Δεν απολείπειν Θεός Αντώνιον
09/05/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν απολείπειν Θεός Αντώνιον

Ο τόπος χρειάζεται έναν ηγέτη με όραμα, αποφασιστικότητα, τόλμη να τα βάλει με όλους και με όλα και κυρίως διορατικότητα για το τι θέλει ο ελληνικός λαός...

Πως κατά την γνώμη μας διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση λίγες ημέρες προ των εκλογών;

1) Το ΠΑΣΟΚ θα πέσει σαφώς κάτω του 10%. Αυτό θα επιταχύνει τα διαλυτικά φαινόμενα. Καταρχάς και πριν από αυτό, να αναλογισθούμε το εξής: Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που δεν θα υπάρχει σε γενικές εκλογές (βουλευτικές ή ευρωεκλογές) ψηφοδέλτιο με το όνομα «ΠΑΣΟΚ»! Στην ουσία δηλαδή το ΠΑΣΟΚ ήδη δεν υπάρχει και μένει απλώς κάποια στιγμή να συνταχθεί και η ληξιαρχική πράξη θανάτου. Πιθανότατα αυτό να συμβεί μετά τις ευρωεκλογές.

2) Η ΝΔ φαίνεται όλο και πιθανότερο να έλθει πρώτη. Αυτό θα αποτελεί το απόλυτο χαστούκι και για τους εξυπνάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ, και για την διαπλοκή. Η ΝΔ του Σαμαράπρέπεινα έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές, ώστε να φτιάξει το παιχνίδι με δικούς της όρους.

Εάν αυτό επαληθευθεί (αν είναι δηλαδή πρώτη η ΝΔ), τότε θα γίνουν ταυτόχρονα δύο βήματα. Το ένα θα είναι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και το άλλο η... αλλαγή/αντικατάσταση της ΝΔ με ένα νέο κόμμα! Ναι, όσο οξύμωρο και να ακούγεται, πρωτιά της ΝΔ θα φέρει πιο κοντά την ...αλλαγή της Αυτό, διότι πρώτο δεν θα είναι το κόμμα που έφτιαξε ο Καραμανλής ο Α΄, αλλά το κόμμα που πήρε από την μνημονιακή απαξίωση ο Σαμαράς. Σε πρακτικούς όρους, θα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και έδαφος ο Σαμαράς να διαλύσει-μετεξελίξει μια ωραία μέρα τη ΝΔ σε «Νέα Ελλάδα» ή ο,τιδήποτε άλλο.

3) Κάνουμε όλοι μας ένα μεγάλο λάθος. Θεωρούμε την οποιαδήποτε μετεξέλιξη των πραγμάτων ότι θα φέρει με μια αυτόματη περίπου διεργασία τις δυνάμεις της αρετής στο προσκήνιο. Καθόλου δεν συμβαίνει αυτό. Το ίδιο λάθος κάναμε και μετά τις 29 Νοεμβρίου. Θεωρούσαμε ότι με την επικράτηση Σαμαρά θα επικρατούσαν αυτομάτως οι δυνάμεις της αρετής έναντι των δυνάμεων του «κακού». Η πορεία των πραγμάτων έδειξε ότι δεν συνέβη αυτό. Εκ των υστέρων επιβεβαιώνεται ότι ήταν και αδύνατον να συμβεί. Οι ανθρώπινες-πολιτικές-κοινωνικές-οικονομικές σχέσεις είναι τελικά τόσο περίπλοκες, που θα πρέπει να ξεχάσουμε μια καλή μεσσιανισμούς που τόσο κακό έκαναν στην ελληνική πολιτική.

4) Το ίδιο πράγμα δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα συμβεί και τώρα. Δηλαδή ότι το «καινούργιο» θα είναι αυτομάτως «καλό». Η περίπτωση Μαρινάκη-Κόκκαλη-Μώραλη το αποδεικνύει. Αυτοί οι τύποι προσποιούνται το «καινούργιο» και τους «άφθαρτους», ενώ στην πραγματικότητα είναι εκπρόσωποι του σκληρότερου, φθαρμένου, προμνημονιακού κατεστημένου. Θα ξεγελαστεί ο κόσμος; Θα φανεί από το ποσοστό που θα πάρει ο Μώραλης. Είναι πολύ κρίσιμο να δείξει ωριμότητα ο κόσμος και να μην τους ψηφίσει.

5) Πώς λοιπόν θα διασφαλίσουμε ότι θα επικρατήσει η αρετή έναντι της κακίας; Δεν υπάρχει τρόπος. Θα είναι ένας διαρκής αγώνας. Αν σε κάτι πρέπει να στοχεύσει πια ο Σαμαράς την επομένη των ευρωεκλογών (που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει έστω και με μια ψήφο διαφορά για να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων), είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες θα επιτρέψουν ανάπτυξη των υγιών δυνάμεων στη χώρα.

Το κακό είναι ότι σήμερα τον στηρίζει από πλευράς «συστήματος» και «κατεστημένου» ό,τι χειρότερο υπάρχει στην χώρα. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Όμως ας μην γελιόμαστε για τις ικανότητες του ανδρός. Όταν τον βλέπαμε να κάνει τα χατίρια του Βενιζέλου, σκεφτόμουν ότι όπως έκανε τα χατίρια των δανειστών και τελικά ξεδόντιασε το Μνημόνιο, έτσι αύριο θα ξεδοντιάσει και το ΠΑΣΟΚ και την διαπλοκή. Για το ότι θα τους ξεδοντιάσει λοιπόν δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν έχουμε κάπου αμφιβολία είναι για το καινούργιο σύστημα που θα χτιστεί αύριο. Θα είναι ένα σύστημα δομικά υγιές; Πολύ αμφιβάλλω, διότι λείπει αυτή τη στιγμή (όχι από τον Σαμαρά, αλλά γενικά από τη χώρα) το σωστό πρότυπο (εννοώ τον αγγλικό όρο paradigm). Άρα, τι να χτίσει για το αύριο; Ούτε ο ίδιος το γνωρίζει, ούτε κανένας άλλος αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε ακριβώς ως κοινωνία τι θέλουμε για το αύριο.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα.

Το τρένο της Ιστορίας θα σφυρίξει μια φορά

Αλλά, γράψαμε και άλλη αφορά:

Πως θα καταγράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος τα τωρινά γεγονότα;

Η Ιστορία μας θα γραφτεί ένδοξα, ή με μελανά χρώματα;

Θυμίζουμε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε Εθνάρχης σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Ύστερα από την εθνική ταπείνωση του 1897, την Ελλάδα ουσιαστικά χρεοκοπημένη και μισή και τον ελληνικό λαό ακόμη με τα κουσούρια του ραγιά.

Αυτή τη στιγμή ο τόπος χρειάζεται έναν ηγέτη με όραμα, αποφασιστικότητα, τόλμη να τα βάλει με όλους και με όλα και κυρίως διορατικότητα για το τι θέλει ο ελληνικός λαός. Και ότι πρέπει να πορευθεί με τον κόσμο για να νικήσει αυτό το τέρας της κρίσης. Όποιο κι αν είναι το κόστος.

Eμείς πιστεύουμε ότι ο ηγέτης αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Mέσα από ανείπωτες δυσκολίες και καταστάσεις, που λίγο πολύ τις ζήσαμε όλοι μαζί αυτά τα δύο χρόνια, παρά τα αναπόφευκτα λάθη και αδυναμίες, έχει σήμερα μια μοναδική ευκαιρία που άλλοι θα παρακαλούσαν να την έχουν. Να αναδειχθεί μέσα από τα συντρίμμια της χώρας στον μεταρρυθμιστή ηγέτη της Ελλάδας.

Αυτό όμως που ο ίδιος έχει τονίσει επανειλημμένως, ότι δηλαδή “η μετάβαση από το παλιό στο ‘νέο” είναι μια αργή και βασανιστική διαδικασία” και ότι “το παλιό έχει πεθάνει, αλλά το νέο αργεί να γεννηθεί” ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ. Το καινούργιο πρέπει να γεννηθεί ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ.

Τις ημέρες που έρχονται δύο πράγματα πρέπει να κάνει κυρίως κατά την γνώμη μας:

Πρώτον: Να πάει στον λαό, να τους μιλήσει και να του πει όλη την αλήθεια. Να ξέρει τι τον περιμένει και σε τι μπορεί να ελπίζει.

Δεύτερον: Να δείξει πως ονειρεύεται την Ελλάδα του 2021. Να αποδείξει την μεγάλη του διαφορά από τους άλλους, γιατί αυτός έχει και σχέδιο που υλοποιείται και πατριωτικό όραμα.

Και για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Η μητέρα των μαχών… τώρα αρχίζει!

Διογένης - Πάνος Ζήσης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gikon avatar
  gikon 09/05/2014 08:07:11

  Με όση πολιτική και κοινωνική "σοφία" διαθέτω, θα συμβούλευα, οι όποιες αλλαγές προς βελτίωση των επιδόσεων της παράταξης, να γίνουν μέσα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι κάθε άλλη ενέργεια θα συμβάλει σε περαιτέρω συρρίκνωση της επιρροής μας, στο εκλογικό σώμα.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ gikon 09/05/2014 16:10:28

   Προπαντός η παράταξη...

   • gikon avatar
    gikon @ Επισκέπτης 09/05/2014 19:43:05

    Ναι, γιατί πολιτική δεν γίνεται μέσα από τον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" ούτε μέσα από τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως της γειτονιάς μου και σου.

 2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 09/05/2014 08:17:14

  Aν γίνει το θαύμα που περιγράφετε και διαψευστούν τα προγνωστικά, που στις Ευρωεκλογές τουλάχιστο βγάζουν πρώτον το ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά,τότε ο Σαμαράς θα είναι Πρωθυπουργός ανεξαρτήτως αν το ΠΑΣΟΚ=Ελιά μπεί ή δεν μπει στη βουλή. Οι "Λοβέρδοι" είναι έτοιμοι να τον στηρίξουν. Γίνονται όμως θαύματα στην εποχή μας?

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 09/05/2014 16:52:43

   Ενα προβάδισμα του σύριζα στις ευρωεκλογές δεν σημαίνει τίποτα, το " σύστημα " έχει φροντίσει να έχει στεγανά, αφρολέξ και ότι άλλο χρειάζεται για να απορροφά τους κραδασμούς. Ηδη υποψήφια του "ποταμιού" δήλωσε σήμερα ότι στηρίζουν την μακροημέρευση της κυβέρνησης .... Βέβαια το θέμα μας δεν είναι να πέσει η κυβέρνηση αλλά η παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει να κυβερνά χωρίς να μας φεσώσει με τίποτα καινούργια χαράτσια και φόρους εμπνεύσεως των δανειστών.

 3. Anonymous avatar
  Anonymous 09/05/2014 08:31:21

  Καλα θα κανει ο Σαμαρας Ν πει στον Κεδικογλου να επανέλθουν τα Μουσικα Συνολα στην Νεριτ.Ειναι οι μόνοι που δεν είναι λαμόγια.Αυτό θα στοιχίσει πολυ στην παράταξη να το θυμηθείτε.Χανουμε ψήφους,τωρα που ο Προκοπακης ο οποίος τους έβριζε πρεπει να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στο καταστατικό της Νεριτ.Οι χορωδοι και οι ορχηστρες παλι στις θέσεις τους και οχι με συμβάσεις χρόνου αλλα αορίστου όπως ήταν.προσοχή θα χαθούν πόλοι ψήφοι και οχι μονο υποσχέσεις.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Anonymous 09/05/2014 16:24:06

   Βαράτε βιολιτζήδες...πληρώνει το Δημόσιο...

 4. Αιθεροβάμων avatar
  Αιθεροβάμων 09/05/2014 16:05:31

  Χρειαζόμαστε όχι μόνον αρχές (δημοκρατία, ελευθερία, επιχειρηματικότητα, υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος) αλλά και να τις εφαρμόζουμε πρώτοι. Συγκεκριμένα μετά την κατάταξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος στην τελευταία θέση της Ευρώπης θα έπρεπε να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός και να επιμερισθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους δημοσίους υπαλλήλους (πρυτάνεις που ανέχονται καταλήψεις και υποβάθμιση σπουδών). Μόνο με έργα πείθεται ο Ελληνικός λαός

 5. fragoraftis avatar
  fragoraftis 09/05/2014 17:29:18

  η νέα ΕΛΛΑΔΑ είναι ο στόχος του Α.ΣΑΜΑΡΑ που θα επιτευχθεί με όχημα τη ΝΔ.

 6. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 09/05/2014 17:53:55

  ΠΡΟΕΔΡΕ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
  "Πώς θα σηκώσω κεφάλι; Να συστηθώ: Είμαι η Άννα, πρώην έμπορος και τώρα δυστυχισμένη και άνεργη.
  Με ανάγκασαν και έκλεισα το μαγαζάκι μου. Ένα μαγαζάκι 50 τετραγωνικά, που εκεί μέσα έβαλα τα χρήματά μου, τα όνειρά μου, τις ελπίδες μου, την ψυχή μου και το εγώ μου.
  Και πώς να κρατήσεις μαγαζί όταν ΟΑΕΕ, ΔΕΗ ΟΤΕ, ενοίκια... (είναι μακρύς ο κατάλογος) σου πίνουνε το αίμα;
  Με το κλείσιμο ακολούθησαν τα χρέη και μετά δικαστήρια, πολλά δικαστήρια, και προβλήματα στην οικογένεια, πολλά προβλήματα…
  Κι εγώ άφραγκη και μόνη με δύο παιδιά ...στον ωκεανό.
  Είμαι 30. Έχω μέλλον; Εδώ στη μικρή πόλη που ζω οι μισοί είναι άνεργοι. Πώς θα σηκώσω κεφάλι;" http://www.imerologioanergou.gr/details.php?aid=1676

  • Αρίων avatar
   Αρίων @ Κόνδωρας 09/05/2014 22:23:22

   Φίλε Κόνδωρα μάλλον ζείς σε άλλη χώρα. Το σχέδιο είναι να συντριβούν οι μικροί μιας και όπως λέει ο.....μέγας αντιπρόεδρος Βενιζέλος μόνο οι μικροί είναι φοροφυγάδες ενώ οι....μεγάλοι πληρώνουν στην ώρα τους.....

 7. airman avatar
  airman 09/05/2014 17:58:00

  "Θεωρούσαμε ότι με την επικράτηση Σαμαρά θα επικρατούσαν αυτομάτως οι δυνάμεις της αρετής έναντι των δυνάμεων του «κακού»." Με την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά: 1. Αναχαιτίστηκαν οι δυνάμεις που - για κάποιους δεδομένα και για κάποιους άλλους ενδεχομένως - είχαν άλλη άποψη για την πορεία που έπρεπε να ακολουθηθεί. 2. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να επιβιώσουν οι "δυνάμεις του καλού" και να δωθεί η μάχη του μέλλοντος. Τίποτα δεν τελείωσε τότε παρά μόνο ξεκίνησε μια πορεία που σήμερα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, διότι πολλοί την αντιμάχονται προσπαθόντας να εκτρέψουν την εξέλιξη των γεγονότων. Το 2004 κάποιοι εσφαλμένα πίστεψαν ότι άρχισε μια νέα εποχή. Το 2009 πληρώθηκε το τίμημα και ο κόσμος της παράταξης έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά τη δύναμη να ξεκινήσει ένα καινούριο "πόλεμο". Για να κερδιθεί αυτός ο "πόλεμος" πρέπει η κρίσιμη μάχη να είναι νικηφόρα. Και ο κόσμος της παράταξης είναι πλέον περισσότερο σοφός ώστε να κάνει τη σωστή επιλογή.

 8. Αρίων avatar
  Αρίων 09/05/2014 22:19:16

  Όλοι στηρίξαμε το Σαμαρά αλλά από τη στιγμή που επέλεξε να υπηρετήσει το παλιό και σάπιο κρατικίστικο μοντέλο του πελατειακού κράτους και να επιφέρει ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα στην Ιδιωτική οικονομία με τις...πολιτικές του παρελθόντος παρέα με τη λαίλαπα που ονομάζεται πασόκ της κλεπτοκρατίας και διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας, μάλλον αντί ο Σαμαράς να γίνει ο Μεγάλος ηγέτης της μεταπολίτευσης θα περάσει στην ιστορία σαν ένας σαν τους άλλους....Υ.Γ. ξέρω ότι δεν θα το δημοσιεύσεις γιατί η κριτική αντί να συμβάλει στα όσα κακά μας βρίσκουν σαν κράτος, εσείς έχετε παραμείνει στα ευχολόγια.

 9. Β avatar
  Β 10/05/2014 10:08:16

  Εάν θέλει ο κ. Σαμαράς να βγει η παράταξη του, θα πρέπει να αποκαταστήσει κάποιες μεγάλες αδικίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα .Διαφορετικά θα κοστίσει σε ψήφους οι οποίες θα πάνε στον Σύριζα. Για παράδειγμα αναφέρω τους επιτυχόντες διαγωνισμών ΑΣΕΠ της ΕΡΤ . Αυτοί αν δεν υπήρχε το ΑΣΕΠ σε καμία περίπτωση δεν θα προσλαμβανόταν στην ΕΡΤ . Με το κλείσιμο της ΕΡΤ δέχτηκαν και τον διασυρμό του ονόματος τους ως λαμογια κ.α. …πέρα από την άδικη απόλυση τους. Αυτοί λοιπόν και οι οικογένειες τους πως θα παραμείνουν στην παράταξη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.