#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2012 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν βαρέθηκε να αντιγράφει τον Α.Παπανδρέου ο Α. Τσίπρας;Εγκλωβισμένος μεταξύ του πολιτικού και οικονομικού ρεαλισμού και της «κόκκινης» φράξιας εντός του συνασπισμού που ζητά αλβανοποίηση της Ελλάδας με… κλείσιμο των συνόρων για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Η ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβριο ήταν μια προσπάθεια να συγκεράσει τις απόψεις και να συνενώσει τις συνιστώσες οι οποίες έχουν σηκώσει διαφορετικά μπαϊράκια. Από τη μια οι πρώην ΚΚΕ με το Λαφαζάνη επικεφαλής οι οποίοι ζητούν πλήρη ρήξη με την Ευρώπη, καταγγελία της δανειακής σύμβασης, χρεοκοπία ως εκ τούτου και έξοδο από το ευρώ. Από την άλλη, η «πράσινη» συνιστώσα αποτελούμενη από τους Πασόκους που έχουν βρει ζεστή αγκαλιά στον Τσίπρα εγκαταλείποντας το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ κι αφού πρώτα ήταν αυτοί που διέλυσαν την ελληνική κοινωνία. Τα ορφανά του Αντρέα τα οποία προσπαθούν να είναι πιο… κεντρώοι και που γνωρίζουν τα επικοινωνιακά κόλπα και τις πολιτικές ίντριγκες που κάνουν ένα συνονθύλευμα πολιτικών σε κόμμα που θα διεκδικήσει την εξουσία. Ό,τι έκαναν και την εποχή του Αντρέα δηλαδή και αργότερα του Σημίτη.

Κάπου εκεί ανάμεσα βρίσκονται κάποιες Ρόζες, κάποιες ΑΚΟΕΣ και διάφοροι άλλοι περίεργοι που έχουμε κατά καιρούς περιγράψει.

Ο Τσίπρας λοιπόν προσπάθησε σήμερα να παίξει το παιχνίδι του αντί σε όλα, πάντα εκ του ασφαλούς, όπως έκανε και ο πολιτικός του μέντορας, Ανδρέας Παπανδρέου. Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, έξω οι βάσεις του θανάτου, τα συνθήματα της δεκαετίας του ’80. Έξω από το Μνημόνιο, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τα συνθήματα του Τσίπρα.

Σε μια οξύτατη επίθεση κατά της… τριανδρίας που τους χαρακτήρισε «Μερκελιστές», άβολους, τρεμάμενους προστάτες των δανειστών, ο κ. Τσίπρας μίλησε για δημοκρατικό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφιστούν τα μέτρα. Παίρνοντας ο ίδιος αυθαίρετα τη σημαία του δημοκράτη που μόνο αυτός έχει δίκιο και προστατεύει την πατρίδα είπε:  «Είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Για μας και για τα παιδιά μας. Να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν».

Και συνέχισε με ένα πομπώδες ύφος που δεν ταιριάζει στο πολιτικό του ανάστημα:

«Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης επέλεξαν να συντηρήσουν τον άξονα υποταγής και μετάνοιας που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο ταξίδι του στο Βερολίνο. Επέλεξαν να τα 'χουν καλά με τους ισχυρούς. Όχι να διαμορφώσουν μέτωπο με τους αδύνατους. Είτε από έλλειψη θάρρους και διορατικότητας».

Κι έκανε και την εξής αυθαίρετη πέρα για πέρα ανάλυση: «Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να βγάλει τον τόπο από τον γκρεμό του Μνημονίου. Γιατί ξέρει ότι έχει μπροστά του μία -και  μόνο μία- πραγματική επιλογή: ή το πρόγραμμα της οικονομικής και κοινωνικής εκκαθάρισης του Μνημονίου ή το πρόγραμμα για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ή το Μνημόνιο ή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Από πού κι ως που ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι εξεγείρει τα πλήθη;  Και γιατί δεν το δείχνει στην πραγματικότητα, στους δρόμους; Απ’ όσο γνωρίζουμε στην προχθεσινή διαδήλωση το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μικρότερο από όλων όσοι συμμετείχαν. Μάλιστα, όταν άρχισαν τα λίγα επεισόδια στο Σύνταγμα οι Συριζαίοι την… έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια προκειμένου να μη φάνε τα δακρυγόνα.

Απ΄ όσο γνωρίζουμε επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες διαδηλώσεις πηγαίνει μια βόλτα μέχρι το Σύνταγμα, κάνει τις απαραίτητες επαναστατικές δηλώσεις του, χαιρετάει τα πλήθη (λέμε τώρα) του ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί για πιο ήσυχα και πιο… υγιεινά μέρη. Κι αφήνει τη Ρένα Δούρου και τον Στρατούλη μαζί με το Γλέζο να κουραστούν στην πορεία. Έτσι, θα κάνει αντίσταση στο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας; Έτσι θα ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις και το λαό στη μάχη κατά του κακού Σαμαρά που δεν είναι πατριώτης;

Επισήμανε μάλιστα ότι «ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού, στο γράμμα και το πνεύμα της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος της χώρας. Του άρθρου 120 που επισημαίνει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων», είναι η πιο αποτελεσματική, δημοκρατική διέξοδος για την ανατροπή του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης που το εφαρμόζει».

Μα κι εμείς αυτό λέμε κ. Τσίπρα, δημοκρατικά να διαδηλώνει ο κόσμος κι όχι με τους μπαχαλάκηδες που τόσα χρόνια ανεχτήκατε να καπελώνουν τις διαδηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «από κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα είναι σαφές. Το ακούμε και στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διοργανώνουμε σ’ όλη την Ελλάδα, στην πορεία μας με το λαό. Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να βγάλει τον τόπο από τον γκρεμό του Μνημονίου».

Προφανώς ο κ. Τσίπρας μιλάει με άλλο… λαό. Διότι ο λαός δεν συνασπίζεται στο πλευρό της κάθε Ρόζας ή του κάθε πικραμένου πασόκου που βρήκε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τάζει τα πάντα, διορίζει τους πάντες, δίνει επιδόματα σε όλους και μοιράζει χρήμα λες και βρίσκεται στην εποχή του «Τσοβόλα δος τα όλα».

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους συμμετέχοντες στην κυβέρνηση ως «μερκελιστές», διότι συνομιλούν με τη Μέρκελ, επομένως είναι και υποτελείς της.

Κατ’ αρχάς θα μπορούσε να ρωτήσει τους Πασόκους που έχει στο κόμμα του, πώς έγινε η Ελλάδα «υποτελής» της Γερμανίας και των άλλων δανειστών. Πώς δηλαδή φτάσαμε να ικετεύουμε για δάνεια προκειμένου να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Επίσης, μήπως εκτός από τις επαναστατικές φανφάρες του να μας δώσει κι ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Διότι αρνούμαι το χρέος δεν είναι ρεαλισμός. Είναι καταδίκη σε φτώχεια ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που ζούμε τώρα. Επιστροφή στη δραχμή, κλείσιμο των οικονομικών συνόρων, αδυναμία εξεύρεσης βασικών προϊόντων. Διότι, όπως και να το κάνουμε, ακόμη (ίσως και ποτέ) η Ελλάδα δε θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της. Για να επιστρέψει σε ένα βασικό παραγωγικό μοντέλο που θα προσφέρει αυτάρκεια θα πρέπει πρώτα να περάσουν πολλά χρόνια.

Και τέλος, ο κ. Τσίπρας με την τακτική που ακολουθεί όταν γίνει κυβέρνηση με ποιους θα συνομιλήσει αν όχι με τη Μέρκελ και με τον Ολάντ. Τον έναν τον είπε Ολαντρέου κι αυτός του έκλεισε την πόρτα. Την άλλη τη βρίζει από το πρωί ως το βράδυ, σιγά μην ασχοληθεί μαζί του.

Ποιος του μένει να συνομιλεί για να λύσει το ελληνικό πρόβλημα; Ο πρόεδρος του κόμματος Ντε Λίνκε που ήρθε και στην Αθήνα; Ο Μελανσόν στη Γαλλία; Κάτι φιλόσοφοι που ονειρεύονται τη μαρξιστική επανάσταση; Ή μήπως τον Τσάβες;

Είναι καιρός να σοβαρευτεί ο κ. Τσίπρας διότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση και μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Ας αποφασίσει με ποιες από τις συνιστώσες θα πάει και ποιες θα αφήσει. Κι ας συντάξουν οι επιτελείς του ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αντί να ωρύεται με αποτυχημένα τσιτάτα περασμένων δεκαετιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 20/10/2012 19:39:45

  Kόμμα τσίρκουλο.
  Πήρανε και τον Κολλά. Ο οποίος αρθρογραφεί κιόλας στην Αυγή.
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=719121

  • τάσος avatar
   τάσος @ Κώστας ΜΠ 21/10/2012 14:33:43

   σταμουλοκολλάδες

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/10/2012 20:02:40

  Τι να κάνει το παληκάρι, τους ψηφοφόρους του πασοκ έχει, τον ιστορικό ηγέτη του πασοκ συνίσταται να αντιγράφει. Έτσι κι αλλιώς δε σκοπεύει ούτε μπορεί να πραγματοποιήσει όσα υπόσχεται. Όταν ξεκίνησε ο μέγιστος απατεώνας ανδρέας το 'κοινωνικό κράτος' το χρέος ήταν πολύ χαμηλά και υπήρχαν ακόμη οικονομικές και κοινωνικές δομές για να θυσιαστούν για την ανοικοδόμηση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Τώρα δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες και ούτε θα ξαναϋπάρξουν. Απλά οι φίλοι του πασοκικού τρόπου ζωής δε θέλουν να σταματήσει το όνειρο, που για τη χώρα βέβαια συνολικά και μακροπρόθεσμα ήταν εφιάλτης.

  • Giannis avatar
   Giannis @ Δημήτρης 23/10/2012 04:48:08

   ΠΑΣΟΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ! ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕΤΕ. Ακούς εκει Αριστερά; Με πιο δικαίωμα μετά από τόσα "Θαύματα του Παστιτσίου" εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα το όραμα του Μάρξ;
   Α τους συμμορίτες τί μας κάαανανεεεε... ! Και τί θα πει η μαμά;

 3. Habemus Papam avatar
  Habemus Papam 20/10/2012 20:39:45

  Aγιος μας φυλαξε και δεν βγηκε ο ΣΥΡΙΖΑ !!
  Εχει άλλη γοητεία τις περικοπές και την εξαθλιωση να την επιβάλει η τρικοματική κυβέρνηση!!

 4. δημης avatar
  δημης 20/10/2012 21:11:20

  "Δεν βαρέθηκε να αντιγράφει τον Ανδρέα ο Αλέξης;"
  Τί ερωτήσεις είναι αυτές ;;;;;;
  Αφού οι σπονσορές του .... τον θέλουν κλώνο....

 5. Habemus Papam avatar
  Habemus Papam 20/10/2012 23:08:36

  Φανταζομαι και το ΠΑΣΟΚ έτσι ανοιχτά υπερασπιζε τα δικαια των παλαιστινίων!!
  Η μήπως όχι??

  http://news.in.gr/world/article/?aid=1231218523

 6. μαρικα avatar
  μαρικα 20/10/2012 23:38:54

  Εμ μετα απο τοσα Πασοκια που πηγαν στο τσυριζα ειναι να μην μιμητε τον Ανδρεα?Επιβαλεται κιολας γιατι φοβαται μηπως του φυγουν.
  Οι Ελληνες πρεπει αυτη την στιγμη να παρακαλανε τον Θεο να εχει καλα τον Σαμαρα και να εχουν λιγη υπομονη και πολυ εμπιστοσυνη στον ανδρα.

  • Giannis avatar
   Giannis @ μαρικα 23/10/2012 05:00:48

   Αν κατάλαβα καλά Δεσποινίς, εσείς καλέ με το πασίγνωστο γυναικείο όνομα λόγω Μητσοτάκη, εύχεστε στο Σαμαρά; Μα... τί συμβαίνει επιτέλους; Μια χρυσαυγούλα μπήκε στη βουλή και τρέχουν όλοι να μπουν κάτω από υπόστεγο για λίγες ψιχάλες;!

 7. Karenin avatar
  Karenin 21/10/2012 00:16:28

  Δηλ. τωρα τι πρέπει να πιστέψουμε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει και συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά ειναι αντιπολίτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ;

  • Lampros avatar
   Lampros @ Karenin 22/10/2012 15:19:33

   Να δείς που κάποτε, θα μας πούνε και μαλ...

   • Giannis avatar
    Giannis @ Lampros 23/10/2012 05:04:26

    Μας είπαν αγαπητέ, Μας είπαν!!!

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 21/10/2012 00:24:27

  -Μνημονιακοί «μερκελιστές» εναντίον αντιμνημονιακών «τσαβεϊστών».
  -Ευρω-ευρωπαϊστές εναντίον δραχμο-ευρωπαϊστών.
  -Ηπειρο-ευρωπαϊστές εναντίον αγγλοσαξωνικο-ευρωπαιειδών.

  Τυποποιείτε σιγά-σιγά τό επόμενο δίπολο πολιτικής αντιπαράθεσης τής εγχώριας εξουσιαστικής ελίτ καί οι τοπικοί παράγοντες διαλέγουν στρατόπεδο προστασίας.
  Δύσκολη η επιλογή. Ειδικά γιά τούς βολεμένους. Λάθος επιλογή μπορεί νά τούς καταστρέψει οικονομικά.
  Η νέα μεταπολίτευση εγγυάται μέ σιγουριά μιά από τά ίδια τού μεταπολεμικού παρελθόντος. Ένα νέο διχαστικό λόγο καί μια νέα-παλαιά πολιτική αλλαγή. Πιθανώς τόσο επώδυνη, όσο η παλαιά.
  Τά Τάγματα Ασφαλείας τών αγγλοαμερικανών εναντίον τού ΕΛΛΑΣ τού Στάλιν.
  Πατριώτες οι κερδισμένοι. Προδότες οι χαμένοι.
  Τό πόπολο, πόπολο. Πάντα η θυσία του ήταν αδιάφορη γιά τούς γλειώδεις συστημικούς υπηρέτες.
  Όσοι δέ σκέπτονται (ανεξαρτήτως στρατοπεδικής προσχώρησης) μέ κριτήριο τό εθνικό συλλογικό συνειδητό καί ασυνείδητο, θά είναι τά πρώτα εξιλαστήρια θύματα αυτής τής αντιπαράθεσης.
  Καί στό τέλος τού τούνελ σκότος γιά τούς πολλούς καί ένα φωτισμένο διοικητήριο στρατοπέδου γιά τούς λίγους.
  Η μόνη ελπίδα τό εθνικό συλλογικό ασυνείδητο.
  Νά αναδείξει ασυνείδητα εθνικούς ταγούς.
  Δικούς του.
  Νά αγωνισθούν γιά αυτό καί άς αποτύχουν.

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 21/10/2012 00:45:40

  Γιατί να βαρεθεί; Αφού υπάρχουν Έλληνες που ακόμη ευελπιστούν στο διορισμό;

 10. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/10/2012 02:04:37

  O Τσίπρας πατριώτης χαχα από πότε οι κομμουνιστές έγιναν πατριώτες? Αυτοί είναι μισέλληνες

 11. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 21/10/2012 02:51:59

  Ειχε γραφτει στον τυπο οτι ο Λαλιωτης εχει διαυλο επικοινωνιας με τον Τσιπρα οπως και διαφορα αλλα πρωην στελεχη του πασοκ.Η συνθηματολογια του Συριζα θυμιζει τις εποχες που διεκδικουσε την εξουσια το Ανδροπαπανδρεικο πασοκ.Δεν ειναι τυχαιο οτι οργανωσε και εκεινη την εκδηλωση για τις 3 του Σεπτεμβρη στην Νικαια.
  Ο Συριζα επισης εχει την στηριξη επιχειρηματιων και εκδοτων που στο παρελθον τα εδωσαν ολα για να παραμεινει στην εξουσια ο Ανδρεας Παπανδρεου.Αυτο πολυς κοσμος δεν το γνωριζει και πιστευει το παραμυθι οτι ολη η διαπλοκη του τοπου πολεμαει το Συριζα .Υπαρχουν φημεριδες που παρομοιαζουν τον Τσιπρα με τον Ανδρεα Παπανδρεου.
  Καποια στιγμη δεν αποκλειεται στελεχη απο το πασοκ να αποχωρησουν και να πανε στο Συριζα.

 12. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 21/10/2012 12:14:14

  O ΑΓΠ δεν είχε κόμμα σκορποχώρι. Μάστερ στον λαικισμό είχε αλλά λέγαν όλοι τα ίδια.

  -"Επανήλθε στην πρότασή του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Θ. Παρασκευόπουλος, να προβλέπονται συλλήψεις για τους φοροφυγάδες, δήλωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν ακούστηκε για πρώτη φορά προ ημερών.
  Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Παρασκευόπουλου ότι ένας τρόπος για τη πάταξη της φοροδιαφυγής είναι να εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για όσους φοροδιαφεύγουν στο εξωτερικό"

  -"Με αφορμή τα γεγονότα που συντάραξαν τις τελευταίες ημέρες την Ύδρα, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού.

  Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας.

  Εντελώς αυθαίρετα επιχειρήθηκε να αποκλειστεί η Ύδρα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση και μάλιστα με απόφαση ναυτιλιακής εταιρείας και όχι κάποιας κρατικής υπηρεσίας. Η «πέτρα του σκανδάλου», η ελεγχθείσα ταβερνιάρισσα, οδηγήθηκε με χειροπέδες(!) υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Υδραίων και των τουριστών στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού το συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας αντί να βεβαιώσει τη φορολογική παράβαση, που διαπιστώθηκε, ανέχθηκε να υπερβούν αυτές τον αριθμό των 10, ώστε το αδίκημα να είναι Αυτόφωρο.

  Και αφού όλα έχουν ελεγχθεί σε μια καρικατούρα φορολογικού ελέγχου που προκάλεσε την αγανάκτηση των Υδραίων, επιχειρήθηκε δεύτερη εισβολή στο νησί, όπου με παρουσία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας τα συνεργεία των υπηρεσιών του Οικονομικού Ελέγχου περιόδευσαν απλώς σε διάφορα καταστήματα ασκώντας δήθεν έλεγχο μέχρι τις 11 το βράδυ, οπότε όλος αυτός ο «θίασος» επιβιβάστηκε και πάλι σε πλωτό του Λιμενικού και αποχώρησε από το νησί. Αυτό δεν είναι επιχείρηση χτυπήματος της φοροδιαφυγής"

  -Δραγασάκης:
  "Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζονται πόροι. Μπορεί το κράτος να λειτουργήσει αν καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;

  «Στο θέμα των πόρων ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο. Πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μια δομική αλληλεξάρτηση στην ΕΕ και γι' αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες"

  -"Το δίλημμα “Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ” έθεσε κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέξης Τσίπρας, πριν λίγα λεπτά μιλώντας στην Αθηναΐδα. ”Το Μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να το ακυρώσουν για να το εφαρμόσουν. Εμείς θα το ακυρώσουμε” είπε με έμφαση στην αρχψή της ομιλίας του.

  Ως προς το οικονομικό πρόγραμμα μιας ”αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ” διευκρίνισε: “πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου"

  -"Δεν αποτελεί στόχο του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ θα καταστραφεί. Το θέμα που υφίσταται είναι εάν θα διατηρηθεί το νόμισμα», τόνισε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας".


  Λιγώτερο αφελείς ήταν όσοι το 1981 ψήφισαν "Αλλαγή" και εισέπραξαν Μένιο Κουτσόγιωργα και δανεικά για αυξήσεις, παρά οι τωρινοί(πρώην πασόκοι)-που δήθεν είναι και ξύπνιοι και "ψαγμένοι" - και πιστεύουν αυτόν τον θεομπαίχτη.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Κώστας ΜΠ 21/10/2012 13:10:42

   Aγαπητε Κωστα γραψατε εξαιρετικα σε ενα εξαιρετικο αρθρο. Υπαρχει ενα προβλημα ομως. Και αυτο ειναι το επικοινωνιακο της Κυβερνησης.
   καλο θα ηταν με απλα λογια να εξηγησουν στο κοσμο που υποφερει, τι θα γινει αν ο ΣΥΡΙΖΑ ερθει στην κυβερνηση. Τι θα γινει αν φυγουμε απο το ΕΥΡΩ. Τι θα γινει αν δεν παρουμε την δοση των 31 δις. Τι θα γινει με τα σχολεια, τους αγροτες, τους εργαζομενους κλπ. Αν αυτα επικοινωνηθουν σοβαρα τοτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα παει στο μονοψηφιο νουμερο, οι ΑΝ.ΕΛ θα εχουν την μοιρα του ΛΑΟΣ και η ΧΑ θα εχει ποσοστα γραφικων πρασινων οικολογων.

   • avax avatar
    avax @ Ρεαλιστης 22/10/2012 10:58:40

    Αυτά δεν θα "εποικοινωνηθούν" σοβαρ'α αγαπητέ Ρεαλιστή, διότι γενικά δεν υπάρχουν πράγματα ή έργα που να "επικοινωνούνται". Μόνο μεταξύ τους επικοινωνούν...

   • Giannis avatar
    Giannis @ Ρεαλιστης 23/10/2012 05:21:33

    Εάν ο Σύριζα μπεί στην κυβέρνηση αγαπητέ θα γίνει της φαντασίας στην εξουσία επειδή ως Έλληνες είμασταν πάντα ρεαλιστές και επιδιώκαμε το ανέφικτο.
    Μέχρι τότε όλοι αυτοί οι υποφέροντες που υπονοείς θα έχουν ήδη...δυστυχώς...αποδημήσει εις Κύριον. Τί να τα κάνει τα επικοινωνιακά η κυβέρνηση; Κοστίζουν πολλά και οι λογαριασμοί των βουλευτών της ΝΔ στην Ελβετία Δεν πρέπει να ξεφουσκώσουν ούτε κατ' ελάχιστο. Δηλαδή τώρα τί περίμενε ο προηγούμενος πρόεδρος της Βουλής; Να δέχονταν να κάνουν Πόθεν Έσχες αποκαλύπτωντας όλα τα κέρδη από κτίσεως Ελληνικού Κράτους;;;;

 13. μαρικα avatar
  μαρικα 21/10/2012 13:37:19

  Eαν ειχαν οι Ελληνες τα 5 Ευρωπαικα πακετα τοποθετισει σωστα σημερα δεν θα μιλαγαμε ουτε για ΔΝΤ ουτε για Τροικες κτλ.Τι νομιζει ο καθε ΣΥΡΙΖΑ οτι οι Ευρωπαιοι(κουτοφραγκοι) οπως τους λεται θα ταιζουν τον Τσιπρα μια ζωη επιδης ειναι ωραιος?μαλον κατι εχει καταλαβη λαθος.Μολις αθετιση τα οσα εχει υπογραψει η Ελλαδα τοτε αντιο Ευρωπη .Τα υπολοιπα ειναι ιστοριες για αμαθης και αδιορθωτους

 14. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 21/10/2012 15:13:12

  Σχετικο και ενδιαφερον αρθρο. Διαβαστε το
  http://www.europeanbusiness.gr/page.asp?pid=788

 15. nasos71 avatar
  nasos71 21/10/2012 17:09:26

  ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τους ψυφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και η νέα ΝΔ τον Πάγκαλο!

  • avax avatar
   avax @ nasos71 22/10/2012 10:59:44

   Εχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ nasos71, αφού μαζί τα φάγανε...

 16. ΓΚΙΟΙ avatar
  ΓΚΙΟΙ 21/10/2012 20:05:51

  Α μπααα!!!

 17. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/10/2012 11:11:53

  Παιδιά, παρατηρήστε τη φωνή του Τσίπρα. Την κάνει να μοιάζει στον Ανδρέα Παπανδρέου. Επανάληψη - φάρσα.

 18. Σοφία Λ. avatar
  Σοφία Λ. 22/10/2012 12:03:33

  Η χειροτερη συνιστωσα του συριζα ειναι αυτη των βολεψακηδων.
  Στη δυτικη Θεσσαλια βουλευτικη εδρα πηρε ατομο που εκτος απο το πασοκ , ειχε περασει και απο τη Νεα Δημοκρατια, απο γραφειο τοπικου νεοδημοκρατη βουλευτη . Τωρα το ατομο αυτο το πληρωνω εγω η...ανεργη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.