#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2011 07:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν είμαστε ανδράποδα κι ούτε θα γίνουμε. 

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το σύστημα της παρακμής έχει τακτικούς και ατάκτους. Οι τακτικοί είναι η κυβέρνηση. Οι άτακτοι είναι κάτι σκουπιδιαραίοι της «ενημέρωσης» κι οι ψιλορουφιάνοι τους, που υποδύονται τους αναλυτές και τους δημοσιογράφους.

Έχουν λυσσάξει, γιατί δεν το χωράει ο νους τους. Αυτοί λένε ναι, ναι, ναι, yes, oui, evet, si, ja, σκύβουν ώσπου το μέτωπο τους να κολλήσει στο μωσαϊκό, φτιάχνουν δημοσκοπήσεις, παραπολιτικά, ντρεσάρουν το πόπολο σαν άλογο με την μάστιγα και τον συραγωγέα. Κι έρχεται ένας αληθινός αστός, από τους ελάχιστους αυθεντικούς μέσα σ’ αυτή τη στρατιά των εθελοντών παρακεντέδων κι εκ πεποιθήσεως ντιντήδων, και χαλάει την πιάτσα. Πάει χαμογελαστός κι αποφασισμένος, κοιτάει κατάματα Φράγκους, Αλανούς και Κέλτες, μπατιρημένους  εργολάβους και άπληστους τραπεζίτες και λέει ΟΧΙ. Κι εξηγεί και το γιατί. Και προτείνει και λύση!

Λοιπόν, αδέρφια, αν το 2007- 2008, σας έλεγε κάποιος ότι το 2011 ο Αντώνης Σαμαράς, κόντρα σε όλη την μεταπολιτευτική παράγκα, τους μπετατζήδες, τους νταβαντζήδες και τις νούλες τους, θα είναι αδιαφιλονίκητος Αρχηγός της ΝΔ, θα έχει σουτάρει την μελαγχολική συμμαθήτρια του κυρ Μιχάλη του χουβαρντά, κάτι νόμιμους και ηθικούς, τον κολοσσό Αυγενάκη κλπ, θα το πιστεύατε; Κι όλο αυτό επαναϊδεολογικοποιώντας την πολιτική, δίνοντας της πάλι χρώμα, υψώνοντας ψηλά τις σημαίες. Κι αν ο κάποιος σας έλεγε επίσης, πως αυτός, ο αστός, θα πήγαινε κόντρα στους αυθάδεις βιομηχάνους χωρίς βιομηχανία και με τα φράγκα τους στην Εσπερία, κόντρα στους τραπεζίτες, στους μπετατζήδες, στους μονοπύθμενους και στους απύθμενους, στους ξένους τοκογλύφους, λέγοντας ΟΧΙ σε μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, πιέσεις κι εκβιασμούς, θα το πιστεύατε;

Λοιπόν, παίδες, γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς είναι το όχημα το ιδεών μας. Βετεράνος του αθλήματος, από το 1977 κι έφηβος των ελπίδων μας. Η πορεία του όμως έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό, πολύ ελληνικό. Είναι μια πορεία αντίστασης. Αντίσταση γραμμένη με όχι αλλά και με προτάσεις. Πορεία αντίστασης στην παρακμή, στο ξεπούλημα, στην εύκολη τακτοποίηση, στην υποταγή. Αυτό είναι αληθινή Ηγεσία.

Γιατί μπορεί να είσαι Πρόεδρος και να μην είσαι Αρχηγός, όπως ο Γιώργος, που έγινε δοσατζής των τοκογλύφων. Όπως η μελαγχολική μαντάμ του 1% κι αυτό σκάρτο, που ακόμη περιμένει το κούριερ με το κόμμα αμπαλαρισμένο με φιογκάκι. Ποτέ δεν θα γίνει Αρχηγός. Θα μείνει μελαγχολική και κακομαθημένη  συμμαθήτρια. Ή όπως ο κωλοτούμπας ο ευλύγιστος, ο βοηθητικός νεοπασόκος, που ‘χει μπερδέψει την stand up comedy με την πολιτική. Πολιτικό «καρτούν», οπαδός του Μαρξ, όχι του Κάρολου, του Γκρούτσο, που είπε «αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες».

 

Μερικές φορές νοιώθω τύψεις. Γιατί ακόμη κι εγώ ξεχνάω πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει o Αντώνης, πόσο κόστος και προσωπικούς κινδύνους περιέχει αυτή η ιδεαλιστική αλλά και βαθιά ρεαλιστική στάση. Πιάνει το ψοφοδεές «πρέπει» και το γδέρνει ίσαμε το πι. Όχι για ένα αδειανό πουκάμισο. Γεμάτο το πουκάμισο. Έχει Έλληνες, Ιστορία, Τιμή, Αξιοπρέπεια αλλά και τετράγωνη λογική. Κάνουμε όλοι εύκολη κριτική. Γκρίνια, παραινέσεις, γιατί έβαλε αυτόν, γιατί δεν διώχνει τον άλλο, γιατί δεν τα έκανε όλα χτες, δεξιότερα, αριστερότερα κλπ. Όλοι στρατηγοί και πολιτικοί αναλυτές εκ του προχείρου και ανεύθυνα. Τα όχι όμως είναι όχι. Θα ηχούν εσαεί στην Ιστορία. Όπως τα ναι των άλλων κι η μισθοφορία τους θα λερώνουν το πρόσωπο μας.

 

Σε λίγο ο Λαός θα βγει έξω με την πέτρα και το στυλιάρι στο χέρι. Η δικαιοσύνη θ’ απονέμεται στις γωνίες και στα σταυροδρόμια, κύριε Μπάμπη, τόσο για τους ψηφίσαντες την κοινωνική ανθρωποφαγία κι όσους λήστευαν την χώρα τριάντα χρόνια, όσο και για τα αλαλάζοντα κύμβαλα του ψεύδους και της καθεστωτικής προπαγάνδας. Δεν θα προλάβουν καν να φθάσουν στο Γουδή. Δεν θα ‘ναι το Μαύρο Μπλοκ, αντεξουσιαστές, Συρριζαίοι και μπαχαλάκηδες. Νοικοκυραίοι, απολυμένοι συμβασιούχοι, οι πρόσφυγες της γενοκτονίας της παραγωγικής βάσης της χώρας θα πλημμυρίσουν τους δρόμους. Αυτό που βλέπετε τώρα στις πλατείες, είναι μόνο οι προφυλακές.

Η φτώχεια ριζοσπαστικοποιεί. Η φτώχεια είναι βία, λέει το σύνθημα. Κι είναι σωστό το σύνθημα. Και φέρνει βία, προσθέτω.

Ποιος θα μιλήσει λοιπόν με το πλήθος, ώστε να μην διαδεχθεί την οργή η απόγνωση κι η αυτοδικία; Οι «ταγματασφαλίτες» του Μνημονίου, τα δουλόφρονα εξαπτέρυγα, η τηλεοπτική κι έντυπη αλητεία με το βρώμικο μάτι; Ο βαθύπλουτοι που μας λένε πως «πρέπει να κάνουμε θυσίες»; Συγγνώμη, κύριε, μαζί θα τις κάνουμε; Εμείς κι αυτοί; Αυτοί δηλαδή τι θα κάνουν; Θα κόψουν το φουά γκρα οικογενειακώς;

Επιτέλους, κάποιοι είπαν ΝΑΙ και κάποιος είπε ΟΧΙ. Ο Λαός ξέρει. Κι έδειξε δρόμο στο Λαό.

Αδέρφια, θέλουν να μας ξεσκίσουν τις σάρκες. Θέλουν να την κομματιάσουν την Πατρίδα. Ξέρουν, τόσο οι ξένοι, όσο κι οι εγχώριες ορντινάτσες τους, ότι η συνταγή δεν βγαίνει. Το φάρμακο τους, μας σκοτώνει. Οδηγεί στην χρεοκοπία. Θέλουν όμως να μας πιουν το αίμα, να πάρουν για δυο τρία χρόνια όσα μπορούν και μετά να μοιραστούν τα υπάρχοντα του πεθαμένου.

Όλο αυτό προϋποθέτει να μας κάνουν ανδράποδα. Τι έκαναν στην αρχή; Διασπούσαν την κοινωνία για να την υποτάξουν. Συκοφαντούσαν τους δημόσιους κι έστρεφαν εναντίον τους ιδιωτικούς. Τώρα τους περιλαβαίνουν όλους. Ε, λοιπόν, δεν είμαστε ανδράποδα κι ούτε θα γίνουμε.

Η Πατρίδα είναι πρωτίστως ο Λαός. Οι πολλοί. Οι συκοφαντημένοι δημόσιοι κι οι πενόμενοι ιδιωτικοί. Η Πατρίδα είναι οι Άνθρωποι. Οι Έλληνες. Μ’ αυτούς θα μιλήσει μόνο εκείνος που είπε τα βροντερά όχι, αυτός που έχει ρεαλιστικό σχέδιο αλλά και την φλόγα του ανυπότακτου στο μάτι. Χωρίς διερμηνείς και μεσάζοντες. Δεν θα τα καταγγείλει, δεν θα τα αναλύσει, δεν θα τα πάει γύρω - γύρω. Θα τα κόψει με το σπαθί. Και δεν θα είναι μόνος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tem avatar
  Tem 12/06/2011 08:46:38

  Για μια ακόμα φορά μπράβο Φαήλο. Τα κείμενά σου δίνουν πάντα μια νότα αισιοδοξίας στους μελαγχολικούς και δύσκολους καιρούς που περνάει η Πατρίδα μας. Εκλογές τώρα για να καταποντιστούν αυτοί που έχουν βαλθεί να μας μετατρέψουν σε ανδράποδα. Ομως τώρα όχι μετά απο δύο χρόνια γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Tem 12/06/2011 17:05:07

   Ενας πολιτικός που σέβεται λίγο τον εαυτό του και έχει διαβάσει τα βασικά της Ιστορίας αυτής της χώρας δεν υπογράφει ποτέ αυτό το Πρόγραμμα. Απλώς παραιτείται.ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ....ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

 2. Δημητρης avatar
  Δημητρης 12/06/2011 08:55:10

  δεν πειθομαι...

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Δημητρης 12/06/2011 11:13:36

   "Δημήτρης",
   εσύ δε θα πειστείς ποτέ ή τουλάχιστον δε θα το παραδεχτείς. Είτε γιατί δε θέλεις είτε γιατί έτσι σου είπανε να πεις....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δημητρης 12/06/2011 14:18:02

   Δεν είναι υποχρεωτικό να πεισθείς. Ελεύθερος άνθρωπος είσαι.
   Στο κάτω κάτω αυτά που γράφω είναι καθαρά οι προσωπικές μου και μόνο απόψεις κι εκτιμήσεις. Είμαι απλώς κάποιος που γράφει κάπου. Ούτε "γραμμή" παίρνω, ούτε οδηγίες παίρνω, ούτε άδεια. Εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου κι όσους τυχόν συμφωνούν με όσα γράφω. Το εγγύς μέλλον θα δείξει αν έχω δίκιο ή όχι.
   Όποιος θέλει επίσημη θέση και γραμμή ας απευθυνθεί στο γραφείο Προέδρου, στον κ. Μιχελάκη και στους αρμόδιους τομεάρχες, γραμματείς κλπ. Εγώ τυγχάνω απλό μέλος κι εν δυνάμει ψηφοφόρος.

   • ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ avatar
    ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/06/2011 18:08:52

    ΟΧΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΔΟΞΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ [ΣΚΟΠΙΑΝΟ] ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!!!!!!!!!

 3. Νοήμων avatar
  Νοήμων 12/06/2011 09:00:16

  Κε Κρανιδιώτη συγχαρητήρια.
  Αυτός ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας τι ζόρι τραβάει; Να υποθέσω ότι η κολλητή του κόρη του Δράκουλα δε βλέπει στον ήλιο μοίρα και της κάνει αβάντα ή της εξαργυρώνει γραμμάτεια από τη φυγάδευση του Χριστοφοράκου στο Μόναχο.
  "Έχουν πάντως βίους παράλληλους με τη Ντόρα. Έχουν την ίδια παταγώδη αποτυχία στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μονο μέχρι τη Βαυαρία μπόρεσε και αυτός να ευημερήσει. Εκεί που όταν μιλούν για δημοκρατία και ελευθερία μιλούν όχι με φόντο τον Παρθενώνα και την Πνύκα αλλά με φόντο το κοντινό τους Νταχάου. Εκεί ίσως ονειρεύονται ότι θα έπρεπε να μας είχαν στείλει και εμάς.
  Η ΝΔ πρέπει να τον βάλει στη θέση του και να τον στείλει να φάει κανα γουρουνοπόδαρο με ξυνολάχανο.

  • Δώρα Γκανούλη avatar
   Δώρα Γκανούλη @ Νοήμων 12/06/2011 09:12:14

   Όπως ήδη έχω σχολιάσει όλοι οι "επίτιμοι" έχουν το ακαταλόγιστο λόγου και πράξεων.....

   • Xmm avatar
    Xmm @ Δώρα Γκανούλη 12/06/2011 11:16:04

    Καλά λες όταν βγαίνει ο κάθε καραγκιόζης εκ βαυαριας να τους υπενθυμίζουμε ότι υποθαλπτουν και προστατεύουν ένα κλέφτη

    • Δώρα Γκανούλη avatar
     Δώρα Γκανούλη @ Xmm 12/06/2011 14:11:17

     ENAN μόνον κλέφτη? Να υπενθυμίσω ότι προστατεύουν τους παγκόσμιους πρωταγωνιστές της μίζας θολώνοντας τα νερά με ομολογουμένοως ενδελεχείς εισαγγελικές έρευνες οι οποίες όμως προσάγουν τους κατηγορουμένους για πλημμεληματάκι και "καθαρίζουν" με κάτι ψιλά....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νοήμων 12/06/2011 23:15:43

   Φαντάσου ότι νομίζει πως η ΝΔ βγάζει τον κόσμο στους δρόμους! Για τέτοια αντίληψη μιλάμε...

 4. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 12/06/2011 09:37:24

  κυβερνηση δεξιων προσωπικοτητων πρεπει να κανει ο σαμαρας μολις ερθει στην εξουσια. με αυτα τα ταγαρια που εχει στο ροστερ της η ν.δ. ουτε εξαμηνο δε βγαζει. τους εχει συχαθει ο κοσμος και αν τους δει και στα ψηφοδελτια ξανα ζητω που καηκαμε. αλλα και γ΄αυτο υπρχει τροπος. ο σταυρος αυτοι που θα ψηφισουν ν.δ. στις επομενες εκλογες να αποβαλλουν απο το σωμα της αυτα τα ταγαρια και να ψηφισουν νεους και αφθαρτους ανθρωπους.

  αληθεια οι αντιπροεδροι της ν.δ που ειναι? τους ειδε κανενας? κανουν τοιποτε για να βοηθησουν τον σαμαρα?ή ακριβως το αντιθετο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ mhtsos karditsa 12/06/2011 12:15:09

   Φίλε μου αυτό είναι το πιο σωστό. Εμείς οι ίδιοι δια του σταυρού μας να αποβάλλουμε όσο γίνεται από το σώμα της ΝΔ τους ανεπιθύμητους. Ακόμα και οι μη ψηφοφόροι της ΝΔ που θέλουν να στηρίξουν τον Αντώνη μπορούν να βοηθήσουν, ας ψάξουν μέσα στην πολιτευτική λάσπη τα, έστω λίγα, διαμαντάκια που μπορούν να ξεπροβάλλουν. Ο Αντώνης εκεί που ξέρει ότι έχει σημασία, στο στενό του δηλαδή συνεργασιακό κύκλο, ξέρει ποιον θα βάλει. Θα πεις βέβαια γιατί δεν κάνει εξ'αρχής την κάθαρση των ψηφοδελτίων μόνος του. Δύο λόγους μπορώ να σου πω. Πρώτον, για να κρατήσει όσες ισορροπίες μπορεί χωρίς να "προσβάλλει" πρωτίστως τους "σταυρούς" των ψηφοφόρων της ΝΔ (φυσικά, αποβάλλοντας τους αποτυχημένους) και δεύτερον για να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να δείξει την πόρτα εξόδου σε όποιον θεωρεί ανάξιο, ώστε να μην μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς μετά για δεσποτισμό και ρεβανσισμό μέσα στο κόμμα. Ορίστε κύριε, σε έβαλα στην κρίση του κόσμου, σου έδωσα την ευκαιρία, και δεν "ακούμπησες". Το μεγάλο βέβαια στοίχημα είναι το επικρατείας, εκεί θα πρέπει να δούμε πραγματικά σοβαρή και όσο το δυνατόν ανανεωτική κατάρτιση λίστας.

 5. Aris avatar
  Aris 12/06/2011 09:46:36

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας.
  Ελπίζω, τα "όχι" του Αντώνη Σαμαρά, να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στις σωστές επιλογές και τον ίδιο στο τιμόνι της χώρας. Διότι τα "όχι" του Καραμανλή, τον οδήγησαν σε (προσωρινή θέλω να πιστεύω) πολιτική μελαγχολία και απομόνωση.

  κ. Κρανιδιώτη
  Τι σας κάνει να πιστεύετε, ότι αυτοί που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κ. Καραμανλή δεν θα κάνουν το ίδιο και με τον Αντ. Σαμαρά; Δυστυχώς ο εχθρός είναι "εντός των τειχών". "Οι σκουπιδιαραίοι της «ενημέρωσης» κι οι ψιλορουφιάνοι τους, που υποδύονται τους αναλυτές και τους δημοσιογράφους" όπως γράφετε, αποδόμησαν μια ολόκληρη κυβέρνηση μέσα σε λίγους μήνες (από το Φθινόπωρο του 2007 έως το φθινόπωρο του 2008) και έστρεψαν ένα μεγάλο κομμάτι του λαού ενάντια σε έναν πρωθυπουργό που ύψωσε το ανάστημά του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, με το "ΟΧΙ" στον Μπους τζούνιορ για τα Σκόπια. Με οργανωμένο σχέδιο έκαψαν την Πελοπόννησο, την Αττική, έβαζαν φωτιές ακόμη και στο άλσος Χαλανδρίου!
  Είμαι μαζί σας και συνυπογράφω όσα εκφράζετε, όμως επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές επιφυλάξεις, κατά πόσο το σάπιο κατεστημένο που κάνει κουμάντο στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, θα αφήσει τον Αντ. Σαμαρά να κυβερνήσει έτσι όπως εκείνος ξέρει και θέλει την Ελλάδα μας.
  Καλή δύναμη

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Aris 12/06/2011 12:30:43

   Δύο μόνο λόγους θα σου αναφέρω αγαπητέ γιατί ελπίζουμε πραγματικά ο Αντώνης να "επιβιώσει".

   Επί Καραμανλή ο κόσμος ζούσε με πολύ υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Όσο και να κατηγορούνε τον ΚΚ, υπήρχε μια κάποια ισορροπία, αν όχι ανάπτυξη, οικονομική, επιζήσαμε της πετρελαικής κρίσης στην αρχή της θητείας του, έχοντας τη φθηνότερη βενζίνη στην Ευρώπη, ενώ ακόμα και επί της μεγάλης κρίσης, κρατούσαμε καλά (μην ξεχνάτε τα εύσημα των Ευρωπαίων το 2009, κατακρημνισμένος πληθωρισμός, χαμηλά σπρεντς, η υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη κλπ). Ακόμα και σε θέμα ασφάλειας, αν εξαιρέσεις την απόπειρα αποσταθεροποίησης του 2008 από τους ουτσεκάδες, και εξωτερικά και εσωτερικά παλεύονταν η κατάσταση. Οπότε, ο κόσμος ήτανε νωθρός και βολεμένος, άρα εύκολα αντιδρούσε σε οτιδήποτε του παρουσιάζονταν έστω και ελάχιστα αρνητικό για τη βολή του. Τώρα όμως? Τώρα η πλειονότητα του κόσμου είναι υποψιασμένοι. Είναι "χτυπημένοι" από την οικονομική κρίση. Ψάχνουν και φιλτράρουν την είδηση. Πιστεύουν δυσκολότερα οποιονδήποτε, αλλά τουλάχιστον όταν πιστεύουν είναι για το καλύτερο. Ένα το κρατούμενο.

   Το δεύτερο είναι το πολύ απλό του ότι πλέον έχουνε γνώση οι φύλακες και από την πλευρά της ΝΔ. Όλα έχουνε έρθει στο φως. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της Αγίας Οικογένειας. Η απληστία και ο καιροσκοπισμός των εταίρων μας, αλλά και των μεγαλολαμόγιων του εσωτερικού. Ο σκυφτουλιτισμός των ΜΜΕ. Τα αγκάθια στο σώμα της παράταξης φαίνονται πλέον δια γυμνού οφθαλμού. Ακόμα ακόμα, τέλος, και η επικινδυνότητα των ξένων παρακρατικών και μυστικών παραγόντων και υπηρεσιών. Οπότε, δύναται να υπάρξει προφύλαξη και αντίδραση απέναντι σε κάθε έκφανση του σάπιου συστήματος. Είναι δύσκολη δουλειά, αλλά όχι πλέον ακατόρθωτη.

   Ελπίζω κάπως να σε κάλυψα.

   • Aris avatar
    Aris @ TopGunZ 12/06/2011 13:04:05

    Αγαπητέ, μπορεί το βιοτικό επίπεδο να πέφτει με καταιγιστικούς ρυθμούς, ωστόσο τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι φρόντισαν η Παιδεία που λαμβάνουν οι νεοέλληνες να δημιουργεί ανδράποδα και η μόρφωση στην οποία υποβάλλονται μη ανταγωνιστικούς πολίτες.
    Το αισθητήριο της κρίσης και της κριτικής στη χώρα μας έχει μεταλλαχθεί σε ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Διαφωνώ στο ότι "όλα έχουν έρθει στο φως". Σχεδόν τίποτα δεν έχει έρθει στο φως αγαπητέ, καθώς ακόμα περιμένουμε το φως από τον "Φάκελο της Κύπρου", και εσύ θεωρείς ότι έχει πέσει φως για τα όσα διαδραματίστηκαν την τελευταία δεκαετία; Μη ξεχνάς ότι κάποιοι εξακολουθούν να μη μιλάνε, να κρατάνε κλειστό το στόμα τους... Αν το ανοίξουν, πολλοί θα πάθουν τύφλωση από το πολύ φως! Αν, όμως... Μπορεί και ποτέ. Μπορεί να το ανοίξουν λίγο ή καθόλου. Η ιστορία θα δείξει...

    • blue nile avatar
     blue nile @ Aris 12/06/2011 16:23:53

     @Aris

     Αν θυμάσαι το 2004 είχε πέσει μεγάλος θρήνος στην καθεστωτική παράγκα μόλις εκλέχτηκε ο Καραμανλής φοβούμενοι την πολυθρύλητη επανίδρυση. ( Μέχρι και ο ΠΑΟ πρωτάθλημα πήρε κόντρα στην άλλη παράγκα...)
     Αν ο Καραμανής τότε έδειχνε αποφασισμένος να καθάρει τον τόπο και όχι να απεύχεται άσκοπα κυνήγια μαγισών, κλείνοντας στη φυλακή πασοκικά πρωτολαμόγια με αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος τους, επιβάλοντας στους καναλάρχες να πληρώσουν τις άδειες των σταθμών τους και προσέχοντας το θέμα του βασικού μετόχου, θα το σκεφτόταν να τα βάλουν μαζί του τόσο ανοιχτά.
     Δεν ξέρω γιατί παραιτήθηκε τόσο απότομα, πολλά ακούγονται, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έδειξε αγωνιστική διάθεση από την αρχή πλαισιωμένος από επικοινωνιολόγους και συμβούλους που πρώτο τους μέλημα ήταν η διαιώνιση του συστήματος ΠΑΣΟΚ και η οικειοποίηση του από τη ΝΔ και όχι η ρήξη.
     Ασχέτως αν ο ΚΚ είχε καλές προθέσεις, που το απέδειξε σε κάποιους τομείς, δεν ξεκίνησε καλά από την αρχή δείχνοντας σημάδια απροθυμίας σε σύγκρούσεις που άνοιξε τις ορέξεις των διαπλεκόμενων κρατικοδίαιτων και του ξένου παράγοντα και με την πρώτη ευκαιρία αδυναμίας του έπεσαν πάνω του να τον ξεσκίσουν. Αλλά ο Σαμαράς δεν θα υποπέσει στα ίδια λάθη και το ξέρουν, θα είναι ισχυρότατος αντίπαλος με τεράστιες πιθανότητες επιτυχίας γιατί θα ταυτιστεί με το εθνικό και λαικό συμφέρον όπως θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
     Γι'αυτό και δίνουν τα ρέστα τους να ανακόψουν το δρόμο του προς την πρωθυπουργία.
     Ματαιοπονούν όμως...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aris 12/06/2011 23:17:03

   Η διαπλοκή είναι ξεδοντιασμένη, περιδεής κι εν πολλοίς άφραγκη. Μην τους υπερτιμάς πια. Πολιτική βούληση χρειάζεται...

   • Aris avatar
    Aris @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/06/2011 23:27:38

    Ελπίζω και εύχομαι να είναι όπως τα λέτε. Για το καλό της Ελλάδας

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ Aris 13/06/2011 07:43:10

   "Τι σας κάνει να πιστεύετε, ότι αυτοί που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κ. Καραμανλή δεν θα κάνουν το ίδιο και με τον Αντ. Σαμαρά; Δυστυχώς ο εχθρός είναι “εντός των τειχών”. “Οι σκουπιδιαραίοι της «ενημέρωσης» κι οι ψιλορουφιάνοι τους, που υποδύονται τους αναλυτές και τους δημοσιογράφους” όπως γράφετε, αποδόμησαν μια ολόκληρη κυβέρνηση μέσα σε λίγους μήνες (από το Φθινόπωρο του 2007 έως το φθινόπωρο του 2008) και έστρεψαν ένα μεγάλο κομμάτι του λαού ενάντια σε έναν πρωθυπουργό που ύψωσε το ανάστημά του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, με το “ΟΧΙ” στον Μπους τζούνιορ για τα Σκόπια."

   Η καλογερική ,ως γνωστόν, είναι βαρειά και άκρως διδακτική.Τώρα έχουν γνώση οι φύλακες.Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι ο Α.Σ. εξελέγη διά της ψήφου της ευρείας βάσεως και με σαφή/ρητή εντολή. Αυτό που ενοχλεί ''το καθεστώς" είναι ότι ο Α.Σ. απελευθέρωσε την δυναμική ευρύτατων μαζών που ίσαμε τώρα "έπαιρναν γραμμή" από τα δελτία των 20:00. Η πολιτική δεν εκπονείται τώρα από τα τηλεοπτικά studios.Και αυτό τους ενοχλεί (και τους πονάει) πολύ.Επίσης, ο Α.Σ. αντιπροτείνει λύσεις, βεβαίως δύσκολες, έχουν όμως μια συγκεκριμένη στόχευση:την άνοδο και το ξεκόλλημα από ένα διαρκές τέλμα.Και αυτό "τσούζει" διότι η τελματώδης κατάσταση επί 30 χρόνια "βόλεψε" πολλούς των οποίων τώρα φαίνεται η γύμνια και το απόλυτο "τίποτά" τους.

 6. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 12/06/2011 09:46:53

  Η σπάνιας πολιτικής ωριμότητας παρέμβαση των 800.000 πολιτών την 29-11-2009 αποτέλεσε τον αστάθμητο παράγοντα ανατροπής.

  Η εξωθεσμική πολιτική διαδρομή του Αντώνη Σαμαρά που τον είχε κατατάξει στα αζήτητα του σαπισμένου μεταπολιτευτικού σκηνικού , συναντήθηκε διαλεκτικά με τον λαϊκό παράγοντα.

  Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης είναι ήδη ο εφιάλτης τους, αλλά με αυτό που θα ακολουθήσει θα εύχονταν να μην ξυπνήσουν.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 13/06/2011 14:44:33

   "Η σπάνιας πολιτικής ωριμότητας παρέμβαση των 800.000 πολιτών την 29-11-2009 αποτέλεσε τον αστάθμητο παράγοντα ανατροπής."

   Γιατί ἡ μεμψιμοιρία;;; Κάποιος ἔδωσε αὐτήν τήν εὐκαιρία τῆς παρέμβασης τῶν ΝΔῶν στά τοῦ κόμματος, κάποιος ἐμπόδισε τήν προαγωγή τοῦ "στρατιώτη" σέ "στρατηγό". . .

   ἘΛΛΑΣ, ἘΛΛΑΣ, ἈΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/06/2011 09:54:53

  Kαλημερα Φαηλε,
  ο Αρχηγος πρεπει να βγει και να πει ΟΛΗ την Αληθεια. Τις πιεσεις που δεχεται εντος ( της πλακας ) και εκτος κομματος ( ειδικα εκτος κομματος !!! ).
  Οταν βγαινεις και λες ΟΧΙ, παραδιδεις κοστολογημενο προγραμμα και οι φιλοι του ΓΑΠ-ΝΧ σε ακυρωνουν με ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, χωρις καμια αντι-κοστολογηση και κανενα επιχειρημα !!! τι κανεις??

  Ο Λαος περιμενει αντιδραση! Εαν δεν υπαρξει αντιδραση, ο Αρχηγος θα μπει σε λιστα ( ολοι ειναι ιδιοι, δεν παλευουν για τις ιδεες τους, δεν πιστευουν οσα λενε, οι Χαρτονικαδες Λιμοκοντοροι εχουνε περισσοτερη δυναμη απ ολους ! )

  Οπως εχω γραψει
  Αν ήμουν Ο Συντάκτης του Ζαππείου ΙΙ, θα είχα βγεί ο ίδιος στην πλατεία και θα έλεγα: “φίλοι συνέλληνες, μας ακυρώνουν τις κοστολογημένες θέσεις/προτάσεις με διαπιστώσεις ΧΩΡΙΣ επιχειρήματα. Αυτοί είναι, έτσι σκέφτονται, φανταστείτε τι και πως διαπραγματεύονται οι ΠΑΣΟΚΟΙ μαζί τους για τις ζωές όλων μας”.
  Η ακύρωση του Ζαππείου ΙΙ με ΑΟΡΙΣΤΕΣ διαπιστώσεις ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ είναι μέλι στο ψωμί του Αρχηγου να βγεί και να τους καταγγείλει ΕΠΙΣΗΜΑ και να πάρει μαζί του το 70% του Λαού.
  Ο Λαός ακυρώνεται με τον ίδιο τρόπο από το ΠΑΣΟΚ και την Τρόϊκα 1.5 χρόνο.
  Ο Λαός θα ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ !
  Πως θα πάμε σε εκλογές;;
  - ”εγώ έχω καλύτερο πρόγραμμα από εσένα;” θα σου πουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ - " στο απερριψαν οι Τροίκανοι !χαχαχα τότε θα είναι αργά να βρεις το δίκιο σου !!

  - με λίστες των ψεμμάτων και αποτυχιών του ΠΑΣΟΚ;; = ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ!! είανι επαγγελματίες στο Πρασινο Μπαλαμουτι/Σταχτη, εχουν και τα ΜΜΕ !

  Βγαίνεις και λες την Αλήθεια ! Με πιέζουν αυτοί, μου λένε αυτά, με/ΜΑΣ ακυρώνουν έτσι με ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ. Απλά και κατανοητά απ όλους.
  ------------------------------
  Νομιζεις οτι εαν ένας!! κανει μια καταγγελια στη
  SEC - U.S. Securities and Exchange Commission, για το ΓΑΠ-ΝΧ τις υπογειες διαβουλευσεις με Ντομινικ και τα σουρτα φερτα των εμπλεκομενων φιλων του - Ρουμπινι, Σκιοπα, Σορος και λοιπων.... και την ανοδο των spreads/CDS ect..
  οι Αμεριανοι θα τον αφησουν ησυχο??? Μεχρι φυλακη θα τον βαλουν !!
  Αυτο δειχνει την επικινδυνοτητα αλλα και το παρανομο των πραξεων και λογων του ΓΑΠ-ΝΧ, τον οποιο εμεις χαίδευουμε με λογια !! Αλλου θα τον ειχαν στην ψειρου !!! Αμφιβαλλει κανεις??

  ΠΠ

  • sic et non avatar
   sic et non @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/06/2011 12:56:01

   http://4.bp.blogspot.com/-Ghp-vjwURiQ/TfRfuDSTUNI/AAAAAAABO8w/ASoMbzolO-A/s1600/1.jpg

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ sic et non 12/06/2011 14:27:45

    you foul?? χαχαχαα
    καλο ποιος το εφτιαξε(ς) ???

    ΠΠ

    • sic et non avatar
     sic et non @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/06/2011 15:17:45

     Το είδα εδώ:

     Ένωση πολιτών «ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ»

     ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ.

     Τόπος συνάντησης: Την τετάρτη 15/6/2011 και ώρα 6.00 μ.μ στο κέντρο της Κηφισιάς (εκεί που ήταν παλιά ο αστυφύλακας της τροχαίας).

     ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ....
     ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ.

     Στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ στρίβοντας δεξιά μπαίνουμε στην πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου . Δίπλα είναι το σπίτι του Γιωργάκη στη συνέχεια της κατοικίας του παππού του (στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας & Ελευθερίου Βενιζέλου).

     ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.

     ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

     Τηλ. Επικοινωνίας: 2107250898 & 2107250907-κινητό: 6985707087 e-mail: dkollato@otenet.gr

     http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/15-2011.html

 8. Νίκος Γαβαλάς avatar
  Νίκος Γαβαλάς 12/06/2011 10:12:18

  κε Κρανιδιώτη,

  τα εγκωμιαστικά σχόλια και οι εκδηλώσεις προσωπολατρείας προς τον κο Σαμαρά, μόνο με αντίστοιχες προς τον Σταλιν και τον άλλο της Β. Κορέας μπορούν να συγκριθούν. Όσο δίκιο κι αν έχετε νομίζω πως το χάνετε μέσα από αυτή τη θέρμη με την οποία εκφράζεστε για τον ηγέτη σας. Επίσης όλα αυτά που λέτε για διάφορα στελέχη της ΝΔ, τα λέγατε και προ διετίας; Καλός ο θαυμασμός προς ένα πρόσωπο, αλλά νομίζω πως έχει περάσει η εποχή των πεφωτισμένων.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Νίκος Γαβαλάς 12/06/2011 13:21:27

   Eδώ και χρόνια υπήρχαν δύο σχολές πολιτικής σκέψης σε αυτή τη χώρα και η αναπόφευκτη σύγκρουση τους. Υπήρχαν οι πολιτικοί που πίστευαν στη δυνατότητα και δυναμική του τόπου να στέκεται στα πόδια του και σε σύναψη συμμαχιών στο εξωτερικό που να βασίζονταν σε αμοιβαίο σεβασμό, όσο και αν πάντα μια συμμαχία με τον δυνατότερο επιφέρει μια μείωση των βαθμών ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής.
   Υπήρχαν και οι πολιτικοί που έδειχναν πιο πολύ να ταυτίζονται με προτεραιότητες ξένων συμφερόντων και μετά απλά κάποιοι από αυτούς μεταλλάχτηκαν σε υπηρέτες-υπαλλήλους αυτών των συμφερόντων.
   Ίσως κάθε πτυχή της κρατικής συμπεριφοράς ή πλευράς του δημόσιου βίου σφραγίστηκε από αυτή τη σύγκρουση. Από τον τρόπο χειρισμού των εθνικών θεμάτων μέχρι τις στοχεύσεις της παιδείας ή τους προσανατολισμούς στην οικονομία . Παραδείγματα πολλά στα εθνικά θέματα με πιο πρόσφατα αυτά του ονόματος των Σκοπίων και του σχεδίου Ανάν. Στην παιδεία όσοι υποστήριζαν μια μετατροπή της σε εκπαιδευτική διαδικασία με προτεραιότηττα στην τεχνολογία και όσοι την έβλεπαν πρωτίστως ως δίαυλος αναμετάδοσης της εθνικής κουλτούρας, δηλαδή τους μύθους τα σύμβολα την ιστορία και τους εδαφικούς στόχους.
   Στον τομέα της οικονομίας μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό ποιος ανήκε που από τον τρόπο που πριμοδότησαν ή όχι την Ελληνική παραγωγικότητα και στη δημιουργία ανάπτυξης. Για παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το 1958 πάσχιζε για την εξαγωγιμότητα των κατώτερων σε ποιότητα σε σχέση με των δυτικών Ελληνικά βιομηχανικά προιόντα και σύναπτε εμπορικές συμφωνίες με τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού για να μπορεί να διοχετεύει εκεί ευκολότερα την εγχώρια παραγωγή. Ο πρόγονος του ΓΑΠ ξέρουμε τι έκανε μετά...
   Ο Καραμανλής πάλι το '81 παραδίδει τη χώρα στον Ανδρέα με αξιόλογο παραγωγικό ιστό. Για δείτε τι έγινε μέχρι το '89...
   Δυστυχώς το πέρασμα των χρόνων καθιέρωσε τους αδιαμφισβήτητους νικητές της σύγκρουσης. Αυτούς που ξέρουμε όλοι.
   Ένας μόνο ξεχωρίζει, ένας φέρει την ελπίδα και δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει κόντρα στους εθελόδουλους και τους προσκυνημένους.
   Και μόνο το όνομα του να προφέρει κανείς πλυμμυρίζει από χαρά... και ενθουσιασμό...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Γαβαλάς 12/06/2011 23:20:19

   Αρέσει, δεν αρέσει, πάντα θα είναι η εποχή των Αρχηγών. Τί να κάνουμε; Αυτή είναι η πορεία του Σαμαρά κι όχι άλλη. Δεν έκατσε "κότα", δεν τους μοιάζει, δεν μετείχε στο πάρτυ τους.
   Αυτό για τα στελέχη της ΝΔ δεν το κατάλαβα. Πουθενά στο κείμενο μου δεν αναφέρομαι σε στελέχη.

 9. Γ Νεοφωτιστος avatar
  Γ Νεοφωτιστος 12/06/2011 10:21:38

  συνεχισε Φαηλε..σε διαβαζω ανεληπως και ..απλα νοιωθω πως εξακολουθουννα κυκλοφορουν ..σκετπομενοι ανθρωποι..στη ελλάδα

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/06/2011 10:28:16

  «Το δικό μας, συντηρητικό αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα. Φέρει μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους. Είναι παρανοϊκό το ότι ειδικά αυτό το κόμμα βγάζει τον κόσμο στους δρόμους για να διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα λιτότητας»,
  κ. Στόιμπερ, επίτιμος πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης «CSU» Βαυαρίας.

  ΠΠ

  • kostasthess avatar
   kostasthess @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/06/2011 11:54:39

   Εχω διαμορφωμενη αποψη για το ποιος και ποσο φταιει σε αυτον τον τοπο.. Δεν περιμενω τον πρωθυπουργο της Βαυαριας να μου ανοιξει τα ματια.. Ας κανει ελεγχο στην κυρια Μερκελ και μετα το συζηταμε.. Αλλα, οπως λεει και η παροιμια "μαθανε πως γα...., πλακωσανε κι οι γυφτοι.."

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ kostasthess 12/06/2011 14:22:45

    χαχαχαχα σε κουρδισα !!! εγω να δεις τι επαθα.. μιλησε ο Επιτιμος της Γερμανιας.................................

    ΠΠ

 11. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 12/06/2011 10:37:23

  Συμφωνώ με όσα γράφτηκαν αλλά έχω να προσθέσω τούτο : υπάρχει πληθώρα άξιων και ικανών ανθρώπων οι οποίοι είτε επειδή δεν έχουν τα ερείσματα είτε επειδή αποθαρρύνονται από το γενικότερο κλίμα της πολιτικής στην Ελλάδα δε συμμετέχουν ενεργά στα κόμματα. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό πρέπει να αξιοποιηθεί γιατί όσο μένει ανενεργό πάντα θα υπάρχει χώρος για κακομαθημένες συμμαθήτριες και ευλύγιστους κωλοτούμπες - όπως γράφτηκε στο άρθρο.

 12. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 12/06/2011 10:40:17

  "Αδέρφια, θέλουν να μας ξεσκίσουν τις σάρκες. Θέλουν να την κομματιάσουν την Πατρίδα. Ξέρουν, τόσο οι ξένοι, όσο κι οι εγχώριες ορντινάτσες τους, ότι η συνταγή δεν βγαίνει. Το φάρμακο τους, μας σκοτώνει. Οδηγεί στην χρεοκοπία. Θέλουν όμως να μας πιουν το αίμα, να πάρουν για δυο τρία χρόνια όσα μπορούν και μετά να μοιραστούν τα υπάρχοντα του πεθαμένου."

  Αυτό αγαπητέ Φαήλο είναι η ουσία της διατεταγμένης υπηρεσίας του "λεφτά υπάρχουν".

  Το στοίχημά μας είναι με το χρόνο, να προλάβουμε πριν ο "λεφτά υπάρχουν" χαρίσει το Αιγαίο, την ώρα που οι άλλοι ψευτοκλαψουρίζουν για μερικές μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

  ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ.

  Γι αυτό χρειάζεται κάποιος να κόψει το δρόμο του "λεφτά υπάρχουν", εδώ και τώρα. Γι αυτό ο Αντώνης πρέπει να ζητήσει εκλογές, εδώ και τώρα, με όποιο κόστος.

  Έχουμε ξαναπτωχεύσει, ε και; Πάλι εδώ είμαστε. Το ποτάμι γυρίζει πίσω.

  Ξεπουλήσαμε την Κύπρο, χάσαμε εθνικό έδαφος για πρώτη φορά από την απελευθέρωση. Η απώλεια είναι οριστική. Το ποτάμι ποτέ δε θα γυρίσει πίσω.

 13. Tem avatar
  Tem 12/06/2011 10:51:32

  Αν δεν γίνουν εκλογές άμεσα η Πατρίδα μας θα έχει υποστεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα. Αυτή τη στιγμή μόνο οι εκλογές θα σταματήσουν τις προδοτικές επιλογές της κυβέρνησης. Επομένως ή εκλογές τώρα ή άμεση βίαιη ανατροπή της πασοκικής χούντας με ότι αυτό συνεπάγεται...

  • dimis avatar
   dimis @ Tem 12/06/2011 12:00:32

   +10000000!!!!

 14. Xristoforos Μίχος avatar
  Xristoforos Μίχος 12/06/2011 11:00:50

  Μερικές φορές νοιώθω τύψεις. Γιατί ακόμη κι εγώ ξεχνάω πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει o Αντώνης
  Τα όχι όμως είναι όχι. Θα ηχούν εσαεί στην Ιστορία. Όπως τα ναι των άλλων κι η μισθοφορία τους θα λερώνουν το πρόσωπο μας.
  Τι να πρωτοσημειώσουμε από τα γραφόμενα του κυρίου Κρανιδιώτη και τι ν αφήσουμε?
  Συμβάλει τα μέγιστα με την πένα του, διότι δείχνει την αλήθεια του πατριωτικού δρόμου (και τους πατριώτες) που είχαμε ξεχάσει αφού στα χρόνια της μεταπολίτευσης οι "προοδευτικές και λοιπές δυνάμεις" είχαν δαιμονοποιήσει τον πατριωτισμό όπως και την επιχειρηματικότητα με τα αποτελέσματα που σήμερα βιώνει η πατρίδα μας.

 15. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 12/06/2011 11:04:36

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ: ΤΟ ΄΄ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙΝ΄΄ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ...

 16. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη avatar
  Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 12/06/2011 11:35:43

  Θεωρώ εξαιρετικά θετική την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει το Μνημόνιο ΙΙ-χειρότερο και πιο εξαθλιωτικό για την Ελλάδα του πρώτου, και ελπίζω να μην την ανακαλέσει. Αντιθέτως, θεωρώ τραγική, για τη χώρα, τη συναίνεσή του να ξεπουληθεί η Ελλάδα-και μάλιστα οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας- έστω κι αν την ονομάζει "αξιοποίηση" κλπ. Και, φυσικά, κρίνω εντελώς εσφαλμένη την πρότασή του περιορισμού του φορολογικού βάρους, όταν φθάσαμε ως εδώ και εξαιτίας τέτοιων μειώσεων επί Αλογοσκούφη. Αγνοοούν προφανώς οι συμβουλάτορες του Αντώνη Σαμαρά, ότι μεταξύ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ η χώρα μας βρίσκεται στην ουρά του φορολογικού βάρους! Και, προφανώς, αγνοούν ακόμη ότι ουδέποτε στο παρελθόν παρόμοια μέτρα κατέληξαν στην αύξηση της ροπής για επένδυση. Αυτή η σαθρή πρόταση, αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει το θανατηφόρο πλήγμα στο κράτος Πρόνοιας. Αυτό που τώρα χρειάζεται η Ελλάδα είναι πάταξη, επιτέλους της φοροδιαφυγής και δικαιότερη κατανομή των φόρων, αλλά και καλύτερη χρησιμοποίησηή τους. Οχι, περιορισμό!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 12/06/2011 12:50:22

   Αγαπητή κα Νεγρεπόντη να σας παραθέσω κάποιες απόψειςμου επί των θεμάτων που θίξατε. Πρώτον, ο ρόλος του κράτους δεν είναι να παριστάνει τον επιχειρηματία. Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, όπως τουλάχιστον την εννοεί το επιτελείο του κου Σαμαρά, δε σημαίνει παραχώρηση/ξεπούλημα των εθνικών πόρων και υποδομών. Σημαίνει εκμετάλλευση μεν αυτών των πόρων και υποδομών από επενδυτές, προς προσπόριση κρατικών εσόδων (άμεσα και μέσω μετέπειτα φορολόγησης των κερδών), αλλά με παραμονή δε της κρατικής επικυριαρχίας επ' αυτών σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό. Π.χ. άλλο το ξεπούλημα του ΟΛΘ και άλλο η παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έναντι ενοικίου και υποχρέωσης του επενδυτή για ανάπτυξη της υποδομής του. Για το θέμα τώρα της φορολόγησης θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Είμαστε από τις χειρότερες χώρες στην περιοχή μας (αν όχι η χειρότερη) στην προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων λόγω υψηλής φορολογίας και άλλων δεινών (βλέπετε γραφειοκρατία, ασφαλιστικές εισφορές κλπ., σίγουρα όχι όμως μισθολογική δαπάνη όπως μερικοί διατείνονται). Η πολιτική Αλογοσκούφη δεν απέδωσε διότι διαλύθηκε ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους, κυρίως λόγω του σαμποταρίσματος των πρασινοφρουρών, αλλά και του πάρτυ λόγω "απωθημένων" που κάνανε μερικά καλόπαιδα της δικής μας πλευράς (επιτρέψτε μου να τα ξέρω αυτά από πολύ αξιόπιστη πηγή, εντός των πραγμάτων). Αντιθέτως, όλοι γνωρίζουμε το κέλτικο θαύμα, που ακόμα και σήμερα προσελκύει επενδύσεις. Γνώμη μου είναι πως είναι καλύτερο να παίρνεις μια "μικρή" φορολόγηση από πολλές μεγάλες και υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν φορολογήσιμο υλικό στο κράτος πολλαπλάσιο, λόγω της αυξημένης απασχόλησης, παρά να απομυζείς τα τελευταία "κορόιδα" επιχειρήσεις που σου μείνανε για να τα ξοδεύεις σε επιδόματα ανεργίας. Εν ολίγοις η καλύτερη κατανομή που ζητάτε είναι ένα ζητούμενο μεν πολύ σοβαρό, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να αρμέγεις μια αγελάδα κάθε μέρα, από το να τη σφάξεις και να πουλήσεις το κρέας της μια φορά.

  • sta_a avatar
   sta_a @ Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 12/06/2011 12:51:17

   Επιπλέον θέλω να αναφέρω πως πρόταση για έλεγχο του ολικου λογιστικού χρέους (δηλαδη να μαθουμε τι χρωστάμε και πως έγινε να χρωστάμε) απορριφτηκε απο Πασοκ-Λάος και ..ΝΔ). Κάτι δεν πάει καλά.

   Επίσης, δεν πουλάμε κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις. Ποσες φορές πρέπει να το πουμε αυτό. Εκτός αν 1) δεν ζητά ο Σαμαράς εκλογές γιατί έτσι έχει αποφασιστεί με τους τοκογλυφους με κρυφούς εκβιασμούς. 2) περιμένει ο Σαμαρας την κατάλληλη στιγμή να κάνει το βήμα για τη σωτηρία της πατρίδας; χμμ.. Έπρεπε νε είχε γινει εδώ και καιρό. 3) είναι και αυτός το παιχνίδι όπως όλοι οι άλλοι, απλώς το παίζει πατριώτης.
   Αυτό πάντως στο Ζαπειο 2, με αυτό που είπε για πώληση των δημοσιων επιχειρήσεων κτλ δεν μου άρεσε καθόλου. Ούτε και σε πολλούς ανθρώπους άρεσε.
   Τέλως πάντων απόψεις μου ειναι αυτές. Ελπίζω να κάνω λάθος στα αρνητικά σημεία που αναφέρω.

   • Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη avatar
    Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη @ sta_a 19/06/2011 21:27:53

    Υπάρχουν, πάντα, δικαιολογίες για όλα, και ιδιατέρως για τις παντελώς αναπόδεικτες υποθέσεις του φανατικού νεοφιλελευθερισμού. Συμφωνώ, ότι σε αρκετές περιπτώσεις ενδείκνυνται κάποιες αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, που οι εταίροι μας βιάζονται να πάρουν το αντίτιμο του ξεπουλήματος των πάντων, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η νηφιαλιότητα και η σοβαρότητα που απαιτούνται, πίσω από κάθε απόφαση κρατικοποίησης. Αντιθέτως, είναι πλέον ή σίγουρο ότι το βιος μας θα εκποιηθεί έναντι πινακίου φακής. Ας αφήσουμε το γελοίο του πράγματος, να βαφτίζεται το ξεπούλημα "μεταρρύθμιση" της οικονομίας, και μάλιστα απαραίτητη!
    Θα ήταν ευχής έργο αν ο κ. Σαμαράς 'έβαζε πλάτη" για να αποφευχθεί η πραγματική, και στο διηνεκές, πτώχευση της χώρας μας, δηλαδή το τραγικό αυτό ξεπούλημα των πάντων.

 17. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 12/06/2011 11:35:56

  Μαζέψτε δυνάμεις και ετοιμαστείτε . Τη μέρα που θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο ή αλλιώς Μνημόνιο 2 θα πρέπει να αποκλειστεί η Βουλή. Το πάνε για τα τέλη Ιουνίου με διπλό σκοπό : να έχει αποφασιστεί από τα ευρωπαϊκά όργανα και να εκβιάσουν με τα γνωστά διλλήματα και να έχουν πιάσει οι ζέστες, οπότε σου λέει οι Έλληνες θα βρίσκονται στις παραλίες.
  Ακούμε όμως όλο και περισσότερους ότι ετοιμάζονται για την Αθήνα, ακόμα και από μακρινά μέρη : γιαυτό περάστε το μήνυμα παντού και μαζέψτε δυνάμεις.
  Η μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σημαίνει και πτώση των ανθρωποειδών που μας κυβερνούν.

 18. Tem avatar
  Tem 12/06/2011 11:43:27

  Eρχεται η ώρα για ανατροπή των ανθρωποειδών που μας κυβερνούν. Το καλοκαίρι μπορεί να περιμένει. Είμαστε πλέον αποφασισμένοι.

 19. Ίωνας avatar
  Ίωνας 12/06/2011 12:21:07

  Συμφωνώ με τους συνσχολιαστές που απαιτούν εκλογές. Ας μας εξηγήσουν όμως τον τρόπο, με τον οποίο μπορούν αυτές να επιβληθούν, αν δεν τις θέλει,(που δεν τις θέλει), ο ΓΑΠ. Να ζητήσει έτσι απλά και προφορικά στη βουλή εκλογές ο Πρόεδρος της ΝΔ? Με πρόταση μομφής της ΝΔ? Για να συσπειρώσει τους πασοκους τώρα, στο ύστατο σημείο διάλυσής τους? Δεν είναι αφελής ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε πολιτικά ανώριμος. Ξέρει τί κάνει και κυρίως ΠΟΤΕ το κάνει. Ας τον περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη. Απέδειξε ότι την δικαιούται.

 20. Ίωνας avatar
  Ίωνας 12/06/2011 12:31:22

  Συμφωνώ με τους συνσχολιαστές, που απαιτούν εκλογές. Ας μας πουν όμως, πώς μπορούν αυτές να επιβληθούν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στον ΓΑΠ, που από ότι φαίνεται δεν τις θέλουν. Να ζητήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ εκλογές με αγόρευσή του στη βουλή? Να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ? Είναι σίγουρα αφελές το να τους δώσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφορμή για συσπείρωση,τώρα που το κυβερνόν κόμμα βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ούτε πολιτικά ανώριμος, ούτε αφελής. Ξέρει τί κάνει και κυρίως ΠΟΤΕ το κάνει. Ας τον περιβάλουμε με την εμπιστοσύνη μας. Το ότι την δικαιούται, ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ!

 21. Λαρισαίος avatar
  Λαρισαίος 12/06/2011 13:00:10

  Αγαπητέ Φαήλο, ο Σαμαράς θα έπειθε πολύ περισσότερο κόσμο αν ξεκαθάριζε ποιές υποδομές θα πουλούσε και ποιές όχι, αν ξεκαθάριζε ότι δεν πουλιέται η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και ο ΟΛΠ. Τώρα πολύς κόσμος είναι πεπεισμένος ότι ο Σαμαράς όταν βγει πρωθυπουργός θα κάνει τα ίδια με τον ΓΑΠ και ο Αντώνης δεν κάνει πολλά για να τους μεταπείσει.

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Λαρισαίος 12/06/2011 13:52:15

   Έχει επαναληφθεί κατά κόρον ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, όπως και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Αυτό ισχύει και για τον Αντώνη Σαμαρά. Στην παρούσα φάση, ΕΙΔΙΚΑ γι αυτόν. Όταν είναι αναγκασμένος να τα βάζει συνέχεια με τα θηρία, (και φυσικά δεν εννοώ τα κυβερνητικά γατάκια - piece of cake), για ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ είναι υποχρεωμένος να ελίσσεται πολιτικά. Ο καλοπροαιρέτως νοών, νοείτω...

 22. man8os avatar
  man8os 12/06/2011 13:03:06

  Μπραβο σας κυριε Κρανιδιωτη, λετε τα πραγματα οπως πρεπει.
  Ομως ο λαος δεν θελει να βλεπει αλλο τον Τσολακογλου. Καταλαβαινω οτι ο Προεδρος εχει σημαντικους λογους να μην ζητησει εκλογες, οπως επεσημανε ο κυριος Λαζαριδης στο Μεγκα. Ομως εχει και παρα πολλους λογους να ζητησει εκλογες!

 23. victoria (true) avatar
  victoria (true) 12/06/2011 13:21:53

  Είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί δεν μιλάμε για τσάμπα μαγκιά, μιλάμε για Μαγκιά, μιλάμε για υπεράσπιστη αξιοπρέπειας ενός λαού, έναντι συμφερόντων όλης της υφηλίου. Όποιος δεν το καταλαβαίνει κι αυτό, είναι λάθος.

  Όμως πρέπει να χαιρόμαστε Φαήλε, γιατί είναι μια εποχή που ξεχωρίζουμε οι μεν από τους δε. Γίνεται ξεκάθαρο τι υπηρετεί ο καθένας. Κι αυτό είναι συγκλονιστικό. Όλα παίρνουν άλλη διάσταση. Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όποιος δεν κατάλαβε πλέον άξιος της μοίρας του.

  Όπως έχουμε ξαναπεί, εμείς παίρνουμε κουράγιο από το Σαμαρά κι εκείνος από εμάς...

 24. Apatsi avatar
  Apatsi 12/06/2011 13:42:42

  Αναφορικά με την καταχώρηση της κ.Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη.
  Από μιά χθεσινοβραδυνή κουβέντα με έναν από τους πιό επιτυχημένους εμπόρους της Αθήνας. Η υψηλή φορολόγηση, ναι μεν φαίνεται ότι του κάνει ζημιά, αλλά στην πραγματικότητα είναι βούτηρο στο ψωμί του, διότι με τους χίλιους δυό τρόπους που διαθέτει μιά επιχείρηση (ακόμη και σε συνεργασία με επίορκους υπαλλήλους του ΥΠ.ΟΙΚ.) ένας έμπορος μπορεί να βγάζει καλό μεροκάματο (ισως και περισσότερα από πριν) με μόνο το κλέψιμο του ΦΠΑ (23%), ένα νούμερο φανταστικό σαν απόδωση του οποιουδήποτε κεφαλαίου.
  Όταν του αντέτεινα την εννιαία φορολόγηση με 10-15%, εκεί μου απάντησε ότι δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα, γιατί καταντάει ασύμφορο το κλέψιμό του, ακόμη και σε μεγάλους τζίρους.

 25. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 12/06/2011 17:33:34

  Μόνο που εκλογές ονειρεύομαι και εκλογές δεν βλέπω.
  Που ναι οι εκλογές οέο?

 26. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 12/06/2011 18:32:39

  Αγαπητέ Φαήλο
  τον Σαμαρά δεν τον χτυπάνε μόνο για το ΟΧΙ που λέει τώρα. Τον χτυπάνε κυρίως για τα ΟΧΙ που θα τους πει αργότερα. Όταν -με το καλό- αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

 27. δημητρης μαυρομματαιος avatar
  δημητρης μαυρομματαιος 12/06/2011 20:17:35

  Μπραβο Φαηλο πολυ καλα το αρθρο σου και οσο γι'αυτον τον λουκανοφαγο τον βαυαρο,να του μιλησει καποιος για τη παναγια του ορχομενου.Αυτα να βλεπει ο Αντωνης και να περνει κουραγιο.

 28. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 12/06/2011 22:12:57

  ΦΑΗΛΟ ,ο ΓΑΠ αποδομείτε μέρα με την μέρα ,η ώρα του Σαμαρά φτάνει ,έλπίζω να μην είναι αργά για τη ν πατρίδα

 29. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 12/06/2011 23:14:15

  ΦΑΗΛΟ, ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ !
  Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ. ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΤΕ....

 30. TAKHS avatar
  TAKHS 13/06/2011 00:33:06

  Ο λαος θα μιλησει οταν πρεπει και ξερετε τι θα πει.
  Οποιος τον εξαπατησε δεν θα βρει μερος να λουφαξει.
  Η τιμωρια θα ειναι εξανδραποδισμος .
  Παρεπιπτοντως μην στεναχωρειτε τη μανδαμ βρε παιδια.

 31. CANADIAN avatar
  CANADIAN 13/06/2011 01:06:25

  Προς την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια

  Κοινοποίηση προς:
  - Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
  - Τον Αρχηγό της Αξιωμ/ικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της ΝΔ, Κύριο Αντώνιο Σαμαρά
  - Τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Κυρία Αλέκα Παππαρήγα
  - Τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Κύριο Γεώργιο Καρατζαφέρη,
  - Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Κύριο Αλέξη Τσίπρα,
  - Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
  - Τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων

  Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
  Με περισσή αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας, αλλά και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες, με τον κατάλληλο χειρισμό και εφαρμογή θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.
  Η αδυναμία του Μνημονίου να επιτύχει τους στόχους του είναι πλέον δεδομένη. Συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με την οικονομική ύφεση και την περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους που προκαλεί, θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ίδε Αποκρατικοποιήσεις και Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας στο προταθέν Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο), μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού λόγω περαιτέρω αύξησης του ποσοστού ανεργίας, ενώ οι Ελληνικές πόλεις θα καταστούν αβίωτες εξ αιτίας της αναπότρεπτης κοινωνικής έκρηξης. Αν καταλήξουμε σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιάρθρωση του χρέους μας υπό παρόμοιες συνθήκες, θα πρόκειται για ελεγχόμενη πτώχευση υπό δυσμενέστατους όρους, υπαγορευμένους από άλλους. Για να προληφθούν αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις, η Κυβέρνηση πρέπει χωρίς καθυστέρηση να πάρει την πρωτοβουλία και με αποφασιστικότητα να χαράξει ένα νέο δρόμο για την Ελλάδα.
  Συγκεκριμένα, Κύριε Πρόεδρε, προτείνουμε:
  • Να καταγγελθεί πάραυτα το Μνημόνιο, προβάλλοντας νομικούς όρους και ατέλειες κατά την υπογραφή του, την αντισυνταγματικότητα όρων του, και την απουσία αλληλεγγύης των πλουσίων/ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ προς την Ελλάδα.

  • Επικαλούμενη το επαχθές-απεχθές βάρος του χρέους για τον Ελληνικό λαό, η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσδιορισμό των όρων της Ελλάδος γιά μία αναδιάρθρωσή του, η οποία απαραίτητα να περιλαμβάνει και ένα «κούρεμα» ύψους 30-40%, επιδιώκοντας τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας στην ΕΕ. Το εναπομένον ποσό του χρέους πρέπει να εξυπηρετείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων.

  • Να κηρυχθεί στάση εξωτερικών πληρωμών μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μας και την ΕΕ για τους ανωτέρω όρους της αναδιάρθρωσης.

  • Η Κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την εσαεί λειτουργία του κράτους υπό καθεστώς μηδενικού ελλείμματος. Επί πλέον, εκφράζοντας τη γενικευμένη λαϊκή απαίτηση, να λάβει τα ακόλουθα μέτρα χρηστής και δίκαιης διακυβέρνησης: δίκαιη φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσίας - συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων στο εξωτερικό, δήμευση της περιουσίας καταχραστών δημόσιας περιουσίας, δήμευση περιουσίας που δεν δικαιολογείται από δήλωση πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη, και δραστική περιστολή των δαπανών, αρχίζοντας με περικοπή σε βαθμό τουλάχιστον 50% των δαπανών προς όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, βουλευτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κλπ.

  • Η Κυβέρνηση να απαιτήσει άμεσα από την Γερμανική Κυβέρνηση την πληρωμή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία πληρωμή θα κάλυπτε ένα πολύ υψηλό ποσοστό του Ελληνικού χρέους.
  Κύριε Πρόεδρε, δεν παραβλέπουμε τον κίνδυνο η αναδιάρθρωση-επαναδιαπραγμάτευση, με πρωτοβουλία της Ελλάδος, από κοινού με το «κούρεμα» και με την προσωρινή στάση πληρωμών, να μας θέσει εκτός της Ευρωζώνης. Η πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης εκτιμάται πολύ μικρή, πρώτον διότι δεν πιστεύουμε ότι προβλέπεται αποβολή μέλους από την Ευρωζώνη, αλλά κυρίως γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε σημαντικά προβλήματα για το ευρώ και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της ΕΕ, ενώ θα αύξανε και το ρίσκο των δανειστών μας να απωλέσουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων τους. Ωστόσο, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μια έξοδος, λοιπόν, από την Ευρωζώνη, αν και δεν έχει προηγούμενο, μπορεί να μας επιβληθεί και να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί πανικός στις τράπεζες και προσωρινή απομόνωσή μας από τις αγορές. Όμως, όλες οι αρνητικές συνέπειες μπορούν να ελεγχθούν σε ικανοποιητικό βαθμό και βαθμηδόν να εξουδετερωθούν, χάρη στις δυνατότητες αντίδρασης που εξασφαλίζει ένα εθνικό νόμισμα ελεγχόμενο 100% από την Ελληνική Κυβέρνηση.
  Τέλος, θα υπενθυμίσουμε την ανάγκη επαγρύπνησης στα εθνικά μας θέματα, των οποίων πολυάριθμες εξελίξεις μας ανησυχούν στο έπακρον, καθώς είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν μέσα στο καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης που οδηγείται η χώρα από το Μνημόνιο. Συνεπώς, κι αν ακόμη υπήρχαν κυρίαρχοι παράγοντες που θα μας επέβαλλαν παραμονή υπό το καθεστώς του Μνημονίου, αυτό θα έπρεπε να αποκλεισθεί με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, από τη στιγμή που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή αισθάνονται ταπεινωμένοι και ανίσχυροι. Η έξοδος από την πολιτική των Μνημονίων θα ανυψώσει το ηθικό του λαού, απαραίτητη προϋπόθεση γιά την επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και για την περιφρούρηση των εθνικών μας συμφερόντων.
  Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, μαζί με την αποδοχή και άμεση εφαρμογή των ανωτέρω προτάσεων, κορυφαίο ζητούμενο γιά τη σωτηρία της χώρας είναι η ένωση των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες παρά τις πανθομολογούμενες ευθύνες τους συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί της αδιαλλαξίας και να δρούν σύμφωνα με τα ιδιαίτερα πολιτικά τους συμφέροντα. Με το προσωπικό σας κύρος και την ηθική δύναμη της θέσης σας, προχωρήσετε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες γιά την επιτυχία αυτών των στόχων, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει κυρίαρχος του οίκου της και ο λαός μας να αποκτήσει πάλι αυτοπεποίθηση για το μέλλον του.
  Οι Υπογράφοντες ειναι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες, η πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη του Hellenic Electronic Center/Professors’ and Ph.D.s’ forum.

  1. Αθανασάκης Απόστολος, PhD, Professor of Classics, Argyropoulos Chair in Hellenic Studies, University of California, Santa Barbara, USA.
  2. Αναγνωστόπουλος Σταύρος Α., PhD, Καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών, Διευθυντής Τομέα Κατασκευών, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  3. Αναστασοπούλου Ιωάννα, PhD, Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΕΛΛΑΣ.
  4. Ανδρεάτος Αντώνιος, PhD, Καθηγητής, Τομέας Πληροφορικής και Υπολογιστών, Σχολή Ικάρων, ΕΛΛΑΣ.
  5. Antikas Theodore, G., PhD, Visiting Prof., Department of History, State University of Washington, Skagit Valley College, Science Dept., ΕΛΛΑΣ.
  6. Αποστολόπουλος Χάρης, PhD, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  7. Αρβανίτης Κώστας, Dr., PhD, Επ. Καθηγητής, Dep of Natural Resources Management and Agricultural Engineering, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
  8. Αρβανιτογιάννης Ιωάννης Σ., Dr, PhD, Associate Professor, School of Agricultural Sciences, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
  9. Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, PhD, Διδάκτωρ Νευροεπιστημών, Dept. of Anatomy, Physiology, and Genetics, and Dept. of Psychiatry, USUHS, Bethesda, MD 20814, USA.
  10. Ασημακόπουλος Βύρων, PhD, Επ. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  11. Βαρδουλάκης Αντώνης Ι.Γ., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
  12. Βελγάκης Μιχαήλ, PhD, Καθηγητής, Engineering Science Department, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  13. Βερναδάκης Νικόλαος, PhD, Λέκτορας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  14. Burriel Angeliki R., PhD, Assistant Prof of Vet Microbiology, Department of Microbiology and Parasitology, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
  15. Γερογιαννάκη–Χριστοπούλου Mαρία, PhD, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
  16. Δημητρακόπουλος Γεώργιος, PhD, Λέκτορας, Department of Informatics and Telematics, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
  17. Δασκαλοπούλου Στέλλα, MD, MSc, DIC, PhD, Assistant Professor in Medicine, Department of Medicine, McGill University, Montreal General Hospital, CANADA.
  18. Eleftheriades George Savva, PhD, OAM, GCSCG, CETr, JP. – ExarchOSETrAu, New South Wales, AUSTRALIA.
  19. Ευαγγελίου Χρήστος K., PhD, Καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας, Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΕΕΦ, ΕΛΛΑΣ.
  20. Ζαφειροπούλου Μαρία, BSc, PhD, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
  21. Θραμπουλίδης Κλεάνθης, PhD, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  22. Ioannidis Paul, PhD, Director, Analytical Services / International Programs, RJ Lee Group, Inc., USA.
  23. Καζαντζή Βάνια, PhD, Οικονομολόγος, Λόφου 16, 14671 Πολιτεία, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
  24. Κακούλη-Duarte Θωμαΐς, MSc, PhD, Καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής, Department of Science and Health, Carlow Institute of Technology, και π. Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας, IRELAND.
  25. Καλαματιανός Δημήτριος, PhD, Καθηγητής, Dept of Electronic Engineering, National University of Ireland Maynooth, IRELAND.
  26. Καλογερόπουλος Νικόλαος, Δρ., International Official (retired), BSc (Εcon) ASOEE (Athens), London School of Economics, BSc (Philosophy), PhD, Geneva Univ., President The European League of Geneva (Think Tank), Geneva, SWITZERLAND.
  27. Καραγιάννη Δέσποινα, Δρ., PhD, Επ. Καθηγήτρια Marketing, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  28. Καραγιάννης Αναστάσιος, PhD, Καθηγητής, Department of Applied Human Sciences, Concordia University, Montreal, CANADA.
  29. Καραφωτιάς Παναγιώτης, PhD, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης στην Αθήνα, π. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου του ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, ΕΛΛΑΣ.
  30. Κατσέτος Χρήστος Δ., MD, PhD, FRCPath, Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Drexel University College of Medicine and St. Christopher’s Hospital for Children, Philadelphia, Pennsylvania, USA.
  31. Κατσιαδάκη Ιωάννα, PhD, MRCVS, MRSM, OVS, Science Leader Aquatic Health and Hygiene, Cefas Weymouth Laboratory, UK.
  32. Κατσιφαράκης Κωνσταντίνος, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
  33. Κατσίφης Σπύρος, PhD, FACFE, Καθηγητής και Διευθυντής Τμήματος, Department of Biology, University of Bridgeport, CT, USA.
  34. Κελεσίδης Βασίλειος Χ., PhD, Αν. Καθ. Τμ. Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
  35. Κοκολάκης Γ., MSc, DIC, PhD, Καθηγητής Σχολής ΕΜΦΕ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΕΛΛΑΣ.
  36. Κοσματόπουλος Η., Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα ΗΜΜΥ, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  37. Kostas Demosthenes, Dr, PhD, MSc MBA, Greenwich CT, USA.
  38. Κουρούμαλης Ηλίας, PhD, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικού Τμήματος, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, ΕΛΛΑΣ.
  39. Κουρτίδης Κωνσταντίνος, PhD, Αναπλ. Καθ. Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  40. Κουτίτας Χριστόφορος, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
  41. Κυριακού Γεώργιος A., PhD, Καθηγητής, Department of Electrical and Computer Engineering, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  42. Lazaridis Anastas, Sc.D. Professor Emeritus, Widener University, Chester, PA, USA.
  43. Liritzis Ioannis PhD (Edin.), Professor of Archaeometry, Dept. of Mediterranean Studies, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΛΛΑΣ.
  44. Μανώλης Σωτήρης Κ., Δρ., PhD, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
  45. Μέρμηγκας Λευτέρης, PhD, Καθηγητής, The State University of New York at Buffalo, USA.
  46. Metallinos-Katsaras Elizabeth, PhD RD, Associate Professor, Department of Nutrition, Simmons College, Boston, USA.
  47. Μητρονίκας Επαμεινώνδας, PhD, Λέκτορας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  48. Μοσχοβάκης Αντώνης, MD, PhD, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
  49. Μπατρακούλης Θεόδωρος, PhD, Δικηγόρος, Αγαθίου 10-12, 11472, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
  50. Belbas Stavros A., PhD, Professor, Mathematics Dept., Tiscaloosa, AL. 35487-0350. USA.
  51. Μπέσκος Δημήτριος, PhD, Καθηγητης, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  52. Blytas George C., PhD, Physical Chemistry/ Chemical Engineering, Corporate R and D, Royal Dutch Shell (retired) and President, GCB Separations Consulting, (retired), Houston, TX, 77079-6622, USA.
  53. Μπότσας Ελευθέριος, PhD, Professor Emeritus, Economics Department, Oakland University, Rochester, Michigan, USA.
  54. Μπουγάς Ιωάννης , PhD, Statistics Lecturer, Dept. of Math & Statistics, Concordia Univ. Montreal, QC, Dir. of Statistical Consulting, Bell Canada (Ret.), CANADA.
  55. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία, PhD, πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΕΛΛΑΣ.
  56. Ντόκος Σωκράτης, PhD, Graduate School of Biomedical Engineering University of New South Wales, AUSTRALIA.
  57. Πανοσκάλτσης Βασίλειος, MS, MA, PhD, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  58. Πανταζοπούλου Σ. Ι., PhD, Καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  59. Παπακωνσταντίνου Βασίλειος, PhD, Ἐπ. Καθηγητής Μαθηματικῶν, Πανεπιστημίου Πατρῶν, ΕΛΛΑΣ.
  60. Παπαμαρινόπουλος Σταύρος, Π., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  61. Παρίσης Ιωάννης, PhD, Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, Υποστράτηγος ε.α., Αθήνα, ΕΛΛΑΣ.
  62. Πολυχρονιάδης Ε. Κ., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.
  63. Ρήγα Αικατερίνη, PhD, Director, Nematology Laboratory, Senior Research Scientist, 821 S. Chestnut, PO Box 3453, Pasco, WA 99301, USA.
  64. Ρήγας Αλέξανδρος, PhD, Αν.Καθηγητής, Διευθυντής Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  65. Ρούσσος Πέτρος, PhD, Επ. Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.
  66. Σαμοθράκης Περίανδρος, PhD, PE, Senior Hydraulic Engineer, Frederick, Maryland, USA.
  67. Σανδαλτζόπουλος Ραφαήλ, PhD, MBA, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  68. Στυλιανός Σκιάς, PhD, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  69. Σταμπολιάδης Ηλίας, PhD, Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
  70. Τζωρτζακάκης E., Δρ., PhD, Ερευνητής Β’, Εργαστήριο Νηματωδολογίας, Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών, ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., Ηράκλειο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.
  71. Τσαουσίδης Βασίλης, PhD, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  72. Τσουτσουλοπούλου Αναστασία Μαρία, Δρ., PhD, English Language and Literature, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.
  73. Χαμζάς Χριστόδουλος, PhD, Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΕΛΛΑΣ.
  74. Χατζόπουλος Ιωάννης N., PhD, Καθηγητής, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΛΛΑΣ.
  75. Ψαράς, Γεώργιος Κ., PhD, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.
  76. Ψυχουντάκη Μαρία, PhD, Επικ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας – Αθλητικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.

 32. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/06/2011 07:11:14

  Μόνο αυτό θα πω και ελπίζω Φαήλο να με ακούσεις και εσύ και ο Αντώνης. Κάποια στιγμή θα έρθει στην εξουσία τότε να δούμε τι θα κάνει και αν τότε θα ισχύουν αυτά που λέει και σήμερα. Γιατί αν δεν ισχύουν...

 33. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 13/06/2011 07:51:38

  Μπράβε ρε Φαήλε είσαι παλικάρι

 34. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 13/06/2011 07:59:47

  "Δεν συνηθίζω να υποχωρώ προτού αγωνισθώ":λόγια του Συνταγματάρχη (ΠΖ) Παπαθανασόπουλου υπερασπιστή της πόλεως του Ηρακλείου προς τον Ταξίαρχο Τσάπελ ο οποίος τον διέταξε να εκκενώσει αμαχητί την πόλη διότι ο "αγών κατέστη μάταιος"....Για την ιστορία το Ηράκλειο υπό την ηγεσία του Παπαθανασόπουλου και την μέγιστη συμβολή του Κώστα Μπαντουβά, αντέστη επί 7 ημέρες πριν καταληφθεί από υπέρτερες δυνάμεις και όταν πλέον η μισή πόλη είχε ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς των Stukas.

  Αγώνας χρειάζεται συν-Ελληνες, ομόνοια και ομοψυχία,τη λύση θα δώσουμε μόνοι μας και στο κάτω της γραφής αν είναι να πέσουμε, τουλάχιστον ας είμαστε όρθιοι και όχι γονυπετείς.

 35. LEONTOKARDOS avatar
  LEONTOKARDOS 13/06/2011 16:55:39

  Φαηλο ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ειναι ο ηγετης αυτος που μπορει να γινει νεος εθναρχης ,να ενωσει το μεγαλο υπερβατικο πατριωτικο τοξο απο την πατριωτικη αριστερα , πατριωτικο κεντρο εως την πατριωτικη δεξια.Αυτος που μπορει να χαραξει εθνικο στοχο και οραμα και να τον ακολουθησει ο λαος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.