. Ας τους δείξουμε ότι ξέρουμε καλά τι μας περιμένει, αν αποτρέψουν την αυτοδυναμία Σαμαρά. Ακαταδίωκτο για τους ληστές της Πατρίδας (Τ+10, ομόλογα κ.λ.π.), λεηλασία του εθνικού πλούτου, έξαρση της εθνοαποδόμησης, οριστικός αφελληνισμός της παιδείας μας, καθήλωση της κοινωνίας, «ρεαλιστική» λύση για τα Σκόπια, θανάσιμος κίνδυνος για την Θράκη. Όσο για τους πολίτες; Όταν υπέστησαν όσα υπέστησαν με προεκλογικό τάξιμο αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό, τώρα, με εξαγγελλόμενες τις περικοπές του Ιουνίου, όλοι καταλαβαίνουμε μέχρι που θα αισθάνονται νομιμοποιημένοι να μας φτάσουν. Αλήθεια καθηγητή κ. Γιανναρά, που επιστρατευθήκατε και σεις στο ότι είναι ίδια τα δύο μεγάλα κόμματα, πιστεύετε ότι ίδια θα εξελιχθούν τα παραπάνω με Αντώνη Σαμαρά ή Βενιζέλο ή Παπαδήμο;

Δεν ξεχνούμε, δεν έχουμε κοντή μνήμη. Έχουμε καταλάβει ότι μόνη ελπίδα για την κοινωνία αυτό που διακήρυξε, προ ημερών, ο Κ.Κ. : όσο πιο δυνατή η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο καλύτερα για την Πατρίδα και το λαό μας.

Και κάτι τελευταίο. Κατανοούμε και τις «δουλείες» του Αντώνη Σαμαρά (και του κάθε αρχηγού), στην επιλογή των υποψηφίων. Δική μας ευθύνη, με την ψήφο μας, να καθαρίσουμε την παράταξη και την κοινοβουλευτική μας ομάδα, από τους κάθε μορφής Τατούληδες.

Νίκος Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/04/2012 13:12:33

  Νομίζω ότι η εποχή της υποτίμησης της νοημοσύνης έχει τελειώσει.
  Αυτό ομως πρέπει να το αποδείξει και ο Αρχηγός της ΝΔ, διότι δείχνει ότι δεν το κατάλαβε και συνεχίζει να παρασύρεται από συμβούλους του παλαιοκομματικού συστήματος. Στα ψηφοδέλτια του Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ειναι ορατό.

 2. ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΠΠΑΣ 16/04/2012 13:23:03

  Μπράβο φίλε,τέλειο άρθρο .....Στείλτο και στη ΝΔ !!!!!!!!!!

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/04/2012 13:28:58

  Τελικά, ας το πούμε ξεκάθαρα. Όλοι αυτοί, όλων των κομμάτων, είναι οι πρωταγωνιστές του εθνικού εγκλήματος.
  Κι όμως, επιμένουν χωρίς ίχνος ντροπής.
  Άν ένας από όλους αυτούς ψηφιστεί, το Έθνος αυτό είναι άξιο της ταπείνωσής του. Πρόκειται για κλινική περίπτωση πολιτικού πτώματος.

 4. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 16/04/2012 13:32:04

  Ο τίτλος αναφέρεται στον λαό ή στου βουλευτές;

 5. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 16/04/2012 13:35:32

  Σίγουρα δεν παρασύρεται,απλώς είναι και οι -κακες- φιλίες και τα -κακά- γραμμάτια που πρέπει να εξοφληθούν-κακώς-.
  Σημασία έχει κυρίως η ηγετική ομάδα και αυτό που λένε,ο πρωινός καφές του πρωθυπουργού.Πιστεύω οτι το γνωρίζει ο Σαμαράς αυτό

 6. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 16/04/2012 13:45:47

  Με τα ΜΜΕ της διαπλοκης των εργολαβων του ΠΑΣΟΚ τι να περιμενεις?Αυτα δεν εριξαν την Κυβερνηση Καραμανλη!Αυτα δεν ανεβαζουν τον ΒΕΝ το Καμμενο ξεφουσκωνουν την ΔΗΜΑΡ και την ΝΔ του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ .Ειναι παντα εδω και θα το επιχειρησουν ΠΑΛΙ!ΘΑ βρουν σκανδαλα τυπου Μαγγινα με τον κηπουρο.Η ΝΔ επρεπε το μισο ΠΑΣΟΚ διαχρονικα με τα εγκληματα που διεπραξε και τα πληρωνει σημερα ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ να το ειχε στειλει στον Κορυδαλο στην καλυτερη περιπτωση!!

 7. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 16/04/2012 13:54:23

  Συγχαρητήρια, θαυμάσιο το άρθρο! Ομως γιά τον καθηγητή Χρήστο Γιανναρά δεν έχεις δίκιο. Τον άκουσα πολύ προσεκτικά. Νομίζω, ότι θέλησε να αναδείξει σαν αίτιο της Ελληνικής συμφοράς την κομματοκρατία της Μεταπολίτευσης. Δηλαδή τον πασοκικής έμπνευσης Δούρειο Ιππο της Ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, από τον οποίο αλώθηκε, χωρίς να το καταλάβει και η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη εθνική λαϊκή παράταξη του μέτρου, των αρχών και της αξιοκρατίας (τα μεγάλα χαμένα συγκριτικά της πλεονεκτήματα) !!!

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 16/04/2012 19:48:22

   Μεγάλος κολοτούμπας και ο Γιανναράς. Εκεί γύρω στο 96-97 έγραφε διθυράμβους στην επιφυλλίδα του για τον Χρύσανθο και το βιβλίο του «Αναζητώντας Στρατηγική». Τώρα όμως που ο Λαζαρίδης πήρε θέση στην πραγματική πολιτική και στάθηκε δίπλα στον Α. Σαμαρά τα ξεχάσαμε όλα. Τώρα όλοι είναι όλοι ίδιοι, όπως επιτάσσει ο Αλαφούζος και η διαπλοκή.

   Τα έχω ξαναγράψει και παλιά και δεν θέλω να συνεχίσω μέρες του Αγίου Πάσχα, οι «λεγόμενοι» πνευματικοί ταγοί του έθνους, το μόνο που τους απασχολεί είναι η δημοσιότητα και ο κορεσμός της φιλοδοξίας τους να ξεχωρίσουν, να πούνε κάτι, οτιδήποτε, πολλές φορές ακαταλαβίστικο και όχι να λύσουν προβλήματα, να δώσουν προοπτική στο έθνος μας.

   • blue nile avatar
    blue nile @ Κώστας Σταματάκης 16/04/2012 21:44:29

    Πάντως σα να μου φαίνεταο ότι προεκλογικά ο Γιανναράς επιλέγει Σαμαρά. Σε συνέντευξη του δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει απλά είναι απογοητευμένος από το ότι θα ψηφίσει πάλι τον λιγότερο χειρότερο. Αν ανατρέξει κανείς στα κείμενα του έχει επιτεθεί πάμπολλες φορές σε Βενιζέλο και ΓΑΠ, σε Ντόρα, σε ΣΥΡΙΖΑ, σε ΚΚΕ και σε Κουβέλη. Ο μόνος που έχει ακούσει και καμιά καλή κουβέντα είναι ο Σαμαράς (γενναία στάση στο ΕΛΚ και άλλα). Παρόλο που δεν τον θεωρεί τον κατάλληλο.
    Μπορεί να' χω και λάθος...

 8. juliet avatar
  juliet 16/04/2012 13:55:18

  Νίκο Α.
  Χριστός Ανέστη!Τα είπες όλα ....κάθε πρωΐ θ΄επρεπε πριν μπουν στη Συγγρού να περνάτε από τεστ ,να τα εμπεδώσουν....
  Εδώ το σύμπαν είχε πρασινίσει , άρχισε να αναδύεται βρώμα από την πολλή κοπριά . Ενας Γ.Γ δεν μπορούσε να ''πηδήσει '' μια 35αχρονη ''σεμνά και ταπεινά'' . Ηλθε η ώρα που εμείς θ΄αποφασίσουμε ποιοί θα μπούνε στη βουλή με τη ψήφο μας .Δεν θα φταίει ο Σαμαράς για τις επιλογές .Την επομένη εμείς θα φταίμε!!!!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ juliet 16/04/2012 17:53:56

   Το πρόβλημα, δεν ήταν ούτε ποια πήδαγε ούτε τι έκανε στην προσωπική του ζωή, μου είναι παντελώς αδιάφορο.
   Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε καλύτερη ενσάρκωση από το " σύστημα ΠΑΣΟΚ" από το πρόσωπό του.
   Στο ΥΠΠΟ δεν ξέρω ποιος ήταν περισσότερο ΠΑΣΟΚ ο Ζαχόπουλος ή ο Τατούλης, πάντως ΝΔ δεν ήταν κανένας από τους δύο....

   • juliet avatar
    juliet @ Ο Ιθαγενής 16/04/2012 18:13:27

    Ιθαγενή
    το ίδιο λέμε με διαφορετικά λόγια .Τον μιμιτισμό ήθελα να τονίσω .

 9. spiros avatar
  spiros 16/04/2012 14:07:34

  Νίκο Χρόνια Πολλά και Καλά.
  άρθρο οδικός χάρτης για τις εκλογές. Πολύ καλό. Η εταιρεία των προθύμων πάλι στο επίκεντρο. Χωρίς ιδεολογικό και οικονομικό υπόβαθρο. Ειλικρινά όλα αυτά η "δεξιά" παράταξη τα παθαίνει . Δεν έμαθε δεν διδάχθηκε όσα και να πάθει.

 10. nikoss avatar
  nikoss 16/04/2012 14:18:52

  ΄΄Στην αντιπολίτευση έθεταν πολύ ψηλά τον πήχη των «απαιτήσεών» τους. Έγκλημα καθοσιώσεως ότι ο Μαγγίνας είχε ανασφάλιστο τον Ινδό κηπουρό, μονοθεματικό δελτίο για μήνες ότι ένα Γενικός Γραμματέας είχε σχέση με μια εκπαιδευμένη 35χρονη συντρόφισσα. Τσιμπήσαμε τότε. Πιστεύει κανείς ότι τέτοια δεν συνέβαιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , ή ότι θα γίνονταν ποτέ πρωτοσέλιδα για μήνες;

  Δέν τσιμπήσαμε τότε.......
  Αλλά δέν ανεχόμαστε να μας μοιράζουνε τα DVD με τον γενικό γραμματέα τα
  ΠΑΣΟΚΙΑ..........
  Αν τα ανεχόμαστε,θά είμαστε δυστυχώς ,στην πιό πάνω κατηγορία.

  Η ΝΔ πρέπει νά στελεχωθεί μέ άτομα ,μέ πολύχρονη εμπειρία στήν πραγμα
  τική οικονομία (όχι την διαπλεκόμενη)..

 11. Γιαννης Τσανας avatar
  Γιαννης Τσανας 16/04/2012 14:24:51

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
  και
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
  σε Ολους.

  Μπραβο Φιλε το Αρθρο σου Πολυ Καλο , θα ηταν φρονιμο εκει προς την Συγγρου να παρουν χαμπαρι και να αφησουν τα ΧΑΙΔΕΜΑΤΑ και να λαβουν ΣΟΒΑΡΑ αρκετα γραφομενα τα οποια δεν ειναι απο Προσωπικο συμβερον αλλα για το Καλο Ολων των Ελληνων , Πολυ κοντα σε Χρονο και ΟΧΙ Πολυ μακρια αρκετοι θα Λησμονουν τα Λογια και τα Εργα του Κωστα Καραμανλη ,
  σε καποιους δεν καθησε καλα ΜΜΕ - Δημοσια Εργα - Δημοσιογραφοι κτλ .
  καποτε ειχα γραψει οτι η ΝΔ πρεπει να επιλεγει αυτη που θα δινη Συνεντευξεις διοτι τα ΝταβαντζοΚαναλα και τα Δημοσιογραφακια τους δεν εφαγαν οσο θα ηθελαν αλλα ουτε Δημαρχοι ( ΝΧ ) Βουλευτες ( ΓΤ )εγιναν και αυτο δεν τους εκατσε καλα δεν το καταπιαν , Ευχομαι Ολοι οι Ελληνες να προσεξουν Πολυ Καλα που θα δωσουν τον Ψηφο τους και μην ακουσω ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΜΑΙ .
  Ευχαριστω .
  Καλη Δυναμη σε Ολες και Ολους

 12. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 16/04/2012 14:56:23

  Μπράβο πολλή καλο άρθρο έτσι είναι ας το καταλάβουμε όλοι μας κ´ ας το διαδωσουμε

 13. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 16/04/2012 15:06:29

  Νίκο Α, μπράβο , μπράβο , μπράβο!! Εξαιρετικό άρθρο, γεμάτο αλήθειες ! Αληθειες τις οποίες φροντίζουν, τα κατεχόμενα από τη διαπλοκή μέσα , να μας κάνουν να τις ξεχνάμε . Καλά θα κάνουν εκεί στη Συγγρού , να το εκτυπώσουν και να το αποστηθίσουν ,ώστε να λένε τα πράγματα με τ'όνομά τους, σκληρά και ξεκάθαρα! Τέρμα η '' πολιτισμένη αντιμετώπιση'' , αντεπίθεση με τις σκληρές αλήθειες! Εχουμε να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ! Και για όποιον της δικής μας πλευράς βρέθηκε λίγος και μικρός, αν θέλει σταυρό , στην εκκλησία! Οχι στο ψηφοδέλτιο! Η επιλογή και η ευθύνη , δική μας!

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Diamond Angel 16/04/2012 16:10:54

   Αγαπητοί φίλοι
   Θεώρησα υποχρέωσή μου να κάτσω να γράψω αυτές τις σκέψεις, σαν μια μικρή συμβολή, στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε μπροστά στις τόσο κρίσιμες επόμενες εκλογές. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση που φαίνεται να βρίσκουν σε καλούς "συναγωνιστές".

 14. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΚΟΥΡΕΒΕΣΗΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΚΟΥΡΕΒΕΣΗΣ 16/04/2012 16:38:16

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ Α.,ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ , ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΣΑΠΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΣΑΚΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ.ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ.ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΩΝ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Ή ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ Ή ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΦΡΟΝΙΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.ΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΟΠΙΑΣ ΑΣ ΤΑ ΠΑΙΞΕΙ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΚΑΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ.
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΚΟΥΡΕΒΕΣΗΣ

 15. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/04/2012 17:30:27

  Καταπληκτικό κείμενο Νίκο Α..!
  Δεν πρέπει να είμαστε μόνο υποψιασμένοι...χρειάζεται πάθος!

 16. vardarskian avatar
  vardarskian 16/04/2012 18:31:04

  επειδή όμως είμαστε ΚΑΙ λωτοφάγοι ΚΑΙ έχουμε κοντή μνήμη,
  χρειάζεται ανελέητος βομβαρδισμός μας από την τηλεόραση! Οπτικοποίηση του θαυμάσιου αυτού κειμένου σε μικρά έξυπνα σποτάκια!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ vardarskian 16/04/2012 20:09:16

   Πολύ καλή ιδέα!!!!!

 17. Mara avatar
  Mara 16/04/2012 18:32:21

  Έτσι ακριβώς Νίκο Α.
  Έτσι και χειρότερα.
  Επί Ν.Δ. βάφτισαν τα πταίσματα, κακουργήματα.
  Ότι θετικά και άν έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή θαβόταν, γιατί δεν είχε τα μέσα να τα επικοινωνήσει.
  Αυτό ήταν μέγα λάθος.
  Έπρεπε να είχε φροντίσει γι΄αυτό.... με κάποιο τρόπο.

  (Σαν να έχεις το καλύτερο μαγαζί, να προσφέρεις τα καλύτερα προϊόντα και να μην κάνεις καμμία διαφήμιση.
  Να μην το ξέρει κανείς... και να περιμένεις ο κόσμος να έρθει μόνος του....
  Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.)

  • juliet avatar
   juliet @ Mara 16/04/2012 18:47:18

   Mara,
   όσο για το κατάστημα θα σου δώσω και άλλες εκδοχές για να πατώσει.
   1.Οι πωλητές σου είναι ακατάλληλοι και αδιάφοροι.
   2.Οι πωλητές να είναι σίγουροι ότι ,ότι και να γίνει θα πληρωθούν.
   3.Οι ανταγωνιστές να είναι πιο καπάτσοι και οι δικοί να κοιμώνται.
   Συμπέρασμα το πλασάρισμα είναι η ψυχή της διακίνησης και των πωλήσεων.Ολα ένα καλό promotion.O κόσμος μια καλή κουβέντα θέλει και οχι πολλές μόστρες.

   • Mara avatar
    Mara @ juliet 16/04/2012 18:58:01

    Juliet,

    ...και...
    4. Στο μαγαζί σου να δουλεύουν... κατάσκοποι ανταγωνιστικού μαγαζιού.

    Ώχ... Παναγία μου!!!

    • juliet avatar
     juliet @ Mara 16/04/2012 19:04:06

     Μάρα μου
     στο τρίτο αυτό εννοούσα να σου κοιμώνται οι πωλητές ....τη δουλειά ,κούκλα μου ,τη ξέρω καλά .
     χαχαχαχα
     Σ΄αυτούς άδειαζες το μαγαζί και αυτοί ήτανε ευχαριστημένοι που δεν θα είχανε δουλειά!!!

     • Mara avatar
      Mara @ juliet 16/04/2012 19:17:36

      Αμάν... σε φοβήθηκε το μάτι μου...
      Μήπως να αλλάξεις nick?
      Mάτα Χάρι... ίσως???

      Χα χα!!!

     • juliet avatar
      juliet @ Mara 16/04/2012 19:24:17

      Στη υπηρεσία του κοινού σκοπού ,τιμή μου.........

 18. blue nile avatar
  blue nile 16/04/2012 21:47:30

  Πολλά μπράβο Νίκο Α. και ένα ευχαριστώ... Εκεί που θ'άρχιζα την γκρίνια πάλι, ξαναθύμισες σε μένα και σε πολλούς άλλους γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να παλεύουμε με ότι μπορεί ο καθένας για την αυτοδυναμία...

 19. Thomas avatar
  Thomas 17/04/2012 09:29:06

  Φίλε Νίκο, δεν μπορώ παρά να επικροτήσω τα όσα, πέρα για πέρα αληθινά γράφεις. Ομως θα συνεχίσω να γκρινιάζω, ζητώντας περισσότερη και καλύτερη οργάνωση, παραγωγή πολιτικής, ανοικτές πόρτες και στροφή στην κοινωνία που είναι η δύναμη της παράταξης. Συνεχείς εσωκομματικές ζυμώσεις για εμπέδωση της συνείδησης και ανάδειξη άξιων στελεχών, λύνοντας ουσιαστικά τα χέρια του εκάστοτε αρχηγού και απαντώντας στο λαϊκό αίτημα για ανανέωση. Γέμισμα των "δεξαμενών" του κόμματος με ανθρώπους της προσφοράς, απλούς στρατιώτες - ενεργούς πολίτες, μιά πλήρη δηλαδή αντιστροφή αυτού που ζούμε σήμερα. οτι δεν μπορούμε να βρούμε ούτε εκλογικούς αντιπροσώπους. Οτι φορτονώμαστε ως υποψηφίους τα ίδια φορεμένα ρούχα, ενώ η όποια επίφαση ανανέωσης έχει ήδη καεί από το ίδιο της το παρελθόν.
  Ναι ο αρχηγός μοιραία κουβαλά δουλείες. Ομως ποιος του απαγόρεψε την κάθοδο στη βάση, αυτή που είναι η πραγματική πηγή δύναμής του? Αυτή που τον ανέδειξε?

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Thomas 17/04/2012 11:41:53

   Τώρα είναι η ώρα της συμπαράταξης και του αγώνα. Μή χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο τα μεγάλα που διακυβεύονται.

 20. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/04/2012 00:41:56

  Εξαιρετικό άρθρο Νίκο Α.

 21. Βασίλης Κωνσταντίνου- Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου- Καστοριά 18/04/2012 08:09:07

  Εξαιρετικό άρθρο. Με αρχή μέση και τέλος. Που βάζει προβληματισμούς αναδεικνύοντας τους από συγκεκριμένα γεγονότα. Για πολλά από τα θέματα έδινα προσωπικά μάχη μέσα από το διαδίκτυο. Παρατηρούσα το εξής παράξενο. ΄Οταν έγραφα για τέτοια θέματα π.χ. την υπερπροβολή ενός μπουρδολόγου Τατούλη αμέσως εμφανιζόταν δέκα σχόλια να με κατακεραυνώσουν. Μέχρι να επιτευχθεί το 151 βουλευτές μόνο για θεό δεν τον παρουσίασαν! Κακά τα ψέματα δεν φημιζόμαστε για την οργάνωση .Ούτε για τον προγραμματισμό . Πως ήταν δυνατόν στην .προπαγάνδα να υπήρχε τόσο τελειοποιημένο σύστημα; Θα είμαστε αφελείς να πιστέψουμε το τυχαίο! Ποιοι είχαν συμφέρον να αδυνατίσει η Ελλάδα; Το άδικο δε στην υπόθεση δεν είναι η κριτική που έκαναν στην κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτό είναι αν θέλετε καθήκον του κάθε πολίτη και δη δημοσιογράφου. Το άδικο και όχι μόνο ήταν ότι χτυπούσαν με μανία οτιδήποτε έκανε αυτή η κυβέρνηση χωρίς να σκεφτούν αν αυτό είναι το ελάχιστο δυνατό του σήμερα. Το εφικτό στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία -διεθνή κρίση. Δεν έβλεπαν; Δεν διάβαζαν ξένες εφημερίδες; Γιατί άραγε χάσαμε το επίπεδο ζωής χωρίς να δώσουμε την μάχη ;Χωρίς να πάρουμε έγκαιρα μέτρα; Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές του 2009 ήταν κόλαση και αυτή την παρουσίαζαν σαν ευλογία, σαν παράδεισο. Η επόμενη μέρα λοιπόν και για εμάς όλους είναι αυτό που πρέπει να αναδειχθεί από όλους σήμερα. Κόντρα στην θολούρα και στην όντως θυμωμένη και φορτισμένη μέχρι απελπιστική καθημερινότητα να υπάρξουν πολλά παρόμοια άρθρα. Να βοηθήσουν στην επικοινωνία με τον απλό κόσμο. Στο να προβληματιστούν και για τον εαυτό τους και για την πατρίδα τους . Δεν πρέπει να την ξαναπατήσουμε όπως τις εκλογές του 2009!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.