#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2012 07:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δέκα εκατομμύρια Έλληνες ορθόδοξοι ... μειονότητα στην χώρα τουςΈχουν  γραφτεί  πολλά άρθρα και πολλά σχόλια για το θέμα.

Ξαφνικά, παραμονές της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης  βγαίνει- τυχαία; - ένταλμα σύλληψης του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου γέροντος Εφραίμ.

Με μια φαινομενικά απλή κίνηση της… "ανεπηρέαστης Δικαιοσύνης" (βλ. σχετικά και σχετικές δηλώσεις των κ Πεπόνη και Μουζακίτη!) , προσέξτε ,συνοπτικά και επιγραμματικά, πόσα «τρυγόνια» επιτυγχάνεται:

Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά εγκλήματα και τις πραγματικές ευθύνες, ενόψει μάλιστα της πλήρους κατάρρευσης της χώρας.

Ενεργοποίηση των «αντικληρικαστικών» αντανακλαστικών μέρους του λαού (κυρίως, αλλά όχι μόνο, της αριστεράς) με τον ίδιο αποπροσανατολιστικό στόχο: Όταν ο κόσμος αύριο πεινάει, με τις πληθωριστικές κουρελοδραχμές , η απάντηση θα είναι εύκολη, «τα λεφτά (που υπήρχαν!) τα φάγαν οι καλογέροι»!

Τεχνητός διχασμός του λαού σε «προοδευτικούς» και « Θεούσους» για να κρυφτεί η πραγματική κόντρα (λαμόγια και παρατρεχάμενοί τους εναντίον Ελληνικού Λαού)

Επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας σε μια στιγμή που αφενός η χώρα μας έχει ανάγκη κάθε σύμμαχο και αφετέρου η Μόσχα εκμεταλλεύεται την συγκυρία για να προωθήσει τις θέσεις της στο Άγιον Όρος.

Αναθέρμανση ,ενόψει εκλογών ,του ανύπαρκτου «σκανδάλου του Βατοπεδίου», για να πληγεί η Ν.Δ.

Βέβαια, όλα αυτά είναι τελείως "τυχαία".

Και κάνω τώρα εγώ μια υπόθεση εργασίας: Αν λέω, αν παραμονές του Ραμαζανιού έβγαινε ένταλμα σύλληψης του Ιμάμη των Αθηνών τι θα γινόταν;

Επανάσταση. Όλες οι μουσουλμανικές κοινότητες της Ελλάδας συνεπικουρούμενες κι από τους δικούς μας ευαισθητοποιημένους προοδευτικούληδες ,  θα ωρύονταν σε συλλαλητήρια συμπαράστασης. Θα καιγόταν το σύμπαν.

Τελικά μήπως 10.000.000 ορθόδοξοι είμαστε στη χώρα μας ... μειονότητα;

Δαναός

(ευχαριστώ τον συσχολιαστή Στέλιο, σχόλιο του οποίου χρησιμοποίησα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/01/2012 08:03:00

  Κύριε Δαναέ συγχαρητήρια γιά αὐτό τό σχόλιο,μέ ἐκφράζει ἀπόλυτα.Ἐπιτέλους νά τά λέμε δυνατά,γιατί μᾶς πνίγει τό δίκιο.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/01/2012 13:35:39

   Eπειδη σε πνιγει το δικηο, να και η επιστολη που ειχαν στειλει τον Απριλιο του 1941 οι "αγιοι πατερες" και προστατες της Ορθοδοξιας προς τον Αδολφο Χιτλερ :

   Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον:

   «Εξοχότατε, Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων.
   Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ’ όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.
   Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.

   Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους¨.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Μ.Γ 02/01/2012 14:51:33

    Ναι ζήτησαν να μην τους πειράξει. Έχεις πρόβλημα;

    Ο Αδόλφος έστειλε επιστήμονες να φωτογραφήσουν τα κειμήλια αλλά για κάποιο λόγο δεν τα μετέφερε ή δεν πρόλαβε να τα μεταφέρει στη Γερμανία.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Μ.Γ 02/01/2012 15:42:15

    Μ.Γ., ποιο είναι το νόημα αυτής της επιστολής κατά την γνωμη σου;

    Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και ευχαροστήριο γράμμα των εβραίων της Γερμανίας προς τον Χίτλερ μπορούμε να βρούμε που να έχει γραφτεί στην αρχή της σταδιορδομίας του.
    Για επιστολές γεμάτες αβρότητες από την Αγγλική, Γαλλική ή Σοβιετική ηγεσία (με την οποία στην αρχή του πολέμου ήταν ¨φιλαράκια") προς τον Χίτλερ εννοείται δεν τίθεται θέμα.....
    Εξάλλου με αυτήν την επιστολή το μόνο που κάνουν είναι να ζητούν από τον Χιτλερ αν και δεν είναι ορθόδοξος, να σεβαστεί τους θησαυρούς του Αγίου όρους...
    Λογικό αίτημα δεν νομίζεις;

   • athos avatar
    athos @ Μ.Γ 02/01/2012 15:53:28

    Η συγκεκριμενη επιστολη εγινε για να αποφευχθει ο εξισλαβισμος του Αγιου Ορους, που με βεβαιοτητα θα γινοταν αν υπαγοταν υπο βουλγαρικη διοικηση. Οι γερμανοι ηρθαν, ειδαν και απηλθαν, ενω οι βουλγαροι ακομα εκει θα βρισκονταν και τοτε θα κατηγορουσες τους Αγιορειτες για προδοτες που εκχωρησαν ελληνικο εδαφος.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Μ.Γ 02/01/2012 20:02:40

    Για όποιους δε γνωρίζουν την ιστορία περί της παρουσίας των SS στον Άθωνα:

    Είχαν πάει με εντολή του Αδόλφου για να μαζέψουν ότι πολύτιμο κειμήλιο υπήρχε με χρυσό, διαμάντια, καλλιτεχνήματα κλπ. (ανεκτίμητης αξίας εννοείται και λόγω παλαιότητας). Εκεί που έδωσαν εντολή να τα παραδώσουν τα μοναστήρια αλλιώς θα πήγαιναν να τα πάρουν με τη βία, έρχεται τηλεγράφημα από τον ίδιο το Φύρερ:"μην ακουμπήσετε το χέρι σας σε κανένα αντιοκείμενο. Επιστρέψτε στη βάση σας και αφήστε ήσυχα τα μοναστήρια".

    Εσείς τώρα Ποια λέτε πως προστάτευσε το περιβόλι Της από τα βρωμόχερα των σατανιστών; Ψάξτε και μάθετε λοιπόν πριν να μιλήσετε για θέματα που έχουν τόσες προεκτάσεις και παραμέτρους που μόνο όσοι τα έζησαν από κοντά τα γνωρίζουν επαρκώς για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα. Και εννοείται πως ο φίλος παρακάτω είναι απόλυτα σωστός πως προτίμησαν την προστασία του προσωρινού κατακτητή της χώρας από αυτήν ενός ανελέητου εχθρού (Βούλγαροι κομιτατζήδες) που είχε ρημάξει τη Μακεδονία μας και από τον οποίο πρόσφατα είχαμε γλιτώσει. Α, και όσοι δεν μπορείτε να καταλάβετε από την ψυχολογία των Βουλγάρων, ρίξτε μια ματιά και βρείτε τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις Βούλγαρου υπουργού για το πόσο χαίρονται για τα χάλια που έχουμε τώρα...

    • Kωστας Λακων avatar
     Kωστας Λακων @ Γεώργιος Τ. 03/01/2012 01:01:36

     Oi Βουλγαροι κατα τη διαρκεια της τριμερους Κατοχης λεηλατησαν τους θησαυρους της Μονης Εικοσιφοινισσης και αλλων μοναστηριων και ακομα να τους επιστρεψουν !!! Φανταστειτε τι θα γινοταν αν εμπαιναν στο Αγιον Ορος...

     • Tonia G. avatar
      Tonia G. @ Kωστας Λακων 03/01/2012 14:31:21

      Τίποτα δεν θα γινόταν, αφού και οι Βούλγαροι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τα κειμήλια εκεί θα έμεναν ή θα τα επέστρεφαν μετά τον πόλεμο εφόσον νικούσαν.
      Αλλά και αν τα είχαν πάρει και έχαναν το πόλεμο, πάλι θα τα επέστρεφαν στο Α.Ο. αφού όπως είδαμε η Βουλγαρία έγινε Κομμουνιστική Λαϊκή Δημοκρατία και δεν την ενδιέφερε ως κρατική οντότητα η θρησκετική Χριστιανική πίστη (μάλιστα την απεχθανόταν).
      Αν κέρδιζε τον πόλεμο ο Αξονας, τότε θα υπήρχε άλλο ζήτημα καθώς η Βουλγαρική Εκκλησία θα είχε μεγαλύτερη επιρροή στο Πατριάρχειο Κων/λεως, οπότε θα έκανε "κουμάντο" και στο Άγιο Όρος. Κατά τ΄άλλα για μας τους πολίτες τα ίδια θα ήταν σε ότι αφορά το Α.Ο. Ενδεχομένως να υπήρχαν περισσότεροι ηγούμενοι Βουλγαρικής καταγωγής. Τα Ορθόδοξα προσκυνήματα και κειμήλια όμως θα ήταν εκεί όμως και σήμερα για όποιον θέλει να τα επισκεφτεί. Εξάλλου και σήμερα στα Μοναστήρια υπάρχουν καλόγεροι από όλες τις χώρες του κόσμου. Όλα τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της ανύπαρκτης εικασιολογίας.
      Και οι Βούλγαροι Αρχιερείς δεν θα επέτρεπαν καταστροφές κειμηλίων και λειψάνων το ίδιο με τους Έλλαδίτες ή Ρώσους αρχιερείς. Τώρα αν καταστρέφονταν κάποια από ξέμπαρκους εικοσάρηδες στρατιώτες, αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί από οποιοδήποτε στρατό είτε Γερμανικό, είτε Βουλγαρικό, είτε Ελληνικό... Γι΄αυτό ας ηρεμήσουν όσοι ανησυχούν. Το Αγιο Ορος και τα κειμήλια του δεν θα καταστρέφονταν ούτε από τους Βούλγαρους, ούτε από τους Ρώσους, ούτε απο τους Ρουμάνους ομόθρησκούς μας. Εκτός κι αν τα κειμήλια είναι πρόφαση και υποκρύπτονται άλλα θέματα... Αν δηλαδή κάποιοι την Παγκοσμιότητα του Α.Ο. και της Ορθοδοξίας κάποιοι τη θέλουν αλα καρτ...

    • Α. Καρατζάς avatar
     Α. Καρατζάς @ Γεώργιος Τ. 06/01/2012 16:56:40

     Να προσθέσω στα παραπάνω σχόλια, ότι ένας κύριος παράγων που απέτρεψε τυχόν βλέψεις κλοπής κειμηλίων από μέρους των Γερμανών ήταν ο βυζαντινολόγος και ελληνιστής Franz Josef Doelger, διευθυντής του ινστιτούτου μεσαιωνικού Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ο οποίος συστηματικά κατέγραψε τους κώδικες και βιβλία ώστε να υπάρχει κατάσταση μέχρι τις μέρες μας.

   • Οικονόμου Ιωάννης avatar
    Οικονόμου Ιωάννης @ Μ.Γ 09/01/2012 14:59:00

    Αγαπητέ "Μ Γ", Αυτή τήν επιστολή τήν συνέταξε ο Γέρων Γαβριήλ Διονυσιάτης τό 1941, εν όψει τού κυνδήνου εισβολής τών κομητατζήδων στό Άγιο Όρος. Τό ότι τήν έστειλε στόν κατακτητή Χίτλερ, τό έκανε γιατί τότε ήταν ο μόνος αρμόδιος πού μπορούσε νά διαφυλάξει τό Όρος. Όσο γιά τά λόγια πού χρησιμοποίησε, ήταν τά καταληλότερα γιά νά κάμψουν έναν φυλλόδωξο άνθρωπο όπως ήταν ο Χίτλερ. Άν τήν γράφατε εσείς τί λόγια θά χρησημοποιούσατε; Μήπως θά τού λέγατε, "γιά τόλμησε νά έρθης εδώ, θά σού κόψω τά πόδια" ή κάτι τέτοιο..; Ή μήπως δέν θά τού λέγατε τίποτα καί θά αφήνατε τό Όρος στήν μανία τών Βούλγαρων καί τών "ss"; Άν ερευνούσατε λίγο καλύτερα θά βρίσκατε κάποιες ευχαριστήριες επιστολές από κάποιους συμάχους τότε, πού καταδιοκώμενοι, κατέφυγαν στό Άγιο Όρος καί φυγαδεύτηκαν διά θαλάσσης από τούς Μοναχούς. Σ΄αυτές τίς επιστολές, εκφράζουν τήν ευγνωμοσύνη τους στά συγκεκρυμένα Μοναστήρια καί κελλιά πού τούς βοηθήσανε! Κάποιες φορές οι Γερμανοί είχαν υποψίες ότι τά Μοναστήρια φυγαδεύουν συμάχους καί πήγαν μέ σκοπό νά τά κάψουν άν διαπιστώναν ότι φυγαδεύουν συμάχους καί θά εκτελούσαν τούς Μοναχούς. Ποιό είναι τό μεμπτό λοιπών σ΄αυτή τήν κίνηση τού΄Αγίου Όρους;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/01/2012 08:10:54

  Όπως ακριβώς τα λες (και δεν είμαι καν θρήσκος)

  Και ξέρεις τι λείπει από την φωτό για να συμπληρωθεί η εικόνα... Μεταλλικά δέντρα στις βουνοκορφές

 3. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 02/01/2012 08:15:50

  δηλαδή ΔΑΝΑΕ ,κατά το άρθρο σου 5-6 εφέτες δικαστές συνομότησαν κατά της χώρας μας αποφασίζοντας ότι και οι παπάδες δεν είναι εκτός νόμου .
  Τώρα όσον αφορά τον χρόνο προφυλάκισης και την άλλη εβδομάδα να γινόταν πάλι θα υπήρχε κάτι σοβαρό στην επικαιρότητα το οποίο θα κάλυπτε .
  'Οσον αφορά την ανακίνηση της Βατοπαιδιάδας για προεκλογικούς λόγους τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν παρασυρθούμε .
  Με 'ολα αυτά ξέχασα να σου πώ χρόνια πολλά και καλή λευτεριά

 4. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 02/01/2012 08:20:29

  Φίλε Ανταμ Παπανταμ καλη χρονιά και χρόνια πολλά. Διανόηθηκες αν οι 4-5 δικαστές όπως τους λες είναι συριζούληδες η αν ανήκουν στι 2% των αριστερών που κυβερναει αυτη τη χώρα απο το 1974?

  • Αντάμ Παπαντάμ avatar
   Αντάμ Παπαντάμ @ ΙΑΣΩΝ 02/01/2012 14:06:41

   ΙΑΣΩΝ ανταποδίδω τις ευχές .
   Τελικά αυτός ο Σύριζα πρέπει να καταγράφει Σταλινικά ποσοστά στις εκλογές ,σύμφωνα με τα γραφόμενα τα δικά σου αλλά και του Πάγκαλου όπου πίσω από κάθε διαμαρτυρία κρύβετε ο Σύριζα

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ ΙΑΣΩΝ 02/01/2012 19:25:59

   Καλώς μπήκε μέσα ο παπάς! Το κακό είναι ότι δεν διαπραγματεύτηκε μόνος του. Η διάλυση της βουλής ξέπλυνε τα κυβερνητικά λαμόγια με τα οποία συνεργάστηκε.

 5. irida avatar
  irida 02/01/2012 08:28:03

  Είναι στ αλήθεια 10.000.000 οι έλληνες χριστιανοί; Στην καθημερινότητά μου άλλα βλέπω. Ένα κόσμο άσχετο με τα χριστιανικά και ήθη και γνώσεις επί του θέματος!
  Μάλλον δεν είναι τόσοι οι ένθερμοι χριστιανοί. Μάλλον κατάντησαν μειονότητα και γι αυτό δεν ακούγονται. Οι λόγοι; Άπειροι.
  Όσο για το Βατοπέδι και τις σκοπιμότητες. Φανερές. Αλλά σκάνδαλο είναι άλλου επιπέδου. Είτε βολεύει να το δεχτούμε είτε όχι.
  Ακόμη λαμόγια και καταχραστές κι ασυνείδητοι υπήρξαν και στο δεξιό χώρο όχι μόνο στο πασοκ. Να τα λέμε όλα.

 6. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 02/01/2012 08:39:35

  Ενα σκάνδαλο υπήρξε στο Βατοπαιδι αυτο των διαπλεκόμενων για να χτυπήσουν τον Καραμανλή. Δείτε και σήμερα τα σχόλια και πως παρουσιάζουν τις ειδήσεις στα μεγάλα κανάλια και θα καταλάβετε. Είναι απλό.

 7. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 02/01/2012 08:55:34

  Με τι λέτε κύριε αρθογράφε;
  Δηλαδή είστε της γνώμης να μην τιμωρείτε όποιος αποδεικνύεται ότι παραβιάζει τον νόμο; Προφανώς επιθυμείτε να κερδηθούν ψήφοι (ή να μη χαθούν) από θρησκευτικούς (και παραθρησκευτικούς) κύκλους. Αν είναι έτσι τότε θα πάμε κακά και ψυχρά.
  Στην Ελλάδα η παραβίαση του νόμου αποτελεί εθνικό σπορ και αυτό είναι το κεντρικό θέμα. Από τους ιδιαιτεράδες στα σχολεία και τους κλητήρες μέχρι τους ευρισκόμενους σε πολύ υψηλά πόστα, οι πλείστοι παρανομούν, επιθυμούν να παρανομούν, ή σιωπούν στην παρανομία για να εξασφαλίσουν ελπίδες μελλοντικής συμμετοχής σε αυτήν.
  Και άλλοι στηρίχθηκαν στους θρησκευτικούς και παραθρησκευτικούς κύκλους (πανίσχυρους την δεκαετία 50 - 60) και κατεστράφησαν.
  Να σας το πω αλλιώς: αν ένα πολιτικός πάρει την εξουσία ακολουθώντας την πεπατημένη οδό - του να χαϊδεύεις αυτιά για ψήφους - τότε θα την χάσει σε 5 μήνες.
  Άλλωστε οι σοσιαλιστές και αριστεροί είναι ανίκητοι στην εφαρμογή του συστήματος: "ψήφος με αντιπαροχή" αντί του κράτους δικαίου.

  • Σπύρος Δούκας avatar
   Σπύρος Δούκας @ Μεσσήνιος 02/01/2012 11:10:28

   Καλημέρα,
   Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

   Προς "Μεσσήνιος",
   Ο Εφραίμ δεν αποδείχθηκε ότι παραβίασε το Νόμο και γι αυτό τιμωρήθηκε.
   Είναι λάθος η υπόθεση του σκεπτικού σας.
   Ο Εφραίμ προφυλακίστηκε, ως ύποπτος φυγής και ως ύποπτος τελέσεως νέων αδικημάτων.
   Αν από κάποιο δικαστήριο καταδικασθεί, τότε βεβαίως θα εφαρμοσθεί κάθε ποινή που θα επιβληθεί.
   Η προφυλάκιση όμως ενός ανθρώπου, που πριν από είκοσι ημέρες ήταν στη Ρωσσία και επέστρεψε, ενώ γνώριζε τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, δεν στοιχειοθετείται είκολα, επειδή αυτός δεν είναι ύποπτος φυγής.
   Πριν από λίγο καιρό ο κ. Μάκης Ψωμιάδης δεν εκρίθη ύποπτος φυγής και αναζητείται ακόμη.
   Ο Εφραίμ όμως κρίθηκε.
   Ευχαριστώ

 8. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 02/01/2012 09:12:01

  Δαναέ,

  Καλή Χρονιά σε σένα και στους δικούς σου.


  … και σ’ ΟΛΟ το Antinews

  Εύχομαι ο λαμπρός ήλιος της Ελλάδας να μας φωτίζει και να ζεσταίνει τις ψυχές μας…

 9. Ignoramus avatar
  Ignoramus 02/01/2012 09:17:21

  αλλο ο ιμαμης αθηνων και αλλο ενας καλογερος απο τους χιλιαδες καλογερους και ποιος μας ειπε οτι οι καλογεροι εχουν ασιλια απο τις ποινικες διοξεις;

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Ignoramus 02/01/2012 09:37:00

   Καλά, μάθε ορθογραφία πρώτα και μετά κάνε αντικληρικαλιστική προπαγάνδα, φιλοισλαμική αριστεράντζα.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ μεταρρυθμιστής 02/01/2012 10:52:26

    Ignoramus, μεταρρυθμιστη μου, ονομα και πραμα...

  • Lampros avatar
   Lampros @ Ignoramus 02/01/2012 12:37:38

   συγνωμη αν σου θίξαμε τον Ιμάμη Αθηνων.

  • Kωστας Λακων avatar
   Kωστας Λακων @ Ignoramus 03/01/2012 01:13:13

   Ενας καλογερος απο τους χιλιαδες καλογερους ????
   Καλα που ζεις ? Στη Σαουδικη Αραβια και εισαι τοσο ασχετος?
   Η Μονη Βατοπεδιου ειναι η σπουδαιοτερη απο τις εικοσι Μονες του Αθωνος και ως εκ τουτο η σπουδαιοτερη της Ελλαδος και
   επι πλεον ο Εφραιμ ειναι ο Ηγουμενος της και οχι ενας απο τους 110 μοναχους της...

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/01/2012 09:23:36

  Δεν ειμαστε δεκα εκατομμυρια.Τα εξι εκατομμυρια (ΠΑΣΟΚ + αριστερα) ειναι κατα της Εκκλησιας και αρκετοι και κατα της θρησκειας.Η πλειοψηφια ειναι υπερ της φυλακισης παντως.
  Οποτε οι υπολογισμοι γινονται με αυτο το δεδομενο.

 11. Ηλίας avatar
  Ηλίας 02/01/2012 09:27:26

  Η απόφαση για προσωρινή κράτηση Εφραίμ θα προκαλούσε τις ίδιες ακριβώς αντιδράσεις όποτε κι αν γινόταν, άσχετα αν κατά τον συγκεκριμένο χρόνο που έγινε έδωσε μια ακόμα αφορμή σε ορισμένους. Επίσης, όποτε κι αν γινόταν, είναι βέβαιο ότι θα ήταν στην επικαιρότητα διάφορα προβλήματα από τα οποία ενδεχομένως κάποιοι έτσι κι αλλιώς θα αποπροσανατολίζονταν - άρα, δεν είναι επιχείρημα το να μην προχωρούν υποθέσεις επειδή λόγω της δημοσιότητάς τους θα αποπροσανατολίσουν από άλλα προβλήματα. Όταν μια υπόθεση έχει πολιτικές παραμέτρους, είναι βέβαιο ότι άλλους θα ευνοήσει η δικαστική διερεύνησή της και άλλους θα τους πλήξει. Αυτό δεν είναι λόγος για να μην προχωρήσει η δικαστική της διερεύνηση - με μόνη ένσταση το να προχωρήσει και για τα όποια πολιτικά πρόσωπα και όχι μόνο για τον Εφραίμ, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο πολιτικός χώρος που θα τρωθεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εξ άλλου, ο Αντώνης Σαμαράς έχει εδώ και καιρό απομονώσει τα πρόσωπα που κυρίως εμπλέκονταν - ή φάνηκε ότι εμπλέκονταν - στην υπόθεση, η δε στάση Καραμανλή την περίοδο που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο έχει ήδη κοστίσει πολύ βαριά στην παράταξη και δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορεί να κοστίσει περισσότερο. Δεν νομίζω ότι πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξουν ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει ΝΔ το 2009 - όταν δηλαδή είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο Βατοπεδίου - και οι οποίοι δεν θα την ψηφίσουν τώρα. Με άλλα λόγια, ό,τι ήταν να χάσει η ΝΔ σε ψήφους το έχει ήδη χάσει. Τέλος, το να πιανόμαστε από μια υπόθεση διαφθοράς μερίδας τόσο του πολιτικού όσο και του εκκλησιαστικού κόσμου για να λέμε ότι οι ορθόδοξοι είναι μειονότητα στη χώρα τους, νομίζω ότι είναι υπερβολικό και ελαφρώς προβοκατόρικο, αν θέλετε τη γνώμη μου. Η περιθωριοποίηση και η πολεμική κατά κυριαρχουσών ιδεών και αντιλήψεων στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα άλλων "πονηρών" πρακτικών και σε καμία περίπτωση αυτή καθ' εαυτήν η απόφαση της δικαιοσύνης - σωστή ή εσφαλμένη θα το δείξει ο χρόνος - να κρατηθεί προσωρινά ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο σε μια σκανδαλώδη υπόθεση διαφθοράς στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε ως ένδειξη για πόλεμο κατά του χριστιανισμού γενικότερα ούτε ως απόπειρα τρώσης συγκεκριμένων πολιτικών χώρων.

 12. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 02/01/2012 09:29:58

  Σε ένα σημείο αναφέρεται -μεταξύ των υπολοίπων ορθών -το "αντικληρικαστικό μένος" της αριστεράς. Ελπίζω να αναφέρεται σε διάφορες ηγεσίες, γιατί εγώ τουλάχιστον εξαιρώ τον εαυτό μου ως αριστερός(και όχι λάιτ).Με λυπεί το γεγονός η δικαιοσύνη της πατρίδας μου να εξαντλεί την αυστηρότητά της σε έναν καλόγερο, από τη στιγμή κατά την οποία πλείστοι όσοι πολιτικοί φέρονται αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλα. Και επί πλέον να διακυβεύονται και οι καλές μας σχέσεις με τη Ρωσία. Σέβομαι τη θρησκεία των προγόνων μου, των γιαγιάδων μου και της μητέρας μου, και δέκα χιλιάδες τάλαντα να μου δίναν-όπως έλεγε κάποτε ο Μακρυγιάννης-δεν θα την πουλούσα. Και δεν θα έδινα σε κανέναν το δικαίωμα να μην με κατατάσσει στους χριστιανούς της πατρίδας μου με την αιτιολογία πως είμαι αριστερός.

 13. JOHN avatar
  JOHN 02/01/2012 09:39:44

  Ασυλια στους νομους δεν πρεπει να εχει κανεις.Γι αυτο μαζυ με τον Εφραιμ επρεπε να τιμορηθουν και οι πολιτικοι που συνεργαστικαν μαζυ του,οποιοι και οπου και να ειναι!Οταν η βουλη ψηφιζει νομους για παραγραφες υπουργων και οι νομοι εφαρμοζονται μονο επιλεκτικα για επικοινονιακους λογους τοτε καταλυεται καθε εννοια δημοκρατιας και δικαιοσυνης.

 14. dosilhthos avatar
  dosilhthos 02/01/2012 09:55:04

  και καλα οι συριζαίοι και οι παμιτες,και το συνοθύλευμα του πασόκ... εμεις τι κανουμε? τουμπεκι ψιλοκομμένο.γιατι δεν ξεσηκωσαμε τον κοσμο για τα νοθευμένα στοιχεια του ελλειματος? με φρού φρου και αρωματα, με φουφλιδες και ντιντιδες...οχι αυτοδυναμια...αλλα πολυ φοβάμαι ουτε και πρωτο κομμα. δεν ξερετε τι λέει ο κοσμος... με το ενστικτο του...? μια απο τα ιδια..Αντωνη Ξυπνα

 15. Malraux avatar
  Malraux 02/01/2012 10:00:23

  Eξαιρετικό σχόλιο, η Ελλάδα καταρρέει οσονούπω κι αυτοί ακόμα ασχολούνται με Ευφραίμ και Βατοπέδια. Περσινά ξυνά σταφύλια.......Δέν τους σώζει όμως τίποτε από την αγανάκτηση του κόσμου.

 16. stamoschios avatar
  stamoschios 02/01/2012 10:04:06

  Όσο και αν προσπαθούν οι Αμερικανοί να παίξουν το παιχνίδι τους στον ελλαδικό χώρο με κύριο όργανο τον έφεδρο αξιωματικό του τουρκικού στρατού βαρθολομαίο, θα αποτύχουν. Τόσα εκατομμύρια ορθοδόξων δεν μπορούν να καθοδηγούνται από μια δράκα τουρκοπροσκυνημένων που ζουν ακόμη στην πάλαι ποτέ βασιλεύουσα του γένους. Και στην Ελλάδα θα βρεθούν προ εκπλήξεως όσοι δοκιμάσουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την ισχύ της ορθοδοξίας. Εδώ ο πατερούλης Στάλιν δεν τα κατάφερε, όχι τα ελεεινά τσιπράκια.

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ stamoschios 02/01/2012 10:54:14

   βρε εσυ στομαχιε δεν ηθελες τον πατερουλη αλλα θελης τους παπουληδες να κυβερνουνε;

   • lampros avatar
    lampros @ Ignoramus 02/01/2012 13:07:48

    Βλέπεις παπούληδες να μας κυβερνάνε εσύ; Γιατί εγώ Παπανδρέου βλέπω, Παπαδήμους, και κάτι Γερμανούς.

    Αλλά η βλακεία και η στραβομάρα είναι αήττητες.

    Αλλά εδώ θα μου πείς ΔΕΝ έβλεπες πρόβλημα με τον πατερούλη μέχρι το 20(ο) συνέδριο...

 17. romios avatar
  romios 02/01/2012 10:10:26

  Καλή χρονιά σε όλους!

  Μετά τις ευχές ο καβγάς:
  Όλοι εσείς οι υπερασπιστές της τάξης και του νόμου, που "πρέπει να εφαρμόζεται για όλους το ίδιο και όχι επιλεκτικά", δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό που εξορκίζετε, αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση Εφραίμ, όπου έχουμε -στην καλύτερη περίπτωση- επιλεκτική εφαρμογή του νόμου σε βάρος του, ενώ κατά τη γνώμη πολλών ειδικών πρόκειται και για ενέργεια τελείως εκτός νόμου; Πού είναι λοιπόν η ευαισθησία σας; Εκτός εάν για μοναχούς δεν ισχύουν ούτε τεκμήρια αθωότητας ούτε τέτοια ...ψιλά γράμματα, οπότε είστε θύματα (ή και συνειδητοί θιασώτες) της ιδεολογικής τρομοκρατίας που θέλει τους Έλληνες Ορθοδόξους όπως ακριβώς το λέει ο τίτλος, μειονότητα στον τόπο τους.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ romios 02/01/2012 16:15:59

   Νομίζω ότι έχεις χάσει λίγο την ουσία. Όσοι επιμένουμε στην ανάγκη εφαρμογής του νόμου λέμε κάτι πολύ απλό: ο νόμος - και στην περίπτωση της υπόθεσης του Βατοπεδίου - πρέπει να εφαρμοστεί για όλους. Και φυσικά και για τον Εφραίμ, εφ' όσον έτσι κρίνεται από τους αρμόδιους δικαστικούς. Είναι ένα θέμα να λέμε ότι ορθώς έγινε ό,τι έγινε με τον Εφραίμ, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει με όλους τους εμπλεκομένους, και άλλο θέμα να λέμε ότι κακώς έγινε ό,τι έγινε με τον Εφραίμ, γιατί δεν έγινε το ίδιο με τους άλλους εμπλεκομένους. Αν ο Εφραίμ έπρεπε να κρατηθεί πρσοωρινά, ορθώς κρατήθηκε. Αν έπρεπε να γίνει το ίδιο και με άλλους, κακώς δεν έγινε. Το ότι δεν έγινε με τους άλλους δεν καθιστά λάθος το ότι έγινε με τον Εφραίμ. Αυτή είναι η ουσία της αντιπαράθεσης.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ηλίας 02/01/2012 20:14:44

    Δεν υπάρχει απόδειξη ενοχής χωρίς δίκη! Ξυπνάτε! Ψάξτε και βρείτε τη λογική που σας έχει φύγει. Έτσι καταδίκασαν τον Ιησού, χωρίς κανονική δίκη, χωρίς υπεράσπιση, με συκοφαντίες και ψευδομάρτυρες και με την πίεση στον όχλο που φοβόταν τους φαρισαίους. Το ίδιο έχει γίνει 3 χρόνια με το γέροντα Εφραίμ. Για ψάξτε λίγο την προχθεσινή συνέντευξη του π. Μουλατσιώτη που λέει (θα φοβόταν να τα πει αν ήταν ψέμα μήπως πάει παρέα στο φίλο του) για εκβιασμούς του Σημίτη προς τον π.Εφραίμ ώστε να παραχωρήσει χωρίς αντάλλαγμα εκτάσεις της Μονής στο κράτος για να γίνουν νόμιμες (με τους νόμους περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων που έχουμε τώρα) βίλες κομματικών φίλων και ψηφοφόρων του πεταλωτή που κατά σύμπτωση είναι και ο μοναδικός υφυπουργός δικαιοσύνης που υπήρξε στη χώρα την ίδια χρονική στιγμή που φυλάκισαν τον αγιορείτη, και που η Ε.Ε. πιέζει για κατάργηση του άβατου του Α.Ό. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που αποδίδεται δικαιοσύνη και δε μπορεί να αποφευχθεί η ποινή όπως κάνουν τόσα χρόνια τα λαμόγια που μας κατέστρεψαν. Θα εκλιπαρούν για έλεος. Δε θα το βρίσκουν όμως γιατί ανελέητα πρόδωσαν έναν ολόκληρο λαό που τρέχει αίμα ηρώων και μαρτύρων στις φλέβες του.

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Γεώργιος Τ. 02/01/2012 20:32:12

     Αναρωτιέμαι πού ακριβώς στο σχόλιό μου βρήκες έστω μια λέξη που να αναφέρεται στην ενοχή του Εφραίμ. Αυτό που έγραψα - αν είχες μπει στον κόπο να το διαβάσεις - ήταν ότι, εφ' όσον κρίνεται από τους δικαστικούς λειτουργούς ότι ο Εφραίμ πρέπει να κρατηθεί προσωρινά (και αυτό το ορίζει η ποινική δικονομία την οποία είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν), ορθώς ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. Η προσωρινή κράτηση δεν συνιστά πρόκριμα ενοχής, συνιστά μέτρο που λαμβάνεται εφ' όσον συντρέχει έστω μία εκ των προϋποθέσεων που ορίζει ο κώδικας ποινικής δικονομίας. Αν λοιπόν κρίθηκε ότι στο πρόσωπο του Εφραίμ συντρέχει μια τέτοια προϋπόθεση, ορθώς αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση. Τώρα σε ό,τι αφορά σε όλα τα υπόλοιπα παραπολιτικά που αναφέρεις, δεν τα γνωρίζω και δεν είναι αυτά το αντικείμενο της αντιπαράθεσης.

   • romios avatar
    romios @ Ηλίας 04/01/2012 13:52:18

    Μιλάς υποθετικά, σε θεωρητικά πλαίσια, αλλά η θέση σου είναι σταθερά μία: καλά έκαναν και έβαλαν μέσα κάποιον που ούτε να το ...σκάσει υπάρχει κίνδυνος (θα το είχε ήδη κάνει -είχε τις ευκαιρίες), ούτε ...έγκλημα μπορεί να διαπράξει (θα ...ανταλλάξει και άλλα οικόπεδα;), ούτε συντρέχουν οι άλλοι λόγοι που οι νόμοι προβλέπουν (νομικός δεν είμαι, αλλά φαντάζομαι ότι πρώην Πρόεδροι του Αρείου Πάγου ξέρουν καλύτερα νομικά από την αφεντιά σου). Παριστάνεις τον αντικειμενικό, υπερασπίζεσαι το κύρος των δικαστών και την άψογη λειτουργία της δικαιοσύνης (τις παραιτήσεις και τις καταγγελίες κάποιων εισαγγελέων μάλλον τις προσπέρασες...) και δεν παραδέχεσαι αυτό που βλέπουμε όλοι: η υπόθεση βρωμάει στήσιμο!

    Τελικά, είσαι τόσο μπλεγμένος στον κόσμο των νομικών σου γνώσεων (όποιες είναι...) δε βλέπεις ...ούτε τη μύτη σου. Δίκιο έχουν όσοι δεν εκτιμούν καθόλου την επιστήμη σου, θεωρώντας την συνώνυμη του επιστημονικά εξωραϊσμένου ψεύδους.

 18. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 02/01/2012 10:11:03

  ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

 19. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 02/01/2012 10:24:16

  ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ: Και εγώ συμφωνώ πως η προφυλάκιση του Εφραίμ ήταν αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων. Όμως ο ίδιος ο Εφραίμ στην απολογία του προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στους πολιτικούς για παρανομίες που έχουν παραγραφεί. Με τα ίδια μου τα αυτιά άκουσα τον Μπετενιώτη να λέει σε εκπομπή του Σκάι ότι ο Εφραίμ και ο Αρσένιος έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για ηθική αυτουργία σε κάποια παρανομία. Και τέλος η Ορθοδοξία δεν πλήττεται όταν αδικείται ένας μοναχός. Πλήττεται και όταν αδικούνται οι εργάτες της Χαλυβουργικής. Και γι αυτό όσοι λαικοί και κληρικοί συμπαραστάθηκαν με τις συγκεντρώσεις τους στον Εφραίμ πρέπει να συμπαρασταθούν με τον ίδιο τρόπο και στους αδύνατους που χάνουν την δουλειά τους από τα λάθη των καλοβολεμένων μας αρχόντων.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χρήστος Δημάρης 02/01/2012 20:19:26

   κε Δημάρη, γιατί αναπαράγετε ειδήσεις εσφαλμένες ή τις αναπαράγετε εσφαλμένα; Αφού αυτή είναι η κατηγορία εναντίον του π.Εφραίμ (ηθική αυτουργία στο θέμα ανταλλαγής εκτάσεων) στη δίκη που ΘΑ γίνει και προφυλακίστηκε "λόγω φόβου επανάληψης των ιδίων εγκλημάτων ή φυγής από τη χώρα". Είναι λογικά λοιπόν αυτά που γίνονται και λέγονται;

 20. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 02/01/2012 10:28:27

  Ναι, πατρίδα , θρησκεία, οικογένεια και ένδοξη ιστορία θα συμπλήρωνα εγώ πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Γύρω μας υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και πρέπει να έχουμε ομόνοια και αδελφοσύνη για να τα καταφέρουμε. Μας "φταίνε" πράγματι οι λανθασμένοι-για να μην πω κάτι άλλο- χειρισμοί αρκετών πολιτικών μας. Να προσέξουμε να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος. Να ψηφίσουμε με θάρρος, να ρίξουμε από την εξουσία το κόμμα που γέλασε τον ελληνικό λαό, να τους τιμωρήσουμε, αλλά να μην μείνουμε σε αυτό. Να φτιαχτεί ένα καλό πρόγραμμα, να κυβερνηθεί επάξια η Ελλάδα.

 21. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 02/01/2012 10:31:15

  Καλή χρονιά.
  Η συνεχής ατιμωρησία μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε.
  Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

  Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι το ότι βρίσκεται ο Εφραίμ στη φυλακή αλλά στο ότι η παρέα του, πολιτικοί από τα δύο μεγάλα κόμματα, οι επίορκοι υπάλληλοι που συνήργησαν στις ανταλλαγές και όσοι ενεργούσαν από το παρασκήνιο, είναι ακόμη έξω

  • tak avatar
   tak @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 02/01/2012 20:53:19

   Δεν ξέρεις το θέμα... Κανένα δικαστήριο δε θα δικάσει με τέτοια στοιχεία έναν άνθρωπο, όποιος κι αν είναι. Και εν τέλει, να πάει ο καλόγερος φυλακή, αλλά να περάσει την πόρτα εκατοστός εηκοστός όγδοος, για το ίδιο αδίκημα...

 22. ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 02/01/2012 10:34:10

  Αν τα 10.000.000 Έλληνες συντάσσονταν γύρω από την Ορθοδοξία και δεν "τσιμπούσαν" στις προβοκάτσιες των Σκοτεινών Κέντρων αποφάσεων, λέτε να συνέβαιναν όλα αυτά;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 02/01/2012 20:21:01

   Όχι βέβαια! Αλλά το σχέδιο του Κίσσινγκερ πολλοί το ήξεραν, λίγοι το κατάλαβαν και λιγότεροι αντιστάθηκαν και συνεχίζουν. Και κοίτα τώρα που το διαψεύδουν κάποιοι ακόμη ενώ τα γεγονότα το έχουν αποδείξει απόλυτα...

 23. siakkas avatar
  siakkas 02/01/2012 10:49:08

  Οδηγούν την κοινωνία σε κανιβαλισμό.
  Στις μέρες που ζούμε το μόνο που σκέφτεται κανείς είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει "τον άρτο τον επιούσιο".
  Τελικά καθόλου ερασιτέχνες δεν είναι, ετοιμάζουν και χιλιάδες απολύσεις από τον δημόσιο τομέα θαρρείς και πίσω απο τα νούμερα δεν υπάρχουν οικογένειες παιδιά και ψυχές.
  Και όπως ορθά παρατήρησε άλλος σχολιαστής θα πούνε ότι τα λεφτά υπάρχουν και τα έφαγαν οι παπάδες και οι καλογέροι.
  Το γεύμα δε του πρωθυπουργού με τους άπορους σημειολογικά έστειλε το μήνυμα όλοι άποροι είμαστε και ο πρωθυπουργός στο πλάι μαζί σας.
  Προσωπικά με ανησυχεί ο επερχόμενος κανιβαλισμός παρά η στάση των "δίκαιων" δικαστών.

 24. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 02/01/2012 11:05:00

  Aγαπητέ Δαναέ, με όλο το σεβασμό, ατυχές το παράδειγμα.
  Αν θελήσουμε να κάνουμε πραγματική αντιστοίχηση των γεγονότων θα έπερεπε να κάνεις την εξής υπόθεση εργασίας: Αν παραμονές του Ραμαζανιού έβγαινε στην Τουρκία ένταλμα σύλληψης του Ιμάμη των Δερβίσηδων τι θα γινόταν;

  Τίποτε. Το πολύ πολύ μια διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης κι ένα βρωμόξυλο απο τα ΜΑΤ . (Εχει συμβεί παρόμοιο γεγονός και οι Δερβίσηδες όπως και άλλες θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία τραβούν τα πάνδεινα αλλά δεν ακούγεται τίποτε).

  Κατά τα άλλα έχει απόλυτο δίκηο ο ΙΑΣΩΝ που λέει: "Ενα σκάνδαλο υπήρξε στο Βατοπαιδι αυτο των διαπλεκόμενων για να χτυπήσουν τον Καραμανλή. Δείτε και σήμερα τα σχόλια και πως παρουσιάζουν τις ειδήσεις στα μεγάλα κανάλια και θα καταλάβετε. Είναι απλό".
  Kαι η irida βάζει και το καπάκι στην κατσαρόλα: "Είναι στ αλήθεια 10.000.000 οι έλληνες χριστιανοί; Στην καθημερινότητά μου άλλα βλέπω. Ένα κόσμο άσχετο με τα χριστιανικά και ήθη και γνώσεις επί του θέματος!
  Μάλλον δεν είναι τόσοι οι ένθερμοι χριστιανοί. Μάλλον κατάντησαν μειονότητα και γι αυτό δεν ακούγονται".

 25. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 02/01/2012 11:31:27

  Οι έννοιες πολιτική, δημοκρατία, κοινοβουλευτισμός καταρρακώνονται και ξεφτιλίζονται από τους Τσουκάτους, τους Άκηδες, τους Ρουσσόπουλους και τους Μαντέληδες.

  Και οι έννοιες Χριστιανοσύνη, μοναχισμός, γέροντας, από κάποια λαμόγια που φοράνε ράσα.

  Αν βέβαια ο φανατισμός μάς επιβάλει να κλείνουμε τα μάτια σε κάποιους από αυτούς, πάω πάσο... Ας μην το κάνουμε και θέμα.

 26. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/01/2012 12:08:56

  Παραμονή υπογραφής της πρώτης δανειακής φυλάκισαν και τον Μπέο!!! Γνωστή τακτική, θα έπρεπε να την έχουμε συνηθίσει, λέγεται προπαγάνδα και εφαρμόζεται από καθεστώτα.
  Εμείς δεν καταλαβαίνω όμως τί ρόλο παίζουμε με τη συμπολίτευση μας στο καθεστώς, αντί να το ρίξουμε αμέσως με την αποχώρησή μας απ´ την κυβέρνηση αρλεκίνο και να πάμε με τη μία σε Εκλογές. Μην θελήσετε να πιστέψετε ούτε στιγμή ότι θα έχουμε και χειρότερα εναντίον του Α.Σ κατά την προεκλογική περίοδο που όσο ξεμακραίνει τόσο το χειρότερο για την αυτοδυναμία μας. Ακόμη και τώρα που τα γράφουμε εμείς αυτά, το παρασκήνιο του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει το επόμενο προπαγανδιστικό του χτύπημα.

 27. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 02/01/2012 12:31:09

  Καλημέρα Δαναέ και Καλή Χρονιά.

  Για μένα το "σκάνδαλο" Βατοπεδίου έχει κάποιες παραμέτρους που τις λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου πριν καταλήξω σε κάποια αξιολογική κρίση επ΄αυτού.

  Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος.

  Η Ελλάς επί Καραμανλή νεότερου, αποφάσισε να ενισχύσει τους πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς με τη Ρωσία του Πούτιν. Ως πολιτική επιδίωξη ήταν θεμιτή.

  Η Ρωσία, ως (α) πρώην αντίπαλο δέος για τη Δύση (ή μήπως όχι μόνο πρώην αλλά και νυν;) και (β) ως η πολυπληθέστερη Ορθόδοξη χώρα επιδιώκει διαρκώς κάθοδο ή πολιτικό έλεγχο στις Θερμές Θάλασσες και ειδικά στη Μεσόγειο αλλά ταυτόχρονα και υποστηρίζει τα συμφέροντα του Πατριαρχείου Μόσχας σε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πολιτική επιδίωξη θεμιτή και αυτή, για τους Ρώσους, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μολονότι ευαισθητοποιημένος με την Οικολογία, δεν τον βλέπω και τόσο ενεργό ως προς την προάσπιση του ρόλου του ως Οικουμενικού Ποιμενάρχη. Και μη μου πεις ότι για αυτό φταίει ότι η Έδρα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως είναι (προσωρινά) σε τουρκικό έδαφος. Άλλο φταίει...!

  Το Βατοπέδι, ως μια Μονή με ιδιαίτερο Σλαβικό ενδιαφέρον, από την απαξία του παρελθόντος και την οικονομική του δυσπραγία, επιδίωξε την εκμετάλλευση της περιουσίας του και την οικονομική του αυτοτέλεια. Επιδίωξη και αυτή θεμιτή.

  Το Βατοπέδι έπαιξε για μένα ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου 2004 - 2009 διότι κατά τη γνώμη μου πολλάκις διαδραμάτισε το ρόλο του διαμεσολαβητή και του αγγελιοφόρου μεταξύ Ελλάδος - Ρωσίας σε καιρούς που η Δύση είχε σκυλιάσει με την προσέγγιση Καραμανλή με Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο που σε ανύποπτο χρόνο πολιτικοί παράγοντες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ρωσία επισκέπτονταν το Βατοπέδι για προσκύνημα σε άσχετες μεταξύ τους χρονικές περιόδους πλήν όμως ημερολογιακά κοντινές. Πότε ανέβαινε ο Ρουσόπουλος, μετά ακολουθούσε ο Ρώσος πρέσβης, μετά ο Καραμανλής, μετά ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κυβάρνησης κ.ο.κ. Κανονική δηλαδή μεσολαβητική δραστηριότητα. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πολλές από τις κρυφές πτυχές της ελληνορωσικής προσέγγισης της περιόδου (κυρίως σε θέματα άμυνας, οικονομίας και εσωτερικής ασφάλειας) έχουν διαμορφωθεί ή επικοινωνηθεί μέσα από τους τοίχους και τα κελιά της χιλιόχρονης Μονής.

  Το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των πολιτικών του αναγκών αλλά και των αναγκών διατήρησης μιας Μονής τόσο σημαντικής σε πολιτικό επίπεδο για την πολιτική επιδίωξη της συνεργασίας με τη Ρωσία, αποφάσισε και ορθώς κατ΄εμέ, να στηρίξει οικονομικά τη Μονή. Οι ανταλλαγές είχαν σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Μονής και την εξυπηρέτηση των οικονομικών αναγκών των προσκυνημάτων της και της παγκόσμιας παρουσίας της σε όλο τον κόσμο ακόμη και τον μη Ορθόδοξο.

  Επομένως, σε πολιτικό επίπεδο όλοι ήταν ευχαριστημένοι.

  Οι Ελλάδα, διότι προσέγγιζε μια αναδυόμενη και πολλά υποσχόμενη χώρα που ευρισκόμενη πλησίον μας αλλά και πλησίον του μεγαλύτερου εχθρού μας εξ Ανατολών, εξασφάλιζε προστασία και οικονομική προοπτική.

  Η Ρωσία, διότι μετά από δεκαετίες (για να μη πω αιώνες) απομόνωσης στον Βορρά της Ευρώπης είχε μια μοναδική ευκαιρία να ξανακατέβει εμμέσως στις θερμές θάλασσες και να ασκήσει οικονομική και στρατιωτική πολιτική σε χώρους που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν αποκλεισμένη προωθώντας παράλληλα και τα συμφέροντα του Πατριαρχείου Μόσχας.

  Το Βατοπέδι, διότι "εξαργυρώνοντας" τον διαμεσολαβητικό του ρόλο στην υπόθεση, εξασφάλισε οικονομική στήριξη και διατήρηση της παρουσίας του εξαιτίας αυτής σε μια περίοδο που ήταν αναγκαία προκειμένου να αναστραφεί η απαξία της Μονής στην οποία είχε περιέλθει προ δεκαετιών.

  Όλα αυτά θεμιτά για μένα.

  Αν όμως στα παραπάνω εμφιλοχώρησαν (α) προσωπικές επιδιώξεις φιλοχρήματων ανθρώπων ακόμη και ενδεδυμένων το σχήμα του ράσσου, (β) πολιτικές επιδιώξεις καιροσκόπων πολιτικών που βρήκαν την ευκαιρία να "τσιμπήσουν" ένα κομμάτι δόξας ή περιουσίας, (γ) δραστηριότητες πρεσβειών και λοιπών διπλωματικών παραγόντων με σκοπό τον τορπιλισμό των όποιων συμφωνιών και την αναδίπλωση της πολιτικής της Ελλάδος σε σχέση με τη Ρωσία ακόμη και με πολιτική εξόντωση του πρώην Πρωθυπουργού της με χρήση ψευδών ή άλλων πληροφοριών και κατάλληλης προβολής τους μέσω ελεγχόμενων ΜΜΕ, θα συμφωνήσω ότι είναι απολύτως αναγκαίο, αν υπάρχει ακόμη ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, να διερευνηθεί σε ανακριτικό και εφόσον απαιτηθεί και σε δικαστικό επίπεδο.

  Απλώς υποπτεύω, ότι εφόσον το σκεπτικό μου είναι σωστό, οι πολιτικές πτυχές της υπόθεσης δεν θα δουν ποτέ το φώς της δημοσιότητας και απλώς θα εξαντληθούμε στο να ασχολούμαστε με τον Γέροντα. Βλέπεις, ο Καραμανλής πήγε σπίτι πίνοντας το αμίλητο νερό, οι πολιτικοί της κυβέρνησής τους είναι λάδι, άλλοι μέσω παραγραφής και άλλοι διότι δεν τους καταλογίστηκε κάτι μεμπτό, η Ελλάδα ξανανήκει πλέον από το 2009 εις την Δύση, και μας έμεινε μόνο ο Εφραίμ και ο Αρσένιος...!

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Ιεροφάντης 02/01/2012 14:12:05

   Καλημέρα Ιεροφάντη και Καλή Χρονιά.

   Οι παράμετροι πού αναφέρεις γιά τό “σκάνδαλο” Βατοπεδίου είναι οι ίδιες πού απασχολούν καί τήν δική μου αξιολογική κρίση.
   Ενδεχομένως νά υπάρχει μιά λογικοφανή ή κυριολεκτική εξήγηση, απόρροια τελικού επιδιωκόμενου σκοπού, η οποία νά είναι επεξηγηματική τών επιμέρους ενεργειών, πού έλαβαν καί λαμβάνουν χώρα στήν υπόθεση “σκάνδαλο” Βατοπεδίου.

   Ο ευρών αμειφθήσεται (ηθικώς).

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ Ιαπετός 02/01/2012 14:27:58

    Καλή Χρονιά και σε σένα Ιαπετέ.

    Συμφωνώ.

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ Ιεροφάντης 02/01/2012 14:20:18

   Εντύπωση μου κάνει ότι κι εσύ όπως και όλοι οι σχολιαστές αγνοούν (ή απλώς δεν αναφέρουν) το γεγονός ότι το σύνολο των μοναχών της ΙΜ Βατοπεδίου είναι ΚΥΠΡΙΟΙ. Από πού προκύπτει ότι η παραπάνω ΙΜ απολαμβάνει ιδιαίτερο σλαυικό ενδιαφέρον; Μήπως τη συγχέεις με την ΙΜ Παντελεήμονος. Όσο για το γεγονός ότι το Βατοπέδι προσελκύει πολούς Έλληνες και ξένους επίσημους η απάντηση είναι απλή: Παρέχει την καλύτερη "ξενοδοχειακή" εξύπηρέτηση.

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ Νέστωρ 02/01/2012 14:38:40

    Νέστωρ, Καλή Χρονιά καταρχήν.

    Δεν μου διαφεύγει αυτό που αναφέρεις. Μάλιστα θεωρώ ότι είναι ένα ακόμη κομμάτι στο πάζλ.

    Δεν είναι τυχαίο ότι ως Κύπριοι, προέρχονται, εκκλησιαστικά τουλάχιστο, από μια Εκκλησία, της Κύπρου, που ως γνωστό είναι αυτοκέφαλη και ανεξάρτητη Αρχιεπισκοπή.

    Τίποτα το σπουδαίο θα μου πεις. Και όμως. Αν κάνεις μια μικρή έρευνα τι εστί Εκκλησία της Κύπρου, πόση περιουσία διαθέτει, ποια η πολιτική της ισχύ όχι μόνο για το νησί αλλά και για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο γενικότερα, ποια η σχέση της Κύπρου με τεράστια ρωσικά και παλαιότερα σερβικά κεφάλαια που ήταν "παρκαρισμένα" εκεί κ.ο.κ., θα διαπιστώσεις ότι όχι μόνο δεν ήταν τυχαία η επιλογή στελέχωσης αλλά ενδεχωμένως να συνδέει τη Μονή και με τα συμφέροντα και του έτερου ελληνικού κράτους της περιοχής.

    Εμένα αυτό μου κάνει ένα εκρηκτικό μίγμα που εξηγεί εν μέρει τη "δυστοκία" στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Παράμετρος της όλης υπόθεσης είναι το εγγενές εμπορικό και οικονομικό δαιμόνιο των Κυπρίων αδελφών μας. Δεν αποκλείω δηλαδή την μετεξέλιξη μιας τεράστιας πολιτικής πρωτοβουλίας με την εμπλοκή τριών χριστιανικών Ορθοδόξων κρατών να διαστρεβλώθηκε στην πορεία από αχόρταγους και αδηφάγους μοναχούς που θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι ανεξάρτητα από τον ευρύτερο σκοπό και ρόλο που είχε επιφυλαχθεί στη Μονή κατά τη χρονική περίοδο που εξετάζουμε.

    Πάντως, και αυτό είναι το νόημα των λεγομένων μου γενικότερα, δεν είμαι έτοιμος ακόμη να αποφανθώ κατηγορηματικά ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου εξαντλείται μόνο σε κάποιους ανόητους ή πονηρούς πολιτικούς και μόνο σε κάποιους τρελοκαλόγερους που τους ένοιαζε μόνο η ντόλτσε βίτα και τα λεφτά. Μου φαίνεται πολύ απλοϊκή εξήγηση των πραγμάτων.

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ Ιεροφάντης 02/01/2012 15:03:54

     Καλή χρονιά Ιεροφάντη! Τόσο το κύριο σχόλιό σου , όσο και το δεύτερο ,εξετάζουν σφαιρικά όλες τις παραμέτρους της πολύπλοκης αυτής πολιτικής υπόθεσης. Θα συμφωνήσω μαζί σου στον επίλογο ,ότι η υπόθεση αυτή ,δεν εξαντλείται σε κάποιους ασήμαντους πολιτικούς ή κάποιους καλόγερους.

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ Ιεροφάντης 02/01/2012 15:24:42

     Εδώ όμως υπάρχει ένας κίνδυνος: Ο αποπροσανατολισμός από τα τρέχοντα, τη φορολαγνεία, τις εκλογές, όλα αυτά που μας κάνουν το βίο αβίωτο.
     Να αρχίσουμε δηλαδή να περιπλέκουμε θεωρίες, τη στιγμή που ο ΠτΔ συνθηματολογεί υπέρ του δοτού, σύμπαν το εγχώριο σύστημα θέλει παράταση βίου της κυβέρνησης, ενώ οι ξένοι έχουν διαφοροποιήσει κατά τι το περί μαστιγίου και καρότου, τοποθετώντας το καρότο όπισθεν του μουλαριού. Ίσως μάλιστα αυτόν το στόχο εξυπηρετεί και η σκανδαλώδης προφυλάκιση, να ερεθίσει, άρα να θολώσει την κρίσει και εν τέλει να αποπροσανατολίσει.

     • Ιεροφάντης avatar
      Ιεροφάντης @ Τιγράνης 02/01/2012 15:31:02

      Σωστά λες, Τιγράνη. 'Ομως, μιας και σχολιάζω ένα συγκεκριμένο θέμα, θεώρησα σκόπιμο να πω και εγώ την γνώμη μου επ΄αυτού, που βεβαίως μπορεί να απέχει απο την πραγματικότητα.

      Κανείς, ούτε και εγώ λησμονούμε την ουσία των πραγμάτων στη χώρα μας, που δεν είναι τίποτε άλλο από την οριστική και διαρκή οικονομική και πολιτιτή υποδούλωση που της ετοιμάζουν.

      Αλλά για αυτά θα μιλήσουμε σύντομα.

      Οι εξελίξεις των επομένων μηνών θα είναι καταιγιστικές...!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ιεροφάντης 02/01/2012 20:25:52

   Καλά τα λες αδελφέ! Και το αν τα χρήματα τα υπολογίζουν τα καλογέρια του Αγίου όρους, να δείτε τα κελιά τους πόσο φτωχά είναι, ακόμη και στις "πλούσιες" μονές του Άθωνα και το τι δουλειά ρίχνουν για εξυπηρετούν κάθε μέρα τους χιλιάδες επισκέπτες. Αυτοί που για μια ζωή κοιμούνται με τις κότες και ξυπνούν ώρες πριν τα κοκόρια για προσευχή την ώρα που εμείς επιστρέφουμε από τις κρεπάλες μας και δε νοιαζόμαστε μια Κυριακή που ανήκει στο Θεό να πάμε 2 ώρες να πούμε ένα "Κύριε ελέησον" για τα χάλια μας. Αυτά θα πληρώσουμε όπου να' ναι...

 28. Κρίτων avatar
  Κρίτων 02/01/2012 12:34:03

  Σκοπιμότητες,σκοπιμοτήτων,τα πάντα σκοπιμότητες.
  Απάτριδες.άχρηστοι,απατεώνες,ανεγκέφαλοι,ανάξιοι,(α...στερητικό και βάλε όποιο επίθετο θέλεις...)παντού.

 29. Orestios avatar
  Orestios 02/01/2012 12:45:15

  Κι όμως ο Παπούλιας δεν θέλει να δεί αυτή την κατάσταση, παρά μόνο βλέπει να πολεμούν (μη....χ@#+%) τον Παπαδήμο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Orestios 02/01/2012 20:27:17

   Κλούβιανε το... αυγό!

 30. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 02/01/2012 12:57:20

  Ο εχθρος ειναι ΑΛΛΟΣ.

  Ειναι αυτός που εισαγει σωρηδον μουσουλμανους για να αλλοτριωσει την πληθυσμιακη και θρησκευτικη συνθεση της χωρας με καθε καρυδιας καρύδι.

  Ειναι αυτος που μισει την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό γι αυτο και προβαλλει Χριστουγεννιατικα από τις τηλεορασεις που ελεγχει πότε το μικρο Βουδα, πότε το Αμην του Σαϊεντολογου Γαβρα και πότε την θεωρία του Δαρβινου για να "διαφωτισει" το χριστεπώνυμον πλήρωμα.

  Και μετά σπεύδει να παρει θεση υπερ του Εφραιμ, σαν να λεει: Δεν την αμόλησα εγω! Καποιος άλλος την αμόλησε.

  Το μισος τους για την Ελλαδα ειναι παλια ιστορία. Από τοτε που έσπευσαν να υποδεχθουν μετα βαϊων και κλάδων τον Μωαμεθ Πορθητη. Και από τοτε που εκπαιδευαν στις στοες τους τον Κεμαλ Ατατουρκ να προγραμματισει τις γενοκτονιες των χριστιανων ώστε να περασει το εμποριο της Τουρκιας στα δικα τους χερια.

  Αυτους να φοβαται, καιη Ελλαδα και η ανθρωποτητα. Γιατι ειναι γενοκτονοι κατα συρροην.

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ Theoprovlitos 02/01/2012 13:01:56

   ναι αλλα ποιοι προσευχονταν πως καλιτερα το φεσι του μοαμεθ παρα η τιαρα του παπα; ποιοι;
   να μας πει καποιος και για την επιστολη καποιων προς τον χιτλερ ως σοτηρα τους

   • lampros avatar
    lampros @ Ignoramus 02/01/2012 13:20:43

    ναι αλλα ποιοι προσευχονταν πως καλιτερα το φεσι του μοαμεθ παρα η τιαρα του παπα; ποιοι;

    Ποιοί; Εκείνοι που οι Φράγκοι και οι λοιποί ακόλουθοι της «τιάρας του πάπα» είχαν επιτεθεί, αλώσει και κατασφάξει ―από το 1204.

    Όποιος θα προτιμούσε κάτι άλλο, τότε, και σε εκείνες τις συνθήκες, θα ήταν το αντίστοιχο του σημερινού Ευρωλιγούρη.

    να μας πει καποιος και για την επιστολη καποιων προς τον χιτλερ ως σοτηρα τους

    Να σας πεί, γιατί εκτός από ορθογραφία, ούτε από ιστορία σκαμπάζετε.

    Οι Βούλγαροι του Αγίου Ορους έστειλαν αντιπροσωπεία στο Βερολίνο και ζήτησαν την διεθνοποίηση του Αγίου Ορους και την εισβολή και εγκατάσταση του Γερμανικού και Βουλγαρικού Στρατού.

    Ο Βούλγαρος Βασιλιάς Μπόρις στην συνάντηση που είχε με τον Χίτλερ του ζήτησε την παράδοση του Αγίου Ορους στους Βουλγάρους. Το Αγιο Ορος βρέθηκε υπό τριπλή κατοχή.
    Οι Βούλγαροι ζητούσανε επίσης την παράδοσι όλων των ιστορικών και θρησκευτικών κειμηλίων.

    Υπ αυτές τις συνθήκες έστειλαν την επιστολή.

    Παραδόθηκαν στους Γερμανούς για να γλυτώσουνε από τους Βουλγάρους . Η βουλγαρική κατοχή θα τους εξαφάνιζε.

    Αυτή ήταν η επιστολή λοιπόν, που παρουσιάζουν ορισμένοι βλάκες ή βαλτοί ως «εξ ιδίας πρωτοβουλίας», λες και οι παπάδες ήταν οπαδοί του Χίτλερ.

    Όσο για το τι είδους ναζιστές ήταν οι παπάδες, διάβασε εδώ να μάθεις:

    http://israelyesgr.wordpress.com/2010/01/26/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CE%B1/

    • ήγγικεν avatar
     ήγγικεν @ lampros 02/01/2012 19:56:32

     Λαμπρός Λάμπρο. Τέτοια ντοκουμενταρισμενα σχόλια μόνον στο antinews τα βρίσκεις.
     Ναστε όλοι καλά και φέτος.

    • Theoprovlitos avatar
     Theoprovlitos @ lampros 03/01/2012 00:04:17

     Να ζησεις Λαμπρο αγορι μου, γιατι κι εγω τι να πρωτογραψω;
     Οι άλλες οι κακιασμενες στα άλλα τα mblongs βγαζουν τα λυσσιακά τους. Και επειδη δεν βρισκουν αρκετα παίζουν κι επαναλήψεις :)

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ lampros 03/01/2012 23:32:34

     Εξαιρετικό σχόλιο Λάμπρο (όπως και πολλών άλλων βέβαια)

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Ignoramus 02/01/2012 13:26:39

    Εννοείς τις επιστολές των αριστερών οπλαρχηγών προς τους διάφορους γερμανούς αξιωματικούς με τους οποίους συνεργάζονταν? Έχουμε μπόλικες από δαύτες.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ignoramus 02/01/2012 20:38:49

    Επειδή πρέπει κάποιος να σε μάθει να γράφεις με το μυαλό σε λειτουργία, πρέπει να μάθεις να μελετάς μόνος σου τα ντοκουμέντα και να πάψεις να αναπαραγάγεις λόγια που λένε κάποιοι εμπαθείς και να μην καταντάς παπαγαλάκι.

    1) Δεν προσευχήθηκε ποτέ κανείς να πέσει στα χέρια των Τούρκων. Τους ήξεραν πόσο βάρβαρη και ασεβής φυλή είναι.
    2) Είχαν ζήσει οι πρόγονοί τους την Άλωση από τους φράγκους σταυροφόρους του "χριστιανού" Πάπα που δεν έχει επαναληφθεί έκτοτε η αγριότητά της αλλού.

    Εδώ λοιπόν, είχαν μπροστά τους 2 επιλογές:
    1)Είτε πολεμούν μόνοι τους τους Οθωμανούς με μεγάλη πιθανότητα να ηττηθούν και να χαθούν αυτοί και η Πόλη αλλά το Γένος να μείνει ορθόδοξο με την προοπτική ο Θεός μας να μας λυπηθεί κάποτε και να μας χαρίσει την ελευθερία μας (έγινε ή όχι;)
    2)Είτε να καλέσουν τους φράγκους φονιάδες τους να τους υπερασπιστούν και να υποταχθούν πνευματικά στον Πάπα γενόμενοι αιρετικοί (και σατανιστές στην πράξη) το οποίο δεν έχει περιθώριο για διόρθωση και σωτηρία.

    Εκ του αποτελέσματος τώρα, ποιοι είχαν δίκιο; Οι ήρωες ή οι δειλοί και προδότες; Και τώρα όμως στην ίδια φάση είμαστε:
    1)Υποτασσόμαστε στους δυτικο-φράγκους αιρετικούς για να μας πετάνε ένα κομματι ψωμί μέχρι που να τα πάρουν όλα και να μας πετάξουν σαν άδειο κουφάρι, ή
    2)Λέμε "μολών λαβέ" και πέφτουμε στο Ζάλογγο για να γλιτώσουμε την αξιοπρέπειά μας με σκοπό να δείξουμε πως πιστεύουμε στο Θεό που θα μας βοηθήσει. Πρώτη φορά θα είναι άλλωστε; Το 1940 ποιος μας έδωσε τη δύναμη να πετάξουμε τα στρατά του κορόιδου στην Αδριατική;

    Η Ιστορία διδάσκει αρκεί να μη τη διαβάζεις με κολλήματα...

 31. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/01/2012 13:50:27

  Ο Νόμος, στήν μεγαλοπρέπεια τής ισότητάς του, απογορεύει καί τούς πλούσιους καί τούς φτωχούς νά κοιμούνται κάτω από τίς γέφυρες.
  Anatole France

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ιαπετός 02/01/2012 16:33:28

   Αυτό ξαναπέστο!
   Αλλά που κολλάει στην εδώ ανάρτηση;

 32. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/01/2012 14:04:17

  Παιδιά είναι απαραίτητη μια διευκρίνιση.

  Επειδή σχολιάστηκε ,και σωστά, πως κάποιοι Έλληνες είναι κατά της Εκκλησίας ,κάποιοι δεν είναι θρήσκοι, κάποιοι άθεοι κλπ:

  ΔΕΝ είναι θέμα θρησκευτικής πίστης. Η Ορθοδοξία στοχοποιείται επειδή , ιστορικά, είναι ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

  Και η Εθνική μας ταυτότητα είναι ο στόχος.

  Γι’ αυτό τα δήθεν “προοδευτικά και ”αριστερά” φερέφωνα λυσάνε ΜΟΝΟ κατά της Ορθοδοξίας. Όταν πρόκειται για άλλες θρησκείες ή δόγματα , η θρησκεία δεν είναι το “όπιο του λαού”!

  Τι σύμπτωση, οι ίδιοι είναι πάντα , που χτυπάνε και την Ιστορία μας , τη Γλώσσα μας ,τον πολιτισμό μας, οτιδήποτε μας δένει.

  Και τι σύμπτωση πάλι, οι ίδιοι είναι που ούρλιαζαν έξαλλοι…υπέρ του σχεδίου Ανάν!!!

  (τότε τους είχαν πιέσει άγρια τα αφεντικά τους και ξεμπροστιάστηκαν…)

  Καλή χρονιά σε όλους

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ ΣΤΕΛΙΟΣ 03/01/2012 00:22:18

   Στελιο

   ΔΕΝ το συζηταω. Οι Καραμανληδες που εχασαν την γλωσσα τους Ελληνες παρεμειναν. Οσοι αλλαξοπιστησαν Τουρκεψαν και κυκλοφορουν με τσαντορ.

   Οι Βορειοαλβανοι μουσουλμανοι αποκαλουνται από τους νοτιους χριστιανους "Τουρκοι" (μου το εχει πει Αλβανος Μουσουλμανος).

   Οι Βοσνιοι αποκαλουνται "Τουρκοι" από τους Χριστιανους.
   Να παρουμε την Ελληνικη Γλωσσα;
   Να παρουμε την Γραμματεια με τα Ελληνικα Σχολεια που ηταν καθαρα εκκλησιαστικα;
   Nα παρουμε τα Αρχαια Συγγραμματα που διασωθηκαν σε εκκλησιαστικες βιβλιοθηκες;
   Nα παρουμε τις Τεχνες που διασωζονται μεσω της Ορθοδοξης Εκκλησιας;

   Η Ορθοδοξια ειναι σαφως μια πιστη που δεν μπορεις να την επιβαλλεις με το ζορι. Αλλα ειναι και ενας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ειναι οι ραχιαίοι σπόνδυλοι στην σπονδυλική στηλη του Ελληνικου πολιτισμού και του Ελληνικου εθνους που καποιοι προσπαθουν να σπσουν για να μας καταστησουν ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ για να ερπουμε μαζι τους δίπλα-διπλα.
   Σεβασμός!
   Κι εγω δεν πιστευω στο Δωδεκαθεο αλλα σεβασμο στην Ελληνιστικη τεχνη και γραμματεια την εχω. Και την θεωρω δικη μου ασχετως αν δεν συμφωνω με οσα αντιφατικά έγραψε και ειπε ο ένας και ο άλλος.

   Μιλανε εναντιον του χριστιανισμου, αλλα επιμελως ξεχνουν να αναφερθουν τα εγκληματα κατα τις ανθρωπότητας που εγιναν και γινονται στο ονομα της αθεϊας.

   • Geros avatar
    Geros @ Theoprovlitos 04/01/2012 00:47:52

    Στην βόρεια Αλβανία , στο Κοσσυφοπέδιο αλλα και στην Βοσνία αν αποκαλέσεις κάποιον Τούρκο σημαίνει ότι είναι μουσουλμάνος Τουρκικής καταγωγής , απόγονος της εκεί Τουρκικής μειονότητας , σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει Αλβανός ή Βόσνιος μουσουλμάνος.
    Ελάχιστα αρχαία συγγράμματα διασώθηκαν στα μοναστήρια , ο κύριος όγκος καταστράφηκε . Από αυτά που διασώθηκαν τα περισσότερα διασώθηκαν μέσο της ... καταστροφής τους , είναι τα παλίμψηστα , πάπυροι που σβήστηκαν και ξαναχρησιμοποιήθηκαν για χριστιανικά κείμενα αλλα αιώνες αργότερα με διάφορες μεθόδους καταφέραμε να διαβάσουμε τι γράφανε από κάτω.
    Αν εγκλήματα στο όνομα της αθεΐας ονομάζεις τα εγκλήματα του κομμουνισμού νομίζω ότι κανεις λάθος . Ο Στάλιν δεν έκανε τίποτα στο όνομα της αθεΐας , ήταν ένας μανιακός δικτάτορας που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε πίστη στον κόσμο και δεν θα άλλαζε τίποτα στην συμπεριφορά του. Ο Χίτλερ ήταν καθολικός , τι σημαίνει αυτό ? Ότι οργάνωσε το ολοκαύτωμα στο όνομα του καθολικισμού?
    Αν δεν εννοούσες τα εγκλήματα των κομμουνιστών ηγετών δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσες να θεωρήσεις έγκλημα στο όνομα της αθεΐας.

 33. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 02/01/2012 14:06:51

  Ο προσυλητισμος απαγορευται απο το συνταγμα , το γεγονος οτι εχουμε επισημη θρησκεια δεν νομιμοποιει σε κανεναν να εκφερει αποψη για τα πιστευω του αλλου (ανεξιθρησκεια)
  Οχι δεν ειμαστε 10 εκατομμυρια ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ οπως λετε , παρα πολλοι ειναι ΑΘΡΗΣΚΟΙ και κανεις δεν ξερει το ακριβες πσοοστο

  Η ρωσια κοιταει τα συμφεροντα της ( γεωστρατηγικα -οικονομικα - σφαιρες επιρροης στη δυση )
  Δεν ειναι τυχαιο οτι στη τουρκια κανουν συμφωνιες που υποτειθεται οτι ειναι μουσουλμανοι , μαλιστα ο ιδιος ο πουτιν ειπε οτι η τουρκια ειναι αξιοπιστος εταιρος

  Στην ελλαδα οι ρωσοι εχουν περισσοτερα οφελη να αποκομησουν , αφενως να εκμεταλευτουν τον ορυκτο πλουτο της , αφετερουν να κανουν ισχυρη τη παρουσια τους στην μεσογειο κατεβαζωντας και το στολο τους προς την μεσογειο
  Φυσικα και χρειαζομαστε τη ρωσια ως συμμαχο οπως και το ισραηλ , οσους περισσοτερους ισχυρους συμμαχους μαζεψουμε και εκμεταλευτουμε τον ορυκτο μας οπως η κυπρος , δεν θα αντιμετωπισουμε μεγαλα προβληματα στο μελλον και θα μπορεσουμε να απεξαρτηθουμε μια ωρα αρχιτερα απο την χουντα της ευρυζωνης ,χωρια που θα μειωθουν στο ελαχιστο οι απειλες των τουρκων και στο να προκαλεσουν θερμα επεισοδια στο μελλον

  Ο εφραιμ αργα η γρηγορα θα αποδειχτει αν ειχε δικο η αδικο , καταδικαστει η οχι , η πατριδα δεν κινδυνευει ουτε οι ελληνες , αυτοι που κινδυνευουν ειναι οσοι τον στηριζουν και θελουν αποκομισουν πολιτικα η αλλα οφελη

  Οι ελληνες ειναι περηφανοι για τον αρχαιοελληνικο πολιτισμο που εδωσε ολα τα φωτα και τις βασεις στο συγχρονο πολιτισμο γιαυτο αλλωστε εχει αποκτησει παγκοσμια και αναμφισβητη αναγωριση απο ολους
  Στις αξιες και τα ιδανικα των αρχαιων ελληνων ( κλεισθενης , περικλης πλατωνας , σωκρατης , σολων , θουκιδιδης ,σοφοκλης , ισοκρατης , αρχιμηδης , κλπ ) να επικεντρωθετε και οχι στο καθε εφραιμ
  Οταν καταπαντωνται αυτα τα ιδανικα καταστρεφεται ο ελληνισμος και η πατριδα

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Nikos Draxma 02/01/2012 20:40:35

   Ξέρεις ποιος κάνει προσηλυτισμό τώρα υπέρ της πατρώας θρησκείας για της οποίας την τιμή σκότωσαν τον προ Χριστού χριστιανό Σωκράτη ε;

 34. Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
  Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 02/01/2012 14:47:22

  ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ ΕΥΓΕ........ΕΔΩΣΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΣΠΕΝΣ........Η ΚΑΤΑΡΙΨΗ Η ΠΤΩΣΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΒΑΙΝΩΝΤΕΣ ΕΙΧΕ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΔΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ..........ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΔΗΛ.ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ Ο ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ .ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΓΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΣ...............

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 02/01/2012 15:22:54

   Σωστή και η επισήμανσή σου, αγαπητέ φίλε.

   Με την ευκαιρία να ευχηθώ και σε σένα, Καλή και Δημιουργική Χρονιά.

 35. Αλμωπιευς avatar
  Αλμωπιευς 02/01/2012 15:11:07

  Χρονια πολλα εν υγεια ,δημιουργια και ευτεκνια. Επι του θεματος.Αφου προφυλακιστηκε ο καθηγουμενος μονης Βατοπεδιου ελυθησαν ολα τα προβληματα της χωρας και ουδεν εμεινε αλυτο πρεπει να κοιμωμεθα ησυχοι και ασφαλεις.

 36. Tonia G. avatar
  Tonia G. 02/01/2012 16:04:17

  Δεν είναι η θρησκεία που μας κάνει Έλληνες.
  Είναι η συνείδηση μας.
  Όπως οι Ισπανοί με τους Πορτογάλους νοιώθουν την ιδιαίτερη ΕΘΝΙΚΗ τους ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ παρόλο που είναι και οι δυο Καθολικοί.
  Ορθόδοξοι είναι και οι Βούλγαροι, οι Σκοπιανοί, οι Αρμένιοι, οι Ρώσοι και πολλοί άλλοι που στο παρελθόν μας έβλαψαν ΙΣΟΠΟΣΑ με καθολικούς και μουσουλμάνους.
  Ηρθε η ώρα να ξεκολλήσουμε επιτέλους από τις ιδεοληψίες ΑΙΩΝΩΝ που συνέφεραν συγκεκριμένη θρησκευτική παρτίδα Ομοεθνών μας που πέτυχε να κτίσει εναν ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ μηχανισμό επί του Ελληνικού Έθνους και του σύγχρονου κράτους του.
  Το σημαντικότερο από όλα είναι να έχεις Ελληνική συνείδηση. Το θρήσκευμα ακολουθεί αφού όπως οι ίδιοι οι Θρησκευτικοί Ιδρυτές όλων των θρησκειών μίλησαν και δίδαξαν για τη μετά θάνατον κατάσταση και όχι για να επιβληθούν επί κρατών και της πολιτικής τους ζωής.
  Πλέον η πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών σκέπτεται χωρίς να επηρεάζεται όσο στο παρελθόν από θρησκείες, ιδεολογίες και άλλους -ισμούς (σοσιαλισμος, κομμουνισμός, χριστιανισμός, μουσουλμανισμός). Αυτό ενοχλεί ένα παγιωμένο θρησκευτικό κατεστημένο. Αυτό επίσης προσπαθουν να εκμεταλλευτούν και οι αντίπαλοι αυτού του διορισμένου κατεστημένου. Θα αποτύχουν και οι δυο τάσεις όμως, γιατί οι Σκεπτόμενοι πλέον Ελληνες πολίτες τους σιχαίνονται στον ίδιο βαθμό.
  Κάποιοι πριν 100-150 χρόνια επινόησαν όρους όπως Ελληνό-ορθοδοξία, Ελληνοχριστιανισμό, Βυζάντιο (αντί του ορθού Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία). Το ερώτημα είναι γιατί οι Πορτογάλοι δεν ανακάλυψαν το όρο Πορτογαλοκαθολικός, ή οι Σουηδοί όρο Σουηδοπροτεστάντης. Γιατί αυτοί οι λαοί ως έθνη και μάλιστα με πολύ μικρότερη Ιστορία μπορούν να έχουν έθνικη συνείδηση χωρίς να την ταυτίζουν με το θρήσκευμα τους;
  Συστηματικά στην Ελλάδα μας γίνεται πλύση εγκαφάλου για τα κοινά συμφέροντα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει. Δεν είναι όμως ΙΔΙΑ. Τον κλασσικό και αυθεντικό Ελληνισμό όπως δημιουργήθηκε και διαδόθηκε δεν το ενδιαφέρει αν ένας Έλληνας στη συνείδηση είναι Ορθόδοξος, Βουδιστής ή Καθολικός από τη Σύρο! Την Ορθοδοξία και τους Ηγέτες της όμως τους ενδιαφέρει. Την Ορθοδοξία την ενδιαφέρει πιο πολύ ένας Ορθόδοξος Σέρβος από ένα Πατριώτη Έλληνα Αγνωστικιστή... Κλασσικό το παράδειγμα του πολέμου στη Σερβία, όπου όλοκληρος ο Ελληνικός λάος δέχτηκε πλύση εγκαφάλου να υποστηρίξει τη μια πλευρά (δεν κρίνω τους Σέρβους) ΟΧΙ με βάση το Εθνικό πολιτικο-οικονομικό συμφέρον, αλλά με βάση τη θρησκεία!!! Δηλαδή με τις πιέσεις των Θρησκόληπτων του Ιερατείου από τη μια και των Κουμουνιστών από την άλλη, αφαιρέθηκε το πολιτικό δικαίωμα του τότε Πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί με τους σίγουρους νικητές πολιτικο-οικονομικά ΚΕΡΔΗ για το Ελληνικο Εθνός! Μιλάμε για Εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε Εθνικό Επίπεδο εις βάρος του Ελληνισμού και των Ελλήνων στη συνείδηση...
  Το μέλλον της Ελλάδας είναι λαμπρό. Κι αυτό διότι φρόντισαν γι΄αυτό οι Αληθινοί Πατέρες του Ελληνικού Έθνους, που είναι και αποδεκτοί ως Πανανθρώπινοι Πατέρες - σε Ανατολή και Δύση.
  Και Προσοχή: o Ελληνισμός ως Ιδεολογία, Φιλοσοφία και Στασή Ζωής είναι Πανανθρώπινος. Είναι αποδεκτός και γνωστός από τις ΗΠΑ έως το Αφγανιστάν, από τη Ρωσία έως την Αραβία, από την Σκανδιναβία έως την Αιθιοπία. Και να φανταστεί κανείς πως οι λαοί αυτοί μόνοι τους τον ανακάλυψαν και τον μελέτησαν και μάλιστα αιωνες μετά τη βίαιη εκθεμελίωση του.
  Όποιος λοιπόν θέλει το Φως του δεν έχει παρά να διαβάσει για τις αληθινές ρίζες του, την αυθεντική παράδοση μας και να μελετήσει τους Πατέρες του αυθεντικού Ελληνισμού που τις περισσότερες φορές διαφωνούν μεταξύ τους... αλλά αγαπητοί μου, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...
  Η απουσία Δόγματος!

  Υ.Γ. Και να κάποιους που ηθελημένα σίγουρα θα κάνουν πως δεν κατάλαβαν δηλώνω ξεκάθαρα πως: Πιστεύω στην ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους!

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ Tonia G. 02/01/2012 20:27:03

   Χρόνια Πολλά!
   Η άποψή σου σεβαστή, έχω όμως μερικές ερωτήσεις:
   Ποιοι είναι οι αληθινοί πατέρες του ελληνικού έθνους;
   Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ελληνισμού ως ιδεολογία, φιλοσοφία και στάση ζωής;
   Αν δεν υπήρχε η ορθόδοξη εκκλησία θα μιλούσες σήμερα εσύ ελληνικά;
   Και τέλος, το κείμενό σου στερείται δογματισμού;

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Νέστωρ 03/01/2012 00:28:20

    Οι δυο πρώτες ερωτήσεις σου είναι απλές και θα τις απαντήσει ο οποιοσδήποτε σοβαρός Καθηγητής Φιλοσοφικής απευθυνθείς και τον ρωτήσεις για το τι έκανε τους Αρχαίους Ελλήνες να θεωρούν πως ανήκουν στο ίδιο έθνος παρότι δεν είχαν ένα ενιαίο κράτος. Βέβαια επειδή η Ελληνική Κοσμοθέαση δεν είναι 4 ευαγγέλια και μια παλιά Διαθήκη που τα διάβασες και τέλειωσε, θα πρέπει να στρωθείς με κέφι και όρεξη να καταλάβεις μέσω της απομυθοποίησης των Μύθων και ανάγνωσης Φιλοσόφων για το ποια είναι η Ελληνική Ιδεολογία και στάση ζωής. Να σαι σίγουρος πάντως πως δεν είναι ο Χριστιανισμός, ούτε ο Βυζαντινισμός.
    Το τρίτο σου ερώτημα είναι υποκειμενικό και υποθετικό. Συνήθως έτσι επιχειρηματολογούν οι Ιερωμένοι και οι άνθρωποι τους, διότι ποντάρουν ακριβώς στην συνειδησιακή ανασφάλεια ταυτότητας του σημερινού Έλληνα. Αλλά θα σου απαντήσω γιατί το έχω συλλογιστεί από καιρό. Πιστεύω πως ΝΑΙ θα μιλούσαμε ακόμη Ελληνικά. Όπως και οι Ισπανοί μιλούν Ισπανικά παρά τα 400 χρόνια κατοχής από τους Άραβες. Όπως και οι Σικελοί παρά την επί αιώνες κατχή τους από πολλούς κατακτητές. Και θα στο πω κι αλλιώς οι Βούλγαροι είχαν οθωμανική κατοχή για 500 χρόνια και μιλούν ακομη Βουλγαρικά (η αυτοκέφαλη εκκλησία Βουλγαρίας δημιουργήθηκε το 19 αιώνα). Το ίδιο και οι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι, οι οποίοι δεν ήταν καν ένας λαός!
    Αυτοί γιατί μιλάνε τις γλώσσες τους χωρίς να τους βοηθήσει κανένας καλόγερος και κανένα Ιερατειο και εμάς δήθεν μας "έσωζαν" τη γλώσσα επί 400 χρόνια. Παλιά ξυνά και σάπια εκκλησιαστικά επιχειρήματα φίλε μου...

    • Νέστωρ avatar
     Νέστωρ @ Tonia G. 03/01/2012 21:50:18

     Τόνια, η περίπτωση των Ισπανών και των Σικελών είναι τελείως διαφορετική. Όσο για τους Σέρβους, τους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους η απάντηση είναι απλή: Γιατί είχαν τις δικές τους ορθόδοξες εκκλησίες που μιλούν τις δικές τους γλώσσες (έχεις ακούσει για τον Κύριλλο και το Μεθόδιο); Εκτός αυτού είχαν, ως μέλη του ευρύτερου σλαυϊκού κόσμου τη στήριξη της μεγάλης, επίσης ορθόδοξης, Ρωσίας.
     Πέραν αυτών όμως θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα με αφορμή απάντηση που έδωσες σε σχόλιο του Παύλου πιο κάτω: Ποιοι είναι οι "πατρώοι", όπως τους αποκαλείς, θεοί των Ελλήνων; Και μή με παραπέμψεις, σε παρακαλώ, σε καθηγητές.

     • Tonia G. avatar
      Tonia G. @ Νέστωρ 04/01/2012 00:39:43

      Λανθάνεις φίλε. Ούτε οι Ισπανοί είναι διαφορετικοί, ούτε οι Πορτογάλοι. Εκτός κι αν θέλεις με το ζόρι να τους κάνεις διαφορετικούς για να δικαιολογείς τα πιστεύω σου. Ούτε οι Βούλγαροι ούτε οι Ρουμάνοι είχαν ¨αυτόνομες εκκλησίες" όπως λές. Εδώ είσαι αδιάβαστος... Οι λαοί ειδικά οι Ευρωπαϊκοί είχαν το DNA και το πολιτισμικό υπόβαθρο να μην "σβήνουν" τόσο εύκολα από τις διάφορες κατακτήσεις που άλλωστε συνέβαιναν συνεχώς επί εκατοντάδες χρόνια. Δεν είχαν ανάγκη ούτε εκκλησίες, ούτε υψηλούς προστάτες για να διατηρούν τη γλώσσα και τα έθιμα τους. Κατα συνέπεια όπως δεν έσβησε ο λαός μας επί 1.200 τόσα χρόνια Ρωμαϊκής κυριαρχίας εκ των οποίων τ0 1/3 (δηλ. 400 χρονια επίσης) με πρωτευουσα τη Ρώμη, έτσι δεν θα έσβηνε και με τους Τούρκους (οι οποίοι σημειωτέον ήταν ως γνωστόν και πολύ κατώτεροι πολιτισμικά από τους Ρωμαίους). Όλα τ άλλα είναι προπαγάνδα κατόπιν εορτής για να καρπωθούν συγκεκριμένα κέντρα την επανάσταση και το αίμα των παιδιών και των αμάχων που έπεσαν κατά τα 9-10 χρόνια της Επανάστασης. Αυτό δεν σημαινει ότι οι ιερωμένοι δεν πολέμησαν για τη λευτεριά. Τουναντίον πολέμησαν και μάλιστα σκληρά! Αυτό όμως δεν σημαίνει επουδενί ότι χωρίς την Ορθοδοξία το μεγάλο και ένδοξο Ελληνικό Έθνος θα έσβηνε και θα έχανε τη γλωσσα του... Για όσους κατανοούν και έχουν επίγνωση τι εστί ειδικά η Ελληνική Γλώσσα αυτό είναι Αστείο!
      )περί της πατρώας θρησκείας το λέει η λέξη τι σημαίνει, καθώς και ολόκληρη η πλούσια αρχαία κληρονομιά του Εθνους μας)

     • Νέστωρ avatar
      Νέστωρ @ Tonia G. 05/01/2012 00:46:07

      Φίλη Τόνια,
      Μπορεί να λανθάνω και αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση, όχι βέβαια στην παρούσα ανάρτηση. Υπεκφεύγεις όμως γιατί δεν απαντάς ξεκάθαρα σε δυο ερωτήσεις μου:
      Ποιοι είναι τέλος πάντων οι "πατρώοι" θεοί των Ελλήνων και κυρίως, αν φρονείς ότι τα κείμενά σου στερούνται δογματισμού.

     • Tonia G. avatar
      Tonia G. @ Νέστωρ 05/01/2012 15:04:28

      Ενδεχομένως να μην στερούνται δογματισμού, αλλά δεν μιλούσαμε για το δογματισμό καθενός από εμάς, αλλά για το δογματισμό των μονοθεϊστικών θρησκειών. Δεν πιστεύω να διαφωνείς σε αυτό; Αν διαφωνείς τότε θα πρέπει να διαβάσεις για τις Οικουμενικές Συνόδους ... τότε που ουσιαστικά δημιουργήθηκε ο Χριστιανισμός που γνωρίζουμε σήμερα.
      Πατρώοι θεοί των Ελλήνων είναι όλοι όσοι λατρεύονταν από τους Έλληνες πριν την κήρυξη και αναγκαστική επιβολή του Χριστανισμού από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιβηρικής καταγωγής Φλάβιο Θεοδόσιο Αύγουστο ως την επίσημη θρησκεία ολόκληρης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Tonia G. 02/01/2012 20:39:29

   Αγαπητή Tonia G,
   Άν μου επιτρέπεις και ζητώ συγκνώμην εκ των προτέρων:
   Στο Ελληνικό φρόνημα παίρνεις άριστα με τόνο και επικροτώ !
   Στην Ιστορία παίρνεις πολύ καλό βαθμό !
   Όμως στην Ορθοδοξία κινδυνευέις να χαρακτηριστείς μετεξεταστέα, και
   Στην σύνθεση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού είσαι ανυποψίαστη μάλλον και κόβεσαι οριστικά .....για τον Σεπτέμβριο !

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Παύλος 03/01/2012 00:03:44

    Φίλε Παύλε,
    δέχομαι την κριτική σου με χαρά και σεβασμό. Εξάλλου ολόκληρη η τοποθέτηση μου έχει να κάνει με το γεγονός πως η αυθεντική Ελληνική κοσμοθέαση βασίζεται στο ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει τις δικές του ιδέες και να πιστεύει στα δικά του "πιστεύω".
    Γι΄αυτό και ο Χριστιανισμός για όσους γνωρίζουν και ενδιαφέρθηκαν και διάβασαν και έμαθαν βρήκε χώρο και τόπο αρχικά στον Ελληνικό Κόσμο. Διότι ήταν ένας Κόσμος που έδινε βήμα ακόμη και στη θεωρία του "Υιού του Μαραγκού" και στους μαθητές του... Αφού με το πέρας 2-3 αιώνων όμως απέκτησε "πυρήνα" οπαδών, εντελώς φονταμενταλιστικά αποφάσισε μέσω τις διαπλοκής με την πολιτική εξουσία και άλλων πρακτικών που βλέπουμε και σήμερα (θαύματα, καταστροφές άλλων μνημείων κλπ) να βγάζει έκτος νόμου τον Ελληνισμό και την Πεμπτουσία του που ήταν η ελευθερία των φιλοσοφικών και θεολογικων ιδεών (και μη ξανακούσω την ΑΡΛΟΥΜΠΑ που λένε για το Σωκράτη).
    Αντιθέτως η Ελληνική Θρησκεία των Πατρώων Θεών και παρότι οι Ελληνες (με όλη τη σημασία του όρου) πολλάκις ως κατακτητές βρέθηκαν στην αρχαία Παλαιστίνη ουδέποτε μπόρεσαν να "αλλαξοπιστήσουν" τους κατοίκους τις περιοχής αυτής... Κι αυτό διότι οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ είχαν τη θέληση και τη δίψα να ακούσουν μια άλλη άποψη, μια νέα κοσμοθεωρία... Ο Εβραϊκός λαός το μόνο που ανακάλυψε στην μακραίωνη και πολύ σεβαστή από εμένα Ιστορία του ήταν τον ΕΝΑ ΘΕΟ.
    Οι Ελληνες αντιθέτως ανέπτυξαν τις επιστήμες και τη φιλοσοφία ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΘΕΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ, που να τους υπαγορευει με λεπτομέρεια χιλιοστού τη θα κάνουν, πως θα σκεφτούν και τι θα πουν!
    Σχετικά με μας τους σημερινούς Έλληνες (παρότι ξεφτυλίζουμε το όνομα) τώρα θα σου πω ένα πράγμα. Αγαπητέ φίλε αν σήμερα ερχόταν στη Γη ο Χριστός θα τον ξανασταυρώναμε και να σαι σιγουρος γι΄αυτό διότι πολύ απλά έχουμε πάρει όλο τον κακό δογματισμό των Εβραίων. Οτιδήποτε δεν ταιριάζει με τις Γραφές, το Δόγμα και το Ιερατείο, το Θαβουν, το υποβαθμίζουν, το περιγελούν και το ξεφτυλίζουν. Να σαι βεβαιος πως το Ιερατείο μας με απ΄ευθείας εντολή προς τον σημερινό Κοινοτικό Κυβερνήτη Γραικίας & Ρωμανίας Παπαδήμο (ή όποιος άλλος θα είναι) θα καταδίκαζε το Χριστό και πάλι σε Θάνατο και αυτή τη φορά πιο ατιμωτικό, θα τον έλεγαν αιρετικό, αναρχικό και πολλά άλλα απ΄αυτά που λέγονται ήδη για όποιον δε συμφωνεί με την Εκκλησία.

 37. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 02/01/2012 16:51:23

  Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω πολλούς φίλους του antinews, αλλά αν διασύρεται η ορθοδοξία (που δεν το πιστεύω) και αν αποπροσανατολίζεται από τα κύρια σημερινά προβλήματα η κοινή γνώμη (που το πιστεύω), πρώτα να ρίξετε την ευθύνη στους ξενοδόχους καλόγερους χρηματιστές, real estate dealers, και μεταπράτες θαυμάτων.

  Αν δεν θέλετε να συντηρείται και να διαιωνίζεται αυτό το θέμα, και να μη συνεχίζεται ο αποπροσανατολισμός, τότε θα ήταν καλύτερο να μη συμβάλλετε στην συνεχή ανατροφοδότηση του με τέτοια άρθρα.

  Αν το αντίπαλο δέος στους διεφθαρμένους πολιτικούς της μεταπολίτευσης είναι η παπαδοκρατία και η θεοκρατία, τότε αλίμονό μας!

  Αν το πολιτικό ζήτημα τίθεται με την μορφή παπάδες vs πολιτικοί, τότε είναι λάθος δίλημμα, στο οποίο εγώ προτιμώ να μη διαλέξω στρατόπεδο.

  Αν πάλι ρωτήσει κάποιος αν τα μεταπολιτευτικά χρόνια μας κόστισαν περισσότερο οι παπάδες, ή οι πολιτικοί, ίσως εκπλήξω πολλούς απαντώντας ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που μας κόστισαν πανάκριβα!

  Αλλά δεν ωφελούν οι ποσοτικές συγκρίσεις, ούτε οι ταχυδακτυλουργικές “εξαφανίσεις” σκανδάλων, όπως ο μάγος Copperfield εξαφάνιζε ουρανοξύστες.

  Και εμένα δεν μου αρέσει παραμονές Χριστουγέννων να προφυλακίζεται για κακουργήματα χριστιανός καλόγερος, αλλά πολύ περισσότερο με αποτροπιάζει να διαβάζω ότι το συμβούλιο εφετών στο βούλευμά του τον θεωρεί να έχει “εκ φύσεως ροπή στην εγκληματική δραστηριότητα”. Ή οι εφέτες είναι “Νέρωνες”, ή κάτι είναι σάπιο εκεί στην μονή. Και προτιμώ πάντα τις απλούστερες ερμηνείες.

 38. Παύλος avatar
  Παύλος 02/01/2012 18:40:22

  Αφού δεν σ' αρέσει κι'α φού σε ..αποτροπιάζει, αφού δεν ωφελεί, αφού προτιμάς να μην διαλέξεις στρατόπεδο ( δεν σου το ζήτησε άλλωστε και κανείς) κι' αφου κι' αφου ...........
  δεν κάνεις τον κόπο να επισκευθείς το μοναστήρι, για να σχηματίσεις μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη περί τού πώς "κλέβει" το παπαδαριό;;;;
  Πρόσεχε όμως, γιατί η όλη ατμόσφαιρα προδιαθέτει, ώστε αντί για χρήματα να "κλέβονται" ψυχές (από το σακκούλι του σατανά)!

  • Profesor Moriarty avatar
   Profesor Moriarty @ Παύλος 02/01/2012 19:10:56

   Τι λες! Φτάσανε στο σημείο να κλέβουν ακόμη και τον σατανά!

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Profesor Moriarty 02/01/2012 19:17:18

    Κλέβουν ψυχές από τα νύχια του σατανά !
    Ελπίζω να είναι κατανοητό

    • Π avatar
     Π @ Παύλος 02/01/2012 19:27:52

     Μην το χλευάζεις, ξέρω πολλούς που πήγαν με προδιάθεση όχι απλώς παπαδομάχου, αλλα και θεομάχου ακόμα, αλλά γύρισαν ......."κλεμένοι" (κατά την ένοια που είπαμε) !

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Profesor Moriarty 03/01/2012 15:41:44

    Ειδικά ΑΥΤΟΝ κλέβουν, αφού στο σακκούλι του και στα νύχια το κουβαλάει ψυχές !!!! Μην έχεις καμιά αμφιβολία για αυτή την κλοπή ! Την καταμαρτυρώ !!!

 39. stefanos avatar
  stefanos 02/01/2012 18:47:11

  Από όσα διάβασα καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι χάνονται στον ελληνικό πολιτικό και θρησκευτικό μικρόκοσμο ,κατά το κοινώς λεγόμενο βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Η απάντηση, που θα στεναχωρήσει ίσως κάποιους, είναι ότι το θέμα του Βατοπαιδιου και ο ηγούμενος της ιεράς μονής Γέροντας Εφραίμ δεν έχουν μόνο ελληνικό αλλα κατα κύριο λόγο παγκόσμιο ενδιαφέρον ,αφού μέσω αυτών υπάρχει ένας ακηρυκτος αλλά υπαρκτός πόλεμος: ο πόλεμος από τη μια του μπλογκ Σιωνισμου-Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και από την άλλη της μοναδικής δύναμης που δύναται να τα εξαφανισει και να τους αντιταχτεί παγματικά, της Ορθοδοξίας.
  Ολα όσα γράφτηκαν παραπάνω θετικά και αρνητικά ή αδιάφορα για το Γέροντα έχουν κομμάτι της αλήθειας η οποία εξαρτάται απότην οπτική γωνία που κοιτάει ο καθένας το θέμα. Για τους πραγματικούς όμως Ελληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς που διαβάζουν τα Σημεία των Καιρών η ανάγνωση αυτής της υπόθεσης είναι μία: Διαττάσονται οι Δυνάμεις για την τελική τους αναμέτρηση. Ας διαλέξουμε στρατόπεδο!!

  ΥΓ: Κλείνω με μια ευχή: Εις την Πόλιν!

 40. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 02/01/2012 19:04:30

  95% ακόμα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι!
  http://www.metronanalysis.gr/gr/polls/ziped/pub1430FORUM.pdf

 41. juliet avatar
  juliet 02/01/2012 21:15:43

  ''Αγγλος ή Γερμανός ή Γάλλος δύναται να είναι κοσμοπολίτης ή αναρχικός ή άθεος ή οτιδήποτε.Εκαμε το πατριωτικόν χρέος του και έκτισε μεγάλην πατρίδα.Τώρα είναι ελεύθερος να επαγγέλλεται ,χάριν πολυτελείας,την απιστίαν και την απαισιοδοξίαν.Αλλα Γραικύλος της σήμερον,όστις θέλει να κάμη δημοσία τον άθεον ή τον κοσμοπολίτην,ομοιάζει με νάνον ανορθούμενον επ΄άκρων ονύχων να φθάση εις ύψος και φανή και αυτός γίγας.Το ελληνικόν έθνος ,το δούλον ,αλλ΄ουδέν ήττον και το ελεύθερον,έχει και θα έχη δια παντός ,ανάγκην της θρησκείας του''.
  Παπαδιαμάντης
  Καλή χρονιά !

 42. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 02/01/2012 22:10:27

  ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΙ ΓΡΑΦΩ: Ο Μπετενιώτης μίλησε για καταδίκη του Εφραίμ και του Αρσένιου σε άλλη υπόθεση και όχι σε αυτή για την οποία μιλάτε εσείς και η ανάρτηση. Όπως άλλωστε γράφετε και σείς η δίκη γι αυτήν την υπόθεση ΘΑ γίνει. Το εκπληκτικό ήταν που κανένας από τους συνομιλητές του Μπετενιώτη ούτε τον διέψευσε και ούτε εξεπλάγη με αυτά που είπε. Την καταδίκη αυτή του Εφραίμ και του Αρσένιου την γνώριζαν όλοι! Δεν παρακολούθησα την εκπομπή αυτή από την αρχή και δεν την είδα μέχρι το τέλος της και κατά συνέπεια δεν ξέρω πως είναι ο τίτλος της. Συντονιστής όμως του διαλόγου ήταν ο Πορτοσάλτε και έγινε πριν τρείς μέρες νομίζω και πάντως σίγουρα μέσα στην εβδομάδα που πέρασε.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Χρήστος Δημάρης 02/01/2012 22:41:12

   Το εφετείο Θράκης καταδίκασε τους Εφραίμ, Αρσένιο στις 22-12-2010 σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή (έναντι πρωτόδικης καταδίκης 15 μηνών) για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Αυτοί είχαν δηλώσει ότι θα προσέφευγαν στον Άρειο Πάγο.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 02/01/2012 22:49:55

    ...δεν ξέρω αν ο Α. Πάγος έβγαλε απόφαση, υπάρχει όμως μία εισήγηση αντεισαγγελέα του Α. Πάγου για επανάληψη της δίκης.

 43. stamoschios avatar
  stamoschios 02/01/2012 22:35:02

  Θα παρακαλούσα όσοι επιθυμούν να ομιλούν για συνέχεια του ελληνικού έθνους και ταυτόχρονα να απορρίπτουν την ορθοδοξία ως συνεκτικό κρίκο του ελληνισμού να μελετήσουν λίγο την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Την εν λόγω περίοδο η ειδοποιός διαφορά συνίστατο στην θρησκεία των υπηκόων και βάση αυτής κατατάσσονταν (ρουμ μιλιέτ εν προκειμένω για τους ορθοδόξους χριστιανούς). Οι εξισλαμισμένοι Έλληνες χάνονταν για το γένος (εξισλαμισμένοι-τουρκοκρήτες) ενώ τρανό παράδειγμα αποτελούν οι χριστιανοί αρβανίτες που αποτελούσαν την προμετωπίδα του έθνους, ενώ οι μουσουλμάνοι τσάμηδες τους φανατικότερους ίσως εχθρούς του.Άλλωστε και η ανταλλαγή πληθυσμών της συνθήκης της Λωζάνης έγινε με θρησκευτικά κριτήρια γιαυτό και ήλθαν στη χώρα μας οι χριστιανοί λαζοί του πόντου, οι τουρκόφωνοι μπαφραίοι επίσης του πόντου και δη του δυτικού καθώς και οι καραμανλήδες της καππαδοκίας άπαντες τουρκόφωνοι και απέχοντες πόρρω να χαρακτηρισθούν ως ελληνικής καταγωγής. Στην αξία του χριστιανισμού και του ορθόδοξου βυζαντίου αναγκάσθηκαν να καταφύγουν και οι ιστορικοί που κλήθηκαν να αποδομήσουν την θεωρία του Φαλμερράυερ περί μη συνέχειας του ελληνικού έθνους (Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος, Σπυρίδων Ζαμπέλιος). Χτυπώντας την ορθοδοξία έχουν ως απώτερο στόχο το ελληνικό έθνος και το βασικό του συνδετικό κρίκο που καθορίζει και το αίσθημα του συνανήκειν μας. Από το ομόδοξον , το ομόγλωσσον και το ομότροπον ξέρουμε στη χώρα μας ποιο ήταν το σημαντικότερο. Με τους μικρασιάτες τους σαρακατσάνους, τους βλάχους, τους κουτσόβλαχους, τους γκαγκαούζ, τους τσερκέζους, τους αρβανίτες, τους μεγλενίτες, τους λαζούς, τους μπαφραίους, τους καραμανλήδες, τους σλαβόφωνους και τόσους άλλους να έχουν έως και τρεις γενιές πριν τόσες εθιμικές καθώς και γλωσσικές διαφορές μόνο η θρησκεία αποτελούσε ασφαλή συνδετικό κρίκο.

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ stamoschios 03/01/2012 21:55:43

   Φίλε μου, αυτοί που απορίπτουν την ορθοδοξία ως συνεκτικό κρίκο του ελληνισμού δεν έχουν διαβάσει ούτε την αρχαία ιστορία.

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Νέστωρ 04/01/2012 00:51:41

    Αυτό ήταν γραμμένο σε καμιά πέτρα Νέστωρ; Δηλαδή ο Άγιος Αθανάσιος και ο Αγιος Νίκων τι σχέση έχουν με την αρχαότητα αλήθεια; O ναός που κτίστηκε εντός του Παρθενώνος τι σχέση έχει;
    Τα εκατομμύρια Φιλελλήνων σε όλο τον πλανήτη που δεν είναι Ορθόδοξοι δεν έχουν διαβάσει αρχαία Ιστορία; ή μήπως οι ορθοδοξοι (όχι οι δηλωθέντες κατά τη γέννηση τους, αλλά οι πιστοί) έχουν όλοι γνώση και κατανόηση της αρχάιας ιστορίας;
    Συγνώμη, αλλά είναι επιχείρημα αυτό;

    • Νέστωρ avatar
     Νέστωρ @ Tonia G. 05/01/2012 00:51:40

     Φίλη Τόνια θα μου επιτρέψεις να σου απευθύνω μια ακόμα ερώτηση: Πότε και πώς ήρθαν οι "Ευρωπαίοι" για πρώτη φορά σε επαφή με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ιστορία;

     • Tonia G. avatar
      Tonia G. @ Νέστωρ 05/01/2012 10:56:59

      Αγαπητέ φίλε, πρώτα πρώτα χαίρομαι για την όμορφη συζήτηση μας. Για να επανέλθουμε και στην ουσία του θέματος της ανάρτησης, οι τοποθετήσεις μου πηγάζουν από την ανάγκη μετασχηματισμού του Ελληνικού Κράτους επισήμως σε Κοσμικό Κράτος. Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν πηγάζει από τη δική μου βούληση, αλλά από την κοινωνικό-πολιτιστική αλλαγή που έχει προκύψει στην Ελληνική κοινωνία τα τελευταία 40 χρόνια. Με άλλα λόγια από τη στιγμή που ένα σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού συνόλου των Ελλήνων (παρότι δηλώνει Χ.Ο.) επιθυμεί την ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών, δεν υπάρχει άλλη λύση από την ανακήρυξη της χώρας μας σε κοσμικό κράτος (που σημαίνει πως δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία). Έτσι καλό θα ήταν να καλλιεργήσουμε ένα νέο τύπο Πατριωτισμού ο οποίος θα βασίζεται στη σημερινή Ελληνική Κοινωνία και όχι στο παρελθόν.
      Όπως εύκολα μπορεί ο οποισδήποτε να καταλάβει η κοινωνία του 2012 δεν είναι ίδια με αυτή του 1912 ούτε καν με αυτή του 1972...
      Θα ήθελα λοιπόν ένα κοσμικό Ελληνικό κράτος που για παράδειγμα θα δίδασκε υποχρεωτικά Ελληνικά τα Πομακόπουλα με παράλληλη διδασκαλία της Πομακικής γλώσσας και όχι της Τουρκικής. Θα ήθελα να δω το Κοράνιο μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα, ετσί ώστε οι Μουσουλμανόπαιδες θα το διδάσκονται στη μητρική τους γλώσσα (δηλαδή την Ελληνική). Θα ήθελα να δω το Κοράνιο μεταφρασμένο στη Ποντιακή Διάλεκτο, έτσι ώστε οι Ελληνόφωνοι Μουσουλμάνοι Πόντιοι στη Μικρά Ασία να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με το αληθινό παρλθόν τους (καθώς είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες). Και αφού γίνει αυτό για 10-12 χρόνια (μια μαθητική γενιά) μετά τους στέλνεις και την Ελληνική γραμματεία μεταφρασμένη στα Ποντιακά έτσι ώστε να καταλάβουν οι άνθρωποι αυτοί τι έχει συμβεί αληθινά στον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας. Τη μεγέθυνση συνεπώς του Ελληνισμού αγαπητέ φίλε δεν μπορούμε να τη κάνουμε μέσω της Ορθοδοξίας (η οποία είναι σεβαστή από εμένα ως θρησκευτικό δόγμα). Την αληθινή μεγέθυνση του Ελληνισμού (όχι γεωγραφικά αλλά πνευματικά, που την τρέμει η γειτονική χώρα) μπορεί να τη επιτελέσσουμε σεβόμενοι τη θρησκευτική ταυτότητα των Ελληνόφωνων πολιτών/υπηκόων είτε καθολικών στην Ιταλία, είτε Μουσουλμάνων στην Τουρκία, μόνο όταν η Κρατική μας υπόσταση σταματήσει να εξυπηρετεί τα μικροσυμφέροντα των όποιων Ελίτ (θρησκευτικών-πολιτικών) που διαφεντεύουν το Ελληνικό κράτος από την ίδρυση του έως σήμερα. Εκεί λοιπόν εδράζεται η μέγιστη ανάγκη της εκκοσμίκευσης του Ελληνικού Κράτους.
      Το Ελληνικό Έθνος έχει τις ισχυρότερες ρίζες και δεν θα χαθεί, ας μην φοβόμαστε τη μάχη. Τη μάχη θα τη δώσουμε γιατί είναι αναπόφευκτη. Και θα τη δώσουμε απέναντι σε άλλους ορθόδοξους, σε καθολικούς σε μουσουλμάνους και ότι άλλο. Διότι η μάχη είναι για την Ελλάδα.

  • Ντίνος avatar
   Ντίνος @ stamoschios 04/01/2012 01:40:58

   Τελικά οι "φονταμενταλιστές" της Ορθοδοξίας με τους Συριζαίους έχουν κοινά επιχειρήματα όταν θίγεται η περίοδος του Βυζαντίου αλλά και η επιστροφή μας στις ένδοξες Ελληνικες μας ρίζες. Και εξηγούμαι: Ξαφνικά αρχίζουν να αναλύουν με μεγάλη διάθεση και πάθος για τους δικούς τους λόγους ο καθένας πως ο Ελληνικός Λαός προήλθε από χιλιες δυο προσμίξεις, από Νεζερίτες και Λαζούς, από Αρβανίτες και Καραμανλήδες από Μπαφραίους και το κακό το συναπάντημα!
   Και οι δυο αυτές "δήθεν εχθρικές" τάσεις (Φονταμενταλιστές και Συριζαίοι)με την ίδια ένταση και πάθος συμφωνούν τελικά και επιχειρηματολογούν εναντίον της σχέσης των σημερινών Ελλήνων με τους Αρχαίους.
   Λες και υπάρχει Έθνος με ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων που δεν έχει δεχτεί βιολογικές αλλά και πολιτισμικές προσμίξεις!
   Το κάνουν όμως αυτό διότι απλά και ξεκάθαρα αυτή η θεωρία δικαιολογεί την ΥΠΑΡΞΗ τους που κατατρώγει τη σάρκα της Πατρίδας μας. Οι μεν λένε πως γίναμε Ελληνες εξαιτίας της Ορθοδοξίας αλλιώτικα θα είμασταν Τούρκοι, Βούλγαροι (:), Iταλοί, Σλαβοι (;), και οι άλλοι απλά ισοπεδώνουν την Ελληνική ταυτότητα για να πουν δήθεν πως τυχαία ομιλούμε Ελληνικά και αγαπούμε αυτή τη Πατρίδα αφού είμαστε απόγονοι όλων όσων πέρασαν σεακτίνα 1000 χλμ από τα σύνορα μας και κατά συνέπεια το "εργατικό κίνημα" ενάντια στη πλουτοκρατία είναι αυτό που μας ενώνει. Αναμφίβολα και οι δυο κατηγορίες "πουλανε την πραμάτεια τους" αλλα είναι εξίσου επικινδυνες για την Ελλάδα και το Εθνος μας. Και δυστυχως τους έχουμε πληρώσει και τις δυο με μπόλικο αθώο Ελληνικό Αίμα.
   Και οι δυο αυτές δήθεν αντίπαλες "σέκτες" δεν θέλουν να έχουμε σχέσεις με το ένδοξο παρελθόν μας που ήταν η μοναδική περίοδος που υπήρξαμε ανεξάρτητοι σε αμιγώς Ελληνικές πολιτειακές δομές (πόλεις - κράτη και βασίλεια) μιας και αργότερα κατακτηθήκαμε από τους Ρωμαίους, στη συνέχεία από τους Τούρκους και από το ΄21 και μετά προσπαθούμε να σηκώσουμε "κεφάλι"...
   Νομίζω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σε σχέση με τις μεγάλες μας καταστροφικές υποθέσεις εμπλέκονταν είτε η μία είτε η άλλη ομάδα (ενδεικτικά: εικονομαχία-εικονολατρεία, σφαγή στον ιππόδρομο, πτώση της Πόλης, ο Εμφυλιος αργότερα, η εισβολή στη Κύπρο)

   • Νέστωρ avatar
    Νέστωρ @ Ντίνος 05/01/2012 01:38:14

    Τώρα τα έβαλες όλα στο μπλέντερ. Ας ξεκαθαρίσουμε μερικα:
    Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι δεν υπάρχει έθνος χωρίς βιολογικές και πολιτιστικές προσμίξεις και επιρροές. Στην πραγματικότητα οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα απομονωθεί σε ένα κλειστό περιβάλλον οδηγείται στον αφανισμό, όπως απέδειξε η κοινωνιοβιολογία. Από 'κει και πέρα, ως Χριστιανός Ορθόδοξος, δεν αρνούμαι τη συνέχεια του ελληνικού έθνους απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ούτε ισχυρίζομαι ότι η Ορθοδοξία δημιούργησε το "νέο" ελληνικό έθνος απο ένα συνοθύλευμα λαών (βλπ. Βερεμης). Θεωρώ όμως ανιστόρητους ή απλώς προπαγανδιστές όσους αρνούνται να εντάξουν την Ορθοδοξία στην εξέλιξη του ελληνισμού. Και εξηγούμαι (τελείως επιγραμματικά):
    Η κλασσική αρχαιότητα κατέρευσε μέσα στη φαυλότητα των πελοποννησιακών πολέμων.
    Ήδη απο την εποχή του Πλάτωνα η αρχαία θρησκεία (ότι εννούμε με αυτό) είχε περιπέσει σε ανυποληψία, όπως ο ίδιος αναφέρει.
    Το τεράστιο κράτος του Αλεξάνδου κατέρευσε απο αυτό που ονομάζεται "στρατηγική εξάπλωση" και δεν θα το εξηγήσω εδώ.
    Οι εκστρατεία του Αλεξάνδρου δε διέδωσε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό στην ανατολή, αλλά και τους ανατολικούς πολιτισμούς στη δύση, όπως για παράδειγμα τις ανατολικές θρησκείες (βλπ. Μιθραϊσμός). Αξίζει να αναφέρω εδώ ότι το μισό τουλάχιστον δωδεκάθεο είναι μεταφορές ανατολικών θεοτήτων στον ελληνικό χώρο, πριν από την εποχή του Αλεξάνδρου φυσικά.
    Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία τα πήγε πολύ καλύτερα απο τους μακεδόνες και δημιούργησε το κράτος που στην ουσία αποτέλεσε χωνευτήρι λαών και πολιτισμών.
    Μέσα σε αυτό το συνοθύλευμα ο Χριστιανισμός έδωσε το νέο πλαίσιο στον ελληνισμό για να μπορέσει να συνεχίσει ο τελευταίος την πορεία του στην ιστορία. Γιατί; Διότι μόνο οι Έλληνες και οι μετέχοντες στον ελληνικό πολιτισμό είχαν το υπόβαθρο και τα εργαλεία (φιλοσοφία, γλώσσα) να δεχτούν την υπαρξιακή πρόταση του Χριστιανισμού αφήνοντας πισω τις παγανιστικές δοξασίες.

   • Χρήστος Ζ. avatar
    Χρήστος Ζ. @ Ντίνος 12/01/2012 14:18:14

    Ντίνο, "σέκτα" είναι η καμουφλαρισμένη νεοειδωλολατρεία. Ο Ιησούς Χριστός είναι η Αλήθεια. Επειδή αναφέρθηκες και στο '21, ο Θ.Κολοκοτρώνης είπε: «Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος».

   • Χρήστος Ζ. avatar
    Χρήστος Ζ. @ Ντίνος 12/01/2012 15:11:00

    Ντίνο, "σέκτα" είναι ο εθνοφυλετισμός και η συγκεκαλυμμένη νεοειδωλολατρεία (δηλαδή, δαιμονολατρεία). Ο Ιησούς Χριστός είναι η Αλήθεια.
    Επειδή αναφέρθηκες και στο '21, ο Θ.Κολοκοτρώνης είχε πει: «Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος...».

 44. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ avatar
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 02/01/2012 22:36:08

  Θεμα: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ !!!!!!!

  ΠΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ;;;;;;;
  Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ !!!!!

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΤΟΣ 2011
  Με το που πέρασαν οι 300 της Βουλής των Ελλήνων, το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, ζήτησαν και το πρώτο αίτημά τους. Συγκεκριμένα ζήτησαν να μάθουν που προαυλίζονται όλοι οι διαχρονικά του Έθνους οικονομικοί εγκληματίες, οι νενέκοι, πατριδοκάπηλοι, προβατόσχημοι λύκοι, γραικύλοι, σφετεριστές, δοσίλογοι, και θεομπαίχτες, για να συναθροίζονται όλοι μαζί συλλογιζόμενη τι δεν κάνανε καλά και αποκαλύφθηκαν τα ανομήματά τους και ο πραγματικός τους ρόλος, οδηγώντας την Ελλάδα στην ανυποληψία και την άβυσσο.
  Στην συνέχεια οι 300 ζήτησαν να είναι ο καθένας μόνος του σε κελί , ώστε να μπορούν να ασκούν την ισόβια μετάνοιά τους για όσα εγκλήματα έπραξαν κατά της Πατρίδος. Έτσι οι 300 της Βουλής κρατούνται στην 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκονται οι κρατούμενοι για πάσης είδους εγκλήματα.

  ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ (300)
  Στο μεταξύ έγιναν γνωστοί οι τρεις λόγοι με βάση τους οποίους το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την άποψη της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και ψήφισε υπέρ της προφυλάκισης και των τριακοσίων (300).
  Σύμφωνα, λοιπόν με την εισήγηση η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία γιατί:
  1. Εκμεταλλευόταν την ιδιότητά τους ως Πολιτικοί έχοντας την Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία στα χέρια τους, συμμετέχοντας σε παγκόσμιας ακτινοβολίας ύποπτα και νεοταξικά συνέδρια, προς επηρεασμό της Δικαστικής Εξουσίας, των Μ.Μ.Ε., όπου μέσο αυτών, χειραγωγούσαν τους Πολίτες της Ελλάδας για να ικανοποιήσουν ως οσφυακάμπτες τα κελεύσματα των ξένων δυνάμεων, την ματαιοδοξία τους και την φιλαργυρία τους, ισοπεδώνοντας οτιδήποτε Ελληνοχριστιανικό, Ιδανικά και Αξίες αυτού του ευλογημένου Έθνους.
  2. Τελούσαν επί μακρόν χρόνο τις συγκεκριμένες πράξεις, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο βουλευτικό τους σχήμα και την Εθνικοπατριωτική τους αποστολή.
  3. Η δράση τους έχει προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη ζημία σε βάρος της ΕΛΛΑΔΟΣ.
  Το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό, αν αντικατασταθεί η Ισόβια Κάθειρξη στην εσχάτη των ποινών, θάνατο δια τουφεκισμού, κάτι που ζητά ολόψυχα όλος ο Ελληνικός Λαός.
  Αμήν Γένοιτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΤΟΣ 2011
  Με το που πέρασε ο ηγούμενος Εφραίμ το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, ζήτησε και το πρώτο του αίτημα. Συγκεκριμένα ο ηγούμενος ζήτησε να μάθει που είναι η εκκλησία των φυλακών. Στην συνέχεια ο ηγούμενος ζήτησε να είναι μόνος του σε κελί , ώστε να μπορεί να ασκεί τα πνευματικά του καθήκοντα. Έτσι ο ηγούμενος κρατείται στην 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκονται οι κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα.

  ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΤΑ Γ. ΕΦΡΑΙΜ

  Στο μεταξύ έγιναν γνωστοί οι τρεις λόγοι με βάση τους οποίους το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την άποψη της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και ψήφισε υπέρ της προφυλάκισης του Εφραίμ.
  Σύμφωνα, λοιπόν με την εισήγηση η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία γιατί:
  1. Εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.
  2. Τελούσε επί μακρόν χρόνο τις συγκεκριμένες πράξεις, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.
  3. Η δράση του έχει προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη ζημία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
  Το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό, αν αντικατασταθεί η προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, κάτι που είναι και η επιδίωξη των δικηγόρων του ηγουμένου της Μονής ..).

 45. odysseus avatar
  odysseus 02/01/2012 22:50:10

  ΘΡΗΣΚΕΙΑ= ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΝΟΙΑ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΡΗΣΚΟΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ.
  ΙΕΡΑΤΕΙΟ=ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙΤΙΝΕΣ "ΖΩΣΙΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΑΠΤΩΣΙΝ"

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ odysseus 02/01/2012 23:33:38

   Ξαναδίαβασε το Μάρξ και έλα να το συζητήσουμε πάλι.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ odysseus 03/01/2012 21:45:09

   Καημένε Odysseus,
   Δεν δικαιούμαι να σε βρίσω, γιαυτό δεν πρόκειται να το κάνω.
   Δεν μου επιτρέπεται να απαντήσω στο ίδιο επίπεδο, γιατί δεν μου το επιτρέπουν οι αρχές μου, γιαυτό δεν θα το κάνω.
   Δεν δικαιούμαι να θεωρήσω τον εαυτό μου καλύτερο από 'σένα , γιατί δεν σε ξέρω και ίσως θα ήταν λάθος και εγωιστικό.
   Δικαιούμαι όμως να σε λυπάμαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για την αφελή και αξιοθρήνητη δοκισισοφία σου !!!

 46. Stefanos avatar
  Stefanos 03/01/2012 00:12:55

  @ Μ.Γ. ,Ιgnoramus, odysseus, Lampros
  Δεν πάτε καλύτερα στο site ροΐδη για να κάνετε την χυδαία αντιθρησκευτική και αντικληρικαλική προπαγάνδα σας με όλη σας την άνεση. Πιστεύω ότι εκεί είναι ο φυσικός σας χώρος. Εδώ τι θέλετε; Να μας καλλήσετε τη νόσο της Νέας Τάξης; Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

 47. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 03/01/2012 00:21:06

  Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους τους θεολογούντες ποιός και πώς σκότωσε τον τελευταίο ανθό του ελληνικού πολιτισμού, την Υπατία.

  • Kωστας Λακων avatar
   Kωστας Λακων @ Μανιάτης 03/01/2012 01:24:46

   Θελω να σου υπενθυμισω συντοπιτη ποσες δεκαδες χιλιαδες χριστιανους τους προηγουμενους τρεις αιωνες δολοφονησαν με απιστευτους βαρβαρους τροπους οι αγαπημενοι σου ειδωλολατρες που βεβαιως καμμια απολυτως σχεση δεν ειχαν με τα μεγαλα πνευματα της ελληνικης αρχαιοτητος.
   Στην εξοντωση της Υπατιας το θρησκευτικο μισος εναντιον της ηταν το βερνικι καλυπτε το ουσιαστικο ταξικο μισος της χριστιανικης πλεον φτωχολογιας κατα των πλουσιων ειδωλολατρων , που κλεισμενοι στις επαυλεις τους αδιαφορουσαν για το λαο που δυστυχουσε .
   Η Υπατια πληρωσε τον συσσωρευμενο πονο των κυνηγημενων επι τρεις αιωνες χριστιανων , χωρις βεβαια να ευθυνεται γι'αυτον.
   Και εν παση περιπτωσει φιλε μου εγω μπορω να απαριθμησω εκατονταδες σπουδαιους αθωους χριστιανους μαρτυρες ...εσυ ποσες αθωες Υπατιες μπορεις να απαριθμησεις ?
   Και οι αριθμοι εχουν σημασια !

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Kωστας Λακων 04/01/2012 00:01:09

    Με την λογική αυτή δεν πάμε μπροστά. Ο Χριστιανισμός είναι μέρος της εθνικής μας ταυτότητας και συνείδησης. Κι αυτό είτε είμαστε Πιστοί είτε Άθεοι. Όμως, αγαπητέ πατριώτη, πότε η Ελλάδα μάτωσε και δάκρυσε; Όταν η αριστοτελική σωφροσύνη παραδίδονταν στο σκότος της μισαλλοδοξία και των αλαλαγμών. Πολλά τα πρόσφατα μεταπολεμικά παραδείγματα να σου εξιστορήσω.

 48. Κωστας Λακων avatar
  Κωστας Λακων 03/01/2012 01:08:05

  Σχολιο εκτενες δεν γραφω , αλλως τε ποιος θα καθισει να διαβασει ολον αυτο τον ποικιλοχρωμο σχολιασμο...
  Παντως ευτυχως που το ΑΝΤΙΝΙΟΥΖ δημοσιευσε το αρθρο του ΔΑΝΑΟΥ διοτι ειχα αρχισει να πιστευω οτι ηταν παραρτημα της Αυγης με τον αντιεφραιμισμο του...Καλλιο αργα παρα ποτε...

 49. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 03/01/2012 03:47:52

  Ενώ έπρεπε καλύτερα οι μοναχοί να αφήσουν να καταστρέψουν τα πάντα οι Γερμανοί, όπως έκαναν οι Βούλγαροι λίγους μήνες μετά.....

 50. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 03/01/2012 03:49:03

  Εννοώ όπως έκαναν οι Βούλγαροι μετά, αλλά στην υπόλοιπη Μακεδονία-Θράκη...

 51. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 03/01/2012 03:53:34

  Δεν τοχα σκεφτεί! Ομολογω πως ανοιξαν νεοι οριζοντες μπροστα μου!
  Μεχρι προτινος νομιζα ότι το όπιο του λαου είναι τα κομματα, το ποδοσφαιρο και το Dancing With the Stars.

  Ίσως έπρεπε να το ειχα αντιληφθεί και από το σπινθιροβόλο βλέμμα της αριστερας που δηλώνει άθεη. Αλλά δε μου κόβει...

  ΥΓ. Το ξεκατίνιασμα της Θεάς Ήρας με την Ιώ πιάνεται ως θρησκεια ή ως couleur local;

 52. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 03/01/2012 03:58:22

  Σιγουρα δεν ήταν αυτοκτονία;
  Από ανωτερότητα, για να χαρουν λιγακι και οι χριστιανοί. Τοσους αιώνες εχαναν σε όλα τα γηπεδα (Κολοσαίο κλπ) και το πρωταθλημα είχε καταντησει βαρετό.

 53. Παύλος avatar
  Παύλος 03/01/2012 09:08:38

  Φίλη Τόνια,
  Κατ'αρχήν ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου απαντήσεις και μάλιστα εκτενώς.Μακάρι να είχα το χρόνο (γιατί εργάζομαι σχεδόν όλη την ημέρα) να κάνω το ίδιο, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα.
  Όμως δεν αντέχω στον πειρασμό αυτύ οθυ με συνέχει βασανιστικά να μην δώσω μια πολύ αμυδρή απάντηση στους προβλιματισμούς σου:
  Πράγματι θα τον ξανασταυρώναμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά γιατί ;;;;;;;;
  Γιατί τον έχουμε τελείως εξοβελίσει από την ψυχή μας. Και δεν γίναμε μόνο υλιστές, αλλά κάτι χειρ΄πτερο: παρασυνεβλήθημεν ..."τοις κτήνεσι τοις ανοήτοις"! ( ....άνθρωπος εν τιμή ων, ού συνήκε, παρασυνεβλήθη τοις κτήνεσι τοις ανοήτοις και ομοιώθη αυτοίς")
  "Ουχί εμώρανεν οΘεός την σοφίαν ττου κόσμου τούτου;;;;"

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Παύλος 03/01/2012 14:31:03

   Χιλια συγγνώμην για το ακατάστατο κείμενο. Ήμουν εξαιρετικά βιαστικός -ούτε καν το κοίταξα- και τα έκανα θάλασσα.Τώρα όμως έχω λιγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου και αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να προσθέσω δυό πράγματα :
   Ελπίζω να μην θεωρείς μπαρούφα το ότι ο Απόστολος Παύλος διέθετε ευρυτάτη Ελληνική Παιδία. Επίτρεψέ μου, λοιπόν, να σου παραθέσω κάτι σχετικό με το θέμα μας από πλευράς του:
   ...."επειδή και Έλληνες σοφίαν ζητούσιν και Ιουδαίοι σημείον αιτούσιν. ημείς δε κηρύσσομεν Χριστον Εσταυρωμένον,Ιουδαίοις μεν σκάνδαλον, Έλλησι δε μωρίαν,αυτοίς δε τοις κλητοίς Ιουδαίοις τε και Έλλησιν Χριστόν Θεού δύναμιν και Θεού σοφίαν ".
   Βεβαίως, πιθανότατα θα μου απαντήσεις:
   Δεν έχουν κανένα κύρος και καμία ισχύ για' μένα τα κείμενα της Αγίας Γραφής, αφού (ενδεχομένως) δεν τα πιστεύω. Στην περίπτωση αυτή η ανταπάντησή μου είναι:
   Δεν έχω την αφέλεια να φιλοδοξώ να μεταπείσω κάποιον, όπως φαντάζομαι δεν έχεις και'σύ τέτοια φιλοδοξία, αλλά - χωρίς ίχνος διάθεσης για κολακεία - επίτρεψέ μου να καυχηθώ και να είμαι σίγουρος γιαυτό ότι διαγιγνώσκω σωστά , θεωρώντας ότι ο συνομηλιτής μου είναι άνθρωπος αδιαμφισβήτητης καλλιέργειας (όχι μόρφωσης, αυτό είναι άλλο πράγμα εύκολα προσβάσημο) και ήθους .
   Συνεπώς, η φιλοδοξία μου μπορεί κάλλιστα να ικανοποιηθεί, αν σε προβληματίσω !!!
   Υ.Γ :
   Επιφυλλάσσομαι να σου αποστείλω και ένα σχετικό απόσπασμα από την γνώμη κάποιου απείρως μεγαλύτερου γνώστη και κατόχου της θύραθεν παιδείας από 'μένα και πιθανώς και από σένα .

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Παύλος 03/01/2012 14:32:35

    παιδεία

 54. brandus avatar
  brandus 03/01/2012 12:06:06

  Αυτή η εμμονή για την υποτιθέμενη ελληνορωσική φιλία δεν δικαιολογείται. Απλώς να θυμηθούμε ότι τον Ελληνισμό της Κριμαίας, της Οδησσού, της Αμπχαζίας και όλων των άλλων πόλεων της Σοβ.Ένωσης τον εξόντωσαν οι Ρώσοι με διώξεις, φυλακίσεις και εκτελέσεις. Ειδικά στην Αμπχαζία, αυτονομημένη με την προστασία των Ρώσων σήμερα, που οι έλληνες ήταν πλειοψήφία υπήρξε οργανωμένη γενοκτονία. Οι υποτίθεται αδελφοί μας Ρώσοι έχουν βάψει το χέρι τους με ελληνικό αίμα.
  Σε ότι αφορά τον ηγούμενο και τη μονή αυτό είναι το ζήτημα σήμερα? Ή ότι η χώρα δέχεται αλλοδαπούς εισβολείς καθημερινά (κυρίως από αλβανία και καύκασο) που τρομοκρατούν, δολοφονούν και καταστρέφουν έλληνες. Και το πολιτικό σύστημα κοιμάται και αντί για αυστηρές ποινές και απελάσεις κάνει αποφυλακίσεις αλλοδαπών εγκληματιών και με το νόμο Καστανίδη αφήνονται ελεύθεροι με τη μέθοδο των αναστολών.
  Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε ανίκανους άχρηστους και αποτυχημένους πολιτικούς. Ο μεγαλύτερος δε όλων ο ανεκδιήγητος Καραμανλής που επί των ημερών του πολλαπλασιάστηκαν οι λαθρομετανάστες και δεκαπλασιάστηκε η εγκληματικότητα. Αυτός απλώς κοιμόταν........

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ brandus 03/01/2012 16:14:57

   Ολόκληρο το σχόλιό σου είναι μια πολλαπλή διαστρέβλωση. Για να τα πάρουμε ένα-ένα:

   1) Ο Ελληνισμός της πρώην ΕΣΣΔ διώχθηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς, που εξίσου βάρβαρα φέρθηκε και στους Ρώσους και στους Ουκρανούς κλπ. Επρόκειτο για ένα καθεστώς το οποίο βασιζόταν σε μια ιδεολογία, κατ'ουσία αντιρρωσική,αφού εχθρευόταν την ιστορική παράδοση και ορθόδοξη ταυτότητα των Ρώσων (και των άλλων ομόδοξων λαών της αυτοκρατορίας). Η σημερινή Ρωσία, στο ζήτημα αυτό, πρεσβεύει τα αντίθετα από την ΕΣΣΔ.

   2) Η Αμπχαζία δεν είχε ποτέ ελληνική πλειοψηφία. Στον 20ό αιώνα, ποτέ οι Έλληνες στην Αμπχαζία δεν έφτασαν πάνω από 35000. Στην δε τελευταία απογραφή (1989) πριν την διάλυση της ΕΣΣΔ (και τον εμφύλιο) ήταν 14664 (δηλαδή 2,8% σε συνολικό πληθυσμό μισού εκατομμυρίου).

   3) Τα στοιχεία που αναφέρεις για την περίοδο Καραμανλή είναι ψευδή (και σε προκαλώ να μας φέρεις τίποτα πηγές). Σου υπενθυμίζω επίσης
   ότι μέχρι το 2009, οι λαθρομετανάστες σε μεγάλο ποσοστό επαναπροωθούνταν και δεν πέρναγαν από τον Έβρο. Αυτά τα άλλαξαν το 2009 ο Καμίνης με τον ΓΑΠ, και πλέον μας τους ξεφορτώνουν στα σύνορά μας οι καναδέζες του τουρκικού στρατού!

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ brandus 03/01/2012 18:40:15

   Να με συγχωρείς κ. brandus ,αλλά όταν ξυπνήσεις , θα κατανοήσεις ότι : τουλάχιστον όσον αφορά τον Καραμανλή: Πρώτον, πρέπει πρώτα να απολυμάνεις σκληρά το στόμα σου πριν πάρεις το όνομά του σ'αυτό και δεύτερον, κακώς γράφεις , εν'όσω κοιμάσαι, διότι , όταν ξυπνήσεις θα δεις ότι έγραφες ανοησίες, καθ'όσον η ιστορία άλλα έγραψε !!!!

 55. Θανος avatar
  Θανος 03/01/2012 15:56:20

  Τελικά μήπως δεν είμαστε τόσοι ορθόδοξοι στα 10.000.000 Ελλήνων?

 56. Δαναός avatar
  Δαναός 03/01/2012 17:56:47

  Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους σχολιαστές της ανάρτησης και λυπούμαι που δεν μπόρεσα να μπω στη συζήτηση!

 57. bradnus avatar
  bradnus 03/01/2012 23:05:59

  1. Για την οργανωμένη γενοκτονία των ελλήνων σε όλες τις παρευξήνιες πόλεις και γενικότερα της σοβιετικής ένωσης απλά αναφέρω τις ιστορικές μελέτες-βιβλία: "Το Ιστορικό υπόβαθρο του Γεωργιανού ζητήματος."Γεώργιος Xλωρός και "Οι Σταλινικές διώξεις των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης" Βλάσης Αγτζίδης
  Και κάτι πιο εύκολο να το βρει κανείς:
  "
  "Οι Έλληνες αποτελούσαν την πλειοψηφία στην περιοχή έως το 1945. Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τέθηκε θέμα δημιουργίας Αυτόνομης Ελληνικής Δημοκρατίας της Κολχίδας, εντός της ΕΣΣΔ. Ακολούθησαν διωγμοί και μετατοπίσεις των Ελλήνων της περιοχής προς την Κεντρική Ασία, με τη δικαιολογία του ισχυρισμού που κρατήθηκε ως το 1959, ότι είχαν τάχα συνεργαστεί με τους Ναζί. Κατόπιν της πληθυσμιακής αλλοίωσης, οι Αμπχάζιοι αποτέλεσαν την πλειοψηφία και έτσι δημιουργήθηκε η Αυτόνομη Δημοκρατία της Αμπχαζίας εντός της Γεωργίας. Σήμερα ελάχιστοι Έλληνες έχουν απομείνει στην περιοχή"
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CF%80%CF%87%CE%B1%CE%B6%CE%AF%CE%B1

  2 . Σε ότι αφορά την έκρηξη της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης επί της μαύρης περιόδου Καραμανλή δε χρειάζεται πολύς κόπος. Πήγαινε στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ κάνε μία σύγκριση μεταξύ 2004 και 2009 και η σύγκριση είναι οδυνηρή για τους υποστηρικτές του Καραμανλή. Δείχνει την ανεπάρκειά του. Σχεδόν δεκαπλασιασμός. Τα περί επαναπροωθήσεων επί Καραμανλή δεν αξίζουν απάντησης μάλλον αστείο είναι. Επιπλέον ουδέποτε απερχόμενος πρωθυπουργός ή αρχηγός της ΝΔ πήρε τόσο χαμηλό ποσοστό 32-33% όσο αυτός. Ο πλέον αποτυχημένος πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ. Παράδειγμα προς αποφυγή.......

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ bradnus 04/01/2012 00:13:13

   Ένα προς ένα και πάλι:

   1) Αυτά που αναφέρεις για τους διωγμούς των Ελλήνων από το Σοβιετικό καθεστώς δεν αποτελούν απάντηση, γιατί αυτό λέω κι εγώ. Διώχθηκαν από το σοβιετικό (άρα ΑΝΤΙΡΡΩΣΙΚΟ, με το σκεπτικό που ανέλυσα πιο πάνω) καθεστώς - όχι από ένα ρωσικό εθνικό κράτος. Η σημερινή Ρωσία πρεσβεύει τα αντίθετα ακριβώς. Άρα, άκυροι οι παραλληλισμοί.

   2) Η Βικιπαίδεια δεν αποτελεί πηγή γιατί ο καθένας γράφει ό,τι θέλει εκεί πέρα. Για τον ισχυρισμό που παραθέτεις δεν υπάρχει κάποια παραπομπή προς επίρρωσίν του. Η παραπομπή 4 (Χλωρός) βγάζει σε νεκρό σύνδεσμο και μάλιστα σε ιστοσελίδα τροτσκιστών (χα χα)! Η δε παραπομπή 5 (Αγτζίδης), άν κάνεις τον κόπο να ελέγξεις, λέει ότι οι Έλληνες ήταν πλειοψηφία όχι στην Αμπχαζία (αν και ίσως αυτό ίσχυε στα χωριά της Τσάλκας) αλλά σε άλλα μέρη (περιοχές του Κουμπάν, της ανατολικής Κριμαίας, του Δονμπάς) εντελώς διαφορετικά.

   Ακόμα κι έτσι να ήταν όμως (που δεν ήταν - βλέπε απογραφές), τις διώξεις αυτές τις έκανε το απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς που εχθρευόταν εξίσου όλες τις εθνικές ταυτότητες (Ρωσική, Ουκρανική, Ελληνική κλπ) και την κοινή Ορθόδοξη Πίστη. Δεν μπορείς λοιπόν να αποδίδεις τους διωγμούς στους Ρώσους γιατί ήταν κι αυτοί εξίσου υπόδουλοι σε αυτό το τυρρανικό καθεστώς - με εκατομμύρια θύματα.

   3) Άν ήταν έτσι για τον Καραμανλή όπως τα λες, δεν θα είναι δύσκολο να βρεις και κανα λινκ. Φρόντισε όμως να μην σταματάνε τα στατιστικά στο 2009 για να μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις.

   Και παρεμπιπτόντως, για εξήγησε μας και το εξής παράδοξο: Άν, όπως ισχυρίζεσαι, δεν γινόταν ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο επί Καραμανλή, τότε για ποιό λόγο χρειάστηκε να βγάλει τις περιβόητες ντιρεκτίβες του ο (εκλεκτός της Ντόρας) κύριος Καμίνης, υπό την ιδιότητα του «Συνηγόρου του Πολίτη»; (Οργουελικός όσο δεν πάει άλλο ο τίτλος του...)

 58. sakis avatar
  sakis 04/01/2012 01:32:26

  φυσικά το τεκμήριο της αθωότητας και ότι δεν έχει προλάβει να γίνει καμία απολύτως δίκη με τελεσίδική απόφαση τους διαφεύγει το ότι του επιτέθηκαν το σύνολο των μμε δεν σημαίνει πως έχουν και δίκιο.
  Θυμάστε και ένα άλλο παράδειγμα που είχαν βγει όλα τα μμε και έκραζαν τους κατοίκους της Αμαρύνθου ως ναζί,ρατσιστές,φασίστες επειδή βιάσθηκε δήθεν μια μαθήτρια από την βουλγαρία,μέχρι και ο πρόεδρος της δημοκρατίας παρενέβη υπέρ της μαθήτριας μόνο το ότι τρωνε για πρωινό μετανάστες δεν τους κατηγόρησαν ώσπου μια ωραία μέρα έγινε η δίκη και μαντέψτε αθωώθηκαν παμψηφεί από όλους τους δικαστές οι μαθητές που δήθεν βίασαν την βουλγάρα μαθήτρια αλλά ένα συγνώμη από τα μμε δεν ακούσθη.Μόκο,σιγή ιχθύως
  γι ‘αυτό αφήστε τα τηλεδικαστήρια και τις τηλεδικαστικές αποφάσεις και αφήστε να γίνει η δίκη μην ξαναβρεθείτε πάλι προ εκπλήξεως

  • odysseus avatar
   odysseus @ sakis 04/01/2012 23:32:59

   sakis,
   Eπιπλέον στο δικαστήριο απ' το βίντεο απεδείχθη οτι όχι μόνο δεν υπήρξε βιασμός, αλλά φυσιολογική σεξουαλική απόλαυση στην οποία η κοπέλλα είχε το πάνω χέρι και το απολάμβανε. Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας!!! της βρήκε σπίτι, σχολείο στην Αθήνα και δουλειά στη μάνα της ...

 59. Κωστας Λακων avatar
  Κωστας Λακων 05/01/2012 02:42:00

  Ιριδα δε γνωριζω που συχναζεις , παντως στις πεντε η ωρα στον Ορθρο των Χριστουγεννων η μεγαλη εκκλησια του Αγιου Δημητριου στο Μπραχαμι ηταν ασφυκτικα γεματη με καθε ηλικιας Ελληνες ...Πες μου εσυ ποιο κομμα η οργανωση το καταφερε αυτο ποτε σε ολη την εκταση της χωρας...
  Μπορει θρησκοληπτοι να μην ειναι οι περισσοτεροι Ελληνες αλλα η αγαπη για την ορθοδοξη παραδοση ,ιστορια ,τεχνη ,μουσικη ειναι βαθεια ριζωμενη στους Ελληνες.
  Κι αυτο παρα τη λυσσαλεα προπαγανδα της Αριστερας { παλαιοτερα } και την επιθεση του αμερικανικου τροπου ζωης.

 60. Κωστας Λακων avatar
  Κωστας Λακων 05/01/2012 03:03:55

  Φιλε διαβασε την ιστορια της ναυμαχιας του Ναυαρινου , θα δεις οτι αν δεν ηταν οι Ρωσοι που ερριξαν επιτηδες την πρωτη κανονια ,διοτι οι Αγγλογαλλοι υποκριτες ηταν ετοιμοι να λακησουν , σημερα μπορει ο Μωριας να κατοικειτο απο φελαχους .
  Νομιζεις οτι τυχαια εφαγαν τον φιλορωσο Καποδιστρια οι Αγγλοι η οτι τυχαια ο Κολοκοτρωνης ηταν φιλορωσος ? {αλλωστε με απαιτηση των Αγγλογαλλων φυλακιστηκε στο Παλαμηδι...}
  Ξεστραβωθειτε επι τελους ''ρωσοφαγοι'' ...ανιστορητοι !
  Η μηπως προσφατως ην Κυπρο την κατακρεουργησαν οι Ρωσοι
  και οχι οι Αγγλοαμερικανοι ?
  Αντε ευρωλιγουρηδες!

 61. Κωστας Λακων avatar
  Κωστας Λακων 05/01/2012 03:07:51

  Ο Θουκυδιδης διαφωνει μαζι σου ...το ομοθρησκον ειναι βασικο ενοποιητικο συστατικο ενος εθνους .

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Κωστας Λακων 05/01/2012 10:11:22

   Βασικό ναι. Όχι όμως αναγκαίο για τη ύπαρξη ενός έθνους. Ειδαλλιώς πολλά από τ σημερινά Έθνη δεν θα ήταν έθνη...
   Τέλος αυτό που είχε ο Θουκυδίδης στο μυαλό ως θρησκεία δεν ήταν ούτε κάτι μονοθεϊστικό, ούτε δογματικό. Διότι η θρησκεία του ήταν τελείως διαφορετική όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο αλλά κυρίως στη δομή της.

 62. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 05/01/2012 15:39:47

  Λόγω χώρου παραθέτω εδώ ένα τελευταίο σχόλιο προς τη Tonia G.

  Φίλη Τόνια, χαίρομαι κι εγώ για την ανταλλαγή αποψεων μαζί σου κυρίως γιατί στα κείμενά σου δεν διακρίνω το φανατισμό που διακρίνω σε άλλους. Ίσως δεν το περιμένεις αλλά συμφωνώ μαζί σου για την αποδέσμευση της Εκκλησίας από οποιεσδήποτε κρατικές δομές και διαδικασίες για δυο λόγους. Πρώτον διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της και δεύτερον διότι η συμμετοχή στην εξουσία φθείρει το νόημα και το πνεύμα του Χριστιανισμού. Η πεποίθησή μου είναι ότι σήμερα το κράτος έχει στην ουσία αποδεσμευτεί απο την Εκκλησία, πέρα από κάποιες εθιμοτυπικές τελετουργίες και απο κάποιες οικονομικές συναλλαγές. Η ελληνική κοινωνία όμως είναι βαθύτατα συνδεδεμένη με την Ορθόδοξία. Δεν έχει σημασία αν οι περισσότεροι δεν συμμετέχουν ενεργά, και μόνο το ότι είναι πρόθυμοι να δηλώσουν ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δείχνει ότι θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη της Εκκλησίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Εκκλησία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες στη χώρα μας γιατί αμφότεροι έχουν πραγματική λαϊκή βάση. Ούτε είναι τυχαίο ότι στο παρελθόν μόνο η Εκκλησία κατόρθωσε να συγκεντρώσει δυο φορές περισσότερο απο ένα εκατομμύριο κόσμο σε δημόσιες συγκεντρώσεις.
  Όσοι λοιπόν σήμερα διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους για τον "χωρισμό εκκλησίας - κράτους" στην ουσία θέλουν να εκκριζώσουν ένα σημαντικότατο στοιχείο την κουλτούρας του ελληνισμού που έχει προσφέρει τα μέγιστα, κατά την άποψή μου, στην επιβίωσή του ανά τους αιώνες. Ίσως να έχεις δίκιο στο θέμα της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας, όμως σήμερα τα πιο καθαρά ελληνικά, σε μαζική χρήση, θα τα ακούσεις στους ναούς. Και αν κάπου στην έρημο τις Ιορδανίας πάρει το μάτι σου μια ελληνική σημαία, πλησιάζοντας θα δεις ένα ορθόδοξο μοναστήρι. Δεν μπορώ να ξέρω κάτω από ποιες συνθήκες και με ποια δυναμικά μπορεί σήμερα να αναπτυχθεί ο ελληνισμός, αυτό όμως πρέπει να το δούμε σε μεταγενέστερο στάδιο. Σήμερα προέχει η επιβίωσή του. Πιστεύω λοιπόν ότι η Ορθοδοξία είναι μια απο τις τελευταίες, αν όχι η τελευταία ζώνη άμυνας.
  Για το θέμα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά της μειονότητας, απλά προσυπογράφω.

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Νέστωρ 06/01/2012 15:50:00

   Ας κρατήσουμε τα σημαντικότατα και σπουδαία για τα οποία συμφωνούμε. Τα λίγα που αναφέρεις που διαφωνούμε είναι τα μικρά και ασήμαντα.
   Αγαπητέ φίλε όταν η Ελλάς γίνει κοσμικό κράτος, οι λίγες ελληνικές σημαίες στην Ιορδανική θα παραμείνουν στη θέση τους, διότι οι μοναχοί εκει θα συνεχίσουν να νοιώθουν Έλληνες... Αν τις βγάλουν τότε χαλάλι τους... γιατί εμείς υπηρετούμε πρωτίστως το διαχρονισμό της Ελλάδος και του Έθνους κι όχι μιας θρησκείας ή ενός δόγματος.
   Το σημαντικό όμως θα είναι πως στον Ελληνικό νέο-Πατριωτισμό θα χωρούν και οι Ορθόδοξοι, και οι Καθολικοί από τη Σύρο και την Τήνο, και οι Πομάκοι Μουσουλμάνοι, και οι Ιταλιώτες από τη Καλαβρία και την Απούλια και γιατί όχι και όσοι αφυπνησθούν από Σικελία και Μ Ασία. Πάντα πνευματικά αφυπνισμένοι όμως και ποτέ κατακτητικά. Διότι έκει θα χαθούν όλα.
   Αρα φίλτατε Νέστορα, συνυπογράφουμε την εκκοσμίκευση της Ελληνικής Πολιτείας και τη διαμόρφωση ενός κοσμικού Ελληνικού Πατριωτισμού.
   Να σαι καλά εσύ και οι οικειοι σου!

   • Οικονόμου Ιωάννης avatar
    Οικονόμου Ιωάννης @ Tonia G. 10/01/2012 21:00:02

    Αγαπητή Tonia, κατ΄αρχάς νά ζητήσω σηγνώμη γιά τήν ορθογραφία μου. (είχα δήσκολη παιδική ηλικία
    καί δέν κατάφερα νά παρακολουθήσω σωστά τά μαθήματα). Κατ΄αρχάς νά αναφερθώ σέ ένα σχόλειό σας
    παρα πάνω, περί τού ότι άν έρχονταν οι κομιτατζίδες στό Άγιο Όρος: "Τίποτα δεν θα γινόταν, αφού
    και οι Βούλγαροι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τα κειμήλια εκεί θα έμεναν ή θα τα επέστρεφαν μετά
    τον πόλεμο εφόσον νικούσαν.
    Αλλά και αν τα είχαν πάρει και έχαναν το πόλεμο, πάλι θα τα επέστρεφαν στο Α.Ο. αφού όπως είδαμε
    η Βουλγαρία έγινε Κομμουνιστική Λαϊκή Δημοκρατία και δεν την ενδιέφερε ως κρατική οντότητα η
    θρησκετική Χριστιανική πίστη (μάλιστα την απεχθανόταν).
    ". Αυτό είναι τό πρόβλημα. Επειδή τήν απεχθανόταν, καί απεχθανόταν φυσικά καί τούς Μοναχούς καί
    Κληρικούς, δέν θά έμενε "ρουθούνι". Θά είχαμε μεγάλο διωγμό στό Άγιο Όρος από τούς άθεους κομητατζήδες,
    όπως είχαμε καί στήν Μακεδονία. Τό άν είναι ορθόδοξοι οι βούλγαροι, δέν έχει νά κάνει μέ τό τότε
    καθεστός. Από τήν άλλη τό Άγιο Όρος είναι στήν Ελληνική επικράτεια, καί έτσι πρέπει νά μένει γιατί
    διάφοροι εποφθαλμιούν τήν κατάκτησή του γιά γεωπολιτικούς, ακόμα καί στρατιοτικούς σκοπούς.
    (Πρόσβαση στό Αιγέο). Τό θέμα, δέν είναι τά κοιμήλια μόνο. Αυτά έχουν δευτερεύουσα σημασία.
    Άλλου γράφεται: "Δεν είναι η θρησκεία που μας κάνει Έλληνες. Είναι η συνείδηση μας." Κι όμως! Παρά τόν ισχυρισμό αυτό, αυτό πού μάς διαχώριζε από τούς φράγκους, παπικούς καί τούρκους, ήταν η θρησκεία μας. Άν προσέξατε, αυτοί πού θέλουν νά μάς υποσκελίσουν καί
    νά μάς φέρουν τήν "Νέα Τάξη", χτηπούν τήν Θρησκεία μας καί τήν παράδοσή μας. Τήν οικογένεια, τήν γλώσσα.
    Η συνείδηση τού Ελληνικού λαού, μέχρι τό εγγής παρελθών, δέν ήταν ποτησμένη μέ τό Ορθόδοξο πνεύμα καί τίς Ορθόδοξες παραδόσεις; Μόνο σήμερα, μετά τήν εισβολή τού "Δούρειου Ήππου" πού λέγεται τηλεόραση,
    σέ όλα τά Ελληνικά σπίτια, "εάλω" αυτό τό πνεύμα. "Φθήρουσι ήθη χρηστά, ομιλίαι κακαί". (Έχει καί καλά, δέ λέω, αλλά είναι ελάχισα. Αλλ΄ώς επί τώ πλείστον σκοπός είναι η χειραγώγηση).
    Στό ότι: "Ορθόδοξοι είναι και οι Βούλγαροι, οι Σκοπιανοί, οι Αρμένιοι, οι Ρώσοι και πολλοί άλλοι που στο παρελθόν μας έβλαψαν ΙΣΟΠΟΣΑ με καθολικούς και μουσουλμάνους."
    Καί εμείς οι Έλληνες ή "Έλλαδίτες" όπως θέλετε νά μάς αποκαλείτε εσείς, κατά καιρούς τρωγώμαστε μεταξύ μας. (Βλέπε εμφίλιο κ.α.) Έτσι, κρυτήριο γι΄αυτή τή βλάβη πού προξενούμε στόν εαυτό μας, δέν είναι η Θρησκεία αλλά άσχετα μ΄αυτή, πολιτικά κρυτήρια.
    Παρα κάτω λέτε: "Ηρθε η ώρα να ξεκολλήσουμε επιτέλους από τις ιδεοληψίες ΑΙΩΝΩΝ που συνέφεραν συγκεκριμένη θρησκευτική παρτίδα Ομοεθνών μας που πέτυχε να κτίσει εναν ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ μηχανισμό επί του Ελληνικού Έθνους και του σύγχρονου κράτους του." Τό ότι τό σύγχρωνο κράτος τού Ελληνικού Έθνους έχει τίς βάσεις του είς τό όνομα τής Αγίας Τριάδος, δέν έχει νά κάνει μέ τό ότι "πέτυχε νά κτίσει έναν εξουσιαστικό μηχανισμό", αλλά νά συνεχήσει μέ αυτό πού διέκοψε η Οθωμανική κυριαρχία επί τού Ελληνορθόδοξου Έθνους.
    Πιό κάτω λέτε: "Το σημαντικότερο από όλα είναι να έχεις Ελληνική συνείδηση. Το θρήσκευμα ακολουθεί αφού όπως οι ίδιοι οι Θρησκευτικοί Ιδρυτές όλων των θρησκειών μίλησαν και δίδαξαν για τη μετά θάνατον κατάσταση και όχι για να επιβληθούν επί κρατών και της πολιτικής τους ζωής." Εδώ παρατηρώ ότι θεωρείτε τήν "Ελληνική συνείδηση", (γνωρίζωντας από διευκρινήσεις σας ότι αυτή η "συνείδηση" γιά σάς, έχει θρησκευτικό χαρακτήρα), ώς "τό συμαντικώτερο απ΄όλα", ενώ τήν συγκεκρυμένη Θρησκεία πού μάς αφωρά εδώ, τήν εξομοιώνεται μέ τά διάφορα θρησκεύματα.
    Στή συνέχεια περιορίζεται τήν διδασκαλεία τής Θρησκείας μας μόνο στήν μετα θάνατον ζωή, λές καί δέν μιλάει γιά τήν προετοιμασεία πού προηγείται αυτής τής καταστάσεως. Τό οποίο αυτό από μόνο του "απαιτεί" μιά ευρύτερη διαπαιδαγώγηση καί φυσικά, εφ΄όσον μηλάμε γιά σύσταση κράτους επί Χριστιανικών βάσεων, καί στό παιδαγωγικό σύστημα. Όσοι αντιφρωνούντες, άς τά παρακολουθούν αυτά τά μαθήματα μόνο πληροφωριακά ή άς μή τά παρακολουθούν καθόλου. Όπως θά έπρεπε νά γίνεται καί μέ τήν Ελληνική μυθολογία.
    Παρα κάτω λέτε: "Πλέον η πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών σκέπτεται χωρίς να επηρεάζεται όσο στο παρελθόν από θρησκείες, ιδεολογίες και άλλους -ισμούς (σοσιαλισμος, κομμουνισμός, χριστιανισμός, μουσουλμανισμός). Αυτό ενοχλεί ένα παγιωμένο θρησκευτικό κατεστημένο. Αυτό επίσης προσπαθουν να εκμεταλλευτούν και οι αντίπαλοι αυτού του διορισμένου κατεστημένου. Θα αποτύχουν και οι δυο τάσεις όμως, γιατί οι Σκεπτόμενοι πλέον Ελληνες πολίτες τους σιχαίνονται στον ίδιο βαθμό." Μά πώς δογματίζετε ότι οι σκεπτώμενοι Έλληνες πολίτες δέν επιρεάζωνται από "ιδεολογίες", αφού, ώς επί τώ πλείστον είναι επιρεασμένοι κυρίως από διάφωρες ιδεολογίες τής "Νέας Εποχής", μέ αυτό τό "ποικιλόχρωμο ψεύδος"!
    Από πού στιρήζεται αυτή σας τήν άποψη ότι: Κάποιοι πριν 100-150 χρόνια επινόησαν όρους όπως Ελληνό-ορθοδοξία, Ελληνοχριστιανισμό, Βυζάντιο (αντί του ορθού Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία). " Άν διαβάζατε τόν Άγιο Γρηγόριο τόν Παλαμά καί διάφορα χειρόγραφα συναξάρια τού 1600 ή μέσα στήν πατρολογία γενικά, θά ανακαλύπτατε σέ πολλά σημεία αναφορές στήν Βυζαντινή Αυτοκρατορία καί τό Ελληνορθόδοξο στοιχείο τής καθ΄ημάς Ορθόδοξης ανατολής.
    Τί νά πρωτο - σχολειάσω!
    Πιό κάτω λέτε: "Συστηματικά στην Ελλάδα μας γίνεται πλύση εγκαφάλου για τα κοινά συμφέροντα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει. Δεν είναι όμως ΙΔΙΑ. Τον κλασσικό και αυθεντικό Ελληνισμό όπως δημιουργήθηκε και διαδόθηκε δεν το ενδιαφέρει αν ένας Έλληνας στη συνείδηση είναι Ορθόδοξος, Βουδιστής ή Καθολικός από τη Σύρο! Την Ορθοδοξία και τους Ηγέτες της όμως τους ενδιαφέρει."
    Τόν "κλασσικό Ελληνισμό" μέ τήν θρησκευτική υπόσταση πού τού δίνετε, δέν τόν ενδιαφέρουν αυτά γιατί σκεύτεται όπως τό "Νεοταξίτικο πνεύμα" τής εποχής μέ τήν πανθρησκεία. (Καί βλέπεις τό οξύμωρο, έναν βουδιστή νά συνπροσεύχεται μέ έναν όρθόδοξο, μέ έναν σατανιστή καί έναν μουσουλμάνο, πού τά "πιστεύω" τους είναι τελείως διαφωρετικά)..!
    Καί συνεχίζεται: "Την Ορθοδοξία την ενδιαφέρει πιο πολύ ένας Ορθόδοξος Σέρβος από ένα Πατριώτη Έλληνα Αγνωστικιστή… Κλασσικό το παράδειγμα του πολέμου στη Σερβία, όπου όλοκληρος ο Ελληνικός λάος δέχτηκε πλύση εγκαφάλου να υποστηρίξει τη μια πλευρά (δεν κρίνω τους Σέρβους) ΟΧΙ με βάση το Εθνικό πολιτικο-οικονομικό συμφέρον, αλλά με βάση τη θρησκεία!!! Δηλαδή με τις πιέσεις των Θρησκόληπτων του Ιερατείου από τη μια και των Κουμουνιστών από την άλλη, αφαιρέθηκε το πολιτικό δικαίωμα του τότε Πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί με τους σίγουρους νικητές πολιτικο-οικονομικά ΚΕΡΔΗ για το Ελληνικο Εθνός! Μιλάμε για Εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε Εθνικό Επίπεδο εις βάρος του Ελληνισμού και των Ελλήνων στη συνείδηση…" Καί γι΄αυτά τά... "ΚΕΡΔΗ" πού λέτε, νά υποστήριζε τούς βομβαρδισμούς από τούς αμερικάνους, πού μέ τίς ευλογίες τού πάπα κάναν αυτή τή σφαγή κατά τής Ορθόδοξης μονο Γιουγκοσλαβίας πού δέν υποτασώταν σ΄αυτούς. Άν είναι νά υποστυρίζουμε έτσι τά εθνικά μας συμφαίροντα, θά έπρεπε νά ντρεπόμαστε..!
    Καί συνεχίζετε: "Το μέλλον της Ελλάδας είναι λαμπρό. Κι αυτό διότι φρόντισαν γι΄αυτό οι Αληθινοί Πατέρες του Ελληνικού Έθνους, που είναι και αποδεκτοί ως Πανανθρώπινοι Πατέρες – σε Ανατολή και Δύση." Δέν αμφυσβιτεί κανείς τό ότι οι πρόγωνοί μας έδωσαν τά φώτα στήν ανθρωπότητα καί πολλές από τίς φιλοσοφικές βάσεις πού ισχύουν μέχρι σήμερα, τίς βάσεις γιά τόν πολιτισμό καί τήν δημοκρατεία καί άλλα επιστημονικά κατορθώματα.
    Σε άλλο σχόλειό σας λέτε: " ...η Ελληνική Κοσμοθέαση δεν είναι 4 ευαγγέλια και μια παλιά Διαθήκη που τα διάβασες και τέλειωσε...".
    Εδώ απαξιώνεται όλη τήν Χριστιανική Ορθόδοξη γραματεία, πού δέν αποτελείται από "4 ευαγγέλια και μια παλιά Διαθήκη που τα διάβασες και τέλειωσε", (πού αυτά μέν αποτελούν τήν βάση, πού δέν αρκεί νά τά διαβάσεις αλλά νά τά βιώσεις καί νά τά μελετήσεις), αλλά από πλέων τών 1000 τόμων πού εξηγούν αυτά τά βασικά βιβλία καί κατ΄επέκταση τήν έν Χριστώ ζωή, τά όποία βιβλία χρήζουν μελέτης καί όχι διάβασμα.
    Παρακάτω λέτε: "...Το τρίτο σου ερώτημα είναι υποκειμενικό και υποθετικό. (Περι τού άν διαφύλαξε τήν γλώσσα στούς δίσκολους καιρούς τής τουρκοκρατείας, η Ορθοδοξία) Συνήθως έτσι επιχειρηματολογούν οι Ιερωμένοι και οι άνθρωποι τους, διότι ποντάρουν ακριβώς στην συνειδησιακή ανασφάλεια ταυτότητας του σημερινού Έλληνα. Αλλά θα σου απαντήσω γιατί το έχω συλλογιστεί από καιρό. Πιστεύω πως ΝΑΙ θα μιλούσαμε ακόμη Ελληνικά..."
    Εγώ τώρα κάνω τόν συλογισμό: Καί πώς οι κρυπτοχριστιανοί Έλληνες πού ζούν στήν σημερινή Τουρκία δέν ομιλούν τήν μητρική τους γλώσσα πού είναι τά Ελληνικά; Γιατί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός όταν βγήκε από τό Άγιο Όρος γιά νά βοηθήσει τό υπόδουλο γένος, έλεγε στούς Χριστιανούς: "Μάθεται τά παιδιά σας Ελληνικά καί όσες αμαρτίες έχετε, τίς παίρνω επάνω μου;" (Αυτά είναι γραμμένα σέ χειρόγραφα τής εποχής καί δέν διαψεύδωνται)!
    Ως έν κατακλείδι καλή μου Tonia, πρίν μελετήσετε τήν Ελληνορθόδοξη παράδοσή καί ζωή, μήν εκφαίρεις γνώμη καί "δογματίζετε" γιά πράγματα πού διαφεύγουν τής γνώσης σας.
    Ελπίζω νά διαβάσετε τό σχόλειό μου πού τό έγραψα καθηστεριμένα, λόγο τού ότι καθηστεριμένα διάβασα καί τό συγκεκριμένο άρθρο.
    Καλή σας χρονιά!

    • Tonia G. avatar
     Tonia G. @ Οικονόμου Ιωάννης 11/01/2012 13:10:48

     κ. Οικονόμου,
     σεβαστή η γνώμη σας, αλλά μη αποδεκτή από εμένα στο σύνολο της. Οι λοιποί φίλοι σχολιαστές του Antinews θα σχηματίσουν την γνώμη τους και θα κρίνουν τι είναι σωστό και ποιος ομιλεί βάσει ιστορικών επιχειρημάτων σε ότι αφορά το παρελθόν και βάσει κοινωνικών εξελίξεων σε ότι αφορά το παρόν. Σε κάθε περίπτωση στόχος μου είναι μια δημοκρατική, πατριωτική, δίκαιη και κοσμική Ελλάδα και όχι ένα θεοκρατικό και οπισθοδρομικό ΙΡΑΝ.

     • Οικονόμου Ιωάννης avatar
      Οικονόμου Ιωάννης @ Tonia G. 13/01/2012 00:35:23

      Αγαπητή Tonia G.
      Ούτε εμένα ο σκοπός μου είναι τά ιστορικά γεγονώτα, αλλά η αντίθεσή μου στίς απόψεις σας απαξιώνωντας τόν Χριστιανισμό καί τόν ιδρυτή του, εκεί πού λέτε: "Γι΄αυτό και ο Χριστιανισμός για όσους γνωρίζουν και ενδιαφέρθηκαν και διάβασαν και έμαθαν βρήκε χώρο και τόπο αρχικά στον Ελληνικό Κόσμο. Διότι ήταν ένας Κόσμος που έδινε βήμα ακόμη και στη θεωρία του “Υιού του Μαραγκού” και στους μαθητές του." (Μέχρι εδώ, ε... αφού δέ τόν πιστεύεται, καλά. Απ΄εδώ καί κάτω όμως...)
      "...Αφού με το πέρας 2-3 αιώνων όμως απέκτησε “πυρήνα” οπαδών, εντελώς φονταμενταλιστικά αποφάσισε μέσω τις διαπλοκής με την πολιτική εξουσία και άλλων πρακτικών που βλέπουμε και σήμερα (θαύματα, καταστροφές άλλων μνημείων κλπ) να βγάζει έκτος νόμου τον Ελληνισμό και την Πεμπτουσία του που ήταν η ελευθερία των φιλοσοφικών και θεολογικων ιδεών..."
      Μέ πειράζει πού εδώ βλέπω νά παρουσιάζεται προσωπικές σας απόψεις, χωρίς κάν λογική καί όχι μόνο ιστορική βάση, μέ εντυπωσιακές ακρήβειες, αλλά καί ανακρήβειες! Πρώτα απ΄όλα ποιά "διαπλοκή μέ τήν πολιτική εξουσία" μάς λέτε γιά τότε; Άν διαβάσουμε στά συναξάρια, διασώζωνται μαρτύρια βασσιλέων ειδωλολατρών νά θανατώνουν τά παιδιά τους, επειδή πίστεψαν στόν Χριστό καί δέν προσκυνούσαν τά είδωλα καί αυτούς ώς θεούς! Ο ίδιος απόστολος Παύλος νά μαρτυρεί υπό τού Νέρωνος! Καί γενικά, όλοι οι Απόστολοι σχεδών, νά υπόκεινται σέ διωγμούς καί οι μεταγενέστεροί τους, "ελιθάσθησαν, επρίσθησαν, εφωνεύθυσαν. Έν φώνω μαχαίρας απέθανον..." κλπ. Καί ο Μέγας Κωνσταντίνος, (ο οποίος καταγώταν από τήν Ιλλυρία, σημερινή Βόρειο Ήπειρο από πατέρα καί από μητέρα κάπου στήν Καπαδοκία), όταν μετέστρεψε τήν θρησκεία τού τότε Ρωμαϊκού κράτους από τήν Ειδωλολατρεία στόν Χριστιανισμό, προφανώς είχε κατα νού τό ότι παρήκμασε η Ειδωλολατρεία καί έβλεπε μέλλον στόν Χριστιανισμό. (Δεδωμένου τό ότι οι πρώ αυτού Ρωμαίοι Αυτοκράτορες πού πολέμησαν τόν Χριστιανισμό, τό μόνο πού κατάφεραν ήταν νά γεμήσουν τά μαρτυρολόγια μέ 14.000.000 γνωστούς Μάρτυρες τής Ορθοδοξίας μας μέχρι τότε. Άρα δέν μπορούμε νά μιλάμε γιά "διαπλοκή", (αν καί θά υπήρχε κι αυτό), τό κυριότερο όμως είναι τό ότι, άν δέν έβλεπε μέλλον σέ μιά τέτοια κίνηση ο Αυτοκράτορας, δέν νομίζω νά ενέδιδε. (Μιλάμε γιά Ρωμαίο Αυτοκράτορα Ειδωλολάτρη)! Όσο γιά τά θαύματα, ρωτήστε αυτούς πού γνώρισαν προσωπικά τόν Γ. Πορφύριο καί τόν Γ. Παϊσιο. Αυτοί έχουν προσωπική πείρα, πού όποιος θέλει βέβαια, μπορεί νά τούς αμφυσβητίσει.
      Παρα κάτω λέτε: "...Αντιθέτως η Ελληνική Θρησκεία των Πατρώων Θεών και παρότι οι Ελληνες (με όλη τη σημασία του όρου) πολλάκις ως κατακτητές βρέθηκαν στην αρχαία Παλαιστίνη ουδέποτε μπόρεσαν να “αλλαξοπιστήσουν” τους κατοίκους τις περιοχής αυτής… Κι αυτό διότι οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ είχαν τη θέληση και τη δίψα να ακούσουν μια άλλη άποψη, μια νέα κοσμοθεωρία… Ο Εβραϊκός λαός το μόνο που ανακάλυψε στην μακραίωνη και πολύ σεβαστή από εμένα Ιστορία του ήταν τον ΕΝΑ ΘΕΟ."
      Εδώ μάλλλον είναι λάθος η τοποθέτησή σας γιά τήν "Ιστορία" τού ενός Θεού. Διότι άν προσέχατε στήν μελέτη τής Παλαιάς Διαθήκης, θά παρατηρούσατε ότι δέν μιλάει γιά "ανακάληψη" αλλά γιά αποκάληψη τού Θεού καί όχι μόνο τού ενός, αλλά τού Τριαδικού, πού φαίνετε καθαρά στήν φιλλοξενεία τού Αβραάμ μέ τούς τρείς Αγγέλους καί στήν στοιχομυθεία τού Θεού κατά τού πήργου τής Βαβέλ. (Δεύτε καταβώμεν καί συγχέωμεν τάς γλώσας αυτών...). Τό ότι οι Ευραίοι είχαν εντολή από τόν Θεό νά μήν αναμυγνίωνται μέ τά Έθνη, είχε τόν σκοπό νά μή χαθεί η συνέχεια καί η παράδωση, μέχρι νά αποκαληφθούν οι προφυτείες στό πρόσωπο τού Μεσσία Ιησού Χριστού. Ούτε οι φυλές τών Ευραίων μεταξὐ τους δέν αναμυγνίωνταν γιά τόν ίδιο σκοπό. Άρα η λεπτομερής καθοδήγιση είχε αυτό τόν σκοπό. Και ο δογματισμός τήν "περιφρούριση" καί τήν διαφύλαξη τού σκοπού.
      Μετά λέτε: "Οι Ελληνες αντιθέτως ανέπτυξαν τις επιστήμες και τη φιλοσοφία ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΘΕΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ, που να τους υπαγορευει με λεπτομέρεια χιλιοστού τη θα κάνουν, πως θα σκεφτούν και τι θα πουν!
      Σχετικά με μας τους σημερινούς Έλληνες (παρότι ξεφτυλίζουμε το όνομα) τώρα θα σου πω ένα πράγμα. Αγαπητέ φίλε αν σήμερα ερχόταν στη Γη ο Χριστός θα τον ξανασταυρώναμε και να σαι σιγουρος γι΄αυτό διότι πολύ απλά έχουμε πάρει όλο τον κακό δογματισμό των Εβραίων. Οτιδήποτε δεν ταιριάζει με τις Γραφές, το Δόγμα και το Ιερατείο, το Θαβουν, το υποβαθμίζουν, το περιγελούν και το ξεφτυλίζουν. Να σαι βεβαιος πως το Ιερατείο μας με απ΄ευθείας εντολή προς τον σημερινό Κοινοτικό Κυβερνήτη Γραικίας & Ρωμανίας Παπαδήμο (ή όποιος άλλος θα είναι) θα καταδίκαζε το Χριστό και πάλι σε Θάνατο και αυτή τη φορά πιο ατιμωτικό, θα τον έλεγαν αιρετικό, αναρχικό και πολλά άλλα απ΄αυτά που λέγονται ήδη για όποιον δε συμφωνεί με την Εκκλησία."
      Λάθος ρόλοι στά πρόσωπα αγαπητή Tonia.
      Αν θά ερχόταν νά κυρίξει τά ίδια πράγματα πού κύριξε καί τότε, νά είσαι σίγουρη ότι οι άνθρωποι τής Εκκλησίας δέν θά τό έκαναν αυτό.-
      Αυτοί πού θά τό έκαναν σίγουρα, θά ήταν άνθρωποι τής πολιτικής, τών μέσων μαζικής ενημέρωσης, διάφωροι πού δηλώνουν άθεοι, νεοεποχήτες, ειδωλολάτρες καί γενικά, όλοι όσοι πολεμούν τήν Εκκλησία του καί τούς μιμιτές του, (δηλαδή όσους δηλώνουν ότι πιστεύουν στό Όνομά του). Όλοι αυτοί, όπως "πετούν" πέτρες τώρα πού πολεμήται η Εκκλησία του, έτσι θά πετούν κι άν ξαναρχώταν ανάμεσά μας ο Ιδιος. Να είσαι σίγουρη γι΄αυτό. Διότι λογικά αυτό δίχνουν τά πράγματα.
      Αυτόν πού θά δεχώντουσαν όλοι αυτοί, θά ήταν ένας κοσμικός άρχοντας πού θά τούς έλεγε ωραίες ιδέες, θά τούς έδινε χρήματα, θά ένωνε τόν Κόσμο υπό τήν επίβλεψή του καί πόοοοσα άααλλα καλά θά έκανε αυτός... Μέ μόνο αντάλαγμα, νά δεχθούν τήν σφραγίδα του. Καί όποιον δέν τόν δέχεται, νά διώκεται σάν αποδιοπομπαίος τράγος, χωρίς δικαιώματα στό "βασσίλειό" του... Τόσο ωραία καί δημοκρατικά... Αυτόν νά είσαι σίγουρη ότι δέν θά τόν σταύρωνε κανείς!
      Καί λίγο ιστορία παρα κάτω. Άν πληκτρολογίσεις "Βυζάντιο" θά διαβάσεις τά παρα κάτω.
      Ο Μέγας Κωνσταντίνος εγκαινιάζει στίς 11 Μαΐου τού έτους 330 τήν νέα Ρώμη, πρωτεύουσα του Ρωμαϊκού κράτους. Σύμφωνα μέ τόν Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο η Ρωμαϊκή κυριαρχία διήρκησε μέχρι τόν 5ο αιώνα, καί ομοίως συμφωνεί η ιστορικός Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, η οποία αναφέρει: "Κατά τήν διάρκεια της περίοδου (379-641), τό Βυζάντιο θά αποκτήσει τά χαρακτηριστικά, πού θά τό καταστήσουν αργότερα, Ελληνική Αυτοκρατορία της χριστιανικής Ανατολής." O Finlay θεωρεί ότι: "από τό 716 η ιστορία των Ελλήνων τοσούτον στενώς συμπλέκεται μετά των χρονικών της κραταιώς ήδη οργανωθείσης αυτοκρατορικής κυβερνήσεως, ώστε η ιστορία του ανατολικού κράτους αποτελεί έκτοτε έν όλον μετά της του ελληνικού έθνους ιστορίας."
      Νά μέ συγχωρέσετε γιά τήν καθηστέριση τού σχολίου μου. Αυτό δέν έγινε από περιφρώνιση, αλλά από σοβαρό πρόβλημα υγίας πού αντιμετωπίζω. Καί πάλι καλή σας χρονιά!

 63. Αντώνης avatar
  Αντώνης 05/01/2012 21:39:17

  Δαναέ στα 10 εκατομμύρια Έλληνες ορθοδόξους μετράς και μένα τον αγνωστικιστή; Προφανώς ναι, διαφορετικά δεν εξηγείται πως καταφέρνετε και βγάζετε τέτοια νούμερα. Ελλάδα 98% ορθόδοξη σου λένε εννοώντας 98% νηπιοβαπτισμένη. Πάντως για μειονότητα τα 'χετε καταφέρει πολύ καλά να μας καθίσετε στο σβέρκο. Κατοχυρώσατε θέση επικρατούσας θρησκείας μέσω του συντάγματος υποχρεώνετε άθεους, αγνωστικιστές και γενικώς όλα τα άτομα μη ορθόδοξου θρησκεύματος να δίνουν θρησκευτικούς όρκους στο όνομα του ευαγγελίου σας, υποχρεώνεται τα παιδιά μας σε ορθόδοξη κατήχηση στα σχολεία, το κράτος πληρώνει μισθούς στο ορθόδοξο ιερατείο με έσοδα που παίρνει από τη φορολόγηση των άθεων, οι πρωθυπουργοί και οι βουλευτές ορκίζονται από το ιερατείο στο όνομα της αγίας τριάδος κατά το βυζαντινό πρότυπο ενώ μέχρι πρόσφατα μας υποχρεώνατε να γράφουμε στην ταυτότητα ΧΟ. Για «μειονότητα» παραείσαστε ισχυροί. Ούτε το πολυθρύλητο «εβραϊκό λόμπυ» τόση ισχύ. Άλλωστε η φράση "μειονότητα στη χώρα μας" αν μη τι άλλο δείχνει ξεκάθαρα ότι θεωρείτε πως η χώρα σας ανήκει. Και μετά έχετε το θράσος να κλαίγεστε ότι δήθεν σας συμπεριφέρονται σα μειονότητα επειδή δεν φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε ειδική μεταχείριση στον άγ(ρ)ιο Εφραίμ.

 64. Ηρώ avatar
  Ηρώ 12/01/2012 11:45:32

  Καλό θα ήταν να μην είναι ανιστόρητος ο άνθρωπος, γιατί κινδυνεύει να λέει ό,τι αερολογία του καπνίσει...

  Θα μπορούσατε να κατεβάσετε από το ίντερνετ το εξής βιβλίο:

  L.H.Lehmann "Behind the dictators: A factual analysis of the Relationship of Nazi-Fascism and Roman Catholicism".

  Βεβαίως, η ελληνική ιστορία δεν έχει γραφεί ακόμη, ή κι αν έχει, θα είναι ακόμη καταχωνιασμένη σε κανένα χαντάκι, μαζί με τους εκτελεσμένους και την ισοπέδωση της Ελλάδας.

 65. κωστας avatar
  κωστας 17/01/2012 18:06:37

  ΑΝΤΩΝΗ καλησπερα.Συγχωρεσεμε και συ και ολοι οι αλλοι που μηκατε/με στο τρυπακι του συστηματος και ανταλασουμε αποψεις μεσα απ αυτο το αψυχο πανελ κρυπτομενοι με ψευδωνυμα, λογω της ''ελευθεριας '' του λογου που καθιερωσαμε στην χωρα μας μετα την διακυβερνηση της χωρας επι 30 ετη απο την δημοκρατικη ΠΑΣΟΚΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, η οποια εδιωξε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας την ΕΠΑΡΑΤΗ. Προσπαθηστε να καθαρισετε την σκεψη σας απο την εγωιστικη αποψη οτι εκφραζετε το ορθον ,το ελευθερον ,το δημοκρατικον.ΔΗΛΩΝΕΙΣ αγνωστικιστης .ΕΥΓΕ.Τι σημαινει αυτο δεν μ ενδιαφερει.Εκεινο που μ ενδιαφερει ειναι ποια ειναι η αποψη σου για το κρατος δικαιου. Γιατι σ ενοχλει η υποστηρικτικη αποψη για τον Εφραιμ, και δεν σ ενοχλει το οτι κανενα φρουτο της πασοκοαριστερας δεν μπαινει στην ιδια βασανο . Ο ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΕ μονος τα εκανε ;Την ξερεις την υποθεση ;ΑΝ οχι δεν ειναι ανδροπρεπες αυτο που κανεις .ΑΝ ΤΗΝ ξερεις και συμφωνεις τοτε δεν εισαι υπερ κρατους ΔΙΚΑΙΟΥ ,αλλα υπερ της ικανοποιησης των ακατεργαστων συναισθηματων σου.θα ηθελα να κρινεις τα θεματα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με σεβασμο ,σωφροσυνη και οχι συμπλεγματικα,για την οικοδομηση μιας καλλιτερης και ποιο δημοκρατικης κοινωνιας.

 66. nemesis avatar
  nemesis 21/01/2012 19:59:06

  Καλα του εκαναν και τον εχωσαν μεσα. Σφετεριστες που λυμαινονται την δημοσια περιουσια ειναι. Τους ναους και τα μοναστηρια τα εχουμε χρυσοπληρωσει. Απο το χαρατσι ειναι απαλλαγμενοι. Ουτε φορους πληρωνουν ουτε τιποτα. Αντε γιατι πολυ αερα πηραν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.