#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/08/2013 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γολγοθάς μέχρι το Σεπτέμβρη. Μετά ή Σταύρωση ή ΑνάστασηΔύο ημέρες ηρεμίας και χαλάρωσης έμειναν για τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο που κατά κύριο λόγο θα σηκώσουν το βάρος της δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόικα που θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Η τελική συμφωνία θα κρίνει εν πολλοίς, τόσο το μέλλον της κυβέρνησης όσο και το μέλλον της χώρας. Αν τα βρουν σε όλα, χωρίς μεγάλες απώλειες για την Ελλάδα, τότε θα υπάρχει η ελπίδα για μια τελική λύση από τη Γερμανία. Αν και η… κομμώτρια Μέρκελ συνεχίζει να λέει όχι σε νέο «κούρεμα», θεωρείται δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες θα αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι το πρόγραμμά της δε βγαίνει κι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Επομένως, θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα νέο δάνειο και έμμεσο κούρεμα με επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πάντως, θα πρέπει η ελληνική πλευρά να έχει κάνει πολλά… τάματα στην Παναγία προκειμένου να μην τα σπάσει με τους τροικανούς. Το βασικό θέμα συζήτησης είναι ασφαλώς αυτό των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουν έτοιμο σχέδιο που θα προβλέπει την επαναφορά των πλειστηριασμών με πολλά κριτήρια. Θα εξαιρούνται τα σπίτια ανέργων, πολυτέκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και μη εχόντων. Επίσης, θα υποχωρήσει το πλαφόν από τα 200.000 ευρώ ίσως και στα 120.000 ευρώ αντικειμενική αξία. Αυτό σημαίνει ότι θα προστατευτούν οι μικρές ιδιοκτησίες στις λαϊκές γειτονιές. Επίσης θα μπουν και κριτήρια σχετικά με το πόσο είναι το υπόλοιπο του δανείου κι από πότε έχει να πληρωθεί κάποια δόση. Δε μπορεί να αντιμετωπίζεται π.χ. το ίδιο ο δανειολήπτης που δήλωσε αδυναμία πληρωμής ενώ έχει αποπληρώσει το 70% του δανείου και το ίδιο κάποιος που χρωστά το 90%.

Με τα μέτρα αυτά εκτιμάται ότι και η τρόικα θα συμφωνήσει και οι αντιδρώντες βουλευτές θα καμφθούν.

Πολύ κρίσιμο σημείο διαπραγμάτευσης είναι και οι μειώσεις μισθών στο εμπόριο που όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για μειώσεις 32%.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αναμένεται να περάσουν από "κόσκινο" την εκτέλεση του προϋπολογισμού καθώς η πορεία των εσόδων θα κρίνει το δημοσιονομικό κενό των επόμενων ετών αλλά και το εάν θα αποφευχθεί το χαράτσι της ΔΕΗ το 2014.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει στην εκκαθάριση 3,9 εκ. φορολογικών δηλώσεων, εκ των οποίων 1,9 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά και ο φόρος που αναλογεί στους φορολογούμενους φθάνει τα 2,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 4,8 εκ δηλώσεις, αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, κατά συνέπεια, υποστηρίζει πως δεν θα δοθεί παράταση. Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ του 2012, για τον οποίο υποβλήθηκαν 482.201 δηλώσεις και συνολικός φόρος 489,9 εκ. ευρώ. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών στέλνει από τώρα “σήμα” για μεγάλες περικοπές στα κονδύλια του 2014.

Από κόσκινο θα περάσουν και οι δαπάνες των ΟΤΑ ενώ θα απαγορευτεί διά ροπάλου η δανειοδότηση χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο.

Τέλος, κρίσιμη διαπραγμάτευση θα γίνει και με τον Κ. Μητσοτάκη για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στο δημόσιο. Οι καθυστερήσεις είναι ήδη μεγάλες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να εμπλακούν και ιδιωτικές εταιρείες στη συλλογή των στοιχείων για το δημόσιο τομέα.

Από τη Δευτέρα λοιπόν ξεκινά ένας Γολγοθάς που θα κρατήσει περίπου ένα μήνα. Θα πρέπει να είναι η κυβέρνηση απόλυτα προετοιμασμένη για το κρας τεστ με την τρόικα ώστε να μην έχουμε δράματα και κλάματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/08/2013 13:25:04

  Tρία χρόνια τῶρα αὐτός δέν εἶναι Γολγοθᾶς,ἀλλά τά Ἰμαλάϊα...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/08/2013 16:26:23

   Φίλε Κυθήριε, επειδή είμαστε αυτό που σκεπτόμαστε, κι επειδή,
   «Σημασία Δεν έχει Τί σου συνέβη, αλλά, το Πώς, εσύ το αντιμετώπισες» (Επίκτητος), για σένα, αυτές οι πάντα επίκαιρες, Απλές Αλήθειες γιά το Μεγαλείο της ακλόνητης Θέλησης, της Επιμονής, της Πίστης στο νικηφόρο αποτέλεσμα, των ανεξάντλητων πηγών Κουράγιου, του Σχεδιασμού, των Ονείρων, της Θετικής Σκέψης και Συμπεριφοράς.
   Η επιλογή, δική μας! http://play.simpletruths.com/movie/finish-strong/

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ η Dimi 17/08/2013 21:54:00

    Ἀγαπητή μου Dimi,καλησπέρα καί σ' εὐχαριστῶ πολύ!
    Ἐπειδή εἶναι πού μεγάλο πράγμα καί δύσκολο συνάμα,νά ζεῖς μιά ζωή χωρίς ἀνησυχίες,εἰδικά ἄμα δέν σοῦ λείπει τίποτα...:http://adontes.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%93%CE%95%CE%93%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%A4%CE%91

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/08/2013 18:00:13

     Αγαπητέ Κυθήριε, Ευχαριστίες Πολλές!
     Οι λιγότερο ευνοημένοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια αντοχής, πίστης, θέλησης και τόλμης, μάς συγκλονίζουν, μάς εμπνέουν, γίνονται τα δικά μας πρότυπα μίμησης.

     Γι αυτό, Ψηλά οι καρδιές μας πάντα!
     Επειδή, ζωή χωρίς ανησυχίες είναι ζωή που δεν τη ζουν οι Έλληνες.

     Επειδή, κατά πως φαίνεται, είναι καταγεγραμμένο στον Γενετικό Κώδικα των αριθμητικά ολίγων, αλλά, ουσιαστικών Ελλήνων, ν' αλλάζουμε τα δεδομένα, να γυρίζουμε τραπέζια ανάποδα, να γράφουμε ιστορία παγκόσμια, στο Ακέραιο της Ώρας! Γι αυτό, οι εχθροί μάς φοβούνται, (μάς θεωρούν απρόβλεπτους και δυσκολοκυβέρνητους), γι αυτό και πασχίζουν (λυσσάνε!) λέμε, να μάς έχουν διχασμένους. Όμως, «Ότι οι Έλληνες είναι μόνοι, είναι μύθος. Οι Έλληνες δεν είναι ποτέ μόνοι, όταν είναι μονιασμένοι», μάς υπενθυμίζει ο διακεκριμένος ιστορικός, κ. Σαράντος Ι. Καργάκος.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ η Dimi 19/08/2013 01:56:20

      ...ὅταν εἴμαστε μονιασμένοι ἀγαπητοί μου Dimi,ὅταν εἴμαστε μονιασμένοι...

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/08/2013 16:59:07

   "Tρία χρόνια τῶρα αὐτός δέν εἶναι Γολγοθᾶς,ἀλλά τά Ἰμαλάϊα…"

   Έλα μου ντέ! Ένας μικρός λόφος ήταν ο Γολγοθάς, πόσα χρόνια χρειαζόμαστε για να τον ανέβουμε;

   • Μ.Β avatar
    Μ.Β @ Γιώργος Αχαιός 17/08/2013 19:04:20

    Και γιατί θα πρέπει τελικά να τον ανέβουμε; Αφού στην κορυφή προσμένουν οι ...εκατόνταρχοι με τα καρφιά και το όξος! Πάμε να κατακτήσουμε άλλες κορυφές, αν βέβαια διαθέτουμε ψυχή και...κότσια. Τι να την κάνουμε εμείς την ''ελπίδα'' τους για μετά θάνατον ζωή; Επιστρέφεται.
    Δεν είναι ο Γολγοθάς τους μονόδρομος, όπως πασχίζουν να μας πείσουν.

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ Μ.Β 17/08/2013 23:31:56

     Δίκιο έχεις!

  • γιώργος πιπερόπουλος avatar
   γιώργος πιπερόπουλος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/08/2013 11:13:22

   Εθελοτυφλούμε ή είμαστε τελικά τόσο ανόητοι και επιπόλαιοι για να λέμε ότι μπορεί να υπάρξει στο εγγύς μέλλον (ας πούμε 2014/2015) η πιθανότητα μιας οικονομικής Ανάστασης; Τα απλά οικονομικά όπως και η απλή αριθμητική και μαζί της η απλή λογική (και όχι τα σύνθετα παράγωγα πολιτικών και βολεμένων) είναι 'ορατά δια γυμνού οφθαλμού' εάν θέλει κανείς να τα δει και ΔΕΝ υπάρχει Ανάσταση!...
   Οπότε επιλέξτε - εθελοτυφλούμε ή είμαστε αθεράπευτα επιπόλαιοι και ανόητοι όσοι ΔΕΝ είμαστε πολιτικοί και 'βολεμένοι;'

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 17/08/2013 13:40:11

  Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς Μεγάλη Παρασκευή.

 3. Νίκη avatar
  Νίκη 17/08/2013 13:55:26

  Έχεις δίκιο Ντίμι ξέχασε να βάλει ένα "και". Μετά η σταύρωση και η Ανάσταση!

 4. Μ.Β avatar
  Μ.Β 17/08/2013 14:13:30

  Ας αλλάξουμε τη ρότα μας με τόλμη κι ας μην περιμένουμε απαθείς, να μας οδηγήσει κάπου στην τύχη ο ...άνεμος. Στο Ζενίθ ή στο Ναδίρ... Ας επιλέξουμε αυτό που μας αξίζει, πριν επιλέξουνε οι άλλοι για μας, την καταστροφική πορεία της ...αρεσκείας τους και του συμφέροντός τους.
  Τὸ παράπονο (ἀπόσπασμα) – Οδυσσέας Ελύτης
  ‘’ Ἀναρωτιέμαι μερικὲς φορές: εἶμαι ἐγὼ ποὺ σκέφτομαι καθημερινὰ πὼς ἡ ζωή μου εἶναι μία; Ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι τὸ ξεχνοῦν; Ἢ πιστεύουν πὼς θὰ ἔχουν κι ἄλλες, πολλὲς ζωές, γιὰ νὰ κερδίσουν τὸν χρόνο ποὺ σπαταλοῦν;
  Μοῦτρα. Ν᾿ ἀντικρίζεις τὴ ζωὴ μὲ μοῦτρα. Τὴ μέρα, τὴν κάθε σου μέρα. Νὰ περιμένεις τὴν Παρασκευὴ ποὺ θὰ φέρει τὸ Σάββατο καὶ τὴν Κυριακὴ γιὰ νὰ ζήσεις. Κι ὕστερα νὰ μὴ φτάνει οὔτε κι αὐτό, νὰ χρειάζεται νὰ περιμένεις τὶς διακοπές. Καὶ μετὰ οὔτε κι αὐτὲς νὰ εἶναι ἀρκετές. Νὰ περιμένεις μεγάλες στιγμές. Νὰ μὴν τὶς ἐπιδιώκεις, νὰ τὶς περιμένεις. Κι ὕστερα νὰ λὲς πὼς εἶσαι ἄτυχος καὶ πὼς ἡ ζωὴ ἦταν ἄδικη μαζί σου.
  Καὶ νὰ μὴ βλέπεις πὼς ἀκριβῶς δίπλα σου συμβαίνουν ἀληθινὲς δυστυχίες ποὺ ἡ ζωὴ κλήρωσε σὲ ἄλλους ἀνθρώπους. Σ᾿ ἐκείνους ποὺ δὲν τὸ βάζουν κάτω καὶ ἀγωνίζονται. Καὶ νὰ μὴν μαθαίνεις ἀπὸ τὸ μάθημά τους. Καὶ νὰ μὴ νιώθεις καμία φορὰ εὐλογημένος ποὺ μπορεῖς νὰ χαίρεσαι τρία πράγματα στὴ ζωή σου, τὴν καλὴ ὑγεία, δύο φίλους, μιὰ ἀγάπη, μιὰ δουλειά, μιὰ δραστηριότητα ποὺ σὲ κάνει νὰ αἰσθάνεσαι ὅτι δημιουργεῖς, ὅτι ἔχει λόγο ἡ ὕπαρξή σου. Νὰ κλαίγεσαι ποὺ δὲν ἔχεις πολλά. Ποὺ κι ἂν τὰ εἶχες, θὰ ἤθελες περισσότερα. Νὰ πιστεύεις ὅτι τὰ ξέρεις ὅλα καὶ νὰ μὴν ἀκοῦς. Νὰ μαζεύεις λύπες καὶ ἀπελπισίες, νὰ ξυπνᾶς κάθε μέρα ἀκόμη πιὸ βαρύς. Λὲς καὶ ὁ χρόνος σου εἶναι ἀπεριόριστος. Κάθε μέρα προσπαθῶ νὰ μπῶ στὴ θέση σου. Κάθε μέρα ἀποτυγχάνω. Γιατὶ ἀγαπάω ἐκείνους ποὺ ἀγαποῦν τὴ ζωή. Καὶ ποὺ ἡ λύπη τους εἶναι ἡ δύναμή τους. Ποὺ κοιτάζουν μὲ μάτια ἄδολα καὶ ἀθῷα, ἀκόμα κι ἂν πέρασε ὁ χρόνος ἀδυσώπητος ἀπὸ πάνω τους. Ποὺ γνωρίζουν ὅτι δὲν τὰ ξέρουν ὅλα, γιατὶ δὲν μαθαίνονται ὅλα.
  Ποὺ στύβουν τὸ λίγο καὶ βγάζουν τὸ πολύ. Γιὰ τοὺς ἑαυτούς τους καὶ γιὰ ὅσους ἀγαποῦν. Καὶ δὲν κουράζονται νὰ ἀναζητοῦν τὴν ὀμορφιὰ στὴν κάθε μέρα, στὰ χαμόγελα τῶν ἀνθρώπων, στὰ χάδια τῶν ζώων, σὲ μιὰ ἀσπρόμαυρη φωτογραφία, σὲ μιὰ πολύχρωμη μπουγάδα.
  Ὅσο κι ἂν κανεὶς προσέχει
  ὅσο κι ἂν τὸ κυνηγᾶ
  πάντα, πάντα θά ῾ναι ἀργά,
  δεύτερη ζωὴ δὲν ἔχει. ‘’

  • MantisKalhas avatar
   MantisKalhas @ Μ.Β 17/08/2013 15:14:29

   Στις γενικολογίες και στη κουλτούρα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ. Κάτι σε συγκεκριμένο, χωρίς εξυπνάδες, χωρίς κλάψα, χωρίς ντε και καλά συναίσθημα αλλά απλό και μεστό, ΥΠΑΡΧΕΙ;
   Υ.Γ: Εάν πρόκειται να μου απαντήσεις με χαρακτηρισμούς και αφορισμούς καλύτερα να κάνεις τουμπεκί. Θα με ενοχλήσει περισσότερο.

   • Μ.Β avatar
    Μ.Β @ MantisKalhas 17/08/2013 21:49:51

    :-) Βρε καλώς τον! Εγώ έτσι επιλέγω να εκφράζω αυτά που σκέπτομαι κι αισθάνομαι και δεκάρα δε δίνω Μάντη Μπάφλα μου, ούτε για τις κρίσεις αλλά ούτε και για τις ...προτιμήσεις σας. Αλήθεια τι είναι αυτό που σας κάνει να ματαιοπονείτε πιστεύοντας πως είστε το κέντρο του κόσμου και όλα γίνονται για να...ικανοποιηθείτε; Στον ψυχολόγο σας το έχετε πεί;
    Υ.Γ : Το τουμπεκί για να έχει αποτέλεσμα, καλύτερα να το συστήσετε στους ....υποτακτικούς που κατοικούν στην οικία σας. Αν φυσικά σας δίνουν κι αυτοί σημασία.....

    • MantisKalhas avatar
     MantisKalhas @ Μ.Β 18/08/2013 00:13:09

     Μόνο για το χαμογελάκι στην αρχή της απάντησή σου την οποία μάλλον τον εαυτό σου είχες στο μυαλό σου όταν την έγραφες ... σε συγχωρώ. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που χαμογελάνε έστω και αν λένε και γράφουν σχεδόν πάντα γενικολογίες. Το κακό είναι ότι οι χαμογελαστές κυρίες συχνά περιτριγυρίζονται από κάτι ακάλεστους και άοσμους κυρίους που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το αδύναμο φύλο σαν τον αγαπητό Μαλαχία, του οποίου την εμπειρία σε θέματα συναναστροφής με γυναίκες δεν εκτιμώ καθόλου.

   • Προφήτης Μαλαχίας avatar
    Προφήτης Μαλαχίας @ MantisKalhas 17/08/2013 22:23:43

    Ποιός να ασχοληθεί μαζί σου και γιατί, κακόμοιρε Κάλχα, που θες να δείξεις και ένα διαφορετικό, γεμάτο τεστοστερόνη εαυτό.... Χα χα χα!!

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ Μ.Β 20/08/2013 22:38:36

   Εγώ πάλι...αθεράπευτα ρομαντική και ευαίσθητη...συγκινήθηκα Μεγαλειοτάτη!Γιά να επιβεβαιωθεί άλλη μιά φορά πόσο διαφορετικοί είμαστε οι άνθρωποι...
   Μ.Β. ευτυχώς πού υπάρχεις εσύ και μερικοί άλλοι φίλοι-σχολιαστές πού
   φωτίζουν την μαυρίλα και μάς δίνουν τονωτικές δόσεις οξυγόνου...

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 17/08/2013 14:16:04

  Πάντως το έξι-τρία μια χαρά ζαριά είναι...

  • GO avatar
   GO @ Μεγάλες στιγμές 18/08/2013 07:58:23

   Μέχρι στιγμής και αυτή και όλες οι υπόλοιπες "γκελάρουν".

 6. Ξένος avatar
  Ξένος 17/08/2013 14:43:44

  Δηλαδή ακόμα και 130.000 ευρώ αντικειμενική αξία, με βασικό μισθό, και αποπληρωμένο το 35% του δανείου, καλώς να βγει στη σέντρα; Τι σχέση έχει αυτό με τον μπαταχτσή που “μπορεί αλλά δεν πληρώνει”; Αλλά αφού σε μερικούς εγκέφαλους φαίνεται σωστό και δίκαιο, ε δεν μπορεί. Θα ξέρουν.

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ Ξένος 17/08/2013 15:17:15

   ...ή απλά, ούτε ξέρουν, ούτε και διανοούνται τι έρχεται.

 7. panas avatar
  panas 17/08/2013 16:28:23

  Αν δεν σταματήσουμε τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ μας και τα τεχνητά μίση ανάσταση δεν έρχεται. Αν κάθε κλάδος λοιδωρείται συλλήβδην από τους υπόλοιπους, χωρίς να ξεκαθαρίζουν τα χλωρά από τα ξερά η μιζέρια θα συνεχίζεται. Όταν οι ΔΥ θεωρούνται όλοι βίσματα και άχρηστοι από τους απασχολούμενους του ΙΤ, ενώ οι επιχειρηματίες όλοι λαμόγια και φοροκλέφτες, άσπρη μέρα δε πρόκειται να δούμε.
  Αν δεν συμφωνήσουμε να στηρίξουμε ΟΛΟΙ με όλες τις δυνάμεις και έστω με κόστος ότι βοηθά την οικονομία και τη χώρα μας οι δανειστές μας θα μας περιγελούν και θα εκμεταλεύονται την κάθε αδυναμία μας.

  Και κάτι που ακούγεται άτοπο και εξωπραγματικό:
  Αν πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν καταφέρουν να αποβάλουν από τα σπλάχνα τους ότι τους γυρίζει πίσω στα μίση και την ιδιοτέλεια για να μπορέσουν αριστερές και δεξιές δυνάμεις να συνεργαστούν επιτέλους στην επανασύσταση της χώρας, θα έχουμε συνεχώς πισωγυρίσματα με το να κατηγορούν οι μεν τους δε με μισές αλήθειες και μισά ψέματα...

 8. Αλέξανδρος _όχι ο Μακεδών!!! avatar
  Αλέξανδρος _όχι ο Μακεδών!!! 17/08/2013 17:31:56

  Αγαπητοί κύριοι,
  νομίζω ότι εθελοτυφλείτε!!!! Δεν είναι δυνατόν να αγνοείτε ότι Ανάσταση χωρίς Σταύρωση δεν μπορεί να υπάρξει!!!
  Άραγε έχετε ασχοληθεί με αυτά που κυοφορούνται εν μέσω Αυγούστου για την υγεία και την παιδεία;;; Για τις νέες διαθεσιμότητες που επεξεργάζονται στους τομείς αυτούς;;; Μαζί με το ζήτημα των πλειστηριασμών και το νέο Ε9 (αλήθεια επισκεφθήκατε την ανάλογη ιστοσελίδα ή δεν σας αφορά το θέμα;) προβλέπω διαρκή σταύρωση
  Διάβαζα στον τύπο για τις διαθεσιμότητες που ετοιμάζονται σε καίριους τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος;;

  **Πολύ κρίσιμο σημείο διαπραγμάτευσης είναι και οι μειώσεις μισθών στο εμπόριο που όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για μειώσεις 32%**
  Παντού αναπτυξιακό ψαλίδι!!!!
  Δράματα και κλάματα θα έχουμε από τους απλούς πολίτες, αλλά αυτό δεν σας ανησυχεί, παρά μόνον η συνοχή της κυβέρνησης και μάλιστα του αντιπροέδρου της, μήπως και στενοχωρηθεί.

  Ελπίζω να μην λογοκριθεί..

 9. ΒΜ avatar
  ΒΜ 17/08/2013 19:44:23

  Λέτε, το τζετ του επιχειρηματία να περιμένει να μεταφέρει -μετά τον διορισμένο και- τον φίλο του πολιτικό; Όπως και να το κάνεις, προτιμότερο το τζετ από το ελικόπτερο... Εξ άλλου, το λέει κι ο πολιτικός: "άλλο Αργεντινή κι άλλο Ελλάδα"...

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 17/08/2013 19:46:34

  ...........τότε θα υπάρχει η ελπίδα για μια τελική λύση από τη Γερμανία..............
  Τελική λύση από γερμανούς είναι ΘΑΝΑΤΟΣ και δεν πρέπει να δεχτούμε τίποτα, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και αναστολή πληρωμών δανείων, πιθανόν να υποφέρουμε για λίγο αλλά με αναγκαστική επιστροφή των χρωστούμενων από την γερμανία (άντε να τους κάνουμε και καμιά ευκολία) σε 5 μήνες θα μας προσκυνάνε οι βάρβαροι .

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/08/2013 20:33:22

  Μία πολύ κακή παράμετρος αυτής της κατάστασης - μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε, αλλά μου το έλεγε και έμπειρος φοροτεχνικός - είναι ότι το φορολογικό σύστημα είναι "βλέποντας και κάνοντας", σπερμολογίες, φήμες, ρίχνουμε άδεια να πιάσουμε γεμάτα...Κανείς δεν ξέρει τελικά πόσος φόρος του αναλογεί και, ακόμα και αν πληρώσει τον φόρο της χρονιάς, αν δεν θα έρθει ένα νέο χαράτσι που θα λήγει επίσης τον Δεκέμβριο ή έστω τους πρώτους μήνες του 2014. Δεν μπορεί να γίνει στοιχειώδης προγραμματισμός στα οικονομικά μιας οικογένειας, είτε είναι μισθωτοί αυτοί, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες (εκεί ειδικά...), επειδή το φορολογικό σύστημα διαρκώς αλλάζει, σαν αμοιβάδα, και διαρκώς εξαγγέλονται ή φημολογούνται νέα χαράτσια. Αν η μισή οικονομία είναι ψυχολογία, τότε εδώ πρέπει να μιλάμε για καθολική εξουθένωση...

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/08/2013 22:38:46

  Ηρεμια νεκροταφειου....

  ΠΠ

 13. Γιάννης Ιωάννου avatar
  Γιάννης Ιωάννου 17/08/2013 23:10:46

  Η κυβέρνηση συνεχίζει τα ίδια λάθη όπως η προηγούμενη.

  Η κυβέρνηση όντως έκανε, και κάνει αρκετά λάθη.

  Πρώτον, υποτίμησε το βάθος και τη διάρκεια της κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας. Νόμιζε ότι η ανεργία θα έφτανε το πολύ στο 15%(υπενθυμίζω δηλώσεις Λοβέρδου το 2010). Ξέρουμε ότι μόλις σε ένα χρόνο αυξήθηκε....10%.!!!

  Το δεύτερο λάθος της κυβέρνησης ήταν ότι πίστευε πως το κύριο πρόβλημα ήταν το έλλειμμα, δίχως να αναγνωρίζει τη βαθύτερη ανάγκη για διαρθρωτικό μετασχηματισμό. Π.χ. η φοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία κάνουν πάρτυ.

  Τρίτο, η κυβέρνηση απέτυχε, επίσης, να αντιληφθεί ένα άλλο θεμελιώδες πρόβλημα, αυτό της διογκούμενης ανισότητας και της επίπτωσής της σε όσα είχαν συμβεί πριν από την κρίση και σε όσα ήταν πιθανό να συμβούν στη συνέχεια. Γι'αυτό βλέπεις την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ως τρίτο κόμμα.

  Αυτά είναι μερικά από τα συνεχόμενα λάθη. Διότι συνεχίζει να κάνει και δικά της λάθη όπως με την πώληση του ΝΕΡΟΥ σε ιδιώτες όπως και η ΑΡΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ για να σωθούν λέει οι Τράπεζες που πήραν 50 δις από εμάς τους πολίτες.

  Όχι βαράνε καμπάνες , αλλά τα καμπαναριά έχουν πέσει.!!

 14. Ξένος avatar
  Ξένος 17/08/2013 23:26:36

  Πάντως είμαι ευτυχής που τουλάχιστον σώνεται η Ελλάδα. Γιατί υπάρχουν και χειρότερα όπως π.χ. μετά από τόσο μπαλτά στην κοινωνία η πατρίδα και πάλι να μη σωνόντανε. Αλλά τουλάχιστον έχουμε μπει σε μια ανοδική φάση επιστροφής στην ομαλότητα. Και στο βάθος ανάπτυξη.

 15. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 18/08/2013 03:59:37

  Ρε μην μαλώνετε συνέχεια.... Σε καλό σας χριστιανοί, τί έχετε πάθει σεις οι δυο..?? :D :D

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 18/08/2013 08:38:57

   Αγαπητέ, ο Μάντης κάπου-κάπου μασάει λάθος ...φύλλα και ...παρεκτρέπεται.
   Δείτε το σαν παιχνίδι! :-)

 16. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 18/08/2013 07:13:58

  (διαβασα καποιο μαλλον αστειο, για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ασφαλιση της ακινητης περιουσιας των ΕΛΛΗΝΩΝ , για διαφορες φυσικες καταστροφες...! Δηλαδη χαρατσι Χ2. Για καντε κανα τετοιο αστειο, και θα γελασουμε πολυ πικρα. Αν μερικοι θελουν με το ζορι να διαλυσουν τη ΝΔ , να ξερουν πως οτι τραγικες αποφασεις παρουν, θα εχουν επιπτωση στη ''ατομικη'' πολιτικη τους ζωη, κι οχι στην υπαρξη της Ν.Δ , απ την οποια θα αποχωρησουν αμεσα και κλωτσιδον, αν πανε να κατασχεσουν την ατομικη ιδιοκτησια του μεσου Ελληνα πολιτη. Κυριοι, απ τη κτηματαγορα ζει μεγαλο μερος των Ελληνων, δεν θα τους καταστρεψετε... )

  • panas avatar
   panas @ Μικρασιάτης 18/08/2013 13:20:26

   Μήπως και οι ασφαλιστικές μας εταιρείες πηγαίνουν και αυτές για "φούντο" και αυτό το μέτρο είναι μια προσπάθεια αναχαίτησης έστω και για λίγο του μοιραίου.
   Θύελες θερίζουν με αυτό το "πρόγραμμα προσαρμογής" της ελληνικής οικονομίας. Ήταν αφελείς τελικά όσοι πίστεψαν πως θα τη βγάλουν καθαρή λόγω κάποιων οικονομιών ή κάποιας μικρής περιουσίας. Η πλειοψηφία θα ματώνει και θα ματώσει είτε είναι ιδιωτκός υπάλληλος, είτε, ΔΥ είτε αυτοαπασχολούμενος είτε μικροεπιχειρηματίας. Και όλα αυτά για να μην θιχτεί μια μικρή μειοψηφία ΔΥ και "επενδυτών" που πήρανε το καρβέλι από το τραπέζι και αφήνουν εμάς (εσας καλύτερα...) να διαχειριστούμε τη μιζέρια της μοιρασιάς από τα ψίχουλα αλλά και τον λογαριασμό του καρβελιού...

   ΥΓ. Είμαι στη Γερμανία και παρακολουθώ τον ήσυχο προεκλογικό τους αγώνα. Χαρακτηριστικά συνθήματα:
   CDU: "Με σταθερό ευρώ εργαζόμαστε για το αύριο..."
   SPD: "Σύγχρονες υποδομές για καινοτόμο οικονομία" (αδιανόητο σύνθημα για εμας!!)
   FDP: "Στηρίζουμε τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας..."
   DIE LINKE: "Κατώτατη σύνταξη 1050 ευρώ, για να μη μαζεύουν οι ηλικιωμένοι μας μπουκάλια επιστροφής από τα σκουπίδια..."
   DIE PIRATEN: "Το απόρρητο της αλληλογραφίας να ισχύει και στο διαδύκτιο..."

   • GO avatar
    GO @ panas 18/08/2013 13:29:11

    Πού την είδατε την καινοτομία στο σύνθημα του SPD;
    Δεν πρωτοπόρησε ο Γιωργάκης, με την "πράσινη ανάπτυξη"; Βεβαίως, υπήρξε μετουσίωση σε "μαύρη πλερέζα", αλλά να τα λέμε αυτά!

    • panas avatar
     panas @ GO 18/08/2013 14:03:40

     Ο Γιωργάκης ως ιδαίτερα "ευφυής" καθόρισε αμέσως τον στόχο, "την πράσινη ανάπτυξη..."
     Οι γερμανοί σοσιαλοδημοκράτες συζητούν για επενδύσεις σε εκείνες τις υποδομές που θα επιφέρουν ανάπτυξη σε τομείς που στην Ελλάδα δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε ακόμη...
     Το σύνθημα "πράσινη ανάπτυξη" που ανακάλυψε ο Γιωργάκης, αλλά και ο Σιούφας πιο πριν (και πληρώνουμε τώρα με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ...) ήταν σύνθημα της 10ετίας του '90 από τους πράσινους της Γερμανίας. Μιλάμε για διαφορά φάσης...

     • GO avatar
      GO @ panas 18/08/2013 14:07:53

      Πράγματι, στην Ελλάδα είμαστε στη φάση της μαύρης πλερέζας, που μας φόρεσε ο πάνσοφος στοχαστής Γιωργάκης.

 17. Μ.Β avatar
  Μ.Β 18/08/2013 07:41:08

  @ Μάντης Κάλχας : :-) :-) :-) Αφού σας αρέσουν τα χαμόγελα, να σας χαρίσω τρία να έχετε. Θα σας συνιστούσα φιλικά πάντως, να μην επιχειρείτε να κρίνετε ή να ερμηνεύετε τα γραπτά των κυριών με τον άξεστο και μίζερο τρόπο, που έχετε πάντοτε πρόχειρο. Μείνετε στις προτροπές περί ''τυφλής πίστης και θεότυφλης εμπιστοσύνης'', στις οποίες μας έχετε συνηθίσει :-).
  Υ.Γ : Όσο για την άκομψη παρατήρησή σας που αφορά τον Προφήτη συνάδελφό σας, θα σας θυμίσω πως συχνά άλλοι έχουνε τ΄όνομα κι άλλοι τη...χάρη. Με εννοείτε φαντάζομαι..... Καλή σας ημέρα.

 18. Α avatar
  Α 18/08/2013 10:46:35

  Η πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως αντικ. αξίας (το όριο 200.000 € είναι σωστό), είναι για να μην ξεχνιόμαστε ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Που σημαίνει ότι είναι το σπίτι που κατοικεί κάποιος και που για να μην πληρώνει σημαίνει ότι δεν έχει. Κανείς δεν θέλει να χάσει το σπίτι που κατοικεί, έχει όμως αδυναμία πληρωμής λόγω κρίσης που του ήρθε στο κεφάλι.
  Κανείς δεν επιλέγει να διακινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και όλα αυτά περί κριτηρίων είναι για τα μάτια του κόσμου. Αν σπάσουν το ... ταμπού της άρσης των πλειστηριασμών και το καταπιεί κι΄αυτό ο κόσμος, τότε και τα κριτήρια θα λιγοστεύουν και ολοένα και περισσότερα ακίνητα θα βγούν στην ευτελή αγορά των πλειστηριασμών προς βρώσιν των αρπακτικών που περιμένουν ... υπομονετικά.
  Για άλλη μια φορά να το πούμε να το ακούσει η κυβέρνηση, ότι αυτό θα είναι η αιτία που θα πέσει, ας μην το επιχειρήσει καθόλου.

  • ο deksios avatar
   ο deksios @ Α 18/08/2013 23:07:23

   η πρωτη κατοικια ειναι κατοικια για αυτον που εχει να πληρωσει και αν την κτισει..
   αν καποιος την κτισει, και μετα μη εχοντας να πληρωσει, ζητησει να του την πληρωσει το κρατος (δηλαδη εμεις), ειναι ενα παγκοσμιως πρωτοτυπο συστημα..
   δηλαδη να παω εγω για ψωνια, να μην πληρωσω στο σουπερ μαρκετ, και να πω παρτε τα απ' τον επομενο πελατη, αυτος εχει!!!!

   και μην μου πεις ποσα χρηματα πηραν οι τραπεζες απ' τις ανακεφαλαιοποιησεις... τα πηρα, γιατι ακριβως τα διακοποδανεια, θαλασσοδανεια, αγροτοδανεια, σταγαστικα, δεν τα πληρωνει κανενας.. οποτε λεφτα του κρατικου προυπολογισμου, αντι να πανε στην υγεια, στην παιδεια, κτλ, πανε να καλυψουν το τραπεζικο συστημα...

   εκτος και αν θελουμε να γυρισουμε στην ανταλλακτικη κοινωνια της πΧ εποχης οπως ελεγε χθες καποιος στην υπο καταληψη Ετ-3

   • Α avatar
    Α @ ο deksios 20/08/2013 11:57:55

    Όταν κάποιος πριν την κρίση πήρε ένα δάνειο, δεν το πήρε μόνος του. Η ίδια η τράπεζα μέτρησε την ικαναότητά του να το εξυπηρετεί.
    Με συνθήκες κρίσης όμως, αυτός ο κάποιος έχασε τη δουλειά του, μειώθηκε το εισόδημά του σε βαθμό που δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει, πόσο μάλλον να πληρώνει το δάνειο.
    Αυτά που περιγράφεις θα ήταν σωστά σε ομαλές οικονομικές συνθήκες και όχι σε συνθήκες κρίσης.
    Μην ξεχνάμε ότι αυτό το μέτρο πάρθηκε για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία στην αρχή της κρίσης. Σήμερα η κρίση είναι χειρότερη από την αρχή του μέτρου, άρα ποια η λογική;
    Κια στο φινάλε, κανείς δεν ζήτησε να του πληρώσει το δάνειο. Χρόνο θέλουν να κερδίσουν οι δανειολήπτες, μήπως και γίνει αυτή η περιβόητη ανάπτυξη και μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

 19. Αλέξανδρος_όχι ο Μακεδών avatar
  Αλέξανδρος_όχι ο Μακεδών 18/08/2013 16:47:39

  Στίχοι: Μπάμπης Τσικληρόπουλος
  Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

  Ζούμε σ’ έναν κόσμο μαγικό
  με φόντο την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό
  Γεμάτα τα μπαλκόνια, πολιτικά αηδόνια
  Υποσχέσεις και αγάπες και πολύχρωμα μπαλόνια
  για ευτυχισμένα χρόνια

  Κι εσύ Ελένη και κάθε Ελένη
  της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη
  Η ζωή σου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη
  Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο
  κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει

  Κι εσύ Ελένη και κάθε Ελένη
  της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη

  Ζούμε σ’ ένα κόσμο μαγικό
  Υποχθόνια δουλεύει με μοναδικό σκοπό
  Να σε μπάσει στο παιχνίδι, τη ζωή σου πως θα φτιάξει
  Να σου τάξει, να σου τάξει την ψυχή σου να ρημάξει

  Κι όταν φτάσει να ελέγχει της ελπίδας σου τον πόνο
  δεν του φτάνει ετούτο μόνο
  Με γλυκόλογα σε παίρνει απ’ το χέρι
  Σε βαφτίζει της Ελλάδας νοικοκύρη

  Κι εκεί που λες αλλάξανε τα πράγματα και σηκώνεις το ποτήρι
  Αρπάζει, κλέβει τ’ όνειρό σου και του κάνει χαρακίρι

 20. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 19/08/2013 15:03:51

  Θελουν με το ζορι να γινει ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβερνηση. Αυτο που σιγουρα θα πετυχουν, ειναι να παει η Χ.Α στο 25%, αφου μετα το φιασκο των ΑΝ-ΕΛΛ, και με δεδομενο οτι το ΠΑΣΟΚ εχει τελειωσει κι ο Καρατζαφερης ΔΕΝ εχει πια ιδιαιτερη δυναμικη, ο μεσος Ελληνας Κεντρο-Δεξιος ΔΕΝ εχει επιλογες ουτε αν κινηθει προς το Κεντρο, ουτε προς την Ακρα-Δεξια, πλην της Χ.Α.

  Κι επειδη τα ΡΟΖ τρωκτικα του ΣΥΡΙΖΑ κανεις δεν τα πιστευει, η ψηφος στη Χ.Α θα ειναι για πολλους (οχι για μενα, αφου δεν θα αφησω τη ΝΔ εξαιτιας ...περαστικων) ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

  Και μετα με το Κασιδιαρη Αξιωματικη Αντιπολυτευση, τοτε θα δουν μερικοι ποσο ... (πικρο) γελιο θα πεσει...!

 21. ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ avatar
  ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ 20/08/2013 11:36:35

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ FACTOR X, ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Η.Μ Β. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΥΦΕΣΗ Κ.Λ.Π.

 22. γιώργος πιπερόπουλος avatar
  γιώργος πιπερόπουλος 21/08/2013 11:17:37

  Με άλλα λόγια η επιλογή "Σταύρωση ή Ανάσταση" στην περίπτωση της Ελλάδας και των Ελλήνων υποκρύπτει ως αιτιολογικό υπόβαθρο την επιλογή ότι "εθελοτυφλούμε ή είμαστε απιπόλαιοι..."
  Απλη αριθμητική και απλή λογική διατρανώνουν το οικονομικό δεδομένο ότι για πολλά χρόνια ΔΕΝ θα υπάρξει Ανάσταση παρά μόνο στις μεγαλοστομίες των συμφιλιωμένων 'γαλαζο-πράσινων' πολιτικών και των βολεμένων...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.