15/03/2009 16:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δέκα οικολογικοί μύθοι

 
_______________________________________________________________________________________________
 1. Η αναδάσωση από όλους τους φορείς αρκεί για να σώσουμε τα δάση.

«Ο αντίλογος ξεκινάει με ένα παράδειγμα από τη δεκαετία του 1990: τη μεγάλη πυρκαγιά στο Άγιον Όρος. Μετά την κατάσβεσή της -με τη βοήθεια Γερμανών δασοπυροσβεστών- έπεσαν όλοι, καθηγητές, περιβαλλοντικές οργανώσεις, για να κάνουν αναδάσωση. Ευτυχώς τότε οι μοναχοί δεν άφησαν κανέναν να προχωρήσει. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όχι μόνο επανήλθε το δάσος καλύτερα από πριν, αλλά και μια αρρώστια που είχαν οι καστανιές εξαφανίστηκε.

2. Τα κράτη που υπογράφουν το Πρωτόκολλο του Κιότο έχουν καλύτερη περιβαλλοντική πολιτική.

«Ουσιαστικά, εκείνο που υπογράφει μια χώρα είναι ότι θα τηρήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να πει κανείς ότι δεν υπογράφει παρά να το αγνοήσει στη συνέχεια...»

3. Όταν αποκτήσουμε Εθνικό Κτηματολόγιο, θα σταματήσουν οι πυρκαγιές.

Δεν οφείλονται οι πυρκαγιές σε καταπατήσεις ή εμπρησμούς, όπως λέγεται κατά κόρον. Μπορεί να ξεκινούν από ανθρώπινη αμέλεια, όπως η γιαγιά που άναψε τον υπαίθριο φούρνο στην Πελοπόννησο το 2007, σε έναν κάφρο Νεοέλληνα που πετάει το τσιγάρο του ή σε ένα σκουπιδαριό που αναφλέγεται».

4. Τα δάση στην Ελλάδα συνεχώς μειώνονται.

«Δυστυχώς για τους πεσιμιστές και τις Κασσάνδρες, τα δάση στην Ελλάδα αυξάνονται, έστω και σε μικρά ποσοστά. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από δορυφόρους. Εκείνο που παρατηρείται, από την άλλη, είναι μια προϊούσα ερημοποίηση, κυρίως στα νησιά..

5. Η περιβαλλοντική εκπαίδευση πρέπει να ξεκινάει από το δημοτικό σχολείο.

«Η απάντηση είναι "όχι". Διότι αυτοί που ασχολούνται δεν γνωρίζουν τίποτε από περιβαλλοντική εκπαίδευση. ..Είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην επαρχία να χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν "ζωντανή διαφήμιση" οικολογικών εκστρατειών. Το έχω δει στο Βόλο: τρίχρονα αγόρια με πανό που γράφουν "Όχι άλλο διοξείδιο". Είναι δυνατόν αυτό να το έχει σκεφτεί ένα παιδί τριών ετών; Προφανώς την είχε γράψει ο δάσκαλος».

6. Οικολογία και οικονομική δραστηριότητα είναι δύο έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους.

«Τότε πρέπει να καταργήσουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες, που έτσι κι αλλιώς τις κατηγορούν ότι επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ υπάρχουν δύο πανεπιστημιακές μελέτες που αποκλείουν κάτι τέτοιο.

7.  Η κατασκευή μεγάλων έργων μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για το περιβάλλον.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι της λίμνης Κερκίνης. Πρόκειται για ένα φράγμα που κατασκευάστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον ποταμό Στρυμόνα τη δεκαετία του 1930. Έγινε μάλιστα από την πολυεθνική αμερικανική εταιρεία ΟΥΛΕΝ με σκοπό την άρδευση του κάμπου των Σερρών. Σήμερα έχει εξελιχθεί στον καλύτερο ελληνικό υγροβιότοπο και ανήκει στην περίφημη σύμβαση Ραμσάρ. Τι νομίζετε ότι θα έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας εάν η πρόταση να κατασκευαστεί το φράγμα γινόταν στην εποχή μας;

8. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε το περιβάλλον είναι η δημιουργία ολοένα και περισσότερων εθνικών δρυμών.

«Όχι. Η ιστορία αποδεικνύει ότι δεν προστατεύεται τίποτα, είτε το χαρακτηρίσεις "εθνικό" είτε όχι. Εκείνο που χρειάζεται να γίνει στην Ελλάδα είναι να λείψουν επιτέλους οι υπερβολές.

9. Οι καλύτεροι γνώστες για τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες μιας περιοχής.

..συνήθως εκείνοι που αντιδρούν περισσότερο είναι οι κάτοικοι. Και συνήθως εκείνοι που κάνουν τη μεγαλύτερη φασαρία -στα όρια του τραμπουκισμού- είναι οι ψαράδες.
Φανταστείτε να περνάει ένα τρακτέρ σε μέγεθος Τζάμπο πάνω από ένα δάσος και να το γδέρνει. Αυτό ακριβώς κάνουν στη θάλασσα οι ψαράδες.

10. Τα αιολικά πάρκα είναι η πιο εύκολη και φτηνή λύση για την παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα.

«Ξέρετε πόσα δικαιολογητικά χρειάζεται ένας ιδιώτης για την εγκατάσταση μιας ανεμογεννήτριας; Αρκεί να σας πω ότι το βάρος τους φτάνει τα 65 κιλά!»

Τους μύθους εξηγεί στα ΝΕΑ ο Νίκος Μάργαρης, καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=84&artid=4506954

ΣΧΟΛΙΑ

 1. prwinagrotis avatar
  prwinagrotis 15/03/2009 18:16:28

  πρόσφατο παράδειγμα, οι αντιδράσεις προ εβδομάδος, κάποιων στη Θεσσαλονίκη από τη διάνοιξη, διαμόρφωση και καθαρισμό των δασικών δρόμων στο Σέιχ - Σου
  Αν τα έργα αυτά είχαν γίνει πριν από τη μεγάλη φωτιά του 1997, το δάσος δε θα είχε καταστραφεί σε τόσο μεγάλο βαθμό. Επίσης, στα σημεία που δεν επενέβησαν οι διάφοροι αναδασωτές, έχουμε αυτοφυή βλάστηση και καλύτερο αποτέλεσμα, 10 χρόνια μετά !
  http:// forestsos wordpress com/

 2. kanis avatar
  kanis 15/03/2009 18:42:04

  Η Περιβαντολλογική εκπαίδευση...

  .. πρέπει και μπορεί, να ξεκινήσει από το Νηπιαγωγείο. Αρκεί, να την έχουν σχεδιάσει κι επιμεληθεί, ειδικοί γύρω απο τα σχετικά θέματα.

  Η ευαισθητοποίηση γύρω από τα περιβαλλοντικά θέματα, δεν ξεκινά με την ανάλυση των επιβλαβών επιπτώσεων του διοξειδίου. Ξεκινά, με την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτά τα θέματα. Ακόμη κι ένα τρίχρονο, μπορεί να μάθει, να μην πετά το χαρτάκι από το παγωτό στην παραλία, ή το πλαστικό μπουκαλάκι μέσα στη θάλασσα!

  ...κι η αρχή έχει γίνει, για να μάθει ένα παιδί, τα της ανακύκλωσης!

 3. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 18:42:07

  Ο ποιο σπουδαίος μύθος(?) είναι η σημερινή πραγματικότητα(!!!) όπου το 85% του πληθυσμού αυτής της χώρας μένει σε Αττική και Θεσσαλονίκη και ασχολείτο με αυτά που γράφεις κάθε μέρα .

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/03/2009 18:51:46

  "Interesting...", όπως λένε φλεγματικά οι Άγγλοι. Δε φροντίζει και κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούςτου κ. Καθηγητού, να δούμε τι θα βρει μέσα;

 5. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 15/03/2009 19:00:38

  Κάποιο τοξικό δάνειο ίσως;

 6. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 19:01:13

  Το «ωραιότερο οικόπεδο στον κόσμο» δλδ. την χωρά μας κάτι καθηγητές το έκαναν χαβούζα ,από μόνο του δεν έγινε…χρειαζόταν και τους «σοφούς του...»

 7. kanis avatar
  kanis 15/03/2009 19:01:34

  "Επενδύσεις συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ για τη λεγόμενη «πράσινη οικονομία» σχεδιάζει να διαθέσει η Ελλάδα μέσω του ΕΣΠΑ ανεβαίνοντας σε μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη των 27 σε ό,τι αφορά την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος." NAYTEMΠΟΡΙΚΗ  Μάααλιστα!
  Ποιός άραγε θα αναλάβει τη διαχείρηση του ποσού;

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/03/2009 19:05:42

  @6 kanis
  Ε, όλο και κάποιοι πρόθυμοι "τεχνοκράτες" πανεπιστημιακοί θα βρεθούν να κάνουν αυτό το... χαμαλίκι!

 9. seadweller avatar
  seadweller 15/03/2009 19:06:10

  "7. Η κατασκευή μεγάλων έργων μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για το περιβάλλον.

  Το καλύτερο παράδειγμα είναι της λίμνης Κερκίνης. Πρόκειται για ένα φράγμα που κατασκευάστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον ποταμό Στρυμόνα τη δεκαετία του 1930. Έγινε μάλιστα από την πολυεθνική αμερικανική εταιρεία ΟΥΛΕΝ με σκοπό την άρδευση του κάμπου των Σερρών. Σήμερα έχει εξελιχθεί στον καλύτερο ελληνικό υγροβιότοπο και ανήκει στην περίφημη σύμβαση Ραμσάρ. Τι νομίζετε ότι θα έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας εάν η πρόταση να κατασκευαστεί το φράγμα γινόταν στην εποχή μας;"

  Ο κ.καθηγητής προσπαθεί να μας πείσει για τον κακό ρόλο του Σ. Επικρατείας λοιπόν που δεν αφήνει τα εμπορικά πάρκα του κ. Βωβού να εξελιχθούν σε υγροβιότοπους...Ρε μας κοροϊδεύετε? Μπορεί να μην είναι το 100% των αποφάσεων-γνωμοδοτήσεων του Σ.Επικρατείας σωστό αλλά αν δεν υπήρχε και αυτό θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα.Ευτυχώς που υπάρχει ... κι ας μην αφήσει απο αβλεψία την δημιουργία καποιας μελλοντικής Κερκινης...

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/03/2009 19:09:16

  @8 seadweller:
  Θαλασσοδύτη, δεν σου είπε ποτέ κανείς ότι η μεγαλοαστική τάξη χρειαζόταν πάντα την... Ι.Χ. διανόησή της, για να της προσδίδει μια αύρα κύρους και ηθικής νομιμοποίησης στις επιδιώξεις της;

 11. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 19:09:34

  Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που κατέχουμε την πρώτη θέση στης καταδίκες στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για παραβίασης αλλά αυτά περνούν στα ψιλά …τι μας νοιάζει factorx …..αύριο η επόμενη και αφόρα το χωριό Στρατώνη Χαλκιδικής-Ελληνικός Χρυσός ( συμφέροντα σοσιαλιστή Μπόμπολα )

 12. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 19:13:35

  ζημία 1 δις φιστίκια

 13. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 15/03/2009 19:15:16

  Ο καθηγητής προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει τόση εμπιστοσύνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας όση στην ελληνική αστυνομία, στην ελληνική εφορεία, στην ελληνική πολεοδομία, στην ελληνική δικαιοσύνη, στην οποιαδήποτε τέλος πάντων ελληνική δημόσια υπηρεσία.

 14. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 19:27:45

  Αφού είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου ο κύριος ας μας εξηγήσει την πλήρη αποτυχία!!!! του γεωθερμικού πεδίου στην Μήλο, Μυτιλήνη κλπ και τι έκανε να το σταματήσει και να μας ξεφτιλίσει από το διεθνή ρεζιλίκι που υπεστήκαμε σαν χωρά που μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταγραμμένο το πρωτογενές γεωθερμικό ισοζύγιο (μοναδική χωρά στην Ευρωπαϊκή Ενωση) και να ρεζιλεύεται!!!! η Ακαδημία Αθηνών(??) προτείνοντας Πυρηνικό Αντιδραστήρα!!!! .

 15. kanis avatar
  kanis 15/03/2009 19:55:04

  @7 Aυριανιστής.

  Εννοώ, ποιός είναι αρμόδιος για την εκταμίευση πρώτα και μετά την κατανομή και διαχείρηση του κονδυλίου των 5,5δισΕυρώ του ΕΣΠΑ...ο Επίτροπος, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, το ΥΠΕΧΩΔΕ...;

 16. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 20:05:49

  Κάποιοι καθηγητές τύπου Μαργαρη υποστήριξαν την ανωτερότητα του εμφιαλωμένου νερού διαβάστε και το συνημμένο http://greece-salonika.blogspot.com/2009/03/2000.html

 17. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 20:09:31

  @15Anonymous- pardon ξερω και ξεραδια μου φιλε
  τα σαμποταραν!! οι καθηγητες!!! τυπου Μαργαρη και η Γ.Δ.Ορ.ΔΕΗ με τον Κ.Μελα !!!!!!!

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/03/2009 20:13:58

  στο 10.
  Ερευνες εχουν δειξει οτι η μολυνση του περιβαλλοντος ΚΑΙ η ενεργεια που σπαταλλαται κατα τη διαδικασια παραγωγης μιας ανεμογεννητριας, ειναι μεγαλυτερες απο τα ψφελη κατα τη λειτουργια τους.

  παρ ολ αυτα σε χωρες οπως η Ελλαδα ειναι ανηκουστο να μην εχουμε Αιολικη Ενεργεια με τοσα νησια και ισχυρους ανεμους.

  Επισης 1-2 ανεμογεννητριες στις βραχονησιδες θα ελυνα και αλλα θεματα !!! αλλα που να βρουν την κοινη λογικη οι ενεργειακοι εγγεφαλοι στην Ελλαδα. Εδω στο ΕΛΚΕ εχουν αφεντικο τον αδερφο της Νατασσας ! Οπου ειναι η ενεργεια αυτος ειναι στο απεναντι πεζοδρομιο !..

  ΠΠ

 19. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 20:25:04

  ΠΠ-Και στην Ικάρια υπάρχουν εγκατεστημένες Ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ ούτε μια δεν δουλεύει χρόνια τώρα πέρσι όταν ρώτησα ποιος είναι ο λόγος μου απάντησαν δεν γνωρίζεις τον κυνηγό σου Αλέκο Τσ.(θεωρητικός του σοσιαλισμού ) ….εκεί το βούλωσα (ήταν δίπλα η σύζυγος μου)

 20. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 20:29:29

  Anonymous- πριν δυο χρόνια έχει υπογραφή σχετική σύμβαση της ΔΕΗ με ιδιωτική εταιρία (βλεπε σχ. ΔΕΗ Ανανε) .Ναι η ου. Τι έγινε άσε τα παλιά μασσαλία !!!!

 21. Nick avatar
  Nick 15/03/2009 20:35:51

  "Global Warming" Being Used As A Vehicle To Suppress Human Freedom

  youtube.com/watch?v=3A8yjGc8qWk

 22. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 20:52:26

  Και επειδή μας διαβάζουν (και αυτοί που δεν μας απαντούν) ,περιμένω επιτέλους το πρωτογενές ενεργειακό ισοζύγιο για την χωρά μου (τα αλλά είναι μασσαλία του κάθε Καθηγητή Μαργαρη ,Φωσκολου κλπ ) Καληνύχτα ..

 23. ataktos avatar
  ataktos 15/03/2009 20:57:41

  Η ανεργία έκλεισε για το 2008 στο 8,9% που αντιστοιχεί σε 434.000 άτομα καθώς τον τελευταίο μήνα είχαμε μια άνοδο της τάξης του 1,1% ενώ τα κύρια θύματα εξακολουθούν να παραμένουν οι νέοι 15-24 ετών σε ποσοστό 26,3% και οι γυναίκες με 12,2%........ μονο....

 24. eyeless in Gaza avatar
  eyeless in Gaza 15/03/2009 21:29:30

  “Δυστυχώς για τους πεσιμιστές και τις Κασσάνδρες, τα δάση στην Ελλάδα αυξάνονται, έστω και σε μικρά ποσοστά. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από δορυφόρους. Εκείνο που παρατηρείται, από την άλλη, είναι μια προϊούσα ερημοποίηση, κυρίως στα νησιά.”

  Η eurostat δίνει δασοκάλυψη για την Ελλάδα λίγο πάνω από το 50%! (Ποσοστό που μας κατατάσσει στην 6η θέση, με πρώτη την Σουηδία, 75%). Με βάση στοιχεία άλλων διεθνών οργανισμών η δασοκάλυψη στην Ελλάδα υπολογιζόταν τα τελευταία χρόνια περίπου στο 29%. Πρόσφατα ο καθηγητής δασολογίας ΑΠΘ Θεοχ. Ζάγκας είπε ότι η δασοκάλυψη στην Ελλάδα, λόγω και των πρόσφατων μεγάλων πυρκαγιών, έπεσε κάτω από τα 24% και καταφέρθηκε κατά της μεθόδου υλοτόμησης των δασών από δρείς. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με αυτά τα νούμερα που παρουσιάζουν τεράστιες αποκλίσεις, και υποθέτω ότι όλα ξεκινούν από το τι ορίζεται ως “δάσος”. Να υποθέσω ότι , εκτός από το μαϊμούδιασμα των οικονομικών στοιχείων, οι ελληνικές υπηρεσίες “παίζουν” και με τον ορισμό του “δάσους”; Θεωρούνται, άραγε, στα στοιχεία που στέλνονται στην eurostat, οι εκτάσεις με αραιή θαμνώδη βλάστηση ως “δάση”; Κάτι τέτοια ζητήματα θα περίμενα να διευκρινίζονται από τους “καθηγητάς” “οικολογίας”, και όχι να πουλάνε πνεύμα, με άρωμα φτηνού οινοπνεύματος και φυκιών αιγαίου πελάγους, σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοράσεις.

  Υπάρχει μία γενική ομοφωνία στις στατιστικές ότι το ποσοστό δασοκάλυψης στην Ελλάδα αυξήθηκε ελαφρότατα από τον 1945 μέχρι σήμερα λόγω του περιορισμού των βοσκοτόπων. Εγώ ως αφελής που δεν έχει καμιά σχέση με την “επιστημονική οικολογία” ρωτάω: μήπως αυτό σημαίνει ότι αποχαρακτηρίστηκαν κάποιες εκτάσεις ως βοσκότοποι και χαρακτηρίστικαν ως “δασικές”, άσχετα αν είχαν χαμηλή βλάστηση; 'Η, πράγματι, με την αποχώρηση των αιγοπροβάτων θέριεψαν δάση σε τέτοιο βαθμό που να υπερκαλύπτουν πυρκαγιές και αποψιλώσεις; (Όσον αφορά τον “δορυφόρο”, θα ήθελα να ξέρω πόσο καλά ζουμάρει...)

  Και δυστυχώς η “ερημοποίηση” δεν περιορίζεται μόνο σε νησιά, αλλά παρατηρείται και σε περιοχές της ελληνικής χερσονήσου, όπως, π.χ., τμήμα της Αργολίδας και Κορινθίας, και τμήματα της Θεσσαλίας και, από ότι ακούω πρόσφατα, και της Κ. Μακεδονίας.

 25. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 15/03/2009 21:33:59

  Αυριανιστής, at 8:09 pm :
  "...δεν σου είπε ποτέ κανείς ότι η μεγαλοαστική τάξη χρειαζόταν πάντα την… Ι.Χ. διανόησή της, ..."
  Εσένα, δέν σού είπε ποτέ κανένας, αλλά δέν παρετήρησες καί μόνος σου, τόσα χρόνια πού ζείς, ότι, τά μιλλιούνια τών προλεταρίων χρειάζονταν πάντα τήν μεγαλοαστική τάξη τους, γιά νά μήν ψοφήσουν τής πείνας (στήν βέλτιστη περίπτωση), ή γιά νά μήν αλληλοσφαγούν (στήν χείριστη), έ ?
  Αμάν πιά, ακόμα μ' αυτά τά τσιτάτα ?

  Υ.Γ : Σάς παρακαλώ, συν-σχολιαστές συν-ξεφτέρια
  αφού βλέπετε επανειλλημμένως καί πλειστάκις, ότι οι αναφορές σέ προηγούμενους μέσω τού αύξοντος αριθμού, αστοχεί, επειδή ο εδώ αφέντης διαγράφει ( ή προσθέτει) σχόλια, γιατί δέν χρησιμοποιείτε τήν ώρα, ώς στοιχείο αναφοράς ?

 26. οκτώ avatar
  οκτώ 15/03/2009 21:37:03

  @25 ataktos

  Χρυσές δουλειές κάνουν τα πολιτικά γραφεία με αυτά τα ποσοστά ανεργίας.
  Για το καλοκαίρι, εάν επιβεβαιωθούν οι πιο ψύχραιμοι θα έχουμε πτώση του τουρισμού κατά 20%. Ηδη αρκετά ξενοδοχεία το σκέφτονται σοβαρά για το εάν θα ανοίξουν το Πάσχα. Δυστυχώς η ανεργία θα αυξηθεί.
  Ετσι λογικό επακόλουθο είναι να ανεβαίνουν τα ποσοστά του δικομματισμού αφού η μόνη δουλειά που μένει είναι αυτή του αφισοκολλητή.

 27. ALPINE MAN avatar
  ALPINE MAN 15/03/2009 22:32:21

  @Αυριανιστής και σε όλους του επίδοξους "περιβαλλοντιστές".

  Δε ξέρω τί κάνει ο καθηγητής αλλά αυτά που λέει είναι 1-1 σωστά!

  Έχουν πέσει οι δήθεν οικολόγοι με τα μούτρα στις χρηματοδοτήσεις και στις πολιτικές πιέσεις και μας το παίζουν ιστορία!
  Σε κάθε 4 βήματά μου στην Ελλάδα το 1 βρίσκεται μέσα σε έδαφος οικολογικής οργάνωσης... Αυτό λέει πολλά.

  Πάρτε καμιά επιχορήγηση και άντε γειά!
  Γιατί συνέχεια αυξάνονται οι περιβαλλοοντικές ΜΚΟ...Γιατί δε γίνονται απλά σύλλογοι ας πούμε...Πάρτε λεφτά ρε Πάρτε λεφτά! Θα μας μιλήσετε και για οικολογική συνείδηση...

 28. Περαστική αναγνώστρια avatar
  Περαστική αναγνώστρια 15/03/2009 22:35:06

  Στην Ελλάδα δεν υπαρχει οικολογική συνείδηση. Η οιολογία συγχέαιται με την αντίληψη του προσκοπισμού περι φύσης. Οι οικολόγοι κανουν μεγαλυτερο κακό από του οικοπεδαφάγουσ. Το νέο φαινόμενο είναι ότιστο όνομα της οικολγίας και της ανδάσωσης αμφισβητούνται τελυταιά νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας και καλλιεργείται ενοχ΄΄η σε νόμιμους ιδιοκτήτες για να ακυρωθούν οι τίτλοι και να πάρει ορισμένες εκτάσεις το κράτος που αργότερα θα διανεμηθουν στους ημέτερους. αρκεί να δούμε τους εργοδότες ορισμένω]ν δημοσιογράφων που κόπτονται για την ((αναδάσωση)) σε πρώιν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια για να καταλάβουμε ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν μεσοπρόθεσμα.

 29. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/03/2009 22:38:42

  @Ανώνυμε 10:33 pm
  Αφού σπεύδεις ως αυτόκλητος συνήγορος της μεγαλοαστικής τάξης, σε πληροφορώ ότι αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιό μου θα δεις ότι δεν τη μέμφομαι. Αυτούς που μέμφομαι είναι οι αρχοντοπαλιάτσοι "ακαδημαϊκοί", που λειτουργούν ως γιουσουφάκια του κεφαλαίου , θεραπαινίδες στη νομιμοποίηση των κερδοσκοπικών επιδιώξεών του.

 30. Περαστική αναγνώστρια avatar
  Περαστική αναγνώστρια 15/03/2009 22:40:21

  Επιπλέον οι εκτάσεις που κθρήσοονται δάση ή ανδασωταιές περιορίζουν τον αριθμό των οικοπεδων προσ ανέγερση Η έννοια του δάσους και της ανδάσωσης αυτη΄την στιγμή στην Ελλαδα είναι ότι ήταν και σοσιαλισμος στις αρχες του 80.

 31. Περαστική αναγνώστρια avatar
  Περαστική αναγνώστρια 15/03/2009 22:42:09

  Δεν ξέρω αν ο Κ. καθηγητής είναι λαδωμένος αλλά οι οικολόγοι σίγουρα και μάλιστα απο το μεγάλο κεφάλαιο κει τους μεγαλοεκδότες

 32. Orestios avatar
  Orestios 15/03/2009 22:46:20

  Πω πω. Ο καθηγητής χαλάει την φτιάξη των σοσιαλιστών. Γιατί χτυπάτε την "πράσινη" ανάπτυξη?

 33. kanis avatar
  kanis 15/03/2009 22:56:27

  @Περαστική αναγνώστρια

  Αρχικά, θα έπρεπε, να σε προβληματίζουν, εκείνες οι χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις, που αποχαρακτηρίζονται αμέσως, μετά από πυρκαγιά, ώστε να αποδοθούν "καθαρές" σε πάσης φύσεως διεκδικητές, προς πάσης φύσεως εκμετάλλευση,....

  Μετά, πήγαινε και στα επιμέρους...

 34. Περαστική αναγνώστρια avatar
  Περαστική αναγνώστρια 16/03/2009 01:26:10

  Εμένα με προβληματίζει οτι ορσμένοι μεγαλοεκδότες που κόπτονται για την αναδάσωση αν ἠταν συνεπείς προς την ιδεολογία τους θα έπρεπε να σταματήσουν να τυπωνουν τις άθλιες φυλλάδες τους και να καταστρέφουν χιλιάδες δένδρα. Οσο για τις οιοκολγικές ευαισθησιίες ορισμένων δημοσιογράφων και βρίσκω ότι η διευθηνση κατοικίας τους είναι σε καταπατημένες περιοχές τι να πώ. Δεν αμφισβητώ ούτε την οικολογία ως κίνιμα ούτε ότι καμένα δάση αποχαρακτηρίζονται. Με ανησυχεί η ελληνική λαμογία οπου εχει φορέσει την μάσκα της οιολογίας και αμφισβητέι νόμιμες ιδιοκτησίες. Απ΄όσο ξέρω το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι ακόαμ συνταγματικά κατοχυρομένο στη Ελλάδα. Δεν είναι;

 35. kanis avatar
  kanis 16/03/2009 08:46:25

  Περαστική Αναγνώστρια

  Ασε το δέντρο και κοίτα το δάσος!

 36. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 16/03/2009 09:04:11

  Σε λίγο θα δούμε μετά το «νομπελίστα» Ζερεφο και ο Μαργαρης να υποστηρίζει στο όνομα της «ιεράς ιδιοκτησίας της γνώσεις» και τον Πυρηνικό Αντιδραστήρα .Του προτείνω τουλάχιστον μια θέση στην Ακρόπολη μας …

 37. kanis avatar
  kanis 16/03/2009 23:02:08

  @42
  Ευχαριστώ Ανώνυμε, με την ελπίδα η σκέψη αυτή,
  να γίνει πραγματικότητα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.