#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/10/2013 20:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ - Κομισιόν: Τέτοιες κωλοτούμπες ούτε η Κομανέντσι δεν έκανε 

 

 

Μεγαλειώδη κωλοτούμπα έκανε η Κομισιόν σε ότι αφορά τις προτροπές για νέες αυξήσεις φόρων στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα και η Κ. Λαγκάρντ κάνει όπισθεν ολοταχώς επισημαίνοντας ότι δεν θα επιβληθούν οριζόντια μέτρα.

Αφού προκάλεσαν αναταραχή στην Αθήνα και έδωσαν το δικαίωμα ώστε να βγουν πολλοί παπαγάλοι εντός και εκτός κυβέρνησης να κατηγορήσουν άπαντες και να μιλήσουν για μέτρα που δεν υπήρχαν, τώρα τα γυρίζουν.

Η Κομισιόν δεν ζητά αύξηση φόρων στην Ελλάδα, διευκρινίζει η εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου, προσθέτοντας ότι υπήρξε παρεξήγηση για το αντικείμενο και τους στόχους της έκθεσης, ο ρόλος της οποίας είναι περισσότερο συμβουλευτικός. Σε κάθε περίπτωση, αποσαφήνισε η ίδια, για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι φορολογικές πολιτικές περιγράφονται ήδη λεπτομερώς στα μνημόνια που έχουν συνάψει.

Διαψεύδοντας δημοσιεύματα ότι υπάρχει αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση φόρων στην Ελλάδα, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης χθες (Πέμπτη), η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη φορολογία Επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα τονίζει ότι στόχος του εγγράφου εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φορολογία δεν είναι να υπαγορεύσει στα κράτη-μέλη τα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να λάβουν.

Αναφερόμενη ειδικότερα στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου, η Έμερ Τρέινορ τόνισε ότι υπήρξε παρεξήγηση στην Ελλάδα για το αντικείμενο και τους στόχους της έκθεσης. 

 

Εν τω μεταξύ, για τα μέσα του 2014 προσδιόρισε τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας επανειλημμένα πως για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2014 δεν ζητούνται από την Ελλάδα δημοσιονομικά μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα.

Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον η επικεφαλής του ΔΝΤ ερωτήθηκε για το ελληνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα για το εάν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για το 2014 και για το πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος.

Αναφερόμενη στη σύγχυση που προκλήθηκε με το προσαρμοσμένο κυκλικά πλεόνασμα της Ελλάδος βάσει των στοιχείων έκθεσης του ΔΝΤ (Fiscal Monitor) έκανε λόγο για ειδική μεθοδολογία και τόνισε πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει το ΔΝΤ το 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδος θα ξεπεράσει τον αρχικό στόχο (πρωτογενές πλεόνασμα 0%).

«Είναι πρόωρο να πούμε για νέα μέτρα», δήλωσε , προσθέτοντας ότι η αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα αξιολογήσει τις παρεμβάσεις πολιτικής του 2014. Απαντώντας σε διαδοχικές ερωτήσεις είπε πως σε κάθε περίπτωση, τα όποια μέτρα απαιτηθούν δεν θα είναι οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, αλλά παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα.

«Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα της φορολογικής διοίκησης, δεν μπορούμε να προδικάσουμε το πώς θα πάει η είσπραξη των φόρων και δεν μπορούμε να προδικάσουμε την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ. Η ίδια είπε πως εάν υπήρχε δημοσιονομικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα η τρόικα θα το εξέταζε με την ελληνική πλευρά , αποκλείοντας ωστόσο περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ερωτηθείσα επανειλημμένως για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους τόνισε πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει τη δική της προσπάθεια για να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί, ενώ εκτίμησε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μέσα του 2014. «Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω ότι οι Ευρωπαίοι θα είναι έντιμοι και θα τηρήσουν όσα έχουν συμφωνήσει επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση τους εάν χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για να καταλάβετε πώς παίζουν παιχνίδια οι ξένοι για να πιέσουν τις χώρες αλλά και πώς μπορούν να προκαλέσουν αναταραχή άνευ λόγου και αιτίας.

Αλλά τέτοιες κωλοτούμπες ούτε η Νάντια Κομανέντσι δεν έκανε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/10/2013 20:27:39

  Περίεργη συμπεριφορά απέναντι στο Σαμαρά από τους "συμμάχους". Μπροστά στις κάμερες όλο χαρούλες ήταν και τώρα του βάζουν φυτιλιές με ψευδή στοιχεία. Δεν πειράζει τόσο βέβαια όταν αυτοεξευτελίζονται και αποδεικνύεται ότι ο Σαμαράς τα παει καλύτερα από ότι περίμεναν...

 2. ΧΚΟ avatar
  ΧΚΟ 10/10/2013 20:33:45

  πω πω οι κακοί ξένοι φτου τους πιπέρι κλπ κλπ κλπ
  Δεν μου λέτε βρε παλληκάρια:

  -ο Στουρνάρας που οι δικοί του ζουν με 500 € και η ανεργία αυξήθηκε γιατί ... και οι τεμπέληδες ψάχνουν για δουλειά δεν μιλούσε για κενό, αγορές κλπ κλπ
  -ο Σταικούρας δεν μίλαγε για 7 - 8 δις δάνεια που έχει εγγυηθεί το Δημόσιο για ιδιωτικά μαγαζάκια και λήγουν το 2014;
  -ο Βρούτσης δεν λέει μονότονα ότι περιμένει τις αναλογιστικές όχι για να ...μειώσει αλλά για να προσαρμόσει τις συντάξεις;
  -οι δικοί μας δεν λένε τα ίδια (ΤτΕ και γραφείο της Βουλής)


  Αλλά είναι φυσικό οι κυβερνώντες δεν έχουν επαφή με την καθημερινότητα έχουν απογειωθεί εδώ και ένα μήνα και που να βλέπεις από ψηλά εδώ κάτω χαμηλά;

 3. Ωρίων avatar
  Ωρίων 10/10/2013 20:58:27

  Προφανώς πιστεύουν οτι έχουμε να πληρώσουμε τα υπογραφέντα μέτρα του προγράμματος και θα το κάνουμε χωρίς να ρίξουμε την κυβέρνηση αφού δεν θα μας επιβάλλει καινούρια μέχρι τις εκλογές. Επειδή μάλιστα θα είμαστε ευχαριστημένοι που θα πληρώσουμε τα παληά μέτρα θα τους ξαναψηφίσουμε πιστεύοντάς τους οτι δεν θα μας επιβάλλουν νέα. Κάτι σαν το "λεφτά υπάρχουν" δηλαδή. Νομίζουν οτι παραμένουμε το ίδιο ζώα όπως με τον Γκιωργκάκις...

  • cresswell avatar
   cresswell @ Ωρίων 10/10/2013 23:12:54

   Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν παραμένουμε;

   • Ωρίων avatar
    Ωρίων @ cresswell 11/10/2013 08:53:32

    Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ απο 3 στο 30%...

  • Νηλέας avatar
   Νηλέας @ Ωρίων 11/10/2013 13:35:03

   Οχι φίλε δεν παραμένουμε ζώα όπως με το γιωργάκις γιαυτό τον ρίξαμε και φέραμε το άλλο μίγμα πολιτικής ,που θα έπειθε τους ξένους να αλλάξουν (να κάνουν δλδ κολοτούμπα) ,που θα μηδένιζε το έλλειμμα θά έφερνε την ανάπτυξη, θα έκανε αποκρατικοποιήσεις που θα έφερναν άμεσα 50 δις στα ταμεία ,που θα έφερνε ισοδύναμα από το νοικοκύρεμα (οοοοχι επανίδρυση, αυτή την έκανε ο κωστάκις)του κράτους.
   Οσο γιά τον τίτλο!!Ατυχής κατηγορούμε τους δανειστές γιά ακαμπτη στάση .Ο τίτλος παραπέμπει σε άλλους .Αλλά οι κολοτούμπες είναι καλές όταν διορθώνους λανθασμένες απόψεις και θέσεις.
   Υ.Γ Λεφτά πράγματι στα ταμεία δεν υπήρχαν ,γιατί άραγε? Αλλά λεφτά υπήρχαν στη φοροδιαφυγή στη σπατάλη στις κομπίνες αυτό έλεγε ο γιωργάκις.

 4. Αβαδδών avatar
  Αβαδδών 10/10/2013 22:53:49

  Αν το πλεόνασμα είναι αληθινό και στέρεο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα..
  Το τονίζω: αν.

 5. Δημητρης avatar
  Δημητρης 10/10/2013 23:51:28

  Το σχεδιο του ΔΝΤ πετυχε....πρωτα ερχεται ο θυμος μετα η οργη και στο τελος η υποταγη....και επειδη ο ελληνας ειναι υποτακτικος λαος πετυχε απολυτα..

 6. Hawk avatar
  Hawk 11/10/2013 14:16:44

  Μπα τα αρπακτικά δεν κάνουν κωλοτούμπες, απλώς στοχεύουν προς το θύμα και ορμάνε, το θέμα είναι το θύμα τι κάνει ή τι μπορεί να κάνει για να σωθεί.

 7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 11/10/2013 14:50:27

  το ΔΝΤ ειχε καλο δασκαλο.ΕΝΑΣ εκανε τετοιες κωλοτουμπες!!!!!και τον ψηφισα κιολας!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.