#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν γκρεμίζεται μόνο η "Μεταπολίτευση"«Ω πουλημένα όντα νευρόσπαστα τυραννικά, ξενοκρατίας κλάδοι, το έθνος εφαντάσθητε να στείλετε στον Άδη, οικτίρω τιμωρίαν σας, την αθλιότητά σας και την ανοησίαν σας (…)».

Η χώρα μας έχει ξαναπέσει στο γκρεμό και ο διαχρονικός στρατηγός Μακρυγιάννης έχει δείξει και τους υπαίτιους, εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και το μοναδικό δρόμο της εξόδου. Τον αγώνα για την αξιοπρέπεια. Σήμερα, οι Έλληνες ζούν μια ιστορική στιγμή. Βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, και καλούνται να αποφασίσουν αν θα ξαναγράψουν ιστορία ή όχι.

Πολλοί είπαν ότι κλείνει ο ιστορικός κύκλος της Μεταπολίτευσης. Άλλοι λένε ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος της μεταπολεμικής περιόδου. Δεν αποκλείεται όμως, η Ελλάδα να βρίσκεται μπροστά σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Το τέλος της νεοελληνικής περιόδου, η οποία άνοιξε με την επανάσταση του 1821, συνεχίστηκε με τις ξενόφερτες κυβερνήσεις, και μέσα από πολλές περιπέτειες, τραγωδίες, αλλά και λαμπρές στιγμές, η χώρα έφτασε να διαμορφώσει τα σημερινά σύνορά της και να αποκτήσει ένα -αλα γκρέκα- δημοκρατικό σύστημα.

Στη Γαλλία επανειλημμένως λέγεται ότι η αστική επανάσταση του 1789 και τα συνθήματα «Ισότητα, Αδελφοσύνη, Δικαιοσύνη», είναι ακόμα ζητούμενο. Στην Ελλάδα, οι στόχοι της δικής της επανάστασης, που ήταν εθνικοαπελευθερωτικοί και κοινωνικής δικαιοσύνης, θα μπορούσε να πεί κανείς ότι επίσης δεν εκπληρώθηκαν. Η ξενοκρατία, αν και υποχωρούσε ενίοτε, σήμερα κυριαρχεί. Το αίτημα για βαθιές τομές προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης, παραμένει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Τηρουμένων των αναλογιών και εποχών ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να ξαναϋψώσει το φλάμπουρο της εξέγερσης, και να ξαναγίνει, όπως πρίν από δύο αιώνες, η σημαία του προοδευτικού κόσμου. Ο Έλληνας ή θα οικοδομήσει μια Νέα Δημοκρατική Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα ξένα δεσμά, ή θα συνεχίσει να ζεί σαν νέο-ραγιάς. Σε αυτή την πορεία, δεν έχει τίποτε να χάσει. Άλλωστε, του τα παίρνουν όλα οι ξένοι εντολείς, με τους συνεργάτες τους, ντόπιους κουκουλοφόρους.

Σε όλα αυτά, τέλος, τεράστια είναι η ευθύνη της ονομαζόμενης αστικής τάξης. Της ελίτ της χώρας. Αντί να κρατάει τους παχυλούς λογαριασμούς της σε offshor στο εξωτερικό, περιμένοντας την κατάρρευση της χώρας, εντός ευρώ ή με δραχμή, για να αποκομίσει κέρδος, ας αποκτήσει επιτέλους εθνική συνείδηση και ας γίνει, έστω και μετά από δύο αιώνες, «εθνική αστική τάξη».

Θανάσης Αργυράκης στον "Ε.Τ."

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απόστολος avatar
  Απόστολος 11/02/2012 09:58:44

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Ελλάδα ότι κερδίζει με το αίμα των το έχει χάνει με υπογραφές ανίκανων ή πουλημένων πολιτικών.
  Ας ελπίσουμε την τελευταία στιγμή να σταθεί κάποιος, ηγέτης, στο ύψος των περιστάσεων.

 2. franc avatar
  franc 11/02/2012 10:01:25

  Αγαπητέ Θανάση Αργυράκη ,
  Aπ την "εθνική αστική τάξη" που έχει τα κεφάλαιά της σε offshor στο εξωτερικό μην περιμένεις εθνική συνείδηση. Απεναντίας, αν εμείς " οι εντός" που δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα και είμαστε έτοιμοι να ξαναψάλλουμε τον θούριο του Ρήγα, επιτρέψουμε να επιστρέψουν οι μαυραγορίτες, θα μας υποδουλώσουν και πάλι στον μαμωνά. Για να πιστέψουμε οτι απέκτησαν εθνική συνείδηση και μεταμελήθηκαν για το έγκλημα κατά της πατρίδας, θα πρέπει να επιστρέψουν πρώτα τα εξορισθέντα κεφάλαιά τους στην Νέα Δημοκρατική Ελλάδα και να εργαστούν τίμια πλέον μαζί μας για την ανόρθωσή της.
  Μέχρι να γίνουν όλα αυτά τα θαυμάσια όνειρα πραγματικότητα, εμείς πρέπει να παραμείνουμε γαντζωμένοι στο Ευρώ και την ΕΕ μέχρι να σωθεί η Ιταλία που έχει 7πλάσιο χρέος απο εμάς...

 3. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 11/02/2012 10:01:57

  Ποτέ δεν είχαμε εθνική αστική τάξη, παρά μόνο μια ελιτ κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, που τρώγανε τα κονδύλια και τα δανεικά της χώρας.
  Δυστυχώς!!!!
  Σήμερα η μόνη τάξη που στηρίζει, την οικονομία και τη χώρα είναι μικρομεσαία τάξη.
  Αφού αυτή η τάξη, σφυροκοπήθηκε και σβήνει σήμερα, κατέρρευσε και η οικονομία.
  Ζητείται ελπίς!

 4. offshore avatar
  offshore 11/02/2012 10:36:04

  Μια και αναφέρεις τον Μακρυγιάννη, να αναφέρω και τον Κολοκοτρώνη,
  "ΠΥΡ τε και ΠΕΛΕΚΥΣ στους ΠΡΟΣ-ΚΥΝΕΟΜΕΝΟΥΣ"
  Όλο το σύστημα της μεταπολίτευσης και ειδικά το πασοκ που έφερε στην επιφάνεια ότι πιο μιαρό και αρωστημένα εσόψυχο έκρυβε ο νεοέλληνας στην ψυχή του, έχει να κάνει με ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Πατρίδας και του ΕΘΝΟΥΣ.
  Κανένα έθνος δεν σώθηκε από άλλους μόνο με βοήθεια, όλοι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσουν το δίλλημα της επιβίωσης (Γαλλική Επανάσταση, Αμερικανική Επανάσταση κ.λπ.)
  Τώρα όντος είναι η πραγματική ευκαιρία μόνοι μας να αποτάξουμε τα βαρίδια και τα ελλατώματα της τουρκοκρατίας και να προχωρήσουμε μπροστά.
  Σε αντίθετη περίπτωση, αϊ σιχτιρ αουρόπα, και τουλάχιστον να γίνουμε η νέα Χαβάη της Μεσογείου.

  • Y. avatar
   Y. @ offshore 11/02/2012 13:52:01

   Καλιφόρνια

 5. Γιώργος Βλάχος avatar
  Γιώργος Βλάχος 11/02/2012 11:05:55

  Πως το' λεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: "Θα' ρθει ένα ψευτο-ρωμέϊκο. Θα φύγει.". Μήπως έφτασε αυτή η ώρα;

 6. madprof avatar
  madprof 11/02/2012 11:15:16

  Η σύγχρονη τραγωδία του διεθνούς Εξευτελισμού - Διασυρμού - Εκποίησης της Πατρίδας μας και η ταυτόχρονη πτωχοποίηση - υπαρξιακή κατάρρευση των πολιτών που βιώνουμε live on air - on line στο πετσί μας έναντι πινακίου αργυρίων από την ντόπια νεποτισμονομενκλατούρα Απαιτεί Κάθαρση και Τιμωρία των υπευθύνων της Εσχάτης Προδοσίας για να υπάρξη Ηθική Δικαίωση και να λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος της Μετά Αρμαγεδδώνα κοινωνίας!
  "Ο Έλληνας ή θα οικοδομήσει μια Νέα Δημοκρατική Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα ξένα δεσμά, ή θα συνεχίσει να ζεί σαν νέο-ραγιάς. Σε αυτή την πορεία, δεν έχει τίποτε να χάσει. Άλλωστε, του τα παίρνουν όλα οι ξένοι εντολείς, με τους συνεργάτες τους, ντόπιους κουκουλοφόρους"
  Δεν είμαστε στον αιώνα του ρομαντισμού (1821) και τον μοναχικών καβαλάρηδων του Δον Κιχωτισμού!
  Η διεθνής απομόνωση της Ελλάδας από το παγκόσμιο γίγνεσθαι μόνο δεινά θα επιφέρει και έτι περαιτέρω κοινωνική - οικονομική - πνευματική - πολιτι(στι)κή οπισθοδρόμηση για τους πολίτες ενώ οι υπεύθυνοι ντόπιοι "κουκουλοφόροι" της Εσχάτης Προδοσίας θα είναι και πάλι στο τιμόνι της χώρας!
  Απαιτείται Κάθαρση και Τιμωρία των υπευθύνων της δημαγωγικής "πολιτικής" σάπιας Νεποτισμονομενκλατούρας και πίστη στο μοναδικό όραμα ελπίδας και προοπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 7. anonymous avatar
  anonymous 11/02/2012 11:34:48

  Πολλοί είπαν ότι κλείνει ο ιστορικός κύκλος της Μεταπολίτευσης. Άλλοι λένε ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος της μεταπολεμικής περιόδου. Δεν αποκλείεται όμως, η Ελλάδα να βρίσκεται μπροστά σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Το τέλος της νεοελληνικής περιόδου, η οποία άνοιξε με την επανάσταση του 1821, συνεχίστηκε με τις ξενόφερτες κυβερνήσεις, και μέσα από πολλές περιπέτειες, τραγωδίες, αλλά και λαμπρές στιγμές, η χώρα έφτασε να διαμορφώσει τα σημερινά σύνορά της και να αποκτήσει ένα -αλα γκρέκα- δημοκρατικό σύστημα.

  Μέσα σε τρεις γραμμές τα είπε όλα ο άνθρωπος. Διαφωνώ μόνο ως προς τις λαμπρές στιγμές. Αυτές δε θα υπήρχαν αν δε συμβάδιζαν με τα συμφέροντα της Δύσης. Σχετικά έχω εκφραστεί κι εδώ. Κατά τη γνώμη του Καραμπελιά βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της Κυριαρχίας της Δύσης η οποία ξεκίνησε το 1204. Και ο Καραμπελιάς έχει δίκιο. Το κακό είναι ότι εμείς είμαστε στο όριο και αυτό μυρίζει καταστροφή, διότι ότι γίνει θα γίνει στη δική μας περιοχή. Το θέμα είναι πως θα τη βγάλουμε καθαρή, πως διασωθούμε και πως θα επιβιώσουμε δεδομένου ότι από 20-25 εκ. λαός που θα ήμασταν αν δε μας είχαν ακρωτηριάσει με τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Β' ΠΠ και τον εμφύλιο, έχουμε απομείνει μόνο 9 εκ απελπισμένων και δεν έχουμε την ισχύ να πετύχουμε κάτι.

 8. Διομηδης avatar
  Διομηδης 11/02/2012 11:37:35

  Κυριακή ἀπόγευμα ΟΛΟΙ Σύνταγμα.
  Αρκετά με τά σχόλια καί τά πληκτρολόγια..

 9. alvita avatar
  alvita 11/02/2012 12:27:23

  Σωστός ο Διομήδης.

  ....και κάτι ακόμα για την ελίτ. Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη (ΛΜΑΤ). Αυτό ήταν πάντα η ελληνική ελίτ και τα σαλόνια των βορείων προαστίων.

 10. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 11/02/2012 12:40:27

  Παρακολουθούμε όλοι τις τελευταίες εξελίξεις,φανερώνοντας πως εισερχόμαστε σε περιόδους θύελλας.Θ'αναφέρω τρία στοιχεία,εξαιρετικά χρήσιμα για όλους.Θα τα δούμε σύντομα μπροστά μας.Τα έχω ξαναγράψει,με τη μορφή πολλών σχολίων,προ μερικών μηνών.Θα τα επαναλάβω,συμπυκνώνοντας τη σκέψη μου,σ'ένα σχόλιο:
  Πρώτο στοιχείο.Η νεοελληνική ιστορία,από το 1880 και μετά,δείχνει πως κάθε 20-25 έτη,περίπου,έχουμε έτη-τομές,τα οποία αλλάζουν άρδην το πολιτικό σκηνικό.Θ'αναφέρω το έτος 1881,με τη προσάρτηση της Θεσσαλίας,την εκλογική αποδοκιμασία Κουμουνδούρου και τη νίκη Τρικούπη,το θάνατο Κουμουνδούρου λίγο μετά,την εμφάνιση του Δηλιγιάννη και το σχηματισμό δυο πόλων έως τη δολοφονία Δηλιγιάννη το 1905.
  Το 1909.Γνωστά τα γεγονότα.Ας μην τα επαναλάβω.Το 1936,με το θάνατο του Βενιζέλου και τη δικτατορία του Μεταξά,λήγει το μεγάλο αυτό χρονικό τμήμα γεμάτο σπουδαίες εξελίξεις.
  Το 1946.Έναρξη εμφυλιοπολεμικής διαμάχης.Έναρξη εσωτερικών πολιτικών διεργασιών που αποκαλύπτονται με το σχηματισμό νέων κομμάτων από το 1949 έως το 1951.Λήξη το 1967.
  Το 1974.Είμαστε στο φινάλε αυτής της εποχής.Κράτησε,μέχρι στιγμής,38 έτη.Ας μην αναλύσω αυτή τη περίοδο.Έχουν γραφεί άπειρα κείμενα και έχουν σχολιαστεί πολλάκις.Ας μην κουράζω άδικα.
  Το δεύτερο στοιχείο.Όπου εισήλθε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.το πολιτικό σύστημα σμπαραλιάστηκε,κονιορτοποιήθηκε,γκρεμίστηκε.Αναδείχθηκαν νέες πολιτικές δυνάμεις.Ας μην το αμελούμε αυτό.Είμαστε στα πρόθυρα μεγάλων γεγονότων.Το μνημόνιο θα δημιουργήσει νέα πολιτικά δεδομένα.Προσωπικώς,έχω τονίσει επανειλημμένα,μέχρι εξαντλητικής κούρασης,πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σαρωθεί το πολιτικό σκηνικό.Θα διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος αλλαγών και μεταβολών που θα πραγματοποιηθούν.
  Το τρίτο στοιχείο.Στην Ελλάδα,όπως γνωρίζουμε όλοι,υπάρχει δικομματικό σύστημα.Από το 1881 επικρατεί αυτή η εκλογική τάση και,μ'εξαίρεση κάποιες εκλογικές αναμετρήσεις,η μεγάλη πλειοψηφία των εθνικών εκλογών διακρίθηκε από συγκρούσεις δυο κυρίαρχων παρατάξεων.Όταν ένας πόλος-παράταξη κλυδωνίζεται-παρουσιάζει διαλυτικές τάσεις,τότε αυτό θα μεταδοθεί και στον άλλο πόλο.Παραδείγματα ένα σωρό:τη περίοδο 1935-36 άρχιζαν τα πρώτα φαινόμενα κλονισμού τόσο στο Κόμμα Φιλελευθέρων όσο και στο Λαϊκό Κόμμα.Το 1947-50 υπήρχε πολυδιάσπαση στο χώρο της κεντροδεξιάς και στο κεντροαριστερό χώρο.Το 1965 υπήρξε η διάσπαση της Ενώσεως Κέντρου αλλά και η ΕΡΕ αντιμετώπιζε μείωση της εκλογικής δύναμης,έχοντας εσωτερικά προβλήματα,ως προς τη χάραξη αντιπολιτευτικής γραμμής.Δεν προλάβαμε,τότε να δούμε τη πολυδιάσπαση των δυο μεγάλων κομμάτων διότι προέκυψε η δικτατορία του 1967.Θα είναι λάθος να ισχυριστεί κάποιος πως η ΕΚ θα κέρδιζε πανηγυρικά.Ήδη,αφενός η φράξια του Αν.Παπανδρέου θα επιτάχυνε τη διάλυση της ΕΚ αφετέρου ο Κανελλόπουλος αντιμετώπιζε πολλά εσωτερικά προβλήματα,δείχνοντας πως μέσα στην ΕΡΕ υπήρχε έλλειψη συνοχής και ενότητας.
  Εκ κατακλείδι:Η νεοελληνική πολιτική ιστορία βρίσκεται,σήμερα,σε χρονικό σημείο-ξυράφι.Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος,τα όσα ανέφερα παραπάνω δεν είναι δυνατόν ν'αμφισβητηθούν.Έγιναν και τα γνωρίζουμε.Από κει και πέρα,τα γεγονότα όλου αυτού του χρονικού διαστήματος,που ζούμε,είναι η αρχή μεγάλων εξελίξεων.Η τελική κατάληξη είναι παντελώς άγνωστη.....

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/02/2012 13:02:16

  Πασοκισμοι και αριστερισμοι.Ποιες ηταν οι "ξενοφερτες κυβερνησεις";
  Αυτες που μεγαλωσαν την Ελλαδα εξι φορες (1864,1881,1913,1919,1947) και πετυχαν τη μεγαλη οικονομικη αναπτυξη μεταπολεμικα;
  Kαι τι "εχασε" η Ελλαδα που ειχε κερδισει απο "υπογραφες". Εχασε και χρεωκοπησε απο την ψηφο του λαου της που κατα 60% ψηφιζε ΠΑΣΟΚ και αριστερα και την οδηγησε στη χρεωκοπια.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 11/02/2012 13:50:47

   Όλες οι κυβερνήσεις του 19ου αι. ήταν ξενόφερτες. Το 19ο αι. τρώγαμε κι από έναν ναυτικό αποκλεισμό κάθε τρία με πέντε χρόνια έτσι για πλάκα. Να μη μιλήσω για το ρόλο της Δύσης στη μικρασιατική καταστροφή και στο Β' ΠΠ που χάσαμε το 20% του πληθυσμού μας και μετά τον πόλεμο χάσαμε το 50% σε μετανάστευση.

  • alvita avatar
   alvita @ ψυχραιμια 11/02/2012 14:39:08

   Ψυχραιμία, πλάκα μας κάνεις;
   Δεν σου λέει τίποτα ότι τα πρώτα κόμματα στην Ελλάδα ήταν το Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό; Οτι οι ξένοι έβαλαν τους Μαυρομιχαλαίους (όχι ότι δεν το θελάν οι μανιάτες) να δολοφονήσουν τον πρώην σύμβουλο του Τσάρου, Καποδίστρια; Εχεις ξεχάσει πως κατέληξε η περιπέτεια στην Ιωνία; 'Η έχεις ξεχάσει την απόβαση των στρατευμάτων των "συμμάχων" στην Αθήνα υπέρ του Βασιλιά και κατλά του Βενιζέλου; Μήπως ξέχασες την χαρτοπετσέτα Τσώρτσιλ Στάλιν, όπου μοιράστηκε η Ελλάδα στη Δύση, και παρ'όλα αυτά ξεκίνησε ο Εμφύλιος;

   Αν δεν καταλάβουμε ότι το πρόβλημα είναι η ξενοκρατεία και η μόνιμη οσφυοκαμψία της ελληνικής ελίτ στους ξένους, τίποτε καλό δεν θα γίνει εδώ. Ξεχνάς ότι τα παιδιά (τα περισσότερα πολιτικά-αυτιστικά) της ελίτ, πολιτικής και οικονομικής έχουν βγάλει όλα τρία-τέσσερα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Αγγλίας, όπου το μόνο που διδάχθηκαν είναι να γίνουν γενίτσαροι των πιο ακρα΄λιων νεοφλελευθερων οικονομικών συνταγών;

 12. ΜΠΕΝΤ avatar
  ΜΠΕΝΤ 12/02/2012 01:30:19

  Μετά από 200 χρόνια βασάνων, πίκρας και τόσων αγώνων και νεκρών, κάνοντας κατά κανόνα το καθήκον μας απέναντι στους ξένους, ήρθε η ώρα του τέλους, για να ζήσουν οι ευρωπαίοι με τον υλικό πλούτο αυτής της χώρας. Η κουλτούρα τους κλεψίτιμη, αντιγραφή και παραποίηση της αρχαίας ελληνικής σκέψης, ποτέ δεν μπόρεσε να τους φέρει ούτε καν στο ύψος του νεοέλληνα.

 13. Brownie avatar
  Brownie 12/02/2012 04:54:14

  Οι Ελληνες οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ξένους συμμάχους καί απρόσκοπτον συνεργασίαν .Η συντηρητική παράταξις των ,της οποίας σημερινή έκφρασις είναι η ΝΔ,εκφράζει ιστορικά αυτήν την τάσιν: η Ελλάς υπάρχει χάριν των ξένων προστατών της από την εποχήν που συνεστήθη,φροντίδι των Μεγάλων Δυνάμεων.Ασχέτως ρητορικής ,η Δεξιά παράταξις οφείλει να πολιτεύται εν τοις πράγμασι μηδέποτε λησμονούσα τον χρυσούν αυτό κανόνα.Σήμερον συμφέρον της Ελλάδος είναι το συλλογικόν της Ενιαίας Ευρώπης. Είμαι ευτυχής ,διότι πλέον η ΝΔ πορεύεται ενωμένη εις αυτήν την πολιτικήν κατεύθυνσιν,εις την οδόν της εξουσίας!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Brownie 12/02/2012 13:06:59

   Το αντίθετο θα έλεγα. Η παράταξη με την οποία συνεργάζονταν πάντοτε αρμονικά ήταν η φιλελευθερο-κεντρο-σοσιαλδημοκρατία. Από την πλειονότητα των σχολίων εδώ δεν προκύπτει αυτό που λες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.